2011-03-31–06:00

Ajánló – Összeesküvések könyve

Lassan, de biztosan haladunk a régi posztok teljes feltöltöttsége felé; remélem, nem bánjátok. Ma a konteóblog nemes, ismeretterjesztési hagyományai jegyében ajánlunk nektek egy kis olvasnivalót.

Régi olvasóink biztosan emlékeznek, hogy volt itt már linkajánló és filmajánló is. Mai posztunkban egy novellagyűjteményt szeretnénk bemutatni, amely a tavaly ősszel jelent meg a hazai könyvesboltokban, s már címével és borítója grafikájával is majd’ kiböki egy gyakorlott konteós szemét: Összeesküvések könyve – paranoid történelem. Biztató, ugye?


Gyorsan megismételem, hogy ne a pszichológia-, történelem- vagy ezotéria-polcon keressétek (ezeken láttam ugyanis eddig összeesküvéseméletes kiadványokat): novellagyűjteményről van szó, nem tudományos konteóelméletről. A könyv (elvileg) az irodalmi részlegen, esetleg a könnyű olvasnivalóknál található, ahol a sci-fi meg a krimik, de ez szemernyit sem von le értékéből.

Lássuk egy kicsit közelebbről, miről is van szó.

A 44 éves Olivier Delcroix, a kötet szerkesztője (itt jobbra) igazi, szimpatikus brancsbéli figura: eredetileg újságíróként kezdett el konteókkal foglalkozni; a Le Figaro című francia napilapnál dolgozik, de különböző francia, belga, svájci és québeci tévé- és rádióadóknál is fel-felbukkan, mint kulturális és művészeti műsorok szerkesztője, illetve műsorvezetője. Ő maga is tehetséges író, a sci-fi és a krimi határán mozgó műfajban már le is tett az asztalra pár elbeszélést, illetve rövidebb írást, amelyek közül több a klasszikus (mondjuk úgy: irodalmi) konteó-feldolgozások közé tartozik.

Nos, Olivier két évvel ezelőtt kapott egy izgalmas megbízást a párizsi Le Cherche-Midi kiadótól, hogy gyűjtsön össze másfél tucatnyi olyan novellát, amelyek mindegyike egy-egy nagy összeesküvéselméletre épül. Szót szó, tettet tett követett, s 2008-ban megjelent a Complots capitaux d’hier et d’aujourd’hui (szó szerinti fordításban: Tegnapi és mai kapitális összeesküvések). A kötetnek óriási sikere volt; a franciák a konteókat majdnem annyira szeretik, mint a hasukat és a dicsekvést.

A kötet magyar fordítása (az eredetihez képest két év csúszással) a tavaly készült el, s a novelláskötet 2010 szeptemberében jött ki a nyomdából, nagyobb könyvesboltokban még mindig lehet kapni. A 280 oldalas könyvben szinte csupa olyan történettel fogtok találkozni, amelyekről itt, a konteóblogon is olvashattatok. Annak nincs sok értelme, hogy egyenként sorra vegyem és tárgyaljam őket (ezt pár esetben azért sem tehetem, mert kénytelen lennék lelőni egy-két poént), de pár szubjektív mondatot azért fogadjatok el tőlem. Előrebocsátom, hogy nem vagyok irodalomkritikus, csak egy sima, kézkezi konteós, aki leírja benyomásait.

Először is ne feledjük, hogy a szerzők és a szerkesztő egyaránt franciák. Ezt nem lebecsülésként mondom, egyszerűen csak felhívom a hazai általános angolszász, esetleg német ízlés-fősodor rajongóinak figyelmét, hogy az írások hangulata ettől eltér. Ne kérdezzétek: nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy olvasás közben mitől volt ez az érzésem; egyszerűen tényleg más egy kicsit.

A másik – általános – megjegyzésem a témák kiválasztásával kapcsolatos. Természetesen van alkalmunk összefutni azokkal a nagy összeesküvéselméletekkel, amelyek nélkül minden konteós óriási hiányérzettel küzdene (ezekről egy-két mondatban majd később), de olyan novellák is vannak, amelyek alaptörténete nekünk, magyaroknak semmit sem mond. Az egyik ilyen például a Philippe Ségur által jegyzett, és Claude François haláláról szóló „Sír a telefon” című írás.

Claude François a franciák egyik emblematikus pop-ikonja volt a hatvanas-hetvenes években, kábé olyan, mint nekünk Máté Péter. Az ő nevéhez fűződik például a később Frank Sinatra által világhírűvé énekelt My Way eredetije, a Comme d’habitude. Nos, 1978-ban Claude (39 évesen), meglehetősen gyanús előzmények után halálos áramütést kap párizsi otthonának fürdőszobájában; és ugye senki sem csodálkozik azon, hogy halálával kapcsolatosan számtalan találgatás kapott lábra…

De szemelgessünk azokból a témákból, amelyek (szerintem) tényleg számíthatnak az érdeklődésetekre; a linkekre kattintva a szóbanforgó posztunkra érkeztek. Nem törekszünk a teljességre, tehát nem említünk meg minden novellát; már csak azért sem, mert a kötetben több olyan témát is feldolgoztak, amelyekkel eddig még nem foglalkoztunk, de előbb-utóbb ezekre is ki szeretnénk térni itt, a konteóblogon.

Pierre Bordage az Apollo-11 holdraszállásával kapcsolatos egyik konteót fejti ki; sajnáltam, hogy olyan rövid a novella, mert szívesen olvastam volna további részleteket… Maga a kötet szerkesztője, Olivier Delcroix (aki szerintem egy zseniális előszóval vezeti fel a gyűjteményt) is jegyez egy novellát, amelyik egy olyan izgalmas elmélet-verziót dolgoz ki (nagyon alaposan) Marilyn Monroe halálával kapcsolatban, amelyről én eddig nem hallottam, sőt mi több: a konteóposzt kommentjei között sem bukkant fel.

Erik Wietzel Diana hercegnő halálának gyanús körülményeit ismétli át, egy érdekes szemszögből, és elég furcsa magyarázatot ad a történtekre. Guillaume Bouilleux I. János Pál pápa elmúlását elemzi, és ismét azt kell mondanom, hogy egy olyan megfejtést ad az egyházfő halálára, ami nekem is meglepetés volt.

Philippe Colin-Olivier a politikai konteók konteóját szemelte ki magának: a Kennedy-gyilkossággal foglalkozik, méghozzá (jaj, de unalmas megint ezt mondani…) egy olyan új magyarázatot adva, amely eddig még nem jutott eszembe. Kár, hogy viszonylag gyorsan rájön az ember, mire is megy ki a játék; aki a novella címéből nem találja ki, az a második oldal után már sejti, mi is okozhatta JFK halálát… Ennél jobban nem akarok spoilerezni. De olvashattok Elvisről is, Rodolphe Daniel Jacquette tollából.

Utoljára Johan Heliot remekművét említem, aki az Ikertornyok elleni terrortámadást, illetve hát a Legfőbb Gonoszt megtestesítő Oszamát állítja novellája fókuszpontjába, szerintem kiválóan.

A túl bő lére eresztett irodalmi művektől irtózókat szeretném megnyugtatni, hogy a kötet novelláinak átlagos hosszúsága nem haladja meg a 15 oldalt, tehát egyet-egyet akár egy kicsit hosszabb cigiszünetben vagy metrózás közben is el lehet olvasni.

Végezetül pedig elárulom, hogy ezt a könyvet önös érdekből is ajánlom.

Önös érdekből, mert meggyőződésem, hogy igazán csak az tudja élvezni a sztorikat, aki úgy-ahogy tisztában van a novellákban feldolgozott események hátterével; hogy ne mondjam: aki már rendelkezik egyfajta konteós előélettel – márpedig olvasóink ebbe az (örvendetesen gyarapodó) táborba tartoznak.

Önös érdekből, mert remélem, hogy elolvasásuk arra fog ösztönözni benneteket, hogy újból átolvassátok az ebben a blogban felsorakoztatott összeesküvéselméleteket, és talán új megvilágításba helyezve átgondoljátok eddigi álláspontotokat az egyes konteókról. Mert mi, konteósok gyanakvóak, ugyanakkor rugalmasak is vagyunk.

És önös érdekből, mert vallom, hogy a konteók elemzése, új verziók kidolgozása, a régiek górcső alá vétele igenis szellemi játék, ami nekem (vigyázat, nagyképű szó következik!) intellektuális izgalmat jelent. S ezt az izgalmat a veletek történő eszmecsere (esetenként vita) csak fokozza. Márpedig ki ne szeretné jól érezni magát..?

Nagyon örülnék annak, ha itt, ezen poszt kommentjei között megosztanátok velünk benyomásaitokat, véleményeteket a novellákról.

És természetesen köszönöm a Metropolis Media Group Kft.-nek (többek között a Galaktika Magazin kiadójának) a tiszteletpéldányt.

Kategória: EgyébCímkék: , ,

42 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 42. 178996 — 2011-03-31 13:50 

[biziclop](#11265902):
[LeonCL](#11266083):

Ezek után kénytelenek lesztek belenézni a kéken villanó zseblámpámba!

 41. LeonCL — 2011-03-31 12:50 

Tiboru elárulta magát: ő valójában egy időutazó 🙂

 40. 90423 — 2011-03-31 10:48 

Kár, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy 20010-ből rendeljek könyvet 🙂

 39. 179420 — 2011-03-31 08:45 

Láttam az egyik kirakatban. Rögtön a blog jutott eszembe róla 😀

 38. Szalacsi_Dezső — 2010-09-22 19:09 

@tiboru: folyamatban van az olvasása, csak lassan haladok, mert kevés az idő. valami összeesküvés folytán a föld forgását felgyorsították így jó ideje 24 óra egy nap, holott a Cézár naptár szerint még 32 volt, ezért volt csak 10 hónap egy évebn. szerintem az I.(azaz fiktív)Károly volt. Tudod aki plusz 200 évet beleírt a történelembe, pedig enélkül jogfolytonosak lennénk Attilával, vagyis Atillával. :-))

 37. tiboru — 2010-09-21 09:07 

És ha már itt vagyok: megkérdezném, hogy olvasta-e valaki a könyvet? Ha igen, mi a véleménye az abban található konteókról?

 36. tiboru — 2010-09-21 09:06 

@A kérdező:

Köszönöm!

A témafelvetésedben szereplő topikokat már elég sokan kérték ahhoz, hogy felkerüljenek a listára 🙂

 35. A kérdező — 2010-09-20 21:26 

hello.nem vagyok egy nagy kommentelő,de azt le kell írnom ,hogy ez a kedvenc blogom és nagyon szívesen olvasnék a rendszerváltásról szóló konteókat és tupac shakur haláláról szóló konteókat ,ha lehetséges.köszi

 34. vén betyár — 2010-09-20 09:18 

„ Ha felismerjük végre, hogy minden ember őrült, egy csapásra világossá válik előttünk minden rejtély. ”

– Mark Twain[1]

 33. tiboru — 2010-09-15 21:25 

@Super aGyuri:

No, hát nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan dekonspirálódom…

A szerzői jogdíjak egy részét a majdani konteóblogbuli italszámlájának kiegyenlítésére fordítom – ha ŐK is beleegyeznek.

 32. Super aGyuri — 2010-09-15 16:14 

Bordage… nem térek magamhoz… ilyen gyenge álnevet. Legyen elég annyit mondanom, hogy tiboruról közismert, hogy a tornaórákon rettegett a bordásfaltól.

 31. Super aGyuri — 2010-09-15 16:11 

Olyat már hallottam, hogy valaki külföldi szerzői (ál)néven publikál, hogy ne mondjam, a kiváló Leslie L. Lawrence-től egészen a 90-es évek elejének silány Star Wars “folytatásainak” amúgy magyar szerzőiig.

Nem beszélve a zseniális John Bengtssonról, aki szintén magyar (erről bizonyítékaim vannak, de nem fedhetem fel, mert az már IRL lenne): http://www.freeweb.hu/yorgos/tennis.htm

Na de ilyen hülyeséget, hogy Tiboru barátunk ír egy ál-gyűjteményes kötetet és kitalál magának mintegy harminc (ráadásul francia!) szerzői álnevet, köztük egy “szerkesztőit” is…

Hát ez döbbenet.

Persze ilyen gyenge álfrancia nevekkel, mint “Bordage” meg “Heliot” azonnal le is bukott.

A könyvet mindenesetre mielőbb megvásárolom, még akkor is, ha valamennyi “szerző” tiszteletdíja Tiborut illeti. 🙂

 30. rognork — 2010-09-13 06:06 

Úgy kell a nyereményjátékot megcsinálni, hogy én nyerjek, aztán lehet egy szép posztot is írni belőle, hogy vajon milyen összeesküvés állhat a dolog mögött. Két legyet egy csapásra.

A Latinovits konteo engem is érdekelne amúgy.

 29. tiboru — 2010-09-12 22:10 

@WanGood:

Köszi!

 28. WanGood — 2010-09-12 19:56 

Kötelező vétel lesz ez nekem

Eddig még nem nagyon írtam, de már jó ideje követem a blogot, és nagyon tetszik, remek munka! Fene tudja, egyszer talán én is írok egy összeesküvéselméletet 😀

Minden tiszteletem, tiboru!

 27. JR69 — 2010-09-11 09:02 

@JR69: Jah és Hirosimát, Nagaszakit, Drezdát ki is felejtettem, mert ugye azok sem évültek el (ahogy a náci háborús bűnök sem).

 26. JR69 — 2010-09-11 09:00 

Fúú…hát ma van a tudjátok mi ünnepe…ööö…izé évfordulója, és annyi mindent be kell pótolnom még, nehogy hülyén haljak meg. Pl. ezt is meg kell néznem: video.google.com/videoplay?docid=4630329696656423897&hl=hu#

@tiboru: szal így kell kezelni ezeket a konteókat, színvallásra kell kényszeríteni az érintetteket, és aztán lehet gondolkodni, mi is az igazság. Jó lenne ha ma a YESMAN bemondaná a BBC-ben, hogy az amerikai kormány kártérítést fizet a WTC CIA általi lebontásában meghaltak hozzátartozóinak 🙂

Azért ez kijárna a sumák g*ciknek :DDD Mert vmi sumákság volt ott, ha nem is ők csinálták (csak pl. engedték), a felelősség az övék volt, nem a táliboké. És remélem az amerikai vezetők is nemsokára Hágában fognak színt vallani tevékenységükről, és megkapni a jutalmukat a több millió megölt civil emberért (Irak, Afganisztán)…

 25. tiboru — 2010-09-11 04:03 

@TexMex:

Ja és a kérdésedre válaszolva: nem, sajnos nem részesedem az eladásokból 🙁

 24. tiboru — 2010-09-11 04:02 

@JR69:

A Halliburton Túlélő Labda az gyilkos 🙂

 23. Bluesmen — 2010-09-10 23:56 

Még egy kis konteó(???) néznivaló.

Humorista, de a fene tudja, valamiért mégsem tudok rajta felhőtlenül mulatni…

http://www.youtube.com/watch?v=SrjQ7apchxg

http://www.youtube.com/watch?v=3TAUHAnBsZo

 21. JR69 — 2010-09-10 18:49 

@JR69: Azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy azért is jó, hogy nem igaz belőle semmi, mert ha csak 10%-a igaz a benne elhangzottaknak, akkor a franciák elő kell vegyék a guillotine-okat, és nekiállhatnak a világ vezetőségét megkurtítani (mindet egytől egyig)…

 20. JR69 — 2010-09-10 18:33 

@tiboru: Huh…de jó, hogy ez is csak egy konteó. Majdnem elhittem 😀

Még jó, hogy egy szó se igaz belőle 😉 Mer akkor nagyon sz@r világ jönne…

 19. tiboru — 2010-09-10 17:36 

@JR69:

Hogy cáfolhatnám azt, hogy a Föld gömbölyű, vagy azt, hogy nyáron meleg van és télen hideg?!

🙂

A valamivel több, mint két órás film azért egészen jól összefoglalja, miről is szólnak napjaink globális konteói. Kezdőknek kötelező. Lesz belőle kérdés a vizsgán!

 18. JR69 — 2010-09-10 17:15 

@tiboru: Valami cáfolatot írhatnál erről a New world Order dologról: http://chibis.overstream.net/swf/player/oplx?oid=naeemyrhucaf&noplay=1

Kíváncsi lennék a véleményedre.

 17. tiboru — 2010-09-10 15:41 

@kIára:

Azt azért nem mondtam tutira, hogy lesz, csak azt, hogy más tészta 🙂

 16. tiboru — 2010-09-10 15:40 

@SquareWire:

Hm, mondasz valamit… Csak a nyereményjáték megszervezésének technikáját nem látom most még világosan.

No, majd meglátjuk. Mindenesetre köszi a tippet!

 15. SquareWire — 2010-09-10 13:35 

Tiboru, szerintem jó ötlet lenne kérni még egy-két példányt a forgalmazótól, majd egy nyereményjáték keretében kisorsolni őket. Pl konteós (naná) kérdésekre válaszolván stb. Gondolom lenne vérre menő versengés 🙂

 14. kIára — 2010-09-10 12:43 

@tiboru:

Lesz Latinovits konteo?

Akár jövő évig is várok.

 13. NagyFehérÖrdög001 — 2010-09-10 12:40 

A magyar terrorelhárítási központ terveinek ellopásáról szóló konteót követelünk! 🙂

Szerintem a moszad volt, bár lehettek az ufók is…

 12. tiboru — 2010-09-10 11:13 

@Zig Zag:

Ha tudnád, hogy kik a főrészvényesek a világ valamennyi scifi-kiadójában, nem csodálkoznál 🙂

 11. Zig Zag — 2010-09-10 11:05 

Té, azért az se semmi, hogy a konteók terén kifejtett tevékenységedet (mit tevékenységedet: munkásságodat!) egy kiadó ilyen megkülönböztetett figyelemmel követi nyomon 🙂

 10. tiboru — 2010-09-10 09:24 

@kIára:

Hát bevallom, nem hiszem, hogy Claude-konteó lesz a blogon… Idehaza elég keveseket érdekelne szerintem, hiszen (ahogy te is írod) nem nagyon ismerik.

Latinovits persze más tészta…

 9. tiboru — 2010-09-10 09:23 

@kIára:

Úgy van; amikor én kint voltam suliban, eleinte nem tudtam, hogy kiről is beszélnek a csoporttársaim. Ők meg végképp nem értették, hogy én hogyhogy nem hallottam addig Claude-ról 🙂

Úgy néztek rám, mint ahogy egy amerikai nézne, ha azt kérdezném tőle, hogy ki a franc volt az a Kennedy vagy Elvis…

 8. tiboru — 2010-09-10 09:18 

@radiris:

Sokan vannak így ezzel. Itt például a nagy Paul Anka szemrebbenés nélkül belemondja az emberiség arcába, hogy ő írta a számot…

http://www.youtube.com/watch?v=EhdWZi5ijp4

 7. kIára — 2010-09-10 09:08 

Ja és ha kérhetek: Latinovits-konteót valamikor!

 6. kIára — 2010-09-10 09:04 

Köszönöm szépen az ajánlót.

A Claude François rajongók szűkös táborát gyarapítom. Szerintem a franciák megértésének az egyik kulcsa a majdnem össztársadalmi Claude François rajongás. Vagyis rosszul mondom. Claude François annyira mélyen benne van a franciákban, hogy ha ott élsz folyamatosan öt évig, akkor sem veszed észre, de mégis ott van. A francia tudja, hogy valójában nem Elvis, hanem Klód az isten.

Amúgy készült egy jó kis vígjáték a Claude François hasonmások világáról, a Pódium. Egy könnyed esti francia guilty plesure.

Szóval ez mindenképpen érdekel, és talán egyszer itt is lesz róla egy kimerítő konteo.

 5. radiris — 2010-09-10 08:49 

Jé, eddig meg voltam győződve arról, hogy a My Way eredeti Sinatra-szám. Miket meg nem tud az ember egy konteóposztból :)))))))))

 4. tiboru — 2010-09-10 08:36 

@bunndda:

Hát az szinte teljesen biztos, hogy Olivier Delcroix az Ő zsoldjukban áll.

És nézzétek csak meg Rodolphe Daniel Jacquette fejét: süt róla, hogy dezinformációs tanfolyamot végzett Náluk.

 3. bunndda — 2010-09-10 08:12 

A posztot olvasva az az érzésem támad hogy itt egy összeesküvés van a háttérben. Az itt említett témáknál már tudjuk az okot; vagy az adott posztban, vagy a kommentek közt megtalálhatók. Mint 9/11-nél vagy Marilyn Monroe eseténél, illetve a Kennedy-gyilkosságnál.

Tehát ha a novellagyűjtemény sorra “meglepő” (és mulatságos) magyarázatokkal jön, akkor valószínűleg az egész inkább egy lejáratási kampány, ami arról szól hogy “Ugye milyen hülyék ezek a konteósok?! Mennyi képtelen dolgot találnak ki!”

Engem a konteóknál nem a meglepetés hanem az igazságkeresés motivál.

 2. TexMex — 2010-09-10 06:52 

Remélem, kapsz valami részesedést, mert én mindjárt kettőt veszek (egyik az öcsémé, aki totál hülye és önző, mert nem elég neki, ha én kölcsönadom…)

 1. G.d.Magister — 2010-09-10 06:42 

Első! 🙂

Szép válogatott társaság, lehet, hogy majd kikölcsönzöm! 🙂

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  Rejtvényjáték!2016-11-20
  K3 reklámverseny – döntő!2016-11-16
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Linkajánló – Deconspirator2012-05-31
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Ajánló – Összeesküvések könyve2011-03-31
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök