2011-05-02–07:00

Villámkonteó 2.0 – Oszama halott! (?)

Obama elnök mai bejelentése önmagában hordozza a villámkonteó műfaja bevezetésének indoklását, hiszen a gyorsposztokat mintha az ilyen esetekre találták (találtuk) volna ki.

Biztosan mindenki értesült már róla: a pakisztáni Abbottabad mellett, rövid (mindössze 40 perces) tűzharc eredményeként egy amerikai különleges alakulat likvidálta az al-Kaida terrorhálózat emblematikus vezetőjét, Oszama bin Ladent.


Mivel konteóblog vagyunk, nem térünk ki a hír biztonságpolitikai következményeire, nem elemezzük, hogy vajon miért a múlt héten szivárogtatta ki az al-Kaida (a Wikileaks segítségével…), hogy atombombát rejtett el valahol Európában, amelyet Oszama elfogása vagy megölése esetén fognak robbantani. Nem értékeljük Oszama pályafutását, nem firtatjuk egykori és (talán) aktuálisabb kapcsolatait aCIA-vel, és azt sem piszkálgatjuk, hogy mi lesz most…

Nem bizony; itt és most csak a klasszikus kérdésre várjuk a tippeteket, majd a kommentek közé kiegészítéseiteket, megjegyzéseiteket, kételyeitek és/vagy bizonyosságaitok megfogalmazását.

 

 

Valóban megölték-e Oszamát az amerikaiak?online surveys

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

327 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 Visszakövetés327. Obat Asam Urat — 2018-10-17 08:08 

Obat Asam Urat

Jual Obat Herbal Kutil Kelamin

 326. rebel — 2015-05-16 13:58 

Tibimájszter! Jóvóna már egy alapos, kivesézett Oszama konteó is… mert ez így itt elég karcsú… most ugyebár apropója is van…
http://www.atv.hu/videok/video-20150516-kulvilag-2015-05-15

 325. macsacska — 2013-09-15 06:34 

Azt hiszem ez meg ide tartozna: honnan vettek a korozesi fotot:

http://www.ufo-blogger.com/2010/01/fbi-used-spanish-member-of-parliament.html

 324. homospeculatius — 2013-04-04 18:36 

Szerintem a fazon soha nem létezett, de egyszer létezni fog! Ahogy néhány hollywoodi film adott már ötletet bizonyos embereknek, úgy az ő története is inspirálhat másokat. Isten őrizzen tőlük! Egyébként milyen hülye neve van – becsületes európai rémeket bezzeg egyszerű kimondani: Drakula, Markoláb, Csort. Bocs, visszavonom, a Rumpelstiltzkinről megfeledkeztem.

 323. Rogal Dorn — 2012-08-30 14:00 

Na jóvan! Eddig a kormány verziójában hittem, most meg jön egy kommandós és azt mondja nem így volt? Ezt nem hiszem el! 😀 Szerintem egyik verzió sem igaz. Oszamát meg sem ölték, hiszen, lehet, hogy már nem is élt. Csak egy legendát akartak megsemmisíteni ilyen módon, de mint tudjuk, azt így lehetetlen. 🙂

 321. miamai — 2012-07-06 14:53 

Bevallom, eddig kételkedtem abban, hogy éppen akkor és éppen úgy történt, ahogyan tálalták, de ez a fotó nem lehet bállított. http://1.1.1.5/bmi/www.globalpost.com/sites/default/files/imagecache/gp3_fullpage/best-images-4.jpg képaláírás: President Barack Obama and Vice President Joe Biden, along with with members of the national security team, receive an update on the mission against Osama bin Laden in the Situation Room of the White House, May 1, 2011.
Ennyi embert, akik nem színészek, ilyen feszült megdöbbenéssel az arcukon nem lehet fotózni.
A kép egyébként a 33. kép ebben a sorozatban: (a többi se kutya, de más témájúak)
http://www.globalpost.com/photo-galleries/planet-pic/5684012/50-best-photos-2011

 320. Esme — 2011-08-26 10:27 

Én az „Amerika különleges alakulatra” szeretnék kitérni. Több blogon olvastam a kommenteket,ahogy megkérdőjelezik a ” létezésüket”.Az USA -nak miért ne lehetne egy titkos hadserege ” zsoldosai „, akik a legprofibb haditechnikákkal rendelkeznek , és katonái a legprofibbak. Nem egy „zűrös helyen” felmerült már a „szellem hadsereg” neve. ( Gondolok itt Szomáliára, Egyiptomra, és Irakra)
Miért várt ennyi ideig az USA hogy bevesse őket ??
Nem várt, már régen bevetett őket. De az al-Kaidának is megvan a maga rangsora és a tetején állt Osama. A legalsó szintről kezdték a ” tisztogatást” és végül eljutottak a nagyhalig. Akivel egy jól képzett mesterlövész egy jól irányított lövéssel végzett!Én az atombombában nem hiszek. De az biztos,hogy az al-Kaida bosszút esküdött vezérük haláláért és be is fogják tartani.

>nem fogy ki a munkából a „szellem hadsereg” egyhamar<

 319. MatthiasRex — 2011-08-07 20:38 

Az eseten fennálló balladai homály és a történések elég illogikus menete megint csak megerősíti bennem az érzést, miszerint az arab terrorizmus 99%-a amerikai találmány, a láthatatlan ellenség tökéletes példája Így el lehet költeni milliárdokat, okként szolgálhat casus belli-re a külpolitikában, figyelemelterelés lehet a belső problémákról.
Ugyan az az ürgebőrbe varrt elterelés, mint régen nálunk… Merek fogadni, hogy nemsokára megjelenik az Al-kaida sematikus másolata, amelyre mindent rálehet fogni, amióta nem lehet a keresztkérdések elől a komcsikkal kitérni.

 318. Minor.Dragon — 2011-07-22 00:27 

[Minor.Dragon](#11518971): Bilderberg_

 317. Minor.Dragon — 2011-07-22 00:25 

[JR69](#11401725): Köszi, ez tényleg egy érdekes videó, nemcsak ide illik, hanem a Bilderber-csoport konteójához is.
Az ember egy porszemnek érzi magát. Na jó, ez az egyébként is így volt évezredek óta 🙂

 316. hanem — 2011-07-20 22:30 

Nos már olvastam hasonló véleményeket, de leírom az enyémet is ha már úgy szavaztam 🙂

Nos szerintem a pasas nem is létezett. Egyértelműen ő volt a jolli joker ha háborút kellett indítani gazdasági érdekekből az arab világ ellen. Talán már nem volt pofájuk még egy országot megtámadni azon az alapon, hogy az Oszamát rejtegeti. Meg az is ciki lehetett, hogy egy arab paraszt 10 éven át hülyére veszi a fél világ titkosszolgálatát meg az amerikai hadsereget.

De tényleg, régen még elhittem, hogy kazettákat küldözgetnek a terroristák meg bejelentéseket tesznek stb… ha ez az ember kazettákat küldözgetett volna meg internetre tette volna fel a videóit, akkor már rég vissza tudták követni hol van. Arról nem is beszélve, hogy egyszer azt mondták, hogy kecske tejen él egy sötéét barlangban máskor meg már interneten irányítja a terrorista hálózatot… A terroristák egyszerűen elkeseredett emberek szoktak lenni akik az elnyomás ellen küzdenek a gerillánál egy fokkal alattomosabb módszerekkel. Másrészt meg hálózat… a terrorizmus sejtekre oszlik és nincs közepe. Pont azért, hogy ne lehessen lefejezni.

Az is tetszett, hogy megmutatták kamerával, hogy hol „lakott” a vezér. Annak ellenére, hogy annyi ember tartózkodott ott, hogy 40(!) percig fel tudta tartani az amerikai terminátorokat… és miután nem maradtak túlélők így hacsak nem arra ment el a 40 perc, hogy egyenként felakasztották őket, akkor ott biz VÉRnek kéne lennie mégpedig soknak és hát egy csepp sincs. Rendetlenség az van, de egy jó sörözés után meg kell nézni egy egyetemista lakást, pont így néz ki.

Egyébként kedves előttem szólóval nem értek egyet Szaddam ügyben. Őt kinyírták és pedig nem véletlenül. Lehet, hogy diktátor volt de az országban volt oktatás, egészségügy és nem lövöldöztek az utcákon mielőtt jöttek az amik. Szerintem féltek, hogy visszaül a trónra kinyírták, mint Romániában a Csaut vagy Nürnbergben a német vezetőket. Kamutárgyalás és kivégzés. Ez a háború amerikai következményeihez tartozott mindig is.

Tetszik ez a blog, csak azt sajnálom, hogy egyes teóriák szinte már nem is teóriáknak hanem tagadott tényeknek tűnnek. Persze ez egy ilyen világ.. túl sok a hír és nem mind ellenőrizheted le magad, valakiben meg kell bíznod

 315. Jumbo — 2011-07-13 00:04 

Sok furcsaság van az ilyen híres halálok közt. érdekes h Hitlert mindenki a főgonosznak tartja, mert az iskolákban ezt tanították, h milliókat gyilkolt le. na itt az első baki. a kórházi jelentések szerint nem volt több 500 ezernél sem. a másik, hogy 2x is (ha jól tudom) az év emberének választották, a Times címlapján is szerepelt mind2x (és ez már már nagy dolog). az öregem szerint „a győztesek írják a történelmet, a leszármazottaik pedig hazugságban nőnek fel”
mi van ha Hitler nem halt meg? nem hiszem h olyan pocsék helyzetben lett volna h megölje magát. Az Antarktiszon (vagy a belső föld bejáratánál, R.E. Byrd naplója szerint magas, szőke emberek vezették körbe. FLUGELRAD(német szó a repülő csészealjra!!!)-okon repültek amiken egyenlő szárú kereszt alakú jel volt)
szal mi van ha elrejtőzött oda?
oké ennyit Hitlerről. Lássuk Szaddam bá’-t. elfogták, majd felkötötték. de tényleg meghalt? egyenes adásban tették a hurkot a nyakára, amire már egy kendő volt kötve(akasztáskor nem szoktak, vagy legalábbis nagy hülyeség kendőt kötni a nyakra, minek az már? O_O)mivel a kötelet a kendőre tették, simán túlélhette.
no akkor Bin Laden. évekig rejtőzködik, majd egy házban, egy város mellett megtalálják a családjával? 40 perces csúzlizgatás után BOOM HEADSOT? ugyan már!! unokaöcsém 11 éves, de még ő se vette be.
ráadásul pont fejbe.(kicsit olyan mintha el akarták volna torzítani a képét!) az a kérdés, hogy ha Szaddam és Oszama még élnek, vajon hol vannak? vagy egyáltalán nem is éltek? talán az amcsik kreálták őket, hogy még jobban összezavarják a népet. mert ugye kell az ellentét. ha az emberek nem az ilyesmivel foglalkoznak fejben, másról kezdenek gondolkodni,olyanról ami talán nem kedvező a kormányoknak, mint az önállóság. ugyanez van a valóágshow-kkal, meg a hasonló elmebeteg tv műsorokkal is. le kell kötni, és át kell mosni az emberek agyát. idáig fejlődött a világ. mondhatom szép munka -.-„

 313. 179236 — 2011-06-10 20:50 

OBL halálával kapcsolatban egy érdekes videóra bukkantam: http://komlomedia.hu/hir.php?hir=80

 312. Rogal Dorn — 2011-06-08 09:44 

[Prophet](#11395864):

Pedig edig számomra Obi-van egy hős volt…lehet rossz oldalon állok? :O

 311. Prophet — 2011-06-08 01:18 

A Birodalom komolyan veszi a harcot a terrorizmus ellen, Obi-Want is elkapták végre! http://www.galacticempiretimes.com/2011/05/09/galaxy/outer-rim/obi-wan-kenobi-is-killed.html

 310. apolo — 2011-06-07 21:06 

soha nem is létezett.

 309. 68305 — 2011-06-02 17:27 

Szerintem megtudták, hogy meghalt már korábban és az égés elkerülése végett rendeztek egy színjátékot, hogy verjék a mellüket…:)

 308. 178996 — 2011-05-24 13:57 

[Varga Károly](#11340902):

No, én is megnézem magamnak, köszi!

 307. ugh — 2011-05-24 08:49 

[Varga Károly](#11340902): kosz a cimet. Mar ment is a rendeles … 🙂

 306. ugh — 2011-05-24 07:34 

[JR69](#11345702): Ott a tiz pont..

 305. 179236 — 2011-05-20 11:30 

Újabb fejlemény: http://kuruc.info/r/6/79340/

 304. Varga Károly — 2011-05-17 09:06 

@ugh: Nos az igazság az hogy a story nem a saját találmányom hanem többé kevésbé egy „Totális háború 2006 ban” című könyv tartalma az időpontok enyhe módosításával. 🙂 Amikor a könyv íródott még inkább a szovjetúnió volt a probléma és nem kína (a felbomlás után nem sokkal íródott). A könyv alapjában véve elég száraz és az első fele nem igazán olvasmányos de odaragasztja az embert mert bár a dátumok nem stimmelnek de ilyesztő pontosággal jósolja meg az eseményeket szeptember 11 től elkezdve É-korea és irán atomprogramjáig mindent beleértve a mostani arab forradalmakat is.

 303. 178996 — 2011-05-17 08:48 

[ugh](#11340846):

Kína mindig is hosszú távon gondolkozott; nekik az ilyen (10-15 éves) tervek kidolgozása piszlicsáré és kicsinyes dolognak tűnik.

 302. ugh — 2011-05-17 08:42 

[Varga Károly](#11337310): Jo story -filmadaptaciot kerunk belole.
De nem hinnem, hogy idaig fajulnanak a dolgok.
Annyi, hogy az oroszok nem fogank csodbe(csodkozeli allapotba) jutni (olaj, gaz, meg minden kutyafasza van ott).
Meg egyet hianyoltam. Ezt a kina hatradolve nezi?
Mondjuk neki jol jonne az teny…

 301. Rogal Dorn — 2011-05-17 08:08 

Pakisztáni katonai ellenőrzőpontra mért csapást egy NATO-helikopter
2011. május 17. 08:28

Két pakisztáni katona megsebesült kedden, amikor a NATO egyik helikoptere behatolt az ország légterébe, és csapást mért egy katonai ellenőrzőpontra Észak-Vazirisztán tartományban. A helikopter állítólag egy olyan ellenőrzőpontot talált el, amely a határ mentén található, Dattakhel helység környékén. Az információk szerint a támadás után több pakisztáni helikopter indult el annak helyszínére az észak-vazirisztáni székvárosból, Mirámsáhból. Egyelőre nem tudni, hogy a mozgósítás mi célból történt. A brit hírügynökség úgy értékelte, hogy az incidens tovább növeli a feszültséget Iszlámábád és a Nyugat között.

MTI

Ez sem tesz túl jót a térség stabilitásának, Pakisztán azért nem lebecsülendő ellenfél, és ha igaz az, hogy formálódik a török-orosz-iráni tengely és ebbe becsatlakozik Pakisztán is akkor egyre melegebb a „pie”.

 300. SzZ — 2011-05-17 07:48 

Az USA titkos tárgyalásokat folytat a tálibokkal a kivonulásról:

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-speeds-up-direct-talks-with-taliban/2011/05/16/AFh1AE5G_story.html

The administration has accelerated direct talks with the Taliban, initiated several months ago…

Azaz a tárgyalások már folynak néhány hónapja. Bin Laden – állítólagos – megölése pedig ahhoz szükséges, hogy az USA kormányzata megőrizze ‘arcát’ a közvélemény előtt. És még az is lehetséges, hogy a tálibok dobták fel Bin Laden rejtekhelyét – nem nagy ár Afganisztánért.

 299. miamai — 2011-05-15 20:58 

@”Varga Károly”: jajjjjj
hány évesek is leszünk akkor?

 298. Varga Károly — 2011-05-14 22:12 

[Varga Károly](#11337310): 2019 …irán fővárosát… 🙂 sry

 297. Varga Károly — 2011-05-14 22:10 

@berem:
Figyelmeztetés: Hosszú lesz és nincs happy end. Akit nem érdekel ne olvassa.

Mi jöhet még ez után?
Fikciózzunk egy kicsit. 🙂
2011: Forradalmak söpörnek végig az arab világon és elfújják a katonai diktatúrákat. Helyüket egységesen a papi uralom veszi át amely szintén diktatórikus de jóval „softabb” mint a jelenlegiek.

2013: Az arab világ továbbra is széttagolt de politikai berendezkedését tekintve homogén és rendkívül vallás centrikus és szélsőséges gondolkodású.

2014:Oroszországot a csőd szélére sodorja a gazdasági világválság 2. hulláma. (nem megy csődbe)

2016: Irán megépíti első atombombáját.

2017: Oroszország roszallását fejezi ki a NATO orosz érdekeltségek közé sorolható országok felé történő terjeszkedése miatt.

2018: Az arab világban megjelenik egy zseniális és rendkívül karizmatikus ugyanakkor szélsőséges vezető aki okos, nagy hatást gyakorol a tömegekre és gyűlöli a nyugatot.

2019: Izraeli vadászgépek rommá lövik irán belvárosát több mint 10e civil áldozat a világ felgháborodik az USA az izraelt feltétlenül támogató politikájának végével fenyegetőzik. Utólag (pár év múlva) kiderül hogy azok bizony nem is izraeli hanem izraeli jelzésekkel ellátott valójában iráni vadászbombázók voltak a támadást pedig a fent említett karizmatikus vezető rendelte el. Egy nagy háború kitörését az utolsó pillanatban ugyan elkerülik de a történtek hatására az arab világ mostmár egységes. Belső konfliktusok ugyan vannak de az új vezető hatására képesek az felülemelkedni és egy erős szövetségként viselkedni.

2020.09.11 Iszonyatos scud zápor izraelre az izraeli légierő arab katonai célpontokat lő válaszul de félve a kialakult új helyzettől (egységes arab világ) mindent elkövetnek hogy ne legyenek civil áldozatok.

2020.09.12 A másnap kora reggeli hírekben hatalmas vérfürdő képei több száz civil halott ui. véletlenül elég sok civil tartózkodott a szétlőtt katonai létesítmények közvetlen közelében. Az arabokat Dzihádra szólítják fel melynek célpontja a nyugati világ a térségben leginkább kézenfekvő fókuszpontja Izrael.

2020.10.1 Terrortámadás moszkvában (szintén nem valós) a tetteseket egy Észt terrorszervezetben vélik felfedezni. Izrael mozgósít.

2020.10.2 Oroszország felszólítja észtországot hogy adják át a terrortámadások tetteseit.

2020.10.10 Terrortámadások moszkvában (szintén nem valódi)Oroszország lerohanja észtországot és egyre provokatívabban lép fel a NATO val szemben. A NATO tiltakozik és kijelenti megvédi az észteket.

2020.11 Oroszország óriási erőket csoportosít át észtországba, a NATO mozgósít. (a küzdelem kimenetele nem kétséges de a NATO gyakorlatilag teljes ereje le van kötve) Utólag kiderült a konfliktust az oroszok szánt szándékkal szították hogy egy időre lekössék a NATO haderejét az arabok kérésére cserébe egy jelentősebb összegű adományért amire az országot sújtó gazdasági problémák miatt égető szükség volt.

2021 eleje. Háború NATO-Oroszország. A háború „csak közepes lángon ég” végül a NATO két hónap alatt győz. Egyik félnek sem okozott jelentős károkat de mire végeztek már késő volt. Az arabok mozgósítanak, Izrael mozgósít és bejelenti MINDEn eszközzel megvédi létezéshez való jogát, a tömegpusztító fegyverek használatát pedig nukleáris válaszcsapással torolja meg. Mire az orosz háború véget ér egy százmilliós arab sereg ássa be magát izraeltől 100 km re. Folyamatos scud támadások folyamatoseredményes (izraelnek) de óriási veszteségekkel járó légiháború. (egy kicsit jobb volt a légvédelem mint gondolták)Egy nagyszabású amerikai légiakció (hogy helyre tegyék az arabokat mielőtt nagy baj lesz)melynek során az amerikaiak 128 gépéből 96-ot lelőnek. Terrortámadások amerikaszerte elsősorban katonai célpontok ellen melynek során az amerikai légierő tankerflottájának 80%a megsemmisül. Amerika egy időre kiszáll a játékból kismértékű pontos légicsapásokat hajtanak végre immár elfogadható veszteséggel de minimális eredménnyel.

2021 vége. Nukleáris csapás izraelre. Mód: Magaslégköri robbantás. Sugárzás nincs sebesültek nincsennek de a keletkezett elektromágneses impulzus izrael területének 90%-át érinti amivel az országot gyakorlatilag a kőkorszakba repíti vissza egy alacsony létszámú high tech hadseregnek pedig ez nem épp jó dolog.

2022 eleje Biológiai támadás izrael ellen egy lépfene és egy pestis szupertörzsel. 1 héttel később azonosítják a biológiai támadás tényét és a baktériumtörzseket eddigre izrael népének 90%a haldoklik. (Többé kevésbé ekkorra sikerült az atomtámadás után néhány silót működőképes álapotba hozni) Pár óra leforgása alatt 12 egyenként kb 1 megatonnás atombombát dobnak le arab nagyvárosokra robbantás 1km magasan (vagy ahogy a legnagyobb pusztítást okozza)az amerikai hírszerzés közben 20 db(az eddigieken felül) „indításra felkészülni üzenetet hallgat le izraeli rakétasilóknak címezve. 15 percen belül egy közelben tartózkodó amerikai tengeralattjáróról 4db atombomba találja telibe és semmisíti meg izrael teljes nukleáris potenciálját. Izrael területén és a közelében eldurrant 16 atombomba izrael teljes területét illetve egyiptom jordáni szíria és libanon területének egy jó nagy részét lakhatatlanná tette min. 100 évre. Izrael megsemmisült a megmaradtak szétszóródtak a világban.

2022 vége: Az arabokat meg megette a pestis.

 295. igor — 2011-05-12 17:26 

@Interlock:
szerintem az is közrejátszik, hogy elég pöpec módon körbekerítették a gaz Iránt, ami amellett, hogy ellenség, a világ egyik vezető olajkitermelője, rengeteg diplomása van (braindrain ötödik sebességbe), 70 milliós piaca van, bármelyik pillanatban lehet atombombája (nemzetbiztonsági kockázat), ráadásképp pedig olyan regionális hatalom, ami az USA két fő helybéli szövetségesének (Izrael és Szaúd-Arábia) legnagyobb ellenlábasa. Irán bedöntéséhez lassan minden adott: Afganisztán kipipálva, Irak kipipálva, Pakisztán ezúttal teljesen kipipálva (a kormány eddig is be volt fenyítve, de most ObL miatt az ellendrukker titkosszolgálatokat is térdre lehet kényszeríttetni), Türmenisztán nem nagy falat, pénzért megvehetőek türkménbasistól, aztán indulhat a helyiek (a nem helyieket azért a helyi szovjet-Perzsia elég könnyedén kiszűrné) CIA általi kiképzése (beszivárgó, feláldozható ügynöknek), hogy megsiettessék és irányba állítsák az iráni forradalmat (utóbbi a nehezebb dió), illetve elintézzék, hogy a felkelők szorult helyzetükben az amerikai csapatokat hívják be rendet tenni. aztán ennyi, nincs többé Hezbollah, nincs többé Hamász, mert elapad a lóvé, Izráel vigad, Szaúd-Arábiában ledobálják a baboskendőt a nagy örömre, az USA pedig kiénekli Perzsiát a kínaiak/oroszok szájából, szóval még az ellenlábas hatalmak is hoppon maradnak. mi (EU) kapunk egy falatot, hogy kussoljunk, Kína is, hogy megnyugodjon, a Gazprom is, hogy az oroszok is kussoljanak lehetőleg, de a javát felzabálják az amcsik, meg kiskutyáik, a birodalmukat biztos kézzel erodáló angolok.

 294. 182991 — 2011-05-12 01:06 

[igor](#11333136): kellett egy bűnbak, szerintem ezt mára kizárólag kormányzati szinteken nem hajlandóak beismerni. „Pusztítsuk el a gonosz bin Ladent és embereit” fedőnévvel épp azt az Afganisztánt „szabadítják föl”, melynek szomszédságában atomhatalmak tanyáznak (stratégiai pont), ráadásul mai árakkal becsülve ezermilliárd dollárra tehető ásványkincsei vannak. Az ész nélkül fejlődő kínai gazdaság úgy szívja el a nyersanyagokat, hogy máshová lassan alig jut, közben meg állítólag ott van az afgán föld mélyében az arany (elektronikai iparban évek óta hiánycikk, emiatt vékonyodnak az áramköri lapokon az aranyozott rétegek), lítium (akkumulátorgyártás beindulása tette, teszi majd keresetté), vasérc, drágakövek, miegymás. Egy-két becsületbeli ügytől eltekintve a háborúk eddig is a nyersanyagokról szóltak, ezután meg pláne arról fognak; tény és való, hogy a normális emberek többsége támogatja azt, hogy a tálibok, illetve a hozzájuk hasonló destruktív elemek lába alól megpróbálják kihúzni a talajt, de hogy a háttérben már ezerrel készülnek a jövőbeni drágulások miatt gazdaságossá váló kitermelésre, az hétsz… akarom mondani, hóttziher.

 293. igor — 2011-05-12 00:17 

ja közben találtam egy ilyet:
„Although bin Laden later appeared on the first publicly released FBI Most Wanted Terrorists list on October 10, 2001, he was listed there for his alleged role in the 1998 embassy attack, and not for his alleged role in the September 11, 2001 terrorist attacks that killed nearly 3,000 people, because the most wanted lists name fugitives charged with a crime by a prosecutor or under indictment by a grand jury.”

 292. igor — 2011-05-12 00:08 

wikipediára nem hivatkozunk, ámde
elég vicces, hogy ezen itt, azaz az FBI oldaláról származó print screenen ez a szöveg van:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Osama_Bin_Laden_marked_deceased_on_FBI_Ten_Most_Wanted_List_May_3_2011.jpg
azaz csak a Daar es Salaami és a Nairobi robbantás van a hivatalos számláján. az FBI-nál.
nem tudom ez mennyiben jelentős, tudtommal ugyan nem ismerte el 9/11-et, no de a hivatalos információk azért kétséget sem hagytak afelől, hogy végső soron ő a felelős a tornyok lerombolásáért. ehhez képest csak annyi, hogy ő az al-Kaida vezetője, pont, semmi olyasmi, hogy áldását adta 9/11-re, segítette, anyagi forrásokat biztosított 9/11-et/hez, semmi.

 291. 179236 — 2011-05-10 21:21 

[JR69](#11331054): Nah megvan…asszem a pirosat kell bevenni 🙂
http://pirospirula.blogspot.com/2011/05/osama-bin-laden-halott.html

 290. warriorhun — 2011-05-10 19:53 

[berem](#11330437):

Minden jó hazugsághoz szükség van egy valós alapra.
Amennyire meg tudom ítélni, Oszama tényleg a CIA segítségével harcolt a Szovjet ellen Afganisztánban, és tényleg volt egy kis csapata. Erre a tényre építették fel az „Al-Qaeda” legendáját.
A valóságban az „Al-Qaeda” egy pszeudo-terrorista csoport-Bin Laden harcosainak vagy az iszlámnak semmi köze hozzájuk, azon kívül hogy rájuk hivatkoznak és az ő nevükben követik el a cselekményeket. Bin Laden személyének és csoportjának létezése ad hitelességet a propaganda-történetnek: pontosan ez a lényege a pszeudo-terrorizmusnak és a „false-flag” terrornak.
A valóságban gyilkoló „Al-Qaeda” szerintem az izraeli Mistaravim pszeudo-terrorista egységek („Mistaravim”=”Mint egy arab”, mármint mint egy arab terrorista): a Sayeret Matkal és a Sayeret Duvdevan elsősorban azok a kommandók, amelyek hivatalosan és bevallottan erre vannak kiképezve.
Hogy mi történt 2001 szeptember 11.-én? Ezt én nem tudom megmondani, csak azt, hogy az „Al-Qaeda” nem létezik iszlámista terrorcsoport formájában.
Az „Al-Qaeda” videókat az „As Sahab”, az „Al-Qaeda propaganda-szárnya” készíti, melyet egy Adam Gadhan nevű, Pearlmanként született, felnőttként iszlámra váltott amerikai zsidó fiú készíti-hihető történet hogy egy ilyen srácot valódi dzsihádisták bevesznek-és a SITE, azaz siteintelgroup „találja meg” elsőként mindig, „dzsihádista weboldalakon”. Volt már olyan hogy az „AS Sahab” és a „SITE”-logók megállapithatóan egy időben kerültek fel a videóra, meg Bush kapott olyan videót a SITE-tól amit az „Al-Qaeda még meg sem jelentetett”, vagyis csak a SITE-nak volt meg a film…
A SITE egy Rita Katz nevű, ex-IDF-es csajé, akinek az apját Mossad-kémként akasztották fel Irakban…
Az „Al-Qaeda” pszeudo-terror segítségével vették rá az amerikai népet hogy az izraeliek ellenségeit, a muzulmánokat legyilkolják…

 289. 179236 — 2011-05-10 15:49 

[Rogal Dorn](#11330720): Valóban vmi ilyesmit írnak itt: http://index.hu/kulfold/2011/05/10/iran_bin_laden_mar_reg_meghalt/
Nem szabad hinni a gonosz tengelyéhez tartózók információinak!
Maradjunk a tényeknél 😀
Hol a gyógyszerem…

 288. Rogal Dorn — 2011-05-10 11:45 

A vicc az egészben, hogy a „gonosz” államának (Irán) vezetése szerint Osama már rég halott. Persze ez lehet ellen hazugság is, de ha valaki tudhatja mi történt vele az pl. Irán vagy Pakisztán. Pakisztán szokatlanul csendes, és Törökország után elveszthet még egy nagyon komoly szövetségest az USA, Pakisztánt. Igaz Pakisztán is kutyaszorítóban van, otthon az iszlám „szélsőségesek” illetve a másik nagy India…

Szép kis táncot jár a világ…

 287. berem — 2011-05-10 11:04 

@Rogal Dorn
Igazad lehet,de szerintem mas van itt a hatterben, megint csak manipulaljak az emberek eletet es a tortenelmet:

Gondolkodjuk egyutt az elejetol:
-80-as evek vegen megszunik a SU, helyette egyeduli szinpadra lep USA

-90-es evek Kelet-es Kozep Eu-ban lezajlik a rendszervaltas, kialakul a tobbpartrendszer (modszervaltas tulajdonkeppen!)ami nagyban hozzasegitette ezeket az uj orszagokat az USA titkosszolgalata (nem irok nevek mert mindenki el tudja kepzelni a resztvevoket gondolom)
-90-es evek vege robbantasok: kenyai nagykovetseg ellen, milyen csunya is ez az Osama fiu.
-ezredfordulo: az emberek tartanak a vilagvegetol :-)) lasd. Y2K es tsa. stb. egyfajta varakozo allasponton vannank inkabb mi lesz velunk, hogy alalkul az eletunk? hab a trotan egy BUsh nevu muki meg azt sem tudja mi zajlik a szinfalak mogott, mindenesetre haborut indit a terror ellen (ezzel garantalja maganak az ujravalasztasat).
-2001/09/11 azt hiszem nem kell errol tobbet mondanom, mindenkinek a fantaziajara bizom az esemenyeket, elvegre konteo blogon vagyunk?! bar szerinem inkabb ebben is az USA keze van benne es az OBL csak mese, semmi koze nincs a dologhoz.
– ekozben jo urugy kellett, hogy haborut inditsanak az olajban gazdag orszagok ellen es ezekre igyekeznek a kezuket ratenni ismet az USA reszerol. a haboru es olyan mindig is jo kis uzlet azt hiszem ezt mindenki tudja.
Mialatt a gazdasagban erdekesebb dolgok zajlanak le: megbukik a hitelezesi rendszer (vagy inkabb ebben is a Nagyfiuk keze van benne, a sajat oldalukra allitjak a dolgokat, ami megint csak kedvez az, IMF-nek es a FED-nek)es radobbennek az emberek hogy itt egy ujabb „credit crunch”.
Az EU megremeg, mert az EURO-t hasznalo orszagok is kozel kerulnek a csodhoz egyre inkabb ez vajon mennyire tudatos, ismet valaki(k) keze van a dologban.
-A nagy testver haborut indit kozben Afganisztanban (elkapjak a terrort tamogato orszagok nagykutyajat, legalabbis ezt allitjak)es gozerovel folyik a demokracia exportalasa is ezekbe a politikailag turhetetlen orszagokba. Irakban megdol Szaddam rendszere, ebben megint benne van az USA „nem kicsit nagyon”.Szaddam-ot kivegzik, mondvan (nem letezo) vegyifegyvereivel emberiseg elleni buntettet kovetett el (ami immar biztosan tudjuk, hogy szinten az USA adott es telepitett Irakban), mert nagyon sok ember megolese szarad a lelken.
-2008 megvalasztjak az elso afro-amerikai elnokot az USA tortenelmeben.
-2011: 10 ev telt el a nagy esemeny ota, ralelnek OBL-re. Mar maga az elfogasa, megolese es annak korulmenyei is „konteoba” illo. Sok a felrevezeto informacio. Egy biztos mindenkeppen meg kellett, hogy haljon (hacsak nem a tanuvedelem kereteben es az USA tovabbi segitsegevel eli eletet ismet elrejtozve), gondoljunk bele milyen sokat meselhetett volna, ami az egyre kinosabb lett, lenne a CIA-ra nezve?! milyen kapcsolatai vannak, ki is az Al-kaida es miert van erre a csapatnak szuksege az USA a terveihez…

Egy kerdese lenne mi johet (meg) ezutan?

Koszonettel a figyelmet es bocs a hosszu hozzaszolasomert, de erdekelne a velemyetek errol.

 286. Rogal Dorn — 2011-05-10 09:37 

[berem](#11330437):

Azért utálja (is) őket, mert Irakban egy arab államot rohantak le. Ráadásul a szaudiak is parkolópályára tették, és már nem kellett a szolgálata, fel akarta szabadítani Kuvaitot Szaddam alól, aki ugye mint tudjuk amerikai látszat beleegyezéssel (konteo!!!!!) rohanta le, egy olajmező kitermelése fölötti vita miatt. Osama természetesen már korábban radikalizálódott vallási téren, radikális iszlám eszmei háttérrel rendelkezett. Vagyis valószínűleg soha nem volt USA barát, csak hát kellett a támogatásuk az elején…

 285. berem — 2011-05-10 08:01 

Lenne egy kerdesem, megpedig a kovetkezo:
Tudja valaki miert utalja OBL ennyire az USA-t? Az afganisztani haboru idenjen az O emberuk volt, ha jol emlekszem a ruszkik ellen
bereltek fel, hogy szabotalja az akciojukat. Hirtelen baratbol lett ellensegge, most akkor hogyan is van ez az egesz?

 284. 183895 — 2011-05-10 01:54 

Én azt várom, hogy rövidesen elősétál bin Laden, sértetlenül. Annak lenne egy hatása. Olyan WaterGate szerű. Persze, mondanák, hogy csak egy csaló, nem az igazi nagy vezír, úgyhogy szabadon járna-kelne, ahol akar…

 283. 183895 — 2011-05-10 01:50 

[tiboru](#11329193): Éreztem, hogy csak a pénzért csinálod. 😀

 282. miamai — 2011-05-09 19:37 

sorry, nem hagyja magát…. de a hirado.hu-n ott van

 281. miamai — 2011-05-09 19:35 

még egyszer:
http://www.hirado.hu/KepGaleria.aspx?news={0E4311A0-D7AD-4854-B4E0-657125C8A50F}

 280. miamai — 2011-05-09 19:32 

No most akkor volt tévé, internet a búvóhelyen, vagy nem????
http://www.hirado.hu/KepGaleria.aspx?news={0E4311A0-D7AD-4854-B4E0-657125C8A50F}

 279. cirmi — 2011-05-09 15:37 

Bocsánat, ha valaki már írta (most nem olvasom el a kommenteket egytől-egyig, de) szerintem Oszamának akár minden kisvárosban lehetett egy hasonmása, nyilván nem volt hülye, az amerikaiak meg úgyis egyformának látják bármely nem-amerikai népcsoport tagjait. Ha meg tényleg meghalt, akkor másvezetők majd versengenek a helyéért és mégdurvábban nyilvánulnak majd meg, Oszamát lefőzendő.

 278. Noriko-chan — 2011-05-09 15:30 

Szerintem Chuck Norris rúgta le. De azért ne örüljünk korán, hátha vannak horcruxai.

 277. 178996 — 2011-05-09 12:02 

[WilliamC](#11328918):

Aztabetyárját!

Kár, hogy egy kicsit, khm, rózsaszínűre van kozmetikázva; 97 miller helyett most akciósan 90-ért odaadom 🙂

 276. Mr. X — 2011-05-09 11:54 

Pár érdekes adalék a témához:
Steve R. Pieczenik volt magasrangú külügyminisztériumi tisztviselő (Deputy Assistant Secretary of State), terrorszakértő, aki dolgozott többek között Pakisztánban és Afganisztánban, és elmondása szerint Oszáma bin Ládennel is találkozott, 2011. május 3-án megismételte 2002 áprilisi kijelentését, amely szerint bin Láden nem sokkal a 2001-es terrortámadások után meghalt. Kijelentette, hogy az amerikai kormány ezt mindvégig tudta, ugyanis Oszáma bin Ládent kevéssel halála előtt egy Dubajban lévő amerikai kórházban ápolták Marfan-szindrómával. Szerinte az amerikai vezetés már akkor tudott Oszáma haláláról, amikor megindította az afganisztáni offenzívát.

Az előzőleg kiadott nyilatkozatokkal, mely szerint Obama élőben nézte végig egy helységből az egész rajtaütést, ellentétes a CIA vezetőjének legújabb nyilatkozata. Ez alapján a hírszerzés langleyi központjából és a Fehér Házból csak a helikopterek leszállását követhették nyomon, valamint a kommandósok behatolását a bin Ládennek otthont adó házba. Az ezt követő 20-25 percben nem tudták, hogy mi történik, amíg a bevetést Afganisztánból irányító William McRaven altengernagy, a különleges műveletek egyesített parancsnokságának vezetője meg nem hallotta az üzenetet, hogy Geronimót (ez volt bin Laden kódneve) holtan azonosították.

Oszáma halála után megjelent a jelentős hírportálokon egy fénykép, amely a halott vezért mutatta be, de a képekről csakhamar kiderült, hogy egy hat évvel azelőtt készült hamisítványt mutattak be friss fotóként.

A washingtoni Fehér Ház első nyilatkozatai szerint Bin Láden élő pajzsként használta egyik feleségét a kommandósok fegyverei ellen, de később ezt a nyilatkozatot visszavonták.

Az al-Arabíja arab hírtelevízió helyet adott annak a feltevésnek, hogy Oszáma bin Ládent először elfogták és letartóztatták, majd csak ezután ölték meg az amerikai kommandósok. A televízió egy pakisztáni hírszerzési forrásra hivatkozott, mely bin Laden lányát idézve azt mondta, hogy az al-Káida vezetőjét nem a házában ölték meg, hanem előbb letartóztatták, és csak később végezték ki.

 275. Karesz6 — 2011-05-09 10:07 

Ez az időpont osama megölésére az obamának minden szempontból előnyös kizárt hogy véletlen legyen ugyanakkor szerintem kb úgy történhetett ahogy elmondták csupán a dátumba szólhattak bele. Erre utal az atombombás fenyegetés is osama halála előtt nem sokkal. (tudhattak róla hogy közel vannak az amcsik) A megadásra pedig természetesen csak elméleti lehetősége lehetett, valószínűleg hamarabb meghalt mint felfogta volna mi történik. Sokkal érdekesebb dolgok lehetnek a megölésének célja mögött szerintem. Kizártnak tartom hogy 10 évbe tellett volna megtalálni szóval oka kell legyen a késlekedésnek vagy pedig Osama megölése nincs összefüggésben 9/11 -el. Sokat hajtogatják hogy ezzel tényleges kárt nem tettek az al kaidának lessz helyette új vezér de azt nem szabad elfelejteni hogy osama pénzember. A bin laden család amerika egyik legjelentősebb befektetője, többek közt ők finanszírozták az öcsike miatt kirobbant afganisztáni háborút. (tulajdonképpen mindkét oldalnak ők szállították a fegyvereket.:)) ) Érdekes kérdés hogy osama halálával mennyire lehet elvágni az al kaidát osama pénzétől és ez mennyi kárt okoz nekik ez a nem jelentőstől a terror szervezet totális anyagi csődjéig terjedhet. A másik érdekes kérdés pedig a dátum és hogy annak mennyi valós mennyi politikai és mennyi konteo alapja van.

 274. 183895 — 2011-05-09 08:42 

[tiboru](#11328594): Nem tudom, mennyi idő után dobták vízbe a testet, pár órát említenek. Pontosan kellene tudni, hogy gondolkodhassunk ezzel az adattal.

Egyébként gratuálok: http://bizinformaciok.hu/www.konteo.freeblog.hu

44 ezer látogató naponta. A régi oldalad 186 ezres napi látogatottságot csinált. Tudtál róla? 🙂

 273. zen monkey — 2011-05-09 01:04 

állítólag ugye se net, se telefon, se semmi az osama házban. közben egy másik hír mégis azt mondja, hogy osama onnan küldözgette az utasításait, valóságos központ volt.

na most akkor melyik?

 272. warriorhun — 2011-05-09 01:01 

Konteósok,

Már rajt vannak a youtube-on a „Bin Laden rejtekhelyén lefoglalt videók”.
Naggyon komoly! Mindegyik sarkában ott van az aranyszínű „As Sahab” logó.
Az „As Sahab” az az Adam Gadahn aka. Pearlman-féle, SITE/siteintelgroup, meg Intelcenter-féle „Bin Laden” és „Al Qaeda” fenyegető videók produkciós irodája.
A videókon a három közül a lapos orrú Bin Laden-t megszemélyesítő izraeli színész látható…

 271. 178996 — 2011-05-08 21:11 

[WilliamC](#11328446):

Már idehaza sem telik ilyen sok időbe – már ha a szakértői intézetben nem linkeskedik el a dolgokat, mint Rohác esetében…

Egy elsődleges prioritású DNS-vizsgálat szerintem 48-72 óra alatt megvan Pesten is.

 270. 183895 — 2011-05-08 19:13 

Ma arra ébredtem, hogy több percen át húznak el a ház előtt a szirénázó tűzoltóautók meg néhány rendőrségi jármű. Az első gondolatom az volt, hogy felrobbant a bomba, méghozzá Budapesten, mert valaki szerint ez stratágiai csapás a NATO-ra. De aztán kiderült, hogy ma volt a tűzoltó-nap…

Mindenesetre már várom azt a pillanatot, amikor történik egy merénylet, ami érinti a politikusokat is. És most nem Aldo Morora meg a többiekre gondolok.

A terrorista atombomba meg már legalább a 80-as évek elejétől téma, és valahogy nem robbant, vagy eltussolták, ha igen. Az InfoWars szerint Japánban is egy bomba robbant, és az erőműkatasztrófa csak fedősztori.

 269. 183895 — 2011-05-08 19:05 

[tiboru](#11326525): Helyszínelők rendre el szokták mondani, hogy a filmekkel ellentétben, a DNS-azonosítás hónapokig eltarthat. Bár lehet, ez a magyar helyzet…

 268. Olvaso73 — 2011-05-08 09:35 

Szerintem Oszamával kapcsolatban a legnagyobb konteo az hogy tényleg megölték és minden úgy történt ahogy próbálják a médiába lenyomni…
Csakis egy ufot lőhettek le aki Oszamának álcázta magát. Másik verzió
az ufo megölte az igazi Oszamát átvette a helyét megszervezte az alkaidát lerendezte az ikertornyokat és utána hibernálta magát…
Rosszul sikerült a hibernálás és most úgy néz ki ez az ufo mint Obama. Most megint kénytelen valamit kitalálni elvégre Obama nem lehet terrorista hiszen kapott Nobel-békedijat is. Vagyis az Obama kinézetü ufo most menekül és bujkál. Elfogyott az energiája most nem tud újra hibernálodni. Addig is készitett egy Oszama bábot de lehallgatták a telefonját felfedezték az iwiwen és rajtaütöttek
és lelötték a bábut és bedobták a tengerbe. A bábu a tengerbe feloldodótt igy eltünt hiába is keresnék a dns miatt ? Még követhető ?
Vagyis most az ufo Obama kinézetü és nagyon szomorú emiatt.
Nem tudom mik a további tervei.. Mindenesetre beregisztrált a facebook-ra de letörölték . Most nem tudja hogyan tovább.Les-Vegasba
próbál valami melót szerezni.

 267. tundrazuzmó — 2011-05-07 21:37 

Egyébként pedig Barack Hussein Obama többet használ a világméretű iszlám forradalomnak azzal, hogy keblére ölelte, és szájon csókolta az iszlámot.

Minek Oszama? Itt van Obama!

Oszama legendája pedig áldozatul esett a szerelemféltésnek – Barack Hussein nagyobb iszlám hős akar lenni a politika eszközeivel, mint elődje volt a bombáival.

 266. tundrazuzmó — 2011-05-07 21:28 

Kamu, kamu, kamu.

Oszamát olyan jól sikerült megölni, hogy mire hazaért volna, addigra a holtteste már el is volt égetve, a képeket meg nem hozzák nyilvánosságra.

Ezt valaki még elhiszi a 21. században?

HAHAHA.

Ez annyira félresikerült lett, hogy az ember elgondolkodik a szeptember 11., al-kaida, világméretű terrorizmus, arab forradalmak mögött vajon mi lehet? Merthogy a CIA az biztosan mindenben benne volt, az tuti.

 265. warriorhun — 2011-05-07 09:10 

Konteósok,

Mire tippeltek, ki találta meg az Osama halálhírét megerősítő „Al-Qaeda” videót?
Hát ki más, mint a sitieintelgroup aka. SITE aka. Mossad LAP!
Ők találták meg annó a barna bőrű, dagadt Bin Laden videót, a lapos orrú Bin Laden videót, és a magas, sovány Bin Laden videókat is. Mi több, Rita Katz egyszer odaadott Bush elnöknek egy Bin Laden videót amit az „Al-Qaeda hivatalosan meg sem jelentetett”, magyarul csak a siteintelgroup-nak volt meg és senki másnak!
Amikor hallottam a múlt héten a Wikileaks (Mossad LAP disinfo projekt) szivárogtatását az „Al-Qaeda” atombombájáról, am Oszama halálhírére robban, aztán most Oszama megölését, egyből tudtam hogy csak a szokásos média psy-opról van szó…
Ráadásul Osama Jesse James az „Al-Qaeda” Younger fivérekkel ki akart siklatni egy vonatot az amerikai prérin. Gondolom fel akarták szedni a síneket vagy mi… Anyám, ki írja ezeket a fasságokat? Nincs pénz rendes forgatókönyvírókra Hollywoodban, a válság miatt, vagy mi?
Mindeneserte az „Al-Qaeda” „bosszút esküszik”, magyarul az IDF Mistaravimjai, a Sayeret Matkal és a Sayeret Duvdevan pszeudo-terrorista csoportjai már készülhetnek a következő „false-flag” merénylet végrehajtására…

 264. 178996 — 2011-05-07 08:35 

[WilliamC](#11325440):

A kétségkívül szórakoztató poszthoz most csak annyit, hogy tudomásom szerint egy DNS-vizsgálatot ma már Tiranában sem vesz igénybe pár óránál többet.

 263. warriorhun — 2011-05-07 08:09 

Kedves konteósok,

Melyik Osama halt meg a siteintelgroup bin Laden-videóiról?
A barna bőrű dagadt, a lapos orrú, vagy a magas, sovány?

 262. Szkeptikus — 2011-05-07 06:48 

 261. PiMillion — 2011-05-06 22:10 

* Mért találták ilyen lassan Oszamát?
– Nem volt netje, és így nem volt fenn a FaceBookon-sem.
lásd: http://konteo.freeblog.hu/archives/2011/03/29/a_kozossegi_oldalak_osszeeskuves/

 260. kérdőjel — 2011-05-06 18:33 

Igen,az előttem szólókkal tökéletesen egyetértek…annyi csak,hogy ha atombomba,vagy hasonlók,kis szerencsével valami olyat kapunk,ami rövid időn belül(becsapódik,és kész,ha bomba) végez velünk.Mármint nem azért,hogy valami pszichotikus állat lennék,de ha már ez,hát legyen gyors.

 259. 183895 — 2011-05-06 17:03 

[zen monkey](#11324603): Én értelek, de ez mind másodkézből szerzett információ. Számomra Laden semmivel sem valóságosabb személy, mint Luke Skywalker. Luke-ról is van annyi kép és video, mint Ladenről, és Luke is mindg pont ugyanúgy néz ki, mint Laden. Én egyikükkel sem találkoztam, ezért nekem egyikük sem valóságos. Ahogyan neked sem.

Lehet, hogy volt egy arc, egy színész, aki eljátszott egy ilyen szerepet, de hogy mi volt a tényleges jelentősége… nem tudom, hogyan tudhatnánk meg.

 258. 183895 — 2011-05-06 16:45 

[zen monkey](#11325502): Miért vorzalmas? Szerinted ez a valóság? Az üvegkoporsós nekem bejött volna. 🙂

 257. zen monkey — 2011-05-06 13:55 

[WilliamC](#11325440): borzalmas cikk, ezen a részen külön dobtam egy hátast: „Üvegkoporsóban kellett volna kiállítani a holttestet, New Yorkban, a World Trade Center emlékmű részeként, de ez senkinek nem jutott eszébe.” ja, hogyne.

 256. naba — 2011-05-06 13:18 

@”zen monkey”: ok, ezt nem vitatom, de a mondandóm lényege az indoklásuk, hogy mért nem adtak ki bizonyítékot, ami érvényes ettől függetlenül.

 255. 183895 — 2011-05-06 13:08 

Találtam egy elemzést a mi Osamánk haláláról, és nagyon illik ide. Már a címe is magával ragadja az embert. :))

„Elhunyt Osama bin Laden, arab színész”…

http://www.brookskiado.hu/content/elhunyt-osama-bin-laden-arab-szinesz

 254. zen monkey — 2011-05-06 12:58 

[naba](#11325363): ööö, már bocs, de a hamis fotót nem az amcsik adták ki, szerintem csak simán valaki bedobta, mert már régóta keringett a neten. hidd el, a sajtó magától is hülye, nem mindig kell külön ámítani.

amúgy azt készséggel el tudom hinni, hogy már korábban meghalt, vagy esetleg élve eldugták valahova (bár minek), csak simán azt vitatom, hogy valaki szerint nem is létezett. ez nonszensz.

 253. gacsat — 2011-05-06 12:37 

Egy fernét nyírták ki. Ott csücsül 1 tömlöcben a Cole hadihajó fenekén.

 252. naba — 2011-05-06 11:52 

@”zen monkey”: @st:
és az is már milyen, hogy kiadnak egy hamis fotót, persze csak azután ismerik be, hogy illusztráció, miután mások már lelplezték

és a magyarázat? még válogatják a fotókat! hát ennél jobb viccet… szóval az elnök meg pár katonai fejes és egy csorda pr manager meg hasonló mukik táblázatokkal és grafikonokkal minden nap – mert olyan rengeteg fotó van – összegyűlnek pár órára és válogatják a képeket:) persze kandalló és whiskey mellett, kényelmes kanapén
… és teszi mindezt a rohanó világ rohanást elterjesztő népének legelfoglaltabb apró csoportja, tegyük hozzá. totál hihető, nem?

nem élek ilyen kifejezésekkel, de ez annyira tipikus ROTFLMAO szituáció

 251. ugh — 2011-05-06 11:52 

[zen monkey](#11324657): Figy, magasrol szarnak arra, hogy te itt kozep europaban mit hiszel el.
Az amcsik 70 % becsokizta es az a lenyeg.
Masreszt nem tudjuk (senki sem) bizonyitani csak talalgatunk.
Mar arra sem vagyunk meltok, hogy rendesen hazudjanak nekunk.
De ezt is irta mar itt valaki….

 250. berem — 2011-05-06 10:56 

egy kis erdekesseg hatha erdekel valakit…

http://www.nowtheendbegins.com/blog/?attachment_id=4602

 249. Rogal Dorn — 2011-05-06 07:50 

A ObL létezett, csak nem így és nem ezeket csinálta… 😀

 248. st — 2011-05-06 06:49 

és ami a legundorítóbb, folyamatosan szivárogtatják ki a híreket,h oszi mire is készült az évfordulón, meg hogy épp mit csinált, mi volt nála, amikor kinyírták

egyre kevésbé hiszek abban,h igaz az egész sztori, sőt hogy a pasi egyáltalán létezett valaha is

 247. zen monkey — 2011-05-05 22:50 

a holttest tengerbehajítása amúgy valóban igen gyanús. éppen ezért akár igaz is lehet: ennél csak jobban hazudna a brutális méretű és hatalmú amerikai kormány, nemde? még a 10 éves pistike is levágja a technikájukat így, mert hát „perszeeee, nem is volt soha holttest”. hát nem tudom

 246. zen monkey — 2011-05-05 22:44 

[naba](#11324639): „ha valamit nem tudsz elhinni, az csak a satnya képzelőerődről árulkodik”

szófordulat volt csupán. az biztos, hogy osama intézmény és reklámarc (bár maga amerika sem állítja, hogy a kinyírásával különösebben változna a helyzet, szóval érted), ettől függetlenül nagyon is létező személy (volt), alátámasztja számtalan bizonyíték. amire te célzol, hogy a mítosz körülötte agyszülemény – ez bizonyára így van, ahogy az amerikai elnök körüli mítosz is részben az, és még sorolhatnánk. ettől még osama bin laden létezett és vélhetően valóban nem csípte amerikát, ennyi.

omar bin ladennel interjú: http://www.youtube.com/watch?v=4I7jb1sRUMg

 245. naba — 2011-05-05 22:33 

@”zen monkey”: ha valamit nem tudsz elhinni, az csak a satnya képzelőerődről árulkodik:)
de komolyan, a nem létezik nem föltétlenül egy személyre vonatkozik. az osama akit mi ismerünk, nem egy ember, inkább egy intézmény. a terroristák reklámarca vagy mittomén. és mint ilyen, sztem egy agyszülemény.

omar bin laden: contractor and scrap metal dealer – hehe, ez se lehet az a kifejezett jámborlelkű gyerkőc, már ha sztereotipizálom…
a családja meg olyan népes, hogy azt írják a wikin, hogy sokáig más rokoni viszonyt tulajdonítottak kettejüknek, meg hogy az unokatestvérétől született, heh

az amerikai kapcsolataik meg, hát épp az a lényeg!

 244. igor — 2011-05-05 22:26 

[tiger](#11323927):
szerintem baromság amit írsz, állítólag jön a pozitív cigány numerus clausus, Orbán meg a cigányság munkába állításáról beszél Ajrópában… szerintem az egész blabla csak a páneurópai pozitív numerus clausus casus bellije. Ajrópának kell a fame, élesedik a verseny, lassan ki kell szállnunk Ámériká mellől, aztán jól jön ez a szocialista, integráljuk a cigányt is tempó a harmadik világ oldalunkra állításában, szvsz.

 243. igor — 2011-05-05 22:21 

hát izé, elég lazán körbekerítették Iránt, azt hiszem a türkménbasiról pár hónap múlva ki fog derülni, hogy újszülötteket reggelizik. na aztán let’s bomb, legyünk már túl rajta, perzsa bevándorlólányokból szeretnék válogatni.

 242. Bocimester — 2011-05-05 22:00 

[tiboru](#11324071): Na igen, nem egy életbiztosítás egy ilyen kijelentés és szándék:).

 241. zen monkey — 2011-05-05 21:58 

nem tudom elhinni, hogy valaki szerint bin laden kitalált személy. emberek, királyi sarj, népes családja van, akik mellesleg igen jó kapcsolatokat ápolnak amerikában. elég vetni egy pillanatást a fia, omar bin laden fejére, kiköpött apja: http://www.topnews.in/files/bin_laden.jpg

 240. 182991 — 2011-05-05 19:29 

[tiboru](#11324083): ugye, hogy sumákolnak? 🙂
És igaz, hogy nem tőlem kérdezted (meg bocs, hogy belevau), de mivel nem tudom, hány ilyen tábornok van, és számukat X-nek veszem, akkor X/2 biztosan tudta…

 239. 178996 — 2011-05-05 16:59 

[Rogal Dorn](#11323967):

„A vezérkar vizsgálatot ígért annak kiderítéséért, miként maradt rejtve a helyi hírszerzés előtt az, hogy Oszama bin-Laden Pakisztánban bujkál.”

Szerintetek hány pakisztáni gumitalpú tábornok tudott arról, hogy Oszama ott üdül abban a kégliben?

Szerintem x, és x > 5.

 238. 178996 — 2011-05-05 16:56 

[tiger](#11323927):

Egy cigánykonteós poszt már volt, a következővel várunk még egy kicsit 🙂

 237. 178996 — 2011-05-05 16:55 

[tiger](#11323917):

Hogy a Wikileaks vajon mi?

Tessék, több válasz is a rendelkezésedre áll 🙂

http://konteo.freeblog.hu/archives/2011/02/15/a_wikileaks_konteok/

 236. 178996 — 2011-05-05 16:54 

[Bocimester](#11323779):

Pieczenik doktor helyében igen sűrűn néznék a hátam mögé, és rengeteg hitelt vennék fel luxuskiadásokra.

 235. 178996 — 2011-05-05 16:51 

[Rogal Dorn](#11323588):

„…Tiboru, az antispamrobotod lassan megtanít számolni…”

Azt még nem mondtam, hogy a Matektanárok Szövetsége havi tíz rongyot utal a blog számlájára?!

 234. Rogal Dorn — 2011-05-05 15:53 

Pakisztán felülvizsgálja az Egyesült Államokkal folytatott együttműködést, amennyiben az utóbbi újabb rajtaütést hajtana végre a dél-ázsiai ország területén – írta közleményében a pakisztáni vezérkar. Véleményük szerint az ország szuverenitását sértették meg az al-Kaida terrorszervezet fejének hétfőn egy pakisztáni városban történt megölésével. A vezérkar vizsgálatot ígért annak kiderítéséért, miként maradt rejtve a helyi hírszerzés előtt az, hogy Oszama bin-Laden Pakisztánban bujkál.

barikad.hu

 233. tiger — 2011-05-05 15:33 

tiburu: nem akarsz írni a roma lakosság felhasználásával kapcsolatban hogy hazánkat miért akarják kellemetlen helyzetbe hozni milyen céllal megy ez a rossz pozícióba taszítás illetve nem féltek attól hogy egyszer ahogy szépen adagolják külföld felé hogy a magyarok rasszisták, verik, ölik a cigányokat…tehát nem féltek attól hogy egyszer bevonulnak majd hozzánk ugymond külföldi békefenntartók????..mert a média olyan hangulatott kell majd egy idő után külföldön hogy az europai unio polgárai saját maguk fogják kérni hogy mentség meg szegény cigányokat a galád magyarok elől…én erre posztra szavaznák…légyszi Tiburu:)

 232. tiger — 2011-05-05 15:28 

Hat ez nagyon örvendetes hogy ilyen gyors reakció a blogolótól…kíváncsi vagyunk az ő storiaira, de azért vigyázz ilyen témában a közönség csak nagyon igényes munkát fogad el….szoval gondol meg belevágsz-e:))

Engem az érdekel hogy wikileaks az vajon mi?Mert hogy tuti nem hagynak kiszivárogtatni semmit, illetve olyan infokat amik fontosak a nagyhatalmaknak az tuti…ha ez mégis megtörténik akkor kb egy nímand civil likvidálása (aki nem ért a nemzetbiztonságot, nem tudja hogy kell bujkálni stb) szerintem a világ legegyszerübb dolga…szoval a wiki leakse üzemeltetőjét ha a kiszivárogtatás nem szándékos lett volna bizonyos hatalmi erőktól akkor kb a kiszivárogtatót 2 nap mulva megtalálták volna lakásában, hogy öngyilkosságot követett el…kb…mást nem nagyon tudok elképzelni…de hogy mi a céljuk a wikileaks arra nagyon kíváncsi lennék…meg obama halálával…gondolom olyasmit akarnak közölni hogy csak legyőzték azt aki személyen „kezdte” velük a háborút…

 231. naba — 2011-05-05 14:20 

Dr. Steve R. Pieczenik is a dead man walking

 230. Bocimester — 2011-05-05 13:55 

http://www.infowars.com/top-us-government-insider-bin-laden-died-in-2001-911-a-false-flag/
„Top US government insider Dr. Steve R. Pieczenik, a man who held numerous different influential positions under three different Presidents and still works with the Defense Department, shockingly told The Alex Jones Show yesterday that Osama Bin Laden died in 2001 and that he was prepared to testify in front of a grand jury how a top general told him directly that 9/11 was a false flag inside job.”

 229. mics — 2011-05-05 13:31 

Nos az elméletem:
Igaz az Európában elrejtett atom
Megöltek valami Osama hasonmást
Így igazából sosem fogják elkapni Osamát hiszen egy halottat senki nem keres, így aztán megmenekülünk a gonosz alkaida atomtól, obamának dicsőség szóval mindenki jól járt

 227. Rogal Dorn — 2011-05-05 13:01 

Szerintem nem Irán megtámadása áll a háttérben, hanem Pakisztán leláncolása…sokat berzenkedtek a pakik, hogy Sam bácsi túlságosan otthon érzi magát…most kicsit megráncigálták őket.

 226. ugh — 2011-05-05 12:49 

[tami](#11317547): azert ahoz kinanak meg az oroszoknak is lesz egy ket szavuk(kosza atombombajuk) …
Plane, hogy az orosz maci uj fogakat kezd noveszteni a 90es evek nagy behullasa utan …

 225. ugh — 2011-05-05 12:32 

[rejtjel](#11317205): ha igaz es tenyleg most vadasztak le akkor
1. lasd az elozo beirasom 1es pontjat
2. a fegyvergyarak es a fed erdeke azt kivanta, hogy minel tovabb huzodjon a haboru, mert…
2a. az usa hitelekbol haboruzik (fed)ami jo ( a fednek ) mert jo sok kolcsont vesz fel es jo a fegyvergyaraknak is.
2b. a vicc az, hogy nagy valoszinuseggel a fegyvergyarak mogott, ugyanazok az arcok vannak mint a fed mogott. Igy gyakorlatolag vissza kerul a penz az eredeti tulajdonosahoz plussz meg vissza is kell az amcsi allam fizesse a fednek a hitelt + a kamatot …
Afganaisztan. A fegyvergyarak tamogatasaval. A mellekhetasokrol kerdezze tabori orvosat vagy lőszerészét…

 224. ugh — 2011-05-05 12:21 

Ez egy otvaros nagy kamu ..
1 valasztas lesz az amiknal nem soka’ es obama nepszerusege a beka segge alatt.
2 ki akarnak vonulni (valszeg nekimennek irannak) es kellet egy the end felirat az afganisztani kirandulasra.
3 ha meg halt mert nem mutatank kepet (allitolag tul veres ).
Ami azert vicces, mert szenne eget palesztin ovodasokat lehet mutatni 7- kor a hiradoban, de a vilag legkeresettebb es „legveszelyesebb” „terroristajanak” a szetlott agyat nem ….cöcöcöcöcö
4 kidobtak a holtestet, illetve be, a tengerbe, hogy ne legyen a sirja zarandokhely…pffff
Aki ezt beveszi az jobb ha visszamaszik egy fara …

 223. Rogal Dorn — 2011-05-05 12:11 

„MH-60? Black Hawk Stealth: The 1 May 2011 raid on Osama bin Laden in Pakistan by two MH-60s [73][74] of the 160th Special Operations Aviation Regiment,[75] resulting in the loss of one, damaged after a hard landing when it reportedly struck the compound wall, is destroyed by the special operations force, with the team members departing on two CH-47 Chinooks [76] with bin Laden’s remains. [77] Subsequent reports state that the Blackhawk destroyed was a previously unconfirmed, but rumored, stealth modification of the design. [78] [79] According to an Army Times article, „During the 1990s U.S. Special Operations Command worked with the Lockheed-Martin Skunk Works division, which also designed the F-117, to refine the radar-evading technology and apply it to the 160th Special Operations Aviation Regiment’s MH-60s, [a retired special operations aviator] said. USSOCOM awarded a contract to Boeing to modify several MH-60s to the low-observable design “in the ’99 to 2000 timeframe,” he said.”

elég gyorsan upgradelték a wikit 😀

Más, Tiboru, az antispamrobotod lassan megtanít számolni. 😀

 222. 35591 — 2011-05-05 11:36 

[tiboru](#11321703): Igenám, de egyrészt gyanúsan sok dolog történik most az arab-muszlim világban. Másrészt, meg gondolom, nem rövid távon gondolkoznak, hanem egy-két generáció alatt akarják átformálni a világot, főleg a városi ifjúságra alapozva. Ha sikerül, megszűnik a szembenállás és mindenhol kokakólavedelő, valóságsónéző zombik lesznek.

 220. 178996 — 2011-05-05 10:27 

[woodland](#11322445):

Én is úgy tudom, hogy személy szerint hivatalosan „csak” üdvözölte és örömét fejezte ki, de nem mondta, hogy igen, ő tervezte meg…

 219. 182991 — 2011-05-05 00:28 

[woodland](#11322495): az, hogy most a Fatah és a Hamasz kibékültek (én azért aludnék erre pár hetet, hónapot, mert a vér nem válik vízzé…), talán annak is a jele, hogy az arabok lassan rájönnek arra, hogy széttagolva az életben nem lesznek sem gazdasági, sem katonai ellenfelek a nyugat számára. Nem túl valószínű, hogy ObL túl sokat tett volna ezért az egységért: az arabok többsége nem szélsőséges, még ha titkon szimpatikus is nekik egy kis terrorizálósdi.
Az biztos, hogy a fanatikusoknak követendő példa az a szellemiség, amit képviselt.

 218. 182991 — 2011-05-05 00:22 

[ShadowBroker](#11322416): lesz ez a „cumo” húzósabb is, és talán nem is olyan sokára. Országhatáraik nagy részét vonalzóval húzták meg a volt gyarmatosítók, ez sokaknak (teljesen érthető módon) nem tetszik. Ma van vagy 350 millió arab (ha csak azokat az országokat nézzük, ahol ez az első, vagy egyetlen hivatalos nyelv), és szorgalmasan sokasodnak, márpedig vizük már most is alig van (a vízhiányos országok kétharmada arab), állítólag öt éven belül Irak és Szudán kivételével mindenhol nagy gáz lesz, főleg akkor, ha tovább melegszik a klíma. (Ezeket már nem tudom, hol olvastam, de nem volt túl régen). A nyugatnak ugye jól jön az arab olaj, rájuk lehet sózni az elavultabb (olykor környezetkárosító) technológiákat, és – bár ez durva, de – még a fegyvereik tesztelésére, katonáik gyakorlatoztatására is sokkal „alkalmasabbak” ezek a távoli, barbárnak tartott országok.
A nyugatnak szinte elemi érdeke, hogy ez a helyzet fennmaradjon: ha az arab világ valami csoda folytán egyesül, a kizsákmányolóknak igen nagy bukta lesz.

 217. woodland — 2011-05-04 21:36 

Ugy latszik tenyoleg sokminden valtozik hirtelen az arab vilagban:

http://index.hu/kulfold/2011/05/04/kibekultek_a_palesztinok/

Mi van akkor ha Oszama benne volt ennek az elokesziteseben?

 216. woodland — 2011-05-04 21:05 

Tiboru,az igaz,hogy 9/11-ert Oszama soha nem vallalta a felelosseget,nemugy mint a tobbi rosszcsontkodasaert?

 215. ShadowBroker — 2011-05-04 20:45 

itt vmi nagyon nics rendben, ez az egész nyugat – arab világ cumo.. nem értem..
itt vmi nagyon nagy dolog van a háttérben és evvel a „háborúval” leplezik, amugy meg oszama sztem egy kitalált vki, vagy ha nem akkor ő is benne van ebbe az égész dologba… sőt sztem még a vatikánnak is van köze hozzá és nem is kicsi..

 214. 183830 — 2011-05-04 17:25 

De én szeretek itt lakni 😀

 213. 179277 — 2011-05-04 14:49 

[Milkykee](#11321446): rossz helyen laksz 😛

 212. Akka — 2011-05-04 13:39 

Nem tudom az már eszébe jutott-e valakinek , hogy az egész ObL
gyilkosság csak egy médiaelterelő hadművelet , mivel az FBI most ismerte el , hogy Roswellben tényleg UFO-k zuhantak le .
Egy ilyen szintű hír tudja csak elnyomni az UFO-k létezéséről szóló híreket .

 211. 178996 — 2011-05-04 13:28 

[stoppos](#11321218):

Huntington ’93-as cikke, iletve ’96-os könyve az, amelyik először foglalta rendszerbe a civilizációk (és vallások) összecsapásának elméletét, noha egy Bernard Lewis nevű fazon már ’90-ben felhívta a figyelmet a muszlimok Nyugat-ellenes dühére:

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/1990/09/the-roots-of-muslim-rage/4643/

Szóval az a véleményem, hogy igen, mindarra, amit írsz, a Nyugatnak volt laza 5-8-10 éve felkészülni, de attól tartok, ez nagyon kevésnek bizonyult. Arról nem is beszélve, hogy az iszlám világon a Nyugat sohasem fog tudni felülkerekedni, mert nem alkalmas rá. És nem technológiailag nem alkalmas, hanem ideológiailag, spirituálisan, dogmatikailag.

Hiába van lopakodó repülőgépünk, dobozos sörünk, többpárti demokráciánk és Való Világ-sónk (hogy csak a legnagyobb vívmányokat említsem), egy öngyilkos merénylő bármikor fel fog tudni robbantani egy metrószerelvényt, amelyikben ott utazol te és a családod…

 210. Milkykee — 2011-05-04 11:22 

@mxplanet: Köszi, észak-londonba se dobjanak bombát, mert én meg itt vagyok sokat. Meg a belvárosba se, mert ott dolgozom 😀

Viccet félretéve, még nem tudtam eldönteni, hogy BL egyáltalán létező személy -e, de az biztos, hogy ez a bejelentés, valamint ahogyan fogadták (nagy ünneplés) nem éppen szimpatikus, és sok olyan itt (UK) nevelgetett terrorista van, aki majd megkísérli letörölni a vigyort az arcokról.
(OFF: pl tegnap mellettem ült a metrón egy fejkendős arab nő, azt a haragot az arcán, ahogyan olvasta a reggeli metro újság 6 oldalon át tartó cikkjét az egész akcióról, hát féltem, na)

 209. 35591 — 2011-05-04 09:13 

Azért kicsit az is furcsa, hogy az arab világban is most történik a balhé. Olyan kicsit, mintha 10-20 év melója most érne be. Ugyebár már a 80-as években megjósolták, hogy a bipoláris világrendszert felváltja egy arab-nyugat szembenállás. Gondolom már akkor elkezdték a megfelelő stratégia kidolgozását, hogy hogyan is fognak felülkerekedni az arab világon. De ez már jó messzire vezet és végig sem tudom gondolni. Tiboru, vélemény?

 208. miamai — 2011-05-04 09:13 

[tiboru](#11320502): Nem is gondoltam volna, hogy egy kecske ennyit ér…. Egy jó asszonyt ötért lehet már kapni – állítólag. Az meg persze szül 5-6 potenciális célpontot… Value for money

 207. Shokaku — 2011-05-04 08:00 

rosseb, a 2. ez a link lett volna:
gizmodo.com/#!5797701/meet-seal-team-6-the-bad+asses-who-killed-osama-bin-laden

 206. Shokaku — 2011-05-04 07:59 

Hmmm….
That Downed US Aircraft Was a Secret Stealth Helicopter:
http://gizmodo.com/#!5798199

Hmmm 2:
http://gizmodo.com/#!5797701/meet-seal-team-6-the-bad+asses-who-killed-osama-bin-laden

Hmmmmm 3:
http://www.businessinsider.com/white-house-changing-its-story-and-shooting-bin-laden-unarmed-2011-5

Szóval lehet, hogy fake az egész (magam se zárom ki), mindenesetre akkor jól magadták a módját – hazudni csak szépen, ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes. 😛

 205. 179420 — 2011-05-03 20:33 

És vajon véletlen, hogy a Comedy Centrálon a South Park mai epizódjában a fiúk és Randy Marsh Oszama Bin Laden segítségét kérték, hogy legyőzzék a városukat megszálló New Jersey-beli söpredéket? 😀

Az epizód végén pedig lelőtték Oszamát, és Randy felkiáltott, hogy „megvan!”. A CC szerkesztőinek is van egy bizarr humorérzéke. 😀

 204. 182991 — 2011-05-03 20:29 

[Lajos](#11320503): ha megnézem az USA városaiban zajlott örömtüntetések fényképeit, nekem nem az jön le, hogy tojnak rá a népek… Ez most az ő cirkuszuk, nekik szól. Bizonyos mértékben ennek még örülhetünk is…

 203. Lajos — 2011-05-03 20:22 

Ez az egész bejelentés, meg az „akciós” képek, nem is beszélve a „spontán” amerikai örömünnepekről egy akkora szánalom, mint állat.
Még a hülyének is lejön, hogy átb..ák a jónépet, csak már erőtlen az egész, tojnak rá a népek hiába ömlik orba szájba a „szenzáció” az érdekelt médiákból. Vicc az egész.

 202. 178996 — 2011-05-03 20:22 

[miamai](#11320242):

A Kaukázusban egy jó erőben lévő Kalasnyikov két tárral 200 dollár. Afrika egyes részein már egy kecskéért megkapod. A pesti alvilágban 120 ezer forint.

Nem az évszázad befektetése.

 201. betli — 2011-05-03 19:24 

A Fehér Házban délután tartottak egy sajtótájékoztatót, ahol kijelentették: egyetértés mutatkozik abban, hogy közzétegyenek (nagyon is grafikus) fényképeket (van miből válogatni), de egyelőre nem döntötték el melyiket. A CIA még rendszerez….

http://www.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/05/03/bin.laden.dead/index.html?hpt=T1&iref=BN1

 200. 179778 — 2011-05-03 19:08 

Lenin lelövése sem hozta helyre azt a baklövést, hogy rászabadították Oroszországra. A táskagombafelhő pedig készülődik, de akár a gyöngyhalászok is találhatnak egy párat – http://tiboru.postr.hu/az-eltunt-atombombak

 199. 182991 — 2011-05-03 18:33 

[miamai](#11320242): nem kell mindenért fizetni, vagy legalábbis nem készpénzben… Ha egy terroristacsoportnak fegyverekre van szüksége, megtalálják azokat az alvilági erőforrásokat, amik ezt biztosítják (drog, prostitúció, tiltott szerencsejáték). Ha pedig bármelyik kormánynak épp az üt fel, hogy de jó lenne egy másik kormány orra alá borsot törni (már amikor nem egy titkosszolgálat mesterkedik, akár a saját kormánya ellen is), akkor a „kiválasztott” végrehajtók csak egy apró, bárhol elsikkadó költség. És akkor a lefoglalt fegyverszállítmányok céltudatos újraelosztását még nem is néztük.
Érdekvonalak? Nem lehet belőlük sokkal kevesebb, mint amennyi gondolkodó ember ül döntésképes pozícióban, szerte a világon…

 198. miamai — 2011-05-03 18:11 

[Interlock](#11320218): hát én is így gondoltam. És vajon honnan telik a pásztorok sokaságának ennyi fegyverre? A kereskedőknél erre van hitel? A pálinkára meg bezzeg nincs?
Tulajdonképpen hol is húzódnak az érdekvonalak?
Na innen kezdenék én pánikolni…

 197. 182991 — 2011-05-03 17:59 

[miamai](#11320195): szovjet / orosz „ellátmány”. Akárhány fényképet megnézel a neten, Afganisztántól Afrikán át Dél-Amerikáig, a rossz fiúk kezében többnyire hajdani nagy testvérünk cuccait láthatod (ilyenkor mindig mérges is vagyok, mert a századunk ~60 katonájára jutott 4 fatusás AK, és két csontcsillagig kellett várnom, hogy kaphassak egyet). Régen államilag (bár letagadva) exportálták a fegyvereiket az USA és a nyugati világ ellen harcolók megsegítésére, a széthullás óta pedig teljesen követhetetlen kifosztás zajlik. Debrecenben állítólag a mai napig mindent lehet kapni, amit egy gyalogsági katona magára aggathat.

 196. 182991 — 2011-05-03 17:50 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20110503-a-pakisztani-hirszerzes-elismeri-kudarcat.html
Megy már a kavarás 🙂 A pakisztáni szolgálat meghunyászkodott, és a villanyokat nem kapcsoltatták le. Eddig viszont elkerülte a figyelmemet, hogy ObL egyik fiát élve magukkal vitték az amcsik.
Mellesleg az jutott eszembe, hogy anno a felderítőknél is így tanultuk: ha el akarunk bújni valaki elől, az a legjobb módszer, ha nem bújunk el nagyon.
Amennyiben viszont igaz, hogy évekkel ezelőtt az ISI már megtámadta ugyanezt a rejtekhelyet, de utána nem is foglalkoztak vele, akkor kapitális marhák. Tuti, hogy sumákolnak…

 195. miamai — 2011-05-03 17:48 

Vajon a kétkezi magashegyi kecskepásztorok milyen típusú (származású) fegyverekkel terelik a nyájakat?
Jó néhány évvel ezelőtt egy (csak kis részben) európai muszlim ország nagyvárosának piacán vásárolt szőlőnket olyan újságpapírba csomagolták, amin a kalasnyikov összeszerelésének használati utasítása volt színes képekkel, szöveggel.

 194. 179398 — 2011-05-03 17:02 

[tiboru](#11320117): és lenne mire emlékezni 80 évesen 🙂

 193. 178996 — 2011-05-03 16:46 

[paranoid.marcipan](#11320114):

Ha leírod, akkor szerintem már túl lennél pár kihallgatáson 🙂

 192. sm — 2011-05-03 16:46 

én simán el tudok képzelni egy sziáé alkaida kapcsolatot aminek káros(?) végterméke Bin Laden

 191. 179398 — 2011-05-03 16:44 

Most már sajnos késő bánat okoskodni, de amikor kiderült, h obama nem megy az angol esküvőre, erősen elgondolkodtam, h vajon kit akar amerika megtámadni. és lőn. menő lett volna ha le is írom :))

 190. 178996 — 2011-05-03 15:40 

[melchi zadok](#11319855):

Egy villámkonteó egyenértéke 0,39 nagyposzt.

😉

 189. Circus — 2011-05-03 15:23 

[tiboru](#11319376) + miamai: részemről a távolsági egyeztetés elfogadva, 🙂
Akárhonnan is szálltak fel, miután ama bizonyos katonai kiképzőközpont közelében csaptak le (már ugye, ha igaz ez az egész), pakik valszeg egy darabig csenben lesznek…

Nagyon kiváncsi vagyok, ha, és egyáltalán lesz ‘ellencsapás’… mondjuk ne legyen…

 188. Ciruska — 2011-05-03 15:19 

A hír helyesen: ISMÉT halott Osama Bin Laden.

Ugyanis ezt egyszer már Benazir Bhutto is bejelentette: http://www.thedailybell.com/2211/Benazir-Bhutto-Bin-Laden-Was-Murdered.html

A video felirata szerint a BBC cenzúrázta a felvételt, majd újra feltöltötte, de ezt persze letagadták. A program 2007 november 2-án került nyilánosságra, mielőtt Bhutto merénylet áldozata lett (miért is??? Tiboru, szerintem emiatt ölték meg…) és David Frost, a műsorvezető „nem kérdőjelezte meg Bhutto azon állítását, miszerint Bin Laden halott (2:14-nél). Jó lenn, ha a nyugat felfedezné az igazságot, miszerint Bin Ladenre, mint mumusra volt szükség, hogy folytathassák a nevetséges terrorizmus elleni háborút.”

Más források szerint is BL már azelőtt meghalt veseelégtelenségben, mielőtt Bhutto nyilatkozott volna erről. Ha megnézzük a 2000-es években készült videókat róla, azok mind statikus felvételek, csak a hang élő és mindegyiken rosszul gépelt hirdetménycsíkok láthatók BL arcán keresztül futva.

 187. 180982 — 2011-05-03 14:40 

@miamai:”Ártottak ezek bármit is hosszabb távon?!
IRA, ETA, RAF, Brigade Rossa, PFSZ”

Ártani tuti, hogy ártottak mindenféle és hosszúságú formában. Mondjuk IRA nélkül nincs Írország, PFSZ nélkül nincs Palesztina (legalábbis ők ezt mondják). Brazília női elnöke terrorista/forradalmár volt, pont egy fillért sem ért az egész mozgalmuk (leginkább a rafra, vagy vörös brigádokra hasonlított), mégis lehet, hogy a BT-ben mondja meg a frankót jövőre. Ha Oszama megjavult volna, mint Kadhafi, akkor még fegyvert is kapott volna, legfeljebb nem szeretik, csak a pénzét.

 186. hiryu2,0 — 2011-05-03 14:39 

Nem tudom kihagyni az előbbi cikk írójának egy kommentjét:

Amit nem írtam bele, hogy ne legyen kilométerhosszú:

Ami minden spekulációt megbízhatóan keresztül szokott húzni, az a technológia fejlődése és terjedése. A vadászrepülőgépek az ötödik generációnál tartanak, ami nagyjából öt totális paradigmaváltást takar, mert teljesen más a sasszemünkre hagyatkozva közelharcolni, meg műholdas térkép alapján száz kilométerről kilőni az objektumot. A proliferáció legfőbb mumusa a nukleáris terrorizmus. Ennek egyáltalán elképzelhető forgatókönyve, hogy egy nagyon gonosz atomhatalom ad egy bombát ajándékba a torzonborz törölközőfejűeknek. Ők maguk ugyanis – egy állam szervezeti háttere nélkül – a büdös életben nem tudnák összehozni. A recept régóta nyílt titok, de centrifuga-kaszkádot tálibokkal nem lehet építeni; ez már csak azért is lehetetlen, mert a hozzáértő mérnökök popzenét hallgattak, amiért ki lettek végezve.

Ennél sokkal hozzáférhetőbb a célzott gyilkosságok legfőbb eszköze, a távirányítható robotrepülőgép. Míg az atomfegyvernél eleve a hozzávalók beszerzése is problémás, a cirkálórakéta – vagy bármilyen más távvezérelt jármű – összeüthető a barkácsboltok és webáruházak kínálatából, és nem kell hozzá állami apparátus, csak néhány lelkes modellező.
44

 185. 180982 — 2011-05-03 14:29 

[andrej_](#11319693): Kaptuk? Kapjuk most is, vicces módon még a neve se változott az alapítványnak.

Egyébként legközelebb sokkal jobb munkát várnék el a trükkmesterektől. Olyan terrorájsztot kell csinálni, amelyik kevert. Tehát minden fóbiás megtalálhatja benne az ellenségképet. Egy nagyon barna bőrű, de picit húzott szemű forma, közben mégis turbános, hosszú szakállal és németes, de közép-európai névvel, amelyik o-ra végződik, hogy latinos is lehessen. Tökéletes ultimate enemy, bármilyen célra felhasználható.

 183. miamai — 2011-05-03 14:27 

[ElKa](#11319867): szerintem is elcsúszott a nedves kövön és beütötte a fejét. Attól lett olyan cafatos szegény. :)))

 182. ElKa — 2011-05-03 14:22 

Nem olvastam végig mindent, csak kérdésként vetem fel:

Mondjuk lehet, hogy már korábban meghalt, csak úgy. Mert beteg volt. Azt az Al-Kaida (hogy kell ezt leírni??) biztos nem szivesen ismerné be. Az amreikaiak sem voltak benne eddig biztosak, most valahonnan megtudták, és gondolták, eljátszák ezt a színházat, és azt mondják, hogy „na, mi most aztán jól kinyírtuk”. 🙂 Milyen? (Van a bombára is ötletem, de az nem elég földhözragadt, azt majd máskor.) 🙂

 181. naba — 2011-05-03 14:19 

[miamai](#11319860): a pánikolós kommentek fele megrendelésre érkezik:)

 180. miamai — 2011-05-03 14:17 

Uraim! Annyi ok és lehetőség volt már eddig Európában, hogy kiterjedt terrorista akciósorozatokat hajtsanak végre – és mennyi terrorcselekmény (egyedi és összehangolt sorozat is) történt az elmúlt 50 évben. Ártottak ezek bármit is hosszabb távon?! (IRA, ETA, RAF, Brigade Rossa, PFSZ etc.etc.)
Nur nicht bekacken és pláne bitte nicht pánikolni!! Vagy ezt is ŐK diktálják?!

 179. melchi zadok — 2011-05-03 14:14 

„Lesz még sok új poszt, leterheltségem függvényében havi kettőt-hármat tudok most így, látatlanban bevállalni.”

akkor lehet reménykedni, hogy egy héten belül legalább kettő hosszú poszt is megjelenik majd? 🙂

vagy a két villámkonteó már egyet ér?

 178. stalker — 2011-05-03 14:12 

@andrej_: Akkor én is bemásolok ide egyet:

http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=hu&q=cache:FJ_wLIKueN8J:http://ecopedia.hu/marshall-terv+marshall+terv%2Bszovjetunio&ct=clnk

A lényege ez:
“A programot az USA minden európai államnak felajánlotta, de azt a szovjet befolyás alá került országok, SZOVJET UTASÍTÁSRA NEM FOGADHATTÁK EL. Nekik azért volt ellenszenves a terv, mert attól tartottak, hogy a segélyprogram révén egy európai államok fölött álló hatalmi szervezet jönne létre, amely az amerikai érdekek európai érvényesítésének eszközeként működne.”

Egyébként amit kaptunk, az is továbment jóvátételként a megszállóinkhoz.

Ami pedig az egyetlen bomba hatását illeti:
Senki nem tudja elképzelni ezt a szörnyűséget egy globális világközpontban (így hívják finoman ezeket a metropoliszokat. Hiroshima, Nagaszaki nem voltak azok.). A sokk nemzedékekre megváltoztatná az emberek gondolkodásmódját. Épp ezért említettem meg pl. a kulturális értékek pusztulását. A mai békés Európában már önmagában egy ilyen frekventált intézmény elleni rombolás (nem beszélve a szerencsétlen emberekről természetesen) is felfoghatatlan traumát okozna. Teljesen más mentalitásúvá válnánk.

 177. naba — 2011-05-03 14:10 

 176. naba — 2011-05-03 14:07 

[andrej_](#11319827): akkor újból. gratulálok. a legtöbben nem az EU-t féltik.

és már sokan írták, az atombomba nem háború kirobbantásához kell. például én például a kilencvenötös hozzászólásban. nem hullákat akarnak, hanem birkákat.

hjajj-ozás helyett olvass és gondolkodj

 175. 178996 — 2011-05-03 14:05 

[andrej_](#11319827):

Ami engem illet, nem is annyira egy formalizált(*) világháborútól féltem az EU-t (Európát, a világot), hanem inkább attól, hogy kvázi gerillaharcot folytató terrorcsoportok fognak válogatás nélkül (vagy minimális válogatással) főként civil célpontokat támadni. Mi meg majd ott állunk, farkunkkal a markunkban…

(*) formalizált: egymással viszonylag nyíltan szembenálló államok és egyenruhás hadseregeik, s mindaz, ami ezzel jár

 174. andrej_ — 2011-05-03 13:58 

[naba](#11319774): hjajj… ezért nem szoktam hozzászólni, de akkor kibontom

Tehát.

Nyilván egy atom vagy akár piszkos bomba is sok. Egy EU méretű és tegyük fel összetartó szervezetet, nem fog egy ilyen merénylet romba dönteni. Újabb világháborún szerintem bármelyik fél többet veszít, mint nyer, mert ennyire ők sem tudják valószínüleg kiszámítani.

Amíg az emberek nagyobb része, sőt talán többsége, boldogan Facebookol és mindezt egy a helyzetet állandóan rögzítő telefonnal teszi nem lesz javulás.

 173. 178996 — 2011-05-03 13:51 

Ki fogad velem, hogy egy éven belül Hollywood megfilmesíti az akciót?

 172. naba — 2011-05-03 13:29 

[andrej_](#11319693): a baj az, hogy jelenleg egyetlen tény áll a rendelkezésünkre, hogy hülyének néznek minket.

ha neked egy atombomba nem elég, gratulálok. tudod, a legtöbben nem az EU-t féltik.

 171. andrej_ — 2011-05-03 12:49 

[stalker](#11319586): azért egy szem tetszőleges atombombával bőven nem intéznék el az EU-t, ezt azért szerintem te is sejted. Az Marshall tervből/segélyből pedig nem hagytak ki minket, egyszerűen nem kértük: http://www.tankonyvtar.hu/historia-1999-03/historia-1999-03-081013-7 és még ehhez képest is 422m USD-t kaptunk valahogy: http://hu.wikipedia.org/wiki/Marshall-terv

A konteoságba azért legalább próbáljatok már légyszives a tényekre (jó tudom, úgy tudjuk hogy ezek a tények) is koncentrálni kicsit.

 170. 179277 — 2011-05-03 12:00 

[tiboru](#11319581): valoban tul sok a szurke….
kezdek aggodni, csak ne atom legyen. eszak vagy kelet londonban nem jarok, oda becsaphatnanak :))

 169. hiryu2,0 — 2011-05-03 11:55 

Tényleg bocs, de hullafáradt vagyok és reggelig ébren kel maradnom….

Szóval robotrepülőgép vs fejlövés vs felismerhetőség:

CSak elég kicsi robotrepülő kell…

 168. stalker — 2011-05-03 11:52 

Nem véletlenül van ‘valahol Európában’ az a bomba.
Ha (Nyugat-)Európa elszáll (pld. Brüsszel v. London, Párizs stb.), már csak ketten maradnak a ringben:
USA és Kína. Na, kinek lehet az érdeke egy ilyen akció…?

Minden mögött, amióta világ a világ, gazdasági érdekek húzódnak meg. A nagy gengszterek előbb összefognak a kisebbek ellen (így gazdaságos és kényelmes nekik), azután ugranak csak egymás torkának. (Lásd Molotov-Ribbentrop paktum.) A terrorizmus jó alibi lehet az amúgy is versenyképtelen és már nem is igen amerikai elkötelezettségű EU félreállításához. Hja kérem, a Marshall-segélyek kora már elmúlt, akkor bezzeg kellet nyomni a lóvét az Ivánék ellenében (leginkább a Nyugat-németekbe), nehogy terjedjenek a vörös eszmék. És hogy velünk mi lesz majd itt a keleti szektorban egy londoni v. párizsi piszkosbomba v. fajsúlyosabb társa után?
Hát majd mindannyian kapunk egy sárga csekket, hogy az örök és megbonthatatlan magyar–angol (-francia stb.) barátság szellemében adakozzunk nyugati tesóinknak.
Akik pl. hülyére bombáztak minket a VH-kban és kifelejtettek Marshall bácsiból is. Amennyiben mégse jönne össze annyi lóvé amennyi kell majd a British Museum, Louvre, Eiffel-torony újra felépítéséhez, akkor majd Peking nagyon szívesen ad kölcsön nekik. Is. Kamatra, persze. Szerintem az USA már régóta nem foglalkozik Európával, le vagyunk írva. Most már komolyan el lehet kezdeni a gyengítését.

Azért a Louvre-t meg a Tate Galleryt tényleg sajnálnám.

 167. hiryu2,0 — 2011-05-03 11:51 

Emberek!!!!! Feltűnt valkinek hogy a CIA az majdnem CA /szovjet hadsereg!/ Vagy CBA! /Bolthálózat!!! A Moszad meg majdnem MOSZAT!!!!

Lebuktak! A tettesek a Bolthálozatban árult Kommunista Izraeli balatoni Fogasok voltak!!!!

na jó abbahagyom……

 166. 178996 — 2011-05-03 11:49 

[mxplanet](#11319478):

Tipikus: huszas éveikben járó londoni fiatalok…

Ennyit a kulturális asszimiláció brit modelljéről.

 165. Last Mohican — 2011-05-03 11:49 

Szerintem mindennél többet elárul a Nagy Fehér Amerikáról, hogy az akcióban Oszama bin Laden kódneve „Geronimo” volt.

 164. runave — 2011-05-03 11:35 

[naba](#11317972): raadasul 5/2/2011 -> 5 + 2 + 2 = 9 -> 9/11

 163. 179277 — 2011-05-03 11:00 

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/five-arrested-near-sellafield-held-under-terrorism-act-2278268.html

es mar le is tartoztattak parat, akik atomhoz es a terrorizmushoz is kapcsolodnak.

hm,hm

 162. Rogal Dorn — 2011-05-03 10:33 

[vasgyuszi](#11319001):

😀 jó…de Obama-Osama azért elég feltűnő nem, az USA polgárok össze is keverik simán… 😀

Szóval, senki nem volt a lelőtt helikopteren? Biztos „csalimadár” volt…

 160. 179360 — 2011-05-03 10:21 

[woodland](#11318813): ha mindenki meghalt, akkor nincs sérült, elvégre csak halott van… 🙂

 159. 178996 — 2011-05-03 09:51 

[miamai](#11319283):

Ha jól olvastam, valami észak-pakisztáni amerikai légibázisról szálltak fel a helikópáterek; egy kicsit utánanéztem és a legvalószínűbb a Shahbaz Légitámaszpont, Jacobabad mellett, ahol a jenkiknek elég komoly szavuk van:

http://islamabad.usembassy.gov/pr-10062701.html

http://www.globalsecurity.org/military/facility/jacobabad.htm

 158. 179360 — 2011-05-03 09:28 

[st](#11317886): sztem ha bevállalnak egy ilyet, pont leszarják hogy konfliktus az Euval vagy nem.
Mert mit tudnánk velük kezdeni? Jól megmondjuk őket az Észak-Atlanti Tanácsban, vagy az Enszben?

 157. 179360 — 2011-05-03 09:10 

[tiboru](#11317309): a politikai következmények is belejátszhattak… ha ugyanis nem most ölték meg, akkor nem is biztos, hogy ott….
márpedig világgá kürtölni, hogy a pakisztáni katonai akadéma tőszomszédságában „bújkált” és el is látták a közeli kórházban (természetesen nem ismerték fel az inkognitója miatt….) és egy elég combos árú házban ette a száműzöttek keserű kenyerét….
hááát…. már többen megérdeklődték Pakisztántól, hogy ez hogy sikerült ennyire bravúrosra….
állítólag infókat is kapott a titkosszolgálattól…. ha most India meg Afganisztán emiatt Pakisztánnak esik, az külön jól jön 1-2 hadi tesztelőnek, ha már arra jártak, nem? 🙂

 155. kérdőjel — 2011-05-03 08:47 

és mondták valamikor,hogy ha meghal,akkor kap egy atombombát Európa.és igen,valószínű,hogy már régebb óta halott,csak mondjuk a hercegi esküvő miatt nem jelentették be,mert akkor nagy valószínűséggel nem csak angol mesterlövészek lettek volna a rendezvényen…

 154. kérdőjel — 2011-05-03 08:44 

És megvolt sokkal kevesebb,mint 24 óra alatt a DNS-vizsgálat,és/vagy az arcfelismerés(jó az lehet rövidebb),a bejelentés szerint néhány családtag is meghalt,és(dobpergés :D)azért hullámsírban van,hogy senki ne keresse…biztos…az amerikaiak annyira nem hülyék,hogy egy ekkora trófeát csak úgy a tengerbe vessenek.én azt is el bírom képzelni,hogy valahol lefagyasztva még megvan-amennyiben halott.vagy,az is lehet,hogy fejbelőtték,oké,csak előtte még egy kicsit beinjekciózták,hogy olyat is elmondjon,amiről nem is tud.nekem ez így egy kicsit érdekes.

amúgy szerencsére most sem csalódtam az oldalban,már ami a villámkonteót illeti 🙂

 153. 178996 — 2011-05-03 08:41 

[miamai](#11319283):

Ráadásul a rajtaütés pár száz méterre történt egy katonai főiskolától 🙂

 152. miamai — 2011-05-03 08:26 

[Circus](#11319208): A hírekben azt írták, hogy Abattabad Islamabad közelében van (talán külváros?) A google-mapen a lépték szerint becsültem meg a távolságot. DE: akár 500km (és akkor tour-retour 1000km), akár egy út 1000, nem tudom, hogy egy helikopter képes-e tankolás nélkül ide-oda repkedni néhány tucat katonával, némi rakétával és egyéb harci tárgyakkal. Továbbá – eltekintve az üzemanyag kérdésétől (vihették kannában is :))), a pakisztáni hadsereg tudta nélkül nem repülhettek be az ország belsejébe észrevétlenül, hacsak mondjuk nem maga Matthias Rust volt a pilóta…

 151. 178996 — 2011-05-03 08:21 

[Mantamann](#11319246):

Már csak azért is ott a helye, mert az akció alatti kódneve Geronimo volt 🙂

 150. 178996 — 2011-05-03 08:19 

[GTibor](#11319248):

:-)))

Epic!

 149. 178996 — 2011-05-03 08:18 

[tiboru](#11317520):

Ma hivatalosan is beismerték, hogy ők voltak.

 148. GTibor — 2011-05-03 07:50 

Elnézést, de muszáj belinkelnem ezt egy konkurens blogszolgáltatótól:

http://miertufa.postr.hu/fox-news-obama-bin-laden-dead/

🙂

 147. Mantamann — 2011-05-03 07:49 

Kedves Barátaim!
Csak nem gondoljátok komolyan, hogy Bin Laden hamvait csak úgy kiszórják a „semmibe”???

Új tag a Skull and Bones vitrinjeiben!

 146. 178996 — 2011-05-03 07:42 

[Krisztina13](#11318954):

Nagyon csalódott lennék az amerikai titkosszolgálatokban és hadseregben, ha tizenakárhány év alatt nem tudtak volna beszerezni egy DNS-mintát (nyál, vér, egyéb testnedv, haj- vagy szakállszál, bőrdarabka, stb.) egyenesen Oszamától…

 145. Circus — 2011-05-03 07:25 

[miamai](#11318606): valami nálam nem kerek…
Abottabad környékén volt a fogás, vagy nem????
Az így ránézésre 200 km a AFG-PAQ határ legközelebbi pontjától (és kb 500 Kabultól)… Mit nem tudok jól?

 144. torotty — 2011-05-03 02:25 

Osama hackerei lottek le a PlayStation Networkot, azert vadultak ennyire be az amerikaiak.

 143. 182991 — 2011-05-03 00:19 

[matyics](#11319002): Európát lehet ugyan szurkálni, elképzelhető, hogy fogják is (Nagy-Britannia pl. elég esélyes), csak értelme önmagában nem sok van. Ha mondjuk robbantanak egyet Londonban, azt az amerikai nép nem fogja különösebben a maga gondjaként értelmezni, márpedig – legalábbis egy ideig – rájuk is szükség lesz.
Ha kiiktatják az USA elnökét, már nem csak az oroszlán körüli bozótot zörgették, hanem két kézzel tépték a bajuszát, mindjárt nagyobb lesz a felhördülés. Persze, a nagyobb „baráti” országokban sem árt pár akció, kevesebbet fognak olyasmiken gondolkodni, mint ENSZ-határozat és hasonló időhúzások. Ügyes hírszerzői jelentések igazolhatják, hogy a világ X országában (ahol X garantáltan nagyobb, mint 10) működnek annak a szervezetnek a szálai, mely a zűrzavarért felelős; NATO on, a többit pedig jobb volna a Marsról figyelni.

 142. matyics — 2011-05-02 23:43 

Ha pár héten, esetleg hónapon belül lesz Európának egy saját 9/11-e, akkor ne felejtsétek el, én szóltam időben!
Ha a saját népükkel megtették, akkor velünk…???
SzJ

 141. vasgyuszi — 2011-05-02 23:41 

[Rogal Dorn](#11317558): ennyi erovel: god vs. dog :)))))

 140. 179420 — 2011-05-02 23:18 

Imádom azt a filmet. Akárhányszor adják, tesómmal ott csövezünk a TV előtt. Ahogy a filmben elhangzik a nagy igazság: „Itt válik el a szar a víztől.” Majd meglátjuk, mit hoz az elkövetkezendő néhány nap. Az a baj, hogy nem tudok úgy felnézni az égre, hogy ne lenne bennem a félsz a valahol állítólag bujkáló atombombától…

 139. Redmaster — 2011-05-02 23:09 

[Interlock](#11318939): Az a baj hogy nagyon is igazad van. Főleg azzal kapcsolatban hogy a jó és kedves Barack beáldozható. Már amikor megszavazták akkor tudtam hogy nagyon jó kirakat ember lesz. Mert egy öltönyös afroamerikaival mindent lenyomnak majd az emberek torkán. És az csak megerősített ebben amikor megkapta a Nobel Békedíjat miközben háborúban állt pedig azt úgy nem igazán lehetett volna. Úgyhogy még a végére csinálnak belőle egy jó kis mártírt.

Amúgy kíváncsi leszek lesz e olyan jófej valamelyik TV csatorna hogy 1 hónapon belül leadja az Amikor a farok csóválja című összes konteós számára kötelező filmet.

 138. 182991 — 2011-05-02 22:36 

[Krisztina13](#11318954): a neten többfelé azt írják, hogy egy lánytestvérétől – aki egy éve halt meg Massachusetts-ben, agyrákban – volt DNS-mintájuk.
http://healthland.time.com/2011/05/02/its-a-match-how-officials-used-dna-to-identify-bin-laden/#ixzz1LE9926KB

A William az lenne, aki a múlt pénteki esküvőn amellett a csinos nő mellett integetett? Na, akkor jó lesz az Vili-nek is… 🙂

 137. Krisztina13 — 2011-05-02 22:15 

A DNS vizsgálattal kapcsolatban jegyezném meg…
(ha esetleg van köztünk szakértő, akkor kérem javítson / cáfoljon / erősítsen meg)
Szóval az azonosítás lényege, hogy az adott mintát összehasonlítják egy vér szerinti rokon mintájával (lásd apasági vizsgálatnál gyerek, apa, néha az apajelölt szülei) és megfelelő számú egyezőség esetén megerősítik a kapcsolatot.
Namost nekem ez már az öreg Száddám esetében is felmerült, amikor a DNS vizsgálatot lobogtatták, hogy vajon kié volt a kontroll minta? Mert az ok, hogy Ossama-nak 58 (!!!) testvére volt, de vajon melyik sétált be a Washington Memorial Hospital-ba mintát leadni?

És egy off az évszázad esküvőjével kapcsolatban… Bocs, de nekem nagyon bántja a szemem a Vilmos és kate… merthogy vagy William és Kate vagy Vilmos és Kati, ha kérhetem.

 136. 182991 — 2011-05-02 21:50 

[pirate__](#11318869): Legközelebb még annyira sem fogják megkérdezni. Jön az erősebb kutya, és jól megszexuál mindenkit.
’94-ben mondta David Rockefeller: „We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the nations will accept the new world order.”
Szabad fordításban: „Egy globális átalakulás küszöbén állunk. Csupán egy kellően mély válságra van szükségünk, és a nemzetek el fogják fogadni az új világrendet.”
Tíz éve kergeti az Egyesült Államok hadserege azt a bin Ladent, akinek a kiképzését annak idején ők (vagyis hát a CIA) kezdték el. Leszedhették volna hamarabb is, de inkább megmagyarázták, miért is olyan nehéz az. A fanatikusok között eközben megszerveződtek azok a csoportok, melyeknek ObL szellemi vezér és példakép, de a végrehajtáshoz már egyáltalán nem szükséges; ezek a csoportok szétszóródtak a világ nyugatinak nevezett részei felé, bevándoroltak, békésen és észrevétlenül tengetik napjaikat. Volt idejük célpontokat keresni, tervezgetni, szervezéssel és beszervezéssel foglalkozni.
Aztán a türelmi időnek vége szakad; mozgolódik ugyan a világ, de nem túlzott mértékben, ezért az „NWO vezérkar” úgy dönt, gyorstani kell. ObL megtette a kötelességét, ObL mehet: pikk-pakk kivégzik, már nincs rá szükség. Nyilvános halottszemle, fotózgatás, temetés kerülendő: a kellően mély válsághoz nem zarándokhelyre, nem egy megrendítően halottnak kinéző vezérre van szükség, hanem a méltatlan, megalázó elbánás, a neten is látható örömünnep, gúnyolódás miatt tovább bőszült fanatikusok ezreire, olyan bosszúvágyra, ami akár az arra fogékony gyerekekből is ádáz, békíthetetlen nyugat-gyűlöletet vált ki. Felébredhetnek az alvó sejtek, öngyilkos merényletek borzolhatják a fejlett országok lakosságának idegeit – a fő célpont természetesen az USA elnöke, és elnézve a 24 c. sorozatot, ez az áldozat is belefér a „jó” oldalon.
Az a kellemetlen gondolat motoszkál bennem, hogy ha a következő választások előtt valamelyik fanatikus leszedi Obamát, semmi sem menti meg a világot attól, hogy minden bokor alól amcsi katona kezdjen kibújni. Mese nem lesz, aki nem velük, az ellenük, és mivel sokan vannak jó felszereléssel, a nemzetek vagy elfogadják az új világrendet – vagy megszűnnek létezni…

 135. pirate__ — 2011-05-02 20:48 

@”Luki bácsi”:

A háborút azért kihagynám.
Nem vagyok benne biztos, hogy a kényelmes generációnk ezt elviselné. Bár anno sem kérdezték a jó népet, hogy szeretne-e egy kis világháborút. Másodjára sem 🙂

 134. 178996 — 2011-05-02 20:43 

[woodland](#11318813):

Biztos azon a gépen csupa zöldkártyás katona utazott.

 133. 178996 — 2011-05-02 20:37 

[Redmaster](#11318725):

Édesanyád dobjon egy mélt.

 132. woodland — 2011-05-02 20:35 

Sziasztok.Nem olvastam vegig a kommenteket,de az nem tunt fel valakinek,hogy az egyik helikopter lezuhant,megsemmisult (mindenki meghalt)Majd azt nyilatkozzak hogy nincs amerikai(!!!!) serultje az akcionak?

 130. Hiller Jozsué — 2011-05-02 19:59 

Semmi bizonyíték nincs rá, hogy megölték, miért is kellene elhinni? Befejezte a melót és most új személyazonossággal és átszabott fejjel él tovább valahol. Ennyi. Aki meg hisz az Amerikának az megérdemli.
Mindenki tegye fel ezt a kérdést: AZÉRT FOGADJAM EL, HOGY MEGHALT MERT AZT MONDJÁK? Számomra kegyetlenül félelmetes a világ, minden csatornán és a neten ömlik az osama halott…osama halott és közben semmi bizonyíték nincs rá. Ezek a gecik már azon se fáradoznak, hogy hatásosnak tűnjön az átbaszás. Meghalt oszt kész, higggyed el.

 129. Redmaster — 2011-05-02 19:54 

Két fontos dolgot megemlítenék nem tudom hogy volt e szó róla a kommentekben de:

1. Terror elhárító központ ugye nem rég alakult (jóvan tavaly szeptember de az nem is olyan nagy idő) plusz a másik hogy nemrég volt nagy balhé belőle hogy egy csomó támogatást kaptak.

2. RTlklub híradó: „A szeptember 11.-ei terrortámadást az Al-Kaidának tulajdonítják” Ezen a beszóláson olyan WTF fejet nyomtam először utána meg anyám hülyének nézet hogy miért röhögök ennyire a híradón. Mekkorát kacagnék hogyha kiderülne hogy „hát lehet hogy rossz ember kaptunk el mert nem is Osama volt a bűnöző igazából”

A valódi kérdést pedig a kommentekben találjuk. Mert nem az a kérdés hogy megölték e. Hanem hogy miért épp most. (attól függetlenül hogy tudjuk Osama nem is nagyon létezett mivel 6-7 különböző emberről készültek az Osamás videók. [érdemes utána nézni mert nem mindig hasonlít saját magára])

Ja és egy gyors kérdés Tiboruhoz. Anyámat nem akarod szerkesztőnek felvenni? Mert most az esküvővel kapcsolatban felvetett egy érdekes Diana-s konteót. Le is vezetem a beszélgetést:
Anyám: Szegény Diana hercegnő meg öngyilkos lett.
Én: Hogy mit csinált?
Anyám: Öngyilkos lett.
Én: És hogy?
Anyám: Hát a sofőr által.

 128. agathon — 2011-05-02 19:40 

Nekem az tetszett, hogy helikopterekkel mentek a kisöregért, az éj leple alatt, és közben nagyokat robbantottak… Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja! 🙂

Az is tetszik, hogy nincs holttest, azaz nincs tárgyi bizonyíték Innentől kezdve az egész történet teljesen komolytalan.

 127. casejustcase — 2011-05-02 19:36 

az csak nekem tunt fel, hogy a CIA eddigi fonokebol par hete vedelmi minisztert csinaltak es hirtelen meglett Oszama?
es mindez ket honappal azutan, hogy Obama bejelentette, hogy ujra indul?
ha mar konteo:

politikai alku kereteben a posztert es persze meg valamiert cserebe Obama „megkapta” az Oszama megolesenek dicsoseget, ami garantal neki egy 5-10%os konzervativ/republikanus szavazatot, mert o nem az a „toketlen” demokrata mint az elodei. egy komoly gyengesegre kapott gyogyszert es valaszt. a republikanusok meg elbuktak az egyik legkomolyabb valasztasi utokartyajukat: a katonai ero tamogatasat es a hatarozott katonai/kulpolitikai fellepest….
Oszama azert elt idaig, mert nem volt politikai erdek a kinyirasa mogott. most is kizarolag amerikai belpolitikiai erdek van, de az lathatoan eleg volt…

 126. miamai — 2011-05-02 19:21 

[circus](#11318508): A gugli térképen Kabul – Islamabad kb. 1000 km légvonalban. A hátrtól kb. 800 km.
Egyébként aranyos: az útvonaltervezőre ezt írja ki: „A program nem képes útvonaltervet készíteni Kabul, Afganisztán és Iszlámábád, Pakisztán között.” Akkor mostanában nem megyünk oda turistáskodni…

 125. Circus — 2011-05-02 19:19 

[Interlock](#11318557): mondjuk az, hogy sumákolnak valamit, az nem annyira új, se meglepő. Igen, amit írtál, az lehetséges…

 124. Jack — 2011-05-02 19:13 

Valóban megölték-e Oszamát az amerikaiak?
Nem tudom, de már látom a TV újságban, a Film+ oszlopában, az Antonio Sabato Jr., Mark Dacascos, Don „The Dragon” Wilson, Cynthia Rothrock és Robert Davi szereplésével készült „Pusztulat és vérözön 7., avagy a Osama és a pusztító erejű hajsza” című filmet…

 123. 182991 — 2011-05-02 19:03 

[circus](#11318508): reakciónak épp elég lett volna egy nagy asztalcsapkodás is, de az sem volt. Pakisztán hallgat, holott a célpont nem is egy néptelen terület volt, épp ellenkezőleg. Pakisztán sumákol valamit.
Épp most olvasok egy indiai úriemberről (Dawood Ibrahim), aki bin Laden nagy barátja volt, és közben „állítólag a pakisztáni titkosszolgálattal is jóban van”. Szerintem tiszta ügy, hogy legalábbis a pakisztáni titokzatos szolgálat tudta, hol van a terroristavezér, de eddig vagy nem volt kínos a számukra, hogy fedezzék, vagy még haszon is származott belőle. Mivel dugdosni ezután is lehetett volna, inkább arra tippelnék, hogy új egyezség született, cserébe beáldozták bin Ladent.

 122. circus — 2011-05-02 18:44 

[Interlock](#11318480): ez ugye 100 km az afgán határtól, az darálókkal nincs _annyira_ messze időben sem, hogy túl sokat tudtak volna reagálni úgy általában.

Aműgy meg ugye attól függ, mit is csinálhatott idáig Pakisztánban – lehet, hogy így megússzák az ejnyebejnyét. Mondjuk, kevés esélye van, hogy USA barátaink EZÉRT lerohannák őket…

 121. Circus — 2011-05-02 18:33 

[miamai](#11318471): ha jól nézem a térképet, afganisztán nincs annyira messze, ott meg van néhány jenki…

 120. 182991 — 2011-05-02 18:33 

[miamai](#11318471): Kérdés, mit kapott / kaphat azért Pakisztán, mert szó nélkül végignézte a berepülést, és az akciót.

 119. miamai — 2011-05-02 18:28 

Amúgy hogy tud eljutni egy (kettő, három) helikopter egy ország belsejébe feltűnésmentesen? Akárhogy is nézem, min. ezer km Kabultól. Nem kell közben tankolnia?

 118. miamai — 2011-05-02 18:16 

[naba](#11318259): nnna, akkor ma már megint nem éltem hiába. köszönöm. bár a juhok, barik és egyebek nevében akár meg is sértődhetnék…

 117. Jim Beam — 2011-05-02 18:12 

És amúgy Obama létező, vagy kitalált személy?????

 115. Gerzsonka — 2011-05-02 17:38 

Tekintve, hogy a WikiLeakset a CIA üzemelteti, és Osama régen halott, az atombombás hírt nemsokára megkoronázhatja egy „sikeresen megelőzte a merényletet a # szervezet” # szabadon behelyettesíthető. Ha igazam lesz, ki hív meg egy sörre? 😀

 114. pobeda — 2011-05-02 17:20 

[Interlock](#11318309): Ezt a tippet biztosan megkapták már a Moszadtól. :))
Esetleg önállóan az eszükbe jutott? :))

 113. xyz — 2011-05-02 17:19 

bin laden maga a konteó.

 112. 182991 — 2011-05-02 17:14 

Többen írták, hogy bin Laden megölése túl nagy hasznot ma már nem hozhat a terrorista-sejtek szétszórtsága, önálló működőképessége miatt, nagyrészt én is egyetértek ezzel a véleménnyel. Ha feltételezzük, hogy valóban meghalt, mégis lehet egy pozitívuma a bejelentésnek: kiugrasztani a nyulat a bokorból. Mi van, ha tényleg készenlétben van némi nukleáris készlet (vagy vegyi fegyver, vagy bármi egyéb) valahol, de nem találták meg? Beharangozzák a halálhírt, aztán várnak, hátha elkövetnek a készenlétben álló terroristák egy-két hibát, amire már rá lehet moccanni.

 111. pobeda — 2011-05-02 16:58 

🙂

 110. 178996 — 2011-05-02 16:49 

[pobeda](#11318156):

Valami miatt erre az opcióra nem lehetett lóvét feltenni a fogadóirodákban 🙂

 109. 178996 — 2011-05-02 16:47 

[JQ](#11318076):

Azt azért megnézném, hogy ha valakit egy robotrepülővel fejbelőnek, lehet-e még (a DNS-vizsgálaton kívül) bármilyen azonosítást elvégezni 🙂

 108. naba — 2011-05-02 16:47 

@miamai: hát akkor újabb fogalommagyarázat következik:

zombi alapanyag = hullák = a zombik életre kelt halottak

a manipulált, agymosott, ignoráns gondolkodni nem akaró vagy nem tudó emberek = birkák

 107. eugenie — 2011-05-02 16:46 

[pobeda](#11318156): sztem a feher haz figyelte a media reakcioit, lattak, h a dns~kerdes nagy hordereju volt, igy egy nevtelen kis niemand kiadott egy ilyen nyilatkozatot.

 106. 183754 — 2011-05-02 16:44 

Már rég ki lőttek vagy évek óta meghalt magától. Nem véletlenül tüntettek el máris a tetemet. Állítólag a tengerbe dobták, ha igaz akkor egyértelmű, hogy nem most halt meg.
Hogy miért most hozták nyilvánosságra, talán így készítik elő a kivonulást Afganisztánból.
Egy biztos az USA nézhet új bohóc után.

 105. Minorkavidor — 2011-05-02 16:44 

Oszáma élr, Oszáma él, Oszáma élni fog!
Az én öreg barétom! Tegnap , mikor együtt kávéztünk, elmondta, hogy két fő célja van: Izrael lereadirozása és Európa iszlamizálása. Azt üzente itteni híveinek, hogy bizzanak benne, jőni fog, ha jőni kell! DDD

 104. 178996 — 2011-05-02 16:43 

[Circus](#11317917):

Basszus, szakállas vagyok…

(Na jó, nem olyan szép lobogó, mint Oszamáé, de akkor is szakáll…)

 102. Rogal Dorn — 2011-05-02 16:33 

[pobeda](#11318156):

Én már nem hiszek nekik…Kamu kamuhátán.

 101. Rókakígyó — 2011-05-02 16:14 

Szerintem meg a Tiboru volt, hogy elsüthessen még egy villámkonteót a bevezetés jegyében. ezt nekem az ufók mondták.

 100. pobeda — 2011-05-02 15:46 

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-431038

Megerősítették a DNS teszt eredményét. Ő az.

 99. miamai — 2011-05-02 15:30 

@naba: „az új világrendhez nép kell, nem zombi-alapanyag”
Azt hiszem, ezt a szép új világ rendezői nem így gondolják. Kényelmesebb és szükségszerűbb a gondolkodni nem tudó, nem akaró, vagy csupán manipulált vonalak mentén, irányítottan és korlátozottan gondolkodó „zombi-alapanyagok” fenntartása. Az önálló véleményt formálók (a tévedés jogát is elismerve) veszélyt hordoznak a NWO képviselői számára. Legalábbis így mondják, és azt hiszem, így is gondolják.
A szép új világ ugyan már itt van, de a megerősödését, kiteljesedését az ilyenfajta konteógyártók, írók és olvasók határozottan gátolják, ezért hosszabb távon nem kívánatosak. Ezt is ŐK mondták… (ez utóbbinak semmi de semmi belpolitikai felhangot nem akartam adni)

 98. JQ — 2011-05-02 15:00 

Reggel az egyik nagy, országos rádiót hallgattam. A 6.30-as blokkban (vagy a 7.00-ásban?) azt mondták, hogy fejlövés végzett vele, de az azutáni blokk már robotrepülőről kilőtt rakétát említett (jó, ezzel is lehet valakit fejbe lőni), tovább nem tudtam hallgatni. Tudom, ilyenkor elég lassan szivárognak a bizonytalan információk, de ez akkor is elég nagy eltérés, nem?

 97. Rogal Dorn — 2011-05-02 14:50 

off:Mit szólnátok egy Chuck Norris vs. Kunkli Tivadar meccshez? 😀

on:Ha Norris rúgja meg Osamát, akkor nem lett volna mit vizsgálni, kirúgta volna a naprendszerből…Az unokája lehetett csak…

 96. Lajoska67 — 2011-05-02 14:48 

Erre is csak ezek az idióta amerikaiak képesek: megjelenik a népszerűségét zuhanásszerűen veszítő elnökük, aki bejelenti ezt a számukra fontos hírt, majd 0 bizonyíték után elregéli a történetet röviden, mire ezrével tódulnak ki örömünnepen őrjöngeni az emberek, mert ugye, amit az elnök mond, az mindenképpen szentigaz. Csak hát nincs kép, se videó, se hulla, mert bocsánat, ő már el is lett hamvasztva és a tengerben figyel múlt hét óta. Ilyenre még Vitya és Gyurcsány se ragadtatná magát talán, pedig ők aztán überdurva hazudozók!

 95. java7866 — 2011-05-02 14:31 

Azért más blogokban is téma:)

„A legtöbb twitt szerint végre kiderült, hgy mit is csinált Jack Bauer az utolsó évad vége óta.”

„Látom megvan az Expendables 2 új sztorija”

„Jack él és küzd az ellenséggel! ”

„A világot megmentő Chuck Norrist is sokat emlegették azért, aki sokak szerint egyetlen köríves fejrúgással tette helyre az egész al-Kaidát Oszama bin Ladennel együtt.”

 94. naba — 2011-05-02 14:04 

@miamai: pontosan, a fogalmak nem keverendők

terror = megfélemlítés

genocide = népirtás

az új világrendhez nép kell, nem zombi-alapanyag

 93. Searcher — 2011-05-02 14:03 

Kár a gőzért srácok 🙂 ezt a témát sem fogjuk tökéletesen megmagyarázni, akárcsak egy Atlantiszos, vagy egy Teslás ügyet…
De meg kell hagyni, hogy a körülmények eléggé irónikusak és humorosak 🙂

 92. naba — 2011-05-02 14:00 

megdönthetetlen bizonyíték, hogy a twin towers elleni merénylet kitervelői azonosak az oszama bin ladent semlegesítő szervezettel:
humor, baszottul egyforma humor:

-911 – ugye az Esemény dátuma, ugyanakkor a helyi segélyhívó szám is

-május 2 – az első kommentben szerepel: „Vicces, hogy a bejelentés Hitler halálhírének bejelentésével esik egy napra…”

hát bizony vicces, és csak a vak nem veszi észre, hogy a két viccet ugyanaz a komikus találta ki…

 91. miamai — 2011-05-02 14:00 

Az valóban igaz, hogy bárhol támadtak az alQ nevében, sosem volt olyan nagy a halálos veszteség, mint amekkora lehetett volna. Talán vigyáztak is erre? Persze, egyetlen áldozat is éppen 100%-kal több, mint amennyi elfogadható.
De azt egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy az Európában történt robbantások ugyanúgy belső eksönök voltak, talán a szövetségesi hűség megnyilvánulásaként, vagy egy kis (?) pénzért, whatever.

 90. naba — 2011-05-02 13:46 

[sz](#11317939): igen, pontosan ettől tartok, csak ne legyen igazam!
az összeesküvések tanulmányozásakor, mint a skull and bones, bilderberg csoport, ott van a világuralomra való törekvés, de ezek a csoportok már olyan régóta vannak a bizniszben, hogy az emberben nem is tudatosul, hogy még a mi életünk alatt eljöhet a csúcsratörési kísérlet

 89. st — 2011-05-02 13:43 

az az „sz” én voltam 🙂

 88. sz — 2011-05-02 13:41 

[naba](#11317923): igaz, igaz…így akarná az eu-t lefejelni? majd jönni ide megszállni, és megmenteni a nem létező lepedősöktől?

ha jól értelmezem

 87. naba — 2011-05-02 13:38 

[miamai](#11317912): ja, lemaradt: 2001 new york, 2004 madrid, 2005 london – bocs, hol voltak itt a nagy össznépi ünnepségek?
mellesleg a királyi családra azér’ nem fognak rátámadni, hisz a szálak valahol összeérnek, belső konfliktus lenne és abszolút nem logikus, hogy csoporton belül pusztítsanak…

 86. naba — 2011-05-02 13:34 

[st](#11317886): usa, kockáztat, konfliktus – jó kulcsszavak, csak az eu nem illik a sorba. az usa nem kockáztat konfliktust az euval, hisz mint 9/11 kor is, terrortámadásnak álcázzák a dolgot, és pont úgy elfogadja a világ a hivatalos verziót – ha nem tűnt volna fel, erre megy ki a játék, new world order on the way, baby!

[miamai](#11317912): első és harmadik ránézésre ellentmondhat, de második és negyedik ránézésre pont, hogy megerősíti, lásd feljebb

 85. Circus — 2011-05-02 13:30 

@Circus: … de azért szeretném Londont látni.
Ja, nem ott rendeznék AMÚGY jövőre az olimpiát?

@tiboru: ” de azt hittem, csak nekem van ilyen beteges fantáziám…”
vagyunk elegen a követőid közül, hidd el. 🙂
Ja, ugye, nem vagy szakállas egyébként? 😀

 84. naba — 2011-05-02 13:26 

@tiboru: Pánik! Pánik! Pánik!
őszintén remélem, hogy csak annyi az egész, hogy sikerrel járt a megfélemlítés-hadjárat nálam is, de miközben aktívan remélek, folyamatosan ott motoszkál a fejemben egy suttogás, hogy: kis naiv…

 83. miamai — 2011-05-02 13:26 

[naba](#11317866): [tiboru](#11317884): Ez ellentmond annak a feltételezésnek, hogy a 9/11 belső munka volt. Tehát vagy a cia=alQ támadná meg Európát (ami kevéssé valószínű), vagy tényleg Osama&Co. volt az ikrek lerombolásának hátterében, amit viszont az egész világ cáfoltnak vél (kivéve a hivatalos médiát)
A hétvégi két nagy, milliókat megmozgató rendezvény kiváló alkalom lett volna egy (támadásra)= provokációra, de ilyenről (egyelőre) nem tudni.

 82. Circus — 2011-05-02 13:25 

[naba](#11317866): ettől én is tartok kissé…
Az szerintem sántít, hogy Obama a választás miatt ‘csináltatta’ volna meg – miért pont most? Közvetlen a választás előtt picivel nagyobbat szólt volna. Szerintem.

Abban viszont lehet valami, hogy napokkal ezelőtt megölték meg, lásd miért jöttek ki az atombombás hírrel és majd hallgatták azt agyon, illetve: miért nem utazott nászútra a hercegi pár (köztünk szólva, az esküvőnél nem lehetett volna „jobb” célpontot és eseményt találni…).

Szerintem konkrétan erre ment ki a játék, és tényleg ott (London, mondjuk meg is találták) pukkant volna a bomba, de/és ezért kiiktatták Oszamát, miközben ezzel párhuzamosan, visszatartották a hírt a felzúdulást meg fenyegetődzést megelőzendő (meg, hogy el ne vegyék az esküvő kedvét/pompáját/miegymását).

Ez mondjuk így kihúzza a konteó méregfogát, de kb mindenre választ ad. Vagy nem? 🙂

 81. Llew — 2011-05-02 13:21 

Odáig még hihető is lenne, hogy most nyírták ki, de az, hogy gyors DNS azonosítás után máris a tengerbe temették az nagyon gyanús.
Az Obama új kampányához fűződő elméletek helyett bennem inkább gazdasági érdekeken alapuló elmélet fogalmazódott meg azok alapján, hogy a hírre rögtön csökkent az olaj ára, és a tőzsdék is jól reagáltak.
Vilmos és Kate meg hirtelen mégis nászútra utazik? És Kadhafi fia is most halt meg?

 80. st — 2011-05-02 13:15 

[naba](#11317866): ha lenne bomba, nem nyírták volna ki (ha egyáltalán, de ebben nem hiszek)

vajon az usa kockázatna emiatt egy súlyos konfliktust az eu-val?

az durvább lenne, mint a lepedős, szakállas őrültek

 79. 178996 — 2011-05-02 13:14 

[naba](#11317866):

Bevallom, nekem is átfutott az agyamon egy ilyen vészkonteó, de azt hittem, csak nekem van ilyen beteges fantáziám…

 78. naba — 2011-05-02 13:03 

örülök hogy prosperál a blog, de nekem ez nagyon nem tetszik. most a mi bőrünkre megy ki a játék. amikor a múlt kedden olvastam az új wikilweaks „infókat”, már sejtettem, hogy „bin ladent” „megölik” egy hónapon belül. és rohadtul nem örülök neki. sajnos én azt hiszem, a nagy testvér úgy döntött, rajtunk a sor, hogy beszopjunk egy „kisebb” tragédiát á la twin towers. hirtelen olyan szűknek tűnik a kontinens…

 77. Rogal Dorn — 2011-05-02 12:54 

Lehet, hogy így szabadult meg a házsártos feleségeitől?

 76. WaseK — 2011-05-02 12:46 

És mi van, ha Oszamának csak elege lett az egész bújócskázásból? Ugye 9 éve megy barlangból-barlangba, vagy házból-házba, mindegy.
Megkereste az USA-t, hogy eltüntessék. Mindenki jól jár(vagy legalábbis a két résztvevő fél).
Oszama jelenleg szakáll nélkül, kis családja körében lógatja a lábát valahol, élvezve a milliárdjait 🙂

 74. 35591 — 2011-05-02 12:43 

Amúgy meg ez a szokásos, pont bejelentik, hogy atom van valahol és robbant ha meghal, valami fantasztikus. Ezek az amcsik tényleg nem tudnak mást, csak félelmet kelteni az emberekben. Más náluk nem működik.

 73. 35591 — 2011-05-02 12:41 

Elfogadom, hogy elkapták, még úgy is lehet, de miért csak most? Ne mondják, hogy 2001 óta ennyi idő alatt lehetett a nyomára bukkanni. Nekem inkább ez gyanús.

 72. hiryu2,0 — 2011-05-02 12:21 

Elfogták élve, csak egy fél disznót dobtak a vízbe, photoshop a bemutatott bizonyíték, és a Moszad vette kezelésbe, nehogy már a jogvédők ugassanak Guantanamo miatt.

 71. tami — 2011-05-02 12:15 

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-430981 – Az egyik beépített ember.

 70. e(x) — 2011-05-02 12:15 

Most ölték meg? Igen. Évek óta tudják, hol van, és bármikor megölhették volna? Igen.

Miért most? Ezt sokan megfogalmazták, és az igazság valahol azok között lehet, valószínűleg mostanra tették következmény mentessé a halálát.

Bűnös volt-e Oszama..? Bármely, róla keringő legendát nézzük – kezdve a CIA-val összejátszás 9/11 kreálására, vagy saját indíttatású 9/11, stb. – erre is igen a válasz. Halált érdemelt-e, ilyen körülmények között..? Nem tudom.

 69. trashorange — 2011-05-02 12:14 

hát Obamának nagyon jól jött ez most, az tuti, főleg hogy egy jó ideje már kevésbé szimpatizál vele az amcsi nép… most biztos szeretni fogják és újra megválasztják :):)
de ha az atombomba igaz is, az usának úgyis mindegy, mert az európában van, ergo nem ők robbannak.

 68. Rogal Dorn — 2011-05-02 12:09 

Olyannyira jól sikerült a rajtaütés, hogy 4-ből 1 helikoptert vesztettek el csak…a testőrök annyira bénák voltak, hogy pont azt a csavarszárnyast találták telibe, amelyikben senki nem ült…

 67. java7866 — 2011-05-02 12:07 

[tiboru](#11317664):

Én úgy tudtam, hogy Oszama valóban egy létező személy volt, szerintem, ilyen mértékű kitalációt nem lehetett volna eddig fenntartani….

Ha a CIA találta ki, az miért volt ennyire jó az al-kaida -nak, jó kreáltak egy mesterséges vezetőt, de nem hiszem, hogy a valódi kaida vezetők sokáig tétlenül nézték volna, hogy egy fantom vigye el a dicsőséget…

De ha kreált személy volt akkor miért most, miért nem 1-2-3 éve, 1-2-3 év múlva, mi történt most?

Még egy variáció: Mi van, ha Oszama valóban létező személy volt, de valóságban az USA, CIA embere volt (ami eredetileg is így volt egy ideig a történet szerint amíg a szovjetek ellen volt) a napjainkig és most jött el az idő, amikor már nem hajtott hasznot, vagy bekatant és nem tudták használni……

 66. miamai — 2011-05-02 12:04 

na tessék, így jár az, aki előbb kommentel, és csak azután olvas… Minden kérdésem szerepel már a korábbi kommentekben. (kiváve a vasorrút…) Sorry

 65. Rogal Dorn — 2011-05-02 12:00 

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-430981

Megáll az eszem… 😀 keltik itten a legendát… 😀

 64. miamai — 2011-05-02 11:49 

[miamai](#11317651):
A „kékvérhez” még egy alkonteó:
Az évszázad esküvőjének kikiáltott eseményen – néhány noname afrikai ország uralkodóján kívül egyetlen jelentős külföldi politikai személyiség nem vett részt. Állítólag azért, mert az esküvő nem „state event” volt…. No lám, no lám…

 63. tami — 2011-05-02 11:47 

Vajon mire készülnek?

 62. Szkeptikus — 2011-05-02 11:43 

[st](#11317659):
Amikor a farok csóválja…

http://www.imdb.com/title/tt0120885/

Nagyon jó film!

 61. 48159 — 2011-05-02 11:43 

[Leadfoot](#11317092): elhiheted , hogy ilyen kaliberu dolognal ravernek a CSI -s szintidore magasan DNS =t illetoleg 😉

 60. 178996 — 2011-05-02 11:42 

[miamai](#11317651):

A vasorrú bábás metafora tetszik 🙂

 59. 178996 — 2011-05-02 11:41 

[java7866](#11317632):

Lehet, hogy Oszama csak a CIA tervezőinek számítógépén létezett, most meg (valami miatt) már nincs rá szükség.

Az embernek szüksége van arra, hogy félelmei testet öltsenek. Az ismeretlentől való szorongás rosszabb, mint a tárgyiasult/megszemélyesített félelem. Erre jött rá a CIA és kitalálta Oszamát.

 58. st — 2011-05-02 11:40 

erről mindig eszembe jut a film, amiben albániával háborúznak, jó messze van, senki nem tud róla semmit

ha ez a szakállas csóka létezik/létezett valójában, lehet,h csak husszein a kecskepásztor, de kellett vki, aki az arcát adja a főgonosznak, most meg ezek a logikátlan hírek a haláláról…

szerintem az amcsik bőven benne voltak a saját kilenctizeneggyükben, valami mondvacsinált ellenség meg kellett egyéb okokból

 57. Rogal Dorn — 2011-05-02 11:39 

[java7866](#11317632):

-Követelem, hogy az Al-Kaida hozza nyilvánosságra az eldugott atombombáit, piszkos bombáit, vegyi fegyvereit! Ja hogy azokon a helyeken ki fog „égni” a térkép? Mindegy, legalább oda még egyszer nem dugják. 😀

Szerintem az USA most egy nagyobb baj elkerülésére jelentette be.

 56. miamai — 2011-05-02 11:35 

Tényleg megölték? Pont most?
– a 9/11 tizedik évfordulója előtt pár hónappal?
– a 2012-es választási előkészületek kezdetén?
– amikor Obama éppen pár hete jelentette be, hogy indulni fog?
– éppen pár nappal azután, hogy az alKhaida (állítólag) bejelentette, hogy kész Európára atomcsapást mérni?
– amikor a muszlim-nem muszlim ellentétek éppen csillapodni látszanak (legalábbis a nyilvánosság előtt)
– éppen ezen a hétvégén, amikor a világmédia a London és Róma közötti hírekre összpontosított?
és hogy egy kis kék vér se maradjon ki:
– vajon miért halasztotta el az ifjú hercegi pár, Vilmos és Kate a nászútját közvetlenül az esküvő után (és állítólag teljesen váratlanul), hogy V. visszatérjen a mentőhelikopteres állásába?

Egyáltalán: létezett az a bizonyos Osama bin Laden, mint egyetlen valóságos személy? Nem csak egy fenyegetésre használt kitalált figura, mint mondjuk a vasorrú bába?

 55. Rogal Dorn — 2011-05-02 11:34 

[tiboru](#11317614):

Orránál fogva vezetik a világot…:D Mondjuk akkor most kiadó a „Világ 1. számú közellensége” megtisztelő cím. Ki lehet a várományosa?

 54. java7866 — 2011-05-02 11:27 

[tiboru](#11317614):
TEK 🙂

Viszont ha volt bomba, és még nem találták meg, és megölték x éve Oszamaát, akkor az al-kaida miért nem hozta nyilvánosságra és robbantott?

De ez a kérdés a bomba nélkül is felmerül bennem: Ha x éve megölték Oszamát, akkor az al-kaida miért nem hozta nyilvánosságra?
Esetleg még fel is „tupírozhatta” volna, „Oszama egy merénylet közben hősi halált halt” és akkor az USA futhatott volna az események után…
nem tudom..vélemény?

 53. Nathaniel Arthur Parrott — 2011-05-02 11:26 

http://hircsarda.blog.hu/2011/05/02/lelovik_a_bin_laden_imitatorokat_es_parodistakat_is

Azt hiszem ebben minden benne van 🙂

Érdekes egybeesés, reggel mondta tévékettőhíradó, hogy az egyik suliban még bombariadó esetén se fognak reagálni. Erre bumm, binláden meghal, vikilíksz atombombát szivárogtat. 😀

 52. Bisztő Gyalla — 2011-05-02 11:24 

Állitólag kidobták szegényt, és most nem tudni, hogy mindkét lábán viselte zoknit.

 51. 178996 — 2011-05-02 11:20 

[Rogal Dorn](#11317587):

Erre is megvan a megoldás:

Az elrejtett atombombát Jack Bauer (a TEK közreműködésével) már megtalálta, ezért merték most már nyilvánosságra hozni, hogy Oszama rég halott.

 50. Rogal Dorn — 2011-05-02 11:02 

[java7866](#11317571):

Az átlagember számára Osama halála és az atombombák összekapcsolódnak..ezért a média is erre erősít rá…ha legközelebb meghallja a Wikileaks információ szóösszetételt, egyből a hamis fog hozzá kapcsolódni…A juhászbojtár és a farkas esete?

 49. java7866 — 2011-05-02 10:58 

Az, hogy megölték Osama -t és nem robbant a bonba, attól nem lesz hiteltelenebb a wikileaks .
Ugyanis a wikileaks mit mondott:
„Az al-Kaida nukleáris csapásmérő képességére tett egyenes utalást a Wikileaks által kiszivárogtatott iratok szerint Hálid Sejk Mohammed, a terrorhálózat operatív parancsnoka is, akit szintén Guantanamón őriznek. Mohammed – akit az amerikaiak a 2001. szeptember 11-i merényletsorozat első számú kitervelőjének tartanak – az egyik dokumentum szerint azt mondta kihallgatóinak, hogy az al-Kaida „nukleáris pokoltüzet” zúdít a Nyugatra bin Laden elfogása vagy megölése esetén.”

Szóval a wikileaks „csak” egy titkosított dolgot hozott le, ha jól tudom ő soha nem vállalt azon iratok valóságtartalmáért felelősséget, nem is vállalhatott….
Ebben az esetben is:
– Hazudott Mohammed, kitalált valamit, csak, hogy szabaduljon a kínzásoktól
– Neki is fals információk voltak meg
– Volt bomba, de már sikerült megtalálni..
– stb.

Szerintem….

 48. 179236 — 2011-05-02 10:57 

[tiboru](#11317520): Akkor emlékezzünk meg a főhős legemlékezetesebb akciójáról is:
http://www.youtube.com/watch?v=duNvz8b1tbc&NR=1

 47. Rogal Dorn — 2011-05-02 10:55 

Csak nekem tűn fel ez a dolog? Szörnyű balsejtelmem támadt:

ObAMA-OsAMA

iSTeN-SáTáN (vagy fordítva, ahogy tetszik)

vagy csak játék a betűkkel?

 46. tami — 2011-05-02 10:51 

Annak Obama csak örülhet, hogy ez kapóra jött neki, viszont abban is biztos vagyok, nincs itt neki beleszólása ezekbe a dolgokba.

Mi van ha a Wikileaks igazat mondott, (kétlem, bár semmi sem lehetetlen) és tényleg atom robban nemsoká, és USA beteszi a lábát Európába is, újabb háborút indítva ezzel, újabb terület felett véve át az irányítást, mondván: „Majd mi segítünk, tudjuk hogy kell”…

Így vagy úgy, de egy nagy színjáték az egész.

 45. yabu — 2011-05-02 10:42 

Csak nekem tünt fel, hogy bin Laden még élő fotóin erősen őszül a haja meg a szakálla? A halott pedig fekete alig őszülő szakállt visel. Talán festette? Akkor viszont teljesen fekete lenne.

 44. 178996 — 2011-05-02 10:36 

[Bozót](#11317514):

No, akkor emlékezzünk meg róluk is:

http://tiboru.postr.hu/a-us-navy-seals

 43. Bozót — 2011-05-02 10:33 

@tiboru: Itt mondjuk kifejezetten SEALeket említenek: http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Osama_bin_Laden

 42. Viner Spicli — 2011-05-02 10:28 

Z MEG AZ EN KONTEOM:
Vagy igaz, vagy nem… Lehet, hogy soha nem is letezett, csak egy kitalalt szemely!!!!
Obamanak nagyon jol jonne/jott ez a hir, hisz nem regen jelentette be, hogy ujraindul az elnoksegert. Mivel o iktatta ki a szakallas mumust, ezert szinte biztos befuto.

Na meg ott van a nagyontitkosszolgalatok altal elboffentett hir az atombombarol, ami majd akkor pukkan, ha elfogjak a szakallast… Majd most kiderul, hogy pukkan vagy nem?! Nyilvan nem fog, ami egy ujabb ok arra, higy dollarmilliardokat kapjanak ezek a szolgalatok…

Kisertetiesen hasonlit hajdu”tek”jani es a fustolgo OTP-s tornazsak esetere ;))))))

 41. 90423 — 2011-05-02 10:24 

…és Fogarasi Árpád sok esztendő után végre elmosolyodik.

 40. Rogal Dorn — 2011-05-02 10:21 

http://szebbjovo.hu/images/2011/05/osama.jpg

Mondjuk ez a kép horzsol… 😀

[Iksz](#11317466):

Osamát megölni igazából fölösleges is…hiszen senki nem tudta, hogy él-e még. Ilyen szempontból mindegy is. Ha meg valóban megölték és a US Marikák kapták el, és 40perc alatt áldozat nélkül, akkor gratulálok nekik…bár a felvétel azért megnézném…

Szerintem már Hollywoodban készül a film…Steven Seagal vagy Chuck Norris főszereplésével, a Próféta Szakálla munkacímmel 😀

 39. la mota — 2011-05-02 10:20 

Hát nem fura, hogy amikor itt meghirdetik a Villámkonteó programot, villámgyorsan megölik ezt szerencsétlen Osama-t, csak hogy legyen téma hozzá? Különös és érdekes…

 38. 178996 — 2011-05-02 10:16 

[Thaddeus Griffin](#11317470):

Innen kezdve ez már PR-kérdés, nem katonai 🙂

 37. 178996 — 2011-05-02 10:14 

[Érdeklődő](#11317461):

A tények:

Hitler 1945. április 30-án délután három és négy óra között lett öngyilkos; Dönitz másnap (vagyis május elsején) jelentette be a hírt egy hamburgi rádióadó műsorában. A szovjetek május másodikán hatoltak be a Führerbunkerbe és ők találták meg a maradványokat.

Vagy nem 🙂

 36. Thaddeus Griffin — 2011-05-02 10:12 

Én arra leszek kíváncsi, hogyan húzzák el az előválasztásokig ezt a felhajtást

 35. Iksz — 2011-05-02 10:09 

[Rogal Dorn](#11317445):
Nem hülyeség!
Nekem bejön az elmélet!
A Wikileaks tényleg piszkálta annyira a csőrüket, hogy emiatt terjesszék a halálhírét, vagy ha már régebben megölték akkor egy ilyen esetre tartogatták…

 34. 178996 — 2011-05-02 10:07 

[Stuntman_Mike](#11317314):

Most hallottam, hogy a tengerészgyalogság (US Marines) egyik különítménye volt a ludas.

 33. Érdeklődő — 2011-05-02 10:07 

Mennyire lehet valós, az első komment tényként közölt info?

„Vicces, hogy a bejelentés Hitler halálhírének bejelentésével esik egy napra…”

 32. Rogal Dorn — 2011-05-02 10:00 

Szerintem marhaság az egész, és a Wikileaks jó hírét akarják semlegesíteni…Gondolom a kockázatelemzők az USÁban kiszámolták, hogy mennyi esélye van annak, hogy atomfegyvere van az Al-Kaidának…(0)És így nyilvánosságra hozták Osama „halálhírét”, ezzel „bizonyítva”, a Wkileaks szavahihetetlenségét.

Osama helyében én azért raktam volna magamra egy kisebb taktikai atomtöltetet, arra az esetre, ha el akarnak fogni…És mivel állítólag halálos beteg volt, nem habozott volna Allah elé járulni…

 31. Iksz — 2011-05-02 09:59 

Beeeeng:-)

Meghallottam a hírt…mondom nem is olvasok sehol semmit inkább…először meglesem mit írnak ITT:-)
Mondhatni első kézből….merthát ugye Tiboru sem véletlenül mostanában hozta létre a Villámkonteót mint műfajt.. „Obama elnök mai bejelentése önmagában hordozza a villámkonteó műfaja bevezetésének indoklását, hiszen a gyorsposztokat mintha az ilyen esetekre találták (találtuk) volna ki.”
Hát ennyi…Valld be hogy tudtad már egy hete!
Én azért megkockáztatom, hogy a csóka sosem létezett, de tegyük fel hogy mégis…
Akkor a feltevésem az hogy nem is nyírták ki, csak:
– nem akarták 9-11 tizedik évfordulóját úgy megtartani hogy a fickó a nagyközönség tudatában még mindig vígan létezik valalhol mert ciki lett volna
– nem akarták hogy úgy tűnjön gond nélkül benyelik az atombomba fenyegetést
– Obamának jól jön a választásokhoz
…és még sorolhatnám ezért egész egyszerűen kitalálták hogy elhintik hogy meg lett ölve és ennyi.Nem csoda hogy már most nincs se hulla se semmi….
A másik opció, hogy tényleg megölték viszont akkor tutter hogy nem most, mert:
-a Wikileaks tudta, nem véletlenül most szivárogtatott
-az ifjú pár tudta, nem véletlenül nem utazott…
-és Tiboru is tudta, dehát ő mit nem…?:DDD

 30. Dead? — 2011-05-02 09:54 

@Szkeptikus: Köszönöm az infót 🙂 Akkor már mindent értek.. Vagyis csak ezt 😀

 29. 179236 — 2011-05-02 09:42 

[tiboru](#11317381): Ha nem ez lenne a hivatalos, akkor lettem volna meglepődve. Így viszont marad a konteó gyártás öröme 😀

 28. 178996 — 2011-05-02 09:33 

És ahhoz mit szóltok, hogy – állítólag – a holttestet már tengerbe is dobták..?

Abszolút valószerű, hogy 48 órával a levadászása után meg is szabadulnak az elsődleges bizonyítéktól… Most már nincs se DNS, se más azonosítási lehetőség, maradnak a videófelvételek és a dokumentumok.

Tök jó.

 27. 178996 — 2011-05-02 09:19 

[Mainframe](#11317320):

Azt mondják okos szakértők, hogy az al-Kaida már olyan volt, mint a McDonald’s vagy a Shell benzinkút-hálózat: franchise-rendszer, semmi közül az „anyacéghez”, a külsőségeket és a működési alapszabályokat leszámítva.

Ha ez igaz (és hajlok arra, hogy igen), semmi sem fog változni. A gyorsétterem-rendszer sem omlana össze, ha Jim Skinner feldobná a pacskert.

 26. 179236 — 2011-05-02 09:11 

[Mainframe](#11317320): 😀 És tényleg működik a tv…

 25. Szkeptikus — 2011-05-02 09:11 

[tiboru](#11317309): „Szerény véleményem szerint az, hogy Oszama él vagy meghalt (és ha meghalt, mikor), hogy az amerikaiak kreálmánya vagy valódi muszlim Robin Hood – nem igazán lényeges.”

Pontosan. Az egész „terrorizmus elleni háború”-t kellene vizsgálni konteós szempontból.

 24. Mainframe — 2011-05-02 09:05 

Azért gondolom, hogy meghalt, és most halt meg, mert:
1. Oszama abból él, hogy él, hogy létezik. A terroristák gondolom nem a legvegytisztább parancsnoki láncban vannak elrendezve, ergo ha Oszama kiesik a piramis csúcsáról, akkor egyrészt nincs ki összefogja őket, nincs meg a hősük, akire felnézhetnek, aki vezetné őket, másrészt megindul az egymás torkának esés a vezető posztért, vagy ha ez nem, akkor a széthullás, a szeparálódás, ami Oszama előtt is volt, ha jól tudom.
Illetve nyilván addig félnek tőle, amíg tudják, hogy él. Ezért is gondolom, hogy nem rendezhette meg a saját halálát, mert ő nem bújkáló háborús bűnös, aki csak nyugodtan szeretne élni, ő terroristavezér, akinek „látszania” kell, folyamatosan generálva a fenyegetést.
2. Ha korábban ölték meg, miért nem szóltak róla akkor? Szerintem ez akkora dolog, amin az USA egy percig sem ült volna, rohant volna körbemutogatni a dolgot a világnak, meg verni a mellét (ahogy azt most is teszi).
3. Ha mégsem halt meg, az első pont miatt erről a lehető legsürgősebben értesíteni fogja a világot, és az bazinagy arcvesztés lenne az amcsiknak, ezért úgy gondolom, hogy állati biztosra meggyőződtek a dologról, mielőtt az elnök ki mert állni a hírrel a nyilvánosság elé. Gondolom Oszamának így is volt annyi esze, hogy csinált egy halom konzervfelvételt, meg későbbre eltett tervet, egyebeket, amiket most majd elő tud venni a közvetlen sleppje, jópáran be is fognak ugrani ennek, de idővel úgyis kiderül, hogy a főnök bizony halott.
4. Ha nem is létezett, akkor Bush miért nem „nyírta ki” még a leköszönése előtt, hogy ő zsebelhesse be érte a hírnevet? Ő pontosan az a fajta ember, aki semmiképp sem engedné át ezt Obamának.

 23. Stuntman_Mike — 2011-05-02 09:03 

Azt leírta már valamelyik fórum, hogy az USA különleges erői közül melyik fegyvernemnek jutott az a megtiszteltetés, hogy stormolhatott egy teljesen ismeretlen felépítésű, teljesen ismeretlen mennyiségű őrrel védett, teljesen ismeretlen csapdákkal teletűzdelt bunkert? Mert azt a kommandót meghívnám egy sörözéssel egybekötött élménybeszámolóra! (szerintem a Navy Seals volt, de ez csak nekem mániám…)

 22. 178996 — 2011-05-02 09:00 

[zsukov](#11317080):

Szerény véleményem szerint az, hogy Oszama él vagy meghalt (és ha meghalt, mikor), hogy az amerikaiak kreálmánya vagy valódi muszlim Robin Hood – nem igazán lényeges.

Jézust kétezer évvel ezelőtt kivégezték, s azóta (a feltámadásról szóló korabeli bréking nyúz ellenére) nem látta senki (az a pár száz látomás elenyésző a több, mint egymilliárd keresztény számához képest), de a kereszténység rendületlenül létezik.

Az emberiség történelme csicseg az olyan (pozitív és negatív megítélésű) emberektől, akik haláluk után még évekig (évtizedekig, évszázadokig, évezredekig) meghatározták egyik-másik ideológia, vallás, kultúrkör vagy hit továbbélését és fejlődését; mindenki tud erre minimum tucatnyi példát, Lenintől Kemal Atatürkön át Mohamedig vagy Elvisig.

Amúgy szerintem már évek óta halott, de az USA-nak valami miatt most vált fontossá, hogy előjöjjön a farbával. Talán eddig dolgoztak a lehetséges következmények feltérképezésén és a negatív folyományok minimalizálásának forgatókönyvein.

 21. Sophie — 2011-05-02 08:49 

szerintem ez az egész a wikileaks lejáratását szolgálja. osama sohasem létezett. kiküldték, hogy a wikileaks szerint atombomba van. a sohasem létezett osama kamu kinyírása, nincs atom, lám a wikileaks hazudott, tévedett, felejtsük el, mindig is egy hazug szar volt

 20. 179236 — 2011-05-02 08:46 

[tiboru](#11317170): Hogy mennyire egyre gondoltunk 😀
http://www.youtube.com/watch?v=5TQ0nqjAnPY

 19. Szkeptikus — 2011-05-02 08:45 

@Dead?: Az interneten az akció után keringeni kezdett egy kép, amely állítólag bin Laden halála után készült. Ezen az al-Kaida-vezér súlyosan sérült feje látható, amely egyezik azzal az információval, hogy bin Ladennel fejlövés végzett, azonban kiderült, hogy a kép fake, már 2009-ben is feltűnt a neten.

Index.hu

 18. Dead? — 2011-05-02 08:38 

Nem tudom, én néztem ezt a képet, nekem eléggé Photoshopnak tűnik a dolog.

 17. 179319 — 2011-05-02 08:38 

Hjah, mindenesetre több mint gyanús. No meg, ugye a terrorista a „legjobb” ellenség 🙂 Bárki lehet, jól rejtőzik 🙂
Most megvan ő, „ki lesz a nagy ellenség”? 😀

 16. rejtjel — 2011-05-02 08:17 

persze az is lehet, hogy a balsikerű egészségügyi reform után most jól jön Obamának egy kis „siker” az elnökválasztási kampányban… Szerintem az időzítés biztosan nem véletlen, ha ilyen egyszerű volt „leszedni”, miért vártak vele ennyit?

 15. Werewolfmayer — 2011-05-02 08:15 

Nekem Oszamával kapcsolatban mindig olyan érzésem volt, mintha egy megvalósult SimOne lett volna.

http://www.imdb.com/title/tt0258153/

Lehet, hogy csak lekapcsolták a szervereket:)

 14. 178996 — 2011-05-02 08:04 

[Eugenie Danglars](#11317148):

A Lemilblogon pont ma jelent meg egy poszt a katonai maszk- és trükkmesterekről:

http://lemil.blog.hu/2011/05/02/f_x_trukkos_gyakorlat

 13. 178996 — 2011-05-02 08:02 

[zsukov](#11317149):

Á, minden Pesten elfogott szlovák fegyveres kommandósról nem lehet posztot írni!

🙂

 12. zsukov — 2011-05-02 07:56 

Tiboru, lesz villamkonteo a VI. keruletben elfogott szlovak kommandosokrol(?) is?

 11. 179420 — 2011-05-02 07:55 

Az indexen láttátok róla egyébként a képet? A fejlövésest. Kemény… akárki volt is az… hacsak nem valami bábú volt…

 10. kaminer — 2011-05-02 07:34 

igen, persze, és 1 ember a kis szakadár hadseregével közel 10 évig rettegésben tartotta a világ csendőrét, a hidegháború győztesét, az egyik legmeghatározóbb világgazdasági pólust, a nemzetközi gazdasági, katonai, társadalmi szervezetek legnagyobb befolyásosát. eddig hiába keresték, nem találták meg oszamát a kiterjedt hírszerzés, a szuperfejlett műholdak és az információs hatalom ellenére sem. és ha már wikileaks: komolyan ennyire béna lenne a cia?
egy szóval oszamára ráhúzták a vizeslepedőt, mint a világ terroristája és különben is már évek óta halott.

 9. Zaphod — 2011-05-02 07:28 

Ez aztán a villámkonteó, gratz.

Szerintem pont azért nyírták ki, mert kiszivárgott a Wikileaks-infó.
Igeeen, fenyegetsz? Nesze! Na, akkor lássuk a híres atombombát.

 8. Leadfoot — 2011-05-02 07:27 

@passz: Egyetértek. Több, mint gyanús, hogy véletlenül éppen most nemrég jött elő az atombombás sztori.
Egyébként ezer és egy logikus oka van annak, hogy ne hozzák az ilyesmit azonnal nyilvánosságra. No meg – ha jól tudom – egy DNS-vizsgálathoz is kell némi idő, nem két perc.

 7. Professor Pizka — 2011-05-02 07:27 

Erre a hírre csak a Magyar Miniszterelnöki Eskü egyik legfontosabb mondatát tudnám idézni:

Na és?

Szegény Bűnláda már egy ideje nem volt tényező. Valamiért most kellett kilőni, hát kilőtték. Még az is lehet, hogy ez felütés az afgán kivonuláshoz.

 6. Luki bácsi — 2011-05-02 07:26 

Na itt az újabb casusbelli (remélem helyesen irtam)… Háború kell! Mert válság van! Majd jól elharcolgatnak a tálibok, meg az amcsik, meg a nato, meg még kitudja kik… New World Order

 5. 183732 — 2011-05-02 07:25 

Szerintem is valamikor a közelmúltban végezhettek vele, amúgy meg:

http://www.metacafe.com/watch/1045024/johnny_cash_gods_gonna_cut_you_down/

 4. 179236 — 2011-05-02 07:25 

És Vilmos az ő Katájával pont most nem indult el nászútra. Micsoda egybeesések?
Valami készül, és nagyot fog durranni…

 3. zsukov — 2011-05-02 07:23 

Jo ez a villamkonteo, de en a bloggazda velemenyere jobban kivancsi lennek mint a kommentekre.

 2. passz — 2011-05-02 07:22 

Szerintem múlt héten a múlt héten megölték, aztán a Wikileakssel kiszivárogtatták az atombombás hírt, hogy felkeltsék a média figyelmét, majd a fokozott médiafigyelmet kihasználva bejelentették a halálhírt. S most, aki bevette a Wikileakses dolgot, az retteg.

 1. 179420 — 2011-05-02 07:20 

Vicces, hogy a bejelentés Hitler halálhírének bejelentésével esik egy napra… már ez önmagában azt feltételezi, hogy vagy korábban megölték, és egy ilyen emblematikus időponthoz akarták diadalittasan csatolni e mostani hírt is, vagy nem is létezett, és valami miatt gumicsontot akartak újra adni az amerikai népnek. Obama a következő választásra készül, szerintetek ez mennyivel dobja majd meg a népszerűségét…?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök