2011-08-13–08:00

Villámkonteó 6.0 – A londoni zavargások

Amíg elkészül az általatok megrendelt fluorid-összeesküvéses poszt, sokak kérésére egy villámkonteó keretein belül felvillantjuk az elmúlt hét londoni zavargásainak hátterével kapcsolatos elméleteket. Az események gyakorlatilag órákkal ezelőtt még tartottak, de a konteósok nem várták meg sem a gyorsított bírósági eljárások végeredményét, sem a brit kormány belügyi bizottságának konklúzióit.

2011 augusztusa második hetének eseményei biztosan nem lesznek az európai multikulturalizmus magasztos eszméinek győzelmét hirdetők kedvenc példatára. Egy színesbőrű, huszonéves bűnöző (Mark Duggan) rendőri intézkedés közbeni agyonlövését követően London – és más angilai nagyvárosok – egyes (főként afrikai és ázsiai bevándorlók által lakott) kerületei formálisan lángra lobbantak. Fosztogató, erőszakos hordákba verődött színesbőrű fiatalok napokig terrorizálták a lakosságot, a járókelőket, a kereskedőket; üzletek százait ürítették ki, majd gyújtották fel; gépkocsikat törtek össze és borogattak fel, számos rablás és emberölés is megtörtént. A becsült kár eddig mintegy 250 millió font, vagyis úgy 75 milliárd forint…

A londoni rendőrség eleinte érthetetlen passzivitással viszonyult az eseményekhez. A bobbyk sokáig csak a térfigyelő kamerák által közvetített képeket bámulták bénultan, s napoknak kellett eltelnie ahhoz, hogy felvegyék a harcot a csőcselékkel.
Szerintem olvasóink közül mindenki figyelemmel kísérte az eseményeket, ezért a történésekről csak ennyit. A konteósokat mindig a hivatalos magyarázatokon túli lehetséges mozgatórugók érdeklik, lássuk tehát, hogy az elmúlt napokban milyen verziókról suttogott a világ lakosságának összeesküvés-elméletekre fogékony hányada. Emlékeztetek mindenkit, hogy villámkonteót olvas, tehát alapos, részletes indoklásoknak itt nincs helyük; a kommentek között azonban bárki elmondhatja pro vagy kontra érveit.

1.) Faji alapú, fehérellenes összeesküvés volt

A feketék elérkezettnek látták az időt, hogy megmutassák az Egyesült Királyságnak, hogy ki az úr a házban; Duggan erőszakos halála természetesen csak ürügy volt. A színesbőrűek (lett légyen első, második vagy akár harmadik generációs bevándorlók) egyszerűen nem tekintik hazájuknak a szigetországot (miként Európát sem), és ezen egyetlen, rózsaszínű felhőket tologató ultraliberális álmodozó sem tud változtatni. A  multikulturális Egyesült Királyságról szóló hivatalos brit álláspont végleg a kukába került, a véres rongyok, üszkös falmaradványok és összetört szélvédők szilánkjai közé.

2.) A szélsőjobb összeesküvése

Fizetett provokátorokon és befolyásolható, kábítószerfüggő idiótákon keresztül a brit szélsőjobb áll az események mögött. John Bean, Nicholas Griffin és Martin Webster elvbarátai így akarják felrázni a (szerintük túlságosan eltunyult és toleráns) brit közvéleményt, így akarnak tömeges és radikális színesbőrű-ellenességet kelteni a hagyományosan bevándorláspárti angolok között.

3.) A brit rendvédelmisek szervezték

A brit rendőröknek tele lett a zsákjuk azzal, hogy minden erőteljesebb, színesbőrűt érintő rendőri intézkedés után napokig, hetekig magyarázkodniuk kell mindenféle hülye politikus és jogvédő előtt tettük jogszerűségéről. Elegük van abból, hogy nekik kell bizonyítaniuk azt, hogy egy tettenért (és a rendőrökre kezet vagy kést emelő, netán rájuk is lövő) rablót vagy betörőt nem azért bilincselnek meg vagy sebesítenek meg (esetleg lőnek le), mert néger, hanem azért, mert bűnöző. A rendőri jogosítványok és lehetőségek hónapról hónapra visszaszorulnak, a szakma egyre veszélyesebbé vált, az erkölcsi és anyagi megbecsülésük csökken.

Most megmutatták a brit társadalomnak, hogy milyen az, ha a rendőr nem az esküjének megfelelően üldözi a bűnt (és a bűnöst), hanem megfeszített záróizmokkal arra koncentrál, hogy a jogvédők ne találjanak fogást rajta.

4.) Az Olimpia árnyéka

Amint az mindenki tudja, hatalmas küzdelemben (és a fene se tudja, milyen szálak mozgatásával és mekkora összegek különféle zsebekbe történő tömködésével…) hat évvel ezelőtt London nyerte a 2012-es nyári olimpiai játékok rendezési jogát. Itt látható a négyfordulós szavazás menete: először Moszkva, majd New York esett ki, ezután jött Madrid. A döntőben a két ősi rivális mérkőzött meg a szavazatokért, s London éppencsakhogy megelőzte Párizst.

Nos, szerintetek kinek lehet érdeke olyan bizonytalanságot és káoszt előidézni a brit fővárosban, hogy a NOB esetleg úgy döntsön: London alkalmatlan a 2012-es Olimpia megszervezésére, mert nem tudja garantálni a résztvevők biztonságát..? Vajon ki lenne az önfeláldozó beugró..? Hol tartanak jövőre elnöki és országgyűlési választásokat..? Kinek jönne nagyon-nagyon jól egy olyan imidzs, hogyaszongya: Az Olimpia Megmentője..?

A szokásos szavazás után engedd szabadjára fantáziádat, és fejtsd ki véleményed a hozzászólások között!

 

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

96 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 Visszakövetés95. travelodge promo code — 2015-07-07 18:36 

travelodge promo code

Villámkonteó 6.0 – A londoni zavargások « Konteó

 94. petiba — 2014-01-27 21:00 

@tiboru:

El tudtam őket képzelni :S ( a fotókat)

 93. tiboru — 2014-01-27 20:17 

@petiba:

Francba, a freeblog totális összeomlásával ezeket is elvitte a cica…

Elnézést, megpróbálom helyreállítani.

 92. petiba — 2014-01-27 19:45 

Nono. A fotókat ŐK tüntették el?

 91. SLC — 2013-05-23 16:48 

@FilcTroll: azoknak, akik ezeket szervezik, ez a fajta kontroll a jelek szerint semmit nem jelent.

 90. FilcTroll — 2013-05-23 12:41 

@SLC: Annak ellenére, hogy ott már példátlanul erős kontroll:

http://rekafoto.com/blog/tag/megfigyeles/

 87. x — 2011-11-16 17:10 

@JR69: Most pont Portlandben van balhé,tehát direkt elvonták onnan az erőket ! :O

 86. apolo — 2011-08-24 17:05 

örömmel olvastam tiboru objektív,realista bevezetőjét,ami fényévekre áll a hazai liberálmaffia „hírszoláltatók” hazugságaitól.szerintem a pár évvel ezelőtti párizsi-nyami-faji zavargások ismétlődtek meg,és ez még csak a kezdet,kedves felebarátaim,lesz itt még móka,kacagás…a bevándorlók nagy része nem akar európaivá válni,sokuk radikális muszlim lesz.angliából és hollandiából hallani hogy iszlám vezetők már a sariát akarják bevezetni.téboly!vagy egy évtizede olvastam egy interjút a fun-da-mental nevű angliai muszlim rapbandával,ott a tag már elmondta a forgatókönyvet a mostani eseményekhez.ezt persze lehet,ez menő.le is izzadtam a sok baromságtól,amit az ember összehordott.de az asian dub foundation-t sem kell félteni,ha hülyeséget beszélésről van szó. üdv a szép multikulti világban,ami a legnagyobb konteo.nézd meg-youtube:europe2029. utána:kill baby,kill-rock against islam.

 85. Blazkowitz — 2011-08-21 14:03 

Bocsi a dupláért,de a Reagan elnök is dicsérte (igaz ő mint katonát,a légi erőnél szolgált),ha jól értelmezem hadsereg parancsnoknak akarta.Vagy védelmi miniszternek???

 84. Blazkowitz — 2011-08-21 13:59 

Mégiscsak kellene írnod erről az Ernest bácsiról,ugyanis a születésnapi köszöntéseit rendre így tolmácsolják neki az amerikai emberek:
Boldog születésnapot Elnök Úr!
Aláírás: Az Emberiség

 83. teotwawki — 2011-08-20 20:43 

Tőzsde-spekulánsok állnak a háttérben.

A magyarázathoz előbb érdemes pár szót ejteni az értékpapírpiac működéséről.
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, a tőzsdén úgy lehet pénzt keresni, ha alacsony áron veszünk, majd később magas áron adunk el részvényeket.
Tehát első lépésként rá kell vennünk a kiszemelt papírok aktuális tulajdonosát, hogy minél olcsóbban adja el nekünk azokat. Ha az illető nem teljesen hülye, akkor ez csak úgy fog megtörténni, ha azt gondolja, hogy az adott részvények árfolyama a közeljövőben csökkenni fog, tehát a veszteség elkerülése vagy legalábbis minimalizálása érdekében gyorsan eladja a papírokat, akár kicsivel az aktuális piaci ár alatt is.
Nincs más dolgunk, mint elhitetni vele, hogy esni fognak az árak. Szerencsére a brókerek elég ijedős fajta emberek. A „hangulat”, „félelem”, „pánik”, „feszült”, „ideges” és hasonló szavak nélkül már nem is lehet tőzsdei híreket olvasni. Csak rájuk kell egy kicsit ijeszteni, és az első pár kapkodva leadott eladási megbízás után aktivizálódnak az automatizált kereskedő szoftverek (amik egyébként a formalom több, mint 90%-át bonyolítják) „stop-loss” funkciói, és a dominót már csak a tőzsdezárás csengője állítja meg.
Így órákon belül vehetünk akár 5%-al olcsóbban részvényeket, miközben a papírok mögött álló vállalatok nem lettek hirtelen 5%-al kisebbek.

Szóval a röviden lényeg annyi, hogy kicsit be kell paráztatni a kézi kereskedőket, épp csak annyira, hogy a robotok elkezdjék egymás alá licitálva leadni az eladási megbízásokat.
És mi sem alkalmasabb remegő kezű brókerek ijesztgetésre, mint amikor a BBC élő adásban közvetíti, hogy a szomszéd kerületben kitört a világvége.

Természetesen ez az egész nem igaz, csak úgy viccből írtam, én nem tudok semmiről, és ott se voltam.

 82. suziwozi — 2011-08-18 08:44 

@GTibor:
Pontosn Erről Beszélek

 81. miamai — 2011-08-18 08:03 

Nem láttam még:
1.) a Vatikán volt, amely még mindig nehezményezi, hogy kimaradt az európai alkotmányból a kereszténységre, mint közös alapértékre való hivatkozás. A zavargásokkal fel akarja ébreszteni az európai/északi féltekén élők szunnyadó lelkiismeretét, hogy térjenek vissza az akolba. Akik pedig nem így tesznek, azok az eretnekek máglyáin égettessenek el.
2.) Az utóbbi évek állóháborúzásának egy újabb fejezetéhez érkeztünk: IMF kontra EU, EU kontra USA, USA kontra Kína, USA kontra IMF, északiak kontra bevándorlók, Dél kontra Észak – már teljesen kusza, hogy ki kivel és ki ellenében.

 80. GTibor — 2011-08-17 11:50 

Egy idekapcsolódó cikkben olvastam:

„iPaddel felszerelt barbárok” irányítják az eseményeket, akik azzal tüzelik a fiatalokat, hogy „vegyék nyugodtan vissza azt, amit a kormány elrabolt tőlük”.

„Ez a felkelés a munkásosztály felkelése, csak újra szétosztjuk a javakat” – mondta a huszonnyolc éves Bryn Phillips, aki önmagát anarchistának definiálta, miközben jó néhány tábla csokoládéval és jégkrémmel a kezében kilépett egy boltból.

:-DDD

 79. danesdzsu — 2011-08-17 11:30 

A legnyilvánvalóbb verziót nem is olvastam, pedig egyszerűen kiböki mindenki szemét. A Tottenham Hotspur (melynek köztudottan az egyik legagresszívabb szurkolótábora van, a kemény mag, a Yid Army régóta hírhedt fékevesztett tombolásairól) hosszú évek óta vív a helyi önkormányzattal küzdelmes csatát, mert bővíteni szeretné a stadionját. Daniel Levy, a tulajdonos eddig sokkallotta a kért árat…

😉

 78. 183754 — 2011-08-17 09:03 

OFF
A Nibiru-ról lesz poszt?

 77. ezafelhasználónévmárfoglalt — 2011-08-16 22:53 

szerintem ezek a fiatalok alapból ilyenek. senkiházi tolvaj arcátlan törvényenkívüli állatok! csak egy ilyen balhé kellett, hogy kirobbanjon és ahogy folytak bele az eseményekbe, úgy hergelődtek még jobban fel. eltörni az összes kezét lábát majd tíz év kényszermunka egy kőbányában!
ezek a sivatagba valók, ahonnan a gyökereik származnak! és itt már eszembe is jut a példa erre, hogy a homok a sivatagban természetes, de a salátámon már mocsok…
nesze neked multikulti!

 76. 183754 — 2011-08-16 18:55 

Hollywood keze van a dologba.
Most megy a mozikba a Rise of the Planet of the Apes(Majmok bolygója-Lázadás), na ami Londonba van az egy alternatív kezdet. A majmok öntudatra ébredése más megvilágításban, ott lesz a DVD extrák közt.

 75. F-l — 2011-08-16 18:27 

[stoppos](#11563360): Ha (akár egy kicsit is) tudsz angolul sztem viccesnek fogod találni ezt: http://www.thedailyshow.com/watch/mon-august-15-2011/indecision-2012—corn-polled-edition—ron-paul—the-top-tier

 74. 179330 — 2011-08-16 18:07 

[tiboru](#11562737): számomra a konteóblogon eddig is sok ilyen téma volt: nem hallottam róla, de leesett az állam. Szóval Ron Paul-t a népnek 🙂

amúgy róla van szó? Ronald Ernest „Ron” Paul (born August 20, 1935) mert akkor elkezdek olvasni…

 73. Johann — 2011-08-16 14:24 

Szerintem elfelejtettétek a román (roma) illeg.bevándorlókat, akik félnek hogy francia sorstársaik sorsára jutnak, de ha valamit a fekák kiharcolnak, azt majd ők is jól kifacsarják. Ha felveszi a kapucnit, egyik is fekete, másik is fekete, és a szajrézásban verhetetlenek…

 72. 35591 — 2011-08-16 14:10 

[F-l](#11562859): Én sem tom ki ez a csóka, de így már kezd is érdekelni. Megyek utána is olvasok. 🙂

 71. 179277 — 2011-08-16 12:28 

szerintem meg az asztalos lobbi keze van a dologban.
ennyi deszka munka se mostanaban volt rendelve

 70. sztalker — 2011-08-16 09:12 

[casejustcase](#11562257): Zavargások keltése igen gyakori, bevált recept, más kérdés, hogy néha nem „fut-e meg” a dolog. Azért természetesen ehhez adottnak kell lenni a társadalmi feszültségnek is. Nem érzem légbőlkapottnak a mi jó öreg ’56-os forradalmunkat kiváltó megmozdulásokról szóló egyik elméletet sem, miszerint az akkor (’55-ben) éppen Ausztriát feladó, onnan kivonulni kényszerülő (lásd Belvedere-szerződés, Ausztria közös szövetséges, köztük SZU megszállás alatt) Ivánéknak nem esett volna jól, ha esetleg mi is kikívánkoznánk a testvéri szeretetükből, ezért biztos, ami biztos, ráerősítettek egy jó kis reakciós provokációval. Így jogalapjuk erősebbé vált ahhoz, hogy továbbra is komoly haderőket tarthassanak fenn nálunk (egyébként teljesen összhangban a többi szövetséges megszálló hatalmak antifasiszta, demokráciát védő irányelvével). Csak éppen egy kicsit “megfutott a dolog”, túllőttek a célon.

 69. F-l — 2011-08-16 09:10 

[tiboru](#11562737): Ez bizony vszeg így van.

 68. 178996 — 2011-08-16 06:58 

[F-l](#11562488):

Nem haragszom, ötlettel, javaslattal bármelyik olvasó jöhet.

Ron Paullal az a helyzet, hogy idehaza szerintem az emberek <0,1%-a hallott egyáltalán róla, ezért bármilyen érdekes jelenségek is folynának körülötte, egy róla szóló poszt nem igazán érdekelné az olvasók többségét...

 67. F-l — 2011-08-15 21:34 

Tiboru, ne haragudj, hogy nagyon off amit mondok, de sztem írhatnál egy konteót Ron Paulról. Mindenki összeesküdött a politikában és médiában, hogy ne legyen belőle elnök Amerikában. Bárki lehet, csak ő nem. Nem csodálkozom rajta, azok alapján, amit mond. Pl. a sajtóban sok esetben a legutóbbi szimpátiaszavazás eredményének ismertetésekor, ahol nagyon szorosan a második lett, csak az első és a harmadik befutó nevét említették meg. Sztem ez nem semmi azért.

 66. siridar — 2011-08-15 19:53 

[Rogal Dorn](#11562051): a szikhek nagyon frankók, én ismertem egy szikh családot Rotterdamban, a fél negyed náluk hagyta a kulcsait ha elment szabira, mert biztosak lehettek abban, hogy egy gyufaszál sem fog eltűnni a kégliből, amíg távol vannak.

 65. eMM2 — 2011-08-15 19:12 

@suziwozi:
Szeretnék én olyan szarul élni mint a britek.

 64. casejustcase — 2011-08-15 19:00 

@sztalker: jogos. elnezest valahogy atszaladtam felette. de annyira mertani pontossagu az egybeeses es annyira nem latni semmilyen hirt a Murdoch-temaban, hogy minden mas elmelet legbolkapottnak tunik emellett.

 63. Rogal Dorn — 2011-08-15 16:53 

[suziwozi](#11561990):

Azért én ezzel vitatkoznék. Ugyanis, egy milliomos csemetét is elkaptak a fosztogatók között, és az hogy nem csak bevándorlók voltak a rablók között, az ugyan igaz, de ők robbantották ki a zavargásokat. A szegények nagy része szerintem nem a fosztogatók között tobzódott, hanem otthon bújt meg. Persze az angol fiatalokat sem kell félteni…De ott voltak a hírhedt Millwall szurkolók, és ebben az esetben a rendőrök mellett. Meg a szikhek akik ugyan bevándorlók és talán szegények is, de a rend mellett álltak ki a közösségük védelmében.

 62. suziwozi — 2011-08-15 16:13 

jó cikk, de az alapja egy nem teljesen korrekt – szó sincs arról, hogy csak fekák/pakik/stb randalíroztak volna londonban – tele volt az utca igazi sápadtfejű brit sarjakkal, akik nyíltan kimondták, hogy csak azért vannak az utcán, mert mekkora poén hogy lehet lopni. a gond az, hogy ott is lehet nagy szegénységben élni, tele vannak a külvárosok olyan családokkal, akik csak azért csinálnak gyereket, hogy bazi olcsón beköltözzenek egy önkormányzati lakásba, aztán szarnak a srácokra, csinájanak amit akarnak, és mehet az élet segélyből, nyerészkedésből, bármiből. nem csoda, hogy ezek az elhanyagolt gyerekek meg ezt élvezik…nem kell ehhez semmiféle faji alap, elég egyszerűen csak marha szarul élni.

 61. Rogal Dorn — 2011-08-15 15:22 

[st](#11561331):

Hmmm, nálunk nem volt fosztogatás, mert a nemzetiek lázongtak és nem a bevándorlók.

Amúgy meg persze a titkosszolgák állnak a háttérben, és mögöttük az NWOisták és a Rócsildok (City) ott tán nem is volt semmi, csak a külvárosokban.Murdockot megbuktatták, vagy csak figyelmeztették, hogy azért az ő bokraikat ne hugyozza oldalba.

 60. sztupi — 2011-08-15 14:26 

[Shōkaku](#11559977): „@JR69:
OFF
két-három ilyen szerelvény nálunk komoly haderőfejlesztés lenne… 🙂
ON

Szerintem , kb az ötszöröse volt a vonaton lévő cucc a honi haderő működőképes technikájának….

 59. kaminer — 2011-08-15 12:51 

az is elgondolkodtató, hogy a lemezkiadók és a torrentezők harcának kellős közepén leégett a sony egyik lemezraktára, több ritkasággal, illetve független kiadók anyagaival. és ha emlékezetem nem csal, nem régiben a briteknél is korlátozni szerették volna az internet hozzáférést, még ha nem is olyan radikális módon, mint sarkozyéknél…

 57. st — 2011-08-15 10:44 

szerintem ha adott egy bármilyen okból összeállt tömeg, elég egy szikra is (ajánlott irodalom: Gustave Le Bon: A tömegek lélektana), a rendőrök (illetve akik mögöttük állnak) meg abban voltak érdekeltek, hogy ezt a spontán kipattant valamit ne verjék le túl hamar…a fentebb emlegetett számos okból kifolyólag

és az ottani rendőröknek azért van zavargáskezelésben némi rutinja

 56. SquareWire — 2011-08-15 09:54 

[st](#11561331): Kicsit talán felfújták a dolgot a médiák, de tényleg elég nagy balhé volt. Egész nap mentek a páncélozott csapatszállító buszok, nagyon durva poszt-apokaliptikus hangulata volt az egésznek. A miértjére vonatkozóan pedig egyébként tartom azt, amit fentebb állítottam.

 55. sztalker — 2011-08-15 09:28 

[casejustcase](#11560219): Nem, már ketten vagyunk ezzel a hipotézissel (lásd az enyémet is föntebb). Gyors, pontos, hatékony, látványos megoldás, ahogy mondod. Egy igazi klasszikus elterelés.

 54. st — 2011-08-15 09:08 

ha az ember kicsit figyelgeti a médiát, feltűnhet, hogy általános félelemkeltés zajlik, függetlenül a történésektől: ha más nincs, hát minden napra jut egy tömeges közlekedési szerencsétlenség, többnyire olyan országban, aminek a többség a létezéséről se tud

a bp-i tanklopásos-fosztogatós-rendőrautógyújtós balhét is akkorára fújták, mintha polgárháború lenne, az iszaptárolós katasztrófát meg mintha az egész országot öntötte volna el

nem vonom kétségbe, a londoni balhé nyilván nagyobb volt, és aki ott volt épp a tűzvonalban, annak még háborúnak is tűnhetett, de én a híradásoknak már nem akarok hinni

 52. Pimillion — 2011-08-14 22:25 

Természetesen a szabadkőművesek műve.
Idén elmaradt a ($ € ¥) összemosása és világvaluta bevezetése.
Kell egy újabb Kis lépés a NWO felé.

 51. casejustcase — 2011-08-14 13:25 

ezek szerint az csak nekem tunt fel, hogy az angol lapok hirtelen elhallgattak a Rupert Murdoch-fele balherol. az egyik legfontosabb konteos alapelv: nezd kinek kedvez a jelenlegi szituacio. hat talan leginkabb a leghallgatos ujsagiroknak, akik orommel cikkeznek barmi masrol csak errol ne kelljen.
hogy lehet a legkonnyebben szalagcimeket valtoztatni? csinalsz valami eroszakos, ertelmetlen, de latvanyos botranyt.
maris senki sem foglalkozik az elozo balheval. meg ti se, pedig az par kategoriaval feljebb van durvasagban, mint ami most zajlik…

 50. SquareWire — 2011-08-14 12:10 

@Tibine: lehetne benne valami, de Human Rights Act megszűntetése az EU (Brüsszel) megkerülése nélkül elég reménytelen vállalkozásnak tűnik.

 49. 179833 — 2011-08-14 11:12 

[SquareWire](#11560048): és akkor nem lehet, hogy az egészet azok rendezték/rendelték meg (mondjuk Michael Howarddal az élen), akiknek már évek óta bögyében van a hülye 1998-as Human Rights Act? Hamarosan napirenden lesz a HRA átfogalmazása.

 48. 179236 — 2011-08-14 10:47 

[JR69](#11558545): No akkor egy kis adalék az első kommentemhez: http://kitekinto.hu/europa/2011/08/14/cameron_a_kozossegi_media_ellenrzeset_fontolgatja/
A megfigyelés az fontos dolog, de az információ áramlásának felügyelete fontosabb 😀

 47. SquareWire — 2011-08-14 10:36 

Aki Londonban él, esetleg tapasztalta és látta az eseményeket, annak világos lehet, hogy nem bújik meg a háttérben semmilyen nagy összeesküvés, egyszerűen csak az eddig a szociális háló burkában felnőtt, életükben kettő percet nem dolgozó, benefiten élősködő, félrenevelt és 0 morális értékkel rendelkező fiatal generáció bepöccent és szétzúzott mindent.

A rendőrség tényleg kritikán aluli volt az első napokban, de mentségükre legyen szólva, hogy a Human Right Act-nek köszönhetően annyira nem tudnak semmit sem tenni, hogy az hihetetlen. Minden egyes erőszakosabb ill. határozottabb fellépést napokig tartó egyeztetés, milliárd oldalnyi papírmunka előz meg (sajnos) .

 46. 178996 — 2011-08-14 10:30 

[Kane](#11559968):

Ja, a radikális írek is ott lehetnek valahol… Mondjuk Patrick vagy Sean a vörösen lobogó üstökével és a szeplős, fehér bőrével elég nehezen tudna elvegyülni a jamaikai raszták között, de azért nem megoldhatatlan a probléma 🙂

 45. 178996 — 2011-08-14 10:28 

[unranked86](#11559907):

Az a John Titor-sztori már régóta piszkálja a fantáziámat… Most Outlier kolléga haragudni fog, de szerintem izgalmasabb, mint Kaspar Hauser :-)))

 43. unranked86 — 2011-08-14 09:16 

[JR69](#11559958): Köszi, érdekes olvasmány 🙂 Nagy vonalakban egyezik a gondolatmenetem a cikkével. Vagyis jól gondolom, hogy hamarosan (pár éven belül?) kiborul a bili.

 42. Shōkaku — 2011-08-14 09:11 

@JR69:
OFF
két-három ilyen szerelvény nálunk komoly haderőfejlesztés lenne… 🙂
ON

 41. 188669 — 2011-08-14 09:00 

Meglep, hogy az IRA-ra senki se gyanakszik…

 40. 179236 — 2011-08-14 08:57 

[unranked86](#11559907): Én tényleg nem szóltam oda,hogy erről írjanak egy cikket 😀
http://www.mno.hu/portal/803152
„fel kellene adni Amerika kitartottjait, illetve sorsára kellene hagyni a nemzetállam idiotizált középosztályát is”. Utóbbi Bogár szerint a birodalom kirakatbábuja, s ezért is teszi számára lehetővé, hogy az életszínvonala háromszor nagyobb legyen, mint amit a gazdasági teljesítménye alapján megérdemelne. Ha ezt megvonják tőle, az „amerikai álom” polgárháborús rémálommá válik. Nem tudni, hogy mi lesz ennek a folyamatnak a vége, mindkét lehetőség apokalipszissel járna…”
[siridar](#11559905): igen, valahonnan nekem is rémlik 😉

 39. unranked86 — 2011-08-14 07:50 

Kicsit off:
Valaki említette az amerikai csapatmozgásokat, és egy esetleges felkelés leverését. Erről eszembe jutott egy hoax, még 2000-ből.
Enyhén szólva is hihetetlen sztori, de hallotattok John Titor-ról ? Röviden: időutazó és 2036-ból jött, és azt állította hogy 2010 környékén (nem emlékszem konkrétan az évre) egy polgárháború tört ki az USA-ban. (hogy ezután mi történt, az most – még – nem érdekes.)
Egy kicsit komplikálok 🙂 Jelenleg az USA kezd szépen eladósodni (és S&P rating: AA), a kormány nem túl jól bánik az adófizetők pénzével, ezért a nép fellázad. Őszintén szólva, ezt simán elképzelhetőnek tartom, főleg azok után ami idén történt szerte a világban (Arab-spring, London…) Akkor az amcsik miért ne kezdenének polgárháborúba ? Évek óta háborúban állnak mindenkivel a Közel-Keleten, a gazdasági helyzet romlik, növekszik a munkanélküliség (ezt a BBC oldaláról szedtem)

Márcsak egy kérdés van. Honnan tudja az amerikai kormány, hogy felkelés lesz ? Vagyis inkább: miért készül(het) egy felkelés leverésére ?

 38. siridar — 2011-08-14 07:47 

[JR69](#11559871):

és az Executive Order 11000 a kötelező közmunkával, szigorú állami felügyelet mellett? Ismerősnek tűnik.

 37. 179236 — 2011-08-14 07:16 

[tiboru](#11559423): Úgy látszik nem csak a tudósokat menekítették ki a náci Németországból 😉
Ehhez képest a III. Birodalom sehol sincs. Látom a vasút mindenhova be van vezetve…
Ez nem semmi rendelkezés: EXECUTIVE ORDER 10999 , de a többi is magáért beszél. 800 koncentrációs tábor…hmmm, hogy ezeket sose mutatják a retekklubbon 😀

 36. kej — 2011-08-14 03:38 

@aehrenthal: ez a legzseniálisabb konteó.

 35. 35591 — 2011-08-13 19:30 

Nem tartozik ugyan szorosan a témához, de itthon is nagyban gyakorlatoznak a rend őrei. Tömegoszlatást, sünözést, ilyesmit.

 34. 179283 — 2011-08-13 19:13 

[JR69](#11559356): A videót posztoló srác azt írja, hogy Yermo (California) felé ment a szerelvény. Yermo egy 1500-2000 lakosú porfészek, az egyetlen érdekesség a déli határában található zöld „gabonakörök”, gondolom, ilyen öntözési módszerrel tudnak valami ehetőt kisajtolni a sivatagos földből.
Viszont tőle nyugatra, úgy 100 km-re található az Edwards légitámaszpont, 79 km-re délkeletre pedig Twentynine Palms, vagyis a Marine Corps Air Ground Combat Centre.
Mindenesetre fura, hogy a nyugati partról a kontinens belseje felé szállítják a cuccot. Vajon most jött haza valahonnan, vagy most indul majd valahová?

 33. 178996 — 2011-08-13 19:01 

[JR69](#11559356):

Egyszerű a megfejtés 🙂 A hívószó: Rex84

http://www.mindfully.org/Reform/2004/FEMA-Concentration-Camps3sep04.htm

 32. 178996 — 2011-08-13 18:58 

[Eugenie Danglars](#11559369):

„A londoni rendőrök agyonlőttek egy négygyermekes családapát!” – ez volt a legelső hazai hír is…

Basszus, ha így közelítjük meg a problémát, akkor Göbbels doktort is úgy kéne emlegetni, hogy hatgyermekes családapa, nem?

Legalábbis amíg meg nem mérgezte mind a hatot :-(((

 31. 179420 — 2011-08-13 18:24 

Bírtam, hogy az elején ezt a széparcú Duggan-gyereket nyomatta a lázadó sajtó, mondván, hogy mekkora mártír, és hogy ártatlanul végeztek vele, és hogy hazugság minden, amit ellenállásnak állít be a rendőrség. Mert hogy asszony várta otthon, meg kisgyerekei voltak. Közben meg egy utolsó, koszos kis bűnöző.

Nekem egyébként először nem a norvég őrült jutott eszembe, hanem a néhány évvel ezelőtti francia zavargások. Ott is valahogy azzal kezdődött, hogy egy bevándorlók lakta külvárosban valakit véletlenül, vagy szándékosan, de lepuffantottak, erre a parasztok rögtön balkánt varázsoltak a nagyobb városokból.

 30. 179236 — 2011-08-13 18:19 

Ez nem tudom mennyire illik a képbe, de Tiboru (mint szakértője a témának) majd megfejti 🙂
„Az USA-n belül szokatlan katonai átcsoportosítások folynak. Sokan úgy gondolják, hogy a kormány felkészül a civil felkelés leverésére.
Az alábbi videón az SPTZYR22 forgalmiszámú katonai szerelvény volt látható. A felvétel készítője szerint hét hasonló szerelvény közül ez volt a harmadik, ami Portlandból Dél Kaliforniába tartott.
Hét ilyen szerelvény még háború esetén is feltűnő. Aktív hadműveletek nélkül ekkora átcsoportosítás másképp alig értelmezhető.”
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mTUgsPfWiwM
Sokan azzal magyarázzák a csapatmozgásokat, hogy a mexikói határhoz vezénylik őket a drogkartellek elleni műveletekhez (ez nem kizárt, de minek harcolnának az ellen, ami a pénzt hozza :), mások pedig azt állítják, ezek a szerelvények csak az Irakból és Afganisztánból hazatérő egységeket szállítják. Nos, én nem sok sivatagi festésű járművet láttam ebben a videóban…

 29. 178996 — 2011-08-13 17:55 

[Lajoska67](#11559292):

Sárközy nagy spíler, én bármit kinézek belőle, pláne 8-9 hónappal az elnökválasztás előtt…

 28. Lajoska67 — 2011-08-13 17:41 

Az elsőre szavaztam, de a Sárközy-kép a végén nagyon-nagyon gyanús. Mióta DSK ügye kirobbant, közben meg kiderült, hogy nem is csinált erőszakosan semmit nagy eséllyel, csak azt gondolom, hogy Sárközy tehette. Akkor meg akár ezt is.

 27. 178996 — 2011-08-13 17:39 

„Egy új és más típusú vihar küszöbén állunk, és ez nem ugyanaz, mint a 2008-as válság volt” – mondta a Világbank elnöke, hozzátéve, hogy az utóbbi két hét során a nehézkes gyorsulásból „új és veszélyesebb szakaszba” lépett a világgazdaság. Zoellick szerint az eurózóna válsága könnyen a világgazdaság legsúlyosabb problémájává nőheti ki magát.

Forrás: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110813-a-vilagbank-elnoke-szerint-az-eurozona-valsaga-vilaggazdasagi-nvalsaghoz-vezethet.html

Érdekes módon Norvégia és az Egyesült Királyság sem tagjai az eurózónának….

 26. 178996 — 2011-08-13 17:33 

[JR69](#11559268):

Nem rossz az ismeretlen kolléga eszmefuttatása sem 🙂

 25. 178996 — 2011-08-13 17:32 

[Szolgálati Füldugó](#11558994):

A BBC kétségkívül ott van a gyanúsítottak között 🙂

 24. 178996 — 2011-08-13 17:31 

[Shōkaku](#11558954):

Elvileg a Midway-szigeteknél is a hazájukat védték a jenkik, meg a britek is El-Alemeinnél… A földrajzi távolság önmagában még nem teszi lehetetlenné a „honvédő háború” eszmeiségének elfogadását – szerintem.

 23. 178996 — 2011-08-13 17:29 

[aehrenthal](#11558828):

Ahogyan azt az idősebb Dümá mondta: cherchez le football!

 22. 178996 — 2011-08-13 17:27 

[unranked86](#11559172):

Hoppá-hoppá…

 21. 179236 — 2011-08-13 17:27 

Találtam egy másik konteót is:
„Pontosan egy évvel a XXX. olimpiai játékok kezdete előtt, melyet az 2005-ben, a NOB választása alapján London rendezhet meg, világraszóló botrány helyszíne lett a város…Mert a folyamatok vizsgálata ezt az egész zavargást egyértelműen az angol titkosszolgálat által eltervezett és végrehajtott műveletnek minősíti. Kockázatos vállalkozás, de a kényszerítő ok felülírta a kötelező óvatosságot, mellyel minden ilyen műveletet kezelni kell. A kényszerítő ok pedig az a tény, hogy London képtelen megfelelő módon megrendezni a jövő évi nyári olimpiai játékokat. Kína olyan magasra emelte a mércét, mellyel az angol kormány képtelen megbirkózni. A 9-10 milliárd fontra becsült költségek sincsenek meg, de az új költségvetés szerint ez már eltörpül a valós költségek mellett. 2005-ben, amikor London megpályázta az olimpia megrendezését, még legrosszabb álmukban sem gondolták, hogy a kínaiak milyen mércét fognak felállítani a játékokkal kapcsolatos elvárások terén. Amikor a pekingi olimpia véget ért, Angliában megdöbbent csend lett, és fogalmuk sem volt arról, hogy mit csináljanak. A kínaiakat nem csak túlszárnyalni nem lehet, de még megközelíteni sem. Köztudott, hogy az olimpiai játékoknak a megrendezése komoly politikai üzenet is a világnak: MI erre vagyunk képesek. Anglia ma már semmire sem képes az alattomos politizáláson kívül.
Tekintélyvesztésről nem beszélhetünk, mert az már csak volt. De az elviselhetetlen az angol politikai vezetés számára, hogy nyilvánvalóvá válik ország-világ előtt, hogy rongyos a gatya ülepe, és kilátszik minden takargatni való. De ha már ezen változtatni nem lehet, akkor csináljunk valami olyasmit, ami magyarázatul szolgálhat a lerongyolódásra, a kínaiakhoz viszonyítva rendkívül szegényes rendezésre. Itt lép be a képbe titkosszolgálat által megszervezett zavargás, mely magyarázatnak sekélyes, következményeiben kiszámíthatatlan.”
Mondjuk egy verziónak megfelel 😉

 20. unranked86 — 2011-08-13 16:13 

Azért ehhez az egészhez én még hozzátenném, hogy a kormány 2015-re drasztikusan csökkenteni akarta (!) a rendőrségi állomány létszámát. Ezt a tervezetet a balhé hetén elvetették.

 19. Szolgálati Füldugó — 2011-08-13 14:16 

Nem lehet kétséges, hogy a nemzetközi pénzvilág sakáljai akarják elterelni a figyelmet a közelgő összeomlásról, és ennek érdekében összefogtak a francia és a norvég kormánnyal (egyelőre csak ezeket tudom nevesíteni). Beépítették embereiket a brit rendőrségbe. Megtámogatták pénzzel a BBC-t, hogy külön csatornát hozzon létre a zavargások közvetítésére, ezzel tudják visszahozni a projekt költségeit (és talán egy kis nyereségük is lehet rajta, a reklámoknak köszönhetően).

 18. Shōkaku — 2011-08-13 13:49 

[hirokin](#11558845): Fegyelmezni bárkit lehet, tömegkatonának így alkalmasak… nem hiszem, hogy az évszázados gyakorlattal rendelkező brit kiképzés ne küzdene meg ezzel, ha erre van szükség. Afganisztán pedig nem vonzó, mert nem az a háború, amit bárki, kicsit is gondolkodó katona előtt lehet úgy láttatni, mint ahol a hazáját védi a hazájától 6000 kilométerre. Valami komolyabbtól félek; bár megmagyarázni nem tudom, de ha egyszer ŐK némi paranoiát ültettek belém… 🙂

 17. hirokin — 2011-08-13 12:36 

[Shokaku](#11558614): Ezek a fiatalok nem alkalmasak katonának. A katonaság ma is nyitva van előttük, Afganisztán várja őket, de a katonaságnak engedelmes, fegyelmezett emberek kellenek.

 16. aehrenthal — 2011-08-13 12:23 

Mellékvágányon jártok mindannyian. Az senkinek sem tűnt fel, hogy a szerdára tervezett Anglia-Hollandia meccs elmaradt? Na és hol játszik a hollandok legjobbja, Arjen Robben, akinek fontos mérkőzése lett volna a hétvégén? Nos, a Bayern Münchenben, akik elvesztették első bajnokijukat az ősi rivális Borussia Mönchengladbach ellen, ráadásul otthon, Münchenben. Most hétvégén pedig mennek Wolfsburgba, ahol az a Felix Magath az edző, akit néhány éve roppant kínos körülmények között rúgtak ki éppen Münchenből. Úgy hogy a Münchenben mindenképp nyernie kell és ezért Jupp Heynckes és főleg a német foci legnagyobb hatalmű ura Uli Hoeness mindent meg is tesz. Ezért felbérelték és pénzelték azokat, akik még szerda előtt Londonban kirobbantották a zavargásokat, hogy ne kelljen lejátszani a válogatott meccset és Robben tudjon pihenni. Más kérdés, hogy egy edzésen mégis megsérült és nem fog játszani a hétvégén…

 15. Greg&TheNothingFancy — 2011-08-13 12:03 

Nos, nekem a „A Breivik-merényletek” jutottak az eszembe…
Ha már a bevándorlásról van szó.
1) Lehet hogy kezd túl sok lenni az eszkimó északon, a hal meg egyre kevesebb „ráadásul még ez a sok feka és muszlin bevándorló is itt van.”
2) Nem arról volt szó, hogy Breivik-nek lehetnek társai, követői, szimpatizánsai? (szóval nem csak a twittert meg a facebookot de a wow-ot is megnézném, ha már ott vagyok)

 14. 180982 — 2011-08-13 11:33 

Az angol társadalomba már a 70-es években beoltották a paranoiát, amikor az IRA úgy döntött, hogy átviszi a háborút Londonba. Évtizedekig nem volt egy k. utcai szemetes a városban. Nincs olyan négyzetcenti, amit ne figyelnének kamerával. Annyira tökéletes az egyén megfigyelése Angliában, hogy ahhoz képest az 1984 csak álom. Szóval szigorítani elveben (és törvényileg)már nem nagyon tudnak.

A faji szálnak inkább a magyar tálalása érdekes szerintem, mert ahol vannak bevándorlók, ott sokkal árnyaltabb a kép. Igen sokat dolgoztam legális és illegális bevándorlókkal és az a gyakorlati tapasztalatom, hogy a bevándorlók 99 és fél százaléka ilyen és bármilyen más felfokozott társadalmi helyzetben otthon marad, bezárja az ajtót és retteg. Úgyis minden rajta fog lecsapódni. Úgyis ő bukja a papírjait, munkáját. Tuti, hogy az egyébként is neveletlen kölök megint egyest kap a suliban, mert a tanító néni férjének trafikja bepirrant előző este a lakótelepen, ráadásul a szomszédék munkanélküli fiát vitték el érte, pedig a cracket komálja és nem a lázadást. Úgyis őt fogja cseszegetni a rendőr, pláne ha más a színe. Ha valaki megkapja egy európai ország állampolgárságát, akkor meg nagyon nagyon nagy többségében éveken/évtizedeken át bizonyítani akar. Persze nem lehet általánosítani és tisztában vagyok a sok más körülménnyel (x. generációs bevándorlás, gyökértelenség, gengek, stb), de egy londoni jamaikai dílerre legalább 10.000 rendes hínárhajú munkásembör jut, na ők most jól torokra veszik, miközben nem lopták a tévéjüket, hanem hitelre vették, amiért fél évet küzdöttek a bevásárló központ ügyfélszolgálatán. Hála égnek nekünk nagyon könnyű bevándorolni, gyakorlatilag mindenhová. Nagyon vicces volt például, amikor rajtam kívül mindenkit szétszedtek a kocsmában, miközben csak én tartózkodtam illegálisan. Hja kérem, kék szem, fakó szőrzet, úgy könnyű az egész világon:)

Egyébként, ha valaki jól járt anyagilag a történettel, akkor az a francia idegenforgalom, szerintem most ott kell ŐKET keresni, el sem tudjuk képzelni, hogy a csigakedvelők mennyi ajándék pénzt kapnak a szezon végére.

 13. 178996 — 2011-08-13 11:01 

[Tibine](#11558713):

Kész, feladom, nyertél! Most már csak azon imádkozom, nehogy létrehozz egy konkurens Konteóblogot…

🙂

 12. bmiky — 2011-08-13 10:38 

A szervezett bűnözés, valamelyik helyi maffia is állhatott mögötte. Ki tudná náluk jobban értékesíteni a sok szajrét? Lehet hogy nem tejeltek időben és eleget nekik a boltosok.

 11. 179833 — 2011-08-13 10:34 

9. A BBC áll az egész mögött. Megcsappant a nézettség, nem volt semmi érdekes a terítéken, és egyszerűen csak lemásolták a CNN-t. Ha nincs hír, csinálj! Láttad, hogy szinte azonnal létrehozták a saját Riots csatornát, amit bárhonnan lehetett nézni, hd-minőségben, mindenféle korlátozás nélkül? Naugye? Fél óra alatt ilyet létrehozni (kb. ennyi telt el az első rendbontás és a csatorna létrejötte között), még ők sem képesek erre. Ezt már 3-4 hónapja tervezte, pontos forgatókönyvvel az a rohadt BBC.

10. Az összes hírportál a BlackBerry okostelefonról szólt, meg a Twitterről és Facebookról. Az egész utcai fosztogatás csupán egy jól megszervezett bújtatott reklám, mert ezek hárman összefogtak a google+ a htc és az android ellen. És meg kell vallani, profira sikeredett.

11. A norvégok voltak. Le akartak kerülni a folyamatos hírekről, mert beleuntak egy nagyon súlyos szocio- és pszichopata állandó médiajelenléte miatt. Abból a rohadt sok tengeri olajpénzből meg röhögve megoldották okosba az angol maffiózókkal hogy dobjanak már össze egy jó kis londoni balhét.

12. A brit hadserek volt. Mivel eleve megrendült a „fejetlen” hehe rendőrségbe vetett állampolgári bizalom, a Her Majesty’s Armed Forces így akar nagyobb belföldi befolyáshoz jutni. Sajnos / szerencsére Sir Peter Wall számításai nem jöttek be.

 10. sztalker — 2011-08-13 10:31 

Mivel is voltak tele a brit lapok nemrég? A meglehetősen gusztustalan lehallgatási ill. rendőrségi bizonyítékokat eltűntető botránnyal, amibem Murdoch papa és újságja nyakig benne volt. A hóhért akasztják tipikus esete… Hát most már nem erről beszélnek. Elég néhány fickót lefizetni, a társadalmi feszültség adott abban a milliőben, a többi már megy magától.

 9. 179833 — 2011-08-13 10:13 

5. A skót szeparatisták voltak a felbujtók, retorikájukban hamarosan meg fog jelenne, a „nálunk ilyen nem történhet meg” és az „ha az Egyesült Királyság csak ennyit tud nyújtani, akkor nem kérünk belőle.”
6. Az al-Káida vagy valamelyik hasonló iszlamista szervezett bevezetés alatt álló próbaterrorizmusa, olyan európai városokban ahol már elég sok az „igazhitű” és kár lenne őket beáldozni. Így is rést lehet ütni a gyaur pajzson, és nem történik sajáthitű emberveszteség.
7. A helyi zsidó szatócsok szervezték az egészet. Há’ láttál akár egy siránkozó zsidó boltost? Naugye? A becsületes „fehér” kiskereskedőkre sms-ben ráeresztették ezt a hordát, aztán röhögnek a markukba. Nézd meg csak a képeket! Egy kóser boltot sem törtek be azok a férgek! Akinek van szeme, látja.
8. Orbán Viktorék voltak. A Tusványosi szabadegyetemen szervezte meg az egészet, hogy ékes példával szolgáljon a Nyugat Alkonya utóspengleri diskurzusához. Illetve már ment is az sms a brüsszeli fejeseknek és a briteknek, hogy „Na, hogy tetszett a saller?”

 8. 178996 — 2011-08-13 10:04 

[Shokaku](#11558614):
[Gliese_581_g](#11558639):

Én is azon spekulálok, hogy mikorra várható egy brit „Patriot Act”, amely erősen bele fog taposni az egyéni szabadságjogokba…

Egy-egy ilyen esemény, mint a londoni volt, kiváló előkészítése a szigorodó jogszabályoknak.

 7. 178996 — 2011-08-13 10:03 

[Tibine](#11558660):

Hohó, hát te egy igazi aranybánya vagy 🙂

És ezt nem csak a nicked miatt mondom 😛

 6. 179833 — 2011-08-13 09:56 

További összeesküvések:
1. A nagy áruházláncok – élükön a TESCOval – voltak. Ez a hagyományos brit kisboltok ellen irányuló szervezett rablás. Már készülnek a „nálunk minden biztonságban van” és a „minket nem lehet kirabolni” üzenetet hordozó reklámok.
2. A szórakoztató-elektronikai cikkek gyártói által szervezett high-tech tolvajmanipulációs megoldás volt, hogy az elavultnak tekinthető termékektől úgy szabaduljanak meg, hogy még biztosításon is nyerjenek. Meglátjátok, szeptemberben fogják bevezetni a piacokra a legújabb tévéket, multimédiakütyüket, „okos”bigyókat amikre valójában nincs szükség, de most lesz.
3. A Royal Society pszichológusainak nagyszabású kísérlete volt, ahol terepen próbálták vizsgálni a tinédzserek tömeg- és csoportviselkedését, csak mint ahogy a brit tudósoktól mát megszoktuk, hiba csúszott a számításaikba. Az történt, mint az afrikai méhekkel.
4. a. A brit tanárok voltak – az utolsó osztályfőnöki órán megbeszélték a suhancokkal, hogy ha hoznak egy-egy tévét, szeptembertől jobb osztályzatot kapnak.
4. b. A brit tanárok voltak – megelégelték, hogy nem pofozhatják a gyerekeket – ill. a fizu is kevés –, az eseményeket a kormánnyal való egyezkedéskor fogják felhasználni az új bértárgyalásokhoz, kb. azzal az érvvel, hogy „ennyi fizuért, csak ilyen szarokat tudunk nevelni”.

 5. 179833 — 2011-08-13 09:55 

Mielőtt konteóötletelésbe kezdenék, egy szerény javaslat a szavazásokhoz.
Én a jövendő szavazásokból kivenném a „nincs semmi konteó” lehetőséget. Rám egyáltalán nem hat inspiráló módon. Igenis mindig, és minden mögött van egy összeesküvés! Ezt Ők tudják a legjobban és az egyik legnagyobb álca. Tulajdonképpen a „nincs is konteó” a legnagyobb konteó.

 4. 179283 — 2011-08-13 09:42 

Nekem az arab forradalmak jutottak rögtön eszembe. A nyugati világ vezetői gyönyörűen lemodellezve láthatták (vagy lemodellezték :D), hogyan tör ki egy forradalom a 21. században.
Hogy mennyire veszélyes a Facebook, Twitter stb.

Mivel ez akármelyik európai, s idővel talán amerikai nagyvárosban megtörténhet, szükség volt egy elrettentő példára, egy olyan eseményre, amit jórészt csak elítélni lehet, és ami legitimálja a későbbi szűréseket, lehallgatásokat, vagy akár egy szükségállapotot. „Kénytelenek vagyunk megtenni, ha nem akarjuk, hogy itt is az legyen, mint Nagy-Britanniában” – mondhatja mostantól a Németország, Franciaország, az USA, Spanyolország és gyakorlatilag bármelyik nyugati demokrácia éppen aktuális vezetője.

 3. Shokaku — 2011-08-13 09:15 

Egyetértek azzal, hogy egyre inkább az „irányított demokráciának” nevezett izé felé visznek az események. Nem csak Britanniában, mindenütt másutt is. Az első spontán gondolatom az volt, hogy hol lesz az a háború, hová kell most a közeljövőben akkora hadsereg, ami képes lesz felszívni ennyi fiatal, „beáldozható” embert?

 2. 178996 — 2011-08-13 08:31 

[JR69](#11558545):

🙂

Örülök, hogy már az első kommentben felvetődött az erős kormányzati kéz problematikája. Bizony ám, az elmúlt napok több érvet adtak az Új Világrend zászlóvívőinek kezébe, mint száz konferencia és ezer tévéműsor…

 1. 179236 — 2011-08-13 08:25 

„Semmi kétség nincs afelől, hogy a zavargók többsége egy tönkrement társadalom „terméke”, nihilista fiatalok, akiket cseppet sem érdekelnek a politikai sérelmek. Figyelmük középpontjában a kaotikus helyzet kihasználása áll, mellesleg pedig megragadják az alkalmat, hogy alaposan kitombolják magukat. Ez a viselkedés biztosítja azt, hogy a közvélemény bármilyen javasolt intézkedést feltétel nélkül elfogadjon majd, még akkor is, ha az történetesen a szükségállapot bevezetése lesz.”
Ha ehhez hozzávesszük, hogy Cameron lekapcsoltatná a közösségi oldalakat egy újabb lázongás esetén, az angol rendőrség pedig hozzáférést kapott a BlackBerry telefonok eddig erős titkosítással védett csevegő hálózatához…
Azt hiszem a megfelelő konteót Tiboru most nem soroltad fel 😉
„Egy dologban biztosak lehetünk, a brit kormány teljes mértékben ki fogja használni a zavargások hatására kialakult hangulatot, hogy még keményebb kontrollt, még több megfigyelést és még totalitáriusabb rendőrállamot vezessen be. Ezeknek a zavargásoknak egyetlen eredménye lesz: az emberek méltányosnak fogják tartani a kormány intézkedéseit, legyenek azok bármilyen kemények vagy diktatórikusak. Az intézkedések megerősítése és alátámasztása érdekében a média pedig ontja magából a fosztogatásokról, gyújtogatásról és a kaotikus állapotokról készült felvételeket.”
Jöhet a szükségállapot, a kijárási tilalom, a hadsereg bevetése: a nép kéri! 😀

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök