2011-02-05–11:00

Beatles-konteók

Az elmúlt közel ötven évben a Beatles minden felsőfokú jelzőt megkapott, amit rockzenekar csak megkaphat. Ízléstől függetlenül jóformán mindenki kénytelen elismerni, hogy a négy liverpooli srác ott van azok között, akik egy intergalaktikus panoptikumban a huszadik század földi zenéjét lesznek hivatottak jelképezni.

A Beatles tagjai közül John Lennonnal, illetve halálával már foglalkoztunk ezeken az oldalakon; itt az idő, hogy a kánikulára fittyet hányva górcső alá vegyük azt az elméletet és bizonyítékait, amelyek Paulra (és egyesek által valószínűsített) korai halálára vonatkoznak.

Noha a szerző tisztában van azzal, hogy a zenekar pályafutásának részleteit többen ismerik, mint mondjuk Pitagorasz tételét vagy a vízmolekula képletét, fussunk végig együtt a legfontosabb momentumokon, és ismételjük át közösen a legfontosabb releváns neveket.

Az előzmények

A négy alapember (akiknek nevét alsó hangon is százmilliók tudják kívülről Lappföldtől Új-Zélandig, még ennyi év után is) egy korosztályhoz tartozott: legidősebbjük az 1940 nyarán született Ringo Starr (Richard Starkey), a legifjabb a 2001-ben elhunyt George Harrison, aki 1943 februárjában jött a világra. John Lennon ’40 októberében, s végül mai címszereplőnk, Paul McCartney ’42 júniusában sírt fel egy liverpooli szülészeten. A továbbiakban keresztnevükön fogom emlegetni őket; no nem mintha akkora cimborák lettünk volna, mindössze az egyszerűség kedvéért.

John és Paul már 1957-ben összefutottak egy angliai zenei rendezvényen, majd egy évre rá csatlakozott hozzájuk
George is. Mivel nem voltak elégedettek az Egyesült Királyság hangulatával (és főként a szülőhazájuk által nyújtott kitörési lehetőségekkel), 1960-ban a lassan, de biztosan kibontakozó (nyugat)német gazdasági csoda vonzereje beszippantotta őket, s átköltöztek Hamburgba. Itt megismerkednek egy földijükkel, akit ’62 nyarán bevesznek az akkor már The Beatles néven futó csapatukba; ő volt Ringo.

1962 több szempontból is kiemelkedő jelentőségű az együttes életében: ekkor ismerkednek meg az ugyancsak huszonéves Brian Epstein üzletemberrel és kezdő zenekritikussal (érdekes módon ugyancsak liverpooli!), aki megérzi a Beatlesben rejlő lehetőségeket. Ma úgy mondanánk: menedzseri szerződést kötnek, noha ilyen területen Briannak (aki itt balra látható) semmiféle előélete nem volt.

Hogy ennek a momentumnak volt-e jelentős szerepe mindabban, ami ezután következett, nem tudom, de feltételezem. Tény, hogy ’62 őszén Angliában megjelenik az első kislemezük (Love Me Do), majd ugyanazon év decemberében visszaköltöznek az Egyesült Királyságba.

Feltétlenül meg kell említenünk George Martint, a producerüket is, aki (1926-os születésűként) egy generációval idősebb volt ugyan, mint a srácok, de bízvást kijelenthetjük, hogy zenei (és üzleti) érzéke és ízlése nélkül a Beatles nem lett volna azzá, amivé lett. Ő itt  balra vehető szemügyre egy akkori keverőpult mellett.

A rákövetkező egy-másfél év egy szakadatlan, diadalmas menetelés volt a világhír felé. Számaik először csak Angliában, majd az USA-ban kerülnek fel a toplisták élére, s ’64-re már ott vannak a csúcson. Ontják magukból a sikeresebbnél sikeresebb (és egyre igényesebb) számokat és albumokat, Brian egymás után szervezi a gigakoncerteket, filmekben is fellépnek, ami nem csak az ismertségüknek használ, hanem a bankszámlakivonataikon olvasható számjegyeket is gyarapítja.

Menedzserük 1967-es (teljesen azóta sem tisztázott körülmények közepette bekövetkezett) halálát követően kiderül, hogy a zenei hozzáértés nem minden; az együttesen belüli konfliktusok kiéleződni látszanak, s a Beatles szép csendesen elkezdi a bomlás jeleit felmutatni. Az utolsó hivatalos, közös album (a londoni stúdiójuk címéről elnevezett Abbey Road) 1969-ben jelenik meg, s innen kezdve a tagok önállósulnak – de ez már egy másik történet. Tény, hogy innen kezdve egyre több lesz a nehéz napok éjszakája.

És akkor lássuk, mit is állítanak a Paul-konteó szakértői. Az alábbi forgatókönyv több alkonteó közös pontjaira épül, hiszen a verziók számos apró részletben eltérnek, ezek azonban érdemben nem befolyásolják a sztorit.

Paul halála

1966-ban vagyunk, s a Beatles népszerűsége soha nem látott magasságokban tanyázik. Turnéztak már Ausztráliától Hong-Kongon át Norvégiáig több tucat országban, rajongók milliói vásárolják a lemezeiket, százezrek éjszakáznak a jegyeladó helyek előtt egy-egy koncertjükre várva, s a lóvé meg ömlik, számolatlanul.

Na jó, nem számolatlanul; Brian Epstein és George Martin éberen őrködnek azon, hogy a Beatles Művek költségvetésében a bevételi oldal nagyságrendekkel meghaladja a kiadásit, még adófizetés után is.

Szóval ’66 őszét írjuk (ráadásul állítólag szeptember 11-e volt, de ezt csak egy helyen olvastam), s két koncert, valamint három stúdiófelvétel közötti (roppant szűkösre mért) holtidőt kihasználva Paul úgy dönt, hogy kipróbálja legújabb Aston Martinját. Miután újsütetű barátnőjét, egy valódi bombázót elvisz vacsorázni, majd haza is szállítja (az új autó izgalmasabb élményt ígér, mint a csaj megkérdőjelezhetetlen bájai), huszonnégy évének minden lendületével, tapasztalatlanságával és vakmerőségével végigrobog jó pár londoni fő- és mellékutcán, mígnem egy kereszteződésben megtörténik a baj: nem veszi észre, hogy az addigi  sima jobbkezes (vagy balkezes?) környéken lámpákat szereltek fel, s mintegy 60 mérföld/órás (kb. 100 km/h) sebességgel belerohan a pirosba, egészen pontosan egy – keresztbe közlekedő – bútorszállító kamionba (más források szerint egy kisbuszba). 

A halál azonnal bekövetkezik; Paul teste komoly roncsolódásokat szenved, csak az arca marad szinte érintetlen.

Más források szerint az ütközés során Pault a szó szoros értelmében lefejezte a begyűrődő motorháztető.

A kamionos (aki jóformán sértetlen marad) a sokktól kábán még megpróbálja újraéleszteni (már ha nem a lefejezős verziót fogadjuk el…), de eredménytelenül. Kezébe akad Paul notesze, amelynek első oldalán a „Rendkívüli eseménykor értesítendő” rubrikában egy névre és egy telefonszámra bukkan; a balesetes fószer arca ismerős (ami nem csoda, hiszen akkoriban nem múlt el nap anélkül, hogy valamelyik napilap első oldalán, vagy a tévében fel ne bukkant volna a Beatles), s a kamionsofőr agya kattogni kezd… Brian Epstein húsz perc múlva a helyszínen terem, (ahogy a rendőrök mondanák) átveszi az intézkedést, kamionosunk pedig gazdagabb lesz tízezer fontsterling ígéretével (amit másnap készpénzben meg is kap), cserébe a hallgatásáért…

(A kamionos mellesleg pár hónap múlva – 1967 januárjában – újabb balesetet szenved: egy hídon áttöri a korlátot és kocsistól a hatfokos Temzébe zuhan, ahonnan már csak holtan húzzák ki; a műszaki vizsgálat fékhibát állapított meg. Fogadjuk el és ne ingassuk a fejünket.)

Próbáljunk meg Brian agyával gondolkozni.

Adott egy négytagú együttes, amelynek hírneve, brandje, karrier-lehetőségei és már lekötött turnéi (vagyis lefordítva: pénzbeli értéke) egyik napról a másikra legalább 25 százalékos zuhanást könyvelhetne el, ha egyik tagja kiesik a sorból. Brian nem szívtelen, de elsősorban üzletember; lelki szemei előtt máris megjelentek a tervezett koncerteket sorra lemondó levelek, a sajnálkozó, vállvonogató üzleti partnerek, akik egymás után lépnek ki a legalábbis középtávra (minimum 1970-ig) kötött szerződésekből.

A Beatles a hatvanas évek második felében már annyi nyereséget termelt, mint egy több ezer főt foglalkoztató ipari nagyvállalat. Csak kevesebb környezetszennyezéssel és valamivel több sikoltozó nővel. Nem aranytojást tojó tyúk volt, hanem egy egész baromfiudvar.

A másik oldalon pedig felbukkan az alig három hónapja óriási sikerrel lebonyolított edinburghi Beatles-hasonmás verseny döntője, ahol egy William Campbell (más források szerint egy William Shears) nevű skót fazon még a legelhivatottabb fanokat is átverte, mert nemcsak fizikailag hasonlított megdöbbentően Paulra, hanem még gitártechnikája, sőt, hangja is teljesen feltakart a nagy példaképére. Amikor később Brian bemutatta a két embert egymásnak, a Beatle egyszerűen meg sem tudott szólalni a meglepetéstől, majd – kicsit kényszeredetten – viccelődni kezdett azon, hogy Bill bármelyik koncerten be tudna ugrani helyette és senkinek nem tűnne fel a csere; addig ő (mármint Paul) foglalkozhatna kellemesebb dolgokkal is, mint például a csajok és az akkoriban egyre divatosabbá váló LSD…

Nos, Brian agyán mindez átfutott, s mivel világéletében a tettek embere volt, nem is habozott túl sokat: egy közeli fülkéből felhívta Billt és röviden vázolta a helyzetet. Az időközben kiérkező mentők és rendőrök már csak egy iratok nélküli holttestet találtak a roncsban, és hát nem kötelező mindenkinek hasonlóságot felfedeznie közte és az egyik Beatles-tag között. Brian még gondoskodott egy ürügyről is, ha megkérdeznék, hogy mit keres ott: verziójában egy ismeretlen értesítette, hogy Paul balesetet szenvedett, de időközben felhívta barátját és megnyugodva konstatálta, hogy ő jól van, mindössze az autóját lopták el a nap folyamán.

Megszületett tehát egy őrült rajongó története, aki nemcsak hogy úgy öltözik, mint rögeszméje, de még az autóját is ellopja, hogy könnyebben azonosulni tudjon vele.

A baleset után

Természetesen Bill (az, hogy Campbell vagy Shears, ilyen szempontból tökmindegy) élete nagy lehetősége kapujában találta magát. A szerepcsere idején alig másfél évvel volt fiatalabb, mint Paul, ráadásul minden rokona vagy meghalt, vagy az új-zélandi Auckland mellett élt. Apróbb plasztikai igazításokra azért szükség volt, hiszen Paulnak volt két-három olyan sebhelye (az ajka fölött például), amelyeket korábban motorosbalesetek folyamán szerzett (imádta ugyanis a sebességet). A plasztikai sebészeti hegek begyógyulása idejére minden Beatle bajuszt növesztett, hogy ne legyen feltűnő.
A többi együttes-tagot természetesen beavatták a maszkirovkába, és rövid hezitálás után mindenki beleegyezett a hallgatásba. Rajtuk kívül Brian csak Ron White-tal, az EMI egyik gazdasági igazgatójával osztotta meg a titkot, no meg Jane Asherrel, Paul jegyesével.

Bill nagyon gyorsan teljesen át tudta venni Paul korábbi szerepét. Eleinte napi több órában tanulmányozta az összes hozzáférhető álló- és mozgókép-felvételt, ahonnan a mozgást, hanghordozást, mimikát, fintorokat és hasonlókat igyekezett ellesni. Hosszasan gyakorolt a tükör előtt, elolvasta (mit elolvasta: fejből megtanulta!) Paul naplóját, minden ruháját felpróbálta, csak Paul kedvenc ételeit és italait fogyasztotta, sőt, elkezdett barátkozni az LSD-vel és a marihuánával is, pedig azelőtt semmiféle drogot nem fogyasztott – beérte a Beatles zenéjével.

A felbomlás

Bill mégsem tudott teljes értékű Beatle-vé válni; szűk körben a többiek végig éreztették vele, hogy ő csak egy pótlék, aki – bármennyire is igyekszik – teljesen nem tudja átvenni az elhunyt barát és társ szerepét. Az eleinte elfojtott, de később egyre intenzívebben a felszínre kerülő konfliktusok végül (1970-re) a zenekar megszűnéséhez vezettek.

A bizonyítékok

A konteó-rajongók 1967-től kezdve számos olyan – közvetett és közvetlen– jelre, jelzésre és utalásra bukkantak, amelyek megerősítették őket sejtéseikben: ez a Paul nem az a Paul…

a.) Itt van például Paul köztudott irtózása a spontán fényképezéstől; 1967 előtt semmi jelét nem adta annak, hogy zavarná a sajtófotósok egyre erősödő nyomulása, ezt követően azonban szabályos hisztériás rohamokat kapott, amikor egy-egy paparazzó felkészületlenül lencsevégre kapta.

b.) Jane Asher (ott jobbra Paullal, izé, Billyvel) csak egy évig bírta a feszültséget: 1967 decemberében egyodalúan felbontja az eljegyzést Paullal, egy mondvacsinált megcsalási ügyre hivatkozva.

c.) Vagy nézzük csak meg alaposan itt alul az Abbey Road című album borítóját és értelmezzük az ott látottakat.

A Beatles éppen egy gyalogos átkelőn (zebrán) halad át. John fehérben (a Távol-Keleten ez a gyász színe, s Lennon ekkoriban kezdett el komolyabban foglalkozni a buddhizmussal), Ringo feketében, mint egy koporsóvívő (pallbearer angolul, egy apró betűcserével PAULbearer), George pedig a korszak angol sírásóinak farmer-jellegű ingét viseli. A sorban a harmadik Paul fordítva lép, mint a többiek: neki a jobb lába van elől. Ráadásul ő az egyetlen, aki mezítláb van – a brit szigeteken ősi szokás a halottakat lábbelijük nélkül eltemetni.

A háttér egyik kocsija (a háttal álló fehér VW bogár) rendszámának második sorában ez olvasható: 28IF – vagyis 28 éves lenne, HA (angolul: IF) élne… Ezt a Beatles-tagok kifejezett kérésére tették rá, mert a kocsinak teljesen más rendszáma volt.

Paul hátterében egy távolodó autó látszik (a bal sávba nézzük, elvégre Angliában vagyunk!). Ez ugye úgy is értelmezhető, hogy a kocsi éppen elütötte Pault, majd továbbhajtott.

Paul a jobb kezében tartja a cigarettát (a koporsószöget ugye), noha erős balkezes.

A Ringo feje magasságában a járda mellett látható fekete kisbusz egy rendőrségi hullaszállító.

A hátsó borítón a Beatles felirat egyik oldalán kilenc, kör alakú izé látható, amelyeket ha összekötünk, egy hármas számjegyet kapunk: hárman maradtak…
Az együttes nevének másik oldalán egy furcsa fény-árnyék kombinációt láthatunk, ami akár egy koponya stilizált grafikája is lehet. Vagyis a Beatles = 3 + egy halott…

d.) A Magical Mistery Tour nagylemezükön a „Your Mother Should Know”  (Anyádnak tudnia kéne) arra utal, hogy a Beatles tagjai szerint legalább Paul anyjának meg kellett volna mondani az igazat. A lemezből/ről készült filmben Paul kivételével a tagok vörös szegfűt viselnek; Paul ezzel szemben feketét.

e.) A Bors őrmester (Sergeant Pepper) album borítója még ennél is explicitebb.

Először is: a külső borító képe zömében olyan embert ábrázol, akik már meghaltak. A középpontban álló John, Ringo és George testükkel enyhén a kékruhás Paul felé fordulnak; csak ő áll teljesen szemben a kamerával. Lábaik előtt egy sír, amelyen egy koszorú látható, rajta a Beatles név virágokból kirakva.

Érdekes módon a szó végén egy nagy csokor virág akár egy O betűnek is olvasható. Tehát BEATLESO.

Ezt sokan úgy értelmezték, hogy Be at LESO, vagyis „Légy LESO-ban”. Nomármost, ezzel kapcsolatban két elméletről is olvastam. Az egyik szerint a LESO a Leased Equipment & Services Officer rövidítése; ez egyfajta felszerelés- és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég ügyfélszolgálatosát jelenti, egyértelmű célzés Paul helyettesítésére. A másik verzió a görög szigetvilág egyik apró szigete, amit a Beatles-tagok egymás között neveztek Lesonak (az eredeti neve ismeretlen). Ezen verzió szerint az eredeti Pault itt temették el.

Paul feje fölött egy kinyújtott kéz nyitott tenyere látható (ugyancsak a halál egyik keleti szimbóluma), ráadásul ő az egyedüli, aki fekete színű hangszert tart.

Ugyancsak látható egy sárga jácintokból kirakott gitár (Paul kedvenc hangszere); a jácint egy Hüakinthosz nevű mitológiai görög ifjú nevéből származik, aki erőszakos halált halt. A belső borítón ugyancsak Paul látható egy karszalaggal, amelyen az OPD betűk olvashatók. Amerika számos államában ezzel az írásos rövidítéssel szokták a helyszínelők nyugtázni, ha a testet a rendőrorvos halottá nyilvánította: Officially Pronounced Dead.

A karszalag az inkább karjelvény, és – ha jól látom – az Ontario Police Department, vagyis a kanadai Ontario tartomány rendőrségének állományjelzője. Kétségkívül az OPD betűk láthatók a felső részén.

f.) 1967-ben Paul megnyert egy ellene korábban indított apasági kereseti pert; a vérkép-eredmények egyértelműen bizonyították, hogy az 1966 szeptemberében született gyermeknek nem ő volt az apja. Állítólag az anya teljesen kétségbe volt esve és azzal gyanúsította meg a gitárost, hogy lefizette az orvosokat, hiszen hónapokig nem volt más partnere, mint Paul. Pedig lehet, hogy roppant egyszerű a magyarázat: az a Paul, aki teherbe ejtette a csajt, nem volt azonos azzal a Paullal, akitől 1967 elején a vért vették…

g.) A Yellow Submarine című szám hátterében többször hallani, amint egy hang a „Paul is a dead man” (Paul halott ember) szavakat suttogja. Paulra és állítólagos halálára vonatkozó utalások mellesleg több zeneszám hátterében is felfedezhetőek, ha az embernek megfelelő technikája (és elég érzékeny füle) van hozzá.

h.) Az „All You Need Is Love”-ban John
ezt énekli: You can learn how to be you in time; it’s easy! (Idejében megtanulhatod, hogyan lehetsz önmagad; könnyű!). Amikor ezt koncerten énekelték, John minden alkalommal merően Pault fixírozta.

i.) Külön fejezetet alkotnak azok a bizonyítékok, amelyek egy-egy szám egyik-másik sorát visszafelé javasolják lejátszani. Nem akarok belemenni ezek felsorolásába, csak példaként jelzem, hogy az úgynevezett White album első lemezének harmadik számában (a Glass Onion-ban) ha azt a sort vesszük, hogy “The walrus was Paul” (A rozmár Paul volt), és ezt visszafelé hallgatjuk meg, azt fogjuk hallani, hogy “Paul took the wrong road” (Paul rossz úton indult el).

j.) Sokan esküsznek arra, hogy az 1967-es Paul legalább másfél hüvelykkel (úgy 4 centivel) magasabb, mint az azelőtti. Ezek a kollégák még azt is megfigyelték, hogy az “eredeti” Paulnak
volt egy enyhe lúdtalpa, míg Billy nem tudott ilyet felmutatni.

A fentiek természetesen csak a jéghegy csúcsát jelentik; a szakosodott oldalakon további bizonyítékok tucatjaira bukkanhatnak az érdeklődők. Az érdekesebbeket osszátok meg a többi olvasóval a kommentek között.

Végezetül (hogy nektek is adjak egy kis fejtörést) itt láthatjátok az 1996-ban kiadott Anthology 3 című albumot. Kíváncsi vagyok, hány olyan üzenetet találtok rajta, ami Paul halálára, illetve az összeesküvésre utal…

És persze ne feledkezzetek meg a szavazásról sem!

És az eredmények:

 

 

Kategória: EgyébCímkék: , ,

372 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 Visszakövetés372. Ecological — 2018-08-24 11:34 

gear

Beatles-konteók

 Visszakövetés371. Move — 2018-07-23 01:04 

pursuit

Beatles-konteók

 Visszakövetés370. Salt — 2018-07-23 01:03 

Congress

Beatles-konteók

 Visszakövetés369. Region — 2018-07-23 00:45 

people

Beatles-konteók

 Visszakövetés368. Drive — 2018-07-23 00:18 

youth

Beatles-konteók

 Visszakövetés367. Canon Powershot s90 — 2017-03-07 19:37 

Canon Powershot s90

Beatles-konteók « Konteó

 366. qdiace — 2016-11-09 00:29 

Paul épp ma fél évszázada “nincs” (?) köztünk…

Ma is szerda, ahogy 1966-ban.

állítólag szeptember 11-e volt, de ezt csak egy helyen olvastam

Az kb. olyan mint a függetlenség napját április 7-ére datálni: felcserélték a napot és a hónapot. 🙂

 365. SLC — 2016-10-30 22:06 

 Visszajelzés362. Megtaláltuk Orbán Viktor tökéletes hasonmását - FacebookTV News / Hírek — 2015-10-06 07:14 

[…] a közönség ezt észrevenné. A világ egyik legnépszerűbb összeesküvés-elmélete szerint Paul McCartney 1966-ban meghalt egy autóbalesetben. Az ismert zenészt azóta egy hasonmásverseny győztese helyettesíti, részben emiatt bomlott […]

 361. qdiace — 2015-06-24 15:05 

Mi a manó, feléledtek ide a kommentek? 🙂

@Eastbay1: “rövid úton leállította volna a maradék három tagot, ha tudatosan célozgattak volna”

Ennyi. 🙂

Szerintem az lehet, hogy érezték ingoni a tákolmányt, és még egyszer, utoljára akartak gurítani egy nagyot, ezért csináltak olyan borítókat, ahol Paul vmi módon kilóg a sorból, s így még egyszer egy picit meg tudták pörgetni a biznicet.

A Sgt. Pepper hátoldalán a másik három srác kezéből a L – V – E betűk olvashatók ki, egyedül Paul nem mutat O-t a kezél, s így nem áll össze a LOVE szócska. Habár, lehet, hogy épp azért áll háttal, hogy… Khmm… Más módon mutasson O betűt. 😉

OFF!

Eastbay1: “ilyen arcot még laboratóriumban sem lehet reprodukálni”

Fegyverviselési kell ahhoz az archoz, az már egyszer biztos. 🙂

Szubjektív húrokat — szigorúan bal kézzel 🙂 — pengetve, ez volt az a post, ami által felfedeztem a Konteó blogot ’11 őszén. 🙂

 360. darkfuture — 2015-06-21 16:21 

A sztori igaz. campbell reverse módban el is énekli az egyik számában.67-től Pault-Faul-nak hívták a zenésztársai.67-elején történtek meg a plasztikai korrekciók.Paul nem klón,hanem tényleg kicserélték egy élő hasonmásra.Ugyanez történt Jelcinnel 96 ban.Putyin merénylet áldozata lett és tényleg kicserélték a saját klónjával.Obama is klón.

 359. falseflag — 2015-06-18 20:00 

Ehhez a témához még sosem szóltam hozzá, habár nagyon régen foglalkoztat (külföldi oldalakon sok anyag van erről, rengeteget “nyomozgattam”).
Állást foglalni nem akarok, de nagyon izgat, hogy kb (!) az adott időponttól kezdve nem lépett fel nyilvánosan többé a Beatles, és ráadásul az ezután született dalok egészen más stílusúak ….Ez nagyon furcsa.
Az együttesről amúgy is rengeteg egyéb konteó van. Az ő működésük volt a kezdete a tömegpszichózis vizsgálatoknak, a manipulálhatóság okán (kormányok, titkosszolgálatok, és kiemelten az FBI, a MI5 és a CIA). Olyan dokumentumokat is olvastam, amelyek szerint a dalok egy részét nem a zenekar írta, hanem célzatosan a kísérletekhez a MI5 íratta.
És ez még csak a jéghegy csúcsa, az utolsó konteóig, John Lennon meggyilkoltatásáig, aki állítólag már nem tudott titkot tartani….(Chapman is egy konteó….)

Nagyon érdekes:

http://hugequestions.com/Eric/TFC/FromOthers/Paul-McCartney-Italian.html

 358. bilkis — 2015-06-18 14:02 

Szerintem ezt a konteót fölösleges a lemezborítókon elhelyezett utalásokkal bizonygatni, azok ugyanis éppúgy alátámasztják az egész sztori hoax-jellegét, mint a valóságosságát. Sőt. Meggyőződésem, hogy a zenekari tagok tök betépve találták ki az egészet önmaguk szórakoztatására, a menedzsment meg belement a játékba, üzletet láttak ebben is. Egyértelmű cáfolata a konteónak maga Paul Mccarthney, az élő, ha fogalmazhatok így. Sok mindenben lehet ugyanolyan egy hasonmás, de a tehetség egyedülálló, nem hiszem, hogy egy dublőr a zenekar feloszlása után még önálló karriert fut be. Azt tudnám még elképzelni, hogy eredetileg is ketten voltak, tehát volt egy ikertestvére, tényleg teljesen azonos genetikával, de akkor meg már születéséig visszamenőleg kellett volna adatokat eltüntetni, egy ikret letagadni nagyon nehéz. Nem kétlem, hogy valóban van egy hasonmása, akár több is, azt sem kétlem, hogy sokszor bevetette, bevethette maga helyett. De teljesen átvenni egy ember életét, annak minden szereplőjével, az önálló stílusjegyekkel, gondolatokkal, világnézettel, mindennel együtt minimum egy tudathasadást eredményez.

 357. tynkaa — 2015-06-18 10:16 

Még új vagyok itt csak nem rég fedeztem fel az oldalt de már imádom.:)Lehet hogy csak én nem figyeltem de az anyádnak tudnia kéne utalással nem értek egyet, mivel az anyja 56-ban halt meg mellrákban (Lennon anyja szintén meghalt két évre rá) Akkor, hogy mondták volna el neki, illetve hogy vette volna észre a különbséget?

 355. robina — 2014-05-27 10:01 

ezt én csak most olvastam el. “vén” zenészként talán máshogy
mint azok, akik nem nagyon tanultak, csináltak, stb. zenét. ű
két dolog miatt gondolom erősen hogy ez egy csak egy reklámszerű dolog:
1. itt nem akárkinek a helyettesítéséről van szó, hanem paul mccartney-éről!!! az arcát, mozdulatait esetleg megtanulhatja valaki, de az ő zenei tehetsége, tevékenysége, az nem reprodukálható, nem utánozható.
2. ha elvileg el akarták titkolni, hogy meghalt, és beállítottak a helyére valakit, akkor miért üzengették mégis a vélt vagy valós igazságot hosszú időn keresztül minden lehetséges felületen? és a menedzser nem taposta ki a belüket emiatt?

szóval ez a két ellentmondás, főként az első alapján azt kell, hogy mondjam, hogy ez kamu.

 354. realcorpus — 2014-05-10 04:40 

@realcorpus:
Ezen előzmény csak tiboru felkérésére ment, a poszt alapján.
Átgondolva, utánanézve: Jó marketingesük volt.

Az, hogy Paul anyja már ’56-ban meghalt, már más írta.

“Szóval ’66 őszét írjuk (ráadásul állítólag szeptember 11-e volt, de ezt csak egy helyen olvastam), s két koncert, valamint három stúdiófelvétel közötti (roppant szűkösre mért) holtidőt kihasználva…”

Előtte fejezték be az észak-amerikai turnét. Ilyenkor nem tudom, mennyire bevett dolog leadni kisebb koncerteket és stúdiózni úgy, hogy a következő lemez csak nyáron jelenik meg. (Ex-szomszéd stúdiósnál a zenekarok megjelentek amikor kész voltak egy lemeznyi anyaggal, néhány nap alatt rögzítették, majd utómunkát követően sokszorosították. Persze lehet, hogy az Abbey Raod-on olyan jól ment, hogy a stúdió volt a próbaterem is…)
És ami még cáfolja ezt a hajtást szeptember elején:
Lennon 5-én Hanover-be megy, ahol 15-ig marad. ( http://www.beatlesbible.com/1966/09/05/john-lennon-flies-to-hanover-germany/ )
14-én Harrison kiscsalád elrepül Indiába több mint egy hónapra. ( http://www.beatlesbible.com/1966/09/14/george-pattie-harrison-travel-to-india/ )

(Rajongóknak Beatles élet-naptár: http://www.beatlesbible.com/history/ )

A Sárga tengeralattjáró hogyhogy kimaradt? Kevés az infó rajta, amibe bele lehet látni akármit is? =)
http://www.absolutepunk.net/gallery/files/2/5/4/4/5/TheBeatles-YellowSubmarine_original.jpg
Azért az a piramis-szerű elrendezés csúcsán látható kéztartás akár “A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó”-ba is elférne.

 353. eltakaritono — 2014-05-08 14:38 

Üdv!
Látom, ez a topik sajos már nem nagyon forog.
Ütős egy poszt ez is, grat!
Nem olvastam /még/ az összes hozzászólást, lehet, hogy már volt szó róla, egy igazságügyi írásszakértő szerintem kétség nélkül választ adna rá, hogy stimmel-e a két Paul aláírása, pláne ha hosszabb kézírásos szöveg is rendelkezésre áll.
Mivel egy ilyen morbid témáról nyilván a hozzátartozók is értesülnek, ha valóban lenne esemény a jelek mögött, akkor nyilván a családok kérnék először a vizsgálatot. És egy ilyen komoly üggyel, /okirathamisítástól kezdve ki tudja, még mi minden állna meg/ azért nem gondolom, hogy nagyon mernének játszadozni.
Szóval szerintem fake.

 352. tiboru — 2014-04-23 19:40 

@sztalker:

Ha majd egyszer főállásban csinálhatom a konteózást, bizonyisten nekifutok egy ilyen interjú-sorozatnak 🙂

 351. sztalker — 2014-04-23 17:09 

Tényleg tök maszek kérdés, de vajon mit mondhat erről az egészről Havadtőy Sámuel, aki Yokóval élt sokáig?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Havadt%C5%91y_S%C3%A1muel

Bizony isten, hogy szívesen megkérdezném őt erről is, vajon ő mennyire tart egy ilyen konteót légből kapottnak, vagy akár teljesen hihetőnek? Vigyázat, nem hiszem, hogy Yoko nagy Paul-fan lett volna, hát gondolom a magyar pasija sem lehetett az (persze ez csak úgy gondolom, nem ismerem őt), de akkor is vagy 20 évet éltek együtt.

Tiboru,
nem lehetne esetleg egy-két konteós topikról megkérdezni néhány autentikus hírességet is? (Rendkívül udvariasan persze: óriássi megtisssszteltetésssss ez minékünk, buta kis konteóssss társaknak meg minden, hogy lábaik elé heverhetünk míg szavaikat isszuk stb. stb, hogy szinte elolvadjanak a gyönyörűségtől. :))))

Gondolok itt elsősorban magyar szaktekintélyekre (akik azért könnyebben elérhetőek), vagy olyan celebekre is, mint most pl. ez a Havadtőy, de pl. Elbert Jánosról mit mondana Ungvári Tamás?
(Ha azt a kérdést nem vállalja, akkor a Beatles-konteóról mondhatna véleményt, hiszen ő is írt erről az együttesről egy híres könyvet, ha jól tudom. Valamit csak mondana, nem?)

Meg Doszpot a móri nyolcasról.

Meg Tonnhauser a Tánczos-ügyről.

Meg Czeizel pl. a génmódosításról.

Meg…

 350. realcorpus — 2014-04-23 15:56 

Bár volt a feladvány-borítóra válasz, de olyant nem láttam, ami nekem feltűnt. Előre is elnézést, hogy csak irányokat adok, de nem vagyok, sosem voltam kedvelője a zenekarnak, ha nincs mellette a neve, nem tudom beazonosítani.
A borító közepén levő fekete keretben levő arcokról írok. Az kiderült a kommentekből, hogy a jobb felső Paul. Ő és a két hozzá közeli sarokban levők nevetnek/mosolyognak, mintha azt mondanák, hogy ‘Tudjuk, mit tettél.”, közben mindegyik a negyedikre néz, aki komoly, csak a távolba mered, nyakában egy sállal (kötél?).
Az is lehet, hogy ő hajszolta bele abba, hogy alkalmatlan állapotban elszáguldjon a kocsijával Paul, tehát közvetetten felelős a haláláért. Esetleg tevőlegesen is benne volt valami módon.
Az, hogy Paul meghal, még nem jelentette volna a feloszlást. Csalódott, gyászoló tömegek lettek volna, de mint Beatles, tovább dolgozhattak volna.
Viszont, ha kiderül, hogy egyikük volt a halálért felelős, akkor ugrik szerződés, koncert, pénz, minden. Két tagot már nehezebb pótolni, megszűnik a zenekar. Ekkor még nem lehettek felkészültek önálló folytatásra. Ráadásul az egészet (bármit csináltak volna) beárnyékolta volna az eset.
Ha ez az utolsó közös album, akkor azért itt van csak utalás erre (mintegy utolsó szó), hogy jelezzék, falaztunk neked eddig is, de tudjuk, hogy miattad halt meg. És Paul képe is azért más, hogy jelezze, ők hárman neheztelnek rá leginkább és nem az új-Paul.

(A rajongókat kérem, hogy tekintsék meg a címet! Igen. Konteó.)

A Stallone-s szem azon a dupla-képen nekem is feltűnt. Láttam később, hogy más is megjegyezte.

 349. neverafailure — 2014-04-23 13:47 

Még életemben nem olvastam ilyen jó konteót! Gratulálok!!

Egyből két szó jutott eszembe: bizarr és elmebeteg 😀 De miért is ne? Túl sok az egybevágó momentum… Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mikor születtek az első ilyen elméletek erről? Ha a tagok még éltek, mit reagáltak rá? És Paul (avagy Billy)?
Ha valaki tudja rá a választ, vagy esetleg linkelne bármilyen cikket, megköszönném! 🙂

A borítót nem is elemezném ki, mert amilyen régi a blogbejegyzés, gondolom, csak azokat írnám le újra, amit korábban már más is 🙂

Szerintem egyébként attól, hogy rejtett utalásokat helyeznek el borítón, zenében, itt-ott, még nem jelenti, hogy nem áll meg az elmélet. A művészemberek gyakran szentimentálisak, simán elképzelhető, hogy eszükbe sem jutott, hogy ez logikátlan vagy mások számára feltűnő: csak emléket akartak állítani az elhunyt Paul-nak. Arról nem is beszélve, hogy ha valamit az ember orra elé raknak, általában észre sem veszik: sokszor a legjobb elrejtési módszer. 😉

Azért a mai technikáknak köszönhetően simán le lehetne futtatni egy arcrekonstrukciót, az meg egyáltalán nem nagy dolog, hogy megnézzék a két feltételezett ember közti magasságkülönbségeket, ha tényleg volt. De egy grafikusnak is meg lehetne mutatni pl. a ’67 előtti és utáni szignót.

Viszont ha bebizonyosodik, hogy ez a Paul nem az a Paul, azért milyen érdekes lesz belegondolni, hogy ő túlélte mindnyájukat, annak ellenére, hogy soha nem fogadtatta el magát! Vagy pont ezért..? És ebből akár egy sokkal hajmeresztőbb konteó is kibontakozik; esetleg volt köze akár Lennon halálához, aki borítani akarta volna a bilit? 😉

 348. lego — 2013-09-27 15:48 

A Beatles-konteo nagyon érdekes. Egyetlen gond van vele: nem létezik, nincsen semmiféle összeesküvés.

Paul McCartney él, ennél jobban nem is élhetne.

S hogy a Beatles sátánista lenne? Hú, ezt inkább már meg se hallottam.

Beatles rajongó.

 347. miyabi — 2013-07-16 22:17 

A legeslegelső problémám a konteóval: miért nem hallottam még erről? 😀
Oké, én szemtelenül fiatal vagyok a Beatles-őrülethez (az együttes “hivatalos felbomlásának” évében született meg az édesapám…), de azért illett volna legalább egy kósza pletykát hallanom az esetről…
Sebaj, ebben a konteószegény időszakban elkezdtem ABC sorrendben pótolni Tiboru írásait, és eme zseniálisan megírt posztnak köszönhetően új könyvötletem van. 😀

Mivel első körben rettenetesen könnyen lehet befolyásolni, tátott szájjal olvastam ezt a konteót. Ha igaz, akkor elég ijesztő a dolog, és még annál is sokkal morbidabb. Aztán némi gondolkodás után arra jutottam, amire pl. a titkos társaságokkal kapcsolatban is szoktam: ha ennyi időt, energiát, pénzt ölnének egy titokba (nem is beszélve az emberségről, etikus viselkedésről, kegyeletről, stb…), ugyan mi a jó fenéért helyeznének el ennyi tök egyértelmű utalást a borítókon, számokban, stb.? A manager sem hülye, nyilván neki is feltűnnek ezek, és ha annyira titkolózni akart volna, nyilván nem hagyja nyomdába kerülni a terveket.
És akkor még nem említettem a fentebb felhozott kérdéseket a baleset egyéb szemtanúiról, stb.

Emiatt én mindenképp a (morbid) vicc-elméletet támogatom, és most megyek “regényt” írni. Ezer és egy köszönet, Tiboru! 🙂

 346. evelin89 — 2013-06-06 19:53 

Miért nem nézték meg a civil írást? Nem maradt meg az eredeti Paul-tól 1 levél, papírfecni sem? Az autogrammot még csak-csak be lehet tanulni másolni, de úgy egyébként? 🙂
Egyébként egészen hihető. Nyílván úgy voltak vele, ahogy írtátok is, h. megnyugodtak, elhitték, el akarták hinni, h. nem halt meg és nem furkálódott senki.
Egyébként némely részlet már nagyon belemagyarázós. Mint mikor irodalomórán a vallásos irodalomtanár belemagyarázta József Attila_ A semmi ágán c. versébe, h. a “csillagok” kifejezés az Isten-re utal… XD na persze.

 345. snoopycica — 2012-10-01 22:45 

http://www.youtube.com/watch?v=sjII3yywsUg

Akkor akár ez a szám is utalhat valamire?!

 344. tiboru — 2012-05-18 12:48 

@bannd:

Jó kis komment volt, köszi! Gyere máskor is, a vizsgát meg hagyd a nyuszira 🙂

 343. bannd — 2012-05-18 02:13 

Tegye fel a kezét, aki a kívültágasabbról jött ide! 😀
Nos, ha valaki még olvassa a posztot, lenne nekem is 1-2 észrevételem, kiváltképp a sgt.pepper borítójához.
Ittenvane az eleje, tessék nagyítani:

http://olsenbloom.files.wordpress.com/2009/12/beatles-sgt-peppers-lonely-heart-club-band.jpg

Az előtérben a sárga virágokból kirakott balkezes basszusgitár, ha kinagyítjuk a képet és távolról nézzük (igen, így! (:) azt adja ki, hogy: “PAUL?”
Aztán, alig hiszem el, hogy még senki sem említette a huszárruhába öltözött tagoktól balra álló 4 öltönyös srácot. Egyenruha (természetesen temetésre öltözve), egyen haj, egyikőjük sem hasonlít egyik tagra sem, kivéve -nem fogjátok kitalálni- a jobbszélsőt; Mccartney, bizony. Hamár hasonlóság: Mccartney kezét az elöl álló fekete garbós (a gyászoló) vállára teszi vigasztalásul, aki kísértetiesen hasonlít a Mike McGear művésznevű úriemberre, aki történetesen Mccartney öccse. De szimbolizálhatja Lennon-t is, lévén a képen az ő kezében van trombita, míg a fekete garbós a földre helyezte. Mondjuk a másik kettő előtt meg vízipipa van, lehet ezért röhögnek.. (:
Az elejéről most ennyi jut eszembe, jah meg az öltönyös Paul fölött jobbról Kovács Ákos fehér kalapban, de ez már egy másik konteó. 😀
Nah, a belső borító:
http://www.soundstation.dk/images/products/large/78/24578-b.jpg

Ugye Paul áll háttal, erről már volt szó. Harrison jobb keze erre a sorra mutat: “Wednesday morning at five o’clock” Kis utánajárással kiderült, hogy 1966. november 9-e valóban szerda volt. :O Aztán Paul fejét a nyakától a “Never glimpse the truth” sor választja el, ami annyit tesz: sosem láthatod meg az igazságot. Durva. Jááj, már megint itt ragadtam. 🙂 Most asszem elolvasom a Morrison-ost századszorra, aztán a skandináv újoncot, oszt mehetek is vizsgázni. 😀

 342. roni — 2012-05-16 12:23 

Nagyon klassz konteó!

Teljesen mellékes a történet szempontjából, de szeretnék egy tévhitet eloszlatni: a Beatles tagjai nem a buddhizmus, hanem a Transzcendentális Meditáció iránt érdeklődtek. Ez egy neo-hinduista irányzat, leginkább meditációs technika, ahogy a neve is mutatja, ami egy személyes mantra ismételgetésén alapul. A mára mozgalommá vált TM alapítója Maharishi Mahesh Yogi volt, őt látogatták meg a Beatles-tagok Rishikesh-ben. Meglepően jó angol wiki-cikk erről: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Beatles_in_India

 341. toldimiklos — 2012-04-15 22:33 

Ha úgy vesszük minden csak hit kérdése ezen a világon.

 340. zolcsi67 — 2012-04-12 00:01 

A McCartney-konteó gyártói és lelkes elemzői egy valakit hagynak ki a sztoriból: Mike McGeart, Paul öccsét.

 339. trissza — 2012-04-11 19:06 

@Dr. Remus Moodeau:
hallod! ez nem olyasmi, mint a vasállarcos konteója? némi csúsztatással persze! ami szintén megérhet egy posztot…

 338. gigabursch — 2012-04-05 18:45 

@Grifter:
Az eredeti dobos Pete Bess volt, és volt még egy gitáros is, aki még Hamburgból hazajött, de valami betegségben meghalt, de amúgy is pszichésen is nagyon beteg volt.

 337. Dr. Remus Moodeau — 2012-01-08 01:22 

What if..?

Paul McCartney anyjának egypetéjű ikrei születtek, Paul és William. Nem tudták eltartani őket és az azonos génekkel rendelkező srácok közül az egyiket odaadták egy olyan családnak, akikben bíztak, azzal a hátsó gondolattal, hogy amint megszilárdul az anyagi helyzetük újra magukhoz veszik a kicsit. Paulnak és öccsének is kiváló affinitása volt a zenéhez. Kizárt dolog volt, hogy két olyan tehetséges fiú közül bármelyik eltűnjön a süllyesztőben a ”vágyak Amerikájában” így mindketten a zene felé orientálódtak. William tudta az igazat és felkereste bátyját, mégpedig azzal a vicces húzással, hogy hasonmásversenyt nyer. A sorso fintora, hogy a hasonmásversenyt könnyedén nyerő fiatalember valójában Paul genetikai adottságaival rendelkezett. Bár egyformán tehetségesek voltak Williamre nem volt szükség a zenekarban a sajnálatos balesetig..

 336. 178996 — 2011-03-23 18:49 

[krisztanna](#11252267):

Az észrevételeid jók, a gratulát meg köszönöm!

 335. krisztanna — 2011-03-23 15:31 

Nem olvastam végig az osszes kommentet, és ha valaki már rákérdezett erre, akkor bocsi, de az nem lehet hogy a “Your Mother Should Know” nem Paul anyjának akart szólni-aki mint tudjuk Paul 14 éves korában meghalt-hanem az álPaul anyjának?
Tegyuk fel, hogy Billy-t felhivták, o fogta magát odarohant a helyszinre, hogy eljátsza Pault. Az anyja tudhatja, hogy a fia nem csak nagy rajongó, hanem még hasonlit is rajongása tárgyára. Ki tudja, esetleg még azt is feltételezi Billyrol, hogy kissé fanatikus és esetleg képes lenne egy-két hulyeségre, mint például elkotni McCartnet kocsiját. Innen nekem már logikusnak tunik, hogy simán beveszi amikor a rendorok hivják és kozlik vele, hogy a fia meghalt, mert lenyúlta Paul autóját és belehajtott vele a legkozelebbi teherautóba. Az anyja ezt megtudva lelkileg osszeomlik, és élete hátralévo részét szuntelen gyászban és bánatban éli. Errol konnyen tudhatnak a Beatles tagjai is, foleg álPaul aki mondjuk bánkódik is emiatt és ezért kerul megirásra ez a szám, ami Billy lelkiismeretére akarna hatni.
Más: a régi és új Paul hangja kozott tényleg érezheto némi kulonbség,-pl a régi Paul hangja lágy mig az újé kicsit ércesebb- de mivel akkoriban hatalmas ugrásokban fejlodott a technika,biztos vagyok benne hogy az észlelheto differenciákat a másfajta hangrogzitési módszer, más hangfelvevo cucc vagy más keverési mód számlájára lehet irni.
Az egyetlen számomra megdonthetetlennek tuno, és a cserét alátámasztó érv, hogy a régi Paul állkapcsa minden-általam látott-szembefotón sokkal markánsabb mint az újé. Próbáltam magamat meggyozni az ellenkezojérol, és a fogyás számlájára irni a kulonbséget, de csontból nem fogy az ember.:/ 🙂
Azt hiszem ennyit szerettem volna…

Ja, és grat a konteóhoz, Tiboru!

 334. Niki — 2011-02-19 20:36 

Hülye vagyok, sok kiváló McCartney szám született 66 után is, de ezek kissé más stílusúak.

 333. 178996 — 2011-02-19 00:45 

[Niki](#11184238):

Köszönöm! Térj vissza gyakran.

 332. Niki — 2011-02-18 20:27 

Nagyon érdekes, és elgondolkoztató cikk. Én azt vettem észre, hogy egyrészt gyanús, hogy 66 után nem koncerteztek, másrészt nem születtek 67-től olyan jó McCartney számok, és a szóló karrierjében sem írt olyan jó dalokat, mint John, vagy George. Ez mindenesetre érdekes, mint az is, hogy az egységes gombafrizurát is 67 körül változtatták meg, pedig az amolyan “védjegyük” volt. Ami pedig Paul édesanyját illeti, ő már Paul gyerekkorában meghalt, így nem is tiltakozhatott. Jó cikk, gratulálok!

 331. 178996 — 2011-02-15 14:43 

[mayanxibalba](#11177033):

Szia, köszi a gratulát és a kiegészítést is!

 330. mayanxibalba — 2011-02-15 12:33 

Tetszik az írás, érdekesek a témák. Gratulálok a bloghoz!

Amúgy még egy kis kiegészítés a cikkhez, a Sgt. Pepper’s album hátsó oldala még érdekesebb, csak Paul fordít hátat rajta, a többiek nem. Ráadásul Paul van kiemelve, ő a legnagyobb alak a képen.

Keressetek rá a google képkeresőjével a “Sgt. Pepper’s back cover” kifejezésre, és nézzétek meg.

Amúgy Paul kékben van, ami szintén a gyász színe.

 329. bálint01 — 2010-12-30 23:55 

paul mccartney biztos nem halt meg ennek bizonyítékáúl adom meg ezt a vidit:http://www.youtube.com/watch?v=4M7raVkA78c&feature=related

 328. T. Norbert — 2010-12-08 08:51 

A You Mother Should Know dolog sült marhaság. Mccartney anyja ’56-ban meghalt, amikor ő 14 volt.

 327. Grifter — 2010-09-21 13:34 

Nem tudom írta-e már vki, még csak most kezdtem el olvasni magát a posztot is … de Ringo Starr nem alap ember a Beatles-ben, egy másik dobos helyére érkezett még a kezdetekkor, ha jól rémlik. apám nagy fan, szóval közvetett információ, de az egyik tag tuti cserélődőt még az elején 😛

 326. efi — 2010-09-02 19:42 

No és az senkinek nem tűnt fel, hogy hova tűnt Damon Hill, izé, William Campbell?

 325. záporjózsi — 2010-08-27 11:21 

“ez egyfajta felszerelés- és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég ügyfélszolgálatosát jelenti, egyértelmű célzés Paul helyettesítésére.”

Ez viszont egyértelmű célzás, hogy a dolog fake. ;))))

 324. bioLarzen — 2010-08-24 09:10 

@yippyupp: Aha. Érthető 🙂

bio

 323. larry — 2010-08-23 08:35 

Mai napi clue:

“…sergeant pepper’s lonely, sergeant pepper’s lonely, sergeant pepper’s lonely…” – Visszafelé: “…it was a fake moustache, it was a fake moustache, it was a fake moustache…”

 322. yippyupp — 2010-08-20 10:18 

@bioLarzen: 66,6ot csak nem mertem rá írni : )

 321. bioLarzen — 2010-08-20 09:52 

@yippyupp: Mivel nem volt szmájlee a végén, félve, vállalva, hogy jól beégetem magam, megkérdem: hogy jött ki ez a szép, kerek 77,77%?

bio

 320. yippyupp — 2010-08-19 20:29 

tök jó poszt, nem tudtam végigolvasni az összes kommentet, de a lépő lábak, és a szakadás balról lefelé jobb lépő lábat mutatnak, that’s right…

én 77,77%ot adok annak, hogy meghalt, érdekes, hogy pár évtizeddel előtt még nem volt ott a média a rendőrség előtt, és el lehetett tusolni ilyen dolgokat

 319. bioLarzen — 2010-08-15 22:01 

@bet-li, kínai játékos:

“Jay Leno mondta egyszer, hogy amikor Obama volt a vendége, akkor előtte nap a fenti szolgálat szakértői névről névre átfutották a nézőtéri vendégek listáját és némelyikkel szimplán közölték: holnap nem jössz! ”

Mennyivel humánusabb emgoldás, mint ahogy az oroszok csinálták válna – ők nem szóltak volna, csak a rokonok veszik észre, hogy az illető nem jött 😀

bio

 318. bet-li, kínai játékos — 2010-08-13 09:29 

@bioLarzen: most már értem:)

 317. bioLarzen — 2010-08-12 18:44 

@bet-li, kínai játékos: Mivel a titkosszolgálat is benne van, nem benézték, hanem alájátszottak… 🙂

bio

 316. pobeda — 2010-08-12 16:18 

Hiányoltátok a zsidó szálat. :))))

http://www.youtube.com/watch?v=AOxVXQlZXqI&list=QL

 315. bet-li, kínai játékos — 2010-08-11 21:08 

@bioLarzen: Nagyot csalódnék az Elnök Titkosszolgálatában, ha ezt benézték volna, a szokásos háttérellenőrzésnél::))

Jay Leno mondta egyszer, hogy amikor Obama volt a vendége, akkor előtte nap a fenti szolgálat szakértői névről névre átfutották a nézőtéri vendégek listáját és némelyikkel szimplán közölték: holnap nem jössz!

 314. bioLarzen — 2010-08-11 20:05 

@bet-li, kínai játékos: ” itt megnézheti (és azt is, ahogy Paul udvarol Michele Obamának)”

Márminthogy William… :

bio

 313. Super aGyuri — 2010-08-11 15:13 

@bet-li, kínai játékos: Már a kezdőképen döbbenetes a hasonlóság a Fancy nevű egykori nyugatnémet énekest (szlájszminájsz, bole-bole-bolero, flémzofláv) jelenleg haknikon helyettesítő Aradszky Lacival… Billy itt, Billy ott, Billy az NSZK-ban diszkózik, Billy az Obama családdal… így kell ezt csinálni

 312. bet-li, kínai játékos — 2010-08-11 00:32 

Akárhogy is van, az amerikaiak nem hisznek az összeesküvés elméletben, mert ez év június 1-én Paul megkapta a Gershwin díjat, amit az elnök adott át neki.

Akit érdekel egy-két Beatles dal feldolgozása Paul tiszteletére, itt megnézheti (és azt is, ahogy Paul udvarol Michele Obamának)

http://www.pbs.org/inperformanceatthewhitehouse/video.php

 311. tiboru — 2010-08-10 15:57 

@Super aGyuri:

Én büszke lennék arra, hogy érdemesnek tartottak a klónozásra.

 310. Super aGyuri — 2010-08-10 10:55 

Felhívom a figyelmet, hogy egy ismeretlen hacker folyamatosan visszaél internetes felhasználóneveimmel és jelszavaimmal, és különféle blogokon próbál nevetségessé tenni, például azt a látszatot keltve, mintha 1985 óta nem nőttem volna ki a Modern Talking-őrületemet, pedig azóta már többszörösen elmúltam 12 éves.

Az ismeretlen hacker blogbejegyzéseit onnan lehet felismerni, hogy mivel rendkívül szegényes a szókincse, minden hozzászólást a “Ne is mondd” fordulattal kezd, amelyet igen zavaróan nem felkiáltójellel, hanem ponttal zár.

Skandallum!

 309. Super aGyuri — 2010-08-10 10:52 

@odamondó: Ne is mondd. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Dieter Bohlen 2006-ban (a duó végleges feloszlása után három évvel), a “Dieter – der Film” című rajzfilmhez kiadott soundtrackjének egyik dalának (“Bizarre Bizarre”) elején visszafelé játszva (!) elhangzik az az üzenet, hogy “Es gibt nie ein Ende von Modern Talking”…

Na így kell zenetörténeti összefüggéseiben, elvi síkon értelmezni a “Stop Talking” üzenetet.

 308. Super aGyuri — 2010-08-10 10:49 

@bioLarzen: Ne is mondd. Pár éve jártam a Cadbury (azóta sajnos megszűnt) magyarországi fióktelepénél egy megbeszélésen, és az azóta sajnos már nem ott dolgozó kereskedelmi igazgató megkínált egy kis karamellás cukorkával. Azóta sem tudom teljesen szétnyitni az állkapcsomat (őrlőfognál pillanatragasztó hatású a cuki, egyébként pedig abbahagyhatatlanul finom).

(Ne aggódj, a fejedet megtalálod a szárszói Garamvölgyi László Vasút és Konspiráció Múzeum József Attila termében, formalinban tartósítva.)

 307. odamondó — 2010-08-09 12:51 

Youtubeon fent van az állítólagos Paul is Dead lassítás és inkább azt mondja hogy Stop Talking…

Szerintem baromság az egész mellesleg. Szerintem világhatalmak hazugságairól van értelme vitázni mert megvan a hatalmuk meghamisitani bármit, de egy pop banda!? áhh.

 306. bioLarzen — 2010-08-09 08:17 

@Dr Jozef Vengloš: Akkor figyelj, hogy 70 darab után feltétlen állj le – még nem találtunk megfelelő dublőrt neked 🙂

bio

 305. Dr Jozef Vengloš — 2010-08-08 13:13 

@bioLarzen: Ne ijesztgess, én is imádom a Cadbury-t…

 304. bioLarzen — 2010-08-07 13:11 

Na jó, mivel eddig senki sem írta meg a valóságot a McCartney-konteóról, azt hiszem, nem hallgatatok tovább: mindannyian bedőltetek az ördögi cselnek: az igazság az, hogy a kérdéses napon nem McCartney halt meg, hanem Lennon, aki nem tudta kordában tartani legendás Cadbury’s-frenzyjét, és túladagolásban (71 tábla) meghalt. Mivel csak másodrangú dublőr volt helyette, a manager úg döntött, hogy azt terjeszti el pletyka-szinten, hogy McCartney helyett van dublé – hadd keressen csak a sok hülye mindenféle nemlétező “utalást” McCartney halálára…

1980-ban aztán hirtelen fellázadt a Lennon-alterego, nagyobb pénzt kért, ellenkező esetben kitereget.

A többit tudjuk…

bio

 303. bioLarzen — 2010-08-07 12:54 

@Super aGyuri: Na, végre találtam itt, a pokolban egy wifi-hotspotot…

Mondjuk, fej nélkül kicsit nehezen írok/gépelek, de megy ez… 🙂

bio

 302. Super aGyuri — 2010-08-06 19:39 

@tiboru: no meg törvénysértő is lett volna, és ugye a konspirátorok mindig ügyelnek a látszatra.

Ugye, hogy larry nem akárki? Erre az ál-bioLarzen nem nekimegy? Mi ez, kérem? Már a kommentelők is odaát vannak??

 301. tiboru — 2010-08-06 19:01 

@Super aGyuri:

Az Opus-szám egy (csak kicsit) rejtett sörreklám:

DAB: Das Bier von Weltruf

Igazi szubliminálist nem akartak, mert a közönségüknél nem működött volna az ilyen finom technika.

 300. tiboru — 2010-08-06 18:49 

@larry:

Hohó, kolléga, ez szép volt!

 299. Super aGyuri — 2010-08-06 18:48 

bioLarzen, a világméretű összeesküvések egyik legismertebb és legelismertebb leleplezője, 2010. augusztus 5-éről 6-ára virradó éjjel, éjfél előtt pár perccel Balatonszárszón, tragikus balesetben életét vesztette. Fejét a törzsétől mintegy fél méterre, egy vasúti töltésnél találták meg a környéken kempingező fiatalok. Elmondásuk szerint a fej a fellelés pillanatában még gurult.

2010. augusztus 6-án, 0:11 perckor egy ismeretlen, vélhetően a titkosszolgálat által bioLarzenné átoperáltatott személy dezinformáló kommentekkel próbálja lerombolni mindazt, amit a valódi bioLarzen hosszú évszázadok kitartó munkájával felépített.

További infók a nekrolog.blog.hu-n olvashatók (az se semmi egyébként).

Jut eszembe: a zachar kolléga által felvetett “Levelet kaptam!” üzenetet megfejtette már valaki? Vajon kinek és mit akart ezzel üzenni Herwig Rüdisser, glödnitzi születésű osztrák zenész-énekes? Az együttesből nyilvánvalóan csak a burgenlandi Ewald Pfleger tudhatott magyarul. Vajon tudta-e Rüdisser a kifejezés valódi értelmét, vagy Pfleger hatására cselekedett? Valójában Ewald Pfleger kapott levelet? És miért nyilatkozták a TV2 stábjának pár éve, hogy a fenti mondat sosem hangzott el. Komolyan gondolják, hogy valaki elhiszi, hogy egy világsláger refrénjében az szerepel, hogy “Labadab dab-dab”?

Ez körülbelül olyan valószínűtlen, mintha az Ob-La-Di Ob-La-Da c. dalban az OBL nem egy szaúdi születésű, korábban Afganisztánban tevékenykedő, jelenleg a Bp. VII. ker. Síp utcában, egy kifejezetten kóser ételeket és menórákat árusító boltot üzemeltető üzletember nevének a rövidítése lenne…

 298. Super aGyuri — 2010-08-06 18:38 

@bioLarzen: Ne zavarj össze! 🙂

 297. bioLarzen — 2010-08-05 22:11 

@Super aGyuri: Csak a magam nevében szólhatok, de én inkább szerényen elhárítanám a megtisztelő összehasonlítást 🙂

És egyben csatlakoznék L. Hadnagyhoz 😀

bio

 296. Csimasz — 2010-08-05 10:56 

Lehetne egy konteo Jimmy Page-sátán kapcsolatról is esetleg, róla is mesélnek ezt-azt, beleszőve az énekes (robert plant) elvesztett gyerekéről, Crowley házáról, stb..

 295. Super aGyuri — 2010-08-05 09:16 

@larry: A kutyafáját. Ott a helyed a a tiboru / BioLarzen konteo dicsőségtáblán! 😉

 294. Lófasz Hadnagy — 2010-08-05 07:36 

Anyám, borogass, most komoly, hogy 30% megeszi ezt a maszlagot?

 293. larry — 2010-08-04 13:32 

Egészen elképesztően sok clue van a 67 utáni beatles életműben, és még később is. Vannak clue típusok, és visszatérő motívumok, de ha az ember belefolyik, már mindent clue-nak lát. A Your mother should know például nem clue, egy kicsit sem, hacsak nem a filmjelenet, amiben szerepel (magical mystery tour film). Látni kell a visszatérő elemeket, mert ezek még inkább azt az érzetet keltik, hogy ez nem véletlen, de nem szabad a mindenáron való belemagyarázás csapdájába esni. Ez a jó konteó halála tud lenni.

Például ha az elejéről kezdjük: az első lemez Paul halála után a Strawberry Fields Forever kislemez. “strawberry fields, nothing is real” visszafelé: “we’ll sing it man, we’ll be reverse” – és valóban rengeteg érdekes visszafelé szöveg jön a későbbi számokban “i am a phoney” /hey jude egyik sora/, “paul is a deadman i miss him i miss him i miss him i miss him” /i’m so tired vége/, vagy a híres “turn me on deadman” a revolution 9-ban

vagy a szabadtéri videók, ahol valami miatt mindig elmegy egy kocsi a háttérben, és véletlenül mindig csak “paul” feje mögött(értsd: a fején át).

vagy a 3+1 motívum. a gyertyatartós borító, i one i x, “he says 1+1+1 is three”, paul fekete rózsája gomblyukában, miközben a többieknek fehér van a your mother should videóban és még rengeteg.

Órákon át sorolhatnám. Amitől szerintem a legjobb konteó a “Paul is dead”, az pont a visszatérő motívumok megléte, amitől nagyon félelmetes a dolog. És még egy szót sem szóltunk Alaister Crowley szerepéről, a Charles Manson gyilkosságokról, ezek összefüggéseiről, és Lennon megöléséről.

Aki már nagyjából otthon van Beatles témában(anélkül egy csomó dolog nem érthető), annak ajánlom ezt a videogyűjteményt: http://www.youtube.com/user/iamaphoney

 292. bioLarzen — 2010-08-03 10:29 

@Dr Jozef Vengloš: Hát az, hogy a sok képből PONT ez került végül a borítóra – mit nem értesz??? 😀 😀 😀

bio

 291. type — 2010-08-02 08:06 

@Dr Jozef Vengloš: tévedtem: a rózsaszín (magyarul: pink) otthonkás mamival készült kép sokkal húzósabb. 🙂

 290. type — 2010-08-02 07:46 

@Dr Jozef Vengloš: egyébként a többi fotó ami az Abbey Road-on lévő gyalogátkelőnél készült a nyomába sem ér a végül kiválasztásra kerülő, a borítón is felhasználthoz képest. Nem lehet véletlen, hogy épp ezt választották végül ki, függetlenül attól, hogy voltak-e/vannak-e szándékosan elrejtett talányok rajta.

 289. Dr Jozef Vengloš — 2010-08-01 20:50 

@Tamáshida: Oké, engem meggyőztél. Taníts, Mester!

(Zárójelben néhány megjegyzés: jövő vasárnap megkérdek egy papot, hogy mi a temetkezési szokás errefelé.

“…mert a sátánistákra jellemző, hogy tanulmányozzák a régi korok okkultizmusát, és azt felelevenitik.” – Ácsi, ezt a konteó híveinek mondd, Macca annyit mondott, hogy azért volt mezítláb, mert marha meleg volt, ezért lerúgta a szandált, amit itt láthatsz is 0:44-nél: http://www.youtube.com/watch?v=r2-1zl7kRvo

Azt meg ki mondta, hogy Lennon szerződött az ördöggel? Egy kétes Tony Sheridan-idézetből ezt veszed le (azt is kétlem, hogy Sheridan egyáltalán mondott ilyet).

Végül csak annyi: olyan Lennon-dalok, mint az Imagine, a Give Peace a Chance és a Happy Xmas (War is Over) megvannak? Rágódj rajtuk kicsit.)

Ja, még egy uccsó link, bár ez nem Beatles: http://www.youtube.com/watch?v=HlSidenJ5-E

Elemezgesd.

XDDDD

 288. Tamáshida — 2010-08-01 18:16 

Azzal nem lehet csak úgy viccelni, hogy valaki eladta a lelkét a Sátánnak, mondván, hogy “polgárpukkasztás”, amikor John Lennon okkultizmussal foglalkozott. Aki kapcsolatba lép az Ördöggel annak egyébbként nincs is más választása, mint elszegődni a szolgálatába. Ne képzeljük, hogy John Lennon ezt megúszhatta! A borítóval kapcsolatos vita nem nekem szól, a fenti cikkből idéztem, de az már gyerekes igyekezet a Beatles tisztára mosására, hogy “Britanniában NEM szokás mezítláb temetni (persze lehet, hogy a druidák korában így volt, most nem divat)” – mert a sátánistákra jellemző, hogy tanulmányozzák a régi korok okkultizmusát, és azt felelevenitik. Egyébbként itt nem az a kérdés, hogy a Beatles sátánista volt-e. Az volt. Csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Inkább arról van szó, hogy akinek kedvenc együttese, nehezen tudja elfogadni az igazságot. Valamint az is gond, amikor a Beatles védelmében nem vesszük komolyan a sátánizmust. Pedig, jaj, de veszélyes, és a Beatles zenéje ráadásul terjeszti. A Beatles zenéjével az Ördög rabjává lehet válni! Az ne tévesszen meg senkit, hogy a Beatles sátánizmusa nem volt annyira hivalkodó, mint mondjuk az AC/DC-é, mert mi a különbség az ennivalónak csomagolt cián és a méregnek csomagolt között?

 287. blerocs — 2010-07-31 17:03 

@Tamáshida: Értem, tehát a Faust egy sátánista darab, nem is csoda, hogy olyan ritkán játsszák, nálunk is csak a bábszínházban adták elő mostanában.

 286. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-31 16:19 

@Tamáshida: Komolyan, egy borítóba ennyi marhaságot belemagyarázni!

Az a zebra az Abbey Roadon van, ha az album is ezt a címet kapta, nem rossz ötlet egy utcarészletet lefotózni.

Lennon az esküvőjén is fehér öltönyt viselt. Akkor is gyászolt?

A borítóhoz több fotót készítettek, Macca a legtöbbön egy szandált visel. Ráadásul Britanniában NEM szokás mezítláb temetni (persze lehet, hogy a druidák korában így volt, most nem divat). Készült olyan fotó is, ahol Starr McCartney-vel lép azonos lábbal, Lennon Harrisonnal.

Na most itt mi az ördögi?

 285. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-31 16:04 

@Tamáshida: “”A sikerért eladtam a lelkemet az ördögnek” – John Lennon.”

Ha jól értelmeztem, ezt NEM Lennon mondta egy interjúban, hanem Tony Sheridan nyilatkozta (gondolom akkor, amikor a Beatles már befutott), hogy neki ezt mesélte Lennon. Szóval finoman fogalmazva is bizonytalan a valóságtartalma. De ha még igaz is, mit bizonyítana? Lennon sokszor sok marhaságot nyilatkozott, amit már abban a pillanatban sem gondolt komolyan, köztudott, hogy imádta a polgárpukkasztást és az újságírók ugratását.

 284. Tamáshida — 2010-07-31 15:58 

Sátánizmus. Figyeljük meg az ördögi dolgok iránti vonzódást:

“A Beatles éppen egy gyalogos átkelőn (zebrán) halad át. John fehérben (a távol-keleten ez a gyász színe, s Lennon ekkoriban kezdett el komolyabban foglalkozni a buddhizmussal), Ringo feketében, mint egy koporsóvívő (pallbearer angolul, egy apró betűcserével PAULbearer), George pedig a korszak angol sírásóinak farmer-jellegű ingét viseli. A sorban a harmadik Paul fordítva lép, mint a többiek: neki a jobb lába van elől. Ráadásul ő az egyetlen, aki mezítláb van – a brit szigeteken ősi szokás a halottakat lábbelijük nélkül eltemetni.”

Akinek az eddigiek nem elég világosak, úgy gondolom, hogy szövegértési nehézségekkel küszködik!

 283. Tamáshida — 2010-07-31 15:47 

@blerocs: “És ezzel mit akarsz bizonyítani?”

“A sikerért eladtam a lelkemet az ördögnek” – John Lennon. Akinek ez nem mond semmit, annak az embernek érdemes meghatározni, hogy mi a sátánizmus: “A sátánizmus szó azon okkult tevékenységeket jelöli, melyek a keresztény Bibliában szereplő Sátánhoz vagy valamely démonhoz szólnak, annak megidézésével foglalkoznak”. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Sátánizmus)

Én úgy határoznám meg a sátánizmust, hogy az Ördögnek való elköteleződés, ami a Beatles esetében – különösen John Lennon-nál – egyértelmű. Egyébbként a szó maga az ördög szerintiséget jelenti, az ördögnek való tetszést.

 282. blerocs — 2010-07-31 12:58 

@Tamáshida: És ezzel mit akarsz bizonyítani? Arany János is vett részt spiritiszta szeánszokon, Goethe egyenesen olyan tudósról írta a leghíresebb darabját, aki egyezséget köt az ördöggel, József Attila is írt olyat, amit egy jó katolikus aztán biztos töredelmesen meggyónna a papjának, … Lennon dalszövegeiben nyoma sincs sátánizmusnak, még csak túlzott hedonizmusra se buzdít, hanem inkább elgondolkodtat.

 281. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-31 12:11 

@Tamáshida: A “My Sweet Lord” szövegét csekkold le azért. A Krishna-rész igaz, de csak a felét fedi a valóságnak. (Látom, hogy idézel, így ne vedd magadra.)

 280. Tamáshida — 2010-07-31 11:45 

Látható tehát, hogy a Beatles a sátánizmuson keresztül a pogány bálványimádatig sok minden rosszal foglalkozott. Azt nem tudom, hogy a Beatles népszerűbb-e, mint Jézus Krisztus, de ha népszerűbb, az igazság kimondásától még senki sem lesz sátánista.

 279. Tamáshida — 2010-07-31 11:33 

“1968 tavaszán a Beales együttes tagjai elmentek Maharishi Mahesh jógihoz, hogy bevezesse őket a transzcendentális meditációba. John Lennon ezután kijelentette: “Minden rendelkezésünkre álló eszközzel igyekszünk a ‘transzcendentális meditációt’ elterjeszteni”. Így került azután sor arra, hogy Maharishi Európába jöhetett, és félelmetes befolyásra és követők íriási táborára tehetett szert. ‘My sweet Lord’ (édes uram) c. énekében George Harison ‘Krisnát’, a hindu istenséget imádta”.

Roger Liebi: “Rockzene” – ifjúság halódó korunkban 20. oldal, Evangéliumi Kiadó Bp. én.

 278. Tamáshida — 2010-07-31 11:18 

@sarius: “Csak hogy jól értem-e: sátánisták? A Beatles?

Ezt arcizomrándulás nélkül le tudtad írni? Vagy ezt abból gondolod, hogy Lennon azt mondta: népszerűbbek, mint Jézus? És ha én ezzel egyetértek, akkor én is sátánista vagyok?”

Azt írtam, hogy nem vagyok szakértője a szóban forgó együttesnek, de úgy látszik van, amiben újdonsággal tudok szolgálni. Igaz én is csak idézek:

“A rockzenére kétségtelenül a Beatles gyakorolta a legnagyobb hatást. Tony Sheridan, aki 1962-ben a hamburgi Startklubban együtt játszott a Beatles-szel, szellőztette ki a titkot, hogy min is alapult az együttes óriási sikere. Sheridan arról számolt be, hogy John Lennon 1962-ban nagyon érdeklődött az okkult dolgok iránt, és állítólag ő maga is részt vett a Beatles eme tagjával Hamburgban egy spiritiszta szeánszon. Ott mondta el nekik Lenon:

– Tudom, hogy a Beatlesnek olyan sikere lesz, mint még egyetlen együttesnek sem volt. Pontosan tudom – mert ezért a sikerért eladtam a lelkemet az ördögnek. (forrás: “Pop” 23. szám/1976)

Figyelemre méltó, hogy Charles Manson, a hírhedt sátánimádó, aki hátborzongató hétszeres Tate-LaBianca gyilkosságai révén vált ismertté, a Beatleshez folyamodott inspirációért, mikor is néhány dalukban titkos üzenetet vélt felfedezni. Manson vallomása szerint a Helter Skelter és a Bleakbird beatles-dalok diktálták elfajzott, gyilkos filozófiáját. Haron Tate házában a holttesteknék a pigs szót vérrel írták a falra (a “Piggies dalból), egy másik áldozatnál ugyaígy a Helter Skeltert írták vérrel a szoba falára. (forrás: “Rolling Stones” – 1970. március 19.)”

U. Baumer: “Csak a lelkedet akarjuk!” – a rockzene világa és az okkultizmus 37-38. oldal, Evangéliumi kiadó, Bp. 1996

 277. bioLarzen — 2010-07-30 18:06 

@type: Paul kétcsápos – ezt mindenki tudja 😛

bio

 276. bioLarzen — 2010-07-30 18:00 

@woodland: Danke!

bio

 275. bioLarzen — 2010-07-30 17:59 

@Dr Jozef Vengloš: Eric Clapton helyett is egy alteregoja lép fel már jó ideje, nem is tudtad? 🙂

bio

 274. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-30 11:29 

@woodland: Oké, a drogról hihető, amit mondasz. Azt is elhiszem, hogy könnyű átállni szólógitározásról basszusra. Bár Sutcliff kirúgása után Lennon és Harrison erősen győzködte Maccát, hogy ő legyen, mert nem igazán fűlt hozzá a foga egyiküknek sem. Én csupán a balkézt akartam hangsúlyozni. A zongorázást ki is felejtettem! Az 1967 előtti és utáni Paul is remekül zongorázik, az hogy lehet? Ráadásul a felvételek alapján ugyanolyan stílusban, pl. nem használja a hüvelykujjait. Ennyire sokoldalú lenne a hasonmás? Azonos kinézet, hang, játéktudás, zeneszerzésre való hajlam. Továbbá: egy nem-liverpoolinak a scouse megértése is bonyodalmat okoz, egy skót (vagy kanadai) hasonmás meg még meg is tanulja pár hét alatt? Lehetetlen. Vagy mi a helyzet Paul apjával? 1976-ban hunyt el. 10 év alatt nem tűnt fel neki a csere? Biztos volt olyan közös sztorija a fiával, amiről egy hasonmás nem tudhat. Vagy Paul gyerekkori barátai? Ott van mindjárt Neil Aspinall, aki a Beatles mellett afféle mindenesként mozgott. A konteó-hívek szerint csak Ron White volt beavatva. Aspinallnak sem tűnt fel a csere? Nem beszélve további egykori iskolatársakról, akikkel időnként összefuthatott. Mikor 1969-ben felröppent a hír, tuti volt, aki tesztelte (erre maga Paul célzott számos interjúban). Jane Asher? Ma is él, ha volt csere, miért nem beszélt erről soha az évek során? Vagy maga Macca? 1966 novembere utáni karrierje jóval gazdagabb és sikeresebb, mint az azelőtti. Még jót is tenne neki egy ilyen vallomás, óriási reklám, még ha negatívan is sülne el. És még sorolhatnám a végtelenségig.

 273. type — 2010-07-30 06:18 

@bioLarzen: balcsápos, mi? 😛

 272. woodland — 2010-07-29 22:56 

@bioLarzen: Egyebbkent hulyere rohogom magam a hozzaszolasaidon.Gratulalok!:) Orom olvasni.

 271. woodland — 2010-07-29 22:55 

@Dr Jozef Vengloš: A ballkaz rendben van az tenyleg nehez.De en jatszottam szolo gitaron es basszusgitaron is.Nincs nagy kulonbseg.A drogok hasznalata sem egy ordongosseg,ezt is bizonyithatom,sot biztos elvezte is.Anelkul nem is lehet jatszani…

 270. woodland — 2010-07-29 22:53 

@bioLarzen: Mi van ha tul elfoglalt es a csapat tagok elhitetik vele hogy egy muveszi alkotas?

 269. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-29 22:35 

@bioLarzen: Akkor már értem ezt a számot!

http://www.youtube.com/watch?v=CUFcfXgW_dQ

:)))

Amúgy Harrison motivációja nem stimmel, mert ha ezért kinyírta volna, akkor miért nem tette ezt Eric Claptonnal? 🙂

@woodland: Aha, persze. És Epstein mondta meg Billnek, hogy sürgősen tanuljon meg basszusgitározni, ráadásul bal kézzel, szokjon rá a kábszerre és írjon slágereket (szegény Eppy, ha hallhatta volna a Let It Be-t).

 268. aggyistenbiri — 2010-07-29 21:50 

@bioLarzen: nem, addig biztos nem, amíg a konteosok fel nem rajzolnak a térképükre. addig senki vagy. de gyanus senki.

 267. bioLarzen — 2010-07-29 21:27 

@aggyistenbiri: Lebuktam…

bio

 266. aggyistenbiri — 2010-07-29 21:20 

@bioLarzen: És így is tettél, nemde?

 265. bioLarzen — 2010-07-29 21:09 

@woodland: De akkor a manager mondaná meg azt is, hogy mi legyen a borítón, nem?

bio

 264. woodland — 2010-07-29 20:45 

Sziasztok.Gratulalok a konteohoz,zsenialis.Szerintem pont hogy a szemei nem stimmelnek!A”regi”Paul-nak sokkal Stallone-sabb almos szemei “voltak”.

Emellett szerintem hiheto a story.Arrol nem is beszelve,hogy egy bandanak mindig is a manager a fonoke.O mondja meg mit kell csinalni kit kell szeretni,kivel kell beszelni.Ezek a sracok vilaghiruek voltak,de ez ugyanakkor sokkolo is.Szamomra elkepzelheto,hogy ezek a “szabotazs”akciok a megmaradt bandatagok csondes lazadasai voltak.

Csak igy tovabb!Jo ujra olvasni.

 263. aggyistenbiri — 2010-07-29 20:35 

@tiboru: bio miért TUD mindig ennyi mindent? de mindenről? ott van mindig tűzközelben? Kivizsgálnám.

(mielőtt bárki címlapozással gyanusítana: ÉN mindig olvastalak. Hangsúly:Olvastalak.)

 262. bioLarzen — 2010-07-29 20:28 

Egyébként… azt is tudni lehet, hogy Paul halála nem baleset, hanem gyilkosság volt, méghozzá George Harrison megbízásából! A bizonyíték? Nézétek csak meg az Abbey Road borítóról már citált VW-bogár rendszámot: “LMW 28IF” -> a “28IF” már megfejtetetett itt. És immár nem titok az “LMW” sem: “Licked My Wife”. A rendszám mellett pedig Harrison, a rendszámtábla mintha egy képregényes szövegbuborék lenne, ami az ő szájából hangzik el…

bio

 261. bioLarzen — 2010-07-29 20:23 

@aggyistenbiri: Ó, neked is köszi!

Némá, kezd kultuszom lenni itt 😀 😀 😀

bio

 260. bioLarzen — 2010-07-29 20:22 

@Super aGyuri: Amúgy látom, hogy te sem vagy kispályás… Mire mennénk mi ketten, közösen… 😀

Ja, és a borítókon elhelyeztett utalások felsorolásából csak én hiányolom a “White Album” néven híressé vált (amúgy “The Beatles” című) album borítóján található utalásokat? 🙂

bio

 259. bioLarzen — 2010-07-29 20:14 

@Super aGyuri: Köszönöm, a blogozó népet szolgálom! 🙂

bio

 258. bioLarzen — 2010-07-29 20:08 

@type:

” Valahol hallottam, hogy Paul a víziló volt valójában”

Te nem nézted a foci VB-t??? Mindenki tudja, hogy Paul polip 😀 😀 😀

bio

 257. aggyistenbiri — 2010-07-29 20:00 

bioLarzen minden egyes szavával egyetértek! Annyira jól átlátja, hogy tuti benne van az ő keze is.

Tuti.

 256. tiboru — 2010-07-29 17:48 

@Super aGyuri:

Szép levezetés, grat!

 255. Super aGyuri — 2010-07-29 14:02 

Most már biztos, hogy összeesküvés történt, ugyanis az előbb írt kommentemet nem tudtam elküldeni.

Megpróbálom még egyszer. De kérem, ne csodálkozzatok, ha ez sem jelenik meg!!!

Szóval: mindenekelőtt BioLarzen munkásságát szerettem volna méltatni, aki igen jelentős adalékokkal segíti a zenetörténelem – Beethoven állítólagos megsüketülése óta -legocsmányabb konspirációjának megcáfolására irányuló heroikus (eroica) erőfeszítéseinket.

Megjegyzem továbbá, hogy az 1996-os lemezborítón (amely egyébként épp abban az évben jelent meg, amikor Agnethának, az ABBÁ-ból hiányzó “A” betűnek az önéletrajzi kötete, és ez sem véletlen) van egy érdekes szójáték, melyről mintha elfeledkeztetek volna.

Ez pedig a “LYHEA” felirat. A LY- jelentését magyaráznom sem kell, hiszen egyszerre utal arra, hogy valaki (holtan, a föld alatt) fekszik, és hogy minden, ami a baleset után történt, a legaljasabb hazugság. A HEA- kicsit összetettebb, hiszen jelenthet (hiányzó) fejet (head); megszakadt szívet (heart); de akár (véglegesen) megromlott egészségi állapotot (health) is.

Érdekes felvetés volt végezetül, hogy vajon mi a magyarázata annak, hogy Paul éppen a baleset után kezdett kibontakozni, egyre jobb dalokat írt, sőt, egyértelműen ő lett a Beatles legismertebb “arca”, egyben üzletileg is ő a legsikeresebb.

A magyarázat kézenfekvő, és épp Billy szikrázó tehetségében rejlik. Pont ezt a tehetséget ismerte fel a zseniális Brian Epstein, és ez indította arra, hogy megszervezze a balesetet. Ennél zökkenőmentesebben nem lehetett Billyt beépíteni a zenekarba (főleg, hogy korábban már volt egy ezirányú próbálkozása – egy igen jelentős pénzösszeggel szerette volna Pault rávenni a személyiségcserére -, de Paul meglehetősen durván visszautasította, megfenyegetve, hogy kitálal a sajtónak, ezzel is felgyorsítva az eseményeket).

Nem kérdés ezek után, hogy Billynek miért állt érdekében megölni Lennont, aki egyre nehezebben viselte, hogy épp egy korábbi rajongóval kellene osztoznia a Beatles-örökségen.

 254. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-29 11:15 

@Astra_: Hitlert is rá akarták tenni, de aztán meggondolták magukat. 🙂

 253. Astra_ — 2010-07-29 11:03 

Kérdés az, hogy mi a jó Istent keres a borítón egy ilyen “ember”? Erről megint lehet filózni nem keveset.

 252. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-29 10:27 

@Astra_: nem csak a konteósok szerint, valóban Crowley az. 🙂

 251. Astra_ — 2010-07-29 09:47 

Sergeant Pepper-s borítóhoz van egy kis adalék. A bal felső sarokban található egy kopasz fazon, akit sok konteós Aleister Crowley-val azonosított. Ő pedig egy sátánista emberke volt saját szektával, magyarul minden volt csak jó ember nem 🙂 Ha valaki már szólt volna róla előttem, akkor sorry, mert nem minden kommentet olvastam el.

2.bp.blogspot.com/_MryQii-dvu8/RbzbI_OoWVI/AAAAAAAAAJg/_mfEr_sRdEM/s400/Pepper+Crowley.JPG

 250. tiboru — 2010-07-28 17:42 

@vészmerülés:

Az eredményről kérünk majd egy rövid beszámolót!

 249. vészmerülés — 2010-07-28 15:33 

kösz Bio, végre értem a nagy durranásos “Mit csinál a kacsa? Lebukik, uram!” poént 🙂

A konteóhoz meg annyit, hogy majd megkérdezem a helyi Beatles Lexikont is, hogy neki mi erről a véleménye

 248. R.Kalodané Dr. B.Katód Ernő (törölt) — 2010-07-28 13:31 

igazából én se értem (persze nem olvastam végig a 246 hsz-t, lehet, valaki válaszolt már rá) hogy ennek mi értelme lenne. Ha egyszer precízen kicserélték a fickót Paulra, akkor miért segédkeznek még maguk is a sejtést erősíteni ilyen da vincis mindvégig ott volt a szemünk előtt féle utalásokkal (zebrás kép stb) Ha a képek nem variáltak, akkor a Ringo-Paul egymás mellett állós képek elég meggyőzőek. Én valószínűbbnek tartom, hogy túllőtte magát, de az nem lenne olyan legendához méltó, minthogy aston martinnal+nővel együtt a halálba száguldozott. Ennek ugyanis kicsi az esélye, mármint, hogy az úgy kivitelezhető volt, leszállt a kamionos, értesítette a menedzsert stb, egy olyan ország fővárosában ahol mindennap tartottak az IRA robbantásaitól, volt elég rendőr és füleltek az emberek. Mit csinált amíg a menedzser feltételezhetően oda nem ért, mert fél óra minimum kellhetett neki, ha nem több. Ott állt, félre tolta a roncsot és a hulla cafatokat, aztán észrevétlenül elvitték őket. Hááát…nem tudom…

 247. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-28 12:59 

@type: Én viszont semmi cserét nem tartok elképzelhetőnek, mert:

a) a PID-hívők nem tudnak megegyezni abban, hogy a fickó skót vagy kanadai, valamint Bill Campbell, Bill Shears vagy valami Phil a neve.

b) 1966 novemberében Macca a barátnőjével Kenyában pihizett

c) 1964-ben Starrnak mandulaműtétje volt, egy Jimmy Nicol nevű dobos helyettesítette jópár hétig (nyíltan, nem Ringonak maszkírozva), és nem volt belőle semmi gond, pedig akkor tombolt az őrület, koncert koncert hátán stb. Itt viszont már felhagytak a koncertezéssel, akkor mire kellett volna helyettes.

P.S.: azon az oldalon, amit linkeltél, ez áll a fejlécen: “James Paul McCartney (1942-1966) A tribute to The Greatest Genius of 20th century music”.

‘sztán má’ mér’?

Szerintem inkább az, aki a Hey Jude-ot, a Get Back-et, a Let It Be-t, a Long and Winding Road-ot, a Live and Let Die-t, a Jet-et, a Band on the Run-t, a Hope of Deliverance-t, az Ebony and Ivory-t, a Young Boy-t vagy a Little Willow-t komponálta.

 246. type — 2010-07-28 07:43 

@ork: Valahol hallottam, hogy Paul a víziló volt valójában, a rozmár pedig John.

 245. type — 2010-07-28 07:41 

@Dr Jozef Vengloš: azokat a bizonyítási eljárásokat magam sem tartom meggyőzőnek, amikor vesznek két fotót, amelyek más kameraállásból, más fényviszonyok mellett készültek, aztán egymásra helyezik, és megállapítják, hogy hosszabb az egyiken az álla, a másikon meg, rövidebb a homloka…

egyébként az a variáció is felmerült bennem, hogy esetleg valóban volt autóbaleset, és Paul feje/arca roncsolódott, és amíg helyrepofozták, esetleg a skót hasonmás ugrott be helyette, mert a verklinek tovább kellett mennie. aztán mikor Pault helyrerakták, behegedtek a plasztikai műtét sebei, újra színre lépett.

 244. ork — 2010-07-27 18:40 

@type: “A man dressed up in a Walrus costume playing a bass left-handed refers to Paul McCartney (who was asked to appear but was not available).[1]”

en.wikipedia.org/wiki/When_We_Was_Fab

A videoklipben külön kikarikírozzák ezt a Paul legendát: az ütött-kopott fehér furgon a klip elején, a rozmár(?) jelmezes balkezes basszgitáros a hangsúlyozottan jobbkezes hangszeren (’87-ben már biztosan lehetett vásárolni balkezes modelleket is), a piros és fekete hangszertokok (élők vs. holtak?).

 241. type — 2010-07-27 06:08 

@ork: ha jól látom bal kézzel pengeti a bőgőt, mint McCartney. (Egyébként lehet hogy ő az, csak inkognitóban kívánt maradni.)

 240. type — 2010-07-27 06:06 

@Dr Jozef Vengloš: Köszönöm! Ne tudd meg, vért izzadtam, mire összejött. Igaz a módjára nem sikerült fényt derítenem, de a végeredmény a lényeg.

 239. ork — 2010-07-26 19:24 

Nézzétek meg a George Harrison mellett álló másik gitárost (2:06).

Elgondolkoztató… :DD

George Harrison: When We Was Fab

http://www.youtube.com/watch?v=TQXx-PKTOw0

 238. Zzoorroo — 2010-07-26 18:00 

@sarius: szerintem simán keveri a sátánizmust az okkultizmussal. Elvégre mindkettő izmus és egyik szót sem érti 😀

 237. sarius — 2010-07-26 17:55 

@Tamáshida: Csak hogy jól értem-e: sátánisták? A Beatles?

Ezt arcizomrándulás nélkül le tudtad írni? Vagy ezt abból gondolod, hogy Lennon azt mondta: népszerűbbek, mint Jézus? És ha én ezzel egyetértek, akkor én is sátánista vagyok?

 236. tiboru — 2010-07-26 17:49 

@Integető hajbókoló lufiember:

Köszönöm neked (és a többieknek) a tippeket, ötleteket, javaslatokat.

 235. Tamáshida — 2010-07-26 17:22 

Én eddig nem foglalkoztam behatóbban a zenekar tagjaival. De most meglepő, hogy mennyire nagy volt az okkultizmus mindenben, ami kapcsolatos volt velük. Sátánisták voltak, csak nem olyan nyiltan, mint a Rolling Stones. Aki rajong értük, jó, ha tudja!

 234. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-26 16:03 

@type: Kattints a kommentablakban a neved előtti “i”-re (ami olyan kék háttér előtt van, majd “Képeim” -> “Profilkép feltöltése”.

 233. Integető hajbókoló lufiember — 2010-07-26 16:02 

Örülök, hogy anno tudtam utalást tenni erre a konteo-ra, jó, hogy feldolgoztad!

 232. type — 2010-07-26 15:37 

@Dr Jozef Vengloš: Igen, a Help!-ről is tudtam ezt, a többiről viszont lövésem nem volt.

Help! Hogyan lehet egy tetves avatárt ide biggyeszteni?

 231. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-26 15:00 

@type: Nem! MIND A NÉGY ALBUM az állítólagos baleset előtt jött ki. A Help! és a Robber Soul 1965-ben, a Revolver és a Y&T (ez utóbbi csak az USÁ-ban) 1966-ban, de még november előtt.

A Sgt. Pepperrel kapcsolatban kiemelik azt is, hogy a borítón szereplők közül mennyien lettek autóbaleset áldozatai, pl. Jayne Mansfield. A bibi az, hogy bár ez igaz, de Mansfield az album megjelenése UTÁN halt meg.

 230. bioLarzen — 2010-07-26 14:09 

@Johnny336: “Ha a cigaretta szóban kicserélünk néhány betűt, a sör szót kapjuk”

Hát, nem tudom, akárhogy próbálom, nekem mindig a vodka jön ki 😀

bio

 229. bioLarzen — 2010-07-26 14:06 

@Dr Jozef Vengloš: Erre mondják, hogy “Live on the edge” 😀

bio

 228. nicknonick — 2010-07-26 12:50 

Nocsak, nocsak!!!

Annyira primitív a hozzászólásom,

hogy ÁT SEM MEGY.

Jogois. Olvasom tovább.

 227. nicknonick — 2010-07-26 12:48 

Tiboru!

Ne haragudj! Itt egy buta, csökevényesedett olvasó…

Mi az, hogy “Paul halála”?

Jó, tovább olvasom, de ez kurvára megzavart.

Üdv.

 226. type — 2010-07-26 12:40 

@Dr Jozef Vengloš:

Hmmm! Ezek szintén elgondolkodtatóak. Bár a Rubber Soul borítósat belemagyarázásnak tartom a fordított szívvel meg a pikk ásszal, de a többi ott van a szeren. Egyébként a Rubber Soul borítón meg John Lennon az, aki a többiekkel ellentétes irányba néz. Ráadásul ez az album 1965-ben jelent meg, a baleset előtt.

 225. type — 2010-07-26 12:21 

@Johnny336: ez jó, ez tetszik! 😛

 224. Johnny336 — 2010-07-26 11:57 

Nem olvastam végig mind a 200 kommentet, gondolom mások is leírták.

Egy anya megismeri a saját fiát. Ennyi.

De az elméletek baromi jók, főleg amiket bele tudnak magyarázni egyesek a dolgokba.

Ha a cigaretta szóban kicserélünk néhány betűt, a sör szót kapjuk. Ebből is látszik, hogy sörre jólesik rágyújtani. 😀 Néhány megfejtés kb. ilyen szintű 🙂

 223. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-26 10:04 

@type: Mi a véleményed az alábbi borítókon látható jelekről?

http://www.youtube.com/watch?v=EYOmjqpufCs

 222. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-26 09:53 

@type: Mi a véleményed az alábbi borítókon látható jelekről?

http://www.youtube.com/watch?v=EYOmjqpufCs

🙂

 221. type — 2010-07-26 08:48 

@cirmi001: Fenyő minden hájjal megkent. 🙂 Gondoljunk csak a ’84-es break lemezére, vagy az utána következő Modern Talking kópiákra (amelybe egy csipetnyi ABBÁ-s élt is kevert Plexivel és Fruttival)Modern Hungária néven. 😛

 220. type — 2010-07-26 08:45 

“„Your Mother Should Know” (Anyádnak tudnia kéne) arra utal, hogy a Beatles tagjai szerint legalább Paul anyjának meg kellett volna mondani az igazat.”

Mi a helyzet William Campbell(más források szerint egy William Shears) anyjával? Vele közölték, hogy valójában nem a fia halt meg a balesetben, hanem McCartney?

Egyébként elég durvák az utalások a borítókon (különösen az Anthology 3 borítón). Kérdés, hogy ha a Beatle-k szorgalmazták ezeket a jeleket, az “új” Paul vajon mennyire lelkesen asszisztált ezekhez a rejtett utalásokhoz, üzenetekhez.

 219. cirmi001 — 2010-07-25 17:42 

Tippeljünk.

a) az oroszok műve

b) az FBI műve

c) természetesen a MOSZAD műve

d) Fenyő Miklós műve

 218. zachar — 2010-07-25 11:31 

A “Number 9 – Turn me on dead man” -ről meg egy másik rejtett üzenet jut eszembe:

Live is Life – Opus

http://www.youtube.com/watch?v=EGikhmjTSZI

Labadab dab dab life – Levelet kaptam lájf

 217. zachar — 2010-07-25 11:24 

@The Welsh:

🙂

Amúgy tegnap ment valamelyik adón egy dokufilm Marilyn Monroe-ról.

1950 körül volt egy állplasztikája, igazítottak a tokáján.

A 60-as években már komoly plasztikai beavatkozásokat végeztek.

 216. The Welsh — 2010-07-25 09:46 

@zachar:

ezzel a vita azt hiszem lezártnak tekinthető:)

 215. zachar — 2010-07-25 09:31 

 214. tiboru — 2010-07-25 09:26 

@Pistabá:

Gondolkoztam rajta, pláne, amikor olvastam, hogy a brit királyi család is alien-hüllőkből áll. Lehet, hogy egyszer belevágok 🙂

 213. The Welsh — 2010-07-25 08:43 

@wolfgang puck:

a másik képen is lehet a cipők közt különbség, meg azért tíz év alatt egy idős ember jócskán össze tud menni, ha olyan a háta.

 212. The Welsh — 2010-07-25 08:41 

@Dr Jozef Vengloš: van ilyen itthon is:)

 211. Pistabá — 2010-07-25 06:43 

Ez a skót srác konteo nem a legdurvább, egyesek szerint egy alakváltó földönkívüli vette át a szerepét:

http://www.youtube.com/watch?v=ZfBBZdE6M48

Akit érdekel keresgéljen képet, szöveget: ‘paul mccartney reptilian’ Láthattok macskaszem pupillát meg pillanatnyi figyelem kihagyás közben eltorzuló arcokat.

A reptájl téma egyébként komoly irodalommal rendelkezik, sok vezetőt és híres embert ér gyanú hogy valójában alien. Nemtom Tiboru mer-e belecsapni ebbe a lecsóba.. 🙂

 210. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 17:16 

@bioLarzen: Vágom! Öcsém Everton-fan, pár hónapot élt is Liverpoolban, azt mondja, ott vallás az evertonizmus. Szóval valamelyest képben vagyok. 🙂

De ehhez mit szólsz? Tavaly Coventryben láttam egy családot: apa, anya 3 kisgyerek. Az egyik fiún Everton hazai mez, a másikon idegenbeli. A kislányon rózsaszín Everton kabát. Az apán Pool-póló! (Biztos mostoha.)

 209. otvospeter — 2010-07-24 17:13 

@tiboru: Köszi! 🙂

 208. wolfgang puck — 2010-07-24 17:02 

@tiboru:

pedig az abba-sonnerkinder sztorit a 168 is lehoza tavaly. én onnan tudtam meg. most akkor az mégse igaz?

 207. bioLarzen — 2010-07-24 17:01 

@Dr Jozef Vengloš: Evertonról Liverpoolra váltani – nagyjából egy óvodányi csecsemő megerőszakolásával, majd kegyetlen lemészárlásával egyenértékű bűn – legalábbis a Toffee-fanok szemében 😀

bio

 206. wolfgang puck — 2010-07-24 17:00 

@tiboru:

ringo a képen az akkoriban nagyon népszerű beatle csizmában van ami magas sarkú (legalábbis amennyire a csizmák), paul meg normál bőrcipőben. a másik képen viszont már mindketten vászoncípőben vannak. innen a különbség.

 205. heinrich — 2010-07-24 16:19 

Imádok minden konteót, ez is zseniális poszt.

 204. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 15:57 

@tiboru: A túrót!

Jim nagypapa valamin áll az első képen, hogy a fotó tökéletes legyen, vagyis hogy az unokák fölé magasodjon. A másik fotóhoz meg annyit, hogy szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy Ringót cserélték le:

http://www.youtube.com/watch?v=3SmpH4uLbnM&feature=related

XDDD

 203. tide13 — 2010-07-24 15:57 

Mikor megláttam az Index főcímet elcsodálkoztam, szegény McCartney meghalt? Nem is hallottam róla, nem hiszem el, hogy egy blog előbb tudósít róla, mint a világsajtó.

Mikor végigolvastam a bejegyzést szemem-szám elállt, teljesen megdöbbentem, még soha, soha nem hallottam erről a sztoriról. Olyan hátborzongató lenne ez az egész, ha igaz… De szerintem nem. Túl nagy átverés lett volna! Ezt senki nem merte volna megcsinálni! Kicsit utánanéztem az interneten és ezt találtam:

http://www.beatlesbible.com/features/paul-is-dead/

Lényegében arról van szó, hogy a baleset sosem történt meg, mert Paul és barátnője abban az időben nyaralni voltak Franciaországban és Kenyában. Tehát Paul él!

 202. tiboru — 2010-07-24 15:32 

@xEon1337:

Bizony, ott az a kábé négy centis különbség a két Paul magassága között…

 200. tiboru — 2010-07-24 15:26 

@Punxsutawney Mormota:

Nem, még nincs.

Amúgy Anni-Frid anyját valóban egy német katona ejtette teherbe ’45 elején. Agnetha meg ’50-es születésű, tehát ha ő a sonnenkinder, elég hosszú terhessége lehetett a mamának 🙂

 199. otvospeter — 2010-07-24 15:24 

Ez a Sonnenkinder dolog érdekes, eddig nem hallottam róla. Erről is legyen poszt! 🙂

 198. Punxsutawney Mormota — 2010-07-24 14:09 

@The Welsh: Nem, de a maguk korában és műfajában szintén meghatározók voltak. Ja, és konteo! Valamelyik csajszi az AbbA-ból egy valódi sonnenkinder! Bele is kattant, amikor megtudta :)))

Nem kellene erről írni? Vagy volt már poszt a sonnenkinderekről?

 197. ZéBé — 2010-07-24 13:26 

Örülök, hogy van új poszt, de hiányolom az ufókat.

 196. Mantlesorrow — 2010-07-24 12:45 

végre!

vége a pihenésnek

 195. mrs. white — 2010-07-24 12:32 

Elég egyértelmű hogy a zenekar képein a baleset előtt még Paul látszik azonban később már egyértelműen Bill képe látható. A hasonlóság egy darabig fenntartható de így hogy már tudom mi történt szemmell látható a különbség.

Amúgy komolyan ha van csere, amit szeretnének titokban tartani akkor miért helyeznek el kb 67.000 jelet, hogy mindenkinek találgatásra adjanak okot.

helyes válaszok.

a, nem helyeztek el jeleket csak a dolgokat belemagyarázzák.

b, elhelyeztek jeleket, hogy beszéljenek róla, tehát nem történt meg de pr-nak jó.

Amúgy jó játék ezzel mindent és az ellenkezőjét is belehet bizonyítani.

 193. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 11:36 

@turorudi: Nem vagyok zenész, de valahol azt olvastam, hogy a Rickenbackert akkor kezdte masszívan használni, amikor az Abbey Road-i stúdióra cserélték fel a koncerteket. A többit én gondoltam hozzá, mármint hogy a Höfner esetleg nem az igazi erre a célra, illetve esetleg megfelel, de a Rickenbacker jobb.

@tiboru: Oké, vettem. 🙂 Mindössze annyi a poén, hogy az említett négy lemez mindegyike az állítólagos szerencsétlenség ELŐTT jelent meg, a fanok mégis találtak tucatnyi utalást. Főleg a Revolveres jelek szórakoztatóak. Ez egyébként bennem azt erőíti, hogy nem játszottak rá a szitura, hiszen ahogy fentebb említik, a konteo 1969-ben szabadult ki a palackból, így max. az utolsó két album “bizonyítékai” lehetnek tudatosan kreálva.

@bioLarzen: Valahol egy interjúban említi. Elmondja, hogy a szülei Evertonban éltek, az apjával volt is kint kiskorában pár meccsen. Aztán ahogy felnőtt, elkezdett a Poollal szimpatizálni. Viszont (ezt már én mondom) ez nem annyira súlyos, mert mint mondja, nem az a kimondott focirajongó.

 192. okos fikkáj — 2010-07-24 11:27 

jah meg még ez:

http://www.youtube.com/watch?v=VO-xUU7iE5M&feature=related

mostmár lelövöm magam

 191. okos fikkáj — 2010-07-24 11:23 

jah még valami eszembe jutott:

http://www.youtube.com/watch?v=yJNWbVhYsH0&feature=related

all u need is love… mindegy is a szám, de a végén lennon papa jól érthetően beleböfögi (3:16nál) h “yes he dead”

 190. tundrazuzmo — 2010-07-24 11:21 

A borítón lévő “üzenetek” teljesen világosak, hasonlóan a többi “jel”-hez. Paul persze kinyiffant, és az egész zenekar több éven keresztül azon gondolkodott, hogy a “nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” jegyében hogyan tudja kibeszélni fájdalmát…

Műkedvelők számára néhány “jel”:

– A középső képen csak Paul képe idegen, a többi három egy helyről származik.

– A középső képen senki sem néz Paulra.

– Paul a képen furcsa, félig fekvő helyzetben van

– Paul újság címlapos képe közepén van egy elválasztás. Ha a bal oldalát nézem, az egy hulla képe. Ha a jobb oldalát, akkor az egy élő ember.

– A piros “P.” betű nyilván a R.I.P. (nyugodjon békében) utolsó betűje, ami a kitakarás nélkül pont Paul képe alá esne.

– Stb.

És nem néztem meg a többi posztot, sem a vonatkozó külföldi irodalmat. 🙂

 189. okos fikkáj — 2010-07-24 11:17 

revolution 9 c számuk rendesen lejátszva… ugye eléggé semmi értelme sincs mintha visszafelé játszanák le:

http://www.youtube.com/watch?v=HQal-lJrSLI

megfordítva ugyan az a szám:

http://www.youtube.com/watch?v=PG0wksBzKSc

ilyesztő!!! még annyi h akkoriban sok hangot zörejt (a tecnika kezdetlegessége miatt)úgy állítottak elő, hogy visszafelé játszották le a felvett hangokat

lásd led zeppelin stairway to haven:

http://www.youtube.com/watch?v=Qwiba6_LYP0&feature=related

 188. tiboru — 2010-07-24 11:12 

@franta:

Én csak a kegyetlen történelmi tényeket rögzítem, remélhetően nem csak önmagam szórakoztatására 🙂

Az általad említett urakkal kapcsolatos konteók is fenn vannak a listán, csak idő kérdése a tálalásuk.

Jó pihenést neked (és mindenkinek)!

 187. okos fikkáj — 2010-07-24 11:12 

amit hiányoltam: az eset után nem volt(!!!) élő koncertjük a fiúknak… talán nem véletlenül

akit érdekel kezdje el nézni:

http://www.youtube.com/watch?v=nlQHoelGzbM

van vagy 80 rész én eddig bírtam:D

 186. franta — 2010-07-24 11:01 

Oksa Tiboru, itt az uborkaszenzonban hüjjjére veszed a konteoblog hűséges olvasóit. (Ha nem, akkor bocsi, és hozzászólok.)

1. ez itt OFF: apám a haláláig hitt abban, hogy ’54-ben a VB döntő valamiért, valahogy el lett bundázva. Én élete végéig mondtam, hogy “apám, a dologról minimum 50-60 embernek kellett tudnia. Ezek az emberek nagyrészt meghaltak. Olyan nincs – statisztikai képtelenség -, hogy a halálos ágyán 50-60-ból valaki ne kezdjen el zenélni.”

2. innentől ON: mint a fenti, kizárt, hogy valaki ne kezdett el volna “zenélni”.

2.1. innentől konteo plusz: hm… John és George is halott, elég fiatalon. Tán ők is idejekorán meghaltak, mert…

2.1.1 Ringo nem “zenél”, mert fél John és George sorsától?…

3. Nem konteo: egy ember külsejét át lehet szabni, de a hangját? Azóta PMcC csinált még jó pár lemezt és jó pár koncertet – élőt. Ezeket nem lehetett playbackezni, mert egy halott nem énekel fel semmit 30 évre előre.

Post scriptum: PMcC nem áldozata konteonak, szemben B. Jones, J. Hendrix és J. Morrison, és még tán K. Cobain urakkal – J.M.-ről volt egy poszt, emlékeim szerint.

Az utóiratban szereplő urakról – kivéve J.M.-et, mert már volt, lehetne poszt.

További szép nyarat!

 185. Enok mester — 2010-07-24 11:00 

@sarius: Az előbb elszállt a hozzászólásom, lehet, hogy duplán lesz. Bocs előre is.

Igen, valóban, egyes források szerint Hamburgban ismerkedtek össze Ringóval, mások szerint viszont már Liverpoolban ismerhették egymást, hiszen ugyanazokban a klubokban léptek föl, mint Rory Stormék. Az kétségtelen, hogy Hamburgban haverkodtak össze Ringóval. De hogy kiköltöztek volna oda, az túlzás. 1961 őszétől megint Liverpool a székhelyük, Epstein is ott találkozott velük. ’62 áprilisában, novemberében és decemberében volt egy-egy rövid hamburgi szerződésük, de egyik se tartott tovább pár hétnél. Szóval, azt se mondanám, hogy ’62 őszén úgymond visszaköltöztek volna. Nem laktak kint. Lennon esküvője is Liverpoolban volt ’62 augusztusában.

Még egy: az All You Need Is Love-ot sose játszották koncerten. A felvétel élőben zajlott, a tévé nyilvánossága előtt, de akkor a Beatles már egy éve nem koncertezett.

 184. Enok mester — 2010-07-24 10:54 

@sarius: Igen, egyes források szerint így történt, mások szerint már Liverpoolban találkozhattak, hiszen Rory Stormék ugyanazokon a helyeken lépett föl, mint a Beatles. Kétségtelen, hogy Hamburgban haverkodtak össze. De nem mondanám, hogy kiköltöztek volna oda. Arról nem beszélve, hogy 1961 őszétől megint Liverpool a törzshelyük, Epstein is ott figyel föl rájuk. ’62-ben volt három hamburgi szerződésük: áprilisban, novemberben és decemberben, mind rövid időre szólt.

 183. sarius — 2010-07-24 10:26 

@Enok mester:

A többihez nem értek, de hogy Ringót Hamburgban ismerték meg, arról (Bob Spitz összefoglaló Beatles-könyve alapján) így ír a wiki: By October 1960, the band was renamed Rory Storm and the Hurricanes, and while they were performing in Hamburg, Starr met The Beatles.

 182. AnnaKarenina — 2010-07-24 10:13 

Igazán nagyon érdekes, és az “üzenetek” megfejtései is azok.

Ugyanakkor nem érthető, hogy ha ezt a cserét mondjuk érdekből megvalósították, akkor miért lett volna ugyanúgy érdekük a jelek elhelyezése. Ez önellentmondás, szerintem.

A másik, ami rögtön adódna, hiszen egy hasonmásversenyen résztvevő emberről van szó, mint másik Paulról, nyilván a neve sem lenne “x, vagy más források szerint y”, ez visszakereshető, és az ő későbbi életútját is le lehetne követni.

A harmadik, hogy ami ma már egyszerű, a DNS-bizonyíték.

 181. Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? — 2010-07-24 09:46 

@kiwiman: miért érzem úgy, hogy nálad a Zámbó Jimmy ls a Lagzi Lajcsi az etalon, ha zenéről van szó?

 180. tiboru — 2010-07-24 09:45 

@páter Bundagh:

Hát az tény, hogy a kommentek alapján kiválóan fel tudom térképezni NEKIK az ellenvélemények megfogalmazóinak netvörkjét. Márpedig aki kilóg a sorból, az magára vessen.

 179. tiboru — 2010-07-24 09:43 

@bioLarzen:

Az AM-t elcseréltem Paul gyermekkori koponyájára.

 178. páter Bundagh — 2010-07-24 09:42 

Az antológián látható madárkontúr egy feketefejű íbisz körvonala (jobb felsőben kissé stilizáltan újra), amely madár Ízisz istennő azonosítója, mely istennőt később azonosították Hathorral a Zene isten(nő)ével.

A kockát a mai napig az istenek vetik jéghideg számítással. A zene világa Hathor (Izisz) felségterülete, névjegyével ezt nyomatékosította is.

És ez még csak a kezdet, Hathor visszaszorult, el is tűnik a ZENE a mindennapjainkból, a 80-as évek aranykora után ez vitathatatlan. Most Hephaistos (Vulcanus-Shetlans) kora jön.

De van még egy érdekes konteo, vajon a konteo blog mennyiben analóg a Hamelni patkányfogóval?

 177. Zzoorroo — 2010-07-24 09:39 

@kiwiman: Kétségtelenül nem veszik fel a versenyt sem a 3+2-vel, sem Bunyós Pityuval.

 176. zachar — 2010-07-24 09:33 

@tiboru: Veled semmi baj nincs Tiboru, hajráf!

🙂

 175. zachar — 2010-07-24 09:32 

@bioLarzen:

“Szerintem felesleges azt feltételezni, hogy a tagok poénból direkt hagytak volna “jeleket” a hájpot táplálandó.”

Annyi jel van, hogy más sincs a lemezborítókon pl., ez világos, hogy direkt koncepció.

Ügyes marketing…

 174. tiboru — 2010-07-24 09:30 

@kiwiman:

Természetesen elnézést kérek a sekélyes ízlésvilágom miatt.

Mellesleg nem azt írtam, hogy A Zenét képviselnék, hanem azt, hogy “…a négy liverpooli srác ott van azok között, akik egy intergalaktikus panoptikumban a huszadik század földi zenéjét lesznek hivatottak jelképezni.”

Azok között, akik…

Tudom, ez is szégyenletes, de micsináljak.

 173. bioLarzen — 2010-07-24 09:27 

@kiwiman: Az pedig még elszomorítóbb lenne, ha te mondanád meg, mi a jó zene és mi nem 😛

bio

 172. Lakodalmas rokk — 2010-07-24 09:27 

 171. bioLarzen — 2010-07-24 09:25 

Amúgy… gyerekek… Szerintem felesleges azt feltételezni, hogy a tagok poénból direkt hagytak volna “jeleket” a hájpot táplálandó. A fanatikusok, a Hívők bárhol, bármin, bármiben képesek jeleket látni, majd ahhoz magyarzatot kitalálni.

bio

 170. tiboru — 2010-07-24 09:22 

@The Welsh:

Akkor már megérte 🙂

 169. bioLarzen — 2010-07-24 09:21 

@Dr Jozef Vengloš: “Még egy adalék: Paul eredetileg az Evertonnak szurkolt, de a ’60-as évek második felében átpártolt a pudlihoz. Csodálom, hogy a teória hívei ezt nem hangoztatják olyan nagy volumenben. 🙂 ”

Pedig ez kivételesen tényleg gáz, ha igaz… Kb, mintha valaki a fradinak drukkolna, aztán egyszercsak átpártolna az Újpesthez…

Te meg nem akarod inkább átvenni a szlovák csapatot? 🙂

bio

 168. tiboru — 2010-07-24 09:20 

@Dr Jozef Vengloš:

Én csak egy porbancsúszó krónikása vagyok a történelemnek; a kreatív megoldásokat az olvasókra hagyom 🙂

 167. kiwiman — 2010-07-24 09:08 

Nem lebecsulni akarom oket, mert ketsegtelenul tortenelmet irtak, de azert az elszomorito lenne ha ok reprezentalnak a zene fogalmat…

 166. kiwiman — 2010-07-24 09:02 

“akik egy intergalaktikus panoptikumban a huszadik század földi zenéjét lesznek hivatottak jelképezni.”

A hozzad hasonlo sekelyes izlesvilaguak szamara…

 165. The Welsh — 2010-07-24 08:37 

@turorudi: 8 sávot csak az Abbey Roadon használtak…

 164. turorudi — 2010-07-24 08:32 

@Dr Jozef Vengloš: Lennonnak és Harrisonnak tucatnyi hangszere volt korábban is. A Beatles hangzása azért változott, mert a Martin által kidolgozott 8 sávos felvételi technikát a még több sávos stúdiómagnók segítségével meghaladhatták: már nem volt szükség az olyan mesterséges sztereó képre pl., hogy az egyik oldalon az egyik hangszercsoport van, a másikon a többiek (a vokált is ide értve). A Höfner a rocktörténet egyik legkülönlegesebb hangszere, a leváltást a zenei stílus és a hangzáskép nem indokolja.

 163. zachar — 2010-07-24 08:24 

Amúgy elképzelem, ahogy a manager az agyvérzés határán felhívja a fülkéből a Paul-dublőrt, aki SZERENCSÉRE ott van a telefon közelében, és tud vele beszélni is.

Asszongya nekije:

– Koma! Most azonnal idevágtatsz Edinborough-ból, és rendőröknek mingyá hamisan tanuzol (ugye az Aston Martin rendszámából villámgyorsan kikeresik a tulajt a zsaruk), hogy te vagy Paul McCartney, és ellopták a verdát, és eztán örök életedre Paulként fogsz élni, otthagysz csapot-papot, barátokat-barátnőket.

Van rá 30 másodperced, hogy átgondold.

Vissza nem térő lehetőség, ugyanakkor ha igent mondasz, és utána meggondolod magad, hát a gyesznók elé vetlek… 🙂

Mingyá’ lecsapatjuk slaggal Paul személyijét a redvától, és picit kivasaljuk, mer’ nagyon összegyűrődött… a zsaruk kérni fogják…

 162. Enok mester — 2010-07-24 08:13 

Némi pontosítás: a Beatles soha nem költözött Németországba. Nem is azért mentek ki, mert elégedetlenek voltak az otthoni viszonyokkal. Egy menedzser vitte ki őket, aki liverpooli amatőr bandákat adott el pár hónapra hamburgi kluboknak. 1960 augusztusa és 1962 decembere között összesen öt alkalommal szerződtek ki Hamburgba, a leghosszabb kiruccanás (az első) öt hónap volt, a legrövidebb (az utolsó kettő) alig két hétig. Ringót sem ott ismerték meg, hanem Liverpoolban. Nem igaz tehát, hogy kiköltöztek Németországba, vagy hogy visszaköltöztek volna onnét. Ezek alkalmi szerződések voltak vendégzenélésre.

 161. gerbaud — 2010-07-24 08:03 

Nekem már ott gondom támadt az olvasással, mikor a balkezes utcákról volt szó, mivel ott ugyanúgy jobbkezes utcák vannak, mint mondjuk Magyarországon, ez abban a rendszerben természetesebb is. Ezt a mi jobboldali közlekedésünk onnan vette át. Ha belegondolunk: Magyarországon, mikor a kocsiból jobbra nézel, akkor az anyósülés, aki rajta ül, a B oszlop stb. benne van a látótérben, mint zavaró tényező, tehát itt a balkézszabály lenne a logikusabb…

 160. ekkerjoz — 2010-07-24 08:00 

Zseniális.

 159. victor vacendak — 2010-07-24 07:58 

Annyira nem szerette, ha fotózzák, hogy több klippet forgatott a 80-as, 90-es években? Na ne. Az szinte kizárt, hogy valakinek ilyen közeli, fizikai hasonmása van rokoni kapcsolatok nélkül. Maximum, ha műtéttel alakítják hasonlóvá. De akkor is szükség van arra, hogy bizonyos arányok, megváltoztathatatlan arc elemek hasonlóak legyenek. Plusz hosszadalmas, évekig tartó procedúra. És tegyük hozzá, hogy az arcsebészet elég fejlett volt már az 50-60-es években is, de azért ilyen eredményeket csak a sci-fikben lehetett elérni maximum.

 158. zachar — 2010-07-24 07:55 

Az eszébe jutott valakinek is, hogy az ilyen egymás mellé tett “régi Paul – új Paul” fotókat fotosoppolták a konteo kedvéért?

Mintha néhányan készpénznek vennék, amit látnak… 🙂

 157. zachar — 2010-07-24 07:48 

A vonatkozó wiki szócikk:

en.wikipedia.org/wiki/Paul_is_dead

A “konteo” 1969 szeptemberében ütötte fel a fejit, amikor néhány amerikai egyetemista egy szatírikus cikkben dobta fel az ötletet.

Hetek alatt nemzetközi híre lett az egésznek, novemberre egy interjúban Paul McCartney-t kérdezték a pletykáról, aki persze cáfolt (a ganaj dublőrje), de a sztori még évekig foglalkoztatta a bulvárújságírókat.

A Beatles ügyesen meglovagolta a pletykát, és igyekeztek szájbarágós “nyomokat hagyni”, hogy táplálják a hype-ot.

… mert ugye mi egyéb magyarázata lehetne a nyilvánvaló utalások tucatjainak?

Annyira nem lehettek ostobenkók, hogy ha tényleg kicserélik a ledarált Pault, egy életre falaznak a projektnek, de azért huncutul szivárogtatják az infot.

Paul rokonai, barátai, korábbi csajai?

Nem igaz, hogy senki nem vette észre, vagy ha észrevette, nem érte volna meg neki lebuktatni a csere-sztorit egy gigantikus honoráriumért…

Paulnak volt végrendelete? Kire szállt volna a vagyona, ha meghal?

Csak nem a szüleire? Azok meg belementek, hogy egy vadidegen átvegye a fiuk helyét, és VAGYONÁT?

A halálos balesetnél helyszínelő rendőrökről egy szó sem esik.

Ilyenkor tisztázzák az áldozat identitását, és azonosítják a holttestet, tisztázzák, hogy baleset vagy gyilkosság történt.

Ugye Paul környezete nem igazolhatta a hullát, hiszen nem ismerték…

Akta lezárva?

Egy “senki” húspéppé vált egy vadonatúj, méregdrága Aston Martinban?

Életszerű, hogy csak a kamionost kell megkenni 10000 fonttal?

Londoni kereszteződés, nem kies országút, emberek! Egy penge sportkocsiból és utasából harmonika lesz, és más nem megy oda megnézni, mi történt?

1966.

Nincs mobil… utcai fülkék vannak.

Kamionos kollega nem a rendőröket, mentőket hívja a húspép (vagy lefejezett…) Pault megpillantva, hanem megkeresi a tárcáját, ráadásul meg is találja az “Azonnal felhívni” telefonszámot.

A manager 20 perc múlva a helyszínen…

Azok közül a néhány tucat járókelő, ablakból leső mamóka, úton közlekedő többi autós, istennyila közül, aki látta a balesetet, senki sem hívja a mentőket, rendőröket… akik (Londonról és nem Arhangelszkról lévén szó) nem 20 hanem 5-10 percen belül kiérkeznek a helyszínre (vagy még korábban).

Hm.

Hirtelen ennyi, 1ébkén jó sztori… 🙂

 156. Platon — 2010-07-24 07:40 

Nagyon komoly írás 🙂

A végére majdnem elhittem.

Gratulálok.

 155. micu — 2010-07-24 07:38 

Jópofa post ha viszont a legutóbbi élő koncertjét szeretnéd megnézni ott van az Ingyentv-n a Mai videóknál a második oldalon /Hyde park, AIDS kutatás támogatása jótékonysági koncert/

 154. Rókakígyó — 2010-07-24 07:37 

Szerintem meg a hasonmás halt meg a balesetben, aki néha helyettesítte Pault. erre épül a sztori:) Vagy az apasági keresetet akarta kivédeni vele.

 153. soroslo — 2010-07-24 07:37 

ez nagyon érdekes, eddig nem is hallottam erről.

mikor elkezdtem olvasni, hirtelen azt hittem, rossz helyen járok: Ez egy sci-fi blog? 🙂

Szerintem a srácok hülyéskedtek el a “jelek” hátrahagyásával és a háttérben jót röhögtek a nagyközönségen.

meg mikor nézegették a bankszámlakivonatukat. 🙂

 152. hátsó szándék — 2010-07-24 07:35 

Na és a balkezesség? Ha Paul erős balkezes volt, hogyan tudta volna Billünk megtanulni ezt is? Már itt megbukott volna az egész mutatvány.

Szerintem is tutira rájátszottak a fiúk a kacsára, közben elnyaltak néhány Hoffmannt, és remekül szórakoztak.

A poszt egyébként kitűnő, grt!

 151. Zölderdő Béla — 2010-07-24 07:24 

Az All you need is love-ot soha nem játszották koncerten. A Paperback writer/Rain kislemez számaihoz készült videókon Paul valóban elég bénán mozgatja a száját éneklés (imitálása) közben, de ezzel csak a motorbaleset következtében eltört fogát igyekszik leplezni, sikertelenül.

Amúgy az egész egy jó nagy vicc, tutira rájátszottak.

 150. isssti — 2010-07-24 07:10 

…és ha összeadod Lennon nevének betűit, akkor pedig kijön Vlagyimir Iljics Lenin neve, aki közismerten Paul MEkkártni sirásójaként kezdte karrierjét: na EZ a döntő bizonyiték, hohy MCcartney meghalt, és helyette valójában Vagyimir Iljics Uljanov vitte tovább a gitárt.

Ezért is lehetett oly sok évtizedig sikeres a kommunista-szocialista forradalom!

 149. ZöPö (inda) — 2010-07-24 07:02 

@escéhá: jaja, most is a Jacko a legjobban kereső zenész, függetlenül attól, hogy már nem él.

 148. escéhá — 2010-07-24 06:45 

Azért az már régen is úgy volt, hogy a halott zenész sokkal több albumot adott el, így nem igazán érte volna meg titokban tartani egy esetleges tragédiát.

 147. ZöPö (inda) — 2010-07-24 06:24 

Lóf*sz s esti fény, ezt én nem kajolom be. 🙂

Iszonyat munkával beállítanak egy dublőrt, majd azzal töltik az életüket, hogy újabb és újabb iszonyat munkákkal jeleket hagyjanak?

Na ne már… 🙂

 146. Eugenie Danglars — 2010-07-24 04:01 

mivan, már megint kikerültünk az index címlapra, hogy ennyi ünneprontó komment születik? a zemberek sose tanulnak…

 145. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 02:59 

Még egy adalék: Paul eredetileg az Evertonnak szurkolt, de a ’60-as évek második felében átpártolt a pudlihoz. Csodálom, hogy a teória hívei ezt nem hangoztatják olyan nagy volumenben. 🙂

 144. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 02:22 

@turorudi: némi köze lehet hozzá annak, hogy nagyjából akkorra tehető a Beatles hangzásának markáns megváltozása (plusz a korabeli stúdiótechnika minél hatékonyabb kihasználása), amihez egy félakusztikus basszgitár nem épp a megfelelő eszköz. Ha megfigyeled, Lennon és Harrison is más hangszerekkel nyomult.

 143. Cerika — 2010-07-24 01:38 

hát… nem gondoltam volna, hogy ennyi minden van egy borítón.

 142. turorudi — 2010-07-24 01:22 

@turorudi: Ja, és még valami. Paul basszusgitárja.

Paul bal kezes lévén olyan gitárt választott, ami az áthúrozás miatt nem lesz aszimmetrikus. Az aszimmetria vagy zavar valakit, vagy nem: őt zavarta. A Höfner éppen a Beatles karrierje kezdetén dobta piacra a félig akusztikus 500-as modelljét, ami szimmetrikus formája miatt megfelelt Paulnak. Emellett 3/4-es mérete és anyaga, valamint felépítménye miatt (könnyű, dobozos szerkezetű, akusztikus modell) jóval könnyebb is volt más basszusgitároknál, ami nem hátrány egy alapvetően akusztikus gitáron nevelkedett srácnak, akinek csak véletlenül jutott a zenekarban a basszusgitár – gondoljuk meg: a zenekarban neki kellett új hangszert megtanulnia.

Pault azonban sokat macerálták amiatt, hogy irgalmatlan nagy reklámot biztosít ezzel a Höfnernek, ezért a Rickenbacker 1964-ben sikeresen rátukmálta a 4001S típusú hangszerét azzal, hogy bár a formája aszimmetrikus, gyártott Paul számára balkezes verziót. Még a ’66-os Beatles turnén is csak második gitárként utazott vele a Rickenbacker, de se képek, se egyéb bizonyítékok nincsenek arról, hogy játszott-e volna rajta. Majd ’66 őszén (tehát a baleset után) ez a gitár lett a fő hangszere, annyira hogy a novemberben (vagy decemberben) rögzített Penny Lane-n és a Strawberry Fields-en már ezen játszik, ahogy a baleset után rögzített első albumon, a Sgt. Pepper’s-en is.

A baleset után tehát hangszerváltás is történt (igaz, a Höfnert a mai napig használja kiegészítő hangszerként: ha igaz a konteo, talán erőltették, hogy a régi hangszer is maradjon meg a látszat kedvéért)!

Paul itt már az új, Rickenbackeren játszik:

http://www.youtube.com/watch?v=Qf2S7kKLtEQ

Itt pedig a Höfneren:

http://www.youtube.com/watch?v=iim6s8Ea_bE

 141. The Welsh — 2010-07-24 01:16 

@wolfgang puck:

egy-egy szám igen, de én albumokban gondolkodom, a Beatles tagok szólólemezei közül nekem egy tökéletes van csak, a John Lennon/Plastic Ono Band.

amúgy arra jó volt ez a cikk, hogy hajnali háromkor az ötödik Beatles-albumot hallgatom sorban:)

 140. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 00:52 

@wolfgang puck: látom értjük egymást 😉

 139. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 00:48 

@Storyteller: Fordítva: nem 9.11., hanem 11.9. (nov. 9.). És azóta Billy ontja nekünk a nagyobbnál nagyobb slágereit. Egy példa:

http://www.youtube.com/watch?v=HFjTN11CnNY

Ráadásul egész jól gitározik balkézzel.

 138. Storyteller — 2010-07-24 00:39 

@tiboru: Nem szept. 11-én halt meg?

 137. turorudi — 2010-07-24 00:33 

@tiboru: Valaminek kellett lennie, mert ezen a kevéssel a baleset előtt készült TV felvételen (Paperback Writer – egyik albumon sincs rajta) le van törve az első fogából:

http://www.youtube.com/watch?v=Pwap79uy1G8

Megaztán nekem úgy tűnik, hogy Paul itt egyébként is nagyon kész van és azért van rajta szemüveg (a többieken meg azért, hogy ez ne tűnjön fel annyira).

 136. wolfgang puck — 2010-07-24 00:30 

ez mekkora ötlet!

elemezni kéne a ’66 előtti felvételeket, filmeket, borítókat. kb ugyanennyi bizonyítékot lehetne belemagyarázni azokba is:)

 135. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-24 00:20 

Ugyan már, valamivel az összeesküvés-gyártóknak is el kell ütniük az idejüket.

homepages.tesco.net/harbfamily/opd/index.html

Ennyi marhaságot egy helyen ritkán találni. 🙂

Csúcs, mikor a Help, a Rubber Soul, a Revolver meg a Yesterday and Today (USA) albumok borítóit elemzik. Tényleg, akkor visszakérdezek a posztírónak címezve: mi a közös a fenti négy lemezben?

 134. wolfgang puck — 2010-07-24 00:12 

@The Welsh:

egyébként meg annyira igazad van…

eszembe jutott, hogy végül paul be is berelte az egész beatlest a phil spector ügy kapcsán, és ha csak hasonmás lett volna, lennon agya úgy elpattant vola ettől, hogy mindent borít még akkor 1970-ben…

 133. wolfgang puck — 2010-07-24 00:09 

@The Welsh:

paul egy-két szólószáma beatles-i magássagokban van.

nyilván hiányzik azokból a munkákból lennon szelleme és ötletei, mint ahogy a lennon számok is, hábár nagyon jók, mégis nyersek paul finom harmonikus megoldásai nélkül. ők ketten adták a beatles zenéjét.

ezt nem lehet pótólni, vagy helyettesíteni.

 132. wolfgang puck — 2010-07-24 00:02 

és az ujjlenyomatok? pault kismilliószor (na jó azé nem) letartóztatták a ’70-es években, és a rémlik, hogy a korai hamburgi évekbein is voltak egyszer letartóztatva. tehát a két ujjlenyomat összehasonlítása döntő lehetne. nem hiszem, hogy epstin keze odáig és elért volna…

 131. The Welsh — 2010-07-23 23:56 

@wolfgang puck:

azoknak, akik ezt csak kicsit is elhiszik, meg kell nézniük a Let It Be filmet (youtube-on fenn van az egész), abból kiderül, hogy 69 defacto vezetője lett a Beatlesnek McCartney, ezt nyilván nem engedték volna Lennonék, ha az csak egy hasonmás.

Meg az is kiderül, hogy milyen zseniális zenész, de az csak plusz.

(Viszont szerintem Paul szólóanyagai nem emlékezetesek)

 130. wolfgang puck — 2010-07-23 23:49 

“A Magical Mistery Tour nagylemezükön a „Your Mother Should Know” (Anyádnak tudnia kéne) arra utal, hogy a Beatles tagjai szerint legalább Paul anyjának meg kellett volna mondani az igazat”

-viccelgetünk, viccelgetünk?

paul anyja 56-ban, paul 14 éves korában meghalt, ezt kb mindenki tudja, hiszen minden életrajza kiemeli ezt a momentumot. nem is értem mit keres a bizonyítékok sorában.

-azt gondolom, hogy ha igaz is lenne, hogy macca meghalt (amit nem hiszek), ennyi éven át eltitkolni nem lehet. ideig óráig lehetne titkolózni, de 40 évig befogni egyre és egyre több ember száját, hiszen ahogy múlt az idő, egyre több embere ismerhette az igazságot. pl yoko ono is, kizárt, hogy lennon ne mondta volna el neki. és így tovább…

-aztán amit kétlek, hogy lennon belement volna ebbe az egészbe. igaz, hogy az élete volt a beatles (későbbi interjúiban és dalaban beszél erről, és éppen ezért nem hiszem, hogy pont ő képes lett volna “meghamisítani” a zenekart.

-és ami nagyon fontos még, az a beatles ZENEI vonala, ami paul halálával egyértelműen eltológott volna lennon irányába ami nem történt meg. minden beatles rajongó tudja, hogy melyik számokat írta paul, hiszen annyira egyedi a stílusa, különböző lennonétól. ki írta hát azokat a számokat paul halála után?

-és mi a helyzet paul beatles utáni szólókarrierjével? ugye senki nem hiszi, hogy a skót fickó nem csak kiköpött paul volt, hanem pont olyan innovatív, progresszív és mocskosul tehetséges zeneszerző, dalszövegíró és előadó volt mint az igazi paul mccartney?

amit viszont elhiszek, hogy a fiúk voltak olyan “aljasok”, hogy rájátszva a pletykákra direkte erőítették a sztorit. és még röhögtek is.

viszont az említett borítón gyanús, hogy paul “utolsó saját albumképe” van róla középen, a rubber souls-ról, és, hogy a help! album címéből, pont a P.-betű látható, P mint paul, sőt a felkiáltójelből is csak a pont látszik, jelezve, hogy paulnak pont…

má én is kezdek belemenni ebbe a hülye bizonyíték kererős játékba:D

BEATLES FOEVA!

 129. otvospeter — 2010-07-23 23:49 

A visszafelé játszott felvételek közül a Revolution 9 a legérdekesebb, ott az eredeti “Number nine” frázis visszafelé így hangzik: “Turn me on, dead man”.

Ím: http://www.youtube.com/watch?v=PG0wksBzKSc

 128. Iustizmord — 2010-07-23 23:48 

huh, még szerencse h sose voltam oda értük. azt bezzeg mindenki észrevette amikor blackmore odahagyta a deep purple-t :o))))

 127. otvospeter — 2010-07-23 23:40 

De jó kis konteó, már hónapokkal ez előtt is kértem, hogy legyen! Köszi! Nagyon szép összefoglaló. Persze hülyeség az egész 🙂

Egy apró kötekedés: Lennon sohasem foglalkozott komolyan a buddhizmussal, ez is olyan múló hóbort volt nála, mint az új baloldal, a maoizmus, a sikolyterápia, a heroin, meg akármi más.

 126. Rókakígyó — 2010-07-23 23:25 

Nekem az a bizonyíték, ahogy 2x nősült:)

@bioLarzen:

Próbáld a wales-i nagykövetségen.

 125. Doctor Klauße — 2010-07-23 23:16 

vannak dolgok, amikről már sosem fogjuk emgtudni igazak-e vagy sem, mindenesetre elmélkedni jó rajtuk…:D

 124. bioLarzen — 2010-07-23 23:02 

Na, áttérhetek végre a borító közepére és jobb oldalára? 😀 😀 😀

bio

 123. paranoid T.R. marcipan — 2010-07-23 23:00 

@bioLarzen: most h mondod…

 122. smartdrive — 2010-07-23 22:58 

engem meggyőztél

 121. bioLarzen — 2010-07-23 22:57 

@Eastbay1: Na, látom, te is bedőltél az angol propagandának 😀 😀 😀

bio

 120. bioLarzen — 2010-07-23 22:57 

@Eastbay1: Amúgy brit zászlóm is van a falon, most walesire gyúrok 😀 Ha valaki tud (legálisan) megszerezhetőt itt Bp-n, szóljon!

bio

 119. Eastbay1 — 2010-07-23 22:56 

@bioLarzen: A skótok meg a velsziek nem is katolikusok, rohadt @&#đää[Đđ[Ä|Đ#]ä@&@ loyalisták:D

 118. bioLarzen — 2010-07-23 22:55 

@The Welsh: Hopp, Apple!!! Itt a megoldás! Ha Apple (mármint a másik :D), akkor Steve Jobs. JOBS: “Job Of Billy Shears” – mármint McCartney helyettesítése…

bio

 117. bioLarzen — 2010-07-23 22:54 

@Eastbay1: De tudjuk, hogy az Egyesült Királyság Anglia bulija, akik ott tesznek a másik három, katolikus nép alá, ahol csak tudnak 😀 😀 😀

bio

 116. bioLarzen — 2010-07-23 22:52 

Amúgy nektek nem gyanús, hogy tiboru ÍR egy ANGOLról, akit egy SKÓT helyettesít, az egyik kommentelő pedig “The WELSH”??? Sztem itt van valami… 🙂

bio

 115. Eastbay1 — 2010-07-23 22:51 

@bioLarzen: De az Egyesült Királyság zászlaján már sokkal sötétebb az a kék:)

en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_the_United_Kingdom.svg

 114. The Welsh — 2010-07-23 22:51 

@Eugenie Danglars:

Beatle Bill Billy Preston (az ötödik Beatle, a billentyűs, aki a Let it Be sessionokön a zenekarral játszott)

 113. AkarkiJ — 2010-07-23 22:51 

@tiboru: eltérő, mert a bal oldali képen el vannak engedve az izmok, a jobb oldalin meg mosolyog, ettől megfeszülnek az ajkai és az orra körüli izmok – ami pont okozhat ennyi elváltozást – szerintem a két képen ugyanaz az ember van, vagy legfeljebb nagyon hasonló ikrek, de inkább ugyanaz 🙂

a konteó egyébként remek, és egyben bizar is – van egy zenekar csúcson, egyik tag meghal, manager odahívja a dublört, hogy megmutassa a rendőröknek, hogy valószínűleg a kocsitolvaj fekszik a kocsiban, hisz “paul” ott áll mellette – ez 1-2 óra leforgása alatt megvalósulhat

és ezután már nehéz kijönni a sztoryból, meggyőzhetőek erre hivatkozva a társak, akik később a sok cuccozás közben már nem bírják a helyzetet és kiközösítik “pault”

persze, a sok utalás viszont tényleg lehet poén is simán mert, mert annyi cuccot toltak, hogy kitalálták ezt a csomó dolgot a ráutalásokkal

egyébként mikor volt először ez a konteó? mármint, mióta terjed a legenda vajon?

paulnak vannak testvérei, közeli vér rokonai? mert akkor a bebukott apaperes nő gyereke kérhetne egy dns vizsgálatot, abból kiderülhetne, hogy elvileg mccartney vér folyik-e az ereiben, vagy sem 🙂

 112. bioLarzen — 2010-07-23 22:50 

@paranoid T.R. marcipan: Jól emlékszem, hogy tiborunak van egy Aston Martinja?

bio

 111. The Welsh — 2010-07-23 22:49 

@Eastbay1:

Mondom 69-70 után gyakorlatilag nem volt Apple, csőd szélén állt (en.wikipedia.org/wiki/Apple_Corps), nem volt belőle pénz. Egyébként de, eldöntötték, hogy nem akarnak koncertezni.

 110. Eastbay1 — 2010-07-23 22:49 

helyszíneN, de most már mindegy…

 109. bioLarzen — 2010-07-23 22:49 

@Eastbay1: Hajrá! 😀

Amúgy a wiki-oldalon is a “helyes” kék színű a zászló: en.wikipedia.org/wiki/Scotland

bio

 108. Eastbay1 — 2010-07-23 22:48 

@bioLarzen: Hát nekem a helyszínes lecsekkolni közelebb lenne:)

 107. paranoid T.R. marcipan — 2010-07-23 22:47 

Alkonteo:

Tiborut a nyári szünet alatt kicserélték. mi más magyarázhatná ezt?

“A karszalag az inkább karjelvény, és – ha jól látom – az Ontario Police Department, vagyis a kanadai Ontario tartomány rendőrségének állományjelzője. Kétségkívül az OPD betűk láthatók a felső részén.”

tisztára úgy hangzik, mintha racionális magyarázatot keresnél. hát mért nem szóltál h bajban vagy?

 106. bioLarzen — 2010-07-23 22:46 

@Eastbay1: Na ja, nem ennyire világos, de nincs messze tőle. Itt van a falamon egy hivatalos (tényleg!), de akár a Caledonia pubban is csekkolhatod, ha Bp-en lax 🙂

bio

 105. bioLarzen — 2010-07-23 22:45 

@sarius: Tenkjú 🙂

bio

 104. Eastbay1 — 2010-07-23 22:44 

@bioLarzen: De a skót zászló nem ilyen bugyikék:D Amúgy meg Lennon neonzöld esőkabát anyagból készült uniformisban van, az meg egyértelműen a csapadékos Írországra utal:)

 103. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-23 22:44 

@piro: Nem tervezték későbbre, mert egyáltalán nem volt tervben. 1969-ben a Get Back jött volna (a borítót az a fotó adta volna, ami a kék válogatásalbumon virít, az EMI épületes), csak összebalhéztak, otthagyták az egészet, és ment mindenki a maga útján. Ezután Martin rádumálta őket, hogy így nem érhet véget a sztori, ezért nyáron megcsinálták az Abbey Road-ot (állítólag Everest volt az első ötlet a címre), és hihetetlen módon egy (vagy két) hónap alatt piacra is került. (A félbemaradt albumból aztán Spector összebarmolta a Let It Be-t).

 102. bioLarzen — 2010-07-23 22:44 

@The Welsh: Ellenőriztem a wikin, és, basszus, tényleg nem! Kösz az infót!

bio

 101. Eastbay1 — 2010-07-23 22:40 

@The Welsh: De a feltételezett csere idején, még nem tudhatták, hogy nem lesz több koncert. Gondolom nem mondták azt az amerikai turné után, hogy “‘szom, soha többé nem akarunk koncertezni”. Feltételezem terveztek még turnékat, tévéshow, film, miegymás, amiből szépen csurrant-cseppent mindenkinek, állambácsinak is (főleg, hogy akkoriban még nem volt divat offshore cégeken keresztül mosni a lét).

Na, szóval ennyi köze lehetett volna nagytesónak meg az “alkalmazottaknak” a cseréhez, ha az bekövetkezett volna. Viszont ha valóban bekövetkezett, akkor qrvára csodálkoznék, ha nem lettek volna benne.

 100. sarius — 2010-07-23 22:40 

@sarius:

Überelhetetlent akartam írni, de bioLarzen kristálytiszta logikája bezavart.

 99. The Welsh — 2010-07-23 22:39 

@bioLarzen:

Az ABBA név pedig köztudottan a négy tag neveinek kezdőbetűjéből áll össze. Tehát “BBA” -> “egy tag hiányzik”…

Mi van? Ne tessék keverni az ABBA-t a Beatlessel, nem ugyanaz a kávéház:)

 98. sarius — 2010-07-23 22:38 

@bioLarzen:

Szerintem ez tényleg überhetetlen, még a magyar Alkotmánybíróság is elfogadná!

 97. bioLarzen — 2010-07-23 22:38 

És maradjunk is a borító bal oldalán! A Bors őrmesteres uniformisos képen a többeik piros ruhában vannak, “Paul” kékben. Az angol zászló milyen színű? Piros-fehér. A skót? Kék-fehér…

Erről ennyit 🙂

bio

 96. Eugenie Danglars — 2010-07-23 22:36 

John, George és Yoko Ohno beszélget egy felvételen, és egy Beatle Bill is szóbakerül:

homepages.tesco.net/harbfamily/opd/audio/imagine.mp3

 95. bioLarzen — 2010-07-23 22:36 

Természetesen a lemezborító bal alsó sarkában van az említett rövidítés…

És, a szintén a borító jobb oldalán, középen látható Sergeant Pepper-embléma alján látható “B BA” részletet senki nem vette észre??? A lehető legnyilvánvalóbb utalás, hisz ez nem más, mint az ABBA A-nélküli alakja. Az ABBA név pedig köztudottan a négy tag neveinek kezdőbetűjéből áll össze. Tehát “BBA” -> “egy tag hiányzik”…

bio

(Ájm on fájör, és még csak a borító bal oldalát vettem szemügyre :D)

 94. Eugenie Danglars — 2010-07-23 22:32 

@tiboru: igen, angolul én is kb. ennyit olvastam a cikkből, összefoglalóként. Mindenesetre érdekes vizsgálat, ill. eredmény.

 93. bioLarzen — 2010-07-23 22:32 

Továbbiak: a lemez jobb alsó sarkában látható “EMAINS” – visszafelé: SNIAME – betűszó: “Shears Now Imitates, After McCartney’s End”, vagyis “McCartney halála után most Shears utánozza.” Szerintem ez perdöntő 😀

bio

 92. The Welsh — 2010-07-23 22:29 

@Dr Jozef Vengloš: én nem veszem, pont hogy nem veszem:)

 91. Eugenie Danglars — 2010-07-23 22:29 

még egy érdekes adalék a fizikai különséghez a két Paul között:

az eredeti Paul hajválasztáka:

homepages.tesco.net/harbfamily/opd/images/other/hair2.gif

és a későbbi Paul hajválasztéka:

homepages.tesco.net/harbfamily/opd/images/other/hairb1.gif

jelenkori kép Paulról:

http://www.sawf.org/Newsphotos/entertainment/Paul_McCartney_Beatles_Love_Vegas.jpg

 90. szarvasbogar — 2010-07-23 22:29 

@Dr Jozef Vengloš: “Egy apróság: 28IF – Ez teljesen igaz. 28 lenne. ha ’41-ben született volna, 1969-ben Paul ugyanis 27 volt.”

Ez meg semmit nem jelent, lehet, hogy egy evvel kesobbre terveztek a lemezt, csak a kiado meggondolta magat, es elobb kihozta 🙂

A Paul Is Live-re amugy emlekszem, de korabban nem ertettem az utalasait.

 89. tiboru — 2010-07-23 22:27 

@bioLarzen:

Klassz volt, köszi 🙂

 88. tiboru — 2010-07-23 22:26 

@Eugenie Danglars:

Nem olvastam végig, na meg olaszul se nagyon tudok, az viszont átjött, hogy valami anatomopatológus (?) szakértő összehasonlított holmi 1967 előtti és utáni Paul-fotókat és többek között azt állítja, hogy bizonyos csonttani jellemzők eléggé eltérőek a két arcon, mindenesetre meghaladják az életkor előrehaladtával statisztikailag megmagyarázható különbségeket. És hogy a hatvanas években ilyen típusú plasztikai műtéteket nem is végeztek, tehát ez nem lehet magyarázat.

 87. The Welsh — 2010-07-23 22:24 

@Eastbay1:

azok alkalmazottak voltak (koncertjük meg 66 után egy volt az Apple-székház tetején: http://www.youtube.com/watch?v=nT6325bmcsQ ), az Apple meg 70-re gyakorlatilag csődbe ment, a Beatles a CD-korszakig nem volt nagy üzlet egyáltalán, akkoriban az újrakiadások nem voltak divatban.

 86. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-23 22:23 

@The Welsh: Ember, nehogy már komolyan vedd ezeket! Kb. 15 éve vetítette a magyar tévé az Anthology-t (illetve picit megvágva, mert a videóváltozat kb. 70, a tévé meg 60 percben adta epizódonként), már azóta röhögök ezen (a poszt egyébként király, néhány adalékot nem ismertem). Maga McCartney is röhögni szokott ezeken a kitalációkon.

Egy apróság: 28IF – Ez teljesen igaz. 28 lenne. ha ’41-ben született volna, 1969-ben Paul ugyanis 27 volt.

Nekem egyébként nagy kedvenc a “Paul Is Live” (koncertválogatás) borítója:

Szintén az Abbey Rd zebrája a helyszín. A rendszám a Bogáron 51IS (1993-ban annyi volt), cipőben van, bal lábbal lép és egy kutyát vezet pórázon, a póráz a bal kezében van.

 85. bioLarzen — 2010-07-23 22:23 

@tiboru: Óvatosan ezzel, az ember fejalakja laikus számára megdöbbentő mértékben tud változni pártíz év alatt. Ez abszolút simán hihetően ugyanaz a fej.

Az antológián szereplő jeleket szaporítandó: jobb alul, Lennon feje körül egyértelműen kirajzolódik egy madárfej profilból. Lehet ez:

– holló -> a halál egyértelmű szimbóluma;

– kacsa -> “duck” – ez, ugye, azt is jelenti, hogy “lebukik a földre, villámgyorsan hasra veti magát” – egyik szlengjelentésében ebből adódóan: meghal…

– bagoly -> a halál jelképe.

Azt most hagyjuk, hogy ez a madárfej-kontúr egyik említett madárhoz sem hasonlít, hisz:

– a.) áttételes az utalás;

– b.) “Bazz, grafikus vagyok, nem ornitológus!!!” (idézet a borítótervezőtől) 😀

Megteszi? 😀

bio

 84. Eugenie Danglars — 2010-07-23 22:20 

@Eastbay1: az csak urban legend, hogy az amerikai titkosszolgálatok igencsak élénk figyelemmel követték a Beatles tevékenységét? mintha a Lennon halálával kapcsolatos posztnál ezt beszéltük volna.

 83. Eastbay1 — 2010-07-23 22:20 

@sir oldman13: NegyvenX év alatt volt ideje a skótnak hozzáidomítani a génjeit a McCartney-khoz:D

 82. Eugenie Danglars — 2010-07-23 22:19 

érdekes változás Paul hangjának tónusában: első hangminta az eredeti Paul, a második pedig az állítólagos hasonmás:

homepages.tesco.net/harbfamily/opd/audio/vocals.mp3

 81. Eastbay1 — 2010-07-23 22:17 

@The Welsh: De valaki csak kiadta a lemezeiket, meg szervezte a koncerteket. Ergo nem csak ők négyen éltek meg a Beatlesből.

A titkosszolgálatok meg úgy kerülhetnek képbe, hogy végülis az államnak sem volt érdeke, hogy szétessen az együttes, mivel gondolom elég szép bevételt/adót termeltek (pedig hol volt még akkor a mörcsi ipar…), valamint nem lehetett tudni milyen következményekkel járhatott volna, ha meghal McCartney. Ezért egy ilyen csereberéhez adhatott segítséget az állam (meg egyébként sem hiszem, hogy egy csúcsszuper menedzser egyedül meg tud szervezni egy ilyet, max a filmekben). Ha meg évek múltán esetleg kiderült volna, hogy benne volt a gumitalpúak keze/lába, az lehet hogy elvitt volna pár politikust, de biztos hogy elvitt volna pár középvezetőt az illetékes hivataloknál.

 80. Eugenie Danglars — 2010-07-23 22:16 

@piro: mások szerint a menyasszony nem egy mondvacsinált apasági per miatt szakított vele, hanem azért, mert “hirtelen” úgy döntött, “több időt akar szentelni modellkarrierjének”.

 79. radiris — 2010-07-23 22:15 

@The Welsh:

Te olyan típusú gyerkőc lehettél, aki az oviban is fennen hangoztatta, hogy se Mikulás, se Jézuska nem létezik. Biztos kurvára népszerű voltál 🙂

 77. sir oldman13 — 2010-07-23 22:12 

Üdv,

Tetszik az elmélet bár gyerekként is hallottam a TV-ben és mint nagy Beatles rajongó nem igazán akartam elhinni. Akkor azt is mondták, hogy a Bors őrmester borítóján van egy játék autó is az is erre utal. A kérdés az, hogy Paul gyerekein és a édesanyán végzet DNS teszt mit mutatna ki?

 76. Eugenie Danglars — 2010-07-23 22:08 

@tiboru: “BTW (és offtopic) Paul szemei: csak nekem tűnik úgy, hogy a nagyrabecsült Stallone művész úr szemeihez nagyon hasonlítanak?

(Nem, ezzel nem azt akarom mondani, hogy Sylvester valójában Billy Campbell…) ”

Nem a fenéket. 😀

Most, hogy mondod, így profilból valóban rettentően hasonlít Sly szemeire.

 75. The Welsh — 2010-07-23 22:06 

@Eastbay1:

Epstein halála után nem volt menedzsment, saját maguk menedzserei voltak, pont emiatt bomlott fel a zenekar, azt meg, hogy a felbomlott zenekar volt tagjának halála mi miatt érdekelte volna az angol titkosszolgálatot, azt fel nem foghatom.

 74. Eastbay1 — 2010-07-23 22:03 

Ja még egy dolog:

A menedzsment (és a titkosszolgálatok) szerintem rövid úton leállította volna a maradék három tagot, ha tudatosan célozgattak volna, mivel ha kiderül a dolog, az elég sok pénz kivesz a zsebükből. Valamint, szerintem az elég frusztrálólag hathatott a “hármakra”, hogy éveken át próbálnak jeleket küldözgetni a világnak, az meg b@szik észrevenni/felfogni az üzenetet. Ilyenkor előbb-utóbb elszakadhat a cérna egy gyengébb idegzetű embernél (mondjuk J.L.) és simán kipakolhat. Persze, lehet hogy pont ezért küldték oda Chapmant:) De az is lehet, hogy már a ’60-as években “leállították” az egész bagázst, azóta meg mindenféle föld alatt tenyésztett múlt nélküli hasonmások játsszák Harrisont, Lennon, Ringot (bár ilyen arcot még laboratóriumban sem lehet reprodukálni:D).

 73. szarvasbogar — 2010-07-23 22:02 

Ja, es a kedvencem ez volt a teoriaban:

“egy mondvacsinált megcsalási ügyre hivatkozva.”

Biztos nagyon mondvacsinalt lehet az ugy, ha mar a halalat is azzal indokoljak, hogy egy alkalmi kefelest kovetoen tartott hazafele, es az egyik bizonyitek is azzal kapcsolatos, hogy – allitolag – teherbe ejtett egy not, mikozben mar volt menyasszonya.

 72. The Welsh — 2010-07-23 21:59 

@piro:

67 előtt is írtak zseniális számokat, leginkább 65-től kezdődően, akkor kezdték megtalálni a hangjukat, a legjobb lemezük is 66-os (Revolver)

 71. szarvasbogar — 2010-07-23 21:55 

@Fedor: Pont ezt akartam mondani, hogy az egyetlen dolog, ami alatamasztja az elmeletet, hogy a hatvanhet elotti gagyi szamaik helyett hirtelen elkezdtek minosegi zenet irni, tehat a hasonmas jo esellyel valoban nagyon tehetseges zenesz volt, amit a zenekar tobbi tagjarol nem igazan lehet elmondani.

Osszessegeben viszont nevetseges az egesz teoria. Azt sem ertem, miert pont Paulra van kihegyezve, hasonloan komoly bizonyitekokkal barmelyikuk hatvanhetes halalat ki lehetne mutatni.

 70. The Welsh — 2010-07-23 21:55 

@Dr Jozef Vengloš:

az úgy van, hogy ezekhez a ‘nyomokhoz’ idomul az elmélet. A Billy Shears név is a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandből jött (ő volt a bandavezető).

Paul arcának változásai amúgy a súly változásával, meg a korral stimmel, ha már valakinek sokat változott az arca, az John.

 69. Eastbay1 — 2010-07-23 21:51 

@tiboru: Szerintem az orr ugyanolyan. Max a felsőajkaknál van némi eltérés. De a második kép elég szemcsés és fényes, ebből adódhat eltérés.

Nem hinném, hogy lenne olyan “kamörsl” arcfelismerő progi ami itt számottevő különbséget tudna felmutatni. Be kéne kopogni az MI6-hez, hogy segítsenek már:D Bár ők úgyis tudnának a cseréről, ha lett volna;)

 68. Dr Jozef Vengloš — 2010-07-23 21:50 

És az A Day In The Life egyik sora (amit egy újsághírből vettek, de a konteó-hívők szerint Maccára vonatkozik), az smafu?

“He blew his mind out in a car,

He didn’t notice that the lights have changed.”

 67. proletair — 2010-07-23 21:46 

@tiboru:

Ez a Stallone dolog nem is tűnt fel…

 65. tiboru — 2010-07-23 21:40 

@Eastbay1:

Persze nem győzködni akarlak :), de a felső ajkak vonala és a két orr típusa nekem eléggé eltérőnek látszik.

Rá kéne engedni egy arcfelismerő programot.

 64. Eastbay1 — 2010-07-23 21:39 

@tiboru: Szerintem tökugyanazok a vonások mindkét képen. Még akkor is, van ki eltérés a felvétel szögében.

 63. Zzoorroo — 2010-07-23 21:39 

@proletair: brrrrrrrrrr, ki is lépek, mert nem akarom túlfeszíteni NÁLUK a húrt 🙂

 62. tiboru — 2010-07-23 21:38 

@proletair:

Igen, a szemek feltűnően hasonlítanak.

BTW (és offtopic) Paul szemei: csak nekem tűnik úgy, hogy a nagyrabecsült Stallone művész úr szemeihez nagyon hasonlítanak?

(Nem, ezzel nem azt akarom mondani, hogy Sylvester valójában Billy Campbell…)

 61. proletair — 2010-07-23 21:35 

@Zzoorroo:

azért másodpercre azonosan nyomni egy kommentet… egy konteo blogon…

🙂

 60. Zzoorroo — 2010-07-23 21:34 

@The Welsh: Látom, te is beszoptad ezt a számtalanszor megcáfolt “John gyűlöli Pault” dumát :)))))))))))

 59. proletair — 2010-07-23 21:34 

@tiboru:

de a szemek azonosak…

@The Welsh:

köszönjük, leülhetsz.

 58. The Welsh — 2010-07-23 21:30 

Ez a világ legidiótább története. A “bizonyítékok” többsége belemagyarázás, a másik fele meg a Beatles saját poénja az akkor már roppant népszerű elmélettel kapcsolatban.

Arról, hogy milyen szenzációs dalokat írt 66 után, hogy ha a történet igaz lett volna, Lennon elmondja, mikor évekig gyülölte McCartney-t, ne is beszéljünk.

 56. kisfaszú — 2010-07-23 21:29 

@tarr: Biztos Epstein volt a Moszad ügynök.

 55. szeme közé, laposan! — 2010-07-23 21:27 

A legjobb konteo! EVER!!!:):)

 54. tiboru — 2010-07-23 21:26 

@Gloria Mundi:

A 21. század esztétikai elvárásait ne kérd számon a hatvanas évektől 🙂

 53. tiboru — 2010-07-23 21:21 

@MerchardX:

Hopp, ezt a fotót nem is ismertem…

Nem vagyok egy antropológus, de a szája, az orra és az álla mintha nem ugyanaz volna a két személynek.

Volt Paulnak (bevallott) plasztikai műtétje az elmúlt évtizedekben?

 52. pocokpocok — 2010-07-23 21:11 

@MerchardX:

jéé, a 4 lap a legérdekesebb, bár kicsiny az angoltudásom, de:

megnőtt a feje:D

 51. pocokpocok — 2010-07-23 20:56 

sziasztok: a free as bird nagyon odatesz: egyértelműen van benne az egész baleset mutatva:S

ez a poszt nagyon jó lett, először találkozom csere lehetőségével, a jelek megkapóak, de valóban túl sok van, és az ember, ha sokat mondogatják neki, hajlamos azt látni , amit mondanak-ezt mondja a józan eszem.

viszont ez az egyértelmű kilógás mindenhonnan paul részéről(képek,albumok, dalok) felülkerekedni látszik a józan észen, és azt diktálja: valószerű

a rendőrségi jk-nek kellene utána menni, az sokat mondó lenne, de semmi konkrétat nem találtam eddig a neten:S

 49. Vad.Korte — 2010-07-23 20:48 

Azért vannak kétségeim:

1. Ki is írta a dalokat Paul nevében? Mindent Lennon? Vagy valaki más? És hagyta, hagyja, hogy a világ úgy higgye, azok Paul dalai?

2. HIhetetlen, hogy senki nem szúrta ezt ki a barátok közül…

3. Mi lett a dublőr igazi életével? Hová lettaz az ember?

Tovább is van, mondjam még?

 48. Vad.Korte — 2010-07-23 20:45 

@tiboru: A jobb felső sarokban lévő képrészleten Paul és Stewart Sutcliff látható. Stu egy ideig bandatag volt, majd kilépett, nem sokkal később meghalt. Pont ők ketten azon a képen…?

 47. prmsnd — 2010-07-23 20:30 

Állat, ahogy a ‘boldog’ 60-as években ment ez a popbiznisz.

DE mit szól ehhez Paul McCartney???

 46. Suppiluliumas — 2010-07-23 20:28 

jut eszembe, a Sgt. Pepper’s borítójánál kimaradt a hátsó oldal:

http://www.old-beatlemania-fan-collectibles.com/images/products/pepper3.jpg

Paul háttal áll…

 45. tarr — 2010-07-23 20:23 

Hol marad a Moszad?

 44. Suppiluliumas — 2010-07-23 20:17 

@stoppos76: a helyzet az, hogy Paul anyja már az ötvenes években meghalt…

 43. Gloria Mundi — 2010-07-23 19:48 

Nem gondoltam volna, h 1-1 csicsás, és első látásra meglehetősen ízlésficamos (elnézést, azért klasszikusan szépnek nem mondhatók) lemezborító micsoda ikonográfiai gazdagságot rejt, akárcsak egy reneszánsz festmény 🙂

 42. Nűnű — 2010-07-23 19:28 

Egy fanatikus rajongó, főleg ha erősen hasonlít a példaképére, hihetetlen módon letudja venni a példaképe stílusát, mindenét.

Egy autóbaleset lehet olyan durva, hogy úgy roncsolódik az arc, hogy nem ismerik fel az áldozatot.

Nekem az a durva, hogy még csak nem is hallottam erről a történetről. Roppant meredek történet…

 41. B. Capelluti — 2010-07-23 18:25 

Bocs, de sem egy mediterrán ország szolgálata, se a nácik, de még a szabadkőművesek sehol??? Akkor ez nem is igazi konteo…

 40. Eastbay1 — 2010-07-23 17:53 

@tiboru: Oké, ez mindent visz:D

 39. tiboru — 2010-07-23 17:47 

@Eastbay1:

Mindenki tudja, hogy a skótok mindenre képesek, ha megfizetik őket 🙂

 38. tiboru — 2010-07-23 17:45 

A Sergeant Pepper borítóján a következő érdekesség fedezhető fel:

Ha a dobra a vízszintes átmérő mentén egy tükröt helyezünk, és az így kapott képet felülről vesszük szemügyre, a következő kép tárul a szemünk elé:

http://www.fotolog.com/lysistratas/78269347

A felirat ezzé válik:

I ONE IX HE DIE

Lehet értelmezni 🙂

 37. Eastbay1 — 2010-07-23 17:43 

Ja és a scouse-t is ugyanúgy tudja hozni skót létére:D

 36. Eastbay1 — 2010-07-23 17:42 

Jó ez a comeback, csak kicsit sok benne a “véletlen”:)

Onnantól kezdve komolytalan az egész, hogy van egy magányos, árva skót fazon, akinek a legközelebbi hozzátartozója a birodalom lehető legtávolabbi sarkában él, pont úgy néz ki (na jó kicsit alacsonyabb), pont úgy mozog, pont olyan a hangja, hasonló zenei tehetség, mint McCartney.

 35. luigi Vercotti — 2010-07-23 16:44 

Az Anthology borítón, ha mondani akartak valamit, akkor az ordításra sikeredett. A “Let it be” borítóról csak Paul van leszakítva és a “Rubber Soul”-ról lett beragasztva (ráadásul két darabban).

Aztán lehet játszani a szótöredékekkel: pep – elevenség; ban – tilalom, tiltás; (r)emains – töredékek

Egyébként valószínűleg szándékosan erősítik ezt a legendát.

Elvis él pedig halott, aki meg él, arról azt kell terjeszteni, hogy meghalt. Ettől lesznek fél istenek.

 34. Mainframe — 2010-07-23 16:18 

Érdekes konteó, és még csak nem is sántít.

Amiket feljebb kifogásoltak: a holttest elszállításakor biztos látták páran, hogy az illető olyan, mint Paul, de 1. az volt az alapsztori, hogy egy rajongó az, aki hasonlítani akart rá, 2. akár ki is juthattak mendemondák, hogy meghalt, elvégre valahonnan elindult a konteó is, stb., de: 3. “Paul” rövidesen újra színpadon volt, tehát innentől a legfanatikusabb konteósok kivételével mindeki legyintett a halálhírre, és 4. sokan gondolom akkor sem akarták volna elhinni a halálhírt, ha mondjuk az újságban olvassák, vagy egyéb kemény bizonyítékok támasztják alá, általában így van a pop-ikonokkal. Szóval szerintem a tömeg vagy nem hallotta a halálhírt, vagy nem hitte el, vagy nem akarta elhinni.

Azt a pár közeli hozzátartozót, aki így is látta a különbséget, meg semmi perc elhallgattatni pénzzel, fenyegetéssel, ezzel-azzal.

A borítóhoz annyit tennék hozzá, hogy Paul fotója látványosan két részből áll, még el is van kicsit csúszva középen. Talán ez a legegyértelműbb jel mind közül…

 33. Zig Zag — 2010-07-23 15:48 

Én kérem évekig sötétben voltam tartva, mint a gomba. Semmit sem tudtam erről a konteóról. Köszi Tiboru, hogy felhomályosítottál!

 32. Eugenie Danglars — 2010-07-23 14:45 

Abszolút zsírkirály konteó, imádom! Ez aztán a visszatérés, tiboru! 😀

Az Anthology-borítóval kapcsolatban nekem a bal szélen, alul látható fecni ragadta meg a fantáziámat, ami a Sgt. Pepper melletti kivádás. Ilyen kék-piros-fehér. Azon egy férfi arc látszik, melynek egyik fele ép, a másik felét pedig vörös szín borítja – mintha arra utalna, hogy az egyik arc vérbe borult, ergo, szétroncsolódott, és helyébe lépett egy másik, ép arc.

Amúgy én úgy hallottam/olvastam, hogy Paul azután vágta be magát az Aston Martinba, hogy a stúdióban valamin összeveszett a másik három fiúval, és hatalmas vita bontakozott ki. Ő elviharzott, dühében óvatlanabb sofőr volt a kelleténél, és ez okozta a tragédiát. A hölgy ugyan mellette ült, felszedte valahol, de a karambol után pánikolva távozott a helyszínről.

Egyébként szerintem pont “poén”, hogy ha valóban megtörtént a testcsere, így meglovagolták az esetet. Hiszen pont ez jutna mindenki eszébe: “ugyan miért rejtenének el ilyen jeleket videóklipekben, képekben, borítókban, ha igaz lenne?” Sokakban pont ezzel jelképes dologgal oszlatják el a gyanakvást. Mi lett volna, ha nem épül mítosz az ügy köré, csak néha valaki a kamerába mondta volna közülük, hogy “az egész badarság, Paul él”? Szerintem sokkal gyanúsabb és kevésbé misztikus lett volna.

@Super aGyuri: aztakurva… 😮 A klipet még nem láttam eddig teljes hosszában (vagy csak olyan rég volt, hogy még nagyon gyerek voltam…). De nagyon hatásos!

A Free as a bird videó is érdekes, főleg 2:49 tájékán…

http://www.youtube.com/watch?v=glUFjjkYuAk

 31. sA'z — 2010-07-23 14:26 

Soha nem volt két autogram, két aláírás amiket összehasonlíthattak volna? 🙂 Ez hiányzik belőle, egyébként jó volt erre ébredni. Köszönöm! 😉

Mellesleg: nyilván a Beatlesnek nem volt szüksége arra, hogy a feltételezésekkel, az “őrült” konteósokat bevonva egyfajta reklámhullámot lovagoljanak meg, de mégis… elképzelhető, ha már valaki elindította a képzelgéseket, akkor miért ne tegyék alá a lovat? 🙂 Annál többen foglalkoznak velük és persze még ma (!) is napirenden lehetnek.

Köszönik Neked tiboru, főleg Paul! 🙂

 30. semmicico — 2010-07-23 13:37 

Le se merem írni, hogy a Beatles után Bill legnagyobb slágere a Live and let die …. Amit George Martinnal készítettek. Biztos, hogy ő is tudott a cseréről!

sc.

 29. one_away — 2010-07-23 12:50 

@tiboru: Ez teljesen igaz, viszont az arca (szó szerint) elég ismert volt. Ha a balesetben a mentők elvitték, akkor óhatatlanul valahol be kellett kerülnie a rendszerbe, és ennyi szájat elhallgattatni már az internet előtt is csak szakszolgálatoknak sikerült. Vagy Brian ott helyben nekiállt királyvízzel arcot eltűntetni?

És a jómodoromat majdnem sikerült elhagynom, természetesen köszönet a szokásosan remek konteóért.

 28. stoppos76 — 2010-07-23 12:41 

Nagyon jó kis konteo. Nekem ott sántít a dolog, hogy nem mondták meg a mamának. Annyira öreg volt az anyja, hogy nem vette észre, hogy az nem az ő fia?

Amúgy személycserés dolgokban sok fantáziát látok. És valahogy mindig felbukkannak híres emberek körül. Bár eddig inkább diktátorokkal kapcsolatban hallottam.

Amúgy legalább az autóbaleset megtörtént? 🙂

 27. Thaddeus Griffin — 2010-07-23 12:00 

A posztról jut eszembe egy másik haláleset, amit egy dokumentumfilmben a Beatleshez kötnek. Állítólag Louis Armstrong halálát a Beatles népszerűsége okozta, mivel annyi fellépést kellett vállaljon, hogy valamiből megéljen, hogy túlhajszolta magát az addigra már nem éppen fiatal Armstrong és annyira lebetegedett, hogy azt már képtelen volt leküzdeni

 26. Dick Kock — 2010-07-23 11:57 

hát ez tényleg nagyon hihető, engem teljesen meggyőzött:) csak annyit fűznék hozzá, h a cigit nem az ügyesebb kezében tartja az ember szerintem, legalábbis én:)

 25. Thaddeus Griffin — 2010-07-23 11:53 

Természetesen Paul él és nem is fog soha meghalni 🙂 Érdekes elmélet, de engem egyáltalán nem győz meg. Pont a sok utalás a zenekar többi részéről. Ha egyszer belementek a cserébe a pénzért, még ha nem is tetszik a dolog nekik, azért ennyi utalás/emlékezés szerintem sok

 24. Higany — 2010-07-23 11:01 

@Super aGyuri: “míg a többiek feje alapvetően függőlegesen áll, Paul arca halott módjára vízszintesen fekszik”

Tehát akkor ez egyben azt is üzeni számunkra, hogy Lennon él? 🙂

 23. tiboru — 2010-07-23 10:46 

@Kanda:

Értem én 🙂

Nekem ráadásul van is OPP-patch a gyűjteményemben 🙂

Azt az összetört autót meg rengetegen keresték eddig, de az összeesküvés biztosan annak eltüntetésére is kiterjedt 🙂

 22. tiboru — 2010-07-23 10:44 

@one_away:

Ez is szép volt!

 21. tiboru — 2010-07-23 10:43 

@one_away:

Erre a kérdésre nem találtam konkrét választ, de az Egyesült Királyságban ma sincs személyi igazolvány (ha jól tudom), s önmagában az, hogy valaki nyom nélkül eltűnik, a még manapság se túl nagy szám (statisztikák szerint Magyarországon jelenleg is több ezer eltűnt személyről tudnak…)

Ha Paul holtteste megkapta volna Billy okmányait, akkor nagyon gyorsan ki lehetne deríteni, hogy történt-e ilyen elhalálozás akkoriban.

 20. Kanda — 2010-07-23 10:42 

@tiboru: Csak arra akartam utalni, hogy ez lehet a Paul által viselt shoulder flash: en.wikipedia.org/wiki/File:OPP_Logo.jpg Csak a gyűrődés miatt a pont egybefolyik a P betüvel.

Ennek ellenére én elhinném, ha mutatna nekem valaki egy összetört autót, amit egy rajongó vezetett.

 19. one_away — 2010-07-23 10:40 

na, persze, most meg kétszer ment el… bocs.

az Anthology3-hoz: A Sargent Pepper borítójárol gyakorlatilag Paul látszik rendesen, alatta a sír, és egy másik borítóról átlót a remains (maradványok) felirat. A másik oldalon pedig egy P van. A Yellow Submarine borítójából csak a he ows látszik (tartozik valamivel), de ebbe hirtelen nem tudok belemagyarázni semmit 🙂

Ja, és Paul feje fölé a Hard Day’s Night van írva, ami megfelelne a baleset feltételezett körülményeinek.

 18. one_away — 2010-07-23 10:31 

és az, hogy Bill Campbell (vagy Shears) eltűnt, az semmi? Az oké, hogy nem volt családja, de munkahelye, személyije, útlevele sem? Vagy a temetésre már megkapta Paul holtteste Bill papírjait? Vagy nem figyeltem oda rendesen? 🙂

 17. one_away — 2010-07-23 10:27 

és az, hogy Bill Campbell (vagy Shears) eltűnt, az semmi? Az oké, hogy nem volt családja, de munkahelye, személyije, útlevele sem? Vagy a temetésre már megkapta Paul holtteste Bill papírjait? Vagy nem figyeltem oda rendesen? 🙂

 16. tiboru — 2010-07-23 10:13 

@Super aGyuri:

Szép munka, gratulálok!

Más megfejtések? Mert van még 🙂

 15. tiboru — 2010-07-23 10:11 

@Kanda:

Bocs, lehet, hogy rosszul fogalmaztam a posztban:

Úgy olvastam valahol, hogy az OPD az a tartományi önkormányzat rendészeti ügyekkel (is) foglalkozó részlege (“minisztériuma”) volt a hatvanas-hetvenes években (Toronto székhellyel), míg az OPP maga a végrehajtó tartományi rendőrség (Orillia székhellyel). Persze ennek valóságtartalmára sincs semmiféle garancia 🙂

 14. Super aGyuri — 2010-07-23 10:07 

@tiboru: Ó, hát dehogyisnem. Egyrészt összeszedték az összes olyan “vitatott” korábbi borítórészletet, ami az elméletet igazolja. Ez nem véletlen.

Másrészt a borító közepén a három életben lévő taggal ellentétben Paul egy másik képről kivágott fotóval szerepel, és az sem véletlen, hogy míg a többiek feje alapvetően függőlegesen áll, Paul arca halott módjára vízszintesen fekszik.

Teljesen egyértelmű, hogy Paul meghalt.

Ennek a dalnak – Billy egyik legnagyobb alkotása egyébként – sem véletlenül kezdődik úgy a klipje, ahogy:

http://www.youtube.com/watch?v=ck-h0oG2msA

 13. Kanda — 2010-07-23 10:00 

@tiboru: Az OPD inkább OPP, leglábbis eredetiben. Ontario Provincial Police (en.wikipedia.org/wiki/Ontario_Provincial_Police)

 12. jack o'neill — 2010-07-23 09:47 

Új konteo. nagyon király. Hatalmas köszönet érte.

Igaz, elolvasni még csak most fogom.:)

 11. Pogo — 2010-07-23 09:28 

hat mert a penzt mindenki szereti, de nem tetszik nekik a csere, es valahogy meg akarjak osztani a vilaggal ha maskepp mar nem lehet.

 10. tiboru — 2010-07-23 09:14 

Az Anthology 3 borítójának üzeneteivel senki nem foglalkozik?!

 9. andzsin — 2010-07-23 09:05 

fú ez nagyon elmebeteg vazzeg:))) ilyet kitalálni esetleg Ken Follett vagy maga Leslie L. Lawrence tudna:)

 8. GeoThrasher — 2010-07-23 08:26 

@Fedor:

Már, ha feltételezzük, hogy ő szerezte az adott dalokat.

 7. Fedor — 2010-07-23 08:20 

Szerintem ott áll, vagy bukik a dolog, hogy akkor ezek szerint a hasonmás Paul ugyanolyan tehetséges zeneszerző (sőt tehetségesebb), mint az igazi volt, lásd pl. Let it be, és a többi száma, ami 67 után született…

 6. GeoThrasher — 2010-07-23 08:15 

@a katona fehérben:

Igen, nálam is itt dőlt meg az egész konteó. Ugyanakkor lehet, hogy ezek ilyen partizánakciók voltak az eredeti tagok részéről, és ennek folyományaként őket is eltették láb alól…

“Az a gyanús, ami nem gyanús…” 🙂

 5. Gloria Mundi — 2010-07-23 07:47 

@a katona fehérben: Mert nem próbálják mindenáron eltitkolni 🙂 Ha nincs mit …

Miért kell nekem regiznem a facebook-ra, ha oda akarom tenni a szavazatom, h tetszik a cikk? Hát, sajna nincs kedvem belépni, de azért tetszik 🙂

 4. Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor — 2010-07-23 07:44 

Manapság már elérhetőek arcfelismerő programok. Vajon a baleset előtti és utáni arcképe megegyezik?

 3. a katona fehérben — 2010-07-23 07:43 

Ha mindenáron próbálják eltitkolni a cserét, akkor miért pakolnák tele a zenéjüket és a lemezborítóikat nem is olyan nagyon rejtett utalásokkal? Ez nem valami logikus.

 2. proletair — 2010-07-23 07:36 

Én csak azt a verziót hiányolom, hogy Pault a többiek unták meg, és eltették láb alól. Ha már konteó…:)

 1. Gloria Mundi — 2010-07-23 07:26 

Látszik, h nyár van, ha sikerül először hozzászólnom 🙂 Sikerül? Érdekfeszítő történet, hogy mik ki nem derülhetnek egy lemezborítóból, főleg, ha elég csicsás! Konteónak nagyon jó, de alig hiszem, h Paul ne lenne Paul. Erre rájátszani viszont jópofa ötlet, bár elég morbid.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök