2011-02-13–13:00

Bilderberg-konteók

Az összeesküvés-elméletek egyik alaptézise, hogy bolygónk valamennyi lényeges (és általában negatív) eseménye mögött egy jól szervezett, önös érdekek által vezérelt, rettenetesen titkos társaság áll. A merítés igen bőséges, az ötletek kimeríthetetlenek: felbukkannak a zsidók, a szabadkőművesek, az ufók, az illuminátusok, de tán még a Simpson-család is.

Mai posztunkban egy nagyon is létező szervezetről mesélünk egy kicsit nektek, amely az elmúlt hetekben (rengeteg egyéb, feltételezett disznóság mellett) még a sertésinfluenza kidolgozójaként is felmerült. Lássuk, mi is az a Bilderberg-csoport, a földkerekség talán legbefolyásosabb nemzetközi  klubja.

A második világháború utáni kettéosztott Európában vagyunk; a hidegháború tombol, Amerika Koreában erősen szív: az ilyen időket az isten is arra teremtette, hogy okos, befolyásos és dinamikus
emberek összeüljenek és számtalan kávé, cigaretta és  pusmogás közepette megpróbáljanak valami ütőset kitalálni a roppant gáz helyzet kezelése érdekében.

Washingtonban asztalhoz telepszik tehát pár nagyfejű és elkezdenek gondolkozni azon, mi a teendő. Az ötletgazda nem más, mint John McCloy (itt balra), a Világbank és a Chase Manhattan Bank volt elnöke, a Rockefeller Alapítvány első embere, öt amerikai elnök tanácsadója, a Kennedy-gyilkosságot vizsgáló Warren-bizottság későbbi tagja, a Pentagon épületének ötletgazdája – és csak azért nem folytatom címei és beosztásai felsorolását, mert ez egy önálló posztot érdemelne.

A másik kezdeményező Charles Douglas Jackson (itt jobbra), aki – sok más egyéb mellett – Eisenhower elnök pszichológiai hadviselés-ügyi szaktanácsadója volt, s aki a második világháborúban a CIA elődjénél, az OSS-nél szerzett elévülhetetlen (és azóta is csak kevesek számára hozzáférhető részletezettségű) érdemeket.

McCloy és Jackson (valamint még körülbelül egy tucatnyi stratéga) megállapodnak abban, hogy létre kell hozni egy olyan szervezetet, amely Nyugat-Európa és az USA gazdasági, politikai és katonai érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz (hangsúlyozom: mindent megtesz) annak érdekében, hogy a világ a számukra legmegfelelőbb (hangsúlyozom: a számukra legmegfelelőbb) irányba haladjon.

Egy ilyen gigantikus terv életbeléptetéséhez befolyásos és gazdag (ami talán szinonima…) európai és amerikai szövetségesekre van szükség, úgyhogy körülnéznek az öreg kontinensen is. Elméletük magja termékeny talajra hull: a Rockefeller és a Rothschild családok mellett (elvégre Európában vagyunk, ahol a történelmi arisztokráciának még mindig vannak húzónevei) Joseph Retinger (lengyelországi német nemesi családból származó politikus), továbbá a holland uralkodóházból Bernát herceg vállalkozik arra, hogy megszervezi az új csapat alakuló ülését. Élénken érdeklődik a tervek iránt a CIA egykori igazgatója, az amerikai külügyi államtitkár, Walter Bedell Smith is, aki itt balra látható (a lóvét az első összejövetelre amúgy is az Ügynökség adta).

A választás egy oosterbeeki szállodára, a Hotel de Bilderbergre esett (innen a név; a szálloda itt alul, mostani pompájában), ahol 55 évvel ezelőtt, 1954. május 29-én összeül mintegy ötven öltönyös figura, akik a politika, a gazdaság és a hírszerzés nagyágyúinka minősülnek. A meghívottak listáját szándékosan úgy állították össze, hogy (a szervezőkön kívül) minden országból két-három arc jelenjen meg, akik a liberális és a konzervatív ideológiai vonalat képviselik.

A megbeszélés olyan jól sikerült, hogy megállapodtak az éves rendszerességű összejövetelekben. Hogy pontosan kinek a szájából mi is hangzott el, nem lehet tudni, mert a Bilderberg-csoport (a továbbiakban: BCs) haladó hagyományai közé tartozik, hogy sem az alakuló ülésen, sem pedig azóta nem készülnek jegyzőkönyvek – legalábbis nyilvánosak nem, és azok az oknyomozó újságírók, akik megpróbáltak mégis kiszimatolni valamit, elég gyorsan abbahagyták. Az összefoglaló emlékeztetők pedig, amelyeket utólag oda szoktak dobni a sajtónak, olyan semmitmondóak és közhelyszerűek, hogy még a hetvenes évek moszkvai tudósítói is csettintenének az elismeréstől ezek olvastán.

A BCs szigorúan meghívásos alapon működik, tehát lebeszélném a kedves olvasót, hogy például tíz nap múlva  (vagyis 2009 májusának közepén) bekopogjon az Athéntól mintegy 25 kilométerre fekvő Vouliagmeni település Naussika Palace nevű szállodájába és megpróbálja regisztráltatni magát az idei BCs-összeröffenésre; nem nagyon fog sikerülni – és ezzel nagyon finoman fogalmaztam.

A csoport befolyását egyszerűen nem lehet eltúlozni. Korántsem a teljesség igényével, mindössze példálózó jelleggel álljon itt pár név azok közül, akiknek gazdasági és/vagy politikai karrierje az után kapott új lendületet, hogy a BCs nagykutyái előtt volt alkalmuk beszédet tartani (közülük sokan állandó tagok is lettek): Tony Blair brit miniszterelnök, Bill Clinton amerikai elnök, Henry Kissinger amerikai külügyminiszter, James Wolfensohn világbanki elnök, Colin Powell amerikai tábornok és külügyminiszter, Franz Vranitzky osztrák kancellár. És hogy a hazaiakat se kíméljük: fellépett már BCs-rendezvényen Bokros Lajos, Járai Zsigmond és Surányi György is, hogy Martonyi Jánosról ne is beszéljünk.

Ápdét: Jelen állás szerint (2011 tele) Martonyi a második Orbán-kormány külügyminisztere, Surányi pedig a Magyar Nemzeti Bank – állítólagosan – következő elnöke.

Vannak találgatások, amelyek szerint nem lehet valaki a Fehér Ház főbérlője a csoporthoz való tartozás nélkül. George W. Bush így győzte le a BCs-ellenes Al Gore-t 2000-ben, de apja például 1992-ben kétszer is elítélően nyilatkozott a befolyásos társaságról, s ily módon vesztett Bill Clintonnal szemben (aki egy évvel korábban tartott egy – állítólag nagyon sikeres – beszédet a bilderbergesek németországi ülésén).

A BCs-t sokan összemossák más (többé-kevésbé titkos, de úgyszintén nagyon befolyásos) társaságokkal, például a Világgazdasági Fórummal vagy a szabadkőművesekkel – ebben annyi ráció mindenképpen van, hogy számos BCs-tag egyúttal az említett két szervezet tagja is – még ha ezt fennen nem is hirdetik.

A politikusokon kívül a bankárok és más pénzemberek kétségtelenül a legerősebb kártyák a BCs asztalán: a Goldman Sachs igazgatótanácsának vezetője például az 1999-es ülés levezető elnökeként tevékenykedett, de a gyűlések állandó résztvevői az olyan világcégek első emberei is, mint a Nokia, az IBM, a British Petroleum, a Xerox vagy a Royal Dutch/Shell.

Egyes konteósok szerint a BCs áll az 1957-es Római Szerződések mögött is, amelyből később az Európai Unió, illetve az euró-zóna is kinőtte magát. Szerb újságírók mérget mernek venni arra, hogy a koszovói zavargások, majd háború hátterében is ők állnak. Mindenesetre érdekes, hogy 1999. június 3 – 5 között volt a BCs portugáliai ülése, majd öt nappal később (!) a Biztonsági Tanács 1244-es határozata a tartományt ENSz-gyámság alá helyezte és a szerb csapatoknak távozniuk kellett Koszovóból. Ugyanezen források állítják, hogy az oroszok kiállása Szerbia mellett (Koszovóval szemben) nem is az albánok, hanem inkább a bilderbergesek ellen történő – amúgy nem túl eredményes – fellépés.

A BCs olyan diszkrét, hogy talán az egyetlen olyan nemzetközi szervezet, amely még honlapot sem tart fenn (ez itt egy, velük szemben roppant ellenséges érzülettől áthatott olyan honlap, ahol a csoporttal kapcsolatos valamennyi konteó olvasható; szó mi szó, eléggé zavaros és inkoherens formában… A másik egy kicsit kevésbé necces, de azt sem valami túlságosan kiegyensúlyozott szerkesztők írják…).

Költségvetése nincs (vagy titkos), az általuk megtárgyalt témák bizalmasak, a néha nyilvánossá váló telefonszámokon kizárólag üzenetrögzítő működik, a jegyzőkönyvek hiányáról már tettem említést, a résztvevők hallgatási fogadalmat tesznek és – nevetgélve, az összeesküvéselméletek orvosi esetként történő bemutatásával – igyekeznek elbagatellizálni a dolgokat.

Minden összejövetelük olyan biztonsági intézkedések közepette zajlik, amelyek mellett egy NATO-csúcstalálkozó, vagy egy pápa-amerikai elnök-izraeli miniszterelnök hármas randi átjáróháznak minősülhet; nemcsak a százas nagyságrendű létszámmal felbukkanó biztonsági őrök, hanem (érdekes módon) a találkozó mindenkori helyszíne szerinti államhatalom fegyveresei (rendőrök, csendőrök, esetenként katonák), továbbá az illetékes titkosszolgálatok gumitalpúinak garmadája is ott szokott nyüzsögni a környéken, ami egy „informális, gazdasági szakemberek kis csoportja által tartott kötetlen beszélgetéshez” képest legalábbis furcsa és elgondolkodtató.

Ha a kíváncsiság túlbuzogna benned, írhatsz nekik és további információkat kérhetsz. Európai központjuk postacímei (mert ők ilyen konzervatívok, csak a csigapostában hisznek):

Bilderberg Secretariat
1 Smidswater
The Hague
The Netherlands

vagy

Bilderberg Meetings
Amstel 216
1017 AJ
Amsterdam
The Netherlands

Ha Amerikából szeretnél infót:

The American Friends of Bilderbergs
477 Madison Avenue
6th Floor
10022 – New York
USA

Ha válaszolnak, térj vissza és oszd meg velünk élményeidet a kommentekben. Ja, és kérlek: tagadd le, hogy ismernéd jelen poszt íróját! Ő le fogja tagadni, hogy ismer téged.

A legkeményebb elméletek szerint a BCs (és csatolt részei – ezekről talán majd egyszer szintén írunk) az úgynevezett Új Világrend (New World Order) bevezetésén és fenntartásán munkálkodik. Ennek előmozdítása érdekében tagjai és szimpatizánsai:

1.) Határozottan fellépnek a Föld túlnépesedése ellen, de nem óvszer-osztogatással ám, hanem világméretű járványok és egyéb, egészségügyi problémák keletkeztetésével (az AIDS például az ő művük, a madárinfluenza is az általuk finanszírozott laborok terméke, de a legújabb mexikói sertésinfluenza gyökereit is náluk, illetve a hozzájuk közelállóknál kell keresni); ez utóbbi linkért köszönet  JClayton olvasónknak;

2.) Véres háborúkat kezdeményeznek, amelyeknek (az azonnali hatásként regisztrálható népességcsökkenési következményen túl) az is a céljuk, hogy a potenciális gazdasági, katonai és/vagy ideológiai versenytársakat (például az iszlám, Oroszország vagy Ázsia) féken tartsák: gondolunk itt az iraki és afganisztáni háborúkra, a kínai-indiai, indiai-pakisztáni, illetve a kínai-orosz ellentétek szinten tartására, esetenként a lokális afrikai vagy ázsiai mészárlások kirobbantására és diszkrét finanszírozására, a palesztin feszültség konzerválására, Irán és Észak-Korea folyamatos fenyegetésére, stb.;

3.) Szorgoskodnak az európai (fél)periféria minél szorosabb odaláncolásán Amerikához és Nyugat-Európához, továbbá ezen államok gazdasági kiszolgáltatottságának folyamatos növelésén (tájékoztatásul: számukra minden olyan európai ország periféria, amely kívül esik a klasszikus London-Berlin-Róma-Madrid-Párizs ötszögön, tehát már Ausztria, Portugália és Skandinávia is, hogy magunkról vagy pláne mondjuk Ukrajnáról ne is beszéljünk). Mindezek érdekében a globalizáció legnagyobb harsonásai és zászlóvivői;

4.) Minél nagyobb befolyást igyekeznek szerezni a nemzetközi (politikai, gazdasági és katonai) szervezetekben. Ebbéli igyekezetük világosan tettenérhető és az ENSz, a NATO, az EU, az EBESz és még további szervezetek tevékenységét vizsgálva, s megállapítható, hogy máris hozott gyümölcsöket;

5.) Időről időre ők (illetve eszmei elődeik – lásd még szabadkőművesek, Cion bölcsei, satöbbi) idézik elő a regionális és globális gazdasági válságokat annak érdekében, hogy – egyfajta szociáldarwinista megközelítéssel – a leggyengébbek (cégek, kormányok, államok, esetleg egyének) elhulljanak; ez annak az ősi mezőgazdasági megfigyelésnek a korszerűsített változata, mely szerint a tarlót időről időre fel kell perzselni ahhoz, hogy a későbbi termés hozama nagyobb legyen, és a föld pihenjen egyet; az ázsiai, az orosz, a dél-amerikai pénzpiacok és tőzsdék elmúlt években-évtizedekben tapasztalt válsága mind-mind az ő művük volt, nem beszélve a mostani világszintű balhéról.

6.) Természetesen a kezükben vannak a világ leghatékonyabb és legjobban fizetett hírszerző
szolgálatai (CIA, Moszad, MI6, DGSE, BND, stb.), és senkit nem lepek meg azzal a hírrel, hogy ők finaszírozzák a globális elektronikus Nagy Testvért, az Echelont is;

7.) A befolyásos nemzetközi sajtó úgyszintén a kezükből eszik, és itt nem csak az irányított cikkekre, a BCs-vel szembeni pozitív reakciók kiváltására alkalmas írásokra gondolok ; mert ne mondja nekem senki, hogy tökös újságírók annyi mindent kiderítettek és felfedtek már az elmúlt évtizedekben, de egy rohadt rejtett mikrofont nem sikerült még beszerelniük egyetlen BCs-mítingre sem és egyetlen, szexuálisan elhanyagolt középkorú titkárnőt sem sikerült még gerincre vágniuk – hacsak nem fűződik (anyagi vagy más) érdekük ahhoz, hogy a titok valóban titok maradjon.

Ennyit a mára rendelt konteóból. Saját élményeket, esetleg a mégiscsak létező, és mindeddig valamely magyar íróasztal fiókjának mélyén pihenő hangfelvételek szó szerinti átírását szívdobogva várjuk a kommentek közé.

Ápdét: A Bilderberg-poszt kibővített, 25%-kal hosszabb verziója is elolvasható (29 másik konteó mellett) a Konteó 1 című könyvben, amelyet 20%-os engedménnyel ide kattintva rendelhetsz meg, vagy 2013. november elsejétől megvásárolhatsz az Alexandra és a Libri nagyobb boltjaiban.

Kategória: EgyébCímkék: , ,

169 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 Visszajelzés169. A torontói jegyzőkönyvek - Tudatos Társadalom — 2018-02-05 20:20 

[…] ide sorolják az általunk is feldolgozott szabadkőműveseket, illuminátusokat, a Bilderberg-csoportot, a CFR-t, az Európai Uniót, de tán még a templomosokat, az ufókat és a feketébe öltözött […]

 167. rdos — 2017-06-03 11:15 

A listát átfutva csupa hajdani – vagy még ma is gyarmattartó – impériumban – imperializmusban gondolkodó vagy valaha ebben gondolkodó népek – országok pár üdítő kakukktojással, mint a finnek, lengyelek, görögök, írek és svájciak. Még egyszerűbben, ezek a népek – országok globálisan az egész sártekénkre kiterjedően „gondolkoznak”.

Még egyszerűbben de már csak kérdés formájában. Ők döntenek rólunk?

Miket kérdezek, hát hiszen billog és érme (érem és bankjegy) gyűjtő kör, vagy mi a szösz. 🙁

 166. rdos — 2017-06-03 09:53 

Idei Bilderberg találkozó „hivatalos” meghívottainak a listája.

(Országkód) db
(CHN) 1
(POL) 1
(AUT) 2
(FIN) 2
(GRC) 2
(IRL) 2
(BEL) 3
(CHE) 3
(NOR) 3
(PRT) 3
(SWE) 3
(DNK) 4
(ESP) 4
(CAN) 5
(FRA) 5
(TUR) 5
(INT) 6
(ITA) 6
(NLD) 6
(GBR) 7
(DEU) 8
(USA) 37

Forrásom nem egy szíenen, de láttunk már fősodratban is „hibás hírt”.

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

A listát elnézegetve az egy lengyeleket leszámítva Eu hajdani szatellitái nem különben az oroszok mintha hiányoznának a listáról. Az talán nem is meglepő hogy USA túlreprezentált a listán.

 165. petiba — 2017-01-03 19:13 

@rdos:

Hogy, hogy, hát a dayafter eltérítette a kezedet 🙂
Január 1-én, este kilenckor? Hogy bírtál ébren lenni? Nemhogy még írni (olvasni) XD

 164. rdos — 2017-01-01 21:03 

@petiba: Hogy ezt hogy tudtam így elgépelni? Írtam: „(politikai és azon túUgye és i)”

Írni szerettem volna: „(politikai és azon túli)” Boccs.

Ja és mindenkinek buék!

 163. rdos — 2017-01-01 20:56 

@petiba: Persze hogy nem igaza a hír. Minden (politikai és azon túUgye és i) oldalt ők „gyártanak le”.

Ugye ez a szép csavar benne, hogy az egyik – idézett oldal a Bildelberg csoportot többre tartja a hivatalos közleményeknél. Mely szerinti a Bildelberg csoport egy ártatlan, a „bélyeggyűjtő kör” és a „laza informális tanácskozás erről – arról” között van félúton. 🙂

 162. petiba — 2017-01-01 12:42 

@zizzi:

A hír túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, de úgy legyen!
🙂
A jókívánságokhoz magam is csatlakozom.
Azonban az általad idézett oldalon sajnos nem a boldog jövőt vetíti elénk az alábbi hír:

„Egy tunéziai illetőségű kutatóintézet most nyilvánosságra hozott felmérése szerint a megkérdezett tunéziaiak mintegy fele illegálisan Európába akar távozni. Az elmúlt években mintegy 35 ezer érkezett az észak-afrikai országból.

A nizzai és a mostani, berlini merénylő is tunéziai volt. (Tunézia a Freedom House szerint is szabad ország.)”

http://lovasistvan.hu/2016/12/31/idei-utolso-bejegyzes-es-egyben-veszjelzes-a-tuneziaiak-fele-europaba-akar-menni/

 160. meggymag — 2016-06-08 23:55 

<http://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/gesellschaft/id_78048356/bilderberg-treffen-in-dresden-kritik-am-geheimen-elitaeren-zirkel-.html

Megint összejön a Bilderberg, ezúttal Drezdában.
A képen látszik, hogy senki nem akad fel ezúttal „kerítésépítésen“. Úgy néz ki, hogy a kerítésfelállítás lenne a találóbb kifejezés, hiszen a dolgozó csak éppen összeállítja a raktáron levö darabokat a megfelelö helyre. Több szervezet, szervezkedés jelentette be az ellentüntetö szándékát. A rendörség pedig a „nagybevetést“, Großeinsatz.
A bejelentés alapján német részröl ott lessz a belügyminiszter, a kiváló hadügyminiszter-hölgyeteg, és a még kiválóbb pénzügyminiszter. (legalábbbiss)
A bilderberg elnöke felemlít egy pár napirendi témát és NYILT véleménycseréröl beszél. Sajnálja az összeesküvésre gyanakodókat.
Egészen biztos, hogy ez a nyiltság a valóság, hiszen megengedik a környéken a 15 emberig menö csoportulásokat! a bejelentett tüntetéseket, az elhangzottak idézését (mindenféle referencia nélkül!). Minek akkor még sajtókonferencia, az újságírók jelenléte? Nyilvánvaló ugyebár, hogy a rendörségnek csak az a feladata, hogy megvédje az esetleg rendellenesen odatévedö újságírókat a miattuk felháborodottan tiltakozó „nézöközönségtöl“ (ezek az odaengedett tüntetök).

 159. SLC — 2015-10-05 15:46 

Tiboru, tedd helyre a dolgokat, mert itt már mindenki konteó szakértőnek hiszi magát 😀
http://www.origo.hu/tudomany/felfedezo/20151004-uj-vilagrend-osszeeskuves-elmelet-politikai-konspiracios-teoria-bilderberg-csoport-torontoi.html

 Visszakövetés158. web — 2015-07-28 11:55 

web

Bilderberg-konteók « Konteó

 157. gigabursch — 2015-06-12 14:36 

@xanax:
Ööööööööö, ha rosszmájú lennék azt mondanám, hogy ezeknek csak az állampolgársága volt magyar.

 155. h1jcsaba — 2014-10-01 12:32 

@steepp:
Egy kis áttekintés erről:
A Rotschild Ház története
A Hitchock: A Rotschild Ház története c. könyvének előszavából „A Rotschildok azt állítják, zsidók, bár valójában KAZÁROK. Kazáriából származnak, a Fekete- és Kaszpi-tenger közötti területről, mely ma Grúzia. 740-ben felvették a zsidó vallást, de ez mit sem változtatott ázsiai-mongol génkészletükön. A ma magukat zsidónak vallók 90%-a kazár, nem zsidó, de szeretik magukat askenázi zsidónak tartani. Teszik mindezt azért, hogy jogot formálhassanak egy olyan területre, mely 800 mérföldnyire helyezkedik el őshazájuktól. Izrael minden miniszterelnöke askenázi volt, tehát nyilvánvalóan hazudtak, mikor anyaföldjüknek nyilvánították Izrael területét. (…)
Az askenázik vezető vérvonalai, családjai évszázadok óta előszeretettel változtatnak nevet, hogy a befogadó országban kulcspozíciókat tölthessenek be, kizsákmányolva azt, saját urukat szolgálva. Útjukat a hatalomra törekvésben hazugságok, manipuláció és vér övezi. Természetesen nem minden askenázi bűnöző, nem szabad automatikusan előítélettel viseltetni!

1914-ben a német Rotschildok a német, az angol Rotschildok az angol, a francia Rotschildok
a francia félnek hiteleznek. Sőt, uralják a három fő európai médiát: Wolff (est. 1849) in Germany, Reuters (est. 1851) in England, and Havas (est. 1835) in France. Mivel a franciák, olaszok és angolokkal szövetségben álló cári Oroszországot nem kívánták támogatni, a német oldalt pénzelték nagyobb mértékben. Majd annak ellenére, hogy a németek nyerésre álltak, egyetlen ellenséges katona nem lépte át az országhatárt, Németország jóvátétel nélküli fegyverszünetet ajánlott Angliának. Ez a Rotschildok tervei ellen való volt (több bevételt vártak ettől a háborútól), így elküldtek egy Rotschild-ügynök amerikai cionista delegációt a következő ajánlattal: Amerika beszáll az angolok oldalán a háborúba, ha Palesztina területét biztosítják a Rotschildok számára.

Palesztina területe stratégiai szempontból jelentős, mert fontos távol-keleti érdekeltségeik voltak/vannak és a saját állam katonai bázisként szolgál ezen érdekeket sértő más államokkal szemben. Ajánlatukat elfogadták. Hirtelen az addig német szimpatizáns média hangulatot kezdett kelteni: a német katonák vöröskeresztes nővéreket ölnek, csecsemőket csonkítanak, stb. W. Wilson abban az évben a következő szlogennel indult ismét a választásokon: „Válassza azt az elnököt, aki hazánk fiait távol tartja a háborútól!” December 12-én a németek és szövetségeseik békekötést ajánlottak.
A háborús propaganda és a politikai nyomásgyakorlás hatására, melyet az amerikai cionista vezető, a Legfelsőbb Bíróság tagja, Louis Dembitz Brandes askenázi zsidó fejtett ki, Amerika beszáll
a háborúba az angolok oldalán 1917 április 06-án. A Rotschildoknak írásos garancia kellett az angoloktól, ezért a brit külügyminiszter, Arthur James Balfour a következő, Balfour-nyilatkozatként elhíresült levelet küldte:
1917. november 17, Dear Lord Rothschild,
I have much pleasure in conveying to you, on behalf of His Majesty’s Government, the following declaration of sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet.
His Majesty’s Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object,
it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed
by Jews in any other country. I should be grateful if you would bring this declaration to
the knowledge of the Zionist Federation. Yours sincerely, Arthur James Balfour
Azaz „Őfelsége Kormányának megbízásából nagy örömmel tájékoztatom Önt a zsidó cionista törekvések iránti szimpátiánkról. Kormányunk jóváhagyja és támogatja a zsidó nemzeti állam létrehozását Palesztina területén, valamint biztosítja ezen cél megvalósításához szükséges eszközöket azzal, hogy ez nyilvánvalóan nem érintheti (korlátozhatja)a nem-zsidó lakosság civil-
és vallásos jogait Palesztinában, illetve a zsidók által más országokban élvezett jogokat, politikai státuszt. Kérem, szíveskedjen nyilatkozatunkat a Cionista Szövetség tudomására hozni.
Tisztelettel, A. J. Balfour”
A Rotschildok irányítása alatt álló bolsevikok gyilkolták meg II. Miklós cárt és teljes családját, holott ő már március 2-án lemondott a trónról.
Kettős célt szolgált a kivégzés: egyrészt az ország feletti hatalom megszerzését, másrészt elégtételt vettek azért, hogy I. Sándor cár a Bécsi Kongresszuson 1815-ben és II. Sándor Lincolnnal szövetségben 1864-ben megakadályozta világhatalmi törekvésüket.
Oscar Callaway kongresszusi tag tájékoztatja az USA kongresszusát, hogy J. P. Morgan, mint
a Rothschild frontembere, hatalmat szerzett az amerikai médiaipar felett:
„In March, 1915, the J.P. Morgan interests, the steel, shipbuilding, and powder interest, and their subsidiary organizations, got together 12 men high up in the newspaper world and employed them to select the most influential newspapers in the United States and sufficient number of them to control generally the policy of the daily press… …They found it was only necessary to purchase
the control of 25 of the greatest papers…An agreement was reached.”
azaz 1915 márciusában a JPMorgan érdekek magas rangú képviselői az ipar különböző területeiről 12 befolyásos újságíró segítségével kiválasztották azt a 25 napilapot, mely felett befolyást szerezve a média gyakorlatilag a kezükben van. A megállapodás létrejött.

1919 január Meggyilkolják az askenázi zsidó Karl Liebknecht-et és Rosa Luxemburg-ot, miközben újabb Rotschild- megrendelésre Berlinben kommunista puccskísérletre készülnek. A Versailles-i békekonferencián a 117 fős cionista delegáció vezetője, Bernard Baruch askenázi zsidó napirendre terjeszti a palesztin kérdést. A németek csak ekkor eszmélnek, hogy mikért lépett be Amerika ellenük a háborúba, kinek a felbujtására. Természetesen, jogosan érezték magukat elárulva, becsapva a cionisták által, hiszen amikor a Rotschildok kijátszották őket, Németország volt
a zsidók iránt legtoleránsabb állam a világon, az 1822-es német emancipációs törvény a német állampolgárokkal azonos jogokat állapított meg számukra, illetve a kommunista Oroszországból érkező zsidó menekülteknek is otthont nyújtott 1905-ben.
Nyilvánvaló, hogy a Rothschildok ajánlata ártatlanok millióinak vérét ontva eredményezte azt, hogy Palesztinára, mint zsidó földre jogot formáljanak, ugyanis abban az időben a lakosság kevesebb, mint egy százaléka volt Palesztinában zsidó. Érdekesség, hogy a békekonferencia házigazdája nem más, mint Baron Edmond de Rothschild volt.
Márciusban a londoni Times magazin az orosz bolsevikokról cikkez:
Érdekes vonása a bolsevik mozgalomnak, hogy vezetői között kevés orosz van.
A 20-30 legbefolyásosabb szereplőjének 75%-a zsidó. Jelentéseink szerint a Rotschildok haragos viszonyba kerültek az oroszokkal, mert nem kaptak engedélyt a nemzeti központi bank megalapítására. Tehát összegyűjtöttek néhány zsidó kémet és azzal küldték őket Oroszországba, hogy forradalmat robbantsanak ki a köznép javára, ami valójában a Rotschildok hatalomátvétele volt.

Az ősi askenázi szokásnak megfelelően a kémek megtévesztésül orosz neveket vettek fel,
pl. Trockij valódi neve Bernstein volt. Ezek a csoportok Oroszország szerte zavargásokat és lázadásokat szítottak. A Jewish Post International Edition 1991 január 24-i számában bevallja,
hogy Vladimir Lenin zsidó volt. Ezek a Rotschildok által pénzelt zsidó bolsevikok hatvan millió keresztényt öltek meg. Az 1970-ben irodalmi Nobel-díjat kapott Alekszandr Szolzenyicin a Gulag Félsziget című művében megerősíti, hogy cionista zsidók hozták létre és működtették a szovjet koncentrációs táborok rendszerét, ahol nem-zsidók és keresztények tízmilliói vesztették életüket.
A 79. oldalon megnevezi a történelem legnagyobb gyilkológépének főbb fogaskerekeit:
Aron Solts, Yakov Rappoport, Lazar Kogan, Matvei Berman, Genrikh Yagoda és Naftaly Frenkel.
Mind cionisták.

1920: Winston Churchill (anyja, Jenny (Jacobson) Jerome, askenázi) február 8-án a következőt írja az Illustrated Sunday Herald c. folyóiratban:
„A Weishaupt Illuminatus vezetői óta, Karl Marxon át Trockijon keresztül, ez a világméretű összeesküvés folyamatosan terjeszkedik. Most, végül Európa és Amerika nagyvárosainak alvilági vezetőinek csoportja üstökön ragadta az oroszokat és ennek a hatalmas birodalomnak kizárólagos urai lettek.”
1921: Az askenázi vezető Bernard Baruch és Colonel Edward Mandell House felállítja
a Külkapcsolatok Tanácsát (CFR). A szervezet első ténykedése a média feletti teljes uralom megszerzése John D. Rockefeller, Kuhn Loeb, Goldman Sachs, a Warburgok és a Lehmanns vezetésével.
(…) 1933 January 30, Adolf Hitler Németország kormányzója. A többségében kommunista zsidókat eltávolítja a kormányzati pozíciókból. Ennek eredményeképpen júliusban ők Amsterdammban világkonferenciát tartanak, ahol követelik, hogy mindannyiukat helyezzék vissza korábbi állásaikba. Hitler ezt nem teszi meg, ezért Samuel Untermyer, aschkenazi, aki Wilson elnököt is megzsarolta
és ekkor az amerikai delegáció feje, mint a konferencia elnöke, visszatérve Amerikába, rádióbeszédet mond:
„…the Jews are the aristocrats of the world…a zsidók a világ arisztokratái-,… ( nocsak ! ? )
Gazdasági bojkottot hirdetünk minden német termék és szolgáltatás ellen, hogy aláássuk Hitler uralmát külkereskedelmük megsemmisítésével. Mindannyian! Zsidók és szimpatizáns gójok! Bojkottáljátok az összes német terméket és szolgáltatást!”
Mivel Németország élelmiszerimportra épült, vagyis jelentős élelmiszer-behozatalra szorult,
a bojkott eredményeként csak a lakosság egyharmada (!) számára lett volna biztosított az élelmiszerellátás. Amikor az amerikai zs.-k német áruk elleni bojkottja már Németországban
is éreztette hatását, a németek is bojkottálni kezdték a zsidó boltokat.

1934. A svájci banktörvény börtönbüntetéssel fenyegeti a banktitkok megsértését, ami a Rothschild-ok által gerjesztett II. vh. előkészítéseként volt szükséges, ugyanis mindkét oldalt ők finanszírozták.
1936. A Németország-szerte éledő anitszemitizmus hatására Samuel Landman (a Világcionista Szervezet titkára) könyvében ezt írja: „The fact that it was Jewish help that brought USA into the War on the side of the Allies has rankled ever since in German – especially Nazi – minds, and has contributed in no small measure to the prominence which anti-Semitism occupies in the Nazi programme.”
Vagyis: „A tény, hogy a zsidók segítségével lépett be Amerika az I. Vháború-ba, bosszantja a németeket, különösen a nácikat és nem csekély mértékben járult hozzá a náci programban elfoglalt kiemelkedő jelentőségű antiszemitizmushoz.”
1938. november 07-én a zsidó Herschel Grynszpan meggyilkolta Ernst vom Rath-ot, aki a párizsi német nagykövetségben alacsonyabb funkciót töltött be. Ennek eredményeként a német ellenségeskedés erőszakba csapott át.
1939. Az I.G. Farben, a világ vezető kemikáliagyártója és Németország legnagyobb vasgyára drámaian megnövelte a termelést, ami főként azt a célt szolgálta, hogy felfegyverezze az országot
a II.Vh.-ra. A céget a Rothschildok irányították és ez a cég gyártotta a „halálos” Zyklon B gázt is.
Szeptember 1-én Németország megtámadja Lengyelországot, mert a német vezetés felismerte, hogy a Szovjetuniót a Rotschildok által pénzelt kommunisták irányítják és féltek, hogy a SZU erejének növekedésével ezek a zsidó kommunisták elárasztják Európát és elsöprik a kereszténységet.
1941. Roosevelt elnöksége alatt az USA is belép a háborúba azzal, hogy nem ad el Japánnak acélhulladékot és olajat. Japán Kínával állt hadban és mivel hadiipara teljesen amerikai beszállítókra szorult, nem tudta volna folytatni a háborút. Roosevelt tudta, hogy erre a lépésre Japán megtámadja Amerikát, amit meg is tettek Pearl Harbor-nál.

1943. február 18. A cionista Izaak Greenbaum, a Zsidó Menekültügyi Bizottság elnöke a Cionista Végrehajtótanácshoz intézett beszédében kijelenti:
“If I am asked, could you give from the UJA (United Jewish Appeal) monies to rescue Jews, I say, no and I say again no!” “One cow in Palestine is worth more than all the Jews in Poland!” azaz:
Ha a zsidók megmentésére pénzt kérnek, nyomatékosan nemet mondok! Egyetlen tehén Palesztinában értékesebb, mint Lengyelország összes zsidója!
Ez egyáltalán nem meglepő, mivel a cionisták elképzelése szerint az ártatlan zsidók meggyilkolásához nyújtott támogatásuk a túlélők azon hitét volt hivatva megerősíteni, hogy egyedül Izráelben lehetnek biztonságban. Mi mással is vehették volna rá őket, hogy a szép európai városokból a sivatagba meneküljenek?
1944-ben az 1930-ban megalapított első világbank után – BIS, bázeli központtal, újabb két bankot alapítottak a Rotschildok, ezúttal Bretton Woods-ban (New Hampshire): Az IMF-et és Világbankot.
1946. július 22-én Izráel későbbi miniszterelnöke, az askenázi David Ben-Gurion orders megrendelésére a szintén későbbi miniszterelnök askenázi Menachem Begin, terroristatámadást hajt végre a King David Hotelben, Palesztinában, az angolok megfélemlítésére. A 91 halott többsége civil volt: 28 angol, 41 arab, 17 zsidó, 5 egyéb. 45 sérültje volt a merényletnek. Menachem Begin büszkén vallotta magát „the father of modern terrorism.” a modern terrorizmus atyjának. Hogy érzékeltessük a támadás jelentőségét: csak negyven évvel később volt több áldozatot követelő merénylet: a Lockerbie ellen elkövetett Pan Am 103-as járat bombázása.
1947. Bár az angolok a II.Vh. előtt kinyilvánították, hogy nem emigrálhat több zsidó Palesztinába, 48. május 15-re tervezték átadni Palesztina irányítását az ENSZ-nek, hogy az két részre ossza a területet: cionistára és arabra, Jeruzsálemet semleges nemzetközi zónává alakítva. Az ENSZ-nek nem volt felhatalmazása az arab tulajdon átruházására, hiszen a területnek csupán 6%-a volt ekkor zsidó tulajdon, ám a határozat 57%-ot juttatott nekik, az araboknak 43%-ot hagyva.

1948 tavaszán a Rothschildok két millió dollárral megvesztegetik Harry S. Truman elnököt
(aki 1945 – 53 között a 33. amerikai elnök), hogy ismerje el Izrael állam (amely a Rothschildok tulajdonában álló cionista és nem zsidó felségterület!) függetlenségét. Fél órán belül kikiáltották Izraelt, mint a zsidó államot Palesztinában és Truman volt az első, aki elismerte függetlenségüket.
A zászlón a Rotschildok vörös hexagramja szerepel, kék színben. Ez a jel Moloch isten, az áldozat démonának ősi szimbóluma és érdekes módon a Bohemian Grove elit klub által imádott kőbagoly képében is feltűnik. Ez a hexagram egyben Szaturnusz istent is jelképezi, ami pedig Sátán ezotériában használt neve. Tehát bárki, akit Izraél nevében gyilkolnak meg, tulajdonképpen áldozat Sátánnak. A zsidók szerint a hexagram nem is zsidó szimbólum, őket a menóra jelképezi, a zászlón szereplő jel a cionista Rotschildoké.
Április 19-én, a korai órákban, 132 zsidó terrorista az Irgun gangból – a későbbi miniszterelnök Menachem Begin vezetésével és a Stern gang – a későbbi miniszterelnök Yitzhak Shamir vezetésével, brutális módon lemészárolt 200 férfit, nőt és gyermeket álmukban az arab Deir Yassin faluban. Május 15-ét követően az izraeliek katonai támadást indítottak az arabok ellen.
A teherautók hangosbemondóján közölték velük, hogyha nem menekülnek el azonnal, lemészárolják őket. 800,000 arab menekült el a Deir Yassin-i mészárlásnak köszönhetően.
A környező arab államoktól kértek segítséget,de ők nem akartak beavatkozni, hiszen nem tudták volna felvenni a versenyt a sztálinista oroszok által az izraelieknek szállított fegyverekkel.
Így már a terület 78%-a felett rendelkeztek, szemben a számukra az ENSZ által szintén illegálisan juttatott 57%-kal. A palesztinok, többségük keresztény, sosem kapott kompenzációt az őket ért illegális zsidó támadás során elrabolt magántulajdonukért. Ezek az emberek mindent elveszítettek és sátoros nyomornegyedekbe, menekülttáborokba kényszerültek, sőt, a menekülés miatt rengetegen még a születési anyakönyvüket is otthon hagyták. Izrael állam ezek után olyan törvényt hozott, hogy kizárólag állampolgárságukat bizonyítók térhetnek vissza az államba, vagyis 4 000 000 palesztin nem térhetett vissza és elveszítette minden hátrahagyott tulajdonát.
David Ben-Gurion, őszintén ír naplójában a cionista célokról (21 May 1948):
“Az Arab Liga achilles-sarka Libanon. A muzulmánok befolyása itt jelentéktelen, könnyen megdönthető. Keresztény szövetséges államot kell itt felállítani, megtörve az arab liga erejét lebombázzuk Ammant és eltöröljük Transzjordániát, majd Szíria is elesik. Ha ezek után
Egyiptom harca mer szállni ellenünk,Port Saidot is lebombázzuk, meg Alexandriát és Kairót.”

1950: Israel jogot biztosít a világon minden zsidónak, hogy letelepedjen az államban, holott
a paleszinoktól, akik ezen a területen éltem immár 1300 éve, megtagadta ezt.
Az izraeli titkosszolgálatot (Mossad), csakúgy, mint a szovjetet, az askenázik vezetik. 1951 április 1-én alakították ezt a terrorista szervezetet. Mottója talán a leggusztustalanabb a világon:
„By Way Of Deception, Thou Shalt Do War.” – megtévesztéssel (csalással) szíts háborút.
1957: James de Rothschild halálakor óriási összeget hagy Izráér államnak, hogy a parlament,
a Knesset felépülhessen, mely állítása szerint minden ember számára Izraél állam állandóságát kell, szimbolizálja.
1962. Frederic Morton kiadja könyvét: The Rothschilds, melyben azt állítja, hogy
„Bár ipari, kereskedelmi, bányászati és turisztikai társaságok tucatjai felett rendelkeznek, egyikük sem viseli a nevüket. Mivel magánvállalkozások, egyetlen családnak sem kellett soha egyetlen nyilvános mérleget vagy jelentést kiadnia pénzügyi helyzetükről. Ezzel a magatartással
a Rothschildok elkerülnek minden versenyhelyzetet és létrehozzák a saját világméretű monopóliumukat.

A történelmet a győztesek írják. Nekünk pedig fel kell fedeznünk a rejtett indítékokat, olvasva a sorok között.

1963 június 4-én John F. Kennedy elnök aláírja az 11110. számú rendeletet, mellyel a USA kormánya visszanyeri pénzkibocsátási jogát a Rotschildok tulajdonában álló FED-től. November 22-én Kennedy elnököt ezért meggyilkoltatták, csakúgy,mint korábban Abraham Lincoln elnököt 1865-ben. A rendeletet Lyndon Baines Johnson elnök visszavonta. Kennedy meggyilkolásának elsődleges oka azonban az volt, hogy nyilvánvalóvá tette Ben-Gurion izraeli miniszterelnök számra, hogy nem tűri, hogy Izrael nukleáris kisérleteket folytasson. 1965-ben izrael illegális módon dúsított urániumot szerez a NUMEC-től.

1967: A cionisták palesztinokkal szemben tanúsított magatartása végül arra indította az arab világot, h Egyiptom, Jordánia és Szíria hadserege az izraeli határ mentén felsorakozzon. Izrael hirtelen megtámadja mindhárom országot és Egyiptomtól elfoglalja a gázai-övezetet a Sínai-félszigeten
a West Bank-ot és a Jordán folyót Jordániától. Június 9-én Israel elfoglalja a Golan fennsíkot Szíriától.
1973: Gary Allen None Dare Call It Conspiracy c. könyvében (Senki nem meri összeesküvésnek hívni)megállapítja: Az (ADL) Rágalmazásellenes Liga azt a célt szolgálja, hogy meggyőzzön mindenkit, hogy a Rotschildok és szövetségeseik bármiféle említése támadásnak minősül a zsidóság ellen. Valójában senki sem haragudhat jobban a Rotschild klikkre, mint zsidó testvéreik, hiszen ők pénzelték Hitlert.”
George J. Laurer, a Rothschildok irányította IBM alkalmazottja feltalálja a UPC barcode (Universal Product Code) vonalkódot, melyet minden termékre elhelyeznek azóta és a 666-os számot hordozza.
1976: az askenázi Harold Rosenthal… :”Most Jews do not like to admit it, but our god is Lucifer.” azaz: „A legtöbb zsidó nem szereti bevallani, de a mi istenünk Lucifer.”
1979: Az egyiptomi-izraeli békeszerződés évi hárommilliárd dollár jóvátételt biztosított az amerikai adófizető polgárok pénzéből Izraelnek (ami a FED bevételéhez viszonyítva elhanyagolható összeg).
1980: Felbukkan a privatizáció, mint világjelenség. Hátterében a Rotschildok állnak kezdettől fogva, hogy megszerezzék a közvagyont világszerte.

1985: Eustace Mullins kiadja a „Who Owns The TV Networks,” melyben felfedi, hogy Amerikában mindhárom nagy tévétársaság mögött a Rotschildok állnak (NBC, CBS, ABC). A New York Times jelentése szerint az FBI-nak tucatjával állnak rendelekezésre olyan értesülések, miszerint amerikai hivatalos személyek minősített információkat szolgáltattak az izraelieknek Raymond Wannalt,
az FBI korábbi igazgatóját idézve. Nem emeltek vádat.
N. M. Rothschild & Sons advise azt javasolja a brit kormányzak, hogy privatizálják a British Gas-t (brit nemzeti gázszolgáltató). Később gyakorlatilag minden köztulajdonban álló vagyon, közmű vonatkozásában javasolnak privatizációt:
British Steel; British Coal; all the British regional electricity boards; and all the British regional water boards (brit vasművek, szénbányászat, regionális áram- és vízszolgáltatók).
1986: Mordechai Vanunu a Dimona, aki Izrael nukleáris létesítményének 1976-1985 között volt technikusa, felfedi a London Sunday Times számára (képekkel bizonyítva), hogy a gyárban titkos atomfegyver-gyártás folyt.
A bizonyítékok arra utaltak, hogy Izrael 200 nukleáris robbanófejet halmozott fel anélkül, hogy erről állampolgárainak tudomása lett volna. Szeptember 30-án Vanunu-t elrabolták és Izraelbe szállították, titkos tárgyalás során 18 évre ítélték árulás és kémkedés vádjával, holott ő nem kommunikált ellenséges erővel és nem kapott ellenszolgáltatást sem az információért.
1987: Edmond de Rothschild létrehozza a World Conservation Bank-ot, hogy a harmadik világbeli államoknak hitelezzen földterületért cserébe. Ezen módon gyakorlatilag a Föld 30%-a felett irányítást szereztek a Rotschildok.

1988: The ADL (Rágalmazásellenes Liga) nemzetközi versenyt hirdet joghallgatók számára gyűlöletellenes törvényjavaslat kidolgozására a kisebbségiek védelmében. A győztes Joseph Ribakoff dolgozata nemcsak az erőszak büntethetőségét javasolja, hanem minden olyan kifejezés használatát is, amely gyanúsításra, súrlódásra, gyűlöletre és erőszakra buzdíthat. A javaslat szerint nemcsak az állami szervek feladata legyen a szólásszabadság korlátozásának megfigyelése, hanem azon filmeket is cenzúrázni kell, melyek azonosítható csoportokat kritizálnak.
A gyűlöletbeszéd megállapítható, ha egy kisebbség tagja a kritika következtében érzelmi sérülést szenvedettnek vallja magát. Vagyis, kevesebb, mint 15 évvel később, mikor ez a tervezet immár világszerte törvénybe foglaltatott, Jézus Krisztust, mint gyűlöletkeltő bűnözőt lehetne letartóztatni.
Ez a törvény a Rothschild összeesküvés védelmében született, hogy a Rothschildok bűnözői szervezetét kifogásolva antiszemitának bélyegezve börtönbüntetéssel fenyegessenek.

1991. június 6-9, Bilderberg Conference, Baden-Baden, Németország, David Rockefeller
(a Rothschild) a következő kijelentést tette: „Hálásak vagyunk a Washington Post-nak, a New York Times-nak és a Time Magazinnak, hogy igazgatóik részt vettek találkozóinkon az elmúlt 40 évben, ugyanakkor diszkrécióra tett ígéreteiket megtartották. Képtelenség lett volna felépítenünk a világ számára készített tervünket a nyilvánosság fényében.
A világ ma már kifinomultabb és felkészült arra, hogy a világkormány felé meneteljen.
Az intellektuális elit és világbankárok nemzetek feletti szuverenitása minden bizonnyal támogathatóbb az elmúlt évszázadokban gyakorolt nemzeti önrendlelkezés helyett.”
1995: Dr Kitty Little, atomenergia-tudós állítása szerint a Rothschildok a világ uránkészletének 80%-a felett rendelkezik, vagyis monopolhelyzete van az atomenergia felett.

„A globalizáció támadás a nemzetgazdaságok ellen, azok felszámolása. Célja azok lerombolása
és helyükön egy globális piacot létrehozni a tôke és a munka szabad áramlásával a befektetők, a pénzvilág urainak szolgálatára, gazdagodásuk kiszolgálása céljából. A pénzvilág uralmi aspirációival kapcsolatban ne legyenek illúzióink, világuralomra törnek. A kamatot szedő tőkések gyarmatosítani akarják a világot.”
forrás: MÁNDOKI Andor, Elcsalt magyar gazdaság és Köszönet Olivinnek a fordításokért.

 Visszakövetés154. fat burning — 2014-09-01 02:06 

fat burning

A Bilderberg-csoport « Konteó

 153. sztalker — 2014-06-20 16:35 

Egy japán melós meg egy japcsi vállalatvezető fizetése közti különbség kábé 10-szeres.

Egy brit sofőr és tőzsdecápa közt vagy 100-szoros.

Egy amcsi bankár vezérigazgató meg az irodáját takarítója közti bér úgy nagyjából 1000-szeres.

Azért ekkora aránytalanságok nem vezetnek jóra.

Ma már alig vesz fel munkaerőt a fejlett világ gazdasága az iparban és a mezőgazdaságban, a szolgáltatóipar meg az összes erre épült egyéb beszállító, kereskedelmi ágazatok alkalmazzák a legtöbb embert. Tehát munkakör hoz létre új munkakört, újabb szolgáltatást, közben termelődik és forog az a pénz, amit munkabérként, fizetésként szoktunk meghatározni, a lakosság java része tehát ebből él valójában. A spekulációs tőke urai meg köszönik szépen, maguk fölözik le azt a hasznot, amit maguknak számítottak ki.

 152. gigabursch — 2014-06-19 19:29 

@realcorpus:
Pontosan.

 151. realcorpus — 2014-06-19 19:10 

@gigabursch:
(Ez a PP hangzásra olyan, mint az adósságkezelő-hitel.)

 150. gigabursch — 2014-06-19 17:59 

@sztalker:
Szóval mindaz a közszolgáltatás, amit ma közszolgáltatásként iszonyatos erőforrásokat vesz igénybe, ráadásul a hatékonysága is kérdéses, egyrészt épp a Dr. Tóth Ferenc (egyetmi docens. GATE) által kifejtett Problémafenntartó Problémakezelés-en alapul, de az ő épp Géczy Gábor előadásai adnak nagyon is világos választ arra, hogy hol tévedt el az emberiség.

 149. gigabursch — 2014-06-19 17:49 

@becsuszoszereles1k:
Ott van a legnagyobb gond, hogy iszaonyatos embertömeg eltévedt, és nemt tud mit csinálni, Körről-körbe adogatják ugyanazt a pénzt, szolgáltatásnak álcázva, de igazában két dolog biztos:
1.) Az alapanyagtermelés továbbra is ugyanaz évezredek óta és ugyanaz marad évezredek múlva is (az első három alap, a következő kettő kissé elvontabb, de tényleg alapanyagtermelésnek minősül és értelemszerűen a legutolsó az ersően megkérdőjelezhető szükségességű)
– bányászat,
– erdészet,
– mezőgazdaság,
– sólepárlás,
– gázkivonás a légkörből.
Erre évezredeken keresztül ráépült egy elsődleges feldolgozó szektor és a szükségeknek megfelelő termékekre elegendő volt cserélgetni.

Az a helyzet, hogy az alapenyegtermelést nem lehet megszüntetni, de olyan módon viszont ki lehet zsigerelni, hogy gyökértelenné váljon.

Ugyanez igaz az elsődleges feldolgozó iparra is.

2.) Szerves műveltség: Csak ott van megoldás, ha a gyermekeimet meg tudom tanítani arra, hogy a kertben (de akár még egy panel erkélyén is) hogyan és mi módon tudok úgy gazdálkodni (akármilyen kicsiben is), hogy kapcsolatba kerüljek a saját munkám által végrehajtott teremtésen keresztül a Teremtővel.
Mindaz az idő, amit tök fölöslegesen hivatalban/gyárban/szolgáltató szektorban töltök és nem a családommal, az mind olyan családszétszakításhoz vezet, aminek csak az az egy eredménye van, hogy az ember a kapcsolatát véglegesen elveszíti az ember a kapcsolatát mindennel.

S ebben a pillanatban beáll a tökély: Fogyaztásodhoz kötött rabszolga lettél. Bekerültél a „mátrix” csapdájába.

Persze ha mélyebben belemegyek az egész levezethető teljesen más vonalon is elgondolásom szerint (csillagösvény), de az már a szakralitási út és annak erősen nem vagyok a felkent papja, pusztán csak érdeklődője, bár volt már pár gondolatom, amit megfelelő körökben szerencsére ki tudtam fejteni ellenőrzésre és vizsgálatra, de mondom ez túlmutat az itteni beszélgetésen.

 148. sztalker — 2014-06-19 15:27 

@gigabursch:
Nagyjából leírtam a kommenttrövény-posztnál a véleményemet a mai gazdasági-politikai sorrendiséget illetően ezzel kapcsolatban.

Ide is csak azt a példát tudom felhozni: hiába tudnánk elemi szinten életben maradni csak a mezőgazdasággal, az állampolgárok magas szintű egészségügyi, oktatási, kulturális igényei komoly pénzbe kerülnek, ezt vhogy ki kell termelnünk, mert mindenki elvárja, hogy a legjobb gyógyszert, a legfelkészültebb orvost, műszert és szakembert kaphassa, ha majd rászorul, hogy gyorsan és kényelmesen utazhasson, külföldön jó szállodákban aludhasson, biztonságban legyen a valódi és virtuális világban is. Egyszóval mindenben a fejlett nyugat technológiája a minta.

Ma már csak néhány országban lehet annyira elszigetelni az emberek többségét a külvilágtól, hogy tartósan csak az elemi létszükségleteik kielégítésétől már boldogok lehessenek (pl. Észak Korea, esetleg még Kuba, Bhután.)

Ha már csatlakoztunk egy óriási világpiachoz, akkor abban kell vhogy boldogulnunk, akár törik-szakad, de nincs más út a felemelkedéshez (hacsak nem találunk hamarost sok olajat, aranyat a talpunk alatt). Vagy át kell programozni az emberek agyát, hogy felejtsék el a technikai vívmányokat, kényelmi szolgáltatásokat. És most csak a többségről beszélek, természetesen sokan elvonulnának, visszavonulnának (pl. én is) egy általad is említett skanzenbe, ez teljesen érthető, nem ez a gond, hanem a tömegigények. Sajnos nehezen mondanának le az emberek ezekről a szolgáltatásokról.

 147. becsuszoszereles1k — 2014-06-17 20:44 

145.@gigabursch:Igy van. Olyan a rendszer, mint az NDK huzatvedo vedo huzat, cask rohogni lehet rajta – kar, hogy kinunkban.
A napokban elment az aram – ne tudd meg, sik ideg voltam, hogy hol az en kis internetem – pedig mire visszaaramlott, uszkve 2 orahossza mulva, mar tokeletesen uraltam az internetmentes helyzetet, es mennyivel nyugisabb volt, egybol mindenre lett idom. Vissza is tertek nagy terveim es almaim – csak hat kozben megjott az aram.
A joszagot meg kire hagynad, amig az EU-ban dekkolnal (csak egy pelda a mai vilagbol)?:))

 146. becsuszoszereles1k — 2014-06-17 20:29 

143.@realcorpus: En is igy ertelmeztem. Remelem, a tobbi komtars is jol ertelmezte, mint mi, es akkor elmondhatjuk, hogy mindannyian jol ertelmeztuk – szoval, eljenek a konteosok!:) Ha mar Vilagbajnoksag!:) Ole, ole, ole, ole – jo kis notata!:) De Shakyra sem kutja! Fijuk!!

 145. gigabursch — 2014-06-17 16:11 

@sztalker:
Az a fűmennyiség, amit évente le lehetne legeltetni húsért közmunka program keretében, és az a szerves-/zöldhulladékmennyiség amit fel lehetne etetni tyúkkal, nyullal olyan mennyiség, hogy mindenki a hét öt napján garantáltan minden egyéb mentes húst ehetne, jutna tojás és tejtermék.

Ehhelyett aranyáron veszünk fűnyírót bele benzint/áramot és a saját időnket csesszük el olyan tevékenységre, amit a jószág is el tudna látni.

Szóval a kínált szolgáltatások közel 99%-a tök fölösleges.

(Még az internet is… – pedig jókat lehet itt csevegni, meg világot megváltani)

 144. sztalker — 2014-06-17 15:26 

@gigabursch:

De ez csak addig működött, amíg a világ meg nem változott.
Pont erről van szó ma is. Akkor a nemesség (a király alá szervezett bandériumok) látta el a védelmét az országnak, ennek fejében földet birtokoltak, azon parasztokat (jobbágyi viszonyban) tartottak (afféle jámbor emberi állatként), mindezt az egyház közigazgatási segítségével és szakrális irányításával.

Mindezzel nem is volt gond mindaddig, amíg be nem indult a nagy felfedezések időszaka, a világméretű gyarmatosítás. Sokkal nagyobb, az állam számára mozgósítható tőkére lett szükség, önmagában a mezőgazdaság és az a fajta elosztás már nem biztosította azt a fajta életmódot, amit az emberek kezdtek elvárni. Ma szintén hasonló helyzet van, másképp kellene a megtermelt vagyonnal gazdálkodnunk, mint ahogy eddig tettük.

(Ez olyan, mintha naponta százszor szednéd szét és raknád össze a gőzmozdonyodat, hátha attól gyorsabban futna, pedig inkább villamosítani kéne a vasútvonalat, úgy gyorsabban haladhatnál rajta.)

Egyébként, amit mondasz: a nemesi családok érdekében állt, hogy jólét legyen a falvaikban, az akár ma is járható út lenne, csak éppen erről meg kellene kérdezni az elmaradott kistérségek helyi kiskirályait, hogy ugyan már, mit szólnának, ha kapnának a nyakukba pár száz magyar és cigány családot, és gondoskodjanak róluk, ha már ilyen szépen sikerült szétbarmolni a helyi munkalehetőségeket. Itt megint a felelősségvállalásról, meg annak nem vállalásáról van szó.

Minél szélesebb tömegekhez tudja eljuttatni a jólétet, annál fejlettebbnek nevezhető egy társadalom.

Egyébként én nem azt írtam, hogy műveletlenek lettek volna mind, hanem, hogy nem forgatták vissza (adó) azt a fajta igazságtalanul megadatott jólétet (nemesi származás), kiváltságot, ami születésüktől fogva megadatott nekik. De ez ugyanúgy vonatkozhat egy közelmúltbéli, vagy mai párttitkárra, annak gyerekére, családjára stb. A kiváltságot mindig indokolni kell, és ezt egy ideig el is fogadják.

 143. realcorpus — 2014-06-17 06:49 

@becsuszoszereles1k:
De ez csak arra a pár napra vonatkozik, míg be nem iktatják az új kormányt, nem a következő választásokig. Ha jól értelmezem az utána levő részeket.

 142. becsuszoszereles1k — 2014-06-17 03:24 

140.@gigabursch: Vagy, @sztalker, kivetelesen, rovidre fogta a mondandojat 66 soros hozzaszolasan belul (kb. 3 flekk)- nyilvan akkor vett egy nagy levegot a tovabbi 64-63 sor megirasahoz.:)

A nemessegtol eltekintve; nem amiatt nagy a baj, hogy elfelejtettuk volna ‘mostanra megint mindennek az ertelmet’, hanem hogy nem talaljuk vagy nem tudjuk hol keressuk. De ez csak egy optimista velemeny. Szoval, nem vagyok hive a ‘pesszimista heroizmus’-nak (mitologiai szimboluma Prometheus figuraja)…

 141. becsuszoszereles1k — 2014-06-17 02:39 

139.@realcorpus:
Egyelore azert meg ez van: ” „Az elnök elfogadta a lemondást, és arra kérte a kormányt, hogy folytassa feladatainak teljesítését az új kormány kinevezéséig”…”

A lemondott Katainen sem most jott le a falvedorol!

 140. gigabursch — 2014-06-16 19:56 

@sztalker:
„A nemesek a társadalom heréi voltak, mégsem kellett adót fizetniük sokáig.)”

Nos, ami azt illeti, minden nemesi családnak elemi érdeke volt, hogy az egy-két vagy többszáz falu, mezőváros, stb, ami az uradalma volt, jól működjön és elegendő jólét legyen.
Persze ez nem mindig sikerült és nem volt mindig minden felhőtlen, de az a cuculista dogma, hogy műveletlenek, írástudatlanok, bunkók és naplopók voltak – NEM IGAZ.

 139. realcorpus — 2014-06-16 15:54 

A fb-oldalon láttam, hogy a spanyol király lemondott a találkozó után.

A finnek közül is jelen volt 7 fontos ember. Az események náluk kicsit lassabban pörögtek (lévén, hogy nem tüzesvérű mediterrán nemzet).
http://alfahir.hu/lemondott_a_finn_miniszterelnok
„Lemondása automatikusan a kormány távozását is jelenti.”

 138. sztalker — 2014-06-13 13:56 

@realcorpus:

Tudom, hogy nehéz elképzelni, hogy megváltozzék a felállás a pénz (vagy birtokolható vagyon) témakörben, de ne feledd, hogy volt már példa a történelemben arra, hogy igenis lehetséges másképp hozzáállni a közteherviseléshez. (A nemesek a társadalom heréi voltak, mégsem kellett adót fizetniük sokáig.)

Idővel pedig szembe kell nézni azzal, hogy a társadalomban élés inkább életnívót jelent, mint a szó szoros értelemben vett anyagi gazdagságot.

Ha pedig van valami, ami miatt a nyugati világot irigylik, nos az éppen az egyén szabadsága, a szabad idejének eltöltéséhez, a művelődéshez, a saját karrierjének építéséhez, egészségének legjobb megőrzéséhez biztosított feltételek. Ezek pedig bizony pénzbe kerülnek, vagy nem mindenki számára elérhetőek ugyanolyan minőségben. A lényeg, hogy a küszöbértékek jóval magasabbak e téren a fejlett államokban.

Amit a munkáról írtál, sajnos eléggé általánosan elfogadott vélemény, mert szinte mindenki azt a megközelítést vallja, hogy a munka szükséges a társadalomba beilleszkedés szempontjából, hogy ott termeljük meg azt a fajta „hasznot” a közösség részére, amiből majd mi is részesedni fogunk. De ezt a megállapítást ki kell egészíteni egy nagyon fontos jelzővel, hogy igaz is legyen, vagyis szerintem helyesen ez így szólna: értelmes munka, ami ténylegesen mindenki számára (annak is aki végzi azt, és annak is, aki igénybe veszi, mint pl. szolgáltatás v. terméket) örömet okoz.

Pont ennek a felismerése az, ami a jövőre nézve fontos lehet, mert egyre kevésbé érezzük az értékét a felhalmozott élvezeti tevékenységeknek v. luxustermékek birtoklásának. Ez zsákutca lesz a nyugat számára, ha ezen az úton halad tovább. Hiába kényszerítik rá az embereket arra, hogy minél hamarabb kezdjék el karrierjük építését és kezdjék meg a vagyonuk felhalmozását, az alapvető hasznosságát egy embernek a társadalomban inkább képességei, mintsem vágyai fogják meghatározni, de saját maga is akkor érzi a legjobban magát (nevezhetjük ezt boldogságnak?), ha a saját maga által felállított lécet sikerül átugrania, és a közösségben felállított rangsorát ő maga is elfogadja. Ezek nem csak egyéni, pszichológiai magánproblémák, hanem igenis, a mai, modern posztindusztriális társadalmak kortünetei, a boldogságra és elégedettségre való képtelenségünk, ami egy mesterségesen ránk kényszerített versenyszemlélet elfogadásából fakad. Az pedig nem másból, mint a félelemből, ami ugyanúgy nem kíméli a fejlett országok gazdagabb középpolgárságát, mint a szegények napszámosait, csak a tárgya más éppen. (A lemaradás. ill. a túlélés.)

Tehát igenis, mindenki jobban járna, ha igazságosabb vagyoni elosztást lehetne „divatba” hozni, ha ennek az elvét kezdenék propagálni az egyes politikai csoportok. Ehhez másféle gondolkodás kell, ez tény, de sokszorosan megtérülhet, ha az emberek a képességeiket jobban hasznosítják majd (egyébként Japánban soha nem a munkahelyhez keresnek embert, hanem pont fordítva, a képességeihez keresik meg azt a munkakört, ami neki is, a cégnek is gyümölcsöző lehet hosszú távon), de ehhez komolyan át kell alakítani a pénzek elosztását. Azért élünk társadalomban, mert az jobb, mint kisebb törzsközösségekben, vagy egyedül, esetleg családunkkal nomádokként. De már eljutottunk arra a szintre, hogy AHOGYAN ez zajlik a napi életben, úgy az már nem elfogadható, így már nem éri meg az az ár, amit fizetnünk kell érte. (Most nem megyek bele, de Csíkszentmihályi flow-elmélete is egyfajta irányadó, vagy az általam is támogatott, mindenkinek járó feltétel nélküli alapjövedelem, egy minden állampolgár számára születésekor biztosított nyugdíjalap és egészségbiztosítási garancia nem lehetne kérdés egy fejlett államban.)

Más típusú életmód kell, hogy felváltsa a mostanit, különben egyre motíválatlanabbak (és persze konzumidióták) leszünk. Akár a Bilderberg-csoport, akár a gyíkemberek (nekem aztán tök mindegy, hogy ténylegesen ebben az esetben kik is viszik itten a prímet kérem döntéshozás szempontjából), de rá kell, hogy döbbenjenek arra, hogy nekik is érdekük az, hogy most többet áldozzanak be egy magasabb életminőséget adó társadalomért, mert így megmaradhatnak annak irányításában. (Bocs, de az egyház mégiscsak lenyelte, hogy a földet művelhessenek, így legalább saját megélhetésüket biztosíthassák a rabszolgák, a leszerelt katonák, a nem nemesi származásúak, ha fenn akarta tartani az addigi hatalmát vhogy a barbárok fenyegetttsége idején. Egyszerűen rákényszerültek, de be is látták, hogy nincs más út számukra a hatalomátmentésben.)

Egy boldogabb, szabadabb életet biztosító társadalom mások számára is vonzóbb. A nyugatnak itt lehet helyzeti előnye. Ázsiában sose fog kialakulni a pluralizmusnak, a demokráciának az a szintje, ami itt létrejöhetett, de minden másban sajnos nagyon is jobban szervezett és hatékonyabb struktúra az övék. A rendszer megmentésében tehát én ezt a fajta egyéni jobb létet v. szabadságot tudom még elképzelni, ami előrelépés lehet a civilizációnkban. Minden más csak időhúzás, és a végén mi fogjuk a rövidebbet húzni.

(PS: Csíkszentmihályi tehát tképpen feltalálta a spanyolviaszt — tényleg nem akarom bántani ezért, mert nagyon jó meglátás az övé –, de annál inkább elgondolkodtatóbb, hogy ennyire az újdonság varázsa lenne az, hogy értelmes, örömöt adó életet kellene élnünk? Hát nem ezért kellene eleve társadalomban élnünk, közösségekben? Mintha továbbra is a középkorban lennénk, hogy egyszer újra felfedezhessük az ókort, mint azt a reneszánsz embere tette volt. Hát nem? Vagyis ennyire nagy a baj már, ha sikerült mostanra megint mindennek az értelmét elfelejtenünk.)

 137. realcorpus — 2014-06-12 08:55 

@sztalker:
„…misztikus, kicsit utópisztikus.” =) /Üzenet a jövőből/
Szép elképzelés egy határt meghúzni a vagyon tekintetében, de gyanítom, hogy ezt ‘csendesen’ sehol nem fogják meglépni, hiszen kb. ott dönthetnének erről, ahol a pénz is van. Ha mégis megtörténne valahol, ott megszaporodna a rokonság, vállalatok darabolódnának fel látszólagosan, de végeredményében nem lenne hatása úgy, ahogy levezetted.

A felső réteg nem biztos, hogy egyféle céllal van jelenlegi helyzetében. Van, akinek a vagyon felhalmozása jutott, van, akinek a hatalom minél nagyobb területen, és vannak akik lavíroznak a kettő között, vagy csak kihasználják. (Ha valamelyik rövidítés vezetőjét vesszük, nála nem feltétlen kell hatalmas vagyonnak lennie a trezorjában, ha pozíciójából adódóan szinte korlátlanul elérhet bármit.)

Akik most ebben vannak, nem fognak változni, ahogy az utódok sem (legyen egyenesági, vagy jogi értelemben) fognak, akik ebben a környezetben nőnek fel, hiszen a világot onnan látják főként, ahol vannak, nem a te, vagy a mi szemszögünkből.

Képzeld el, hogy egy ilyen családban nősz fel! Éreznél késztetést, hogy megváltozzál? Mondanád, nekem ennyi elég, a további befolyt összegeket ne a család kapja, menjen csak az államkasszába? Mondanád, hogy most már azért dolgozok, hogy másnak legyen? Én nem.

A mi helyzetünkben azért merülhet fel a vázolt probléma ilyetén való megoldása, mert különböző okokból soha nem jutnánk hasonló állapotba. Egyrészt nincs meg az a lehetőség, hogy ezt elérd, vagy, ha meg is lenne, hiányzik a késztetés arra, hogy annyit birtokolj, hogy az ükunokádnak se kelljen dolgozni, vagy arra, hogy másokon uralkodj.
Nem mondom, hogy rossz emberek lennének, akik most így élnek, de biztos vagyok benne, hogy valami defektjük van, ami miatt ebben az átlagostól eltérő létformában vannak. (És most nem a gyíkemberekre gondolok, mint eltérő létforma! =) )

 136. sztalker — 2014-06-11 13:54 

Áttételesen, de talán mégis ide, a Bilderbergekhez tartozik.

Ha Bilderbergék tényleg azok, aminek magukat vindikálják (magukat hatalmazzák fel) arra, hogy megoldják azt a hatalmas gazdasági és politikai válságot, amiben ma a nyugati világ leledzik (mert az igaz, hogy jobban él bárkinél a nyugat, de egyre kevésbé élvezi ezt, és pont ez a bibi, mert így előbb-utóbb erkölcsi válságba torkollik az az életforma, amit követendő példának állítottak be évszázadok óta mindenhol), szal ebben az esetben én inkább 2 dolgot tudnék elképzelni erről a bé betűs társaságról:

1. Ténylegesen ötletgyárost (brainstorming-osat) játszanak, aztán vagy felhasználják az ott elhangzott okosságokat, vagy nem

2. Réges-rég tudják ők (ezer bocs, tehát: ŐK), hogy mennyi az annyi (mert nem hülyék, azt azért ismerjük el!), mi a világ gondja, és mi lenne a megoldás, csak húzzák az időt, csinálják a parasztvakítást mindenki felé a nagy geopolitikai és közgázas összefüggések kitárgyalásával. (Amik sosem azok, amik, tudjuk jól.)

Én az utóbbira tippelek, ha eléggé okostojások, akkor annyit biztos, hogy megtanulták történelemből az ókori Róma kapcsán azt, hogy kár lenne, ha hagynánk a nyugati civilizációnkat így szétrombolni. Mert jelenleg nagyon errefelé tendál a világ. Mivel nem tudják fenntartani a jóléti államot, valahonnan ki kell előbb-utóbb szedni azt a tőkét, amivel a tömegek elégedettségét el lehet nyerni, ezzel a nyugati rendszer (a fogyasztói, kényelmi társadalom) fennmaradását bebiztosítani. De ez a tőke (ne finomkodjunk: a pénz) a legfelsőbb osztályoknál kering körbe-körbe, hát onnan kiénekelni (mint rókának a holló szájából) piszok nehéz lesz ám. Pedig szerintem nem lesz más módja annak, ha ragaszkodni akarunk régi szokásainkhoz. (A civilizáció tképpen csak erről szól, hogy megtarthassuk kedvelt szokásainkat.) Ez a fajta világ sajnálatosan pénzalapú, ha nincs meg ez az üzemanyag, aminek mindent át kell itatnia, akkor egyre kevésbé lesz élhető. Szokásaink lassabban változnak, mint gondolnánk.

Elkerülhetetlen lesz egyfajta LESZABÁLYOZÁS (hasonlóan a sportkocsikhoz: hiába nyomod tövig a gázt a Porschédban, a gyári elektronika le fogja szabályozni a sebességét mondjuk 280 km/órára, mert így biztonságos az autópályán vezetni. A rendőrségi Porschéban persze nincs ilyen szoftver.)

Meg kell lassan értetni a globális pénzhatalmi elittel, hogy nem lehet ilyen szintű vagyont szűk körben mozgatni csak felhalmozási és luxus célokra. Ha ez nem kerül lejjebb, a sokkal koncentráltabb gazdaságpolitikai szerkezettel bíró ázsiai országok le fogják hagyni a nyugatot a technikai, tudományos, katonai, majd akár életminőség rangsorban. A jelenlegi megoldást olyan adózási (tehát teljesen pénzügyi, fiskális) rendszerrel oldjuk meg manapság, ami már pszichésen sem elfogadható, de ragaszkodunk hozzá, mert ezt a mintát ismerjük. (Röviden arról van szó, hogy a progresszívan adózó ember szépen felveszi a fizuját v. osztalékát a pénztárban, majd átsétál a másik pulthoz, és ott a kasszánál befizeti ennek a felét. Vagyis ebből csak a pénz elvonásának érzete marad meg, mely rövid ideig nála leledzett, az adófizetés ezért is nemzeti sport mindenhol, mert rendkívül rosszul van tálalva.)

Sajnos még nem találták ki azt, hogy miként lehetne az elképesztő méretű magánjövedelmeket úgy visszaforgatni a jóléti társadalom tényleges épülésére, hogy az ne váltson ki a ellenállást e vagyon birtoklóiból. Pedig kerek perec, meg kell hamarost határozni azt a küszöbértéket (Maximum Property Threshold — kopirájt: sztalker), amit senki, semmi (vállalat) sem léphet át, a küszöb felett MINDEN a közösség (állam) vagyonává kell, hogy váljon. Az a fizetés, amit már eleve nem kapsz meg, mert tehetős vagy, és nem csak a pénzért dolgozol (így illenék!), az kevésbé fáj, mintha évente le kéne adóznod az adóhivatal felé a javát. (Vagy adóalapot csökkentsz adományokkal, ahogy még szokás.)

Egyszerűen ez lesz, mert nem vagyunk képesek másképp tömegek számára élhetőbb világot fenntartani akkor, ha nincs folyamatos fellendülés. Márpedig ezzel most már nagyon nem lehet számolni. Továbbá a tőzsde funkciójának, az ott forgó óriási tőke értékének és értéktelenségének elválasztása (ennek pontos meghatározása) is ilyen, valóságos új „vallási”, pénzügyi kanonizálási eljárás lesz majd egyszer, amit ha nem tesznek meg, az szörnyű következményekhez vezet majd. Más szerepe volt a tózsdéknek a múltban (pl. az ipari forradalom, a gyarmatbirodalmak virágzása idején), és más most, mely leginkább a spekulatív tőke mozgatását jelenti, sokszor már inkább lassíthatja akár a technológiai újítást is (az erősebb cég könnyebben tudja kinyírni ellenfelét a tőzsdén, mint a kereskedelmi versenyben. Ez pont ellentétes a tőzsde eredeti, vállalati részvénykibocsátási célkitűzésével, amik az új, hasznos, kockázatos, nagy tőkeigényű, de kisrészvényesek által is lefedhető tevékenységeket hozta létre. Így a befektetési kockázat megoszlott, a későbbi nyereség meg jövedelmezett.) Mindenki tudja, hogy a shortolások (mikor saját magad ellen fogadsz tképpen), a határidős „szerencsejátékok”, amik a börzéken mennek, nem emberi léptékben folynak már, és nem igazán progresszív dolgok, csak úgy adják elő ezt.

Hogy ki, vagy mi fogja meghúzni mondjuk 500 millió USD-nál a személyi vagyon, 3 milliárd USD-nál a társasági, alapítványi, családi stb vagyon értékhatárát (ami a vagyonbevallásban szerepel), azt én nem merem megjósolni (ez országonként is eltérő kell, hogy legyen), de ha nem kezdjük el ezt lassan propagálni, akkor szépen lassan ledarálják a középosztályt, az meg viszi magával (a szolgáltatások java őrájuk épül) az egész alatta lévőket, az egész hóbelevancot, ezzel pedig megindulhat egy már fizikailag is létező elvándorlás a sokkal magasabb életminőséget jelentő államokba, melyek már nem is technikájukban, hanem éppen életfelfogásukban lesznek csak mitőlünk különbözőek.
Magyarán ott kissé nagyobb társadalmi kohéziós erőnek számít még mindig a jó erkölcs, a hit, a vallás, a felelősségvállalás (lefelé, felfelé), a hosszú távú tervezés, a hagyománytisztelet, a kultúra szentsége stb. Nem sok jó történt e területeken az europid civilizációnkban, mióta globális vizekre eveztünk, hogy úgy mondjam, mert ennek haszna ugyan volt, de azt csak nagyon kevesen élvezhették, most pedig mindenki tartja a markát, hogy neki is jusson már valami ebből.

Azt sem akarom megjósolni, hogy mi lesz a cserealap ehhez az ajánlathoz, hogy egyfajta divatként (ahogy pl. a vadállatok gereznájából készült szőrmebundákat már nem illik viselniük normális országokban a nőknek, ugye?), vagy egyfajta „klubtagság” jár-e majd együtt ezzel a jövedelemlemondás (afféle örökös bölcsek tanács tagság, vagy jelképes megtisztelő címek sora, az sztem mindegy is. Esetleg így terjed majd el: „Képzeld, a pasim olyan gazdag, hogy nem kaphat már osztalékot, drágám, de hallom a tiédnek még utaltak.” ) Ha a nyugat már fegyverzetében, technológiájában sem fogja tudni felvenni a harcot környezetével, akkor megvédeni sem tudja ezt az életmódot, elkerülhetetlen lesz a leépülése.

(Csak még annyit a történelmi párhuzamhoz: sok római császárnak lett volna lehetősége arra, hogy birodalmát megmentse, ha vette volna a fáradságot és végiggondolja, hogy ugyan már, mi a fészkes fenének érné meg egy hadvezér számára a végeken védeni Rómát, ha nem részesülhet idővel a konzuli címben, ami automatikusan kijárt volna neki visszavonulásakor, ha csak arra volt jó, hogy ne kavarjon bele a császár rokonsági hálójába és érdekköreibe, miközben életét kockáztatja egy ígéret reményében valahol az isten háta mögött.. Idővel teljesen motiválatlanná lett a hadsereg, így mindenki a saját egzisztenciáját kezdte szépen összegründolni, ahogy csak tudta, ahol csak tudta. Ennek a mentalitásnak pedig nem lett vége, az értelmetlen lepaktálgatások érdekcsoportokkal, és „frencsájz”-rendszerű hadsereg már nem volt képes megtartani azt a szellemiséget, ami Rómát jelentette. Ekkorra már maguk a környező barbár népek is magasabb erkölcsi kvalitásokkal bírtak, ha nem szégyelljük ezt bevallani.)

 135. realcorpus — 2014-06-11 09:00 

@witchp:
Ez így teljesen érthető, elfogadható.
Az zavart meg, hogy miért olyannak kell belegondolnia, akinek főnöke és beosztottja is van.

 134. gigabursch — 2014-06-10 23:47 

@rebel:
De hát BB meg Szárszó, meg Öszöd amúgy is közel esik egymáshoz.
Elpezsgőzgetnek egy kicsit.

 133. gigabursch — 2014-06-10 23:38 

@petiba:
Ez azon ritka latin mondás, amit nagyon nehéz magyarra jól lefordítani, de hogy értsd, egyik kedvenc történelmi regényemről egy könyvajánló

 132. petiba — 2014-06-10 22:27 

@gigabursch:

Ami nem olyan meaculpás,hogy még a hülye is, azt tessék szépen zárójelbe odafordítani, és nem gondolni, hogy mi mind itt a latint simán, fejből, az meg csúnya-, hogy most itt guglizzam e szépen hangzó, latinságot.

1-11-> ig egyszerűen BINGÓ! Totó 11-es, telitalálat, plusz még rojálflös.

A négyesre annyit talán felelősen válaszolhatunk, hogy a kapcsolat valószínűleg annyira nem lehet különös, mint Wirsli Kon Csita és Fekete Didi Pákó között lehetne.

 131. gigabursch — 2014-06-10 21:22 

@witchp:
Pedig a Szomszédoknak az eszenciája a filmek végi bölcselkedés.
Nescias quod scis si sapiens.
(bár ezt nem ott olvastam, hanem Jan Marten kalóz regényes históriájában, de attól még igaz.

De ha már itt tartunk:
@tiboru:
1.) Nem.
2.) nácirasszistafasisztaterroristatrappistabesenyőpista leszek. Anyagilag az átlagember, vérileg a cigányok Magyarországon.
3.) Igen
4.) Erre nem tudok válaszolni
5.) Huszadrangú problémafelvetéd. Akié a föld, azé a hatalom
6.) Rongyrázás ez az egész idiokrácia, Eleve halálra van ítélve.
7.) Jók.
8.) Megszűnik Izrael? Ez eddig új.
9.) SosemVolt >-> nincs.
10.) Csak magára és egyedül vallására, hitére, múltjára. Vagy lesz egy II. Atilla, vagy végleg belepusztul a római átokba.
11.) Már megint a vízlépcsők.

 130. petiba — 2014-06-10 19:36 

@rebel:

Itt nem a kettős mérce játszik, hanem az egykutyakölyke. Meg a vetítés. Ahogy nekünk levetítik, színes, szélesvásznún a nagy haragosdit, támadósdit, lenyomósdit, de végül mindenki végzi „dolgát”, akit lecsuktak, szép csendben kiengedik, következmény nuku, viszont vannak közös bulik a zarab terrrroristákkal, japókkal, no meg közös bandázások a bilihegyiekkel. Oszt ennyi. Nekünk a vetítés, nekik a közös buli. Nem kell ebbe semmi többet belegondolni.

 129. witchp — 2014-06-10 19:27 

@realcorpus:

Úgy gondoltam, hogy jobb, ha nem megyek bele hosszabb aktuál- és gazdaságpolitikai fejtegetésekbe, mivel nem is értek hozzá, meg nem is vagyok naprakész belőle, a „Szomszédok” típusú bölcsességeket meg inkább megtartom magamnak 🙂
Na de hogy kérdezted, megpróbálom röviden és értelmesen :):
Egy másik posztban (CFR) sztalker épp most írta, hogy érezhetjük, hogy az európai államok egy rövid határidejű pilótajátékot játszanak. FELTÉVE, HA a fenti lista ténylegesen a napirendi pontokat tartalmazza, ezek olyan kérdések (és talán a legégetőbbek), ami viszont egy felelősen gondolkodó ÁLLAMFÉRFI (vagy államnő :-), de a politikus szót semmiképp sem használnám itt) talán jelenleg legfontosabb megválaszolandó kérdéseit tartalmazza. Viszont ezek államok belüli szinteken egyáltalán nem oldhatók meg, egyrészt a globális jellegük miatt, másrészt pedig azért, mert a politika egyszerű marketingtermékké vált már régen, a kenyeret és cirkuszt a népnek jegyében gondoskodik a cirkuszról, de szigorúan kerüli a tényleges problémák megvitatását. Komoly témák valódi vitával egyszerűen elő sem kerülhetnek, ez nem arról szól – és nem csak Magyarországról beszélek.
Szóval mi van, ha a Bilderberg-csoport tényleg egyszerűen csak egy olyan fórum, ahol értelmes és hatalommal bíró emberek komolyan, és sajtómentesen, tehát objektíven, hangulatkeltés nélkül megvizsgálhatják a tényleg lényegi kulcskérdéseket?
Persze lehet a lista kamu, vagy szándékos félreinformálás, meg lehetek én is naiv, de nekem ez így teljesen összeáll.

 128. realcorpus — 2014-06-08 09:12 

@witchp:
A talán után a mégsem mellett döntöttél? =)

 127. realcorpus — 2014-06-08 09:06 

@tiboru:
Zsolt leleplező hanganyaga kapott tőlem egy képzeletbeli ‘Tetszik’-et.
(A zene kezdődhetett volna a chip kiiktatása után. De ez csak szimpla kötözködés, hogy el ne bízza magát. =) Az ötlet és a tartalom bőven hangsúlyosabb volt a megítélésemben.)

 126. rebel — 2014-06-06 15:18 

Amúgy elég vicces, hogy Bajnait cseszteti a fityisz, hogy hogyan is merészelt elmenni ebbe a „gittegyletbe”, és hazaáruló, meg milyen magyarellenes utasításokat kapott, követelik hogy számoljon be róla… stb stb
Miközben pár éve meg az ő emberük, a Martonyi volt kint a BB talin ugyebár.
Hát könyörgöm… kámón… alig kettős mérce…
De ez a lóláb sem tűnik fel senkinek. Ó istenem Abszurdisztán, az agyhalál setét birodalma…. XD

 125. realcorpus — 2014-05-30 02:23 

@realcorpus:
Jajj még! A 10-es szerintem annyira tág kérdéskör, hogy akár abban is felszólalhat.

 124. realcorpus — 2014-05-30 02:21 

@tiboru:
A pontok olvasása közben engem is az a kérdés gyötört, amit megfogalmaztál utána.
Tipp szinten: 2, (halvány)6, 7 (van kapcsolatunk arrafelé).
A 4.-et nagyjából értem, illetve sejtésem van, mit takarhat, de nem tiszta.

A 9-esre inkább Kágébélát hívták volna, a 11-es folyó ügyek meg bizonyosan nem az, amire gondolok. =)

 123. witchp — 2014-05-29 20:50 

@tiboru: 122.

Mielőtt elkezdenénk nwo-zni, arra kérek mindenkit, aki olyan helyen dolgozik, hogy van főnöke meg beosztottja is, hogy tegye fel magának ezeket a kérdéseket a munkahelyének vonatkozásában is.
Mocskosul érdekes válaszok születnek az én fejemben, később talán részletesen is leírom.

 122. tiboru — 2014-05-29 18:10 

Nem akarok itt a szükségesnél többet rugózni a Bilderberg-csoport idei találkozóján, de talán többeket érdekel az a kevés, amit tudni lehet a (ma kezdődött és vasárnap véget érő) buliról.

Például a napirendi pontok, amiket meg fognak vitatni a résztvevők. Van köztük pár nagyon érdekes:

1.) Fenntartható-e a gazdasági fellendülés?
2.) Ki fizeti majd a demográfiai változásokat?
3.) Létezik-e magánélet?
4.) Mennyire különleges a hírszerzési értesülések megosztásában részt vevők kapcsolata?
5.) Nagy változások a technológiában és a munkahelyek kérdésében
6.) A demokrácia jövője és a középosztály csapdája
7.) Kína politikai és gazdasági kilátásai
8.) A Közel-Kelet új struktúrája
9.) Ukrajna
10.) Mire számíthat Európa?
11.) Folyó ügyek

Szerintetek Bajnai Gordon melyik témához fog hozzászólni?

Itt pedig a teljes névsor:

http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html

 121. tiboru — 2014-05-29 11:42 

@gigabursch:

Mindig is mondtam, hogy egy jó konteós olyan, mint egy jó detektív: kinyomozza, amit lehet 🙂

 120. tiboru — 2014-05-29 11:40 

@realcorpus:

Általános a reklám-felhívás, de a Facebookon fogom megszavaztatni a pályaműveket. Szoros határidő nincs, június első hete még lazán belefér.

 119. realcorpus — 2014-05-29 11:35 

@tiboru:
Nyilvános a profil, így látható bejelentkezés nélkül is.
(A négy nappal ezelőtt hirdetett poszter-reklám általános, vagy csak a fészen él? Van határideje?)

 118. gigabursch — 2014-05-28 16:05 

@tiboru:
Te [tiboru]!

Gyanús vagy Te nekem!

Honnan tudod a pontos címét a miniszterelnök úrnak?
Nekem nem árulta el.

:-)))))))))

 117. gigabursch — 2014-05-28 16:01 

@igazitrebics:
Áhhh, semmi komoly nem történt, Toltak egy meccset, és ahogy ez a jégen lenni szokott verekedés közben sörözés tört…, ja nem sörözés közben verekedés tört ki, illetve meccs közben, aminek az egyik pillanatában zoli egy tarkóncsapás hatására a fogvédőjével leköpte az előtte lévőt, mire válaszul hirtelen oldalról befigyelt egy saller, ahol elmondható volt, hogy Zoli a cimborám ütését foggal hárította.

A meccs után zuhany, majd közös sörözés és berugás.

Persze ekkor már azon ment az agyvihar, hogy végülis hogyan legyen pótolva, de az elmesélések szerint szerint sokan beleszálltak, mert ilyen nincs minden nap.

 116. igazitrebics — 2014-05-28 15:44 

@gigabursch:
Csak jóember lehet, akinek ilyen barátai vannak! 🙂
Szívesen vállaltam volna tevőleges közreműködést!

 115. gigabursch — 2014-05-28 15:41 

@igazitrebics:
Ez erősen kimaradt az életemből.

Viszont személyes jóbarátom az, aki egy jégkorongmeccsen pusztán baráti szeretetből lement bunyón kiütötte Gézengúz Zolika (Döglégy) fogát, amit kénytelen volt a mi Zolikánk egy aranyfoggal kipótolni.

 114. igazitrebics — 2014-05-28 13:49 

@tiboru:

MESTER!

Hibátlan, mint egy Patek Philippe óra!
A család, szét nyehegte magát!
Gratulálok, kiváló!

 113. igazitrebics — 2014-05-28 13:43 

@gigabursch:

Hát akkor kigyelmed mire figyel, ha ilyen fontos eseményekről lövése sincs? 🙂
Mellékelem a linket!
Itt látható, milyen ibolyakék szemű ártatlan, őszinte tekintetű ember arcberendezését tette tönkre a gaz ellen! 🙂

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-majdnem_lerugtak_a_miniszterelnok_fejet-53721

 111. gigabursch — 2014-05-28 09:44 

@igazitrebics:
Na erről még nem hallottam.
Ez komoly?

 110. igazitrebics — 2014-05-28 08:32 

@scaevola:

„Ekkora duda orral?”
Legyünk korrektek! Gyárilag, nem volt ekkora! Csak meccsen egy ifjú a játék hevében, páros lábbal belelépett a földön fekvő Gordonka fejébe! Az orrtörés és egyebek óta ilyen jólszabott a nózija. 🙂

 109. scaevola — 2014-05-28 07:13 

@108. becsuszoszereles1k:

Ekkora duda orral? Inkább dánul nem beszél. 🙂

@107. becsuszoszereles1k:

háhh! :))

 108. becsuszoszereles1k — 2014-05-27 20:40 

102.@tiboru:
Ennek alapjan felo, hogy Bajnait (nomen est omen) a Billerbeck talalkozora hivtak, csak nem ert jiddisul es/vagy nemetul.

 107. becsuszoszereles1k — 2014-05-27 20:34 

68.@Bukowszky: Latszik, hogy lemaradtal a csapatszallitorol a „Hair”-ben!:))

 106. becsuszoszereles1k — 2014-05-27 20:15 

104.@rebel: Eloszor is elmondana, hogy szeret elmenni…:D

 105. becsuszoszereles1k — 2014-05-27 20:08 

99.@tiboru: Nagyon telepatikus vagy VI Leninnel!:)))
Nem lehet olyn rossz bilderbergekkel teazgatni – meg a torokoknel sem, azert a Grove lehet a csucs! Ha oda szerveznenk a Konteos talalkozokat, mi is hiresek lehetnenk!:)

 104. rebel — 2014-05-27 19:09 

Fúúúú ha a Bajnai mesélni tudna… 😀

 103. realcorpus — 2014-05-27 15:14 

@tiboru:
A minimum belépője az lesz, hogy háromszor végig kell futnia a nádpálcás soron oda-vissza, amiért ilyen gyászosan szerepelt a választásokon.
A helyében inkább nem is mennék el. =)

 101. scaevola — 2013-06-07 12:56 

@tiboru:

Én innen értesültem róla:
http://sorkoz.blog.hu/2013/06/06/a_bilderberg-lista?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_07&utm_campaign=index

idézem: „…Nem is olyan régen derült ki, hogy mégiscsak a félőrült összeesküvés-mániásoknak van igazuk. Az internetes információáramlásnak köszönhetően egyre kényelmetlenebbé vált letagadni a döntéshozók és a befolyásos emberek titkos randevúit…”

Félőrültek lennénk? :]

 100. gtibor — 2013-05-23 23:05 

99. @tiboru:

Remélem, nem kerülte el a figyelmed a hotel neve, ahol összejön a „gittegylet”. 🙂

 99. tiboru — 2013-05-23 16:52 

A Bilderberg élt, él és élni fog:

http://index.hu/gazdasag/2013/05/23/bilderberg/

 98. SLC — 2013-03-07 20:01 

@peterb: Honnan tudod mik az elképzeléseik? Honnan tudod, hogy nem valósították meg? Gyanús vagy te nekem… 😛

Azért több milliárd embert nem olyan egyszerű ám rávenni, hogy úgy táncoljanak, ahogy akarják…
Másrészt eleve hosszú távú tervekkel indultak. Nem évtizedes. Évszázados.

 97. peterb — 2013-03-07 19:17 

Az övék majdnem az egész világgazdaság, hírszerzés, média, és mégsem tudták még teljes mértékben megvalósítani az elképzeléseiket évtizedek alatt. Hogy lehet ez?

 94. nemere — 2012-08-09 12:00 

Csak egy megjegyzés:

Régen is volt madárinfluenza meg sertésinfluenza, csak a kertben kapálgató, TV, rádió nélküli parasztok, gazdasszonyok még azt mondták rá, hogy megfázott a tyúk, pulyka, malac, stb.
A lényeg, hogy nem új keletű a dolog.

Szerintem csak a gyógyszergyártócégek vették, ami eleve rendelkezésükre állt, kissé elterjesztették(?) és elkezdték harsogni, hogy „járvány van!”, hadd fogyjon a gyógyszer…

 90. mercenario — 2012-05-03 12:27 

mint főleg rendszerelmélettel foglalkozó matematikus szakértő, aki nyugdíjba vonult a pálmafák alá P. Howard kedves kedélybeteg majmai közé, van szerencsém közölni egy rossz hírt: toldimiklosnak bizony igaza van, ugyanis magát a rendszert nézve a legfontosabb elem a TÖMEG, akit befolyásolni kell. Törődnének is azok a tömeggel, ha nem volna égető szükség rá! Még az ominózus hármas kőemlékművön is elég nagyszámú a tömeg tervezett mennyisége. Nem bolondok, miféle világ volna az övék csupa bankár meg főnök, miniszter meg elnök és sehol egy pincér? Képzeljétek, amint Obama koktélt kever Kissingernek, Merkel pedig masszírozza Berluscuonit! De vissza a valósághoz. Senkit nem úntatok a részletekkel, a világtörténelem nem ciklikus, hanem lineáris, ezek a majmok eljátsszák a rosszfiúkat (a hülyék állhatnának a jó oldalra is, igaz jönne helyettük más), de a folyamat kimenetelét nem tudják megváltoztatni, céljuk a rombolás maximalizálása, többre nem telik. A végén meg ott a számonkérés. Nyílt kártyák helyett könyvekbe pontosan felírt minden szóval és legapróbb rezdüléssel

 89. toldimiklos — 2012-04-21 11:48 

Azt viszont nagyon érdekes megfigyelni,milyen lelkesedéssel szolgálják az európai kormányok az Uniót,amely maga is a Bindenbergesek teremtménye.
Sarkozy,meg a Merkel,teljesen meg van szállva ettől az eszmétől,az egész Uniós vezetés,mintha meg lenne hipnotizálva,úgy szolgálja az új vallást.
A pofájukra van írva a hazugság,meg a rettegés.
A banktőke felismerte,és felhasználja a tudomány összes vívmányait az emberiség elnyomására,és manipulálására.
Az alapkutatásokat a Rotschild University végzi.
Megveszik maguknak a legjobb tudósokat,bármi áron.
A technika mai állása messze felülmúlja azt a szintet,amit egy átlagember el tud képzelni.
Ennek a félelmetes tudásnak,és technikai hatalomnak a birtokában aztán szabad az út a világ meghódítása felé.
A baki ott van,hogy a szolgák azt hiszik,majd ők el tudnak bújni,ha jön a nagy tömeggyilok,aztán majd egy új világot építenek a romokon.
Megnyugtathatok mindenkit,hogy a túlélők fognak a legtöbbet szenvedni.(remélem)

 87. Rogal Dorn — 2011-11-26 12:17 

A görögöknél is a bankárkaszt embere vezeti az országot, és nálunk is azt rebesgetik, hogy bankár lesz az ország élén (Andor László vagy Bajnai Gordon)…és ugye itt az európai gyors reagálású csendőrség, ami alig várja, hogy beavatkozhasson…

 85. petrenko — 2011-07-20 20:47 

itt végig lehet nézni a róla készült doksit. Ha valaki már linkelte volna, akkor boccs. (20/1) Végjáték: A világ leigázásának forgatókönyve, Alex Jones: Endgame itt a link (feliratozva van) http://www.youtube.com/watch?v=aSqjBd3gipo

 84. 178996 — 2011-03-23 15:07 

[pobeda](#11252190):

A „t” nem kell a végére és akkor a link is oké lesz 🙂

Tehát:

http://idokjelei.hu/2011/03/a-bilderberg-csoport-ezuttal-svajcban-jon-ossze/

 82. PiMillion — 2011-02-18 22:44 

Csillagkapuban ajánlom figyelmetekbe a
S4E16 – 2010 🙂 és
S5E10 – 2001 részeit

Az aschen faj hódítási módszerét ajánlom figyelmetekbe.

 81. PiMillion — 2011-02-18 21:44 

@ludens:

Á, az is a bilderbergek műve volt,
Lásd:
http://www.youtube.com/watch?v=mvb43qDm7p4

 80. fffff — 2011-01-03 13:58 

sziasztok!

Én életembe nem hallottam a BCs-ről egészen 2010 nyaráig (vagyis most nyárig)… Most tavasszal nővéremék vettek egy lakóbuszt a vőlegényével amivel körbeutazták fél Európát köztük Spanyolországot is… egy kempingben szálltak meg és a kemping mögött egy elég jó szálloda volt… pár napra rá rendőrök testőrök katonák meg mindenféle szervek lepték el a hotelt és meg sem lehetett közelíteni sehogy sem (az éjjel nappal tartó helikopter és vadászgép járőrökről nem is beszélve)… kiderült h az a BCs csoport van abban a hotelban és 2-3 nap után jöttek csak információk arról h miről is beszélnek: pl olyantól, hogy az euró fent maradjon-e mint pénznem vagy az Európai Unió fent maradjon-e vagy szétbomlasszák, vagy a világválsággal mi legyen tovább tartson-e vagy sem… Kérdem én (aki csak egy átlagos kis emberke a Földön élő 6 milliárdból az 1ik és csupán boldog szeretne lenni) hogy jön 20-on vagy 40 akárhány ember (akiknek nagy része biztos vagyok benne, hogy nagy amerikai befolyással bír) ahhoz, hogy eldöntse, hogy Európa fizetőeszköze fennmaradjon-e? Vagy az Európai Unió fennmaradjon-e? Arról nem is beszélve h a gazdasági világválság meddig tartson… Én csak annyit tok erre mondani h bábuk vagyunk akiket kedvük szerint irányíthatnak azok, akiknek nagyon sok pénze van….

 79. tiboru — 2010-08-27 22:24 

@bet-li, kínai játékos:

Nocsak… Köszi a linket!

 78. bet-li, kínai játékos — 2010-08-27 19:45 

Idézet az Index cikkéből:

Fidel Castro abból az alkalomból nyilatkozott a sajtónak, hogy fogadta Daniel Estulin litván írót, aki háromkötetes művet jelentett meg a világot irányító titkos kormányról, az úgynevezett Bilderberg Klubról. Ennek a klubnak a tagjai kiemelkedő nemzetközi üzleti vezetők és politikusok, mint például Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A kubai vezető nagyra tartja ezt az összeesküvés-elméletet.

Van itt még más is…

index.hu/kulfold/2010/08/27/castro_szerint_oszama_bin_laden_a_cia_ugynoke/

 77. Shinigami Daiko — 2010-08-14 05:38 

csak a formális logika kedvéért:

az emberi társadalom piramis módjára szerveződik – már elég régóta. Vagyis mindig van „fent” egy vezető réteg, kaszt, akármi.

Miért ne lenne most is?

A kérdés lehet: mennyire jók? Mérnök lévén úgy fogalmaznám át: mekkora a hatásfokuk? Nyilván akkora, amekkorát az emberi társadalom általános állapota lehetővé tesz.

Kell-e ellenük harcolni – hát, szabad (szabad országban mindenki ….). Legyőzni: persze, .. rögtön lesz más. Mert – ld. fent.

Üdv.

 76. tiboru — 2010-06-08 20:51 

A legfrissebb Bilderberg-összejövetelről:

http://www.educationnews.org/breaking_news/europe/92381.html

 75. vomit — 2010-06-08 20:26 

egyre gyerebbul nez ki ez a bilderberger-mosdatas.

ez a tempo megy igazabol a talalkozon: megmondjuk, hogy mi lesz, es te vegrehajtod.

Former Nato Secretary-General Admits Bilderberg Sets Global Policy

http://www.prisonplanet.com/former-nato-secretary-general-admits-bilderberg-sets-global-policy.html

Former NATO Secretary-General and Bilderberg member Willy Claes said that Bilderberg guests are normally given around 10 minutes of talk time, after which a report is compiled of their presentation.

„The participants are then obviously considered to use this report in setting their policies in the environments in which they affect”

 74. Bocimaster — 2010-06-02 14:06 

Bilderberg csoportról új anyag:

http://www.youtube.com/watch?v=pmM61kSMTR0

 73. Valandil — 2010-05-28 08:11 

@patriot183: „önálló erős nemzetállamok” – háromból három kérdéses 😀

 72. Zzoorroo — 2010-05-28 07:48 

@patriot183: „A világ jelenlegi társadalmi struktúrájában elképzelhetetlen (önálló erős nemzetállamok) hogy egy szűk csoport – még ha anyagilag erősek is – akarata érvényesüljön.”

Én csak azt kérdem: hány éves vagy, királyfi?

 71. Martonyi a titkos Bilderberg-csoportban? — 2010-05-28 06:54 

Szerte a világon tízmilliók tényleg elhiszik, hogy kicsi titkos társaságok döntenek a világ nagy ügyeiről. De meghívása helyett miért nem inkább az a baj, hogy túl ritkán hívják meg Martonyit a Világkormányba? (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) "…

 70. patriot183 — 2010-05-27 11:43 

Ennyi hülyeséget egy rakáson már rég olvastam.

A világ jelenlegi társadalmi struktúrájában elképzelhetetlen (önálló erős nemzetállamok) hogy egy szűk csoport – még ha anyagilag erősek is – akarata érvényesüljön. A történelemben rendszeresen ismétlődik, hogy a problémákért a társadalom egy rétegét teszik felelőssé. Mondhatjuk, hogy ez kezdődött a Templomos Lovagokkal és mára eljutottunk a Bilderberg csoporthoz. Ez egy ugyanolyan rossz álom, mint az, hogy a nemzetközi összeesküvők beépített titkos mikrocsipekkel irányítják majd az emberiséget. A hozzászólók teljesen pesszimista élettől elvont hangvétele bizonyítja, hogy nem ismerik a tudományok (pl. orvos és természettudományok) emberi életet meghosszabbító tevékenységét. Csak meg kívánom jegyezni, hogy a 100-150 éve alkalmazott védőoltások egy csomó fél világot sújtó halálbetegséget tüntettek el.!

 68. Bukowszky — 2009-12-22 09:29 

én csak azt nem értem, hogy ha ezek az emberek ki akarják irtani az emberiség egy részét már csak a túlnépesedés miatt is, miért pátyolgatják a cigányokat és tesznek meg mindent a mérhetetlen szaporodásukért, és gyaláznak mindenkit, aki akár csak a legfinomabb kritikát fogalmazza meg a törzsi szinten vegetáló, állat módjára élő, törvényket nem tisztelő, erőszakos, primitív cigányokkal szemben? (nem csak magyarországra gondolok)

 67. tibant — 2009-09-14 10:13 

Ezek a Bilderberges találkozók már sok éve csak kirakati események, mióta a sajtó teljesen rájuk szállt, még a biztonsági előírások ellenére is.

Az igazi találkozók pl. A Carlyle csoporttal is hatalmas tankhajókon (ami szuperhotelekké lett átalakítva) az Csendes vagy Atlanti óceán közepén zajlanak, könnyű helikopterrel érkezni, a sajtó sőt még szemtanúk is viszont kizárva.

 66. jeangabin — 2009-08-17 09:40 

@tiboru:

Egészen nyilvánvaló, hogy egyik (európai) országban sem lehetsz potentát, ha nincs meg a jóváhagyásod „fentről”.

Ha nem kenték a homlokodra a jelet, akkor halott vagy. (Politikai befolyás terén.)

Ha fölkentek és nem úgy táncolsz, ahogy fütyülnek, szintén mész a levesbe. (Orbán, 2002., vagy Medgyessy.)

Vagy Gyurcsány. (Ő jól táncolt, de közben sokmindent levert az asztalról, kényelmetlen lett…)

Amúgy én sem hiszem, hogy egy-egy ilyen összejövetelen mindenki egyforma súllyal venne részt.

Meghívnak százakárhány arcot, s tagozódnak, mint egy párt. Választmány, elnökség, sima küldöttek.

Nyilván közülük sem mindenki egyformán megbízható, nem lehet nyakló nélkül beavatni mindenkit mindenbe. Először bizonyíts, azután léphetsz szintet. Pl. mezei küldött státuszból választmányiba, stb.

Nyilván van egy 10-20 fős kemény mag, az ő kezükben a pakli, a maradék 100 java részének pedig a tudat jut, hogy ő is kiválasztott, sokmindenről tán fogalma sincsen. Olyasmikbe nem avatják be őket, hogy majd jön 2 repülő és csinál egy jó kis casus belli-t…

Hogy tagja vagy a csoportnak, az még nem feltétlenül = azzal, hogy döntéshozó is vagy, vagy hogy bármiféle befolyásod lehet ügyekre. Ott vagy, jól érzed magad és fontosnak is, és kész.

Ott vagy, jól érzed magad és fontosnak, aztán ha az elkötelezettségedről és a hűségedről is meggyőződnek, leszel a kis országod nemzeti bankjának az elnöke, miniszterelnöke, akármilye.

Hogy jó-e ez az egész vagy sem?

Kártékony-e vagy sem?

Valaki írta, hogy a szerbek joggal átkozzák, de az albánok akár szobrot is emelhetnek nekik.

Csak azt ne feledjük el, hogy bár az albánok valóban boldogok lehetnek, de korántsem valószínű, hogy az elnyomott nép iránti könnyes szolidaritás-érzet csalta elő ezt a döntést a „csoport”-ból…

Ennek a csoportnak minden egyes lépését az üzleti szemlélet vezérli, efelől kétség nem lehet.

Ami az érdekeibe vág, azt támogatja, ami nem, azt eltiporja.

Kérdés persze: mik az érdekei?

Nyilvánvaló: Világkormány.

Nem feltétlenül úgy, hogy egy kormány lesz a Földön és kész, hiszen az sem baj, ha marad így a struktúra, hogy minden országban választott kormányok maradnak továbbra is – abban az esetben, ha a választások „tisztaságát” én felügyelem, és a választott kormányokban és a nemzeti bankjaik élén az én hű vazallusaim ülnek.

Mert onnantól az is az én kormányom.

Az emberek számára meghagyják az ún. nemzeti kormányokat a „szabad” választásokkal egyetemben, mert hisz kell az illúzió, a porhintés, hogy a nép emel valakit hatalomra, avagy vált le onnan.

Ugyan…

 65. milkapista — 2009-07-19 09:24 

@tiboru:

Komolyra fordítva a szót:

Az Eu-ban nem egészen úgy fest a szubszidaritás elve, ahogy én leírtam.

Az Európai Unióról szóló Szerződés(1992)3b. cikkelyében így ír erről: „Azokban a kérdésekben, amelyek nem tartoznak a Közösség kizárólagos kompetenciájába, a szubszidiaritás értelmében a Közösség akkor járhat el, ha a tervezett tevékenység céljai nem valósíthatóak meg kielégítően a tagállamok által, következésképpen eredményesebben megoldhatóak a Közösség szintjén.”

Tehát semmi másról nem szól, mint a Közösség(azaz az EU) és a tagállamok közötti hatalommegosztásról.

 64. milkapista — 2009-07-19 08:56 

@tiboru:

Hja; az EU… Sokak szerint az EU is megérne egy-két konteót:)

 63. tiboru — 2009-07-13 20:38 

@milkapista:

Hja; az EU egyik alapelve ez – a szubszidiaritás.

 61. milkapista — 2009-07-01 11:55 

@Linux fan:

„Na most, ilyesmit akár jóindulattal is lehet hinni, végülis a világkormány a globális problémákat akarja megoldani hatékony módon, mi ezzel a gond…”

Ezzel így nem lenne gond. Hisz vannak problémák amiknek globális hatásaik vannak, így ezekről globális rálátással rendelkező embereknek kéne dönteni.

Amúgy az egyetemi tankönyvemben is benne van a „New World Order”. És ahogy ott írja, azzal egyet is tudnék érteni. Azzal lenne a baj, ha lokális problémákat akarnának globálisan kezelni. Ma sajnos ez van, pl: „x” multi megveszi egy salgótarjáni gyárat, így „x” multi „y” országban levő központjában döntik el mit gyártsanak, milyen módon, kik(ha egyáltalán be nem zárják) Salgótarjánban, „z” ország piacára. Ennél már csak az rosszabb amikor a kitermelő ipar kerül multi kezébe(pl: Tiszai ciánszennyezés), vagy ha a termőföld.

Szóval nem lenne rossz egy világkormány, ha emelett a lokális döntést igénylő dolgok a helyiek kezében lennének. Ilyen lehetne a termőföld, bányák, gazdasági tevékenység(nem állami és nem is vállalati kézben).

De ez már nem a „konteók” világa, úgyhogy abba is hagyom.

 60. milkapista — 2009-07-01 11:26 

Bocs természetesen nem csak élelmiszer, hanem mezőgazdasági termékek exportja. A Konföderáció is mennyire fügött a gyapottól. Tehát a szabadkereskedelem híve volt, míg az Unió protekcionista volt.

 59. milkapista — 2009-07-01 11:13 

Először is grat az oldalért!

Tegnap találtam és, ahogy olvasgatom van benne pár nagyon hajmersztő elmélet. De ebben a BCs-s dologban pont lehet valami igazság. Nem feltétlenül „összesküvésre” gondolok. A centrum-periféria viszonyban a centrum a perifériáról átszivattyúzott erőforrásoknak köszönheti a kedvező helyzetét. Az is tény, hogy ez a centrum és a periféria elitjének áll igazán az érdekében(a nép szemszögéből tűnhet ez összeesküvésnek is akár!). Egy példa: Latin-Amerikában a 19. század elejéig a spanyolok szigorú protekcionista politikát folytattak, ezzel elősegítve a helyi ipar erősödését, és elkezdődött a tőkefelhalmozás(ami természetesen meg volt késve Amerikához vagy Nyugat-Európához képest). A függetlenné váló volt spanyol gyarmatok nagybirtokosainak(övék volt a politikai és a gazdasági hatalom egyaránt), azonban a szabad kerskedelem állt az érdekében(hasonló módon mint később „délnek” az USÁ-ban), azaz élelmiszer exportja és olcsó ipartermékek behozatala. Ez természetesen tönkretette az éppen csak megerősödni kezdő helyi ipart, ezt azóta se tudta kiheverni Dél-Amerika. Kik jártak jól? mindkét helyen elsősorban az elit(a centrumban még a lakosság is). Szerintem akár emögött is láthat az ember összeesküvést(persze nem az volt, egyszerűen csak önös érdekek diadalmenete). A BCs is valami ilyesmi lehet: a centrum és a periféria(félperiféria) elitje őrködik a saját érdekei felett.

 58. Loxon — 2009-06-15 23:57 

@Lilienfeld: valóban érdekes a Holbrooke-interjú.

Itt kiemeltem belőle egy érdekes részt:

konzervativok.blogspot.com/2009/03/hat-nem-kulonos-avagy-kis-hazank-es.html

 57. tiboru — 2009-05-22 15:02 

@victor vacendak:

Call of Duty: World at War.

 56. victor vacendak — 2009-05-22 07:46 

Melyik játékból van a screen shot? Egy releváns kérdés…:-D

 55. minifik — 2009-05-21 21:42 

@tiboru:

freemasonök szinte már szerethető csapat csak bekebelezték átalakították az illuminátusok, vagy illuminátik ahogy tetszik

1 biztos, gazdag anyag, lesz mit megismerni

 54. minifik — 2009-05-18 09:16 

jezsuitákról is leránthatnád a…

 53. minifik — 2009-05-18 09:09 

@Linux fan: Alex Jones -szal azért óvatosan kell bánni. Dzsonszi bácsit is kell hogy valaki tolja/védje. Lesz időm fellövöm ide miket gyüjtöttem Alex Jones ról. Ettől függetlenül meg kell nézni minden filmjét…

William Cooper (ha mond ez a név bárkinek bármit, ha nem mindenképpen ismerjétek meg a csávót) pl jezsuita ügynöknek titulálta Alexet.

ki tuggya…:)

 52. minifik — 2009-05-18 08:52 

CFR, Római Klub ficsi téma úgy szintén

 51. Lilienfeld — 2009-05-16 10:40 

Tavalyi Richard Holbrooke interjú az Indexen: http://index.hu/kulfold/holbrooke880

„Ha eljönne egy Bilderberg-találkozóra, nagyon unatkozna. Semmi drámai nem történne.”

…óháthogyne…

 50. tiboru — 2009-05-12 13:52 

@saul:

Benne van a posztban: Surányi, Bokros, Járai. Az egyik olvasónk Martonyit is megemlítette, mint tavalyi résztvevő.

 49. saul — 2009-05-12 13:37 

Csak egy példa: az egyik forumon fecsegtünk egy bostoni számítógépes proffal, s megtaláltam jegyezni, hogy a FED az privát bank. Óriási sivalkodás, erre mondom neki, hogy 1913ban 8 másik bank gründolt egy 9ediket, és kb annyira federal, mint a federal express. Egypár nap mulva a srác a szönyeg alatt sunnyogva be, hogy bocs, igaz. Csak persze már kormányszinten is azthazudva, hogy federal.

Tavalyelött óriási botrány, mert egy szocdem (svéd) minisztercsaj államköltségen akarta elszámolni a Bilderberges hotelköltségeit. Kicsit más a megitélés. Kit tudtok magyart, akit meghívtak volna?

 48. burgenlandi szmörf — 2009-05-11 18:34 

@steepp: azon a listan szerepel Karel Schwarzenberg, cseh kulugyminiszter, aki szvsz egy igen muvelt es ertelmes ember. Rossz szandekrol nala szo nem lehet.

Az egesz BCs olyan „osszejovunk, megdumaljuk mi a stajsz” esemenynek tunik. De nem komoly;-)

 47. tiboru — 2009-05-10 08:53 

@Rókakígyó:

Jó-jó, de te is tudod: valamit a népnek is dobni kell, valami apró kis mócsingot, amin elrágódnak, miközben mi tesszük a dolgunkat…

 46. xEon1337 — 2009-05-09 14:51 

@messziről jött:

A kép a „Call of Duty: World at War” c. játékból származik! 🙂

 45. Rókakígyó — 2009-05-09 09:23 

Mint BCs tag kijelenthetem, hogy az egész poszt kamu.

 44. tiboru — 2009-05-08 18:38 

@messziről jött:

Szégyen-gyalázat, de fogalmam sincs; képkereső-találat volt valami „local war” vagy valami hasonlóra.

 43. gömbgiliszta — 2009-05-08 12:04 

szia tiboru

off kérdés:

az kép melyik fps játékból van?

 42. tiboru — 2009-05-08 11:48 

@qkelius6:

Köszi, de ha a lemilt hanyagolom, meglincselnek az ottaniak; ha a csurtust, akkor meg a feleségem morog 🙂

 41. Empty — 2009-05-06 14:21 

Obamán nem szabadna, hogy Microsoft® program fusson:

http://www.youtube.com/watch?v=LOy66WYXqaQ

 40. qkelius6 — 2009-05-06 11:59 

jah, s még csak annyit, hogy remek az oldal Tiboru, csak így tovább…

ui. cs… rá a többi blogodra, s foglalkozz inkább csak ezzel 😀

 39. qkelius6 — 2009-05-06 07:51 

Linux fan:

A legnagyobb gond egy ilyen kormánnyal kapcsolatban a „feedback” lenne, azaz, bár megalkotnák a maguk kis szabályzatát, de valószínűleg szinte átláthatatlanná tennék is egyben. Obama pedig eddig csak egy szórakoztatásra megválasztott „puppet”, szeretnék hinni benne, de majd 5-10 múlva értékelem a munkáját. Ja, s még a világkormánnyal kapcsolatban:

1, Kínának annyira tetszene egy ilyen ötlet, mint a tibetieknek egy tonna hawaii-ing adomány, ami ugye még szép is, csak rohadtul nincs rá szükségük.

2, Oroszország hülye lenne belépni, miközben elolvadt az Északi-sark, s ezáltal új nyersanyag lelőhelyekre teheti rá a markát, ami persze újabb dollártrilliádokat fialó üzletnek ígérkezik (értsd:ha népnek tetszene is az egységes világ ötlete, közbeszólna a Kreml mindenkori ura – meg persze az éppen jachtaukcióra induló jámbor újgazdag lelkek is)

3, lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista

 38. Linux fan — 2009-05-06 04:41 

@Nűnű:[i]”Befolyásos, tekintélyes emberek összejövetele, de hogy világméretű, gonosz összeesküvők lennének?”[/i]

Itt egy írás a Financial Times-ban egy BCs-s fickótól:

http://www.ft.com/cms/s/0/7a03e5b6-c541-11dd-b516-000077b07658.html?nclick_check=1

Arról elmélkedik, hogy most először van rá módja az emberiségnek, hogy „világkormányt” hozzon létre, az EU modelljét globálissá tegye. Megindokolja, hogy ez miért lenne jó (a globális kihívásokat ez tudná leghatékonyabban kezelni), leírja, hogy Obama miért illik a képbe, majd kifejti, hogy a legnagyobb kerékkötője ennek a világkormánynak az emberek makacssága, akik nem látják át a dolog nagyszerűségét.

Azzal zárja, hogy az EU is akkor a leghatékonyabb, amikor szakértők és politikusok hozzák a döntéseket, és nem vacakolnak holmi szavazásokkal meg demokráciával.

Na most, ilyesmit akár jóindulattal is lehet hinni, végülis a világkormány a globális problémákat akarja megoldani hatékony módon, mi ezzel a gond…

 37. saul — 2009-05-05 21:49 

Hát ez pazar volt, kösz.

Eddig még csak negativ hangnemben találkoztam a temával, meg mindenféle bizonyítékok, meg miegymás. Tök levagyok döbbenve, úgy tünik, mintha aligleplezetten szimpatikusnak tartanád a BCs-t.

Vaalószínüleg mégegyszer elolvasom…

 36. Eugenie Danglars — 2009-05-05 17:20 

@steepp: „Azt viszont kizártnak tartom, hogy ilyen sokan érdemben beleszólhatnának a fejlemények alakításába. Többségük szerintem vendégzenész a BCs színpadán, és a fő irányvonalat egy belső kemény mag határozza meg. ”

Én is így hiszem. Inkább gazdasági eszmecsere lehet, amit az újonnnan becsöppenő emberek magukba szívhatnak, a döntés bizonyára egy magasabb réteg kezében van.

 35. Pistabá — 2009-05-05 16:22 

@steepp Ez részlet a zeitgeist-ból, láttam már. Mi az Eu tagjai vagyunk nem Dél-Amerika, vagy KözelKelet, képviselőink vannak Brüsszelben, azonkívül az internet-mobiltelefon stb anyjáig pluralizált világát éljünk. Lenne lehetőségünk. De inkább hagyjuk a belpolitikát…

 34. MTi — 2009-05-05 15:43 

@markusbenjamin: szvsz Kassa bombázása síma sor – ez nem konteó, de a lemil profiljába lazán beleférne.

@ludens: WTC/9/11 konteó szvsz nem lesz, ugyanazért mint a lemilen Idegenlégiós poszt sem – no jó, azért Camarónt sikerült becsempészni :))

De nem pofázok, majd tiboru megmondja!

 33. ludens — 2009-05-05 15:33 

WTC konteo mikor lesz?

 32. markusbenjamin — 2009-05-05 15:18 

Kassa bombázása nem lesz valamikor? Szerintem az is bőven megérdemel egy jó kis posztot!

 30. steepp — 2009-05-05 12:14 

@Nűnű:

Nem tudom mennyire valódi a lista, egy oldalon futottam bele, és gondoltam belinkelem ide is.

Amúgy nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a BCs „holdudvara” ekkora lenne. Azt viszont kizártnak tartom, hogy ilyen sokan érdemben beleszólhatnának a fejlemények alakításába. Többségük szerintem vendégzenész a BCs színpadán, és a fő irányvonalat egy belső kemény mag határozza meg.

„Befolyásos, tekintélyes emberek összejövetele, de hogy világméretű, gonosz összeesküvők lennének?”

Nehéz kérdés, és szerintem nézőpont kérdése. Ha ugyanis a postból kiemeljük a koszovói esetet, a szerbek szemében mindenképpen gonosz összeesküvők, viszont az albánok akár szobrot is emelhetnének nekik.

 29. AnimalGarden (törölt) — 2009-05-05 11:55 

http://www.magyarmenedek.com/products/2496/Osszeeskuves_-_Daniel_Estulin.htm

nem reklám, de ha valakit érdemben érdekel a sztori:)

Bár az milyen már, hogy valami ennyire szupertitkos de azért szabadon meg lehet venni a sztorit egy mutatós kis könyvben baszod:)

 28. éniszteri mitkár — 2009-05-05 11:53 

Tegnap megette a hozzászólásomat a gonosz blogmonster. 🙁 Most, remélem, átmegy.

Hadd gratuláljak, ismét nagyon jó poszt. Már tűkön ülve vártam az újat.

Amikor arról olvastam, hogy milyen gonoszságokat művelnek, beugrott a Szökés c. sorozatban szereplő „the Company” nevű titokzatos szervezet, mely ált. dél-amerikai országokban kísérletezik a valuta elértéktelenítésével, stratégiai nyersanyagok megszerzésével, majd az utánpótlások elapasztásával stb.

Ismétkiderült, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró!

 27. kuroszmagazin — 2009-05-05 08:50 

„Köszi a gratulát; és igen, a szabadkőművesek fenn vannak a listámon!”

Hehe, tévedés, te vagy fenn az Ő listájukon!

 26. Pistabá — 2009-05-05 05:51 

Lehet sírni hogy ezek a csúnya gonosz kapitális bácsik mit csinálnak már megint, de pl a magunk fajta kézivezérelt kis országok legtöbb esetben maguknak köszönhetik a bajaikat. Erről nehéz lenne úgy beszélni hogy ne bonyolódjunk napi belpolitikai afférokba, de kérdem én, tényleg kötelező lenne külföldieknek bagóért kiárusítani a nyereségesen működő stratégiai cégeinket, közben a hazai vállalatokat halálra szívatni és adóztatni hogy véletlenül se erősödhessenek? Automatikusan merénylet áldozata lenne az a politikus aki komolyabban képviseli a saját országa érdekeit? Nem hinném. Egyszerűen csak korruptak, a nép meg hagyja, tehát magának köszönheti hogy marad gyenge és megosztott.

 25. sanghajbaby (törölt) — 2009-05-04 20:30 

pont szeretnék egy meghívót. kisnagyeskü h felveszem és megmutatom. (hívatlan vendégeknek: nem is igaz, hazudok)

nem mellesleg, ismét szórakoztató iromány, bár úgy látszik, a BCstől kevésbé félsz, mint az itthoni huszároktól… érdekes, érdekes. vajon miért?:)

 24. MTi — 2009-05-04 16:31 

Igen, igen Lost-rajongó- és hívőtársaim: a Dharma Kezdeményezést is a BCs hozta létre és pénzeli! :))

 23. Nűnű — 2009-05-04 16:01 

@steepp:

Végig nem olvastam a listát (igazából csak áttekertem, hogy lássam, mennyien vannak). Ez így kamu:

– Vagy a lista a kamu

– Vagy a csoport konteo jellege.

Tudjuk jól, hogy titok az, amit max. ketten tudnak. Nem soktucatnyian.

Befolyásos, tekintélyes emberek összejövetele, de hogy világméretű, gonosz összeesküvők lennének?

Nagyon esélyes, hogy van olyan csoport, és annak tagjai ott ülnek a Bilderberg-csoport tagjai közt is.

 22. tiboru — 2009-05-04 14:22 

@steepp:

Ütős névsor, csak úgy kapkodtam a fejem…

Köszi valamennyi olvasó nevében!

 21. steepp — 2009-05-04 14:05 

Fullos írás köszönjük!

Kiegészíteném a magyar klubtagok névsorát Martonyi Jánossal, akit az alábbi hivatalos 2008-ban kiadott listán is megtalálhattok.

http://www.scribd.com/doc/3262819/Bilderberg-2008-list

 20. luchador — 2009-05-04 13:22 

@tiboru: Akkor most már csak az a problémám, hogy nincs naponta egy poszt 🙂

L.

 19. tiboru — 2009-05-04 13:02 

@Linux fan:

Hja, gondolom, bosszankodhattak is eleget, hogy melyik ujjukat harapják, hiszen az USA-nak csak egy elnöke lehet 🙂

 18. Linux fan — 2009-05-04 12:52 

@millesei: Ha ezek a Bilderbergesek érnek annyit, mint a hírük, akkor McCain is a zsebükben volt.

 17. tiboru — 2009-05-04 12:49 

Még egy (majdnem) magyar a BCs-ben:

http://www.nysun.com/new-york/pataki-joins-bilderbergs-conclave/34231/

Ez azt mutatja, hogy Patakiból lesz még nagyobb ember is…

 16. tiboru — 2009-05-04 12:42 

@tiboru:

És vannak, akik állítják, hogy 2008. június ötödikén fel is szólalt a Virginia állambéli Chantilly-ben megrendezett éves BCs-ülésen…

 15. kuglof76 — 2009-05-04 12:42 

Konteósoknak konteós könyv: Eggo Moralli: Atmosz

 14. Fedor — 2009-05-04 12:41 

@Linux fan: A fenéket, Obama Gyurcsány érdekében lett elnök:

fedor.blog.hu/2008/11/13/osszeeskuves_elmelet_9

🙂

 13. millesei — 2009-05-04 12:40 

@Linux fan: mire beírom a kommentet, már itt is a válasz. 🙂 köszi a linket, már nézem is.

 12. tiboru — 2009-05-04 12:40 

@millesei:

Vannak, akik szerint Obamát is a BCs találta ki és futtatta:

canadafreepress.com/index.php/article/3395

 11. millesei — 2009-05-04 12:35 

Akkor Obamát Clinton tolta be, nehogy az asszony legyen a főnök? 🙂 Vagy Obama is bilderberges?

 10. Linux fan — 2009-05-04 12:35 

The Obama Deception: Zeitgeist-szerű, leleplező igényű kétórás film arról, hogy a BCs és csatolt érdekcsoportok hogyan juttatták hatalomra Obamát:

http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

 9. Maestro — 2009-05-04 12:31 

őskonteós barátaim, azt ne mondjátok hogy a fentebb írtak megleptek titeket:)

sejtettem hogy valakik vannak a háttérben csak én sem tudtam pálcát törni a zsidók, a szabadkőművesek, a bcs, és Kovács László fölött.

 8. millesei — 2009-05-04 12:16 

Úgy tudom, nem a magas születésszám miatt van túlnépesedés, hanem mert az egyre fejlettebb egészségipar túl sokáig tart életben minket. Amúgy a cikk kafa, gratula! Az aids kapcsán mindig is meggyőződésem volt, hogy szándékosan idézték elő. Aztán mikor bejött a képbe a madárinfluenza, úgy rémlik, egy-két év eltéréssel kétszer is volt a thaiföldi repülős fasziról sztori. Azóta sem hagy nyugodni a gondolat, de a neten nem találtam elég infót.

 7. tiboru — 2009-05-04 12:07 

@JClayton:

Törzsolvasóként tudhatod, hogy nincsenek véletlenek 🙂

 6. Kazi (törölt) — 2009-05-04 11:53 

Ez kimaradt:

1) A társaság alakuló ülését Hari Seldon nyitotta meg. Mindenki azt hitte, hogy ő a főnök, de tulajdonképpen Daneel Olivaw – aki egyszerű pincérként volt jelen – tartotta kézben a fonalat, mindig is.

2) A téridőben apró ugrás/törés jelentkezett, amikor Feri beszéde kiszivárgott. A BCs rendkívűl dühös lett, a magyaroknak most a 13. havi nyugdíj elvesztésével és a nyugdíjkorhatár elvesztésével kell fizetniük. Ezzel büntet a BCs.

3) A BCs szemében a magyarok mindig is szilánk volt, régóta próbálják már megtörni őket. Tizenegynéhány éve a Budapest Televíziót próbálták bevetni ellenünk, mint szuper titkos fegyvert, de a tervük most úgy látszik mégis elbukott.

stb stb.

🙂

 5. Sakál lamtitkár — 2009-05-04 11:52 

Régóta vártam már postot a BCs-ről, köszönet érte!

 4. JClayton — 2009-05-04 11:51 

Úgy tűnik, ez már félkész volt, mikor a tippet adtam. Alapos és hátborzongató. Gratulálok 🙂

 3. kakamátyás — 2009-05-04 11:49 

ah, elélveztem, hát mégis léteznek, tudtamtudtamtudtam!!!

 2. tiboru — 2009-05-04 11:39 

@luchador:

Köszi a gratulát; és igen, a szabadkőművesek fenn vannak a listámon!

 1. luchador — 2009-05-04 11:37 

Kiváló poszt, köszönet érte! Amúgy érdeklődnék, hogy esetleg a Szabadkőművesekről lesz majd valamikor valami, hiszen annyiszor szóba kerültek már 🙂

üdv,

L

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök