2011-02-15–18:00

WikiLeaks-konteók

Az elmúlt hét egyik – legnagyobb port felvert  – sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több tízezer tartalmát átadták a nemzetközi sajtónak.

Mai posztunk a nemzetközi médiaszervezet (és szivárogtató hírportál) lehetséges hátterét boncolgatja.

Mielőtt belevágnánk a WikiLeaks (a továbbiakban: WL) körül évek óta keringő találgatások ismertetésébe, tekintsük gyorsan át a szervezet (meglehetősen kurta) történetét és ejtsünk pár szót a cég arcáról (Julian Assange-ról) is.

1.) A WikiLeaksről röviden

A 2006-os alapítású WL-ről szóló legelső nyilvános, célzott hírt 2007. január harmadikán olvashattuk a főként biztonságpolitikával foglalkozó FAS (Federation of American Scientists, vagyis az Amerikai Tudósok Szövetsége) honlapján, a Steven Aftergood által szerkesztett hírlevélben, illetve blogon. Az oknyomozó portál alapítói (akiknek egy része továbbra is megőrzi inkognitóját) azóta is azt állítják, hogy eredetileg disszidens kínai újságírók és tudósok hozták létre a demokrácia (bocsánat: A Demokrácia) védelme, s a legszélesebb közvélemény folyamatos tájékoztatása érdekében.

Minden jel arra utal, hogy ezt a védelmet és tájékoztatást a WL úgy képzeli, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó, hozzájuk eljuttatott politikai, katonai, diplomáciai és gazdasági információkat tartalmazó dokumentumokat felpakolják a netre, függetlenül attól, hogy ezen információk kiszivárogtatása kinek és mekkora (vélt vagy valós) károkat okoz. Mert a tájékoztatás szabadsága, illetve a tájékozódáshoz való jog – állítja a WL – minden más szabadságot és jogot überel. Eredetileg az ázsiai és afrikai diktatúrák elleni információs harc volt a prioritásuk, de az utóbbi időben mintha kiemelten az USA-t vették volna górcső alá.

Ennek lehetséges magyarázatát megtaláljátok a konteók között.

Az elmúlt években az amerikai kormány (és szövetségesei) többször is megpróbálta lehetetlenné tenni a WL működését, s ebben elképesztő találékonyságról tettek tanúbizonyságot: számítástechnikai csalással történő megvádolástól kezdve a hackertámadáson és a titoksértési feljelentésen át egészen Julian Assange pedofíliával és/vagy erőszakos közösüléssel és/vagy homoszexualitással, továbbá kényszerítéssel, szemérem elleni erőszakkal és közszeméremsértéssel történő megvádolásáig és európai elfogatóparancs kiadásáig minden szerepelt már a terítéken – mindeddig eredménytelenül. Jelenleg is nemzetközi körözés hatálya alatt áll, amelyet a svéd hatóságok kezdeményeztek.   

A WL-nek önkéntesek százai dolgoznak, s egy tanácsadó testület vezeti, melynek legismertebb képviselője a már említett Julian Assange.

2.) Ki ez a Julian Assange?

A 39 éves Julian Ausztráliában született, s foglalkozását tekintve eredetileg programozó matematikus. Az Internet elterjedésének első perceitől kezdve ott téblábolt a világháló körül, hol hackerként, hol programozóként, hol szakújságíróként. Jó párszor meggyűlt a baja a hatóságokkal is, mert Julian már akkoriban is egészen másként értelmezte az üzleti és szolgálati titok fogalmát, mit azok a vaskalapos jogászok és rendőrök.

Körülbelül 1997-ben kezdett el a szólásszabadság nagy kérdéseivel foglalkozni, s innen kezdve előszeretettel nyilatkozik önmagáról úgy, mint az emberi alapjogok egyik védelmezőjéről. 2006-tól kezdve dolgozik a WL-nek, s noha tagadja, hogy alapító lenne, önmagát következetesen főszerkesztőnek aposztrofálja. Ahogyan azt ő maga is állítja, az övé a végső szó minden, a WL által nyilvánosságra hozandó anyag tekintetében, s mint ilyen, tényfeltáró-oknyomozó újságírónak tartja magát.

Az USA kormánya által ellene indított (hol intenzívebb, hol kicsit lazább) vadászat miatt – állítólag – nincs állandó lakhelye, noha az utóbbi időben elég sokat tartózkodott Izlandon (miután Svédország visszautasította letelepedési kérelmét). Bizonyos hírek szerint hamarosan Svájcba költözik, s ugyanide fogja áthelyeztetni a teljes WL-szerverhátteret, noha pillanatnyilag leginkább azzal van elfoglalva, hogy az általunk is említett (általa minden jogi alapot nélkülözőnek mondott) nemzetközi elfogatóparancs elől bújkáljon, valahol Európában (?).

3.) A WL eddigi nagyobb dobásai

Biztosan sokan emlékeztek ezekre, ezért csak címszavakban a témákról, amelyekről a WL a honlapján megjelentetett dokumentumokat. A felsorolás nem teljes körű, részletekért szíveskedjetek felkeresni jogtanácsosotokat, kattintsatok a WL honlapjára, vagy kérdezzétek meg kedvenc guglitokat.

– 2006 decembere: egy szomáliai törzsi vezető által kiadott utasítás szomáliai kormányzati tisztviselők meggyilkolására;

– 2007 augusztusa: Daniel Arap Moi volt kenyai köztársasági elnök családjának korrupciós ügyeiről;

– 2007 novembere: a guantanamói katonai támaszponton fogva tartottakkal kapcsolatos bánásmódra vonatkozó (titkos) amerikai előírások;

– 2008 áprilisa: a Szcientológiai Egyházhoz kötődő bizalmas dokumentumok;

– 2008 szeptembere: az amerikai elnökválasztási kampány finisében nyilvánosságra hozza Sarah Palin (republikánus alelnök-jelölt) elektronikus (a Yahoo-nál vezetett) postaládájának tartalmát;

– 2008 novembere: a szélsőjobbos Brit Nemzeti Párt tagnyilvántartásának leközlése (több ezer név, lakcím, életkor és foglalkozás). Ezt 2009 októberében további 12 ezer név (lakcím, stb.) követte;

– 2009 januárja: 600 (részben bizalmas minősítésű) ENSZ-dokumentum;

– 2009 márciusa: közel hétezer olyan tanulmány, elemzés, értékelés és más dokumentum,
amelyeket az amerikai Kongresszus tudományos és kutatási háttereként szolgáló Congressional Research Service (Kongresszusi Kutatási Szolgálat) készített a törvényhozók kérésére és elméleti támogatására;

– 2009 májusa: a Bilderberg Csoport több ülésének jegyzőkönyve és más belső anyaga;

– 2009 októbere: brit titkosszolgálati kézikönyv és más szabályzatok (2500 oldal);

– 2010 márciusa: amerikai titkosszolgálati elemzés a szolgálati és államtitkok védelmével kapcsolatos teendőkről és magáról a WL-ről;

– 2010 áprilisa: 40 perces mozgókép-felvétel az amerikai csapatok egyik iraki rajtaütéséről (12 halott, köztük két újságíró);

– 2010 júliusa: 92 ezer dokumentum az amerikaiak afganisztáni jelenlétével és háborújával kapcsolatban; számos dokumentum bizalmas és titkos, de vannak köztük szigorúan titkosak is;

– 2010 novembere: a bevezetőben is említett, mintegy 250 ezer amerikai diplomáciai dokumentum.

A WL kijelentette: januárban az egyik nagy amerikai bankot fogják hasonló módon roppant kellemetlen helyzetbe hozni…

És akkor lássuk, milyen elméletek kidolgozására adta fejét a konteósok nemzetközi tábora.

3.1.) A jóhiszemű verzió

A WL valóban az, aminek mondja magát: egy – lelkes, becsületes, önzetlen és jószándékú önkéntesek által üzemeltetett – emberi jogi portál, amely kiemelt céljának tekinti az emberek objektív tájékoztatását a mindenkori Hatalommal szemben. Variálhatnám, de ennél a cikknél jobban úgysem tudnám megfogalmazni.

3.2.) Az amerikai titkosszolgálatok

A szervezetet valójában a CIA, az NSA és az amerikai hadsereg hírszerzése hozta létre abból a célból, hogy kiugrassza a nyulakat a bokorból.

Hogy mire gondolok?

Nos, azt, hogy mindenhol vannak árulók, kémek és kiszivárogtatók, minden olyan szervezet pontosan tudja, amelyik titkos információkkal dolgozik. Különösen igaz ez egy olyan állam titkosszolgálatai esetében, amelyik éppen háború(ka)t visel.

Nosza hát, az amerikai dezinformációs szakemberek gyorsan létrehozták a WL-et, mondván: biztosítunk egy olyan fórumot a kiszivárogtatóknak, ahová eljuttathatják a zsákmányukat. Ott mi majd egyrészt jól megszűrjük a cuccot és csak azokat az infókat engedjük tovább, amelyek (relatíve) kevesebb kárt okoznak, másrészt pedig szépen utána tudunk nézni azoknak, akik ilyen csúnyaságokra adják a fejüket. Lám, az a szerencsétlen kis hülye Bradley Manning is milyen gyorsan lebukott.

Olyan ez, mint amikor a juhászok úgy vadászták le a farkast vagy a medvét, hogy birkahússal odaszoktatták egy bizonyos helyre, majd amikor az jóllakottan leheveredett, körbevették és jól agyonverték.

Eleinte persze ártatlan kis marhaságokkal etették a jónépet: szomáliai és kenyai bizalmas információk; ugyan már – frankón, szerintetek ez kit érdekelt? Most már csak az a kérdés, hogy csak Assange a CIA fedett hírszerzője (és a többi aktivista meg simán beszopta ezt a szép műveleti megoldást), vagy a WL teljesen titkosszolgálati fedőcég, s a takarítónőtől kezdve a tanácsadó testület minden tagjáig az egész bagázs Langley-ből kapja a fizetését. Szerintetek miért hangoztatja például Julian olyan erőszakosan, hogy a 9/11 valójában terrortámadás volt..? Miért képviseli ilyen határozottan a hivatalos amerikai álláspontot ebben az ügyben?!

És még egy dolog: ezekkel a „kiszivárogtatásokkal” az USA kormánya egyre több és több érvet tud felsorakoztatni amellett a terve mellett, hogy az Internetet minél hamarabb ellenőrzés alá kell vonni. Lám, ha nincs kontroll, ilyenek (és még ilyenebbek!) történhetnek, tisztelt kongresszusi tagok… S az amerikai törvényhozás egyre jobban hajlik a CIA (és társai) által sugallt, Big Brother-féle megoldásra.

Már várom, mikor fogják idehaza is a WikiLeaks-ügyet felhozni kvázi elrettentő példaként azok a (média)politikusok, akik a világháló és a blogoszféra megregulázására gyúrnak… Kérek mindenkit, hogy ha ezt meghallja, jelezze nekem valamilyen módon, hadd hízzon a májam!

A Julian ellen indított hajtóvadászat is sima porhintés; bármikor személyiséget válthat és új nevén visszavonulva tanácsadóként dolgozhat tovább az amerikai kormánynak.

3.3.) Az amerikaiak stratégiai ellenfelei

Hogy az oroszok, a japánok, az Európai Unió vagy a kínaiak állnak-e a WL létrehozása (és információkkal történő táplálása) mögött, ilyen szempontból tökmindegy. A lényeg, hogy a valódi alapítóknak elemi érdekük az USA (minden szempontból történő) gyengítése. Ha ez nem megy izomból (értsd: közvetlen katonai vagy gazdasági erővel), akkor hátulról, kerülővel fogják betámadni, felhasználva az emberi jogi, információ- és tájékoztatási szabadságos bullshitet.

A WL természetesen csupa olyan információt kap (és hoz nyilvánosságra), amelyeket az oroszok (esetleg kínaiak, japánok vagy az európai) titkosszolgálatok már kimazsoláztak, vagy amelyekre már felkészítették saját politikai elöljáróikat, kormányaikat. Nézzük csak át a WL eddigi „trófeáit”: ugye, hogy igazi hírszerzési nagyvad nincs közöttük?

Ebben az esetben Julian és cimborái nagy valószínűség szerint csak strómanok, akik nem látnak a kulisszák mögé, s nem veszik észre, hogy ők csupán eszközök a nagyhatalmak közötti információs, lejáratós háborúban. Érdekes lesz, ha a WL januárban tényleg megtámadja az egyik vezető amerikai bankot; lehet, hogy Moszkvában (Pekingben, Tokióban vagy Brüsszelben) valakik úgy gondolták: itt az ideje az amerikai pénzügyi világnak is adni pár tockost a jenki hadsereg és diplomácia után…

3.4.) A zsaroló hírszerzők

A WL-et pár kiugrott (vagy ilyen-olyan okokból a gumitalpúaktól eltávolított) amerikai hírszerző (esetleg politikus) hozta létre, akik 2005 körül megzsarolták az USA-t, de követeléseinek Washington nem engedett. Bosszú ez, a legjavából, ráadásul olyan profik szervezik minden mozzanatát, akiknek még mindig élő kapcsolataik vannak az amerikai külügyben, a szolgálatoknál és a hadseregben. Úgy tűnik, az amerikai állam után a bankszektorral próbálkoztak, de ott sem jártak sikerrel, ezért a legújabb dokumentumköteg (mármint amelyik be lett lengetve januárra) bankkal (bankokkal) kapcsolatos.

Meglátjuk, valóban bekövetkezik-e a kiszivárogtatás, vagy „majd közbejön valami”, értsd: a bankok mégis fizetnek majd.

3.5.) Assange, a zsaroló

Az egész WL az évszázad legnagyobb és legzseniálisabb zsarolási manővere. Assange (és cinkostársai) rengeteg jóhiszemű adatszolgáltatóval elhitették, hogy vállalkozásuk simán tájékoztatási feladatokat lát el, de azt csak nagyon kevesen tudják/látják, hogy melyek azok az információk, amelyek NEM jelennek meg a WL honlapján…

Nos, ezekért (mármint azért, hogy ne jelenjenek meg) valaki bizony fizetett. Ilyen szempontból Julian tényleg korrekt: ha számlájára megérkeznek a (tíz)milliók (és nem forintban számolunk ám…), a dolog el van felejtve. Ha a célcsoport határidőre nem fizet, bizony elkezdenek ömleni a dokumentumok, amelyeket egyfelől tényleg lelkes önkéntesek szolgáltatnak, másfelől pedig a WL megvásárol a nemzetközi információpiacon, hiszen anyagi forrásai bőven vannak – a megzsaroltak által befizetett lóvéból.

3.6.) Az Al-Kaida

Oszamáék már régen rájöttek, hogy simán katonai (fegyveres) módszerekkel hiába hadakoznak, a Nagy Sátánt nem tudják legyőzni. Mivel nem hülyékről és képzetlen kecskepásztorokról van ám szó (bármennyire is próbálta ezt az USA éveken keresztül elhitetni a világgal), kidolgozták ezt az elképesztően egyszerű, ugyanakkor roppant hatékony módszert az amerikaiak móresre tanítására.

Többszörös áttételeken keresztül, szimpatizánsok és békeaktivisták segítségével létrehozták a WL-et, amelybe szép lassan belepumpálják azokat az információkat, amelyek Washingtont a lágy altestén át támadják: az amerikai és a szövetséges országok közvéleményén keresztül. Assange valójában nincs is tisztában azzal, hogy ki az a bábmester, aki a szálakat ráncigálja. Lejáratják az USA-t, ennek hadseregét, diplomáciai szolgálatát, titkosszolgálatait, s közben éket vernek a NATO-szövetségesek közé. És ha a szükség úgy hozza, még Juliant is el fogják tenni láb alól, aztán Obamáék mosakodhatnak és bizonygathatják, hogy nem ők voltak, senki nem fog hinni nekik…

3.7.) A Moszad

Természetesen a zsidók találták ki az egészet. Izraelnek teleszaladt a zsákja attól, hogy Amerika nem hajlandó katonai lépésekkel megoldani az (elsősorban Izraelt fenyegető) iráni nukleáris program problémáját, s mostanra eljutott addig a pontig, hogy megleckézteti legnagyobb szövetségesét. A WL tanácsadó testületének egyik tagja (Jacob Appelbaum) egy szajján (aki nem tudja, hogy ez mi, olvassa el a hamarosan megjelenő Fenyő-konteót, abban leírtam), aki valójában a vállalkozás agytrösztje. És természetesen Soros Györgytől kapják a pénzt – ezt talán mondanom sem kell.

A WL által nyilvánosságra hozott információk mind a Moszadtól származnak, de ez persze csak a morzsa. Viszont ártani tud az USA-nak, mindaddig, amíg nem teljesítik Tel Aviv követeléseit. Amint Washington lebombázta az iráni hasadóanyag-dúsítókat, meglátjátok, hogy a WL lendülete is alább fog hagyni…

Zárásként: ha én élet- és balesetbiztosító lennék és Julian bekopogna hozzám szerződést kötni, bizony páros lábbal rúgnám ki.

És akkor következzen a már megszokott szavazás és kommentelés. Fejtsd ki, miért is szavaztál úgy, ahogy. Kamuzni nem érdemes, ŐK tudni fogják, melyik verzióra adtad a voksod, s előbb-utóbb személyesen is meg fognak kérdezni az elképzeléseidről…

És most lássuk az eredményeket:

 

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

191 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 191. zolema114 — 2014-09-21 14:43 

Én a “behajtó70” kommenjével értek egyet. Probálgatják a nagyhatalmak egymás erejét, képességeit, hadi potenciálját, de nem gondolom hogy ez “igazi” háboruhoz vezet. Csetepaték határok tologatása (Ukrajna, Oroszország) lehet sőt valószínű. Mert a lőszert ugyanúgy mint a konzervet lejárati időn belül el kell használni. A katonák szerint a vietnámra annakidején ledobott bombák egy része még a II világháborubol visszamaradt lőszer volt. egy része ezért nem robbant fel. A mai sokkal bonyolultabb elektronikával kombinált lőszerek még érzékenyebbek és nem lehet hosszú ideig tárolni ezeket. Annakidején egy USA repülőgéphordozón is tűz ütött ki a régi gyártású bombákkal kapcsolatban. Na meg az uj fegyvereket élesben is ki kell próbálni. És hát a hadiipari lobbi nagyon erős az USÁ-ban. A főpróbára (ha sor kerül rá) az IRÁNI atomfegyverek (ha van ilyen!?) esetében kerülhet sor. Remélem nem kerül sor rá. Üdv zolema114

 190. Rogal Dorn — 2011-12-15 16:42 

A WikiLeaks célkeresztjébe került magyar cég
Thu, 2011/12/15 – 17:02 Kategóriák: IT/Tech/Tudomány Címlapos anyag Wikileaks

Alig lehet tudni valamit arról a programról, amelyet egy magyar cég gyárt telefonos és internetes adatforgalom figyelésére. A Neti Kft. is felkerült arra a listára, amelyet a WikiLeaks állított össze az internetet használó vagy mobilozó emberek megfigyelését segítő cégekről.

Diktátorokat és az állampolgárok után kémkedő hatóságokat is kiszolgálnak a telefonos és internetes megfigyelőszoftvereket készítő cégek – állítja Julian Assange, a titkos kormányzati iratok nyilvánosságra hozására specializálódott WikiLeaks alapítója. A titkos adatokat kiszivárogtató oldal december elsején nyilvánosságra hozta a szerinte netezők és a mobilozók megfigyelésére szolgáló szoftverek és berendezések brosúráit, a gyártók prezentációit, árlistáit és katalógusait tartalmazó, Spy Files címet viselő aktáját. A gyártók között egy magyar cég, a Bongo nevű internetszűrőt gyártó Neti Kft. is megtalálható.

A dossziéhoz fűzött kísérőlevelében Assange azt írta, hogy a fejlett technológiával rendelkező országokban működő megfigyelőszoftvereket gyártó cégek szolgálják ki a világ többi országát kémszoftverekkel. A titkos iparág 25 országban – köztük Magyarországon – működik, vásárlói között pedig akár távol-keleti diktatúrák is megtalálhatóak Assange szerint. A Spy Files projekt azt tűzte ki célként, hogy a WikiLeaks szerint több millió dolláros forgalmat lebonyolító, a tömeges megfigyelésben segédkező cégekről minél több információt nyilvánosságra hozzon.

A WikiLeaks listáján megtalálható magyar cégről szerződések vagy árlisták helyett csupán a 2008-as prágai Intelligence Support Systems for Lawful Interception, Criminal Investigations and Intelligence Gathering szoftveres hírszerzési konferencián bemutatott reklámanyagukat hozták nyilvánosságra. A Neti Kft. “a nemzetgazdaság és az állami működőképesség szempontjából alapvető fontosságú informatikai rendszerek” védelmével megbízott Nemzeti Hálózatbiztonsági Központot is üzemeltető Puskás Tivadar Közalapítvány testvércége, fő profilja pedig a megfigyelőszoftverek gyártása.

Az 1993 óta létező cég bevétele az elmúlt három évben rendre több mint 700 millió forint volt, egyszer pedig a milliárdos összeget is meghaladta az Opten céginformációs adatbázis szerint. A cég legfontosabb terméke a Bongo nevű megfigyelőrendszer, amelynek képességeiről csupán vázlatosan szól a cég honlapja. A rendszer nagy mennyiségű, telefon- és számítógépes hálózaton haladó adat elfogására, kezelésére, feldolgozására és több lehallgató központba való továbbítására képes. A honlap szerint a Bongo rendszer akár egy PC-n is futtatható, ám “igazi erejét országos méretű, több száz szerverből álló rendszerként mutatja meg”. Ennél valamivel bővebb a WikiLeaks által kiszivárogtatott, a nemzetbiztonsági szakma világkonferenciájának számító, a kizárólag minősített szállítók és megrendelők által látogatható ISS Worldről származó prezentáció.

A prezentáció bemutatja a problémakört is, amire a Bongo rendszert kidolgozták. Felvázolja, hogy míg a telefonrendszer ismert, állandó szabványokkal dolgozik, a forgalom mértéke pedig lassan növekszik, addig az internetes forgalom ugrásszerűen növekszik, az új adatfajták pedig kiszámíthatatlan sebességgel jelennek meg. A dinamikusan növekvő netforgalom monitorozására a skálázható, több operátort kiszolgáló Bongót ajánlja a Neti, amely segít a befolyó nagy mennyiségű információt megszűrni.

A Neti által fejlesztett rendszer részletei államtitoknak minősülnek, már a cég szűkszavú honlapja sem a nagyközönségnek, hanem inkább a szakmának szól. A cégvezető szerint nem érintette hátrányosan a kiszivárogtatás, büszkék arra, hogy a nemzetközi piacon is versenyképes terméket állítanak elő. A dosszié megjelenését kísérő, Julian Assange által írt szöveget azonban csúsztatásokkal telinek és emiatt károsnak tartja a Neti elnöke.

(Origo)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nana, felkerültünk a Wikileaks térképére?

 189. 178996 — 2011-02-21 10:55 

[zamiere](#11183431):

Az erős, titkokkal védett, őrző-védő funkciókkal megtűzdelt gondoskodó állam koncepciója csábító (ámde hamis) alternatívája a káosznak és a fejetlenségnek…

 188. 178996 — 2011-02-21 10:51 

[blueqkazoo](#11188470):

Köszi!

 187. blueqkazoo — 2011-02-21 09:41 

[tiboru](#11183193): UPDATE!
Hivatalos források megerősítették: a kezdési időpont 22.00.

 186. 180085 — 2011-02-18 14:15 

A Tadzsik SzSzK internetes jelenlétének súlyával vetekedő magyar jurtakör egyik díszbokrétája megmondja a frankót: a WikiLeaks ne törvénysértsen, ne hazaárulóskodjon, de büntessék meg szigorúan, azonnal!

“Nagy szükség van a tényfeltáró újságírásra. Enélkül nem lett volna Watergate-botrány, az őszödi beszéd kiszivárogtatása vagy a sukorói telekvisszaélések leleplezése. Szabad véleménynyilvánítás nélkül pedig nem lenne a Véleményvezér sem.”

Egy kumisz-szivornyázó bivalytoszodi faluház vezető bloggerének véleményére valóban sokat kell adni. Mi lenne velünk szikes pusztáinkon, legelésző bivalyaink között, ha nem lenne egy közülük való, aki vállalja a vezérség minden terhét és felelősségét? Különösen ami a szabad véleménynyilvánítással jár.

“De a WikiLeaks alapvetően érti félre a szólás- és információszabadságot azzal, hogy a szabadság, transzparencia és igazságos társadalom jegyében ellopott államtitkok tömkelegét teszik fel az internetre.
Ez egy öncélú és romboló tevékenység, ami semmivel sem különb annál, mintha bármelyikünk ellopott laptopjáról tennék fel személyes e-mailjeinket vagy fotóinkat az internetre.
Nem is lehet vitás, hogy az ilyen tevékenységet szigorúan büntetni kell. Mert ha nem találják meg azt a módot, amivel az ilyen kiszivárogtatások megállíthatóak, az hosszú távon az állam alapvető működését lehetetleníti el.”

Örüljünk, vígadjunk, végre valaki helyén kezeli a helyzetet, látja és láttatja a lényeget, megmondja a frankót. Él még a Magyar újságírás, él még a magyar virtus!

Megjelent a Bivalytoszodi Jurtatábor Központi Faliújságjának Kisdobos mellékletében, 20 kibaszott évvel a rendszerváltás után.

http://velemenyvezer.blog.hu/2010/12/09/wikileaks_ez_eletveszely

 185. 178996 — 2011-02-18 12:23 

[blueqkazoo](#11182900):

Köszönjük, ott leszünk!

 184. blueqkazoo — 2011-02-18 09:40 

Most jelent meg az ajánló:
Wikileaks: veszélyes igazság a Discovery-n, 2011. febr. 27-én. (Ha minden igaz, 22.00 kezdettel.)
A film készítői: Luc Herman, Paul Moreira
Minden érdeklődőnek jó szórakozást!
A kezdési időt sem a csatorna honlapján, sem a porton nem találtam, forrása nem hivatalos. Amennyiben pontos információt sikerül találnom, update következik.

 183. Zig Zag — 2011-01-02 13:36 

 182. WanGood — 2010-12-31 00:04 

@tiboru: Egy darabot “kihasítani” belőle, és azt feldolgozni, vagy nem tudom 😀

Persze nem akarok semmit sem erőltetni. Először úgyis Velük kell hogy konzultálj.

 181. tiboru — 2010-12-30 23:55 

@WanGood:

“Remélem még sokáig fogsz írni ilyeneket! ”

Hát még én mennyire remélem…

Dél-Amerika elmúlt hetven éve maga az ultimate konteó; nem tudom, az ottani eseményekhez mit lehetne még hozzátenni 🙂

 180. WanGood — 2010-12-30 23:50 

Akkor még a 2010-es éven belül tudják meg Ők, hogy én hogy vélekedem:

Assange úr nem egy Terézanya, épeszű jogvédő nem teszi ki magát a kontinentális körözésekenek stb.

Az amerikaiak aligha járatnák le magukat ennyire, azért a langleyi srácoknak is van egy eléglegyenmár mérce (bár ki tudja)

Igazából a 3. és 5. konteó együttese a legvalószínűbb. A WL-t Moszkva/Tokió/Peking/Brüsszel tömi dohánnyal és aktákkal, de a tagok nem beavatott emberek, Assange meg természetesen elintéz néhány kényesebb ügyet a saját javára, és talán az óvadékra is félretesz, ha a gumitalpúak mégis elérnék. És a Moszad-kapcsolatokkal rendelkező tagon át a Közel-Keleten is profitálnak az ügyből.

Kb. ennyi. Illetve ha lehet kérni konteót, a 60-as évek dél-amerikai -puccsai/KGB-egyház harcai/elnökgyilkosságai, melyekből az USA profitált- sorra kerülnek majd?

Remélem még sokáig fogsz írni ilyeneket!

 178. xstranger — 2010-12-19 18:07 

@tiboru: svedorszagban a megeroszakolas vadja az kb olyan mint angliaban a becsuletsertes (libel) csak persze sokkal jobban kommunikalhato.

BTW a felteteles szabadlabraengedes koruli hercehurca is erdekes egy olyan ember kapcsan aki onkent es egyuttmukodoen ment a hatosagokhoz, plusz a 200ezer fontos bail.

 177. tiboru — 2010-12-19 17:26 

Ha esetleg valaki még nem tudná, mit jelent az az “erőszakos közösülés” a művelt Nyugaton, amellyel Julian Assange mostanában vádoltatott meg:

index.hu/kulfold/2010/12/19/kiszivarogtak_a_kiszivarogtato_elleni_szexvadak/

Aki nem akarna kattintani, itt a lényeg, két felvonásban:

“…egy 31 éves – a brit bíróság által csak – “A kisasszonynak” nevezett hölgy tartotta vele a kapcsolatot. Assange az ő egyszobás stockholmi lakásában lakott, és […] többször is szexuális kapcsolatot létesített a nővel. Egyszer “A kisasszony” akarata ellenére azután is folytatta az aktust, hogy a használt óvszer elszakadt. Egyszer pedig a nő tiltakozása ellenére is közeledett hozzá. Assange a történtek után is még napokig “A kisasszony” lakásában lakott.

A második vérforraló eset:

“… “W kisasszony” régóta csodálta Assange munkásságát […] Stockholmi előadása idején az első sorban ült. Rózsaszín pulóverében fel is keltette a WikiLeaks alapító figyelmét, akivel az este folyamán beültek egy moziba is. Két nappal később elutaztak “W kisasszony” lakásába, 50 kilométerre a svéd fővárostól. A Guardian cikke szerint itt szexuális kapcsolatot létesítettek, majd a nő elaludt. Arra ébredt, hogy a férfi óvszer nélkül újra közösül vele. “W kisasszony” ezután visszavitte Assange-t a pályaudvarra.

Néhány nappal később, “W kisasszony” felhívta telefonon “A kisasszonyt”, hogy a WikiLeaks alapítója után érdeklődjön, mert az ígérete ellenére nem hívta őt fel. A két nő számára akkori beszélgetésükből derült ki, hogy hasonlókat éltek át a férfival. Ezután – már közösen – szerették volna elérni, hogy Assange elvégeztessen magán egy tesztet a szexuális úton terjedő betegségekről. Ám a férfi erre nem volt hajlandó, ezért augusztus 20-án a rendőrséghez fordultak.”

Nos, ezért körözte az Interpol 186 országban a WikiLeaks kulcsfiguráját. Ugyanúgy, mint (teszem azt) Oszama bin Ladent vagy bármelyik háborús bűnöst.

 175. William C. — 2010-12-16 22:24 

Anglia nem adja ki USA-nak Assange-t, hogy kémkedésért halálra ítéljék, ehelyett kiengedik a börtönből, hogy szabadlábon védekezzen… Hát rejtélyes.

 174. Tamáshida — 2010-12-15 09:48 

@bástya: Ha Julian Assange iráni, kínai vagy egyéb más “diktatórikus” rendszer polgára lenne és úgy közölne titkos iratokat az elnyomó rezsimekről, akkor már régen Nobel Béke-díjat kapott volna.

Igen, de akkor már rég megölték volna a kommunisták, vagy más a diktatúrák vezetői, úgy hogy a béke-nóbeldíjat úgymond “post mortem”, halála után kapta volna meg.

 173. William C. — 2010-12-14 16:11 

@tiboru: Az emberi hírszerzés más miatt is fontos. Például műholdon keresztül letépni valakinek a körmét kezdetben izgalmas, de hamar unalomba fullad…

 172. William C. — 2010-12-14 16:09 

@tiboru: Woody Allen szavaival élve: “Bárcsak minden ilyen flottul menne!”. 🙂

 171. odamondó — 2010-12-14 08:00 

@William C.: én próbáltam olvasgatni honlapon de alig lehet rendesen információt találni 🙂

 170. tiboru — 2010-12-13 23:14 

 169. tiboru — 2010-12-13 23:12 

@William C.:

Mondjuk azért tudom ellenőrizni, ha kiküldöm a bukaresti USA nagykövetség kulturális attaséját éjjellátóval meg minden szarral és ő visszaszól, hogy Alexander Szergejevics tényleg homokvárat épít.

Vagy ha odavezénylek egy, izé, egy meteorológiai műholdat a bukaresti Kiseleff sugárút fölé és kapok 84 ezer fotót az eseményről.

Egy infót (és forrást) azért sokféle módon lehet ellenőrizni…

 168. William C. — 2010-12-13 22:44 

@xstranger: Még ha így is van (és simán lehet, hogy igen), ez nem jelenti, hogy ennek a technikának a gazdái jóra használják, vagy a mi érdekünkben használják. Sőt.

Időnként felmerül, hogy a mai technikai lehetőségek mellett szükség van-e egyáltalán emberi hírszerzésre, kémekre. De mindent technikával sem lehet megoldani.

Forsyth ír erről az Isten öklében. A kém az, aki beleláthat a másik fejébe, nem a műhold, vagy keresőszoftver, vagy ellopott levelezésd stb.

Egy másik érdekes elgondolást találtok a Hazugságok hálója című filmben. Russell Crow fejtegeti: az ellenségeink eldobták a mobiljukat, nem használnak netet, és fogalmunk sincs, mit csinálnak.

 167. William C. — 2010-12-13 22:37 

@tiboru: Én egy másik Földön élek… :))

A megbízható forrás nem ellenőrzött forrás. Hanem egy minősítés. Képzeld el, hogy ülsz az elemzés egyik irodájában Langley-ben, és jön egy üzenet a Hold sötét oldaláról (mondjuk Romániából), hogy az ottani orosz nagykövet szerda éjjel homokvárat épített. Mi alapján fogod ezt tényként kezelni? Odamész, és megnézed? Nem. És innentől nincs tudományos értelemben vett ellenőrzött információ. Csak elhitt információ van. Ha az infó olyan valakitől jön, vagy olyan valaki erősíti meg, akinek a minősítése az, hogy “megbízható forrás”, akkor tényként fogják kezelni. De ettől még nem tény.

Az információ kiértékelése, elemzése még csak ezután jön majd. És ott is el lehet bukni.

Az “informális barátnő” nagyon távolra vezet jelentésében. 😀

(Mailben jobban átjött a négyzetes mátrix, mint itt.)

 166. tiboru — 2010-12-13 22:14 

@tiboru:

Látom, hogy a négyzetes mátrix nem ment át tökéletesen, de el tudjátok képzelni: az oszlopok betűkódot, a sorok számkódot kaptak, s a “megbízható, ellenőrzött” forrás volt az A1-es, a “nem megbízható, nem ellenőrzött” a B2-es, stb.

 165. tiboru — 2010-12-13 22:12 

@William C.:

Hát egyszer olvastam egy forrásminősítési négyzetes mátrixról valamelyik piréz krimiben, amelyik kábé így nézett ki:

A B

1 megbízható nem megbízható

2 ellenőrzött nem ellenőrzött

És akár hiszitek, akár nem, a “feltaláló” 100 ezer piréz tallér pénzjutalmat kapott ezért akkor, amikor a piréziai átlagfizetés úgy nyolcvanezer volt.

Ja: a szóbanforgó “feltaláló” nőnemű volt és éppen egy piréz ezredes informális barátnőjeként (értsd: [moderálva]) működött, amúgy értékelő tiszti beosztásban kapta a főtiszti fizetést.

Ilyenkor mindig hálát adok az Úrnak, hogy nem Piréziában élek.

 164. tiboru — 2010-12-13 22:01 

@xstranger:

Echelon, Echelon, Echelon…

lemil.blog.hu/2008/10/13/echelon

 163. xstranger — 2010-12-13 20:02 

@tiboru: csak hogy az amcsi titkosszolgalatok kepessegeit arnyaljuk, Bush utolso eveiben volt a balhe az illegalis megfigyelesekkel kapcsolatban (ez annyira teny volt hogy torvennyel kellett mentesiteni a buntetes alol a resztevo telcokat) ezek kereteben az NSA az amcsi internet TELJES forgalmat megfigyelte. Az osszes telefon/banki tranzakcio es barmilyen elektronikusan tovabbitott adatot.

Tovabbi kepessegeik: Koltsegvetesuk ugye titkos de azt lehet tudni hogy az egyik legnagyobb munkaado az allamban es a koltsegvetes alapjan Fortune 500 vallalat lehetne. Tobb ezer magasankepzett programozo es matematikus. Valoszinusitheto hogy a kodolas/informatika ALAPKUTATASBAN tobb evtizeddel a vilag elott jarnak (Talaltak ki a ketezres evekben olyan matematikai teteleket amikrol kesobb kiderult hogy az NSA mar a 60 as evekben ismerte). A VILAG! szamitogepkapacitasanak egy eleg jelentos resze van eldugva valahol a kozpontjukba ahol ugye az amcsi internetet elemezgethetik.

Szoval durva ugyeik vannak. Az egyik vezetojuk meg pre-9/11 mondta hogy jolenne ha novelne a kormany a nekik adott penzt mert a technologia fejlodese miatt hamarosan mar nem tudnak MINDENT megfigyelni.

 162. William C. — 2010-12-13 19:27 

@tiboru: Az egész folyamatot lehet gépekkel helyettesíteni. Egy gép lefőzi a kávét, kiveszi a kólát a hűtőGÉPből, kinyitja a számkódos ajtót a robotpilóta vezette pizzafutár-autó előtt, és aláírja a licence to kill parancsot, amit majd James Bond T801 végrehajt. Ha hinni lehet a pletykáknak, a Skynet valami ilyesmiben mesterkedik. 🙂

Lehet csinálni keresztutalásos indexrendszert, a gép majd statisztikákba rendezi az eredményt, és ebből kiderül, hogy minden évben, május 20-án, tizenöt fontos ember tartózkodik Párizsban. De hogy miért? És hogy mit jelent ez?

Nekem a hírszerző munka elemző része tűnik a legalacsonyabb szintűnek. Tudtommal még mindig a “megbízható forrás” és a “megbízhatatlan forrás” a legfőbb adatelemző módszer. Ezt pedig igazán könnyű manipulálni.

 161. tiboru — 2010-12-13 17:43 

@William C.:

Amennyire az irodalmi művekből tudom, ma már egész pofás számítógépes programok vannak a személyi, tárgyi és egyéb összefüggések, kapcsolatok kiértékelésére. Csak kell valaki, aki lefőzi a kávét, kiveszi a kólát a hűtőből és kinyitja a számkódos ajtót a pizzafutár előtt.

Ja: és aki (szigorúan egy példányban!) aláírja a “licence to kill”-t James Bondnak 🙂

 160. William C. — 2010-12-13 16:59 

@tiboru: Természetesen, ám ez csak egy magánembertől fogadható el, egy kémszervezettől vagy kormánytól nem.

Aldrich Ames mondta egy interjúban, hogy a CIA naponta több tönnányi információt szed össze (ma már más lenne a mértékegység, persze), amiket senki sem tud érdemben kielemezni, vagy követni.

Nehéz is lenne teljes képet kapni infók alapján. Mondjuk, hogy keresünk egy William Colby nevű fickót az iratokban. Találunk róla 344 oldalt, amin szerepel. Ez rendben. Kíváncsiak vagyunk az összefüggésekre is. A Colby-s oldalakon szerepel további 239 név. Nekik is utánuk nézünk. Pár napon belül van 5443 nevünk, és az egész paksamétát kivágjuk a kukába és elmegyünk bárzongoristának egy hajóra.

És akkor még nem is említettük, hogy a dokumentumok esetleg hamisak, vagy részben hamisak, és a kutatást a saját képzeletünkben végezzük, nem a valós világban. Nehéz kenyér ez.

 159. tiboru — 2010-12-13 16:18 

@William C.:

Az egész anyagot szerintem nemcsak nem lehet, de nem is érdemes elolvasnia egyetlen embernek.

Xstranger kollégával értek egyet, már ami a kulcsszavakat illeti: ha én piréz polgár vagyok, elsősorban a piréz ügyek érdekelnek: Pirézia, kormányának tagjai, a piréz-amerikai, esetleg a piréz-orosz kapcsolatok, a piréziai befektetések, közbeszerzési eljárások, az ottani ufó-észlelések, a piréz sajtó, titkosszolgálatok, stb. Maximum még megnézem az örök ellenséget és szomszédot (Burkusföldet) érintő cuccokat, s ha gumimaci-gyártó vagyok, akkor persze rákeresek a “gumimaci” szóra is.

 158. William C. — 2010-12-13 15:57 

@xstranger: Igen, de továbbra is ott tartunk, hogy senki nem olvasta el, dolgozta fel.

 157. xstranger — 2010-12-13 15:41 

@William C.: nyilvan digitalis anyag eseten rakeresel kulcsszavakra. Amugy torrentrol nem letoltheto az egesz? Vagy az csak fake?

 156. William C. — 2010-12-13 15:35 

@odamondó: Nekem ez az egész botrány, felkapott szenzáció lógott a levegőben. A legrosszabb szennylap stílusában, módszerével összekalapált szenzáció, melyet döbbenetsen komolyan vesz mindenki. Érthetetlen, hogy miért.

Egyáltalán ki az, aki elolvassa a feltöltött harmincmillió oldalnyi levelezést, iratot, SMS-t, meg a többit? Ember nem képes ezen átrágnia magát. Így valószínűsíthetjük, hogy senki nem is olvasta el azokat, csupán szemezgettek. A WikiLeaks sem olvasta el. Obama sem olvasta el, a Fehér Ház sajtóosztálya sem olvasta el. Senki nem olvasta el. Mégis mindenki talál magának valamit benne, amivel eljátszhat.

A belinkelt elemzésben találtam magyarázatokat a nekem problémás elemekre, ezért tetszett. Persze, ettől még azt sem szabad elfogadni.

 155. William C. — 2010-12-13 15:22 

@Csumpitáz Alfréd: Egyetértek. Kérdés, hogy azon belül mi vagy ki mozgatja a szálakat? Nem maga a CIA a titkosszolgálat, hanem csupán egyik igazgatósága (Műveleti Csoportfőnökség), ahol a valódi kémek vannak. Kérdés, hogy ezen belül milyen kisebb osztályok, alosztályok, klikkek, belső titkostársaságok, körök, klubok, rendek, miegymás húzódnak meg, amik a tényleges hatalmat gyakorolják.Ősrégi, bebetonozott hírszerzők, akik ezerszer jobban kiismerik magukat, mint a CIA igazgatója, aki csak vendégelőadóként bukkan fel rövidebb időre egy PR-poszton.

Persze, az is lehet, hogy Assange az egyik gyíklény David Icke teóriájából (Icke a másik…). :))

 154. nemvicces név — 2010-12-13 11:30 

@mashbp: hehe, negyedórával előztél meg. 🙂

Mindenesetre hízhat a máj, nice one! 🙂

 152. Csumpitáz Alfréd — 2010-12-13 11:15 

@William C.: Nekem ez a verzió tetszik a legjobban, viszont szerintem ez nem zárja ki a 3.2. verziót, azaz hogy az amerikai titkosszolgálatok állnak a háttérben. Vajon a meglebegtetett UFO-s iratok lesznek a nagy szenzáció??? Van egy új konteóm is: az egész mögött az UFO-hívők állnak, vagy maguk az alakváltó reptiliánok… 😀

 151. odamondó — 2010-12-13 10:17 

@William C.: bocs, de az én olvasatom szerint akkor ez bizony egy új konteó. A wikileaks valakinek a fegyvere amivel pánikot fog kirobbantani. Most akkor mi dőlt meg szerinted?

 150. William C. — 2010-12-13 06:28 

A vicces az egészben, hogy mind bevettük. Pedig ennyi az egész: http://www.brookskiado.hu/content/wikileaks-es-julian-assange

Talán ideje más témát keresni, mint részt venni ebben a játékban.

 149. xstranger — 2010-12-13 00:48 

Eszrevettetek hogy eddig az usarol semmi nem szivargott ki, ugyertem azt leszamitva hogy belso iratokban nem diplomatikusan de abszolut realistan fogalmaznak.

Btw az egyik maca aki a svedeknel perel valami CIAes Kubas szervezethez kotheto.

Szvsz ez a tema egy gyongyszem es a konteo kov szuletesnapjan is lesz meg belole anyag

 148. vacsad — 2010-12-13 00:41 

@tiboru: Nincs mit, kicsit ledöbbentem amikor megláttam.

 147. tiboru — 2010-12-12 21:10 

@vacsad:

Hm, ezt írtam a fenti posztban december másodikán:

“Már várom, mikor fogják idehaza is a WikiLeaks-ügyet felhozni kvázi elrettentő példaként azok a (média)politikusok, akik a világháló és a blogoszféra megregulázására gyúrnak… Kérek mindenkit, hogy ha ezt meghallja, jelezze nekem valamilyen módon, hadd hízzon a májam!”

Tessék, tíz nap telt el…

Köszi, vacsad. És persze köszi, Kövér László…

 146. vacsad — 2010-12-12 20:46 

index.hu/belfold/2010/12/12/kover_informacios_terror_a_wikileaks-ugy/

Az első Orbán-kormány idején, 1998 és 2000 között a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterként tevékenykedő Kövér László kijelentette: a WikiLeaks-ügy azt is jelzi, “bizony hozzá kell nyúlni” az internetes hírközlés ellenőrizetlenségének tabujához, “végig kell gondolni, miképpen lehet a hasonló eseteket megelőzni”.

Lehet konteózni….

 144. EÖ — 2010-12-11 11:49 

a sarah palinos kép fake

sőt satufake!

egyebet nem merek elmondani 🙂

 143. James T. Kirk — 2010-12-11 10:25 

amikor elolvastam a cikket es szavaztam, akkor valamiert nekem az orosz tamogatas volt egyertelmu. akkor meg nem is jott ki a cikk hogy a ruszkik szerint nobel bekedijat erdemelne JA.

mint ahogy azt is konnyen meg lehet fejteni, ki szponzoralja a greepeacet (kit nem tamad soha, lasd a shell-el mit muveltek a bp-hez hozza sem szoltak, lasd meg levego mcsoport, melyik hipermarketet nem tamadjak soha), itt is az a lenyeg hogy kit nem bantottak komolyan, akkor jon kina es a ruszkik.

az eszak koreas info lehet tudatos uzenet, egy interjuban nyilatkozott a hvg-ben egy koreai illeto hogy kina nem akarja komolyan hogy balhe legyen, nem erdeke sem gazdasagilag, sem politikailag.

a ruszkik meg lathatoan minden lehetoseget megragadnak, hogy ismet nagyhatalom legyenek.

kina is hasonlo motivacio miatt valoszinusitheto a hatterben, csak ok nem vissza-, hanem megszerezni akarjak ezt a statust. vagyis hogy komolyan vegyek oket, es beleszolhassanak a nagyfiuk dolgaba.

JA szemelye meg erdekes, mert o nem egyenlo a wikileaks-el, csak o szemelyesiti meg a kulvilag szamara. amikor eloszor hallotam a nemi eroszak es a pedofil vadakat, akkor egybol ravagtam (nem kizarva, hogy tenyleg tortent ilyen) hogy most lepett ra a cia vagy az nsa labara nagyon, ez az o modszeruk ha valakit el akarnak lehetetleniteni, ebbol senki nem szokott kimosakodni.

biztosan van a szervezetben – akar csak vendegjatekoskent is- bennfentes, de ketlem hogy hivatalos dezinformacio lenne. szerintem a meg nyilvanossagra varo informaciok adhatnak magyarazatot a hirtelen bedurvulasra.

olvastatok a cnn-en a volt cia igazgato cikket? a cnn nem az a hely, ahol pr cikkeket szoktak kozolni, ebben az oreg nekimegy a ny timesnak, es az amazonnak is kemenyen, szerintem ez egy elozetes erodemonstracio volt ( az amazon sokaig hostolta a wikileaks anyagokat, csak nemreg fenyegetesre hagytak abba).

 142. Csendes hackerek ha berágnak — 2010-12-11 07:08 

A Wikileaks ügy kapcsán jó volt (?) látni, hogy több pénzügyi gigász is (PayPal, Visa, stb.) olyan szinten gyenge célpont egy igazán komoly hacker társaságnak, hogy netovább. Valami biztosan nagyon nincs rendben, mert ezen szolgáltatók ellehetetlenítés…

 141. Tiltsuk Bea — 2010-12-08 10:39 

Hát úgy tűnik egyre inkább dőlnek azok az elméletek, amelyek szerint amerikai szolgálatok állnának a Wikileaks mögött.

Persze egy ideig tényleg valamelyest kétesélyesnek tűnt a dolog, de azért sok mindenből lehetett sejteni, hogy ez nem egy USA akció.

…és akkor a legújabb adalék:

“A Wikileaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok azt suggalják, hogy a 9/11 támadások előre meg voltak tervezve”

pakobserver.net/detailnews.asp?id=64803

 140. α Ursae Minoris — 2010-12-08 09:05 

A két vezetö svéd napilap közül az egyik fontosnak tartotta ma vezércikket írni arról, hogy nincs semmiféle összeesküvés a svéd nemieröszak-vádak és kiadatási kérelem mögött:

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ingen-konspiration-1.1223495

“Men den svenska förundersökningen har inte beställts av USA eller någon svensk politiker, utan baseras på vittnesmål från kvinnor som hävdar att de har utsatts för övergrepp.”

De a svéd vizsgálatot nem az USA vagy valamelyik svéd politikus rendelte meg, hanem azoknak a nöknek a tanúvallomására alapozódik, akik azt állítják, hogy eröszaknak voltak kitéve.

Sancta simplicitas…

 137. bv3k — 2010-12-07 20:10 

Assange-nak es a Wikileaksnek mi koze lenne mindenhez? Ok csak publikaljak, amit masok eljuttatnak hozzajuk, nyilvan mashova is eljuttathatnak, illetve maguk is publikalhatnak. A full igazsag szappanabb az operanal: Bradley Manning es Adrian Lamo (akinek elmeselte), plusz Kevin Poulsen, a Wired setet multu ujsagiroja (aki legeloszor irt a BM-fele leakrol) tehet mindenrol. Valaki elottem irta, hogy nem heterok, marmint BM es JA, illetve, hogy atoperaltatjak magukat nove. Pont ez az igazsag: Mindannyian a matematikus-hacker-LGBT (lesbian-gay-bisexual-transsexual) community tagjai, es osszevesztek biztos valami f@szsagon (szo szerint). JA egyebkent mar regota tamadja Poulsent es a Wired-et, nezzetek utana.

http://www.salon.com/news/opinion/glenn_greenwald/2010/06/18/wikileaks

 136. Eugenie Danglars — 2010-12-07 12:43 

Aztakurva. Az egy dolog, hogy a napi 3-5 cikk mostanában már standard volt a különböző híportálokon, de felgyorsulni látszanak a dolgok.

Major shitstorm

index.hu/tech/2010/12/07/operation_payback_kiberhaboru_a_wikileaks_miatt/

 135. Super aGyuri — 2010-12-07 11:53 

Őrizetbe vették Assange-ot:

index.hu/kulfold/2010/12/07/orizetbe_vettek_julian_assange-t/

Most már egyértelmű, hogy bennfentes, egyébként hülye lett volna feladni magát. Hamarosan átoperálják nővé és új életet kezd a Bahamákon szörfoktatóként.

(gy.k. ha nem bennfentes, hanem jogvédő lenne, akkor a vizsgálati fogdában, három méter távolságból kétszer egymás után főbe lőné magát, mint Zámbó Jimmy)

 134. morden2 — 2010-12-06 21:55 

@Valandil: Basszus tényleg, erre nem is figyeltem még fel.

 133. Valandil — 2010-12-06 11:39 

Érdemes megfigyelni, hogy JA minden nyilvános szereplésén kicsit máshogy viselkedik, más a frizurája, más a hajszíne (de attól még ugyanaz a személy). A faszi egy (potenciális) kaméleon. Akár Jason Bourne is lehetne.

Szvsz igazi gumitalpú.

 132. rdos — 2010-12-04 09:53 

Szép volt tiboru!

Nem szavaztam, mert szerintem valódi jogvédők tevékenységére (1.), telepedett rá idők során pár titkosszolgálat (2.,3.). Sok előttem szólóval együtt WS-et figyelem elterelésnek vélem.

Miről? Pár éves hír, “isztánokban” (Türkmen, Kirgiz, Tadzsik..) Kína kezdi beelőzni a hajdani gyarmattartót, Oroszországot gazdasági kapcsolatokban. Egy éves hír, orosz – kínai – japán kőolajvezeték elkészült. Egy hetes hír, Oroszország és Kína árucseréjüket NEM dollárban számolják el. Pár napos hír, Putyin cár nem szeret dolgozni, de szereti a jattot (1 dolcsi/hordó, ha a hír igaz). Egy napos hír, Medvegyev és Putyin között valami megszakadt? http://www.portfolio.hu/gazdasag/energia/miert_nem_ert_el_semmit_moszkvaban_orban_viktor.142251.html

Oroszország É-Koreával /régi jó barát/ is határos, de ha a hír igaz rövidesen az egyesült (Dél) Koreával lesz határos.

A Kuril szigeteken először járt orosz elnök, amiért a japán diplomácia neheztelt nagyon.

És nem mellékesen tegnap 1 éves rekordját érte el a kőolaj tőzsdei ára (sacc 90 $/hordó).

Valami “cefetül bugyorog a mélyben” ott keleten. Ami jó hír is lehetne, mert hogy talán kevesebb szilánk röppen felénk.

A rossz hír az az, kezdünk egyre kevésbé számítani.

 131. Android — 2010-12-03 20:34 

Hmm, nem ártana megemlíteni a Zeitgeist movementet sem a felbujtók között, ez az eset nagyon is az ő világnézeti verziójukat támasztja alá, és egyébként is:

(áprilisi cikk)

blather.net/zeitgeist/archives/2010/04/cryptome_definitively_supports.html

Ha az ember kicsit is ismeri a zeitgeist movement és a hozzájuk elég közel álló Venus Project -et nézzük akkor az 1.-es választási lehetőség sem tűnik annyira agyamentnek.

Tényleg nem reklámként, hanem elgondolkozásnak érdemes végignézni a zeitgeist dokumentum filmeket. Okos ember érti a hangulat teremtést és a szélsőséges gondolkodást, de főleg az “addendum” első órája a jelenlegi pénzügyi rendszerünk problémái elég jól látható. Az addendumban amúgy meg lehet nézni a Venus Project elgondolást is.

http://www.thevenusproject.com/

a dok. filmek:

http://www.zeitgeistmovie.com/

(de ha rákeresel hogy zeitgeist magyarul mind meg fogod találni)

Az addendumot érdemes megtekinteni, de a többi sem rossz!

http://www.zeitgeisthungary.com/

Ha valaki veszi a fáradtságot hogy végignézze az fog egyet kuncogni, az “Al-Kaida” résznél.

 129. Sziget_ — 2010-12-03 17:10 

213.251.145.96 ha valaki nem talalna

 128. bryan — 2010-12-03 16:01 

@molnibalage:

Szerintem itt vannak egyezkedések, meg olyan ügyek, amiknél időt igényel míg eldöntik,nyilvánosságra hozhatják-e az újságok. Szerintem lesz majd egy olyan pont, amikor Assange borítja az asztalt és pár zaftosabb dolgot kitesz az oldalra. Az is elképzelhető, hogy a beszari újságokkal megcsinálja a hájpot, aztán megy fel minden, ömlesztve.

 127. molnibalage — 2010-12-03 11:46 

@bryan: Gondolod, hogy pont legunalmasabbakkal kezdik? Annak hírértéke nem lenne. Ha ez volt a csúcs, akkor a többi tömény unalom.

Abban meg erősen kételkedek, hogy mident elolvasták a srácok. Ha csak mindegyik levél egy iszonyatosan rövid egy A/4-es oldal, az is 250 ezer oldal…

 126. molnibalage — 2010-12-03 11:27 

@kakamatyko: koneto? Nem pomt ő tagadja a ma legnépszerűbb 9/11-est?

 124. -Hank Moody- — 2010-12-03 09:27 

a rohadtak, így kezdeni egy mondatot: “Lelőtték a WikiLeaks..:” index.hu/tech/2010/12/03/lelottek_a_wikileaks_weboldalat/

 123. -Hank Moody- — 2010-12-03 08:51 

@harq: még nem, de aszem kölcsönkapom 7végén! 😉

 121. Becő — 2010-12-02 20:36 

Ez a fickó valóban azt hiszi, hogy neki Isten adta feladata a szólásszabadság megóvása. Csak az a gond, hogy ezt úgy teszi, mint azaz állatvédő aki 2 kísérleti patkány kiszabadításáért felrobbant egy egész labort 28 ott dolgozóval együtt….

 120. tiboru — 2010-12-02 19:34 

@bryan:

Erre mondják azt, hogy van remény 🙂

 119. bryan — 2010-12-02 18:59 

@bryan: 291 oldalt, nem darabot. A Tel-Aviv-i követség is ott van a listán, szóval nem kell izgulni.

 118. bryan — 2010-12-02 18:56 

Valamiért mindenki mintha abból indulna ki, hogy összesen ennyi a táviratok tartalma. Eddig összesen 291 darabot hoztak nyilvánosságra. 251 000-ből. Szóval, aki hiányolja az Izraelt ekézőket, vagy a nagy leleplezéseket, nyugodjon meg, van ott még, ahonnan ez jött.

 117. duggongg — 2010-12-02 18:36 

En a CIAs verzio mellett vagyok. Tegye a kezet a szivere aki nem szamitott a kiszivarogtatottaknal nagyobb disznosagra az amerikaiak reszerol. Igy mindenki jol jar. Assange tetszeleghet a szolasszabadsag polgarjogi harcosakent, A nep azt gondolja hogy hogy az USA megsem csinal akkora disznosagokat mint korabban feltetelezte es Amerika is megmutatja hogy – aranylag – betartja az emberi jogokat mert lam meg mindig nem taposta el ezt az akadekoskodo alakot.

Aztan hogy eleve hogy a CIA szervezte a Wikileaks-et, vagy csak meggyoztek Assange-t hogy jobb dolog eletben maradni mint nem, azt nem tudom.

Egyebkent meg tudjatok nekem mondani hogy miert jelentik be joval korabban hogy mit akarnak kozzetenni? Marmint hogyha tenyleg szabadsagharcosok. Miert adnak idot/lehetoseget a kozbelepesre?

 116. duggongg — 2010-12-02 18:27 

@molnibalage: “Az egyetlen tényleg komoly valami a KNDK + Kína viszony volt.”

Ez nyugodtan lehet ugyes szandekos kiszivarogtatas a kinaiak reszerol a Great Leader fele hogy eszebe ne jusson valami nagyobb hulyeseget csinalni abban a hitben hogy Kina mogotte all.

 115. sandinista — 2010-12-02 18:06 

@tiboru: Köszi. Örömmel eladnám saját kútfőként, ha igaz lenne – sajnos be kell valljam, hogy az ilyen feladatokat (sokminden máshoz hasonlóan) a gépek sokkal jobban végzik, mint a humanoidok.

Először csak a “gálanindzsa” kifejezés tetszett meg, de aztán mazsolázgattam egy kicsit és végül majd’ minden verzióra lett egy többé-kevésbé ráillő. A személyes kedvenc a nazális ánizs köcsög.

 114. green-eyed — 2010-12-02 18:05 

Annyira éreztem, hogy ebből a sztoriból poszt lesz, csak kíváncsi voltam, hogy az emberünk halála előtt vagy után lesz-e kész.

Szívesen vennék egy tippelős játékot, ahol az elkövetkező egy évben lehetne egy napot megjelölni, mint Julian Assange várható balesetének a napja:)

Nyereményt személyesen Osamától lehet majd átvenni!

 113. csi szi — 2010-12-02 17:56 

Offtopic, de a képeket nézve sem Assange sem ez a Manning gyerek sem gyanúsítható heteroszexualitással szerintem. 🙂

 112. Babilen Tatarszkij — 2010-12-02 17:55 

@tiboru: 1. Köszi. 2. Igen-igen, de ha az amcsiktól nem ijed meg Assange, akkor az FSZB-től miért? Persze egyik-másik konteód végiggondolásával erre is lehet válaszokat szülni 🙂

 111. tiboru — 2010-12-02 17:41 

@SchA:

🙂

 110. tiboru — 2010-12-02 17:39 

@mirko vosátka:

Hát azért, mert a kiszivárogtatók nagy része idealista, “flower power” típusú álmodozó, akik nem a lóvéra hajtanak (a kis hülyék…).

 109. tiboru — 2010-12-02 17:36 

@Babilen Tatarszkij:

1.) Semmi olyasmi, ami áttörést hozna.

2.) Na ez már érdekesebb. A linkből (amit megadsz) kiderül a válasz is:

“It’s essential to remember that given the will and the relevant orders, [WikiLeaks] can be made inaccessible forever,” – mondta állítólag az orosz titkosszolgálat egyik (meg nem nevezett) illetékese, amikor Julianék belengették, hogy jönnek az orosz vonatkozású infók.

Vagyis hogy senki ne feledje, a WL-et örökre el lehet hallgattatni.

 108. Szalacsi_Dezső — 2010-12-02 17:34 

Nem az a kérdés kik állnak a wikilíksz “mögött”, hanem hogy kik állnak “előtte”.

 107. SchA — 2010-12-02 17:30 

 106. mirko vosátka — 2010-12-02 17:29 

tiboru, a 3.2 verzióval kapcsolatban az a kérdés merült föl bennem, hogy oké, létrehoznak egy ilyen csalit, de a kiszivárogtatók miért pont a WL-nek adnák az infókat? pénzért? miért nem az ellenséges szolgálatoknak?

 105. Babilen Tatarszkij — 2010-12-02 17:27 

Sziasztok!

1. Nincs időm most utánakutatni, valaki összefoglalná nekem egy mondatban, hogy a Bilderberg-jegyzőkönyvekben van-e valami konteós tartalom vagy jórészt érdektelenek?

2. Október végén a WikiLeaks még azt ígérte, hogy az orosz rezsim piszkos ügyeivel kapcsolatos iratokat fog nyilvánosságra hozni, lásd: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2028283,00.html

Ehhez képest a mostani dokumentumok közt, úgy tűnik, semmi ilyesmi nincs. Orosz szempontból nagyrészt érdektelen az ügy. Vajon mi történt egy hónap alatt?

 104. tiboru — 2010-12-02 17:07 

@sandinista:

Szép volt, és ha saját termés, akkor külön grat!

 103. SchA — 2010-12-02 16:54 

Valamikor olvastam egy exiledonline-ról linkelt cikket, ami JA Wikileaks előtti életútját boncolgatta.

Magát a linket sajnos nem találom, de mintha JA-nak elég sok kapcsolata lett volna különböző, kormányhoz és magas gazdasági körökhöz közel álló amerikai alapítványokkal, no meg a hírszerzéssel.

Úgyhogy kénytelen vagyok a Moszados kalapba dobni egy linket:

sabbah.biz/mt/archives/2010/11/30/wikileaks-and-tel-aviv-connection/

Sűrítve: Vajh miért van az, hogy míg a világ vezetőinek nagy részéről csak bulvársajtóba való adatok látnak napvilágot, a Közel-keleten komoly információk kerülnek ki. És csak arab vezetőket terhelő infók, Izraelről meg eddig egyáltalán semmi negatív.

/Amúgy a személyes szavazatom az amerikai hírszerzésnek megy/

 102. Szomjas Gödény — 2010-12-02 16:51 

@tiboru: na ez jó volt 🙂

@egy hang: nincs is ezzel gond, a blog hangneme sem rossz, csak pont az összehatás miatt gondoltam, hogy van ennyi öniróniájuk a srácoknak. A konteo sztem épp ezért nehéz műfaj – a legegyszerűbb helyzet mögött is sejthetsz hazugságot, ha ragaszkodsz hozzá. Persze sokszor meg érdemes gyanakodni, ez a szép benne 🙂

…és ilyen poénnal sem könnyű nyitni egy helyen, ezt látom.

Amúgy sztem valódi jogvédők – azt sem értem, hogy miért para, hogy Assange tényleg merényletnek tartja szeptember 11-et.

 101. supeter — 2010-12-02 16:43 

én is az usa szolgálatait sejteném a háttérben. ez kicsit nekem olyan sztori,mint az öszödi beszéd, csak az el lett kúrva. mármint odáig ok volt, h kiszivárogtattak valamit,ami olyan spontán,olyan minden manírtól mentes,életszagú és őszinte,és még jó és igaz dolgokat is mond a ferenc, csak a hatása lett pont az ellenkezője,mint amire ő számított. a magyar emberek ugyanis egyrészt nem értik az ott vázolt összefüggéseket,másrészt a média szűrőjén kissé máshogy jött át a történet. így itthon ebből háború lett. a WL dokumentumokból viszont nem lesz,mert azok akik egy világháborút kirobbanthatnának,azok szerencsére nem a szabadság és kossuth téri ‘hősök’ értelmi színvonalával rendelkeznek, de még csak nem is egy hír tv-s smsezőjével, úgyhogy no para. viszont arra jó, hogy a közvélemény majd jól elhiszi, hogy ezek a legdurvább dolgok,amiket az usa külügye csinál, + a kiszivárogtatók is meglesznek.

a tanulság meg lehet az,hogy kiszivárogtat(tat)ni azt tudni kell,mert aki kicsit ügyes ebben,az nem fele olyan ügyes,mint a nagyon ügyes,hanem -1 szer.. 🙂

 100. tiboru — 2010-12-02 16:38 

@pobeda:

Erre gondoltam, köszi.

 98. Szevi — 2010-12-02 16:00 

Egyértelmű, hogy az egész a titkosszolgálat tudtával és beleegyezésével történik. Különben Assange nem élne már és a többi “közreműködő” társa sem.

 97. ezüstérem — 2010-12-02 15:57 

Beleférne szerintem majd nemsokára akár egy nagy FIFA-konteó is… Magyarán miért nem akarnak bevezetni videobirót minden épeszű érv ellenére, miért egy féleszű vezeti a szövetésget, mi a helyzet az esetleges “biroi” tévedésekkel, biroküldésekkel, és hogy hogy lehet az, hogy olyan nulla labdarúgással rendelkező noname országok rendezhetnek világbajnokságot, mint mondjuk Dél-Afrika, vagy éppen Katar (2022), valamint, hogy hogy lehet, hogy a brazil pályázatnak nem volt egyáltalán ellenfele (jó, tudom, a rotációs elv, de ez akkor is sántit)…

 96. tiboru — 2010-12-02 15:53 

@pobeda:

Nem egy amerikai arzénes tóban?

 95. pobeda — 2010-12-02 15:41 

@morden2: Már tegnap kiderült.A Titánon találtak valami baktériumot.

 94. prometheus_X — 2010-12-02 15:23 

@zenebono: Én már eleve nem értem, hogyan lehet az, hogy az USA egy haditechnikai eszközt (az ARPAnetet) hagyta ennyire korlátlanul kitörni a polgári világba. Az Internet korlátozása, megregulázása (akármennyire is utálatosnak tartott) szerintem teljesen logikus és érthető. Az Internet egy túlzás, eredetileg nem polgári használatra szánt eszköz, a korlátozása ezért evidencia, nem pedig opció.

 93. mokas_gizi — 2010-12-02 15:10 

Lehet hogy sosem derül ki az igazság, de szerintem USA/Izrael áll a dolog mögött…

Hogy miből gondolom ezt, igen egyszerű oknál fogva, ha magától csinálná az emberke és nem állna mögötte a titkosszolgálat akkor ez az ember nem lenne már életbe…

Életben van még innentől meg elég látványosan egyértelmű, hogy CIA és MOSZAD áll mögötte…mást már sokkal kisebb dolgokért is baleset ér…

 91. Artemisziadzsentileszki — 2010-12-02 14:59 

@Artemisziadzsentileszki: egyébként kíváncsi lennék, Evo Moralesről pl. mit mondanak az ami diplomaták:)…Vagy Tóásó Elődről?

 90. Artemisziadzsentileszki — 2010-12-02 14:55 

Tiboru

Lehet, hogy nem jól értelmeztem a Mossad-féle zsarolásos elméletedet, de…

ha tényleg “nem protestáns szellemiségű, mediterrán üzletemberek” (idézet Tőled)zsarolják az egybesült államokat, akkor az amiknak tudniuk kell, kik állnak a háttérben. Ez esetben ezen infó nem maradna titokban (vki kiszivárogtatná)…Ergo az már nem konteo lenne, hanem kész tény. A konteód saját magát zárja ki a konteók közül…

 89. bryan — 2010-12-02 14:44 

@daniferi:

Ez a torrent több verzióban is fenn van, mind másfél giga körüli és nem egyezik a hash. Szóval szerintem nagyrészt igaziak, csak még ez is decentralizálva van, hogy ne legyen elég egy torrentet követni, tiltani.

 88. daniferi — 2010-12-02 14:24 

Egy kis adalék még a konteohoz: a nagy torrent-oldalakra feltöltöttek egy insurance.aes256 nevű fájl, ami állítólag titkosítva tartalmaz mindent, ha valami nem várt esemény történne. Persze jelszót nem mellékeltek, de egy néhány karakterből álló kódot könnyebb terjeszteni később, mint ezt a másfél gigás fájlt. Feltörni nem sok esély van, a kódolás alapján a legjobb számítógéppel is több ezer év, mire kitalálnák. Persze az is lehet, hogy csak annyit tartalmaz a fájl, hogy “átvetünk, átvertünk, átvertünk…” 😀 Meg az is lehet, hogy nem a WL rakta fel, hanem más, csak úgy poénból, a WL meg nem tiltakozik 😀

 87. Joaquin — 2010-12-02 14:18 

@mialenyeg: “Egy másik kérdés: honnan jön a túlterheléses támadás?”

Általában botnetekről, ami egyszerű mezei userek otthoni gépéről fut (persze 100k vagy több gép egyszerre), így teljesen megfejthetetlen, ki áll a támadások mögött.

 86. kakamatyko — 2010-12-02 14:06 

Julian Assange egy gondolkodó ember. Szerintem idealista. Hacker múltja is ezt teszi valószínűvé. Van egy könyv ausztrál hackerekről, ami bemutatja azt a miliöt amiben nevelkedett.

en.wikipedia.org/wiki/Underground_%28Suelette_Dreyfus_book%29

Konspirációs elméleti fejtegetései is érdekesek. Az alap elképzelése, hogy a világban olyan autokratikus hatalmi összeesküvők (military-industrial complex, bankok, kormányok stb.) vezetik az embereket, amelyek titkolják létezésüket, így ellehetetlenítve az ellenállst. (Ezen a blogon elég alap.)

Assange szerint ha egy ilyen összeesküvés a titkosság és a működőképesség között egyensúlyoz. Minél nagyobb a titkolódzás, annál kevésbé hatékonyan működik a szervezet.

Az ő célja, hogy a kiszivárogtatásokon keresztül megnövelje az összesküvések paranoiáját, és ezáltal megnehezítse/lehetetlenné tegye a működésüket.

Itt egy link az esszéjéhez:

cryptome.org/0002/ja-conspiracies.pdf

És egy elemzés az esszéről.

zunguzungu.wordpress.com/2010/11/29/julian-assange-and-the-computer-conspiracy-%E2%80%9Cto-destroy-this-invisible-government%E2%80%9D/

Összeségében szerintem a Wikileaks egy idealisták által létrehozott szervezet, ami idővel meg fog fulladni a rengeteg dezinformációba amivel a különböző titkosszolgálatok és egyéb érdekcsoportok elárasztják.

HarrisonBergeron: Betalált. Az öreg tudott valamit.

Buzzword: Észrevehető a nicked, az avatárod(PHB) és a véleményed kapcsolata. A szabadság ellensége vagy.

Zig Zag:

Nem egyszerre történt az állítólagos erőszak. Egyébként nem hiszem, hogy valóban erőszak történt. Ha mégis, az akkor sem változtat a Wikileaks értékén.

 85. HarrisonBergeron — 2010-12-02 14:04 

@tiboru: De ugyanúgy üldözik és én ugyanúgy felkínálnám neki a kanapémat, hiszen az tutira kényelmesebb, mint egy barlangrendszer 🙂

 84. 1kutya — 2010-12-02 14:02 

@morden2: khmmm… noigen, mikor még azt sem tudjuk a földön van e élet!

 83. morden2 — 2010-12-02 13:43 

NU egy IGAZI JÓ KIS KONTEo , A NASA MA 20:00-kor (Magyar idő szerint) hatalmas horderejű bejelentést tesz, lehet kiderül, hogy van élet a földön kívül, aztán már nem a wikileaks lesz a vezető hír, hanem ez 😀

 82. Gloria Mundi — 2010-12-02 13:37 

Érdekes a szavazás állása és a kommentekben kifejtett vélemények közötti különbség. A jogvédő verziót én sem tartom hihetőnek. És, ha a diplomaták csak ilyen édes dolgokat mondanak a politikusokról, akkor sztem még baromi jólneveltek (vagy fantáziátlanok?) is. Én biztos keményebben fogalmaznék. Az, h a diplomaták kémkednek, kinek meglepő, nemtom …

 81. Vanek B. Eduard — 2010-12-02 13:32 

@tiboru: Jellemzően úgy szoktak kezdődni a konteóid, hogy “ma x.y titokzatos életével és még titokzatosabb halálával foglalkozunk”.

Szerintem csak pár héttel sietted el a dolgot, hogy a jól bevált szófordulatot használhassad. Lesz majd “updét” januárban?

Egyébiránt viszont örülök, hogy megírtad, mert élvezettel olvastam, mint mindig…

(bájdövéj a Te ‘információid’ milyen (titkos) csatornákból erednek?)

 80. bryan — 2010-12-02 13:27 

3.2 cáfolat: Ha létrehoznak egy ilyet és szűrik ami ott megjelenhet, azzal legfeljebb azt nyerik, hogy hamarabb értesülnek a szivárgásról, attól még, hogy ilyen esetekben ez a default kiszivárogtató hely, még nem azt jelenti, hogy ez az egyetlen ilyen. Az információszabadságot korlátozni ezzel az indokkal elég béna. Tényleg azt gondolják, hogy amit ügyes hackerek megszereznek ittas tisztektől, az nincs meg Kínának meg Oroszországnak iktatva, rendszerezve, szigorúan titkos minősítéssel évek óta?

Gazdasági rivalizálás és banktitok cáfolata: elég bénának kell lenni ahhoz, hogy a legnagyobb piacának pucáját pöckölgesse az ember, főleg úgy, hogy Kína például megtakarításai jelentős részét USA államkötvényekben tartja. Szerintem ezt legfeljebb ilyen másodosztályú retardált diktátoroknak nehéz elmagyarázni, mint mondjuk a Kim dinasztia képviselői. Akiket a világgazdaság nem befolyásol, legfeljebb csak az illegális fegyverkereskedelem és a segélyadományok érintik őket.

+1 Teória: Az MI6-nak iszonyúan elege lett abból, hogy negyven éve mindenféle 60-as években lelépett kémekkel szívatják őket a nemzetközi kémtalálkozón, ráadásul rengeteg titkuk az USA-n keresztül kerül ki, ezért létrehoznak egy ilyen oldalt fogadásból, miszerint ha egy milliónál több titkos minősítésű irat kerül rá ki, akkor egyrészt az amik is leszállnak a Cambridge-i Ötökről, másrészt kialakítják rendesen a need to know rendszerüket, hogy legalább a takarító ne férjen hozzá a bizalmas aktákhoz.

 79. mialenyeg — 2010-12-02 13:26 

Ha jogvédő lenne, akkor inkább a mindennapi embereket jobban érintő dolgokra koncentrálna, például pénzintézetek, politikus-állampolgár viszony.

Én is osztom azt, hogy ha valóban kellemetlen lenne az USA-nak Assange, már elkapták volna (az is lehet, hogy már elkapták és meggyőzték, hogy hát ezt nem úgy kell csinálni és azóta nekik dolgozik).

Eddig az iratok olyanok voltak, hogy: felkeltik a figyelmet és az érzelmeket, ergo könnyebben manipulálhatók lesznek az emberek, bemutatják, hogy mennyire intelligens és szerteágazó megfigyeléseket tesznek az USA diplomatái, egymásnak ugrasztják az arabokat.

Ami nagyon hiányzik, az az orosz-kínai-északkoreai vonal, abból eddig nem nagyon volt mérvadó adat. Bár az, hogy Kína nem támogatja Észak-Koreát, kicsit érdekesebb.

Egy másik kérdés: honnan jön a túlterheléses támadás? Egyébként én eddig bármikor meg tudtam nézni az oldalt.

Másik kérdés: mit válaszolt Assange akkor, amikor valamelyik ország (például az Oroszok vagy Kína) megkereste azzal az ajánlattal, hogy fizetnek neki ha nem lesz annyira obektív ezentúl.

 78. A parlamenti nagy mozsárágyú incidens — 2010-12-02 13:26 

képmeseAtyafiak, egyszer volt, mindig lesz, volt egyszer egy ország, hol még a képmást rögzítő masina is tudott országházi téma lenni! Történt biza, hogy a demokrácia köpönyegét magán viselő állami összeröffenéseket közvetíteni kész tudósítók tették a …

 77. TemplarOmega — 2010-12-02 13:25 

Ilyen orral ki más lehetne, mint…

 76. sandinista — 2010-12-02 13:21 

JA vonatkozó anagrammáival köszöntöm minden egyes verzió lelkes híveit:

3.1 – Gala Ninja Sues

3.2 – Alias Jean Guns

3.3 – Annual Sea Jigs

3.4 – Aliens Jag Anus

3.5 – Sauna Jag Lines

3.6 – Anal Anuses Jig

3.7 – Nasal Anise Jug

 75. Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer — 2010-12-02 13:21 

A kiszivárogtatós kémfogás nem így működik. Tegyük fel, hogy gyanús, hogy egy bizonyos részlegtől szivárog ki valami. A kémeket beetetik különféle (hamis) infókkal.

Józsikának azt mondják, 50 megkínzott fogoly van

Béluskának azt, hogy 43

Ferikének, hogy 99 és így tovább.

Amelyik infó megjelenik a WL-en, az a forrás a hunyó.

Szerintem az első kettő verzió az igaz: lelkes amatőrök, akiket az NSA többé-kevésbé békénhagy, így ezzel is közelebb jutnak a biztonsági lyukakhoz.

 74. bástya — 2010-12-02 13:20 

@tiboru: Az lehet, de akkor is megkapta volna a Nobel-díjat. Posztumusz. 🙂

 73. tiboru — 2010-12-02 13:18 

@bástya:

Ha Julian Assange iráni, kínai vagy egyéb más “diktatórikus” rendszer polgára lenne és úgy közölne titkos iratokat az elnyomó rezsimekről, a bőre már rég ott száradna Teherán vagy Peking egyik főterén.

 72. bástya — 2010-12-02 13:12 

Ha Julian Assange iráni, kínai vagy egyéb más “diktatórikus” rendszer polgára lenne és úgy közölne titkos iratokat az elnyomó rezsimekről, akkor már régen Nobel Béke-díjat kapott volna.

 71. α Ursae Minoris — 2010-12-02 13:10 

A jogvédö változat ellen szól egyébként, hogy amikor a svéd ügyészségröl kiszivárogtak bizonyos részletek az eröszak-ügyben, akkor J.A. valahogy nem tartotta olyan viccesnek a dolgot, és föleg nem lelkendezett az információ ilyesforma szabad áralmása iránt.

Az igazán vicces az lett volna, hogy ha valaki bennfentes a tanúkihallgatások teljes anyagát szerette volna feltöltetni a Wikileaks-ra, na arra vajon mit lépett volna J.A.?

 70. α Ursae Minoris — 2010-12-02 13:05 

@Zig Zag: Ez úgy lehet, hogy a svéd joggyakorlat elég tágan értelmezi a nemi eröszak fogalmát, elég az, hogy a nö be volt rúgva, és ezáltal “védekezésre képtelen állapotban” volt, vagy elég az is, hogy valamikor (akár az aktus közepén) azt mondja a csaj, hogy “Nem” – és a ha fickó nem hagyja abba azonnal a tevékenységét, akkor már fenn is áll a nemi eröszak tényállása.

 69. harq — 2010-12-02 13:04 

@-Hank Moody-:

ha olvastad az ide vonatkozó könyvet akkor tudod miről beszélek… 😉

 68. tiboru — 2010-12-02 13:04 

@Johnny336:

Lehet, Jézuska is Hozzájuk tartozik…

 67. Johnny336 — 2010-12-02 13:00 

Még olvasás előtt: nagyon vártam, hogy visszatérjetek, és nagyon reméltem, hogy ezzel. Lehet mégis érdemes volt írni a Jézuskának 😀

 66. Zig Zag — 2010-12-02 12:50 

Ha már a konteókról van szó 🙂 ugye az is megérne egy misét, hogy (feltéve de nem megengedve) hogyan erőszakolhatott meg KÉT nőt egyszerre? Jogos a kérdés, mit jogos?! kilóg a lóláb, hogy ez bizonyítási szempontból ideális a 2 vs 1 felállás 😉 Még jobb lenne a 3 vs 1, de az már annyira nem életszerűtlen ugye, mert kérdem én ha csak két keze van, hogyan foghat le egyszerre három nőt?? Csak hangosan gondolkodom, ugye.

 65. zenebono — 2010-12-02 12:48 

Nem én vagyok az egyetlen, aki ezt egy tudatos terv részeként értelmezem:

-2001. szeptember 11 után lehetőség nyílt az emberek szabad utazásának, kommunikációjának megnehezítésére. Megalázó, sokszor értelmetlen biztonsági előírások, a kommunikáció szinte korlátlan ellenőrzése, telefonok lehallgatása, e-mailek nyomon követése

-2010 novembere pedig azt hozhatja maga után, hogy az internetet, az állampolgárok szabad információáramlását is korlátozni fogják.

 64. s.d.i. — 2010-12-02 12:46 

bocsánat, helyesen természetesen : Washingtonnak…..

 63. Emperror — 2010-12-02 12:37 

Apropó ufók, igazából szép meg jó hogy angela merkel teflonfejű, vagy a nagy kérdés hogy az argentín elnöknő hülye-e, de azért én ufós-doksiknak meg az 51-es körzetről való kiszivárogtatásoknak jobban örültem volna. 🙁

 62. s.d.i. — 2010-12-02 12:36 

A WikiLeaks egy fedőcég, Assange a cég arca, a legendát és a fabulát a nyilvánosság előtt ő terjeszti, a döntéseket valamelyik ellenérdekelt hatalom emberei a háttérben hozzák, a cél – és erről tényleg csak találgatni lehet -, talán egy újabb hidegháború kirobbantása.Nincs kiszivárogtató, mert behatolás volt. Az ügy szétzilálhatja a nemzetközi diplomáciai kapcsolatokat és súlyos károkat okoz Wasingtonnak (is).

 61. G. Wolf — 2010-12-02 12:30 

Szerintem valamelyik szolgálat + lelkes aktivista párosítás a nyerő, hogy kik is, az majd később kiderül kinek is jön jól az egész.

De egy olyat is el tudok képzelni, hogy túlszabályzásra vágyó politikusok egy szűkebb csoportja.

Eléggé biztos, hogy később azért kapunk erre választ, mert csak kiderül h ki jár jól ezzel az egésszel.

Am simán el tudok képzelni egy Kína-Orosz összekacsintást a háttérben úgy hogy találtak egy turbó jogvédőt. De mindenről majd a végén amikor úgyis minden-ki-derül 🙂

 60. bryan — 2010-12-02 12:27 

 59. sobrijoska10 — 2010-12-02 12:27 

Elterelés, elterelés, elterelés…

 58. odamondó — 2010-12-02 12:21 

Épp napokban hoztam fel ezt blog.hu-n egy írásnál, hogy biza naív aki beveszi a wikileaks nagy jogvédő dumáját.

Baromság és őszintén meglep a konteo olvasók őszinte naívsága, hogy ez bizony jogvédő szervezet.

Én a felsorolt lehetőségeket kiegészíteném: az hogy Assagne zsaroljon pénzért az talán a legképtelenebb konteo amit valaha hallottam. Egy civil embert ha komoly ügyben pattog lelövik mint a kutyát nem fizetgetnek neki…

Na akkor az én ötletem:

Ez kérem szépen semmi másról nem szól, mint megijeszteni hatalomban lévő embereket akik eddig azt hitték hogy a titkosítás mögé lehet bújni vagyis vannak eléggé magasan ahhoz, hogy róluk kompromittáló ne szivárogjon. A meglátásom szerint az egész WL-t valami háttérhatalom (izrael, valami csoportosulás bármi) szervezi akik a hatalomban lévő embereket akarják magukhoz még jobban hűségessé tenni.

Gyanítom még kevesebb politikus mer majd ellenkezni bankokkal hatalmi emberekkel, ha tudod hogy 2 percel később a wikileaksen lesz a fél életed és ezzel párhuzamosan a karrierednek lőttek.

A másik furcsa, hogy nagy újságokkal/médiákkal erős a kooperáció azt pedig tudjuk kik szokták kézben tartani. Hát a palesztinok legjobb barátai.

 57. egy hang — 2010-12-02 12:19 

@-Hank Moody-: Jól beszélsz, Hank.

@Szomjas Gödény: upsz, befenyitettek.

Amúgy a népbutitás hatékonyságát szerintem látják az összes többi blogon, velveten, subbán stb. Ide még aránylag értelmes kommentelők járnak. Mindenesetre vicces lenne egy a WL bu*i banda opció a pollban, arra nyomtam volna egyet 🙂

 56. Buzzword — 2010-12-02 12:17 

Ergo: Jóindulatú/ magukat jóindulatúnak tartó, de borzasztóan rosszindulatú hülyék.

 55. Buzzword — 2010-12-02 12:16 

A WikiLeaks kuruc.info a liberálisok számára. Kicsit nagystílűbbek, kicsit profibbak, de a szcientológusok adatainak megszellőztetésén kívül az összes akciójuk morálisan védhetetlen.

 54. tiboru — 2010-12-02 12:06 

@HarrisonBergeron:

Azért Assange elég távolvalónak tűnik a dinamopszichizmustól 🙂

 53. Eugenie Danglars — 2010-12-02 12:05 

@MUfanatic: szerintem is inkább ez van a háttérben.

Hogy egy olyan titkos társaság/szövetség végzi a háttérmunkát, amelyik már a közelgő, globális hatalomátvétel előkészületeit végzik azzal, hogy kiszivárogtatott dokumentumokkal megpróbálják meggyengíteni az országok közötti diplomáciai kapcsolatokat, várva, mikor ugranak egymásnak (fent már többen írtátok a casus bellit). És amikor ez az egymás torkának ugrás megtörténik, ők csendben hátradőlnek és nézik, míg kifulladásik legyakják egymást az idióták, és amikor kell, ők színre lépnek, mint a béke megteremtői/egy új világrend biztosítói/insert whatever.

Nosza, lehet, hogy a földönkívüliek már a spájzban vannak, és így akarják elfoglalni a Földet, hogy belső viszályt keltenek. :))

 52. tiboru — 2010-12-02 12:03 

index.hu/kulfold/2010/12/02/julian_assange/

Megkezdődött az alkudozás 🙂

 51. Zig Zag — 2010-12-02 11:54 

@TexMex: Ha bemész az első utadbaeső könyvesboltba csak Magyarországon, nagyjából 10 olyan könyvet vehetsz meg magyarul, ami arról szól, hogy az orosz politikai elit mennyire bűnözik. Nem csak az aktuális, hanem úgy az utóbbi 20 évben. Ez egyáltalán nem újdonság. Legfeljebb a diplomáciai jelentés szóhasználatán lehet megsértődni, de a diplomácia talán nem az a terület, ahol könnyen sértődnek a felek.

 50. HarrisonBergeron — 2010-12-02 11:50 

Ajánlott irodalom: Kurt Vonnegut A Barnhouse effektus című novellája. Az öreg fél évszázaddal ezelőtt kikockázta, hogy ez fog történni.

 49. Zig Zag — 2010-12-02 11:46 

@pruitt igoe: Igen és azért nem akar elmenni a bizottsághoz, nehogy dekonspirálódjon, hogy töri a magyart 😉

 48. -Hank Moody- — 2010-12-02 11:45 

az uccsó bekezdésben foglaltak után hogyan is szavaznék már?? 😉

@harq: tehát Assange egy nemlétező szcientológus?

 47. Zig Zag — 2010-12-02 11:44 

@Behajtó70: “Meglátjátok, egy éven belül támadás kezdődik Irán ellen.” És honnan veszi az USA a katonákat?

 46. Califax — 2010-12-02 11:43 

Van számítógép, van internet, lehetséges hogy oda titkos dokumentumokat rakjanak fel. És ha lehetséges, akkor előbb-utóbb megtörténik. Mint ahogy a tengeralattjárót, a repülőgépet, az atombombát is megcsinálták, ahogy lehetségessé vált a létrejöttük.

Az az érdekes, hogy a nagyhatalmak hogyan reagálnak erre a helyzetre.

 45. hirokin — 2010-12-02 11:30 

@TexMex: Szerintem az info Putyinról és a maffiás kapcsolatairól senkit nem lepett meg. A dokumentumokban kiszivárogtatott tények lényegében közismertek voltak – max a gúnynevek jelentenek némi újdonságot.

 44. sfi — 2010-12-02 11:29 

FSZB vagy SZVR, esetleg SAVAK iratokat is tett már közzé a Wikileaks?

Nem hiszem, hogy konspiráció lenne. Egyszerűen hülye hippik, s mint ilyenek azt hiszik, hogy jogvédenek.

 43. spájdernecc — 2010-12-02 11:26 

@immortalis:

a kettő mióta zárja ki egymást?

– legyek jóhiszemű

feltételezem, hogy a koma az alapjogok szabad gyakorlásának frontharcosa

de hogy valaki felhasználja, az tuti

 42. MUfanatic — 2010-12-02 11:23 

@harq: EZ JÓÓÓÓÓ! 😀

Ám ez az egész WL csak egy szelep a háttérhatalmon (szabadkőművesek, bilderbergek, trilateriális bizottság, cfr és társaik), azaz semmiségeket szivárogtatnak ki rajta keresztül, amitől a társadalom bennfentesnek érzi magát, míg a háttérben meg készül az NWO, csak arra nem figyelünk mert birka mód tereltek minket a WL, és a semmiségek felé… 😀

 41. tiboru — 2010-12-02 11:19 

Assange Interpol-körözésének margójára:

http://www.interpol.int/Public/ICPO/Governance/SG/noble.asp

Noble úr amerikai állampolgár, és olyan szervezeteknek dolgozott, mint az USA Titkosszolgálata (US Secret Service)…

 40. tiboru — 2010-12-02 11:17 

@Szomjas Gödény:

Tudjuk, hogy hol laksz és hová jársz sörözni!

 39. immortalis — 2010-12-02 11:13 

Assange vagy egy megrögzött idealista, vagy futóbolond. Kérdés, hogy ez jó-e a világnak, vagy rossz. 🙂

 38. molnibalage — 2010-12-02 11:11 

@blerocs: Abból nem lehet megélni…

 37. blerocs — 2010-12-02 11:08 

Több Assange interjút, beszédet megnéztem, azok alapján nem kétséges a hitelessége. Vannak önálló gondolatai, elvei. Valóban furcsa lehet, hogy nem önérdekből teszi, amit tesz, hanem meggyőződésből.

R. Saviano élete is veszélyben forgott a maffiáról írt könyve miatt, és még mindig él…

 36. Szomjas Gödény — 2010-12-02 11:06 

@molnibalage: én meg azt akartam felvetni, hogy ez a blog/poszt is az amerikai meg a zsidó titkosszolgálatok eszköze arra, hogy ellenőrizze a népbutítás hatékonyságát…

(Itt van pl. egy lehetséges következtetés: NE szavazzatok a pollon, épp ezt az infot gyűjtik azok szemetek :))

akár megérne egy posztot ez a téma is 🙂

a konteo-blog mint az ellenőrzés eszköze

 35. molnibalage — 2010-12-02 11:00 

@jack o’neill: Maga a bejegyzés is elterelés! 🙂

 34. molnibalage — 2010-12-02 10:59 

@TexMex: A realitás szempontjából lényegtelen. A jelentések magánvéleményeket is tartalmaznak.

 33. prometheus_X — 2010-12-02 10:59 

Ezek szerintem is “egyszerű” anarchisták. Mindazonáltal hiányoltam némi adalékot JA hacker múltjához, szerintem ott van a kutya elásva. Egyébként szerintem JA csak a WL publikus arca, a kigolyózásával semmi sem fog változni. Stratégiai hiba lenne kulcsfigurát tenni a kirakatba egy “ide lőjetek köcsögök” táblával a nyakában. A konteót is itt tartom hibásnak, azaz hogy túlságosan is JA köré épül, míg a felszín mögé nem vagy csak alig tekint. Tény, hogy az USA nagyhatalmi játékai mögül fogja ki főleg a szelet az oldal, de az ilyesfajta nyilvánosságnak ott is rengeteg támogatója akad, az USA kormányzatának mocskos stiklijeit sok amerikai rühelli.

 32. Bukowszky — 2010-12-02 10:59 

a baj csak az, hogy a “jogvédő” kifejezés meglehetősen lejáratódott kis hazánkban az elmúlt években..

 31. Son of UDT — 2010-12-02 10:45 

@fran7: Nárcisztikusságban is igazad van, viszont az szerintem abban nyilvánul meg, hogy dróton rángatják és főszerkesztőnek nevezi magát a sok egyenlő ember között.

Megalománia onnan jön, hogy az információ hatalom. Oda akarja adni a hatlmat mindenkinek, cserébe ő lesz helyi baszdszájba. Aztán majd elnézik neki azt a pár nemi erőszakot, mert ő ugyan nem, és miért is.

Nézi valaki itt a The Good Wife című remekművet?

Volt nemrég egy pont ilyen rész. Nobel békedíj várománya a nők egyenjogúságáért küzd az Isten háta mögötti helyeken, közben fejlett országok masszőrnőit erőszakolja pár hetente. Még a felesége is engedi, mert segít a nőknek, és ez jár neki ennél fogva.

Az ilyen Assange-féle emberek ezerszer rosszabbak, mint akármelyik titkos-szolgálat.

De csak felbaszom magam. Ehh.

 30. kubatov_kommunista — 2010-12-02 10:42 

Szerintem ez egy többszereplős játék, olyan akár egy ‘Second Life’.

Sok játékos sok céllal és ebbe még az is beleférhet, hogy JA keresni akar valamit a bulin. De nem hinném, hogy az ő személye annyira kiemelkedő lenne.

 29. tiboru — 2010-12-02 10:42 

@jack o’neill:

@molnibalage:

@Thaddeus Griffin:

Ha Assange (profi beetetőként és médiaszakértőként) a fokozatosság híve, az információk java még hátra lehet…

 28. harq — 2010-12-02 10:41 

akinek ez mond valamit:

Julian Assange = Julius Andan

 27. blerocs — 2010-12-02 10:40 

Szülei afféle vándorszínészek voltak, állandóan költözködtek, sokszor autodidakta módon kellett tanulnia, szóval ifjúsága is affelé terelte, hogy önjáró nonkonformista legyen.. lehet, hogy mégis a jóhiszemű megoldás a helyes..

 26. fran7 — 2010-12-02 10:37 

Megalomán helyett én nárcisztikusnak nevezném Assange-t. S az ilyen embereket lehet kihasználni a legjobban, mert nem is tudják elképzelni, hogy rajtuk kívül lehet valami érdekes és fontos a világon, s ő dönt arról mi a fontos. Szerintem még a népi Korea és Kína közti kapcsolat se okoz olyan nagy meglepetést. Épp egy hatalmi vákuum előtt állnak, s Kína nem akarja, hogy köze legyen hozzá, ha valami nagy gubanc lesz.

 25. ezüstérem — 2010-12-02 10:36 

@Thaddeus Griffin: Én arra céloztam, hogy ezekkel a kiszivárogtatásokkal egyre nagyobb halakra lőnek, persze, hogy lehoznak pár semmiséget is, de csak, hogy az érdeklődést fenntartsák, és akkor, amikor már komoly katonai lépésekre kerülne sor, tegyük azt Irán ellen, akkor hirtelen a wikileaks bedob két iratot arról, hogy ez az Ahmedinezsád bácsi még Hitlernél is rosszabb, és lám az amcsi közvélemény máris a háború pártján fog állni…

 24. Stuntman_Mike — 2010-12-02 10:35 

@pruitt igoe: LOL, micsoda hatalmas LOL! Majd a Jobbik “elkapja”! :)))))))))))))))))

 23. jack o'neill — 2010-12-02 10:33 

Kiváncsi voltam mikor lesz belőle konteo. Hát nem kellett sokat várni. 🙂 Köszi.

Ja igen, én tippem a titkosszolgálatok. Azért furcsa, hogy már x ideje rácuppant az egész WikiLeaks az USA-ra és a csávó még levegőt vehet….

Vszont molninak igaza van. Olyan hű, de nagy dolog – legalább is tudtom szerint, nem volt benne. Mikor pedzegették, hogy ilyen-olyan dokuka dobnak a nyílvánosság elé, kicsit durvábbakra gondoltam.

 22. TexMex — 2010-12-02 10:32 

@molnibalage: Hát én Putyin helyében annyira azért nem örülnék, ha kiderülne, hogy az amerikai nagykövet olyan jelentést küld rólam Washingtonba, mely szerint lusta vagyok és ráadásul bűnöző is. Nem vagyok szakértő, de az ilyesmik szerintem eléggé el tudják rontani két állam viszonyát.

 21. molnibalage — 2010-12-02 10:25 

@Thaddeus Griffin: Ja. Kb. a blikk szintű olvasóknak volt benne komoly dolog. Az egyetlen tényleg komoly valami a KNDK + Kína viszony volt. A többi lényegében semmi. Kit izgatnak politikisok belső gúnynevei…?

 20. Az iráni Dávid-csillag — 2010-12-02 10:17 

  Megnézem nagyban is! Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy Irán manapság valahogy úgy van Izraellel, mint az egyszeri jobbikos Alföldi Róberttel, vagy jobbat mondok; mint amerikai diplom…

 19. beavereater — 2010-12-02 10:02 

Szerintem a legviccesebb az lesz, amikor már nagyon kellemetlenné válik a figura és két izomember a saját laptopjával veri majd agyon, egy harmadik felveszi az egészet videóra és feltöltik a Wikileaks-re… 😉

 18. Gerzsonka — 2010-12-02 09:52 

Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy a titkosszolgálatok állnak Assagne mögött. Már régen likvidálták volna, ha valóban olyan kellemetlen lenne. Elég meggyőző az a pár sor, a többi nem ütött annyira, de hogy 9/11-ről a hivatalos amcsi álláspontot hirdetik, és hogy a kirakat-ember Assagne még mindig “valahol” létezik, az bukóvá teszi a dolgot.

 17. Joaquin — 2010-12-02 09:52 

3.4-nek biztos vagyok benne, hogy köze van a valósághoz de az oldal ettől függetlenül ideológiai alapon alakult és működik. Nagyon Assange sem tarthat vissza információkat, mert ezzel feldühítheti a kiszolgálóit, akikből feltehetően nincs sok ezért értékesek.

Most elképzeltem, ahogy Oszama ott ül egy földbe ásott lyukban és wifin szerkeszti az oldalt…hahahaha…

War is peace

Freedom is slavery

Ignorance is strength

 16. pruitt igoe — 2010-12-02 09:32 

Assange itt bujkál Pesten, Alföldi Róbert néven 😛

 15. ubk — 2010-12-02 09:23 

Szerintem inkább zsarolás van az ügy mögött. Már hetek óta ez jár a fejemben.

De az sem lehetetlen, hogy a földönkívüliek gerjesztik a fesztivált, hogy össze ugrasszák az embereket egy invázió előtt 😀

 14. rognork — 2010-12-02 09:23 

Ez az egész egy büdös nagy gerillamarketing. Majd ha végre valami komolyat is előszednek, majd akkor kell visszatérni a témára.

 13. Son of UDT — 2010-12-02 09:16 

Szerintem a CIA használja ezt az az idióta, megalomán ausztrált. Áttétekkel eljuttatnak neki pár semmiséget, cserébe igazi aktivistákat fednek fel.

De azt az egyet nem értem, hogy ez most miért okoz diplomáciai válságot. Valaki netán azt hitte, hogy zárt ajtók mögött is úriemberként viselkednek a politikusok. Vagy ki az a baromállat, aki azt hitte, hogy senki sem gyűjti senkinek sem az ujjlenyomatát, dns-ét.

Ugyanmár, politikus is csak ember. Vannak köztük értékesen, és vannak közöttük tajgetosz pozitívak. Ember mi a meglepetés?

 12. 1116001 — 2010-12-02 09:12 

Én a titkosszolgálati hátteret és az idealista önkéntesek kombót tartom a valószínűbbnek. Annyi kikötéssel, hogy a titkosszolgálati hátteret talán Kína biztosíthatja.

Ezt arra alapozom, hogy egyedül őket nem rengetné meg egy újabb bankválság, amit a februári leleplezés okozna. Feltételezve, hogy tényleg nagy horderejű infókról van szó. Bár ennek ellentmond ez a külügyes papírhalmaz komolysága:)

Bankválságból következne az állampapírok hozamának növekedése, és mivel Kína finanszírozza Amerikát, ezt még nagyobb haszonnal tudná megtenni.

 11. Thaddeus Griffin — 2010-12-02 09:04 

Ja igen, az én tippem az USA stratégiai ellenfelei állnak mögötte- ide sorolom akár Izraelt is, nem tenném külön pontba. Ha zsarolás állna a háttérben, legalábbis a WL részéről, szvsz korábban öngyilkos lett volna Julian vagy tragikus autóbalesetet/gázrobbanást/félrenyelt Foster sör okozta fulladásban elhunyt volna.

Ha pedig sokadjára zsarolta volna más ügyekkel Sam bácsit, és amikért fizetnek, nem teregeti ki, ugyanúgy a fentiek lettek volna a végeredmények szerintem.

 10. Behajtó70 — 2010-12-02 09:01 

Nem kérdés, hogy az egész WikiLeaks esetnek egyetlen célja van: lépésről lépésre megosztani az arab/muzulmán területeket az Irán elleni háború megindítása érdekében.

Ez előző évek a WikiLeaks hitelessé tételével voltak elfoglalva: érdekes anyagok kiszivárogtatása, színházi előadás a felháborodott ame.rikai korm.ányról. Hiszen mi más tehetné hitelesebbé a “hírforrást”, mint a felháborodott nyilatkozatok. Régi trükk ez a politikai életben. Az WL vezetőjének ímmel-ámmal végzett büntető perbe való keverésének lassú folyamata is erre utal. Ugyan ki hiszi el a józanul gondolkodók közül, hogy ha a WL az egyes.ült áll.mok nemz.etbizt.onságára veszélyes adatokat szolgáltat ki, akkor a dühös ügynökségek rég nem tették volne el láb alól, még mielőtt publikálhatta volna.

Ugyan!

A jelenlegi “ügy” pedig már nem más, mint Irán konkrét megtámada nemzetközi elfogadtatásának megalapozása, mert mit is mond az írás: látjátok, még az arab szomszádok is Irán megtámadását szorgalmazzák.

Meglátjátok, egy éven belül támadás kezdődik Irán ellen.

 9. Thaddeus Griffin — 2010-12-02 08:59 

@ezüstérem: Nem hiszem, hogy ebből háború pattanna ki. Nézzük csak meg a legutóbbi, 250ezres diplomáciai jelentéseket. Az eddigiek nagy része semmi újdonságot nem tartalmazott azoknak, akik követik a nemzetközi politika eseményeit, akár csak hírfogyasztói szinten.

A kedvencem az argentin elnöknő elmeállapota felőli vizsgálat. Naná, hogy releváns egy ország vezetőjénél, hogyan birkózik meg a stresszel, és hogy ezt más országok vezetői tudni akarják, mert számolniuk kell adott esetben egy döntésmeghozatalnál, ilyenkor pedig nem mindegy, milyen információkkal rendelkeznek, ehhez nem is kell egy második Falkland szigetek-beli konfliktus. De ha netán mégis, nem árt tudni, hogy birkózik meg a stresszel az ország vezetője.

Az egész botrány egy felfújt ügy szvsz, a többi politikai vezető is tisztában van ezekkel, ők is hasonlóan járnak el, épp az lenne hippség, ha feltételeznénk, csak Amerika ilyen, a többi ország pedig előáldozó a nemzetközi politika színpadán.

 8. Lófasz Hadnagy — 2010-12-02 08:51 

Simán el tudom képzelni, hogy a WL brigád és maga JA is valóban aktivistáskodnak hippi-anarchista beütésük miatt. Bár a fene tudja, itt valóban bármi lehetséges.

 7. Gukker — 2010-12-02 08:49 

@Zig Zag: Megelőztél 🙂

 6. Gukker — 2010-12-02 08:49 

Szerintem a WL a földönkívüliek eszköze.

Valami tudatbesugárzó géppel veszik rá az embereket titkok kiadására (azt ti sem hiszitek el ugye, hogy egy katona _unalomból_ titkokat töltöget le).

Így akarják a Föld politikai stabilitását megdönteni, hogy jól meginváziózzanak minket.

Ez 1értelmű!

 5. Zig Zag — 2010-12-02 08:24 

@csabcikácska: @Rókakígyó: Nekem is van egy olyasféle lappangó hiányérzetem. No nem arra gondolok, hogy Tiboru posztja nem lenne elég alapos és körültekintő. Nem. Szuper konteó ismét. Viszont azt a forgatókönyvet mégsem tartalmazza, hogy a WL az UFO-k fedőcége és így akarják a nagyhatalmakat egymás ellen ugrasztani. Aztán mint a tapasztalt zsaruk a kocsmai verekedésnél, megvárják, hogy azok ott bent szépen elrendezzék egymást és csak azután jönnek elfoglalni, elvenni azt amit már nem tudnak a helyiek megvédeni. (v.ö. Jégtörő konteó: Sztálin jégtörőnek használja Hitlert a nyugati demokráciák legyengítéséhez)

 4. csabcikácska — 2010-12-02 08:16 

Szerintem ha egy casus belli létrehozása a cél, akkor ez nem lehet USA találmány.

Mindazonáltal ezek a konteók nem zárják ki egymást. Lehet, hogy tényleg jogvédők hozták létre, majd a kínaiak, oroszok stb. kaptak az alkalmon.

 3. Rókakígyó — 2010-12-02 07:56 

@Zig Zag: Nagy lehet a hirig, ha gyilkossággal is meg merik fenygetni, de lehet, hogy ez is csak a konteo része:)

OFF: arra gondoltam, hogy létrehozhatnánk egy olyan oldalt, ahol mo-i ufóészleléseket lehet bejelenteni, aztán jól hozzá is lehetne szólni. Ha még nincs ilyen, nem néztem utána…

 2. Zig Zag — 2010-12-02 07:37 

Felröppent a hír, hogy JA-ra nagyon zabosak világszerte, sőt egyenesen a likvidálását sürgetik politikusok, szakértők, egyéb műszaki értelmiség. Az adatokat megszerző katonára meg halálbüntetést kérnek. Még szerencse, hogy Amerikában nem a politikusok mondják meg, ki bűnös, ki nem, mi legyen az ítélet, ki fizessen kártérítést a khm katasztrófa miatt. De térjünk vissza arra, hogy JA likvidálása bezárja e a “kiszivárogtatás csatornáját”? A kérdés megválaszolásához kis segítség: az Internetet az USA a hidegháború közepette arra fejlesztette, hogy legyen egy olyan kommunikációs csatornája, ami akkor is elpusztíthatatlan, ha a béketábor nukleáris rakétákkal szórja meg őket. Remélem JA-nak volt annyi esze, hogy élesítsen pár posztot előre a nagy WikiLeaks konteón, ha esetleg valamiért hirtelen megromlana az egészsége.

 1. ezüstérem — 2010-12-02 06:47 

Akáraz összes is lehet egyszerre, de tény, hogy nagyon de nagyon piszkos játékot űznek Assangék(kal). Azok a nyavalyás világbékemániás hippik meg egészen addig vidámkodnak ezen dokumentumok nyilvánosságra kerülése miatt, ameddig éppen emiatt nem roban ki valami háború… Mert bármelyik is legyen (de mondjuk főleg az amcsi vagy izraeli szál van benne), simán elképzelhetőnek tartom, hogy egy jól időzitett casus belli létrehozása a cél. Assange meg természetesen csak egy báb.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök