2011-03-03–15:00

Robert F. Kennedy meggyilkolása

Ha kérdő hangsúllyal azt mondom: Kennedy-gyilkosság, mindenki elsősorban (és természetesen) a  JFK-ügyre gondol (amivel hamarosan külön poszt foglalkozik majd itt, a Konteóblogon). Tájékozottabb olvasóink azonban rutinosan visszakérdezhetnek: melyik?

Ez a szerencsétlen család ugyanis úgy vonzza  magához a több, mint gyanús haláleseteket, mint ipari mágnes a vasreszeléket. A virtuális (avagy valóságos) Kennedy-dossziét áttanulmányozva a legelszántabb konteó-ellenzők is kénytelenek visszavenni az arcukból, és halántékukat lassú, dörzsölő mozdulatokkal masszírozva próbálnak magyarázatot találni a történtekre.

Ma Robert Francis Kennedy haláláról olvashattok minálunk.

RFK-val (ahogy a sajtó egyszerűsítve hivatkozott rá) utoljára a Fehér Házban találkozhattunk, ahol bátyjával, az akkori főbérlővel, az USA elnökével napi rendszerességgel találkozott. Bobby (ez is az egyik beceneve volt) szép karriert tudhat a magáénak: nem egészen 36 évesen lett az Egyesült Államok igazságügy-minisztere (és egyszemélyben a legfőbb ügyésze is, hiszen – ahogyan azt olvasóink már bizonyára tudják – túl az óceán ez a két tisztség összenőtt, mert összetartozik).

Az ominózus dallasi merényletet követően (amely olyan sokkoló hatással volt rá, hogy közeli ismerői szerint is teljesen megváltozott ’63 novembere után) még egy szűk évig marad hivatalban, mint Johnson elnök minisztere, majd lemond és egy körülbelül hat hetes (nem túl intenzív) kampányt követően New York állam képviseletében nevetve sétál be az USA Szenátusába. Nem csökkenteni akarom az érdemeit, de JFK imidzsének szárnyain, 1964-ben, ezzel a családnévvel szerintem akkor sem vesztett volna, ha kokaintól fehérlő orrcimpákkal, letolt gatyában és két ruhátlan luxusprostival az oldalán sétál végig a Pennsylvania Avenue-n és – miközben a szovjet zászlót lobogtatja – a Panzerliedet énekeli.

Bobby nem elégedett meg a szenátori székkel (a politikai ambíció a Kennedy-örökség legmarkánsabb összetevője volt), hanem szép komótosan megcélozza magának az Ovális Irodát. A Demokrata Párt (formális és informális) hierarchiájában egyre feljebb és feljebb kapaszkodik, mígnem 1968-ra totális befutónak (legalábbis demokrata elnökjelöltnek) látszik republikánus ellenfelével, Nixonnal szemben.

1968. június negyedikét írjuk. Los Angelesben tartják a Demokrata Párt kaliforniai elnök-előválasztását, amelyet RFK megnyer – innen kezdve szinte biztosra vehető, hogy novemberben pártja jelöltjeként az ő neve lesz rajta a választócédulákon. Nagy az öröm, a helyi Ambassador szállóban folyik a pezsgő, beszéd beszédet követ, ömlik a konfetti, szól a rezesbanda, nevetgélnek a lányok, komoly férfiak már a kormányzati tárcákat és beosztásokat osztogatják egymás között – el bírjátok képzelni.

Körülbelül éjfélkor befejezi a saját ünnepi beszédét, majd négy testőre és stábja társaságában körbejár a kétezer fős tömegben (ahogy illik), fogadva a gratulációkat.

El kell mondanunk, hogy akkoriban még a Secret Service nem védte hivatalból az elnökjelölteket, ahogyan az manapság (amúgy pont az RFK-gyilkosság óta és miatt) történik, ezért Bobbyra csak egy hajdani FBI-ügynök és két magántestőr vigyázott. A negyedik badigárdról majd később.

00:12-kor – amikor a konyhán keresztül haladva pont a szakácsok és a felszolgálók gyűrűjében osztogat mosolyt és autogramokat – az ünneplő tömegből előugrik egy alacsony, törékeny fickó, és maroklőfegyverét kiürítve hatszor [pontosabban nyolcszor, izé, kilencszer, vagy tizenháromszor – de erről majd később bővebben] rálő Bobbyra (ebből háromszor el is találja). Ő Sirhan Bishara Sirhan, egy jeruzsálemi keresztény palesztin családból származó, 24 éves fiatalember, aki akkoriban éppen lóápolóként dolgozott egy közeli versenyló-tenyésztőnél.

Kennedy még 26 órát él, bár soha nem tér már magához; öt hónappal később, 1968. november ötödikén Richard Nixon (mintegy félmilliónyi szavazat-többséggel, vagyis úgy 0,7 százalékkal) nyeri az elnökválasztási finist a demokrata jelölttel, az éppen aktuális alelnökkel, Hubert Humphrey-vel szemben (futott még függetlenként az alabamai George Wallace).

Nem tudom, mennyire közismert, de Bobby tíz (!) félárvát hagyott maga után, és egy feleséget, aki a 11. gyerekkel volt éppen várandós.

Sirhan börtönbe kerül; eredetileg halálra ítélték, majd ezt változtatták életfogytra; most is a sitten ül, a kaliforniai Corcoran Állami Fegyházban.

És akkor lássuk a konteókat. Ne lepődjetek meg azon, hogy bizonyos verzióknál felfedezhető lesz egy erőteljes párhuzam a dallasi merénylettel; ezekben az esetekben csak visszautalok a JFK-konteókra, hogy ne pazaroljam se a ti időtöket, se a saját bitjeimet.

1.) A hivatalos verzió: Sirhan egyedül tette, saját elhatározásból

A palesztin srácot annyira felháborította Bobby kiállása az izraeliek mellett (az arabok ellenében), hogy a pont egy évvel korábban kirobbant hatnapos háború évfordulóján tesz pontot RFK földi pályafutása végére. Sirhan keresztény volt ugyan, de meggyőződéses arab nacionalista és anticionista lévén a fegyver mellett dönt. Elhatározását még erősítette az elnökjelölt szenátor pár nappal korábban tett kijelentése, melynek értelmében Bobby – megválasztása esetére – kilátásba helyezte, hogy teljes mellszélességgel a zsidó állam fegyverkezése mellett teszi le a voksát és az USA az addigiakat is meghaladó mértékben fogja katonailag támogatni Tel Avivot, különös tekintettel holmi vadászgépekre.

A merénylő első körben mindent beismer, gyönyörűen viszi a balhét, majd az elkövetkezendő hetekben-hónapokban többször is visszavonja, majd mégis megerősíti, később ismét visszavonja vallomását.

Mielőtt rátérnénk az alternatív verziókra, lássunk pár adalék-információt csak úgy, a hivatalos változat ellen:

Sirhan fegyverének tárja nyolc lőszer befogadására volt alkalmas (nem hatlövetű revolver volt tehát, amint az sok helyen olvasható). Namármost: RFK testéből három lövedéket operálnak ki az orvosok, a negyedik a zakóját áthatolva a padlóban áll meg, további ötöt a falból, egyet az egyik ablakkeretből, kettőt a szemközti ajtó keretéből szednek ki a bűnügyi technikusok.

Hohó, de hisz 3 + 1 + 5 + 1 + 2 = 12!

Minderről legelőször a Los Angeles Free Press nevű helyi újság számol be pár nappal az események után, kalandos módon megszerzett, és a helyszínen készült fotókkal bizonyítva a cikkben állítottakat. Sajnos a későbbi nyomozás, majd a bírósági tárgyalás során ezeket (mármint a rögzített nyomokat, az ajtó- és ablakkeretet) már nem tudják felsorakoztatni, mert tisztázatlan körülmények között megsemmisülnek a los angelesi rendőrség bűnjelkamrájában.

Egy Allard Lowenstein nevű ügyvéd (amúgy kongresszusi képviselő, itt oldalt) nem nyugszik bele a hivatalos végkifejletbe és 1975-ben a nyomozás újrakezdését javasolja. Felhívást tesz közzé a sajtóban, amelyben további tanúk jelentkezését és bizonyítékok beszolgáltatását kéri a nagyközönségtől. Számos választ kap, amelyekről csak visszafogottan nyilatkozik, de sejtetni engedi, hogy nem csak az RFK, hanem a JFK-gyilkosság is teljesen új megvilágításba fog kerülni. Már gyűjti is a pénzt és a szövetségeseket a két gyilkossági ügy gigantikusnak szánt, teljes körű újratárgyalásához és a bizonyítási eljáráshoz, amikor 1980-ban egy „elégedetlen ügyfél” irodájában agyonlövi.

Pech.

A kifejezetten nyomozásokra és bírósági tárgyalásokra szakosodott amerikai Court TV értesülései szerint a los angelesi rendőrség (LAPD) továbbra sem hozott nyilvánosságra minden dokumentumot a nyomozásról, noha 1986-ban kétezer, majd két év múlva további tízezer (!) oldalnyi aktát volt kénytelen nyílttá tenni. A Discovery Times Channel 2005-ben megbízott egy hangmérnökökből álló teamet, akik az esemény hangfelvételeit a legkorszerűbb technikával elemezték (annó, 1968 júniusában a gyilkosság helyszínén több magnó és kamera is működött). Nos, a szakemberek (akik a legszofisztikáltabb számítógépekkel estek neki a feladatnak) megállapították, hogy a nagy összevisszaságban, zajban és sikoltozásban, mintegy 5 másodperc leforgása alatt legalább tizenkét, legfeljebb tizennégy lövés dördült. Ezt 2007-ben egy igazságügyi hangszakértő (bizonyos Philippe van Praag) is megerősítette, aki eskü alatt vallotta, hogy ő egyértelműen 13 lövés hangját tudta elkülöníteni egy négy másodperces intervallumon belül.

Ha ismertek valakit, aki négy másodpercen belül 13-szor tud elsütni egy NEM sorozatlövő, amúgy nyolc töltényt tartalmazó tárral rendelkező fegyvert, kérlek, AZONNAL adjátok meg az elérhetőségét, mert interjút szeretnék készíteni vele a Tiborublogon!

Thomas Noguchi halottkém és patológus (itt jobbra, aki nem mellesleg Marilyn Monroe boncolásán is részt vett pár évvel korábban) kijelentette, hogy a halálos sebet egy 22-es kaliberű lövedék okozta Bobby fején, és ezt legfeljebb 3 hüvelyk (7,5 centi) távolságból lőtték ki – lőpornyom és pörkölődés is látható volt a bőrön. Ugyanakkor szemtanúk egybehangzó állítása szerint Sirhan körülbelül két méterről lőtt a szenátorra, s ennél közelebb nem is került hozzá.

2.) Sirhan nem egyedül tette – lásd még a 4.) pont

Legalább még egy lövész ott settenkedett a tömegben, és amikor a palesztin fegyvert ránt, az ismeretlen ugyanezt teszi – akár elrejtőzve a konyhai bútorok és felszerelések között, akár érdeklődőként a gratulálók között.

3.) Sirhant hipnotizálták – a CIA kapcsolat

Dr. Bernard Diamond, a védelem által foglalkoztatott pszichiáter paranoid skizofréniát állapított meg Sirhannál, de még részleges beszámíthatatlanságot sem sikerült keresztülverekednie a bírónál. Ezt követően javaslatára beidézték dr. Eduard Simpson börtönpszichiátert (aki a vádlottat a sitten többször is megvizsgálta); ez utóbbi szakember kijelentette, hogy hipnózisra utaló pszichés nyomokra bukkant Sirhan esetében, amelyek részleges amnéziával jártak.

Emlékezzünk vissza az MK-ULTRA fedőnevű CIA-programra, amelyről mi is írtunk; nos, több tanú (például egy William Turner nevű ex-FBI-ügynök, továbbá Robert Blair Kaiser oknyomozó újságíró) elképzelhetőnek tartották, hogy Sirhant olyan pszichiátriai imprinting-eljárás alá vonták, melynek keretein belül végül is RFK meggyilkolásának parancsát adták ki neki, azzal a kiegészítéssel, hogy tette után minden releváns dolgot felejtsen el.

Ezt alátámasztani látszik Sirhan vallomásából az a rész, amelyben – kérdésre válaszolva – kifejti: utolsó emléke a lövés előttről az, hogy egy  pöttyös ruhás nő kávéval kínálja és valamit suttog a fülébe; ezt követően már csak arra emlékszik, hogy a földön hever és ketten is azzal vannak elfoglalva, hogy hátracsavarják a kezét, amelyben egy fegyver van.

Egy Túró Rudi-ruhás csajra több tanú is emlékszik, amint ott kevert Sirhan körül; ennek a nőnek a személyazonosságát utólag nem sikerült kinyomozni.

És hogy miért úszik be a képbe megint a Központi Hírszerző Ügynökség? Hát mert Bobby első dolga – elnökké választása esetén – az lett volna, hogy tiszta erőből nekifekszik a JFK-gyilkosság hátterének felgöngyölítéséhez, amiben a Cég eléggé sáros volt. És nem akartak várni, mert egy második, ugyancsak a Kennedy családnevet viselő elnök eltevése láb alól nagyon megfeküdte volna az USA polgárainak gyomrát…

Mellesleg a helyszíni felvételek aprólékos elemzését követően fehéren-feketén kiderült, hogy a helyszínen, illetve annak közvetlen közelében tartózkodott legalább három floridai CIA-tiszt, akik a Cég miami kirendeltségén dolgoztak éveken keresztül, és akiknek a seggét JFK és RFK alaposan szétrúgta a Disznó-öböl szerencsétlen partraszállási akciója után: David Sanchez Morales, Gordon Campbell és George Joannides (ez utóbbi a PsyOps egyik legelismertebb specialistája volt a hatvanas években). Márpedig Los Angeles elég messze van Floridától ahhoz, hogy véletlenül arra kószáljanak; olyan négyezer kilométerre…

4.) Az egyik testőr volt a társtettes

Ahogyan azt már említettük, Robert Kennedy „testőrségét” azon az éjszakán három állandó embere képviselte: William Barry egykori FBI-ügynök (lőfegyverrel), Rafer Lewis Johnson (hajdani tízpróbázó olimpikon, moziszínész, fegyvertelenül), illetve Roosevelt Grier (itt jobbra, biztosan ismerős lesz; ő visszavonult amerikai focista, továbbá ugyancsak moziszínész, szintén lőfegyver nélkül, egy boxerrel a zsebében – igaz, az ő feladata inkább az elnökjelölti feleség, Ethel  Kennedy védelme volt).

A három állandó testőrön kívül azonban (speciálisan erre az éjszakára) belép a képbe egy negyedik alak: bizonyos Thane Eugene Cesar hivatásos testőr, aki akkoriban az Ace Biztonsági Szolgálatnak dolgozott külsősként.

Ez a Cesar (akit itt baloldalt vehettek szemügyre,  biztonsági őri tányérsapkában) elég fura figura; három hónappal az esemény előtt lép szerződéses viszonyba az ACE-szel,  összesen négy melót vállal a három hónap alatt, és már május elején kiköti, hogy a Demokrata Párt rendezvényén ott akar lenni, mert „úgy ismeri a Hotel Ambassadort, mint a tenyerét”. Utólag persze kiderül, hogy június harmadikán jár ott először, amikor két percig keresi például a felvonót.

Nos, Cesart kihallgatják ugyan a gyilkosság után, de azt állítja, hogy a kritikus pillanatban pont nem nézett oda, mert két nagyon szemtelen újságírót próbált távol tartani. Később kiderül, hogy volt neki egy 0.22-es pisztolya, amit június elsején adott el egy ismeretlennek. És sajnos nem tud róla semmit, csak azt, hogy nagyon megnyerő arca volt és Smith-nek hívták (még jó, hogy nem John Doe-nak…). Lőpróbát meg előzetesen nem csináltak vele, ezért nem lehetett összehasonlítani a gyilkos fegyverrel.

A konteó szerint Thane egykori CIA-s és tengerészgyalogos volt, aki (az MK-ULTRA hatása alatt vagy nem) ugyancsak rálőtt Bobbyra, kihasználva a Sirhan első lövései által keltett zűrzavart. Amúgy Thane-t 1994-ben poligráfos vizsgálatnak vetik alá, de a műszer szerint ártatlan volt – hacsak persze nem hipnotizálták őt is, mert akkor tényleg nem emlékezhet semmire…

5.) A maffia volt

A szerveztt bűnözés Bobbyt jobban gyűlölte, mint fivérét; igazságügyi miniszterként és legfőbb ügyészként komoly csapásokat mért a maffiára. Legfőbb ellensége Salvatore (Sam) Giancana volt, akinek behízelgő vonásait itt balra vehetitek szemügyre – és mindenki ismerte Sam és a CIA szoros kapcsolatait… A többit lásd a JFK-s posztban.

6.) Joe DiMaggio szervezte meg

Nem tudom, emlékeztek-e még erre a névre; ő volt Marilyn Monroe utolsó férje, a baseball visszavonult, de továbbra is koronázatlan királya. Amikor 1962-ben a filmsztár tisztázatlan körülmények között meghal, Bobby neve is felmerült, mint értelmi szerző (MM közismerten a Kennedy-fiúk közös szeretője volt, aki tán megpróbálta zsarolgatni is őket – erről is megemlékeztünk itt, a blogon).

Szóval Joe már akkor is sejtett valamit, de a bizonyosság (vagyis hogy feleségét és szerelmét Robert Kennedy utasítására tették el láb alól) csak pár évvel később következik be, amikor 1967-ben egy kiugrott CIA-ügynök 50 ezer dollárért elmondja Joe-nak a frankót; a baseball-sztár összeszedi maradék pénzét, kapcsolatait, behajtja a szívességeket; emberei (akik között több kiugrott titkosszolga is van) rábukkannak Sirhanra, aki ideális balfácánnak tűnik. Pár irányított beszélgetés, okosan elhelyezett célzás, és máris megvan a későbbi bűnbak; egy tartalék lövész azért szintén ott tartózkodik a közelben, újságírói fedéssel – a többit ismerjük.

7.) A hadiipari lobbi tette

Bobby eltökélt szándéka volt, hogy elnökként véget vet a négy éve tartó vietnámi háborúnak, ami (túl az emberi veszteségeken) sok tízmilliárdos hasznot hozott a haditechnikát előállító cégeknek, és nem csak nekik: a hadseregnek már akkor is elképesztően sok civil beszállítója volt, akik valamennyien buktak volna, ha ez a Kennedy-gyerek tényleg befejezi a kalandot.

8.) George Wallace és a déli fajvédők szervezték meg

Emlékeztek ugye, hogy a ’68-as elnökválasztáson a két pártjelöltön kívül ott volt még egy harmadik arc is, az alabamai George Corley Wallace. Nos, ez a déli jelölt kampánya során nem kicsit pengette a fajvédő húrokat; soha független elnökjelölt nem ért még el olyan eredményt az USA történelmében, mint ő: a végső összesítésnél a polgárokra vetített voksok közel 14 százalékát söpörte be (több, mint kilenc millió szavazatot kapott), öt államban pedig az övé volt a többség!

Mivel Wallace szurkolóinak kemény magját a radikálisan keresztény-konzervatív déliek alkották, akiktől a rasszizmus sem állt túl távol (ne feledjük, a Klán szülőföldjén járunk!), s akik a liberális-demokrata Kennedy-családot rettenetesen gyűlölték, nem nehéz kitalálni, hogy miért fűződött érdekük Bobby kiiktatásához; semmi jóra nem számíthattak volna RFK megválasztása esetén, ráadásul (a Vietnámról hangoztatott nézetei miatt) Bobbyt sima hazaárulónak tartották.

Éa természetesen nem zárható ki sem az FBI, sem az amerikai kubai emigránsok, sem ezek kombinációja.

Hát ennyi volt bemelegítésként a Robert Kennedy-féle gyilkossággal összefüggő konteó-öszzefoglaló. Azért bemelegítésként, mert az eddigi posztokból okulva tudom, hogy a java csak most következik, a kommentekkel.

Hölgyeim és uraim, rajtatok a sor: hozzászólásaitokat, kiegészítéseiteket, elképzeléseiteket, esetleg simán csak a véleményeteket nagy érdeklődéssel várom!

Ápdét: a Robert Kennedy-konteók 26%-kal kibővített verzióját elolvashatod a 2014. május 24-én a könyvesboltokba kerülő Konteó2-ben, további 29 válogatott összeesküvés-elmélettel együtt.

 

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

100 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 100. Tökös Ákos — 2021-08-31 19:19 

@tiboru: “…akiről megállapítják, hogy nem jelent többé veszélyt magára vagy a világra, szabadon kellene engedni”
Ez elsőre jól hangzik, de ha szociopata meg pszichopata személyiségekre gondolunk, akkor inkább ijesztő.

 98. meggymag — 2016-02-12 01:56 

@tiboru:

Szegény igazságszolgáltatás! Nem elég, hogy a halálos ítéletet életfogytigtalanra kellett változtatni, most még ez az ítélet se maradhasson érvényben.

A kezdeményezö egy, a merényletet túlélö, a Paul S. és most eresszék ki mellé a büntényére sehogyan sem emlékezö elítéltet.
Arra tippelnék, hogy szabadlábra helyezése esetén a Paul Schrade elkezdene pereskedni jóvátételért, vagy egyébért. Kinek hiányzik az manapság. Ha legalább nem lenne az elítélt még palesztin is ráadásul. Elmúltak a Régi Nagy Idök a Nagy Jóvátételekröl és az ezmegannaka gyözelméröl. Voltak ilyen filmek. Metro +Goldwin +vicsorgó oroszlánfej.

 96. realcorpus — 2014-11-29 09:44 

https://i.imgur.com/JBNToyy.jpg
“Mrs. Robert Kennedy tries to comfort her husband as he lays mortally wounded on the floor in the kitchen at the Ambassador Hotel. June 6, 1968”
(Innen: http://cavemancircus.com/2014/09/25/21-fascinating-photos-collected-history-2/ )

 95. neverafailure — 2014-04-22 15:22 

Régi poszt ugyan, de még csak most jutottam el idáig (hozzátok) 🙂
Szuperül összeszedtél mindent, most olvasom először mindezt egy helyen!

Egyik kedvenc összeesküvés-elméletekkel tarkított témám, így korábban is mindig faltam a cikkeket róla.

Nekem továbbra is a hipnotizáció, illetve a Joe fiú bosszúja tűnik legkézenfekvőbbnek, ugyanakkor gyanús a nemrég beugró testőr és a CIA-s ugribugrik jelenléte is (egyből hárman..? több, mint furcsa)

Az a baj, hogy túl sok ellensége volt a fickónak. A Kennedy-k kapcsán mindig elgondolkodom: ők nem vették észre, hogy “átok ül rajtuk”, és gyakorlatilag halálra vannak ítélve? (Egyszer olvastam egy remek könyvet róluk és a családi tragikus haláleseteikről-sajnos a címe nem maradt meg…) Ha igen, miért kellett mindenáron kacérkodni azokkal a pozíciókkal, amikkel még fel is gyorsították a folyamatot? Vagy esetleg kevéssé törekedni a “világmegváltásra”, kissé meglapulni, főleg 10, lassan 11 gyermek apjaként?

 94. sasdi4a — 2014-03-09 20:04 

Mi van akkor, ha nem ÖT golyót szednek ki a falból, hanem az ÖTÖDIKet. Így megvan a 8 golyó.(nem néztem utána, csak olvasás közben jutott eszembe)

 93. tiboru — 2012-06-20 08:46 

@dudu911:

Köszi!

A Kennedy-dinasztia iránt érdeklődőknek melegen ajánlom ezt a sorozatot:

http://www.port.hu/a_kennedy_csalad_the_kennedys/pls/fi/films.film_page?i_film_id=118553

Különösen a fater (id. Joe Kennedy) személyiségének bemutatása érdekes, de a többiek is jók.

 92. dudu911 — 2012-06-20 02:10 

Gratum, nagyon jó a blog és a kommentelő csapat..
Az értékes meglátásokhoz pár adalék.
Több okból nyilvánvaló a JFK – RFK sőt további Kennedyek elleni merénylet. Az eltussoló hadjárat, ha más nem pedig egyértelmüvé teszi a kormányzati hátteret. Mint az egyetlen Jimi Carter által nyilvánosságra került JFK zárolt dokumentumok és a követő maffia perekis mutatták, elfogadhatjuk, h a CIA/FBI megbízásából dolgozó maffia játszott egy biztosított terepen főszerepet. És ha már JFK, akkor RFK sem véletlen.. hisz tényleg őrá haragudtak aztán a legjobban a JFK kormányból. De egy dologgal nem foglalkoztak még itt. George Bush szerepével.. Az idősebb Bush ott volt Dallasban.. a széleskörű jövés-menés szereplőjeként.. Nem véletlen hogy a Carter alatt beindult folyamatokat újra zárolták, a mai napig.. És innentől egy ujabb téma is lehet: a Bush dinasztia viselt dolgairól.. 🙂

 91. Muster Mark — 2010-01-25 21:21 

Vannak ezek a gyilkosságok… kinyírták MLK-t, JFK-t, RFK-t…

A kivitelezés módja alapján elég valószínű, hogy a három gyilkosságot ugyanaz a kör csinálta meg.

Szerintem három lehetőség jön itt a képbe: USA saját titkosszolgálata, KGB vagy mindenki kedves moszadja.

Én a belső akcióra tippelek.

Az a helyzet, hogy mindhárom fickó nagy görény volt, a szabadkőművesség apostolai, akiket el kellett tenni az útból az emberiség érdekében.

Bátor lépésük legalább 5, ha nem 10 évvel késleltette a szabadkőműves világkormány kialakulását.

 90. gamtab (törölt) — 2009-11-07 11:44 

Morales az ügyvédje szerint azt mondta egyszer hogy “Ott voltam Dallasban amikor elkaptuk a szemétládát,és Los Angelesben voltam amikor elkaptuk a kis fattyút”

beszédes

 89. tiboru — 2009-09-30 15:35 

@szurikata:

Hm, akkor lehet, hogy tévedtem; köszi a linket.

 88. szurikata — 2009-09-30 12:49 

@tiboru:

🙂

igazad lehet.

találtam azért erről valamit, bár nem sokat oszt-szoroz, mert csak egy blogbejegyzés, és más forrást egyelőre nem találtam hozzá (ráadásul pszichiáter helyett pszichológusokkal):

“Because of his horseracing accident, S.S. went to ten different psychologists.”

rakemucker.blogspot.com/2008/01/whatever-happened-to-sirhan-sirhan.html

 87. tiboru — 2009-09-30 12:28 

@szurikata:

Hát, nem tudom; a hatvanas években azért nem lehetett valami elterjed dolog, hogy egy palesztin származású huszonéves lóápoló pszichiáterhez járjon, még Kaliforniában sem 🙂

 86. szurikata — 2009-09-30 12:12 

@Licus:

tudomén, csak erről eszembe jutott. 🙂

 85. Licus — 2009-09-30 12:01 

@szurikata: Amit én írtam, az nem az “agymosott ember lő” konteó része, hanem annak feltételezése, h ha egyszer már a dutyiban ül (már évtizedek óta!), akkor az agyát is takarékra lehet állítani némi egészségügyi segédlettel, vagyis vszeg nem sokat tudhat mondani, sajnos.

 84. szurikata — 2009-09-30 11:48 

@Licus:

ha jól emlékszem, ráadásul volt neki valami fejsérüléses lovasbalesete is még a merénylet előtt hónapokkal (vagy mikor, de előtte, az biztos), ami után furcsán kezdett viselkedni.

és erre nem emlékszem ugyan a filmből, de járhatott talán pszichiátriai kezelésekre emiatt, tehát nem feltétlen kellett neki feltűnnie, hogy valamit csinálnak vele.

 83. Licus — 2009-09-30 08:55 

@Blogger Géza: Nem azt gondoltam, h Sirhan memóriájának bizonyos szegmenseit törlik. Ő pusztán csak “beteg” (ki ne lenne az némi kiindulási túlhúzottságra ráülepedő sokévi bezártság után?) és aztán gyógyszerezik. Hála a modern gyógyszereknek, a gyógyón állítólag ma már nincsenek dühöngő elmebetegek – csak NAGYON-NAGYON TOMPA lények. Erről persze egy pszichóbb kommentelő véleményét kéne hallanunk!

 82. szurikata — 2009-09-29 12:51 

és még egy film, amit már máshova is belinkeltem, a mandzsúriai jelölthöz hasonló témával (sőt, helyenként kísértetiesen emlékeztetve az rfk-s esetre):

http://www.imdb.com/title/tt0071970/

 81. szurikata — 2009-09-29 12:48 

@Oldstero:

azt hiszem, ez lehet az:

http://www.documentary-log.com/d99-rfk-must-die-the-assassination-of-bobby-kennedy/

ebben egyértelműen a hipnózis mellett foglalnak állást, egyébként elég meggyőzően.

köszönjük a posztot!

 80. szurikata — 2009-09-29 12:36 

@Gloria Mundi:

a jade skorpió átka.

azt tudni kell, hogy igazán hipnotizálni az embereknek csak kis százalékát lehet:

“A hipnózis kutatásában nem mellékes szempont, hogy valaki mennyire hipnotizálható. Az egyes emberek különböznek abban, hogy adott körülmények között mennyire mélyen hipnotizálhatók; az emberek tíz százaléka könnyen hipnotizálható. Csak az emberek öt százaléka nem hipnotizálható, vagy nem szabad hipnotizálni, így például a pszichiátriai betegek, a súlyos személyiségzavarosok, illetve azok, akiknek gyenge a szívük, vagy sokkhatás, erős gyógyszer, alkohol vagy drog hatása alatt állnak. A vakok és a siketek korlátozottan hipnotizálhatónak számítanak.” (forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Hipn%C3%B3zis)

 79. Blogger Géza — 2009-09-28 19:51 

@Licus: Miért lenne kár infót remélni? Élete végéhez közeledve általában megered az emberek nyelve “már minden mindegy” alapon.

Amúgy meg az a “szelektív memóriatörlés” szerintem egy nagy humbug, azt nem tudják elérni, hogy ők döntsék el, mire emlékszel, és mire nem, csak a sci-fikben.

 78. Blogger Géza — 2009-09-28 19:48 

@Grifter: Ez igaz. De egy hangtompítós fegyver még nagyobb, még nehezebb rejtve használni, hirtelen előkapni. A konteó szerint ugye, amikor elkezd lövöldözni ez a palesztin, akkora lövöldözés alatt, ami kb 4 másodperc, hirtelen úgy kell helyezkedned, gyorsan elő kell kapnod a fegyvert, de úgy, hogy hogy lehetőleg ne lássa senki, és célzott lövésekkel még neked is bele kell lőnöd több lövéssel. Nem tudom, a seben talált lőpornyom intenzitása nem áll-e ellentétben a hangtompítóval. Hát elég merész feltételezés, ráadásul nem tűnik túl értelmesnek, mert látszik, hogy szépen beleereszti a tárat a palesztin, felesleges kockáztatni.

 77. saking — 2009-09-28 17:03 

@azazello: tudom. előjegyeztem már több, mint egy éve. de azért kösz!

 75. saking — 2009-09-28 07:49 

@Licus: eltüntetni a la Oswald.. hm.. lehet, hogy ez is a terv része volt, vagy legalábbis számítottak arra, hogy ez is megtörténhet. V. P. Borovicka így ír az esetről: “A teremben pánik és kétségbeesés lett urrá. Az emberek egymásnak kiáltozták: Megölték, megölték a gazemberek! Akik pedig közelebb álltak, kezüket nyújtogatják a gyilkos felé: Üssétek agyon! Öljétek meg! Ökölcsapásokkal a sarokba szorították. Andy West ezt kiabálja a mikrofonba: Nehogy egy újabb Oswaldot csináljatok belőle…! Végül Jesse Unruh lép közbe, sikerül feltartania a felbőszült embereket. Széttárja a karját a fiatalember előtt, és ezt kiáltja: Ne engedjük megismétlődni Dallast!”

szóval erősen benne volt a pakliban, hogy ott menten meglincselik. ez a feltételezett felbújtóknak nagyon jól jött volna. és ugye itt nem több tíz méterről lőtt a merénylő, itt kézzel fogható távolságban volt. nagyon reális volt a lincselés. ilyenre egyébként korábban már volt példa a történelemben – mármint arra, hogy a merénylőt a helyszínen meglincselték.

ami pedig a lehetséges felbújtók vs. magányos merénylő teóriát illeti: el kell olvasni Mario Puzo Negyedik K. című könyvét. egy képzeletbeli negyedik Kennedyről szól, aki az USA elnöke, és akit egy magányos merénylő lő le. de a regényben ezen bizonyos negyedik Kennedy ellen magas körök, befolyásos emberek, multimilliárdos iparmágnások is szövetkeznek, és keresik a módját egy merénylet elkövetésének. a cselekmény két szálon fut, és ha jól emlékszem, csupán a véletlen műve, hogy ez utóbbi társaság megbízásából dolgozók csoportja tudomást szerez arról, hogy egy elvakult Kennedy-gyűlölő elszánta magát az elnök elleni merényletre. innentől tudják, hogy valaki hajlandó elvégezni a munkát helyettük, a dolguk csupán annyi, hogy a háttérből gondosan formálják azt az utat, amelyen a magányos merénylő tettét végrehajthatja. a merénylő persze nem is sejti, hogy “segítik” a terve kivitelezésében, mindvégig azt hiszi, hogy pusztán szerencséje van, és nem akad el sehol.. érdekes teória, nyilván a 60-as évek eseményei inspirálták, és érdemes elgondolkozni rajta – mindkét Kennedy-gyilkosság esetében. a könyvet pedig mindenkinek ajánlani tudom, sőt: megvásárolnám 🙂 régen olvastam, könyvtári példány volt.

 74. Artsuhtaraz — 2009-09-27 23:01 

ha egy szűk helyiségben történt a gyilok, akkor nem lehet hogy egyes pisztolylövések visszhangzottak?

 73. Artsuhtaraz — 2009-09-25 22:52 

@tiboru: kamu címet kell adni a cikknek, úgy hogy a valódi szöveget 20-20 oldalnyi egri csillagok közé ékeled be, kettőnkön kívül senki nem tudná meg hogy Izrael megalakításáról van szó 🙂

 72. tiboru — 2009-09-24 21:21 

@azazello:

Izrael megalakítása, mint konteó? Izgalmas téma, de egy ilyet maximum védett posztként írnék, csak előfizetőknek 🙂

 71. Halálkufár — 2009-09-24 21:04 

Izrael megalapítása természetesen a földre szállt angyalok műve volt, ahol senki sem sérült meg, senki sem halálozott el és senkinek sem kellett elhagyni a földjét, ami egyébként is lakatlan volt, nem hiányzott senkinek, akiknek pedig elkellett azok önként és belátva saját mohóságuk, egyre kisebb földekre, majd most egy gettó körzetbe zsúfolódtak. Olyan pazar ott az élet, az oktatás és az egészségügy, de ők valamiért olyan ostobák, hogy nem akarnak élni a számtalan lehetőséggel és inkább ostoba terroristák lesznek és aljas mód rakétákkal hálálják meg azt a sok jót amit velük tettek a zsidók és mögöttük a fél világ. Ki érti ezeket a palesztinokat? De maguknak keresték a bajt, nem igaz? Olyan remek népek segítették a zsidóságot, mint Amerika, kinek egy egész kontinensnyi nép kiirtása szárad a lelkén, persze az Indiánokat nem is ők ölték meg, ők a lemaradás áldozatai, nem akartak abban a hihetetlen és gazdag fejlődésben osztozni, aminek pont az ő lemaradt kultúrájuk és maradi népük állt az útjában. Nem is tudom mit feszengetjük Izrael igazságos és vértelen megalapítását, átkozott antiszemitizmus!!! Mit foglalkozzunk a palesztinokkal? Már nem egy nép kihalt, ők választották a halált, a behódolás helyett.

 70. azazello — 2009-09-24 19:01 

Köszönöm az életrajzot, de ez nem cáfolja amit írtam: intelligensnek intelligens (a bomlott elme túlzás volt, visszavonom, a zavaros gondolkodású helytállóbb). S nem látatlanban alkottam róla véleményt, egyszer elpazaroltam némi pénzt a Magyarország és a globalizáció c. könyvére. Olcsón megszámítom ám, ha igényt tartasz rá. 🙂

2. Az idézet rád is alkalmazható, nem? Rám mert úgy gondolom, hogy nem tudhatom (agnoszticizmus, ha úgy tetszik), rád meg azért, mert úgy véled, hogy tudod. “Büntetlenül” rövid “ü”.

5. “Ha valakinek érdeke valami, akkor annak kialakításában résztvesz (…)”. Vegyünk egy példát. Mondjuk holnap a jegybank csökkenti az alapkamatot, mert mittomén, helyreállóbizalom, akármi. Emiatt nekem novemberben csökken a törlesztőrészletem. Akkor én a monetáris tanács tagja vagyok (vagy legalábbis sakkban tartom őket)?

Amit leírsz, az _általában_ igaz. De nem mindig. Ezért nem lehet bizonyítékként hivatkozni rá a konteókban. Gyanúra adhat okot, többre nem.

4. A palesztin népnév, kisbetű. És itt már mást írtál: egy létező nép életterén (micsoda konnotációk, nyamm!) hozták létre az államot. Ez már inkább igaz. De nagyon off lenne ebbe belemenni. Tiboru, esetleg lesz konteo Izrael megállapításáról? Ha nem lesz belőle címlap, akkor talán megússzuk a szélsőjobbos hordát… Szerintem kiváló konteo-alapanyag.

A videó szörnyű…

 69. Halálkufár — 2009-09-24 18:22 

1, A Bogár Lászlós véleményt nem tudom minősíteni, de beszéljenek az adatok:

1951-ben született Miskolcon, ahol az általános- és középiskoláit is végezte

1973-ban szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen nemzetközi kereskedelempolitika és pénzügyek szakon

1990-ig számos vállalati és államigazgatási poszton végzett tervező-elemző munkát

1986-ban doktori címet

1991-ben kandidátusi fokozatot szerzett

1990-től 2002-ig országgyűlési képviselő

1990-94, illetve 1998-2002 között politikai államtitkár

1978 és 2008 között megjelent több mint 200 publikációja, közöttük nyolc könyve

Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem docense

Alapvető kutatási területei a globalizáció, hatalmi viszonyok, ökológiai kérdések, szakrális kommunikáció.

2, A mára büntetlenül sokat alázott Jézusnak volt egy örökérvényű mondása:

Boldogok a lelkiszegények, mert övék a mennyek országa. – Szűk értelmezésben hitegesd magad, hogy a jelenlegi társadalmakat nem uralja a háttérben egy globális elit, egy érdekhálózat és egyébként se fog 20 év múlva kiürülni az energia tartalékok nagyrésze, nem fogják elárasztani az anarhiába züllött államokat a harmadikvilágbeli éhező hordák és friss levegőt szívhatnak a ma született gyerekek, ha annyi idősek lesznek mint mi, az nem baj, hogy több tízezer hektár erdőt írtanak ki, de kik, biztos kérdezed magadtól, kik azok az emberek, érdekek akikel nem lehet szembemenni? Mindenki tudja, hogy levegő kell, hogy az olajkitermelés és ipari gázkitermelés miatt nem csak, hogy az ózonréteg csesződik el, olvadnak a sarkvidékek és amellett ,hogy a tüdőnkben vastagon áll a kátrány, nincs semmi baj, ahogy az se baj, hogy fogy az ívóvíz. Nem süllyedünk nem süllyedünk, biztatták magukat Atlantisz lakói. Ma akárki akarna szembemenni a globális elitel, az elbukna, pedig hamarosan megérezzük a tetteik követkkezményét. Szerintem sem arról van szó, hogy egy bagozó szindikátus összeül stb, hanem érdekek kötnek össze hatalmi pozíciókat és ezek a pozíciók kivitelezik az érdeket, amely egységes, ezáltal szimbolikusan az érdek akarói is egységesek.

3, A végkifejlet szemszögéből nézve olyan mindegy ki mennyi mérgező anyagot küld a levegőbe, mára a folyamat visszafordíthatatlan és persze nem kapnak ezek az infók elég média lehetőséget mert a pánik nem érdeke senkinek, a fogyasztás viszont igen, akinek van pénze az már felhalmozott egy magánhadsereget és egy 100-200 évig elegendő vízet, élelmet, generátorokat stb egy térképen se szereplő szigeten, ők megfogják úszni, mi nem. Az USA képmutató, ők is halomra ölik az ártatlanokat, persze ők nem terroristák mert nekik több fegyverük van, csak az Irakiak azok, mert nekik olajuk van. Kína meg egy aljadék, még a delfineket sem kíméli, nem rég pusztult ki egy delfin faj a folyamatos szennyezés miatt.

4, Izraelt egy már meglévő közösségek életterén hozták létre erőszakkal, de más államok még csak ne is álmodozzanak arról, hogy sokkal régebb óta birtokolt területeikre visszatérjenek, pl mi. Izraelt, bár fasisztának tűnhetek, nem ítélem meg egységesen, de amit a Palesztínokkal műveltek, gyakorlatilag bűntetlenül, azt más ország nem élte volna túl, de érdekes nekik szabad, hisz az önvédelem volt, nos az ilyen harcra provokálást, hogy a vérfürdő önvédelemnek tűnjön, már rég ismeri a hatalom, kettős ügynökök, provokátorok stb, ezekben a játszmákban ők se jobbak másoknál, holokauszt és sajnálkozás ide vagy oda, akkor is.

5, A háborút mindig a haszonért vívták, de az emberek, hogy a jól megkomponált CNN adásokból is még sajnos kikerülő gyerek cafatok láttán is helyeseljék a harcot, a Nyugat mindig kreált egy rémképet, nácik, kommunisták, terroristák, ez nem azt jelenti, hogy azok nem voltak genyók, hanem, hogy az amerikai atomhülye békepárti népnek, amelynek talán egy elnöke sem töltötte le a ciklusát háború nélkül, helyeselnie kell és különben is csak a békét és az igazságot hozzák el, ez van pl Vietnámban és Irakban is, azért vannak százezer szám Európában. Ha valakinek érdeke valami, akkor annak kialakításában résztvesz, ezek magas körök, se te se én nem látunk bele, ezért mindkettőnknek lehet igaza, én személy szerint azt gondolom, a hadi ipar mint minden más vállalkozás, életbenmaradásáért tennie kell, a béke sosem volt jó neki, ezért sosem lesz béke. Ha üveges lennék, bedobatnám az ablakokat, ezt csinálták is, akkor mi ezen még a kérdés? Nem lehet tettenérni őket pl 9/11-el? Na azt várhatjuk. Érdekes volt a panorámában az Echo tv-n, a WTC összedölt, kijött egy véres arcú faszi és elkezdett beszélni a riporternek és máris ott termett egy FBI kabátos MIB és elvitte onnan, a youtube-on Szaniszlós 9/11-es Panorámában van.

Végezetül pedig egy szám, hisz mind szeretnénk egy boldog világban élni:

http://www.youtube.com/watch?v=uXZWclBs-Sw

 68. csurtus — 2009-09-24 15:52 

@azazello:

Jól emlékszel; az izraeli nukleáris kapacitás története itt olvasható röviden:

lemil.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=68:a-zsido-atom&catid=25:hirsarok&Itemid=54

 67. azazello — 2009-09-24 13:15 

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy butaság lenne tagadni, hogy létezik egy globális pénzügyi-gazdasági elit, akiknek elképesztő hatalma van, és ez sokszor megjelenik a háttérben. Csak ez az elit nem úgy működik, ahogy Bogár (vagy a korábban viccből belinkelt Pokol Béla) leírja. Például az az elit korántsem olyan egységes, és nem koordinálja a befolyásgyakorlását. Szerintem pont a Rotschildek és társaik örülnének a legjobban, ha a fent említett “leleplező” és “éleslátó” elméletek igazak lennének.

Szerintem sokkal több az esetlegesség a világban, csak ez ellen ágál a tudatalattink. De erről már írtam a másik posztnál.

Az összeesküvés-elméletek egyik nagy húzása, hogy összemossák az okot és a következményt. Erre a legjobb példa a “háború üzlet”-mantra. Megfigyelés: a kiterjedt amerikai hadiipar hasznot húz egy háborúból. Állítás: az amerikai hadiipar lobbizza bele a kormányt a háborúkba.

A megfigyelés igaz, a következtetés nem (legalábbis így nem, hogy a fenti megfigyelés képezi a bizonyítékot az állításra). A hadiipar bizonyára lobbizik a nagy megbízásokért, s ha teheti, megkozmetikázza a kockázati jelentéseket, és így tovább. De hogy zsinóron rángatja a komplett kormányzatot, na ne.

 66. azazello — 2009-09-24 12:58 

Bogár László szerintem nagyon intelligens, de bomlott elméjű ember. Kábé egy Drábik János, Phd-val. Minden irónia és személyesség nélkül mondom, hogy kicsit szomorú, ha neked (sokaknak) az ő világnézete jelenti a helyes világmagyarázatot. Szerintem ők nem valódi megértést, hanem csak a megértés illúzióját nyújtják.

Szerintem a hozzám hasonlóan gondolkodók ezzel ellentétben nem állítják, hogy értik a világot, vagy hogy mindenre találhatunk teljes magyarázatot. Erre törekedhetünk (kell is), de kérdések, bizonytalanságok mindig maradnak, ez van. De elutasítom, hogy ezeket a lyukakat a fent említett urak spekulációival töltsem be.

Szerintem “a világ” (vagy éppen annak egy kis szelete: Izrael megalapítása) sokkal bonyolultabb és ellentmondásosabb annál, hogy rá lehessen húzni ilyen nagy, egységes elméleteket (legszívesebben a mítosz szót használnám). Te sem válaszoltál érdemben arra, amit felvetettem az izraeli atombomba kapcsán, hanem az általános hiedelembe kapaszkodva ütötted el az ellenérvemet.

Van két ténycsúsztatás is abban, amit leírtál, ez nem tudom, szándékos volt-e, vagy csak figyelmetlenség. Egyrészt Palesztina nevű állam nem létezett Izrael megalapítása előtt: az oszmán birodalom közigazgatási egységei (vilajetjei) közül asszem kettő-három volt azon a területen. Ha jól tudom, Palesztina mint fölrajzi fogalom csak a 19. sz. végétől lett használatos. Az I. vh. után pedig brit gyámterület volt, a népszövetségi rendszer értelmében (de facto gyarmat, mondhatnók).

A második pedig az, hogy “az USA a világ legnagyobb CO2-kibocsátja”, és mégis a kibocsátáscsökkentés “giccses élharcosa”. Egyrészt 2006 óta Kína abszolútértékben többet bocsát ki, per capita pedig Ausztrália vezet. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy csak Obamával vált prioritássá a kibocsátáscsökkentés – nyilván ne várjunk kilenc hónap alatt tényszerű változtatást, főleg a gazdasági válság alatt. Egyébként is, először a szavak szoktak változni, csak azután a tettek, ez így normális.

 65. Halálkufár — 2009-09-24 12:13 

@azazello: az, hogy az USA mi ellen tiltakozik nyilvánosan és mi a szemmel látható érdeke, az két külön dolog, pl giccses élharcosa a környezetszennyezés ellenességnek de az egyik legnagyobb CO2 kibocsátója a földnek, az meg, hogy az ENSZ mit tesz, gondol voltaképpen egy színjáték, hosszú út volt mire ideértem, hogy ezt gondoljam nem valami üresfejű anarhista náci akármi vagyok, aki trendiből antiglobalista. Én nem annak vagyok ellene, hogy a béke és a könnyebb gazdasági fejlődés érdekében a föld államait, azok kultúrális egyéniségük megtartása mellett, egy közös szervezet irányítsa, kvázi világkormány, hanem annak, hogy ez a világkormány erőszakkal lesz kialakítva egy generált kataklizmával, amikor már nem lesz más választás mint az egybeolvadás, ilyen kisebb tömbösítéseket már láthattunk pl EU és az azt megelőző katasztrófákat. Ma ugy vélem ezt egy érdekkör, amit én és Bogár László is globális elitnek, vagy globális háttérhatalomnak nevezünk, nos ennek az elitnek az érdeke a világkormány, mert persze sokan azt hittük Keleten a kommunizussal, nyugaton a vérszomjas forradalmakkal, ahol mindenki egyenlő és testvéri volt, kivéve a gazdagok, nos ott eljött a nép uralma, mára nyilvánvaló, hogy megnevezhetetlen uralkodók megfoghatatlan rendszere ez, amely számára ma már függésben élünk és nem törvényekkel, rendőrséggel (bár sokszor azzal is) hanem a kényszerrel köt magához. Azt egyikünk se tagadhatja, hogy ma jó pár ember, család olyan sok pénzzel rendelkezik, hogy két levegővétel között megkeresi csak a kamataival egy kisebb ország éves költségvetését, ezeknek pedig teljesen más etikai és erkölcsi elvei vannak, az ő hatalmuknak a bábjai a demokratikusnak hazudott intézmények és azok képviselői. Azért mondtam múltkor a Zeitgeist filmeket mert ott a FED az amerikai jegybank történetével gyakorlatilag megérthető, hogy egyes üzletemberek miként adtak pénzt gyakorlatilag a saját államuknak kamatra, de ha minden pénzt a FED ad ki, akkor honnan jön a kamat? Persze ez most egyszerűen lett leírva, ma már 1000 helyen meglehet nézni, Bogár László, kiváló közgazdász ismertette már párszor, hogy ez a főként a FED által is generált adósságspirál miként ér egy olyan szintet ahonnan már tarthatatlan és ott egy háborúval lenullázzák, járjon mindenki utána, ezek nem titkos dolgok, amikről hogy tudhatnak földi halandók stb, hanem ezek olyan dolgok amikre egyszerűen nem figyeltünk eddig.

Izraelről pedig és előre szólok, nem vagyok antiszemita, bár ma mindenkire ráaggatják ezt aki bármilyen bírálattal is él Izrael felé,azt azért ne tagadjuk, hogy ott létezett egy állam, Palesztína és, hogy a Palesztínokat azóta elkerített gettóba zárták és bár kapnak onnan is rakétákat az Izraeliek ez tény, de amit most műveltek ott az nem jellemezhető más szóval mint a gyalázat és amikor a világ felháborodva nézte, hogy civileket és gyerekeket bombáznak betiltott háborús fegyverekkel, a segélyszállítmányok be nem engedésével, gyakorlatilag onnan röhögték végig a dombról az eseményeket és amikor a világ ez ellen jogosan felszólal, ez ellen, nem a zsidóság ellen, akkor jönnek a ne legyünk már antiszemiták dumával, most is az ENSZ bizonyos országainak képviselői, Izraellel együtt kivonulhatnak amikor az Iráni elnök beszél, Izraelt nem lehet kritizálni, amikor Izrael civileket gyilkol az jogos, ha Irak teszi, főként “az azóta előkerült nagyon keresett tömegpusztító fegyverekkel”, akkor minden békeszerető állam egységesen fellép, engem ez zavar és az elkövetkező 50 év legfontosabb szava valóban a kettős mérce lesz és ha x,y és Irak, afganisztán nem jöhet azzal, hogy ne csesztessük őket, mert afgánok, arabok (vagy USÁUL és fejlett államiul Terroristák) akkor a zsidók és x,y-ok ne jöhessenek azzal, hogy ők meg zsidók. Izrael befolyása a világra, eléggé egyértelmű, kár is vitatni, létrehozása minden rasszista nézettől mentesen is gyalázatos volt.

 64. azazello — 2009-09-24 10:32 

@Halálkufár: Kicsit OFF: Izrael létrehozását nem csak az USA támogatta, hanem pl. Franciaország vagy a Szovjetunió is, sőt tulajdonképpen az egész fejlett világ (értem ezalatt a zsidó állam megalapításának nemzetközi jogi legitimitást adó 181. számú ENSZ Közgyűlés-határozatot). A teljes szavazás így nézett ki: 33 igen, 13 nem, 10 tartózkodott.

The detailed composition of the vote: In favour: 33 (Australia, Belgium, Bolivia, Brazil, Byelorussian S.S.R., Canada, Costa Rica, Czechoslovakia, Denmark, Dominican Republic, Ecuador, France, Guatemala, Haiti, Iceland, Liberia, Luxemburg, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Norway, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Sweden, Ukrainian S.S.R., Union of South Africa, U.S.A., U.S.S.R., Uruguay, Venezuela.) Against: 13 (Afghanistan, Cuba, Egypt, Greece, India, Iran, Iraq, Lebanon, Pakistan, Saudi Arabia, Syria, Turkey, Yemen). Abstained: 10 (Argentina, Chile, China, Colombia, El Salvador, Ethiopia, Honduras, Mexico, United Kingdom, Yugoslavia).

ON

Az atombombát pedig nem az USA-tól kapta, hanem ellenkezőleg, tőlük titkolva fejlesztette ki, ha jól emlékszem a franciák, és később a britek segítségével. Washington éppen hogy tiltakozott a program ellen, pont az általad hivatkozott dominó-effektus miatt.

@Licus: Azért Teddy Kennedy nem volt éppen “szolid iroda-politikus”… Talán két hete halt meg, az emlékező cikkek szerint a legnagyobb szenátorok egyikeként írtak róla.

Az mondjuk lehet, hogy nem akart a testvérei sorsára jutni.

 63. Licus — 2009-09-24 09:10 

@saking: Feljebb már tippeltem arra, h ha valakit zavarodottnak tekintenek és így kezelnek néhány évtizeden keresztül egy börtönben, az aligha tud bármit is mondani. Sztem a saját nevét se tudja már. Eltüntetni a la Oswald meg feltűnő lett volna (“ugyanaz 2x”). Mindenesetre a 3. Kennedy testvér szolid iroda-politikus maradt, nem feszegetett semmi cikis ügyet – nem is lőtték le, nyugodjon békében.

 62. saul — 2009-09-24 08:18 

@saul: Mindkét esetben együttjárt a legmagasabb-szintü profi kivitelezés az alkalmazott fél-profi balek képbehozatalával, ami szintén a tervezettséget bizonyítja. Szinte a lemészárlás utáni secundumoktól megindul a nyomok eröteljes eltüntetése, ami ugyancsak a széleskörben behozott proffs jele. A nemzetközi szinten bedobott konteok ebbe a kategoriába begyömöszölhetöek, naná.

Élvezettel is lehet dógozni. Hofi tudna mesélni, egyetemi szinten a konteok alkalmazásáról a szoc. építésének nekije, mint ahogy mesélt is néha a Fészekben. (vagy a környezö kocsma-hivatalban…)

 61. saul — 2009-09-24 07:46 

@Halálkufár: Pontosan. Ez az atom-megtagadás volt a legfontosabb probblema az elnökkel, meg természetesen az, hogy “önhatalmulag” a magasságos pénzügyi guruk jóváhagyása nélkül elkezdett állami pénzt gyártatni. Mindkét akció föbenjáró. Nemám a Fidel szakálla… Namost a jogszerü lemészárlás után a kistesó nagyon belemászhatott volna a képbe, tehát ö is megkapta a magáét.

Utána minden ment rendesen.

 60. saking — 2009-09-24 07:28 

jó poszt, gratula.

én bevallom, Bobby esetéről oly sokat nem olvastam eddig – nagyrészt arra tudok támaszkodni, amit itt fentebb olvastam. de ha igaz, hogy a rendőrségről bizonyítékok tűntek el, s igaz erről a furi testőrről a történet, aki ráadásul korábban a CIA alkalmazásában állt – akkor nem látom, miért beszélünk maffia-szálról? ráadásul az a másik két CIA-ügynök is, akik Floridában kellett volna legyenek.. hát őket sem Salvatore Giancana hívta oda, szerintem.

a hipnotizálás egy érdekes téma, az tény, hogy akkoriban ezzel próbálkoztak. most is, persze. de az mégis furcsa, hogy hitvány Sirhánt úgy meghipnotizálták, hogy 40 év után sem kívánkozik ki semmi belőle. és még furább, hogy a feltételezett “megbízói”, “felültetői” is tisztában vannak az akkori hipnó 40 és még akárhány éves hatásával, mert másképp tartanának a szájától, és elég valószínű, hogy ma már nem élne.

gandhi-konteót kért itt valaki. aláírom a kérvényt 🙂 és még hozzáteszem: Martin Luther King.

 59. Halálkufár — 2009-09-22 22:15 

egyébként meg valóban érthetetlen, hogy az USA bármelyik politikusa miként helyeselhette Izrael állam erőszakkal való létrehozását, miként segíthette azt, hogy Izrael atomot szerezzen be, ezzel elindítva az atombomba beszerzés veszélyét az arab államok körében is, de ugye a háború az üzlet.,

 58. Halálkufár — 2009-09-22 22:14 

Több mint valószínű, hogy ugyanannak a körnek, ugyanannak az érdeknek a műve ez, aki JFK-t is elintézte. Sokáig foglalkoztatott ez a kérdés, ahogy a JFK merénylet is, de nem azért mert jaj az amerikai elnök balblabla, hanem mert itt tényleg pofátlanul megmutatkozott egy minden hivatalos és nem hivatalos társadalmi szervet átható háttér erő, amely ellen sokan huzzák a képüket, mert szeretnének egy ilyen erőt nem magábafoglaló világban élni, de sajna nem így van. A magányos merénylők létét szerintem illene már 2009-ben végre átlátni, Gavrilo Principtől Oswaldig ezek körül büzlött valami, épp hatalomra került egy másik elnök vagy kitört egy háború, egyszerűen ott vágnak át minket ahol akarnak, a háború Ü Z L E T és vannak akiknek ez mindennél jobban megéri. Ez ma is így van. A Kennedyket sokan utálták az USA-ban katolikus hitük miatt, azért mert Vietnámot beakarták fejezni, Kubát elcseszték, ráakartak világítani a szabadkőművesekre, a maffiára, a Kubaiak is nehezteltek rájuk ,ahogy az texasi olajkitermelők is, szóval nehéz kideríteni, ki volt aki ezeket a félkegyelmű merénylőket beszervezte, de a legfurcsább pl JFK esetében az, hogy gyakorlatilag maga az állam intézte el, egy példa az ezerből, leállnak a motoros rendőrök és előre engedik a kocsit, tipikus hiba, olyan amit nem követnek el véletlenül, a füves dombhoz pedig nem engedték oda az embereket, akik szemtanúk lehettek, meghaltak balesetekben, a Warren jelentésben gyakorlatilag hülyeség volt leírva, montírozták Oswald képét, szóval reggelig lehetne sorolni, hogy már akkor mekkora hatalmuk volt, meg hát az érdekek is egyeztek, ők ölhették meg a Bobbyt is, ők a globális háttérhatalom.

 57. sutyerák — 2009-09-22 13:10 

Volt valami teória egy közel-keleti bábállam hatalomra juttatott,majd megbuktatott kábítószerszállító uralkodójának bosszújáról is.

-talán a Nat.Geo.-n láttam egyszer rég.

 56. Attus Germanicus — 2009-09-22 11:37 

@Grifter: Az a bajom ezzel a teóriával, hogy az összes lövés kb. azonos irányból érkezett.

Azt, hogy Sirhan ott volt, és lőtt, nemigen vitatja senki. Az esetleges második merénylőnek tehát

– vagy kockáztatnia kellett, vállalva, hogy Sirhan esetleg őt is eltalálja (kockáztatva, hogy pont ő menti meg a szenátort egy halálos lövéstől)

– vagy akkor kellett lőnie, amikor Sirhan az összes golyóját kilőtte, de még mielőtt Kennedy összeesett volna (ez praktice csak akkor lehetséges, ha Sirhan egyetlen lövése sem találta el Kennedyt).

Azt ireálisnak tartom, hogy a testőr (vagy bárki más) hirtelen jött ötlettől vezérelve lőtte le a szenátort. Ha viszont tudta, hogy jönni fog a palesztin, az arra utal, hogy Sirhan is be volt szervezve. Tényleg annyira béna volna a maffia/FBI/CIA/KGB/akárki, hogy egy olyan embert szervez be, aki egy méterről, nyolc lövésből nem talál el egy embert? Hol ebben a ráció?

 55. paranoid T.R. marcipan — 2009-09-22 09:20 

@Gloria Mundi: ha csak azért nem, h mindenki azt gondolja, h biztos nem én voltam, mert ő nem feltűnő pettyes ruhában menne gyilkolni:)

 54. Gloria Mundi — 2009-09-22 08:56 

@paranoid marcipan: Te feltűnő pettyes ruhába öltöznél, ha gyilkolni mennél? Mer én nem 🙂

 53. Gloria Mundi — 2009-09-22 08:49 

@tiboru: Akkor szétszoláriumozta magát 🙂

Nem, a film nem volt meg, de láttam elég sok hasonló motívumú alkotást. Van 1 Woody Allen film is, amiben 1 mágus őt (WA-t) hipnotizálja, és ezért rablásokat követ el, amelyeket neki kellene felderítenie. Nem tudom, mi a címe, de nem olyan régi … Szóval film szintjén elég gyakori téma, de nehéz elképzelni, h ez működőképes.

 52. Grifter — 2009-09-22 08:26 

@füredi: Szted mindenki arra figyel, akit lelöttek, vagy aki lelötte? A testőre, főleg hangtompitóval, teljesen észrevétlenül belelöhetett a felfordulásban, miközben “védte”.

Mondjuk ettől én még simán el tudom képzelni, hogy a lovardás srác nem volt 100-as, magától követte el és ennyi.

De azért az, hogy bárkinek is feltűnt volna, hogy vki (a megfelelő ‘fedezés’ mellett) más is lőtt, számomra egyáltalán nem evidens. A passzolós videó ugrik be erről, mint közismert és remek példa. ( Régi, sokak által ismert, de direkt nem lövöm le a poént, hátha vki még nem látta: http://www.youtube.com/watch?v=47LCLoidJh4 )

Arról vitatkozhatunk, hogy arra figyelsz inkább, aki lő, vagy akire rálőnek, netán felváltva mindkettő, vagy a saját épségedre és szarsz az egészre. De hogy nem azt nézed, nincs-e pl. a testőrénél fegyver (még ha van is, teljesen természetes) és nem lő-e az általa védett személyre (még ha netán úgy tűnne, hogy így van, akkor is azt hinnéd, hogy csak neked tűnt úgy, hiszen teljesen valószinűtlen, még mai szemmel is, nem hogy akkorival), az hótbiztos.

 51. füredi (törölt) — 2009-09-22 08:03 

@KÁJZERSZÓZE:

Na de akkor már eldőlt az ember, tehát feltűnt volna, hogy még lőnek, ráadásul mindenki az összeesett szenátorra figyel. Képtelenség!

A testőrök nem használták a fegyverüket? Sándor király marseillei meggyilkolásakor a rendőrök összevissza kezdtek lövöldözni, és többé-kevésbé bizonyítható, hogy Barthout egy rendőrgolyó ölte meg.

Az összeesküvéselméleteknek ez az iránya nekem mindig azért hihetetlen, mert ez azt jelentené, hogy nagyon amatőr módon csinálják. Odaküldenek egy embert nyolc golyóval, aztán leadnak 11 lövést, röhej.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy újságírók, meg magukat szakértőnek kiadók jó pénzért, hírnévért azt mondják, hogy a 8 az 11, vagy egy torony nem dőlhet úgy le, ahogy.

 50. tiboru — 2009-09-21 23:34 

@Gloria Mundi:

Színesbőrű?! Szerintem meg csak kaliforniai és/vagy szoláriumos.

A kérdésre röviden: szerintem lehet.

(Mandzsúriai jelölt c. film megvolt?)

 49. tiboru — 2009-09-21 23:31 

@Licus:

🙂

Nyugi, van még téma bőven.

 48. paranoid T.R. marcipan — 2009-09-21 21:05 

szerintem a túrórudis csaj volt. csak szexisták vagytok, aztán nem gondoltatok erre:)

 47. Gloria Mundi — 2009-09-21 17:57 

@tiboru: Hát úgy kiszúrja a szemet, h nehéz lenne azon a képen másra koncentrálni, de azért a posztot is elolvastam ám 🙂 Csak elgondolkodtam, hogy a pöttyös ruhás nő itt miért nem pöttyös ruhás, valamint, hogy miért színesbőrű, mikor arról senki nem ejtett szót … Ez az előreprogramozás-dolog mennyire életszerű? Tényleg lehet így gyilkossá tenni vkit?

 46. Psyman — 2009-09-21 17:51 

Csodálkozom… Nixonékat senkinek nem jutott eszébe gyanúba keverni? Elvégre ezzel a roppant szerencsés halálesettel a sírból hozták vissza a választásokat.

Az MSZP is szerintem bármit megtenne valami hasonlóért… 😛

 45. gyorgyh — 2009-09-21 17:49 

Csak érdekesség képpen: Lynn ‘Buck’ Compton a 101 légidesszant hadosztály 506 zászlólajának E (EASY) századának volt hadnagya képviselte a vádat Sirhan ügyében. Kicsi a világ, nem?

 44. Licus — 2009-09-21 17:37 

@Blogger Géza: Akármelyik konteó-verziót is nézed, Sirhantól kár infót remélni. Persze a legegyszerűbb lett volna őt is hidegre tenni – de az már feltűnően ismétlés-szerű lett volna. Talán ezért él még most is, meg az alábbiak miatt:

Ha pszichés nyavalyát Sirhannáltalálnak nála és bogyókkal tömik ennyi éven át, akkor valszeg az is szép tőle, ha a saját nevére emlékszik még. Agygyalulás:(

 43. Licus — 2009-09-21 17:27 

Bocs, marhahólyag. Mármint ezt akartam írni.

No és oroszos szál nincs? Hátha Sirhan is élt a SZU-ban egy csinos leánykával lelkes világforradalmárként egy darabig…

 42. Licus — 2009-09-21 17:23 

Skacok, szédülök.

Először élőben a cigusnyomozás követése (pontosabban: alapos leelőzése), aztán 9/11, most meg ez – biztos h még sok évre marad konteoboncolás így??? Nehogy aztán ne legyen mit olvasnom:( Ez után a niveau után a hivatásos rejtélykutatás (Discovery, NatGeo stb.) primitív üressége és felfújt marahólyag-mivolta eccerűen elviselhetetlen.

Amúgy meg ha Lándzsarázó Vili ma élne, nem a múlt angol királyairól, hanem a Kennedy-család ügyeiről írná életművét.

 41. N.Zoli — 2009-09-21 16:03 

A tobbloves tenykent van megemlitve, valamint az is eleg meggyozo szamomra a kommentekbol, hogy nehez dolga volt masnak is tuzelni. De a golyok csak ott voltak? Vagy lehet az ujsag, mely eloszor hozta ezt nyivanossagra tulzasba esett? Esetleg foprobat tartottak a helyszinen eles loszerrel? Minden megoldodni latszo reszletkerdes tobb uj reszletkerdest vet fel.

 40. Grifter — 2009-09-21 16:00 

@Blogger Géza: Kivétel, ha hangtompítóval teszi.

 39. suo tempore — 2009-09-21 15:35 

Dr Drábik és összes művei meg lettek már említve a témában?

ő elsősorban a pénzügyi vonalat emeli ki

 38. tiboru — 2009-09-21 13:39 

@Gloria Mundi:

Az a kép a hipnózis erejét hivatott szemléltetni; látom, te sem a nyakában függő érmére koncentráltál, akkor mit vársz tőlünk, férfiaktól?!

🙂

 37. Gloria Mundi — 2009-09-21 13:16 

Csak azt nem értem, a kockás ruhás nő a nagy keblekkel hogy kerül ide? Esetleg a nyaklánca vmilyen támpont? 😛

Nem egy életbiztosítás Kennedynek lenni, az biztos.

 36. Attus Germanicus — 2009-09-21 12:59 

@KÁJZERSZÓZE: Egy a probléma: mindhárom lövés jobb hátulról érte Kennedyt. Itt is láthatsz egy képet, amin tisztán látható, hogy Kennedy a hátán fekszik, itt már képtelenség ebből az irányból rálőni.

Tehát ez a változat, amit írsz, csak akkor lehet reális, ha Sirhan lövésétől a szenátor nem esett össze, és miközben mindenki ráugrott a palesztinre, valaki más hátulról lőtt.

Ráadásul a bemeneti sebek aulról felfelé irányulnak, ami azt jelenti, hogy, ha messzebből lőtték le, mint 5-10 centiméter, akkor nagyon alacsonyról, derékmagasságból kellett lőni.

 35. Blogger Géza — 2009-09-21 12:00 

Érdekes amúgy ez a lőpornyom szál, de az adatok nem egyértelműek:

“Though some eyewitnesses suggest Sirhan was about one-and-a-half feet (45 centimeters) from Kennedy when he fired his revolver, many of the witnesses agreed Sirhan was at least three feet (90 centimeters) away from Kennedy.”

Ez a wikiből.

Ez meg egy “szakértő oldal”:

“Gunshot residue can travel out from the gun to distances of 3–5 feet (0.3–1.5 meters) or even farther.”

http://www.enotes.com/forensic-science/gunshot-residue

Szóval ki tudja, mennyi volt ott a lőpor, és két mozgó ember két adott pontja közötti aktuális távolságot mennyire pontosan tudták felbecsülni.

 34. Attus Germanicus — 2009-09-21 11:24 

@tovaris konyec: Elég sok keresztény palesztin él Jeruzsálemben és környékén ma is.

 33. Attus Germanicus — 2009-09-21 11:22 

No, ahogy többször is írod, a lövések 4-5 másodpercen belül dörrennek el.

Az a gondolat, hogy valaki ott járt, Kennedy közelében, és azon gondolkodott, hogy HA valaki a tömegből rálő a szenátorra, akkor majd ő is előrántja a fegyverét, és lelöni a szenátort – lássuk be, nem hangzik reálisan.

Ergo, ha ilyen rövid időn belül valóban többen lőttek, az csakis úgy lehetséges, ha a másik elkövető felkészült, mereven figyelt, tudta, hogy jönni fog a palesztin gyerek, és lényegében vele egyszerre (legfejebb 3, de reálisan inkább 2 másodperccel később) rántott fegyvert. Ráadásul, ha jól értem, nem merült fel, hogy eltérő irányokból érkeztek volna lövések (egy a jobb fülénél, kettő a jobb hónalján érte, mindkettő kicsit hátulról), tehát kb. ugyanabban az irányban álhatott a második elkövető a szenátorhoz képest, mint Sirhan.

És mindezt észrevétlenül. Szerintem kizárt.

A konyha, ahol az eset történt, viszonylag szűk, zárt terület, észlelési távolságon túlról a lövések nem érkezhettek.

Ez egyetlen esetben lenne elképzelhető: ha a testőre, azaz olyan személy lövi le, aki már eleve ott állt tőle 1-2 méterre. Neki azonban Sirhan és Kennedy közé kellett volna beállnia, ami felér egy öngyilkossági kísérlettel.

 32. KÁJZERSZÓZE — 2009-09-21 11:02 

ha abból indulunk ki, hogy Sirhan 2 méterre lehetett kb – láttam valahol dokufilmet én is: egy szűkebb folyosószerű rész volt, tele asztallal meg egyéb bútorokkal, és nagy nyüzygés volt, sok szemtanúval – mert ezt tényként mondták el, meg nyilván kamerák is voltak, akkor egyértelmű hogy volt mégegy merénylő. ha lőpornyom volt RFK homlokán, akkor azt közelről kapta.

Szerintem Sirhan kilőtte mindet, el is találhatta RFK-t, aki leesett a földre. Eközben, de inkább utána lőtték fejbe és így került a golyó a padlóba is. Mondjuk a testőr aki feléhajolt, hogy védje, csak közben még ő is lőtt, biztos ami biztos. A 22-es pisztoly kis méretű, el is tudta rejteni. Akár lőhetett vele a saját ruháján keresztül vagy az alól. Gyors két-három lövés és az eredmény garantált.

Szerintem ez a valószínű. Néztem a filmeket és nem ment közelebb a “merénylő”.

 31. tiboru — 2009-09-21 10:28 

@proletair:

😀

Ezt nem ismertem, köszi!

 30. RIO — 2009-09-21 10:19 

@tovaris konyec: én ismerek egyet személyesen, különbség csak annyi hogy 42, nem 24.

 29. proletair — 2009-09-21 10:16 

jeruzsálemi keresztény palesztin…

hm

mindig is tudtam, hogy Jeruzsálem a kereszténység Mekkája:)

 28. A Kárpátok Ostora — 2009-09-21 10:16 

@sircharles: Köszi, már jön is le rapidshare-en. 🙂

 27. korxi — 2009-09-21 09:43 

És címlap van má megint!:))

 26. jörgömös — 2009-09-21 09:39 

@tiboru: minden blöffnek kell hogy legyen valami valóság alapja

 25. tiboru — 2009-09-21 09:30 

@tovaris konyec:

De, tényleg 24 éves volt 🙂

 24. Blogger Géza — 2009-09-21 09:27 

Amúgy a JFK üggyel szemben nagy különbség, hogy él az elkövető, így 40 év múlva talán elárulná, ha lett volna valami külön konspiráció. Vagy elszólta volna magát a 40 év alatt. Mégha tényleg lett volna valami hipnotikus manipuláció, azt szerintem nem lehet elérni, hogy mindent elfelejtsen ezzel kapcsolatban. Azt talán igen, hogy lőtt vagy hogy pöttyös ruhás nő, de azt, hogy valakikkel kapcsolatba került, eljárt valahova stb. aligha.

 23. füredi (törölt) — 2009-09-21 09:27 

Igen azért az egy elég hihetetlen dolog, hogy ennyi ember ott van, és nem veszik észre, hogy mások is lőnek! Szóval ez az egyszerre többen lőnek vonal meglehetősen ingatag.

 22. jörgömös — 2009-09-21 09:21 

“Sirhan Bishara Sirhan, egy jeruzsálemi keresztény palesztin családból származó, 24 éves fiatalember”-ilyen nincs, ezt te találtad ki :))

 21. buckaroobanzai — 2009-09-21 09:15 

@Gazz: A republikánusoknak? Akkor épp 7 éve a demokraták voltak kormányon, és az uralkodó párt régi gárdájának (élén Johnsonnal) nem volt ínyére RFK személye, aki a megújulást képviselte. Az “iszteblisment” jelöltje Humphrey volt, szóval a demokrata vezetésnek legalább annyi oka, és jóval több eszköze volt a gyilkosságra, mint a republikánusoknak.

 20. tárhejj — 2009-09-21 09:12 

Jó poszt 🙂

 19. Blogger Géza — 2009-09-21 09:12 

Mondjuk azokat a felvételeket ahányan hallgatják, annyiféle különböző számú pisztolylövést hallanak bele. Én egy olyan dokumentumfilmet láttam, ahol a zörejek egy részét jobban kielemezték modern műszerekkel, és arra jutottak, hogy bizonyos zajok nem lehetnek lövések, amiket egyesek annak hallottak, és így tényleg 8 lövés hallatszik.

Azért a sok szemtanú mellett elég furcsa lenne, hogy valaki még belelő jó párat az elnökjelöltbe közvetlen közelről, és ezt senki nem veszi észre…

 18. Fantomász — 2009-09-21 09:07 

Ismét egyik kedvenc témáim egyike 🙂 köszönöm 🙂

 17. Oldstero — 2009-09-21 08:48 

Akit érdekel a téma, a Viasat Exploreren megy egy nagyon komoly film !

“R.F.K. a halál fia – Merénylet Robert Kennedy ellen “

 16. VulpesVulpes — 2009-09-21 08:45 

akkor is a moszad volt =D

 15. tiboru — 2009-09-21 08:38 

@reservoir:

Szerintem feltették figyelőre a blogot és mivel a trackbackek mindig megelőzik a kommenteket, ott vannak legelől.

Másokat úgy látszik, annyira nem érdekelnek az összeesküvések, pedig örülnék én a Katolikus Püspöki Karnak vagy a krisnásoknak is 🙂

 14. Gazz — 2009-09-21 08:34 

@reservoir:

Én egy világméretű összeesküvést sejtek a háttérbem! 🙂

 13. reservoir — 2009-09-21 08:30 

Az mér van, hogy a Tudózsidó hírolvasóla mindig az első trackback?

 12. Gazz — 2009-09-21 08:23 

@Korbuly: A zsidók épp a szopóágon tartózkodtak, hiszen a történet szerint Kennedy nekik kifejezetten jól jött volna.

 11. Gazz — 2009-09-21 08:21 

Hát ezekből az infókból egyértelműen látszik, hogy állami megrendelésre történt a gyilkosság. A beugró testőr, a rendőrségről eltűnt bizonyítékok, a véletlenül arra csámborgó CIA hipnotizőr mind állami közreműködést igényel.

A republikánusoknak megint összejött.

 10. sircharles — 2009-09-21 08:16 

Javaslom mindenkinek a BOBBY c. filmet.

http://www.imdb.com/title/tt0308055/

22 emberről szól, akik aznap ott voltak az Ambassador Hotelben. Vannak benne archív felvételek is az estéről (tehát RFK magát játsza), és szerintem megérdemli az imdb-s 7,2-t.

De a legdurvább a BRUTÁL szereposztás:

Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Helen Hunt, Heather Graham, Shia LeBouf, William H. Macy, Ashton Kutcher, Lindsey Lohan, Martin Sheen, Christian Slater, Demi Moore, Sharon Stone, Elijah Wood, Joshua Jackson, Emilio Estevez, stb.

 9. Korbuly — 2009-09-21 08:06 

És zsidók hol maradnak? 😀

Remek post egyébként. Mint mindíg. 🙂

 8. rognork — 2009-09-21 08:04 

nem hittem eddig a kaméleonban, de már hiszek.

 7. tiboru — 2009-09-21 07:55 

@Kilgore Trout:

Kilroy lehetett.

 6. Kilgore Trout — 2009-09-21 07:53 

@tiboru: már csak 1 kérdés maradt: ki lőtte a 13.-at?

 5. tiboru — 2009-09-21 07:49 

@crusader:

Ez igen, köszi! Akkor máris megvan a tettes!

🙂

 4. Kilgore Trout — 2009-09-21 07:48 

Nekem csak egy személyes hozzáfűznivalóm lenne. 68-ban kifiúként emlékszem, hogy amikor bemondták a rádióban a gyilkosságot, anyám sírva fakadt (27 éves volt akkor), mert nagyon tetszett neki ez a Bobby fiú. Igaz, anyám jóval később Indira Gandhi-t is megsiratta, persze őt egész más okból. (megjegyzem, Indira is megérne egy konteot.)

 3. crusader — 2009-09-21 07:45 

Itt van egy fickó aki 6 lövetű piszollyal 1 tárazással kilő 12 lövedéket 2.99 mp alatt.

http://www.youtube.com/watch?v=uisHfKj2JiI

 2. vészmerülés — 2009-09-21 06:51 

Hurrá, újabb konteo…

Kágébés szál nincs?

 1. Névtelen — 2009-09-21 06:34 

A Tudózsidó hírolvasója

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök