2011-03-14–07:00

HAARP-összeesküvés

Alaszka délkeleti sarkában, az atabaszk indiánok athna nevű törzsének egykori halász- és vadászterületén található egy – körülbelül 300 állandó lakosú – kis település, Gakona. Határában sétálva az óvatlan látogató (aki talán csak a környék lazacállományát szeretné egy kicsit csökkenteni) könnyen járhat úgy, hogy zord tekintetű, egyenruhás, fegyveres férfiak állítják meg, és ahelyett, hogy udvariasan a fogás felől érdeklődnének, felszólítják, hogy takarodjon a francba, ha nem akar magának problémát.

Egy tudományos kutatóintézet közvetlen szomszédságában vagyunk. Lássuk, mi rejtőzik az erdőben, a szögesdrót mögött.

A HAARP (ahogyan azt sejthettétek) egy betűszó, a High Frequency Active Auroral Research Program, vagyis a Magasfrekvenciás Aktív Sarki Fény-kutató Program (esetleg  Magasfrekvenciás Sarki Fény-kutató Aktív Program, neadjisten Aktív Magasfrekvenciás Sarki Fény-kutató Program; aki akar, még játszadozhat a sorrenddel, de sok jelentősége nincs) rövidítése. A washingtoni védelmi minisztérium menedzseli (mégpedig a Légierő és a Haditengerészet tudományos kutatólaborjai), de több híres amerikai egyetem (például az UCLA, a Stanford, a MIT és a Cornell, hogy tényleg csak a legismertebbeket említsem) is a nevét adja az egészhez, ami azt mutatja, hogy elég komoly cuccról van szó.

Nem szeretnék túlságosan belemenni műszaki részletekbe (majd a szakemberek megteszik ezt a kommentek között, ha akarják), ezért tényleg csak pár alap-adat; előre is elnézést kérek a mérnököktől és fizikusoktól, ha vájt fülüknek ez a rész túl vulgárisnak fog tűnni. A teljes konteó megértéséhez azonban szükség van egy kis értelmező szótárra; a bölcsészektől meg elnézést…

Sarki fény: természetes jelenség, az ionoszférában bőségesen megtalálható elektromos részecskék (ionok) tömeges, nagy felületű, a Földről szabad szemmel is megfigyelhető kisülése; ha az Északi-sark közelében jön létre, aurora borealis-nak (északi fénynek), ha a Déli-sark környezetében, akkor aurora australis-nak (déli fénynek) nevezik;

Ionoszféra: a Föld magaslégkörének része, 50-800 kilométeres magasságban a földfelszíntől. Különösen gazdag ionokban (elektromos töltéssel rendelkező részecskékben), és magas hatásfokkal veri vissza a rádióhullámokat;

Antenna: olyan műszaki eszköz, amely elektromágneses hullámokat (közelebbről: rádióhullámokat) képes venni vagy sugározni.


A mintegy 50 millió dolláros éves költségvetéssel működő, és alig két éve befejezett (2007 közepe óta teljes gőzzel üzemelő) létesítmény szíve-lelke egy körülbelül 13 hektáros terület, amelyen 180 darab, 21 méter magas dipólus-antennát helyeztek el; ezek rádiófrekvenciás összteljesítménye 3,8 MW. És mire képesek ezek az antennák? Hát arra, hogy az ionoszféra egy előre meghatározott területére magasfrekvenciás rádióhullámnyalábot bocsássanak, aminek következtében ott elektromágneses folyamatok keletkeznek, amelyek aztán további (felerősödött) rádióhullámok születését eredményezik. Ezek aztán képesek a földi telekommunikáció befolyásolására, és mivel ezek egy csoportja, a rendkívül alacsony frekvenciájú hullámok (extremely low frequency, vagyis ELF-hullámok) gyakorlatilag akadálytalanul képes behatolni akár a nagytömegű vízbe vagy a talajba is, egyfajta radarként is alkalmazható – hogy a többi felhasználási területről most ne is tegyünk említést; majd később.
Itt felül láthatjátok leeegyszerűsítve az elektromágneses spektrumot.

A gakonai antennaerdő közvetlen kapcsolatban áll a Föld egyik legpengébb, legnagyobb kapacitású és leggyorsabb számítógép-parkjával, amely a University of Alaska Anchorage-i központjában működik, ennek is egy elzárt, fegyveresek által őrzött részén, a Butrovich Building-ben.

A HAARP alapjául szolgáló fizikai jelenséget a tudományos összeesküvéselméletek egyik központi alakja, régi ismerősünk, Nikola Tesla mester is tanulmányozta, aki 1934-ben felfedezte azt, amit a sajtó később – a tőle megszokott, visszafogott stílusban – „halálsugárnak” becézett. Ez egy olyan fegyver lett volna, amely 500-600 kilométeres távolságból képes az ellenséges repülőgépek fedélzeti műszereit megbolondítani, ugyanakkor békés felhasználása lehetővé tette volna jelentős energiamennyiség azonnali, célzott és drótnélküli átvitelét sok száz kilométerre. A prototípus elkészítéséhez azonban kétmillió (akkori) dollárra lett volna szükség, amit Tesla nem tudott összekalapozni.

Na, ne vigyük túlzásba a tudományos ismeretterjesztést (látom ám, hogy kókadoznak a fejek, a szemhéjak meg egyre nehezebbek), hanem vegyük inkább jobban szemügyre magát a HAARP-programot, és nézzük meg, mire is képes a berendezés, legalábbis a konteósok szerint.

Azon persze minden józan gondolkodású ember csak kuncogni tud, ha azt hallja, hogy a Pentagon évente több tízmillió dollárt áldoz csupán azért, hogy a sarki fényt tanulmányozza (a HAARP energiaigénye megegyezik egy ötvenezres városéval; a generátorok naponta mintegy 150-200 tonna gázolajat égetnek el). Nem csoda, hogy az alaszkai létesítmény megmozgatta az emberek fantáziáját.

1.) A halálsugár

A teórai szerint a HAARP gyakorlatilag az amerikai szuperfegyver, az amerikai SDI (Strategic Defense Initiative, vagyis a csillagháborús kezdeményezés) földi megfelelője, a végső megoldás, amit egy texasi fizikus (Bernard Eastlund) dolgozott ki, természetesen Nikola Tesla munkásságára támaszkodva. Eastlund egy olyan, fegyverként is hasznosítható dolgot talált fel, amely gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az előbb általunk is említett Tesla-féle halálsugár (ennek alapelvét és leírását a 4.686.605 számon USA-szabadalom is védi 1987 óta). A szabadalom tulajdonosa egy ARCO Power Technologies Inc. nevű cég; ők a Pentagon egyik legjelentősebb beszállítójának, az ARCO-Atlantic Richfield-nek a leányvállalata. És senkit nem lep meg, ugye, ha elmondom, hogy az ARCO építési cége nyerte a gakonai beruházás megvalósítására kiírt pályázatot.  

Az elmélet szerint tehát a 180 antenna szükség esetén létrehozza azt a halálsugarat, amely (az ionoszféra és/vagy a magnetoszféra visszaverő képességét felhasználva) képes akár a földgolyó másik felén található katonai (vagy polgári) objektum megsemmisítésére, de legalábbis annak elektronikájának tönkretételére.

2.) Időjárás-befolyásolás

A világtörténelem során a katonák (és a földművesek, de őket most nem cseszegetjük) mindig is eljátszottak a gondolattal, hogy milyen jó is lenne a rendelésre, előre meghatározott területekre érkező eső, napsütés, szél vagy más meteorológiai jelenség. A huszadik-huszonegyedik század egyenruhásai már sokkal nagyobb léptékekben gondolkoznak, mint – mondjuk – az a kora középkori angolszász elődjük, aki teljesen elégedett lett volna teszem azt egy tengeri viharral, amely 1066-ban szétveri az inváziós normann sereget.

Bizony; a US Army, Navy vagy Air Force szakemberei sokkal nagyobb léptékben gondolkoznak: földrengésekben, szökőárban, hurrikánokban…

2.1.) A Karácsonyi Szökőár

2004. december 26-án az Indiai óceánon egy addig soha nem tapasztalt erősségű cunami söpört végig, közel negyedmillió halálos áldozatot és több tízmilliárd dolláros anyagi kárt okozva Délkelet-Ázsia nemzeteinek. A kiváltó ok egy vízalatti, szumátrai epicentrumú földrengés volt, amely harminc méteres hullámokat idézett elő; ez volt minden idők második legnagyobb, ember által regisztrált földrengése (9,2-es erősségű).

Nos, a felelős természetesen a HAARP volt; ez volt a főpróba a teljes üzem beindítása (2007) előtt… Van, aki szerint egy kicsit lehet, hogy túl is lőttek a célon, mert eredetileg egy sima, a szárazföldön alig észlelhető, hatos erősségű víz alatti földrengést akartak, de a finomhangolás akkor még nem működött tökéletesen.

De vannak, akik szerint az amerikaiak pontosan ezt akarták; a régió feltörekvő gazdaságai elég sok fejfájást okoztak Washingtonnak, arról nem is beszélve, hogy akkoriban Indonéziában és Thaiföldön az iszlamista radikálisok is erőre kaptak. Rohan Gunaratna, a szingapúri Védelmi és Stratégiai Tanulmányok Intézetének főmunkatársa azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy a cunami által leginkább sújtott két régióban (Aceh-ben és Dél-Thaiföldön) a szökőár gyakorlatilag nyom nélkül elmosta a szeparatisták titkos bázisait, és egy „mesébe illő lehetőséget” adott az amerikaiaknak, hogy katonailag és gazdaságilag is megerősítsék befolyásukat.

Condoleezza Rice pedig 2005 januárjában ezt mondta az amerikai Szenátusban tartott beszédében: el kell ismernem, hogy a cunami egy csodálatos lehetőség („wonderful opportunity”) volt megmutatni magunkat azon a vidéken (… ) és úgy vélem, hogy komoly, pozitív hozadéka volt számunkra („I think it has paid great dividend for us”).

2.2.) A 2008-as szecsuáni földrengés

2008. május 12-én, közép-európai idő szerint 08:00 órakor (ott éjfél volt) a HAARP alaszkai központjában megszólaltak az üzemzavart jelző szirénák, amit a közeli erdőkben bóklászó vadászok és horgászok, valamint a környékbeliek értetlenkedve fogadtak, hiszen addig ilyesmi nem fordult elő. 28 perc múlva, körülbelül tízezer kilométerre Gakonától, a kínai Szecsuán tartományban megmozdult a föld, majd a 7,8-as erősségű katasztrófa nyomán mintegy hetvenezer ember hal meg, tovább 400 ezer hajléktalanná válik, húszezer eltűnik a romok, a ledőlt sziklák és a megáradt folyók vize alatt.

A rengést megelőzően furcsán világító, kicsit foszforeszkáló, a szemtanúk által „függőlegesnek” és „függönyszerűnek” jellemzett felhők jelentek meg a tartomány fölött, amelyeket később az északi fényhez kísértetiesen hasonlónak írtak le, de a meteorológusok csak legyintettek, hiszen az epicentrum, Vengcsu megye Kuvaittal, Kairóval és az algériai marokkói [köszi subabubbának a kiigazítást!] Agadirral egy szélességi körön fekszik, északi fényről beszélni tehát enyhén szólva ostobaság – így a szakértők.

Az események után pár héttel egy (önmagát megnevezni nem kívánó) magasrangú kínai disszidens azt nyilatkozta több nyugati hírügynökségnek, hogy a földrengés (többek között) elpusztította az egyik legnagyobb és legtitkosabb kínai katonai bázist a szecsuáni hegyek között, ahol a kínai atomprogram egyik teszt-laboratóriuma és a légierő különleges kísérleti telepe is otthont kapott…

2.3.) A Katrina-hurrikán

Egyesek szerint a 2005 augusztusában az USA délkeleti partjaira lecsapó gigaciklon is a HAARP manipulációjának eredménye. Az egyik csoport szerint az amerikai kormányzat azért idézte elő a 90 milliárd (!) dolláros kárt és 2500 halottat eredményező vihart, mert így akarta manipulálni az olajárat, illetve nagyon olcsón akart louisinai és mississippi part menti telkeket vásárolni, ahová majd kőolajfinomítókat fognak építeni.

Egy másik teória azt állítja, hogy „casus belli” volt, tudniillik (többek között) a Katrina pusztítását használta fel érvként a Bush-kormányzat ahhoz, hogy végigverje a Kongresszuson a teljesen hivatalos időjárás-ellenőrzési projektet, az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokat, a HAARP további finanszírozását, nos és a mindehhez szükséges milliárdokat kicsikarja a képviselőkből.

Amúgy ez sikerült is neki.

3.) Az elektromosság távoli manipulálása

2003. augusztus 14-én, helyi idő szerint valamivel délután négy óra után, Kelet-Kanada és az USA északkeleti régiójának ötvenöt millió (!) lakosa egyszerre tapasztalhatta meg, milyen is elektromos áram nélkül élni. New York, Detroit, Toronto és Ottawa körzetében hirtelen kialudtak a fények, leálltak a légkondik, a liftek, a metrók – egyszóval megállt az élet (az itt fent pirossal jelölt területen). A kanadaiak valami niagarai erőmű meghibásodását emlegették, a jenki illetékesek bőszen mutogattak az északi szomszédra.

Semmi rendkívüli – mondhatnánk. Igenám, de teljesen véletlenül (?) a tokiói műszaki egyetem elektromágneses megfigyelő-laborjában egy éjszakai ügyeletes arra lett figyelmes, hogy Délkelet-Alaszka körzetéből valami elképesztő, addig sosem látott elektromágneses sugárhullámok áradnak, ráadásul meglehetősen fókuszáltnak tűnő módon délkeleti irányba. Vagyis pont a Niagara felé – ha már ragaszkodunk a kanadai történethez… Történt mindez kereken tíz perccel az elektromos hálózat összeomlása előtt. Későbbi hivatalos nyilatkozatokból kideríthető, hogy (az akkor még csak kezdeti fázisban lévő) HAARP éppen teszt-üzemmódban volt.

4.) Agykontroll

A poszt elején említettük az ELF-hullámokat. Nos, konteósok egy csoportja meg merne esküdni arra, hogy a HAARP-ot úgy alkották meg, hogy ilyen hullámokat közvetlenül is képes kibocsájtani. Márpedig az emberi agy pontosan ilyen frekvencián (3-25 hertz) is működik, úgyhogy távolról befolyásolni lehet a gondolkodást, vagyis – végső soron – az egyének, csoportok (és államok, hadseregek) tetteit. Ha nem is most, de a nem is oly távoli jövőben mindenképp.

Csak tájékoztatásul: az agy delta-hullámai 1-3 hertzesek – ilyenkor nagyon, álomtalanul mélyen alszunk, esetleg elveszítettük eszméletünket; a théta-hullámok 4-8 hertzesek – ez az álom-állapot alvás közben; a sokat emlegetett „lemegyek alfába” alfa-hullámok (9-12 hertz) az elalvás vagy az ébredést közvetlenül megelőző, kvázi-éber állapotra jellemzőek, míg totál ébren a béta-hullámok működnek (13-20 hertzen). 

És biztosan lesz olvasó, aki majd elmeséli, mi is az a Schumann-frekvencia, és mi a jelentősége a 7,83 hertzes frekvenciának. Élvezni fogjátok.

A terület nem új; egyrészt olvassuk át a blogunkon megjelent elemzést az MK-Ultráról és a Tökéletes katona-projektről, másfelől meg gondoljunk arra, hogy egy José Manuel Delgado nevű spanyol professzor már 1952-ben (mialatt a Yale-en tanított) kimutatta, (először majmokon, majd embereken) hogy bizonyos frekvenciájú sugárzással emocionálisan befolyásolni lehet az egyéneket, tartós „kezeléssel” pedig maradandó változást lehet elérni a gondolkodásmódjában, anélkül, hogy az agy fizikálisan (tehát külsőleg kimutatható módon) megsérülne vagy károsodna.

Az alaszkai létesítményhez hasonlóakat terveznek (vagy már meg is valósítottak) Puerto Ricóban, Norvégiában, az Egyesült Királyságban, de Japánban, Tadzsikisztánban és Ukrajnában is folynak az előkészületek – és mindenhol jelentős amerikai pénz (is) van a háttérben.

Hm, csak engem kezd egy kicsit az Új Világrend előszobájára emlékeztetni ez az egész..?

És még mielőtt túl nagy mosolyra húzódna a szátok: az Európai Unió különbizottságot állított fel a HAARP lehetséges hatásainak tanulmányozására, amelyben a természettudósok mellett helyet kaptak pszichológusok, nyelvészek és szociológusok is – vagyis Brüsszelben sem tekintik kizárólagosan természettudományos témának.

Ha úgy érzed, hogy egyre gyakrabban fáj a fejed és sokszor teszel olyat,amit később magad is megbánsz, továbbá ha az időjárás szerinted sem olyan, mint amilyennek lennie kéne, esetleg te is láttál már alföldi kertedben sétálva intenzív sarki fényt, majd egy zöld sugarat, amint felnyársal egy sündisznót vagy repülőgépet – te vagy a mi emberünk! Oszd meg véleményed, tapasztalataid, aggályaid és reményeid velünk itt, a kommentekben!

Ápdét
: 2011. március 11-én hajnalban
a Richter-skála szerinti 8,8-as erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti partvidékét. A halottak, sebesültek, eltűntek számbavétele ezekben a percekben még folyik, az anyagi károkat egyelőre megbecsülni sem lehet.

Miként azt sem, hogy van-e bármi köze a HAARP-nak ehhez az elképesztő tragédiához… Ha van véleményed, természetesen megkülönböztetett figyelemmel fogjuk olvasni.

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

252 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 252. qdiace — 2018-08-05 17:23 

Győrből Budapestre megyek vonattal. Komáromban bőrig ázott utasok szálltak fel, láthatóan egyikük sem készült ekkora felhőszakadásra.

Megerősítést nyertem azon feltevésemben, hogy a HAARP feladata a kisemberek sérelmére köcsögösködni. 🙁

 251. qdiace — 2017-07-10 22:42 

Az elmúlt 10 nap azt mondatja velem: hiszek a HAARP bázisban, hiszek abban, hogy tudják befolyásolni az időjárást, egyúttal meggyőződésem, hogy feladatuk a kicsinyes köcsögösködés a kisember sérelmére.

Másfél hete pénteken Bikini+Zanzibár a Budapest Parkban. A beléptetést nagyon csúnya felhőszakadás verte el, és Bikini közben néha nekiállt csöpögni.

A mögöttünk álló hétvégén egyszer csúnyán eláztam, másszor meg csak azért nem csúnyán, mert épp nálam volt az esőcuccom.

Most a Nyugatitól jövök; azért úsztam meg enyhe ázással, mert minden átszállásnál sprintet nyomtam a két jármű között.

…mindamellett a buzifesztivál résztvevői soha még szemerkélő esőt sem kaptak a nyakukba!

🙁

 250. qdiace — 2016-07-18 14:57 

Befolyásolják az időjárást? A mögöttünk álló hétvége itt Budapestre nézvést elég szemét húzás volt tőlük. 🙁 :S

 249. anna — 2016-05-17 08:27 

@meggymag: Már az orvosok mis tisztában vannak az elektoszmog káros hatásaival, csak némelyik letagadja. Te mit olvasol. Nézd meg az Elektrosokk Echo Tv 2016. 04. 02- adását. Az elektroszmog kifejezetten a pusztításra kifejlesztett jelenség. Erre semmi szükség ezért beszélhetünk szándékosságról. Ekkora hibát nem követnek el villanyszerelők, csak azok akik érdekeltek, az elektromos áram felhasználásával kialakított kárósító hatású káros elektromos áram kialakításában.

 248. anna — 2016-05-17 08:11 

@meggymag: Először gondolkozz mi előtt bármit is le írsz. Aki nem születik hülyének, bolondnak, az segítség nélkül hamis diagnózisok, nélkül nem bolondul meg.

 247. anna — 2016-05-17 07:59 

@csabeszka: Nagyon nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy ezt a szándékosan generált, manipulatív hatások elő idézését, figyelmen kívül hagyd. Magyarországon ne beszélj olyan emberekkel, akik struc politikát folytatnak. A neten megtalálsz, minden magyarázatot eme jelenségre. Alvilági emberek és a kiborgelit fegyvere, káros elektromos kisugárzás, az agy manipulálása sokkolás. Ez egy olyan fegyver mely egy idő után kimutatható egészség károsodást okoz, de a kivitelező személye fedve marad. Ne hagyd, hogy ezek a jelenségek befolyásoljanak, küzdj ellene. A mobil telefonoddal ha érintő képernyős, fel tudod venni úgy, hogy sötétebb hátteret adsz a kamerának, de hang alapon is rögzíti. Van vezeték kereső teszter, mely az emberi testben felgyülemlett, túl töltődést is is ki mutatja. A rendőrség nem foglakozik vele, mert nem bizonyítható az elkövető személye. A Conrádtól rendeld meg a Woltcraft vezetékkereső tesztert és a multimétert, együtt 9990 Ft+ posta költség. Ne beszélj róla senkinek, mert a Pszichiátriára fognak juttatni az elkövetők, hamis vádak alapján. De ha ezt még is megtennék ne hagyd magad. Ha ki engednek, keresd meg az interneten keresztül a CCHR-t. Ott segítenek, de csak akkor ha kényszer beszállítanak.

 246. meggymag — 2016-04-25 01:59 

@csabeszka:

Most látom, hogy az egy község, ahol laksz. Kihívhatnád a mentöket?

Késö/nagyon korán van, hátha mégis kijönnek!

 245. meggymag — 2016-04-25 01:30 

@csabeszka:

Vagy kísértesd el magad egy baráttal, hogy ne tudjon terelni a hang.

 244. meggymag — 2016-04-25 01:22 

@csabeszka:

És mit szólnak a kórházban?

Vagy kihívni a mentöket, azoknak jobb szálaik vannak a rendörséghez is!

Vagy egy mentöállomásra elmenni, ha lehet, ha van egy elérhetö közelben? azok tájékozottabbak, hova lehet még fordulni.

 243. csabeszka — 2016-04-24 19:26 

@csabeszka: a tel számom: 06702662332

 242. csabeszka — 2016-04-24 19:26 

Üdv ! segitséget szeretnék kérni kérem valaki segitsen minél hamarabb!!! Magyarországon : Jászfelsőszentgyörgyön élek!! körülbelül már fél éve észre vettem valami egészen furcsát amit ez idáig nem volt!!! hangokat hallok amiket más senki nem hall!!! idővel rájöttem hogy a hangokat nem a fülemen hallom hanem a felyemben vannak és folyton azt ismétli amit éppen mondok vagy ha csinálok valamit komenntálja!!! az utóbbi 2 hónapban rájöttem hogy itt lakó helybeli bünöző csoport hozájutott egy ilyen fajta szerkezethez amivel manipulállni lehet és ez nagyon benfentes informácio volt az egyik megsajnált már és elárulta őket!!!! bementem a rendőrségre feljelentést tenni de nem hidtek nekem!!! folyton rá akar venni hogy azt tegyem amit ő mond!!!! nagyon kérem valaki segitsen!!! tehetetlen vagyok csak ha valami fajta mérő müszerekkel mérnének itt az irányitó szám 5111 Jászfelsőszentgyörgy Magyarország Hungary !!!!Please someone help HAARP someone do something against a group of criminals Please!!!!!!!!!!!!!

 241. jukeey — 2015-07-23 13:08 

Tavaly bezárták. Mellesleg szerintem az X milliárd ember városainak fűtött lakásai és konyhái, meg a szinte teljes mértékben kiirtva tartott növényzet jobban befolyásolják az időjárást, mint 20 titkos bázis vagy 200 atombomba.

 240. qdiace — 2015-07-22 09:59 

Enyhe off…

Van ez a vicc:

— Mi jöhet két esős, szeles nap után?
— Hétfő.

Mindig bökte a csőrömet, hogy a buzik Andrássy úti vonaglását miért nem bírja elverni a jég.

Aztán most itt van ez az eszetlen kánikula.

Összességében: ha a HAARP tényleg befolyásolja az időjárást, akkor a qvannyát az összes ott dolgozó gyökérnek. 🙁

 239. falseflag — 2015-05-13 13:18 

Igen, teszt is, figyelmeztetés is. Kínának….
A Távol-Keleten nagyon bonyolult lett a helyzet, főleg amióta Kína csatornát épít, befektetéseket eszközöl szerte a világon, és persze a legfontosabb: új nemzetközi bankot alapított, ami az USA által uralt dollárvédelmi bankok nagy konkurenciája.
Nagyon érdekes a Japán elleni “atomerőmű-baleset” után kialakult helyzet, és manapság Japán felfegyverzése is….

 238. rebel — 2015-05-12 20:34 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150512-ujra-nagy-ereju-foldrenges-razta-meg-nepalt.html

Mi van, ha szeizmikus HAARP támadás (aminek a célját nem tudom elképzelni, hogy miért pont ők, talán teszt..?) alatt áll Nepál..? A második, legutóbbi, erős rengés szinte pontosan a himalájai, híres alaptábornál volt… van ilyen véletlen?

 237. meggymag — 2015-04-29 08:02 

 235. ilane — 2014-06-06 22:59 

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) péntektől hivatalosan a saját munkaállomásaként azonosít hat németországi távközlési megfigyelő és lehallgató állomást, amelyeket eddig a valódi tevékenységet elfedő elnevezéssel, egyebek között “ionoszféra-kutató intézet” néven használtak.

Wow!

http://www.atv.hu/kulfold/20140606-lehullott-a-lepel-a-nemet-ionoszfera-kutato-intezetekrol

 234. SLC — 2014-05-20 12:02 

@sasdi4a: nekem is volt olyan okos-telefonom, ami időnként megkergült, és hirtelen minden magyarázat nélkül lemerült. Máig nem tudom miért.

 233. bloodorange — 2014-05-19 22:00 

@Tiboru: Grat az indexes hivatkozáshoz! Ezek szerint a konteóblog a Nr1 szakirodalom! 🙂

 232. rebel — 2014-05-19 13:04 

Nem kell aggódni biztos hogy azért mert átállnak egy új modernebb rendszerre, amivel még hatékonyabban csinálják tovább,amit eddig a HAARP-al csináltak. Pl mi van ha a mobil hálózatra telepítették rá? Adott mindenütt a világon a sok adótorony. Kézenfekvő nem? Tehát nyugi, nem maradunk konteó nélkül… 😉

 231. igazitrebics — 2014-05-19 09:15 

@bibien:
Itt az eredeti hír!
Már tegnap feltettem, csak a szolgálati közlegényre! 🙂

Az amerikai légierő (US Air Force) hivatalosan is megerősítette, hogy idén nyáron teljesen leállítják a 300 millió dolláros HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) létesítményt, a kanadai Gakona-ban. A leállítás előtt azonban még egyszer beindítják egy utolsó kutatás kedvéért. A HAARP egyébként 2013 május óta nem működik, mivel az amerikai kormány megvonta a működéséhez szükséges költségeket.

Az amerikai légierő nem érzi szükségesnek, hogy ezen a területen a jövőben jelen legyen, és így nem támogatja a HAARP programot se. Mivel jelentkező nincs a továbbműködtetéshez, így először feltehetően csak leállítják, majd később teljesen felszámolják a létesítményt.

http://www.adn.com/2014/05/14/3470442/air-force-prepares-to-dismantle.html?sp=/99/100/&ihp=1

 230. bibien — 2014-05-19 09:06 

 229. sasdi4a — 2014-03-31 12:41 

Múlt héten két feltöltött telefon is teljesen lemerült egy éjszaka alatt otthon. Mini-HAARP lehetett? Esetleg valaki tapasztalt hasonlót?

 228. petiba — 2014-01-22 11:50 

Aszongya ma a rágyijó, hogy a jenkinél 45 fokot (gondolom C-ról van szó) csökkent a jenkiknél a hőmérséklet egy nap alatt !!
Nem megy a finomhangolás, gyerekek??
HAARP, villa, olló, jenkigyerek kezébe nem való…

 226. nz65 — 2013-09-06 21:41 

Üdv !

Én is meglehetőst régen jártam erre ..

A szellemjelenségek helyszínén , főleg poltergeist-jelenségeknél előfordultak pl.túlfeszültséglökések a hálózatban, amit utólag úgy magyaráztak, hogy valaki egy gemkapoccsal zárlatot csinált a ház hálózatán(aki egy kicsit is járatos az elektrotechnikában az tudja hogy ez így hülyeség, a két dolognak semmi köze egymáshoz,ráadásul az ugyanarról a trafóállomásról üzemelő szomszéd épületben semmi ilyet nem tapasztaltak).
Lehetne mondjuk ilyen helyeken méregetni pl.spektrumanalizátorral( ez a műszer az elektromágneses mező bizonyos tartományában vizsgálja és jeleníti meg a rákötött mérőantennán megjelenő összes vett jelet) és elektrométerrel valamint mágneses térerőmérővel is mérni.
Persze lehet hogy a jelenség pont ilyenkor nem produkálná magát, és méregetnénk a nagy semmit, és az “éterben “lévő sok egyéb vackot….Feljegyzett szellemjelenségek viszont már akkor is léteztek, amikor még az ember semmilyen elektromos eszközt nem használt.
A különféle elektromágneses mezők biztosan hatnak az idegrendszerre, ezeket valószínű kutatják is.Az emberi testben található erek és idegek értelmezhetőek többé-kevésbé jó áramvezetőként is, tehát a méretüktől függően akár bizonyos frekvenciákon akár antennaként működhetnek.
Ráadásul a szervezet a milli és mikrovoltos tartományban lévő jelekkel dolgozik, ezért egészen kis “antennajel” elég lehet, ha eltalálják a rezgésszámot és a hullám időbeli lefutásának formáját.
Nagyon erős és speciális lefutású mágneses impulzussal a memóriát is lehet állítólag törölni( itt most az emberi “HDD”re gondolok).
Valószínűleg tapogatóznak abba az irányba is, hogy gondolati mintáknak megfeleltessenek agyi impulzusokat, ezeket rögzítsék majd “visszajátszva” befolyásolják a gondolkodást(ez valószínűleg még túl kemény dió , mert az “elme” és a “tudat” azért nem ugyanaz , és ott van még a “lélek” is), de ha ez sikerülne Nekik ( ez valószínűleg minden uralkodó réteg titkos álma) akkor nekünk harangoztak.

Nz65

 225. kiwi — 2013-09-01 11:11 

Nem olvastam végig az összes kommentet, szóval ha volt erről szó akkor sorry. Van ahol ezeket a fura hangokat is a HAARP számlájára írják: http://www.youtube.com/watch?v=zstJj1pcC-I&feature=share

Szerintetek? Mi lehet ez?

 224. dr. Lópici Gáspár — 2013-08-10 21:23 

most meg ez:

http://earthsky.org/earth/crazy-weather-you-cant-blame-haarp-anymore

kérdések merülnek fel bennem

 222. sztalker — 2013-06-24 11:09 

@morat:
Sőt, megfelelő irányból sugározva a koponyára akár vallásos élményeket is elő tudnak idézni az elektromágneses mezővel néhány embernél. (Persze azért ez egyéntől is függhet, nem egyforma mértékben lehetünk érzékenyek.)

 221. morat — 2013-06-23 23:48 

@nz65:

Így fél év távolságból most jutott el a kommented hozzám.
Én magam – totál laikusként, személyes érintettség miatt – a szellem/kísértetház (lakás) problémára kerestem valami hiteles, de nem tűzön-vizen szkeptikus választ. (Off: akit szintén érdekel induljon innen, megéri: http://www.assap.ac.uk/, de csak akkor, ha valódi válaszokra keres és nem a saját [pro vagy kontra] prekoncepcióját akarja igazolni. On)

Az egyik érdekes kísérletben levittek két laikus csoportot egy ilyen szokásos “szellemvadászatra” (tág pupillákkal bámulunk a sötétben és összerezzenünk minden zajra) egy közepesen elhagyatott/félelmetes helyre. Az egyik csapatot csak úgy leküldték, a másiknál ingadozó elekromágneses mezőt is létrehoztak. Az eredmény: az első csapat kb. semmit nem érzett, a második csapatból viszont többen számoltak be arról, hogy “nincsenek egyedül”, “megmagyarázhatatlan szorongó érzésük van”, “figyelik őket”.

Egy másik kutatás azt elemezte, hogy a híres kísértetjárta helyeken (Angliában, hol máshol) gyakran kimutatható az elektro-mágneses mező ingadózása – na nem a szellemek miatt, hanem az elöregedett vezetékek és elektromos eszközök miatt. (OFF: Mondjuk marad még így is elég rejtély: ha ilyenkor emberek csak hallucinálnak, akkor miért ugyanazt? ON)

Szóval a fentieket összeszedve: ha az elektromágneses mezők váltakozása az emberben szorongást, paranoiát; súlyosabb esetben hallucinációkat okoz, ill. hozzátéve, hogy egyébként az antennákkal elvileg pont ezt tudják létrehozni, akkor nem lehet, hogy a projektnek éppen ez a célja? Esetleg kísérletezés az irányított pánik és/vagy hallucinációk létrehozására?

 220. András — 2013-06-23 17:28 

@András:
Amúgy meg szerintem vannak ŐK olyan okosak, hogy nem legyalulni mindent földig. A déli tesvérállamnak is kössük már még le egy kicsit az erejét.

 219. András — 2013-06-23 17:23 

@SLC:
Lehet igazad van, csak hát az örök kételkedés!

Az orosz-kínai konfliktusról senki semmit nem tud??
Mert a gugli egy kugli! ( persze, ha senki nem dob sehol semmit, akkor hiába keres!

 218. SLC — 2013-06-23 13:42 

@András: az erőművet nem a földrengés vágta haza, bár tény, hogy megrongálta. A cunami bizonyult végzetesnek, mivel ekkora cunamit még soha senki nem látott eddig, nem úgy tervezték az erőművet, hogy ellen tudjon neki állni.

Amúgy tényleg érdekes, hogy amint Észak-Korea fenyegetőzni kezdett, rögtön utolérte egy földrengés. Persze én nem hiszem, hogy a HAARP tudna ilyesmit produkálni, a létesítmény valószínűleg csak kirakat. Valószínűleg itt is úgy megy, mint a bűvészeknél, amíg az ember az egyik, szem előtt kézre figyel, addig a másik, rejtett kézzel ügyeskednek.

 217. András — 2013-06-23 12:45 

@textterrorist:
Azt halottam, hogy a hetvenes években, vagynyolcvasok elején amikoris az Amur mindkét oldalán rengeteg partizán állt a folyó két oldalán a vodkaivók csak úgy tudták a létszámban többszörös túlerőben lévő rizszabálókat megállítani, hogy lézerfegyverrel egész hadosztályt tudtak megsennisíteni, elpárologtatni. Rizsevők ezután belátták, hogy most nem igazán van esélyük.
Felénk pedig nemis nagyon kommunikáltak semmit, akommancs rezsimek megegyezéséről. Valahogy az jött le, hogy miután elszívták a nemópiumos békepipát hazamentekalegények. Elhiszi valaki,hogy a nagytávlakodóban gondolkodó riszevőknek azzal a rengeteg emberrel nem kellett volna az ásványkincsekben orbitálisan gazdag Transurália?

 216. András — 2013-06-23 12:19 

@boogee001:
Szerintem is készen áll a fegyver!
A SALT I ill.II. a SU-USA atomfejleszerés ugyan miért volt?
Szerintem ŐK már tudták a tutit.(Állítólag a tavalyi japán atomerőmű baleset sem véletlenvolt. Habár azt is hallottam, hogy a késsel kerezsteltek voltak megbízva az atomerőmű védelméért, be is vittek egy bazi nagy konténert az erőmű területére, mindenkinek kuss volt tőle. Az volt a fedősztori, hogy ez egy spéci műholdakkal való kommunikációjukat segíti elő. Aztán amkor a japik kezdték felpörgtni állami segítséggel agazdaságukat, ami nem mindenkinek tetszett, US, a kis sivatagi állam akkor bumm. Földrengés, cunami! A radioaktivitás meghát az erőműből jön!?
OFF!
Egy laaaaza kis figyelmeztetés a felkelő nap fiainak, hogy hátrébb az agarakkal. Ebben a kávéházban már most mi játszunk a mi szabályaink szerint!
Eltudtok képzelni, hogy a japik, akik tudják, hogy mennyi a földrengés náluk, csinálnak “papírból” egy atomerőművet, és előtte hány atombelesetük volt?
Én ZERORA emlékszem!
Tiboru ez lehetne egy külön kis konteo engedelmeddel?
A HAARP avagy atomu, vagy csak úgy egy kis sima, ha jól emlékszem Ricter 5 és mindjárt dől az erőmű!? Ha jól emlékszem messze nem volt olyan sugárzás mint Csenobilban.
ON!

Ave….

 215. FilcTroll — 2013-04-20 00:31 

Fentebb írta valaki, hogy ilyen antennákkal inkább lefelé lehet “lőni”. Arra gondoltam, ha tényleg földrengető cucc ez, akkor sokkal hihetőbb, hogy lefelé dolgozik. Még az is elképzelhető, hogy fegyver szinte 100% ban a föld alatt van, az antennaerdő pedig csak egy alkatrésze. Vagy pusztán arra kell, hogy a fedőcég némi kutatási eredményt produkáljon.

Lehet “lefelé dolgozva” földrengést okozni?

 214. peterb — 2013-04-11 20:02 

A HAARP összefüggést akár vehetjük bizonyítottnak is. 🙂

 213. peterb — 2013-04-11 20:00 

@hedia:

Nem találtam ilyen hírt.

 212. peterb — 2013-04-11 19:59 

@FilcTroll:

Ez több mint gyanús…
Bár volt Indonézia közelében is.

 211. FilcTroll — 2013-04-11 09:27 

Nahát, földrengés volt az iráni atomkutató izé közelében is. Szuri?

 210. FilcTroll — 2013-04-07 05:55 

@freca:

“(Már persze ha az egész észak-koreai fenyegetés nem egy nagy hoax az USA részéről.)”

Pont ezen agyaltam az előbb: É-Koreáról elég sokat volt szó mostanában (KDzsU, atomkísérletek, tábori szökés, Rodman stb.), most már mindenki tudja, hogy mily naaaaagyon gonoszak. Ha Kínát sikerülne távol tartani, simán háborúzhatnának egyet a jenkik. Kínának is be lehetne bizonyítani, hogy hiába a sok tablet meg tornacsuka, azért katonailag még elég ropik. Simán kinézem az USA-ból, hogy meglépik.

 209. freca — 2013-04-07 02:17 

Igen, ez a földrengés a haarpos konteósokat erősíti. Hozzá a nagy-nagy hallgatás és lapítás az eseményről az illetékesek részéről.
Hát ez az – ha van az amcsiknak valami titkos szuper eszközük a pajkoskodásra, a bevetése vagy legalább belengetése akkor a legidőszerűbb, amikor atommal fenyegetik őket.
(Már persze ha az egész észak-koreai fenyegetés nem egy nagy hoax az USA részéről.)

 208. borgia — 2013-04-06 15:44 

@hedia:

Én is ugyenezen hír megosztása miatt kerestem fel ezt a posztot… 🙂

 207. FilcTroll — 2013-04-05 21:00 

@hedia: Szép találat! Géczy Gábor utal rá egy előadásában (youtube), hogy a haarp olyasmit csinál szerinte, mintha az emberbe egy tűt szúrnának: nem hal bele, de hirtelen összerándul. Ez az összerándulás tulajdonképpen egy földrengés. Tadaaam! 🙂

 206. hedia — 2013-04-05 19:20 

Tegnapelőtti hír:
Észak-Korea engedélyt adott a hadseregének arra, hogy atomfegyverrel támadja az Egyesült Államokat, majd egy közepes hatótávolságú rakétát vezényelt a határhoz. Amerika szerint Észak-Koreának fel kell hagynia a háborús retorikával.

Mai hír:
Az amerikai földtani intézet (USGS) első mérései alapján a Richter-skála szerinti 6,2-es földrengés rázta meg Észak-Koreát. Az USGS oldala szerint a rengés epicentruma orosz területen, az orosz-koreai határhoz rendkívül közel történt. Mivel a rengés epicentruma orosz területen volt, így nem valószínű, hogy ezt valamilyen bomba okozta volna. Az eddigi legnagyobb, bombarobbanás által kiváltott földrengés erőssége egyébként is “csak” 5,0 körüli volt.

Valamiféle összefüggést vélek felfedezni e két hír hallatán. Mel Gibson pedig megmondta…

 205. nz65 — 2012-11-28 21:34 

Hali !

Megírtam egy hasonló levelet már egyszer , de valahová eltűnt hirtelen 🙂

A mai ember egy állandóan változó frekvenciájú és erősségű “elektroszmogban” él.Ez azóta van így, mióta a tudomány kifejlesztette az elektromágneses tereket használó szerkezeteket,egyáltalán a váltakozó áramú erőátvitelt és a rádióhullámokat alkalmazó eszközöket.Ebben például Teslának komoly része volt.Az ember érzékszervei nem “veszik ” a rádiósugárzást, de a szervezetére hatással van az elnyelt RF energia.
Az erőátviteli hálózatok 50-60 Hertzes sugárzásától az ELF,hosszú,közép,URH rádió és tv adásokon át a különféle mikrohullámú radarokból, átlövésekből, a esetlegesen rosszul árnyékolt mikrósütőkből,Wifi és Bluetooth alkalmazásokból, PVC hegesztőkből,orvosi kütyükből , mobilokból és még ezer cuccból érhet minket RF (rádiófrekvenciás)mező.
Ennek hatásait vagy még nem ismerik, vagy nem publikusak.Főleg mivel sokszor ezek egyidőben hatnak ránk.Azonnali hatást ismer majdnem mindenki, ez a mikrósütő.
De például egy távvezeték vagy trafóállomás közvetlen közelében hosszú ideig való tartózkodásról sokféle eltérő vélemény van, ismert és megbízható teszteredmény nincs.Sokszor a nyomás alatt álló szakértők valószínűleg nem az igazságot nyilatkozzák.
De pl. Tesla(már megint kedvenc példám)sokat tartózkodott intenzív nagyfeszültségű, viszonylag nagyfrekvenciás mezőben,sokat szüttyögött ilyesmikkel, és tisztes kort ért meg.
Persze ahogy minden területen ma is vannak túlzó dolgok,a rengeteg olyan “energetikust” értem alatta, akiknek fogalmuk sincs az elektromágneses sugárzásról, de a konnektorból kihúzott és kikapcsolt éjjelilámpát is veszélyesnek mondják.
Lehetnek persze olyan nem elektromágneses energiamezők amelyeket még nem ismerünk, de az emberi szervezetre hatással vannak.
A volt Szovjetúnió területén a susnyásban évtizedek óta állnak olyan berendezések( SIBNIIE,Isztra 2-Youtube)amelyek több millió voltos feszültséget tudtak létrehozni, dokumentáltan 100-150m es kisülésekkel.Van amelyik egy furcsa antennarendszerhez van kötve, vajon mire kellettek ?Mondjuk az oroszok és az amik is fejlesztettek ultranagy feszültségű távvezetéket, de ehhez nem kell antenna.

Üdv:NZ

 204. nz65 — 2012-11-28 20:49 

Hali !

Az előző hozzászólásomban nem tértem ki arra, hogy az ember ma gyakorlatilag egy állandóan változó erősségű és rengeteg frekvenciát egyszerre tartalmazó “elektroszmogban” él.Amíg nem találták ki a különféle elektromos kütyüket, addíg csak a természetes eredetű pl. a Napból származó vagy a villámlások által keltett rádiósugárzást élvezhettük.Ennek hatásaihoz az eltelt pár millió év alatt hozzászoktunk.Ma azonban a következők jöttek még hozzá: az erőátviteli vezetékek 50 ill.60 Hertzes elektromos és mágneses mezeje, a polgári célú és amatőr műsorszóró adók és az egyéb pl.ipari és katonai összeköttetések az ELF(nagyon hosszú hullámú)sávtól a hosszú,közép,rövid és URH sávú frekvenciákon át a különféle mikrohullámú átlövésekig ,radarok, rosszul árnyékolt mikrohullámú sütők,mobiltelefonok, WiFi és Bluetooth szerkentyűk,rövidhullámú PVC hegesztőapparátok,orvosi RF készülékek és még ezernyi olyan berendezés, amelyben az idő függvényében változó elektromos /mágneses terek vannak, ezáltal elektromágneses mezőt sugároznak ki.
Nem ismert, vagy inkább nem publikált az, hogy amikor ezek a mezők külön-külön vagy ráadásul egyszerre zúdulnak az emberre, ennek milyen biológiai és pszichikai hatásai lehetnek.
Tudjuk, hogy az erős(és megfelelő rezgésszámú) mikrohullámú sugárzás a vizet tartalmazó szövetekben erősen nyelődik-ez a mikrósütő.Ez egy viszonylag azonnali hatás.Nem tudjuk viszont azt,hogy egy távvezeték vagy trafó alacsonyabb frekijű,de állandóan jelenlévő mezeje mit okoz.Természetesen sokszor olyan publikációkat jelentetnek meg , amiben a valószínűleg befolyásolt szakértők kimutatják, hogy egyenesen üdvözítő pl. egy trafóállomás fölött lakni.Érdekes módon ahol állandó nagyfrekis tér van, pl.nagyteljesítményű tv adók, ott komoly árnyékolás van a kezelőszemélyzet felé (vagy nincs).Már megint Teslát veszem elő példának, de tudomásom szerint ő volt az első aki nem csak folyamatos,hanem hirtelen impulzusszerűen változó mezőkkel is kísérletezett (a sokat emlegetett “longitudinális”,”szoliton”) hullámok.Sokat bajlódott nagy teljesítmények minél gyorsabb kapcsolásával.Neki is voltak érzékszervi tapasztalatai (hirtelen tűszúrásszerű érzés pl anélkül hogy közvetlen áramütés érte volna).Viszont tisztes kort ért meg annak ellenére, hogy rengeteget szüttyögött ilyesmivel, ráadásul nem a pár wattos tartományban.Sokszor átvezette teste felületén a nagyfrekis, nagyfeszültségű áramot is.Valószínűleg azóta kísérleteztek a különféle rezgésszámú és modulációjú hullámformáknak az élő szervezetre gyakorolt hatásaival ,de ezek nem publikusak.Ezért egészen vad elképzelések is szárnyra kapnak néha, ami nem jelenti azt hogy teljesen alaptalanok.A volt Szovjetúnió területén évtizedek óta állnak a susnyásban olyan NDK ! és más gyártmányú elhagyott berendezések(lökőfeszültség-generátorok,Cockroft-Walton sokszorozók,kaszkádtrafók,Marx-generátorok,Tesla-trafók), amelyek óriási, több millió voltos feszültségeket, és akár 100-150m hosszúságú kisüléseket tudtak létrehozni.Van olyan közöttük amelyik egészen furcsa antennarendszerhez van csatlakoztatva.Vajon milyen célt szolgáltak egykoron ? SIBNIEE és Isztra 2 például lásd Youtube.Mondjuk az oroszok és az amik is próbáltak ultranagy feszültségű egyen és váltakozóáramú távvezetékeket építeni.
Szerintem a mai embert érő állandó elektroszmog hatásait talán egy szuperszámítógéppel lehetne valahogy modellezni,vagy azzal sem.Valószínűleg az illetékesek magasról sz@rnak erre,ők sokat tudnak,de hagyják hogy a jónép fantáziáljon mindenfélét, aki pedig nagyon ugrál azt eltüntetik vagy hülyét csinálnak belőle, esetleg jól fizető állása lesz.Üzlet az üzlet.
Már megint egy csomót írtam 🙂

Üdv: NZ

 203. gtibor — 2012-11-28 10:23 

202. @nz65:

Köszi, nagyon hasznos a hozzászólásod. Ezt még az én bölcsész agyam is megértette. 🙂

 202. nz65 — 2012-11-28 00:40 

Sziasztok !

Szerintem is nagyon jó ez az oldal. A HAARP pedig valóban eléggé érdekes szerkezet(már amennyit lehet róla tudni).Viszonylag régóta foglalkozom antennákkal a gyakorlatban ,és nagyfesz kísérletekkel, és Tesla régi kedvenceim egyike.A neten nagyon sok mindent írnak a HAARP ról, ebből azért lehet pár dologra következteti, persze ha ezek az infók valamennyire is igazak. Az antenna mint eszköz arra szolgál, hogy elektromágneses mezőt hozzon létre maga körül, amely leszakad az antennáról , és a térben terjed. A jól méretezett antenna a tápláló energiaforrás energiájának nagy részét átadja a térnek (ezt szaknyelven illesztésnek hívják) ,és csak kis része alakul pl.hővé a tápkábelen vagy verődik vissza az energiaforrás felé (ami pl.lehet egy rádióadó készülék).Emiatt a kisugározható frekvencia és az antenna mechanikai méretei között összefüggés van.Ez vevőantennákra is igaz, ezért kell pl. a különböző televíziós sávokhoz más-más méretű antenna.Az antenna kialakításától függően a különböző irányokba különböző mértékben sugároz,vagy különböző irányokból nem egyformán vesz,ezt hívják irányítottságnak(iránykarakterisztika).
Minél nagyobb a frekvencia, annál jobban lehet irányítani a sugárzást pl. a mikrohullámot fókuszáló parabolaantennák a radaroknál vagy a mikrohullám-fegyvernél.Ezeknél az antenna mozgatásával lehet irányítani az adást vagy a vételt(műholdazás).
A HAARP antennarendszere szemmértékre valószínűleg a rövidhullámú tartományban sugározhat.Ezt nehezebb irányítani, itt nem tudják forgatni az egész antennamezőt, igy valószínűleg az egyes antennák különböző idejű táplálásával irányítják valamennyire a sugárzást(nem akarok nagyon száraz szakmai leírást, aki radartechnikában jártas a fázistolásra gondoltam).
Az ELF (extra alacsony) frekvenciákat a tengeralattjárókkal való kapcsolatfelvételre használják.Ezt még nehezebb irányítani,viszont víz alatt ez terjed jól.A kisugárzott teljesítmény hagyományos rádióhullám esetén a távolsággal négyzetesen csökkenve eloszlik pl.egy tv adótorony 800 kW körüli ERP teljesítménye (amely az antennára adott elektromos teljesítmény és az adóantenna nyereségének szorzata) az 50 km re felszerelt vevőantennában 1 W nál is jóval kisebb elektromos teljesítményt ad.A HAARP összteljesítménye állítólag 3,8 MW , ez egy erősebb villanymozdonyéval egyenlő.Lehet, hogy a légkör egyik rétegét az ionoszférát próbálják ezzel gerjeszteni, Tesla is próbált ilyen rezonanciát elérni.Tesláról is rengeteg infó és legenda kering, amelyekhez persze életmódjával sok tápot adott.Tény, hogy korát messze meghaladó szintű 10-12 millió voltos nagyfrekvenciás feszültségekkel és energiaszintekkel dolgozott akkor, amikor még Edison 110 V os egyenáramú rendszere is újdonság volt.Előidézett pl.olyan jelenséget is, hogy laborjában köd keletkezett,és még sok más furcsa kísérlete is volt.
A HAARP ra visszatérve szerintem viszont a földrengések előidézéséhez ez a teljesítmény nagyon kicsi, és a földrengés mechanikai rezgéshullám, nem elektromos.
Elnézést a hosszadalmas szakmai jellegű szöveg miatt,nem akartam az észt osztani,(nem vagyok mérnök,csak kb.technikus) csak nagyon érdekel ez a téma.

Üdv:NZ

 201. tiboru — 2012-11-08 18:34 

@keane16:

Jogos 🙂

És köszi!

 199. keane16 — 2012-11-03 21:21 

A poszt tartalmi lenyegetol fuggetlen technikai megjegyzes:
“a generátorok naponta mintegy 150-200 tonna gázolajat égetnek el”
nem a generatorok egetik el a gazolajat, hanem az azt meghajto turbinak.

Kiraly az oldal tiboru!

 197. rdos — 2012-11-03 10:41 

@oberon: Obama miatt Sandy? Obama csak egy báb. Megér ő ennyit?

43 000 mrd $ az már inkább indok lehet. Mennyi ez a pénz? Minden magyar állampolgár, minden nap 3 millió Ft-ot fizetne egy éven keresztül, akkor jönne össze ez az összeg.
Tény, a hírkeresőben a “Spire Law Group, LLP” az ügyszám “12-cv-04269-JBW-RML” kulcsszavak nem szerepelnek.
Ha a hír igaz, Sandy a Wall street-i bizonyítékokat hivatott eltörölni.
http://pirospirula.blogspot.hu/2012/11/szo-pankracio-szunetben-hurrikannal.html

 196. Rogal Dorn — 2012-11-02 18:14 

@vanek:

Ez nyilvánvaló, Steve Jobbs még a túlvilágról is betart a versenytársaknak… 😀

 195. Rogal Dorn — 2012-11-02 18:10 

@warr:

Jaaa, ez régi… olvastam már. A népes madárcsapatok eltűnése azért elgondolkodtató. Bár mifelénk ilyenkor ősszel ezrével szállnak a varjak reggel és este…(vagy Szállnak a darvak?) 😀

 194. vanek — 2012-11-02 17:42 

@oberon:

Á, Sandyt az Apple rendelte meg, hogy a Google bemutatóját elkúrja 😉
http://index.hu/tech/2012/10/30/a_google_bemutatta_az_uj_nexusokat/

 193. oberon — 2012-11-02 10:01 

Halkan megjegyezném, hogy itt szeretnék leadni egy voksot egy Villámkonetóra, a szerintem aktuális HAARP-Sandy-Obama
csillagállásra… 🙂

 191. geza2 — 2012-10-02 21:19 

@warr:

frenetikus!

 190. tiboru — 2012-10-02 18:27 

@warr:

Hehe, kemények a kommentek is 🙂

 188. toldimiklos — 2012-04-15 22:12 

Az a szomorú,hogy sokan unottan elfutnak az ilyen hírek fölött,mert túlságosan bizarrnak tűnnek az ismeretlen technológiák.
Én régóta nagy tisztelőle vagyok Teslának,még akkor fedeztem fel magamnak,a nyolcvanas évek végén,mikor allig létezet róla valami irodalom. Aztán a kilencvenes években beinduló ezoterika-divattal tucatjával jelentek meg róla szóló kiadványok,hatodkézből átrágott ufó elbeszélések,és számtalan áltudományos mű árasztotta el a könyvpiacot. Szerintem ennek is köszönhető,hogy a HAARP-ot sokan nem veszik komolyan. Pedig igen félelmetes tömegpusztító fegyverről van szó,ami felelőtlen kezekben világraszóló katasztrófákat képes előidézni. Már az ososz,meg az amerikai katonai vezetés sem tagadja a létét,ezért érdemes komolyan venni a róla szóló tudósításokat.
A Haitiban történt földrengés is fölöttébb gyanós,meg az,hogy az Izraeli “mentőalakulatok” voltak az elsők,aki odamentek “segiteni”.
Érdekes,jó korán el kellett indulniuk,hogy a világ másik sarkából idejében odaérjenek.
Ezt az oroszok is megerősítették akkoriban,mivel a közelben lévő tengeralattjáróik állítólag kimérték a sugárzást.

 187. darthwalk — 2012-04-11 12:54 

no és mi a helyzet a mai indonéziaival? http://index.hu/kulfold/2012/04/11/foldrenges_szumatran/

 186. erka — 2012-03-13 00:37 

mea culpa… elbénáztam. Az előző kommentem a Jézus-összeesküvés c. cikkedre vonatkozott. Bocs.

 185. erka — 2012-03-13 00:34 

sajnálom, hogy ezt a cikket így írtad meg, Tiboru. Most a többi cikked hitelességében és valódi mélységében is elbizonytalanodtam…

Figyelmedbe ajánlom Lee Strobel-t.

 184. Magyar Harcos — 2012-01-01 11:08 

[Rocko-](#11120282):

Tudomásom szerint, a Philadelphia kísérlet során, a hajót láthatatlanná akarták tenni. Erre két variációt ismerek:

1) Általánosított.

Magát, a hajót egy kábelezéses eljárással körbe tekerték, majd elektromos áramot vezetek bele. Az eljárás azt eredményezte volna, hogy a korai radarok, és tengeri aknák, amelyek mágnesség elvén lépett volna reakcióba (ezért voltak az akna szedő hajók fából), így nem érezte volna. Ellehet képzelni, ha egy egész flotta úgymond “láthatatlan” az aknák számára, és vígan bemegy az akna zárba és semmi bajuk nincs.

2) Valós?

Egyesek viszont ebben hisznek. A fent említett módon bekábelezték, csak valami hiba csúszott a számításba, és a hajó a teljes legénységével együtt eltűnt. A legénység pedig állítólag képes lett arra, hogy falakon, tárgyakon át menyenek, mint a szellemek.

 183. Magyar Harcos — 2012-01-01 10:57 

Jut eszembe, BUÉK!

 182. Magyar Harcos — 2012-01-01 10:55 

“Khm, azért én a nagmamám hörcsögének a halálát is ennek a számlájára írnám.
OK, valamit tuti mókolnak ott, de nem hinném, hogy ennyire durva, illetve ennyire sok mindenért felelős.
A földrengéses dologról csak annyit, hogy Japánban + az indonéz szigetvilágon mindig is gyakoriak voltak a rengések, mert két kőzetlemez találkozási pontján van (az is hülye, aki ilyen helyre atomerőművet épít)…”

Igaz, vannak benne ami már számomra is egy kicsikét abszurdnak tűnik, de van benne végül is valami. Már ha tényleg működik.

 181. ColT — 2011-12-16 06:43 

Khm, azért én a nagmamám hörcsögének a halálát is ennek a számlájára írnám.
OK, valamit tuti mókolnak ott, de nem hinném, hogy ennyire durva, illetve ennyire sok mindenért felelős.
A földrengéses dologról csak annyit, hogy Japánban + az indonéz szigetvilágon mindig is gyakoriak voltak a rengések, mert két kőzetlemez találkozási pontján van (az is hülye, aki ilyen helyre atomerőművet épít)…

 180. miamai — 2011-11-28 17:31 

[Rogal Dorn](#11775566):
[Rogal Dorn](#11775325): vagy ki tudja… :)))
Ami a lenini dolgot illeti, nagyszüleim anno, valahogy ugyanígy mesélték a történéseket (ők mint fiatal felnőtt kortársak közvetlenül értesültek a helyi – talán még annyira nem manipulált – sajtóból…), később az iskolában elmondták nekem, hogy valójában nem is úgy történt a dolog, majd egy barátságos családlátogatás alkalmával az osztályfőnökünk elmagyarázta szegény megszeppent szüleimnek, hogy milyen káros a gyermek egészséges fejlődésére nézve a kettős nevelés… Hát így lettem konteó-rajongó/függő… Ennyit a coming outról…

 179. textterrorist — 2011-11-28 16:26 

[miamai](#11775516): Jawohl! Ich verstehe Dich !

 178. Rogal Dorn — 2011-11-28 15:41 

Függőséget és korai halált? :DDDDDDDDDDDDDD

 177. miamai — 2011-11-28 15:22 

[Rogal Dorn](#11775325): a túlzott konteofogyasztás előbb vagy utóbb egészségkárosodást okozhat!
“Zu Risiken und Nebenwirkungen fragen sie ihren Arzt oder Mich”

 176. Rogal Dorn — 2011-11-28 14:43 

[rdos](#11775388):

Aki fent van, annak az az érdeke, hogy fent is maradjon…és ezért képes magával az ördöggel is cimborálni…amúgy mi jórészt csak a kirakatot látjuk, nyálcsorgatva nézzük az igazinak látszó gipszdekorációt.

 175. rdos — 2011-11-28 14:32 

[Rogal Dorn](#11775325): Elnézegetve a Davosi fórumra érkezőket, vallásra, nemre (na jó, hölgyek jellemzően kevesebben vannak), nemzetre való tekintet nélkül remekül elvannak egymással, az ilyen olyan oldalinak mondott országok vezetői (aktuális bábuk), a bankár világ krémje, meg akit még odahívnak.

Ezalatt (meg előtte és utána) a kétszer annyi pincér, felszolgáló, takarító és négyszer annyi gorilla, rendőr, mesterlövész mintha kevésbé lenen felhőtlen.

Mintha csak két oldal volna. Fent, és lent. És hogy ez mennyire így van, egy példa. 2.vh-ban, sztálingrádi csata végén, 90 ezer német hadifogolyból túlélő 6 ezer volt, 29 db tábornok hadifogolyból túlélőből pedig 28 db volt. Holott ez a szintkülönbség (baka – pizsamás) nem is akkora, mint amiről előbb szóltam.

[textterrorist](#11775154): Igen, valami gázpromos izgató tanácsi állás rémlik, amit Putyin adott szimpatikus német kollegájának.

 174. Rogal Dorn — 2011-11-28 14:09 

Ahogy én látom, ott legfelül mindenki mindenkivel cimbi, a kommunikáció pedig pont ennek az elrejtésére irányul…Mindig mindenki szemben áll mindenkivel, legalábbis a hírműsorok szerint, szegény jómunkásember a TV előtt reszket a VH-tól meg a válságtól, közben az egész egy nagy lótúró…
VI. Lenin a hátér6alom embere volt, és mostanság már pedzegetik, hogy a NOSZF nem is úgy volt, ahogy, hanem felfegyverzett bűnözők, néhány százan erőszakolták magukat rá a birka orosz népre… A fehéreket is csak komoly nyugati anyagi segítséggel győzhették le. Ahogy a németeket is…szóval ki, kinek az ellensége?

 173. textterrorist — 2011-11-28 13:11 

@rdos: Ja Putyin Schröderrel (volt korábbi német kancellár) is nagy cimbi .Valamelyik keresztapja a másik gyerekének. 🙁 Megy a háttérmunka rendesen . Csak valahogy mi nem tudunk senkivel dűlőre jutni.

 172. textterrorit — 2011-11-28 13:04 

[rdos](#11774358): Én itt kifejezetten a hidegháborúról írtan Hruscsovtól-Brezsnyevig meg még utána a két hulla jelöltről.Szerintem ingatag az egymáshoz való viszonyuk , hiszen egyik sem kispályás. Az más, hogy most jól jött ki egy sor bennfentes a “rendetlenség” váltásból , és nem fújnak egymásra . Amúgy a világ jelenleg 3 pilléren áll USA, Orosz ,Kína szép “csendben” építgetik magukat. Kérdés, hogy ki kivel szövetkezik? A többiek nem számítanak , velük szemben súlytalan a világ. Látod ? Még az iszlámot is darabokra tudják szaggatni, de ők is csak úgy vannak egyben, mint az EU.

 171. rdos — 2011-11-28 08:49 

[textterrorist](#11772633): Nem akartam én borzongatni. 169. sorszámodra kérdeznék.

És akkor mi van, ha az amik (USA) és az oroszok (hajdani szojvetek) nem ellenségek? Végül is, egymással soha sem háborúztak. 6. lenin 1917 októberi puccsa után a nemzetközi intervencióból amik nem-alig vették ki részüket. Az intenzív polgárosodásnak induló cári orosz rendszert leradírozó új eszme (bolsevizmus) kinek jött jól? USA-nak. Nem volt így 1918 után természeti erőforrásokban, népességben bővelkedő gazdasági versenytársa. 911 után ki volt az elsők között, aki kis Bush-nak telefonált? Putyin (részvétem az ájkajdás terrorcselekmény áldozatainak).

 170. textterrorist — 2011-11-27 22:13 

[rdos](#11768025): Az utolsó mondatod a leghátborzongatóbb Az eu nem tudja megvédeni magát ,hiszen NATO tagok az usa-val.Az usa ezerrel fegyverkezik, az eu meg gazdasági válságban fulladozik, (ami mesterséges mert az amiknak 300%-os az államadósságuk)eu pedig jó ha a II. világháborút tudná megnyerni a jelenlegi fegyver arzenáljéval-

 169. textterrorist — 2011-11-27 22:00 

@”Rogal Dorn”:Szerintem az oroszok még nem akarnak az amikkal együttműködni, de a többi vszínű mind az övéké.A hidegháborúban sem tudták az oroszokat teljesen lefigyelni , persze azóta hatalmasat ugrott a technika , nincs már föld alatt eldugott cucc .

 168. Rogal Dorn — 2011-11-26 10:10 

Érdekes lenne tudni, hogy a Haarpok, a világon együttműködnek-e, vagy egymás semlegesítik, illetve egymástól eltérő célokkal működnek?

A konteós énem azt mondatja velem, hogy ezek együttműködnek, és az egész hóbelevanc az NWO érdekében, a legendás Háttérhatalom kezében vannak, és az ő céljaikat támogatják.

 167. textterrorist — 2011-11-25 17:33 

Norvégia nem tagja az eu-nak.Ezek a hivatalosan beismert adatok , a műsorban is elhangzott , hogy akár 20 haarp is működhet világszerte. Érdekességként megemlítem , hogy nem is egy ponton eldugott őserdőket karikáztak be.Térjünk rá az elf-re.Hivatalosan ezzel ásványok után kutatnak , és a kutató maga mondta mennyire megdöbbent , hogy egy 4… erősségű földrengést produkált. Lézerfegyver: eddig 10 k volt használatban ami már egy embert szét tud trancsírozni, most megalkották a 100 k -sat .Hajrá szép új világ. Vagyis New World Order.

 166. Rogal Dorn — 2011-11-25 12:08 

Egyre inkább látni, hogy a HAARP prodzsekt nyilvános céljai csak fedőcélok. Viszont mindenki használja…

ja és a robot, még mindig rosszul számol…

 165. rdos — 2011-11-25 09:32 

Off.:

[Kemi](#11514843): ” …A villámok nagy része egy helyre csapott be vagy nagyon közel…”

Miért jutott eszembe?

Konteós tudja, leminősítésünk, bóvliba minősítésünk sem a véletlen műve. Legfőbb közszolgáink, a tudatmódosító királyi sajtó bértollnokai ugyan közöttünk nincsenek (hacsak nem álnéven), de a “pénzügyi körök” ármánykodása kormányunk szerint egyértelmű. Kellemetlen, hogy nem itt, hanem a fősodratú sajtóban :-(. Persze mi tudjuk, nem csak “pénzügyi körök”, vannak, hanem vannak “haveri körök”, “ökör körök”, “mőkör(m)ök és igazi körmök.

De mit ökörködök itten ilyen pitiáner kérdésekkel, mint a körök és minősítésük, minősítéseik?

On.:
Napokban láttam “ismeretterjesztő” filmet HAARP-ról. Mint kiderült, tiboru által lepel-lerántott alaszkai Gakona-n túl az USA a szintén alaszkai Fairbainks-ben is és Puerto Rico-ban Arecibo-ban is üzemeltet HAARP-ot.

Eu-nak is van ilyen, Norvégiában Tromso-ban, itt:
http://wikimapia.org/#lat=69.5836776&lon=19.213028&z=11&l=21&m=b

Nem mellékesen Szu, ma Oroszország is üzemeltet legalább egyet Vasilsursk-ban, itt:
http://wikimapia.org/#lat=56.119338&lon=46.0346031&z=13&l=21&m=b

Az orosz védőtávolság (állandó településtől való távolság) alig 1 km, a norvég és gakonai kb 10 km-el szemben. Gondolom a szojvet, ma orosz mérnökök humánusabb sugárzást tudnak generálni. Vagy mások a határértékek?

164 hozzászólást átolvasva sem lettem okosabb. Eddig leginkább abban hittem, a (katonai) tengeralattjárókkal való kommunikáció lehet az ionoszféra kutatás fedősztori hátterében.

Eu-nak azonban nincsenek tengeralattjárói. Vagy Eu-t tényleg az ionoszféra érdekli?

 164. Kemi — 2011-07-20 07:20 

Mai nap rohadt nagy vihar volt.Pontosan 1 órán keresztül tartott, ez már fura na mind1.
De az már még furább hogy 1-5 másodpercenkén villámlott mintha valami őrült le föl kapcsolgatná a villanyt.
A villámok nagy része egy helyre csapott be vagy nagyon közel.
Volt hogy az égen végig futott a horizonttól egészen a hátam mögé a villám(olyan pókháló szerűen)

 163. boncz — 2011-07-16 19:09 

“tokiói műszaki egyetem elektromágneses megfigyelő-laborjában egy éjszakai ügyeletes arra lett figyelmes” Na ennél a résznél már egész olajfaló-szintű lett a blődli, köszi, hogy megnevettettél! 😉

 162. Rogal Dorn — 2011-07-11 16:16 

[peti](#11496639):

Mire is jó az internet? 😛

 161. peti — 2011-07-11 15:52 

Nem rossz ez a cucc, csak azt nem értem, hogy hogyan tud földrengést kelteni az ionoszféra által. Tekintve, hogy geofizikát hallgatok, ez az egész egy hatalmas átverésnek hangzik. (Aminek persze lehetnek valós részei)

 160. Jumboo — 2011-06-28 16:10 

@Maestro:
Érdemes lenne megnézni az eseményt megelőző pár nap (hét) moszkvai konteó blogjait! Lehet hogy valaki belenyúlt valamibe és ilyen kedves kis figyelemfelhívással kedveskedtek neki a HAARP-os kollégák 🙂

 159. Rogal Dorn — 2011-05-19 11:14 

“Napokra előre jelezhető lett volna a japán földrengés

A geológusokat régóta foglalkoztatja az az elmélet, ami szerint a nagyobb földrengéseket jellegzetes légköri események jelzik előre. A litoszféra-atmoszféra-ionoszféra teóriára eddig nem sikerült szilárd bizonyítékot találni, de több nagy földrengés után merültek fel olyan mérési eredmények, amelyek az atmoszférában megmagyarázhatatlan anomáliákat mutattak a későbbi epicentrum környékén.

A márciusi japán földrengés nem csak a modern kori történelem egyik legsúlyosabbja, de a legjobban dokumentáltak közül is való, így elképzelhető, hogy most sikerül igazolni az elméletet, ami óriási lökést adhat a földrengések előrejelzésével foglalkozó fejlesztéseknek.

A NASA Goddard Space Flight Centre központjának egyik szaktekintélye, Dimitar Ouzounov új műholdas felvételeket mutatott be a Japán partjainál történt földrengés helyszínéről, pontosabban a légkörről a epicentrum felett. A képek a földrengés előtt három nappal, március nyolcadikán mutatnak először infravörös kitöréseket, amelyek egészen a rengés előtti órákig egyre erősödnek – ez magyarul azt jelenti, hogy felhevült a légkör a földmozgás epicentruma fölött.

Az elmélet szerint a földrengés előtt a tektonikai lemezek törésvonalánál felgyülemlett óriási feszültség nagy mennyiségű radont szabadít fel. A gáz a légkörbe jutva ionizálja a levegőben a molekulákat, ez pedig a légkörben levő párát kondenzálja, vagyis vízcseppekké alakítja. Ez a kondenzáció jár azzal a hőfelszabadulással, amit a műholdak érzékeltek. A jelenségnek az ionoszférában is mérhető hatása van, mégpedig az elektronok feldúsulása – ezt a jelenséget a 2010-es haiti földrengés előtt készült műholdas mérések is észlelték.

A kutatók abban reménykednek, hogy a műholdas adatok további elemzése igazolja az összefüggést a földrengés és a légkör felhevülése között, és erre alapozva hatékony előrejelző rendszereket fejleszthetnek majd ki.”

Index – barikad.hu

Egyszerűbb lett volna, ha szólnak előre a HAARPiák…

 158. hiryu2,0 — 2011-05-04 14:25 

Hmmm… most nézegette Stroop tábornok //a varsói gettofelkelés leverője//
visszaemlékezéseiről írt könyvet. Volt benne vmi Olasz pasi, aki halálsugarat igérő olasz fickó… 3. kísérletre nem jött össze a mutatvány merert nagyon nézték… De lehet hogy a pro-Moszad keze volt ebben is…. Vagy az OSS….

 157. quick — 2011-04-18 19:09 

yt-on keressetek rá dutchsinse userre. tessék csekkolni a 03.09-es feltöltéseit, a srác “megjósolja” a földrengést, (2 nappal előtte ugye) haarp radarjelekre alapozva… (már több extrém időjárási anomáliát megjósolt, előző nap felbukkanó radarjelek alapján, meglehetősen pontos, és nem vaktában lövöldözik a srác.) kíváncsi vagyok a véleményetekre…

 156. 178996 — 2011-03-30 09:46 

[én](#11263884):

Hopp, ezek szerint valaki nagyon óvatlan volt 🙂

 154. TS69 — 2011-03-19 21:22 

agyi befolyásolás: hadászati szempontból többet lehet elérni mikrohullámmal vagy infrahanggal, jobban is irányítható.
Valóban lehet valamelyest stimulálni a tudatállapotokat az agyhullám frekvenciák akusztikus verzióival… de ehhez a hallgató erős ráhangolódása is kell, korántsem automatikusan megy végbe.

 153. 179236 — 2011-03-18 14:46 

A kormányzó úr is nyomozgatott az ügyben: http://www.youtube.com/user/igazmondoTV#p/c/0/UGjOiM8L_kY
Azért a forrást is megemlíteném: http://pirospirula.blogspot.com/

 152. Fényharcos — 2011-03-17 11:55 

@ohrana: Szerintem jó eséllyel Adyligeten található az egyik, a Petneházy fölötti dombon, régebben még látható is volt a közepén egy fehér sokszögeletű ‘gömbforma’, dodekaéder, de már benőtték a fák. A Google Földön is buzgón ki van takarva: 47°31’33.94″É , 18°56’42.15″K.

 151. ohrana — 2011-03-16 11:47 

Talán valamiképpen idetartozik a szovjetek BARSZ (Hóleopárd) rendszere. Ez a troposzféra tetejéről visszavert jeleket használta kommunikációra (elvileg). Funkcionálisan az ionoszféra erre jobb lett volna, könnyen lehet, hogy úgy is működött. (Esetleg működik?)
Magyarországon volt 4 objektum, kettőt szu, kettőt magyarok üzemeltettek. A Hajagon lévő kisebb-nagyobb ügyességgel látogatható, de ott nem maradt semmi, csak egy földalatti rendszer. A másik háromból egyet legalább keményen őriznek, még a működés is esélyes (?). A volt VSZ területén vannak ilyen bázisok.
(Hivatalos magyarázat, hogy kommunikációs rendszer volt, meg a troposzféráról visszavert jellel üzemelt – ez akár egy fedőtörténet is lehet egy más jellegű rendszerhez.)
o

 150. boogee001 — 2011-03-15 22:46 

http://www.freeweb.hu/aranylaci/eathquake/earthquake.htm

Részlet a teljes cikkből:

“Mióta először hallhattunk a japán Aum Shinrikyo szekta szarin gázzal végrehajtott támadásáról a tokiói metrójáratokban, szinte minden elképzelhetővé vált. A szekta neve és tevékenysége ekkoriban került először a köztudatba. Néhány újságíró és független tudományos szakértő fáradtságot nem kímélve utánajárt az Aum szekta titkos tevékenységének, majd nyilvánosságra hozta a szekta más társaságokkal összefűződő, szerteágazó kapcsolatait.

Az általuk végrehajtott nyomozások eredményeként derült ki, az Aum szekta igencsak érintett futurisztikus, ítéletnapi fegyverrendszerek kutatásában és kifejlesztésében, melyek mellett a manapság ismert atomrobbanófejes rakéták puszta gyerekjátékok. Ezek a fegyverrendszerek – a bizonyítékok szerint -, rendkívül fejlettek, és természetesen hivatalosan „nem léteznek” a hadseregek rendszerbe állított eszközei között. A „nem létező” fegyverek felölelik a világ kieső vidékein tesztelt Tesla-féle elektromágneses impulzusfegyvert, földrengésfegyvert, valamint plazmafegyvereket.

A gyanakvást ilyen fegyverek létezésére a rendkívül erős földrengések sorozata, különös tűzlabdák, légköri fényjelenségek és hasonló, kezdetben nyugat-Ausztrália térségében, majd szerte a világon észlelt, különleges jelenségek alapozták meg. A kutatók munkájából az derült ki, hogy az 1995-ös, Kobe városát elpusztító földrengés sem a „véletlen műve” volt. Ez a földrengés vezetett a Tokiói Tőzsde összeomlásához, majd később, ennek következményeként az angliai Barings Bank összeomlásához. Olyan ismeretek birtokába jutottak, melyek szerint a kobei földrengést lézer-energiával, impulzus-módban működő, földrengésfegyverrel váltották ki. “…

 149. 179285 — 2011-03-15 14:35 

@Searcher: Javaslom olvasgatni a http://www.metnet.hu/?m=forum&topic=t=foldtan oldalt. Igen felkészült profik és amatőrök folyamatosan tájékoztatnak a japán történésekről…

 148. 179778 — 2011-03-15 02:51 

A meghatározások védelmében: Józsika mitől világít a lámpa?
Dróton dzsal a petró.
És a villám? Akkor drót nélkül. A jelenség pillanatnyi leírása pillanatnyi tudatlanságunktól függ. Kedves bizonyíték http://mek.niif.hu/00800/00846/html/index.htm Az élet eseményei sokszor kutatással és leírásokkal sem tehetőek érthetőbbé.

 147. 179778 — 2011-03-15 02:32 

[Kotnyeleske](#11120369): Igen, Jerikó falai is leomlottak, egy korabeli lakodalmas zenére 🙂

 146. 179778 — 2011-03-15 02:30 

@”Bobby Newmark”: Akkor fájjon. Igen mindent a villany mozgat, sokszor mágneses korrekciós jelekkel kiegészítve. A fecskéim minden évben visszatérnek 🙂
Azért hogy az agyban csak alacsony frekvenciákat mérnek, az nem jelenti, hogy feltétlenül azon is működik, az csupán háttérzaj 🙂

 145. 178996 — 2011-03-15 02:05 

[Shrek-Bc](#11230892):

Hopp-hopp… Nicsak-nicsak…

 144. 178996 — 2011-03-15 02:04 

[Searcher](#11231045):

A világvége-konteót 2012 decemberére élesítem 🙂

 143. Searcher — 2011-03-14 17:46 

Sztem térjünk ide vissza, ha lesz több infónk a napjainkban történt katasztrófáról.

 142. Fényharcos — 2011-03-14 17:01 

[tiboru](#11120404): Egenis Főnök, ismétlem Főnök:)
kabocáénál kicsit jobb felvétel: http://www.youtube.com/watch?v=KKMTSDzU1Z4&feature=related

ja és tipp: üssétek be a http://www.itanimulli.com anagrammát a keresőbe elég érdkes helyre vezet;)

 141. Searcher — 2011-03-14 15:32 

Na igen 😀 erre gondoltam. Bár a Japán témával kapcsolatban ugye még nincs sok infónk 😀
Viszont, ha belegondolunk: -Van már 1 szuper-lézer ágyúnk
-Van már 1 HAARP-unk
-Légvédeli rakétáink
Szóval ha E.T. idelátogat majd a future-ban ( 😀 ) ami szinte biztos. Akkor már legalább nem kell annyira fosnunk, h szar a védelme a Földünknek.
Egyébként Tiboru!
Össze tudnál dobni egy ,,korszerű,, konteót 2012-vel kapcsolatban ?
Úgyértem, hogy most már legalább 20 féle értelme van 2012-nek mint pl.: armageddon, vagy UFO-k, vagy ,,dimenzió,, váltás, esetleg pólusváltás (!)

 140. Searcher — 2011-03-14 15:31 

Na igen 😀 erre gondoltam. Bár a Japán témával kapcsolatban ugye még nincs sok infónk 😀
Viszont, ha belegondolunk: -Van már 1 szuper-lézer ágyúnk
-Van már 1 HAARP-unk
-Légvédeli rakétáink
Szóval ha E.T. idelátogat majd a future-ban ( 😀 ) ami szinte biztos. Akkor már legalább nem kell annyira fosnunk, h szar a védelme a Földünknek.
Egyébként Tiboru!
Össze tudnál dobni egy ,,korszerű,, konteót 2012-vel kapcsolatban ?
Úgyértem, hogy most már legalább 20 féle értelme van 2012-nek mint pl.: armageddon, vagy UFO-k, vagy ,,dimenzió,, váltás, esetleg pólusváltás (!)

 139. Shrek-Bc — 2011-03-14 13:14 

Lehet, hogy ennek a gigakölcsön visszafizetésének v. törlesztésének az esedékessége az oka?
http://www.trendlines.hu/2009/02/15/gigakolcsont-ad-japan-az-imf-nek/

 138. tiboru — 2011-01-20 20:40 

@Fényharcos.:

Egy konteóblogban egyetlen illusztráció hitelességével kapcsolatban sem illik kérdéseket feltenni vagy kételyeket megfogalmazni 🙂

 137. HalivudEstevez — 2011-01-20 20:08 

@Fényharcos.: nyilván illusztráció.

 136. Fényharcos. — 2011-01-20 14:50 

Tiboru egyik kedvenc olvasmányom, de azt gondolom tudod, hogy a cunamiról a kép manipulált?!

 135. David Bowman — 2010-12-20 15:07 

@Smooth binary: Meg vagyok nyugodva. 1

jövőre megjelenő filmben is szerepelsz. Tegnap láttalak az HBOn.

 134. Smooth binary — 2010-12-20 13:51 

@David Bowman: figyellek Dave…

 133. David Bowman — 2010-12-15 20:03 

@Smooth binary: Szia HAL. Épp be akartam tenni az englishrussia idevágó posztjait, de látom figyelsz.

 132. David Bowman — 2010-12-15 20:00 

@gyulabiusz: Azt mondják, a Szabad Európa Rádiónak akkor is megérte volna sugározni, ha 1 szó sem jut el a hallgatókhoz. A komcsik 10x annyit költöttek a zavarásra, mint amibe a rádió került.

 131. David Bowman — 2010-12-15 19:54 

@gyulabiusz: a H-bomba szabadalmaztatva van.

 130. David Bowman — 2010-12-15 19:47 

A Faroklandi háborúban az argentínok azért nem tudtak repülőt indítani az anyahajójukról, mert ott teljes3en szokatlanul — szélcsend volt. Lehet hogy azóta sem volt ilyen.

 128. A HAARP összeesküvés és mítoszok — 2010-10-30 20:22 

            Múltkor nem esett még le, hogy az emberünknek miért van ilyen furcsa védősisakja, de hála [1]-nek, most már tudom. Létezik ugyanis egy kutatóközpont Alaszkában, amely HAARP (High Freque…

 127. severin (törölt) — 2010-09-06 17:35 

terelés-gyanús nekem, hogy bedopták ezt a haarp-ot a köztudatba és ezzel próbálunk mindent megmagyarázni. az időjárást inkább talán fellőtt rakétákkal és levegőbe permetezéssel ‘szabályozzák. a hurrikán(pl kathrina) magától is ki tud alakulni nem a semmiből csínálják, tehát elinditani a folyamatokat ill erősíteni azokat biztos megoldható. (off-konteo: 2.v.háborúban németek az évszázad legkeményebb telét kapták oroszo-ban, tehát ez az időjárás befolyásolás nem újkeletű.?.szerintem)

Úgy gondolom mindennek megvan a maga frekvenciája, tehát meg lehet két egymásnak feszülő közetréteget is mozdítani, és nem bizos, hogy ehhez olyan hatalmas technika kell, ami az ionoszférából visszaverődve vagy az űrből sugárzik, lehet hogy 1extra lopakodó repülő is megteszi vmi spéci rádióval.?.

egyszerű dolgok ezek, csak most megy a show ami a wtc lerobbantasával kezdődött és ki tudja meddig tart még sajnos..

üdv

 126. tiboru — 2010-08-31 17:31 

@ajjajjj:

Köszönöm az elismerő szavakat.

Gyakran megkapom ezt a forrásos dolgot, de csak megismételni tudom, hogy nem szoktam forrásmegjelöléssel élni, mert ez nem egy tudományos blog, hanem konteós.

Ettől függetlenül a témával kapcsolatban (a jó öreg Google barátunkon és a logikus keresőszavakon kívül – HAARP, conspiracy, extremely low frequency, radiation, microwaves, stb., de magyarul is olvasható egy pár dolog) akkor most teszek egy kivételt; jómagam gyakran gyűjtök anyagot nyomtatott forrásból és jó ideje szedegetem össze a hasonló (mármint konteókkal foglalkozó) könyveket, folyóiratokat, cikkeket.

Naszóval, ehhez a poszthoz többek között innen inspirálódtam:

1.) Jerry E. Smith: HAARP: The Ultimate Weapon of the Conspiracy, ISBN: 0-932813-53-4; kivonat és ismertető a Top Secret (Le magazine des énigmes, de la science et de l’histoire) című folyóirat 2007-ben megjelent 28-as számában;

2.) James McConnachie, Robin Tudge: Conspiracy Theories, ISBN: 978-1-85828-281-7;

3.) David Southwell, Sean Twist: Conspiracy Files, ISBN: 1-844422-32-1; ha jól tudom, ez tán magyarul is megjelent;

4.) Dr. Leonard G. Horowitz: Death in the Air: Globalism, Terrorism and Toxic Warfare (ISBN-t nem tudok, mert csak fénymásolatom van).

Üdv,

tiboru

 125. ajjajjj — 2010-08-31 16:50 

Engem a források érdekelnének. A cikkben számos esetleírás, megállapítás van, források megjelölése nélkül…. Ilyen kényes témában nem ártana ezt a hiányosságot korrigálni. Mert így igencsak légbőlkapottnak, alaptalannak, ergo komolytalannak tűnik a téma, annak ellenére, hogy egy nagyon olvasmányosan, profin, intelligensen szerkesztett cikk. Szóval a források megjelölése igencsak döntő lenne…

 124. tüstényke — 2010-08-29 12:34 

NEM TUDOM MI AZ IGAZSÁG, DE HA EZ MIND VALÓSÁG, MEG ETTE A FENE A NAGY BIZTONSÁGOT.

 123. Kulics — 2010-07-10 12:09 

Nagyon érdekes volt a cikk és meg is találjuk benne az összeesküvés elméletek régi demagóg vonalvezetését. Elkezdi a történetet egy őrzött titkos katonai létesítmény valóságszerű leírásával. Ezek ellenőrizhető adatok, talán még a költségvetésének összegei is előáshatóak valahonnan a netről. Bár egy titkos létesítményről nyilván nem valós számokat fognak közölni, de mindegy.

Tehát idáig tényeket közöl a cikk, ezzel megteremtve a bizalom légkörét… aztán jön egy váratlan csavar: a cunamit az alaszkai labor idézte elő valamiféle titkos sugárzás révén. Na ennek bizonyítására már nem pazarolja az energiáját és milyen jól teszi. Ezzel ugyanis nem boldogulna. Nehezen hihető egy sugárzásról, ami egyenes vonalban terjed, hogy ide oda pattogva a légkörben eljut a Föld ellentétes oldalára és ott földrengést idéz elő, azért hogy valamiféle thai lázadól táborát elmossa… vicces sztrovacsekek maguk.

 122. fazi84 — 2010-06-27 20:56 

szerintem abban még nincs semmi összeesküvés ha egy többmilliárd dolláros létesítményt fegyveresek őriznek. a többi találgatást pedig semmi nem támasztja alá. persze kényelmes rábólintantani, és bűnbakot találni pl. a klímaváltozásra, közben úgyanúgy folytatni eddigi életvitelünket. -há’ kérem én nem tehetek semmiről, mindenért az usa/szovjet/izraeli hadsereg+a szabadkőműves páholy a felelős…

 121. Christina55 — 2010-06-26 15:30 

Hali!

Eddig el se gondolkoztam volna ezen. En kint lakok Angliaban, Porsmouth-ban es tegnap ejjel elment az aram az egesz varosban, pedig nem volt sem vihar, sem semmi. En meg egesz ejjel nem birtam aludni, olyannyira hogy fol is keltem ejszaka. Mindenesetre nagyon szokatlan volt. Ha valakinek van infoja mi lehetett itt, varom.

 119. qmatch — 2010-06-20 17:07 

Ez az antenna(rendszer) csak nagyon rossz hatásfokkal képes alacsony frekvencián sugározni – sok antenna van ugyan, de “kicsik”. Alapvetően felfelé sugároz a rendszer, a csoporton belüli fázistolással persze lehet “ferdén” is sugározni vele. Nagy távolságra – a rádióhorizont miatt – csak többszörös “föld-ég-föld-…” visszaverődéssel lehet sugározni…így viszont már nem lehet fókuszálni az energiát. Ekkora adóteljesítményt figyelembe véve egy nagyon egyszerű rádióval is kiválóan vehető jelet lehetne létrehozni – mondjuk pár kontinenssel arrébb.

Ez a pár MW egyébként tényleg nem sok….

Légköri vizsgálódáshoz viszont baromi soknak tűnik!!! Valóban alkalmas lehet az antennarendszer FELETTI terület nagyenergiájú gerjesztésére, ha jól emlékszem Tesla is arra gondolt, hogy egy ilyen rendszerrel a felette lévő légteret védte volna úgy, hogy gerjeszti az ionoszféra rétegeit, vagy valamelyik rétegét, ami ettől konkrétan felmelegszik (?), vagy másodlagos sugárzóként egy adott térrészben erős mágneses mezőt hoz létre..?… már nem emlékszem pontosan, de mindkettő logikus. Na, szóval, el tudom képzelni, hogy amúgy “mellesleg” egy ilyen rendszert fejlesztenek ott, időnként próbálgatnak is…

De erősen kétlem, hogy nagy hatótávolságú, jól főkuszálható “sugárfegyver” lenne – lehetne! – a HAARP.

 118. P. dictus magister (törölt) — 2010-06-14 10:25 

@egy hang: Válogasd meg a forrásaidat. Hírháttér Multimédia Kft.? LOL

 117. odamondó — 2010-04-19 22:35 

4-es agykontroll verziót egészíteném ki:

mégpedig a következővel. itt nem konkrétan kontrollálásról van szó illetve lehet szó. Itt arról van szó, hogy nagyon erős elektromágneses sugárzás az embert képes borzasztó módon dekoncentráltá, zavarodottá tenni illetve akár fizikailag is képes rosszullétet előidézni (hányinger, alvászavar, agresszió). Na ezt képzeljük el egy másik hadsereg embereivel mit képes tenni. Nem kell hozzá több komment szerintem.

 116. Forestdream — 2010-03-27 15:49 

Ja. Bocs a helyesírásért, sok volt a light cola.

 115. Forestdream — 2010-03-27 15:48 

Hát tiboru… nálam ez a poszt most két dolgot ért el..

Az egyik, hogy nagyon gyorsan beszerzek valami fizika tankönyvet, mert anno dacumál, a gimiben igencsak katonásan álltam belőle (egy-kettő-egy-kettő), mentségem legyen, hogy a fizikatanár egy részeges piarista szerzetes volt, aki az óra 40 percében feleltetett, a maradék ötben meg leadta az új anyagot. Szeretném már érteni is, amit olvasok, és ide igencsak kell a fizika. Még tán meg is szeretem, de az már utópia.

A másik, hogy ugyan nem szívvel-léellekkel, de ez a poszt tovább kirstályosítja bennem azt a ‘vágyat’ (nevezzük jobb híján így…), hogy 2012-ben csakugyan előfordul valami magasabbrahangolás’, valami, ami egy kicsit leformatálja a Földet, és leállít bennünket. Vagy talán mi magunk fogjuk ezt a formázást megcsinálni :/ Rettegek attól, hogy hova jut az emberiség.

 114. külsősdebeavatott — 2010-03-25 22:54 

Sziasztok!

Igen nogyon érdekes ,és igaz a cikk amit írt a Tibor! Az agyhullám generálást viszonnt lehet jó célra is felhasználni: Mégpedig meditációs állapot, transz állapotok indukálására. Tehát jóga,és meditációs csoprotoknak segít a mélyrejutáshoz a meditáció alatt. Magyarán a páciensnél előállaítják külsőleg,-vagy segítik miközben ő maga is transzba megy- az alfa, thetha állapot elérését, ezután a terápia, új programozás könyebben elvégezhető. Közvetlenűl a tudatalattit megcélzó üzeneteket, programozást lehet bejuttatni. Én tudok ilyen hipnoterápiát végezni, vannak nekem agyhullámot indukáló hangfelvteleim. Vagyis nem rádiófrekvenciás hanem hanghullám, audió technológiával, de ugyanaz. Cigarettáról leszoktathatom az illetőt, depressziót ,félelmeket feloldhatom, csajozásban párkeresésben nagyobb bátorságot adhat, önbizalomnövelés, és üzleti teljesítményben való fokozásban is hasznos. Kihívhattok házhoz megyek, vagy hozzám is jöhettek Üdv!!

 113. Annuska71 — 2010-02-25 14:17 

Az egész HAARP kísérletből talán annak szándékai érdekesek leginkább. Ugyanis, Tesla kísérletei alapozták meg a fenti projekteket is. A szándéka viszont csupán tudományos, és remélhetően az emberiség jövőjét megkönnyítő momentumok irányították. Tehát a kísérlet, önmagában nem biztos, hogy veszélyes. Ezt nem tudjuk. Tapasztaljuk viszont a következményeket. A kormányok felett álló kísérletezgetések, manapság azért aggasztóak, mert betörnek a mindennapjainkba, és a manipulációs törekvések sem állnak messze a több ország által irányított multi-vállalkozások mögött. Ezek a világot átszövő újítások, mint az internet, és annak továbbfejlesztett része wifi kapcsolatban álhat a fenti HAARP kísérlettel is. Hiszen dollármilliárdoklól, és a világ vezető elitjének megélhetéséről, és túléléséről van szó. Ha már konspirálunk, nézzünk meg, hogy a téma milyen hatással van az időjárás megváltozására, ebből adódóan a kereskedelemre, ebből továbblépve az új kamat-gyarmatosítási és politikai átrendeződésekre. Az-az, egy új világrend létrehozására. Amelyben mi, köznapi emeberek csupán kísérleti alanyokként, veszünk részt. Belőlünk él például többek között a gyógyszeripar, amely a például a káros sugárzások okozta autoimmun, és vagy ezek miatt keletkező újabb krónikus betegségekre megoldásként adnak el nekünk borsos áron gyógyszereket. Mi pedig örömmel megvásároljuk az újabbnál újabb, szintén, dollármilliárdos kísérletekből előállított csodaszereket, és gyógyászati eszközöket. Egy csupán egy példa, de sorolhatnánk miliónyi dolgot, amellyel a pénzügyi-gazdasági világhatalmak fenntartják a “bankárvilágot”. Figyeljük csak meg a halálra ítélt régiók, valamint a jóléti társadalmak egymáshoz való viszonyát és elhelyezkedését!

 112. dizil — 2010-01-27 16:55 

@gyulabiusz:

a gömbsüveg alakú reflektor megvolt Teslánál (amikor még nem volt műhold).

A HAARP-ot nem kell irányítani, mert – arról szólnak az infók – fellövik a hullámokat az ionoszférába és onnan műholdról irányítják oda, ahova kell. Nekem az elképzelésem (és persze bárki javitson ki), hogy az ionoszféra elnyeli esetleg tovább gerjeszti a hullámokat és a műhold mint egy elektromágneses célzó visszaveri ahova kell.

 111. gyulabiusz — 2010-01-27 13:39 

Nézd, a legjobb az lenne ha egy antennákhoz értő szakember mondana véleményt. Az én véleményem a dilettánsé, amit tessék ehhez igazodva kezelni.

Nos, a képen látható antennafarmot tekintheted egy antennának ha úgy tetszik. Ha egyszerre gerjesztik őket ugyanazzal a forrással akkor részemről lehet az egy is. Itt mégis a kérdés az irányíthatóságon van. Eddigi ismereteim szerint a sugárzó része az antennának legyen tetszőleges alakja, e hullámokat mégis úgy szokás irányítani, hogy egy gömbsüveg alakú reflektort teszünk a tényleges jeladó köré. Ezzel egyenes irányban lehet célozni, pld egy geostacionárius (takaratlan) műholdat. GSM tornyokon kicsit kevésbé irányítják a jelt, ott egy bizonyos szórásszög van beállítva per antenna, több okból. Ezzel viszont ballisztikusan vagy tetszőleges kanyarban lőni nem lehet, még a Niagarai generátort sem, nem hogy Tunguzkát vagy Java szigetét.

Ha engem kérdenének a HAARP antennaerdő mivoltáról, csak két dologra tudnék gondolni:

– tényleg az ionoszférát tanulmányozzák vele, s ebben a védelmi minisztérium is érdekelt lehet. Mi az a 20 milla az évi 650 ezer millás költségvetésben?

– esetleg a földbe radarozás technológiáját kutatják vele. Erre utal az antenna mérete, ami szerintem nagy hullámhosszon hivatott sugarazni. Ennek az a jelentősége, hogy a sűrű közegben tudtommal a magas frekvenciás jelek jobban vesznek, s erre utalhatnak ezek a nagyon alacsony frekvenciaszámok amitől az agytekervényekre asszociálunk. A földbe-látásnak gyakorlati jelentősége is lenne, mert ha működne az elv, akkor nagyon hamar hordozható modellekkel próbálnák pásztázni Qom környékét. No, nem mintha egy felkészült ellenfél nem tudná láthatóan vagy cselesen (villanyvezetékek, fémhangárok, stb) leárnyékolni a tájat.

Tovább nem ragoznám, mert tuti, hogy az amcsi egyetem kutatói meg a Navy sokkal többet tudnak a témáról, és ha már összeesküvéselméletről van szó, az is lehet hogy a felszíni antennaerdő csak szemfényvesztés, és a lényeg máshol, más formában van.

 110. gyulabiusz — 2010-01-27 13:37 

Nézd, a legjobb az lenne ha egy antennákhoz értő szakember mondana véleményt. Az én véleményem a dilettánsé, amit tessék ehhez igazodva kezelni.

Nos, a képen látható antennafarmot tekintheted egy antennának ha úgy tetszik. Ha egyszerre gerjesztik őket ugyanazzal a forrással akkor részemről oké. Itt mégis a kérdés az irányíthatóságon van. Eddigi ismereteim szerint a sugárzó része az antennának legyen tetszőleges alakja, e hullámokat mégis úgy szokás irányítani, hogy egy gömbsüveg alakú reflektort teszünk a tényleges jeladó köré. Ezzel egyenes irányban lehet célozni, pld egy geostacionárius (takaratlan) műholdat. GSM tornyokon kicsit kevésbé irányítják a jelt, ott egy bizonyos szórásszög van beállítva per antenna, több okból. Ilyesmivel viszont ballisztikusan vagy tetszőleges kanyarban lőni nem lehet, még a Niagarai generátort sem, nem hogy Tunguzkát vagy Java szigetét.

Ha engem kérdenének a HAARP antennaerdő mivoltáról, csak két dologra tudnék gondolni:

– tényleg az ionoszférát tanulmányozzák vele, s ebben a védelmi minisztérium is érdekelt lehet. Mi az a 20 milla az évi 650 ezer millás költségvetésben?

– esetleg a földbe radarozás technológiáját kutatják vele. Erre utal az antenna mérete, ami szerintem nagy hullámhosszon hivatott sugarazni. Ennek az a jelentősége, hogy a sűrű közegben tudtommal a magas frekvenciás jelek jobban vesznek, s erre utalhatnak ezek a nagyon alacsony frekvenciaszámok amitől az agytekervényekre asszociálunk. A földbe-látásnak gyakorlati jelentősége is lenne, mert ha működne az elv, akkor nagyon hamar hordozható modellekkel próbálnák pásztázni Qom környékét. No, nem mintha egy felkészült ellenfél nem tudná láthatóan vagy cselesen (villanyvezetékek, fémhangárok, stb) leárnyékolni a tájat.

Tovább nem ragoznám, mert lehet (bíztos)hogy az amcsi egyetem kutatói meg a Navy sokkal többet tudnak a témáról, és ha már összeesküvéselméletről van szó, az is lehet hogy a felszíni antennaerdő csak szemfényvesztés, és a lényeg máshol, más formában van.

 109. dizil — 2010-01-27 02:30 

@gyulabiusz:

egy kérdés a mérnökhöz: nem lehet, hogy az inkább 1 antenna?

(a 2004-es cunami idején a térségben erősödött a muszlim radikalizmus – thaiföldön is – ami azóta elhalkult.)

 108. gyulabiusz — 2010-01-26 13:45 

Először is nagy rajongója vagyok a blognak; amit írok nem kritika csak saját hozzáfűzéseim. Bocs a hosszúságért.

Egy szabadalom tudtommal 25 évig védi a felfedező jogait. Legalább is nálunk a Telekom szektorban ennyivel számolunk. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a szabadalom oly módon védi a feltalálót, hogy közben a világ minden tájékozott embere lemásolhatja, megtanulhatja, felfedezheti magának a technológiát, és alkalmazhatja is, lehetőleg a nélkül, hogy a feltaláló ügyvédjei utolérjék. Ezért a kisebb trükkök nálunk az “ipari titok” kalapba kerülnek, mert így ugyan nem szedünk be utána royaltit, de nem is másolja le az olcsó konkurencia. Szóval, ami egyszerre veszélyes és titkos azt nem szokták szabadalmaztatni.

Cunami téma: ott volt a Krakatoa kitörése, az is sok embert elpusztított. Vagy a Thérai vulkán kitörés, Lásd Mózesi örökség c. könyv, nagyon jól összehangolva a zsidók egyiptomi kivonulásával. Mondhatni hihetően összehangolva, annak ellenére hogy az exodus nem valószínű, hogy megtörtént volna, a halál istene szobrok Egyiptomból abból a korból valószínűleg erre kenhetők.. De ez a célzott elektromágneses tektonikus gerjesztést nekem nem fekszik. Szerintem az olyan alakú antennákkal amiket a fotókon látunk csak mérni lehet, vagy saját maga fölött (alatt) gerjeszteni. Persze szakértő nem vagyok, csak átlagos híradástechnikai mérnök. Ha ennyi egyetem benne van a buliban, akkor olyan szuper titkos nem lehet.

Indonézia feltörekvő gazdasága probléma az USA-nak? Pont Bush alatt, tudván hogy a Republikánusok a legfőbb pártolói a szabadkereskedelemnek? Nem hiszem. Ha ilyesmiről lenne szó, akkor a célpont Észak Korea, Kína, Irán, Kuba, Venezuela. Ezekben van a legnagyobb szükség a rendszerváltásra. Különben is, ha amerikai dolog, akkor a zsidók kellene hogy irányítsanak, tehát a célpontok nem kérdésesek. Rice-ról minden rosszat el tudok képzelni, de azért kíváncsi lennék a belinkelt szövegre a teljes kontextussal.

A globális kommunikáció zavarást se hiszem. Először is a kommunikáció nagyobb része optikai kábelekben megy fény formájában, nem zavarja őket se elektromos se mágneses tér. Másodszor, a katonai kommunikáció megvédésére már régóta készülnek a védelmi minisztériumok, és e célból lett feltalálva pld a spread spektrum kommunikáció (nehezen zavarható, mert hatalmas frekvenciasávot használ, apránként). Aki érti Shannon törvényét, az tudja hogy a zavaráshoz bitang sok energia kell, s feltétlenül abban a tartományban amit a kommunikáló felek használnak. Hajtsunk..

Sechuani földrengés: kollegától tudom (posztom is van róla), hogy kb 200 évvel ezelőtt is volt ott földrengés. Ha valakinek, akkor a Kínaiaknak lenne rá okuk kipakolni, ha a HAARP lett volna. Ez pont olyan mint a holdra nem szállás elmélet: ha valaki, akkor a ruszkik biztosan meghazudtolták volna az amcsikat, hisz nekik volt a legkínosabb az amerikai siker.

Ami meg az agyhullámokat illeti, ha kívülről lehet is ezeket mérni, ezeknek semmi közük a gondolatformáláshoz (ahhoz sok billió bit/s kell). Legfeljebb a hangulatot lehet befolyásolni így. Persze emez még mindig csak lokálisan csinálható, lásd fenti megjegyzésem a sugarak irányíthatóságáról.

 107. egy hang — 2010-01-25 12:16 

“A HAARP-pal bármikor, a sok ezer kilométerre lévő katonai, kis- és utasszállító repülőgépek berendezéseit tönkretehetjük, ott idézve elő irányított katasztrófákat, a repülőgépek célzott lezuhanását okozva, ahol és amikor akarjuk.” és még sok okosság amit nemrég találtam és akár a BHhöz is passzolna:

hirhatter.com/a_haarp_titkos.htm

 105. csurtus — 2010-01-22 17:44 

@trx:

Nocsak, akkor felkutatom; kedvelem a Sz. fivéreket.

Kösz a tippet.

 104. trx — 2010-01-18 19:58 

A poszt végéhez hozzá lehetne csapni, hogy ezt (vagy legalábbis erre az elméletre alapuló sztorit) Sztrugackijék már publikáltak “Lakott sziget” címmel 1969-ben. 🙂

 103. egy hang — 2010-01-17 18:02 

Elég gyanús a mostani Haiti incidens is.. Haiti mellesleg a liberális gazdaságpolitika kutatólaboratóriuma, mint Magyarország.

 102. Kotnyeleske — 2009-12-27 21:40 

Amennyiben jól emlékszem, Tesla idevonatkozó kisérletére, azt fedezte fel, hogy hanghullámokkal akár házakat is lehet bontani. Ezt ültették át rádióhullámokra. Mivel minden rezeg és a HAARP irányított, teljességgel elképzelhető egy aránylag alacsony teljesítménnyel bárhol földrengést előidézni. A kőzet saját rezgésével azonos frekvencián szinkronba hozott rádióhullámokkal. Egy kicsit sánta példa, de mint a menetelő katonák és a híd esete.

 101. hirokin — 2009-12-12 17:58 

@Bocimaster: Mint tudjuk, az orosz kormány MINDIG hazudik. 🙂

 100. Bocimaster — 2009-12-11 13:35 

@lili.th: Ami itt látható az biztosan nem egy meghibásodott orosz rakéta, mint ahogy a médiában elterjedt. Ekkora kamut nem tudom ki szop be, hogy egy rakéta 12 percig egy helyben pörög az égen szabályos spirálokat leirva, majd eltűnik robbanás nélkül (hivatalos verzió szerint az önmegsemmisítő felrobbantotta). Roncsok persze nincsennek sehol.

Vagy éppen a Haarpot láttuk működés közben, vagy ETk-nek nem tetszett, hogy az oroszok rakátáznak és egy törpe fekete lyukkal megsemmisítették :).

 98. dizil — 2009-12-01 17:57 

Ma a CNN-en Jessy Ventura (egykori pankrátor-filmszínész-minnesotai kormányzó) volt Larry King musorában és méltatlankodott, hogy 911-gyel kapcsolatban túl sok mindent titkosítottak, pedig őt érdekelné, hogy dölhetett olyan gyorsan össze a torony stb. King probálta terelni a témát rákérdezett, hogy volt-e hasonló eset. Ventura felhozta a HAARP-ot, elkezdett beszélni róla, de ekkor gyorsan egy fontos reklámbreak jött…

 96. tiboru — 2009-11-09 23:08 

@subabubba:

B+, igazad van – nem tudom, mivel kevertem agyilag… Javítom máris és kösz…

 95. subabubba — 2009-11-09 21:05 

Agadír marokkóban van, nem Algériában. Vagy ott is van Agadír?

 94. nem szeretem a margarint (törölt) — 2009-11-04 08:03 

@Kenta úr: “Namost ha nekem szuper titkos halálsugaram van, biztos nem fogok oda látogatókat beengedni. Sőt, honlapot se csinálok neki feltétlenül.”

Dehogynem! Sőt: iskolai szakkört is tartok, és informálom a sajtót, de lehetőleg egymásnak ellentmondó, illetve egészen hajmeresztő “tényekkel”. Azután már úgy halászok a zavarosban, ahogyan kedvem tartja (lásd legújabban a H1N1-ről szóló híradások mechanizmusát).

 93. Kenta úr — 2009-11-03 17:27 

Hát vannak itt azért érdekes dolgok:

1. Mi köze van a földrengésekhez az elektromágneses hullámoknak?? Amennyire eddig tudtam, maximum föld alatti robbantással lehet előidézni olyat, hogy az utórezgést máshol is érezzék, persze nem akkorát, hogy letaroljon egy kínai tartományt. Nehogy már 180 antenna elég legyen ehhez, mert akkor menten építek egyet és én leszek a világ ura. Meg tényleg: hogy van az, hogy ez mindenre jó? Hogyhogy a teleshopnak még nincs ilyen antennája? 🙂

2. Csak futólag néztem meg a haarp honlapot, de észrevettem hogy az intézmény bizonyos időszakokban látogatható. Namost ha nekem szuper titkos halálsugaram van, biztos nem fogok oda látogatókat beengedni. Sőt, honlapot se csinálok neki feltétlenül.

Amit el tudok képzelni az némiképp földhözragadt: valóban elektronikus zavarásra lehet jó esetleg, bár el nem tudom képzelni, hogy lehet ezt irányítani.

 92. oramuves — 2009-10-31 13:49 

 91. teddybear01 — 2009-10-30 08:12 

Engem csak az érdekelne, hogy a földrengés tud-e arról, hogy rengenie kell, ha ez az antennafarm azt parancsolja.

Szerintem ez csak egy igen hosszúhullámú rádióadó, a lemerült tengeralattjárókhoz.

 90. Jonas-R — 2009-10-26 21:01 

Vagy, hogy még pontosabb legyek, nem tudom, hogy ilyen fegyver létezik-e, de abban biztos vagyok, hogy bizonyos természeti jelenségekre amennyiben lehet, az ember megpróbál ráerősíteni, vagy tompítani azt, ha érdeke azt kívánja.

Ebben szerintem meg lehet egyezni, aztán mindenki eszéhez mérten azt gondol, amit akar. 🙂

 89. Jonas-R — 2009-10-26 20:54 

@Pistabá: alapvetően nem hiszek ezekben de azert ez bonyolultabb szerintem.

(kis kitérő a mágneses hullamokkal való szociál-manipulációt, jobb szó híján, tényleg kutatták, és van is szignifikáns hatása a populációra, ugyanakkor a hatás nem nagyobb, mint egy közelbe épített autópályáé, csak nem zajos…)

Szóval ennél a haarp cuccnál mást is peddzegetnék, a lényeg, hogy valójában a légkör “súllyával” játszanak valahogy. Miután kezdik felismerni, hogy a földrengéseket drasztikusan befolyásolja a tektonikus lemezekre nehezedő víz mennyisége, részben emiatt is para a vízszintemelkedés, csak erről kevesebb szó esik, de rendesen ki is mutatták amikor california mellett építettek hullámtörő gátakat, aztán kicsit megszaporodtak a rengések, szóval amennyiben légoszlopok nyomásával tudnak valahogy játszani, elég nagy adu van a kezükben. Ugyanakkor hiszem, hogy elég instabil a fegyver, nehezen számítható, vagy nagyon tág spektrumon számítható a hatása, amennyiben egyáltalán létezik.

 88. daniferi — 2009-10-18 06:42 

S persze ahogy lenni szokott, ez is megjelent már filmben. A Stargate sorozat egyik részében egy másik bolygóról elhoztak egy időjárás-szabályozó eszközt, ami miatt ott ítéletidő lett, míg nálunk a próbálkozások miatt volt néhány nem várt természeti katasztrófa. Csak ki volt az ötletgazda? 🙂

 87. Pistabá — 2009-10-17 18:34 

Közben az jutott eszembe hogy a ha a haarp okozta a katrinát akkor megvan a megoldás az energia gondjainkra. Minimál energia befektetéssel korlátlan szélenergiára tehetünk szert, csak a finomhangolást kell megoldani. Másszóval a dolog többszörös örökmozgó lenne ami ismert okokból nem igazán működik.

Eszerint a haarp nem közvetlenül pusztít hanem szépen magyarul kifejezve “triggerel” bizonyos meglevő energiákat, ami viszont a felhasználhatóságát nagyban korlátozza. Lehet mégsem olyan egyszerű az élet hogy jófiú leszel vagy kapsz csúnya nagy földrengést a szemed alá.

 86. kaboca36 — 2009-10-14 21:54 

http://www.youtube.com/watch?v=atqkGDqKeZU

http://www.youtube.com/watch?v=7BwIadY5FI8&feature=related

ezeket félórával a földrengés elött vették fel, az ég elszinezödik (mint egy szivárvány) ami a légkör rezonanciájánk megváltozása miatt alakulhat ki.

A masik érdekes amit nem rég olvasttam az Olaszországi földrengésbe megsemmisült museumban több ezer antik köny semmisült meg( talán az igazi története az emberiségnek ami nem lenne jó az NWO-nak ha kiderülne.

A Japánokat pedig azért fenyegetik mert a dollár tartalékátol akar megszabadulni.mivel a dollár hamarosan összeomlik.

 85. Bobby Newmark — 2009-10-13 12:30 

@Bobby Newmark: Közben tegnap este szarás közben eszembe jutott egy egy jó analógia erre:

Kb olyan, mintha a zöldhullámot akarnád befolyásolni rádióhullámokkal. Annak is van köze az elektromágnesességhez, meg annak a neve is hullám, van frekvenciája, meg ilyenek.

Ugye, hogy hülyén hangzik? Az is. Agyhullám esetében is.

 84. DRH — 2009-10-12 13:41 

@Burgermeister:

A tökéletes trükk (The Prestige)

Christian Bale és Hugh Jackmann föszereplésével…:)

 82. Bobby Newmark — 2009-10-12 07:53 

@tiboru: Nagyjából mindegy, hogy van-e ott elektromágneses jelenség.

Az agyhullám az agy bizonyos részeinek ritmikus működése.

De annak, hogy bizonyos idegsejteknek az aktivitási ciklusa -teszem azt- 1/10 másodperc (10Hz), nem sok köze van a rádiójelek hullámhosszához…

 81. Burgermeister — 2009-10-11 10:53 

@KitorlásVapitány:

Nem tudom, nem ismerem könyvben!!! De! Van egy film, netről töltöttem le, és abban van 2 bűvész. Állandóan rivalizálnak, döbbenetesen jó. Az egyik bűvész hogyhogynem…na kihez jut el? Csak nem Teslahoz? 🙂

Innen érdekes a sztori!!!! A film cime nem ugrik be, de ha eszembejut megirom!!!!!

Vagy előkeresem!

 80. Pistabá — 2009-10-11 07:48 

@átlagosan semmitmondó nikk: igen, kösz még1*

 79. mindenbe belekotyogok — 2009-10-10 17:39 

Az első mondatig azt hittem, hogy a HARP-projektről és Gerald Bull-ról lesz szó. Az is megérne talán egy posztot, van benne kavarás rendesen.

 78. Italo Balbo — 2009-10-10 11:27 

A 3.8 MW tényleg nem hangzik túl soknak. De hát gondolom ez a szám csak a hivatalosan közzétett adat. Ki hiszi azt el? 😀

 77. átlagosan semmitmondó nikk — 2009-10-09 23:36 

@Pistabá: odaért?

 76. Redmaster — 2009-10-09 18:20 

lusta voltam végigolvasni a kommenteket úgyhogy lehet már valaki megírta helyettem. De azért leírom hátha nem.

Régebben talán a sprektumon volt egy Tesla életéről szóló filmecske. Abban volt szó erről a Schumann-hullámról és hogy Tesla kísérletezett vele de hamar megunta mint mindent aminek rájött a lényegére. Aztán az oroszok valahogy megtudták a dolgokat erről a Schumann-hullámról és építeni akartak 3 adótornyot az akkori Szovjetunió területén hogy azzal befolyásolják az emberek gondolatait arról hogy nekik nem jó jelenleg. És hogy segítsék a hazát teljes erővel. Ha jól emlékszek 1 antenna meg is épült de hivatalosan nem használták.

Valahogy próbálok majd szerezni egy videót mert talán megvan vhs-en és akkor akinek kell majd tartok egy kis Tesla szakkört 😀

 75. Pistabá — 2009-10-09 09:20 

 74. oldboy — 2009-10-09 08:17 

@molnibalage:

a http://www.radartutorial.eu-ról belinkelt kép egy P-14, ilyen Mo.-n is rendszeresítve volt még a ’90-es évek elején is… illetve amit láttam, az P-13 volt, 14-es antenna 12-es kocsival…

 73. molnibalage — 2009-10-09 07:06 

Még valami. A ICBM-ek közeledését előrejelző radarok teljesítménye mekkora lehet, ha még a ’70-es évek szovjet radarjai voltak MW-os nagyságrendben?

hu.wikipedia.org/wiki/Csernobil%E2%80%932

2-40 MW. Ezekhez képest a HARP egy gyenge tréfa…

http://www.raytheon.com/newsroom/photogal/photos/bmews_l.jpg

Ez sem kis antenna.

Tessék itt egy földi telepítésű radar.

http://www.radartutorial.eu/19.kartei/karte907.en.html

Még ez is MW-os nagyságrendű.

Az oldal meg a legrészletesebb oldal amit valaha radara elmétről írtak. Valaki azt mondta, hogy többször is megpróbálták leszedetni, mert annyira profi.

Tiudom, hogy tiboru csak gyűjti ezeket, de azért egyszerűen nevetséges, hogy a konteósok ilyen baromságokban hisznek…

 72. tiboru — 2009-10-09 06:53 

@Bobby Newmark:

Szerinted az elektroencefalogram (EEG) mit mér, illetve mit rögzít? Tudtommal az agykéreg (talán a neuronok?) által kibocsátott elektromos hullámokat. Márpedig ahol elektromosság van, ott a mágneses mező is változik.

Persze ez most nagyon triviális megközelítés volt, de most csak az iskolai emlékeimből inspirálódtam – bármilyen szakmaibb kiegészítést szívesen fogadok.

 71. átlagosan semmitmondó nikk — 2009-10-08 21:20 

@Pistabá:

A XXI. század fegyverrendszerei avagy a tótágas evolúció. Adj egy mailcímet és elküldöm.

 70. vészmerülés — 2009-10-08 20:56 

@tovaris konyec: Mint fentebb is említették, ez valószinűleg véletlen. A googlemap eltérő felbontású képekből áll össze – műholdképek, légifelvételek, pl: maps.google.com/maps?q=15.29854,19.429741&ie=UTF8&ll=15.298539,19.42974&spn=0.000117,0.000154&t=h&z=23

Szerintem meg a HAARP-ról a képeket nem ugyanaz a műhold keszítette, ezért homályos az északi része nagy zoomnál.

Vagy sunyi módon jól elhomályosították, mert ha jobban megnézitek, balra az antennáktól kb 500-600 m-re van valami világos maszat 🙂

 69. Licus — 2009-10-08 17:38 

Könnyen kommentelek, ehhez síkhüje vok, tehát nincsenek gátlásaim. De annyit tudok, h ELŐRE nem mindig látszik, mi lesz a nyertes irány a tudományos fejlődésben mondjuk 100 év múlva. Verne mellett volt még sok jövő-látó író, de rájuk talán azért nem emlékszünk, mert nem jöttek be a tippjeik.

Magyarán: kutatni több irányba is lehet, aztán majd valamelyik nyerő lesz (10 projektből 1 bejön, 9 megy a kukába). Az oroszopknak is hány vad ötletük volt annó, és biztosan azokhoz is voltak kutatóintézetek… Liszenko stb.

Tehát pusztán abból, h EGY TÉMÁRA van kutatóintézet, budzsé stb., NEM lehet biztosan arra következtetni, h az adott téma NEM LUFI. Ez pusztán azt mutatja, h akiknél a pénz van, látnak benne fantáziát, és próbálkoznak.

(Ha egyszer majd a hal/ember keresztezésre lesz projekt, pénz, kutató és szigorúan védett kutatóbázis, az még nem jelenti azt, h a dolog tudományosan is kóser és műxik.)

 68. Empty — 2009-10-08 14:53 

@Bobby Newmark:

Miért fáj? Rossz a frekvenciád?

 67. jörgömös — 2009-10-08 12:28 

Ezt a Google Map féle kitakargatást sosem értettem igazán. Aki kárt akar tenni az ilyen létesítményekben, nyilván nem a googlet használja információszerzésre.

 66. oldboy — 2009-10-08 12:22 

kiselejtezett, sorbakötött P-18-asokkal nekünk is lehetne HAARPunk…. bocs, szar vicc volt

 65. Bobby Newmark — 2009-10-08 08:23 

Azért nekem kicsit fáj, ahogy az agyhullámokat elektromágneses sugárzásnak nézitek…

 64. tiboru — 2009-10-07 20:38 

@tiboru:

Ja, és a teológiát és a filozófiát nem is említettem…

 63. tiboru — 2009-10-07 20:37 

@Licus:

1etértek; Lem egyike volt a huszadik század második fele multifunkcionális zsenijeinek: irodalom, tudomány, tudomány-népszerűsítés, irodalomelmélet, scifi, mesék, kibernetika…

Reneszánsz ember, na.

 62. tiboru — 2009-10-07 20:32 

@Potyoló:

Hát, nem bántom a kollégát, de a US Armyt azért nem kéne honvédségnek fordítania 🙂

És ez csak egy formai baki – de tényleg nem kritizálom.

 61. Licus — 2009-10-07 15:47 

@Pistabá: Dehogy, ez szándékos zavarás, tudod az UFÓk így akarnak dezorientálni engem… vagy ez már a hullámok hatása?

Lemnek pedig minden szava aranyat ér, csak megint nem tudok utánaolvasni. 30 év alatt kb. 3* adtam kölcsön (és vettem újra) a Kiberiádát, oszt megint nincs meg. De legalább terjedt az igazság!

 60. molnibalage — 2009-10-07 13:49 

@tiboru: A gerjesztésnek azért illik egy léptékben lennie a gerjetszetni kívánt objektum egyáltalán megmoccintásához szükséges energiamennyiséggel. Errő szó sincs.

Az ELF hullámokak meg a tengósok szeretik, mert lehet venni a víz alatt őket. Viszont nagyon lassú a jelátvitel. Ezzel utasítáják őket, hogy emelkedjeenek antennamagasságig és a máholdas kapcsolattal így kaphatnak új parancsot és egyéb friss infókat. A tengók miért is nem esnekszét az ELF hullámok miatt?

Az inonoszféreára lehet, hogy hatással van, de tessék már megnézni, hogy a Cár bomba micsoda EM terhelés adott a légkörnek és egy óra múlva már egész jól helyreállt a korábbi rend. Lehetett rádiózni, ahogy előtte. Akkor az ahhoz képest – már elnézést – lószar teljesítményű antennaszerkezet mit tud?

Mert a 3,8 MW, gondolom impulzus csúcsteljesítménytől. Na, attól nem kell úgy hanyattgávódni finoman szólva. A szovjet légvédelmi radarok közül pl. az 1Sz12 (Long Track)csúcsteljesítménye asszem 1,5 MW körül van. Az index Légvédelmi rakéták magyarországon topikban kérdezd meg Volt tüzért, ő tudja a pontos számot. A Zsámbéki Légvédelmi Múzeum atya ő egyébként. A MiG-25 radarjának impulzlus csúcsteljesítménye 550 KW volt. Az sem okozott még földrengést sehol…

 59. Potyoló — 2009-10-07 13:05 

Egy régebbi anyag a HAARP-ról:

aranylaci.fw.hu/haarp/haarp.htm

 58. Skodaklub Hungary — 2009-10-07 09:48 

Zulu Alfa Kilo linkjéból kiindulva szerintem ez a berendezés okozza a globális felmelegedést.

Több is van elhelyezve a földön, a volt Szovjetúnió területén 2-nél többet is el tudok képzelni.

Azt is el tudom képzelni, hogy az oroszok eredetileg egy globális rádiójel-zavarót akartak építeni még ugye a hidegháború alatt, de rájöttek, hogy másra nem jó, mint hőt sugározni, aztán Gorbacsov eladta a licenszt az amcsiknak, cserébe némi dél-kínai információért (amit az usa a vietnami háború alatt gyűjtött össze).

Innentől meg ugye ha lecsitul minden hiszti, akkor feltekerik kicsit a hősugárzót, hogy a globális felmelegedés hisztéria faktort megint 0.01 fokkal feljebb emelik, és lehessen megint támadni a harmadik világot, hogy miért szennyezi annyira a levegőt, amcsi állampolgárokat, hogy cseréljék le az SUV-jukat, vásároljanak CFL égőket, hibrid toyota prius-t stb stb stb 🙂

 57. Pistabá — 2009-10-07 06:00 

Ha jól emlékszem volt egy Lem novella ilyesmiről, fegyverzet rendszerek a 21. században vagy valami hasonló címmel. Ezer éve olvastam, azóta időnként keresem de nem lett meg. Arról értekezett a mester hogy a jövő hadviselése pont ilyen leszn mint amit a cikk tárgyal, időjárási ill. természeti csapásnak látszó beavatkozások.

Lehet érdemes lenne módszeresen összeszedni az ő írásaiból az általa jósolt nagyszabású találmányokat. Ezek az írók néha nagyon beletrafálnak a közepébe. Vagy belső infók alapján dolgoznak, ki tudja.

 56. Pistabá — 2009-10-07 05:53 

@Licus: Lehet hogy elég lenne törölni a böngésződ gyorsítótárát. Vagy újrarakni az egész vindózt.

 55. Licus — 2009-10-07 05:45 

NEM IGAZ! NEM IGAZ! NEM IGAZ!N EM IGAZ!Már egy-két hete is ez történt velem: a kommentem elszállni látszott, kiléptem. FÉL ÓRA múlva újra beléptem, láttam h nincs ott semmi, újraírtam – és akkor a korábbi is előjött! Kéretik erről is egy konteót gyártani, a levelező démon összes alfaja is legyen benne:))))))))

 54. Licus — 2009-10-07 05:41 

@saul: Épp ez a konteó mechanizmusa, ezért érdekel: (azt HISZEM, hogy) TUDOM, h ez meg az van, közben FÉLEK, h esetleg amaz LEHET, és mindeközben jól SZÓRAKOZOM a pezsgő érveken és érdekes infókon.

 53. Licus — 2009-10-07 05:06 

@saul: Igazad van, és ez a konteózás egyik alapköve. TUDOM, h ez meg az van, ugyanakkor FÉLEK, h esetleg amaz LEHET, és mindeközben remekül SZÓRAKOZOM a pattogó érveken és infókon.

Tképpen megkérdőjelezem saját tudásom és kiröhögöm a félelmeimet?

 52. saul — 2009-10-06 20:28 

@Licus: Bármennyire igazad van, kedves Licus, azért szorgos kis kezeiket némi illedelmes aggodalommal figyeljük…

 51. Licus — 2009-10-06 19:34 

Pl. amikor a mai New Orleans v Banglades veszélyes tengermelléki vidékein szinte senki sem élt, nem is volt ennyi áldozata a valószínűleg akkor is rendszeresen visszatérő orkánoknak stb. Nem csípem a “korunkban RENDKÍVÜL sok természeti katasztrófa van” – “ez nem normális” – “valaki/valami csinálja ezeket” érvelési vonulatot. Persze ettől még Tesla rájöhetett valamire ;-(

 50. Licus — 2009-10-06 19:26 

@tiboru: Akkor kereshetünk idegen mancsokat a földrengés mögött, ha tényleg több az átlagosnál a rumli manapság. Ez azonban külön bizonyítandó.

Kéne valaki, aki kielemezné, hány földrengés, tájfun, árvíz stb. volt átlagosan évente 100, 500, 1000 stb. évvel ezelőtt és van-e mostanában szignifikáns növekedés ehhez képest.

Régen ritkább volt a lakosság, kevesebb a hír és a feljegyzés, mindenki csak a maga szűk világát ismerte, nem távoli tájak természeti katasztrófái ömlöttek még a vízcsapból is a reggeli kávénk mellé – persze h békésebbnek tűnt a világ (mégha közben egy másik kontinensen épp össze is dőlt néhány város).

 49. tiboru — 2009-10-06 17:58 

@Liora:

Az okosok szerint az ELF-hullámok behatolnak a földkéregbe és ott képesek olyan öngerjesztő tektonikus folyamatokat előidézni, amelyek hatására akár földrengések is létrejöhetnek.

 48. macskafaraok — 2009-10-06 13:09 

Az oroszok is komolyan vették ezt az légköri dolgokat.

Ez csak ’sima’ kommunikációs lánc (sok fotó!):

Russian Ionospheric Link

englishrussia.com/?p=2285

És persze megvan a HAARP-nak az Orosz konteó megfelelője is!

A Briefing on Soviet Scalar Electromagnetic Weapons by Lt. Col. T.E. Bearden (retd.), 1986

http://www.cheniere.org/books/ferdelance/index.html

És előkerül ez is:

Soviet Weather Engineering over North America

http://www.bibliotecapleyades.net/bearden/ferdelance/sovietweathervideo.htm

Nomeg a Columbia űrsikló ügyében is benne volt az orosz medve mancsa! (az orosz HAARP)

The Death of the Columbia Space Shuttle

http://www.tldm.org/news6/columbia.htm

Na további szép napot, remélem írtok az orosz verzióról is jó kis cikket!

 47. Nűnű — 2009-10-06 10:26 

Észak:62°23’32” és nyugat 145°08’58”-nál található, és a fényképek pont az antennamező közepén találkoznak, így van egy homályos terület

 46. Nűnű — 2009-10-06 10:16 

Erősebb földrengésekkor lehet látni furcsa fényvillanásokat

 45. Liora — 2009-10-06 08:58 

Az oké, hogy az elektronikus berendezéseket lehet zavarni ezzel a berendezéssel, de a földrengéseket hogyan idézik elő? Ez nem teljesen tiszta.

 44. Attus Germanicus — 2009-10-06 06:59 

Így van, a Google Mapsen nálam is világosan látszanak az antennák.

Mondjuk pont a HAARP-ot átszelő vonal mentén van a kétféle élességű terület határa, de ez szinte bizonyosan véletlen.

(Na, megnézzük hogy töri szét a linket a fórummotor)

maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=haarp&sll=62.291159,-145.302515&sspn=0.027976,0.076818&ie=UTF8&hq=HAARP&hnear=High+Frequency+Active+Auroral+Research+Program,+Gakona,+AK+99573&ll=62.392517,-145.152225&spn=0.026888,0.076818&t=h&z=14

 43. Rókakígyó — 2009-10-06 06:35 

azindexen megjelent a gázkonteó 2. része.

 42. vészmerülés — 2009-10-05 21:37 

@pilou: Vagy használd valamelyik hárombetűs szervezet proxy-szerverét 🙂

 41. teddybear01 — 2009-10-05 21:34 

@pilou: Izé… Nekem valami más verzióm van… vagy nem azon a szerveren vagyok..vagy behekkeltem magam ,hogy észre sem vettem…

Szóval, egyrészt nálam külön címkével jelzik, nehogy eltévesszem, másrészt kissé homályosan, de kivehető az egész antennamező, meg a többi épület is…

 40. tiboru — 2009-10-05 21:33 

@tiboru:

… vagy felhívsz egy telefonszámot.

 39. tiboru — 2009-10-05 21:00 

@Licus:

Bizonyos szint fölött már nem kell konteót gyártani. Elég, ha elfordítasz egy kapcsolót vagy benyomsz egy gombot…

 38. Licus — 2009-10-05 20:40 

@pilou: Megnéztem a Google Earth-ön, az a csík nem fekete, csak sötétebb (más időpontból származó felvétel); jól látható közelebb menve a táj. Hogy aztán az a TÁJKÉP valódi-e, vagy oda lett ollózva – azt nem tudhatjuk (de a végtelen kételkedés se vezet messze).

Biztos ámulnak valahol, h hirtelen mennyien keresnek rá Gakona-ra egy távoli kis országból! Biztos az ottani illetékesek is kezdik már gyártani a saját konteóikat…

 37. pilou — 2009-10-05 20:33 

Ha megnézitek a guglimepszen Gakonát, egész véletlenül ki van takarva egy fekete csíkkal…

 36. oramuves — 2009-10-05 18:37 

A sarki fény nem kisüléssel jön létre (hiszen a kisülés másnéven szikra), hanem gerjesztett ionok fény (foton) formájában adják le felesleges energiájukat.

 35. tiboru — 2009-10-05 16:47 

@paranoid T.R. marcipan:

Morpheus őrnagy akkor már kérte áthelyezését a Mátrix-századhoz, Port Chicagóba.

 34. tiboru — 2009-10-05 16:45 

@otvospeter:

Én nyomtatott anyagból tájékozódtam, de a gugli szerintem segít, ha ilyen keresési opciót adsz meg, mint:

Schumann + frequency (frekvencia)

Schumann + resonance (rezonancia)

Schumann + wave (hullám)

 33. teddybear01 — 2009-10-05 16:01 

@Smooth binary: Ez egy komplex Van de Graaff generátor-csoportnak néz ki.

Van ilyen Magyarországon is, csak kisebb.

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Simonyi_Van_de_Graaff.jpg&filetimestamp=20060607151736

 32. Licus — 2009-10-05 15:10 

@oriza triznyák: Ez mind naon klassz, de ha én azt hallom/olvasom, h valami MINDENT tud, MINDENRE jó, akkor elkezdek óvatosan kételkedni.

A panaceák (akárcsak mai pórias rokonaik, a MINDENtudó háztartási kisgépek) nekem gyanúsak. Bocs a konyhai hasonlatért, de most megint a húsaprító-szeletelő-mixer-dagasztógép-habverő miatt káromkodtam épp: ami állítólag mindenre jó, az a szerkentyű általában semmire se jó igazán.

 31. Licus — 2009-10-05 15:00 

No és ha az a nagy rács éppen Csernobilnál van, nem amiatt volt-e ott (mellékhatásként) az a anagyobbacska bumm? Ezt most csak a “konteózzunk egyet” indulat mondatja velem:)

 30. paranoid T.R. marcipan — 2009-10-05 14:47 

Visszamenőleg is felülírja a gondolatokat? és Morpheus vajon ott dolgozik?

 29. Smooth binary — 2009-10-05 14:46 

Tényleg, ő volt a híres orosz fakopáncs 🙂

Itt is van róla a wikipedia bejegyzés: en.wikipedia.org/wiki/Russian_Woodpecker

 28. Lófasz Hadnagy — 2009-10-05 14:34 

@Smooth binary: Az alsó egy radar, nincs benne semmi furcsa. Jártam is a közelében, de sajnos nem jutottam be, csak kb. másfél kilométerről csodálhattam meg.

 26. otvospeter — 2009-10-05 14:22 

Ja, és még annyit, hogy érdekelne ez az emocionális befolyásolás a Schumann-hullám segítségével. Tudsz róla valami használható linket adni, tiboru?

 25. otvospeter — 2009-10-05 14:16 

A szokásos magas színvonalat is meghaladó poszt, gratu 🙂 Egy pici hozzáfűznivalóm lenne: a hazai szélsőjobb bizonyos képviselői a Tátrát néhány éve letaroló vihart is a HAARP számlájára írják.

 24. vészmerülés — 2009-10-05 13:39 

@KitorlásVapitány: “Mert ha más országokban is megjelent a technológia amerikai pénzen, akkor mégis miből gondoljuk, hogy szupertitkos hájtek-sundámbundám lenne?”

Esetleg elképzelhető, hogy ezek olyan “átjátszóállomás” félék, mint a tv-tornyok. Veszik a jelet, erősítik, sugározzák, de nem képesek vele új műsort késziteni 🙂

 23. tiboru — 2009-10-05 13:09 

@proletair:

Régóta gyúrok egy róla szóló posztra, de az anyaggyűjtésen még nem jutottam túl… De biztos lesz, még az idén 🙂

 22. tiboru — 2009-10-05 13:08 

@Zulu Alfa Kilo:

Hogy mit csinált? Hát szerintem nagyjából ugyanazt, csakhogy a nyolcvanas években elég jól zárt az információs szelep a SZU-ban…

 21. proletair — 2009-10-05 13:05 

@tiboru:

Igaz:)

Amúgy gratulálok a poszthoz, vártam már egy Teslás cikket! Lesz még? Mert gondolom Tesla hagyatéka ad még témát.

 20. Ványadt Ványadtovics Vinyov — 2009-10-05 13:01 

Nade akkor mit csinált az oroszok ugyanilyen, 12 évvel fiatalabb cucca Nyizsnyij Novgorodtól nem messze? Mert ha a HAARP-ot a jenkik “ilyesmikre” 🙂 tudták használni, akkor nem kétséges, hogy az ugyanannyire gátlástalan szovjetek is megtették anno. 😉

en.wikipedia.org/wiki/Sura_Ionospheric_Heating_Facility

(Az oldal alján a linkek érdekes!)

 19. tiboru — 2009-10-05 12:58 

@proletair:

Jaja, de a Tesla-életrajzot egészen jól összeszedte 🙂

 18. proletair — 2009-10-05 12:48 

@tiboru:

ajajj, azt a könyvet olvastam. Egy ideig szórakoztató, de aztán … Sajnos a szerzőt nem tudtam komolyan venni. (Lehet hogy nem is kell, és akkor tovább is szórakoztató?)

 17. tiboru — 2009-10-05 12:33 

@KitorlásVapitány:

Tesla életéről és munkásságáról többek között Egely György ír a Tiltott találmányok című könyvének egyik fejezetében (168. – 204. oldal), de hivatkozik rá többször a könyv többi fejezetében is.

(ISBN: 963 03 9024 8)

 16. tiboru — 2009-10-05 12:24 

@Rocko-:

Hát, a legkisebb közös többszörös (vagy a közös nevező?) megintcsak Tesla…

 15. KitorlásVapitány — 2009-10-05 12:24 

Ez az egész nagyon szép meg jó, de a végén nekem kicsit elvetted a konteózástól a kedvem, kedves Tiboru. Mert ha más országokban is megjelent a technológia amerikai pénzen, akkor mégis miből gondoljuk, hogy szupertitkos hájtek-sundámbundám lenne? Ugyanis ha az lenne, akkor nem hogy Ukrajnába, de még a létesítménytől 100 méterre is fatális következményekkel járna a technológia kivitele… Ettől függetlenül szép meg jó a cikk.

APROPÓ, valaki nem tudja hol lehetne kapni Nicola Tesla életéről és munkásságáról szóló könyvet magyar (esetleg angol) nyelven. Ha tudtok ilyet, kérlek írjátok meg nekem. KÖSZI!

A blog egyébként remek, csak így tovább!

 14. Rocko- — 2009-10-05 12:03 

kapcsolat a Philadelphia kísérlettel?

 13. imrus100 — 2009-10-05 11:50 

A ‘magasfrekvenciás’ helyett inkább ‘nagyfrekvenciás’ szót használnám; lásd például:

napirajz.hu/archives/2007/05/06/IPARI_LATEX/

 12. proletair — 2009-10-05 11:14 

Mianmar is kapott nemrég (talán tavaly) egy jókora természeti katasztrófát. Az elnök meg babonás, és valami csillagjós ezt neki előre megjósolta, és még a vihar előtt átrakta a székhelyét valami belsőbb területre. És lőn, lett is a jósnak igaza. Lehet, hogy egy kiugrott HAARP dolgozó volt?

 11. oriza triznyák — 2009-10-05 11:10 

Akkor eltekinthetünk Tesla származásának kérdésétől? 🙂 Amúgy ez az egész q durva.

Irán meg tutira megkapja a magáét a közeljövőben, ez már látszik

 10. proletair — 2009-10-05 11:08 

Olyan nagy áramszünet már volt az ötvenes években is a keleti parton ha jól tudom. Akkor még nem volt HAARP, akkor az ufókat hibáztatták.

 9. proletair — 2009-10-05 11:04 

@Lófasz Hadnagy:

épp írni akartam:)

 8. Lófasz Hadnagy — 2009-10-05 11:01 

@proletair: A Wikipedia szerint egy horvát faluban született két szerb gyermekeként: hu.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

Ehh, ezek a délszlávok..!

 7. proletair — 2009-10-05 10:59 

@Lófasz Hadnagy:

én már azt is olvastam, hogy Tesla szlovén volt.

 6. Lófasz Hadnagy — 2009-10-05 10:57 

@oriza triznyák: Tesla nem szerb volt egészen véletlenül..?

Amúgy lehet valami ebben az agykurkászatban, asszony az utóbbi időben elég hisztis, csak nem HAARP-olták meg?

 5. tiboru — 2009-10-05 10:56 

@oriza triznyák:

Na tessék, nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan megjön 🙂

Köszönjük!

 4. tiboru — 2009-10-05 10:55 

@Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor:

2008 szeptemberében volt Dél-Iránban egy kisebb (hatos) földrengés, sőt, a tegnap is egy 5,2-es.

Van, aki szerint ezek az iráni kísérleti atomrobbantások utóhatásai, s van, aki szerint a jenkik figyelmeztetik ezekkel Mahmúdot, amikor elgurul a gyógyszere.

 3. Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor — 2009-10-05 10:44 

Vajon eddig Irán ellen miért nem vetették be? A várható collateral damage miatt? Gondolom ez ugyanaz, mint hogy nem dobsz atomot a szomszédra, mert a szél visszafújja a radioaktív felhőt.

 2. oriza triznyák — 2009-10-05 10:25 

A német fizikus, Winfried Otto Schumann által 1952-ben felfedezett Schumann-hullám (7.83 Hz.) viszont egy figyelemre méltó szakaszt jelöl az említett frekvencia-skálán. Villámlás alkalmával jön létre, több más frekvenciával együtt. Villámok táplálják és modulálják. Az emberre inkább nyugtató hatással van, mintsem felizgassa õt. Ezen a frekvencián indul be a viszonylagosan mély önkívületi állapot. Szembetûnõ, hogy ez a frekvencia, amire a bioritmust is visszavezetik, egybeesik földünk rezonancia-frekvenciájával. Ezt a jelenséget Nikola Tesla, horvát fizikus fedezte fel a 20. század elején (amikor a vezetõmentes energiaátvitellel kísérletezett). Ilyenkor egy olyan mátrixról beszélünk, ami a „föld minden életjelenségére érvényes”. Ez a frekvencia nyilvánvalóan ideális feltételeket biztosít, és minden életforma fejlõdésére elõnyösen hat. A Schumann-frekvencia egybeesik a szervezet különbözõ ritmusaival (relaxáció), de ugyanakkor ideális bázisul szolgál gyors reakciók számára is, mint például a sebek gyógyulása, és a tanulás. Összefüggésben van a tudati állapotokkal és a lélek rezdüléseivel. Kapcsolatban van az érzelmekkel, az érzékeléssel, a felfogással. Kiindulópontja a stressz feloldásának, az önkívületi állapotnak, a hipnózisnak, a meditációnak, az álmok megélésének. Az alkalmazások persze a hatalommal való visszaélés céljait is szolgálhatják. Ilyen például az emberi gondolkodás és cselekedet ellenõrzés alá vétele.

 1. oriza triznyák — 2009-10-05 10:19 

A Pelikán ügyirat jutott eszembe

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök