2011-03-23–07:00

Az arab világ forradalmai

A múltkori szavazás eredménye (a négy témára leadott 919 szavazatból 327, vagyis közel 36%) arra kötelezi a bloggazdát, hogy a Konteóblog legújabb posztja az utóbbi hetekben-hónapokban az arab világon végigsöprő (akár forradalminak is nevezhető) megmozdulás-sorozatot vegye górcső alá, összegyűjtve azokat a találgatásokat, amelyek főként a miértekre vonatkoznak. Hangsúlyozom, hogy nem célunk egy teljes biztonságpolitikai elemzés közzététele – az egy másik (talán kicsit szárazabb) műfaj, s mint ilyen, egy másik blogba való…

Hozzászokhattatok már, hogy egy-egy poszt a történelmi előzmények rövid összefoglalásával kezdődik, ily módon elősegítve azt, hogy olvasóink (emlékezetüket felfrissítve) a teljes kreatív energia-fölöslegüket a konteók megtárgyalására fordíthassák. Most sem lesz ez másként.

1.) A szikra

A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek még a komplex, esetleg több éven-évtizeden át húzódó előzményekkel bíró eseményeket is hajlamosak egy-egy konkrét mozzanathoz és személyhez kötni. Hogy ne menjünk túl messzire: a mindenki által ismert (és tőlünk sem időben, sem térben nem túl távoli) romániai „forradalom” gyújtópontját szinte mindenki Tőkés tiszteletes temesvári zaklatásával társítja, de említhetnénk az első világháború kitörésének ürügyéül szolgáló 1914-es szarajevói merényletet is.

Mindkét eset az úgynevezett casus belli kategóriába tartozik, s az észak-afrikai eseménysorozat gyökerénél is lapul egy hasonló.

2010. december 17-én egy 26 éves utcai zöldségárus (bizonyos Mohamed Bouazizi) engedély nélkül próbálja eladni portékáját egy tunéziai városka (Sidi Bouzid) főterén. Felbukkan egy rendőr(nő), aki kevesli a felajánlott csúszópénzt és lefoglalja Mohamed teljes árukészletét, valamint azt a taligát, amivel hősünk a pár kilónyi zöldség- és gyümölcskészletét mozgatta. A totál elkeseredett árus hiába próbálja meggyőzni a rendőrt arról, hogy gondolja meg magát és a lefoglalt cuccot adja vissza, a törvény embere asszonya nem tágít. Miután a panaszt tenni szándékozó Mohamedet a városházán sem fogadják, a fiatalember végső elkeseredésében vásárol öt liter benzint, majd a kormányzó hivatala előtti téren (számos utcai árus és hozzátartozó gyűrűjében) felgyújtja magát. A súlyos égési sérüléseket szenvedett embert kórházba szállítják, ahol 2011. január negyedikén belehal sebeibe.

Először (már december 17-én este – milyen érdekes: Temesváron is ezen a napon kezdődött az igazi, szervezett tüntetéssorozat…) Sidi Bouzid lakosai mennek ki az utcára tiltakozni az állami szintű korrupció, a nyomor és a nélkülözések ellen, de napokon belül Tunézia szinte valamennyi településén megmozdulások kezdődnek. A hadsereg és a rendőrség több helyen a tömegbe lő, válaszként a demonstrálók középületeket gyújtanak fel. December 28-án az ország elnöke, Ben Ali már hiába látogatja meg Mohamedet a kórházban, s hiába tesz nyilvános ígéreteket az arab állam közállapotainak javítására, a tüntetők százezrei nem készek a kompromisszumra… Ben Ali és családja január 14-én Szaúd-Arábiába menekül, Tunéziában új (átmeneti) kormány alakul.

2.) A folytatás

Mohamed Bouazizi látványos öngyilkossága, illetve az azt követő tiltakozási hullám nem maradt következmények nélkül az arab országokban. A szomszédos Algériában december 28-án, a távolabbi Libanonban és Jordániában január 12-én, Mauritániában és Jemenben január 17-én kezdődtek el az utcai zavargások, majd a régió legnépesebb és legtekintélyesebb államában, Egyiptomban január 25-én folytatódtak. Egymást követték a többszázezres, önfelgyújtásokkal és más atrocitásokkal tarkított tüntetések, s hamarosan csatlakozott Bahrein, Szíria, Marokkó és Irak. A közös nevező a legtöbbször több évtizede vaskézzel (gyakran belső terrorral és európai aggyal elképzelhetetlen kegyetlenséggel) uralkodó helyi politikai elit elleni gyűlölet volt.

Az eddigi talán leglátványosabb bukás az Egyiptomban 30 éven át regnáló Mubarak elnök február 11-i bukása volt, noha a jelenleg is folyamatban levő líbiai polgárháború (illetve a poszt megírásaának napjaiban elkezdődött amerikai és európai uniós légicsapás-sorozat) ilyen szempontból még überelheti a piramisok földjének történéseit. Nem kell kül- és biztonságpolitikai szakértőnek lenni ahhoz, hogy kijelenthessük: a közel kéttucatnyi államból álló, 360 milliós lélekszámú arab világ történelmének fordulópontjához érkezett. A (nagyjából) közös kulturális gyökerek, az iszlám vallás, továbbá a 21. század tömegkommunikációs lehetőségei (gondoljunk csak a Facebook-forradalomnak vagy Internet-lázadásoknak is nevezett jelenségre) lehetetlenné teszik egyik-másik ország elszigetelését a többitől, s a társadalmi minták (az erőszakos módszerektől kezdve a békésekig) perceken belül átlépik a politikai határokat.

Az Európai Uniónak (mint az arab világgal közvetlenül szomszédos szövetségnek) fel kell kötnie a gatyáját, ha ennek a kihívásnak meg akar felelni – és ha másra nem, gondoljunk csak arra a mintegy 5-6 millió, arab származású (és muszlim vallású) emberre, akik pillanatnyilag uniós útlevéllel, lakhellyel és állampolgársággal rendelkeznek…

A törököket, perzsákat, pakisztániakat (akik ugyancsak muszlimok, de nem arabok) most nem is említettem.

3.) A konteók

A régión futótűz-gyorsasággal végigsöprő eseményláncolat, a történések értékelése és elemzése, a forgatókönyvek hasonlatossága joggal késztetett homlokráncolásra nem csak konteósokat, de a külpolitikával főállásban foglalkozó szakembereket is. Vajon mely titokzatos rendezőelv, milyen karmester állhat az elmúlt kábé száz nap történései mögött? – teszik fel a kérdést egyre többen.

Az elméletek összegzéséhez nincs szükség varázsgömbre; a régi (mintegy kétezer éve, az ókori Rómában megfogalmazott) alapelvre támaszkodva lássuk csak, hogy kinek áll érdekében, kinek használ mindaz, aminek jelenleg tanúi vagyunk. Jelen posztban szándékosan (és elismerem: talán egy kicsit erőltetetten) egy kalap alá veszem az arab világot, amiért az arabistáktól előre is elnézést kérek.

3.1.) Iszlám szélsőségesek

Nem véletlen, hogy a mozgolódások első körébe a viszonylag szekularizált arab országok kerültek, vagyis azok, ahol a politikai hatalom (ilyen-olyan megfontolásokból) az egyház és az állam közé határozott választóvonalat húzott. Tudom-tudom: európai (keresztény) értelemben az iszlám nem olyan egyház, mint a katolikus vagy akár a református, hiszen sokkal decentralizáltabb ezeknél. Azzal azonban mindenkinek egyet kell értenie, hogy a muzulmán hitelvek eléggé egységesek Mauritániától Egyiptomon át egészen Irakig.

Az iszlám radikálisok (akiket például a Mubarak-féle rezsim, vagy akár Kadhafi ezredes meglehetős határozottsággal próbált kordában tartani) elérkezettnek látták az időt, hogy a jogosan elégedetlenkedő, nyomorban élő, napi 2-3 dollárból tengődő tízmilliók elkeseredettségét a saját javukra használják fel. „Éhséglázadásnak és demokrácia iránti sóvárgásnak indul, majd előbb-utóbb átcsap iszlám forradalomba!” – gondolhatták a szélsőségesek, miközben meglovagolták (ha ugyan nem ők robbantották ki) a tüntetés-sorozatokat. Iszlám forradalom és a vallási törvénykezés (a sarija) melletti megmozdulásokat sem az USA, sem az EU nem fog a védelmébe venni, demokratikus átalakulásokat követelők viszont bizton számíthatnak előbb a Nyugat erkölcsi, majd gazdasági, végső esetben katonai támogatására (lásd a már említett líbiai légtérzárat és a Tomahawk-rakéták tripoli kormánynegyedbe történő becsapódásait). A Muzulmán Testvériség, az Al-Kaida és a többi szélsőséges csoport dörzsölheti a tenyerét: a piszkos munkát elvégzik a jenki és az európai politikusok és katonák, aztán meg jöhet az ő idejük, a régóta áhított Pánarab Világkalifátus képében, amely hosszú távon minden szempontból méltó verseny- és vetélytársa lesz úgy az USA-nak, mind pedig Európának.

3.2.) Izrael

A zsidó állam (és ennek szakosodott szervei) megalakulásuk óta gondoskodnak arról, hogy az arabok lehetőleg egymással, illetve saját belső problémáikkal legyenek elfoglalva, ne pedig azzal, hogy milyen módon és milyen gyorsan lehetne a zsidókat végleg belekergetni a Földközi-tengerbe. A dimonai atomerőműben előállított atomtöltetek birtoklása csak felszínes biztonságérzetet ad Jeruzsálemnek; valójában a fene se akarja nukleáris sivataggá változtatni a Közel-Keletet. A zsidók történelme bizonyítja, hogy nem öngyilkos típusok.

A Moszad 2010-es hírszerzési jelentései közül egyre több számolt be arról, hogy az arab államok többségében (a már ismertetett belpolitikai és belgazdasági viszonyok miatt) tényleg feszült a helyzet. Decemberre megszületett a döntés, aminek az a lényege, hogy Izrael elébe megy az eseményeknek: viszonylag ellenőrzött kereteken belül inkább maga robbant ki úgymond forradalmat, semmint megvárja, hogy ismeretlen időpontban, ismeretlen helyen, teljesen váratlanul történjen meg.
Természetesen abban nincs vita, hogy Izrael a legérdekeltebb abban, hogy határai közelében lehetőleg ne legyen balhé, de ha már elkerülhetetlen a cirkusz, akkor abban érdekelt, hogy elejétől fogva szemmel tudja kísérni az események alakulását. Kedvenc hasonlataim egyike ide is passzol: ha egy épület már statikailag teljesen bizonytalan, akkor inkább én magam bontom le egy általam megválasztott időpontban, és nem várom meg, hogy valamikor (esetleg álmomban) a fejemre dőljön.

3.3.) Szaúd-Arábia

A közel-keleti olajmonarchia megelégelte, hogy Észak-Afrikában a világi arab köztársaságok egyre nyilvánvalóbban szakítanak az iszlám hagyományokkal. Rijád mindig is az arab világ spirituális központjaként tekintett önmagára és nagyon zavarta, hogy a sokkal szegényebb, elmaradottabb Egyiptom (népesség-előnyére támaszkodva) befolyás tekintetében az Arab Ligán belül is lekörözte. Az egész művelet elsődleges célpontja tehát Egyiptom volt, a másodlagos pedig Líbia (kőolajexportőr mivolta miatt). Az összes többi érintett arab állam már csak járulékos veszteség (illetve nyereség, amennyiben ezekben szaúdi szimpátiával bíró elit kerül hatalomra).

Persze a szaúdiak nem hülyék: régi szövetségesükkel, Amerikával fogják kikapartatni a gesztenyét, hiszen a vasat (a fegyveres erőt) és a külső imázst az USA (és részben az Európai Unió) szolgáltatja, Rijád „csak” a pénzt biztosítja, amit a nyersolaj világpiaci árának emelkedéséből lazán megtehet anélkül, hogy gazdaságilag megérezné. Bónuszként az egész arab világ szemében bizonyítottnak fog látszani, hogy a világi demokrácia és az iszlám hosszú távon összeegyeztethetetlen fogalmak, s az egyedüli járható út a merev következetességgel, vasszigorral irányított, szaúdi típusú monarchia.

3.4.) Az USA

Az elmúlt öt-hat évben Washington növekvő aggodalommal figyelte az Európai Unió nyomulását Észak-Afrikában, miközben a jenkik sorra veszítették el ottani piacaikat. Franciaország 2006 óta rendszeresen kinyilvánítja például, hogy a mediterrán térség déli fertálya (ahogyan ők mondják: a Magreb) az Unió elsődleges prioritású partneri vidéke. Sarkozy elnök már többször kihúzta a gyufát a jenkiknél, amikor kijelentette, hogy az Unió és az észak-afrikai arab államok stratégiai partnerségének olyan gazdasági folyománya lehet, minek következtében az EU végre valódi versenytársa lesz az Egyesült Államoknak.

Az amerikai szál valószínűségét erősíti az is, hogy a tömegtüntetések háttérből történő megszervezésének forgatókönyve tipikusan a CIA-re hajaz, arról nem is beszélve, hogy a jenki ellenőrzés alatt álló Facebook és Twitter köztudomásúlag minimum baráti kapcsolatokat ápol a mindenkori amerikai titkosszolgálatokkal. No és lehet újabb McDonald’s-okat és Coca Cola-palackozókat építeni…
Az észak-afrikai államokban felállt (vagy hamarosan megalakuló) új kormányok pedig hálásak lesznek az USA-nak a támogatásért; ilyen esetekben pedig a hála többek között fegyverek és más amerikai technikai eszközök megrendelésében is testet ölt, minek következtében az Egyesült Államok hadiipara kap egy kis pénzügyi vérátömlesztést, amiért a Fehér Háznak lesz hálás… és kezdődik minden elölről.

3.5.) Az oroszok

Moszkva ragyogó helyzetfelismerésről tett tanúbizonyságot, amikor rájött arra, hogy van egy olyan régiója a harmadik világnak, ahol közvetetten bár, de akkorát rúghat a két vetélytársba (az USA-ba és az EU-ba), hogy attól koldulnak. Sem Amerika, sem Európa nem mehet el tétlenül egy, az arab világban lezajló olyan eseménysorozat mellett, mint amilyennek mostanában szemtanúi vagyunk.

Az oroszoknak még mindig egészen jó titkosszolgálati pozícióik vannak Észak-Afrikában (noha ezek természetesen meg sem közelítik a hatvanas-hetvenes évek állapotát), úgyhogy a megfelelő erőkkel, eszközökkel és módszerekkel szépen felgyorsították és elmélyítették az elégedetlenség okozta feszültséget, s több legyet is leütöttek egycsapásra:

Csökkentették a Moszkvára nehezedő nyugati hírszerzési nyomást, komoly harcászati és hadműveleti erőket kötöttek le hetekre-hónapokra Oroszország határaitól több ezer kilométerre, ráadásul az olaj és a földgáz világpiaci árát is felnyomták jó pár százalékkal. Ez utóbbi következmény havonta több százmillió dollár pluszt jelent az orosz kincstár főkönyveinek bevételi oldalán.

Az oroszok ráadásul ebből csak jól jöhetnek ki, hiszen ha az észak-afrikai arab államok radikalizálódnak, állandó nyűgöt fognak jelenteni Európának és Amerikának (jelentős erőket lekötve), ha pedig demokratizálódnak, akkor a saját extrémista csecsenjei kapnak egy kis tockost, no meg az újonnan létrejövő arab kormányok is törekedni fognak a kiegyensúlyozott külkapcsolatokra. Ez utóbbi azt is jelentheti, hogy az újjáépítésből még Moszkva is profitálhat, kihasználva a (minden bizonnyal megmaradó) hagyományos arab Amerika-ellenességet. Nézzük csak Putyin legújabb (2011. március 22-i) nyilatkozatát: Kadhafival egyetértésben keresztes hadjáratnak minősítette az amerikai-európai közös líbiai katonai akciót, márpedig ez a templomosok óta (vagyis úgy ezer éve) tuti recept ahhoz, hogy valaki felkorbácsolja a Nyugat-ellenes arab érzelmeket.    

3.6.) Kína

Kína helyzete és motivációi nagyban hasonlítanak Oroszországéra (egy füst alatt belerúgni Európába és az USA-ba, ugyanakkor pozíciókat erősíteni az arab világban), azzal a kiegészítéssel, hogy a szakemberek már évek óta figyelmeztetnek Peking afrikai (gazdasági és politikai) offenzívájára. A Középső Birodalom sokkal szimpatikusabb az araboknak, mint a Nyugat – oké, akkor fogalmazzunk úgy, hogy legalábbis kevésbé ellenszenves.

3.7.) Az Új Világrend apostolai

Az arab világ sehogy sem illeszkedett a Bilderberg-csoport és a CFR vezetői által fémjelzett (és a szabadkőművesek keze nyomát viselő) stratégiai világképbe, ezért lépniük kellett. Mivel sem a pénz, sem a politikai, gazdasági vagy katonai befolyás nem jelenthet gátat, az uniformizált, globális Szép (?) Új Világ kitervelői nem tétlenkedtek: intézkedtek, minek következtében szűk egy hónap alatt gyakorlatilag vérbe és tűzbe borították Észak-Afrikát. Az általuk kiválasztott új vezetők ugrásra készen állnak beugrani új beosztásaikba, s a heteken-hónapokon belül elfoglalandó bársonyszékekből majd szolgaian teljesítik főnökeik utasításait.

Tudjátok, hogy a Konteóblog nemes hagyományainak megfelelően a téma folytatható, az érvek és ellenérvek továbbfűzhetők a kommentek között. Ha van a fentiektől eltérő teóriád, ne kímélj bennünket és vezesd elő hozzászólás formájában. Az arab világ helyzete napról napra változik, s a fejlemények erősíthetik (vagy gyengíthetik) egyik-másik alapkonteót, ezért egy ilyen aktuális témánál különösen fontos az élesszemű olvasók reakciója.

Veselkedj neki és oszd meg velünk véleményed itt alul! Ne feledd: ŐK is számítanak a visszajelzésekre.

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

171 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 171. Deak Tamas — 2015-10-02 11:26 

@amerfardi: hát …

 170. gigabursch — 2015-06-18 19:47 

@zizzi:
Annyit pontosítanék, hogy az a mai káosz alapjának a felszíne.
Mert a mélység hallgat. Az pediglen olaj és ásványi kincsek.

 169. zizzi — 2015-06-18 10:46 

erdekes, milyen keves hozzaszolas van itt, pedig EZ a mai kaosz alapja….

http://www.flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer_zsolt_egysejtuek

Nos, előbb-utóbb szembe kell nézzünk mindezzel. S azzal is, hogy a szemünk előtt bontakozik ki a Yinan doktrína földrajzi kiterjesztése Európára egy dél–észak tengely mentén. Erről hamarosan írok részletesen. Most csak annyit előzetesen, hogy Yinan izraeli biztonságpolitikai tanácsadó volt, aki a hatvanas években tanulmányt készített Izrael biztonságának és közel-keleti nagyhatalmi státusának megőrzéséről. Ebben írta meg részletesen, hogy a cél érdekében hogyan kell destabilizálni az arab országokat, Irakot, Szíriát, és végső célként legfőképpen Iránt. Ezt aztán 1982-ben felmelegítette egy bizonyos Richard Perle. Ő egy igazi amerikai héja. Amerikai és izraeli elnökök nemzetbiztonsági tanácsadója, a Bilderberg csoport kormányzó bizottságának tagja. Az ő mozgása gyakran fontosabb, mint Sorosé, csak nehezebb követni, mert a háttérben tevékenykedik. Jelenleg éppen iraki kurdokkal üzletel nagyban, olajban. Lesz is hamarosan önálló Kurdisztán! Ami nem baj, megérdemlik az önálló állami létet a kurdok, csak jó, ha tudjuk, hogy miért éppen most és miért így. Mi célból? Hiszen az öreg Bush még kezet fogott Szaddámmal azután, hogy az iraki diktátor ideggázzal irtotta a saját kurdjait. Csak akkor még más érdekek, más doktrínák voltak érvényben.

De mondom, erről majd hamarosan, részletesen. “

 168. darkfuture — 2015-01-23 08:05 

Nemcsak a mérsékelt terroristákat támogatják.

http://hirekizraelbol.hu/?p=4867

 167. rebel — 2015-01-22 20:03 

Azt gondolom, hogy ha Arab Tavasz emögött az iszlamisták állnak, az nem konteó. Ezzel az erővel a ’48-as Magyar Forradalom és Szabadságharc is konteó, hiszen titokban konspiráltak többek közt a márciusi ifjak ugyebár… 🙂
Ilyen értelemben minden forradalom konspiráció, hiszen titokban bizonyos csoportok,szövetségek szervezkednek és robbantják ki, ugyebár általában először tüntetések szervezésével.
Konteó akkor van ha sem nem simán szabadságot és demokráciát akaró arab csoportok, sem nem radikális iszlamista arab csoportok szervezték ezeket tisztán, hanem a többi a felsorolásban….
Szerintem elég sanszos hogy az iszlamisták szervezték, azaz inkább eleinte lokális, egymástól szeparált, iszlamista csoportok; melyek valószínűleg mostanra már felvették egymással a kapcsolatot és már egy nagy radikális iszlamista pánarab szub-társadalmi kontingensről beszélhetünk.

Nos úgy tűnik e radikális iszlamistáknak áll a rúd ma már egyre inkább… Úgy néz ki, csak idő kérdése, hogy legelőbb az instabil “felszabadult” arab országokban befolyásra tegyen szert illetve átvegye a hatalmat az Iszlám Állam; pl Líbia, Szíria és Irak (jelentős része) és könnyen lehet hogy Algéria déli része is, erősen elképzelhető, hogy előbb-utóbb és nem is túl sokára, meglesz nekik, ha össze tudják fogni és jól szervezni az Iszlám Állam mozgalmát (és sajnos bizony aggasztóan jól csinálják ugyebár olyan jól, hogy európaiak is százával csatlakoznak hozzájuk) ill. már meglevő államát és hadseregét; az ortodox iszlám (plusz a zabolátlan erőszak) jegyében… és ha a nyugati erők illetve szövetségeseik nem lépnek fel keményebben ellenük (Obama épp tegnap jelentette be évértékelőjén, hogy nyugi el lesz pusztítva hamarosan az Iszlám állam.. hát nem tudom amilyen lájtosan mennek ellenük, holott baromi nagy világszövetség van… így ez nem fog menni szerintem….)

Innen kezdve már ki is kiálthatják a Nagy Iszlám Államot, sőt a Kis Pánarab Birodalmat is akár… S ha ez megvan, azután a kicsik (és csórók) önszántukból csatlakozni fognak nyilvánvalóan, pl Eritrea, Tunézia, Jemen, Omán, Mauritánia, Szomália, Dzsibuti, Dél-Szudán (talán még Marokkó és Nyugat-Szahara is, látván a folyamatokat, csatlakozik e Pánarab Birodalomhoz).
Nyilván a legnagyobbak, legbefolyásosabbak és leggazdagabbak önként soha nem fognak (bár lehetek érdekes meglepetések ekkor, ha ez tényleg megtörténik netán), tehát kimarad Egyiptom (és vele Szudán), Szaud-Arábia, Algéria (de mint írtam sanszos hogy ekkorra már ketté lesz szakadva és ez már Észak-Algéria nevű ország lesz, dél pedig, ahogy Dél-Szudán is, megy az unióba illetve birodalomba), Dél-Irak és Kuwait, az Emírségek és az öbölbéli kis olajmágnás sejkségek ugyebár valamint Libanon, Palesztína (mert Izrael nem hagyja nyilván) és Jordánia. Törökország és Irán bár kvázi még érintett, európai iszlám országok, de teljesen kizárt hogy ebbe még akkor is, ha már minden létező arab ország egyesül benne, hogy ők is beolvadjanak önként.

Csakhogy ha ez a vízió netán megvalósul. Ez a Pánarab Birodalom háborúba lép illetve folytatólagosan abban fog állni, az euroatlanti civilizációval, tehát az EU-val és USA-val (illetve szövetségeseikkel); ami lényegében és gyakorlatilag egyenlő lesz a Világháborúval.
Az Arab Tavasznak tehát a következményei beláthatatlanok és a sok éve tartó szíriai polgárháború, a líbiai káosz és az Iszlám Állam extrém előretörése és hódítása már most mind a következménye, mely következmények már most világrengetők. És még koránt sincs vége! Még most járunk a történet közepén, melynek a végkifejlete, így vagy úgy, de igencsak világháború felé mutat. Hiszen ne feledjük, ha pán-iszlám dzsihádról beszélünk és miért nem hívhatná egyszer egy pánarab állam pán-iszlám dzsihádra a teljes iszlám világot? Akkor nem csak Irán és Törökország (legalábbis radikális fele), de Afrika nagy része, dél-ázsia nagy része, Indiástul, Indonéziástul vígan beszállhat az iszlám oldalon, ha akarnak… egy ilyen planetáris pániszlám dzsihadista únió ellen a nyugati civilizációnak az esélye nullára konvergál, hiába is a fejlett illetve sokkal fejlettebb hadi technológia és hatalmas hadsereg. Bár biztos hogy könnyen nem adja magát.. De ha nem áll az euroatlanti blokk mellé még időben Kína és Oroszország (és nyilván nem fognak, legfeljebb már amikor késő) kb olyan világhelyzet állhat elő, mint a korábbi világháborúknak, hogy az egyik nagy blokk sokkal kisebb mint a másik, bár fejlettebb a hadserege… de hosszú távon nem bírja magát tartani a túlerővel szemben és szükségszerűen összeroppan.

Ergo az Arab Tavasz olyanniyra beláthatatlan következményű, hogy még az sem kizárt, hogy kipusztul az emberiség a végkifejletben, vagy éppen győz az pániszlám dzsihád és az egész Föld nevű bolygót leigázza.. (bár az amerikai kontinenssel és Észak- ill. Közép-Ázsiával csak úgy fog tudni elbánni, ha megszórja őket atommal és teljesen elpusztít ott mindent, évszázadokra lakhatatlanná téve ezeket a kontinenseket). Persze az iszlamistáknak a két utóbbi forgatókönyv közül teljesen mindegy melyik valósul meg, bármelyik megfelel. Hiszen ha kiirtják a bolygóról a nem iszlám hívőket, bár kihal az emberiség fele és lakhatatlan lesz a bolygó fele, nem probléma, az nekik szuper jó lesz.. Ha meg az egész emberiség belepusztul, az is jó, hiszen akkor élvezhetik az Allah-tól kapott 13 szűzleány bájait…

 165. realcorpus — 2014-07-25 20:14 

@eltakaritono:
Szerintem már a spájzban vannak. Talán nem volt véletlen a háború idején a segítség…
Szóval, lehet, hogy már korábban be volt mérve, mit rejt a mély, és elvolt ott a helyén is. Most, hogy zavar támadhat az orosz olaj és gáz körül, elő kell venni a tartalékot, ne maradjon az EU források nélkül.
Érdekes lehet majd a kitermelők és érdekeltségeinek listája.

De ahogy gyorsan fejszámolok, az az olaj a saját éves importjának kicsit több mint kétszerese, ami azért nem tűnik annyira rengetegnek (Emiatt nem fog leállni a bevitele.). A gáz viszont tetemesebb.

 164. eltakaritono — 2014-07-25 19:49 

Vajon mit gondoltok, van elég demokrácia a horvátoknál? Nem kell nekik egy kis importáru? És vegyi fegyverrel hogy állnak vajon?

http://www.origo.hu/kornyezet/20140723-koolaj-foldgaz-horvatorszag-kornyezeti-kockazat-elkepeszto-olajkincs-veszelyezteti-a-horvat.html

 163. amerfardi — 2012-12-18 00:51 

A KULCS SZO SZIRIA!

talan tudok ujat mondani, bocsanat elore is az ekezet kihagyasa maitt sajnos nem vagyok otthon Magyarba most..

van egy orszag valahol kozelkeleten mely nem tunik olyan fontosnak sem valami nagynak , marpedig a vilag legkozepen van es mai napon is a kelet nyugati harcnak kerult pont a kozepeben es talan a mai haboruja hatarozza meg az uj vilag rendet!

Szria nemzeti adosaga nulla volt, a vilag egyik legbiztonsagosabb orszaga volt sokaig egy olyan rendszerrel mely Izreal ellenes es pofatlanul tamogatja a felkeloket a nyugati erdekek ellen mindenhol, pofatlanul kuldte a fegyvert a hezbollanak hamasznak az iraki ellenallasnak az amerikai behatalosat utan , a kurd ellenzeknek torokorszagban , a jordan ellenzekkel nagyon joba van es iszoynat kulpolitikaval rendelkezett mindezek melett a legtobb szomszedos es arab orszaggal .

Szriaiaban nincsen demokracia ,sot egy kemeny rendszer van melynek a fejen egy fiatal szemorvos van ki 34 evesen lett elnok apja halala utan .

e rendszer az orszag tobb mint 70%a bejovojet a hadseregre szanta ra , mivel a kozel kelet egyik legerosebb hadserege lehetett.

legyenek szivesek figyelni, Sziriaba a nep nagy tobbsege nagyon szerette a frissen megvalasztott elnokot egy remenyt latott benne a regi rendszer megvaltoztasaba es nytitotabb sziria fele ahol tobb a szolas szabadsag , minden megvan engedve es fiatal vilag latott felfogasu rendszert lattak dr Assadba a nep legnagyobb tobbsege , es Assad el erhette az anyagi valsag utan is a vilag masodik legfejlodobb GDP jet Kina utan , es mintha az egesz valsag megse erintette volna orszagat .

Assad az elso elnok az elso szemely ki ujra megvalositotta az osi selyem utat kinatol egeszen a mediterranig bekes uton , nagy reszt vett a Pakisztani Indiai konfliktus megoldasaban es ket kormany kibekiteseben egymassal , az apja meg az elhunyt diktator volt az egyetlen tamogatoja majdnem a Khumaini forradalomnak iranban .

Iran es Sziria kozos vedelmi szerodeseket kotottek az evek soran, majd miutan Irakbol tavoztak az Amerikaiak sok ero balszerencsejere az uj Iraki kormany meg inkab Sziria meg Iran barat mint a tobbi Arab orszagokkal es a nyugattal .

Sziria a Qatari gazt nem engedte at sose a foldjein Europaban , Qatar meg a vilag leggazdagabb Gaz termelo orszaga , Irak sem engedte meg neki mi hatalmas vesztesegekkel jart Qatarra.

Assadnak volt egy kereskedelmi otlete mit el is kezdett megvalositani melynek az 5 tenger a neve mivel a voros mediterran fekete Kaszpi es Perzsa obol kozti kereskedelmi utat tudta volna feldobni , iszonyat hatassal a regio kereskedelmere .

Szria az egyetlen Arab orszag ahol nem kell vizum egy arabnaksem, es a Torok szomszeddal meg a hatartis megszuntettek az utolso evekben , mi kesobb kiderult lehet nem volt a legjobb otlet .

Sziriaban a fiatal Assad utan egy rohamos fejlodesen ment keresztul az orszag,ahol teny nem volt sok demokracia de sokkal enyhebb volt a rendszer , a hadsereg , a kulonbozo biztonsagi szolgalatok mint apja idejeben .
es Assad volt a vilag legpopularisabb elnoke, ki egy maga vezetgette Szir gyartmanyu kocsijat Damaszkusz belvarosaban meg kulvarosaba egyarant , es meg a botrany utan is volt hogy lement a kis fiaval Gyrost vasarolni egy belvarosi Gyrososnal .

mivel egy ilyen rendszere volt Assadnak mi vedett a kelet felol , es kezeben vannak a szomszedos orszagok felkelo es ellenzeki mozgalmai a nyugat meg azok a vilaghatalmak melyek Irakot gyerekjatekkent letaroltak , ezt nem engedhettek meg maguknak de ugyan akkor nem erdeke a vilag bankoknak se a vilagnak egy ilyen ordogi rendszer mely ilyen eross es ilyen kapcsolatokkal rendelkezik , sokan nem szeretik termeszetes a rendszert sziriaba meg sokan akarnak egy demokratikus orszagba elni de ez lehetetlennek tunt volna ha nem indul el ez az Arab tavasz valahonnan mashonnan , mert hogy Sziriabol nem indulhatott el mert olyan nyomos oka nem volt foleg hogy rengeteg nepszavzas alapjan ASsad elnok volt a szir konflikuts elott a vilag legszeretettebb elnoke , de ami megdobbent sokakat a 2012 os Times magazin Evembere szavazasaban is tobb mint 850 000 szavazat alapjan 70 % ot nyert meg 30 % ellen!

kellett egy iszonyat eross media az egeszhez , Tuneziaban felhasznaltak Bu Azezi ongyilkossagat , bin ALi diktator azonnal elis menekult hisz azt az utasitas kapta feletteseitol , Szaudiarabiaba repult egy par het tunetes utan .
utana kirobbant Egyiptom ahol a mubarak diktatura ellen is jogosan kezdett el tunteni a nep nem tudva mi var ra, a Qatari Al Jazeera televizio eloben kozvetitette az egeszet , kis erdekes eszre vetellel hogy mikor kozoltek benne hogy tobb szaz ezren vannak az utcakon akkor meg alig voltak par ezren … de az ilyen jellegu hirek utan megbatorodva le is rohantak a tunteok az utcakat.
kozben jott Libia , nagyon egyszeru sajnos felfegyvereztek az ellenzeket meg mind azokat a torzseket kik nem erettek egyet kaddafival majd egymasra ugrasztottak oket tobb mint 100 ezer ember halt meg par honap alatt , majd kadafi egy vasruddal a vegbeleben lett agyon love fiatal lazadok altal .
persze miutan a nato porig bombazta az orszagot .
kozben lemondott Mubarak es az egesz domino hatas felebresztette a Sziriai iszlamistakat kik nem ertenek egyet az Irani Szriai baratsaggal , kozben a szir kormany is persze kovetett el hibakat tunteseken bar mind vegig a szir media letartoztatott fegyvereseket mutatott be a hirekbe kik alitasa szerint zsoldosok kiknek celjuk a rendorseg es a tunteok egymas ellen ugrasztasa volt a cel .
ugyan akkor a mar legnezetebb tv hir csatorna az Al Jazeera mar a szir esemenyeket mutatta egesz nap , sokak szerint elegge felnagyitva es elegge egy oldaluan …

mostmar kideult hogy a fel vilag Sziria ellen van , az egesz nyugat talan meg a fel Arab vilag meg Torokorszag es a kelet nyugati legforrobb harca folyik talan vietnam ota

emlitesre melto hogy Szaudiarabia es Qatar is ugy dontottek hirtelen hog DEmokraciat akarnak Szirianak , es ezzel inkabb kiengedik a borotonkbol a halalra itelteket hogy harcoljanak a szir hadsereg ellen sziriaban mint hogy barmilyen bekes megoldasba is resztvennenek vagy targyalasokba a Szir rendszerrel .

talan csak en latom igy , de minel jobban belemerulunk a reszletekbe annal jobban latok en legalabb is egy harmadik vilag haborut ami mar nagyon a kupknal van .

 162. csuuzlee — 2012-02-21 00:47 

http://www.activistpost.com/2012/02/egypt-leads-fight-against-ngo-agitators.html#more
És már ki is derült, hogy mi volt a háttérben.
A konteó nem konteó többé.

 161. 178996 — 2012-01-10 00:02 

Ápdét:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20120108-ketharmados-gyozelem-kozeleben-az-egyiptomi-iszlamistak.html

Megérte, ugye..? Mondtam én, hogy Mubarakot vissza fogják még sírni.

 160. apolo — 2011-12-01 19:15 

Tunéziai metal ínyenceknek:http://youtu.be/o1g62x7qybA

 159. Lajoska67 — 2011-11-21 21:00 

A mostani egyiptomi, a még mindig meglévő szíriai és a líbiai válság közepette már a maradék kétségem is elszállt azzal kapcsolatban, hogy valóban spontán a mozgalom. Esetleg megérne egy updatet ez is.

Amúgy eszembe jutott új ötletként, hogy a magyarság eredetéről is lehetne írni egy cikkecskét (lásd: behazudott finnugor eredet, stb.).

 158. 182991 — 2011-05-12 01:25 

Mostanra úgy néz ki, Líbia rövid időn belül a felkelők kezére kerülhet, Egyiptom ugye megvolt, de a többi országban legfeljebb a tüntetőket ritkítják, azon kívül nincs “előrehaladás”. Ez egy kicsit a konteók ellen szól, vagy rosszul látom? Szerintem ha már egyszer belekezdett valaki a népek lázítgatásába, nem tanácsos a végtelenségig húzni a dolgot, ennyi erővel email-ben is győzködhetnék az adott hatalmat, hogy monnyonle.

 157. 178996 — 2011-05-11 22:23 

[ugh](#11331030):

Sajnos a spamszűrő időbeállításait nem tudom módosítani…

 156. ugh — 2011-05-10 15:31 

Egyebbkent erdemes elkondolkodni azon, mert kellet 6-8 ora ricsikenek ahhoz, hogy megmondja mi nem tetszik neki .
Talan ennyire elfoglatak a “fonokei” es ilyen sokat kellet varnia a velemenyere?
Vagy New york-ban igy kezdodik a masodik muszak?
Itt jegyeznem meg, hogy a blogot olvasok jobban teszik ha a csupasz pisztoly 3.reszeben “prototájp”-kent debutalo vasbugyibol betaraznak parat. 😀 gvantanamon jol fog jonni 😀
A masik az, hogy ha elcseszem a spamszuronel a szamot akkor is fel percet varnom kell, hogy ujra tudjam kuldeni. Ami egy kicsit frusztralo …

 155. Ugh — 2011-05-10 13:30 

[Bánszegi Richárd](#11257500): figy haver mashova menj bomlasztani oke .
Ha mar az agyaddal ezt megtettek …
Ez a rasszizmus kialtas mar egy kicsit kezd uncsi lenni ….

 154. 35591 — 2011-04-05 12:16 

[tiboru](#11266585): Ezt mindenképp pozitívumként értékeld, ha az életedről gondolkozol. 🙂

 152. 178996 — 2011-03-31 18:29 

[stoppos](#11266359):

Hiába na, látszik, hogy nem vagyok egy tipikus sales-manager 🙂

 151. 35591 — 2011-03-31 16:10 

[tiboru](#11266350): Mondtad, hogy nem estek le nálad az eladások, szal ha le is maradt valaki, jöttek helyette mások. 🙂

 150. 178996 — 2011-03-31 16:02 

[stoppos](#11266328):

Ja, így már értem 🙂 Pedig nálunk még arra is odafigyeltem, hogy a csomagolás ne változzon…

Köszi a magyarázatot.

 149. 35591 — 2011-03-31 15:35 

[tiboru](#11264546): Hát ez nem konteo, csak marketing. Amennyi elmegy, jön helyette jó esetben ugyanannyi, vagy több.

Az első eset a szofi volt, mikor a barna szofit puha dobozosról keményre cserélték és a béka segge alá estek az eladások, mert az emberek azt mondták, hogy más lett az íze. Vissza is cserélték puhára.

A pall mall esetében először csak Mo egy szük területén kezdték el árusítani a narancssárgát, a többi helyen maradt a világoskék. Mikor látták, hogy többen jönnek, mint mennek, akkor kiterjesztették az egész országra. Most nem tudom milyen sa részesedés, mert vagy marha sok “narisalipalimalit” (kökszönettel két szőke plázacicának a szóért) szívnak az emberek, vagy egyszerűen csak feltűnő a szine. A termékelhagyók ebben az esetben is a megváltozott ízre panaszkodtak.

 148. Rogal Dorn — 2011-03-31 15:33 

[warriorhun](#11263039):

Hírhamisítás mindig volt, és mindig lesz. I.VH, II.VH…tán még a III.-ban is lesz… 😀 Vagy már most az van? Vagy egyáltalán véget ért-e az I.? Van még mit feltárni….

 147. 178996 — 2011-03-30 15:32 

[stoppos](#11264503):

Ez a pallmallos hasonlat most nem esik le (más márkát szívok…)

Segíccs!

 146. 35591 — 2011-03-30 15:12 

[tiboru](#11262898): Lehetne erről is egy konteo. 🙂

Kár, hogy ez inkább a narancssárga pallmall esete a világoskékkel.

 145. warriorhun — 2011-03-29 19:05 

Kedves konteóstársaim,

Ha azt állítom hogy a médiában rengeteg kamu kép van a líbiai harcokról, az már ordas eszmének számít?
Úgy értem, tudom hogy kinek a kezében nincs a média, mert mindenkit tönkretesznek aki valótlanságot állít arról, hogy kinek a kezében van…

Jöjjön hát még egy pár kamu kép a líbiai harcokról (AFP, reuters):

1. Az egyik megelőző kommentemben azt hittem egyértelmű lesz, de volt aki magyarázatot kért. Nos, kilövéskor nem kuporodunk a Katyusa mögé ha látni akarjuk még az unokáinkat is:
http://galeria.fn.hu/files/396/044/000/44396/44396_344469_750x450.jpg

2. Harc közben. Ha most fejezte be a lövöldözést, hol vannak a kilőtt hüvelyek? Ha most kezdi, hol a kis zöld lőszeres doboz vagy a heveder?
http://galeria.index.hu/kulfold/2011/03/09/komoly_tamadas_rasz_lanufnal/1989240_1ffd4bf35658850f5581c3d6e1f8de02_l.jpg

3. Faszikám újratölti a géppuskát harc közben, a kilőtt lőszer helyébe tolja be a friss töltényeket. Legalább a dzsekije király! http://galeria.index.hu/kulfold/2011/03/10/szerda_delutani_kepek_libiabol/1989476_9a4f994136aeb210437c409090fe5ae7_l.jpg

4. Hogy, hogy nem, elvtársak, egy nyugati újságíró ott volt ötméteres körzetben amikor a NATO csapást mért Kadafi tankoszlopára, és a mázlistája lekapta ahogy épp kilövik a tankot, kb. öt méterről:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/03/20/article-1368028-0B423BD700000578-889_964x427.jpg

Nagyon komoly kép- és hírhamisítás folyik a médiában. Arról hogy Kadafi a saját népét gyilkolja nincs más bizonyíték, mint hogy a TV-ben a fejek azt mondják. Ha a képek kamuk, a hírek mitől is hitelesek?

 144. 178996 — 2011-03-29 18:02 

[SquareWire](#11262640):

Szívesen!

Igen, a számok azt mutatják, hogy gyakorlatilag nincs lemorzsolódás 🙂

 143. SquareWire — 2011-03-29 15:31 

[tiboru](#11258347) @Bánszegi Richard:

Köszönöm!

Tiboru, azért látom a szokásos komment szám simán meglett, örömmel látom, hogy a költözés nem okozott jelentősebb olvasóvesztést.

 142. Rogal Dorn — 2011-03-29 09:32 

“Az amerikai elnök a washingtoni Nemzeti Védelmi Egyetemen azt mondta, hogy hiba lenne kiterjeszteni a koalíció küldetését a rendszerváltásra. Obama ugyanakkor megvédte a líbiai hadműveleteket, úgy vélte, a beavatkozással és a légtérzár megteremtésével sikerült megakadályozni Kadhafi erőinek előrenyomulását és a népirtást. „Természetesen nem kérdéses, hogy a világ jobb lesz, ha Kadhafit megfosztjuk hatalmától. Több vezetővel együtt ezt a célt tűztük ki, és aktívan dolgozunk majd, hogy ezt katonai eszközök nélkül elérjük. Meggyőződésem, hogy hiba lenne kiterjeszteni a katonai küldetést a hatalomváltás kikényszerítésért” – mondta Barack Obama amerikai elnök.”

Hmmm kissé emlékeztet ez a Kadhafi-ügy a gonosz Szaddaméra…Csak ma már óvatosabbak a jenkik…

 141. Rogal Dorn — 2011-03-29 08:59 

Elnézést kérek mindenkitől, ha valakit megbántottam: mea culpa. De főleg Bánszegi úrtól kérek elnézést, hogy személyével foglalkoztam…

 140. warriorhun — 2011-03-29 06:25 

[tiboru](#11261422):

Kedves tiboru,

én levontam a következtetéseimet, és lezártam a személyeskedést: az LAP-vel minek vitatkozni a wikileaksről, nem igaz:).
Térjünk a lényegre:

Médiahamisítások, Líbia. Arra gondolni sem merek, hogy a média kinek a kezében van. 4 link a spamlimit, ugye?

Alapkiképzéssel a hátad mögött, te is viccesnek találod az alábbi líbiai felkelős-harcolós képeket (AFP, reuters)?

1. http://i.imgur.com/YEWBH.jpg visszacsapó füst? Láng? Valami?

2. http://img3.allvoices.com/thumbs/event/598/486/74641359-rebel-fighter.jpg gondold el mi lenne ha meghúzná a ravaszt…

3. http://www.youtube.com/watch?v=y7q9Ozq0I18&feature=player_detailpage ezt csinálod légicsapás alatt?

4. mások is észrevették, nem csak én: http://www.worldcrunch.com/swiss-news-editor-claims-most-combat-images-libya-are-%E2%80%9Cfakes%E2%80%9D

 139. Bánszegi Richard — 2011-03-29 05:45 

[tiboru](#11261422):

Ne zavartasd magad, az ilyen ”kommentek” nem érik el az ingerküszöbön. Én – vitaképes partner hiányában – már korábban lezártam a vitát, az, hogy egyesek tovább személyeskednek, gyalázkodnak, róluk állít ki bizonyítványt. (Persze, értem én azt is, hogy nem örülsz az ilyen jelenségeknek a blogjaidon.)

 138. 178996 — 2011-03-28 22:17 

[warriorhun](#11261405):

Azt hiszem, innen kezdve már értelmetlen az olvasót cseszegetni. A vita ellen nincs semmi kifogásom (ahogyan azt már mondtam), de amikor a dolog 100% személyeskedésbe csap át, az nem frankó.

Köszi.

 137. warriorhun — 2011-03-28 22:09 

[Bánszegi Richard](#11260633):

Ricsike,

Rákerestem és megnéztem, hogy vajon milyen karakter benyomását kelted az általad megadott:
Spartacus (nol.hu) és Kentaur67 (blog.hu)
nicknevekhez köthető kommentek alapján.
Ennek fényében kérlek, hogy amit előző kommentemben a magyar haza és nemzet szeretetéről írtam, azt hagyd figyelmen kívül, nem rád vonatkozik, félreértés volt.
Arról is sikerrel meggyőztél, hogy az “Al-Qaeda” emberei akárkik is lehetnek a Földön, leszámítva a Mistaravimokat, mert ők kizárt, ők biztosan nem.

Shalom,

hun harcos

 136. 178996 — 2011-03-28 21:40 

[miamai](#11261136):

Hamarosan újabb szavazás lesz; minden az olvasóktól függ…

 135. warriorhun — 2011-03-28 20:37 

[Bánszegi Richard](#11260291):

Kedves Richárd,

”Bűnösök közt cinkos, aki néma.”? “Gyűlöletbeszéd”? “Antiszemitizmus”? Fenyegetés hogy lezárod a vitát hogyha nem azt olvasod amit szerinted másoknak írnia szabadna vagy kellene? Sőt, még a türelmed is elfogyott?

Adok egy jó tanácsot mint férfi a férfinak, ingyen és bérmentve: ne hisztizz! Hisztizni a menstruáló kis picsák szoktak, nem felnőtt férfiak! Ha férfi vagy, fogj egy gépkarabélyt bazmeg, és nyiss tüzet az antiszemita, ellenforradalmár, nyilas, fasiszta csőcselékre, DE NE HISZTIZZ!

És ha már amúgy is lelepleztél mint “antiszemitát”, előtted már nem kell megjátszanom magam, úgyhogy megsúgom halkan, csak neked, legtitkosabb álmomat: ha gyilkolni szabadna újra, csámcsogva, hersegve szívnám a vért -miért is? ki tudja. Trianonért? Még szerencse, hogy itt vagy te, Ricsikém, hogy bebizonyitsátok:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul…

Szóval csak még egy jó tanács: először is nőjél fel, aztán meg jöjj rá, hogy magyar hazád és magyar nemzeted szeretete, és a magyar érdekekért való kiállás az egyetlen járható út egy felnőtt magyar férfi számára!

Sok sikert kívánva hozzá, maradtam tisztelettel,

hun harcos

 134. warriorhun — 2011-03-28 20:20 

@madoff:

Kedves madoff,

A rebelnews-os konteó sem rossz, de vajon az én hosszan kifejtett kommentem az:
“Al-Qaeda, a pszeudo-terror csoportok, és a Mistaravim-Az „Al-Qaeda” egy amerikai-izraeli projekt, pszeudo-terrorista csoport és médiahoax”-témában talán smafu? 🙂
A kommentem magyar gyártmány, 100% magyar szürkeállomány terméke… végülis hype-olhatjuk az angolszász írásokat, de akkor legalább vagy egy kis pozitív, vagy egy kis negatív visszajelzés jól esne az Al-Qaeda/Mistaravim megfejtésemre, mert nem bírom ezt a bizonytalanságot… 🙂

 133. warriorhun — 2011-03-28 20:09 

@Bánszegi Richard:

Kedves Richárd,

Tovább megyek, és segítek a HVG-s hírt értelmezni ( hvg.hu/vilag/20110327_libia_hazugsag_kadhafi_katonai ), az életszerűség, a józan paraszti ész, és a formális logika segítségével: Kadafiék tudják, hogy a Mistaravim és a SAS aktív a régióban, hogy elfogások történtek, és hogy az Al-Qaeda és a Mistaravim ugyanaz, különben miért mondták volna a katonáknak, hogy így együtt számítsanak rájuk?
Namármost a katonák “meglepetése”, hogy Mistaravimot/Al-Qaedát “nem találták az ellenség közt”, szerintem összefüggésben állhat azzal, hogy sebesülten fekszenek az ellenség kórházában, és a Mistaravim szanitéc ott áll egyik kezében fájdalomcsillapítóval, a másikban disznóherélő késsel, hogy a riportereknek adott jó választ utólag jutalmazza, az esetleges meggondolatlan rossz választ pedig büntesse. A líbiai kormánykatonák “meglepetése” pont annyira őszinte, mint amennyire őszintén a Vietnamban lezuhant amerikai pilóták a vietnami TV-ben sajnálták, hogy bombázásukkal megzavarták a népi demokratikus dolgozókat az éjszakai órákban.
Sajnos, ide nincs link, mert a logika alkalmazásához nem más honlapok böngészésére, hanem a saját szürkeállományod használatba vételére volna szükség. Néha próbálkozz meg vele te is, meg fogsz lepődni, hidd el, jó dolog!

 132. warriorhun — 2011-03-28 19:52 

[Bánszegi Richard](#11259817):

Kedves Richárd,

Meglepetéssel értesültem róla, hogy képtelem voltam linkeket adni, és hogy egyetlen ténnyel sem voltam képes állításaimat alátámasztani. Kénytelen vagyok akut sánta kutya-szindrómát diagnosztizálni nálad.
Segítek: 15 kérdésedre adott 15 válaszom majd mindegyikében az aláhúzott, félkövér kék betűs biszbaszok, na, azok a szó modern, kultúr-európai értelmében vett LINKEK, és egyik sem a kurucinfó oldalaira mutat. Segítek még: a válaszaimban fekete betűkkel, “macskaköröm” közt idézem a tényeket.

Nem kívánom ide copy-paste-elni az összes korábbi kommentemet, hiszen akit érdekel az úgyis látni fogja. Beszéljen hát egy találomra kiválasztott példa az összes többi nevében is.
14. számú kérdésed, melyben a következő állítást hazugságnak nevezted, és linket és tényeket kértél:
14 ►
„Egyszer még Bushnak is adtak egy videót, amit az “Al-Qaeda hivatalosan még nem jelentetett meg”,
Erre adott válaszom volt, mely linkkel és ténnyel bizonyítja hogy igazat állítottam:
14. en.wikipedia.org/wiki/Rita_Katz
idézem: “in October 2007, it was revealed that Katz had discovered and issued to the Bush administration a copy of an Osama bin Laden video which had yet to be released by al-Qaeda.”

Azokban az esetekben, amikor a józan paraszti eszemet, katonai alapismereteimet, és a klasszikus, arisztotelészi értelemben vett logikát használtam, következtetéseimet alapból hülyeségnek nevezted.
Ismét egy random példa:
Én ezt állítottam(rövidítve itt és most):
9. Mistaravim elfogása az egyiptomi forradalomban, SAS kommandó elfogva Líbiában … sem a Sayeret Matkal, sem az SAS nem egy last minute turistaúton van a líbiai tengerparton.
10. Lásd 9.-es pont. Ha én tudom, akkor a líbiai katonai hírszerzés is tudja. És nyilván Kadafi politikai tisztjei elmondták a líbiai katonáknak is.
Te azt mondtad(rövidítve itt és most):
► 10 Mivel a 9-es pont abszolut nem áll, így kissé kínos, hogy itt ismét arra hivatkozol…engem nem az érdekel, hogy ”tudják” vagy nem, hogy •tudják hogy beszivárgott nyugati és izraeli ellenség valamint líbiai hazaárulók ellen harcolnak.”•, hanem az, hogy ugyan mire alapozod ezen blőd állításod?
Hát ezt a blőd állításomat az életszerűség és a formális logika alkalmazásával fogalmaztam meg, és hát mit ad Isten, illetve: hogy, hogy nem, elvtársak, mit látok ma reggel a HVG honlapján, a hír forrásaként az MTI-t megjelölve: http://hvg.hu/vilag/20110327_libia_hazugsag_kadhafi_katonai
Idézem:”A lázadók által őrzött bengázi kórházi szobákban lábadozó, foglyul ejtett katonák szerint Moammer el-Kadhafi líbiai vezető becsapta őket, és hazudott nekik, hogy harcra kényszerítse őket honfitársaikkal. Meglepettségükről beszélnek, hiszen az “ellenség” sem az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjaihoz, sem a Moszad izraeli titkos ügynökeihez, sem külföldi zsoldosokhoz nem hasonlít. Márpedig a rezsim így írta le őket.”
Szóval, hogy Eric Cartment idézzem, öregem: NYAH, NYAH, NYAH, NYAHNYAHNYAH, NYAH.
Nos, erre mit lépsz, Ricsikém?

 131. 179285 — 2011-03-28 19:26 

Húúú, néhány napig távol vagyunk, és micsoda pazar zaftos vita támad. Persze ezen nem lehet csodálkozni, bármelyik konteo és kombó tartalmaz részigazságokat. A főkérdés persze mindig csak ugyanaz: Qui pro d’est? És mai szép új világunkban a kiegészítő alapkérdés: Ki(k)nek áll érdekében a szálak, érdekek és érzelmek mesteri kavarása? És mi a végső cél? (a rész-célok azért már eléggé felismerhetőek)
Utolsó kérdés: ugye hamarosan jön a S&B konteó?

 130. Rogal Dorn — 2011-03-28 16:51 

[stoppos](#11260721):
Az a legviccesebb, hogy ráadásul ezt úgy teszi, mintha más akarná őt inzultálni… 😀 De tudom, ez csak elmélet… 😀

 129. 35591 — 2011-03-28 16:40 

elfogadni=megérteni.

 128. 35591 — 2011-03-28 16:38 

Vicces, ahogy Richard barátunk mindenkivel össze akar veszni, márcsak a bicskanyitogató stílusa miatt. Az ilyen emberektől az én agyam is ledobja a láncot. Szemellenmzős, ostoba, mások véleményét elfogadni képtelen.

 127. Rogal Dorn — 2011-03-28 16:24 

Hmmm…ez az oldal nem a konspirációs teóriák (összeesküvés elméletek) megtárgyalásáról szól? Én azt hittem, ezek éppen azért elméletek, mert nincs rájuk megdönthetetlen bizonyíték…Ha lenne, nem hívnák elméletnek őket, hanem talán “összeesküvési gyakorlatok” lenne a neve… 😀

Milyen naiv vagyok…Mondjuk szerintem egyszerű módszerváltásról szól az egész, az elfáradt, munkában meghajlott hátú diktátorokat lecserélik, friss ropogós nevekre…lásd. romániai forradalom. A titkok tudói pedig vastagon ellesznek valami szanatóriumban életük végéig…

 126. Bánszegi Richard — 2011-03-28 15:52 

[madoff](#11260433):

Hát igen, ez van, amikor valaki nem a jól bejáratott nickjén, hanem a saját nevén kommentel. Segítek:

Spartacus (nol.hu)
Kentaur67 (blog.hu)

És akkor még egyszer, utoljára: próbáljatok meg személyem helyett az általam feltett és eddig még megválaszolni nem tudott kérdéseimre, vagy ha ez nem megy (látjuk, nem megy), akkor a poszt tartalmával foglalkozni.

Tiboru,

arra kérnélek, ha a továbbiakban is személyem marad a téma a poszt tartalma helyett, moderáld ki az indifferens hsz-eket.

Köszönöm.

 125. madoff — 2011-03-28 14:21 

[Rogal Dorn](#11260461): nehéz dönteni szerintem is, megosztott lesz a mezőny az biztos! 🙂

 124. Rogal Dorn — 2011-03-28 14:08 

[madoff](#11260433):

a+b+c+d+e= az igazság… 😀

egy antiföldönkívüli 😀

 123. madoff — 2011-03-28 13:49 

Bánszegi Richárd szerintem egy álnév, és gyanítom próbált volna beépülni a konteo fórumozói közé, hogy hátha valami fontos információt tud meg az itteni arcokról, csak aztán haragra gerjedve az általa képviselt eszmék ellen szóló fórumozók hadától elárulta magát és megpróbált vitába szállni. Ez lenne az igazi konteo szerintem tiboru, vajon ki állhat Bánszegi Richárd mögött?
a, Moszad
b, szabadkőművesek
c, oroszok
d, Gyurcsány Ferenc
e, az UFO-k

szavazzunk! :))

 122. Bánszegi Richard — 2011-03-28 13:25 

[Rogal Dorn](#11260380):

Ugye, nem haragszol, ha nem süllyedek le a szintedre, búvárharang nélkül egyébként sem menne. Valamint felhívnám a figyelmed előző hozzászólásom utolsó mondatára:

”Azt hiszem, rég eltértünk az eredeti témától, így kérnék mindenkit, a továbbiakban személyem helyett próbáljon meg az általam vitatott ostobaságok bebizonyítására koncentrálni.”

 121. Rogal Dorn — 2011-03-28 13:19 

@”Bánszegi Richard”:

”Fradi drukkerrel, istenhívővel és antiszemitával vitatkozni felesleges, és hasztalan, mivel őket nem érdeklik a tények, ők hisznek.„

Én konkrétan erre gondolok, és szerintem ez nem szelektív olvasás kérdése. Prejudikálsz, általánosítasz, így magad vagy az aki az általad vélelmezett sztereotípiát alkalmazza. Csak erre szerettem volna felhívni a figyelmedet…

És mitől vagyok én szélsőjobbos, illetve antiszem? Tán csak nem attól, hogy a tiedtől eltérő a véleményem? :O

 120. Bánszegi Richard — 2011-03-28 12:40 

[madoff](#11260023):

”úgy ahogy a bankárok is zsidók”
Igen, a romák meg tolvajok, és lehetne folytatni a sort. Erről beszéltem, amikor egyes kisebbségeket a származásuk alapján kategorizálsz, ruházol fel tulajdonságokkal. Attól, hogy ez számodra és elvtársaid számára teljesen elfogadott, nos, attól ez még mindig színtiszta rasszizmus.

[madoff](#11260035):
Nem tudom, ismerős e az alábbi idézet:
”Bűnösök közt cinkos, aki néma.”
Nincs itt semmi paranoia, mindössze az, hogy a mai magyar szélsőjobb azt hiszi, joga van rasszista eszmefuttatásokhoz, az mindennapi kommunikációtok részévé vált, és nagyon kevesen vagyunk már csak, akik ezt szóvá teszik.
Egyébként úgy tűnik, a tiboru által megkövetelt etikett jótékony hatással van rátok, máskor, máshol fele ennyi idő alatt elkezditek a személyeskedést, mihelyt az érveitek elfogynak.

Ha pontos akarok lenni, be kell látnom, érvekkel most sem tudtatok szolgálni, annyi maradt, hogy a hagymázas meggyőződéseteket nyomjátok ezerrel, és bármilyen tényt, forrást firtató kérdésre közlitek, hogy a vitapartneretek a tömegmédia által befolyásolt tudatlan báb. Khhhmmmm, egész közel vagytok a megoldáshoz, csak nem a tükröt kell ám bántani, amikor nem tetszik mindaz, amit benne láttok.

Azt hiszem, rég eltértünk az eredeti témától, így kérnék mindenkit, a továbbiakban személyem helyett próbáljon meg az általam vitatott ostobaságok bebizonyítására koncentrálni.
Előre is köszönöm.

 119. madoff — 2011-03-28 10:21 

kedves Richard, megfejtettem a dolgot! szerintem te paranoiás vagy, és ha ráfogod másra hogy antiszemita, azzal a te saját kisebbségi érzésed és lelkiismereted próbálod megnyugtatni, rossz fényben feltüntetni a másikat, magadat pedig az erkölcs (vagy nem is tudom hogy nevezzem) védelmezőjeként beállítani. nem szép dolog, lehet érvelni egyenesen és intelligensen is.

 118. madoff — 2011-03-28 10:14 

[Bánszegi Richard](#11259963): Nézd kedves Richárd, igazad van, tények van, de azokat több féleképpen lehet prezentálni, sőt, el is lehet titkolni egykettőt, ami nem érdeke senkinek, hogy köztudásra jusson. Az általad idézett kommentem pedig szerintem nem antiszemita (meg egyébként is, csak konteo blog keretében egy feltételezés volt, ami itt megengedett szerint) olyan, mintha annyit mondtam volna, hogy :”ne hagyjuk szó nélkül a múlt vasárnapi meccset kedvenc néger csapatunk, elefántcsontpart, drogbával az élen, milyen szépen lefocizta a dán válogatottat, elverték őket csúnyán.” ebben szerinted van valamiféle rasszista szöveg? ha a négert nem teszem oda, akkor is tudja mindenki, hogy feketebőrűek, úgy ahogy a bankárok is zsidók. nem szidtam ezzel senkit. láttál csúnya szót? mert én nem. ha kiejtem hogy zsidó, akkor az antiszemita? ha azt mondom hogy pl “a szülőfalumban sok cigány lakik”, akkor én rögtön rasszista cigánygyűlölő vagyok? szerintem nem. cáfold meg kérlek ha tudod.

 117. Bánszegi Richard — 2011-03-28 10:12 

@madoff:

Még egy apróság:
feltételezéseddel ellentétben nem a blikkből vagy az RTL-ből szerzem be az információimat. Viszont veled és elvtársaiddal ellentétben nem is a kurucinfernóról és nem is a bárányfürdetőből.

@”Rogal Dorn”:
Elvtársadat több kommenten keresztül kértem, hogy állításai igazolására adjon linkeket. Erre képtelen volt, holott a lehetőséget többször megkapta. Maradt továbbra is az előítéletei diktálta butaságoknál.
Két dolgot tudok elképzelni: vagy lusta voltál elolvasni az ügyben korábban folytatott vitánkat, vagy olyan szinten elvakult vagy, hogy a tények a legkevésbé sem érdekelnek. Gyakorlatilag mindegy, mely állítás a helytálló, hiszen mindkettő ugyanúgy bizonyíték a vitaképtelenségedre.

 116. Bánszegi Richard — 2011-03-28 10:07 

@”Rogal Dorn”:

Már megint a szelektív olvasás/hallás. Ha nem tűnt volna fel, bemásoltam az illető egyik megnyilatkozását, mely alapján a véleményem kialakítottam róla. Persze, mitől tűnt volna fel, elvégre a ti köreitekben teljesen természetes a gyűlölet beszéd.

 115. ali — 2011-03-28 09:58 

[SchA](#11252750): valóban nem! és ha ennyire jól tudod, akkor azt is, hogy egy jó muszlim nem beszél csúnyán sem…márpedig a szövegkörnyezetemből jól kitűnik,hogy én egy rossz tróger vagyok, Isten bocsássa meg nekem!! nem magamat próbáltam fényezni, vagy bármilyen színben feltüntetni, hanem bemutatni röviden a muszlim oldalt, lévén, h csak a media kiforgatott szarságai azok, amik a köztudatban vannak…

 114. Rogal Dorn — 2011-03-28 09:54 

[Bánszegi Richard](#11259963):

Tisztelt Bánszegi Richárd, ez nem komoly érvelés. Valakit leantiszemitázni és így a véleményét semmisnek tekinteni, nem valami elegáns… 😀

 113. Bánszegi Richard — 2011-03-28 09:38 

[madoff](#11259940):

Kedves madoff!

Nincs a te világodban tények, meg az én világomban tények. Tények vannak. Az, hogy Te és a hozzád hasonlóan gondolkodó antiszemiták elhisznek bármi ostobaságot, ami kényszeres téveszméiket támasztja alá, szerencsére nem az én prioblémám. Mint egy kommenttel korábban is írtam:

”Fradi drukkerrel, istenhívővel és antiszemitával vitatkozni felesleges, és hasztalan, mivel őket nem érdeklik a tények, ők hisznek.„

Mielőtt felháborodva kikérnéd magadnak az antiszemita jelzőt:

„hogy a zsidókat meg a rotschildékat sem hagyjam ki, azért érdemes belegondolni, hogy a diktátorok zárolt, súlyos, fejenként 30-70 milliárdjai, ja, perszehogy dollárban mérve (vállalati zárolt pénzekről nem is beszélve) kiknél fognak lecsapódni? szerintem a kedvenc sapkás bankárjaink keze nem is kicsi lóg bele a bilibe”

 112. madoff — 2011-03-28 09:19 

[Bánszegi Richard](#11259817):Tisztelt Bánszegi Richard!
Nem szeretnék kettőtök vitájába/párbeszédébe beleszólni, de mint kívülálló megfigyelő én pont rajtad vettem észre a szemellenzőt. Engedd meg, hogy ezt kifejtsem pár mondatban. Szerény véleményem szerint warriorhun próbál a másik oldalról is tájékozódni, és az hogy ő ezt elhiszi, meggyőződésévé válik vagy sem, az nem derült ki, csupán egy konteo blog keretében érvelt. Te azt kérted tőle, hogy adjon tényeket, olyat, ami a te világodban ténynek számít. Na ilyet biztosan nem fog tudni. Te azt veszed ténynek, amit a tömegmédia publikál. Pont az olyan, hozzád hasonló emberek a szemellenzősek, akik mindent megesznek amit a mai média eléjük tálal. Ez a legnagyobb baj, hogy az emberek nem gondolkodnak, nem akarnak a dolgok mögé nézni, és minden mást amit hallanak élből elutasítnak, csak mert nem az rtl klub vagy a blikk hozta le. Neked az számít bizonyított erejűnek amit a tömeg média áraszt, és egyenértékű a szentbeszéddel. Azt nem kell cáfolni, hiszen az nem lehet elfogult egyáltalán, ugye? Na szerintem itt kezdődik a szemellenzős ló esete…És kérlek, ezért ne haragudj meg, csak próbálj tájékozódni innen is onnan is, és ne szóld le a másikat, amiért ő pont ezt teszi. Ja, és az antiszemitizmus kapcsán pedig annyit, szerintem itt senki sem szidott senkit, csak más szemszögből mutatott be valamit, ami neked máris antiszemita…
Üdvözlettel
madoff

 111. Bánszegi Richard — 2011-03-28 08:02 

[warriorhun](#11259311):

Ne haragudj, de Te állítassz valamit, ami szerinted megtörtént, majd amikor tényeket kérek, akkor azzal jössz, hogy bizonyítsam be én, hogy NEM történt meg, amit te állítottál…
Sajnálom, de nekem itt fogyott el a türelmem. A sorok között olvasásról pedig annyit, hogy ez elég mulatságosan hangzik egy ilyen szituációban, ahol a vitapartner szemellenzős paci módjára csak a saját előítéleteit képes látni mindenben. Ha valami – legyen bármilyen valószínűtlen, sokszorosan megcáfolt – illeszkedik a zsidó- és amerika-ellenes világképetekbez, az azonnal igaz, ha valami ezt cáfolja, az azonnal hamisítás, médiahoax. Mindez úgy, hogy többszöri kérdéseim ellenére EGYETLEN tényt nem voltál képes az állításaidat alátámasztandó bemutatni.

További jó szórakozást, és köszönöm, hogy megerősítetted bennem azon sztereotípiámat, hogy a mai magyar szélsőjobbon továbbra sincsenek vitaképes egyének. Ami valahol tragédia, hiszen mindenképp szükség lenne egy értelmes párbeszédre, ám mindennek van egy határa. Hogy kedvenc (copyright: B.R.) mondásomat idézzem:
”Fradi drukkerrel, istenhívővel és antiszemitával vitatkozni felesleges, és hasztalan, mivel őket nem érdeklik a tények, ők hisznek.„

 110. madoff — 2011-03-28 06:33 

[tiboru](#11259430): úgy vettem ki szavaidból, hogy tetszett az írás valamelyest 🙂 hivatkozásokat átfutom azért, de az lenne tényleg a csattanó ha a cionista média által elszórt apró morzsákat összerakva kreálta meg írását az illető. akkor elismerésem, ez az egyik legjobb konteo! 🙂

 109. 178996 — 2011-03-27 21:54 

[madoff](#11259031):

Hát nekem, mint bloggazdának, kötelező semlegesnek maradnom. Azt viszont el kell ismernem, hogy ritka az olyan írás, ahol konteók tucatjai nyernek létjogosultságot, valamint több, mint száz forráshivatkozást 🙂

 108. warriorhun — 2011-03-27 20:32 

Kedves konteóblog-olvasók, kedves tiboru, és kedves Richárd,

Én kérek elnézést. Előre is, én kérek elnézést. A Duma bojkottja rám is vonatkozik, mint minden elvtársra. Az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell! Kötelező tiszteletkört ezzel letudva, jöjjön a lényeg:

Az Al-Qaeda, a pszeudo-terror csoportok, és a Mistaravim

Al-Qaeda nevű, valódi iszlámista terrorcsoport, mely gyűlöli az USA szabadságát és a Sariát akarná ott bevezetni helyette, miután kitűzték a Fehér Házra a félholdas és lófarkas zászlót: mint olyan, nem létezik.
Mi van hát helyette, kik ők? Blackwater? CIA? Arábiai Lawrence-en kívül egy sápadtarcú sem tudná meggyőzni az arabokat, hogy ő csak a jó öreg Hasszán a szomszédos szunnita negyedből. Lefogadom, hogy Lawrence-szel is úgy voltak: itt ez az angol aki hozza a pénzt és a fegyvert, és az a mániája, hogy ő sikeresen tudja magát arabnak álcázni. Legyen meg az öröme, csak a háta mögött röhögjünk, nehogy már bukjuk a lóvét és a puskákat. Arról nem is beszélve, hogy a be nem avatott FBI ügynököknek is leesne a tantusz, ha egy régi katonacimborájukat azonosítanák Mohammed Attaként, amikor felgöngyölítik a hamisított nyomokat.
Arab zsoldosok lennének? Erősen limitált azon terhes arab nőknek, és az ölükben kiskutyát simogató arab kisgyermekeknek a száma, akiket a hitetlenek százdolláros bankójáért egy arab zsoldos hajlandó lenne lefejezni. Hosszabb távon nem megbízhatóak.

Az „Al-Qaeda” egy amerikai-izraeli projekt, pszeudo-terrorista csoport és médiahoax.

1. Pszeudo-terrorista csoportként az Al-Qaeda az IDF úgynevezett „Mistaravim” egysége, melynek jelentése: „Mint egy arab”. Szefárd izraeliták arabos kinézettel, anyanyelvi szintű nyelvtudással, az arab szokásokat és tradíciókat ismerve, még a valódi arab terroristákat is meg tudják győzni arról, hogy közülük valók. Mi ehhez képest meggyőzni az európaiakat, vagy az átlag amerikai TV-nézőt?
A Közel-Keleten valódi terrorakciókat hajtanak végre. Ha egy bomba robban a zsúfolt bagdadi piacon, megölve egy csomó irakit, azt az Al-Qaeda csinálta. Ha egy IED-pokolgép felrobban egy amerikai kovoj mellett, megölve egy rakat amerikai katonát, azt a valódi iraki ellenállás csinálta. A valódi ellenállók nem öldösik a saját népüket. De „külföldi dzsihádisták” a helyieket mészárolgatva nem sokáig rejtőzhetnének a városban, úgyhogy ők az amerikai bázisokon éldegélnek. Az öngyilkos robbantók pedig csóró srácok akiket megkérnek, hogy ugyan vigyék már el ezt a kocsit a piacra ezért a húszdollárosért, és ha megérkeztek, csörgessék meg a mobiljukon az alábbi telefonszámot…
2. A nyugati világban az „Al-Qaeda” egy médiahoax. Lefejezős és fenyegető videóikat Rita Katz SITE, azaz siteintelgroup.com nevű internetes projektje „találja meg iszlámista honlapokon”, de roppantul vicces, hogy mindenki más csak a SITE-on tudja ezeket fellelni. Még Bush-nak is adtak olyan videót, amit „az Al-Qaeda még meg sem jelentetett”. Nem tudják átlépni saját árnyékukat: újabban a fenyegető iszlámista videók megtekintése fizetős.:)
Ha te terrorista lennél és robbantgatni akarnál, feltöltenél-e magadról egy videót a netre amin akcióval fenyegetsz, hogy a szinte végtelen emberi, technikai, és anyagi erőforrásokkal rendelkező ellenség lássa az arcodat és megtudja, hogy téged kell levadászni és vagy még időben megállítani, vagy megbüntetni? Keleten az UAV drone-ok videokamerájának képével tudják összehasonlítani a videódon megmutatott arcodat és már küldik is a rakétát, nyugaton pedig az első CCTV-kameránál megdőlsz. Szóval ilyet max. fizetett színészként csinálsz.
A nyugati médiában kamu, esetleg valódi hamis zászló alatt elkövetett merényletekkel jelenik meg az „Al-Qaeda” a hírekben. A cél hogy eladják a TV-nézőnek a Terror Elleni Háborút és a szabadságjogok megkurtítását. Oszamának valszeg kifizették a kártyaadósságait, hogy cserébe használhassák a nevét, mint az új Hitlerét. A médiahoax leggonoszabb célja, hogy a fiatal muszlim srácokat izgassák ezekkel a hírekkel és képekkel, hátha utánozó majomként pár romantikus amatőr fiatal balf*sz megpróbálja leutánozni a TV-ben látott „valódi iszlámista harcot”, és így hiteles munkát tudnak adni a dollármilliárdokból fenntartott titkosszolgálatoknak. Ezt hívják „Al-Qaeda franchise”-nak a hírekben. Egypár baleknak meg maguk a titkosszolgálatok adnak kamu bombákat, ezeket úgy hívják: „homegrown terrorists”.

Szóval, uraim, ez az „Al-Qaeda”: Mistaravim pszeudo-terrorista csoport és médiahoax. És én kérek érte elnézést.

 107. madoff — 2011-03-27 18:14 

Kedves tiboru és warriorhun!!

szíves figyelmetekbe ajánlanám ezt a cikket, ami egy olyan konteot (vagy talán az igazságot) vázol fel amin szerintem nem fogtok meglepődni, de a lényeg a precizitáson van. nagyon összeszedett cucc, sőt, hivatkozásokkal alátámasztva. kérek egy kommentet róla ha átfutottátok! köszi!

http://www.rebelnews.org/opinion/war/735841-libya-the-zionist-dragon-and-the-drums-of-war

 106. warriorhun — 2011-03-27 16:14 

[Bánszegi Richárd](#11258267):

Kedves Richárd,

új kérdéseidre a válaszom:

1. Tunézia az első “Wikileaks-forradalom”: szimplán belinkeltem az első cikket a millióból amit a google felhozott ebben a témában. Linkelhetném a további milliót is, de tiboru tájékoztatott hogy egy komment max. négy linkig nem minősül spam-nek. Ha nem hiszed hogy van millió ilyen cikk, üsd be a google-ba:”Tunisia the first Wikileaks-revolution”.

2. A korábban elveszettnek hitt kommentemben kifejtem, lásd feljebb a kommentjeim között. Az LAP logikus végkövetkeztetés, mint a Mossad dezinformációs divíziója. Létezéséről a konteoblog “A Fenyő-gyilkosság” című cikkéből tudok.

4. Ismered azt a kifejezést, hogy a “sorok között olvasni”? Persze hogy én vágtam össze a szöveget, hogy felhívjam a figyelmedet a látszólag egymástól független részekre, melynek kapcsolata értelmet nyer állításom függvényében.

6. Szó nincs sunnyogásról, de az eredeti posztomat rövidítettem, ezért a 6-os pontra adott válaszom így valóban értelmetlen. A link azt bizonyítja hogy Kadafi az Al-Kaidát vádolja. Amire ki akartam hegyezni a poént az az, hogy-mint a cikket olvasva kiderül- hülyeségeket beszél, legalábbis a felszínen. Az én logikám szerint: a Mistaravim ott van Líbiában, a Mistaravim az Al-Qaeda, Kadafi az Al-Qaedát vádolja (bár nem nevezi őket Mistaravimnak), tehát a vád nem alaptalan.

7. Lásd 2. pont, elveszett-megkerült komment feljebb. Ennél is részletesebb kifejtés ma este várható.

8. Mivel véleményemet már előre “antiszemitizmusnak” nevezted még mielőtt kifejtettem volna, ebből arra következtetek hogy te is pontosan tudod és tisztában vagy azzal, hogy miről is van itten szó, úgyhogy erre akkor nem is kell az időt pazaroljuk. 🙂

9. Fordítsuk meg a dolgot, ne csak én dolgoztassam az agyamat: TÉNYEKET kérnék tőled amik azt bizonyítják, hogy a Sayeret Matkal NINCS jelen Líbiában illetve hogy a SAS kizárólag civileket evakuált (ha jól emlékszem a cikkben is írják hogy a diplomaták a lázadókkal vették fel a kapcsolatot).
Namármost, szerintem vagy hajlandó az ember egy legalábbis életszerű verziót kikövetkeztetni egy nyilvávalóan a valóságot teljesen életszerűtlenné torzító médiahírből, vagy nem. Ha számodra bármely médiahír és médialink szentírás, de a józan paraszti észt használó megállapítások torzak, az nem az én hibám. De meglepő, hogyha ilyen “könnyű” “megcáfolni” amit írok, akkor hogy-hogy te vagy az aki nem akar tovább vitázni: talán nem szereted a sikerélményt? 🙂

10. Arra alapozom, hogy az SAS kommandó elfogásáról tudnak, és nem biztos hogy elhitték hogy csak civileket evakuálni voltak ott. Te is gyanakodnál a helyükben, nem igaz? Kételyeiket pedig megoszthatták a beosztottaikkal is. Linket nem tudok adni, a líbiai katonai hírszerzés intranetjéhez letiltották a jelszavamat pár napja…

 105. warriorhun — 2011-03-27 12:52 

@”Bánszegi Richárd”:

Kedves Richárd,

fent megjelent az elveszettnek hitt kommentem, amiben az eredeti kérdéseid közül a 2.-3. wikileaks, 5. Wael Gonim, és 7. Al-Qaeda és a pszeudo-terror kérdésre adott válaszomat támogatom meg linkekkel és következtetésekkel, (ezek azok melyekre későbbi, rövidebb kommentjeimben későbbi kitérést ígértem, mely így okafogyottá vált).
Természetesen nem tudom neked belinkelni Simon Peresz nyílt parancsát a Sayeret Duvdevan számára, mely “Al-Qaeda” pszeudo-terror támadásokat rendel el. Nem tudom a siteintelgroup színészekkel kötött szerződését linkelni Rita Katz aláírásával a kamu “Al-Qaeda” fenyegető videók leforgatására.
De felhívom figyelmedet arra, hogy önmagában egy link, vagy egy állítás a médiában semmit sem ér, ha nem próbálod meg józan paraszti ésszel, katonai szemmel, és logikával nézni, következtetéseket saját tapasztalataidat figyelembe véve levonni, és saját kutatással a dolgok mögé nézni!

 104. 178996 — 2011-03-27 11:04 

[warriorhun](#11258128):

Máris názem.

 103. 178996 — 2011-03-27 11:04 

[Bánszegi Richárd](#11258041):

A vitát ŐK is szeretik 🙂 tehát nyugodtan használjátok ezt a felületet – végül is abszolút ontopik.

 102. 178996 — 2011-03-27 11:00 

[SquareWire](#11258329):

Szia és köszi!

A térkép itt elég jó felbontásban megtalálható:

http://www.flickr.com/photos/alphadesigner/4977428297/sizes/o/

 100. SquareWire — 2011-03-27 10:40 

Gratula, ismét egy jó kis írás!

Szerintem nincs különösebb összeesküvés elmélet-kezdenek az elnyomott fiatalok felébredni és megelégelni a korrupt politikai vezetést.

Lenne esetleg abból a parodisztikus Európa térképből (USA pont alatt) egy nagyobb felbontású verzió?

 99. Bánszegi Richard — 2011-03-27 09:49 

jav:
Kadhafi, Gaddafi, etc.

 98. Bánszegi Richard — 2011-03-27 09:48 

[warriorhun](#11257739):
Még egy apróság:

Megtisztelnél, ha 2-3 mondatban leírnád a véleméyed kadhafiról, az általa működtetett rezsimről.

 97. Bánszegi Richárd — 2011-03-27 09:44 

► 1
Egyrészt az általad idézett cikkben éppen a wikileaks fényezi saját magát, ráadásul még ők is a „might”-ot használják, állítani nem állítanak semmit. Számomra ez egyáltalán nem tekinthető bizonyítéknak a korábbi állításod mellett.

► 2
Nos, a Fox sajnos egyre inkább a Magyar Nemzet színvonalát hozza, (már mint amerikai viszonylatban,. a többi, mértékadó mediummal összehasonlítva), de nézzük a tényeket. Az amerikaiak nem kicsit berágtak az eseten (http://www.uni-dir.net/f/showthread.php?702285-Israel-sheds-crocadile-tears-promises-to-spy-on-America-differently) és az izraeliek nem győztek bocsánatot kérni. Másrészt elegánsan túlléptél a kettes ponton, ahol azon állításodat vitattam, hogy

„Gondolom már rájöttetek, hogy a “Wikileaks” az a Lohamah Psichlogit amerikai engedéllyel működő dezinformációs projektje, és Julian Assange egy fizetett színész.””

A Rosenberg házaspár és az izraeli hírszerzés általad hangoztatott kapcsolatáról, annak bizonyításáról pedig továbbra sem látok egyetlen sort sem.

► 4
Azt ÁLLÍTOTTAD hogy a britek szervezték az Egyiptomi és a Tunéziai tiltakoztásokat. Az általad bemásolt idézetben egyetlen szó sincs az általad leírtak alátámasztására. Ráadásul az általad bemásolt idézett koncepciózusan összevágott. Például a cyber-felderítés és az arab világ történései két különböző bekezdésben szerepelnek, miközben Te ezt egymás mellé helyetzted, eredetileg nem is létező kapcsolatot sugallva.
Ez nem tisztességes.

► 5
Itt sem kaptam választ, és mint írtam, tényeket kérnék, nem előítéleteken, rasszizmuson, amerika-ellenességen alapuló véleményeket.

► 6
Nem szeretem a sunnyogást, csúsztatást. Ha azt szeretnéd, hogy érdemi vita alakuljon ki, akkor tisztelj meg engem és a többi olvasót annyira, hogy a továbbiakban enm próbálkozol ilyen színvonaltalan hazugságokkal, féligazságokkal:

„Ott tartottam hogy Kadafi az Al-Qaedát vádolja, és nem beszél hülyeségeket.””

írtad, amire én bizonyítékot kértem Tőled. Egyértelmű, hogy nem arra, hogy Kadhafi kit hibáztat, hiszen ez már többször, több helyen megjelent, hanem állításod második felére: „és nem beszél hülyeségeket.” , ami ugye azt jelenti, hogy Te is osztod álláspontját.

Erre Te ezt válaszolod:
”6. Kadafi az Al-Qaedát és Osama bin Ladent vádolja: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4033789,00.html”

Ennek köze nincs állításod második — vitatott – feléhez.

► 7
Szintén nincs válasz, csak egy újabb ígéret.

► 8
Választ vártam, eheléyett visszakérdeytél. Segítek egy hasonló blődséggel:
Magyarország, Románia, IMF ugyanez. Ezen mit nem lehet érteni?

Szóval szeretném tudni, hogy mire alapoztad a vitatott kijelentésed?
Mivel lehet, hogy néhány közkeletű ostobaság már rögzült nálad, így adok egy újabb mankót:
Izrael nem egyenlő az USA-val, még ha rasszista körökben divat is a New-York-Tel Aviv (Budapest stb.) tengelyről beszélni. Szeretném, ha egy minimális szintet tartanánk ezen vita során, így arra kérlek, hogy a továbbiakban kímélj meg az ilyen és hasonló antiszemita megnyilvánulásoktól. Előre is köszönöm.

► 9
„9. Mistaravim elfogása az egyiptomi forradalomban: “A member of Israeli…Sayeret Matkal, has been arrested in Egypt amid massive anti-government protests” http://www.youtube.com/watch?v=uOTYoaVVPWM
Logikus hogy Líbiában is ott vannak, nem? Nincs nagy távolságra, kedvük van, idejük van, az időjárás kedvező, ráérnek, és profilba vág.”

Ezen gondolatmenetet követve minden férfi nemi erőszak tucatját követi el, hiszen a lába közt lóg némi többlet a hölgyekkel összehasonlítva, ideje van, szép nők is akadnak, akkor miért nem. Ne haragudj, de ez egy hatalmas baromság, újra felhívnám a figyelmed, hogy TÉNYEKET kérnék, nem feltételezéseket, amelyek bizonyos prekoncepciók alapján születnek meg egyesek agyában.

A SAS szereplésével kapcsolatban korábban állítottál egy hatalmas butaságot:
„A határon beszivárgó Sayeret Matkal és a “civileket és diplomatákat evakuáló” SAS egységek fegyverezték fel és képezték ki a lázadókat,…””

Ezzel szemben mind az általad hivatkozott Guardian cikk, mind a hivatalos közlemények arról számolnak be, hogy az evakuálásban próbáltak segíteni, és tőlük szokatlan módon, a további problémákat megelőzendő semmiféle ellenállást nem tanúsítottak. Röviden: szó sincs fegyveresek kiképzéséről, fegyverrel való ellátásáról, hanem Líbiában rekedt britt állampolgárok evakuálásáról.

Ugyanitt még egy gusztustalan csúsztatás:
”sem a Sayeret Matkal, sem az SAS nem egy last minute turistaúton van a líbiai tengerparton.”
Eddig semmiféle hírünk nincs arról, hogy izraeli erők megjelentek volna Líbiában, Te itt atz egyiptomi esetet összemosva már ezt állítod. Csak megismétzelni tudom a korábban leírtakat: vagy megpróbálsz a tények, a forrásokkal alátámasztható állítások mellett megmaradni, vagy részemről a vita azonnal lezárva, mihelyt ismét hasonló célzatos csúsztatással találkozok az általad leírtakban.

► 10
Mivel a 9-es pont abszolut nem áll, így kissé kínos, hogy itt ismét arra hivatkozol. Még egy apróság: talán elég idős vagy ahhoz, hogy emlékezz rá: a romániai forradalom alatt a Security és Csau hívei azzal próbálták a tömegeket maguk mellé állítani, hogy a magyarok meg akarják szállni Erdélyt. Nos, annak is kb. annyi valóságalapja volt, mint a mostani állításodnak.

Egyébként talán félreértzhető voltam ezen pontnál, de engem nem az érdekel, hogy ”tudják” vagy nem, hogy •tudják hogy beszivárgott nyugati és izraeli ellenség valamint líbiai hazaárulók ellen harcolnak.”•, hanem az, hogy ugyan mire alapozod ezen blőd állításod?

 96. warriorhun — 2011-03-27 07:54 

Kedves Richárd,

húha, gyorsan amíg ŐK engedik hogy a komment megjelenjen, és mielőtt a keringó UAV drone elindítja a lakás felé a hellfire rakétát:

11-12-13:
http://www.worldcrunch.com/swiss-news-editor-claims-most-combat-images-libya-are-%E2%80%9Cfakes%E2%80%9D
http://www.youtube.com/watch?v=ilHsmea4P5E
http://i.imgur.com/YEWBH.jpg

14. http://en.wikipedia.org/wiki/Rita_Katz
idézem: “in October 2007, it was revealed that Katz had discovered and issued to the Bush administration a copy of an Osama bin Laden video which had yet to be released by al-Qaeda.”

15. Pszeudo terror, tehát Sheik barátunk is a PR része. De ha igazi lenne, egy forró amerikai piszkavassal közelítve a golyóid felé, te is bevallanád hogy te vezetted a toronynak csapódó gépet, és büszkén vállalnád kamera előtt is, csak ne közelítsenek tovább.

 95. warriorhun — 2011-03-27 07:41 

Kedves tiboru,

e-mail ment az e-mail címedr.

Hun Harcos (mint Attila hunjai:) )

 94. Bánszegi Richárd — 2011-03-27 05:04 

Kedves Magyar Harcos!

Köszönet a belefektetett időért, energiáért. Őszinte leszek: túl sok a következtetés (és mind prekoncepciózus, az általad egyoldalúan nyomott irányba mutató), és még mindig és túl kevés a tény. Mindettől függetlenül első dolgom lesz, hogy válaszolok az általad leírtakra, kb. 6-8 órán belül.

”De ez nem történhet meg, hiszen engem magyar hazám és nemzetem szeretete vezérel, nem pedig mások gyűlölete,„

”Líbia elleni háború Purim ünnepének napján indult. Amikor is egy bizonyos Zsé-betűs nép azt ünnepli, hogy Eszter és Mordecháj meggyőzte Ahasvérus királyt, hogy akasztassa fel a nagyhatalmú Hámánt, és engedje meg a Zsé-betűs nép ellenségeinek tömeges lemészárlását a Közel-Keleten. Ezen a napon ünneplik, hogy a nem Zsé-betűs emberek vérének ontásával megtisztítják magukat istenük előtt a saját bűneiktől.„

Nos, én a két hozzászólás között némi ellentétet érzek feszülni.

Tiboru!

Belefér a fenti komment által tárgyalt témába a vitánk, (szerintem igen, még bőven a „témán” vagyunk) vagy álljunk át privát levelezésre, nem fárasztandó a többi atyafit?

 93. warriorhun — 2011-03-26 20:29 

[Bánszegi Richard](#11257488):

Kedves Richárd,

itt folytatom:

5. Ebben az ügyben is a következtetéseimet tudom megosztani veled, ahogy az LAP ügyben. Szóval, amikor a wikileakset kifejtem, Wael Gonim barátunkra is kitérek majd.

6. Kadafi az Al-Qaedát és Osama bin Ladent vádolja: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4033789,00.html

7. Legfontosabb pont, külön posztban térek ki rá.

8. Ezen mit nem lehet érteni?

9. Mistaravim elfogása az egyiptomi forradalomban: “A member of Israeli…Sayeret Matkal, has been arrested in Egypt amid massive anti-government protests” http://www.youtube.com/watch?v=uOTYoaVVPWM
Logikus hogy Líbiában is ott vannak, nem? Nincs nagy távolságra, kedvük van, idejük van, az időjárás kedvező, ráérnek, és profilba vág.
SAS kommandó Líbiában, hivatalosan is megerősítve azóta: http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/06/liam-fox-sas-unit-libya
A többi az én következtetésem: sem a Sayeret Matkal, sem az SAS nem egy last minute turistaúton van a líbiai tengerparton.

10. Lásd 9.-es pont. Ha én tudom, akkor a líbiai katonai hírszerzés is tudja. És nyilván Kadafi politikai tisztjei elmondták a líbiai katonáknak is.

 92. warriorhun — 2011-03-26 20:13 

@”Bánszegi Richard”:

Kedves Richárd,

a technika ördöge megtréfált, és egy hosszú, kimerítő választ elbuktam.
De ahogy Hofi mondaná, ssebaj elvtársak, ssebaj, ha kell 14 kommentet fialok, bár lehet hogy csak 10 lesz belőle, de a terv sikerülni fog. Szóval, csak apránként.

1. http://wikileaks.foreignpolicy.com/posts/2011/01/13/wikileaks_and_the_tunisia_protests idézem: “…But we might also count Tunisia as the first time that WikiLeaks pushed people over the brink…But the details noted in the cables — for example, the fact that the first lady may have made massive profits off a private school — stirred things up…”

2.-3. Izraeli kémkedés az USA-ban, Fox News 4 részes sorozat, csak az első videót linkelem: http://www.youtube.com/watch?v=JWpWc_suPWo
Az LAP az én következtetésem, hogy hogy jönnek össze a Rosenberg és a Pollard ügyek, a dezinformáció és a Wikileaks, arról még egy külön kommentet írok a hétvégén.

4. David Cameron Brit Miniszterelnök: http://www.newstatesman.com/blogs/the-staggers/2011/02/terrorism-islam-ideology beszédjéből idézek: “…Britain will continue to meet the Nato 2 per cent target for defence spending. We still have the fourth largest military budget in the world…That’s why we’re investing in a national cyber-security programme…look at what’s happened in the past few weeks on the streets of Tunis and Cairo. Hundreds of thousands people demanding the universal right to free elections and democracy…On Egypt, our position is clear: we want to see the transition to a more broadly based government with the proper building blocks of a free and democratic society…”

 91. warriorhun — 2011-03-26 19:28 

@tiboru:

Kedves tiboru,

az őrület határán állok, mert sikerült összehozzak egy kommentet amiben válaszoltam, linkekkel és bizonyítékokkal Richárd kollégánk első hat kérdésére, és ahogy elküldtem, nem jelent meg! Nincs valami jó tanács ilyen esetre? Kb egy órás kutatás és fogalmazás kárbaveszett, legszívesebben menekülés közben tarkónlőném magamat!
Eszem ágában sincs Richárd kollégával személyeskedő és sértő kommunikációt folytatni, épp ellenkezőleg: élvezem az intellektuális kihívást amit velem szemben támasztott.
Ugyan Politikailag Korrekt, PC világképet ne várjatok tőlem, de természetesen ha túllépném azt a határt ahol az embertelenség kezdődik, dobjatok ki a fórumról. De ez nem történhet meg, hiszen engem magyar hazám és nemzetem szeretete vezérel, nem pedig mások gyűlölete, ezen túl pedig kizárólag az igazság és a logika érdekel.
Köszönettel,

warriorhun

 90. warriorhun — 2011-03-26 19:13 

[Bánszegi Richard](#11257488):

Kedves Richárd,

Köszönöm hogy konkrét kérdésekre válaszolhatok, ez így megkönnyíti a dolgomat. Engem magyar hazám és nemzetem szeretete vezérel nem pedig bárkinek a gyűlölete, viszont a világban létező erős szemitizmus igenis zavar. A kurucinfó-féle sci-fire nem kívánok szót sem vesztegetni, ők ott tartanak, hogy ez az arab 1848 és a líbiai 1956. Jöjjön hát a lényeg:

1. http://wikileaks.foreignpolicy.com/posts/2011/01/13/wikileaks_and_the_tunisia_protests , idézem:”…But we might also count Tunisia as the first time that WikiLeaks pushed people over the brink…But the details noted in the cables — for example, the fact that the first lady may have made massive profits off a private school — stirred things up…”

2. és 3. Ez az én következtetésem. Egy idegen állampolgárságú személy, egy hírszerző csoport feje, aki amerikai árulókkal együttműködve titkos katonai és diplomáciai iratokat tesz közzé amit az ellenség is olvashat (irániak, oroszok, kínaiak, arabok) és diplomáciai károkat okoz, szabadon sétálhat Londonban, a Terror Elleni Háború fő szövetségesének fővárosában? A diplomáciai kábelek szivárogtatóit nem vadássza le az elhárítás (vagyis még az elhárítás is hazaárulást kovet el)? Manning pedig szigorúan titkos katonai börtönben van, tehát semmi információhoz sem lehet hozzáférni ami bizonyítaná hogy létező személy. Valamint a szivárogtatás a fő médiákon keresztül történik, amik a terror elleni háborúban a fő propagandát csinálják? Ez egy dezinformációs projekt.
Rosenbergék, hát istenem, izraeliták voltak akik kiszivárogtatták az atomtitkot a Szovjetnek. Pollard pedig, ismét izraelita, átadta az izraelieknek az USA kelet-európai kémszolgálatáról az összes infót, amit ők továbbítottak a Szovjetnek. Rosenbergék halált, Pollard életfogytot kapott. Az izraeli kémkedésről az USA-ban, négy részes Fox news video, csak az első részt linkelem: http://www.youtube.com/watch?v=JWpWc_suPWo

4. David Cameron, “PM’s speech at Munich Security Conference” http://www.number10.gov.uk/news/speeches-and-transcripts/2011/02/pms-speech-at-munich-security-conference-60293
Idézem: “…Britain will continue to meet the NATO 2% target for defence spending. We will still have the fourth largest military defence budget in the world…That is why we are investing in a national cyber security programme that I know William Hague talked about yesterday…On Egypt , our position should be clear. We want to see the transition to a more broadly-based government, with the proper building blocks of a free and democratic society…”

5. Wael Gonim amerikai kapcsolatokkal, amerikai feleséggel, bebörtönözve, 11 nap után kiengedve hogy nyugodtan folytathassa a lázítást, és utána a kamera előtt bőg, pedig a macsó arabok világában egy síró férfi azt jelenti: gyenge, és nem igazán buzdítja harcra a tömegeket? Ez egy sztori a nyugati médiának, és mivel a nyugati hírszerzés az első naptól fogva figyeli ami ott zajlik, hidd el az ECHELON észrevette ami történik és tudtak róla a google-nál is. Ezt a tevékenységet nevezik úgy, hogy “agent provocateur”.

6. Kadafi az Al-Qaedát vádolja, egy cikk a millió hasonlóból: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4033789,00.html

7. Ez az én következtetésem. A Mistaravimokról itt olvastam először: http://tiboru.postr.hu/a-sayeretek-vilaga
Pszeudo terror csoportok Modus Operandi, a Selous Scouts példája alapján: http://selousscouts.tripod.com/PSEUDO%20MODUS%20OPERANDI.htm
Érdekes videó az Al-Qaedáról, mint pszeudo-terror csoportról: http://www.youtube.com/watch?v=IzIdoPd5UuM
Illetve van egy saját, egyoldalas angol nyelvű elemzésem az Al-Qaeda pszeudo-terror csoportról, kb. A/4 méret, ha gondolod közzéteszem egy kommentben.
Mistaravim: http://en.wikipedia.org/wiki/Mistaravim
Sayeret Duvdevan: http://en.wikipedia.org/wiki/Duvdevan_Unit idézem:”In 2002 the unit was awarded as such by the prime minister for having the most significant effect on the war on terror.”
Daniel Lewin Sayeret Matkal Mistaravim, 2001. szeptember 11-én, a Flight 11 repülőgépen, “a géprablók első áldozata”: http://www.historycommons.org/entity.jsp?entity=sayeret_matkal

Következő kommentemben innentől folytatom.
Tisztelettel,

hun harcos

 89. 178996 — 2011-03-26 19:10 

[warriorhun](#11257441):
[Bánszegi Richard](#11257488):

Kedves olvasók!

Ez egy konteóblog, tehát egyes kijelentéseket, következtetéseket, híreket itt nem feltétlenül kell források tucatjaival alátámasztani – persze izgalmasabb, ha van ilyen.

A durva rasszista megnyilvánulásokat ettől függetlenül nem bátorítjuk, sőt: nem tűrjük az ilyesmit; egyetlen (zsidó, cigány, afrikai, norvég, stb) embertársunk elleni nyílt uszítást sem fogunk szó nélkül hagyni.

Véleményem szerint eddig a vita megmaradt a láthatatlan vonal innenső oldalán. Remélem, ez így is marad. Vitatkozni természetesen lehet, de egymás személyét lehetőleg ne bántsuk. Bárki ízekre szedheti bárki szavait, megcáfolhatja kijelentéseit (a bloggazdáét is beleértve!), de ne ejtsünk sebeket se egymáson, se másokon.

Köszönöm mindenkinek a megértést!

 88. Bánszegi Richárd — 2011-03-26 18:06 

[warriorhun](#11257431):
”Szerény személyem pedig nem mentes jellemhibáktól, de személyeskedve “szemétnek” nevezni engem ok nélkül egy csöppet vérlázító.„

A szemét kifejezés nem személyednek, hanem az általad írt valótlanságoknak, csúsztatásoknak, antiszemitizmusnak szólt.

 87. Bánszegi Richard — 2011-03-26 18:02 

Kedves Magyar Harcos!

Köszönöm, hogy időt szánsz rám és kíváncsian várom soraidat.

Segítségként néhány állításod, amelyek forrására mindenképp kíváncsi lennék:

1 ►
”Tunéziában a Wikileaks szivárogtatásai teremtettek puskaporos hangulatot.”

2 ►
„Gondolom már rájöttetek, hogy a “Wikileaks” az a Lohamah Psichlogit amerikai engedéllyel működő dezinformációs projektje, és Julian Assange egy fizetett színész.”

► 3
”Az izraeliek a Rosenberg házaspár és a Pollard ügy óta tudják, hogy kémkedhetnek az USA-ban ami belefér, de az információkat nem oszthatják meg büntetlenül az ellenséggel: a Wikileakset pedig az ellenség is olvassa. Tehát amit a Wikileaksen valódi anyagot szivárogtatnak arra az amerikaiak rábólintottak, a többi anyag pedig írói fantázia terméke.”
>>Mi köze volt a Rosenberg házaspárnak az Izraeli hrszerzéshez? Tovább érdekelne, hogy ugyan honnan vetted ezt az emrikai rábologatós sztorit, mert a tények éppen ennek ellenkezőjét támasztják alá. << 4 ► ”Az angolszász világban a védelmi költségvetés jelentős része megy cyber-védelemre, de offenzívára is költenek ám: például a Facebook-on és egyéb szociális médiákon Egyiptomban és Tunéziában elkövetett tiltakozási hullám szervezésére és egyéb provokációkra gondolok.„ 5 ► ”Hogy Wael Gonim, egy Google-igazgató szervezi az egyiptomi forradalmat a neten azt hiszem mindent elmond amit tudnunk kell, ezt nem is ragozom tovább.” >>Azért csak ragozzuk tovább. Először is kérlek, bizonyítsd be,m hogy a google a CIA fedőszerve, másrészt felhívnám a figyelmed arra, hogy Gonim eddigi információk szerint SEMMIFÉLE támogatást nem kapott munkáltatójától a tevékenységéhez, sőt, azok nagyon sokáig nem is tudtak a tevékenységéről, lévén Gonim szigorúan különválasztotta a két tevékenységét.<< 6 ► „Ott tartottam hogy Kadafi az Al-Qaedát vádolja, és nem beszél hülyeségeket.” 7 ► ”Ami létezik az egy izraeli Mistaravim egység, a Sayeret Matkal pszeudo-terrorista csoportja, na, ők az Al-Qaeda.” Hát, kb. innentől elég nehéz Téged és a mondanivalódat komolyan venni, de a játék kedvérért folytassuk. 8 ► ”USA, Izrael, NWO ugyanazt jelentik.„ 9 ► „A határon beszivárgó Sayeret Matkal és a "civileket és diplomatákat evakuáló" SAS egységek fegyverezték fel és képezték ki a lázadókat,…” 10 ► „tudják hogy beszivárgott nyugati és izraeli ellenség valamint líbiai hazaárulók ellen harcolnak.” 11 ► ”Elárulom, sehogy. Úgyhogy nincs civilmészárlás. A hazugságra a TV-nézők miatt van szükség, hogy azok támogassák a Kadafi elleni repüléstilalmi zónát, NATO bombázást és háborút. A repüléstilalomra azért van szükség, mert a Mistaravim és a felkelők Technikalokkal nyomulnak, tehát repülő és tank ellen védtelen.” 12 ► „És a hamis hírek mellett megjelent a tömeges fénykép és videóhamisítás a Média részéről.” „Vagyis az összes videó, fénykép amit látunk, az vagy computer által generált kép, vagy Líbián kívül vették fel, valami sivatagos területen: Negev vagy Arizona jut eszembe így első blikkre.” 13 ► „Rengeteg olyan kép jelenik meg a nyugati médiában, amit ha józan paraszti ésszel és egy honvédségi alapkiképzéssel a hátunk mögött látunk, hangosan felröhögünk: mert látjuk hogy ez nem valós kép, ez nem történik és ilyen soha nem is történhet. Egy példa, hogy értsétek: galeria.fn.hu/files/396/044/000/44396/44396_344469_750x450.jpg” <>

14 ►
„Egyszer még Bushnak is adtak egy videót, amit az “Al-Qaeda hivatalosan még nem jelentetett meg”,

15 ►
”Guantanamo pedig egy terroristaképző, ott mindenki ártatlan.”
<>

 86. dezso — 2011-03-26 17:34 

erdekes ezutan lett egy kis cirkusz es mubarak lett az elnok most ujra cirkusz mubarak el lett kergetve

 85. dezso — 2011-03-26 17:26 

sziasztok.Nem is olyan regen egy ismerösom azt mesélte el ,hogy hogyan jart anno 1980-ban egyiptomban.Azt sztorizta,hogy bizonyos szemelyeket “kisert”amig amig azok “felbujto”tevekenyseget vegeztek.a dolog pikanteriaja ,hogy a SU soralomanyu katonaja volt akkor.

 84. warriorhun — 2011-03-26 17:24 

@”Bánszegi Richard”:

Kedves Richárd,

Ez így már mindjárt más. Egy kis időt kérek hogy megkeressem és összeszedjem a forrásokat, de még ma este meglesz.
Addig is maradok tisztelettel,

warriorhun

 83. warriorhun — 2011-03-26 17:18 

[Bánszegi Richard](#11257196):

Tisztelt Bánszegi Richárd,

itt folytatom az Önhöz címzett előző hozzászólásomat:
A “mocskos zs*dók” kifejezést Ön használta, nem én, és még nagyítóval sem fog találni az én hozzászólásaimban hasonlót.
Meggyőződésem, hogy a Sayeret Matkal és Duvdevan Mistaravimjainál is-de legalábbis alapkiképzésük során-ugyanúgy megkövetelik az egyes harcos napi tisztálkodását és az alapvető higiéniai rendszabályok betartását, mint minden modern hadseregben, tehát részemről ilyen és ehhez hasonló megjegyzés súlyos tárgyi tévedést mutatna, amit nem engedhetek meg magamnak.
Arra is felhívnám a figyelmét, hogy a Rita Katz-féle siteintelgroup internetes oldalt sem az ODESSA vagy a Wehrwolf SS működteti, amiért én kérek elnézést, bár igazából erről sem én tehetek.
Tehát, ismételten csak annyit tudok mondani, hogyha bármiféle tárgyi tévedést vagy logikai hibát lehet kimutatni fejtegetéseimben akkor arra bárki rámutathat. Szerény személyem pedig nem mentes jellemhibáktól, de személyeskedve “szemétnek” nevezni engem ok nélkül egy csöppet vérlázító.
És ha már vérlázításnál és Zsé-betűs népeknél tartunk, egy kis konteó:
érdekes, hogy mind az Irak elleni háború, mind a mostani Líbia elleni háború Purim ünnepének napján indult. Amikor is egy bizonyos Zsé-betűs nép azt ünnepli, hogy Eszter és Mordecháj meggyőzte Ahasvérus királyt, hogy akasztassa fel a nagyhatalmú Hámánt, és engedje meg a Zsé-betűs nép ellenségeinek tömeges lemészárlását a Közel-Keleten. Ezen a napon ünneplik, hogy a nem Zsé-betűs emberek vérének ontásával megtisztítják magukat istenük előtt a saját bűneiktől.
És ha jól figyelt, akkor észrevehette, hogy hozzászólásaimban egy szó hazugság sem található, sem faji vagy egyéb előítélet, eseleg sértő kitétel sem szerepelt. Nem hívtam fel népek, fajok vagy vallások hátrányos megkülönböztetésére, sem pedig bármiféle ocsmány és erőszakos cselekedetre ártatlan civilek ellen, és nem helyeseltem semmiféle olyan történelmi eseményt melynek során ilyesmi történt.

Szóval vazzeg próbáld megcáfolni amit írtam ha tudod-nehezen fog menni, gondolom látod-de azt ne várd már hogy befogom csak azért mert te elkiáltod magad hogy rasszizmus, mert a mai világban ez már kevés az érvényesüléshez, öreg!
Maradtam tisztelettel,

warriorhun

 82. Bánszegi Richard — 2011-03-26 16:59 

@warriorhun:

Kedves Magyar Harcos!
(Vagy inkább harcos magyar?)

Ne haragudj, de hazugságokkal vitatkozni nincs kedvem. Arra kérnélek, hogy először is szolgálj forrásokkal az általad ideömlesztett butaságok/rágalmak alátámasztására. A későbbi félreértéseket, vitákat elkerülendő: forrás alatt nem a kurucinfót vagy a barikádot értem, és nem is David Irving vagy Richard Williamson munkásságát.
Bár nem vagyok perfekt, de megértem az angol nyelvű szöveget, így az is jöhet.

Good luck!

 81. warriorhun — 2011-03-26 14:40 

[Bánszegi Richard](#11257196):

Tisztelt Bánszegi Richárd,

hogy megnyugtassam, a pszeudo-terror alkalmazva volt már a III. Birodalom által is. Mégis a Reichstag felgyújtását, vagy a Gleiwitz-i rádióadó elleni támadást hogy máshogy nevezné? Mindegyiket árják csinálták, tehát a világképem kiegyensúlyozott.
Valóban egyszerűbb vádaskodni, mint megcáfolni amit írok, de arra kérem, mégis inkább próbálkozzon meg vele.
Nem az én hibám hogy a Sayeret Duvdevan Mistaravimjait nem a Hungarista Légió tagjai közül toborozzák, hogy az Al-Qaeda pszeudo-terrorjáért is Szálasi és Hitler legyen a felelős.
Tehát arra kérem mutasson rá a logikai hibákra és a téves tényekre a fejtegetéseimben.
Előre is köszönöm, hiszen az embernek tanulnia kell a hibáiból.
Maradtam tisztelettel,

warriorhun

 80. Bánszegi Richard — 2011-03-26 13:30 

[warriorhun](#11257115):

Nem lenne egyszerűbb, ha a hosszú áltudományos fejtegetéseid helyett csak simán ideírnád, hogy mocskos zsidók?

Tiboru!
Nem bántja a szemét a szemét?

 79. warriorhun — 2011-03-26 12:32 

Ha már az Al-Qaeda féle pszeudoterrornál tartunk, hadd idézzek a “Sayeretek világából”, mire is képzik ki a Sayeret Duvdevan Mistaravimjait: “A cseresznyéseket kiképzik emberrablásra, szabotázsra, gyilkolásra, gerillahadviselére, valamint bármilyen bűncselekmény elkövetésére, a határjelrongálástól kezdve a sikkasztáson keresztül tán még a veremásásra is”, nemes figyelmeteket a “bármilyen bűncselekmény elkövetésére” szókapcsolatra fordítsátok, és ne zsebmetszésre vagy gyorshajtásra gondoljatok (igaz az csak szabálysértés).
A wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Duvdevan_Unit ezt írja róluk: “In 2002 the unit was awarded as such by the prime minister for having the most significant effect on the war on terror.”-vagyis 2002-ben kitüntették őket mert jelentős hatással voltak a terror elleni háborúra. Vajon mi történt előző évben olyan jelentős esemény? Mindenesetre a Flight 11-en volt egy Daniel Lewin nevű Sayeret Matkal, mondjuk én nem hiszek egy Júdea Népe Front típusú öngyilkos akcióban, inkább egy septemberclues-féle médiamanipulációban, de Mohammad Attát és a géprablókat valakinek csak el kellett játszania.
Mondjuk a pszeudoterror nem újdonság, a rodéziai Selous Scouts is élt vele, http://selousscouts.tripod.com/pseudo_main.htm , Pamwe Chete!
Az Al-Qaedában a legviccesebbek a fenyegető videók amiket mindig a Rita Katz-féle SITE, siteintelgroup talál meg, és rajtuk kívül mindenki csak a SITE-on képes megtalálni. Nem hazudtolják meg magukat, újabban fizetned kell ha látni akarod a legújabb iszlámista fenyegető videókat. Egyszer még Bushnak is adtak egy videót, amit az “Al-Qaeda hivatalosan még nem jelentetett meg”, az Isten szerelmére! Ha te egy terrorista vagy és merényletre készülsz, bejelented-e egy videón arccal és névvel egy olyan ellenségnek, akinek végtelen anyagi, technikai, és emberi erőforrásai vannak hogy levadásszanak és megbüntessenek? Könyörgöm…
Guantanamo pedig egy terroristaképző, ott mindenki ártatlan. Ha téged mint arab fiatalt ártatlanul elrabolnak és Guantanamora visznek és öt évig kínoznak majd kiengednek, tuti te is úgy éreznéd hogy fel akarsz robbantani valamit, mégpedig zárós határidőn belül?
Lehet hogy nem is a konteoblogon kellene posztoljam ezeket, még a végén azt hiszik majd az emberek hogy ez valami összeesküvés-elmélet.

 78. rdos — 2011-03-26 11:51 

 77. melchi zadok — 2011-03-26 09:27 

Kedves tiboru!
tudom, hogy itt még demokrácia van, és ebből adódóan az arab forradalmakkal kapcsolatos konteó iránti igény (melyet kizárólag csak a téma aktualitása miatt kértek ennyien, hisz végül is ki a francot érdekel egyébként egy homokon, tevén és datolyán kívül zéró kibocsátással rendelkező országok cirkusza?)előnyt élveznek, de remélem, hogy a Skull & Bones Társaság is hamarosan sorra kerül, mely jelentőségében természetesen messze felülmúlja a jelen tárgyalt témát.
szóval én türelmetlenül várom A konteót 🙂

 76. 178996 — 2011-03-25 23:00 

[warriorhun](#11256229):

Bizony, a Mistaravim egységek olyasmiket tudnak, mint kevesen a Közel-Keleten…

 75. 178996 — 2011-03-25 22:57 

[warriorhun](#11256378):

A Sayeret Matkalról, a Mistaravim egységekről és a többiekről itt lehet olvasni egy kicsit:

http://tiboru.postr.hu/a-sayeretek-vilaga

 74. warriorhun — 2011-03-25 20:49 

A “Demokrácia Félholdja”, negyedik, befejező rész

És a hamis hírek mellett megjelent a tömeges fénykép és videóhamisítás a Média részéről. Természetesen a Tripoli Hiltonból nem mozdul, és nem is mozdulhat ki nyugati újságíró hivatalos líbiai vezető nélkül, és a törzsi területekre nem tehetik be a lábukat. Aki mégis ezzel próbálkozik, azt kirúgják mint a BBC stábot. A másik oldalon ez egy titkos Sayeret Matkal és SAS operáció, még jó hogy nem készül fénykép. A törzsi felkelőkről sem: a líbiai katonai hírszerzés elemezné a képeket, esetleg döntő információkhoz jutna ezáltal, mi több, azonosíthatna felkelőket és családjaikat. Szóval egyik oldalon sem készülnek fényképek.
Vagyis az összes videó, fénykép amit látunk, az vagy computer által generált kép, vagy Líbián kívül vették fel, valami sivatagos területen: Negev vagy Arizona jut eszembe így első blikkre. Rengeteg olyan kép jelenik meg a nyugati médiában, amit ha józan paraszti ésszel és egy honvédségi alapkiképzéssel a hátunk mögött látunk, hangosan felröhögünk: mert látjuk hogy ez nem valós kép, ez nem történik és ilyen soha nem is történhet. Egy példa, hogy értsétek: http://galeria.fn.hu/files/396/044/000/44396/44396_344469_750x450.jpg

Zárásképpen csak annyit mondok: a Közel-Kelet de-stabilizációja zajlik a “Demokrácia Félholdja”-terv alapján, és a líbiai események tökéletes nemzetközi jogi precedenst teremtenek arra, hogy ugyanezt a forgatókönyvet használva a végén rászabadítsák a poklot Iránra…

 73. warriorhun — 2011-03-25 20:29 

A “Demokrácia Félholdja”, harmadik rész

A líbiai “spontán felkelő tömegek” a fényképek szerint az első naptól fogva lengetik a felkelés zászlaját, ami a Kadafi előtti Líbia zászlaja volt, így joggal merül fel a kérdés: vajon 1969 óta naftalinban őrizték ezeket, hátha fordul a kocka, vagy a váratlan, spontán forradalom előtti hetekben varrták éjjel-nappal az asszonyok, gondolván majd csak jó lesz valamerre?
Így el is érkeztünk a lényeghez, ami a totális médiamanipuláció és hamisítás témájához.
A rengeteg kamu hír között szerepel hogy Kadafi katonái tömeggyilkosságokat hajtanak végre a saját népük ellen. Vajon hogyan győz meg egy diktátor egy honvédtisztet aki felesküdött hogy nemzetét az élete árán is megvédi-tehát a kivégzőosztagtól való para nem játszik- hogy nyisson tüzet a nemzetére és gyilkolja halomra? Elárulom, sehogy. Úgyhogy nincs civilmészárlás. A hazugságra a TV-nézők miatt van szükség, hogy azok támogassák a Kadafi elleni repüléstilalmi zónát, NATO bombázást és háborút. A repüléstilalomra azért van szükség, mert a Mistaravim és a felkelők Technikalokkal nyomulnak, tehát repülő és tank ellen védtelen. Ezért kell repüléstilalom, és ezért bombáztak tankokat legelőször a franciák.

 72. warriorhun — 2011-03-25 20:11 

A “Demokrácia Félholdja”, második rész.

Ott tartottam hogy Kadafi az Al-Qaedát vádolja, és nem beszél hülyeségeket. Természetesen Al-Qaeda iszlám terrorcsoport ami gyűlöli az amerikai szabadságot, be akarja vezetni az USA-ban a sariát, és ki akarja tűzni a félholdas-lófarkas zászlót a Fehér Házra: mint olyan, nem létezik. Ami létezik az egy izraeli Mistaravim egység, a Sayeret Matkal pszeudo-terrorista csoportja, na, ők az Al-Qaeda.
És lám-lám, Egyiptomban elfogtak egy Sayeret Matkal kommandót miközben azok egyiptomi utcai rendszerváltót játszottak, a youtube-on ott a videó az elfogásról… És a Mistaravim nem állt meg az egyiptomi-líbiai határon…
A líbiai demokrácia iránti vágytól fűtött törzsi harcosoknak, a lázadóknak természetesen egy vágyuk van csak: készek gyilkolni és meghalni is ha kell azért, hogy négyévente szavazhassanak és több párt közül is választhassanak, és ezt a jogot kiterjeszthessék ősi törzsi ellenségeikre is a liberális demokrácia kissebségbarát értékeinek jegyében. Ja, persze.
Szóval a törzsi lázadók ki akarják verni a hatalomból Kadafit és törzsét, hogy az ő saját törzsük jusson hatalomra. Ebben találtak partnerre-kiben is? USA, Izrael, NWO ugyanazt jelentik. Szóval bennük.
A határon beszivárgó Sayeret Matkal és a “civileket és diplomatákat evakuáló” SAS egységek fegyverezték fel és képezték ki a lázadókat, valamint felderítést hajtottak végre a repüléstilalmi zóna és az invázió támogatásához. Jelenleg is a SAS jelöli ki lézerrel a célpontokat a NATO-gépeknek. SAS és egyéb kommandókat már elfogtak Kadafi emberei, és ezért harcol a líbiai hadsereg kegyetlenül: tudják hogy beszivárgott nyugati és izraeli ellenség valamint líbiai hazaárulók ellen harcolnak.

 71. warriorhun — 2011-03-25 19:44 

A “Demokrácia Félholdja”.

Gary Brecher-t (War Nerd) gondolom nem kell bemutassam az angolul értő és háborut kedvelő férfitársaimnak. 2003-as “Syria: plenty of nuthin'” című művében olyasmit ír, hogy Washingtonban az a nagy terv, hogy miután az amerikai beavatkozás során az irakiak megdöntik Szaddam diktatúráját és megteremtik a liberális demokráciát, az arab diktatúrákban élők látják majd ám, hogy ez jó, és sorra követni fogják a példát, amíg ki nem alakul a “Demokrácia Félholdja” a Földközi-tengertől Iránig. De mivel az iraki demokrácia nem volt elég szexi, a tervet későbbre halasztották. Mostanáig.
Tunéziában a Wikileaks szivárogtatásai teremtettek puskaporos hangulatot. Gondolom már rájöttetek, hogy a “Wikileaks” az a Lohamah Psichlogit amerikai engedéllyel működő dezinformációs projektje, és Julian Assange egy fizetett színész. Az izraeliek a Rosenberg házaspár és a Pollard ügy óta tudják, hogy kémkedhetnek az USA-ban ami belefér, de az információkat nem oszthatják meg büntetlenül az ellenséggel: a Wikileakset pedig az ellenség is olvassa. Tehát amit a Wikileaksen valódi anyagot szivárogtatnak arra az amerikaiak rábólintottak, a többi anyag pedig írói fantázia terméke.
Az angolszász világban a védelmi költségvetés jelentős része megy cyber-védelemre, de offenzívára is költenek ám: például a Facebook-on és egyéb szociális médiákon Egyiptomban és Tunéziában elkövetett tiltakozási hullám szervezésére és egyéb provokációkra gondolok. Hogy Wael Gonim, egy Google-igazgató szervezi az egyiptomi forradalmat a neten azt hiszem mindent elmond amit tudnunk kell, ezt nem is ragozom tovább.
Természetesen a Média sugározza a valódi, meg a computer-generált képekből/videókból álló “forradalmi” jeleneteket a többi arab országba hogy izgassa a tömegeket.
Itt kell ismeretlenül is köszönetet mondjak tiborunak, mert a “Sayeretek világa” című régi cikkében találkoztam először azzal a szóval, hogy “Mistaravim”. Mint egy atomcsapás, úgy világította meg az elmémet, és a felfedezés által kiváltott lökéshullám vitt végig a logikai nukleáris láncon: Al-Qaeda, pszeudo terror. Fontos elem, hiszen Kadafi is vádolta őket a líbiai balhéval, de erről később: most megpróbálom felrakni ezt a hozzászólást, mielőtt elveszne a gépemen.

 70. 178996 — 2011-03-25 16:55 

[AirNinja](#11255825):

Visszatérve a franciákra: szerintem bármit hajlandók lesznek beáldozni, de az algériai befolyást nem hagyják kicsúszni a kezükből.

Érdekes, hogy a mai napig milyen érzelmi húrokat érint meg ez az ország a franciák lelkében. Na nem annyira, mint nekünk a határon túlra került egykori magyar területek (nem tudom, figyelitek-e, mennyire PC-módon fogalmazok…)., de bizony nagyon odafigyelnek rá.

 69. madoff — 2011-03-25 16:31 

érdekes a téma és összetett nagyon, de van egykét homályos rész nekem, és én inkább csak a véleményetekre vagyok kíváncsi, mintsem hogy magam próbáljak valami maszlagot összeirkálni. szóval a franciák bebuktak egy külügyminisztert, túl sokat spanolt arrafelé a nagykutyákkal, a franciáknak meg szúrta a szemét a dolog, el is tűnt a színről. de még talán érhető, mivel francia gyarmatról van szó, de bengháziban miért pont francia zászlókat lóbáltak és akasztottak az új kormányépület falára? lehet a franciák azért léptek először, mivel látták, hogy ez a francia nép szemében kedvező lehet és megdobja sarkozy barátunk nem túl fényes népszerűségi indexét? és milyen érdekei lehettek berlusconinak, a nagy cimborának (aki a kezet is csókolt a “forradalmárnak” pár év), hogy átadja reptereit, és gépeket küldjön líbiába? távol maradhatott volna mint a németek, de ugye akkor az eni meg a többi nagy olasz vállalat (amiben nem mellesleg kadhafi és cimborái nem kevés részesedéssel bírnak) szopóágra kerülhetnének.
és mi van ha tényleg igaza van kadhafinak és az al-kaida keze van a dologban, aki ugye hallucinogénekkel eteti a líbiai fiatalokat (hallucinogén hatása alatt szerintem nem lettek volna ennyire sikeresek, inkább csak moziztak volna kábán)?? és ezért jött a képbe az ensz, élükön a franciákkal, angolokkal, amcsikkal, hogy megakadályozza a szélsőségesek hatalomra kerülését, emberi jogi meg mindenféle indokra hivatkozva. de ők már akkor avatkoztak be, amikor kadhafi szinte visszafoglalt mindent, szóval ez nem világos. alapból az volt az érdekük szerintem, hogy ő eltűnjön onnan. ráadásul ha ezen a vonalon indulunk el, akkor jemen is szívás nekik, hiszen az amcsik ott is igen aktívak az alkaida jelenléte miatt (bombáztak is párszor, amit jemenben úgy tüntettek fel hogy saját gépeik voltak), és szaleh elnök is szeret a tömegbe pukkantani, hátha szétrepülnek mint a galambok. (azt hiszik minden olyan egyszerű mint kínában volt, de más világot élünk azóta, szerencsére!) ehhez mit szól az ensz akkor? bahreinről nem is beszélve, ahol szintén ütik-vágják a jónépet. líbiát szerintem kispécizték most, de biztos vagyok abban hogy nem ez volt a fő céljuk hanem irán meg szíria. iránban másfél éve is voltak már tüntetések az elcsalt választás után, és élénken él még az emberekben a brutalitás. líbiára visszatérve kadhafi két hete (márc. 13 körül) összehívtak az orosz, kínai meg indiai fejeseket, hogy befektessenek be nála és az olajkitermelést is megkapják. lehet erre lettek morcosak a franciák meg a többiek, hogy nő a kelet befolyása? mivel a “no-fly zone” csak ezután lett ennyire felkapva.
hogy a zsidókat meg a rotschildékat sem hagyjam ki, azért érdemes belegondolni, hogy a diktátorok zárolt, súlyos, fejenként 30-70 milliárdjai, ja, perszehogy dollárban mérve (vállalati zárolt pénzekről nem is beszélve) kiknél fognak lecsapódni? szerintem a kedvenc sapkás bankárjaink keze nem is kicsi lóg bele a bilibe… nem tudom mennyit és milyen csatornákon fognak visszajuttatni az anyaországba. még az is lehet hogy ha minden lecsillapodik, megjelenik az imf és mint kölcsönt a saját pénzüket visszaosztja. ez lenne a nagy csattanó. mellesleg tudjuk, főleg a zsidók tudják a legjobban, hogy ha a helyzet rendeződni fog valamelyest egy nyugatbarátabb demokratikus formában, akkor valamiból újjá is kell építeni mindent és oda meg pénz kell. és hogy lehet leigázni egy országot, ahogy azt “királyunk”, I. viktor is megmondta márc. 15-én a nemzeti múzeum előtt: karddal és adóssággal. szóval azért ott a zsidó-amcsi érdek, halliburton-nek is kell munkát adni valahol…

 68. 179598 — 2011-03-25 16:18 

[tiboru](#11254423): Ezzel meg egyet is ertenek ha valamilyen vallasi vagy altalaban vett nyugat ellenes tuntetesek lennenek. De ezek joreszt az epp aktualis rezsim ellen illetve a demokratizalodas mellett tornek landzsat. Kimondottan. Szoval nekem halovany ez az Iran ugy.

Meg az oroszo elmelethez:
Russian-Arab Business Council

 67. AirNinja — 2011-03-25 14:38 

Azért arra marha kíváncsi vagyok hogy Algériával mi lesz. Mert a szomszédban meleg a pite de erről az országról se szó se beszéd. Igen zsíros falat bárki számára aki megszerzi. A Föld 5. legnagyobb földgáz- és 14. legnagyobb kőolajtartalékával rendelkezik, a 2. legjelentősebb földgázexportőr.(wikipedia)Szerintem bármelyik nagyfiú robbantotta is ki az egész hepajt egyértelműen rátenné a kezét erre az országra is ha már a szomszédban van.

 66. 178996 — 2011-03-25 12:21 

[Pollo](#11255540):

Ez érdekes adalék volt, köszi!

 65. Pollo — 2011-03-25 11:49 

[tiboru](#11254704): A franciák motivációja közül az egyik talán lehet az, hogy a világ legnagyobb olajkutató-szervízcége monopol-helyzetben van gyakorlatilag teljes Észak-Afrikában, és nagyrészt a Közel-Keleten is. Líbiában pl. a teljes kutatás és a termelés nagy része is ezen a cégen keresztül megy. Ez csak gépekben, illetve eszközökben, 10 milliárd eurós nagyságrend, a bizniszben lévő hatalmas pénzekről már nem is beszélve. Mondjuk az eszközök, meg a telephelyek nincsenek közvetlen veszélyben, mivel ezek nagyrészt a semmi közepén a sivatagban vannak, de a munkavégzést lehetetlenné teszi ha hónapokig áll a a bál Líbiában.
Na és most jön a lényegi része az egésznek, hogy mi köze ehhez a franciáknak. Hát az hogy ez a cég francia államtulajdon, és nem úgy mint nálunk mondjuk a MOL, hanem olyan igazi tröszt szerűen mint kis hazánkban mondjuk 30 éve.

 64. 178996 — 2011-03-25 08:49 

Érdekes, hogy az arab forradalmak kitörése óra Ázsiában milyen gyakorisággal vannak földrengések… Az éjjel például Mianmarban volt egy 6,8-as…

Persze nem feltétlenül figyelemelterelésre és a HAARP-ra gondolok. Vagy mégis..?

http://konteo.freeblog.hu/archives/2011/03/14/a_haarp_osszeeskuves/

 63. e(x) — 2011-03-25 08:26 

A felkelők “hasznos idiótának” nevezését árnyalom: azok cinikus szempontjából lehet találó a jelző, akiknek kikaparják a gesztenyét. Nincs kétségem afelől, hogy az ilyenkor törvényszerűen felbukkanó gazemberek és belátóképesség nélküli szerencsétlenek között sokan teljesen tisztában vannak ténykedésük kockázatával, és valóban valamilyen számukra értékes csoport boldogulását szem előtt tartva teszik kockára az életüket.

 62. GTibor — 2011-03-24 21:30 

Azért abban van némi pikantéria, hogy ez a Bouazizi gyerek benzin segítségével végzett magával…

 61. 178996 — 2011-03-24 21:01 

[e(x)](#11254697):

Bevallom, nekem a franciák jelentik ezen a színpadon a legnagyobb rejtélyt. Ők (történelmi okoból) mindig roppant óvatosak voltak mindennel kapcsolatban, ami az arab világot (azon belül kiemelten a Magrebet) érinti.

Most pedig fejest ugranak a katonai akcióba – már-már cowboy-mentalitással.

Valami történt az Élysée-palotában (és/vagy Sarkozy fejében) március elején…

 60. e(x) — 2011-03-24 20:55 

Ha mindez valóban szándék mentén zajlik és tervszerűen, akkor a legnagyobb hatású manipulációk tízes toplistáján azért eléggé dobogós, nem?

Az ’56-os hazai események helyett hasonlítsuk inkább a béketábor és a SZU széthullásához. Tény, hogy a nyugati világ tett ennek érdekében, de elsősorban a gazdasági-technikai-társadalmi folyamatok vitték errefelé az eseményeket. Összeesküvés – jelen olvasatban szándék – áll-e a szocializmus bukása mögött? Valamelyest igen, de évtizedes folyamatokon keresztül hatva.

Az arab világban is régóta látható volt az események legvalószínűbb menete, látszott, hol a völgy és merre fog csorogni a patak, mégha néha kisebb köveket ki is kellett venni az útjából, a nagyja munkát azon folyamatok végezték, amelyek a szocialista berendezkedést is elerodálták. Az egyidejűségből, a furcsa időzítésű és nem teljesen nyilvánvaló célú nyugati beavatkozásból valóban valószínűsíthető, hogy valaki szépen kivárta a megfelelő mértékű instabilitást, és elindította a változási folyamatot, kérdés, teljes mértékben irányítás alatt tarthatóak-e az események, és a tervezett kör nyeri-e a hatalmat.

De itt most mi történt? Instabilitás kivár, folyamat elindít, Khadafi elkeni a felkelők száját, majd jön a Nyugat segíteni. Miért? Mert az induláskor túlértékelték a felkelőket, a hasznos idióták nem tudták kikaparni nekik a gesztenyét, így jönni kellett segíteni, mielőtt minden rosszra fordul, vagy mások indították el a folyamatot, szintén benézték annak önjáró képességét, s ha már így alakult, a nyugat a javára fordítja az eseményeket..?

No, ez szép saláta lett, nem kéne hozzászólás írása közben kamillateát inni..

 59. 178996 — 2011-03-24 19:25 

[Minorkavidor](#11254467):

Hát ha most is csak egy lokális forradalom lenne, nem is terjednének ennyire a konteók. De ebben az esetben rengeteg az érdek és a háttérszereplő, no meg ott van a közelben az olaj, a földgáz, a stratégiai pozíció (Szuezi-csatorna, Gibraltár is elég közel), Izrael, az amerikai jelenlét Irakban, a muszlim terrorszervezetek, stb…

Szóval összehasonlítani az 55 évvel ezelőtti magyar helyzetet a mostani arab világéval… nem biztos, hogy helyes következtetések levonására alkalmas.

 58. Minorkavidor — 2011-03-24 19:11 

@Minorkavidor:
kIEGÉSZÍTÉS:

Hiszen köztudott, hogy őket is váratlanul érte. Elég belehallgatni a SZER akkor készült anyagaiba. Lásd pl. a Nagy Imrével kapcsolatos véleményeket.

 57. Minorkavidor — 2011-03-24 19:05 

Miért oly nehéz elhinni, hogy nincs összeeskűvés?
56-ot sem az “imperialisták, a CIA” STB. csinálta, bárhogy is erőlködtek Kádárék és a szovjetek.

 56. 178996 — 2011-03-24 18:48 

[GTibor](#11254358):

Hogy stílszerű legyek: ajvé!

 55. 178996 — 2011-03-24 18:45 

[capture3](#11254386):

Nem a demokratikus átalakulás lenne az ő érdekük, hanem egy kis (?) felfordulás után egy Teherán-barát kormány, amelyik úgy táncol, ahogy Ahmadinezsád fütyül.

 54. 179598 — 2011-03-24 18:19 

Irannak miert lenne jo egy arab orszag esetleges demokratikus atalakulasa?

 53. GTibor — 2011-03-24 18:06 

Update:
Szíria

 52. Kentaur67 — 2011-03-24 16:27 

Irán, legalábbis az évtizedeket az arab világban élő, ott ma is aktív kapcsolatokkal rendelkező, libanoni származású ismerősöm az első pillanattól ezzel tömi a fejemet.
El tudom képzelni, hogy igaza van, bár ő talán a napfogyatkozást is a shiita-sunnita ellentétre vezetné vissza. 🙂

 51. siridar — 2011-03-24 15:33 

[Keith](#11252186): A legtöbb iszlám szélsőséges mögött Irán áll, tehát ha az első pontra szavaztál, Iránra (is) szavaztál.

 50. daath vader — 2011-03-24 15:00 

Egyetértek a 35.-ik hozzászólóval, szerintem nála a pont

 49. 179598 — 2011-03-24 12:06 

Tiszta sor: A recesszio elhuzodik. Raadasul mar nem is W, hanem kitudja milyen alakot olt majd. Ezert szuksegesse valt a piac atrendezese, az energiahordozok arainak felpumpalasa. Valamint egy kis ternyeres es a szovetsegi rendszer felboritasa.
Szemelyes velemenyem szerint az oroszok elkezdtek nyomulni.

 48. mikoka — 2011-03-24 07:25 

Hát én azt hittem, ez egyértelmű. Miután elkezdődött (kirobbantották) az egész balhé(t) az arab világban, gyorsan elvonták a figyelmet onnan a világ másik felére egy elterelő lépéssel. Ugy ismerős:
http://konteo.freeblog.hu/archives/2011/03/14/a_haarp_osszeeskuves/ ? Mire visszanézünk, már bombázzák is Líbiát.

 47. 178996 — 2011-03-24 00:21 

[Balázs83](#11253067):

“Én mondom néktek: kérjetek és megadatik; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.”

(Lukács, 11.9.)

 46. Balázs83 — 2011-03-23 22:25 

De büszke vagyok, a Facebookon én javasoltam a témát:)))

 45. hiryu2,0 — 2011-03-23 20:15 

Csatlakozom.

 44. molnibalage — 2011-03-23 19:48 

Konetóblogon a nem konetó szavazás vezet? Micsoda konteó! 🙂

 43. beleugat — 2011-03-23 19:43 

Nos, én azt hiszem, hogy ez egy világméretű összeesküvés, a szerencsétlen tüntetők pedig csak “elfogadható veszteség”. Azt is mondhatnám, hogy minden gazdasági hatalom érdeke, hogy a 2008 óta tartó recesszió végre enyhüljön, és ehhez választották szikrának Észak Afrikát. Ennek a szikrának (ami az olaj árát hivatott emelni) kellene újraélesztenie egy felfelé pörgő gazdasági spirális folyamatot. Szóval Alaszkától Dubajon át Moszkváig érdekeltek abban, hogy egy ideig még elhúzódjon ez a hajcihő. Szerintem.

 42. SchA — 2011-03-23 19:33 

[ali](#11252071):

Csak egy csendes gondolat: a jó muszlim nem abuzálja a Caps Lockot, hanem nyugodtan, szép szóval érvel.

 41. SchA — 2011-03-23 19:26 

Az én szavazatom a “nincs összeesküvés” opcióra ment.
A forradalom kirobbanása olyan, mint a kémia robbanás –
bizonyos feltételek együttállása esetén spontán módon is végbemehet.

Sajnos ez esetben hamar ki is szokott aludni a tűz.

 40. 178996 — 2011-03-23 18:28 

[ali](#11252080):

Köszönöm a választ.

 39. 178996 — 2011-03-23 16:53 

[GTibor](#11252350):

A Konteóblog igazgatótanácsa röpgyűlésén egyhangúlag elfogadta a “konteókombó” szakkifejezést, egyúttal egy virtuális foncsorozott napszemüveget ábrázoló tárgyjutalmat is kiutaltunk neked!

 38. GTibor — 2011-03-23 16:26 

Szerintem is inkább több verzió kombinációja lehet az igazság.
Például: 3.2 + 3.4 + 3.7; 3.1 + 3.2; 3.5 + 3.6 És még ezekhez járulhat hozzá a valóban meglévő, alulról jövő, őszinte népakarat.
Ezennel bevezetem a konteótudomány nyelvhasználatába a ‘konteókombó’ fogalmat! 🙂 Ha még nem tették meg előttem.

Továbbá, ha belegondolunk, hogy egy válságból mindig mi a leggyorsabb kiút, mi a leginkább gazdaságserkentő ágazat, hova mennek el többmilliárd dolláros állami megrendelések, akkor bizony rájövünk, hogy a háború igenis sok-sok haszonnal jár. 🙂

Egy idevágó idézet: “A lőszergyáros jó ember, valamiből élni kell.”

http://www.youtube.com/watch?v=_XivMFFT6js&feature=related

 37. Valandil — 2011-03-23 15:36 

[Circus](#11251837): Ez szerintem nem fog megvalósulni. Ha egy arab állam van, akkor egy politikai elitre van szükség. Ha sok arab állam van, akkor sok politikai elitre van szükség.
Szerinted a helyi elit melyik verzióban érdekelt?

 36. 35591 — 2011-03-23 14:39 

[Keith](#11252186): Mert azok nem arabok.

 35. Keith — 2011-03-23 14:34 

Iránt kihagytad. :/

 34. 35591 — 2011-03-23 14:32 

Elképzeltem egy szésőzsidó-szélsőmuszlim találkozót:
– Habib, te holnap ideküldesz két önkéntes merénylőt, mi pedig holnapután lebombázunk két falut. Rendben?
– Persze, Aramás. De mi is ennek az egésznek az értelme?
– Hát az még kidolgozás alatt van kedves Habib barátom.
– Végülis legalább robbantunk.
– Naugye.

 33. 35591 — 2011-03-23 14:28 

[milliliteratura](#11252163): Nem engedi belinkelni a kuructot? Hát miféle szélsőbalos cenzúra világában élünk? a blogmotor címében a free az csak maszlag? 🙂

 32. milliliteratura — 2011-03-23 14:18 

[stoppos](#11252157): teljesen jó helyen jársz, kadafi zsidó származását már megírta a kuruc. az előbb meg is próbáltam belinkelni, de a rencer nem hagyta. (teljesen komoly, hogy nem tudtam elküldeni sokadszorra se 🙂

lényeg a lényeg, a zsidók benne vannak megint.

 31. 35591 — 2011-03-23 14:12 

Mi van, ha az egészet a zsidók csinálták a szélsőmuszlimokkal teljes egyetértésben? Na az lenne az igazi összeesküvés. 🙂

 30. Vanek B. Eduárd — 2011-03-23 14:00 

[tiboru](#11252031): Ha a kétfarkúakat is hozzáadod, akkor több, mint 1/3 szerint nincs itt semmi összeesküvés. Ahogy ars poeticádban írod, jó dolog összeesküvéselmélkedni (“Conteo, ergo sum”), de lukra is lehet szaladni, mint most. A B variáció, hogy mégis :). Ez utóbbi esetben a zsidókra, vagy a szélsőmuszlimokra szavaznék.

 29. milliliteratura — 2011-03-23 13:50 

[ali](#11252071): már bocs, de ha jól értem, akkor te valamelyik siita irányt képviseled. ez csak egy (kis) része annak, ami kívülről muszlimnak néz ki. “betérni” az iszlámba általában egy ilyesmi mondással szoktak, hogy “tanúsítom, hogy egy isten van, és mohamed az ő prófétája”. emellett legalább egy pénteki ima illő, plusz a zakát, esetleg a zarándoklat. persze ez a formális oldal.
én alapvetően a szúfik felől közelítem az iszlámot, akik gyakorta számítanak eretneknek, viszont kötve hiszem, hogy számukra a sorsban való hit fontos lett volna. sőt. általában önálló, saját és mások sorsát alakító emberek voltak. köztük elég sok perzsa is volt, tehát biztos, hogy voltak siiták is.
mindezzel csak annyit akarok mondani, hogy az iszlám kicsit bővebb annál, amit te mondasz, bár azt tisztelettel elismerem, hogy aki saját vallásaként éli meg, az ugyanazon vallást másképpen gyakorlókat nem fogja “igazhitűnek” tartani.

 28. ali — 2011-03-23 13:27 

@tiburu
na, most látom,h kicsit hosszúrasikerült 😀 tehát a lényeget kiemelve:
“Tehát nincs meghatározva,h te csak muszlimnak segíthetsz, vagy kereszténynek is…ugyanolyan szép dolog mind a kettő. de az is igaz,h először szívesebben segítesz annak akivel egy szűk közösséget alkotsz, mint akivel tágabbat.”

 27. 179319 — 2011-03-23 13:21 

hm, azért kavarodik a kever.

 26. ali — 2011-03-23 13:20 

@tiburu

jó a kérdés! 🙂 amikor az Iszlám kialakult,akkor egy aljas rothadó világba híresztelte tanait ( mai Mekka)… az emberek varázslással, démonidézéssel, feketemágiával, mértéktelen alkoholizálással és saját lányaikat baszó emberekkel,stb stb találkozhattak… egy ilyen világból indult útjára az Iszlám…abban az államban, ahol megengedték a tanai hirdetését, nem volt probléma, terjeszkedett… ahol az uralkodó azt mondta, nálam ez az egyenlőséget terjesztő maszlag nem fog uralkodni, és ne a te istened, hanem az én térdem előtt borulj le(aminek ugye nem tettek eleget az EGYISTENHÍVŐK,akik korábban a király által meghatározott bálványokhoz imádkoztak), ott folyt a vér rendesen…
de Mohamed idejében kb 300 ember halt meg az Iszlám dzsihád harcaiban…lévén, h legtöbb helyen engedélyezték a vallás tanítását, sőt az emberek látván,h mennyire fair emberek az iszlám képviselői -főleg a kereskedelemben-maguktól vették át, így szintén harcolni sem kellett a terjesztéséért. Aztán az emberek nem csak vallásilag, de közigazgatásilag is igényelték a független egységet…így egyesülve forradalmi felkelésekkel megindultak a saját földjüket gyarmatosítóként uraló ,elnyomó és kizsákmányoló bizánci birodalomnak és más államoknak…ezt a NÉPFELSZABADÍTÓ mozgalmat nevezi az Iszlám DZSIHÁDNAK…nempedig a televízó által sugárzott öngyilkos merényleteket…HISZ AKI ISMERI A MUSZLIM VALLÁST, AZ TUDJA: EGYETLEN ÁRTATLAN EMBER MEGÖLÉSE, OLYAN, MINTHA AZ EGÉSZ VILÁGOT ÖLNÉD MEG!! HATALMAS BŰN!!!! ERGO AKI A PARADICSOMBA AKAR JUTNI, MÉR JUTTATNÁ MAGÁT TUDATOSAN A POKOLBA…

de ez megint más kérdés, eltértem egy csöppet a kérdéstől, bocsi. könyvsorokat tudnék erről írni, mivel nem tudtam róla semmit, énis a média által befolyásolva ismertem korábban csak ezt a vallást, de mivel rendkívül logikus és dogmáktól mentes, meg tudtam érteni ,és próbálom másokkal is megértetni 🙂

na szóval, minden ember egyenlő…ez az iszlámban azt jelenti,h lehetsz te néger, sárga, fehér…gazdag, szegény…okos,buta…végül halálod után Istennek ugyanúgy el kell számolni a tetteiddel, mint mindenkinek!! Ebből fakadóan, ha te egy nem muszlimnak segítettél életed során, akkor ugyanazt a jó pontot kapod, mintha egy muszlimnak tetted volna, hiszen ő is egy ember!!!
Személyes véleményem (az Iszlám rendkívüli logikájából adódóan) az, hogy ha tudod vkiről,h muszlim ember,és tudod,h ha pénzt adsz neki, azt igaz dolgokra fogja költeni, nem pedig bűnös szenvedélyekre, akkor adsz neki pénzt…hagy gazdálkodjon ő, h most kaja a fontosabb, vagy ruha, vagy akármi… DE, EGY UNDORÍTÓ FÉREGNEK, AKI MINDEN PÉNZÉT PIÁRA,MEG BÓDULATRA KÖLTI, LÉVÉN,H A KUKÁBAN MAJD TALÁL EHETŐT, DE ALKOHOLT NEM VALÓSZÍNŰ, neki inkább természetben adom a zakhatot, ruha és étel formájában… így nem piát tettem közvetetten a kezébe, hozzásegítve őt a bűnhöz, hanem a társadalmi megítélés szempontjából is előnyös javakat, amiért meg fogom kapni a Istentől jutalmamat – lehet már ezéletben,de lehet csak a túlvilágon 🙂
azonban elképzelhető,h a muszlim azt mondja: amíg egy muszlim, jó ember is szűkölködik vmiben, addig ő nem fog más vallásúnak adni! de majd ha már a muszlimok nem nélkülöznek…jöhet a többi is. ezzel is egyet tudok érteni.
Tehát nincs meghatározva,h te csak muszlimnak segíthetsz, vagy kereszténynek is…ugyanolyan szép dolog mind a kettő. de az is igaz,h először szívesebben segítesz annak akivel egy szűk közösséget alkotsz, mint akivel tágabbat.

na de akkor még egy kérdést tisztázzunk 🙂 KI SZÁMÍT MUSZLIM EMBERNEK??? (KONJUKTÍV FELTÉTELEK)
*aki elfogadja, hogy csak 1 igaz Isten van, aki a Teremtő
*aki elfogdja Isten teremtményeit: angyalok,dzsinnek,élőlények(ember+állat+növény)
*aki hisz a halálutáni örök életben
*aki hisz a halálutáni bíráskodásban (tehát,h tetteink alapján üdvözülünk vagy pokolra jutunk)
*aki elfogadja Isten küldötteit prófétának (pl. Mózest és Jézust és Mohammedet, stb stb)
*aki hisz a sorsban (Isten által előre meghatározott próbatételekben,amik életünk során adódnak, annak ellenére,h pl. mindent megteszünk ellenük, mégis bekövetkeznek,h próbára tegyenek minket)
REMÉLEM NEMHAGYTAM KI SEMMIT,MERT EZEK EGYÜTTES FENNÁLLÁS ESETÉN MUTATJÁK MEG,H KI MUSZLIM ÉS KI NEM. ÉS LÁTJÁTOK?:) LEHET MÁRIS ÉSZREVESZITEK,H NEM IS CSAK 1MILLIÁRD MUSZLIM VAN A FÖLDÖN, HANEM MAJDNEM AZ EGÉSZ VILÁG AZ… 🙂

AZ ISZLÁM KAPCSOLATOT TEREMT ÉS SZABÁLYOZ AZ EMBER-ISTEN KÖZÖTT, AZ EMBER-TERMÉSZET KÖZÖTT ÉS AZ EMBER-EMBER KÖZÖTT EGYARÁNT. És ez az egység azért olyan gyönyörű, mert ha csak a világ nagyrésze betartaná a szabályait, akkor e 3 jól működő kapcsolat következtében, csodaszép világban élhetnénk, ahol nem a soha fel nem élt anyagi javak felhalmozására fordítanánk a legtöbb hangsúlyt, hanem az örök életünk minél nyugodtabb és békésebb feltételeinek megteremtésére!

 25. 178996 — 2011-03-23 12:56 

[waape](#11251613):

Háát… a kereken 200 eddigi szavazóból mindössze ötvenen voksoltak arra, hogy nem volt semmiféle összeesküvés 🙂

 24. tucano — 2011-03-23 12:48 

hááát, ennyi erővel lehettek a templomosok is, mert kell nekik a felvonulási zóna:)
Egyébként Facebookkal nagyon gyorsan és könnyen lehet manipulálni, kivéve nálunk, mert a legjobb barátainknak sem hiszünk:)

 23. 178996 — 2011-03-23 12:12 

[ali](#11251935):

Nem értek hozzá, de látom, hogy te igen, ezért megkérdem: azt a szegényeknek járó vallási adót (zakhát?) csak muszlimoknak lenne szabad kifizetni, vagy vallástól függetlenül minden szegénynek járna?

 22. ali — 2011-03-23 11:59 

valóban Tunéziából indult… senki se gondolta,h majd ebben a kis pöcs országban fognak legelsőnek kiállni az emberek az igazukért!!! de végigsöpör majd mint egy vírus, a hasonló berendezkedésen alapuló államokban…
csak az a baj,h akik a hatalmat láthatatlanul irányítják a Földön, nagyon könnyen a saját oldalukra tudnak fordítani minden helyzetet…

lásd a mostanit! 3hétig mészárolta mubarak az embereket, megpróbálta kitiltani az aljazeera-t, (ami egyedül volt olyan csatorna,aki hiteles információt adott a helyzetről angolul is!!!!) kiengedett börtöntöltelékeket, h elengedi büntetésüket, csak álljanak mellé és védelmezzék…. és ezalatt a 3 hét alatt Clintonné meg Obama 3 kicsiny nyilatkozata ment egész végig a tv-ben…ez eu oldaláról meg nagy kuss… holott az EU és az US emberi jogok élharcosai…
de megtört a nagy kuss, mubarak végül lemondott, és pitty putty az EGYETLEN IGAZHITŰ MUSZLIM ÁLLAMBAN is ellenzéki tüntetések törtek ki nyílt amerikai támogatással, rengeteg amerikai fejes riportjával, stb.. mégsem fogják elérni Ahmedinedzsád bukását…mert ott a NÉP nem hülye!!! Gazdasági embergók övezik évek óta, mint annó Irakot… és saddaméval ellentétben mégis semmit nem gyengül az ország, sőt egyre csak erősödik!!! -érdekes, ahol nincs zsidó politika, ott bármit tesz ellened a környező világ, mégis fejlődsz…elgondolkodtató.

és nagyszerű példát hoztál…Szaúd-Arábia pont annyira iszlám állam, mint amennyire Magyarország keresztény!!!!!!!! Az emberek többsége annak vallja magát, de kb szart nem tesz annak érdekében,h keresztény életet éjen!!!!

Nemtom, h jártas vagy e az újdonsült alkotmányunkban, de idéznék belőle: Alk. 60.§(3) A Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva működik… tehát elvileg semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz.
De a korábbi alkotmányunkban is annyi szerepelt, h az állam elismeri a történelmi egyházakat Magyarországon… tehát ilyen erővel zsidó állam is lehetne a te felfogásod alapján Magyarország…

MUSZLIM AZ AZ ÁLLAM, AHOL A MUSZLIM ÉLETNEK ÉS ÉRTÉKRENDNEK MEGFELELŐ ALKOTMÁNY LÉTEZIK, MUSZLIM ELVEK SZERINT BERENDEZKEDETT ÁLLAMIGAZGATÁS MŰKÖDIK, AHOL AZ ÁLLAM MEGKÖVETELI SAJÁT MAGÁTÓL ÉS POLGÁRAITÓL A MUSZLIM MAGATARTÁSOK BETARTÁSÁT, ÉS AZ ETTŐL ELTÉRŐKET SZANKCIÓKKAL SÚJTJA. namármost a szaúdiak fényévekre vannak attól-és persze csak a nagytöbbségük,de főleg az államuk!!-, h ők muszlimoknak nevezhessék magukat! mert ha így lenne, csak a zakhát ( a gazdagok jövedelméből a szegényeknek járó “vallási adó: 10ed”) 20-30éven belül megszüntetné az éhezést az egész bolygón!!!!!!! FEL TUDJÁTOK EZT FOGNI??? csak a kibaszott 10ed!!!!!
és erre semmilyen törvény nem kényszeríti a szaúdi barmot, aki a roys roysát 2keréken billegteti, összetöri, majd megteszi ezt még másik 100 autóval… GYEREKEK! EZ NEM MUSZLIM!!! EZ NYUGATI FERTŐ!!!!

 21. 35591 — 2011-03-23 11:47 

Ekkora felfordulás és ribillió szerintem senkinek nem jött jól. Persze az is lehet, hogy valaki Tunéziában akart csak felfordulást csinálni, csak az rántotta magával a többit.

Ha viszont “csak” Tunézia volt a célpont, akkor kinek állt érdekében és miért?

 20. bó_4 — 2011-03-23 11:41 

Jó poszt, mint mindegyik itt a konteón:), bár annyit megjegyeznék, hogy szerintem megérte volna várni 3-4 hónapot ezzel a témával, mert ezek így tényleg csak találgatások.

 19. Aldo — 2011-03-23 11:25 

Érdekes elméletek.
Nem hiszem, hogy az USA, Izrael, vagy Szaúd-Arábia állna a háttérben, mivel vastagon kivették a részüket – főleg az USA – hogy ilyen legyen a mai helyzet. Hatalomra segítenek – vagy éppen megbuktatnak – pár diktátort, akik aztán szépen azt teszik, ami az érdeküket szolgálja és közben még a bankszámláját is felhízlalja. Persze az amerikaiakt támogatják őket fegyverekkel stb. Tehát nem áll érdekükben, hogy az arab forradalmak után esetlegesen olyan iszlám szélsőségesek kerüljenek hatalomra, akik nem igazán kedvelik Amerikát, Izraelt meg főleg nem.
Az iszlám szélsőségesek inkább a terror eszközeivel lépnének akcióba, noha az utóbbi időben mintha kezdenének rájönni, hogy nem ez a megoldás, inkább a lakossággal próbálnak jó viszonyba kerülni.
Marad tehát Kína és Oroszország. Az oroszok szeretnének ismét, a kínaiak pedig végre valahára komoly tényezővé válni.

 17. Circus — 2011-03-23 10:58 

Köszönöm a konteót, minta a(z egyik) legelső, aki elkezdett nyaggatni miatta 🙂

Szóval: szerintem az orosz és(!*)/vagy kínai vonal simán bejátszik, de a másik, ami elképzelhető az akár szaúdi részről, akár valaki mástól a na, csináljuk már meg az egyesült arab államokat. Lehet, hogy vad, lehet, hogy nem nem ez (volt) az elsődleges cél, és ez az egész önjáróvá lett (az a bizonyos kép ott feljebb a dominókkal), de a mindent elsöprő forradalomból BÁRMI kisülhet. Nem kell messzire menni, 20+ éve gondolta volna bárki, hogy az EU-ban tagok leszünk?

Amúgy meg régóta mondom, hogy az internet a tűznél és a keréknél is nagyobb jelentőségű találmány 🙂

* bár magam a sárkány és a medve előbb-utóbb bekövetkező konfliktusában ‘hiszek’, ez itt és most simán lehetett egy közös platform. Az okokat, illetve érdekeket akár kopipésztelni is lehetett volna a két állam esetén tiborunak. Meg ugye létezik az érdekvezérelt reálpolika is – II. VH-ban milyen jól egyezkedett a későbbi két ádáz ellenség, mondjuk Lengyelország felosztásán? Aztán, a világháború után az USA és a CCCP… hogy csak a közelmúlt eseményeit nézzem. Szóval én az ‘egyéb’ pontra szavazok, kínai-orosz kooprodukció, az usa visszaszorulása miatti megüresedett térbe nehogy benyomuljon az EU, velük egyenrangú hatalommá nőve ki magát (még nem az**).

** de mondjuk lehetett volna az EU is, hogy közvetlenül rá tudja tenni a kezét némi olajra az unió további bővítése után – mediterrán országok becsatolása, ha tetszik gyarmatosítása.

Na tessék, még két lehetőség, ha agyalni akartok rajta 🙂

 16. milliliteratura — 2011-03-23 10:54 

@ali: szaud arábia muszlim ország, ahogy magyarország keresztény. pedig a keresztény ugyanúgy segít elviekben a felebarátain.

az tény, hogy a keresztény európa sosem szerette a muszlim szomszédokat, és nem is akarja őket megismerni.

 15. milliliteratura — 2011-03-23 10:50 

az a gáz, hogy ez nehezen konteózható téma 🙂

tunéziában kezdődött, ahol azért leginkább a franciáknak voltak kapcsolatai, nekik meg úgy szar ez az egész, ahogy van. (a líbiai bevetés ráadásul sokba is kerül nekik.)
az usa-izrael (utóbbiban 7,6 millió lakosból közel kétmillió arab van, ráadásul folyamatosan nő az arányuk, úgyhogy rossz a képaláírás 🙂 páros mubarakkal sokat veszített, kérdés, hogy a hadsereggel milyen kapcsolata marad (vélhetően jó, hiszen sok pénzt tolnak beléjük), illetve, hogy a hadseregnek milyen pozíciói lesznek a későbbiekben. ha ők kezdik, akkor szíria szállt volna el elsőnek.
kína alapból utálja az ilyen felfordulásokat, líbia kapcsán még be is szólt a nyugatnak. nekik egy baráti diktatúra pont megfelel.
az oroszok bukják líbiát, plusz a radikális iszlám megerősödésével a kaukázus miatt szopnak is. (mondjuk ez most is így van.) az olajárral jól járnak, de a japán földrengés-cunami kombót csak nem az oroszok robbantották ki? vagy mégis? 🙂
szaudiakkal annyi a gond, hogy nekik is van mitől félni egy ilyen folyamatban, a saját elnyomott siita kisebbségük már így is rendetlenkedik, meg van elnyomó diktátor is a háznál. plusz menni kellett bahreinbe is, nehogy megdőljön a helybéli főnök.

a muszlim radikális vonal nem rossz, bár látványosan háttérben maradtak eddig, sőt, egyenesen hűtötték a forradalmakat. ugyanakkor nem kell hozzá sok ész, hogy az első demokratikus (és nem iszlamista) kormányt el fogja vinni a megoldhatatlan helyzet, és aztán már demokratikus óhajra lehet átvenni az irányítást az iszlamistáknak (akiktől messze nem kell annyira fosni, mint a nyugat teszi). lényeges adalék, nem konteo, hanem tény, hogy a radikális iszlamisták mai pozícióikat nem kevéssé köszönhetik az usának. egyiptomban a szu-barát nasszer eltakarítása után következő amerika-barát asszad (őt váltotta mubarak) kiengedte az iszlamistákat a börtönökből, hogy később támaszkodhasson a segítségükre. plusz jött afganisztán, ahol a szu ellen megint csak pénz-paripa-fegyver érkezett a derék mudzsahedekhez (=harcos) az usából (is), a mudzsahedeket (pontosabban egy részüket, mert a szu-ellenes koalában volt minden) az ezredfordulóra már tálib néven ismerjük és szeretjük. oszama bin laden önéletrajza is érdekes adatokat rejt, az egyik fejezet címe az lesz, hogy “amikor az usa még támogatott”.

magreb egyébként arabul annyit tesz, hogy “nyugat”, jellemzően egyiptomtól nyugatra hívják így a zónát (külsősök bele szokták keverni egyiptomot is), bár marokkó önmagára is ezt az elnevezést alkalmazza.

hosszú lettem, bocs.

 14. ali — 2011-03-23 10:46 

EMEBEREK!!! CSAK RÖVIDEN ÉS GYORSAN TISZTÁZZUNK VMIT!!!!!

Európai ember csak akkor érti, hogy milyen az élet az arab államokban, ha élt az 50es években Magyarországon… terror, besúgórendszerek, az utcákon néma kuss…még megdicsérni is félnek kimondani a politikus nevét, nem hogy ellenszenvét kifejezni…

Arról nem beszélve, hogy abból a rengeteg pénzből, ami ezekben az államokban befolyik, a (pl Egyiptom esetében) a majd 80 milliós népből 70millió ember 10 fillért sem látott soha… Mubarak éhezőkké és koldusokká tette saját népét…akik nem önszántukból élnek koszosan és kéregetnek!!!! persze a bandájába tartozó pármilliónak pedig annyi pénze lett, h egyenként kilóra megvennék pici hazánkat…de apám 20éve mondja, h nem lehet ezt örökké csinálni! nem lehet egy népet semmibe venni, birkának nézni! és az a 300 millió, akinek van hite, és fegyver nélkül is van bátorsága kiállni az igazáért, előbb utóbb összefog és győzedelmeskedik!!! mert Egyiptomban nem egy párt győzött, nem egy ember vezette a népet!! hanem a nép fogott össze!!! egy pártot vagy vezetőt pedig meg lehet venni, le lehet győzni, el lehet űzni….de egy népet nem!!!!!!!! egy népet csak kiírtani lehet de legyőzni soha!!!!!!!!!!

De ez nekik sincs ingyen!!! Minden arab uralkodó, legyen az király, vagy ezredes vagy köztársasági elnök…azért van hatalomba, mert elárulta hazáját, eladta magát és lelkét majd nyugati segget nyalt éveken át…
Az amerikaiknak, a franciáknak, az angoloknak tökéletesen megfelelt ez a politika…egyáltalán nem akarták megszüntetni eddigi virágzó befolyásukat ezen államokban!!! hiszen a Palesztinát mai napig ENSZ szerződéseket megszegve megszálló zsidó állam pl olcsóbban vette a gázt Egyiptomtól a világpiaci árhoz képest (kb 1/3ad áron!!!!!!!)… Mubarak végignézte, hogy 2002ben a zsidó állam hadserege által szerteszétbombázott, gyilkolt, és életveszélyesen megsebesült nép próbál menekülni hozzá…de a dicső Mubarak ehelyett lezárta a határt, így a nép elsősegély és élelem nélkül pusztult el…

HIBA A BLOGBAN!!! Szaúd-Arábia nem muszlim állam!!! A médiának köszönhetően mindenki ezt hiszi, az öltözetük, meg néhány primitív hírzerző csatorna 1perces hírei miatt!! Ha muszlim állam lenne, akkor nem nézné tétlenül, hogy tőle “pár kilométerre” gyermekek milliói éheznek, szenvednek pitiáner betegségekben, és élnek terror alatt…Nem!! A szaúdiaknál csak a pénz számít, az arany, és luxus…amit az amerikaiak pénze ,technológiája és a saját olajkészletük nélkül sose kaptak volna meg, ezért dicsőítik annyira a nyugatiakat. Saját iszlám közösségüket (mely az egész világra kiterjed, mivel az 1milliárd muszlimból csak 300millió az arab) totálisan telibeszarják. Házaikban a budipapírtartó aranyból van, de a bangladeshi bezzeg 12órába gürcöl, takarít nekik havi 50dollárért… EZ NEKTEK MUSZLIM???? FOGALMATOK SINCS ARRÓL MI MUSZLIMNAK LENNI!!!! ÉS MIVEL A TÖRÖKÖK MUSZLIM JELSZAVAKKAL FOSZTOTTÁK SZÉT DÉL-EURÓPÁT, RABOLTAK NŐKET ÉS GYEREKEKET…EZÉRT SAJNOS NAGYON NEGATÍV A KÉP A MUSZLIMOKKAL SZEMBEN ÉVSZÁZADOK ÓTA. MI A MEGOLDÁS? KAPCSOLD KI A TÉVÉT, ÉS INDULJATOK EL: ISMERJETEK MEG MUSZLIMOKAT! BESZÉLGESSETEK VAGY ÜZLETELJETEK VELÜK, ÉS RÁ FOGTOK JÖNNI,H LESZNEK VÉGRE EMBEREK,AKIK NEM BASZNAK ÁT, NEM CSAK A LEHÚZÁSRA MENNEK, ÉS SZÍVESEN SEGÍTENEK BÁRMIKOR!!! Akik pedig azt az utat képviselik, h minden ember rajtuk kívül csak állat, a tisztességtelen gazdasági játékot játsszák, a kamatjaikkal teszik tönkre az embereket, azok nyugodtan rettegjenek!!!! Csúnyán elbánunk majd velük-de ha mi nem is, majd Isten!!!! és nembaj,ha belehalunk, mert a túlvilági életben bízva teszünk mindent!! Aki pedig ártatlan, legyen muszlim, keresztény, zsidó vagy buddhista de akár ateista nem kell félnie!! MINDENKI MAGA VÁLASZTJA MEG,H MIBEN HISZ de éljen tisztességesen!!! És ezek még csak töredékei a MUSZLIM ELVEKNEK!!!!

 13. Pisti55555 — 2011-03-23 10:03 

A legelső ‘konteó’ lehetne a szokásos hivatalos maszlag, ami mindig is elő szokott fordulni a blogon. Ami jelen esetben gondolom nem más, mint az arab nép demokrácia-szeretete, bla-bla. Tisztára olyan ez a helyzet, mint 1848 márciusa Európában, csak ott éppen nem sikerült egyik uralkodót sem ledönteni a trónról (most az, hogy Ferdinánd helyett jött Ferenc Jóska, nem számít túl nagy előrelépésnek:))

 12. s.d.i. — 2011-03-23 09:54 

Az oroszok semmi esetre sem. Moszkva a sebeit nyalogatja, mert az arab “forradalmak”, különösen a líbiai balhé tovább csökkenti befolyását a térségben, milliárdos fegyverüzletektől esik el és az a terve is kútba esett, hogy haditengerészeti (tengeralattjáró) bázist hozzon létre Líbiában. Most meg Szíria van soron, onnan is kiszorulnak. Szerintem az USA és csatolt részei most látták elérkezettnek az időt, hogy a “forradalmak” álcája alatt nagyobb veszteség nélkül meggyengítsék Moszkva és Peking pozícióit. Az arab világban a tömegek szeretnének jóllakni, miközben naponta ötször leterítik az imaszőnyeget és Mekka felé fordulnak.

 11. Bandi — 2011-03-23 09:29 

Szerintem pénz van a háború mögött..
Pontosan a Rothschild családra gyanakszom!

 10. summerdale — 2011-03-23 09:26 

Sziasztok!

tiboru!meg mindig Te vagy a kiraly!Nagyon jo a poszt!mint mindig!:)
Na eleg a fenyezesbol!:)
Lassuk…Szerintem az NWO teszi a dolgat rendesen…North American Unio kesz,EU mar regen kesz…Itt az ido,hogy csinaljanak valamit az arab vilaggal!par honap es ott is beindul a “NAGY DEMOKRACIA”.Beultetik szepen az embereiket a barsonyszekekbe aztan szaladhat a szeker!pont az arab vilag az amelyik eleldegel a jeg(sivatag) hatan is.Adjuk meg nekik is a media alltali agymosast es mar lazadnak is!meglatjatok 1-2 ev es ott is mindenki 50″ 3D s LED tv-t akar!amugy nem lesznek boldogok….mint mi MAGYAROK…..(Csak mi tul toketlenek vagyunk,hogy megmozduljunk.de ez mas tema)
+ az USA meg az EU-s segitseg…….nem kell messzire menni,olvasd az [origot]….Ismet ki kell probalni par uj fejlesztesu tomahawkot,meg ha jol vagom a franciaknak is van valami tok uj vadaszgepuk….a tok uj legi utantolto repcsikrol ne is beszeljek…Ugye mint tudjuk ezeket a teknikakat ki kell probalni valahol…aztan ha jon az uj vilaghaboru,ami mar nagyon nincs messze szerintem lehet pukkantgatni a josagot!(Putyin buddy meg Kina nem nagyon fog beallni az NWO soraba…..)

 9. 179420 — 2011-03-23 09:26 

az Európa-térkép odabasz. XD

egyébként szerintem a ZUSA. 🙂

 8. 179330 — 2011-03-23 09:20 

Boldogan kiáltanék konteót én is, de sajnos a dolog nem ilyen optimista, egyszerű éhséglázadás volt. Az élelmiszerárak két év alatt kb. 50%-ot nőttek, és ezzel kicsordult a pohár az amúgy is utált rezsimmel szemben. Ja, és azért lenne optimistább a konteó, mert akkor lehetne tudni, hogy van célja az egésznek, nem csak a lovak közé dobott gyeplő van.

 7. Nűnű — 2011-03-23 09:14 

Nos, szerintem itt most még nincs semmiféle konspiráció.
Egyszerűen idáig romlott a helyzet, és az 1848-as európai mozgalmakhoz hasonlóan kirobbant a népharag.
Az európai hatalmaknak és Izraelnek éppen hogy az ezidáig fennálló helyzet volt a jó, őket kizárnám.
Az iszlamista radikáliok éppen jól jöhetnének ki a dologból, és már évtizedek óta szervezkednek, de jól látszott, hogy ezt nem ők kezdték, az internetező, liberálisabb ifjúság műve volt, fundiék csak futottak (de egyelre inkább még csak lazán kocognak) az események után.
Kína és Oroszország lehetséges előnye szerintem annyira nem látszik, hogy nehezen tudom elképzelni a tudatos aknamunkájukat.

 6. 179362 — 2011-03-23 09:14 

És az nem lehet, hogy mindannyian paranoiásak vagyunk és most éppen nem valamely gumitalpú istenkomplexusos nagyember irányította az eseményeket.:D Merthogy anno 1848-ban sem hiszem, hogy Petőfi beépített angol vagy porosz ügynökként tüzelte a népet, mégis felfordult a világ. Tényleg, vizsgálta már valaki a forradalom és szabadságharc ezen szegmensét? Na mindegy…
Boldog magyar-lengyel barátság napot mindenkinek!

 5. 178996 — 2011-03-23 09:12 

[Eltiron](#11251587):

Köszi, átnézem.

 4. waape — 2011-03-23 09:03 

Hello tiboru,

Jó poszt, csak azért szólok hozzá, hogy kifejezzem örömömet, hogy a szavazók kiss többsége egyelőre aónem hisz az összeesküvésekben 🙂 szegén arabok, egyszer végre valamit maguk tettek, mi meg elvennénk tőlük.
üdv
wp

 3. Eltiron — 2011-03-23 08:50 

Szokottan jó poszt, de tiboru, sztem nézd át egy kicsit: szokatlanul sok a szerkesztési hiba (halyesírás, bezáratlan zárójelek, etc.)
Kérem, ne trollozzatok le, abszolút jószándékúan szólok.
És: végre új poszt!!!

 2. 178996 — 2011-03-23 08:40 

[stoney hill billy](#11251555):

Szerintem nem kell egy évet várni ahhoz, hogy világosan kirajzolódjanak az erővonalak.

 1. stoney hill billy — 2011-03-23 08:37 

Majd kiderül, amikor talán egy év múlva látjuk, hogy ki vette át az irányítást.
Ha elhúzódik a káosz, akkor izrael, v. az oroszok (esetleg kína) a felbújtók.
Ha az al kaida, v. a szaúdiak, akkor annak látható jelei lesznek.
Amerikai és/vagy nwo-s kezdeményezés esetén is más típusú rezsim alakulhat ki.
Szóval ki kellett volna várni a fejleményeket, és nem összeesküvés elméleteket gyártani ! 😉
Persze lehet, h. vmelyik csapat ügyesen kihasználja a más által előhívott helyzetet, és a maga képére formálja a térséget, úgyhoz semmi sem biztos.
Mindenesetre Európa szopóágon lesz, ha nem érvényesíti elég hatékonyan az érdekeit…

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök