2013-03-22–07:30

Náci repülő csészealjak

Most, hogy már a harmadik bőrt is lehúztuk az 54 évvel ezelőtti Djatlov-incidensről (s ezzel összefüggésben túl vagyunk az első IRL találkozón), van új pápa (és nem Péter lett), továbbá Széles Gábor titokzatos terveit sem sikerült maradéktalanul feltárnunk, nos, most már semmi sem akadályoz meg bennünket abban, hogy azt a területet vegyük konteós górcső alá, amely szervesen ötvözi a korszerű összeesküvés-elméletek két (egyenként is megkerülhetetlen) típusát: az azonosítatlan repülő tárgyakat, illetve a nácikat.

Mai témánk a múltkori témaszavazásnál két százalékkal vert rá az X bolygóra, s ahogy a kommenteket és a reakciókat elnéztem, olvasóink valahogy úgy vannak vele, mint egyszeri gasztronómus az osztrigával: vagy nagyon szeretik, vagy elutasítják. A döntés azonban megszületett, s a bloggazda fejet hajt előtte (de csak óvatosan, mert éppen túl van egy megfázáson és az orra még folyik rendesen…)

Kevés téma mögött áll olyan bőséges forrásanyag, mint a náci ufók esetében, ezért most hatványozottan érvényes az, amit oly gyakran el szoktam mondani a posztbevezetőkben: nem törekszem (mert nem törekedhetek) a teljességre, s a kommentekben nagyon számítok a kiegészítéseitekre, esetleges (off- vagy onlájn) magánkutakodásaitok eredményének nyilvánosságra hozatalára.

Vágjunk akkor bele.

1.) Konteózanza  

Amennyire komplex a téma, annyira egyszerű a konteója: a huszadik század harmincas-negyvenes éveiben Adolfék (saját kútfőből vagy idegen segítséggel) fokozatosan kifejlesztették azokat a repülő szerkezeteket, amelyeket a köznyelv később a „repülő csészealj” jelzős szerkezettel illetett. Ezek a járművek túlélték a nácik vereségét, s – titkos bázisokról felszállva – azóta is meg-meglepik az emberiséget.

Egyszerű, mint a derékszög.

Lássuk, mi van (pontosabban: mi lehet) mögötte. Ehhez egy kicsit messzebbről kell kezdenünk.

2.) A kezdet kezdete

A németek egyik legendás repülőmérnöke, bizonyos Hugo Junkers (igen, AZ a Junkers) már 1910-ben izgalmas előterjesztésekkel fordult a Birodalmi Szabadalmi Hivatalhoz. Az egyik a Nurflügel („csak szárny”) elnevezésű koncepció volt, s azt jelentette, amit a neve is mutat: egy olyan repülőgépről szólt, amely teljes egészében szárnyakból áll. Ezt – pár évtizeddel később – az amerikaiak meg is valósítják, de bennünket most nem ez érdekel, hanem egy másik Junkers-ötlet, egy korong alakú repülő szerkezet, amely (a feltaláló szerint) képes lenne arra, hogy egy óra alatt átrepülje az óceánt. Mégegyszer mondom: minderről a huszadik század legelején írt és beszélt, amikor a repülőgépek átlagsebessége a mai gépkocsikéhoz hasonlítható. És nem mellesleg: Junkers (itt jobbra) köztudottan szocialista beállítottságú volt, 1917-től kezdve szimpatizált a Szovjetunióval, nekik is épített repülőgépeket – és háziőrizetben, hazaárulás vádjával a nyakán halt meg 1935-ben, mert találmányai egy részét nem akarta átadni a combosodó náci rezsimnek. Ő tudja, miért…

3.) A nácik és az ezotéria

Aki (akár csak sima érdeklődőként) egy kicsit is foglalkozott a horogkeresztes német rezsim ügyes-bajos dolgaival, annak nem újdonság, hogy a Hitler nevével fémjelzett 12 év ideológiája mögött (jól kivehetően) ott lapult az ezotéria minden válfaja iránti fokozott érdeklődés. Maga Adolf minden iránt rajongott, amit egyszerűen csak misztikusnak nevezünk: rendszeresen jósoltatott magának, vallásellenessége dacára hitt a gondviselésben, a sorsban és az előre determináltságban, s kedvenc elitcsapata, a nyomasztó emlékű SS első számú embere (Heinrich Himmler) olyan megszállottja volt az okkultizmusnak, hogy mellette bármelyik kabbalista maga Vágó István a köbön. Az Ahnenerbéről (az SS legfontosabb kutatóintézet-hálózatáról) a Rejtélyes helyek, titkos bázisok című posztunk 6. pontjában olvashattok egy kicsit részletesebben.

Az ezotéria, a miszticizmus és az okkult tudományok jegyében Himmlerék számtalan (pszichológiai és természettudományos) kísérletet végeztek, s kutatóiknak gyakorlatilag korlátlan anyagi és emberi erőforrások álltak rendelkezésükre. Expedíciókat szerveztek Tibettől az Antarktiszig, a Közel-Kelettől Skandináviáig mindenfelé, ahol az emberiség titkos múltjával összefüggő leletek felbukkanása volt valószínűsíthető. Sokan állítják, hogy ezen feltárások mentén és idején futottak rá olyan tárgyi és eszmei bizonyítékokra, amelyek alapjául szolgáltak a későbbi (hadi)technikai újításoknak. Hogy ezek a bizonyítékok egy korábbi (nálunk sokkal fejlettebb) emberiség civilizációjának és kultúrájának maradványai voltak (lásd még az Atlantisz-konteókat), vagy egyenesen földönkívüliekkel vették fel a kapcsolatot, s tőlük kaptak holmi technológiai morzsákat, nem egyértelmű – de per pillanat (legalábbis jelen posztunk szempontjából) nem is olyan releváns.

A nácikról sok rosszat el lehet mondani (joggal el is mondanak), de azt, hogy ne lettek volna precízek, hatékonyak és (legalábbis egy jó ideig) motiváltak, azt nem. Létezik egy olyan mondás (vagy ha eddig nem volt, akkor mostantól van), hogy a huszadik század közepéig (lélekben) minden német vagy okkultistának, vagy mérnöknek született, aztán elvitték katonának. A náci rendszer mindhárom szakterületet a tökély közelébe fejlesztette, s úgy egy emberöltőn keresztül hatékonyan működtette is.

4.) A foo fighters – jelenség

A második világháború légi hadműveleteiben résztvevő szövetséges pilótáktól számos olyan (abszolút dokumentált) jelentés származik, amelyek középpontjában titokzatos (és jobbára megmagyarázhatatlan) fényjelenségek állnak. A standard észlelés mindig arról szólt, hogy a szóbanforgó repülőgépet (vadászt, felderítőt, szállítót és bombázót vegyesen) megközelítették olyan „világító testek”, amelyek sebessége és irányváltoztató képessége messze meghaladta a kor ismert légi járműveinek vonatkozó paramétereit. A katonai pilótákat általában nem alanyi költők vagy túlburjánzó fantáziájú néprajzosok közül válogatják,  megfigyelőképességük is meghaladja egy átlagos könyvtárosét, s ami pedig a távolság-, a sebesség- és a gyorsulás-becslésüket illeti, biztosan ott vannak a topon. Nos, ezek a pilóták szinte egybehangzóan állították, hogy a rejtélyes fények mögött bizony repülő tárgyak voltak, amelyek néha lebegni látszottak, majd (miután megiramodtak) sebességük pillanatok alatt elérte és gyakran meghaladta az 1800-2000 km/órát, vagyis bőven szuperszonikusnak minősülnek.   

Csak hogy el tudjuk helyezni magunkban ezt a számot: a kor leggyorsabb (és a Luftwaffe által üzemeltetett) repülőgépe az 1944-től hadrendbe állított (és a világ első, sorozatban gyártott gázturbinás sugárhajtóműves gépe), a Messerschmitt Me 262 volt, a maga 750-800 km/órás csúcsteljesítményével.

Egy mai, korszerű harci gép (vegyük például a szívünkhöz oly közel álló Gripent) nagy magasságban (vagyis úgy 14000 méteren) tudja a 2500 km/órát, tengerszinten az 1500-at.

A foo fighterekről azóta se lehet pontosat tudni. Rengeteg – erről szóló – anyag titkosítását a mai napig sem oldották fel az amerikaiak (főleg az ő pilótáik találkoztak ilyenekkel Európa és a Csendes-óceán fölött), és hát persze megjelentek a dezinformációs, nyugtatónak szánt magyarázatok is, a meteorológiai hőlégballonoktól kezdve a légköri jelenségekig, de ezeket Roswellóta már megszoktuk.

5.) A Haunebu

Említettük már, hogy az SS nem kizárólag azokat a marcona, fekete egyenruhás, halálfej-sapkarózsás, genetikailag és antropológiailag kiválogatott palikat jelentette, akiknek felbukkanása úgy öt-hat éven keresztül (abszolút jogosan) a sikítófrászt és a simaizmok akaratlan összehúzódását hozta Európa nemzeteire, a dánoktól a görögökig. Az SS-nek voltak ugyanis tudományos műhelyei is, amelyek egy része a spirituális dolgokkal foglalkozott (lásd még az ugyancsak szóba hozott Ahnenerbét), másik része viszont inkább a műszaki és természettudományos területet fedte le. Ezek voltak az úgynevezett Entwicklungsstellék, amit talán „Fejlesztési Állomás”-nak lehetne a legjobban lefordítani.   

A négyes számú Fejlesztési Állomás (a hivatalos dokumentumokban: SS E-IV, máshol simán E-IV) fő feladata az volt, hogy (a harmincas évek közepe óta) azon dolgozzon, hogy a német hadigépezet számára olyan alternatív energiaforrást fedezzen fel, melyre támaszkodva függetleníteni tudják magukat az egyre inkább apadó (és Németország határain kívül található) szénhidrogén-származékoktól. Természetesen bevonták a munkába azt a Hans Kohler nevű feltalálót is (a Kriegsmarine obsitos korvettkapitányát), aki 1925-ben egy meghökkentő kísérlettel lepte meg a német tudományos elitet: tucatnyi egyetemi professzor előtt bemutatta azt az (elektromágneses alapokon nyugvó) szerkezetét, amely (többek által igazoltan) több energiát állított elő, mint amennyit a működtetéséhez felhasználtak. Magyarul: Kohler áramfejlesztője (már ha elfogadjuk, hogy létezett) nem más volt, mint egy elsőfajú örökmozgó, s mint ilyen, egy soha ki nem apadó energiaforrás.

Ide kattintva elolvashatjátok a brit titkosszolgálat által készített rövid feljegyzést Kohlerről és a találmányáról. Ők Coler-nek írják, de ez ne tévesszen meg senkit: a mi emberünkről van szó!

Az E-IV szakemberei mindent figyelembe vettek, amiről akár csak a leghalványabb mértékben is felmerült, hogy kiválthatja a kőolajat és a gázt. Próbálkoztak a biodízellel (repce, kukorica), a kőszén cseppfolyósításával, a különféle gázturbinák hatásfokának javításával, de végül visszanyúltak Kohler generátorához, amelyet (mintegy a háború kitörésére időzítve) 1939 őszére sikerült olyan mértékben tökéletesíteniük, hogy már be merték terjeszteni Himmlerhez, illetve (rajta keresztül) a Führerhez. A cuccról csak annyit sikerült kiderítenem (ti talán majd többet), hogy kettős elven működött: részben elektromágneses, részben gravitációs energiát használt fel, illetve állított elő.

A felterjesztést minden nagyfejű elolvasta, majd jött az utasítás: a legnagyobb titokban a fejlesztést folytatni kell, de már nem a reguláris fegyveres erők által használt járművekre és más harci eszközökre kell fókuszálni, hanem egy merőben új járműre, amelyet az új motorral kell felszerelni. Az új jármű a Hugo Junkers terveiben is felbukkanó, korong alakú valami volt, amellyel egy északnémet titkos bázison ugyancsak folytak kísérletek.

Ekkor vonták be titkos tanácsadóként a projektbe Viktor Schaubergert is, az áramlástan szakértőjét, aki az úgynevezett implóziós (vagyis berobbanásos) technológiák egyik úttörője volt.

Schaubergert mellesleg mindenki figyelmébe ajánlom, aki fogékony a zöld gondolkodásra, az unortodox technológiákra és még Egely Györgytől sem kap hosszantartó, tompán lüktető fejfájást.

Ennek a titkos bázisnak Hauneburg volt a fedőneve, így hivatkoztak rá a bizalmas levelezésekben. Miután a Junkers-féle korongot „összekapcsolták” az E-IV által kifejlesztett antigravitációs hajtóművel, az így előállt repülő tárgyat (mert repülni bizony repült) elnevezték H-Gerät-nek, vagyis H-készüléknek, később Haunebu-nak. A szerkezetről külön könyvet lehetne írni (ez biztosan meg is történt már), de itt és most elégedjetek meg néhány száraz adattal: a nagyjából korong alakú járműnek 25 méter volt az átmérője és 7 méter a legnagyobb „vastagsága”, amire rájött még egy 8 méteres kupolaszerűség. Speciális (ugyancsak az egyik Entwicklungsstellében kidolgozott) hőszigetelő anyagból készített „cserepek” borították, tudniillik a sebessége már az első verziónál elérte a 3000 km/órát; a harmadik generáció (1945 elején) állítólag már ennek az ötszörösével is tudott repülni a sztratoszférában. Feltöltött üzemanyagcellákkal eleinte 8, később 14, majd 20 órás repülési autonómiával rendelkezett; a második generációs Haunebu (fedélzetén az immáron 14 fős legénységgel) négy óra alatt leszállás nélkül körberepül(het)te a bolygót.

A harmadik generációsból már csak egyetlen egy készült, ez viszont magán hordozta a germán gigantománia minden jelét: a visszaemlékezések szerint 70 méteres átmérővel rendelkezett, 32 fős legénysége volt, s – ha a szükség úgy hozza – állítólag két hónapig is a levegőben tudott (volna) maradni, miközben akár 8-10 ezer km/órás sebességgel cikázik fel s alá (az űrben ennek a négyszeresével).     

Eleinte még fegyverekkel is felszerelték (holmi 80 és 110 mm-es gépágyúkról olvastam), de rövid időn belül letettek róla; a H-Gerät sokkal fontosabb volt annál, semhogy holmi katonai csetepatékba belekeverjék. A jólértesültek szerint az utolsó Haunebuval menekítették ki a körülzárt Berlinból azokat, akik erre érdemesek voltak – és még nem bombázta őket szilánkosra a Vörös Hadsereg.

6.) A háború után

1947. júliusának közepén (alig pár nappal a híres roswelli események nyilvánosságra kerülése után) a németországi amerikai megszálló hatóságok két levelet is kapnak: egyet egy Traugott Kelterborn nevű fogorvostól, illetve egy másikat egy Heinz Alhuis nevű mérnöktől. A két levélíró (egymástól teljesen függetlenül) azzal az ajánlattal fordult Uncle Samhez, hogy szívesen átadják az amerikai hadseregnek mindazokat az információkat, amelyekre pár évvel korábban a szupertitkos Flugscheibe („repülő korong”) fedőnevű művelet során tettek szert. A jenkik (legalábbis hivatalosan) nem nagyon gerjedtek rá a dologra, ettől függetlenül mindkét úriembert meglátogatták holmi úriemberek (természetesen a US Army Sajtóosztályától) és hosszú órákat beszélgettek velük – egészen biztosan az izgalmas sajtómunkáról.

Amikor 1990-ben, majd a következő hullámban 2000-ben az amerikai katonai levéltárak több százezer háborús dokumentum (köztük több ezer hírszerzési feljegyzés) titkosságát szüntették meg, szorgalmas történészek és oknyomozó újságírók – teljesen érthető módon – rávetették magukat a negyvenes-ötvenes évek anyagaira. Később több könyv és tanulmány is megjelent a következtetéseikről és a kutatásaikról, amelyek számos olyan történetet tartalmaztak, ahol a sztori magja gyakorlatilag változatlan: német tudósok és egyéb szakemberek sorra jelentkeztek az amerikai (ritkábban a brit) katonaságnál, és a „repülő korongokkal” kapcsolatos tudásukat (különböző motivációkra hivatkozva, olykor bizonyos feltételeket támasztva) felajánlották a két nagyhatalomnak. Ezek az emberek nagyon sokszor arra is hivatkoztak, hogy „az oroszok már úgyis képben vannak”, hiszen Kelet-Németország és Berlin elfoglalását követően a Vörös Hadsereg hírszerzési részlege több tíz tonnányi dokumentumot, makettet és modellt vitt magával csak a Reichsluftfahrtministerium (Birodalmi Légügyi Minisztérium) archívumaiból, illetve a vidéki kutatóintézetek és kísérleti támaszpontok páncélszekrényeiből.

6.1.) A Belluzzo-riport

1950 márciusában egy Giuseppe Belluzzo nevű olasz mérnök-professzor (aki annó a Mussolini-kormány gazdasági, később oktatási és tudományos kutatási minisztere volt) azt nyilatkozza a Giornale d’Italia című napilapnak, hogy német és olasz tudósok már 1942-ben a „repülő csészealjak“ megvalósításának küszöbén álltak. A Der Spiegel is rácuppan a témára és egy hét múlva megjelentet egy cikket, amelyben már a német csészealjak gyártási helyét is megjelöli: szerinte Prága mellett egy BMW-gyárban állították elő a működő (és kipróbált) prototípust, 1942 második felében. A team vezetői a következők voltak: Walther Miethe és Klaus Haber-Mohl repülőmérnökök.

Sajnos a nyilatkozat után Belluzzo már soha többé nem hajlandó beszélni a témáról, s két év múlva meg is hal.

6.2.) A Schriever-bejelentés

Egy Rudolf Schriever (más források szerint Schriver) nevű bremerhaveni mérnök (a Luftwaffe egykori pilóta-századosa) 1952 őszén interjút ad a Deutsche Illustrierte című magazinnak, amelyben konkrétumokat is mond a náci ufóprogramról: az első német repülő csészealj tervezése 1941 júliusában kezdődött, s  1942 júniusában már az első tesztrepülésre is sor kerül. A korong alakú szerkezet átmérője 14,5 méter volt, s a helikopterekhez hasonlóan képes volt függőleges fel- és leszállásra, egyhelyben történő lebegésre, ami pedig a végsebességét illeti, az megközelítette a Mach 3,5-öt (ez úgy 4200 km/óra).

Schriver állítása szerint ő volt az eredeti ötletgazda, s az összes dokumentációt „ellopták” tőle 1945-ben, amikor a szövetségesek végigdübörögtek Németországon. Mivel a szabadalmi papírok is eltűntek (?), 1952 novemberében ismét beadta őket; a Schriver-féle repülő csészealj további sorsáról nem rendelkezem információkkal, s ugyanez érvényes magára Schriverre is.

7.) Oberth, von Braun és a többiek

Nem kell sem a repüléstudomány, sem a nácik, sem az ufók megszállottjának lennünk ahhoz, hogy az alcímben szereplő két név talán ismerős legyen. Ennek ellenére azért elmondom, hogy mindketten az űrkutatás nagy alakjai voltak: a nagyszebeni születésű Hermann Oberth a korszerű rakétatudomány megteremtője, a V-2 projekt egyik mozgatórugója, a peenemündei rakétakísérleti Luftwaffe-bázis talán legtekintélyesebb fehérgallérosa.

A V-2 volt állítólag az első, ember által készített tárgy (gyakorlatilag egy ballisztikus rakéta), amely – valamikor 1943-ban, egy tesztrepülés során – kijutott a világűrbe.

Wernher von Braun pedig Oberth legjobb náci német tanítványa, aki a háború után, egykori peenemündei csapatával (több, mint száz német tudóst és mérnököt vitt magával az USA-ba 1945-ben) gyakorlatilag létrehozta az amerikai űrprogramot. A háború után – érdekes módon – egyiküket sem vonták felelősségre, noha (nem azért mondom) a szövetségesek náluk kisebb halakat is pikkpakk megkínáltak úgy 10-15 évvel (rosszabb esetben akasztófával) a számonkérések során. Persze nem mindenki adott át 48 ládányi dokumentumot és számítást, továbbá több tucat kísérleti rakétamodellt a jenkiknek, hogy a fejében levő tudásról most ne is beszéljünk…

Az oroszoknak sem kell szégyenkezniük: pár tucat német szakembert (Helmut Gröttruppal, a rádiótávirányítás egyik úttörőjével az élen, aki mellesleg a hatvanas évek legvégén feltalálta és szabadalmaztatta a chipkártyát) és a már említett többvagonnyi dokumentációt azért ők is hazaküldtek Moszkvába (a thüringiai Nordhausen melletti Mittelwerk-bázisra és az ottani V-2 gyártósorra ők tették rá a kezüket), csak ők nem nagyon szaroztak holmi alkukkal és egyéb finomságokkal. A jenkiknél egy-egy ilyen megállapodás előkészítése hosszú napokba, netán hetekbe telt, szovjet pajtásaink viszont a legrövidebb út hívei voltak: letettek a delikvens elé pár szemléletes fotót a gulág dolgos hétköznapjairól, esetleg egy 7,62-es Tokarev-lőszert és kérdő szemmel ránéztek az alanyra. Ki az a tökös ember (pláne ha családos), aki eme finom pszichológiai ráhatás után ne vállalna be egy kutatói állást a híres OKB-k valamelyikében..?

OKB: Опытное конструкторское бюро, vagyis Kísérleti Tervezőiroda. Ezzel az eufemisztikus elnevezéssel illették a Szovjetunióban azokat a zárt, szigorúan ellenőrzött fejlesztési és kutatóintézeteket, amelyek kizárólag a hadiipar számára dolgoztak, főként a repülőgép- és rakétagyártás területén. Egy OKB-ban dolgozni egyrészt roppant kiváltságos dolognak számított (megemelt fejadagok, fűtött munkahely, viszonylag jó fizetés), másrészt pedig nem volt egy kifejezett baleset-, élet- és nyugdíjbiztosítás: néha azért el-eltűntek kollégák és nem nagyon illett érdeklődni utánuk.

Mielőtt ráfordulnánk a célegyenesre, pár szót a titokzatos Vril Társaságról, amely nélkül náci ufós konteó nem képzelhető el.  

8.) A Vril

Ha valóban létezett, ez a – metafizikával, okkultizmussal és ezotériával foglalkozó – titkos társaság valamikor a második az első világháború után alakult, méghozzá a germán hagyományok felett őrködő, és az árja faj múltját kutató bajorországi Thule Társaság kemény magjából. Születésénél ott bábáskodott az a Karl Haushofer, akinek munkásságában jelen sorok írója akkor volt kénytelen kicsit elmélyülni, amikor annó (oktatói noszogatásra) „A német geopolitikai iskola születése” címmel tartott szemináriumi kiselőadást a tudásra oly leplezetlenül szomjas csoporttársainak.

Tudom, hogy ez ma már senkit nem érdekel, csak érzékeltetni akartam, hogy milyen kicsi a világ: Haushofer ennyi év elteltével is megdobogtatta a szívem.

Szóval a Vril Társaságról azt tartották, hogy a felszínen folytatta a Thulésok árjakutatási tevékenységét, de valójában ők voltak azok, akik a huszadik században először vették fel a kapcsolatot az idegenekkel, s valamilyen úton-módon elhitették velük, hogy érdemes rájuk (mármint a germán árjákra) fogadniuk, ha a földi civilizáció elkövetkezendő ezer évében még szóhoz akarnak jutni. A társaság – kizárólag meditatív úton – képesnek tartotta magát arra, hogy egy olyan, mindent überelő energiát nyerjen a környezetből (más források szerint a kozmoszból), amely – túl azon, hogy folyamatosan megújuló, tehát nem kell vele takarékoskodni – alkalmas arra, hogy antigravitációs hajtóműveket üzemeltessen. Sőt, ennél jóval többre is használható: például arra, hogy segítségével kapuk nyíljanak a párhuzamos univerzumok között, és az időutazás is bakfitty.

Gondolom, ezek után már nem lesz meglepő, ha azt mondom, hogy a vriles hölgyeket és urakat is bevonták az E-IV kutatásaiba.

9.) A konteók

És akkor lásssuk egy kicsit bővebben, hogy milyen verziókról szavazhattok a poszt legvégén.

9.1.) Nácik – egyedül

A nácik valóban építettek repülő csészealjakat, mindenféle idegenek segítsége nélkül. A németek hagyományos műszaki affinitása nem mese, tessenek egy kis technikatörténetet olvasgatni. Ha ehhez még hozzávesszük a háborús készülődést, a gyakorlatilag korlátlan költségvetést, amivel az SS (és ezen belül az Entwicklungsstellék hálózata) rendelkezett, a szinte versenytárs nélküli német és osztrák műszaki egyetemek által évtizedek óta kibocsájtott technikai zsenik hadát, nem azon kell csodálkozni, hogy megcsinálták, hanem azon, hogy nem hamarabb.

A problémájuk csak az volt, hogy tényleg késtek pár évet: hiába volt készen már 1942-ben az első, komolyabb teljesítményre képes repülő korong, hiába bonyolítottak le több sikeres tesztrepülést (a kevésbé sikeresekről persze senki sem beszél szívesen; a hősi halottak családjai szép kitüntetéseket kaptak), a sorozatgyártás csak nem indult be. Elkövették ugyanis azt a kapitális hibát, hogy ahelyett, hogy mondjuk a második generációs Haunebu legsikeresebb modelljét, a Do-Stra márkanevet viselőt 1944 elején elkezdték volna szériában gyártani és bevetni, felsőbb utasításra hagyták a fenébe és elkezdtek dolgozni a harmadikon, majd a (soha meg nem valósult) negyediken. Pedig ha mondjuk tíz ilyen második generációs járőrözik 24/24 az Atlanti Fal mentén, a szövetségesek hatszor is meggondolják a partraszállást, és bizony Sztálingrádnál is másként alakultak volna a dolgok, ha nem Stukák és Messerschmittek zaklatják az orosz védőket, hanem pár ilyen repülő erőd).

Szóval igen, voltak náci ufók, amelyeket aztán részben megsemmisítettek, részben lefoglaltak a szövetségesek (jutott alkatrész és dokumentáció az USA-ba és a Szovjetunióba egyaránt), részben pedig – mint arról már volt szó itt feljebb – ezekkel menekültek el azok, akik megtehették, teszem azt az Antarktiszra, Tibetbe (vagy akár a Hold túlsó felére, ahonnan ugye bármikor visszatérhetnek).  

9.2.) Nácik – idegenekkel

Hogy a Vril Társaság talált rá a kis zöld (vagy nagy szürke) földönkívüliekre, netán a ’38-’39-es német antarktiszi expedíció, esetleg a Schäfer-féle tibeti kirándulás hozott ilyen eredményt – egyrészt soha nem fogjuk megtudni a frankót, másrészt nem is lényeges. A nácik valamivel megvették az idegenek jóindulatát (azt, hogy Anschlussot hajtottak volna végre rajtuk, még én se igazán tartom valószínűnek), s megkapták az antigravitációs hajtómű dokumentációját. Márpedig ha egy német kezébe nyomsz pár oldal műszaki rajzot egy kenyérpirítóról, biztos lehetsz benne, hogy a hétvégén átnézi, apró javításokat eszközöl rajtuk és ezek alapján hétfőre össze fog állítani egy működő lángszórót. Vagyis nem kell félteni őket, tudnak ők kreatívak is lenni, ha éppen nem azzal vannak elfoglalva, hogy világháborút robbantanak ki, vagy különböző európai államokat húznak ki a totális gazdasági csődből.

9.3.) Nem volt náci ufó

Egyetlen ellenőrzött és megbízható forrás sem igazolja, hogy náci ufó tényleg létezett. A hitleri (és a háború utáni szimpatizáns, szélsőjobbos) propaganda terméke az egész, amit kizárólag az eszelős Wunderwaffe-projekt vadhajtásaként lehet értelmezni. Persze a rakétatechnikában tényleg úttörők voltak a német konstruktőrök, de a V-2 és egy repülő csészealj között a technológiai távolság kábé akkora, mint egy AK-47-es és egy birodalmi lépegető között. Lélektani hadviselés szempontjából biztos hozott valamit a konyhára, de ennyi és nem több. Ha lett volna ilyen eszköz a birtokukban, egészen biztosan bevetették volna akár 1945. május nyolcadikán is.

És most nem marad más hátra, mint voksolni a három lehetőség közül az egyikre. Na és persze bőszen kommentelni!

Kategória: EgyébCímkék: , ,

255 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 255. zizzi — 2017-05-03 00:26 

 254. richard — 2016-08-30 17:31 

Sziasztok!
Nagyon régóta olvasom ezt a színvonala és színessége miatt egyeduralkodó blogot és nagyon köszönöm Tiboru ,hogy van és létezik.
Az én meglátásom az, hogy az első es második világháborúk alatt es közben a nagyon magas légvédelmi készültségnek köszönhetően több idegen „kéz” által készített repülőt is lepuffantottak több országban is. Az Oroszoknál és a Németeknél is a világháborúk alatt ellenséget gyanítva minden idegen repülőre és -tárgyra , galambra, szélfútta tescoszatyorra is rákínáltak a légvédelmi ágyukkal. Ennek eredményeképp történhetett az is, hogy a Németek 1936-ban Freiburg mellett a Fekete erdőnél seggbe durrantottak egy csészealjat amivel nagyon gyorsan elszaladhattak az általad felsorolt valamelyik kutató labor vagy intézet vagy támaszpont valamelyikébe. Ha valaki precízen össze tud vagy szét tud szedni valamit,na az a német mérnök volt. Innentől pedig már bele is kapcsolódnak a szálak Haunebu építés és kísérletezés történetébe… Amíg végig nem olvastam az egész cikket szinte biztos voltam egy freiburgi ufos konteora való szavazás lehetőségében is.

Nagy tisztelőd: Richi

 253. drakkor — 2016-03-09 23:50 

Én hiszek a tervében és a prototípusában is én a Maus-hoz tudom hasonlítani (hatalmas tank aminek volt 2 prototípusa csak nem vetették be őket, otthagyták őket). De kétlem hogy ekkora sebességgel ment vagy megy is a légkőrben a légellenállás miatt. Viszont amikor feltalálták akkor lehet hogy hatalmas problémák voltak a repcsivel és ezért nem vetették be őket ezért inkább elpusztították. De lehet hogy elmenekültek azzal a pár darabbal (ha sok lett volna akkor ellentámadást indítottak volna). De szerintem az volt a baj mint az összes „szuperfegyvernek” hogy túl kezdetleges volt nem volt idő fejleszteni. Az is lehet hogy az amcsikkal „szövetkeztek”. Azért az amcsik is vannak olyan szinten már hogy érzékelnek bármit, mindent tudnak ami a földön zajlik csak titkolják pl:51-es körzet ezek a mostani dokumentum filmek átverések mert ugye kezd kiszivárogni minden és próbálják elhitetni hogy ott nincs semmi különleges, és szerintem ők is építettek párat de mondjuk akkor nem lakott részen próbálgatnák az amcsik a csészealjat hanem kihalt, nem lakott résznél. Végülis sok minden lehetséges de nekem egy a fontos hogy ne jöjjünk ki belőle rosszul.Köszönöm hogy elolvastátok.:)

 252. lilith18 — 2015-10-08 14:20 

http://www.borsonline.hu/20151007_titkos_fbiaktak_hitler_meglephetett_amerikaba

„Egy amerikai stáb ugyanis olyan FBI-akták birtokában forgatott egy nyolcrészes dokumentumfilm-sorozatot a témában, amelyek titkosságát tavaly oldották fel. És a szériát nem is valami zugkábeltévé tűzi műsorára decemberben, hanem a History Channel.

„Hitler megmenekülése – igazság vagy legenda?” Ezzel a címmel kerül adásba a sorozat, amelynek készítői állítólag bizonyítékokat találtak arra, hogy a tömeggyilkos náci diktátor sikeresen dobbanthatott a háború dúlta Berlinből. Vagyis ellentétben a hivatalos történész szakma jelenlegi álláspontjával, Hitler és felesége, Eva Braun nem lett öngyilkos 1945. április 30-án a berlini birodalmi kancellária bunkerében.”

 251. darkfuture — 2015-04-21 23:58 

Nem olvastam el a hszeket. Annyi a téma,hogy a germánok a 30-as évek végétől űrprogramban voltak, aztán a II.VH alatt holdbázist is csináltak.Egy földönkívüli idegen faj segített nekik aztán történt valami, bekavartak a hüllő-hybridek és a humanoid(ember) idegenek is a háború végére.
Aki tudott lelépett az antarktiszi idegen-germán bázisra, de a führert már nem engedték oda ő argentínában öregedett meg a feleségével egy villában.Élete végéig 3 testőr vigyázta.Sok tiszt és tudós dél-amerikában telepedett le óriási befolyást szerezve.A német hold bázist a hüllők felszámolták.A ma esti böffentés.

 250. kiriaku05 — 2014-11-06 15:37 

Régóta olvasgatom a konteókat itt az oldalon, de eddig nem szóltam hozzá egyhez sem…
Ez most kivételesn jól sikerült szerintem! Bár a föld alatti hangárokról, és a hegyoldalba épített felszálló pályákról is lehetett volna még egy-két mondatot beleszőni.

Ha valóban készítettek is a németek ilyen jellegű járműveket, pár db-nál több nem igen készülhetett… a beszámolók azonban – ha jól értettem az évek során elolvasott könyveket, és végig nézett dokumentum filmeket – több repülő csészealjról szólnak! Vagyis vagy kooperáció volt az idegenekkel, és azok alapján próbáltak meg maguk a németek is elkészíteni egy csészealjat, vagy nem a németek csészealjai repkedtek….
S ha valóban a német tudósok agyából pattantak ki megoldások, akkor az azóta eltelt időben fejlesztett csészealjak vajon most hol raktározódnak?

 249. wewelsburg — 2014-10-26 08:45 

@specnaz86: Igy van.

 248. wewelsburg — 2014-10-25 22:20 

Valamikor 1991 öszén Sttutgart környékén rokonomnál tett látogatáskor okotberfeszti hangulatban volt alkalmam találkozni olyan idösödö és jó idös bácsikkal akik részt vettek ezeken a fejlesztéseken. Személyes filmeiket is láttam késöb a tesztekröl 1938 és 1942 közti idöböl.
1980 és 1987 ben szülöhelyem környékén ugynevezett Marfa fények jelenség volt látható és személyesen kontaktáltam E.V.Daniken profeszorral ( magyarázat honnan kerültem „olyan ” társaságba késöbb ahol E.Rommel unokája -az idöben Sttutgart városelnöke-is jelen volt).
SZivböl ajánlom mindanyiótoknak hogy igenis ara gondolyatok hogy a németek mindezt (amiröl fent szó volt) megtették,felépitetták és használták is.

 247. cseko46 — 2014-06-04 00:51 

Érdekes irások.

Az ezotérikus vagy a katolicizmus szemében okult ismeretekről.
Kérem meg figyelték már a bibliában.
A teremtő isten szüz nemzéssel gyermeket nemzet egy földi leánynak.
Akár hiszik akár nem. Ez egy ősi tanitás méng a piramisok előtti időkből.
ARRÓL SZÓL HOGY: A mindenségben ahol világok tünnek ell kavargó örvényben. Gigantikus energiával onnan ki lövelve ujra világokat galaszisokat alkotva.( Bizonyos fejlődési idő tartamot futnak meg).Nevezük ezt makro nézetnek

A TEJ UT rendszer vagy az Adroméda köd ( EZEKRŐL ISMERETTEL RENDELKEZHETÜNK )
Ezek számtalan bolygólyán pedig (szintén bizonyos felylődés)megy végbe. Mondjunk egy példát. A FÖLDÖN BISZTOSAN.
Egy lény létezik és felylődik az időben.Ezt bisztosan jól ismerjük. Nevezük ezt makro nézetnek.

No most ha a fent irtak igazak, akor vegyünk felhatalmazást a továb látáshoz.

Ha a mindenséget egy globális és teljes egységnek veszük.
Ahogy mi emberek mondani szoktuk egy kerek egész.
És ebbe a kerek egészbe bele álitjuk a tényleges valóságott (maga magunkat).Én vagyok és létezem.fELTÉTELEZVE HOGY EZ NEM LEHET SEMIFÉLE VITA TÁRGYA.Vegyük ezt a kerek minden abszololt pontjának.Azaz pontosan az egyetlen ilyen pontot a közép pontot.ÉS MONDJUK KI A LÉTEZÉS TERÉBEN INNEN BÁR MERRE INDULVA A KÖRBEN VELEM EGYÜT LÉTEZŐK LEHETNEK.
Az élő példa én magam vagyok.

Most hogy ezen a látáson is tul vagyunk és ez az értelmezés is logikus igazság lehet.Lássuk hogy miként lehetséges a szüz nemzés.

Vannak olyan álattaink itt a földön, akiknek olyan szemeik vannak hogy , például minket is ugy érzékelnek ill. látnak mint hő forásokat. TULAJDON KÉPEN A FUNKCIONÁLIS valónkat azonositják igy be.
Hiszen mi energiát veszünk fell(amikor hust és más élelmiszereket emésztünk meg és használunk fel munkánk során).És ezt teték azok az álatok nővények és gyümolcsök is amelyek feldolgozásával ezen energiát előálitotuk a magunk részére.

Hő energia másnéven termikus energia.
Ha a srandokon kiteszük magunkat a nap fényének , tulajdon képen annak termikus hő energiájában fürdőzünk.
Ezen kivül a mindenségben is van mindenüt egy ijen termikus hő energia. Ez az energia anak a tevékenységnek ill. munkának a mozgási energiája. AMIT MÁR AZ ELEJÉN EZEN IRÁSNAK NEVESITVE LET. MIKOR AZ MONDTUK HOGY GALASZISOK TÜNNEK ELL KAVARGÓ ÖRVÉNYEKBEN ÉS LÖVELNEK KELETKEZENDŐ GALASZISOK ALAP ELEMEI SZÜNTELEN FOLYAMBAN A MINDENSÉGBEN SZERTE.Nagy lélegzetnek is becézgetik.

Ezt nevezik a tér termikus energiályának. Vagy másnéven a kvantum tér elektromágneses fény sugárzásának.
Ha mondjuk egy cserép kályha melet üldögélünk téli napokon és érezük a kályha melegét. Akor a hőforás sugárzását érzékeljuk.Vagy a napnak az égi testnek a sugárzását érzékeljük.
A sugárzásnak nevezet jelenség a térben a forásától tova terjed. A térben energia rendszerint hulámként a kibocsátástól induló terjedésként határozható meg. Amit elektromágneses fény vilanásban fény sebességben érnek tetten. A hő terjedés és a hulámoknak a térben való utazásának. Ami méng érdekesebb utaztatásának. RENDKIVÜL SOK ÉS SZERTE ÁGAZÓ PUBLIKUS ÉS NEM PUBLIKUS VALÓSÁGA LEHET.
Miről van szó.
A civilizációnk ki nem mondotan egy olyan magas tudás bázissal jött létre.A melynek köszponti mondanivalója az.(Hogy minden csak fény)Azt gondolom a fenti okfejtés egyfajta ösvényt vágot ehhez.
Nem régen halotam ha elekronmágneses hang hulámot konkrét magasságban.Sugárzunk egy homokot tarlalmazó tégejbe. A homok egy konkrét geometriai alakzatba rendeződik.MAJD HA ERRE A RENDEZET ALAKZATU HOMOKRA EGY UJABB DE MÁS MAGASÁGU HULÁMOT SUGÁROZNAK EGY UJABB ALAKZATBA RENDEZŐDIK.
Tehát ha valaki e mindenségben a térben amely az elekromágneses termo energia ( létezési lehetősége )ismeri hogy mely elekromágneses frekrencia magaságok mit váltanak ki az ugynevezet csilap porból (anyag).

Akár utazhat is ha salyát magát átt változtatja geometrikus objektummá.Vagy kérem halakat szaporithat. Vagy uram bocsá. egy leányban geometrikai lényt is(„Én és az atya egy vagyunk”)Aki engem látott láta az atyát is.

Azoktól elnézést kérek akiket ez vilánézeti érzéseiben sértenene.
De a gondolkodókat remélem figyelemre serkenti.

 246. zazabeno — 2013-06-28 02:28 

javítás (elnézést):

Valójában „Kohler generátorára” gondoltam, amikor Haunebu-t írtam.

 245. zazabeno — 2013-06-28 01:37 

Hello hölgyekurak,

épp nagyonráérek, érdeklődnék hát, hogy milyen forrásokkal támasztható alá az állítás mely szerint „(mert repülni bizony repült)”.

Mivel nem én írom a blogot, csak kibicként belekommentelek így nem leszek valami alapos, néhány gondolatomat azonban megemlíteném (vigyázat, repülök és fizikát is tanítok, hozzám képest Vágó István a kabbalista :D):

– számos használt fogalom láthatóan nem tiszta a mélyen tisztelt kommentelők számára (sem), pl.: energia (mondjuk munkavégző képesség?)

– esetenként klasszikus fizikai fogalmakkal próbáltok leírni unortodox(nak látszó) jelenségeket.

– a tudományos módszer lényege, hogy megfigyeléseken alapul. A sztoriból mintha hiányoznának a megfigyelések.

– a sebesség elviseléséhez nem kell semmi extra a pilóta részéről, probléma a gyorsulásokkal van. Az emberi test bizonyos részei igen nagy gyorsulásokat elviselnek (pl. amikor kalapáccsal az ujjunkra ütünk a szög helyett, akkor a bőrünk felszíne jópárszáz G-t kap), de ez nem összetévesztendő a teljes testünket érő huzamosabb ideig tartó gyorsulásokkal (pl. az érrendszerünk hamar kikészül).

– a mai repülőeszközök sebességét elsősorban nem a meghajtás korlátozza, hanem az anyagtudomány: 2-3000km/h fölött már igencsak súrlódik a levegő, számos technológiai és energetikai nehézséget (lehetetlenséget) okozva

– a „gravitációs energia” nettó marhaság, amennyiben nem „helyzeti energiáról” van szó, úgy viszont csak zuhanni tudna a gép :). A gravitáció egy (földi méretekben) igen jól, igen régóta megfigyelt jelenség. A kvantumgravitáció leírásának sztenderdizálása ugyan még várat magára igencsak, de ebben a mérettartományban minden megfigyelés szerint elhanyagolható.

– a kommentelők nagy részének súlyos áramlástani hiányosságai vannak. A csupaszárny repülőben (ma már) nincs semmi extra (sem a korong formában), hacsak nem az, hogy nem olyan látványosan evidens, mint a klasszikus szárny+csillapító (értsd: stabilizáló) elrendezés. Vannak előnyei, vannak hátrányai.

– csapágyazás: nem gond, teljesen bevált dolog a mágneses, meg a mindenféle vékony felületeken (legyen az olaj, vagy levegő) csúszó csapágy.

– a Haunebu-nak még sosem jártam utána, valószínűleg megér egy külön misét.

– remek (nemfizikai) érveknek tartom, hogy ha lett volna mit bevetni, akkor bevetették volna, ha lett volna mit továbbfejleszteni, akkor továbbfejlesztették volna.

Köszönöm, hogy elolvashattam a véleményeket, bámulatosnak tartom a szavazás eredményét :X

 244. xian06 — 2013-05-24 13:59 

Szerintem is léteztek. Söt szerintem ezen technológia miatt tört ki a hidegháború. Nem pár rozsdás rakéta miatt.
A német prototipus lezuhant rosswell nél igy az amcsiknak meglett a technika majd valahogy az oroszok is szereztek egyet.
Viszont pénz kellett hozzá igy létrehozták a nasa -t meg eljátszották a holdraszállást hogy a nép lássa mire mennek el a milliárdok.

 243. psyman — 2013-05-04 16:57 

Én is valószínűbbnek tartom, hogy létezett, mint nem. Nyilván repült is, de vagy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, vagy észvesztően drága volt, vagy csak nem volt megfelelő anyaguk hozzá a németeknek. Mi van pl. ha valamiféle atommeghajtása volt? A németek meg ugye nem arról voltak híresek, hogy hemperegni tudnának az uránban, az atombomba-verseny meg nyílt titok volt a három nagyhatalom között. Lehet, hogy Hitler nagyobb eredményt remélt egy atombombától, mint egy tucat repülő erődtől.

 241. homospeculatius — 2013-04-05 16:17 

@warr:
Igazad van, kinézetre mindenképp.
Akkor már említsük meg a Heinkel He 111 Z Zwillinget, ami két gép volt összekapcsolva, és az egyik pilótafülkéből „távirányították” a másikat, vagy a Mistelt, ami egy Bf109-ből és az alászerelt kiherélt bombázóból állt, ami a bomba szerepét töltötte be.
Az én kedvencem a Dornier Do 335 Pfeil vagy Ameisenbär.
Bár légcsavaros gép, nagyon különleges az ellenfázisban működő hátsó légcsavar, az alsó függőleges vezérsík és az orrfutó, ami a korabeli vadászgépeken nem gyakori.
Ha jól emlékszem, akkor a sinsheimi (esetleg a münsteri – már régen voltam ott)közlekedési múzeumban van kiállítva egy tandemüléses éjszakai vadász változat. Bocs, hogy elmentünk a repcsik irányába, végülis ez egy UFO sztori eredetileg.

 240. warr — 2013-04-05 08:26 

@homospeculatius: szerintem a Blohm und Voss asszimetrikus gépei extrémebbek voltak a Natternél 🙂

 239. homospeculatius — 2013-04-05 00:30 

@tiboru:
Kösz az elismerést, azért minden adat nem ment fejből.
A japánnak átadott technológia érdekes alkonteó lehet, egy titkos és kalandos tengeralattjáró küldetéssel kapcsolódik, ami állítólag nem ér célt. Az UFÓ-Magazin egy régi számában olvastam talán, próbálom megkeresni.

 238. doomguard — 2013-04-04 18:12 

Én is inkább olvasó ember vagyok, de pár gondolatot felébresztett bennem a konteó, és a kommentek olvasgatása:

Vanek Úr:
A Vril lányok nem túl dokumentáltak a neten, tényleg az akkori (és a mai) idők modelljei közt lenne a helyük, de állítólag elutaztak a Bika csillagképbe. Néhányan azért látni vélték őket a Földön is. Persze nem öregedtek 🙂

A fizikás témához csak annyit, hogy anno olvastam valahol (vagy Hawking : A világegyetem dióhéjban, vagy Wheeler: Csillagközi katasztrófák) hogy egy Kip Thorne nevű fizikust felkértek egy sci fi filmhez szakértőnek. Ő arról híres, hogy megnyert egy fogadást Stephen Hawkinggal szemben, mikoris bebizonyította az időutazás lehetségességét, egyébként pedig nagyon szereti a fekete lyuk/féregjárat fizikája témát. Thorne abból indult ki, hogy egy kellően fejlett civilizáció mindent meg tud csinálni amit a fizika törvényei engednek. Ebben pedig a féreglyuk létrehozásától/stabilizálásától az antigravitáción át az „egzotikus anyag” létrehozásáig nagyon sok minden belefér. És ez csak a jelenlegi tudásunk szerinti fizika.
Egyébként fizika témában még ajánlom Richard Feynman életrajzát, melynek címe: „Tréfál Feynman úr?” Hatalmas könyv.
A húrelméletet ha jól tévedek továbbfejlesztették, asszem most már bránoknak hívják őket.

A náci ufókat pedig a Moszad szerezte meg. 🙂

 237. tiboru — 2013-04-04 15:34 

@homospeculatius:

Hú, ez alapos és tartalmas kiegészítés volt, köszönjük!

 236. homospeculatius — 2013-04-04 11:39 

Még új vagyok itt, de tetszik!
A Haunibu Mars-utazása kimaradt. Esetleg erről valakinek valami? Amennyit olvastam róla a visszatéréssel voltak némi gondok (már persze, ha megtörtént), ahogy a most tervezett Mars-valóságshow projektnél is itt van dolog rákfenéje.
Kimaradt a japánoknak németek által állítólag átadott csészealj és szuperfegyver technológia is.
A világ első gázturbinás gépe a Heinkel He 178 volt, 1939-ben repült először. A britek két éven belül megépítették a sajátjukat a Gloster E28-at. A Me 262 (Schwalbe) már szintén kész volt 1939-ben, de próbarepülését 1942-re halasztották. Max sebessége 864 km/h volt. Hasonló gép volt a Heinkel He 162 (Volksjäger vagy Salamander) 896 km/h-val, mely 1944-ben állt hadrendbe. Az első sugárhajtású bombázó is természetesen német volt, az Arado Ar 234 (Blitz), melynek több változata is készült: két hajtóművel, vagy négy hajtóművel és leoldható futóművel. Utóbbi 736 km/h sebességével túlszárnyalta a légcsavaros vadászok legtöbbjét. 1941-ben épült és 1944-ben állt hadrendbe. Szinte ugyanekkor állították hadrendbe a britek a Gloster Meteor sugárhajtású vadászgépüket.
Valaki említette a Me163 Cometet. Nos, EZ volt a háború leggyorsabb gépe 960km/h-val, amit rakétameghajtással sikerült abszolválni. Láttam egy dokufilmet, amerikai berepülők tesztelték a háború után. Itt is a visszatérés jelentette a legnagyobb gondot, mivel felszálláskor le kellett oldani a futóművet.
A repülőszárnynak is voltak próbarepülései a háború alatt, jobb repülős könyvekben megtalálható. A Fieseler (a V1 szárnyasbomba tervezője) és a Junkers is próbálkozott vele.
Ha már extrém szerkezeteket említünk: a németek talán legőrültebb fejlesztése a Bachem Ba 349 Natter volt. Függőlegesen szállt fel egy fős személyzettel (gyakorlatilag fellőtték), és a megfelelő magasságban 4 levegő-levegő rakétát tudott indítani. A visszatérés (talán nem meglepő) itt is problémás volt: a pilótának katapultálni kellett.
És hogy ne vegyünk azért mindent komolyan: személyes kedvencem Chaplin A diktátor c. filmjében a sapkába épített ejtőernyő. Egyetlen hibája a leszállás mondjuk úgy bizonytalansága, ami a dolog természeténél fogva ugyebár jelentős.

 235. bio — 2013-04-02 21:28 

Teljesen nyilvánvaló, hogy a repülő csészealjak és a nácik közötti összefüggés. Az egyik szomszédunk akkora náci, hogy Barbie-baba gyűjteménye van szigorúan a név miatt – és náluk is rendszeresen repkednek a csészealjak egy-egy veszekedés során.

bio

 234. tiboru — 2013-04-02 18:24 

@Vanek B. Eduard:

Hát tényleg nem a kvantumfizika 😀

 233. tiboru — 2013-04-02 18:23 

@orca:

Jajjmán…

Az a szerencsénk, hogy a konteósoktól idegen az olcsó, alap nélküli dicséret :-))))

 232. orca — 2013-04-02 17:28 

@Vanek B. Eduard: „Mind stíluban, mind információtartalomban zsír-sirály, amit írtál, köszönet érte. Vetekszik Házigazdánk írásaival (bár lehet, neki nem a kvantumfizika a hobbija a főzés mellett :))

Köszönöm az elismerést; jólesik nagyon, mint minden, amihez érdemtelenül jutunk hozzá (tiboru, kérlek, fordulj el egy pillanatra – házigazdánk több dimenzióval és sok-sok Tev-tal jobb nálam – visszafordulhatsz, tiboru:)

 231. Panther V — 2013-03-29 23:47 

@krampusz:

Nem alien mert túl drága lenne:

The White House dismissed the alien bodyguards as too costly in this era of budgetary austerity. “I can’t confirm the claims made in this video, but any alleged program to guard the president with aliens or robots would likely have to be scaled back or eliminated in the sequester,” Caitlin Hayden, the chief spokeswoman for the National Security Council, e-mails Danger Room. “I’d refer you to the Secret Service or Area 51 for more details.” We are journalistically obligated to observe that this isn’t a flat denial.

http://www.wired.com/dangerroom/2013/03/secret-service-reptile-aliens

 230. FilcTroll — 2013-03-29 18:37 

Nagyon érdekesen radarozik a fejével a gyíkember, ez vmi protokoll, a kiképzés része vagy ő így nyomja? Gondolom, a mozgásokra figyel, mást nemigen láthat ekkora tempónál. Bár ha télleg reptil, akkor mondjuk láthat még ezt-azt.

 229. warr — 2013-03-29 17:45 

@krampusz: John Smith, mi más is lenne a neve :DDD

 228. krampusz — 2013-03-29 12:40 

@warr:
Ezt a földönkívüli védi Obamát ügyet megosztotta a fészbukon valaki, aki mostanában az agyamra megy, és jót tett volna a májamnak, ha beírhattam volna a hozzászólásokhoz egy linket, amelyből kiderül, hogy az a bizonyos földönkívüli egy bizonyos John Smith Texasból, született 1980-ban, szülei protestáns lelkészek, nős, 3 gyermek büszke édesapja, mellékelve fényképek, amiken azon röhög, hogy gyíknak nézték a fejét…de nem találtam ilyet…Valaki más ügyesebben használta a gúglit? Ha nem ,akkor tiboru, kérlek, tedd, amit tenned kell! 🙂

 226. becsuszoszereles1k — 2013-03-29 01:30 

210./211. @orca:

Koszonet!

 225. Salamancai űrhajós — 2013-03-28 23:11 

Tiboru, ez a poszt szerintem benne van a TOP-5-ben, köszönöm! 😀

Bár nagyon tetszik az a kép, amin Dolfi bácsi épp egy kis szürkével parolázik, én mégis arra voksoltam, hogy voltak német ufók, de nem kellettek hozzá az idegenek.

Megcsinálták azt a németek önerőből is. Hogy miért nem vetették be? Egyrészt tökéletesíteni akarták még, másrészt Hitler sok más projektet is leállíttatott, mondván, hogy mire elkészülne, addigra úgyis véget ér a háború. (Az egyik konkrét példa éveken át az eszemben volt, mint Hitler önteltségének bizonyítéka, és arra is emlékszem, hogy a keleti frontra szánt fegyver lett volna, de persze most még véletlenül sem jutna eszembe – ha valakinek esetleg rémlik ilyesmi, kérem segítsen! 🙂 )

A legvalószínűbbnek mégis azt gondolom, hogy hiányzott valami a tényleges bevetéshez. Nyersanyag, üzemanyag, személyzet, bármi. Lehet, hogy csak valami totál blőd problémát nem tudtak megoldani (pl. felszállni fel tud, de le már nem, mondjuk).

És hogy miért nem röpködtek fehér- és vöröscsillagos ufók Európa légterében a hidegháború alatt? Szerintem a szövetségeseknek hasonló jellegű problémájuk volt. Megszerezték ugyan a terveket, meg néhány prototípust is, de a hajtóművet nem tudták életre kelteni. Az egész rendszer lelke a különleges hajtómű, anélkül csak egy érdekes fémdoboz. Olyan, mintha megkaparintanád egy atom-tengeralattjáró tervrajzait, de az egyetlen általad ismert meghajtási mód az árboc és a vitorla.

A tervek bizonyos részeit alkalmazhatták itt-ott (vadászgépek tervezése, űrprogram, lopakodó-projekt stb), de igazi csészealjakat nem tudtak készíteni.

 224. becsuszoszereles1k — 2013-03-28 23:09 

223. @FilcTroll:

:))
Koszonom.

Off – (szerenyen) megallapitom, hogy jo a memoriam

 223. falusiliba — 2013-03-28 20:17 

@Rókakígyó:
Elvileg egyelőre bizonyíthatatlan, ezért volt nagy csalódás nem régiben a cern kísérlet. Na mindegy, életünkben tényleg csak a cern adhatna választ, hogy mi a helyzet a dimenziókkal, meg a fekete likakkal.

 222. FilcTroll — 2013-03-28 19:32 

@becsuszoszereles1k:
Van ez a M. Talbot videó, ahol elég jól összefoglalja (magyar felirattal a nyelvi elnyomás áldozatainak :)):

http://www.youtube.com/watch?v=ZAg1ZruaHWI

 221. Rókakígyó — 2013-03-28 18:29 

@tiboru: csak poén volt. A megjegyzés arra vonatkozott, hogy az öregebb ráják, mint mondjuk én, vagyunk már annyira lusták, hogy tudjuk mit akarunk megnézni plusz ügyetlenkedünk a főoldalon. Szerintem a legnézettebb posztoknak érdemes lenne egy kis listát csinálni, hogy a belépéskor egy kattra rögtön rá lehessen repülni, ez jót tenne a látogatottságnak, az meg amúgy az isten…..

 220. tiboru — 2013-03-28 18:08 

@Rókakígyó:

Nálunk nincs fő- és mellékoldal 🙂

Itt oldalt a tartalomjegyzéknél ez a poszt is gyorsan elérhető.

 219. Rókakígyó — 2013-03-28 17:59 

lehetne ezt a posztot valahogy főlapon tartani?

 218. Rókakígyó — 2013-03-28 17:58 

Ez lehet, hogy már volt:

http://index.hu/tudomany/holo0626/

 217. becsuszoszereles1k — 2013-03-28 15:41 

214. @Rókakígyó:

Errol a „sot”-rol biztosithatnak bennunket David J. Bohm amerikai elmeleti fizikus es munkatarsai kutatasai, nem kulonben torekveseik a tudomanyagak es muveloik egyuttmukodesenek megvalositasara!
173. @Rokakigyo vilagosan le is irja az egyuttmukodes szuksegessegenek elsodleges okait:
„A mai tudomány fizikai síkon igen jól áll, matematikailag nem annyira és társadalmilag gyakorlatilag zéró.”
Kvantum, graviton, tachyon; filozofia, elmelet, kiserletek, sot, paradigma; na es hogy hogy’ jon ide a tarsadalom – minderrol atfogo, alapos kepet nyerhetunk Michael Talbot konyvebol, amely A holografikus univerzum cimen jelent meg.

A linket egyszer mar feltette kozulunk valaki, de ket napja bongeszem a posztokat (egyik jobb, mint a masik/a Matrix-filing kommentjei fenomenalisak!Filc-Roka viszi a primet./a Jezus-konteok-ban Tiboru elkepeszto munkat vegez…), szoval nem talaltam a kommentelo tarsat, de ove az erdem es a nagy-nagy koszonet!

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=michael+talbot+holografikus&source=web&cd=12&cad=rja&ved=0CG8QFjAL&url=http%3A%2F%2Fwww.theshiftofconsciousness.info%2Ftalbot.html&ei=rlVUUeiTG4qXtQaI8IGQBw&usg=AFQjCNH_Ycrqf0wIh9P5qCaNDgZVOQ2ecQ

 216. becsuszoszereles1k — 2013-03-28 15:03 

205. @zsdanovelvtars:

Bar a klasszikus kondicionalas megtette hatasat: sorvirslismajus1-fradikolbasz-szokolradio-trabant-endekasarusbalatoninyar – gyujtoneven legvidamabbbarak; am a kegyelemdofes meg hatra volt (akkor meg elore): a „nyelveben el a nemzet” nepe, majd, evtizedek mulva es evtizedeken at, csak „makogjon” a vilag nepei kozott – kiszorulva immaron a globalizacios munkaero piacrol. Hat, nem illan az el.
A nyelvi elnyomas – nevezhetjuk igy ezt a profi modon kifinomult eljarasnak tuno konteot – teljes, a mai napig hato szomoru tortenetet es gyaszos adatait itt olvashatjatok:

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=magyarorszag%2C%20nyelvoktatas%20a%20rendszervaltas%20elott&source=web&cd=3&ved=0CD8QFjAC&url=http%3A%2F%2Fecon.core.hu%2Fdoc%2Fseminar%2Fnyelvok2.doc&ei=bi1UUe7gD4_Hsgb8uIAw&usg=AFQjCNHVUCW230rqpyL9byLgKigr8ameng

 215. Vanek B. Eduard — 2013-03-28 13:50 

@orca: Mind stíluban, mind információtartalomban zsír-sirály, amit írtál, köszönet érte. Vetekszik Házigazdánk írásaival (bár lehet, neki nem a kvantumfizika a hobbija a főzés mellett :))

 214. Rókakígyó — 2013-03-28 12:21 

@karmazsin: Aki valami ördögi fondorlat következtében nem tudta volna letölteni a netről, annak át tudom küldeni fájlban.

 213. Rókakígyó — 2013-03-28 12:20 

@falusiliba: nem dőlt meg, sőt…

 212. karmazsin — 2013-03-28 11:29 

Ezt a klasszikus filmet remélem, mindenki látta, dokumentumfilm a náci ufokról, okkultizmussal, drámával, tudománnyal: http://www.youtube.com/watch?v=l50_SIbwoKo

 211. falusiliba — 2013-03-28 11:09 

A húrelmélet valóban nagyon tetszetős volt, vagy jó 10 éve nagyokat vitáztunk kocsmában erről és a fraktálokról, de úgy tudom, már pár éve végleg megdőlt.

 210. orca — 2013-03-28 02:36 

@Vanek B. Eduard: „úgy gondolom, hogy az még nem bizonyíték, hogy valaki egy elismert folyóiratban publikálja az elméletét – persze valamiféleképpen indokolja is, de BIZONYITJA is??”

– 60 mérföldet utaztam, kedves Isaac, hogy Önnel találkozzam. A bolygók? Kepler? A gravitáció?
– Már kidolgoztam és leírtam.
– Nem olvastam.
– Mert nem publikáltam.
– Miért nem?
– Mert félek. Félek a kritikától. Hogy kinevetnek.
– Csak nem gondolja komolyan, hogy valós ez a mostani állapot? Hogy a nyílvessző hegyes eleje elől elugrálnak az éter-golyócskák? Hogy a nyíl azért halad előre, mert a vége tollas, és a toll belekapaszkodik az éterbe, és így löki magát előre? Megtartaná ezt a hipotézist?
– Nem, Edmund. Egészen mást gondolok. Azt gondolom, hogy ha felmehetnék egy nagyon magas hegyre, és ott nagyon erősen elhajítanék egy kavicsot, akkor az megkerülné a Földet, és egy darab idő után visszatérne hozzám a hátam mögül. Azt gondolom, hogy a testek vonzzák egymást. Hogy az alma a fámról a Föld középpontja felé hullik: sohasem oldalvást vagy fölfelé. Hogy valahogyan így mozog a mi Holdunk, és így mozognak a bolygók és a csillagok is.
– Jelentesse meg a Royal Society Transactionsben.
– Nincs rá pénzem.
– Állom a költségeket, barátom.

Így jelent meg egy elmélet a világ legelső tudomáyos folyóiratában, 1687-ben. Benne Newton rajzával, amin a nagyon magas hegycsúcsról repülnek a kavicsok – és amin a nagyon erősen eldobott visszatér.

1957-ig kellett várni arra, amíg a valóságban is körberepüli a Földet a kavics: az oroszok ekkor hozzák nyilvánosságra, hogy épp van egy ilyen szputnyikuk (egy kicsit kellettünk hozzá mi magyarok is 56-tal [konteo ON]: kedves köcsög jenkik, ne emberkedjetek; a Föld bármelyik pontjára eljuttatunk egy atomtöltetet).

De még a 19. században is azt mondták: nem szakadhatunk el a Földtől.
Egy asztrológusnak nincs szüksége se integrálra, se differenciál-számításra: a csillagok az égi fogaskerekeknek megfelelően forognak a Sarkcsillag körül. Newton nekik is készült egy válasszal:
– Uraim, talán tévedek. De szerintem ez az üstökös visszatér 70 év múlva. Ha így lesz, igazam van.

Se Newton, se Edmund (a Halley) nem érte meg a Halley-üstökös visszatértét, ami azóta is szalagcím valamennyi újságban, valahányszor erre jár (hogy miért mondja be még a tv-rádió hírműsora is, arra sem emlékszik már senki – hát ezért).

– Tudja, Edmund, a négy almafámból az egyik elszáradt. Kivágtam. Nézze: ezt a két vonalzót késztettem belőle. Tudta, hogy az almafa pára hatására kevésbé deformálódik?

A két vonalzót őrzi ma is a brit tudományos akadémia – mi meg őrizzük egy publikálás bizonyító erejét.

 209. orca — 2013-03-28 02:32 

@FilcTroll: „ez pl. az egyik olyan forrás, ami összezavart. :))”
Kedves Filc, rajtam ne múljék – a részecskefizika agymenéseiben ugyanaz tud izgalmas lenni, ami a nőkben: még nem érteni is jó őket.
Sok újat aligha tudsz meg tőlem ebben a tavaszi szuperhúr-kommentben: szakács vagyok (copyright@sztalker kollega) – de mivel ide nálam okosabbak járnak, még hülyeséget is bátran írok, majd ők [ŐK] kijavítanak.
A többiektől bocs a bő léért (ami nem is náciufós).

Az előző 137 rész tartalmából: szerintem a gravitáció a gyilkos.

Nagyon gyanús: egyelőre nem illeszkedik egyetlen ismerős erőtérbe sem (ki is marad a Standard Modellből – ott lehet tudni előre, mikor nyal majd fülön a kutyám, ha az Isten/Teremtő/ÖrökMozgató/Tervező húszegynéhány fizikai paramétert, részecsketömegeket, erő-intenzitásokat, pár egyebet hajlandó beállítani az ősrobbanáskor); ráadásul azt sem tudjuk, milyen részecske közvetíti. Legyen a neve graviton – vágták rá az elméleti fizikusok -, majd a kísérletiek megkeresik: ott lesz valahol a ládafiában, zérus tömeggel és kettes spinnel. Nem találják.
Ami azért gyanús, mert eddig lehetett hallgatni az elméletiekre: egész jól megtippelték, mi merre hány méter (GeV, spin, stb), a mérések őket igazolták.

És innentől spekula – amiben nincs semmi rossz: volt idő, amikor Newton ötleteit vagy a kvantumelméletet sem becsülték sokra.

Newton eredményeit lehetett méréssel ellenőrizni.
De nem tudunk kísérletileg alátámasztani egy olyan elméletet, amihez nagyon régről, az ősrobbanást követő pillanatokból kellene adatokat gyűjtenünk; vagy amihez nagyon kicsi mérettartományba kellene belebújnunk. Úgyhogy itt maradnak a spekulák.

Szuperszimmetria (spekula1), angolban Susy (nnna ő egy hajmeresztően bonyolult nő, de bitangjó segge van – ha létezik egyáltalán): merész a csaj, mert azt ígéri, ő majd a helyére illeszti a gravitációs erőteret is, meg egyesíti az összes elméletet, és kisimítja az ellentmondásokat – de még senki kísérleti nem látta soha. Elméletiek szeretnek róla beszélgetni (az egyenleteik láttán még a szupermatematikusok is mélyebbeket ráncolnak, mint kölyökvizsla): hipotetikus részecskéi elvben elbánnak majd a gonosz virtuális részecskékkel (amelyek léteznek, olyannyira, hogy két ellentétesvirtuális annihilációjakor akár valóságos részecske is létrejöhet – Suzynál minden részecskének van párja, sőt szuperpárja).
Ha sugárzássá lehetne alakítani egy protont (Suzy szerint lehet, bár eddig még egyetlen proton sem bomlott el, mióta a világ világ, vagyis 10 a 32.-en évnél is öregebbek), egyetlen protonból (pl egy hidrogén atommagjából) százszor annyi energiát nyerhetnénk, mint a fúziós reaktorból – napi pár köbméter vízből megúsznánk egész Európa fűtését-világítását. Talán idén feltalál valaki egy ilyen szerkezetet [konteo ON: pl Széles Gábor].

Szuperhúr-elmélet (spekula2): azt ígéri, hogy mindent a helyére tesz, mindent megmagyaráz: teret és időt, erőket alkotó részecskéket és anyagot alkotó részecskéket, kölcsönhatásokat (ráadásul akciósan, végtelenek és egyéb Suzyra jellemző zűrök nélkül).
Ennek fejében mindössze 10 (klasszikus) dimenziót javasol elfogadni: ebből kilenc térbeli, és egy időbeli (akik most teljes joggal 6-ot, 11-et vagy 26-ot vártak, azokat azzal vigasztalom, hogy hatszáz-, nyolcszáz- és ezervalamennyivel is működik az egyenlet, de bármennyivel sajna nem).
Miért nem látjuk őket? Mert nagyon kicsik: a Planck-birodalomban (10 a mínusz 35.-en méter) húzzák meg magukat vagy kinyúlva, vagy összegubancolódva, feltekeredve, összegömbölyödve, amerikai rendőrfánk-alakba morfolódva.
És mit csinálnak? Ugyanazt és ugyanúgy, mint amit a pontszerű részecskék – csak nem pontszerűek, mert térbeli alakjuk van, és nem részecskék, hanem…
Hanem húrként viselkedő izék, akik rezegnek, akár zongorában, és a rezgésszámuknak megfelelően hozzák létre egymással összebújva vagy egymással szakítva mindazt, amit már mi is jól ismerünk és nap mint nap tapasztalunk: részecskéket, kölcsönhatásokat, asztalt, széket, világegyetemet.
És blogfelületet.

 208. Rókakígyó — 2013-03-27 21:00 

Találtam egy konteósoknak való cikket, ami keveri a szezont a fazonnal, a húrelméletet az ufókkal:

http://index.hu/tudomany/ufo050121/

 207. Rókakígyó — 2013-03-27 20:57 

Ez egy viszonylag jó összefoglaló a húrelméletről:

http://epa.oszk.hu/00200/00296/00005/ujgx0538.htm

Van még egy, azt is megpróbálom megkeresni.

 206. Rókakígyó — 2013-03-27 20:47 

@Vanek B. Eduard: A bizonyítás meg fog történni:) Ne legyünk már ilyen földhözragadtak:)

 205. FilcTroll — 2013-03-27 20:26 

Kedves Orca, ez pl. az egyik olyan forrás, ami összezavart. :))

 204. zsdanovelvtars — 2013-03-27 18:42 

Minden leírt sort nagyon élveztem! (Tiboru posztját ugyanúgy, mint az akadémiai magasságokban szárnyaló hozzászolók szövegeit.) Annál is inkább, mert jómagam még egy detektoros rádiót sem tudtam soha megépíteni gyerekkoromban (a repülőmodellekről nem is beszélve, pedig hogy’ szerettem volna!) De tulajdonképpen nem is a náci ufók léte vagy nem léte az érdekes… Inkább az a társadalom-(és egyéb)tudományi nonszensz, hogy a szaros tizenkét évi nemzetiszocializmus milyen hosszú időre megváltoztatta a világot, mennyire kimeríthetetlen téma,és mennyire nem tudunk szabadulni tőle. A hetven évi bolsevizmus meg hovatovább úgy elillan, mintha sosem lett volna. A miértek is megérnének egy posztot – Tiboru kvalitásaihoz felérő avatott elmétől.

 203. orca — 2013-03-27 18:11 

@FilcTroll: „Esetleg egy könnyű, tavaszi húrelmélet-összefoglaláshoz nincs valakinek kedve? :)”
Minden kívánságod így teljesüljön, Filc:
http://www.superstringtheory.com/

 202. kvantum — 2013-03-27 15:43 

@FilcTroll:

Ha lesz időm, lehet megpróbálom, de valóban az nehezen emészthető dolog, tehát nem kis falat érthetően felvázolni. 🙂

 201. FilcTroll — 2013-03-27 15:28 

Esetleg egy könnyű, tavaszi húrelmélet-összefoglaláshoz nincs valakinek kedve? 🙂 Utánaolvastam, de nem lettem okosabb.

 200. kvantum — 2013-03-27 15:16 

@Vanek B. Eduard:

Ugyanezt mondtam én is. Ráadásul nem hallottam még arról, hogy bárki is azt állította volna, hogy bizonyították a húrelméletet.
Természetesen egy elmélet állítása nem attól lesz bizonyított, mert elismert tudományosan is akkreditált folyóiratban jelenik meg! Pontos listája van annak, mitől lesz valami tudományosan is bizonyított, többek közt az egyik ilyen a megismételhetőség. Ha bárki azt állította, hogy kísérletileg is tudta bizonyítani a húrelmélet létezését, és publikálta a folyamatot, akkor azt már rengetegen megismételték volna, hogy ízekre szedhessék.

 199. Vanek B. Eduard — 2013-03-27 14:40 

@kvantum: Kösz szépen, az említett hozzászólásaid teljesen érthetőek (már csak azért is, mert eddig is képben voltam). Viszont eltérő álláspontok vannak a sokdimenziók és egyéb elméletek bizonyítottságáról (lásd @Rókakígyó:).
Nem vagyok naprakész a témában, de úgy gondolom, hogy az még nem bizonyíték, hogy valaki egy elismert folyóiratban publikálja az elméletét – persze valamiféleképpen indokolja is, de BIZONYITJA is?? Mint írtam, a bizonyíthatóságot önmagában is kétségesnek érzem…

 198. kvantum — 2013-03-27 12:38 

@Rókakígyó:

Azt írtad bizonyított, de még nem bizonyított az elmélet állítása.

 197. Rókakígyó — 2013-03-27 12:15 

@kvantum: a kísérleti megerősítés hiánya összefügg a matematikai háttér hiányával, de közvetetten fizikai oldalról elfogadott a hipotézis. Ezért vannak hiányosságok alapkérdésben is.

 196. kvantum — 2013-03-27 11:37 

@Rókakígyó:

Nem szeretnék udvariatlannak mutatkozni, de a húrelmélet pontosan munkahipotézis. Még nem sikerült bizonyítani állításainak helyességét és valódiságát. Ennek ellenére magam sem zárom ki, hogy lehet az tartalmazza az igazságot, de egyenlőre még egy bizonyítatlan elmélet.
Én sem tartom a Wikipediát a források forrásának, de ha rákeresel rögtön az lesz az első is. Keress rá!

„Jelenleg nincs semmilyen kísérleti tény, amely a húrelméletet igazolná.”

Wikipedia

Ettől persze nem jelenti azt, hogy egyszer nem lesz bizonyított, de még semmiképp nem az.

 195. kvantum — 2013-03-27 11:29 

@FilcTroll:

Köszönöm a kedves visszajelzést, örülök ha tényleg hasznos volt! 🙂

 194. kvantum — 2013-03-27 11:27 

@Vanek B. Eduard:

A magyarázat kizárólag a 172., 174., 179. hozzászólásokban van, a többi közbevágás csak, eszmecsere Rókakígyóval és FilcTrollal. 🙂

Ha pontosan kidolgozott eljárás még nem is, de esély mindenképpen mutatkozik már most is fénysebesség felett cikázó valamire, vagy sokadik dimenzióra.
Dimenzióról pontosabban annyit, hogy 3 térdimenziónk van +1 az idő, a többi dimenzió jelenleg igazából inkább csak matematikai mankó, amivel könnyebb számolni például a csillagászoknak.

 193. Rókakígyó — 2013-03-27 10:28 

@Vanek B. Eduard: Egyet tudok/tudni vélek: a húrelmélet nem munkahipotézis. Az ezotérikáról nem sokat tudok, de a húrelmélet mellett hanyagolható a pénzenergia kérdése:) A sokadik dimenzió sem munkahipotézis, bár arról még nincs egységes álláspont hány dimenzió van, ezért biztos, hogy valami alapkérdésben elcsúszás van. Szerintem a dimenziók helyének problémája okoz zavarokat. Egyesek szerint nagyon piciben kell ezeket a dimenziókat elképzelni, szerintem nagyon nagyban is létezik, csak nem látszódik.

 192. Vanek B. Eduard — 2013-03-27 09:58 

@kvantum: Szeretném megköszönni az érékes kvantumfizikai vitát. Addig világos, hogy az E=mc2-ből hogy jön a fénysebesség, mint korlát. De a húrelmélet, 11 (vagy huszonX) dimenzió, a tachion és társai körül már zavarosodik: most mi az, amit bizonytottnak vélünk, mi az, ami munkahipotézis, és hol kezdődik Ezot Erika? Egyáltalán létezik bizonyítási eljárás (vagy esély) pl. egy fénysebesség felett „cikkázó” valamire, vagy a sokadik dimenzióra?

Ezt a cikket biztos sokan ismeritek, de nagyon jó (kicsit hosszú):
http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser

 191. FilcTroll — 2013-03-27 03:12 

Dehogy kritika, sőt! Kiegészítés a kitűnően érthető és hasznos összefoglalöhoz. 🙂

 190. kvantum — 2013-03-27 00:29 

@FilcTroll:

Ezt most kritikaként kaptam? 🙂

 189. FilcTroll — 2013-03-26 23:48 

@kvantum:

„Az anyag valójában nem is létezik. Minden anyag létét és forrását egyetlen erőnek köszönheti, ami rezgésbe hozza az atom részecskéit és egyben tartja ezt a parányi naprendszert.

E mögött az erő mögött egy tudatos és intelligens elme létezését kell feltételeznünk.

Ezt az elmét minden anyag összességének hálózata alkotja.”

Max Planck

 188. tiboru — 2013-03-26 22:20 

@outatime:

Berezovszkijról beszélgettünk egy kicsit a fácsén 🙂

 187. falusiliba — 2013-03-26 20:16 

Végre egy téma, amiben biztos vagyok: építettek repülő csészealjat. Hogy ezeket találták-e meg később, vagy csak tömeghiszti volt, az a téma szempontjából mindegy és sosem derül ki úgysesem.:) Az ezotéria pedig hihetetlen szerepet játszott a III. Birodalom életében, elég megnézni a náci kiskastélyokat (padlózat, díszítés, stb), meg magát a horogkeresztet, vagy megkérdezni a még élő, ősöreg tibeti szerzeteseket.:)

 186. igazitrebics — 2013-03-26 19:06 

@outatime:
Folytathatod a Litvinyenkónál!!!

 185. outatime — 2013-03-26 18:22 

@tiboru:

ezer es ezer konteo hivo torkabol szakadt fel a kialtas: Berezovszkij! Ha lenne poszt ahol beindulhatna az agyalas, ha lenne egy poszt ahol TENYLEG az osszes harombetus szervezet erintve lenne akkor ez lenne az!

Tavol alljon tolem a szandek hogy temavalasztasodban befolyasoljalak:)

pattanasig feszult idegekkel es magas vernyomassal ( es kozepes koleszterinnel ) varjuk kovetkezo posztodat :)))))

 184. kvantum — 2013-03-26 17:30 

@Rókakígyó:

Sok elmélet vizsgálhat valós dolgokat, de attól még nem lesz bizonyított. 🙂

Még nem bizonyított semmilyen ténnyel a húrelmélet, még csak elméleti lehetőség. Senkinek sem sikerült még bizonyítania, vagy nem tudom mire gondolsz.

 183. Rókakígyó — 2013-03-26 17:14 

@kvantum: a húrelmélet valós dolgot vizsgál, nem tudom, hogy mire gondolsz, hogy nem sikerült bizonyítani… sikerült.

 182. Rókakígyó — 2013-03-26 17:12 

@kvantum: ebben egyetértünk. Az a fizika sem lesz őrült, mert csak a létező dolgok megismerésére irányul

 181. kvantum — 2013-03-26 17:02 

@Rókakígyó:

Akármekkora dolgot is fedeztek fel ők ketten, kiderült, hogy csak a felszínt kapargatják. 🙂
Az eddigi eredményeket és elméleteket tekintve, 10 Einstein és Newton (nem a nyomaték) is kevés lehet hozzá! :)))
Magam részéről az „őrült fizikának” drukkolok, ami teljesen rendkívüli és hihetetlen a mi felfogásunkhoz képest!

 180. kvantum — 2013-03-26 16:59 

@Rókakígyó:

Attól függ kik és hogyan, a 11 dimenzió is csak elmélet, mint ahogy a 26 is. Gondolom a húrelméletre gondolsz, még nem sikerült bizonyítani, bár egyik képviselője nagy kedvencem, Michio Kaku. hatalmas forma az az ember, sok ilyen kellene. Érdemes megnézni tőle pár dolgot youtubeon! 🙂

 179. Rókakígyó — 2013-03-26 16:57 

@kvantum: Érthető. Persze nem tudjuk, hogy a gravitáció miért működik, a graviton is „csak” egy tachyon, merthogy nem találtuk még meg. A CERN fő célja a graviton megtalálása.
A lényeg, hogy a fény és a fénysebesség csak a látható világban működik, de emellett van egy másik nekünk nem létező világ, ami a fizika egyelőre ismeretlen része, de igazoltan létezik.

Kell majd egy új Newton, Einstein meg egy csomó matematikus, hogy ezt a világot fel tudjuk tárni.

 178. kvantum — 2013-03-26 16:52 

Visszatérve a magyarázatomhoz, a tért behálózza az idő (az téridő, téridő szövet, stb), ezért ha egy tömeg meggörbíti a teret, meggörbíti az időt is.
itt jön a magyarázatom lényege! Einstein arra jött rá, hogy a egy görbülő téridőben például máshogy telik az idő egy kívülállónak, máshogy a görbült téridőben lévőnek, míg egyesedül csak a fény sebessége lesz állandó! Még akkor is, ha a gravitáció a fényt is meggörbíti.

Egyszerűsítve és röviden, a világegyetemben nem az általunk korábban gondolt tér vagy az idő állandó, hanem csakis a fény sebessége marad változatlan teljesen deformált térben és időben is!!!

Remélem sikerült elég jól elmagyaráznom, és kapok is erről valami visszajelzést, mennyire érthető. 🙂

 177. Rókakígyó — 2013-03-26 16:48 

@kvantum: Illetve tudtommal nem sorolják a 11 dimenzió közé sem.

 176. kvantum — 2013-03-26 16:43 

@Rókakígyó:

Az idő térbelileg valóban nem dimenzió, viszont világunkban nagyon is az. Még ha a téridő valószínűleg elválaszthatatlan is.

 175. Rókakígyó — 2013-03-26 16:35 

@kvantum: jó válasz:) Nincs meg a tachion amennyire tudom, de szinte biztos, hogy van ilyen részecske (is). Csak lehet, hogy nem a 3 dimenzióban. Az idő térbelileg nem dimenzió.

 174. kvantum — 2013-03-26 15:46 

@Rókakígyó:

Kövezz meg, de nem tudom! A tachion, vagy tachyon ahogy tetszik elméleti, úgy értettem a létezését, bocsánat ha félreérthető voltam.

Amit egyenlőre jó eséllyel tudunk, hogy a mi 4 dimenziós világunkba nem tudunk a fény sebessége fölé gyorsulni.

 173. kvantum — 2013-03-26 15:42 

Mindennek testnek van tömege, ebben ugye egyetértünk. A fény nem ér, mert egyszerre hullám és részecske természetű! 🙂 Ő egy szemét, és ő tud is a fény sebességével haladni, ki hinné ugye…
Tehát, aminek tömege van, az általában görbíti a teret maga körül, akármilyen minimálisan is, de ezt teszi. Én is, ti is, mindenki és minden tömeggel rendelkező test. Aztán kezdjünk el felgyorsítani a testet, példának okáért, kezdjünk el futni! Hihetetlen, de a testünk tömege ezáltal nagyobb lesz, ami nem összekeverendő a súllyal, mert a futástól fogyunk ugye. 🙂 Tömegünk minél gyorsabban haladunk, nagyobb lesz. Azért hogy futni tudjunk, energiát kell beleraknunk a dologba. Nyilván minél gyorsabban szeretnénk futni, annál több energiára van szükségünk. Képzeljük csak el, hogy már közel a fény sebességére gyorsultunk, (valójában szervezetünk nem bírta volna, elégtünk volna, magunkba szippantottuk volna a környezet egy részét, de ez most mind mellékes), akkora lenne sebességünk miatt a tömegünk, hogy egy bizonyos szint felett már végtelen energiára lenne szükségünk, hogy elérjük a fény sebességét vagy átlépjük azt. Erre van a képlet, továbbá ami a nehézséget okozza, az a kezdeti tömegünk, ami legkisebb mértékben is nagyobb nullánál, vesztettünk!

 172. Rókakígyó — 2013-03-26 15:36 

@kvantum: Ki fedezte fel a tachionokat?

Szerintem a dimenziószám ugrás hozza a magyarázatot a fénysebességnél gyorsabb mozgásra. Más dimenziókban ez simán elképzelhető.

A mai tudomány fizikai síkon igen jól áll, matematikailag nem annyira és társadalmilag gyakorlatilag zéró. Ezért nem tudunk még fénysebességnél gyorsabban mozogni.

 171. kvantum — 2013-03-26 15:28 

@gigabursch:

Rendben, remélem nem haragszik meg Tiboru és a többiek sem az off miatt! 🙂

Elöljáróban annyit, hogy nagyon sarkítok, egyszerűsítek, de a lényeg talán érthető lesz.

Kezdésnek itt van az a dolog, hogy nem tudtak semmiről, ami gyorsabb lehet a fénynél, pedig a relativitás elméletből ez még nem következne, tehát nem sértené azt. Aztán rátaláltak a kvantumvilágban a kísérteties távolba hatásra (amit most egyenlőre hagyjunk), majd felfedezték a tachionokat, amik gyorsabb haladtak a fénynél.
Miért nem rengette meg ez a tudósokat teljesen? Mert a tachionok bizony nem tudnak a fény sebessége alá lassulni!
Mi miért nem tudunk felgyorsítani semmit a fény sebessége fölé? Ugyanazért, amiért a tachionokat sem tudjuk az alá lassítani, mert végtelen energia lenne hozzá szükséges.
Ez a híres E=mc2 (négyzet, csak nem tudok indexet írni) képletből következik. E az energia, m a tömeg és c a fény sebessége.

Még ennél is bővebben elmagyarázom!

 170. gigabursch — 2013-03-26 14:22 

@kvantum:
Én szívesen meghallgatom az elmagyarázást, mert már találkoztam ezzel a gondolattal és szeretném egyszer megérteni.

 169. kvantum — 2013-03-26 13:49 

@logiszton:

„153. logiszton — 2013-03-26 00:43

@kvantum:
105.kvantum
“…a relativitás elmélete nem zárja ki a fénynél nagyobb sebességet, csak a fénysebesség határának átlépését.”

Ez a kettő nem ugyanaz?”

NEM! 🙂

Ha gondolod elmesélhetem bővebben is, talán ha sikerül jól elmagyaráznom, nem akadsz fenn rajta később. 🙂

 168. warr — 2013-03-26 12:40 

@FilcTroll: nem is abombázással törték meg a német hadiipart, de anélkül nem lett volna D-day. Mint ahogy a németek is először bombázták a stratégiailag fontos ojjektumokat (amíg Hitlernek el nem gurult a gyógyszere, és rá nem uszította az összes bombázót Londonra), utána a tervek szerint jött volna ott is a partraszállás.

 167. tiboru — 2013-03-26 12:38 

@FilcTroll:

Hát igen, a Douhet-féle Luftherrschaft (bocsánat: Il dominio dell’aria) elmélete még élénken élt Adolfékban, pedig eltelt jó húsz év a kidolgozása óta.

Az olasz generálisról mellesleg ZigZag barátom írt egy posztot úgy öt évvel ezelőtt:

http://lemil.blog.hu/2008/04/10/elmelet_giulio_douhet

 166. landulfdicapua — 2013-03-26 12:00 

@FilcTroll:

Erról van egy nagyon jó eszmefuttatás a Metro 2033 című
regényben; Itt világósítják fel egy alkalommal a főhőst
hogy a Kreml tetején levő vöröscsillag tulajdonképpen
egy (képletesen) vérrel telt fordított pentagramma.
És hogy a Sztálini munkatáborok(mint ahogy a náci haláltáborok is…) tulajdonképpen az okkult hatalmak
szimpátiája elnyerésére szolgálló tömeges emberáldozatokhoz kellettek…

 165. FilcTroll — 2013-03-26 11:52 

Igaz, elnéztem a naptárt. 🙂 Az angliai csatát én azért tartom eleve esélytelennek, mert Harrisnek sem sikerült a kapitulációig bombáznia Németországot, pedig a britek tényleg nagyon igyekeztek. De sem az ipart, sem a lakosságot nem tudták megtörni pusztán bombázással, egyszerűen túl nagy a falat. Ugyanez Hitlernek se jött volna össze, még akkor sem, ha sokkal ügyesebbek-okosabbak-felkészültebbek. Persze akkoriban mindkét oldalon sokan hittek abban, hogy szinte csak bombázással győzhetnek, de ez illúziónak bizonyult.

 164. Vanek B. Eduard — 2013-03-26 11:39 

@eltiron: Szerintem az örökmozgónak – nevével ellentétben – nem az „örőkké mozgás” a lényege, hanem az, hogy a működéséhez olyan energiát hasznosít, amit jelenleg nem ismerünk (tehát még az energiamegmaradás törvénye sem sérül, csak belép a képbe egy eddig nem ismert energiafajta). És – optimális esetben – ezt akár ki is lehet nyerni belőle.
Az egy másik konteó volt, hogy létezik-e ilyen eszköz, csak ŐK eltitkolják. Sokáig ilyet aligha lehetne titkolni (bár Tesla sem tegnap élt…).

 163. warr — 2013-03-26 11:15 

@FilcTroll: egyáltalán nem volta kesélytelenek az angliai csatában, sőt így is egy hajszálon meg egy nagy adag szerencsén múlt, hogy a britek kitartottak. Persze nem ártott volna a németeknek egy normális nehézbombázó-típus, de a meglévő Ju-88-asokkal és He-111-esekkel is elérhették volna amit akarnak. Ha ugye azt bombázták volna amit kell. Amúgy milyen másik front zabálta akkoriban az erőforrásokat? Keleti front még nem volt, az Afrika Korps akkoriban körvonalazódott. Franciaország és a Benelux államok kipipálva, a norvég hadjárat is le volt tudva…

 162. shiri — 2013-03-26 10:47 

1941-ben a náciknak dolgozó Heisenberg meglátogatta a nagyon nem náci Niels Bohrt Koppenhágában, és a tudomány etikai felelősségéről tett fel pár kérdést. Aztán visszatért Németországba, és valahogy a német atombomba sosem készült el. Heisenberg hol azt mondta Hitlernek, hogy nem lehet megcsinálni, hol azt, hogy túl sok időbe telne.
Éppenséggel a csészealjak esetében is történhetett ilyesmi, legalább annyi, hogy a projekt megvalósítható részei se haladtak olyan ütemben, ahogy egyébként haladhattak volna.

 161. FilcTroll — 2013-03-26 10:39 

Ha csak úgy nem… 🙂 De addigra már több front zabálta az embert és az anyagot, a szövetségesek meg jobban el voltak eresztve. Harris kinevezésével a britek rendíthetetlenül szőnyegbombáztak éjjel, pedig szörnyű veszteségeket szenvedtek a légvédelemtől és az éjszakai vadászoktól, de bőven tudták pótolni, és még fejlesztettek is. Stratégiai bombázóerő híján a németek eleve szinte esélytelenek voltak az angliai csatában, ehhez jött az esztelen tervezés.

 160. warr — 2013-03-26 09:32 

@FilcTroll: arra gondoltam, hogy akkor megmaradt volna a légifölény (legalábbis nyugaton), és lehetett volna (nyugodtabban) fejleszteni a sugárhajtást, és a Schwalbe-t is rendesen vadászként alkalmazhatták volna, amire való volt, nem bombázóként, ami idiótaság.

 159. FilcTroll — 2013-03-26 09:25 

@warr: No de az Angliai csata 40-41-ben volt, akkoriban még csak a Me262 tervezésnél tartottak, 40 tavaszán rendelték meg az első prototípusokat. Azért egy tök új technológia hadrendbe állítása még háborús körülmények között sem megy túl gyorsan, pilótákat kell képezni, új harceljárásokat kell kikísérletezni és bevezetni.

 158. banyaszlanyka — 2013-03-26 09:14 

Szerény, és tudatlan véleményem szerint valószínű hogy a németek megcsinálták a maguk repülő csészealjait, de szinte biztos hogy nem volt jó semmire.
Ha jól emlékeszem a youtube-on láttam egyszer egy videót amiben az amcsi légierő, valamikor a háború után egyes kiemelt pilótáinak kiképzésére repülőcsészealj modelleket épített, amelyek szó szerint repültek, de csak földi energiaellátással tudtak felszállni, úgyhogy a repülési távolságuk pár 10 méter volt. (Ameddig a elért a lengőcsatlakozó) Na most szerintem nem lehetetlen hogy megtalálták Hitlerék gépeit, gyorsan bedobozolták őket és hazavitték, hogy majd ők tökéletesítik. Ha jól emlékszem valami Bob Lazar nevű faszi is esküszik hogy az 51.-es körzetben látott egy hangárban egy repülő csészealjat, sőt dolgozott is rajta, habár azt állítja az nem földi technikával készült. De attól még lehetett ez is, csak szuperkromofággal szépen lemosták a horogkeresztet róla..

 157. warr — 2013-03-26 08:19 

@FilcTroll: az angliai csatát kellett volna hoznia, és akkor megvan a különbéke a britekkel. Csak ugye ott is idióta volt Hitler, mert ráment London terrorbombázására, ahelyett hogy a repülőtereket meg a radarállomásokat szórta volna rommá a partvidéken. És persze ne felejtsük el, hogy az emigrált lengyel és cseh pilóták mentették meg Churchillék ványadt seggét.

 156. FilcTroll — 2013-03-26 07:43 

A Me262-ről sok a legenda is. Galland vezetésével próbáltak is vadászszázadot felállítani, de ahogy a nyugati szövetségesek egyre jobban behatoltak a kontinentális Európába, annyira nyomasztó lett a légifölényük, hogy azon már nemigen tudtak volna változtatni. A britek éjjel hatalmas, sok száz gépes támadásokat vezettek, Mosquito célmegjelölőkkel, nappal meg az amcsik jöttek ezerrel, sok Mustang által kísérve. Nemigen tudtak volna már nekik a németek akkora veszteségeket okozni, hogy leálljanak. Ahogy visszafoglalták Nyugat-Európát, úgy estek ki sorra a korai előjelző német radarok is.

 155. FilcTroll — 2013-03-26 07:30 

orca: köszi a reaktoros linkeket! Valahogy én úgy olvastam, mintha itthon megvalósult projektről írnál, azért kevertem bele Szélest. Egy „sorozatgyártásra” érett, magyar cucc bizonyos értelemben valódi áttörés lenne.

 154. logiszton — 2013-03-26 01:18 

@morat:
123.morat
Igen, több helyütt írják, hogy Hitler mindenképpen vadászbombázót akart a Me 262-ből. A fejlesztések ezért több irányba aprózódtak szét, ami visszafogta a típus kiforrását és a sorozatgyártást is. Pedig kellő számú vadásszal le tudták volna fogni a szövetséges légierőt.

 153. logiszton — 2013-03-26 01:08 

@lilith18:
110.lilith
Csak állítólag éppen várni nem várhatott.
Az első világháborút az Egyesült Államok hadba lépése az Antant oldalán döntötte el. Nem annyira a harctereken, mint inkább a német kapcsolatok zárolásával=csak az Antantnak adunk pénzt és anyagot, a németektől meg mindent lefoglalunk, amilyük itt van.

Hitler az amerikai semlegesség feladása előtt akart győzni nyugaton. Ezért nem várhatott, különösen a lengyel háború után.
Sztálin növekvő étvágya a németek előtt is világosan látszott, és úgy vélték, hogy nyugat felé nem fog megelégedni a molotov-ribbentropi „morzsákkal”.Erre utalt az is, hogy az új szovjet nyugati területeket nem megszálló, hanem támadásra képes csapatokkal tömték tele. A sztálini tisztogatások után a Vörös Hadsereg tisztikarának a pótlása is megindult, vagyis a bénultság már nem tarthatott soká. Szóval itt sem tudott igazán várni.
Egyes történészek szerint Mussoulini görögországi kudarca miatti Balkán-hadjárat miatti több hónapi késedelem volt végzetes a keleti hadjárat sikerére.
Körülbelül olyan helyzetben érezhette magát még meg nem támadva, de körbe zárva, mint manapság Irán.

Egyébként én is úgy vélem, ha nem kezd háborút vagy csak diplomáciai háborút vív, akkor Németország néhány éven belül kikezdhetetlen szociális és műszaki fejlettségű országgá vált volna/asszem/.

 152. logiszton — 2013-03-26 00:43 

@kvantum:
105.kvantum
„…a relativitás elmélete nem zárja ki a fénynél nagyobb sebességet, csak a fénysebesség határának átlépését.”

Ez a kettő nem ugyanaz?

Illetve, ha boncolgatom a szókapcsolatokat, akkor olyan jön ki nekem, hogy létezhet a fényénél nagyobb sebesség is csak az nem léphető át/akkor most van vagy nincs?/. Illetve valaki talán átlépheti, de az szükségszerűen nem a relativitás elmélet keretében létezik.Ez viszont azt jelentené, hogy a relativitás elmélet mégsem fed le mindent/még a mi világunkban sem, eredetileg én is ezt mondtam/. Szóval zavart érzek az „erőben”.

 151. parzival — 2013-03-25 23:45 

#145: Nincs ez még kész, wiki szerint az első plazmaeseményt 2016-ra várják. Egyébként emlékeim szerint évekig azon ment a huzakodás, hogy EU vagy Japán építi, márhogy nem úgy, hogy fúj viddinnén, hanem addide.

Ha már fúzió: http://en.wikipedia.org/wiki/Polywell

Az elgondolás egy csillagközi űrhajó koncepciójából jött, majd tetszenek látni, Amerikában felkarolta a haditengerészet, de Iránban is reszelgetik a saját kütyüjüket. (Az űrhajó, bár nagy relativisztikus sebességet érhetne el, fénysebességnél lassabb volna.) Ha ez a polywell működne, egy változtatható fajlagos impulzusmomentumú mágnesplazma hajtóművel – magyarul VASIMR – párosítva alkalmas lenne bolygófelszínről felszállásra is, kigyógyulhatnánk a kémiai rakéta c. gyerekbetegségből. Egyébként egy VASIMR hajtóművet mostanában szerelnek a Nemzetközi Űrállomásra, pályakorrekciós hajtómű gyanánt, hogy ne a Progresszekkel kelljen a nagy felületű napelemek miatti pályaesést korrigálni.

Hogy témához is hozzászóljak: nem. Egyrészről, nem gondolom, hogy elvitte a cica a technológiát. Másrészről, ha a forradalmian újfajtae energiaforrásra és meghajtórendszerre olyan könnyedén rá lehet akadni, hogy a hetven évvel ezelőtti szinten pár háborús év alatt megvan az alapkutatás, termékfejlesztés, akkor azóta az alapjelenségbe rengeteg helyen bele kellett volna botlani, mintegy véletlenül is. Az eltussolás, stb. életszeűségével kapcsolatban kérdezném, hogy Iránban, Kínában, a volt SZU.-ban is?

 150. warr — 2013-03-25 20:18 

Szerintem nagyjából ott lehetnek az elkészült náci ufók, ahol az elkummantott arany meg a borostyánszoba.
Szóval nyugodtan létezhetnek attól, hogy 68 éve senki sem látta.

 149. zizzi — 2013-03-25 19:56 

@zizzi:
jahh, csak az egyik kedvenc filmem (nanaa hogy a Djatlov utan) a Vizivilag is jo pelda az emberiseg elbutulasara

 148. zizzi — 2013-03-25 19:52 

kicsit OFFok:

azert Newton is hagyott egy kis eselyt az orokmozgora…. hogy is van: minden test megtartja nyugalmi allapotat VAGY EGYENES VONALU EGYENLETES MOZGASAT mindaddig, mig valamely ero nem kenyszeriti annak megvaltoztatasara…… valahogy igy tanultam vagy 50 eve. Lehet, ma maskepp fogalmaznak, de ez a lenyege. Jo, ez nem UGY orokmozgo, megis orokke mozog (ha nincs surlodas, miegyeb…) Az mondjuk kerdes, hogy milyen energiaval indult az a bizonyos egyenes vonalu egyenletes…..

Mas – sarkany es aluminiumalkatresz ugyben: biztos vagyok abban, hogy volt itt a Foldon egy tobbtizezer evvel korabbi _valamilyen-emberi_ fejlett civilizacio. Mivel magyarazzatok (nem Jokai utan) az irtozatos mennyisegu koszenet es koolajat a foldben? Oriasi tomegu szerves anyagnak kellett elegnie, megsemmisulnie, osszenyomodnia, talan valamilyen x. vilaghaboruban, ahol valamilyen radioaktiv fegyvert vetettek be, vagy valamilyen kisbolygo, orias aszteroida, miegyeb becsapodasa utan. Ennek a civilizacionak talalni „virtualis” nyomait a nepmesekben, vallasokban, vallasi parancsolatokban (erkolcs, higienia, stb) es kezzelfoghatot az oriasi epitmenyekben (piramisok, tenger ala sullyedt varosok), erdekes aluminium es egyeb darabokban (tiszta acel oszlop…). Lehet, mi az O mutansaik vagyunk ;). Mit gondoltok, ha lenne valamilyen foldi katasztrofa es kihalna az emberiseg 70%-a, a TUDAS hogyan maradna meg? semmilyen elektromos eszkozt nem tudnanak hasznalni, pillanatok (2-3 emberolto) alatt elbutulna a maradek emberiseg, es kezdhetnek elorol…. aztan torhetnek a fejuket par ezer ev mulva mondjuk egy mai ora fogaskerekei lattan…. 🙂

 147. maestro — 2013-03-25 19:27 

Az a nehéz ezzel a témával, hogy van benne hadászat is, meg szájenszfiksön is, és senki sem érti, hogy előbbiből érkező igények miért nem triggerelték az utóbbi bevetését.

Szerintem az történt a második vh-ban is, mint ahogy egyébként ez lenni szokott, volt néhány dagobertbácsi valahol messze és megtalálhatatlanul akik csak leosztották a lapokat és adták az utasításokat, a többit pedig a résztvevőkre bízták. Mivel bármit el lehet úgy tüntetni, hogy írmagja se maradjon, gondolom a csodafegyverrel is ez történt (nyilvánvalóan felsőbb utasításra.

de persze szokás szerint ez az elmélet is nyitva hagy egy tonna kérdést…

 146. orca — 2013-03-25 18:30 

@Panther V: „fenntartja önmagát a rendszer 0 ki tudja mkeddig 0 miután belepakoltad az energiát”

Asszem Oxford mellett próbálták ki a prototípust hajdanán – és még éjszaka is úgy leszopta az ampereket, hogy hírmondó se maradt belőlük reggelre (ehhez képest jobb a helyzet Cadarache-ban).

Panther V, neked amúgy is jövök egy szmájlival egy kommentedért („felkapta a szél” – utaltál sztalker kollegára egyszeris; finom és elegáns poén volt:)

Sztalker kollegának pedig ezúton őszinte és szívből jövő becsülésem: mélyre ástad magad, és elkapott a felfedezés láza és hevülete és egyre opálosodó tisztánlátása: nem gondolom, hogy Djatlovékat a szél kapta föl (mutass nekem egy akkora szöggyorsulást, akár 100m/s-os szélnél is, amely lekap sapkát-zoknit tapadósurlódásostul a delikvensek fejéről/lábfejéről) – de annyira rokonszenvesen adtad elő, hogy mint egyszeri teniszbíró, neked adom a pontot, még ha ellened szerválták is azt az ászt:).

 145. FilcTroll — 2013-03-25 18:17 

@Panther V: Én azért utánaolvasnék mégis, aztán kiderül. Ha urán kell bele, az persze más. Majd meglátjuk.

 144. orca — 2013-03-25 18:14 

@FilcTroll: „Hol lehet olvasni a reaktorról?”
http://www.iter.org/
http://www-cadarache.cea.fr/gb/activites/fusion/index.php

„Lehet, hogy ez a Széles Gábor-konteó megfejtése?”
Széles Gábor neve egyetlen egyszer sem hangzott el a műszaki mechanikai tanszéké mellett – úgyhogy csak konteóilag lehet, sajna (ráadásul 2011-es adat:)

 143. kvantum — 2013-03-25 18:13 

Engem is érdekelne ez a reaktor!

 142. Panther V — 2013-03-25 18:10 

@FilcTroll:

Kedves kollega, én nem ismerem a reaktort, de elolvastam amit olvtársunk írt ez alapján úgy látom fenntartja önmagát a rendszer 0 ki tudja mkeddig 0 miután belepakoltad az energiát – uránt. ez

 141. FilcTroll — 2013-03-25 17:27 

@orca: Hol lehet olvasni a reaktorról? Lehet, hogy ez a Széles Gábor-konteó megfejtése?

 140. siridar — 2013-03-25 17:04 

@doctorjustice: a náci ufók mellett semmivel sem szól kevesebb közvetett bizonyíték, mint a Bermuda-háromszögben eltűnt hajókkal kapcsolatos rejtélyek mellett. Márpedig ez utóbbi a létező konteók egyik legklasszikusabbja.

Mindkettőnél csak közvetett bizonyítékokról beszélhetünk, ezekről viszont gazdagon 🙂 Úgyhogy bőven itt a helye ennek a témának is, szerintem.

 139. orca — 2013-03-25 16:39 

@eltiron: „Ami ennél még lehetetlenebbnek tűnik, az az, amit Tiboru írt: valami, ami nemcsak hogy nem veszít a befektetett energiájából, hanem egyenesen gyarapítja azt.”

Cadarache
Itt épült meg az első fúziós reaktor. Se az USA, se Japán nem vágott bele. A miénk.
A tórusz belsejében 10millió fok: tízszer melegebb van odabenn a tóruszban, mint a Napban (ebbe a plazmába kukucskál bele rémgyorsan a BME mechanikai tanszékének a tükröcskéje, ahol a gyorsulások egyetlen pontba mutatnak, és valamennyi kerületen lévő pont egyenes mentén mozog).
Egy büdös szót nem szól senki arról, hogy a reaktor elkészült. A hűtőrendszere is beépült. A szupravezetéshez szükséges áramot is előállítja magának.
Működik. Energiatermelős.

 138. doctorjustice — 2013-03-25 16:37 

hmm, most jöhetne az, hogy én megmondtam…

tiboru ezt is kiválóan megoldotta, remek, olvasmányos írás, de ahogy itt előttem is megírták, ilyen alapon a mikulásról is lehetne posztot írni.
továbbra is az a véleményem, hogy ez a millió sebből vérző „konteó” egyszerűen nem méltó ehhez a bloghoz.

 137. ace22 — 2013-03-25 15:06 

@kuvart: A Télapót is valószínüleg hasonlóan írnák le különböző országokban megkérdezett gyerekek, de ettől még nem létezik…

A sárkány: eléggé mást értenek sárkányon Európában és Ázsiában, valamint sok helyi változatuk is van (tatzelwurm, wyvern, 3-5-7 fej, Nessie, stb.). Szárnyas +4 végtagú dínót meg nem találtak, a 7 fejről nem is szólva.

Hiányos poszt: hiányzik a Himmelsturmer, az Omega discus, meg a… Csakhogy a poszt címe nem „Rövid bevezetés a Náci UFO téma c. akadémiai értekezés előszavához”. Ennyi fér a műfajba, de lehet utánaolvasni.

 136. FilcTroll — 2013-03-25 13:45 

@Rókakígyó: Olyannyira nem lehetetlen ez, hogy az e blogon több kommentben is hivatkozott Rakovszkij-vallomás szerint Sztálin teljesen ésszerűtlennek látszó bepolitikai vérengzése valójában okkult versenytársainak szisztematikus kiirtása volt.

Így nem is lehetetlen, amit írsz, azzal a kiegészítéssel, hogy két okkult vonal győzött le egy harmadikat — majd álltak szemben egymással nagyon sokáig.

 135. kuvart — 2013-03-25 13:35 

OFF

A SÁRKÁNY az emberi hiedelem világ szerves része már több 1000 éve. A bökkenő, hogy sárkányok nem léteznek már néhány millió éve.
Akkor az emberiség találkozott a dínókkal? 🙂

ON

Ez a náci-ufó-téma azért valamelyest hiányosnak tűnik.
Elsőre azt mondanám, hogy a megélhetési rettegők Hollywooddal és a videojáték fejlesztőkkel karöltve ruházzák fel a nácikat már évtizedek óta szinte földöntúli tulajdonságokkal (valószínűleg előbb-utóbb lesz egy időutazós verzió is, ha az utolsó német is meghal, aki akkoriban élt).

Másrészt osztom azt, hogy ha ez a korong működött volna, tuti bevetették volna (ha csak azt nézzük, hogy a fehér házba 2000 km/h-val becsapódó izé fegyverek nélkül is milyen károkat tudott volna okozni). Vagy legalább megmutatták volna Moszkva, London, Washington felett, hogy lám, mi még ezt is tudjuk (lett is volna hírértéke és némileg motiválta volna a német katonákat).

Persze nem akarok „vágóistvánkodni”, ezért kizártnak nem tartom, de az esélye szerintem kevéske.

 134. eltiron — 2013-03-25 11:05 

(A thread kezdete után sajnos el kellett mennem gyarapítani a GDP-t, úgyhogy kissé lemaradtam, de most továbbolvastam a kommenteket, és még osztok némi észt)

Először is Tiboru posztjában van egy nagy hiba, amire senki nem figyelt még fel (csak én, az okostojás).

Ami működés közben termeli az energiát, az nem örökmozgó; örökmozgónak az tekinthető mechanikai/filozófiai szempontból, ami 100%-ban használja fel a kezdeti energiáját. Tehát egyszer elindítod és soha nem áll meg, nem termel energiát, de nem is veszít belőle.

Ez az, ami a jelenlegi ismereteink szerint tökéletesen lehetetlen.

Ami ennél még lehetetlenebbnek tűnik, az az, amit Tiboru írt: valami, ami nemcsak hogy nem veszít a befektetett energiájából, hanem egyenesen gyarapítja azt. A newtoni/einsteini univerzumban, aminek alapvetése az energiamegmaradás és a relativitás törvénye, ez tökéletes képtelenség. De, ha túllépünk ezen a világképen (és a jelenlegi fizikusok igencsak nagy csoportja megteszi ezt), akkor képbe jöhet a kvantummechanika, ahol minden a feje tetejére áll; egy olyan univerzum, ami a fénysebesség felett kezdődik, ott elképzelhető olyan mechanikai eszköz, ahol egy mozgó tárgy nem veszít az energiájából, hanem visszanyeri.

Tehát mielőtt bárki leírja a lehetetlen szót, ezen gondolkodjon el kissé 🙂

Az sem lehetetlen (csak nagyon-nagyon valószínűtlen, ahogy Douglas Adams írná), hogy német tudósok megsejtették a kvantumelméletet a 2. VH. vége felé, és létrehoztak valami ez alapján működő szerkezetet.

 133. Rókakígyó — 2013-03-25 10:13 

@FilcTroll: A kelta-szláv okkultizmus legyőzte a germánt…. hehe.

 132. FilcTroll — 2013-03-25 09:03 

Lilith18 ajánlotta fentebb a náci okkultizmusról szóló könyvet, abban szó esik a foo fighterekről is. Azt továbbra sem hinném, hogy maguk a németek voltak azok az ufók, de azt el tudom képzelni, hogy az azon a helyszínen folyó kutatásokat és harcokat az idegenek is figyelték, mert valami őket is érintő ügy zajlott ott.

A könyv egyébként is érdekes, köszi a linket. Bár a szerző is a sötétben matat, annyi mindenképp kiderül, hogy van egy nehezen megismerhető, okkult háttér a nácik mögött, ami sok nyitott kérdésre választ adhatna.

 131. Rókakígyó — 2013-03-25 06:30 

@marcoromano: Az Antiküthérai Mechanizmus görög eredetű, lehet, hogy ők is találtak egy széndarabot:) Az utolsó szerkezet a cikkben hasonlít rá.

 130. marcoromano — 2013-03-24 23:59 

Tiboru előttem már említetek, hogy a Harang kimaradt! Mindenképpen meg kellet volna említeni, eléggé összefonódott már az évek során a náci ufókkal.
Tulajdonképpen én még nem láttam/hallottam Náci UFO sztorit a „Die Glocke” nélkül! De legalább formabontó lett a poszt.:))
És persze nagyszerű írás ismét!

 129. marcoromano — 2013-03-24 23:49 

@Rókakígyó:

Érdekesek ezek a szerkezetek, azt hiszem téren kívüli tárgyaknak hívják ezeket!
A 74-es Romániában talált alumínium cuccról idáig nem is hallottam.
Ebben a témában viszont ott van még a valahol a Földközi tengerben egy hajóroncson talált un. Antiküthérai Mechanizmus! Szerintem az is megérne 1 misét!

 128. Rókakígyó — 2013-03-24 21:08 

A 300 millió éves aluméneumra ezt hozza a net:

http://ittvannak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=274

Konteóban nem lenne rossz ezt végignézni….

 127. brandhuber — 2013-03-24 20:31 

@panoz:
Szerintem nem ismerjük a nácikat egyáltalán . A róluk rajzolt kép biztos hogy a valóságtól teljesen eltér . Volt működő prototípus de mint sok másra erre sem volt idejük .

 126. FilcTroll — 2013-03-24 14:57 

@boogee: Putyin vagy Obama nem lesz hülye kiállni azzal, hogy „Hé, megjöttek a srácok a Proxima Centauriról és akkor lövik szét a seggünket, amikor csak akarják. De majd szépen kérünk tőlük rákgyógyszert, szabad energiát és péniszhosszabbító krémet.”

Elég nagy riadalom támadna, asszem.

 125. boogee — 2013-03-24 11:50 

Oroszország felszólította Obamát: Beszéljetek a Világnak a Földönkívüliekről, vagy mi fogunk!

http://global-mystery.blogspot.hu/2013/01/oroszorszag-felszolitotta-obamat.html

 124. zizzi — 2013-03-24 10:31 

Termeszet torvenyei….

Hmm, mit tudunk ma az eroterekrol??? Max. merni tudjuk oket, tapasztaljuk a hatasukat, de ki van tisztaban a magnesesseggel, a gravitacioval, az elektromossaggal? Na nem egyetemi szinten, hanem PONTOSAN?

 123. FilcTroll — 2013-03-24 08:23 

A gyorsbombázó elmélet nagyon vicces. Pedig tanulhattak volna a britek tapasztalataiból, akik a háború elején hagyományos bombázóikkal éjszakánként még Németországot se mindig találták el, nemhogy konkrét célpontokat, pl. gyárakat. A kor navigációs lehetőségei nagy sebesség mellett még nappal is lehetetlenné tették volna a pontos célzást. Persze próbálkoztak kezdetleges rádió-irányjelzőkkel és földradarokkal, de ezek elégtelenek a hangsebesség közeli bombázáshoz. Villámgyors zuhanóbombázót építeni pedig nehezebb, mint ufót.

 122. morat — 2013-03-23 23:43 

@Interlock:

„Feltételezve a szerkezet létezését, elsőként szabályozástechnikai oka jutott eszembe annak, hogy nem vetették be élesben. Lehet, hogy képes volt Ma = 2..7 körül repülni, na de tudott-e olyan lassan menni, vagy akár annyira stabilan állni a levegőben, hogy a korabeli (hozzá képest tetűlassú) célpontokra normálisan lehessen róla tüzelni?”

Csak mert szeretem a témát…
Először ugyanezt gondolták a sugárhajtású gépekről is. De kiderült, hogy a gyakorlatban a sugárhajtású gépek teljes biztonságban kőrözhetnek a propelleresek felett és kedvükre választhatnak célpontot, amit egy gyors bukórepüléssel elintéznek. Aztán vissza a kőrözéshez…
Másrészt Hitler mindig is a gyorsbombázó elmélet híve volt. Ezt az elméletet még a ’30-as években találták ki és arról szólt, hogy ha a bombázó gyorsabb, mint a vadászgép, akkor semmi sem állíthatja meg, kíséretre nincs is szükség. Néhány ’30-as évekbeli bombázó típus (pl. Do-17) ennek mentén is volt fejlesztve, viszont állati ciki lett, hogy 1940-re már egyáltalán nem voltak gyorsabbak a vadászoknál, pláne bombákkal megrakva.
Ennek ellenére kitartottak a gyorsbombázó elmélet mellett és pl. a sugárhajtást is elsősorban bombázóba akarták építeni. (Mintha olvastam volna valahol, hogy maga Speer járt közben, hogy sok apróbb módosítás után a Me 262 végül vadászként is bevethető lett, holott eredetileg teljesen bombázónak szánták és félig az is maradt.)
Konklúzió: ha lett volna egy M2.7-es gép azt nem a légifölény érdekében vetik be, hanem tutti bombákat szórt volna. Max nem pontosan.

 121. jani22 — 2013-03-23 23:00 

Érdekes a téma, nagyon jó illusztrációkkal. Én is gratulálok ezen agyserkentőhöz.

Felvetődött bennem az a gyanú, hogy ezen témaválasztás csak egy etetés, mivelhogy kellett valami anyag, hogy betehesd a vriles csajszi oldalnézeti képét. 🙂

Ja, egyébként a nemre szavaztam. Ha lett volna, akkor mindenképpen bevetették volna, és azt biztos jól dokumentálták volna. Véleményem szerint jelenleg is vannak olyan légköri jelenségek, amelyekre nincsenek pontos magyarázatok. Régebben én is olvastam a II. VH pilótáinak ismeretlen objektumokról szóló észleléseiről.
De azért – szerintem – a pilóták sem biztos, hogy minden esetben a tutit mondták. Ez lehet sima emberi tényező, gondolom a tanú kihallgatásokon sem mindenki ugyanúgy mondja el a látottakat. Pláne harcközbeni fizikai és szellemi leterhelés mellett. Meghamár ( 🙂 ) a másik is látta az érdekeset, ne hogy már én meg nem. Hogy néz már az ki.

Ha bevetették, akkor meg összetalálkozott az elején Vaszilij Grigorjevics Zajcevel és puff neki. 🙂

http://ufo.zug.hu/cikk/hitler-ufokkal-akarta-legyozni-a-briteket_270.php az utólsó mondat a lényeg.

Ha netalán elkészítették később a tervrajzok alapján, de semmi hír nincs róla, akkor legyen konteó: közbeléptek a bevételeiket féltő olajosok.

Vagy az is lehet, hogy a szövetséges felső vezetés arra lyukadt ki, hogy az emberiség még nem érett meg ennek a használatára. Mellőzzük, mint az atombombát.

„111. kvantum” köszönöm a linket.

 120. SLC — 2013-03-23 22:01 

Nem gondoltam, hogy ebből a témából ilyen jó posztot össze lehet hozni, úgyhogy nagy gratula Tiborunak 🙂

Mindettől függetlenül azt mondom, hogy amikor a németek még a grafitmoderátorra sem tudtak rájönni, aligha építettek ilyen hipermodern UFO-t…

Interlock kolléga fent kifejtett fenntartásaival együtt pedig végképp nem tudom komolyan venni a témát.

És ha már szóba került örökmozgó, szél és egyebek. A középkorban egy tudós nyugodtan mondhatta volna, hogy Amerikába nem lehet elmenni, mert olyan messze van, hogy a sok ökrös szekérnek egy csomó másik ökrös szekér kell vigye a kaját, és ezeknek az ökröknek is egy rakás új szekér kaja kell, és így a végtelenségig. Aztán persze Amerikába a szél segítségével jutottak el, nem szekéren. Szóval valószínűnek tartom, hogy létezik valamiféle „szabadenergia”, amit esetleg ki lehet nyerni, fel lehet használni, és azzal talán már meg lehetne hajtani egy ilyen UFO-t. Ehhez is csak annyit, hogy azok a nyavalyás gömbvillámok is jönnek valahonnan, hihetetlen energiával telítve röpködnek, ami az előző pillanatban még sehol sem volt – legalábbis mi nem érzékeltük. Na például ennek az energiának a forrására gondolok.

 119. jokka — 2013-03-23 21:49 

Szerintem ha Hitlernek ilyesféle ” örökenergia-hajtóműve ” lett volna, gondolkodás nélkül bevágta volna tankba is akár.. Nem hinném h. akkor sokat gondolkozott volna h. mi hajtsa például ezt :

http://en.wikipedia.org/wiki/Landkreuzer_P._1000_Ratte

Maximum tettek volna 50 kiló termitet a hajtómű fölé h. balhé esetén jópár évnyi fejvakarászást adjanak a szövetséges tudósoknak h. mi lehetett a hajtómű 🙂

Egyébként ahogy olvastam, Hitler nagy álma volt New York és más amerikai nagyvárosok bombázása. Egy Haunebu birtoklása esetén tuti nem hagyta volna ki a dolgot..

 118. sherlock — 2013-03-23 21:20 

Kedves Tiboru!

Nagyon érdekes a téma, amint tudom el is olvasom. De most nagyon izgatja a fantáziám a Szaniszló féle díj. Számíthatunk ebben a témában villámkonteóra?

 117. Interlock — 2013-03-23 20:57 

A poszthoz annyit fűznék hozzá, hogy
a.) jó lett, de ez itt szerencsére megszokott dolog 🙂
b.) a szavazásnál elfért volna egy „azt már csak ŐK tudják” opció
c.) a nálam lévő példány mindenesetre még ma is működik 😀

Az egész történet misztikumát az adja, hogy a győztesek egyrészt mindent lenyúltak, ami a kezük ügyébe került, másrészt annyira titkolóztak a németek is, hogy azt is csak tippelgetni lehet, mi volt náluk lenyúlható. A Hans Kohler-féle szerkezettel mindenesetre egy hajdani professzor-előadónk is aktívan foglalkozott, tele voltak a fiókjai ferritmagos tekercsekkel, illetve azok mindenféle elrendezésű összeállításaival, szemei pedig azzal a fénnyel, ami minden rendes világmegváltó ötlet kísérőjelensége szokott lenni. Ma már leginkább sajnálom, hogy megfogadtuk a többi előadó tanácsát, és „szent őrült”-ként soroltuk be.

Feltételezve a szerkezet létezését, elsőként szabályozástechnikai oka jutott eszembe annak, hogy nem vetették be élesben. Lehet, hogy képes volt Ma = 2..7 körül repülni, na de tudott-e olyan lassan menni, vagy akár annyira stabilan állni a levegőben, hogy a korabeli (hozzá képest tetűlassú) célpontokra normálisan lehessen róla tüzelni? Lövészek biztosan meg tudnák mondani, hogy mondjuk egy lebegő helikopternél, vagy egy géppuskákat használó vadászgépnél hány lőszer veri fel a port, mire egy a célt is eltalálja. Lehet, hogy működött ugyan, de nem tudtak vele mit kezdeni, néhány figyelmeztető (vagy inkább figyelemfelhívó) lövés miatt meg kár lett volna lerántani róla a leplet. Ugyanakkor az, hogy akár egyes tudósok, akár a velük kapcsolatban álló tisztek esetleg ilyenekkel menekültek a végső összeomlás előtt, simán beleférhet, de inkább Dél-Amerika, mint az Antarktisz lehetett volna a célállomás. Én legalábbis inkább tartózkodnék 5000 méteres kőkupacok árnyékában, mint -50 (–) °C-os jégmezőn, ha már nagyon választani kellene. Szerencse, hogy most nem kell, és ha ez a Curiosity vagy minekhíjják továbbra is a másik irányba megy, soha nem lesz semmi baj.

Feltéve azt is, hogy volt Gerät, csak ellopták a szövetségesek, én a párhuzamos fegyverkezés elméletének híve vagyok: egyféle a közönségnek, másféle a védelemhez. Mind az USA, mind a Szu kiválóan tudta riogatni az emberiséget atomtöltetek ezreivel, egyre gyorsabb és precízebb gyilkoló szerkezetekkel – ha van is nekik lebegő-suhanó-álligszuper technikájuk, minek azt idejekorán előszedni? Hiszen a mostani is pont elég mások ellen; egymással, illetve egymás szándékaival pedig szerintem jobban tisztában vannak, mint amennyire mutatják. A nagy atomleszerelési hullám elején (’91 vagy ’92, START I) apám azt mondta: mindketten elkészültek azzal, ami jobb lesz az atomnál; nem mindig hiszek az öregnek, de gondolkodni lehet rajta. Hát még, ha politikusoknak pláne nem hisz az ember.

A háború után megjelenő „tanúk” állításai legalább tíz idézőjelet érdemelnének, nincs is mámorítóbb érzés annál, mint a szomszéd kislány (idősebbeknek: a sakkasztal körül ácsorgó cimborák) elé lecsapni az újságot, hadd lássa mindenki, milyen beavatottak (ergo: fontosak) vagyunk 🙂 Ezekkel kapcsolatban az a minimum, hogy nagyot legyintve nem hisszük el, de aki ugyanarra a kislányra (idősebbeknél: a sakkasztalnál maradt egyetlen szabad székre) pályázik, az nyíltan ki is röhögheti, és porig fikázhatja a sajtóhősöket. Legalábbis ezeket mondta az a nagydarab fekete öltönyös muki, aki itt ül mellettem napszemüvegben, és állandóan a Backspace-t nyomogatja. Mondtam neki amúgy, hogy a mennyezeten egyik fénycső sem UV, de ez, úgy látszik, hülye.

Befejezésül, az örökmozgóról. Létezik: három és fél éves, és nem elég, hogy az aktivitása félelmetes mértékű, mostanra még a szövegével is sírba tesz 😀 Komolyabbra véve: nekem a nem annyira elterjedt szabadenergia kifejezés tetszik, a szó szerinti örökmozgó persze hülyeség, és a fizika törvényeit sem szokásom vitatni, mindössze annyit mondanék, hogy – talán – nem állt még össze előttünk néhány igen fontos dolog. Meg sem lehet tippelni, hány évig érezhették őseink arcukon a szelet, és hány évig bámulták a kifeszített beleken csapkodva száradó ruháikat, mire valakinek szöget ütött a fejébe egy gondolat a szél tolóerejéről. Tesla, Moray, és Kohler is (de még Schauberger is) belenyúltak valamibe, ebben biztos vagyok: de aki azon van kiakadva, hogy a semmiből hogyan jöhetett energia, az saját magát csapja be egy rossz kérdéssel. Tessenek keresni, helyesebben: meglátni, a szelet 🙂

U.i.: a fekete öltönyös kiment valami neutralizálóért (tényleg hülye, először azt mondja, gyújtsak rá nyugodtan, most meg már nem tetszik a füstszag, bár érteném…), szóval csak gyorsan: egyetlen dolog miatt szoktam kételkedni abban, hogy a szövetségesek bármit ennyire lenyúlhattak (és ezen keresztül, indirekt módon, abban is, hogy bármi egyáltalán létezhetett a náci UFO-ból), ez pedig az akkori titoktartó képesség meglehetős hiánya, és itt értelemszerűen nem a németekre gondoltam. Műkincseket, értékeket, nagytudású embereket minden bizonnyal annyit zsákmányoltak, amennyit csak lehetett, ezeket nem lehetett túl nehéz sem elvinni, sem elrejteni. De ha kutatólaborok tucatjaira gondolok, olyan felszereléssel és prototípusokkal, amik már-már űrtechnikát jelentenek, akkor meglehetősen nehezen tudom elképzelni, hogy a szervezésben, logisztikában, elhelyezésben stb. részt vevő, alkalmasint több tízezer ember mind-mind tökéletesen és mélységesen hallgatna, és minden bizonyítékot úgy el lehetne vermelni, hogy pár kósza szóbeszéden túl emléke se legyen az egésznek. Ha ma történt volna, azt mondom, oké, de 1945 körül… nem is tudom.
Na, öltönyös barátom visszajött, most rá kell figyelnem, majd holnap elmesélem a…

 116. panoz — 2013-03-23 20:46 

Az hogy mi érte el elsőként a világűrt azt sok részletre bonthatjuk.
Ha az amerikai definíciót nézzük akkor a V2-volt az abszolut első 1942-ben.
Ha a nemzetközi Kármán vonalat nézzük akkor is a V2 csak épp 1944-ben.
A szputnyik volt az első tárgy 1957-ben ami fenn is maradt.
Az amcsik már 56-ban elsők lehettek volna, de féltek attól a korábban soha nem tapasztalt precedenstől hogy nem e légtérsértés ha egy műhold kering más ország feje felett. Braun a fejét verte a falba…
Az első „űrhajós” ami „érdekesebb” formáját képviselte a földi létnek az az amerikaiak által 1947-ben megreptetett pár muslica volt. Lehet az UFO-k jobban szóra bírták őket mint mi.
Egyébként meg Gagarin 1961-ben.
Persze egy brutálisabb vulkán kitöréskor vagy kisbolygó becsapódáskor földi eredetű „objektumok” juthattak korábban a világűrbe.

Ami a ki nem tapasztalt fizikai törvények témáját illeti: Ami ránk vagy az ismert univerzummal semmilyen kölcsönhatásban nincs, azt a büdös életbe nem fogjuk tudni felfedezni vagy munkára bírni.

 115. panoz — 2013-03-23 20:24 

Jó kis konteó, csak kevés a bizonyíték, meg hát ismerjük a nácikat, ilyen ziccert nem hagytak volna ki.

A második vh előtt és alatt elért legnagyobb sebesség a németekhez köthető: 1130km/h a ME163 rakétarepülővel.
A Ho229 csupaszárny gépet sokszor emlegetik B-2 elődnek, szerintem alaptalanul. A Ho229 alakjánál a kedvezőbb repülési jellemzők elérése volt a cél, míg a B2 kialakításánál a lopakodás volt az elsődleges szempont.

landulfdicapua: A jégmentes területeket az Antarktiszon oázisnak hívják. 🙂 Van belőlük egy pár ott, nem kell megrémülni.

 114. szmety — 2013-03-23 20:11 

örökmozgót tankba? hát a háború után meg csak megy körbe-körbe? noooormális? 😀

 113. lilith18 — 2013-03-23 19:54 

Van itt egy jó kis könyv, erről a témáról:
http://hu.scribd.com/doc/35113616/Magia-es-okkultizmus-a-III-Birodalomban

 112. drumma — 2013-03-23 19:52 

@kvantum:

Sziasztok,

szerintem Te a ‘Die Glocke’ (a Harang) projekt-re gondolsz. Csomó anyag lelhető fel a neten ezzel kapcsolatban, érdemes átolvasni őket.
Egy apró adalék: a harangot elvileg a google mapen is látható kőkörhöz kötik (http://a402.idata.over-blog.com/500×375/5/40/43/78/armes-secretes-nazies/vue-02.JPG, ezen a koordinátákon: 50.628435,16.494287)

Zárójeles megjegyzés: Milyen érdekes, hogy az USA-ban is van egy pont ugyanilyen kőkör:
https://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&ll=40.199019,-113.177215&spn=0.012931,0.01929&z=16

Habár kicsit extrémnek tartom a 2-3000 km/h-val röpködő gépeket, én is az első verzióra szavaztam.
Véleményem szerint a németek a különböző országokba tett expedícióik során „csak” újra felfedezték az ősi szövegekben több helyütt leírt tudást (pl.: India – vimánák) és technikát.
A szövetségesek pedig szépen meglovasították ezeket és ennek köszönhető az ugrásszerű technikai fejlődésük a világháború után. Szerintem a világszerte látott UFO-k nagy része földi fejlesztésű technika, amit majd pár évtized múlva szépen nyilvánosságra fognak hozni, mint anno az Öböl-háborúban az F117-est illetve később a B2-est.

A High Jump hadművelet alapból megér egy misét szerintem…
Bár eleve ódzkodom az üreges Föld teóriától, de nem tartom kizártnak, hogy az Antarktiszon a háború után még évekig működött a neuschwabenlandi német bázis(ok).

 111. peterb — 2013-03-23 19:36 

@tiboru:

Ennek örülök. 🙂

 110. kvantum — 2013-03-23 14:26 

Nem kritikaként Tiboru, félre ne értsd, de Ludwikowice csodálom hogy kimaradt. 🙂
Itt áll az erdőben az a henge, amit a nácik építettek, és állítólag valami harang volt kirögzítve hozzá. A föld alatt pedig valami érdekes, atomenergiára utaló elrendezés volt. Mikor veszett a háború, nagy erőkkel kezdtek kipakolni onnan mindent, gyakorlatilag a neolitokon kívül nem sok minden maradt ott.
Sanszosabb amúgy, hogy atombomba kutatás folyhatott ott inkább, de minden náci ufós írásban szinte kihagyhatatlan ez a kőkör.
Volt is róla egy nagyon jó dokumentumfilm a youtube-on, magyar kommentárral, Discovery-s vagy NGC-s, (utóbbi azért elég alaposan vádolható némi részrehajlással ugye…), de nem találom.

Itt egy érdekes cikk erről, és itt is már felbukkant dolgokról:

http://ujramegujra.blog.hu/2010/07/22/a_harmadik_birodalom_a_harang_es_az_ufo_k

 109. lilith18 — 2013-03-23 13:45 

Amúgy nekem az jön le ebből a konteóból, hogy ha Hitler egy kicsit türelmesebb, és vár még 5-10 évet a háborúval (előbb kifejleszti és legyártja a harci eszközöket, és csak akkor kezd szivatni másokat, amikor már minden készen áll) akkor simán megnyerhette volna.

 108. lilith18 — 2013-03-23 13:40 

103@landulfdicapua: Tiboru már írt egy cikket az Atlandiszi rejtélyekről:
https://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/09/az-antarktisz-osszeeskuves/

 107. kvantum — 2013-03-23 13:18 

@ace22:

„Mint ahogy a már kifejlesztett ideggázokat sem.”

Az örökmozgó nem említhető egy lapon az ideggázokkal.
Az örökmozgó energiaforrás, az ideggáz fegyver.
Ideggáz nem nagy hadititok, azt sokan tudtak fejleszteni, mint ahogy többen meg is tették.
Az örökmozgót épeszű stratéga nem rakja bele tankba, ebben biztos lehetsz. Max repülőre, tengeralattjáróba aminek zsákmányolása után kisebb az esély hogy egyben megkaparintják. Nem is biztos hogy gazdaságos lett volna beépíteni, idő-költség-stb miatt. Amúgy nem hiszem hogy létezett, de szerintem normális ember akkor is repülőbe rakja, főleg titkos repülőkbe, mint tankba…
Az örökmozgó egy hatalmas stratégiai fegyver, az ideggáz viszont nem hiszem hogy meghatározza a történelmet.

 106. landulfdicapua — 2013-03-23 13:16 

Bocs :-))
Közben megtaláltam a High Jump Hadmüveletről szóló irást…

 105. kvantum — 2013-03-23 13:13 

@ace22:

Én is ugyanezeket olvastam valahol.

 104. kvantum — 2013-03-23 13:12 

@logiszton:

Magas labda volt, mi? 🙂

Mindenhova odaírtam ott is, hogy még nem tudjuk bizonyítani az ellenkezőjét, csak kivétel nélkül Einstein igazát eddig. A tudósok még mindig nem azt gondolják, hogy mindent ismernek, mert akkor már nem léteznének tudósok, kutatók. „Mi” azt gondoljuk, hogy eddig nem sikerült bizonyítani az ellenkezőjét, addig meg ezzel kell főzni.

„Hát pld. azok, akik szerint a fény sebességénél nagyobb sebesség nem lehet!”

Tehát azok, akik azt gondolják, hogy nem lehet a fény sebességét elérni, nem gondolják feltétlenül hogy emiatt ismerik is a természet összes törvényét! :)))

Azt viszont tisztázzuk újra, a múltkori csörte után még egyszer, a relativitás elmélete nem zárja ki a fénynél nagyobb sebességet, csak a fénysebesség határának átlépését.

🙂

 103. lilith18 — 2013-03-23 13:11 

Ismét egy remek poszt, köszönjük Tiboru.

Szerintem ha a náciknak lett volna múködő antigravitációs hajtóművük meg csészealjuk, akkor simán megnyerik a világháborút.
Csak próbálkoztak.
Ha kész lett volna, az amcsik simán lenyúlják, és már az 50-es évektől átállnak autógyártás helyett a csészealjakra.

 102. landulfdicapua — 2013-03-23 13:10 

Sziasztok!

Szerintem az 1939-es Náci Antarktisz-expedíció talált valamit
az általuk felfedezett jégmentes(!) Bunger-oázisban a Maud Királynő Földön.
Vagy találkozott az ott még élő elődcivilizáció/idegen populációval,és ők adtak át nekik valamiféle technikai tudást.
Viszont szerintem kifutottak az időből és már nem tudták megváltoztatni a háború kimenetelét.
De az elképzelhető hogy mikor látták hogy veszítettek a kisérleti stádiumban levő cuccokat (csészealjak,lézer,harcidrogok) átvitték az Antarktiszra,arra a helyre amit akkor már Neuswabenlandnak neveztek.
Erre utalhat az is hogy az amerikaiak 2 ével a háború befejezése
után egy elég komoly harcértékkel bíró(egy repülőgép anyahajó,több romboló,és kb 5000 katona) „tudományos expedíciót” küldtek a Maud Királynő Földjére.
Ez volt a High Jump hadművelet (tiborunak egy új konteo-téma,ha gondolja..:-) )
Az expedíciót hat hónaposra tervezték,de miután több repülőt,és
jónéhány katonát elvesztettek, kb három hét múlva fülüket-farkukat behúzva visszavonultak.

Ha valakit érdekel a téma regényes feldolgozása,próbálja megszerezni W.A.Harbinson négykötetes Csészealj-projekt regényét.Jó könyv, bár a két utolsó kötetben már elég sokat
ismétel….

 101. komojtalan — 2013-03-23 11:54 

@logiszton: Azért a forma is lényeg, mert miért csinálnak valamit X formára? Mert az a legkedvezőbb/gazdaságosabb/stb … Semmi értelmét nem láttam a csészealj formának, de ezután írta valaki hogy esetleg forog a tengelye körül. Földön persze nincs értelme, mert ha itt vagyunk hat a gravitáció, de a világűrben? Tehát ha van csészealj formájú repülőgép az majdnem biztosan nem földi eredetű.

 100. FilcTroll — 2013-03-23 10:29 

Jah, még azt is hozzá kell tenni, hogy az alien ufók a közvélekedés szerint nagyrészt nem a mi terünkben (dimenziónkban, sűrűségünkben, denzitásunkban) mozognak. Ezért látjuk őket ritkán, ezért képesek abszurd manőverekre és ezért jelennek meg látszólag a semmiből és tűnnek el ugyanoda. Hangsúlyozom, hogy ez a teória. Az okkult náci vonal ott lép a képbe, hogy a más sűrűségbeli világokba próbáltak ajtókat találni.

 99. robina — 2013-03-23 10:17 

hát, ahogy sejtettem… érdekesebb a lett a cikk, mint vártam, de szinte semmi tárgyi bizonyíték a rajzokon meg a terveken kívül. az egészet elfolyósították volna a munkatársak, aztán őket is? hova lettek, akik ezekkel dolgoztak, repültek, vagy akár csak a termet sepregették az építkezés alatt? mindet eltették volna láb alól? miért? ez annyira szupertitkos lett volna?
és hogy jön ide az okkult társaság? most komolyan számításba vesszük, hogy ők az pusztán az akaratukkal tudták mozgatni ezeket az izéket? meghogy lehet, hogy az ufók segítettek nekik? pont nekik?! pont az ss-nek?! meghogy 1925-ben valaki feltalálta az örökmozgót?
hát ez így nekem eléggé kusza, és megint inkább csak a konteósok fantáziájának széles skálájáról, illetve a irrealitás iránti hatalmas toleranciájukról szól…:)

 98. tiboru — 2013-03-23 08:36 

@peterb:

Hát rosszul érzed 🙂

 97. nandras — 2013-03-23 08:05 

@szomjazoteve:
„… az űrben nincs súrlódás…”
már megbocsáss, de ezt a butaságot honnan veszed?

 96. ace22 — 2013-03-23 07:34 

@kvantum: Az elején állítólag még a Coanda effektus alapján repkedtek, a tachion-motor később jött.

 95. ace22 — 2013-03-23 07:33 

@kvantum: Mint ahogy a már kifejlesztett ideggázokat sem.

 94. ace22 — 2013-03-23 07:27 

@generalwert: A Párizs-ágyút (Vilmos császár ágyú) sem találták meg az I. Vh. után, pedig az sem volt nanotechnológia…

 93. ace22 — 2013-03-23 07:24 

Egy kis további háttérinfo a német korong alakú repülőkkel kapcsolatban – elég részletes: http://discaircraft.greyfalcon.us/

A holdon várakozó náci UFO témában a nemrégen kijött „Iron Sky” filmet ajánlom az érdeklődőknek.

 92. FilcTroll — 2013-03-23 06:23 

@morat: A Horten szép, de manőverező légiharcban nem fogadnék rá. Ez a csupaszárny forma függőleges vezérsíkok nélkül csak a fly-by-wire és a számítógépek feltalálása óta tud biztonságosan repülni.

 91. slambuc — 2013-03-23 03:54 

Üdv mindenkinek!

Bár itt erről csak pár mondat szól, én azt nem értem, hogy egy úgynevezett UFO-nak -legyen az földi, vagy azon kívüli technológia- miért kell(ene) veszettül világítania? Ez valami fizikai „mellékhatás” lenne? Vagy direkte a figyelemfelkeltés a cél?

 90. Panther V — 2013-03-23 03:13 

Meg — nem értve semmihez — megjegyezbém, hogy a fizikai törvények, amiket ismerünk, nem a Világegyetemre, hanem az általunk ismertre vonatkoznak, ha és amennyiben.

 89. Panther V — 2013-03-23 03:11 

A fénysebességel példálózni egy marhaság. Oda tudsz világítani Budapestrôl az USA-ba? Egy elektronikus levelet el tudsz küldeni, az nem fénysebességgel megy, de odaér.

 88. logiszton — 2013-03-23 02:13 

@kvantum:
77.kvantum
„Mért gondoljuk, hogy ismerjük a természet összes törvényét?”

Ki gondolja így???:)

Hát pld. azok, akik szerint a fény sebességénél nagyobb sebesség nem lehet!(Me’ Ájstejn aszonta, na.)

Bocsi!

 87. logiszton — 2013-03-23 01:40 

@trotro:
55.trotro
Hát onnan, hogy a mérges gázaikat sem vetették be, pedig abból volt készlet bőven.
/Na, nem arra a gázra gondolok, ami KZ-fürdőkben fejlődött kristályokból, hanem a harctériekre: szarin, szomán, meg a mittomémmi./

 86. kvantum — 2013-03-23 01:26 

@morat:

Egy német csatornán láttam pár éve, hogy azt a Hortent az eredeti tervek alapján megépítették mérethűen, majd hajtómű híján bevágták egy szélcsatornába, és a várt elképesztő repülési tényezőkkel rendelkezett. Aerodinamikailag szuper volt, csak hát a hajtómű volt a kérdőjel.

„Vannak más döccök is a sztoriban: perpetum mobile, amit a németek nem építettek tankba? Khm…”

Szerintem ember nem építene be tankba örökmozgót, ha azt más még nem ismeri. Olyan harci eszközbe féltve őrzött titkot tenni, ami az ellenfél kezére juthat, szerintem stratégiailag nem túl bölcs dolog. Ha létezett volna, a helyükbe szerintem te is repülőn használtad volna, esetleg víz alatt. Egyikhez sem juthat hozzá épen az ellenséged.

 85. manstein — 2013-03-23 01:25 

@manstein: Ó, de olyan baromi szorgalmas vagyok, hogy 3 kattintással ki is kerestem rettentő bonyolult módon a megfelelő helyet.

Ki nem találjátok, az UFO-król általában szóló cikkben voltak a kommentek. Ebben:

https://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/11/az-ufo-konspiracio/

Koalabeer kommentjeire gondoltam, van több is, megtaláljátok. Nem bizonyítja, hogy náci lenne a csészealj, csak azt mondja, hogy látott repülni ilyet, és szerinte Haunebu volt.

 84. logiszton — 2013-03-23 01:23 

@generalwert:
36.generalwert
Egészében így gondolom én is.A hidegháborúig még lett volna értelme takargatni, hogy nehogymá’ kifejlesszék ők is azt, ami má’ nekünk megvan.

 83. manstein — 2013-03-23 01:17 

Érdekes cikk, jó összefoglaló lett. És bár én aztán nagyon összeesküvés-elméletes vagyok, minden mögött azt sejtek, nem tudom elhinni, hogy 3-4-x ezer kilométer/órával közlekedő járműveket gyártottak volna. Azért ne vicceljünk már! Hogy?! 2 hónapig a levegőben 32 fővel a 70 méteres…?! 😀

Hihetetlen nagy baromságnak tűnik, hogy ilyenjük lett volna. Viszont nyugodtan próbálkozhattak ilyen kör alakú gépekkel, csak hát semmire nem jutottak vele. Esetleg föl tudták szállítani őket, csak nem mentek velük semmire. Ugyanúgy mentek mint a rendes gépek, vagy éppen sehogy. Ilyenre tudok gondolni. Esetleg a földönkívüliektől látták a formát, de a technika területén csak találgatni tudtak.

Hát könyörgöm, ha lett volna 3000-rel menő gépük, mi a búbánatért csináltak volna utána egyetlen darab tankot, hagyományos repülőt vagy hajót?! Nem kellett volna semmi, csak ebből pár száz darab, már megváltozik a háború menete. Akkor meg miért? Figyelemelterelésből lett volna az egész? Na ne!

Amúgy most láttam egy orosz dokumentumfilmet, mi szerint már 1941-ben megvolt az amcsikkal a kapcsolatfelvétel UFO-részről Észak-Karolinában. Szerintük Roswell csak figyelemelterelés volt.

Itt a link: http://www.youtube.com/watch?v=UFPCBbJ-dIA

Még egy dolog: a leggyorsabb gép szerintem a Me 163 Komet lehetett, nem a 262. De a nagyságrend ugyanaz itt is sebességileg.

Még egy másik dolog: nem tudom, rémlik-e rajtam kívül valakinek, de az egyik régesrégi bejegyzésben, ami UFO-s volt, volt egy kommentelő, aki azt állította, hogy ő vadászpilóta volt Ausztráliában, és ő találkozott ilyen Haunebukkal, röpködött is velük együtt levegőben, és nagyon durvák voltak. Asszem ő is a németeknek tulajdonította valahogy a dolgot. Ha valaki kiszasszerolná a régi bejegyzések kommentjei közül ezt a hozzászólást (ha nem kettő volt mindjárt…), akkor az bizony nagyon nagyot dobhatna a beszélgetésen.

 82. kvantum — 2013-03-23 01:14 

@szomjazoteve:

„Btw, ha már perpetuum mobile: vhol olvastam a felvetést, hogy a földön valóban nem létezhet, köszönhetően a súrlódásnak, de az űrben nincs súrlódás, ergo ott elvileg létrehozható. Ez most kicsit off, de kérdem az okosabbakat: vajon tényleg?”

Bocs, hogy válaszolok, nem tartom magamat okosabbnak, csak úgysem tudok aludni. 🙂

Mit értesz súrlódás alatt? Az űrben is létezik súrlódás, kiszállsz az űrhajóból és összedörzsölöd a tenyered. ha nem lenne súrlódás odakint, darabjaira hullanának az űrhajók. Szerintem te a levegővel való súrlódásra gondolsz. A Földön is képes vagy ugyanazt a súrlódási értéket kiváltani, mint az űrben. Kiszivattyúzod a levegőt egy búra alól, és láss csodát, nem súrlódik a levegővel. Ha meg a gravitációra gondolsz, az nem súrlódás, de tény hogy akadályozhatja az örökmozgót, ugyanakkor lehet az energiaforrása is!

 81. morat — 2013-03-23 01:13 

Sziasztok!

Egyrészt a késő-náci repülési technológiáról érdemes rákeresni a Horten Ho-229-re: majdnem gyártásba és harcba került csupaszárny német vadász, ami valószínűleg nemcsak a hagyományos vadászgépeket, hanem a korai szövetséges sugárhajtásúakat is tejbe aprította volna. Viszont mondjuk nem UFO.
Teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy a németeknek lett volna olyan eszközük, amellyel elérik az USÁ-t és nem bombázzák meg. Hitler őrjöngött, úgy tűnik a vége felé csak a bosszú éltette. Többek között fejlesztés alatt volt egy olyan bombázó, ami Franciaországból elérné az USA keleti partját is, de nyilván a D-nap után dobni kellett az ötletet. Vagy ld. még a zseniális, de pontatlansága miatt ipari/katonai célok ellen lényegében teljesen haszontalan V1 és V2.
Vannak más döccök is a sztoriban: perpetum mobile, amit a németek nem építettek tankba? Khm…

Végül: kerestem, de nem találtam meg: ezek a náci UFO-s fotók korábban (kb. 10-15-20 éve) már felbukkantak, mint nagyon hiteles UFO képek (akkor még horogkereszt nélkül) de valaki hamar kiderítette, hogy ez egy utcai lámpabúra (pl. alul láthatjátok az égőket is). Talán még a nulladik típusú találkozásokban volt. Nem találtam meg most a képet, meg az is lehet, hogy tévedek. Nem tud vki segíteni?

 80. logiszton — 2013-03-23 01:06 

@komojtalan:
22.komojtalan
Már léteznek ilyen gravitációs kütyük nélküli elég madzagos megoldások: általában a hajtómű torlósugarának eltérítésével emelik, illetve viszik különböző irányba a repülőt. Az angol fejlesztésű Harrier ebben a nagymenő. Most éppen lecserélik az új F-35-re, ami(majdnem) lopakodó. Ettől eltérőt a Lokheed készített: ott a hajtóművet mechanikai áttétellel csapolják meg egy függőleges emelő légcsavar számára. Bocs, most jövök rá, hogy ez nem ugyanaz, mert csak emel.

Vagyis az a probléma, hogy túl sok szerkezet kell, túl sok súllyal, ami rontja a repülési tulajdonságokat a valamit-valamiért szellemében.
A Harrier egyébként minden irányban tud repülni, még hátrafele is/valamennyire/.Emiatt viszont gyorsaságban, hatótávolságban lemaradt. Szóval nem csészealj.

A lényeg ui. nem annyira a forma, hanem a hajtómű(milyen?) és a hajtóanyag(mi az?).Na, erről nem tudunk semmit.

„Azt értem, hogy gőzhajó! De mi hajcsa?”

 79. szomjazoteve — 2013-03-23 01:01 

@kvantum:

Hát, ha nem mutatna semmilyen átfedést, erősen trutyiban lennénk, ez tény 🙂
Csak azért írtam, mert azt mondtad, hogy fizika alatt itt nem a jelenlegi ismereteket érted, hanem a természet törvényeit, de ha a kettő saccperkábé ugyanaz, akkor még simán kiderülhet bármi is 🙂 (nem azért, az örökmozgóval kapcsolatban szintén erősen szkeptikus vagyok)

Btw, ha már perpetuum mobile: vhol olvastam a felvetést, hogy a földön valóban nem létezhet, köszönhetően a súrlódásnak, de az űrben nincs súrlódás, ergo ott elvileg létrehozható. Ez most kicsit off, de kérdem az okosabbakat: vajon tényleg?

 78. andras1024 — 2013-03-23 00:53 

Ha térhajtóművet használtak az megmagyarázná, hogy miért nem lett baja a legényégnek gyorsításkor és nagysebességnél.
http://ipon.hu/hir/valosagga_valhat_a_terhajtomu/22357

 77. kvantum — 2013-03-23 00:24 

@szomjazoteve:

Nem tudom ez most nekem szólt-e, de én is elgondolkoztam rendesen azokon, amiket írtál. 🙂

„Mért gondoljuk, hogy ismerjük a természet összes törvényét?”

Ki gondolja így??? 🙂

„a természet törvényei erős átfedést mutatnak a fizikával”

Ez nagyon nagy szerencse, mert a fizika tudománya a természet törvényeinek megismerésével foglalkozik! Képzeld ha nem mutatna semmilyen átfedést! 😀

„Mért ne derülhetne ki azokról is, hogy van amit nem jól tudunk?”

Folyamatosan kiderül, és ez a jó. valószínűleg soha nem fog kiderülni minden…

 76. logiszton — 2013-03-23 00:23 

@komojtalan:
14. komojtalan
Talán azért, mert minden oldalára vonatkozóan azonosak az aerodinamikai viszonyai. Így más irányba is tud haladni megfordulás/irányba fordulás nélkül. Ez magyarázná az észlelt gyors irányváltoztatásokat.

Na, meg ha forog(legalább a külseje, hogy el ne szédüljön belül a legénység), akkor a forgástól stabilabb lesz/giroszkóp,frízbi, huzagolt csövű fegyver golyóla, stb./. Ezek az előnyök nem állnak fenn még a helikoptereknél sem.

 75. szomjazoteve — 2013-03-23 00:11 

Üdv mindenkinek!

Már jó ideje olvasom a blogot, véletlenül keveredtem ide úgy fél éve, de addiktív 🙂

Tiboru, meghajlok előtted, gratula!

Tiszteletem a kommentelőknek is! Eddig nem volt ingerenciám hozzászólni, mert kb. itt mindenkinél hülyébb vagyok, de eljött a pont, amikor jelezni akartam a létemet (és nem kéne lemaradni a sörözésről).

A poszt jó, külön gratula hozzá!

De ezen most elgondolkodtam:
„Miért kellene leküzdenie? A fizikát nem küzdheted le!
Fizika alatt nem a jelenlegi fizikai ismereteket értem, hanem a természet törvényeit.”

Mért gondoljuk, hogy ismerjük a természet összes törvényét? A fizika törvényeiénél elismerjük, hogy ez csak a jelenlegi álláspont… és a természet törvényei erős átfedést mutatnak a fizikával. Mért ne derülhetne ki azokról is, hogy van amit nem jól tudunk?

Egyébiránt a náci ufót valahogy én sem tudom elhinni, pláne ha az amcsik/oroszok megléptek a papírokkal. Ha máshol nem, a technológia fejlődésében ki kellet volna ütköznie.

 74. kvantum — 2013-03-22 23:30 

@FilcTroll:

🙂

Akárki akármit mond, szükség van az olyan emberekre mint Egely! A kétkedés tud hasznos is lenni és szükség is van rá. Ki tudja, mi lett volna ha Da Vinci törvényes gyerek lett volna, és bejut az akadémiára? Lehet nem születnek meg egyedi, akkor elképzelhetetlennek tűnő „agymenései”.

 73. kvantum — 2013-03-22 23:25 

Ez lemaradt a 40-es évekhez, bocsánat!

http://www.youtube.com/watch?v=cjWHrPYvUo0

 72. kvantum — 2013-03-22 23:24 

@feketelaszlo:

„A Perpetuum Mobilének nem csak a fizika, de a matematika törvényeit is le kéne küzdenie. 1+1 soha nem lesz 3.”

„Az örökmozgóról meg annyit, hogy soha ne jelentsünk ki olyat, hogy nem létezhet, állapítsunk meg annyit, hogy jelen ismereteink szerint ez ellentmondana az általunk érvényesnek tartott fizikai törvényeknek.”

Miért kellene leküzdenie? A fizikát nem küzdheted le!
Fizika alatt nem a jelenlegi fizikai ismereteket értem, hanem a természet törvényeit.

„A másik meg az, hogy szinte minden “hitelesnek elfogadott” korabeli skiccen ábrázolnak a csészealjakhoz üzemanyagtartájt – nem tudom pontosan, hogy működik egy antigravitációs hajtómű, de amiket hallottam róla, az alapján erre nem lenne szükség.”

Nana! Higany? Az örvénylő higany elektromágneses mezőt gerjeszt, több kísérletben is próbálgatják.
Amúgy én nem mondtam, hogy kell az antigravitációs hajtóműhöz üzemanyagtartály.

„miért csak az ezredforduló környékén merült fel először nyílvánosan is az ötlet”

Nem akkor vetődött fel az ötlet, már a 40-es években, múzeumban is megtalálható a felvételeken látható tárgy. Azóta eltelt 70 éve, azért ha titokban fejlesztették volna tovább, lenne kis előrelépés…

 71. FilcTroll — 2013-03-22 23:00 

@kvantum: Az örökmozgóhoz egy megjegyzés, miközben egyetértek az alapvetéssel: bár nem divat Egelyt normálisnak tartani, a mondandójában van logika. Az állítása pedig csak annyi, hogy léteznek olyan feltérképezetlen területek, ahol érdemes új effektusok után kutatni. Ezek lehetnek olyanok is, aminek a matekját ma még nem értjük, jellemzően ilyenek az alacsony szimmetriájú rendszerek. Pl. egy csigaház-jellegű pályán egyre gyorsulva leguruló szimpla golyó mozgása már kemény dió, mert minden pillanatban más a pálya szinte összes tulajdonsága. Érdekes, hogy Schauberger masinái is tele vannak csigavonalas megoldásokkal, ő áramlástani oldalról futott neki, ami vszeg matek szempontjából is elég ezoterikus lehet. Ha létezhet egyáltalán olyan rendszer, amiben másképp érvényes az energiamegmaradás, akkor az ezeken a felfedezésre váró mezőkön van. És hát a kvantumfizikusok is előbb találták meg istent, mint a Higgs-bozont. 🙂

 70. feketelaszlo — 2013-03-22 22:53 

@kvantum: A Perpetuum Mobilének nem csak a fizika, de a matematika törvényeit is le kéne küzdenie. 1+1 soha nem lesz 3. Energiának valahonnét mindig jönnie kell, a semmiből nem keletkezik, de nem kezdem el szajkózni a szokásosat, gondolom úgyis ismered a dörgést 😀
Az antigravitációs hajtóművel megint az a baj, hogy bár erről az elméletről is megjelent pár magabiztos írás, mégis elég nagy homály van a nácikkal való összefüggésekkel. Wiki szerint egy Witkowski nevű lengyel pasasnak ’97-ben került a kezébe pár titkos lengyel kormányzati dokumentum, amely a nácik II. vh-s kísérleteiről szól. Ebben az a fura, hogy a lengyel kormánynak (akik nem is nagyon léteztek a II. vh alatt) hogyan lehetnek ilyen dokumentumai, meg hogy miért csak az ezredforduló környékén merült fel először nyílvánosan is az ötlet. A legnagyobb baj az antigravitációs hajtóm ötletével, hogy semmi nem utal arra, hogy a nácikat akárcsak egy kicsit is foglalkoztatta volna a téma. A másik meg az, hogy szinte minden „hitelesnek elfogadott” korabeli skiccen ábrázolnak a csészealjakhoz üzemanyagtartájt – nem tudom pontosan, hogy működik egy antigravitációs hajtómű, de amiket hallottam róla, az alapján erre nem lenne szükség.

 69. kvantum — 2013-03-22 22:26 

Ha antigravitációs a hajtómű, akkor nem hiszem hogy sok gondot okozna a megterhelés a gépen tartózkodóknak.
Amúgy az egykori Forma 1-es pilóta, David Purley egészen pontosan 178 G terhelést élt túl, persze ennek töredékénél sem lehetne kényelmesen irányítani bármit is.
Szerény véleményem szerint ilyen manőverek kivitelezéséhez valóban valami antigravitációs hajtómű kellett vagy legalábbis elektromágneses. Az hogy az amerikaiak kísérleteztek repülőcsészealjakkal, az felvételeken rögzített tény, ha olyan magasra nem is tudtak felemelkedni.
Amúgy valamit gyakran kifelejtünk a számításból! Az univerzum kialakulásánál már az első másodpercet követően adottak voltak a fizika törvényei. (Sőt valójában még ennél előbb is, a másodperc töredéke után). Tehát a múltban is tudtak volna eleink repülni sugárhajtással, számítógépet építeni, stb. Az özönvíz előtt is a Holdra lehetett volna lépni. Miért ne lehetett volna antigravitációs hajtóművük a náciknak? Tesla is sok mindent a sírba vitt magával, ezt meg az USA és a szovjetek tehették meg a náci ufókkal…
Az örökmozgóról meg annyit, hogy soha ne jelentsünk ki olyat, hogy nem létezhet, állapítsunk meg annyit, hogy jelen ismereteink szerint ez ellentmondana az általunk érvényesnek tartott fizikai törvényeknek. A világnak meg az a jobb, ha minél többen azt próbálják bebizonyítani, hogy létezhet. Minden kudarc közelebb fog vinni a megoldáshoz, akkor is ha az az lesz, hogy valóban lehetetlen.

 68. chph — 2013-03-22 21:48 

@kszabo:
és az elektromágneses gyorsvasutak?

 67. zizzi — 2013-03-22 21:13 

@krampusz:
20.

Tetszik ez a poszt nagyon 🙂
Lenne egy naiv kérdésem. Nem röhögni! Szóval OK, tegyük fel, hogy csináltak egy ilyen sebességgel repkedő masinát. Az én kérdésem az, hogy ki vezette?

Ecceru: hat E.T.

😉
(bocs…)

Nekem is tetszik :). A poszt.

 65. FilcTroll — 2013-03-22 20:39 

Schauberger az egyik Egely-könyv szerint csinált vmilyen repülni képes kis „ufót”, amiben furán ívelt csatornák között áramlott a levegő. Nagyon szép ívek voltak, ha rendes gép elé jutok, keresek róla képet.

Schaubergerrel is az a „baj”, hogy részben ő is örökmozgó-ügyben bíbelődött: talán a pisztrángok mozgását megfigyelve vette észre, hogy sokkal kevesebb mozgással úsznak ár ellen, mint illene. A megoldás a kopoltyúban lévő „hajtómű”, ami furcsa, csigára emlékeztető csatornán vezeti át a vizet: a feltételezés szerint itt vmi módon többletenergia képződik, azaz a víz gyorsabban lép ki, mint be. Ennek persze lehet feltáratlan biológiai oka is.

 64. peterb — 2013-03-22 20:19 

Junkers (itt jobbra) köztudottan szocialista beállítottságú volt, 1917-től kezdve szimpatizált a Szovjetunióval, nekik is épített repülőgépeket – és házi őrizetben, hazaárulás vádjával a nyakán halt meg 1935-ben, mert találmányai egy részét nem akarta átadni a combosodó náci rezsimnek. Ő tudja, miért…

Talán mert nem volt náci…

9.1

Halvány sajnálkozást érzek a szövegben, amiért nem sikerült fordítani a háború menetén…

 63. sztalker — 2013-03-22 19:34 

Biefeld-Brown-hatásról a hehyes link:
http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert52/ViszHEroLevente.html

 62. sztalker — 2013-03-22 19:28 

@weelma1:
A B2-es a Northrop–Grumman madara, a Rockwell-é meg a B1 Lancer volt.

A B2-es Spirit bombázó belépőéleihez:

http://www.drboylan.com/waregrv2.html

http://users.erols.com/iri/TTBROWN2.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Northrop_Grumman_B-2_Spirit#Anti-gravity

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Sk0xJuIuwKsJ:www.spiritofmaat.com/archive/mar2/loder.htm+B2+spirit%2Bjane's+%2B+electro+gravity&cd=6&hl=en&ct=clnk&gl=hu

„…electro-gravitic systems on board…”
„…admits that the B-2 creates no vapor trail at high altitudes…”

Tehát azért NEM „igazi” anti-gravitációs technika ez, mielőtt pezsgőt bontanánk… Vagyis szerintem csak a levegőben mozgó tárgyak felszínén hatásos, függetlenül attól, hogy miket hadoválnak össze a szakértők meg feltalálók.

Viszont lehetségesnek tartom, hogy néhány százalékot javíthat a szárnyak felett, belépőélen képződő felhajtóerőn (amit millió Volt feszültségű elektromos áram átvezetésével érhetnek el a szóban forgó területeken, és egyéb gázt is átvezethetnek rajtuk), vagy ez a felette lévő légréteget jobban „lesimíthatja” a szárnyakra azzal, hogy ionizálja ott a levegőt, javítva az aerodnamikai ellenállást és így persze az
üzemenyagfogyasztást, meg a hatótávot. Bár ezek a gépek légiutántöltéssel mennek bevetésre (általában), így ez utóbbi nem oszt-szoroz nagyon náluk, de volt aki megpendítette, hogy képesek kissé a hangsebesség felett repülni ezzel a technológiával — amit nem közöltek a hivatalos típuskönyvekben. (Olyan nagyon nem léphetik át a hangsebességet, mert a motor leadott tolóereje és a gép tömegének ARÁNYÁBÓL ez már látszana, kábé kétszer nagyobb kellene, hogy legyen, az meg nincs meg, tehát marad szubszónikus a madár, de azért ügyes trükk lehet, elismerem!)

Természetesen ennek semmi köze a náci ufós cucchoz, de vannak ilyenek, működhet az electrogarvitáció a B-2-nél (asszem a Jane’s is irogatott róla, nekik hiszek.)

A fenti cikkben idézett Biefeld-Brown-hatásról meg annyit, ennek ANTIGRAVITÁCIÓS-jellegét szépen cáfolta egy magyar fizikatanár, a dolog csak
a légkörben hatásos (tképpen ionizáció ez a levegőben, ennek van egy kis forgatónyomatéka, amit hasznosíthatunk), de pl. a világűrbe ezzel nem jutunk ki.

Akit érdekel, elolvashatja, én jól szórakoztam és tényleg van helye egy ilyen találmánynak a nap alatt, finomítható, de nem világmegváltó:

http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert52/ViszHEroLevente.html

 61. atko08 — 2013-03-22 18:18 

Remek poszt szokás szerint! Gratula Tiboru! (A hozzászólásokat még el sem olvastam…)

Viktor Schauberger véleményem szerint egy igen nagy koponya volt.
Erdészként a természet megfigyeléséből igen sok dolgot „kiagyalt”.
Jelenleg is kutatják a tanulmányait, találmányait. Főleg a vízgazdálkodás, öko és egyéb ügyekben. Jelenleg is kísérleteznek vízminőség javulást hozó áramlási elméleteivel. De volt ott még réz földművelési kéziszerszámok (http://www.kupferspuren.at), ekék, rönkúsztató csatornarendszer amit azóta sem csinált utána senki stb is. Az implóziós hajtómű csak a jéghegy csúcsa…

Németet értő ápolttársaknak itt egy dokumentumfilm:

http://www.youtube.com/watch?v=2S24WNzBR70

Itt pedig pár Ausztriában bejegyzett szabadalma:

http://www.rexresearch.com/schaub/schaub.htm

 60. kszabo — 2013-03-22 18:14 

@chph: A levegő a legjobb csapágy, de a kuugli sem hallott róla. Annak idején gyártottunk sodrógépeket, amelyeknél sok apró furaton sűrített levegőt nyomtak a csapágy helyett, így egy körkörös légpárna alakult ki. Nem kell kenés, nincs rezonancia, kopás, stb. Üdv

 59. nandras — 2013-03-22 17:38 

@FilcTroll: így van. a legkomolyabb ellenérv, hogy valaha is létezett volna a náci repülő csészealj az, hogy soha, sehol nem vetették be.
az utólag jelentkező „én tutira tudom a tutit” okostojások, meg vagy
– műszaki analfabéták voltak, akik valamit tökéletesen félreértettek
– nem voltak teljesen műszaki analfabéták, csak összekeverték a fantáziaszülte terveket a valósággal
– símán szélhámosak
– nyerészkedni vágyó szélhámosak
– mindenlébenkanál fantaszták
– unatkozó, aggkori érelmeszesedésben szenvedő „mindenttudokaszomszédomról” kiállhatatlan faszik
– fontoskodó senkik

voltak.

 57. feketelaszlo — 2013-03-22 17:30 

Erre szavaztam előzőlegesen, most mégis az a véleményem hogy ilyen formában nem létezhettek. Mint műszaki ember, irtózom a Perpeetum Mobilenek akár csak a gondolatától is: nem, nincs, nem lehet, kész, ennyi. Szóval ha tényleg valakinek ez jutott eszébe, akkor én is a fentebb leírt Egely György-féle tudományoskodásra tudok gondolni. Kockázatos, de a résztvevő tudósoknak megérhette átvágni a birodalmat, ha nem akartak a részei lenni. Kaptak busás fizetést, építgettek valamit sok pénzből, amivel aztán az egész környezetüket átvágták, páran még a munkatársaik közül is elhitték. Himmlerék végülis nagyon vevők voltak a dologra és a háború utáni tuti karrier és érdeklődés sem maradhatott el. Ezek a puszta számok is jól mutatnak bármilyen jelentésben, de nem látom mögötte a megoldásokat – a legtöbb nagy cégnél rögtön kiraknák a kezdő mérnököket egy ilyen szemfényvesztő trükkért (tessék főnök, terveztem egy 8000 lóerős motort, 3 literes fogyasztással), de aki okkultizmusban utazik, nyílván nem a tárgy valósságátartalmát nézi – s valljuk be, a náci vezetők nem voltak mindig túl okosak.
Viszont ha az Örökmozgós dolgot félredobjuk, akkor sem oké minden. Sajnos sehol nem írják, de még csak nem is utalnak arra, hogy ez a cucc milyen hajtóanyaggal rendelkezett – értem én, hogy gőzgép, de mivel megy? Ha Teslával meg elektromágnesességgel operáltak valamit, akkor miért rakéta- és repülőmérnökökről szólnak elsősorban az írások? Egy ilyen munkában bizony a villanyosoké lett volna a főszerep. Tudjuk, hogy atommal is foglalatoskodtak a nácik, de azért egy repülő erőmű megint más jellegű feladat lett volna. S ha meg is van, hogy mi volt a hajtóanyag, azt hogyan használták fel? Szóval nem tartom kizártnak, hogy a leírt szerkezet előállítható, de semmi konkrét tény nem utal arra, hogy a németek képesek lettek volna rá.

 56. weelma1 — 2013-03-22 17:06 

Valahol olvastam a Rockwell B 2 Spiritről: a 2 hajtómű teljesítménye nem elég ahhoz amit a gép tud. Az üzemanyag tartályok térfogata nem elég a,deklarált, hatótávolsághoz. A szerelők túl sokat dolgoznak a szárnyak belépőélein, amikről – szétszerelt állapotban – nem készülhet foto.
Tud valaki többet erről?
Amit Tesla tudott, azt honnan tudta?

 55. trotro — 2013-03-22 16:53 

A poszt szokás szerint nagyon jó lett, köszi Tiboru. Csak egy gyors felvetés azoknak, akik abból indulnak ki, hogy nem vetették be a németek az eszközt: biztos, hogy nem vetették be? Honnan tudhatnánk, hogy itt-ott nem dobott-e le néhány (vagy több) bombát?

 54. Vanek B. Eduard — 2013-03-22 16:45 

@eltiron: „…egy papírrepülő és egy frizbi repülési mechanikája” A frizbit a pörgés tartja stabilan. Ha ez a csészealj pörög, elég gáz lehet utazgatni benne.
Krampusz írta a sebesség elviselésének kérdését: igazából a sebesség változását (a gyorsulást) kell elviselni, de az is volt gazdagon, ha lehet hinni az amcsi repülősöknek…

 53. ttomika — 2013-03-22 16:31 

Üdv! A Mester ismét nagyot alkotott (bár a Nibiru érdekelt volna jobban,de így is tökéletes). Na akkor fényezés után 🙂 :
Szerintem az első verzió lesz. A 3. elvetve,ahhoz túl sok bizonyíték maradt fent. Miért nem vetették be? Talán nem volt hozzá fegyverzet,így Günther max. 2 napig tudta volna hülyíteni a szövetségeseket,gépágyúból (hozzáértők majd kijavítanak) meg elég cifra dolog lehetett akkoriban lődözni párezer km/h sebességnél. Hansi elereszt egy sorozatot Londonra,erre szétlövi Münchent… Johnny/Szása meg előbb-utóbb megszokta volna azt a hülye szúnyogot. A hirtelen lassulás után meg gondolom nem a célzással lett volna elfoglalva a személyzet.

 52. weelma1 — 2013-03-22 16:20 

Azért lehetett volna egy – ötödik – kategória is: tudja a tököm név alatt.:)

 51. chph — 2013-03-22 16:16 

@FilcTroll:

és ha mondjuk nem csapágyazás van, hanem vmi elektromágneses pálya?

 50. Vanek B. Eduard — 2013-03-22 16:16 

Azt a vriles hölgyet ott a 8. pontnál én is szívesen bevonnám valamilyen alapkutatásba :).
Ez volt a ‘címerük’? A képen maga Ezot Erika látható?

(én is alaposan ráéreztem a poszt lényegére…)

 49. FilcTroll — 2013-03-22 15:13 

Ha a körperem k gyorsan forogna az irányítófülke körül, akkor adódna pár komoly műszaki nehézség (pl. csapágyzás, kábelezés). A fantáziarajzok alapján nem is foroghatott, mert az alsó lövegtornyok úgy használhatatlanok.

 48. warr — 2013-03-22 15:12 

@krampusz: 2000 km/h sebesség nem nagy kunszt, csak egy hasonló presszurizált kabin kellett, mint pl. az SR-71-esé. Na meg valami szkafander a pilótának. De ha magát a hajtómű-kérdést megoldották, ez már nem lehetett probléma.

 47. warr — 2013-03-22 14:59 

@Márciusi Dusán: Jájj, mert megeffektezett videóról még nem hallottunk 😀
Ennél sokkal furcsább fejformájú embereket látni nap mint nap az utcán.

 46. chph — 2013-03-22 14:28 

@tiboru:
Úgy érzem ez is megér egy kis feszegetést, nem? 🙂

 45. chph — 2013-03-22 14:22 

@tiboru:

tehát nem stabil a technika még?

 44. chph — 2013-03-22 14:21 

@tiboru:
ó, persze, félreértesz, vagy én értettem félre, hogy a Los Angeles-i csata a bizonyíték, hogy Adolfék mit építettek…

 43. krampusz — 2013-03-22 14:18 

@eltiron:


Q: „Remélem, Hans, tisztában vagy vele, hogy kiugrott szemekkel és a fülén kifolyó beleivel is képes kell legyél rá, hogy épségben visszahozd a gépet a bázisra, mert kurv@drága ám! A Birodalom számít rád!”

 42. tiboru — 2013-03-22 14:17 

@Márciusi Dusán:

Fel is dobom gyorsan a FB-oldalunkra, köszi 🙂

 41. Márciusi Dusán — 2013-03-22 14:09 

Csak igen lazán kapcsolódik, de épp a poszt megjelenésekor kaptam a neten:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f5YkIaY58ng

 40. tiboru — 2013-03-22 14:00 

@chph:

Honnan tudjuk, hogy nem használják? Persze nem a Taurusban vagy a Dunai Vasműben (vannak ilyen gyárak még egyáltalán..?), hanem egy-egy mai OKB-ben, valahol Jekatyerinburg vagy Los Alamos mellett…

 39. tiboru — 2013-03-22 13:58 

@generalwert:

Lehet, hogy Hitlerék nem véletlenül nem vetették be: fegyvernek nem vált be (vagy nem gazdaságosan), más területeken viszont igen. Mondjuk téridő-ugrásra 🙂

Esetleg olyan mellékhatásai vannak (a pilótákra és/vagy a közvetlen környezetre), amiket a mai napig sem sikerült maradéktalanul kiküszöbölni.

 38. tiboru — 2013-03-22 13:54 

@chph:

Hát szerintem vannak ennél kevésbé hitelesebb események is az ufológia történetében 🙂

 37. chph — 2013-03-22 13:54 

@tiboru:

Nyilván, csak úgy lehet.
Így viszont csakis olyan fizika jöhet szóba, ami idegen eredetű, de akkor miért nem használtuk fel sohasem?

 36. generalwert — 2013-03-22 13:52 

Én is egyetértek azzal, hogy ha lett volna működőképes csészealj, azt bevetik, legalább pszichológiai hadviselésként, a V-1 sem volt sokkal több.
Az egésszel az a bajom, hogy ha a szövetségesek/szovjetek megszerezték ezeket a gépeket, akkor hol vannak? Mit szenvednek Saturn V-el, meg F-22-vel? Miért nem villognak a nyilvánosság, a polgárok előtt? Miért fizetnek milliárdokat „ósdi”, „elavult” (hadi)technikai fejlesztésekre, Mig-29-től, az F-35-ig? Miért?
Valószínűleg azért, mert ha Adolfék össze is hozták, a csészealjat, kiderült, hogy semmire se jó. Mint sok minden más, amit kitaláltak :/

 35. chph — 2013-03-22 13:52 

@tiboru:

Sejtettem, csak ugye mint bizonyíték azt hiszem nem állja meg a helyét, nem?

 34. tiboru — 2013-03-22 13:44 

@chph:

Ha a középen lévő „pilótafülke” is forog, akkor igen. De ha a járművet úgy tervezték, hogy csak a peremkorong forog (mint ahogy a szóbeszéd járja), akkor nem.

 33. tiboru — 2013-03-22 13:43 

@chph:

Szerintem erre gondol a kolléga:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Los_Angeles

 32. chph — 2013-03-22 13:34 

@alfredostroessner:
LA-ben volt csata?

 31. chph — 2013-03-22 13:33 

@eltiron:
Ne felejtsd el, a diszkosz és a frizbi is körbe-körbe forog 😉

Ha te ott ülnél a közepén, akkor igen gyorsan szédülnél el…

 30. specnaz86 — 2013-03-22 13:04 

A náci ufo-k elkészültek a háború végére és muködtek is!
Ezek fedélzetén hagyták el a földet és utaztak egészen az Alfa Taurira Maria Orsic és a Vril-társaság többi tagja, valamint az arra érdemes náci vezetök!

Az eredeti terv szerint Hitler is ment volna de az Aldebaran rendszerben élő arja földönkivüli faj közölte vele az indulás előtt, hogy az ők értékrendük szerint nem elég árja.

Megnem erösitett informáciok szerint még integetet a repülő csészealjak után de amikor azok eltüntek a szeme elől, összeomlott.

Már csak árnyéka volt önmagának, megcsalva és elárulva érezte magát és már az sem vigasztalta, hogy Sigrun és Gudrun médiumoktól telepatikus uton üzenetet kapott az Alfa Tauriról intergalaktikus vevőantennájan Eva Braun-on keresztűl.

A két médium megigérte neki, hogy a hold sötét oldalára menekitik ahol luxus körülmények közt élhet és nagy, sikképernyös tévén játszhat élete végéik olyan 2világháborús FPS játékokon ahol végre a németek is választhatok mint irányitani kivánt oldal!

Hitlert ezzel sem lehetett ki engesztelni, és pontot tett az ügy végere, öngyilkos lett.

A nácik azota sem hagytak fel sötét terveik szövögetésével, és csak a megfelelő pilanatra várnak, hogy ismét háborúba taszitsák az amugy békés földlakokat!

 29. tarkanyi — 2013-03-22 12:50 

@warr:

Konteo a konteoban: a Vril Rendet a második világháború után is meg(újra)alapították, ugyanis a tényleges, és teljes titokban tevékenykedő vezetőséget (akiknek maga Hitler is csak végrehajtó embere volt) természetesen nem fogták el a szövetségesek. Mivel túlságosan nagy veszteségeket szenvedett az ország, meglehetősen sokáig tartott, amíg egyenesbe tudták hozni a dolgokat, de azért a 60-as évektől már egyáltalán nem volt olyan rossz az élet Németországban.
Na persze ez csak a nyugati részre igaz, mert az angolszász szabadkőművesekkel ki tudtak egyezni, míg a kommunista világban maga szabadkőművesség is bajban volt.

 28. alfredostroessner — 2013-03-22 12:31 

A Los Angeles-i csata lehetne a bizonyíték az 1-es állításra.

 27. kszabo — 2013-03-22 12:27 

A csak szárny német technológia http://www.century-of-flight.net/new%20site/frames/horten%20frame.htm
Lehetne egy – „Nem tanult tudás” konteó is.
Egy „mese” filmben azzal foglalkoztak, hogy a tudás a föld körül kering és bizonyos koponyákban indukálódik, megjelenik. Ugyan provokatív pszichológiai film volt, mint utólag kiderült, de felvetett egy érdekes gondolatot. A fizikai teleportálás nem egészen átlátható jelenleg és a gondolaté? Az még annyira sem:)
Pedig a konteó piactér jelentős része, így a korát megelőző találmányok, esetleg Tesla is érthetőbb lenne. Ha megnézzük az elmúlt ötven év elektronikai fejlődését, és hogy ki milyen (a témához képest garázs)alapokkal mit adott az informatikához akkor pár száz év múlva minket is meggyanúsítanak, mint mi a piramisépítőket. Üdv

 26. alfdam — 2013-03-22 12:27 

Engem kicsit zavar, hogy nem tudom most a cikkből, mi az a „tény”, ami a legjobban megközelíti a valóságot és melyik full kamu. 😀

 25. eltiron — 2013-03-22 12:10 

@komojtalan:
Aerodinamikai szempontból ez egy tökéletesen logikus megoldás. Nem is kell hozzá alien-technológia; csak induljunk ki egy ősrégi indiai fegyverből (a Führer és think-tankja nagy rajongói voltak az indiai mitológiának is!): a harci diszkoszból.
Minimális légellenállás, maximális bevethetőségi sugár. Hátránya a rögzített szárnyú repülő szerkezetekkel szemben, hogy (elsőre ellentmondásosnak tűnik, de belegondolva értelmes) kevésbé manőverezhető, mivel az alacsony légellenállása miatt nehezen fékezhető.
A klasszikus (newtoni) természetfilozófia (nevezzük fizikának :)) alapján a csészealj-forma leginkább az egyenes mozgású, egyenletes mozgásnak kedvez; bár a klasszikus hegyes-áramvonalas forma annak méginkább. Amivel ez jobb: a hirtelen, apró mozgáskorrekciók, ami egy tipikus repülő számára szinte megoldhatatlan.
Nem akarom túlbonyolítani a kérdést, de hasonlítsd össze egy papírrepülő és egy frizbi repülési mechanikáját.

 24. lenny — 2013-03-22 12:03 

@komojtalan:
Hogy ki tudja használni azt a sebességet és manúverezhetőséget amit a fent leírt meghajtó biztosít. Gondolom 🙂

 23. eltiron — 2013-03-22 12:00 

@krampusz:

Teljesen jogos kérdés, viszont a 3. Birodalom nem arról volt híres, hogy elítélné az emberkísérleteket 🙂
Szóval így működhetett volna:
Q: „Hans, te most egy, a Birodalom számára kurva fontos kísérlet részese lehetsz! Olyan megterhelésnek leszel kitéve, mint ember még soha, valószínűleg kiugrik majd a szemed és a füleden folyik ki majd a beled. Vállalod ezt az árja jövő érdekében?
A: „Jawohl! Heil Hitler!”

 22. komojtalan — 2013-03-22 11:57 

@lenny: És ez milyen fizikával valósítható meg? Mármint megyek, megállok egy pillanat alatt és elindulok jobbra. Azt tudnám elképzelni, hogy valami gravitációs dolog lenne, de van erre valami pici bizonyíték? Tehát ha az UFO -k hozták az ok, de ember miért használna ilyen formát?

 21. eltiron — 2013-03-22 11:51 

Hát, azt kell mondanom, hogy sikerült átugrani a legmagasabb lécet: ez eddig a legjobb poszt a konteó-blogon. Egy-két mondaton hangosan röhögtem is, ezt az amúgy undorító napot mindenképp feldobta Tiboru 🙂

És a lényegről: biztos kitaszít ezután a konteo-közösség, de én kurvára nem hiszek az UFO-kban. Bármennyi észlelés is van (bár a posztban igen plasztikusan ven leírva, hogy a pilóták mennyire realitás-közeli emberek), tényleg mindet meg lehet magyarázni légköri fényjelenségekkel, meteorológiai ballonokkal, etc.

Amit hiszek (bár hülye vagyok, ez elég sokat levon a véleményemből) az, hogy a híres Szputnyik-1 messze nem az első ember által készített űreszköz. Egyfajta techdemó volt pusztán, amivel a kommunisták meg akarták mutatni a világnak, hogy ők igenis képesek erre is; más, némileg bölcsebben működő államok már korábban elérték az űrt, de okosan kussoltak (és kussoltattak) róla.

Visszatérve a poszthoz: Nem tudtam róla, hogy kiskamasz korom egyik hőse, Hugo Junkers komcsi-szimpatizáns volt. Eléggé meghatározó volt számomra kölyökkoromban a repülés története című francia doku-sorozat (Jean-Michel Jarre zenéjével) ő volt benne az egyik kedvenc figurám.

A Thule-társaságról (az amúgy komplett bolond) Hernádi Gyula írt egy baromi jópofa filmforgatókönyv/kisregényt, ha jól emlékszem a Frankenstein c. szörnyű regényében olvasható betétként.

Ennyi, millió dolog eszembe jutott még erről a posztról, de így is sokat írtam már, gratula még egyszer, végre az jött be, amire szavaztam :)))

 20. krampusz — 2013-03-22 11:43 

Tetszik ez a poszt nagyon 🙂
Lenne egy naiv kérdésem. Nem röhögni! Szóval OK, tegyük fel, hogy csináltak egy ilyen sebességgel repkedő masinát. Az én kérdésem az, hogy ki vezette?
Ilyen sebességet bárki csak úgy kibír? Mennyi idő felkészíteni a pilótákat, hogy mostantól 1800-2000 km/h-val repkedjenek? Volt egyáltalán felszerelésük arra, hogy egyáltalán felkészítsék őket ilyesmire? Vagy ez még nem az a sebesség, aminek az elviselésére egy akkori pilótát külön fel kellett volna készíteni?

 19. Bigjoe(HUN) — 2013-03-22 11:33 

Az ezotéria annyira jelen volt a 3.bir-ban, hogy a tengók célpontjait is megpróbálták ingákkal, jósókkal megállapítani.
Olvastam valahol, olyan náci kisérletekről- ?- , amiben gonosz angyalokat/démonokat/alieneket akartak megidézni/megszóltani katonai célok elérése miatt. Valami sikerülhetett nekik, mert a kisérletező csoport belehalt vagy a sikerbe, vagy a sikertelenségbe.

Ha sikerült volna katonai célokra egy kicsit is használható UFO-t építeni, akkor a vége felé biztosan bevetik.
Nem számított, hogy mennyire kiforratlan egy eszköz, ha a harcmezőn egy kicsi előnyt ad az ellenséggelé szemben akkor biztosan bevetik.

Lásd:kir-Tigris, Komet,Sturmtiger, vasúti ágyúk, stb.
Illetve a német fejlesztések a háború után visszaköszöntek a SZ&USA arzenáljában egyik fél sem hagyta veszi a fejlesztéseket.

Igaz, van olyan ami csak néhány éve, évtizede került a napvilágra:HO229 – B2.

Majd megtudjuk ha Obama, vagy Medvegyev kitállal.

 18. lenny — 2013-03-22 11:20 

@komojtalan:
Gondolom azért van értelme a csészealj formának mert így minden irányban tud mozogni akadálytalanul, nincs „eleje” meg „hátulja”.

 17. regressziv — 2013-03-22 11:01 

Mivel olyan világot élünk, amilyet, és mind jól tudjuk, hogy milyet, adott esetben szerintem egyáltalán nem lenne az sem meglepő, hogy volt, valamilyen szinten nyoma is volt, de ezt a többiek eltüntették. Kivételesen nem szavaztam egy verzióra sem, mert az első verziót ugyanannyira elképzelhetőnek tartom, mint a harmadikat. A középső szerintem nem, annak ellenére, hogy úgy állok az egész világhoz, hogy attól, hogy valami elképzelhetetlen vagy nem bizonyított, még egyáltalán nem jelenti, hogy nincs.
Bár a Nibirura szavaztam és továbbra is jobban örültem volna neki, ez is egy régi nagy kedvenc témám és újfent csak riszpekt a posztért.

 16. Rókakígyó — 2013-03-22 10:45 

Navégre egy tisztességes nácizsidóufó elmélet…. Remélem a KGB sincs kihagyva, még nem olvastam végig. A képeken látható járműveket én fényképeztem egy másik ugyanolyan járműből, vezetés közben, de már elévült.

Később biztos lesz szó az emberalien hibrides faluról Kínában:)

 15. rati — 2013-03-22 10:23 

@komojtalan:
Azért van konkrétum is, miután rájöttek, hogy ez a „fegyver” igazából semmire nem jó (max a holdra repkedni vele), bevetették mint pszichológiai fegyvert.
Nézzük csak meg mekkorát üt a „nálunk lezuhant egy földönkívüli és ismerjük a technológiáját” – ugye milyen rémisztő?
Holywood is előszeretettel menti meg a világot a földönkívüli fajjal szemben – tehát micsoda pszichológiai/szociológiai erő ez?
Csodák nincsenek, de az emberek hiszékenysége határtalan, amivel ki lehet használni őket… remélem érthetően fogalmaztam.

 14. komojtalan — 2013-03-22 10:18 

Ahogy az várható volt semmi konkrétum. Valaminek persze kellett lenni, elvégre nem az ujjukból szopták akik hisznek benne, persze én is azzal értek egyet hogy eltelt 60 év és 0 eredmény látszik. Sok kutatás „mellékterméke” lesz megvalósítható, e kutatásból sokat felhasználhattak a repülés és a rakéták világában, tehát nem egészen öncélú volt a kutatás, ha volt egyáltalán. Amúgy ez a repülőcsészealj igen érdekes forma, miért pont az? Egy repülőről tudjuk miért olyan amilyen, de miért lenne jobb egy csészealj forma?

 13. rati — 2013-03-22 10:16 

igen az Eldridge

 12. rati — 2013-03-22 10:15 

@tiboru: legalábbis is nem ismert 😉
1893-ban ő 37 éves volt, míg Einstein csak 14.
Véleményem szerint azért tették parkolópályára az ufós fejlesztéseket (amiket a nyugat rendelt meg tőlük), mert ráálltak az atombombára, mint hatékonyabb megoldásra…

 11. siridar — 2013-03-22 10:14 

@rati:

“Philadelphiai” hajón (Montauk)

Bocs, de nem Eldridge-et akartál írni? A Montauk egy légibázis volt, ha jól emlékszem valamelyik posztból.

 10. tiboru — 2013-03-22 10:09 

@rati:

Igen, történeti szempontból igazad van, viszont Teslának olyan sok köze nem volt se a németekhez, se a nácikhoz 🙂

 9. vittore75 — 2013-03-22 10:08 

Bár nem erre a témára szavaztam, de ez is igen érdekesre sikeredett. Megy a max csillag! 🙂

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem maradt semmi nyilvános és szó szerint kézzel fogható nyoma egy ilyen projektnek.

Londonban volt szerencsém kiállítva látni egy V2 es rakétát, és a cikk olvasása közben végig az motoszkált a fejemben, hogy ha anno ez csúcstechnek számított, de még így is elveszni látták a Németek a háborút, miért nem vetették be a „csodafegyvert”
Így a 9.3 as azaz nem volt náci UFO opcióra szavaztam.

Más: olvasta valaki a cikket a 300 ezer éves alumínium „fogaslécről”?

 8. rati — 2013-03-22 10:04 

 7. rati — 2013-03-22 10:04 

Egy fontos ember kimaradt, mégpedig Tesla, és a Tesla-tojás (más néven Kolombusz tojása)
1893(!)-ban mutatta be a Világkiállításon, ez egy mágnes hajtáson alapuló antigravitációs technológia. Állítólag a „Philadelphiai” hajón (Montauk) is volt egy belőle!

 6. FilcTroll — 2013-03-22 09:39 

Én arra voksolok, hogy ha tényleg lett volna működő gépezetük, akkor annak nyoma lenne, mert bevetették volna. A háború végén már mindent bevetettek, köztük teljesen kiforratlan eszközöket is: a Me 262 eleinte több áldozatot szedett a német pilóták közül, mint az ellenség soraiból. Vagy ott van a Me163 Komet, ami az elmebajjal határos repülő szerkezet. Ahogy a brit, majd később az amerikai bombázóoffenzíva pontossága és hatékonysága erősödött, egyben a nagy hatósugarú kísérővadászok megjelenésével egyre nehezebben elhárítható is lett az efféle támadás, úgy nőtt az igény bármilyen, vadászszerepben is bevethető gépre a német oldalon. Kis túlzással már csúzlival kilőtt szemetesedényekben kuporgó és körömollót szorongató hitlerjugend-harcosok bevetése is esélyes koncepció lett volna. (Ld. még ember vezette rakétabombák, mini tengeralattjárók stb.)

Egy érvet persze tudok magam ellen: ha a csészealjak irányítása nagyon különleges felkészültségű embereket igényelt (pl. telepatikus képességek), vagy ha a csészealj építéséhez vmilyen ritka, drága és különleges nyersanyag kellett, akkor elképzelhető, hogy emiatt nem tudtak tömegesen gyártani-bevetni csészealjakat. De ha van csak 1-2 használható ilyen járgányuk, azért csak leadhattak volna egy sorozatot akár a Fehér Házra vagy a Kremlre, legalább lélektani alapon. De nem adtak.

 5. tiboru — 2013-03-22 09:33 

@warr:

Jajj persze, bocs, javítom azonnal, köszi!

(A kapkodás…)

 4. warr — 2013-03-22 08:56 

Amúgy a téma iránt érdeklődőknek ajánlom a luft46.com oldalt, sok érdekes terv és prototipus látható ott 🙂

 3. Deak Tamas — 2013-03-22 08:54 

1916-ban állítólag a franciák is építettek valami korong alakú repülő szerkezetet, álló korong formáról van szó.

 2. warr — 2013-03-22 08:54 

Köszönjük 🙂
Annyit javítani kéne, hogy a Vril társaság nem a második, hanem az első VH után alakult (1919-20 környékén).

Amúgy szerintem az első verzió a nyerő, csak szokás szerint túl tökéletesre akarták, mint annyi más prototipust is, és ezért végül nem kerültek bevetésre.

 1. FilcTroll — 2013-03-22 08:34 

Elsőzni ér? 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök