2013-04-25–10:26

Szolgálati közlemény – PánIQ-szoba

Igen, tudom, hogy már mindenki az X-bolygót várja… Megnyugtatásként mondom, hogy a nyersanyag megvan, el is kezdtem a posztot, de aztán át kellett vizsgáltatnom az űrhajóm lengéscsillapítóit és lecseréltem a nyári gumikat, úgyhogy néminemű csúszással számolnunk kell. De hogy addig se maradjatok friss olvasni- és izgulnivaló nélkül, mai szolgálati közleményünkben egy kulturális-szórakoztató szabadidős programot ajánlunk a figyelmetekbe, amivel egy újabb lépést tehetünk a konteósok összekovácsolása felé.

Biztosan sokan ismeritek a számítógépes játékok azon műfaját, amelyet a szakirodalom a room escape néven említ. Röviden arról van szó, hogy a játékosnak egy zárt szobából kell kijutnia, az adott teremben fellelhető (a játékmester, illetve hát a programozó által előre elhelyezett) különféle tárgyak felhasználásával, mindenféle (logikai és más jellegű) feladványok megoldásával. Nem kellett sokat várni arra, hogy a virtuális környezetet felváltsa a valós tér: a képernyőt helyettesíti a háromdimenziós valóság, a billentyűzet gombjait és az egeret a két kezünk.

A múlt hétvégén a Konteóblog szerkesztősége lehetőséget kapott arra, hogy az elsők között kipróbálhassa a budapesti helyszínű szabadulós játékok legnehezebbnek mondottját, az alig két hete beüzemelt Da Vinci Titkai címűt. Az illetékesek elmondása szerint az eddigi szabadulási arány nem éri el a 40 százalékot, vagyis a feladat valóban megdolgoztatja az agyat, kreativitást igényel, s igénybe veszi a résztvevők logikai és kombinációs képességeit. Éppen ezért nem szégyen bevallanunk, hogy egy adott ponton mi is csak egy apró külső impulzus segítségével tudtunk átlendülni egy holtponton.

Bevallom, mielőtt ránkcsukódott volna az ajtó, egy kicsit szkeptikus voltam, de így utólag el kell ismernem, hogy csapatunk nagyszerűen szórakozott. A feladványok szellemesek voltak, tényleg szükség volt csapatmunkára, ugyanakkor egyéni brillírozásra is lehetőség volt. Nem akarom feleslegesen pazarolni a karaktereket, ezért azt ajánlom, olvassátok el a honlap tájékoztatóját.

Figyelem: mi csak a harmadik pályát próbáltuk ki, a Kodály körönd és a Lövölde tér között!

Különösebben nem kell bizonygatnom, hogy a Konteóblog szerkesztősége mindig is szívén viselte olvasóink szellemi fittségének ügyét, ezért szeretnénk az élményt veletek is megosztani. Ennek érdekében azt javasoltuk a PánIQ-Szoba fenntartóinak, hogy biztosítsanak ingyenes lehetőséget három (egyenként ötfős) konteós csapatnak, hogy megmérettessék magukat a Da Vinci szobában. Javaslatunkat csont nélkül elfogadták, amiért innen is köszönet nekik!

Térjünk rá hát a lényegre.

Ezennel versenyt hirdetünk, melynek tétje az, hogy ki kerül be a csapatokba. Mivel a szoba (illetve a szabadulási történet) vezérfonala a templomos lovagok köré épül, azt kérem a játékos kedvű olvasóinktól, hogy mindenekelőtt olvassák újra a templomosokról szóló konteóposztot, mert a verseny kérdéseire adandó helyes válaszok abban találhatók.

Hangsúlyozom: a templomosokkal összefüggő ismeretek nem feltételei a szabadulásban történő eredményes részvételnek, mindössze arra szolgálnak, hogy valaki bekerüljön a résztvevő csapatok valamelyikébe! Ott bent már „csak” józan észre és logikus gondolkodásra, továbbá egy kis kombinációs készségre lesz szükséged, túl azon, hogy ismerős sztorikat is hallhatsz a feladatok megfogalmazása során.

Ötfős teameket kell tehát összeállítanunk, méghozzá az alábbi forgatókönyv szerint:

1.) Ma (2013. április 25-én, csütörtökön) 11.00 órakor itt a blogon, ennek a posztnak a kommentjei között egymás után fel fogok tenni öt kérdést a templomos posztban foglaltakkal kapcsolatban. A kérdéseket egyenként fogom megfogalmazni, s neked nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni, persze minél gyorsabban. Minden kérdés után megvárom, hogy kié a legelső helyes válasz, s ez az olvasó nyer egy (egyfős) belépőt, majd jön a következő kérdés. Sajnos most kétfős belépőkre nincs lehetőség; öt partizán (vagy magányos harcos) fog egy csapatban szerepelni, s az egyik feladat az lesz, hogy egy ilyen team (melynek tagjai vélelmezhetően akkor találkoznak először) hogyan tud ad-hoc jelleggel együttműködni, szerepeket felvállalni és munkát megosztani.

Az első csapat szabadulási időpontja 2013. május harmadika, péntek, 16 óra 15 perc. Tehát csak olyanok jelentkezzenek, akiknek ez a fix (nem módosítható) időpont megfelel és el is tudnak menni Budapestre, a VI. kerület, Felsőerdősor utca 3. alatti pincébe.

2.) Ma (2013. április 25-én, csütörtökön) 13.00 órakor ugyancsak itt, a blogon, ennek a posztnak a kommentjei között jön a második adag, ugyancsak öt kérdésből álló sorozat. A versenyfeltételek ugyanazok, mint az előző pontban leírtak.

A második csapat szabadulási időpontja 2013. május harmadika, péntek, 18.00 óra. Tehát csak olyanok jelentkezzenek, akiknek ez a fix (nem módosítható) időpont megfelel és el is tudnak menni Budapestre, a VI. kerület, Felsőerdősor utca 3. alatti pincébe.

3.) A harmadik csoport kiválasztását a Konteóblog Facebook-oldalán fogom meghirdetni ma, 2013. április 25-én, csütörtökön, 14.00 órakor, amikor ugyancsak öt kérdést fogok ott feltenni. A feltételek ugyanazok (a leggyorsabban beérkező helyes és teljes válasz egy helyet ér).

A harmadik csapat szabadulási időpontja 2013. május harmadika, péntek, 14.30 óra. Tehát csak olyanok jelentkezzenek, akiknek ez a fix (nem módosítható) időpont megfelel és el is tudnak menni Budapestre, a VI. kerület, Felsőerdősor utca 3. alatti pincébe.

Mindhárom alkalomra érvényes, hogy a szabadulás maximum egy órán át tart. Utána (ha van kedvetek) elmehettek együtt sörözni vagy teázni egyet, s ezalatt jól meg lehet beszélni az élményeket. Mi ezt tettük és nem bántuk meg 🙂

Emlékeztetőül: a nyerteseknek nem kell időpontot foglalniuk, ezt én már megtettem! A résztvevőkkel emailben felveszem a kapcsolatot, ezért az emailcímeteket meg kell osztanom a másik négy kollégával. Ha ezt nem szeretnéd, kérlek ne jelentkezz.

Zárásként egy nyomatékos kérés. Azok érdekében, akik még nem ismerik a játékot, kérek mindenkit, hogy a spoilerezést teljes mértékben mellőzzük! Ha esetleg már ismernéd a Da Vinci Titkai című játékot, az ott megfogalmazott kérdésekre a helyes válaszokat, kérünk, hogy ezeket tartsd meg magadnak, hadd élvezzék azok is, akik először mennek oda. Ne fosszunk meg senkit a játék örömétől! Ha vannak tapasztalataid hasonló (számítógépes vagy IRL) játékokról, azokról természetesen írhatsz.

Cuppanj rá tehát a templomos posztra és frissítsd fel az ismereteidet. Ha játszani is akarsz, légy résen: itt, a blogon ma 11.00 és 13.00 órakor, a Facebook-csoportban pedig 14.00 órakor.

És ha nem sikerül bekerülni a konteós csoportokba, ne add fel, hiszen bármikor jelentkezhetsz játékra barátaiddal és/vagy ellenségeiddel a honlapon! Megismétlem: mi tényleg nagyon jól szórakoztunk.

Kategória: EgyébCímkék: ,

95 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 95. vekalut — 2013-05-06 09:54 

Sziasztok!
Csak annyit, hogy az utolsó Konteós csapat (péntek 18:00-tól) minden féle külső segítség nélkül 40 perc alatt kijutott a szobából.
Számomra nagyon érdekes volta szoba, más jellegű volt, mint az eddigi szobák, ahol eddig voltam, viszont ez csak érdekesebbé tette. Kimondottan tudtuk értékelni azokat a feladványokat, amelyek kapcsolódnak DaVinci-hez,
#SPOILER VESZÉLY#
pl. AMON-t vagy a széfben lévő dolgot.
#SPOILER OFF#

 94. hazitroll — 2013-05-04 17:54 

Második csapat tagja voltam én is.
Összességében: állítólag mi voltunk a második csapat a hetvenből, akik az alapfeladatot-pársosítást-kikódolást nem értettük teljesen, legalábbis mi azzal rontottuk el. A többi megvolt, a játékélmény is.
Első ilyesmi játékom volt, a benyomásom, hogy érdemes egyszer kipróbálni, de függő nem hiszem, hogy leszek.

 93. cnut — 2013-05-04 16:19 

A második sem sörözött, sőt nem is jutottunk ki időben. Nehéz spoilermentesen írni róla, végül az összes feladatot megcsináltuk, csak az eredményt nem raktuk össze, úgyhogy bennem igazán nem maradt hiányérzet.
A másik hasonló élményemhez képest ez kicsit egyszerűbb volt, inkább „papír alapú”, de attól még nagyon jó élmény volt.
Hálás köszönet a lehetőségért!

 92. wazelin — 2013-05-04 15:10 

@tiboru: Tudtommal nem volt, nekem utána sajnos sietnem kellett.
Valahol közepesre pontoznám (5 körül), a feladatok nem voltak rosszak, de nekem annyira nem tetszik ez a fajta felépítés, amit itt alkalmaznak. Nehéz kicsit a pontozás, mert a Budapesten meglévő szobák több, mint felében voltam már, de ahogy telik az idő úgy felejtődnek, és szépülnek az emlékek 🙂

Maga a szoba designos, jól meg van csinálva.
Még egyszer köszi a lehetőséget.

 91. dsophie — 2013-05-04 07:49 

@dsophie: Szóval na. Az utolsó percekben történő segítségkérésen kívül, semmi másban nem kellett segíteniük, ami azt mondják, ritka 😀

 90. dsophie — 2013-05-04 07:47 

Sziasztok!

A fácsés csapat egyik nyerteseként (a képeken mienk az első csapat 😛 ) akkor egy kis élménybeszámoló.
Remélem spoilermentesre sikerül, bár baromi nehéz így élményeket írni…!

Igazából első körben, aki volt a Paraparkban, vagy hasonló helyen, ez nem olyan!
Itt az egyetlen dolog, amire szükséged van, az a fejed, semmi más.

Mi épphogy az utolsó pillanatokban jutottunk ki, az utolsó percben kapott segítséggel.
Minden ment végig, sehol nem sikerült a szoba rejtélyeinek tévútra vinni minket…
De egy, azért logikus sorrendet rontottunk el a végén (remélem ez még nem spoiler :D), és nem értettük, hogy mért nem jön már ki az a fránya megoldás … Az utolsó negyed óra ezzel a banális hibával telt el… 😀

A játékvezetők szerint jók voltunk, bár általában nem ezt szokták elrontani, viszont megdícsértek, hogy nem kértünk egyszer sem segítséget.

Nem pont ilyenre számítottam, de nagyon tetszett, ahogy észrevettem, a többieknek is 🙂

Nagyon örültem a lehetőségnek, remélem lesz még ilyen közös megmozdulás!

(Sajnos sörözés nem volt, nekem dolgom volt utána, de a társaság is szétszéledt.)

Köszönjük még egyszer az élményt tiboru!

 89. tiboru — 2013-05-03 22:43 

A PánIQ-szoba Facebookoldalán megtekinthettek egy-egy felvételt a három konteós csapatról:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.339792682810049.1073741830.331670390288945&type=1

A fotók időrendi sorrendben vannak, tehát a mieink hátulról a harmadik, negyedik és ötödik helyen láthatók.

Fácsés profillal rendelkezők kérem lájkolják a három fotót! Köszönöm!

 88. tiboru — 2013-05-03 17:48 

@wazelin:

Gratula!

Összességében (1-től 10-ig terjedő skálán értékelve) milyen volt? Mennyire élveztétek?

És ami szintén nagyon fontos: volt utána közös sörözés?

🙂

 87. wazelin — 2013-05-03 17:24 

Az első csapat (Facebookos) sikeresen kijutott, csak a legvégén kellett egy kisebb, de határozott iránymutatás 🙂 Sajnos igazán jó véleményt teljesen spoilermentesen nem nagyon lehet írni.
A lényeg, hogy köszönöm a lehetőséget.

 86. gigabursch — 2013-05-01 18:15 

Lemaradtam erről, mint a borravaló, de amúgy sem érek rá.

Remélem jól szórakoztok.

 85. igazitrebics — 2013-04-28 10:55 

@becsuszoszereles1k:
🙂

Visszakapcsoltam ON-ba, mert a végén a Mester kitilt! 🙂

 84. becsuszoszereles1k — 2013-04-28 10:40 

@igazitrebics: OOO! Koszonom! Mikor postazhatom a karika kolbaszt?:)

 83. igazitrebics — 2013-04-28 10:33 

@becsuszoszereles1k:
Ha az avatar vitt az erdőbe, akkor tessék egy link. Elolvasod megteszed az útmutatás alapján amit kell, oszt neked is lesz!

http://rotisoft.hu/profilkep-wordpress-gravatar/

 82. becsuszoszereles1k — 2013-04-28 09:57 

@igazitrebics: Trebics! Igy izgalmas a jatek!:) En sem vagyok pesti!:) [A titok az, h. csak az avatarok kozott tippeltem!:)

 81. igazitrebics — 2013-04-28 08:29 

@becsuszoszereles1k:
Hááááát… esetemben piszkosul mellé lőttél! 🙂
Nem pesti vagyok! 🙂

 80. becsuszoszereles1k — 2013-04-28 04:22 

76. @tiboru: Egyertelmu, hogy idoben eszrevetted!:)
Szivesen „kisernem” a jatekot egy (egyeni jellegu) kepkonteozassal a resztvevoket illetoen: @hazitroll (titkos megfigyelo: nincs avatarja), @Eugenie es @igazitrebics mar biztos!:) A logos kulfoldon dekkolok meg talaljak ki, kihez tartozik a nev!:)

 79. lencse — 2013-04-27 12:06 

A fene egye meg, a (háborús) sérült baltérgyemkalácsa és a gyenge 320 km mindig megakadályoz a játékban/részvételben. Hajnali álmaimban vannak ilyesfajta dolgok – menekülés, keresgélés stb. Sorry…

 78. kwazarz — 2013-04-26 02:06 

Sziasztok, jó játékot, sajnos én már lemaradtam róla.

 77. Rókakígyó — 2013-04-25 20:04 

 76. tiboru — 2013-04-25 15:06 

A posztot ápdétoltam egy exkluzív felvétellel, amelyet ŐK készítettek a szabadulás közben!

 75. tiboru — 2013-04-25 14:31 

@fehervandor:

Köszi!

És igen, elég keménynek hangzik, kíváncsi leszek a reakciókra 🙂

 74. fehervandor — 2013-04-25 14:05 

Kedves tiboru,
Offtopik valóban, de elég nehézsúlyú, gondoltam neked is felkelti az érdeklődésed, ha az összeesküvés átmegy mainstreambe..
Linkajánlóba betettem.

 73. tiboru — 2013-04-25 14:01 

@fehervandor:

Kedves fehervandor,

kérlek tedd be a linket mondjuk a Tippek, ötletek c. poszt kommentjei közé, itt meglehetősen offtopiknak tűnik 🙂

Innen úgy tíz perc múlva törölni fogom, hogy ne menjen oldalvágányra a kommentfolyam.

Köszi!

 72. tiboru — 2013-04-25 13:53 

@vekalut:

Sebaj, így nektek majd valamivel tovább tart a levegő 🙂

 71. vekalut — 2013-04-25 13:51 

Köszönjük szépen!
Sajnos szerintem a többiek vagy nem voltak gép közelben, vagy nem jó nekik a helyszín/időpont, vagy egyszerűen csak meg akarják őrizni az inkognitójukat, esetleg félnek, hogy a Nagy Testvér zárja őket a szobába, és nem is lehet kijutni… 😉

 70. tiboru — 2013-04-25 13:38 

Akkor ennyi. Köszönöm, a négy fő ellenőrizze a postaládáját.

 69. tiboru — 2013-04-25 13:36 

Még egy perc.

 68. dixieflatline — 2013-04-25 13:35 

Én tudom a megoldást, de sajnos tudnék menni játszani, mert másik országban csücsülök… 🙁

 67. tiboru — 2013-04-25 13:32 

Úgy tűnik, a második csoport csak négy főből fog állni… Még öt percet várok és lezárom a fordulót.

 66. tiboru — 2013-04-25 13:25 

No, ilyen nehéz..?

 65. tiboru — 2013-04-25 13:21 

2.5.2.) Kérdés:

Hogy hívták azt a szigetet, amelyen 1314-ben megégették az utolsó nagymestert és egyik társát? A sziget magyar nevét kérem.

 64. bodjo — 2013-04-25 13:17 

@tiboru:

nagyon sorry…

 63. tiboru — 2013-04-25 13:17 

Akkor ne széledjetek szét, öt percen belül jön egy újabb kérdés, és kérek mindenkit, hogy csak az válaszoljon, aki el is tud jönni…

 62. tiboru — 2013-04-25 13:16 

@bodjo:

Hoppá, ez… szóval erre nem számítottam. Kedves bodjo, megkavartad a dolgokat 🙁

 61. bodjo — 2013-04-25 13:16 

végre nyerhettem volna valamit, erre a rohadt meló miatt nem mehetek… :'(

 60. tiboru — 2013-04-25 13:15 

No, megvan a második elitalakulat is. Gratulálok neki, hamarosan levelet kapnak arra az emailcímükre, amellyel ide regisztráltak.

Viszlát a Facebook-oldalunkon, szűk egy óra múlva!

 59. bodjo — 2013-04-25 13:15 

azért így írtam, mert gondolom mások még keresik, és egy kis segítséget akartam nyújtani, mivel én sajna nem mehetek… 🙁

 58. tiboru — 2013-04-25 13:14 

Ha jól látom, bodjo válasza tartalmazza a helyes évszámot.

 57. bodjo — 2013-04-25 13:12 

Spoiler

1292

 56. sdaniel — 2013-04-25 13:09 

Köszi 🙂

 55. tiboru — 2013-04-25 13:08 

2.5.) Kérdés:

Mikor foglalják vissza a muzulmánok a teljes Szentföldet a keresztesektől, minek következtében a templomosok kénytelenek visszavonulni a térségből (év)?

 54. tiboru — 2013-04-25 13:08 

sdaniel, gratula!

 53. sdaniel — 2013-04-25 13:07 

Robert de Craon

 52. tiboru — 2013-04-25 13:06 

2.4.) Kérdés:

Ki volt a lovagrend nagymestere 1139 tavaszán, az őket hivatalosan is elismerő pápai bulla kiadásának idején?

 51. tiboru — 2013-04-25 13:05 

zoly93 hátradőlhet!

 50. zoly93 — 2013-04-25 13:04 

9

 49. geronimo — 2013-04-25 13:04 

köszönöm!

 48. tiboru — 2013-04-25 13:03 

2.3.) Kérdés:

Hányan voltak a templomos lovagrend megalapítói?

 47. geronimo — 2013-04-25 13:03 

juppijé!!

 46. vekalut — 2013-04-25 13:03 

köszönöm

 45. tiboru — 2013-04-25 13:03 

geronimo, tiéd a hely!

 44. geronimo — 2013-04-25 13:02 

1118 nyár

 43. tiboru — 2013-04-25 13:01 

2.2.) Kérdés:

Mikor javasolja Hugues de Payns a jeruzsálemi királynak a szerzetesrend megalapítását (év, évszak)?

 42. geronimo — 2013-04-25 13:01 

kalifa Al-hakim

 41. tiboru — 2013-04-25 13:01 

vekalut nyert.

 40. zoly93 — 2013-04-25 13:01 

Al-Hakim

 39. vekalut — 2013-04-25 13:00 

Al-Hakim kalifa

 38. tiboru — 2013-04-25 13:00 

Akkor lássunk hozzá a második konteókommandó személyi összetételének megállapításához:

2.1.) Hogy hívták azt az egyiptomi uralkodót, aki akkor uralkodott, amikor a templomos lovagrend megalakult és mi volt a titulusa?

 37. tiboru — 2013-04-25 12:51 

Tíz perc múlva folytatjuk!

 36. hazitroll — 2013-04-25 11:21 

Vissza is térek a GDP termeléshez, köszönöm én is!

 35. aveceasar — 2013-04-25 11:19 

sanszos 🙂 eleg instant lett kihirdetve a nyeremenyjatek, koszonjuk tiboru

 34. tiboru — 2013-04-25 11:18 

Gratulálok a nyerteseknek, hamarosan megkapjátok egymás elérhetőségét, hogy meg tudjátok szervezni magatokat. Azt az email-címet ellenőrizzétek, amellyel itt regisztráltatok, oda küldöm a tudnivalókat. És köszönöm a játékot!

A többieknek: ma 13.00-kor itt találkozunk legközelebb, a következő öt kérdéssel!

 33. hazitroll — 2013-04-25 11:17 

Fogadjunk, hogy mindenki irodista 🙂

 32. vekka — 2013-04-25 11:16 

Koszonom! 🙂

 31. tiboru — 2013-04-25 11:15 

vekka volt a leggyorsabb, az az egy ékezet belefér 🙂

 30. vekka — 2013-04-25 11:14 

Hiram Abiff

 29. tiboru — 2013-04-25 11:13 

1.5.) Kérdés

Hogy hívták azt az építőmestert, aki az első jeruzsálemi templomot építette? A posztban szereplő verzió a mérvadó, az ottani helyesírással.

 28. tiboru — 2013-04-25 11:12 

Francba, hová tettem a papír…

😛

 27. hutogep — 2013-04-25 11:12 

Köszönöm

 26. tiboru — 2013-04-25 11:11 

Na és az uccsó következik, legalábbis ebben a fordulóban!

 25. vekka — 2013-04-25 11:10 

Cion

 24. tiboru — 2013-04-25 11:10 

hutogep nyert.

 23. hutogep — 2013-04-25 11:10 

cion

 22. tiboru — 2013-04-25 11:09 

1.4.) Kérdés

Hogy hívták azt a jeruzsálemi hegyet, ahol a templomosok megkapták az első elhelyezési körletüket? A posztban szereplő elnevezés a nyerő.

 21. hazitroll — 2013-04-25 11:09 

Köszi!

 20. tiboru — 2013-04-25 11:08 

hazitroll viszi a harmadik helyet!

 19. hutogep — 2013-04-25 11:07 

1307. október 13-án délben

 18. hazitroll — 2013-04-25 11:07 

1307. október 13

 17. tiboru — 2013-04-25 11:06 

1.3.) Kérdés

Mikor kerül sor a templomos lovagrend elleni összehangolt katonai fellépésre Franciaországban, ami a felszámolásukat idézte elő (év, hónap, nap)?

 16. aveceasar — 2013-04-25 11:06 

gratula, ott tali 🙂

 15. cnut — 2013-04-25 11:05 

Köszönöm!!!

 14. tiboru — 2013-04-25 11:05 

aveceasar volt a leggyorsabb, de ő már elvitt egy helyet, úgyhogy cnuté a pálma.

 13. hutogep — 2013-04-25 11:04 

Omne Datum Optimum

 12. hazitroll — 2013-04-25 11:04 

Omne Datum Optimum

 11. cnut — 2013-04-25 11:03 

Omne Datum Optimum

 10. aveceasar — 2013-04-25 11:03 

Omne Datum Optimum

 9. tiboru — 2013-04-25 11:03 

1.2.) Kérdés

Mi volt annak az 1139 tavaszán kiadott pápai bullának a latin címe, amely hivatalosan is elismerte a templomos lovagrendet?

 8. aveceasar — 2013-04-25 11:03 

JUHU 🙂

 7. tiboru — 2013-04-25 11:02 

aveceasar nyert!

 6. cnut — 2013-04-25 11:01 

Hugues de Payns

 5. hazitroll — 2013-04-25 11:01 

Hugues de Payns

 4. aveceasar — 2013-04-25 11:01 

Hugues de Payns

 3. tiboru — 2013-04-25 11:01 

1.1.) Kérdés:

Ki volt az a francia (frank) lovag, aki megalapította a templomos lovagok rendjét?

 2. tiboru — 2013-04-25 10:59 

No, felkészülni…

 1. wazelin — 2013-04-25 10:50 

Kár, hogy a hasonló élő játékokban szerzett tapasztalat, és remek kijutási arány (100%) semmit sem számít, pedig minden csapatba kellene egy kreatív, tapasztalt vezető 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
  Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai „forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök