2013-05-02–19:45

Szolgálati közlemény – Szünet!

Kedves Konteóblog-olvasók és kommentelők!

A bloggazda bokros teendői miatt (sajnos a bloggerkedésből továbbra sem lehet megélni, pedig Isten a tanúm, hogy megpróbáltam…) a szokásos nyári szünet első részét kénytelenek vagyunk előrehozni májusra.

Az elkövetkezendő négy hetet tehát azzal tölthetitek (sok más egyéb mellett), hogy egyrészt visszaolvassátok a régi posztokat, másrészt pedig gyűjtitek az erőt (és a szellemi muníciót) a júniusi újrakezdéshez.

Még egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket. A Konteóblog (pontosabban: a BlogRepublik) eddigi rendszergazdája sajnos elbúcsúzott tőlünk, úgyhogy jelenleg nincs programozónk, aki az esetlegesen felmerülő háttér-problémákat (bőrök, dizájn, fícsörök, applikációk, mittudomén) megoldja. Hálistennek a karaván halad, de egy ilyen multiszájtos, WordPress-alapú rendszernél bizony elképzelhető, hogy előbb-utóbb akadnak kisebb-nagyobb gubancok, melyek orvoslásához én olyan kevés vagyok, mint vak komondornak Terike. Úgyhogy ezt a szolgálati közleményt álláshirdetésnek is fel lehet fogni:

Rendszergazdát keresek a BlogRepubliknak, aki képes (és hajlandó) a jelenleg nyolc blogot hordozó (és bővítés előtt álló) miniblogportálunkon (blogminiportálunkon) felmerülő programozási és egyéb problémákat rövid határidőn belül, zökkenőmentesen megoldani. Sajnos nem tudok versenyképes jövedelmet ajánlani (az általatok eddig küldött támogatásokat a BR létrehozása és karbantartása már bőven elvitte), de természetesen nem ingyen kívánom. Arról nem is beszélve, hogy a dicsőség sem elhanyagolható részletkérdés…

Ha úgy gondolod, hogy belevágnál, várom a jelentkezésed a címemre. Válaszlevélben (amit legközelebb május második felében tudok megküldeni, addig ugyanis kiszámíthatatlan, hogy mikor leszek netközelben)) egy kicsit részletesebben kifejtem, hogy mire gondoltam, illetve hogy milyen ellentételezést tudok felajánlani. Előre szólok, hogy nem ebből fogtok trafikot nyitni a pesti belvárosban, de havonta pár sörre talán elég lesz. Ha van referenciád, az nem árt.

És persze ha további adományokkal tudod segíteni a fennmaradást (a BR nyitóoldalán látható PayPal vagy Flattr-gombokkal, esetleg közvetlen utalással), az is nagy segítség! Az eddigieket nagyon köszönöm, nélkülük ma nem lenne Konteóblog!

Kellemes májusi konteózásokat kívánok mindannyiótoknak! Viszlát valamikor június elején.

tiboru

Kategória: EgyébCímkék: ,

81 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 80. becsuszoszereles1k — 2013-05-28 00:56 

@armagedeon: Ha te beallsz “akarmilyen tudatu hivonek”, akkor megszunsz magyar lenni?

 79. armagedeon — 2013-05-27 23:51 

@becsuszoszereles1k: Ha rossz fát tesznek a tűzre, nem is zsidók, de amúgy persze azok? Most nem keresem ki Scholemtől, hogy mennyi kettős életet élő rabbi volt, aki nappal ortodox volt, éjjel meg frankista.

 78. becsuszoszereles1k — 2013-05-26 22:48 

76.@armagedeon: Te magad mondod: “…a sabbatájisták-frankisták látszatbetéréseiről más vallásokba:…”
“…a sabbatájisták-frankisták látszatbetéréseiről…”
“…a sabbatájisták-frankisták…”
“…sabbatájisták-frankisták…”

 77. becsuszoszereles1k — 2013-05-26 22:38 

75.@armagedeon: Elarulom a megoldast: 1/ “…vissza nem fogadhato zsidok.” 2/ “… a zsido statusz nem szuntetheto meg.”

 76. armagedeon — 2013-05-26 20:42 

@becsuszoszereles1k: A guru úr azt álljja, hogy ő Cví és Frank követője. Mondhatnád, hogy ezt önkényesen teszi és a két említett halott ez ellen már nem tud védekezni, csakhogy amit szemléletes féreg-alma hasonlatával frappánsan megvilágít, az teljesen egybevág azzal, amit a zsidó misztika neves kutatói, köztük az áltralad is dicsért Scholem megállapítanak a sabbatájisták-frankisták látszatbetéréseiről más vallásokba:

Scholem: “A sabbateanizmus az ő változatában egy gátlástalanul nihilista jelleget öltött. Az igaz hívő, akinek titkos szívében Isten van, a “hallgatás terhe” alatt köteles keresztülmenni az összes valláson, rítuson és fennálló renden anélkül, hogy bármelyiket elfogadná, sőt, mindet belülről megsemmisíti, ezáltal igazi szabadságot hoz létre. A szervezett vallás csak egy álcaruha, amit fel kell venni, majd el kell vetni a “szent tudás”, a a hely gnózisa felé, ahol az összes hagyományos értéket megsemmisítik az “élet” áramlatában. ”

Ben Zion Wacholder, Ph.D (Hebrew Union College – Jewish Institute of Religion, Cincinnati):

‘Jacob Frank és a frankisták héber nyelvű zóhári levelei
“E publikáció közli és értelmezi a héber-zóhári levelet, melyet Jacob Frank három tanítványa írt 1800 körül a magyarországi zsidókhoz. (…) Dokumentumunk szerint Frank megjósolta az európai zsidóság pusztulását, hacsak a zsidók nem veszik fel “Edom szent vallását”, vagyis a kereszténységet. A kereszténységre áttérésnek azonban eszközként kellett szolgálnia, mely a kereszténység végső legyőzéséhez vezet. A Frank személyében reinkarnálódott Jákob pátriárka küldetése volt, hogy Izrael élére álljon annak Edom elleni háborújában. ”
“…a levél általános üzenete így összegezhető:- Frank megjósolja a zsidók eljövendő mészárlását Európa minden nagyobb és kisebb országában az apokalipszis részeként.
– A zsidók megváltásának alapja, hogy elfogadják Edom, vagyis Róma hitét.- Jacob Frank Jákob pátriárka reinkarnációja.- Jacob Frank fogja vezetni Izrael megváltását a világ, azon belül a Katolikus Egyház meghódítása által.” ‘

Wikipédia: Frankizmus ( http://en.wikipedia.org/wiki/Frankism )

“A hagyományos sabbatáji doktrínában Cví és gyakran követői is azt állították, hogy képesek kiszabadítani a szentség szikráit a gonosznak látszó dolgokból. (…) Netanel Lederberg szerint Frank egy gnosztikus filozófiával rendelkezett, mely szerint van egy “valódi Isten”, akinek a létezése el van rejtve a “hamis Isten” által. Ez a “valódi Isten” csak a “hamis Isten” által teremtett társadalmi és vallási rendszerek totális elpusztítása útján fedhető fel, ami tehát komplett antinomianizmushoz (anarchizmushoz, törvénytagadáshoz) vezetett. Frank számára már a jó és a rossz közötti különbségtétel is a “hamis Isten” által irányított világ terméke volt.”

A fenti, fősodor judaizmus-szakértők nézeteit tükröző felfogással, mely szerint a zsidó misztikus nihilisták programja az összes vallás, közte a katolikus egyház belülről megsemmisítése, teljesen egybeesik , azt csak látványos hasonlattal szinesíti a mai neosabbatájista guru úr:

“Az ilyen neo-sabbateánus VALLÁSI ÁTTÉRÉSEK CÉLJA tulajdonképpen ANNAK A VALLÁSNAK A SZÉTROMBOLÁSA, AMELYBE BELÉPÜNK, NAGYRÉSZT ÚGY, AHOGY A FÉREG SZÉTRÁGJA AZ ALMÁT, NEM PEDIG RÉSZÉVÉ VÁLIK.”

Ezt a paleo-sabbatájisták és frankisták is épp így csinálták…

 75. armagedeon — 2013-05-26 20:32 

@becsuszoszereles1k: Előbb ezt írtad: “Sabbtai Cvi muzulman vallasra tert at, Jakob Frank pedig a romai katolikus vallasra (Scholem). – Ez ket dolgot bizonyit: ok kitert, egyben vissza nem fogadhato zsidok.”

Aztán ezt: “A rabbinikus/halakhikus torvenyek alapjan a zsido statusz nem szuntetheto meg.”

Osszátok be, valamelyik majd csak jó lesz? 🙂
Vagy feltörték a nicked?

 74. becsuszoszereles1k — 2013-05-25 21:23 

Scholem konyvet olvastam.
A Maariv(baloldali napilap/olvasottsag: III. hely) – jo temavalasztas.
A guru ur mitol mervado, onmagat miert ne mutatna be.
A rabbinikus/halakhikus torvenyek alapjan a zsido statusz nem szuntetheto meg.

 73. armagedeon — 2013-05-24 00:20 

@becsuszoszereles1k: Hivatkozol itt Scholem könyvére, kár, hogy nem olvastad! 🙂 Nekem is megvan a könyv, meg több másik Scholemtől, aki világosan leírja, hogy a frankisták kettős életet éltek, a felszínen egy részük kersztény volt, más részük formálisan fősodor judaista, de a mélyben, titokban a nihilista irányzatot követték, ettől még abszolút zsidónak tartották magukat. A muzulmán, a katolikus és a látszatra fősodor judaista sabbatájista-frnkisták egyaránt.
Egy mai neo-sabbatájista gurutól idézem, hogy tekintenek ők maguk a “kitéréseikre”:

http://www.donmeh-west.com/maariv_interview.shtml

Reb Yakov Leib HaKohain a Neo-Sabbatájista Kabbala újjáéledéséről a Mááriv c. izraeli lapban adott interjút, amiben egy nagyon szemléletes hasonlattal világítja meg az Edom, azaz Róma, a Vatikán elfoglalását célul kitűző franki program lényegét:

MÁÁRIV: Mi a helyzet az Ön vallási áttéréseivel? Hogyan változott a vallási élménye, miközben felvette a kereszténységet, az iszlámot és a buddhizmust?
REB YAKOV LEIB HAKOHAIN: Először is, vallási áttéréseim célja, akárcsak elődeim, Sabbatáj Cví és Jacob Frank esetén, nem az volt, hogy megjavítsam önmagam, hanem, hogy megjavítsam Istent. A Neo-sabbateánus Kabbalában az egész hangsúly nem önmagamon van, nem az én üdvözülésemen, vagy átalakulásomon, hanem Isten üdvözülésén és átalakulásán. (…) Tehát Sabbatáj Cví, Jacob Frank és jómagam Szent Aposztázisai nem “a test” áttérései voltak, hanem “a szívé”. Az összes vallásba való betérés célja a bennük rabul ejtett Szent Szikrák kiszabadítása volt, nem pedig az, hogy vallási közösségeik gyakorló tagjaivá váljunk.
Az ilyen neo-sabbateánus VALLÁSI ÁTTÉRÉSEK CÉLJA tulajdonképpen ANNAK A VALLÁSNAK A SZÉTROMBOLÁSA, AMELYBE BELÉPÜNK, NAGYRÉSZT ÚGY, AHOGY A FÉREG SZÉTRÁGJA AZ ALMÁT, NEM PEDIG RÉSZÉVÉ VÁLIK.

Gershom Scholem írja Frank teológiájáról:

“Sabbataj Cví & Jacob Frank és a Frankisták”

https://sites.google.com/site/comuneiro/home/shabtai-zvi-jacob-frank-and-the-frankists

“A sabbateanizmus az ő változatában egy gátlástalanul nihilista jelleget öltött. Az igaz hívő, akinek titkos szívében Isten van, a “hallgatás terhe” alatt köteles keresztülmenni az összes valláson, rítuson és fennálló renden anélkül, hogy bármelyiket elfogadná, sőt, mindet belülről megsemmisíti, ezáltal igazi szabadságot hoz létre. A szervezett vallás csak egy álcaruha, amit fel kell venni, majd el kell vetni a “szent tudás”, a a hely gnózisa felé, ahol az összes hagyományos értéket megsemmisítik az “élet” áramlatában. ”

Ezt írja Scholem arról, hogy megszűntek-e zsidónak lenni a frankisták:

“Miközben szükséges volt kifelé demonstrálni a keresztény hithez való hűséget, tilos volt társaságukba keveredni, vagy vegyes házasságra lépni velük, mivel Frank végső víziója egy zsidó jövő volt, bár egy lázadó és forradalmi formában, amit most egy messianisztikus álom formában mutat be.”

 72. siccaplemplem — 2013-05-23 13:22 

Tiboru!
Lesz majd egyszer Bruce Lee?

 71. becsuszoszereles1k — 2013-05-21 12:03 

@FilcTroll: Lehet, hogy a valosag egy vegtelen jegmezo.:)

 70. FilcTroll — 2013-05-21 09:30 

@becsuszoszereles1k: Pusztán a felfedezés kedvéért is érdemes lehet a valóságot kutatni.

Én azért óvakodnék mégis egymás froclizásától, mert ahogy egyre jobban összeáll a kép, úgy kell kinek-kinek állandóan szembesülnie saját magával, vakhiteivel, állás- és mozgáspontjaival. Ez a folytonos önmeghaladás viszont valahogy összeköt bennünket, függetlenül attól, hogy tetszenek-e egymásnak épp aktuális véleményeink.

És hát vannak vékony jegek is útközben, ilyen a minduntalan felbukkanó zsidó hagyomány, a cionizmus stb. kérdésköre is: jó nagyokat lehet esni, akár be is szakadhat alattunk. Valahogy mégis át kell vergődni rajta, bàr nagyon hangosan ropog 🙂

 69. becsuszoszereles1k — 2013-05-20 23:29 

@FilcTroll: Es miutan mindent bebizonyitott? Haaat – piszkosul unatkozni fog…

 68. FilcTroll — 2013-05-20 22:43 

@armagedeon: Igazad is lehet ebben, meg nem is, ez hit kérdése. Nagyon felkavarodott társadalmi helyzetekben simán befuthatnak új arcok és erők is az elitbe, akár feltáratlan külső támogatással is, de ez nem jelent feltétlenül szabadkőműves befolyást. Ha létezik valamilyen korokon átívelő, titkos terv, annak a végrehajtói nyilván sok-sok fedőszervet használtak már. Ezek közül lehetett az egyik akár a szabadkőművesség is, de ha valóban annyival előttünk járnak, akkor mára bizonyára máshová bújtak el. Ez a keresgélés és logikai kirakós az őrületig játszható, kedves Casaubon. 🙂

 67. becsuszoszereles1k — 2013-05-20 19:17 

@armagedeon: Koszonom kerdesedet, az emesztesem halisten tokeletesen rendben van. Mindamellett a hangveteled kommentrol-kommentre klasszisokkal jobb.

Ha a zsidosag, esetleg a judaizmus a fo profilod, am legyen. Az elso bekezdeseddel is egyetertek. Annak elso mondatahoz viszont, mint kommentelo, azt fuznem hozza, hogy a zsidosagrol beszelni nem tabu.:)

Teves kovetkeztetes, vagy onkenyes kiemeles a szovegkornyezetbol – Sabbtai Cvi-hamis messias (1625-1676/mint mozgalom 1665-1666),illetve kesobbi szellemi kovetoje Jakob Frank (1762-1791) kirivo, am teves – mind vallasi- mind tudomanyos alapon elitelt mukodesevel azonositani a judaizmust. Gershom Scholem “MajorTrends in Jewish Mysticism” [orosz nyelvu kiadasban (Moszkva 2004)”Osznovnuje tecsenyija v evrejszkoj misztike”]cimu, szigoruan tudomanyos munkajan belul (nyolcadik fejezet, ill. reszben a kilencedik fejezetben)foglalkozik a ket nevvel es a ket mozgalommal, mint a zsido misztikan beluli korszakokkal.

“Hol hiányoznak neked a bizonyjtékok, az én írásaim meglehetősen tele vannk ilyenekkel…
Pl. A(z egyik) zsidó pápa témájánál azt írom, hogy ELVILEG banális életrajzi tény lehetne a pápa zs származása.”[sic.] – Ezt pont tenyleg alatamasztottad az anyakonyvi adatokkal Vagy valaki, akire hivatkoztal.:)

“Csakhogy ezt egybevetem a zsidó J. Frank programjával a francia forradalom tájékáról, aki épp a magyar frankistákhoz írott (több példányban fennmaradt) levelében fektette le programként a Vatikán zsidók általi elfoglalását belső szétverés céljából, meg azzal,hogy zsidó szerzők szerint (pl. Bakan) a 19-20. század zsidó elitjében a frankisták dominánsak voltak, bár rejtve, és a ténnyel, hogy a zsidó anyától született pápa milyen barátságos volt a zsidókkal, míg viszonzást nem kért, akkor ez már nem banális apróság.”[sic.] – itt azt sugallod, hogy a zsido papa beepult a kereszteny egyhazba, a’la frankista program.
Ebben az esetben ertelmetlen a mondatresz:”…pápa milyen barátságos volt a zsidókkal, míg viszonzást nem kért,…” Utana baratsagtalanna valt? Vagy a zsidok valtak baratsagtalanna? Nem vilagos ez a logika. Egyaltalan ki kert kitol viszonzast, es mire?

Szavaidbol nehez megfejteni, tudod-e mi tortent Frankkal,illetve 100 evvel korabban Sabbtai Cvivel. Megis, felteteleznem kell burkolt logikad lattan, hogy tisztaban vagy vele: Sabbtai Cvi muzulman vallasra tert at, Jakob Frank pedig a romai katolikus vallasra (Scholem). – Ez ket dolgot bizonyit: ok kitert, egyben vissza nem fogadhato zsidok. Kovetesuk is tilos.

Igaz, eltertunk a te konteodtol.

 66. armagedeon — 2013-05-20 09:08 

@becsuszoszereles1k: Ha jól értem, valami tabu itt a zsidók? Hogy neked rossz az emésztésed, az a magánügy, az még nem konteó-vitatéma egy fórumon. Ha egy konteó zsidó témájú, akkor furcsa lenne a zsidó szó leírása nélkül megtárgyalni.
Hol hiányoznak neked a bizonyjtékok, az én írásaim meglehetősen tele vannk ilyenekkel…
Pl. A(z egyik) zsidó pápa témájánál azt írom, hogy ELVILEG banális életrajzi tény lehetne a pápa zs származása. Csakhogy ezt egybevetem a zsidó J. Frank programjával a francia forradalom tájékáról, aki épp a magyar frankistákhoz írott (több példányban fennmaradt) levelében fektette le programként a Vatikán zsidók általi elfoglalását belső szétverés céljából, meg azzal,hogy zsidó szerzők szerint (pl. Bakan) a 19-20. század zsidó elitjében a frankisták dominánsak voltak, bár rejtve, és a ténnyel, hogy a zsidó anyától született pápa milyen barátságos volt a zsidókkal, míg viszonzást nem kért, akkor ez már nem banális apróság.
A franki programot Scholemtől, az izraeli tud. akadémia egykori elnökétől és más neves zsidó tudósoktól idéztem. Rohadt antiszemita források?

 65. armagedeon — 2013-05-20 08:59 

@FilcTroll: Vannak a történelemben mesebeli karrierek, amikor “válogatott cigánylegényből királyfi lett”. Erre eddig leginkább Hitlert szoktam emlegetni, de ha itt tartunk, OV is kiváló példa rá, és itt nem a sokat emlegetett álljtólagos cigánysága a poén, (bár besikerült), hanem, hogy egy ilyen vidéki fiú nem elitcsaládból az egyetem után egyből a parlamentben kezd és harmadik parlamenti ciklusában miniszterelnök.
Most nem idézem, e jeles körben bizonyára rongyosra rágott anyag, hogy a Fidesz megalakulása előtt egy évvel az OV nejére állított rendőrségi megfigyelő azt írta a jelentésbe, hogy ezeket az ifjú ellenzékieket, ekiknek egy “Szervezetét” emlegeti az ügynök, (a Fidesz megalakjtása előtt…) Stumpf apósa, a belügyminiszter védernyője alatt tartja és ezek a fiatalok az ország leendő vezetői.

Na mégis mi áll egy ilyen mesés karrier mögött, melynek a nyilvános megkezdése előtt tudják a tájékozottak a tervezett csúcsát, ha nem valamiféle titkostársasági kavarás?
Hasonlóan vérszegény magyarázat a világgazdasági válság és a háborús megalázás arra, hogy egy Németország-szintű világhatalomban egyszercsak felfüggesztődnek a jól bevált elitutánpótlási pályák és az utcáról egy senki repül a csúcsra. Ilyen csak a mesében van és a titkostársasági politikai-történelmi látszatgyártásban.

 64. FilcTroll — 2013-05-19 21:51 

@armagedeon: Azt én is biztosra veszem, hogy van egy ismeretlen rétege a történelmünknek, és bizonyára a klasszikus titkos rendek aktívan kavarják a málnaszőrt a politikai és gazdasági játszmákban ma is. Még azon sem lepődnék meg, ha tényleg lenne magyar johannita páholy napjainkban. De hogy OV harmincadik fokú beavatott lenne, pláne hogy Ferenc Ferdinánd balkézről való ükunokája volna… Mindez puszta találgatás. Nem látom át a rendek nemzetközi grádicsrendszerét, de a harmincadik fokozatot maximum valami helybéli al-al-alpáholyon belül tudom elképzelni, egy teljesen kiüresedett, valódi okkult spirituális teljesítményt alig igénylő beavatási rendben. Nem is szólva arról, hogy azon a szinten — ha helyt adunk a pletykáknak — már igen komoly pedofil és véráldozati “tapasztalat” szükséges.

 63. becsuszoszereles1k — 2013-05-18 23:05 

57.@witchp: Volt itt egy atkarolo hadmuvelet: reszemrol anti”fikazas”; siorlogi nagyivu aikido mozdulat; filci szeles alapokon allo diplomaciai lepes; majd te direktben; rebeles racionalitas, vegul zizzis levezeto relax.:)

 62. becsuszoszereles1k — 2013-05-18 22:55 

59.@armagedeon: Viszonte, a hangnemed (hadd ne nevezzem stilusnak) hanyingerkelto – mert szoszerint az. Ehelyett beszurhatnad a sajat szemeddel (utananeztel!) latott, igazan ritkasagszamba menoen megtekintheto titkos (illuminati, stb.) iratokbol valo idezeteket.:)
Valamint zsidozz tovabb otthon! Ha mindezek az emberek, Vojtilaval egyutt, feketen-feheren leirva (anyakonyv) zsidok, akkor meg mi a novum? Tudom persze, mert olvastam a blogodon, hogy az nwo a te szivfajdalmad. De nekunkitt a konteon az sem novum!:) Meg valami?:)

 61. becsuszoszereles1k — 2013-05-18 22:39 

56.@armagedeon: Ha mar szunet, akkor annyit, hogy: @ rebel nemigen szokott gunyolodni.:))

 60. armagedeon — 2013-05-18 15:05 

@FilcTroll: Czike csak az egyik forrás. MAgának Makovecznek és Zelniknek kell elolvasni a szövegeit,interjúit és egyértelmű, hogy a tipikus ezotérikus témákat nyomatják. Az OV-val való konfliktus, majd látványos békülés is ellenőrizhető.
Vezető közszereplők titkostársasági tagsága sohasem lesz a könnyedén eldönthető kérdések szintjén, amjg élnek az illetők. Ez talán érthető. De a logika, a következtetés sokat segíthet.

 59. armagedeon — 2013-05-18 15:03 

Szóval, ha már itt követelmény a racionalitás, annak örülök, mert a mítoszok racionális szembesítése a tényekkel az én műfajom. Kapásból a finnugor-konteóknál egy alaptoposz Trefort állítólagos mondása. Egy kolléga bebizonyította, hogy ez hazugság, idézem a bejegyzéseimben. Én tovább mentem, és megnéztem, hogy mit tud a mai hivatalos fősodor finnugrisztika arról, hogy Budenzet és Hunfalvit ki nyomta be az állásaikba (ahol nem teljesen a tudományos racionalitást képviselték, a mai fősodor finnugristák szerint sem), ez pedig Toldy. A híres Triumvirátus tagja, melynek fő tevékenysége a 48-as Habsburg-ellenes felkelés , illetve a Népek Tavasza nevű világforradalomban való hazai részvétel előkészítése volt. Tehát egy Habsburg-ellenes szürke eminenciás a tudomány megerősuzakolásának főintrikusa a finnugor-kérdésben.

De hozhatnám példának a tiszaeszlári ügyben született bejegyzést, ahol a vérvádügyi főszakértő, aki 8 évig kutatott Eszláron, azt találta fő érvnek a konteó cáfolatára, hogy a magyar államkölcsönt nyújtó bankok közt az egyik nem zsidó, hanem valódi porosz pénzintézet volt. Én utánanéztem, hogy a meghatározó tulajok rabbik nemzedékétől származtak. Tehát cáfoltam egy hamis állítást.
Ez tiszta racionalitás.

Ezzel szemben azzal érvelni e művek megvitatásának inneni kitiltásáért, hogy a hozzászólónak hányingere van tőlük, tipikusan az agymosó szektákban szokásos érzelmi terrorizálás, hangulatkeltés. Akkor melyikünk is a racionalista?

 58. FilcTroll — 2013-05-18 10:47 

No és Czikének miért hinnénk el mindezt a sok állítást? Elolvastam pár írását, de nekem nem állt össze még a kép. (Sőt, a lányaihoz írt versei rémesek, fura személyiség rajzolódik ki belőlük.)

 57. witchp — 2013-05-18 10:15 

@rebel: 52.

Köszönöm, én is valami ilyesmire gondoltam, csak tegnap az oldal tartalma így töményen blokkolta a gondolkozásomat :-).

 56. armagedeon — 2013-05-18 09:42 

@rebel: Tudtommal a két Zelnik testvér. Azt, hogy mi a bizonyíték arra, hogy valaki szabadkőműves, először definiáld te. A dolog lényegénél fogva titkos társaságokról van szó, melynek tagjaival többnyire esküt tetetnek a belépéskor, hogy vállalja, milyen szörnyű módon végzik ki testvérei, ha elárulná őket. Ezek után te arra a következtetésre jutsz a tényből, hogy nagyon ritkán harsogja valaki a sajtóban, hogy miket tudott meg a páholyában, hogy nincsenek szabadkőmúvesek? Ez legalább olyan álracionális gondolkodásmód lenne, mint amin gúnyolódni próbálsz.

Zelnik műveit olvasva világos azoknak, akik ismerik a témát, hogy egy okkultizmusban alaposan járatos szerző. Ha ezt összevetjük életútjával és pár, róla publikált pletykával, Czikéével is, akkor van, aki levonja a következtetést, hogy vakoló. Azzal meg maga Zelnik dicsekedett el írásban, hogy ő építette fel Makovecz imázsát. Czike álljtása nagyon logikusan magyarázza meg a belpolitika bizonyos folyamatait. A sziklaszilárd bizonyjték hiányára hivatkozva mindent leseperni az asztalról röhejes álracionalitás.

“Azonban ácsi: a konteó, az a kon-parától abban különbözik, hogy nem észnélküli fanatikus hívőkből áll, ill pszichopatákból, akiknek szükségük van az agyrémekre, téveszmékre és egyéb paranoid agyrémeik táplálására; hanem szkeptikus gondolkodókból (nem ritkán tudósemberekből), akik fontolgatnak TEÓRIÁKAT, melyek FELTÉTELEZNEK bizonyos konspirációkat…”

Épp ez az én műfajom, az említett “finnugratás” témában megvizsgáltam a széljobb “magyar a választott nép” közeg közismert konteóját, hogy a Habsburgok ármánya a finnugor elmélet és a tények alapján teljesen megcáfoltam. Méghozzá úgy, hogy nem foglaltam állást abban, hogy finnugor nyelv-e a magyar. Igaz, az alkalmat megragadva előadtam saját konteómat is az illuminátusok uralta magyar szellemi és politikai életről a 19. században, ha valaki tudja, cáfolja.

 55. zizzi — 2013-05-18 04:35 

@armagedeon:

En nem banom, hogy foltetted a blogod linkjet,parat elolvastam es talaltam koztuk nehany kedvemre valo olvasmanyt (pl. a “Finnugratast”), ami bizony konspiracios teorianak is elmegy :).

A “MI MESTERUNK” most ugyis massal foglalkozik, itt nekunk szunet van….

 54. zizzi — 2013-05-18 04:32 

@rebel:
52.


1. ez az emlegetett “Szabadkőműves” Zelnik, az mostan itten kérem szépen AZ a Zelnik??
Az az bizonyos (adekvát konteóban már főhős) aranymúzeumos ázsiai maszkgyűjteményes állítólagos milliárdos (aki a bérleti díjat sem tudta fizetni).. Zelnik…? Vagy egy másik névrokony csupán..? 😉

nem azonosak, az aranymuzeumos Istvan.

 53. FilcTroll — 2013-05-18 02:28 

@armagedeon: Köszönöm.

 52. rebel — 2013-05-18 02:13 

Két (vagy nem tudom: több?) apróság sejlett fel mostan itten kéremszépen…

1. ez az emlegetett “Szabadkőműves” Zelnik, az mostan itten kérem szépen AZ a Zelnik??
Az az bizonyos (adekvát konteóban már főhős) aranymúzeumos ázsiai maszkgyűjteményes állítólagos milliárdos (aki a bérleti díjat sem tudta fizetni).. Zelnik…? Vagy egy másik névrokony csupán..? 😉

2. Oszt a másik kérném szépen, hogy hol láthatók BIZONYÍTÉKOK ARRÓL HOGY
– Zelnik
– Orbán
– Antall József
(ja és persze Makovecz is ugyebár)

BIZTOSAN szabadkőművesek voltak..?
Mitől kéne nekem ebben biztosnak lenni, mi az az infó, ami meggyőzne erről tessék már nekem butuskának, eztet elmondani…. !!! 😉

Miért kéne elhinnem? A konteós az nem vakhívő… ne keverjük itt kérem a dolgokat..!

Mivel messziről jött ember azt mond amit akar… ugyebár…

Én pl leírhatom itt hogy én biza Che Guevara vagyok személyesen, aki nem halt meg anni, csak megszervezte a halála látszatát és itt élek 30 éve Magyarországon inkognítóban..

CÁFOLD MEG…!!!
(segítek: nem fogod tudni)

Ergo nem cáfolat, ami szofisztikailag lehetetlen, hanem BIZONYÍTÉK KÉNE vagy legalább erős alapos gyanú ahhoz, hogy még konteo-szinten is bárki elhiggye azt, hogy Orbán ill. Zelnik, pláne Antall, s végül de nem utolsósorban ugyebár: Makovecz (nyugodjanak utóbbiak békében…! (bár most tőlünk-miattunk, immár nehezebb dolguk van ebben szegényeknek…) 😉 ) ők vajon VALÓBAN Szabadkőművesek; illetve voltak…???!!!!

Bár jól hangzanak ezek az “infók” – pszeudo tudományos és nem kon-TEÓS, hanem kon-parás körökben..
Azonban ácsi: a konteó, az a kon-parától abban különbözik, hogy nem észnélküli fanatikus hívőkből áll, ill pszichopatákból, akiknek szükségük van az agyrémekre, téveszmékre és egyéb paranoid agyrémeik táplálására; hanem szkeptikus gondolkodókból (nem ritkán tudósemberekből), akik fontolgatnak TEÓRIÁKAT, melyek FELTÉTELEZNEK bizonyos konspirációkat…
Na szóval nem üdvös a szezont a f…ommal keverni…. néha nem ártana valami, itt-ott, ami alátámaszt egy-két sommás szenzációs vagy azt hajhászó bejelentést…

Ha mindezt nem jól gondolom, akkor esdekelve kérve könyörgöm a konteós közönség és vagy Tiboru möster javítsa ki balga tévelygésem…!

S ha hibáztam, hát iziben vezekelni és megkövetni fogok minden szent és balg… pardon…. boldog hívőt… 😉

 51. armagedeon — 2013-05-17 21:46 

@witchp: Sok szép tulajdonságod mellett (amiket nem mulasztasz el tudomásunkra hozni, biztos, ami biztos, hátha magunktól nem vennénk észre) a logika és a koherens álláspont megfogalmazása nem a te tereped.

“széles látókörű, nagyon nyitott, nagyon toleráns embernek” tartod magad, és ezt annak kapcsán jelented ki, hogy egy konteó-szájton nem kívánsz tolerálni egy (vagy több) konteót…

Aztán azon az alapon, hogy hangsúlyozottan “csak a saját részedről” nem szeretnél ezen az oldalon ilyenekről olvasni, vagy vitatkozni, javaslod, hogy mások se olvashassank itt róla. Miközben saját óhajodat magad tudod a legkönnyebben teljesíteni, nem olvasod el és nem vitatkozol vele… (persze nem is tudnál! 🙂 )

 50. siolrog — 2013-05-17 20:56 

43. papszi, 44. SLC

Van egy nagyon régi mondás –sajnos olyan régi, hogy én sem emlékszem rá szó szerint – de az a lényege, hogy minden ami jó, az vagy hizlal, vagy bűn, vagy megrövidíti az életet…Most már tudjuk, hogy a konspirációs elméletekben való hit hasonló módon elvon a társadalmi problémáktól mainstream módon való foglalatokodástól…:)

Ez utóbbi alatt pedig Timothy Melley feltehetően azt érti, hogy miért nem gondolkodunk azon inkább, hogy hogyan lehetne az internacionális vállalatok profitját tovább növelni… Persze ez csak az én feltételezésem. De az biztos, hogy vmiért nem tetszik neki, hogy emberek szabadon, korlátok nélkül gondolkoznak…

 49. witchp — 2013-05-17 19:48 

Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e ezt a hozzászólást.
Megírom.
Nagyon széles látókörű, nagyon nyitott, nagyon toleráns embernek tartom magam.
A fentebb belinkelt két blogot megnéztem, és szigorúan olvasói és szigorúan magán-véleményem az, hogy hányok tőlük.

Én- ismételten csak a saját részemről – nem szeretnék EZEN az oldalon ilyen linkekről olvasni vagy vitatkozni.

Szerintem tartsuk azt a vitát, ami ott folyik, azon a blogon.

 48. armagedeon — 2013-05-16 22:08 

Nos, Páholyok Harca:

http://czl.gportal.hu/gindex.php?pg=2932111&nid=5189475

“Orbán és a kőművesek

„Viszonyuk” kezdettől fogva ambivalens. Erről meggyőződhetünk, ha Zelnik József „TESTAMEN”, Leonardo evangéliuma cí­mű köny­vét figyelmesen olvassuk. Egyszerű lenne az ellentétet elintézni pl. azzal, hogy Zelnik „nemzeti”, Orbán „úniópárti”, ám a dolog ennél bonyolultabb. Zelnik a szakrális alvilágban templomos nagymes­ter, Orbán meg „egy templomos jogutód”, a johannita rend tagja.

Szép példája mindez annak, hogy mélyebb (személyi) összefüg­gé­sek ismerete nélkül nemcsak az adott történelmi korszak megérté­se lehetetlen, de a legújabb kori történések magyarázata is sú­lyos korlátokba ütközik… Zelnik említett könyvének 14. oldalán a kö­vet­kező szövegre bukkanunk: „Nem szeretnék úgy járni, mint a polgárok a politi­ká­val. Úgy vélve, hogy legyőzték az előző hatalmi szerkezetet, nem ve­szik észre, hogy a metafizika ördöge már rohan is velük ugyanabba az irányba. Például a polgár képes úgy hitetlen és ateista lenni, hogy a hatalma megőrzése érdekében hitre és val­lásra szólít fel.” Nem nehéz felismernünk, ‘a Polgár’ vagyis a Fő­polgár nem lehet más, mint az 1988. óta lezajlott ma­gyar­or­szági „rend­szer­váltás” legfajsúlyosabb sze­mé­lyi­sé­­ge, Orbán Viktor, akinek többek között az a felszínen rendkívül „hálásnak” tű­nő, de valójában rendkívül hálátlan feladat jutott, hogy a valós nem­zeti alternatívát nyújtó népvezér (a királyfi) helyett annak „al­te­re­gója” legyen; vagyis hogy kiváló médiumi képességei révén – például Gyurcsánnyal szemben – „a hi­­teles alternatívát, a nemzeti hőst” alakíthassa, holott az igazi sze­repe „leve­zető szelep”, amely­ből a remény, az igazi alternatíva utolsó esélye fáradt nemzeti gőz formájában távozik el, és nem marad utána más, csak az űr.

De vajon miért bánik el Zelnik ilyen „méltánytalanul” a szabadkő­műves Antall Jó­zsef (Hiúz Szemei – svájci Grand Orient típusú, a B’nai B’rith által irányított páholy) szellemi, és úgy tűnik, minden más tekintetben is „egyetlen örökösével”, Orbán Viktorral? Mi az igazi baja vele?! Talán nem elég nemzeti, vagy nem eléggé jobbol­da­li? Vagy nem elég „polgár”, hogy gúnyolódik rajta, vagy netán a vallásos hitét „kevesli”? A valódi okok a történelem mélységeiben rejtőznek. Mindkét lovag a saját szupranaci­onális lovagrendjé­nek világnézetét, stratégiai koncepcióját képviseli. A történe­lem mélységeiből ím’ új­ra előtör a két ellentétes világfelfogás kibé­kít­hetetlen harca, amely a képtelen, egyszerű átlagember számára „értelmezhetetlen” Zel­nik-Orbán párviadalban ölt testet, lángol fel, nem csupán egy exkluzív könyv pergamen-sárga, kemény lap­jain, de a minden­napi politikai való világban, a „nemzeti stratégiai döntések” hadszínte­rén is. Napjainkban újjáéled a középkori „lo­vag-uralom”. Mind­egyik jelentős rendszerváltó politikusunk, de a tu­dósok, művé­szek, írók, építészek, bankárok, sőt, már egyes fő­papok is – akik valamennyire adnak magukra – belépnek vala­me­lyik „rend­be”, mintha exkluzív csoportképzés nélkül már nem is lenne egyenrangú ember senki emberfia… (vö. Skultéty Zel­nik-kritikájával – Dánoson). Ebben a „gigászok párviadalában” Or­bán Viktor, a „Polgári Szö­vet­ség” elnöke képviseli a guelphsek; míglen Zelnik József nagy­mester, a „Magyar Kulturális Szövet­ség” elnöke a staufok „ghi­bellinus” globális nagypoliti­kai ér­dekeit. Amíg Orbán a Szent János Lovagrend (más néven jo­hanniták) szelle­miségét, addig Zelnik az újjáélesztett Temp­lo­mos Lovagrend eszmeiségét hordja magában…”

 47. armagedeon — 2013-05-16 22:03 

@FilcTroll: Itt: http://czl.gportal.hu/

Ez az ő szájtja.

 46. papszi — 2013-05-16 09:06 

@SLC:

Nekem mondod… 🙂

Ez azért érdekelne, ha lesz egy kis időm rámegyek…:

http://booklens.com/timothy-melley/empire-of-conspiracy

 45. SLC — 2013-05-16 08:35 

@papszi: ez nagyon egyszerre volt! Gyanús… 😀

 42. FilcTroll — 2013-05-15 23:13 

A Czike-írások elérhetők vhol jól összegyűjtve? Előre is köszönöm.

 41. armagedeon — 2013-05-15 22:25 

@becsuszoszereles1k: A páholybéke-témában már írt Czike, és Zelnikre hivatkozik, abszolút meggyőző.

 40. becsuszoszereles1k — 2013-05-15 21:51 

@armagedeon: Eszervekre nehezen!:)
Sem a “fikazas” (elnezest), sem a “fikazas” kifejezes errefele nem divat.:)
Az Ordoguzo-n nem villogtak az eszerveid (igaz, napszemuvegben voltam).
@siorlog kerese azonban engem is kivancsiva tett!:)

 39. armagedeon — 2013-05-15 21:41 

@becsuszoszereles1k: Eddig se panaszkodhattam a blogjaim ismertségére. Kjváncsi vagyok, a fikázás mellett telik-e majd valakinek észérvekre is, hogy vitassa az állításaimat… 🙂

 38. armagedeon — 2013-05-15 21:40 

@siolrog: A készülő bejegyzésem érinti ezt a kérdést is. Amúgy engem teljesen Gorbi peresztrojkájára emlékeztet, amit Ferenc csinál, profi PR-os háttértámogatással.

 37. becsuszoszereles1k — 2013-05-15 21:15 

30.@rebel: Na, ezeket a koroket nem ismerem, az internet-forrasok pedig biztosan nem elegsegesek ahhoz, hogy az igazsagot megallapitsam roluk es barmirol.
Makovecz “eletrajzaban” ott rekedtem meg, hogy epitesz – hirneve hajnalan ujszeru epuletszerkezeti megoldasokkal; valamint “MDF fele valo kacsintgatas”.
Kesobbi munkai szamomra erdektelenek; nehany volt tanitvanya, panyokaravetett tweed zakoban – valahogy minden ugy maradott, sot tulhaladott, Makovecz-dijastul egyutt. Es ez meg mindig tiszteletremelto teljesitmeny az altalad idezett szerzo bedoglott hiperbolajahoz kepest, miszerint: “.. a páholybéke rituális szentélyét, a felcsúti Fociakadémiát.”:)D

Konteoilag: ahogy mondod, nyamm!;)D

Az Ordoguzost is felvillanyozta a konteo elehetoseg, mint erzekelheto (PR-kenkoves buzt erzek); csak ki ne usse Makovecz acsszerkezeteibol a fecskefark csapolasokat!

 36. siolrog — 2013-05-15 20:00 

@armagedeon:

Egyébként hogy látod a mostani pápát a sok ellentmondásos éa/vagy sátánista jelből, amit ebben a blogban is körüljártunk?
https://konteo.blogrepublik.eu/2013/02/11/a-papa-lemondasa/

alias: murcielago

 35. igazitrebics — 2013-05-15 12:36 

@FilcTroll:
Azért ez a hír sem piskóta!! Te tudtál róla, hogy van ilyen is amit csak programoznak és nem irányítja senki!! Jön-megy mint a távirat!!! Jajjajjajj!

http://www.origo.hu/techbazis/20130510-bizonyitott-a-pilota-nelkuli-helikopter-afganisztanban.html

 34. FilcTroll — 2013-05-15 11:52 

Sajtófigyelő:

Érdekes cikk egy játékgép+MKULTRA kavarásról, nagyon ajánlom:
http://444.hu/2013/05/14/polybius/

Rémisztő masinák önállóan repkednek nemsokára lényegében bárhol:
http://index.hu/tech/2013/05/15/tortenelmet_irt_az_amerikai_harci_dron/

(Ennek kapcsán jut eszembe, hogy a drónok ellen milyen fegyvereket fognak vajon kifejleszteni?)

Izrael története képekben.
http://index.hu/nagykep/2013/05/14/izrael_fuggetlensegenek_65_eve/

(Van pl. egy annyira durva bulldózer-tank, hogy ihaj. Kövekkel támadják meg.)

 33. armagedeon — 2013-05-15 08:42 

@rebel: Bizony, tervezek is egy jóízű bejegyzést e fimnom alapanyagból…

 32. armagedeon — 2013-05-15 08:40 

@rebel: Ami az “egyházi sötétséget” illeti, annak ellenére, hogy szerintem több papnak és köztük Erdő prímásnak is igaza volt, amikor Makoveczet bírálták és utóbbi le is tiltotta a további templomtervezésekről, azért nehéz lenne bennem a mai egyházi vezetés klerikális reakciósát kimutatni, bár esetleg lehet mondani, hogy “jobbról támadom” őket. Illusztrációul a másik blogom egy szaftos bejegyzése az egyik utóbbi zsidó pápáról:

http://kitalaltujkor.blogspot.com/2011/05/santo-subito.html

 31. armagedeon — 2013-05-15 08:36 

@rebel: Zárjuk rövidre, illetve ti is jöhettek az Ördögűzőre (bár egyiketek már ott is van…): könnyen ellenőrizheted a bejegyzések dátumaiból, hogy a blog nem posztumusz kóstolta be a Mestert, hanem már életében űztem a démonait, az nem volt betervezve, hogy ilyen hamar elhalálozik. Viszont pl. Hitler, vagy Sztálin elhalálozása sem ok arra, hogy azóta ne lehetne tevékenységüket bírálni… Bár persze ezzel túlságosan felértékelem a Nemzet Vakolóját, ő azért annyit nem tudott ártani, hogy velük kerülhetne egy sorba.

 30. rebel — 2013-05-15 02:00 

@becsuszoszereles1k:

Láttad mit írt valaki a Makoveczes bloghoz??? 8-o

“Könnyedén találsz az interneten információt mindkettőjük (azaz Orbán és Makovecz…!! – rebel – ) szabadkőművességéről, a páholyaik közötti korábbi konfliktusról, majd a Nagy Kiegyezésről, melynek jelképes megpecsételése az volt, hogy a korábban Orbánt kritizáló és a Jobbik felé kacsintgató Makovecz megépíthette a páholybéke rituális szentélyét, a felcsúti Fociakadémiát. (persze tanítványai dolgoztak rajta, de Makovecz jegyezte)”

Ha igaz, ha nem, micsoda zaftos kis finom konteó alapanyag.. nyamm nyamm… nem? ;-D

 29. rebel — 2013-05-15 01:54 

@hunterthompson: …ott a csont.. és a felmerülő esetleges favágásokat, amit ők már nem bírnak, a magamfajta butuska amatőrök pedig vállalják kommunista társadalmi munkában…. szerintem vannak még rajtam páran… annyit azért tudunk, hogy mondjuk pölö file-okat másolgatunk ide-oda 10-20 percig… 😉

 28. hunterthompson — 2013-05-14 22:07 

Egyetértek Rebel-lel ide egy WordPress-t ismerő webmester kellene. A rendszergazda általában mást csinál, a fejlesztő meg ide egy kicsit sok (bár nyilván attól is függ, mennyit kalapáltak a WP motoron).

Tiboru mester, ha semmiképpen nem találsz jelentkezőt, szerintem keress meg egy kisebb webes céget. Nekik jól jön a referencia meg a reklám, te meg kaphatsz akár ingyen egy csomag szakit grafikustól a webmesterig, ha csak havi pár órás időre is.

 27. Rókakígyó — 2013-05-14 19:43 

Lesz téma a szünet után is:

http://index.hu/kulfold/2013/05/14/ufot_latott_az_amerikai_legiero_alezredese/

Lassan eljön a nyitás ideje….

 26. rebel — 2013-05-14 02:33 

@chph: Miért bántanál ezzel meg engem? Kivétel mindig van. (tudod a szabályt az erősíti vagymi…) Ha valakit bánthat eme infó, az a programozói társadalom tán, vagy legfeljebb néhány önérzetes progmatos… XD

 25. chph — 2013-05-13 20:29 

@rebel:
Nem szeretnélek megbántani, de van olyan programozó akit leírtál 😉
De nem megyek bele szakmai dolgokba ez nem az a blog 🙂

Üdv 🙂

 24. becsuszoszereles1k — 2013-05-12 04:09 

@rebel: Pontosan! Mint epitesz nagyon is mondhatott ilyet; a mellbevago az, ahogyan sajat szajuk ize szerint felhasznaltak a szavait (mottokent is).

 23. rebel — 2013-05-12 03:45 

@becsuszoszereles1k: Engem annyira nem vág mellbe. Egy ügyes építész kell hogy tudjon a sötéttel is alkotni, legalább úgy mint a világossal. Ebben nem látok semmi extrát. S keleti filozófiákhoz vonzódóként pedig még akár arra is gondolhatunk hogy a jin és jang egyensúlyát interpretálta… sokkal mellbevágó inkább a feneketlen egyházi sötétség ami poszthumusz is bekóstolja ezzel a sátánista váddal… nem?

 22. becsuszoszereles1k — 2013-05-12 03:32 

@rebel: Koszonom! Kolcsonosen meglapogathatjuk egymast!:))

Makovecz-konteo?! Ujabb fogas kerdes!
Mielott azonban tavoznek a ‘tollasba’, magambaszivnam a tartalma’t, mert erosen bizom az almok sugallataiban!

Uj temajavaslat: Alom-konteo

Visszaterve a Makovecz-konteohoz. A blog neven tul, mar a cikk mottoja mellbevago. Ha tenyleg mondott ilyet az idezett erintett. (Idezojel ide vagy oda!):”Számomra a sötétség, amivel kommunikálni kell tudni, LEGALÁBB olyan fontos volt mindig, mint a fény.” Makovecz Imre
Gyanus lehet a csupa verzal/nagybetu ‘LEGALABB’:)

 21. rebel — 2013-05-12 01:41 

Tojd le…. én rég mással, már éppen a Makovecz-összeesküvéssel foglalkozom…XD

Láthatod:
http://ordoguzo.blogspot.hu/2011/10/orban-megepitene-makovecz-tervet.html?showComment=1368315407862#c8169084884005628850

ps: soha egy szóval nem mondtam és nem is gondolom hogy normális lennék…

😉

 20. becsuszoszereles1k — 2013-05-12 00:51 

@rebel: Nyilvanosan elnezesedet kerem!
Off Trefanak tulzas lehetett, de pont azert batorkodtam “hozza(d) szolni” – megha ilyen idetlen modon is – mert nem szolitottal meg senkit! Oszinten szolva, azt hittem, hogy tevedesbol ide kuldtel egy Tiborunak szant levelet, amihez persze mi kozom. Ezek voltak az en “inditekaim”, meg az “uborkaszezon”.:)

 19. rebel — 2013-05-12 00:02 

@becsuszoszereles1k:
Felkínáltam egy szociális önkéntes segítséget és azt kapom reakciónak – nem is attól, akit szólítottam – hogy idióta vagyok… hát köszi… 8-s

 18. becsuszoszereles1k — 2013-05-10 23:42 

@FilcTroll: :))) [Ha meg megvan a “bika gyar”, akkor van remeny!]

 17. FilcTroll — 2013-05-09 12:57 

@becsuszoszereles1k: Kérhetnénk Tiborutól egy Gumiszoba topikot, ahol ezeket jó alaposan meg lehet beszélni. 🙂

 16. becsuszoszereles1k — 2013-05-09 07:41 

@rebel: Khmm! @rebel? Nagyon egyedul vagy?:)

Morze erkezett faxon: @Filc uzeni, hogy var az X bolygon! Kerlek, szora sem erdemes!:) Es ne feledd: ‘Ok’ mindig veled vannak!:)

 15. rebel — 2013-05-09 07:14 

Egy rendszergazda az nem programozó… azonban ide nem is rendszergazda kell hanem webmester inkább… az már inkább valami programozó szerűség, bár az egyetemet végzett progmatosok igencsak lenézik szegényeket, eléggé számkivetett a szakmában, hiszen az a pár primitív netes script illetve “nyelv” amit szegről végről kell ismerjen némi honlap “fejlesztéshez” az egy progmatosnak egy délután alatt, egy vizsgára megtanult anyaga… ezzel együtt egy webmester is tud néha meglepit okozni, újat mutatni egy hardcore ortodox programozónak… programozót a büdös életbe nem találsz aki hobbiból vagy apróért fejlesztgetne itt… mérnök rendszergazda meg nem kell ide, hiszen nem nagyon van hardverezés, szerver üzemeltetés, karbantartás, hálózat tervezés stb…. Azonban viszont technikus-szintű rendszergazdát ill webmestert lehetne találni… pl ahhoz még tán én is konyítok kicsit… és akár ingyé is vállalom, alkalmi munkában…. persze túl mély szintű problémákba nyilván beletörne a bicskám… szal ha kel ilyen jellegű help és nincs más megoldás, emilem tudod… gyors reagálást viszont nem tudok igérni, minden esetben… 😉

 14. becsuszoszereles1k — 2013-05-08 21:48 

@domperken, valamint a malevon keresztul uzennem TeUbul&tsainak: van itthon (nem Urduban, nem Mo-on, nem ZimbabVeben) egy jo pofa marha alsolabszar porkolt nokedlivel; gyumolcs izesitesu “firsT class” sivatagi forrasviz – idenyszeru, szaliciles mirelit kiszerelesben – amennyiben Siriaban igeny lenne ra; rapid szallitas Parittya tipusu(R-SMA0088) fold-levego transzland rakett-tel!
Mind a hetezren varunk benneteket a kifuton (Papa-konteo)!

 13. becsuszoszereles1k — 2013-05-08 15:26 

@domperke::))Igy mostmar van egy kis izgalom! Mert amugy, itt a blogon eleg szepen ‘kinyujtoztattuk a labunkat'(Amerikai pite).:)

 12. domperke — 2013-05-08 13:38 

Csakhogy képben legyetek:

Tiboru az Illuminati feje. Se több, se kevesebb.

A következő 4 hetet egy ordasnagy összeesküvéssel fogja tölteni.

Belső embereim a MALÉV-nél jelentették, hogy egy Tibor Ubul nevű izraeli-magyar-urdu hármas-állampolgár származású valaki foglalt jegyet néhány napja a Bp.-Zimbabve csárterjáratra 4 hetes retúrjeggyel. Micsoda véletlen.

Micsoda véletlen továbbá, hogy pont a jövő héten kezdődik a Cabal, a Bilderberg és a jezsuiták csúcstalálkozója. Hol? Véletlenül pont Zimbabvében.

Barack Obama most jelentette be, hogy az éves nyári szabadságát előre hozza jövő hétre, de telefonon elérhető lesz.

Mindezt megelőzte a szíriai támadás, amit szemtanúk szerint “T” feliratú bombákkal hajtottak végre.

Folytathatnám, de minek… jön itt még kutyára úthenger…

 11. zsanvalzsan — 2013-05-06 17:51 

Szia Tiboru,

van egy korszakalkoto ötletem:

Sanyi bà’t magaddal viszed, majd ö jol rendet rak ottan, te meg két hét mulva màr itt is vagy megint.

Na, mit szolsz?

 10. tiboru — 2013-05-05 22:15 

@outatime:

Nagyon köszönöm!

 9. outatime — 2013-05-05 08:12 

jo pihenest es mielobbi visszaterest egy jo kis zaftos konteoval 🙂 koszonom az eddigi olvasnivalokat!

PayPal Confirmation number: 0GN563554A0525205

 8. kszabo — 2013-05-05 06:33 

Jó pihenést, ha lehet Argentínában:) És akkor megismerkedünk a Falkland szigetekkel az ő szemszögükből.
És a szomszéd ajánlata a pihenőre: “most újra átolvastam Tiboru történetét az igazi Treibitsch-ről. A lent is ajánlott írásban ő is megemlíti Morrist, és céloz rá hogy megírja történetét, ha ideje engedi…Én pedig csak reménykedem, hogy most nem kell egy félig kész cikket kidobnia az ablakon.:(” http://lemil.blog.hu/2013/05/03/ketpisztolyos_cohen_legendaja
Üdv

 7. becsuszoszereles1k — 2013-05-03 16:23 

4.@zizzi: Es ne uljetek a szarny melle!!!:))

 6. vacsad — 2013-05-03 11:16 

Félre ne értsd Tiboru, de: https://www.youtube.com/watch?v=KuRxXRuAz-I

 5. FilcTroll — 2013-05-03 10:37 

Beindult a postagalamb-üzlet? 🙂

Jó munkát! Úgyis mozgás van pápafronton és Boston-ügyben is. Jól elleszünk az x-bolygó meg az zúj világrend figyelgetésével, amíg apu pénzt keres.

 4. zizzi — 2013-05-03 04:26 

Igazan sajnalom a szunetet, de valahogy majd csak kibirjuk….
Jo munkat vagy kellemes pihenest es ott, abban is ilyen sikert, mint itt!

Gondolom, mindenki neveben: siessetek vissza!!!!

 3. chph — 2013-05-02 20:26 

A tárgyat meg sikeresen elírtam 😀

 2. chph — 2013-05-02 20:22 

Tiboru 🙂

Küldtem e-mailt 🙂

Üdv 🙂

És jó pihit/munkát, bármit 🙂

 1. SLC — 2013-05-02 20:19 

:(((((

Ha lenne időm én szívesen vállalnám a rendszergizdaságot, de sajnos még Gyatlovékra sem fussa mostanában.
Jó munkát, jó pihenést, aztán várunk vissza! 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök