2014-01-13–16:55

Villámkonteó 24.0 – A budapesti bankrobbantás

Annyian kértétek, hogy írjak villámposztot a ma hajnali bankrobbantásról, hogy noha megpróbáltam ellenállni, nem bírom tovább a konteósok részéről megnyilvánuló nyomást. A Facebook-oldalunkra ma délelőtt kiraktam ugyan egy erről szóló frissítést, de úgy tűnik, a hardcore olvasók egy része inkább a jól bevált BlogRepublik-nick biztonságát választja Zuckerberg kolléga fóruma helyett.

Lássuk, mi is történt és azt, hogy az események óta eltelt 12 óra alatt milyen elméletek születtek.

A forgatókönyv olyan egyszerű, mint egy százas szög: 2014. január 13-án (!!!) 04 óra 18 perckor egy csopperes (?) motoros megállt a budapesti Lehel utcai CIB-bankfiók előtt, elküldte az ott héderelő hajléktalanokat, letett egy csomagot a bankfiók elé, majd felpattant a mocijára és elporzott. Röviddel ezután robbanás ébresztette az angyalföldi lakosokat; a pénzintézet ajtaja és ablakai betörtek, s a helyszínen készült későbbi képek alapján a falak is megrongálódtak. A CIB-en kívül további hat másik banknak is van ott fiókja, egymás mellett.

A magyar néplélek azonnal megmozdult, nemzetünk legendás kombinációskészsége perceken belül kimutatta foga fehérjét. Az elmúlt fél nap alatt legalább tucatnyi olyan konteó olvastam, amelyek hallatán David Icke vagy Jesse Ventura sírva adná vissza diplomáját.

Oké, Jesse-nek nincs diplomája, de ha lenne, biztosan visszaadná.

Szóval a rendőrség ezerrel nyomoz, a Nemzeti Nyomozó Iroda (és gondolom a TEK) legjobb embereit küldi harcba a magányos (?) motoros ellen, a magyar nemzet pedig ebben az ügyben is olyan megosztottá vált, mint minden másban: vannak, akik a bűnüldözőknek szurkolnak, s vannak, akik a szerintük Robin Hood, Rózsa Sándor és a viszkis rabló legjobb tulajdonságait magában hordozó bombás ismeretlennek.

És hogy milyen verziók röppentek fel eddig? Hát csak úgy kutyafuttában, ahogyan az egy villámkonteó esetében illendő:

1.) Elkeseredett ügyfél, akinek idegeit a CIB-ben valami miatt oltári módon felb.. izé, felkurblizták;

2.) Devizahiteles, akinek elege lett abból, hogy senki (sem a bankok, sem az állam, sem a Kúria, sem a Jóisten) nem fog végre igazságot tenni; Kásler Árpád és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete számíthat egy-két látogatásra, esetleg idézésre.

3.) A kormánypártok, mert a választások közeledtével abban érdekeltek, hogy az erős állam iránti igény növekedjen. Márpedig a kósza robbantások hatására az emberek hajlamosak sutba dobni az egyéni szabadság iránti vágyukat, s engedményeket fognak tenni az autokratikus irányba elmozduló Fidesz felé. Pintér Sándorról inkább elhisszük, hogy képes fenéken billenteni a robbantgatókat, mint Kuncze Gáborról, vagy arról a szoci arcról, aki nekem is volt miniszterem annó, de egyszerűen képtelen vagyok visszaemlékezni a nevére;

4.) A mostani baloldali ellenzék volt, mert a választások előtt három hónappal minden bizonytalanság, minden állampolgári félelem az aktuális kormány elleni voksra ösztönzi az embereket,

5.) A Jobbik volt, mert a két nagy politikai oldallal úgyse tudja felvenni a küzdelmet, viszont minden ideges, a kemény kéz és a radikális megoldások után kiáltó polgárban a saját potenciális választóját látja;

6.) A CIB önmerénylete volt, ugyanis azt már eldöntötték, hogy kivonulnak Magyarországról, de azt szeretnék, ha ezt a kivonulást valamivel keményebb okok miatt jelenthetnék be. Annál keményebb pedig, hogy “robbantgatják a fiókjainkat” nem kell;

7.) A szervezett alvilág megérezte az államhatalomban megmutatkozó bizonytalanságot, jó pár keresztapa kiesett a pixisből, úgyhogy itt az ideje a piac újrafelosztásának;

8.) Természetesen a zsidók voltak, akik rendületlenül destabilizálni akarják az országot. Csak az a furcsa, hogy ezek szerint önrobbantás volt, hiszen a hazai közvélemény 80%-a meg van győződve arról, hogy a “bank” és a “zsidó” szavak szinonimák.

9.) Sima bankrablásnak indult, az ATM-et akarta felrobbantani az illető, de nem úgy jött össze a dolog.

10.) A TEK volt (felbújtóként), mert már nagyon kellett egy olyan ügy, amelyben megmutathatják, hogy mire megy el évente 12-15 milliárd forint. Az elkövetőt (valami balféket) persze előbb-utóbb megtalálják, s diadalmasan fel lehet majd mutatni a trófeát.

A sor folytatható a kommentek között, amire ezennel ünnepélyesen meg is kérlek benneteket. Még csak annyit, hogy ha a robbantó tényleg olyan hülye volt és olyan mobiltelefon (és/vagy SIM-kártya) segítségével hozta működésbe a pokolgépét, akkor szerintem mostanában már az utcájában járnak a terrorelhárítók. A Facebookon máris rajongóoldala van a robbantónak.

Egyedül volt az elkövető, vagy csoport áll mögötte? Külföldi érdek vagy belföldi (politikai vagy köztörvényes) torzsalkodás a mozgatórugók egyike? Bosszú volt, igazi terrortámadás vagy figyelmeztetés? Egyedi esettel állunk szemben, vagy lesz még folytatása? Valódi elkövető lesz, akit majd diadalmasan felmutatnak, vagy bűnbak? Az évek óta észlelhető bankellenes hangulat miatt van-e felelőssége a kormánynak a történtekben? Tényleg ugyanaz a pszichológiája egy ilyen robbantásnak, mint ami a cigánygyilkosságoknak volt? Magára fogja-e valaki vállalni a történteket? Ha te lennél Hajdu tábornok vagy az ORFK vezetője, melyik irányba folytatnád a nyomozást? Megannyi izgalmas kérdés, amelyekre a kommentek között várom a válaszokat. Valami azt súgja, hogy ez a poszt egyhamar nem fogja aktualitását veszteni.

Kommentelésre fel tehát!

 

Kategória: EgyébCímkék: ,

190 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 190. rdos — 2015-04-12 06:58 

“Szeptember 7-ig meghosszabbították a Lehel utcai bankrobbantás ügyében a nyomozást. A tavaly januárban pokolgépet felrobbantó motorosról a mai napig nem lehet tudni semmit.”

http://www.borsonline.hu/20150412_tizmillios_verdijert_sem_dobtak_fel_a_motorost

Reggel a hsz-eket újra átfutva azon tűnődtem, hogy ha azt sem sikerült kideríteni hogy merre haladt a motoros a robbantás előtt és utána, akkor csak az történhetett, hogy a robbantó pontosan tudta, hogy hol látják – láthatják a térfigyelő kamerák és hol nem. És ahol nem láthatták, ott váltott járművet, vagy rakta egy furgon platójára a mociját, öltözött át, szívódott fel, illetve jelent meg “előzmény nélkül” a környéken. Ehhez “csak” a kamerákat kellett tudnia.

Nem állítom hogy egy magányos elkövető ne tudta volna feltérképezni a környék kameráit, de valószínűbbnek tartom hogy nem így volt. 🙁

 189. rdos — 2014-09-24 12:44 

@Rumcájsz von Jicsin: 188. Köszi, eddig észre sem vettem.

Még a tavasszal csináltam egy listát a konteó blog akkor meglévő posztjairól az url-jükkel együtt.

 188. Rumcájsz von Jicsin — 2014-09-24 12:32 

@rdos:
Most is van! Fenn a fejlécen van egy olyan menüpont, hogy villámkonteó, ott megtalálható! Ráncfelvarráskor odakerült a villám konteo és a rövidposztok,az archívumból pedig kikerültek!
Te hogy hívtad elő, ha nincs meg? 😆

 187. rdos — 2014-09-24 10:24 

Ráncfelvarrás előtt jobb oldali listán mintha még lett volna ez a villámposzt is. Na mindegy. Friss hír.

http://hvg.hu/itthon/20140923_Emlekszik_Volt_itt_egy_bankrobbantas

 186. petiba — 2014-06-28 16:32 

@miamai:

Nem tudták felhasználni az előkészített provokációt, mi itt jól lebuktattuk ŐKET, muhaha 🙂

 185. miamai — 2014-06-28 16:28 

@rdos:
Minek is keresnék, ha úgyis tudják, hogy ki volt?!?

 184. rdos — 2014-05-27 07:59 

Már nem is keresik a Lehel úti bankrobbantót

http://www.origo.hu/itthon/20140527-mar-nem-is-keresik-a-lehel-uti-bankrobbantot.html

Negyven nyomozó négy hónapi kereső munkája eredménye nulla, azaz zéró gyanusított.

 183. morat — 2014-04-21 12:13 

@petiba:
Pont tegnap jutott eszembe, hogy ezzel meg mi is van!

 182. petiba — 2014-04-20 20:27 

Mekkora nagy csend és némaság … ekkora májer volt az elkövető, vagy ekkora balf…ék a sünség, vagy csak nem jött be valami provokáció?

 181. igazitrebics — 2014-02-10 09:22 

“Nem találják a motorost, akit a szomszéd robbantónak nézett”

“Érdekes bejelentést kaptak a bankrobbantó ügyében nyomozó zsaruk. Egy Pest megyei településen valaki feljelentette a saját szomszédját, ugyanis neki is a videofelvételen látható fehér krossz enduro motorja van.”

“Azt egyelőre nem tudni, hogy valóban a robbantót találták-e meg a zsaruk, aki megneszelte, hogy figyelik, és azóta szökésben van, vagy pedig csak egyszerűen elutazott valahová.”

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/nem-talaljak-a-motorost-akit-a-szomszed-robbantonak-nezett-2236437

 180. gacsat — 2014-02-08 20:50 

Hogy egy másik blog máski kommentelőjét idézzem, valaki egyoldalúan szerződést módosított.

 179. igazitrebics — 2014-02-08 16:25 

“…csütörtökön este a rendőrség kihallgatta Éliás Ádámot, a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnökét, aki egy magát Őrseregnek nevező csoporttól fenyegető levelet kapott. Az Őrsereg a levélben újabb lehetséges célpontokra tett utalást.”

“– A kihallgatásról nem mondhatok semmit – közölte tegnap lapunkkal Éliás. – A fenyegető levél írói azóta nem vették fel velem a kapcsolatot. Ha ezt megteszik, azt újra nyilvánosságra hozom – ígérte Éliás.”

http://www.borsonline.hu/20140207_lehel_uti_robbantas_ujra_vallott_elias_adam

 178. weirax — 2014-02-06 21:12 

idö hiànyàban nem olvastam el sajnos az összes kommentet ès a linkelt anyagokat. csak a hìr ès pàr komment alapjàn ùgy gondolom, hogy a titkos(s)zoli volt. Az elkövetö nagyon is magabiztos volt, ha mèg a hajlèktalanokat is elküldte (ami nyilvàn utólag kiderült, hogy nem is igaz sose vót’ ott egy se). Kèt dolog jutott eszembe: a kormàny mondjuk kitalàlja, hogy be fognak vezetni egy ùj törvènyt az ügyfelek adatainak kezelèsèt illetöen – vagy mèg törvèny sem lesz, csak egy àrnyèkmeeting a vezetökkel, hogy szolgàltassanak bizalmas ügyfèl-infókat asztal alatt. mindenhol megtalàljàk a jó embert, de ennèl a banknàl nem. hovatovàbb a titkos-zolièk tudjàk, hogy aznap èjjel pont tùlóràzik a renitens cib vezetö az adott fiòkban – bàr erre az esèly kicsi, de azèrt van, ìgy màr figyelmeztetès-èrtèkü a robbantàs. tudtuk àm, hogy itt leszel alapon. A màsik, amire gondoltam, hogy titkoszolièk a robbantàssal tènyleg vagy egy màsik robbantàst takarnak (katakomba-beomlasztàs pl), vagy fèl óra mùlva màshol törtènik valami – esetleg a lezàràs miatt valakik nem tudnak bejönni a környèkre.

 177. petiba — 2014-02-06 14:20 

@igazitrebics:

Dede!!

 176. igazitrebics — 2014-02-06 13:26 

@petiba:
Arra mondom, hogy zsarolás, amikor az érdekvédő úr arra kéri a forradalmárokat, hogy márc.14-ig türtőztessék magukat. Aztán, ha a kormány nem lép, akkor az érdekvédő úr mossa a kezeit és zöld lámpát gyújt a forradalmároknak! Nnna mi ez, ha nem konkrét zsarolás.
Amúgy egyre érdekesebb a drága úr szerepe ebben a mocsokban. Nemde?

 175. petiba — 2014-02-06 12:27 

@igazitrebics:

Szerintem nem zsarolás, hanem a fedősztori megerősítgetése. Mintha fix, eldőlt tény lenne, hogy itt márpedig az őrsereg robbantott. Holott ugye erről csak annyit tudunk, hogy ezt akarják elhitetni. Valakik. Hogy ez a Éliás madár valójában a sztori melyik felén (oldalán) áll, ezt egyelőre csak találgathatjuk.

 174. igazitrebics — 2014-02-05 19:09 

Attól tartok, a kedves úrnak benézett a ló az ablakán!!

“Egy hét töprengés után nyílt levélben válaszolt a bankrobbantóknak Éliás Ádám (63), a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnöke.
A tegnap közzétett válaszlevélben Éliás ‘feltételezi’, hogy a robbantók nem rablók, nem terroristák, hanem szabadságharcosok, akiket a tönkretett emberek iránti szolidaritás vezet. Az elnök úgy gondolja: a bankrobbantók harcukat nem befejezték, hanem elkezdték, fiatalok, tettre készek, elszántak és profik. Ezt követően kifejti, hogy mitől szabadságharc a devizahitelek több százezer embert csapdába ejtő ügye, aminek – mint azt Éliás a Blikknek elmondta – így vagy úgy, de március 14-ig meg kell oldódnia. Ezért kéri az Őrsereget, hogy addig ‘ne tegyenek semmit’.”

Csókolom, ezt mifelénk zsarolásnak híjják!

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hataridot-adott-a-robbantoknak-az-erdekvedo-2235501

 173. petiba — 2014-02-05 13:05 

@gigabursch:

Úúú, a baj ott van velem, hogy az Óz boszorkánya óta, (amelyik beszorult a ház alá, és csíkos zoknija volt) nem bírom a horrorisztikus filmeket, így a kaptár az első rész első tíz percét kivéve egyáltalán nem ad információt.
Ami a MJ-ot illeti, valami szinkronicitás állhatott be éppen (vagy hiba a mátrixban) mert épp tegnap este 18 óra tájban néztem meg boxról az Ötödik elemet 🙂

 172. gigabursch — 2014-02-04 18:09 

@petiba:
Nem-nem.
Ez már a Resident Evil III. (Kaptár 3.) Ott tudta a Milla Jovovich (na ez se református), hogy merre mennek a pásztázó műholdak, mert belépett a Védernyő szerverébe és megtanulta a pályagörbéket.

 171. gigabursch — 2014-02-04 18:07 

@petiba:

🙂

Amúgy ha ismered ezt az oldalt:
(HAHÓ! Ezt minden intelligens embernek ajánlom!!! – bár itt csak intelligensek van, szóval ez jó…)
http://www.ultinet.hu/
Akkor itt elkezdhetsz némi szabályismertetés utána géppel küzdeni, néha egy-egy profi is bekapcsolódhat, csak közben mond meg cseten, hogy kezdő vagy, és bármilyen felvilágosítást szívesen veszel.
Lesznek páran, akik kifejezetten segítőkészek.
Az alapokat könnyen magadba gyűjtöd.

Persze egy dolog tarokkozni TUDNI és egy másik SZERETNI.
Én csak szeretem a játékot… 🙂
De ismerek olyat is, így sok év távlatából, aki tudja is.
:-)))

 170. 4char — 2014-02-03 20:58 

A hétvégén az NNI már Budakalászon is “nyomozott”. A színvonal illeszkedik a Rendőrségnél megszokotthoz.

 169. rebel — 2014-02-02 23:18 

@SLC:
Szerintem kifejtettem alaposan, de megismétlem a kedvedért. Ha a lakásodban pokolgépet építesz vagy csak terrorizmusra készülve erős robbanóanyago(ka)t tartasz, az esetleg netán berobbanhat… könyörgöm AZ GÁZROBBANÁS. Robbants fel mondjuk egy kiló trotilt bármelyik átlag lakásban (90%-ában a lakásoknak ott a gáz bevezetve, több készülékben), hát természetese hogy a GÁZ IS BEROBBAN… nem? Igen gázrobbanásnak kommunikálják, mert az is. Node arról mély csend van hogy MI IS ROBBANTOTTA BE AZT A GÁZT ÚGY, hogy egy nagy városi lakóház felső szintje szublimált??? Come on.. Biztos nem a bácsi akart öngyilkos lenni és magára nyitott, bár nyilván ez sem kizárt mert sok más eshetőség sem.
De az biztos, ha egy átlag lakásban – márpedig ez átlag lakás volt, ahol BIZTOS hogy be volt vezetve a gáz – bombát gyártanak és az véletlenül berobban ROBBAN VELE A GÁZ… ez alap. Tehát gázrobanás IS, szinte minden esetben. Tehát ezt a bizonyos gázrobbanást válthatta ki sok mellett pl egy a lakásban tartott pokolgép illetve robbanóanyag. Ugye ez triviális?
Namost rakjuk mellé, hogy pár órával előtte, pár utcával arrébb, terrorista merénylet, ROBBANTÁS TÖRTÉNT…
Ha valaki erre azt tudja mondani nyugodtan hogy, ez természetesen véletlen egybeesés és kizárt hogy a két robbanás összefüggene.. (ez talán Kabul-ban oké is lenne mert majd naponta vannak robbanások, de Budapesten..? …könyörgöm…) nos az inkább a konteo blog-ot ne látogassa… XD

 168. petiba — 2014-02-02 21:25 

@FilcTroll:

Á, csak várnak valamire…

 167. FilcTroll — 2014-02-02 13:17 

“Kizárt, hogy egy hétköznapi ember ilyen hidegvérrel ezt a robbantást meg tudta volna csinálni.”

Már hogy lenne kizárt? Esze és idegei egy civilnek is lehet. Vagy már be kellett szolgáltatni ezeket is?! 🙂

Amúgy mintha elakadtak volna a nyomozók, vagy rosszul látom? A Blikk sem szivárogtat semmit, pedig ott szoktak nemhivatalosan közölgetni dolgokat.

 166. petiba — 2014-02-01 16:24 

Jelentem Bástya elvtárs, a helyzet fokozódik.

“A XIII. kerületben sok térfigyelő kamera működik, a tettesnek vagy hatalmas szerencséje volt, hogy sikerült elkerülnie az általuk ellenőrzött területeket, vagy volt helyismerete.”

Vagy részletesen pontos kameraismerete.

“Esetleg többen voltak, és egy félreeső helyen a motort felpakolták egy kisteherautóra, s úgy menekültek tovább. A bankbiztonsági vezetők szerint a rendőrség eddig mindent megtett, amit megtehetett. Ám egyelőre sem a motorost, sem a motort nem találták meg.
A biztonsági kamerák felvételeire hivatkozva egyes bankbiztonsági vezetők úgy fogalmaztak: „van valami szokatlan, valami egyedi a mozgásában, ami később akár az azonosítására is alkalmas lehet, és akár a vesztét is okozhatja”. Mások – a Népszabadsággal meg nem osztott „jelekre” utalva – akár azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a támadó egy nő volt.” (k.i.)

Nőőőő?????

Vagy esetleg annak látszó valami? Csak nem az a Kristanna Loken-nek látszó terminátor? Esetleg alakváltós ufó? Lara Croft? Vagy egy mínuszos tesztoszteronnal rendelkező tekkes? (hú, bocs fiúk, ezt már vissza is vontam)
Több ötletem nincs.

 165. petiba — 2014-02-01 16:16 

@gigabursch:

Jaaa, értem 🙂

Már Szepes Mária Mestertől is megtanultam, hogy a tarokkot ismerni KELL. Hát, majd ha lesz egy kis időm, tanulmányozom. Hátha egyszer összefutunk – reméljük nem a hűvösön. Bár, ha jól emlékszem, te is a Papnöveldébe kerülnél 😀

 164. rozann — 2014-01-30 10:29 

@rozann:
Ugyanúgy, mint a motorozásra.:)
Tehát egy motoros extitkosügynökkel állunk szemben. Aki lehet, hogy éppenséggel még aktív, és motorosfutárként tevékenykedik fedésképp.

 163. rozann — 2014-01-30 10:27 

@igazitrebics:
“A titkos műveletek elvégzésében hajlama vagy épp gyakorlata van.”
Hajlama van. :DD

 162. gigabursch — 2014-01-30 07:45 

@petiba:
A XXI-es fogás a tarokk játék sava-borsa.
Akinek a XXI-esét elfogják, az lesz a polgármester.

A legvége tényleg zavaros.
…, és senki nem lesz polgármester.
(bocsi)

 161. petiba — 2014-01-29 18:12 

@gigabursch:

Tudnék innen egy-két cimborát, akivel biztos jól ellennénk. Tarokkozni nem tudok, de ott legalább még értettem, miről beszélsz, míg az utolsó két mondatrészt nem sikerült megfejtenem. De dolgozom rajta. Attól tartok,nem lennék egy nagy cicada-bajnok …

 160. gigabursch — 2014-01-29 15:43 

@petiba:
Semmi kifogásom nincs ellene, de szeretném, ha még pár társ velem tarthatna innen az oldalról, csakhogy jól szórakozzunk.
Nomeg vihessünk be egy tarokk-paklit is, mert mégiscsak unalmas az élet, ha nincs XXI-es fogás, és nem senki polgármester.

 159. igazitrebics — 2014-01-29 14:57 

“Titkosszolgálati ember a bombás fantom?”

“Valóban az Őrsereg nevű szervezet, avagy egy magányos merénylő robbantott bankot január 13-án a fővárosi Lehel úton? A merényletet magára vállaló csoport további akciókat helyezett kilátásba. A fenyegető levelet átvevő Éliás Ádám úgy véli: nem árt komolyan venni.”

“A VÉSZ elnöke természetesen megfogta a levelet, amit másnap átadott a rendőrségnek. Kérdésünkre közölte: nem vettek tőle ujjlenyomatot. Logikus felvetés: ebben az esetben vajon miképp tudják megkülönböztetni az esetleges robbantó kézjegyétől?”

“-Nem lehet véletlen, hogy a választások előtt néhány hónappal történt a robbantás. Az emberek tele vannak gyűlölettel, nyilván ilyen eszközökkel is lehet korbácsolni a közhangulatot – ezt már Németh Zsolt kriminológus nyilatkozta lapunknak.

-Nem feltételezem, hogy egy ilyen akció mögé bármely intézmény odaállna, de az valószínűsíthető, hogy a titkosszolgálati módszerek alkalmazása nem idegen az elkövetőtől. A titkos műveletek elvégzésében hajlama vagy épp gyakorlata van. Kizárt, hogy egy hétköznapi ember ilyen hidegvérrel ezt a robbantást meg tudta volna csinálni.”

Höhöhö! Alakul ez rendesen!

http://www.borsonline.hu/20140129_titkosszolgalati_ember_a_bombas_fantom

 158. petiba — 2014-01-29 10:19 

@tiboru:

Hú, de jó, hogy szóltál, megyek gyorsan csomagolni.
🙂

 157. petiba — 2014-01-29 10:18 

@gigabursch:

Összerakjuk a kettőt, és elküldjük kurucéknak 🙂
Oszt másnap jönnek értünk nagy, fekete ótóval, csúnya, fekete maszkos kigyúrt kopik. 🙂

 156. tiboru — 2014-01-28 22:20 

@petiba:

Ez olyan hiteles volt, hogy sajnálom, de fel kell jelentselek államtitoksértésért.

 155. gigabursch — 2014-01-28 21:58 

@petiba:

Ez már majdnem olyan, mint amit én (@gigabursch: ) írtam a 34. hozzászólásban.

Úgy érzem, egyre közelebb állunk a valós megfejtéshez.

Az egyikből kiismerhető a robbantó személye, a másikból meg azé a csapaté, akik úgy vélik, hogyha magukra vállalják, akkor alighanem hősök lesznek.
🙂

 154. petiba — 2014-01-28 20:29 

@FilcTroll:

Előttem van a kép…sötét pince valamelyik latexes épület pincéjében. Egymás előtt is arcmaszkban a CÉG három különböző alosztályáról három tiszt. Az egyik hoz újságokat az egyik Metró tartókosárból. A másik a csirizes befőttes üveget hozza, mert azért többen vesznek lisztet, mint UHU kenegetős rúdragasztót, a harmadik meg hozza a CÉG egyik eldugott HP nyomtatója mellől a papírt.
Előveszik az első metrókat, és kiterítik a poros asztalra. Ráterítenek egy-két nyomtatóba való, szigorúan újrahasznosítottan környezetvédős szürkésfehéres papírt, és nekiállnak vagdosni a metró lapjaiból a betűket. Fél óra múlva csorog az izzadtság a maszkok alól, de első a konspiráció. A harmadik sor után rájönnek, hogy nincs elég betű, mert az azonos metrókból álló újságcsomag természetesen teljesen azonos betűkből áll. Ec-pec-kimehecc – kiszámolják, hogy ki fog elmenni gyors valami másik újságért. I. alosztályosra jut a “fuss”, így neki kell szerezni pár újságot. Arra a fantasztikus konspirációs vágányra téved, hogy női lapokat fog venni, mert ki gondolná, hogy nő fog fenyegetős-robbantós levelet írni. Ugye, hogy senki.Majd a kigyúrt, ejtőernyős tetoválását izompólóban büszkén lengető kopasz hárombetűs legény vesz egy Kiskegyedet, egy Nők Lapját, egy Nők Lapja Ezotériát, – itt a sarki újságárus már felpillant a szemüvege mögül – és a végére egy Stahl Judit főzőcskézős magazint, meg ráadásként egy jó kis Kertbarát magazint, mert azt szívesen haza vinné, ha marad benne betű. Kicsit sok lett a végösszeg, hiába a kultúra ma sokba kerül, ezért megszokásból kér egy számlát a CÉGnek.
Az újságárus hosszasan néz utána, és ambivalens érzésekkel csóválja a fejét, majd visszabújik a CKM magazinba.
I. Alo a liftben felölti ismét a maszkot. Majd lekapja, mert a pince előtt beugrik egy sárgára. Az újságokat addig leteszi a vécéajtóval szemközti komódra. Az éppen arra járó takinéni végigtörli a csakkicsitmaszatos portaszítós ronggyal a komódot, és gondolván, hogy leselejtezett újságok vannak rajta, bevágja őket a komód melletti papírkosárba, kivéve a Kertbarát Magazint, mert a kedvenc színésze és annak kertje van a címlapon.
I. Alo kijön a vécéből. (nem, természetesen nem hagyta ki a kézmosást, ezt csak a nők képzelik a piszoározó pasikról) Megfagy a vér benne, eltűntek a fáradtságos munkával beszerzett újságok. Pisztolyához kap, de azt lent hagyta a pincében. De a kávbojos mozdulat során szerencsére észreveszi a kosárból kikandikáló lapokat. Lerobog immár a lépcsőn, az utolsó lépcsőfordulóban felrántja a maszkot. A többiek már kissé ingerültek, mert halálra unták magukat. Kínjukban már elolvasták elejétől a végéig a metrót.
Alo 2. a csirizes, már kicsit stresszes, mert a csiriz kezd beszáradni.
Alo 3. fogja a papírköteget, és elkezdi elhelyezni az eddig kivágott betűket. Alo 1. Alo 2. kivagdossák az új betűket. Csirizes kolléga elkezdi ragasztgatni, mert ő ért a csirizhez. Még elsőben, meg másodikban az ő anyukája hozta gyakorlati órára a csirizt a második szünetben, mert ott laktak a suli mellet. (ezért ő teljesen jogosan járt a suli mellé minden nap)
A sötétben asztalra világító éles spotfény miatt könnyezni kezd a szeme. A maszk alá nyúlva megdörgöli, és nem veszi észre, hogy pont két darab szempilla, és egy éppen őszülni kezdő rakoncátlan hajszál a szemzugában megbújva a kezén maradt. Ezek pont a nagy Ő betű ragasztásánál hullanak bele a csirizbe, és még az R betűnél sem veszi észre az előző betű alól pár milliméterre kilógó hajszálat.Bezzeg ha fekete lenne… Nagy sóhajtással fejezik be a kigyúrt, izmos kezekhez, vastag virsliujjakhoz sehogy se passzoló maszatos melót. Szöveggel kifelé hajtják össze a lapot, hogy a borítékba dugják, így senki nem veszi észre, hogy a papíros hátoldalán ferdére sikerült fénymásolatok vannak, amit a titkárnő reggel félretett, mert az iratok nem kaptak semmilyen titkosítási minősítést, viszont jó lesz az még firkapapírnak.
A jól végzett munka örömével kezet fognak, majd egyenként elhagyják a pincét, a liftben levéve a maszkot.
Alo 2-es emberünk menet közben a megfelelő helyre egy megfelelő pillanatban elhelyezi a borítékot és otthon a slozin kiöblíti a csirizes üveget, aztán leugrik a sarki tecsóba és bevágja a parkolóban levő szemetesbe, konspirácóilag előtte egy fornettis papírzacsiba csomagolva.
Alo 3 pedig a loncdéles hátizsákjába söpört összes papírfecnit a megmaradt újságokkal együtt otthon a fáskosárba rázza az esti kandallógyújtáshoz. Hogy minden nyomot eltüntessen, bele is kotor a zsákba maradék fecnik után kutatva.
Alo 1. fáradtan nyúlik el az irodájában és biztonságos telefonvonalon felhívja a kapcsolatát: – Kész.

Így történt. Aki nem hiszi, járjon utána.

Aki szerint mégsem így volt, attól ezer bocs, hogy az idejét raboltam.

 153. FilcTroll — 2014-01-28 19:23 

Vajon az Õrsereg ragasztványlevelét hogyan vizsgálják? Holmes egy ilyenbõl azt is megmondaná, hogy egy balkezes, tripperes, ír törpe csinálta a kikötõi halbelezõ manufaktúra pincéjében.

 152. SLC — 2014-01-28 18:42 

@petiba: pedig igazad lehet… Bár tényleg ne legyen.

@rebel: a 31. hozzászólásban a kommenttárs gázrobbanásról beszél, bár én lassan senkinek semmit nem hiszek el… :/

 151. tiboru — 2014-01-28 18:04 

@igazitrebics:

Szorul a hurok, ha nem egyéb 🙂

 150. igazitrebics — 2014-01-28 09:15 

“Két megfigyelés a Lehel úti bankrobbantásról: a motoros tudott motorozni, a bombát pedig hozzáértő készítette”

Nagyon nekifeküdtek a pajtikák! 🙂

http://bit.ly/19YryxG

 149. agathon — 2014-01-27 20:42 

148. petiba — 2014-01-27 19:06

Ez lesz itt a megfejtés, szerintem is!

 148. petiba — 2014-01-27 19:06 

@igazitrebics:

Azt a durva élet! Mit mondtam 22-én a 127-es hsz-ban?
Apa, kezdődik!!!

Őrsereg? Üsd be a gugliba, mi jön ki? Nemzeti őrsereg (vagy magyar). Az első találatoknál a második sorban már ott virít a Magyar Gárda neve is…

A füle botját se mozgatta senki a “nácista” motoros jól megkomponált képére, tehát jött a “védett tanú”, és most a szokásos forgatókönyv szerint jött a magunkravállaljukos levél. Őrseregtől. Aha, a hátam meg tollas…

Jövő keddre tervezik gondolom a Magyar Gárda nevének bedobását az őrsereg mellé. Aztán jöhet a terrorizmus, no meg a Gárda – Jobbik kapcsolat, a többi lásd görög Aranyhajnal szétrobbantása programterv.

Újra mondom: NE! LEGYEN! IGAZAM!

 147. igazitrebics — 2014-01-27 18:02 

“Jelentkezett egy csoport, amely azt állítja: ők robbantottak a Lehel úton”

“Magára vállalta a Lehel úti bankrobbantást és újabb akciók helyszínét jelölte meg egy csoport, amely Őrsereg néven mutatkozott be. A szervezetről semmit nem tudni, csak azt, hogy egyetért a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének bankok elleni akcióival, ezért címezte állítólag a VÉSZ-nek a bejelentést. A Nemzeti Nyomozó Iroda lefoglalta a levelet.”

http://hvg.hu/itthon/20140127_Levelben_jelentkezett_a_bankrobbanto

 146. rebel — 2014-01-25 17:22 

Nincs sem időm sem kedvem ennyi kommentetet végigrágni. Ha szóba került már akkor sorry.
VOLT EGY – ÁLLÍTÓLAGOS – GÁZROBBANÁS, PÁR UTCÁVAL ARRÉBB A BANK ROBBANTÁSTÓL ÉS PÁR ÓRÁVAL KÉSŐBB!!!!
Könyörgöm. Ilyen véletlen nincs! Nyilvánvaló hogy a terrorista/rabló/ügynök (mittudoménki) azt a lakást bérelte. Oda ment az akció után. Babrált a robbanóanyagaival, ami berobbant és rántotta magával a gázrendszert is. Lerobbant ott ugyebár egy ház teteje. Vagy talán az a pali maga a robbantó, aki kórházba került. (bejelentette a sajtó, a pasas rendőri védelem, sőt tanuvédelem – ami nem volt eddig túlzottan gyakorlat – alatt áll.. fura nem?)
De persze lehet az is hogy nem volt otthon a merénylő, és a távollétében robbant be a lakásában tárolt robbanóanyag. Az meggyőződésem hogy összefüggés van. Ilyen véletlen teljesen kizárt, hogy pár utcára egymástól, pár óra különbséggel van két nagy robbanás…

 145. petiba — 2014-01-23 16:30 

@snug:

Affene, elszabtam, teljesen igazad van. Idézni csak pontosan és szépen, ahogy a lopakodó megy az égen…

 144. rdos — 2014-01-23 15:35 

@tiboru: Köszönöm a szakszerű választ. Egyszerűbben kérdezem. Okosabbak lettünk (nyilván én majd csak utánad) attól a hírtől, hogy a 3 fokozatú tanuvédelem valamelyik szintje alá került a tanu?

Gyanítom nem, hiszen valószínűsége meglehetősen sok mindennek van. 🙁

 143. snug — 2014-01-23 14:56 

@petiba:
off

Rosszul idéztél. Nem “megmutatjuk az Icáéknak”, hanem “megmutassuk a Icáéknak”.
Klasszikusokat csak pontosan.

on

 142. tiboru — 2014-01-23 14:49 

@rdos:

Nem kell veszélyben forogjon az élete, elég, ha “valószínűsíthető”, hogy ellene személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó bűncselekményt fognak elkövetni.

Márpedig azt, hogy mi “valószínűsíthető”, azt a rendőrség fogja megmondani 🙂

 141. tiboru — 2014-01-23 14:44 

@rdos:

Hát ez azért kiemelt ügy, pláne ha terrorcselekményként rendelték el benne a nyomozást.

Ez a Palotai Dániel nevű ügyvéd meg hülyeségeket beszél.

“Az ügyvéd szerint Magyarországon még gyerekcipőben jár a tanúvédelmi program, „a végrehajtásban még sokat kellene tanulni, a Lajtától nyugatra ez teljesen másképp működik”.

A hülyéje legalább tájékozódna, mielőtt okoskodik: “a Lajtától nyugatra” legalább három három nagy tanúvédelmi modell létezik, nem lehet egységesen hivatkozni rájuk. Arról nem is beszélve, hogy ami jól működik mondjuk Németországban, az USA-ban vagy Olaszországban, az nem biztos, hogy nálunk is beválna.

Arról pedig végképp nem is beszélve, hogy több cikket elolvastam a témában, s az a véleményem, hogy az újságírók is fellapozhatnák a különböző jogszabályokat, mielőtt elkezdik keverni a “védett tanú”, a “különösen védett tanú” és a “tanúvédelmi program alanya” kifejezéseket. Mert tudom, hogy komplikáltnak tűnik, de ez három, egymástól különböző védettségi szintet jelentő dolgot (státuszt) jelent és nem egymás szinonimái.

Na mindegy, csak felhúzom magam…

 140. rdos — 2014-01-23 14:39 

Pongyolán fogalmaztam, hiszen a rend őrei a kezdetek óta kiemelt ügyként kezelték a bankrobbantást. Valahogy úgy képzelem, tanuvédelemre akkor lehet szükség, ha a tanú élete veszélyben forog.

Már most egy kisstílű automata rablási kísérletből szerintem nem következne a tanuvédelem. De lehet, tévedek. Mindegy csak felvetettem a témában járatosabbak számára.

Tiboru mesternek is volt efféle gyakorlata, ha jól emlékszem. 🙂

 139. rdos — 2014-01-23 14:28 

http://www.origo.hu/itthon/20140122-tanuvedelmi-program-vegrehajtasa-csak-a-problemas-esetek-ismertek.html?sec-top

Tanúvédelemre nem kiemelt ügyekben van szükség?

A sajtóban eddig minden és annak az ellenkezője is megjelent erről az esetről. Érteni vélem, a zsandárok sajtótájékoztatása az a nyomozás része is lehet. A szem és fül? tanu tanuvédelme az vajh a minden, vagy az ellenkezője?

 138. petiba — 2014-01-22 18:01 

@agathon:

Ez a propagandafilm kifejezés olyan, mint az, hogy attól, hogy skizo vagyok, még üldözhetnek. 🙂

Viszont eszembe jutott az is, hogy tiboru mester sokat van távol. Lehet, hogy az, aki itt osztogatja a konteókönyvbe az aláírásokat, hűséges meleg kék kutyaszemekkel, szép kék ingben, az csak egy kamufigura, és lehet, hogy tiboru ez a csini csajszi valójában 🙂
Hűűű, mekkkkkora konteót lehetne ebből rittyenteni 😀

A propagandafilm valójában a honlap és a konteókönyv2 reklámozására készült és utal az új témakörökre, úgymint GMO, IMF, háttérhatalom, új világrend, olajháborúk, moszad, stb. stb.

Ami az ukrán tavaszról szóló kérdésedet illeti, pont az a véleményem, ami a szír propagandafilmben van.

A terrorfenyegetés pedig a homárok műve lehet. Akik ugye bojkottálni kívánják a téli olimpiát, mert Putyin nem várja őket széttárt karokkal (és lábakkal – bocs, ez nem volt szép) 🙂

Hát, eseménytelenségről tényleg nincs szó,de mi lesz itt még tavasszal…legszívesebben felköltöznék valahová a hegyekbe, és nyárig le se jönnék, de akkor meg már minek :S

 137. petiba — 2014-01-22 17:49 

@agathon:

off

Nekem – röhejes módon – a sisakkameráról mindig (friss az élmény) a kék pályán bénázó pocakos magyar “síbajnokok” jutnak eszembe: “anya, láttad, jöttem mint az atom, otthol megmutatjuk az Icáéknak is” És esik rajtam keresztbe, állva. Mindezt megörökítve sisakkamerával. Na, ezt persze nem teszi fel a tecsőre.
És ezekkel totál tele van a osztik összes keleti pályája.

on

Gumitalpú ugyan nem vagyok, de ahogy megláttam ma azt a képet a kurucon, bevillant a teljes sztori.

 136. gigabursch — 2014-01-22 14:50 

@agathon:

OFF:
Vannak még nem beszari, keménytökü papok.
http://www.hidfo.net/2014/01/21/az-ortodox-egyhaz-megallitotta-az-osszecsapasokat

Bezzeg nálunk 2006-ban egy sem beállni a frontvonalak közé.
Erről ennyit.

Szocsi.
Vihar a biliben.

ON

 135. agathon — 2014-01-22 14:24 

A Szíriai Szépleány tényleg szép, de szerintem egy gondosan kimunkált propagandafilmet látunk… profi Szépleánnyal. Attól, persze, még lehet benne igazság.

Off:

Mi a vélemény az olvtársaknak a “spontán” kibontakozó “Ukrán tavaszról”?

Off 2:

És a magyar olimpiai csapatot ért “terrorfenyegetésről”?

Nem mondhatni, hogy eseménytelenül telik a január 2014-ben.

 134. agathon — 2014-01-22 14:19 

127. petiba — 2014-01-22 11:28

Peti bátyám jó helyen kapizsgálhat!

Gumitalpúbb olvasók a sisakkamera felbukkanása óta gyaníthatják: a robbantó talán egy profi végrehajtó egység tagjaként járt el.

Sok mindenre alkalmas lehet a sisakkamera. Pl. arra is, hogy akció közben a központból közvetlenül figyelemmel kísérjék a fejleményeket, és beavatkozzanak, ha kell…

A Bűnláda (állítólagos) likvidálása jut eszembe, ott is sisakkamerában nyomultak a deltások/fókák (?), a Feketeházban pedig élőben követhették az egészet…

A motorkerékpár az Iránban hirtelen (erőszakos) halált haló atomtudósok kapcsán jut még eszembe, többségüket motorkerékpárról szedték le a (vélhetően) kiválasztottak vagy azok végrehajtói.

 133. sztalker — 2014-01-22 14:18 

Még az ilyen kémcuccokhoz.

Egy részletes lista a rendelhető termékekből:

http://webaruk.blogspot.hu/2010_12_01_archive.html

(Egyébként ti tudjátok, skacok, de én inkább megkérném egy haveromat, aki errefelé jön éppen pl. Hongkongból, hogy ugyan vegye már fel inkább magára a szemüveget és a tollat meg tegye az ing zsebébe v. fülébe :))), oszt jól van… Amelyik reptéri vámos képes ezt kiszúrni egy kicsekkoláskor, amikor csak dől az a sok-sok drogfutár „öszvér” kifelé, meg közel-keleti terrormadár-gyanús
figurák, hülye, részeg amcsi turisták meg minden, az tényleg megérdemli, hogy feljelentsen ezért titeket. A többi viszont szerintem nem, azok foglalkozzanak inkább Horváth Andrissal, ha nincsen jobb dolguk éppen.)

 132. sztalker — 2014-01-22 14:13 

OFF

117. Eugenie Danglars
118. morat
119. untermensch4

A neten rendelhető, kémkedésre is használható áruk magyar vámolásához egy kis adalék, akit érdekel.

Vigyázat, nem ismerem a legfrissebb jogszabályokat, lehet, hogy azóta már változtak!

(Asszem, a szóban forgó szemüveges srácról beszéltetek ti fentebb, az ő esetét dolgozták fel a tévések, én is ilyesmire emlékszem.)

http://webaruk.blogspot.hu/2010/12/erdekes-kerdes-jogi-forumon-kem.html

http://www.vaminfo.hu/forum/details/vamfelugyelet-ala-vetel

http://www.vaminfo.hu/forum/details/kameras-optikai-szemuveg

 131. mano88 — 2014-01-22 13:00 

Ez itt a humor helye:

Szerintem Ghost Rider volt. 🙂
Beleunt a gyorsasági motorokba, hiszen ő is öregszik vett egy choppert(?) endurot (?) és most azzal nyomatja és persze kis hazánkban mert úgy az igazi. :):)

 130. petiba — 2014-01-22 12:06 

@gigabursch:

off

A szírai széplány megvan? Tiborunak alkalmaznia kellene a csinibabát, konteológiai szakértőként. Bár amit mond, nekünk nem új, max szír kontextusban.

“Nyolc ok, amiért az Új Világrend gyűlöli Szíriát:

1. Szíria jegybankja az állam tulajdonában és ellenőrzése alatt van.

2. Szíriának nincs adóssága a Nemzetközi Valutaalapnál.

3. Szíriában nincs megengedve a génmanipulált vetőmag (GMO).

4. Szíria lakossága jól tájékozott az Új Világrendet illetően.

5. Szíria hatalmas olaj- és gázkészletekkel rendelkezik – és ez már ok a háborúra.

6. Szíria határozottan állást foglalt a cionizmus és Izrael ellen.

7. Szíria a Közel-Kelet egyik utolsó szekularizált muszlim állama

8. Szíria büszkén őrzi saját politikai és kulturális nemzeti identitását.”

Igen érdekes részletek itt:
http://kuruc.info/r/6/122968/

Azért szívmelengető, hogy vannak még ilyen – gondolkozásra képes és hajlandó fiatalok, nem?

 129. petiba — 2014-01-22 11:53 

@gigabursch:

Vagy EZEK a képek nem AZOK a képek.
Én mondjuk eddig nem néztem meg egy képet sem, elég volt elolvasni, amit az olvtársak írtak róla. FényképBolt óta arról se hiszem el, hogy nincs manipulálva, amit én fotóztam 🙂

 128. gigabursch — 2014-01-22 11:46 

@petiba:
Ahhoz képest, hogy egy hete még hogy néztek ki a fotók, elég sokat kellett a FényképBolttal dolgozni rajta.
De ehhez miért jár nekik fizetés az adófizetők pénzéből? – Nos azt én nem tudom…

 127. petiba — 2014-01-22 11:28 

@gigabursch:

A kurucon ma láttam ezt a képet, és ez – attól tartok, hogy már nem a jó poénok megjelenítője, hanem a konteó megoldásáé…

http://kuruc.info/r/2/122994/

Egy motorost nácikéra hajazó kobakvédőben (!), csíkos karszalaggal – gondolom piros-fehér-zöld karszalag – tán még H betű is van rajta (!!) és ha jó látom, árpád sávos sállal a szája előtt, mint amilyen a félelmetes, rettegést keltő gárdistákoknak van. (!!!)
mindez szépen megkomponálva, és kamera előtt úgy beállítva, hogy az “ismertető jegyek” jól láthatóak legyenek. Na, erről mi jön le? Görögök Arany Hajnala, a kinyiffantott homár, no meg a fél Arany Hajnal lecsukása, a mind népszerűbb nemzet radikális párt betiltása terrorizmus gyanújával.
Egyre népszerűbb radikális pártunk van, önmerénylőink vannak (lásd cigánygyilkosságok + titkosszolgálati kapcsolatok), jöhetett a casus belli, és jött.
Húbaz, ne legyen igazam.
És AKKOR (ma), mivel a sok béna nem vette figyelembe, hogy mit lát a képen,pedig mennyit dolgoztak rajta, kellett egy tanú, és lám meg is lett, hopp találtak egy fazont, akivel a merénylő szóba elegyedett, és elküldte a helyszínről. Pont mint 9/11-nél a munkavállalók jó részét “eltanácsolták” a melóból.

 126. gigabursch — 2014-01-22 07:12 

Bár az is lehet, hogy McGywer volt.

Ő rendszeresen robbantott (kényszeres paranoia) és sokszor motorozott, ráadásul gyorshajtással és a KRESZ szabályainak be nem tartásával, így teljesen egyértelmű hogy a viselkedése túlmutat a magamutogatás még elfogadható mértékén.
Tevékenységét több TeCsős film is igazolja. Több évtizedes múltja van a dologban, viszont az is tény hogy a java már elévült.

Persze hozzá kell tenni, hogy csak azért nem találják a derék zsandárjaink, mert időközben átment a Csillagkapun egy másik dimenzióba.

 125. gigabursch — 2014-01-22 07:01 

@gigabursch:
S egy adalék:

http://kuruc.info/r/22/122935/

:-)))))))))))

 124. gigabursch — 2014-01-22 06:59 

Itt a tökéletes megoldás!

http://kuruc.info/r/22/122940/

:-))))))))

 123. tiopeppe — 2014-01-21 10:23 

Érdekes kérdés a motivációja. Alapvetően 2 irányvonal jutott eszembe, amit én megvizsgálnék, de ezeket nyilván megtették már a Rendőrség szakemberei: 1. egy későbbi, hasonlóan összehangolt, pénzszerzésre és/vagy életkioltásra irányuló akcióhoz volt szüksége az általa elkészített robbanószer hatásainak vizsgálatára, hogy az éles akció garantáltan sikeres legyen. Nyilván azért választotta a bankot, mint próbaterületet, mert ezzel egyértelműen elvezeti a nyomozás vonalát (legalábbis az első napokban, míg elhagyja Magyarországot). 2. egy külföldi titkosszolgálathoz történő jelentkezésének utolsó fázisában ezt kapta vizsgafeladatként. Akkor veszik fel, ha képes végrehajtani.

 122. gigabursch — 2014-01-21 07:41 

@imee:
Alapesetben és látszólag igen.
Kiszervezik az adósságállományt egy olyan cégbe ami ilyenkor alacsony értéken jut hozzá, de pár nap behintázást követően visszaáll az árfolyam és máris a többszörösét éri a hitelállomány.
Az én logikám szerint.

 121. gigabursch — 2014-01-21 07:38 

@untermensch4:
Először rendezzék Lujza néni tyúktolvajait, majd utána ráérnek foglalkozni a bankokkal.

 120. untermensch4 — 2014-01-21 00:45 

@tiboru: csakis a snowden-anyagból tudhatnak a kameráról 🙂
azért nem mondják el hátha majd a tettestársak azt hiszik hogy valakitől tudják, és hibáznak…
vagy a kamera csak elterelés, most hogy a tarka szín kifulladt kell valami ami megnyugtatja őket, és hibáznak…
mondjuk a sisakkameráról az jutott eszembe hogy aki kétkerekűn használja
a) kerékpáros
b) gyorsanmotoros (akik a km-órát nézegetik vele)
c) terepmotoros aki esetleg témába vágó rendezvényeken megörökíthetett többeket akiken épp nem volt sisak

 119. untermensch4 — 2014-01-21 00:28 

@morat: nekem is dereng. tényleg vannak olyan avítt jogszabályok néhány országban amivel megpróbálják megakadályozni hogy lelkes amatőrök technológiailag túlszárnyalják az állami erőszakszervezeteket.
115. gigabursch: azért én tovább “pazarolnám” a munkaórákat az ügyben. a rossz példa ragadós.
116. imee: akkor fordítva: mi van ha valaki azért csinálja ezt ellenük (mármint bankok) hogy az általad vázolt kilátások miatt hamarabb akarjanak távozni és még örüljenek is (“Jó döntés volt kivonulnunk abból az országból. ha az az illető aki nem is létezik, nem szólt volna a robbantás után akkor fél év és egy választás múlva sokkal nagyobb lett volna a veszteségünk”) 🙂

 118. morat — 2014-01-20 16:09 

@Eugenie Danglars:

Nem merem fixre állítani, de vmi tévés riportból dereng ez az ügy. Megguglizni biztos érdemes. Titkon abban reménykedtem, hogy valaki a fórumon majd megerősít vagy lehülyéz és akkor előrébb leszünk…

 117. Eugenie Danglars — 2014-01-20 15:55 

Kicsit visszakanyarodva a SIM-kártyával való trükközés és lebukás kérdéséhez: felesleges azon pörögni, hogy vajon kitől lophatta a robbantáshoz használt eszközöket ez a “derék” polgár.

Mint ilyen kérdésben kicsit szakmabeli/bennfentes: még csak nem is kellett lopnia. Simán legálisan hozzájuthatott. Ma már külön iparág épül arra néhány használtmobilos kereskedőnél, hogy bontatlan, készülékben soha nem használt SIM kártyákat aktiválnak saját nevükre, melyeket aztán combos felárral tovább értékesítenek a gyanútlan vagy épphogy a teljes névtelenséget igénylő vásárlóközönségüknek (ki tudja, milyen használatra…). Nap mint nap találkozok(/-unk a cégnél) ilyen esetekkel.

Szerény becslés szerint lehet az országban 10-20 olyan kereskedő, akinek a nevén van egy-egy szolgáltatótól akár 80-100000 (!) darab ilyen aktív kártya is.

“Barátunknak” elég volt betévedni egy ilyen üzletbe, megvenni egy ilyen bontatlan SIM-et, azt beletenni egy szintén 0 perces készülékbe, amit megvett máshol, és már kész is a mű.

@morat: érdekes, amit mondasz. Vajon ez a tiltás/nyilvántartásba vétel még mindig érvényben lehet? Mert nemrég gondolkoztam biztonsági kamera/rendszer felszerelésén , melyhez az eszközöket részint a netről szereztem volna be. Ezek szerint ne is próbálkozzak, mert az is “megfigyelésre alkalmas eszköz”, és mint olyan, illegális?

 116. imee — 2014-01-20 12:08 

@gigabursch:
Azzal nem csökkentik, hanem növelik a veszteségüket, ha bedöntik a forintot. Pont az a 4 bank akar kivonulni, amelyik a leginkább érintett volt a devizahitelezésben, és ezért a legnagyobb veszteségeket szenvedte el (CIB, ERSTE, MKB, Raiffeisen). Számukra a forint gyengülése a nem-fizetési ráta emelkedésével jár együtt, ami a céltartalék képzésüket növeli, vagyis a nyereséget csökkenti (veszteséget növeli).

 115. gigabursch — 2014-01-20 08:05 

Egyre inkább erősdik bennem a vélekedés azügyben, hogy az a négy bank, amelyik ki akar vonulni Kis-Hazánkból, van az egész esemény mögött, mer így:
– Nyugodtan hisztizhetnek, hogy Magyarország milyen veszélyes hely,
– hogy itt nincsenek meg a (szerintük) normális banki kultúra feltételei
– Egy kicsit be akarják dönteni a forintot, csökkentve a vesztességeiket.

Egyébként erre az eseményre nemhogy 200, de még egy rendőr munkáját is felesleges pazarolni.

Őszintén remélem, hogy a felszín alatt ez valójában így van.

 114. morat — 2014-01-19 23:04 

@tiboru:

Beugrott valami. Mintha 1-2 éve lett volna egy olyan történet, hogy néhány gördeszkás, ejtőernyős stb. srác ellen eljárás lenne, mert interneten rendeltek video rögzítésre képes szemüveget. Az pedig beleütközik vmilyen archaikus jogszabályba, hogy megfigyelésre alkalmas eszközt importálni (?!) nem lehet. A srácok ott “buktak le”, hogy a csomag vámolásánál kiderült, hogy illegál a termék és már indult is az eljárás… (az is volt, hogy mindez az EU-n belül ugyanúgy tilos, de mivel nincs vám, ezért nem szűrhetik ki).
Lehet, hogy a sisakkamera is ez alá a szabály alá esik, amit közben büntetés helyett nyilvántartásra puhítottak? (a szóban forgó kamera amerikai márka).

 112. imee — 2014-01-19 13:19 

http://cib.hu/cib_csoport/sajtoszoba/2014/suranyi_140117
Surányi György távozik a CIB Bankból
Vajon ennek lehet köze a robbantáshoz?
És vajon ugyanolyan kamatozású marad a CIB Banktól felvett hitele a futamidő végéig?

 111. morat — 2014-01-19 02:35 

@tiboru:

Nem rossz kérdés…
De egyébként honnan tudják most a kamera pontos típusát? mikor kezdetben a motor színét sem találták el és 10×10 pixeles képeket adtak ki…

 110. tiboru — 2014-01-18 21:21 

http://www.origo.hu/itthon/20140118-sisakra-szerelheto-kameraja-lehetett-a-lehel-utcai-motoros-robbantonak.html

Azt a kérdést érdekes módon eddig senki nem tette fel, hogy honnan tudja a rendőrség, hogy kinek van egy bizonyos típusú kamerája..?

 109. FilcTroll — 2014-01-18 13:18 

Na jó, akkor most komolyan: látom a színes, használható fotókat, közzétették. A motor fehér, van egy biciklista a képeken, van hajléktalan stb. Miért nem mutatták be azonnal a használható képeket? Nyomozati érdek?

 108. FilcTroll — 2014-01-17 22:29 

Lehet az citromsárga is — és a csíkok milyen színűek? 🙂

 107. witchp — 2014-01-17 21:20 

Woooowww!!!
Te tényleg megmagyaráztad, hogy egy fehér motor az tarka :DDDDD

 106. FilcTroll — 2014-01-17 20:44 

@witchp: Az szerintem félreértés volt, vszeg a “tarka” a hivatalos szlengben azt jelenti, hogy “többszínű, de nem tudjuk jellemzően milyen, mert csak fekete-fehér felvételünk van róla”.

A sajtó egy részét ez arra sarkallta, hogy terepszínűként adja tovább a tarkát. Végső soron tényleg tarka egy ilyen motor: egy csomó látványos szín van rajta, csíkok, feliratok stb. A tarka egy klasszikus hivatalnokválasz: pontos, de nem mond semmit.

 105. witchp — 2014-01-17 19:47 

@FilcTroll:

épp most akartam belinkelni. És a híradások egy vagy két napig folyamatosan TARKA motorról szóltak…Ezt magyarázza meg valaki…

 104. FilcTroll — 2014-01-17 19:37 

+ egy kérdés: vajon jól látom-e, hogy a robbantás motivációjának ismeretének hiányában nem nyilatkoznak arról, hogy ez terrorcselekmény volt-e? Nagyon óvatosak Káslerrel is, mert ha politikai a motiváció, akkor ez terrorcselekmény.

 103. FilcTroll — 2014-01-17 19:34 

Biztos láttátok az index/totalbike elemzését az elkövető motorjáról. ( http://totalbike.hu/magazin/2014/01/16/ilyen_motorral_jar_a_bankrobbanto/ )

Gondolom, ugyanezt a munkát a rendőrök már elvégezték. Miért nem mondanak semmit? (Pláne a cikk megjelenése óta, amiben meg is vannak szólítva.) Miért az index beszél erről először? Milyen nyomozati érdek indokolhatja, hogy a rendőrség hallgat? Vajon mit jelenthet a hallgatás? Bilincsben hozzák az elkövetőt pár órán belül? Vagy betemette őket az aprómunka a dacos banki ügyfelek aktáival?

És vajon az online és mobil ügyek hogy állnak? Ha a saját telefonja lett volna nála, akkor már meglenne a tettes. (Lehet, hogy ma már valakire rárontott a TEK, majd kiderült, hogy tőle lopták a telefont a villamoson.) Vajon a magyar rendőrhekkerek mennyire ügyesek?

(OFF Bocs: itt egy érthető előadás azokról az NSA eszközökről és módszerekről, amik a Snowden-iratokon keresztül szivárogtak ki. Az a jóhekker beszél, aki a Spiegelnek leadta a drótot. Hosszú, és NAGYON durva, megéri. http://youtu.be/Y4OcecAONZ0
/OFF)

Vagy legalább már átnézték az összes enduro-rajongó oldal fórumait és facebook közösségeit kézzel? Érdekes lenne tudni, hogy mit ügyködnek ilyenkor a rendőrök. Vannak az olvtársak között esetleg nyomozók? 🙂

 102. kszabo — 2014-01-16 21:13 

@igazitrebics: Photoshop álcázó verseny nyertes képei, vagy oco kinai bictonsági rendszer:)

 101. csbig — 2014-01-16 19:06 

@qwertzuiop1: Ami nekem feltűnt a szeizmogrammokon, hogy a nagy jel 4:15 előtti, mert a vonalazás függőlegesen vett felezésénél balra van, tehát nem lehet a jel 4:18 kezdetű, ha a fele a 4:15-kor van.
Tehát a szeizmogrammok nem ezt a robbantást mutatják, hanem egy kicsivel előtte történt földrengést.

Az, hogy melyik szeizmológiai állomás mennyire észleli az adott helyen történ mozgást, az függ a távolságtól, de attól is, hogy abba az irányban milyen a földkéreg-feszínközeli rétegek összetétele, sűrűsége.
Az ilyen sűrűségkülönbségek robbantásos, vagy rázógépes vizsgálatával keresnek érceket, földgázt, kőolajat.

(Itt a robbantásos pénzkeresés érdekes példáját láthatjuk, biztos kimutatta a zsozsó irányát… 😀 )

 100. SLC — 2014-01-16 16:18 

@rdos: szerintem is.

Amúgy pár éve olvastam már a honlapodat, de csak most ugrott be 🙂

 99. igazitrebics — 2014-01-16 15:34 

“Az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forintos díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.”
Ezek szerint nagy a homály?

“A motorosról, illetve a motorról közzétették a térfigyelő kamerák meglehetősen rossz minőségű felvételeit is.”
Háááát, az, hogy rossz minőségű, azzal még dicsérjük is!

Vagy csak kormolnak, terelnek?

http://hvg.hu/itthon/20140116_Tizmilliot_er_a_banki_robbanto_135_rendor

 98. agathon — 2014-01-16 13:17 

Viktor vagy Vologya volt. Vagy nem volt.

 97. rdos — 2014-01-16 09:55 

@qwertzuiop1: “Viszont akkor valaki magyarázza meg nekem, hogy mit látunk a szeizmogramokon!”

Földrengést, valahol Soprontól balra (nyugatra) fekvő epicentrummal. A legkorábbi a jel Sopronban, ahogy a rengés terjed kelet felé, egyre később remegnek meg a keleti szeizmogrammok.

Szerintem.

 96. imee — 2014-01-16 09:15 

@qwertzuiop1:
Nekem ez az Ákos dalszöveg jut eszembe:
“Beleremeg a Föld amikor megszólal…”

 95. qwertzuiop1 — 2014-01-16 08:28 

@SLC: Akkor (ha már konteó) nem lehet, hogy valaki valami földalatti tevékenységet akart fedezni a robbantással, de elrontotta az időzítést (utc/cet)? Mivel erre hamar rájöttek, ezért nem került be a hírekbe a “földet rengető bankrobbantás”.
Viszont akkor valaki magyarázza meg nekem, hogy mit látunk a szeizmogramokon!

 94. igazitrebics — 2014-01-15 18:48 

Hírnök jő pihegve: vaklárma volt! A bizt.őr túlaggódta a dolgot!

 93. igazitrebics — 2014-01-15 18:05 

Az ATV jelenti:
Az Andrássy úti OTP fiókban bombagyanús csomagot találtak! Andrássy út lezárva. A tűzszerészek a helyszínen vannak, már bementek a fiókba.

 92. albu — 2014-01-15 16:24 

@tiboru: Tűnődtem, hogy több részletben írjam-e. Lehet, hogy túl kiterjedt lett a szűrő szerint. : )

Újabban nyomják a hírek, hogy az automatát támadta az illető. Vajon felismerte, hogy túl nagyot szólt, és ezért nem ment a pénzt összeszedni? : )

 91. stoppos — 2014-01-15 15:52 

@tiboru: Csak lábon ne lőjék egymást, nagy igyekezetükben megint. 🙂

 90. SLC — 2014-01-15 13:50 

@qwertzuiop1: Szerintem a szeizmogramok nem a robbanást mérték. Egyrészt pont Budapesten volt az egyik legkisebb az amplitúdó, másrészt helyi idő szerint 05.13-kor rögzítették az eseményt. A honlapra ki is van írva, hogy “Az időskála világidőben [UTC] értendő, melyhez képest Magyarországon a helyi idő a téli időszámítás idején +1, nyári időszámítás esetén +2 óra.”
http://www.seismology.hu/index.php/hu/kezdooldal/eloszeizmogramok

Azért sem tartom valószínűnek a budapesti epicentrumot, mert Szlovákiában tényleg nem mértek semmit, tehát akármi is történt, az délebbre kellett történjen. Hogy milyen okból nem terjedtek a rengéshullámok észak felé, azt talán egy szakember tudná csak megmondani.

Én legalábbis dilettáns érdeklődőként így látom a dolgot.

 89. gigabursch — 2014-01-15 13:29 

@antropomokus:
Nézd meg Orbán bal kezét és az ujjak egymáshoz viszonyított helyzetét.

Ha én tartom így a kezem, az nálam azt a testbeszédet jelenti, hogy:
“Na persze, és ezt még el is higgyem…”

 88. tiboru — 2014-01-15 11:32 

@stoppos:

Hát nem először fordulna elő ilyesmi.

 87. stoppos — 2014-01-15 11:13 

@tiboru: Ha megtalálják a nyomozók a csókát, majd jön a tek és learatja a babérokat. 🙂

 86. tiboru — 2014-01-15 11:12 

@albu:

Csak most vettem észre, hogy ezt a kommented várólistára tette a spamszűrő, úgyhogy élesítem is.

 85. tiboru — 2014-01-15 11:08 

@raedpaul:

A fészbúkos oldalunkon volt róla szó a napokban.

 84. tiboru — 2014-01-15 11:01 

@qwertzuiop1:

Hoppácska…

 83. tiboru — 2014-01-15 11:00 

@petiba:

Ne tudd meg, milyen nehéz volt megszervezni az időzítést 🙂

 82. tiboru — 2014-01-15 10:57 

@zigzag:

Ja, úgy tudjuk 🙂

Amúgy a TEK elég sok olyan ügyben vesz részt, aminek még akkora köze sincs a terrorhoz, mint ennek a robbantásnak: lásd autótolvajok és marihuánatermesztők elfogása, stb. Majd pont ezt a ziccert fogják kihagyni…

 81. raedpaul — 2014-01-15 10:26 

@antropomokus: Azért ez a történet is megérne egy kis agyalást
http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615

 80. szekertabor — 2014-01-15 09:35 

@igazitrebics:

Igazad van, de ezt a romagyilkosságok felderítése óta lehet tudni. A lényeg az, hogy ki lehet játszani ezt is. A profik biztosan tudják, hogyan, az amatőröknek pedig nem szeretnék tippeket adni.

 79. imee — 2014-01-15 09:15 

@gildor:
A “szinte mindig” nem elég. Nem tudom, hogy a Béke téri fióknál hogy működik, de a CIB-nek van olyan fiókja, (a Ferenc körúti) amelyiknek az előterébe egy gombnyomással be lehet menni. Egyébként az a kedvenc ATM-em, pont ott van a 923-as éjszakai busz megállójában, úgyhogy fűtött buszváróként lehet használni, elég akkor kijönni, amikor látom, hogy jön a busz 🙂
Visszatérve, ahol meg kártya lehúzásával lehet bemenni, ott bármilyen kártyát lehúzhatsz, PIN kód nem kell hozzá, nem is kell érvényesnek lennie.

 78. gildor — 2014-01-14 23:19 

amúgy emlékeim szerint, a bankomatokhoz szinte mindig a kártya lehúzásával lehet bemenni.

 77. gildor — 2014-01-14 23:15 

az állatorvosi rendelős reklámja jobban tetszett a cibnek, mint ez a robbantós.

 76. albu — 2014-01-14 20:49 

@FilcTroll „Azt hiszi, hogy kibabrál a titkosszolgálattal, ha kikapcsolja a telefonját?”:
Ha ki is veszem az akksit, akkor is lehallgatnak? Vagy csak bekerülök a gyanús listába? (Az amúgy már elég baj.)

@versen „Kisebb ügyeknél egyből bemutatják a felvételeket is, hátha valaki ráismer az elkövetőre.”:
Na igen, az jó kérdés, miért nem osztanak meg egy képet?

Amúgy: http://cink.hu/a-bankrobbantast-tamogato-facebook-csoport-alakult-1500140588 „Molotov. Dobj be te is egyet!”

 75. versen — 2014-01-14 20:39 

Nekem több dolog mozgatta meg a fantáziám.
1. Bár annyira nem tudtam követni a híreket, de az egyik híradásban azt mutatták, hogy az egyik üveglap az utca túlsó részén landolt. Nem vagyok fizikus sem bomba szakértő de, ha lerakok egy bombát az épület elé nem tudom, hogy repíthet a légnyomás bármit is az ellenkező irányba.
2. Azt mondta a híradó, hogy tarka színű motort keresnek, ez eléggé viccesen hangzik manapság. Ja és , hogy 125 és 500 cm3 közötti lehet. mindezt jan 13.-án este Mai világban, amikor minden bankfiók be van kamerázva, adott esetben több is egymás szomszédságában, hogy-hogy nem áll rendelkezésre felvétel a bomba elhelyezéséről. Kisebb ügyeknél egyből bemutatják a felvételeket is, hátha valaki ráismer az elkövetőre.

Szerintem csak a bankok akarják sajnáltatni magukat, mert rájuk jár a rúd.

 74. sasdi4a — 2014-01-14 19:21 

1. http://alfahir.hu/negy_kulfoldi_bank_is_kivonul_az_orszagbol
A szervezett alvilág jelzése, hogy kié lesz a kivonult bankok magyar része
2.politikai indíték (akár az oroszok is lehettek)
A magányos elkövetőt szerintem nem valószínű

 73. FilcTroll — 2014-01-14 18:56 

@igazitrebics: Olyannyira, hogy a Snowden-féle anyagokban is volt egy co-traveler követő rendszerről szó.

http://444.hu/2013/12/05/azt-hiszi-hogy-kibabral-a-titkosszolgalattal-ha-kikapcsolja-a-telefonjat/

Akinek esze van, az ilyen esetben leteszi az ágya mellé a telefonját és ott is hagyja reggelig, de ez sem ér igazából kutyafülét sem. Milyen accountról nézte a bombareceptet a robbantó? Tor-ba bújt? Az NSA állítólag bent van ott is, a terrorellenes szövetségi harc jegyében most a magyar Tor-felhasználókat is át lehet nézni, hátha valami nyomra bukkannak. Szerintem a TEK épp ezen pörög, amíg az NNI kínlódik a problémás CIB-ügyfelek listájával. (“Igen, asszonyom, mindenkit meghallgatunk. Ez csak rutineljárás. Tehát hol volt Ön tegnap hajnalban?”)

 72. antropomokus — 2014-01-14 18:55 

Nna. Megvan végre az a szerződés. Mondtam, hogy az oroszok voltak, a jobb tárgyalási pozíció kialakítása céljából.

http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/01/14/nem_veletlenul_ment_orban_moszkvaba/

 71. nandras — 2014-01-14 18:50 

@gigabursch: inkább viccelj.
az elviselhetőbb, mint az agyament bank becsípődésed.

 70. nandras — 2014-01-14 18:47 

@tiboru: ha valóban telefonnal indította a robbantást, és csak egy kis esze volt a robbantónak, akkor a kinyerhető adatokat a hajukra kenhetik a szervek.
– az indító hívást olyan környékről teszi, amely semmilyen kapcsolatban nincs sem a lakásával, sem a munkahelyével, sem a barátnőjével/barátjával
– lopott telefon
– lopott sim kártya
– arról a telefonról még sohasem indított és sohasem fogadott hívást, sőt még csak be sem kapcsolta
– az akku töltését (mert akció előtt, biztonsági okokból célszerű feltölteni) kivett sim kártyával végezte
– az indítás után azonnal kikapcsolja, majd megsemmisíti a telefont

a legszerencsésebb esetben is mindössze annyit tudnak megállapítani, hogy milyen készülékről, milyen kártyával és honnan indították a robbantást.
igaz, hogy van egy rizikófaktor, ha akad egy szemtanú, aki a kérdéses időpontban látott arrafelé egy éppen telefonáló embert, de ez kellő óvatossággal vállalható kockázat.
szóval, ha okos volt az illető, akkor ezen a vonalon biztosan nem fog lebukni.

 69. igazitrebics — 2014-01-14 17:57 

@szekertabor:
De, ha van még egy telója ami regisztrált, osztán ezek a készülékek együtt mozognak, akkor bármennyire névtelen, mégis megbukik mint Rottenbiller! A gumitalpuaknak az is gyanus, ha két készülék együtt mozog valahova/valahonnan!

 68. szekertabor — 2014-01-14 16:14 

Szerintem egy hajléktalan pukkantott. Volt a helyszínen hajléktalan? Nem? Na ugye! (ld. WTC)

Viccen kívül: a SIM kártyán le lehet bukni, ha
– nem fél órával korábban lopták telefonostul a 7-es buszon.
– vagy nem a TESÓ-ban vették a feltöltős kártyát, és más nevében aktiválták.
Mindkét esetben kideríthetetlen a felhasználó személye.

 67. morat — 2014-01-14 15:43 

@agentcooper:

Nahát! Ezekre nem is emlékeztem.
Hogyhogy erről még nincs konteo?

 66. morat — 2014-01-14 15:31 

@sztalker:

+1
Egy amatőr már lebuktatta volna magát.

 65. petiba — 2014-01-14 15:09 

@vanek:

Ez a legjobb 😀

 64. vanek — 2014-01-14 15:06 

Mondjuk cibék, egy ideje rendszeresen kaptak oda fenyegető csomagokat de eddig szerencsére nem valódi pukkanósat. Mondjuk ez most tényleg bejött és mindenki megijedt.

 63. petiba — 2014-01-14 15:00 

Ha valahol nagyon csendben,titokban akarnék valamit fel-be-át-ki-le-szétrobbantani, amit nagyon nem szeretnék, hogy valaki meglát, meghall, megszeizmográfol, akkor valszeg gondoskodnék egy nagy feltűnést és rendőri jelenlétet igénylő “fedőrobbantásról”.

 62. vanek — 2014-01-14 14:57 

“Ügyfél által kezdeményezett egyoldalú szerződésfelmondás”

 61. FilcTroll — 2014-01-14 14:28 

Van annyira butuska ATM-rabló, aki képes az internetről összerakni egy időzített vagy távirányítós bombát, ám annyi esze nincs, hogy elolvassa ugyanott, hogy hogyan kell egy ATM-et hatékonyan felrobbantani? Aligha. A terv is rossz: táska le, sarok mögé bemotorozik, ott megfordul, felrobbantja a fél házat — aztán visszamegy zsákányolni? Robbanás után nagy por van és füst, forró és égő törmeléken át vezet az út a megrokkant ATM-ig. Amiben egy deformálódott páncélkazettában ott lesz beszorulva egy csomó megfestett pénz. Számomra az “elcseszett ATM-rablás” teória elég ingatag.

Egyben egy örök gyöngyszem: http://youtu.be/QYazgF9I3fQ

 60. rdos — 2014-01-14 13:28 

@rdos: Régen nézegettem, de ez inkább egy földrengés és utórengéseinek a jelére emlékeztet, a robbanások mintha rövidebb idejűek lennének.

Régen nézegettem szeizmogrammokat de ez inkább egy földrengésre és lecsengő utórengéseinek a jelére emlékeztet, a robbanások mintha rövidebb idejűek lennének.

 59. rdos — 2014-01-14 13:21 

@qwertzuiop1: Én mást kérdeznék. Miért a soproni szeizmogramm a legkorábbi beérkező jelű?

Régen nézegettem, de ez inkább egy földrengés és utórengéseinek a jelére emlékeztet, a robbanások mintha rövidebb idejűek lennének. Egy sor harminc perc a szeizmogrammon!

 58. sztalker — 2014-01-14 13:05 

Szerintem elterelés.

Ne csámcsogjanak má’ annyit az újságírók Pakson és Putyin barátunk csontig leápolásán, amikor itten amúgy kérem szabadságharc zajlik, hát hogy nézne az ki?

Sztem, ha amatőr robbantott volna (pl. kezdő devizahiteles v. „terrormadár”), az úgy oda lenne most önmagától, hogy csak na, nyomatná a nyilatkozatokat, kiáltványokat, hogy így jár majd minden népnyúzó uzsorás stb. mindenfelé. Ha meg profik robbantanak úgy, hogy amatőröket hozzanak vele hírbe (pl. vmilyen pártot v. csoportot), akkor meg primitívebb bombát kellett volna csinálniuk (csőbombát), hogy hitelesebbnek tűnjék a tettük.

 57. albu — 2014-01-14 12:12 

@rammjaeger „Ha mobilt használt fel ehhez, azt elvileg lophatta is (…) és a robbantás után darabokra törte”:
Ad nonam (a kilencedikhez): SIM-et az újságosnál lehet venni a Kárpát-medence számos pontján, név nélkül: szerintem beazonosíthatatlan, ha nem használta másra, és csak be nem kamerázott helyen üzemeli be. Telefont az utcán lehet venni a megélhetési vállalkozóktól, de lehet, hogy a multiközértben vásárolthoz sem kérnek már nevet.

@itelethozo „Valami pénzügyi susmus nem lehet emögött? Az ilyesmi megbolygathatja a tőzsdét,a valutaárfolyamokat. Ha valaki számít erre nagyot kaszálhat.”:
@rammjaeger „Sejtésem szerint a kaszáláshoz ennél azért nagyobb horderejű eseményre lenne szükség.” és
@jani22 „Mindenesetre biztos, hogy a összes bank fiókok körüli házak értéke csökkenni fog a veszélyeztetettség miatt. Hátha a robbantó venni akar egy lakást valahol.”:
Az épület egy lakópark-szerű tízemeletes komplexum köztes területe: ott egyszintes, tetején park, alatta (egy soha be nem üzemelt) uszoda, tornaterem, közért. Nem sok ilyet ismerek, de mindig is furcsálltam, hogy hat bank van egymás mellett (meg étterem, patika). Szóval a környéken az egyik legjobb (már annak, aki hajlandó vasbetonban élni-lakni). Bő egy éven át rendszeresen vártam itt a buszt reggelente.
Egyébként a CIB fiók automatája az előtérben volt benn, a szomszéd fióké (BB) a bejárat mellett van, de olyan megtévesztően, hogy egyszer úgy vettem föl belőle pénzt, hogy azt hittem, CIB-esből veszek. Nézzétek csak össze a Gugli utcaképével (Lehel 66). Persze ezért nem robbantunk, de érdekes.

Ami érdekelne, hogy hogyan indulnak el a hírek úgy, hogy aztán hamar megdőlnek részleteik: szemtanú, motoros leírása, hajléktalanok stb.? Pl. @gigabursch „Szemtanúk nem voltak (…) A szemtanúk egy motorost láttak…”

Érdekesnek találom az
– @devizablogger „Egy önmerénylet volt szervezetek (A Haza Nem Eladó…) ellehetetlenítésére” és
– @antropomokus „A bankrobbantót hősként ünneplő kommentek áradatát olvasgatva a közösségi médiában a következő definíciót alkottam magamnak: Bankrobbantás = a magyar néplélek megkönnyebbülést hozó szellentése”
gondolatmeneteket.

Apró javítások a cikkhez: és/vagy = vagy; felbujtóként (nem bújik); „idézőjel”: Alt + 0132 / + 0148 (»belső« 0187/0171, hárompont: 0133…). ; )

Összefoglalva:
– SIM-ezni lehet nyom nélkül, ha ügyes.
– Az épület lehet, hogy nem mellékes: ingatlanbiznisz, biztosítási csalás is fölmerül (mégha az Árpád hídi ikertonyoknál lenne stílszerűbbb).
– Dezinfomációk (pl. HVG-cikken belüli ellenmondás).

 56. qwertzuiop1 — 2014-01-14 12:00 

@imee:
Megelőztél 🙂

 55. qwertzuiop1 — 2014-01-14 11:58 

Na itt most mindenki álljon meg egy percre, és nézze meg a szeizmogramokat, ha kérhetem.
Remélem van közöttetek olyan aki ért hozzá, és tényleg meg tudja nekem magyarázni, hogy
1. miért észlelte jobban a robbanást a soproni, a tarpai, a magyarpolányi szenzor, mint a budapesti?
2. miért nem (vagy csak nagyon kicsit) észlelték a robbanást a szlovákiai szenzorok?

És igen, figyelembe vettem a grafikonok skálázását, ezért választottam a fent nevezett állomásokat.
Linkek az 1. kérdéshez:
http://postimg.org/image/icaygyxi1/
http://postimg.org/image/nnvdi66ul/
http://postimg.org/image/eexslsncd/
http://postimg.org/image/75c8338rx/

 54. whitebeard — 2014-01-14 11:53 

@imee: Ez akár egy új konteo alapja is lehetne:
Ki és miért piszkálja a szeizmográfokat ?
🙂

 53. petiba — 2014-01-14 11:03 

Hehe, ezt figyi:

(52) hozzászólás
2014-01-13–16:55
tiboru
Villámkonteó 24.0 – A budapesti bankrobbantás

1. Elkeseredett ügyfél
2. Devizahiteles
3. Kormánypártok
4. Baloldali ellenzék
5. Jobbik
6. Önrobbantás – CIB
7. Szervezett alvilág
8. Zsidók
9. Sima bankrablás
10. TEK

ÉS:

Ön szerint kik robbantottak a XIII. kerületi bankfióknál?
Összes szavazat: 4123 :: 2014-01-13. 16:55

Baloldali anarchisták, mint Görögországban
194 / 4,7%
Radikális jobboldaliak így léptek fel a zsidó bankok ellen
228 / 5,5%
Elkeseredett devizahitelesek
1131 / 27,4%
Gyurcsányék így próbálnak a 2006-oshoz hasonló hangulatot ébreszteni, hogy az akkori “rendteremtéssel” rokonszenvezők újra őket válasszák
1000 / 24,2%
Rablók lehettek, akik elméretezték a robbanást
434 / 10,5%
A HAARP, az echelon és a chemtrail
194 / 4,7%
Daflics ezredes visszatért
327 / 7,9%
Újabb TEK-es baklövés
615 / 14,9%

További részletek: http://kuruc.info/q/0/#ixzz2qMiSACsm

😀 😀 😀

A DÁTUMOT TESSENEK FIGYELNI MINDKÉT HELYEN:

2014-01-13. 16:55

Na de Tiboru, percre pontosan ?? 😀 😀

 52. agentcooper — 2014-01-14 09:56 

@stoppos:

Azt nem tudjuk, hogy az üzenet valójában kinek szólt.

 51. imee — 2014-01-14 09:45 

@whitebeard:
1. Bennem ez alapján elsőre felmerült, hogy mégsem robbantás történt, hanem egy földrengés, aminek kivételesen lakott területen, éppen a Béke téri CIB/Budapest Bank fiókok alatt volt az epicentruma.
2. Két dolog nem stimmel. Egyrészt hogy lehet az, hogy az összes magyar, osztrák és román szeizmogram mutat földmozgást 4:18 körül, a szlovákok viszont nem?
3. A szeizmogramokon UTC-ben szerepelnek az időadatok. A Béke téren, ha minden igaz magyar idő szerint (UTC+0100) 4:18-kor történt robbanás, viszont UTC szerint 4:18-kor, vagyis egy órával később volt érzékelhető földmozgás szerte az országban. Véletlenül pont egy órával később földrengés volt? Vagy valaki belepiszkált a szeizmogramokba, csak elfelejtkezett róla, hogy az ott megadott időadatok UTC-ben értendőek?

 50. antropomokus — 2014-01-14 09:45 

A bankrobbantót hősként ünneplő kommentek áradatát olvasgatva a közösségi médiában a következő definíciót alkottam magamnak: Bankrobbantás = a magyar néplélek megkönnyebbülést hozó szellentése

 49. rdos — 2014-01-14 09:41 

@gigabursch: “S ez egy “mértékadó” újság.” 🙂

Ahogy igazitrebics konteó társ említette, milyen átéem rabló az, aki hamarabb megy el mint hogy a konzervet kinyitotta volna?

 48. stoppos — 2014-01-14 09:35 

@agentcooper: A torgyán és a szájer mindig is gyanusak voltak. egyrészt ki a tököm akart volna náluk robbantani? Az olyan lenne, mintha felrobbantanád a bohócot a falusi cirkuszban. Ha meg mindenképp robbantani akarod őket, akkor miért nem csinálták rendesen?

 47. agentcooper — 2014-01-14 09:26 

@zigzag:

Csak bele kell kukkantani a Btk.-ba, és már adódik is a válasz:
Terrorcselekmény
314. § (1) Aki abból a célból, hogy
a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,
b) a lakosságot megfélemlítse,
c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,
a (4) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Az eljárás jelenlegi szakaszában ki lehet zárni bármelyiket is?

Egyébként nekem ezek a hasonló cselekmények ugrottak be kapásból:

1994. június 11. – Budapesten egy időzített szerkezettel berobbantották az Országház 19-es kapuját.

1994. július 23. – Budapesten a Mátyás-templom Halászbástya felőli traktusán bomba robbant.

1998. március 12. – A Független Kisgazdapárt Belgrád rakparti székháza előtt robbanószerkezetet találnak egy nejlonzacskóban. A szerkezetet hatástalanítják.

1998. március 16. – Robbantás történik Torgyán József, az FKGP elnökének rózsadombi társasházi lakásán.

1998. május 1. – Szájer Józsefnek, a Fidesz alelnökének Futórózsa utcai lakása előtt pokolgép robban.

És ezek a robbantások mind választási évben történtek.

 46. zigzag — 2014-01-14 08:47 

Miért kap szerepet Hajdú tábornok és a TEK? Hol van itt a terror? Kért valaki valamit, vagy fenyegetőzött valamiért, vagy annak elmaradása esetén a robbantással. Úgy tudjuk: nem. Tehát akkor?

 45. devizablogger — 2014-01-14 08:38 

Kimaradt egy verzió:
Egy önmerénylet volt, vagy a szomszéd bank akciója… (kér legyet egycsapásra), az orhonvédő szerkvezetek (A Haza Nem eladó, Nem Adom a Házamat, Otthonvédő tanács..) ellehetetlenítésére.
A magányos alkalmi merénylő elméletnek ellent mond, hogy úgy robbantotta apróra a bankfiókot, hogy senki sem sérült meg, a környéken nem volt erős benzin vagy gázolajszag, ami a legegyszerűbb házi robbanóanyagot (üzemanyag+műtrágya) kizárja.

Elgondolkodtató, hogy pár óra elteltével a környégen egy gázrobbanás is történt. Azt, hogy gáz robbant, a tűzoltók úgy állapították meg, hogy a helysínt át sem tudták vizsgálni…

Vajon nem egy harmadik akciór fedezett valki? (Esetleg a bankrobbantás a “gázrobbanást”)

 44. gigabursch — 2014-01-14 08:35 

@rdos:
Ennyit a HVG-ről.

2. bekezdés:
Szemtanúk nem voltak

4. bekezdés
A szemtanúk egy motorost láttak…

No comment.
S ez egy “mértékadó” újság.

 43. igazitrebics — 2014-01-14 08:32 

“A tettes feltehetőleg az ATM-ben lévő pénzt szerette volna lenyúlni, csak elméretezte a házilag összebarkácsolt robbanószerkezetet.”
http://hvg.hu/itthon/20140113_banrobbantas_nyomozas_nincs_szemtanu

Mindenesetre, egy érdekes bankrablási móccer, hogy mielőtt robbanna, a “gazember úr” elmenekül! Így honnan tudhatja, hogy elméretezte? Szerintem pedig a 9-es kommunikálása alkalmas a nyuszi kiugratására!

 42. gigabursch — 2014-01-14 08:30 

@Panther V:
Egy egész nap ügyfélszolgálat.
Talán ez mindent megmagyaráz…
:-)))

 41. gigabursch — 2014-01-14 08:29 

@jukeey:
‘szameg!

Kihagytam a Moszadot!

:-(((

 40. rdos — 2014-01-14 08:00 

Magyarok Nyilai?

Komolyra fordítva, 9-es érlelődik.

http://hvg.hu/itthon/20140113_banrobbantas_nyomozas_nincs_szemtanu

 39. morat — 2014-01-14 00:32 

@konci67:

Ha krimiben nézném én is azt mondanám: ez biztos egy figyelmeztetés volt, de hogy mire azt véletlenül is nehéz lenne kitalálni. Nem gondolom, hogy S. Lajos nemzeti nagytőkésnek ehhez köze volna, sokkal kifinomultabb és hatásosabb eszközei vannak (NAV, GVH, MNB, törvényhozás…).

 38. antropomokus — 2014-01-13 23:32 

Az OROSZOK! Ez hogyhogy nem jutott eszébe még senkinek? Orbán Moszkvába utazik. Putyin Papa ilyen kifinomult módon hívta fel Viktor figyelmét arra, hogy igyekezzék mindenben a Bátyuska kedvére tenni és méltóztassék úgy táncolni, ahogyan ő fütyül, mert ha nem, akkor lesz ám nemulass!

 36. jukeey — 2014-01-13 21:38 

@gigabursch: Bravó!

 35. Panther V — 2014-01-13 21:26 

@gigabursch:

Amikor az elejét írtad. Amit az előtt tettél bele a szervezetedbe abból kérek. Bár, ha ilyen hirtelen le lehet jönni róla… mégse.

 34. gigabursch — 2014-01-13 21:18 

Rájöttem!

Akárhogy is nézem,. de a tettes az elkövetési mód alapján nem lehetett más, mint:
A Bermuda-háromszögből érkező, Atlantiszba távozó, chemtrail csíkokat a gandzsa összeesküvés szerint eregető, templomos nagyszülőkkel rendelkező, bohemian groove-on felnőtt, bilderberges, Zsanettet megerőszakoló, euróvízión Wolf Katit aljasan kiejtő, X-bolygón lakó náci jeti UFO.
Senki más.
Asszem tökéletes leírást adtam.
Bizonyítékként csak elő kell venni az öszödi beszédet és a bajai videót, lólépésben kikockázva és visszafele lejátszva.
Indítékként megjelölném, hogy kihagyták a népszámláláson.
A Bomba beltartalma – úgymint robbanószer – meg alighanem nem lehetett más, mint Juhász Péter tömény füves cigijeinek csikkjei, amit dühösen félretett azért, mert ez Együtt-PM összefeküdt Gyurcsótánnyal és nem Gordonka lett a tuti befutó.
De neki jó az alibije, mert őt látták Marilyn Monroe ágyában.
Tehát valaki ellopta tőle a maradékot és alighanem a maradék így már anyag hiányában Juhász Péter sem jöhet rá Nikola Tesla olyan titkaira, amivel Egely Gyögry robbantott volna hatalmasat.
Tehát jól körülvehető, hogy a felbujtó a robbantásra mégiscsak Széles Gábor vagy valamelyik ifjú padavanja lehetett, hiszen az antigravitácó sem robbanhatott volna ekkorát, viszont az erő meg mégiscsak elszabadult.
A robbantás technológiája meg azonos Prof. Dt. Msc. hc. Szalacsi Sándor Phd rehabil-debil értekezésével, melynek címe:
“A vízbű’ vesszük ki a zokszigény-t”

amúgy a viccet félretéve.

Nem tök mindegy ki volt?
Ez csak egy szaros bank, aki miatt már épp elegen meghaltak.
Igazában van még néhány ezer bankfiók, mehetne az összes a kukába. Vagyis a sitt-telepre.
Szerintem…

 33. jani22 — 2014-01-13 21:13 

Majd a részletek pontosítódnak valaha, addig csak találgatni lehet.

Tiboru kértél még verziókat. 🙂

– Mindenesetre biztos, hogy a összes bank fiókok körüli házak értéke csökkenni fog a veszélyeztetettség miatt. Hátha a robbantó venni akar egy lakást valahol. Vagy egy másik bank.

– Félig sikerült varázslat. “Most elmégy a kaszinóba, és bankot robbantasz.”

 32. robina — 2014-01-13 20:46 

nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni, hogy ezt ki tette és miért, én felhívnám a figyelmet arra, hogy ilyen dolgok a legsötétebb vadkapitalista időszakban történtek a kilencvenes évek elején-közepén, amelyekre bizonyos nem szivesen emlékezünk.
én nem szeretném, ha magyarország újra egy olyan hely legyen, ahol az utcán a járókelő is fenyegetve érezheti magát…
mit is lehet ez ellen tenni… mindenki menjen el szavazni áprilisban.

 31. treville — 2014-01-13 20:36 

Szervusz, köszi, igyekszem kerülni a fotósokat, nem kedvelem őket. 🙂

Sajnos tényleg nem mondhatok sok mindent, bár ennek részben az is az oka, én magam nem mentem egészen be, csak kívülről figyeltem.
Ami meglepő volt (a vizsgálónkat is, meg a kárhelypk-t is), hogy mekkora ereje volt a “pukkancsnak”.

Engem eredetileg azért rendeltek oda, hogy intézzem a szomszédos nyolcemeletes ház lakóinak elhelyezését (a fiúk először elkezdték kiküldeni a lakókat), de aztán kiderült, hogy azt az épületet nem érintette olyan mértékben a dolog, hogy ki kellene üríteni.

Agyalni meg sajnos nem volt sok időm a kérdésen, mert délután meg jött a Gyermek téri gázrobbanás, az kellőképpen lefoglalta a délutánomat. 🙂

Egyébként az nem gyanús, hogy 13-án, a XIII-ban voltak a robbanások?
Főleg úgy, hogy ekkora robbanásos káreset közel két éve nem volt a XIII-ban (viszont a 2012-es Fiastyúk utcai gyakorlatilag 100 méterre volt a maitól).

 30. tiboru — 2014-01-13 20:04 

@treville:

Szia, fotogén a hátad 🙂

Biztosan nem mondhatsz túl sok mindent, de ha bármi érdekességgel tudsz szolgálni, hálánk örökké üldözni fog 🙂

 29. kszabo — 2014-01-13 19:53 

@igazitrebics: Hazamentek a kis zöldek, csak rossz gombot nyomtak meg és kifújt a hajtómű. Innen a kerozin szag:) – http://www.clker.com/cliparts/c/u/d/1/C/f/ufo-cartoon-small-updates-hi.png
Nem minden hová jut egy Tunguszka:)

 28. treville — 2014-01-13 19:53 

Nofene’ híres lettem. Az utolsó képen jobbról a második (háttal, DPM kabátban) én vagyok. 🙂

A kollégák, akik ott voltak, nem kerozint véltek érezni.

Egyébként tényleg elég nagyot szólt, a Lehel út teljes szélességében tele volt törmelékkel. Egy kolléga pedig még a VIII-on is hallotta a robbanást.

 27. generalwert — 2014-01-13 19:49 

Ami szerintem a legvalószínűbb:

“Pintér Sándor

Csak a vak nem veszi észre! A Fidesz régi gárdája egyre erősebb nyomást gyakorolt Orbán Viktorra, hogy szabaduljon meg a komcsi rendőrből lett gyanús milliárdostól, akiről egyre több Alapító Atya gondolta úgy, hogy bármilyen szerepben megjelenhetne a Kék Fényben. Pintér se hülye, rég megneszelte a készülődő minipuccsot, ezért rendelte meg a robbantást, hogy nélkülözhetetlenné tegye magát.”

Innen idéztem, itt még van egy pár tiboru által meg nem említett ötlet:

http://cink.hu/ki-es-miert-robbantotta-fol-a-cib-bankfiokot-1500083854

A bankos verzió szerintem kizárt, bőven van ok ma, a magyar bankpiacról a kivonulásra – sajnos – nem kell hozzá extra kárt tenni a saját vagyonban.

 26. tiboru — 2014-01-13 19:30 

@rammjaeger:

Hát csak annyit mondok, hogy csuda dolgokat lehet ám kinyerni mindenféle nemlétező adatbázisokból 🙂

 25. tiboru — 2014-01-13 19:29 

@whitebeard:

Máris intézkedem!

 24. whitebeard — 2014-01-13 19:27 

@kszabo: Igazad lehet, mert a szeizmogramokon nem jelenik meg a mai 12,00 kori gázrobbanás, se a jan. 6-i Táton történt családi ház robbanás. Pedig a képek szerint azok sem voltak kicsik!

Mi is robbant itt valójában?

 23. witchp — 2014-01-13 19:23 

Ez így önmagában tök értelmetlennek tűnik.
Ami számomra azt sugallja, hogy ez csak az első volt.

 22. SLC — 2014-01-13 19:11 

Kövezzetek meg, nekem ez jutott eszembe elsőnek:
http://nol.hu/belfold/haromszor_targyalt_pinterrel_a_bombagyaros

@whitebeard: na nehogymár ezt Becsehelyen is mérték :-O Azért az egy kicsit odébb van…

@rammjaeger: attól még le tudják nyomozni, honnan származott a kártya és a telefon. Ha lopott, akkor is van valami támpont. Ne tudd meg, mennyi adatot közvetít egy telefon a központ felé egy sima híváskor.

 21. rammjaeger — 2014-01-13 19:02 

@scha: Nos igen, kis nép vagyunk, nem hiszem, hogy sok ember van Magyarországon, aki objektíve rendelkezik egy ilyen bomba készítéséhez szaktudással ÉS van alibije a robbantás időpontjára.

 20. rammjaeger — 2014-01-13 18:44 

Ha nem vállalja senki sem a felelősséget a robbantásért – legyen akár egy eddig ismeretlen, kamu szervezet -, ill. nem fenyegetőzik újabb támadásokkal, akkor a 2., 3., 4. és 6. opciók szerintem ejthetőek, mert azoknak csak így lenne értelme.

 19. csuuzlee — 2014-01-13 18:43 

Nem úgy volt, hogy bement az előtérbe az automatákhoz?
Merthogy kifelé repültek az ajtó alkatrészei…

Egyébként a bankfiók nyitva van azért?
Mit szólhatnak a szomszédos fiókok munkatársai, akiknek be kellett ülniük a helyükre? Vagy bíznak benne, hogy kétszer ugyanoda nem csap a ménkű?

 18. kszabo — 2014-01-13 18:42 

@whitebeard: Gondosan egy időre tették egy valódi földrengéssel. Így az időutazók lehettek:)
Talán egy ekkora bontás jelenhet meg a földrengés érzékelőn, nem egy nápolyis vödör gezemüze – http://youtu.be/yx_iR6XOS5U

 17. rammjaeger — 2014-01-13 18:40 

@itelethozo: Sejtésem szerint a kaszáláshoz ennél azért nagyobb horderejű eseményre lenne szükség.

 16. rammjaeger — 2014-01-13 18:37 

Nekem a 9.) logikailag nem akar összeállni.

“Még csak annyit, hogy ha a robbantó tényleg olyan hülye volt és olyan mobiltelefon (és/vagy SIM-kártya) segítségével hozta működésbe a pokolgépét, akkor szerintem mostanában már az utcájában járnak a terrorelhárítók.”

1. Ha mobilt használt fel ehhez, azt elvileg lophatta is másvalakitől.
2. Ha feltöltőkártyás volt a mobil, és a robbantás után darabokra törte a mobilt, kártyát és SIM-kártyát egyaránt, akkor hogy találják meg?

 15. whitebeard — 2014-01-13 18:11 

off
@tiboru Nincs kint a blogrepublik.eu főoldalon! Csak az FB-ről szédültem ide.
on

Az összes magyar szeizmogram Soprontól Tarpáig egy laikus számára is kirívóan mutatja a robbanást. Mi lehetett ez ? Ezt nem garázsban rakták össze!
http://www.seismology.hu/index.php/hu/kezdooldal/eloszeizmogramok

 14. igazitrebics — 2014-01-13 18:10 

Hát nem genyák ezek tumbleresek? 🙂

http://www.kisszines.hu/post/73191656010

 13. totenwulf — 2014-01-13 18:06 

“Magára fogja-e valaki vállalni a történteket?”
Hmm…

“I am Spartacus!”

 12. tiboru — 2014-01-13 18:02 

@konci67:

Most csak így gyorsan arról, hogy miért az NNI nyomoz. Nos, tudomásom szerint a TEK nem nyomozó hatóság, ami azt jelenti, hogy büntetőeljárást nem folytathat le, csak az ezzel párhuzamos titkos információgyűjtéseket végezheti. Ezért az NNI az “ügygazdája” a nyomozásnak, de szerintem a TEK (és mindenki aki él és mozog ebben az országban) ezt különféle erőkkel, eszközökkel és módszerekkel támogatja – hogy eufemisztikusan fogalmazzak 🙂

 11. igazitrebics — 2014-01-13 17:58 

Állítólag, közvetlen a robbanás után “kerozin” szerű szagot éreztek a “szemtanúk”.

 10. scha — 2014-01-13 17:52 

Irony on
A RAFAEL volt, mi már ezt is megjósoltuk! Ariel Sharon halálával is csak 8 hónapot tévedtünk.
http://katpol.blog.hu/2013/04/01/az_ontott_magyar_olom

Irony off

Komolyan érdekelne a bomba típusa, szerkezete, mert sokat elárulna a robbantóról. Egy kis csomagocskához képest ez nagyot szólt. Az átlag civil, ha robbantósdit akar játszani, csőbombákat szokott összerakni. A képek alapján ez nem az volt.

 9. konci67 — 2014-01-13 17:49 

@benetnash: a 2. ponttal eléggé egyet tudok érteni…

 8. konci67 — 2014-01-13 17:47 

…jaa, még annyi, a legvalószínűbbnek a bűnbak-állítást tartom, és nem hiszem, hogy meglesz a valódi elkövető, vagy azért mert nem találják meg, vagy azért mert nem akarják megtalálni-a magam részéről szurkolok a magyar Szolgálatnak, nem gondolnám, hogy HK417 kommentje alaján egetverőe nagy meglepi volt nekik…

 7. benetnash — 2014-01-13 17:47 

Engem az foglalkoztat, hogy a magyar konteó-táptalajként funkcionáló eseményeknél akár egymásnak ellentmondó konklúziók is számításba jöhetnek (kormány-ellenzék-Jobbik) logikus magyarázatként. A cigánygyilkosságoknál is ez volt (bár ott a ‘cui prodest’ egyértelműen az akkori kormány + esetleg külföldi sz*rkavarás felé billentette a mérleget), de itt még ennyire sem egyértelmű (ahogy a bajai kamuvideós ügynek sem lett megnyugtató magyarázata, bár ott én valamiért a dilettantizmus és balf*szkodás csimborazzóját vélem felfedezni).

Ez pedig 2 dolgot jelenthet:
1.) Valaki(k) rém okos(ak), hogy úgy meg tudtá(k) szervezni, hogy szinte bárkire rákenhető (a jellemzően pártoskodó emberek meg is teszik),
2.) vagy pedig a pártok – különösen a két nagy párt – egy és ugyanaz, érdekeik közösek, valamint a háttéremberek is (gondoljunk csak Csányi elvtárs pávatáncára), ennélfogva ez is csak egy újabb közös kooprodukció a Nagy Közös Jó érdekében (amely – mint már megszokhattuk – nem azonos az ország érdekével).

 6. konci67 — 2014-01-13 17:42 

…nem tudom, a TEK mennyire tud nyomozni, vagy inkább mennyire operatív elsősorban-Tiboru talán tud erről bővebbet… így érteném az NNI nyomozását-ugyanakkor… keresünk egy MOTOROST (bukósisak-magas tétben fogadok, hogy füstüveges-, motoros ruha, rendszám nélküli motor)… eléggé tű a szénakazalban… ez alapján megtalálni “elvárás” egy átlag amerikai krimiben-de itt mások az erőforrások, stb…
nem hiszek a magányos elkövetőben, és az elégedetlen ügyfél ( 😀 ) verzióban sem… ellenben eléggé deja vu-m van egy nem túl régi “Golden hand” jeligéjű esettel, valamint dunántúli várossal kapcsolatos szintén közismert bankfiók elleni támadás kapcsán… mintha a kettő főbb vonulata itt összeadódna… kivéve azt, hogy áldozatok lennének-emiatt el tudom képzelni, hogy egy idő után “elfelejtődhet”…
Amit a legvalószínűbbnek tartok, hogy figyelmeztetés volt-erre utal a gondosan kiválasztott időpont, hogy NE legyenek áldozatok…
Hogy mivel kapcsolatos a figyelmeztetés, azt – ugye – az érintettek tudni fogják… részemről el tudom képzelni, mint kézenfekvőt, a legutóbbi “meghiúsult” bankfiók-hálózat “megvételét” osztrák érdekeltségből.. de lehet persze a nukleáris bővítés kapcsán is gondolkodni, és még pár alternatíva eszembe jut…
érdekelne Tiboru véleménye is, hogy – a protokoll betartásával- mit gondol erről… 🙂

 5. hk417 — 2014-01-13 17:26 

Azon nem gondolkodott még senki, hogy mit csinál a magyar titkosszolgálat, ha ilyen szaktudással rendelkező emberkék futkorásznak az utcán?? Persze ez csak akkor áll, ha magányos elkövető volt.

 4. igazitrebics — 2014-01-13 17:22 

Ez már igazán “pikáncs”! Vagy csak nekem?

“A Terrorelhárítási Központ szóvivője, Fodor Gergely a hvg.hu-val azt közölte, hogy a szervezet nem vesz részt a nyomozásban, nem is kapott rá felkérést, azt az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt egysége, a Nemzeti Nyomozó Iroda végzi.”

http://hvg.hu/itthon/20140113_banrobbantas_nyomozas_nincs_szemtanu

 3. monk — 2014-01-13 17:20 

Azóta persze kiderült, hogy nem is voltak ott hajléktalanok, így nem is volt kiket figyelmeztetni. A motor pedig enduro volt.

Természetesen az idegenek voltak.

 2. itelethozo — 2014-01-13 17:19 

Valami pénzügyi susmus nem lehet emögött? Az ilyesmi megbolygathatja a tőzsdét,a valutaárfolyamokat. Ha valaki számít erre nagyot kaszálhat.

 1. vittore — 2014-01-13 17:04 

Ma délután jártam ott, a helyszínelők még mindíg matattak, nagyon durván néz ki a homlokzat…Van egy sanda gyanúm, hogy mivel volt olyan kedves a robbantó bácsi és figyelmeztette a hajléktalanokat, a Nép hőst fog belőle csinálni.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök