2014-03-12–15:20

Magic Johnson – konteó

A Konteó2 előkészítési munkálatai okán átnéztem az eddigi posztokat és megdöbbenve láttam, hogy politikusok, művészek, bankárok, titkosszolgák, tengerészek és pilóták visszatérő szereplői az itt kitárgyalt összeesküvés-elméleteknek, de sportolóval eddig még nem találkoztunk.

Mivel demokratikus meggyőződésem, hogy egyetlen társadalmi alcsoport képviselőit sem szabad ilyen méltánytalan helyzetbe hozni, a hiányt gyorsan pótoljuk: a Konteóblog első sportolós cikkét olvashatjátok!

Nem kell kosárlabda-mániákusnak lennünk ahhoz, hogy Magic Johnson neve sokunknak ismerősen csengjen. A Los Angeles Lakers irányítója a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik amerikai példaképe volt, aki a maga 206 centijével és kereken százkilós versenysúlyával az amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) közel hét évtizedes történetének egyik legeredményesebb, legsikeresebb és legnépszerűbb alakja. Tudjuk, hogy az amerikaiak egyszerűen megőrülnek a statisztikákért, amiket most csak azért nem idézek, mert szégyenkezve kell bevallanom, hogy fogalmam sincs, mi az a „lepattanó”, a „kettős indulás”, vagy hogy milyen pontszámok alapján lesz valaki egy idényben MVP (Most Valuable Player – Legértékesebb Játékos).

De nem is ez az érdekes. Earvin „Magic” Johnson legenda volt, sokmillió gyerek példaképe (vagy inkább bálványa), maga a megtestesült amerikai álom: egy michigani autógyári munkás és egy iskolai takarítónő hétgyerekes családjából származó afroamerikai kissrác saját erőből, kizárólag saját tehetsége és munkája eredményeként lesz az ország (később tán a világ) egyik legismertebb sportolója. 1979-től játszott a már említett Lakers-nél, s minden elismerést begyűjtött, amit egy élsportoló begyűjthet.

1.) Az orvosi vizsgálat

1991 őszén Jerry Buss (a Lakers tulajdonosa) annyira elégedett Magic teljesítményével, hogy elhatározza: egy hárommillió dolláros extra kölcsönnel honorálja a kosaras produkcióját. Jerry imádja a csapatát, de üzletember is: a kölcsön feltételeként szabja, hogy Johnson életbiztosítást kössön, melynek ő lesz a kedvezményezettje. Logikus lépés, hiszen ha a sportolóval neadjisten történik valami, ebből a biztosításból lehet visszanyerni az összeget.

A csapat orvosa (dr. Michael Mellman) elvégzi az ilyenkor szükséges vizsgálatokat, többek között az akkor már kötelező HIV-szűrést is. Legnagyobb megdöbbenésére a teszt pozitívnak bizonyul. Azonnal értesíti Magic-et, aki csapatával éppen ezer kilométeres távolságban, Salt Lake Cityben vesz részt egy meccsen a Utah Jazz ellen, hogy jó lenne személyesen beszélniük. Emberünk azonnal hazarepül és szembesül a hihetetlen hírrel. Egy hét rejtőzködés és mindenféle kamuzás után (a csapat kommunikátorai az influenzára próbálják verni a balhét) sajtótájékoztató következik, amire az egyik legmenőbb szállodában, a Forumban kerül sor, 1991. november 7-én. A sajtómunkások közvetítésével a világ közvéleménye itt értesül arról, hogy a 32 éves, félisteni státuszú Johnson HIV-pozitív.

2.) A sajtótájékoztató

Mindenki le van bénulva, kivéve magát a sportolót, aki feltűnően nyugodtan, józanul, már-már derűsen bejelenti, hogy ennyi volt, szép volt, de az ő pályafutásának annyi: azonnali hatállyal visszavonul, s ezentúl minden erejét és energiáját a végzetes kór elleni küzdelemnek szenteli. Kiemeli, hogy az AIDS nem csak a melegekre és az intravénás kábszerélvezőkre leselkedik, s hangsúlyozza a biztonságos szex fontosságát. Kérdésre válaszolva azt is elmondja, hogy terhes felesége (Cookie) és a magzat jól vannak, szervezetükben a betegség nem mutatható ki.

És – döbbenet! – közben szinte végig finoman mosolyog. A sajtótájékoztatón elhangzott utolsó szavait azóta is sokan idézik: „I’m going to go on. I’m going to beat this, and I’m going to have fun.” Azaz: „Továbbmegyek. Ezt is le fogom győzni, és még élvezni is fogom.” Majd jókedvűen int és tempósan kisétál a teremből, számtalan könnyes szemű, meghatódottan szipogó embert hátrahagyva.

A bejelentés hatása leírhatatlan. A rádiók és a tévék Amerika-szerte megszakítják műsoraikat, az újságok rendkívüli kiadásokban számolnak be az elhangzottakról. Mindenki erről beszél, az utcán, a metrón, a munkahelyeken. Kicsit mindenki magába száll, hiszen ha Magic így járhatott, akkor ennek fele se tréfa: az AIDS/HIV nem kegyelmez és tényleg nem csak az addig elsődlegesen veszélyeztetett kategóriák (a homoszexuálisokra és a kábszeresekre) számára jelent csontig hatoló figyelmeztetést. Hiszen Johnson macsóságát, heteró irányultságát és egészséges életmódját senki sem kérdőjelezte meg.

Csak a konteósok.

3.) A HIV/AIDS

Nem akarom ismételni önmagam, az emberi immunhiány vírusáról és a szerzett immunhiányos tünetegyüttesről külön posztot is írtam annó. A lényeg: az Egyesült Nemzetek Szervezete szakosodott munkacsoportjának (UNAIDS) szakértői szerint a betegség 1981 és 2011 között legalább 32 millió emberéletet követelt a világon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2011-es adatai szerint a Földön 34 millió HIV-fertőzött ember él, akik közül 2,6 millióan az utolsó egy évben kapták meg a vírust. Egyedül ebben az évben (még mindig 2011-ről beszélünk) 1,7 millió halottja volt a kórnak.

1991-ben a „HIV-pozitív” diagnózis gyakorlatilag egyet jelentett a halálos ítélettel, a gyógyszerek és a kezelések még eléggé gyerekcipőben jártak. Arthur Ashe, az amerikai tenisz egyik csillaga a hasonló diagnózis után alig négy évet élt (1993 elején hunyt el), pedig tényleg mindent megpróbáltak, amit a kor orvosi-egészségügyi színvonala képes volt produkálni.

4.) A diagnózis után

Magic Johnson bejelentése óta eltelt 23 év, a fertőzést pedig legalább 24-25 éve kaphatta. Mi történt ezzel a pasival, aki (az életkori sajátosságokat figyelembe véve) szemmel láthatóan jobb formában van, mint valaha? Az elmúlt közel negyed évszázadban többször is visszatért a Lakersbe, számtalan meccsen nyújtott emberfeletti teljesítményt, az 1992-es nyári olimpián tagja volt az amerikai csapatnak, amellyel aranyérmet nyert, de a következő években vezetőedzőként is letette névjegyét a los angelesi csapat asztalára. Ha lehet, népszerűsége még növekedett is, akárcsak a testsúlya és erőnléti paraméterei: az 1991-es 100 kilóról négy évvel később 116-ra gyarapodott, tiszta izomban.

Kirobbanó formáját az is mutatja, hogy míg a diagnózis megállapítása előtt 61-62 kilót nyomott fekve (ennyivel szériázott), 1996-ra ezt a súlyt megduplázta.

Társadalmi felelősségvállalása, közéleti tevékenysége is nagyon rokonszenvessé tette még azok szemében is, akik zsigerileg irtóznak a sztársportolóktól és a celebektől: egészségmegóvási és betegségmegelőzési célú turnékat szervezett, iskolákban, lakótelepeken és börtönökben tartott előadásokat, arra biztatva elsősorban a fiatalokat, hogy folytassanak egészséges életmódot, mozogjanak sokat, sportoljanak és ésszel (védekezve) éljenek nemi életet. Rengeteg pénzt gyűjtött karitatív célokra, segített árvaházaknak és bölcsődéknek, grundokat és sportpályákat finanszírozott, jótékonysági intézményeket alapított és pénzelt, egyszóval le az összes kalappal az elmúlt 23 év alatti tevékenysége előtt.

De a kérdés továbbra is ott lebeg: hogy úszhatta meg? Mi történhetett valójában a háttérben?

A konteósok nem késlekedtek a lehetséges válasszal.

5.) A meleg-vád

A férfiasság egyik megtestesítőjének számító Johnsonnal kapcsolatban már a nyolcvanas évek közepétől terjengtek bizonyos híresztelések, melyek szerint Magic valójában a saját neméhez vonzódik; a megengedőbbek a sztár biszexualitásáról beszéltek. Számos olyan bulvárhír látott napvilágot, melyek szerint állandó látogatója volt a san franciscói és new yorki zártkörű melegbároknak, s időről időre még olyan állítólagos partnerek is előkerültek, akik elismerően nyilatkoztak a kosaras, hm, zsákolásairól. Ezeket a vádakat az érintett természetesen vadul (néha talán túl energikusan) tagadta/cáfolta, s ellenérvként eleinte mutatós hölgyeket sorakoztatott fel, akik (többé-kevésbé irulva-pirulva, szemlesütve) azt bizonygatták, hogy márpedig Magic-nél heteróbb fazonnal még életükben nem találkoztak. Később, miután 1991-ben (alig két hónappal a Nagy Bejelentés előtt) feleségül vette Cookie Kellyt, folyamatosan azzal hárított, hogy lám, van már terhes felesége is, hogy lenne ő meleg?!

Tudom, hogy se pró, se kontra nem jelent semmit, de azért megjegyzem: közös gyermekük (Earvin Johnson III.) közismerten és felvállaltan homoszexuális.

A híresztelések mögött Johnson elsősorban magát Isiah Thomast, egykori NBA-s kollégáját és hajdani barátját sejti. Hogy ennek mekkora valószínűsége van, nem tudom megítélni, ehhez nem rendelkezem elegendő információval az amerikai kosárlabda-ipar boszorkánykonyháját és belső rivalizálásait illetően.

Nem is tudom, hogyan szabadkozzak, de akkor is elmondom: Isiah Thomas fia, Zeke is meleg, mint egy búboskemence januárban. Ha tényleg ő híresztelte Magic homoszexualitását, elég csattanós választ kapott odafentről…

6.) A konteós magyarázat

Az előző pontban leírtakat elolvasva nem hiszem, hogy túl nagy gondot okozna annak a gondolatmenetnek a levezetése, amely valódi konteós magyarázatot ad hősünk bámulatos tünetmentességére. Igen, eltaláltátok: Magic soha nem volt HIV-pozitív! Ha másra nem, gondoljunk itt felesége és az őt megelőző partnerek tucatjainak negatív tesztjeire.

Teljesen logikusan tevődik fel a következő kérdés: ennek ellenére mi késztethette a nyolcvanas évek egyik legnagyobb amerikai sportolóját arra, hogy egy ilyen coming outtal mindent kockára tegyen, amit addig elért? Hogy szakítson az addigi sikereinek otthont adó csapattal, a sporttal, s még ha csak rövid időre is, de visszavonuljon?

Nos, barátunk bizony világéletében biszexuális volt. Manapság talán ennek nem lenne különösebb hírértéke, de a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján bizony még az USA-ban is nagyon tökösnek és bevállalósnak kellett lennie annak az élsportolónak, aki ezt nyilvánosan fel meri vállalni (bevallom, nem is nagyon tudok ilyen esetről akkoriból, Martina Navratilovát és Billie Jean Kinget kivéve, de ők mindketten egyéni sportot űztek). Amikor Hollywood és a szórakoztatóipar már semmi kivetnivalót nem talált a hasonló ügyekben, a sportban, s különösen a férfiak között ez szinte elképzelhetetlen volt.

Egy amerikai sportszociológus, Michael Messner 1992-ben megjelentetett egy tanulmányt, amelyben fehéren-feketén kimondta: a homofóbia talán egyetlen társadalmi alcsoportban sem olyan hangsúlyos, mint a férfi csapatsportokban. A sportolók nagyon korán megtanulják, hogy melegnek lenni, vagy akár csak ennek gyanúját kelteni beláthatatlan következményekkel járhat karrierjük szempontjából. Melegnek lenni ebben a közegben egyszerűen elfogadhatatlan.

Miért vallott be tehát Magic kolléga egy olyan betegséget, ami elsősorban a melegek keresztje volt, s amelyben nem is szenvedett? A válasz, amit a konteósok készségesen tálalnak, roppant egyszerű és kézenfekvő: megzsarolták.

1991-ben előkerült pár öntudatos homoszexuális, akik bizonyítékokkal rendelkeztek a kosaras szexuális kalandozásairól. Mivel már nagyon elegük volt abból, hogy a teljes amerikai (és globális) közvélemény „buzibetegségnek” tekinti az AIDS-t, s a heteró többség sem erkölcsileg, sem anyagilag nem nagyon támogatja a kór elleni propagandát, megkeresték Johnsont és alkut ajánlottak neki: ha részben elviszi a balhét (mármint felvállalja, hogy HIV-pozitív) és teljes mellszélességgel kiáll a megelőzés és a gyógyítás ügye mellett, ha tekintélyes befolyását és vagyonát felhasználva azt kommunikálja, hogy az AIDS nem csak a melegekre jelent veszélyt („Lám, én is HIV-pozitív lettem, pedig meggyőződéses heteró vagyok!”), akkor titkát megőrzik.

Ezzel a lépéssel a melegek jobban jártak, mintha simán dekonspirálták volna a sportoló másságát, hiszen ily módon a legfontosabb üzenet célba ér: tessék, itt egy valódi példakép, egy példásan egészséges életmódot folytató heteró, aki önhibáján kívül fertőződött meg. Bármelyikünkkel megtörténhet, úgyhogy tessenek komolyan venni, tessenek adakozni, tessenek biztonságos szexet folytatni, máskülönben baj lehet.

Johnson nem volt hülye. Átgondolta az ajánlatot (talán még jóbarátjával, a Lakers már említett tulajdonosával, Jerry Buss-szal is megtárgyalták a tennivalókat), s beleegyezett: a már ismertetett formában és tartalommal megtartotta a sajtótájékoztatót, s fejest ugrott az AIDS elleni fellépés kommunikációjába, a már felvázolt eredményekkel. Bizonyos hírek szerint a 2013-ban esedékes tesztek már a HIV-vírus teljes hiányáról árulkodnak, ami azért több, mint meglepő.

7.) Az ellenérvek

Saját bevallása szerint 1992 és 1996 között Magic hárommillió dollárt költött gyógyszerekre és más kezelési módokra, s azóta is havonta több tízezer dollárra rúgnak az orvosi számlái. Ha ehhez hozzávesszük, hogy világéletében tényleg nagyon egészséges életmódot folytatott, hogy szervezetének ellenállóképessége minden bizonnyal messze átlagon felüli, s hogy a beteg élniakarása, optimizmusa és a gyógyulásba vetett hite gyakran az orvostudomány doktrinális prognózisaival szöges ellentétben álló eredményre vezethetnek, nem szükséges semmiféle konteó ahhoz, hogy Magic Johnson esetét megmagyarázzuk. Számos olyan konkrét esetről van tudomásunk, ahol a folyamatos HIV-pozitív állapot ellenére az AIDS nem lesz úrrá a szervezeten. Az egyéni ellenállóképességet is mindig figyelembe kell venni, márpedig ez sohasem illeszkedik a nagy számok alapján készített statisztikákba.

Olyan verziók is elterjedtek, melyek szerint kenyai és mexikói varázslók speciális főzetei és ráolvasásai segítették a gyógyulásban, sőt, arról is olvastam, hogy Dana Point-i rezidenciáján külön házat építtetett az ügyeletes kuruzslónak. Ha bejött neki, hát egészségére.Konteo3_bori.indd

Magic Johnsonnal egyrészt szerencséje volt, másrészt gyakorlatilag kimeríthetetlen anyagi-pénzügyi hátországa, harmadrészt olyan befolyása és ismertsége, amelyek így, kombinálva ezt a – számára pozitív – eredményt hozták.

Mit gondolsz a Magic-konteóról? Szavazás után a kommentek között tiéd a pálya!

Ápdét: jelen poszt kibővített verzióját elolvashatod a 2016. december 2-án a könyvesboltokba kerülő Konteó 3-ban, további 29 válogatott összeesküvés-elmélettel és egy elméleti összefoglalóval együtt.

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

59 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 59. gabesz70 — 2018-11-10 13:29 

Helló!

Nos így a Queen film nem igazán valós, de legalább kellően hatásvadász befejezése után felhergeltem magam hogy kicsit olvassak FM életének utolsó pár évéről párhuzamot vonva Magic „betegségével”. Ha hiszünk Freddie élettársának akkor 87-ben diagnosztizálták nála a kórt, abban az évben amikor az AZT-t piacra dobták. Azt az AZT-t amivel Magic mágikus gyógyulása végbement. Azt el tudom fogadni különbségként hogy míg a kosaras sportoló egészséges és vitamindús életet élt szemben a gyertyát két végén égető énekessel. De az akkor is különös hogy az egyik 26 év után is makk egészséges, miközben a másik 4 év után meghal mint a „kezeletlen” betegek a 80-as évek közepén. Eléggé hihetetlen számomra hogy Mercury ne kapta volna meg az akkor elérhető legjobb gyógykezeléseket! Tudom nem túl alapos minta két ember összehasonlítása, hisz rengeteg genetikai oka is lehet hogy így alakultak a dolgok, mindenesetre furcsa ekkora eltérés egyazon betegség esetén, persze feltételezve hogy mindketten HIV fertőzöttek. Személyes véleményem hogy jóltáplált fekete barátunk csak hírből ismeri a HIV és AIDS betűszavakat! A szexuális irányultság irreleváns szerintem.

 58. note4 — 2018-04-16 15:27 

Emlékszem erre az esetre. Magic csodás meggyógyulása… Bár, az USAban impossible is nothing.

 57. rossi93 — 2016-11-12 23:35 

Szívesen olvasnék több sport témájú cikket, pl. Mike Webster haláláról.

 56. gigabursch — 2014-09-02 10:04 

@Rogal Dorn:
Nem Te vagy az egyetlen aki meg van győződve arról, hogy Mr. Kox-ot „átépítették”. Elég megnézni a világbajnoki képét
Amúgy bár a német-francia-olasz-spanyol vegyipar sem kutya, de az már tényleg gusztustalan volt, amit művelt(ek vele).
S akik a háttérben jól jártak, azoknak a neve alig-alig került elő (pl. Nike).

http://www.cyclingphotos.co.uk/portraits/portraits2.html
https://kitesurfbikerambling.wordpress.com/tag/lance-armstrong/

s én még mindig nem felejtem el a verekedését as 93-as (vagy 94) Touron, egy híd mellett.

 55. Rogal Dorn — 2014-08-31 17:29 

Armstrong ugyanúgy egy média által kreált „csúcsman” mint a USA élsportolói, és most már lassan a focisták is. Média-pénz-befolyás-média-még több pénz-még több befolyás-média stb. Bolhacirkusz az egész…

 54. gyap — 2014-08-14 16:22 

http://ballislife.com/happy-birthday-to-magic-johnson/

Magic szülinapjára egy kis összeállítás…

 53. gyap — 2014-08-14 12:42 

Üdv kedves Konteós barátaim,

hát eljött az idő, hosszú évek kitartó konteós olvasása után, hogy nem úszom meg, hogy regisztráljak ide:-) Azt hittem, kibírom olvasóként, de nem. Tényleg már annyiszor akartam hozzászólni…na mind1. Kosarasként már nem bírtam elmenni a Magic konteó mellett…

Néhány gondolat:
-Thomas-szal szerintem azért nem voltak olyan nagy spanok, hisz az egyik legnagyobb riválisok voltak, ráadásul ugyanazon a poszton. Arról nem is beszélve, hogy Thomas egyik legnagyobb szívfájdalma az volt, hogy kimaradt a ’92-es Dream-teamből. Állítólag a nagyok Jordan és Johnson fúrták meg rendesen. Ráadásul szerintem az akkori Pistonsnak (Thomas bajnokcsapatának), a „Rossz fiúknak – Bad boys” nem nagyon voltak barátaik a ligába, mert annyira suttyón játszottak (bár a kedvenc csapatom volt).
-az biztos, hogy a bejelentés után a kosaras világ tényleg megrendült.
-Magic, mindig egy mosolyalbum volt, szinte ez volt a védjegye, lehet ezért mosolygott a bejelentéskor vagy kényszerből.
-szerintem reálisabb az, hogy csoda, hogy nem hamarabb kaptam el a HIV-et, hisz az öltözői pletykák szerint ezek a sztárok „megcsinálják” a fél világ, és tényleg minden ajtó nyitva áll előttük.
-egyik legnagyobb „Major sports” sztárról beszélünk, hatalmas pénzek, befolyással – nem hinném, hogy olyan könnyű lenne zsarolni, szerintem kilóra meg tudott volna venni bármilyen zsarolót.
-homokos volt-e vagy sem? Szerintem nem. Vagy inkább szeretném hinni, mert az ő felépített imidzséhez nem passzolna…
-Amúgy tényleg gáz volt bármely híres sportolónak coming out-olni azzal, hogy meleg. Még most is az. Az NBA-be például idén jelentette be egy játékos először (!!) hivatalosan, hogy meleg…

http://www.nba.com/2014/news/02/23/collins-makes-history.ap/

Ugye senki sem gondolja, hogy az elmúlt 60-70 évben ő lenne az egyetlen?
-Hát igazából tök mindegy, hogy meleg-e vagy sem…Maximum kevesebb cipőt adnak el a nevével és az is rózsaszínű – igazából nem a sport teljesítmény érinti, hanem a felépített franchise-t.
-a coming out után látványosan felpuffadt, meghízott Magic (és nem MJ, mert az Michael Jordan). Biztos minden szarral telenyomták és nem csak vitaminokkal.
-Igen úgy emlékszem mindenki temette, hogy pár éve van, stb..aztán szép lassan csak megmaradt Magic…és most is virul…azért érdekes, na.

Lance Armstrong
-azt hiszem ő azért még konteósabb sztori lett volna
-bike-os pajtásaim már több, mint 10 éve is azt emlegették, hogy Armstrong-ot hát hogy mondjam, „átdrótozták” szuper humanoiddá…azt mondogatták, hogy régen egy szál piszkafa volt, aztán rákos lett (persze hogy), eltűnt egy időre, és vissza jött gyógyúlva, egy teljesen kicserélt izomzattal, fizikummal. Szinte „átépítették”..ezt mondogatták a haverok…EPO-ról már ne is beszéljünk. Mindig itt lebeg előttem, ahogy Lance megy fel a hegyeken..basszu, brutál volt…kiállt a nyeregből, és olyan volt az arca, mintha csak otthon pizzát rendelne..semmi különös…többiek hol vannak?
-Igen a Tour. A Tour megérne egy konteót, ott voltak dolgok. És hát a doppingolás melegágya…sokkal előrébb járnak, mint a szervek akik vizsgálják őket. Ott mindenki doppingol. Amúgy az NBA-ben is. Úgy tudom, hogy az NBA az egyik olyan profi liga, ahol nincs dopping vizsgálat. Persze hogy másképp lennének képesek ezekre a teljesítményekre? Méteres emelkedések, 82 alapszakaszi meccs, szinte heti 2 meccs, keresztül az államokon, 20 kiló izom, csúcs atléták..

Konteó vagy sem jó volt olvasni Magicről, bár kedvenc tiborum, azért ez most kissé felületes volt, ha szabad mondanom, így elsőre:-) Mostanában, mintha nem mennél annyira mélyen a dolgokba, vagy nem járnád annyira körbe az egészet, gondolom idő probléma…jó volt erről olvasni azért a kosaras szívem megdobogtatta. És még regisztráltam is.

Jah, Clippers ügy: most vettem meg Steve Ballmer ex-Microsoft CEO, azt mondta, biztos nem csinál vele rossz üzletet…

 52. negyvenkilences — 2014-05-01 16:16 

És mit szóltok a mostani rasszista botrányhoz (Sterling-ügy)?

Vázlatosan, ha valaki nem hallotta:
– Adott az NBA egyik klubjának, a Los Angeles Clippersnek a tulaja, Aldol Sterling, akinek nem tetszett, hogy barátnője (nem tudni, hogy pontosan milyen minőségben az) – az egyébként félvér – V. Stiviano Magic Johnsonnal készült fényképét közölte az egyik közösségi oldalon. Egy kiszivárgó hangfelvétel alapján Sterling megkérte a barátnőjét, hogy ne vigyen feketéket a csapatának meccseire, vagy ha mégis, ne kürtölje ezt világgá.
– Az NBA példátlan mértékű, 2,5 millió dolláros büntetéssel sújtja Sterlinget, továbbá kitiltotta saját klubjának intézményeiből, sem NBA meccsre nem teheti be a lábát, sem edzésre, semmire, és valószínűleg el kell adnia a klubot is.

Ami ezt érdekesebbé teszi:
– Mindez a rájátszás közben derül ki, ahol a Clippers – ha nem is a végsőkig – de versenyben lehetett volna. (Sőt, van is, 3-2-re vezetnek a Warriors ellen a 4 győztes meccsig tartó párharcban).
– Magic Johnson állítólag korábban is meg akarta venni a Clipperst, de amióta kirobbant a botrány, konkrétan is jelezte, hogy megvenné a klubot. Milyen érdekes, hogy épp vele mutatkozott a hölgyemény, amitől kirobbant a dolog.
– Sterling felesége beperelte V. Stivianot több értéktárgyért, amit Sterling a nőnek vásárolt (lakás, több luxusautó, egyéb csecsebecsék), mire Stiviano kijelentette, hogy majd visszavág a dologért.
– Az NBA-nek pár hónapja (február 1-től) van új főigazgatója (komisszárja, ha úgy jobban tetszik), Adam Silver, aki a liga történetének legnagyobb büntetésével mutathatta, hogy elkötelezett a liga játékosainak bő 70%-át és nézőinek is jelentős részét adó feketék mellett.

Konteó:
– Johnsonnak kellett egy klub, amiben A. Silver is partnere volt, hiszen nagy lehetőséget látott abban, hogy egy igazi ikont hozzon vissza az NBA világába. Johnsonnak viszont mindenképpen LA-beli franchise kell, ám a Lakers épp mélyrepül, ráadásul a tulajjal semmi baj, viszont ott a régi „kiscsapat”, a Clippers, amelynek a tulajáról úgyis rebesgetik, hogy rasszista.
Egy könnyen megvehető nő (Stiviano) hathatós közreműködésével kijátsszák a rasszista kártyát a tulaj ellen, mire mindenki a fejét fogja követelni, és a nyomásra valószínűleg kénytelen lesz – ár alatt – megszabadulni az éppen felfutóban levő Clipperstől. Eközben Silver is tetszeleghet a szigorú főnök szerepében, aki megrendszabályozta a gonosz rasszistát, és egy legendás játékos kezére játszik egy klubot, amivel további lehetőségeket nyit a sportág számára.

 51. botkutyab — 2014-04-17 01:14 

Tudom, nem szükséges (ezen a blogon ugye nem erről van szó), de ezzel maximálisan egyet kell értsek. Kérem, mellőzzük a rasszista fajtalankodást! Mostnézemcsak, micsoda többértelmű izé…hogyishéjják…na….

Csak így tovább Tiboru!

Mióta rátaláltam errejablogra, falom az írásokat! 🙂

 50. gigabursch — 2014-04-09 10:18 

@csibra:
Én azért anno elnézegettem Mr. Kox testfelépítés változását.

Meggyőződésem, hogy akkor volt Erőskarú Lándzsa rákos, amikor én római pápa.
Ő csak egy eszköz volt egy bazi nagy üzletben, aki amikor már nem kellett, hát eldobták mint a rongyot.

Szó se róla, korának ellenfelei, a BASF vegyi kombinát üdvöskéje (Ullrich), vagy épp a Tefal fenegyerekei (Virenqe, Jalabert) sem voltak ám kispályás koxtöltetlékek, de pl. Pantani is abba halt bele közvetetten, hogy a vödörnyi EPO hatására saját mellékvesekéreg hormontermelése leállt, következésképp a saját vértest termelése és oxigén szállító képessége becsődölt. Ezt a fizikai összeomlást már csak tetézte a lelki összeomlására használt kábszerezés, eredménye sajnos halál.
Hasonlóan gyors halála lett egyébként Florence-Grifyth Joynernek is, aki hogy-hogynem 39 évesen hirtelen szívleállásban meghalt.
Az, hogy előtte 1983-tól (más források szerint 1986-tól) a világ legdemokratikusabb államának legfőbb támogató állama állami szinten űzte a THG-vel a kokszolást 2004-ig, az persze senkit nem zavart, amíg Marion Jones esetében ki nem borult a bili.

 49. gman999 — 2014-04-08 19:15 

https://www.youtube.com/watch?v=UxCvVMydUjE

Érdekes adalék lehet a sztorihoz, vagy akár attól függetlenül is…mindenképp érdekes.

 48. monk — 2014-03-22 12:52 

A sztori tényleg furcsa, de egy jó konteóhoz szerintem kevés.

Amúgy az aids tényleg a homokosok betegsége, akármennyire is próbálják ezt tagadni.
„Homosexual men 44-86 times more likely to be infect with HIV”
http://carm.org/statistics-percentage-population-hiv-infected

 47. mdmselle — 2014-03-20 14:06 

Erről a konteóról eszembejutott egy könyv, bemásolom ide a fülszövegét. Érdekes kis kiegészítés talán.

Harlan Coben: Dr. Aids
„Tizenkét éve az amerikai bajnokság sztárja; veterán csapatkapitány; többször választják meg Az év játékosának; a liga közkedvelt tagja; amikor az orvosok közlik vele: AIDS-es. Felesége állapotos, ám az ő tesztje negatív. Sajtókonferenciát tart, amelyben bejelenti: „Tegnap megtudtam, hogy AIDS-es vagyok.” Ezek a kijelentések Magic Johnsonra is ráillenének, pedig a Dr. AIDS főhősére vonatkoznak. A Dr. AIDS amerikai kiadása 1991. október 24-én jelent meg, két héttel Magic Johnson szomorú szenzációt keltő bejelentése előtt! -Hallhatatlanul furcsa egybeesés – nyilatkozta a szerző, Harlan Coben, majd hozzátette: – Szeretném, ha a könyvben megírtak soha nem válnának valósággá. …kinek állhat érdekében megakadályozni az AIDS ellenszerének fölfedezését? …ki ad parancsot a bérgyilkosnak a kutatóorvos kegyetlen meggyilkolására? …ki kínoztatja, gyilkoltatja meg sorra a klinika gyógyult AIDS-es betegeit? Valódi Robin Cook-os izgalom, üldözés és meglepetés a történet végén!”

 46. csibra — 2014-03-20 11:15 

@Panther V: Lance Armstrongnak nem AIDS-e volt, hanem hererákja, és a kezelés után megváltozott a testfelépítése ami többek között a kemoterápiás szerek mellékhatása is. A kiváló fizikai állapotát meg doppinggal sikerült fenntartania.

 45. chomsky — 2014-03-19 15:39 

@miamai: elore is bocsanat az ekezetek miatt!
Sehol nem allitottam, hogy hazudtal! En kerek elnezest, ha felre erthetoen irtam.

AIDS-tol meg senki sem halt meg, ez igy igaz. Se hiresseg, se proletar, se senki. Az AIDS miatt viszont sokan. Az AIDS lerombolja az immunrendszert es ezert az egyszeru betegsegek, amit egy egeszseges ember siman lekuzd, as AIDS-es halalat okozhatjak. Leggyakoribb a tudogyulladas, de egy ‘egyszeru’ influenza is elviheti a beteget.
Havonta egyszer, altalaban szombaton, onkenteskent dolgozom egy segely szervezet konyhajan. Delutan, miutan elmosogattam, kiszallitjuk a 3 napi etelt a betegeknek. Legtobbjuknek nincs rokona, vagy a csaladja kitagadta a betegseg miatt, nincs kivel kommunikalniuk. Ezert sokszor ejfel van, mire hazaerek. Rengeteg elet-tortenetet hallottam mar…

Az, hogy Magic Johnson fertozott vagy sem, a konteo resze. Ellenben, ha valoban HIV fertozott, siman elhet 23 evet tunetmentesen. Ezt Tiboru kerdezte a szavazo gombnal 😉

 44. stockton — 2014-03-19 15:29 

@specnaz86:

Detto 🙂 Gyerekkoromban én is néztem a hajnali NBA közvetítéseket, általad említett példaképem is ott láthattam még játszani… hatalmas élmény volt…

 43. Panther V — 2014-03-18 23:34 

@kacsa:

,,Bár az akkori szereknek állítólag jócskán voltak mellékhatásai, úgyhogy ennek a lehetőségnek ellentmond a kiváló fizikai állapota.”

Lance Armstrong

 42. kacsa — 2014-03-18 23:30 

A fals pozitív tesztet el tudom képzelni, nem tudom, hogy akkoriban mekkora volt ennek a valószínűsége és végeztek-e megerősítésképpen újabb tesztet. A bejelentés után furcsán nézett volna ki, ha azt mondja, hogy „bocs, mégsem”.

Ugyanakkor vannak olyan fertőzöttek, akik hosszú ideig tünetmentesek, az sem lehetetlen, hogy Johnson közéjük tartozik, bár akkor valószínűleg erről lennének hírek.

AZT-ről akkoriban pl. már tudták, hogy lassítja a betegség előrehaladását, lehetséges, hogy találtak neki valami hatásos gyógyszert. Bár az akkori szereknek állítólag jócskán voltak mellékhatásai, úgyhogy ennek a lehetőségnek ellentmond a kiváló fizikai állapota.

Ha kamu az egész, akkor elég komoly dolognak kell a háttérben állnia, mert a HIV + címke még mai elég súlyos bélyeg.

OFF: Szerintem az értelmes eszmecsere és a megoldás megtalálásának két nagy ellensége az elvakult gyűlölet és a túlzásba vitt polkorrektség.

 41. kvantum — 2014-03-18 00:50 

@ender:

Tiboru kettős indulásnál minden bizonnyal a kétszerindulásra gondolt, talán valami félrefordítás miatt írhatta így. (Kétszerindulás az, amikor lepattintod a labdát, aztán „felveszed”, majd újra lepattintod. Labdát vezetni csak folyamatos pattogtatással szabad, „felvétel” nélkül.)
A dupla-dupla, amire te gondoltál azt te sem írtad le helyesen. Valamilyen mennyiségi mutatóból 2 darab legalább kétszámjegyű, tehát nem csak 10 feletti, de már a 10-10 is annak minősül. Létezik tripla-dupla, itt 3 mennyiségi mutatóban ért el a játékos legalább kétszámjegyű értéket.
MVP sem stimmel, mert nem választják, maximum az év végén vagy tornák végén, de alapjában véve (régen legalábbis) IBM pontok alapján a legtöbbet elért játékos lesz az MVP. IBM pontok a dupla-duplánál is említett mennyiségi mutatók IBM pontra váltásából keletkeznek. Tehát egyáltalán nem szubjektív. 🙂

 40. specnaz86 — 2014-03-16 17:31 

@leroi:

Azért azt a több mint 20ezer nőt picit soknak érzem, Chamberlain 63évesen hunyt, ebből ha nagyon jóhiszemű vagyok is legfeljebb 50évet lehetett aktív! Még így is minden egyes nap több mint 1 egész nőt megcsinált!

Ne már, hogy nem volt 1 olyan napja 50év alatt, amikor azt mondta a francba a nőkkel ma inkább le iszom magam!

Oké gondolom, hogy voltak napok amikor duplázott, triplázott biztos részt vett jó pár orgiában is de akkor sem hiszem, hogy annyi nőt húzott meg mint ahány lepattanót szerzett karrierje során.

De lehet én vagyok kishitű és egy igazi tökös sztár ebben is jobban teljesít!

 39. nenezzeee — 2014-03-15 15:12 

Na régi olvasóként én is regisztráltam.
Tiboru, minden elismerésem, a blog nagyon jó.

Szerintem abban semmi meglepő sincs, hogy Magic nem halt még bele a HIV fertőzésbe. Persze ha van neki olyanja. Viszont eddig nem tudtam, hogy ő is konteó téma lehet! Érdekes.

 38. dugong — 2014-03-15 03:10 

A „virusmentesseg” is egy erdekes temakor. Kulonbozo modokon lehet kimutatni verbol a HIV virust, a legerzekenyebb az un. PCR, ezzel (ha nagyon jol csinalod) 2-4 virus reszecsket mar ki tudsz mutatni. Maradjunk a kettonel. A pacienstol 1ml vert vesznek. Van neki osszesen vagy 5 liter. Vagyis ha 10ezer virus van a szervezeteben akkor kb. 50% a valoszinusege annak hogy abban a levett 1ml-ben legalabb 2db volt es igy kimutathato (egesz kicsit tobb mint 50% de ez elhanyagolhato). Van egy baratom aki foglalkozik AIDS tesztelessel, o” mondta hogy szive szerint azt irna a ko’rlapra hogy 50%-os valoszinuseggel van nem tobb mint 10ezer virus a delikvensben, de az is lehet hogy egy se. Viszont ha ezt irna akkor valoszinuleg infarktust kapna az illeto, igy inkabb azt irja ra hogy negativ 😉 Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem lehet bizonyossaggal allitani hogy tenyleg eltunt a virus Magic Johnson szervezetebol, csak azt hogy a virus titer egy bizonyos (kimutatatosagi) hatar ala sullyedt.

 37. miamai — 2014-03-14 19:28 

@chomsky:
Az „Aids konspiráció” c. poszt kommentjeire hivatkoztam, ebben is a 117. hozzászólásra: (ha ő hazudott, akkor én is)
„Itt egy video a temarol Christl Meyer osztrak biologusnovel keszult interju.
http://youtu.be/SaA6zLUPfvk
O csak egy a sok szakember kozul aki hasonloan velekedik az HIV/AIDS temeval kapcsolatban.

Website: http://christl-meyer-science.net/en/

Hiressegek akik meghaltak, AIDS-ben: 0. Mas betegsegekben haltak meg. Azokat is felsorolja a cikk elvileg evtizedek ota AIDS-esek es akik ma is elnek.
http://contraperiodismomatrix.com/hoax-alert-the-celebs-who-died-from-aids-none-died-from-hiv-but-from-ordinary-diseases-2/

A gyogyszer neve ACT, allitolag ma mar nem hasznaljak.

Akit mindez erint, olvasson utana, es tajekozodjon sajat maga: en csak azt adom tovabb amit olvastam.”

Javaslom az utolsó mondatot megfogadni.
———–
A második link erős fenntartásokkal olvasandó, de minden esetre elvezet Magic Johnson cégbirodalmának honlapjára. Van egy alapítványa is, ami a HIV/Aids fevilágosító kampányt támogatja (többek között).
Szerintem igen valószínű, hogy Johnson nem volt fertőzött sosem, talán véletlenül jött ki az eredmény, talán tudatosan (ezt kevésbé hiszem most már), de az biztos, hogy ő csak jól jött ki ebből a téves diagnózisból. A sikerért az üzletben is, akárcsak korábban a sportban, keményen megdolgozott.

 36. seul — 2014-03-14 18:27 

Nekem kettő dolog jutott eszembe.

A teszt ember alkotta dolog, vagyis a tévedés esélye fennáll. Valószínűleg a sajtótájékoztató után megint végeztek egy tesztet ami negatív lett. De nem lehetett leállni, meg kellett csinálni a kampányt. Valószínűleg Johnson-nak jól esett, kinek ne esne jól, hogy ezreknek-tízezreknek szónokolhatott-erősíthette a hitüket, hogy mindenki rá figyelt.

A másik dolog meg az, hogy ő kiváltságosként hozzájuthatott az ellenanyaghoz. De hogy miért nem adják piaci forgalomba ezt a szert ha létezik?
Ehhez kapcsolódik. Anno mikor a pápa ellen merényletet követtek el, a lövéstől a vérének 80%-át elvesztette. A 80%-át. Egy egészséges fiatal életerős szervezet belehalna, nemhogy egy idősebb egyén. Vagy csoda történt vagy megvan az orvosi technika-szakgárda amikkel-akikkel végre lehet hajtani ezeket.

 35. gigabursch — 2014-03-14 11:49 

@chomsky:
Erről mindig eszembe jut az egyik kedvenc filmem egyik kedvenc jelenete (Bérgyilkos a szomszédom), mikor Bruce Willis faggatja fogorvost:
– Fél a Haláltól? De miért? Előbb utóbb mindenki meghal… 🙂

 34. chomsky — 2014-03-14 11:03 

@miamai:
„aki NEM szedte, az még életben van, aki pedig igen, az már meghalt”. Erre valami tudományos tanulmány linket ha adnál (és ha lehet, ne a Blikk-ből) de legalább valami megbizható oldalról.
A 80-es évek végétől használt kisérleti anti-retrovirális gyógyszerek (pl AZT) hatásáról valóban voltak ellentmondások, de a 90-es évek közepe óta a kezelés (pl HAART) nagyságokkal jobb és széles körben alkalmazott. Az eleinte használt általános gyógyszerek helyett célzottan, betegtől függően 4-5 különböző készitményt használnak.

 33. lorgerm — 2014-03-14 07:53 

@tiboru:
„a magyarok gúnyneve Romániában a “bozgor”” – Erdélyben meg tápos, Magyarország = Tápia 🙂

 32. miamai — 2014-03-13 22:46 

@leroi:
Minden elismerésem, bárki is az. :))))))

 31. leroi — 2014-03-13 21:59 

@miamai: Ez nem Magic, hanem Wilt. A 20.000-es szám úgy jött ki, hogy egyszer (szavahihető barátok által megerősített legenda szerint) strigulázta a szőrmeborítású vízágyon megfordult hölgyek számát. 10 nap alatt 23 vonal jött össze. Ezt később felszorozta az aktív napjainak számával, és így…

(tényleg csak 4 nulla, de mentségemre, van ott egy pont is…)

 30. miamai — 2014-03-13 20:29 

@leroi:
Szegény „meleg” Magic! Micsoda önfeláldozás! :))))
(igaz, én csak négy db nullát látok, de szerintem az is szép teljesítmény. Napi hány különböző nő?????

 29. miamai — 2014-03-13 20:21 

Szerintem ehhez a poszthoz igen hasznos újból elolvasni az Aids konspiráció c. írást https://konteo.blogrepublik.eu/2011/04/11/az-aids-konspiracio/
a hozzátartozó kommentekkel együtt (akkoriban még nem voltak ezres nagyságrendű hozzászólások). Ez tényleg konteó!
A legutolsó kommentben írják, hogy már régen kidolgoztak valami gyógyszert, és láss csodát: aki NEM szedte, az még életben van, aki pedig igen, az már meghalt. No most, Johnson, a híresség, biztosan szedte volna, ha valóban fertőzött, és akkor már nem élne… Vagy mi van???

 28. leroi — 2014-03-13 19:50 

” ekkora természettel nagyjából az a csoda, hogy nem fertőződött meg hamarabb.”

és nem ő az egyetlen, aki nem csak a parketten zsákolt sűrűn: Wilt Chamberlain a mai napig non-plus-ultraként számon tartott center állítása szerint több mint 20.000 nővel szexelt (igen, öt darab nulla). Ha tízzel osztjuk, akkor is megdöbbentő…

 27. chomsky — 2014-03-13 18:55 

tiboru, sajnos ez a konteó azok köze tartozik, amiben hibás vagy kevesbé utánanézett alapokra épitkezel. A legrégebi, dokumentált esetben a HIV pozitiv személy 1981 novemberében kapta el a vírust vérátömlesztés útján. A mai napig él és virul, nem alakult ki nála AIDS. Több százra/ezerre tehető azoknak a száma, akik több mint 25 éve vírushordozók de tünet-mentesek. Magic Johnson is ilyen. A mai gyógyszerek mellett akár még 50 évet is élhetnek.

 26. ishadesu — 2014-03-13 18:46 

Akkor beszéljünk egy kicsit a HIV/AIDS témakörről, csak azért, mert én ehhez értek némileg, így ehhez tudok hozzászólni leginkább. 🙂

A vírusnak 2 típusa van: HIV1 és HIV2, amik nagy általánosságban véve igen hasonlóak, azonban 1-2 eltérés van köztük. Hogy csak a jelen poszt szempontjából relevánsakat említsem:
1. a HIV2 vírust a fertőződést követő első években általában nehezebben lehet továbbadni (ez megmagyarázná, hogy miért volt negatív MJ partnereinek HIV-tesztje), mint a HIV1-et
2. a HIV2 jóval lassabban destruálja az immunrendszert, azaz lassabban alakít ki AIDS-et
3. fontos továbbá az AIDS kialakulása szempontjából, hogy a fertőzött személy milyen HLA-típusba (humán leukocita antigén) tartozik, ettől függően ugyanis elviekben akár tünetmentes/rezisztens is lehet (magyarán, ha nyert a genetikai lottón és a megfelelő HLA-mintázattal rendelkezik, akkor akár rezisztens is lehet a HIV vírussal szemben és soha nem lesz AIDS-es >> ha emlékeim nem csalnak, kenyai prostikon végeztek anno ilyen irányú vizsgálatokat és voltak olyanok, akik igazoltan rezisztensnek találtattak)

Szóval, ahhoz, hogy megtudjuk, hogy igazi konteoval állunk-é szemben, ki kellene deríteni, hogy MJ melyik vírussal fertőződött meg és látni kellene a HLA-tipizálásának eredményét is. Meg még egy csomó mindent (gondolok itt elsősorban egyéb orvosi vizsgálatok eredményeire).

 25. ender — 2014-03-13 13:43 

Tiboru
Egy kis kosárladba: a lepattanó, amikor valaki begyűjti a rontott dobáskísérlet után a (kosárról vagy palánkról) lepattanó labdát. Az MVP szubjektív, mert választják, kb: úgy mint a fociban az aranylabdást. Kettős indulásról nem tudok, talán a dupla-duplára gondoltál, amikor valaki két mutatóban, például dobott pontban és gólpasszban is tíznél többet gyűjt egy meccsen.
A HÍV fertőzésről: bár Magic-nek a legjobb kosárprogrammal (értsd: csapattal) rendelkező egyetemek ajánlottak ösztöndíjat, inkább a Michigan State-re ment, hogy ne legyen túl messze a családjától Ettól függetlenül saját bevallásai szerint több száz csajt sikerült meghúznia a diákévei alatt. Az amerikai egyetemi sportolókat nálunk elképzelhetetlen kultusz övezi. Teltházas meccsek, tévéközvetítés, az egyetemi rájátszást, a March Madness-t tízmilliók követik folyamatosan. Ráadásul ő a többi játékos közül is magasan kiemelkedett, nem véletlenül vitte el 1/1-esként a Lakers.
Olyan sztorik vannak az életrajzi könyvében, hogy az egyetemi meccsek után, otthon és idegenben is sorban álltak a szupermodell kinézetű csajok és amelyiket megkívánta, annak a neve helyett a szobaszámát írta fel a papírra. Mire zuhanyozás után felért, a lány már ott dorombolt. Helyettesítsük be, ízlésétől függően lehetett volna pasi, kecske, páfrány vagy lávakő, mindegy, óvszert pont nem használtak, mert nem féltek a fertőzésektől.
Ezután bekerült a „Showtime” Lakersbe, ahol a játékosok ugyanolyan hollywoodi sztárok voltak, mint az A-listás filmszínészek. Mindezt a „bűn városában”, ahol – ha a filmeknek és újságok hihetünk – néha drogos orgiákat is tartanak. Egy Lakers sztár előtt meg nincs csukott ajtó.
A másságot az amerikai csapatsportokban még mindig nehezen tolerálják, de tök mindegy, hogy meleg volt, hetero vagy biszexuális, ekkora természettel nagyjából az a csoda, hogy nem fertőződött meg hamarabb.

 24. gtibor — 2014-03-13 09:27 

Nagyon örülök ennek a posztnak, köszönöm a szerzőnek! 🙂

 23. grossartigli — 2014-03-13 07:40 

@logiszton: A politikai korrektség az erőszakos kisebbség hatalma a balga többség felett.

 22. Eugenie Danglars — 2014-03-13 02:45 

Félve és naivan kérdezem: valóban ekkora befolyása volt/van most is még a „melegmaffiának”? Beszélhetünk itt konkrét alvilági összefonódásról? Az nyilvánvaló, hogy sok mai „érdekképviselő” szervezet a tevékenységével többet árt a homoszexuális emberek jogainak, mint használna (elég csak szétnézni hazánkban). És nyilván igen magas körökben a szórakoztatóiparban és médiákokban is rengeteg meleg ül fontos pozícióban. De tényleg életszerű, hogy a betegséget így akarták „családbarátabbá” tenni?

 21. ujnick123 — 2014-03-13 02:23 

Szerintem a korai stadiumban eszrevett betegseget mar eleg regota lehet tunetileg kezelni. Azok voltak menthetetlenek akik a 80as evek kozepen kaptak meg. Magic Johnson is azert lett hires az ugyben mert az egyik elso beteg volt akin kiprobaltak a szereket es mukodott.

Persze ehhez kell az is hogy koran fedezzek fel es a beteg hajlando is legyen a kezelesre es pl hagyja abba a heroin loveset.

 20. untermensch4 — 2014-03-13 00:19 

@logiszton: csak becslésem de mintha az emberek szeretnének rövidebb szót használni hosszabb helyett ha van rá lehetőség
és mitől lenne hidegebb egy hidegvérű ember vére? használatos kifejezés, vajon ezzel miként csapnak be bennünket..?

 19. untermensch4 — 2014-03-13 00:08 

@tiboru: többszörös elnézést kérek az off-ért:
„a “magyar” az Magyarországon él, Romániában bozgorok laknak.”
nem tudom milyen a román humor? akkor és ott bizonyára nem passzolt volna a: persze hogy a magyarok magyarországon élnek, kérdés csak ennek pontos határvonala…
tényleg, bocsánat.
on: az a 3milkós életbiztosítás és az hogy vki (aki nálam többet tud magic bácsiról) azt írta jó stratéga…
mi van ha rájött hogy ki akarják nyírni? első felvonás: hiv-pozitív, bejentik vagy kiszivárog. 2.felvonás: összeomlás (kezdetben „csak” karrier). 3.felvonás: halál (de nem öngyilkosság mert arra nem fizet a biztostó). mint jó stratéga az első felvonás kezdetén magához ragadta a kezdeményezést és úgy tálalta az ügyet hogy mindenképp gyanús legyen ha meghal.

 18. logiszton — 2014-03-12 23:48 

Azért ez a „meleg” kifejezés nekem sem tetszik és nem is használom így. Mert mitől/mihez képest meleg egy homoszekszuális? Minden meleg/ebb/ ahhoz képest, ami hidegebb nála.

Ha valamire a lényeget eltakaró szót/kifejezést használ valaki, akkor nyilvánvalóan nem jár egyenes úton, be akar csapni másokat. Ha pedig kifejezetten rá akarja erőszakolni ezt a közgondolkodásra, akkor sztem ennek bizony ellen kell állni akárhogyan sértődnek is meg, mert …a gonosz diadalához semmi más nem szükséges, mint hogy a jók tétlenek maradjanak.”
Továbbá: Az okos enged szamár szenved! népi mondásnál ostobább aligha van, mert ha az okos enged, akkor bizony szenvedni is ő fog.Sajnos ezt tapasztaltam többször is, ezért nem vagyok barátja.

Konklúzió: homoszexualitás=betegség/a hormonháztartás hibás/
meleg=hőmérséklet

 17. logiszton — 2014-03-12 23:24 

Úgy tudom, hogy a betegség két fajta formában-minőségben(stb.) létezik:

1. Vírushordozó: kezdeti állapot, de lehet, hogy soha nem fejlődik betegséggé, az egyén tünetmentes marad. Mintha azt olvastam volna, hogy ezek sokkal-sokkal többen vannak, mint a vírusbetegek. Az egyéni ellenállóképesség mellett segíthet az életmódváltás, gyógyszerek stb. Viszont azt is úgy tudom, hogy a vírushordozó egész életében az marad, ha nem is betegszik meg.

2. AIDS-beteg: a kifejlett betegségben szenvedő.

Tehát lehet, hogy a „Magic” csak vírushordozó volt/van, ezért nem látszik betegnek. Korábban a kettőt még nem tudták elkülöniteni.
Az viszont kifejezetten zavaró, ha most már nincs benne vírus.
Ha ez igaz, akkor soha nem is volt AIDS-es és „pézér” csinálta az egészet. A játékból kezdett kiöregedni, a folyamatos fizikai leterheltség már megterhelő volt. Így viszont nem sűllyedt el a névtelenségbe, hanem médiaszinten tudott maradni. Eseti beugrásai is ezt látszanak igazolni.

 16. tommi — 2014-03-12 22:12 

http://southparkreszek.info/tizenkettedik-evad/1-resz/mandulamutet-hiba-

Az intravénás pénzkivonat ölte meg a szervezetében lévő HIV vírust. 😉

 15. komojtalan — 2014-03-12 20:30 

@gigabursch: Ezen sincs semmi konteó, ahogy sok minden máson sem. A mai fiataloktól olyan munkát követelnek meg, ami már egészségtelen, sőt egészségkárosító. Ráadásul a sok pénz, a hírnév miatt inkább eltitkolják a betegségüket, mert nem is gondolják hogy ez akár halálos is lehet. Volt valami közvélemény kutatás: Ha Olimpiai bajnok lehetne, de 40 (50?) évesen meghalna, akkor vállalná e? Ha jól emlékszem több mint 50% volt az igen.

 14. negyvenkilences — 2014-03-12 19:18 

Az amerikai major sportokat egyébként valószínűleg rengeteg ehhez hasonló titok lengi körül.

Mikor egy másik nagy ikon, bizonyos Michael Jeffrey Jordan harmadik megnyert bajnoki címe után egyszercsak bejelentette a visszavonulását, indokként pedig azt hozta fel, hogy elvesztette a játék iránti szenvedélyét, mindenki meglepődött, de egy idő után elfogadta. Pláne akkor, amikor Jordan azt is hozzátette később, hogy az apjának megölése is szerepet játszott a döntésében. Ki merne vitatkozni ilyen háttér után?

Aztán évekkel később csak előkerültek olyan pletykák, hogy Jordan megrögzött sportfogadó volt, sőt, saját meccseire, saját teljesítményeire is fogadott strómanokon keresztül. Csak ez – állítólag – kitudódott, az NBA mindenható ura, David Stern pedig – állítólag – javasolta neki, hogy pihenjen le szépen, mert nem kéne, hogy játékszenvedélye kitudódjon, és a botrány magával rántsa az éppen fénykorát élő ligát is.

Óriási pénzek mozognak a major ligákon belül, és azok mögött is láthatatlanul, nem lepne meg, ha Magic betegsége (?) mögött is pusztán anyagi érdekek állnának.

Egyszerűen nem hihető, hogy valaki huszonévig hordozza a vírust, melynek szövődményeibe más 4-5 éven belül belehal, még akkor is, ha szintén jó fizikumú sportoló, vagy éppen szintén kimeríthetetlen anyagi háttérrel rendelkező színész, zenész, akármi volt.

 13. specnaz86 — 2014-03-12 19:03 

Hú, ez a poszt egy kicsit visszarepített a gyerekkoromba, amikor reggel 5ig képes voltam virrasztani, hogy láthassam az igazán nagyokat olyan NBA-s mérkőzéseken amiket adásba-kerülésük előtt 1-2héttel már lejátszottak.

Kétségtelen hogy a 90es évek volt a kosárlabda aranykora, olyan félistenek szórták a pontokat mint: Michael Jordan, Scottie Pippen, Karl Malone, Toni Kukoc, John Stockton, Reggie Miller vagy Hakeem Olayuwon de még sorolhatnám!

De azt hiszem, az hogy ma ott tart a kosárlabda ahol, a fent említett úriembernek igen nagy szerepe volt.
Magic Johnson volt az egyik úttörője annak, hogy megszületett a amerikaiak negyedik „Major Sport”-ja. A másik Lerry Bird! A kettejük rivalizálása ill. csapataik az LA Lakers és a Boston Celticks legendás összecsapásai az egekbe emelték a sportág népszerűségét.

Hogy HIV pozitív volt-e, meleg volt-e nem tudom! Amit biztosan tudok, hogy kivételes sportember volt és emberségből sem utolsó!

 12. miamai — 2014-03-12 18:45 

@miamai:
a vége lemaradt:
Szóval szerintem Johnson ezzel a bevállalásával, akár igaz volt, akár nem, az aktív sportolás utáni életét alapozta meg. Az első befektetés után már csak dőlt a reklámpénz. Nemcsak jó sportoló volt, de jó stratéga is.

 11. miamai — 2014-03-12 18:42 

@tiboru:
UFF – szikla legördül, levegő kifúj, várakozó álláspontot felvesz.
——–
MÁS
Sport konteó témában csatlakozom a felszaporodott fiatal sportolók hirtelen halálát boncolgató kérdéshez. Az mégiscsak abnormális, hogy egyre gyakrabban történik, hogy huszonévesek összeesnek a pályán és minden előzmény nélkül meghalnak. Majd valami okosok megmagyarázzák, hogy hát igen, előfordul az ilyesmi. Node egyre több?
————-
MÉG MÁS
Magic Johnson szerintem nem volt homokos, még csak bisex sem – csak rá kell nézni. Még így meghízva is lesüt a képről a természetes tesztoszteron. Ha már mindenképp ilyesmit akarnánk keresni, hát Mr. Buss (még ilyen nevet! :))) már inkább… És ha már konteó: ki tudja, ezt a nagy pénzt nem valami „felkérés” indokolta?
Még valami: HIV fertőzést normál szex útján is lehet kapni, tehát ha Johnson sok csinos nővel kufircolt, valamelyikük lehetett a gazdatest – akár.

 10. Numa Pompilius — 2014-03-12 18:42 

@hunterthompson:

„Olyan erőforrásokkal és küzdőszellemmel mint Johnsonnak van, szerintem le tudta küzdeni a betegséget.”

Nemhogy tünetmentesen de a fizikai állapotának jelentős javulásával? Azért ez teljesen egyedülálló.

 9. warr — 2014-03-12 18:27 

Még ha tényleg aids-es is volt, mint minden vírus és járvány esetében, az emberiség kábé 5%-a immunis lenne rá (vagy csak hordozná azt, tünetek nélkül), így nem lenne meglepő hogy elbírt vele. Persze a nagy lóvé meg a top orvosok sem ártanak 🙂

 8. gigabursch — 2014-03-12 18:21 

@tiboru:
Rendben.

 7. tiboru — 2014-03-12 18:18 

@gigabursch:

Tudod, a magyarok gúnyneve Romániában a „bozgor”. Olyasmit tesz, hogy hazátlan. Egy román (miután kikértem magamnak) egyszer azt mondta nekem, hogy a bozgor az bozgor, és nem „ungur” vagy „maghiar” (mindkét szó magyart jelent). Mert a „magyar” az Magyarországon él, Romániában bozgorok laknak.

Száz szónak is egy a vége: ha a homoszexuálisok a „buzi” szót sértőnek találják (annak találják), ha a zsidók a „biboldó” szót, a cigányok a nemtudommilyen szót, a nemtudomkicsodák a nemtudommilyen szót sértőnek találják magukra nézve (annak találják), akkor én azt akceptálom és nem használom. És a blogjaimon sem fogjuk sértegetni sem a melegeket, sem a zsidókat, sem a cigányokat és egyáltalán: senkit. Ha bárkinek sértegethetnékje van, nyugodtan megteheti, de nem ott, ahol én vagyok a moderátor.

Köszönöm a megértést.

UFF

 6. gigabursch — 2014-03-12 18:08 

Kedves [tiboru]!

Ha a sportból akarsz konteót írni, akkor inkább javaslom a hirtelen szívhalálok és a szójafehérje közötti összefüggések vizsgálatát.
Ugyanis az összes szívleállásos esetben mind ott voltak a fehérje készítmények, mind tartalmaztak szóját, melynek a világon megtermelt mennyiségét illetően 95-98%-a génmanipulált.

Ott van mit keresni…

 5. tiboru — 2014-03-12 18:07 

@hunterthompson:

„Amúgy sem túl logikus, hogy akkor miért nem a másság elfogadását propagáltatták volna vele.”

Pont erről van szó: egy el- és közismerten heteró „fertőzött” kellett nekik, aki nem a másságot propagálja, hanem piont arra világít rá, hogy mindenkit érhet baleset, a heterókat is. Mert ez volt a cél.

De ezt részletesebben leírtam a posztban 🙂

 4. gigabursch — 2014-03-12 18:04 

Személy szerint nem sértődnék meg, ha néhány népcsoport full buzeráns* maradna és nem szülnének gyermeket.

__________
Tisztázzunk valamit:
A buzi az buzi és nem meleg, meg nem homokos.
A gyerekek a játszótéren a homokozóban, vagy az emberek a strandon könnyen homokosak lesznek, de ettől még nem buzik. Pláne, hogy ez lemosható.
Ráadásul az afrikai eredetű melegfront nem azt jelenti nálam, hogy 100000 buzi néger lerohanja Európát.

Utálom a szavak kitekerését. Minden ilyen lépés jól vezet a Vitéz János által korábban felvázolt problémahalmazhoz, azaz, akkor jön el a világvége, ha a szavak végleg elvesztik saját jelentésüket.

A buzi mindig is buzi marad.
UFF

 3. Grifter — 2014-03-12 17:48 

Ha szabad: Ez egy elég egyszerű történet lenne, csak az emberek nem tudják ‘természetesként’ kezelni a homoszexualitást.

Úgy vélem elég könnyű elképzelni, hogy egy homoszexuális a kapcsolatai (és a HIV terjedésének ismert sajátosságai) miatt jóval korábban és sokkal bőségesebb képet kaphatott arról, mit tesz az AIDS egy emberrel.

Miért feltételezzük, hogy bárki zsarolta vagy kényszerítette erre? Az ok sokkal egyszerűbb is lehet, csak a titkolózásból fakadóan a nagyközönség nem tud róla: Egy vagy akár több, számára fontos ( <3 ) ember betegedett vagy halt meg …

…és ő úgy vélte, ezzel tehet a legtöbbet, amikor a nyilvánosság ezt teljesen lenézi, elítéli és tudomást se akar venni róla.
[Nagyon valószínű, hogy igaza is volt – abba meg talán bele sem gondolt, hogy ez még ciki lehet 10-20-30 év múlva.]

De akadna egy B verzió is, bár a motivációk a fentivel nagyrészt azonosak:
Fals pozitív tesztje volt, ő pedig így reagált rá – később meg ciki lett volna elismerni, hogy nem is AIDS-es. De ezt már csak ő maga sem vállalta volna fel morálisan, megfelelt neki a kiállás és szerepvállalás (ami pár felemás, de így többet érhet el vele) azok mellett, akikhez valójában mindig is vonzódott. (Akik között ez a 'probléma' messze felülprezentáltabb volt bármi másnál, vagyis szubjektíve óriás katasztrófának tűnhetett.)

 2. hunterthompson — 2014-03-12 17:07 

Az írás ismét nagyon jó, az alapanyag kissé gyenge. Olyan erőforrásokkal és küzdőszellemmel mint Johnsonnak van, szerintem le tudta küzdeni a betegséget. Ami érdekes kérdés, hogy az évek alatt minden bizonnyal kipróbált mágneses karkötőből, ősi kínai teknőskivonatból és hasonlókból vajon melyik volt hatásos?

A meleg összeesküvésen Johnson ellen jót mosolyogtam. Elképzeltem, ahogy az Északi-sark jégpáncélja alatt, öt kilométer mélyen lévő meleg-főhadiszálláson feláll egy szigorú tekintető, kisminkelt úriember és reszelős hangon megszólal;
– Uraim (sőt, hölgyeim). Kezdenünk kell valamit ezzel a Magic gyerekkel.

Amúgy sem túl logikus, hogy akkor miért nem a másság elfogadását propagáltatták volna vele.

 1. komojtalan — 2014-03-12 15:43 

Azt hittem sportból nem tudsz konteót írni (legalábbis számomra), tévedtem :-). Jó, a kosárlabda nem épp a kedvenc sportom, de azért hogy erről ne halljak az hihetetlen. Mostanában volt róla szó a Trash talkban, amelyik csak amerikai sportokkal foglakozik, ott sem említették, pedig ők eléggé értenek hozzá. A 4 éves eltűnését maffia kapcsolatokkal magyarázták, a visszatérését meg hogy elfogyott a pénze. Akár igaz lehet ez is és akkor a maffia úgy gondolhatta, hogy minek megölni, majd elintézi az AIDS, vagyis kitaláció az egész. Én erre is szavaztam.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök