2014-05-23–12:19

A Kovács Béla – ügy

A múlt héten nem voltam itthon, a net-hozzáférésem is elég korlátozott volt, s amikor végre rácuppantam a világhálóra és megnéztem a postaládámat, megdöbbenve olvastam a nekem címzett leveleket. Jó pár olyan visszajelzés volt köztük tőletek, amelyben kinyilvánítottátok, hogy Kovács Béla kémügyéről szeretnétek legalább egy villámkonteót.

Bevallom, eleinte nem igazán értettem, miről van szó. Két Kovács Bélát is ismerek személyesen, de sem az egykori kiváló labdarúgóról (és nagyszerű nyomozóról), sem a kőbányai közértesről nem tételeztem fel, hogy spionkodásra adta volna a fejét. Kicsit utánaolvastam és beláttam, hogy igen, a kérés jogos: Kágébéla ügye tényleg megér egy posztot.

A jólértesült hazai újságírók úgy tíz napja kezdtek pusmogni arról, hogy egy magyar EU-parlamenti képviselővel kapcsolatban hamarosan valami kemény hivatalos bejelentés várható, ami a 25 éves magyar demokrácia történetében példa és előzmény nélküli vádat foglal majd magában. Elindultak a találgatások, a zsurnaliszták ezerrel kezdték el böngészni a 22 fős listát, mozgósították az ügyészségi, rendőrségi és titkosszolgálati kapcsolataikat, de nem kellett túl sokat várni: május 15-én hivatalossá vált, hogy Kovács Béláról, a Jobbik EP-képviselőjéről van szó, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy (finoman fogalmazva) tiszta erőből Vlagyimir Vlagyimirovics összorosz szekerét tolja. Magyarul: az orosz titkosszolgálatoknak kémkedik azon szervezet, az Európai Unió ellen, amelyik nagyságrendileg havonta úgy tízezer euróval (három millió forinttal) honorálja a képviselőségét.

Noha mára már biztosan mindenki tudja, ki is az a Kovács Béla, röviden (már csak a tisztánlátás kedvéért is) összefoglalom hősünk pályafutását.

1.) A mi Bélánk

A legszebb férfikorban van (54 éves), és igazán nem lehet azt mondani róla, hogy az 1989 előtti ántivilágban a kisemmizettek és a jogaiktól megfosztottak sorait gyarapította volna. Az egyik budapesti szakközépiskola elvégzését követően Tokióban járt egyetemre, majd közvetlenül ezután a híres moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének közgazdász-karán szerzett diplomát. 1986-ban hazaköltözik, de nincs maradása: másfél év múlva Bécsbe teszi át a székhelyét, később ismét Moszkvában bukkan fel. Állítása szerint befektetési szakjogászként dolgozik a Szovjetunióban (majd ugye Oroszországban), de továbbra is gyakran átruccan Japánba. Végleg 2003-ban cuccol haza és Budapesten vállalkozik: a XIII. kerületben valami gyorsbüfét üzemeltet, ami egy hat nyelven beszélő befektetési szakjogász számára biztosan nem a pálya csúcsa, de lehet, hogy rosszul látom. A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2005-ben figyel fel a kivételes képességű salátabárosra, s még abban az évben a soraiba fogadja.

Úgy tűnik, Béla megtalálta a számításait: pár hét alatt (új húsként) a párt külügyi bizottságának elnöke lesz, majd a nemzeti radikális fellegvárnak igazán nem mondható környéken megalapítja a Jobbik angyalföldi szervezetét, 2008 végétől pedig a párt budapesti alelnöke. 2010 májusától Balczó Zoltánt váltja az Európai Parlamentben. Az Oroszországhoz fűződő különleges kapcsolatait egyáltalán nem titkolja: 2014 elején javaslatára alakul meg az EU–Oroszország Parlamenti Együttműködési Bizottság energetikai munkacsoportja, melynek ő az elnöke. Orosz meghívásra részt vesz az elhíresült krími népszavazás nemzetközi megfigyelői csoportjában, s egyértelműen kijelenti: a referendum törvényes és korrekt volt, s az EU-nak tiszteletben kell tartania a Krím lakosságának döntését, mellyel Oroszország Anyácskához csatlakozott.

Kovács Béla per pillanat a Jobbik EU-listáján a harmadik helyen van, s ha hinni lehet a közvélemény-kutatásoknak, biztos befutója a 48 óra múlva sorrakerülő választásoknak. Sokan tudni vélik, hogy felesége, az orosz-osztrák kettős állampolgársággal rendelkező Szvetlána egykoron a KGB kémelhárítási (más források szerint hírszerzési) részlegének volt a hivatásos állományú tisztje.

2.) A gyanú

Lassan összeáll a kép, s ma már biztosan tudni lehet (már ha a magyar közéletben ennek a szókapcsolatnak van bármiféle létjogosultsága), hogy Bélát 2014 februárjában jelentette fel az ügyészségen a kémelhárításért is felelős Alkotmányvédelmi Hivatal. A csatolt bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész május 12-én hivatalosan is kérte a mentelmi joga felfüggesztését. Az is kiderült, hogy a magyar szolgálatok már 2009 óta célkeresztben tartják kedvenc befektetési szakjogászunkat, de 2014 januárjáig nem sok mindent tudtak kezdeni vele, mert a hazai büntető törvénykönyvben nem volt olyan tényállás, ami miatt eljárást tudtak volna kezdeményezni vele szemben, hiszen nem Magyarország ellen kémkedett.

Érdekesség, hogy 2013 decemberében a magyar törvényhozás elfogadott egy Btk-módosítást, melynek értelmében az is kémkedésnek minősül, ha valaki az Európai Unión kívüli harmadik állam részére az Európai Parlament, az Európai Bizottság vagy az Európai Unió Tanácsa ellen folytat hírszerző tevékenységet. Ez a módosítás 2014. január elsején lépett hatályba. Nem véletlen, hogy a cinikus újságírók ezt mindközönségesen csak „Lex Kovács Béla”-ként emlegetik.

De térjünk vissza 2009-re. Mi történhetett ebben az évben, amire a magyar (és mint kiderült, a francia, a belga és tán a német) elhárítás is felfigyelt Bélával kapcsolatban?

Nos, Kovács képviselő ekkor gründolta össze az európai nemzeti radikálisokat (más szóhasználattal: az Unió szélsőjobbos pártjait) tömörítő Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségét (hivatalos rövidítéssel az AENM-et), melynek olyan szervezetek a tagjai, mint a francia és a belga Nemzeti Front, az olasz Szociális Mozgalom, a brit Nemzeti Párt és még sokan mások. Ebben a körben Béla annyira tekintélyes, hogy 2013 decemberében meg is választották az AENM elnökévé, mely tisztet jelenleg is betölti.

A gyanú tehát röviden arról szól (persze ezt csak vélelmezzük, mert az egész eljárás titkos), hogy főszereplőnk rendszeresen és folytatólagosan Oroszország érdekeit képviselte az EU-n belül, Putyin zsoldjában áll, s azon ügyködik, hogy Moszkvának Brüsszelre gyakorolt befolyása egyre hangsúlyosabb és eredményesebb legyen. S nem csak az energiabiztonság területén.

Kovács Béla jelenleg kórházban fekszik, mert a gyanúsítgatás eléggé megviselte a szervezetét.

3.) A konteók

Tudjuk, hogy a titkosszolgálatok bármilyen megmozdulása kiváló táptalajt jelent az összeesküvés-elméletek számára. Ha ez a megmozdulás ráadásul az aktuálpolitikával is kapcsolatba hozható, ráadásul egy ellenzéki párt képviselőjét érinti, napokkal egy választás előtt, hát konteós legyen a talpán, aki ellent tud állni a kísértéseknek. Mi sem hagyjuk ki a ziccert, s gyorsan számbavesszük a legfontosabb verziókat.

3.1.) Béla ártatlan

Az egész botrány a magyar politikai elit ármánykodása a Jobbik ellen. Szó sincs itt kémkedésről, hazaárulásról és hasonló szamárságokról. A Fidesz egyszerűen megijedt Vonáék térnyerésétől, s elhatározta, hogy ha már a hazai parlamenti választásokon nem tudták kitörni a nemzeti radikálisok nyakát, akkor legalább az EU-voksolás előtt megteszik. Ehhez azonnal partnerre találtak a demokratikusnak mondott baloldali ellenzékben, illetve a három nagy európai ideológiai tömb (a konzervatívok, a liberálisok és a szociáldemokraták) képviselőiben is. Az Unióban egyetlen mainstream politikai vonal sem örül a szélsőjobb előretörésének, s az AENM-ben, valamint ennek elnökében olyan veszélyt látnak, melynek növekvő népszerűségét minden erővel, eszközzel és módszerrel meg kell akadályozni. Kihasználták tehát Béla múltját, russzofíliáját és tényleg meglévő orosz kapcsolatait, kitaláltak egy jólcsengő kémsztorit, gyártottak pár kamu megfigyelési és lehallgatási jelentést, s most megpróbálják ellehetetleníteni.

Értelmes, képzett paliról van szó, akiről egyszerűen nem képzelhető el, hogy (még ha kém is lenne) olyan égbekiáltó műveleti hibákat követne el, mint amilyenekről a hírek szólnak. Hogy mást ne mondjak: melyik az az épeszű hírszerző, aki a tartótisztjével mobiltelefonon beszél meg szupertitkos dolgokat, és rendszeresen taxival érkezik a konspirált találkozók helyszínére? És hogy az oroszok meghívjanak megfigyelőnek egy általuk futtatott kémet? Ne vicceljünk már, ennyire amatőrnek nem tekinthetjük őket…

3.2.) Béla orosz kém

Nem kell gumitalpú szakértőnek lenni ahhoz, hogy Kovács életútját, pályafutását elemezve ugyanarra a következtetésre jussunk, amire az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal, ezek nyugati partnerszolgálatai és az ügyészség együttesen. Igen, a mi Bélánk bizony eladta a lelkét az oroszoknak, valószínűleg már a nyolcvanas évek elején. A moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetéről csak a nyolcévesnél ifjabb, speciális sajátos nevelési igényű kisgyerekek nem tudják, hogy a mindenkori orosz hírszerzés utánpótlási bázisát és tippkutatási területét jelenti (hogy mást ne mondjak, Zelnik István is ide járt, de számos kelet-európai titkoszolgálati vezető önéletrajzában is felbukkan ez az egyetem).

Köztudott, hogy Putyin mester és elődei már régóta azon ügyködnek, hogy betegyék a lábukat az Európai Unió döntéshozó testületeibe, s az AENM ragyogó alkalmat biztosított ezen vágy megtestesítéséhez. A harcosan Unió-ellenes európai pártok szövetsége olyan lehetőség volt, amit egyszerűen nem hagyhattak ki (már ha nem eleve ők kezdeményezték az egészet), Kovács Béla pedig az ideális jelölt volt arra a szerepre, amit végül elvállalt. Igaz, elkövetett pár baklövést: olyan hülyén megszervezett konspiratív találkozókat, mint amilyeneket a mi Bélánk az orosz tartótisztjeivel bonyolított le, csak francia bohózatokban és harmadosztályú kémregényekben látni. Az se vall profi hírszerzőre, hogy (állítólag) havonta járt jelenteni Moszkvába, s Budapesten rendszeresen találkozott olyan orosz „diplomatákkal”, akikről tán még a dél-szudáni elhárítás is tudta, hogy valójában a KGB-utód SzVR (Служба Внешней Разведки, Külföldi Hírszerző Szolgálat) emberei.

Hiába na, jobban kellett volna figyelni a kiképzésen, Béla, és nem folyton azzal a kurva okostelefonnal játszani a pad alatt!

Száz szónak is egy a vége: Béla lebukott. Hogy enkezével, saját hülyesége miatt vetett véget ígéretes karrierjének, vagy az oroszok szándékosan áldozták-e be (talán egy jobban védett, okosabb, képzettebb és nagyobb jövő előtt álló másik vakond kedvééért), ez már részletkérdés, fájjon emiatt az alkotmányvédők feje, ne a miénk.

3.3.) Béla magyar hírszerző

Bizonyám, Kovács Béla eredetileg a magyar titkosszolgálatok elhivatott és hűséges tagja volt, akit harminc évvel ezelőtt az akkori gumitalpúak küldtek Moszkvába, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy az oroszokhoz (szovjetekhez) beépüljön és folyamatosan dezinformálja őket, miközben valójában a magyar érdekeket képviseli. Ez sokáig csont nélkül ment is neki, de aztán közbejött valami prücök, s a küldetésnek vége szakadt. Hogy megőrizzék a látszatot, az a döntés született, hogy kvázi kémként eljárás alá kell vonni, így a ruszkik megnyugodhatnak, hogy mindazok az információk, amelyeket 1984 óta (különösen az elmúlt 4 évben) rajta keresztül kaptak, frankók. Aminek most tanúi vagyunk, nem más, mint egy kivonási művelet. Köszönjük, Béla, igazi hazafi vagy!

A fenti konteóknak természetesen vannak továbbfinomított alverziói is, de most nem veszünk el a részletekben. Szavazzatok valamelyik lehetőségre, majd kommenteljétek ide a véleményeteket.

És ha ráértek, gyertek el holnap a Polihisztorba.

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

282 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 282. logiszton — 2015-04-17 22:28 

Kérem….Kérem….! Nincs semmiféle Kovács Béla-ügy! Azt most csinálják/igény van rá/.

Jelenleg Pelikán elvtárs tanúsítása folyik. Bár Virág elvtárs már megíratta az ítéletet, az ürgebőrbe varrt bádogdobozok előállításával komoly gondok vannak, mert az ürge/mint rágcsáló/ jelenleg védett állat, a műürgebőr…, ürgebőrmű…,ürgeműbőr hazai előállítása még nem indult be. És Orb… izé, Bástya elvtársat sem akarta még senki meggyilkolni.
Hát Orb…Bástya elvtárs már szárt sem ér…?
Nem lesz ez így jó…Virág!!!

 281. gigabursch — 2015-04-17 10:24 

No, ismét megszólalt a CIA meleglobbi szárnyának üdvöskéje
http://index.hu/belfold/2015/04/17/a_nagy_kovacs_bela-rejtely/

 279. zigzag — 2015-04-16 10:21 

Mi ez a kapkodás? Az EP meghallgatásnál tart KGBéla, ahol a mentelmi jogának felfüggesztéséről tárgyalnának, de mivel nem ment el, ezért elnapolták a meghallgatást májusra. Most 2015 április van. 2014 májusban pattant ki a KGBéla ügy. Még csak egy éve.

http://index.hu/24ora/?cimke=kovács+béla

 278. gigabursch — 2014-12-04 10:40 

Erről a sakkozásról mindig esezmbe jut, ahogy Han Soló figyelmezteti C3CPO-t, hogy ugyan a wukik nem tudnak jól sakkozni, de nems szeretnek veszteni.
Szerintem Béla sem szeret veszteni.
S erre már az ellenfelei is rájöttek.

 277. realcorpus — 2014-12-04 07:57 

Egészen elült ez a szál…
Vagy csak a több oldalú sakktáblán átvette a szerepet a védelem a támadássokkal szemben, már nincs idő, energia itthonra ‘lövöldözni’.

Kovács Béla úgy látszik, még dolgozik, nem jutott az ügy semmilyen szakaszba, ami elégséges lett volna az eltávolításához. Ha jól emlékszem, volt valami belengetése egy őszi időpontnak is, amikor fel lehet lépni ellene, mert lejár a mandátum, aztán abból sem lett semmi.

„Kovács Béla: Belgium a válság egyik okozója, és az új EU-tagállamok gyarmatosításának haszonélvezője”
http://hunhir.info/?pid=hirek&id=80084

 276. becsuszoszereles1k — 2014-10-02 23:06 

Na vegre! 😀

 275. h1jcsaba — 2014-10-02 17:37 

@petiba:
Kedves Péti(bá)- (bár szerintem, gondolom én vagyok az öregebb:)
Üdvözöllek. !
Nagyon jól látod-én is hasonlóan kapisgálom. Áldásom.

 274. petiba — 2014-10-02 17:05 

@FilcTroll:

Én úgy gondolom, hogy Kágébéla miatt a Jobbik nem fog a szavazói közül veszíteni. A Jobbik szavazótáboráról szóló statisztikákat nagyon rejtegetik, mert a tények azt mutatják, hogy a bunkótudtatlanmegvezetettagymosottszerencsétlen szavazó PONT NEM a jobbikos (bár kivételek mindenhol akadnak – ahogy egészen biztos van a ballib oldalnak is becsületes, jólelkű, jószándékú, semmilyen pártforráson nem csüngő, tisztességes elvek, hazaszeretet satöbbi – mentén politizáló szavazó polgára – mondom, biztosan van ilyen, csak én még nem találkoztam ilyennel (de egyszer majdnem)). Én azt tapasztalom, és azok a csúnya mérések is azt mutatják, hogy alapvetően intelligens, sokat gondolkodó, sőt, továbbgondolkodó, képzett, nem médiakonzervtermékfogyasztó szavazó a jobbikos. Azaz egy ilyen gerjesztett ügy egyáltalán nem fogja megingatni pártpreferenciáját. Követi az eseményeket, benéz a paravánok mögé is és nem elégszik meg a színpadon látott játékkal. Nem kedveli, ha a szájába akarják rágni, hogy mit kellene gondolnia. Milliónyi KGBéla-ügynél súlyosabb ügyekkel szembesül, és látja, hogy következmények nélkül marad. Egy jobbikos szavazó nem fog meghatódni egy orosz kapcsolaton, mikor a Parlamentben kettős állampolgárok ülnek (jellemzően nem dominikai-magyar kettősáp.-ok, ) és döntenek a hazánk sorsáró. Amikor Amerikából, Eu-ból (no meg persze a Közel-Kelet egyetlen demokráciájából) akarják megmondani, hogy csatornázódhatnánk be még alaposabban az uralkodó diktatúra billentyűzete alá.
Az orosz stratégiát faji törésvonalakra vetíteni szerintem óriási tévedés, sőt, inkább félrevezetés. A törésvonalak egyre tisztábban alakulnak a klasszikus mackinder-i felosztás mentén – Eurázsiai és Atlanti geopolitikai szembenállás szerint. Hogy emögé feltételezünk-e spirituális hátteret, vagy kizárólag materialista alapokon próbáljuk szemlélni, ez már egyéni sajátosság és lelkivilág kérdése. Önmagába harapó kígyó – az egyéni sajátosság és lelkivilág meg függ attól, hogy milyen géneket örököltél és/vagy hogyan szocializálódtál, eurázsiai, vagy atlanti módon, spirituális háttérrel (vagy anélkül ) J

A cionisták egészen biztos nem támogatják a Jobbikot, hiszen ők nácizzák eleget a Fideszt is, sőt, még a hitsorsost is, ha olyat mer kipottyantani ajakán, ami az ő PC elvárásaiknak nem felel meg. (emlékezzünk meg bátor/szegény Schiffer Andrásról és az ő vesszőfutásáról a vicces csatornán)
Szóval melléfogás és/vagy szándékos sötétítése a Jobbiknak a cionista háttér sugalmazása, és ha mindez nem lenne elég, egyedül a jobbikos médiák (meg a kuruc, mert azért az nem ugyanaz) számolnak be olyan cionista csibészségekről, melyektől az ember füle kettéáll – már ha hozzájut a hírhez. Rendkívül kontraproduktív (és ostoba) dolog lenne a cionisták részéről a Jobbik támogatása, és sok mindent el lehet mondani a cionistákról (lehetni lehet, de nem biztos, hogy szabad) de azt nem, hogy ostobák lennének.
Hogy az orosz-iráni-török meg még kifiaborja támogatókkal mi a helyzet, azt nem tudom, de ha ők támogatják a Jobbikot, ám tegyék. Ha másért nem, csak az egyensúly miatt. Ha már az USA, meg mindenféle ottani két, három, meg négybetűs szevezetek, civilek meg nagyon titkosak, gazdaságiak meg politikaiak avatkoznak be egyik oldalon, legyen a másik oldalon is elegendő súly, különben felborul a roller. Világrendőr-világterrorista jelzőknek már úgysincs értelme, ahogy a jobb-bal jelzőknek sem.
Ami a párt vezetését illeti. Ha valaki mutat jobb pártvezetést, mint a Jobbiké, per pillanat kishazánkban, hát rajta, tegye meg.

 273. becsuszoszereles1k — 2014-10-02 06:34 

Persze, igy kell vedekezni kezzel-labbal! 🙁
„A politikus a közleményben kifejtette, hogy a fenti részlettel ellentétben édesanyja – akit 10 éve ismert meg – nem egy eltitkolt kapcsolat vagy románc következtében esett teherbe, hanem azért, mert megerőszakolták. Hozzátette, hogy ráadásul nem egy orosz tiszt tette ezt vele, hanem „magyarul beszélő emberek, csoportosan”.”

http://alfahir.hu/kovacs_bela_valasza_az_indexnek

 271. h1jcsaba — 2014-10-01 22:18 

@becsuszoszereles1k:
A hordó nem áll meg: infó rádió
https://www.youtube.com/watch?v=tr6uBxMdeEs

 270. becsuszoszereles1k — 2014-09-30 23:06 

@FilcTroll: Nem kellene ennyire tulbonyolitani, tudod, hogy a ‘jelenlet’ az elso es legfontosabb kriterium, az hogy mennyire furfangosan vagy hogy ki mennyit svedtornaszik ossze hozza, csak a show resze lehet.

 269. FilcTroll — 2014-09-30 22:58 

@h1jcsaba: Vicces, de ez végtelenül folytatható: ugyanilyen videó csinálható arról, ahogy Putyin leszól Vonának, hogy bagatellizálják el a Kovács Béla-ügyet. A valós helyzet valószínűleg még ezeknél a vicces kis sztoriknál is cifrább. De a Jobbik valahogyan tisztába kellene tegye ezt az ügyet hamar, mert nagyon csúnya szaga van a történetnek, és szavazókat veszíthetnek.

Pláne annak tükrében, hogy a Jobbik hátteréről ugye két konteó is közszájon forog. Az egyik szerint a cinoista világelit támogatja a pártot, hogy legyen kit nácizni, és legyen mivel rettegtetni; a másik szerint az orosz stratégia része a faji törésvonalak mentén is politizáló pártok támogatása EU-szerte. Az is lehet, hogy mindkettő igaz valamilyen szinten, és Morvai Krisztina háttérbe szorítása plusz a Szegedi Csanád-ügy arra utalnak, hogy az oroszok épp elhappolnák a Jobbikot a cionisták elől, és a KGBéla-ügy erre egyfajta válasz lenne. Mindez persze nagyon konteós feltételezés, és nem kérdőjelezi meg a „taplas” párszimpatizánsok őszinte, nemzetjavító szándékát sem, de a vezetésre nem vet túl jó fényt.

 268. becsuszoszereles1k — 2014-09-30 22:36 

@h1jcsaba:

Zsenialista! 🙂
Sajnos, mar lattam! 🙂

 267. h1jcsaba — 2014-09-30 21:20 

@becsuszoszereles1k:
Kedves Focista! Bár igértem , hogy nem fárasztalak , de azért ezt a rövid videot szerettel ajánlom:) DDD
https://www.youtube.com/watch?v=hDsO14faWmc

 266. becsuszoszereles1k — 2014-09-30 13:44 

@gigabursch: 🙂 Koszi a helyesbitest! Azta! Azta!

 265. gigabursch — 2014-09-30 10:44 

@becsuszoszereles1k:
Félreérthettél.

A kifejezés nem Bélára, hanem a vágóállatra vonatkozott.

 263. MiaMai — 2014-09-29 20:08 

@h1jcsaba:
Köszönöm ezt a linket is. Annyira „közérthető” – már-már szájbarágós, bár volna min vitatkozni, pontosítani stb.stb.

 262. h1jcsaba — 2014-09-29 19:49 

@miamai:
Kedves Tiboru!

Az echon is ez a téma megy -érdemes meghallgatni:
http://www.echotv.hu/kozerthetoen-2014-09-28-kozerthetoen-2-resz

 261. MiaMai — 2014-09-27 10:28 

@h1jcsaba:
Köszönöm a linkeket!
Majdnem teljesen helyesen mutatja a „világ helyzetét”. Egy minimális, több évszázadra visszanyúló történelmi ismerettel tulajdonképpen semmi új sincs a nap alatt. Világpolitika, helyi politika, családon belüli helyezkedések, mindig is erről, a helyezkedésről és az abból fakadó konfliktusokról szóltak. Egy bizonyos kor felett azonban néhány dolog világosabbá válik:
1. a helyzetek (majdnem) minden esetben hasonlóak, csak a szereplők és az elnevezéseik változnak
2. a mindenkori jelenben élők számára válik az aktuális helyzet húsbavágóvá. (értsd: „egy újszülöttnek minden vicc új”)
3. A mostani jelenben az információáradat ugyanannyira áldás is, mint átok. Áldás, mert az ember több oldalról is kap információt, megismerheti az aktuális szereplők preferenciáit, és maga eldöntheti, melyiket fogadja el, melyik illik bele a kialakult értékrendjébe. Ez a szabadság talán most először a világtörténelemben adatik meg a köznépnek is. Meglátjuk, ki mit mond, és azt is, ki mit nem mond, illetve milyen lyukak vannak a hozzánk eljutott információtömegben. A másik szabadságfaktor pedig, hogy ezeknek a lyukaknak személyesen is utána lehet járni, el lehet utazni, saját személyes tapasztalatokat is lehet szerezni, nem vagyunk kizárólagos forrásokra utalva.
4. Egy bizonyos kor felett (mondjuk úgy 30 éves kor felett) az értelmes ember már el tudja dönteni, hogy kinek hisz. És nem feltétlenül a fülüket csiklandozó „bülbülszavú rózsáknak”, hanem az addig kialakított értékrendjébe beleillő jelenségeknek. (v.ö. 2Tim 1,12)
5. A gyerekeink és unokáink jövőjét nem mi határozzuk meg, ahogyan a mi szüleink és nagyszüleink sem tudták meghatározni a miénket. Mi csak felkészíthetjük őket. A mi felelősségünk abban áll, hogy mennyire.
6. Pontosítva az 5. pontot: rossz döntéseink (egyéni és közösségi) befolyásolhatják az utódaink életét, akár évtizedekre, generációkra is. Ez is a mindenkori jelenben élők felelőssége. És itt van a jelenkori egyéni szabadság másik nagy előnye: olyan döntéshozók választása, akik az adott szűkebb és tágabb világhelyzet adta körülmények között lehetőség szerint nem rossz döntéseket hoznak. Ehhez pedig nem megélhetésiekre, hanem széles látókörű, nagy formátumúakra volna szükség. Legyünk őszinték, ezekből mindig is hiány volt. A világ pedig ment tovább a maga útján.
Nna, megérkeztünk a mához.
És innen: „Lépj vissza a startvonalra!”

 259. becsuszoszereles1k — 2014-09-27 00:48 

256.@zizzi: Inkabb olyan ujsagiroi gyakorlat (nem elv) van, hogy amirol nem tudunk, az „nincs”. Paradox modon ez inkabb a boseg zavara, ugy ertem, hogy egy felmeres, vagy inkabb szakmai becsles szerint is, a KINALKOZO/ISMERT/TUDOTT informacio v. potencialis tema mindossze 2-3 szazalekanak a feldolgozasa tortenik meg a mai fejlett (vilag) media feltetelei mellett is (amikor ez elhangzott, akkor epp a CNN volt a legnepszerubb – 1980. junius 1-tol indult a csatorna – es egy neves tudositojaval keszult riportban kerult emlitesre)…

Jo, most a valasztasokat megelozo „kortes” idoszakrol beszelunk a media keretein belul, azon belul is kozszolgalati- vagy kereskedelmi televizion belul – vagy csak ugy altalanossagban? Erre van torveny, ennek vannak szabalyai, igy szankcionalasa is. Ami nem „kotelezo”, azt meg az esemenyek diktaljak – legalabb is normalis esetben. Az amirol „nem beszelunk” – az is informacio. Minden informacio. Na de, altalanos- es media jogi ertelemben is kulonbozo, ha valasztasi musorrol van szo, ami tarsadalmi celu reklam(!), lasd: 32.(2), vagy egyeb tartalomrol!

A media torveny: https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CDMQFjAE&url=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu%2Fmttv&ei=gNklVNblN_Su7Aa44ICQAQ&usg=AFQjCNELnPqqy3sPBpJ6xe0yArRxlbeYSw&sig2=WhZE_8Cq94qrrJbuXyQCLw

Itt szo van a kereskedelmi televiziokra vonatkozo mediatorvenyen beluli szabalyokrol:
Link:https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0CFMQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fvalasz.hu%2Fitthon%2Fitt-az-uj-mediatorveny-34245%2F&ei=NuglVMg20eJq_oCB-Ak&usg=AFQjCNHUlEqxXXf2l5M43vlkmeiz9MlC5A&sig2=ZLUWqw0LLcvHjiV3TtRw8g

 258. h1jcsaba — 2014-09-26 23:44 

@MiaMai:
Kedves MiaMai!
Nos, hogy kik? Ők és nálunk csonkahonban a hazaárulók-az őket kiszolgáló DK, Fidesz Lmp stb.
Ezért van útban a jobbik.

Néz meg ezt a videot és talán Te is kapisgálni fogod:) DDD

https://www.youtube.com/watch?v=480b6HCHJXI

és érdemes ezt a forrást is olvasgatni pl.

„Ez a 3.világháború. A tömegek talán még nem jöttek erre rá, de a történelem majd így fog emlékezni erre.

A szövetségesek máris összefognak, a valós háború pedig több fronton is zajlik. Ha folytatódnak a provokációk és távháborúk, csak idő kérdése, hogy a nagy játékosok mikor ütköznek meg közvetlenül egymással, és ez a biztos katasztrófát jelenti.

Őrültnek hangzik ez? Igazad van. A világot most irányító emberek őrültek, a köznép pedig alvajáróként halad a tragédia felé. Ha szeretnéd megváltoztatni a folyamatot, csak egyetlen módja van annak. Fel kell ébresztenünk a köznépet. Még a leghatásosabb harci fegyverek is elnémulnak, ha a ravasz mögött álló ember elméjéhez eljutunk.

Hogyan ébresszük fel a tömegeket? Kérded. Ne várd meg, amíg más válaszol erre helyetted. Légy kreatív! Vedd figyelembe, hogy gyermekeid és unokáid jövője függ ettől.

Ha ez az üzenet felébreszt, akkor terjeszd. —…”
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2014/09/a-iii-vilaghaboru-geopolitikaja.html?showComment=1411762544296#c844468633121269014

 257. MiaMai — 2014-09-26 22:04 

@h1jcsaba:
A „habverés a választások miatt a jobbik erősödése miatt lett ,( a birkák szavazataiért ),…
„A libsik és a fidesz fő ellensége a Jobbik.”
függetlenül a szerző faji, vallási vagy nemi hovatartozásától, identitásától. Tehát: valakik a háttérből mozgatják őt is…
Oder was?

 256. zizzi — 2014-09-26 21:31 

Nem CSAK a tv2 nem szerepelteti a Jobbikosokat, a tamogatasukhoz kepest aranytalanul keveset szerepelnek MINDEGYIK csatornan es radioadasban es ujsagban…. Az „amirol nem beszelunk, az nincs is” ujsagiroi elv szepen ervenyesul mindosszesen….

Pedig belathatna mar a T. media, hogy masodik ero lett a Jobbik.

 255. becsuszoszereles1k — 2014-09-26 20:42 

@h1jcsaba: :DDD Legy idvez!

Helyes, ez a szabaly, bar most nincs kedvem elovenni, de amikor meg elovettek nekem, akkor igy volt…
Amennyiben igaz (volt) az allitas, a reggeli mocca sokba kerult…vagy?
Az +- 10 ezer dollar? Manapsag mar nem penz.:/ 😀 Kb. 800 munkaora/fo, az kb.100 munkanap/fo, az kb. 5 munkahonap (minimal beren 10 ho/fo), az 100 fo/nap brutto bere – kerdes, mennyien isznak kavet? Na, jo, nagyon nem szep dolog volt!

 254. h1jcsaba — 2014-09-26 18:31 

@becsuszoszereles1k:
Mielött teljesen kimerülnél azért ezt olvasd el. Ígérem tovább nem fárasztalak . DDD
‘Két és fél millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a TV2-re, mert a Mokka című műsorában három hétig mellőzte a Jobbikot mint az önkormányzati választáson induló jelölőszervezetet.

A testület péntek esti ülésén egy magánszemély kifogására hozott elmarasztaló határozatot a műsorszolgáltatóval szemben. A beadvány szerint a TV2 Mokka című reggeli műsorfolyamában szeptember elseje és szeptember 22. között a Jobbik jelöltjei közül senkit nem hívtak, illetve szólaltattak meg.

Az NVB megállapította az esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás mint választási alapelv sérelmét. A testület ezért a TV2-t eltiltotta a további jogsértéstől, továbbá az elmarasztaló határozat közzétételére kötelezte a kereskedelmi televíziót és 2 millió 537 ezer forintos bírságot szabott ki.

A testület a határozatot egyhangúlag hozta meg.

MTI – alfahir.hu”

 253. becsuszoszereles1k — 2014-09-26 14:02 

250. h1jcsaba : Ne farassza’ man! 😀 😀 😀

 252. h1jcsaba — 2014-09-26 14:01 

@MiaMai:
A lényeg : a cionista dezsőke habverése a választások miatt a jobbik erősödése miatt lett ,( a birkák szavazataiért ), -tehát választási csalással -felmelegítve.
A libsik és a fidesz fő ellensége a Jobbik.

 251. MiaMai — 2014-09-26 13:23 

@h1jcsaba:
Az írás stílusa (ami ugyebár maga az ember) szörnyű.
Gálszécsi András frappánsan fogalmazta meg azt, ami a legközelebb áll valósághoz.
KGBéla minden valószínűség szerint egy megélhetési politikus, aki most igen jól keres. Lesz mire tartalékolnia.

 250. h1jcsaba — 2014-09-26 13:08 

@miamai:
Alakul:
„A nyugalmazott titkosszolgálati miniszter, Gálszécsi András szerint a jobbikos képviselő feladata nem a hírszerzés, sokkal inkább az elhintés lehetett. Az agg rafkós titkosszolga a Duna Közbeszéd című műsorában új megvilágításba helyezte az úgynevezett kémsztorit. Mint mondta, nemcsak a hazai elhárítás, hanem valószínűleg több külföldi titkosszolgálat is figyelte Kovács Bélát. Feladata lehetett többek között, hogy létrehozza a szélsőjobboldali pártok nemzetközi szervezetét az Európai Parlamenten belül és az, hogy rokonszenvet keltsen Oroszország iránt, átalakítsa egyes pártok nézetét. Nem hírszerzés volt a feladata, hanem az elhintés – hangsúlyozta Gálszécsy, csak azt nem tudni, hogy a csillagváltás idején minden titok tudója, így abszolút információbázisként is értékelhető vén róka direkt agylágyulásban szenved, vagy már a kémügy kifundálói is rájöttek, hogy ez túl necces pálya, aztán elviccelik az egész históriát.”
forrás: hunhír

 249. becsuszoszereles1k — 2014-09-26 00:33 

@h1jcsaba:

Koszonom, hogy felelevenithettem regi tudasomat a felsorolt nagyszeru epiteszekrol az altalad belinkelt cikkbol! – „Elűzték a történelmi Magyarországot, s azon belül Budapestet fölépítő Lechner Ödön, Hauszmann Alajos, Feszl Frigyes, Hild József, Pfaff Ferenc, Schulek Frigyes és Ybl Miklós magyarrá vált német népét.” [nemi kep- es fogalomzavar es hianyzik egy nevelo is, de nem erdekes]

Az ujsagiro ur neve: Dezso Andras. Elarulta volna a hazajat? :O)

Ha erdekelnek a sajtomufajok, koztuk a tenyfeltaro- vagy oknyomozo riport mibenlete, lentebb van egy reszletes doc. – Az altalad belinkelt tortenelmi dokumentumokbol szott iras nem felel meg a mufaj kriteriumainak. Amugy pedig egy ujsagcikket nem hatarozhatunk meg magaval az ‘ujsagiras’ fogalommal. Ezt a cikket maximum egy parlamenti felszolalasrol szolo beszamolonak nevezhetjuk, annak is csak ha nem tekintjuk szakmai ertelemben ujsagiroi munkanak.

Sajtomufajok – Link: https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CEcQFjAG&url=http%3A%2F%2F4dimenzio.ning.com%2Fforum%2Fattachment%2Fdownload%3Fid%3D3971976%253AUploadedFile%253A4415&ei=r48kVOuGFZXlauPLgsAN&usg=AFQjCNGVvCiAfsN2kB4RMVETUrPkln8YzQ&sig2=nG5fALmp8jJ1DCv6qQjT9w

 248. h1jcsaba — 2014-09-25 22:54 

@becsuszoszereles1k:
https://kuruc.info/r/2/133612/
Ilyen egy igazi tényfeltáró újságírás. Kovácsbélás
Dezsőkének ajánlom -mielött leöntik petróleummal virágelvtársék.
Dezsőke az igazi hazaáruló kém, cionista ügynök.
Amerikai titkosszolgálat koholt vádaival , megalapozatlan titkokban készűlt valótlan , hazug riportjával.

 247. becsuszoszereles1k — 2014-09-25 14:24 

245.@h1jcsaba:

:DDD _ azert a mindenkori mokusors kronikasa ennel tenyleg jobb volt…
Parlamentaris Bizottsag helyett kovetkezetesen ‘planetaris’-t olvastam! Mecsoda idok!

OFF: 246. Lehet, hogy a bloggazda megro’ a holmi „latinos populizmus” miatt, de ha mar Tvrtkozunk, akkor happy szulinapot neki, ahol o” enekel (marmint a linken; 4:28 tajekan) –
https://www.youtube.com/watch?v=4EU8tfkyoMI&list=UUZXc2s97ubN4BLOV9WLZWcQ&index=10

– szoval: egy kis vidam lazitas soha nem arthat, plane ilyen es hasonlo, tomeny kovacsbelazas kozepette (bar erre a Mokka is jo volt)!:)

————

243.@gigabursch:

„zabigyerekszökevény” _ nana! errol az egyrol igazan nem tehet!

 245. h1jcsaba — 2014-09-25 10:50 

 244. gigabursch — 2014-09-25 04:57 

@gigabursch:
(folyt)
… csak ez az igénytelen szarházi még nem vette magát észre. A tükör nála nem egy gyakori intézmény.

 243. gigabursch — 2014-09-25 04:40 

@h1jcsaba:
Nem mert először „…Dezősnek meg kell halnia”.

Biztos lenne pár ember, aki szívesen énekelne akár még mozgalmi nótákat is csak azért, hogy a csapóajtó fölött állhasson a nagy eseményen.
🙂

Amúgy ezt a fajankót Dörner György már nagyon szépen helyretette, csak ez az igénytelen szarházi (elég megnézni, hogy jelenik meg az Országházban ez a zabigyerekszökevény).

 242. gigabursch — 2014-09-25 04:35 

@MiaMai:
No akkor bő húsz év alatt kijött egy hír, amit ráadásul nem is ő, hanem egy selejtes lófejű (szegény lovak), szellemileg alultáplált, ránézésre is erősen leharcolt luxusprosti dobott be a médiába.
Azért remélem érzed a különbséget hír és hír között, illetve megjelenés és megjelenés között.

Szerintem Lukácsnak ez úgy hiányzott, mint üveges tótnak a hanyattesés.

 241. h1jcsaba — 2014-09-24 19:18 

@komojtalan:
Már gyűlik a petroleum, hogy szegény dezsőt denatúrálják:
„Hírportálunk korábban már jelezte, hogy ez az ügy bumerángként üthet vissza egy olyan média-végtermék újságírójára, amelyet maga a kormányfőhelyettes, Semjén Zsolt minősített úgy, hogy külföldi titkosszolgálatok dezinformációit terjeszti. Semjén akkor hozzátette, hogy aki külföldi titkosszolgálatokkal működik együtt a magyar nemzeti célokat akadályoztatva, az hazaárulást követ el.

Hírportálunk elsőként jelezte: Az indexes cikke alkalmas lehet a választói akarat befolyásolására, ráadásul idegen titkosszolgálat közreműködésével, hiszen a cikk miatt akár el is bizonytalanodhatnak a párt nem kelő mértékben képbe levő szavazói. Ez pedig kőkemény politikai bűncselekmény még akkor is, hogy meglátásunk szerint a firkász eszközkezelői pont ezt akarták. Csak a balhét majd nem egy idegen ügynök, hanem ez a szerencsétlen fogja ”
forrás: hunhír
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78610

 240. h1jcsaba — 2014-09-24 19:05 

@komojtalan:
„Mirkóczki Ádám leszögezte: a Jobbik álláspontja „egy hangyányit sem változott” azzal kapcsolatban, amit korábban képviselt. A cikk főleg családi, magánéleti tragédiákat boncolgat, a lényegen semmit sem változtat – fejtette ki. Azt kérte: ha van a hatóságoknak vagy bárkinek írásos, képi, egyéb dokumentált bizonyítéka, akkor mutassa be, és a Jobbik levonja a konzekvenciákat, de addig sajtócikkekre alapozva nem fog szankciókkal illetni senkit. Megjegyezte: a nemzetbiztonsági bizottság tagjai sem kaptak érdemi információt arról, Kovács Béla végzett-e olyan tevékenységet, amivel vádolják, kapott-e információkat, pénzt más országtól.
Az ellenzéki párt szóvivője szerint erősíti azt, hogy nincsenek bizonyítékok, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem küldte el az EP-nek a rendelkezésre álló iratokat, miközben korábban az ügyészség szorgalmazta a jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.
Mirkóczki Ádám érdekesnek nevezte, hogy az EP-választás másnapjától mostanáig „megszűnt Kovács Béla”, majd most az önkormányzati választás kampányhajrájában megint van.”
forrás
https://kuruc.info/r/57/133537/

 239. h1jcsaba — 2014-09-24 18:52 

Ezt a Dezsöt még nem öntötték le petróleummal virágelvtársék?http://alfahir.hu/a_legtobb_segitseget_az_amerikai_titkosszolgalatoktol_kaptam

 238. komojtalan — 2014-09-24 11:57 

@h1jcsaba: Inkább az ő neve alatt jelent meg, nem ugyanaz :-). Sajnos a magyar újságírókról képtelen vagyok feltételezni, hogy önálló gondolataik legyenek, de nagyon örülnék neki ha erre az elkövetkező időkben rám cáfolnának és egyre másra jelennének meg az oknyomozó és leleplező cikkek. Lehet szidni Juszt Lászlót, de talán ő volt az utolsó ilyen újságíró.

 237. MiaMai — 2014-09-24 11:24 

 235. MiaMai — 2014-09-24 11:10 

@gigabursch:
Kun Bélát inkább ne olvasszuk ki, ha lehetne kérni. –> OK, megbeszéltük! 🙂

Egyébként nem Kovács Béla személye a lényeg, ha nem ő, akkor Nagy József, Kis Pál vagy Kovacsevics Izidor is lehetne. A fő probléma ebben a hirtelen nagy oroszbarát fellángolásban van. Mintha még mindig hordoznánk magunkban a világ többi nemzetéhez/államához való ősi hozzáállást: „ezeknek szövetségese vagyok, ezeknek meg az ellensége”. Azért ezer év után már lehetnénk a fejünkben is felnőttek! Önálló, mindenki által elfogadott és tiszteletreméltó nemzet sosem lesz itt, ha mindenkor olyan szövetségi rendszerre törekszünk, ami alávetettséggel jár. Ezt azonban csak teljesítménnyel és nem szájkaratézéssel lehet elérni. A családon belüli viszálykodás, megosztottság, ide-oda húzás mellett nem marad idő és energia tudást, tapasztalatot szerezni és valódi teljesítményt produkálni. Vajh a másik ősi mondás: oszd meg és uralkodj! – kinek az érdeke? Na ugye.

Persze az mindig is könnyebb volt, dörgölőzni, majd a szövetséges erejében bízva várni a megbecsülést és a tiszteletet. Értsd: majd valaki más megoldja, majd a párt meg a szakszervezet elintézi stb.stb. Ha érted, mire gondolok. Ja, és ezután jön a nagy nemzeti egység(??) a közös ellenség, az elnyomó hatalom birtokosa, a mindenkori szövetségesünkkel szemben.

Önálló, független, megbecsült és tiszteletreméltó ország/nemzet a saját jogán. Na, ez a hosszú élet titka, mert jó lenne megérni, de félő, hogy én már nem fogom. De attól tartok, még az unokáim sem.

 234. komojtalan — 2014-09-24 10:51 

Nem értem a tegnapi cikk mit változtat az eddigieken? Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy Moszkvának dolgozik, de miért tilos ez? Amíg törvénytelenségeket nem csinál, nem ad ki titkos anyagot, stb … megteheti. Vagy 2 hete volt, hogy valami volt angol-amerikai(?) fejes Moszkva tanácsadója lett évi 3 millióért és nem forintban. Neki lehet? A Jobbikosoknak és a választóiknak lehetne csak megbüntetni őket, de ők nem teszik, amit nem értek továbbra sem. Az orosz gyarmat ok, az EU nem? Azért van már összehasonlítási alap 45 vs 25 év. A másik viszont, hogy egészen nyilvánvalóan nem az Index írta a cikket, de szerintem nem a Fidesztől, sokkal inkább külföldről.

 233. gigabursch — 2014-09-24 08:48 

@h1jcsaba:
Sorold.
Nem lehet elégszer.

 232. gigabursch — 2014-09-24 08:47 

@MiaMai:
1.) Mert a tettest csak esemény közben lehet tettenérni.
2.) Én is kímélném életem értelmét, amíg van rá mód (lásd celebek és a celeb világ peremén lévő egyébként valódi sztárok (kor-nem-származás függetlenül => pl: látátl már csak egy képet Ákos vagy épp Lukács LAci családi életéből. Nem. Miért? Mert van ennyi sütnivalójuk, mert nem egysejtű agyhalott kelemen annák és berki krisztiánok)
3.) A mi Bélánk legalább próbál emberként viselkedni
4.) Csak azért mert MAgyarország uszkve 3 évszázadot harcolt a törökkel, vagy előtte Bizánccal, attól még voltak követei mindenhol. Már megbocsáss, de ez egy elég buta kérdés, hogyan tudod egy olyan rendszerben a hazád érdekeit szolgálni, ahol csak ártani tudnak neki? Úgy, hogy biztosítasz ott egy embert, aki lobbizik, kapcsolatokat épít, szépít, stb…)
5.) Én mondjuk nem jutottam volna hozzá ec-pec Kovács Béla képviselő anyakönyvi kivonatához és nem adtam volna még egy csomó infót senkinek.

Kun Bélát inkább ne olvasszuk ki, ha lehetne kérni.

 231. h1jcsaba — 2014-09-24 08:42 

@MiaMai:
A döntés régen megszületett, hogy a jobbik veszélyes le kell győzni: Kovács Bélán talán van valami fogás ( vagy koholnak) most ezzel próbálkoznak…. A kgb pedig ’91-ben megszűnt-
Ezen az alapon a Parlament 80 %-án lehetne fogást találni pl az Szt tistek és 3/3 +3/ 2-s névsora . Soroljam???

 229. h1jcsaba — 2014-09-24 07:36 

@h1jcsaba:
Kikről van szó???
Hazaáruló újságírók névsora:
Ablonczy Bálint – újságíró a Reakció magazin, 2005 óta a Heti Válasz , Biszku védő
Aczél Endre – újságíró, Népszabadság
Alföldi Zoltán – híradós és műsorvezető. Népszabadság, majd a TV3 az RTL Klub Híradó
Andrassew Iván – a Népszava , a Hócipő rovatvezetője, a Klubrádió, hazafiak feljelentője.
Avar János – újságíró
Azurák Csaba – riporter, a TV2 műsorvezetője
Bajtai Zoltán- HVG munkatárs, Tilos rádiós, kiirtaná az összes keresztényt
Bakáts Tibor -, rádiós, piti tolvaj
Bánó András – újságíró, szerkesztő
Barabás Éva – RTL Klub riporter-műsorvezetője
Baranyi Márton -újságíró, a Mandiner
Barát József – 168 óra rovatvezetője
Barát Tamás -Desztler Endre vezette „Keddisták” cionista mozgalom
Bárd Petra – a jogász, id. Bárd Károly szadista ÁVH-s unokája
Bárdos András – műsorvezető Bárdos Pál fia, Máté Krisztina férje
Bartus László – újságíró, magyargyűlölő amerikai Népszava és főszerkesztője, hitgyülis
Bede Márton – újságíró, index. munkatárs
Bencsik Gyula – rádiós, gyűlölködő műsorok szerkesztője
Berecz Anna – a klubrádió szerkesztő
Betlen János- műsorvezető, apja nagy kommunista volt MDP Központi Bizottsági póttag, stb.
Bochkor Gábor – televíziós, rádiós műsorvezető, szerkesztő.
Bodnár Dániel -EMIH vez tag,Tett és Véd Alapítv.(zsidó gárda) elnöke, zsidóbűnözésvédő,
Bolgár György -rádiós, televíziós újságíró, ATV Újságíróklub és a Jam reggeli műsor vezetője
Bombera Krisztina – műsorvezető
Boros Lajos – a Szent Korona-gyalázó, újságíró, műsorvezető, anyja neve Goldstein Klára.
Braun Róbert -a Gyurcsány Ferenc főtanácsadója, Index SZDSZ kabinetfőnöke
Ceglédi Zoltán -SZDSZ politológus, Hírszerző
Csabai Gábor – a Tilos Rádiós
Csintalan Sándor – MSZP politikus, TV műsorvezető
Darányi András Holokauszt Emlékközp ügyv igazg, Pesti Est főszerkeszt, a TASZ ügyv ig
Dési János – a cionista, cigányfajvédő újságíró
Donáth László – MSZP politikus, cionista, magyarellenes nyilatkozatok aláírója.
Eötvös Pál- a MUOSZ elnöke
Erdélyi Zsolt – Tilos rádiós, Szdsz politikus
Farkasházy Tivadar – újságíró , heti hetes
Fazekas Géza – a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője
Fekete Gy. Attila – újságíró, Népszabadság
Feledy Péter – szerk-riporter. 1970-71 között Derecskén ügyész, MTV Ablak, MTV aleln
Fenákel Judit- író, újságíró. Férje Bárdos Pál író, gyermeke: Bárdos András,
Félix Péter – újságíró. Magyar narancs, füstirtó és Turulgyalázó
Fiala János – a rádió műsorvezető, író
Forró Tamás – riporter, érintett volt a Kulcsár-ügyben,
Föld S. Péter – újságíró, magyart rágalmazó és gúnyoló cikkek írója
Földes András – újságíró, mandiner
Friss Róbert – Újságíró, Népszabadság.
Gadó János – szerkesztő, Apja: Gadó György ügynök Nagyapa: Gadó Béla ‘vérbíró 20 főt bitóra ít.
Gál Róbert Iván – a Társadalomkutatási Intézet (TÁRKI) programvezető kutatója
Garai-Édler Eszter -tipográfus, újságíró, keményvonalas nácivadász antifasiszta aktivista,
Gavra Gábor -hvg.hu főszerkesztője, a cionista Hírszerző főszerkesztője,
Gerlóczy Márton – író, gyűlöli a gárdát, a kuruc Infot, és mindent, ami magyar
Grecsó Krisztián -író, költő, 2011-ben a „sajtószabadságért” a „demokráciáért” aggódik,
Gréczy Zsolt -újságíró, Gyurcsány Ferenc bértollnoka, a Gyurcsány-kormány főtanácsadója,
Groó Diána – a filmrendező, magyarokat mocskoló filmeket készít.
Gulyás István- a műsorvezető. MTV
Gyárfás Tamás – újságíró, producer, Nap-Kelte, MOB,
György Bence -a TV2 főszerkesztője
Gyulai Attila -politológus, kommunikációs szakember, újságíró, Political Capital Institute elemz
Hajba Ferenc -újságíró, Népszabadság, Erősen támadja a nemzeti írókat
Hajdú Eszter – Elektronikus sajtó specialista, szociológus, médiaszemély
Hajdú Péter – a bulvár műsorvezető, korábban ATV, most TV2 Frizbi
Hann Endre – a Medián ügyvezető igazgatója
Haraszti Miklós – Jeruzsálem, újságíró, politikus
Hardy Mihály – A sajtóból igazolt át most a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója
Harsányi Levente – a rádiós műsorvezető, énekes
Hegyi Iván – újságíró, Népszabadság
Hell István – újságíró, Népszabadság, cigányfajvédő, SZDSZ propagandista
Heltai András – Heltai-Hopp, újságíró, MTI , , jelentéseket írt „Herceg” fedőnéven
Heltai László – LMP szóvivő
Hernádi Miklós – a Szombat volt főszerkesztője, a Magyarországi Zsidó Fórum egyik alapítója
Herskovits Eszter – újságíró, 168 Óra
Hirschler Richárd – a hvg.hu főszerkesztője
István Dániel- a műsorvezető RTL Klub, homoszexuális
Jakupcsek Gabriella – újságíró, műsorvezető
Jáksó László – Rádiós, TV-s, RTL klub: „Heti hetes” műsorvezető
Jolsvai András- újságíró, főszerkesztő-helyettes, 168 Óra
Juhász Péter- a TASZ Kendermag, Egymillióan a sajtószabért, Tilos Rádió, Gárdát is betiltaná
Juszt László – újságíró Apja: dr. Juszt Lajos Kádárnál egészségügyi államtit, (D-209) beosztott
Kálmán Olga – megosztó, kommunista, liberális, sajtó-vamp, baloldal kegyenc, az ATV műsorv
Kepes András – újságíró
Kerényi György – a Rádiószerkesztő
Kert Attila -producer, az MTV hírigazgatója, MTV ostroma megtagadta a t petíciójának átvételét
Kéri László -politológus a Heti Hetes alkalmi szereplője. tv-sorozat szakmai irányítója,
Kiss Ádám – újságíró, Hírszerző (smalladam)
Kolosi Péter – médiaszakember, RTL igazgató, Kolosi Tamás fia
Komássy Ákos – MSZP tagja Medgyessy Főtanácsadója. Éanyja, a volt MTV eln tanácsadója.
Konok Péter -történész, a szélsőbaloldali Eszmélet c. folyóirat szerkesztője
Konrád György -a magyarellenes író
Kormos Anett -újságíró. MTV , a Népszabadság a Kiskegyed , Showder Klub, a Heti Hetes
Kornis Mihály- a magyarellenes író
Kósa András – belpolitikai rovatvezető, hirszerzo.hu
Kovács Kálmán -SZDSZ politikus, informatikai miniszter
Naftali Kraus -rasszista zsidó író, újságíró, Izraelben él
Krúg Emília- újságíró, 168 óra
Kun Zsuzsa – a műsorvezető, rádiós
Léderer Pál- újságíró, népszabadság
Paul Lendvai -újságíró, a Financial Times bécsi tudósítója, az ORF vezetője, a RÖI
Liptai Klaudia- Műsorvezető a TV2-n,
Loppert Dániel -a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője
Lovas Zoltán – újságíró, Magyar Narancs a Fidesz volt sajtófőnöke, vadul magyarellenes
Lovász László -szerkesztő, műsorvezető. Esti Showder EstFM rádió, Danubius Heti hetes

 228. h1jcsaba — 2014-09-24 06:58 

@MiaMai: „5. Szól az írás bizonyos titkosszolgálatok manipulációjáról is az újságírói kutakodás kapcsán. Mármostakkor mely titkosszolgálatokról lehet itten szó???”

” Azt hiszem, ez a fő bűnöm. Hogy azokkal kívánom a kapcsolatot erősíteni nemre, fajra, származásra és vallásra való tekintet nélkül, akik korrekt partnerként s nem leigázott gyarmatként tekintenek hazánkra.”
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78573

 227. MiaMai — 2014-09-23 22:19 

@szotyi:
A hivatkozott fb oldalon megjelent mindkét bejegyzés (szept. 18. és szept. 23., azaz ma, az index cikk megjelenése után) szemernyi kétség sem maradt Kovács úr hovatartozását illetően. https://www.facebook.com/kovacsbela.eu?fref=photo

1. Ha már 18-án tudta, hogy „szaglásznak” körülötte, miért fogadta a „liberális firkászt”, és miért adott neki interjút, hagyta magát fotózni?
2. Miért nem ejt egyetlen szót sem a szintúgy megtámadott felesége védelmében?
3. Mindkét bejegyzés stílusa érzelemhajhász, de egyáltalán nem tárgyilagos. OK, ha valakit a családi kötődésein keresztül támadnak, érthető módon ingerült lesz, sőt nagyon ingerült. Ez világos. De ez a szöveg édeskés, már-már nyálas. Mondhatni életidegen, de leegalábbis stílusidegen. Egyébként pedig milyen szoros lehet az a családi érzelmi kötődés, ahol a gyermek ca negyven évesen ismerkedik meg a szülőanyjával? (sic!)
4. Mit keres az EU parlamentben egy olyan képviselő, aki a hazája szebb jövőjét ezen a társaságon kívül szeretné látni, és ezért küzd? – a válasz: sokat. És igen, van az a pénz, amiért még Kovács úr haja is korpás lehet.
5. Szól az írás bizonyos titkosszolgálatok manipulációjáról is az újságírói kutakodás kapcsán. Mármostakkor mely titkosszolgálatokról lehet itten szó???

A legnagyobb probléma egyébként nem azzal van, hogy most, a választások előtt ismét felmelegítik ezt a krumplilevest, hanem az, hogy utána, ahogy eddig is, csendben kussol és tevékenykedik. Merthogy a titokszolgáknak a csend a legfontosabb munkaeszköze…
És igen, ennyire nem lehet amnéziás egy nemzet, mindenkinek voltak szülei, nagyszülei, esetleg jó tanárai, akitől hallhatott egyet s mást az orosz „virtusról” (szándékosan nem szovjetet mondok). Ez egyszerűen hihetetlen. Szerintem olvasszuk ki Kun Bélát.

 226. zizzi — 2014-09-23 16:52 

Egy jo dolog van az indexes cikkben: amit pl. a TASZ magara vehet, ez:

Aktív intézkedések

Ezt a kifejezést az ötvenes évektől használta a szovjet titkosszolgálat, a KGB-nél később külön részleg foglalkozott az aktív intézkedéssel. Azokat a titkosszolgálati műveleteket értik ezalatt a titkosszolgák, amikor a cél egy külföldi ország befolyásolása az aktív intézkedéseket folytató állam érdekében. A módszerek sokszínűek, de abban megegyeznek, hogy teljesen eltérnek attól, amit a laikusok általában gondolnak a kémkedésről. A módszerek közé tartozik például, hogy egy befolyásoló ügynök a kiszemelt országban olyan szervezeteket alapít, pénzzel vagy egyéb módon támogat, amellyel befolyásolni tudja a másik ország belügyeit vagy akár külügyeit. De az intézkedés része lehet például az is, ha a titkosszolgálat munkatársa vagy ügynöke akár közvetlenül, akár közvetítők útján újságírókat, véleményformálókat fizet le hasonló célból, vagy dezinformál, bomlaszt, esetleg zsarol vagy lejárat valakit, szélsőséges esetben meggyilkol. Az aktív intézkedéseket a szocializmus idején a szovjetekkel szorosan együttműködő magyar titkosszolgálatoknál is alkalmazták, a III/I-nél az ezzel foglalkozó részleget a hírszerzők maguk között piszkos ügyek osztályának nevezték. A módszer ma is virágzik, az orosz–ukrán háborúban tapasztalható orosz propaganda is egy az aktív intézkedések technikái közül. Amikor Kovács Bélától megkérdeztem, ismerős-e neki ez a kifejezés, nemmel válaszolt. Azt mondta, soha életében nem hallott erről.

 225. szotyi — 2014-09-23 13:57 

@tiboru:
Csipőböl jött is a lövés túloldalról:
https://kuruc.info/r/1/133476/
áll a bál a barikádon 🙂
Nem mintha bármire utalni akarnék de csóró Béla vaj’ miről jutott eszükbe éppen most?

 224. chilis — 2014-09-23 13:09 

Csak szólok, hogy az EU parlamenti képviselők fizetését a küldő ország állja, nem az EU.
Szóval mi fizetjük a habzsi-dőzsit.

 223. tiboru — 2014-09-23 08:37 

 222. gigabursch — 2014-07-09 15:33 

@petiba:
Jellemző hoghy felénk falun télen konganak a szelektív gyújtők, ugyanis a kazánokban mindent elégetnek.
Persze ők se ostobák.
Vannak dolgok, amit csak elegendeő elegyítéssel és csakis akkor ha már elég forró a akzán és a füstsjárat is átmelegedett jó sok szekunder levegővel.

Bezzeg nyáron.

Nem tudnak mit kezdeni – főleg a műanyag – hulladékkal, mert a pípír még szó-szó betárolható, meg tűzrakáskor csak elpíróznak vele a gyerekek.

visszatérve:
Tényleg ennyi.
Panem et circensem (azaz stadion, botrány, deviza, stb).
Panem meg szo-szo.

 221. petiba — 2014-07-09 13:54 

@gigabursch:

Igen, summásan elég is lenne annyi, hogy „ennyi”…

De, ha jobban belegondolunk, azért nagyon durva…
Ha anno Bélánkat megüti a guta, vagy elviszi a szívinfarok, akkor lett volna ő is egy aprócska járulékos veszteség, két lábon járó káló. Vagy mi.
Egészen indulatmentesen tudnám „duplakézzel pofonvágni” (egyet jobbról, egyet balról) szeretett vezérünket…Még most is hányni tudnék, ha nem lenne kár az ebédért, ha visszaemlékszem Zor(d)bán vasárnapi beszédére, az ügy kirobbanása után.
És a sok-sok aranyhal, úgy benyelte az esti mesét, mint éhes kacsa a nokellllit. Nem is képzavar.

Amúgy a KGB ügy nulla, ahhoz képest, hogy megszűnik a papírgyűjtés az iskolában, mert túl nagy kiesést jelent a hulladékgazdálkodó cégeknek, szögényöknek. Nehogymán az iskoláknak fizessenek a papírért, amikor a birkák ingyen bedobálják szépen az UFÓkba.
Meg ahhoz képest, hogy nem lesz többet friss tej a városban, mert megszűnnek a tejautomaták, meg a bocibocis autó is. Évente 750.000Ft-ot kell(ene) fizetniük a városnak. A köztérhasználatért. Vagy mi…
Ilyenkor jön a besenyőpista, hogy Maaaaaaaaaaaaargit, noooooooooooormális?????????????????????????
Ehhez képest KGBéla kis pitiáner ügy.

 219. realcorpus — 2014-06-24 07:17 

@rebel:
Hűha! Most már látom, hogy azt a kérdő mondatot te nagyon magadra vetted. Bár nem írtam ing-próbáról semmit, mert gondoltam, nem szükséges.

A labdaütögetést és a csipkelődést még gyakorolnom kell, úgy látszik… =)
(Persze nem fogom, hozzászoktam hosszú évek alatt, hogy nem minden megnyilvánulásomat értik úgy, ahogy gondolom. Általában nem szándékom megsérteni senkit, ha mégis úgy érzi valaki, hogy ezt tettem, nem mindig kívánom megváltoztatni ez irányú véleményét, mert tapasztalat szerint az már igen nehéz, néha lehetetlen (és talán nem is kell, ha valamibe beletalálok, amit magának sem vall be az illető). Remélem, te megcáfolod és a kivételek között erősíted a szabályom.)

 218. becsuszoszereles1k — 2014-06-24 02:16 

@rebel: Nem hat! Mert akkor nem is lennenk a tudataban. Tudod a (rovid) bot 2 vege, vagy 4, vagy 5 v. oo v. 8 v. 1 😀

 217. rebel — 2014-06-24 00:57 

@becsuszoszereles1k:
Akkor pardon.. Már csak annyi a gond, hogy abszolút objektivitás nem létezik… de hát ez csak bagatell és mellékes probléma végül is… nemde? 😉

 216. becsuszoszereles1k — 2014-06-23 22:07 

OFF: Kozben megy nalam a Vangelis: L’Opera Sauvage…kiraly!;)
„Mindhalalig zene” (Fassbinder)! Vagy. 🙂

 215. becsuszoszereles1k — 2014-06-23 22:01 

212.@rebel: Rebel! Rebel! Felreertes van! Te irtal le egy mocskos pocegodrot, ugye objektiven! Ezt aposztrofaltam (antiaposztrofaltam)!

 214. becsuszoszereles1k — 2014-06-23 21:57 

210.@rebel:
Hat, tudod, en magamravettem a naivitas inget…;)

 213. realcorpus — 2014-06-23 21:39 

@rebel:
Jó füled van, jót hallottál.
(De ez már lehet, hogy személyeskedés.) =)

 212. rebel — 2014-06-23 21:28 

Tyűűűha…

– pöcegödör
– coming out

valahol azt hallottam, a személyeskedés általában a személyeskedőt minősíti leginkább…

😉

 211. realcorpus — 2014-06-23 20:59 

@rebel:
Hááát…izé… Ez a ‘coming out’ most mire fel lett? =D

Egyébként ja. Adott nagy tömeg és szint magában foglalja, hogy ilyen emberek létezhetnek. De azért nem húzható éles határvonal, vannak akik átmentet képezhetnek, vagy épp egyik táborba sem tartozónak érzik magukat, annak ellenére, hogy a nagy igazságot maguk sem feltétlen tudják.

KI
Bazz! A coming out is színes a guglinál… A meleg is…
Már az időjárásról is ez jusson eszünkbe?! Még jó, hogy a melegfront normális. =)
(Csak azt néztem, hogyan szebb, kötőjellel, vagy anélkül.)
BE

 210. rebel — 2014-06-23 20:26 

@becsuszoszereles1k:
Elszomorít és csalódást okoz, ha konteósként nem érted a nyilvánvalót, hogy mire jó ez nekik. Szerintem tudod jól a választ, de azért a kedvedért belemegyek a kis játszmába és leírom a triviális választ. Leginkább príma megélhetés, sőt meggazdagodási lehetőség, csak bőr kell a pofán és gyomor hozzá.. Akik pedig nem eme halmazba tartoznak, azok nyilván a megbízott/felbérelt dezinformálók, zavarkeltők és felforgatók, persze ők is busás javadalmazásért… Ez számodra valóban kérdés volt.. ? 😮

 209. becsuszoszereles1k — 2014-06-23 20:13 

@rebel: Vazze @rebel! Ez viszont nagyon jo elemzes Toled, koszonet! Teged biztosan nem lehet megvezetni, ugy latom. Ismered a mechanizmust, retorikastul!
1) Varjal, mindjart elokeritem ebbol a tanulsagos pocegodorbol a kulcsmotivumokat, ha segitenel a kifejtesukben! Mint peldaul: „igazság morzsák, féligazságok, manipulált valós információk”. Szoval, ezekbol kellenenek: az igazsag a morzsakbol, az igazsag masik fele, a valos resz a manipulalt informaciobol. Mert nyilvan ismered oket, kulonben nem tudtad volna definialni az ellenkezojet, illetve sejtetni magat az igazsagot – ez meg kisse paradox, de mindegy, nem errol beszelunk.
2) ‘szamos maganzo szelhamos a mainstream agymosassal szemben’ – ez meg igy hogy?! Kerdesem arra vonatkozik, hogy: ezek egyes emberek lennenek, vagy „bandak”? Szoval, tkp. ok meg a meglovagolot is meglovagoljak: magat a mainstremet? Nem semmi azert? Es ez nekik mire jo – csak igy maganszorgalombol?

OFF – Vettem, hogy az uzeneted Logisztonnak szolt (a „remelem” jeligere).

 208. rebel — 2014-06-23 15:58 

A legszórakoztatóbban szánalmasak azok a megtévesztett, agymosott emberek szegények, akik roppant magabiztosak, kimondottan pökhendi és arrogáns fölénnyel nyilatkoztatgatják ki „igazságaikat”; azt képzelgik, ők különlegesek és feljebb valók, mert a kizárólagos igazság kiválasztott birtokosai, és közben égbekiáltó infantilis téveszmékben kábuldoznak. A fanatikus szektások ilyenek jellemzően, de legalább ennyire, a main stream agymosás – mert nyilván van ilyen – úgymond oppozitív agymosottjai (általában a naivitásuk mellett jelentős paranoid tüneteket mutató intellektusok)…

Az emberi naivitást és megvezethetőséget, nem csak a mindenkori és mindenholi fősodratú hatalom használja ki és lovagolja meg, hanem számos magánzó szélhámos, akik kitalálnak újabb és újabb, nagy-nagy konspiratív leleplezéseket és nagy titkos igazságokat, a nagy hivatalos agymosással szemben; és hát működik, hiszen nincs is jobb trükk, mint egy valóban bűnösre hazudni valamit (amiben ha vannak igazság morzsák, féligazságok, manipulált valós információk, akkor a legjobb), az általában sokkal hihetőbb az egyszerű naiv balga lelkek számára.

Az egész emberiség történelme erről szól és most is ez van. Megtévesztések és agymosások közt verődik jobbra-balra a sokaság és jó néhány kisebbség, ahogy a légy, egyik ablaktól, a másikig….

Az igazság meg eközben mindig: „odaát van”…

Kinek nem inge, nem veszi magára… 😉

 207. gigabursch — 2014-06-23 11:29 

@logiszton:
Na most nem azért, hogy szegény @rebel topictársat cincáljam, de tegnap este beleszaladtam egy olyan filmműsorba, ami nagyon megdöbbentett.
20 évvel ezelőtt É-Korea felmondta az atomsorompó egyezményt, minek hatására Wiliam Jefferson (Bill) Clinton a szó szoros értelmében atomcsapást akart É-Korea ellen, melyre kidolgoztatta az akkori védelmi miniszterrel a teljes támadást, és 1 millió civil áldozat nekik belefért volna.
Ez a Pax Americana, ez az idiokrációa, amiből köszönöm nem kérek.

Még szerencse, hogy a Mogyorókirály (Nixon) vette a fáradtságot és időben elröppent Phenjanba és sikerült legalább elkerülni az atomháborút.

 206. rebel — 2014-06-23 02:12 

@logiszton:
Legyen neked a te hited szerint…! peace bro… 😉

 205. becsuszoszereles1k — 2014-06-23 02:06 

@miamai: Mar szereny szemelyem? vagy Logiszton mit sem tud? _ mert nem mindegy, kire harul a valaszadas felelossege. Nagyon furcsa viszont, hogy megis: remeled…Hat, azert felig magamra veszem a fele valaszt: Ne tegyel rossz fat a tuzre!:) Ez a vilag -es egyetlen Vilag van osszesen, csak bizonyos reszei a foldi let szamara takarasban vannak, de valtozatlanul jelen vannak- igenis erdemes a megismeresre, valamint nincs is mas valasztasi lehetoseg. Egyaltalan csak ugy lehetseges benne kozlekedni (ergo ontudatunknal lenni=elni es nem vegetalni), ha szuntelenul (ontudatlanul es tudatosan) megismerjuk. Ha passziv rezintenciat tanusitasz, sokkal nehezebb – es tavolrol sem azonos a dolog a passziv rezisztencia elvenek politikai alkalmazasaval (Deak Ferenc), ami egy nagyon is aktiv egzisztencia a poltikai harcban. Ne vedd csak kis tingli-tangli ‘ellenallas’gyanant! A ket szo egy fogalmat alkot, es nem elvalaszthato egymastol. A nagy dolgok sok-sok „sziszifuszi” es verejtekes munka eredmenye, mire szamottevove valik az eletben, amire azt lehet vegul mondani, hogy igazan nagy dolog.

Ma (ejjel) mindenki rezignalt itten? (Meg en is?)

Az egyetlen, mert oszthatatlan Vilagra hallottam egyszer egy erdekes szemlelteto peldat (sot, lattam!), nem tudom mennyire helytallo, de valoban szemleletes:
Vedd a kinai legyezot v. a japant v. egy olyan legyezot, ami klasszikus mintara keszult! Az ilyen legyezo kulon lapocskakbol van osszekotve. Alaphelyzetben ossze van csukva: az egyes lapok elet kulon-kulon latod, de nem latod magukat a lapocskakat: ezek az idosikokat szemleltetik, amik egymason helyezkednek el.
Nyisd ki a legyezot: az idosikok kinyilnak es egyseget, osszefuggo sikot alkotnak. Egyszerre van minden, ami van, letezik: egyszerre kitarva es elrejtve. Esetleg (ha eredeti legyezo, akkor mindenkepp) egy gyonyoru mesteri abrazolast is talalunk rajta! De csak, ha kinyitjuk a legyezot. Ez talan az eletunk. Maga a legyezo pedig mindenkeppen azonos onmagaval is: a legyezovel legyezni lehet, a muveletnek pedig szinten funkcioja van: jotekony enyhet ad. Hosegben pedig szinte eletmento. Egyben gyonyorkodteto elmeny es latvany…

 204. miamai — 2014-06-23 00:38 

@logiszton:
„Valamit nem érthetsz a világból.” — mondhatnám erre, hogy ez a világ nem is érdemes arra, hogy különösebben meg akarjam érteni, de ez önellentmondás lenne. Konteóblogon vagyunk, tehát nyugodtan elárulhatom: vannak olyan erők, gazdasági és politikai tényezők, akiknek (igen, AKIKNEK!) komoly érdeke az, hogy itt Közép-Európában folyamatos nyugtalanságot tartsanak fent. Ehhez a törekvésükhöz a magyarok történelmileg, alkatilag a legjobb alanyok. „Rebellis népség”, „önfejű”, „a maga útját járó”, ezenkívül „állandó sértettségben él és vesztesnek tartja magát” — ez az általános vélemény a határainktól a kb. 500 km távolságra élő politikacsinálók között. Mondjuk mindebben van is valami, de a nagy különbség köztünk és köztük az, hogy mi tudjuk, hogy miért, és megvannak a válaszaink is, de ez rajtunk kívül az égvilágon senkit nem érdekel. Sajnos. De akkor is ez van. Fenntartani, esetenként szítani a nyugtalanságot határokon belül, és a félelmet a magyar revizionizmustól a határokon túl – ez az Ő céljuk, és ezt tulajdonképpen jól is csinálják — sajnos a mi kárunkra. SZÁMUKRA a legnagyobb vereség az lenne, ha ittenség normális viszonyok lennének.

No ez az, amihez én bizony nem asszisztálok. Nevezhetjük ezt passzív rezisztenciának (ellenállás) is…

Jehovisták, sipisták (hamiskártyások) aláírási szokásait nem ismerem, nem is igazán fontos, hiszen azt is tudjuk, hogy az aláíróívek valóban úgy forognak, mint a lapok egy jobb kaszinóban.

Szavazatszámláló bizottság meg ilyenek?!?!? Na ne vicceljünk, kérem…

„Tisztelet, megértés?” – úgy látszik, nem egy társaságba járunk…

„Ki fizetett le?” – bárcsak jönne már valaki és jól „megvenne kilóra” – de ilyen még sajnos nem fordult elő. Biztos túl sokba kerülnék… :)))

Az utolsó mondatom pedig így szól magyarul: Olyan életet élj, amit szeretsz, és szeresd azt az életet, amelyet élsz. (csípőből való válasz előtt kéretik elgondolkodni rajta)

Végül – bár engem nem liberálisoztál le: a liberalizmus az én fogalmaim szerint nem szitokszó, hanem az ember valódi szabadságát jelenti. Az pedig egy teljesen másik dolog, hogy amit ma liberalizmus néven neveznek, annak a világon semmi köze sincs a szabadsághoz. Rabszolgaság fizikai és lelki értelemben egyaránt.

Még végülebb: @200. becsuszoszereles1k — helyesen írta: nem a száj, hanem a tettek beszélnek. Erről pedig mit sem tudsz felőlem. (remélem…) Gyümölcséről ismerszik meg a fa!

 203. becsuszoszereles1k — 2014-06-23 00:19 

@logiszton: OFF – Amugy, miert oltek meg Marian Kozmat?

 202. logiszton — 2014-06-22 23:50 

@becsuszoszereles1k:
200.becsúszószerelés1k
Első bekezdés:
Egyetértek.Ez magától értetődik.

Második bekezdés:
Teccik!/Like,like…/

 201. logiszton — 2014-06-22 23:34 

@rebel:
171.rebel
„USA olyan országoknak sem fegyver sem olajat nem szállít, ahol népírtás zajlik…”

Na, persze! Ők elöször szállítanak, amikkel aztán majd meglesz a népirtás: Dél-vietnam/inkább egész Délkelet-Ázsia, Törökország, Izrael, Afganisztán(!) és tán Ukrajna sem hagyható ki: megjött a nyugati pénz, és lett belőle rögtön terrorellenes hadművelet. Milyen elegáns!

 200. becsuszoszereles1k — 2014-06-22 23:25 

198.@logiszton: „Az ilyeneket helyes irányú tettre kell ösztönözni nem megérteni, mert “a Gonosz diadalához nem kell más, minthogy a jók tétlenek maradjanak.”” _ ha hozzatehetem: elsosorban jo peldaval eloljarva kell osztonozni – ami a megfeleloen megalkotott torvenyekben csucsosodik ki. Mar cask az iv miatt mondom, az egyentol a kozosseg tagjaig.
Igy milyen igaz az a mondas is, hogy nem beszedebol, hanem cselekedetei alapjan kell megitelni(megismerni) az embert (mas valtozatokban: a fat gyumolcserol…madarat tollarol stb.)

A jehovistak, egyeb istak esetebol pedig emlekszem egy masik esetre, amikor afrikai egyetemi tarsnommel az utcan haladva, elenk allt egy aktivista, mondvan, adakozzunk (meg firkantsunk man’ ala!) az afrikaiak javara (na, ez mar ab ovo nonszensz volt, de lehet, hogy meg soha nem latott feketeboru embert…). Erre Helen (tenylegesen onnan jott! Santa Isabellarol!) elorelepett, es felenyujtotta a markat…a krapek meg azt mondta neki, hogy: „Te ne kerjel!” Hadd kacagjak mar!:))

 199. logiszton — 2014-06-22 23:19 

@rebel:
165.rebel
Hát ezekbőla hozzászólásaidból valahogyan nem jön ki az a többoldalú tájékozottság. Az utolsó négy sorodból inkább a liberális sértődöttség jön elő, amire a legjobb bizonyíték, hogy nem olvasod a kurucinfot, de azért tudod, hogy elmebeteg meg dezinformatív. Olvasgasd csak a kurucot és rájössz, hogy milyen rengeteg hírt hallgat el vagy ferdít vagy később hoz a fősodrat. a stílus/a hozzászólásoké/ nem a kultúrcsúcs, de az információtaltalom miatt még a rendőrség is olvassa./Ők különösen./
Példa: Hogy Marian Kozma gyilkosai enyingi cigányok voltak azt a kuruc rögtön hozta. A fősodrat meg napokkal később csak, amikor a román tévé híranyaga miatt már nem lehetett tovább maszatolni a kilétüket.
Hallottál az évekkel ezelőtti siófoki cigányfelvonulásról a siófoki butiksoron, akkor? Na, miért nem?
Amúgy az utolsó mondatod tökéletes leképzése a tipikus és toleráns liberális látásmódnak, hogy:
„Csak kétfajta vélemény létezik. A miénk és a helytelen!”
Azért üdv. közöttünk!

 198. logiszton — 2014-06-22 22:46 

@miamai:
161.miamai
Valamit nem érthetsz a világból.
A rugalmasság nem egyenlő a problémák elkerülésével, a tisztelet pedig miért járna a gazembernek?
Hogy értsd miről van szó:
a jehovista nem írta alá a vizitdíj, tandíj meg stb. ellenző ívet, mert szerinte a Jóisten ezt úgysem tűri sokáig és mindent meg fog oldani. Hivatkozás a „segíts magadon és az Isten is megsegít” szólás emlegetése sem hatotta meg.
Aztán ő is ugyanúgy részesült ezek eltörlésének az előnyeiből, mint az, aki tett is érte és ő nem mondta azt, hogy ez neki nem jár.
Most akkor a kölcsönösség, megértés stb.-stb. jegyében nekem tényleg tisztelnem kellene őt meg elfogadni hogy hát neki ez a nézete? Mert kárt okozott a többieknek, őket dolgoztatta maga helyett! Az ilyent csak megvetni lehet. Sajnos sokan vannak ilyen „a jóra való restek”.
Az ilyeneket helyes irányú tettre kell ösztönözni nem megérteni, mert „a Gonosz diadalához nem kell más, minthogy a jók tétlenek maradjanak.”

A szavazatszámláló bizottságban ott ülnek a különböző pártok képviselői, akikkel való beszélgetés során kiderül, hogy ők is tkp. jó emberek és a tetejében teljesen tisztán látják az ország és a társasdalom összes nyomorát, mégis ott ülnek azoknak a pártoknak a képviseletében, amelyek ezt az állapotot megteremtették./Az Ő részükre is!/ Természetesen nem köpi le őket helyben az ember, nade tisztelet meg megértés?
A politika pedig a közösség/A Polisz!/ ügyeivel való foglalkozást jelenti. És erre azt tanácsolod, hogy a köz ügyeivel/adó-csatornázás, stb./ne foglalkozzunk mindannyian. Ki fizetett le? Mert ez jön a tömegtájékoztatásból is. Olvasd már vissza a Chomsky-tízparancsolatát.
Az utolsó mondatodat nem értem és nincs kedvem a fordítórobothoz sem, de valami az lehet a lényege, hogy a szeretet legyen az életed és szeresd a lóvét!/Jó, tudom, hogy nem ez a fordítás, de így jobban kijön a szabaddemokratás liberás csak te vagy a fontos lényeg./
Rendesen felmérgesítettél.

 197. becsuszoszereles1k — 2014-06-22 22:28 

196.@logiszton: Koszi a segitseget!

 196. logiszton — 2014-06-22 21:43 

@miamai:
160.miamai
A frakkos-fekete zakós /fő/pincérekre és hasonló öltözetű egyéb urakra szokták mondani a spicces urak anno, ha a Kabaréból haza akarták támogattatni magukat.

 195. realcorpus — 2014-06-22 21:39 

@logiszton:
Én is arra gondoltam, hogy arra gondoltál. =)
Szakács Bélát is azért írtam, mert elég egyedi a stílusa. Egyértelmű, hogy nem azért olyanok a jegyzetei, mert ne tudná megírni helyesen.
Esetünkben lehet, nem is ez volt a cél, hanem csak diszgráfiás. Ekkor meg kevéssé tehet róla, így változni sem nagyon fog.

 194. logiszton — 2014-06-22 21:26 

@realcorpus:
153. realkorpus
A szabatos helyesírás alkalmazására gondoltam. Fogalmazásilag engem minősít le, ha nem mindenkinek ez jött be.
Az egyéni stílust inkább tán a szóhasználattal, fogalmazási fordulatokkal lenne jobb elérni, mert így utólag a napi keverés és adott esetben száznál több hozzászólés elolvasásakor az éjszaka közepén már kevéssé fogékonyak egyesek a betűkihagyások rejtelmeinek bájaira. De megpróbálom megszerezni a megfelelő titkosírási rostélyt.

 193. logiszton — 2014-06-22 21:14 

@rpd4:
152.rpd4
Ahogy szokták mondani:
A remény hal meg utoljára!
Na, igen mert mi még előtte halunk meg.
Szoktam mondani én.

 192. logiszton — 2014-06-22 20:57 

@sztalker:
150.sztalker
Talán visszafogó lesz az izraeli Vaskupola gyors átrozsdásodása. Elvégre minden ilyen rendszer a múlt tapasztalatainak továbbkombinálásán alapul. De a Vaskupola esete felszínre hozta, hogy mindig lehet olyan vagy annyi más eshetőség, amivel nem bír a létrehozott rendszer. A „hézagok” pedig nukleáris esetben nem veszteséget, hanem a VERESÉGET jelentenék.

 191. logiszton — 2014-06-22 20:40 

@gigabursch:
147.gigabursch
Hasonló vonalon járok és az eredmény az, hogy az ilyen „mindenhol megjelenő érdeklődőket” hajlamos a törzsközönség valakinek az ügynökének tekinteni pusztán a kilógó nyelvű helyeslés hiánya miatt.

 190. logiszton — 2014-06-22 20:31 

@realcorpus:
146. realcorpus
Egyetértek! Megkéredeztem akkor a szomszédot és nem tudott választ adni. Pontosabban a televízióra hivatkozott zavarosan.

A baj az, hogy nemcsak az iskolázatlanja ilyen, hanem az úgymond okosa is.

 189. realcorpus — 2014-06-20 17:38 

@igazitrebics:
Ahogy én elképzeltem: =)
Zárt ülés. Jelen vannak: mindenki. Indításként a BM, AVH (?!), IH, LÜ egy-egy embere elmondja, mire alapozzák a kémkedés gyanúját. Ezek után a kapott információk alapján kérdezgetik az érintetteket. A jegyzőkönyv-vezető mindent szépen leír (vagy csak visszajátszás alapján), majd iktatják valahova.

Hát valahogy így. Persze, nem voltam még ilyen eseményen, így aztán teljesen másképp is működhet a gyakorlatban. Pl. Kovács és Vona kint megvárják, míg az rövidítésesek előadják lapjaik egy részét — reklámszünet (közben helyet cserélnek a kétbetűsek a két képviselővel) — kérdezgetnek. Így már lehet két jegyzőkönyv? Sőt, ha külön kérdezgetnek, akkor három is?

 188. igazitrebics — 2014-06-20 17:25 

@realcorpus:
Kis najiv!
„…nyilvánosságra hozzák Kovács Béla jobbikos EP-képviselő és Vona Gábor pártelnök a parlament nemzetbiztonsági bizottsága általi meghallgatásának jegyzőkönyvét.”

Ebből hogy süthető ki az, hogy mindent? 🙂

 187. realcorpus — 2014-06-20 17:07 

@igazitrebics:
Naivan azt gondolom, hogy egyazon zárt ülésen voltak, így jegyzőkönyvbe kerültek azok is.

 186. igazitrebics — 2014-06-20 16:53 

@realcorpus:
Háááát az kevés az üdvösséghez, hogy a két kedves úr mit mondott a meghallgatáson!
A két úr, természetes, hogy tagad minden körülmények között, egy meghallgatáson!

Én kíváncsi lennék rájuk is: „…tájékoztatást adtak a Belügyminisztérium, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal és a Legfőbb Ügyészség képviselői is.”
Arról viszont szó nincs, hogy ezeknek a „tájékoztatóknak” a titkosságát, valaki is fel akarná oldani!

 185. realcorpus — 2014-06-20 16:44 

@igazitrebics:
Ha jól emlékszem, akkor a meghallgatottak nem ellenezték (inkább kérték) a nyilvánosságra hozatalt. Ha ezt tovább gondolom, akkor valaki(k)nek azért kínos lehet, ami ott történt, és az egyik jobbikos sem lehet. Vagy csak a kérdések hangulata olyan, amit nem szívesen vállalnának közönség előtt.

 184. igazitrebics — 2014-06-20 15:38 

„Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) vizsgálja annak lehetőségét, hogy nyilvánosságra hozzák Kovács Béla jobbikos EP-képviselő és Vona Gábor pártelnök a parlament nemzetbiztonsági bizottsága általi meghallgatásának jegyzőkönyvét – tudatta a Magyar Hírlap megkeresésére a Belügyminisztérium sajtóosztálya.”

http://mno.hu/belfold/jobbikos-kemugy-jon-a-jegyzokonyv-1233118

 183. realcorpus — 2014-06-13 17:15 

@rebel:
…, csak azok, akik összerakták a részleteket és megállapították, hogy ez egy böszmenagy állat, amelyik időnként veszélyes is lehet. =)

 182. rebel — 2014-06-13 15:59 

@petiba:

Valamikor régen egy faluban mindenki vak volt.

Egy napon a falu lakói közül hatan találkoztak egy emberrel, aki elefántháton jött feléjük. A hat ember, akik már hallottak az elefántról, de soha nem voltak ilyen közelségben egyhez sem, megkérték az utazót, engedje meg, hogy megérintsék a nagy vadállatot. Úgy akartak visszamenni a faluba, hogy el tudják mondani a többieknek, hogyan néz ki az elefánt.

Az utazó beleegyezett, és a hat embert az elefánt különböző testrészeihez vezette. Addig tapogatták és simogatták, míg bizonyosak nem voltak benne, hogy tudják, milyen az elefánt.

Alig várták, hogy visszaérjenek, és elmeséljék a faluban, hogy mit tapasztaltak. A falu lakossága összegyűlt, hogy halljanak az elefántról. Az első, aki az állat oldalánál állt, azt mondta:
– Az elefánt olyan, mint egy nagy vastag fal.
– Badarság! – vágott közbe a második, aki az elefánt agyarát fogta. Az elefánt elég kicsi, kerek, sima, de nagyon éles. Én nem falhoz, hanem egy lándzsához hasonlítanám.
A harmadik, aki az elefánt fülét fogta, tiltakozott: – Egyáltalán nem hasonlít sem falhoz, sem lándzsához. Olyan, mint egy hatalmas nagy levél, ami vastag gyapjúszőnyegből készült. Amikor pedig megérinted, mozog.
– Nem értek veletek egyet! – mondta a negyedik, aki az ormányát fogta. – Én tudom, hogy az elefánt olyan, mint egy óriáskígyó!
Az ötödik kiabálva juttatta kifejezésre nemtetszését. Ő az elefánt egyik lábát fogta, és arra a következtetésre jutott, hogy az elefánt kerek és vastag, mint egy fa.
A hatodiknak megengedte az utazó, hogy felüljön az elefánt hátára, és ő így tiltakozott:
– Hát egyikőtök sem tudja pontosan leírni, milyen az elefánt? Nyilvánvalóan olyan, mint egy
hatalmas, mozgó hegy!

Embereink azóta is vitatkoznak, és a falubeliek közül senki nem tudja elképzelni, hogyan is néz ki egy elefánt…

(hindu mese)

 181. realcorpus — 2014-06-13 11:56 

Remélem nem probléma, ha magamat idézem, de erre biztosan emlékeztem, hogy én írtam. =)

„Szóval, úgy tűnik, hogy kicsit húzogatják a medve bajszát.” (NATO – Oroszo.)
„Kágébéla ebben a történetben lehetett egy fejezet, hogy elhallgattassanak egy olyan csoportosulást, amelyik hatékonyan kiállhatott volna az európai államok (nem az EU!) védelme mellett.”
„Én remélem, semlegesek maradunk, és még jobb lenne kimaradni mindenféle harcászati eseményből.”

Hát úgy néz ki, elkiabáltam, és megint bevállaljuk(-ják ott fent a nevünkben), hogy mi leszünk, akik a sajtért indulunk az egér/patkányfogóba:
http://www.magyarhirlap.hu/ukrajna-egy-lepesre-a-v4-harccsoporttol
Most őszintén! Hiányzik ez nekünk? Nem annyira egyértelműek a hírek, meg ki tudja, mi lesz 2 év múlva. Ez persze csak javaslat, de úgy látszik, mint utasítást kezelik. Értem én, hogy az ukrán népnek is rossz most, de azért nekünk se lenne jó megint szívni…

 180. gigabursch — 2014-06-13 10:22 

@realcorpus:
Köszi.

OFF
Viszont rájöttem, hogy a későbbiekben hogyan fogok beszélni a HTML kiterjesztésről, hogy valami értelme is legyen.
HőTöMLő
Ez így mér értelmesnek is látszik.
🙂

ON

 179. realcorpus — 2014-06-13 08:50 

@petiba:
Hát ezt így hogy, mikor? Reggel észre sem vettem. Öregszem… =)

Szőr skót bácsinak utánanézek, hogy megtudjam, mi okozott benned ‘törést’. (Ez nem komoly, csak épp így fogalmazva jutott eszembe bepötyögni. =) )

 178. realcorpus — 2014-06-13 05:24 

@gigabursch:
Ha valaki nehezen találna oda, az utolsó linkek:
svetlanagigabursch

 177. petiba — 2014-06-13 00:51 

@rebel:

Ez az egész, amit itt leírtál…ez komoly? Te tényleg ezt HISZED?? Valahogy nem akarom elhinni, hogy az a rebel, aki ezt írta, ugyanaz, aki máskor egészen pontosan lát dolgokat.
Humanizmus? Civilizáltság, meg USA, egy sorban? Te még origót se olvasol?

Válogatott kegyetlenkedésekkel alázták meg amerikai katonák a Szaddám-rezsim rettegett börtönében, az Abu Ghraibban iraki foglyaikat. Ráadásul még fényképeztették is magukat, amint éppen ráülnek az egyik rabra és ütlegelik, vagy arra kényszerítik a rabokat, hogy meztelenre vetkőzve emberi piramist alkossanak. A katonák azzal védekeznek: nem ismertették velük, mit tehetnek kihallgatások közben jogszerűen és mit nem. Azt is mondták: parancsra tették mindezt, civil szakértők irányították a kihallgatásokat, tőlük kaptak utasítást.

Szaddám Huszein rezsimjének rettegett börtöne, az Abu Ghraib, ahol évtizedeken keresztül kínozták az embereket és rendszeresek voltak a kivégzések is, újabb kegyetlenkedések helyszíne lett az utóbbi hónapokban. Ezúttal azonban amerikai katonák és civil tanácsadóik kínoztak iraki foglyokat. A Guardian beszámolója szerint az amerikaiak megaláztak és szexuálisan zaklattak fogva tartott irakiakat. A hadsereg vizsgálata azután indult, hogy januárban egy katona jelentést tett feletteseinek arról, mi folyik a börtönben. Állításait fényképekkel is alátámasztotta.

Emellett olyan felvételek is előkerültek más katonákról, amelyeken az látható, hogy az egyik rab fejére csuklyát húztak, testét dróttal kötözték össze. Más fotókon az látható, hogy egy kutyát uszítottak egy irakira, másokat pedig levetkőztettek és arra kényszerítettek, hogy egymásra feküdve emberi piramist alkossanak. Előfordult az is – a fényképek tanúsága szerint – hogy a raboknak szeretkezést kellett imitálniuk a katonák kedvéért.

Ezek itt fent nálad melyik kategóriába tartoznak, a HUMANIZMUSBA, vagy a CIVILIZÁLTSÁGBA?

Legyél már reálisabb kicsit!

@rebel:

Ha néha olvasnál kurucot, akkor rájönnél, hogy a dezinformációt ott hiába keresed. Radikálisnak radikális, de elmebeteg inkább az, aki úgy fikáz valamit, hogy nem is olvassa 🙂
A kuruc az egyetlen cenzúramentes felület. Ezért is akarják annyira leradírozni őket. Tudod, a helyzet az, ha a Grimm meséket dolgozná fel százkilencvenezer részben, a kutya se foglalkozna vele. Ha csupa hazugságot, ferdítést írna, ahogy ezt teszi egy-két mhmh, ja, igen, maszáj (ezt mindig elfelejtem, pedig én találtam ki) felület, akkor senkinek nem lenne útjában.
De a lényeg a lényeg, ne tessék paranoidozni azt, amit nem is tetszik ismerni.
Ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi kis linkecskét a kurucról, ami hóttziher, hogy neked nagyon tetszeni fog 🙂

http://kuruc.info/r/2/129069/
(hú, vajon ebben a nagy szólás-szabadságban – bármit szólhatunk, amit szabad – szabad kurucot idézni, főnök, vagy az már bűncselekmény?
Nem csak minden pofon mellé kellene egy rendőr, de minden kommentelő mellé egy zsebjogász.

@realcorpus:
Mackinder óta én a medvével vagyok…

@rebel:

„Putyin klasszikus elit, mellesleg sokkal durvábban mint bármelyik USA elnök (hiszen USA-ban nincs puha elnöki diktatúra, az elnök mozgástere igen korlátos), Putyin hatalmat és vagyont habzsol mohón és gátlástalanul, ezt egy USA elnök nem tudja megcsinálni, legalábbis nem ilyen mértékben, legfeljebb maga az USA, mint olyan”

Ez egyszerűen marhaság.
Most hadd ne linkeljem a Kalevalát ide…

„USA olyan országoknak sem fegyvert sem olajat nem szállít, ahol népirtás zajlik”
Én erre másként emlékszem.
Izraeltől Szíriáig, Egyiptomtól Törökországig.

 176. realcorpus — 2014-06-12 16:51 

@gigabursch:
Egy ima tiboru felé és (ha ideér) megjelenik a telelinkelt hsz. =)

 175. gigabursch — 2014-06-12 16:48 

@realcorpus:
Az nem baj, hogy egyik vagy másik vélemény erősebb egy egyénben, mert ez jó dolog.
De azt hiszem inkább az a fő cél sokunkban egy ilyen kérdéskör esetén, hogy az elvakultságtól mindenképp megkíméljük a lelekes konteós társainkat.
Néha én rám is rámfér – szó se róla.

 174. gigabursch — 2014-06-12 16:37 

@gigabursch:
kicsit szétcsúszott a hötömölő, de azért értelmezhető.

 173. realcorpus — 2014-06-12 16:36 

@rebel:
Fogság témára válaszoltam.
Az, hogy Guantánamó olyan pöpec kis luxus-börtön lenne, azért én kétlem. Talán nem véletlenül került olyan területre, ahol az USA jog nem érvényes. De, ha linkelsz egy hasonló orosz hadifogolytáborról leírást (Ami mai is működik!), akkor tényleg megpróbálom a választást elméletben megtenni a kedvedért.

Tényleg nem írtál olyant, hogy egyik jobb, másik rosszabb, viszont arányaiban megfigyelhető, melyik oldalról van több negatív, vagy pozitív véleményed, ami elég ahhoz, hogy le se kelljen írnod.

Lehet, hogy többen is így gondolkodnánk, ha 58 évvel ezelőtt itt is eljátssza a hős felszabadítót és nem csak most, Ukrajna kapcsán akarja védeni a ‘demokráciáját’.
De késő bánat. Én remélem, semlegesek maradunk, és még jobb lenne kimaradni mindenféle harcászati eseményből.
Szóval nem, egyik sem szeretni való.

 172. gigabursch — 2014-06-12 16:27 

@rebel:
„USA olyan országoknak sem fegyvert sem olajat nem szállít, ahol népirtás zajlik…”

Úgymint a 80-as évek Irakjának, vagy épp Izraelnek folyamatosan.
Nem beszélve a törökökről, akik a kurdokkal éppenséggel nem túl elnézően bántak, s nem orosz fegyverekből, smég, még, még…
Ez azért ennyire nem ennyire egyszerű.

Megszállásból köszönöm nem kérek, börtönből sem.

Nem véletlen itt Európa közepén a kényszer.

Nincs sem keleti nyitány, sem nyugati dörzsölődés.

Csak a HARMADIK ÚT létezik
Ha ezt mélységeiben meg akarod érteni, szívből javaslom az alábbi előadást, művészettörténeti oldalról megvilágítva.

S a fenti kényszer ennél komolyabb, mert nem csak a magyarságot érinti, hanem a teljes Kárpát-medencét, ahogy azt a Titanicos-konteóban @ href=”@svetlana: „>szvetlana kifejtette/beidézte. Ehhez később a href=”@gigabursch: „>szükséges linket beszúrtam

 171. rebel — 2014-06-12 15:11 

@realcorpus:
Lelked rajta. Arra senki nem mert reagálni, hogy ha választhatnál mit szeretnél jobban orosz megszállást vagy amerikait, és ha börtönből oroszt vagy amerikait választanál… pusztán az erre adott nyilvánvaló válaszból is kiderülnek a triviális fatális különbségek. Azonban mindketten azt nem vettétek észre az írásomban, hogy NEM ÍRTAM OLYAT HOGY USA JOBB, VAGY AZ OROSZ ROSSZABB, ehelyett azt írtam értelmetlen, butaság az ilyen hasonlítgatás, mert nincs jó és rossz… a rossz a mindenkori gátlástalan és erkölcstelen, mohó, bármi áron hatalomra és vagyonra törekvő ELIT, mely jelen van az USA-ban is és Oroszországban is… az elit a rossz… Putyin pedig nem antielitista, mert akkor azt mondanám, hogy valóban a jó oldalon áll….Putyin klasszikus elit, mellesleg sokkal durvábban mint bármelyik USA elnök (hiszen USA-ban nincs puha elnöki diktatúra, az elnök mozgástere igen korlátos), Putyin hatalmat és vagyont habzsol mohón és gátlástalanul, ezt egy USA elnök nem tudja megcsinálni, legalábbis nem ilyen mértékben, legfeljebb maga az USA, mint olyan… Azaz USA-ban az elnök sokkal inkább külön dolog, mint az állam, az oroszoknál pedig a kettő között elmosódik a különbség, ezért is nyilván személyi kultuszos diktatúra…
USA olyan országoknak sem fegyvert sem olajat nem szállít, ahol népirtás zajlik… az oroszok szemrebbenés nélkül… nem tudom miért vagytok ilyen elnézőek az oroszokkal és Putyinnal, de sajnos nem a realitás talaján vagytok vele kapcsolatban szemmel láthatóan…. Menő szeretni és védeni vagy mi van?? 😀

 170. miamai — 2014-06-12 10:39 

@gigabursch:

Az őszinte kíváncsiság a fiatalok és az öregek privilégiuma.

 169. realcorpus — 2014-06-12 07:39 

@rebel:
Szerintem te nem olvastad figyelmesen rpd4 beírását. Ő a jelenlegi állapotról írt feltételesen, nem az elmúlt 70 évről. Nálad valamiféle vörös-posztó hatást váltott ki összefüggésében látni Putyint és a ‘jó oldal’-t. Ez egy feltételezés volt a három közül, amiben nem az USA volt a főszereplő (Bár az igaz, hogy nem lehet kihagyni.), hanem a NATO és Oroszország viszonya ma. Ettől még nem éreztem úgy, hogy rpd4 a megtestesült jót látná benne, hisz írja is, hogy „…ettől még nem kell Putyint isteníteni. Egyszerűen érdekei jelenleg ezt diktálják.” És ebben lényeges, hogy jelenleg.

A továbbiakban meg nagyon eltértél azzal, hogy az oroszok milyen gonoszok, hogy eladnak fegyvert, olajat. Közben megfeledkezel arról, hogy az USA is adott el fegyvert, kiképzést a Közel-keletre, de ott kicsit árnyalja a képet, hogy pár évvel később pont azokra hivatkozva rohant le országokat a ‘saját védelmében’. Azt sem tartom, hogy az oroszok mocskosabb, elvetemültebb gazemberek, mint a ‘humánus gyilkosok’. Egyik seregben sem dalai lámák menetelnek a legalsó, végrehajtó szinten. És bár nem voltam hadifogságban, egyik oldalon sem szeretném megélni azt. És nem! Előítéletek alapján főleg nem fogok úgy nyilatkozni, hogy melyik lenne jobb. Egykutya lehet…

Összességében nem hiszem, hogy általános megítélésben nagyon különböző véleményen lennél rpd4-gyel. A háromból az első két pontja pont azt írta le, amit te is ebben a hozzászólásodban.

„Szerintem USA kissé elegánsabban csinálja…”
Szerintem meg inkább cinikusan, sunyin, de nem is kell mindenben egyetérteni. =)

 168. realcorpus — 2014-06-12 06:58 

@petiba:
Ha a jövőben is folytatnál hasonló párbeszédet, akkor érdemes felhívni a figyelmét a partnernek, hogy nem egészen hivatalos szélsőségesnek, vagy szélsőjobboldalinak nevezni a Jobbikot. =)
http://os.mti.hu/hirek/97896/a_jobbik_magyarorszagert_mozgalom_kozlemenye
Persze, feltehetően ettől sem fog megváltozni a véleménye.
Az, hogy milyen viszonyban vagy a másikkal, befolyásolja azt, milyen árnyaltan fogalmaz, használ jelzőket. Minél kevésbé ismered a másikat, annál sűrűbben találkozol szélsőséges kifejezésekkel, viszont egy közelebbi ismerős, vagy barát már nem fog ‘lenácizni’.

 167. gigabursch — 2014-06-11 23:59 

@rebel:
Félreértettél, és az sincs kizárva, hogy én is félreértettelek.
Maradjunk egységes „döntetlenben”.
Rendben?

 166. petiba — 2014-06-11 23:19 

@logiszton:

Ez pontosan így van, ahogy írod.
Közeli példa, mert rokon az illető, és még diplomája is van. (oké, tudom, az már nem sokat jelent).
Jön elő a sztori, hogy a Vitya, a Kakaóbiztos Jani, és egyéb barátok, rokonok és üzletfelek együtt biznicelnek a zarabterroristáknál. Meghogy a Szijjártó pubi intézte valahogy a Jankó útlevelét. Meg hogy egyáltalán, ez nem zavar-e be a fideszes világképbe. Válasz. Ez nem igaz, ez egy nagy kamu, valaki kitalálta, hogy lejárassa őket. Na most őt győzd meg, hogy hát, de, a sztori tényleg áll.
Reménytelen. A Jobbikról meg ha szóba kerül, akkor két dolgot hallottam még a különböző baráti, rokoni társaságokban: 1. Szélsőségesek (igen, ez a legkedveltebb kifejezés). Oké, azok. De mondd el miért. Kész, passz, terelés.
2. Nincs programjuk. Na most itt mondhatod, hogy ja, de éppen pont nekik volt a legrészletesebb, legkorábban összerakott nyolcvaniksz oldalas programjuk, és gyere, dumáljuk meg, mert nem tudtam levezetni a programukból a szélsőségességüket.
Válasz. A.) Nem olvastam a Jobbik programját, mert szélsőségesek. Róka fogta csuka.
B.) Nem olvastam, mert senkiét se olvasom, de a fideszé/szociké úgyis jobb mert ők szakértők. Itt jöhet a vita, hova szakértették az országot csak a csillagváltás óta, de nem érdemes.
A fideszesek „alsó szintjéről” már nem tudok semmit, de a szavazók (közvélemény kutatás szempontjából nem nevezném reprezentatívnak a mintámat) jó része, ha komolyabban elbeszélgetsz velük, gyakorlatilag jobbikos retorikával élnek, csak nem tudnak róla. Talán ez a legnagyobb vicc. Meglepetés azért még érhet. EU-s szavazókör, DK-s küldött, kiderül távol ismerős. Barikádot olvas az asztal alatt. Kint dumázunk kicsit, kérdezem, ezt így hogy? Ja, hát ő már négy éve is a Jobbikra szavazott, de most már marad, ahol van… Kicsit fennakadt a szemöldököm, asszem sűrűbben is pislogtam a szokottnál, de a zúttörő nem nevet a zöregen, inkább segít neki átmenni a túloldalra.

@logiszton:

Jó ideje nem hallgatok rádiót, de valahogy bekapcsolódott azon a vasárnapon, amelyik előtti héten kiborították a KGBéla bilit. Na, amit ott a Déli Krónikában a Viktor előadott, az olyan szinten volt gyomorforgató, mint az utolsó Böszme-Vitya jelölti vita. Vagy tán még olyanabb. Mert a Feriről tudtuk, hogy jó, hát egyrészt nem százas, másrészt erkölcsi skrupulusoktól nem szenved.
De ez a vasárnapi orbán-beszéd feltette a pontot arra az I-re, ami elhelyezte őt az általam megvetettek egyre növekvő halmazába.

 165. rebel — 2014-06-11 23:13 

@gigabursch:
Látszik hogy nem olvastad végig a beírásom. Akkor nem írtad volna ezt, mivel a végén elmagyarázom, hogy nem tartom semmivel jobbnak az USA-t de rosszabbnak sem; azonban az nyilvánvalóan, nevetséges és infantilis, hogy Putyin lenne a jó oldalon. Nincs jó oldal. Ezek mind GLOBÁL ELITEK; egyetlen érdekül van hatalom bármi áron… Szerintem USA kissé elegánsabban csinálja, de ettől még nem jobb vagy rosszabb… És kikérem magamnak azt is hogy nem nézed ki belőlem hogy angol cikkeket olvasok és azt sem hogy a Fehér Ló fiát ismerem… Továbbá azt is kikérem magamnak hogy csak a mainstream agymosásból tájékozódnék, de azt hiszem még az is jobb, ha radikális elmebeteg, dezinformatív helyeket olvasgatnék mint pl kurucinfo.. amiket ajánlgattál az is ez a kategória… Egy dolog hogy itt a konteó blogon vagyuk, de azért szerintem a többség objektív és pártatlan igyekszik lenni, nem nyel be mindenféle radikális csoport paranoid konteó „hírportáljának” zagyvalékát..

 164. petiba — 2014-06-11 22:57 

@tiboru:

Azt hittem az arrébb van pár centivel. Márminthogy a gyáva az beszari. Hiába no, le vagyok maradva :S

@rebel:

Jaja, tudom, hogy nem rám céloztál, csak a kifejezésből kiindulva jeleztem maradiságomat a kifejezést illetően.
Puhapöcs=töketlen, ez oké. A gyáva szerintem nem jó szinonima, mert attól, hogy valaki mondjuk cukros és nem áll fel, attól még lehet hogy nem töketlen, hanem tökre bátor 🙂
Na jó, ez már csak a nyomi poénkodás. A gerinctelen nem jó, a sunyi, senkiházi sem. Nem tetszik oszt jónapot, hehe.

A töketlen kifejezésedet elfogadom 🙂

@tiboru:

No de nem mindegy, hogy MIKORI Hírlapban ugyebár 😉

***

De megnéztem, a 2013-as az már szélesféle. Hú, hát akkor van egy kakukktojásunk, éljen!

@miamai:

Csak óvatosan azzal a hasadással! Ki tud ma már stoppolni!?
De azért a lipótot kicsit eltúloztad, nem?

@becsuszoszereles1k:

A csajkülönítményhez én is csatlakoznék 🙂

„Tiboru meg nemigen szokott tevedni – azokkal a legkemenyebb, akikkel egyetertene.”
Hú! Te mégis mennyire közelről ismered a mestert? :O

 163. rpd4 — 2014-06-11 21:52 

Ez is ide tartozik, most találtam:
http://alfahir.hu/hid_kelet_es_nyugat_kozott

 162. rpd4 — 2014-06-11 21:47 

@gigabursch:
Valami hasonlót akartam írni, de majd holnap. Addigra összeszedem a gondolataimat. 🙂

 161. miamai — 2014-06-11 21:37 

@logiszton:
“Az ellenséggel nem szabad beszélgetni, mert rájössz, hogy ugyanolyan ember, mint te vagy és nehezebb lesz megölnöd.” – és a végén kiderül, hogy nem is ellenség. (csak addigra már vagy ő ölt meg téged, vagy te őt.)

Nem szeretem a táborosdit – legalábbis itthoni viszonylatban nagyon nem. Én rendszeresen olvasom a mindenfajta médiát, sőt a legjobb információkat majdnem mindig az „ellenség hangjából” szerzem. Mindez bővíti a saját látókörömet. Baráti, ismerősi és beszélgetőtársi köreimben a teljes hazai ideológiai paletta megtalálható, és még valahogy sosem sikerült igazán összevesznünk, mert mindig megtaláltuk a közös nevezőt, vagy egyszerűen lezárunk egy-egy témát kölcsönösen tiszteletben tartva a másik nézeteit. Rugalmasság és kölcsönös tisztelet kérdése az egész. Viszont kiváló alkalom az ökörködésre egyik vagy másik szárny kifigurázása. És láss csodát, még ezen sem sikerül megsértődni senkinek. Lehet, hogy a dolog nyitja az, hogy nem szabad véresen komolyan venni ezt az egész pártoskodást? Vegye komolyan az, akinek ez egzisztenciális kérdés – nade egy nem politikus??? Éljen és élvezze. „Live the life you love and love the life you live!”

 160. miamai — 2014-06-11 21:23 

@becsuszoszereles1k:

:)))
Jajj én sajnos nem vagyok ilyen diplomatikus pszichologikus! Valahogy leszoktam már arról, hogy médián kívüli társalgáskor az ellenkezőjét értsem annak, amit mondanak/írnak… Átszoktam a sokkal kényelmesebb „a szavad legyen igen-igen, nem-nem, a többi a sátántól való”, vagy valaki mástól: „a krumplileves legyen krumplileves” kommunikációra. Persze ezt éppen a konteóblogon kissé visszás kijelentenem, úgyhogy ünnepélyesen megígérem, hogy még jobban tréningezni fogok. Na ennyit a privatizélésről…

Mi az a pingvinszerkó? Én ezt eddig az apácákra hallottam mondani…

 159. gigabursch — 2014-06-11 20:50 

@rebel:
Még egy adalék az amerikai hadifogságról.
A front elől menekülve néha nagyanyám és néhai édesapám, aki ekkor még nem volt 1 esztendős sem Ybbs környékén amerikai hadifogságba estek. NAgyapám ekkor már hősi halott volt, másik nagyapám francia hadifogoly (ők egyébként rosszabbul jártak, mint aki a gulágra került, csak ugye erről sem ildomos beszélgetni).
Nagyanám nagyon-nagyon keveset mesélt róla, akárcsak mostoha nagyapám, ő valamivel többet.
De egy dolog tény:
Nagyanyámnak nyolc(!) évig nem volt menstruációja. Pszichés alapon. Utána kétszer, aztán többször sesem. Szerencsére megszületett a Nagybátyám.

De ha kiváncsi vagy rá, hogy mi minden ment az ámerókai hadifogolytáborokban és hogy a CIC emberei mit műveltek, elég ha csak rákeresel a betiltva.com-on a Berkes és a Szerzetes c. mű II. részére . Persze a többi öt rész is magáért beszél.

 158. gigabursch — 2014-06-11 20:33 

@rebel:
No kedves @rebel barátom ne csak málynsztrím mádiából tájékozódj.
Példának okáért érdemes a magyar hungarista mozgalom két hivatalos (persze az egyik szerint a másik az nem hivatalos és fordítva, – de ez itt részletkérdés) honlapján a jovonk.info-n és a hidfo-net-en tájékozódnodj, ha elég neked csak magyarul az info. Nem mintha szorosan kötődnék hozzájuk, de tanulságos cikkek is jelennek meg ott.
Persze nyugodj meg:
Azok az elsült vegyifegyverek bezony-bezony bizonyíthatóan izraeli hátszéllel érkeztek és az sem utolsó szempont, hogy nem Asszad katonái ettek emberhúst és csiánltak tömeges erőszakot.

De ez megintcsak részletkérdés.

Az egy dolog, hogy Putyinért lehet rajongani is, meg nem is, de messze többre tartom őt és a garnitúráját emberileg, mint az atlantista nyugatot.
Sajnos ehhez el kellett telnie nálam úgy 20 esztendőnek, de mélyen belelátva Európa elmúlt 1500 év történelmébe (+- kitalált középkor) egy dolog biztos: Onnan, ahol a Nap nyugszik, itt Eurpoa közepén jót nem várhatunk.
Ez akkor is így volt,/így van/így lesz, ha a világ a feje tetejére áll.
S mindenki aki azt állítja, hogy példának okáért Szent István ezt meg azt csinálta – jobb ha tisztában vagy vele – HAZUDIK.

Tudod a keleti népekkel egyszerűbb, de ehhez ismerned kéne a Fehérlófia c. népmesét, ugyanis abban tökéletsen levezetésre kerül, hogy ki-kivel hogan és meddig, de legfőképp miért.
Ezt a „fejlett” nyugat sosem érti meg.

Csecsenföld és Dagesztán viszont egy teljesen másik történet. Legjobb emlékeimnszerint Csecsenföld idején Putyin még fasorban sem volt, mert az 1994-95 körül játszódott. Az tényleg a szó szoros értelmében terror volt, tetteiben egyenértékű mindazzal, ami pl. Gázában zajlik.
Degesztánról meg tényleg nem merek nyilatkzoni mert még kevesebb infóm van.

De midnezek messze eltörpülnek attól a horrortól, amit a népi AEÁ követett el Vietnámban, Koreában, Nicaraguában, vagy épp fekete Afrikában a II. VH óta.

Persze a ki a nagyobb gazember kérdésben a szenvedő felet sosem kérdezik meg, a kibicek véleményét meg telibe leszarják.
Ez van.
De akkor jársz jól ha az éremnek legalább két oldalát ismered. A legalább szóból adodik, hogy az éremnek nem csak két és nem csak oldala van.

 157. sztalker — 2014-06-11 16:51 

@igazitrebics:
🙂
Hát igen, csak az lehet klubtag, akinek nincs is arra igazándiból szüksége.
Ez minden klubtagság alapelve. Tképpen ezekben a kizárás a lényeg (akiket nem vesznek be, mert hát szükségük lenne rá), azért eszi a fene az embert, hogy különbözhessen a többségtől. Így szép, s kerek az emberiség világa.

 156. igazitrebics — 2014-06-11 15:05 

Az Ukrajna posztban már röviden leírtam.

Nyugati elemzők szerint, addig jó mindenkinek, amíg az oroszok és a néhai tagköztársaságok egymással kardoznak és borogatják egymásra a válaszfalat! Abban a pillanatban amint vagy lenullázzák őket az oroszok vagy összeborulnak egy elvtársi csókra és kifelé döntik a falakat, akkor jön el a pillanat az imához!
Gondolom én, hogy Grúzia, Karabah, Ukrajna mind arra jók, hogy a belső falakat döntsék! Ha nem lenne kedvük, akkor előidéznek egy helyzetet. Most legutóbb a Majdanon történtek indították el a dolgot.
Szerény véleményem szerint az EU-nak pedig, tagként, annyira van szüksége Ukrajnára, mint egy marék szarra a farzsebükben. Büntetés egy ilyen területet a nyakukba venni!

 155. rebel — 2014-06-11 14:29 

@rpd4: Putyin a jó oldalon? Te miről beszélsz? Miközben titokban rezsimeket támogat, legalábbis olajat fegyvert és lőszert szállít, ad el nekik, és nem ritkán hitelre? Ez a jó oldal? Putyinnak köszönhető az Asszad terror és népirtás Szíriában, ami több százezer halottal vagy 3 éve megy… Kína és az oroszok, BÁRHOVÁ gátlástalanul szállítanak olajat és fegyvert, még Szudánba vagy Mianmarba is…
Putyin aki támogatja az Ukrajnában polgárháborút kirobbantó orosz szakadárokat? Putyin aki Csecsenföld, Grúzia és Dagesztán ügyében is embertelen és aljas „megoldásokhoz” folyamodott és mai napig nincs valójában lezárva egyik kínos ügy sem. Putyin emberek tízezreinek igazságtalan és erőszakos haláláért felelős.. és ő áll a jó oldalon?
Az USA elnöktől függetlenül nyilván a biznisz érdekeit tűzzel vassal védi világszerte, és ha valakivel összeakad csinál egy lokális háborút, de már egyre kevésbé jellemző ez rá. Nyilván nem sokkal különbek, bár azért igencsak törekednek, némi képzavarral humánus háborúkra, precízen kiszámítva katonai célpontokat pusztítanak, a menekülteket segítik, és az emberélet, ha már a harcicselekmény befejeződött, minden előtt van, a volt ellenséget is kimentik, s sok esetben jobb fogságba esni náluk, mint hazamenni az illetőnek… Egy orosz vagy egy arab ilyen szituban megment? Lótüdőt, pont ellenkezőleg még meg is gyaláz… Eleve ég és föld a humanizmus, civilizáltság és kulturáltság terén, messze USA javára… Mert nehogy azt gondoljuk, hogy pl Guantanamo-n milyen borzalmas. (azért ezt emelem ki mert ugye ez a legdurvább USA hadi börtön) Az egyik legjobb kórház van ott egész USA-ban, ahol a rabokat ellátják. Több milliárd nyomorgó ember van a földön, aki boldogan bevonulna Guantanamo-ba (tán még én is pár hétre poénból, lehet magasabb színvonalon élnék ott mint most itt, néhány aspektusból), napi 3-szori menüs étkezésre, a bolygó egyik legjobb kórházában ingyenes ellátásra és tengeri panorámára (nyilván utóbb nem komoly). Oké igen voltak túlkapások is, de nem ez a jellemző. Bárki őszintén ha kérdezném mertné azt válaszolni, hogy inkább orosz hadak vonuljanak be mint amerikaiak, inkább orosz fogságba kerülne mint amerikaiba.. Már csak e kérdésre a válaszi is megadja az egész problémára a választ. Nem mondom, hogy USA a jófiú és Putyin a rossz, a világért sem. Én azt mondom, a rossz, az a globális elit, aminek részek az orosz elit is és az USA elit is… Nem lehet tehát szerintem ilyen reális oppozitumot alkotni, hogy Putyin vs Obana,. egyik jó és másik rossz oldal.. teljesen értelmetlenség… legyünk már reálisabbak kicsit…

 154. realcorpus — 2014-06-11 13:24 

@rpd4:
A mutatkozó jelek alapján tényleg csak reménykedni lehet.

 153. realcorpus — 2014-06-11 13:18 

@logiszton:
KI
„Valamit kéne csinálnod a helyesírásoddal…”
Valamit csinált a helyesírásával.

Ha olvasod a többit is, látható, hogy egyfajta egyéniséget próbál adni, amivel különbözhet a többiektől. A j-k rendszeres ly-nak írása, stb.
Dehát nem lehet mindenki Szakács Béla…
BE

 152. rpd4 — 2014-06-11 13:10 

@realcorpus:
Csak ugye mindegyik nagyobbat akar lépni, mint a másik. A megoldás egy belső hatalomváltás/szemléletváltás lehetne az USA-ban, ami nem feltétlenül lenne elnökváltás is.
Úgy vélem, Putyin megfontolt, Obamának viszont vannak olyan tanácsadói, akik hirtelen cselekednek, de eddig sikerült őket megfékezni, sőt; talán egy mérsékelt irányzat próbál lassan hatalomhoz jutni.
Az atomfenyegetéstől való félelem a hidegháborúban már-már paranoiás volt. Most telt el annyi idő ’45 óta, hogy egyes vezetők szerint már nem egy elrettentésre való eszköz az atomfegyver, hanem visszatértünk abba az időbe amikor egy bomba volt csak, ami nagyobbat szól a többinél (és szép felhőt is csinál 🙂 ).

Nemsokára világszerte nagy változások lesznek, reménykedjünk a békés átmenetben egy jobb korba

 151. realcorpus — 2014-06-11 12:40 

@sztalker:
A NATO – Orosz helyzet tavasz óta abból áll, hogy az első körbegyakorlatozza Európa felől a másodikat, aki a határ túloldalán követi hasonló programmal. Épp most is.
Szóval, úgy tűnik, hogy kicsit húzogatják a medve bajszát.
Sok link lenne, elég beírni a keresőbe: nato oroszország hadgyakorlat
Ha atomokkal kezdenének, akkor alighanem mindenki megszívja. Gondolom, az Északi sarkon keresztül lődöznének, ahol ellencsapással felrobbantanák, ami nem biztos, hogy jót tenne az ottani jégnek, hamar lecsordogálna más vidékekre. Európai indításúaknál meg mi és a volt szoc.-vonal kerülne kellemetlen helyzetbe, ha felettünk történne a töltetek ‘semlegesítése’. Amerikának szinte mindegy, de így is csak egérutat nyer a következmények elől, ahogy írtad is.

Kágébéla ebben a történetben lehetett egy fejezet, hogy elhallgattassanak egy olyan csoportosulást, amelyik hatékonyan kiállhatott volna az európai államok (nem az EU!) védelme mellett.

 150. sztalker — 2014-06-11 12:06 

@rpd4:
A NATO–Oroszország-helyzethez:

Drábik legutóbb utalt arra (szerinte Bilderbergék most ezzel foglalkoztak Ukrajna ürügyén), hogy a NATO (vagy azon belül mondjuk egy kemény mag az USÁ-ban) elképzelhetőnek tart egy nukleáris fegyverekkel megvívható háborút, ezzel mintegy átértelmezve az eddigi szerepkörét az atomfegyvereknek. Az alapot ehhez a fejlettebb rakétavédelmi rendszerek adnák, ami révén már sokkal kisebb mértékű lenne az a kockázat, amit egy támadó fél viselne, vagy egyáltalán a nukleáris fegyverek elrettentő szerepét felváltaná egy ténylegesen bevethető harctéri alkalmazás. Ha kell, akkor most Oroszország esetében, de később másokkal szemben is. (Gondolom, az leginkább majd Kína lehetne.)

Személy szerint nekem vannak fenntartásaim ezzel a nézettel szemben (pl az atomtengeralattjárók rejtőzködési képességei miatt), de elismerem, hogy nagyon eredeti (és mindenkire rendkívül veszélyes!) irányelv lenne ez, az hétszentség.

Európában nehéz ehhez jó partnereket keresni, mert itt innák meg legelőször ennek a levét (ha mégsem szuperálna olyan jól a sok elhárító ellenrakéta), de azt mondjuk el tudom képzelni (ha nagyon muszáj), hogy az amcsi közvéleménynek és fegyverlobbinak egész jól be lehetne adni ezt, mint „határainkon túl megvívható stratégiai megelőző csapás, az új végső megoldás, az utolsó háború” doktrínát (ez tényleg nagyon ismerős, ugye?), reménykedve abban, hogy a kiszóródás és a nukleáris tengeri szennyeződés valahogy majdcsak kikerüli az Államokat (nem fogja), aztán majd meglátjuk alapon. (Ezt sokan bevennék, sajnos.)

Tehát remélem, hogy ez így (ebben a formában) nem igaz (vagy nem teljesen igaz), de láttam én már karón varjút, ahogy mondani szokták, úgyhogy tényleg nem árt észnél lenni az orosz-ukrán viszonyt illetően, nehogy már egyesek itt próbáljanak a mi kárunkra kísérletezgetni.

 149. realcorpus — 2014-06-11 10:47 

@gigabursch:
Akit nem lehet beskatulyázni, az veszélyt jelent. Különben hogy lehetne ráaggatni a különböző – jól bejáratott – lejárató jelzőket? =)

 148. rpd4 — 2014-06-11 09:36 

Azért is szeretem ezt a blogot, mert itt lehetőség van a kulturált vitára/véleménycserére minden oldal részéről. (remélem, ezután is így lesz)

Más téma:
A NATO-Oroszo. Közötti feszültség kísértetiesen kezd hasonlítani az I. vh. előtti helyzethez. Adott két hatalom, egyik se akar engedni, USA most akarja erősíteni a kelet európai csapatait. +volt a szíriai vegyi és az iráni atomfegyverekkel kapcsolatos feszültség, ezeket Putyin nyerte, USA végül nem avatkozott be. Remélem, el lehet kerülni, hogy ne terjedjen tovább a háború. Mert már elkezdődött. Arab tavasz, Szíria, Ukrajna.
Három lehetőség van:
Az első az, hogy az egész csak látszat, és már gyakorlatilag már egy világkormány van. Ebben az esetben a konfliktusokban a cél a fő ellenfelük, a radikális réteg elpusztítása, hiszen ők azok, akik kimennek az utcákra. Végül már csak a könnyen irányítható réteg marad.
A második lehetőség, hogy több uralomra törő hatalom van, a cél ekkor ugyanaz, mint az első esetben, + a másik legyőzése.
A harmadik lehetőség a legideálisabb. Van a „jó” és „rossz” oldal. Jelenleg úgy néz ki, a jó az Oroszo., de ettől még nem kell Putyint isteníteni. Egyszerűen érdekei jelenleg ezt diktálják.

Ide tartozik még a heartland elmélet.
http://www.matud.iif.hu/2011/11/10.htm

http://m.mno.hu/kulfold/integracio-a-szovjetunio-romjain-1040703
„– S mit jelent ez az elképzelés geopolitikai kontextusba helyezve? A Putyin által felvázolt integráció ugyanis a brit John Halford Mackinder által még a múlt század elején kifejtett víziót idézi, s a világ tengelyének vagy „szívének” (Heartland) nevezett régióra, Eurázsia szárazföldi részére koncentrál. Ezen iskola szerint a történelem menetét a Heartland és a tengeri hatalmak közötti erőviszonyok határozzák meg, s amelyik állam a „világ szívét” ellenőrzi, uralja a „világszigetet” (World-Island) s így lényegében az egész világot…
– Érdekes felvetés, de említhette volna John Halford Mackinder helyett akár Niccolo Machiavellit is. A Heartland-elmélet teljesen más geopolitikai viszonyok között keletkezett, s más volt az értékrendszer is. A mai geopolitikai kontextusban ez az elképzelés azt jelenti, hogy a világ politikai térképén a keleti és nyugati pólus között új erőközpont alakulhat. „

 147. gigabursch — 2014-06-11 09:17 

@realcorpus:
Én mondjuk 2010-ben vettem a fáradtságot és elmentem egy kivételével (arról lemaradtam) az összes párt programjának a végighallgatására.
A kb. harmadik ilyen esemény után odajött hozzám egy fazon és kérdezte, hogy láttak itt és itt, kihez tartozom.
A válaszom rövid volt és tömör:
– Közöd?!?! De hogy lásd: Kíváncsi vagyok hol hogyan hazudnak. A mit az részletkérdés, a hogyan, az a nagy kérdés.
Persze utána visszakérdeztem:
– És TE, mégis miért jöttél? Csak azért, hogy ezt a kérdést feltedd nekem?
Erre a fazon válaszképp megfordult és otthagyott.

Tanulságos, hogy Azóta az ott jelenlévő szószólók közül többen eltűntek a süllyesztőben,

 146. realcorpus — 2014-06-11 08:01 

@logiszton:
Nem meglepő, ha egy pártszimpatizáns nem megy el egy másik (akármilyen) párt rendezvényére. És erről a pártok is tehetnek, illetve azok közönség elé kiálló képviselői. A jelenséget láthattuk tavasszal, már az ifjúsági tagozatok szintjén is:
http://index.hu/belfold/2014/03/28/kretakor_vitaforum
…ahol a 7 meghívottból 2 el sem megy, 2 pedig csak azért, hogy közölje, nem vesz részt a vitán ilyen feltételekkel. 12. perc után látható, hallható.
Ha ezt a mintát mutatják a választóiknak, akkor az elkötelezettek miért is viselkednének másképp?
Szóval, nem csak az igazságtól és/vagy objektivitástól való félelem játszik, hanem a párt iránymutatásának való megfelelés kényszere is.

De más esetekben is az az irányadó, amit ‘fent’ mondanak.
Ha Bélára azt mondják, hogy kém, akkor az az elfogadott. Kérdés nélkül…
(És te hiába kérdeznéd a szomszédod, miért gondolja, hogy kém, nem tudna racionális választ adni.)

 145. logiszton — 2014-06-11 03:10 

Az egész Kovács Béla-ügyben az a leggyomorforgatóbb, hogy az ország miniszterelnöke lehazaárulózzon valakit, akiről késöbb/hamar/ kiderül, hogy csupán tőle eltérő elképzelések mentén működik, és még csak bocsánatot sem kér egy ilyen nyilvános és fajsúlyos becsület sértésért.
Na, ezt nevezik öntelt bunkóságnak. És ez a jellemző a politikai „elitre”.
Remélem lesz belőle egy becsületsértési per.

 144. logiszton — 2014-06-11 02:50 

@cseko46:
108.cseko46
Valamit kéne csinálnod a helyesírásoddal, mert így nehezen érthető. A helyzetet meg te nem érted.
A fősodratú etetést adod vissza:

„A MAGYAR TERMELŐ mint ki derült NEM TUD NAGY TÖMEGBEN JÓ MINŐSÉGŰ ÉS VERSENYKÉPES SZFÉRAI ÁRBAN KÖZRE MÜKÖDNI E JELENSÉGBEN.”

Nahát a magyar cukoripart nem azért számolták fel, mert nem tudott ehetőt előállítani nagy mennyiségben, tudod. Pont az ellenkezője volt és pont ezért számolták fel. A sor még folytatható, mert lehet, hogy űrtechnikában nem voltunk világelsők, de azért ablakkitámasztó kütyüt nem kéne importálnunk. A normális gazdaságpolitika mindent előállít amire az országnak szüksége van, és előállítani tud gazdaságosan. A többlet az export. Az általad is hangoztatott főáram szerint viszont azt kell termelni, amit a multi cégek akarnak és a világpiacon ezért kapott pénzért vesszük meg azt, amire szükségünk van. Na ez az ami nem működik. Az un.világpiac nugyanis nagyon olcsón szeret termeltetni és nagyon drágán ad el. A különbség betömésére kell a hitel.Ez az eladósodás útja.És ha elsősorban azt termelnénk, ami nekünk kell, lenne munkahely is elég.
A bűnözői életmód pedig nem az éhezés miatt van, ahogy eladják manapság: autóik, mobiltelefonjaik, lapostévéjük van. Ez nem az a kimondott éhező nyomor.
Mi volna ha máshol is tájékozódnál, nemcsak ott, ahol eddig?

 143. logiszton — 2014-06-11 02:22 

@miamai:
86.miamai
Egyszer egy jugoszláv partizánfilmben mondta a vörösc sillagos titoista/nem szószerinti pontos idézet csak lényegi:
„Az ellenséggel nem szabad beszélgetni, mert rájössz, hogy ugyanolyan ember, mint te vagy és nehezebb lesz megölnöd.”
Most ez van. A táborok nem beszélnek egymással, mert rá kellene esetleg jönniük, hogy talán mégsem nekik van igazuk. És őket nem a tükör szembeköpésére trenírozzák folyamatosan. Senki nem megy el a másik gyűlésére. Már ha egyáltalán tart ilyet/nyilvánosat/: a Jobbik kivételével újabban egy párt sem rendezett pld. lakossági fórumokat, de oda sem ment el a másik táborból senki. Vagyis nincs kibeszélés-párbeszéd. Hogy pontosan miről is van szó:

Fogatlan -mert nincs pénze fogorvosra- fideszes szomszédnak mondom, hogy este a Műv.házban jobbikos fórum lesz, lehet kérdezni is./tényleg lehetett/Legalább azt tudja meg, hogy mire nem akar szavazni. Hagyjon békén a Jobbikkal!-mondta és így nem tudta meg, hogy a Jobbik az alapfogászati ellátást ingyenessé tenné, mint régen volt, mondjuk a stadionok vagy a TEK milliárdjaiból. De rajtam kívül senki nem jött el a KDNP-s, MSZP-s gyűlésekre sem az akármilyen szimpátiájú ismerősök közül. Nem akarják tudni, hogy milyen a másik!
Az ilyent nem tudod meggyőzni, de beszélni sem akar mert fél, hogy nem neki lesz igaza. A fideszesek alsó szinten folyamatosan emlegetik, hogy a Jobbikkal össze kéne fogniuk. De azért folyamatosan kiállnak azon vezéreik ellen, akik nyíltan mondják, hogy erről szó sem lehet. Vagyis nem gyakorolnak felfele semmilyen témában kényszerítő erőt.
Az egész azért értelmetlen, mert a pártok azokhoz szólnak, akik úgyis velük vannak.
Így aztán sajnálatos módon megértettem a vallásháborúkat. Ott sem találtak más megoldást, minthogy lemészárolták a nekik nem tetszőket.Ezt most még senki sem akarja. Tényleg, mit tudnál ezekkel csinálni?

 142. becsuszoszereles1k — 2014-06-11 01:42 

@miamai: bar csatlakoznek a csajkulonitmenyhez – bar @rebel nem no” -, de azert kokemenyek azok a Tiboru-posztok, szal @petiba sem a levegobe beszel, es @amundsen – szerintem – ugyanerre karta felhivni a rajongotabor figyelmet, csak epp az ellenpontozas modszerevel! Tiboru meg nemigen szokott tevedni – azokkal a legkemenyebb, akikkel egyetertene. Mondjuk Petiba meg azokkal kedves. A baktyuk az mar csak ilyen leny.

Amundsen szvsz mar reg ott van, es hat mar ott is marad, mivel egy mento repulese kozben lezuhant (a repuloje / sajatja). Es meg norveg is, es hat a legsikeresebb kutato E-tol D-ig. Epp junius 4-en tunt el, de ennyi mindent neveztek el rola:

Amundsen-tenger, mely a Csendes-óceán peremtengere, az Antarktisz közelében
Amundsen-öböl, Kanada északi partjainál, a Banks- és a Victoria-sziget között
Amundsen–Scott Kutatóállomás, az USA kutatóbázisa pontosan a Déli-sarkon. 1956-ban hozták létre
Amundsen-kráter, egy hatalmas kráter a Hold déli pólusán
A Norvég Haditengerészet Aegis légvédelmi rendszerrel felszerelt Nansen fregattosztályának egyik hajóját

Erdekes adalekkent: mifelenk a pingvin-szerkot dzsukinak hivjak (elnezest a hasonlo nicknevtol!), jelentese ‘bogar’.

 141. miamai — 2014-06-11 00:56 

@petiba:
A szívnek kell meghasadni! Szuper értékelés!

Amundsent pedig várják az Antarktiszon itt https://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/09/az-antarktisz-osszeeskuves/
és itt https://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/19/a-nacik-aranya/

esetleg inkább itt: http://opmi.hu/PHP-3/Elemzesek/lipot_mezo_tortenet/lipotmezo_tortenet.htm

A pingvineket azért jobb lesz elkerülni, mert azok védett élőlények!

 140. tiboru — 2014-06-10 22:51 

@gigabursch:

🙂

Köszi.

 139. tiboru — 2014-06-10 22:50 

@petiba:

Hehe, most jut ám eszembe, hogy az egyik első, velem készített interjú a Magyar Hírlapban jelent meg, és amúgy meg (jegyzőkönyvön kívül) nagyon jót beszélgettem az újságíróval, Lázin Miklóssal:

http://konteo.hu/index.php/konteo-tiboru-sajtomegjelenesek/4-igeny-szerint

 138. rebel — 2014-06-10 22:49 

@petiba:
Nem rád céloztam az újszülöttel. A puhapöcs, nyilván a töketlen szinonímája, azaz gyáva, gerinctelen, sunyi senkiházit jelent kb…

 137. tiboru — 2014-06-10 22:47 

@petiba:

Gondolom annak, hogy gyáva 🙂

 136. petiba — 2014-06-10 22:10 

@rebel:

Újszülöttségből talán kinőttem már, (kérdés kinek mi az új), de valaki magyarázza már el nekem a puhapöcsöt (pöcstöt) 🙂
Ez mit jelent a modern szlengben, mert gondolom arról nincs tapasztalata sarkkutató újoncunknak, hogy a főnök ilyen téren hogyan működik (vagy hogyan nem). De akkor mi a rákot akar jelenteni a pp? (nem, nem poén, tényleg kérdezem)Minek a szinonimája?

 135. gigabursch — 2014-06-10 21:10 

@amundsen:
Én modnjuk ismerem személyesen.
Lehet, hogy puhapöcs, lehet hogy én is, de legalább jó fej.
S van saját véleménye…

 134. rebel — 2014-06-10 19:54 

@petiba:
Hát de ez triviális. A mindenkori hatalomnak soha nem tetszenek a konteók… De ebben mi a különös? Nem ez a fura, hanem inkább az ha valaki ezen a trivialitáson fennakad… Bár igaz, újszülöttnek minden vicc új… 😉

 133. petiba — 2014-06-10 19:30 

@rebel:

Én rájöttem, és nem is volt nehéz. Aki figyeli a főnök sajtómegjelenéseit, az meglepődve észlelhette, hogy mélyen tisztelt mesterünk olyan oldalakon, „helyeken” jelenik meg, amelyek nagyjából, de inkább egészen pontosan a nemzeti oldalon hm… na, most legyek finom és meggondolt, – szóval a nemzeti oldalon balliberálisnak neveznek (amikor nagyon udvariasak, és visszafogottak). Na most aki itt le is áll, az amundsenként reagál. (húvaz, ez de szépen rímel!)

Aki továbbgondolja ezt az egyértelműen megfigyelhető jelenséget (mármint a főnök felbukkanási „helyeit”, az kb. két fő következtetést vonhat le a dologból.
1. A főnök tényleg oda tartozik, és ezért csak oda hívják.
2. A főnök nem oda tartozik, ennek ellenére csak oda hívják.

Viszont, ha még tovább gondolja a zember, legyen bár szintén zenész, vagy mondjuk akár nemzeti (de jó radikálisan), akkor arra is rá kell jönnie, hogy kurvára mindegy,hogy 1. vagy 2., mert a mester amit csinál, azt egyszerűen jól csinálja.
Hogy a VALÓDI háttér, a mozgatórugó tényleg az-e, aminek látszik, vagy van-e mögöttes szándék, „küldetés”, azt viszont – max. önbevallással 🙂 – de inkább úgyse fogjuk soha megtudni. De aki eljutott idáig, (pl. én) egyszerűen nem is akarom tudni. (boldogok a lelki szegények 😀 )
Egyszerűen élvezni akarom a jó kis témákat, az általam rendkívül kedvelt barokkos körmondatokat, a rejtett humort, azt a finom érzéket, amivel úgy boncolgatódnak tabu témák, hogy nagyon nehéz belekötni, és teszem hozzá, a posztokhoz méltó kommenthuszárokat is nagy élvezettel olvasom, no és nincs is jobb szellemi játék a konteós nyomozgatósdinál 🙂

Szóval én úgy gondolom, amundsen honfitársunk története körülbelül ilyen dimenziókban játszódik. (csak túl korán feladta)

 132. rebel — 2014-06-10 18:43 

Hajrá Tiboru májszter! 😀

Ennek formának amúgy konkrétan mi a baja…? Valaki rájött erre már..? Szimpla elmebaj vagy van valami rendszer benne? (amit nekem nem sikerült felfedeznem)

 131. igazitrebics — 2014-06-10 14:57 

@tiboru:
Mester!
Vivát!! (Kitörő ováció és vastaps hallatszik ) 🙂

 130. tiboru — 2014-06-10 14:24 

@amundsen:

Attól tartok, a primitív kommentjeid alapján nem tartozom a haverjaid csoportjába, ezért kénytelen leszel másikat keresni.

Nehéz dolgod lesz, iparkodj – ez viszont az én jó tanácsom 🙂

PS: még egy mocskolódó komment és az a kétes dicsőség lesz a tiéd, hogy három év alatt te leszel az első igazán bunkó, akit kitiltok.

 129. tiboru — 2014-06-10 14:18 

@amundsen:

Sajnos egyre több olyan kommented van, amiket nem tudok dekódolni.

 128. tiboru — 2014-06-10 09:59 

@amundsen:

Ja: BildeRberg, nem BildeNberg. Erre nagyon zabosak vagyunk ám!

 127. tiboru — 2014-06-10 09:58 

@amundsen:

Szerinted milyen módon kellett volna az „arcmásom” adni egy rádiós telefoninterjúhoz?

Ezt a „bőgatyás” poént nem igazán értem. Ami pedig a Klubrádiót illeti, többször elmondtam: beszélgetnék én a Mária Rádióval vagy magával Hoppál Péterrel is a konteókról, de érdekes módon ezekről a helyekről soha nem kerestek 🙂

 126. realcorpus — 2014-06-10 07:55 

@becsuszoszereles1k:
Az nem baj, ha valaki (jobb lenne mindenki) véleménnyel bíró. =)
(Bizony, hogy nem! Nem arra a libásra gondoltam, hiába hálóőr.)

Az már kevéssé egészséges, ha ez alaptalan vádaskodással, rágalmazással, fenyegetéssel, önmeghasonlással, stb. párosul.
És ezzel on-ná is váltunk.

 125. becsuszoszereles1k — 2014-06-10 01:54 

@realcorpus: Egy pillanatra el kellett gondolkodnom, pontosan melyik libakergetore is utalsz!:)
Megnyugtatlak.=)
[Belso monolog: ez a szivas, nem a cian…]

 124. realcorpus — 2014-06-10 00:10 

@becsuszoszereles1k:
Nyugtass meg, hogy nem vagy bíró sem a libakergetőn, sem Justitia nevében! =)

 123. becsuszoszereles1k — 2014-06-09 23:46 

Kicsit elbeszeltetek egymas mellett…de legalabb olyan finom volt, mint a spenot tukortojassal!:))
Senki nem kerdezte, de szvsz @amundsen gyozott. OFF-ON

 122. rebel — 2014-06-09 22:50 

@amundsen:
Aztán meséld már el én mit hősködtem. Bekóstoltál valakit és hisztizel ha kapsz rá egy várható reakciót… szem gyávaságról nincs szó sem bátorságról, sem hősségről, hanem egyetlen egy dologról: komoly pszichés problémákról, te a saját agyrémeiddel harcolsz testvér…Lazíts, pihenj esetleg fordulj szakemberhez, mielőtt még súlyosabb lesz az állapotod, és már az ön-és közveszélyesség következik… 😉

 121. amundsen — 2014-06-09 22:35 

Hát Tiboru: Buktál , és ebből a buktából már a klubrádó sem fog kisegíteni.

 120. amundsen — 2014-06-09 22:17 

@rebel:
Én szeretném már látni az arcát. Névtelen kommentelőként adok egy címet, melyen ha jelentkezel, megadom nevem, címem. Mondom ezt Neked, Te csuda bátor legény- ki szintén nicknéven hősködik!
Csuda jól együtt voltak azzal a Para Kováccsal ma, aki olyan-amilyen. Settenkedő Tiborral( az áruházi tolvajjal) mint a legjobb barátjával beszélt, majd következett a mai zsidó ünnep méltatása, rá nem sokkal jött Tiboru.

Tudod mit: ” gumitalpú ” regényhősödnek én bemeutatkozom:
Hess Péter, 2030 Érd, Bagoly u.82.
Ennyit a gyávaságról, kutyanyelvúkém.

 119. amundsen — 2014-06-09 21:59 

Tudod Tiboru: KGBéla igen esélyes arra, hogy tényleg orosz ügynök legyen, de Te meg az eddigi összes írásodat elemezve minden vagy, de magyar nem, Te egy árokásó szarkeverő-bomlasztó vagy.
Ez pedig jellegzetesen egy bizonyos náció tulajdonsága.
Haver: minél jobban keveritek a szart, az annál büdösebb lesz, annál keményebben vág orrba a szaga.

Ezt vedd jó tanácsnak, haver.

 118. rebel — 2014-06-09 21:58 

@amundsen:
Azért más helyen viszont adta az arcát, nem is rég egy tv interjúban, tehát akit érdekel megtalálja arccal…
Figyi szerintem a legpuhább pöcs az, aki ilyen kommentekben szólogat be nickeveken, és nem szemtől szemben… Szóval azért reklamálsz amit te is csinálsz, azaz nem csinálsz, hogy arc nélkül nyomod…
Mellesleg honnan tudod hogy Tiboru mester nem-e a gyíkemberek beépített embere, ügynök akiknek a dolga hogy bomlassza, tévelyítse a konteósokat…? 😉

 117. amundsen — 2014-06-09 21:43 

Kovács Béla érdekes, de Tiboru sem adta arcmását a ma délelőtti Para Kovács féle összecsókolódzós klubrádiós interjúhoz.
Ez a Tiboru gyerek egy érdekes személy.

Gondolom ő sem tartozik a bőgatyások körébe.
Parakovács kollégájával elviccelgetnek a gyíkemberbildenberg kapcsán…
Tiboru úr még ennyira szupremáciának képzeli magát, pedig csak egy puhapöcs.

 116. rebel — 2014-06-05 15:28 

Azért ez a név is érdekes, Kovács Béla… hát nem tudom. Kb mint John Smith…. azért én megnézném a születési anyakönyvi kivonatát a palinak, mert nem kizárt hogy álnév és alteregó lesz ez a Kovács Béla…. Egyáltalán lehet ennél egyszerűbb magyar nevet találni? Mondjuk Nagy János, vagy Tót László.. nem tudom… a Kovács Béla egyszerűen tökéletesen semmilyen átlagos tucatnév.. igazi profi John Smith… 😉

 115. rpd4 — 2014-06-04 11:11 

@realcorpus:
„Persze ez is arra enged következtetni, hogy a Jobbiknak alacsonyabb az állandó, elkötelezett szavazója, mint amennyivel eredményes lehetne minden területen”

Igen, de ebben az is nagyban közrejátszik, hogy a Jobbik szavazóinak jelentős része EU-ellenes, tehát a Jobbik úgy hozta ki ezt az erdményt, hogy a támogatóinak nagy rész el se ment szavazni. Az őszi választásokon sokkal tisztábban fognak látszódni a valódi erőviszonyok a várható /szerintem/ magas részvételi arány miatt.

Kíváncsi vagyok, ki lesz az „őszi Kovács Béla”…

 114. gacsat — 2014-06-04 08:01 

@qqch29: Hihi:)

 113. gacsat — 2014-06-04 07:54 

Béla kém, ez tiszta sor. Nade demokratikus választáson került oda, tehát lehet békén hagyni. Különben is azon ügyködik, hogy legyen gázunk, télen ne fázzunk.

 112. realcorpus — 2014-06-03 07:17 

@gigabursch:
Az érdeklődési szintet tekintve nem csak a Jobbikra szavazók voltak kevesebben. Ezt nézve, akik most szavaztak, azok nagyrészt az elkötelezett hívek, kemény mag (vérmérséklet szerint más kategória is behelyettesíthető) lehettek, a többi, korábban szavazónak elég volt az országon belül véleményt nyilvánítani, az eju kevéssé érdekes. (Talán, ha megmarad az összefogódzkodás, többen mentek volna, már csak dacból is.) Szerintem.
Persze ez is arra enged következtetni, hogy a Jobbiknak alacsonyabb az állandó, elkötelezett szavazója, mint amennyivel eredményes lehetne minden területen. Mindenesetre még egy menet lesz ősszel, amin ismét többen lehetnek (össz. szavazók), úgy mint tavasszal. És természetesen előtte újabb leleplezések, ahogy azt a magyar gyakorlatban megszokhattuk egy-egy választás előtt…

 111. gigabursch — 2014-06-02 16:14 

Akárhogy is nézem az egász ügynek volt eredménye, nem is kevés.
Hogy jó-e, vagy rossz, ki-ki döntse el értékítélete szerint.

Egy hónappal korábban a Jobbikra szavasztak bő egymillióan, most alig 350.000-en.

Ha a jobbik ide is tudta volna vinni a szavazütáborát, akkor

nem jut be az LMP
nem jut be az E2014
nem jut be a DK
alighanem az MSZP ugyanannyi mandátumhoz jut
a FIDESZ és a JOBBIK ugyanannyi hellyel rendelkezik az Ollyópaji Jujjdejós parlamentben.
Mindezeken felül, ha az Összefogás együtt indul, vastagon verik a Jobbikot (ez nem történt meg).

 110. realcorpus — 2014-06-02 03:56 

@albu:
Az első mondatban cseréld fel a feleket! Onnantól a levezetés is rendben van, szerintem.

 109. cseko46 — 2014-06-01 23:36 

@borzas74:

Ha nekem te adod ell az energia nagy hányadát , bolond lennél ha nem akarnád hogy tudjad hogy menyire égetően van nekem holnap vagy utána szükségem arra.Sőt én méng azt is számitásba venném a helyedben hogy mást is kérhetnék érte ha már tudom hogy enyire szorult helyzeted van. Mint a nepper a kiszolgáltatot drog fogyasztóval általában.Na és ha te idéznéd elő szorult hejzetemet mit tudnék lépni.

 108. cseko46 — 2014-06-01 23:09 

@petiba:

Adot egy ország amely teritési szintere azoknak a nagy válalkozásoknak akik forgalmazási láncolatot hoznak létre.Mit teritenek luszsus fogyasztási cikeket. És elfekvő áru tömeget az iteni fogyasztóknak. Ehez AUTÓPÁLYÁKAT SZORGALMAZNAK LÉTRE HOZNI.A hazai termelésről.A nyugati piacon versenyképes árut érdemes a keresletnek fel kináni.A felylet áru termelés nagy tömegben ki kisérletezet tecnológia, és minőségi trend mentén termel profitot.A MAGYAR TERMELŐ mint ki derült NEM TUD NAGY TÖMEGBEN JÓ MINŐSÉGÜ ÉS VERSENY SZFÉRAI ÁRBAN KÖZRE MÜKÖDNI E JELENSÉGBEN.

Ám ez mellet maga a termelés sem akkora nagyságu és intenzitásu hogy foglalkoztasa a hazai munkaképes lakosság egészét.Igy a borsodi területten elburjánzó mértékben
BÜNÖZŐI ÉLET SZEMLÉLET KAPOTT LÁBRA.Az elszegényedet embereknek már minden mindegy hiszen már nem tudják élelmezni gyerekeiket. Valásos berkekből (hit és erkölcs)Hit gyülekezet. toboroznak és más honnan is tagokat a jobbikba. Nincs változás.Mit oldana meg a jobbik.Az európai termelési potenciálban keresletet ébresztene a magyar áruk irányába. Csak ez vezet célba.

 107. cseko46 — 2014-06-01 21:55 

@jeanvaljean:

Hogy egyéként az oroszoknál tanuló magyart, belehet e szervezni informátornak . Hát nem lehetetlen.
Egyébként miért lehet egy konspirációs jácmához, az EU
energetikai fórumábol taktikai információkat gyüjteni. Nos talán azért mert azokkal nagy bisztonsággal lehet ebben a szektorban tervezni a jövőbeli történések..et..
Ha az EU-ban más hirszerző társaságok is.Érdeklődésre
okot adó személynek itélik a( taktikai tisztek) e magyar honfitársunkat.Nem e ! A terület miat teszik amelyben. TERVEKET ( FORGATÓKÖNYVEKET) vitatgatnak meg.Azzal a vélekedéssel szemben TUDATJUK.Nem kell teten érni a hirszerzó ügynököket.A KÖVETKEZŐK MIAT.Mondjuk hogy delikvensünk már beépült ugynevezet (alvó ügynökünk) akit csak aktivizálnunk kell .Mondjuk ugy, hogy egy hálózati személy egy fedet lakáson. Iroda, lapszerkesztőség ,magán kerti parti.Felmutatja neki a kulcsot(MONDJUK EGY KETTÉ VÁGOT
KOTVÉNY LAPJÁT MELYNEK MÁIK DARABJA EMENNEK TULAJDONÁBAN VAN. VAGY MONDJUK MEGFIGYELVE AZT LÁTTÁK HOGY BELÁLITOTSÁGA PEDOFIL No ekkor a müveleti tisztek mindjárt elő keritik a zsánerét és az utjába terelgetve, El is vezettetik a bunganlóba ahol e dolognak hódol. Amit hogy- hogy nem filmre rögzitenek AZTÁN VÁRNAK FIGYELNEK ÉS AMIKOR OTT AZ IDŐ CSAK MEGJELENIK EGY EMBERKE ÉS AZZAL AZ AJÁNLATTAL TRAKTÁLJA FUNKCIONNIÁRIUS CÉLSZEMÉLYÜNKET. Ime mire vagyunk hajlandóak bizonyos szolgálatokért. Hát nem kész nyereség. A kémelháritás helyesen, egyébként arra az áláspontra helyezet.Nincs felelőtlen ügymenet csak szükséges.Méng akoris ha egyesek érdekét az sértené .

 106. albu — 2014-05-28 23:39 

@borzas74: Egyetértek, a ruszkiknak érdeke lehet, hogy az Európai Egyesült Államok koncenctrációját, erejét mérsékelje.

De az európai rendet bomlasztó bevándorlási politika, multikulti egyaránt érdeke.

Sőt, akár a kettő együtt. Genrálja a feszkót. Főleg a második az első után: keverés utáni egymásnakugrasztás simán lehet az új világrend alapja.

És ebben bármelyikünk lehet statiszta.

A francia Bastille-rombolás után elterjedt nacionalizmusnak is sikerült szétverni úgy az addig inkább lokálpatriótákból álló monarchiát és tagjait, hogy többet ne jeletsen komoly pólust a politikában. Nem is jelent, még egymás nyelvét sem vagyunk hajlandók beszélni, nemhogy egymással kereskedni, mint ezer évig.

 105. borzas74 — 2014-05-28 19:06 

Ja, a 103. kommentben a KGB-ről és az európai békeszervezetekről írottak a 70-es, 80-as évekre vonatkoznak. (nehogy valaki félreértse)

 104. gigabursch — 2014-05-28 17:52 

@outatime:
Ez beszarás…
🙂

 103. borzas74 — 2014-05-28 16:42 

Az, hogy Béla kém szerintem egyszerűen azért jött elő, mert mostanra vált a jobbik a fidesz fő vetélytársává. Erősödtek, erre szépen elkezdték pedzegetni az orosz pénz kérdését. De ez még nem jelenti azt, hogy az egész hazugság lenne. (Simon sem lesz ártatlan áldozat azért, mert megvárták a lesittelésével a választást. Persze kifejezetten ijesztő, ahogy a titkosszolgálatokat, ügyészséget használják kampánycélra stb)
Béla mellett max az szól, hogy annyira orosz ügynöknek látszik, hogy talán mégsem az. Nyilván nem egy dzsémszbond, de simán elhiszem, hogy rajta keresztül próbáltak az oroszok felépíteni, segíteni politikai erőket itthon, majd Eu-ban.
Ezzel nem azt mondom, hogy a jobbik orosz kémszervezet, csak azt, hogy ha egy születőben lévő, pénz nélküli párthoz beérkezik egy figura egy zsák pénzzel, kapcsolatokkal lehet örülnek neki és nem zavarják el. Egy idő után már nem is lenne olyan egyszerű.
Egyszer olvastam egy cikket arról, hogy a KGB hogyan mászott be különböző európai békeszervezetekbe. Baromi tanulságos. Szóval vannak jó szándékú emberek, akiket zavarnak az amerikai atomrakéták a város mellett, szeretnék, hogy elvigyék őket a francba. Nem komcsik, csak hippik-környezetvédők vagy sima lakosok, akik nem akarnak csernobilt a kertjükbe. Aztán, ahogy a ruszkik kezdenek a fegyverkezési versenyben lemaradni, elkezdik ezeket a szervezeteket futtatni. Embereket építenek be, akik pénzt és kapcsolatokat hoznak. Ezeket próbálják a vezetésbe juttatni, akár úgy, hogy a nekik útban lévőket megzsarolják, kicsinálják. A tevékenységüket próbálják radikalizálni, oroszbaráttá hangolni stb. Stikában pénzelik őket,legtöbbször úgy, hogy a sok szerencsétlen azt sem tudja ki áll a pénz mögött. Amikor már rájön, meg jobb ha befogja a száját.
Na én valami ilyesmit gondolok, most az europai radikálisokkal kapcsolatban.

 102. albu — 2014-05-27 11:47 

@albu:
„»(…) havi rendszerességgel az orosz fővárosba látogat« legfeljebb csak azoknak lehet meglepő, akik nem tudták azt (amit a cikk ismeretlen szerzője is szemérmesen elhallgat), hogy a jobbikos EP-képviselő az EU–orosz energetikai munkabizottság elnöke. Az igazi botrány az lenne, ha csak felvenné a fizetését, és nem találkozna orosz politikusokkal, üzletemberekkel, lobbistákkal.”

„(…) az aranyérem vitathatatlanul azé a Szilvásy Györgyé, aki a Gyurcsány-kormány titokminisztereként orosz szakemberekkel világította át a magyar elhárítás munkatársait, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a teljes magyar titkosszolgálat (!) személyi állománya egy moszkvai íróasztalon landolt.” http://jobbegyenes.blog.hu/2014/05/15/en_a_kem_424

 101. untermensch4 — 2014-05-27 00:26 

mi van akkor ha paks2 gyors és titkos aláírása után viktorunkék feltűnés nélkül megírták a lex-kb-t majd vártak a kedvező alkalomra. ogy-választás előtt túlságosan felkavarta volna a 2/3-os állóvizet, így 2009 óta érdeklődő eu-s szolgálatokkal meg túl késő (és túl feltűnő)lett volna az önkorm választásig várni. a legkevésbé kellemetlen időben tálalják, msz(m)p-ivadékok úgyis csak agonizálnak, jobbik megkapja a maga pofonját, eu-s húr nincs túlfeszítve, van jó indok (főleg ukrán helyzettel együtt) kihátrálni paks2-ből. vagy legalább újratárgyalni kedvezőbb feltételekért. amíg az új ep összeül (mentelmi jog), lehet tárgyalgatni…

 100. untermensch4 — 2014-05-27 00:06 

@wallflower: kedves wallflower,
bár emberek közti közvetítési kísérleteim rendre kudarcba fulladnak, tennék egy próbát: nekem úgy tűnt, az ominózus mondatban a 8 évesnél fiatalabb volt a hangsúlyos, a „gyépés” „humor” az általános életben tapasztalható morális állapotok beszűrődése. saját tippem így messziről hogy az író ellen vétők egyáltalán nem sni-sek voltak, ami tudat alatt munkálkodhatott az inkább más jellegű hárombetűs rövidítés(ek)…

 99. becsuszoszereles1k — 2014-05-26 21:10 

82.@petiba: Igazitrebics elbol meg is torpedozta alulrol a komment veget, pedig en is orultem volna egy winwinnek, Bela egyelore fut tovabb a szalagon.
(Kizarolag uvegeket gyujtok, de csak ha talalok benne cetlit.)
Kiegyensulyozott nevelesi elveid inkabb az oktatasugy sulyos kerdeseit vethetnek fel, mint minden dolgok eredoje. A ballib az pont hany fokos szogben talalhato, es melyik iranyba? Mert a legszelso balokat nem birom, viszont errefele meg a jobb szelen talalhatok a balosok. Ugy nez ki, hogy a ket vege hattal all veletlenul, es igy neznek szembe (ez nem is rossz megoldas!). A belvarosi nebulok altalanos libsege nalam nem konvergens a Vaci utcai Nepmuveszeti Bolt kinalataval, ha mar ott is keverik a magyar baban a dirndlit az orosz partaval. Vagy ez EU-trend?
A revans es a va’gy, az lehetne oda-vissza, kar is elkezdeni.
A kozos felhordules elmaradasa leginkabb a merleg nyelve.
Ez a Cattani nem akart eszembe jutni sehogy sem. Melyulo arkokat latok meg a tukorben is, de az csak a valosag masa.

 98. becsuszoszereles1k — 2014-05-26 20:12 

OFF „GYOGYO”-ugyben.
A kifejezessel valo viccelodes (lazasag) miatt a felelosseg elsosorban az enyem, mert van itt nehany baratom, akik tudjak, hogy Gyogypedagogiai Foiskolara is jartam, es mivel csak felig vegeztem el, ezert szakmai ertelemben nem ervenyes ram az egesz szabatos kifejezes – magunk kozott igy csak „gyogyozas” van. Arra soha nem gondoltam volna, hogy ebbol egyszer igazi problema adodik, amit nagyon sajnalok.

 97. miamai — 2014-05-26 20:09 

@petiba: Kicsi, sárga, savanyú, de a miénk!

 96. miamai — 2014-05-26 20:06 

@outatime: Kik is akartak itt egy konteós filmre összeállni? Az egyik jelenet lehetne akár ez is! 🙂 🙂 🙂

 95. outatime — 2014-05-26 19:52 

– itt Fulesbagoly ot het nulla ZXXZ negyvenhat!
– Kicsoda?
– Fulesbagoly ot het nulla ZXXZ negyvenhat!!!!
– Te Szasa, te vagy az?
– Nem bazmeg, Kovacs vagyok! A Bela!
– A brusszeli kem?
– Az! De kuss!
– Da da ocseny horoso, na tovaris miert telefonaltal?
– Gyorsan mondom mert lejar a kartyam: itt Brusszelben nem szeretik az oroszokat!
– Nu miket nem mondasz… folytasd!
– Holnap az energia bizottsagban arrol lesz szo hogy olcsobban akarjak venni a gazt a gazpromtol!
– hmmm….
– plusz kituntettek a programozot aki zarlatosra allitotta az otodik karikat Szocsiban!
– Tovaris, te szoktal vodkat fogyasztani?
– ???
– Na mindegy, vard a parancsot es ne telefonalj feleslegessen!

A KGB ugynok leteszi a telefont es a kollegajahoz fordul:
– Te Vaszilij, ezt a cimeres okrot ki szervezte be? Azonnal dobjatok fel, ennel hulyebb ugynokot meg eletemben nem lattam!

 94. outatime — 2014-05-26 19:44 

ha Kovacs kem akkor en a CIA fonoke vagyok.

Kovacs bune hogy oroszbarat es hogy osszefogja az EU szkeptikus eroket Brusszelben.

HA kem: miert nem erik tetten? ( akkor nem ervenyes semmi mentelmi jog )

nem latom eletszerunek hogy Kovacs ur eppen kemkedik es nem kapjak el – ha meg kem lenne mar regen egy Moszkva kornyeki dacsaban eldegelne messze a vilag ( es az brusszeli kopok ) zajatol.

Vicc ez az egesz.

 93. petiba — 2014-05-26 19:01 

@miamai:

KGBélukém ügyről nekem a Pink Panther film jutott eszembe. Mármint a Peter Sellers féle.
Úgy elképzelem, ahogy Bélukém mikuláskor súlyos titkokat sustorog személyesen Vologya atyuska fülébe a külön erre a kapcsolatra vásárolt álcakék tapitelón, miután elhagyta a Jobbik titkos tanácskozását, ahol éppen azt dumcsizták meg a fiatalok, hogy hol verjék ki a palávert amiatt, hogy az ámerikai nagykövetség felső emeletén, (vagy a tetőn?) Einstein-Castanet kódnevű jelelfogó berendezések csücsülnek, polgári célú antennáknak álcázva. Akkora lúzer ez a James Béla Bond, hogy bár tudja (mer mondjuk valamelyik októberi hvg-ben még olvasta is), hogy a SCS rendszerrel adatokat is összefogdosnak, meg személyes megfigyelésre is alkalmas, azért ő minderre fittyet hányva stirlicesdit jácccik.
Szóval ő az űbermenő, csúcském, egyben lúzer Bond.

 92. petiba — 2014-05-26 18:50 

@igazitrebics:

Egyrészt ezért írtam oda zárójelbe, hogy elvileg, másrészt,tekintve a (rész)eredményeket, asszem höröghetnek a cápák odakint majd a saját radikálisaik miatt, azaz lesz bajuk éppen elég másokkal is,mint a mi KGBélánk.
Harmadrészt akkor sem fogok csodálkozni, ha az ügy szépen elcsendesül, és többé (de az önkoris választásokig tuti) elő nem kerül. Ugyanis ha tényleg ennyi a sztori, hogy a Bélus összerántotta (vagy még csak nem is ő rántotta össze, csak beleszavazták a skacok a „helyzetbe”) a radikális tömörüléseket az ujjdejóban, nos azzal nem lehet túl nagy habot verni túl sokáig. Összeszervezte, megszavazták vezetőnek, oszt jónapot. Fúderémes, télleg…És ki nem sz.. tojja le…
Ha ennyi a muníció, akkor a sztori kipukkad, mert ezzel csak égetnék magukat a csillagos cápák.
Persze, talán még énámátőrségem is össze tudna pakolni, ha nagyon muszáj, egy megfelelő fotót amin Bélus orálisztikusan csatlakozik Vologya atyuskára, hát még egy profi csapat bármit összehozhat őszig.

 91. wallflower — 2014-05-26 18:17 

Kedves Tiboru,

köszönöm szépen a megértésedet és a bocsánatkérésedet. Én is hosszan magyarázhatnám, mik tettek talán túlontúl is érzékennyé a témával kapcsolatban az elmúlt évek során, de ez most nem annak a helye. Még egyszer köszönöm, és további jó munkát!

 90. gigabursch — 2014-05-26 18:02 

@rpd4:
„Vèlemènyem szerint Kovács Béla egyszerűen csak oroszbarát politikát folytat,ilyen alapon pedig sokkal több politikust lehetne amerikai kémnek nevezni.
Ha tényleg kém lenne, akkor nem egy újság hozná le a hírt elsőként, hogy az érintettnek lehyen ideje külföldre szökni, egy valamirevaló hivatal ezt megakadályozná, hogy rejtve maradjon tevékenységük.(legalábbis remélem, hogy a magyar titkosszolgálat még van ilyen szinten)”

Valahogy így.

Amúgy meg úgy 40 éve attól volt hangos az Ifipark, hogy:
Bélát a Kormányba, Bélát a Pártba.

Szegény Radics Bélának se tett jót, hogy a nép a szájára vette.

 89. tiboru — 2014-05-26 17:58 

@wallflower:

Kedves wallflower,

hosszabban is megpróbálhatnám megmagyarázni, hogy mit és hogyan akartam írni az ominózus mondatban (neki is álltam), de végül úgy döntöttem, hogy inkább röviden és egyenesen reagálok:

Ezennel nyilvánosan is elnézést kérek tőled, gyermekedtől és mindenkitől, aki érintve érezheti magát azért, mert ezek szerint ostobán és érzéketlenül fogalmaztam.

tiboru

 88. rpd4 — 2014-05-26 16:52 

Kovács Béla -és vele együtt Magyarország összes pártja- csak egy bábu a nagyhatalmak /USA-EU illetve Oroszo./ játékában.
Az ukrajnai események miatt ugye az orosz-amerikai kapcsolatok nem a legjobbak, hogy finoman fogalmazzak, tehát jött az utasítás Washingtonból Brüsszelnek, hogy az EU-ban tevékenykedő oroszbarát egyéneket le kéne kapcsolni, lehetőleg az EP választás előtt.
Ez pont egybeesett a Magyar vezetés érdekeivel,mivel így talán Paks2-t is elnézik nekik, meg a „keleti nyitást” is. A Fidesz az egész Jobbikot megvádolná, de a leggyengébb ponton kezdi. Béla múltja kitűnő alap a kémvádra, és mivel EP képviselő, talán még egy dicsétetet is kapnak Brüsszeltől.
Vèlemènyem szerint Kovács Béla egyszerűen csak oroszbarát politikát folytat,ilyen alapon pedig sokkal több politikust lehetne amerikai kémnek nevezni.
Ha tényleg kém lenne, akkor nem egy újság hozná le a hírt elsőként, hogy az érintettnek lehyen ideje külföldre szökni, egy valamirevaló hivatal ezt megakadályozná, hogy rejtve maradjon tevékenységük.(legalábbis remélem, hogy a magyar titkosszolgálat még van ilyen szinten)
De mint tegnap kiderült, a Fidesz célja nem vált be, nem csökkent a Jobbik támogatottsága.
Kíváncsi vagyok, lesznek-e még hasonló indokú vádak Európában…

Ez eddig a leghossuabb kommentem, remélem érthető maradtam. 🙂

 87. sztalker — 2014-05-26 16:32 

@miamai:

Egyébként az a legnagyobb baj, hogy még abban sem lennék biztos, hogy azok, akiknek érdekük a jelenlegi magyar megosztottság (minden téren: vidék-város, pártok, vallások és egyéb orientációk), azok között többségben lennének a külföldiek.

Sokkal szomorúbb, hogy eléggé úgy néz ki, hogy igenis, inkább itteni embereknek éri meg ez a kaotizált gazdasági és politikai állapot, mert egyre jobban tudnak a zavarosban halászni. Az a bizonyos nemzeti minimum, a legalapvetőbb emberi szükségletek biztosítása és egy minimálisan igazságos társadalmi rendszer megléte, egy élhető és modern állam, ami alapkövetelmény lenne egy európai országban (most nem magáról az unióról beszélek, ez attól független!) tőlünk nyugatabbra már nem vita tárgya a társadalmi csoportok közt.
Szomorú, hogy mi még itt tartunk, pedig e nélkül semmi esélyünk nem lesz arra, hogy valahogy megkapaszkodjunk a világgazdaságban.

 86. miamai — 2014-05-26 14:53 

@petiba:
A „cimbitől” az „ibolyaharmatos álmodozásig” terjedő szakasz igen korrekt, szép levezetés, és tökéletesen egyetértek vele. Van, ahol ezt úgy hívják, hogy „párbeszéd”, „kibeszélés”. Bizony nagy nagy szükség lenne rá. Ma már a pápa is csókot vált az orthodox pátriárkával meg a jeruzsálemi főrabbival, együtt ebédel a palesztinokkal, szóval van rá precedens… Csak kellene hozzá egy kis elhatározás.

Ha a nép, az istenadta, vagy néhány képviselője meg tudna állapodni egy közös minimumban, egy közös minimum-érdek/érték elfogadásában, akkor Valakik tuti nem hagynák. Azok, akiknek a minél szélesebb és mélyebb árkok mentén meglévő megosztottság sokkal jövedelmezőbb, (v.ö.oszd meg és…) Napjaink hergelőzése, uszítósdija sokkal egyszerűbb és célravezetőbb. Az istenadta meg legyen csak minél butább, manipulálhatóbb.

Nem vagyok biztos abban, hogy ezek a Valakik csak magyar útlevéllel rendelkeznek…, de egészen biztos, hogy jó végrehajtóik vannak. 🙁

KGBéla: az EP választás fb oldalán a kommentek hemzsegnek a magyar eredmények miatti aggódástól. Szóval akkor Béla most kém, ügynök, sas, medve vagy kacsa?

Az eset jót nem tesz, se nekünk, se neki, az biztos. Béláért azért egy kicsit kevésbé fáj a szívem…

 85. wallflower — 2014-05-26 14:15 

Elnézést az offért, de nem tudom szó nélkül hagyni.

Kedves Tiboru, mit vétettek ellened az SNI-s gyerekek és szüleik?

@hazitroll
„Korrekt írás, egy kiegészítés: az SNI a sajátos nevelési igényű, nem speciális nevelési igényű. Már ha arra akartál célozni, hogy gyépés :)”

A Közoktatási Törvény egyértelműen definiálja, kik tartoznak ebbe a kategóriába:

121. § (1) E törvény alkalmazásában
29. sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a gyermek, tanuló, aki a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján
a) testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos,
b) pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kóros hyperkinetikus vagy kóros aktivitászavar);

Eddig abban a naiv hitben éltem, hogy egy látás-, hallás- vagy mozgássérültet még a köznyelvben sem „gyépéseznek” le, jó esetben egy magasan funkcionáló Aspergerest sem, de az, hogy egy család problémája, sok esetben tragédiája egy smiley-val egy mondatban csak annyi reakciót váltson ki Belőled, hogy megköszönöd a speciális jelző sajátosra javítását, szíven ütött. Egy SNI-s gyereket nevelek, aki még 7 éves sincs, nem hogy 8, az IQ-ját már több éve 187-nek mérték, és eddig érdeklődve olvasta velem együtt a blogodat, most azonban velem együtt nem érti, hogy az SNI miért kéne hogy hülyét, jobb esetben tudatlant jelentsen.

 84. gigabursch — 2014-05-26 13:39 

Béla egy ártatatlan orosz kém, aki magyar hírsezrő.

Amúgy vihar a biliben.

 83. igazitrebics — 2014-05-26 13:12 

@petiba:

„bejutott újra az unió védett mezejére, borsot törve mindazok orra alá, akiknek érdekeit sérti Bélánk jelenléte.”

Hogy klasszikust idézzek: „na most, ez így, ebben a formában” orbitális túlzás!
Miért?
Ugye, a botrány úgy kezdődött, hogy az „ügyészségi, rendőrségi, AH, Nav közlöny” azt repítette világgá, hogy az ügyészség, az illetékes EP szerveknél, kezdeményezi Bélánk mentelmi jogának a felfüggesztését. De mivel ez csak akkor menne, ha lenne EP, ezért az ügy parkolópályára került. De, ha szeptemberben megalakul az új EP, akkor elkezdődhet Bélánk mogyorózása. Magam részéről úgy gondolom, hogy Bélánk, az EP-től sem várhat túlzottan jóindulatú ügykezelést!

 82. petiba — 2014-05-26 12:36 

@becsuszoszereles1k:

Állok szolgálatodra 🙂
Kedvelem a barokkos körmondatok rejtekébe csomagolt apró humorbonbonokat, melyet értő fogyasztó kedvtelve csemegézget. Ennél már csak azt kedvelem jobban, ha magam kóstolgathatok.(ugyan néha belezavarodok a sajátomba is, de annyi baj legyen)
Már ha éppen erre utaltál a megnevettetéseddel.

Nyersanyagbegyűjtő vagy? De azért nem olyan, aki hazaviszi az összes üres üveget, kartont, és semmit sem dob ki, mert még jó lehet valamire? 😉

Nem, nem, dehogy offolunk! Itt meg aztán pláne nem, KGBélánk ügye olyan szétágazó mint a polip, Cattani felügyelő feje körül.

„Igen beszelgetni kellene, azaz alapvetoen: szobaallni egymassal”
Aha…Erről most van egészen friss élményem. Ami megerősítette bennem azt, hogy a balliberális oldalnál kirekesztőbb, gyűlölködőbb, vitaképtelenebb formula nemigen létezik. (remélem nem kérdezed, hogy jön ez most ide)
http://velemenyvezer.444.hu/2014/05/19/a-jobbik-vege/
Na most a cikk felejthető, nem éppen a legerősebbek közé tartozik, de minden cikknél többet mondanak a kommentelő baj-társak a zűrben. Igen, tudom, komplett idióták mindenféle bokor alatt adódnak. Elkezdtem magyarázni a különbséget, de írás közben rájöttem, felesleges. Neked minek, idióta hülyegyerek meg úgysem itt fog olvasgatni. Volt egyszer egy bugyuta filmsorozat, valamiért mégis jó volt nézni.A magyar címe Az igazságosztó volt, Michael Madsen játszotta a főszerepet, Mr. Chapel szerepében. Nos, ha lenne egy ilyen cimbim, fognám ezeket a belpesti hülyegyereket, megismertetném őket néhány többdiplomás, értelmes, humánus, többgyerekes szülővel, baráti társaságokkal, akik a Jobbik szavazói, és addig nem jöhetnének ki egy szobából, amíg nem olvastak el pár könyvet, nem néztek meg pár filmet és nem jártak tanulmányúton néhány cigánybűnözésbe fulladt apró faluban.(most lehetőleg ne nyissunk vitát róla, hogy van-e cigánybűnözés, vegyük úgy, hogy egy módszerváltás előtti hivatalos kifejezéssel élek, mert öreg vagyok) És ugyanezt tenném a kurucon akasszukfelazösszeszsidótozó hülyegyerekkel, – pár könyv, pár film, és heti két délután beszélgetés a még élő, tetoválását rejtegető nyolcvansok éves tündéri szomszédnénimmel.
Csakhogy nincs különbejáratú igazságosztóm, aki rákényszerítené a megszállottakat a „szembenézésre” és a „kibeszélésre”. Folyamatosan mélyülő árkokat látok, az egyik fél oldaláról a mérhetetlen sértettséget, hogy vége a véleményhegemóniának, a demokráciafogalom kizárólagos elfoglalásának, a másik fél oldaláról pedig a revansvágyat a több évtizednyi víz alá nyomás, a véleményterror, nem is beszélve az ordas hazugságok miatt érzett bosszúvágyat, ami szerintem ugyan teljesen jogos, de nem vezet megoldásra. Valaminek (nem tudnám pontosan megfogalmazni, minek) történnie kell ahhoz, hogy a patthelyezet felszámolódjon, de ahol egy Schiffert le lehet nácizni vígan, és nem hördül fel egyöntetűen a ballib oldal értelmesebb fele, hogy na, most van ideje annak, hogy közösen kimondjuk, hogy elég, akkor ibolyaharmatos álmodozás azt várni, hogy majd közbizalmas emberek kitárgyalják, és egyensúlyba hozzák a „helyzetet”. Álom, álom, édes álom. Ahogy a gyarmat és központ közötti win-win helyzet is.

Hogy KGBélánkkal mint egyénnel mi lesz, kíváncsian várom. Mint azóta tudjuk (elvileg) bejutott újra az unió védett mezejére, borsot törve mindazok orra alá, akiknek érdekeit sérti Bélánk jelenléte. Én ennek már önmagában örülök, és ha most a humor göröngyös mezejére óvakodva : nekünk Fütyipunci, nektek Kovácsbéla. Végre egy win-win helyzet 🙂

 81. becsuszoszereles1k — 2014-05-26 11:18 

79.@piszkosfredakapitany: Tenyleg koran lehetett, mert nem irtam: „ki all?”, hanem hogy „kiall”.

 80. zizzi — 2014-05-26 09:02 

Kiderült Kovács Béla igazi „bűne”: hangulatkeltő, az EU bomlasztója, aki egységbe tömörítette az európai nemzeti pártokat

A Népszabadság pénteki számából végre kiderült, hogy mi az igazi „bűne” Kovács Bélának, ami miatt a – nem csak a magyarországi – titkosszolgálatok célkeresztjébe került. Megtudhatjuk, hogy a Jobbik EP-képviselője nem kém, nem titkos információkat adott át a cionista birodalomról külső hatalmaknak. Kovács vétke, ami miatt az USA alelnöke riasztotta Orbánt, ami miatt az uniós titkosszolgálatok dühét is kiváltotta jóval nagyobb ennél: „hangulatkeltő”, az Európai Unió „bomlasztója”, aki ráadásul egységbe tömörítette az európai nemzeti pártokat. Üdvözlet az ötvenes évekből!

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128236/#ixzz32npiIRTs

 79. piszkosfredakapitany — 2014-05-26 09:01 

@becsuszoszereles1k: Valószínűleg nem a bolhacirkusz rangidős idomárja :)) Csavarjunk még egyet, és legyen a kérdésből „kik állnak?”, úgy is szóba jöhet pár kombináció.
Az utsó mondatod viszont nem jött át…lehet, még korán van 🙂

 78. becsuszoszereles1k — 2014-05-26 02:10 

76.@piszkosfredakapitany: Es itt merul fel a valasz: es kiall a bolha mogott!
Ugye, h. meredekebb? Bar lattam mar ujsagirot ideiglenesen hazankban a standnal allomasozva (onkent), a Blahan; de kesobb felment a kabatjaert, es foszerikent lepett ketszer ugyanabba.

Gyakoroljak a politikat – egyszeru fae’k. Hatterbeszoritas! Ne almodozz mar!

 77. 404notfound — 2014-05-25 18:18 

De ki fogja eljátszani Bélát a róla készülő filmsorozatban? Ki rendezi? Ki jön velem lecsapni a megfilmesítési jogra? A tavasz 17 pillanata virágzó pitypang ehhez képest. Tiboru! Az asszonynak is utána kellene nézni, mert a szerelmi szál az fontos…

 76. piszkosfredakapitany — 2014-05-25 08:12 

@becsuszoszereles1k: Kétségkívül jobban hangzik:) Viszont nem tudom elvetni, hogy itt Brehm rémálmával állunk szemben, vagyis elefánt lett a bolhából…
Az újságíró-újságárus kétségkívül meredekebb 🙂
Viszont az ügynöközés olyan bevett politikai gyakorlattá vált, mint a pálinkafőzés…és karaktergyilkosságnak (vagy háttérbeszorításnak) tökéletes eszköze.

 75. becsuszoszereles1k — 2014-05-25 03:35 

71.@piszkosfredakapitany:
Miert? En peldaul szeretnem,ha a Kicsikembol nem kurtoskalacs, hanem James Bond valna…
Egyenlosegjel: meg mindig jobb kicsengesu, mintha az ujsagirot keverik az ujsagarussal, es igy tovabb (sorsanalizis).

 74. becsuszoszereles1k — 2014-05-25 03:11 

72.@petiba: Petiba, ezt szeretem benned, hogy mindig meg tudsz nevettetni – de most igazan, semmi parhuzamos hatso jelentes!:))
Ugyenek ugye hat! Felek, hogy tobbet latsz belem, mint amit kinezhetsz!
Igen, pont ezt mondtad, pont @realcorpusnak, es en is pont olvastam, onnan tudom. Es bizony igaz (akkor is, ha nem tudunk rola).
Mielott elfelejtenem az elso mondatodat: En csak temanyito voltam, aztan meg nem vitaztunk rola – de nezd el nekem, mert tobben tanusithatjak, hogy nyersanyag begyujto hot unalmas maniam van,mert azert ugy vagyok vele, hatha valaki talal benne valami hasznosithatot – mondjuk ilyen malor eddig meg nem tortent, de nem is ezert jarunk ide.
A viccek. Azok elterelik a rosszkedvet, es jokedvet varazsolnak. Valamint Maruszjat atdobtak (atkuldte, Csapajev et.), igy jon ide.:)
„Amennyiben az unioba[…]es nincs win-win helyzet.” parafalva!
Sebek nyalogatasa jovedelmezoseget illetoen(en speciel nem erzekelem magamon szemelyszerint, eliminalodik tan a hosszutavon) tapasztalatom: mindenki nagyon nyissa ki a szajat, es ne csukja be, szvsz, ez lehet a kulcs; ezt egyenileg is barki tanulmanyozhatja onmagan, hogy igy van, avagy „haboruban hallgatnak a muzsak” (itt kerek elnezest a raza-rasa elirasert, ami oszinten szolva nem helyesirasi kerdes, hanem a tudas nem kello merteke, ami alultaplalja az emlekezokepesseget, bar ingadoztam erosen, csak nem volt ra eleg kifutasi idom! A rasaval egyaltalan nem kell varni, mert amiatt kezd el elobb-utobb uszkosodni (Petiba, mi feszt offolunk, de ez egy strategiai hid, marmint a filozofiai megvilagitas)! Igen beszelgetni kellene, azaz alapvetoen: szobaallni egymassal. A szandeknal el vannak csuszva a nyomokeretek, mert: az egyik partner tul felenk (bocsass meg, de ez a tapasztalatom, hatha hasznunkra valhatnak az en megelt szenvedeseim is) tehat: ez a keresztenyi lelkulet, mig a masik partner dinamizmusa elsoprore kondicionalt tortenelmileg (felhajtoero generalis) – no, targyalasnal a kettot erdemes nivellalni, tehat kolcsonosen mindenkepp – ugymond senki se vigye a puskat! Szoval a nincs igazi szandek, az nem helytallo kifejezes, mert van, de alkalmas targyalokat kellene talalni (nem helyisegre gondolok). Olyan felek kellenek, akiknek az a megbizatasa, hogy teljesitsek az onmagukkal valo nyilt szembenezest mindvegig(a kuldo feleket reprezentalokkent es szemelyszerint is) – ez a tartalom, es ez vezet a kivant eredmenyhez, a kolcsonos elfogadashoz.Hat ahogy mondod: mea culpa es tabula rasa vegul.
Az biztos, hogy instabil a rendszer, orulhetunk is, de elni kell, folytatni mast vagy maskent, nade itt szokott megallni a tudomany. Kell valami huzoero. Mi lehet az? Persze, a stabilitas, na de addig is: „Magasabbra a tetot, acsok” (Salinger).
Hazaarulas angro, az megvolt! Es a szenny uszik felul. (Ne, ne, ne, fajsulyra gondolj, ami nem „atpolitizalhato”!) De ti eltek ott a K-medenceben! (De ha veletlenul elfoglalnank Benneteket, akkor meglatogathatnalak? Logasd ki a piros zsinort az ablakon, es elkerullek!:-) Isten orizz!)
Teves kerdesek szomorujateka…parlamenti passzio?
A media, deplane mindenutt, nem egy walesi bardok, de nem is gralok – Fules-fe’le formallogikailag.:)

Koszonet Petiba, az alvaszat himes mezejere lepnek!

Ijeszto a konkret bela szemelyes sorsanak negligalasa, sot bealdozasa, de talan o” is tehet rola, ezert merik ezt ilyen mercevel, azaz nem merik sehogy, es a tendencia is; a ketto egyutt szvsz a tendencia eredoje, es ez az igazan ijeszto.

 73. becsuszoszereles1k — 2014-05-25 01:46 

70@brandhuber: Ez akkor pont a mor esete, en is azt mondom; vagy nem volt akkora capa; vagy megette a mort…
[Azert a betegagyi latvanyanak nem tudtam orulni…:/]

 72. petiba — 2014-05-24 22:57 

@becsuszoszereles1k:

Méltóságom nyitotta volna a zsidóságossági vitát?

Becsúszó: „Olvasgatom tovabb, hogy azt is hiresztelik rola, hogy zsido”

Akkor ezt most így hogy?

Amikor azt írtam, hogy kissé olyan a zsidósági kérdése Vonának, mint a számmisztika, vagy a kabbala – ezzel utaltam a Sátánista-zene-konteós hsz-omra, amikor azt mondtam, talán realcorpus kollegának, (most hadd ne ellenőrizzem, kinek) hogy az, hogy egy pólón, egy lemezborítón a 233-as szám van (már nem is tudom, pont ez-e) az csak annak mond valamit, csak azt érdekli, aki a számmisztikában pl. otthon van, és tudja, mit jelképez a 233. A 666-os számon kívül szerintem a nagy átlagnak gőze sincs róla, hogy az a bizonyos szám, ami a pólóján, cipőjén, pulcsiján, táskáján, sildes satyóján van, hogy annak mi a számmisztikai jelentése, és nem is érdekli, egyáltalán nem fontos számára. De ugye vannak, akik ebben a témában otthon vannak. (ugye?) Nekik érdekes csak, hogy nehogymárhogy a halál (vagy az álhal) számát viselje a pociján.

A „bilológiai fegyveres” viccet nem ismertem, és ráadásul nem egészen értem, hogy jön ide. De nem kell, hogy mindent értsek.

Amennyiben az unióba sürgősen nem kerülnek be „moráletikai kérdések” és nem szűnnek meg az egyenlők, meg a még egyenlőbbek közötti súlyos gazdasági, jogi (és egyéb) különbségek, azaz maga a kétsebességes unió, akkor lehet, hogy még agonizálgat kicsit, de vége lesz, mint a rövid botnak. Csak figyeld meg az euroszkeptikus (vagy nevezzük inkább eurorealista) pártok erősödését uniószerte. Derék britek, exgyarmattartók, nagyon rákapcsoltak az ugorgyunk kifele gondolatra. Izland, aki megkezdte csatlakozási tárgyalásait, majd úgy vágta a sarokba a csatlakozási szerződést a csini csillagos borítóval együtt, hogy csak úgy csattant. Az állandóan sugallt magyarázattal szemben, – ami egyébként öngyilkos magyarázat, mert a tünet elfedése, nem a betegség meggyógyítása – nem azért mert szaporodnak a csúnya szélsőséges nácikok, meg mindenféle egyéb antiizé rettenetes emberek. Ráadásul még csak nem is teljesen azonos vonal mentén szkeptikusak ezek a képződmények, illetve bázisuk. Látható, hogy az unió így nem működhet sokáig, kódolt a kudarc. Mert ez is csak egy diktatúra, egy gyarmatosító csoport kifosztja a peremvidéket, megszerzi természeti, ipari erőforrásait, (a bankrendszeréről már ne is beszéljünk) piacait, és a gyarmattartó központból irányítja a peremvidéket – a szubszidiaritás elvét szépen, lassan, gondosan és rejtve, de felszámolva. És ezzel megindul a romlási folyamat is, és még Gandhi se kell hozzá. A gyarmattartó társadalmakban gyarmat és irányítás között nincs kompromisszum, és nincs win-win helyzet.
A sebek nyalogatása tényleg értelmetlen, bár, vannak akiknek elég jövedelmező. De ezek nem mi vagyunk. A mi sebeink pont le vannak szarva, sőt, illetlen dolog beszélni róluk. Azonban addig nincs tabula rasa, amíg a seb el van rejtve, és a koszos géz alatt üszkösödni kezd. Tiszta lap akkor van, ha tisztába tettük az elhallgatott, meghamisított, félremagyarázott dolgokat. Ha mindenki megkérte a bocsánatot az általa elkövetett dolgokért. Ha kibeszéltük a kibeszélendőket. Akkor jöhet a tabula rasa. De erre valahogy nincs igazi szándék.
Talán kicsit cinikus, és valahol tényleg sajnálom a madarat, de valójában a konkrét Béla személyes sorsa szinte mellékes. A tendencia az ijesztő.
Valahol olvastam – más üggyel kapcsolatban, talán a jelenkori cenzúra és tabu-témák körében, – hogy örüljünk, amikor ilyen dolgok történnek, mert ez azt jelzi, hogy instabil a rendszer. Nos, így, hogy közelebb vagyok a kilencvenhez, mint a százhoz, már jó lenne, ha végre nem egy düledező rendszerrel a fejem fölött kellene élni, ha eljönne a valódi rendszerváltás a módszerváltás (no meg a csillagváltás) helyett.
Ja, még valami. Hazaáruló. Na abból annyi van apróvá sajdult hazánkban, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, bár ez a kifejezés, ha belegondolok, megint nem PC.
Akik részt vettek a rablóprivatizációban, azok mind egy szálig azok, és most hosszú tömött sorokban vonultathatnánk az összes gazembert. Vagy.
Simon-ügy, szoci benyögés, tessenek nyilatkozni a nagy kupola alatt, kik a kettős állampolgárok. (mint tényleges nemzetbiztonsági kockázat) Nyilván kispajtás az afrikásokra gondolt, de mellélőtt, mert előtte nagy vonulás lett belőle, amikor egy másik pajtás kérdezni merte, hogy ugyan, kik a kettős állampolgárok.(persze amit szabad Jupiternek…) Azóta is szó bennakadt, hang fennakadt, lehelet megszegik, méla csönd a Ház felett…És itt a média tényleg nem jelenik meg túlzottan a színen. Konkrétan mélyen lapít.

 71. piszkosfredakapitany — 2014-05-24 20:15 

Egy kissé 50-es évek utánérzés…no meg persze Tanú, ahogy utaltatok is már rá 🙂

A bizonyítékgyártás akkor ment ipari szinten, azóta meg csak maximum a módszerek finomodtak, illetve könnyebb dolga lett az „iparosoknak”…Pelikán elvtársat már be sem hívják (túl kockázatos), van helyette technika pl.
Nem mondom, elképzelhető, hogy K. B. focizott valamelyik említett klubban, de az is, hogy behúzták, vagy beljebb húzták a csőbe…és így lesz a a „kicsi-kém”-ből James Bond…

Amúgy Magyarországon (és persze lehet, máshol is) elég sokan tesznek egyenlőségjelent a kém és az ügynök közé, az ügynök meg, legyen szó III/3-ról vagy porszívóról, nem igazán khm, pozitív kicsengésű…

 70. brandhuber — 2014-05-24 20:04 

Az időzítést viszonylag egyszerű ügy : föntről szóltak hogy a következő ciklusban már nem kéne Béla az Ep-be . Orbánék meg kellemeset a hasznossal alapon nem a háttérben alkudtak meg a Jobbikkal hanem így intézték . A tv. Módosítás alapján erre már eleve így készültek.

 69. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 19:56 

@igazitrebics: Hello, Trebics!
Tenyleg kar volt, mert felreertheto lett, bar a „nem is jelent meg”-et idezojelbe tettem! Pff!
Viszont igaz, hogy egyuttal arra is gondoltam, hogy annyiban megsem jelent meg a media, hogy nem a fulsiketito mediakakafoniatol megyunk a falnak, mint altalaban, vagy mint amikor a mediaval kart karba oltve minden resztvevo (erdekelt) es a veluk szemben agaskodok is (a ket terfelen egymassal szemben agaskodok) egyszerre harsogva sulykoljak az agyunkba a szoveget, es nem akarjak abbahagyni sem.
Hat akkor most elnezeseteket kell kernem!:)

 68. igazitrebics — 2014-05-24 18:57 

@becsuszoszereles1k:
„Es akkor a media ‘meg nem is jelent meg’ a szinen!”

Ezért a mondatért kár volt!
Eddig volt a Napi Welsz & Simon, amit már sok napja lecserélt a média a Napi Bélára! Bármelyik szemétbe nézel bele, mindegyikben találsz egy 5 soros „megdöbbentő” Napi Bélát.

 67. jeanvaljean — 2014-05-24 18:44 

Ez az egész a Fidesz kampányfogása. Orosz kém? Aztán mi ellen kémkedne? Az EU intézménye ellen? Nem értem, és aki egy kicsit is gondolkodik, az sem érti. Nagy marhaság az egész. Amit rögtön titkosítani is kell, nehogy a szavazók megtudják a nagy semmit.

Gálszécsy András korábbi titokminiszter nyilatkozta a tévében, hogy ilyen NINCSEN, az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentése mesébe illik, tetten érnek, nem följelentenek.

Az egész nem más, mint egy karaktergyilkosság. Nem kell hozzá pártszimpatizánsnak lenni, hogy lássuk: a Fidesz legfőbb politikai ellenfele a Jobbik, ezért mindent megtesznek, hogy lerombolják a renoméját. Az, hogy a fidezses politikusok lopnak, csalnak, hazudnak,hogy a szombathelyi képviselő videón kokózik, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője szolgálati autójában dug prostikat, és folytathatnánk nagyon súlyos pénzek lenyúlásával, az persze teljesen megengedett és felejthető.

A komcsi állampárt koncain acsarkodó, azokon a Parlamentbe evickélő balliberális pártok már annyira lejáratták magukat, hogy nem jelentenek különösebb veszélyt a narancsos pártnak, nem úgy az egyre erősödő nemzeti párt. Ez tiszta politikai csata. Pontosabban nagyon mocskos, nem tiszta, hanem a szituáció tiszta, mint a víz. Ez egy komédia.

 66. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 18:26 

63.@petiba:
Nincs koztunk vita – a Vonarol valo hiresztelesekrol vagy nem hiresztelesekrol zsidosagi ugyben a vitat pedig nem en nyitottam, hanem Meltosagod!:) [Kicsit sem olyan, mint a kabbala!:)] Amugy nezz utana, ha van kedved (Metapedia? az ilyen infok osszeallitoja? kozloje?!:)) Enyhen szolva: konkolyos egy buza.
Minden masban tulajdonkeppen igazad van. Es valoban az a kerdes ki honnan lett kuldve, es lett-e? Bizonyara – igazodva a temahoz – ismered az elso bilologiai fegyverrol szolo regi viccet, miszerint: „amikor is Csapajev atkuldte a Maruszjat a feheroroszokhoz…” Ez elofordul(-hat)… Ugye most nem a biologiai fegyverekre fogsz koncentralni azert!:) Az atkuldeshez is kapcsolodhat a megelhetesi politikusi fogalom, meg nem is, bar en odairtam, hogy a foallasu es/vagy mar eleve annak tanult hivatasos politikusok nevezhetok igy (most ezt kell ragoznom?), es persze valojaban helyesen „karrier politikus”-nak hivjak, de az azert kicsit mas.
Azert a kulonfele gazdasagi fejlettsegu (elmaradottsagu) orszagok, a melosok es barmilyen gazdasagi tenyezo egalizalasi ohajanal valamit csak nyom a latban a GDP kulonbozosege. Vagy a vendegmunkasokrol van szo? Vagy az EU-kozosseg allamainak polgarairol, akik munkat vallalnak egy masik EU-s orszagban? Moral-etikat nem konnyu beszivattyuzni a gazdasag, a toke, a penz vilagaba, bar udvos lenne talan, de szukseges vagy lehetseges-e, hisz minden kepzodmenynek letezik sajat belso etikaja, szigoru rendszere, ami mukodteti? A tarsadalom iranyitasnal (vezetes+adott tarsadalom egesze) viszont elengedhetetlen – a megfelelo modon es csatornakon at(beleertve a szemelyes emberi kvalitasokat is). Igen-igen, engem se ugraltasson senki semmilyen ertelemben, semmi okbol! – „Na de megis, mi tortenik, ha megis az van?” (sic). Igenis, mukodnek kenyszerito erok, ha gyengebbek vagyunk (hianyzik a lehetosegunk), akkor nem fogunk tudni ellene tenni semmit. Ragodni a megoldason kell, a helyzetet azt felmerni kell (eroviszonyok), bar ez reszben (vagy egyaltalan nem) automatikusan mukodik. Kompromisszum, helyesebben, parbeszed nelkul csak romlas lehetseges (nem ebbol a felismert szuksegletbol szuletett meg a diplomacia intezmenye?). Es akkor innen johetne Rebel a vallasokkal, oselittel-ujelittel, tarsadalmi- es egyeni tudattal>oktatasugy, foglalkoztatas-munkanelkuliseg-elszegenyedes-marginalizalodas-egeszsegugy-deviancia-bunozes-nemzetisegi-etnikai (kisebbsegi) kerdes- leszakadas; hadd ne folytassam, egeszen le a melysegekig! Erted, mindig ugyanaz a gittragas – hosszutavon idevezet. Nem a sebeket kell nyalogatni, vagy a serelmeket megbosszulni (hosszan elhuzodo rendszervaltas), mert egyszer muszaj tabula razat csinalni, es uj lapot nyitni, es ha nem megy gyorsan, akkor lassan fog menni. Hidd el, minden a fejekben dol el, a tobbi csak „technika”! Valtoznunk kell magunkban – ez az elso! A tobbi pedig helyes torvenykezes kerdese egy tarsadalomban. Mindez mar reg „ki van talalva”.
Te miert nem allsz ki a „placcra”? Mas sem all ki, senki nem all ki, a karrier akarkik meg kozben ugykodnek, mert hat a profi profisagaban konyortelen, mindegy hogy politikus (egyeb) vagy a toke – minden az, ami a hatalomhoz tartozo arc nelkuli ero. Aki nem kuzd, az elhal, megszunik letezni, legyen az szemely, tarsadalom vagy maga az emberiseg (civilizacio). Mindig voltak „olyan idok”, es mindig lesznek, csak mindig maskepp, es talan valoban eljon majd az Aranykor, az igazi, ami mar nem fordul bele ujra a fekete melysegbe. Utkereses van, es az azon belul van.
A „Belak” es a konkret Bela sorsa meg majd elvalik, vagy igazsag szerint vagy nem – es ez itt a gond, mert ahogy irtatok tobben, mas (eszmei es jogi)kategoria egy kulonleges besorolasu hivatas es mas kategoria a hazaarulas – de csak amugy „vegytisztan”. Tenyleg talalo a cikk cime: „kemhatas”. Es akkor a media „meg nem is jelent meg” a szinen!:)

 65. SLC — 2014-05-24 18:22 

OFF
@becsuszoszereles1k: kicsit messzire lakom, úgyhogy ezt ki kellett hagynom 🙁
ON
Igen, én is ezt szoktam mondani, amikor szóba kerül a téma. Néznek is rám bután.

 64. albu — 2014-05-24 17:02 

komojtalan, petiba és igazitrebics gondolatai a legrokonszenvesebbek.

Persze az két külön dolog, hogy
— KB kém vagy ügynök-e (lehet, hogy utóbbi már kommersz, ezért dobták be a kémet), meg hogy
— miért pont most dobták be.

De ez az egész bűzlik.
És miért nem ápr. 6. előtt? Évekig hagyták működni? Tudták, hogy mit csinál, de csak most derült ki, hogy baj?

Gálszécsy volt titokminiszter és Földi László titkosszolgálati szakértő nem értik az eljárást:
http://youtu.be/DtIVh4ICOYo
http://youtu.be/CEfYzv4cQVc

De az persze, hogy OV sutyiban lepaktál Paks II.-ről Putyinnal, a többiek meg naponta járnak USÁ-ba, EU-ba jelenteni — az oké.

Egyébként halgattassék meg a másik fél is (furcsállom, hogy még senki nem citálta):
http://alfahir.hu/aljas_es_felhaborito_az_ellenem_inditott_hadjarat_interju_kovacs_belaval
A legérdekesebb ebből nem az, hogy Moszkvában DJ volt, hanem hogy állítja: egy lettországi politikus ellen is ugyanilyen lejáratás folyik.

És a legújabb: Kovács Béla nem kém, hanem megbízott bomlasztó volt. http://nol.hu/belfold/kovacs-bela-a-bomlaszto-1463621 Bástya elvtársat meg sem akarták gyilkolni?

*
Szerintem az amcsik vannak mögötte, és inkább Ukrajnáról szól ez a dolog.

 63. petiba — 2014-05-24 15:03 

@becsuszoszereles1k:

Hogy ki ugrik a zsidó témára, azt ugye nem fogjuk újra kivesézni 🙂 Akinek érzékenysége van rá, az ugrik. Érdekes módon, főleg ugyanezek foglalkoznak azzal, hogy egy jobbikos zsidó-e, vagy sem. Ez kicsit olyan, mint a számmisztika, meg a kabbala.
Szerintem totálisan lényegtelen, mindaddig, amíg nem válik elsődleges identitássá, önmeghatározássá, cselekvési indíttatássá. Vona akár az, akár sem (lehetett rakat zsidó őse bárkinek úgy,hogy ma már az élők közül senki nem tud róla) valójában nincs jelentősége.
Itt ismét kiemelem, a vicces, konteós részlet sokkal inkább abban van, hogy kik is terjesztik ezt előszeretettel Vonáról, hogy zsidó. Gondolom neked sem jelent problémát ennek beazonosítása. De az okain már lehet konteózgatni.
Hogy Vona megélhetési politikus? Ez attól függ, hogy mit értesz alatta. Elvileg az összes politikusunk megélhetési politikus. És ezzel sincsen baj. A kérdés, hogy ha bármelyiket is nagyító alá helyezzük, megfigyeljük, vegyük észre, milyen érdeket képvisel. Valószínűleg neked egészen más „preferációid” vannak, mint pl. nekem.
Én azt tapasztalom, hogy sem az USA, sem az EU érdekei nem egyeznek meg ma a magyar érdekekkel. Nekik kell sok olcsó munkaerő, és felvevő piac, ahol minden bóvlit el lehet nyomni, viszont nem kell nekik erős gazdaság, nem kell nekik önellátó nemzetállam. És erősen sérti érdeküket, ha tőlük függetlenül jó gazdasági kapcsolatokat ápolunk uniómentes államokkal, törekedve a gazdasági függetlenségre. Nekünk, magyaroknak meg pont az kellene, hogy azonos feltételekkel rendelkezzen egy magyar gazda, mint mondjuk egy osztrák, vagy holland, hogy a magyar mercigyártósoron ugyanannyit kapjon a melós, mint a német mercigyárban, valamint hogy ne Brüsszel mondja meg, hány tehenet, szőlőtőkét, vagy cukorgyárat akarunk üzemeltetni. Nem érdekem, hogy adóbefizetéseimből brüsszeli bürokraták havi apanázsát biztosítsam, meg jópár csilivili palota fenntartását, szakértők és léhűtők siserahadának téli síelését, vagy karib-tengeri nyaralását fedezzem sokadmagammal, akik aztán majd jól megmondják, hogy az általam (általunk) befizetett zsetonból mennyit kapok vissza és mire, de csak ha jó leszek, és úgy ugrálok, ahogy ott fütyülnek nekem. És kispofámat befogom, mert majd mehetek büntibe is. Na, hát ha az megélhetési politizálás, hogy Vonáék kinyitják odakint mindezek ellenében a szájukat, akkor azt mondom, legyen minél több megélhetési politikusunk. Számomra ez a kategória inkább kicsit mást jelent. (apropó, hallott valaki eredeti szabadságharcos retorikát ODAKINT a helyszínen bármikor is a KGBélás csapatén kívül?)

Hogy mi lenne, ha Vona – természetesen szigorúan hipotetikusan – zsidó lenne? Az attól függ, miféle. Chanád féle ültetett ember? Cionista? Vagy netán anticionista Neutrei Charta féle? Esetleg Norman Finkelstein-féle, vagy Shlomo Sand-féle? Mert CSAK ettől függne-lógna, hogy „mi lenne a képlet”. Nem önmagától a „zsidóságától”. Attól, hogy ezt hogy éli (élné) meg, és miféle értékekkel azonosulna. Bizonyos, rendkívül „értelmes” fideszes szerint a Jobbikot a zsidók hozták létre (???) Más fideszesek szerint a szocik (kommunisták, kinek mi a démonja 🙂 ) A ballibek szerint természetesen a Fidesz, és/vagy az oroszok (irániak) – szintén kinek mi a démonja. Ha az én véleményemet kérdezed, saját (helyi) tapasztalatból azt mondom, a jobbikosok jó része (most első sorban és főleg a szavazóikról beszélünk, nem párttagokról) a Fideszt – akár belülről is – kiismerő konzervatív, nemzeti érzelmű, politikával az átlagnál kicsit többet foglalkozó emberekből állt össze.
Amúgy a Vona zsidóságának kérdése pont annak függvényében válik még érdekesebbé, ahogy már említettem, hogy kik és miért zsidózzák le Vonát? És azok nézőpontjából, akik ezt emlegetik és „suttogópropagálják” akkor ez most pozitív, vagy negatív jelző ? 🙂
No meg hogy egyáltalán miért vetődik fel, hogy ennek van jelentősége. „Merhogya” Chanáddal sem ez volt a probléma…

 62. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 14:19 

@igazitrebics: Az orosz kemtortahoz!:) De.

 61. igazitrebics — 2014-05-24 13:56 

Ha 2009 óta folyamatosan megfigyelték Bélánkat, miért most közölte az „ügyészségi, rendőrségi és AH közlöny” a tényt, hogy Bélánkat kikérnék?
Teljesen önállóan, magamtól is tudom, hogy az EP már nem működik, béna kacsa állapotban van, tehát a mentelmi bizottságuk sem ül össze, még a magyar ügyészség kedvéért sem. Az is tudható, hogy szeptemberben alakul meg az új EP! Lehet, hogy erről kiváló ügyészségünknek nem volt tudomása?
Akkor mi a francnak most jelentették be, amikor semmit nem lehet csinálni?
Csak nem az a szándék, hogy szeptemberig verik a habot?

 60. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 13:51 

@SLC: OFF Hogy volt a Konteo2 talalkozo? Vagy nem ott voltal?
ON: Ugyan @rebelnek cimezted, de szerintem osszesen 1 vonal es 1 menten van.
Meg amivel 59.@rdos kiegeszitette (vegre valamerre elmozditotta) a temat.

 59. rdos — 2014-05-24 13:31 

Elgondolkodtató cikket találtam jelen témában. „Bécikém, ez kémhatás” címmel. „Kovács Béla szerint kémet nem feljelenteni, hanem tetten érni szokás”

http://hetek.hu/belfold/201405/becikem_ez_kemhatas

Az meg külön aranyos, hogy a 53. petiba által citált Vona is, a Győző fedőnevű célszemély is (aki a cáratyuska fedőnevű megfigyelttel Paks 2-t lemutyizta) sanszos hogy szintén ex-szojvet, ma orosz befolyás alatt vannak, és egymást hazaárulózzák le.

Ennél már csak egy „aranyosabb” van, amikor egy volt komenyista (pl. kictitkár) komenyistázik. 🙁

Csak nehogy bakizzanak a mindenoldali eftársa, mint a tanuban. Elnézést ügyész elvtárs, ez az ítélet, nem a vádirat.

 58. SLC — 2014-05-24 13:21 

@rebel: Éppen kérdezni akartam, hogy mi van akkor, ha a Simon-Welsz (és üzlettársai) és Kovács Béla ügye egy egyenes mentén fekszik…

Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy pont az EU választásra időzítették volna a bukását, a parlamenti választások előtt sokkal nagyobbat szólt volna, és nagyobb tétje is lett volna. Ráadásul egy kémet nem szoktak a nagy nyilvánosság előtt megbuktatni. Ennek valami igen nyomós oka kellett legyen, mert ezzel nagy nemzetközi vihart kavarnak pl pont az oroszokkal, akiktől Paks 2 sorsa is függ.

 57. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 12:54 

@becsuszoszereles1k:
Petiba! Tenyleg, szerinted akkor mi lenne a keplet, ha – szigoruan hipotetikusan – Vona zsido lenne? Egyetertek veled, hogy az lenne a nagy konteo (de csak a masodik a sorban), te mit konteoznal erre (nyilvan van nehany gondolatod a tarsolyodban rola)? A „bonyi” kifejezest nem viccesnek szantam, de jol erzekelteti magukat a bonyolult, szovevenyes dolgokat a maguk megoldhatatlansagaban, vagy indirekt megoldhatosagaban.

 56. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 12:42 

53.@petiba:
En csak olvastam (a neten) a dolgokat, es ideirtam, hogy egyutt gondolkozzunk, jobbanmondva agyaljunk. Ja, az eletrajzat, az oneletrajzat, meg a felmerulo zsidosagat is ugyanott olvastam, a neten, a wikin stb., ott voltak egymas alatt. Egyiket sem bizonyiteknak szantak gondolom, illetve miert szamitana biztos (hiteles) informacionak masreszt? A nevebol esetleg ki lehetne indulni, de ugye elmondja, hogysmint lett az a neve, ami – bar eleg sok reszletet meg kell, hogy magyarazzon (kb. mindet, vagy tendenciozusan kerdeztek a kerdezok). Nade nincs nekem semmi problemam ezzel, foleg, ha nem gondolkodom. Latod, en sem ugrok a zsido temara rogvest, akkor neked sem kellene – a konteozas igen sok mindent kepes kezelni, pont ez a lenyeg benne, kulonben semmilyen kerdest nem tudnank megbeszelni a bogozas-kibogozas deklaralt szandekaval. Hat, ez a mufaj ilyen. Vona Gabor „csak” annyiban erdekes a poszt temajat tekintve, hogy o” a Jobbik arca. Lehet, hogy tevedek, de siman megelhetesi (ertsd, foglalkozas) politikusnak tekintem, oszt megy a legozas, na de a tobbi meg „jarulekos veszteseg”? Na, megegyszer elolvasom a posztot, az ejjel mar biztosan nem jol figyeltem! Kiemelt kerdesedre valaszolva: nem pont az erdekelt volna, hogy zsido-e, de nem baj!:))

 55. igazitrebics — 2014-05-24 12:35 

Éberség eftásak, éberség!!

„Kovács Béla mostan színes dossziékkal álmodik”

„A Hír tévé szerint színes dossziékkal jelzett orosz kapcsolattartója a kémbotrányba keveredett jobbikos képviselőnek.”

http://hvg.hu/itthon/20140524_Kovacs_Bela_mostan_szines_dossziekkal_alm

 54. petiba — 2014-05-24 11:55 

Kis z.

 53. petiba — 2014-05-24 11:54 

@becsuszoszereles1k:

Hát még az milyen bonyi, hogy mégis kik azok konkrétan, akik azt híresztelik Vonáról, hogy Zsidó, na az önmagában megérne egy külön konteót.

Amúgy ha valakit tényleg érdekel (vajon miért is fontos ez, mit bizonyítana, ha az lenne, vagy mit nem?)
akkor szerintem tájékozódjon elsődleges kútforrásból.

” A suttogó propaganda szerint ön Marosán György unokája, nemrég vett telket Solymáron, sőt Csurka István szerint még szefárd zsidó is.

– Csurka szerint zsidó vagyok, egy cigány blogger szerint meg buzi. Ezzel ellentétben római katolikus paraszt családból származom, szép feleségem és tüneményes kisfiam van, akit nem örökbe fogadtunk, ha érti, mire gondolok… Egyébként azt szokták mondani: akire a közéletben legalább egyszer nem mondják, hogy zsidó vagy homoszexuális, az még nem ért el semmit. Valamit ezek szerint már letettem az asztalra. A Marosán dologra még reagálni sem kívánok, a családban még párttag sem volt soha. A solymári telek nagyon szép lenne, de a családom esténként egy budapesti hatodik emeleti lakásba vár haza.

– Viszont a Vona név nem az eredeti neve…

– Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a születési nevem, viszont a vér szerinti. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a második világháborúban az oroszok ellen a Torda melletti harcok során. Egy Aranyosegerbegy nevű kis faluban temették el katonai sírban. Nagyanyám, Csabai Ilona egyedül maradt édesapámmal, majd évek múlva hozzáment egy Zázrivecz József nevű férfihoz. Az új férj édesapámat is a nevére vette, így lett ő Vona Lászlóból Zázrivecz László, én pedig születésemkor Zázrivecz Gábor. Az érettségimet még ezen a néven szereztem, de amint nagykorú lettem – a család támogatása mellett és édesapám nagy örömére – visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halált halt nagyapám emlékére. Sajnálom, hogy nem ismerhettem őt.”

 52. igazitrebics — 2014-05-24 11:37 

Most már igazán a körmére kellene nézni a tagságnak, mert úgy járnak, mint nagy elődjük Szalesján, akit német kémek vettek körül, pedig állítólag ő is hazafi akart lenni a gyepűk közé szorított vérrög Magyarországon.

 51. sydro — 2014-05-24 11:20 

Szerintem petiba (36) találta tökéletesen fején a szöget. (Ha meg Kovács tényleg kémkedett, számomra nehezen elképzelhető, hogy hozzáférhetett olyan releváns információkhoz, amikhez az oroszok ne jutottak volna hozzá az ő közreműködése nélkül is. Nem akarom mentegetni a figurát, mert szerintem egy nemzetközi színtéren politizáló figura ab ovo sáros valamiben, de ez a kémsztori nagyon nem kerek.)

 50. komojtalan — 2014-05-24 10:08 

@Panther V: Mi az a bomlasztás? Már büntetőjogilag. Az EU ellen kampányolt? A Jobbik kezdetektől ezt teszi, akkor ők is bűnösök? Szerintem csak azzal lehet(ne) megfogni ha titkos iratokat adott át Moszkvának, mert a szóbeli jelentéseket simán letagadja, persze ha nincs hangfelvétel. Ilyenre ki adhat engedélyt? Magyar bíróság? Én sokkal inkább látszatnak gondolom az egészet, Fidesz részről a Jobbik ellen, EU részről Moszkva ellen. Egy komoly kémet nem elfognak és meggyanúsítanak, hanem (gondolom) meghagyják az útlevelét, hadd menjen Moszkvába? Ugyan már. Nyilvánvaló, hogy bűnös Moszkvából (Budapestről?) pénzelték, de ez még nem bűncselekmény.

 49. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 09:28 

@mountain: Hello! Megpillantottam az elobb, hogy itt vagy!:) Mi ujsag feletek? OFF ON

 48. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 03:11 

Olvasgatom tovabb, hogy azt is hiresztelik rola, hogy zsido – akkor meg egyenesen a NWO olalkodik az orosz kertek alatt, vagy ha nem, akkor Bela keletre nyitasra akarta bomlasztani a partot? – hu”, de bonyi!

 47. becsuszoszereles1k — 2014-05-24 03:01 

Miert? Acelos Szoszo is penzgyujtessel kezdte mozgalmi-politikai palyafutasat…
Olvasta ezt mar valaki (ugye, ahogy „mondva van”: pont nem kell elbujni, mert ott senki nem lat!)? Vona eletrajzat. Pl.:
Geopolitikailag Gyongyoson szuletett; tanult, tanult, tanult; majd 23 eves koratol a Fideszben klasszikus(sot, ortodox, marmint politikai-) sema szerint ifjuszervezkedett, mignem 2003-tol Jobbik lett, tehat es pont ugyanekkor szinten belepett a csaladi hatter szent kotelekebe is. Hogy rovidre fogjam, ‘Muvei’ cimadasa is beszedes; kivant nemzetpolitikaja hatarokon ativelo, ami nem is baj, mint Belanal is statualhato, valamint ha nem is komplex, de megfelelo csomopontokon nyugvo. Izelito a wikirol:

„Az Országgyűlésben 2010-től három bizottságnak a tagja, a Mezőgazdasági bizottságban, a Szőlészeti és borászati albizottságban, valamint a Megújuló energiával foglalkozó albizottságban foglal helyet.

Rendpártiság, nemzeti radikalizmus és a határon túli magyarság állampolgári jogának megadása jellemzi politikáját. Megfogalmazása szerint nemzetpolitikát kíván folytatni.

Művei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Született augusztus 20-án (2011)[6]
Fekete bárány, fehér holló (2013)[6]
Családja[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
2003-ban nősült. Felesége Vona-Szabó Krisztina (1978) történész.” Belaek is peldaul egyforman torteneszek (a „polgari foglalkozasa orosz szakos tanar” mintajat is emlithetnenk egykorrol). A wiki szerint ez a szul. neve: „Vona Gábor (szül. Zázrivecz Gábor,…” Aki erti, lefordithatna.

 45. bundy — 2014-05-24 00:11 

Üdv!

Új vendég, nagy rajongó, végre én is hozzászólok stb stb. Ugorjunk. 🙂

Szerintem ez a magyar titkosszolgálatok forrásszerző akciója, csak itt forráson most pénzt kell érteni.

http://index.hu/belfold/2014/05/02/az_orosz_kemek_tuljutottak_a_spajzon/

„több milliárd forintos fejlesztést kellene végrehajtani a magyart titkosszolgálatokon, hogy rendesen tudják végezni a feladatukat.”

Már régóta meg volt jelölve Bélánk, mivel bár most csak egy egyszerű lobbista, régen valóban kémkedhetett (az mindegy, hogy kinek és miért, senkit sem érdekel évtizedek távlatából). Most kaptak az alkalmon, gyorsan ráhúzták a lepedőt. Jöhetnek a milliárdok. Lehet, végre az államvédelmisek is kapnak kúhetest, nem csak a tek.

 44. Panther V — 2014-05-23 23:56 

@komojtalan:

Nem csak lobbizott, bomlasztott. A vád szerint. Zuschlag, Lockheed (Martin). A pontosság kedvéért 🙂

 43. Panther V — 2014-05-23 23:49 

Gerhard Schröder meg nyugodtan alszik. Jó éjszakát.

 42. miamai — 2014-05-23 23:10 

Ja, lemaradt:
És hogy kik lehetnek ezek a Valakik? Hát akiknek pénzük és hatalmuk van. Ezek közül a titkosszolgálatilag jól képzett, jelenleg a világ első 5, hatalom és gazdagság szempontjából egyaránt legbefolyásosabb embere kimagaslik.
Tehát akik beáldozták Bélát, azok nem Budapesten alszanak, hanem inkább Moszkvában.

 41. miamai — 2014-05-23 23:05 

@rebel: Az első résszel, az életút alakulásával teljesen egyetértek, valahogy én is íg gondoltam, talán nem jött át pontosan.

A beáldozással/bebuktatással kapcsolatban azt gondolom, hogy ehhez nem is kellett valós indok, téves cselekedet, hiszen – amint azt komojtalan írta, ilyen ügyek be vannak tartalékolva, előre szépen felvázolva, nem érhet meglepetés senkit. Hogy ezt most éppen a Fidesz használta fel, egyértelmű. De egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy ezek az előzetes tartalékok pártokon felül, Valakik kezelésében vannak, akik mindig éppen azt a pártot szolgálják ki, amelyikre ezeknek a Valakiknek szüksége van.

 40. rebel — 2014-05-23 22:13 

@petiba:
Lehet hogy szeretett kedvesvezetőnk is kém? Ő is Soros pénzen lett doktor, ha jól tévedek… Na az lenne csak az igazi konteó… 😉

 39. FilcTroll — 2014-05-23 22:12 

Én azokkal értek egyet, akik szerint ez egy taktikai reakció Putyin geostratégiai meccsében. Nyilván az EU kiadta a vadászengedélyt az oroszbarát lobbistákra már az ukrajnai beavatkozás után. Oroszország ismert pártfogójának lenni az EU-ban most kissé forróbb feladat: nyilván a Béláén túl is sok-sok záróizom rendült meg az elmúlt hetekben Európa-szerte. A gumitalpúak már a spájzban vannak!

Béla szép trófea, amúgy is suttogták rég a Jobbik orosz támogatását, most erre kiderül, hogy ügynököt is akarnak küldeni az EP-be, juj.

Aproó: én az ügynök szó használatát értelmesebbnek tartanám a kém helyett, mert jobban leírja a feladatot. Hiszen Béla legálisan hozza-viszi az információkat akkor is, ha nincs aláírt beszervezési papírja, végül is lobbista. Az sem jelent semmit, hogy néha konspiráltan megy talákozókra: pl. az energiapiacon is nagy jelentősége lehet annak, hogy ki kivel találkozik, ott is jól jön a titkosság.

Így sztem ennek a magyar politikához csak haszonélvezeti köze van, azaz sokan jól jártak ezzel, de a nyomás nyugatról, az EU-ból jön, mert szerencsére nem leszünk gyarmat, hanem már vagyunk.

A Jobbikot ez nem fogja megrendíteni, mert bármikor kihátrálhatnak Béla mögül: felmerülő újabb bizonyítékok alapján mély csalódottságukban kirúgják Bélát egész a Holdig, és kész. (Feltéve, hogy kapnak engedélyt Moszkvától :))))

 38. tiboru — 2014-05-23 22:05 

@petiba:

Ez is korrekt elemzés.

 37. tiboru — 2014-05-23 22:03 

@rebel:

Szép levezetés!

 36. petiba — 2014-05-23 21:58 

Kíváncsi voltam, hogy a mester bevállalja-e a posztot. Ugyanis az ügy szerintem sokkal gázosabb a Simon-ügynél – kivéve persze ha idevonjuk és összekötjük a Welsz-üggyel, mert ott azért csak meghalt valaki (már ha tényleg meghalt). Szerintem egy igen fontos momentum teljesen lemaradt. Az Orbán-Biden paktum. Ugye az ügy kipattanása előtt kb. egy héttel megjelent a sajtóban (már amelyikben) a hír, miszerint a magát cionistának valló Joe Biden amerikai alelnök azért hívta fel Orbánt, hogy számolja fel az ukrán konfliktusban az oroszokat támogató és amúgy is egyre erősödő Jöbbikot. (az már csak egy kis csokigolyó a tejszínhabon, hogy Biden kicsi fiacskája nemrég egy ukrán gázcég vezetőségi tagja lett)

Vona kérdésein elgondolkozva, kiegészítve az alábbiakkal van nekem is problémám.

Hogy pont azon a napon kerül elő a „kém-ügy”, amelyik napon az összes közvélemény-kutató kimutatta, hogy a Jobbik lett a második erő, na ja, az csak véletlen.

Vajon Bélánk „lebuktatása” kapcsolatban van az amerikai megfigyelési botrány budapesti „szekciójával”? Köztudott, hogy a Fidivezérek 2010-előtt az USA-ba mentek továbbképzésre. Viktorunk (no meg kb. az összes pártelnök – a Jobbik kivételével) rendszeresen beszámolót tartott az amerikai nagyköveteknek. (nem, nem, dehogy is kémkedés, hazaárulás, hiszen az az USA – az akkor lett volna hazaárulás, amikor ezek a derék emberek még az MSZMP tagjai voltak)
A választások előtt a Fidi hogy vizsgálóbizottságot állít fel az usákok megfigyelési botrányának ügyében. A bizi mindössz két ülést tartott, jelentés nem készült, érdemi munka nem folyt. Miért is?

Ma délelőtt autórádió (asszem Lánchíd) aszonta, „KB NEM KÉM, viszont…..bla…bla…bla…Óbudai bankrabló 2010-ből megvan? Azt mondták akkor, hogy a Jobbiknak rabolt pénzt. Nyilvánvalóan roncsolt a párton, de ma már ki emlékszik az ügyre? Apropó, vajon a motoros bankrablás nem egy befuccsolt Jobbik-lejárató buli volt? Emlékszünk még? Hallottunk azóta bármit is az ügyről?

Ha egy kémet a titkos-szolik le akarnak leplezni, akkor ott tettenérés kellene, nem feljelentgetés. Vagy nem? Ha az unióról kémkedik valaki, akkor az nem hazaárulás. Számomra legalábbis biztosan nem az. Bár Soros Viktorunk számára az összes európai állam, plusz unióhoz csatlakozott államok mind-mind hazánkfiai, ezért pl. ugye rájuk nem vonatkozik a „külföldiek nem vehetnek Mo-n termőföldet”. Így lett kb. 500 Millió „belföldi” „honfitársunk”. Így persze aki az unió ellen kémkedik (már ha a radikális lobbi létrehozását „kémkedésnek” tekintjük) az így profi módon válhat „hazaárulóvá”. Azt ugyan másokkal együtt én sem értem (de én ámátőr lennék, vagy mi) hogy miért a magyar titkos-szoli tesz feljelentést. Miért nem a belgákok.

Nem kevés – jelenleg a közéletben, politikában tevékenykedő – IMO-s diplomata, politikus, újságíró éli kémvád nélkül az életét. Ha a külföldi tanulmányok „kémséget” jelentenek, akkor azok a fidis nagyfejűek, aki az usákoknál továbbképződtek, plánehogy a nagy világjátékos Soros-zsetonokból tanultak, na azok akkor mégis micsodák? James Bondok, jéggel, whiskivel.
A Gordonkafélékről, a Clinton-Soros féle Haza és Haladás háttérről már ne is beszéljünk, minek.

Végül egy mondat Németh Szilárd rezsilovagról, akit meggyőztek a KB elleni bizonyítékok, bár saját bevallása szerint nem mutatták meg neki.

Ja, nem, a végére kerüljön egy humorbonbon, aki még nem látta El Risitas elemzését, előbb menjen el pisilni 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=y7mRgQE9tfM

 35. piszkosfredakapitany — 2014-05-23 21:47 

A fedősztorija, ha van, elég gyenge…az említett találkozók, utazások stb. Meg a döglődő/becsődölt vállalkozásai és a házvásárlás valahogy nem állnak össze: ha „támogatják”, akkor azt nyilván ügyesebben csinálják, mondjuk kellő „bevételt” generálnak a cégének és szépen lepapíroznak mindent…vagy lehet megöregedtek ők is??? 🙂

Az 2/3-ad meg olyan, mint a mohácsi csata…az egyik oldal túlereje mellett a másik oldal balféksége is az ilyen arányú győzelemhez…

 34. komojtalan — 2014-05-23 21:40 

Csodálkoztam volna ha pont ez a téma kimarad :-). Szerintem lényegesen egyszerűbb a helyzet, mint sokan feltételezik. Természetesen nem véletlen tanult pont ott Moszkvában, tehát magyar kém volt, mint írták akkor még nem is volt sok különbség. A további sorsa már érdekesebb, mit csinált amíg fel nem bukkant a Jobbiknál? Erről semmit nem olvastam, pedig lehet ez a megoldás kulcsa. Ha továbbra is Magyarországot szolgálta, akkor valószínűbb a magyar verzió, ha semmit, akkor inkább az orosz. Egy kém soha nem lehet becsületes, na jó ha a miénk akkor igen :-). De én ezt az egészet nem értem.
Lobbizott az Oroszoknak? Talán tilos?
Alakított egy EU ellenes szervezetet? Miért, tilos?
Ha csak ennyit csinált, akkor véleményem szerint semmi probléma nem lehet vele, vagy csak a Lockhead lobbizhat? Ha viszont ilyen-olyan iratokat is átadott, netán egyéb információkat az persze más. Tehát számomra még az sem nyilvánvaló, hogy büntetőjogilag bűnös-e.
Az meg hogy most került elő nyilván nem véletlen, ahogy az sem miért akkor derült ki a Simon ügy, miért épp akkor lett sürgős Molnár (XI. kerület volt polgármestere) az ügyészségnek, miért volt 2x is Suchlag ügy és lehetne folytatni. A Fidesznek be vannak tartalékolva ilyen ügyek, ez szerintem természetes, szerintem az a furcsa hogy a MSzP -nek nem, pedig van a másik oldalnak is ilyen ügye, sőt ilyenebbek … Ezért nem értem mi a fenét csinálnak, mert vagy felhasználhatnák és akkor megy a sárdobálás, vagy visszazsarolhatnának és a Fidesz sem tudna választást nyerni 2/3 -al. Hacsak nem a MSzP -s vezetőknek is van vaj a fején, ezért nem merik az ilyen anyagokat felhasználni, lelépni meg a zsíros állásokból nem akarnak.

 33. piszkosfredakapitany — 2014-05-23 21:35 

Egyre szimpatikusabb Rebel elmélete…
Mondjuk az önmagában gyanakvásra adhat okot a „Miért pont most” című fejezet…miért nem 2 hónap múlva, amikor az EP illetékes szervei egyből ráténykedhetnének, és a kellemes horgászhétvégéket sem árnyékolná be az a bizonyos kísértet, amely előszeretettel járkál Európában 🙂 Vagy miért nem korábban, hogy esélye se legyen még egy ciklust behúznia emberünknek??

Egy ismerősöm mondta nemrég, hogy szerinte lehetetlen, hogy bárhol Európában kémet „csinálhassanak” akárkiből. Nem tudom, azért nem győzött meg…:)

 32. piszkosfredakapitany — 2014-05-23 21:28 

@tiboru: Természetesen:)

 31. rebel — 2014-05-23 21:07 

Az én teóriám kicsit más. Abban legtöbben egyetértünk hogy bizonyos hogy kém. Azonban az már igen sokrétű hogy mégis pontosan milyen kém is lehet. Az én verzióm a következő.
A kádárrendszer kiküldte Bélánkat tanulni Moszkvába, így ha nem is kimondottan orosz kém, de kommunista kém lett. (azért orosz kémnek inkább született orosz hazafiakat tesznek, ha lehet) De akár orosz kém akár magyar kém, szinte mindegy is, hiszen ekkor a 80-as években még nem nagyon kellett és nem is nagyon lehetett ilyen, hogy magyar kém oroszok ellen kémkedik vagy kint átáll az oroszokhoz és hazája ellen kémkedik, hiszen ugyebár kvázi egy csapatban játszottunk a baráti szovjetekkel.

Tehát én azt mondanám hogy a szovjet befolyás alatt álló szocialista blokk-béli kém lett, ami azt jelentheti nagyjából, hogy a parancsok zömmel Moszkvából jöttek, ritkábban Bp-ről, de nagy része azoknak is Moszkvából. És lám, a korai ifjonti életútnál meg is figyelhető szépen, hogy hová is ment? Bizonyám! Az ellenhez. Bécs és Japán ugyebár. Ifjú titán Bélánk lelkesen hozta az infót Japánból és Bécsből, gyakori előfordulása SZU-ban pedig érthető, hiszen jelenteni kell, tréningekre továbbképzésekre, kiképzésekre is kell járkálni, ilyenkor „return to base” -t kap és megy vissza gazdihoz…
Így teltek ifjú évei, míg csak össze nem omlott a komcsi blokk… Ezután még egy ideig maradt vagy lett orosz kém, ezért is maradt Oroszországban, amíg el tudta látni a feladatot illetve amíg szükségük volt rá a ruszkiknak.
A 90-es évek vége felé rakhatták valószínűleg indexre; ekkor nyilván amit a jó kis kém fizetésből gyűjtögetett, el tudott még pár évet éldegélni (talán még kapott is egy-egy alkalmi kis megbízást, amiből csurrant-cseppent valamicske), akár munka nélkül is lazulva. De amikor már végképp látta, hogy lejárt a sztori. Szépen elköszönt a régi haveroktól, kollégáktól (nyilván nagy részük már nem is élt, vagy legalábbis nyugdíjas volt), félnie nem volt mitől, nem akarta már őt senki bántani azért amit tud, és azért aki volt (hiszen lazább időket éltünk, 20-30 évvel korábban nem biztos hogy megélte volna e szép kort), talán lájtosan azért eleinte még figyelgette is a KGB, hogy mégis mit ügyködik idehaza. S tán éppen ezért is, tán mert már anyagilag sem állt már úgy, a panellakás és büfé maradt, meg a tervezgetés hogy hogyan tovább…

Természetesen az orbáni elhárítás is rajta volt, már 2000 környékén, amint hazajött, hiszen ex-orosz kém, hát még jó hogy a szolgálatok nem hagyják figyelmen kívül. Amikor megbizonyosodtak róla, hogy ártalmatlan tengő-lengő helyét kereső ex-kém, viszont iszonyatos komoly orosz kapcsolatokkal ugyebár, hát megkörnyékezték szépen, talán még a régi Orbán érában, de akár az is lehet hogy az elmútnyócév alatt, hiszen Orbánék befolyása akkor sem volt kicsi (ezesetben nyilván nem állami hivatal kereste meg, hanem fideszes kolléga). Felkérték hogy jó zsíros falatokért ügyködjön nekik. (de persze az is lehet hogy maga Béla házalt, járkált jobbra is balra is, bemutatva múltját és szaktudását, hátha kap valami testhezálló melót, s a Fideszes brigád tartott igényt becses szolgálataira)

A feladat, amit kapott, és amiben ő prímán ki volt képezve, BOMLASZTÁS, felforgatás. Épüljön be a Fidesz valamelyik nagy ellenfele közé és végezze szépen az aknamunkát. (talán pontosan specifikálták neki a Jobbikot, talán ő választotta)
Talán ugyanazok a fideszes huncut fiúk szervezték be, akik Simon Gáborból csináltak balekot (ezt a teóriát a Simon/Welsz-féle poszt alatt elég részletesen kifejtettem)… Ki tudja, talán maga Welsz és Habony ültek be legelőször Kovács Bélával egy presszóba elbeszélgetni… 😉

Bélánk felszámolva a büfét lelkesen meg is kezdte a munkát és megkörnyékezte a Jobbikot, ahol először hülyének nézték kiröhögték és elhajtották. De mikor szomorúan beszámolt a kudarcról; a fideszes kapcsolat, azt válaszolta, no problém, akkor bedobjuk a lóvé kártyát. Magyarországon bárkinek bevillantasz pár millát és máris haver vagy. És ez be is jött nyilván. A lóvé, plusz a nemzetközi kapcsolatok (amire nyilván a Fidesz is rásegített), megtették a magukét és hamar Jobbik elit tag lett hősünk beépítve, szépen ahogy azt kell. Dőlt a lé, jött az EP, a pilisi palota, nemzetközi pártszövetség, százmilliós EU finanszírozások. Mindenki heppi volt…

Azonban tán olyan munkába kezdett, ami mindenkinek jobban tetszett, mint Orbánéknak; Putyinnal is és Vonáéknak is imponált a keleti lobbista. Vagy azért mert ennyire jól akarta csinálni és jól is csinálta, hogy megnyerte eme méltóságok bizalmát, vagy mert valóban nem akart szíve szerint túlzottan a Fidesz malmára játszani.

Itt két lehetőség van. Az egyik hogy a Fidesz úgy döntött, legjobb ha beáldozza, mert így hoz több hasznot mintha nem túl hatékonyan belülről bomlaszt, és némi infót hoz ki.
A másik verzió pedig, hogy eleve ez volt a feladata, hogy amikor jön a parancs fentről, szólnak neki, hogy „most”, akkor szépen csúnyán megbukik, egy választás előtt, ahol nagy rivális a Jobbik, csodálatos aduász volt bedobni ezt a trükköt…

 30. miamai — 2014-05-23 20:59 

@tiboru:
Köszönöm! Milyen evidens…
Gondolom, a gazdasági vagy egyéb érdekekből végzett hírszerzés, vagy egyéb károkozás más törvény alá esik.

 29. tiboru — 2014-05-23 20:26 

@piszkosfredakapitany:

A „látványkémség” szót – megfelelő társaságban – engedelmeddel használni fogom 🙂

 28. piszkosfredakapitany — 2014-05-23 20:22 

Ami még beugrott, lehet baromság: a kémkedés és az elhárítás nyilván szakmai szempontok alapján megy. De vajon nem lehet olyan, amikor a politika szabja meg, hogy mik a „szakmai” szempontok?
Illetve ha már kémet fogtunk, nem jobb azt csendben kivonni? Szépen családi okok miatt visszavonul és eltűnik a nyilvánosság elől…rosszabb esetben erdei séta közben elüti a villamos…esetleg még a „kenyéradói” sem tudják meg, hogy bukott…lehet még is a 3. verzió lesz a nyerő, a látványpékség után szabadon „látványkémség” és annak befejezése, ami nem mellesleg egy kis (?) belpolitikai haszonnal is jár…

 27. piszkosfredakapitany — 2014-05-23 20:16 

@tiboru: Köszönöm a választ…őszinte legyek, valahol meglep és valahol még sem lep meg a metódus:)

 26. tiboru — 2014-05-23 19:51 

@miamai:

A kémkedést a Btk. pontosan meghatározza:

261. § (1) Aki idegen hatalom vagy idegen szervezet részére Magyarország ellen hírszerző tevékenységet folytat, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

És az ominózus 2013-as kiegészítés:

261/A. A 261. § szerint büntetendő, aki az Európai Unión kívüli harmadik állam részére az Európai Parlament, az Európai Bizottság vagy az Európai Unió Tanácsa ellen hírszerző tevékenységet folytat.

A hazaárulás pedig ez:

258. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 25. tiboru — 2014-05-23 19:48 

@piszkosfredakapitany:

Akit nép őfelsége megválaszt, az képviselő lesz. Biztos van egy biztonsági screening, de az is olyan lehet, mint minden idehaza: felületes, hézagos, határidős és következmények nélküli. Az eredményt látjuk.

 24. miamai — 2014-05-23 19:34 

Persze, jó lenne pontosabban ismerni a fogalmakat…
Egy szervezet/állam titkosan tevékenykedik egy másik szervezet/állam ellenében = „kém”
Pedig biztos, hogy minden típusra van külön szó vagy kifejezés…

 23. danescu — 2014-05-23 19:31 

@tiboru:
Korrekt poszt meg kell hagyni! Mostani hírekben már olyat is mondtak, hogy Béla életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Hja, Welsz után már mindenre fel kell készülni! 🙂
Továbbiak:
1. Szerintem magyar kém, és megvallom a kivonási művelet olvastán elsőre az jutott eszembe, hogy Putyin kivonta a „gyakorlatozó” csapatait Ukrajna határairól, mert befejezték azt. Ciki lett volna beismerni Bélánk szerepét.
2. Krímbe én is szívesen mennék, van mit (kit) megfigyelni. Csak rá kell nézni Natáliára és látszik, hogy nyílt, és demokratikus kártyákkal játszik mindenki!
3. Ne aggódj a pedagógiai szakkifejezés miatt, ugyanazt jelenti tartalmilag, tanúsítom! Sőt, pályám elején Boksán azt a cigánygyerekekből álló osztályt, akik 5.-ik osztályban olyan műveleteket tanultak matekból, hogy 2000 + 3000 = 5000, a többi cigánygyerek (aki nem ide járt, hanem a párhuzamos osztályba)is csak „specialistáknak” nevezte. 🙂
Igaz, azóta láttam egy ilyen című Stallone-filmet, de ez nem bolygatta meg értékrendemet, így a pályám végére sem! 🙂

 22. piszkosfredakapitany — 2014-05-23 19:14 

Szerintem az, hogy orosz lobbista az biztos, de hogy ezzel párhuzamosan kém is? Hiding at plain sight?

Még egy kérdés: az EP képviselőket nem ellenőri centiről-centire egy (vagy inkább több) erre szakosodott szervezet? Csak mert ilyen erővel Mata Harit is meg lehetne választani…

 20. miamai — 2014-05-23 18:07 

Az életrajzát – és csak azt – nézve, már az első olvasatban is látszik, hogy kém – volt. A Nemz.Kapcs.Intézete akkortájt kémiskola volt, ezt még a teljesen hétköznapi laikusok is tudták.
A SZU vége után egy darabig még a „reformkommunisták” vitték a hatalmat 1999-ig, majd ők is őstulokká váltak és szépen kihaltak. Kb. eddig tartott Oroszország vergődése. Majd jött Putyin mester, a KGB első számú, Vörös Zászló érdemrenddel kitüntetett iskolájának (akkoriban J. V. Andropov Intézet, ma a Külső felderítés akadémiája) kiváló hallgatója, és úgy gondolta, hogy ideje ezt a vergődést már leállítani. És ezt pedig úgy, hogy azt csinálta, amihez értett (akárcsak elődje, aki szintén azt csinálta, amihez értett: piált).
Felmelegítette a régi kapcsolatrendszert, a jól bevált módszereket, és láss csodát, ő roppant népszerű lett, Oroszország pedig elkezdett kimászni a gödörből.

A régi kapcsolatrendszerbe Bélánk is beletartozott, és ráadásul még a fiatalabb generációból.
Na mindezzel csak azt akartam mondani, hogy nincsenek csodák, nem az égből pottyannak az új kémek (egyelőre még…), az út szerintem teljesen egyenes és logikus.

Ugyanilyen figurák minden más pártban és a jobb gazdasági vállalkozásokban is lehetnek, teljesen simabőrű, egyszerű kétkezi középvezetői szinten is akár. Hogy most épp a Jobbiknál tört ki a botrány?! Egyáltalán, hogy ez most nyilvános polémia tárgya lehet? Az bizony jól megfontolt, előre kidolgozott terv végeredménye (részeredménye?) Különben miért csinálták volna azt a Btk módosítást 2013. decemberében?! Az a módosítás két irányban is hatásos lett, és azt senki sem gondolhatja, hogy ez csak puszta véletlen.

A terv az lehetett, hogy részben bármikor felhasználható belpolitikai eszközt készítsenek, (most a jobbikkal szemben használták fel), részben pedig az EU-nak bizonyítási alkalmat teremtsenek, hogy lám, mi milyen jófiúk vagyunk, megvédünk titeket a gonosz ellenséggel szemben. No, akkor most tessék egy kicsit visszavenni az örökös bántásból, és kérünk egy kis fejsimit.

Tulajdonképpen ez is az oka a szokatlan nyilvánosságnak. Különben, ha tényleg nagyon titkos lenne ez az egész kémügy, akkor simán és csendben véletlen baleset áldozata lett volna Béla, és a családján kívül nem sokan siratták volna. Így azonban, ezzel az ügyes húzással és kommunikációval (értsd nyál- és habverés), az EU-s választási kampányba állították az egészet.

Kérdés, hogy miért nem egy szoci kémet áldoztak be, Csak nem a „döglött oroszlán” effektus? Vagy netán maguk a szocik dobták fel Bélát? Hiszen ők az EU-ban most térnyerésre számítanak…

 19. miamai — 2014-05-23 17:13 

Még csak a második bekezdésnél tartok, de szerintem nagyon időszerű lenne egy biztonsági mentést csinálni a blogról!!!!!

 18. realcorpus — 2014-05-23 16:22 

@tiboru:
Ha a Japán kiruccanások sem voltak véletlenek, akkor ez már triplafedeles, a csúcsok csúcsa.
Persze, ha valóban művelte és nem csak lobbi (Nem hobbi, nem elírás.) szinten tevékenykedett.

 17. tiboru — 2014-05-23 16:12 

@stoppos:

Ja, olvasmányaimból úgy értesültem, hogy ezt hívják duplafedeles melónak vagy kettős ügynöki foglalkoztatásnak. Azt mondják a szakértők, hogy ez a szakma csúcsa.

Ajánlott olvasmányok a témában:

http://tiboru.blogrepublik.eu/2012/03/07/kemek-es-hirszerzok-eddie-chapman/

http://tiboru.blogrepublik.eu/2011/11/03/kim-philby-1-0/

 16. stoppos — 2014-05-23 15:54 

Tibor Mester!

Én nagyon nem értek a kémvilághoz, a Mitrohin arhívumnál tovább nem jutottam, de valahogy nekem nagyon furcsa, hogy egy kém fedősztorija az, hogy azokkal kell koketálnia, akiknek kémkedik. Vagy pont ez lenne a dupla-maszkirovka lényege?

 15. qqch29 — 2014-05-23 15:21 

@tiboru:

Érdemben is hozzászólva: Emberünknek akár van vaj a fején, akár nincs, a fideszen akkor is látszik a kapkodás és a rosszindulat jele.
Ha már korábban tudtak róla (hvg-cikk), akkor miért nem akkor jöttek elő vele?
Az meg külön visszatetsző, hogy a bizottsági ülés jegyzőkönyvét a marsraszállásig titkosítják, de a pártlap persze szivárogtat infókat, Orbán hazaárulózik, stb.
Tudom, hogy a politikában sincs fekete-fehér, de ha tényleg vannak megdönthetetlen bizonyítékok, akkor nem egyszerűbb és hatásosabb lenne kiteríteni a lapokat, mint maszatolni?
Nekem az sem teljesen tiszta, hogy a lobbitevékenység miért minősül (ebben az esetben) kémkedésnek, miközben… de ez már egy másik konteó témája.
Véleményem szerint kontraproduktív lesz a dolog, a Jobbik ettől nem gyengül meg (sőt…).

 14. tiboru — 2014-05-23 14:42 

@qqch29:

🙂

Aktualizálva:

– Ki az a két pali a Béla mellett?
– Hát az ügyész és a börtönőr…

 13. becsuszoszereles1k — 2014-05-23 14:27 

@sztalker: Ja, ez a Rajk-teszt…
A szavazas elso-masodik helyezes meg mire mutat?

 12. sztalker — 2014-05-23 14:00 

Szerintem meg:

1. Leginkább balek, mint profi kém.

Vagy:

2. Jól fizetett propagandista. (A mai orosz politikai kurzust reklámozza nálunk, mint pl. az echós Szaniszló meg társai.)

De játszik nálam egy olyan csavar is, hogy megfordítom a felállást, azaz Bélához küldök egy ál-kémet (pl. egy színészt), aki őt „beszervezi” (vagyis eljátssza azt a színjátékot, mintha beszervezné), ettől Bélám később zsarolhatóvá válik, mert ő tényleg azt hitte, hogy komolyan veszik végre-valahára valakik.
(Ezt gondolom pénzzel és ígérgetéssel, vagy dicsérettel és hízelgéssel lehet elérni a beszervezetteknél.)

Csak hát nem éppen azok, akikre ő gondolt.

A mór megtette kötelességét… Meg vele együtt a pártja is.

Innentől már nincs értelme bizonygatni semmit, ha Bélánk első perctől fogva nem tiltakozott kézzel-lábbal a beszervezés v. akár annak gyanúsítása ellen, akkor meg azért repül, mert megbízhatatlan (hiába volt mondjuk kamu az egész), tehát ez akár egy teszt is lehetett. (Van ilyesmire példa a szoliknál, tudjuk.)

Azt meg a hülye is látja, hogy ez most melyik pártnak éri meg.

 11. qqch29 — 2014-05-23 13:57 

Tiboru, nehogy már ne ismerd a Kovács Bélát! Őt mindenki ismeri:

Amerikai-magyar vállalat gyárába látogatóba érkezik az amerikai vezérigazgató. Nagy felhajtás, lógó nyelvek mindenfele, egyszer csak megszólal a nagyfőnök:
– Hát a Kovács Béla merre van?
Elkerekednek a szemek, szaladnak rögtön a gyártósorra a Béláért.
Mondja is neki a vezérigazgató:
– Hi Béla, jó látni Téged, este lesz egy kis muri náliunk, küldöm érted limuzint, te jönni el.
Másnap a Béla elkésik a munkahelyéről, jön az üzemvezető:
– Béla, te miért késtél?
– Hát tudod főnök, tegnap a vezérigazgatóval kicsit felöntöttünk a garatra, reggel nem bírtam felkelni.
Főnöke felméri az erőviszonyokat és inkább hallgat.
Két hét múlva az Államok elnöke érkezik gyárlátogatásra. Újból nagy a felhajtás, egyszer csak megszólal a president:
– Hát a Kovács Bélát merre találom?
Szemek újra elkerekednek és már szaladnak is a Béláért.
– Hi Bélám, hogy Te vagy? Este Bécsben tartok egy partyt, küldöm érted helikoptert, te jönni el.
Másnap a Béla megint elkésik. Főnöke dühöng, hogy a Béla tegnap az elnökkel itta le magát, de már nem bír magával és megkérdezi:
– Béla, te honnan ismersz ennyi befolyásos embert?
– Én még a Pápát is ismerem. – mondja Béla.
Főnöke lefehéredik, de nem hiszi el a történetet. Béla, hogy bizonyítsa állítását repülőre ülteti főnökét és elrepülnek egyenesen a Vatikánba. Megállnak a Szent Péter Bazilika előtt és azt mondja a Béla:
– Én most bemegyek és öt perc múlva a Pápával együtt fogok integetni Neked azon az ablakon. Eltelik öt perc, a főnök felnéz, és az ablakban tényleg ottvan a Béla a Pápával. Ott helyben összeesik és elájul. Jön egy japán turistacsoport és elkezdik élesztgetni a főnököt, aki nagy nehezen magához tér.
– Mi történt magával? – kérdezik a japánok.
A főnök erőtlenül mutogat az ablak felé:
– Látják… azt… ott fenn.
A japánok felnéznek és megszólal az egyik:
– Jééé.. ki az a fehér ruhás ember ott a Béla mellett?

 10. szasza75 — 2014-05-23 13:48 

„Béláim! Gondolkodjunk! Ki köll merni a vizet, oszt ott marad a béka.”
Mi akadályozta volna meg a „Mi Bélánkat”, hogy kettős ügynök legyen?! http://hu.wikipedia.org/wiki/Kett%C5%91s_%C3%BCgyn%C3%B6k
Szerintem semmi, de amennyiben a „Mi Bélánkat” véletlenül leültetnék pár évre bármilyen (koholt) vád alapján, én biztos vagyok benne, hogy nem ártatlanúl kerülne rács mögé.
Ez valószínűleg elmondható a politikusok 99,9%-ról…

 9. realcorpus — 2014-05-23 13:32 

Amikor a tablót láttam egy cikkben, nem gondoltam, hogy poszt is lesz belőle.
http://index.hu/belfold/2014/05/22/na_ki_volt_kovacs_bela_osztalytarsa/

 8. rdos — 2014-05-23 13:24 

Tiboru fanyar humora tetszik. 3.3.) 🙂

Azt nem is titkolta hogy az oroszoknak dolgozó lobbista. Erre kiderül? róla hogy kém is, gyermekei anyja is sanszos hogy az.

Hazaérkezik és joggal mondhatja.

Szervusz Szivecs-kém!
Már mi nálunk ki kém?
És ki nem kém?

 7. fishmong3r — 2014-05-23 13:14 

@tiboru: Igen, megvan. A Disconnect fogja meg. Ez nem jó hír…
https://disconnect.me/

 6. tiboru — 2014-05-23 13:13 

@fishmong3r:

Ott van, úgyhogy nálad lehet valami probléma.

 5. fishmong3r — 2014-05-23 13:10 

Csak én nem látom a szavazó dobozt?

 4. Kvasztics Fedor — 2014-05-23 13:03 

„A megerősödő Jobbik sikerrel keresett kapcsolatot a magyar gazdasági elittel, vagy akár a Fidesz-közelinek nevezett nagyvállalkozókkal az elmúlt időszakban – a hvg.hu információi szerint többek között ez volt az egyik olyan tényező, ami miatt a kormánypártban megszületett a döntés, hogy már nem lehet tovább várni a Jobbik „megütésével”. A Jobbikban azt állítják, a Fideszből megüzenték nekik: számukra 25 százaléknyi támogatottság az a lélektani határ, amíg növekedni engedik őket.”

http://hvg.hu/itthon/20140523_Jobbik_Fidesz_Kovacs_Bela_centralis_erote

 3. Kvasztics Fedor — 2014-05-23 12:46 

Az első kettő kombinációja: Béla valóban kém (azért ez hazugsának túl durva lenne, és a nemzetközi nyomozás is a vád valódiságáról tanúskodik), de attól még a kirobbanás időzítése és tálalása egyértelműen a FIDESZ kampánycéljait szolgálja.

 2. tiboru — 2014-05-23 12:42 

@hazitroll:

köszi, javítom!

 1. hazitroll — 2014-05-23 12:39 

Korrekt írás, egy kiegészítés: az SNI a sajátos nevelési igényű, nem speciális nevelési igényű. Már ha arra akartál célozni, hogy gyépés 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
  Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai „forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök