2014-07-27–19:30

Balla Irma halála (részletek)

A két hónapja a könyvesboltokba került Konteó 2-ben is olvasható olyan cikk, amely itt a blogon nem jelent meg. A körmendi Tánczos-afférhez hasonlóan (ami az első kötet exkluzív tartalmát jelenti) most is egy hazai, mindeddig megoldatlan emberölési ügyet dolgoztam fel: a debreceni Balla Irma sérelmére elkövetett gyilkosságot.

Ez a kóstolóposzt alkalmat ad arra, hogy kommenteljétek a történteket, illetve az esethez kapcsolódó konteókat. Aki még nem olvasta volna, a Konteósok Zöld Könyvét kézbevéve bármikor megteheti, s bekapcsolódhat az itteni eszmecserébe. Debreceni illetőségű kollégák megjegyzéseinek és kiegészítéseinek külön örülnénk!

A 2006. október elsején lebonyolított hazai önkormányzati választások országszerte az ellenzéki pártok fölényes győzelmét hozták. […] A debreceni 4. számú egyéni választókerületben Balla Irma Katalin egykori pedagógus, fideszes jelölt nyerte el a választók 63%-ának bizalmát […]. Alig hat hónappal a választások után azonban valaki durván közbeszólt. 2007. április hetedikén, a húsvéti készülődés kellős közepén futótűzként terjedt a városban a hír, hogy az 58 éves Balla Irmát holtan találták a lakásában. A képviselőnőt meggyilkolták, méghozzá brutálisan.

[…]

Az őt ismerők egyöntetű véleménye szerint Balla Irma nem volt könnyű ember, és ezzel még finoman fogalmaztunk. Mindenről meglehetősen markáns véleményt alakított ki magában, amitől aztán nagyon nehéz (mondjuk ki: a legtöbbször lehetetlen) volt eltántorítani. „Irmával vitatkozni olyan volt, mint borsót a falra hányni: ha egyáltalán végighallgatta beszélgetőpartnerét, csak legyintett és megismételte saját álláspontját, majd sarkonfordult és távozott” – mondta hajdani kollégája. Nem volt tekintettel sem a vitapartner személyére, sem beosztására: hajlíthatatlan, kategorikus és gyakran megfellebbezhetetlen határozottsággal érvelt vélt igaza mellett. Ahogy gyászbeszédében maga a polgármester, Kósa Lajos is fogalmazott: Balla Irma természetére a „tüskés” jelző volt a legtalálóbb.

[…]

2007. április hatodika, nagypéntek délutánja. Balla Irma az egyik biztosítótársaság képviselőjével tárgyal, akivel az öt héttel korábbi debreceni paneltűz során keletkezett károk enyhítéséről beszélgetnek. Valamivel fél három után meglátogatja egyik barátnőjét, akinél alig fél órát tölt, de ebbe a harmincvalahány percbe annyi csalódást és keserűséget sikerül belesűrítenie, hogy az még tőle is szokatlan: panaszkodik a nyugdíjasotthonban új kapcsolatot álmodó apjára, aggódik a saját egészségi állapota miatt, kicsit mószerolja a polgármestert, aki szerinte nem fogékony az általa feltárt hűtlen kezelési ügyekre, s még a paneltűz károsultjairól is van pár elmarasztaló szava.

[…]

A helyszíni szemle során megállapították, hogy Balla Irmát gyakorlatilag agyonverték, a szoba szinte szó szerint vérben úszott. A halál beálltának valószínű időpontját a rendőrorvos (hosszas, már-már érthetetlenül hezitáló gondolkodás után) szokatlanul tág keretek közé lőtte be: szerinte a képviselőnőt „április hatodika, péntek este 18.00 óra és április hetedike, szombat hajnal 01.30 óra között” gyilkolták meg.

[…]

Ahogyan az lenni szokott, a rendőrség „nagy erőkkel” látott neki az ügy felgöngyölítéséhez. A bűnügyi híreket rendszeresen olvasók számára az sem jelentett meglepetést, hogy a megyei rendőr-főkapitányságon rögtön „külön nyomozócsoportot” alakítottak, melynek tagjai „a legképzettebb nyomozók, akik az életellenes bűncselekmények felderítésében kiemelkedő jártasságot szereztek”. Visszatekintve a nyomozásra, sajnálattal kell megállapítanunk, hogy a jelek szerint a magyar bűnügyi szolgálat rivaldafény-fóbiában szenved: a közvélemény és a sajtó által megkülönböztetett figyelemmel kísért bűnügyekben rendőreink olyan bizonytalanul és esetlenül mozognak, mint szegény Zámbó Jimmy egy AC/DC koncerten. A Balla-gyilkosság nyomozása során ugyanazokat a megmagyarázhatatlan hibákat követték el, mint a móri ügyben, a körmendi Tánczos-ügyben, vagy akár a cigánygyilkosságok felderítésekor: nem tudták megkülönböztetni a jelentős részleteket a jelentéktelenektől, mindig a legkisebb ellenállás irányába haladtak, s ami a legelgondolkodtatóbb: képtelenek voltak rugalmasan és kreatívan reagálni az adatgyűjtés során felbukkanó új információkra.

[…]

Az elkövetés egyik lehetséges eszközeként emlegetett feszítővasat egyszerűen nem foglalták le a helyszínelés során. Ezt – közel három évvel később – a védelem bocsájtotta a hatóság rendelkezésére.

[…]

Azt, hogy a debreceni bűnügyi helyszínelők sikereiről nagy valószínűség szerint nem fognak CSI-szerű filmsorozatot forgatni, eddig is tudtuk, de az még így is meglepő, hogy a büntetőperről kiszivárgott információk szerint Balla Irma lakásában nem találtak Balla Irmától származó ujjnyomatot.

[…]

A személyiségzavaros, hirtelen haragú, túlkoros egyetemistáról, Irma fiáról debreceni RPG-körökben köztudott volt, hogy nagy rajongója a számítógépes és az úgynevezett asztali szerepjátékoknak. Ezeken belül is főleg azokat részesítette előnyben, ahol a forgatókönyv fő motívuma a gyilkosság volt. Tanúk szerint játék közben előszeretettel és magas hatásfokkal manipulálta környezetét, s úgy befolyásolta társait, hogy a verbális összecsapásokat követően azok sokszor észre sem vették az attitűdjeikben beállt változásokat.

[…]

Debrecenben beszéltek a csúcs-szerepjátékosok egy belső, titokzatos, sátánista befolyás alatt álló köréről is, ahol az igazi beavatást és a jelölt befogadását csak egy valódi gyilkossággal lehet abszolválni.

[…]

A Balla-per egyik furcsa momentuma volt egy segédmunkás felbukkanása, aki az áldozat Bercsényi utcai házával szomszédos egyik telken zajló építkezésen dolgozott a gyilkosságot megelőző hetekben. Két évvel a történtek után a betöréses lopás miatt már büntetett előéletű D. Lajos önként jelentkezett és beismerte az emberölést, majd vallomását később visszavonta, pár nappal később ismét beismerte s újfent visszavonta.

[…]

Halála előtt három héttel Irma nagyon csúnyán összeveszett bátyjával, Balla Lászlóval, aki meglátogatta őt a házában. A konfliktus kiváltó oka az volt, hogy László (állítólag mattrészegen) kérdőre vonta az éppen otthon tartózkodó Schönstein Sándort annak „léhűtő, felelőtlen életvitele” miatt, s szemére hányta, hogy az anyján élősködik.

[…]

Alig negyven nappal Balla Irma halála előtt hatalmas tűz pusztított a debreceni Fényes udvari lakótelep egyik tízemeletes panelépületében. A szellőzőrendszeren keresztül villámgyorsan elterjedt lángok 14 lakást tettek lakhatatlanná, a tűzoltók harminc embert az ablakokon keresztül mentettek ki, többeket kórházba kellett szállítani. A lakótelep a négyes számú egyéni választókerülethez, vagyis Balla Irma körzetéhez tartozott, úgyhogy a képviselőasszony teljes energiabedobással megpróbált segíteni a károsultakon. A paneltűz után Irma döbbenten tapasztalta, hogy a város vészhelyzetekre fenntartott, úgynevezett vis maior kasszája teljesen üres, noha egyetlen olyan dokumentumot sem sikerült fellelnie, amely a több tízmillió forint elköltését igazolta volna.

[…]

Noha mindenki mérget mert volna venni arra, hogy válása óta Irmának egyetlen intim kapcsolata sem volt, halála előtt tíz nappal egyik barátnőjének bizalmasan elmondta, hogy bizony van valaki az életében. A rejtélyes úriemberről csak annyit árult el, hogy egyik nős, nála idősebb munkatársáról van szó, akivel 2006 utolsó negyedévében „jöttek össze”.

[…]

Említettük már, hogy Balla Irma összerúgta a port az egyik debreceni, szociális, közművelődési és egészségügyi területen aktív egyesülettel (amelyet máskülönben ő maga alapított évekkel korábban), melynek gazdálkodásával kapcsolatban komoly aggályokat fogalmazott meg. Az egyesület vezetőjével évek óta különösen rossz volt a személyes kapcsolata.

[…]

Végezetül pedig csak annyit, hogy nem szoktam felelőtlenül jósolgatni, de azt hiszem, most kockázat nélkül megtehetem: Balla Irma halálának valódi okairól és körülményeiről előbb-utóbb még hallani fogunk.

x   X   x

Eddig a szemelvények (most egy 900 szavas részletet olvashattatok a 4300 szavas cikkből). Szavazzatok (három opciót jelölhettek meg), majd jöjjenek a kommentek. Aki pedig még nem tudná, hol lehet hozzájutni a könyvhöz, ide kattintva a szükséges infók (például a forgalmazók elérhetősége, továbbá a tartalomjegyzék) birtokába juthat.

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

90 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 90. albu — 2020-04-19 14:07 

Érdekes fejlemény: „D. Lajost nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletében (!) találták bűnösnek, ami különös, mert annak idején a képviselőnő fiát viszont nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt találták bűnösnek.”

Tegnap olvastam újra a könyvben a történetet, amiatt tértem vissza.

D. Lajos kikockázva — S. Sándor nevét és arcát mindenki ismeri. Én a helyében egy ház árát az Alpokban és pár évtizednyi jövedelem mértékben kérnék kártérítést. Vagy tán itthon kapkodnak érte a munkaadók? A házukat is mindenki ismeri.

Továbbra is azt gondolom, hogy a poitikai szálat tussolták el. Kérdés, hogyan vették rá Lajost a két visszavont vallomásnál nagyobb balekságra.

De a legfőbb kérdés, hogy Lajosra miért nem verték rá az emberölést, ha ugyanannyit kap érte. Egyszerűen a kártérítés meg nem ítélésével akarnak spórolni a „jóhírüknek” és az államkasszának? Vagy direkt lebegtetnek egy, a gyilkosra váró cellát?

Továbbra is azt gondolom, hogy az eddig megítélt kártérítés legalább egy részét rá kellene terhelni S. Sándor börtönbe juttatóira (feketén úgyis megadhatják nekik a derék, életmegnyomorító szarkavarók).

 89. albu — 2020-04-19 13:28 

Bulvár
Schönstein Sándor: életfogytiglani fegyházat érdemelne édesanyám gyilkosa – videóval
Szerző: Rituper Tamás | rituper.tamas@dehir.hu Közzétéve: 2019.01.31. 15:36 | Frissítve: 2019.02.01. 08:33
A | A
Debrecen – Balla Irma fia szerint kevés a 15 év. Saját ügyében perújítást kezdeményez, s bocsánatkérést is várna a hatóságoktól. Újabb kártérítést követelhet az államtól, akár több tízmillió forintot.

Amint arról beszámoltunk, csütörtökön nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit, D. Lajost a Nyíregyházi Törvényszék.

Schönstein Sándor: életfogytiglani fegyházat érdemelne édesanyám gyilkosa – videóval
Schönstein Sándor ott volt a tárgyalóteremben az ítélet kihirdetésekor

Az ítélethirdetésen megjelent Schönstein Sándor, Balla Irma fia, akit sokáig azzal vádoltak, hogy ő ölte meg az édesanyját, ezért két évet rácsok mögött is töltött.

2008-ban emeltek vádat ellene, a Debreceni Törvényszék 2010-ben el is ítélte. Később a Debreceni Ítélőtábla hatályon kívül helyezte ezt az ítéletet, és új eljárás lefolytatását rendelte el. A megismételt eljárásban a Debreceni Törvényszék 2012-ben felmentette Schönstein Sándort, ezt az ítéletet 2013-ban a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta.

2013 végén az Országos Rendőr-főkapitányság újraindította a nyomozást, s 2015-ben vádolták meg D. Lajost, aki korábban beismerte a gyilkosságot, ezt a vallomását azonban visszavonta.

Schönstein Sándor a mai ítélet után úgy nyilatkozott, a bűnösség kimondásának nagyon örül, de az első fokon D. Lajosra kiszabott 15 év fegyházat kevesli. Ő azt szeretné, hogy édesanyja gyilkosát elétfogytiglani fegyházra ítélnék, hogy

„a lehetősége se legyen meg, hogy még egyszer ilyet elkövet”

– tette hozzá.

„A mostani ítélet még nem a végső, a másodfok mondja majd ki az utolsó szót. Mivel a bíró enyhítő körülményt értékelt, nem az életfogytot, hanem az ezen kívül kiszabható maximális büntetést szabta ki, ami akkoriban szerintem igen enyhe volt, 15 év. Ezt azóta feljebb emelték, de az ítélethozatalkor az akkori törvények számítanak” – fogalmazott a férfi.

Schönstein Sándort egyébként nem bűncselekmény hiányában, csak bizonyítottság hiányában mentették fel. Most azt mondja, ha másodfokon is bűnösnek mondják ki Balla Irma meggyilkolásában D. Lajost, akkor ő kérni fogja saját ügyének perújítását.

„Nekem egy fontos erkölcsi elégtétel, hogy az én ítéletemet bizonyíték hiányáról bűncselekmény hiányára módosítsák” – jelentette ki.

Schönstein Sándor örült volna,

„ha valamilyen bocsánatkérés történik a hatóságok részéről, de erre sem törvényi kötelezettség, sem hajlandóság nem szokott lenni, s jelen helyzetben sem volt”

– nyilatkozta.

Balla Irma fia 2016-ban tízmillió forintot kapott kártalanításként a börtönévekért az államtól. Ügyvédje akkor azt mondta, ha D. Lajost jogerősen elítélik, újabb kártérítési igénnyel léphetnek fel az állammal szemben.

„A későbbiekben esetlegesen még további követelést is előterjeszthet. A jelenlegi kártalanítási igény ugyanis csak a börtönben töltött évek okozta károk megtérítéséről szólt, arról, hogy Sándor életéből elvettek ezt a két évet. Biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb megállapítják a jelenleg is folyamatban lévő büntetőügy mostani vádlottjának, D. Lajosnak a bűnösségét, s akkor egy perújítást követően elindulhat az az esetleges külön kártérítési eljárás, mely már arról szól, hogy itt nem az igazi elkövetőt vádoltak meg, zárták börtönbe, és ítéltek el emberölésért. Akkor már nem a börtönévekről szól majd a per, hanem a teljesen megtaposott életről. Arról, hogy ha Sándor most bárhová megy az országban, tudják róla, hogy az anyja megölésével vádolták” – magyarázta Magyar György ügyvéd.

Kérdésünkre, hogy amennyiben D. Lajost elítélik, az esetleges újabb kártérítési perben mekkora összeget követelnek majd ügyfelével az államtól, az ügyvéd 2016-ban úgy fogalmazott, hogy

„a majdani követelés elérheti akár a több tízmillió forintot is”.
https://www.dehir.hu/eletmod/schonstein-sandor-eletfogytiglani-fegyhazat-erdemelne-edesanyam-gyilkosa/2019/01/31/

 88. erika — 2020-02-23 16:48 

Ezt most olvastam el, a fiú szempontjából nagyon szomorú a történet, az igazságszolgáltatás működéséről meg elég elkereserítő képet fest:
https://index.hu/belfold/2020/02/16/balla_irma_birosag_itelet_jog_ugyeszseg/

A D. Lajos szálon még visszaolvasok (a kommentekkel fogom kezdeni), mert nekem nem tiszta az indíték.

 86. clavell77 — 2020-02-04 09:02 

“Végezetül pedig csak annyit, hogy nem szoktam felelőtlenül jósolgatni, de azt hiszem, most kockázat nélkül megtehetem: Balla Irma halálának valódi okairól és körülményeiről előbb-utóbb még hallani fogunk.”

A próféta szólt belőled, Tiboru !

http://dehir.hu/bulvar/jogeros-iteletet-hoztak-a-2007-ben-tortent-balla-irma-gyilkossag-ugyeben/2020/02/03/

Nekem ez az ítélet és elkövető is elég faramuci, nem tennék rá komolyabb összeget, hogy nem csak ráhúzták a vizes lepedőt, és csak rosszkor volt rossz helyen…..

 85. albu — 2016-02-02 05:12 

Na, közben feldolgoztam a hozzászólásokat is (még a Fb-on is megnézném, de az kikereshetetlen, egybeömleszt egy évet)

Megdöbbentett, milyen sokan szavaztak a fiára mint elkövetőre. Beszervezett volna 6 tanút, és a telóját is elküldi a szalonnasütésre, és egyik haver sem töri meg az alibit, amikor olvassa a híreket?

Még az jut eszembe, hogy D. Lajos csak betört, de felbujtás hatására, aztán utólag rendeztek a házban a körülményeken. Jó kérdés, honnan tudták, hogy a fiú lelép aznap. De Lajosunk csak kinyírta, aztán páran brutális anyagyilkosságnak megrendezték, pár nyomot eltüntettek.

De az is tény, hogy gazdasági bűncselekményért a fehérgalléros bűnözők jó része nem öl, és talán nem is ölet. Sajtóval is ki lehet nyírni valakit a közéletből, vagy koholt váddal.

Szóval az a kérdés, milyen felbujtó járatosabb ebben a módszerben, ahol vér van, nem csak pedofília vagy sikkasztás vádja.

De az is lehet, hogy Lajos egy pitiáner beteg bűnöző, felbujtó nélkül. Azt hitte, pénzt talál, aztán elfajultak a dolgok? Az áldozat a stílusával megsértette a melóst, aki bosszút állt?

Az áldozat amúgy tört borsot bármivel Lajos az orra alá? Lajosnak korábban milyen bűncselekményei voltak pontosan?

És a fő kérdés: hogy a picsába sittelnek le valakit, akinek jó alibije van, hazugságvizsgsáló is igazolja?

Ó, és már a legelején fel akartam tenni a kérdést: megítélnek neki 20 millát, de se anyja, se a párja, se fiatalkora nem lesz ettől megint. Kifizetik az adófizetők pénzéből, mi másból? De aki szándékosan vagy mulasztásból juttatta hűvösre az ártatlant, arra rávernek legalább részkártérítést?! Bár nyilván arra vernék, aki csak az iratokat rendezte, utólag. : / Mi meg fizessünk még több adót, aztán lehet, néha minket is megvédenek kivételesen.

 84. albu — 2016-02-02 04:34 

Vagy az indítékot, vagy az eljárás hibáit, vagy mindkettőt leplezik.

Nekem piszokmód az jár a fejemben, hogy a politika benne van. Vagy gazdasági, vagy személyes szálak miatt. Vagy bénaságában kompromittálná a hatóság a maradék hitelét? Fideszes vezetés vanm azóta is, ha akarnak eredményt, lenne, anyag van bőven.

Az is fura nekem, de teljesen mellékes, hogy D. Lajosnak nem tudjuk a nevét, de S. Sándornak igen.

Az emlegetett Hírtv-részben 8.40-től: http://hirtv.hu/videok/121223

Ha simán lesittelnek valakit, akkor vagy ennyire ők döntik el, ki legyen a bűnös, vagy ekkora gáz van ott az állománnyal.

De most inkább úgy érzem, mivel keményen kussolnak D. Lajos lehetséges indítékáról, hogy bepalizták, hogy kövesse el. Furdalta a lelkiismeret, de nem akar börtönbe sem menni mindenáron. Úgy, hogy a fiút kiengedték, talán rendben volt neki is.

És ugye ha bekerül, akkor valami indíték is kell, és borulhatnak dolgok, ami néhányaknak nem jó.

Tegyük fel, D. Lajos csak meg akarta erőszakolni: pont egy közismert képviselőnőt? Csak a pénze kellett: és megvolt a képessége eltüntetni a nyomok szinte teljes egészét?

Eszembe jut egy film, A nyomozó (aki nem látta, de megnézné, ugorjon egy bekezdést!:), ahol az elkövető anyagilag szorult helyzetben van, és rá tudják beszélni egy bérgyilkosságra. Gyanús neki, honnan tudja ezt a felbujtó, de meggyőzi azzal, hogy mivel nem ismeri az áldozatot, úgysem lesz gyanúsított. Másnap kiderül, hogy az áldozattól úton volt egy neki címzett levél, melyben azt feszegeti, hogy valószínűleg rokonok.

D. Lajost valószínűleg egyszerűbb lehetett bepalizni. És nem hiszem, hogy a tényleges indítékát fogjuk megtudni.

 83. meggymag — 2015-11-09 17:10 

@warr:79.
http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/balla-irma-gyilkossag-donto-dns-nyom 81. ren42

„– Olyan ellentmondások voltak ezek, amelyekre elfogadható magyarázatokat kellett keresni – teszi hozzá Petőfi Attila vezérőrnagy. – Újragondoltuk a felderítés lehetséges irányait. Munkánkhoz segítséget kaptunk a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságtól s a Debreceni Rendőrkapitányságtól is.

Elemző munkánk és a nyomozás tapasztalatait oktatási, továbbképzési célból rögzítettük. „ (kiemelés tölem)

Hátha fel is használják.
Hátha növekszik egyúttal a rendörség s a törvényszék szakmai ambíciója is. Anélkül, hogy a hanyagságokat vagy a befolyásolásokat csak a modernebb technikai lehetöségek esetleges hiányával álcáznák.
Hátha növekszik egyúttal a hamisan, a kétségbevonhatóan vádlottak ellenállóképessége, a közvélemény számonkérö és beavatkozó hajlandósága.

 79. warr — 2015-03-06 07:57 

@meggymag: Jó lenne, igen, de szerintem mind ismerjük a hazai viszonyokat, így nekem nincsenek különösebb illúzióim…

 78. meggymag — 2015-03-05 23:21 

@tiboru:76.

Egy bátor, hozzáértö ember bátor szavai kifogástalan megfogalmazásban.

77.warr:
szebb lenne, ha példának szolgálna; remélem, hogy föleg az lesz. Különben teljesen hiábavaló a kritika, a méltatlankodás,a hiányok felsorolása a sajtó, adott intézmények és hasonlóik részéröl. A lakósságnak meg továbbra sem lenne biztonságérzete. (legalábbis nem túlzott módon)
Nem akarom az irígység lehetöségét elvitatni, van belöle elég, emberi dolog, a szótárakból sem kopott még ki ez a szó; de hátha most nem úgy lesz.

 77. warr — 2015-03-05 11:17 

@tiboru: Igazi sztár lettél 😀
Csak aztán a hajdúsági kollégák nehogy megorroljanak rád.

 75. tiboru — 2015-03-04 16:17 

“Noha a mondás szerint jósolni nehéz, különösen, ha a jövőről van szó, nem adok nyolc hónapot, hogy fordulat következzen az ügyben: legkésőbb húsvétra meglesz a tettes. Méghozzá úgy, hogy a bizonyítékok a bíróság előtt is megállnak.” – mondtam tavaly augusztusban a Heti Válasznak adott interjúmban 🙂

 74. warr — 2015-03-04 13:22 

@rdos: Jó, hát Blikk színvonal… 😀

 73. rdos — 2015-03-04 13:04 

@warr: 69 Valamit nem értek. Linked szerint “ORFK … ők találták meg D. Lajos DNS-ét is”.

Nem pont a bűncselekményt kétszer elvállaló majd kétszer letagadó személytől kellett volna DNS mintát venni? Mondjuk én egyértelműnek vettem, hogy tőle pont vettek.

Vagy eddig tart egy analízis? Értem én hogy valaki rálehelt, na jó megfújta a mobilt és a személyzet DNS-e fontosabb volt. 🙁 Ekkora csúszást csak nem okoz.

 72. warr — 2015-03-04 12:23 

@kiberkentaur: Lol… amúgy bazz, van még olyan, hogy Zsaru magazin? 😀

 71. kiberkentaur — 2015-03-04 11:19 

 70. whitebeard — 2015-03-04 10:21 

“D. Lajosért kedden a Terrorelhárítási Központ emberei mentek a váci börtönbe, ahová vagyon elleni bűncselekményért került.”(blikk)
Ezt a TEK-BV meccset végig néztem volna 🙂

 68. collaunch — 2014-09-09 16:07 

Debreceni vagyok, megerositem az elottem hozzaszolot, a kornyek, ahol Balla Irma lakott, eleg szornyu. Szemelyesen ismertem Balla Irmat munkambol kifolyolag. Az ,hogy falrahanyt borso lett volna az, amit neki mondtak, ketlem. Makacs volt, igen, a sajat igazat, a masok igazat vedte a vegsokig. Nagyon csunya jatek folyt/folyik Debrecenben politikai korokben, ebbe is volt szerencsem bele latni (kozbeszerzes kiirasok, penzivsszaosztas, stb) ezeket Balla Irma pl nem nezte jo szemmel. Tobbet errol nem is irnek, sztem ez eleg ehez a reszhez.

A Fenyes Udvar tenyleg nagyon lepusztult resz, halmozottan hatranyos helyzetu emberekkel, de Irma folyamatosan probalt ezeknek az embereknek segiteni. Mindenfele onszervezodo (az ott lakok altal szervezett) vagy onkormanyzat altal szervezett rendezvenyen jelen volt, es meghallgatta az embereket, segiteni is porbalt, sokat segitett. Az, hogy a vis mayor alapbol esetleg eltunt a penz, az nem a Fenyes udvariak hibaja sztem.

A fiat nem ismertem, nem ismerem, amiket hallani lehetett Debrecenben, mindenki megdobbent, hogy ot vadoljak a gyilkossaggal.

En szemely szerint a politikai indittatast abszolute nem tartom kizartnak, foleg azok fenyeben, amit tudni lehet az ott zajlo ugyekrol. Sajnos ezeknek a napi politikai befolyasa annyira eros, hogy nem akarnam ebbe az iranyba elvinni a dolgot.

 67. nyomkereso — 2014-08-11 02:14 

A debreceni fityisz vezérkarban van a felbújtó, el is temette szépen….Manapság már érinthetetlen, világpolitikai ráhatású,illuminated, a napnál világosabb!!

 66. banyaszlanyka — 2014-08-06 07:50 

Sziasztok!

Nem a témához kapcsolódik, csak a konteóbloghoz, de érdemes megnézni, az utca emberét kérdezik az összeesküvésekről. gyíkemberek; illuminátusok; Hell energy; Petőfi eltűnése stb.

http://index.indavideo.hu/video/a_het_leleplezesei

 65. MiaMai — 2014-08-05 12:33 

@maestro:
Akárki Senki némi kápé birtokában a tettet követően az első kocsmában elmesélte volna legszűkebb baráti körének, hogy milyen f…a gyerek ő, még a Nagy XYZ-nek is szívességet tesz….

Szóval ez nem kisstílű cucc, az biztos!
Hacsak tényleg nem valami hirtelen felindulásról van szó…

 64. maestro — 2014-08-05 11:40 

szerintem valakinek kicsit feljebb elkezdte csípni a szemét ez a nő, körbenézett, látta, hogy elég ellensége van ahhoz, hogy hozzá ne vezessenek szálak, felkért valami akárkisenkit hogy némi kápéért egy vascsővel aprítsa szét, és kész.

nyilván az ilyen ügyekben elég egy magas szintű telefon hogy óvatosan a vizsgálódással, és kész.

egy ilyen rohadt korrupt országban bárki megkenhető/zsarolható, így szerintem megfelelő pozícióban lévő embernek tényleg elég néhány telefonhívás, hogy a leghülyébb/legdilettánsabb helyszínelők menjenek ki, akiknek még mondjuk véletlenül meg is mondják, hogy bár a látszat csal, de az ügy súlytalan úgyhogy nyugodtan trappoljátok szét a helyszínt.

a kérdés hogy kit zavart ez a nő, mi olyat tudott amit nem kellett volna.

 63. rdos — 2014-08-04 13:08 

@tiboru: 51. Köszönöm az infót.

Alapvetően 52. SzJoe-val értek egyet. Ok nélkül nem ölnek meg senkit. Az áldozat személyisége alapján az áldozat brutális kivégézése szerintem csak terelés, hogy a “kivégzés” családi – érzelmi indittatásúnak tűnjön (hirtelen felindulás, vagy mi a szakszerű? megnevezése).

38. Rókakígyó az áldozat körme alatt talált két személy DNS-ét ugyan nem kapcsolná össze a tettesekkel, nekem így messziről karmolásnak tűnik. Ha pedig két elkövető volt, az biza kivégzés. 🙁

Már most ha valami életszerű magyarázatot kapok arra, hogy kerül idegenek DNS-e a köröm alá (nem karmolással) akkor persze nincs igazam.

 62. csocsirocsi — 2014-08-03 04:16 

Nekem is gyanús az a segédmunkás, bár abban is egyetértek, hogy akit brutálisan agyonvernek, azt nem éppen tervezik el, tehát hirtelen felindulásból követik el.
A bérgyilkosok pedig szerintem gyorsan dolgoznak, minél kevesebb nyomot hagyva, tehát az agyonverés kilőve, inkább főbe lőném v megkéselném v tudom is én, csak gyorsan elhúzhassak onnan.

 61. mitterand — 2014-08-02 18:23 

Futólag ismertem Balla Irmát, párszor beszéltem is vele, s azt meg tudom erősíteni, hogy valóban nem volt egyszerű ember, s véleményéhez, főleg ha az politikai volt, foggal-körömmel ragaszkodott.

 60. numspa — 2014-08-02 17:22 

@igazitrebics:

😀

 59. rdos — 2014-08-02 16:25 

@komojtalan: Hatalommal való visszaélésről jut eszembe a régi diák versike.

Azt mondják a hatalmasok
hogy akinek hat alma sok
az már elég hatalmas ok
hogy ne legyen hatalma sok

 58. igazitrebics — 2014-08-02 13:59 

@numspa:

Nekünk, csekon edzetteknek magyarázol? 😆

 57. numspa — 2014-08-02 13:56 

@numspa:
nekem amerikai= az én amerikai

törni magyart:)

 56. numspa — 2014-08-02 13:40 

@igazitrebics:
Nekem amerikai, rendőrös élményem alapján el sem tudom képzelni, hogy valakinek. a jó napot, uram-on és a parancsoljon, uram- on kívül más is eszébe jutna. Egyáltalán, ahogy megközelíti az autót és az első mondata az, hogy kezeket a kormányra… élményteljes, az biztos.

 55. igazitrebics — 2014-08-02 12:46 

@komojtalan:

Éltem hosszabb ideig az USA-ban. Egy alkalommal sebesség túllépésért megállított az officer. Jó magyar szokás szerint, próbáltam humorosra venni a figurát, jópofiztam. Nem kellett volna, mert rögtön megkérdezte honnan jöttem és, hogy ott lehet-e a rendőrökkel viccelni, mert ha igen akkor húzzak vissza a vérbe, de azonnal. Amíg maradok, addig meg húzzak bőrt a fogamra, de íziben! Magyarán pofa be!
Az officernek beszólni, az az óbudai álmoskönyv szerint is magával hozza a motorház tetőre való felkenést és minimum az őrs meglátogatását!!

 54. realcorpus — 2014-08-02 10:59 

@komojtalan:
Akkor még régi vágású rendőr lehetett, de talán ma sem nézik el, ha beszólnak, függetlenül a származástól.
Az előítélet részemről, ha azt mondom, hogy cigányok előbb beszólnak a rendőrnek, mint mások, vagy tapasztalat? =)
De talán ‘megdolgoztak’ azért, hogy ezt cigánykodásnak mondják akkor is, ha épp nem cigány teszi…
Ahogy a poszt esetében is mondhatni, hogy ez bizony cigánymunka volt. (Ha olvasol nem címlapos híreket is.)

 53. komojtalan — 2014-08-02 07:47 

@realcorpus: Elvileg vannak emberi jogok is a világon, legalábbis régen voltak. Vagy 20 éve vittem valakit Mohácsra és megálltam egy ABC -nél rossz helyen. Valaki szólt, hogy rossz helyen állok, semmi gond igaza volt, viszont akit vittem az visszaszólt. Na ezt nem kellett volna, szó szót követett és kiderült hogy egy nyomozó volt. Bevittek mind a kettőnket, illetve be kellett menni a személyiért a rendőrségre. Velem nem is nagyon foglalkoztak, de csak szivatásból ujjlenyomat vétel, stb … 3-4 óra múlva megunták, elengedtek, semmi büntetés, a srác “tapasztalt” volt rákérdezett az ujjlenyomatra és azt válaszolták neki ha nincs semmi fél év után meg kell semmisíteni. Igaz, nem igaz, megsemmisítették vagy nem nem tudom, de azóta nem merek bankot rabolni :-), nem mintha előtte mertem volna :-). Érdekességként: A srác cigány volt, Aszódon is ült innen a tapasztalat. Megházasodott, 2 gyerek, szép lakása van, dolgozik, stb … Ma is összejárunk, ennyit az előítéletekről.

 52. SzJoe — 2014-08-01 19:50 

Félig off: Nem tudok olyan szituációt elképzelni, amiben szükség lenne az előzetes környezettanulmány kiegészítéséhez DNS és ujjnyomat-mintákra. Nagyjából felesleges. A későbbiekben pedig a személyiségi jogok törvényi védelme akadályozza meg a mintavételt. Hozzáteszem, szerencsére! Így is az orwelli 1984-ben érezzük magunkat. A helyzet a legapróbb szab.sértés esetén is változik, akkor azonnal rabosítanak minket, azaz mindenféle mintát vesznek tőlünk, fotók készülnek a táblával, stb… A mintavételi lapokat fizikailag biztosan megsemmisítik, természetesen digitalizálás után.
On: Hol is van Debrecen? Pl. az olajvagonok útján. Egy ilyen rigorózus, makacs valaki az esetleges nyomozása/mocorgása során akár véletlenül is belebotolhat bármibe, amiből valakinek sok pénze származik és akár csak picit is törvénytelen a dolog.

 51. tiboru — 2014-08-01 09:56 

@rdos:

Alapból nem vesznek se ujjnyomat-mintát, se DNS-t a rendvédelmisektől, csak ha erre speciális ok merül fel. Pedig igény biztosan lenne rá…

 50. tiboru — 2014-08-01 09:55 

@Rókakígyó:

Magát a mintát biztosan, az erre vonatkozó laboreredményeket azonban, izé, biztosan azokat is 🙂

 49. rdos — 2014-08-01 08:08 

@tiboru: “..mint ahogy azt elhitetni szeretnék egyesek”.

Tényleg, igazad van, most volt a Rá-lehel lagzi hatvan fős személyzete példának. Eszembe juthatott volna 🙁

Azt tudom, hogy a rendvédelmi dolgozóknak kevesebb a joga, és több a kötelessége, mint a civileknek. Alapból nem szokás az összes rendvédelmi dolgozónak újjlenyomat és/vagy DNS mintát adni? Belső ellenőrzésnek könnyebb dolga volna, talán visszatartó erő is lenne, ha a rend őre meginogna, … Ha állam vagy szolgálati titok vagy mi, akkor persze kérdésem kéretik stornózni.

 48. realcorpus — 2014-08-01 08:08 

@Rókakígyó:
Miért semmisítenék meg? Ahogy az ujjlenyomatot, fényképet sem kell, ezt is meg lehet őrizni. Nem csak elkövető felkutatásához, de pl. azonosításhoz is használható később.

 47. Rókakígyó — 2014-08-01 07:51 

@tiboru: de ha nem bizonyosodik valamilyen gyanú a dns mintát megsemmisítik, nem?

 46. Rókakígyó — 2014-08-01 07:50 

@komojtalan: a rendőr magától hülye:) Nem piszkálásképp mondom:)

 45. komojtalan — 2014-07-31 10:08 

@Rókakígyó: Mint írtam én is kevéssé hiszek a politikai indítékban, de nem tudok azon átlépni mi volt a nyomozók részéről ez a bénázás. Én még soha nem voltam helyszínelni, de én jobban megcsinálom, nem hagyom ott a gyilkos fegyvert, stb … Ki utasíthatja, presszionálhatja a rendőröket? A politikusok … Ezért szavaztam jobb meggyőződésem ellenére arra. Ha viszont ilyen színvonalú a nyomozóképzés, akkor ki kell rúgni úgy ahogy van Rendőrtiszti Főiskola összes tanárát és vezetőjét, mert nem először fordul elő ilyen, hogy mást ne írjak Táncos Gábor esete. Azt egy idomított majom is ki tudja deríteni ha a részeg férj leszúrja a feleségét, ehhez nem kell iskola.

 44. tiboru — 2014-07-30 19:34 

@rdos:

DNS-t kizárásért is szoktak venni, tehát nem feltétlenül csak bűnözőktől (lásd az eltűnt miniszterelnöki mobil esetét). A rendőrségi DNS-adatbázis sokkal terjedelmesebb, mint ahogy azt elhitetni szeretnék egyesek 🙂

 43. tiboru — 2014-07-30 19:29 

Az egyik olvasó a következő (általam kicsit megszerkesztett) tartalmú magánüzenetet küldte:

“Bagaméri forrásom megerősítette, hogy ott sütöttek szalonnát Schönstein Sándorék a gyilkosság előtt. Egyik ismerősöm, aki a mai napig ott lakik, azt mondta, hogy szerinte éjfél körül még látta Bagamérban S.S.-t, vagyis aznap, amikor a gyilkosság valószínűsíthetően történt. Ezzel szemben a debreceni rendőrök (akik között ugyancsak vannak ismerőseim) ma is meg vannak győződve arról, hogy a fiú a gyilkos.”

A megjegyzését az ő engedélyével közlöm.

 42. Rókakígyó — 2014-07-30 14:44 

@rdos: szerintem a politikai szál nem játszik. A rendőrség sokszor van ilyen helyzetben mikor nem egyértelmű hogy ki lehetett a tettes. Ugyanez van a futónő ügyében. Ott is szerintem egy hirtelen jött ötlettől vezérelten ölték meg a hölgyet, ezért gyakorlatilag egy ilyen rendőrség mellett alig van esélye felderíteni a tettest.

 41. rdos — 2014-07-30 14:08 

@Rókakígyó: Félre érthettél. Csak példának hoztam nagyobb horderejű ügyre a cigánygyilkosságokat. Lehetett az bármi miszter20% városában.

 40. Rókakígyó — 2014-07-30 13:51 

@rdos: a cigánygyilkosok nagyon óvatosak voltak. Nem hiszem hogy pajszerral akartak volna ölni

 39. rdos — 2014-07-30 11:51 

@Rókakígyó: Én is csak, hogy is fogalmaztam? “Felteszem”.

Hogy “helyi piti” ügyek miatt ilyen brutálisan halgattatnak el valakit, az valóban furcsa. Hacsak úgy nem, hogy olyasvalamibe futott véletlenül, ami sokkal nagyobb horderejű üggyel is kapcsolatban volt. 🙁

Mást ne mondjak, ha jól rémlik, ekkor még nem volt ismert a cigánygyilkosságok elkövetői köre, ami azóta kiderült? szintén debreceni volt.

 38. Rókakígyó — 2014-07-30 11:41 

@rdos: Egyáltalán nem vagyok meggyőződve hogy a DNS tulajdonosok a tettesek

 37. rdos — 2014-07-30 11:29 

@Rókakígyó: Nem vagyok nyomozó, lehet hogy nem is keresték, vagy nem fontos, vagy ha fontos lett volna, akkor bénáztak vagy direkt adagolják az információkat a dezinformációkkal. Egyik verzió sem lepne meg. 🙁

Az áldozat körme alatt talált két DNS minta alapján azt azért megkockáztatom, hogy nem olyanok a tettesek, akiktől korábban már vettek mintát (felteszem bűnözöktől szoktak venni).

 36. rdos — 2014-07-30 11:23 

Ja, és még egy apróság. Elnézegetve a környéket, az áldozat nem tudott segítségért kiálltani, holott ha tudott volna legalább a 49-es házban akár meg is hallhatták volna. Már most ha két elkövető volt, valószínűleg “meg tudták oldani” az áldozat gyors elhallgattatását.

https://www.google.hu/maps/@47.53463,21.638473,3a,75y,219.6h,94.32t/data=!3m4!1e1!3m2!1sJNOJT7j0jcHKhk-ESpxgfg!2e0

 35. Rókakígyó — 2014-07-30 11:21 

@rdos: miközben az áldozat ujjlenyomatát nem találták meg a lakásban:)

 34. rdos — 2014-07-30 11:15 

@Rókakígyó: Politikai szál kizárt? Helyiheráldban találtam.

“Továbbra sem tudni, hogy ki az a két férfi, akiknek a DNS-ét megtalálták az áldozat körme alatt, míg a vádlott körömmintáiban nem találtak DNS-t az elhunyttól.”

http://www.haon.hu/debrecen/balla-ugy-az-ellentmondasok-nyomaban/news-20110125-07322858

Felteszem az a legvalószínűbb, hogy a tettesek DNS-e volt az áldozat körme alatt. Ha két tettes volt, az nekem nem amatőr munkának tűnik.

Hogy erről miért tesz-vesz legutolsó bejegyzése jutott eszembe?

http://kkbk.blog.hu/2014/07/25/gyertek_el_a_nevnapomra

 33. Rókakígyó — 2014-07-30 09:05 

A legtöbb szavazatot kapott politika szerintem teljesen kizárt. Látva hogy mik történnek az országban kizártnak tekinthető, hogy egy ennyire jelentéktelen politikust egy piti, néhány tízmilliós sikkasztási ügy miatt elővegyenek. Ha ez igaz lenne, akkor a fél parlament kihalna egy ciklus alatt. Lássuk be hogy a politikusok egy egyedülálló nőt könnyen ki tudnak csinálni gyilkosság nélkül is.

Két verzió lehetséges szerintem: vagy a fia volt vagy a melós. Az nagy kérdés, hogy a melós miért vallott. A fia mondjuk végig tagadott. Az rpg szerepjátékok belső körös beavatása szintén színes folt a sztoriban:)

A szerető biztos nem volt, pláne, ha nős volt. Ő szerintem csak egy lukat látott már bocsánat a kifejezésért és Irma nem volt egy nőies nő ráadásul. Ilyenekért nem szoktak ölni. Meg mi motivációja lenne egy szeretőnek a szerető megölésére. Általában a házastárs szokott ilyesmit csinálni a szerető terhére. De valakit agyonverni egy pajszerrel, na az igazán trollmunka. Ezért sem hiszem, hogy a fiú volt. Lehet, hogy a melós verzió a nyerő. Hangosan gondolkodom:)

Általában akkor szokott elakadni a nyomozás, amikor nem találnak a környezetben egyértelműen elővehető gyanúsítottat, azaz valaki hirtelen elhatározásból, az adódó alkalommal élve követi el a bűncselekményt, nem hagy maga után nyomokat stb. Tehát a vadidegen elkövetős sztori szerintem megáll. Viszont: bérgyilkos nemigen szokott agyonverni senkit, ő menekülni akar, ezért tisztán és gyorsan igyekszik végezni.

 32. jukeey — 2014-07-30 03:27 

@Balfake:

Egyetértek, mindkét “gyilkos” hobbit évekig folytattam, a pecázást és a szerepjátékot is. Igaz, szerepjátékból nekem csak a klasszikusabb fantasy jött be, de ettől függetlenül sosem éreztem kísértést hogy ork harcosként csatabárdot lóválva rohangáljak a főtéren, vagy épp benzineskannával a kezemben próbáljak tűzvarázslót alakítani. Ez kábé olyan mintha kémregények rajongóit hazaárulóknak, modellezőket szabotőröknek, bélyeggyűjtőket hamisítóknak, háborús filmek kedvelőit népirtóknak, gombászokat méregkeverőnek vennék, stb.

 31. morphologichelyesek — 2014-07-29 16:34 

@gigabursch:

Gyakran inkább kevés, mint sok. 😉

Metált bírom, főleg ha Ica.
https://www.youtube.com/watch?list=RDsXPkmIwwobA&v=sXPkmIwwobA

Opera alatt csak csendesen, – satuba befogod, flex.

 30. untermensch4 — 2014-07-29 12:41 

@tiboru: “Maszkabál vámpíros könyvek” 🙂 vampire:the masquerade ugyebár…
lesznek még Balfake olvtárson kívül is enyhén sértett szerepjátékosok 🙂
a beismerő-visszavonó melós sztem csapdába esett. kapott vmit cserébe a beismerésért aztán az ügyvédje felvilágosította hogy kb választhat a kegyetlen gyilkosság és a hatóság félrevezetése (esetleg mindkettő együtt) menüből. mivel az utóbbit biztosan csinálta (ha nem ő a gyilkos), az ügyvédi stratégia lényege az lehet hogy időhúzásként szavahihetetlenné teszik a gyanúsítottat és bíznak benne hogy a védelem életképességét látva a rendőrség számára túl nehéz célpont valódi elkövető keres egy együttműködőbb balekot. a valódi elkövető így logikusan politikus vagy nagyon gazdag, politikus haverokkal/boríték-hátszéllel

 29. koxi — 2014-07-29 12:27 

@untermensch4:
Na ez a komment állati jó, nagyot röhögtem rajta :-DD Főleg az utolsó mondat.

 28. Balfake — 2014-07-29 11:39 

(Bocs, elZárkózva.)

 27. Balfake — 2014-07-29 11:31 

Tiboru, egy ilyen “szektás csoportnak” én is tagja vagyok / voltam, de megdöbbentő módon mindenki tisztában van vele, hogy szerepet játszik, ahogy az átlag sakkozó se szokta összekeverni magát a fehér futóval. De ha már a kóros beleélés meg az elzárkózás, érdemes lenne körülnézni a krimiírók vagy a színházi próbák környékén, végül is ott is elárkózva csinálják ezeket a nagyon furcsa dolgokat, főleg ha mondjuk az Othellót próbálják, nehogy valaki hazafelé szőket nőket fojtogassan megbomlott elmével.

Lököttek minden hobbiban akadnak, csak van, ahol kevésbé feltűnők. Több mint valószínű, hogy pl. horgászok vagy bélyeggyűjtők is öltek már embert, ott furcsa módon mégse jut eszébe senkinek, hogy a pecás a halak sok éven át tartó kíméletlen mészárlásával jutott el a megalomán személyiségtorzulásig, és onnan már nem volt megállás.

 26. gigabursch — 2014-07-29 10:48 

@morphologichelyesek:
Ühüm.
Gigának épp itt vagyok én, de néha még az is sok… 😉

persze ezzel az Operás szójátékkal megint csak beleszaladtam abba a problémába, hogy a frappáns kérdés vagy válasz mindig az, ami mindig másnap jut eszedbe, így pl. Metált bírod???

Viccet félretéve:
Hogyan tudom Opera alatt élesíteni?

 25. delta — 2014-07-29 10:38 

Szerintem a kulcs a helyszín. Egy szobában verték agyon brutálisan az áldozatot, ahol állítólag vérfürdő volt. Nem értek a helyszíneléshez, de szerintem ez a szoba a nyomrögzítők és helyszínelők Mekkája kellett volna, hogy legyen. Szinte kizártnak tartom, hogy ott nem találtak valamit. Vagy elbénázták. Vagy elhallgatnak valamit.

 24. morphologichelyesek — 2014-07-29 10:14 

@gigabursch:

Telepítve vagyok nálad.
De túl sok memóriát használ a segítségre szoruló júzer ellenőrzése. Szimultán futtatáshoz kellene még jópár giga.

Operát nem, inkább a balettet 🙂

 23. asdfgh — 2014-07-29 09:19 

Egy sztár ügyvéd sokba kerül. Schönstein Sándor védőjét ki fizeti?

 22. gigabursch — 2014-07-28 21:16 

@morphologichelyesek:
No akkor nekem elkelellesz…
Állandóan el-elgépelek sokmindent.

Operát szereted?
Ha épp nem a könnyűzene egyik ellentettjére gondolunk 🙂

 21. morphologichelyesek — 2014-07-28 20:53 

@manysivadasz:

Megbecsüljük. Azért hozott létre szent programozóm, hogy segítsek.

 20. morphologichelyesek — 2014-07-28 20:50 

@gigabursch:

Csak régóta rendszeresített böngésző alatt.
Jogtiszta.

 19. manysivadasz — 2014-07-28 20:37 

@morphologichelyesek:

Köszönjük a megfejtéseket. Telitalálat volt valamikor napokkal korábban, még a malájos gép kommentjei közt elsütött Fülig Jimmy (kösz, Panther V), illetve google translate-es állásfoglalás (kösz, gildor). Tényleg, néha eszembe jut, és még mindig jókat tudok mulatni rajta. Ugyanakkor most kicsit ünneprontó szeretnék lenni: szerintem becsüljünk meg minden jószándékú olv- és kommenttársat – pláne (vagy: még akkor is), ha ilyen kreatív.

 18. gigabursch — 2014-07-28 20:23 

@morphologichelyesek:
Milyen böngészők alatt működsz?
Milyen oprendszer kell hozzád?

 17. morphologichelyesek — 2014-07-28 19:59 

@tiboru:

Programozóm erre hozott létre. Segítség a rászorulónak. Bár értelmezési problémákat sajnos nem tudok pótolni.

 16. tiboru — 2014-07-28 19:55 

@morphologichelyesek:

Köszönjük 😀

 15. morphologichelyesek — 2014-07-28 19:52 

No

Van egy hölgy, aki nem szereti az ügyeskedő brigádokat, köröket, team-eket stb.

Ám én nem láttam itt olyan vétségeket, amelyek miatt likvidálni kellett volna sürgősen, kötelezően.

Az viszont nekem nem normális, amikor valaki szisztematikusan beismerő vallomást tesz és aztán visszavonja. Egyszer, többször.

Mintha egy kérdésre egyszer azt mondjuk, igen.
Majd ugyanarra a kérdésre meg nemet mondunk.
Algoritmikus váltakozással.

Ez egy régi trükk, annak érdekében,hogy ne lehessen tisztán, korrekt választ értékelni.
Aki ezt teszi, trükkös ember.
Még arra is ügyel, hogy semmiféle ujjlenyomat ne maradjon a helyszinen.
Miért poccen be egy ilyen trükkös ember annyira, hogy annyira péppé ver egy delikvenst.
Úgy, hogy kérdéses, hogy mikor is hunyt el.

Nem lehet igaz, hogy ez csak nekem tűnik trükkösnek.

 14. cseko46 — 2014-07-28 18:52 

No

Van egy hölgy aki nem szereti az ügyeskedő brigádokat , koroket timeket stb.

Ám én nem láttam itt olyan vétségeket, amelyek miat likvidálni lett volna sorgósen kötelező.

Az viszomt nekem nem normális amikor valaki szisztematikusan beismerő valomást tesz és aztán visza vonja. Egyszer többször.

Mint ha egy kérdésre egyszer azt mondjuk igen.
Majd ugyan arra a kérdésre meg nemet monunk.
Algoritmikus váltakozásal.

Ez egy régi trük annak érdekében,hogy ne lehesen tisztán korekt választ értékelni.
Aki ezt teszi trükös ember.
Méng arra is hogy semiféle ujlenyomat ne maradjon a hejszinen
Miért pocen be egy ilyen trükös ember anyira hogy anyira pépé ver egy delikvenst.
Ugy hogy kérdéses hogy mikor is hunyt ell.

Nem lehet igaz hogy ez csak nekem tünik trükösnek,

 13. gigabursch — 2014-07-28 17:05 

@tiboru:
Látdo, ha most lenne egy olyan alkalmazás a blogmotorban, ami ilyenkor mindig egy napot hozzáadna, akkor milyen kényelmes lenne minden…
🙂

Amúgy az eredmény(telenség) borzalmasan lehangoló…

 12. tiboru — 2014-07-28 16:42 

Az egyik olvasó az alábbi tartalmú magánlevelet küldte. Mivel úgy vélem, érdekes megjegyzéseket tartalmaz, az azonosításra alkalmas részektől eltekintve (hozzájárulásával) bekopizom:

“Az egyik ismerősöm ismerőse Schönstein Sándor jó barátja volt, és bár nem beszélt sokat az ügyről, annyit kijelentett, hogy Sanya egy nyugodt, békés, visszahúzódó ember, akit jól meghurcoltak és ennek jelei voltak a hangulatváltozások. A cikket olvasva viszont tipikus pszichopatának tűnik, nagyon jó kapcsolatokkal. Sanya felmentése előtt nem sokkal ez az ismerősöm ismerőse hirtelen államtitkársági állást kapott. Nem tudom, van-e összefüggés, de mostanában már bárkiből kinézek bármit.

A másik a szerepjátékos vonal: már úgy 10 évvel ezelőtt létezett egy ilyen szektás csoport, akik a Maszkabál vámpíros könyveket gyűrték, elég nagy beleéléssel, éjszakai találkozókkal. Többen ezt annyira komolyan vették, hogy az már ijesztő volt. Nem tudom, hogy ténylegesen képesek lettek-e volna gyilkosságra, tekintve, hogy az RPG-sek többnyire csak kicsit elvont, de életvidám emberek, akik egyszerűen szeretik magukat beleélni könyvekbe, de elképzelhető, hogy volt egy nagyon zárt csoportjuk, tele adrenalinnal és bizonyítási vággyal.

A Fényes udvar-Nyíl utca-Árpád tér egyébként sem egy jó környék. Az sem túl jó ómen, hogy temetőre épült a nagy része (és a Hihetetlen magazin és társaik stábjának emiatt kiapadhatatlan megélhetési forrás az itt észlelt szellemjárások mennyisége, hehe), és bár nincs hetente késelős-darabolós gyilkosság, azért volt már rá példa. A lakók még debreceni viszonylatban is furcsák, a Fényes udvar lakói tényleg kimerítik a proli negatív fogalmát. Nem csoda, ha Balla nem bírta a folyamatos panaszkodást, valós tájékozottság nélkül. Kiemelten sok arrafelé az alkoholista, drogos, szuicid hajlamú, hirtelen haragú, vagy csak depressziós, kiégett ember (pedig máshol sem ritka sajnos).

Nem tudom, segít-e valamennyit, de pluszban még felmerült bennem a nem messze fekvő menekülttábor, amit a lakóteleptől elválaszt ugyan a kertváros, de a buszok összekötik a két helyet. Nem tudom, akkoriban ki alá tartozott a tábor, lehet, hogy Irma ott sértett meg valakit. Nem feltétlen menekültet, mert a tábor személyzete eléggé belterjes, a biztonságiak öregek, a legtöbbjük végzettség nélküli alkalmazott és ismerős, nem csodálnám, ha Balla erre is rá akart volna mutatni. Azért nem gondolom, hogy az elkövető menekült lett volna, mert akkor egy közelben melózó szakmunkás nem vállalta volna el a balhét, ahhoz nagyobb ember kell.”

 11. komojtalan — 2014-07-28 11:46 

Ezt nagyon agyon hallgatták, így nagyon nehéz. Egy ügyről se tudok amelyik megjelent itt az oldalon és mégis ilyen keveset tudunk. Dyatlovhoz tudnám hasonlítani, de az más történet. Egy fogódzóm van, a rendőri bénaság. Ha feltételezzük, hogy nem ennyire képzetlenek a nyomozók, akkor szándékosságról van szó. Kinek lehet az érdeke ez? Politika: Ezt azért kizárnám, nagyobb ügyekben sem volt még (valószínűleg) politikai gyilkosság Magyarországon. Az esetleges szerető (felesége) már jobb ötlet, de azért elég meredek lenne. Maradna mezei gyilkos, ott meg nem világos miért nem akarták elfogni, mint Amelynél a valószínűsíthető titkosszolgálati szál miatt. Jobb meggyőződés híján a politikát jelöltem meg.

 10. tiboru — 2014-07-28 11:31 

@gigabursch:

Konkrétan 2670 napja történt…

 9. gigabursch — 2014-07-28 11:26 

S ha most itt lenne Lovas István feltenné a kérdését:
“T. Rendőrség!
Balla Irma fideszes képviselőasszonyt XXX napja gyilkolták meg. A tettest azóta sem ismerjük.”

Ahogy ez sokáig minden Vasárnapi Újság végén elhangzott.

 8. szavin — 2014-07-28 09:43 

A nyomozás során felmerült egy rendőrnő érintettsége is,amit azután nagyon hamar elvetettek,és azóta is nagy csend van róla,most se említik ebben a cikkben.Ö lenne a szerető felesége ?
Jó lenne hallani erről is valamit !

 7. nandras — 2014-07-27 22:57 

azt hiszem, a megoldást balla irma személyiségjegyei körül kell keresni. az ilyen “nehéz emberek” körül számolatlanul lehet találni olyan személyeket, akiket halálra sértett, akiknek gátlástalanul gázolt bele a becsületébe, a személyes kapcsolataiba, esetleg az anyagi érdekeibe. ez lehet akár a fia is -akit, ha jól tudom, azóta jogerősen felmentettek a vád alól- akinek elege lett az anyja zsarnokoskodó irányításából, de akár egy vérig sértett szomszéd is.
a gyilkosság különösen brutális volt, ez mindenképpen indulatvezérelt tettre utal- hacsak a tettes nem volt rafinált és ilyen brutális módon leplezte a kiterveltséget.
mindenesetre erősen furcsának tartom, hogy az eltelt idő alatt a rendőrség nem volt képes gyakorlatilag semmilyen eredményt felmutatni. ez viszont két lehetőséget vet fel:
– ennyire impotens a rendőrség (nem tartom kizártnak)
– a szálak olyan irányba mutatnak, amit “jobb nem bolygatni” (ennek is adok esélyt)

 6. untermensch4 — 2014-07-27 21:33 

@tiboru: maga a kialakuló történet a kalandmodul. röviden modul. nincs fix “forgatókönyv”, inkább moduláris jellegű jegyzetek. a játékosok interakcióira reagál a kalandmester aki a virtuális világot megszemélyesíti a virtuális karakterek körül. hiába van a jegyzeteiben hogy “az út baloldalán takaros családi ház, résnyire nyitott ajtó, mellette pajszer” ha a játékos karakter az út jobb oldalán sétál és nem megy át… akkor a kalandmester(játékmester) zökkenőmentesen kell hogy folytassa a város leírását arra amerre megy az illető.
“zavart az erőben” az okozhat hogy a játékosok az általuk irányított karakterekről is e/1-ben beszélnek, ez halmozottan igaz a kalandmesterre (aki egy egész világot kell hogy megszemélyesítsen, omg!) így egy külső szemlélő számára úgy tűnhet mintha néhány hasadt személyiségű ember egy filmet mesélne újra amit már láttak és jobban szórakoznak mint azt a hallottak indokolnák…

 5. tiboru — 2014-07-27 20:59 

@untermensch4:

Akkor minek hívják azt, amit a játékmester (narrátor) elmesél? Az alaptémát minek híjják, amire rácsatlakoznak a játékosok? Scriptnek?

 4. untermensch4 — 2014-07-27 20:54 

@tiboru: nem akarok nyelvtannáculni de előbb-utóbb erre téved egy szerepjátékos és kritizálni fogja hogy asztali szerepjátékban nincs forgatókönyv… 😉

 3. untermensch4 — 2014-07-27 20:50 

“nagy rajongója a számítógépes és az úgynevezett asztali szerepjátékoknak. Ezeken belül is főleg azokat részesítette előnyben, ahol a forgatókönyv fő motívuma a gyilkosság volt”
“csúcs-szerepjátékosok egy belső, titokzatos, sátánista befolyás alatt álló”
jól hangzik de sztem még rivaldafény-fóbiás állapotban sem okozott volna nehézséget a nyomozóknak ezt a szálat felgöngyölíteni, feltéve ha találnak belugymin-alkalmazott pszichológust…

 2. tiboru — 2014-07-27 20:45 

@zizzi:

Igazad van, de emiatt nem a rendőrorvos a hibás, hanem én szúrtam el valamit szerkesztés közben, de máris javítottam 🙂

 1. zizzi — 2014-07-27 19:51 

valami hiba van a kreta korul…… es ez nem Doszpot kretajara vonatkozik: nagypentek aprilis 6.-ra esett (kulon megneztem), tehat a rendororvosi datumozas hibas….


szokatlanul tág keretek közé lőtte be: szerinte a képviselőnőt „április ötödike, péntek este 18.00 óra és április hatodika, szombat hajnal 01.30 óra között” gyilkolták meg.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök