2014-09-04–08:05

Villámposzt: Zsombok tábornok lemondása

zsombokEgy hónappal ezelőtt történt, de a szélesebb közvélemény csak a tegnapi napon értesült a magyar rendvédelem legújabb botrányáról: ittas vezetés miatt lemondott magas beosztásáról a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgató-helyettese, Zsombok György tábornok. Gyorsreagálású médium lévén, a Konteóblog Facebook-oldalán már 8 órával ezelőtt lecsaptunk a hírre, de többen javasoltátok, hogy villámposzt is legyen belőle. Mivel ritkán tudtok olyat kérni, amit ne teljesítenénk, íme.

A magyar rendőrgenerálisok vonzalma az “iszik és vezet” megoldáshoz meglehetősen közismert: Kiss Ernőtől kezdve Nagy Péterig már többen bizonyították, hogy nem tudnak ellenállni miszter Alkohol csábításának. Nem akarok most moralizálni, tehát nagyvonalúan túllépek a nyilvánvaló csábításon, hogy azt elemezzem, milyen képet mutatnak ezek a hírek a törvényes rend fenntartásával megbízott testület csúcsvezetéséről, azzal sem hencegek, hogy nevezett urakat a múltban volt szerencsém személyesen is ismerni, mindössze annyit mondok, hogy ha lehet, kerüljük el az általánosítást: egy 45 ezer fős szervezetben óhatatlanul előfordulnak hasonló esetek. Nem minden rendőrtábornok italozik rendszeresen, s azt hiszem, nem mindegyikük vezeti részegen a sokmilliós szolgálati gépkocsit.

Akkor lássuk, mi is történt, először Zsombok György interpretációjában, aki az egyik napilapnak nyilatkozott az ügyről.

Valamikor augusztus elején baráti társaságban ettek-ittak egyet a Római parton. Sült hekk és sör volt a menü, ami azért mutatja, hogy a rendőri felső vezetés sem szakadt el teljesen az egyszerű polgárok ízlésvilágától. Gondoljuk csak el, mennyivel visszatetszőbb lenne a hír, ha őzgerincet fogyasztottak volna szarvasgomba-mártással, s hozzá Dom Pérignon pezsgőt vedeltek volna.

De hagyjuk a gasztronómiai poénokat.

Szóval a tábornok ivott két korsó sört (kétszer négy decit, ahogyan azt precízen ő maga megfogalmazza), várt pár órát, majd abban a hiszemben, hogy “szervezete feldolgozta az alkoholt”, kocsijába ült és elindult hazafelé. Az összejöveteltől nem messze, a Nánási út és a Szentendrei út kereszteződésében környékén azonban a III. kerületi rendőrkapitányság egyenruhásai megállították és közölték vele, hogy most aztán szondázás lesz. A szót tett követte, s a műszer 0,17 ezrelék légalkoholszintet mutatott. Ez egy átlagpolgárnak százezer forint bírságot jelentett volna, de egy hivatásos rendőrrel más a helyzet: jelentési kötelezettség, hivatalból induló eljárás, majd lemondás a beosztásról.

Mi sem egyszerűbb – gondolhatná bárki. Lebukott egy szabálysértő rendőr, nincs itt semmi látnivaló, tessenek továbbhaladni.

Igenám, de.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat egy olyan speciális testület, nvszmelynek az a feladata, hogy a rendőröket, tűzoltókat, vámosokat, börtönőröket és a közigazgatásban, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozókat folyamatosan ellenőrizze, nem követnek-e el szabálysértést vagy bűncselekményt. A rendőrség rendőrsége – szokták volt mondani. Külön pikantériája az esetnek, hogy Zsombok tábornok (túl azon, hogy az egész NVSZ második embere volt) a titkosszolgálatokért felelt, vagyis a magyar intelligens szervízeken tartotta a szemét.

Az ilyen, belső elhárításért felelős cégeket nem igazán szeretik az érintettek. Nyílt titok, hogy az NVSZ gyakran provokálja is a rendőröket és a többi “elhárítandó” szervezet tagjait: emberei – egyszerű állampolgárnak mutatkozva – bűncselekményekre próbálják rábírni a közlekedési rendőrt, bevándorlási tisztviselőt, büntetésvégrehajtásiakat, majd ha az beugrik és mondjuk elfogadja a felkínált pénzt, azonnal intézkednek és ugrik a beosztás, a munkahely, s gyakran bizony börtön lesz a vége a csapdaállításnak. El lehet képzelni, milyen hatást vált ki egy NVSZ-igazolvány megvillantása bármelyik egyenruhásnál.

Szóval egyre többen beszélnek arról, hogy (ahogy mondani szokás) a fagyi visszanyalt: valakik csapdát állítottak Zsombok tábornoknak. Hosszú időn keresztül figyelték, hogy mikor követi el akár a legkisebb hibát, s amikor a figyelőik jelentették, hogy sörözött egyet, majd autóba ült, a megoldás a kiiktatására adta magát.

Amúgy sokszor eszembe jut ám a híres kérdés: Quis custodiet ipsos custodes? Vagyis ki őrzi az őrzőket? Ki ellenőrzi mondjuk az NVSZ-t, hogy az ott dolgozók követnek-e el bűncselekményeket? Csak kérdem. Ha tudod a választ, kommenteld be.

Hogy kinek állhatott ez érdekében? Hát először is a rendőröknek, akiknek már tele lehetett a zsákja azzal, hogy egy-egy húszezres elfogadása a szabálytalankodó autóstól magában hordozta a lebukás veszélyét, elvégre sosem lehetett tudni, a látszólag megszeppent autós mikor húzza elő az NVSZ-igazolványt és mikor ismerteti a közlekedésrendészeti főtörzzsel a jogait.

Vagy az alvilág mocskos keze van a dologban? Ne feledjük, az NVSZ nevéhez fűződik például a híres-hírhedt Vizoviczki-ügy felgöngyölítése, amikor a szervezett alvilág és a vele összefonódó, korrupt rendőri középvezetők közös afférjeire derítettek fényt, számos embert hosszú időre a rácsok mögé juttatva.

A magyar titkosszolgálatok intézték volna el Zsombokot, mert olyan esetekre akart volna rávilágítani, amelyekben a hazai gumitalpúak nyakig sárosak? A nemeztbiztonsági szolgálatok és az NVSZ közötti rejtett harc egyik jelentős állomásához érkeztünk volna?

Kiss Ernő bosszúja lett volna, aki a már említett italozási ügyén kívül azért sokkal többet köszönhet az NVSZ-nek?

Szóval mondom én, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek első körben látszik. Egy biztos: Zsombok György annó nagyon jó zsaru volt, ezt egészen magabiztosan állíthatom. Kár érte.

Itt a lehetőséged, hogy kifejtsd a véleményed az esetről. Zárásként Franklin D. Roosevelt, egykori amerikai elnök örökbecsű kijelentését idézném, aki a következőket mondta:

“A politikában semmi sem történik véletlenül. Vagy ha mégis, akkor biztos lehetsz abban, hogy direkt így tervelték ki.”

Szavazzatok (három opciót választhattok), majd kezdődjék a beszélgetés.

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

59 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 59. warr — 2014-12-10 17:52 

@tiboru: No most akkor kétszer négy deci sör és pár óra várás, vagy olyan részeg volt, hogy az autóból sem tudott kiszállni, és beszélni is alig bírt? 😀

 58. Rumcájsz von Jicsin — 2014-12-10 16:06 

@tiboru:

Hogy szokták mondani? Kebelbeli?

 57. tiboru — 2014-12-10 13:43 

 55. gigabursch — 2014-09-22 11:40 

Egy érdekes adalék, benne Zsombok tábornok-kal.

 54. deep719navy — 2014-09-17 14:55 

@komojtalan:
A felvetett probléma azért kicsit összetettebb. Aki most megy el pl. rendőrnek, már tudhatja, hogy éhbérért áll be, már ha túléli a NKE-nek nevezett műintézményben a vegzatúrát, és továbbra is eszelősen ragaszkodik ehhez az irányhoz. De mi van azokkal, akiktől egyik napról a másikra elvették, nem pedig fokozatosan kivezették – többek között – szolgálati kedvezményeket? Ők azért szereltek fel anno, mert azzal kalkuláltak, vállalták be a macerákat, hogy a megfelelő időben leléphetnek. És az sem teljesen mindegy, hogy az íróasztal mögött növeszti valaki a sörhasát, vagy az utcán tölti a szolgálatát, és még neki kell bocsánatot kérnie, hogy egyáltalán létezik. Lehetőleg azért, hogy a pizsamásnak is legyen jogalapja felvenni az illetményt.

 53. gigabursch — 2014-09-15 16:06 

@djangyu:
A járőr bárkit megállíthat.
Viszont egyes esetekben köteles e megyei rkp-t, vagy az ügyészséget értesíteni.

 52. djangyu — 2014-09-15 04:58 

Nem tudom, volt-e mar, de en ugy tudom, hogy egy bizonyos szint alatt jaror nem allithat meg tarsszervnel dolgozot, tehat avh/nvsz-s tisztet csak megyei foosztalyvezeto feletti igazolhat, alatta haptakba kell vagniuk magukat, meg keruleti rf szinten is. (Jo estet kivanok! Ellenorzes! NVSz? Tovabbi jo utat kivanok) Szoval, ketlem, hogy sima kozuti ellenorzes volt, minimum brfk-s szinten kellett a szondaztatast vegezni.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy keruleti jarorok ne lettek volna kint, de en inkabb azt hiszem, hogy ok csak falazas vegett voltak kint.

Mindenesetre ez is jelzi, hogy a rendvedelemben jol elvannak.

 51. realcorpus — 2014-09-12 09:47 

Az események alakulásában nem sokat számít, csak pontosításként.
“A szót tett követte, s a műszer 0,17 ezrelék légalkoholszintet mutatott.”
Ha légalkohol, akkor az mg/l értéket ad. Azt beszorozva 2,1-el kapjuk meg (közelítően) a véralkoholszintet, ami már ezrelék.
Ezek alapján kb. 0,357 ezrelék lehetett alanyunk vérében, ami még ugyan elmarad a 0,5-ös bűncselekményi értéktől, de jobban láthatóan közelít hozzá, mint a 0,17-es érték, ha csak a számokat nézi az átlagpolgár és nem számol utána.

Egyébként már abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán megtörtént az esemény. A hekk-sör kombináció még csak-csak, mert ugye nyár volt, jól esett és jöttek a (lég)melegek, de az, hogy igazoltatás és szondázás is megvalósult… Hivatalos ügyekben szokott lenni 30 napos határidő és itt láthatóan betartották ezt, de mégsem tudta elszólni magát senki ennyi idő alatt, az furcsa. Meg arra is gondoltam, hogy pár nappal később még feltűnt volna Kovács IV. Géza járőrnek, hogy akkor ő volt arra a részre beosztva Pistával és nem találkoztak Zsombokkal, de egy hónap után már ki emlékszik arra, hogy akkor mit csinált és hol, meg kit is érdekel egyáltalán.

Korábban komojtalan 31.-e is megfordult a fejemben, de ugye minek írjam le még egyszer.

 50. gigabursch — 2014-09-12 09:42 

@outatime:
egyébként meg szolgálaton kívül miért ne ülhetne le valaki a haverjaval egyet hekkezni.
Megbeszélik a régi rómais élményeket, a csajokat, a régen minden jobb voltot, stb.
Más is számolta már hogy mikor indulhat vezetni, nem ő az egyetlen.
Sőt. Itt a szeptember-október, borászok tömege méri hetente a súlyát és számolja fejben a napi kóstolási események kapcsán a forgalombiztonsági értékeit.

 49. gigabursch — 2014-09-12 09:39 

@komojtalan:
Nem egészen.
Nézd csak végig példának okáért Gödöllő elmúlt 10 évi rendőrkapitányi sorát. Kit és miért és milyen körülmények között kapcsolt le – amúgy helyesen – az egyszerű kis lótifuti yardocska.

Jó ideje nem cicóznak már ezzel, hogy ki van előtte, mi van az igazolványában és jól is teszik.
Ugyanis a “belső elhárítás” nem egy ilyen esetet is végigcsinált. Attól félnek, mint üveges tót a hanyatt eséstől.
Neki nem az a feladata, hogy azt nézze ivott-e, vagy 8 konyakosmeggyet csócsált-e el három perce a heveny cukorbajára, hanem az, hogy ellenőrizze és csuklás nélkül kivonja a forgalomból.
Az ügyfél nyilatkozatát felveszi és rögzíti, de ez már ilyenkor kőkemény eljárás.
Aztán ha a véralkohol mérés igazolja a konyakosmeggyet, akkor ennyi, ha meg nem akkor meg annyi…
(hú ez vicces így)

 48. outatime — 2014-09-12 05:32 

eloszor is: ket sor mi? 😀 rendortiszt ( tabornok!!! ) es a haverokkal leul halat enni es ket sor??? :D:D:D na neee.

masodszor: a III.keruletben voltam anno tuzolto, ha megallitott a rendor akkor meglatta a TUO igazolvanyt mar engedett is tovabb, egyszer megfordultam a koruton ( Demszki tankelharito betonrendszer elotti idokben ) jarorauto levillogott kerte a papirjaim, en odaadtam a szemelyit, jogsit, forgalmit, meglatta benne a TOU igazolvany es letorkollt hogy miert nem mondtam hgoy tuzolto vagyok ne ugraltassam itt a novemberi hidegben “menjek a pics@ba”… ha jon az emlitett tabornok CIVILBEN akkor meglatja az igazolvanyat mar el is engedni, tudniilik ugysem “olvassa ki” csak ranez – oke, rendor o is – Tovabbi jo utat, szevasz. Ha uniformisban jon akkor Kovacs szazhuszonhat Bela int hogy tovabb.

Valakiknek utjaban volt, igy volt a legegyszerubb.

Amugy meg csokoltatom a tabornok urat hogy nincs parezer forintja taxira…

 47. komojtalan — 2014-09-11 17:49 

@untermensch4: Pont nem azt mondjuk az utolsó mondatod szerint. Én azt mondtam el lehet menni dolgozni (mást), nem kell orvosnak lenni külföldön, vagy rendőrnek lenni itthon. Aki most kezdi el az orvosi egyetemet nem tudja mennyi lesz nagyjából a keresete? Dehogynem. De ugyanez van a rendőrnél is, pontosan tudja mennyit fog kapni, ha nem tetszik akkor nem kell belépni. Ha senki nem vállalná, akkor kénytelenek lennének emelni. Ma Magyarországon nagyon kevés kivételtől eltekintve senki nincs megfizetve, miért pont a rendőr lenne, ez nem indok arra hogy korrupt legyen. De azt is írtam, hogy ez társas játék, ha nem volna megvesztegető, nem volna mit elfogadni.

 46. untermensch4 — 2014-09-11 12:59 

@komojtalan: ugyanazt mondjuk. tudom hogy az ember x helyett mindig x+y-t akar. a problémák akkor kezdődnek amikor x nem éri el a létminimumot. itt most lehet vitatkozni arról hogy mi a létminimum de sztem az egyénileg számított 2,2-szerese. mert ha a népesség szintentartásához páronként 2,4 gyereket kell felnevelni akkor a kétkeresős család egyik tagjának kell(ene) ennek a felére valót megkeresni. ehhez képest egy gyalogrendőr (ha jól tudom) az ominózus “47ezerbőlmeglehetélni”-re sem jön ki a matek gyerekkel. gondolom erre a “nem kötelező orvosnak/rendőrnek menni”-re nem örülnél annak a válasznak hogy a te szakmádba sem kötelező menni, előre lehet tudni hogy egy bírság egy évre meghat, “el lehet menni szlovákiába” stb.
egyébként mennek is az orvosok, egyre több a pályaelhagyó rendőr is, remélem nem zavarnak a hosszú várólisták és az hogy lassan már csak oda megy rendőr ahol “vér folyik”…

 45. chomsky — 2014-09-06 14:36 

Nekem a tábornok úr “vallomásáról” ez jut eszembe:

1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatott be neki, aki az autógyárban dolgozott. Akkor még nem sejtettem…

 44. jarisz — 2014-09-06 11:20 

Sokan próbálkoztak hiv. civil beoba, mert ha NYUGD. jogosult volt / 25év hiv. áll./ akkor felvehette a NY. IS.
lsd. Pipitér. dekód!i:)))

 43. jarisz — 2014-09-06 11:09 

Ha kitesz a jobboldali ülésre egy ZS. MAGAZINT biztos ami ziher, akkor megállas után tovább is hajtják., udvarias jónapottal. hihi
R. ujságnál, Belügyi sz. ez még T. parkolásnál is műkődött annó. Persze kb. max egy óra.!I

 42. blacksoup — 2014-09-05 16:24 

Nézem a bejegyzéseket nem rosszak , de az igazság az mindig a túl oldalon van mint a filmekben.

Zsombok György anno nem a BRFK állományában teljesített szolgálatot ha nem a Belügyminisztérium állományában és ez a rendszerváltás előtt volt, ott is történt egy kis galiba egy poharazgatást követően, ugyan mást akkoriban is eltanácsoltak volna a testülettől, de mivel nagy volt a politikai hátszél, átkerült rendőrségi állományba , ahol jegeltették egy picit, de itt is volt egy kis perpatvar melyben a katonai ügyészség vizsgálódott a 9o-es évek elején, de ezt is átvészelte, majd óvatosan kezdték egyenruhás állományból feltornázni civil ruhás állományba, erre szokták mondani a hátszél mindig jó helyen van és jó irányból fújdogál és kézben tudja tartani a múlt titkaival azokat a személyeket akikre szüksége van ahhoz, hogy pártfogoltja a megfelelő helyen legyen és továbbra is ő legyen a fontos háttér emberke, na ezeket az embereket soha sem tartottam sokra , tehát Zs. György nem a saját maga “ravaszságából” ért el odáig ahova elért, HA NEM CÉLIRÁNYOSAN !!

A móri eset után eltűnt a színtérről , mivel sajnos nem a valódi tettesek kerültek rács mögé, de azért még kitüntették adtak rendfokozatot, nehogy már a látszata is felmerüljön, hogy nem volt sikeres a nyomozás, ez is igen érdekes, elcseszett ügyeknél másokat nem szoktak jutalmazni, lehet ugyan, de erről még sehol sem olvastam. Már csak azt röhögtem volna, hogy az ő jutalmazása után az egyik leültetett emberke megnyeri a kártérítési pert a magyar állam ellen, mivel olyannal vádolták meg amit el sem követett.
A plusz poén: a helyére az ő védence került vagy bizalmas barátja , ki tudja ezekben a körökben hogy is működik a kinevezés vagy a szél ereje, tehát azért még úgy kell intézni a távozást, hogy bármikor , ha kell a dolgokra azért rálátás legyen főleg egy nemzeti nyomozó irodán, mivel soha sem tudni, hogy mire jó az ismeretség.

A vicc az emberek, hogy valahol valami nem jól működik a rendszerben, mivel ha valakit valahová újra kineveznek , akkor jönnek a különböző átvilágítások, melyet nagy szeretettel emleget a sajtó és a tv , akkor viszont 1989 óta nincs meg Zsombok György aktája az új demokratikus rendszerben , hogy olyan beosztásba kerülhetett,ami már nagyon de nagyon bizalmi státusz, melyet az ő múltjával nem kaphatott volna meg, kivéve ha olyan dolog van a hátszél és az ő kezében amivel befolyást lehet gyakorolni azon személyekre akik ezeket a státuszokat kiosztják.

A fentiek alapján látható, hogy egy életút ott ér véget ahol elkezdődött (BM), csak más beosztásban , de a fizetés még lehet magasabb is a NVSZ bértáblázatánál.

A végére még egy megállapítás, nem ez volt az első eset, hogy ittas állapotban vezetett , de sajnos tényleg sokan nem szerették a cégen belül , mert nagyon hamar felejtett el dolgokat embereket akik néha kihúzták a szarból és a régi szép időkben segítették fedezni a popócskáját és ezek az emberek nem Nemzet Védelmi Szolgálatosak, ha nem azok a járőrök, nyomozók, vizsgálók akiknek nincs idejük karriert befutni, hisz valakinek dolgozni is kell és nem várnak a fújdogáló hátszélre inkább a széllel szemben is lefolytatják küzdelmüket.

A fő probléma az , hogy ugyan ilyen ügyészekről, bírákról is lehetne tanulmányokat írni, de a vége titkosítás lenne , jó hosszú időkre, de akkor milyen demokráciában is élünk ?? nem furcsa ??? a demokrácia nem a titkosításról szól, valahol valami nem stimmel.

 41. komojtalan — 2014-09-05 15:58 

@untermensch4:
Ez a fizetés duma nekem egyáltalán nem jön be. Pl. orvosok is erre hivatkoznak, hogy nem fizetik meg őket. El lehet menni dolgozni ha nem tetszik, de mivel köztudott volt mennyit keresnek az orvosok miért tanult annak? Ment volna tőzsdeügynöknek. A kőműves rakjon ferde falat, a fodrász nyírjon ferdén, vagy szerinted ők meg vannak fizetve? Valami minimális összefüggés van a kereset és a korrupció között, de ha az ember keres X forintot akkor X+Y -ra vágyik, amit honnan tudna megkeresni? Igen, korrupcióból. 2 megoldás lehetne: Nagyobb ellenőrzés, vagy kifizethetőbb büntetés. Amikor egy sima tilos kanyarodás tönkre teheti a család egész évét, addig lesz korrupció. Inkább fizet ki az ember 5-10k -t zsebre, mint 30-100k -t hivatalosan.

 40. rdos — 2014-09-05 12:41 

@csbig: 27. Ha az Andrássy u. 60-ban volt, akkor nem kellett neki fedő tevékenység, de meglehet tévedek. Szerencsére nem jártam arra semilyen minőségben, illetve szerencsére belülről nem ismerem azt a világot.

28. Tovább gondolva, ha jók a történelmi ismereteim, a SzU-tól a 2. vh-t megelőzően meglehetősen el volt határolódva minden kulturált ország. Ami érthető is köztörvényes “politikusok” esetében. Azóta meg nem finnyáskodnak diplomaci körökben. Ki érti ezt?

 39. untermensch4 — 2014-09-04 23:46 

a probléma eleje: ha nem létminimum-tájékán fizetnék a rendőröket ésvagy (esetleg a pénzbehajtást direkt csekkosztogatásra képzett emberekre testálnák) akkor a húszezresek nem működnének annyira (ugyebár a törvényre tesznek esküt, nem az éhenhalásra). egyszerű rendőri ellenőrzés akkor lehetett ha a/ láthatóan szonda-telitalálatos b/ a szondáztató rendőr a “buisnis as usual” logikája és megélhetését biztosító törvényes maszek jövedelem adta keretek alapján meg akarta ragadni a lehetőséget egy elhúzódó győztes munkaügyi pernek de a folyamat rövidre záródott.
aki tudja hogy sok ellensége van az ne adjon támadási felületet (legfeljebb akkor ha utólag is kényelmesen tud biliket borogatni)…

 38. jukeey — 2014-09-04 21:35 

Valamilyen szinten tekinthető pozitívumnak hogy egy ilyen rendőrfölötti “über-rendőr” is pecázik meg sörözik, és simán felelősségre vonhatják egy közönséges pitiáner polgári ügyben. Ez még valamelyest azt a kérdést is megmagyarázhatja, ki ellenőrzi a űberrendőröket, hát a rendőrök. Figyelnek egymásra. Na de két sör miatt lemondani erős túlzásnak tűnik számomra. Lehet nem is derékba tört az a karrier, hanem ellenkezőleg, kapott valami titkos megbízást, és szándékos ürügy kellett? Bár úgy látom állás nélkül nem marad, meg nyugdíjig talán nincs is olyan sok hátra és eddig is bőven megdolgozta a magáét. Mindenesetre ezzel a két sörrel szerintem a közvélemény többsége előtt még korántsem járatta le magát. Ha csak ez a legnagyobb bűne, ihasson még jó sokat halat sütögetve. Merhetem remélni hogy ilyen apróság miatt nem rúgnak ki egy tapasztalt embert és tényleg valami közepes disznóság rejlik a háttérben, amit nem akarnak nagydobra verni?

Amúgy politikáról és hasonlókról igyexem egészségesen minél kevesebbet tudni, de úgy tűnik nekem, hogy botránnyá kavart ügyekben gyakran mintegy koncként vetnek oda rendőrgórékat az újságcikkek íróinak-olvasóinak, holott ettől még a rendőrálomány korántsem lesz derekabb, se hatékonyabb, sőt. Nem vagyok meggyőződve arról hogy egy ilyenkor bekövetkező váltás bármit is jobbá tesz, rosszabb esetben még azt a keveset is megingathatja, ami addig netalántán összetartott.

 37. rubbersole — 2014-09-04 20:53 

Quis custodiet ipsos custodes?

Emlékeim szerint saját, kapun belüli belső elhárításuk van, ahogy 2010-ig a mi cégeinknek is volt. És bár az ő SZMSZ-üket nem ismerem, másikból kiindulva a 2-es még simán benne van a belbi célkeresztjében. Úgyhogy nyugodtan lehetett házon belüli munka is.

 36. komojtalan — 2014-09-04 19:34 

@oberon:
Ezt az Occam borotváját még nem hallottam, pedig sokat használom :-).

 35. deep719navy — 2014-09-04 18:05 

Vagy a hekktől, vagy a két sörtől módosult tudatállapotba került, és biciklistának képzelte magát, aki saját megítélése szerint alkalmas a “vezetésre”.
Másik verzió: mint már korábban feltűnt valakinél, ha valóban jó zsaru volt, túl közel járt valami orbitális disznósághoz.

 34. oberon — 2014-09-04 17:54 

31 @komojtalan : Occam borotvája alapján…

32 @gigabursch : Ezt is elképzelhetőnek tartom.

1 dolog azonban majdnem biztosra vehető szvsz. Nem azon a két sörrel megáztatott banánhéjon hasalt el. Annál azért gyakorlatiasabb országban élünk. És ugyebár a cél szentesíti az eszközt.. 🙂
Ha kicsit tovább akarok menni, még mindig jobb, mint eltenni láb alól, ha esetleg útban volt vagy sokat tudott. Ez lehetett egy “gesztus” is az ellenlábasai részéről, hogy “oké pajtás, láthatod még a Nemzeti Italboltok bevezetését is, de le kell mondanod..”
Nem lepődnék meg, h ha így volt, miért a lemondást választotta/választhatta..

 33. gigabursch — 2014-09-04 16:13 

@koxi:
Egyes munkakörökben sosincs semmire bocsánat ( így a csendőrségnél sem volt soha, mert erkölcsileg példát kellett mutassanak – MINDIG és ezért soha nem fogadható el bárminemű szolgálati időn kívüli emberi szintcsökkenés.

 32. gigabursch — 2014-09-04 16:05 

Szerintem nettó pech. Semmi több.

Viszont az én olvasatomban nem eltussolni akart, hanem gerinces maradt.

Persze ez egy konteós oldal, tehát konteó:
Valami miatt szökni akart, és ő állította fel a csapdát, hogy különösebb probléma nélkül kiléphessen.
Persze nyilván volt segítője is, aki mindezt “véletlenül” megszervezte, dehát azért vannak a jó barátok.

 31. komojtalan — 2014-09-04 16:04 

Ja még valami. Ismert volt a szerepe a szervezetnek akiket vezetett. Megállították véletlenül, egyből elkezdték védeni a seggüket, mindent szabályosan csináltak olyannyira, hogy szondáztattak is. Zsombok ivott, most mi van? Ha nem jelentik és provokáció buknak, így jelentették, nyoma volt az intézkedésnek, mert rendőrt csak NVSZ, vagy ügyészség ellenőrizhet, de NVSZ -nek pont ő volt a parancsnoka, így inkább ügyészség. Tehát egy szabályos ellenőrzés fajult odáig, hogy már nem lehetett eltussolni.

 30. komojtalan — 2014-09-04 15:55 

Valami konteó blogon olvastam egyszer a FB és hasonlók veszélyeiről és te ezt a hírt, meg ezek szerint többet is csak ott publikálsz? Nem szép dolog.

Az egész biztos, hogy nem lehetett véletlen ellenőrzés, egy mezei őrvezetőt (van ilyen a rendőrségnél?) nem ellenőriznek, nem hogy egy tábornokot. Elég kivillantani a jelvényt mehet tovább.

Ha nem véletlen mi lehet mögötte? Kiss Ernő (vagy más vezető), politika nem túl valószínű, egyiknek lehetősége, másiknak szüksége nem lenne rá. Egy mezei rendőr szerintem ugyanúgy utálja a nagyfejűeket, mint egy civil, ha nem jobban, a parancsnak meg nyoma van. Alvilág szintén nem túl valószínű, ha ez érződne akkor még inkább megerősítenék, nem mindegy hogy 2 sör vagy bűnszervezet lebuktatása.

A 2 valószínűbb közül a titkos szolgálatot tartom kevésbé annak, de ennek van realitása. Konkrét bizonyíték nincs, de mégis el szeretnék távolítani a posztról.

Viszont szerintem a bosszú a legvalószínűbb. Azoknak a rendőröknek volt barátjuk, kollégájuk, nem is nekik kellett bűnözni. Akár véletlen is lehetett, hogy észrevették a sör ivást és utána utaztak rá, hátha ő fog vezetni, gondolom a kocsiját is ismerték már. Kihasználták az alkalmat.

Viszont azzal én sem értek egyet, hogy 2 sör miatt le kell mondani. Kapja meg a 100k -s, jogosítványbevonás büntetést, de ez a szakmai munkáját nem befolyásolja. Ez mondjuk inkább a titkosszolgálatot valószínűsíti, bár több lemondás is történt már hasonló indokkal.

 29. Rókakígyó — 2014-09-04 15:25 

Azt nem értem, hogy amikor mondjuk Kósa lajos agyonverte feleségét, akkor miért nem lett abból rendőrségi ügy? Ezt csak azért kérdem, mert egy ilyen kategóriájú ügyet simán el szoktak intézni, nem is hallunk róla normál esetben. Az hogy ebből ez lett, annak komoly oka kell hogy legyen. Miután nem ismerem a belső szervezetet, ezért nem tudom, hogy kinek állt érdekében, de biztos, hogy nem sima közlekedési kihágás volt a dologban.

 28. csbig — 2014-09-04 15:18 

@rdos:
“zimpla köztörvényes rablás volt a “politikájuk”. ”
Nem csoda, hiszen köztörvényes bűnözők voltak, élükön Dzsugasvilivel, a postarablóval.
És ne feledjük Szolzsenyicint, aki leírja kereken annak a rendszernek az egyik alapvetését: a bűnözőket közelebb érzi magához a Párt, mint a “rendszer ellenségeit”, azaz a mondvacsinált indokkal, ártatlanul meghurcoltakat (az 58-as tv. cikkely áldozatait).

 27. csbig — 2014-09-04 15:11 

@rdos:
“egy Orlov nevű szovjet tanácsos”
Most olvastam éppen újra Császár Ottó könyvét Szentgyörgyi Dezsőről a kiváló repülőászról. Abban is szerepel egy Orlov, mint a MASZOVLET igazgatója. Csak nem ugyanaz a személy? Egy légitársaság irányítása jó fedőtevékenységnek tűnik…

 26. ngcs — 2014-09-04 14:11 

Olvasva a tabornok Ur nyilatkozatat nekem az ugrott be, hogy ez pont olyan, mintha jo elore megszerveztek volna. Szoveg betanulva, lebukas soran is meg maga a bun elkovetese is annyire szep es szabalyos, hogy ez tuti, hogy direkt dolog.
At akartak helyezni a belugyhoz, hogy ott tegyen rendet, de ha mar ugyis atmegy, akkor csinaltak egy jo csengesu kis orszagimazst.

Ez kivulrol igy nez ki: Magyarorszagon, ha csak nagyon kicsi, akar megbocsathato hivat kovet el a forendor, akkor onkent azonnal lemond. Ilyen meg talan Nemetorszagban sincs vagy a japanoknak. Es persze most nalunk 🙂

Mintaorszag!

 25. morat — 2014-09-04 14:00 

Ez politika.
Ha egy ilyen magas rangú embert “véletlenül” megszondáztatna egy rendőr és nem lenne érdek az elmozdítása azt nagyon simán el lehetne sikálni. Lám-lám az ügy egy hónapja történt és csak most tudtuk meg. Ha nem mond le nem tudjuk meg.
(Nyakatekert mass media logikával: nem volt oka lemondani)

Hogy most a Pintér tevékenységére látott rá túl közelről vagy oroszbarátabb titkosszolgálati megközelítésre volt szükség nem tudom.

 24. scz0hun — 2014-09-04 13:59 

@Rogal Dorn: a kettő szerintem összefonódott, tehát nehéz lehet eldönteni, hol végződik a legális és hol kezdődik az illegális.

Passz…egy szimpla okoskodó konteós civil vagyok, és nincsen rálátásom a rendvédelmi szervek munkájára.

 23. zorro969 — 2014-09-04 13:58 

Ezen a szinten ennél kisebb dolgokra is oda kell figyelni, ekkora támadási felületet nem szabad hagyni,függetlenül attól, hogy ez egy rutin ellenőrzés volt.
Mi tartott egy hónapig mire a nyilvánosság elé került az rejtély, ha csak nem akarták megmenteni, minden esetre a belügybe helyezni nagy hiba volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. rdos — 2014-09-04 12:58 

@Rogal Dorn: 20. Szerintem is. Ide kicsit Off, de azért röviden összefoglalom.

1945. után a bolsevikok szétverték a régi világot, sajna azt is, ami értékes volt benne. Szimpla köztörvényes rablás volt a “politikájuk”. A módszerváltásra az addig egypártállami, kollaboráns eftársak több pártra szakadtak. Amit korábban kollektivizáltak, azt maguknak megszerezték, vagy lezüllesztették. Az internacionalista lózungokat fölváltották a nacionalisták de a rablás, a butítás, a nyomorba döntés a kollaborálás azóta is folyik. 🙁 Csak az újabban többpártállami eftársaknak ma már nem elég 1 db nagyhatalom szolgálata. 🙁

 21. Rogal Dorn — 2014-09-04 12:47 

@scz0hun:

Most akkor melyik alvilág? A pintéri legális, vagy a valódi illegális? Vagy mindkettő hiszen kavics volt a cipőkben….

 20. Rogal Dorn — 2014-09-04 12:35 

@rdos:

Jó, értem az álláspontod, de alapvetően a mai helyzet nem különbözik oly sokban az elmúlt évek gyakorlatától. Mindig a pöce kavarása ment és a játszópajtások helyzetbe hozása. A foci ugyan erről szól, nem? 😀

 19. scz0hun — 2014-09-04 12:34 

Tuti az alvilág volt!

Ha középvezető rendőrök a zsebükben voltak, akkor az egyszerű talpasok pláne. A mondás szerint fizetéskiegészítésnek portáztak rendőrök a szigeti szórakozóhelyeken.

Ők is elestek a bevételtől, az alvilág bevétele is megcsappant, így nem lehetett nehéz a már bejáratott rendőrökre rácsörögniük a rosszarcúaknak, hogy ugyan, üzenet gyanánt buktassuk meg ezt az okoskodó majmot. Aztán leszerel, nem lesz többé hivatalos személy, és utánajárhatnak, ahogy a mesék végén szokás, egy szimpla civil lesz, akinek problémáját a rendőrök nem feltétlenül fogják prioritással kezelni.

 18. rdos — 2014-09-04 12:12 

@Rogal Dorn: 17. Igazándiból azon merengtem el, hogy amikor focialista kishazánkban az immorális a normális (gondosan kontraszelektált nertársaktól vehetsz “nemzeti” cigit, jövőre piát, 2 év múlva már a levegőt is), amikor a legalja került legfelülre, hogy húzhatta ki 4 évig egy becsületes rendőr azon a poszton?

Jóval hamarabb jönnie kellett volna annak a “banánhéjnak”. 🙁

 17. Rogal Dorn — 2014-09-04 12:00 

@rdos:

Akkor most a rókasága nem segített. Az persze szomorú, hogy egy ilyen banánhéjon elcsúszhat egy tehetséges rendőrtiszt, de gondolom, hogy felívelő pályafutása alatt szerzett magának elég ellenséget.

 16. rdos — 2014-09-04 11:45 

@maestro: 12.

http://www.zsaru.hu/content/b%C5%B1n%C3%B6z%C5%91kt%C5%91l-v%C3%A9dett-rend%C5%91r%C3%B6k

“Ravasz, mint a róka
Zsombok tábornok még a BRFK-n dolgozott, amikor egy alkalommal egy sorozatbetörő ügyében nyomozott. A gyanúsított a beszélőn titokban levelet akart átadni az élettársának. Az üzenetet Zsombok György mindenképpen „el akarta csípni”, mert sejtette, a nyomozás szempontjából fontos információkat tartalmaz. Sikerült is neki, és a levél valóban segítette a nyomozást, ráadásul különleges „elismerést” tartalmazott: „A Zsombokkal, az előadómmal nagyon vigyázz, mert ravasz, mint a róka, ráadásul intelligens is, és a fejemet akarja. Ha kérdez valamit, ötször gondold meg, mit válaszolsz.”

(Zsaru 2013/22. szám, 14-15. oldal)”

 15. koxi — 2014-09-04 11:36 

@rdos:
tökre igazad van. Eléggé esélytelen, h szombaton tábornoki uniformisban ment el hekket enni.

 14. rdos — 2014-09-04 11:27 

@koxi: 6. Ha civilben volt, akkor nézhették civilnek és ebben az esetben a sima pech is lehetséges. Ha 2-án szombaton történt, akkor meg sanszos hogy civilben volt.

 13. rdos — 2014-09-04 11:23 

@tiboru: 4. Tűzrókám megjavult. A helyszínt eszerint már tudjuk. Köszönöm. Te honnan tudtad? Hírekben ugyanis nem találtam.

Más. Miért fújt? Ha metagadja a szondába fújást, akkor elviszik vérvételre. Lehet hogy pont az a fél őra hiányzott a kiürüléshez.

Rendvédelem – belső ellenőrzés – politika kérdéskör. Napokban botlottam bele HVG-n.

http://hvg.hu/instant_tudomany/20140713_magyar_talalta_ki_gyilkos_malenkij_robot#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_7_13

Ennek végéről alább idézek .

“Átalakították a szovjet hírszerzést Rákosi miatt

Baráth ennek kapcsán rámutat arra, hogy Rákosi gyanakvása rendszerszintű változásokat hozott a magyar-szovjet viszonyban, sőt az egész szocialista tömb országaiban. Miután ugyanis a szovjeteknek dolgozó magas rangú kommunista informátorokat agyonverték, kivégezték, átalakították a szovjet titkosszolgálat külföldi tevékenységét. Megtiltották a hírszerző munkát a népi demokratikus államokban (azaz a szovjet blokk államaiban) és a hírszerzés hivatalos képviseletét hozták létre a szovjet nagykövetségeken.

Már 1945-től jelen volt az alakuló politikai rendőrség Andrássy út 60. alatti épületében, a később államvédelmi központban, egy Orlov nevű szovjet tanácsos, de aztán egyre több moszkvai tanácsadó és szakértő jelent meg Budapesten. Ezek a specialisták a Rákosi-érában és a Kádár-korban beültek a belügy, az államvédelem, a honvédelem kulcspozícióiba. (A tanácsadók rangja és fontossága volt nagyobb, ők hatalmi pozíciókba kerültek, a szakértők inkább ipari, műszaki, kulturális területeken tevékenykedtek.)

Ezeknek a szovjet „delegáltaknak” a sorsáról Magyarországon Baráth Magdolna kutatásai olyan részletességűek, amelyek meghaladnák e cikk lehetőségeit. Csak kiemeljük a hosszú adatsorból, hogy az utolsó tanácsadók a rendszerváltáskor hagyták el Magyarországot, de közben rendkívül fontos szerepet játszottak Nagy Imre 1953-as enyhülési politikájának végrehajtásától kezdve (1953) Rákosi és Kádár terrorisztikus intézkedéseiig (1950-53, illetve 1956-58). Baráth külön foglalkozik a szovjetek szerepével az 1956-os forradalom leverése utáni megtorlásban és hatalomgyakorlásban, ezt a korszakot a „korlátozott szuverenitás” kifejezéssel illeti, Magyarország szempontjából.”

Hát, ha a HVG mondja akkor az úgy is van. 🙂 Az idézetemből idézek.

“az utolsó tanácsadók a rendszerváltáskor hagyták el Magyarországot”

Korlátozott szuverenitáshoz a laboráns kollaborál. 🙁

Ezek alapján nem zárnám ki a külföldi 3betűseket sem. 🙁

 12. maestro — 2014-09-04 11:17 

Tiboru, az mit jelent, hogy tényleg nagyon jó zsaru volt? Mitől lesz egy zsaru jó? Egy-két példát mondasz esetleg? Csak azért kérdezem mert ez egy tök idegen világ nekem, és így nehezen tudok véleményt alkotni az ex-tábornok úrról.

 11. fagyostekintet — 2014-09-04 11:11 

@tiboru:
Ilyen szinten van még egyáltalán barátja?

 10. fagyostekintet — 2014-09-04 11:09 

Én az alvilágra tippelek.

 9. szomgy — 2014-09-04 10:58 

0,17 ezrelék légalkoholszinttel tönkretenni bárkinek a pályáját – ez nagyon lesújtó.

Hülyeség vagy provokáció.

 8. vittore — 2014-09-04 10:53 

Szerintem sima igazoltatás lehetett. Túl kicsinyes bosszúnak tűnik nekem a belső munka. Nem hihette senki hogy nem jön a helyére másik, aki ráadásul élve a lehetőséggel, még inkább meg akarja mutatni, hogy ki a faszagyerek. Hacsak nem azért, hogy a saját emberüket rakják a helyére… (most jól megcáfoltam a saját első kijelentésemet….)

 7. koxi — 2014-09-04 10:33 

@rdos:
Szia. Én is tűzrókával tolom, de nálam sem jött hiba.

 6. koxi — 2014-09-04 10:23 

Én meg sajnálom. De nem a személye miatt, hanem úgy allgemein. Szarság, h otthon az ember még egy pohár sört sem ihat meg, ha vezetni akar. Németben megiszok 2 sört nyugiban és kocsiba ülök. Attól, h lehet inni, nem jelenti azt, h átlépem a határt és vedelni kezdek. Tudom, h két sör és ennyi volt.

Amúgy tuti nem véletlen volt. A zsaruk amint lassít, és látják, h rendőr ül benne, intették is volna tovább. Még a nagyobb prémium autókat sem merik megállítani, a csóringer magyar rozsdás cseppkadettjét ellenőrzik csak, hogyan mernének egy tábornokot megállítani? Még akkor sem ha ezek nem rendőrök voltak, hanem “belső ellenőrök”
Valamiért buktatni akarták az öreget, ezer oka lehet miért. Az meg hogy nagyon jó zsaru volt…. Minden ember a földön tisztalelkű csecsemőként kezdi, aztán mi lesz belőlünk? 🙂 Jó beóba került, ott már azért más lapokkal játszanak.

 5. tiboru — 2014-09-04 10:22 

Azt írja az egyik hozzászóló a fácsén, hogy:

“A megfigyeléséhez meg csak annyit, hogy gondolkodjon el azon kikkel ült le sörözni és azok közül mindenki barátja-e valóban.”

És milyen igaza lehet…

 4. tiboru — 2014-09-04 10:12 

@rdos:

Egy ilyen beosztású tábornokkal kapcsolatos botrány már politika, szerintem 🙂

A Nánási tényleg párhuzamos a Szentendreivel, bocsánat, elnéztem egy utcát, a Pók utca lesz az.

Ami a Firefoxot illeti, én szinte csak azt használok és nem tapasztaltam belépési problémát… Nem nálad van a gubanc?

 3. rdos — 2014-09-04 09:54 

“A politikában semmi sem történik véletlenül.” Khmm. Hát nem rendvédelemről van szó?

Az a gyanús, ami nem gyanús. 🙂 Mno.hu szerint aug 1-én történt a szondáztatás, 444.hu szerint aug. 2-án (szombaton).

Tiboru szerint a “Nánási út és a Szentendrei út kereszteződésében” történt a szondáztatás, kúglimepszemen a két utca párhuzamos egymással (nincs kereszteződésük). Hírekben közelebbi helymeghatározást, mint III. kerület, nem találtam.

Nem tudjuk mikor, nem tudjuk hol. Lehet hogy meg sem történt ez a “hekkelés”?

Technikai megjegyzésem, firefox-al nem tudtam belépni.

 2. becsuszoszereles1k — 2014-09-04 09:23 

Ha tenyleg ennyire “elaludt” a vartan, akkor jobb is, ha nem alkalmas a tovabbiakban, de az is lehetseges, hogy autoba ulnie kezenfekvo volt – vagy volt rajta sapi, csak nem tette fel.
Asszittem, az edzes, nem provokalas. :O)

 1. Rumcájsz von Jicsin — 2014-09-04 08:57 

Elsőnek azt mondom, hogy a gumitalpuak összevonták a szemöldöküket. Abból aztán ilyen, meg ilyenebb dolgok következnek!

Egy biztos, sajnálni nem tudom!

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
  Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök