2014-10-16–21:36

Vitaposzt: az ebola

ebolaSokan kértétek, hogy napjaink egyik legfélelmetesebb(nek tűnő) járványáról nyissunk valamiféle fórumot, ahol a kollégák elmondhatják véleményüket a kórról, annak keletkezéséről, okairól, terjedéséről, gyógyítási nehézségeiről, satöbbi.

Mivel ennél többre nincs most időm, ezért tényleg a tiétek a terep a kommentek között. Lehet régi és új híreket megosztani, nyomon követni a legfrissebb fejleményeket, egyszóval mindent, amit amúgy is írni szoktatok. A különbség most mindössze annyi, hogy felvezető, ismertető szöveg sincs – de a téma annyira közismert, hogy szerintem nincs is igazán szükség rá.

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

69 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 68. Eugenie Danglars — 2014-10-30 16:54 

@FilcTroll: és azt azért tegyük hozzá, hogy kb. annyit ért az egész oltás, mint papírzsákon a lakat. Mert én elmentem beoltatni magam, mégis elkaptam és jó egy hónapig beteg is voltam miatta…

Az ebola állítólagos terjedésével is egy baj van. Fejlett, értelmes “nyugati” civilizációnkban nyilván az embernek megvannak a körülményei ahhoz, hogy ne kelljen elhullott/fertőzött majom- vagy denevérhúst ennie, tiszta csapvizünk is van, és úgy nagyon nem érintkezik az átlagember az ilyen betegségben elhunyt halottak holttesteivel. De elég csak arra gondolni, hogy csókolózás vagy szex közben is milyen és mekkora mennyiségű testnedv cserél gazdát, ami ugyanúgy fertőző erővel bír… És akkor még nem is beszéltünk az ilyen idiótákról, akik bowlingozni mennek tömegközlekedéssel vagy repülőre ülnek, miután ebolás beteget ápoltak…

 67. warr — 2014-10-24 22:19 

@FilcTroll: Magasan van az ingerküszöb…

 66. FilcTroll — 2014-10-24 20:28 

Eastcasablanca, bocs. 🙂

 65. FilcTroll — 2014-10-24 20:26 

@warr: Igen, ezt el tudom képzelni, csak furcsállom. Ha pedig konteós szemmel nézem, akkor viszont nagyon is gyanús az egész. Nem lehet könnyű egy newyorknyi embert bármivel is beszaratni, de egy gyilkos vírus azért elég erős lap. A HINI vírus sem volt rossz, de ott azért látszott, hogy inkább a pénz játszik, pl szép hazánkban Gyurcsány et. is mekkorát szakított az oltópontokkal és a vakcinagyártással. (Akinek nincs meg a sztori, guglizzék az eastcasaclanca és gyurcsány szavakra, és lásson csodát.)

 64. warr — 2014-10-24 18:25 

@gigabursch: vannak ilyenjeim 😀

 63. gigabursch — 2014-10-24 18:04 

@warr:
Ez eléggé lényegr1etörő megállapítás.

🙂

 62. becsuszoszereles1k — 2014-10-24 15:37 

60.@FilcTroll:
Miert ne?! Azt sem tudtuk volna elkepzelni, hogy egy komplett volan komplett elme’s legyen…:/

 61. warr — 2014-10-24 12:57 

@FilcTroll: Orvos, persze hogy az.
A 99%-uk istenkomplexusos arrogáns barom.

 60. FilcTroll — 2014-10-24 10:17 

A newyorki doki, aki ebolásokat gyógyított Afrikában, elment metróval bowlingozni, pedig rosszul érezte magát — és eszébe sem jutott, hogy talán nem náthás. Tényleg ennyire kib@szott hülye mindenki?!

http://444.hu/2014/10/24/metrozott-es-bowlingozott-a-new-york-i-ebolas/

 58. nunu75 — 2014-10-21 23:41 

Normális, egészséges emberek körében is irgalmatlanul magas az elhalálozások aránya, írta itt valaki, hogy 50% fölött, miközben a spanyolnátha nagyságrendekkel lájtosabb volt.
Egyelőre nagyon gyenge a fertőzőképessége, de egy mutálódás során bármikor fordulhat a kocka, és akkor nézhetünk. (12 majom, láttuk)

 57. vittore — 2014-10-21 12:40 

Az eddíg olvasottak alapján, szerintem az aktuális főbűnös járvány kiváló ürügy sok, komoly gyógyszergyártónak és politikusnak. Mindenki profitál egy kicsit a pánikkeltésből.
Egyszer megnézném, ahogy valaki szembesíti, mondjuk a CNN en az épp nyilatkozó “szakértőt” a többi jelenleg is meglévő járvány jóval komolyabb halálozási számaival, de asszem’ ez híú ábránd.

 56. eyadema — 2014-10-21 00:32 

Madárinfluenzáról (sertésinfluenzáról, stb.) valahogy elhallgatott a világ. Már egy jó ideje nyugdíjas vagyok, de 2005-ben részt vettem egy jakartai konferencián, ahol a taywani elnökasszony volt a fővédnök (hangsúlyozta, hogy a taywani tapasztalatokat a járvány sikeres megállításáról szívesen átadják az érintett országoknak, stb.).
Egy Kínában dolgozó amerikai orvosnő elmondta, hogy annak ellenére, hogy úgy tartják, hogy emberről emberre nem terjed, volt rá precedens, hogy egy lány meglátogatta 80 km-re, a városban dolgozó édesanyját, majd visszatért apja tyúkfarmjára. Néhány héten belül az egész család meghalt (madárinfluenzában).
Hasonló tapasztalatok voltak Jakartában is. (Jakarta egyes /szegény/ negyedeiben a halálozás többszörösére nőtt.)
Jakartában az orvosi rendelőkben (egy bizonyos szinten felül) a bejáratnál hőkamerával, vagy pillanathőmérővel (halántékon) mindenkinek mérték a testhőmérsékletét. Ha valaki lázas volt, azonnal elkülönítették.

 55. eyadema — 2014-10-20 23:50 

@realcorpus:
“2- ha használnák nem engednének lázas betegeket gépekre.”
A madárinfluenzánál Szingapurban, Jakartában és Távol-Keleten máshol is használtak thermo kamerát. De csak az érkező utasoknál (legalábbis beszállásnál nem láttam ilyet, érkezésnél meglehetősen feltűnő volt). Ellentétben azzal, amit a tv-ben mutogattak, a széleslátószögű kamera automatikusan riasztott, ha az érkező utasok közül valakinek a hőmérséklete elért egy beállított értéket.

 53. zizzi — 2014-10-20 22:45 

@gigabursch:
52.

“Probléma esetén el kell menni az orvoshoz. Az orvosnak valamiből élnie kell.
A felirt gyógyszert ki kell váltani. A patikusnak is élnie kell.
A kiváltott gyógyszert a szemétbe kell dobni. Nekem is élnem kell.”
Mark Twain

(mondott jokat az “oreg” 😉 )

 52. gigabursch — 2014-10-20 20:00 

Kell a gyógyszergyáraknak a pénz és azokon keresztül a hatalom, hogy valami agyzsibbasztó lével beolthassanak,hogy ne gondolkodj.

 51. numspa — 2014-10-20 17:05 

Nyilván mindenki tisztában van a mainstream ismeretekkel.
Sejtjük azt is, hogy az ebola nem tizedeli meg a föld népességét.

Mégis, mivel ez a konteó blog, elgondolkoztatja az embert csuzlee által cikk nyomán olvasható kis adalékkapszulák sztrájkokról, annak letöréséről, oltásokról, vörös keresztesek elől menekülő lakosságról, lappangási időről.
Aztán az amerikai óvintézkedésekről (védőöltözet hiánya, stb.).
Szerintem baromi érdekes. Pont most, pont így tálalva. Pont ez.

 50. Tibiné, Klára — 2014-10-20 15:54 

Csupán egy szorongásra épülő médiafelhajtást látok az egészben.
Miért nincs malária-pánik? Vagy mondjuk… pestis-pánik?

Malária: évi 300-350 millió megbetegedés, egymillió feletti halálozás.
Pestis: a megbetegedések száma még manapság is évente több ezerre tehető, jónéhány halállal végződik. Az állatok körében abszolút gyakori.

Ebola: megbetegedések száma eddig kb. 9000+. Halálozások világszerte: kb. 4000+.
Pandémiáról szerintem szó sincs.
Az ebola egy mocsokvírus és csúnya halál, és a gore-faktor adja el.

Csak összehasonlításként: 2007-ben Magyarországon 10 ember halt meg „hagyományos” influenzában és 740 ember tüdőgyulladásban. Felhajtás? Semmi. Mert így normális.
A H1N1-vírus halálozási rátája 0,026% volt a tetőfokán.

A terjedés. Az eddigi ismereteink szerint ne nagyon pusziljunk denevéreket, antilopokat és majmokat; továbbá szokjunk le arról is, hogy az ebolában elhalt családtagunktól „végső csókkal” veszünk búcsút, illetve mi magunk balzsamozzuk be őket. Elismerem, morbid, de az ebolavírus nagyon, nagyon közeli testi kontaktus során terjed.
Az európai/nyugati fehér betegek egytől egyig hihetetlenül önfeláldozó, nyomortól és fertelemtől nem undorodó emberek (önkéntesek, orvosok, egyházi emberek) akik képesek voltak megérinteni egy agonizáló négert. Azért írom így, hogy érzékeltessem: sem én, sem más, valószínűleg te sem érintenél meg (bottal sem) egy afrikai nyomorkórházban haldokló ebolafertőzöttet. Sőt, valószínűleg ha döglött galambot látsz egy parkban, hívod az ÁNTSZ-t.

Az ebola-vírus meggátolásának hatásos eszközei: gyakori kézmosás; ellenőrzött forrásból származó folyadékbevitel; „civilizált” temetkezési szokások (azaz ahol az élők és holtak szerepe és helye világos, jól elkülöníthető).
Persze, innen könnyen megy a duma a kézmosásról, de olyan országokról beszélünk, ahol az ivóvíz legfőbb problémája nem az, hogy a minősége kétes, hanem hogy nincs.

A magas halálozási ráta, a cseppet sem kellemes látvány, a fehér ember „természetes” felsőbbrendűségi-tudata („nézd már hogy megszívták azok az állati szinten élő, és majmokkal dugó négerek”), ideális és jól eladható sajtóanyag. Rémhírbiznisz.
Miközben valóban rettenetes nyomorban élő emberek halnak meg.

 48. ren42 — 2014-10-20 10:48 

@numspa: Ez az eredeti szöveg, azért ez meglehetősen speciális eset:

“Common sense and observation tell us that spread of the virus via coughing or sneezing is rare, if it happens at all. Epidemiological data emerging from the outbreak are not consistent with the pattern of spread seen with airborne viruses, like those that cause measles and chickenpox, or the airborne bacterium that causes tuberculosis.

Theoretically, wet and bigger droplets from a heavily infected individual, who has respiratory symptoms caused by other conditions or who vomits violently, could transmit the virus – over a short distance – to another nearby person.

This could happen when virus-laden heavy droplets are directly propelled, by coughing or sneezing (which does not mean airborne transmission) onto the mucus membranes or skin with cuts or abrasions of another person.”

 47. FilcTroll — 2014-10-20 10:12 

@FilcTroll: Ezt visszaszívom, benéztem, bocs.

Ugyanis időközben a svájci kormányzat már el is utasította a Svájci Néppárt (SVP) azon javaslatát, hogy korlátozzák az ebolaérintett afrikai országokból való beutazást.

Svájc tehát NEM fontolgat utazáskorlátozást.

 46. orszag — 2014-10-19 23:23 

@komojtalan: 1918 nem 120 éve volt.

 45. FilcTroll — 2014-10-19 17:30 

Svejc (:)) is fontolgatja a beutazás korlátozását.

 44. komojtalan — 2014-10-19 15:29 

@numspa: Erre írtam azt, hogy akik ilyen környezetben (körház, laboratórium, stb …) dolgoznak elhiszik hogy sérthetetlenek és ezért terjed a nyugati világban is a járvány. Ha majd lesz pár halott megtanulja mindenki, hogy nem játékból vannak az előírások, meg is fog szűnni lassan az egész, kivéve esetleg Afrikában.

 42. FilcTroll — 2014-10-19 10:49 

Na, ahogy elkezdek ebola-IS alapú utazáskorlátozásról károgni, máris hír az, hohy Németország bevonja a radikálisnak látszó iszlamisták papírjait, hogy ne hagyhassák el az országot, és ne csatlakozhassanak az IS-hez. Pedig okosabb lenne elengedni őket, mert egyszerűbb ott szétbombázni őket, mint Berlinben.

Közben Obama ebolásokkal dolgozó ápolókat puszilgat, bizonygatva, hogy semmi vész. (Eszembe is jut a friss south park évad gluten free ebola c. epizódja, ahol a nagy tekintélyű tudós koncentrált glutént iszik, hogy bemutassa: nem árt — majd azonnal elpatkol, amire persze kitör a pánik. Subvito.eu-n fenn van magyar felirattal is.)

 41. numspa — 2014-10-18 21:03 

@morat:
Nem, nem influenza, de ha letrüsszög egy ebolás a vonaton (mint ma engem egy baromarcú), akkor esélyes is lehet, hogy elkapod. A dallasi ápolónő (is) repcsivel utazott, s tudjuk a gépek levegője a legfertőzöttebb beltéri levegők közé tartozik… meglátjuk.
Mindenesetre tévhitnek tűnik, hogy csak hányadékkal/váladékkel fertőz.

Vagy annak akarják feltüntetni.
Mindenesetre ez egy nagyon jó kis főpróbája lehet bármilyen virológiai tömegfegyvernek.

 40. morat — 2014-10-18 20:36 

@numspa:

Elolvastam és azt írja, hogy ha
(1) nagyon közel álló
(2) óriási cseppekben kapja a tüsszentést, vagy konkrétan lehányják,
(3) és ő ezt belélegzi, lenyeli stb. akkor megfertőződhet.
Ez azért messze nem ugyanaz, mint pl. az influenza.

 39. csuuzlee — 2014-10-18 18:52 

http://truthseekerdaily.com/2014/10/ebo-lie-man-living-in-ghana-confirms-ebola-is-a-hoax/

Mennyi magyar hozzászóló van a cikk után!
Vajon ők konteósok?
Érdekes.

 38. rebel — 2014-10-18 17:05 

@numspa:
Reméljük csak valaki szórakozik… 8-S

 35. becsuszoszereles1k — 2014-10-18 15:55 

A vírus felfedezője, Peter Piot szerint nem okozhat világjárványt az ebola
(augusztusi cikk)

http://www.kerdezze.com/2014/08/01/15192/

 34. rebel — 2014-10-18 15:30 

Georgia Guidestones: Tartsd az emberiség létszámát fél milliárd körül..!
Csak halkan és bátortalanul kérdem.
Netán megkezdődött az Illuminati, létszám beállító projektje… 😉

 33. specnaz86 — 2014-10-18 14:18 

A csapból is az ebola folyik, mostanság a BBC és a CNN 24/7 ben nyomja az ebolát és az IÁ-t. Pár terror akció europai nagyvárosokban, néhány, az ebolának áldozatul esett ember europaszerte és máris hermetikusan le lehet zárni Europát.

Az ebola 1976-os felfedezése óta benne van a köztudatban. Akárhányszor kitört, ő volt a sztár!Ha megkérdeznék melyik a leggyilkosabb virus, 10 emberből 9 gondolkodás nélkül rá vágna, hogy az ebola. Olyan mint 1 pop sztár aki habár ritkán ad ki új lemezt de amikor megteszi, mindenki rá figyel.

Pedig viszonylag nehezen fertőz, többek közt ennek köszönhetően halálos áldozatainak száma messze elmarad az igazán nagyoktól, mint például a spanyol náthát okozó mutálodott influenza virus vagy a fekete himlő virusa.

Fel-fel bukkan néha a hir, hogy esetleg mutálodhat vagy, hogy már mutálodott is. Mindenesetre ha valamien mutáció folytán az ebola virus esetleg aeroszolizálódna és végig söpörne a földön, azt hiszem az lenne föhösünk legnagyobb dobása, egy életmű méltó megkoronázása.

Erre igen kicsi az esély, nem jellemző, hogy 1 virus ugy mutálodjon, hogy a fertőzési modszerét váloztassa. Viszont minél tőbbet fertőz annál nagyobb az esély mutációra.

 32. ren42 — 2014-10-18 13:36 

Ha cseppfertőzéssel terjedne, akkor sokkal több beteg lenne már, csak vessétek össze a fertőzöttek számát egy influenzajárvánnyal. Nem kéne ezt a butaságot terjeszteni.

 31. numspa — 2014-10-18 12:49 

@komojtalan:
Nagyjából minden járvány erről szól, legutóbbi h1n1 és a tamiflu gyógyszer és annak gyára.

Azt sem tudjuk hogyan fertőz ez a betegség (váladék és csepp?)
Ha csepp, akkor igaz lehet az amcsi jóslat, amely szerint 1.5 millióan fognak belehalni.

Közben az emberiség fele háborúzik.
A bbc, cnn az ebolával foglalkozik.

 30. komojtalan — 2014-10-18 09:40 

Én is amondó vagyok, hogy semmi konteó nincs benne. Egész egyszerűen elszokott a világ a járványoktól, ráadásul ma sokkal könnyebb utazni, mint a legutolsó világjárványkor. Mikor volt az egyébként fogalmam sincs, nem is emlékszem ilyenre csak a középkorból. Rákerestem a (kémkedő 🙂 ) Google ezt dobta ki: http://people.inf.elte.hu/tvdraai/vilagjarvanyok.pdf . Tehát 120 éve volt az utolsó világ méretű járvány, természetes(?) a kezdeti bénázás. Sokan el sem hiszik, hogy ők megkaphatják, még a nagyjából szakképzettek közül sem, nem hogy egy laikus. Sőt lehet egy laikus jobban is fél. 2 konteós felvetést is olvastam:

Azért vitték az USA -ba a már megbetegedetteket, hogy katonai célra tanulmányozzák őket. Egy hírhedt ember (Wmiki) írta, de kivételesen ebben látok fantáziát.

A gyógyszergyárak terjesztették el, hogy utána milliárdos bevételt szerezzenek. Ebben is van fantázia szerintem.

 29. collaunch — 2014-10-18 00:31 

@FilcTroll: Sajnos ez a beszelgetes tenyleg igy zajlott, es igen, tenyleg alacsony a jozan esz szinvonala. Csak peldakepp: a gyerekemnek nem akartak megujitani pl a TBC elleni vedoltasat, mert Spanyolorszagban nincs TBC, es amugy is csak alkoholistak es hajlektalanok kaphatjak el. Na itt ledobtam az ekszijat, apolono vagyok en is, koleganom is fertozodott meg TBC-vel. Es ugye mint latjuk, afrikabol semmit nem is hurcolnak be…

 28. atko08 — 2014-10-17 23:33 

Ez lemaradt:
http://www.imdb.com/title/tt0114069/?ref_=nm_flmg_act_17
Rég láttam már én is, de hajaz a szituáció, és konteós szemmel nézve az sem mellékes, hogy ugye lehet ellenszere már az ebolának is, valamint ki tudja melyik laborból jött elő.
Persze a pórnép beveszi ezt a majomhús kajáltak a libériai szegények és…. sztorit is.
Azt meg ebből a katyvaszból (média, Barack, WHO) már nehéz leszűrni, hogy mi nagyobb, a baj vagy a hype.

 27. atko08 — 2014-10-17 23:23 

Maláj-gépes sztoriban is van valami az biztos, ezt a Debreceni Egyetemes témát mikor ma hallottam, jaj mondom….. Én ki sem engedném őket…nem, hogy vissza és akkor ilyenek, hogy megkéri a rektor…. Se ki, se be azt csók özön.
Angolul tudóknak elég friss, és durva amilyen körülmények vannak: http://www.youtube.com/watch?v=6wHMY27WZ-c

 26. FilcTroll — 2014-10-17 20:35 

Igen borzongató felvetés a maláj-gépes összefüggés.

A spanyol ápolónő sztorija elég hihetetlen, mégis hogy zajlottak a beszélgetések?

– Főnök, lehet, hogy bekaptam az ebolát, mi legyen, bemenjek a kórházba?
– Inkább maradjon otthon pár napot, nővérke!

– Doki, lázam van és ebolás ebeteget ápoltam két hete, mi bajom lehet?
– Á, szerintem csak megfázott, ne nyugtalankodjék!

Ugyan már… Itt nem a védőruha, hanem a józan ész fokozata az alacsony. Én tudom, hogy a hülyeség végtelen óceán, de hát ezek mégiscsak orvosok és tudják, hogy egy halálos vírus mit jelent.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor vetődik fel az utazáskorlátozás kérdése, az IS-beszivárgók miatti pánikoltatás is ebbe az irányba mutat.

 25. becsuszoszereles1k — 2014-10-17 19:03 

@padi:

A cikkbol:

‘Figyelemre méltó VHF járványok

Cocoliztli Mexikóban 1545.

A Nagy sárgaláz járvány 1793 in Philadelphia, PA USA. Közel 10% a lakosság 50.000 legyűrte a betegség.

Mékambo a Gabon a helyén több kitörésének Ebola vírus betegség.

Orientale tartomány , Demokratikus Köztársaság Kongói falvak Durba és Watsa volt az epicentruma a 1998-2000 kitörése Marburg vírus betegség.

Uíge tartomány az Angola volt a helyén egy másik kitörése Marburg vírus betegség 2005-ben, a legnagyobb eddigi ez a betegség.

A VHF járvány a falu Mweka Demokratikus Köztársaság Kongói (KDK), amely 2007 augusztusában kezdődött, és megölt 103 embert (100 felnőtt és három gyermek), kimutatták, hogy okoz (legalábbis részben) Ebola vírus .

A vírusos vérzéses láz egyik lehetséges oka a pestis Athén alatt a peloponnészoszi háború .

A vírusos vérzéses láz egy alternatív elmélet az oka a fekete halál , a pestis Justinianus.
A kezdeti, és jelenleg csak kitört Lujo vírus szeptember-október 2008 maradt 4-5 betegnél halott.

A folyamatban lévő 2014 nyugat-afrikai Ebola járvány , és rekord számú már elérte.’

 24. padi — 2014-10-17 18:08 

Apró adalék:
Afrika és Dél-Amerika tele van egzotikus betegségekkel, amik ilyen vagy olyan ok miatt hál’ Istennek eddig nem másztak szerteszét a világba.

Csak ‘vírusos vérzéses lázból’, ahová az ebola is tartozik, van vagy tucatnyi; oltás nemigen van ellenük, gyógyszer részben. A halottak száma évente több ezer. A linkről továbbkattintva lehet velük ismerkedni:

http://en.wikipedia.org/wiki/Viral_hemorrhagic_fever

 23. becsuszoszereles1k — 2014-10-17 16:11 

Koszonjuk delmagyar.hu!

“Ebola: fertőzöttek felismerését gyakorolják a tel-avivi repülőtéren
Az Izraelbe érkezők szűrésének gyakorlatán olyan helyzetet szimulálnak, amelyben egy százhatvan utast szállító gépen kell megtalálni a járványban megfertőzötteket.”
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CDkQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.delmagyar.hu%2Fkulfold_hirek%2Febola_fertozottek_felismereset_gyakoroljak_a_tel-avivi_repuloteren%2F2402675%2F&ei=KiJBVJTHF4ixadrGgMAF&usg=AFQjCNFAohOZaDJthqUVzZ84mi5LnIA6ZA&sig2=9aBDpYdbe3JOwnot8W91Mw

 22. agathon — 2014-10-17 15:45 

Egy friss cikk angol ajkúaknak arról, hogy a WHO szerint terjedhet-e köhögéssel, tüsszentéssel az ebola. Terjedhet!

http://www.globalresearch.ca/world-health-organization-forced-to-admit-that-ebola-might-be-spread-to-healthcare-workers-through-coughing-and-sneezing/5408233

 21. petiba — 2014-10-17 15:11 

A hazai oktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemre jár a legtöbb az ebolajárvánnyal érintett afrikai országokból származó hallgató. Az ebolajárvány terjedésére tekintettel arra kérik a Debreceni Egyetemen (DE) tanuló négereket, hogy a közelgő őszi, illetve téli szünetben ne utazzanak haza, maradjanak Magyarországon. (Ha a kérés ellenére mégis hazautazik, majd fertőzötten visszatér, ez legyen a mi bajunk – a szerk.). Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora a megelőző intézkedéssel összefüggésben hivatkozott az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi jelentésére, amely szerint az igazolt megbetegedések száma elérte az ötezret, s becsléseik szerint ez a szám fél év múlva megtízszereződhet. A rektor hozzátette: a hazai oktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemre jár a legtöbb, összesen 740, az ebolajárvánnyal érintett afrikai országokból származó diák. (Hír24 nyomán-kuruc)

 20. agathon — 2014-10-17 14:39 

Kedves Blogmester, Blogtársak!

Nálam szinte éjjel-nappal megy otthon (Budapest) a BBC News TV, vagy valamelyik BBC rádió csatorna online, többnyire a BBC4, ami egyfajta kulturális csatorna…

Néhány hét óta gyakorlatilag éjjel-nappal, majdnem folyamatosan az ebola a téma! Ehhez képest a magyar mindenféle sajtó és nem sajtó sehol sincs, alig foglalkoznak a mindannyiunkra leselkedő veszéllyel!

A BBC hozzáállásából látszik, hogy nagyon-nagyon-nagyon komolyan veszik a témát, és hogy nagyon nagy a baj!

Először is, mivel testnedvekkel terjed, a köhögés, tüsszentés során a levegőbe kerülő nyálcseppekkel is terjed aktuálisan! Tehát, ha a közvetlen környezetedben tüsszentenek… Erről nagy vita van amúgy az angol nyelvű médiában. A mainstream szerint nem terjed, az alternatív média szerint terjed… Szerintem terjed, ezzel a fajta cseppfertőzéssel!

Azért is nagy a baj, mert ennek az ebolának a halálozási rátája 50-90 %! Összehasonlításul: a spanyolnátha halálozási rátája olyan 2,5 % lehetett, egy “sima” influenzáé 0,1 % körül van!

 19. numspa — 2014-10-17 14:19 

@collaunch:
Akkor ezek szerint mégis cseppfertőzéssel terjed?

Szegény kutyát viszont kinyírták. Megsirattam.

 18. csuuzlee — 2014-10-17 14:01 

Kezdjük az elején a konteókat!

Az Ebola egy folyó Kongóban, Afrika kellős közepén. Erről a folyóról kapta nevét a betegség, mivel ott diagnosztizálták először.

Libéria onnan 3500 kilométerre van, ami több, mint a Madrid-Moszkva távolság.
A denevérek nem repülnek ennyit, a helyi majmok sem vándorolnak ilyen távolságokat be arrafelé.

Libériát az Amerikából hazatelepülő felszabadított rabszolgák hozták létre, így kapta a fővárosa is az akkori amerikai elnökről a nevét, Monróvia. És mind a mai napig erős az amerikai befolyás az országban.

És ott tört ki most a járvány, ha jól tudom.

 17. collaunch — 2014-10-17 13:57 

Kozvetlenul olvasom-latom-hallom a spanyol hireket, es megdobbento amit itt csinalnak. Az apolono eseteben pl. napokig lazas volt, felhivta a munkahelyet, ahol ugye az ebolas lelkeszt is apoltak, ott azt mondtak neki, maradjon otthon. Majd miutan meg lazasabb lett, bement egy ambulanciara, ahol megfazast diagnosztizaltak nala. Vegul atszallitottak errol az ambulanciarol mentovel a karantenos korhazba (III Carlos) de a mentot elfelejtettek kifertotleniteni es ezzel a mentovel a muszak vegeig 6 beteget szallitottak meg. Az egyik beteg meg is fertozodott ebolaval, annak ellenere hogy elvileg az apolono lazas volt, es az ujsagok szerint esetleg nyalcseppek lehettek csak a mentoben, mas testnedv nem. A karantenos korhaz orvosa borogatja a bilit, a vedoruhak csak 2-es szintuek, 4-es kellene az ebolahoz, nincs fertotlenito kijarat, es hasonlok.

A malaj gepes osszefugges pedig angolul ertoknek, itt egy erdekesseg, o is meghalt a malaj gepen es eppen az ebola vegyi fegyverkent valo hasznalasarol akarta boritani a bilit:

http://beforeitsnews.com/blogging-citizen-journalism/2014/08/ebola-expert-killed-on-mh17-kenema-bioweapons-lab-created-new-ebola-strain-2455326.html

Osszessegeben biztosan van konteo ebben az egesz ugyben, ennyi sok direkt benazas ahogy FilcToll kolega is irta fentebb, tuti nem lehet, es a malaj gepes kapocs tobb mint erdekes.

 16. numspa — 2014-10-17 12:00 

@realcorpus:
1- szóval a kórházban egy ebolás beteggel cirka 70 ember érintkezik… Elég gázul hangzik.
2- ha használnák nem engednének lázas betegeket gépekre.

Szerintem figyelemelterelés az egész.

 15. numspa — 2014-10-17 11:57 

@Aborepi Majom:
Igen, én is így értettem, csak magyarul nem tudok. Hányadék, váladék a hunyó.

 14. whitebeard — 2014-10-17 11:45 

200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertőzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben.
Miért is az Ebola a fő hír ?
Jobban kommunikálható, látványosabb, véresebb, izgalmasabb!

 13. realcorpus — 2014-10-17 10:26 

@numspa:
1 – A kórház létszáma nagyobb, a hetven valahány ember csak akik valami módon érintkezhettek vele, vagy akár csak egy helyiségben voltak a beteggel rövid ideig is. Akik a felvételnél jelen voltak, ápolószemélyzet több műszakban, laborban dolgozók, akik a minták közelébe kerültek, takarítók, stb. Nem olyan nehéz összeszedni azt a létszámot.
3 – Több helyen olvasható, hogy használják már a hőkamerákat lázas emberek szűrésére.

Más: Tegnap valamelyik rádió híreit hallottam fél füllel, hogy egy gépet nem engednek leszállni, mert van rajta egy ebola-gyanús utas. Na, mondom magamban, hogy fognak ott körözni napokig, míg kiderül, mi a helyzet?! =) Aztán ma olvastam, hogy azért leengedték, csak karantén alá is helyezték a gépet.
Egyébként Dale Cooper apró adalékát látom én is párhuzamosnak ezen esettel.

 12. Dale Cooper — 2014-10-17 08:29 

Hmm, ha ez egy regény lenne, akkor a következőképpen történne:

1. Megjelenik egy egzotikus, ámde ismert és veszélyes betegség Afrikában
2. Afrikában megbetegszik néhány ember. A nyugati világban a hírek megemlítik a betegség megjelenését.
3. Afrikában egyre több ember kapja el a betegséget, és jónéhányan meg is halnak. A nyugati világ egyre jobban érdeklődik az eset iránt, bár nem félnek, mert ez úgyis csak Afrikában történik a feketékkel.
4. Néhány fehér ember is elkapja a betegséget, akik a fertőzött feketékkel foglalkoztak.
5. A betegség megjelenik a nyugati világban is (Európa, É-Amerika), de egyelőre csak azoknál, akik bizonyíthatóan a fertőzöttekkel dolgoztak (pl. nővérek, stb.). A nyugati világban elkezd komolyan félni, hiszen a fertőzés már nincs messze, és a fehér ember is elkaphatja.
6. Egyre több fekete, és néhány fehér ember is meghal a betegségben, de egy kísérleti gyógyszerrel sikerül néhányat meggyógyítani. (A nyugati világ egyre jobban pánikol, de azért egy gyenge reménysugár kezd látszani, hogy esetleg van a betegség ellen megoldás.)
7. A járvány kezd elterjedni a fejlett országokban is, néhány száz (ezer?) ember meghal, de a kutatók állítják, hogy lassan nagy mennyiségben is elő tudják állítani a betegség ellenszerét, valamint egy védőoltáson is dolgoznak.
8. A gyógyszer a legtöbb esetben hatásosnak bizonyul, és megjelenik a védőoltás is, ami 99,99%-os védettséget biztosít a betegség ellen.
9. A fejlett világ lakói tolonganak a gyógyszertárak előtt, és beadatják maguknak a védőoltást.
10. A betegség lassan visszaszorul, és mindenki örül, hogy megúsztuk az emberiség kipusztulását.

És még egy apró adalék a történethez, ez már a valóságból:
Pár éve a H1N1 oltással a becslések szerint több, mint 1,5 milliárd dollárt kerestek a gyógyszergyártó cégek, és utólag kiderült az is, hogy sokkal nagyobb volt a média által keltett hiszti a betegséggel kapcsolatban, mint amennyire az valóban veszélyes volt.

 11. Aborepi Majom — 2014-10-17 07:11 

@numspa: „sajnos ELFOGYOTT és NEM ALKALMAS a tömeggyártásra, ez wtf?”

Nem vagyok virológus, és talán lesz vonalban szakképzett olvtárs is, de itt elvileg maguk a gyártók írnak kicsit részletesebben a szerről:
http://www.mappbio.com/
Ha jól értem, nem az influenzaoltáshoz használt tojásos tömegtermelésről van szó – ezzel az oroszoknál próbálkoznak – hanem genetikailag módosított dohánynövényben termelt kis mennyiségű fehérjéről.

Kb. volt egy kísérleti üvegházban x láda, mindegyikben különböző ellenanyagot termelő dohánynövényke, amikből laborban, hosszas kézimunkával vonták ki a reménybeli ellenanyagot. Az x ládából 2-3 adott a vírust elfogni képes változatot, ezek keverékéből jött össze nekik körömfeketényi, néhány tucat patkánynak elegendő anyag. Kivételesen, különleges engedéllyel néhány laborpatkány helyére ebolás betegek léphettek, de több szer egyelőre nincs. Új ládák, új palánták, és sok-sok labormunka után lehet még néhány körömfeketényi, néhány tucat patkánynak elegendő szer.

 10. wazelin — 2014-10-17 04:37 

Az ebola nehézkes terjedése miatt én ebben semmilyen konteót nem látok. Az eddigi jarványok csak Afrikát érintették, nem érte meg anyagilag a kutatás.

 9. morat — 2014-10-17 01:16 

Szeretném szemérmetlenül bekopizni a maláj gépes poszthoz anno júliusban írt (akkor, ott egyébként nem túl sikeres) kommentemet:

“Én kedvelem a konteo műfajt, de általában nem művelem. Viszont, ha művelném azt mondanám, hogy:

1) Eltűnik egy maláj 777-es év elején, nem találják meg.
2) Lezuhan egy maláj 777-es júliusban, rajta 100 virológus AIDS kutatóval.
3) A lezuhanó gép kivételesen észak felé korrigál, ami egyesek szerint a vesztét okozza. De a korrekció miatt érinti egyébként a lengyel-ukrán-belorusz határt is, amit egyébként nem feltétlenül.
4) (Nyilván ezeken a határokon is van olyan irányítók közötti átadás-átvételes fehér folt, mint anno az MH370 esetében Thaiföld után. Hármas határ esetén akár északról is jöhet gép, amely elméletileg dél felé folytatná útját.)
5) Július végén kimondják, hogy a libériai ebola járvány az utóbbi 40 év legsúlyosabbja, minimum egy másik országra áttevődött és a légi közlekedés miatt 35 ország lehet érintett. Köztük USA, Németo, Franciao., Nagy-Britannia.
6) …?”

 8. Aborepi Majom — 2014-10-17 01:05 

@numspa:
Bocsánat, cseppfertőzéssel az ebola pont nem. Azok a köhögéssel, tüsszentéssel porlasztott gyorsan beszáradó váladékcseppekben is fertőzőképes maradó kórokozók, pl. az influenza. Az ebola viszont csak a folyékony testnedvekkel közvetlenül tud terjedni:

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs103/en/

Ha tényleg cseppfertőzéssel is átmenne, akkor nagyon nagy volna a baj.

 7. slashy — 2014-10-17 00:39 

malacvírus, kergemarhakór, szárnyasvírus… mit lehet még kitalálni?

 6. becsuszoszereles1k — 2014-10-16 23:41 

@FilcTroll: Hat, igy ahogy mondod! Nekem meg az a fura, hogy 40 eve van ebola, de csak most terjed jarvanyszeruen…Valamelyik szovetsegi allamban meg mar milyen durvan akarnak hozzaallni a “prevenciohoz” (bocs, most estem csak be a posztba, meg nem szedtem elo az irasokat, ahol ezeket olvastam!); masok meg le akarjak zaratni a repulotereket; megint masok meg 5000 katonat kuldtek a helyszinre (Liberia…). Ennyit most hirtelen, bar meg nem olvastam el a hozzaszolasokat, szeleburdi modon.

 5. becsuszoszereles1k — 2014-10-16 23:34 

Nahat! 😀

 4. numspa — 2014-10-16 23:18 

Köszi Tiboru!

Ami az ebolában a legfélelmetesebb, hogy cseppfertőzéssel fertőz. Elvileg.
Ami érthetetlen: az európai és amerikai ápoló személyzet érintettsége. A dallasi kórházban 2 ápoló betegedett meg a 70 (hetven)-ből, akik az egyik amerikai beteget ápolták.

Kérdés 1, hogy a fészkesbe kerülhet egy ilyen beteg közelébe ekkora gyógyító-ápoló személyzet? És egyáltalán kórházi körülmények közt, hogy fertőzhet meg ennyi ápolót (ma egy madridi nővérről is kiderült).

Kérdés 2- hogy nyilatkozhatta az amerikai egészségügyi főember, hogy az a vakcina, ami több esetben sikeresen használtak az amcsi (valóban hős) orvosok esetében, akik szintén elkapták, sajnos ELFOGYOTT és NEM ALKALMAS a tömeggyártásra, ez wtf?

Kérdés 3- Hogy lehet, hogy a H1N1 idején minden nemzetközi reptéren bevezetett hőkamerákat nem használják a beteg utasok kiszűrésében?

 3. petiba — 2014-10-16 22:54 

Egy guineai egyetemistát Szenegálban regisztráltak, mint ebolást.
Mi a multikulti, a szent demokrácia, a nemfélünkafarkastól mentalitás nevében cirka százas nagyságrendben importáljuk ebolás országok egyetemistáit a magyar egyetemekre. Mer mi jól fel vagyunk készülve, meg van elkülönítőnk is megmiegymás.
Ezt azért nem szimpla kis bénázásnak nevezném. Ha egy kb. gyógyíthatatlan világjárvány (vagy annak tűnő valami) van kibontakozóban, akkor az első lépés a megelőzés. Azaz onnan ide senki. Azok a halálmegvető bátor emberek, akik odamennek gyógyítani, nos, szuperlatívuszokban kellene az ő altruizmusukról megemlékeznünk, de talán ha már odamentek(nek) nem biztos, hogy nem fogják hazahozni és szétterjeszteni a vírust. Most mondjam azt, maradjanak ott, amíg lecseng a járvány?
Határzár, karantén, vis maior keret megemelése és a kutatásokra fordítása stb.

 2. ngcs — 2014-10-16 22:24 

+1 ahhoz, hogy direkt bénáznak.
Nincs karantén, a hordozókat átviszik másik kontinensre…
Ráadásul több filmsorozat is futott/fut ami világméretü járványról szól. Ingerküszöb csökkentés? Felkészítés?

 1. FilcTroll — 2014-10-16 22:17 

EGY!-es híresztelések szerint direkt van a bénázás. Azon tényleg meglepődtem, hogy a betegeket kezelő ápolók nincsenek karanténban, hanem csak úgy repkednek, metróznak bárhova. Fura.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök