2015-02-22–18:20

Sid Hurwich időgépe

sid0A konteóirodalom előszeretettel foglalkozik azokkal a különleges emberekkel, akik – korukat jócskán megelőzve -, mindenféle előzetes várakozást messze túlhaladva egyszercsak olyan találmányokkal és újításokkal rukkoltak elő, amelyek a tudományos és technológiai fősodortól eltérő, kiemelkedő eredményekkel örvendeztették meg a világot. Ezen vívmányok egy része (a szinte kötelező, első körös katonai és/vagy titkosszolgálati felhasználást követően) belekerül a civil élet hétköznapjaiba, könnyebbé és kényelmesebbé téve ezt. Az ilyen találmányok másik kategóriájába tartoznak azok a cuccok, amelyekről hallani hallunk ugyan, de – bizonyítékok híján – nem igazán tudjuk eldönteni, hogy valóban megvalósultak-e, vagy csak a konteósok, a pihentebb biztonságpolitikai szakértők és a tudományos-fantasztikus irodalom művelőinek kreatív fantáziáiban léteznek. A harmadik csoportot pedig azok a – minden bizonnyal létező – találmányok alkotják, amelyekről még csak nem is hallottunk.

Mai posztunk az imént említett második csoport egyik kiemelkedő képviselőjével foglalkozik, amelyet egy torontói ezermester, bizonyos Sid Hurwich tett le az asztalra – vagy még pontosabban az asztal alá, amint azt látni fogjuk. És azoknak a kollégáknak is van egy jó hírem, akik a Moszad, illetve a zsidók tevékenységét kísérik megkülönböztetett figyelemmel: ők sem fognak csalódni. Ennyit elöljáróban, most pedig vágjunk bele.

Nem tudom, hányan hallottatok erről az úriemberről, de mivel vélelmezem, hogy nem túl sokan, még azelőtt röviden bemutatom, hogy rátérnénk a munkásságára.

1.) Élete

Sid 1912-ben (más források szerint 1914-ben) született Torontóban. Szülei (még öregHurbicz néven) néhány évvel korábban valahonnan Galíciából kivándorolt egyszerű emberek voltak, akik állítólag csak azért kerültek fel a Kanadába tartó hajóra, mert a fater azt hitte, hogy ez az ország az USA egyik tagállama. Aztán ha már ott voltak, nem is mentek tovább, amit végül is meg tudunk érteni: most őszintén, egy kelet-európai zsidó ószeresnek aztán tényleg tökmindegy lehetett, hogy Ontarióban vagy Michiganben árulja a használt ruhát és az egyéb second hand cuccokat a hozzá hasonló társadalmi státuszúaknak.

Családi visszaemlékezések szerint Sid már kisiskolás kora óta imádott mindent, amiben fogaskerék, hajtószíj, kallantyú vagy más mechanikus alkatrész volt. Nem töltötte be még a tízet, amikor négy olyan biciklironcsból, amiket már az öreg Hurwich is kidobásra ítélt (nagy szó volt ám ez!) két nap alatt olyan tökéletes kerékpárt dobott össze, aminek csodájára jártak a torontói Bathurst Street környékén. Aztán néhány évvel később már annyira büfé lett az egyre szaporodó, már elektromossággal működő háztartási gépek (fridzsiderek, porszívók, mosógépek, rádiók, kenyérpirítók, stb.) javítása terén is, hogy a bár-micvója után (ez a 13 éves zsidó fiúgyerekek nagykorúsítási ünnepe) komolyan felvetődött a lehetőség, hogy otthagyja az iskolát és egyéni vállalkozóként próbál boldogulni.JiT

Végül a családi tanács úgy döntött, hogy le kell érettségiznie, s utána azt csinál, amit akar. Sid fogcsikorgatva elvégezte a középiskolát, de a fizikán és a matekon kívül abszolút nem érdekelte semmi. Ezzel szemben mindent elolvasott, aminek akár csak a leghalványabb köze volt az elektromossághoz, az elektromágnesességhez, a rádióhullámokhoz és -frekvenciákhoz, továbbá – talán mondanom sem kell – nagy példaképéhez, Nikola Teslához. És mivel valamiből meg is kell élni, háztartási gépek karbantartására és javítására létrehozott egy kis céget, ami ha jachtkikötőt vagy szőlőhegyet nem is biztosított a családnak, de tisztes színvonalú életkörülményeket igen. Hamarosan fél Toronto őt hívja, ha bármi elromlott a lakásban.

Addig magánemberek nem is nagyon foglalkoztak ilyesmivel, csak a gyártó cégek, mert a karbantartás és pláne a javítás olyan szakértelmet igényelt, amit a gyárakon kívül elég nehéz volt megszerezni.

day1940-re olyan kiváló mesterember hírében áll, hogy a helyi elektromos művek (a Hydro-Electric Power Commission of Ontario, amely mellesleg a Niagara-vízesésre épített erőművet is üzemeltette) az ő tanácsaira alapozva, útmutatásainak megfelelően dolgozza ki a cég műszaki fejlesztési tervét, továbbá a tartomány első áramszolgáltatói ügyfélszolgálatát is az ő ötlete alapján hozzák létre. Amikor Sidet be akarják vonultatni katonának (a háború az háború!), maga a város főpolgármestere, Ralph Day lép közbe a hadseregnél annak érdekében, hogy Sidnek ne kelljen beöltöznie és áthajóznia (vagy átrepülnie) Európába.

A világháború alatt valószínűleg ő volt az egyetlen, aki örült a kanadai kormány azon döntésének, mely szerint a bevezetett takarékosságisimp intézkedések miatt (“Az acél a hadiiparé!”) a háztartási gépekbe egyre kevesebb és egyre szarabb minőségű fémalkatrészt építettek be. A mosógépek, fűnyírók és más hasonló cuccok egyre gyakrabban romlottak el, s egyre többször kellett kihívni a gyorsszolgálatot. 1948-ban megalapítja a Shock Electric nevű, kifejezetten elektromos hibák elhárítására szakosodott céget, amely hamarosan Toronto legelismertebb, közületeknek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt dolgozó, hasonló szolgáltatásokat végző vállalkozása lesz. Ugyanabban az évben egy másik, ezúttal termelő és kivitelező tevékenységet végző társaságot is létrehoz (a SidCo Electric Company-t), ahol személyesen irányította a kísérleti részleget, ahonnan számos újítás került ki.

2.) A találmány

Mindenki tisztában van azzal, hogy büntetlenül nem lehet éveken átinf napi 12-14 órán keresztül intenzíven dolgozni, csak mindenki abban bízik, hogy majd ő lesz a kivétel. A megerőltetés és a hajtás megviseli Sid szervezetét, aki a hatvanas évek elején átéli második szívrohamát (az első infarktus valamikor 1955 környékén kopogtatott a szívizmán), ekkor hivatalosan visszavonul. Eladja mindkét cégét (a hírek szerint összesen körülbelül 4 millió dollár üti a markát, ami ma se kis pénz, hát még 50 évvel ezelőtt), s innen kezdve minden idejét régi kedvence, Tesla munkássága tanulmányozásának szenteli: mindent elolvas tőle, ami hozzáférhető: régi interjúkat, szakcikkeket, tanulmányokat, de még az Amerikai Szabadalmi Hivatalban is utánanéz Nikolának. Háza alagsorában külön kis labort épít, ahol megpróbál reprodukálni minden olyan egyszerűbb kísérletet, ami a nagy példakép tevékenységéhez kapcsolódik.

Aztán jött az 1969-es év, amikor Torontót komoly bankrablás-sorozat rázza meg: rövid idő leforgása alatt kilenc pénzintézetet rabolnak ki álarcos fegyveresek, akik rendre megpattantak még a zsaruk kiérkezése előtt. A közvélemény nyomására (ahogy az már lenni szokott) a városi rendőrség különbill nyomozócsoportot hoz létre a bűncselekmények felderítése és a rablók elfogása érdekében. James Mackey, a Metropolitan Toronto Police főparancsnoka az egyik legtekintélyesebb helyi detektívet, William Boltont, az amúgy elég sikeres rablási ügyosztályt már 11 éve irányító rutinos felügyelőt bízza meg ennek vezetésével. Mivel Bill és Sid régi ismerősök, természetes, hogy dumálgatnak ezekről az esetekről is. Egy ilyen találkozón a felügyelő (akinek egyik kedvenc filmje az 1960-as, Pál György által rendezett, Oscar-díjas Time Machine volt) tréfásan megjegyzi, hogy „Te Sid, igazán fabrikálhatnál valami szerkezetet, amit elhelyezhetünk a bankfiókokban, s ami egy gomb megnyomásával megfagyasztja az időt mindaddig, amíg a rendőrség ki nem érkezik a tetthelyre!”. tpsSid mosolyog, elgondolkozik, s csak ennyit reagál: „Bill, nem is beszélsz hülyeséget…”.

Két hét múlva Hurwich meghívja Boltont, két helyettesét, valamint három bankbiztonsági szakértőt házának pincéjébe. Körülállnak egy asztalt, ami le volt takarva egy pokróccal, hogy az asztal alatt elhelyezett, körülbelül porszívó nagyságú szerkezetet ne lehessen tisztán látni. Sid felszólítja Billt, hogy fegyverét tegye az asztallapra, ugyanakkor mindenkit megkér, hogy vessenek egy pillantást az órájukra. Miután ez megtörténik, Sid lehajol és megnyom egy gombot a gépen, majd megkéri a nyomozót, hogy próbálja meg felvenni a revolverét az asztalról. Bolton – kicsit hitetlenkedve – odanyúl, de a legnagyobb megdöbbenésére meg sem tudja mozdítani a Smith & Wessont. Próbálkozik még néhányszor, az asztalon fekvő fegyvert megpróbálja elsütni, de sikertelenül: olyan volt, mint amit odaragasztottak, s mintha minden mozgó alkatrésze K-38beragadt volna. A többi vendég ugyancsak próbálkozik, de a fegyver tényleg úgy viselkedik, mintha oda lenne hegesztve az asztallaphoz.

Pár másodperc múlva a csendet a detektív hangja töri meg, aki megköszörüli a torkát és zavartan nevetgélve azt mondja: „Sid, ez szép és jó, de én időgépet rendeltem tőleg, nem pillanatragasztót!”. A feltaláló elmosolyodik, s ezt kérdezi: „Uraim, önök szerint mennyi idő telt el azóta, hogy bejöttek ide? De kérem, az óráikat ne nézzék meg!”. A viszonylag egybehangzó válaszokra, amelyek háromtól öt percig terjedő találgatásokat fogalmaztak meg, ezt válaszolja: „Nos, számításaim szerint önök körülbelül 28-29 perce léptek be ebbe a terembe, s akkor 11.23 volt. Kérek mindenkit, most ellenőrizze az óráját.

Naná, hogy mindenki azonnal a karórájára néz (az egyetlen kivétel az egyik bankbiztonsági alak, aki az apjától örökölt zsebóráját veszi elő). Legnagyobb megdöbbenésükre az öt karóra és a zsebóra egyaránt (még mincsászdig) 11 óra 23 percet mutat, de a másodpercmutatók rendületlenül mozognak. Sid lehajol, kikapcsolja a gépet, int Boltonnak, aki minden nehézség nélkül felkapja a revolvert az asztalról, majd a házigazda kikiált feleségének, hogy jöjjön le az alagsorba. Mrs. Hurwicz pár másodperc múlva megjelenik, s a kérdésre, hogy hány óra, azt válaszolja: nyolc perc múlva dél.

A gyengébb felfogásúak érdekében Sid készségesen összefoglalja a pincébe történt belépéstől egészen Hurwiczné megjelenéséig eltelt idővel kapcsolatos három síkot, de magyarázatot nem ad rá:

a.) A szubjektív észlelések szerint odabent három-öt, vagyis átlagolva 4 (négy) perc telt el;
b.) A belső (pincebeli) időmérők szerint nem telt el idő: az órák – noha látszólag működtek – nem mutatták az idő múlását;
c.) A pincén kívüli világban 29 perc telt el.

Miután az elképedt vendégek távoztak, s közben arról sutyorogtak, hogy ha nem egy rossz tréfa vagy kollektív hallucináció áldozatai voltak, akkor ezt a cuccot meg kéne mutatni a hadsereg illetékeseinek is, Sid még 6dwbütykölt egy kicsit a szerkezeten, s közben eszébe jutott az öccse, aki akkor már hosszú idő (egészen pontosan 1949) óta Izraelben élt és az ottani egyenruhásoknak dolgozik. Mivel két évvel korábban ő maga is nagyon szurkolt a zsidó államnak, amikor azok a hatnapos háborút vívták arab szomszédaikkal, fel is hívta az öcsköst és megkérte, hogy haladéktalanul látogassa meg őt, mert szeretne olyasmit mutatni, ami akár Izrael biztonságának garantálásában is szerepet játszhat.

Hogy ezt követően pontosan mi is történt, az már nem igazán rekonstruálható, az viszont tény, hogy a telefonhívást követő héten az ifjabbik Hurwich (aki jól ismerte bátyját és tudta, hogy nem szokott a levegőbe beszélni) megjelent Torontóban. Vele volt két izraeli barátja (khm) is, akik alaposan kifaggatták (majdnem azt írtam, hogy kihallgatták) Sidet, valószínűleg megnéztek egy bemutatót, ezt követően összegyűjtöttek minden írott dokumentációt, a rejtélyes gépet bepakolták kocsijuk csomagtartójába, majd illedelmesen elköszöntek és villámgyorsan távoztak. Azt csak vélelmezni tudom (mondjuk meglehetősen erős vélelem ez), hogy titoktartást kértek Sidtől, aki ezzel a lépéssel minden bizonnyal belépett a szajjánok népes családjába (ha ugyan nem volt már ott addig is).

Hogy kik a szajjánok,  mekkora a fizu és hogy lehet oda jelentkezni, azt a Fenyő-konteók 7.4.-es alpontjában elolvashatod, most lusta vagyok ide bekopizni. 

3.) A kitüntetés

czf2Ezt követően sokáig nem történt semmi, a kanadai hatóságok – furcsa módon – nem igazán érdeklődtek a történtekről, Sid pedig nem erőltette a dolgot, elpepecselgetett a pincéjében a szerkentyűivel. Telnek-múlnak az évek, aztán történt egy érdekes dolog: 1976 júniusában, a Kanadai Cionista Szövetség meghívására egy izraeli delegáció érkezik Torontóba, s diszkréten üzennek Sidnek, hogy ha ráér, szíveskedjék már részt venni egy kis ünnepségen a helyi Beth Tzedec gyülekezet zsinagógájában. Barátunk természetesen szíveskedik, már csak azért is, mert a tekintélyes Wolfgang Plaut rabbi is felhívja azzal, hogy nagyon számítanak a megjelenésére. Az ünnepségen megjelenik tehát, s csak ott derül ki számára, hogy ő a díszvendég: átadják neki az egyik legmagasabb izraeli kitüntetést,érem az „Izrael védelméért” (פרס ביטחון ישראל ) nevet viselőt, s ezzel együtt az „Izrael államának védelmezője” hivatalos címet és emlékérmet.

Ezt a kitüntetést 1958 óta osztják ki, s az prázizraeli honvédelmi miniszter előterjesztésére a zsidó állam köztársasági elnöke ítéli oda azoknak a magánszemélyeknek (ritkábban szervezeteknek is), akik/amelyek technológiai, műszaki találmányaikkal és/vagy felfedezéseikkel “rendkívüli módon járultak hozzá Izrael védelméhez és biztonságához“. A kitüntetést eddig többek között olyanok kapták meg, mint Uzi Gal (a róla elnevezett legendás géppisztoly tervezője és konstruktőre), Izrael Tal tábornok (a Merkava harckocsi kifejlesztésében játszott szerepéért és az általa kidolgozott harcászati elméletért), vagy Moshe Arens (a Kfir vadászbombázó atyja). A kitüntetést természetesen megkapta a Moszad és a Shabak, vagyis a belbiztonsági szolgálat is. Az izraeli szokásoknak megfelelően előfordul, hogy egy-egy kitüntetett személyéről csak évek, évtizedek múlva számolnak be hivatalosan, sőt, vannak olyanok, akikről soha nem derül ki, hogy megkapták-e a díjat és pontosan miért. Évente körülbelül hat-nyolc díjazott van, de csak négy-ötről szerez tudomást a nyilvánosság.

4.) A sajtó

újsA közvéleménynek erről az eseményről sokáig semmiféle tudomása nem volt (zsidó barátaink tudnak ám titkolózni, ha nagyon muszáj), mígnem másfél év múlva több kanadai, majd amerikai és európai újság elő nem kaparta valahonnan a hírt (vajon kinek állt ez érdekében és miért pont akkor?) és meg nem jelentettek olyan cikkeket, amelyek egyrészt bemutatták Sidet és találmányát, beszámoltak a 18 hónappal korábbi kitüntetésről, és hirtelen összefüggést véltek felfedezni a Mister Hurwich által Izraelnek ajándékozott rejtélyes gépezet és az 1976 júliusában végrehajtott Entebbe-művelet között.

Akinek nem ugrana be: ez volt az a kommandós akció, melynek keretein belül mintegy száz izraeli katona rajtaütött az ugandai Entebbe repülőterén 106 (főként izraeli, illetve zsidó) túszt fogva tartó terroristákon, akik ezt megelőzően eltérítették az Air France Tel Avivból Párizsba tartó gépét. A több repülőgépből álló légiflotta úgy repült 4000 kilométeren keresztül, az egyiptomi, szudáni és szaúd-arábiai légtér mentén, hogy ezen országok egyetlen radarja sem érzékelte őket, miként az ugandaiak sem vették észre őket, egészen az utolsó utáni pillanatig. Maga az akció összesen 90 percig tartott, s nem túlzok, ha azt mondom, hogy az izraeliek az utóbbi 50 év egyik legprecízebben megtervezett és végrehajtott kommandós műveletét hozták tető alá, amit azóta is oktatnak a különleges erők tanfolyamain.

Egyes jólértesültek szerint még a tekintélyes londoni The Foreign Report című, külpolitikai ésentebbe diplomáciai szaklap is megemlékezett az esetről és a lehetséges összefüggésekről, egy közelebbről meg nem nevezett izraeli diplomáciai forrásra hivatkozva.

Szóval az újságírók elkezdtek találgatni: vajon a Sid-féle kütyü volt-e az, ami hozzásegítette az izraelieket ehhez az elképesztő teljesítményhez? Vajon ezért kapta-e meg a magas kitüntetést? És hogy lehet, hogy a kanadai kormány tétlenül tűrte, hogy egy ilyen korszakalkotó találmány, amelyet mégiscsak egy kanadai állampolgár fejlesztett ki, ráadásul kanadai felségterületen, egyszerűen kikerüljön a látóköréből? Tényleg tétlenül tűrte-e, vagy alkut kötött Siddel és az izraeliekkel? Több zsurnaliszta is felkeresi Sidet, aki elég szűkszavú interjúkat ad az érdeklődőknek: megerősíti a híreket (igen, volt egy érdekes kísérlete, igen, az órák megálltak 29 percre, igen, kitüntették), de ezen kívül semmiféle technológiai háttértájékoztatást nem ad. Illetve volt néhány érdekes elszólása:

– Teslát az emberiség valaha élt legnagyobb kreatív elméjének tartja;
– a szerkezete nem igazán nevezhető találmánynak, hiszen „csak az elektromosságtan egyik alaptörvényét alkalmazta, igaz, egy kicsit szokatlan módon”;
– a szerkezet csak azon tárgyakra és berendezésekre hat közvetlenül, amelyek rendelkeznek elektromos vezetői tulajdonságokkal;
– a „gép” hatósugara elméletileg bővíthető, s ez csak a rendelkezésre álló, az ezt tápláló energiaforrástól függ, viszont a hatósugár „fókuszálható”;
– nem védette le és nem jegyeztette be a találmányát, mert „nem hisz a szabadalmakban” – ahogyan fogalmazott. Elismerte, hogy ő maga is számos, szabadalmi védelem alatt álló szerkezetről koppintott ezt-azt, amit aztán apró módosításoknak vetett alá, s így „ügyvéd legyen a talpán, aki bebizonyítja a másolást”;
– egyetlen centet sem kért és nem is kapott a szerkezetért, sem az izraeliektől, sem másoktól; igaz, nem is szorult rá.

Valamikor a nyolcvanas évek közepén a New York-i Oppenheimer Holdings befektetési bank és tanácsadó cég (miután utánajárt mindennek, aminek utána tudott járni) felajánlotta Sidnek, hogy oppminden olyan emberi és anyagi erőforrást, valamint szakmai tudást a rendelkezésére bocsájt, aminek segítségével kidolgozható egy megvalósíthatósági, sorozatgyártási és értékesítési stratégia a találmány kereskedelmi forgalomba hozása érdekében. Több tízmilliós részesedéssel és tőzsdei bevezetéssel is csalogatták emberünket, aki megvonta a vállát és azt üzente vissza a manhattani cápáknak, hogy köszöni, de neki és családjának most is megvan mindene, amire szüksége van, s amúgy is hisz abban az ősitem jiddis mondásban, mely szerint a batyus temetést még nem találták fel, mindenkit ugyanolyan nincstelenül földelnek el, mint ahogyan megszületett.

Sid Hurwich valamikor a kilencvenes években hunyt el Torontóban anélkül, hogy bárkinek további információt szolgáltatott volna találmányáról. Az pedig, hogy Izrael bármilyen tájékoztatást kiadjon a szerkezetről, kábé olyan valószínű, mint az, hogy Vlagyimir Putyin még ezen a héten visszaadja a Krímet az ukránoknak, Kijev főterén látványosan megtépi az öltönyét, ledobja napszemüvegét a földre és rá is ugrik, majd ezt követően sírva kér bocsánatot az Európai Uniótól azért, mert rossz kisfiú volt.

4.) Összefoglalás és verziók

Nem akarok én semmit senkinek a szájába rágni, ezért nem is részletezem tovább a dolgokat, mindössze néhány mondatba sűrítem az előző 2300 szó lényegét.

em1Adott tehát egy torontói mosógépszerelő, aki a hatvanas évek legvégén összerak egy (valószínűleg elektromágneses alapon működő) szerkezetet, amely valamilyen hatással van a közvetlen környezetére. Hogy ez a hatás simán mágneses-e, vagyis a cucc semmi másra nem jó, csak arra, hogy bekapcsolt állapotban magához vonzza a mágnesezhető tárgyakat, vagy (a konteós feltételezéseknek megfelelően) valahogy az időt is „meggörbíti”, esetleg lelassítja maga körül, hát ez az igazi kérdés. Azt azonban Izrael legnagyobb ellenségei sem hihetik, hogy a time1zsidó államot olyan idióták vezetik, akik egy ipari mágnes előállításáért jutalmazták volna az ország egyik legkomolyabb kitüntetésével a feltalálót, arról nem is beszélve, hogy az elektromágnesességet úgy 1820 óta ismerjük, tehát annak bebizonyítása, hogy az áram alatt levő vezetékek mágneseződnek és a fémtárgyakat magukhoz vonzzák, 1976-ban nem nevezhető különösebb tudományos áttörésnek.

Azt mindenesetre egy különleges jelként foghatjuk fel, hogy a mágneses mező erősségét jellemző fizikai mennyiség, a mágneses indukció SI mértékegysége a tesla. És nem a Gauss-hívőket akarom heccelni (ő is nagyon jó fej volt), de 1 tesla felér 10000 gauss-szal.

Elektronikai szakértők nem tartják kizártnak, hogy Sid jó tizennégy évvel Leon Chua professzor előtt kidolgozta a nemlineáris káoszgenerátort. Ehhez a teóriához (túl azon, hogy imádnivaló az elnevezése) sajnos nem tudok semmi érdemit hozzáfűzni, miként ahhoz a másiknlkg1 elmélethez sem, mely szerint Hurwich a memrisztor (vagyis az emlékező ellenállás) működési elvére jött rá, ugyancsak évekkel megelőzve ugyanazt a Chuát. Én ehhez a dolgokhoz nem értek, azt viszont minden különösebb megerőltetés nélkül el bírom képzelni, hogy az izraeliek elektronikai hadviselésében mekkora minőségi ugrást jelentett volna 1969-ben akár az egyik, akár a másik, teljesen függetlenül az időhuroktól.nlkg2

Hogy ne essünk az egyoldalúság bűnébe, ismerjük el, hogy abban viszont a szkeptikusoknak is van valamennyi igazuk, amikor felteszik a kérdést: ha 46 éve (!!!) ott az időgép az izraeli hadsereg titkos raktárában, vajon miért nem használták gyakrabban? Vajon miért vannak még mindig komoly veszteségeik, miért kell folyamatosan de facto háborút viselniük valamelyik szomszédjuk és/vagy a palesztinok ellen? Esetleg a szerkezet használatának vannak olyan mellékhatásai, amelyek nem teszik lehetővé a nyakló nélküli bevetését? Mittudomén: a kezelőszemélyzet time2megbetegszik vagy eltorzul az arca, a feltöltéshez kellenek hónapok vagy évek, vagy rájöttek, hogy sportszerűtlen dolog időgépet is bevetni köveket és Molotov-koktélokat hajigáló tinédzserekkel szemben?

Oké, elismerem: ez utóbbi megjegyzés szarkazmus volt.

hfcVagy az egész sztori az izraeliek ragyogó pszichológiai hadviselésének újabb bizonyítéka? A Moszad és a mostani haszbara-kommandók elődeinek briliáns titkosszolgálati művelete, melynek az volt a célja, hogy elültessék a világ közvéleményében a Nagy Kérdőjelet: basszus, hát lehet, hogy ezeknek a zsidóknak már időgépük is van?! Lehet, ugyanazt csinálták, mint az atombombával, amit szintén belengettek úgy technionnegyven évvel ezelőtt, s azóta hivatalosan se megerősíteni, se cáfolni nem akarják, csak kacsintanak a kérdező felé, ugyanakkor mindenki biztosra veszi, hogy Izrael atomhatalom. És lehet-e összefüggés Sid kütyüje és azon hír között, hogy 2007-ben az izraeli Technion Egyetem kutatói olyan időgép elméleti modelljén dolgoznak, amely lehetővé tenné a múltba történő utazás? 

Na jó, mindenki őrizze meg a nyugalmát: 2013-ban Irán is bejelentette, hogy időgépet konstruált, amely nyolc évre előre képes látni a majdani eseményeket egy-egy ember életéből.

Na és mi köze lehet mindezeknek Teslához? Tényleg az ő egyik találmányát melegítette fel Sid, vagy csak takarózott a nagy előddel? És ha valóban Nikola művei adták neki az inspirációt, vajon megállt ennél nikolataz egynél, vagy a többit is megvalósította, a nullponti energiagenerátortól kezdve a halálsugárig? És ha igen, mi történt ezekkel? Ugye, mennyi kérdés..?  

Kedves olvasó, innen kezdve tiéd a pálya. Kifejtheted a véleményed Sid Hurwich szerkezetéről és a köréje épült/épített konteóegyvelegről a kommentek között, de előtte ne felejts el voksolni egyet.

Kategória: EgyébCímkék: , , , , , ,

106 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 106. zaquant — 2018-02-26 13:36 

Ami az irani idogepet illeti, en nem vennem ilyen felvalrol. Annak idejen Sztalin is konstrualt egyet, amivel rengeteg embernek lehetet latni a jovojet egeszen az elete vegeig. Szep havas taj, ott fent eszakon…amig a csakanyt fel tudja emelni

 105. Rókakígyó — 2017-06-12 10:48 

Hogyan használták az eszközt ezen a repüléses bevetésen?

 104. wazelin — 2015-11-22 01:40 

Időutazás és Tesla. Tökéletes poszt 🙂
Szerintem a szerkezet hatása csak lokális lehet, ezért nem látszik nagyobb hatás. Mondjuk egy “időfagyasztás” talán belefér az idősíkos elméletembe.

 103. bio — 2015-04-19 21:56 

(Lehetséges pesze még az is, hogy a résztvevők csak úgy észlelték, hogy mozog a kismutató, vagyis csak optikai/érzéki csalódásról beszélünk, esetleg hallucinációról/hipnózisról/delíriumról van szó – akkor viszont maga a gép kamu, ugyebár…)

 102. bio — 2015-04-19 21:55 

“Legnagyobb megdöbbenésükre az öt karóra és a zsebóra egyaránt 11 óra 23 percet mutat, de a másodpercmutatók rendületlenül mozognak.”

“az órák – noha látszólag működtek – nem mutatták az idő múlását;”

Nem tudom, más megemlítette-e már, hogy ez elég lehetetlennek tűnik – ugyanis a mutatók egy mechanikus órában (és a 60-as években járunk, feltételezhető, hogy a tagok órái “sima” mechnaikus órák, nem digitálisak) direkt összeköttetésben vannak egymással, a fogaskerekeken és tengelyeken keresztül – vagyis, ha az egyik mutató mozog, akkor a többi is – hacsak meg nem rongálódik az óra (a fogaskerekek vagy a tengelyek), ami a mutatók egymástól független mozgását lehetővé teszi ugyan, de ebben az esetben javítás nélkül nem is fog működni később se… Márpedig azt csak észrevették volna a résztvevők, hogy mindegyiküknek egyszerre tönkrement az órája…

Azt meg azért már csak ne feltételezzük, hogy ez a faszi két hét alatt olyan gépet dobott össze, amely felfüggeszti a fizika törvényeit… Pláne, ha kizárólag olyan emberek nyilatkozataiból/megnyilvánulásaiból tudjuk, amit tudounk, akiknél “szakmailag” teljesen indokolt, ha hazudnak…

 101. grun — 2015-04-13 23:13 

“- egyetlen centet sem kért és nem is kapott a szerkezetért, sem az izraeliektől, sem másoktól; igaz, nem is szorult rá.”

na,itt bukott meg az elmélet.így már hiteltelen.

 100. blackcat666 — 2015-04-01 10:41 

Ha már bejelentkeztem, akkor ehhez a témához is irok valamit 🙂

“Ezt a kitüntetést 1958 óta osztják ki, s az izraeli honvédelmi miniszter előterjesztésére a zsidó állam köztársasági elnöke ítéli oda azoknak a magánszemélyeknek (ritkábban szervezeteknek is), akik/amelyek technológiai, műszaki találmányaikkal és/vagy felfedezéseikkel “rendkívüli módon járultak hozzá Izrael védelméhez és biztonságához“

Ha kapott is a fickó ilyen kitüntetést, azt mi bizonyitja, hogy az “időgép”-ért kapta? Lehet, hogy ez csak egy fedőtörténet, amit azért dobtak be, hogy egy valóban létező találmányárol eltereljék a figyelmet.

Az meg lehet, hogy Tesla halála után az “USA kormányszervei” összeszedték az ott talált, még nem publikált cuccait, de a korábban benyujtott szabadalmai és cikkei elérhetőek maradtak, szerintem most is bárki szabadon elolvashatja, söt letöltheti az USA szabadalmi hivatalának oldalárol…

 99. becsuszoszereles1k — 2015-03-15 06:48 

Miert ne lehetne minden szot hasznalni? Amugy, ha nem tudnam mit jelent, hogyan hasznalnam (pl. rosszul, ez is igaz)? A szavakon lovagolni a legkonnyebb.
Szerintem minden sztorit (tortenetet, esemenyt) targyilagosan kell eloadni. Bemutatni persze mar lehet akar pozitiv, akar negativ aspektusbol, csak minek? Ugyanezen mulik – ertelem szeruen – a sajtoszabadsag is.

Mas is megszolitott mar, es itt tobbeket, akik nem veszekednek, hanem ervelnek, vagy egyszeruen kimondjak, ami van, mert minden tudasukat bevetve torekednek a targyilagossagra, a bekessegre. Erzekelem, hogy amikor hallgatnak, olyankor viszont sokaknal dagadozik a harci kebel. A beke soha nem az elegtetelrol szol, hanem a kompromisszumrol.
A blog sorsa? Ne aggodjunk mar a bloggazda helyett, nem hiszem, hogy raszorul…

 98. petiba — 2015-03-14 15:05 

@shiri:

Hú, affene, most bocsánatot kellene kérnem, hogy erre a konkrétumokkal, vitathatatlan tényekkel operáló hozzászólásra nem reagáltam. Bocsika, de nem vettem észre.

Nos, ha nem olvastad végig a “tirádáimat”, akkor honnan sejted, hogy “politikai monomániát” tartalmaz ? 🙂

A kérdés egyébként költői, a nicked árulkodó, ezért korrekt választ, elfogadható magyarázatot nem vártam.

Hogy te vagy-e személyesen Shiri Zsuzsa, ez amúgy egy totálisan lényegtelen információ, mert a shiriségen van a lényeg. (ha a te stílusodhoz ragaszkodnék, azt mondanám, pont leszarom, hogy te vagy-e, vagy csak a nicked shiri, de nem szeretnék ilyen udvariatlan lenni, így nem mondok ilyet)
A shiriséghez tartozó Klára, meg az ő virágos ruhája se tartozhat máshoz, mint amihez.

Apropó, a te a barátod mit ad ki a shiri szóra? Az enyém pölö ezt, és akkor a shiriségre meg a “politikai monomániának” nevezett hmmm érzékenységedre nem is kell több magyarázat.

http://www.kveller.com/interview-with-interesting-jews-actress-new-mom-shiri-appleby/

Van még bármi kérdés?

A magadfajta monomániája mindig indokolt, mindig egyszerű, és mindig megértéssel kell fogadni. Ugye?

Amit viszont egyelőre KÉNYTELEN vagy lenyelni, ez a blog többek között PONT AZÉRT értékes, mert a shirifélék (vagytok itt páran, több-kevesebb agresszivitással) itt MÉG nem érték el azt, hogy csak a számukra kellemetes, és erősen pc hozzászólások jelenhessenek meg. Tudod, egy blog nem attól értékes, hogy nem nevezhetjük nevén a dolgokat és nem mondhatjuk ki a véleményünket.Itt perpill még véleménynyilvánítási szabadság is van, nem csak gondolatszabadság. Ettől még sokkal értékesebb a blog.
Lehet, jót tenne minden itteni shiri lelkivilágának, ha kihagynák a számukra kényes témákat. Nem kellene állandóan méltatlankodni, meg csúnyagonosz “monomániákat” olvasgatni.

@becsuszoszereles1k:

“…a árulkodó a nicked, ne csodáld, ha felismernek” (személyes gyűjtés)

Impertinencia? Hmmm, mecsoda intelligens ember lehet,aki ilyen menő idegen szavakat használ XD
Menőségi faktor, vagy Jeruzsálem rózsája nem ismeri azt a szép magyar szót, hogy “illetlenség”, esetleg “szemtelenség”? 😀

Na, most ha a shiri szó (illetve nick) körbejárása kipellengérezés ….
Nem én mondtam 😀

Egyszer jó lenne megérni azt, hogy minden, mondom MINDEN sztorit be lehessen mutatni pozitív és negatív aspektusból.Érdekesen alakulna bizonyos sztorik hitelességi kérdése.
Na, az lesz majd nagy előrelépés shirik és nem shirik között…
Meg akkor majd lehet sajtószabadságról csárlizni.

 97. jukeey — 2015-03-14 08:14 

Az iszlám terror szerinted csak a sárliebdo-val tevődött át európára?
Lemaradtál valamiről, hogy csak a nagyobbakat említsem:
1972 München, olimpia; 2004 Madrid, metró; 2005 London, metró (1991-ben Magyarországon is volt egy elcseszett minirobbantás, ami kapcsolódott az iszlámhoz és Izraelhez).
Gondold át azt is, mi lett volna ha nem jön létre Izrael amin marakodhatnak, akkor talán nemcsak Törökország kopogtatna Európa kapuján, de nem is a kopogtatót használnák.
“Bevesszük Rómátokat, letörjük keresztjeiteket, rabszolgává tesszük asszonyaitokat. Ha nem mi, akkor gyermekeink és unokáink érik el célunkat, és rabszolgának adják el fiaitokat”
Vagy ha nem ők, majd az itt élő “elvtársaik” elkezdik saját honfitársaikkal. Egészségedre.

 96. logiszton — 2015-03-14 00:22 

@jukeey:
95.jukeey
Mondtam hogy nem érted. Az iszlám terrorizmus Izrael problémája volt eddig. A sárliebdo-val ez “áttevődött” Európába is: így Európa már kényszerűen ebben Izrael szövetségese. Amit írtál az szokásos hmm…nyegle maszatolás a lényeg elkenésére.

 95. jukeey — 2015-03-13 18:16 

@logiszton:

Adyt nem igazán ismerem – kevés kivételtől és zenétől eltekintve amúgy sem vagyok vevő a verselésre – csak kíváncsiságból rákerestem és a google kidobta a versét meg Karinthy írását is. Mindkettőt elolvastam és az utóbbi kifejezetten tetszett, az előbbi meg kifejezetten nem. A gúny tudtommal teljesen közönséges kifejezésmód, sőt, többek között műfajok alapját képezi és szerves része a humornak is. Az 1-2-3 színű felfogás nekem kimondottan szürke, ráadásul mindig vörös lesz a vége… Ragyogjon inkább a szivárvány.

Izraellel és az iszlámmal kapcsolatban Boncolgathatnánk a jelenlegi helyzetet. Vagy áshatnánk mélyebbre hogy “puhították” az iszlám területek lakosságát generációkon át a megszállva tartó gyarmatosítók. Latolgathatnánk hogy Izrael alapítói kínzás/ölés elől igyekeztek menekülni. Megvizsgálhatnánk hogy az ex-gyarmatosítók tették lehetővé megalakulását, akik közös ellenségként tekinettek kínzóikra. Kalkulálhatnánk hogy kinek mi volt a célja, mit látott előre vagy mit tervezett ezzel kapcsolatban. Az iszlám szolidaritással kapcsolatban felemlegethetnénk azt is hogy Spanyolországban csaknem 8 évszázadig részesültek szíves vendéglátásban, de Magyarországon is volt holmi 150 éves futó látogatás. Utóbbit figyelembe véve Izrael még akár Bizánc utódjának is tekinthető az iszlám hadak útjában :).

De nem is ezek a legfontosabbak, a középkorban ugyanis még könnyen lehet hogy jobban örültem volna egy iszlám államnak mint egy kereszténynek. Csakhogy manapság a modernizáció mellett simán megférve sokfelé még mindig súlyosbodó tendenciát mutat az iszlám fanatizmus Afrikától Indonéziáig, és mindez bajosan kenhető Izraelre. Nem akarom itt terjengősen elemezni a történelmi és jelenlegi politikai/vallási ügyeket, de kitartok amellett, hogy az iszlám kifejezhetetlenül veszélyesebb Izrael háborújánál. De valamivel még a lappangó kereszténység, és egyes, látszólag békésnek tűnő szekták és politikai irányzatok is. A mindenért Izraelt és zsidókat hibáztatók pláne, egyrészt mert az Iszlám fanatizmushoz hasonló vagy még rosszabb helyzetet teremtenének, másrészt ezzel teljesen elterelik a figyelmet komolyabb problémákról, amiket csak súlyosbítanának közben.

 94. logiszton — 2015-03-13 00:02 

@jukeey:
81.jukeey
Adyt ezek szerint ismered, de nem érted. Meg a vázolt problémát sem. Nem először. Sem ötletes, sem vicces amit írsz, akár a Sárliebdo.
Asszem mondtam már itt valahol eccer má’, hogy a gúnyolódás az igazukban-érvekben hiányt szenvedők eszköze.

Hogy Izrael miért kattan/hat/ rá egy még oly bizonytalan eszközre, mint a barátunké? Azért kell neki minden cucc, mert ő a probléma a Közel-Keleten.
Az iszlám világ ui.a XIX.szd.végétől nem jelentett nemzetközi problémát. Nemzetközi problémává Izrael létezése óta vált. Vagyis e percben az látszik, hogy nem ő jelenti az iszlámon alapuló támadások elleni védelmet, ahogy beállítod magadnak, hanem e támadásokat éppen ő generálja nevezhetően agresszív magatartásával/ pld. Gáza lezárása, államilag elkövetett kalózkodás, más államok területén tudtuk nélkül végrehajtott katonai akciók, emberrablások, Ensz-határozatok semmibe vétele, nemzetközileg tiltott fegyverek használata, atomsorompó-egyezmény alá nem írása, stb./.
Na, most aki ilyesmiben, -nem pont csak ebben- nem foglal állást vagy úgy tesz, mintha nem foglalna állást, az a szürke. És ez nem vicces.

” A világ nem a gonoszok miatt válik rosszá, hanem azoktól, akik látják a gonoszságokat, de nem tesznek ellene semmit.” /Sajna ez sem tőlem van./

 93. logiszton — 2015-03-12 23:23 

@becsuszoszereles1k:
80.becsuszoszerelés1k

A turbo magyarozás miatt.
Ez a leggusztustalanabb megnyilvánulás ebben az országban és általában mindig idegenszívűséget takar.

Mert ugye senki sem kezd el turbo-dánozni vagy norvégozni,svédezni a nemzeti zászlóerdőbe öltözött skandinávokat odahaza. Az Albioniak sem turbo-britezik egymást az esernyőmintának is használt brit zászló miatt, és a bikiniként használt csillagos-sávos miatt sem turbo-amerikaiazzák egymást az amerikaiak. A Kis-Antant államokról nem is beszélve. De ha idehaza valaki hétköznap kitűzi a házára a nemzetit, akkor rögtön leturbomagyarozzátok.
Erre csak a nemzeti bohóc veretessé vált mondását idézhetem:
Ha nem tetszik a turbomagyarkodás, akkor “…el lehet innen menni.” És ezt nem erre a blogra értem, hanem az országra./Na, lám beturbóztam most én is./

petiba eléggé kiakadt a zsidókon, de eszetekbe sem jutott a rögtöni legorombítás helyett, hogy van-e alapja a kiakadásának. Azt meg észrevehetnétek ti is, hogy ha Izrael, és a zsidók hmm… nem az “elvárt” pozitívumként kerülnek elő, mindig van valaki, aki kötelező gerjedelmet érez ezek védelmére megnyilvánulni önként. Vagy legalábbis rögtön nyilatkozni, hogy ő ugyan semleges, de azért hát ez mégis nahát de… Ezen gerjedelem azonban sohasem működik bennük, ha pld.: az örmények, tuszik vagy a pirézek vannak hasonlóan terítéken. Mint ahogyan az Origo-tudomány(!) rovatánál is csak a zsidókat érintő cikkeknél van a végén az “Ez a cikk nem kommentelhető”.
Idézhetem Voltaire-t:
“Ha tudni akarod, hogy kik uralkodnak feletted, elég ha tudod, hogy kiket nem lehet bírálnod.” És ez az uralom meglehetősen sok baj forrása a világban. Petibá kiakadása bizonnyal e tapasztalatokon alapul.

 92. logiszton — 2015-03-12 22:36 

@petiba:
61.petiba
Erről Virág elvtárs jutott az eszembe:
“Ami nem gyanús, az a leggyanúsabb…”

Valahogy így:
Van az az ízé.És ezt az bízonyítja, hogy nincs bizonyíték arra, hogy nincs.

 91. logiszton — 2015-03-12 22:24 

@jukeey:
37.jukeey
“Majd, ha Izrael olyasmivel fenyeget, hogy pl nem kellően hosszú a pajeszsem és esti ajvékolás miatt 50 botütésre számíthatok a fennhatóságuk alatt…”

Hát hiszen éppen azzal fenyeget. Mit gondolsz mire vannak a Holokauszt-törvények?/3 év börtön/. Amit alkalmaztatnak is mindenhol, ahol a gazdanépre tudták erőszakolni. Vagy tényleg azt hiszed, hogy Európa minden népe pont egyszerre most jött rá, hogy még a “verbális antiszemitázást” is büntetni kell, de csak azt, mert pld. az örményeket nyugodtan szidhatod, az örményirtást meg tagadhatod.
És ez azért roppant veszélyes, mert a gondolatszabadság ellen van. Elgondolkodhatnál végre ezen!

“Demokrácia az, ahol azt gondolom, amit akarok, és azt mondhatom, amit gondolok.”
/Tökéletes, bár sajnos nem tőlem van./

 90. logiszton — 2015-03-12 22:00 

Így végigolvasva az egészet az jön ki, hogy arra, hogy hősünknek egyáltalán volt valamilyen találmánya csupán egyetlen értékelhető bizonyíték van: az izraeli kitüntetés!
Maga az “esemény” simán elmegy egy elektromágnesnek, az órák körül meg annyi a kavirc, hogy tudományos igényű bizonyítékként figyelmen kívül lehet hagyni. Továbbá semmi más találmány senincsenazután.

Az izraeli kitüntetés lehet egy hosszútávű biztonságpolitikai marketing kampány része, aminek lényege, hogy “nekünk olyan dolgaink vannak, amitől félnetek kell”.

Izrael a háborúit pedig szerintem egyszerűen a Hurvich-szerű és hasonló/Frigyláda/ kütyük helyett azzal nyerte meg, hogy rendelkezésére állt az amerikai, brit, francia titkosszolgálatok minden értesülése, akik vagy a gyarmati múlt, vagy szövetségesi státusz révén eléggé beépültek az arab államok apparátusába, ahhoz hogy minden szükséges információhoz hozzájutva továbbítsák azokat Izraelnek, aki így behozhatatlan előnyre tett szert. Ha ez -egy ideig pld.- nem működött/73-as háború/, akkor Izrael szopott -mai szóhasználattal. + az arab balfácánkodás.
A hat napos háború első napjaiban az arabok azt is jelentették, hogy az amerikai flotta repülői “védernyőt” vontak Izrael köré az arab légierőkkel szemben. A két állam összefonódására tekintettel ez akár igaz is lehet, mondjuk az időgéppel szemben.

Azt azonban az egész történet elég kézzelfoghatóan bemutatja, amit a “szélsőségesek” szoktak hajtogatni, hogy egy zsidó bármely ország-nép tagjaként él is bármióta, elsősorban mindig zsidó marad. Hurvich is született kanadaiként nem a hazájának, hanem Izraelnek ajánlotta fel(nem őt keresték fel onnét!) az akármilyét. Ugyanezt hozta ki a “Napfény íze” című filmben végeredménynek Szabó István(?) rendező is, bár nem ez volt valósz. a szándéka./Na, má’megint náci lettem./

 89. lilith18 — 2015-03-12 00:55 

@koxi: Akkor éjjel nappal hodj alufólia sisakot! Az alufólia sisak rendkívül hatékony az ufók és egyéb veszélyes lények távoltartásában!!!!4!

 88. gigabursch — 2015-03-10 10:37 

@gacsat:
A Fésűs-féle sztorira gondolsz (http://dunatukor.fw.hu/EB28.htm)

Ez egyébként Tiborunál egy újabb és csodálatos konteó téma lehetne.

 87. gigabursch — 2015-03-10 10:31 

@gacsat:
Tegyük hozzá, ami sosem volt birodalom az elmúlt 100 év történészi leírásai kivételével.
Ezen felül a leírások szerint csak az államvezetése vette fel a zsidó vallást (majd gyorsan össze is omlott a “birodalom”…

 86. gacsat — 2015-03-09 13:47 

Rokon konteó a csendgép esete. Arról jó kis dokufilm is készült.

 85. gacsat — 2015-03-09 13:08 

@gigabursch: Árpád apja Álmos vezérünk a Kazár birodalomból vezette ki a népét, ahol is az államvallás a zsidolikus volt. Aztán tények híjján gondoljon mindenki, amit akar.

 84. gacsat — 2015-03-09 13:03 

Az órák másodpercmutatója mechanikus kapcsolatban van a percmutatóval. Egyik sem mozoghat a másik nélkül.

 83. gacsat — 2015-03-09 12:46 

@enmerkar: Ne plagizálj. Ezt én mondtam 🙂

 82. gacsat — 2015-03-09 12:08 

Hitsorsosa, bizonyos Kopperfild Dávid ennél sokkal különbeket is bemutat.

 81. jukeey — 2015-03-09 04:15 

Talán ez:

“Mint tudjuk, a szürkék hegedősének égető és sürgető kérdését először doktor Ady Endre közgazdász vetette föl “Repülj, hajóm” című szociálfilozófiai értekezésében…”

“…A közeljövőben dől el, hogyan szervezzük meg a pirosak, kékek és zöldek hegedősi állását. A piros-fehér-zöldek és átmeneti színűek hegedőse is meglesz. A feketék hegedősére és a sárgák hegedősére vonatkozó javaslatokat átküldték az osztrák képviselőháznak”

http://hu.wikisource.org/wiki/A_szürkék_hegedőse

Megszakadok 😀

 80. becsuszoszereles1k — 2015-03-08 22:50 

78.@logiszton:

“kék-fehérben/vagy fehér-kékben/ nyilatkozni.”
Miert, tilos? 🙂

Mar reg jartam erre:
– milyen szurke, es milyen Ady?

Es miert pont nekem cimzed a megjegyzest?

 79. logiszton — 2015-03-08 04:59 

Hát ez azért eddig eléggé asztaltáncoltatásnak néz ki.

Végül is az évtizedekig tartó pincézgetéssel csak ezt az egy cuccot termelte ki, ami azért elég furcsa egy hiperaktív kutatótól.
A bemutató bizonyítás éppen nem egy tőröl metszett tudományos eljárás volt. Volt egyáltalán kontrollóra valahol? Vagy csak anyu beszólása volt a pont az i-re?

 78. logiszton — 2015-03-08 04:49 

@becsuszoszereles1k:
63.becsúszószerelés1k
Azért hadd jegyezzem meg, hogy éppen 29.shari és 30.jukeey kezdett kék-fehérben/vagy fehér-kékben/ nyilatkozni.
Amúgy meg a szürkéket senki sem szereti. Még Ady sem.

 77. tamara — 2015-03-05 21:19 

Ma a vacsoránál felhoztam a témát a családnak és a mi tippünk az, hogy nincs időgép, sőt nem is fizikai találmány van a “bűvésztrükk” hátterében, hanem valamilyen kémiai, ami annyira belassította, elkábította a résztvevőket, hogy nem vették észre az idő múlását. A pisztoly: lehet egyszerű mágnes is. Csak a csavar és az átverés kedvéért.

 76. tiboru — 2015-03-05 12:38 

@numspa:

A zsidó időgép mellett érvelők meg azt mondhatnák: meg lehet tippelni, hogy nézne ki napjainkban a Közel-Kelet térképe, ha Izraelnek NEM lenne időgépe 🙂

 75. numspa — 2015-03-05 12:26 

A Technion Egyetem “teoretikus modellje” nem más, mint, hogy elképzelhetőenk tartják az időutazást, amennyiben az idősíkokat képesek lennénk elég közel struktúrálni egymáshoz. Nagyjából ebből állt a teoretikus modell, ha jól emlékszem. Ezen a teoretikus modellen, kábé minden reál egyetemen “dolgoznak”.

Kizárt, hogy időgépet épített volna, elektromágnesesség sokal érdekesebb terep…
Amennyiben Izraelnek valaha is időgépe lett volna, tippelhető, hogy festene a térkép napjainkban.

 74. specnaz86 — 2015-03-03 22:19 

Végig olvastam a cikk-et és az összes kommentet is, nekem úgy tűnik, hogy a pasas az órákat állította meg, nem az időt. Ami azért nagy különbség!

A pisztoly meg, hát nem tudóm! Viszont napjaink összes magára valamit is adó bűvészének van 1 trükkje amivel 1 pakli kártyát az asztalhoz ragaszt, egyik pillanatban még fel lehet venni az asztalról, a másikban már nem, aztán megint igen! Pedig a kártya még csak nem is fémből van! Gondolom én!

 73. jukeey — 2015-03-02 20:04 

Pontos felméréshez elő kéne szedni rég feledett fizikai tanulmányainkat, és kiszámolni milyen erős hagyományos mágnes képes egy pisztolyt olyan erővel az asztallaphoz szorítani, hogy az nem elmozdítható egy minimum átlagos felnőtt ember számára. Aztán leellenőrizni hogy ilyen erős mágnes mekkora távolságból milyen tömegű fémtárgyakat mekkora erővel rántana magához. Perpill csak becsülni tudom, hogy nem lett volna éppen szükség épp egy protonsugarat is meghajlító cucchoz hasonlóra, de azért közönséges mágneseknél sokkal combosabb kéne. Szerintem a zsebek már pár lépésről mocorogtak volna egy közönséges mágnes miatt nyugtalankodó zsebóráktól, a legközelebb merészkedő nyomozónak pedig különösen érdekes meglepetésben lett volna része, főleg ha történetesen ő viselte volna az egyetlen jelen levő karórát.

 72. gigabursch — 2015-03-02 18:35 

Nem lehet, hogy csak annyit történt, hogy valami alfa hullámot rezegtetett, amitől az ember időérzéke megbolondul, közben meg egy mágnessel fogta a pisztolyt az asztalhoz?

 71. jukeey — 2015-03-02 12:27 

Valóban, így első olvasatra egy spiritiszta szeánszról vagy vásári bűvészmutatványról készült laikus beszámolóra hasonlítanak a Hurwich demonstrációjáról fennmaradt leírások. Még akár tipikus anekdotázgatás is lehetne, ha mondjuk 10-15 évvel később B.B. nyomozó nyugdíjaskori sörözgetései közben terjedt volna el. De pár éven belül megszellőzött az ügy, és ott van az fránya kitüntetés is, ez nem hagy nyugodni.

Az Entebbe-akcióról egyébként két különböző film is készült egy éven belül az eset után; egyik mozivászonra, másik tévékre (bár nem hinném hogy Hurwich-hoz köze lenne az ügynek).

 70. 404notfound — 2015-03-01 19:52 

@petiba: Csak feltűnne, ha egy időmegállítóval játszadoznának a Negev vidékének valamelyik bunkerében. Izé’, nem lineáris káoszgenerátor, bár ez a rész a legbüdösebb, Teslához való imádkozás közben relékből, kapcsolókból, kondentzátorokból a konyhában épül valami kütyü, háááááát… Hálivúdban tuti kikukáznák az ötletet. Egyéb ötlet híjján csak azt tudom mondani, hogy kamuból tüntették ki az arcot, de hiányolom nagyon a kanadai rendőri szál felspulnizását is. Mit csinál egy főzsaru, ha egy ilyen micsodát mutatnak neki működés közben? Nyilván jelenti felfele. Miért nem lépett valamit a kanadai zsaruság? Titokzatos szolgáik nekik is vannak, azok aludtak?

 69. morat — 2015-03-01 12:16 

@pappito:
Igazából akárhonnan nézem fura, hogy a bemutatónak nem lett semmi folytatása ezen a vonalon. “Rendőr: Hú, ez frankó, beszerelhetjük? Sid: Kössz! Nem.”. Fenntartva a kamubemutató elméletét egyre valószínűbb a tudatos terelés.

 68. morat — 2015-03-01 12:13 

@jukeey:
Ennek van a legtöbb értelme.

 67. pappito — 2015-02-27 03:45 

@morat: tételezzük fel, hogy mindenkinél hagyományos (mechanikus) karóra/zsebóra volt, amelyekre hatással van az erős (elektro)mágneses tér. azt el tudom képzelni, hogy minden óra megállt, majd újraindult, de azt nem igazán értem, hogy hogy lehet, hogy a másodpercmutató haladt, a többi meg nem.

A nej pinyóba lehívása is kissé színpadias nekem, viszont ott a kérdés, hogy egy tréfa vagy ugratás miatt elhívta volna-e a zsandár haverját meg annak a kollégáit a pincéjébe a jóember? Nem vagyok képben a rendőrök átlagos pranktűrő képességével, de gondolom akkor amikor naponta rabolnak ki egy bankot és én vagyok a feje az erre dedikált nyomozócsapatnak, megcsappanna a humorérzékem Sid viccei iránt…

 66. pappito — 2015-02-27 03:31 

@petiba: “Ahol a palesztinok koncentrációs táborokban élnek (tudod, etnikai elkülönítésre alkalmas gyűjtőtábor, menekült-tábor) ”

seriously, dude…

 65. pappito — 2015-02-27 03:21 

amúgy a poszt nagyon tetszett, köszönet érte

 64. pappito — 2015-02-27 03:20 

@csbig: “Csakhogy akkor oda minden, és ha netán olyan modulátorral szerelték is fel, ami a kipaviselőket megóvja a pusztulástól, de kiirtja a gójokat, de akkor kik fogják – a hitük szerint – szolgálni a zsidókat? Mert ugye valamelyik rabbijuk elkottyantotta, hogy a gójokat Jehova azért teremtette, hogy őket szolgálják (khm, talán emiatt a meggyőződés miatt nem szeretik őket, nem a kipáért).”

A zsidó messiásvárás nem arról szól, hogy ha eljön adonáj felkentje, akkor a zsidók nyomják a rokenrollt, mindenki más meg szolgál. (amúgy a téma észbontóan szerteágazó, de hát melyik nem? 🙂
Az écesz az, hogy
a, _minden_ zsidó betartja a parancsolatokat, ergo
b, eljön a messiás (újra felépül a templom)
c1, a többi népek a zsidókhoz fordulnak*
c2, amelyik népek nem értenek a szép szóból és háborúskodni akarnak, azok kapnak a pofájukra
d, szépségversenyen indulók kedvence – világbéke

Megszûnik az emberi kizsákmányolás, háború és gyûlölködés („összetörik kardjaikat kapákká, dárdáikat vincellér késekké, nem emel nép nép ellen kardot, és nem tanulnak többé háborút”)

Maimonidesz szerint a messiás megérkezése nem jelenti Izrael fiainak gyõzelmét más népek felett, de megvalósítja az emberiség békéjét, a világ és az ember megváltását, valamint Izrael nyugalmát, hogy ellenségei többé ne zavarják meg õket a Tóra tanulmányozásában.

Plusz szalmát eszik az oroszlán, a farkasok meg a báránykák együtt legelésznek és kisgyerekek bántatlanul játszanak a skorpiófészekben (ezt sose értettem mondjuk…) és mindenki boldog és békés lesz, mint egy goa parti utáni chillout afterpartin.

*: Kis kiegészítés, hogy amúgy ha eljön a messisás, akkor a “népek izráel felé fordulnak” – hát ez mondjuk korabeliül nagyjából az jelentette, hogy az egyistenhit lesz a menő, ami akkoriban elég újszerű gondolat volt.

Na mindegy, szolgaság nem lesz 🙂

remélem segítettem/árnyalatam a képet

 63. becsuszoszereles1k — 2015-02-26 22:51 

@shiri nick, a felvetesed teljesen jogos, meg az is, hogy kinek mi koze hozza, kit takar egy nicknev!!

Azt mar meg sem emlitem, hogy ezen a blogon meg nem fordult elo” hasonlo impertinencia, hogy valakit nev szerint kvazi kipellengerezzen kozulunk valaki!

Hagyjuk a turbo magyarozast, meg a turbo kozmopolitazast is!
‘Turbo zsidozas’ fel van mar talalva? – mer’ akkor rogton mas! 😀

Annyira nincs rohoghetnekem egyaltalan…

Volt egy film, amiben egymas utan bemutatta’k ugyanazt a sztorit pozitiv, illetve negativ aspektusbol. Akitol csak hallottam rola, mindenki a negativ valtozatot tartotta hitelesnek, helyesebben szolva: realitasnak. Elgondolkodtato.

 62. shiri — 2015-02-26 21:28 

@petiba: Nem olvasom végig a tirádáidat, mivel éppen arról írtam, hogy ezen az értékes blogon fölöslegesnek és zavarónak tartom a konteók kapcsán előráncigált politikai monomániákat.
Sajnálom, ha ezt az egyszerű és szerintem indokolt felvetést se sikerült átadnom.

(Nem én vagyok Shiri Zsuzsa, és ha én lennék, akkor mi lenne és mi közöd hozzá.)

 61. petiba — 2015-02-26 20:33 

@404notfound:

Pontosítok.
Azt a kérdést tettem fel, hogy : Miért??Nincs használatban?
Azaz honnan tudjuk, hogy nincs? Lehet, hogy használják, csak nem vettük észre 🙂
Ha viszont nem használják, annak egyik oka lehet, hogy kamu a sztori, de ha nem kamu, arra az esetre soroltam egynéhány variációt, hogy HA nem használják, akkor vajon miért nem?
Volt egyszer -asszem valamelyik IPM-ben (vagy máshol) – a lottózó időutas. Annak ez volt az apropója.
Vagy az Alkonyat “vega” (muhaha) vámpírjai a jövőbe látó családtag miatt gazdagodtak meg – de ők asszem tőzsdéztek XD

 60. tiboru — 2015-02-26 20:11 

@jukeey:

Igen, ezt a részt többször átgondoltam én is és ugyanerre a következtetésre jutottam.

 59. 404notfound — 2015-02-26 19:07 

@petiba: Annyira jó, hogy feltetted a legnagyobb kérdést, miért nincs használatban ez a csudamicsoda? Mekkorákat lehetne tőzsdézni egy ilyen kütyüvel? Két hét után megvenném Dubait, sejkestül, olajkutastul.

 58. alexrain — 2015-02-26 13:08 

Nem vagyok órás, de mechanikailag miként lehetséges az, hogy működik egy óra, de nem mutatja az időt?

 57. gigabursch — 2015-02-26 12:19 

@nudniq:
Erről én is tanultam, de a rejtély szóval nem borzoltak minket.
Köszi.

 56. becsuszoszereles1k — 2015-02-26 11:05 

55.@becsuszoszereles1k:

Hopp! Helyesbitek: “(es 5 katonat +-)” nem halalos sebesules ert Entebbeben, hanem pusztan sebesules…!!

 55. becsuszoszereles1k — 2015-02-26 11:02 

Nem kene konnyeden dobalozni Izrael haboruival, hanem inkabb soprogessunk sajat portankon…

35.@enmerkar: Konteozaskor foleg folosleges gondolatkiserleteket folytatok…:)
Igen, volt Entebbenel fegyver hasznalat, abbol kovetkeztetve, hogy volt sebesules, de nem allitok semmit…

– Mar a legelejen, amikor az elso gep (a tuszmentok) labujjhegyen kozelitett a regi terminalhoz, de tul kozelrol talalkoztak egy allig felfegyverzett ugandai katonaval.

– Az akcio legvegen pedig ugyanennek a csapatnak a parancsnokat, Jonatan Netanjahut halalos sebesules eri (es 5 katonat+-).

Az volt a koncepciom, hogy, ha csak az akcio vegen van sebesules (fegyver hasznalat), akkor mar megszuntettek Sid titkos kutyujenek a hatasat, vagy nem, de nehany tuszmento”, a gepbe utolsokent beszallo’ kivul kerult a hatotere’n…

Mert azert egy 6 perc (effektiv tuszmento akcio), + 20 perc a tuszokat elszallito gep (a negyedik gep, ami uresen erkezett, oda-vissza utra elegendo uzemanyaggal, pont 6 percre az elso utan) startolasaig Entebbebol, mindosszesen az akcio 58 perc teljes ideje alatt szamitani lehet ra’, hogy ’ember tervez, I-ten vegez’ – a legjobb csaladban is…

 54. jukeey — 2015-02-26 08:22 

Itt félreértés van, a szöveg szerint senki nem törődött órákkal a mindössze néhány percnek tűnő pisztolyrángatás alatt, majd Sid meg is kérte őket hogy sacccolás előtt már ne lessék meg (5 zsebóra és egy karóra). Végül amikor megnézték, mentek az órák, de nem mutattak regisztrálható eltérést a korábbihoz képest. Így jó esetben megállapíthatták hogy az órák mennek, de saccperkábé egy percet sem haladtak 3-5 perc alatt, már aki megnézte egyáltalán belépés előtt. Főleg hogy a belépés időpontját is Sid rágta utólag a szájukba hogy “számításai szerint”. Arról sem szól a fáma hogy a továbbiakban rendellenesen viselkedtek volna az órák. Legyünk jóhiszeműek, de mindebből akkor sem feltétlen az következik, hogy a másodpercmuató végig “rendületlenül” ment, a többi meg állt; inkább az, hogy a zsebekben az órák a kísérlet ideje alatt totálisan leálltak, majd megindultak. Ez olyasmire utalhat, mintha az órarugót lebénította volna egy erő, ami kábé az órák ellenőrzésére való felhívás elhangzásakor szűnt meg hatni. Nyilván a másodpercmutatónak lehetett ideje megtenni pár lépést az elővételük közben, de aligha rögzítették ennyire pontosan az állását. Inkább azt a benyomást kelti a helyzet ilyetén való ismerete, hogy valamilyen erő a személyekre is hatott, de az órákra – és persze a pisztolyra – többször ilyen erővel (az egyéb tárgyak sajnos – bár érthetően – elkerülték a figyelmet).

 53. morat — 2015-02-26 01:37 

@nudniq:

Azt mondta 11.23-kor léptek be, történt ez-az ami a leírtak alapján tényleg nem egy szemvillanás volt, ők 3-5 percnek érzékelték, de a végén még mindig 11.23 volt. Ezért gondoltam, hogy (a másodpercen kívül) az óramutatóknak állniuk kellett. Szerintem sehogy sem stimmel ez a részlet.

 52. becsuszoszereles1k — 2015-02-26 01:06 

33.@petiba:

Felolem… 😀

Amit inkabb hianyolok: egy tokos pl. kulpolitikai kommentator a magyarorszagi studiokban, aki szepen kiertekeli, avagy ertelmezi a kurva sok ertekes infot, amit a helyi tudositotol es a kikuldott (allando v. ideiglenes), a terepen tevekenykedo tudositotol besopor (mindket fajta tudosito lehet barmely medianak a foglalkoztatott kulsos vagy belsos munkatarsa, tehat megbizo’k cime’n-neve’n nem kell fennakadni).
A helyi- es a kikuldott tudosito kozott, a helyi terfele’n kb. akkora a kulonbseg, mint az anyanyelvi tolmacs es a nem anyanyelvi tolmacs kozott; es forditva…

 51. petiba — 2015-02-25 17:20 

@eltakaritono:

No para. Tudod, már Karol Wojtyła is ezt mondta…

@jukeey:

Ez most komoly? :O Nemá, cimbi, ezt biztos nem komolyan gondoltad.

@tiboru:

Tényleg, Mo-n is van 7 bejegyzett, levédett Tesla-találmány? Melyek lehetnek ezek? Vajon a találmányi hivatal kiadna róla infót? Elvileg ki kellene, mert tudnom kell, ha kutató vagyok, hogy a témámban nincs-e már bejegyzett szabadalom.

Az az óramutatós dolog, az tényleg nagyon gyanús. Mondjuk nekem halovány sejtésem sincs, hogy mondjuk egy acélházas, acélszerkezetes-mutatós óra (illetve a mutatói) hogy viselkednének mondjuk extrém magas mágneses (elektromágneses) térben. Merhogyugye az óramutató rögzítés, fogaskerekezés nem olyan, mint egy iránytűé. Fizikabarátok?

 50. nudniq — 2015-02-25 12:21 

@gigabursch: a rejtély az,h “miért kvantált az elektromos töltés”.

Azaz,h a felfedezett rengeteg különféle elemi részecske elektromos töltése miért mind ugyanannak az egységnyi töltésnek az egész számszorosa. (Ráadásul nem is nagy abszolút értékű. A legkisebb “kvarktöltés” háromszorosa az elektrontöltés, kétszerese egy másikfajta kvark töltése. A proton töltése egzaktul az elektron töltésének mínusz egyszerese, holott ezt amúgy semmi sem indokolná. Stb.)

Hogy ennek hol olvashatsz utána? Most nincs ötletem (és időm), én élő előadáson tanultam, de majd utánanézek.

 49. nudniq — 2015-02-25 12:17 

@morat: “a másodperc mutató mozgott, de a többi mutató állt”

Ezt szerintem félreérted (és mások is). De lehet,h én értem félre.

Én úgy értettem a leírtakat,h az órák a jelenlévők saját időérzékelésének mefelelően _jártak_ és ezt rögtön látták abból,h a másodpercmutatók mozogtak. (Nyilván a többi mutató is mozgott, csak azt egy-két pillanatra rápillantva nem lehet megfigyelni szabadszemmel.)

 48. gigabursch — 2015-02-25 08:59 

@nudniq:
Mi az a rejtély?
Hol lehet róla jót és érthetőt olvasni?

 47. morat — 2015-02-25 01:49 

Szuper poszt! Köszönet!
Nekem az a része volt fura a sztorinak, hogy elvileg “megállt” az idő számukra, de mégis telt (3-5 perc relatív időérzék vs. kb. 30 perc a valóságban), a másodperc mutató mozgott, de a többi mutató állt. Háhogy? Ha telt az idő miért álltak a mutatók? Ha nem telt az idő miért mozgott a másodperc mutató? Hogy lehet, hogy egy órának, ami – akkoriban – alapvetően mechanikus szerkezet, csak egy része működjön?
A sztorinak ez a része vagy pontatlan/túlmisztifikált; vagy éppen ez a kulcs, hogy megértsük: itt valami ordas átverésről van szó. Ez az egész sztori a lemegyünk a pincébe, furán működnek a dolgok, megjelenik a feleség (mint “független” szereplő) és bemond egy állítólagos idő múlást… Nekem nagyon átverés gyanús.
Ugyanakkor nyilván nem a semmire kapott emberünk kitüntetést, szóval ami szerintem legvalószínűbb, hogy emberünk beugratta a barátait (előre kitervelten vagy puszta szórakozásból), majd valóban feltalált valamit amit átadott Izraelnek. Az elterelő akció miatt mindenki az időgépet kereste, miközben ki tudja mit adott át Izraelnek, aminek létezéséről, funkciójáról, működéséről senkinek tippje sincs.
Ha előre eltervelt volt az elég bölcs dolog, mert látjuk, hogy ha egy hatalom valamit megépít, akkor a másik legalábbis megtudja, hogy az a “valami” lehetséges. Ha az ellenfél nem is tudja ellopni vagy reverse engineeringelni, akkor is óriási lökést adhat a kutatásnak a puszta tudat, hogy másoknak sikerült, szóval nekünk is meg kell csinálni. Nem beszélve az alapötletről.
Én valami effélét látok ebbe a történetbe.

 46. eltakaritono — 2015-02-24 20:07 

@tiboru:

Ööö, nos, én konkrétan a kommentbűnözés dolgára gondoltam, azaz a védelem szót azon bizonyos szerveknek a kommentbűnözés kategóriájába esés feletti szemhunyására vonatkoztattam. Ez azért egészen finom körülírás volt, nemde?

@nudniq:

Ő lesz a te embered 🙂

https://www.london-nano.com/our-people/%5Bfield_people_section-raw%5D/steve-bramwell

 45. nudniq — 2015-02-24 19:52 

A poszt témájához:

Ha mágneses monopólust talált volna Hurwich bácsi, akkor nemcsak az izraeli kitüntetést érdemelte volna meg, hanem a fizikai Nobel-díjat is.

Az elméleti fizikusok úgy örülnének a mágneses monopólus létezésének, mint pár éve a Higgs-bozonnak: ha akár csak egyetlen egy mágneses monopólus is létezne az egész Univerzumban, az egy alapvető rejtélyre adna frappáns magyarázatot.

 44. tiboru — 2015-02-24 19:47 

@eltakaritono:

A blog perszehogy védett, s a védelem ti vagytok, az olvasók és a nyilvánosság!

 43. tiboru — 2015-02-24 19:45 

@eltakaritono:

Igen, szerintem a már levédett és publikált cuccra egyetlen hárombetűs se tudná igazán rátenni a kezét. Persze egy-egy dokumentum onnan is kilopható, de a US Patent and Trademark elég nagy falat lenne még a CIA-nak is, pláne 70 évvel ezelőtt. Na és gondold el: Kanadától Nagy-Britannián keresztül Dél-Afrikáig és Magyarországig mindenhonnan törölniük kellett volna mindent…

A második bekezdésben lehet (szerintem) a lényeg: a nem publikált anyagokban van (lehet) a kakaó.

 42. nudniq — 2015-02-24 19:45 

@eltakaritono: retorzió senkit se érjen.

Én is bele szoktam menni ugyanebbe a témába, és pont azért írtam (belátom már, kissé hebehurgya módon) a fenti hozzászólásomat, mert azt láttam: arrafele kezd kószálni a beszélgetés, ahová én magam is gyakran szoktam félrevinni… most viszont épp abban a hangulatban talált ez a vita, amikor azt éreztem: nem vezet sehová. (amúgy elküldése pillanatában megbántam)

 41. eltakaritono — 2015-02-24 19:26 

@tiboru:

Akkor tényleg mese lehet, hogy a hárombetűs egységek mindenre rátették a mancsukat a feltaláló halála után?
Vagy válasszuk ketté Tesla munkásságát, a nyilvános, már szabadalommal levédett dolgokra, és azokra, amelyek a hárombetűsök védett archívumaiban lapulnak az einstand miatt? Mert így tényleg a lapulósok az érdekesek.

 40. eltakaritono — 2015-02-24 19:23 

Ez a blog, ez a poszt ennyit ér, de jó értelemben véve, mert nem “csak” ennyit, hanem ilyen sokat. Hogy azon ritka, színvonalas helyek egyike, ahol kulturáltan lehet erről a súlyos témáról vitázni, érveket ütköztetni. Legalábbis még. De megvan rá az esély, hogy ennek is vége lesz, és nem kizárt, hogy egyszer retorziók érhetik a témában kommentelőket. Én ettől tényleg tartok.
Amikor a bloggazda ilyen témát vet fel, ő pontosan tudja – szerintem – hogy a téma hullámokat vet majd. Meg azt is tudja, hogy a kemény vélemények – pro és kontra – azért megmaradnak a kulturált keretek között.Meg talán még olyat is tudhat,amit mi nem,hogy esetleg “védett” a blog.

 39. tiboru — 2015-02-24 18:50 

Többeknek:

Én úgy tudom, Tesla bejegyzett szabadalmainak alapdokumentációja (több, mint 270 van belőlük huszonvalahány országban) mindig hozzáférhető volt, nem kellett hozzá FOIA. Állítólag még Magyarországon is van 7 (hét) ilyen.

Igazán azok az izgalmasak, amelyek nem lettek bejegyezve.

 38. nudniq — 2015-02-24 18:19 

Most komolyan háromezerhatszáznyolcvankettedjére is el akarjátok játszani ugyanazt az unalomig ismert pro-Izrael vs. anti-Izrael “érvelgetést”

ami a megelőző háromezerhatszáznyolcvanegy “vitában” sem vezetett sehová? Mindenki megmaradt a saját megrögzött véleményénél, közben jól leírta magában a másik vélemény kifejtőjét…

Tényleg csak ennyit ér Tiboru posztja?
🙁

 37. jukeey — 2015-02-24 17:29 

@eltakaritono: A “területfoglaló agresszor” kétezer évig lézengett mások területein, ez alatt többször kiadósan meggyepálták őket, miközben a keresztény letarolta a Földet Patagóniától Kamcsatkáig. Végül beszorultak egy zsebkendőnyi sivatagba, amit alig tudnak megtartani. Perpill az iszlám ehhez az agresszor államocskához képest (amúgy melyik állam nem agresszor, nem volt az sosem, és nem is szeretne az lenni) nagyságrendekkel nagyobb és súlyosabb fenyegetés nemcsak az egyéb nagyhatalmak számára (kiket nem tekintek jónak pusztán azért mert van náluk rosszabb is vagy egyik épp rosszabb mint a másik), hanem a legelemibb egyéni jellemvonások, szokások, ízlések ellen is. Majd ha Izrael olyasmivel fenyeget hogy pl nem kellően hosszú pájeszem és esti ajvékolás elmulasztása miatt 50 botütésre számíthatok a fennhatóságuk alatt, esetleg drukkolni fogok a muftiknak, de csak ha aktuálisan számottevően kevésbé rossznak és fenyegetőnek tűnnek. Addig hadd drukkoljak bárkinek, aki a muftikat rúgja jól fenékbe.

 36. eltakaritono — 2015-02-24 16:23 

@petiba:

FOIA – úgy tudom, (de lehet, hogy rosszul)1996-ban lépett életbe.
(ez nem változtat azon a kérdésen, hogy vajon akkor hogy is jutott hozzá Mr. Hurwich a Tesla-anyaghoz)

6 napos háború – nem hiszem, hogy időgép, inkább a korszerűbb fegyverek.

Szerintem egy laza átverés a sztori, ilyet bármikor én is kitalálok, sőt, pár tanú is akadhat, akik teljesen egybehangzóan, pontosan azt állítják, amit én.
Kitüntetést kapni meg nem nagy dolog. Megfelelő helyen kell állni, nyalni, simulni, születni.

@jukeey:

Kicsit – hogy is mondjam – felszínesen látod az eseményeket. Azt meg nagyon nem árt megnézni, kinek is drukkol az ember, és miért. Pl. területfoglaló agresszornak drukkolni nem nagyon hálás dolog.

@gigabursch:

A mai iszlám (különös tekintettel az ISIS-re) messze nem az az iszlám, ami Vámbéri idejében az iszlám volt. És nem a javára változott. Mint ahogy a keresztény kultúrkörű Európa sem. Iparilag fejlődik, szellemileg, lelkileg satnyul az emberiség?

@petiba:

Egyet értek az egésszel, de szerintem nem árt az óvatosság. Nem érdemes kockáztatni. Előbb-utóbb majd valamelyik érintett sápítozóbajnok felnyomja a blogot a megfelelő helyen, aztán még a végén itt is ráülhetünk a szánkra. Szerintem már az is elgondolkodtató, hogy eddig el lehet (lehetett) menni. véletlen lenne? Emlékezz azokra, akiket a kurucról felnyomtak a nagyon demokraták.
Amúgy meg várjuk meg március 3-át.

A poszthoz annyit, hogy laza átverésnek tartom, egy a sok közül. Az órasztori vicces. Ebben a formában mindenképpen. Mi az, hogy idő?

 35. enmerkar — 2015-02-24 10:15 

@becsuszoszereles1k:

Igen, de Entebbénél volt fegyverhasználat.

 34. hadrian77 — 2015-02-24 09:58 

Az az órás dolog szerintem marhaság. Akkoriban mechanikus órákat használtak. Abban pedig olyan nem lehet, hogy csak a másodpercmutató megy, a többi meg nem mozdul. Érdekes lett volna tudni, a rákövetkező napokban mit csináltak az órák, mert ha erős mágneses hatás érte őket akkor vagy nagyon siettek vagy nagyon késtek.

 33. petiba — 2015-02-24 09:07 

@shiri:

Zsidóvicceket nem olvasok, viszont sok minden mást igen, valamint nyitott szemmel élek a világban. Mint rajtam kívül szerencsére egyre többen.

Ahol a palesztinok koncentrációs táborokban élnek (tudod, etnikai elkülönítésre alkalmas gyűjtőtábor, menekült-tábor) ahol tengerparton focizó gyerekeket lőnek le izraeli katonák, ahol foszforbombákkal irtják az őslakos etnikumot, ahol semmilyen megállapodást, határozatot nem tartanak be, ahol a segélyszállítmányokat visszatartják, netán a szállítókat kinyiffantják, ahol nem írják alá az atomsorompó egyezményt, de börtönbe zárják, aki a világ elé tárja, hogy vannak az országnak atomfegyverei, az bizony nem más, mint apartheid terrorállam. Soroljam még negyven sorban a legdurvább indokokat, hogy miért apartheid terrorállam, vagy belenyugszol abba, hogy az internet korában már nehéz a király meztelenségét bemesélni?

Ami a világ irányítását illeti – az egész világot szerencsére még nem ti irányítjátok, de ha megnézzük az Amerikai törvényhozást, ha elolvassuk, meghallgatjuk az izraeli nyilatkozatokat, számonkéréseket, fenyegetőzéseket, handabandázásokat, akkor sajna látjuk, hogy ki fújja a passzátszelet Amerikában, Európában. Megnézhetjük a nagy bankok, befektetési alapok, fegyvergyárak, véleményformáló és szórakoztató médiabirodalmak tulajdonosi és irányítói körét, és akkor lám, mit látunk?

“Felhőtlenül” nem lehet csak konteókkal foglalkozni, amikor világszerte napi szinten emberek ezrei, tízezrei halnak meg pénzéhes, gazdasági, kereskedelmi és hatalmi vágyak, törekvések miatt.
Izraeli témákban mindig van pár nick, akik fontosnak érzik kifejezni Mélyenszántó Véleményüket az izraeli államról, mint a közel-kelet egyetlen tökéletes demokráciájáról, és szegény áldozati bárány szerepéről. Persze soha nem véletlen, miért pont azok veszik védelmükbe a terrorállamot, akik…
Akiknek ez származási és/vagy vérségi/vallási kötelességük és/vagy érdekük.
Pl. te, és még jópáran itt és máshol, egyaránt. Hölgyek, urak egyaránt. És mindig TI vagytok azok, akik hisztiznek azon, hogy miért nem csak a ti véleményetek jelenik meg, miért nem csak veletek ért egyet mindenki és fúj, meg júj, meg már nem is az igazi az oldal, poszt, blog, ahol nem csak az Izraelt és népét dicsőítő véleményeket lehet olvasni. Szar ügy, mi? Elhiszem, hogy utáljátok, hogy így van, és próbáltok is ellene tenni, hogy ne így legyen.

Egyszer már kérdeztem tőled régebben, nem te vagy-e véletlenül S.Zs. a Kossuth jeruzsálemi tudósítója, ami persze költői kérdés volt, amire nyilván nem vártam, hogy majd őszintén válaszolni fogsz, de akkor valahogy eltűntél.

Akkor engedd meg, és fogadd némi magyarázatként az alábbiakat, – mondjuk a S.Zs.-ra hajazó nicked miatt – mert hátha TÉNYLEG nem érted, miért vannak ilyen csúnya nickek, akik igen-igen rossz véleménnyel vannak az “izraeli államról, mint olyanról”
Pl.:

“Shiri Zsuzsa, a “Magyar” Rádió és az MTI jeruzsálemi tudósítója a Kossuth Rádióban ma délben sugárzott helyzetjelentésének kiemelt részét képezte a tegnap palesztin fogságba esett izraeli hadnagy elengedéséért folytatott izraeli erőfeszítés. Közben nem szólt – vagy igen felületesen – a Gázai övezet, s azon belül Ráfáh város palesztin lakosságának tegnap reggel óta tartó kínszenvedéséről. Meggyőződésünk, hogy Shiri az egyoldalú, a palesztin fél drámáját rendre elhallgató, vagy felületesen kezelő tudósításait a Kossuth Rádió hírszerkesztőinek erre vonatkozó utasítása nélkül nem tehetné meg.

A Kossuth Rádió tudósítója (S.Zs.) ma délben (14.08.02) kiemelten foglalkozott Hádár Goldin izraeli hadnagy foglyul ejtésével és azzal, hogy kiszabadításáért az izraeli hadsereg minden követ megmozgat.
Shiri Zsuzsa tehát nem arról tudósított kiemelten, amelyről egy tisztességes médiának beszámolnia kellene: arról, hogy csak Ráfáh városában, és csak tegnap reggel óta, az “übermensch” hadnagy foglyul ejtése óta magyar idő szerint ma délelőtt 11 óráig 101 palesztint gyilkolt meg és több mint 400-at sebesített meg az izraeli hadsereg. Nem arról tudósított, hogy a ráfáhi polgári személyek szerint – de még az izraeli sajtó szerint is – eddig soha nem tapasztalt kegyetlenséggel és intenzitással kivitelezett támadásokat hajt végre az izraeli hadsereg ebben a városban. Arról sem számolt be, hogy itt, Ráfáhban tegnap este pánikszerűen ki kellett üríteni a település legnagyobb, sebesültekkel zsúfolt kórházát, miután az izraeli hadsereg a nemzetközi kérlelés ellenére is szakadatlanul lőtte az épületet és az oda tartó mentőautókat.

Megismételjük: Shiri Zsuzsa az egyoldalú, az újságírói etika alapszabályát arcul ütő elhallgatásos ferdítéseit a főnökei útmutatása, jóváhagyása nélkül nem merné megengedni magának. Sokszor leírtuk, de megismételjük: a “Magyar” Rádió és a vele szinte egyívású MTI, ha másért nem, csak a kiegyensúlyozottság látszatának kedvéért, miért nem alkalmaz tudósítót valamelyik arab országban? Például Rámalláhban, a Palesztin Nemzeti Hatóság székhelyén. További kérdésünk: miért engedik meg a “Magyar” Rádió vezetői Shiri Zsuzsának, hogy tudósításaiban az Izraellel harcoló palesztin szervezeteket a “szélsőséges” jelzővel illesse? Ki itt a szélsőséges? Az, aki szinte mindennap véghez visz több tucat gyermek és nő halálát is előidéző vérfürdőt, vagy az, aki háttal a sarokba szorítva fölveszi vele a küzdelmet?”

(Hering J.)

Mondok én neked még valamit. Sokkal több “nick” van, akinek igen kemény véleménye van az “izraeli államról, mint olyanról” (szerintem minden gondolkodó, nyitott szemmel járó és minimális erkölcsi érzékkel rendelkező ember így van ezzel, aki nem “oda tartozó/ elkötelezett”) Csak az emberek félnek. Nem merik kimondani a véleményüket, maximum otthon, a négy fal között, szűk baráti körben. Ugyanis büntetőjogi felelősségre vonás vár rájuk, ha kimondják a véleményüket. Tudod, szájzártörvények…

Izraelnek egyébként – ha sürgősen nem vonulnak vissza a számukra kijelölt határok mögé, ha továbbra is világpolitikai veszélyhelyzetet idéznek elő rendszeresen – előbb-utóbb “kampec lesz”;
ha tanulnának a világtörténelem utolsó 3-6.000 évéből, előbb-utóbb minden elnyomó agresszornak egyszercsak vége lett. A megmaradásukat az szolgálná, ha szépen visszavonulnának a számukra kijelölt határaik mögé, ha belenyugodnának, hogy Palesztinának is joga van az önálló államiságra, ha beszüntetnék az apartheid politikát, az amerikai és eu-s döntéshozókra való pofátlan nyomásgyakorlást, ha megtanulnak békében, korrekt módon együtt élni a palesztinokkal, és elengedik a “kiválasztottságtudatot”, akkor lesz esélyük megmaradni. Meg talán a fél világot sem döntik romba néhány ostobán kirobbantott háborúval.

A 73-as háborúban sajnos nem csak Joni Netanjahu halt meg.De miről is szólt a jom kippuri háború?
Az arab országok a számukra megsemmisítő hatnapos háború után is összeszedték magukat, hogy a 67-ben elszakított területeiket VISSZAFOGLALJÁK, és Izrael területét visszaadják az onnan elűzött palesztin lakosságnak. Mert mi is történt a palesztin exodus idején? A gyarmattartó britek úgy gondolták, jogukban áll egy más kontinensen levő országot szétszedni, az őslakosokat kitelepíteni, elűzni otthonaikból, és más országokból oda betelepíteni embereket. Négy hullámban menekültek a palesztinok a saját hazájukból, otthonukból, földjeikről, falvaikból a környező országokba, több millióan. Persze BT határozat készült arról, hogy az elmenekült lakosoknak lehetővé kell tenni a visszatérést, vagy aki nem tér vissza, azt kompenzálni kell a veszteségeiért. Persze határozatot soha nem hajtották végre. A nagyon “demokratikus” izraeli vezetés törvényeket hozott a palesztin visszavándorlás megakadályozására, a törvények megszegői ellen durván fellépnek a hatóságok. A törvények lehetetlenné teszik, hogy korábbi palesztin földtulajdonosok visszakövetelhessék a birtokaikat. És akkor “nyilván” ezek az elüldözött, otthonukért, hazájukért, elnyomásuk ellen harcoló palesztinok (és leszármazottaik) a “fanatikus terroristák”…

Bocs, tényleg, szinte sajnálom, hogy vannak ilyen gonosz nickek, akiknek ezt nem veszi be a gyomra, és még ki is merik mondani, le is merik írni ellenérzéseiket.

Ha gondolod, elvitázgathatunk még erről hosszú napokon keresztül, csak akkor ugorjunk át a másik posztba, ezt meg hagyjuk meg a zsidók “időgépének”.

 32. gigabursch — 2015-02-24 08:06 

@jukeey:
Az a most azért nem most történt.
Ha elolvasod Vámbéri Ármintól a Dervisruhában Közép-Ázsián át című művet, rádöbbensz, hogy sz iszlám fanatizmus gyökerei messze évszázadokra nyúlnak vissza és nem most fejlődött ki.
Az ami most van az innen náézve egy ugyanolyan rombolás eredménye, mint ami végbement a Kereszténységen az elmúlt egy évszázadban.

(Persze Vámbérit amúgy is érdemes olvasni, s szívem szerint nagyon sok mostanában csak ájvékolni tudónak megmutatnám, hogy mi mindenre lehet valaki képes Hazájáért, népéért – egy valakinek már sikerült, s nekem ez is felhőtlen sikerélmény.)

 31. gigabursch — 2015-02-24 07:56 

@petiba:
A Hatnapos-háborút nem kell túlmisztifikálni.
Javában a hírszerzés és a távolságok, valamint a közlekedési útvonalak kihasználása ami háborút gyorsan eldöntötte egyik oldalról, a másik oldalról meg a bénázás és az, hogy nem akarták baráti tűzben a szövetségeseiket felőrölni.

Ennyi erővel a három napig tartó Pozsonyi-csata, ahol a teljes magyar haderő legalább négyszer átúsztatott a Dunán (aki járt pár Pozsony térségében (Értsd: Hainburg-Dévény-Pozsony), az tudja, hogy ez miért nem egyszerű), s közben elvágni az utánpótlást és beszorítani olyan környezetbe az ellent, ahol nem tud harcolni*) olyan helyzet volt, hogy – ezek szerint – volt időgépünk.
Ez jó hír, mert akkor megelőztük a zsidókat (hurrá… 🙂 ), de egyébként kiderül, hogy szervezés, bizalom és kiváló helyzetértékelés a győzelem kulcsa, nem beszélve a leadott feladat végrehajtásáról.

____________
* Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy az a Győri-csata, ahol Napóleon**t kis híján tényleg megvertük és az egyetlen csata, ahol Napóleontól ellopták az ágyúi egy részét, sőt még lőtték is vele Napóleont, nos ki az aki tudja (ilyen soha máshol nem történt vele), hogy mi okozta a legnagyobb gondot Napóleonnak és hadseregének?

A válasz: A sok víz, láp, holtág, meder és a szúnyog.

Olyan fokú szenvedést és harci morál esést okozott, hogy ezzel egyszerűen nem tudott mit kezdeni és ez okozta azt, hogy nem ment beljebb Magyarországra.
(mielőtt megkérdeznétek, hogy hol olvastam, a válasz, hogy úgy ~15 éve a Kossuth-rádióban volt egy műsor, abban beszéltek erről)

**Most döbbentem rá, hogy a magyar helyesírás szerint Napóleon hosszú ó-val van a Napó-nál… Jéééé

 30. jukeey — 2015-02-24 03:59 

Van ez a fél Afrikát és negyed Ázsiát elborító fanatikus iszlám mozgalom, melyek közel vannak hozzá hogy a saját rokonaik közül is kínhalálban részesítsék az egyénibbeket, olyan apróságok alapján, hogy pl milyen irányban csavarja a fejére a turbánját. A sötét keresztény átok másfél évezredes pusztítása után ők csak most züllöttek le erre a szintre. Erre itt vannak a zsidók, akik az ókorban gyorsan kitombolták a legsötétebb korukat, azóta meghúzzák magukat – igaz muszály volt nekik. Ezek most a jelenleg legsúlyosabb iszlám agymenés segge lyukában összecsődültek és próbálják állni a sarat. Több mint fél évszázada az iszlám csapást lefoglalják, kapacitásának nagy részét lekötik, élő pajzsként felfogják. Ha ez a trutyi nem az ő nyakukba szakadna vastagon, könnyen mi gázolhatnánk benne derékig, ráadásul jó eséllyel az iszlám áradásának hatására ellenpólusként új erőre kapó, annál alapjában semmivel sem különb keresztény kórsággal soraink közt. Lehet hogy nem szeretem őket se, de nekik “drukkolok”.

 29. shiri — 2015-02-24 00:05 

@petiba: “Volt ott valami más is, na ebbe a gondolatmenetbe zsírosan bepasszol egy ilyen teslás cucc”

Biztos ismered a zsidóviccet, hogy miért olvassa Grün a Völkischer Beobachtert: hát mert abban mindig azt írják, hogy mi irányítjuk a világot…

“Terrorállam” – Megkímélném az oldalt a politizálástól, de borzasztóan sajnálom, hogy a konteóblog posztjai alatt már nem lehet olyan felhőtlenül, csak a konteókkal foglalkozni, mint régebben. Izraeli témákban mindig van pár nick, akik fontosnak érzik kifejezni Mélyenszántó Véleményüket az izraeli államról mint olyanról.

A poszthoz: ha Entebbében használták az időgépet, akkor még nem volt tökéletes a szerkezet, mert meghalt a parancsnok, Joni Netanjahu, a mostani miniszterelnök bátyja. A ’73-as jom kippuri háborúról nem is szólva, ahol jó darabig hajszálokon múlott, hogy Izraelnek kampec lesz-e vagy sem.

 27. grossartigli — 2015-02-23 16:37 

offtopic

Tiboru, hamár a Moszad akkor szerintem Gerald Bull halála is érdekes story lehet.

 26. petiba — 2015-02-23 16:26 

“A világháború alatt valószínűleg ő volt az egyetlen, aki örült a kanadai kormány azon döntésének, mely szerint a bevezetett takarékossági intézkedések miatt (“Az acél a hadiiparé!”) a háztartási gépekbe egyre kevesebb és egyre szarabb minőségű fémalkatrészt építettek be.”

Nos, nem ismerek statisztikát, arányszámokat, százalékokat, de mielőtt a kanadai kormány nyakába varrnánk komplettice szerkezetek, gépek, ruhák, sőt, élelmiszerek, egyebek minőségromlását, idézzük fel, hogy már a húszas években megkezdték a tervezett elavulás alkalmazását, 1932-ben jelent meg Bernard London politikai röpirata: A válság megoldása a tervezett elavulás segítségével – címen. És azóta nincs (perpill és hálisten) világháború, de a tervezett elavulás egyre fokozódó alkalmazását mindenki észleli, aki nem teljesen vakon, vagy milliárdosként, szolgasereg által kiszolgálva éli le az életét, viszont használ háztartási gépeket, “hosszú élettartamú” (hahaha) energiatakarékos izzót, nylonharisnyát, szórakoztatóipari- és telekommunikációs kütyüket, stb.
(azt most egyelőre jegeljük, kik is voltak azok, akik a tervezett elavulás ötletét felvetették, majd azt iparilag bevezették)

“s innen kezdve minden idejét régi kedvence, Tesla munkássága tanulmányozásának szenteli: mindent elolvas tőle, ami hozzáférhető: régi interjúkat, szakcikkeket, tanulmányokat, de még az Amerikai Szabadalmi Hivatalban is utánanéz Nikolának.”

Ezt most így hogy? Akkor a történet nem úgy szól, hogy Tesla halálakor az USA kormányszervei betörtek Tesla irodájába és lefoglaltak az égadta világon mindent tárgyat, iratot, még a használt fogpiszkálót is, amit T. irodájában, laborjában találtak? És csak az információ-szabadság törvény kényszerítette ki az FBI-ból a Tesla-hagyaték egy kis részét? Mert akkor Sid bátyó ugyan hogy férhetett hozzá a Tesla cuccokhoz 1955-től, ha az infó-szabi törvény (Freedom of Information Act) csak 1966-ban lépett életbe? És ráadásul Kanadából meg pláne hogy férhetett hozzá? Az USA – gondolom – Kanada elől is titkolta Tesla találmányait. Ha ő a 66-os tv. előtt hozzáfért a teslás anyagokhoz, akkor valamiféle nagyontitkos szolisgyerek lehetett ő is. Szajjánügyileg is bekonteózhatjuk persze…

Nem varrtuk el a 69-es torontói bankrablásos szálat. Most akkor elkaptak bárkit is ezzel a cuccal? Ha már erre való tekintettel – és a rendőr haver ötletelésére – állt neki az állítólagos cuccot összerakni?
Mellékszál – a gép használatával akár ő is lehetett a bankrablássorozat egyik kitervelője és lebonyolítója – már ha a gép tényleg bármit is csinál.
Ez ollllyan kis zavaró tényező, hogy a rendőr haver leötletel, Sid bátyó építkezik, rendőr haver látja-észleli a működő cuccot, majd elfelejtődik az egész? Elkészül, működik, de nem kerül bevetésre a rablók ellen? Viszont nem kerül a kanadai nagyontitkosok látókörébe sem a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő madárka? Sőt, töksimán kiengedik repülővel (hajóval?repülő szőnyeggel?) a holmit a zsidók poggyászában? Elég nehéz elképzelni.

“Kanadai Cionista Szövetség meghívására egy izraeli delegáció érkezik Torontóba”
Ezek tényleg mindenhol ott vannak, jönnek-mennek, sumákolnak, boltolnak, és titkos találmányokat (fegyvereket?) hurcolásznak, amerre csak gondolnak?

“Ezt a kitüntetést 1958 óta osztják ki, s az izraeli honvédelmi miniszter előterjesztésére a zsidó állam köztársasági elnöke ítéli oda azoknak a magánszemélyeknek (ritkábban szervezeteknek is), akik/amelyek technológiai, műszaki találmányaikkal és/vagy felfedezéseikkel “rendkívüli módon járultak hozzá Izrael védelméhez és biztonságához“.
Azaz bárkinek, aki jóféle fegyvert ad a terrorállam kezébe.

Hamárhomár, legyen kövér – nem mennék el 1976-ig. Ha ez a cucc tényleg létezik, és működik, akkor már a hatnapos háborúban -67-ben is használhatták. A pontosság kedvéért megnéztem a wikin az adatokat:
Nasszerék (Egyiptom, Irak, Jordánia, Szíria) oldalán:
1800 harckocsi, 660 harci repülő, 364 ezer fős, jól felfegyverzett hadsereg.
Izrael oldalán:
800 harckocsi, 300 harci gép, 264 000 fős hadsereg.

1.nap- az arab államok teljes légierejének 75%-a elpusztult.
2.nap- az izraeli csapatok mindenütt betörtek a Sínai-félszigetre, és az évekig épített Sínai-félszigeti erődrendszer egy nap alatt az összeomlás szélére került.
3.nap- Jeruzsálem kétezer év után újra izraeli kézbe került. Eközben Nárkisz tábornok felszámolta a hegyek közt megbúvó teljes védelmi erődítményrendszert és a Jordánon túlra szorította mind az öt jordániai hadosztályt. Jordánia még aznap kilépett a háborúból.
4.nap- Nasszer itt vetette be a szovjet ipar egyik óriását, a T-55-öst, ám ezzel sem tudta megakadályozni, hogy az összehangolt izraeli légi és páncélos erők felmorzsolják tankjait és kiharcolják a teljes győzelmet.Egyiptom is kilép a háborúból.
5.nap- Izrael a Golan-fennsíkon is kivívta a győzelmet.
6.nap- Szíria is feladja.

Na, szóval, soha nem hittem egy percig sem, hogy egyik sémita kétszer annyit ért ott hat nap alatt, mint a másik sémita. Volt ott valami más is, na ebbe a gondolatmenetbe zsírosan bepasszol egy ilyen teslás cucc – vagy valami más.
Szal, ha volt ez a masina, meg még működött is, akkor az első éles működés sztem már 67-ben tesztüzem alá került.

Nemlineáris káoszgenerátor? Az nem a lottósorsolós masina? XD

Viccet félretéve nézzük a káoszt, ha felmerült. A modern fizikában nagy dobbantás volt a fraktálgeometria, ami a fraktálokat, a logika feletti logikát, a Káoszt kutatja. Pont nemrégiben olvastam a káoszgeometriáról, a “káoszmágusokról”, és ott olvastam a káoszelmélet azon elképzeléseiről, melyek ősi tanokra hajaznak, pl. az indiai védanta filozófiával összecsengve, ami azt hirdeti: Teremtéskor egy közös ősforrásból két folyamba áradtak ki a dolgok. Egyikbe az Univerzum építőelemei kerültek – TÉR, IDŐ (!),ANYAG, LÉTEZÉS,pozitív számok, a másikba az ellenpólusok, nemtér, nemidő, antianyag, nemlét, negatív számok.Érdekes…

Hogy ha ott van a terrorállam birtokában a cucc, miért nem használják?
Miért, nem használják?

Ha tényleg nem, miért nem?
– csúnya következményei lehetnek a használatának
– eleve egyszerhasználatos, mindig újat kell építeni
– tönkre ment
– csak kölcsibe kapták, vissza kellett adni Kanadának
– feldobta a talpát az (vagy azok) akik tudták, hogyan kell működtetni, vagy megépíteni
– iszonyú drága (még nekik is) a működtetése
– lenyúlták tőlük a cuccost, mint Rosenbergék az atomtitkot
– Sid apó beépített egy önmegsemmisítő izét, és az működésbe lépett
– a pszicho hadviselés értelmetlen, – ha nekik van időgépük Tesla nyomán, azoknak meg nagyon pláne, hogy van, akik Tesla találmányain ücsörögtek hosszú évtizedeken át,- a FOIA hatályba lépése előtt
– rájöttek, hogy nagyüzemileg olyan károkat okoznak a téridő szövetén (ez milyen szép, nem?) hogy ők is megszívják. Erre mondják tini szlengben, hogy cumi!

Hát így sebtében ennyi XD

 25. gigabursch — 2015-02-23 16:26 

Ez a káoszgenerátor nálam ismert.

Kell hozzá három gyerek (néha egy iy elég), egy feszült feleség és egy fáradt férj.
Egy nagy gyerekszoba és túl sok játék meg gyerekkönyv, a közelben szennyestárolóval és mosógéppel.

Kész káosz.

A dolog eleve ott kezdősik, hogy a gyerek olyen, mint a gáz, azaz kitölti a rendelkezésre álló teret. Kicsit nagyobb a közegellenállása, viszont sokszor szórakoztató.

Ez a monopolús-mágnes viszont olyan mint egy fekete lyuk.
Csak vonz, vagy taszít.

Ilyen is van.
SOk olyan embert ismerek, akik mindenesetül taszítanak, de van pár, aki mindenkit vonz.

 24. gigabursch — 2015-02-23 16:18 

Hú, ha egy ilyen lenne és a kínaiak már gyártanák, garantáltan jót tenne a hoszzú orgazmusnak… 😳

Nagyon jó cikk, teccikk 🙂

 23. jukeey — 2015-02-23 15:16 

Hogy miért nincsenek egyértelmű jelek eme találmány felhasználásáról (amennyiben a leírtaknak csak a fele igaz), nagyon egyszerű okai lehetnek. Például hatókörén belül leszereli nemcsak a katonákat/terroristákat/bankrablókat/túszejtőket stb, hanem a kopókat és egyéb berendezéseket is. Ezen kívül nem alkalmas távolról célzott hatás keltésére, csak a szerkezet körül működik. Mindez lehetetlenné teszi vagy legalább túlzottan korlátozza a bevetéseken való használhatóságát, így pl az ugandai akcióban eme űberkütyüt sejteni tévút; viszont védelmi célokra bizonyos területeken így is aduász lehet. Ki tudja, talán Fort Knox-ban is egy ilyen lapul az aranyhalmok alatt, és többet ér mint a külső őrség meg a betonfalak együttvéve (khm, tudom hogy pont ez gyanús eset, csak példának most hirtelen ez jutott eszembe). Tegyük fel, azóta is nagyon kevésszer fordult elő hogy ezzel védett objektumokba egyáltalán bárki megkíséreljen erőszakkal behatolni, és az esetleges pár esetet is könnyű eltitkolni, amennyiben a szerkezet segítségével csírájában folytják el az akciót, és nem kell szajréval lelécelt tetteseket ország-világ szeme láttára lövöldözve hajkurászni.

 22. becsuszoszereles1k — 2015-02-23 11:31 

18.@collaunch:

Az benne igazabol a konteo, hogy lehet, hogy mar tegnap-tegnapelott valosagga valtak, mint a Szerzo is celoz ra’…

Amugy, allitolag minden a fejben dol el, fejunk pedig mindannyiunknak van…Hurwich meg “maradekbol” dolgozott, mondhatnam eredeti – igaz, kidobott – detailokat plagizalt kezdetben (fejlesztes reszhez); ‘megvenni’uj termeket, amire nem mi jottunk ra, nem mi fejlesztettuk, es nem mi gyartjuk, az mar nehezebb kerdes…

Sid es Day parbeszedebol, a ‘csinalhatnal nekunk (rendorseg) egy ilyen idogepet’ ‘nem is mondasz hulyeseget’ – azt sugallja, hogy olyan gepet, ami az idovel csinal valamit, azaz az esemenyek idejevel, az idomero” oraszerkezet altal – am de, a tudatunkban:

S. Hurwich 3 dolgot mutat be a felugyeloeknek:

1. az ora jar, mert forognak a mutatok, de az idot nem meri; – tehat fals (elmult/allo’) idot mutatnak
[Erzekcsalodas most mas teszta,
talan pont az ellen hasznalunk orat,
tapasztalatainkbol okulva, es
“vakon” tamaszkodunk is ra’!!…]
a) ez nagyon fontos, ha pl. Ugandaval egyeztetjuk az akcio idejet, csak az o” orajuk mutatoja szet van kapcsolva az oraszerkezettel? Viszont a diplomacia oraja tovabbra is ketyeg.

2. magnesezve van a fegyverek valamije;
b) pl. az ugandaiake’ is +minden helyi embere’, elterito”ke’ is

3. nem latszik a varazs szerkezet, amivel mindezt csinalja (me’g szep!);

Lehet, hogy magan ezen a szerkezeten(-ben), ill. magneses(?) tereben kell utazni (lenni) (preparalt repulogep, helikopter bocs)? – [Nagyon bizom benne, hogy nem talaltam el a megfejtest!:/] De’jszen mar az okori gorogok is ismertek, talan mint trojai falo’, csak nem kvantumos kiadasban! 😀

 21. vittore — 2015-02-23 11:20 

Tesla, időgép, moszad…. Hát a mester most kielégített rendesen. (bocs). Szerintem egyébként valami elektromágneses cucc, ami a működése során eddig kevéssé ismert hatásokat generál.
Igazándiból arra lennék kíváncsi, (bár nem kérdőjelezem meg a létezését és működőképességét) hogy miért nem vetették be többször. Ennek azért lenne elég sok nyilvánvaló bizonyítéka, akármennyire is próbálnák titkolni. Valamint ha nekem lenne ilyenem, én biztosan világuralomra törnék… (ez most egy kicsit magas labda volt)

 20. koxi — 2015-02-23 11:05 

Ájj de király cikk, danke tiboru!!
Bárcsak én tudnék ilyen cuccokat építeni, de sajna nincs elég gógyim hozzá.

OFF: Ha azonban kutatásaid során esetleg belefutnál egy földönkívűlitávoltartó berendezésbe, kérlek értesíts, mert rettegek azoktól a dögöktől. Nem akarok egy messzi-messzi galaxisban egy műtőasztalon ébredni.

 19. FilcTroll — 2015-02-23 09:43 

@rdos: Az oroszok is kísérleteztek ilyesmikkel (még durvábbakkal is, pl. telekinetikus, távérzékelési stb. próbálkozások). Már nemléxem, hol olvastam, de mintha értek volna el sikereket monopólus tekintetében.

Persze az sem véletlen, hogy az efféle találmányok sokszor sufniból jönnek elő, mert a “lehetségesség” kanonizált fogalmai ott nem befolyásolják a munkát. Különösen jó az a hozzáállás, amit Sid követett, hogy ugyanis lépésről-lépésre igyekezett felfedni Tesla munkásságát: így elvben észrevehette ugyanazokat a hatásokat és elméleti konstrukciókat, amiket Tesla is feltárt. Ugyanez aligha sikerülhet, ha egy-egy kiragadott kísérlettel vagy fejlesztéssel próbálkozik valaki. Tesla elektroncsövei pl. több kicsi, “mellékes” eredményt és tanulságot hoztak, de saját szavai szerint is nélkülözhetetlenek voltak ahhoz, hogy elkészítse a “tökéletes” csövet — ami ha minden igaz, a villanyautójában is működött.

Úgyhogy én a mágneses monopólusra szavazok egyelőre, már csak a kevés tény alapján is: a fegyver és az órák viselkedése mágnesre utal; Tesla és a sufnilabor az ismeretlen területeken való kutatást valószínűsít; a titkosság (és a ködösítés az időgéppel) pedig azt jelenti, hogy az elkészült “fegyver” csak addig vethető be magabiztosan, amíg az ellenség nem tudja, hogy mágnesről van szó, hisz úgy könnyen találhat rá ellenszert.

 18. collaunch — 2015-02-23 08:38 

A poszthoz: ismet egy nagyon szuper iras, koszonjuk szepen! Remenykedem benne, hogy egyszer ezek a Tesla-cuccok is kikerulnek a fenyre teljes valojukban.

Az pedig csak egy “jarulekos” resz, hogy kinek van penze megvenni, fejleszteni fegyvereket, fegyvernek latszo dolgokat, haditechnikai eszkozoket, amik ma meg konteonak tunnek, holnap mar valosagga valnak.

 17. rdos — 2015-02-23 08:32 

@FilcTroll: 15 Mágneses monopólus. 🙂 Úgy kellene feltenni a kérdést a szakinak a tekercs (induktivitás) gyárban, hogy kiderült, hogy van mágneses monopólus! Józsibá ugyan tekercseljen már mágneses monopólust előállító cuccot, csak úgy minden tervrajz nélkül!

Felteszem a pamutgombolyaghoz hasonló, a tér minden irányába álló egymenetű tekercsek sorbakötött (és a hozrdozó kugligolyóra tekert) mintázatával próbálkozna. Amúgy nem is a mintázat a lényeg (nem mellékesen Teslának csudálatosan sok fajta tekercse volt), hanem az, hogy a készítő úgy tudja, hogy a feladat megoldható (pl a szomszéd gyárban már tesztelik a sorozatgyártást).

 16. collaunch — 2015-02-23 08:31 

@stockton: Ezeken en is gondolkozom, de gondolkozzunk egyutt, bar ugysem hiszem, hogy megtalalnank a megoldast. A lenyeg nem az idon van szerintem, az, hogy a relativ ido (szerintuk par perc telt el, stb) mennyi, az mindig fugg a helyzettol.

Itt maga a szerkezet lett befolyasolva, nem az ido, velemenyem szerint.

Amit meg erdekes, valaki irta is itt fentebb, hogy nem tudtak felelemelni a revolvert, magnesezodott, de mas targyakat nem szippantott magahoz a korulotte alloktol.

 15. FilcTroll — 2015-02-23 06:05 

Mágneses monopólust generálni képes kütyü lesz a
ez a titokzatos cucc.
(http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1gneses_monop%C3%B3lus)

Tesla is foglalkozott vele, meg mindenki, aki az ő nyomában jár. Erős, egypólusú mágneses tér: nyilván nem az időt állítja meg, hanem csak megbénítja az órákat, és persze minden más mágnesezhető holmit, pl. a túszejtők fegyvereit is. Egy ilyennel a szatyrodban eléggé könnyűvé válik a rajtaütés, ha neked nem mágnesezhető ötvözetekből van a pisztolyod (maroklőfegyvered, eh.).

 14. stockton — 2015-02-23 00:59 

Szerintem bekavar a sztoriba, hogy Sid szándékosan felhívta a figyelmet az idő múlására. És az órák is mutatták. Tehát semmiképpen nem csak a mágnesesség felé mennék.
Szerény ismereteim szerint ami anyagot és időt is mint olyat befolyásolni tud egyszerre az csak a gravitáció lehet.
Én arra gondolok, hogy valahogy sikerülhetett egy a gravitációval és a vezetőképes anyagokkal kapcsolatos olyan összefüggést találnia, amivel sikerült a kettőt úgymond “ötvöznie”.
Kettes voltam fizikából mindig, nyugodtan szóljátok le ha nagyon nagy hülyeséget mondanék 🙂

 13. jukeey — 2015-02-22 23:45 

Én a mágnest választottam, ám kifejteném hogy inkább csak szimpla mágneses jelenségre (tehát nem időbuherálásra), de korántsem egy egyszerű erős mágnesre gondolok. Összehasonlításképp pl az MRI készülékeknek érdemes utánaolvasni. Lövedékhatás: kisebb fémtárgyak (töltőtoll, karóra) puskatöltényszerűen repülnek rá a mágnesre, ez már halálesetet is okozott. Szóval ha egy nagyon erős mágnes simán a saját vonzóerejével ragasztotta volna olyan hatékonyan az asztallaphoz azt a pisztolyt, a szobában elszabadult volna a pokol. Nem kizárt hogy az emberekre is hatott; megint csak az mri-t hoznám fel, ott ugyanis a mágneses tér az emberi test atomjait gerjeszti annyira, hogy rádióhullámokat bocsájtanak ki, ebből a sugárzásból alkotnak képet. Ez valami nagyon különleges mágnes tér lehetett, nem egy szokványos ipari mágnesé, az biztos. Talán maga a készülék nem vonzott semmit, hanem csak a szobában lévő tárgyakat tette mágnessé; vagy valami ilyesmi.

 12. tubysmith — 2015-02-22 23:08 

Azért olyan tank se rossz, ami megbénítja az ellenség fegyverét, hogy nem lehet vele lőni.
Tisztára Red Alert 3 tesla trooper 😀

 11. ottar — 2015-02-22 23:04 

Ott az időgép bizonyítéka az egyik képen. 😉
Chua prof 1983-as kütyüjén van egy webcím (Ami egyébként egy blogra vezet ahol nem találok a témába vágó posztot. 🙂
A www ismereteim szerint 1989-ben indult. Tehát… 🙂

 10. warr — 2015-02-22 22:35 

Hmmm, már nem az első időgépes poszt mostanában, szerintem Tiboru készül valamire… 😀

 9. Jumboo — 2015-02-22 22:28 

Próbáltam utánaolvasni a nemlineáris káoszgenerátornak. Na aki ezt nem érti az hüjécske? 🙂

 8. becsuszoszereles1k — 2015-02-22 21:32 

6.@enmerkar:

Azert az entebbei esemenyek szempontjabol nem lehet mellekes korulmeny, hogy anno, a felugyelo nem tudta hasznalni a fegyveret, amig tartott a hatas…

 7. becsuszoszereles1k — 2015-02-22 21:12 

@becsuszoszereles1k:

Szerintem ma feltunoen magas (3,21%), a “A dolgok azért ennél árnyaltabbak, majd kifejtem a kommentek között” szavazat aranya
a szokasos kis, vekonyka csikocskahoz kepest (1-1,5%)!! 🙂

 6. enmerkar — 2015-02-22 20:20 

“Ha az időgépet valaha feltalálják, akkor az időutazás már ma is létezik.”
/Én/
Komolyra fordítva a szót: az idő, mint fogalom az ember találmánya, és tartalmilag nem más, mint az anyag állapotváltozása. Hurwich kolléga nem tett mást, mint elektromágneses térrel befolyásolta az a hatáskörzetben lévő anyag állapotváltozását.
A kitüntetést eme zseniális képesség megteremtése okán kapta, de Entebbéhez nem nagyon lehet köze – inkább gyógyászati vagy kriminológiai felhasználását tartom valószínűnek.

 5. csbig — 2015-02-22 20:12 

Szerintem az a mondata Hurwichnek figyelmbe veendő, miszerint a ketyere hatótávolsága a tápláló energia függvénye. Lehet, hogy komolyabb hatást csak akkora energiasűrűséggel lehet csak elérni, amit semmi eddigi generátor és tápláló hálózat nem bírna el? (Vagy akkora kell, ami nem hurcolászható, mint ahogy egy sokmegawattos generátort se szerelnek teherautóra vagy repülőgépre, bár a fix erőművekben és anyahajókban nem szokatlanok.)
Vagy ha el is bírná a terhelést egy kisebb is, olyan mellékjelenségek is jelentkezhetnek (most nem a fejtorzulásra gondolok), amik kinyírják a generátort? Ne feledjük, hogy eddig csak Teslának sikerült akkora áramszünetet csinálnia (a távoli generátor tönkrevágásával), hogy egy egész város meg a környéke sötétbe borult… (Colorado Springs). Ha Hurwich ketyeréje is tud ilyen “apróságot”, mikor jobban hergelik, akkor nehézkes az alkalmazása…

Hogy Entebbébe be tudtak az izraeli gépek jutni, szerintem nem a szerkezet érdeme. Azért arrafele nem olyan sűrű a légvédelem (pláne abban az időben), hogy mélyrepülésben ne lehetne simán kikerülni. A Herkulesek nem nyafogósak emiatt, amúgy sem szoktak velük túl magasan csalinkázni, arra vannak más teherszállítók.

De az is lehet – kicsit konteósabb magyarázatot adva -, hogy a zsidók direkt nem alkalmazzák “piti ügyekben”, csak egyfajta “Endlösung”-esetben (hehe), vagy amolyan Vergeltungswaffe-szerűen (még hehébb). Egy új fegyver csak addig igazán hatásos, amíg meglepetésszerűen vethetik be, illetve az ellenség nem ismeri, ezáltal fel sem tud rá készülni, tehát igazi adu ász lehet. Manapság eléggé felpörgött a technikai háttér ahhoz, hogy egy fegyver alkalmazása és az ellene való védekezés kidolgozása között kevés idő teljen el. És utána oda mind a meglepetés, mind a sikeres alkalmazás.

Aztán a zsidók vannak olyan “végitélet-hívők” (Armageddon), mint ami mostanság derült ki az ISIS-ről (már ha igaz ez). Azaz, ha ezt a ketyerét bevetik, akkor nagyot kell szólnia és amolyan “utánam az özönvíz”-jelleggel tennék. Csakhogy akkor oda minden, és ha netán olyan modulátorral szerelték is fel, ami a kipaviselőket megóvja a pusztulástól, de kiirtja a gójokat, de akkor kik fogják – a hitük szerint – szolgálni a zsidókat? Mert ugye valamelyik rabbijuk elkottyantotta, hogy a gójokat Jehova azért teremtette, hogy őket szolgálják (khm, talán emiatt a meggyőződés miatt nem szeretik őket, nem a kipáért).

 4. ngcs — 2015-02-22 19:58 

Szerintem valami olyan mágneses teret csinál, ami nem olyan, mint a hagyományos mágneses tér, ami két pólus között jön létre, hanem valami nagy tér, középpont nélkül. Ez is elég nagy dolog, szerintem használhatóbb, mint egy idő gép, az marhaság…

 3. becsuszoszereles1k — 2015-02-22 19:22 

? Sehol senki? 🙂 [Vasarnap estve leven…]

Szoval, itt van minden, mi szemszajnak ingere! Mar eleve: Tesla! – Nagyon szepen koszonjuk a posztot Tiboru!

Mielott elmerulnek igazabol, a kezdo sorokra reagalva, a kulonleges emberekhez es kulonleges eszkozokhoz – ahogy probaltam keresgelni a neten, tajekozodni a temaban – olyan megjegyzesen is atfutott a tekintetem, hogy meg az is lehetseges, hogy az Antikrisztus egy robot lesz… :-O

Hogy jon ez most ide? Hurwich kapcsan emlegetik Ezekiel profeta joslatat/Ezekiel 38-39 a Gog es Magog haborujarol. Elso blikkre ezt talaltam hozza (vonatkoztassunk el a vegen/kozepen/elejen levo kedves invitacioktol! 🙂 ) Konteo ez is, a javabol! :

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0CEcQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.cuttingedge.org%2Fnews%2Fn2097.cfm&ei=_qLpVKPPO8jYPOKRgIgO&usg=AFQjCNGsuazvzbgwJl5vt6QhlgpSxrHlwg&sig2=KB36l753SblBR3wFdUd2Ow

 2. szmety — 2015-02-22 19:14 

haláli a csóka… amikor meghalt, megnyomhatta a gombot, mert azóta se tudnak vele semmit kezdeni, pont olyan, mint a pisztoly volt… sajnos nagyon sok kérdőjelet dob fel a(z egyébként klassz) cikk vége… de nagyon érdekes, hogy az összes, Tesla munkásságon alapuló találmány valahogy az Eldridge sorsára jut… itt-ott felbukkan, aztán megy a cucc a Frigyláda mellé…

 1. dr. Lópici Gáspár — 2015-02-22 18:56 

Szuper!
(franciául: szüper!)
Akkó most olvassunk! 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök