2015-07-07–07:07

Ajánló – sorozatok és filmek

sfanyitA közkeletű vélekedés ellenére a kánikulai napokat nem mindenki tölti egy túlzsúfolt, idegenektől ismeretlenektől hemzsegő vízparton, ahol egy életmentő lángos + sör + sör kombó annyiba kerül, mint egy konteókönyv. Vannak, akik bevackolják magukat a behúzott függönyű nappaliba, előkészítik a közértben előrelátóan megvásárolt és behűtött italokat, hátradőlnek, majd távkapcsolóval a kezükben nekiállnak, hogy ledarálják az év során a torrentkönyvtárból kikölcsönzött azon filmeket és sorozatokat, amelyekre év közben nem nagyon jutott idő.

Ebben a melegben most hanyagoljuk egy kicsit a konkrét témákat, jöjjön inkább néhány olyan sorozat és további nagyfilm (a néhány évvel ezelőtti ajánlót kiegészítve), melyek tematikája minimum köszönőviszonyban van blogunk fő csapásirányával, az összeesküvés-elméletekkel. Már most szólok, hogy a felsorolás nem csak elsőosztályú terméket tartalmaz, na meg ahány konteós, annyi ízlés, de szerintem mindenki talál magának megfelelőt. A lista példálózó jellegű, biztosan akadnak még olyan alkotások ezekben a műfajokban is, amiket nem ismerek, ezért a kommentek között szívesen venném olvasóim tippjeit, ajánlásait.utopia

Kezdjük akkor a sorozatokkal:

S1.) Utopia

Egy képregényes internetes fórum öt konteós tagja egy titokzatos képregény nyomába ered, melynek eddig nem közölt második kötetét próbálják megszerezni, illetve megtartani. A képregény iránt egy rejtélyes szervezet is érdeklődik, meglehetősen durva módszerekkel. A sorozatot nem mondanám könnyed, felhőtlen szórakozásnak, elég kemény fordulatok is vannak benne, nekem nagyon bejött (az első évadot láttam csak, a második be van készítve). A Sorozatjunkie így ír a beharangozó részről.

S2.) Person of Interest (A célszemély)

PoILassan klasszikussá érő sorozat (a negyedik évad vetítését most fejezték be májusban, az ötödik évadot berendelték), ami arról (is) szól, hogy mi történik, mi történhet, ha egy mindent látó, következtetni tudó mesterséges intelligencia tényleg mindent lát. Bevallom, én az első évadot egy kicsit szenvedve néztem végig, de mivel olyanok ajánlották, akiknek ízlésében megbízom, kitartottam, folytattam és végül nem bántam meg. Itt az egyik pilot-kritika, van más vélemény is persze.

S3.) Taken (Harmadik típusú emberrablások)

taknNem kisebb arc volt a producere ennek a tízrészes, az UFO-problematikát körüljáró, kérdéseket feltevő és válaszokat kereső sorozatnak, mint maga Steven Spielberg. A tízszer kilencven perc az 1940-es években kezdődik és több nemzedéken át kíséri figyelemmel az emberek és az idegenek között kialakult speciális viszonyokat. Noha távol van a tökéletestől, szerintem kötelező darab minden ufó-rajongónak. Itt olvashattok egy klassz ismertetőt róla.

S4.) Äkta människor (Real Humans – Az új generáció)

aktaNem vagyok otthon a svéd scifik világában, de ez a két évadot (húsz epizódot) megélt sorozat elég jól sikerült. A téma: az emberek együttélési nehézségei a kibernetikus, mesterségesen létrehozott androidokkal, vagyis a már-már humán “robotokkal”. Oké, ezek már nem robotok, hanem inkább “hubotok”, ahogy a sorozatban is nevezik őket. Van benne nem kevés társadalomkritika, jó néhány (olykor kicsit erőltetett) párhuzam napjaink idegen- és másság-ellenességével, de összességében nekem bejött. Néhány mondat róla itt.

mdtS5.) El Ministerio del Tiempo (itthon nem mutatták be, nincs magyar címe)

A nagyon jópofa, könnyed és szellemes spanyol (!) sorozat azt próbálja bemutatni, hogy hogyan működne egy olyan minisztérium napjaink (és az elmúlt évszázadok) Spanyolországában, amelynek birtokában van egy olyan lehetőség, hogy ügynökei számára közvetlen átjárás nyílik az ország múltjának különböző időpontjaiba. Időutazás-rajongóknak kihagyhatatlan. Az első részről itt olvashatjátok winnie véleményét. Fanoknak mondom: lesz második évad is, az első cliffhangerrel ér véget!

w13S6.) Warehouse 13 (13-as raktár)

A sorozat készítői öt évadon keresztül azt mutatják be, hogy egy képzeletbeli (?) titkos amerikai kormányügynökség hogyan gyűjti be a történelem során felhalmozódott olyan tárgyakat, amelyek különféle természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Az első három évadot megnéztem, onnan kezdve már nem nagyon tudott lekötni.

S7.) XIII – Az összeesküvésxiii

A Ludlum-féle Bourne-trilógia egyfajta B-kategóriás utánérzése: egy fickó úgy tér magához, hogy semmire sem emlékszik a múltjából, minden támpont a nyakán található, s a római 13-as számot ábrázoló tetoválás. Elnökgyilkosság, kormányzati köröket érintő összeesküvés, üldözések, embervadászat. A port.hu így konferálja fel.

S8.) Rubicon

rubiconAz alaphelyzet (bevallottan) egy kicsit A Keselyű három napja című örökbecsűre hajaz: egy kormányközeli politikai intézet értékelő-elemző munkatársa egy komplex, kormányköröket is érintő összeesküvésre bukkan, s rájön, hogy a globális események mögött valójában egy titkos társaság tagjai állnak. A beharangozó részt a Sorozatjunkie így vezette fel.

Folytassuk néhány nagyfilmmel, amelyek a múltkor kimaradtak.truman

F1.) The Truman Show (Truman show)

Truman Burbank vidáman éli dolgos hétköznapjait a floridai Seahavenben, s nem is sejti (legalábbis egy ideig), hogy egész élete egy valóságshow, melynek rajta kívül minden (de tényleg minden) szereplője fizetett színész. Nem akarok senkit befolyásolni, de Peter Weir szerintem egy vegytiszta mesterművet alkotott, s még azoknak is ajánlom, akik nagyon nem szeretik Jim Carrey-t.

F2.) 3 Days of the Condor (A Keselyű három napja)

condorMár céloztam erre a remekműre: a CIA egyik (nagyon érdekes tevékenységet végző) háttérintézményének elemzője kiszalad ebédelni, majd amikor visszatér, minden munkatársát agyonlőve találja. Menekülni kezd, mert kollégái gyilkosai utánaerednek. Nem hinném, hogy spoilernek minősül, ha elárulom: a kormány keze minden mocsokban könyékig benne van. Gondolom elég, ha elmondom: az 1975-ös film rendezője Sydney Pollack, a főszereplők pedig Robert Redford és Faye Dunaway.

F3.) Total Recall (Az emlékmás)tr

Nem tehetek róla, vállalom a nyomasztó felelősséget: a Philip K. Dick kisregénye alapján készült eredetit (az 1990-es Verhoeven-filmet, nem a 2012-es, szerintem rém gyenge remake-et) nem tudom megunni, legalább tízszer megnéztem. Mesterséges emlékek, konspiráció, kormányzati disznóságok, multinacionális cégek rátelepedése a hétköznapokra, az ikonikus hárommellű nő – na és Schwarzenegger!

thenetF4.) The Net (A hálózat csapdájában)

Egy számítógép-programozó (Sandra Bullock, ha ez esetleg megmozgatná valaki fantáziáját) egyszercsak azon kapja magát, hogy egy klasszikus személyiséglopás áldozata lett: mindenét elvették és/vagy megsemmisítették, a nevétől a munkahelyén keresztül a pénzéig és az adataiig. Nem mondom, hogy mestermű, de elfogadható iparosmunka, egy patront megér.

F5.) Bug (A bogárűző)

bugPszichológiai horrorként hivatkoznak rá, s még az is lehet, hogy igazuk van. Egy amerikai veteránnak az a meggyőződése, hogy a kormány egy speciális vírussal fertőzte meg, majd a barátnője ágyában felébredve úgy érzi, hogy egy bogár megcsípte, sőt, az egész lakás tele van ezekkel az apró lényekkel. A barátnő (Agnes, akit Ashely Judd játszik) eleinte flúgosnak hiszi, de lassan-lassan ő is csatlakozik a pali konteós rögeszméihez. Érzékenyebb gyomrúak azért ne nézzék meg, ha nem muszáj.

F6.) The Island (A sziget)

islandHa nem zavar a filmtörténet talán legnyilvánvalóbb és leggusztustalanabb termékelhelyezési művelete (Apple, Calvin Klein, Puma, Aquafina, Microsoft, Nokia termékek ordító szerepeltetése) egy egészen jó kis disztópiás mozit nézhetsz meg: a Földet ért globális katasztrófa utáni túlélők egy elkülönítő falanszterben élnek, s minden vágyuk, hogy az általános sorsolások valamelyikén elnyerjék a mesés, paradicsomi Szigetre történő áttelepítést. Néhány húzónév is segít a kikapcsolódásban: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Steve Buscemi és Sean Bean.

F7.) Mercury Rising (A kód neve: Merkúr)

mercuryIgaz ugyan, hogy másik nagy kedvencem (Bruce Willis) a filmben nyújtott alakításáért 1999-ben megkapta a legrosszabb színésznek járó Arany Málna díjat, de ez ne vegye el a kedveteket (az övét se vette el): nyári estékre tökéletesen megfelelő film. A történet röviden: egy 9 éves autista kisfiú megfejti az NSA által feltörhetetlennek kikiáltott titkosító kódot, aki emiatt halálos veszélybe kerül, s ki más védené meg őt, mint a Bruce kolléga által játszott FBI-ügynök…

F8.) The Star Chamber (A törvény ökle)

starchBiztosan ti is hallottatok már olyan konteót, aminek az a lényege, hogy a hivatalos, állami igazságszolgáltatással párhuzamosan létezik egy alternatív fórum, ahol egy titkos társaság azokat a bűnösöket ítéli el (és bünteti meg), akik megúszták a formális felelősségrevonást. Nos, a műfaj egyik képviselője ez a film, amelyben Michael Douglas viszi a prímet. Ha jól tudom, nem volt valami nagy kasszasiker, de ez – mint tudjuk – nem mindig mérvadó.

F9.) Soylent Green (Zöld szója)

soylentEgy méltánytalanul elfeledett, 1973-as konteós csemegével fejezem be a mai ajánlót. 2022-ben játszódik egy elég szar világban (van még hét évünk, hogy meglássuk, igaza lesz-e). Az emberek szójakivonatokat esznek, ezek közül a zöld színű a legmenőbb és legdrágább. Frank Thorn New York-i detektív (Charlton Heston, emlékeztek még rá? Én nagyon szerettem) egy gyilkossági ügyben kezd nyomozni öreg cimborájával (akit Edward G. Robinson játszik, ő is hatalmas figura volt), de egy emberölésnél sokkal nagyobb szabású, az egész emberiséget érintő ügyre bukkan.


Ha bármilyen kiegészítenivalód lenne, vitatkoznál vagy ajánlanál további sorozatokat és/vagy filmeket, tiéd a pálya. Kellemes nyarat és jó pihenést mindenkinek! Ja, amíg el nem felejtem: folyadékbevitel!!!

Kategória: EgyébCímkék: , ,

76 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 76. kwazarz — 2020-05-24 02:55 

https://www.youtube.com/watch?v=nqDBlBKlbDA Olaf Stapledon 1930-as sci-fijéből, magyar zenekar is közreműködik.

 75. gigabursch — 2017-02-12 10:30 

Vajon hány név lesz ismerős az alábbi filmben?

Az ördög ügyvédje.
https://videa.hu/videok/film-animacio/az-ordog-ugyvedje-teljes-film-LapJ9IHbEfPvUp4G

Mondjuk a 40. perctől…

20 éves film

Aztakúúúúrvvvaaaaaa……..

 74. Rogal Dorn — 2017-01-20 19:25 

Akkor már beleszólok én is. 🙂

-Brasil (Terry Gilliam)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brazil_(film)

-12 majom (Terry Gilliam)
https://hu.wikipedia.org/wiki/12_majom

-Lopott idő (In Time) átlagos, de az alapötlet nagyon jó

-Moon (Duncan Jones) nagyon jó film, ne olvasd el a magyar wikit mert lelövi a sztorit

-Szexmisszió (lengyel sci-fi)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szexmisszi%C3%B3

-Gattaca
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gattaca

-Mr. Nobody nagyon jó film sztem.

 73. becsuszoszereles1k — 2016-05-08 14:15 

72.@FilcTroll:

Kettesével faltam az évjáratokat! Mondhatnók, oválisterem mérgezést kaptam, de nem mondom.
A Kártyavár cö amerikai sorozat – cuzámen 52(3?) részéről beszélek.
Félelmetes a benne vizionált politikai láncreakció – bár a konteoblogi alapozó edzések után csak somolyoghattunk efféle axiómákon a bajszunk helye alatt, de, hogy a szabályszerűen szisztematikus szexfajta bemutató mi célt szolgált, bár életszerű, de nem egyértelmű alkotói szándékilag. [Ez az alliteráció nem jött volna létre Babits Mihály és az ált. isk. elvégzése nélkül.]
Jajmán, hogy mi európaiak mennyire vének vagyunk (Kronosz ‘felfalja’) Amerikához képest, ahol a szex falja fel ‘saját gyermekeit’ -, ha csak ez nem… -:DD

De, hogy igy született volna új paradigmaként a terrorelleni küzdelem politikai szükségszerűsége – ez valami balos rendezői konteó lehet; bár ahhoz meg igen markáns a témában a politikai credoja. Örök talány marad ez már… -:D

Erős szinészi gárda vitte a sorozatot, de akik mindig képesek voltak megújulni, vagyis sikeresen nem untam meg őket, az az ideiglenes elnök szerepében Kevin Spacey és a kabinetfőnökét játszó Michael Kelly voltak.
Köszi Filci!

&

Térjünk át vidámabb vizekre, mármint evezzünk vigjátéki témára!
Van-é köztünk, akinek kedvencei Bruce Willis, illetve Meryl Streep?! Akkor most együtt lesznek egy filmben.
Emlegetem a cimét, de még soha nem láttam a filmet…pfff. Ja, hát ez van. Remélem, jó lesz! 🙂

Jól áll neki a halál
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjWiLy6qcrMAhVMkiwKHSUbCckQFgg2MAU&url=http%3A%2F%2Fmozicsillag.cc%2Ffilm%2Fjol-all-neki-a-halal-1992-online&usg=AFQjCNHWzc2JMM0zUIkLk6TIU727_rbz_Q&sig2=pdgFL0jXXVcTeUVmUWYXPA

 72. FilcTroll — 2016-05-03 12:17 

Ha már így feljött ez a topik, konteósfejjel hadd tegyem bele a House of Cards és a Scandal című sorozatokat. A hatalom setét bugyrai a Fehér Házban és annak árnyékában.

 71. becsuszoszereles1k — 2016-05-03 12:05 

Ismeritek A repülő török lányát?! 😀

Frenetikus félrehallás volt a telefonba’! 😀

Mióta nálam is dróton dzsal a net, azóta nagykanállal fogyasztom a mozit!

Ázsiai listával kezdtem, mert azok jól kikapcsolnak:
– A repülő tőrök klánja
– A pofonok földje
– A hős
– Assassin
– Az aranyszirmok átka
– Az utolsó szamuráj

Azután ráböktem filmekre és gyors ismertető átfutás után döntöttem. Mind nagyon jó volt, teljesen más fajsúlyuk ellenére mind tetszett.
– Wasabi
– Beépitett tudat
– Egy ágyban az ördöggel (talán ez nem annyira)
– A zongorista
– A gyűlölet
– Sátántangó

Ez kétnapi mozi volt, úgy, hogy az alkotókat ma tanulmányoztam jobban.
Ja, és előszeretettel mutatták be e régi korokat idéző alkotásokban az ősi kinai hagszert, a héthúros citerát – a GuQint -, ami Konfuciusznak is kedvence volt.

Röviden: Főként az utóbbi másfél évtized, de mindenképp a peresztrojka utáni időszak nemzetközi filmterméséről van szó. Akarva-akaratlan, multikulti is.
A kinai Csang Ji-mou (a pekingi olimpia ünnepségét is ő rendezte!); a majdnem Oszkár-jelölt tajvani rendező Hou Hsiao-Hsien; a francia Gérard Krawczyk (Jean Reno főszereplésével); Ariel Vromen (Kevin Costner, Gary Oldman, Gal Gadot, Ryan Reynolds és Tommy Lee Jones); Edward Zwick (Tom Cruise); Roman Polanski (Adrien Brody); a francia Mathieu Kassovitz (arab-néger-zsidó kulcsfigurákkal, dokumentarista stilusban); és Tarantinot, Spielberget leelőzve, a világ 13. legjobb rendezője Tarr Béla – alkotásairól.

Érdemes elolvasni mindannyiuk életrajzát a Wikipedián, mert lehetetlen volna itt minden fontos adatot ismertetni róluk.
*
Feltűnt valami, amit ki is emelnék, ez pedig az ‘assissin’ szó, ami három dolog kapcsán is felbukkant:

Assassin, a film
Assassin, a zenei banda, amely “A gyűlölet” cimű film zenéjét irta
Assassin, maga a szó, ebben a formájában francia, jelentése: bérgyilkos; a párizsi merénylők hátrahagyott narkó kellékei alapján – a nem bizonyitott etimologiájú, esetleg argo arab forma jelentése -, hasist fogyasztó személy; (Amúgy hogy’ jön ez a Távol-Kelethez? Ismert a nindzsa assassin.)

Fentiek összefüggése inkább a migráns-poszthoz lenne való…
– a Nizari v. Assassin régvolt és soraikból rég kizárt titkos izmaelista szervezet, mellesleg egyik (másik) hajtása a Fidai, az önkéntesek.
A wikin aztán van a hajdani szakadásuktól a kurd Szaladinon és a harmadik keresztes hadjáraton át (hopp! Templomosok) orosz orientalistáig minden…

Link: https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi6pde-zb3MAhXE2ywKHRL-C9MQFgglMAE&url=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FNizari&usg=AFQjCNFG5sKU4H6vTA6q9ROHTCK-6ZK2cg&sig2=LP47KeuPDkF6sNJpg8RP9Q

Hát, konteózzon aki akar… 😀

 70. becsuszoszereles1k — 2016-04-19 17:47 

*The Band’s Visit (2007)
“A band composed of members of the Egyptian police force heads to Israel to play at …”

Látom, hogy mindenki ajánlott filmet; én is ajanlanék, most csak egyet, mivel túl a film erényein, faramuci humorán, ‘keleti kényelmén es nyugati nyugalmán’ -, szomorú apropója, hogy a női főszereplő,

Ronit Elkabetz Ophir-dijas izráeli szinésznő és filmrendező (51) ma távozott közülünk.
Alakja leginkább a háború utáni nagy olasz csillagra, Anna Magnanira emlékeztetett. [R. I. P.]

*****
Lélegezzetek be, avagy szivjatok egy kis közel-keleti hangulatot!
*Bikur Ha-Tizmoret (2007) – IMDb [A zenekar látogatása]
41 dijat nyert, szines, izraeli-francia-amerikai filmdráma, 87 perc

https://youtu.be/LAtET36Vicc?t=22
Teljes film itt:
seret.co.il

 69. becsuszoszereles1k — 2016-04-18 11:40 

67.@becsuszoszereles1k:

Tiboru, köszi a jó kis ajánlóért, nagyon jó filmek voltak!

Az F1.) The Truman Show (Truman show) nem csupán a nekünk szépen elrendezett társadalmat es mediát, mindkettőt mint “festett eget” benne a kiszolgáltatott emberrel (de akár a kiszolgáltatott árvákkal) ábrázolja – hiába vigjátékként.
De utolérte mára az egész világ aktualitásában a film másik látomását is, igazolva: az átlag és minden tekintetben herélt teljhatalmú televiziós “nagy pantokrátor” epigon parazita létezését.
Ha nem is katartikus, de szórakoztató mozi volt.

Az F2.) A Keselyű három napja”-t azért megint megnéztem – simán okos alkotás, ezért nem szimpla, vagy unalmas – leginkább intellektuális-romantikus. A maga idejében izgalmas és pörgős lehetett. Persze a két főszereplő kifogástalan alakitást nyújt!

Ay F3.) Az emlékmás elso epizódjába kóstoltam bele (vagy? jó helyen jártam?) – jellemzően itt is a nyomozás ami érdekes, különösen a személyes viszonyulás.

Az F5.) ajánlás, a Bug cimű, pfff – hát, nem mondom! A forgatókönyv nagyon jó, szikár és deprimáló a végletekig, az esztétikum senkiföldjén mozogva (ez jó!). Nem öncélú, sőt, még katartikus is.
A férfi kulcsfigura záró érvelése, egyben a filmnek is deklarált mondandója, ám, ha kevesebb lenne több lett volna – különösen ha nem az akkor ismert összes összeesküvés-elméletből kötik kissé aránytalan csokorrá… – szerintem egy konteóst elidegenit egy hasonló szakszerűtlen túlzás. Maga a film hatásosan érzékelteti a kivédhetetlen bepörgést, a tudati állapot átváltozását, az antiszociális befordulást, a kétszemélyes (diád – pszichologiai modell) lélektani csoport zártságát.
Hiába nem egy Szökevény kaliberű filmalkotást látunk – hiszen ebben a filmben is szökevényről beszélünk -, mégis nagyon jó a film. – Igaz, Tiboru figyelmeztető óvását érdemes talonban tartani! 🙂

 68. becsuszoszereles1k — 2016-04-17 16:23 

@becsuszoszereles1k:

Jav.: F1.-szövegrész az idézőjelben legyen, mert a posztbol való!!!!!

 67. becsuszoszereles1k — 2016-04-17 16:20 

66.@francesco dott – Köszi utólag is, nagyon jó filmek voltak! 🙂

F1.) The Truman Show (Truman show)
Truman Burbank vidáman éli dolgos hétköznapjait a floridai Seahavenben, s nem is sejti (legalábbis egy ideig), hogy egész élete egy valóságshow, melynek rajta kívül minden (de tényleg minden) szereplője fizetett színész. Nem akarok senkit befolyásolni, de Peter Weir szerintem egy vegytiszta mesterművet alkotott, s még azoknak is ajánlom, akik nagyon nem szeretik Jim Carrey-t.

Akkor máris hajrá! Köszönöm! Épp egy jó filmre (sorozatra) vadászok, és felrémlett saját házunk tája: film-, konyv-, linkajánló… 🙂

“Tom Ész” pedig nekem bejön. 🙂

F3.) Érdemes lesz megint megnézni…

F5.) Ezt meg azért, mert Tiboru nem annyira ajánlja -, bár, ha esztétikailag gusztustalan aka öncélú, mint a Psychoville, vagy az Állati nyomozó-ban Finkle szülőfaluja, akkor hányok egy bugfencet. 😀
A funkcionális esztétikai lerohasztottság határa nálam a Monty Python, de max. a Mr. Beant környező kies brit interior design. 😀

Kérnénk szépen még jó új filmeket! 🙂

 66. francesco dott — 2016-02-21 22:35 

A Tiborublogon, Lemilen, Konteon irtam ismertetot az erdeklodoknek az Alan Turing eletet bemutato The Imitation Game es a Garry Powers ornagy kicsereleset Viljam Fiser alias Rudolf Abel ezredesre bemutato Bridge of Spies c. filmekrol, nekunk nagyon tetszettek.

 65. falseflag — 2015-12-13 16:00 

Doku filmek. Kaptam-továbbítom.

Láthatatlan Birodalom – Az új világrend meghatározása
Új Világrend = totális ellenőrzés, térfigyelő kamerákat a tanyákra is, 1 világ rendőrség létrehozása, 1 világ vallás bevezetése, globális népességcsökkentés, chip-et mindenki bőre alá, a vezetők sátánisták és homokosok
https://www.youtube.com/watch?v=U1-B5Sm-VZE

Élelmiszeripar RT.
Az állatok, nem gondolkodnak, de éreznek. Tekintetük mindent elárul. Amit eszel, azzá leszel. KóserL
https://www.youtube.com/watch?v=qSrT5MTmR4g

Monsanto szerint a világ
A világ legnagyobb biotechnológiai vállalata mindennapjainkban. Ők találták ki a GMO-t, az aszpartamot, és mindent ami tömeges halált okoz az élelmiszeriparban. Cél a népességcsökkentés. Élelmiszer = Élet mentes kamu szerek.
https://www.youtube.com/watch?v=uDb0oJ-b2Uo

A darwinizmus összeomlása, az evolúciós csalás (HunSub)
A darwinizmus-t azért kötelező tanulni az iskolában, hogy nehogy elgondolkodjunk hogy jól van e a világ így. Darwini majmok idejéből komplett kultúrák származnak, temérdek régészeti lelettel, amit azért nem állítanak ki sehol, mert nem illenek a képletbe. Időszámítás előtt több 100.000 évvel ezelőttről.-Hogyan akarnak majmot csinálni belőlünk? Nézzd meg..
https://www.youtube.com/watch?v=-bjlHi0qZ1k

Consuming Kids – Fogyasztó gyerekek: A gyermekkor elüzletesítése (Magyar felirattal)
Gyermekkor – bekódolva, idomítva. Hogyan épül a gyermeki viselkedésre egy 40 milliárd dolláros marketing üzlet, és miért akart mindenki G.I. Joe-t, Barbie-t és Tini Nindzsa Teknőcöt. A 80-as években fokozatosan eltörölték a 8 év alatti gyerekek manipulálását, megtévesztését a reklámokon keresztük. 35 év alatt megváltoztak a dolgok.
https://www.youtube.com/watch?v=hHt8LAl7l10

A Nagy Globális Felmelegedés Svindli
Az Univerzum összes bolygójának klímáját főként a központi NAP tevékenysége határozza meg. A CO2 pedig a kilélegzett levegőnk, melynek köszönhetően élnek a növények. Nem pedig egy mérges gáz. Hogy miért van a széndioxid adó és a szelektív hulladékgyűjtés?
https://www.youtube.com/watch?v=KJCkqQCtuZQ

Az Obama átverés – The Obama Deception
Wall Street-i brókerből elnök. Vagyis egy Rock Sztár. Hogy miért éppen fekete, és miért teszi pont az ellenkezőjét annak, amit mond?
https://www.youtube.com/watch?v=wBtrkJAPwlQ

A pszichiátria igazi arca
Amikor a híradóban egy bekattant gyilkosról hallasz, az mindig e miatt van. És még mondják is. Mentális betegségek kezelése, kémiailag = gyilkos gyerekek és családapák
https://www.youtube.com/watch?v=0i3buI4kZWQ

T.S.S. (teljes film)
A kollektivista rendszer gyakorlata kommunizmus = fasizmus = globalizmus. Mennyire érzéketlen “az emberrel” a rendszer. A pszichopata vezetőség még most is ugyanaz, csak már a gyerekeik teszik a dolgukat.
https://www.youtube.com/watch?v=IXQZ6knRhSs

A társaság – a pénz birodalma
A JOGI Személyek pszichológiai elemzése. Korunk és a jövő legfőbb intézményei a cégek, és mentalitásuk. Pszichopata és brutális.
https://www.youtube.com/watch?v=Bh6PxBNC_JI

Vásárolj! Hódolj! Ne ébredj fel! (SD)
Kódolva vagyunk és nem is tudunk róla I. – mindennap szinte minden percben kapod az inputot
(II.) Szubliminális üzenetek
Kódolva vagyunk és nem is tudunk róla II. – Tiszta Pszichológia –
Nyílt forráskódú gazdaság és mezőgazdaság
https://www.youtube.com/watch?v=62R6Tt3994E

Megesszük a világot (teljes film)
A feldolgozó ipar és az élőlények kapcsolata = 0 (Csak erős idegzetűeknek)
https://www.youtube.com/watch?v=n-DayakhyCM

Aaron Russo – America Freedom to Fascism -MULTI SUB
Hogy hol tarthat a rendszer most, ha a film 2006-os? – készítő rákban halt meg villámgyorsan
https://www.youtube.com/watch?v=qmumoxhUPu4

Végjáték (Alex Jones) – A világ leigázásának forgatókönyve
A Háttérhatalom és a legfőbb uraink. Célegyenesben vannak.
http://www.youtube.com/watch?v=pLQoojK5Hno

Zeitgeist-csapda – A Transzhumanista Dilemma
Zeitgeist.. avagy a természet fontosabb mint te! Kísérleti egerek vagyunk?
https://www.youtube.com/watch?v=bf0IIZIBz1s

Az Elhitetés kora
Bukott angyalok és az Új Világrend
https://www.youtube.com/watch?v=ZZZ5AWVMtxc

Szuperistenek és Istenutánzatok
(Batman, Superman = AntiKriszt) Hogyan ne ismerd fel Jézust, ha melletted áll, akkor sem (avagy az AntiKrisztus marketing képregényben, napjainkban).
https://www.youtube.com/watch?v=X6PyEI0g-c0

Cionizmus, Judaizmus, Kabbalizmus, Talmudizmus
Lucifer népe és az ördög bibliái
https://www.youtube.com/watch?v=PO-QLVfWm30

A másik izrael (Ted Pike filmje)
no comment
https://www.youtube.com/watch?v=z_qVzlAPGw8

Hollywoodo, Média Mágia és a Manipuláció Mesterei (Intro)
https://www.youtube.com/watch?v=QLbpOma4p9M

Los Angeles – a bukott angyalok városa
https://www.youtube.com/watch?v=z2DEgBR2sKk

Agenda 21 – A fenntartható fejlődés igazi arca dióhéjban
https://www.youtube.com/watch?v=aIJSrNh4MlU

Nyílt forráskódú gazdaság és mezőgazdaság
https://www.youtube.com/watch?v=SVjAFbRdapg

Pilóták, orvosok, tudósok tanúvallomása a chemtrailről
Nyilvános meghallgatás a kaliforniai Shasta megyében, amelyen többek között orvosok, vadbiológusok, pilóták, ügyvédek tettek tanúvallomást a chemtrailek káros környezeti, egészségügyi hatásairól.
https://www.youtube.com/watch?v=RpJJHz2e4u8

A halálos mobiltelefon – The Truthseeker
A mobiltelefongyártók hamis jelentéseket publikálnak, és eltitkolják azt, amit az orvosok és a biztosítótársaságok már tudnak: a mikrohullámú technológia többszörösére növeli a daganatok kialakulásának kockázatát.
https://www.youtube.com/watch?v=QJa3w3WYbtI

A legnagyobb holokauszt – The Truthseeker
A civilizált Amerikát barbár európaiak fedezték fel. Az indiánok gyönyörű, tiszta városokban éltek, mezőgazdaságuk és kereskedelmük virágzott. Nagy hangsúlyt fektettek a személyes higiéniára és kultúrára. A mosdatlan, barbár telepeseket csak az arany érdekelte. A világ legnagyobb népirtása
https://www.youtube.com/watch?v=47Sx1Aexd00

NASA dokumentum az emberiség elleni háborúról
A dokumentum 2001 nyarán került a NASA weboldalára, a 9/11 esemény előtt, a NASA Langley Kutatóközpontjának vezető tudósa készítette, feltehetően a titkos társaságok megbízásából, és hosszú időn keresztül elérhető volt.
https://www.youtube.com/watch?v=AHVAImvH5pE

A kanadai népirtás 1. rész
https://www.youtube.com/watch?v=Z0zRwFA1Joc

A NATO gladio hadserege Ukrajnában (!)
https://www.youtube.com/watch?v=IgipKk8_fWE

Amerikából irányított ukrán rendszerváltás
A békés tüntetők, akik a Majdan téren békésen, amerikai pénzen megbuktatták a (bár bűnöző, mégis) legitim kormányt…
https://www.youtube.com/watch?v=dGOC-_Jngzc

Fehérfoszfor gyujtóbomba dobása a civil lakosságra
(ezt sem nyomták a tv-ben), amit Izraeltől vett a terrorista UKRÁN kormány(!!!!!!!!!!!)
Hogyan irtották és irtják ma is a CIVILEKET (az ukrán-ok, akik főként külföldi zsoldosok, vagy neonáci szimpatizánsok)

Ukrán kegyetlenkedések Donyeckban
https://www.youtube.com/watch?v=v1kgPNmlZqs

Ezek nem játékfilmek. És nekem a dokumentum filmek mindig ijesztőbbek, mint a legjobb adoptált játékfilm-forgatókönyv….

 64. Eugenie Danglars — 2015-12-12 19:19 

Sziasztok!

Hoztam még egy, távol-keleti sorozat-ajánlót, melyet kimondottan azoknak ajánlok a figyelmébe, akik szeretnek elmélázni a megoldatlan bűneseteken, sorozatgyilkosok tevékenységén és indítékain. A sorozat megtörtént eseményeket dolgoz fel, Dél-Korea első dokumentált, és azóta is megoldatlan sorozatgyilkosának rejtélyét, aki 1986 és 1991 között 10 (?), különböző életkorú lányt és nőt gyilkolt meg a vidéki Hvaszong városkában. Az eset törvénykezés szempontjából már elévült, de azóta is foglalkoztatja a lakosságot (hírhedtségét egy lapon emlegetik a Zodiákus gyilkoséval), hiszen a mostani idő szerint még mindig csak középkorú (35-40 év körüli) gyilkos azóta is köztük járhat…

A cselekményről úgy röviden:

A (fiktív) Iltan kisvárost 1993 és 1996 között egy “Gap Dong” névre keresztelt sorozatgyilkos tartja rettegésben, aki 9 nővel és fiatal lánnyal végzett ebben az időintervallumban, ugyanazzal a módszerrel: kezeiket bonyolult csomózással megkötözte, szájukat betömte (mindkét tevékenységre általában a hölgyek harisnyáját, alsóneműjét használva), megerőszakolta, majd megfojtotta őket. A 9. gyilkosságot egy kislány éli túl mindössze, akit nyomban fel is vesznek a tanúvédelmi programba, és jó messzire elküldik, saját biztonsága érdekében. A gyilkosság-sorozatnak azonban váratlanul vége szakad, és hiába dolgozik lassan az egész ország rendőri apparátusa a felderítésén, semmi sem vezet a gyilkos nyomára.

Az első gyilkosságot követően, napra pontosan 20 évvel később azonban újabb haláleset történik Iltanban, ugyanazzal a módszerrel és körítéssel. A helyi rendőrség először a régi Gap Dong visszatértére gyanakszik, de nem zárják ki egy másoló lehetőségét sem. Ezért a régi nyomozás vezetője, Yang Cheolgon, valamint az azóta felnőtt, új rendőr-generáció elhivatott tagja, Ha Muyeom, a rendőrőrs és az ügyészség minden tagja, de még a tanúvédelemből visszatérő, 9. gyilkosság túlélője, Oh Maria is beszáll a nyomozásba, hogy végre leránthassák a leplet erről a szörnyetegről…

A sorozat 2014-es, Gap Dong a címe, 20 részes, és magyar felirat egyelőre nincs hozzá teljes terjedelmében, de angolul tudók felirattal online meg tudják nézni itt: http://myasiantv.se/drama/gap-dong/

Előzetes: https://youtu.be/0kPA-mSGHhQ

Bevallom, nekem már az első olvasásra felkeltette a sorozat az érdeklődésemet, mert mostanában elég sok ilyen dél-koreai nyomozós, krimis akciósorozatot néztem. Tetszett, mert egy pillanatra sem ült le a sorozat, hanem még az utolsó részekben is olyan meghökkentő fordulatokkal rukkolt elő, ami miatt letehetetlen volt számomra. Bátram ajánlom azoknak, akiket érdekel a téma. 🙂

 63. mancur — 2015-11-06 07:19 

Sziasztok!

Én is ajánlanék egy filmet. A címe Idiocracy / A hülyék paradicsoma /. Ez egy vígjáték, bár, ha jobban belegondolok annyira mégsem vicces.
Rövid tartalom: 2 embert, egy bénácska közlegényt és egy prostit, katonai kísérlet céljából lefagyasztanak 1 évre, ám nem várt történések miatt elfelejtik őket és 500 év múlva ébrednek fel. Abban a világban enyhén fogalmazva nem élnek valami intelligens emberek…
Szerintem jó kis film!

 62. tiboru — 2015-10-23 23:06 

@Eugenie Danglars:

Hm, jól hangzik, köszi!

 61. Eugenie Danglars — 2015-10-22 19:42 

Nagyon jó kis ajánlók születtek, számosat felírtam közülük. Én is bátorkodok hozni egyet azoknak, akik nem idegenkednek se az ázsiai nyelvektől, se az akciósorozatoktól.

Jómagam tavaly láttam ezt a “Three Days” című, dél-koreai sorozatot, és a mai napig az egyik legjobbnak tartom (pedig rengeteget láttam már). Az ismertetője nagy vonalakban:

1998-ban, az Észak- és Dél-Koreát elválasztó, demilitarizált övezet közelében fekvő kis városkában, Yangjinriben váratlan puskalövésekre riad fel a lakosság. Egy észak-koreai tengeralattjáró emelkedik ki a vízből, és ad le lövéseket a civil lakosság tengerpart közelében tartózkodó tagjaira. A közeli dél-koreai katonai támaszpont egy szakaszát nyomban a helyszínre is vezénylik, hogy reagáljanak a provokációra, és hogy megóvják a lakosságot a fenyegetéstől. Az akció azonban teljes kudarccal végződik: több tucat civil és katonai áldozat és sebesült, valamint egy országot megrázó trauma követi az értelmetlen akciót.

Mindenki “az észak” (Észak-Korea) gyalázatos cselekedeteként könyveli el a történteket. Senki sem tudja azonban, hogy – végkifejlettől függetlenül – az egész egy jól megtervezett, gazdasági, pénzmosásos akció volt, melyből mindkét Korea és számos nemzetközi gazdasági és hadiipari vállalat profitálni kívánt. Befolyásos nyugati, katonai beszállítók dollármilliókkal rávették az észak-koreai vezetést, hogy fitogtassák kicsit az erejüket a határ közelében. A krízishelyzet nyugati segélyakciót indított el Dél-Korea felé (IMF-hitel és egyéb támogatás formájában), melynek eredményeképp talpra állt a gazdaság, a hadsereg hatalmas beruházásokat hajtott végre “az ország békéjének” megóvása érdekében, a nép pedig megnyugodott, hogy sorsuk jó kezekben van.

Senki sem sejti, hogy az 1998-as események félelmet nem ismerő kitervelői azóta is prominens szerepet töltenek be a politikai és gazdasági életben, annyi éven át hasznot húzva a történtekből. Az ország gazdaságának egy legbefolyásosabb és legvagyonosabb vállalata, a Jaesin Group és annak könyörtelen vezetője, Kim Dojin; számos miniszter és főtitkár; de maga a 2014-ben éppen regnáló miniszterelnök, Lee Donghwi is részese volt a tervnek, karöltve az amerikaiak Falcon nevű katonai vállalatával.

A mocsok azonban kezd a felszínre kerülni, amikor Choi Jihoon főállamügyész elkezd kutakodni. Félve attól, hogy érintettségükre fény derül, a Jaesin Group elnöke mozgósítja beépített embereit, testőreit, bérgyilkosait szerte az országban és annak hivatali vagy gazdasági apparátusában, hogy semmisítsék meg a bizonyítékokat, eltereljék a gyanút magukról, és befeketítsék az akkor is bábként használt Lee Donghwi elnököt.

Lee elnökre nehéz idők járnak, mert hiába igyekszik megvédeni őt hű testőrsége, egyre több a kritikus megmozdulás ellene, és nem hiányzik az államügyész nyomozása sem. Bár tudja, hogy felelős a történtek miatt, nem akarja, hogy a tettestársak megússzák a felelősségre vonást. Ezért négy hű bizalmasával elkészítik az 1998-ban történtekről szóló, valódi jelentést, levelekkel, bizonylatokkal, hivatalos információkkal alátámasztva. A kész jelentés felfedné a valódi bűnösök nevét és ezzel lezárulhatna egy fájó fejezet országuk történelmében.

Az ellenséges oldal, azonban nem akarja hagyni, hogy a valóság kiderüljön, ezért szépen lassan elteszik láb alól az összes “bizalmast”, köztük utolsóként a jelentést az elnöki Kék Házba (=a dél-koreai elnöki rezidencia) vivő Han Gijunt is, és megkaparintják a dokumentumot. Han Gijun autóbalesetet szenved, és az életéért küzd, miközben fia, Han Taekyung az elnököt védő testőrségben szolgál.

A temetésen Yoon Bowon közrendőr próbálja Han Taekyungot kifaggatni apjáról: a nő volt az, aki észlelte a férfi balesetét, és riasztotta a mentőket. Ő még látta a férfi kocsijában a dokumentumot, de a kórházban már rejtélyes módon az már elkeveredett. Furcsa véletlenek és egybeesések sorozata mindkettejük számára kezd egyre gyanúsabbá és gyanúsabbá válni, így nyomozni kezdenek a történtek után, ugyanis mindketten meg vannak győződve arról, hogy Han tanácsadó nem puszta közúti baleset áldozata lett, és hogy a szálak valahova egészen magasra vezetnek.

Eközben Lee elnök úgy dönt, hogy egy három napos hosszú hétvégére visszavonul magánvillájába pihenni. Mikor azonban egy elektromágneses impulzust kibocsátó, ún. EMP-bomba felrobban a villa közelében, kiiktatva minden áramforrást és telekommunikációt, váratlanul lövések dördülnek el a birtokon, és az elnöknek nyoma vész. Han Taekyung, Yoon Bowon, az elnöki testőrség és a Kék Ház összes szakértője lázasan dolgozni kezd azon, mi történhetett az elnökkel, kik állhatnak a merénylet hátterében. Vajon kiderül, mi is történt valójában 1998-ban…?

Előzetesek:
https://www.youtube.com/watch?v=EmMYbIvhRHY
https://www.youtube.com/watch?v=j-sRglLoZ_Q

Magyar felirattal online megnézhető:
http://www.sorozat-barat.info/video/series/2359/3_Days__Three_Days_online_sorozat

Nagy költségvetésű és jó visszhangot kapó sorozat volt, remek alakításokkal és hatalmas csavarokkal a történetben. A konteós kis szívem imádta. 🙂

 60. morliholect — 2015-07-25 00:58 

Az emlékmás-t és A hálózat csapdájában-t így egymás után leírva látván eszembe jutott a Cypher című elég ismeretlen, de szerintem jó kis film, aminek a története a Total Recallhoz hasonlító agymosós, többszemélyiséges (ipari kémkedéses), főszereplője pedig a Hálózat csapdájában is látható Jeremy Northam.

http://www.imdb.com/title/tt0284978/

 59. petiba — 2015-07-21 15:34 

@tiboru:

Én is mindig ezt hangoztatom 😉

 58. tiboru — 2015-07-20 22:54 

@petiba:

Kéretik megbecsülni az ilyen fehérnépet 🙂

 57. petiba — 2015-07-20 12:42 

@tiboru:

1.A fehérnép kevésbé “renitencs” mint a férfinép.
Csak abba a könyvtárba jár, ahova fizetett olvasójegyet. 2.Meg különben is. A médiabox is megállítható. De a lényeg az, hogy a vasaló ne hűljön ki. Erre pont jó egy reklámidő.Ha a fehércseléd nyom egy pausét a Brinkmann professzornak, nekiáll kipakolni a Lujzából a vizes ruhát. De ha már kipakolta, gyors ki is teregeti, oszt amilyen szétszórt, jól elkalandozik a konyhába, felvágja a bazsalikomot a caprese salátához, de közben, ha már ott van, bevágja a Masába a szennyes edényt is, és már éppen menne vissza szórakozni a vasalóhoz, amikor észreveszi, hogy Dúzsi bátyó rozéja még nincs a hűtőben, bár a borügy a férfinép dolga lenne. De ha már kinyitotta a hűtőt, átnézi, nincs-e lejáratközeli kaja, nekiáll kicsit paradicsomot aprítani, stb. innentől veszett fejsze nyele, fűti a vasaló a szobát hosszasan a lefagyó képernyő helyett… 😀
Na, látszik, hogy nem értesz a vasalás-misztikához XD

 56. tiboru — 2015-07-20 11:14 

@petiba:

A torrentkönyvtárból kikölcsönzött sorozatokban nincs reklám, ráadásul akkor állítja meg vasalás közben (is), amikor akarja 🙂

 55. tiboru — 2015-07-20 11:13 

@Rumcájsz von Jicsin:

Megvolt, persze 🙂 Az első kettő jobb volt, de ez is elment.

 54. petiba — 2015-07-20 10:30 

@gigabursch:

Közeli forrásból tudom, 🙂 hogy a fehérnép, – a férfiember stabil meggyőződésével ellentétben – rettenetesen utál vasalni, de mivel muszáj, megpróbálja valamivel elterelni a figyelmét, hogy képes legyen abszolválni azt a Himaláját, amit két hete gyűjtöget egy eldugott sarokban.Itt jönnek a sorozatok. Elég unalmas kell hogy legyen, különben megég a ruha. Elég érdekes kell hogy legyen, (legalább időnként), különben funkcióját veszíti, kell bele sok reklámidő, amíg rántást lehet keverni, vagy kikapni a mosott ruhát a gépből, vagy ioncserélt vízzel feltölteni a vasaló tartályát. Elég rövidnek kell lennie, mert utálatos munkát nem jó sokáig végezni, a monotóniát meg kell szakítani. Elég sok résznek kell lenni, mert jövő héten is kell vasalni, meg két hónap múlva is, és annyi ideje egy fehérszemélynek úgysincs, hogy állandóan újabb vasaláskönnyítő művet keresgéljen. Hát ez is egy magyarázat XD

 53. Rumcájsz von Jicsin — 2015-07-20 10:01 

@tiboru:
Kedves Mester, osztán a House of cards 3. évadot nézed-e?

 52. tiboru — 2015-07-20 09:53 

@logiszton:

Hát akkor ide lőj: én bizony nézek sorozatokat (dokut és fictiont egyaránt). Ami engem illet, nem vágyom katarzisra, léleképülésre és erkölcsi tisztulásra a nap 24 órájában, s tudok élvezni egy izgalmas krimit, egy poénos sitcomot vagy egy jópofa scifit. Tévét kábé 7 éve nem nézek, viszont havonta úgy 25-30 gigányi filmet és sorozatot fogyasztok. Ha arra van kedvem, akkor délután kettőkor vagy hajnali háromkor.

 51. tiboru — 2015-07-20 09:46 

@gigabursch:

Van, akit szórakoztatnak. Én például kifejezetten szerettem a Szökést, a Justified-ot, a Wire-t, a Shield-et, a 24 első három-négy évadját, a Damages-t, a Kemény motorosokat vagy a Fekete vitorlákat is, hogy csak néhányat említsek az átívelő szálra épülő sorozatok közül.

Egy 40-45 perces epizódokból álló sorozattól nem mindig várok épületes mondanivalót, világnézeti megvilágosodást vagy megrázó önmeghasonulást. Elég, ha kikapcsol arra a háromnegyed órára.

 50. gigabursch — 2015-07-20 08:37 

Kedves Konteó-társak!

Sokat gondolkodtam azon, hogy ha kétféle sorozat van, akkor abból melyiket érdemes választanom.

Az egyik az epizódokról, önálló történetekről szól.
Jellemzője a Vizipók Csodapók vagy épp a Derrick, csakhogy régi dolgokat említsek.

A másik az meg egy történtet mesél el.
Ennek egy része záros határidőn belül lezárul és kész a történet, a másik az csak zajlik, zajlik, zajlik és igazában ha kimarad pár rész, az ember semmit sem vesztett.

Szóval:
Valaki mondja már meg nekem, hogy az agymosáson kívül mire jók azok a sorozatok (Anyátok közt, se füle-se farka anime rajzfilmek, stb, stb) amik iksz-száz rész óta tartanak, de valójában semmi mondanivalójuk nincs.
Tud valaki valami érdemit hozzászólni?
Szerintem ezek csakis az agy és az elme elhülyítéséről szólnak.

 49. meggymag — 2015-07-20 04:04 

@gigabursch:

Nem is csoda, ha David Attenborough-ra gondolsz, annak a föhösei állatok, természetes közegükben.

 48. gigabursch — 2015-07-18 15:49 

47. @petiba:

“Van, aki sokáig tud újat mondani, vagy csak szimplán gyönyörködtetni”

Pl. Attenborough.

Egyszerre.
🙂

 47. petiba — 2015-07-17 11:26 

@logiszton:

Sok igazságod van, de azért nem értek teljesen egyet veled. Egy jellemfejlődést, (vagy az emberségét elveszítő embert) le lehet írni pár másodperces haikuban is, csak az nagyon tömény, és nem biztos, hogy élvezhető. Ellenben egy sorozatban van idő minden aspektust kifelejteni.
Pl. az X-aktákban volt egy alapsztori, ami tulképp mellékes volt (lesz-e valami Mulder és Scully között, elvitték-e a gyerek ügynököt az ufók, vagy sem stb.) de a keretsztoriban mindig más parajelenség volt “tárgyalódva”. Jó, egy idő után már elég meredek dolgok jöttek elő, de volt benne fantázia. Nem csak három részen keresztül.Alapvetően mind másról szólt.
És alapvetően pont az a lényege a sorozatnak, hogy ne az első részben győzzön az igazság, vagy derüljön ki, hogy ki a gyilkos, az ufó, a gyíkember, hanem csak sokára. Szerintem nem a jelleggel van a baj, (egyestés,többestés, többévados stb) hanem a tartalommal, a mondanivalóval. Van, aki sokáig tud újat mondani, vagy csak szimplán gyönyörködtetni 🙂
Pl. van, aki képes egy olyan nyomi sorozatot nézni, mint az Így jártam anyátokkal, mert Cobie Smulders megszépíti a napjait XD XD
(nem én vagyok 😛 )

 46. mykghorm — 2015-07-17 08:40 

Fentebb írtak már egy Fixer című sorozatot, itt egy másik, a The Fixer http://comment.blog.hu/2015/07/16/az_iranyitok_cimmel_osszeeskuveses_thriller-minisorozat_jon_a_fox-ra

Természeti katasztrófák + konteók + nyomozás + limitált terjedelem, jó kis sorozatra számítok.

 45. logiszton — 2015-07-16 21:52 

Sorozatok? Meg az ő nézésük?

Tiboru mester ez ugye nem te vagy? Ez valami vendégposzt remélem.
A sorozat nézést alapból a kultúrális szint azon alsó részének tartom, ami már nem is kultúra:
nem tévesztendő össze a több/max.egy-három/ részes filmmel, ahol a történet egésze-tanulsága-léleképítése az emberi figyelmet lekötni képes kb. másfél órába nem fér bele.
A sorozatban minden nincs, ami egy történet lényegét adja: útmutatás, erkölcsi példa, katharzis… Nem is lehet benne, mert ha az első részben győz az igazság, megvan a katharzis, helyükre kerülnek a dolgok,mi szükség van akkor a többi részre? Na-ná, hogy semmi. Ezért nincs bennük más csak cselekmény/robbanás,szex,horror,stb./.És természetesen vége, vagyis igazi vége a folytatás lehetősége nélkül sincs éppen ezért. Az emberélet viszont túl rövid, minden perce túl értékes, hogy ilyenre pazaroljuk.Ennél azért egy vendégposzt is jobb lenne.

De látom van új téma, van éledés a nyári hőségből.
Ezer köszönet.

 44. petiba — 2015-07-16 16:50 

@qdiace:

Idén karira?
Hát, a Jézuska meg a manógyár még fejleszti, de addig is, míg elkészül, kaphatsz helyette Flike-ot.

http://tudnodkell.info/elkepeszto-magyar-talalmany-flike-a-repulo-bicikli/

 43. scaevola — 2015-07-16 12:48 

Köszi az ajánlót, van közöttük új.
(nagyon örültem, mikor megláttam az Utopiát, szerintem 100%-os film. A képi világa és a zenéje is olyat odaver – a sztorija mellett – amit kevés mai sorozat tud megtenni.)
https://www.youtube.com/watch?v=m2f6MfEzhvo

PoI is nagy kedvenc, Jim nagyot alakít. 🙂

Amik hiányoznak a listáról imho, azok a:

– The leftovers (A hátrahagyottak)
Komoly társadalomkritikával bíró film a fotelhoz szegezett. A társadalom viszonyáról, hozzáállásáról szól a film, ugyanis a lakosság n+1 része, ukmukfukk eltűnik. Nem keresi a magyarázatot az eltűnésekre (szó szerint eltűnnek, tehát autók rohannak egymásba, mert a vezetőjük, sutty… volt, nincs) csupán azt tükrözi, hogy ezt ki, hogyan dolgozza fel/próbálja feldolgozni. Atom jó sorozat, 10 rész… még aki rühelli a sorozatokat, sem fog csalódni.
https://www.youtube.com/watch?v=FLT3YUALJno

– House of cards (sorozat)
Az amerikai törvényhozásról, a Fehér házról, politikusokról szól mindez Kevin Spacey előadásában, ami véleményem szerint eszméletlen. Ritka filmek egyike, melyben a színész – Spacey – alkalmanként belenéz a kamerába és mintegy önmaga narrátora, hozzáfűz egy-két dolgot a pillanatnyi törénésekről, de úgy, hogy legtöbbször sírok a röhögéstől… mindazonáltal nem vígjáték.
https://www.youtube.com/watch?v=ULwUzF1q5w4

– Southland tales
Sajnos kevesen tudják, hogy ezt a filmet nem tudta úgy elkészíteni Richard Kelly (igen, a Donnie Darko-s Richard Kelly) ahogyan szerette volna. (imho… nem csak a pénz, de idő szűkében is állhatott)
A történet hat fejezetre van bontva, de ebből három képregény (!) formájában jelent meg, s a többi három még így is egy 145 perces film lett.
Az film szinte érthetetlen az első három fejezet ismerete nélkül, ennek ellenére engem megfogott. Ránézésre egy bugyuta amerikai katyvasznak tűnik, de jobban belegondolva egy a jövőben játszódó, elvont társadalomkritikát láthatunk.
https://www.youtube.com/watch?v=vtp14ikRvxo
Aztán lehet, hogy csak Mobi zenéje miatt ültem a film végén és kamilláztam a stáblistára úgy, mint akit szájon töröltek… mindenesetre a rendező másik komoly fegyverténye:

– A Doboz
Mit tennél, ha becsöngetne hozzád el félig lerohadt fejű ember azzal, hogy hozott egy dobozt, amin van egy gomb és ha megnyomod, kapsz egy millió dodót, de meghal valahol valaki?
Megnyomnád?
https://www.youtube.com/watch?v=wFm-6N4QbBQ

Uff… filmre fel!

 42. gacsat — 2015-07-15 10:45 

@komojtalan:
A Balti Viharban megfilmesített tények mind igazak. Legalábbis a wikipédiával egybevágnak.

 41. mrparpila — 2015-07-14 23:35 

Remek kis ajánló. A Gattaca című film sem maradhat ki, komoly tanulságai vannak a jelenkorunkra vetítve:
http://www.imdb.com/title/tt0119177/

 40. smok3 — 2015-07-13 17:23 

Én egy most indult sorozatot ajánlanék a figyelmetekbe :

Mr. Robot

Eddig még csak 3 rész jött ki, de a 9.4-es IMDB átlag szerintem magáért beszél

http://www.imdb.com/title/tt4158110/?ref_=ttep_ep_tt

https://www.youtube.com/watch?v=Ug4fRXGyIak

 39. orbiq — 2015-07-13 17:07 

Remek ajánlások több mint 80%-t láttam, itt egy egészen új sorozat a Sense8, ez is nagyon érdekes:
http://www.filmezz.eu/film.php?n=sense8-1-evad&q=cD0x

 38. marten — 2015-07-13 14:23 

Lehet, hogy volt már esetleg az előző poszt kommentjeiben:

A közellenség (Enemy Of The State) – különösen a tavalyelőtti NSA-fiaskó tükrében érdekes.

Államérdek (Absolute Power) – A film sem rossz, de a lezárás egy kicsit összecsapott a könyv (írta: David Baldacci) eredeti végkifejletéhez képest.

 37. Rumcájsz von Jicsin — 2015-07-11 19:02 

A mandzsuriai jelölt onlányban itt letölthető/ megnézhető:

http://online-filmek.im/film/3818-a-mandzsuriai-jelolt

 36. zuza — 2015-07-11 18:09 

23 (1998-as német film)
http://www.imdb.com/title/tt0126765/

Szerintem alap. Ebből “merített” a Jim C.-féle film. De annál persze sokkal-sokkal jobb. Szerintem.

 35. gigabursch — 2015-07-10 10:44 

Szerintem sok férfi van, aki egy ilyen három mellű nőért eldobná a házastársi eskűjét…

A Total Recall egy parádés film.

 34. tiboru — 2015-07-10 09:27 

@warr:

Ezt is ajánlottam annó, a 2011-es poszt 19.) pontjában 🙂

 33. tiboru — 2015-07-10 09:26 

@bronz:

Az eredeti, Frankenheimer-féle a 2011-es ajánlóposzt második tétele 🙂

 32. warr — 2015-07-10 09:08 

Csodálom, hogy a Mel Gibson-féle Összeesküvés-elmélet című remeket még senki nem említette 😛

 30. Rumcájsz von Jicsin — 2015-07-09 12:31 

A posztban ajánlott “XIII. – Az összeesküvés” c. örökbecsű az alábbi linkeken megnézhető onlányban!

http://www.sorozat-barat.com/video/series/1751/XIII_A_sorozat_online_sorozat/01_evad

http://onlinewebfilmek.net/sorozat/xiii-a-sorozat-online-sorozat-1-evad

 29. qdiace — 2015-07-09 11:45 

Ha időutazás, akkor Vissza a jövőbe epizódok, ill. a sorozatként a Quantum Leap, ami ajánlható.

Off!

Ha már Vissza a jövőbe… Idén karácsonyra kérek szépen egy légdeszkát. 😛

 28. specnaz86 — 2015-07-09 11:28 

Total Recall 😀 az eredeti nagy kedvenc, rongyosra néztem anno vhs-en. Verhoeven roppant cinikus ember lehet, de alkotott néhány kultfilmet, igaz filmjei értékeit általában jóval később fedezték fel az emberek. Ja, és társadalom kritika sem áll távol tőle, ott van például a Starship Troopers ami görbe tükröt tartott az amerikai társadalom elé, bukott is az usa-ban a film.

 27. kvantum — 2015-07-08 20:27 

@petiba:

Ahogy érzed, de akkor sincs benne semmi konteó, de sejtem mire asszociálsz. 🙂

 26. csuuzlee — 2015-07-08 20:08 

@kvantum:

És télleg.
Helyes a bőgés, oroszlán.
Köcce.

 25. crystallize — 2015-07-08 12:44 

Continuum

Sci-fi erős társadalomkritikával, összeesküvésekkel, politikai- és gazdasági összefonódásokkal, amelyek a mai korban indultak/indulnak, de hatásuk a jövőben még súlyosabb és mindent átható lesz.

A teljes megfigyelés ellen, és az “elit”, illetve az óriáscégek által vezérelt és uralt társadalom ellen lázadó csoport néhány elítélt tagja visszaszökik az időben (2012-be), hogy a fent említett problémát csírájában fojtsák el.

A történet nagyrészt a mai Vancouver-i rendőrségen (tiboru! :)) játszódik.

A sorozatban – többek között – feldolgozott problémák közül hirtelen három, amely ijesztően beválni látszik (mindhárom jóval a film elkészülte utáni hír!):

Google-ban keress rá:

“A Google kilóra megveszi Brüsszelt?”

“Okoskarkötő Amerika új kedvence”

“Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség – TTIP”
“Választott „magánbíróságok”, amelyek megbüntethetik a kormányokat, ha olyan szabályokat vezetnek be, amellyel védik az egészségünket, a környezetet vagy az állampolgárok jogait, amennyiben ezek az intézkedések veszélyeztetik egyes óriáscégek profitérdekeit.”

Feliratos, angol nyelvű 3 évad az indavideón
(keresés: continuum)

Szinkronizált, jobb minőségben
(google keresés: continuum film vadász)

Szenzitívebb, konteókra és sci-fi-kre fogékony egyének esetén függőséget okoz/hat! 🙂

 24. petiba — 2015-07-08 09:37 

@kvantum:
Nos, kb. annyi a konteó benne, mint az időutazásban, meg az ufós filmekben.
Miért keverném a sci-fi-t a konteóval? Tudományos osztályozással tekintve a sci-fi egy konteó alfaj 🙂 (Tudod, gerinces->emlős XD )

Mesterünket idézve:
“Nem vagyok otthon a svéd scifik világában, de ez a két évadot (húsz epizódot) megélt sorozat elég jól sikerült. ”

Sztem a Taken, meg a Real Humans közé simán befér bármi.

 23. kvantum — 2015-07-08 02:07 

@csuuzlee:

,,Volt egy film a 2008-as pénzügyi válság okozóiról a Sony Entertainmenttől, de nem jut eszembe a címe.”

Az az Inside Job, de Sony Pictures, nem Entertainment, és nem kötözködöm tovább. 🙂 🙂

 22. kvantum — 2015-07-08 02:02 

@petiba:

A Langolierekben semmi konteó nincs, de még az eredeti regényben sem, nemhogy a filmben. Több, a listádban lévő filmmel is tudnék vitatkozni, nem keverted némelyiknél a konteót simán a scifivel? 🙂

 21. csuuzlee — 2015-07-07 22:21 

Piros Pirula
https://www.youtube.com/user/pirospirula?feature=results_main

Benjamin H. Freedman beszéde
https://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE

Michael Ruppert
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1VphF_sWRIk

Koppenhága lesz az Ensz új székhelye?
https://www.youtube.com/watch?v=1_xSMgbX_Ns

I mint Ikarusz
https://www.youtube.com/watch?v=eybGuq4vWYg

A holnap határa
Balibo

Volt egy film a 2008-as pénzügyi válság okozóiról a Sony Entertainmenttől, de nem jut eszembe a címe.

 20. tiboru — 2015-07-07 21:19 

@petiba:

Na végre valaki észrevette, köszi 🙂

 19. petiba — 2015-07-07 18:22 

Tervezett elavulás – Villanykörte összeesküvés.
Kennedy.
A köztársaság bukása.
Fájdalmas megtévesztés.
Az összes Michael Moore film. Pl. a Hű, de nagy! és az alap, a Fahrenheit 911.
Indiana filmek.
Allan Quatermain (nőknek)
Tomb Raider (férfiaknak)
Da Vinci kód és tsai.
Végzetes erő (Epoch)
Conspiracy Theory sorozat: 1-11 (TWA F. 800,Majestic 12 UFO Cover up,FDR – Pearl Harbor, Area 51, MLK, CIA and nacis,Jack Ruby,Kennedy, Kecksburg UFO)
Eureka sorozat.
A holnap határa.
Forráskód.
4400 sorozat.
12 majom.
Az időutazó felesége.
Brazil.
Vágott verzió.
Időgép. (2002-es film)
Langolierek.
Avalon.
Elpusztíthatatlanok.
A jövő gyilkosa.
Super 8.
Viharok vihara.

Végül: Szexmisszió. Régi lengyel jóbarát 😛
A csendőr és a földönkívüliek XD
és egy finom élelmiszeripari konteófilm, bloááá:
Az élelmiszeripar trükkjei.

 18. pancer1 — 2015-07-07 18:10 

@iksz:

Üdv a Moore féle filmért nagyon nem érdemes odalenni szerintem, mert annyira durván manipulatívra lett vágva, hogy dokumentumfilmnek nem is szabad nevezni. Legfeljebb a nálunk a legkeményebb 50-es években készült propagandafilmek utódának. Mint amiket az 56-os forradalomról vágtak össze filmhiradókból…

http://index.hu/kultur/mozi/columbine072/

Más, örülök hogy az El Ministerio del Tiempo is bekerült, nagy kedvenceim lettek a spanyol filmek. Szerintem a magyar címnek bátran használható Az Időminisztérium.

 17. kvantum — 2015-07-07 17:53 

Ha konteó, akkor bűn kihagyni az Inhabited Island-et, magyarul Lakott Sziget!!! Két részes, fent van Youtube-on:

1/1. rész – https://www.youtube.com/watch?v=Ur2UR50_8vI

1/2. rész – https://www.youtube.com/watch?v=DML8lCeEonw

2. rész – https://www.youtube.com/watch?v=g96gN0pfVhc

Gigantikus film, csak a mondanivalója nagyobb nála!
Orosz alkotás, Arkagyij és Borisz Sztrugackij tudományos-fantasztikus regénye alapján. A regény a Szovjetunióban csak cenzúrázva jelenhetett meg, aki megnézi, megérti miért. Sok helyen odaírják a filmhez, hogy “a betiltott film, ha megnézed megérted miért”, de valójában a film nincs betiltva. Tulajdonképpen az is kisebb csoda hogy napjainkban cenzúrázatlanul megjelenhet hivatalosan, mivel aktuálisabb mint bármikor…
Senkit nem rémisszen meg, hogy orosz a film, magyar felirattal, szinkronosan nem létezik, (talán nem véletlenül?). Teljes mértékben hozza a hollywoodi szuperfilmek szintjét a szememben, sőt! Az oroszossága kifejezetten kuriózummá teszi, egy filmben sem találkoztam ezzel a realisztikus hangulattal. Gyakorlatilag szinte a scifik világát csak amerikai szemmel tudjuk elképzelni filmek szintjén, éppen ezért ez üde színfoltként hat. Nekem meghatározó élmény volt a háttérhatalomról és a módszereikről.

KIHAGYHATATLAN!!!

 16. petiba — 2015-07-07 17:16 

@tiboru:

Háháááá, főnök, ezt a labdát nem hagyhattad ki, mi?
7.hó, 7-e, 7 óra, 7 perc XD
Hánykor keltél ezen a szép enyhe napon, hogy ezt prezentálhasd?

 15. komojtalan — 2015-07-07 15:17 

Vannak benne jók is, én mondjuk inkább sorozat ellenes vagyok, persze vannak jó sorozatok is. Már írtam mind a 2 filmet régebben, mi ugye azt hittük milyen jó volt régen a NSZK -ban. A beépített ember, oknyomozó újságíró Standard-titkos szolgálat kapcsolat. Bader-Meinhof csoport, a RAF megalakulása. Ezt már vagy 3x néztem meg pár hónap alatt, de találok benne mindig újat. Bónuszként meg a Balti vihar, az Estoniánánál volt róla szó. Az első kettő dokumentum jellegű film, a 3. inkább fikció a megtörtént esemény alapján.

 14. tiboru — 2015-07-07 15:12 

@ender:

Az Alcatrazt én is láttam, az volt az utolsó olyan sorozat, mit előre nem csekkoltam, hogy hirtelen kasza éri-e… Emlékszem, mennyire bosszankodtam, amikor arról értesültem, hogy nincs tovább (pedig sokkal trágyább sorozatokat is folytatnak, mint amilyen ez volt).

 13. tiboru — 2015-07-07 15:09 

Köszönöm az eddigi tippeket, jöhetnek még!

Részemről az eredeti felsorolásból kimaradt a Dig, pedig láttam:

http://www.sorozatjunkie.hu/2015/03/13/pilot-mustra-dig-1×01/

 12. iksz — 2015-07-07 14:42 

Az F9-ben Charlton Heston az a Charlton Heston aki a “Kóla, puska, sültkrumpli” -ban is feltűnik? 🙂 Csak mert az abban látottak alapján nekem halálosan antipatikus volt az öregúr a kis fegyvermániás nézeteivel együtt 🙂 Na de nem vagyunk egyformák!

Mindazonáltal nagyon köszi az ajánlót, majd mondom a férjemnek, hogy innét szemezgessen amikor nincs kedve romcsi vígjátékot nézni :DDD

A lopott idő szerintem is nagyon jó! Meggyőződésem, hogy Justin Timberlakenek inkább színészkednie kéne, mint énekelni!

 11. ender — 2015-07-07 14:27 

Alcatraz, egy évad után kasza, nem tudom bánjam-e, voltak benne jó ötletek. A sztori szeint az Alcatraz kiürítésének éjszakáján nyomtalanul eltűnik több mint 300 rab. Aztán negyven évvel később elkezdenek felbukkanni a semmiből, úgy, hogy egy napot sem öregedtek és egy szikrával sem lettek jobb polgárok.
https://www.youtube.com/watch?v=Zm2oxCdWv38

Ami viszont szóval el nem mondhatóan jó, a The Fixer. Angol minisorozat, sajnos két évad után érthetetlen módon törölték, így összesen 12 rész.
Egykori angol elitkatona, életfogytiglant tölt a sitten, ahonnan kihozza egy szervezet, hogy ölje meg azokat, akiket az állam szerint meg kellene. Lenyűgőzően nyomasztó a londoni lakótelepi képeivel és a gyökértelen szereplőivel.
Az ITV készítette, magyarul tudomásom szerint nem adták.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fixer_(TV_series)

 10. untermensch4 — 2015-07-07 12:50 

Lopott idő. sci-fi is meg összeesküvés is és nem estek idővel (he-he, idővel…) röhejessé válható díszletezési túlcicomázás bűnébe
Nagyonkonteós régebbi sorozat a Millenium (az X-akták producere követte el, vannak kikacsintós részek is), változatos sci-fi sorozat pedig a Végtelen határok. Kis költségvetés de némelyik könyv/novella amelyikre alapoztak, elviszi a hátán.

 9. whitefalcon — 2015-07-07 12:03 

Az Utópia és a Konteo könyvek között vélt párhuzam már konteónak számít? 🙂

Sorozatok közül a Real Humans-t láttam és nézhető. Persze, az első pár rész kicsit furcsának tűnhet, főleg azoknak, akik az amerikai sorozatokon szocializálódtak, de pár rész után elég jól rá lehet hangolódni.

 8. kullancs — 2015-07-07 11:46 

Új sorozat, az American Odyssey:

http://www.imdb.com/title/tt3551796/?ref_=nv_sr_3

Titkos hadiipari-kormányzati összeesküvés, amiről egy véletlenül életben maradt katonanő, egy lelkes cégalkalmazott, és egy kiábrándult politikai aktivista próbálja lerántani a leplet. Nem láttam még, de igéretesnek tűnik.

Ezt meg az imdb ajánlója dobta ki, Jeruzsálem, 2000 éves összeesküvés, ilyenek:

http://www.imdb.com/title/tt3597606/?ref_=tt_rec_tt

És ha valaki nem túl válogatós a két legutóbbi Hamilton-film (ő lenne a svéd 007-es) is ilyesmiről szól:

http://www.imdb.com/title/tt1856014/

http://www.imdb.com/title/tt1856047/

És a végére egy kevésbé akciódús, egy titkos tárgyalásról, ahol a terroristáról kiderül hogy a kormánynak dolgozik, meg hasonló finomságok:

http://www.imdb.com/title/tt2218003/?ref_=nv_sr_1

Nagyhirtelen ennyi. 🙂

 5. gtibor — 2015-07-07 08:44 

A célszemély tényleg zseniális.

Minispoiler következik:
Olyan kedvenc jelenetekkel, amikor például túszul ejtenek valakit fegyvert szegezve az áldozatra, de a béna tárgyalgatás helyett simán kilövik a rosszfiút. 🙂

A lényeg, hogy nagyon ütős sorozat, ami tényleg egy kicsit döcögve indul, de aztán nagyon izgalmas, pazar karakterszínészekkel, meglepően sok humorral fűszerezve. 🙂

 4. chph — 2015-07-07 08:41 

Jó ajánló, köszi 🙂

Párat láttam közülük 🙂

 3. maxipocak — 2015-07-07 08:22 

Ez nemrég kezdődött, eddig két rész ment le, szóval nem késő elkezdeni. Jó kritikákat (pl. http://comment.blog.hu/2015/07/01/mr_robot_ez_tenyleg_a_legjobb_idei_ujoncsorozat) is kapott (nem véletlenül), és van benne gonosz, óriáspolip nagyvállalat, a világot irányítani kívánó titkos társaság, szóval minden, amire egy igazi konteós csak vágyhat:

http://www.imdb.com/title/tt4158110/

 2. qdiace — 2015-07-07 08:17 

Részemről F10.), bár nem könnyű hozzájutni, pláne magyar szinkronnal:

http://www.imdb.com/title/tt0139029/

A film az orosz–amerikai nukleáris leszerelésről rántja le a leplet — kell még ragoznom? 😉

 1. oberon — 2015-07-07 07:54 

Változatos összeállítás, jópárhoz nekem is volt már szerencsém.
Sajnos az a tapasztalatom, h az igazi karakteres filmek és sorozatok egyre kisebb számban bukkannak fel. Egyre több a remake, az átdolgozás és a plágium gyanú. Ennek ellenére azért 1-2 gyöngyszem mindig is akad, ami remélem továbbra sem fog változni, bár valljuk be, egyre több ötletet használnak fel, mivel a sorozatok most a virágkorukat élik.
Némileg offnak tűnhet, de én 1 “dokumentum” típusú filmmel szeretném kibővíteni, amiről akár 1 konteós eszmecserét is szívesen olvasnék/folytatnék, mivel lenne miről beszélni.. Ez pedig nem más, mint a “A piramisok titkainak leleplezése” (2010), eredeti nevén “La révélation des pyramides”.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök