2016-04-08–11:28

Kommentposzt: Kiss László

KissLAz elmúlt 72 óra legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó haza botránya megsuhintotta a Konteóblogot is, nem véletlenül tartottuk a ma hajnali szerkesztőségi értekezletet egy uszodában. Az előzményekről mindenki hallott/olvasott (aki nem, az vagy füllent, vagy kedd óta be van falazva egy ablak nélküli Faraday-kalitkába), úgyhogy nem vesződünk ezek ismertetésével, csak beteszünk egy linket. Blogunk irányultságának megfelelően az úszóedzős ügy összeesküvés-elméletes vetületeit vizsgáljuk, de ez nem jelenti azt, hogy az olvasói reakciók nem térhetnek ki az eset erkölcsi tanulságaira, az élsport vagy a gyermeksport árnyékos oldalaira, az olimpiai és világbajnoki aranyak hátterében meghúzódó mérhetetlen munkára és szenvedésre, egyszóval azokra a témákra, amelyek vizsgálata nélkül elég nehéz tiszta képet kapni mindarról, amiről ma az egész ország beszél.

Kiss László ötvenöt évvel ezelőtti ítéletének nyilvánosságra kerülése olyan hirtelen jött (legalábbis a reakciókból úgy tűnik), akkora hullámokat gerjesztett, ráadásul az időzítése is olyan volt (négy hónappal a nyári olimpiai játékok előtt), hogy magára valamit is adó konteós nem tud megfeledkezni a szubkultúránkat meghatározó alapkérdésről: cui prodest, vagyis kinek használ ez az egész? Kinek (kiknek) állt érdekében az évtizedek óta elképesztően sikeres magyar úszósport emblematikus alakja alól kirúgni a hokedlit? Mert azt ugye senki nem gondolja, hogy tök véletlenül a bírósági irattárban járt egy újságíró, s amint tekintete végigpásztázta a sok száz folyóméternyi poros, kifakult aktát, egyszer csak kiesett az egyikből az 1962. február 17-i ítélet?2017

De mi van, ha tényleg koncepciós per volt az 55 évvel ezelőtti? Ha mondjuk Kisst megkörnyékezte a III/III és besúgásra akarták kényszeríteni, ő gerincesen ellenállt, majd a titkosszolgálat (hogy móresre tanítsa) csapdába csalta? Mi van, ha az edző tényleg áldozat? De akkor miért nem jön elő a farbával? Milyen, a mai napig húzódó érdekek akadályozzák meg az őszinte coming outban?

Vagy hogy viszonyulunk a keresztényi megbocsájtáshoz? Több, mint fél évszázaddal ezelőtt történt, Kiss 21 éves volt. Leülte a büntetését (jó, csak egy részét), aztán elkezdett becsületesen és keményen dolgozni, dicsőséget dicsőségre halmozott, világszerte ismertté tette Magyarországot és a magyar úszósportot, miért tagadnánk meg tőle azt, ami elvitathatatlanul az övé? Pont ő ne érdemelne egy második esélyt?

Ellenállok a kísértésnek és nem folytatom a moralizálást. Nem fejtem ki magánvéleményem az esetről, Kiss Lászlóról, Gyárfás Tamásról, a Magyar Úszó Szövetségben (Úszószövetségben?) uralkodó állapotokról, a Bayer Zsolttól Aczél Endréig húzódó, és a történtekről markáns véleményt megfogalmazó véleményvezérek hosszú soráról. Csak felteszek néhány (olykor talán kincstárinak tűnő) kérdést.KissL2

1.) Melyik konkurens ország(ok) úszói profitálhatnak abból, hogy a riói olimpiára egy megzavarodott, talajtvesztett, minden szempontból dezorientált magyar csapat utazik ki, melynek tagjai a hátralevő 120 napban nagy valószínűség szerint mindennel tudnak foglalkozni, csak az edzéssel nem? És kinek szúrhatja a szemét, hogy jövőre nálunk rendezik az úszó világbajnokságot?

2.) Kik voltak azok a szakági vezetők és politikusok, músz_akik tudtak Kiss László előéletéről, de nagyvonalúan félrenéztek és úgy voltak vele, hogy amíg szállítja az eredményeket, addig “apróságokkal” nem foglalkoznak?

3.) A Kissre első fokon kiszabott 5 évet a másodfok miért enyhítette 3 évre, majd hogyan szabadulhatott alig másfél évnyi Nagyfa után? Oké, hogy amnesztia, de akkor is…

4.) Hogyan válhatott két évvel a szabadulása után főállású edzővé, majd a Spartacus vezetőedzőjévé, s 1969-re az öttusa válogatott úszóedzőjévé valaki, akinek ilyen priusza van?

5.) Mit lehet tudni Kiss László és a kommunista állambiztonsági szolgálat esetleges kapcsolatáról?

6.) Hosszú Katinka tudott-e egykori edzője előéletéről? Ha igen, miért nem tett erről említést a nevezetes decemberi, majd januári sajtótájékoztatóján? Katinka_

7.) És a többi úszófenoménünk mit tudott? Gyurta Dániel, Egerszegi Krisztina, Cseh László, Jakabos Zsuzsanna, Risztov Éva – hogy csak olyanokat említsek, akikről még én is hallottam (pedig ez nagy szó). És ha tudtak valamit, miért nem álltak elő már korábban a sztorival?

8.) Kinek jön jól, hogy az elmúlt három napban az április 20-ra tervezett pedagógussztrájk, a brüsszeli kifizetések elmaradása, a déli határzáras szögesdrót kivilágításának terve és más ínyencségek nem igazán mozgatták meg a lakosság fantáziáját?

9.) Mi a véleményetek arról az érvelésről, amit egyre több helyen lehet olvasni/hallani (és ami a hasonló esetekben visszatérő motívum), s aminek az a lényege, hogy a megerőszakolt lány (aki nem mellesleg már halott) “egy kis cafka volt”, provokálta a fiúkat, úgyhogy magának kereste a bajt?

10.) Mit gondoltok arról, hogy sokak szerint világraszóló sporteredményeket csak vérrel, verítékkel és könnyekkel lehet elérni, s egy keménykezű, esetenként durva edző nélkül ezek elmaradnak? Ha ez így van, akkor egy olimpiai arany bőven ellentételezi a korbácsot?

11.) Mi van, ha az egész egy Gyárfás Tamás elleni machináció? Ha a Fenyő-ügyet meg is ússza, talán ez lehet a banánhéj, amint végül elcsúszik.

Mielőtt nekiveselkednétek kommentelni, ajánlom figyelmetekbe Pizka professzor eszmefuttatását a Ráérünk blogon.

Kategória: EgyébCímkék: , ,

136 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 136. Rogal Dorn — 2019-04-17 21:51 

@gigabursch:

Gyárfást lehet elengedték már, elverik a Port(ik) rajta. Ezt ő is érzi.

 135. kaffer — 2017-01-08 23:22 

Azért az a sors fintora, hogy Gyárfáson lassan 30 éve a legnagyobb gengszterek sem találtak fogást, egy úszólány meg hidegre teszi.
De a háttérből ki fűtötte Katinkát ? Mert lássuk be őt nem az eszéért szereti a nép, kizárt hogy saját kútfőből dolgozott az ügyön.

 134. gigabursch — 2016-11-23 08:10 

Úgy érzem a napisajtó alapján, hogy egyre jobban fogy a levegő Gyárfás körül.

A kérdés az, hogy cui prodest?

Mondjuk bárki is a cui, Gyárfásért egyáltalán nem kár.

 133. qdiace — 2016-08-15 23:53 

Bocs, ha off, de kikívánkozik. 🙁

Melyik konkurens ország(ok) úszói profitálhatnak abból, hogy a riói olimpiára egy megzavarodott, talajtvesztett, minden szempontból dezorientált magyar csapat utazik ki?

Bárkinek is volt az érdeke, nem érte be ennyivel, mert még Ungvárira és Lőrinczre is ráküldött egy-egy bundázó bírót. 🙁

 132. gigabursch — 2016-08-12 21:28 

@gigabursch:
Akkor még1×

Féltem tőle, hogy Katinka nehéz helyzetbe hozza magát, de szerencsére az eredmények őt igazolták.
Az egész velejéig rohadt mocskot meg el lehet takarítani.

Persze GyT még küzd, hogy a jövő évi vizes VB jól sikerüljün és ebből pozíciót tartson meg, de legyünk őszinték:
Nem nagyon jött be Katinkán kívül a legtöbbeknek a formaidőzítés, ill. maga a döntő végigúszása jól.
Ez pedig felkészítési probléma.
S ne jöjjön senki azzal, hogy Kiss Lászlót előtte eltakarították. Amúgy helyesen…

Érdekes, hogy Katinkáról akárhány kép előkerült a felkészüléséről, mindegyiken vigyorog, mosolyog, nevet.
A többiekről egy ilyen kép nem készült.
Vajon miért???

Még egy vidámparkba se jutottak el, ahogy anno Széchy elvitte Szöül előtt az egész bagázst. Helyesen.
Meg ahogy Szabó Joe-t futtatték a többiek föl a hegyre (a férfi válogatottak bent ültek egy kocsiban és drukkoltak, hogy Joe Fenyőgyöngyéig fel tudjon futni).

Búvalbaszottan nem megy (de ez igaz a többi kevéssé jól szerepő szakágra is).

 131. gigabursch — 2016-08-12 21:25 

Féltem tőle, hogy Katinka nehéz helyzetbe hozza magát, de szerencsére az eredmények őt igazolták.
Az egész velejéig rohadt mocskot meg el lehet takarítani.

Pársze GyT még küzd, hogy a jövő évi vizes VB jól sikerüljün, és ebből pozíciót tartso meg, de legyünk őszinték:
Nem nagyin jött be Katinkáb kívül a legtöbbeknek a formaidőzítés, ill maga a döntő végigúszása jól.
Ez pedig felkészítési probléma.

Érdekes, hogy KAtinkáról akárhánykép előkerült a felkészüléséről, mindegyiken vogyorog, msolyog, nevet.
A többiekről egy ilyen kép nem készült.
Vajon miért???

Még egy vidámparkba se jutottak el, ahogy anno Széchy elvitte Szöül előtt az egész bagázst.

Búvalbaszottan nem megy (de ez igaz a többi kevéssé jól szerepő szakágra is).

 130. kuklopsz — 2016-05-27 11:05 

A fehér férfilakosság kiirtásának előkészülete folytatódik, a legfrissebb:
http://www.origo.hu/sport/20160527-molesztalas-torna-tapogatas.html

 129. kuklopsz — 2016-05-25 10:24 

Ez az egész egy terelés, programozás, (európai) emberek egymásnak ugrasztása. Hány ilyen lesz még?:
http://www.origo.hu/itthon/20160524-uszodai-eroszak-uszas-nemi-eroszak-molesztalas-uszoedzo.html
Az egész arról szól,- túl az egyéni eseten,- hogy az invaziv betelepülők,- migráns,- által elkövetett erőszakos bűncselekményekért való felelősséget fekáliaként’ az őslakos férfilakosságra (szét)kenjék, egybe mossák.

 128. petiba — 2016-05-24 22:39 

@albu:

Tényleg tökszar, hogy nem kell legurigázni az aljára, ha érkezik egy friss komment, nem is tudom, hogy bírom. XD

 127. albu — 2016-05-24 00:55 

Megdöbbentő volt többször is olvasnom, hogy ,,miért, mire számított a nő, ha hagyta, hogy félrehívják”. Férfi létemre. Ezek a hozzászólók egyetlen, nem küzdősportoló, lélekben is kőkemény nőt sem ismernek, egyet sem? Fogdosta Kiss pöcsét előtte? És ha igen, legális a gangbang?! Ti mind a Magdolna negyedben nőttetek fel, vagy a Közel-Keleten, se nőrokonotok, se anyátok?!

Egyebet nem kívánok hozzáfűzni, max. annyit, hogy nagyon szar cikkcakkban olvasni a fordított kronológia miatt, remélem, a nyomtatott irodalomba nem fog átfertőzni ez a betegség (az önéletrajzokon túl :).

 125. rammjaeger — 2016-05-09 14:46 

@déjvid:

Egyetértek, csak egy kiegészítést tennék. Igen, “agyrém” – a te szemszögödből. Mert ami szerinted jóindulatú és logikus tanács, azt ő úgy éli meg, hogy te korlátoznád a társadalmi életét, meg rontanád a párválasztási esélyeit, és erre haraggal reagál. A bullshit az “áldozathibáztatásról” ezt a haragot lovagolja meg, és így talál hívekre.

 124. rammjaeger — 2016-05-09 14:41 

@rdos: Szerintem egyik érintett sem mondta még el a teljes igazságot az esetről, és azt sem hiszem el feltétlenül, hogy a nyilvánosságra került bírósági dokumentumok a megtörtént valóságot tükrözik. Lehet, hogy koncepciós eljárás volt, és olyasmi van a háttérben, amelyről mindenkinek érdeke hallgatni.

 123. déjvid — 2016-05-09 10:51 

Nahát, már egykori kihallgató rendőrünk is lett… 😀
http://www.origo.hu/sport/20160509-kiss-laszlo-nemi-eroszak-martinko-karoly-rendorseg-kihallgatas.html

Amúgy nyilván nagyon ingoványos, de nem állom meg:

1. A sértetti közrehatás és az áldozathibáztatás két nagyon eltérő fogalom. A sértett közrehatása nem menti fel az elkövetőt (jó, van kivétel, pl. ha a támadót összeveri a megtámadott, akkor arról a támadó tehet). Evvel együtt tény, hogy vannak olyan biztonsági és egyéb dolgok, amikkel gyakran meg lehet előzni a sértetté válást. Ha ezeket elmondjuk a lányoknak, még ne minősüljön “áldozathibáztatásnak”, agyrém.
– Ne egyedül menj haza! Ne szállj be csak úgy a jófej idegen kocsijába.
– Jaj evvel azt akarod mondani, hogy én leszek a hibás, ha kirabolnak/megerőszakolnak?! Miért nem a leendő elkövetőnek mondod, hogy ne raboljon ki / erőszakoljon meg másokat…?!
– ööö… hülye-e vagy…?

2. Vérlázító demagógia ezeknek a fogalmaknak az összemosása, és az obligát “magyarozás”. Magyarország olyan patriarchális, Magyarországon még (sic!) gyakori az áldozathibáztatás, Magyarországon a sértettek szégyellik magukat stb. Holott Kissék ügyében is a napokkal később tett feljelentésre bevágták előzetesbe mindhárom jómadarat. De nem baj, végre ismét egy támadási felület, aminek mentén lehet gyalázni mindenestül egy egész népet.

3. A sértettek szégyellik magukat. A nemi bűncselekmények 95-98%-a (!) ismerősök vagy alkalmi ismerősök között történik, a közhiedelemmel ellentétben a maradék pár százalék a “klasszikus” útonálló jellegű erőszak. A fennmaradó esetekben pedig általában a lány önként megy el egy darabig, csak egy idő után abbahagyná, a fiú viszont nem, és a fiú az erősebb. Ez nem menti fel a fiút, természetesen. Vagy a másik: hagyja a lány, hogy meghívják x italra, táncolnak is, el is megy a fiúval; ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogy “igen”. A fiú szemében biztosan. A lány mikor mondja ki a tényleges nemet? Még az ajtóban? Már az ágyon? Már meztelenül?? És ha a fiú lekurvázza, hogy az ital bezzeg kellett, meg a taxi…? Vagy ezt nem is kell kimondani: tudja a lány, hogy ő ment bele a játékba, akkor már szemétség lenne nem végigjátszani…? Csak másnap, józan fejjel ez egész máshogy néz ki?

4. Aki korábban olyanokat írt, hogy képzeld el, ha a te anyádat/feleségedet stb., azoknak egy hasonlóan ízléses gondolatkísérlet: a fiad egy házibuliban lefekszik egy lánnyal. A lány másnap feljelenti, akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva került sor a közösülésre, ez biza erőszak. A fiad azt mondja, hogy nem erőszakolt, a lány benne volt mindenbe, bár kicsit ittas volt. A lány közben pisil egy Extasy pozitívat, majd boci szemekkel közli, hogy ő aztán soha nem venne be magától ilyen szarokat. A fiad meg megy előzetbe, mondjuk érettségi helyett. Na, kellemes? Oké, két hónap múlva kint lesz (többfajta élménnyel gazdagabban…), mert a patriarchális társadalom az áldozatot hibáztatja, aki “visszavonja”…

5. Egyikünk sem volt ott Kissék ügyénél. Elmegy a lány a fickóval, mert az “valamit megmutat” – és a lány benne lenne? Megjön a második és a harmadik – a lány már nem lenne benne? És mit csinál? “Semmit” mert azok erősebbek? Vagy azért mondja, hogy fiúk ne? Vagy csak gondolja, hátha előbb szabadul…? Ezek a fickók nem először “vágtak partiba” valakit; lehet, komolyan mondom, lehet, hogy fel se merült bennük, hogy a lány ezt nem akarja, vagy hogy később feljelenti őket.

Na hirtelen ennyi.

 122. logiszton — 2016-05-08 23:14 

Eredetileg ehhez nem akartam hozzászólni, de újra átolvasva azt látom, hogy senki nem jut arra, hogy van-e értelme a gyerek részére az élsportra tenyésztésnek és mert felfogási körömben a sport=szórakozás és test/erőnléti gyakorlás. Ezeket meg nálam kitöltötte a kukorica-krumpli kapálás, szőlőkötözés, -permetelés és a kerékpározás-gyalogtúrázás, hancúrozás a többi gyerekkel.

A gyerek egyébként szeret aludni, különösen fagyos téli hajnalokon. Az a szülő viszont, aki képes arra, hogy a gyerekét rendszeresen hajnali ötkor fölverje, hogy hatra úszó/egyéb/edzésre vigye, hogy az meglegyen az iskolakezdés előtt és neadjisten még délutáni edzésre is viszi, az nem érdemli meg, hogy gyerekle legyen!
Mert a sokéves gyötréssel
1. elveszi a gyereke boldog gyerekkorát
2. múló, akár nagy, de mindenképpen múló dicsőségért.
Már ha eljut a gyerek egyáltalán a múló dicsőségig. Amitől mennyire lesz szebb-jobb a világ?
Viszont az ilyenek közül elég/nagyon?/ sokan rokkannak meg egészségileg viszonmylag fiatalon, vagy torzulnak el lelkileg.

A sport-élsport ma már nem okoz a művelőjének örömöt csak szenvedést. Elég nézni a sportolókról készült fényképeket!
Még a győztesen sem örömöt látni, inkább valami fékeveszett tombolást gyakran, amiben ott a félelem, hogy az eredményt holnap/vagy már délután/ egy másik mérközésen semmissé teszi egy másik agyongyötört tenyészet. A sport valódi “haszna” pedig a mindennapokban alig érvényesül. Valaha a szovjet Vlaszovot kiáltották ki a világ legerősebb emberének: asszem 600 kilót tudott emelni. De ezt csak különleges körülmények között-különleges kialakitású súly esetén és sztem nmapi szinten egy dokkmunkás-vagonkirakodó-stb. többet teljesített nála.

Szóval aki ilyen “versenysport” üzemeltetésében részt vesz, abból kíván/jól/ megélni pusztán azért, hogy néhány/ezer-millió/ személy üvőltve emelgesse a sörösdobozát, az minden megvetést megérdemel. Akkor is, ha nem erőszakolt.

Uff! Én beszéltem.

 121. becsuszoszereles1k — 2016-05-08 12:53 

119. @petiba:

…inkább közvetlenül az erőszakos behatolás fogalmától kellene inditani az elemzést… hogy akkor mi a teendő, mit lehet tenni egyáltalán?
Mert európailag, ha eltipornak horda módjára, akkor nemhogy nemzet, de még ország sem marad a nyomában… _ de ezt inkább a menekültes posztnál _

Mert a klór- és szexillatú önfeledt strandolás (hát még anno domini, plusz szocializmusmus) esetleges negativ következményei mind -, életkori, családi- társadalmi(rendszer)beli morál-etikai deficit. Liberálisabban fogalmazva: Butaság és/vagy kamaszkori naivitás.

A ‘liberálidiotizmus’ ott kezdődik, amikor az erőszakot nem kezeljük! (Konkrét és absztrakt határok.)
A kislyányoknál a rózsaszin köddel, Európánál meg a lilaköddel van a baj.

 120. rdos — 2016-05-08 12:12 

@petiba: Na, hogy is mondjam. Nem tudom mi járhatott az áldozat fejében, mikor elment a számára szimpatikus fiatalemberrel.

Közbevetőleges megjegyzésem, ugye a hölgyeket ismerjük. Kiismerhetetlenek. 🙂 Bocsánatot kérek a szebbik nemtől, de egy kolleganőm annó ebben megerősített.

Akár még az is járhatott, hogy .. mondjuk közelebbről megismerik egymást. Jogilag felnőtt hölgy, közünk hozzá nincs hogy mi volt a szándéka. Ezért egy egészséges fiatal hölgyet elítélni, már bocsánat de szerintem viktoriánus prűdség lenne, ha egyáltalán ez is volt a vágya.

Egy biztos, az nem ami aztán sajnos történt.

Végül. Régen csajoztam már, de emlékeim szerint a hölgyek futtatnak jó pár “tisztelet kört” a választottjukkal.

 119. petiba — 2016-05-08 10:01 

@FilcTroll:

Vallom az elvet, hogy minden erőszakolót kasztráljanak.
De.
Azért aki hülye, az hülye. És akkor finoman fogalmaztam.

“Mint elmondta, (az áldozat) teljesen véletlenszerű volt, hogy akkor barátnőivel elment a sportuszodába; napozás közben elegyedtek szóba az egyik úszóval, Lantos Lászlóval, aki “teljesen normális viselkedésű és kinézetű fiatalember volt”. A nő elmondása szerint A FÉRFI VALAMIT MUTATNI AKART NEKI A KÖZELBEN LÉVŐ ÉPÜLETBEN épületben, de nem is sejtette, hogy baj lehet ebből.”

Hátja…milyen életszerű viselkedés, hogy jön egy vadidegen tag, akiről annyit tudok, hogy normálisan néz ki és viselkedik, meg talán úszó is, és ezért rögtön elmegyek megnézni a bélyeggyűjteményét, amikor kecóra hív.

Ez pont olyan, mint az európai liberálidiotizmus, ami pont most teszi lehetővé Európa megerőszakolását, sőt, mint a nemi erőszak áldozatainak jó részét, a végén majd még meg is gyilkolják.

 118. FilcTroll — 2016-05-07 21:35 

http://index.hu/sport/uszas/2016/05/07/takats_zsuzsanna_kiss_laszloek_aldozata/

Gratulálok mindenkinek, aki Kisst mosdatta, én fenntartom, hogy az ilyen geciláda, szemét ember megérdemli, hogy összeomoljon az élete. Van legalább némi igazság a földön.

 117. déjvid — 2016-05-06 21:04 

Lőcskirály, avagy bré-king:
http://www.origo.hu/sport/uszas/20160506-uszas-elokerult-kiss-laszlo-volt-szovetsegi-kapitany-egykori-aldozata.html

Egy hónap után már egykori sértettünk is van…

Hát nem érdekes…? 😀

 116. meggymag — 2016-04-27 07:01 

@meggymag:

@petiba:

Ajjj jajjj jaaj! Összecseréltem a dicsö elvtársakat… kat… katt… matt

 115. meggymag — 2016-04-25 21:56 

@petiba:

„…malacot exportálunk, a többit hazai fogyasztásra osztjuk el: ezt a négyet megesszük…“

Akkó Kádár elvtárs is tutta már, hogy „Savtúltengés ellen -> kevés husi…“, miajó a népnek.
Hiába na, nem álltam meg kacagás nélkül. Avagy tévedek, a gyomorrendelés nem Hofinál vót?

Be kell vallanom, hogy az állattartásért felelös mérnök úr esete nem viccnek indult. Azt az illetö mérnök saját szájából hallottam, mint ahogy ö is azt egyenes adásban a téesz titkár szájából …Ez már a végefele történt, nem elvtársa volt már a titkárnak a mérnök ÚR, hanem cinkosok.

Téesz titkár, párttitkár, akkor még egymás kezére dolgoztak. Vagy már…
A rangkülönbség teljes tudatbafúródása dacára, egymást kiegészítve.
Az egyik csak írt, ugyebár, de nem bízott abban amit írt. A másik megetette a népével azt ami a papíron volt és bízott abban, hogy abból jól is lakatja öket.
Jól összejött.

 114. gigabursch — 2016-04-25 08:28 

@becsuszoszereles1k:
Ööö, egy ideje tagja vagyok egy táplálékos cégnek, neki van erre egy nagyon jó termékük, ami a lucerna kipréselt nedve.
Nekem nagyon bejött.
(ellenben nem vagyok gazdag…)

Ha akarsz megkeresel priviben a nickem [és] gémél, a többi már nem ide tartozik.

 113. becsuszoszereles1k — 2016-04-24 22:10 

109.@petiba:

Off. P.S.: Nem beugrató kérdés volt, hacsak engem be nem ugrattak. Köszönöm szépen a választ és a segitséget!
Az Almagélről csak “tájékozottságból” tudtam, és igy jutott eszembe (mivel az is fóliával vonja be a gyomrot – ha igaz). 🙂 Úgy érzem, az elhangzott tanácsokból a többiek is bőven merithetnek szükség esetén. Maria Trebent magam is szeretem.
Petibá, nem Te szoktad mondani, hogy egy kis offolás nélkül nem lehet igazán kommentelni? – Efféle fedezésre-támogatásra gondoltam, csak egy sokkal konteósabb filinget adó, katonásabb kifejezéssel. Megjegyezném, hogy pont megtörtént ez a drasztikus gyógyitás-gyógyulás, jóval később kezelve. [Az anamnézis stresszre és étkezési okokra utaló: ’56; a bérház udvarán dombbá fagyott halottak; ugyanott a gyerekek huzamosabb ideig napi néhány rumos kekszen éltek; vegyük történelmi konteónak…]

 112. slashy — 2016-04-24 19:01 

@rdos:
Igen, várható volt!

 111. petiba — 2016-04-24 18:30 

@meggymag:

Cserébe, jut eszembe Hofi mester:

“Lementek a tervgazdálkodás idején a tervkészítők Józsi bácsihoz a faluba… kiöltözve.
– Na, Józsi bácsi mennyit fog fialni a disznó?
– Hát, tetszik tudni, előre a rosseb se tudja…
– (Pofon.) Kuss rohadt parasztja! A számot mondjad!
– Jaj, jaj, mennyit fialjon? Hát, mennyi a terv, elvtárs?
– 14!
– Akkor annyit fog fialni, felajánlásból.
Végül is a disznó, akinek nem szóltak erről a felajánlásról, 10 malacot fialt.
– Azt mondja a helyi párttitkár persze csak titokban: Szűz Máriám, ki a mennyben lakozol! Ez a nyüves disznó tízet fialt, amikor 14 volt a terv. Ebből még internálás is lehet. Hát én most mit csináljak? De mert malacot nem tudok, csinálok statisztikát… Beírok 11-et… az mégse 10!
Ment tovább a statisztika a járási pártbizottságra..
– Elvtársak, ez tűrhetetlen, hogy 14 a terv és csak 11 malac született. Így le fogunk maradni a szocialista munkaversenyben, Írjunk be legalább 12-t!
Alakul az a statisztika. Felterjesztik a megyére.
– 12? Nahát, ez kevés! Ugyanmár toldjuk meg eggyel, írjunk be 13-at.
Alakul a terv. Megy följebb a minisztériumba.
– Hát egy nem lett volna valahol, elvtársak? Az sem baj, ha nyúl… csak röfögjön!. Toldjuk már meg eggyel, fel sem fog tűnni, hogy csak 13 van, írjuk be hogy 14!
No, papíron megvan a terv. Határidő előtt ez igen! Közeleg a tervteljesítés ellenőrzése, Rákosi elvtárs beszámolója a pártkongresszuson.
– Kedves elvtársak… sak… sakk… matt. Nagy szeretettel… tel… tell.. köszöntöm… töm… tömm… a szocialista… lista… lusta… termelők kimagasló világszínvonalát… lát… lát… Minden magyar malac tizennégyet fialt, ezért pártunk és kormányunk úgy döntött, a száz százalékos tervteljesítés után, hogy 10 malacot exportálunk, a többit hazai fogyasztásra osztjuk el: ezt a négyet megesszük… “

 110. petiba — 2016-04-24 18:24 

@becsuszoszereles1k:

Almagél-sárkánytej…olvasd el az összetevőit, aztán gyorsan dobd el, vagy vegyél inkább arzént, ciánt, az biztos gyorsabb 🙂

 109. petiba — 2016-04-24 18:22 

@becsuszoszereles1k:

Ez most beugratós kérdés volt? Tejszínhabbal gyomorfekélyt?
Ami a fedezést illeti, megtisztelő ajánlat, de inkább rábíznám egy hozzád jobban illő hím egyedre, de gyomorügyben tán segíthetek. (rendelési időm sajnos nem fix, így a terápiás javaslatokat csak véletlenszerűen tudom jelen praxisomban nyújtani) Mesterünk és tanítónk majd a termékmegjelenítést kitakarítja, ha akarja. Nem burkolt reklám, csak ténymegállapítások következnek. (kárpótlási igénnyel tessék a bloggazdához fordulni)
Savtúltengés -> Helicobacter Pylori szereti -> ha jól érzi magát a sok kis dög, fekélyt adnak ajándékba. Nálam a savtúltengés megszüntetése és a helikopteres baci kiirtása kombóval működőképes a fekélymentesítés. Savtúltengés ellen -> kevés husi (semmi füstölt, sült), kevés stressz, sok zőccség és pirosság -> biozöldségek és biogyümölcsök szakmányban, plusz a Culevit-cimbora javaslatára kefír (hátja, nincsenek közel-keleti gének, jöhet a tejféleség bármilyen formában.) Aduász: helikopteres bacik ellen napi 3-4szer 1-2 nagy korty ezüstkolloid. Szájban öblöget, majd jól lenyel. Asszem 50 PPM-es. Két-három hét kolloid nélkül, kezdődik a gyomorfájás.
Zoldalborda is egyszer kikúrálódott kolloiddal.
Lefogyni se árt, meg stresszmentesíteni, de ezekben nem segít a kolloid XD
Osztán még kiegészítő kezelésként Maria Treben anyó bosziteáit és svédcseppecskéit is bevetem.

A mai távrendelésnek és offoldának ezennel vége 🙂

 108. meggymag — 2016-04-24 14:16 

@rdos:

Cserébe..
Az állattartásért felelös mérnök diktálja az évi jelentést a téesz titkárának. Jó idö múltán elhallgatva gondolkozik, miközben a titkár jelenti neki, hogy
-mérnök úr, a lap alján van még hely. Egy kissebb hazugság még beférne.

 107. rdos — 2016-04-24 14:01 

@slashy: Ha az eddigi forgatókönyv várható továbbra is és ha tényleg a fő célpont GyT, akkor már csak napok kérdése és várható az újabb, véletlenül a múlt homályából előkerült botrány.

Ugyanis “demokratikus módon” újra megválasztották a maga ellen kért szavazáson (118-1-1, igen-nem-tartózkodik).

http://propeller.hu/sport/3211940-uszobotranyok-sem-renditettek-meg-gyarfas-tamas-maradt-elnok

Erről a 98% körüli eredményről jut eszembe az átkosbeli vicc az 1982-es ogy választások után janibá mondta az emeszempékábé ülésen. Eeeftársak. Magunk között maradjon de az ogy választások eredményét meghamisítottuk (a KB-be jutottak moralitásának a hiányában a felháborodott moraj elmaradt). Ugyanis 108%-ra jött ki az eredmény, na azt levittük 98-ra, mondta janibá.

 106. slashy — 2016-04-23 13:06 

Nocsak!

Hornyák is torpedózva.

Akkor most mi is van? Talán egy 3. fél, aki még nem lépett ‘színpadra’?

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=GazdasagiBunugyek&AN=hornyakviktor&LN=Hungarian

 105. slashy — 2016-04-22 10:11 

@Wise Lady:

Jogos, közben gyorstalpalón megtanultam olvasni! 🙂

 104. meggymag — 2016-04-21 08:50 

@Wise Lady:

és 101. slashy

Szíves elnézést, a választ 101.@slashy-nak kellett volna címeznem.

 103. meggymag — 2016-04-21 08:30 

@Wise Lady:

Így van´a. Hámzott,majd megmosott,nyers krumpligumóból..

 102. Wise Lady — 2016-04-20 22:59 

@slashy: De most mi gond? A krumplilé a gumóból van (reszelt krumpli levet ereszt). Nem krumplilevél, lé.

 101. slashy — 2016-04-20 21:04 

@meggymag:

Ne már, ez komoly? Most a krumpli a gumóján kívül mérgező
vagy nem? Állítólag minden része, még a ‘rügye’ is! 😀

 100. slashy — 2016-04-20 20:29 

@becsuszoszereles1k:

Már bocs, de
Polanskival óvatosan, mindig is kislányokra bukott, Manson bandája
ezért támadt rá. (legalábbis ez volt fő ok egy nyilatkozata szerint)

De, nem normális egyik sem, egyik filmet rendez, másik börtönben
van!

Nincs különbség!

 99. rebel — 2016-04-20 20:00 

Gyárfás bemondta a tuti konteót. Volt a környéken egy repedtsarkú riherongy nimfó ribanc cafat cafka, aki fűvel-fával kúrt az uszodában… (de mivel szegény már halott, hát kegyeleti okokból jót vagy semmit), aki önként és dalolva ment el eme 3 db daliás szépséges izmos, nagyfarkú, profi sportoló úszó alfahímmel kamatyolni egy jót, egy jó kis laza gang-bang partira… Csak hát, valahogy kiderült a dolog. Mint ahogy kiderült az is, hogy a csajszi, valami bolsi fejes lánya… így hát gyött a jó kis bolsi rutinos koncepcijós pör… rávarrták a srácokra, hogy erőszakoltak… ennyi.. nincs itt semmi látnivaló… vagy mégsem..? 😉 😀

 98. becsuszoszereles1k — 2016-04-20 07:58 

97.@meggymag:

Köszönöm szépen. 🙂

[Ezen az elven hat az Almagel-emulzió – gastritis-re.]

 97. meggymag — 2016-04-20 00:20 

Egy arab orvos azt mondja, hogy naponta nyers burgonyalevet kell inni. Abba nem lehet belehalni, csak alig elviselni.

A benne levö keményítö “rátapad” és védi a gyomorfalat a savtól mialatt az meggyógyulhat. A zsír így nem hat.

 96. becsuszoszereles1k — 2016-04-19 22:54 

94.@petiba:

Tiszteletem, stét és szmájlieső,

majd, ha elkészitettem 35 filmet, mint Polanski, akkor mondok véleményt, de érdemes átfutni az életrajzát, oké, az ügye Btk-pozitiv, de terhes felesége kegyetlen gyilkosság áldozatává válása után annyira nem csodálkozom egy kis agy-gabajon…Na de, pont azért ne! Tudod, az, amikortól nem ott nyitnak ajtót, ahol csöngettek – mondta a házi orvos táskájával hadonászva a függöfolyosó levegőjében… 🙁
Amúgy pedig abszolút menekülőművész vö. életrajza.
Miért nem kapják el egyébként? 🙂

Mindenki saját szerecsenjének pogácsa!<- Ez egy bonbon, Néked!:)

Roman Polański – Wikipédia
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjlnsOOwZvMAhXHI8AKHXmNBnwQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fhu.wikipedia.org%2Fwiki%2FRoman_Pola%25C5%2584ski&usg=AFQjCNEec7XrOdHlcUenMqSrSrmsv7P5mw&sig2=vyKGgrChR9JBIXHfiq-E9w

Off _ (Petibá, itt az árnyékodban merek egy picit offolni – fedezzél): Van-e itt orvos, mert érdekelne, hogy amolyan 'kutyaharapást szőrével' alapon gyógyitható-e a gyomorfekély egy napi nagy adag tejszinnel(hab?) – kb. egy éven át alkalmazva…? _ 🙂

 95. meggymag — 2016-04-19 22:42 

@qdiace:)90.

“..hogy a “sértett” nem is akart ügyet az “erőszakból”.”

Nem teljesen hihetetlen, hiszen 55 évvel ezelött másképp ítélhette meg a nyilvánosság az ilyesmit. Nem biztos, hogy a nöi rész iránti megértés általános lett volna.

 94. petiba — 2016-04-19 20:35 

@becsuszoszereles1k:

Ez könnyen lehet, hogy így van.

Azért érdekes, hogy Kissnek most feje vétetik, de mi van Polanskival, aki még ráadásul pedofil erőszakoló volt?

http://kitekinto.hu/amerika/2009/10/06/leitattam_bedrogoztam_megerszakoltam_es_mindketten_akartuk/#.VxZ64Ecgm70

 93. petiba — 2016-04-19 20:33 

@tiboru:

Köszi Mester (és Wise Lady, neked is, igazad volt teljesen!)

 91. becsuszoszereles1k — 2016-04-19 18:17 

@gajner:

Lehet, hogy ilyen egyszerű a válasz, csak arra a konteóra gondoltam, hogy mi van akkor, ha a nagykutya kitúrja a nagykutyát, hogy már ne legyen annyira nagyon nagykutya, mint addig volt.
De asszem neked van igazad.

 90. qdiace — 2016-04-19 17:39 

Az én olvasatomban a Kiss-mizéria izomorf a Clinton-botránnyal. Én már Clintonnál is azt mondtam, hogy

1. ha Bill tényleg erőszakoskodott, akkor indítsanak ellene büntieljárást;

2. hogy Hillaryt megcsalta, azt pedig rendezze Hillaryvel.

A Kiss terhére rótt bűncsi az a fajta, amit nemcsak a törvény büntet, hanem a zárkatársak is. Szóval ha Laca (Lara?) csak egy napot töltött volna a kóterban, azzal is levezekel a tettéért.

A Nevem Senki c. hetilap azt is tudni véli, hogy a “sértett” nem is akart ügyet az “erőszakból”.

 89. meggymag — 2016-04-19 17:05 

Mi van, ha Hosszú K. azért rendezte meg a szerzödés-széttépös sajtóértekezletet, hogy símábban, egyszerübben léphessen le Ámérikába és az ottani összes lehetöségeket kihasználhassa, amilyenek Magyaro.-n sincsenek meg?

Ezért nem beszél senkivel, Kiss L.-l sem, de Hargitay-val sem, aki:
„Hosszú Katinkával tavaly októberben beszéltem utoljára. Úgy tűnik, Hosszú a magyar úszósport vezetőivel nem kíván beszélni, és az olimpiai bizottsággal sem“ és nem fordítva. Mit is mondhatott volna nekik? Hogy az USA-ba készül és hallgassa végig a reakcióikat?
Ezért másodlagos „mindez“ Hargitay szerint. Hargitay szerint az az elsödleges, hogy Hosszú K. elérhesse a kitüzött eredményeit s a maga útját járja.
Rendben van, de akkor az esetleges bajnoksága a magyar úszósportot dícséri-e vagy az amerikait? Hargitay szerint az „az egész Magyarország érdeke“? Mást nem is mondhat, olyan is van mint sportdiplomácia. Valóban, hisz mint magyar állampolgár az összes jövedelmei után Magyarországon kéne adót fizetnie.

Lassan világos lehet, hogy a sportszövetségek nem tudják az extra tréningeket sem egy, vagy mint akkor már igazságos lenne, ha minden hazai élsportolónak azokat megfizetné. Következne a külföldön szokásos profisportoló modell elismerése, aki aztán menedzsert tart, trénert, sportorvost, a saját felelösségére használja a segédeszközöket, ott tréningezik ahova pénzt tud felhajtani, nem mondhat nemet a reklámozó felkérésekre, mert akkor nincs elegendö pénze, és nincs botrány.

 88. gajner — 2016-04-19 16:43 

@becsuszoszereles1k:

Miért? Ego. Ego. Ego. De jó dolog is beülni egy sikeres sportág szövetségi elnöki székébe, nem?

És lám-lám, kezdődik is a második felvonás:

http://444.hu/2016/04/19/a-legszebb-jelentek-gyarfas-tamas-es-a-piacgazdasag-talalkozasabol-felulmulhatatlan-magyarazatokkal

 87. becsuszoszereles1k — 2016-04-19 14:24 

85.@gajner:

Kérdés: Miért nézte ki?
Vagy-vagy: a) minden gyanún felül áll; b) igen nagy kutya; c) vissza a kérdéshez;

 86. gajner — 2016-04-19 12:55 

A 11. pont a telitalálat, szerintem. Gyárfás a valódi célpont, valamelyik aktuális nagykutya kinézte magának a posztot. Ennyi.
Kissről csak annyit, hogy nagy valószínűséggel együttműködött a III/III-al, ilyen előélet után elképzelhetetlen lett volna ilyen karrier. Nem hinném, hogy a magyar úszók riói szereplését befolyásolná, ahhoz túl későn pattant ki a dolog.

 85. gigabursch — 2016-04-19 12:17 

81. @stoilt:

“Őszintén, te komolyan tudtál róla? Mert a nagy többség nem.”

Mint azt lejjebb írtam, én arról is “tudok”, hogy Egérke apukája, nem az aki törvény szerint, hanem jelen kommentposzt alanya.
A Zuhanyhíradó mindenről tud, meg az ellenkezőjéről is.

 84. slashy — 2016-04-18 21:25 

@stoilt:

Ne haragudj, de félreértettél!
Pár mondatomat kiragadtál, de lényegét nem írtad le, mit is
akartam mondani.

De megismétlem.
Kiss akkor egy mezei senki volt. Három kan ugrik egy lányra.
Ez nem szerelem. Ha pénzért ment a dolog, az meg eleve büntetendő
az ’50-es New York-i egyezmény miatt, amit ’55-ben Mo. is elfogadott!

Tehát:
Kiss-t az akkori bíróság bűnösnek ítélte, hogy miért (állítólag nagy mufti
rokona volt a lány), azt nem tudjuk meg, titkosított lett az akta, vagy eltűnt!
(Tényleg, Tiboru-tól kérdezem, ez ‘általános’ intézkedés, vagy csak a hatalom
eltüntet pár iratot? 🙂 )

Közkegyelemmel szabadul. És beleveti magát az úszó palánták ‘nevelésébe’!
Évtizedekig ő az úszóoktató guru!

2016-ban botrány robban. Akinek kis köze volt a sporthoz, tudja, hogy
‘falazás’ megy minden részről, lásd állami támogatások!

Szóval, nem bagatell ügy, ez a mai napig így megy!
Én csak ennyit akartam írni!

Békesség!

 83. francesco dott — 2016-04-18 12:52 

Ez a disputa kezd egész érdekes lenni. Nevek hangzanak el, akikhez köthetően csúnya dolgokat feltételeznek. Pedig – izé, játszódjunk olyat, hogy bejelentkezünk álnéven és mondunk még nagyobb neveket akikhez még csúnyább dolgokat pusmog hozzá a söröző közönség. Milyen magasra jutnánk, hehe 😀

 82. stoilt — 2016-04-18 10:03 

@slashy: “Robbant egy botrány miatta, amit mindig is tudtunk.
De most felháborodunk.”

Őszintén, te komolyan tudtál róla? Mert a nagy többség nem.

“És minden
sportban ez van, ahol lányok is vannak, mert lány és fiú
vajon mit csinál? Helyesen teszi!”

Addig, amíg mindkét fél benne van. Azon túl viszont már nemcsak, hogy nem helyesen teszi, egyenesen bűncselekményt követ el.

“De most, mikor megkérdezték az ‘ügyéről’, nekiállt
hazudozni.”

Pontosan ez mutatja, hogy nem olyan bagatell ügy volt ez, mint ahogy te feltételezed.

 81. eltakaritono — 2016-04-17 21:40 

Egy igaz ember:

“A történtek miatt lemondott a Rugóláb Lendület SE műugróegyesület elnöke, Kocsis Csaba is, aki közleményben tudatta az okokat. Ezt közöljük változtatások nélkül.

“Alulírott Kocsis Csaba a mai napon lemondok az RLSE elnökségéről. Kérem az Egyesületet a lehető legrövidebb határidőn belül gondoskodjon új elnök megválasztásáról. Jómagam alapító tagként továbbra is támogatom az Egyesület működését.

Döntésem indoka: meggyőződésem, hogy a kialakult helyzetben alkalmatlanná váltam az elnöki tisztség betöltésére.

Amit én gondoltam és gondolok a sportról, valamint egy sportvezető feladatairól teljesen összeegyeztethetetlen azzal, ami az elmúlt napokban eluralkodni látszik a magyar sportéletben.

Morálisan mélységesen elutasítom azt, hogy szexuális bűncselekmény elkövetői fiatalokkal foglalkozhassanak. Elutasítom azt, aki az ilyen cselekedetet mentegeti. A „szerecsenmosdatás” módjáról és eszközeiről nem is beszélve! Nem tudok azonosulni azzal, hogy sportvezetők ilyen embereknek évekig esélyt adtak arra, hogy gyermekeinket veszélyeztessék. Megdöbbenve és éretlenül állok az olyan a véleményekkel szemben, amelyek az aranyérmek számától teszik függővé egyes emberek morális megítélését.

A műugrás különlegesen „létesítmény-függő” sportág, ezért Magyarország legeredményesebb műugró egyesületének elnökeként őszintén örültem és örülök annak, hogy a sportág egyik legnagyobb eseményének lehetünk házigazdái és újra itthon szurkolhatunk sportolóinknak. Elismerem sportvezetőink e téren elért eredményeit. De a gazdasági, politikai, sportdiplomáciai sikereket mind megkérdőjelezik egyes sportvezetőink bizonyos kijelentései, melyek a moralitás teljes hiányát bizonyítják.

Ma Magyarországon – úgy tűnik – alkalmatlan vagyok sportvezetőnek, mert úgy gondolom, van olyan „ár”, amiért nem kell sem aranyérem, sem új uszoda. És ennek minden alkalommal hangot fogok adni, amikor erre módom lesz. Nem nehéz elképzelni azokat a helyzeteket, amikor ez kifejezetten hátrányt jelentene minden olyan szervezetnek, amelyeket én képviselek. Ezért a legkevesebb kárt azzal okozom, ha lemondok elnöki tisztségemről. Teszem ezt azzal a meggyőződéssel, hogy egyesületünkben az én személyem a legkönnyebben pótolható. Én CSAK a törvényes működésért és az alapvető sportetikai elvek megvédéséért vagyok felelős. Ez utóbbi tekintetében én már nem tudok lépést tartani az itt diktált ritmussal.

Kérem az érintetteket (az RLSE sportolóit, tagjait, vezetőit, a Szövetség vezetőit), tegyenek meg mindent, hogy lemondásom semmilyen módon ne érintse negatívan egyesületünk működését és a sportolók eredményességét.

További sikeres munkát kívánok, „sporttársi üdvözlettel”,

Kocsis Csaba.”

 80. slashy — 2016-04-17 18:01 

Sziasztok Konteósok és Főguru, Tiboru!

Konteó szerintem ebben az ‘ügyben’ Gyárfás buktatása, valaki kinézte ezt a
zsíros állást. Idővel kiderül. Gyárfásról nem szeretnék semmit írni, jobb érzésű
emberek maguknak eldöntik, ki is ő!

Kiss László…

Robbant egy botrány miatta, amit mindig is tudtunk.
De most felháborodunk. (Úszólány könyve!)(És minden
sportban ez van, ahol lányok is vannak, mert lány és fiú
vajon mit csinál? Helyesen teszi! 😀 )

Hárman elviszünk egy lányt és tesszük, amit a természet előír és jó?
De három fickó és egy nő?
És a K.L. volt a ‘miniember’ a másik kettő mellett.
Ez ilyen lehetett, :’Elviszünk b.ni, oszt jó lesz neked!’
És a kis hüjegyerek belement!

Sok évtizedig dolgozott keményen, talán vezekelni
akart.
De most, mikor megkérdezték az ‘ügyéről’, nekiállt
hazudozni. Ez nem jó!

Felvállalta Gyárfás buktatását, kíváncsi leszek, ki veszi
át a szerepét?

 79. becsuszoszereles1k — 2016-04-16 21:44 

65.@petiba:

“Véletlen? Pernye András zenetörténés 🙂
Tessék vége tekintettel lenni rá, hogy nekünk járnak tőled hajcsatok, és totál deprimál, hogy bogarászni kell utánuk. (toporzék XD )”

XD, te kis szublimált oldat. 🙂 Pernyepernyepernye…?

Hajcsatok!
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTY9k9gWaP3lfC-6CzP7fe0OBRLzyB3HFTkzitRW0kBF0eIK4T4ng

Off:’Vilag ekezet-nelkuliei, egyesuljetek!’- Ha nem vagyok vak.

Áldásbékesség! 😛

On

 78. tiboru — 2016-04-16 17:29 

@petiba:

Sz.J. lecserélve Sz.J.-re 🙂

 77. kisdarazs — 2016-04-16 15:29 

Itt látható a név kitakarva, a lány vezetékneve pont ugyanolyan hosszú, mint az alatta található “tovább” szó, ez erősíti, hogy az általam lentebb említett olimpikon, Kovács Zsuzsa(nna) az áldozat. Viszont ha így van, ő minden forrás szerint 16 éves volt csak 1961-ben, és nem 18… Lehetséges szerintetek?

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/160416/kovacs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/160416/kovacs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

 76. kisdarazs — 2016-04-16 13:33 

Bennem az merült fel az ügy kapcsán, hogy mi van akkor, ha egyszerűen az áldozat ismert sportoló lánya volt a szivárogtató, illetve a hadjárat elindítója?

Ha valóban olyan ismert sportoló, ahogy Aczél Endre írta, akkor a befolyása megvolt hozzá, és mivel Gyárfás is említette, hogy az áldozat már nem él, a lányt az édesanyjával kapcsolatos gyásza simán erre a lépésre vihette (nem tudjuk, Zsuzsanna mikor halt meg), ha tudott az erőszakról. Lehet, hogy mostanra sokallt be Kiss László látványától a médiában, mert mindig az elhunyt édesanyja elleni erőszakra emlékeztette…

Érdekes az is, hogy ezt a híres sportoló lány vonalat mennyire nem kapta fel a bulvársajtó, még egy Blikk szintű lap sem mer utalni rá, hogy ki lehet az Aczél által említett lány. Ebből nekem az jön le, hogy valóban ismert és komoly tekintéllyel bíró személy lehet, ha még ködös utalásokat sem tesznek rá.

Megpróbáltam kinyomozni ezt a szálat, de nagyon hamar elakadtam.
Odáig jutottam, hogy volt egy Kovács Zsuzsa nevű (máshol Zsuzsannaként említik) ftc-s úszónő, aki az 1964-es olimpián is részt vett. Ő lehetne esetleg az áldozat, de a wikipedia szócikke szerint 1945-ben született, tehát 1961-ben még csak 16 éves volt (a sajtó 18 éves áldozatról beszél), az angol nyelvű wiki szócikke szerint pedig még él, igaz, ezt 2013-ban frissítették utoljára.
Ha feltételezem, hogy ő az édesanya, akkor nem nagyon jutok tovább, a lányának valamikor a ’70-es évek közepe felé kellett születnie. Ha valóban annyira ismert sportoló, akkor az leszűkíti a lehetőségeket pár sportágra és nagyjából 30-40 névre az említett időszakból. Ja, és Aczél azt is említette, hogy az anya gyönyörű volt, a lányra viszont már nem használta ezt a jelzőt, esetleg ez is egy nyom lehet. 🙂

Lehet, hogy ez egy zsákutca, mindenesetre én ezt a szálat sem vetném el a kiszivárogtatással kapcsolatban.

 75. FilcTroll — 2016-04-16 12:42 

@kaffer: jo uszo, rossz szinesz :). Sztem amugy o ertekenek megfelelo penzt es banasmodot akar, egyszeruen tul nagy a kontraszt az usa-beli allapotokhoz kepest. De egyebkent sztem meg a hazai focihoz kepest is az, ahol senki kis jatekosok oriasi penzeket kaszalnak nulla teljesitmennyel.

 74. kaffer — 2016-04-16 11:55 

@FilcTroll:

Lehet hogy “őszintén üzleti a szemlélete”, de amikor a sajtótájékoztatón makogva olvasta fel a számára megírt szöveget, majd egy harmadosztályú falusi színjátszóköri díva ripacságával széttépte a szerződéstervezetet, az bizony minden volt, csak nem őszinte.

 73. FilcTroll — 2016-04-16 09:28 

@kaffer: Katinka is fura dolgokat csinal, de annyiban szimpatikus, hogy szembemegy a lab- es makkszagu hazai status quoval. Kulon szimpatikus, hogy oszinten uzleti a szemlelete: mivel az egesz sportnak hivott szemettelep ugyis 99%-ban a penzrol szol, nala legalabb nincs hozza az az emelyito nemzetieskedo hazugsagcsomag, hanem o is keresni akar a dolgon.

 72. meggymag — 2016-04-15 23:56 

@petiba:51.

Nem volt unalmas, hasonló jutott nekem is az eszembe. Pl. kis kiegészítés a dívó divatról
„de a kanyar…s a jelzés…“ kapcsán, ami ugyan nem ment semmit jogilag és morálisan, de attól még hat és müködik mert a bilojógiát nem az erkölcstan vagy az egyenjogúság vívmányai tervezték meg. Le sem kell vetközni, elég egy szoros trikó nadrág (a legginszerüség) valami koncentrált felsörésszel, és ki halad el a hölgyike mellett gondolattalanul? No lám, tornateremben vagyunk, pedig azt hittem hogy a körúton sétálok; még a kimondottan érdeklödö ember sem kíváncsi mindig akármire.
Az is elég ellentmondásos, hastáncosnönek öltözni, de nem tudni hastáncolni vagy a sztriptízt a végénél kezdeni. De jeleskednek a fiatalurak is a füzetlen, csónakszerü „tornacsukában“, a lófarkba fogott vagy búbra nyírt skalpjukkal, abban a csípön kezdödö, térdre szabott szoknyanadrágban, ami nem marad otthon pongyolaságnak.

„ ezek régen a bűnözők dolgai voltak, és erről ismerték meg ők is egymást, és erről ismerték meg a bűnözőket a rendes emberek. Most meg.“
kapcsán a télen nyáron viselt, lehetöleg kerek lencséjü fekete szemüveg jut eszembe, a szinte kötelezö, a meleg és száraz idöjáráskor is homlokba húzott kapucni viselete, ami rejt és eltakar.
Hosszú évek óta nem változik a fekete divatszín, már mindenhol dominál. A fekete színü fehérnemütöl kezdve a fekete ruházaton át s a mobilon keresztül a fekete bútorokig, a mindegyre továbbfeketülö háztartási cikkekig. A nemcsak este fel- és kiszolgálók, de a nappaliaké is, néha már a kasszások egyenruhája is. Gyászolunk, temetünk valamit vagy megint nincs mérték és jótevö változatosság, mint a vasárnap is nyitva tartott boltok esetében?

Cseppet sem kell igyekezni a módi szerinti 3-5 napos arcszörzet (néha a nyakat is befedö) láttán a bevándoroltatottat rödtön felismerni, amíg szóra nem nyílik az illetö szája. És miért volna ez elöítélet -vélem már hallani- hiszen az e a típusú arcszörzet a bevándoroltatottaknál a hovatartozás sajátos jele, nem divat. Nálunk meg tiszta véletlenül …ez a divat már legalább 3 éve s mindjobban terjed nemcsak az újabb milliók képe viseletében, hanem a honosoknál is. Mily frissítöen kellemes foglalatosság a tv müsorvezetö, vagy másvalaki láttán is annak a tekintetét elöször megkeresni majd fixírozni, mielött megint elöugrik az a szörös álarc és újrakezdödik a tekintet keresése…
(Így nem csoda, ha Ábdelszálám végigtúristázhatta fél Európát, kávézhatott Sopronban, amíg valakinek személy szerint kellett öt befújnia ahhoz, hogy elfogják. Gyakorolni is lehetne már az integrációt, hogy ne tünjünk fel a kellemetlen csupaszsággal, esetleg meg lehetne így a terroristákat is téveszteni, mit szóltok hozzá?)

 71. kaffer — 2016-04-15 22:58 

@FilcTroll:

Persze, nem is komolyan gondoltam ám azt a sajtótájékoztatót. Valaki /k/ nagyon oda akarnak kerülni a húsosfazékhoz, ehhez felhasználták Katinkát is. De Gyárfás azért elég nagy falat, bárki is legyen a próbálkozó.

 70. FilcTroll — 2016-04-15 21:10 

@kaffer: Hargitay is az ő kutyájuk kölyke, nem?

Talán az is lehet, hogy az egész megbuktatási ügy már a VB előkészület része, és valaki ott kavarja a málnaszőrt.

 69. kaffer — 2016-04-15 16:38 

Kicsi off..
Dr Hargitay András lett az új szövetségi kapitány és mint kiderült a mi Katinkánk vele sem hajlandó semmilyen szinten kommunikálni.
Azért felmerül bennem a kérdés, hogy Katinka esetében nem e a lekvár akarja eltenni a nagymamát ?
Igazán tarthatott volna egy nyilvános sajtótájékoztatót, ahol felsorolta volna azon szakemberek nevét, akik szerinte alkalmasak kapitánynak és hajlandó velük, persze előzetes egyeztetés alapján értekezni a csapatot érintő ügyekben.
Érdekes olimpia elé nézünk.

 68. hazitroll — 2016-04-15 14:51 

Egy érdekesség: http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/meg-egy-nemi-eroszakkal-vadoltak-meg-kisseket/jefbj44
Oké, Blikk; meg oké, hogy vádolták és bizonyítottság hiánya.

 67. petiba — 2016-04-15 12:05 

@norciska:

@igor:

űberrespekt

@petiba:

Respektálva WiseLady hsz-át, mester, ha erre jársz, lécc cseréld le a teljes nevet monogramra az 56-57-es hsz-omban.(illetve mindenütt, ahol szerepel) Köszönöm.

Sikerült az “előbb küld, utána olvas” bénázással itt is értelmetlen mondatot produkálnom…

“Azonban az idősebb kor és az ügyben való részvétel nem zárja ki a részvételt”
Helyesen:
Az idősebb kor nem zárja ki az ügyben való részvételt.

Végül egy apró hír:
– A magyar sportoló gyerekek 73%-át érte érzelmi bántalmazás (ez vajon mit jelent, lassú vagy kisfiam, mint a döglött cápa az állóvízben?)
– 39 %-ot fizikai erőszak ért.
Tényleg szeretném tudni, mi minősül ma fizikai erőszaknak? Hetvenes-nyolcvanas években nekem soha nem volt semmilyen konfliktusom az (úszó) edzőmmel. De voltak kemény kölykök, akik irtó vagánynak gondolták magukat, időnként ráugráltak mások fejére a medencében, vagy lenyomták a kisebbeket a víz alá, vagy bedobták mások törölközőjét, szenyóját, sporttatyóját a vízbe. A Mester egyszer szólt, hogy abba lehet hagyni, másodikra odacsapott a vizes gumipapuccsal.Nem kicsit. De ezt rendben valónak találta a csapat is, az edző is, és a kölyök is, aki kapott egy jó csípőset, és utána tudta, hogy ha most nem húzza meg magát, a következő versenyen nem fog indulni. Ma inkább a kölök szól be az edzőnek, mert kirúgni úgysem fogják, a fater fizeti az edzéspénzt, az edző meg hajára kenheti, ha nem tetszik valami. És még jó, ha meghúzza magát, mert a kölök még esetleg feljelenti, hogy molesztálta, és az edzőt úgy kivágják, mint a szart, akkor is, ha eszébe se jutott soha életében, hogy másként nézzen a tanítványra.
– 31 %-ot szexuális zaklatás. (igen, ez a “legtaknyosabb, leggrízesebb” és legellentmondásosabb műsor)
– 15 %-uk beavatási szertartáson. Ezzel sem lenne baj, ha normális (előre megszabott) keretek között lehetne tartani, mert közösségformáló ereje van, ha nem arról szól az ügy, hogy milyen durván lehet megalázni és megszívatni az újonc csicskákat. Itt is, mint mindenhol, az “elszabadult szabadosság” okozza a problémákat.

Vissza Kisshez: állítólag zárolták a bűnügy iratait,mert túl sokan akartak belekukucs.

 66. igor — 2016-04-14 22:36 

Két dolog: az egyik, hogy élek a gyanúperrel, hogy aki Gyárfás mellett hajlandó bárminemű komolyabb funkció betöltésére, az eleve, ab ovo, mindent megelőzően és kimondottan immorális. Az immorális emberek immorális cselekedeteket hajthatnak végre, de persze az immoralitás nem jelent zsenialitást, tehát egy ilyen Gyárfás-ügyvivővé lett szakedzőt is át lehet verni.

A másik: amennyiben koncepciós per lett volna a szóban forgó ügy, mi a bánatáért engedték volna ki röpke 20 hónap után? Minél inkább nem bűnös, annál inkább úgy kell tűnnie, hogy mégis az, szerintem ez a szovjetlogika belügyes-bírósági leképződésének alapvetése.

Plusz egy: tudománytalanság arc alapján megítélni valaki, de bizton állíthatom, hogy miként egy huncut krajcárt nem bíznék/bíztam volna Tapsolj Csabára, úgy erre a Kissre se bíznám/bíztam volna a kutyámat se, nemhogy a gyerekemet.

Még valami: ha be kell áldozni néhány aranyérmet, hogy Gyárfás legalább közszereplőként dicstelen véget érjen, hát történjen, aminek történnie kell. Mert olyan nincs, hogy néhány aranyéremért cserébe elviseljük gyerekek megnyomorítását és köztiszteletben tartunk erőszaktevőket meg ismert, s egy bizonyos gyilkossággal is elég nyilvánvalóan összefüggésbe hozott “vállalkozókat”. Gyönge, nagyon gyönge és nagyon előnytelen csereüzlet volna az ilyen.

 65. petiba — 2016-04-14 22:36 

a href=”#comment-87231″>padi:

Jogos észrevétel. De máshol nem találtam Sz.J. nevű műugrót. Ez persze nem jelent semmit, mert szerepelhetett álnéven is, az is lehet, hogy nem is volt beszervezve, és az is lehet, hogy be volt szervezve de máshogy hívták, vagy nem műugró volt.
Amennyiben viszont Hornyák igazat mondott, akkor volt egy negyedik tettes, aki műugró.

@Wise Lady:

Neked is igazad van, és ezért írtam mindent feltételes módban. Azonban az idősebb kor és az ügyben való részvétel nem zárja ki a részvételt, további meghurcolás elkerülése végett inkább most nem részletezem, mire gondolok és a példát is kihagyom.
Az a műugró, akit említesz (60-as olimpián vett részt) és akit egyelőre hagyjunk meg a névtelenség homályában, szintén halott?
Jó, tudom, gugli az én barátom, csak lusta vagyok.
Kettőt találtam, de pontszerző helyen egyikük sem végzett. Meg azt is valószerűtlennek (de persze nem lehetetlennek) érzem, hogy 20 éves fittyfiritty kölököket szerveztek be III/III-as ügynöknek.
KJ 2013-ban még élt,annyira, hogy versenyzett, frissebb adatot nem találtam.
Elvileg a Újpesti Dózsás DJ is él még. De nem találtam 2016-os, friss adatokat.

@becsuszoszereles1k:
Véletlen? Pernye András zenetörténés 🙂
Tessék vége tekintettel lenni rá, hogy nekünk járnak tőled hajcsatok, és totál deprimál, hogy bogarászni kell utánuk. (toporzék XD )

Te jó ég, úszóedzőnek csak valami hormontúltengéses fütykös mehet el?
Úszóedző is, polgármester is, erőszakoló is.
Újabb erőszakoskodó úszóedző mondott le az alpolgármesteri tisztségről Lemondott mandátumáról Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere kedden, miután kiderült, hogy korábban elítélték súlyos testi sértésért és nemi erőszak kísérletéért. Baksai Tamás (Fidesz-KDNP), a Baranya megyei fürdőváros polgármestere hétfőn szólította fel Harkány alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben. A polgármester a távirati irodának azt mondta: nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy Éva Ferenc alpolgármester érintett egy 1973-as büntetőügyben. A város képviselő-testülete kedden foglalkozott az üggyel, amelyet követően Éva Ferenc közleményt juttatott el az MTI-nek. Ebben azt írta, súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával” ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről megjegyezte, az “a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt”.

@gigabursch:

zhuanyhiradóban, Chritine Otto, XD előbb olvas, aztán küld, nem tudjuk ezt megtanulni, vajon miért nem?
(amiért én sem?)

 64. norciska — 2016-04-14 20:57 

Elsore az jutott eszembe,mekkora fordulat lenne,ha Gyarfas kavarta volna igy a fekaliat 😀 eleg jelentos tisztsegeket sikerult megszereznie az evek alatt, aki meg igy beagyazta magat mindenhova, azt nem hinnem, hogy epp egy ilyen ugy miatt sikerulne megrenditeni a poziciojaban. Erkolcsileg kikezdhetetlen (es ezt ugy ertem), max kihalasra lehet varni, vagy abban kozrejatszani.

Kiss Laszlo kapcsan az en kerdesem: hol vannak azok, akik iden januarban a lemondo edzo partjat fogtak, sirattak, hogy mennyire megalaztak szegeny oregembert,stb??? Amikor meg ilyen jellegu dolgok kerultek napvilagra, hirtelen o lett a lepras.
Gyarfas az info szivarogtatasa utan elbol kijelentette,hogy a MUSZban ismert volt az edzoba eloelete, par napra ra meg mar nem jart az erkolcsi bizonyitvany nyomaban, a szakertelmet nezte elsosorban, sot, hibaztak, akik szabadon engedtek!
Katinka kirohanas utan kiderul, hogy a 70 eves (!) szakembernek nincs is utodja. Kovetkezo nyilatkozat szerint masfel eve Hargitay van a kerdeses poszton.
A bizottsag tagja kiboritja a bilit, hogy nyomas alatt szavaztak a szovetsegi kapitany sorsarol. Gyarfas lenyilatkozza, hogy a szoban forgo illeto volt az utolso erkezo, sot, kesett is es kulonben is, talalalala…
Ha ekkora tragya a MUSZ kommunikacioja. elgondolkokdnek, hogy mi a bubanatot is akarnak a vilag elott bemutatni a vizes vb-n, mit varnak az uszoktol mondjuk az olimpian? Raadasul ha mondjuk Gyarfast epp eltavolitanak az elrol, a kovetkezo vezeto mit produkalna? Ez az egesz ugyanaz, mint a Fifanal, csak pepitaban. A fo maffiozot epp jegelik, a nyilvanossag kedveert felreallitottak par embert, de a dolgok menete nem valtozik, max a modszer.

A dopping is felkerult par hozzaszolasban, eleg visszagondolni arra, hogy Cseh Laci eppen mindig a vilagversenyek elott tort labat. Vagy sorban haromszor. Aki szerint ezt “pechszeriaval” lehet magyarazni, razza le a pelenkat magarol. Nyilvan mindenki tol vmit (Alain Bernard, Ye Shiwen, stb.), legalizalni ugyse fogjak a cuccozast, marad a kamuzas.

Katinka is bekerult a konteoba, szerintem o abszolut kulonjatekot jatszik. A sajat javat akarja, a sajat sikere a cel, amit konkretan az uszas utjan akar megvalositani. A penzdijas versenyekbol es a tobbi elnyert cimbol nagyobbat kaszal a ferjevel, ezt maxoljak ki. Amig aktiv az asszony, addig biztosan. Utana meg mit rendezkednek, majd eldontik, de ahhoz mondjuk egy 70+ Kiss Laszloval es egy 60+ Gyarfassal talan nem kell szamolni.

Visszakanyarodva a fo konteohoz, szerintem Kiss Laszlonak mar legalabb januar ota erett a kampo, az eltelt negy honap meghozta gyumolcset. Ha tenyleg vizionalunk vkit a hatterbe, akkor Gyarfas kezdheti szedni az imodiumot, de en mondjuk kitartok az agatha christies fordulat mellett 😀 kezdett terhesse valni Kiss Laszlo figuraja (boven lehet oka) es felsobb utasitasra szepen ki lett csinalva, persze ugy, hogy a megrendelorol minden gyanu elterelodjon, sot, o legyen beallitva a kovetkezo aldozatnak. Kiss Laszlo meg a hallgatasaert kap vmi csinos kis jaradekot aztan a kaposzta is megmaradt, a kecske is jollakott.

 63. gigabursch — 2016-04-14 19:19 

Egyebekben bő 25 éve arról ment a hír a zhuanyhiradóban, hogy Egérke apja véletlenül Kiss László, persze ennek hogy még mennyi a valóságalapja – ki tudja.

Persze ma már nem nagy vasziszadsz csinálni egy-egy baglyköpetből DNS mintát.

Mindenesetre akkor is csak egy olyan úszónő van, aki háromszor nyerte meg ugyanazt a számot olimpián, leverve 88-ban a vállát a füléből növesztő Chritine Ottot vagy épp a 90-es évek közepén a “teknősbéka-levest” evő, NDK-s edzőkön és orvosokon nevelkedő kínai úszókat.

 62. FilcTroll — 2016-04-14 18:53 

Egy Kiss dopping: http://index.hu/sport/uszas/2016/04/14/kiss_laszlo_buntett_dopping/

Az jutott meg eszembe, hogy vajon valtozik-e a valogatottnal valamilyen pozicio Kiss tavozasaval? Helyzetbe kerul-e valaki uj, akinek esetleg Kiss allt az utjaban?

 61. becsuszoszereles1k — 2016-04-14 16:15 

54.@petiba:

De, ertettem, amit irtal. Az intezmenyi nevelesre hoztam az iskolat (es akkor egyertelmu, hogy a teljes nevelesi-oktatasi vertikumra ertendo);
a szulok felmenoi hanyadiziglen recesultek intezmenyi nevelesben kulonos tekintettel a szocialista berendezkedesre kerdeskorre pedig – kisse ki kellett terni az intezeti neveltekre is (kozvetlenul haboru utan es kesobb), hogy eljussunk a mai szuloig es a mai gyerekekig…

Gyarfast is ertettem. [Bocsanat a dupla leszurt Rittbergerert! XD]

Csak veletlenul szoltam hozza, nem kell aggodni a klaviatura miatt. XD

 60. Wise Lady — 2016-04-14 15:31 

@Wise Lady:
Viszont az 1960-as olimpián volt jól szereplő 20 éves magyar műugró.

 59. Wise Lady — 2016-04-14 15:16 

@petiba:
Mielőtt meghurcolnánk egy műugró nevét is, azért nézzük már meg, hogy Sz. 1960-ban hány éves volt! Nem valószínű, hogy 68 évesen 21 évesekkel együtt hajtotta volna a csajokat.Ez elég életszerűtlen.

 58. padi — 2016-04-14 12:09 

@petiba:

Ott van a listában Jan Palach, Moammer Kadhafi és más hasonlók is. 🙂

Sz.J. is jó eséllyel ez a kategória, lásd a linket.

http://mno.hu/hetvegimagazin/kardlap-helyett-gumibot-kadarek-es-marcius-15-et-1332736

 57. petiba — 2016-04-14 10:05 

És bizony a III/III-asok között véletlenül van Sz.J.

http://www.iii-iii-kronika.hu/nevmutato

 56. petiba — 2016-04-14 09:58 

@petiba:

Wikin mindössze egyetlen műugrót találtam, aki beleilleszthető lehetne a sztoriba, de persze lehet, hogy köze nem volt semmihez. Ezért mondtam, hogy nem lehet már felgombolyítani a szálakat. Mendemondákra, megbízhatatlan forrásanyagokra támaszkodik az egész történet.
Szal egy műugrót találtam, aki felnőtt férfi volt az események idején, és már nem él:
(Gyanús, hogy mindenféle sportvezetői funkci is volt, plusz, mit ad Isten, politikus is)

Sz.J. (Kővágóörs, 1892. december 18. – Budapest, 1990. november 29.) magyar tornász, olimpikon, műugró, sportvezető.
Részt vett az 1912. évi nyári olimpiai játékokon Stockholmban. Egy torna versenyszámban indult, az egyéni összetettben. A 15. helyen végzett.
16 évvel később visszatért az 1928. évi nyári olimpiai játékokra Amszterdamba. Az olimpián mind a 7 tornaszámban elindult. Érmet nem szerzett.
Klubcsapata a Vívó és Athletikai Club volt. 10-szeres magyar bajnok tornász és egyszeres magyar bajnok műugró.
Volt a Nemzeti Sportbizottság tagja, a Magyar Torna Szövetség elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.
Politikusként az SZDP tagja volt.

 55. petiba — 2016-04-14 09:18 

@stoilt:

Tudjafene, én egy rút elő(utó)ítéletes fazon volnék(exúszóként, + rakat egyéb sportág exrésztvevőjeként) , így már sajna nem hiszek az élsport tisztaságában. Olyan élsporik buknak meg mostanság cucchasználat miatt, akikről aztán tényleg nem gondoltam volna. Szal sztem Katiasszony (úr-hölgy 🙂 ) eltúrázgat vegyi tájakra is. De ha nem, hát nem. Egérke óta nemigen érdekel az úszósport. Meglátom gyárfás arcszerkezetét egy úszóeseményen és elmegy az ét-, vagy itvágyam XD

re-off: imádom ha valakinek tetszik a bohóckodásom 🙂 Sajna – követve giga kollégát – ha egyáltalán elolvasom valami miatt, amit írtam, azt csak a mehet gomb UTÁN, véletlenül se előtte, amikor még javítani lehetne a hibákat. Így utólag javítgatok, és röhögöm ki saját magam, hogy néha még az alanyt se sikerül az állítmányhoz kapcsolni, nemhogy egy hosszú, barokkos körmondatot mondjuk befejezni XD
Nadenembaj, igaz, giga? 😀

 54. petiba — 2016-04-14 08:56 

@becsuszoszereles1k:

Nem gyerekvárosokra, intézetekre gondoltam az “intézményi nevelés” szókapcsolattal. Annál sokkal egyszerűbben a bölcsődére, egésznapos óvodákra, gyermekmegőrző napközikre. Amikor az egy-másfél éves babákat bölcsibe adják, különös tekintettel arra a műfajra, amikor a címszó a “gyereknek szüksége van a közösségre”, meg imád bölcsibe járni. Hát frászt. Másfél, két, de gyakran még hároméves gyereknek sem közösségre, hanem szerető, odafigyelő, testi-lelki-szellemi szükségleteit kielégítő szülőre van szüksége. Meg esetleg egy-két óra közös homokozásra a játszón, de aki tényleg figyel a gyerekére, és nem a többi anyukával dumál ki egy harmadik anyukát, az észreveszi, hogy ezek a kölykök nem EGYMÁSSAL, hanem EGYMÁS MELLETT játszanak főleg. Igen, vannak gazdasági okok, mert ez a szuper liberális demokrácia, ez lehetővé tette, hogy csak kevés apuka tudja eltartani a családját egy keresetből, és sikerült anyukákat is beterelni az adófizetők “paradicsomába”. Mesélhet nekem bármilyen kék, vagy tarkaharisnyás közgazdászleányka arról, hogy milyen szuper az önki(be)teljesítés, hogy nem kell otthon robotolni, lealacsonyodni a fakanálhoz, meg a tésztagyúráshoz, hanem lehet karriert építeni, és szellemi munkát végezni az alantas fizikai helyett. A gyerek meg “imád” bölcsibe járni, és ő különben is utál és nem is tud főzni. És soha, egyetlen percig nem fog rájönni (vagy csak későn), hogy annál többet egyetlen édesanya sem adhat a gyerekének, hogy otthon marad vele, amíg csak lehet. Sokan halálra unják magukat (GYES betegség és vicces társai), nem értékelik, hogy egész nap együtt lehetnek a gyerekkel,hogy anya együtt mehet az aprónéppel friss dolgokat vásárolni a piacra, együtt főzhetnek, krumplit, répát pucolhat a gyerek (a legnagyobb legót is otthagyja, ha felnőttjátékot játszhat) lehet kenyeret dagasztani, élvezetesebb, mint a gyurmázás, és még meg is lehet enni, és megtaníthatja olyan dolgokra is azt a gyereket, amit intézményileg nevelve soha nem fog megtanulni, megformázhatja a kicsi gyomrát, és szellemét, olvashat neki szakmányba jobbnál jobb könyveket, egy gyerekkel nyugodtan le lehet hajolni hangyákat nézegetni, mert nem ciki( a gyerek hangyázik, mi csak leguggoltunk vele…)
Szal, én valami ilyesmire próbáltam utalni. A legkisebb kölök intézményeire még emlékszem, ő csak a muszáj időket töltötte az intézményi keretek között, ezért – mások szerint ennek ellenére – ballagó nyolcadikosként a legjobb tanulók a nem kicsi suliban. A legproblémásabb gyerek az ovijában egy orvos anyuka gyönyörűséges kisfia volt. Olyan szép gyerek volt, mint egy angyalka, és a legdrágább holmiban járt, amit kapni lehetett. De konkrétan verte a társait.Nem ritkán és nem kicsit,de mérhetetlen dühvel. Intézmények és bébisintérek nevelték pöttöm baba kora óta. Az ált.isk. leggázosabb kölke is egy korán intézményesített gyerek. A nevelési tanácsadó nem sok sikerrel járt nála.
No, ennyit az intézmény-kontra-szülői nevelésről. (természetesen csodás dadusokról is lehet hallani, és börtönbe való, amúgy szülőnek nevezett lényekről is tudunk, de nem a kivétel a lényeg – ami amúgy nem erősíti a szabályt, hanem gyengíti – hanem az általános tendencia, és az intézményesített nevelésesdi erőltetésének a háttércéljai, de már így is irtóra elkanyarodtam Kiss mestertől)

Épp a reggeli kávé táján került a kezembe múlt heti sajtótermék, mely (számomra) új infókat adott a témáról.Aki már feltúrta a netet a téma miatt, most ugorjon.
– Hornyák Viktor debreceni edző szerint a megerőszakolt lány terhes lett, a házi csak kajában jó, abortuszban nem, így a kórházba szállítás miatt és a rendőr fater miatt derült csak ki az ügy.
– Hornyák szerint “Kissnek nem is ez az egy bűne van”.
???
– Állítólag van egy negyedik elkövető is, egy már elpatkolt híres műugró, aki az erőszak idején már beszervezett III/III-as volt. ( a másik két erőszaktevőről itt sem jutottam infóhoz, hogy mi lett velük)
– A Privátkopó legálisan jutott a 61-es per adataihoz. Nem is értem:minden köztörvényes cucc ott ül valahol 50-60 év elmúltával is, amikor az elkövetőnek rég tiszta erkölcsit postáznak? Lézer Jani szerint nem szerepel Kiss tata a bűnügyi nyilvántartásban, de akkor honnan kukázták össze a sztorit Kopóék?
-Hornyák szerint a sztorit először Törös Károlytól hallotta, az utánpótlás kapitánytól, aki akkor tért vissza Dél-Afrikából. (Törös szerint ez kamu)

Hát ennyike.

Ja, előző litániámban egy mondatot elszúrtam, de pont a lényeget:

“bocsánatot csak az egykori ÁLDOZAT adhat, de bocsánatkérést meg csak attól várhatunk el,(nem, nem várhatjuk el, csak REMÉLHETJÜK) akitől előzőleg bocsánatot kértek.”

Helyesen:

bocsánatot csak az egykori ÁLDOZAT adhat, de megbocsátást meg csak attól várhatunk el,(nem, nem várhatjuk el, csak REMÉLHETJÜK) akitől előzőleg bocsánatot kértek.

“A buntetesek ugy globalisan: Volt valaha is hivatalosan ilyen kasztralos buntetes fajta a vilagtortenelemben?”

A fizikai kasztrálás nem tudom, van-e valahol, de Németországban, Dániában, Svájcban, Csehországban, Lengyelországban is törvényes eszköz a kémiai kasztrálás pedofilok ellen. Az EU már több ízben szót emelt ellene, de azzal védekezett például Németország – ahol 1933 óta működik ez -, hogy a beavatkozás nem kötelező, viszont egy súlyos társadalmi probléma hatásos kezelése.
Portugáliában és Nagy-Britanniában is van lehetőség önkéntes alapon jelentkezni kémiai kezelésre.
A moldáv parlament elfogadta, hogy a pedofilok mindegyikét kasztrálják, a nemi erőszaktevőknél pedig egyenként döntenek a beavatkozásról. A törvényhozók azzal érveltek az új szabályozás mellett, hogy az elszegényedett volt szocialista ország vonzza a nyugati pedofilokat. Az utóbbi időben több olyan eset is megrázta a moldovai közvéleményt, amelyben amerikaiak vagy más nyugatiak követtek el erőszakot gyerekeken.
Dél-Koreában idén év elején rendelték el az első ázsiai kémiai kasztrálást.
Oroszországban hosszan tartó társadalmi és jogi vita után fogadták el egy törvénycsomag keretén belül tavaly márciusban, hogy vegyi úton avatkozzanak be a pedofil vágy csökkentése ellen.
(alfahír)
Nálunk a Jobbik próbálta kiharcolni, de természetesen a pedofil bűnözőknek a személyiségi jogai nem engedik ezt a szörnyűséget. Az áldozatok személyiségi és egyéb jogai meg le vannak szarva, oszt jónapot, így a balliberális és jobbliberális üdvhadsereg lesöpörte az asztalról ezt a javaslatot(is).

“A tuzes eghajlat – villanyival -, inkabb neked legyen a kies Hawaiin, mint ‘gyarfas pajtasnak’ nekije!”

(basszus, írja már le valami szagember a kartársnak, hogyan töltsön le magának, ha nem megy gépről, egy magyar billentyűzetet + fehér táblafilc)

Nos a tüzes éghajlatot sem Hawaii környékére értettem, hanem annál tüzesebbre és mélyebbre. Mondjuk a hazánkat és Hawaii-t összekötő legrövidebb egyenes középtájékára,ahol apró pici fekete emberek főzőcskéznek csúnya, rossz emberszabásúakat és itt nem a maorikra gondoltam 😛

 53. stoilt — 2016-04-14 08:43 

@petiba: Láttam hasonló képeket róla, de nem arra akartam kilyukadni, hogy alaptalanul bántják, én azt nem tudom* és nem is akarom megítélni.
A lényeg az volt, hogy már tavaly májusban arról beszélt Gyárfás, hogy itthoni sötét erők támadják a magyar úszósportot a tengerentúli neves sportújságon keresztül.

* De azért személyes vélemény: rendszeresen konditermet látogatóként gyakran látok hasonló felépítésű hölgyeket, nem hiszem, hogy amatőrként bármelyikük szteroidhasználó lenne. Szerintem ilyen külsőhöz elég a megszállott edzés (napi több óra is akár), valamint a szigorú étrend, és ha még olyan az ember genetikája is, az csak ráadás. Hosszú Katinka képeit elnézve – amiket a közzöségi médiában megoszt – neki mindez bőven megvan. De persze attól még nem mondanám biztosra, hogy nem tápol némi extrával.

[off]: imádom a kommentjeid stílusát, bár lebuktatsz rendszeresen a munkahelyen, amikor hangosan felröhögök 😀 Persze sajnos most a hozzászólás témája-tartalma nem adna okot nevetésre, csak a stílusa.

 52. becsuszoszereles1k — 2016-04-13 23:12 

51.@petiba:

Ez jo lett! XD, tenyleg!
Ha kevesbe lusta lennek se tudnek mit hozzafuzni.
A vesszoparipa nalam a szulok – nem reszletezem: ugy ahogy vannak. Hogy mar a nagyszuleiket is intezmenyek neveltek? A teny szempontjabol a miert nem is annyira erdekes, amugyis eso utan koponyeg, de tanulni nem artana belole. Gyakran specialis intezetek, vagy jogilag allami “tulajdonban” allami ellatasbol, de a szuloknel hagyva, vagy epp elveve toluk nottek fel generaciok szinte – pl. allami neveles gazdasagi es szocialis okokbol – nem arvasag miatt, bar a szep nevu es fekvesu “bekeidokbeli” Foti Gyermekvaros is megerne egy konteot lehet…; de az iskolarendszer is intezmenyes neveles – egyen neveles ertelembe es “angroban” -, a szervesen csatlakozo tomeg- es politikai szervezetekrol nem is szolva.
Visszaterve: az annyi, mint – egy mai 12 eves szulei 30 evvel ezelott szuletendo, akkor a nagyszulok kb. 50, a szulok nagyszulei pedig ugy 70 evvel ezelott szulettek, tehat 1946 tajan – egen, mind a szocializmus gyermekei, Woodstockkal keverve ket jegkockaval szivoszallal. Peldakep, vilagkep, osszkep vegkepp elfogyott, oktatas sincs, hogy a dolgok egy tovabbi (remelhetoleg magasabb) szinten ujraepuljenek, ha kart is szenvedtek idokozben. Mint tudjuk: “Gordulo kovon nem terem moha.” Allitolag Mao mondta valaha.

(HA)- “2. olyan szarházi volt, aki még bocsánatot sem kért, és így nem is jár neki SEMMILYEN bocsánat.” Vagyis, nem ker, nem kap. Egyszeruen. [Ez nem azonos a gyulolettel.]

2. ponthoz – A buntetesek ugy globalisan: Volt valaha is hivatalosan ilyen kasztralos buntetes fajta a vilagtortenelemben? Bar allitolag valahol az orszagban – nem emlekszem merre -, egy Alcatraz tipusu es fajsulyu bortonkomplexum epul(t). Ajjaj. Tengeren, vizalatt tuti nem lehet megszokni majd belole…

P.S.: A tuzes eghajlat – villanyival -, inkabb neked legyen a kies Hawaiin, mint ‘gyarfas pajtasnak’ nekije! 🙂

 51. petiba — 2016-04-13 21:10 

Nos, én nem akartam hozzászólni a témához, nagyjából a Djatlov-effektus csapott pofán itt is – nem lehet tudni, mi történt. Sem ötvensok éve, sem manapság. Hogy miért és kiért borult most a bili. Túl sok a találgatás. Viszont rengeteg tanulságot hoz magával ez a szennyes ügy, és ha megpróbáljuk tényleg körbejárni, igen messze fog vinni a körséta. Így valszeg ahhoz képest, hogy nem is akartam véleményezni az ügyet (eddig bírtam XD) tuti hosszú és unalmas leszek.

1. Az egyik legbizonytalanabb dolog ez az erotikusnemiszexerőszak. (ahogy déjvid is megjegyezte, a legtaknyosabb, leggrízesebb ügy).
Hogy most akkor honnantól meddig nem, és honnantól igen a nem, vagy de. Mennyivel egyszerűbb cucc egy gyilkosság, nemde?

Namostakkor az első alpont a főfő kérdés, történt-e erőszak, vagy sem. Bárki bármit, mond, kijelent, tagad, visszavon, megerősít, ezt ma már szerintem SOHA nem fogjuk megtudni.

A.) Lehet, hogy egyáltalán nem történt. El lehet ezt képzelni a komm-szoc ötvenes-hatvanas éveiről? Szerintem simán. Itt akkor ugye már csak az a kérdés maradt, hogy de akkor miért?
Vagy megzsarolták valamiért, valamilyen okból, vagy fizettek, (oder egyéb természetbeni kedvezményben részesült – pl. szakmai előretolás) és tényleg nem volt erőszak, csak mondjuk be kellett dugni kémkedni valaki mellé, a hűvösre. És bevállalta az előnyökért. Viszont nyilván durva következmények ígéretével bélelve kapta meg a jutalmat, már amennyiben valaha is pofázni merne. Ugyan az AZOK ma már MÁSOK, de a következmény lehet, hogy továbbra is Damoklész szerszámaként hadonászik a feje felett.

B) Lehet, hogy volt erőszak.
Két alpont. a) Nem ő követte el.
b) Ő követte el.

Ha nem ő volt a tettes, életbe lép az A) pont.
Ha ő követte el, bennem az a kérdés merül fel, hogy tényleg többen követték el, vagy ő egyedül, és konspirációs okok miatt volt szó több elkövetőről. Tudhatjuk melyik verzió az igaz, megbízhatunk bármilyen jegyzőkönyvben, határozatban, ítéletben, ami abban a korban keletkezett? Hááááááááát…
Apropó, mi lett Várszegivel, Lantossal? Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de se a linkelt Kopós cikkben, sem mesterünknél sztem nem volt rá utalás. Hogy belőlük, ki és mi lett, élnek-e még, mit csinálnak, milyen ívet futott be pályájuk.

2. MÉG mielőtt bármiféle félreértésbe keverednék, én úgy gondolom, hogy a százszázalékosan bebizonyosodott (árulkodó gének, összevert ,kinyiffantott nő) nemi erőszak esetén mérlegelés nélkül, alapbüntetésként a teljes (nem csak kémiai) kasztrálást tekintenék alapnak. Utána jöhet majd a többi bünti.

3. Az ügy kipattanása óta végtelen viták folynak arról az alábbi címkékkel: megérdemelte, nem évül el, elévül, megbűnhődött, honnan kezdődik az erőszak, provokált, nem provokált, kihívta – megkapta, meg még sorolhatnám tovább. Ennél durvább esetre emlékeztetném a kedves olvtársakat, Bándy Kata ügyére, amikor a cigányállat megerőszakolta majd kinyírta a rendőrpszichológust. Mentek akkor is a viták, pro és kontra – “az erőszakra nincs magyarázat és nem megbocsátható” és a “kiprovokálta, buta volt, felelőtlen volt, magának köszönheti, minek ivott, füvezett” végpontok közötti végtelen skálán.

Itt már talán világos, hogy engem a “kinek-állt-érdekében-az-ügy-kipattintása” konteó elsőre kevésbé érintett meg, mint a következmény, illetve az indulatok, amit az ügy keltett, a fenti skála két végpontja közötti indulatcunami.

Nemi erőszak. Meg huszadik század. Ami állítólag annyival, de annyival jobb a ius primae noctis koránál. Ugye nemigen van olyan derék ember itten, aki nem tanult a rettenetes feudalizmus koráról, amikor a földesúrnak joga volt a nászéjszaka előtt a szűz jobbágylánnyal hálnia. Nos, azóta már azért kiderült hogy ez egy sima propaganda mese volt, a történészek szerint (már akik foglalkoznak a témával) mindössze a francia felvilágosodás propagandaosztálya találta ki és terjesztette el a témát. A katolikus keresztény értékrendben a szüzesség kiemelt fontosságú volt.Az, hogy egy leendő feleségnek ne leendő férje vegye el szüzességét, teljesen ellenkezett az egyházi tanokkal, és azért az egyháztól, a kiátkozástól még egészen nagy, és erős királyok is tartottak, teljes joggal. Valamint teljesen lealacsonyítónak és megszégyenítőnek számított alacsonyabb rendbeli akárkivel nemi kapcsolatba kerülni. Itt és most persze nem a nemi erőszak hiányáról, csak az első éjszaka jogáról beszélek. Meg a “sötét” középkorról. Amikor még a kurvák is úrinőnek akartak látszani, ma meg még az úrinők is kurvának. (mély tisztelet a kivételnek)
Tegnap fehérneműosztályon alsóneműt keresve a kiskorúnak, – kétszer néztem meg, nem hittem el elsőre – 10-12 éves kislányokra való push-up melltartók. (most abba ne is menjünk bele, hogy mégis mit akarnak beletenni) 134-es méret feletti lány pólók díszítése miről szól? lávjú, hágmi, kisszmi, kifestett ribancok, idióta könnyűzenei sátánista konteószereplők fotói, kétértelmű megjegyzések és képek,mellkidobós, hasmutogatós, cunciszőrt alig takarós csípőnadrágok. Évzárókon félp..atakaró szoknyák, amit jó esetben ötpercenként huzigálnak a lefelé az amúgy egyre terebélyesebb hátsókon. Általános iskolában kifestett szemű-körmű-hajú, talpig rúzsban virító kis kurvák mászkálnak. Szana-szét szaggatott farmernacik lógnak a vállfákon, amit régen még géprongynak sem használtak volna. Szétlyuggatott, teleszögelt és kivarrott bőrrel rohangáló fiatalok – ezek régen a bűnözők dolgai voltak, és erről ismerték meg ők is egymást, és erről ismerték meg a bűnözőket a rendes emberek. Most meg…És hova kanyarodtam Kiss Lászlótól, az értékrelativizáló idióta világhoz. Amikor kis kurvának öltözik milliónyi nő, aztán meg csodálkoznak, hogy jól meg. Nem, ismétlem, nem gondolom egy percig sem, hogy ha egy nő, kislány kurvának öltözik, akkor az azt jelenti, hogy szabad préda. De a kanyar az ott van, hogy vagy nem tudja, vagy tudja, de leszarja, SŐT! hogy a ruházkodása, a viselkedése, a rémesen igénytelen, közönséges beszéde bizony azt a jelzést küldi, hogy én egy OLYAN VAGYOK. De ismétlem, megerőszakolni a bárcás kurvát sem illő, itt van mindig a nagy kavarodás. És a normális ember nem is fog nekimenni ezeknek a buta libáknak, de pont a szerencsétlen buta liba (amiből sajna egyre több van) nem képes felfogni, hogy nem csak emberek, de emberállatok is élnek a világban.

Ami még említésre kívánkozik. A szülői szerep. Hogy ma már olyan emberek tömegei nevelnek gyerekeket, akiknek a nagyszüleit is már intézmények nevelték. Nem felelősségteljes szülők. Nos, tőlük elvárni a megkívánható, a gyerek érdekeit megvédő szülői viselkedésformát, hááááát… tapasztalataim szerint nem működik.
Megveszi a hisztiző kölöknek nem csak a hájpolt mobilt, de a szivacsos melltartót, a tangabugyit, a körömlakkot, az csípőnacit, amibe amúgy csak cipőkanállal lehet belebújni, és fájó lábbal jön haza a lökött kölyke, mert elszorítja a térd mögötti ereket a szoros faros.Elengedi házibullerbe, tizenegykéthá évesen is, merthogy nehogy kimaradjon valamiből a kölyök, meg ugyan meg ne szólják a többiek.
A szülőnek nevezett lény, aki elengedi úgy, hogy kapisgálja, hogy azért ott lesz alkohol, cigi, talán drog nem, de lehet, hgoy szülő SEM.
Aki NEM VESZI ÉSZRE, hogy a gyerek valamiért nem érzi jól magát az edzésen, és nem azért, mert egy lusta disznó. Aki nem járja körül az edzőt, de ezerrel, mielőtt rábízza élete legnagyobb kincsét. Aki nem veszi észre, hogy a kicsi lánya jobban szőrösödik, mint a három évvel idősebb szomszéd fiú és énekórán lassan a fiúkkal együtt kell énekelnie, valamint olyan mennyiségű pattanás nő a gyerekre, mint bibircsók a bimbós pöffetegre. Csak még gennyes és piros is.

Fentiektől TELJESEN függetlenül, azért kinyitok valami igen jófajta villányit, ha a gyárfás pajtás akár így, akár úgy eltűnik valami hidegebb, vagy tűzforró ég(föld)hajlatra.

Szavazni nem szavaztam, mert nem volt olyan opció, ami tetszett volna.

A hozzászólásokat csak a 22-től látom, ha valamit ismételtem, elisnézést.

Megbocsátást követelőknek: Megbocsátani az tud, aki ellen a bűnt elkövették. Azaz ha tényleg megesett az eset, akkor bocsánatot csak az egykori ÁLDOZAT adhat, de bocsánatkérést meg csak attól várhatunk el,(nem, nem várhatjuk el, csak REMÉLHETJÜK) akitől előzőleg bocsánatot kértek. Ha Kiss soha nem kért bocsánatot a tettéért, (jelzem, nem tudom, így volt-e) az két okból lehetett, 1. nem követte el a tettét, 2. olyan szarházi volt, aki még bocsánatot sem kért, és így nem is jár neki SEMMILYEN bocsánat.

@stoilt:

“Egyébként pár hónapja egy külföldi (talán amerikai?) újságíró az NDK-s úszónőkhöz hasonlította és támadta Katinkát. Akkor a szövetség vezetése (talán épp Kiss László, vagy Gyárfás, nem emlékszem pontosan) egy magyarországi érdekcsoport ármánykodását vélte megbújni a háttérben.”

Hááát…láttad ezt a képet Katinkáról?

http://www.life.hu/ez-zsir/20160411-hosszu-katinka-uszono-iron-lady-ugy-nez-ki-mint-egy-ferfi.html

Nem hiszem el, hogy létezik bármilyen élsport, amiből ma kimarad a szer. És ez a szomorú. Nem a “korbács”. A világ élvonalába kerülés csak véres veríték és kőkemény, nagyon durva meló. A mindenféle teljesítménynövelés nélkül is. (az, hogy a mocskok meg a pénzisten beletette a “szert” is a korbácsos dobozba, na az az igazán nagy baj)
Meg lehet nézni azokat az országokat, ahol nagy a merítés, sok gyerekből lehet választani DE MÉG RÁADÁSUL az egyik, (vagy akár az egyetlen) lehetőség az élsport bármiféle kiemelkedésre (akár a nyomorból is) Ahol a távoli faluból elviszik a gyereket a fővárosi sportcentrumba, ahol minden perce, minden kalóriája és minden izommozdulata be van osztva, ahonnan félévente egyszer jár haza a kölök, és ha nem végzi a munkáját, jó esetben kap egy-két igazi seggrepacsit a fürdőpapuccsal, vagy a ritmikus gimnasztika kötelével, rosszabb esetben kivágják, és mehet haza Transzbivalybaszográdba, mert vár a helyére száz másik éppoly tehetséges. És ott nincs nyervogás, hogy kevés/rossz/ízetlen/ a kaja, vagy hogy “nincs kedvem”, fáj a fejem, éppen megvan, vagy randim van.Ott nem kap az ilyen-olyan kupa összes versenyzője érmet, mert jaj, szegény, meg ne sértődjön, nem mondják azt, hogy dekurvajóvagy kisfiam, 27,23 másodperc alatt futottál 60 métert, jajj de ügyi vagy!
Az élsport ilyen. Nem kötelező. De az, hogy ilyen, nem jelenti azt, hogy köztörvényes szarságokat lehessen elsumákolni. Legyen az erőszak, vagy zsarolás, vagy “csak” egy kis tapperolás, nem is beszélve a doppingról. Azt az edzőt, (sportorvost) aki bármilyen doppingügyben részt vesz, akár csak annyiban, hogy tud a dologról, de nem jelenti, azt soha többet pálya közelébe ne engedjék. A legnagyobb veszteséget okozza – eljátssza a bizalmat, és még az a nagyszerű sportoló is ellenőrzésre kell, hogy járjon, aki csúcsteljesítményt hoz ki magából szer nélkül. Hiába marad ki, őt is meg fogják gyanúsítani és orrba-szájba ellenőrizni fogják.
Hát szar ügy, és bocsánat a kanyarokért, no meg az irdatlan leütésszámért.

 50. 404notfound — 2016-04-13 17:00 

Versenyen kívül még egy opció; egy extanítvány bosszúja a dopping okozta egészségromlásért. Via:
http://hvg.hu/sport/20160413_oknyomozo_konyv_kiss_laszlo_is_doppingolta_a_tanitvanyait

Ugye a Bajnokok reggelijében merül fel a kérdés, hogy „Milyen ember az, aki csónakmotort csinál a lányából?” és az élsporttal kapcsolatos averzióim bizony megerősödtek. Kíváncsi vagyok, hol és mi fog előkerülni még, akár a vízilabdánál, akár a vívóknál (abban még jók vagyunk?), mindenesetre a focistáknak biztos nem kell félniük semmi hasonlótól.

 49. vittore — 2016-04-13 15:28 

Nem kívánom védeni Kiss Lászlót, de mindenki abból indul ki, hogy elkövetett valami szörnyűséget. Lehet érvelni avval, hogy a bíróság kimondta…stb, de ennél azért szerintem árnyaltabb a kép. 3 huszonéves fiú, meg egy huszonéves lány egy olyan helyen ahová amúgy dugni járnak az emberek, hát nem is tudom mire számított a lány. 🙁 Maximálisn egyet értek avval, hogy a nem az még akkor is nem, ha már nagyon benne van az ember a dologban, de szerintem sántít az egész dolog. Ami viszont furcsa, hogy a Mester túl könnyen adta fel. Lehet hogy a két ügy már sok volt neki, de ha valami árulkodik arról, hogy sántít az ügy akkor ez az.

 48. Wise Lady — 2016-04-13 09:17 

@meggymag:
Nem hibás a link, simán meg tudtam nyitni. Ott az oldal, azonban 404 hiba üzenet van. Valakik gyorsan eltávolították a cikket.

 47. meggymag — 2016-04-13 08:07 

@meggymag:

Ezer bocsánat, igazán nem packázok csak hihetetlen volt, hogy nem lehet a linket leközölni.
A 45. alatt megjelent mert hibás, és ha rákattintok hibást mutat.
A 46. alatt hibátlanul másoltam le, erre meg nem jelenik meg a link.
Mint ahogy a 43. és a 44. alatt sem jelent meg “copy paste” eljárással.

 46. meggymag — 2016-04-13 07:56 

@meggymag:

A fentit helytelenül másoltam.

 45. meggymag — 2016-04-13 07:44 

@meggymag:

Ezek szerint nem maradt ki, hanem nem hagyja magát itt leközölni. Megpróbálom másképp,kimásolom. Ha most sem sikerül, akkor utánna lehet nézni máshol is, Ahmet Davitoglu zürichi beszéde címszó alatt.

http://www.info-direkt.eu/tuerkischer-ministrepraesident-niemand-stoppt-den-islam/

 44. meggymag — 2016-04-13 07:30 

@meggymag:

Elözö hsz.-böl kimaradt az utaló link:

 43. meggymag — 2016-04-13 07:22 

Látom, hogy hasonlóan vélekedünk az ügyröl mint  40. gyurrri ,  42. Wise Lady. Csattanósabban fogalmaztok, de én is a magyar úszósportot látom az események célpontjában és nem belföldi indíttatással.
A Kiss féle 55 éves bün jól jön az úszószövetség szándékolt demontírozásában, hiszen olyan nem volt, hogy a munkahelyi személyzetis valamit is ne tudott volna annak idején az alkalmazottakról, mégis foglalkoztatták. És mai szemmel nézve müködik is a felháborodás (rovott múltú szövetségi edzö! Nömegeröszakoló! Nem kellett leülnie a teljes büntetést!, áhá, és miért nem?), de talán mégsem a helyes mértékben. Se tüntetés, se palotaforradalom, holott ez már a sokadik országos vétség a 8. pont alatt felsoroltak mellett. Hogy ezek a nagyobb kereset miatt még nem kivándorolt magyarok túl lusták-e vagy túl bölcsek ahhoz, hogy letegyék a különféle vezetöségeiket, a zunió fekete bárányával együtt? vagy sejtik, hogy ha az jól is esne egy részüknek, de abban az esetben még annyit se keresnének mint azelött.
Felbomlana a rend, s az Iszlám Állam számosra növekedett bosnyák szállásaihoz is közelebb vagyunk mint a keletebbre levökhöz, egyúttal a nyugatabbra fekvö országokhoz képest is közelebb Boszniához. Lásd: Velika Kladusa, Bosanska Bojna, stb., az ottani sengeni határt képezö fapalánk másik oldalán. Ha meg rothad a fa egyelöre az iszlám állam ott székelö harcos imámjának a parancsára javítgatják szorgalmas odaadással a leendö misszionáriusok a sengeni palánkot.

Ilyen is volt már.
Addig nézte a zunió a Földközi tenger partján körbe karikában létrejövö és mindegyre szaporodó „menekültek“ táborait, sajnálgatta az elmerülés veszélyével dacoló áthajózókat, rakta ki a gyertyákat ha úgy esett, és valahogy nem vette észre, hogy azokat az embereket ott nem segíti meg élelmiszerrel a másik nagy hös, a zensz. Ennek ellenére is folyamatosan nött a számuk. Amíg aztán a táborok kipukkantak a telítettség miatt, az emberek pedig bevonultak a csokis, felvirágozott, tapsikáló berlini pályaudvarra. És a bécsibe és máshova is. Azt hihették az elején, hogy a pályaudvar egy mézeskalácsház, nekik mindeniküknek pedig kijut majd egy-egy hasonló házikó, valamivel kissebb méretekben.
Csak a dájcsok adminiszrációs megszállottságával nem számoltak, merthogy olyan náluk nem szokás. Öszintén szólva, most sem hiányzott az egyiküknek sem, minek következtében elkezdtek tiltakozni, majd szitkozódni. A dájcsok vattát tettek a fülükbe, mert nekik nem szabad visszaszitkozódni, az idegenekkel szemben különösen nem, azért büntetés és porig alázás jár nekik, a saját akaratuk szerint is. Egyetlen kivétel ez alól a törvényértékü szabály alól az ungarn- nak nevezett népség országukkal együtt. A kivétel mindig is arra volt jó, hogy erösítse a szabályt, tehát rendben van a világ és stabil.

Majd ha mikor az iszlám állam elöörsei elunják a bosnyák tájat, bevonulnak Prüsszelbe és elkérik a zuniós épületeket szállásul, akkor megtanácskozhatja a borotvaéles eszü vezetö uniós kamarazenész-trió a német kanzellár nagyáriáit hallgatva s attól ihletetten, hogy hova és mekkora kontingensekben ossza fel a személyzetét a 28 tagállam között. Több ezerröl van szó, nemde ? Képkereteket is hoznának magukkal, érkeztükkor csak a fejeiket kell majd a rámába tartaniuk és szájikat tátogatni, amibe a már integrált menekültek fogják az öregebb juhoktól származó húst bedugicsálni. Nem a megmaradt honosak, nem, azok már rég nem szalonképesek, azok a konyhán segítenek ki. A legszívesebben mosogatnak, mivel valami ösrégi, homály övezte misztikus monda szerint a tehetségesebb tányérmosogatókból kerülnek ki a leggazdagabb milliomosok.

De a törökök is terjeszteni szándékozzák az iszlámot Európában, vallja ömagassága, Ahmet Davutoglu Zürichben:

Ha gumitalpú volnék, nagyon ügyelnék arra is, hogy úszóbajnokunknak nehogy a hajaszála is görbülne, hiszen akkor az egész atlantiku seurópa azt is tudná rögtön és biztosan, hogy az aljas bosszú volt, ami miatt megérett az ország arra, hogy fel-/megrázzák a demokrácia s a neoballib. fölülmúlhatatlan értékeinek a védelmében. Ennek a lefolyását ismerjük már az összes velejáróival egyetemben más esetek alapján.

 42. Wise Lady — 2016-04-12 23:19 

Szerintem koncepciózus lejáratás. Egy sorozat része, a Hosszú ügy volt a nyitószám, ez a második, és lehet, folytatódik még. Véleményem szerint a sikeres úszósport kinyírása a cél, akárkik által, jó lenne tudni, ki áll (inkább kik állnak) a háttérben.

Kiss maga viszont megérdemelte, hogy most ugyanazt a szégyent, kiszolgáltatottságot, megalázottságot és tehetetlenséget érezze, mint annak idején az a lány. Most van egy-egy. Ez így abszolút igazságos.

 41. meggymag — 2016-04-11 22:42 

Csak konteós szempontból nézve az ügyet; eltekintek mindentöl, ami a sikeres magyar úszósport szempontjából VALÓS érzelmeket és álláspontokat is érintene.

„2015 végén, majd 2016 januárjában Hosszú Katinka, a magyar úszósport büszkesége, számos olimpiai érme megérdemelt tulajdonosa, tehetsége mellett a magyar úszóképzés szakmai hozzáértésének sokadik bizonyítéka, sajtóértekezletet tart. Ahol legalábbis látszólag, hidegen, de minden szavát meggondoltan, tökéletes rendezésben felsorolja az úszószövetség minden hibáját, majd színészi tökéletességgel tépi szét a nyilván kétes értékü szerzödést, amit neki felajánlottak (és ami, szvsz. tartalmát illetöen nem az elsö a sportiparban, akárhol a világon).
Napjainkban ezt az „elöadást“ nemcsak a közvetlen érintettek láthatják elégtételt érezve, hanem az egész világ úszósport érdekeltjei, akik természetszerüen és egyidejüleg a magyar úszósport versenytársai.
Kérdések: -fel lehet e tételezni, hogy H. Katinka maga mindezzel angyali ártatlanságában és régi sportoló létére nem számol?
-hogy Katinkának nincs fogalma a magyar sportéleti visszaéleseken kívül a nemzetközi sportban is létezö, elönytszerzö intrigákról? Hogy mit, mire, mikor és hogyanféleképpen lehet fel- és kihasználni?
-nemsokkal a köv. Olimpiai játékok elött?
-hogy tiszta véletlenül, de neki magának nem magyarországi edzöje van, akinek érdeke lehet a tréningezett úszójának a lehetö legjobb feltételeket elérni, de mégsem annyira országbeli, hogy elemében beleérezzen az így megrendezett sajtóértekezlet okozta, az országos úszósport érdekeinek esetleges túlzottan széleskörü, értsd, a konkurrencia által kihasználható kompromittálásába? A keletkezö botrány kihasználásában?

Ilyes mérlegelések közepette felmerül a konteós emlékezetemben a német kancellár szelfije, ami utólagosan nagy meggondolatlanságnak bizonyult az iránta jóindulatuak szemében, viszont nagyon is elítélendö, politikusi felelötlenségnek, szintehogy „árulásnak“ a komoly szakemberek értékelésében. Egy államfö, egy prominens is ember és tévedhet, de annak a következményei nem maradnak meg a családjában. Tehát mégis más a súlya az ilyenfajta tévedéseknek. Ismétlödö esetben pedig már egész más a megítélés a már emlegetett következmények miatt. A szelfizés hatása nem is maradt titokban, (a szerzödésszaggatás sem) tehát a globalizált világunkban mit kellene mégis még a jóakaró prominenseknek is tudni és mi mindennel számolnia a jótakaró kritikusnak is?

Már majd két éve támadja és leplezi le a német fösodratú média egy része a német labdarúgó szövetség vezetöi által megvásárolt 2006-os világbajnokság Németo.-ban történt megrendezését.
A nemzetközi sajtó számára az sem titok, hogy jó ideje a nagy sporteseményeket megrendezö országok „extra argumentekkel“ szerzik meg e kiváltságot. (Valószínü, hogy ez is föleg számolás dolga is -eltekintve a technikai adottságoktól- hiszen ha ábécé sorrendben kapnák meg a tagországok a megrendezés lehetöségét, megszorozva a tagországok számát az illetö bajnoksági, Olimpiai intervallumokkal, akkor már a környezetszennyezés miatti világvége sem lenne elég messze ahhoz, hogy valamelyikük végre vagy már megint sorrakerülne. De lehet, hogy a nálam jártasabbak másképp tudják).
Akkor is ha már a Beckenbauerre mindent rábizonyítottak, ha el is ítélik öt a bíróságon, akkor is Németo. elég nagy ahhoz, hogy a Beckenbauer viszonylag nyugodtan meglegyen továbbra is. A német labdarúgók/labdarúgást sem érinti érzékenyen, végül is nem tegnap történt, valamint az edzöik sem érintettek semmilyen formában.
Míg a sokkal kissebb Magyaro.-n milyen esélyei lehetnek Kiss Lászlónak, hogy akár normálisnak megmaradjon, nemhogy tovább edzösködhetne akár egy hónapig sem.
Vagy mint ahogy már szó esett arról, milyen lelkiállapotban vesznek részt a magyar sportolók a közeli olimpiai vetélkedön? Esetleg milyen finoman burkolt ronda kérdések hangzanak majd el? (amikre, persze, hogy nem a válasz lenne a helyes, hanem valamilyen hasonló visszakérdezés).

Konteós szemszögböl nézve, szerintem, nem véletlen, hogy valakinek most, a Hosszú K. olyan és nyilvános fellépése után jutott eszébe Kiss László úszóedzö 55 éves múltját a törvénykezési levéltárból elökaparászni. És az sem, hogy az úszónö a kizárólagosan tréningezö feltételeket megjavító szándéka mellett, vagy annak ellenére, még egy köszöntést sem utalt ki az edzönek, nemhogy szóba akart volna állani vele. Mert ha okkal útálná is, a nyilvánosság elött senki, egy prominens sem engedi meg magának ezt a fajta elzárkózást ha korrektnek akar mutatkozni.

Érvényes a már feltett kérdés, hogy qui bono mindez?, akár többesszámban is.

Erkölcsi botrányt és jogszolgáltatási kétességgeket feldolgozni a magyar úszósportban pont most de mégis 55 év múltán és alig az Olimpiai játékok elött? az úszósport egyik legsikeresebb országában ? Ezek után, szerintem, elsösorban a miért kérdése az elsöbbrendü, a mit vétett elött. Egyébként nem az, de most… (Meg ahhoz képest, hogy hány és milyen súlyosságú, hány embert érintö vétségek még ma is felemlítetlenek, lerövíditett büntetéssel sem dicsekedhetnek… pedig tudom és egyetértek azzal, hogy egy bün nem bocsátja meg a másikat, de összefüggéseiben nézve, megmaradok a Kiss László vétkének a másodrangúságánál, meg annál, hogy bizony áldozatul esett az “összefüggéseknek”).

A poszt 8. kérdése elég bonyolult, azért szerintem úgy is lehetne fogalmazni, hogy kinek nem jön jól ha a felsoroltak “nem igazán mozgatták meg a lakosság fantáziáját?“

A poszt 10. pontjának elsö mondatán nem kell sokat gondolkodnom. A sportban elért, a világszerte érvényes bajnoki teljesítmények annyira „embertelenek“, annyira meghaladják egy csak kisportolt de nem „kikészített“ szervezet lehetöségeit, hogy azokat csak szintén embertelen módszerekkel lehet elérni. Perceken és félperceken múlhatik a dobogóra lépés, vagy centiméteren, hogy már azt is spec. elektronikus müszerrel kell megállapítani. Ha nem elég rá a mégoly éles szem látása sem , akkor már ezáltal is meghaladja a természetest, nemcsak az elfogulatlan látásról van itt szó. Vagy: mire a kerékpáros dopingos botrányok, ha azt az eredményt anélkül is el lehetne érni? Vagy a különbözö mértékü testnyomorításocskák? A többször elöforduló eset: bajnokból nyomorék nyugdíjas karrier? Az sincs úgy, hogy csak a preparált bajnok elözné meg kilométerrel a messze utánna igyekvö „tiszta“ bronzérmest a többivel együtt. És az is ritkán esik meg, hogy a bajnok beért a célba mialatt a második díjazott még csak a cipöjét köti. Tehát már elég sok múlik a szerencsén is, kinél marad el az a fránya szekundum.
Mi van a pszihológusok hadával, akiknek a verseny okozta nyomást kell a sportolókból „kibeszélni“?

„Ha ez így van, akkor egy olimpiai arany bőven ellentételezi a korbácsot?“
Egész biztos, hogy sokan ezen az állásponton vannak, a tapasztalt sportegyesületi boncok és a tapasztalatlanul induló, leendö élsportolók. A profisportolók ugyanúgy, mert annyit keresnek, hogy az késöbb elég ahhoz, hogy csak kúráltassák magukat, vagyis ez náluk kereseti, megélhetési rizikó.

Arra gondolok, hogyha a sport nem változott volna át sokat hozó üzletté, ha a sport nem tartaná el egzisztenciálisan a FIFA-tól kezdve le egészen a jegyárúsítót is, akkor NEM ellentételezné az olimpiai arany a korbácsot. Addig azonban amíg az elvárt teljesítmények azok maradnak amilyenek most vagy még nönek, mert ezt nevezzük haladásnak, addig megmarad a korbács. Vagy az is „haladóbb“ és kevésbé észrevehetö, egyéb, de nem ártalmatlanabb preparációs módszereknek adja majd át a helyét.
A sport nem maradt meg testedzésnek, hanem jövedelemforrás lett belöle a produkálók számára és dícsöségforrás lett belöle a támogatóik számára. Az pedig üzlet, akárhogy is forgatjuk, ha öszinte akarok maradni, ami elkerülhetetlenül egy add´sza nesze! Az üzletnek megfelelö áruval és az annak megfelelö árral.

 40. gyurrri — 2016-04-11 17:48 

Szerintem megtörtént a nemi erőszak. Lehet, hogy a lány akarta, az egyik sráccal félre vonultak aztán már hirtelen 3an lettek, de hiába mondott nemet onnan már nem volt visszaút, hiába tiltakozott. gondolom Kissről már fiatal korában is látták az úszás akkori vezetői, hogy ebből az arcból lehet valami, akkoriban távolról sem kapott egy nemi erőszak ekkora jelentőséget mint ma és simán elintézték helyi vezetőkkel, hogy ha lecseng a botrány engedjék ki. Ebben -szerintem- semmi meglepő nincs az akkori rendszerben könnyebben a szőnyeg alá lehetett söpörni valamit pláne, ha egy élsportolóról volt szó. Bűnhődött is érte, de ki “kellett” engedni, mert egy olyan emberről volt szó aki érmet szerezhet olimpián (szerzett is kettőt), és ezzel emelheti a szocialista államok fényét. Szerintem nincs ebben az égvilágon semmi összeesküvés, meg beszervezés stb. Az, hogy ez most jött elő az más kávéház, az tuti, hogy egy jól időzített kampány szerves része, mert normál körülmények között medencében nem nagyon könnyen lehet megverni egyes úszóinkat egy jó pár számban.Szóval kell valami extra, nehogy má’ egy 10 milliás ország érmeket vegyen el az USÁ-tól. Szerintem az amcsik voltak akik borították a bilit

 39. stoilt — 2016-04-11 15:57 

@stoilt: No közben megkerestem, pl. ebben a cikkben az utolsó bekezdést ajánlom: http://index.hu/sport/uszas/2015/05/22/hosszu_katinkat_a_doppingolo_ndk-s_uszonokhoz_hasonlitottak/

 38. stoilt — 2016-04-11 15:38 

Nekem úgy rémlik, hogy Kiss László sajtóban megjelent nyilatkozatai a következőként változnak:
1.) “Soha nem titkoltam a történteket.”
2.) “Nem úgy történt az.”
3.) “Nem is történt meg, a bíróság hibás döntést hozott.”
4.) “Nem is történt meg, szándékosan, koncepciós perben ítéltek el.”

Ezek szerint ahogy törnek fel az emlékek az öregben, úgy egyre inkább ártatlan lett ő a dologban.

Először én is úgy voltam vele, hogy hát hibázott, de már megbűnhődött, utána pedig bizonyított, hát minek csesztetni szegényt.

Aztán kicsit belegondoltam a saját fiatalkori stiklijeimbe, és rájöttem, hogy ez nem a hiba kategória, ez annál sokkal durvább. Senki ne jöjjön azzal, hogy mindenki követ el hibákat fiatal korában.

A másik probléma meg tényleg ez a sumákolás. Soha nem titkolta, de senki nem tudott róla. Leülte, nem ülte, nem annyit ült le, stb. Zavaros az egész, és nem siet tisztázni a dolgokat, sőt önmagának ellentmond a nyilatkozataival, lásd a fenti listát. Ez sem éppen szimpatikus dolog.

De figyelemre méltó Cseh Laci reakciója is. Amikor a média közölte, hogy az úszószövetség elnöksége felmentette Kiss Lászlót, ő egyből jelezte, hogy elnökségi tagként még csak jelen sem volt a megbeszélésen, ugyanis nem hívták meg… de nem zárta ki, hogy lesz még néhány szava az ügyben. Ez megint csak valami sumákolást sejtet a háttérben.

Ami Hosszu Katinkát illeti: nem hiszem, hogy neki ármánykodásra van szüksége az eredményei mellett, ahhoz, hogy érvényesülni tudjon. Meg amúgy is, mi lenne a motivációja? Odaszarik a szövetség asztalára, hogy később ő ülhessen az asztalfőre?

Egyébként pár hónapja egy külföldi (talán amerikai?) újságíró az NDK-s úszónőkhöz hasonlította és támadta Katinkát. Akkor a szövetség vezetése (talán épp Kiss László, vagy Gyárfás, nem emlékszem pontosan) egy magyarországi érdekcsoport ármánykodását vélte megbújni a háttérben. Nem lehet, hogy már akkor megkezdődött a támadás a szövetség vagy Gyárfás ellen, csak közben kiderült, hogy Katinkán keresztül ez nem fog menni, sőt esetleg ő lehet egy szövetségesük? (Na tessék, magam ellen beszélek, mégis lehet ő a háttérben valamilyen szinten.)

 37. koxi — 2016-04-11 10:49 

Ezer bocs az OFF-ért, de ezt a képet John Brennen-ről az imént láttam meg és azonnal eszembe jutott, hogy én ezt már láttam valahol. rá is jöttem, hogy hol, és összeollóztam nektek. Nem elképesztő a hasonlóság?

http://kepfeltoltes.hu/view/160411/John_Brennen_want_you_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 36. Deak Tamas — 2016-04-11 10:32 

Én az egész történethez ennyit tudnék hozzáfűzni, ami itten írva vagyon.

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_40_18.htm

 35. FilcTroll — 2016-04-10 18:35 

És ha olyan valaki áll a dolog hátterében, aki szintén Kiss áldozata, de anno nem tett feljelentést, de most bosszút áll? Akár olyan egykori úszó, akit ugyan nem vágtak gerincre, de mondjuk a beszedett szaroktól sosem lehetett gyereke?

(A mai utánpótlás gyógyszerezése nyílt titok, ezek persze nem doppingszerek, csak hát pl kislányokat küldenek szét olyan hormonokkal, hogy húszéves korukban kezdenek menstruálni.)

Vagy valóban egy erőszakáldozat, aki már a sikeres edző alatt találta magát, és “lebeszélték” a feljelentésről?

Sajnálom, sosem fogom Kisst a jó fiúk között látni, annyi ember életét nyomorította meg. Az én nézőpontom szerint sehány aranyérem nem ér meg ennyi megaláztatást, kínzást és szenvedést. Nem bánom, hogy bukott emberként megy nyugdíjba, és leszarom, ha fáj neki, mert rászolgált mindenképp.

 34. csuuzlee — 2016-04-10 14:52 

Nahát, a Moszad kimaradt? Bástya elvtársat már kutyába se veszik?
Akkor lássunk egy teóriát:

A S. Wiesenthalos fiúk munka nélkül maradtak, mert egyszerűen kihaltak a kuncsaftjaik. Viszont találtak létezésüknek új értelmet, méghozzá Európa büszkeségeinek letörésében. Ráálltak a sport vonalra, pláne, hogy a londoni olimpia olyan csúfos kudarc volt a kiválasztott népnek nulla éremmel.

Kezdték a Fifába beépített emberükkel, folytatták az orosz atléták elleni húzásaikkal, betiltattak egy addig legális szert dopping miatt, amit Kelet-Európában gyártanak és gyakorlatilag csak ide való sportolók szednek, ám Sharapovát is sikerült kiütni vele, és most Európa egyik renitens nemzetének a kiváló úszósportját akarják lejáratni, eltaposni.

Megy is a kampány gőzerővel a vezető személyek ellen, már Egerszegit is támadja egy libsi írástudó.

És ha valakik, akkor ők biztosan örömmel ásnak elő 50-60 évvel ezelőtti ügyeket, ez náluk nosztalgiázás számba megy.

Ez csak egy vasárnapi ebéd utáni teória, még lehetne rajta csiszolni.

 33. untermensch4 — 2016-04-10 12:34 

“Szóval biztos vagyok benne, hogy még ennél is nagyobb disznóság lehet a háttérben, és abban is, hogy nagyon sokaknak nagyon kellemetlen lenne, ha kiderülne, abban már nem vagyok biztos, hogy valaha is megtudjuk az igazságot Kiss Lászlóról.
/Konteo: lehet, hogy ő lőtte le Kennedyt, hiszen éppen börtönben volt hivatalosan, amikor történt, közben lehet, hogy ő volt a pisztolyos ember a domboldalban 🙂 /”
A szomszédból smitteltem.

 32. spetrke — 2016-04-10 10:15 

A konteo részhez kevésbé tudok hozzászólni, de azt figyelembe véve, hogy Kiss állítólag Rió után már nem vállalta volna a posztot, biztos fontos volt valaki(k)nek az, hogy ne egy köztiszteleben álló emberként mehessen nyugdíjba.
De az is biztos elnézve az elmúlt időszak híreit, hogy Katinka valószínűleg a jéghegy csúcsa, Gyárfásnak és Kissnek nem csak 1-2 ellensége lehet.

Az első napon én is úgy gondoltam, hogy a letöltött(?) büntetés és az azóta eltelt idő miatt ez egy nagyon nehéz morális kérdés.
Szerencsére a szereplők sokat tettek azért a következő napokban, hogy ez a dillema elmúljon és ne azt az érzékeny és jószándékú, galamblelkű öregurat lássam magam előtt, aki pityeregni kezd, mert Katinka nem áll vele szóba egy sajtótájékoztatón.

És még egy felvetés a mekkora bűn is volt az amit elkövetett Kiss illetve a (nem) letöltött büntetéssel vezekelt-e már eleget:

Azért bűncselekmény és bűncselekmény között van különbség, más kukát borogatni, verekedni, sikkasztani, autót lopni vagy csoprtosan megerőszakolni valakit.
A jog ezeket viszonylag korlátozott eszközrendszerrel tudja csak szankcionálni, de a társadalmi megítélése ettől még árnyaltabb lehet, sőt sokat változhat az idők során, és néha még a politikai rendszer is más lesz.

Mindenestre, ha ez a dolog nem lett volna 55 éven keresztül megfelelően elkenve és elsumákolva – szemben az érintettek állításával -, akkor nem a mostani társadalomra hárult volna az, hogy erkölcsi véleményt fogalmazzon meg az esetről. Mert Kiss végső soron ebbe bukott bele.

 31. déjvid — 2016-04-09 20:39 

A másodikra szavaztam.
Nem véletlenül van a jogrendszerben elévülés illetve a büntetőjogban mentesítés. Mentesítést követően soha senkinek nem kell “bevallania” az általa elkövetett bűncselekményt, és nem látszik az erkölcsi bizonyítványban sem. Ennyi. Nem tapsikolok az akkori tettéért, ahogy ő sem, de most vegzálni…? Nettó karaktergyilkosság.

A másik, bár nehéz normálisan beszélni a dologról anélkül, hogy ilyen-olyan jelzőt süssenek az emberre, de az ismerősök közötti (nemi) erőszak a legtaknyosabb, leggrízesebb sztorik egyike a világon. (Nagyon nem véletlen, hogy az ilyen ügyek nem hivatalból indulnak) Mert ugye pont nem tudjuk, hogy a “nem” mikor hangzott el és hogyan, meg egyáltalán. Ez önmagában nem ment fel senkit, de csoportos keféért a hatvanas években a jogerős három év valószínűleg azt jelenti, hogy voltak jelentős enyhítő körülmények (mert ugye lehetett volna nyolc év is, nemde?) Erre enged következtetni, hogy maga az elkövető nem minősítette koncepciós pernek, de elmondta, hogy nem volt tisztességes az eljárás, és egyebekben nem kommentálta.

 30. agricola — 2016-04-09 19:33 

@agricola:

Bocs, ez lemaradt:

“Az anyát azért, amit a lánya mondott?”

(Nooormális-e vagyok? 😮 )

 29. morat — 2016-04-09 17:55 

@gretzky99:

Én nem vagyok a koncepciós per híve (túl sok a részlet, meg még nem hallottam arra érvet, hogy miért állt volna bárki útjában egy 21 éves úszó), viszont a szabadulásra lehet magyarázat a titkosszolgálati együttműködésbe való beleegyezés. Amúgy sem hinné az ember, hogy élsportolókat nemzetközi versenyekre elengedtek volna jó pár figyelő szem nélkül.

 28. morat — 2016-04-09 17:52 

@kovacsjanos:

Tudod MIUTÁN vezető sportpozíciót kapott már egyáltalán nem lehetünk benne biztosak, hogy egyszeri volt az eset csak azért, mert nem lett belőle (se rendőrségi, se semmilyen) ügy. Az előző rendszer is ilyen volt, meg a mostani is. Az úszósport híre meg eddig sem volt fényes.

 27. agricola — 2016-04-09 16:18 

@neoprimitiv: “9) Aki ilyet mond, annak a lányát/testvérét/barátnőjét erőszakolják meg jó sokszor.”

Lányát? Testvérét? Anyját?
A lányt azért, amit az apja monodtt?
A testvérét azért, amit a testvére mondott?
Az anyját azért, amit a fia mondott?

Normális-e vagy?

 26. rdos — 2016-04-09 15:03 

@nudniq: Nem konteo az. Hanem feltehetően a rögvalóság. 🙁

Fabius (másik kedvenc bloggerem) is ezt a témát választotta mai posztjához.

http://varanus.blog.hu/2016/04/09/mennyi_legyen_az_elfogadott_nemi_eroszak_olimpiai_arany_arany

Az első írást jegyző privátkopó egyetlen partnere a zsarumagazin. Ettől persze akárki megkereshette őket.

 25. tiboru — 2016-04-09 14:14 

@gigabursch:

Most így néz ki az állás:

1.) Megbocsájthatatlan, amit Kiss tett, az újságírók jól tették, hogy borítottak: 63,93%

2.) 55 éve történt, megbűnhődött a tettéért, nem kellett volna felmelegíteni az esetet: 26,85%

3.) Koncepciós per volt, hiszek Kissnek és szurkolok neki, hogy bebizonyíthassa igazát: 9,22%

 24. komojtalan — 2016-04-09 14:13 

@gigabursch:
Megbocsájthatatlan 63%
55 éve volt 27%
Koncepciós per volt 9%

Megdöbbentő számomra az eredmény, ha fordítva lett volna az is elfogadhatatlan. Elgondolkoztak azok akik így szavaztak, hogy 55 éve történt és legjobb tudásunk szerint azóta nem csinált hasonlót sem? Tehát ha az ember egyszer hibázik, akkor kiírta magát a társadalomból … Azért mindenki nézzen magába, ő nem csinált semmit fiatalkorában? Nem erőszak, csak mondjuk ellopta a fél gyárat. Vagy megvert X embert, vagy akármi. Természetesen elítélem a dolgot mint minden normális ember. És van aki Hitlerhez hasonlítja, agyrém. Azért a koncepciós per is erős, azt sem hiszem el. Egyszer hülyék voltak, a helyzet is szerencsétlenül alakult, ezért nem lehet egy életen át bűnhődni, vagy még inkább egy életet megítélni. A másik serpenyőben nincs semmi? És most letojom az Olimpiai aranyakat, nem erre gondolok.

A kinek az érdeke az a kérdés. Aki ismerős az uszodában jobban tudhatja, én külföldöt (USA -t) kizárnám, marad a magyar úszósport. Egy nagy balhét tudok mostanából: Hosszú Katinka. Nehéz leírnom, mert Magyarország is rosszul járna, de remélem nem nyer egy aranyat sem. Mást elképzelni sem tudok, ez olyan amerikai módszernek tűnik, de az USA -t mint országot már kizártam. Az biztos hogy senki nem fog leülni 55 éves anyagokat böngészni, hacsak nem kap rá megbízást. Nem hiszem hogy valaki ezzel dicsekedne, szerintem mindenkit meglepett a dolog.

 23. rdos — 2016-04-09 10:46 

“Gyárfás “maffiamódszeréről” tálalt ki egy úszóedző”

http://hvg.hu/itthon/20160408_kiss_laszlo_eroszak_maffiamodszerek

Ezek után az a tippem, a következő bukó GyT.

 22. gigabursch — 2016-04-09 09:24 

Tiboru!

Egyikre sem tudtam szavazni, viszont így nem látom a szavazás állását.
🙁

 21. gigabursch — 2016-04-09 09:15 

Cui prodest?

Több kérdés nincs.

Az egy dolog, hogy már a Hosszú Katinkás ügy alatt hány eddigi eredményes úszó kussolt, vagy fordult el a médiától.
(Ennek egy oka van az én szememben, ugyanaz az ember aki a zuhanyhíradó szerint kicsinálta Gyuri nénit vagy épp a zuhanyhíradó szerint Fenyő vico vezér halálához is köze van.)

Egyebekben:
A Szepesi Niki-féle fércmű nem alaptalan.

Csak ő volt az első, aki erről mert beszélni. Nyíltan. Még ha csak oár perc “dicsőségért”.

Az már egy másik kérdés, hogy ezen hány riói arany múlhat.
Ki tudja?

 20. nudniq — 2016-04-09 01:56 

Ebben a cikkben http://parameter.sk/mit-jelent-kiss-laszlo-bukasa is van egy konteó. (A “Kettő: információbitorlás és zsarolás” és a “Három: mesterséges valóság” című részekben.)

Amúgy a szerzőnek egy egész kifejlett konteója van magáról a magyar állambiztonságról, és abba illeszkedik.

 19. neoprimitiv — 2016-04-08 23:47 

Nem kell tovább agyalni, már megvan a magyarázat:

Biszku Béla unokahúga volt az áldozat, akit egy másik magas rangú belügyes/politikus fia erőszakolt meg és a patthelyzet miatt kellett három ártatlan ifjú, akiket bebörtönözhettek helyette.

Biztosan így van, most olvastam a hvg-n egy nagyon jól értesült kommentben. (Tiboru, sehol sem vagy.)

 18. neoprimitiv — 2016-04-08 23:34 

Próbálok sorban menni a pontokon.

1) a rendezés nem hiszem, hogy bárkinek szúrná a szemét, úgy emlékszem már mi is úgy kaptuk, hogy a kutyának sem kellett. (Talán Mexico City mondta le?). Lehet, hogy kispályás vagyok, de ha a kínai vagy amerikai titkosszolgálat már olyan kapacitásfelesleggel küzd, hogy 55 éves magyar periratokat kotor elő, akkor megvárom az esti híreket a világbéke kitöréséről.

2) na ez egy jó kérdés – úgy vélem, gyakorlatilag mindenki, nemtől, kortól és pártszimpátiától függetlenül. A korban közelebbiek talán már nem is tudtak róla, de a nyolcvanas évek végéig, az akkori ellenőrzés mellett kizárt, hogy ne lett volna ott a jelzés Kiss anyagában.

3) ez tényleg kincstári kérdés. Az emberarcú szocializmus könyörületessége közismert volt. Ha már a cui prodest volt, akkor legyen quid pro quo.

4) Ld. 3. pont.

5) Egyelőre semmit, de megint ld. 3. pont. Valaki, aki még nem teljesen szenilis, szólhatna Kissnek, hogy ne forszírozza azt a perújrafelvételt.

6) Egybehangzó vélemények szerint erről egy bizonyos szint fölött mindenki hallott. Szerintem Hosszú is, de gondolom mivel ez csak szóbeszéd volt, a kezében nem volt papír, ezért nem került elő. ha ő nem is, Shane Tusup, az edzője amerikai módon gondolkodik és ott egy bizonyíthatatlan vádért akkora tockos jár, amit gondolom eszük ágában sem volt megkockáztatni. Hosszú viszont el tudta magyarázni, hogy ez nálunk így van – mert kétségem sincs felőle, hogy nem 55 éve történt az első és utolsó ilyen eset a magyar úszósportban.

7) ld. 6.pont. Hiába ismert a budihíradón keresztül, arra, hogy beleássa magát a bírósági irattárba, nem hiszem, hogy bárki rászánta volna magát. Az említett versenyzőknek jó eséllyel még a szülei is csak kéjes álmok voltak, amikor ez történt, érdekük sem fűződött hozzá, hogy kutakodjanak, és itt is bejön az Aczél Endre féle “nincs ebben semmi különleges” környezet.

8) Alapból a kormánynak minden jó, ami eltereli a figyelmet az átírandó alkotmányról, a napi +20 milliárdos Mészáros szerződésről. Viszont Orbán sportbuzériáját tekintve és azt, hogy neki – pont az előbbiek miatt – minden “mi magyarok győztünk” sikerre ordas nagy szüksége van, nem hiszem, hogy ez most a Habony-Finklestein művek terméke.

9) Aki ilyet mond, annak a lányát/testvérét/barátnőjét erőszakolják meg jó sokszor.

10) Nem tudom, hogy csak azzal lehet-e elérni, szerencsére nagyon korán kiszálltam a versenysportból. A számomra semmilyen érem, rekord nem éri meg egyetlen gyerek megalázását vagy fizikai-érzelmi bántalmazását sem. Nem vagyok immunis, én is szurkolok, én is kibújok a bőrömből egy-egy verejtékkel kiszenvedett győzelem esetén (Balczó müncheni egyéni aranyérmes futása vagy Nagy Tímea második aranya, meg sok más), de se az én, se akár a másik 9+ millió másik magyar öt percnyi öröme sem éri meg egyetlen gyerek szenvedését sem. Főleg azért nem, mert ha a közeg olyan, akkor ezek a gyerekek nem is képesek arról dönteni, hogy bevállalják-e ezt a szenvedést vagy sem.

11) Ha valakit vaktában bezavarnának a bíróság irattárába azzal, hogy itt ez az 1961-es újságcikk, keresd már meg a hozzá kapcsolódó tárgyalás és ítélet anyagát, akkor szerintem csak a mumifikálódott hulláját találnák meg pár évtized múlva. Valaki tudta, hol kell keresni (ezért is valószínű a beszervezés – kisebb és jobban nyilvántartott a halmaz). Gyárfás szerintem a magyar politikai-társadalmi valóság egy különösen riasztó és gusztustalan tünete, és most reflektorfényben is van a VB miatt, így egy botrány is nagyobbat szól, mint ha csak egy “mezei” év lenne. Az, hogy kinek lehet érdeke, nem tippelném – szerintem kiakadna a blogmotor a felsorolás hosszától.

 17. wish — 2016-04-08 23:34 

Aki azt gondolja, hogy az erőszak elévül/leülte érte a büntetést stb…

Azt kérem, hogy egy fél perce idézze maga elé annak a nő nemű embertársának a képét, akit a legjobban szeret. Lehet az anyád, nővéred , húgod, lányod, barátnőd…

Megvan?

Oké.
Akkor képzeld el, hogy ma este úgy jön az illető haza, hogy három ismerőse, akiben megbízott eddig, lefogta és mind a három megerőszakolta, majd begyógyszerezte. Dezorientált, sokkos, zúzódások vannak rajta, fáj a hüvelye, ha ülnie kell, évekig terápiára jár majd, hogy feldolgozza, ami történt, de sebaj, közben a bíróságon még le is kurvázzák.

Ez szerinted 20 év múlva elévül? Rendben van? 20 év múlva majd nyugodt szívvel bízd rá a lányodat/unokádat egy fél napra?

 16. baalamiga — 2016-04-08 23:00 

Ha Adolf bácsi ma elárvult kismókusokat gyógyítana, semmit nem változtatna a múltbéli tettein.

 15. francesco dott — 2016-04-08 22:43 

Nem vagyok jogasz, de furcsa nekem, hogy kulonosen durva eroszakos buncselekmenyek elkovetoi (emberoles, nemi eroszak, rablas, sulyos testi sertes, vagyis itelokepesseg birtokaban vagy eppen elore megfontolt szandekkal egy masik ember igen durva bantalmazasa akarattal) eseten a torvenyes buntetes kitoltese utan (akar jo magaviselet miatti csokkentessel is) nem kotik ki, hogy az illeto tobbe bizonyos szakmakban nem foglalkoztathato. Mondjuk egy volt gyilkos tanito neni, egy eroszakos pedofil gyermeknogyogyasz, egy rablas soran egy oreget felholtra vero volt bunozo polgarmester nekem valahogy furcsa. Igen, a buntetesuk letoltese utan legyen visszateres torvenyesen a tarsadalomba, de legyen nyilvanos, hogy ki volt az illeto es kapjon munkat is. Peldaul karbantarto lakatos, konyvelo, vagy laboratoriumi szakorvos, esetleg idegen nyelvi fordito. Ezek is becsuletes szakmak, de emberekkel, foleg kiskoruakkal pedagogusi vagy edzoi tevekenyseget folytasson, a multja eltitkolasa mellett, teljesen abszurd, egyik olvaso sem bizna a kisgyereket egy volt pedofil ovobacsira, es ez normalis es igazsagos, legyen az illeto mondjuk buszsofor. Bizonyara ertik. A mostani esetben nem ertem, az illeto miert nem all ki es mondja el, hogy koncepcios per volt, beszerveztek. Vagy igen, eroszakot kovetett el, kerjen nyilvanosan bocsanatot, adjon vissza minden kituntetest es kerjen maga ellen bizalmi szavazast az uszo-szovetsegben, leven ez egy nagyon specialis eset. Amennyiben bizalmat szavaznak neki az elmult ido nagy eredmenyeiert amivel probalt valamit jovatenni, akkor viszont engedjek meg neki, ha akar tovabb maradni, hogy tudasaval szolgalja a koz ugyet.

 14. anthem — 2016-04-08 21:26 

Nyilvánvaló, hogy Kiss valaki(k)nek a bögyében van, mert ugye senki nem hiszi, hogy merő véletlenségből pont most akadt rá valaki az 55 évvel ezelőtti viselt dolgaira. Személyes véleményem szerint elképzelhető, hogy Hosszú Katinka és a becses férje is benne van, már korábban is próbálkoztak Kiss megbuktatásával, de akkor nem jött össze nekik. Esetleg ők súgtak valakinek, mindenféle uszodai pletykákból kiindulva, hogy érdemes lehet megkapargatni az edzőbá 55 évvel ezelőtti dolgait. A sajtó is veszettül csahol, ami arra utal, hogy Kissnek a felsőbb körökben is akad pár ellensége, talán régi sérelmek, stb. okán. A sajtópribékeket esetleg ugyanaz mozgatja, aki Hosszúék fülese után a poros iratokat is előásatta. Persze ez csak az én agymenésem. 😀

 13. wazelin — 2016-04-08 18:40 

Szerintem csak Gyárfás lehet a célpont, amúgy meg tökéletes a megfogalmazás: egyén szintjén kell második esély, de ilyen posztot ilyen múlttal nem lehet betölteni.

Az pedig szerintem gyenge érv, hogy sok idő telt el azóta, és régen hoztak rossz döntést.

 12. tiboru — 2016-04-08 18:28 

Az egyik ismerősöm hívta fel a figyelmet a következőkre:

“Az 1963-as amnesztiarendelet a 6 évnél kevesebbre ítélt köztörvényeseknél a büntetés harmadát engedte el, ami Kiss esetében a 3 évből 1 év lett volna, azonban ő már 20 hónap után szabadult. Kellett ott lennie még valaminek.”

 11. tiboru — 2016-04-08 17:51 

@proletair:

Ó, de hülye vagyok, ez a Gyárfás-verzió is ott volt a listán, de elfelejtettem beletenni, köszi az emlékeztetőt!!!

 10. wintersturm — 2016-04-08 16:48 

Szvsz ez a tőrbecsalás marhaság. A 3/3 körmönfont módon szerez egy elvtársnőt, hogy egy 21 éves noname úszó srácot csőbe húzzon. Valószínűleg volt nemi erőszak, és a 3/3 utána szervezte be a kegyelemért cserébe.
Az ügynök múltot valószínűsíti, hogy valaki pontosan tudta, hogy történt, és így könnyű volt előkeresni az ügyet.
Ami jó kérdés, hogy kinek érdeke?
Az úszó V.b-s olimpiás dolog szerintem nem játszik, az úszás egyéni sport.
Nekem a Gyárfás piszkálása tűnik a legvalószínűbbnek.

 9. szekertabor — 2016-04-08 16:46 

Amennyiben elfogadjuk, hogy annak idején a bírósági tárgyalás, az ítélet és a büntetés (beleértve az azt megrövidítő amnesztiát is) korrekt volt, abból az következik, hogy a vádlottak elkövették a terhükre rótt bűncselekményt, és lerótták az érte kiszabott büntetést. Ezért ezzel kapcsolatban ma, fél évszázaddal később, elfogadhatatlan gyalázat valakinek a későbbi eredményeit a priuszával besározni.

Amennyiben azon a véleményen vagyunk, hogy a büntetés nem volt korrekt, és a bűncselekménynek soha el nem évülő teherrel kellene az elkövetőkre nehezednie, akkor a bírósági tárgyalás egészének a korrektségét kell megkérdőjeleznünk, beleértve a bűncselekmény elkövetésének bizonyítottságát és minősítését is. Ebben az esetben egy régen elévült ügyet kellene újratárgyalni, ami pedig jogi nonszensz.

Tehát az ügy főszereplőjének személye iránt érzett ellen- vagy rokonszenvtől eltekintve a Kiss László életművének besározásában részt vevők álláspontom szerint jogi és erkölcsi értelemben egyaránt bűnt követtek el. Hogy ez egy meghiúsult zsarolás lezárása, vagy a magyar úszósport sikerei elleni merénylet, vagy pusztán újságírói gőgből fakadó felelőtlenség volt, azt nem tudom.

 8. FilcTroll — 2016-04-08 15:49 

@kaffer: Gyárfást ennél sokkal nagyobb ügy sem tudná egykönnyen megrengetni, hacsak róla magáról nem derül ki valami óriási emberellenes cselekedet. Az biztos, hogy sokan örülnének a bukásának, szerezett ellenséget az évtizedek alatt bőven.

Sztem amúgy Kiss távozásával nem rendül meg a magyar úszósport semennyire. Én mindig is erkölcstelen, gyerekkínzó barmoknak tartottam az élsport utánpótlás-nevelő edzőinek legnagyobb részét. Hogy lehet 7-10 éves gyerekek ezreit évekre bezárni klóros vízzel teli medencékbe, papuccsal verni, érzelmileg zsarolni, megszégyeníteni, hogy közülük aztán néhány nemzetközi sikert érjen el? Elvenni a gyerekkorukat, az életüket, eltorzítva a testüket? Ugyanez a szemlélet megvan a tornában, az atlétikában, és egy csomó más sportágban. Az egész egy gladiátorképzés, aminek elsősorban a pénzcsinálás a célja.

Ha tehát ennek mohó és perverz halálbrigádnak a vezetője még csoportos nemi erőszakot is elkövet, az egyáltalán nem meglepő.

Itt egy érdekes interjú: http://vs.hu/kozelet/osszes/megbantott-sirok-megdicsert-orulok-kiss-noemi-egykori-uszo-1202

 7. kaffer — 2016-04-08 13:53 

Nehéz itt okosnak lenni. Nem szeretnék állást foglalni sem Kiss László mellett, sem ellene. Ami tény, anno elkövetett egy undorítóan mocskos dolgot. Elítélték, majd szabadulása után visszatért ahhoz, amihez értett. Visszaengedték! Talán hiba volt újra fürdődresszes lánykák közé engedni. De ha már visszaengedték, akkor 55 év után ez a cirkusz nem szerencsés. Persze maga Kiss László is megtehette volna, hogy a szabadulása után elmegy melózni egy téeszbe és csak lubickolni megy az uszodába kéthavonta. Ott és akkor kellett a hatalomnak dönteni a sorsáról, valamiért visszakerült a medencék világába és azóta semmilyen ügye nem volt.
Valakik nagyon borogatják a biliket az úszószövetségben. Ahelyett hogy mindenki 100%-ig az olimpiára készülne, folyamatosan áll a bál. Van egy olyan érzésem, hogy Gyárfás a célpont, de ahogy nézem ő nem lesz könnyű préda.

 6. gretzky99 — 2016-04-08 13:20 

Nekem csak az nem tiszta eddig, hogy ha koncepciós per volt, akkor egyrészt mi volt a koncepció (tehát cui prodest), másrészt hogy szabadulhatott akkor hamarabb? Nem zárom ki, hogy csőbe húzták, de ennek (saját érdekében) maximum 90 körül hangot kellett volna adni, elébe menve a mostanihoz hasonló helyzeteknek.

Ha azonban mégis elkövette, akkor szerintem nem megbocsátható. Egyén szinten igen, jogi szinten igen, de társadalmilag nem. De ez csak személyes vélemény.

 5. proletair — 2016-04-08 13:01 

Az nem lehet, hogy valakik Gyárfást akarják elpaterolni? Köztudott, hogy a csávó nagy túlélő, ezért most nem frontálisan mentek neki, hanem egy ravasz aknamunkával a legfontosabb embereit tüntetik el. (Ebbe a sorba amúgy Katinka ügye is beleilleszthető) Persze a többi kérdés még áll, de ez ebben az esetben mellékszál, a lényeg, hogy a végén Gyárfás feje porba hulljon.

 4. kovacsjanos — 2016-04-08 12:55 

most olvastam a posztban, hogy az akkori áldozat elhúnyt. Ha már konteó: a halálának vajon van köze az esethez?

Morális oldal: abszolút saját vélemény és nem kell, hogy egyetértsetek, de ha egyszeri bűncselekmény volt, azóta semmilyen más törvényszegést nem követett el és országunknak sikert sikerre halmozott, akkor az én a részemről megbocsájthatunk neki. Természetesen nem tudom, hogy az áldozat mit érez, az, hogy ő megbocsájt-e nyilván más kérdés

 3. UnA — 2016-04-08 12:36 

@qwertzuiop1:
Miért, hova tartoznak?

 2. sirdavegd — 2016-04-08 12:34 

Akár úgy történt a dolog, akár koncepciós volt, Kiss leülte a büntetését, így értelmetlen elővenni. Ha elsumákolta volna (ld. pedofil ügyek), akkor érteném, hogy mi a baj, de ebben nem érdemes felháborodni rajta.
Hibái valószínűleg akadnak, Hosszú Katinka ezt pontosan felsorolta – és erre pontosan nem reagáltak, a vizes VB pedig eddig egy többszörös PR katasztrófa. A viszonyokat ismerve lehet, hogy valamelyik kegyencnek tetszett meg a szövetség és most helyet csinál magának és barátainak, hogy ebből is egy jó kifizetőhely legyen. Az, hogy ezzel lehúzza a sportágat lényegtelen, ld. foci.

 1. qwertzuiop1 — 2016-04-08 11:42 

Szerintem elég megnézni, hogy hova tartoznak azok az “újságírók” akik annyira nyomatták ezt a dolgot, hogy még most, a lemondás után is jönnek ki a (gondolom előre megírt, beidőzített – amúgy lehet, hogy valamelyik szolgálat által fogalmazott) cikkek.
Azt is érdemes megnézni, hogy ugyanezen “újságírók” miként írtak a Hosszú Katinka ügy idején.
Itt sem az összeesküvés észrevétele a feladat.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök