2016-04-21–20:32

Szolgálati közlemény: 1540 nap után

0nyitstatKedves olvasó,

mai szolgálati közlemény egyfajta visszatekintés az elmúlt 51 hónapra (emlékeztetőül: 2012 februárjában indultunk itt, a BlogRepublikon), de leginkább egy, az aktuális helyzetet rögzítő pillanatkép, melynek keretein belül – mindenféle titkolózást és mellébeszélést nélkülözve – a lehető legteljesebb képet szeretnénk adni a Konteóblogot (és az ennek csatolt részét képező Facebook-oldalt) látogató közönségről. Ha majd egyszer egy szociológia- vagy szociálpszichológia-szakos hallgató ebből akar szakdolgozatot írni, biztos vagyok abban, hogy figyelemreméltó, talán továbbgondolásra is érdemes adatokat talál ebben a posztban, egyúttal – mint mindig – arra bátorítok mindenkit, hogy a hozzászólásoknál fejtse ki a véleményét bármelyik, itt olvasható adat- vagy információsorral kapcsolatban.

Azt is fontos leszögezni, hogy a mostani posztban kizárólag a 2012 februárjától máig tartó időszak számait elemezzük, a blog.hu-nál és a – véleményem és tapasztalatim szerint – a valaha volt legsunyibb és leghazudósabb magyar blogszolgáltatónál, a freeblog.hu-nál összesen eltöltött mintegy három forrásévet most nem veszem figyelembe, tehát (csak tájékoztatásul mondom) azok száma, akik a 2008-as indulás óta olvasták a blogot, jóval nagyobb, mint az alább részletezésre kerülő számok mutatni fogják.

1.) A források

Először is tisztázzuk, hogy honnan szedtem a nyers adatokat. Nos, elsősorban a Konteóblog alá telepített Google Analytics hosszú órákon át történő tanulmányozásával. Aki nem ismerné ezt a fícsört, hát kösse fel a lengő magyart, mert az valami elképesztő, hogy a GA mit meg nem tud állapítani egy-egy honlapról és annak (állítólag anonimizált…) látogatóiról. Nyugi, a statisztikai kategóriák közül csak néhányat fogok említeni.

Másodsorban a Facebook-oldalunk saját, adminisztrátori regisztrációval elérhető statisztikáival dolgoztam. Mivel azért vannak olyanok, akik egyrészt blogolvasók, de nincs FB-profiljuk, másrészt olyanok, akik a FB-oldalunk lájkolói közé tartoznak, de rendszeresen nem olvassák a Konteóblogot, szóval ezért a két statisztika nem mindenben fedi 100%-osan egymást, de az azért kijelenthető, hogy a két forrás adatai között 8-10%-nál nagyobb eltérést nem nagyon találtam.

Köszi Mark, Larry, Sergey, Eric, no és persze köszi, Jared! Szép munka, gratulálok!

2.) Kattintások

klikkA 2012-es újraindulás óta eltelt 1540 nap alatt a Konteóblog közel hétmillió (egészen pontosan 6.928.975) oldalmegtekintést élt meg, amit majdnem három és fél millió (konkrétan 3.450.997) munkameneten keresztül produkált 1.621.395 egyéni látogató. Ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 1052 különböző ember kattint a blogra, s ezalatt a látogatása alatt 4,2 oldalt néz meg. Egy oldalmegtekintés átlagosan 04:34 percig tart. A legtöbbet a Baranyából érkezők töltik a blogon (átlagosan 06:17 perc), a másodikok a hevesiek (05:49), a harmadikok a Tolna megyeiek (05:28). A legtürelmetlenebbek (vagy ők olvasnak a leggyorsabban!) a csongrádiak, a maguk 04:03 percével.

3.) Olvasók

A blog statisztikái szerint (ne, inkább ne kérdezzétek, honnan szedi ezt a Google Analytics, hiszen a regisztrációnál soha nemeknem kérdeztem semmit és egy email-címen kívül nincs másra szükség), szóval a GA szerint az olvasók 54,15%-a férfi, 45,85%-a nő.

Ami az életkort illeti, így néz ki a diagram.korGA

Ennél a fejezetnél a Facebook-klub nemi és életkori adatai kissé eltérnek a blog közönségétől, de ez nem meglepő, hiszen említettem, hogy a két halmaz nem fedi tökéletesen egymást: a férfiak jelenléte itt egy kicsit nemekFBerősebb, mint a blogon, de abban mindkét kimutatás egyetért, hogy mindkét nemben a 25-34-es korosztály a legnépesebb.

A blog eddigi 178 témaposztjához és mintegy 25 szolgálati közleményéhez és szavazásához 53.097 komment született, a megkérdőjelezhetetlen bajnok ilyen szempontból a Gyatlov-hágó, ahol (eddig) 3140 hozzászólásban fejtettétek ki a véleményeteket és kommenteltétek a többiek elméletét.

Az olvasók földrajzi eloszlása következik, először a pillanatnyilag 15.751 rajongót számláló FB-oldalunkról az országonkénti lista (az első tízzel):országok2

Ami a szűkebb, hazai városi számokat illeti, ez a következőképpen néz ki (ugyancsak a FB-ról, ugyancsak az első tíz). városok2És igen, Londonból többen követnek bennünket, mint mondjuk Tatabányáról vagy Veszprémből. Mondjuk nem is csoda, mert Londonban már jóval több magyar él, mint ezeken a megyeszékhelyeken…

A GA is országokban és városokban gondolkozik, a rangsor (figyelem: a blogolvasóknál, nem a FB-oldalon) a következőképpen néz ki (a munkamenetek országokGA2száma szerint rangsorolva, vagyis – gondolom – a kattintó IP-címét nézték). És ne kérdezzétek, hol van az az ötödik/harmadik városokGAhelyezett (not set) ország/város, én is kerestem, de biztosan hibás az atlaszom, mert nem találtam.

4.) Technológia

Ami a böngészőket illeti, a rangsor ez:brow

 Ami pedig az általatok használt operációs rendszereket, a helyzet így néz ki:oprend

Hogy a képernyőfelbontásról se feledkezzünk meg:képerny

Ők pedig a szolgáltatók: szolgáltatók

Milyen gépről olvastok: gép

És végezetül ehhez a ponthoz, lássuk, milyen mobileszközök játszanak:

mobil5.) Posztok

A Konteóblog legolvasottabb posztjai a következők voltak (oldalletöltés-számban):top10

Ezekre gondoltam, mint elsődleges statisztikai adatokra, noha – mint említettem – körülbelül százszor ennyit nyújt a GA (és azt is be kell vallanom, hogy jó részét értelmezni se tudom).

Ha van kedvetek, csócsáljátok egy kicsit a számokat és ha bármi mondanivalótok vagy kérdésetek lenne ezekkel kapcsolatban, ne habozzatok feltenni. Aztán ha tudok, válaszolok.

És mivel sokan kérdeztétek: igen, mostanság egy kicsit (?) sűrű a programom, frankó posztra még egy-két hetet várni kell. Köszönöm a türelmet és a kitartást!

tiboru

Kategória: EgyébCímkék: ,

58 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 58. petiba — 2016-05-23 17:42 

@robigr:

Igen, alapvetően egyet értek veled. A probléma csak azzal van, hogy ma már borzasztó nehéz valamire rábólintani, hogy na, ez tuti “jó minőségű” bizonyíték.

Ez folyik egyébként ma pártszinten is. Azért működik még ma is ez a jobb-bal szarság, meg a fidesz-szoci pólus, mert az emberek jó részét nem érdeklik a tények a “saját” pártját illetően. Pont, ahogy írod, “meg se hallgatja, vagy nem akarja/tudja befogadni” hogy a Viktor, vagy a Ferike is esetleg szarházi. Mindig csak a másik az. És ha meggyőződésével ellentétes bizonyítékot dugnak az orra elé, az csak hamisítvány lehet, vagy az aktuálisan (neki) “ellenzék” ármánykodása.
Erre emlegetem mindig a hetedik főbűnt, a szellemi tunyaságot, a jóra való restséget. És ehhez még csak buta prolinak sem kell lenni, időnként ledöbbenek azon, hogy a magukat “értelmiséginek” tartók jó része is milyen alapvető dolgokkal sincsenek tisztában. (kedvenc vesszőparipám az unió és annak mindenféle szervei – átlagértelmiségi vígan dicséri/szidja (aktuális pártkötődésének megfelelően) az uniót, de ha felteszek néhány tökegyszerű kérdést, alapvető segédfogalmuk sincs az unió alapfogalmairól sem. (na jó, ne nagyzoljunk, hazánk “képviseleti demokráciájáról” sem túl sok)

 57. robigr — 2016-05-23 17:04 

@petiba:
Szerintem itt inkább ara akar rávilágítani, hogy aki erősen hisz valamiben azt nem igazán lehet másról meggyőzni.

Aki nagyon hisz az a tényeket a hitén keresztül nézi és az ellentmondó tényeket meg se hallgatja vagy nem akarja/tudja befogadni.
(Lásd kongitív disszonancia)

Ezzel ellentétben amikor az embernek véleménye van azt a tények és bizonyítékok fényében a normális ember kész felülvizsgálni és ha “jó minőségű” bizonyítékokkal szembesítik akár az ellenkező táborba is átnyergel.

 56. petiba — 2016-05-23 16:56 

lemaradt a vége:

“Sajnos bármilyen szomorúan is hangzik, ez a több ezer éve tartó projekt ma is sikeres. A maradék szakralitás minden kétségbeesett ellenállása mellett is zavartalanul zajlik a világ deszakralizálása. A hétköznapi lét szakrális valóságának felszámolása után első lépésben az általuk konstruált vallások spirituális „rezervátumába” zárták a maradék szakralitást, most pedig második lépésben a vallásokat is felszámolják, és a globális reklámgépezet segítségével bezárják a tudatot az érzékek gondolati akoljába. Tehát igazuk van, valóban szó sincs összeesküvés-elméletről, az egész világműködés ugyanis maga az összeesküvés gyakorlata.”

http://www.sokkaljobb.hu/content/bog%C3%A1r-l%C3%A1szl%C3%B3-az-eg%C3%A9sz-vil%C3%A1gm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s-ugyanis-maga-az-%C3%B6sszeesk%C3%BCv%C3%A9s-gyakorlata%E2%80%A6

 55. robigr — 2016-05-23 16:54 

@robigr:

Lobbitevékenységre példa: magyar/európai jobboldal-oroszország. Ha szabad ilyet mondani. 😀

 54. petiba — 2016-05-23 16:54 

És természetesen a legszörnyűbbek az antiszemita-összeesküvés-elméletek, és természetesen a nol.hu -ról XD

http://nol.hu/kritika/20110503-miert_szeretjuk_-1057261

Vagy.

A konteó-paradoxon:

“A világot irányító globális véleményhatalmi rendszer kiszolgáló személyzete szánakozó mosollyal szokta összeesküvéselmélet-gyártásnak minősíteni azokat a feltételezéseket, amelyek valamilyen hatalmi és akarati központot sejtetnek a világban zajló alapvető társadalmi, politikai történések mögött. És persze mivel az a valóságszint, amely ezt az akaratot is magában rejti, láthatatlan, sőt, azt terjeszti önmagáról, hogy nem is létezik, így valóban nehéz a dolga azoknak, akik minél többet meg akarnak tudni róla. Amikor azt mondja önmagáról ez a hatalmi és akarati centrum, hogy nem is létezik, akkor nem használ érveket. Csupán annyit állít, hogy értelmes és erényes ember ilyen képtelen dolgokat nem tételez fel, mármint, hogy itt valamiféle világhatalom létezne. Vagyis a felvilágosodás két alapfogalmát (az Észt és az Erényt) hívják segítségül, hogy így a vita még azelőtt eldőljön, mielőtt egyáltalán elkezdődhetett volna. Úgy vélik, hogy aki ilyen dolgokban hisz, az vagy végzetesen tudatlan (Ész), vagy végtelenül cinikus (Erény), kicsit durvábban fogalmazva vagy hülye, vagy gazember, esetleg mindkettő egyszerre.”

És tanítónk (Allah növessze szakállát) fránszia műveltségének kedvéért (fraternité égalité liberté)

“A francia forradalom konstruktőrei a „szabadság, egyenlőség, testvériség” hármas jelszavával pontosan ezt vitték végbe. Az „egyenlőség” fogalma fejezi ki a legbrutálisabban ezt a pusztítást, hisz egyetlen gesztussal söpri félre az emberi létezés szakrális lényegét, a szakrális tudások természet adta („teremtés-adta”) hierarchikus szerveződésének a tudatát. Ez a perverz és pusztító egyenlősítés értelemszerűen lefelé nivellál, a legalacsonyabb szintű világértelmezési logikát teszi univerzálissá. Majd elnevezi „szabadságnak” azt, ami nem más, mint a magasabb értelmezési szinteken állók korlátlan és rejtett hatalomgyakorlásának a „szabadsága”, vagyis a legpusztítóbb „láthatatlan” diktatúra szabadsága. És a slusszpoén, hogy mindezt cinikusan „demokráciának” vagyis a „nép uralmának” nevezték el a világ urai. Miközben napnál világosabb, hogy a „demokratikus választás” nem a népet képviselő értelmiségi csoportok nemes vetélkedése annak eldöntésért, hogy melyikük képviseli a legpontosabban a nép törekvéseit. Hanem a hierarchikusan magasabb tudati szinten lévő csoportok dominanciáért zajló küzdelmeit láthatatlanná tenni igyekvő paraván, a választók cinikus és gátlástalan manipulálása az elitek által.”

 53. robigr — 2016-05-23 16:53 

@rammjaeger:

Nekem kicsit az a benyomásom, hogy mindenféle irányzatok (politikai és kevésbé politikai) felkarolnak egy-egy eszmét, és a mai hiper polarizált politikai légkörben a másik oldaltól szinte elvárt, hogy a másik eszmét támogassa.

És az meg, hogy egyik irányzat mit karol fel gyakran egyszerűen a lobbi tevékenységen múlik, meg hogy a közvélemeénykutatók hol sejtenek bezsákolható szavazatokat.
Mondjuk sose hittem igazán abban, hogy a politikusok azt mondják amit valóban gondolnak.

Ebből kiindulva az oltásellenesség/melettiség is úgy osztódik szét az oldalak között, hogy ki sajátítja ki melyik témát hamarabb.

Főleg, hogy szerintem vannak olyan témák ahol igazából a vélemény kevésbé számít mert józan ésszel és némi racionalitással azonnal látszik kinek van igaza. Tipikusan ilyenek a tudományosan jól vizsgálható kérdések pl. a gravitáció nem véleménykérdés.
Én ide sorolom az oltások előnyeinek és káros mellékhatásainak kérdését és a klímaváltozást pl.

 52. petiba — 2016-05-23 16:30 

Hogy mik vannak…vajon mesterünk tényleg így gondolkozna rólunk?
(“kis túlzással” – vasarnapihirek.hu ?)

Tóth Tibor (akinek Konteó címmel két, összeesküvés-elméletekkel foglalkozó könyve is megjelent, és tiboru néven évek óta blogot vezet a témában) szerint (persze, kissé túlozva) „egy megrögzött hívő szemrebbenés nélkül el tudja például képzelni, hogy az ivóvíz fluoriddal történő keverése, a globális felmelegedés és a chemtrailek a génmódosított növények szaporodását segítik elő, amit a szabadkőművesek és a Bilderberg csoport tagjai találtak ki, annak érdekében, hogy az Új Világrend keretein belül muszlim menekültekkel árasszák el Európát, természetesen a gyíkemberek, a titkosszolgálatok és a Facebook hathatós támogatásával. A konteók olyanok, mint a levegő: minden, rendelkezésre álló légüres teret automatikusan betöltenek, s ebben az esetben a légüres teret az információhiány jelenti. Ha valamiről nincs elég megbízható információnk, kitöltjük találgatásokkal.”

Azok a csúnya jobbésbalszélsőségesek…

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/megoltek_de_boldogan_el

 51. rammjaeger — 2016-05-23 09:26 

@becsuszoszereles1k:

Ez így kissé logikátlan. Először is nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy itt senki nem hisz a konteókban, már a kommentek alapján sem. Másrészt a konteózáshoz hozzátartozik a konteók kizárása?

Mellesleg érdemes különbséget tenni összeesküvés-elmélet és összeesküvés-sejtés között, a tisztánlátás végett.

 50. rammjaeger — 2016-05-23 09:14 

@robigr:

A téma más megközelítésben:

http://www.antifeministtech.info/2016/03/the-feministmaternal-war-on-vaccination-is-a-war-on-masculinity/

Legalábbis érdekes, hogy Nyugaton az oltásellenes irányzat egy liberális-feminista narratívába ágyazódik, nálunk meg az oltásellenes-ellenes retorika ágyazódik ebbe.

 49. becsuszoszereles1k — 2016-05-20 00:59 

46., 47., 48.@robigr:

Ne légy bizonytalan, igen, érdemes önálló blogot inditanod!

 48. robigr — 2016-05-19 22:10 

@robigr:
Na ez most megint konteó ellenesebb lent mint szántam, a lényeg, hogy nem akarom lefikázni a konteókat sem a konteósokat.

Pont hogy arra a paradoxonra akartam rávilágítani, hogy minden érdemes némi skepticizmussal fogadni, de akkor a szkepticizmust is skeptikusan kell használni?

Meg hogy milyen bénító ördögi körhöz vezet, ha az ember semmit és semmiben nem hisz.

Kicsit a “wilderness of mirrors” jelenséget akartam megvilágítani.

Ezek meg én úgy gondolom, hogy pont a konteózás alapelveihez tarzonak, legalábbis nálam.
Mondjuk én nem vagyok épp törzs-konteós, inkább csak egy érdeklődésből olvasgató külsős.

 47. robigr — 2016-05-19 21:54 

Amúgy ezt a ki mit mond és miért,duplacsvar, esetleg triplacsavar féle mentalistást manapság egyes kormányok pont támogatják is.

Sok cikket olvasni mostanság az interneten zajló “információs háborúról” és hogy jól lökdös a káosz felé, ha versengő narratívák tömege miatt az igazság elveszik a zajban.

Meg ha alaptalan gyanakvás keltésével az igazságot is gyanússá teszik.

És ha ebbe belegondolunk pont hogy a minél több konteó is jó lehetne a bizonyos konteók igazságalapjait leplezni szándékozó csoportnak.

Tiboru, ha valahogy cikkszerűvé lehet tenni, szerintem magáról a propagandáról is esetleg érdemes lehet írni, hiszen szerintem ez sokszor kéz a kézben megy a konteókkal.

 46. robigr — 2016-05-19 21:45 

Látom gondolatébresztő volt, szóval elérte célját 🙂

Amúgy remélem senki nem vette (rossz értelemben) magára. Nem vagyok sem a konteózás ellen, engem is szórakoztatnak, azért vagyok itt.
Az hogy ki miben mennyire hisz és miben nem célom vizsgálgatni.
És számonkérni sem célom senkit, hogy miért van itt.

Csak ez egy egy olyan megvilágítás, ami például nekem magamtól nem jutott volna így eszembe és úgy gondoltam építi a blogot 🙂

Amúgy nyilván minden ellen és mellett lehet azzal érvelni, hogy na de ki akarja ezt meg ki mondta amazt és melyik mögött mennyire van a háttérhatalom/ufók/gyíklények/zsidók/pirézek.
(False flag operation nem mai trükk.
És nem Sunstein Vermeule találta ki, és csodálkoznék, ha nem merült volna már fel az ezzel kapcsolatos illetékesekben ez. Belülről bomlasztást se hiszem hogy be kéne mutatni az illetékeseknek, ahogy például a német titkosszolgálat és a szélsőjobb esetei is mutatják.)

De maga az ötlet, és a videó, szerintem pont a kritikus- analitikus gondolkodást formálja és fejleszti ami a konteózás alapja is ideális esetben.

 45. tiboru — 2016-05-19 18:13 

@robigr:

Köszönöm. Nekem erről a Sunstein-Vermeule dolgozat jut eszembe, amiről már írtam is.

Amúgy meg tényleg nem fogom tízezredszer is elmondani, miről szól a Konteóblog és minek tekintem a konteózást 🙂

 44. becsuszoszereles1k — 2016-05-19 03:36 

43.@robigr:

Asszem nem ártana tisztázni a konteo aka összeesküvés elmélet és az összeesküvés közötti különbséget, vagy összefüggést! Én is melegen ajánlanám Tiborunak.

Itt tehát senki nem hisz konteókban, azaz összeesküvés elméletekben, és mindazonáltal semmit nem is hisz!

Hanem a konteó tárgya választ adni a kérdésre: egy konkrét esetben összeesküvésről van-e szó, vagy nem. Ha igen, akkor felfejti a sztorit, de mivel pont az a veszély benne a konteo, hogy nem lehet tudni igen-e vagy nem, összeesküvés-e vagy nem, ezért előbb a konteókat kell kizárni és csak utána lehet elkezdeni foglalkozni az összeesküvés hipotézisének megalapozásával. És igy tovább…

Röviden ez volna a konteo, konteózás, ennek a Konteoblognak a lényege. De csak szerintem.

 43. robigr — 2016-05-18 20:03 

Félig off topic talán:

Az ördög ügyvédje leszek és az angolul tudó olvasók figyelmébe ajánlom a következő gondolatébresztő videót:
https://www.youtube.com/watch?v=AYkhlXronNk

Azt járja körbe (anélkül, hogy állást foglalna), hogy van-e felelősségünk azért, hogy mit (pl. konteókat) hiszünk és mit nem.

Vagyis, hogy morálisan helytelen-e nem megalapozott dolgokban hinni vagy sem?
Zsigeri válasz, hogy azt hiszek amit akarok, na pont erre is külön kitér.

Szóval a blog olvasóinak (és szerzőknek, pl neked kedves Tiboru) mindenképp melegen ajánlom.

 42. andrel — 2016-05-03 13:33 

Az országonkénti bontásnál pont érdemes lenne a hátsó mezőny is. Kíváncsi vagyok hányan nézik még a blogot “innen” ;P

 41. meggymag — 2016-05-02 18:53 

@ipartelep:

Nos, mint írni és olvasni tudó ember irántad érzett hálámnak már kifejezést adtam, mivel oly megható módon izgultál a blog olvasóinak, a még nem a „hívök“ táborába lecsúszottak
felfogásbeli befolyásoltsága miatt.
Jól és tuti okosan beszéltél, fióka! Ki ne hiányolna innen, ki valamit is ad magára!?

Semmiképp sem szeretném azonban ha nem mesélném el azt is, hogy itteni maradásom, jobbára, tiboru Mesternek is köszönhetö; anélkül, hogy rangsorolásokat állítanék fel.
Nagyon is tetszik a tiboru stílusa (csak úgy, nem a tegnaptól tudok olvasni), a Hemingway-é például nem, annak ellenére, hogy híres író. Ízlések és vélemények jók ha különbözöek, az ízléstelen vélemények viszont ott maradnak a kiötlöjénél.
Különösen szerencsésnek tartom tiboru bloggazdai hozzáállását. Annak, ahogyan „nem minden olvasóját bátorítja“, még az író ovisokat sem, akiknek bizony és tényleg szükségük volna bátorításra. Annak is, ahogyan „intoleránsan“ terelget minket, tikkadt szöcskenyájat a száraz legelöre. Szerinted.

Szerintem tiboru minden elismerést megérdemel azért, hogy pont úgy vezeti a blogját, ahogy azt Ö teszi, hosszú évek óta.
Hova is bejárni egyáltalán nem kötelezö, és azt dícsérni sem.

Hibája peniglen minden embernek van, a szakembereknek is, az vessen követ,….. még mielött az visszafordulna.
Magyarán, ha felismernélek, olyan gáncsot vetnék neked esös idöben az utcán, de olyat, hogy hét nyelven beszél(nél). Ennek a valós esélye nulla, de eszedbe juthat esös idöben.

 40. tiboru — 2016-05-01 06:56 

@ipartelep:

Ne haragudj, de nem, nem vállalok terápiát 🙂

 39. meggymag — 2016-05-01 00:13 

@petiba:37.

Köszönet a tartalmas és gondolatébresztö ismeretterjesztésért.

 38. becsuszoszereles1k — 2016-04-30 22:37 

37.@petiba

“folyami trolit” – reméljük, nem ráz, bár tudom, hogy csak i/l bötű tévesztés… 😛

“békával keresztezett majomra” – én a békákat nem hagyom!
Különbenis, brekegő majmot, vagy szakállas brekit kellene elképzelni?!

Ez a MaNeSz, ez nagyon teccik! [Mágusok Nemz. etc.]

Ennek a (fél)mondatnak az alapján én inkább konteóznék:
“Egy intoleráns hülyegyerek vagy,” – nem lehet, hogy ez itt szondaipszosz, mint véltük azt a szépemlékű Horváth Zoli(?) fejtörőnél is!?
Mert, hogy hülyegyerek-e az ember, az könnyen kiderül bárkiről a megnyilatkozásaiból (jó, előfordul, hogy az ember nincs formában :-DD), de hogy az intolerancia miből vonható le ilyen kategórikusan valakiről, aki alig szól hozzá, bevalottan tudatosan, na ezen elgondolkodtam…lehet-e-e, hogy a főnök ipartelep-e, ill. reciprok-e… Hát, na… 😀

 37. petiba — 2016-04-30 16:54 

@ipartelep:

XD

Ez pojénos volt, köszönjük szépen 😀

Biztos ismered a régi viccet, amikor Fecó meglép a zubbonyosból (lánykori nevén OPNI), lenyúlja a dilidoki kocsikulcsát és elindul hazafelé Győrbe az M5-ön. Megy szépen, bekapcsolja az autórádiót, meghallgatja a hatórás híreket amikor bemondják az Útinform híreit is: “Óvatosan közlekedjenek az M5-ös autópálya budapesti irányba közlekedői, mert egy elmebeteg a forgalommal szembe közlekedik.” Fecó kicsit lassít, oszt annyit dünnyög az orra alá:” Egy?? Az összes ba+.”

Mester! Ki ne hajítsd ezt a remek konteóalanyt! Igenis jogunk van tanulmányozni egy ilyen remekbe szabott egyedet! (Esetleg kommentposztot indukálhatna 🙂 )
A varázsló 2-es vizsgánkon bizonyára vizsgatárgy lesz a legendás állatok és megfigyelésük tantárgy, és a kiadott jegyzeted még nagyon hiányos.
Házi feladatként feladhatnád az osztálynak az idevarázsolódott legendás állat meghatározását és faji besorolását.
Mivel láthatatlan, ezért nem egyértelmű, hogy esetleg egy XXXX besorolású Troll faj valamelyik alfaja-e, vagy egy alacsonyabb besorolású bestia.
A Mágiaügyi Minisztérium által meghatározott osztályok az alábbiak:

XXXXX – bizonyítottan varázslót ölt/idomításra, szelídítésre alkalmatlan
XXXX – veszélyes/kezelése szaktudást igényel/csak magasan képzett varázsló tud bánni vele
XXX – képzett varázslóra nem veszélyes
XX – ártalmatlan/szelídíthető
X – unalmas

Jegyzeteid híján G. A. Fido Salamander Nagy állathatározóját tanulmányozva az alábbiakra tippelek:

Esetleg egy imp surrant be közénk.
Az imp XX besorolású faj. Kizárólag Nagy-Britanniában és Írországban előforduló kisbestia. Gyakran összetévesztik a hasonló méretű (15-20 cm-es) tündérmanóval, bár az imp nem tud repülni, és korántsem nevezhető színpompásnak (általában sötétbarna vagy fekete). A humora azonban épp olyan közönséges, mint a tündérmanóé. A vizenyős, lapos területeket kedveli, de folyópartokon is tanúi lehetünk, amint kedvenc elfoglaltságát űzi: megpróbálja fellökni, elgáncsolni az arra járókat. Az imp apró rovarokat eszik; szaporodási szokásai hasonlóak a tündéréhez, de petéiből nem hernyók, hanem „kész”, kb. 2,5 cm-es utódok kelnek ki.

Vagy talán egy lámpás klampóc?

A klampóc szintén XX besorolású fán lakó bestia. Külseje alapján békával keresztezett majomra emlékeztet. Őshazája Dél-Amerika, de exportált példányai világszerte megtalálhatók. Sima, szőrtelen bőre márványos zöld színű, ujjai között repülőhártya feszül. Hosszú, mozgékony végtagjainak hála egy orangután ügyességével lendül ágról ágra. Fejéből két kurta szarv áll ki. Széles szája — mely pofájának vigyorgó kifejezést kölcsönöz — borotvaéles fogakat rejt. Táplálékát főként gyíkok és madarak alkotják. A faj legjellegzetesebb külső jegye a homlok közepén elhelyezkedő jókora hólyag, mely vörös színt ölt és villogni kezd, ha a bestia veszélyt érez. Amerikai mágusok egykor előszeretettel tartottak klampócokat a kertjükben, hogy azok figyelmeztessék őket, ha mugli közeledik. A Mágusok Nemzetközi Szövetsége azonban súlyos pénzbüntetések kiszabásával visszaszorította ezt a gyakorlatot. A éjszakában világító, klampóchólyagokkal teli fa igen látványos volt ugyan, de túl sok muglit csábított arra, hogy megkérdezze a szomszédot, miért hagyja fent még júniusban is a karácsonyi lámpafüzért.

Ha esetleg mégis a troll faj valamelyik alfaja lenne, akkor a megfigyeléséhez és meghatározásához további jelenlétre van szükség.

Troll

A troll 6 méter magas, egy tonnát is meghaladó súlyú, félelmetes bestia. Közismert róla, hogy rettentően erős és nem kevésbé buta, ráadásul kiszámíthatatlan és gyakran agresszív. Őshazája Skandinávia, de ma már Nagy-Britanniában, Írországban és más észak-európai régiókban is előfordul. A trollok morgásokból álló primitív nyelven kommunikálnak, bár egyes példányokról tudjuk, hogy megértik az emberi beszédet, sőt néhány egyszerűbb szót is ki tudnak mondani. Az értelmesebb egyedek kiképezhetők őrző-védő munkára. A trollnak három típusát ismerjük: a hegyi, az erdei és a folyami trolit. A kopasz, világosszürke bőrű hegyi troll a legnagyobb termetű s egyben a legvadabb változat. Az erdei troll halványzöld, egyes példányainak bőrén zöld vagy barna színű, vékony szálú, kusza szőr nő. A folyami trollnak két kurta szarva van, bőre vörhenyes, esetenként szőrös. Ez a típus gyakran hidak alatt áll lesben. A trollok nyers húst esznek, s nem válogatnak az áldozatokban: a vadállatoktól az emberig bármit zsákmányul ejtenek.

 36. Rumcájsz von Jicsin — 2016-04-30 15:38 

@ipartelep:

„Pisti hülye, Julcsi hülye, csak én vagyok okos, mert nekem még a seggemben is fejem van!” (Weöres)

Nekem meg ez jutott eszembe rólad!

 35. meggymag — 2016-04-30 13:44 

@ipartelep:

Páratlan élvezet volt tobzódásidat olvasni.
Kimondottan kár volna ha kitiltanának innen.
Esetleg megtanulnánk józannak lenni, kilábalhatnánk valamiböl, ami ha kinek nem tetszik úgy gondolja, hogy a többiek hülyék,… stb.
Végtelenül hálás vagyok az irántunk tanusított gyengéden kifejezett gondjaidért.
Valahol az is áll, hogy az “építö” szándékú kritika velejárója az önkritika. Sunyi módon, de fordított sorrendben.

 34. rammjaeger — 2016-04-30 12:51 

@ipartelep:

Amit te csinálsz, kérlek, azt nyugatra úgy nevezik, “virtue signalling” ill. “social signalling”, tumblrinák, SJW-k és egyéb sznobok szokása. És mint ilyen, annyira szükséges egy eszmecserében, mint halak számára a bicikli.

 33. ipartelep — 2016-04-30 11:27 

Tiboru, dehogy bátorítasz te arra mindenkit, hogy fejtse ki a véleményét. Egy intoleráns hülyegyerek vagy, aki csak a seggedet nyaló véleményeket bátorítja.
Bár, mit a fentiekből kiderül, nem sokra becsüllek most mégis megtisztellek egy véleménnyel – de inkább nem is téged, hanem az itt esetleg olvasgató (én magam csak nagyon ritkán) értelmesebb embereket.
A te blogod egyetlen érdeme az, hogy néha érdekes eseteket találsz, amelyek további tanulmányozást érdemelnek. És csak ennyi. A te stílusod, írásmódod dagályos, mesterkélt, eléggé okos sem vagy ahhoz, hogy egy-egy esetet minden szempontból jók körüljárj, úgyhogy egyszerűen nem érdekes amit írsz – csakis az esetek az érdekeset. Már amelyik.
Az összeesküvés-elméletek túlnyomóan nagy része hülyeség, ostobaság, butaság, és idiotizmus. Az összeesküvés-elméletekben hívők túlnyomóan nagy része hülye, ostoba, és idióta. Ez egyben minősíti az olvasó, de főleg aktívan hozzászóló közönséged nagyobb részét is. Mármint a hívőket ugye, és nem a józan, kritikus hozzászólókat.
Még az a szerencse a szerencsétlenségben, hogy a blogod tartalmainak legnagyobb része nem is összeesküvés-elméletekről szól. A legtöbb tartalom egy szemernyi összeesküvést sem takar, hanem csak valamilyen érdekes (ha érdekes), furcsa történetet, vagy rejtélyt. Erről persze te nem tehetsz, te (és a rajongóid) higgyétek csak továbbra is azt, hogy ezek mögött valamilyen összeesküvés van.
No ennyit rólad, most már kitilthatsz. 😉

 32. becsuszoszereles1k — 2016-04-29 11:20 

Kattints csak ide – jobboldalt – a piros füllentyűre! 🙂
Dashboard! (műszerfal, ang.)

Hogy mik vannak itt…
Délután félkettő, félnyolc, féltizenegy a csúcs olvasási időpontjaink a blogon;
azért jól elvagyunk egész éjjel -, aztán jönnek a hajnalban kelők, úgy hat óra körül, de reggel nyolcra már teljes mellbőségben és -szélességben éber a figyelem, etc.
Nézzétek meg! 🙂

 30. djatlov — 2016-04-28 12:30 

Hm.
Most miért most ez az összegzés? Nem tetszik ez nekem.
Remélem, nem szűnik meg a blog….

A vége felé annyira részletes lett a statisztika, hogy vártam, mikor jelenik meg a nevem, lakcímem és az utoljára olvasott könyv címe, valamint az utoljára elkészített étel neve.

🙂

Köszönet megint az írásokért és CSAK ÍGY TOVÁBB!

 29. meggymag — 2016-04-27 19:21 

@Wise Lady:

Köszi szépen. Egy tapasztalattal több.
Ilyen itt még nem volt, nem amióta itt vagyok, valószínü azelött sem.
Azért furcsa, hogy valakinek ilyen játékokban teljen a kedve. Ezzel a szándékolt zagyvasággal. Az is lehet, hogy “kölcsön vette” a számot. Na (szinte) mindegy.

 28. Wise Lady — 2016-04-27 15:49 

@meggymag:
Én se hívtam fel, csak megnéztem a mobiltudakozóban. Egy budapesti nő az előfizető.

 27. meggymag — 2016-04-26 01:55 

@Wise Lady:

Nincs túl nagy tapasztalatom az Internetben, hogy ki mire lehet képes ott is.
Persze hogy láttam a “felyemet” is, meg a többi szerencsétlenkedést is, azért is szabadkoztam az ismételt “megjelentetéskor”
1%, de ha mégis baja van, akkor.?.. merthát ki tesz be telefonszámot egy bloghoz?
Semmiképp sem hívtam volna fel azonban a számot, nem is tettem.
Egyszóval,jól beleléptem a lütyü csapdába, ill. én vagyok a lütyü, merthogy csapdába léptem.

 26. Wise Lady — 2016-04-25 21:35 

@meggymag:
Én is olvastam a HAARP-nál. Viszont ez a konteo blog. Kik ismerik, kik olvassák, kik kommentelnek? A helyesírás borzalmas, de nem tipikus hibákat vétett az illető, mintha direkt lennének.
Ez a telefonszám egy budapesti lakosé, aki ráadásul nő.

Tiboru:
Szerintem ki kellene törölni ezt a telefonszámot.

 25. meggymag — 2016-04-25 21:22 

@Wise Lady:

Az éjjel vettem észre ezt a hsz.-t, a HAARP posztnál jelent meg. Mivel feltehetöen mindenki más nem ül már a képernyöje elött, és ha tényleg bajban volna, úgy gondoltam, hamarabb elérheti vmi. segítség
Minden konteós gyanakvás mellett és ellenére, elöször is ez a segélyhívás késztetett arra, hogy egy újabb poszthoz áttegyem.
A szövege nem különösen bizalomkeltö, de arra gondoltam, hogy ha más is látja egyszerübben el lehet dönteni, hogy valaki tényleg bajban van vagy…

Ilyen még nem történt meg itt a blogon.
Én magam pedig ma is csak most jutottam oda, hogy benézzek.

 24. Wise Lady — 2016-04-25 17:25 

@meggymag:
Miért kell ezt látnunk?
Nem értetlenkedek, komolyan kérdezem.
Ez a telefonszám egy budapesti lakosé.

 23. stoilt — 2016-04-25 10:04 

Az operációs rendszerek listájában miért van külön iOS és iPhone? Létezik iPhone nevű oprendszer?

 22. meggymag — 2016-04-25 01:13 

Igaz elnézést kérek, hogy beleavatkozom, és ide teszem kéretlenül ezt a hsz.-t. De így többen láthatják!!!

242. csabeszka — 2016-04-24 19:26

Üdv ! segitséget szeretnék kérni kérem valaki segitsen minél hamarabb!!! Magyarországon : Jászfelsőszentgyörgyön élek!! körülbelül már fél éve észre vettem valami egészen furcsát amit ez idáig nem volt!!! hangokat hallok amiket más senki nem hall!!! idővel rájöttem hogy a hangokat nem a fülemen hallom hanem a felyemben vannak és folyton azt ismétli amit éppen mondok vagy ha csinálok valamit komenntálja!!! az utóbbi 2 hónapban rájöttem hogy itt lakó helybeli bünöző csoport hozájutott egy ilyen fajta szerkezethez amivel manipulállni lehet és ez nagyon benfentes informácio volt az egyik megsajnált már és elárulta őket!!!! bementem a rendőrségre feljelentést tenni de nem hidtek nekem!!! folyton rá akar venni hogy azt tegyem amit ő mond!!!! nagyon kérem valaki segitsen!!! tehetetlen vagyok csak ha valami fajta mérő müszerekkel mérnének itt az irányitó szám 5111 Jászfelsőszentgyörgy Magyarország Hungary !!!!Please someone help HAARP someone do something against a group of criminals Please!!!!!!!!!!!!!
Válasz ↓
@csabeszka: a tel számom: 0670*********

 21. petiba — 2016-04-24 17:50 

Én is akarok not set országra savazni!!

 20. petiba — 2016-04-24 17:50 

@wazelin:

A könyvhasonlatoddal élve a régi módi olyan volt, mintha egy folyamatosan íródó könyvet olvasva ahhoz, hogy az új fejezetekhez hozzájuss, állandóan a könyv elejétől át kellene lapozni az összes oldalt, hogy az újakat olvashasd.

@tiboru:

De mérponty 1540? Emlékeztető? Célzás? Válasszunk királlyá, mint János Zsigát a rákosi országgyűlés 🙂 Oszt koronát néztél-e már a webboltban? Bár kissé túlkoros vagy Jani Zsigához képest 😛

Amúgy azért ezeket a kukkolós statisztikákat lehet, hogy nem akartam volna tudni. Valami figyelmeztetést kitehettél volna, hogy félelemre, megbotránkoztatásra, felbosszantódásra stb. okot adó sorok következnek, a további olvasás csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott, vagy beszélje meg orvosával, gyógyszerészével, vagy vmi ilyesmi. Mer attól, hogy az ember már szexelt, még megbotránkozhat, ha a minimaxról átkapcsolva egy pornófilmre kamillázhat.

@gigabursch:

Hát, nem lehet minden ízlés és minden pofon mellé egy rendőrt állítani, még ha nyugdíjas TVP-s is az illető XD
Amúgy sztem meg így tökéletes, ahogy van, minden egyes bejelentkezéskor hálám jeléül Allahot kérem, hogy növessze jó hosszúra mesterünk szakállát.

@FilcTroll:

Engem is gyakran foglalkoztat ez a téma. És mint minden jól képzett konteós, ebben is konteót látok. De nem az orosz szálra gondolva (bár most, hogy írod, nagyon valószerűnek találom, – “ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni” – mondaná Vologya bátyó, és az durván finom világ lenne :D. Egy darabig lenne min hüledezni, az fix.)
Én inkább azt a programot szoktam végigfuttatni, hogy immunterápia. Szoktatás. Stb.

@chicken:

“normál sorrend: korábban eljutottál már valameddig”

Jaja, aztán minden egyes becuccolás után bősz gurigázással keresem, hol is tartottam utoljára, aztán némi cécó az összes mutatása és a bejelentkezés körül, és időnként úgy a hatodik nekifutásra már gurult is a mazsola. Most meg csak addig guriga, ami az utsó pár termés. De nyilván felső és alsó párt sosem győzi meg egymást XD

@meggymag:

A legfelebarátibb az lenne, ha választhatnál, de amúgy meg kb. 1500 napig ment a guberálás lefele – már ha éppen olyanja volt a blogmotornak, (vagy mittudoménminek – nincs most kéznél a közönség segítsége, hogy hogyishíjjjják az ilyet) vagy ha nem volt olyanja, akkor mondjuk az utolsó x hozzászólást odalent már nem is mutatta meg. Ahogy most is időnként csak az 50. hozzászólástól felfelé lehet látni a hsz-okat, de most nem gáz, két-hároméves hozzászólások már nem olyan fontosak. Most tehát felebarátilag kb. 1500 napig mehet a felső-párti módi 🙂

 19. meggymag — 2016-04-24 15:43 

@meggymag:

Bocs, még mielött valakinek figyelmeztetnie kéne, a gombegér kimaradt. Jobban mondva a gombegerek, másképp, a gom begerek.
Egy rakás szmájli is úton van.

 18. meggymag — 2016-04-24 15:24 

@chicken:

He, He meg szmájli, ezzel kezdem. Azzal tudom folytatni, hogy kineka pap, kineka papné. Tiborunak meg az az egérgörgös biznisz. Váljon az egészségére!

Máskülönben én is úgy tartom, egérrel vagy gombokkal, az egy poszt végigtanulmányozásához egyszerübb az 1. hsz.-l kezdödö rendszer (bár a gombokkal is jócskán „innen“ vagy túl lehet szaladni a keresett hsz.-en). Ugyanakkor gyanítom, hogy ez a fajta végigtanulmányozás sokkal ritkább eset mint az utolsó hsz.-k iránti érdeklödés, keresgélés.

De az is lehet, hogy szokás dolga is. Meg az egérgörgöhöz elég az egy kéz, a gombokhoz kettö kell.

Az pedig nem lehetséges, hogy felebarátin negyed évig így aztán negyed évig úgy, aztán… merthogy az komplikált és pénzbe kerül. De azért most egy kicsit mégis felebaráti, mert az elmúlt évek hosszú során át a másik irányba kellett az egérgombot görgetni. Gombgörgetö szmájlik.

 17. chicken — 2016-04-24 12:34 

@wazelin: Tökre egyetértek.

@meggymag: Szerintem meg csak egy gombbal egyszerűbb. Mert mit csinálsz ilyenkor?
a) normál sorrend: korábban eljutottál már valameddig, megnyomod az összes mutat gombot, majd egy end gombot és visszatekersz az első olyanig, ami ismerős, aztán szépen folyó olvasással mehet a feldolgozás
b) fordított sorrend (mostani): korábban eljutottál már valameddig, mész lefelé, míg nem ismerős, majd felmész az összes mutatása gombra, visszamész, folytatod, míg nem ismerős, majd le-föl tekergetsz minden hozzászóláshoz, ami 8 sornál hosszabb.

De ha az a cél, hogy ne fáradjon el a szemem az egyfelé bámulástól és cikázni kelljen, vagy esetleg tiboru benne van a hardveriparban és az egérgörgők széjjeltoszatása a cél, nem szóltam semmit. 🙂

 16. FilcTroll — 2016-04-24 08:00 

Én is boldog Adatnapot kívánok tiboru atyának és az olvtársaknak!

Ami a konteókat és rejtélyeket illeti: nagyon tanulságos, hogy az elmúlt évek alatt mennyire elfogadottá vált pár, korábban konteónak kikiáltott elmélet. Bizonyos értelemben a mai kormánypártjaink látszólagos világnézete és kommunikációja is erősen konteós, de az infotainment-világgal, az online megfigyeléssel, a GMO-cuccokkal kapcsolatos, “hagymázos” elméletek egy részéről kiderült, hogy nem is oly túlzóak.

Az ős-olvtársak tudják, hogy a blog indulása idején mennyire szokatlan felvetésnek számītott pl. a világot irányító titkos csoportok kérdése, mára pedig a politikusok lebidelbergezése mainstream eszközzé vált.

Ami sztem érdekes csavart ad az egésznek, hogy mainstream sajtóban konteóvá vált az a felvetés, hogy ezen nyugati hatalmi titkok napvilágra kerülése egy hatalmas, orosz info-hadművelet része. (Én már évek óta kergetem ezzel őrületbe a barátaimat.)

Lehet, hogy új aranykor vár a Konteóblogra a “leleplezők leleplezése” téma mentén. 🙂

 15. meggymag — 2016-04-23 22:08 

@gigabursch:

Egyetértünk,a blog “mindennapi használata”így egyszerübb lett.

Ha valaki egy posztot külön, a kommentárokkal együtt és magában akarja tanulmányozni, akkor a másik sorrend elönyösebb lehet.
De ez szvsz., sokkal ritkább eset mint a mindennapi “föl-le n+1-szer” kényszere.

 14. slashy — 2016-04-23 14:03 

Először is gratula Tiboru!
Először is, még Blogrepublik előtti időben olvasója voltam írásaidnak,
Konteónak. Sok-sok kellemes órát adott nekem, a hétköznapi monotonitás
után. (Kis agymozgatás! 🙂 )

Kívánok sok sikert a továbbiakhoz!

(Statisztikákhoz annyit, hogy kb. megfelelhet a valóságnak, még
a nemek aránya is. Hiába külön cégek szolgáltatásai, adatbázisok össze
vannak kötve. Mint a bankok BAR listája. Szóval, ha vettél hivatalosan egy
számítástechnikai eszközt annak van egy hálózati, egyedi azonosítója, MAC-cím.
Engy nemzetköziszervezet felügyeli, hogy minden harver más számot kapjon.
Át lehet írni, de átlagfogyasztó nem is ismeri ezt.
Ha jól tudom, ki lehet csempészni ezt a hardver címet egy IP csomagban. Igen,
ha tűzfalon át megyek a világhálóra, csak a router Mac címe látszik. De, ha van
egy szoftverem a telefon, tablet, laptop, asztali gépen, egy kis csomagban
elküldi a Mac címet, onnantól nagy valószínűséggel tudom, ki ő.)

Kis konteónak ennyit! 🙂

És mégegyszer Tiboru, kitartás ehhez a bloghoz! 🙂

 13. gigabursch — 2016-04-23 11:50 

@meggymag:
Ízlés nem vita tárgya, de szerintem borzalom.
Jön egy hosszú hsz, majd a következők s megy a föl-le n+1-szer.

Ha egy gombnyomásra lehetne tetszés szerint választan, nos az jó lenne, de ez így zsákutca.

Amit viszont sokan kértünk és megvalósult, az az, hogy látszik az utoljára kommentelt témák sora. Ez viszont jó

 12. witchp — 2016-04-22 21:33 

De miért pont 1540 nap?
Vajon ez is egy konteó?

 11. meggymag — 2016-04-22 18:30 

@wazelin:3.

Nos, vigasztalásodra mondanám, hogy sokan kértük ezt a sorrendet. A könyv egy darabban és befejezetten kerül az olvasó kezébe.

A kommenteknek elvben „nincs végük“, ez az idörendi sorrendjük, szvsz. valamelyest megfelel a könyvnek (az elsö oldal után következnek a többiek), még jobban a „foytatásosoknak“.
Az igaz, hogy kis törés van a poszt vége és a legutolsó komment között. De a rendszeres olvasónak egyszerübb az újabb kommentekhez hozzájutnia ha érdekli valamelyik poszt „mai állása“, vagy esetleges válasznak utánnanéznie, stb. minthogy mindegyre végiggörgessen a már ismerteken, amíg az újabbakat eléri.

 10. pobeda — 2016-04-22 17:26 

Sok hasznos infót mutat a GA, de a szolgáltatómnak hála, ritkán mutatja a valódi tartózkodási helyemet, itt nálad oldalt sem találta el. A többit felismeri, azt tapasztaltam. A not set aranyos, üdvözlöm őket. 🙂

 9. szekertabor — 2016-04-22 16:57 

Tudom, hogy nem kívánságműsor, de nemrég hallottam a rádióban egy történésztől, hogy Titonak még a személyazonossága is kérdéses volt. Szívesen olvasnék erről többet is ezen a blogon.

 8. deberag — 2016-04-22 10:48 

Langleyből hány látogató volt?

 7. tiboru — 2016-04-22 08:19 

@wazelin:

Hát szó mi szó, a nagy, klasszikus, sokak által ismert történetekből egyre kevesebb maradt feldolgozatlan.

Annak pedig, hogy a régebbieket többen olvasták, lehet egy olyan részmagyarázata is, hogy egy két-három éve fent lévő konteót természetesen többen olvasnak, mint egy viszonylag frisset.

 6. becsuszoszereles1k — 2016-04-22 01:50 

@becsuszoszereles1k:

A lényeg lemaradt: női rajongók kulminálása 24-34 között! Hiába no, férfiaknak lenni mégiscsak mááás! :-DD

 5. becsuszoszereles1k — 2016-04-22 01:43 

Köszönjük szépen, nagyon érdekes volt!

“Köszi Mark, Larry, Sergey, Eric, no és persze köszi, Jared!” – Mecsoda international hub! 😛

Tényleg külön köszönet a munkádért és a banda összefogásáért azzal a valamilyen Qi (csi)-energiával -, ami itt a dolgoknak súlypontjuknál való kvázi könnyed megtartása -, külön érzék szvsz. Na de, ne prédikáljunk! 😀

Egyeske és ketteske hsz.-ek máris learatták a pojénot! 😛 Ewan…

A ‘not set’ az olyasmi lehet, mint a nopliz! 😀

Ahhoz képest kevés a tabletes, de hogy mind a 188 ezer+ itt olvas / kommentel, az tuti! 😉

Djatlov-Dyatlov-Gyatlov for ever!

 4. chph — 2016-04-21 22:24 

A GA onnan tudja hány éves vagy, honnan jöttél és mi a nemed, hogy be vagy másik ablakba jelentkezve, vagy voltál valamilyen google alkalmazásba, pl. gmail 🙂

Köszönjük a sok-sok év munkáját, konteoit, két könyvet, élő találkozókat, sőt a minket is megmozgató mozis-élő beszélgetős Djatlov incidenses külön számot 🙂

Hajrá, hajrá 🙂

 3. wazelin — 2016-04-21 22:03 

Soha nem fogok megbarátkozni a fordított sorrendű kommentekkel (mintha hátulról olvasnék egy könyvet).

Ami érdekes, hogy a toplistán 1 2015-ös, 2 2014-es van, a többi mind régebbi. Elfogytak az ismertebb konteók? 🙂

 2. kszabo — 2016-04-21 21:11 

További sok látogatót!
A (not szet) tudjuk kiket takar:)
Egy szavazással az is behatárolható lenne. Üdv!

 1. maxipocak — 2016-04-21 20:58 

Látom, a GA kiszedte az országok közül Izraelt, hogy ne fogjunk gyanút.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök