2016-09-22–17:40

Szolgálati közlemény: őszi nagytakarítás

spamKedves konteósok,

az elmúlt hetekben igencsak megszaporodtak a kéretlen reklámlevelek és a furcsa karaktereket tartalmazó hozzászólások, amik egy részét megfogta ugyan a spamszűrő, de másik részük bekerült a rendszerbe és manuálisan kellett kigyomlálgatnom őket. Megnéztem a regisztrált olvasók listáját és bizony meglepődtem: sok ezer (igen: sok ezer!) olyan nemlétező júzerre bukkantam, amelyek/akik nagy valószínűséggel nem vérből és húsból, hanem nullákból és egyesekből állnak. Rájöttem, hogy itt drasztikusabb megoldásra van szükség, ezért meghirdettem az Őszi Konteós Nagytakarítást, melynek első lépéseiről már sokan értesülhettetek a nektek küldött levelekből.

Miről is van szó.

Kigyűjtöttük az összes (több, mint nyolcezer) regisztrált felhasználó emailcímét, ezeket egyesével megnéztem és ha gyanúsnak tűnt (tudjátok: teljesen értelmetlen, esetleg erősen reklámszagú felhasználónév, spamízű hozzászólások, ilyesmi), akkor ezeket töröltem. A megmaradt emailcímeknek pedig kiküldtem egy-egy rövid tájékoztató levelet, amelyben azt kértem, hogy egy rövid „igen” válasszal erősítsétek meg, hogy valóban létező, élő és aktív felhasználókról van szó. Sokan nem értettétek, hogy citromailes, freemailes, hotmailes és indamailes címekről is kaptok ilyen levelet a megszokott gmailes helyett. Ennek az a magyarázata, hogy a gmail (miként minden szolgáltató) korlátozza az egy napon belül kiküldhető levelek számát, s rövidíteni akartam ezt az intervallumot, külön levelezőprogramot pedig nem akartam telepíteni.

A felhasználók jelentős része már megkapta ezeket a leveleket, a hátralevők két napon belül szintén olvashatják ezt. A kérésem az, hogy ellenőrizzétek azokat a címeket, amelyekkel az elmúlt 5 évben a BlogRepublikra regisztráltatok, nézzétek meg a spam mappát is, majd egy szóval (ami lehet az „igen”) jelezzetek vissza nekem arra a címre, amelyről a levelet kaptátok. Én mindenkinek visszaküldök egy igazoló levelet és meg is vagyunk.

Az eddigi levélváltások egy-két tanulságot is hordoznak.

Az egyik az, hogy nem arról a címről írtok, amivel regisztráltatok, általában azért, mert egy új emailt használtok, amire azt a régit átirányítottátok. Ennek is örülök, de nem vagyunk beljebb, hiszen nem tudom összekapcsolni az új címet a régivel. Ilyenkor mindig visszaírtam és elmagyaráztam, hogy mi a teendő. Hogy ezt megspóroljuk, célszerű, ha elsőre is vagy a régi címedről írsz, vagy az új címről írt levélbe beleírod, hogy ezzel és ezzel a címmel regeltél, de már nem használod.

A másik érdekes dolog a különböző emailszolgáltatók közötti különbségek. Ott van például a freemail, amiről mintegy 800 regisztráció volt, ennek ellenére az értesítéseknek mindössze a 8 (nyolc!) százalékára érkezett érdemi visszajelzés. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudom, talán azt, hogy a freemailesek nem olvassák a leveleiket, vagy azt, hogy még rendszeren belül sem kapják meg azokat (igyekeztem a freemaileseknek freemailes fiókról írni). Nincsenek részvényeim egyetlen elektronikus postafióküzemeltetőnél sem, ezért nem tudok (és nem akarok) mást ajánlani, de szerintem ez azért elgondolkoztató. Összehasonlításként például a hotmailes regisztráltak 35%-a jelzett vissza, s a mailboxosoknál is nagyjából ez a helyzet.

Rövidre zárva a mondandómat: kérlek benneteket, hogy csekkoljátok a régi postafiókjaitokat és ha ott levelet találtok tőlem, jelezzetek vissza. Ha neadjisten nem lenne levél, írjatok nekem egy rövid üzenetet azzal, hogy létező, élő fiókról van szó. A címem itt jobboldalt felül érhető el, a borítékos ikon alatti „levél” szó mögötti linken.

Mindenkit meg szeretnék nyugtatni, hogy távlati terveim között nem szerepel sem potencianövelő, sem plasztikai sebészeti eljárás, sem idegen nyelv 24 órán belüli elsajátításának reklámozása. A címeket kizárólag a Konteóbloggal, a könyveimmel, az esetleges konteós rendezvényekkel, játékokkal összefüggő tájékoztatásra fogom felhasználni, ha ezeknek eljön az idejük. Természetesen ha jelzed, hogy vegyelek le az értesítési listáról, sajnálattal, de szemrebbenés nélkül meg fogom tenni. És mondanom sem kell, hogy se gyíkembereknek, se illuminátusoknak, se másnak nem adom át ezeket a címeket. És még egy apróság: két héten belül azoknak, akik nem válaszoltak (és hibaüzenet se jött tőlük), ismételten elküldöm a levelet, s ha arra se jön válasz, a felhasználót törölni fogom.

Kábé ezt akartam most elmondani. Remélem, hogy egy héten belül befejeződik a művelet és visszatérhetünk a dolgos hétköznapokhoz. Új poszt is lesz valamikor szeptember végén, október elején (ha utolérem magam).

Kellemes szeptemberi napokat kívánok,

tiboru

Ápdét (2016. szeptember 30-i állapot)!

Két héttel az első értesítések kiküldése után a helyzet a következő: mintegy négyezer címre küldtem ki levelet, s eddig kábé a júzerek 40%-a reagált visszajelzéssel. A kiértesített címek 20%-a bizonyult inaktívnak, ezeket már töröltem. Maradt tehát 40% (úgy 1600 emailcím), amiről semmit nem tudok. Szolgáltatók szerint nagyjából ez a helyzet (a visszajelzés nélküli címekre vonatkoztatva):

Freemail: 250 cím

Yahoo: 150 cím

Hotmail: 100 cím

Citromail: 80 cím

Gmail: 800 cím

Más (kisebb) szolgáltatók: 250 cím

Ezekre az elkövetkezendő napokban még kiküldök egy (utolsó) értesítést, várok egy hetet, majd október során törlöm azokat, amelyekkel kapcsolatban semmiféle visszajelzés nem érkezik és robotgyanúsnak tűnnek. Ha az a címed már nem él (például mert óvatosságból eldobható postafiókot használtál, vagy mert mondjuk egy éve nem ellenőrizted és a fiókot a szolgáltató törölte), de szeretnél a továbbiakban is regisztrált maradni, írj egy levelet a címemre, írd meg, hogy mi volt az eredeti postafiókod vagy a nicked és akkor igazoltnak tekintem azt.

Nem akarok mézesmadzagot meglebegtetni az orrod előtt, ezért most csak annyit mondok: szerintem megéri 🙂

Üdv,

tiboru

 

Kategória: EgyébCímkék: ,

81 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 81. ikilledkenny — 2016-12-13 07:42 

Új reg de minimum gyanús lehet így ment egy „igen” An*** feladóval saját domaines.

Ez a hsz természetesen kukázható.

Köszi 🙂

 80. kwazarz — 2016-10-21 03:16 

illetve térdig, kívánság szerint

 79. kwazarz — 2016-10-21 03:11 

@tiboru: Szia, abba a fiókba nem tudok már belépni, ahonnan regisztráltam. Írtam egy mail.com-os címről hogy én vagyok az. ha nem látod lehet hogy Spam-be került.
Minden jót a további konteokhoz, remélem maradhatok regisztrált olvasó, neked meg a Próféta növeszti derékig nagy bölcsességében, olyan gyakori és nívós bejegyzésekkel mint az utóbbi hónapokban. Köszi. kwz

 78. francesco dott — 2016-10-10 22:50 

A régi írók megelégedetten somolyogtak, ha „már” parodizálták őket. A mai bloggerek a trollok számával mérik társadalmi hatásuk méretét? 🙂

 77. Merlyn — 2016-10-08 16:20 

Igen!!!
Vagy nem???
Nem is tudom, olyan határozatlan vagyok (worry)

 76. tiboru — 2016-10-08 10:16 

Szolgálati közlemény:

Csak jelezni szeretné, hogy a tértivevényt (olvasási visszaigazolást, értesítést, stb.) nem tekintem érdemi visszajelzésnek, sajnos továbbra is ragaszkodnom kell legalább egy rövid „igen”-hez.

 75. tiboru — 2016-10-06 15:23 

@kaffer:

Egy pár valódi kommentet megfogott a spamszűrő, ezeket manuálisan utólag beengedtem.

 74. kaffer — 2016-10-05 10:52 

@tiboru:

Irkálok a menekültes poszthoz, de nem jelenik meg..
Ilyenkor mi a helyzet ?

 73. cerebrolavator — 2016-10-04 23:03 

Az itthoni gépről elküldtem a húskonzervmentességi igazolást a regisztrációs címről is.

 72. tiboru — 2016-10-04 17:31 

@cerebrolavator:

Akkor ezt a kommentet vehetem email-megerősítésnek vagy pont az ellenkezőjének? Csak mert választ egyszer sem kaptam erről az emailről.

 71. cerebrolavator — 2016-10-04 00:07 

Gmailen mind a három levelet megkaptam.
Köszönöm a védelmet az elektronikus migránsáradat ellen.

 70. mrbaribal — 2016-10-03 15:56 

Nah… Nagy küzdelem után újra be tudtam jelentkezni.
Köszönöm Tiboru!

 69. tiboru — 2016-10-01 22:10 

@scenica:

Az emailcímeket nem elsősorban azért erősítem meg, hogy levelezzek velük, hanem hogy tudjam, hogy nem robotok és nem fogják a továbbiakban teleszemetelni a blogot 🙂

Ha meg valaki szeretne értesülni a konteós hírekről meg ilyesmi, az ad egy olyan címet, ahol elérhető és amit rendszeresen olvas.

 68. scenica — 2016-10-01 19:29 

@tiboru:
Az jutott eszembe, hogyha a leveled nem ért el hozzám, akkor lehet hiába erősíted meg ezt az emailcímet 🙁 Hiszen bármit küldesz, lehet ugyanúgy nem kapom meg.
Vagy erre van valami okos válasza valakinek?

 67. kwazarz — 2016-10-01 18:31 

De az elhúzott mézesmadzag remélem legalább egy olajos vagy ügynökaktás cikk lesz, hoyg megérje dekonspirálni az e-mailcímeket!

 66. kwazarz — 2016-10-01 18:28 

@tiboru: Rendben, köszi!

 65. tiboru — 2016-10-01 13:41 

@Leon Cor Leoni:

Pedig küldtem… Köszi a visszajelzést, megerősítem.

(A kommentedben kicsillagoztam, hogy ne legyen teljesen nyilvános)

 64. Leon Cor Leoni — 2016-10-01 12:21 

Nekem nem érkezett ilyen levél, a l******@vipmail.hu címre

 63. tiboru — 2016-09-30 12:34 

@kaffer:

Marad 🙂

(kicsillagoztam, hogy a robotok ne figyeljenek fel rá…)

 62. kaffer — 2016-09-30 12:24 

Akkor a drb********@freemail.hu cím maradjon, mert még egy darabig maradnék ha lehet 🙂

 61. tiboru — 2016-09-30 12:17 

Ápdét (2016. szeptember 30-i állapot)!

Két héttel az első értesítések kiküldése után a helyzet a következő: mintegy négyezer címre küldtem ki levelet, s eddig kábé a júzerek 40%-a reagált visszajelzéssel. A kiértesített címek 20%-a bizonyult inaktívnak, ezeket már töröltem. Maradt tehát 40% (úgy 1600 emailcím), amiről semmit nem tudok. Szolgáltatók szerint nagyjából ez a helyzet (a visszajelzés nélküli címekre vonatkoztatva):

Freemail: 250 cím

Yahoo: 150 cím

Hotmail: 100 cím

Citromail: 80 cím

Gmail: 800 cím

Más (kisebb) szolgáltatók: 250 cím

Ezekre az elkövetkezendő napokban még kiküldök egy (utolsó) értesítést, várok egy hetet, majd október során törlöm azokat, amelyekkel kapcsolatban semmiféle visszajelzés nem érkezik és robotgyanúsnak tűnnek. Ha az a címed már nem él (például mert óvatosságból eldobható postafiókot használtál, vagy mert mondjuk egy éve nem ellenőrizted és a fiókot a szolgáltató törölte), de szeretnél a továbbiakban is regisztrált maradni, írj egy levelet a címemre, írd meg, hogy mi volt az eredeti postafiókod vagy a nicked és akkor igazoltnak tekintem azt.

Nem akarok mézesmadzagot meglebegtetni az orrod előtt, ezért most csak annyit mondok: szerintem megéri 🙂

Üdv,

tiboru

 60. kaffer — 2016-09-29 10:59 

@tiboru:

Jön a freemailre kb napi 10 faszság, pénisznagyobbító és a többi, lehet hogy belecsúszott a te leveled is. De azért át szoktam nézni, nehogy valami értelmeset is nézetlenül töröljek.

 59. petiba — 2016-09-28 19:08 

@tiboru:

Oszt hanyas felnire való? A kalbász? XD

 58. tiboru — 2016-09-28 17:27 

@danesdzsu:

Ugyanott házikolbász és autógumi eladó!

 57. danesdzsu — 2016-09-27 18:29 

Konteó:
Ez az eddigi legjobb ötlet egy spamlista frissentartására:)

 56. qdiace — 2016-09-27 09:48 

@tiboru: Erősítsd meg plz. Annál is inkább, mivel onnan már írtam Neked, sőt, válaszoltál is rá. 🙂

 55. tiboru — 2016-09-27 08:54 

@qdiace:

Sajnálom 🙁

Akkor most az itteni alapcímet (amivel regeltél) megerősíthetem?

 54. tiboru — 2016-09-27 08:51 

@kwazarz:

Arról a címedről, amivel regisztráltál, visszapattant a levél. Sajnos nem tudom, melyik az, amelyik a tegnap ment ki, mert fogalmam sincs, hogy melyik mögött ki van, ezért ha nem írtál válaszemailt, nem tudom felvenni a listára. Írj egy választ arra a levélre, amit kaptál és írd bele, hogy te vagy kwazarz…

 53. qdiace — 2016-09-26 21:37 

hátralevők két napon belül szintén olvashatják ezt.

Ezt 22-én írtad ki, s én máig nem kaptam. 🙁 Spam, promóciók, közösségi — mindet néztem. 🙁

 52. kwazarz — 2016-09-26 20:16 

Szia Tiboru!

gmail fiókba kaptam Tőled ma értesítést a nagytakarításról, megjött a szept.22-ikei is. Nem emlékszem, hogy arról a címről regisztráltam-e ide, mindenesetre ember vagyok, ha el tudod fogadni itt a nyilatkozatot.
Köszi: kwazarz, s.k.

 51. tiboru — 2016-09-26 18:36 

@eltakaritono:

Köszi, töröltem.

 50. eltakaritono — 2016-09-26 16:18 

@tiboru:

Ha jól emlékszem, talán a freemail-es trágyáról regisztráltam.
Kizárólag hivatalos ügyekhez használok saját címet.
Munkahelyit, kizárólag melóügyben.
Webshop konnektekhez külön-külön „saját” címek, és mol, vagy postapontos kiszállítás.
Soha nem szinkronizálok össze készülékeket. Kivéve egy nettől távol tartott bika PC-t, azon tárolódik minden (meg néhány – netmentes külső vinyó a legfontosabb biztonsági mentésekkel)
Nem szoktam hozzászólni blogokhoz, ez a színtiszta kivétel, de itt is csak ritkán, a sacc/kb 2 évvel ezelőtti (valószínűsíthető) regcímre már nem tudok belépni. Főleg readonly módban működöm, azt is inkább csak ajánlásra.
A bázisodban levő címet törölheted. További jó munkát kívánva!
etn

 49. tiboru — 2016-09-26 12:09 

@iksz:

Szia!

Itt a jobb felső sarokban, a borítékos ikona alatti link mögött van az emailcímem.

 48. iksz — 2016-09-26 11:09 

Kedves tiboru,

remélem nem vagyok elkésve :O Évekkel ezelőtt regeltem a munkahelyi címemről, én balga. Pár hete már nem látok rá ezekre a mailekre és mivel babaprojekt miatt a visszatérésem távoli és bizonytalan, így szeretném megkérdezni hova írjak Neked, hogy a regisztrációmat egy itthoni címre változtathassam?

Nagyon köszi előre is!

Üdv

 47. panoz — 2016-09-25 22:09 

Megjött, ment a válasz.

 46. Nyomkereső — 2016-09-25 20:59 

Én még nem kaptam, de lehet nem jó a címem. Mindegy, majd újra regisztrálok.

 45. nudniq — 2016-09-25 18:59 

@tiboru: Most kaptam egy levelet a gmail-es címedről. Válaszoltam rá, remélem, megkapod.

 44. tiboru — 2016-09-25 18:49 

@nudniq:

Pedig küldtem, ráadásul az elsők között, szeptember 14-én… Létező cím még, megerősíthetem?

 43. rdos — 2016-09-25 17:02 

Csak félve merem megkérdezni, a tavaszi (nagytakarítás) mikor lesz? Na jó. Melyik tavasszal?

Csak vicc vót (pedig igény az volna rá :-)).

 42. nudniq — 2016-09-25 16:29 

@tiboru: Én sem kaptam még levelet… a spam-szűrő sem jelezte, hogy kapás lenne.

 41. tiboru — 2016-09-25 15:19 

@scenica:

Kettő is kiment pedig… Most megerősítettem a címed, köszönöm!

 40. Rumcájsz von Jicsin — 2016-09-25 13:03 

Bocs!
Egy házzal arrébb akartam! 🙁

 39. Rumcájsz von Jicsin — 2016-09-25 13:01 

Hirnök jő pihegve!

„A hvg.hu értesülése szerint nem kizárt, hogy kifejezetten azt a rendőrpárost vették vele célba, akik a robbanásban megsérültek. A járőr ugyanis a megszokott útvonalán haladt. Információink szerint a robbanást megelőzően a helyszín közvetlen közelében, egy kapubeállóban, egy kezében zacskót tartó alakot láttak, aki amikor a járőr elhaladt előtte, kivett valamit a zacskóból és utánuk dobta, majd azonnal visszabújt a beállóba. Két-három másodperccel később következett be a robbanás. Ezt követően az alak azonnal átment az út másik oldalára, de útközben végig a sebesült rendőröket nézte. Úgy tudjuk, a bomba csak kis hatótávolságban végzett komolyabb rombolást.”

http://hvg.hu/itthon/20160925_terez_korut_robbanas_vasarnap_helyszinelok_csobomba_gyanus_alak

 38. vanek — 2016-09-25 12:39 

@komojtalan: freemail.c3.hu-s cím? – nekem is megvan még 😉

 37. rdos — 2016-09-25 10:42 

@tiboru: Látom nálamnál jobban képben vagy „tömeges mailezésben”. Akkor marad az „internet ördöge”. 🙁

 36. scenica — 2016-09-25 09:49 

Speciel nem kaptam levelet az itt megadott címemre, pedig megnéztem alaposan, de sehol semmi 🙁
De azért igen :), szóval élek és létezem.

 35. tiboru — 2016-09-25 09:04 

@shiri:

Pedig minden yahoosnak küldtem. Igaz, nem yahooról, mert ott hiába nyitottam fiókot, az első 25 kiküldése után letiltottak…

 34. tiboru — 2016-09-25 09:03 

@rdos:

Minden szolgáltató lehetővé teszi, hogy korlátozott számú csoportlevelet is kiküldjön a júzer. Ez általában 100 levél/nap, de vannak eltérések is: van 40-es felső korlát, van 300-as. Egy csoportlevél annyi levélnek minősül, ahány címzettje van.

A Yahoo a kivétel, ott az új regisztráltak nem küldhetnek csoportlevelet, én megpróbáltam, ki is tiltottak.

 33. tiboru — 2016-09-25 09:00 

@Rumcájsz von Jicsin:

Ha kétszer/többször regelt valaki, kétszer/többször küldtem ki levelet 🙂

 32. tiboru — 2016-09-25 08:59 

@Deak Tamas:

Saját domaineseknek is küldtem…

 31. tiboru — 2016-09-25 08:58 

@stupidella:

Isten hozott, érezd jól magad!

 30. shiri — 2016-09-24 20:13 

Yahoo-s postafiók, még nem jött levél.

 29. miazhogynagyonis — 2016-09-24 16:33 

a mélem már rég nem él
így nem is kaphattam semmilyen kérdést

 28. rdos — 2016-09-24 11:25 

@tiboru: Nem ahmet miatt írok.

Az nem lehet hogy a mail szerver spam-nek nézte a sok címzettű mailjeidet?

Nem vagyok IT-s, szóval lehet hogy lükeség volt felvetésem.

 27. Rumcájsz von Jicsin — 2016-09-24 11:18 

@tiboru:

Nekem van freemailom
G-mailról írtál 17.-én, megkaptam, válaszoltam, megkaptad, válaszoltál.

Van g-mailom
Citromailról írtál 21.-én, megkaptam, válaszoltam, megkaptad, válaszoltál.

Kérdésem: rontsak el valamit? 🙂

 26. Deak Tamas — 2016-09-24 11:01 

Én nem kaptam levelet, mondjuk asszem a saját domainem alatt regisztráltam.

 25. stupidella — 2016-09-24 02:14 

Úgy tűnik, nem voltam beregisztrálva, csak csendes olvasó voltam, mert most sikerült beregisztrálnom 🙂
St.Ella 😉

 24. xanax — 2016-09-23 22:07 

17-én megérkezett a freemail-es címemre, amivel regisztráltam.

Neked gmail-es címről szoktam írni.

 23. tiboru — 2016-09-23 19:27 

@ahmet:

A tiédről visszajött az, hogy „nem létezik”. Akkor most átírom létezővé, nem szükséges levelet küldened.

 22. tiboru — 2016-09-23 19:25 

@komojtalan:

Neked is kiment négy napja, citromailről… Akkor téged is megerősítelek (mm a hotmailes címed).

 21. tiboru — 2016-09-23 19:23 

@paby:

Pedig kiment, szintén freemailről… Na mindegy, ezt a kommentet visszajelzésnek, illetve megerősítésnek veszem (nyolcas számjegy a kukac előtti felhasználónév legvége?)

 20. tiboru — 2016-09-23 19:19 

@untermensch4:

Igen, megjött!

 19. ahmet — 2016-09-23 18:44 

Szerintem én is freemailes címről regisztráltam. Na, beléptem és azt mondja, hogy 90 nap után visszavonhatatlanul törlődnek a leveleim, ha nem lépek be. Hát, egy bejövő levelem se volt. 🙂
Hova küldjek levelet, hogy létezek?

 18. komojtalan — 2016-09-23 18:13 

@koxi: Én még 9.6k -s modemmel(!) regeltem egy freemailes címet, ami most is van, kb. 22 éve. Azért ez nem mindegy.

Ide egész biztos, hogy Hotmailesről regeltem, kaptam is meghívót rá talán 2 éve a Djatlov vetítésre, most semmi.

 17. paby — 2016-09-23 17:40 

én még nem kaptam levelet 🙁

 16. untermensch4 — 2016-09-23 16:04 

citromail -es vagyok. Még nem jött levél, de válaszoltam. Elsőre nem akarta a citromos elküldeni.

 15. tiboru — 2016-09-23 15:53 

Hát ez érdekes: gmailről kiküldtem tesztként 20 olyan freemailes címre a levelet, ahová freemailről már a múlt hétvégén is. Tíz perc alatt jött két érdemi visszajelzés létező felhasználóktól (akik nem kapták meg az előzőt) és további három „nemlétező fiók” hibajelzés…

Valami tényleg nem stimmel a freemaillel.

 14. koxi — 2016-09-23 15:44 

@vgaborka:
még csak 38 vagyok, de úgy tűnik le vagyok maradva mint a borravaló. fogalmam se volt ezekről a dolgokról. Mappákat csináltam a postafiókban oda mentettem a méleket témák szerint. Mindenesetre köszi a tippeket!

 13. tiboru — 2016-09-23 14:13 

@delta:

Köszi, vettem!

 12. delta — 2016-09-23 14:01 

Én is freemail-es vagyok, nekem sem jött levél, de azért én írtam egyet. 🙂

 11. tiboru — 2016-09-23 14:00 

Na úgy látom, meg kell ismételnem a freemailes és citromailes kiküldéseket (minimum)…

 10. tiboru — 2016-09-23 13:59 

@miamai:

Pedig 2016. szeptember 19-én, hétfőn 10:18:36-kor küldtem egy citromailes címről…

 9. tiboru — 2016-09-23 13:56 

@kaffer:

Most direkt megnéztem: 2016. szeptember 17-én, szombaton 09:21:11-kor küldtem azt az adagot (a freemailes címemről), melynek címzettjei között te is ott voltál…

 8. miamai — 2016-09-23 13:37 

Yahoo-s címemre még nem kaptam üzenetet. Üdv MiaMai

 7. kaffer — 2016-09-23 11:36 

Freemail-es vagyok, nem jött eddig levél.

 6. vgaborka — 2016-09-23 10:21 

@koxi:
Fontos oldalakra a primary emailcímről regisztrálunk. A primary pedig a telefonra szinkronizálva van, így azonnal tudjuk, ha jön levél.
Ahova az ember pedig trollkodni jár (természetesen én soha, csak láttam már olyan embert, aki hallott már másokról, akinek a 20-ad unokatestvére szokott trollkodni), oda pedig valami hulladék címmel.
Amúgy meg: citromail, freemail???? A freemail-nél pár hete kiesett 1 szerver és pár ezer embernek elvesztek a levelei (vagy nem ment a rendsze, nem emlékszem), nem egy megbízható cucc.
A webshoposhoz javaslom a +-os megoldást a gmail-hez, mondjuk: pistike@gmail.com. És + jellel tudsz alias-okat használni: mondjuk pistike+ws@gmailcom a webshopokhoz, pistike+news@gmail.com a hírlevelekre. És ezt tetszőlegesen tudod filterezni a gmail-nél (ja és a . is mindegy a gmail-nél: pistike és p.istike ugyanaz). Egy fizikai fiók rengeteg logikai fiók.

 5. koxi — 2016-09-23 08:19 

Szerintem sok embernek fingja nincs róla, milyen emailcímről regelt be. Átéltem ezt az egész internet-boom-ot, egyszer már azt vettem észre, hogy fogalmam nem volt hová milyen címről milyen névvel és jelszóval regeltem. Ez évekkel ezelőtt volt. Akkor elkezdtem vezetni ezeket az adatokat. Azóta nincs vele gondom, de rengetegszer kell használnom, szerintem ha nincs száz bejegyzés abban az adatbankban akkor egy sem. Pedig mindig megpróbálok vendégként, regisztrálás nélkül rendelni a netről,ha nem tenném biztos be lennék már regelve vagy 500 webshopba, nagyrészéből csak egyszer rendeltem.

 4. gigabursch — 2016-09-23 07:56 

Naná…
🙂

Egy adatbázis vizsgálattal a címeket és a releváns hozzászólásokat szerintem simán össze lehet vetni – már aki ért hozzá.

Utána már csak egy IP cím / proxi vizsgálat szükséges, és ha az megvan, akkor lehet, hogy előrébb vagy – már aki ért hozzá.

 3. tiboru — 2016-09-22 22:37 

Most látom, hogy a citromailnél még durvább a helyzet, mint a freemailnél. Eddig közel 300 citromailes levelet küldtem ki (citromailes fiókból!), s mindössze 16-an (!) jeleztek vissza, továbbá összesen 65 „nem létezik” hibaüzenetet kaptam… Úgy 220 citromailes vagy nem olvasta a levelem, vagy nem is kapta meg…

 2. tiboru — 2016-09-22 19:07 

@gonczi:

Eddig kábé 1400 gmailest értesítettem ki, 520-an válaszoltak és mintegy 80 „nem létezik” hibaüzenet jött vissza,

 1. gonczi — 2016-09-22 18:32 

Érdekesek ezek a statisztikák a levelező fiók szolgáltatókról. A freemail-el kapcsolatban nekem is vannak hasonló tapasztalataim: legkorábban mindig napokkal később válaszolnak, de a neveltetésem eddig mindig megakadályozott, hogy rákérdezzek, mi ennek az oka. 🙂
gmail-ről is van adatod?
(Azt mindenki a ‘NegyTestvér’ e-mail szolgáltatójának tartja, de tapasztalatom szerint ők tesznek a legtöbbet a biztonságért és megbízhatóságért. Mondhatnám ‘Just In Time’. )
Bár korábban vele is voltak gondok, amiket mostanában nem érzékelek.
(és ez itt megint nem reklám, csak tapasztalat.)

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
  Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai „forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök