2017-05-11–16:55

Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!

Az Aranykönyv idei versenyén a Konteó3 bejutott a legjobb 10 közé (ismeretterjesztés kategóriában). Köszönöm a szavazataitokat! Most még egy utolsó forduló vár ránk, amelyben a tízből kell kiválasztani… na mit? Hát perszehogy a Konteó3-at! Nincs más teendőd, mint ezen a linken a “Listaoldal” gombra kattintva kikeresni a Konteó3-at és 2017. május 24-ig egy érvényes email-címmel szavazni rá. Azok is szavazhatnak, akik az előző két körben már megtették, és persze hozzon magával mindenki még egy konteóst!

Egy emailcím = egy szavazat. Hallottam olyat, hogy bizonyos versenytársak szurkolói több emailcímről is leadják szavazatukat, de ez olyan hihetetlennek tűnik, hogy simán pletykának minősítem. Mindenesetre ha ugyanarról a gépről ketten vagy többen szavaznátok, az első szavazás után lépjetek ki a megfelelő linkre kattintással, majd ismét le lehet adni a második voksot egy másik emaillel.

A szavazás menete tehát:

1.) Katt erre a linkre.

2.) Katt a “Listaoldal” dobozra.

3.) Válaszd ki a Konteó3-at a “Szavazat leadása” linkre kattintva.

4.) Írj be egy érvényes email-címet és az ahhoz tartozó jelszót. Ha felugrik a “Nem biztonságos…” ablak, szerintem nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod (de nem akarlak befolyásolni, nagyfiú/nagykislány vagy, el tudod dönteni, hogy mekkora kockázatot jelent; én is szavaztam és semmi bajom nem lett). Semmi nem tiltja, hogy akár erre a célra hozz létre egy emailfiókot.

5.) Jelöld be az “Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot” négyzetet.

6.) Kattints a “Belépés” dobozra.

7.) Ha más is szavaz, az ablak jobb felső sarkában kattints a “Kilépés” linkre.

8.) GO TO 2.) pont.

Ahogyan azt az egyik törzsolvasónk, zizzi megjegyezte, van egy másik verzió is a szavazásra (ha nem akarod az emailedhez tartozó jelszavad megadni): az emailcímeddel belépsz az Aranykönyvbe és oda adsz meg egy jelszót -> egyszerűsített regisztrálás. És persze ne feledd, hogy a jelszavad időnkénti megváltoztatása amúgy is erősen ajánlott, szóval megteheted ezt a szavazás után is.

Az érvényes szavazatokat leadók között is kisorsolnak mindenféle nyereményt a verseny végén.

Hajrá, köszönöm előre is! Ha a Konteóblogot rendszeres olvasóknak csak a 20%-a lead egy érvényes szavazatot, szerintem lazán megnyerjük. Ha meg nem, hát így jártunk, ez is hordoz majd tanulságokat.

tiboru

Kategória: EgyébCímkék: ,

22 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 22. kawabazsy — 2017-06-03 17:44 

@kaffer:
Pont ezt akartam kérdezni. 🙂

 21. kaffer — 2017-06-02 16:57 

@tiboru:

” Örülünk Vincent ? ” 🙂
Vagy kihozhattunk volna belőle fényesebb
érmet is ?

 20. tiboru — 2017-06-01 08:05 

Köszönöm mindenkinek, aki a Konteó3-ra szavazott: az “ismeretterjesztő” kategóriában a harmadikok lettünk.

https://www.facebook.com/Tiboru.Konteo/photos/a.259149217447102.73576.119128101449215/1692996907395652/

 19. slashy — 2017-05-21 17:18 

‘5.) Jelöld be az “Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot” négyzetet.’

Hát, ezt kihagytam, mekbúkomat szidtam (12 éves, mindjárt középsuliba jár),
mire jó magyar mérnökként elolvastam, mi is kell! 🙂

 18. petiba — 2017-05-18 20:02 

@zizzi:

Hogy azért a hálózat mélységei mit rejtenek, azt sosem lehet tudni.
Beírtam a módszereddel a címemet, egy hasraütős, fals jelszóval, majd azt a kedves üzenetet kaptam szavazás helyett (vagy mégsem), hogy nem jó a jelszó!?!?(ezt honnan a bánatból tudta pont nálam, ha nálad nem?)
Mondtam neki, anyád, majd fél óra múlva más miatt belépve ott az üzi, hogy sikeresen szavaztam, és kuponkód, meg egyebek!
XD

 17. kawabazsy — 2017-05-18 09:17 

@zizzi:
Bennem fel sem merült, h a postafiókom jelszavát kéne megadni, nem is lennék hajlandó. Emailcím + új jelszó, amit majd itt használhatsz.

 16. tiboru — 2017-05-18 07:18 

@zizzi:

Igen, köszi, ezt a verziót (a regelést) is belefogalmazom a szolgközbe!

 15. zizzi — 2017-05-18 01:01 

Már korábban akartam szavazni (én is vettem több könyvet ), de visszatartott a jelszavam megadása. Pillanatig morfondíroztam azon, hogy lehet, az aranykönyvbe belépéshez kell valami új jelszavat megadni, de aztán inkább kihagytam a szavazést. Most az itt olvasottakon felbuzdulva fals jelszóval – vagy inkább finoman úgy fogalmazok, az Aranykönyvhöz tartozó új jelszavammal – szavaztam és voila:

Köszönjük szavazatodat!
Most már Te is esélyes vagy értékes nyereményeink egyikére.
Sorsolás: 2017. május 30-án.

Ezen megnyugodva van még emilem 😉 .

Amúgy pedig tessék csak komolyan venni az emailcímhez tartozó jelszót!! Ahogyan azt pl. petibá írja!!

Úgy lehet felfogni, hogy az emailcímeddel belépsz az Aranykönyv-be és oda adsz meg egy jelszót -> egyszerűsített regisztrálás.

 14. warr — 2017-05-17 23:38 

@edmamu: Én három mailcímemről szavaztam (hamu a fejemre meg minden), és én se a hozzá tartozó jelszót adtam meg, ennek ellenére elfogadta, és jött az emailcímre a kuponos-kedvezményes email a könyves oldalról… :-/

 13. kawabazsy — 2017-05-17 20:20 

@edmamu: Én meg kreáltam egy új jelszót az emilcímem mellé, s azt adtam meg.. De elfogadta, érvényes volt a szavazatom(aim), már a postafiókomba jött az emil, h szavazzak megint, de csak 10 közül.

 12. petiba — 2017-05-17 20:04 

@tiboru:

Na, hát megkérdeztem a házi programozó matematikusomat,aki elég büfé a témában, és ki se mondtam a mondat végét, szavamba vágva mondta:
“Adathalászat. Az oldal Adminisztrátora, ha rendes gyerek, nem nézi meg. Amúgy meg persze, mindent lát. Ha akar. E-mail címet megadni oké, akkor jön a fiókba egy ellenőrző kód, és arra kattintva mehet a buli. De jelszót nem adunk meg soha, senkinek.Ilyet nem szabad csinálni.”

Bocs.

“A másik hasonló módszer a Facebook-profillal történő belépés ide-oda, illetve a szavazás. Ugyanaz az elv, én legalábbis nem tartom valószínűnek, hogy a FB megosztaná a jelszót mondjuk egy (nem egy, hanem sok százezer) noname bloggal, ahol FB-profillal lehet kommentelni.”

FB-om nem azért nincs, mert nem tudok létrehozni egy FB profilt :D, a böngészési előzmények listázása meg egy kattintással megelőzhető. A FB meg szépen megoszt mindent az összes ezért jelentkező gumitalppal, ezzel nyilván nem mondok semmi újat.

Amúgy a bankomban is ott van az e-mail címem, ott kommunikálunk…
Regelhetnek, és rendelhetnek a címemmel olyan oldalakon, hogy egyszer csak rámtör a TEEEKKK…
Az adathalászok nem csak banki jelszavakra vadásznak, de élő címekre is.
Szal, távol áll tőlem, hogy bárkit is meg akarjak győzni, hogy NE szavazzon, csak annyit javasolnék (nem saját kútfőből) hogy NE saját címről.

Mondjuk egy-két álprofilt azért még én is bevállalhatok XD

 11. tiboru — 2017-05-17 19:11 

@petiba:

“Vajon mennyit ér egy csomó ellenőrzött, valódi, aktuális e-mail cím, és a hozzá tartozó belépő kódok?”

Most őszintén: ha te lennél maga Al Capone, Soros György és Szeva Mogiljevics egyszemélyben, mit kezdenél mondjuk kétezer emailcím + jelszó kombóval, amelyek egy könyves oldalról származnak és amelyekkel könyvekre szavaztak az emberek? Csúnya szavakat használva zaklató leveleket írnál az üzleti ellenfeleidnek, vagy bejelentenéd a valódi címtulaj főnökének, hogy hétfőtől nem mész be dolgozni?

Komolyan kérdem 🙂

A másik hasonló módszer a Facebook-profillal történő belépés ide-oda, illetve a szavazás. Ugyanaz az elv, én legalábbis nem tartom valószínűnek, hogy a FB megosztaná a jelszót mondjuk egy (nem egy, hanem sok százezer) noname bloggal, ahol FB-profillal lehet kommentelni.

A böngészési előzmények kábé tízszer (ha nem százszor) ekkora veszélyt jelentenek, ha az ember nem elég óvatos.

 10. petiba — 2017-05-17 19:00 

@tiboru:

“ez a típusú szavazás bizony elég elterjedt (évek óta) és az eddigi tapasztalatok szerint meglehetősen biztonságos.”

Hát, eléggé szavazgatós lény volnék, de még soha nem találkoztam ilyennel. Amúgy meg minél elterjedtebb, annál kevésbé biztonságos.
Aztán, mint tudjuk, az eredetivel szinte megkülönböztethetetlenül azonossá épített banki oldalakat is tudnak gyártani ügyes, ráérős, dolgozni nem szerető gyerekek. (egy eddig nullaszor látott oldalnál még csak fel sem ismerném, hogy nem az eredeti)
A biztonságra majd rákérdezek egy közeli bithuszárnál, de nem lettem meggyőződve. Persze, csapathatnék ötven új fiókot is, csak erre a célra, ha lenne ennyi időm, de mondjuk én minden könyvedből vettem, többet is, így lehet, hogy ez alól most felmentést kérek XD bár szorítok ezerrel. Attól, hogy para vagyok, még üldözhetnek XD.

“A fogadó oldal ugyanis NEM ismeri meg a jelszót.”
A felület gépi kódja vajon “kinél van”?
Vajon mennyit ér egy csomó ellenőrzött, valódi, aktuális e-mail cím, és a hozzá tartozó belépő kódok?
Csak buta kérdések, elismerem.

 9. tiboru — 2017-05-17 18:43 

@edmamu:

Egy már nemlétező emailcímmel szerintem nem lehet érvényesen szavazni. Olyan ez, mint amikor egy lejárt bankkártyával akar az ember fizetni 🙂

 8. edmamu — 2017-05-17 18:36 

Én sem akartam elhinni, hogy a saját emailcímemhez való jelszót kell megadni, így aztán nem is azt adtam meg (hanem az ezelőtti már nem érvényeset). Mégis úgy tűnik, elfogadta. Akkor most él a szavazatom vajon?

 7. tiboru — 2017-05-17 17:55 

@petiba:

Távol áll tőlem, hogy bárkit is meg akarjak győzni, de ez a típusú szavazás bizony elég elterjedt (évek óta) és az eddigi tapasztalatok szerint meglehetősen biztonságos. A fogadó oldal ugyanis NEM ismeri meg a jelszót, hanem egy algoritmussal összeveti azt a júzernévvel és ha ezt az eredeti mailszolgáltató (gmail, freemail, yahoo, hotmail, stb.) visszaigazolja neki (mármint hogy egyezik és egymásnak megfelelnek a SAJÁT adatbázisa szerint), akkor elfogadja. Ha nem, akkor nem.

Itt a BlogRepublikon például az admin (vagyis én) sem látja az általatok belépéshez megadott jelszavakat. Elég sok olyan jellegű kérést kell rendszeresen visszautasítanom, hogy “elfelejtettem a jelszavam, kérlek mondd meg, mi volt”. Ezt nem tudom megtenni, max. tudok generálni egy újat.

De tényleg az a helyzet, hogy mindenki eldönti magában, hogy szavaz-e vagy sem 🙂 Nekem pl. van egy-két, ilyen célokra rendszeresített postafiókom, soha nem volt visszaélés egyikkel sem, pedig (most direkt megnéztem) az egyiket öt éve használom.

 6. petiba — 2017-05-17 15:35 

Most lehet, hogy valamit tökre félreértettem, de adjam meg egy idegen oldalon a szavazás során az e-mail címemet, és a HOZZÁ TARTOZÓ JELSZÓT???

 5. tiboru — 2017-05-16 18:39 

@kawabazsy:

Igen, a Top10-ben vagyunk, köszönöm minden szavazónak! És majd kérek egy ismétlést 🙂

Még a héten nekiállok a posztnak!

 4. kawabazsy — 2017-05-16 11:53 

Úgy látom, h a legjobb 10 közt van.. Posztot az éhes népnek, szavazok(unk) tovább. 🙂

 3. rdos — 2017-05-13 14:13 

A Lusitánia blogon a kommentem elszállt, így ide írok. Tömeghipnózis a fényjelenség mögött nem lehetett? Ha sokáig felfelé néz az ember, az fárasztja a szemet és állítólag ettől könnyebben hipnotizálható?

Más és on. Próbáltam szavazni, de a böngészőm szerint nem biztonságos az oldal. 🙁 Tegnapi meg mai napi világra kiterjedő kíbertámadás után kissé “megszepi” vagyok. 🙁

 2. tiboru — 2017-05-12 20:05 

@kawabazsy:

🙂 Köszönöm!

Addig is készülj fel, mert holnap Glória kollegina a Lusitánián megkísérli elvenni a kenyeremet 🙂

 1. kawabazsy — 2017-05-12 17:45 

Szavazgattam.. várjuk a posztot. 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök