2011-02-09–13:00

Bermuda-háromszög

Valljuk be, hogy a földrajzot – mint tantárgyat – nem mindenki szerette az iskolában. Az a rengeteg elnevezés ugye: minden rohadt legelőnek, szemétdombnak és pocsolyának külön neve van (a gombamód burjánzó országokról és ezek városairól nem is beszélve), ráadásul ezek kiterjedése és egyéb, sajnálatos módon számszerűsíthető (és bemagolandó) paramétere is csupa-csupa olyan adat, amit az átlagos ember (pláne tizenéves) nem szívesen sajátít el.

Van azonban egy olyan konteóföldrajzi fogalom, amelyről mindannyian hallottunk, függetlenül geográfiai előképzettségünkről: ma – közkívánatra – a Bermuda-háromszögről beszélgetünk egy kicsit.

A múltkori preferencia-szavazáson ez a téma végzett ugyanis az első helyen, roppant kényelmes előnnyel a második helyezett mormonok előtt. Az Irak, Irán és a kontrák téma bronzérmes lett, míg a globális felmelegedés az utolsó (annak ellenére, hogy aktualitását tekintve ez a legforróbb, hogy stílszerű legyek).

Tekintsük akkor át a Bermuda-háromszög eseményeinek rövid történetét.

1.) Történelmi összefoglaló

A szakirodalom a szóbanforgó régiónak több változatát ismeri; a különböző térképeken váltakozó egyenesek kötnek össze más-más koordinátájú pontokat, de nagyjából ugyanarra a területre vonatkoznak. Mai posztunkban a legelterjedtebb (legnépszerűbb) vélemény szerinti Bermuda-háromszöget vesszük alapul, melynek csúcsai Puerto Ricót, a Bermuda-szigetcsoportot és a floridai Miamit érintik; na nem mintha az elméletek szempontjából ennek különösebb jelentősége lenne.

Mindaddig, amíg Kolumbusz Kristóf nem tette meg azt a szívességet a spanyol koronának (majd később valamennyiünknek), hogy áthajózik
az Atlantin és úgymond felfedezi az Újvilágot, erről a vízfelszínről nem rendelkezünk semmiféle információval. Amerika őslakói nem voltak valami nagy tengerhajózós népség, ezért fogalmunk sincs, hogy a XVI. század előtt történtek-e furcsa jelenségek a körzetben. Kolumbusz azonban már 1492 őszén (amikor először hajózott át a háromszöget is érintő Sargasso-tengeren) beszámolt furcsa jelenségekről, amelyekről hajónaplója 400 év után is tanúskodik: furcsa fények a levegőben, megbolondulni látszó iránytűk, az égből érkező és a vízbe csapódó lángnyelvek, stb.

Az elkövetkezendő évszázadokban ez a (forrástól és a szerző grafikai hajlandóságától függően összesen 7-12 magyarországnyi), 80 százalékban nemzetközi vizekhez tartozó terület számos olyan titokzatos esemény helyszíne volt, amelyekben egyetlen dolog közös: az eltűnések.

Mert tűnt el itt nyom nélkül vitorlás, gőzös, repülőgép (néha egész harci kötelék), de olyan is volt, hogy egy-egy jármű utóbb sértetlenül felbukkant, csak a legénység hiányzott, de az viszont teljesen.

A teljesség halvány látszatát is kerülve (mintegy ízelítőül) álljon itt pár eset az elmúlt 160 évből:

1.1.) A USS Grampus

Az amerikai haditengerészet szkúnere talán a modern idők első dokumentált BH-áldozata. 1843 márciusában tűnt el nyom nélkül 150 fős legénységével együtt úgy, hogy az időjárás optimális volt a hajózáshoz, az élénk (de nem viharos) széltől eltekintve – de hát egy szkúner végül is vitorláshajó, könyörgöm, mozgási alapfeltétele a szél.

1.2.) A USS Cyclops

A huszadik század elején eredetileg katonai szénszállításra épített 20 ezer tonna vízkiszorítású gőzös már nyolc éve járja a tengereket (főleg a karibi térséget), amikor 1918 márciusában belép a BH-be, majd 240 főnyi legénységgel és 60 utassal a fedélzetén nyoma vész. Ez az eset azért is érdekes, mert (állítólag) ez volt az első, rádióadóval felszerelt jármű eltűnése a körzetben. Mondanom sem kell, hogy egy olajfoltot vagy tépett zsebkendőt sem találtak a haladéktalanul mozgásba lendülő mentőalakulatok.

1.3.) A USS Proteus és a USS Nereus

Az előző alpontban említett Cyclops két testvérhajója (ez a kettő is szénszállító volt) 1941 novemberében tűnik el (úgyszintén nyom nélkül) a BH-ben 160, illetve 180 fős legénységgel a fedélzetén.

1.4.) A 19. repülőraj

Talán a leghíresebb, légijárműveket érintő BH-eset, amely még a Harmadik típusú találkozások című opusz végén is fel-, illetve előbukkan a semmiből/múltból.

1945 decemberének elején a floridai Fort Lauderdale-i katonai támaszpontról öt TBM Avenger típusú torpedóbombázó száll fel, repülési gyakorlat végrehajtása céljából. Az öt géppel két óra elteltével szakad meg a kapcsolat; az utolsó információ róluk az volt, hogy a gépek iránytűje elromlott, s tájékozódási problémáik adódtak. A kötelékparancsnok, Taylor főhadnagy még egy – meglehetősen furcsa – üzenetet lead, majd kikapcsol: „Itt minden olyan furcsa; még az óceán is szokatlan színű…”. Ezt követően az adás megszakadt, s azóta sem lehet tudni, hogy pontosan mi is történt. Sem emberi, sem műszaki maradványok nem kerültek elő.

Csak egy helyen olvastam, de szerintem érdekes: közvetlenül eltűnés előtt a raj parancsnoki gépe harminc másodpercen keresztül az „FT” betűkombinációnak megfelelő morze-jeleket sugározta, majd kikapcsolt. Sokan próbálták már értelmezni, de nem sok sikerrel. Talán neked itt és most sikerül….

A kapcsolat megszakadását követően – mentési célzattal – azonnal útnak indítanak egy Martin Mariner típusú hidroplánt, amely 24 perccel a felszállás után ugyancsak eltűnik a radarok képernyőjéről, s később nyomát ennek sem lelték.

1.5.) A Star Tiger és a Star Ariel

A két, Avro Tudor típusú személyszállító repülőgép 1948 januárjában, illetve 1949 januárjában tűnik el 31, illetve 20 emberrel a fedélzetén. Roncsokat vagy emberi maradványokat nem találtak.


Nem folytatom, elvégre a neten legalább ezer helyen (egymással nem feltétlenül egyező) tételes listákat találunk. Azzal azonban a szerzők jelentős része egyetért, hogy a BH-ben eltűnt úszó, illetve légi járművek száma meghaladja a százat, a rejtélyesnek minősíthető esetek is több tucatra rúgnak. Mivel blogunk irányultsága (nagyképűen azt is mondhatnánk: szakterülete) az összeesküvéselméletek felvázolása és nem az események felelevenítése, folytassuk akkor a konteókkal.

Azzal a teóriával most nem foglalkozunk, amely szerint semmiféle titokzatos dolog nem történt a BH-ben, s a túlburjánzó emberi fantázia (továbbá a nyereségvágyból elkövetett lódítások) rovására írják az esetek mindegyikét.

2.) Természettudományos magyarázatok

Ezek külön-külön, továbbá együtt, egymás hatását kiegészítve és erősítve okozhatják a statisztikainál nagyobb számú légi és vízi balesetet.

2.1.) Az extrém időjárás

A BH területe egyike bolygónk azon részeinek, amelyek elsősorban a trópusi viharjaikról nevezetesek. A hurrikánszezonban (az északi féltekén ez általában július és október között szokott bekövetkezni) az itteni légmozgások sebessége meghaladhatja a 200-220 km/órát, ami értelemszerűen roppant erős (esetenként 15-18 méter magas) hullámverést is eredményez, márpedig ezek komolyan megterhelik a hajókat és a repülőgépeket. Mindez összevetve azzal, hogy a világ legforgalmasabb hajózási útvonalai közül több is érinti a BH-t, már elegendő magyarázattal szolgálnak a megnövekedett katasztrófaszámnak.

2.2.) A Golf-áramlat

Ez a tengerföldrajzi jelenség (amely a BH nyugati részét érintve átszeli az Atlanti-óceánt, gyakorlatilag egy 70-75 kilométer széles és ezer méter mély „folyó” a tengerben, melynek környezetében a víz és a levegő hőmérséklete több fokkal melegebb, mint az őt körülvevő területeken. A Golf-áramlat által folyamatosan mozgásban tartott víztömeg nagyságát érzékeltetendő megemlítjük, hogy másodpercenként átlagosan 50-70 millió köbméter vizet szállít, ami a világ legbővízűbb folyamának számító Amazonas torkolati hozamának körülbelül a háromszázszorosa. Ez a 8-10 km/órás sebességű sodrás (egy átlagos városi családapa kocogási tempója) bármilyen roncsot órák alatt messze visz az esemény színhelyétől.

A hőmérsékletkülönbség ráadásul légnyomásváltozást, ez pedig viharokat idéz elő – és innen GO TO 2.1. pont.

2.3.) A mély víz

A roncsok hiányát az is okozhatja, hogy a BH-ben van a világtengerek egyik legmélyebb része; a tengerfenék mélysége errefelé gyakran meghaladja a 3,5 – 4 kilométert, de akad olyan szakasz, ahol ez meghaladja a hétezer métert. Láthatjuk, hogy nem az a kifejezett Kék Lagúna; ha itt bármi elsüllyed, még a jelenlegi legkorszerűbb eszközökkel is nehéz a nyomára bukkanni.

2.4.) A metánfelhő

Az utóbbi időben széles körben terjesztett feltételezés, mely szerint a BH kontinentális talapzatában elképesztő mennyiségű szénhidrogén-zárvány van (főleg metánról beszélnek a szakemberek). Namármost: ha bármilyen okból (akár csak apróbb, víz alatti földrengés vagy más tektonikus mozgás folyományaként) innen gázkitörések történnek, ezek az óriási, több köbkilométernyi össztérfogatot elfoglaló buborékok elsüllyeszthetik a kisebb hajókat és/vagy megölhetik a legénységet, amely (végső kétségbeesésében) esetleg a tengerbe is veti magát. Lévén, hogy a metán a levegővel keveredve sújtólégrobbanáshoz is vezethet (ehhez a légköri elektromosság egy apró szikrája is elegendő, lásd még lidércfény); tán még az alacsonyabban szálló repülőgépekre és azok utasaira is veszélyes lehet.

2.5.) Az infrahang

Az infrahangok (vagyis a 16 hertz alatti frekvenciájú rezgések) harcászati felhasználásával egy orosz születésű, később franciává átlényegült tudós (Vlagyimir Gavrovszkij) már az ötvenes években foglalkozott. Rá, illetve kutatásaira csatlakozott a kilencvenes években egy másik (ugyancsak orosz) kutató, Vlagyimir Azsazsa, aki egy viszonylag új elméletet fejtett ki a BH-ben történtek magyarázatául.

Azsazsa szerint (aki óceánográfus) a szóbanforgó földrajzi terület gyakori viharainak egyik természetes következménye az infrahangok keletkezése, amelyek terjedési sugara elérheti a többezer kilométert is. Az emberekre (és más élőlényekre) gyakorolt, lehetséges élettani hatásokon túl (szívmegállás, keringési rendszer összeomlása, erek maradandó károsodása, eszméletvesztés, depresszió, öngyilkossági rohamok, stb.) műszaki következményei is lehetnek: technikai szerkezetek meghibásodása, alkatrészek károsodása, extrém rezonancia, egyes illesztések széthullása érzékelhető ok nélkül, stb.

2.6.) Az a fránya elektromágnesesség

A BH-n keresztül húzódik az egyik olyan (agonikusnak nevezett) vonal, amelynek mentén a mágneses észak, illetve a földrajzi észak pontosan egybeesnek. Ez a mágneses iránytűk viselkedésére van hatással, tudniillik itt nem kell kompenzálni a más tájakon megszokott deklinációs szögek segítségével. A rengeteg eltévedés és rossz útirány-választás ennek a jelenségnek tudható be.

3.) Az emberi tényező

A leggyengébb láncszem itt is az ember. Vannak általános (mondhatni földhözragadt) speciális magyarázatok, amelyek biztosítási csalásról, kicsinyes bosszúról, háborús veszteségekről vagy szabotázsról szólnak; mivel ezek főleg csak egyedi esetekre vonatkoznak (és nem is annyira izgalmasak), nem foglalkozunk velük részletesen.

3.1.) A kalózok

Gyermekkorunk olvasmány- és filmélményei óta tudjuk, hogy a karibi térség évszázadokon át a tengeri rablók egyik kedvenc területe volt (ki hallott akkoriban  ilyen összefüggésben még Szomáliáról meg Afrika szarváról..?): Henry Morgantól a Vörös Kalózon át Sir Francis Drake-ig számos kollégájuk munkaköri leírásában szerepelt a kereskedelmi hajók megtámadása, a rakomány átpakolása, a legénység torkának átvágása, majd a tetemek vízbe hajigálása. Nem volt ez másként az újkorban, sőt, a huszadik században sem. Ez az alteória tehát kifejezetten a kalózokra veri a balhék többségét – értelemszerűen mindezek csak a hajókra vonatkoznak, az eltűnt repülőgépekre nem.

3.2.) Az USA

Az amerikai kormány a BH-ügyet sem ússza meg. Lelkes konteósok esküsznek rá, hogy Washington évtizedek óta titkos föld- (akarom mondani: víz-) alatti kutató- és kísérleti bázist üzemeltet arrafelé, ahol (többek között) olyan experimentális fegyverek tesztelése folyt (és talán folyik a mai napig is), amelyek távolról képesek befolyásolni a hajók és repülőgépek műszaki berendezéseit, valamint ezek személyzetének pszichikai állapotát (lásd még korábbi posztjainkat a HAARP-berendezésről, vagy a tökéletes katona – projektet, stb.).

A jóindulatúbb összeesküvéselméletesek nem is feltételezik, hogy a jenkik szándékosan levadásznák a hajók és repülők x százalékát (elvégre a veszteséglistán az USA az első), hanem „csak” azt mondják, hogy azoknak a járműveknek (és személyzetüknek) kell eltűnniük, amelyek előtt (valamilyen okból) a titkos katonai tevékenység dekonspirálódott.   

Az elmúlt ötven évben a „gyanúsítottat” még jobban beazonosították: mindenről a kanadai-amerikai kettős irányítású NORAD (North American Aerospace Defense Command, vagyis az Észak-amerikai Űrvédelmi Parancsnokság) tehet, amely esetleg infrahang-fegyverrel (lásd 2.5. alpont) is kísérletezik.

És persze nem véletlenül települtek oda, hiszen tudják, hogy arrafelé a különleges jelenségeknek több évszázados múltjuk van, nem lesz nagyon feltűnő, ha egyiket-másikat ők fogják előidézni.

4.) A természetfölötti

Na ezek az igazán izgalmas, vérpezsdítő lehetőségek, amelyeknél holmi természettudományos korlátok nem szabnak határt a szárnyaló kreativitásnak.

4.1.) Az ufók

Szinte kézenfekvő magyarázat, amely részünkről sem is igényel túlzott szájbarágást: évszázadok (ha nem évezredek) óta földönkívüli bázis lapul a biztonságos, több kilométeres mélységben (lásd 2.3. alpont), ahonnan a kis zöld (mások szerint a nagy szürke, esetleg a közepes kék, jómellű) emberkék felügyelik az emberi civilizációt és műszaki haladást. Olyan hajóknak (és repülőknek) kell nyom nélkül eltűnniük, amelyek legénysége vagy észlelt valamit, vagy pedig valamilyen okból simán felkeltették az idegenek érdeklődését. Esetleg véletlenül belekerültek egy olyan örvénybe, amely kapuként szolgált a bázishoz; márpedig ez földi járművek számára csak egyirányú közlekedést tesz lehetővé.

Puerto Rico amúgy is közkedvelt célzónája lehet a földönkívülieknek, hiszen számos ufó-észlelést jelentenek a környékről.

4.2.) Atlantisz

Nem földönkívüliek, hanem a saját őseink vagy rokonaink maradványai és teljes civilizációja lapulnak a víz alatt. Az egykoron elsüllyedt földrész olyan ősi technológiát használt, amely gyökeresen eltér az általunk megszokottól: gyakorlatilag kimeríthetetlen energiaforrásaik például elképesztő méretű (és mindeddig azonosítatlan szerkezetű és összetételű) kristályok voltak, amelyek a mai napig, több tízezer év múltán is sugároznak – sajnos teljesen véletlenszerű időpontokban és irányba. Ez a sugárzás (ami végül is nem sugárzás, legalábbis nem a mi mostani fogalmaink szerint, de nincs rá jobb földi szó) megbolondítja a műszaki berendezéseket és az emberi agyat is – és innen már lásd 2.5. alpont, az infrahangok hatásáról.
Persze az sem zárható ki, hogy az atlantisziak leszármazottai a mai napig ott élnek a víz alatt, s a sugárzás rendszere nem is annyira sztochasztikus, hanem ők irányítják, mert – lásd az ufós forgatókönyv a 4.1.-nél.

4.3.) A szörny

Genetikai deformáció miatt óriásira nőtt szörny, esetleg ezek egész hordája (tintahal, ámbráscet, cápa vagy mindezek valamiféle torz keveréke) garázdálkodik a mélyben, egyfajta rosszindulatú Nessie-ként. Ha úri kedve úgy hozza, hajókat támad meg és pusztít el, majd visszatér a tenger mélyén található barlangjába.

4.4.) Időörvény

A BH legérdekesebb tulajdonsága, hogy (bizonyos természeti feltételek megléte esetén) időkapu nyílik, amely (egy általunk nem ismert logika szerint) hol a múltba, hol a jövőbe, hol egy párhuzamos jelenbe repíti az abba bekerülő hajót, repülőgépet, esetleg csak ezek személyzetét. Vagy sima féregjárat, amely rövidebb utat biztosít az Univerzum két, egymástól nagyon távoli pontja között.

Ide illik Carolyn Helen Cascio esete, amelyet (mintegy bizonyításul ehhez az elmélethez) röviden ismertetek.

Carolyn egy bevállalós déli leányzó volt (ahogyan azt a Deep South rajongói tudják, Mississippiben soha nem születtek puhányok), aki 1964 júniusában beült a saját tulajdonú, 172-es Cessnájába, s a több, mint 100 repült órát igazoló pilótaigazolványával a zsebében (továbbá egy utassal a fedélzeten) elhatározta, hogy a Bahama-szigetekről átrepül a körülbelül 700 kilométernyi távolságra fekvő Turks- és Caicos-szigetekre. Ragyogó, szélcsendes, tiszta idő volt végig, az egész térség fölött.

A célállomáson a reptér több alkalmazottja is tisztán látta, amint az előírt időpontban a Cessna megjelenik az égen, majd – ahelyett, hogy leszállna a teljesen üres kifutóra – körözni kezd úgy 400 méter magasságban. Megkísérelték felvenni vele a rádiókapcsolatot, sikertelenül, noha a háttérzajból arra következtettek, hogy a mikrofonja bekapcsolt állapotban van. Pár perc elteltével a következő beszélgetés fültanúi lehettek:

Carolyn: Na ezt végképp nem értem. Lehet, hogy eltévedtem volna? Ez a Grand Turk sziget kéne legyen, de itt lent semmi sincs: se reptér, se házak, se semmi…

Utas: Hm, tényleg…

Carolyn: Pedig a térkép szerint jó helyen vagyunk, és a sziget körvonalai is pont így néznek ki, mint ez itt alattunk… de ez a sziget itt lent… ez teljességgel lakatlan… Odanézz: se épületek, se utak, pedig ez pontosan olyan, mint a Grand Turk sziget… Semmit sem értek…

Az irányítótorony (ahonnan tökéletesen látták a lassan köröző, nyolc méter hosszú és tíz méter fesztávolságú gépet) folyamatosan próbált rádiózni, meg még jelzőpisztollyal is lőttek vagy négyet, hogy felhívják a gép figyelmét magukra, minden eredmény nélkül.
Úgy tíz perc elteltével még annyit hallottak, hogy Carolyn (kétségbeesetten) ezt kérdezi (feltehetően az utasától, vagy inkább saját magától): „Hát ebből tényleg nincs kiút..?”, majd megfordul és a tenger felé veszi az irányt.

Utólag kiderült, hogy a kiindulási reptérrel még kommunikált: elmondta, hogy elérkezett arra a helyre, ahol a Grand Turks-i reptérnek kellett volna lennie, de odalent csak buja növényzetet látott, emberi létnek még a nyomát sem, ezért visszaindult Nassauba. Tájékoztatása szerint üzemanyaga elég lett volna a visszaútra is, de ennek ellenére további negyed óra múlva megszakadt vele a kapcsolat (az időjárás továbbra is ideális repülési feltételeket biztosított) és soha senki nem látta többé; sem őt, sem utasát, sem a gépet.

A Grand Turks körülbelül háromszáz éve lakott; a reptér és környékének infrastruktúrája (többek között az 1800 méteres, aszfaltozott kifutópályák) pedig több ezer méter magasból is világosan látható, arról nem beszélve, hogy a létesítmény alig két kilométerre van az ötszáz hektáron elterülő Cockburn Towntól, a szigetek fővárosától.



Kedveseim, ezek voltak hát a (szerintem) fontosabb konteók a Bermuda-háromszöggel kapcsolatban; ha kimaradt volna valami ütős, nyugodtan dobjátok fel a hozzászólások között. A legnagyobb szívfájdalmam, hogy sem a Moszadra, sem a szabadkőművesekre nem találtam terhelő adatot, de talán megteszitek ti, a kommentekben.

Ápdét: ide kattintva olvashattok egy másik posztot az alternatív Bermuda-háromszögekről!

Ápdét: A Bermuda-poszt kibővített verziója is elolvasható a Konteó 1 című könyvben, amelyet 20%-os engedménnyel ide kattintva rendelhetsz meg, vagy 2013. november elsejétől megvásárolhatsz az Alexandra és a Libri nagyobb boltjaiban.

 

Kategória: EgyébCímkék: , , , , , ,

305 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 305. kaffer — 2017-11-15 15:44 

De mi lehet az a titokzatos FT üzenet ??
Faxom Tudja … 🙂

 304. zsolthy — 2017-11-15 10:16 

Az utloszó (4.4-es) konteóhoz szeretnék hozzászólni.
Az konkrétan nincs ott leírva (a címet leszámítva), hogy a BH-n belül mitől lehetett az ami Carolyn-ékkal történt.
Nos nekem az az elméletem hogy nem egészem időutaztak, vagy időörvénybe kerültek, ahogy azt a cím sugallja, hanem ikább valamien (akár tudományos, akár pl földönkívüli eredetű) behatás következtében átkerültek egy másik párhuzamos dimenzióba ahol a Grund Traks tényleg lakatlan és azt a Grund Traks-ot látták már, de mivel lassan haladtak át a másik dimenzióba még láthatóak voltak it (a mi dimenziónkban) is és valószínűleg ezért lehetett hogy a Grund Traks-sal már nem tudtak kommunikálni, de a Bahama szigetekkel még igen. Aztán mikor teljesen eltűntek már teljesen átértek a másik dimenzióba és feltehetően most is ott vannak.
És lehet hogy azóta is próbálnak rájönni mitörtént és próbálnak haza jutni.
Ez lehet a 4.4.1-es al-al konteó. 😉

 303. manysivadasz — 2015-06-07 19:20 

http://life.ma/eletmod/ezoterika/18029-90-ev-utan-kerult-elo-a-gozos-a-bermuda-haromszogben/

Nem is csak azért linkelem, mert a témába vág, hanem mert ezáltal nyert értelmet számomra Weöres Sándor Rock and Roll c. versében a „füstölgő, tüzes Cotopaxi”. Olvtársak, olvassatok sok Weöres Sándort!

 302. rainclouds — 2014-08-09 19:36 

Én mar repültem Grand Turkrol Nassauba. Semmi nem történt..

 301. sztalker — 2013-12-10 13:37 

@gigabursch:

A térségben eltűnt gépek java részét az ún. kisgépes (a szakmában így hívják: General Aviation — GA) kategória (6 főnél kevesebb utaskapacitású) légi járművek adják, amelyekre szinte bármi veszélyes lehet a kis magasságú repülésük miatt, mivel ők jóval kiszolgáltatottabbak az alacsonyabban igen változékony légköri viszonyok miatt. (A nagy magasságban — 8-10 km — áthúzó nagyobb utasszállítók tképpen az általunk értelmezett „időjárás” FÖLÖTT repülnek, azaz ott legfeljebb a magaslégköri áramlásnak — jetstream — lehet szerepe, illetve valóban érinthetnek olykor konvergenns zónákat is, de ezek nem túl gyakran okoznak bajt. Tény, hogy az Air France 447-es járatának balesetében is közrejátszott egy ilyen zónának az érintése az Atlanti-óceán déli területe felett, de nem ez volt a katasztrófa igazi oka.)

A térségben csak egy viszonylag nagy utasszállító gép tűnt el 1948-ban, ez egy brit repülőgép volt — egy Avro Tudor –, de más területek felett is előfordult már ilyesmi, tehát ez nem különösebben ritka dolog. Pláne nem mondjuk a Csendes-óceán felett, csak annak nincs ekkora legendája. Egyébként pl. egy korróziós törésből származó szárnyleválás is simán okozhat ilyen váratlan lezuhanást, hogy még rádiózni sincs idejük a pilótáknak. Erre már volt példa a repülésben. (ráadásul pont egy hasonló típusnál.)

http://en.wikipedia.org/wiki/BSAA_Star_Tiger_disappearance

A Bermudák térsége és a Karibi térség hemzseg a kis csempészgépektől, rengeteg illegális magángép mozog arrafelé, sok esetben ez is egyszerű magyarázat lehet az eltűnésekre, például úgy, hogy más néven szállnak le, mint ahogy elindultak, esetleg átfestik a gép lajstromjelzését (rendszámát) egy útjukba eső szigeten a drogcsempészek. Egyszerűen képtelenség minden esetnek utánajárni, ha valaki járkált már arrafelé, az tudja, hogy a sekély lagúnák tele vannak otthagyott magánrepülőgép-roncsokkal, amiket a kutya sem keres, sokszor többe kerül a rakomány, mint maga a repülőgép. 🙂

A metánhidrát helyett én megelégednék közönséges földgázkitörésekkel, szivárgásokkal is, olajmezők arra is lehetnek, ugyanúgy a felszínre kerülhet gáz is, ami mondjuk kinyomja az olajat.

A gázos víz jelenségéről viszont hallottam, és ezt én is elképzelhető magyarázatnak tartom a hajók eltűnésére. Arról van szó, hogy ha egy ilyen felszínre kerülő gázbuborék (inkább valamiféle óriási, akár több tíz méter átmérőjű fánk-alakú felfelé lebegő alakzatot képzeljünk el) egy hajó alá kerül, akkor ott a víz felhajtóereje relative csökken, azaz „higul”, a hajó pedig elsüllyedhet, ha nem tud elég gyorsan kikerülni egy ilyen zónából. (A repülőgépek egyszerűen túl gyorsak ahhoz, hogy rájuk tartósan veszélyt jelenthessenek ilyen kitörések, még ha alacsonyan repülnek, akkor is.) Kisebb jachtok és hajók viszont veszélyes helyzetben találhatják magukat, ha épp alattuk van egy ilyen „pipáló” buborékolás. Még rémisztőbb ez a jelenség, ha mi magunk is a vízben vagyunk, vízbe estünk, erről a tengeri olajbányászok (olajfúrótornyok dolgozói) tudnának mesélni: gyakorlatilag lesüllyednek, hiába van rajtuk mentőmellény, mert ez a gázos víz annyira híg, hogy képtelenség benne a felszínen maradni! (Gyorsan ki kell kötéllel húzni őket, amíg lehet.)

A hivatalos repülőgép-statisztikákból inkább a mezőgazdasági repülőeseményeket veszik ki, mert ezek valóban napi szintű gyakorisággal előforduló balesetek minden országban.
(Alacsonyan és lassan kell repülniük a mezőgazdasági pilótáknak, és mindkét tényező már önmagában is súlyos veszélyforrás a repülésben, sajnos. Nem hiszem, hogy a kisgépes eseteknél olyan sok „gázos” ügy fordulhatna elő, bár lehet néhány, elismerem, hogy azt különösebben szégyellni kellene.)

 300. becsuszoszereles1k — 2013-12-10 10:10 

Tiboru irja a posztban: „…fogalmunk sincs, hogy a XVI. század előtt történtek-e furcsa jelenségek a körzetben. Kolumbusz azonban már 1492 őszén (amikor először hajózott át a háromszöget is érintő Sargasso-tengeren) beszámolt furcsa jelenségekről, amelyekről hajónaplója 400 év után is…”

Egyelore csak erdekes emlekkent, mert nem jut eszembe pontosan hol a mese es hol a kutatasi eredmeny, bar gyorsan atfutottam Grimm, ill. Andersen meseinek cimet, de meg nem latom; addig is hatha valaki raismer a tortenetre:
Tehat van egy mese, ami arrol szol, hogy a hajosok rendszeresen visszaternek a felelmetesen veszelyes fe’rges tengerre, aminek a kozepeben is egy boszorka lakik, no ahhoz jarnak…
Nos ez a mese allitolag azt jelenti, hogy ezek a hajosok nem masok, mint a vikingek, a ferges tenger pedig a Sargasso tenger…a banyara is van valami megfejtes…

 299. gigabursch — 2013-12-10 09:20 

@pbarni:
És nincsenek is benne a hivatalos légiforgalmi-baleset statisztikákban, mert irtózatosan rontaná a mutatókat.
Ezt már több repüléssel foglalkozó embertől hallottam.

 298. gigabursch — 2013-12-10 08:57 

A Konteo-Könyvet olvasva ért meglepetésként, hogy eddig észre se vettem a tengerfelszín alatti gázkitörés lehetőségét.

Nem is oly rég volt egy film valamelyik áltudományos csatornán, ami azt fejtegette, hogy mennyi metánhidrát (http://hu.wikipedia.org/wiki/Met%C3%A1n-hidr%C3%A1t) van a tenger mélyén, és azt hogyan lehetne bányászni, mert ezzel az emberiség CH igénye további 4000(!) évre elegendő lenne, miközben a kőolaj és földgáz a legoptimistább számítások szerint sem több 80-100 évnél.

Az igazán érdekes ebben az, hogy van néhány eset, amikor tényszerűen igazolható, hogy feltört.
Úgy viselkedik ilyenkor a víz, mint amikor lelkesen kiöntjük a szénsavas üdítőt. Felhabzik, értelemszerűen a sűrűsége a koktélnak megváltozik, következésképp az addig vidáman úszó hajó bebuggyan a víz alá és kampec.
Repülőgépek esetében, ha meg elég tömény már az elegy ahhoz, hogy ne robbanjon, akkor elég kevés az O2, ahhoz, hogy a motor üzemanyagot kapjon, közben jön az ájulás, stb és vége a dalnak.

Eddig tök logikus, de:
A metán-hidrát kialakulásához kell néhány egyidejű feltétel (pl vulkánosság, ahonnan a metán ki tud áramolni, nagy víznyomás, stb) és mindameleltt kell még néhány olyan feltétel is, hogy időnként ez meglazuljon, stabilitást veszítsen és fel tudjon törni.

Tud erre valaki valami kézzel foghatót?

 297. trafikos — 2013-06-09 21:13 

@Eugenie Danglars:
Hali!
Megint egy jó kis blog.Lassan de biztosan hozom be a lemaradásom a régebbi írások olvasásával.
Megnéztem a morze kód abc-t wiki-n és rájöttem.
Táncolni mentek,ugyanis a katonai kód szerint az F=foxtrott a T=tangó. Pl.CIA:C=charlie
I=india,A=alpha 🙂

 296. kuklopsz — 2013-06-04 08:10 

295. FilcTroll:
Ha jól látom, a linkelt oldalon pont a szonár képei nincsenek meg, hanem csak demonstrációs képek.
Majd ha megmutatják a szonár képeit, akkor elhiszem, vagy ha igazi fényképeket készítenek az állítólagos objektumokról, és azt közlik le.
„Már régebbi ügy ez is, de most valamiért felélénkültek a hírek.”
Szerintem azért (bár ez csak egy konteo’), mert ez is annak a folyamatnak a része, hogy pár éven belül hivatalosan is bejelentik az intelligens, földre látogató „földönkívüliek” létezését, amihez Roswell óta szoktatják az embereket, akik nyilván úgy lesznek beállítva, mint civilizációnk megteremtői, egykori „istenek”, akik persze kapcsolatban állnak a régi, legendás civilizációkkal, stb.; Pedig valójában nem is földönkívüliek, hanem… (A gyatlovos posztban már pedzegettem).

 295. FilcTroll — 2013-05-24 11:24 

Hoppá!

„Two Giant Underwater Crystal Pyramids Discovered in the Center of the Bermuda Triangle”

http://www.endalldisease.com/two-giant-underwater-crystal-pyramids-made-of-thick-glass-found-in-the-center-of-the-bermuda-triangle/

Dr. Meyer Verlag szonár használatával fedezett fel két hatalmas, kristályszerű anyagból készült piramist kétezer méter mélységben, a Bermuda háromszög közepén. Már régebbi ügy ez is, de most valamiért felélénkültek a hírek.

 294. kuklopsz — 2013-05-11 20:48 

Üdvözletem!
Nagyon jó a blog, nem győzök utána olvasni, nagyon tetszik!
A témához kapcsolódva bemásolnám véleményként egy másik fórumon tett hozzászólásom:
„Azért az elég elszomorító, hogy még ennyi év után is felülnek az emberek a csalásnak, megvezetésnek, hazugságnak. Anélkül, hogy bárki is legalább részletesen utána olvasna, utána járna.
Még úgy is, hogy ezt már néhány értelmes kutató megtette helyettünk. (Erről még később).
Példa: Mary Celeste. Az égvilágon semmi köze nincs a Bermuda- háromszöghöz. A hajót az Azori-szigetek és Portugália között találták meg, útiránya egyébként: New York-Genova. Tessék már kérem a térképre nézni, és megmondani, hogy ennek mi köze van a háromszöghöz? Kétségtelen tény ebben az esetben csupán az, hogy a legénység eltűnésére tényleg nincsen széles körben elfogadott magyarázat. Annyi azonban megállapítható, hogy az eset körülményeinek összekutyulásáért való felelősség egyértelműen áll, mégpedig a vizsgálatot irányító „főmufti” személyében.
Még néhány példa, röviden: Bella (1854); valahol a Sao Roque-foknál tűnt el, ami 2000 mérföldre esik Barbadostól (Barbados a háromszög déli csücske), mégis konzekvensen a háromszöghöz kötik… 1866: Lotta, 1868: Viego, 1884: Miramon. Semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy ezek a hajók egyáltalán léteztek volna…
1925 december: Cotopaxi; na ez is egy olyan eset, hogy az ember a fejét fogja. A legenda „hívői” konzekvensen elfelejtenek beszámolni az eltűnésének idején tomboló viharos tengerről… és ugyanez elmondható még az esetek többségében is. Ennek ellenére a hazug szenzációhajhászok állandóan azzal jönnek, hogy mindegyik eltűnés csodaszép időben történt, lágy, meleg, tavaszi szellő közepette… Holott ennek általában épp az ellenkezője igaz.
1931 október: Stavenger nevű norvég hajó. Ez is egyértelműen nem létező hajó, kitalált történet. Az egyetlen hasonló nevű norvég hajó 1957-ben szenvedett hajótörést a Norvég Hajózási és Navigációs Hivatal tájékoztatása szerint…
1932 április: John and Mary. A „szokásos” gazdátlan hajó. Azt általában elfelejtik hozzátenni, hogy a legénységet a hajó újbóli megtalálása előtt már kimentették a nyilvántartások szerint. Egyébként a motorhelyiségben bekövetkezett robbanás miatt kényszerültek elhagyni a hajót.
1935 augusztus: La Dahama. Szintén „szellemhajó”. És szintén az előző kategória. A legénységet kimentették, mert a hajó süllyedt. Azonban a csendes tenger miatt csak lassan süllyedt el, így kétszer is megtalálták, öt napra rá. Persze ezekről az apró tényekről a Berlitz-hez hasonló csalók konzekvensen elfelejtenek beszámolni.

Az is egyértelműen megállapítható, hogy a sok hülyeség és hazugság forrása éppen az említett szerző, ugyanis a későbbi szenzációhajhászok is ugyanazokat a hibákat vétik, mint Berlitz. Például a Carroll A. Deering nevű hajónak a nevét még normálisan leírni sem tudja, és konzekvensen Carol Deeringnek nevezi… Az ilyen és ehhez hasonló hibák aztán a többi fantaszta művében természetesen visszaköszönnek. De még ez a legkisebb baj a művével. Néhány szemelvény:
– Nem nevezi meg a forrásait, hogy ugyan már honnan szedte az adatait. Vagyis a kijelentései semmivel az égvilágon nincsenek alátámasztva. (Pl. lábjegyzetek hiánya).
– Egyszerűen kitalál történeteket, soha nem létezett hajókról. (Nála jelenik meg a Stavenger is; de ilyen például a Rosalie nevű soha nem létezett francia hajó is).
– Tudatosan elferdít valós tényeket. Ilyen a 19. repülőraj rádióforgalmazása. Olyan mondatokat ad a pilóták szájába, amelyek a jegyzőkönyvek tanúsága szerint soha el nem hangoztak. Magyar nyelven is utána lehet olvasni. Így tesz a „szellemhajókkal” is. A történet meséléséből rendszeresen kihagyja a legénység egyébkénti megtalálását.
– Az esetek jó része, amit felhoz, egyáltalán nem köthető a háromszöghöz. Pl. a Gloria Colita (amit szintén hibásan Gloria Colitének nevez) esete a Mexikói-öböl sara… Ezeket még lehetne sorolni szintén. Saját magát járatja le a szerző, amikor könyvének 39-ik oldalán még térképet is közöl az eltűnt hajókról. Ezek közül összesen hét eltűnés esik bele a „tulajdonképpeni” háromszögbe, az összes többi,- hát mit ne mondjak,- elég nagy szórásban van attól… 🙂 De még a rombusz alaktól is kívül esik a többség… Hát hogy hihet ebben a „rejtélyben” ezek után még bárki?

A valóban rejtélyes eseteket egy kezemen meg tudom számolni, ami a Bermuda-háromszöget illeti. Ebből máris kiesik a már említett Mary Celeste esete is a nem elhanyagolható földrajzi távolság miatt…
A repülőkre szinte ugyanezek állnak. Elfelejtik megemlíteni a konstrukciós hibákat, a bizonyíthatóan észlelt robbanásokat, a viharos időjárást, a hurrikánokat, a személyzet hibás döntéseit, a technikai hibákat, a jól dokumentált emberi mulasztásokat és figyelmetlenséget az eltűnések időpontjában, no és persze a hamisításokat és a puszta kitalációt… Meg a Golf-áramlatot, meg hogy az esetek többségében későn kezdtek el keresni, menteni (szintén mulasztás).

Magyar nyelvű ajánlott irodalom a témában:
– John Harris: Nyomtalanul- Hajókatasztrófák,- Gondolat kiadó, Budapest, 1990
– Lawrence David Kusche: A Bermuda- háromszög rejtélye- Megfejtve,- Zrínyi Katonai Kiadó, Budapest, 1979
Ezek után el lehet olvasni Berlitz könyvét is kiegészítésül, és így megállapítható, hogy az ő írása mennyire színvonaltalan és hazug.”

Lehet kissé vehemens néhol, de ez a véleményem a háromszögről, holott a tenger és a tengeri legendák szerelmese vagyok. Egyébként szívesen fogadnék ajánlásokat könyvekre hasonló témakörben (párat én is tudok még).

 293. albu — 2013-04-28 16:54 

@Ziu9: Az FT mint a gépek rádióhívójelének része elméletet meg tudom erősíteni:

A History Tv egyik része, A múlt megfejtése: A Bermuda-háromszög rejtélye második epizódja http://youtu.be/VTJTSfZ3AwE rendszeresen emlegeti az FT–28-ast és társait.

A videó, bár gagyi amerikai, az első résszel ellentében egész sok értelmes dolgot tartalmaz, és végkövetkeztetése szerint a 19-es raj eltűnése különösebb konteó nélkül magyarázható navigációs hibával.

A szinkron szöveghűsége persze közepesen borzasztó (külön oldal, a Lejterjakab foglalkozik ezekkel), de még így is ajánlom a Konteóblog közönségének.

 292. homospeculatius — 2013-04-04 21:15 

Nagyon jó! Erről készült egy egész jó film, melyben rekonstruálják azaz eljátsszák az egyes epizódokat, sajnos régen láttam, a címére nem emlékszem, de talán megvan VHS-en angolul (ha megtalálom).
Az USS Cyclops kilóg a történetből, mert a Karib-tengeren tűnt el. Ennek az epizódnak inkább az USS Cyclops sztori egyik alkonteojaként kellene szerepelnie. Ebből a hajótipusból talán 6 darab készült, mint kiderült, mind konstrukciós hibával. Ezt Harris írja Nyomtalanul c. könyvében, mivel ő a Jasonon szolgált éppen akkor, amikor a hibára fény derült. Az egyikből alakították át az USA első hordozóját, a Langley-t, a Jasont lebontották, az utolsó a 2.vh. alatt tűnt el Grönland mellett, tehát többségük rossz véget ért.
Az USS Cyclops külön megér egy posztot, utolsó útján sok felderítetlen esemény történt (őrült kapitány, gyilkos matróz, géphiba, hogy csak néhányat említsünk). Jelentősége abban állt, hogy ez volt az USA első komoly 1. világháborús vesztesége, ezért az amcsi sajtó rögtön a német ügynökök szabotázsakciójának kiáltotta ki, pláne a kapitány is német származású volt…ráadásul őrült(?). Felmerült, hogy esetleg a kapitány hajóstul átállt a németekhez, ami azért nem tűnt elsőre tök hülyeségnek, mert felmerült a gyanú, hogy a Braziliában beszállt utas német kém volt, ami a nyomozás eredményeit tekintve nem látszik megalapozatlannak. Mindenesetre de a németek tagadták, hogy náluk lenne a hajó…és akkor a karibi kalózokról, vagy az óriáspolipról még nem is tettünk említést.

 291. mumtaz — 2012-05-03 09:37 

Szerintem az USA teóriákat nyugodtan el lehet vetni. Nem hinném, hogy az 1800-as években már kísérleteztek volna a tenger fenekén.

Hacsak Verne nem egy félig igaz történetet írt le és Némó kapitány tényleg létezett.

 290. anna — 2011-12-24 14:44 

ez anyira ciki

 289. geocurd — 2011-07-26 07:01 

Szerintem a gáz a leghihetőbb. Ahogy már említették a Csodák Palotájában is jól szimulálják. Tehát a gázok – legyen az metán vagy bármi – plusz a tenger mélysége egyszerű és ésszerű magyarázat a BH-ra

 288. zöldike — 2011-06-25 14:33 

lenne egy jó kis legendájuk, miszerint az őslakók isteneikhez imádkoztak, h űzze el a fehéreket, és az égből leszállt egy fehér „felhőn” egy istennő, és megfélemlítéses alapon elküdte volna kristófunkat a francba. és lenne egy szép kis istennő-szobrunk a cessnás csajról. kb

 287. Jokka — 2011-04-22 21:37 

A repülőgépes csaj esetéhez:

Kiváncsi lennék mit olvashatnánk most a sziget felfedezőinek leirásában, ha esetleg megpróbált volna kényszerleszállni……

 286. 178996 — 2011-02-09 17:25 

[Vanek B. Eduard](#11163987):

Nem moderáció, hanem valami olyan beállítás, amit még nem találtam meg; bizonyos kommentek várólistára kerülnek és kézzel kell engedélyeznem a megjelenésüket… Bocs, nem szándékos.

 285. 178996 — 2011-02-09 17:24 

[Vanek B. Eduard](#11163974):

A linkektől megpróbálunk megszabadulni; ez a költözés nemkívánt folyománya, bocs…

 284. Vanek B. Eduard — 2011-02-09 16:39 

És szomorúan tapasztalom, hogy itt moderálsz is minket 🙁

Kérjük vissza a régi iwi.. öö konteoblogunkat!

 283. Vanek B. Eduard — 2011-02-09 16:35 

Tiboru, itt is Rád találtam :-).

Én a – városi legendákon, tömeghülyítésen kívül – természeti okot említenék: a vízbe kerülő metánbuborékok hajósűlyesztő hatását a Csodák palotájában személyesen is kipróbálhatod, a levegőben meg berobbanhat a repülő motorjától. És ha nem tellik meg a hajótest vízzel, még visszatérhet kísértethajóként a felszínre, ha elfogy a bubi..

Egy technikai kérdés: kissé nehézkesen olvashatóak a kommentek ezekkel a fránya html kódokkal ( Válasz

 282. Műsüsü — 2010-12-30 21:31 

@dizil: A chrome állandóan lefagy. A tűzróka azért nem, mert meleg? Mostanában meghekkelte magát, és nem ment könyvjelzőket, cserébe az összeset törölte. Ez is megérne egy konteót.

 281. rdos — 2010-09-17 16:20 

Későn jövőként sajnos már nem tudok szavazni. Mert Licus óriáshullámát (2.7.) is választanám (persze hogy sok ok van). A repiket ugyan ez nem magyarázza, de valóban az óriáshullám újabban elfogadott és teljesen hihető természeti jelenség.

Hogy BH valóban van-e? Biztosítók sztem tudják a választ. Nekik elemi érdekük ennek a BH jelenségnek a megismerése.

miamai 2010.01.18. 22:32:39 említi a BH környéki bemélyedést (a Geoidnak a Földet legjobban közelítő forgási ellipszoidtól való eltérést érti bemélyedésnek). Ehhez adok linket.

kkclinn.tumblr.com/post/770932962/goce-geoidkarte-mit-schatten-h-jpg-972×641

Jól látható, valóban van bemélyedés úgy 50 m (-40 -60 m a skálán), viszont háromszor ekkora van Ceylon körül.

A tenger fenekén a hideg, nagy nyomású iszapban metán-hidrát, vagy klatrát formájában megszilárdulva tárolódó és felszabaduló metán valóban csúnya dolgokra képes, és rossz hírem, sok felé és nagyon sok van belőle a tengerek mélyén.

És egyben ez a jó hír, mert elégethető. Már „csak” a biztonságos kitermelését kell megoldani.

 280. Donna Anna — 2010-06-12 20:07 

Cthulhu vót! 😀 A Mary Celeste-ügyről is lehetne egyszer…

 279. Licus — 2010-02-21 19:46 

Most volt egy egészen tisztességes film a NatGeo-n az óriáshullámokól (rogue waves), amik 30 m-nél is magasabbak lehetnek, látszólag a semmiből jönnek és akár csendes időben is megjelenhetnek – az áramlatok (Golf…)pedig jó táptalajt jelentenek számukra. A Bermuda-háromszöget is emlegették. Korábban ezt a magányos hullámtípust mesének hitték, aztán úgy gondolták, ezer évente ha egy akad, most meg kiderült, h évente sok száz is előfordulhat. Ez is a 2.1 egyik alkonteója lehet!

 278. dX — 2010-02-15 21:38 

a tenger alatti vulkánokat kicsit hiányoltam, bár elismerem ez csak az uncsi természetes részbe férne bele 🙂 ettől függetlenül remek írás, mint mindig

 277. tiboru — 2010-02-13 20:19 

@szomorutojas:

🙂 Oké, vettem.

 276. szomorutojas — 2010-02-13 19:36 

@tiboru: teljesen értettem mit akartál írni, amúgy is Észak-Amerikáról volt szó, csak kötözködtem.

 275. tiboru — 2010-02-13 18:23 

@szomorutojas:

Lehet, hogy valóban helyesebb lett volna Észak- és Közép-Amerika őslakóit írni, akik (a dél-amerikaiakhoz képest) tényleg otthonülőbb népség voltak.

 274. szomorutojas — 2010-02-13 17:46 

„Amerika őslakói nem voltak valami nagy tengerhajózós népség” Azt hiszem Thor Heyerdallnak lenne ehhez pár gondolata 😉

 273. Bocimaster — 2010-02-09 16:34 

Ezt a videót nemrég láttam:

http://www.youtube.com/watch?v=E3pEGsASQzM

Az egész sorozat érdekes, de ebben szó van a Bermuda háromszögről is. Valamint arról, hogy 12 ilyen hely van a Földön, és szabályos geometriai alakzatot alkotnak.

 272. Kismy — 2010-02-07 13:42 

idén jött ki a „Dark Void” c. sci-fi pc-játék. a sztori: egy pilóta eltéved a Bermuda-háromszögebn, kiköt egy másik, párhuzamos univerzumban, ahol emberek-robotok harcolnak. a főhős összehaverkodik Nicola Teslával (!) és beszáll a buliba.

sztem ez a való 🙂

 271. Hooshee — 2010-02-05 09:12 

FT: Full Throttle

Full Tank (empty)

 270. Grifter — 2010-01-25 17:15 

„NORAD (North American Aerospace Defense Command, vagyis az Észak-amerikai Űrvédelmi Parancsnokság)”

Nah! :]

 269. SchA — 2010-01-24 18:01 

Földhözragadt elméletem az FT-hez:

Az amerikaiak rengeteg betűrövidítést használnak. Az Ft = Fort, az Avengerek Fort Lauderdale-ből szálltak fel. A parancsnok valahogy a reptérrel akart kapcsolatot teremteni.

 268. riennevaplus — 2010-01-24 14:45 

két o-t is kivettek belőle, ezek tudnak valamit:))

 267. riennevaplus — 2010-01-24 14:39 

@Licus: honnan veszed, hogy kizárom? nem zárom ki. a manipuláció humán _és_ hiperdimenzinális eredetű, lásd: az illuminati fiú esete hiperdimenzinális marival c. örökbecsű művet.

a létezés hiperdimenzionális, ez számomra nem egy „hit”, hanem _tény_. tekintve a jelenség dinamikáját, számodra is hamarosan az lesz.

 266. Licus — 2010-01-24 13:54 

@trekken: Ezt írod: „…egy hatalmas szellemi erővel manipulált világgal állunk szemben, élünk benne…” – egyetértek veled abban, h manipulálnak/átvernek minket, ám az átverés (akármilyen komplex is) jöhet a mi világunkon belülről is. Ezt a lehetőséget miért zárod ki?

 265. riennevaplus — 2010-01-24 13:39 

tiboru, szívesen hallanám a te véleményedet is, főleg, hogy te vagy az végsősoron, aki összeállítja a témákat (technikailag roppant megnyerően), hogy hol van számodra a határ, mikor a konteózás, esetedben a munka vele, még szórakoztat, és hogy eljön-e néha az a pont, amikor azt gondolod, hogy hijjnye, ha ez így van.. és erre a gondolatra spontán feláll hajadon a szőr? van ilyen?

 264. riennevaplus — 2010-01-24 13:15 

@Licus:

kétség kívül van a konteózásnak egy szórakoztató vonzata; a valóság különböző leiratai egymás mellé téve olyanok mint egy játék, és mi – szellemi kialakítottságunk függvényében – választjuk az egyiket, kinevetjük a másikat, hörpölünk valamit mellé, majd megyünk a dolgunkra, a ‘valós’ választások világába, ahol is kiválasztjuk, melyik villamossal megyünk a munkába, milyen munkafolyamatot csinálunk először, milyet utána, mit csinálunk ha hazamegyünk, etc..

na de mi van, ha elegendő gyanú merült fel bennünk ahhoz, hogy ezt a ‘valós’ világot magát megkérdőjelezzük, mert több irányból is manipuláltnak tűnik [matrix]?

nem xarunk be egy kicsit, ha a választás előtt állunk, hogy a blue pill-t, vagy a red pill-t vegyük-e be? dehogynem. aki eljutott arra a pontra, hogy egy ilyen döntés előtt áll, annak az is világos, hogy a választás egzisztenciális. a játék komollyá vált s választásaink csőre vannak töltve.

mondok egy példát. 9/11 egyik ‘megfejtése’, hogy inside job volt. végigolvasva a roppant anyagot, ami ezzel kapcsolatos, beleszámítva mindent, a saját megítélőképességem lehetőségeit/ határait, a madarak röptét, koincidenciákat, ezt, meg azt, meg mindent, én is erre a következtetésre jutok.

na most mit jelent ez? mit jelentene ez a tény, ha valóban az, valóságról alkotott képünkre vonatkozóan? nem azt, hogy elképesztő háttérerőkkel állunk szemben, amik láthatatlanok manipulált médiáikban, és hogy egyáltalán, nem hihetsz semmit, amit az arcodba tolnak printben, képben, élő szövegben? egyszóval, hogy egy hatalmas szellemi erővel manipulált világgal állunk szemben, élünk benne, amiben figurák vagyunk, amiket ide-oda tologatnak?

játék-e még a játék, ha ennek felmerül a gyanúja?

más. felhoztál néhány szekta példát (saját asszociációs vonaladon), és ezek tükrében, kvázi mint ellenpont, említetlenül is, ott van a nagy, „funkcionáló” referencia, a ‘normalitás’. ugye?

namost az én észlelésemben maga ez a ‘normalitás’ áll teljes tömbjében a szakadék szélétől két lépésre, és mozgásdinamikájában semmi sem változik..

ha egy autó elkezd rángatni és az üzemanyagszint mutatója a nullán van, de még percekig simán is megy, akkor ezekben a percekben a megállás még egy hipotézis, vagy már a kvázi-valóság? „don’t worry my friend enjoy the ride?”

nem lehet, hogy ez a ‘normalitás’ maga is egy nagy szekta, a lehető legnagyobb a maga sarokadataival, valósághipotéziseivel, és ugyanúgy orra bukhat, mint a kicsik, vagy személyek orra buknak vak hitükben szerencsétlenül megtévelyedve?

érdekes, nekem az az érzésem, hogy a ‘normalitás’ nyája már nem jelent védelmet, neked nem? te nem látod a világgazdaság végzetes támolygását? úgy gondolod, hogy ezek csak megingások, amik a rendszeren belüli parancsokkal még korrigálhatók?

nem baj, hogy másként látjuk a dolgokat, de aggódnod nem kell. mint ahogyan én sem aggódom miattad. megmozdult a világ, megmozdultunk mi is vele, és keressük új szerepeinket ebben a katarzishoz közeledő isteni színjátékban. kié ez lesz, kié az. nincs itt semmi baj, a süllyedő hajón is valahogy minden rendben van. egy dock-ban, valahol, már épülnek az újak.

 263. Licus — 2010-01-24 09:13 

@trekken: Beleolvastam többször is, és olyan érzésem van, ez egyfajta „lexikon” (képregényeken felnőtt) átlag-amerikaiakat feltételező tudásbázissal. Az Einsiedl-tó (Fertő) pl. – ahogy egy amerikai utazóban lerakódnak az idegenvezető/utikönyv-információ-morzsák. De ne reklámozzuk, mert ha mindenre van válasz, mivel konteózunk mi itt?

Ami azonban VÉRESEN komoly: most volt a History-n egy film a ?Menny Temploma szektáról, akik annyira hittek az UFÓ-kban, h végül öngyilkosok lettek. A DoQ-on pedig volt egy alapos film egy kanadai szekta-szerű csoportosulásról, ahol a vezető a saját embereit kínozta és gyilkolta. Mindkettő jól mutatta a tagok bevonódásának folyamatát – úgyhogy inkább sírni, mintsem nevetni lehet sok VAD hiten. Légy erős…

 262. riennevaplus — 2010-01-23 23:04 

@Licus:

jó licus, itt vannak a cassiopaea linkek, ha érdekel..

van mit olvasni, de minden mondata megéri, s ha átizmoztad magad rajta (óh, és ott, 2002-ben még mindig nincs vége) lehet számodra is másképp néz ki a világ, mint ahogyan az velem is történt.

az átírás-gyűjtemény itt van:

perceval.netfirms.com/sessions/sessions.htm

egy mégjobb eljárás, egy pdf letöltése, aminek az a természetes előnye, hogy gépen van, és hogy van egy keresőmezője is, ugye, amiből pl. ‘hungary’ beadása után megtudhatja az ember, hogy a magyar nyelv valóban rokon a finnel, és hogy a kárpátmedencében (mégiscsak honvisszafoglalás?!) alakult ki..:)

pl. innen:

http://www.duneier.net/download.php?file=EHWPU&desc=Cassiopaean+Transcripts+pdf

feltétlen ajánlanám viszont az átiratok írásos feldolgozását, amit laura knight-jadzyk (a transcript-ekben a q.(uestion) mögötti „l.”), egy rendkívül intelligens és elokvens hölgy (történész, hipnoterapeuta) készített, mert olyan háttérinformációkat ad, amik nélkül a szövegek jóval nehezebben lennének érthetőek, azonkívül interpretálja és összefüggésbe helyezi őket.

figyelem, ez egy mégnagyobb anyag, ha érdekel, elleszel vele egy darabig..;)

the wave series:

http://www.cassiopaea.org/cass/waveindex.htm

 261. sapuh — 2010-01-23 01:15 

@tiboru: dehogyis, várom a posztot mindről! Sőt az lenne csak a bravúr, ha kimutatnád az összefüggést…

Na jó, befejezem. Köszi a Baudelaire-linket! 🙂

 260. tiboru — 2010-01-22 23:26 

@sapuh:

Miért, azt akarod mondani, hogy ezek kamuk?!?!?!?!?!?!

 258. sapuh — 2010-01-22 20:43 

@franta: attól, hogy a mai tudomány nem magyaráz meg mindent, még nem is kell elhinni az összes kósza legendát. Mert akkor sokat kell gondolkodnod a farkasemberek, a szerencsehozó patkó, a jeti, a Loch Ness-i szörny vagy a kártyajóslás titkain…

 257. sapuh — 2010-01-22 20:36 

@tiboru: ez érdekes, tiboru, nem emlékeszel, hol használta Baudelaire ezt a képet?

 256. Licus — 2010-01-22 19:29 

@franta: Igen, de van egy bökkenő: „a most anomáliás jelenségek” köre mára eléggé felhígult (városi legendák, rémhírek, hoax-ok és hírlapi kacsák, a neten ezerszer tükrözve és ragozva).

A régi tudósoknak furcsa módon (a rosszabb kommunikáció ellenére) könnyebb dóguk volt: 1000 kakukktojás közt kellett megtalálni 1 valós tényt, amire aztán (paradigmaváltó) elméletüket építhették – ma viszont 10000000000000000000000000000000000 ténynek mondott azonosítatlan kóválygó információ közül bányászhatják ki azt az 1 szem valódi tényt.

Tiboru azért siet, h 2012-re minden cikcis témát végigvegyen, mer utána már úgyse lesz több rejtély:))

 255. franta — 2010-01-22 17:37 

Tkp. én is az „időcsavarra” szavaztam.

Értsük már meg: a mai tudomány ott áll, ahol. Még sok felfedeznivaló van. Bizonyos jelenségek a mostani – mainstream – tudomány szerint nem érthetők. Ugyan teszem azt a XII. században egy eldugott kolostorban mit tudhatott egy szerzetes, tehát a tudás embere a biokémiáról? nem sokat. Most is tudunk annyit, amennyit.

Más. Ajánlom Thomas Kuhn: A todományos forradalmak szerkezete című könyvét, amelyből kiderül a paradigma problematika. Tehát hogy egy adott korszak tudományos paradigmája mit tud megmagyarázni és mit nem.

Nos, amikor elszaporodnak azok a jelenségek (pl. egy ilyen), amelyek már nem magyarázhatók az éppen életben lévő paradigmában, akkor egy tudományos forradalom zajlik le, és ennek velejárója, hogy átíródnak a kézikönyvek, azaz a tudományos (kutatási) szabályok.

Tehát lehetséges – sőt biztos -, hogy a következő paradigmaváltáskor már – tudományosan (!) – magyarázhatók lesznek a most anomáliás jelenségek, pl. a Bermuda háromszög buli.

Meg talán kéne vizsgálni a különböző energiamezőket, hálókat stb., de most nem kívánom előre spoilerezni Tiboru 2012 utánra ígért posztját…

 254. tribunus — 2010-01-22 16:57 

@Leadfoot: :)))

 253. tiboru — 2010-01-22 15:18 

@Licus:

A példája alapján Zsuzsanna nővér se lehetett az a jajdeéletvidám típus.

 252. Licus — 2010-01-22 15:02 

@tiboru: egyesek feltételezték, hogy „…a physical consequence of alcoholism, drug addiction, heat or internal parasites”. A BH-ban mindegyik előfordul, tehát néhány hajó v repcsi emiatt is eltűnhetett. Ma ugyanerre pszich terminusokat használnának?

Teljesen off, de én TUDOM, mér svábbogaras a cafard. Lányom egyházi internátusba járt vidéken, az osztálynak közös hálóterme volt (tizenvalahány emeletes ágy).

Zsuzsanna nővér, a matektanár a DEPRESSZIÓS szöget így magyarázta meg nekik: „Képzeld el, h ülsz fent méla depresszióban az emeletes ágy felső részén és nézed lent a svábbogarakat – akiknek a vízszintessel bezárt szöge ez a valami.”

Idegen helyen, sok emberrel összezárva, honvágytól kínozva ültek a légiósok is, nekik is volt svábbogaruk (meg depressziójuk), végül pedig néha futottak egy ámokot. Igaz, ők ilyenkor nem a BH-ban tűntek el…

Innen on 😀

 251. tiboru — 2010-01-22 14:46 

OFF

Addig is, amíg elkészül az új konteóposzt, kukkantsatok be ide és találgassatok: milyen célból épülhetett ezer (vagy 2500?) évvel ezelőtt a bakui Szűztorony?

csurtus.blog.hu/2010/01/22/baku_a_szuztorony

 250. tiboru — 2010-01-22 12:29 

@Licus:

A légiós betegség a „cafard”, ami gyakorlatilag depressziót, mindenbe beletörődést jelent.

Érdekes a szó története, mert eredetileg svábbogarat jelent – hogy innen hogy jött a depresszió, nem tudom. Ha nem csalódom, először Baudelaire használta ilyen összefüggésben, hogy „j’ai le cafard”, vagyis „svábbogaram van”, és azt értette alatta, hogy tele van a töke mindennel.

Hogy orvosilag külön tünetegyüttes-e a cafard vagy simán kóros rosszkedvűség (ami néha agresszióba csap át), nem tudom.

 249. Licus — 2010-01-22 09:29 

@Attus Germanicus: Korábban már szó volt arról, h az agy is furcsán működhet a BH-ban.

Rejtőnél az „ámokfutás” visszatérő téma – nem tudom, h ez valóban létező „orvosi” kórkép? A monszun valóban vadul hathat a szervezetre. És ott van a vikingek „berserk” dühöngése is – jó, lehet h leitták magukat, de az északi sötétség némi depressziót is okozhat.

Tehát lehet, h vannak olyan tényezők (meleg, légnyomás, gázok, mágnesesség stb.) a BH környékén, amitől nem (csak) az iránytű, de az emberi agy is kiakadhat.

 248. radiris — 2010-01-22 09:01 

@Attus Germanicus: vagy három évvel ezelőtt járt a kezemben egy amerikai napilap (USA Today ha jól emléxem) és abban olvastam egy rövid cikket a csajról, vagyis inkább a 90 éves nagynénjéről, aki egy Brandon nevű városkában él (a Brandon Lee miatt maradt meg :), valahol délen. Benne volt röviden a sztori is, akkor hallottam erről először és nagyon meglepett.

A cikk végül is arról szólt, hogy a néni mennyire őrzi az emlékét és éveken keresztül elment a bermudások összes találkozójára, de most már öreg és nem tud menni.

Az újságot el is akartam tenni, de aztán fenthagytam a repülőn (mert ott olvastam).

 247. Attus Germanicus — 2010-01-22 07:31 

@Dmarci: Még az sem egyértelmű, hogy Carolyn vagy Helen volt a keresztneve. Pedig a lány elvileg 1942-ben született, tehát most, ha élne még, 68 éves lenne – nem fiatal, de bőven a reális életkoron belül. Tehát rengeteg egykori barátnője, osztálytársa, stb. élhet még.

 246. sapuh — 2010-01-21 23:19 

@Attus Germanicus: „az esetek második harmada egyáltalán nem történt meg (nehéz másképp minősíteni pl. egy olyan hajó eltűnését, amely hajó sosem létezett)”

– na, hát ezek az esetek a legrejtélyesebbek! Hajók, amelyek azelőtt eltűntek, mielőtt léteztek volna! Futkos a hátamon a hideg…

:)))

 245. sapuh — 2010-01-21 23:15 

@Dmarci: igen, ezt én is próbáltam már, és tényleg semmi…

 244. elzee — 2010-01-21 20:38 

@tiboru:

ez is egy jó téma… 😀

lurva.blog.hu/

leticianover.blog.hu/

😉

 243. Dmarci — 2010-01-21 19:32 

És még valami, ha Carolyn Cascio nevét beírjuk a google-ba, rögtön kidob egy csomó cikket. De próbáljátok ki, hogy beírjátok Carolyn Cascio nevét a google-ba a képkereséshez. Nincs egyetlen egy kép sem Carolyn Cascioról feltöltve a netre. Pedig annak idején ez elég nagy szenzáció lehetett, ha a média úgy működött, mint most (gondolom igen), akkor biztos megkeresték a családját, beletették a képét az újságokba (hiszen ha van arc is a sztorihoz, úgy rögtön személyesebb), vagy legalább lefényképezték, hogy milyen típusú géppel repült. Mégis, ha beírjátok a google-ba, hogy képre keressen rá, nem találni semmit. Na nekem ezért is bűzlik ez a sztori.

 242. Dmarci — 2010-01-21 19:23 

Carolyn esetéhez visszatérve egy gondolat elejéig: azért az elég fura, hogy ha mondjuk átélt egy időugrást, és visszakerült a múltba, a repülőtérről látták őt, sőt, még beszélni is tudtak vele! Mert azt még el tudom fogadni, hogy belekerült egy időlyukba, és azt tapasztalta, hogy ahol a reptérnek kéne lennie, ott csak őserdő van, na de, hogy a testük és a repülő ott marad a jelenbe, hiszen mások látják őket, beszélnek hozzájuk, valamint a rádiójuk is tud forgalmazni, de ők maguk a múltban vannak, az nekem már kicsit sok. Valaki írta, hogy csak megrendezték az utasával a dolgot. Szerintem ez elég elképzelhető, lehet, hogy valamelyik újság(író)tól kaptak érte egy csomó pénzt, hogy ezt eljátszák, meglegyen a szenzáció, meg a címlapsztori.

 241. Licus — 2010-01-21 17:18 

@Bocimaster: Persze h KELL hinni – csak tudva azt, h a kiindulási pontot, az alapot végül is mi VÁLASZTJUK. De azért tudhatunk valamit a FORRÁSOK megbízhatóságáról is. Az én kedvenc itteni forrásom pl. a Cassiopeia-lakók betelefonálós műsora, amit egyik kommentelő társunk szokott idézni. Az tuti!

 240. Bocimaster — 2010-01-21 16:48 

@Licus: Ez egy jó kérdés. Alapból ugye az ember annak hisz amit látott vagy tapasztalt, aztán ott van a másodkézből szerzett tudás. Elhiszem mert olyan mondta/írta/fényképezte akiben nincs okom kételkedni vagy annyian mondták, hogy csak nem kamu. Ebben már benne van az is, hogy esetleg olyat hiszek el ami mégsem igaz szándékos ferdítés vagy egyszerű érzékcsalódás/tévedés miatt. De nem tehetjük meg azt, hogy semmit sem hiszünk el, hiszen akkor semmiféle új információt nem tudnánk szerezni amit nem mi tapasztaltunk:).

 239. Licus — 2010-01-21 16:40 

Ott vagyunk, ahova a konteózás során már soxor eljutottunk: meddig tart a tudás és hol kezdődik a hit?

Mivel nem voltam ott a Marie Celeste baleseténél, csak abból indulhatok el, amit mások mondanak/leírtak. Tehát el kell fogadnom, el kell HINNEM, h X vagy Y vagy Z könyv/wiki stb. leírása IGAZ és pontos. (Ebben az esetben pl. Charles Berlitz 1974-es könyve vagy Kusche 1979-es munkája – az első rejtélypárti összefoglalás, a második mindennek utánajárva nem lát rejtélyt).

Vagyis mit fogadok el TÉNYNEK. Innen kezdve az érvelés már racionálisan, logikusan épülhet fel. Node a kiindulási pont… ott bizony választanom kell, kinek hiszek és mit hiszek el.

Ez nem baj, csak tudnunk kell, h így működik a dolog.

 238. gothmog — 2010-01-21 15:19 

@tiboru: Talán félreérthető volt az a hozzászólásom. Úgy értettem,az hogy van egy számadatunk (70 gép 1975 óta), önmagában nem jelent semmit, ha nincs mivel összehasonlítani. Bár amennyire láttam, a hivatkozott BH-oldal se nagyon erőlteti az összehasonlítást.

 237. pbarni — 2010-01-21 12:56 

@tiboru:

A repulogepek listajat atnezve feltuno, hogy 3-4 esetet leszamitva mindegyik gep „egymotoros permetezo” kategoria, amiket az elso komolyabb szello darabokra szed. Errefele is minden evre jut par hasonlo kategoriaju repulokatasztrofa, csak itt meg is talaljak a roncsokat :).

 236. Attus Germanicus — 2010-01-21 10:22 

@boogee001: Cascio repülőgépét elméletileg látták lentről. Sőt, a rádióadását hallották. Ezek azt bizonyítják, hogy nagyon is ugyanabban a térben és időben járt, mint mindenki körülötte.

Egyébként kétségkívül ez az egyik valóban rejtélyes ügy (bár valahol

A másik kettőről, amit írsz, egyetlen, hitelesnek minősülő forrást sem találtam – de most már dolgoznom is kéne, majd később folytatom.

 235. boogee001 — 2010-01-21 09:52 

@Attus Germanicus:

Kapásból 3 jut eszembe: a Cessnás eset amikor nem látták a várost, az utasszállító akiknek 10 perc kiesett és ennyivel kevesebbet mutatott az órájuk, és aki 1/3-al kevesebb idő alatt ért oda egy szigetre mint amennyi idő alatt leggyorsabban megtehette volna.

Biztos van még több ilyen is, de ha ti nem veszitek a fáradságot, hogy utánanézzetek (A wikipédia olvasgatása helyett) akkor én miért tegyem?

Majd ezt a verziót akkor hiszem el, ha mind a több száz eset fel lesz sorolva a magyarázatukkal együtt.

 234. molnibalage — 2010-01-21 09:33 

@Attus Germanicus: Vagy inkább fogalamzhatnánk úgy is, hogy miért csak az itteni eltűnések olyan különelegesek? A történelem során tucatjával vagy akár százával tűntek el hajók máshol is.

 233. Attus Germanicus — 2010-01-21 09:19 

@boogee001: „A kérdés a fennmaradó 10%, akik idő és tér anomáliákat szenvedtek!”

Hol az a 10%? Egyszerűsítsük le a kérdést: Hol az az 1 eset?

Én kicsit másképp csinálnám a leosztást, mint Te:

– az esetek kb. egyharmada egészen biztosan vagy nagy valószínűséggel nem a Bermuda-háromszögben történt

– az esetek második harmada egyáltalán nem történt meg (nehéz másképp minősíteni pl. egy olyan hajó eltűnését, amely hajó sosem létezett)

– a maradék nagy többségére nyilvánvaló, vagy nagyon valószínű a természetes magyarázat

– és egy egészn pici mennyiség (n<=5), ami tényleg kérdéses lehet

És akkor arról nem is beszéltem, hogy ez utóbbiak egy részének is kétséges a valóságtartalma.

Szóval, egy korábbi itteni felvetéshez csatlakozva, énszerintem is fordítva ülünk a lovon: nem azt kéne kutatni, hogy mi történik a Bermuda-háromszögben, hanem azt, hogy kinek állhatott érdekében elterjeszteni azt a HAMIS látszatot, miszerint a Bermuda-háromszögben gyakoriak a rejtélyes eltűnések.

 232. boogee001 — 2010-01-21 08:33 

Sziasztok!

+1 az Időkapura!

Nos, a cél nem az eltűnt járművek 100%-ának rábizonyítása valami természetfelettire!

Szerintem az eltűnések 70%-át természeti jelenségek okoz(ták)zák, 20% emberi tényező, kalózok, csalás…

A kérdés a fennmaradó 10%, akik idő és tér anomáliákat szenvedtek!

Ha az egyenlítővel párhuzamosan a BH-nél átszúrjuk a földet akkor valóban a Filippínó tengernél kötünk ki, ahol a sárkány(ördög)-háromszög található!

Az univerzum működésének k.b.: 0,1%-át ismerjük, matematikai számításaink 2 dimenziós számítások, a xx. sz.-ban olyan ember kap Nóbel díjat aki Newton II. törvényébe más betűket helyettesít be (1N = 1kg * 1m/s2 feltűnően hasonlít az E = m * c2-re). De a lényeg: egy állandó féregjárat halad át a földön, dimenziókapu, párhuzamos univerzumokba vezető átjáró, vagy a tenger mélyén egy elfeledett civilizáció „csillagkapuja” található. Mikor lép működésbe? Bizonyos bolygó együttálláskor, bizonyos évszakkor, napkitöréskor.

Pólusváltás, mágneses sarkok elmozdulása:

(Csak gondolatokban, mert szerintem sok köze van a globális felmelegedéshez és hátha lesz ilyen konteo.)

– cerni LHC (Nagy Hadronütköztető)

– nyersanyagok kibányászása, kitermelése (és egyes anyagok , fémek felhalmozása, városokká alakítása) amik befolyásolják a föld föld forgását!

– kísérleti robbantások (gamma sugárzás, és a robbanás hatására elinduló lökéshullám a magmában)

Sajnos tudósainknak ezekkel az apró dolgokkal nem foglalkoznak!

Remélem segítettem a további gondolkodást!

 231. Licus — 2010-01-21 08:25 

Pl. az iránytű használatának kezdetén nem tudták az alábbiakat:

1) mitől működik;

2) hogy nem pontosan a É pólus felé mutat;

3) vannak helyi eltérések, anomáliák.

Ennek ellenére használták, aztán lassan világosabb lett a kép.

Ha valahol furcsa dolgok történnek (amiket valóban nehéz kiszűrni a sok humbug közül, tisztelet annak, aki ezt megteszi), az annak is lehet a jele, h vannak még további, ismeretlen (nem okvetlenül mágneses) anomáliák. Nagyképűség és elbizakodottság lenne azt mondani, h mostanra a todomány már MINDENT ismer! Valszeg nem mi fogjuk itt a tutit felfedezni, de aki agyal egy keveset, talán kevésbé dől be a sarlatánságoknak. Agy-gyógy-torna…

 230. Jani — 2010-01-21 06:15 

Én nem úgy ülök le egy rejtélyről olvasgatni, hogy én úgyis tudom a választ és ez kamu, hanem megpróbálok nyitott lenni. A „tegyük fel hogy” kifejezést a reáltudományokban is használják, például a matematikában, ami az egyetlen objektív tudományterület. Nem állítom, hogy ott van valami furcsa, sőt akarni sem akarom, hogy legyen, egyszerűen elgondolkodom rajta, van-e. És ha igen, miért.

Nem elsősorban az az érdekes, hogy mennyien tűntek el, hanem hogy miféle furcsaságokról számoltak be emberek, akik nem vesztek oda. Lehet mindenkiről feltételezni, hogy hazudik vagy szanaszét csavarodott valami trópusi sámánlöttytől, aki nem arról beszél, ami beleillik a tankönyvekbe, de ez erős leegyszerűsítése a világnak, és nincs soha paradigmaváltás, a tudomány nem jut újabb szintekre, legfeljebb további részletekkel lesz színesítve, alátámasztva. Hú, ez hosszú mondat lett. Szóval nem tudom, miért van megint arról a vita, hogy van-e itt vmi érdekes, ahelyett hogy az érdekességeket próbálnánk megmagyarázni.

Aki szerint baromság, az minek olvas róla, sőt miért ír?

 229. Ragyás Tóni — 2010-01-21 01:34 

Egyik-másik konteo nagyon érdekes, de ez lerágott csont. Túl van misztifikálva erősen. Emberi mulasztás, időjárás, a technika meghibásodása és biztosítási csalás. Ezek miatt tűntek ott el légi és vizi járgányok. Akárcsak máshol a világon…

 228. Thaddeus Griffin — 2010-01-20 23:30 

@tiboru: Miért jutott eszembe az a vicc, amikor az öreg banya a vállán egy varjúval megengedi hercegnek, hogy megdugja, ha kitalálja, milyen állat is az? 😉

 227. tiboru — 2010-01-20 23:07 

@bioLarzen:

Látom, nem csak nekem szúr szemet…

 226. tiboru — 2010-01-20 23:07 

@figyelem:

A kommented utolsó része egy kicsit izére, ide nem illőre sikeredett, még ha ott is a szmájli a végén. Határeset, na…

 225. bioLarzen — 2010-01-20 23:02 

@figyelem: Már bocs, de honnan tudod??? 😀

Ja, azért, ha elfogadsz egy tanácsot, sztem kicsit óvatosabban és átgonsoltabban fogalmazz, amit írtál azt kis rosszindulatal akár még náci propagandaszövegnek is fel lehetne fogni. És, gondolom, azért nem akarod, hogy nácinak nézzenek téged…

bio

 224. figyelem (törölt) — 2010-01-20 21:16 

@Licus: már bocs, én aztán igazán nem vagyok zsidópárti, de a Moszadnak ehhez tényleg semmi köze nincs..egyébként a zsidó-kérdésről nem beszélni kell, hanem megoldani:DDD

 223. bioLarzen — 2010-01-20 20:27 

Tagok,

többen elégedetlenkednek, hogy ez a téma nem ide való, stb…

Hadd emlékeztessem őket: a téma szavazáson lett kiválasztva. Vagyis azért mégiscsak voltak, nem is kevesen, akik másképp gondolták…

bio

 222. Bocimaster — 2010-01-20 19:55 

@tiboru: Akkor jő el a világnak vége:).

 221. Licus — 2010-01-20 19:54 

Off: Bocsánat, félreértettél, én nem a békét terjesztem, sőt szeretnék itt némi hiriget – a 9/11-nél volt is rá példa. De verekedjünk humorral és körmönfontan! És gyakoroljuk közben a maszlagok kivesézését – az összes logikailag lehetséges megoldásra ügyelve. Úgyhogy szerintem is a „Moszadra a gyanu árnyéka se vetül a BH kapcsán – ergo ő a tettes” a nyerő érv ebben a témában…) Én már szavaztam, de ezek után átszavaznék a Moszadra.

Ezt támogatja a Moszad – moszat (a Sargasso-tenger fő hordaléka)-szóegyezés is (szóvégi zöngés/zöngétlen hangváltozat!) Igaz h ez csak magyarul érthető, de hát köztudottan a magyar a világegyetem legősibb és legfelsőbbrendűbb nyelve.

Nem lehet véletlen ugyanis, h a hitsorsosok titokszerve épp a titokzatos BH melletti rejtélydús tenger fő alkotóeleméről nevezte el magát!

 220. tiboru — 2010-01-20 18:55 

@sapuh:

Azt azért megnézném, ha a USCG hivatalos honlapján megjelenhetne egy kis zöld emberkékre, avagy egy Stargate típusú átjáróra utaló kijelentés 😀

Thad W. Allen tengernagy biztosan a haját tépné örömében 😛

 219. tiboru — 2010-01-20 18:51 

@gothmog:

Ha ez egy kifejezetten BH-blog lenne, utána is néznék 🙂

 218. The Question (törölt) — 2010-01-20 18:37 

@tiboru:

Gyönyörű!!!!

Imádom ezt a blogot!!!!!

Szívemet simogatja, amikor így tudsz reagálni egy-egy kommentre…

Bizony, itt nem csak a konteókról lehet tanulni. 🙂

A Hozzád, és a Licus-hoz hasonló reakciókat tanítani kellene!!!!

Köszönöm mindkettőtöknek.

 217. The Question (törölt) — 2010-01-20 18:33 

@Licus:

Ez a válasz telitalálat!!!! 🙂

Nálad csodálatosabban senki nem tudott volna így reagálni.

Külön gratula Neked a

+++++ intelligenciádért.

Köszönöm.

 216. gothmog — 2010-01-20 18:17 

@Licus: egy-két megmagyarázatlan eset+újságíró+a titokzatosságra fogékony közönség, akik attól kezdve mindenben a rejtélyességet látják.

 214. Licus — 2010-01-20 17:58 

Alkonteó: Amennyiben a BH valóban nem esz meg több hajót/repülőt, mint más hasonló nagyságú/éghajlatú területek, akkor viszont jó lenne tudni, MITŐL és HOGYAN alakult ki ez a legenda? Spontán rémhírterjedés? Uborkaszezon-kitöltő zsurnalizmus? Ki és mit misztifikál…

 213. Licus — 2010-01-20 17:52 

@sapuh: Abban viszont igazad van, h a 9/11-konteókhoz képest ez más – ott kisemberként úgy érezhettük, hogy a kételyeket boncolgatva a történelem fontos történéseit elrejtő függöny mögé kukucskálhatunk. Magyarán ott jobban éreztem, h a konteó az én bőrömre is megy.

 212. sapuh — 2010-01-20 17:50 

@gothmog: a parti őrség szerint semmi különleges: „The Coast Guard does not recognize the existence of the so-called Bermuda Triangle as a geographic area of specific hazard to ships or planes. In a review of many aircraft and vessel losses in the area over the years, there has been nothing discovered that would indicate that casualties were the result of anything other than physical causes. No extraordinary factors have ever been identified”.

http://www.uscg.mil/history/faqs/triangle.asp

 211. sapuh — 2010-01-20 17:44 

@tiboru: azért hadd folytassam egy kicsit a tamáskodást. Ez az oldal nem állítja, hogy a lista a megmagyarázhatatlan eseteket tartalmazza, egyszerűen csak eltűnt hajókat, repülőket sorol fel (persze nehéz, ellenőrizni, hogy hitelesebb-e Berlitz-nél, de ebbe most ne menjünk bele): „The aircraft below are listed for purposes of assisting in identification. I do not necessarily believe every one is the result of unexplainable mystery”.

Azt pedig megértem, hogy a blogod nem kizárólag az én kedvemre készül, de azért a Vojnich-kéziratról vagy a Tunguzka-rejtélyről készült posztok nekem jobban tetszettek 🙂

 210. Licus — 2010-01-20 17:38 

@turorudi: Olyan keletiesen-misztikusan hangzott a neve: Taos Hum! Azt hittem, h sajtóhibásan hivatkoznak rá, és tképpen „a Tao zúgásáról” van szó – Tao’s Hum), de kiderült, h a „Taos” helynév, ahol zúg ez a hang. Kááááááár… jó lecke nekem arról, hogy misztifikáljuk az unalmasan hétköznapit szokatlanná, rejtélyessé!

 209. gothmog — 2010-01-20 17:38 

@tiboru: most még azt kellene tudnunk, hogy hurrikánzónában fekvő területegységre vetítve ez vajon sok vagy kevés.

 208. tiboru — 2010-01-20 17:08 

@sapuh:

Végre megtaláltam:

http://www.bermuda-triangle.org/html/missing_vessels.html

Itt látható a (tudomásom szerint) legteljesebb eltűnt hajólista a BH-ből. Körülbelül 40 hajó 1973 óta tűnt el arrafelé.

Itt pedig ugyanez, csak légi járművekre vonatkozóan:

http://www.bermuda-triangle.org/html/aircraft_losses.html

Ha jól számolom, mintegy 70 repülő tűnt el 1973 óta.

Természetesen én sem tekintem tévedhetetlennek ezt az oldalt, de „hallgattassék meg a másik fél is”, mielőtt megfellebbezhetetlen ítéletet mondunk, a magyar wikipédiára hivatkozva.

🙂

 207. gothmog — 2010-01-20 17:02 

„beszélgetni a Vuk kapcsán a beszélő rókákról is”

főként hogy a jelenség nemzetközi:

http://www.fantasticmrfoxmovie.com/

 206. tiboru — 2010-01-20 16:55 

@sapuh:

Csak három rövid megjegyzés:

1.) A lehetőségeimhez mérten igyekszem figyelembe venni az olvasók (ezen belül a KBK-tagok) kívánságait, akik közül 17-en szavaztak és (átlagolva) 12-en a Bermuda-háromszöget jelölték meg első helyen a preferencia-sorrendben.

Ez itt valóban elsősorban játék (ahogy azt Licus olyan okosan meg is jegyezte). Szerintem nagyon kellemesen el lehetne amúgy beszélgetni a Vuk kapcsán a beszélő rókákról is – lehet, hogy most adtál egy ötletet 🙂

2.) Bármilyen érvet és forrást elfogadok, de a magyar wikit inkább ne emlegessük, se pro, se pedig kontra 🙂

3.) Az a jó, hogy ennyire eltér az olvasók ízlése. A Természet (vagy a Teremtő – nem kívánt törlendő) egyik (ha nem a legnagyobb) hatalmas ajándéka, hogy nem vagyunk egyformák.

Maradj és játssz velünk a továbbiakban is!

 205. turorudi — 2010-01-20 16:47 

@Licus: Sokáig én sem hallottam róla, viszont hallottam a hangot. Aztán egy hangszerkészítő-zenész ismerősömmel közösen jöttünk rá, hogy valószínűleg a TAOS-t halljuk bizonyos helyeken.

 204. tiboru — 2010-01-20 16:43 

@Licus:

Ez a jeges kiváló hasonlat volt, gratula!

 203. sapuh — 2010-01-20 16:27 

@Licus: értem én, de azért a rejtélyt meg az egyértelmű mesét nem érdemes összekeverni. Vagy akkor kezdjünk gondolkodni a beszélő rókák „rejtélyén” is, miután megnéztük a Vukot.

Egy olyan elmélet, amit már a wikipedia is ennyire ízekre bír szedni, nem méltó erre a blogra. Legalábbis szerintem.

 202. ricsipók — 2010-01-20 16:23 

@The Question: He-he, jól látod a helyzetet.

„Az a gyanus ami nem gyanus”

Nincs Moszad szál? Látszólag nem gyanus, de pont ezért gyanus 🙂

Tanú forever…

 201. sapuh — 2010-01-20 16:22 

A legelgondolkodtatóbb mondat: „érdekes módon 1973. októbere óta (vagyis Berlitz könyvének megjelenése után) egyetlen új esetet sem említettek a Bermuda-háromszögből, pedig a világ már erre figyelt”.

hu.wikipedia.org/wiki/Bermuda-h%C3%A1romsz%C3%B6g

 200. Licus — 2010-01-20 16:09 

@sapuh: „…rögtön a válaszokon kezdik törni a fejüket, ahelyett, hogy elgondolkodnának, van-e egyáltalán kérdés.”

Biztos vannak itt vadul hívő/hinni akaró emberek is, de talán a többség inkább játszani akar: „kitalálnak” egy kérdést (Tiboru tálalja fel jól megfűszerezve), aztán az agyunk és nyelvünk köszörüljük rajt. (Tehát a „rejtély” maga olyan, mint egy jégpálya, ami kell ahhoz, h hokizni lehessen. E sport szerelmesei se a jégért lelkesednek elsősorban – hanem a rajta űzhető játékért.)

 199. sapuh — 2010-01-20 16:00 

„Amikor megbízható adatok állnak rendelkezésre, a legtöbbször azonnal meg is jelenik a logikus magyarázat. Nehéz például rejtélynek tartani a Rubicon esetét, amikor a Meteorológiai Szolgálat aznapi jelentése szerint hurrikán csapott le a kikötőre, ahol horgonyzott. Csak azok az esetek maradnak tisztázhatatlanok, amelyeknél semmilyen információ nem áll rendelkezésre. Az információhiány azonban itt sokszor azt takarja, hogy a szóban forgó baleset számos részlete légből kapott, némelykor az egész eset koholmány. Igen sok balesetet írnak a Bermuda-háromszög számlájára, melyek valójában nem ott, de még csak a közelében sem történtek, mint például az ír partok közelében lezuhanó Globemaster repülőgép. Az eltűnt hajók és járművek jó részénél az útvonal ugyan áthaladt a Bermuda-háromszögön, de semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy valóban ott pusztult el. Az Atalanta esetében például hatszor nagyobb a valószínűsége, hogy Anglia és Bermuda között tűnt el, mint hogy a Háromszögben, vagy a Cyclops, amelynek roncsát 1974-ben Norfolk közelében találták meg. De a Raifuku Maru, amely Angliából tartott Bostonba, nem is érintette a térséget”.

 198. sapuh — 2010-01-20 15:58 

@Johnny336: valahogy senkit nem érdekel a linked, pedig elég meggyőzően leírja, hogy mekkora kamu ez az egész történet.

Úgy tűnik viszont, hogy sokan egszerűen hinni AKARNAK valami nagy rejtély létezésében, így rögtön a válaszokon kezdik törni a fejüket, ahelyett, hogy elgondolkodnának, van-e egyáltalán kérdés.

 197. The Question (törölt) — 2010-01-20 15:41 

Gratula a posztért!!!

Ismét elgondolkodtató, érdekes írást olvashattam, kétszer is.

A hozzászólások is tetszenek, elképesztő és megnyugtató, milyen sokfélék vagyunk, s mi minden jut/juthat eszébe egy-egy embernek az adott téma kapcsán.

Ezen felül megemelem a nem létező kalapomat, hogy mindenki elfogadható, nem primitív stílusban kommentel.

Ezért is szeretem ezt a blogot.

A Moszadra és a szabadkőművesekre – legnagyobb sajnálatomra – én sem találtam terhelő adatokat… Azonban Őket ismerve ezért váltak főgyanúsítottá. 🙂

A magyar BH nem lehet a New York – Tel Aviv – Budapest tengely???

Viccet félretéve, a magam részéről az Időkapura adtam a voksomat.

Számomra ez a leghihetőbb, s – ellentmondásosan – a legfelfoghatatlanabb…

Tiboru!

Mégegyszer köszönöm s gartulálok.

 196. ludens — 2010-01-20 13:50 

Most már 3.5.7 Firefox vagyok, de továbbra sincs szavazófelület.

 195. ludens — 2010-01-20 13:44 

Firefox 3.0.1 alatt nekem sincs szavazó felület. Mindjárt frissítek.

Idézet a modoros blogból:

A gyerekek életét a bulizás és a vásárlás tölti ki. Tipikus tartózkodási helyük a Belbuda-háromszög: a Millenáris, a Moszkva tér és a Mammut környéke.

A teljes cikk:modoros.blog.hu/2010/01/20/olvasoi_rovat_a_budai_ujgazdag_csalad

Tehát van magyar vonatkozás is 🙂

 194. Licus — 2010-01-20 11:26 

@Jani: Különböző filmekben mutogatták is, h ezeken a tájakon soxor nincs „horizont”, a tenger és az ég (fentről nézve) párás kékségben folyik össze. A kép elég meggyőző volt…

 193. Jani — 2010-01-20 09:22 

Ahogy nézem, a BH a Ráktérítő környékén van. Június 21. vagy 22. délben a Nap pont feletted van, tovább bonyolítva a tájékozódást, térérzékelést, együttállást. Van, aki a fent-et és a lent-et keverte össze. A következő a kint és a bent.

 192. Attus Germanicus — 2010-01-20 09:17 

@Jani: Valóban vannak eltűnt repülőgépeink?

Nézzük csak: az 5, rajban repülő gép saját bevallása szerint is tájékozódási problémákkal küzdött (magyarul baromira eltévedt). Ezek után feltehetőleg egyszerűen lezuhantak, miután nem volt végelen mennyiségű üzemanyaguk. (gyakorlatilag oktató repülésen voltak, a 4 másik pilóta követte a vezérgépet, így a vezérgép problémáit szenvedték meg akkor is, ha nekik amúgy nem lett volna gondjuk). Egy akkora területen, mint fél Európa, miután senkinek fogalma sem volt, hogy mégis kb. merre repülhettek, semmi meglepő nincs abban, hogy nem találták meg a roncsaikat.

Az értük küldött hiroplánt többen is látták felrobbanni és lezuhanni.

A Star Tiger egy baromira lerohadt állapotú gép volt, aminél nem meglepő, hogy nem tudott egy transzatlanti repülést lebonyolítani; ráadásul minden valószínűség szerint utolsó útján nem repült a Bermuda-háromszög felett.

A Star Ariel valószínűleg tényleg lezuhant, kb. azt is lehet tudni, hogy hol. Roncsainak keresése jóval később kezdődött meg. 1949-et írunk, a roncsok kutatása gyakorlatilag szabad szemmel történt, és ennyi idő alatt azokat elsodorhatta a tenger. Bár meglehetősen nagy erőkkel kutatták (három repülőgép-hordozó, többek közt), ha a gép a levegőben felrobbant, egy akkora területen egyáltalán nem törvényszerű, hogy meg kellett volna találniuk bármit is.

Véleményem szerint ez az egyetlen olyan gép, amelynek a sztorija valóban némileg titokzatos (de korántsem abszurd módon az), de egy esetből bármilyen következtetést levonni valószínűleg hiba volna.

 191. Licus — 2010-01-20 08:56 

@Jani: A coriolis izéről csak annyit hallottam, h a kád lefolyójánál is az műxik, amikor leengeded a vizet – és ahogy ott örvényben fölgyűlhet akármi, ami a kád vizében lebeg, úgy gyütt össze a Sargasso-tenger sok tesze-tosza kosza is. Látszólag nem nagy ügy, de másutt ilyen nagyméretű nincs a tengerekben, tehát számíthat ez is! (a tenger a kád, a Golf-áramlat az örvény a lefolyó körül, a lefolyó pedig…?)

 190. Licus — 2010-01-20 08:50 

@oramuves: Igazad van – jajdekár… pedig már éreztem a hátamon AZOK szúrós szemét, hideg lehelletét ;-D

 189. Jani — 2010-01-20 08:40 

Nem déli pólus, hanem déli félteke. Meg beleírtam egy felesleges az-t.

 188. Jani — 2010-01-20 08:37 

Bocs, ha sok.

A hallucinogén elmélet ellen szól, hogy mindkét ember ugyanazt haluzta volna. Meg akkor miért nem hallották a torony adását?

Hallottam egy figuráról, aki két órával gyorsabban repülte le a távot a reptéri jegyzőkönyvek alapján, mint ahogy a gépe képes lehetett volna rá, ráadásul útközben ő is észlelt vmi furcsa jelenségeket.

A NORAD a Zeitgeist (nem túl hiteles) szerint a 9/11 konteóhoz kapcsolódik. A film szerint épp a kérdéses időpontban hajtották végre az éber vadász fedőnevű gyakorlatot, amiben kétszer négy repülőt eltérítenek, és ez is bezavart a tényleges probléma kezelésébe. Egyébként a NORAD a GPS őseként földi adóhálózatot épített ki az Amerika partjai mentén elsősorban a hajók navigációját elősegítendő.

Hogy statisztikailag mit lehet kimutatni, az nem meggyőző. Régebben nyilván kevesebb volt a repülő, hajó is talán. Szerintem a legtöbb gépet nem vonják ki a forgalomból soha, úgyis leesik, legfeljebb 30 év múlva egy indonéz fapados által üzemeltetve. És főleg emiatt Indonéziában sokkal több is a repülőbaleset.

A metán valószínűleg metánhidrát telepek formájában lehet jelen. Ezek általában partközelben vannak és érzékenyek a hőmérséklet- és nyomásváltozásra. Viszont ha megbolygatják, akkor hirtelen az egész tenger forrni látszik, ahogy felbugyog. Láttam ilyen felvételt, amikor fúrótorony zargatta fel. Szerintem a keresők látták volna ennek nyomait, meg a repülők eltűnését sem magyarázza.

Léteznek gravitációs anomáliák a Földön. A Föld belsejében nem homogén módon oszlanak meg a különböző sűrűségű anyagok. Tehát előfordulhat homorú tenger, vagy hogy nem pont lefelé vonz a gravitáció. Már ha nem a gravitáció alapján határozzuk meg a lefelét, hanem egy forgási ellipszoiddal közelítjük a Föld felszínét, és arra állítunk merőlegest.

Az iránytű pont északnak mutat, azaz a mágneses deklináció nulla végig a meridián, hosszúsági fok mentén, amin nyilván rajta van az a pont is, ami pont átellenben van a BH-val (vagy –gel?), ami valóban a déli póluson van. Viszont ha tükrözzük még az Egyenlítőre, akkor már közelebb van Japánhoz. Tehát lehet az a környék is hasonló szélességi körön, szintén nulla mágneses deklinációval. És ha összefüggést tételezünk fel a két terület sajátosságai közt, akkor elgondolkodhatunk a perdület, Föld forgása, coriolis-erő, jobbsodrású fúrószabály hogyan kapcsolódhat.

 187. figyelem (törölt) — 2010-01-20 00:03 

@gothmog: nem kötekedni akarok, de a NatGeo csak történelmi kérdésekben hazudik:-)

 186. nick: — 2010-01-19 23:11 

sztem ingatlanpanama lebonyolításához kitalálták az eltűnő cuccokat, így leesett a telkek ára, amit felvásároltak olcsóért, építettek rá szállodákat

aztán azóta nem tűnik el sokminden, de dől a sok amerikai nyugdíjas élvezni a hátralévőt

 185. tiboru — 2010-01-19 22:27 

@kukatr:

Én 3.5-ös FF-ot használok és ragyogóan bejön a szavazófelület.

 184. sandinista — 2010-01-19 22:09 

@Attus Germanicus: Abszolút jogos. Emlékezzünk csak, h az Air France nemrég lezuhant Rio-Párizs járatából is csak 1-2 nap után találtak maradványokat (a legmodernebb eszközökkel), és a 2 hetes keresés eredményeként jó, ha a maradványok harmada meglett.

A 20. század közepén simán lehetett volna abból is egy Bermudás elmélet, földrajzilag mondjuk nem illett volna a képbe, de eltűnés-ügyileg teljesen.

 183. báró Leopold — 2010-01-19 22:08 

A Mythbusters tesztelte a metános elméletet és valóban le tud vinni egy kisebb hajót a víz alá.

 182. kukatr — 2010-01-19 21:43 

szerintem XCOM: Terror from the deep.:)

nem tudok szavazni (nem látom egyáltalán), pedig tűzrókát használok.:(

 181. gothmog — 2010-01-19 20:35 

Még ezt: nem akadt Grand Turkön egy gép. ami utánuk eredhetett volna, miután nyilvánvalóvá vált, hogy bajban vannak? (akármi is az)

 180. gothmog — 2010-01-19 20:24 

A Carolyn Cascio-ügyhöz

Nem lehet, hogy ő maga rendezte így? Esetleg az utasa kényszerítette? „Hát ebből tényleg nincs kiút..?” Esetleg közösen szervezték?

íme az elméletem:

Carolyn és/vagy az utasa valamiért úgy dönt, hogy eltűnik a világ szeme elől. De nem ám csendben, hanem mint a bűvész. A nagyszámú közönség szeme láttára. Csak a kezemet figyeljék. Vigyázat, csalok!

Ezen a ponton tegyük fel a kérdést, mennyire volt a köztudatban a Bermuda-háromszög „paranormálissága” 1964-ben? Ugye?

Szóval a terv: Elrepülünk a szigetig, ott előadjuk az „elveszve az időben” című produkciót, még körözünk egy kicsit, és beleveszünk a naplementébe. -Figyeloda: bekapcsolt mikrofon mellett beszélik meg, hogy nem találják a szigetet.

-Figyeloda: elegendő üzemanyaguk volt.

Ettől kezdve kétesélyes, vagy együtt tervelték ki az eltűnést, vagy az utas egyedül. Utóbbi esetben a megfelelő pillanatban az utas pisztolyt ránt, és kényszeríti Carolynt a műsor előadására. A _valódi_ cél elérése után e szerint a forgatókönyv szerint lelövi a nőt. Aztán meddig tart eltüntetni egy Cessnát?

Tényleg, azt tudjuk ki volt az utas?

 179. oramuves — 2010-01-19 19:48 

@Licus: vagy mert a link végén ott maradt a pont (egy konteóval kevesebb, bocs 🙂 )

 178. gothmog — 2010-01-19 19:44 

@Halálkufár: Nemár, hogy ha amúgy semmit nem szoktál elhinni a NatGeo-nak, akkor ezt az egyet pont igen…

 177. Licus — 2010-01-19 19:05 

Hm, lehet h azért nem könnyű rátalálni, mert valami… valaki… nem teszi könnyűvé? Konteós site-on az üldözési mánia a kötelező egyenruha része:)

 176. Licus — 2010-01-19 19:03 

Ez érdekes! a en.wikipedia.org/wiki/Slow_Down_(unidentified_sound) nem működik rákattintva, pedig ott voltam, olvastam/hallottam. A Taos Hum-ra rákeresve viszont bele tucc menni:( Érdemes!

 175. Bocimaster — 2010-01-19 19:02 

@dzsugasvili: A lényeg, hogy a hatása mindkettőnek kézzelfogható, magyarázat (legalábbis tuti biztos) viszont egyikre sincs.

 174. Licus — 2010-01-19 18:58 

@turorudi: Még sosem hallottam róla, klassz!!!!!!! Érdemes megnézni, van több más ilyen azonosítatlan repülő hang is, a Wiki le is játssza: en.wikipedia.org/wiki/Slow_Down_(unidentified_sound).

Ezeket a Csendes-óceánban lehet hallani – a U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration elég megbízható forrás. Vajon a BH-ben nem hallgatóztak eddig???

 173. dzsugasvili — 2010-01-19 18:35 

@Bocimaster: A Tunguz-meteornál keményen befigyel Tesla bácsi találmánya…Ez azért igencsak emberinek tűnik.

 172. Bocimaster — 2010-01-19 17:41 

Na tessék, nem jelent meg a commentem, írtam egy másikat erre megjelenik mindkettő:).

 171. Bocimaster — 2010-01-19 17:40 

@dzsugasvili: Alapnak meg ott vannak az eltűnések, míg szörnyek esetén nincs konkrét esemény, csak maximum beszámolók.

 170. Bocimaster — 2010-01-19 17:37 

@dzsugasvili: Alapnak meg ott vannak az eltűnések, amiket lehet többféleképpen magyarázni. Nem minden konteó emberi eredetű, nézd csak meg pl a Tunguzka rejtélyt.

 169. Bocimaster — 2010-01-19 17:34 

@dzsugasvili: Ez azért is konteó, mivel nem feltétlenül természetes eredetű dolog. Egy tengeri szörny, vagy a mongol halálféreg viszont ha létezik akkor a természet része és nem konspiráció.

 168. figyelem (törölt) — 2010-01-19 17:22 

@sandinista: ez igaz..és köszi, megnézem:-)

 167. Attus Germanicus — 2010-01-19 16:11 

Akármekkora összesküvés állt a hátterében, ez már elérte célját. Vagy Ti tudtok valódi Mermuda-rejtélyről mondjuk 1975 után?

És a korábbiak, régebbiek mekkora része az, ami tényleg nem magyarázható meg baromi egyszerűen, teljesen közönséges érvek és adatok mentén?

Mundjuk ki, hogy ez egy baromi nagy terület, és a modern navigációs eszközök térnyerése előtt simán kerülhetett akár egy repülő, akár egy hajó 1-200 kilométerrel arrébbra, mint ahol hitte magát. Ott elkapta egy vihar, vagy kifogyott a kerozin.

Igazából az a csoda, hogy néhányat megtaláltak, nem az, hogy a többit nem.

 166. Bocimaster — 2010-01-19 15:51 

@tiboru: Akkor már késő, mert eldől az igazságtartalma és nem konteó lesz:).

 165. dzsugasvili — 2010-01-19 15:11 

@radiris: láttam, csak hát ez már eléggé izzadtságszagú megoldás. A HAARP-cuccnál ott a bázis Alaszkában, ahogy olvashattuk, ahol megszólaltak a szirénák, amikor Ázsiában földrengés…stb. De itt? Csak azért, mert valahol eltűnnek a gépek, amerikai bázis van ott? Na azért ezt talán ne. És főleg: az óceán közepén? Szóval ahogy írtam: valami alap azért kell legyen szerintem, hogy valami összeesküvéselméletnek lehessen nevezni, mert anélkül csak elmélkedés az egész.

 164. ricsipók — 2010-01-19 15:09 

@radiris: „Én ugyan nem szavaztam rád, nem vagy a királyom…” 🙂

Szerintem sem illik a korábbi konteok körébe, de azért igy is érdekes volt. Az Irán-Kontra affér jobban érdekel, de talán majd legközelebb.

 163. oriza triznyák — 2010-01-19 14:50 

Nem gondoltam volna, hogy az időkapu vezet a poll-on… 🙂

 162. proletair — 2010-01-19 14:26 

@dizil:

a mayák egyvalamit tudtak: kihalni:)

 161. radiris — 2010-01-19 14:16 

Meg ezt szavaztuk meg 🙂

 160. radiris — 2010-01-19 14:15 

@dzsugasvili: Ott a 3.2 pont, mint emberi összeesküvés.

 159. dzsugasvili — 2010-01-19 13:47 

Most komolyan emberek, hogy kerül ide ez a Bermuda-hsz dolog? Ez egy összeesküvéselméletes oldal volt eddig, vagyis nem a nagy rejtélyekről szólt általában, hanem konkrétan emberek által valamilyen érdekből szőtt konspirációkról. Persze engem a nagy rejtélyek is nagyon érdekelnek, mint a kongói sárkány, a mongol halálféreg meg a Bermuda-háromszögi jelenségek is, de az egy másik műfaj, kerüljön egy másik blogra. Tényleg ezek a lehetőségek, hogy óriási tengeri szörny meg UFO-k? Ebben mi az összeesküvés? Azért ne vicceljük már el a dolgokat, ha lehet. Pont az szerettem a konteo.blog.hu-ban hogy másokkal ellentétben itt nem ködös baromságoknak tekintik (se a szerző, se a kommentelők) ezeket az összeesküvéselméleteket, de ehhez az is kell, hogy legalább minimálisan indokolhatóak legyenek az egyes események (minimum szabadkőművesekkel, Bilderberggel, Majestic-12-vel,stb.). De az atlantiszi kisugárzás meg a titkos tengeralatti bázis már inkább az Indiana Jones meg a G.I. Joe film szintje…

 158. Thaddeus Griffin — 2010-01-19 13:46 

@oriza triznyák: nem csodálom, nekem is 🙂 De ezt tovább is lehetne vinni. Hány film szólt arról, hogy visszakerültek a múltba.

Hogy csak egy igazán classicot mondjak, a Kirk Douglas féle A végső visszaszámlálás. Csodálom is, hogy még senki nem említette 🙂

 157. oriza triznyák — 2010-01-19 13:33 

@Thaddeus Griffin: ok, ebben igazad van, csak ez a sztori ragadta meg legjobban a fantáziámat 🙂

 156. turorudi — 2010-01-19 13:17 

Az infrahangról jutott eszembe: a „Taos Hum” is neked való téma.

 155. Thaddeus Griffin — 2010-01-19 13:16 

@oriza triznyák: Az a gond, hogy arra sincs bizonyíték, hogy ez megtörtént. Ebből kiindulva, honnan tudhatjuk, hogy milyen szavakat használt pontosan. Már ha megtörtént 🙂

Amint valaki föntebb írta, tudatmódosítószerek hatására élték át ezt, akkor megint a kérdés, milyen élményt élt át, mit látott.

Ha elfogadjuk a fenti sztorit, és kiutat használt, számomra elfogadható a „hol vagyok, hogy a f…ba kerültem ide, hogy a f…ba kerülök vissza” 😀

 154. dizil — 2010-01-19 13:11 

@proletair:

a galactic equator-on megy keresztül 2012-ben:

http://www.youtube.com/watch?v=EXPWYPD-hgo

tudhattak valamit a mayák.

 153. oriza triznyák — 2010-01-19 13:03 

@tiboru: és a kiút keresés? Az olyan, mintha labirintusban, vagy ilyesmiben érezte volna magát, nem?

 152. tiboru — 2010-01-19 13:01 

@oriza triznyák:

Lehet, hogy valamiféle „tükörképét” látták csak; vagy ő látta a sziget egykori tükörképét.

Olyan lehetett ez, mint a detektívtükör.

 151. tiboru — 2010-01-19 12:52 

@Bocimaster:

2012 utolsó posztjának már megvan a témája 🙂

 150. oriza triznyák — 2010-01-19 12:37 

Ez a Carolyn Helen Cascio eset nagyon kemény. Ha tényleg „párhuzamos univerzumban” – tudjátok, mint a South Parkban 🙂 – lett volna, akkor őt hogy látták?

Nekem az a mondata érdekes, hogy „hát ebből tényleg nincs kiút?” Miért kiutat keresett vajon?

 149. Thaddeus Griffin — 2010-01-19 12:19 

Én az időkapura toltam voksot, úgy, hogy ellentmond mindennek, aminek hiszek 🙂

Ha racionális akarok maradni, akkor leginkább Licussal értek egyet, azt hiszem, ő írta több jelenség egybeesését.

Viszont életem legelső konteója a BH volt, és akkor nagyon az időkapura hegyezték ki a sztorit. Ha emlékeim nem csalnak, meséltek olyat is, hogy egy hadihajó eltűnt ott, majd valami sivatagban találták meg, legénység nélkül. Úgyhogy a nosztalgiát szem előtt tartva, időkapu rlz 😀

 148. proletair — 2010-01-19 12:15 

@dizil:

a Tejútnak melyik tengelyén megy át a naprendszer????

Én úgy tudom, igencsak kint vagyunk valamelyik spirálkar vége felé…

 147. CyberPunK — 2010-01-19 12:09 

@proletair: Csak nem akar egy ilyen cikket sokáig pihentetni.

 146. dizil — 2010-01-19 12:03 

@molnibalage:

Amit a pólusváltásról szoktak mondani hivatalosan, nekem nem tetszik.

Nemcsak a földnek, a naprendszernek és a tejútnak is van mágneses tere. Valahol azt olvastam, hogy 2012-ben átmegy a naprendszerünk a tejút tengelyén és a föld mágneses tere akkor nem lesz szinkronban a tejút mágneses terével. Meglátjuk lesz-e polaritás váltás, de az is lehet, hogy lesz, csak nem veszünk észre semmit.

Az oszcillálást a föld forgási tengelyére érted?

http://www.youtube.com/watch?v=rTL2xDzPqVA&feature=PlayList&p=2696253F5F18D4AA&index=0

 145. proletair — 2010-01-19 11:46 

@CyberPunK: ebben a kérdésbe tiboru a főnök, és még csak 80%-ban van kész az anyag. De legalább a képek már megvannak.:)

 144. NoTrack — 2010-01-19 11:42 

Akkor egy érdekes tény is: az angolna CSAK a Sargasso-tengerben tud természetesen szaporodni. Bárhol is éljen angolna, a szaporodási időszakban ösztönök(?) által vezérelve elindul ezen terület felé (bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/Angolna).

Ez talán az elektromágnesesség, egyéb természeti erő(k) részére hajt plusz érvet.

De szerintem féreglyuk…. 😀

 143. ricsipók — 2010-01-19 11:42 

Én a 2.4-re szavazok, sajnos számomra itt egyik konteo sem hihető.

Talán a Raj cimű könyvben volt ez a metános elmélet kifejtve részletesebben. Nem emlékszem pontosan, de valami olyasmi volt a lényeg, hogy ezek a metánbuborékok valahogy a molekulák kötését is destabilizálják, és részben ezért süllyednek el a hajók is.

 142. CyberPunK — 2010-01-19 11:40 

@proletair: Esetleg egy várható megjelenés? Lehetőleg 2 hónapra pontosan. 🙂

 141. proletair — 2010-01-19 10:56 

@CyberPunK:

azért tervezek egy szerényebb entrét a lemilen, szintén usaf témában, de innentől titok:)

 140. CyberPunK — 2010-01-19 10:54 

@proletair: Kár, biztos jó, és hosszú, írás lett volna. 🙂

 139. proletair — 2010-01-19 10:45 

@CyberPunK:

Hát a valós légierőre emlékszem, csak amikor megnéztem, hogy a légierő mikkel is foglalkozik, rájöttem, hogy ahhoz külön blog kellene.

en.wikipedia.org/wiki/United_States_Air_Force

itt a Force Structure (major commands) fejezet alatt akad pár érdekes parancsnokság. A kedvencem, hogy az Air Force Reserve-nek van 67 repülőszázada és 6 űrszázada (space squadrons) tiszta sci-fi:)

 138. molnibalage — 2010-01-19 10:41 

@oriza triznyák: Szerintem elmeorvosi eset.

 137. Zsoca87 — 2010-01-19 10:35 

@tiboru: Vendégszerzőként Drábik János? 🙂 Kár hogy ő lehet picit komolyan venné a dolgokat. 😀

 136. CyberPunK — 2010-01-19 10:34 

@proletair: Tényleg, ezt elfelejtettem. akkor meg csak PR fogás. Ha legközelebb feltűnik egy ilyen mocsárjáró ladik a Közel-Keleten, akkor ne szarják össze magukat az arabok.

Ja, az se jó, az az értelme. 🙂

Tényleg, jól emlékszem, hogy Te ígértél be nekem egy Csillagkapu vs. Valós Légierő tanulmányt a lemil-re?

 135. Johnny336 — 2010-01-19 10:33 

hu.wikipedia.org/wiki/A_Bermuda-h%C3%A1romsz%C3%B6g_t%C3%A9nyei

Pár héttel ezelőtt futottam bele ebbe a wiki oldalba. Tudom-tudom, nem szabad készpénznek venni, de megtévesztő a rengeteg forrás-hivatkozás, még akár igaz is lehet a tényfeltárás.

Érdekes megvilágításba helyezi a dolgokat.

 134. Licus — 2010-01-19 10:27 

Asszem magát a Sargasso-tengert eddig nem emlegettétek – ami ilyasmi lehet, mint a „vihar szeme” a tengeri áramlatok örvényéban. Szokatlan hely, sok mindent magyarázhat…

en.wikipedia.org/wiki/Sargasso_Sea

 133. doomguard — 2010-01-19 10:19 

Jó poszt, bár szvsz a kalózokat onnantól kizárhatjuk, h az USA komoly tengeri hatalommá avanzsált. Nem szívesen lettem volna kalóz, vagy „gonosz náci tudós” (továbbiakban rövidítem GNT-nek 🙂 ), aki a Castro féle CCCP által megfelelően megtámogatott kubai népi demokrácia Vs US Navy szembenézés idején….még meghajigáltak volna mindenféle csúnyasággal 🙂 A GNT teória sztem ott hal meg, hogy a Paperclip akció és tsai alatt nagyjából minden jelentős náci tudóssal el tudnak számolni a szövetséges/vörös elvtársak. Ilyen kaliberű kutatásokról, amelyek ilyen eredményt hoznak, arról Heisenbergnek, és Von Braunnak mindenképp tudnia kellett volna. Egyébként anno a náci csészealjas témáról jelent meg könyv, amelyen gyakran visítva röhögtem. Az erről a témáról konteózóknak nem árt utánanézni az „Operation High Jump”-nak. 🙂

Szerintem a legjobb magyarázat a kül elektromágneses zavarok összessége, amely embert/műszert egyaránt megvisel.

A szörnyet azt már megfogták a másik oldalon, a Sárkány háromszögben. Berlitz anno arról írt is egy kellemes kis könyvet. Ott egyébként komolyabb eltűnések történtek, mint a bermudában.

 132. proletair — 2010-01-19 10:14 

@CyberPunK:

🙂

Oké, konteónak nem rossz, de amerika és a lelkiismeret furdalás… hihihi

De ha már konteó: az amcsik még közelebb akarnak kerülni a bermuda-háromszöghöz, vagyis szeretnék még nagyobb biztonságban tudni a titkos cuccaikat. Vagy a titkos náci bázist akarják ellenőrzésük alá vonni.

 131. Bocimaster — 2010-01-19 10:12 

Én a Föld mágneses mezejéhez kapcsolnám a BH jelenségeit. Ugye a Philadelphiai Kísérlet is elektromágnesességen alapult és tudjuk milyen eredményekkel járt. Azt is el tudom képzelni, hogy azon a részen a Földköpeny összetétele, vagy alatta a folyékonyabb rétegek áramlása okozza a mágneses mező anomáliáit.

Kis kitérő a Pólusvándorlásra: Jelenleg a Föld pólusváltás előtt áll (már Einstein is figyelmeztetett erre). Erre utal a 150 (vagy több) éve gyengülő mágneses mezőnk és a pólusok gyorsuló mozgása. Azt viszont nem tudni, hogy mikor fog bekövetkezni a váltás és hogy mennyi idő alatt fog végbemenni és azt sem, hogy milyen hatásokkal fog járni. Sokan 2012-re teszik, de ez egy másik Konteo:).

 130. CyberPunK — 2010-01-19 10:08 

@proletair: Az alapötlet nem rossz, tényleg az amcsik okozták a rengést, de teljesen véletlenül, és ezért zavarták oda azt a ladikot, mert basztatja őket a lelkiismeret furdalásuk. 🙂

Tiboru: Jó cikk lett!

 129. proletair — 2010-01-19 10:05 

@oriza triznyák:

ezt olvastam. konteonak is szánalmas. Vagyis a cikk az. Ahogy írta egy kommentelő, a konteo maga ebbe a blogba is csak irgalomból kerülhetne.

 128. tiboru — 2010-01-19 10:03 

@oriza triznyák:

Köszi. Ez a János1956 nick a Mester, Drábik János egyik legjobb tanítványának tűnik.

 127. kaminer — 2010-01-19 10:01 

nagyon jó poszt, mint mindig. egy apró helyesbítést tennék a 2.2-es ponthoz: Florida partjainál az Észak-atlanti-áramlat fut, a köznyelvben gyakran helytelenül említik Golf-áramlatnak. Valójában a Golf-áramlat az Észak-atlanti-áramlat egyik ága Európa partjainál.

2.4/B Egyes feltételezések szerint – noha ez inkább tudományos magyarázat, sem mint konteo – a black smokerek (fekete füstölgők) is felelősek lehetnek az eltűnésekért, azaz nem csak metán, hanem egyéb gázok gőzök törhetnek elő a Föld mélyéről. A fizikája pedig a következő: ha a vízben gázbuborékok keletkeznek, csökken a víz sűrűsége, ezáltal csökken a felhajtó erő, következés képp elsüllyed az úszó test.

Persze ezzel az elmélettel is vannak problémák: egyrészt nagyon nagy mennyiségű gázbuborékoknak kell előtörniük ahhoz, hogy csökkenjen a felhajtó erő olyan úszó test esetében, melyek 20 ezer tonna vízkiszorítással rendelkezik. Továbbá nem magyarázza a repülőgépek eltűnését.

 126. zéka — 2010-01-19 09:40 

Áááá új post és csak most veszem észre. Remek post, ez az egyik kedvenc konteóm, amim itt történtek, az már rég a megmagyarázhatatlan kategóriába tartozik szvsz.

A national-an volt erről egy műsor és gépekkel meg kamerákkal tesztelték, és furcsa, de tönkremennek bizonyos műszerek, és mindig ugyanazok. Hiába vannak leellenőrizve a felszállás előtt akkor is tönkremegy.

Vagy valami bazi nagy mágnesesség van (de akkor hova lesznek a gépek, vagy legalább valamilyen roncs)…vagy valami időalagút lehet és arra is szavaztam.

Abba mellesleg senki nem gondolt bele, hogy azért nemcsak régen tűntek el ott gépek, és mégcsak fekete dobozokat sem találtak?

 124. Valandil — 2010-01-19 09:03 

@njoy87: Erős elektromágnesesség nincs jó hatással az emberre. Simán besétálhattak a tengerbe attól.

 123. proletair — 2010-01-19 08:41 

Érdekes adalék, hogy Spielberg harmadik típusú találkozások című filmjében a 9. repülőraj eltűnését (és megkerülését) az UFOkra fogta, megspékelve némi tér/idő ugrással. Volt fantáziája a csákónak:)

 122. sandinista — 2010-01-19 08:27 

@Dmarci: Na jó, meggyőztél 😉

 121. sandinista — 2010-01-19 08:26 

@figyelem: A nagy számok törvénye szerint aki utazik repülővel (minél kisebb, annál jobb), az nagyobb valószínűséggel keveredik bármilyen légi kalamajkába 😉

Ha esetleg jobban érdekel a téma, érdemes böngészni az EASA (European Aviation Safety Agency) jelentését: http://www.easa.europa.eu/ws_prod/g/g_sir_review.php Magyarul is elérhető.

Ezek pedig az EU-ból kitiltott légitársaságok, akik rossz biztonsági mutatóik miatt kapták meg ezt a „megtiszteltetést” – köztük sincs túl sok, aki a BH-ba vinne járatokat: ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm

 120. molnibalage — 2010-01-19 07:30 

@dizil: Én hülye, elfeljetettem, hogy egy valami keringő-oszcilálló mozgást végez, valami fura torzult ellipszis pálya szerűség mentét mozoghat.

Viszont akkor mitől vált x időnként helyet a két pólus?

 119. Licus — 2010-01-19 07:19 

A bulvárlapok miatt (is) van! Az ősidőkben (=net előtt) mindig kellett valami szenzáció a címoldalra. Loch Ness szörnye (UK) = BH (USA). A legendaképz(őd)és alapvető emberi szükségletet.

 118. Dmarci — 2010-01-19 07:03 

@sandinista: „Ez esetben szegény Carolyn-rol feltételeznünk kell, h kvázi öngyilkossági szándékkal szállt a kis Cessnájába (akkor viszont kár volt olyan sokat röpködni feleslegesen) + előtte még az utasával is lenyalatott egy bélyeget.”

Azért szerintem az nem olyan elképzelhetetlen szcenárió, hogy Carolyn és utasa totál betépve beül a kis gépébe repkedni. Nálunk is megtörténik nap mint nap, hogy totál részeg v. bedrogozott fiatalok beülnek a kocsijukba, hogy egyik településről átkocsikázzanak egy másikra, mert ott finomabb a pizza, szebbek a lányok, vagy mert kocsikázni jó. Csak ha ezek a fiatalok fának mennek, akkor az „csak” tragikus, de semmi misztikus nincs benne. Én simán elképzelhetőnek tartom, hogy kocsi helyett repülőbe pattanva történjen meg ugyanez, mert pl. Carolyn haverjai azon a szigeten éltek, és tuti jamaikai cuccuk volt. Nem kell ehhez öngyilkossági szándék, csak jó adag tudatmódosító szer és felelőtlenség. 100 repült órával a háta mögött Carolynban dolgozhattak annyira a beleégett reflexek, hogy úgy is el tudta vinni a repülőgépét a másik szigetig, hogy gyalog 5 métert nem tudott volna megtenni egyenesen. Ismerek olyan embert, akinél az autóvezetés működik ugyanígy, és bár a dolog rejtélyes, de azért egy konteóhoz kevés 🙂

 117. vén betyár — 2010-01-19 05:13 

Elolvastam este, elolvastam éjjel és újra elolvastam most, reggel.Hát, én nem lettem okosabb és nem is álmodtam meg a megoldást.

Az azonban biztos, hogy a vodka /sörrel/ hatásos ellenszer, Tiboru után szabadon én is kipróbáltam, ha nem is az adott helyszínen.

 116. Storyteller — 2010-01-19 04:28 

@proletair: @egy hang:

Sejtettem én, hogy nem annyira egyszerű a helyzet. Megint okosabb lettem.

ST

 115. figyelem (törölt) — 2010-01-19 01:01 

@tiboru: a „hivatalos” tudósok közül szerintem 1 se..mivel elvesztené az állását

 114. figyelem (törölt) — 2010-01-19 00:59 

@sandinista: köszi, ez rendes tőled:-)Amúgy érdekes, amit leirtál.A nagy számok törvénye szerint tehát, elképzelhető, hogy aki rendszeresen átutazik a BH felett, az érdekes dolgokat tapasztalhat?

 113. tiboru — 2010-01-18 23:42 

@Bicskas:

Szerinted melyik tudós merné nyíltan felvállalni egy ilyen ügy kivizsgálását?

És mit tudna kivizsgálni? A reptériek vallomását, meg talán a hangfelvételeket a rádióforgalomról.

Kevés, ez, nagyon kevés.

 112. Karpathy — 2010-01-18 23:31 

@gothmog: Akkor Nyaralótelep 🙂

 110. Bicskas — 2010-01-18 23:12 

ez a repülőgépes csaj kicsit Lost feeling, átverésnek is merész kicsit mert egy ilyen után biztos keresik egy darabig

Atlantisz gyanus

De a leggyanusabb az, hogy nem tudosok foglalkoznak a dologgal

 109. Licus — 2010-01-18 22:40 

Mindig enyhén megvetem magam, amikor huhogós, tudományoskodó, üresen rejtélyeskedő és nagyképű műsorokat nézegetek pl. a Discovery-n ilyen témákról. Most esik le a tantusz, h pont a humor hiányzik belőlük! Hótkomolyan veszik magukat! Ettől lesznek nevetségesek.

Vajon Hoovernek mi lehetett a BH feliratú dossziéjában? Mer biztos volt neki ilyen is:)

Én amúgy a kombinációs megoldásra tippelek. Időjárási meg egyéb anomáliák, amitől rossz híre lesz a környéknek – ezután elkezdi egy pár ország ilyen-olyan technikák tesztelő-terepének használni (ott úgyse tűnik fel némi eltűnés), néhány kisérleti gizgaz elszabadul stb. És h senki se járjon arrafelé, egyre vadabb hírét keltik… ez hatásosabb, mint a szögesdrót és a farkaskutya.

 108. egy hang — 2010-01-18 22:34 

@MuellR: ohh, még jó h printscreenelted.

Drága mikulásunk úgy látom eltűnt a BH-ben, dec.1-ig ott pihen 😀

 106. MTi — 2010-01-18 22:21 

@tiboru: igen Té, tudjuk, hogy rád ŐK vigyáznak! És ŐK látnak el információkkal is!!

 105. egy hang — 2010-01-18 22:20 

@sandinista: ez érdekes. Múltkor mesélte egy ismerős h mikor Svájcban járt vmi keleti szakrális ember, és kérdezte mindenkitől hogy tényleg nem látják azt a hegyet ott(és senki nem látta rajta kivül) akkor miután „arrébb vitték” a légifolyosót, nem halt meg senki repülőbalesetben többé arrafele. És az egészet valami olyasvalamivel magyarázta hogy erős v gyenge kontúr amit kb egy ember lát 1 millióból. Aztán lehet hogy köze van a parallel univerzumhoz..

 104. njoy87 — 2010-01-18 22:18 

Vagy számoljatok csak tunguzkai becsapódás évétől, akkor mi jön ki ?

 103. njoy87 — 2010-01-18 22:17 

Látom az én összefoglalóm nem mozgatta meg a fantáziátokat, pedig sokat dolgoztam rajta 🙂 Vagy lehet azt hiszitek én ŐK közülük való vagyok ?

 102. molnibalage — 2010-01-18 22:17 

@molnibalage: Hm… A jelek szerint tényleg ilyen gyorsan mozog. Akkor visziont valamit nem értek. Ilyen tempóval 1492-ben az északi pólusnak hol kellett volna lennie. Nagyon máshol.

science.nasa.gov/headlines/Y2003/29dec_magneticfield.htm

1831-1492 = 339

339 * 40 = 13560!

Hogyan mozog akkor ez?

 101. molnibalage — 2010-01-18 22:13 

@dizil: Nem túl gyors ez? Évszázadok alatt alig mozdult el és tízezer éves nagyságrendben van pólusváltás. Nem évenrte 40 méter vagy 400 méterről van szó?

 99. molnibalage — 2010-01-18 22:11 

@korxi: Azért a szövetséges repülők és hajók is segítettek az eltűnésben. 😉

 98. korxi — 2010-01-18 22:06 

@molnibalage: „Ez egészen biztosan nem igaz, max. tényleg nem beszélnek róla. A Hidegháború alatt biztos császkáltak arra tengók. A II.Vh alatt is.”

Hát azok is eltűntek, csak azokról az eltűnésekről világos hogy nem tettek közzé semmit! Szóval ezzel a felvetéssel egy Bermuda-konteóst nem tudsz megingatni:)

 97. egy hang — 2010-01-18 22:01 

@MuellR: 😀 kösz

@proletair: igazad van, nemtom nálam mért sokkal messzebb kezdődött az űr 😀

Vicces, h odafele 80, visszafele 120 km-től van, de 80 felett már asztronauta az ember.

@Linux fan: neked is egy „véletlen” anagramma, amit Gugyo irt le párral ezelőtti commentbe:

http://www.itanimulli.com

 96. sandinista — 2010-01-18 22:00 

@figyelem: Fizetném én, de Caracas veszélyes hely, és nem venném a lelkemre ha történne veled vmi 🙂

Ezen a járaton nem utaztam, de a BH felett már igen. Nem volt semmi, azt hiszem aludtam. Egy ismerősöm viszont élt meg ugyanitt 3000 méteres magasságvesztést kb. 1,5 perc alatt (ok ismeretlen) – repültek a csomagok, meg a be nem kötött utasok is rendesen. Tanulság: a „kérjük tartsák bekapcsolva a biztonsági övüket, ha az ülőhelyükön tartózkodnak” dolog nem felesleges marhaság.

 95. dizil — 2010-01-18 21:57 

2 alkonteo:

– rákerestem az északi mágneses pólusra, azt írják évi 40 mérföldet megy Oroszország irányába a föld-mag mágneses változásai miatt (persze mi tudjuk, kik miatt!)

– lefagyott a chrome-om BH olvasás közben

 94. tiboru — 2010-01-18 21:56 

A BH fölött történő átrepüléshez: én októberben átrepültem fölötte, amikor Kubába mentem. Amikor a monotoron megláttam, hogy a Bermudáknál vagyunk és délre tartunk Havanna felé, egy picikét azért összeszorult a gyomrom.

De tényleg csak egy kicsit. Aztán nyomtam (még) egy vodkát és megittam rá a harmadik sört.

És itt vagyok 🙂

 92. molnibalage — 2010-01-18 21:54 

A metánrobbanás azért valószínűtlen, mert 20 éve lassan már bolgok boldogtalannak van odafent műholdja. Ennél jóval kisebb IR forrást is észrevesznek.

A robbanás hatását a Földön annyi szeizmográf érzékelné, hogy ehaj.

 91. Halálkufár — 2010-01-18 21:52 

@gothmog: ezt is a NG-s It’s realban szúrták át, a szemem előtt, annak meg azért már csak hihetek 🙂

 90. molnibalage — 2010-01-18 21:51 

@Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor: Ez egészen biztosan nem igaz, max. tényleg nem beszélnek róla. A Hidegháború alatt biztos császkáltak arra tengók. A II.Vh alatt is.

Most meg azért a sima hajókon is olyan műszerek vannak, amit 60 éve egy hadihajón sem sokszor.

Még soha senkitől nem láttam statisztikát arról, hogy a forgalom arányához képest mennyi hajó tűnik el. Lehet, hogy az átlagnál még jobb is.

A mostani kalózosdi helyzetik mínuszos hír volt, ha a Távol-keleten vagy Afrika szarvánál eltűnt egy hajó…

 89. sandinista — 2010-01-18 21:50 

@Dmarci: „Carolyn esete pedig hátborzongató ugyan, de lehet, hogy egy jó nagy adag LSD vagy mexikói varázsgomba eredménye”

Ez esetben szegény Carolyn-rol feltételeznünk kell, h kvázi öngyilkossági szándékkal szállt a kis Cessnájába (akkor viszont kár volt olyan sokat röpködni feleslegesen) + előtte még az utasával is lenyalatott egy bélyeget.

 88. tiboru — 2010-01-18 21:49 

@Storyteller:

Hm, lehet, hogy igazad van; én is ingadoztam, de aztán mintha az ugrott volna be, hogy a NORAD a US Space Surveillance Network része, ezért szavaztam magamban az űrvédelem szóra.

De lehet tényleg, hogy légtérvédelemnek kell szaxerűen fordítani.

Tudja valaki, hogy mi a teljesen hivatalos magyar fordítása?

 87. figyelem (törölt) — 2010-01-18 21:48 

@sandinista: vicc nélkül:te már utaztál ezen a járaton?

 86. figyelem (törölt) — 2010-01-18 21:45 

@sandinista: ha fizeted-no meg az USA-ig tartó utat-én benne vagyok:)

 85. riennevaplus — 2010-01-18 21:43 

a kassziopiai válasz: atlantisz (sajnos, csak angolul). akinek valami különös oknál fogva nem lenne kedve ezt a roppant érdekes átiratot végigolvasni, nyom egy ctrl+f: bermuda-t, aszt már meg is van.

perceval.netfirms.com/sessions/941119.html

 84. 6.Lenin — 2010-01-18 21:39 

Nagyon jó!A buborékok a megoldás.

Annyit elárulhatok,én is benne vagyok.Vagyunk itt többen is,csak már nagyon unjuk a babot.Ma is az volt,még reggelire is.

Remélem ma nem volt felettünk senki,már bánt a dolog,de hát a bab az bab.A következményekért meg nem vállalhatok mindent.

 83. sandinista — 2010-01-18 21:37 

@hgf: @figyelem: Egy jegy a New York-Caracas járatra, aztán indulhat a buli 😉

http://www.mapsofworld.com/world-airroutes-map.htm

 82. miamai — 2010-01-18 21:32 

Szuper cikk már megint, kösz!

Valamikor nagy divat volt az ilyen és hasonló „megmagyarázhatatlan” dolgokat a népszerű tudományos álcával bemutatni, ne felejtkezzünk meg a magyar televízió Nulladik típusú találkozások c. sikeres sorozatáról sem Déri János (RIP) volt a műsorvezető és mindig érdekes embereket hívott be a műsorba.

Valahol olvastam, hogy ott a Bemruda háromszög környékén a tenger-felszín sem „vizszintes”, hanem homorú, és hogy talán valami nagyon erős mágneses erőteret is mérnek ott. Nem tudom, igaz-e, de ez megmagyarázhatja a műszerek pontatlanságát, „megbolondulását” – bár az eltűnt majd az utasokkal vagy üresen újrafelbukkanó járműveket nem annyira.

 81. sandinista — 2010-01-18 21:29 

@Kheopsz: „A tudatlanság lehet az ártatlanok legerősebb pajzsa.”

A Mátrix első részében is elhangzik Cypher „tollából”: „Ignorance is a bliss.” Ezt ugyan leginkább „A tudatlanság gyönyör”-nek lehet fordítani, de tkp. ugyanazon érme két oldaláról (sőt, lehet h inkább az éléről meg a lapjáról) van szó.

 80. MuellR — 2010-01-18 21:28 

@proletair: Karácsonykor pedig nyomon lehet vele követni a télapót!

 79. Linux fan — 2010-01-18 21:28 

Még durvábbá teszi szegény Carolyn Cascio sztoriját, hogy a szigetcsoport, ahol eltűnt, a Caicos nevet viseli.

„Véletlenül” a neve anagrammája…

 78. proletair — 2010-01-18 21:23 

@egy hang: @Storyteller:

A NORAD nem csak az ellenséges repülőgépek előrejelzésére szolgált, hanem a az ellenséges műholdtevékenység megfigyelésére, és a ballisztikus rakéták előrejelzésére. Márpedig ez utóbbi két tevékenység inkább űri, mint légi. A légvédelmet inkább a North American Air Defense Command látta el.

 77. egy hang — 2010-01-18 21:20 

@Storyteller: Mindkettőtöknek igaza van.

A NORAD szintaxisban szerintem is helyesebb volna a légtérvédelmit használni, viszont az aerospace ugyanúgy jelent világűrt is, csak az ellen nem védenek hanem azt kutatják (NASA)

 76. gothmog — 2010-01-18 21:10 

Amellett, az eltűnt hajók tekintetében utánanéznék egy bizonyos „Piszkos Fred” nevű illetőnek. Csak a biztonság kedvéért.

 75. njoy87 — 2010-01-18 21:06 

@Dmarci: Én ezt a hajósat több forrásban is a Bermuda háromszöghöz olvastam anno, sajnos linket nem tudok már, de lehet én tévedek. És írtad, hogy máshol megtalálták a roncsokat, erre csak azt tudom mondani, hogy na ezaz. A másik amit nagyon elfeledünk, hogy már Kristóf atyánk is feljegyzet furcsa dolgokat, pedig akkor még sem Asimov nem élt, sem nem volt forgalmas légi, és hajózási útvonal, nah és mi érdeke lett volna leírni ilyeneket, hisz nem ezért indult el, hogy regényt írjon.

 74. gothmog — 2010-01-18 21:04 

+1 szavazat Lorenzo Lamasra.

@Halálkufár: „ha átszúrúnk egy botot a földgömbön, a BH-n megy be, a másik oldalt a Japán tengernél jön ki” – szép elmélet, kár hogy nem igaz. Tessék kipróbálni: http://www.freemaptools.com/tunnel-to-other-side-of-the-earth.htm

Ausztrália nyugati partjánál jön ki. (mellé. ~6000km-el) Persze, ha _megfelelően_ bökjük át a botot, ott fog kijönni, ahol akarjuk. 😛

@Karpathy: Ez sem jó. Cthulhu R’lyeh-ben van, az meg a Csendes Óceán déli részén.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/R%27lyeh_map.png

(bocs, csak kiszűröm a vakvágányokat, a könnyebb haladás végett)

 73. freddyD — 2010-01-18 21:04 

Érdekes poszt. Gratula

 72. Szelid sunmalac-Elmeny designer — 2010-01-18 21:01 

En azt hallottam meg a nagypapamtol, hogy a toroknyaszajinto fapomogas es a hetgyuszunyi koponyanyi monyok karoltve huzzak le a melybe az ovatlan utasokat!

 71. Dmarci — 2010-01-18 21:01 

Úgyhogy nyomtam is egy szavazatot a kalózokra 🙂

 70. Storyteller — 2010-01-18 20:59 

Tiboru: még mindig elképesztően élvezem olvasni a jól összeszedett elméletszilánkokat, amiktől elindul az agyam. De nem nyalás miatt kommentelek, hanem hogy megkérdezzem, a NORAD nem légtérvédelmi parancsnokság véletlenül az űrvédelmi helyett (az „aerospace” légteret jelent tippem szerint)?

Köszcső:

ST

 69. Dmarci — 2010-01-18 20:56 

Pár éve én is olvastam egy könyvet a Bermuda-háromszögről, abban arra a következtetésre jutott a szerző, hogy nincs semmiféle rejtély. Ahogy tiboru is írta, a BH-n keresztül húzódik a világ egyik legforgalmasabb vízi- és légi útvonala, emiatt még ha statisztikailag több is a fura eset, mint máshol, akkor is arányaiban nézve nem több. Rejtélyes hajós esetek más tengereken is történnek, pl. a Földközi-tengeren történt egyszer, hogy találtak egy teljesen elhagyott viszonylag nagyobb hajót (asszem kb. 50 főnyi legénység szolgált eredetileg rajta), amely teljesen ép volt, az ebédlőben a vacsora ki volt rakta a tányérokra, és a legénység úgy hagyta(?) el, hogy vészjelzést sem adtak le, holott a tenger sima, az időjárás nyugodt volt, a hajón pedig semmi sérülés nem volt. Soha többé nem hallottak róluk. Repülőgépek máshol is zuhantak már le minden előjel nélkül, csak azok roncsai előkerültek, ezért nem volt olyan szenzációs a dolog. Asszem az angoloknak volt egy olyan típusú utasszállító gépük, amelyik konstrukciós hiba miatt hajlamos volt a levegőben atomjaira hullani. Lehet, hogy az amerikaiaknak is volt, csak ráfogták a BH-ra. Carolyn esete pedig hátborzongató ugyan, de lehet, hogy egy jó nagy adag LSD vagy mexikói varázsgomba eredménye :)De nem akarok nagyon ünneprontó lenni,végül is ez a konteo blog 🙂

 68. twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX — 2010-01-18 20:54 

Szerintem csak tul van porgetve az egesz Bermuda-haromszog ugy.

 67. njoy87 — 2010-01-18 20:48 

Sokan sok félére szavaztak, ám ha végig nézzük a különös és elhíresült eseteket nagyon sok konteót kilehet zárni nézzük végig:

Extrém időjárás: Biztos vagyok benne, hogy sok eltűnésért az időjárás felelős, ám abban is, hogy nem ez a legfőbb probléma arrafelé, hiszen a hurrikántól nem a víz színe változik meg, illetve nem tűnik el egy egész civilizáció egy szigetről

Golf áramlat: Oké ez megmagyarázza pl azt, hogy miért nem találnak roncsokat, de nem magyarázat arra, hogy egy egész személyzet hogy tűnhet el, úgy hogy a hajó sértetlen marad, meg nem hinném, hogy a felszínen is ennyire erős lenne a sodrás ezért egy fél használt papírzsebkendőt ( tiboru után szabadon) csak lehetett volna találni a legtöbb esetben.

Mély víz: Lásd Golf-áramlat

Metánfelhő: Ez már elgondolkodtatóbb, de azért zárnám ki, mert repcsiket nem tudja leszedni, ahhoz azért ku.va sok metánnak kéne ott lennie, jah meg megint az áll fönnt, hogy ismerve a metángáz IQ-ját nem hinném, hogy a hajót sértetlenül otthagyná és róla az embereket leszívná, és a metántól ismét csak nem változik meg a víz színe, meg nem lesz furcsa minden, de a legerősebb ellenérv a repcsi.

Infra-hang: Kizárnám, hacsak 500 éve már nem kísérleteztek volna vele, de én úgy gondolom, hogy az indiánok a bölényekkel meg a maya piramisokkal jobban elvoltak, vagy majd lásd atlantisnál

Elektromágnesesség: Oké eltévedtek, mert mért tűntek el, és ha el is tűntek mért csak a személyzet. kizárva!

Emberi tényező: Az emberiség sem olyan hülye, hogy ennyit és ekkorákat tévedjenek. Más színű víz stb föntebb említett dolog miatt kizárnám

Kalózok: Párért biztos felelősek, és itt fellehetne hozni, hogy az ember nélküli hajókat a nyakukba lehetne varrni, csak kérdem én sehol egy feldúlt szoba, egy vérnyom, és a kincs, vagy a rakomány sértetlen, és akkor a repülőkről ismét nem is beszéltem. kizárva!

Usa: hagyjuk már nem csak az elmúlt 150 évről beszélünk…..

Ufók: Akár el is lehetne képzelni, ehhez el kell hinni, hogy vannak ufók, akkor – mivel nem tudjuk milyen technológiával dolgoznak – miattuk elváltozhat a víz színe, furcsa fények lehetnek stb. ami miatt kizárnám, hogy szinte miért csak itt rabolnak, továbbá miért csak véletlenszerűen, és miért titokban, hisz mivel nem hülyék simán a rabszolgáik lehetnénk vagy ilyesmik, de nem zárnám ki teljesen

Atlantisz: lényegében megegyezik az ufóssal, annyiban változik h állítólag tényleg itt volt Atlantisz, viszont ismét felvetődik a kérdés, miért titokban csinálják, hisz ha utálják a mostaniakat és ilyet fejlett technológiájuk van, a francért partizánkodnak több mint 500 éve, félig zárnám ki

A szörny: ….

Időörvény, féreglyuk: Számomra a leghihetőbb verzió, még a sci-fi felhanggal együtt is. Hiszen minden különleges és híres eset beleilleszthető: Hajó megmarad, legénység eltűnik: nem ismerjük az időutazás fortélyait, lehet, hogy több is van ott, és van olyan ami csak az élő szöveteket utaztatja. Amikor egy utas szállítóval ( cirka 2-3 száz emberrel ) 5 percig megszakad a kapcsolat, majd mindenkinek 5 perccel vissza van állítódva az órája, akkor a Cessná-s kiscsaj is ezt igazolja, és az időugrástól lehet minden furcsa, lehet más színű az óceán, a nyomtalan eltűnések pedig azt jelentik, hogy azok a hajók, gépek nem tudtak visszatérni. Még szkeptikusként is elfogadnám. Jah és az Ft lehet még Fucking Time, vagy Far Travel is…

üdv: njoy

 66. egy hang — 2010-01-18 20:45 

@MuellR:

Azt hittem Hellboy maga Hitler, és erről szól Mike Mignola Atlantis: The Lost Empire c. animációs filmje 😀

Komolyabbra forditva akár még lehetne is csak átvitt értelemben – http://www.ellhn.e-e-e.gr/books/assets/founder_of_Israel.pdf

 65. juditmanó — 2010-01-18 20:38 

na, sikerült a küldés?:(

 64. juditmanó — 2010-01-18 20:37 

@lonicera: ha előbb megnézem a trailert, akkor én is a cápára szavazok:DDD, lenyűgöző, nem találok szavakat:)))

 63. korxi — 2010-01-18 20:37 

@NY124: „A mindenit! 😀 Ez az utolsó sztori a Cessnás néniről eléggé durva…”

Jah, az ejtett zavarba engem is:) ha a sztori így igaz, akkor a csaj egy múltbéli állapotát látta szigetnek, és már csak az a kérdés, hogy őt miért látták és hallották ott egyidejűségben?

 62. rexter — 2010-01-18 20:30 

durva. szerintem az ember csak abban remenykedhet h a halal utan minden kiderul. addig meg eljunk boldogan 🙂

 61. Ványadt Ványadtovics Vinyov — 2010-01-18 20:21 

OFF

BH németül a Busenhalter (melltartó) általánosan használt rövidítése, ezért néha nagyon nehéz volt hangos röhögés nélkül olvasni 🙂 amúgy ismét nagyon érdekes lett, köszi! azt meg csak félve teszem hozzá, hogy 4.3 igazi Düne-lakó méretű szörnynek kell lennie, hogy a vízből kiugorva a röpcsiket is levadássza. 😉

Tényleg – chupacabra, mint téma?

 60. NY124 — 2010-01-18 20:19 

A mindenit! 😀 Ez az utolsó sztori a Cessnás néniről eléggé durva…

Egyébként köszönöm a kommentelőknek azt a Japán szigeteki Bermuda-háromszög sztorit, az is érdekes. 😉

Talán még a Kraken is szóba jöhet mint szörny. 😀

 59. paranoid T.R. marcipan — 2010-01-18 20:12 

És ha a langolierek az okozói?

@subVito: nekem engedi krómmal. frissítsd, hátha az segít:)

 58. MuellR — 2010-01-18 20:11 

@egy hang: Igen, majd nem sokkal később Hellboy ölte meg Argentínában. A pontos évszámra már nem emlékszem. Mike Mignola a kompetens.

 57. korxi — 2010-01-18 20:11 

@lal: Eleve ezt akartam írni én is:)

Egyébként valahol (forrást nemtok megjelölni) olvastam/hallottam, hogy statisztikailag semmivel sincs több baleset, mint más hasonló helyeken, aholnem csak a terület nagysága számít, hanem a hajó/repülőforgalom sűrűsége is.

Szóval nem nagyobb az egységnyi hajó/repülőbaleset arány az átlagosnál.

Én magam nem statisztikáztam.

Az, hogy a romcsok nincsenek meg a felszínen, megmagyarázza Golf-áramlat, azt hogy a fenéken nem találják, a nagy vízmélység.

De azért én is leszavaztam:)

 56. And21 — 2010-01-18 20:09 

Variaciok az FT-re.

Ferenc Takarodj

Fake Tan

Flying Torpedo(szivar alaku ufo,raketa)

Fila T-shirt

Fidels Tobacco(aka leborult szivarveget)

Found Titanic

Full Time

Facebookrol Toroljetek

Fake Testicles

ft=foot ?bigfoot?

Failed Tank

Fairy Tickling

Fairy Tale

Fucking Tornado

Falco Tinnunculus

Fernando Torres

Flying Turban

Family Troubles

Family Therapy

Fat Tuesday

Field Transistor

Friction in Time

Final Transmission

Finishing Touch

Fire Tornado

Fish Tank

Fisting Tara (Reid)

Failed Tragically

Flying Transformer

Flushed Toilet

Foreign Terrorist

Free Time

Fair Trade

Fuck Time

Fuck That

Future Technology

French Toast

Csak nehany ami az eszembe jutott, van ami komoly de a tobbsege nem.

Udv.

Feher Tibor

 55. egy hang — 2010-01-18 20:04 

Én először tiborura szavaznék, utána jön a természetfeletti,az ufo és atlantisz 😛 Szal jó kis poszt.

off: arról nem olvasott senki, h Hitler miután megölte a dublőrjét és mindenki aszitte meghalt,áttengeralattjárózott Norvégiából az akkori világ leghosszabb missziójával(asszem majdnem 100 nap és vmi 81 volt a leghosszabb jenki vizalatti túra) Argentinába, útközbe beugrott ide a BHbe Atlantiszba?

 54. lal — 2010-01-18 20:03 

„Azzal azonban a szerzők jelentős része egyetért, hogy a BH-ben eltűnt úszó, illetve légi járművek száma meghaladja a százat, a rejtélyesnek minősíthető esetek is több tucatra rúgnak.”

Évente csak repülőgépből több száz szenved katasztrófát az utóbbi időkben, és Kolombusz óta több mint 500 év eltelt.

Ha mondjuk 500 év alatt elszórók annyi gombostűt egy szántóföldön mint amennyi katasztrófa történt ez idő alatt a bermuda háromszögben, és egy tucatot nem találnék meg közülük, azt én nem nevezném rejtélyesnek 🙂

 53. figyelem (törölt) — 2010-01-18 20:02 

@hgf: én is elrepülnék a háromszög fölött..a kiváncsiság mindig erősebb..:-)

 52. MuellR — 2010-01-18 20:02 

@proletair: Szerintem óriási vízhatlan zsákokba gyűjtik a gázokat, amibe egy érintésre aktiválódó gyújtószerkezetet helyeznek. A maradékot viszont csak úgy kiengedik. A pilótákhoz beszivárgó szagok egyből megcsiklandozzák a könnymirigyeket és a gyomrot. Ilyen körülmények között még a legtapasztaltabb pilóta is a tengerben végzi pillanatok alatt!

 51. Ziu9 — 2010-01-18 20:00 

Két könyvet olvastam a témáról még évekkel ezelőtt.

Az elsőben minden addigi(kb. az 1970-es évek közepéig) regisztrált eltűnés szerepelt. Emlékeim szerint ott az „FT” mint az eltűnt gépek rádiós hívójelének az első fele szerepelt. (Hozzájuk egyenként egy kétjegyű szám tartozott.)

A második könyv talán kevésbé volt tudományos igénnyel megírt, de talán érdekes, hogy az „időugrásos” teóriával kapcsolatban szerepelt ott is egy állítólagos eset.

A történet szerint egy utasszállító gép közeledett egyik térségben lévő repülőtérre, már leszálláshoz készülődött, mikor váratlanul eltűnt a radarról, nem kis aggodalmat keltve az irányítóközpontban. Majd néhány perccel később újra felbukkant, és gond nélkül landolt. A leírás szerint a repülőn lévő órákhoz képest pont annyival voltak késésben a repülőtér órái, amennyi időre eltűnt a földi irányítás szeme elől.

Én az okok közül leginkább a természeti tényezők együttes hatása mellett tenném le a voksomat, külön kiemelve, hogy az elektromágnesesség jó eséllyel szerepet játszhat, hiszen Japán közelében is a nulla a mágneses deklináció értéke.

Az utóbbi évekhez köthető-e nagyobb feltűnést keltő baleset?

 50. figyelem (törölt) — 2010-01-18 19:57 

@tiboru: kitünő ez a blog, őszinte elismerésem!Érdekességként hozzátenném, hogy a NatGeo „Az igazság nyomában”/Is it Real?/ c. sorozata is foglalkozott ezzel a kérdéssel és nem tudta megmagyarázni:)

Ui:a Moszadnak ehhez nincs köze, ellenben 2001. szept. 11.-hez van, de az tény, nem összeesküvés-elmélet..

 49. charlie — 2010-01-18 19:57 

nem feltétlenül metán, elég bármilyen gáz a vízbe, a víz sűrűsége lecsökken, és bármilyen vízen (vagy akár a felszín közelében a levegőben) úszó tárgy hopp, elsüllyed.

 48. lolcommando — 2010-01-18 19:57 

Az FT egyértelmű megoldása: informálni akartak, hogy milyen magasan repülnek, csak elfelejtették a számok morze kódját, ezért azt a technikát alkalmazták, amit az egyszeri haverom Szlovákiában, amikor négy sört akart kérni: proszim jedno, jedno, jedno, jedno pivo!

 47. Karex — 2010-01-18 19:56 

visszatérve a FT sztem mórzekód

F ..–. (fakutyákon,levegőben)

T – (tűz lövés)

de lehet hogy elnézték és nem FT?

..-.

próbálok majd valami más röviditést kitalálni rá (remélem az UFO kijön :D)

 46. proletair — 2010-01-18 19:56 

@MuellR:

Kösz!

Azt kihagytam, hogy a hosszú évek alatt csak a káposzta, bab és a lencse termesztését tudták kielégítően megoldani. A szükségszerűen felgyülemlett gázokat összegyűjtik, és egy adagban fegyverként használva kieresztik. A hajók gerince kettétörik, a kisebb sűrűségű vízben aztán el is süllyed. A repülök a gázfelhőbe repülve felrobbannak, mert a hajtóművek a gázelegyet berobbantják. Az így „nyert” törmelékekből aztán a náci tudósok mindenféle szerkezetet konstruálnak. Állítólag az ufók közül a kis szürkék támogatják őket, már csak az egyenruha-színazonosság folytán is:)

 45. MuellR — 2010-01-18 19:47 

@proletair: Szép! Ráadásul már Indiana Jones is túl öreg ahhoz, hogy leszerelje őket!:D

 44. hasznavehetetlen régensherceg — 2010-01-18 19:42 

remek poszt 🙂

a rohatt amerikaiak még kolumbuszékat is csesztették 😀

én a több természeti jelenségest választottam. ez az időkapus sztori meg félelmetes.

 43. proletair — 2010-01-18 19:41 

@MuellR: Pont írni akartam, hogy a gaz nácik vannak a víz alatt. Beelőztél.

Amúgy erre a konteóra is adott minden magyarázat: pompás rejtekhely, remek történelmi álca, stb. Ráadásul a nácik azóta megtalálták az atlantisziak egyéb találmányait és energiaforrásait, és mindenük megvan, hogy mindent elpusztítsanak, csak kevesen vannak egy világhódításhoz. Viszont vannak embereik, akik a pusztító fegyvereik adta adu ászokkal felfegyverkezve (huhh de rossz képzavar) a markukban tartják a világ nagyhatalmait, övék az ENSZ, az USA, a rózsakeresztesek, stb.

Na? Erre is lehet szavazni:)

 42. MuellR — 2010-01-18 19:35 

@hgf: Persze, hogy átrepülnék fölötte! Mindenesetre biztos ami biztos alapon előtte azért közös zöld ágyra vergődnék Jenne Jamesonnal.

 41. MuellR — 2010-01-18 19:31 

Az UFO elmélethez jut eszembe: Egy orosz dokumentumfilm szerint vízalatti földönkívüliek (amik lehet, hogy Hitler csészealjai voltak) vertek tönkre egy kisebb amerikai vízi egységet 1947 táján az Antarktisz közelében. Tehát a BH alatt simán élhetnek ezen földönkívülieknek mindenféle rokonaik. Vagy gonosz náci tudósok, akik a fent említett hatású mindenféle kütyükön kísérleteznek.

 40. hgf — 2010-01-18 19:22 

Kösz 🙂 Amúgy ti elrepülnétek a háromszög fölött? Én simán; kíváncsi természet vagyok. És szerintem egy vérbeli konteós is feltétlenül.

 39. tiboru — 2010-01-18 19:22 

@aehrenthal:

Erre mifelénk annyira nem ismerik a sztorit, nem tudom, mennyire lenne népszerű a történet. De majd meglátjuk.

 38. tiboru — 2010-01-18 19:21 

@hgf:

Futottam egy-két kört; ha a nevét (Helen nélkül) beírod, több tucat oldalon felbukkan a sztori, de nem tudom megítélni, melyik mennyire megbízható.

 37. Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa — 2010-01-18 19:21 

Mit mondhatnék még? Előttem már mindent lelőttek, de a legfrappánsabb kommentekhez képzelj oda engem is!

 36. aehrenthal — 2010-01-18 19:14 

Amelia Earhartról lesz írás?

 35. tiboru — 2010-01-18 19:13 

@hgf:

Visszanézem, egy kis türelmet.

 34. tiboru — 2010-01-18 19:12 

@Licus:

Ez a vaginális candidosis kemény titkosítás lehet; nekem máris elment a kedvem a megfejtésétől, különös tekintettel a latexre.

 33. Kheopsz — 2010-01-18 19:12 

A warhammer 40k könyveinek egyik legjobb mondata:

„A tudatlanság lehet az ártatlanok legerősebb pajzsa.”

:)) szóval nem mindig kell mindent bolygatni.

 32. hgf — 2010-01-18 19:12 

Ettől a Carolyn Casciós esettől frászt kapok. Edzett vagyok ufó-, horror és ilyesmi téren, de most éjjel rosszat fogok álmodni. Durvább, mint egy kísértethistória gyerekként a tábortűz mellett.

Tiboru, van valami linked egy megbízható oldalra, hogy tényleg megtörtént? (Nem Wikipédia, ott már megnéztem.)

 31. The reaper — 2010-01-18 19:12 

Azért a fiatal Brooke Shields-et blokkolnám.:DDDD

 30. VulpesVulpes — 2010-01-18 19:11 

na, ma is érdemes volt fölkelni =)

 29. Zzoorroo — 2010-01-18 19:09 

@Licus: Atlantisz. Tutira.

 28. Licus — 2010-01-18 19:09 

@codesign: Vadul keresem a forrásod, de CIA 62/402-re csak ezt adja ki a gugli: Use of slide latex agglutination test for rapid diagnosis of vaginal candidosis. Ez biztos a titkosítás miatt van?

 27. Eugenie Danglars — 2010-01-18 19:08 

@codesign: komolyan? köszi! 😀

(még egy képzeletbeli +1 Atlantisznak)

 26. Licus — 2010-01-18 19:02 

A Discovery-n v azon a környéken volt egy olyan film is e témáról (a Bimini-úttól indultak), ahol egy profi (víz alatti olajkutató/geológiai részmunkákat végző) házaspár (kutatási melléktermékként) hatalmas víz alatti épületegyütteseket talált és mutatott be – hihetetlen képek voltak. Valaki látta? Van erről bármi egyéb hír? Ez vhol Kuba közelében volt, és megkockáztatták még azt is, h esetleg vmi víz alatti támaszpont… piramisba oltva?

 25. codesign — 2010-01-18 18:59 

Én tudom, én tudom ! Az FT a CIA 62/402-es eljárásrendjében meghatározott vészhelyzeti (tartam)jelzése Geiger-csővel ellátott légi járművek számára. Az FT jelzést nemzetközi vizeken mért, szokatlanul magas radioaktivitás esetén kellett sugározni, 30 másodperces szakaszokban.

 24. smartdrive — 2010-01-18 18:49 

a 2.6 elég erőltetett

 23. Karpathy — 2010-01-18 18:45 

Allo

Morbid, de JFK irgalmatlanul hiányzó fél koponyája vezetett erre a blogra, köszönöm, JFK :D, és elnézést.

Ugyan a „sok természeti jelenség együttese” gombra kattyintottam, nade kérdem én, miért van az a sok jelenség? 🙂

Nézzük a térképet! Látszik, hogy a BH egy nagyjából kör alakú terület közepén van (amit keletről, nem véletlenül Atlantisz határol), ami csak egy ősi becsapódásos kráter lehet!

Mi eshetett oda?

ööö…

pillanat…

Cthulhu!

😀

 22. Eugenie Danglars — 2010-01-18 18:43 

@Halálkufár: „A hajókhoz több konteót lehet realizálni, a repülőkkel van több gond, mert azok ugye a víztől távol vannak.”

Ezért mondtam, hogy az lenne a legcélszerűbb, ha az összes eltűnt járműre hatással bíró, technológiailag (vagy földrajzilag) is a korba illő konteókat próbálnánk meg kizárásos alapon kiszűrnia sok-sok lehetőségből.

 21. MuellR — 2010-01-18 18:36 

@tiboru: Hidd el, erősen hajlottam irányukba! Nehéz szívvel, csukott szemmel böktem a monitorra.

 20. tiboru — 2010-01-18 18:32 

@MuellR:

Szegény kalózok, eddig egyetlen szavazatot sem kaptak 🙁

 19. Halálkufár — 2010-01-18 18:22 

Én a mentán fingot tartom elképzelhetőnek de a repülők esetében az eléggé valószerűtlen lenne. Lehet, hogy több külön körülmény adódik össze. Nefeledjük, hogy ha átszúrúnk egy botot a földgömbön, a BH-n megy be, a másik oldalt a Japán tengernél jön ki, ott van az ördög háromszöge, ugyanazokkal a jelenségekkel. Vannak a földön megmagyarázhatatlan dolgok, de baszunk kutatni, mert akkor hülyének néznek, ilyenek a japánnál a tenger alatt talált épületek, melyek 10.000 évvel ezelőtt lehettek a felszín felett:

http://www.crystalinks.com/bythesea.html

vagy a boszniai piramis:

http://www.magharakademia.hu/regeszet/regeszet/a-boszniai-piramisok.html

és senki sem teszi fel a kérdést: milyen kultúra volt itt kb 10.-15.000 évvel ezelőtt, amely szerte a földön piramisokat épített. Miért szar a hivatalos régészet és történelem a Kínában található 400 piramisra?

http://www.world-pyramids.com/Chinese_Pyramids.html

Mi lehetett az a korszak, civilizáció, amely valamiért eltűnt, de látszólag egykor az egész bolygóra kiterjedt és amelynek özönvíz általi elpusztulására a legtöbb nép mondavilágában találni utalást?

Ezek a kérdések közelebb visznek a BH-hoz, de ebben a kérdésben teljesen reálisnak látom az amerikai katonai kísérleti terület létét, talán Tesla cuccaival szarakodnak, de az is lehet, hogy idegenek élnek odalent és röhögnek azon a szégyen gyalázaton, hogy úgy indul a kva értelmes és civilizált ember az űrbe, hogy a saját mélytengereinek, oceánjainak 70%-át sem ismeri. Ki tudja mik élnek ott lent, amik esetleg néha a hajóknak támadhatnak, mint a régi leírásokban.

A hajókhoz több konteót lehet realizálni, a repülőkkel van több gond, mert azok ugye a víztől távol vannak.

Valami miatt ott lemerülhetnek a gépek, valami lehet ott amit bsznak kutatni, régen azt hittem azért mert gáz, szerintem azért mert nem is hagyják.

Jó ötlet lenne ott kísérleteket végezni.

 18. MuellR — 2010-01-18 18:18 

@Leadfoot: Tényleg. A Balu kapitányt el is felejtettem! Pedig abban is a kalózok voltak a jóarcok!:)

 17. Leadfoot — 2010-01-18 18:17 

@MuellR: Igen, ezt én is láttam a Balu kapitány kalandjai c. dokumentumfilmben. 🙂

Viccet félretéve: néhány kreált fantáziavilágnak részei az ilyesmik, pl. egy régebbi PC-s játékban, a Crimson Skies-ban találkozni ilyesmivel, állati „fílinges”.

 16. tiboru — 2010-01-18 18:14 

@subVito:

Sajnos a blog.hu explorerre és firefoxra van optimalizálva…

 15. MuellR — 2010-01-18 18:08 

Amúgy Amerikában akkortájt, amikor a nagy óriásrobot mánia tetőzött, voltak fantáziálások hiper-szuper légi kalózokról, akik zeppelineket használnak mobil bázisként. Lehet 1 brigád meglógott és felhőnek álcázott léghajójukban várják a gyanútlanul arra járókat.

 14. Eugenie Danglars — 2010-01-18 18:00 

@Leadfoot: XDDDDDDDDDDD

 13. Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor — 2010-01-18 17:59 

Inkább az furcsa, hogy a 21 század hajnalán, a fejlettebb műszerekkel és technológiákkal nemigen vizsgálták meg a területet (vagy mégis, csak titkolják).

 12. lonicera — 2010-01-18 17:52 

csak én szavaztam MEGA SHARKRA 🙁

 11. subVito — 2010-01-18 17:50 

Tiboru, köszönöm a szórakoztató irodalmat ma estére. Szívből.

Lassan Te is könyvet adhatnál ki, vagy pólókat nyomathatnál.

Viszont a szavazás nálam nem működik. Valakik nem hagyják. Chrome-ot használok, és nem enged szavazni 🙁

 10. szörp epe — 2010-01-18 17:50 

A többi 3szögről nem lesz szó? Van pl. egy Kínánál is:

en.wikipedia.org/wiki/Devil%27s_Sea

 9. Leadfoot — 2010-01-18 17:49 

@Eugenie Danglars:

FT = F*cking Triangle 🙂

 8. lonicera — 2010-01-18 17:48 

4.3-as magyarázat, bizonyíték itt :

http://www.youtube.com/watch?v=Fa7ck5mcd1o

beszartam ezen 🙂 szerintem Mega Shark és Gigant Octopus a felelős minden eltűnésért 😛 vagy Lorenzo Lamas…

 7. Karex — 2010-01-18 17:32 

Időőrvényre szavazok 🙂

tiboru király a blogod rendszeres olvasód vagyok (ez az első kommentem itt:D)

Kieg:

Viszont volt régebben egy dokumentumfilm a BH-ről, ott megemlítették hogy Taylor főhadnagy tapasztalatlan pilóta volt és mivel a levegőben voltak ahol a víz és azég egybemosódott valószinűleg rossz irányba vezényelte a kötelék többi tagját (ugye akkoriban sok mullot a vizuális tájékozódáson), állítólag a közelben volt egy halászhajó (vagy mifene:D) és a szemtanuk állítása szerint több tűzgömböt is láttak becsapódni vízbe (hogy-hogy nem pont akkor amikor a gépekkel megszakad a kapcsolat)…sajnos nem tom már mi volt a műsór címe,de tavaj decembeben ment a National Geographic-on.

 6. Eugenie Danglars — 2010-01-18 17:30 

Szerintem, ha csak egy pillanatra feltételezzük, hogy Atlantisz valóban ott (az óceán közepén) létezett, egyáltalán nem elképzelhetetlen az atlantiszi konteo.

Elvégre a föld népe ma mit csinál? Évtizedek óta kísérleti robbantásokat végez itt meg ott, megfertőzve ezzel hatalmas területeket. Radioaktív anyagokat, atomerőművek szemetét ássa el a föld mélyébe, olyan helyekre, melyek állítólag megakadályozzák a sugárzás szivárgását. De mi lesz mondjuk akár ezer év múlva ezekkel a tárolókkal? Mi a helyzet Csernobillal? Mit is mondanak róla, mennyi az ottani szennyetettség felezési ideje, és hány ezer (százezer?) év múlva „tisztul” az meg magától, természetes folyamat révén? Nagyon is jól emlékszem a csernobili eseményekre, mert több okból is személyesen érintett vagyok. Egyrészt én is kórházba kerültem, „agyrázkódással”, de ez csak kifogás volt, hogy néhány napra eldugjanak az kérdezősködő szemek elől, mert az összes nyirokmirigyem be volt durranva (a nyakam meg teljesen be volt dagadva) a felénk szálló rádioaktív felhőtől. A testvérem két hónappal korábban született meg, mint kellett volna (édesanyám pont a robbanás idején volt terhes vele). Ha a mostani, emberi technológia ilyen szörnyű energiákat képes alkotni, és ilyen szörnyű szennyezésekre képes, akkor egy feltételezett ősi, fejlett civilizáció, és annak energiaforrásai nem okozhattak egykor hasonló szennyezettséget? A hiedelmek szerint ők is nagy kataklizma következtében pusztultak el. Nem elképzelhető, hogy az a valami, ami őket elpusztította, ilyen módon még ma is kísérti a bolygónak azon térségét? Azért is tűnik érdekesnek számomra az egyik fenti idézet, hogy „itt még az óceán is más színű”, mert a Föld élővilága sok helyen reagált már különösen, ahol nagy mennyiségű sugárzásnak vagy egyéb jellegű szennyeződésnek volt kivéte (elég megnézni a Csernobil környéki erdőket, melyet rozsavörösre festett a sugárszennyezés… na és a Tunguzka-affér?).

Ha racionálisan akarnám szemlékni a dolgot, Amerika közelsége arra enged következtetni, hogy az ő kezük van benne a dologban. De ez nem magyarázza, hogy 100 évekkel korábban miért tudtak ugyanolyan rejtélyesen eltűnni bizonyos járművek, mikor ilyen ember alkotta, titokzatos technológiák még nem léteztek. Érdemes lenne kizárásos alapon megközelíteni a dolgot.

Morzéban pedig nem vagyok jártas, remélem, valaki szül egy jó kis alkonteót az FT-re. 🙂

 5. Korbuly — 2010-01-18 16:52 

Hát sajnálom hogy a Moszad kimaradt…

De attól függetlenül remek post. Mint mindig. Ja és +1 az időalagútra 🙂

 4. Leadfoot — 2010-01-18 16:48 

Rokon-konteóként pedig ide tartozhat még a tiboru mester által már kitárgyalt Philadelphia-kísérlet is.

Na jó, most már ígérem, abbahagyom… 🙂

 3. Leadfoot — 2010-01-18 16:40 

Ja, még valami: nem nagy dolog, de ha jól emlékszem, a 3. típusú találkozásokban az 5 Avenger a film _elején_ tűnik föl (vagy akkor is).

 2. Leadfoot — 2010-01-18 16:33 

Még az őskorban volt egy dokumentumfilm, az HBO adta, egy öreg, szakállas fazon volt a „főszereplő”, a magyar címe „A Bermuda-háromszög rejtélye” volt.

A fentiek közül is számos esetet taglalt (+az NC16002 esete, stb-stb).

Nem tudná ezt nekem valaki beazonosítani?

 1. chevyfan — 2010-01-18 16:26 

Üdv!

Dobtam egy szavazatot az ufóknak…

Tiboru: a másik 50% te voltál, az asszony, vagy szeretőd van:-)?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök