2011-02-08–07:00

Egy pápa halála

Amikor 1978. augusztus 26-án a bíborosi konklávé második napján, a harmadik fordulóban megválasztják a hallgatag, szerény, már-már félénknek is mondható Albino Luciani velencei pátriárkát a katolikus egyház 263. pápájának, az új Szentatya ajkát – szinte reflexszerűen – a következő szavak hagyják el: Mi tettetek velem?! Az Úr bocsássa meg ezt néktek!

Egyike volt a legrövidebb időn keresztül uralkodó egyházfőknek: a megválasztását követő 33. napon holtan találják lakosztályában; a hivatalos verzió szerint szívelégtelenség végez vele. A konteósok persze másként tudják.

Jó szokásunkhoz híven röviden vázoljuk fel tehát az előzményeket, hogy aztán mai alanyunk halálával összefüggő elméleteknek is teret biztosítsunk.

Az 1962-65 között lezajlott Második Vatikáni Zsinat addig szinte soha nem látott reformokat eredményezett a katolikus egyház életében: ökumenikus nyitás a protestánsok, az anglikánok és az ortodoxok felé, anyanyelvi misézés hivatalossá és általánosan elfogadottá tétele, az egyház belső életének megújítására tett kísérletek, satöbbi.

A reformok azonban nem örvendtek osztatlan népszerűségnek a Vatikánon belül: mivel az Egyházi Állam is emberekből áll, elkezdődtek a frakciózások, áskálódások, klikkesedések. Egyesek szinte kénkőszagú liberalizmussal vádolták meg a fő hangadókat, megint mások meg azzal, hogy félúton megakadtak az újítások felé vezető úton. A születésszabályozás tekintetében már-már az áttörés küszöbére értek, s egyre többen reménykedtek abban, hogy egy – akár csak nyomokban – liberális összetevőkkel rendelkező pápa át tudná billenteni például a fogamzásgátlás gondolatát a nyakaskodó ultrakonzervatívok ellenkezésén.

1978. augusztusának elején, 15 év uralkodás után meghal VI. Pál pápa, s ahogy az ügymenet megköveteli, összehívják a kardinálisok gyűlését, a híres-neves konklávét. Alanyi jogon meghívót kap Velence főpapja, Albino Luciani is, aki a maga – még be sem töltött – 66 évével még csikónak számít a többi bíboros között. Ahogyan azt a bevezetőben említettük, gyakorlatilag mindenki meghökkenésére a harmadik fordulóban pápává választják.

Lássuk, mennyire volt liberális I. János Pál (ezen a néven kerül be a történelemkönyvekbe a velencei főpap, amivel máris két primátust tudhat a magáénak: ő az első, aki kettős nevet választ, s ugyancsak az első, aki rögtön az I. sorszámra voksol, mintha tudná, hogy utána hamarosan lesz kettes…)

Szóval igen, önmagához és a környezetéhez képest igenis szabadelvűen, rugalmasan és tabudöntögetően gondolkodik, alkot és tevékenykedik. Például ő az első, aki a pápák által közkedvelt fejedelmi többest („mi”) sima, mezei „én”-re változtatja a beszédeiben, felszólalásaiban (amit a vatikáni lapok eleinte szorgalmasan és kötelességtudóan visszaírnak „mi”-re). Elutasítja a közel kétezer éves megkoronázási szertartást, és komoly tervei voltak a Vatikáni Bankkal: szúrós szemű könyvvizsgálók tucatjainak felbukkanását helyezte kilátásba és évekre visszamenőlegesen aktákat, kimutatásokat, mérlegeket és statisztikákat kért be – sajnos ezeket már nem tudta átnézni…

Az Istituto per le Opere Religiose (IOR, vagyis a Vallási Műveletek Intézete) a Vatikáni Bank roppant eufemisztikus, hivatalos neve. Csak 1994 óta engedi meg, hogy mérlegét független szakintézetek vizsgálják és publikálják, azt megelőzően elég gyanús homály lengte körül. Természetesen nem hihetünk feltétel nélkül azoknak a rosszindulatú pletykáknak, amelyek szerint évtizedeken keresztül az elvárhatónál sokkal szorosabb kapcsolatot alakítottak ki holmi szicíliai, nápolyi és calabriai … khm, üzletemberekkel. Roberto Calvival, Isten bankárával (itt jobbra) amúgy is szeretnénk foglalkozni egy külön poszt keretein belül, úgyhogy a témát most jegeljük.

Még csak két bekezdés az IOR-ről, csak hogy tudjuk, kivel is állunk szemben:

Az első: a bank aktuális szürke eminenciása és egyik igazgatója akkoriban (egészen pontosan 18 éven keresztül) egy Paul Marcinkus nevű amerikai püspök (itt balra) volt, aki abban a kétes megtiszteltetésben részesült, hogy 1973 tavaszán ő lett az első római katolikus püspök, akit vatikáni dolgozószobájában az amerikai szervezett bűnözés elleni speciális ügyészség munkatársai kihallgattak pénzmosás, értékpapír-hamisítás, tiltott szerencsejáték szervezése, védelmi pénzek beszedése, zsarolás és más hasonló nyalánkságok kapcsán. Marcinkus többek között arról is közismert volt, hogy vatikáni rendjeleket, kitüntetéseket és címeket osztogatott olyan amerikai katolikus üzletembereknek, akik azt a bizonyos első milliót enyhén szólva is aggályos körülmények között szedegették össze (kötelező olvasmány: Mario Puzo könyve, illetve az ebből készült, A keresztapa c. filmtrilógia).

A második: az IOR és a Maffia között egy Michele Sindona nevű pasi (itt jobbra) játszotta az összekötő kapocs-szerepet, méghozzá éveken keresztül. Sindona országos cimborája volt Marcinkusnak is és Calvinak is, és úgy tűnik, az egyházat abszolút nem zavarta, hogy olyan zavaros ügyekben vett részt, mint önmaga elrablásának megszervezése, a Franklin Bank 1974-es összeomlása (az Egyesült Államok legnagyobb addigi bankcsődje), védett tanúk meggyilkolásának megszervezése és finanszírozása Olaszországban, satöbbi. Sindona (akinek beceneve – a Cápa – elég sok mindent elárul üzleti hírnevéről) 1986-ban olyan capuccinótól hal meg egy lombardiai börtönben, amelyikbe szorgos kezek extra adag káliumcianidot kevernek.

Lapozzunk vissza I. János Pálhoz.

A frissiben megválasztott pápa hatalmas lendülettel látott munkához: elhatározta például, hogy kitakarítja a Vatikánt azoktól a szabadkőművesektől, akik a legmagasabb szintekig kiépítették kapcsolataikat a katolikusok világközpontjában. Az általa leginkább megcélzott két illető a már említett Marcinkus püspök volt (IOR – emlékszünk, ugye?), valamint egy Jean-Marie Villot nevű francia bíboros (itt balra), aki a pápain kívül minden fontosabb vatikáni beosztást betöltött a hatvanas-hetvenes években: volt „camerlengo” (pápai titkár és a pápamentes időszakokban informálisan az egyház első embere), volt államtitkár, volt a Congregatio pro Clericis első embere, szóval tényleg minden volt, csak – ahogy mondani szokás – halott orosz katona nem.

Bizonyos elméletek szerint (elsősorban Carmine Pecorelli oknyomozó újságíró munkássága nyomán) úgy Marcinkus, mint pedig Villot egyaránt az olasz P2 (Propaganda Due) szabadkőműves-páholy tagjai voltak. Pecorellit már nem nagyon lehet kihallgatni, mert 1979 márciusában (miután felvette a kapcsolatot a különleges ügyészséggel és bizonyítékokat ígér a Vatikán, a szervezett bűnözés és a szabadkőművesek összefonódásáról) sajnálatos módon úgy végzi, hogy négy (más források szerint öt) lövést kap a gerincébe, egy római sikátorban parkoló kocsijában üldögélve. Biztosan ólmos pizzát rendelt.

Szóval 33 nappal a megválasztása után, 1978. szeptember 28-án, hatalmas tervekkel az íróasztal-fiókjában, I. János Pált holtan találják a pápai rezidencián. A köröskörül őrt álló, és minden szempontból elitkatonáknak számító svájci gárdisták semmit nem láttak, semmit nem hallottak. Az első verzió arról szólt, hogy két titkára (Magee ír és Lorenzi olasz főpap) talál rá, de később pontosítani kénytelenek: egy apáca riasztja a többieket, aki a reggeli kávét hajnali ötkor vitte be a hálószobába (emlékszünk a Keresztapa vonatkozó részeire?). Renato Buzzonetti, a pápa személyi orvosa állapítja meg a halál beálltát fél hatkor – okként szívrohamot ír be a jegyzőkönyvbe. A pápákat sohasem boncolják, ezért délután negyed háromkor megjelennek a Vatikán hagyományos balzsamozói (a Signoracci testvérek), akik lélekszakadva nekilátnak a munkának: este negyed kilenckor a holttest olyan állapotban van, hogy készen áll a következő pár száz évre, de mindenféle esetleges igazságügyi vizsgálat (boncolás, mintavétel, laborozás, stb.) okafogyottá válik: innen kezdve a halál okáról SEMMIT nem lehet megállapítani (na nem mintha bárki is nagyon akarta volna…)
A Vatikán
természetesen érezte, hogy elég cinkes dolgok történtek, ezért jó pénzért felbérelt egy angol történész-újságírót, bizonyos John Cornwellt, hogy populáris hangulatú könyvben írja meg a hivatalos verziót a pápa haláláról. John mindent bedob, ami egyrészt egy hívő katolikustól elvárható, másfelől pedig a Vatikántól honoráriumként kapott pártízezer font is meghozza gyümölcsét: könyvében (amelyet kicsit késve, 1989-ben ad ki, miután a Vatikán négy körben is előzetes cenzúrát gyakorolva átirat bizonyos részeket) teljesen tisztára mossa a teljes Pápai Államot, az elhunyt egyházfőből pedig egy eleve haldokló, nyomorult, szerencsétlen, jobb sorsra érdemes, idealista plébánost fabrikál. Cornwellnek mindenre van kincstári magyarázata – és csak egy kicsit meglepő, hogy ezek 99%-ban megegyeznek a hivatalos vatikáni forgatókönyvekkel.

Egy másik illető, bizonyos David Yallop szintén könyvet írt a pápa haláláról – őt nem a Vatikán fizette, ezért meglehetősen szabadon értelmezte a történteket. Egy biztos: katolikus könyvesboltban inkább a Cornwell-t kérjétek, ha nem akartok botrányt.

A Mosolygó Pápának (Róma népe ezt a hízelgő melléknevet adta neki) rövid pontifikátusa alatt számos olyan (valós időben aprólékosan dokumentált, tehát nem utólag kitalált) megnyilvánulása volt, amely még az olyan szőrösszívű kételkedőket is elgondolkodtatja, mint amilyen a jelen poszt szerzője. Lássunk most ezek közül kettőt, amely utódjára utal:
1.) „Azért használom az I. megjelölést, mert tudom, hogy nem sokáig leszek pápa, és úgy gondolom, hogy az utódom is János Pál lesz…” – mondta, amikor névválasztásáról kérdezték. S való igaz: utódja II. János Pál lett, alig hat hét múlva;

2.) Ugyancsak utódjáról nyilatkozva következetesen „az idegen”-ként említette, s hozzátette: ő lesz az, aki előttem ült a konklávén. Nos, utódja tényleg idegen lett: Karol Wojtyla lengyel bíboros, aki – mint azt utólag kiderítették – előtte ült az 1978-as pápaválasztási konklávé első napján;

És akkor lássuk a konteókat:

A CIA és az FBI tette, karöltve

Marcinkus püspök az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség és a Szövetségi Nyomozó Iroda által közösen futtatott, kiemelt ügynök (fedett nyomozó) volt, aki nagyon komoly sikereket ért el a maffia-ellenes küzdelemben. Vatikáni legendáját felhasználva annyira mélyen sikerült beépülnie az olaszországi és az amerikai szervezett alvilágba, hogy amikor a jenkik megneszelték a pápa purifikációs szándékait, kénytelenek voltak megmérgezni a katolikus egyházfőt annak érdekében, hogy Marcinkus tovább tudjon tevékenykedni a Maffián belül.

A szabadkőművesek tették, francia segédlettel

A pápa véget akart vetni a szabadkőművesek vatikáni dorbézolásának, amit ezek nem tudtak szó nélkül elviselni. Villot bíboros (akit terhelő alapon a francia hírszerzés szervezett be a második világháború után, mert rájöttek, hogy a lyoni főpap több zsidó családot felnyomott Adolféknak holmi készpénz és zsenge ministránsfiúkért cserébe), szóval Villot bíboros az akkor még az SDECE betűszó által fémjelzett párizsi gumitalpúak műveleti segítségét kérte – és megkapta: Alexandre de Marenches gróf, a francia hírszerzés főgóréja és kabinetfőnöke, Michel Roussin (szintén szabadkőműves) személyesen intézkedik a szükséges tárgyi és személyi feltételek (egy kis gyűszűvirág (Digitalis ambigua)-kivonat, amelyből komoly szívgyógyszer készül, megzsarolható vatikáni egyházi személyek felkutatása, satöbbi) beszerzése érdekében.

A Vatikán keményvonalasai tették

A héják nem tudták volna elviselni, hogy a pápa nyíltan kiáll, és október első szerdáján esedékes első komolyabb üzenetében a születésszabályozás, mint alapvető emberi és keresztényi jog mellett tör lándzsát. Állítólag ilyen tartalmú beszédvázlatokat találtak a dolgozószobájában – és talán nem meglepő, hogy később a hivatalos Vatikán ezerrel tagadta ezek meglétét. I. János Pál kilátásba helyezte a fényűző bíborosi udvartartások költségvetésének megnyirbálását, valamint komoly nyitást szeretett volna egyrészt a harmadik világ (Afrika, Dél-Amerika, Ázsia) szélesebb rétegei felé, másrészt fel szerette volna újítani a keresztény párbeszédet a másik hatalmas monoteista világvallással: a muszlimokkal.

A Maffia tette

Különösebb magyarázatra nem szorul ez a verzió; a szervezett alvilágnak nem hiányzott egy olyan pápa, aki felrúgja az évtizedek óta kiválóan működő, mindkét fél számára előnyös üzleti megállapodást a mocskos pénzek tisztára mosásáról, ezért a saját forgatókönyvük szerint oldották meg a problémát, a Vatikán cinkos és álságos félrepillantása mellett.

A Moszad tette

Izraelnek nagyon nem lett volna ínyére egy olyan vatikáni trend, amely a feltétlenül szükségesnél szorosabb kapcsolatokat ápol az iszlámmal.

Az oroszok voltak

Moszkva első körben örömmel nyugtázta, hogy az új pápa (gyakorlatilag elsőként a katolikus egyházfők hosszú sorában) klasszikus munkás-származású (majdnem proletárt írtam, bocsánat…), de amikor a KGB Első Főigazgatóságának dolgozó vatikáni szakemberek jelentették, hogy a középtávú tervek között hangsúlyosan szerepel a fejlődő országok szerepének növelése a katolikus világban, összerezzentek: az ébredő Afrika és Ázsia népeinek kezében ők inkább Marx-Engels-Lenin összest szerettek volna látni, nem Bibliát, s a rózsafűzérek iránti kereslet növekedése automatikusan a Kalasnyikov-export csökkenését jelentette volna.


Ennyit a mára rendelt összeesküvéselméletből. Biztos van véleményed a történtekről, amire mindannyian nagyon kíváncsiak
vagyunk. Mielőtt még emailben tájékoztatnád róla a Vatikánt, kérünk, tisztelj meg bennünket vele. Ki tudja, mikor és hogyan írják ezt majd a számládhoz, a Végső Személyes Egyenleg elkészültekor…

Ápdét: Ezen poszt kibővített, 20%-kal hosszabb verziója is elolvasható (29 másik izgalmas összeeskövés-elmélet mellett) a Konteó 1 című könyvben, amelyet 20%-os engedménnyel ide kattintva rendelhetsz meg, vagy 2013. november elsejétől megvásárolhatsz az Alexandra és a Libri nagyobb boltjaiban.

Kategória: EgyébCímkék: , ,

63 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 Visszajelzés63. Forradalmat akart a Vatikánban, 33 nap múlva halott volt - 12 óra — 2018-09-29 03:03 

[…] és az elkövetők személyével kapcsolatban a legkülönbözőbb konteók terjedtek, ezekről Tiborunál is olvashatnak szokásosan remek […]

 62. petiba — 2016-03-28 16:53 

@francesco dott:

„Mit ne mondjak, Ferenc pàpa ezeket lassan tùl is teljesiti. A P2-bol aki nem lepett le, huvosre tettek.”

Hááááát…

Esetleg csak „páholyt cserélt”…

„Az egész világot behálózó nagyhatalmú zsidó (SZABADKŐMŰVES) szervezet, a B’nai B’ rith argentínai kirendeltsége nyilatkozatban üdvözölte a Buenos Aires-i érsek pápává választását. „Jorge Mario Bergoglio érsek olyan katolikus, aki elkötelezett a vallásközi párbeszéd mellett, és szoros testvéri kapcsolatot épített ki az argentínai zsidó közösséggel, kiváltképpen a B´nai B´rith szervezettel, amely hálás a nagylelkű és őszinte viselkedéséért” – olvasható a zsidó szervezet nyilatkozatában.

A továbbiakban leszögezik, hogy „a B´nai B´rith örömmel vette tudomásul, hogy az érsek támogatta a kristályéjszakáról történő megemlékezést a Buenos Aires-i Egyházmegye templomaiban, így két alkalommal a főváros katedrálisában is. Az érsek kétszer fejtette ki záró gondolatait a Remény halála című liturgiai szöveg elolvasása után, legutóbb 2012. november 12-én. Mindezek mellett támogatta a pészach megünneplését 2009-ben a Szent Ferenc Bazilikában”. „Mi I. Ferencet nagyra becsüljük mint a zsidóság barátját, olyan embernek tartjuk, aki a párbeszéd híve, és feltétlen híve a testvéri együttműködés folytatásának. Biztosak vagyunk abban, hogy a pápa tisztségében kitart eddigi elkötelezettsége mellett, és konkrét cselekvéssé változtatja hitét a vallások közötti dialógus folytatásában” – zárul a B’nai B’rith állásfoglalása”

Kik is ezek a vakolók?

http://www.bnaibrith.hu/

A régi hozzászólások vajon miért maradnak le, mester?

 61. francesco dott — 2016-03-13 20:57 

Lopez azt állítja, hogy a pápának azért kellett meghalnia, mert napirendre tűzte a Kúria és az olasz katolikus hierarchia átfogó átszervezését, s számos poszton, így a Vatikán államtitkári székében személycserét kívánt végrehajtani. I. János Pál emellett le akart számolni a szervezett alvilággal, a P2-es páhollyal és meg akarta tisztítani a Vatikán bankját az IOR-t a szennyes machinációkba keveredett személyektől.”

Mit ne mondjak, Ferenc pàpa ezeket lassan tùl is teljesiti. A P2-bol aki nem lepett le, huvosre tettek. Hatalmas szemelycserek voltak. A nagy osszegu sikkasztas hazaarulas vagy allamellenes cselekedet, ha kulfoldi koveti el. Megszunt a „laza” eletfogytiglan, helyette 37 ev letoltendo jar ilyesmiert ami nem csokkentheto. A papa mint allamfo rendeletere bortoncellakat alakitottak ki a Vatikan teruleten belul. A Vatikan ellen nagy osszegu csalast elkovetoket az Interpol es az Europol mindenhonnan begyujtheti (Unios tagorszaggal, Olaszorszaggal vannak bunuldozesi szerzodesben). Felturboztak a papai csendorseget. Megismetelte a szabadkomuvesek kiatkozasat, fulem hallatara mondta tobb tizezer ember elott(itt Olaszorszagban! ), hogy a korruptaknak a satan kutyai fogjak meginni a veret a masvilagon. Aki a maffia tagja, nem jarulhat szentseghez, nem lephet be a misere, nem eskudhet, nem temetheti el a pap, szentsegtores terhe mellett. Igen kemenyre fogta a figurat Oszentsege, es velemmel egyutt millios tomeg all a partjan. Talan milliardos.

 60. arhun — 2016-03-13 19:50 

@nately:

:-)))) Ez vicces.

 59. joefedor7 — 2014-09-29 17:41 

Senki nem hal meg véletlenül. Mi azért, mert ezt a blogot olvassuk. Ezért több komolyság kéretik! Tiboru nem kedveli az ezotériát, ezért hagyta ki belőle az ufókat, akik berágtak I. JP-ra, aki idejekorán akarta kiteregetni a földalatti és földönkívüli kapcsolatokat. Persze nem ők hajtották végre, hanem az illumináti, akiknek van is 1 maglev-vasút megállója a Vatikán pincéjében, ahonnan 4 óra alatt NYC-ben, további 2 óra alatt LA-ban napozhatnak őszentségéék. Hogy én ezért mit fogok kapni!

 58. miamai — 2014-04-29 11:30 

I. János Pál utolsó napja

https://www.youtube.com/watch?v=nlzODJ0vpM4

 57. FilcTroll — 2014-04-24 22:35 

Itt közben szentté avatás előtt kicsivel egy nagyon furcsa haláleset:

http://hvg.hu/vilag/20140424_Agyoncsapott_egy_fiatalt_a_II_Janos_Palna

„Agyoncsapott csütörtökön egy húszéves fiatalembert, Marco Gusminit egy harminc méter magas feszület a Brescia közeli Cevóban, Észak-Olaszországban.

A fakeresztet, rajta a hatalmas Krisztus-szoborral II. János Pál pápa 1998-as látogatása alkalmából szentelték fel, és éppen az előtt három nappal zúzta halálra a szerencsétlen fiatalt, hogy az egykori pápát a Vatikában szentté avatják.”

De nem csak őt, hanem XXIII. János pápát is, aki a Második Vatikáni Zsinat összehívásával írta be a nevét az egyháztörténetbe.

 56. miamai — 2014-01-03 17:26 

Valahol azt olvastam, hogy a pápa nem pusztán puritánságból lakik a Szent Márta Házban, de a biztonsági emberek is ezt javasolták neki. Ismerve szokását, hogy hirtelen elhatározásból változtat az eredeti útvonaltervein, és megy a tömeg közé, már eleve nagy nyomás alatt tartják a napszemüvegeseket. A nyilvánosságot próbálják a védelmére felhasználni. Közös étkezések a többi lakóval, hasonló témájú cikkek arról, hogy éppen kiknek csípi a szemét stb.stb.

Amúgy szerintem ez a mostani pápa nemcsak a szervezett bűnözésnek áll útjában, de a Vatikánon belül is vannak éppen elegen, akik szívesen megfojtanák egy (ezüst)kanál vízben. Megérne egy posztot a potenciális ellenségek feltérképezése, nonem? Nem kéne megvárni, amíg valóban konteó-támává nemesül szegény…

 55. warr — 2014-01-03 12:33 

Azért az is furcsa kicsit, hogy I. János Pálig 455 évig zsinórban olasz pápák voltak, utána meg azóta csak „külföldiek” ültek a trónuson 35 éve (igaz, csak hárman eddig).

 54. tiboru — 2013-11-14 19:06 

@bibien:

„I. János Pál emellett le akart számolni a szervezett alvilággal, a P2-es páhollyal és meg akarta tisztítani a Vatikán bankját az IOR-t a szennyes machinációkba keveredett személyektől.”

Hát ehhez képest elég érdekes a mai hír:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20131114-ferenc-papa-bosszantja-az-olasz-maffiat.html

 53. bibien — 2013-09-23 23:39 

Ide kapcsolódik:

http://pinkvanilla.hu/component/easyblog/entry/2013/09/02/hogy-halt-meg-i-janos-pal

„Új muníciót szolgáltat a kételkedőknek egy spanyol szerzetes minap megjelent könyve. Jesus Lopez Saez nem kevesebbet állít, mint hogy a mosolygó pápával egy nagyon erős adag értágító gyógyszerrel végeztek. Jesus atya a néhai pápa személyes orvosával folytatott beszélgetései alapján megállapítja, hogy I. János Pálnak nem voltak szívpanaszai. Egyedül az alacsony vérnyomás okozott neki gondot. Jesus Lopez Saez az El dia de la cuenta (A számadás napja) című, egyelőre csak internetes megrendelés útján beszerezhető kötetében így fogalmaz: „bár a Vatikán ezt tagadja, I. János Pált felboncolták és tudni lehetett, hogy halálát egy nagy adag értágító okozta, ami kifejezetten ellenjavallt az alacsony vérnyomású személyek számára: ilyet sohasem írt fel neki az orvosa, ezért azt vagy beinjekciózták neki, vagy kényszerítették rá, hogy lenyelje.”

Lopez azt állítja, hogy a pápának azért kellett meghalnia, mert napirendre tűzte a Kúria és az olasz katolikus hierarchia átfogó átszervezését, s számos poszton, így a Vatikán államtitkári székében személycserét kívánt végrehajtani. I. János Pál emellett le akart számolni a szervezett alvilággal, a P2-es páhollyal és meg akarta tisztítani a Vatikán bankját az IOR-t a szennyes machinációkba keveredett személyektől.”

 52. jukeey — 2013-02-26 11:46 

A Vatikán keményvonalasai tették, de ennek csak jelképes jelentősége van, ugyanis nagyjából a méreg megivásának időpontjában kemény tűzharc zajlott le a hátsó udvarban egyszerre behatolni próbáló moszad, maffia, kgb és cia ügynökök között, akik hasonló célból érkeztek különféle eszközökkel. Ennek ellenére érdemes volt a mérgezést elkövetni, ugyanis a harcolók közül senki nem maradt életben, aki a helyiek abszolút tisztázása mellett végrehajthatta volna a likvidálást. Az italban egyébként kétféle méreg volt, mert a szabadkőművesek nem tudtak arról, hogy az igaz hithez lojálisabb főpapok is akcióba léptek. Az illetékesek a kertben talált hullák ellenére is a szívrohamos verzió publikálása mellett döntöttek, a túlzottan nagy botrány és az esetleges diplomáciai bonyodalmak elkerülése végett.

 51. 178996 — 2012-01-08 11:48 

[Szürke](#11857592):

Kettővel 🙂

Amúgy tényleg benéztem, mert azt az 50 kilométeres mozambiki határt nem vettem figyelembe.

 50. Szürke — 2012-01-08 03:04 

[neménvagyok](#11116589): szerintem Vincent Mancinire gondolsz. AZ nagypálya és az van a Keresztapa III-ban, ami ezt a sztorit dolgozza fel.

 49. Szürke — 2012-01-08 02:59 

@tiboru: Öreg minden tiszteletema Tiéd de Szváziföld nem enklávé. Afrika egyetlen enklávéja Lesotho. Szváziföld 3 országgal is határos

 48. Scala — 2010-12-29 14:24 

Na ugye, ami késik nem múlik, csak egy emberöltő kevés hozzá. (Ezért fogok 110 évet élni, a végén csak bólogatnom kell, sokat tudó mosollyal. Ami felhúz ’95 óta szépen helyrekerül, ugye?):

index.hu/gazdasag/vilag/2010/12/29/sajat_bankot_alapit_a_vatikan/

 47. tiboru — 2010-11-27 14:26 

@khamul:

Nem vagyok vallástörténész, de rengeteg helyen olvastam, hogy a katolikus teológiával foglalkozók egyértelműen liberálisnak tartották.

 46. khamul — 2010-11-27 00:34 

@tiboru:

Jó-jó, de mitől volt liberális?

Azért mert ragaszkodott a könyvelési fegyelemhez?

 45. Scala — 2010-11-26 09:45 

@Eugenie Danglars: ezzel kiegészítve lenne tökéletes a post, igen. És ezt még a hivatalos lexikonok is hozzák… ma már… /Nem a ‘nem bírta elviselni’ részt. ;-)/

A Keresztapa III-ban hogy van a jelenet? Viszi a nővér hajnalban a kávét és még él / már nem? 🙂

Minden vallás elindul a lejtőn, amint elveszíti a tisztaságát, majd a hitelességét. A hímsovinizmus sem tesz jót… Ennek a kombója meg különösen kínos.

Michele Sindona ristrettot ihatott a cellában, az olasz férfiak nem kapucsínóznak. 😉

Ja, grat a bloghoz! :-)))

 44. csönd (törölt) — 2010-09-07 12:06 

Olvasgatok. Ugye nem gond ? Most értem ide.Sztem bármelyik lehetett ,de a poszt nagyon jó ,szívesen olvastam eddig mindet.Ja és itt csak teljes figyelemmel lehet és érdemes olvasni.

 43. Forestdream — 2010-03-25 19:57 

De vajon honnan tudta, hogy utódja lesz, és az ‘idegen’?

Tiboru! A fátimai titkoknak is szentelhetnél egy posztot! 🙂

 42. StopSzmog — 2009-07-15 23:50 

@Eugenie Danglars:

De azt honnan lehet tudni, hogy pont a XXIII. János és pont a VI. Pál és nem 1-22 között valamelyik másik János, illetve 1-5 Pál.

 41. Korcs — 2009-03-26 12:31 

Ufók?

 40. Markgraf — 2009-03-02 14:29 

Azért annyit közbevetnék hogy XXIII. János is elég erősen proletárszármazék volt (Roncalli őrmester 🙂 )

 39. tiboru — 2009-02-27 13:18 

@g.i.:

Az én szememben Long Island ilyen szempontból maga a világ 🙂

 38. neménvagyok — 2009-02-27 08:50 

Tony nem volt „nagypálya” a filmben ő „csak” Long Island-ben nyomult, helyi főnök volt. A nyújorkiaknak fizetett jutalékot.

Sopranos forever! :o)))

 37. tiboru — 2009-02-26 17:47 

@g.i.:

Soprano szerintem is király; pont ezért gondoltam rá, elvégre ez itt tényleg nagypálya…

 36. neménvagyok — 2009-02-26 12:20 

Azt hittem az elején az enklávé egy jó poén! :o)) Sőt, vártam hogy a pátriárka elé odaírod áthúzva, hogy párttitkár! :o))

Node Anthony Sopranot miért keverted ilyen sötét ügyekbe? Ő a kedvencem!

 35. Empty — 2009-02-24 19:17 

@pirosalma:

Ez már a következô poszthoz kapcsolódik.

(Indiában és Kínában meg a környékükön is szükség lett volna rá – szerintem -, ott viszont elég kicsi a katolikus egyház befolyása.)

 34. pirosalma — 2009-02-24 19:12 

Én konkrétan a óvszer használatának tiltására gondoltam pl. Afrikában, ahol szükség lenne rá. Nem a Vatikánban! Nyilván.

De ha csak poén volt, akkor :D.

 33. tucatnev — 2009-02-24 12:28 

@Empty: igen, de csak amiatt, mert ritkán esnek a kórista kisfiúk és a ministrán srácok teherbe.

 32. Empty — 2009-02-21 20:02 

@pirosalma:

Abban nem is volt szükség haladásra. A Vatikánban elég régóta fejlett a születésszabályozás. Meglepôen kevés gyerek születik a védekezés tiltása ellenére.

 31. pirosalma — 2009-02-21 17:47 

Nagyon jó a poszt! Szerintem a Vatikán + maffia kombó a nyerő!

És kár, hogy nem jött össze I. János Pálnak, igazán ráfért volna a katolikus egyházra a reform. Azóta se nagyon haladtak, főleg a születésszabályozás terén.

 30. kek bur — 2009-02-20 13:46 

Nem gondolhatjátok komolyan…:D

 29. Eugenie Danglars — 2009-02-19 18:43 

@Fedor: Nemere sok okosságot írt már karrierje során…

 28. Fedor — 2009-02-19 10:01 

Nemere 10 évvel ezelőtt a KGB mellett tette le a garast:

http://www.nemere.hu/99.htm#a%20vatikan%20es%20a%20kgb

 27. Zig Zag — 2009-02-19 08:51 

szép történet. tényleg már csak a marslakók hiányoznak, mint alternatíva 🙂

 26. szs. — 2009-02-17 14:37 

Tényleg. Benéztem. 🙂

 25. tiboru — 2009-02-17 13:32 

@szs.:

Nem, az enklávé önmagában is külön állam: San Marino, Monaco, Vatikán, Lesotho, Szváziföld.

Amire gondolsz, az az exklávé, teszem azt Königsberg, esetleg Gibraltár vagy (bizonyos értelmezések szerint) Alaszka.

lemil.blog.hu/2008/12/02/konigsberg_kavics_a_cipoben

 24. szs. — 2009-02-17 12:16 

A Vatikán enklávé lenne? Ahhoz nem kell anyaország is? (Jogi értelemben a menny nem számít. 🙂 )

Amúgy anno én egy protestáns közösségben hallottam I. JP-ről, ahol nagyon egyszerűen megmagyarázták, hogy miért kellett ilyen gyorsan meghalnia: benézték a dolgot és véletlenül olyan pápát választottak, aki hívő volt. 🙂

 23. Thaddeus Griffin — 2009-02-17 12:09 

Óóóóó, micsoda poszt, és csak most olvasom, eh… 🙂

A keresztapa 3-ban a Vatikáni Bank állt a gyilkosság hátterében, karöltve egy olasz-amerikai és szicíliai csoporttal. Puzonál megtanultam, bármennyire is képtelenségnek, túlzónak tűnik egy-egy cselekmény a regényében, van valóság alapja, úgyhogy én megszavazom ezt a variációt 🙂

 22. Eugenie Danglars — 2009-02-17 09:20 

jó téma, csak rövid és összeszedetlen. :S

I. JP nem véletlenül választotta az két keresztbevet, egyértelmű utalás volt ez, hogy követni kívánta XXIII. János és VI. Pál irányvonalait, mely mindkettő a vatikáni megújulás és reformok harcosa volt, a maga szerényebb vagy határozottabb formájában. Az ultrakonzervazív vatikáni vonulat nem tudta elviselni, hogy sorban a harmadik pápa rúgja fel a szokásokat, és válik cselekedeteiben egyre radikálisabbá, és hírdeti meg a ceremóniák és a protokoll pompájának eltörlését. Megszabadultak tőle, és a helyére tették a bábjukat, a kegyesen megválasztott, komcsi környezetből jövő, szomorú sorsú bábot, Wojtilát, aki uralkodásának első éveiben számos komoly hibát vétett (fiatalsága, tapasztalatlansága és rossz befolyásoltsága miatt). Gyakorlatilag ugyanolyanokat, mint a jelenlegi báb, ez a német bolond csinál. :((

Amellett azonban nem szabad elfelejteni, hogy I. JP valóban rossz egészségi állapottal bírt, hisz életének utolsó éveiben rengetegszer kötött ki kórházban. Tehát a hirtelen jött természetes halál sem zárható ki. Leginkább a kettő egyvelegére gondolok: rásegítettek egy kicsit a szervezetének összeomlására.

Én szeretten I. JP-t, XXIII. János azonban továbbra is a kedvenc pápám a 20. századból.

 21. vacsad — 2009-02-16 21:06 

Nem az ufók voltak? :O

 20. Mentula — 2009-02-16 21:02 

A Keresztapa III. megmondja frankót 🙂

Amúgy van egy pár „egyház” aminek a pénzügyei megérnének egy misét. Valahol hallotam, hogy itthon a HGy-be próbáltak anno beépülni, de olyan fanatikus csapat, hogy kiszúrták a nyomingereket, vagy utóbbiak voltak kezdők, akárhogyis, jelenleg a gyanú árnyéka sem vetül rájuk.

P.S. Már a Jézus-összeesküvés kapcsán is megjegyezhettem volna, hogy ugyan miért a katolikus egyházon kérik számon az Újszövetség ilyen vagy olyan voltát, amikor minden ütődött szekta ugyanazt az szöveget használja, csak egyre vadabb következtetéseket vonnak le belőle. (ld. Jehova Tanúi, a menyország kapacitásáról, vagy az amcsi baptisták karizmatikus prédikátorainak profitorientált, ördögúzéssel színezett fellépéséig.)

 19. nately — 2009-02-16 20:33 

Vagyis bíboros és Karol.

 18. nately — 2009-02-16 20:28 

És ha a lengyel püspök/Karel/szervezte?Talán tudott a jóslatról,csak türelmetlen volt.

 17. mizrolist — 2009-02-16 18:28 

Az írás jó; és nagyon meg lennék lepve, ha valóban természetes halállal halt volna meg…

 16. stokkür — 2009-02-16 17:59 

Tiboru, kösz! Ismét nagyon élveztem az írásodat! II. János Pál munkássága annyira elvonta a figyelmet erről a 33 napról, hogy szinte el is felejtették az emberek az I.-t. Nagyon várom a vatikáni pénzügyekről szóló írást! Annyi legenda kering róla, kíváncsi vagyok, Te csak a múlt századi működést vonod górcső alá, netán visszamégy néhány századot az időben?

 15. MTi — 2009-02-16 14:58 

Jó pápa volt, már az apja is pap volt… 🙂

 14. NagyTeve — 2009-02-16 12:36 

csak egy kiegészítés (nem akarom azt mondani, hogy helyesbítés):

„úgy Marcinkus, mint pedig Villot egyaránt az olasz P2 (Propaganda Due) szabadkőműves-páholy tagjai voltak.”

helyesebb lett volna „pszeudo-szabadkőműves”, „kripto-szabadkőműves” szervezetnek, vagy „szabadkőműves páholyként fellépő bűnszövetkezet”-nek titulálni a P2-t. Itt van az Olasz Nagyoriens álláspontja:

http://www.grandeoriente.it/istituzione.php?ar=1f

 13. sunshinetrip — 2009-02-16 11:22 

Koszi a sok uj infot, ez egy 5/5-os cikk. Reszemrol adnek egy voksot a Vatikan kemenyvonalasaira, karoltve a penzugyi osszefonodasok miatt izgulokkal. Sajnos nagyon sok mindenkinek allt erdekeben a „gyilkossag”. Amugy meg itt annyira kilog a lolab, hogy az a nehany – magyar – pap es papnovendek akikkel volt szerencsem errol beszelgetni, mind osztottak a velemenyem.

 12. tiboru — 2009-02-16 07:47 

@tokcsi007:

Az enklávé egy olyan országterület, amelyet minden oldalról egy másik ország vesz körül.

Enklávé például a Vatikán 🙂

 11. tiboru — 2009-02-16 07:44 

@tokcsi007:

Óbassz, hát persze… elnézést, de hülye vagyok! hiába, látszik, hogy ezzel párhuzamosan Königsberggel foglalkoztam…

Mégegyszer bocs, javítva…

_szégyenkezik_

 10. tokcsi007 — 2009-02-16 07:34 

látom a post közepe végefele te is a konklávét használod…akkor mi az enklávé? semmi ilyet nem leltem 🙁 csak fűtött a kíváncsiságom 😀

 9. tokcsi007 — 2009-02-16 07:20 

Bocsássatok meg nekem, de nyelvész létemre nem bírom ki!

A bíborosok gyűlése nem enklávé, hanem konklávé (conclave)

Cikk nagyon tetszett, köszi 🙂

 8. Humanic (törölt) — 2009-02-16 06:59 

Az teljesen nyilvánvaló ma is, hogy a Vatikán a legtisztább pénzmosoda. Már ötven éve kidolgozták a pénzmozgások követhetetlen módját, nincs az a világi hatalom, ami teljes keresztmetszetében látná a katolikus (de bármely más) egyház pénzügyi műveleteit.

A Vatikán vagyona kisebb államcsődöket tudna finanszírozni, vagy ellenkezőleg, elhárítani.

Ha jól emlékszem, 1978.-ban éppen világméretű energiaválság volt…

 7. balukaaaa teh master — 2009-02-16 05:23 

most már így utólag bevalhatom, hogy én voltam.

hogy miért? amikor éppen mentem kurváznii, az öreg megelőzött és elvitte előlem a legjobb fehérnépet. nem hagyhattam annyiban 😀

 6. proletair — 2009-02-15 19:38 

Szerintem Paul Marcinkus ölette meg, mert a pápa őszentsége rajtakapta egy apácával a sekrestyésben. És hogy milyen ördögien gonosz volt a püspök, azzal ölette meg, akivel rajtakapták. A kávéval ment egy kis szívhajtó is…

 5. otvospeter — 2009-02-15 18:13 

Ismét nagyon jó poszt, a legizgalmasabbak az utódjáról szóló jövendölések. Kíváncsi volnék, hogy hitelesek-e, azaz tényleg mondta-e ezeket…

 4. Zaklató_Panda — 2009-02-15 17:50 

Szerintem még él. Látták Elvissel sörözni.

 3. Mademoiselle — 2009-02-15 17:45 

jaaj, a szabadkőműves konteóból kifelejtetted a 33. napról szóló ziccert! A 33-as számnak jelentősége van kérem 😉

 2. tiboru — 2009-02-15 17:08 

@tothmari: Az nem lenne összeesküvéselmélet, márpedig ez a blog erről szól.

 1. tothmari — 2009-02-15 16:57 

Ha jól értem, azt mindenképp vessük el, hogy természetes halállal halt?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök