2013-09-27–07:00

A denveri repülőtér

Bevallom, blogunk tizennyolcadik szavazóposztjának végeredménye nem lepett meg túlságosan: 4661 leadott voksot követően a denveri repülőtér közel 10%-ot vert rá a második helyezett neandervölgyiekre, s a szegény bronzérmes Bruce Lee alig harminc szavazattal előzte meg az utolsó helyen búslakodó konyhasót. Ahogy az egyik (minden bizonnyal NaCl-fan) kommentelő szomorkásan meg is jegyezte: úgy látszik, jobban érdekel bennünket egy kilencezer kilométerre tőlünk elterülő épületegyüttes, mint az, amit nap mint nap megeszünk…

De félre bánat, félre bú: a nagyközönség döntött, a Konteóblog Ingatlanesztétikai és Jelképtudományi Szakcsoportjának hathatós háttértámogatásával (lehetőleg minél több szögből) most rávilágítunk a földkerekség egyik legrejtélyesebb(nek tűnő) épületcsoportjára, amely tényleg nem itt van a szomszédban, de hát az X bolygós posztot is szerettétek, s az se itt van Kőbánya Alsón.

Ha majd lesz olyan, hogy Konteóblog Alaptörvénye, abban biztosan olvasható lesz, hogy a posztokat ajánlatos történelmi visszatekintéssel kezdeni. Ezen sarkalatos elvnek megfelelően lássuk, mikor, hogyan és miért építették fel a világ jelenleg második legnagyobb kiterjedésű, s tizenegyedik legforgalmasabb légikikötőjét, ráadásul egy olyan szélfolyosóban, ahol a viharok nemritkán 150 km/órás sebességgel vágtatnak át a reptér fölött.

1.) Előzmények

Ha a „miért”-tel szeretnénk kezdeni, máris elég nagy bajban lennénk. A nagyjából az USA mértani középpontjában fekvő, 650 ezres Denvernek ugyanis 1989-ben (amikor az építkezés ötletére az összes illetékes rábólintott) úgy hiányzott ez az eredendően 1,7 milliárd dollárra becsült beruházás, mint nemzeti trafikosnak a kiskorú vásárló. A városnak már volt egy bejáratott reptere (a Stapleton), amely az ilyenkor szokásos apró problémáktól eltekintve (a közelben lakók panaszkodtak a zaj miatt, rossz időben megnőtt a gépek várakozási ideje, stb.) kiválóan megfelelt az amerikai viszonylatban metropolisnak nem igazán tekinthető coloradói főváros igényeinek. Arról nem is beszélve, hogy különféle okok miatt a végső számla közel háromszor akkora volt, mint amekkoráról az építkezés startjánál szó volt: mire készen lett, a DEN (ez a IATA-kódja, mi is ezt fogjuk használni) összesen 4,9 milliárd dollárba fájt, ami a város azévi (1995-ös) teljes, kiadási oldali költségvetésének a háromszorosa volt.

Összehasonlításként: Budapest költségvetése nagyságrendileg megegyezik Denverével (az idén úgy 400 milliárd forint főösszeget tartalmaz). Gondoljunk el egy olyan budapesti beruházást, amely hat év alatt 1200 milliárd forintot nyel el. Tájékoztatásul elmondom, hogy a négyes metró, amivel cirka tíz éve nyűglődik ez a város, cakkpakk 450-480 milliárdba fog kerülni, ha végre elkészül.

Nem kell könyvelőnek lennünk ahhoz, hogy felvetődjön bennünk a kérdés: ki fizette ezt a combos összeget? Lehet, hogy most meglepőt fogok mondani, de az a helyzet, hogy 25 évvel a beruházás kezdete után se igazán lehet kristálytisztán látni, hogy ki mennyit feccölt bele, csak azt lehet sejteni, hogy a közel 5 milliárd dollár mintegy fele magánbefektetőktől érkezett (többek között II. Erzsébet brit uralkodó magánszámlájáról, ha a bennfentesek nem tévednek). A fennmaradó 50% városi, állami és szövetségi pénz volt, vagyis az adófizetők csengették be. A részletekről és a háttérről talán Federico Peña mesélhetne (aki 1989-ben a város polgármestere volt), de ő nem az a beszédes típus. Nem tudom, hallgatagságával összefüggésben van-e, de Federico nagyon szép karriert futott be: 1993 és 1997 között az USA szállításügyi minisztere volt, majd ezt követően két évig az energiaügyekért felelt Clinton második elnöksége alatt.

A hálás denveriek róla nevezték el azt a gyorsforgalmi utat, amely a városból vezet ki a reptér felé.

Az első kapavágást 1989 őszén végezték a 135 négyzetkilométeres földdarabon (ez nagyobb terület, mint Veszprémé, s kilencszer akkora, mint a teljes Ferihegy), s a fokozott kincstári optimizmussal beoltott városvezetők 1993 októberét jelölték meg, mint átadási időpontot. Ez aztán (a 11 ezer, folyamatosan dolgozó munkás és az ezernyi munkagép ellenére) többször csúszott, végül 1995 februárjának utolsó napján fel-, illetve leszállt az első gép, amelyeket azóta több tízezer követett.

2.) A furcsaságok

Tudjuk, hogy ízlésben nincs helye vitának, ezért az épülettel kapcsolatosan szándékosan kerülöm a „szép – nem szép” dichotómiát. Azt azonban, hogy valami meghökkentő-e vagy furcsa, hogy felhívja-e magára a figyelmet, sokkal könnyebb meghatározni. Lássuk tehát azokat a részleteket, amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a DEN a konteósok egyik kedvenc témájává vált.

2.1.) Az építkezés

Már az előkészítés során történtek olyan események, amelyeket elég nehéz ortodox építészeti megoldásoknak nevezni. Például több, mint százmillió köbméter földet mozgattak meg, ami egy olyan síkvidéken, mint Denver észak-keleti része, elég meglepő. Beszámolók szerint a legváratlanabb helyeken ástak hatalmas lyukakat és alagutakat, más helyszíneken dombokat emeltek, amelyeket később vagy betemettek, vagy ismét széthordtak, minden látszólagos értelmes cél vagy ok nélkül. Állítólag a kivitelezés legelején elkészült öt, félig a földbe nyúló épület, amelyeket aztán (minden különösebb magyarázat nélkül) egyszerűen betemettek és máshol folytatták a munkálatokat. Az se használt az átláthatóságnak, hogy példa és előzmények nélküli módon cserélgették az alvállalkozókat: gyakorlatilag egyetlen olyan cég sincs, amelyik az elejétől a végéig ott dolgozott volna a kivitelezés öt éve alatt, s területileg is odafigyeltek, hogy ugyanazon a helyszínen több, mint pár hónapig ugyanazok ne dolgozhassanak. Mintha valaki nagyon szerette volna elkerülni, hogy a kivitelezők közül bárki teljes képet kapjon a beruházásról.

A DEN teljes tetőszerkezete (ami alakját tekintve sátortető-sorhoz hasonlít) több, mint hat hektárnyi (hatvanegyezer négyzetméternyi) speciális, teflon-bevonatú üvegszálból szőtt anyagból (egyfajta módosított üveggyapotból) készült, amelyen sem a radarok, sem a műholdak hőkamerái nem látnak át. És nem maradhat említés nélkül az a részlet sem, hogy az építkezés alatt az üzemanyag-tartalékoknak annyi tartályt építettek, amelyek össz űrtartalma meghaladja a tízmillió litert, míg a hasonló forgalmú repterek ennek a felével-harmadával dolgoznak.

2.2.) A musztáng

Kezdjük mindjárt a reptér bejáratához felkanyarodó út mellett elhelyezett, tíz méter magas, négy és fél tonnás, kék színben játszó és égővörös szemű ló-szoborral. A szobrot egy Luis Jiménez nevű texasi művész készítette speciális üvegszálból (nem kapkodott: 12 éven keresztül), a DEN utólagos megrendelésére. A dolog morbid oldala az, hogy a ló megölte alkotóját: 2006 nyarán, amikor Luis az utolsó simításokat végezte művén, az alkotás rádőlt, letört belőle egy darab, amely átvágta a szobrász egyik combján az ütőeret, s Jiménez percek alatt elvérzett a műtermében. Egyik tanítványa (Luis két fiával közösen) fejezte be végül a művet, amely 2008 óta látható a mostani helyén.

S hogy miért tartják sokan riasztónak? Hát mert például az Apokalipszis lovasaira gondolnak, akik a végítélet hírnökei, legalábbis a Jelenések Könyve szerint. Hogy ez a nyomorult kék ló a háborút, az éhínséget, a viszályt vagy a halált jelképezi a négy közül, ennél a pontnál már enyhén szólva is tökmindegy. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem valahogy nem egy ilyen paci ugrik be, ha mondjuk lovaglásterápiáról hallok. Az az érzésem, hogy a helyieknek sem, akik Bluecifernek és Démon Musztángnak nevezik szegény párát.

A szobor végül 650 ezer dollárjába került a városnak. Písz of kék – ahogy az angol mondaná, legalábbis a 4,9 milliárd mellett.

2.3.) Anubisz

A DEN bejáratához közelítő (vagy az onnan távolodó) utazó nem csak az izzó szemű kék lóval nézhet farkasszemet (már ha megengeditek nekem ezt a képzavart), hanem az egyiptomi panteon sakálfejű tagjával, a holtak bírájával, a balzsamozók védnökével, Anubisszal is, méghozzá egy nyolcméteres szobor formájában. Hogy milyen közlekedéspszichológiai megfontolások alapján emlékeztetik ily módon a repülni szándékozókat az elmúlásra, s miért pont Anubiszra esett a választás, számomra elég homályos.

2.4.) A démon

Egy reptér belsőépítészeitől és lakberendezőitől az ember biztosan elvár egy csomó belső tulajdonságot, de eddig azt hittem, hogy a morbid humor nem tartozik ezek közé. Nos, a DEN erre a tévedésemre is rávilágított. Itt van például ez a szarvas-szárnyas démon, aki egyenesen egy aktatáskából ugrik elő, s onnan bámul le ránk. Feltételezem, hogy a csomagátvizsgálás és a biztonsági ellenőrzés előtt, mintegy emlékeztetve az amúgy is szorongó utazót, hogy a kézipoggyászban felejtett, be nem jelentett démon gondot okozhat a vámvizsgálatnál.

2.5.) Üzenet a jövőnek

A reptér szimbolikus zárókövén elhelyezett emléktáblán (amely a 2094-ben felnyitandó, és itt lapuló időkapszula helyét jelöli) a New World Airport Commission (Új Világ Repülőtéri Bizottság) neve szerepel a szabadkőműves szimbólum alatt, mint szponzor. Nos, ez a szervezet nem létezik. És nemcsak most nem létezik, de soha nem is létezett huzamosabb ideig. Azt mondják, összesen egy hétig működött – amíg az emléktáblát megrendelték. Azt pedig, hogy ez az időkapszula milyen üzenetet tartalmaz, senki nem tudja. Vagy aki tudja, az nem beszél róla. A neten persze elhelyeztek egy kamu tartalmat, de ellenőrizze le, aki tudja…

Az emléktáblán kétoldalt a két legnagyobb coloradói szabadkőműves páholy elnevezése olvasható, tehát legalább nem árulnak zsákbamacskát.

2.6.) A falfestmények

A terminálon bóklászó nem mehet el szó nélkül azon freskók mellett, amelyek a belső tereket, folyosókat és csarnokokat díszítik. Nem vagyok műkritikus, de nem állom meg, hogy ne fűzzek egy kis kommentárt hozzájuk. Lássunk pár példát a gazdag választékból, amely Mark Villarreal, Leo Tanguma és Carolyn Braaksma művészek nevét dícséri.

2.6.1.) Az itt látható példány még az általam megénekelt Albán Nemzeti Galéria válogatásába is belefért volna: a gázálarcos, feltűzött szuronyú gépkarabélyt és ívelt pengéjű macsetét szorongató, egyenruhás rohamosztagos átgázol a játékmackót szorongató gyermekkorún, miközben kardja hegyére tűzi a békegalambot. A háttérben rombadőlt épület üszkös falai látszanak, továbbá haldokló csecsemőket szorongató, hajlott hátú, rongyokba öltözött nők sorakoznak. Ha ez se hozza meg az ember életkedvét, hát semmi.

2.6.2.) A következő kép középpontjában kétségbeesett gyerekek láthatók egy döglött (de legalábbis halálosan beteg) nagymacska fölött. A festményen, amely a kihalt vagy veszélyeztetett állatfajok érdekében emeli fel a hangját (már ha egy képzőművészeti alkotásnak van hangja) a fauna további példányai is szemügyre vehetők: dodófejű pingvin, quetzal-madár, észak-amerikai vándorgalamb (ezek üvegkockában), bálna, teknősbéka és bölény. A háttérben az erdőket felemésztő lángtenger közeledik, de hogy a horrorhatás még teljesebb legyen, a két alsó sarokban egy-egy kislány fekszik egy koporsóban, s hogy a faji megkülönböztetésnek még a gyanúja se merüljön fel, egyikük egy szöszi, a másikuk színesbőrű.

2.6.3.) Harmadik találatunkkal ismét a proletár internacionalizmus rég elfeledettnek tűnt vizeire evezünk. A képen a mindenkori szépségkirálynők álma, a világbéke ölt testet. Az egykoron (?) ellenséges nemzetek (brit-ír, iraki-iráni, orosz-amerikai, kínai-taiwani, stb.) párba állított lobogóiba csomagolt kardok kicsit szájbarágósan ugyan, de egyértelműen szimbolizálják az egymásratalálás örömét, amit a mű közepén végigtekergőző pántlikán több nyelven olvasható „béke” szó a végletekig felkorbácsol. Jóleső sóhajjal nyugtázhatjuk, hogy az eredetileg kardhegyre szúrt galamb nemcsak hogy feltámadt, de párt is talált magának az első képről megismert katona elszürkült holttestén.

Nem akarom a végsőkig feszíteni szépérzéketek húrját, ezért rögtönzött műkritikai eszmefuttatásomat most befejezem, mert van még érdekesség bőven a DEN környékén.

2.7.) A föld alatti bunker

Több forrás arról számol be, hogy a repülőtér alatt egy elképesztő méretű és komplexitású bunkerrendszer húzódik, melynek rendeltetéséről konteós berkeken belül többféle verzió kering.

2.7.1.) Az egyik azt állítja, hogy ez az amerikai kormányzat legbiztonságosabb óvóhely-együttese, ahová extrém vészhelyzetben a teljes fehér házi stáb (a törvényhozással és a Legfelsőbb Bírósággal együtt) be tud költözni, s innen tudják biztosítani az államigazgatás folyamatosságát. Ezt alátámasztandó, az amerikai kollégák felelevenítik 2011 őszének egyes eseményeit, amikor a C/2010 X1-es kódszámú üstökös (a Jelenyin) nagyon közel haladt el a Föld mellett, s noha minden szakember nyugtatta a népet, hogy nem lesz baj belőle, azért volt egy matematikai esélye annak, hogy az ütközés visszarepíti az emberiséget a kőkorszakba. Nos, ezekben a napokban Obama elnök (érdekes módon) pont Denverben tartózkodott. S hogy milyen következtetést von le ebből egy kétkezi konteós? Hát hogy nem véletlenül volt ott, elvégre készen kellett állnia arra, hogy az a minimális ütközési esély mégis bekövetkezik, márpedig neki akkor egy szuperbiztos bunkerben a helye.

Alkonteó: az itteni (négyszintesre becsült, 30 méter mélyen kezdődő, szintenként 3,5 hektáros) óvóhely nem az amerikai kormányzatot, hanem az Új Világrend fejeseit (és rajtuk kívül tudjukkiket) hivatott megmenteni egy (nukleáris vagy természeti) katasztrófa, esetleg egy világméretű lázadás (magyarul: globális fülkeforradalom) esetén.

2.7.2.) Egy másik elmélet szerint titokzatos, maximális biztonságú fegyház lapul a mélyben, ahová a FEMA (tudjátok, ez az amerikai katasztrófaelhárítási ügynökség, amelyről ennek a posztnak a 4.) pontjában is megemlékeztünk) a rendszer ellenségeit zárja majd akkor, ha az Új Világrend elleni tiltakozások elérnek egy kritikus szintet.

2.7.3.) A harmadik változat a híres 51-es körzet tükör-létesítményét véli felfedezni a DEN gigantikus alagsorában. Ha ez igaz, akkor a roswelli balesetben foglyul ejtett lények talán nem is a nevadai sivatagban, hanem itt, a coloradói talajszint alatt egyezkednek folyamatosan az amerikai kormánnyal, s itt van az a speciális kísérleti labor is, ahol a földönkívüli technológiák kipróbálása folyik. Állítólag ennek az egyik következménye volt 2007-ben az az eset, amikor a DEN-en parkoló gépek közül tizennégynek – minden érzékelhető külső ok nélkül – spontán módon kitörtek, illetve megrepedtek az ablakai. Az illetékesek utólag persze homokvihart és más (hihetőbbnél hihetőbb) magyarázatokat találtak, de mi tudjuk, amit tudunk. És ne feledkezzünk meg az itt dolgozókat időről időre megrohanó migrén-rohamokról sem, amelyeknek semmiféle (nyilvános) magyarázata nincs.

Akármelyik típusú épület(ek) van(nak) is a föld alatt, tény, hogy a legmeglepőbb helyeken figyelhetők meg szellőzőjáratok; a reptér területének olyan pontjain is, ahol (a hivatalos alaprajzok szerint) se közlekedő- vagy szervízalagút, se föld alatti poggyászszállító szalagok, se kisvasút nem található.

2.7.4.) A VHST

Már a hetvenes években felvetődött, hogy – mintegy a légiközlekedés alternatívájaként – az USA-ban építsenek olyan alagutakat, amelyekben új technológiákkal (például elektromágneses levitáció segítségével) zártpályás szerelvények suhanhatnának menetrendszerűen és a repülőgépek sebességével, összekötve az ország nyugati és keleti, továbbá északi és déli szélét.Ez volt (lett volna) a VHST, vagyis a Very High Speed Transit System (Nagyon Nagy Sebességű Tranzit Rendszer). Hogy mennyire nagy az a „nagyon nagy”? Nos, a Rand Corporation által úgy negyven évvel ezelőtt megrendelt tudományos kutatás következtetései a 20 ezer km/órás csúcssebességet sem tartották kizártnak a tubetrain (vagyis a csővonat) esetében. Ez biztosíthatná, hogy egy New York-Los Angeles távolság (4000 kilométer) szűk fél óra alatt megtehető legyen (beleszámítva a kezdeti gyorsulást és az utazás végi lassulást), szemben a mostani 6 órával (repülő), illetve 40 órával (gépkocsi).

Szóval (így az elmélet) ezt a VHST-t (legalábbis az alagutat) már megépítették, de per pillanat továbbra is kísérleti stádiumban van, s a DEN alatt van a tubetrain nagy kereszteződése, azaz itt találkozik a kelet-nyugati főalagút az észak-délivel. Hivatalosan az egész még hétpecsétes titok, ami önmagában nem meglepő; gondoljunk csak egy ilyen rendszer stratégiai jelentőségére.

Mind a négy fontosabb alkonteó szerint a repteret csak azért építették, hogy az építkezések valódi célját elleplezzék. Volt, aki nem volt rest és utánaszámolt: a közel ötmilliárd dollárból úgy másfél milliárd abszolút indokolatlan kiadás volt – legalábbis akkor, ha kizárólag a repülőtérrel kapcsolatban végzett munkát és dologi kiadásokat nézzük. Persze tudjuk: Amerika a pénzvisszaosztás és a közbeszerzési pályázatmutyik országa, s ilyenkor sóhajtunk fel jólesően, hogy hálistennek az ilyesmit mi csak hallomásból ismerjük.

2.8.) Az alaprajz

A légifelvételek (vagy akár a Google Maps) tanúsága szerint a magasból a DEN főépülete és kifutópályái bizony olyan rajzolatot mutatnak, aminek alakja a horogkeresztre emlékezteti az embert. Nem azt mondom, hogy mértani pontosságú szvasztika tárul a szemünk elé, de a hasonlóság eléggé riaszthatja mindazokat, akik ebben nem az ősi indiai napszimbólumot látják, hanem a Harmadik Birodalom legfőbb jelképét.

3.) A megcáfolt alkonteók

Hogy megőrizzük a Konteóblog galaxisszerte elismert objektivitását, említsünk meg egy-két olyan tényt is, amely a konteósok vitorlájából kifogta a szél egy részét.

3.1.) A titokzatos feliratok

A DEN átadása után sokan felkapták a fejüket, mert a kivitelezők (az egyenesen Olaszországból importált) gránitpadlóba és a falakba rejtélyes szavakat véstek, amelyek jelentését egy ideig csak találgatni lehetett: COCHETOPA, SISNAAJINI, DZIT DIT GAII és a többiek. Nos, ezekről bebizonyosodott, hogy nem ősi maszonikus vagy illuminátus átkok, s nem is egy földönkívüli nyelv emlékei (pedig így sokkal izgalmasabb lett volna), hanem a környéken egykoron őshonos indián törzsek szavai a térség különféle tereptárgyaira: hegyekre, folyókra vagy hágókra.

3.2.) Az ET-billentyűzet

A 2.5.) pontban említett emléktábla fölé egy ultradizájnolt billentyűzetnek tűnő valami hajlik, „érintőképernyőjén” titokzatos jelekkel és gombokkal. Sokáig tartotta magát az a hit, hogy ezen lehet kódolt üzeneteket küldeni a földalatti bázisnak, mígnem egyszer jött valaki és rá nem vezette a gyanakvókat, hogy az bizony egy olyan tájékoztató tábla, amelyen Braille-írással közlik a gyengénlátókkal és a vakokkal, hogy mitisír a hogyishívják, vagyis hogy ez az a zárókő, ahol az időkapszulát elhelyezték.    

3.3.) Az AuAg-rajz

A Nagy Csarnok padlózatán, közvetlenül a jelen poszt 2.6.1.) pontjában ismertetett kép előtt ez a rajz hívja fel magára a figyelmet. A konteósok természetesen rögtön az AuAg-nek is rövidített HBsAg-re, vagyis az Australia Antigen-re gondoltak, ami nem más, mint az 1968-ban, ausztrál őslakosok vérplazmájából leválasztott antigén, amely a B típusú hepatitisz („sárgaság”, fertőző májgyulladás) jelenlétére utal, tehát egy pozitív HbsAg-reakció azt mutatja, hogy a vizsgált illetőnek ilyen fertőzése van. Az agyműködés rögtön beindult, s azonnal biológiai fegyverekre történő figyelmeztetést véltek kiolvasni a rajzból. Aztán valaki felütötte a Colorado állam (és Denver) múltjával foglalkozó történelemkönyveket és rájött, hogy a környék históriájával szervesen összefonódik az arany (Au) és az ezüst (Ag) bányászata.

A konteósok kicsit elszontyolodtak, dobták ezeket a témákat, majd újult erővel vetették magukat a többi, mindeddig meg nem magyarázott furcsaság nyomába.

És akkor nagyon röviden foglaljuk össze a két nagy lehetőséget:

A.) Semmi különös

A DEN egyszerűen egy korszerű, új megközelítéssel megtervezett, felépített és berendezett légikikötő, ahol a tervezőknek és kivitelezőknek volt bátorságuk szakítani a hagyományos, sokunkban élő reptér-képpel. Azt meg ugye senki nem tételezi fel, hogy ha valamilyen titkos objektumot építettek volna alá, akkor ilyen szimbólumokkal és szokatlan megoldásokkal hívják fel rá a figyelmet. Lehet fikázni a szabadkőműveseket, az illuminátusokat és a többi titkos társaságot, de azt ne tételezzük már fel róluk, hogy gyakorlatilag üvöltve hívják fel magukra a figyelmet olyankor is, amikor – állítólag – leginkább csendben kéne maradniuk. Szó se róla, van egy-két szokatlan megoldás, de hát ezért több a DEN, mint az összes többi társa. És ezért beszélnek róla nagyságrendekkel többet, mint bármelyik másik nemzetközi reptérről, ami jelentős marketing- és reklámkiadás-csökkentő tényezőként is felfogható.

B.) Valami bűzlik

Ugye senki nem próbálja nekünk bemesélni, hogy a posztban felsorolt szokatlan megoldások pusztán az „ezt dobta a gép” szindrómának köszönhetőek..? Oké, egy-két furcsaságot még rá lehet verni a kiszámíthatatlan véletlenre; az emberrel persze bármikor szembejöhet egy félreértelmezhető szobor vagy egy nem oda illő technikai megoldás, no de ilyen töménységben..? Azoktól pedig, akik azzal érvelnek, hogy miért hívná fel a figyelmet ilyen feltűnő módon magára bármelyik titkos szervezet, csak azt tudom kérdezni: az a kifejezés, hogy duplacsavar, az mond valamit..? Vegyünk hát egy mély levegőt és mondjuk ki: a denveri repülőtéren és annak közvetlen környezetében nagyon nincs rendben valami, s a kérdőjelek feloldását csak önmagunktól, a konteós közösségtől várhatjuk.

Kedves barátaim, kábé ennyit szerettem volna elmesélni nektek a denveri repülőtérről. Ha utánajártok, biztosan ráfuttok még érdekességekre, amiről beszámolót kérünk a kommentek közé! Szavazzatok, majd cuppanjatok rá a billentyűzetre, s ha bárki közületek járt már a DEN-en, szívrepesve olvasnánk helyszíni, szubjektív beszámolóját.

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

124 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 124. rdos — 2020-05-29 14:17 

@gigabursch: A 2. videó végén a lényeg, a denveri reptér az egy amerikai belföldi átszálló reptér (van még pár). Ezért van csúcsra méretezve és ezért ilyen ménkű nagy.

Ha már lényeges infóval járultál a poszthoz, ahogy sok konteós kollega 7 évvel ezelőtt is, elmentem megnézni a repteret a sztrítvjúval.

Mondjuk sokat nem bóklásztam abban a 3 hatalmas nagy terminálban, de nekem egy sivár funkcionális ipari csarnokra emlékeztető modern belső tér látszott. Ha van is pár meghökkentő műalkotás ott, vélelmezem pont ennek a sivárságnak a megtörésére szolgál.

Ahogy van ott modern is, colorádói űrhajós egész alakos szobra is.

https://www.google.com/maps/@39.8587876,-104.6737028,2a,37.5y,238.19h,113.09t/data=!3m6!1e1!3m4!1s3jQ9X72r_s-24AWfotKUww!2e0!7i13312!8i6656

Hogy miért hord három szivart a jobb karján az asztronauta?

 123. gigabursch — 2020-05-19 14:07 

Akkor egy kis repülőtér tervezés, benne a denveri reptérről is infókkal.

https://www.youtube.com/watch?v=Ws-Ej6Ec4_A
https://www.youtube.com/watch?v=9z8ZR-KONqs

 122. petiba — 2013-10-12 20:56 

Engem első sorban a börtönudvarosan felcuccolt kerítés nem hagy „békibe”. Mert festeni lehet bármit, meg átfesteni, de hogy belülről kifelé kell akadályozni az átjutást … hááát, nagyon konteós.

 121. ahmet — 2013-10-11 14:58 

Szóval nem tudni honnan jött a pénz, nem tudni mire ment el? Nem lehet, hogy valaki odaírta a könyvelésre, kirakott pár botrányos műalkotást, és most mindenki bámul, meg kaparászik, pontosan háttal a lényegnek?

 120. gonczi — 2013-10-10 23:50 

@witchp:
Nekem pl. az tűnik fel, hogy a világ jelentős háborús gócpontjára van a képen utalás, a szemben álló felek zászlaiba csomagolt fegyverek ekevassá történő kovácsolás céljából való odacipelésével:
Kezdve a bal alsó sarokból: angol-ír, Délafrikai Köztársaság – itt csak egy zászló van, de egyértelmű az utalás a fehér-színesbőrű ellentétre, Irak-Irán, Jugoszláv utódállamok, Kína-Tibet, még egy köteg, de ez sajnos nem látszik a képen és az amerikai – orosz konfliktusra utalva.
Nekem egy gócpont mindenképp hiányzik, ami a denveri reptér építésekor is már évtizedek óta szerepelt a hírekben nap-mint-nap. Lehet, hogy az amerikai politikai korrektség miatt maradt le, vagy mert a fő befektetők nem akarták, hogy rá kerüljön.
A másik, ami feltűnt, az egyetlen szomorú arc a képen, a fiú, középtájt, a pace paz felirat között-fölött.
Neki vajon milyen mondanivalót szánt a Mester?
Emellett a jólfésült bajor úttörő inkább bumerángot kovácsol a kardból, mintsem ekevasat. Ami – ugye – szintén fegyver.
Vagy még egész az elején jár a műveletnek. 🙂
Hát, ennyit műelemzés gyanánt.
És bocs az OFF-ért.

 119. witchp — 2013-10-09 22:07 

@miamai: 119.

Mostanában megint ritkán jutok ide, szóval innen is gratulálok Sztalkernak a rettenetes (:-)) aktivitásához, de most muszáj megjegyeznem:

„szimbólumok tömkelege, vagy csak egyszerűen túlságosan didaktikus?”

Igen, nagyon kínoz engem is a kérdés, hogy ez most baromira giccses, vagy „alternatív” (értsd: tele dél-amerikai szimbólumokkal és színhasználattal, de van jelentése). Ha van jelentése, ezúton is felkérem a T. elvtársakat a műelemzések közzétételére.

 118. miamai — 2013-10-09 20:49 

@warr: A tic-tac-toe-s ruhás fekete kislányra gondolsz? :))

Amúgy nekem a középen kalapáló bajor ruhás, úttörőnyakkendős, igen jól fésült szöszke fiúcska ütötte meg a szememet… Alulról segítően támasztja a karját egy indiai ruhás leányka, a kard markolatát pedig egy hagyományos ruhás japcsi fogja. Úgyis mint összmunka… Az üllő meg úgy néz ki, mint egy harci repülőgép láthatatlansági bevonattal… Hááát, szóval szimbólumok tömkelege, vagy csak egyszerűen túlságosan didaktikus?

 117. warr — 2013-10-09 19:34 

@kk31: a bal szélen a dél-afrikai zászló mivel van összefonódva?

Oké hogy logikus rövidítés, de a DEN jelentése nem szembetűnő itt a konteó alapvetése szempotjából? 😛

Mondjuk szerintem ez speciel csak egy a szokottnál kissé unortodoxabb reptér, nincs itt semmi látnivaló.

 116. gigabursch — 2013-10-08 16:59 

@kk31:
Köszi!

Most már nem halok hülyén meg…
Vagy lehet, de ezt legalább tényleg felismertem.

Köszi.

Pedig annyira néztem, hogy majd kiégett a szemem, de nem láttam..
Ehh…

 115. zsdanovelvtars — 2013-10-08 16:13 

Kiváló poszt, kiváló stílusban! Jól kapiskálnak azok, akik a földönkívüliek valamikori kiszolgálására gondolnak, de nem azért építették az objektumot, hogy itt szálljanak le, hanem a roswelli űrhajósok (már akik túlélték a karambolt, és a helyi seriff verőembereinek kezdeti értetlenkedését) azt mesélték, hogy amikor majd jön a zöm (Dzsingisz lovasai is így nevezték a nagy létszámú derékhadat), azoknak kell egy speciális és igen nagy kiterjedésű sportpálya (edzőhely) a kedvenc, kilenc nagy méretű labdával játszott játékuknak, aminek a végén a vesztes csapatot megeszik. Ha nem készül el, visszafordulnak… Ne tévesszenek meg tehát benneteket a le-felszálló repülőgépek, valahogy meg kellett indokolni a beruházást…! A „képzőművészeti alkotások” pedig egyáltalán nem ízléstelenek, csak szokatlanok és többe kerültek, mint a budapesti vagy a szentendrei köztéri szobrok.
Az is lehet persze, hogy tévedek, és arra szolgált az egész, hogy a metróhoz vagy a stadionokhoz hasonlóan megfelelő mennyiségű pénzt lehessen ellopni.

 114. furcsan — 2013-10-06 11:30 

Az is érdekes hogy a maps utca nézeténél 2008-as képek vannak a reptérről,míg pár kilométerrel arrébb 2012…

 113. kk31 — 2013-10-05 13:51 

@gigabursch:

Pedig bizony ott van! 🙂

Nézd meg jobban, ott a jugoszláv, szlovén és horvát zászló is, csak részben látszanak!

Itt a link:

http://youthvoices.net/sites/default/files/image/25938/sep/denver-airport-6.jpg

A középen látható fekete ruhás japán gyerek felett keressed! 🙂

 112. sherlock — 2013-10-05 00:16 

A csonka piramist formázó bejárati -amúgy funkciótlan- szerkezet már fel sem tűnik a konteósoknak???

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Denver_International_Airport,_Concourse_B.jpg

 111. sherlock — 2013-10-05 00:03 

No, ezt kapjátok ki:

a wiki szerint:
„Denveri reptér … Denver városától északkeletre fekszik. A Frontier Airlines, a Great Lakes Airlines és a United Airlines bázisreptere…”

ezt sikerült megtudni a cég portfóliójából:
A United Airlines előszeretettel fuvaroz kormányzati és katonai személyeket, és ezt nem ma kezdték. Külön utaskategóriát képviselnek náluk ezek a személyek, és minő véletlen, pont Denverben van a bázisrepterük. Nyilván csak véletlen…

 110. gigabursch — 2013-10-04 08:23 

Tegnap este magnéztem az Airplane! c. filmet.

Hááát…, a denveri repülőtérrel már akkor csak a bajok voltak és az még 1980 volt.
De legalább tudták, hogy mi a vektor Viktor?

 109. petiba — 2013-10-03 23:27 

@becsuszoszereles1k:

Á, nem így volt.Rosszul tudod.Semmi dínó. Lugosi Béla, a magyar vámpír életének első ezer évét Magyarorhonban élte le. (Anyja Paula de VOJNICH !!! ) Mivel Vlad Tepes vámpír 1600 környékén megelégelte az ördögi denevérember jelenlétét, az állandó versengést, ezért a Volturikkal összefogva elzavarta Lugosi vámpírt Európából, aki így emigrációra kényszerült. Lugosi Colorado államban telepedett le, és ahogy azt a rendes vámpírok teszik, lakóhelye környékén nem étkezett. Így az általa választott lakókörnyezetben termetes város nőtt fel az évszázadok során,mert a kivérzéses természetes halál egyáltalán nem fordult elő. Mivel Lugosi vámpír haláláig nem tanult meg rendesen angolul, mindig úgy mutatkozott be, hogy Denevérember vagyok, a hálás környékbeliek a Denevéremberről nevezték el városukat.Mivel ők meg nem tudták jól kiejteni a Denevér szót, ezért Denvert mondanak a mai napig.
1931-ben felkérik Lugosit Drakula megszemélyesítésére, amit el is vállalt. Ezt Vlad Tepes persze nem tűrhette, és zombikat küldött rá, hogy nyiffantsák ki. Vlad Tepes, az igazi Drakula nehezményezte, hogy az ő életéről szól filmet igazán neki magának kellett volna eljátszania.
1956-ban Lugosi szívinfarktusban elhalálozott, amit a szívébe jó erősen belekalapált szőlőtámasztó karó okozott, amit a zombik még Kaliforniában gyűjtöttek be, a Central Valley-i szőlőbirtokról, ahol tévedésből gróf Haraszty Ágoston vámpírt tették el először láb alól. Hát hiába, a zombik nem egy intelligens népség, nagyon agyatlanok.
A Volturrinak nem tetszett a sok balhé az Újvilágban, ezért kénytelenek voltak rendet tenni, és begyűjtötték az exponenciálisan emelkedő számú zombit, akikkel kellett valamit kezdeni, és számukra létrehozták a reptér alatti bunkervárost, ahonnan egyáltalán nem engedik ki őket. A reptér, és főleg az alatta levő titkos város iszonyú gyorsan készült el, a Volturri felszólítására komplett klánok érkeztek éjszakánként Amerika vidékeiről. A vámpírok kurvagyorsan dolgoznak, halandó alig látja a kezüket munka közben.Tisztára mint a gyorsított felvétel. Lejárt északról Coloradoba segíteni többek között a Cullen-klán is, akiket – útban Denver felé – a Phoenixi repülőtéren meglátott egy bizonyos Catherine Hardwicke, és felkérte őket egy vámpíros film szerepeire, cserébe felkínálva Colorado állam egy évi teljes vérkészlétét,nem tudva, hogy „vegavámpírok”. Viszont azóta sem tud senki elszámolni a véradó állomásokon leadott vérplazmákkal, gyaníthatóan a denveri reptér alatt rabságban tartott zombikhoz jutott el korrupciós útvonalon. Na, ez történt!Keress csak rá nyugodtan!Tényleg ez volt, olvastam a nettten.

 108. siridar — 2013-10-03 22:41 

@Wise Lady: Nem nyalni akarok a bloggazdának, de tinkmaránál egyrészt olyanok is voltak, amiket azóta ezerszer megcáfoltak, másrészt pl ott nem emlékszem a vhst-re, hogy meg lett volna említve.

 107. FilcTroll — 2013-10-03 20:16 

@petiba: Itt van lerajzolva:

http://www.bestpsychologydegrees.com/beliefs/

@becsuszoszereles1k: „Denver dínó jó barát, ősidőkből szól hozzád!” :))

http://www.youtube.com/watch?v=c709Ft8gANA

 106. becsuszoszereles1k — 2013-10-02 23:53 

Mar 1988-ban szoltak, igaz, szormenten, nade szoltak!:): „Jeremy és barátai egy nap egy különleges tojást találnak, amelybol egy igazi dinoszaurusz kel ki! Az utolsó dinoszauruszt, Denvert hamar megszeretik és megfogadják, hogy megvédik a modern világ veszélyeivel szemben.
Viszont Denvert sem kell félteni, az ügyesen gördeszkázó és zenélő dinó folyamatosan újabb és újabb váratlan kalandokba sodorja védelmezoit.” – Denver, the Last Dinosaur (1988) forras: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&ved=0CG8QFjAI&url=http%3A%2F%2Fforum.swz.hu%2Findex.php%3F%2Ftopic%2F311059-denver-the-last-dinosaur-1988%2F&ei=iJFMUu2mDoqPtQaTyoCoDQ&usg=AFQjCNFbIMZyP2n5fuXqBnOJ7ik1fwSK4Q&sig2=ICUCj6TZpvZOIkkc9mgEhw

 105. petiba — 2013-10-02 11:55 

Namámeg egy „ősz(öd)i” beszéd: „Ha valaki meg akarna szüntetni bennünket, annak nem velem kell megküzdenie, hanem mondjuk az izraeli, amerikai vagy német titkosszolgálatokkal” – mondta lapinterjújában Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója.
Most akkor ezt így hogy? ( Moszad + CIA + BND = háttérhatalmi erőszakszervezetek? Hazai leányvállalatuk a TEK?) Mégiscsak kellene az az összefoglaló háttérhatalmi konteó, vagy könyv, igaz, legalább annyi kötete lenne, mint a Larousse enciklopédiának.

 104. petiba — 2013-10-01 21:21 

@FilcTroll:

Ja, nem a teljes konteósorozatra gondoltam, csak kizárólag a háttérhatalmasokra. Szorosan véve. De persze a kör állandóan bővülne, mert előbb-utóbb bekerülnének a zsidók, az ufók, az annunakik, a siriusiak, és a végén eljutnák Elberhez, vagy Fenyőhöz is. Hát ennek ennyi…pedig olyan finom ötletnek derengett.
Na, léptem, mert egyre konteófüggőbb vagyok, a végén még jönnek az elvonási tünetek.

 103. FilcTroll — 2013-10-01 21:16 

@petiba: A könnyűzenei fejezetet vállalom a Nagy Műben, Elvistől Lady Gagáig bezárólag 🙂

De valóban túl sok a részlet, még „szakterületenként” is átláthatatlan: a zenében csak a Laurel Canyon konteó önmagában sok száz oldal lenne – és az csak kb. 10-15 év története.

Sztem az igazi kérdés az ok: mire fel csinálják ezt az egészet Ők? Pénz? Hatalom? Ugyan már: ők maguk a pénz, és a pénz csak eszköz. Ők maguk a hatalom — ami szintén csak eszköz. A Rejtett Kéz anyagon kívül eddig én nem találtam koherens magyaràzatot erre a kérdésre. Szóljon, aki igen! 🙂

 102. petiba — 2013-10-01 20:17 

@petiba:
Űbermelléfogtam, nem Bogár bácsira gondoltam, hanem Drábik bácsira, csak éppen egy Bogaras 🙂 youtube-ot hallgatok. Sorry.

 101. petiba — 2013-10-01 16:32 

Hú, amindenit! Most látom, hogy nem látom, hogy lenne háttérhatalmas konteó. Kibaltázott nagy meló lenne gondolom, de valahogy össze kellene foglalni a tanultakat, hogy jöhessen a témazáró!! Szal hiányolok egy olyat,hogy miután az analízis megtörtént, kellene a megismert dolgokat (teóriákat) szintetizálni. Kihámozni az összefüggéseket, az átfedéseket ilyenek között, mint Boh.Gr., Bilderberg, vakolók, illuminátusok, CFR, skulls & bones, FED (asszem FED konteó sem volt még). Nagy meló, de szerintem nagyon ütős lenne.Ezzel próbálkozik folyamatosan Bogár bácsi, de túl gyakran elveszik a részletekben.
Na ez csak arról jut eszembe, hogy olvasok egy cikket, a háttérhatalom őszödi beszédéről, Dobos Zoltán jegyzi, és elgondolkoztató. Gondoltam hozok pár részletet belőle a háttérhatalmas konteóhoz, és le vagyok már fáradva, de háromszor végignéztem a listát, és nincs ilyen közte.
Na, mindegy, a cikk lényege, hogy Patai Mihály, Bankszövetség-elnök, egyben UniCredit főgóré elszólta magát. ” A világban a politikai elit átvette a hatalmat a pénzügyi elittől” (id.: P.M.)
További idézet D.Z.-tól: ” Itthon a bal- és jobbliberális média még próbálja tartani azt az egyre inkább összeomló álláspontot, hogy nincs háttérhatalom, a világ pénzügyi-gazdasági folyamatait csakis a piaci kereslet és kínálat,…az Adam Smith-féle láthatatlan kéz irányítja. Nyugaton viszont vezércikkekben számolnak be a Bilderberg-csoport üléséről, az ott hozott döntésekről és az ellene rendezett demonstrációkról is. Patai azonban sirámait folytatta. Mint mondotta, visszaesett a hitelezés, régebben az ingatlanfinanszírozás volt a fő bevételnövekedési forrás, sőt – tessék leülni, megkapaszkodni, nyugtatót előkészíteni! – abból nem lehet engedni, hogy egy bank nyereséges legyen…
Ez … bátran nevezhető a háttérhatalom őszödi beszédének. Hát mi végre vannak demokratikus választások, ha a mindenkori kormányok a bankok kezében vannak? A válasz egyszerű, és Patai Mihály akaratán kívül megválaszolta: ez áldemokrácia. a kormányzatok pénzügyi lehetőségei szűkek, míg a pénzzel kereskedőké tágak. Utóbbiak a kezükben levő államkötvények spekulációjával egy nap alatt tönkre tudnának tenni egy országot…”

 100. sztalker — 2013-10-01 14:37 

@gigabursch:

Plusz (akit érdekel) még szakmai kieg-ként reptérhez, hogy nálunk (Ferihegyen) a régi pálya (13R/31L 3015 m végbiztonságival együtt) felújításakor az új burkolat alapja nem volt más, mint maga a régi burkolat — összetörve.

Szétzúzták és erre vitték aztán fel az új rétegeket.

Denver alatt is biztosan van még vagy száz kilométernyi poggyászkezelő és osztályozó rendszer, elektromos vezetékek csőhálózata is. Ezeknek is ki kell ásni a helyet.

 99. FilcTroll — 2013-10-01 12:56 

Van egy site, ahol sok érdekes DEN-DIA holmi között lehet turkálni, itt találni képeket és ezer más adatot arról, hogy (szerintük) mi is van a föld alatt a reptéren. Óriási nwo-vadászat zajlik itt is: vigyázat, gyíkemberek!

http://diaconspiracyfiles.com/

(Pl. képek: http://bit.ly/qdkEbc )

 98. gigabursch — 2013-10-01 11:52 

@untermensch4:

Egy átlagosan komoly úttest pl M0 új szektorai a beton pályaszerkezettel valahogy így néznek ki fentről lefelé:

Előre kérem, hogy javítson ki, aki pontosabban tudja!

– 20 cm felső beton
– 1 cm bitumenaszfalt
– 20 cm másik fajta beton
– 2 cm bitumenaszfalt
– 40 cm cementstabilizációs homok (ez már majdnem beton)
– geotextília
– 40 cm cementstabilizált homok-zúzottkő

Ezek kb. értékek, egyáltalán nem pontosak, de láttam az építkezéseket és emlékeim szerint így néz ki.

Ezek alatt még lehet egy földmű aminek a célja az, hogy a pálya garantáltan mindenféle víz fölött maradjon, ez domborzati- és talaj viszonyoktól függően 0-5 méter között mozog, jellemzően homokos történet (tk. ez az egyik dolog, ami a hazai autópályák építését nagyban drágítja, de ilyen talajviszonyok között kihagyhatatlan, és a figyelmes szemlélő, ha megnézi, mindenhol ahol sík a pálya, azt látja, hogy ez bazi nagy töltésen fut – ellenben a sziklaággyal, amit csak le kell síkolni, és jöhet a mehet).

Egy repülőtér ennél vastagabb pályaszerkezetű, de ennél vékonyabb is elbír egy repülőgépet, csak kevesebbszer.

Összehasonlításul – érdekességképp:
Úgy tudom (ahh, inkább csak rémlik) Kanadában, Szibériában olyan
– 30 cm jégtől már mennek a teherautók, kamionok,
– 40 cm jégtől vonat (Ladoga-tó),
– 60 cm jégtől már az AN 126 is nyugodtan jöhet.

Ellenben a legkomolyabb nukleáris meghajtású jégtörők, olyan 120 cm jégvastagságig tudnak dolgozni, menteni (ott azért manőverezni kell, ami nem csak egyenesfutást jelent).

Ha jól emlékszem (ez is inkább csak rémlik) Jékely András (Endre?) Vizek óriásai című elbeszélés gyűjteményében egyes bálnák, cetek delfinek maximális jégáttörési képességére olyan 40-50 cm-t jelöl meg (ámbrás cet, kardszárnyú delfin).

Aki tud pontosítani, kérem ne tartsa vissza magát!

S hogy válaszoljak a kérdésre.
Szerintem olyan másfél méternél vastagabb pályaszerkezetre nincs szükség, viszont itt a vízelvezetés kissé macerásabb, mert nem nagyon emelkedhet ki a beton a fű síkjából, mert ha letér a gép a kifutóról, akkor nem baj, ha nincs lépcső.
Szóval telibe kell drénezni a füves síkot viszonylag nagy területen, a beton síkja alatt, plussz pályaszéli szivárgók tömegesen.

 97. sztalker — 2013-10-01 11:33 

@untermensch4:

Nem vészes, nem kell extra mélyépítés, a futóműveken mindig el fog oszlani a gép súlya, lásd az igazán nagy tehergépeket: C5 Galaxy, An124, An225 stb. példáján (30-40 db abroncsuk is lehet akár!), de az igaz, hogy pl. komolyabb vízelvezetést és pályaszintezést (föld elegyengetést) kíván meg egy profi, ICAO III-as kategóriájú reptér, mint DEN is. (Vagyis nem lehet annyira „hullámos” a pálya, mint pl. egy alsóbb sztenderdnél, ICAO I. v. II-es.)

Plusz föld alatti üzemanyagtöltő csőhálózat, de akár tűzoltórendszer is lehet pl. az előterek (apron) alatt, ez is helyigényes dolog.

Nem lesznek sokkal nagyobb gépek a közeljövőben:
Ma a legtöbb nagy gép csak kapacitásának kb. 2/3-át használja ki a civil utasforgalomban, rendkívüli esetben tehát be lehet zsúfolni még embereket az utastérbe, ha ez a cél. (Pl. az ismert 747-es Jumbók 400-500 fős ülésszáma simán bővíthető — az üzemanyag és csomagok rovására persze! — akár 800-1000 főre is, sőt ennél többet, majdnem 1122-őt is teljesítettek a „falasza” fekete bőrű zsidók evakuálásánál az izraeli légitársaság színeiben, mikor Etiópiából kimenekítették őket. Trükkös, de az is igaz, hogy sok nő szült is ezen a gépen, így több emberrel szálltak le Tel-Avivban róla, mint ahányan felszálltak rá Addis-Abebbában. :))

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Solomon

A gumiabroncsok hőállósága viszont mindig be fogja korlátozni egy gép lehetséges súlyát (tömegét), egyszerűen túlmelegednek bizonyos ideig tartó FELSZÁLLÁSI futás után és szétrobbanhatnak az ilyenkor fellépő extrém terheléstől (az üzemanyag súlya nagyobb, mint leszálláskor, a gép sebessége is nagyobb, jobban károsítja, melegíti az abroncsokat, plusz a fékek „ellentartása” is kell nagy gép indulásánál), vagyis a közhiedelemmel ellentétben, a felszállás a széles törzsű gépeknél bizony még a leszállásnál is veszélyesebb művelet lehet sokszor ezek miatt.

 96. Panther V — 2013-10-01 11:19 

@tiboru:

Igen egy cseppet elírtam, de az a része már helyes volt, hogy tíz négyzetkilométeres területet kitermelhettek 10 méter mélységben.

 95. tiboru — 2013-10-01 10:48 

@manysivadasz:

Műbalhé. Nem eszik azt olyan forrón 🙂

 94. manysivadasz — 2013-10-01 10:10 

„a törvényhozással és a Legfelsőbb Bírósággal együtt be tud költözni, s innen tudják biztosítani az államigazgatás folyamatosságát”.

Tegnap éjjel leállt az USA államigazgatása.
DEN kamu.

 93. untermensch4 — 2013-10-01 09:35 

@gigabursch:föld: ha a kifutópályáknál is gondoltak a jövőre (nagyobb,nehezebb gépek) akkor azoknak hány méter mély lehet az alapja?

 92. gigabursch — 2013-10-01 07:28 

@tiboru:
Így van.

1 köb km = 1000m × 1000m × 1000m, azaz 1.000.000.000 azaz Ezermillió köbméter, azaz 1 mrd km3.

Vissza kell térni a kályhához:
Most akkor mennyi is a kiindulási adat?
100 mill. köbméter, azaz 0,1 köbkilométer, azaz 100.000.000 m3.

.
1 hektár az 10000 m2 (100×100 m).
10.000 hektáron 1 méter földvastagság teszi ki a fenti földtömeget.
10.000 hektár az 100×100 hektár, azaz 100×100 × 100×100 méter, azaz 10 km × 10 km, azaz 100 km2 (A Balaton ~600 km2).
Az, hogy a repülőtér összterülete 135 km2, itt senkit ne befolyásoljon, azoknak általában elég tág a területe.

Namost azért nem hiszem, hogy ekkora területet füvesítettek/aszfaltoztak/betonoztak, stb, következésképp ha a földtömeg valós adat, akkor mélységben kellett dolgozzanak, de valahova el is kellett „rejtsék” ezt a földtömeget.
Kétségtelen tény, hogy maga az épületek, kifutópályák, egyéb műtárgyak felülete sem kevés, és alatta azért vsz. legalább 1 méter magasságban fölhántották a talajt (feltételezve, hogy ott erdősszteyepp klíma mellett csernozjom talaj van, simán fel kell hántsanak ennyit), és ha még hozzátesszük azt, hogy több épület lefele jól mélyül, akkor is bazi sok(nak tűnik) ez a földtömeg.

 91. FilcTroll — 2013-10-01 07:17 

@Panther V: Igen, láttam a véleményed, de a műholdképek szerint nincs lekaparva mind a 135 négyzetkm, bár azt nem tudhatjuk, nem egyelték-e simára építéskor itt-ott. Nagyon komoly utánaolvasás nélkül asszem a földmennyiséget nem tudjuk kilőni a gyanús elemek közül.

Amit viszont talán igen: a nagy üzemanyag-tárolási képesség simán lehet jó előre tervezés eredménye, így x év töretlen forgalomnövekedést is kiszolgál a reptér, nem kell új beruházás. Ekkora méretekben ez már számíthat, pláne hogy a város a tulajdonos.

 90. skunkworks — 2013-10-01 06:57 

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy kimaradt a magyar szál a dologból, hiszen mint tudjuk a magyarság a világ esze, szívcsakra meg izé. Szóval magyarok tuti voltak a dologban mert a kivitelezés (építkezés, annak szervezése, valamint a pénzügyi dolgok)tökéletes példája annak, ha magyar a cég vagy a főnök.

A festmények pedig szerintem csak simán letettek egy dupla hofit a művészek és ez lett az eredménye.

 89. tiboru — 2013-10-01 00:23 

@Panther V:

Hm, valami porszemet érzékelek a gépezetben… 100 millió köbméter az 100 köbkilométer lenne? Nem három nullával kevesebb?

Mert 100 köbkilométer kitermelt föld azért egy nagyon combos (10 x 10 x 1 km-es) kockát jelentene, ahová lehetne bunkert építeni elég gazdagon 🙂

 88. Panther V — 2013-09-30 22:05 

@FilcTroll:

X kommenttel feljebb írtam:

,,135 négyzekilométeres területen 100 millió köbméter azaz 100 köbkilométer föld mozgatása annyi, hogy leszedted a humuszt és csináltál néhány földalatti alagutat.”

Semmi esetre nem tűnik nagy kiterjedésű több emelet mély bunkerrendszernek. (Persze, ha teljesen sík volt a terep, s nem kapták le a termőréteget akkor kiszedhették 10 négyzetkilométeren 10 méter mélyen.)

 87. FilcTroll — 2013-09-30 21:30 

@gigabursch: Ha már a kedves olvtársak ily ügyesen bánnak az algebrával, akkor talàn az is kiderülhet, hogy akkor ez a szám gyanúsan sok föld kitermelését jelenti -e a DEN-en? A YT-on találni videókat az alagutakról,
elég tágasnak tűnnek.

 86. dr. Lópici Gáspár — 2013-09-30 20:33 

@FilcTroll:

ja, hogy a nwo a kali juga csúcs(mély)pontja? hmmm
ezen gondolkodnom kell

 85. csuuzlee — 2013-09-30 19:57 

@skeptoid:
Huh, bocsesz skeptoid, nem Te, hanem ő:

http://skeptoid.com/

(Feltételezve, hogy nem Te vagy Brian Dunning!)

 84. gigabursch — 2013-09-30 16:12 

@kk31:
Akkor neked jobb szemed van, mert én nem találom rajta, pedig még rá is kerestem nagyobb felbontású képre.

 83. gigabursch — 2013-09-30 16:04 

@nadivereb:
A Hópárduc az az Erőss Zsolt (volt).

 82. gigabursch — 2013-09-30 15:58 

@csorgoofaba:

áááááááááááááááááááááááááááááááááá

Eszabtam….

B@ssssssssszzzz……

Megbuktam… 🙁

 81. szekertabor — 2013-09-30 15:28 

Remek poszt a megszokott magas színvonalon, régen szórakoztam ilyen jót.

Egy mellékes megjegyzéshez azért lenne hozzáfűznivalóm. Tiboru szerint: „a négyes metró, amivel cirka tíz éve nyűglődik ez a város, cakkpakk 450-480 milliárdba fog kerülni, ha végre elkészül”. Valójában a jelenlegi (2012-es) tervek szerint az első szakasz költsége lesz 452,5 milliárd Ft, de pontosat csak az átadáskor fogunk tudni, mivel folyamatosan megy fel az ára. A teljes vonal költségét már 2009-ben is 533 milliárdra saccolták. Itt meg kell még jegyeznem, hogy a „teljes vonal” ebben az esetben még nem jelenti a lehetséges végleges járathosszt, csak a legrövidebb indokolható járattal a Bosnyák térig tartó terveket. Ha valaha is elkészül a Bosnyák térig, onnan még ötletelés folyik, hogy merre tovább, és mennyiért.

 80. vittore — 2013-09-30 10:31 

@Wise Lady: +1. Szóról szóra leírtad a véleményemet. Az általad említett cikk írója sokkal részletesebben fejtette ki a sztorit, a tiborus egy kicsit rövid és felületes lett. Mindegy a Mester most nem eröltette meg magát túlzottan, majd legközelebb…

 79. untermensch4 — 2013-09-30 07:09 

a kék ló kapcsán: http://www.youtube.com/watch?v=7F7RhKbRbaI
sztem sima latino stílusból az amcsi ízlésficammal fertőzött művész ilyet hoz ki.
az hogy csővasút- vagy bunkerügyben előre építenének, nem olyan hihetetlen. a pentagont is akkor kezdték el építeni amikor az izolacionizmus stabil volt (a seregük meg kisebb mint a román királyságé)

 78. FilcTroll — 2013-09-30 05:28 

A békeképen látható, uralkodó szivárványról az jutott eszembe, hogy:

„És monda az Isten: Ez a jele a szövetségnek, melyet én örök időkre szerzek közöttem és ti köztetek, és minden élő állat között, mely ti veletek van:

Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között.

És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben.”

Nemtom, hogy illeszkedik a képbe, de a JHVH nevű szereplő elég régóta része ennek a földi szappanoperának. 🙂

 77. skeptoid — 2013-09-30 03:43 

@csuuzlee: En szeretem a jo konteokat, visszatero olvaso vagyok. Szeretek agyalni rejtelyes dolgokon es jo olvasmanynak tartom a blogot. Hiszek benne, hogy Calvi, vagy Litvinyenko halala erdekgyilkossag. Sot egyeb balesetnek alcazott emberhalal sem a veletlen muve. Jokat agyalgattam a hazai konteokon is peldaul Fenyon, Moron, stb. A Djatlovos poszttol meg tan meg almatlan ejszakam is volt ugy megmozgatta a szurkepepet a kis fejemben.

Az egyetlen problemam az az osszeeskuves elmeletekkel, hogy sokan miutan jobban belemerultek hajlamosak egyre melyebb bugyraiba kerulni es feltetel nelkul elhinni mindent, csak azert mert ez osszeeskuveselmelet es az igazsag van elhallgatva alapon, megha ellentmond a jozan esznek is. Ezek koze sorolom a Chemtrailt, a mindenfele eltitkolt rakgyogyszert, szellemhajokat, eltitkolt talalmanyokat, melyek a semmibol allitanak elo vegtelen energiat es ezt a denveri repteret is. Mindamellett olvasmanyos tortenet ez is.

Szoval csak a velemenyem osztom meg, mint barki mas, nem celom mervadonak, vagy nem mervadonak lenni, de az altalam legelvetemultebbnek velt kommenteket is csak magamban szoktam megmosolyogni.

Amugy pont Tinkmara kivalo posztja, melyet nem olvastam meg elotte senkitol a denveri repterrol inditott be ugy igazan eloszor, hogy utananezzek jobban ennek a kicsit, morbid, bizarr, de gondolatebreszto osszeskuveselmeletnek, mert akartam is benne hinni, de el is bizonytalanodtam. En egy ilyen ketelkedo vagyok.

 76. morat — 2013-09-29 23:25 

Szerintem a világ első gerilla marketingje.

Ha van (lenne) itt konteo szerintem azzal kezdődik (kezdődne), hogy kinek, mikor, hogyan jutott eszébe, hogy egy két debrecennyi városhoz egy tíz budapestnyi repteret kell építeni elképesztő mennyiségű pénzből?
Merthogy az ötlet láthatóan bejött, a reptér nem áll üresen. Gondolom az USA legnagyobb belföldi hub-járól van szó. A kérdés az, hogy ki akarta: a légitársaságok? a kormány? volt verseny a helyszínek között? volt más helyen is bővítés (ami üzletileg siekrtelen maradt)? stb., stb.
Nálam mindig az indíték (utólag: a siker) és az eszköz az ahol a konteo indul. Mert még akkor is, ha a fő cél szerint valami ronda nagy földalatti dolgot akarsz elfedni, kell valami látványos föld feletti ehhez, egy üresen kongó reptér nagyon sok kérdést vetne fel.

 75. csuuzlee — 2013-09-29 19:17 

A teflonos tető teniszpályák, vagy raktárak fölött is megtalálható, egyféle ponyva, amelyben a teflon a tűzállóságot biztosítja.
Annyira nem extra. Itt ráadásul a Denverből látható hegyeket szimbolizálja.

A dodófejű pingvin nekem tetszik, nemrég volt medvefejű ló, vagy medvelovas, vagy micsoda, meg kutyafejű robot ugyanott, úgyhogy most már pont ideje volt egy dodófejű kacsacsőrű emlősnek!

 74. nadivereb — 2013-09-29 18:50 

Bunker van a reptér alatt. Na és? Szerintem teljesen reális, hogy az ország kellős közepén, egy bárhonnan feltűnés nélkül és könnyedén megközelíthető helyen csinálnak óvóhelyet/titkos kutatási részleget/adattárolót/bármi egyebet. Hogy mi van lent, azt nyilván nem fogja megtudni senki illetéktelen biztosra, de semmi okot nem látok arra, hogy bármiféle különlegesen extrém dolgot valószínűsítsek.

A szobrok és a képek pedig nyilván egy elég érdekes, figyelemfelkeltő művészi koncepció részei, kivéve a lovat, ami szerintem tök simán a Denver Broncos szimbóluma. (a többi denveri Major League-csapat jelképe kissé kevésbé látványos szobor lenne (hegy, hegység, lavina).

Viszont tiboru, légyszi, javítsd át azt a „dodófejű pingvin”-t óriásalkára, már az első kommentben is kijavították, de engem rettenetesen zavar. A nagymacska a kép közepén pedig hópárduc, ami tök egyértelművé válik a negyedik freskón, ami kimaradt a posztból, és amely a természet újjáéledését ábrázolja (a másik kettő, a katonás-békegalambosok is párt alkotnak meg ez a kettő is).

 73. csuuzlee — 2013-09-29 18:25 

@miamai:

Tinkmara, ha jól tudom, nem a freeb.. összeomlása miatt szállt ki a buliból, hanem a téli hurrikán, ami lecsapott a keleti partvidékre NY mellett eléggé elmosta az egzisztenciáját, és az anyósnál lakva nem folytatta a blogot.
(Vagy a denveri bejegyzés után megkérték tudjukkik, hogy szanálja az oldalt.)

A skeptoidos emberke annyira mérvadó, mint Vágó Pista hitelügyben. (Bocs)

Aki szerint nincs Denverben semmi látnivaló, az válogasson ezen videók közül:
https://www.youtube.com/results?search_query=denver+ufo&oq=denver+ufo&gs_l=youtube.1.0.0l6j0i5.8879.11565.0.14115.10.7.0.3.3.0.91.547.7.7.0…0.0…1ac.1.11.youtube.4xGOoeFzlS8

 72. FilcTroll — 2013-09-29 18:10 

@dr. Lópici Gáspár: Igazad van, de az a fos nem végleges, hanem csak a Nagy Kör legalja, ahonnan aztán indul a felemelkedés. Lucifer, mint edzőpartner betölti a Rossz szerepét és távozik, az emberiség pedig új körbe kezd, aminek tetején ismét az Aranykor várja. De mindez már cudarul ezoizé, csak úgy mesélem.

 71. dr. Lópici Gáspár — 2013-09-29 13:36 

@sztalker:

nagyon érdekes nézőpont

 70. dr. Lópici Gáspár — 2013-09-29 13:15 

@FilcTroll:

Az nwo-anyakonteó sajnos pont, hogy a totális 1984-et jövendöli, zéró spiritualitással, a tömegeket a mátrix-féle humán energiaforrássá droidosítva.

 69. lilith18 — 2013-09-29 13:14 

Ez a DEN azért felveti a gyanút, hogy mi van, ha a szabadkőművesek és az NWO egyéb titkos szervezetei valójában nem is léteznek, csupán a mindenkori (amcsi) kormányok fedőszervezetei?

Itt van ez a repülőtér, ami nyilvánvalóan a kormány céljait szolgálja, de talán pont azért lett ilyen NWO-san kialakítva a design, hogy baj esetén – mondjuk ha felrobban alatta az atombombagyár (mért ne lehetne akár az is alatta), vagy megszállják az ufók – lehessen rájuk mutogatni: Nem a mi felelősségünk, utáljátok érte a szabadkőműveseket!

Egyébként szerintem ez egy jó kis konteó, csupán a végéről hiányolom a szokásos kinek-az-érdeke-felsorolást, mint pl CIA, szabadkőművesek, zsidók, ufók, stb.

 68. becsuszoszereles1k — 2013-09-29 12:32 

65. @skeptoid: Igen, mar regesreg olvastam, hogy pl. Svajcban is felszamoltak rengeteg regi bunkert, mert nem gazdasagos a tovabbi fenntartasuk.

Szvsz a repuloteri alkalmazottak csak ket dologrol nem tehetnek jelentest (micsoda kifejezes!): arrol, amit nem tudnak, meg arrol, amit tudnak (esetleg).

Adalek (most olvastam): Leo Tanguma maja…csak hogy meg izgalmasabb legyen az osszefugges.

A kepek temajat Ezsaias profeciai ihlettek volna? Hat, akkor a muvesz nemigen ismeri eme profeta uzenetet. De a Jelenesek konyve mar inkabb ihlethette.

A repter most nyitva all (?) a kozonseg szamara, de nyilvan gondoskodnak majd idoben az elzarasarol. Csak azt tudnam, hogy’ lehet egy Apokalipszist eleg gyorsan leelozni – ugyhogy ezen nem is torom a fejem.:)

 67. becsuszoszereles1k — 2013-09-29 10:37 

@csibra: A tengereszgyalogos IQ-ba azert meg beleferunk…:))

 66. csibra — 2013-09-29 08:05 

Hát a megcáfolt konteók nagyon gagyik. Nem ismerem az indián nyelveket, így azt nem ismertem fel egyből, de a másik kettőbe bármit belemagyarázni az általános ismeretek teljes hiányát, vagy 80 alatti IQ-t jelent.

 65. FilcTroll — 2013-09-29 07:35 

@skeptoid: Tudom, láttam nappali, részletgazdag képeket is — azokon talán még durvàbb a mű. 🙂

A horogkereszt sztem is belemagyarázás, én is a pályairányok reptéri logikáját látom benne, de a freskókban már nem vagyok ennyire biztos. Az nwo-anyakonteó — nagyrészt lefedve a Jelenések könyvét — egy eljövendő, hatalmas háborúról is szól, amiben odavész az emberiség nagy része, s aminek végével beköszönt egy új, más spirituális alapokon álló kor. Mindezt könnyű belelátni a freskókba — de éppilyen könnyen elfogadható a képek bibliai alapú magyarázata is. Végső soron ugyanarról van szó.

 64. skeptoid — 2013-09-29 02:24 

Annyi fele dolog gyult ossze a konteokban, hogy nehez benne rendszert talalni. Peldaul mi koze van a horogkeresztnek az UFO-khoz, meg a szabadkomevesekhez, vagy barmelyiknek barhogyan egymashoz.

Egyedul a bunkert tartanam elfogadhatonak a felsorolt dolgok kozul, hiszen az aktualis kormanyoknak mindig van bunkeruk, ahova legalabb 3 honapra elvonulhatnak, ha beut a gebasz. Altalaban az ilyen bunkereket nem forgalmas helyekre, foleg nem nemzetkozi repterek ala-kore epeitik. A britek felfedtek a legnagyobb hideghaborus atombunkereiket, ahova a kormanyt menekitettek volna. Mindketto a semmi kozepen van. Az egyikben (Kelvedon Hatch, Essex) voltam is. A masik is valahol a prerin van, de az sokkal nagyobb (metroalagutakkal, elektromos targoncakkal, telefonkozpont, pekseg, stb. ) Az meg nem nyilt meg a publikumnak, tulajdonost keresnek hozza.

A denveri repter foldalatti epitmenyeihez tartozik egy foldalatti metrorendszer, amely osszekoti a terminalokat, plusz nehany extra alagut a jovobeli esetleges bovitesekhez. Plusz epitettek egy foldalatti poggyaszkezelorendszert, ami sosem mukodott eleg pengen, ezert 2005-tol megszunt. Rengeteg alkalmazott dolgozik ott, akik ki-be jarkalnak, de nem jelentettek sem UFO-kat, sem hulloket, sem Illuminati tagokat.

A horogkereszt alakunak velt kifutopalyarendszerbe azert kell egy kis kepzeloero is, hogy belelassuk a horogkeresztet. Ez avval kapcsolodhat ossze, hogy az egyik festmenyen egy nacikinezetu katona van. A festmenyek Leo Tanguma alkotasai es a cime a sorozatnak: Children of the World Dream of Peace. Bibliai idezetek ihlettek a kepeket Ezsaiastol.

II. Erzsebet lehet befekteto is, bar nem tudom, hogy egyaltalan igaz-e, hogy penzzel szant volna bele a buliba.

Szoval jon az Apokalipszis es az uj vilagrend egy repteren fog bemutatkozni, ami nyitva van funek-fanak, hogy a kivalasztott kulonlegessegek itt tolthessek es tuleljek a vilagveget?!

 63. kvantum — 2013-09-29 01:20 

Kerítés témában:

Városomban olyan óvoda van, melynek a kerítése szintén úgy van kialakítva, hogy a kerítésmagasításon lévő szögesdrót(!!!) befelé áll, tehát nem kívül akar tartani, hanem bent. Ha érdekel valakit, csinálok majd fényképet. 🙂

 62. skeptoid — 2013-09-29 01:20 

@FilcTroll: Azert a lo korul nincs mindig viharfelho es ejszaka, mint a kepen.

 61. skeptoid — 2013-09-29 01:12 

@r00r1: Minden repteren fognak csempeszeket, drogfutarokat. Az USA-ba nem konnyu amugy sem bejutni. Migracion fennakadt embereket is vihetnek interjuszobakba. Szoval belulrol sokkal inkabb kell orizni az emberek kifele jutasat. Nem hiszem, hogy barmilyen bunozo onkent akarna bemaszni a csempeszek, illegallis bevandorlok, embercsempeszek es drogfutarok koze.

 60. Vanek B. Eduard — 2013-09-28 23:59 

Volt szerencsém ott járni 2001-ben (2 héttel egy másik nevezetes konteo-dátum előtt). Amit láttam: egy szép, modern, érdekes tetőzetű ojjektum. Meg egy tökéletes ívű szivárvány: nem festményen, a préri felett. Akkor még nem tudtam, hogy ez nem fizikai-meteorológiai jelenség, hanem ŐK üzennek az érkezőknek :).

Amit nem láttam: kék ló, anubisz (meg semmi, ami „gyanús”). Szerintem be voltam tojva a 2 kilónyi mák miatt a csomagomban, amit az öcsém rendelt: már nagyon rágerjedtek egy jó mákosgubára, ott meg nem kapni mákot, legfeljebb 2 grammos kiszerelésben. Szóval a fölötti örömömben, hogy nem kapcsolt le a DEA, vakon elrohantam, nem tudván, hogy jobban körül kellene nézni…
(Attól tartok, ettől izgalmasabb helyszíni beszámolót vártatok, de nem kenyerem a tódítás :))

 59. miamai — 2013-09-28 21:15 

OFF: apropos tinkmara! tudja valaki, hogy a freeb… összeomlás után hol indult újra? ON
bocsánat, h. egy másik blogot itt keresek, de itt a konetó blogon is többször emlegettük, hivatkoztunk rá, többek között a DEN kapcsán is. https://www.facebook.com/Tiboru.Konteo/posts/269038803202188?comment_id=1129148&offset=1&total_comments=13

 58. Wise Lady — 2013-09-28 19:44 

Tiboru, oly helyesen utasítottad el már többször is a Madeleine elrablásáról tőled kért konteó megírását, hisz már megírták szuperul. Most sem kellett volna a szavazólistába betenned a denveri repteret. Oly kiválóan megírta már Tinkmara. Nem is tudtál semmit hozzátenni, sőt, inkább kevesebb lett.
Természetesen 1000-ből 1 tévedés bőven belefér, semmit se von le a blog színvonalából. Legalább látjuk, hogy te is ember vagy (mégse ufó), mert tévedsz. Csak olyan sokat vártunk már egy újabb konteóra.

 57. miamai — 2013-09-28 18:19 

@witchp:
Uramatyám, 1985-ben írta!!!!

 56. becsuszoszereles1k — 2013-09-28 14:24 

55. @FilcTroll: :))”Darwin dijas loszobrasz!:)”[Mo-on Erkel dijas.]

Inkabb kozepamcsi, mint naiv festeszet.

Kepek sorrendje: Ugy tunik, ez egy „interaktiv repuloter”, erre utal az is, hogy – amint irod, (allitolag) az ego erdo mogotti langolo varost rendszeresen ujjafestik – tehat az abrazolt esemenyek rendszeresen valtakozni fognak, tortenelmi korszak-kepzodes nelkul, oly sebesen, hogy mult-jelen-jovo erzekelhetetlenne valik, igy mar ido sem lesz, nem lesz ido semmire (ez a jelenunk!, meg egyszer utojara kezzelfoghatoan, mielott beszippant bennunket a Very High Speed Transit System, demokratikusan, komuveseknek szabadjeggyel, katonaknak Erzsebet-kituzovel), semmi nem lesz, csak Vilagbeke…Nagyon nwo!:)

 54. FilcTroll — 2013-09-28 13:34 

@becsuszoszereles1k: Darwin díjas lószobrász. 🙂

A freskók sztem csak azért tűnnek furának művészileg, mert a naiv festèszet vhogy mindig sutának látszik, plusz ez még középamcsi kultúra is. No de a témák! Könnyű egy történetet beléjük látni, de kérdéses a képek sorrendje, mindegyik kombináció más értelmezéshez vezet. Alapkérdés a kor: a galambölős nácirém a 2vh vagy a jövő? A csodanövénynek örvendő gyerekek jövő időben vannak vagy az ősmúltban? Érdekes adalék, h állítólag az égő erdő mögötti lángoló várost rendszeresen újjáfestik. Most épp nemtom milyen, de volt már vegyitámadásra utaló szivárványos is.

Más forrásokból tudható, hogy van még a reptéren fekete Napnak látszó padlódíszítés, és más fura képek is. A gondolkodást persze az alapkő szabadkőműves jelvényei + Anubisz indítják be, onnan csak egy macskaugrás az nwo-para, amibe aztán sok mindent bele lehet látni.

 53. seul — 2013-09-28 12:35 

Arról nem esett szó, hogy a repülőteret körbeölelő kerítésen a szögesdrót nem úgy van forgatva, hogy a kintről az illetéktelenek bejutását akadályozzák, hanem hogy a bent levők kijutásának akadályozása a cél. Mint egy börtönben

 52. FilcTroll — 2013-09-28 12:16 

@sztalker: Igazad van: pontosabban fogalmazva nem is az ilyen lovat állítók ízlése beteg, hanem a gondolkodásmódja.

 51. becsuszoszereles1k — 2013-09-28 12:14 

50. @FilcTroll: Az Anubisz-szobor ‘kipakolasa’ teljesen elkepeszto. Ugyanakkor az osszes itt (ott) talalhato kepzomuveszeti alkotas morbid – gondolom, ettol maga az utasfogado ter is hasonlo hangulatot araszt. Erre nem lehet magyarazat (mint olvastam rola), hogy be akartak emelni a koztudatba, illetve erkolcsileg tamogatni akartak a kevesse ismert mexikoi muveszetet es muveszeket…a muveszi szinvonalt pedig megkerdojelezem.
Egy profi szobrasz pedig tisztaban van a statikaval, illetve epitesszel szokas konzultalni…hogy a kek lo alkotojanak igy kellett az eletet befejeznie, ez vagy no comment, vagy konteoert kialt.

 50. sztalker — 2013-09-28 11:20 

A beteg (amerikai) ízlésre csak kettőt kapásból:

— autósmozi (kápolnával)
— mentolos csirke

Brrr…

:(((

 49. FilcTroll — 2013-09-28 08:50 

A ló: lehet persze a musztáng lokális totemállat meg minden, de miért ilyen kicseszett ijesztő, pokolbéli megfogalmazásban kellett odatenni? A fotókon nem érződik, de hatalmasak a méretei, a segglukában ellakhat akár egy népes bagolycsalád is. Az egész szobor nagyon fenyegető, azt pedig nehezen fogadom el, hogy mindennek csupán az az oka, hogy kissé beteg ízlésű emberek szoborták oda. Anubisz-szobrokat pedig végképp nem szokás „csak úgy” kipakolgatni.

 48. FilcTroll — 2013-09-28 07:45 

@sztalker: szentigaz!

 47. Panther V — 2013-09-28 00:39 

@kszabo:

Egy szót sem szólok.

http://3.bp.blogspot.com/-D3u1ywt2bKM/TbxUN2C4HmI/AAAAAAAAAQk/qLBt1W2pm6s/s1600/saudi+fields-1.jpg

Más. Én nem olvastam más helyen sokat a denveri reptérről, így erre szavaztam, kicsit csalódtam. Nagyon rövid volt. Szerintem Tiboru is másról szeretett volna írni.

135 négyzekilométeres területen 100 millió köbméter azaz 100 köbkilométer föld mozgatása annyi, hogy leszedted a humuszt és csináltál néhány földalatti alagutat.
A szobrok és a festmények nekem nagyon durvák, de nem jártam az USA-ban.
A teflonborítás szerintem jó üzlet volt.

Ennek ellenére Denver környékén van valami.

https://www.youtube.com/watch?v=nfrheG8K0LQ

 46. zolcsi67 — 2013-09-27 23:57 

„…de hát az X bolygós posztot is szerettétek, s az se itt van Kőbánya Alsón.”

Na ez az egy biztos. Ma is arra jártam, és nem láttam :-DDD (bocsánat)

 45. kszabo — 2013-09-27 22:15 

http://goo.gl/maps/IKrtD Pacman zöld köröcskékben vannak az ufiknak kódolt üzenetek a reptér környékén:)
http://goo.gl/maps/ZBGZt sőt néha a reptérhez közeli szántások is titkos rajzokat rejtenek. A mezőgazdasághoz értők most mellőzzék a szakmai érveket, ez nem a kertészet blog:) És ha valaki nálunk ilyen vonalvezetéssel szántogatna lenne hadd-el-hadd:)
Üdv

 44. csorgoofaba — 2013-09-27 18:51 

@gigabursch: Ez valami beugratós válasz?:)
(7,6×2+4,8)×PI() ????? kerület =/= keresztmetszet
nem a kerületre voltunk kíváncsiak, hanem a kereszmetszetre. (már ha a mértékegységeket megnézed a képletben, akkor is csak m2 jön ki)

((((7,6/2)^2)*PI)*2+(((4,8/2)^2)*PI))*50500m= ((45,34*2)+ 18,08) *50500 = 5 492 380 m3 ~ 5,5 milla m3

(Bocs csak annyira magas volt, hogy nem tudtam kihagyni:)

 43. fanfanics — 2013-09-27 18:46 

Megdöbbentően röhejes a Braille-írásos tájékoztató tábla ufóklaviatúrának nézése. Ezt tényleg képes volt valaki komolyan gondolni? Mondjuk máskor is észrevehettük már, hogy az amerikai konteósok nem épp az eszükről híresek, de ez annyira blőd, hogy megkérdőjelezi az összes többi részletet.

 42. witchp — 2013-09-27 18:32 

Még mindig a kék ló, műelemzés mélyebb művészettörténeti ismeretek nélkül, szabad asszociációval:

Kék: ég, isteni, magasztos, különleges vagy nemes
Piros szem: sátáni (vagy kialvatlan :-))
(A hupikékkel együtt: az ember nem bírja megnézni rendesen a szobrot, mert hányingert kap a színkompozíciótól.)
Ló: erő, szabadság, az ember társa, de nem szolgája
Ágaskodó ló: ereje teljében, büszkén.
Kék ló: expresszionizmus. Egyszerű eszközökkel akarok kést szúrni beléd a műalkotásommal.
Izmokká csupaszított ágaskodó ló: az öncélú, öntelt erő nemesség és szépség nélkül.
Az ágaskodás erőfitogtatássá válik: eltaposlak.
Vagy megijedt? Rettegj!
Nade miért kék? A nemes spiritualitás megcsúfolása. Piros szemmel: a gonosz kitekint lakóhelyéről (márhogy a lóban lakik).

Álljon meg a menet, mexikói származású alkotó. Kék a dél-amerikai művészetben: (- wikipédiát olvas -)
Maya Blue, Chichén Itza, used to paint the bodies of the victims.
Rettegő áldozat-ló, rémülettől vörös szemekkel.
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.

Basszus, amikor elkezdtem írni, nem is ezt akartam kihozni belőle :-(.

 41. witchp — 2013-09-27 17:41 

„Itt él Ló Szerafin is, a kék paripa. Ő, tudod, kéknek született. Ami nem csoda, mert Ló Szerafin lócsoda. Vagyis hogy csodaló. Csakhogy az emberek nem hisznek a csodákban, a kék lovakban meg még kevésbé. Mosták, dörzsölték, szappanozták, sikálták szegény Ló Szerafint. Persze kék maradt. Erre befestették szürkére, pejre, feketére, sárgára. De egykettőre levedlette a festett szőrt, és újra kéken ragyogott. Akkor aztán minden kezdődött elölről. Majd náthát kapott szegény Ló Szerafin a sok mosdatástól. Megszökött hát, s nekivágott a világnak. Bujkált, vándorolt, igen szomorú volt.”

Aki nem tudja, kitől van az idézet, keressen rá:-)

 40. tiboru — 2013-09-27 17:28 

@r00r1:

Ezt a részletet többen cáfolták a neten, ráadásul fotókkal.

 39. becsuszoszereles1k — 2013-09-27 17:07 

6. @gtibor: Es lehet, hogy lesz az meg a vilag, kiterjedesre elso reptere is…mert olvastam valahol (a neten), hogy az a bizonyos szvasztikara emlekezteto palya kikepzes tovabbi, mintegy folytatolagos kifuto palyak epitesere, bovitesre szolgal.

 38. runciter — 2013-09-27 16:57 

na jó, szeretem a blogot, de ez színtiszta belemagyarázós faszság

 37. sztalker — 2013-09-27 16:34 

@arkuzz:

Új módszereket használnak, de mind nehezebb már hosszű időre lekötni valamivel ilyen sok embert. Próbálkoznak.

Így a hülyébbnél hülyébb mozifilmek (amik korunk meséinek, népmeséinek felelnek meg szerintem) világméretű propagálása is jó eszköz lehet arra, hogy világméretekben hamis mintákat mutassanak az embereknek, véssenek az agyukba, amik aztán újabb és újabb divatirányzatokat indítanak el.
(Önmagáért a divatért, hiszen értelmük nincs, de leköti a népeket.)

Amiket ezekben a filmekben, tévésorozatokban látunk, azok már nem csak felszínes viselkedésformák, hanem nagyon is félelmetes világnézeti teóriákat hírdető elvek, csak éppen a fiatalok szája íze szerint előadva, „előemésztve”, ha így jobban tetszik, kihasználva az ifjúság (mindig is létező) ellenség-, igazságkeresési ösztönét, eredendő szembenállását szüleik korosztályával például. (Jól ismert a szakáll-szakálltalan apa-fia nemzedékek harca akár a mi szabadságharcunk korából is, a vita tárgya persze bármi lehet, csak mondj ellent az idősebbnek elv érvényesüljön.) De most éppen a saját társadalmunkon belüli harcra használják fel ezeket a generációkat (leginkább az ún. Y-generációt, a Z már szerintem sejti a bajt), hogy lelkesen tapsoljon az új „trendiségnek”.

Gyakorlatilag egy új bolygó gyarmatosithatóságának HIÁNYA az, ami a folyton terjeszkedő nyugati civilizációnak most hiányzik. A nyugati világ (és annak gazdasági trendjei) évszázadok alatt erre álltak rá: mindig nyíltak valahol új, végtelen nagyságú, fejletlen piacok és persze kibányászható nyersanyag, köztük embernyersanyag is.

De mostanra mindez már a múlté, az ázsia kultúra (a mind culture, a lélek v. spiritualitás kultúrája, ami ott mindig is erősebb volt) röhögve állja a rohamot az eddig uralkodó fiatalabb és persze butább amerikai cselekvés (action) alapú trendekkel, amik Európában is taroltak (az egyén, az egyéniség szentsége, az individuum volt sokáig az európai „hívószó”), mi tehát itt, a kontinensünkön, két tűz közt figyelhetjük, hogy mi sül majd ki ebből. Jó biztosan nem.

A modern „europid” civilizációnk (a fehér emberé) tehát rákényszerül a öngyarmatosításra, elsőként a középosztálya bedarálására, mert az még elég „zsíros falat” ahhoz, hogy legyen mit elvenni tőlük (és ebből fizessék ki pl. az alsóbb néprétegeket, államadósságot stb, hogy ídőt nyerjen az „állam”), de nem annyira erős (mint a felső osztályok), hogy most már meg is tudja védeni magát(pl. megvásárolni a bírót, vagy akárkit, aki fenyegeti). Arra továbbra is csak a felső tízezer képes. Én legalábbis így látom most ezt a játszmát.

 36. kk31 — 2013-09-27 16:26 

@gigabursch:

amennyiben a „rác-travót” alatt a szerb-horvát konfliktust érted, akkor az azt hiszem a bal felső sarok környékén található, ha nem csal a szemem! 😀 🙂

 35. gigabursch — 2013-09-27 16:15 

Nem értem a nagy zászlófestegetésnél hol maradt a:
magyar-oláh
rác-travót
török-görög
baszk-katalán
lengyel-orosz

és még sorolhatnám.

Amiket feltüntettek az gyakorlatilag smafu.
🙂

Vagy csak ennyi volt a képessége a festőnek. Biztos amerikai neveltetésű, és szerinte „Európa a hüjék országa és nem Amerika”.

 34. gigabursch — 2013-09-27 16:10 

@csorgoofaba:

Na akkor tényleg számoljunk rendesen! (már bocs, hogy belekotty)
forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Csatorna-alag%C3%BAt

hossz:
50,5 km hosszú (50500 m, azaz 5,05×10^4 m
a teljes keresztmetszet:
(7,6×2+4,8)×PI() = 63,8 m2, azaz 6,38×10^1.

E kettő szorzata:
6,38×10^1 × 5,05×10^4 = 3,222×10^1×10^1×10^4, azaz 3,222×10^6 m3, azaz 3,222 mill. köbméter.

Na azért ez nem kevés.

Egy átlag földtömeg szállító dög olyan 10 köbmétert mozgat (az olyan 25 tonna körül van), azaz 322.000 forduló.
És ez a Csalagút.

Az a másik szám (a DEN-es) nekem erősen sántít.

 33. stoppos — 2013-09-27 15:59 

@arkuzz: Viszont az ilyenek lehetnek a „csontok”, amin az arra fogékonyak rágódhatnak.

Plusz minél több őrült konteó lát napvilágot, annál könnyebb elkendőzni, ha valaki véletlen belefingik a bablevesbe. Egyszerűen összemossák az átlag konteóst a habzó agyú őrültekkel és így lehetetlenítik el őket. 🙂

 32. kk31 — 2013-09-27 15:44 

Köszönjük a posztot, bár személy szerint több képet részleteztem volna, de végülis utána lehet nézni más forrásokból is.

Szerintem ezek a képek és maga az alapkő szoros összefüggésben lehetnek egymással… Példának okáért az első kép a katonával bemutatja a (közel)jövő történéseit (szivárványból/látszólagos békéből megy át vérengzésbe), hogy hatalmas pusztítás lesz a világon (globális háború/k, esetleg más esemény folytán), a világ romokban hever majd, a természetet hihetetlen veszteségek érik, kihalnak állatfajok, s nagyon sok ember is. A koporsós képnél is ha jobban megfigyeljük, akkor a fehér kislány keresztény (és zsidó?! Dávid csillag) szimbólumokat tart a kezében holtan, a mellette levő indián lány szintén feltehetően vallási/rituális eszközöket tart a kezében, míg a fekete kislány is valami hasonlót tart. Ezek után jön ugye az a kép, amely a szivárványos, békés, ünneplő gyermektömegeket mutatja, ahol a nemzetiség már nem számít, mindenki örül h eljött végre a tényleges béke, az új világ(rend), ahol minden szép és jó és új élet(generáció) sarjad, amely már egy teljesen más világot épít majd. És itt jöhet képbe a 2094-es dátum, amelyet az alapkőre farigcsáltak és elvileg akkor kéne felnyitni, hogy az akkor élők megtudhassák, hogy az addigi időszak törénései mire voltak jók, miért voltak szükségesek, stb… A jó öreg Gsek georgiai táblára írtak végre megvalósultak és egy új és fiatal(!) nemzedék lesz annak a világnak a lakossága (nincs idősebb személy a posztapokaliptikus képeken, az „újat” szimbolizálva)… Egyszóval: üdv a NWOban!

 31. r00r1 — 2013-09-27 14:55 

Nagyon jó poszt, engem is sokat foglalkoztat a kérdés!
Viszont egy furcsaság kimaradt szerintem: a kerítések elhelyezése. Nem úgy néz ki, mintha azt akarnák megakadályozni, hogy valaki kívülről bejusson, hanem pont fordítva… Erről vélemény??

 30. arkuzz — 2013-09-27 14:51 

Egy eszmefuttatást szeretnék leírni nektek a világuralom megszerzéséről. Ahogy látom, többen úgy gondolják, hogy a világuralomra törés úgy zajlik, hogy valakik erővel (pénzel, befolyással) egyre több területen meghatározó szereplőkké válnak, míg végül tőlük függ minden. Ez nem egy jó módszer, ha figyelembe vesszük a pórnép időkön átívelő igényét a szabadságra, ami – mint a mátrix-trilógiából is megtudhattuk – az elnyomók szerint túlértékelt áru, de sajnos mindig megdönti a hatalmat így vagy úgy. Mi tehát az alapja egy jól működő világuralomnak? Nem az elnyomás, az ugyanis már egyértelmű, hogy a jelenkori társadalmakat csak igen nagy veszteségek árán, vagy éppen sehogy sem lehet befolyásolni. (lásd jelenlegi amerikai háborúk, amiknek sosincs vége, és nincs morális nyertese vagy vesztes, csak áldozatok és pénz)
A jó világuralom egy kooperáló társadalommal állhat biztos talajon. Ha a kőművesek valamit is tanulhattak az elmúlt évezredekből, akkor az az, hogy sokkal könnyebben megalakíthatják az Új Világrendet, ha a társadalom számára olyan fontos létfeltételeket biztosítanak, mint erőforrások, fejlődés, komfort. A legtöbb ember ezzel a hárommal már jól érzi magát, és ha ezt egy nagyhatalom tudja szolgáltatni, akkor a társadalom együttműködik.
A DEN szerintem nem tartozik a világuralomra törő társaságok érdekkörébe. Sokkal inkább keresném őket olyan helyeken, mint mezőgazdasági terjeszkedés, elektronikai ipar, és társadalmi kezdeményezések. (pl érdekvédő szervezetek stb. háttérirányítása, politikai erők befolyásolása)
Viszont el tudom képzelni, hogy valakik direkt piszkálják a konteóra hajlamos emberek képzeletét.

 29. nyeviga — 2013-09-27 14:33 

Kérem helyezzék csomagjaikat a szalagra! Van önnél elvámolnivaló részecskegyorsító, teleportáló-berendezés, lézer fegyver, élelmiszer, vagy gyümölcs?
Ouuuoooooooouuuooooooooo
Értem, tehát két kiló banán. Sajnos a bolygóközi megállapodások törvényeinek értelmében el kell koboznunk.
UUUUuuooooouuuuoo
Igen, tudom, hogy nagyon finom, de mit tehetnék? Ez a törvény.
Oooou.

 28. stoppos — 2013-09-27 14:26 

@Eugenie Danglars: Ha a föld 2.0 lófejű kapafogú semmittevőkből fog állni, hamar kipusztulunk végleg. Vagy visznek magukkal pár parasztot, aki majd művelik nekik a földet? 🙂

 27. Eugenie Danglars — 2013-09-27 14:00 

„De vajon ki lehet Eric Cartman apja? A Denveri Musztángok bajnokcsapata?” 🙂

Szép téma, bár kissé rövid. Az a rész pl. teljesen kiaknázatlan maradt, hogy II. Erzsébet miért is adott bele állítólag pénzt. Hát, _állítólag_ azért, mert a reptér alatt kiépített atom-/űrbéli forrásból érkező kataklizmát is átvészelni képes bunker húzódik, melybe a királynő így vásárolta be a brit királyi család megmenekítésének jogát.

Ezek után érdemes lenne utánanézni, kik adtak még pénzt a munkához. Belőlük származna a Föld 2.0 új nemzedéke, ha ilyesmi történne.

 26. stoppos — 2013-09-27 13:42 

Én sem teljesen értem, miért erre szavaztak a népek.

A. Van ott egy bazi nagy bunker, ahova bemenekítik az aktuális kirakatmajmot. Akkor mi van? Láttunk már ilyet. Ott van z ország közepén, ha egybemarad a hely a kifutók is használhatóak, teljesen logikus ötlet. Ebben nem látok semmi konteót. Max, hogy titok és fújj, nem mondják el nekünk.

B. Ott sámánkodnak Cthullu eljövetelére várva. Hogy ezt elhidd, 98. szintű csatamágusnak kell lenned legalább.

 25. komojtalan — 2013-09-27 13:22 

Amikor volt a szavazás akkor belinkelt valaki egy magyar oldalt és sajnos azt kell mondjam kivételesen sokkal jobban körül járta az az oldal a témát. Mondjuk ott is főleg a képzőművészet a téma, az ízlése meg mindenkinek olyan amilyen. Reméltem, hogy más megközelítést is olvashatok, de ez elég lapos lett.

Az alaprajz meg … Gyakorlatilag egy négyzetbe is bele lehet magyarázni a horogkereszt kezdeményezést.

A lóval kapcsolatban már elhangzott a Denver Broncos (vadlovak), ez a város jelképe. Tulajdonképp az lett volna logikus, hogy a farkán támaszkodjon, ezzel egy teljesen stabil háromszögön állt volna, de a művész csak a 2 lábán akarta megállítani, ez meg egy ekkora szobornál (6 tonna?) picit nehéznek bizonyult, ezért (is) húzódott ennyit, meg került ennyibe.

 24. csorgoofaba — 2013-09-27 13:18 

A csalagút 7,6+7,6+4,8 átmérővel összesen 5,5 milla!!!! (vs. denver 110 milla) köbméter földet jelent. Sztem ez az adat nem lehet igaz.

 23. csorgoofaba — 2013-09-27 13:09 

Nem tudom valaki leosztotta-e a megmozgatott föld köbméterét.
A linken írják hogy állítólag 6 emelet mélyen pincézték alá.
6*3=18m, ami azt jelenti, hogy egy föld alatti 2472*2472*18 m-es térfogatot lehet elképzelni, mint pince.
Szemléletesebben, mintha építenének egy 6 szintes mélygarázst pesten az V+VI+VII kerületek teljes területe alatt.
Nemtom honnan jött ez az adat, hol jöhetett hozzá két nulla, de azért ez nekem durvának tűnik.

 22. sztalker — 2013-09-27 12:53 

Most elsősorban az alaprajzhoz írnék valamit (de nem jót, sajnos).

A légifotón/műholdon svasztika (horogkereszt(
alaprajzú légikikötő alakjának magyarázata szerintem nagyon is profán: egyszerűen az éppen aktuális szélirányok miatt kell így megépíteni a futópályákat a repcsiknek, mivel mindig széllel szemben kell le- és felszállni. Ahol változékony a szélirány, ott az a praktikus, ha minél több széirányban fekvő pálya áll rendelkezésre, tehát amolyan kereszt (pl. horogkereszt) alakzat jön létre. Ferihegyen pl. stabil a szélirány, ezért nálunk mindkét pálya párhuzamos, egymástól biztonsági okokból jól elcsúsztatva épült (ün. „bajonett-rendszer”).
Egész pontosan: eltolt küszöbű futópályák ezek (Ülló település irányában 1500 méteres eltolással megépítve Ferihegyen). És DEN-ben is ez van, csak megsokszorozva az uralkodó szelek fő irányaiban. (Keresztszélben ugyanis nagyon nehéz leszállni, folyton ellentartás kell, „csúszik” a gép, mint a rossebb, nem igazán szeretik a pilcsik, na.)

Ugye milyen banális?

(Szakirodalom: Dr. Herczeg Károly: Légikikötők.)

Ha szétnéztek a Google Map segítségéve, biztos, hogy találtok majd Dávid-csillagos, meg akár ötszögletűt, vagy amit akartok. Pl. a korai Heathrow (London)reptér tisztára zsidócsillag felülröl, ha már itt tartunk.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Aerial_photograph_of_Heathrow_Airport,_1955.jpg

A szobrokról meg freskókról: Hát istenem, amerikai ízlés(telenség), mi más, nézd meg Las Vegast, ott is mi van…

 21. oberon — 2013-09-27 12:12 

Mikor korábban felbukkant Denver, sajnos más téma nyert, de végre megszületett ez a poszt is, köszönet Tiboru!

Tippelni sem szeretnék, hogy mi folyhat odalent, mert a lehetőségek száma elég széles skálán mozog.

Ha van valami a reptér alatt, akkor lehet olyasmi is, mint amit a Kaptár című filmben láthattunk (a földalatti objektumot tekintve).
A reptér igényei sok teherautó, repülő és egyéb jármű ki-be közlekedését indokolják, szóval bármi szállítása megoldható és álcázható. Az utasforgalom miatt a „Kaptárban” dolgozók álcázása is sima ügy, mivel nehéz megmondani bárkiről civilben, hogy utas-e vagy ottani titkos dolgozó. Van például egy „service” folyosó, vagy rejtett ajtó, amin keresztül le/be lehet jutni. A kijáratnak nem is feltétlen ugyanott kell lennie.
Mivel egy nagy épületkomplexumról van szó, ezért ha nem is tökéletesen, de jobban álcázott építkezés volt 1 reptérrel eltakarni, mint 1 mosodával vagy tejüzemmel..az már más kérdés, hogy a jó konteós átlát a Zitán is.. : )

A másik eshetőség is hihető, hogy nincs ott semmi különös, csak hasonlóan szívták magukba a gazdaságtan rejtelmeit mint a „4-es metrósok”…

 20. koxi — 2013-09-27 11:21 

@tiboru:
hehe, ezt jól benéztem 😀
Te tudod mért? Mert mielőtt szavazol a legelső pont a no konteo. A szavazás állásánál már viszont ez első pont, ami a legtöbb szavazatot kapott, tehát a van konteo.

 19. gtibor — 2013-09-27 11:18 

Az idézett kék szimbólumok internetes forrásának hitelességéért nem vállalom a felelősséget. 🙂

 18. gtibor — 2013-09-27 11:14 

Apokalipszis lovasai: fehér, tűzvörös, fekete, fakó. Ennek csak a szem tűzvörös. 🙂 De az nagyon.

„És kijött egy másik ló, egy tűzvörös, és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békességet a földről, sőt hogy öldössék egymást az emberek; és nagy kard adatott neki.”
(Jelenések könyve 6. részének 1–8. verse)

Kék szimbólumai:

Az égbolt, a tenger színe, a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.
Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat.
Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelző vörös ellentéte.
A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szűz Mária színe.
A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.
Míg a nappali ég vakító kékje maszkulin jelentésű, addig az éjszaka sötétkékje a feminin principiumra utal.
(http://www.lelkititkaink.hu/szin_szimbolum.html)

„egyiptomi kék, az első mesterséges színezőanyag” (Wikipédia)

Mindenki válassza ki a neki tetszőt! 🙂

 17. rdos — 2013-09-27 11:14 

„Persze tudjuk: Amerika a pénzvisszaosztás és a közbeszerzési pályázatmutyik országa, s ilyenkor sóhajtunk fel jólesően, hogy hálistennek az ilyesmit mi csak hallomásból ismerjük.” 🙂
Tiboru visszafogott, aktuál politikától mentes humora felülmúlhatatlan.
2.7.4. VHST témában koxi konteó társhoz kiegészítésként mondom. A földrengés veszélyen túl van egy másik, sokak által nem ismert jelenség. A Föld kérge folyamatos deformációnak van kitéve. Pl. kishazánk évente egy foci? kézilabda? pályányi területtel csökken. Természetesen a vízszintes és függőleges feszültségek és az ezzel első körben arányos elmozdulások a Föld kérgében helyről helyre változnak, alkalmasint egymáshoz elég közeli helyeken akár egymással ellentétes is lehet a feszültség – elmozdulás. Nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni ilyen környezetben az alagutas pályát, de ekkora sebességeknél – erőhatásoknál szerintem ez rendesen bonyolítja a dolgokat.
Azon viszont elfilóztam, az hogyan van, hogy az átláthatóság, a valóban sokkal jobban szolgáltató állam országában (USA) nem tudni, hogy egy beruházást ki fizetett? Ha ez így van, az már önmagában gyanús szerintem.
Nincs más hátra, mint előre. http://kimittud.atlatszo.hu/ , ja most látom, ez az oldal csak fülkeforradalmi kishazánk 50-60 hatóságával többezer – tízezer? hivatalával és az 50-60000 jogszabály 7fejű sárkányával birkózik.

 16. tiboru — 2013-09-27 11:13 

@koxi:

„És mit ad Isten, ennek ellenére olvasás után 75% arra szavaz, h nincs ott konteo.”

Nem pont arra szavaz a 75%, hogy a DEN több, mint egyszerű reptér?

 15. tiboru — 2013-09-27 11:11 

@zizzi:

Javítva, köszi!

 14. zizzi — 2013-09-27 11:07 

@tiboru:

2.1 ben a 4. sor: „helyeken” kellene.

es koszonjuk szepen, minden konteo konte-„JO”, ha itt olvassuk! 😉

 13. vittore — 2013-09-27 11:05 

@koxi: A postot megelőző szavazás kommentjei között én is megjegyeztem már, hogy valamelyik konteós postnál szerepel egy link, ami több mint kimerítő módon tárgyalja a denveri reptér körüli furcsaságokat. Bár engem is ez a téma érdekelt volna a legjobban, így sajnos semmi újdonságot nem hozott. Ettől függetlenül Tiboru stílusa még mindíg érdekessé teszi a sztorit.

 12. tiboru — 2013-09-27 10:45 

@gtibor:

Köszi, máris javítom.

 11. tiboru — 2013-09-27 10:44 

@doomguard:

A DEN Colorado állam egyik legnagyobb munkaadója: hivatalosan 30 ezer betöltött állás van a reptéren.

Viszonyításként: a Budapest Airport Zrt. cakkpakk 1100 embernek ad munkát.

 10. koxi — 2013-09-27 10:36 

azt hiszem ez volt az, amiben a freskókról is vannak magyarázatok :

http://rejtelyekszigete.blogger.hu/cimke/denveri%20rept%C3%A9r

De több linket nem fűzök be itt tök feleslegesen, mert ezt is alig találtam meg, annyi cikk van már magyarul is erről a dologról.

 9. tiboru — 2013-09-27 10:27 

@professzorpizka:

Köszi!

 8. regressziv — 2013-09-27 10:24 

Umberto Eco írta le elég jól (nálam sokkal frappánsabban) a Faucault-ingában, hogy hogyan (nem) lehet kideríteni egy szabadkőművesről, hogy szabadkőműves. Ha megkérdezed, hogy szabadkőműves-e, le fogja tagadni, mert nem akarja, hogy tudd. Viszont lehet, hogy azt fogja mondani, hogy igen, mert úgysem hinnéd el, hogy egy szabadkőműves beismerné, hogy az. Szóval akármit mond, vagy igaz, vagy nem.

Vagyis az a felvetés, hogy ŐK nem pakolnák tele ilyen egyértelmű szimbólumokkal a repteret, ha valóban az lenne ez az egész, mint amit így sugall, nem helytálló.

Szerintem kétféleképpen lehet jól világuralomra törni…

1.) Úgy, ahogy sejtjük. Vannak sokan, gazdagok, befolyásosak, sokat tudnak, ők irányítanak mindent és lassan végleg uralmuk alá hajtanak mindent és mindenkit.

2.) Vannak sokan, gazdagok, befolyásosak, de mindez messze nem elég. Sok mindenre befolyással vannak, de lényegében nem uralnak a világon semmit. Hát akkor el kell hitetni, hogy márpedig uralják a világot. Például sokat sejtető, parás szimbólumok teljesen nyilvános használatával. (konteós oldalak is jó marketing eszközök lehetnek… 😉 )

Az utóbbi verzió jóval valószínűtlenebbnek tűnik, mint az első, talán csak annyi szólhat mellette, hogy tényleg tele van a világ olyan szimbólumokkal vagy konkrét eseményekkel, amiket rohadt nehezen lehetne megmagyarázni, hogy nem világösszeesküvésre utalnak. Főleg úgy, ha az egész elvileg titokban zajlik és jó lenne, ha nem derülne ki. Sokszor nem mennek kimondottan flottul a dolgok sem, mármint ami az Ő szempontjukat illeti. Egy ténylegesen a világot uraló csoportnál nem biztos, hogy ennyi baki vagy szarakodás lenne.

Persze ugyanúgy lehet, hogy ezek az egyértelmű bizonyítéknak tűnő dolgok tudatos csepegtetések azért, hogy ne egyszerre, hideg zuhanyként szakadjon ránk minden, hanem lassan, fokozatosan tudatosuljanak bennünk a dolgok, szokjunk hozzá ahhoz, ami ránk vár. Világkormány, egy nyelv, egy nép, legtöbbünkre pusztulás (Georgia-i határkövek, ugye). A szerencsés ötszázmilliónak pedig remélhetőleg boldog és tudatlan rabszolgasors.

 7. koxi — 2013-09-27 10:23 

Nem kicsit szontyolodtam el, mikor láttam, h a reptér téma vezet. Bármelyik 3 jobban érdekelt volna mint ez, főleg, h erről már olvastam egy elég részletes cikket korábbról, meg is próbálom megkeresni a linket….
És mit ad Isten, ennek ellenére olvasás után 75% arra szavaz, h nincs ott konteo.
Én ezt gondolom: azért egy két mutyi amerikában is megesik, és valaki vagy inkább valakik nagyon nagyot kaszáltak az új, de egyébként ekkora városnak nem szükséges új reptéren. Szépen eldöntötték, h reptér lesz elkezdődött a meló. Csakhogy valami miatt a költségek elkezdtek emelkedni. Erre válaszul elkezdték cserélgetni az alvállalkozókat, esetleg kivitelezőt is mittomén, hátha ott a bibi. Arról meg, hogy mennyi földet forgattak meg ténylegesen, milyen mélyre ástak, mért szar helyre építkeztek mindenki csak találgat. Ugyanúgy mint arról, h Erzsébet adott-e bele lóvét, vagy sem. Lehet, h ő a város díszpolgára és adott a fejlesztésre pár fontot, na bumm, én is utaltam volna pár ojrót, ha kiírják a nevem a támogatók közé.
A vasút nem tűnik rossznak, de:
– Erzsébet mégis hogy a francban érne oda, ha már egyszer annyi lóvét tett bele? Sehogy.
– a nyugati alagút egy olyan köztudottan földrengésveszélyes térségen megy keresztül, h szerintem nincs az a mélyépítő aki vállalná a kockázatot, főleg ha nagykutyákról, vagy emberek ezereiről van szó.
Szóval nincs itt semmi konteó, kérem oszoljanak. Jöhet az összeesküvés a sóról vagy a csepp sárkányról 🙂
És természetesen köszönjük Tiborunak a cikket, hisz mindenkinek a kedvében nem lehet járni, mégis hozza a megszokott minőséget.

u.i.: a lányomnak az eddigi sima D vitamin helyett a gyerekorvos fluoridos D vitamint írt fel. Azóta is ráncolom a szemöldököm, és azon agyalok -amíg tart a sima D vitamin-, h be merjem-e adni neki, vagy sem? Szóval eléggé addiktív ez a konteós dolog…. (á lá fluor összeesküvés)

Szép hétvégét mindenkinek.

 6. gtibor — 2013-09-27 10:18 

3. bekezdés: „…a világ jelenleg második megnagyobb kiterjedésű…”

 5. doomguard — 2013-09-27 10:03 

Egy dolgot még kifelejtettem, érdemes megnézni a Denver Brocos amerikaifoci csapat címerét:
http://www.smscs.com/photo/broncos_desktop_wallpaper.html#.UkU7nlMerxU

 4. zigzag — 2013-09-27 09:54 

Azt a felhasználási lehetőséget se vessük el, hogy a DEN egy valódi légikikötő, viszont nem a Boingeknek, hanem az UFO-knak. A földalatti titkos létesítmények pedig az „ilyenkor szokásos” speciális fogadó funkciók elhelyezése, orvosi- és vámvizsgáló, karantén, videószoba, nyelvi labor, és hasonlók.

 3. zigzag — 2013-09-27 09:51 

Az biztos, hogy a magyar konteósokat nem lehet ilyen könnyen átejteni. E pillanatban 72%-on áll a szavazáson „Az biztos, hogy az ott nem csak egy repülőtér” opció.

 2. doomguard — 2013-09-27 09:23 

A harmadik képen egy vélhetőleg kínai illetőségű egyén a „nagy ugrás”-tól megihletetten épp az első képen látható gázmaszkos kolléga kardjából próbál egy ekevasat kovácsolni. Ami még nekem furcsa (sőt mművészeti téren eléggé képzett asszonypajtásomnak is) a színkezelés. Túl élénk a képek hangulatához képest, és abszolute nem odaillő. A szivárvány rendszeres feltűnése megintcsak érdekes, egy szimbolisztikában jártasabb olvasó leírhatná mit is jelenthet.

Egyébként ha ekkora a komplexum, hányan dolgoznak ott? Mert gondolom egy reptér működtetéséhez elég x személyzet, és ha jól tudom ott azért feltűnő ha mondjuk egy adott pozíciót huszonöten töltenek be.

 1. professzorpizka — 2013-09-27 09:10 

A „dodófejű pingvin” az nem más, mint az óriás alka (Pinguinnus impennis, korábban Alca impennis) amely ugyanazt a niche-t foglalta el, mint a déli féltekén a pingvinek, de rendszertanilag nem közeli rokonok, hasonlóságuk konvergens evolúció eredménye. A képen valószínűleg azért szerepel, mert a XIX. század közepére az ember teljesen kiirtotta, akárcsak a vándorgalambot.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök