2011-02-12–17:00

Men in Black

Amióta 13 évvel ezelőtt piacra dobták a Sötét zsaruk című sikerfilmet, a híres Men in Black (a továbbiakban: MiB) számos földlakóban azt a képzetet keltik, hogy mindössze egyfajta intergalaktikus (és paranormális) bevándorlási hivatal alkalmazottairól van szó, akik árgus szemekkel őrködnek bolygónk élővilágának tisztaságán. Vagyunk azonban jónéhányan, akik már jóval Tommy Lee Jones és Will Smith előtt tudtuk, hogy itt azért ennél jóval többről van szó.

Aki okulni akar, vagy akár csak áttekinteni óhajtja ezt a (Hollywood által minden bizonnyal szándékosan elbagatellizált) kényes témát, tartson velünk ma is. Nyugi, a neutralizálóm akksija lemerült, mindenre emlékezni fogtok.

A (vakítóan fehér ing kivételével) tetőtől talpig feketébe öltözött, hallgatag és céltudatos emberek felbukkanása hosszú évtizedek óta összefonódott az azonosítatlan repülő tárgyak (ufók) megjelenésénél önkéntelenül szemtanúvá vált emberek utólagos megfélemlítésével.

Az alapok

A klasszikus esetek forgatókönyve az ötvenes évek óta gyakorlatilag változatlan:

1.) Egy (vagy több) hétköznapi polgár végignézi, amint egy furcsa, járműnek tűnő eszköz megmagyarázhatatlan légi (vagy földi) manővereket végez, esetleg szokatlan külsejű figurák téblábolnak körülötte;
2.) Az eszköz (lényestől vagy nélkülük) távozik;
3.) A polgár lélekszakadva rohan és a rendőrségnek (barátainak, szomszédainak, családtagjainak, stb.) lelkendezve elmeséli, hogy mit látott;
4.) Ezt követően, általában igen rövid időn belül (de olyan is volt, hogy még az élménybeszámolók előtt) megjelennek nála a fekete öltönyös alakok (az esetek 90 százalékában férfiak, de olykor nők is felbukkannak), majd nyomatékosan, változatos technikákkal és módszerekkel megpróbálják hallgatásra kényszeríteni;
5.) Ha az ufójelenségnek tárgyi bizonyítékai is voltak (furcsa fémdarabkák, ismeretlen összetételű, műanyagnak tűnő törmelék, netán fotók, hang- vagy filmfelvétel), a fekete ruhások ezeket lefoglalják, elkérik vagy simán elveszik.

Előfordul, hogy az MiB-k sötét színű gépkocsikkal, újabban fekete (és szinte zajtalan) helikopterekkel érkeznek. Vannak esetek, ahol a szemtanúk utólag arról számoltak be, hogy látogatóik külsején és viselkedésén szokatlan dolgokat figyeltek meg: egyszer pupillájuk nem volt, másszor ujjaik végéről hiányoztak a körmök. Akadt olyan MiB, aki furcsán, gépiesnek tűnő hangon beszélt, egy másik bőrén nem volt nyoma pórusoknak és szőrtüszőknek, s volt olyan, aki után nem maradtak ujjlenyomatok, noha többször is megfogott egy-egy üvegtárgyat vagy fényesre polírozott bútorfelületet. Az esetek jelentős hányadában azonban teljesen emberinek néztek ki és úgy is viselkedtek, beszéltek, mint bármelyikünk, azzal a különbséggel, hogy mondanivalójuk lényege (bármilyen hosszúra nyúlt is és akármilyen stílusban is adódott elő) minden alkalommal összefoglalható volt a következő mondattal: Ön nem látott semmit, vagy ha igen, akkor sem beszélhet róla senkinek, ha jót akar..!

További érdekességek

Azok az emberek, akiknek alkalmuk volt hosszabb időn keresztül megfigyelni az MiB-ket, utólag számos furcsaságról számoltak be. Ilyen például az, hogy egyes példányok (vagy egyedek?) kifejezetten zavarba jönnek, ha olyan, emberileg tökéletesen kezelhető helyzetbe kerülnek, mint például amikor megkínálják őket egy pohár vízzel; volt olyan, aki elfogadta, felemelte, majd folytatta a beszélgetést, és a poharat 10 percen keresztül moccanás nélkül a kezében tartotta, míg beszélt.

Egy másik esetben a kihallgatott személy a beszélgetés 40 perce alatt egyetlen csepp verejtéket sem figyelt meg a tűző napon (38 fok volt) álldogáló fekete öltönyös alakon, noha az inge az utolsó gombig zárva volt, s (természetesen szintén koromfekete) nyakkendője is szorosra volt húzva, fekete kalapjáról nem is beszélve, amelyet végig a fején tartott.

Ismét máskor a tanú arra lett figyelmes, hogy a fekete, meglehetősen régi modellnek tűnő, de tökéletes állapotban lévő Cadillac, amivel a két MiB (elmondása szerint) érkezett és távozott, nem hagyott nyomot a frissen hullott hóban.

Előfordul, hogy kérdezés nélkül igazolványt húznak (ezek általában állami szervek, mint pédául az USA-ban az FBI, a CIA, vagy a hadsereg), de olyan esetet is feljegyeztek, amikor névjegykártyát adtak át, amelyek távozásukat követően teljesen elszíntelenedtek, s minden írás nyom nélkül eltűnt róluk. És az sem szokatlan, hogy gondolataikat mintegy telepatikus úton adják át az (általában) megszeppent beszélgetőpartnereiknek.

Olyan eseteket is rögzítettek, amikor az MiB-k húsz-harminc évvel a látogatás előtt divatos szófordulatokat, zsargont használtak. Éles szemű hölgyeknek pedig az tűnt fel többször, hogy nyakkendőjük csomója, öltönyük szabása vagy cipőjük, napszemüvegük dizájnja idézett egy generációval korábbi időket.

És talán a leghajmeresztőbb forgatókönyv, amiről ugyancsak többen beszámoltak: az MiB csak a szemtanú számára látható és hallható, a környezete nem észleli a jelenlétét, mintha látomás, vagy személyesen neki címzett célzott jelenés lenne.

Hogy kezdődött?

1953 nyarán egy Albert Bender nevű amerikai újságíró (itt oldalt) szemtanúja egy ufó-leszállásnak, majd azt is végignézi, amint idegenek (nem mexikói vendégmunkások, hanem igazi idegenek, a szó kis zöld értelmében) lépnek ki az ajtaján. A történtek egyenes következményeként pár nappal később felkeresi őt három feketöltönyös alak (ismereteim szerint ők az emberi történelem első igazi MiB-jei), és felszólítják, hogy felejtse el, amit látott.

Albert nem az a beszari típus; ahelyett, hogy maga alá csinálna, még az év szeptemberében megalapítja az International Flying Saucer Bureau (Nemzetközi Repülő Csészealj Iroda) nevű szervezetet, és a Space Review (Űrhírek) című folyóirat kiadásával felkarolja az ufók (és az elhallgattatott ufó-szemtanúk) ügyét. Történetét elmeséli az egyik cimborájának, Gray Barkernek, egy nyugat-virginiai forgatókönyvírónak (itt balra), aki hosszas tűnődés után (két és fél év múlva) kiadja az akkor még szerény visszhangú (de később több százezres példányszámot és több tucat kiadást megérő) They Knew Too Much About Flying Saucers (Túl sokat tudtak a repülő csészealjakról) című sikersztorit, amelyben a három MiB főszerepet kap.

Erről mondták, hogy a legjobb könyvcím evör…

Ha a Bender-Barker történet az első MiB-sztori, akkor egy-egy (jó: két-két) mondatot a legeslegelsőről és a legelsőről:

Legeslegelső: 1897 áprilisában a texasi Aurora városka határában a levegőben felrobban egy szivar alakú, fémesen csillogó tárgy, maradványai szétszóródnak egy malom körül. A helybéliek a közelben egy apró, inkább majomra, mint emberre emlékeztető, összeégett testet találnak, amelyet elföldelnek, majd a furcsa fémdarabkákat összeszedik szuvernírnak. Másnap megjelenik két, feketébe öltözött és érdekes akcentussal beszélő fickó, akik jó pénzen az összes roncsdarabot felvásárolják, majd nyom nélkül távoznak. Az esetről a sajtó is megemlékezett (katt a képre, ha olvasni akarod az egyik korabeli cikket). Talán ez volt a XIX. század Roswellje

A legelső: 1947-ben a Washington államban található Maury szigeten egy Harold Dahl nevű halász az égen „fánk alakú” repülő objektumokra, szám szerint hatra lesz figyelmes, amelyek szoros alakzatban átrepülnek a tengerszoros fölött. Másnap Haroldot egy feketébe öltözött, magát kormányügynöknek mondó illető keresi fel, és egy barátságos közös reggeli alatt
megkéri, hogy lehetőleg ne híresztelje a látottakat, mert netán még a családja is megkeserülheti…

Érdekes módon közel tíz évet kell várni arra, hogy az MiB-őrület hatalmába kerítse a nagyközönséget: 1966-ban történt, hogy a nyugat-virginiai Point Pleasant környékén felbukkan egy furcsa, szárnyas lény, meglehetős riadalmat keltve a lakosság körében. Több száz szemtanú állította, hogy Mothman (ezt a nevet kapta a teremtmény) több, mint egy éven keresztül arrafelé kavart, a legváratlanabb helyeken és időpontokban felbukkanva (és egy híd beomlását is előidézve). Nos, a szemtanúk jelentős részét felkeresték az MiB-k, és roppant változatos módon próbálták őket jobb belátásra (hallgatásra, vagy előző nyilatkozataik visszavonására) bírni. Az ügyet máskülönben egy John Keel nevű fószer meg is írta The Mothman Prophecies (A Mothman próféciák) címmel, amiből 2002-ben film is készült.

A helyszínek

Az MiB-k felbukkanása főleg az angolszász országokban gyakori; úgy is mondhatnánk, hogy elsősorban az Echelon-rendszer tagállamaiban tevékenykednek, de első helyen (természetesen) az USA áll. Ettől függetlenül Portugáliától Oroszországon keresztül Kínáig és Argentínáig vannak ufó-szemtanúk, akik esküsznek rá: őket is meglátogatták a hírhedt, feketébe öltözött emberek.

Az áldozatok

Persze a szkeptikusok jókat derülhetnek a beszámolókon mindaddig, amíg halászok, favágók vagy otthonülő, GYES-szindrómás kismamák szájából hallják. De mit szólnak egy olyan tanúhoz, mint dr. Henry Carlock, a Mississippi College fizikaprofesszora (nem mellesleg a US Air Force nyugállományú ezredese)? Nevezett 1957 nyarán, Jackson város mellett egy teljes percen keresztül megfigyel egy „repülő csészealjat”, fényképfelvételeket is készít, majd másnap két MiB jelenik meg nála és arról igyekeznek meggyőzni, hogy egy furcsa felhőt látott, majd megpróbálják lenyúlni a fotókat, s csak a prof lélekjelenlétén múlik, hogy (a rendőrség emlegetésére) lelépnek.

Vagy ott van Rex Heflin esete, aki ugyancsak tiszteletreméltó foglalkozást űz, hiszen a kaliforniai Közlekedésbiztonsági Hatóság baleseti helyszínelője. Nos, Rex 1965 augusztusában Santa Ana mellett kapott lencsevégre  három felvétel erejéig két ufót, majd rögtön ezután egy MiB-tandem meg is látogatta és (egy katonai szervezet, a NORAD, vagyis az Űrvédelmi Parancsnokság) igazolványát lobogtatva lefoglalták a képeket.

Heflin azonban szintén tökös pali lehetett, mert annyira nem hatotta meg sem az igazolvány, sem a feketébe öltözött emberek; ez utóbbiak már csak azért sem, mert Rex szerint úgy beszéltek angolul, mintha nyelvkönyvből tanultak volna, ami NORAD-ügynököktől eléggé szokatlan. Szóval Rex készített másolatokat a Polaroid-képekről, és csak az eredetiket adta át. Később (mivel kedvenc baleseti helyszínelőnk egyenesen a New York Times-hoz fordul) a Légierő helyettes vezérkari főnöke, Wheless altábornagy írásban volt kénytelen tagadni, hogy bármiféle közül lenne az MiB-hez.

Nem tudom, hányan ismeritek dr. Josef Hynek nevét? Nos, ő volt az a csillagász és népszerű egyetemi tanár (és a US Air Force ufóügyi főtanácsosa 1947-től 1969-ig, itt jobbra alul), akinek (többek között) „az ikszedik típusú találkozások” kifejezést köszönhetjük; tudniillik ő dolgozta ki és nevezte el az emberek és a Földön kívüli civilizációk találkozásainak különböző lehetséges szintjeit. De nem is ezt akartam mondani, hanem azt, hogy Hynek professzor (aki pályája elején olyan ufószkeptikus volt, hogy simán nevetőgörcsöt kapott, ha valaki földönkívüli civilizációkról beszélt) egyszer ugyancsak találkozott MiB-vel (mindjárt hárommal is), amikor éppen egy tudományos konferenciára sietett. Arról akarták meggyőzni (eredménytelenül), hogy képviseljen kételkedő álláspontot minden olyan témában, ahol földönkívüliek létezése, vagy pláne idegen lények földi felbukkanása kerül terítékre.

Nem folytatom az esetek felsorolását, a net tele (de tényleg TELE!) van sztorikkal, amelyekben becsületes, kiegyensúlyozott, tisztességes és feltűnést kerülő emberek (orvosok, katonák, mérnökök vagy korrekt iparosok) hajlandók akár jegyzőkönyvbe is mondani azokat a történeteket, amelyekben MiB-k próbálták jobb belátásra bírni őket azután, hogy megmagyarázhatatlan események szemtanúi voltak.

És akkor lássuk, milyen lehetséges magyarázatok adódnak arra a jelenségre, amit közönségesen Men in Black-nek („Emberek feketében”) nevezünk.

1.) Hazug tanúk

A sci-fi rányomta bélyegét az amerikai (angolszász) hétköznapokra. Elég megnézni egy átlagos filmhíradót valamelyik helyi amerikai kereskedelmi csatornán: alig találtok olyat, amelyben ne lenne egy félperces inzert (az ominózus 15 másodperces hírnév) Mrs. Smithről, aki ufót (szörnyet, időutazót vagy magát Elvist) látott konyhája egyik szegletében. Hát be tud-e bárki kerülni a hírfolyamok mainstreamjébe azzal, hogy hatot kölykezett a macskája, vagy azzal, hogy különösen jól sikerült az almás lepény? Nem; ehhez a szükséges (de korántsem elégséges!) feltétel egy kétfejű borjú (kétfejű ember-újszülött még jobb), vagy az, hogy valaki rekordot döntsön egy olyan sportágban, mint például a szöcskeevés.

Ne csodálkozzunk tehát, hogy Gray Barker MiB-jei divatot csináltak; az USA-ban minden, magára valamit is adó megyének van legalább egy fekete öltönyös sztorija.

És ott vannak a beteg emberek, akik aztán maguk is elhiszik, hogy az elmúlt estét embernek öltözött idegenek társaságában töltötte, akik a buli után házhoz hívták a bérűrhajót. Biztosan ismeritek a történetet a bolonddal, akit hazugságvizsgálóra kötöttek és megkérdezték tőle, hogy kicsoda ő? Azt felelte, hogy Napóleon. És a gép jelezte, hogy igazat beszél…

2.) Poéngyárosok

Mókás arcok azóta léteznek, amióta az első ősemberek egyike magára rántotta egy kardfogú tigris lenyúzott bőrét és a barlang félhomályában rámordult az ott botladozó cimborájára. Nincs ez másként a huszadik-huszonegyedik században sem: ügyeletes jópofák felfedezték a MiB-jelenségben az aranybányát. Jelmezkölcsönző mindenhol működik, egyszerű emberekre bárhol rá lehet futni, az ufóészlelők meg amúgy is hálás közönséget alkotnak, hiszen ab start fogékonyak a paranormálisnak tűnő dolgokra. Az ötlet tehát megfogant, s mindig akadnak új és új vállalkozók, akik kifizetik azt a napi 5-7 dollárt a fekete öltöny és az idejétmúlt napszemüveg, további 10-15-öt pedig az ötvenes-hatvanas évekből származó (szintén fekete) Chevy bérléséért. Aztán már csak egy kis improvizációs készség, és gondoljátok meg, mekkorákat lehet utólag röhögni a halálsápadt kisnyugdíjas vagy háztartásbeli szerencsétlenkedésén és rettegésén.

3.) Ufóhívők

A megveszekedett ufórajongók próbálnak így szimpátiát, közönséget, publicitást és lelki-anyagi támogatást szerezni ügyüknek. Azáltal ugyanis, hogy a nagyközönség értesül arról, hogy az  ufóészlelőket mekkora lelki (és olykor fizikai) atrocitások érik, micsoda megpróbáltatások alanyaivá válnak, maga az ufó-kérdéskör is újból és újból a felszínre kerül. Hiszen miután az MiB-k által megfenyegetett áldozat nyilatkozott, az esetek többségében a szerkesztő elzavarja a riportereit egy „ufószakértőhöz” is, aki a rövid interjú alatt szerét ejti az ufókutató alapítvány (és nonprofit szervezet!) számlaszáma lediktálásának is, ahová a felháborodott, igazságkereső nézők ezrei-tízezrei utalhatják a dollárjaikat („Minden centnek nagyon örülünk, hiszen adományuk a hasonló esetek még jobb megismeréséhez vezet!).

4.) Kormányügynökök

Természetesen a kormány embereiről van szó. Amerikában ez ugye (általában) a CIA, esetleg az FBI, az Egyesült Királyságban az MI-5, az oroszoknál az FSzB, idehaza pedig a nemrégiben Alkotmányvédelmi Hivatalnak átnevezett NBH lenne – de nálunk az MiB-nek esélyei sincsenek, mert Józsi bácsi (aki apeheseknek vagy köjálosoknak vélné őket) már a csöngetés után rögtön rájukuszítaná Burkust, a hallgatag, de annál módszeresebb kuvaszt.

Szóval a kormány küldi a fekete öltönyösöket, hiszen melyik államhatalmi szerv örül annak, ha a polgárok mindenféle ellenőrzés nélkül kitárgyalják azokat az államtitkokat, amelyeknek véletlenül szemtanúi
voltak? Mert ugye azt mindenki tudja, hogy a Fehér Ház évtizedek (minimum Roswell) óta kapcsolatban van földönkívüliekkel, és a tőlük kapott (esetleg lenyúlt vagy kizsarolt) technikával kísérletezik a második világháború vége óta.

Jogosan tevődik fel a kérdés: miért nem lehet ilyenkor simán kiküldeni egy normális FBI-párost, akik a napszaknak megfelelő köszönés után igazolványt húznak, s a
legitim államhatalom teljes súlyával a hátuk mögött felkérik Mr. Jones-t, hogy szíveskedjék nem csacsogni, mert amit látott, az államtitok? Ellenkező esetben – folytathatnák a fiúk – az ilyen és ilyen számú paragrafus alapján (lásd mostanában Patriot Act) karóbahúzás, felnégyelés, de legalábbis tíz év magánzárka a kaliforniai Atwaterben, esetleg a nyugat-virginiai Hazeltonban, az ottani szövetségi fegyházban.   

Nos, a kormány két legyet akar ütni egy csapásra: egyfelől megfélemlíteni az embereket, másfelől pedig (arra az esetre gondolva, hogy mégis beszélni fognak) hitelteleníteni őket a hallgatóságuk jelentős része előtt. Nézzük csak, te például kinek hinnél jobban: annak, aki két szokványos szövetségi ügynök látogatásáról mesél egy első-második-harmadik típusú találkozás után, vagy annak, aki hüllőszerű bőrű, pupilla nélküli, gépiesnek tűnő hangon beszélő, ötvenes évek divatja szerint öltözött MiB-ről számol be, akik ráadásul olyan autóval jöttek, amelyik minimum ötven éve gördült le a futószalagról?

No és ott a harmadik légy is: ha esetleg az MiB-k törvénytelenséget követnének el (életveszélyes fenyegetés, zsarolás, bizonyítékok elismervény nélküli lefoglalása, stb.), akkor utólag nem lehet egyetlen hivatalos testületre se ráverni a balhét. Az FBI és a CIA mossa kezeit: nem mi voltunk, kérem!

És még valami: Hollywood az amerikai kormány zsebében (kezében) van, s a Men in Black típusú filmekkel is washingtoni megrendelést teljesít. Viccessé, poénossá, nevetségessé teszi az egész témát, megfosztva azt minden komoly tartalomtól és külsőségtől. Hát a (már kétrészes) film megtekintését követően ki tudna komolyan a szemébe nézni valakinek, aki MiB-találkozásról számolna be neki..?

5.) Androidok

Az idegenek régóta itt vannak közöttünk; ezt minden józan gondolkodású, a külvilágra csak kicsit is nyitott ember nagyon jól tudja. Földi jelenlétük olyan intenzitásúvá vált, hogy az utóbbi évtizedekben egyre többször dekonspirálódtak: járműveik, rejtett bázisaik, technológiájuk, s ők maguk egyre több nyomot hagynak. Azokat az embereket, akik ilyen esetekben olyasmit láttak, amit nem lett volna szabad (pláne ha mindezt valamilyen módon meg is örökítik) meg kell félemlíteni, illetve az sem baj, ha mindeközben (lásd az előző pont) nevetségessé, hiteltelenné válnak.

Az MiB-k tehát androidok (kiborgok, robotok), amelyek egy felületes szemlélőt be tudnak ugyan csapni, de ha egy hozzáértőbb veszi őket szemügyre (vagy ha valami működési rendellenesség adódik), bizony könnyen lebuknak.

És hogy miért öltöznek ilyen egyhangúan, ráadásul idejétmúlt ízlés szerint? Erre is vannak magyarázatok, de szeretném, ha ezt (a szokott kreativitással) ti találgatnátok a kommentek között.

6.) Időutazók

Naná, hogy időutazókról van szó, akik a (talán nem is olyan távoli) jövőből érkeznek. Feladatuk magának az időutazásnak az eltitkolása, illetve az ezzel kapcsolatos technológiai megoldások idő előtti kiszivárgásának megakadályozása. Mivel az időutazás még a jövőben sem zökkenőmentes, bizony előfordul, hogy a visszaküldők (késői leszármazottaink) pár évtizedet bizony mellényúlnak. Gondoljuk csak el: mi se igazán érzékelnénk a különbséget teszem azt az 1512-es és az 1552-es divat vagy szóhasználat között; miért lenne precízebb ilyen szempontból egy (mondjuk) 3140-ből érkező látogató 1954 és 1994 vonatkozásában?

Minden eddigi MiB-jelenség kiindulópontja ugyanaz a jövőbeli labor, és talán ugyanaz a nap vagy hét. Ezért egyformák az 1951-es és az 1998-as fekete öltönyös látogatók.

7.) Idegenek

Aki figyelmesen átolvassa az MiB-felbukkanásokkal kapcsolatos beszámolókat, rögtön tudja, hogy itt csakis embernek öltözött idegenekről lehet szó, akik mindeddig mérsékelt sikerrel tudták magukra ölteni az emberi álcát. Feladatuk a földi jelenlétük felderítésének megakadályozása, legalábbis elodázása. Nem biztos, hogy eleve ellenségesek, vagy hogy gyarmatosítási szándékaik vannak; lehet, hogy egyelőre nem tartanak bennünket elég érettnek ahhoz, hogy A Kapcsolat létrejöjjön.

Hát akkor lássuk először is a szokásos szavazást, majd meghívlak benneteket a hozzászólás-asztalhoz: mondjátok el, mikor láttatok utoljára MiB-t, mi volt a benyomásotok, továbbá az is érdekelne, honnan és mennyiért béreltétek az az ’53-as fekete Buick Skylarkot a múltkor?

 

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

239 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 239. pozsolt — 2021-03-01 21:31 

Az én konteóm annyi, hogy ezeket az MIB, gabonakörök, gyíkemberek, stb dolgokat a CIA vagy valamelyik másik szervezet terjeszti, hogy az ufós témát nevetségessé tegye. Természetesen nem mondom, hogy mindenki, aki teret ad az ilyesféle témáknak, az mind a hatalomnak dolgozó ügynök, viszont nem is kell, hogy az legyen, elég csak jóhiszeműen írni róla, és már is az ő érdekeiket szolgáljuk ki, még ha nem is tudunk róla.

 Visszajelzés238. A torontói jegyzőkönyvek - Tudatos Társadalom — 2018-02-05 20:20 

[…] a Bilderberg-csoportot, a CFR-t, az Európai Uniót, de tán még a templomosokat, az ufókat és a feketébe öltözött embereket […]

 237. wisp — 2014-06-06 21:17 

Hm, az időutazókat jelöltem, de még annyi izgalmas megoldáslehetőség van. Első körben három ugrik be:
– Janicsárok: na nem a török fajta (vagy mégis?), de hasonló módon, fiatalon beszervezett/elrabolt, majd izoláltan kiképzett (agymosott) katonák, akik fanatikus lelkesedéssel szolgálják gazdáik ügyét. Hogy kik ezek a gazdák? Nem tudni, de biztos nem nehéz olyan befolyásos szervezeteket találni, akiknek nem áll érdekében az ufóészlelések hírének terjedése – mindenesetre én a mezei nemzetállamok kormányin túlmutató erőkre gyanakszom. Egy másik lehetőség szerint nem is civil sorból származó emberekről van szó, hanem genetikailag módosított, mesterségesen létrehozott egyedekről, ami magyarázatul szolgál az időnként abnormális külső jegyekre.
– A természetfeletti hatalmak küldöttei, azaz angyalok vagy démonok (esetleg mindkettő). Feladatuk, hogy eltántorítsák a modern kor prófétáit attól, hogy tapasztalataikat átadva fényesebb jövő felé vezessék az emberiséget – vagy épp ellenkezőleg, a hatásos de amúgy teljesen üres fenyegetések azt szolgálják, hogy próbára tegyék a kiválasztottak meggyőződését és elhatározását (emlékezzünk csak Jóbra).
– Mém: Lehet, hogy az első „hivatalos” Feketeruhás-észlelés a tizenkilencedik századra datálható, de a titokzatos, sötét ruhás alakok valószínűleg már korábban is a fenyegetés megtestesítői voltak. Kétlem, hogy csak az ufóészlelők találkoztak már kilétüket titkoló, fenyegetőző emberekkel és illegális ügyletek szemtanúi például nem. Magyarul ha nem érdekem, hogy X kikotyogjon valamit, de valami okból nem fekszik a „halott ember nem beszél” jellegű megoldás, akkor humánusabb alternatívaként beszerzem a megfelelő kellékeket (ruha, autó, stb.) és igyekszem azt a látszatot kelteni X-ben, hogy nagyobb veszélyben van, mint valójában – elvégre az emberek nagy hányadának bőven elég a látszat is, pláne, ha ilyesmiről van szó.

 236. freca — 2013-08-18 02:26 

@beavereater: Menyét lakhat a padláson, az jár ilyen zajokkal.

 235. sztalker — 2013-06-07 11:11 

@SLC:
A radarkúp műanyag(!) burkolatát (radome) érhette „bármi”, ehhez nem kell feltétlenül nagy méretű objektum. Sőt, akár tárgy sem. A statikus elektromosság számlájára is irhatóak ilyen „nyalánkságok” (ahogy a belinkelt oldal egyik kommentelője említi is), de akár jégdarab, madár stb is lehetett a bűnös. (Mellesleg vadludak simán felmennek 9 km magasra is, ezzel a rekordjukkal még a kondorkeselyűt is lepipálják néha.)

http://avherald.com/h?article=463508bb&opt=0

 234. bobby — 2013-06-07 08:40 

@evelin89:
Valami azt súgja,hogy szereted a filmeket…-)
Én mondjuk nem szeretném,hogy halálom után a lelkemet a családtagok(vagy bárki más) őrizgessék.A lelkem hadd szárnyaljon szabadon,hisz már nem lesz eme hitvány porhüvelyhez láncolva!-)
ET-ről egy félig-meddig komoly kérdés,ha megengeded.Természetesen?Nagyon rendes vagy!Nem akarta,hogy vidd a kosaras bicikliden?-)Különben az nem lehet,hogy a film igazából dokumentumfilm volt és ET önmagát játszotta?Viszont valójában nem sikerült hazamennie,ezért kérte a Te segítségedet.Nem mondta azt,hogy haza?És azt sem,hogy otthon?Furcsa…De akkor közelítsük meg a komolyabbik oldaláról a dolgot.Az ET című film(?)1982-ben lett elkészítve.Valami azt súgja,hogy Te kereken 7 évvel ezután születtél.Eddig jó?Okés.És milyen szám a 7?Igen,mesebeli.De mivel valójában a mesék nem is mesék,ezért a 7 sem lehet mesebeli szám.Hogy akkor mi?Hát mindent azért én sem tudhatok!Sajnos lényeges infókat nem írtál le.Hogy miket?Például azt,hogy mikor történt ez a találkozásod ET-vel(bár azt írtad,hogy 2002-ben még megnézted a remake-jét,szóval minden bizonnyal utána),hogy miből szűrted le ET gonoszságát(hisz kérlelő szavaidra egyből elhagyta a házat,amit egy gonosz lény nem biztos,hogy így csinált volna),hogy tartasz-e valamilyen állatot és hogy mit szeretsz csinálni a legjobban a szabadidődben(ez utóbbi kettő nem tartozik szervesen a témához,csak gondoltam,hogy érdeklődök egy kicsit a teljesebb megismerés céljából).Azt különben tudtad,hogy a Föld és a Zöld bolygó között pontosan 7 évente nyílik meg egy olyan átjáró,amely nagyban lerövidíti a különben hosszú utazást?Ha ebből indulunk ki,akkor…Nem,az nem lehet!De mégis,mert a tények ezt mutatják!Szerintem kapaszkodj meg,mert ez sokkoló lesz!Nem is,inkább ülj le erre a székre!Kényelmes?Még a piacon vettem egy kedves idős hölgytől,aki…Jól van na,most miért kell kiabálni?Milyen türelmetlen ez a mai fiatalság!Akkor mondom!ET 1982-ben itt járt,a Te életedben pedig jelentős dátum az 1989,amikor újra eljött a bolygónkra.Szóval kimondom:Te ET gyermeke vagy!Várj,bebizonyítom!Mi volt ET mániája?A botanika!És tudod,hogy mit akartam így ismeretlenül írni Neked?Hogy kicsiny lótuszvirágom!És tudod miért?Mert szerintem az a legszebb virág.Így már összeállt?Botanika,lótuszvirág…Kell ennél több bizonyíték?-)

 233. SLC — 2013-06-06 23:03 

@evelin89: nem szoktunk ilyet tenni 🙂

Nem tudom mennyire tartozik ide, de van itt valami furcsaság:
http://goo.gl/z1u4k

 232. evelin89 — 2013-06-06 18:47 

parasztvakítás 🙂

Bizonyítékként leírnám 1 álmom és 1 jelenésem, amit már több embernek elmeséltem, és nem jöttek értem a feketeruhások 🙂

Álmomban 2030ban voltunk, minden víz alatt volt, az épületek olyanok voltak, mint a Mézga családban Köbükinek a rezidenciája, tehát egy felnyúló állványokon több száz méter magasban voltak a lakások. A köv. kép, amire emlékszem, h. idegenek között vagyok – olyannak láttam őket álmomban, ahogy ált. ábrázolni szokták őket, miközben lehet, h. egyáltalán nem így néznek ki, csak ha máshogy néztek volna ki, nem ismertem volna fel őket. Békések voltak, nem akartak bántani. Megmutattak 1 technikát, amivel az elhunyt hozzátartozóink lelkét meg lehet őrizni, hasonló volt, mint a hologram-technika. 1 kis üveg szerű kártyát dugtak 1 gépbe, ami hasonlóan nézett ki az egész, mint a Különvéleményben a monitor, amin dolgozik a Tom Cruise – lehet, h. Spielberg is járt már ebben a dimenzióban / létsíkban ezelőtt? 😀 A bemutatott lelket még életében ismert külsejével láttam, konkrétan nagymamám, aki még él, de ne feledjük, h. 2030-ban voltunk, bár se szó nem esett róla az álomban, se semmi, egyszerűen tudtam, h. annyit írunk.
Mi lehetett ez??? Egy szimpla álom, amire rámondaná 1 pszichológus, h. így dolgozza fel a lelkem, h. 1x el fogom veszíteni a nagymamám? Akkor mire ez a nagy körítés? Vagy tényleg találkoztam velük, csak úgy akarták, h. álomként maradjon meg bennem? 🙂 Miért volt mindenhol víz? Globális felmelegedés? Utalni akartak rá, h. így kellene addigra megoldani az építkezést? Esetleg 1 párhuzamos valóságban már megtörtént??? Míg mi aggódunk azon, h. elveszítjük a szeretteinket, ők már felülemelkedtek ezen (hiszen a lélek halhatatlan, csak „konzerválni” kellene ilyen kis kártyákon)?

A jelenésem mindössze annyi volt, h. álmomból felriadva – az álomra nem emlékszem E.T.-t láttam magam előtt (nem vicces) 🙁 kb. fél perc volt az egész, de kisebb sokként ért, aztán eltűnt, mert mondtam neki, h. menjen el. Tudni kell, h. kiskoromtól kezdve foglalkoztat a téma, 2002ben még a moziban is megnéztem a remake-jét a filmnek, ezóta a jelenés óta viszont akárhol meglátom, kiver a víz. Bebeszéltem magamnak, h. hirtelen felriadva a REM-szakaszból, hallucináltam. Mi van, ha mégsem??? Ellentétben a fent leírt álmommal, ahol ugye békés és nyugodt volt minden, arra engedek következtetni, h. nekik is több fajtájuk van, mint nekünk embereknek, vannak, akik ártó szándékúak és vannak, akik nem. (az is 1 jó kérdés, miért épp úgy ábrázolta E.T.-t Spielberg, ahogy, ha nem látta azelőtt, mikor ált. teljesen máshogy ábrázolják őket???)

Remélem, nem néztek bolondnak :3

 231. manstein — 2013-03-22 01:12 

Akit érdekel, annak itt egy feliratos, eléggé új, bár kevé új infót tartalmazó orosz(!) dokumentumfilm. Szokásos NatGeo vagy Fókusz-szerű. Mindenesetre kiderül belőle, hogy:

1.nem csak az USA-ban meg nálunk foglalkoznak az UFO-témával.

2.ennek megfelelően a MIB se csak amerikaiakat látogat meg.

Itt a link:

http://www.youtube.com/watch?v=UFPCBbJ-dIA

 230. SLC — 2013-03-02 22:06 

Délelőtt olvastam a bejegyzést (szokás szerint Androidról), és elgondolkoztam a dolgon. Aztán arra jutottam, hogy talán ezek az interdimenzionális – mert szerintem nagy eséllyel nem intergalaktikusak – izék, amiket UFO névvel jelölünk, nem gerjeszthetnek-e maguk körül egyfajta sugárzást, ami az ember mentális állapotára van hatással? Ahogy a radioaktív sugárzás is egyforma hatással van minden emberre, úgy itt is talán valami ilyesmivel van dolgunk, és az arra fogékonyaknál ez a sugárzás az UFO észlelés után ilyen MiB mellékhatást vált ki. Ahogy fentebb emlegették a tündéreket és manókat, lehet, hogy annyit változott a kollektív tudattalanban lévő archetípusok mintája, hogy a manókat lecseréltük MiB-re. Így érthető lenne, hogy retorzió nélkül bármit megtehetnek az észlelők, a MiB nem tesz ellenük semmit, csak szövegel, nem hagy nyomot, nem izzad, esetleg nem is látja más, csak az észlelő.

Mondjuk amikor többen is látják őket, akkor már nem annyira állja meg a helyét az elmélet… kivéve ha többen is látták az adott UFO-t…

És van egy olyan érzésem, hogy Szofia eléggé belepancsolt az igazságba.

 229. malahide — 2011-03-02 13:33 

muhaha
en, a Gyula meg az Otto (a Toth Otto)

ujabban nem is nezem meg a tobbi opciot, egybol megyek az utolsora!!
ez megen hatalmas volt lol

 228. Gliese 581 g — 2011-01-20 14:42 

@Szofia: Ezt az „idegenek hoztak létre minket” teóriát már több helyen olvastam. Szerintem csak továbbtolja az élet kialakulásának problémáját. Mivel: minket mesterségesen hoztak létre – oké. De azok hogy jöttek létre, akik minket létrehoztak?

Az eszmefuttatásod jó, csak azt felejtetted ki, hogy Tesla kísérleteit a Vatikán és a szabadkőművesek finanszírozták a nácik aranyából, egy időgép segítségével. 😀

 227. Műsüsü — 2011-01-09 08:20 

@type: Olyanok énhozzám is becsöngettek. A leírás stimmel, annyi kiegészítéssel, hogy az egyiknek horizontális, a másiknak értelemszerűen vertikális amplitúdója volt, valamint kettejüknek öt foguk. A nyomtatványok átadására nem került sor, mert biztosítottam őket elkötelezettségemről az iszlám felé. Többet nem jöttek.

 226. S D A N L — 2010-12-14 17:11 

@Eugenie Danglars: Ez furcsa! Velem is történt már hasonló dolog. Egy apró panelban lakom a család második legkisebb tagjaként. Nyári éjszaka volt. Úgy 20:00 táján érhettem haza a biciklitúráról (Dunaújváros-Ráckeve-Dunaújváros), és tök jól éreztem magam egész nap. Este megfürödtem, és TV-ztem, közben mindenki elaludt. Az apám éjszakás volt, tehát anya a húgommal aludt a másik szobában. Negyed órával lefekvés előtt hangokat hallottam a folyosóról. Nem ijedtem meg, azt hittem, hogy a húgom az. Aztán vagy negyed órán keresztül hallottam még . Akkor kezdtem rájönni, hogy nem a húgom.

Az ajtóm elé ért a hangok feltételezett forrása. A lépéseinek olyan volt a hangja, mint a mezítlábas tompított járásnak. Az üveges harmonikaajtómon a konyha felől beszűrődő fényben láttam vminek az árnyékát. Nem tudom, mi volt az. Nem volt magasabb 150-160 centinél, de nem láttam pontosan, hiszen a harmonkiaajtómon tejüveg szerű műanyaglapok vannak, amiken nem lehet tisztán átlátni. Ott állt még egy 2-3 percig és nem csinált semmit. Elaludni sem mertem. Aztán bement a konyhába. Anyukám nagyon rossz alvó, minden zajra felkel. Mégsem hallotta meg, hogy valami (vagy valaki) huzamos ideig a folyosón császkál. Az eset után azt hittem, hogy valami nem kóser az agyammal. Azóta egyszer történt hasonló eset, gólyaavató után (novemberben). Akkor fényeket láttam a nappaliajtó alól. Nem lehetett autó fényszórója, mert akkor a konyhából is látnom kellett volna.

Másnap reggel én sem találtam semmi nyomot. Azt sem tudom, hogy az első esetben hova ment az a bizonyos dolog a konyhából.

Ennek ellenére van esélye hogy ez a dolog hallucináció volt, hiszen ami történt, az minden csak nem normális.

De az azért megnyugtat, hogy már más is tapasztalt hasonlókat.

 225. Kappa1 — 2010-10-22 21:31 

Jók a cáfolatok, ha nem ökörködnek. A nyomtalan Cadillac szerintem katonai fizikájú hatásvadászat is lehet, kivéve, ha hatásvadász tündérmese.

 224. Llew — 2010-09-17 13:35 

Az időutazós elméletben az a szép, hogy az időutazás kapcsán gyakorta felmerülő paradoxonra épül. Mert ha az időutazás valóban lehetséges, akkor azzal, hogy visszautaznak és megpróbálják eltitkolni, azzal csak a lebukás esélyét növelik.

Egyébként meg teljesen mindegy is, hogy kicsodák, hisz láthatóan elég kis hatékonysággal végzik a dolgukat, különben nem is tudnánk róluk. Hacsak nem az egész MIB jelenség pusztán egy elterelés, és valójában a teljesen hétköznapi ruhákban flangáló valakik csinálnak itt köztünk valamit, miközben az emberek figyelmét lekötik a feltűnő fekete ruhások.

 223. tiboru — 2010-09-11 18:11 

@warrant officer:

Evolúciós konteó? De akkor genézises rész is kell legyen előtte, nem?

Hány verzió is van? Három? Négy?

Hát, meglátjuk…

 222. prometheus_X — 2010-09-11 15:45 

Logikusan csak időutazók lehetnek. Mivel sok olyan megkeresés történik, amikor az illető MÉG nem mondta el a látottakat egy ismerősének vagy a hatóságoknak. Mivel később elmondaná vagy jelentené, és valószínűleg egy vagy több újságban le is közölnék ezt, a jövőből könnyedén kikereshetőek azok (gondoljunk bele, milyen lesz 3000-ben a Gugli…), akik X-ik t. találkozáson estek át. Egy erre szakosodott ügynökség foglalkozik ezekkel az esetekkel, és egyszerűen emberekkel és cyborg-okkal (netán humanizált idegenekkel) visszautaznak az időben, felkeresik az illetőt.

 221. warrant officer — 2010-09-06 12:08 

@Szofia:

Csókoltatlak. Ugyenezen gondolatok járnak agyamban már elég rég óta.

@tiboru:

Lehetne kérni egy evolúciós írást? Nem rég olvastam egy szösszenetet és igencsak elindult az agyam.

 220. radiris — 2010-09-02 20:42 

@Szofia: ez jó volt, ez a laboros hasonlat, ez már nekem is eszembe jutott, de ennyire részletesen nem fejtettem ki.

 219. Szofia — 2010-09-02 17:31 

Sziasztok. Nagyon tetszett a poszt. Azert ragadtam tollat, mert bar regebbi az iras, de a kommentek kozott lattam egy beirast – mely szerint az “idegenek” biztos nem humanoidok – ezt csak mi kepzeljuk.

Gondolataim: nalunk vajon miert lett a humanoid faj a “legfejlettebb” miert nem patkanyoid vagy delfinoid? Miert van a bibliaban is, hogy Isten (az idegenek) a sajat kepukre teremtettek minket? Mi van ha az egesz bolygo egy nagy galaktikus kiserlet? Egy elo labor?

Lehet, hogy egy vagy tobb nagyon fejlett faj fefedezte ezt a bolygot – nagyon regen (a mi fogalmaink szerint) es elkezdett rajta kiserletezni (biologiai/szociologiai kiserletek). Lehet hogy mar a dinok kipusztulasat is ok ideztek elo – kesobb pedig egy genmodositott, vagy hibrid faj lett a hianyzo lancszem az ember megteremteseben. Tegyuk fel, hogy olyan hullamhosszon leteznek, amit mi nem fogunk fel – normalisan (ahogy a feny minden tartomanyat sem latjuk) de ha akarnak, megjelennek. Esetleg az ilyen jelenesekbol alakultak ki a vallasok + magyarazat lehet az “ancient astronaut” jelensegre. Kontrollalt kiserleteket vegezhetnek rajtunk – betegsegek/gyogyulasok, jarvanyok / tarsadalmi konfliktusok szimulalasa, stb. Lehet, hogy vannak beepitett embereik (vagy hibridek), vagy egesz nepcsoportok. Itt johetnek be a zsidok, mint sajat maguk altal deklaralt kivalasztott faj (persze nem mindenki, de egy elit reteg). Es itt kapcsolodhat az elozo posthoz, mint illuminatusok (rengeteg zsido szal) ok manipulalnak esemenyeket a kiserletekhez + probaljak nevetsegesse tenni az egesz ufo kerdest. Az illuminatus konteonal szinten santit a postokban, hogy sokak szerint egy ilyen osszeeskuves nem letezhet, mert tobb emberolton keresztul nem lehetne vegigvinni. Valojaban minden csalad erdeke, hogy gazdagsagat orokitse utodaira, segitse oket – uralkodo dinasztiak evszazadokon keresztul mentettek at a hatalmat es a vagyont. Ebben az osszeeskuvesben nemcsak az erdek es penz tartja oket ossze – de ki hinne valakinek, aki elkezdene ufokrol hadovalni? A maffias pelda azert nem jo, mert ott csak egy par ember igazan gazdag – akik kiugranak nem a nagyok kozul vannak. Egy ilyen illuminatus tarsasagba viszont nincsenek kishalak. Akik vegrehajtjak a feladatot, nincsenek beszervezve. Kovetkezo konteo(halmaz): lehet, hogy megis vannak csoportok/orszagok, akik tudnak errol, es szeretnenek ellene tenni. Elso korben lathatova kell tenni ezeket az idegeneket. Tesla kiserletei is mar erre (is) iranyulhattak, vagy veletlenul fedezett fel valamit, amibol idovel az amik eljutottak a philadelphia kiserletig, majd rogton utana meg is tortenik Roswell. Valamit befolyasolni kell az eroben, hogy azokat meglassuk, ettol akar baleseteik is eloidezhetok. Ezt tovabbfejlesztik: HAARP. Remelem semit nem hagytam ki – szoval ide vezet, hogy elvezettel olvasom az osszes posztot 🙂 udv

 218. Charles Augustus Milverton — 2010-08-28 18:39 

@Nagyve: Nekem tetszett amit írtál

 217. yippyupp — 2010-08-28 17:47 

@SciVulg: nézem, néztem eddig is. miért összeesküdtek ők is? (a múltheti rész: Robo-Hungary tetszett nagyon)

 216. bioLarzen — 2010-08-28 08:00 

@Nagyve: Nem biztos, hogy tudlak követni… 🙁

bio

 215. bioLarzen — 2010-08-28 07:57 

@Thaddeus Griffin: Tudom, továbbra is áll, amit írtam 😀 😀 😀

De kösz, hogy szóltál 🙂

bio

 214. Inner Circle — 2010-08-27 18:13 

@beavereater: Neil Gaiman írt egy jó (?) kis novellát a témában, a Neten is fenn van magyarul, leginkább a képregényverzióját ajánlanám: halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1368%3Aneil-gaiman-hzs&catid=28%3Avegyes&Itemid=1# (kettes szám, „Az ajándék”)

 213. Gildor Inglorion — 2010-08-27 17:02 

ez a cikk ugye ennek reklám? 😀

ufoai.ninex.info/wiki/index.php/News

 212. Nagyve — 2010-08-27 12:00 

Sziasztok!

szerintem egyértelműen a hidegháború jelképeként maradtak fent. Számunkra is (azaz nagyszüleim számára) még most is rosszatjelent a nagy fekete autó, az öltönyös, vagy zubbonyos emberek. Tuti komcsik voltak a MIB-ek, mert:

1. ruszki vér bírja a hideget, a forróságot, mindent.

2. tartanak a mérgezéstől (helyi szokás), ezért nem isznak-esznek a vendéglátóiknál.

3. fekete autó… Tipikus komcsi trend!

4. fekete öltöny ez is. Azt hiszik, hogy így lógnak ki legkevésbé a tömegből, na de nem az USA-ban.

Ismerjük a viccet: Iván, biztos, hogy ruszki vagy, mert itt nálunk Szibériában kva ritka a nigg*r!

5. „Leszedlek a tíz körmödről” az nekik élő pedagógia volt!

6. Furcsa beszéd: Csak az beszéli a „bunkó amerikait”, aki ott nőtt fel. Megtanulni azt nem lehet.

7. Azért tudják, hogy ki mikor mit látott, mert állandóan figyelnek! pl. tuti, hogy engem most is…

Ennyi jutott eszembe, de még kezdő vagyok. Bicsi-bocsi.

 211. Thaddeus Griffin — 2010-08-26 22:52 

@bioLarzen: Vannak új részek június óta

 210. Vérnűsző Barom (törölt) — 2010-08-26 22:42 

@Elanor_: teljesen igazad van, kóklerség ez az időutazás. Működik ugyn valamennyire, de nagyon pontatlan.

Amikor az első utamra fizettem be egy vagyonért, akkor vagy hat órát vacoghattam egy baromi hideg, sivár helyen, ahol csak pár zuzmó, meg kókadt dudva volt. pedig az elég exkluzív, Nyolcadik Nap című útra fizettem be.

Rá vagy két évre véletlenül jártam Kőbánya-Alsón. Hát, nem volt nagy különbség…

A második utam a Működő Szocializmus-túra volt. ez egész jól sikerült. Langyos sör, állott, híg kávé, az az igazi zavaros, Lánchíd brandy, piros műanyag szék, enervált, negyvenes pultos, vastagon sminkelve, a koszlott tévében épp kikap a magyar válogatott.

Na, a minap betérek egy kocsmába, és mit látok? ugyanez. Fásult bige, löttykávé, kikapó válogatott, piros szék…

Többet se fizetek be ilyen útra, kipróbálom inkább a Reinkarnációs Tanfolyamot. Drága-drága, de hát egyszer élünk…

 209. bioLarzen — 2010-08-26 21:43 

@SciVulg:

„Nézzetek Futurama-t!:) ”

Majd, ha csinálnak új részeket, amiket nem láttam még vagy tízszer 🙂

bio

 208. Elanor_ — 2010-08-26 18:13 

király poszt.

egy kérdés. az időutazós megoldásban van egy ellentmondás, nem? ha pár tíz évet mellélőnek a kalibrálásnál, akkor hogy lehet, h az észlelések után, de még a sajtó előtt – percre pontosan, épp jókor – odaérnek a helyszínre?

 207. Vérnűsző Barom (törölt) — 2010-08-25 22:49 

Léteznek az ufók! Nincs mese, valóban itt vannak köztünk, meglapulnak, figyelnek, és néha összegyűlnek egy kicsit bratyizni egymással. Persze mély fedésben, ahogy azt kell.

De tegnap egyértelműen lebuktak, kifigyeltem őket. Szórakozó ifjúságnak álcázták magukat a Corvin-tető névre hallgató úri helyen, de nem sikerült átverniük. Amikor észlelték a buktát, sunyin szétoszlottak, páran elrepültek, mások ártatlan járókelőnek álcázva magukat elsétáltak.

 206. tundrazuzmo — 2010-08-25 11:37 

a MIB felszippantotta a kommentemet. Addvissza!

 205. tundrazuzmo — 2010-08-25 11:35 

@beavereater: Ebben az esetben villámra gyanakszom. Nem a gömb alakúra, hanem a simára. Villám ugye eső nélkül is lehet, tegyük fel, hogy jött a frontbetörés éjszaka, egy villám belecsapott a házba – ez volt a zaj. A macska ettől már falnak megy, az biztos. A villám valahogyan (ezerféle módja van) pofánverte a riasztó elektronikát, aztán ez lett a vége. Poltergeist helyett Blitzschlag.

 204. tundrazuzmo — 2010-08-25 11:28 

@Eugenie Danglars: a térhajtómű pofonegyszerű. A teret úgy kell elképzelni, mint egy közeget, mint a víz például. Működik benne a gravitáció, ez olyan mint a felhajtóerő. A tér felszínén felületi feszültség van, úszkálnak rajta a bolygók, csillagok, Skywalkerek, stb. – mint a molnárka a víz tetején. Kell egy megfelelően fókuszált, de nem túl nagy energia, amely keresztülmegy ezen a felületi feszültségen. Ekkor behatolsz a tér belsejébe, és kis túlzással ott jössz ki, ahol akarsz. A tér belsejét (hipertér) még nem sikerült tanulmányoznom, mert az összes feltérképező műszeremet elnyelte, és nem adta vissza. Na mindegy, majd ha kibukkan valahol, akkor majd jelez a messze távolból, és a SETI legalább talál valami értelmes életjelet. 🙂

 203. Nathaniel Arthur Parrott — 2010-08-25 08:52 

@beavereater: Igen ismerős egy-két dolog, sajnos. Valahol ilyet is láttam, hogy Jesus Nasaretus Rexus Ungarorum, az INRI magyarázására, valami olyasmit magyaráztak mellé, hogy a héberben nincsenek magánhangzók, és akkor ezt jelenti.

Fiatal geekek lehúzására a legjobb a Star Trek-Con, belépőjeggyel és azzal hirdetjük, hogy jön Leonard Nimoy és William Shatner(még véletlenül se Patrick Stewart;)), és aztán azt mondjuk, hogy bocsi, srácok közbejött nekik valami nem tudnak jönni. 😀

Bár ufót néha lehet ingyér’ is látni az égen éccaka, osztán kiderül, hogy csak egy gépmadár volt az, vagy egy magasan szálló helikopter, azér’ hangtalan.

 202. SciVulg — 2010-08-25 08:43 

Nézzetek Futurama-t!:)

 201. beavereater — 2010-08-25 06:33 

@Nathaniel Arthur Parrott: nemcsak lehúzás szagú, konkrétan az. Sőt, minden rétegnek megvan a maga lehúzós biznice:

– fiatal tech (geek): ufók

– idősebb képzetlenek: vallás/sámánkodás, Jézus a pártus herceg stb.

– vénlányok, frusztrált háziasszonyok: feng-shui, ezotéria

és lehetne tovább sorolni napestig…

 199. bioLarzen — 2010-08-24 21:40 

@tundrazuzmo: 😀 😀 😀

bio

 198. pgreta — 2010-08-24 19:16 

@Rókakígyó: Hm… Ezzel a várjunk egy pár percet dologgal nem is volt baj. A csatazaj beálltakor a „nappali” hirtelen tele lett. Nem tudom meddig, de óráknak tűnt, amíg ácsorogtunk, igazából senki nem mert kimenni Az ámulatot csak egy „bazdmeg” szakította félbe. Aztán vettük a bátorságot, majdnem kézen fogva kimentünk. Addigra csend lett. De az egyéb esemény is mindig több ember előtt zajlott, valahogy a képzelődést kizárnak tartom. Amúgy az AK szuronyt nem én tartottam, az egy másik történet (az mi az? AK 47-ről hallottam, talán kalasnyikov? Azon van szurony?! Bocsi, nem vagyok egy harcias némber:-)). Nem jellemző rám a spiritualitás, de azt hittem, becsinálok félelmemben:) Bár az éjszakai sétáimhoz néha fel kell ébresztenem a férjem, az ilyenkor mutatott indulat miatt ezt kétszer is meggondolom!:)

Jajj, egyébként az UFO témához nem is szóltam: hiszek bennük, csak ne a predátor féle legyen, mert akkor már nekem kell kimenni a párom helyett. Egy olyan rücskös zöld tárgyat beszerzek, a győzelem nem biztos, de a helyzeti előny tuti:)

Szép estét nektek!

 197. Nathaniel Arthur Parrott — 2010-08-24 19:06 

@Vérnűsző Barom: Akkor te rosszabbul jártál, hozzám egy k rövid nadrágot viselő(konkrétan csak a s**get takaró), topot viselő huszonéves leányzó jött;) Sajnos nem volt hajlandó becserélni a cédulámat arra, amire kértem.:S

Amúgy meg, szép kis írás. Bár én az ilyen ufós dolgoktól kicsit rettegek, néha eléggé lehúzás szagú a dolog.

 196. Figyejjémmá — 2010-08-24 18:57 

@beavereater: Chuck Norris Pörgőrúgása igazából nem öli meg az embereket. Egyenesen kitörli őket a tér-idő kontinumból.

 195. beavereater — 2010-08-24 18:47 

@vészmerülés: a mester nevét csak szent áhítattal, ha kérhetném 🙂

 194. Figyejjémmá — 2010-08-24 18:16 

 193. vészmerülés — 2010-08-24 18:09 

@Figyejjémmá: Én inkább Chuck Norrisra tippelnék, hiszen ő sosem alszik, csak vár… 🙂

 192. Figyejjémmá — 2010-08-24 18:04 

@beavereater: akkor ez lényegében egy egyszemélyes MIB? 😀

 191. beavereater — 2010-08-24 17:21 

@Rókakígyó: „Ennek a kiderítésére akkor van a legnagyobb esélyed, ha nem ugrasz fel, hanem egy picit figyelsz. ”

Az nekem nem megy, én a „carpe jugulum” híve vagyok. Amolyan rögtön felugrok-támadok fajta.

Off: ráadásul van egy olyan rossz szokásom, hogy odafigyelek a környezetemre, így éjszakánként pl. lefekvés előtt a vaksötét tetőtér ablakait körbejárom és kicsit nézelődök. Így már sikerült decemberben éjfélkor a hóba ájult részegre mentőt hívnom (azóta is nagyokat köszön, ha éppen arra jár és elég józan a beszédhez), autófeltörést félbeszakítanom (bár az ablakot betörték, de az értékeket nem tudták elvinni) illetve a frászt hozni a szomszéd nagykamasz lányára. A szomszédok is lassan megszokták, hogy ha megszólal egy riasztó a környéken akkor én azonnal felbukkanok…

 190. beavereater — 2010-08-24 17:05 

@tiboru: havernak a komondorait simán lefújták (mindkettő elpusztult, vannak direkt erre készített speciális cuccok, nem is nehéz beszerezni őket) és kirámolták a házat, fényes nappal.

 189. beavereater — 2010-08-24 17:02 

@tundrazuzmo: a riasztóval konkrétan az volt a baj, hogy riasztást adott az összes zónára (8 zóna plusz a tűzjelző!) ugyanabban a tizedmásodpercben (a logok szerint), de a sziréna nem szólt. Másnap tartottam egy próbát, minden ment. A második ilyen után kicseréltem a komplett központi egységet, a szirénát és a vezérlőt másik gyártó termékére (a régi ment másnak máshova, ott nem sokkal később egy betörést hiúsított meg a tökéletes működésével). Az új szettel még kétszer történt ilyen, azóta semmi. Persze biztos kihívhatnék valami para-szelleműző bagázst (már ha igazatok van és poltergeist volt), de azért komplett hülyét nem akarok magamból csinálni…

 188. Glg — 2010-08-24 17:02 

@Eugenie Danglars: alvás közben érdekes dolgok történnek.

én egyszer fél álomban arra lettem figyelmes h oldaltfekvő pozíciómból el akarok fordulni és nem megy-mintha az ágyhoz szögeztek volna-többx is próbáltam és nem sikerült megmozdulnom mintha valamitől nem menne…lehet csak álmodtam de kurvára beszartam :D:D

 187. Glg — 2010-08-24 16:51 

@$pi$: hát igen…ki látta a pandorum című filmet-az pont arról szól h ez hogyan tud balul elsülni-garantált rettegás a film 1,5 órán keresztül 😀

 186. Figyejjémmá — 2010-08-24 16:44 

@Eugenie Danglars: Ez a térhajtómű. Lényegében a tér mozog, a hajó maga nem, így a fénysebesség is tulléphető. itt van ujra a link: http://www.sg.hu/cikkek/67246/nem_lehetetlen_a_terhajtomu

 185. Eugenie Danglars — 2010-08-24 16:41 

@tundrazuzmo: dehogyis. csak desszantoznak a mókusok. :))

 184. Eugenie Danglars — 2010-08-24 16:39 

@Vérnűsző Barom: nálam is járt ma két férfi. Bibliaoktatást kínáltak, természetesen az ajtót se nyitottam ki nekik. A furcsa az egészben, hogy a múlt héten is ugyanekkor jöttek, ugyanezt a szöveget mondták, és már akkor mondtam nekik, hogy köszönöm, de nem… :S

 183. Eugenie Danglars — 2010-08-24 16:37 

@Vanek B. Eduard: pont ezekre adott számomra valamelyest újszerű válaszokat a Tiboru által belinkelt (és valaki által kért) Bob Lazar videó. Ő abban arról beszél, hogy az 51-es körzet közelében egy S4-es nevű támaszponton számos kollégájával vizsgált azonosítatlan repülő tárgyat, mely a gravitációs tér/erő segítségével közlekedik, és mivel a gravitációs tér/erő torzítja („görbítheti”) a teret és időt, a távolságot is lerövidítheti két objektum között. Az interjúban szerinte az idegenek, akik a hajót itt hagyták, így érkeztek a bolygóra. Nem tudom, hogy ez tudományosan mennyire megalapozott, hisz bevallom, fizikából sose voltam nagy spíler. De ha nem is a gravitáció, hanem más erő képes ilyen torzítást kifejteni a térre és időre, az az űrutazást is teljesen átértelmezhetné, és az emberiség olyan távlatokba jutna el, melyekről korábban álmodni se mertünk.

 182. Glg — 2010-08-24 16:29 

@Vanek B. Eduard: én elemeztem a pc-men seti adatokat a seti@home keretén belül. természetesen „saját elhatározásból” nem beszélhetek arról h milyen eredmények érkeztek :D, legalábbis valami iylesmit sugalltak nekem egyik éjjel álmomban feketeruhás emberek-de erre ugye nem is emléxem:)

amúgy az a véleményem h az mib a magyar kommunista karhatalom titkos jobbkeze, de pelikán elvtárssal ellentétben az ufo-szemtanúktól nem egyszer kérnek majd valamit hanem ott azonnal :D. az 50es évek divatja szimpla hagyomány az amerikai autó pedig egyértelműen a megtévesztés részét képezi. fogadok h ha jobban megnéznék az emberek az a fehér ing és az öltöny neylonból van, izzadságuk pedig azért nem látszik mert ennek köszönhetően alapból széjjel van izzadva az egész.

és este pelikán elvtársért ismét eljött a nagy fekete autó.

 181. Rókakígyó — 2010-08-24 16:03 

@Eugenie Danglars: Be kell kacsolni a tévét:)

 180. Figyejjémmá — 2010-08-24 15:59 

@tundrazuzmo: 😀 😀 😀 Te mit szedsz? Adsz nekem is? 😀

 179. Rókakígyó — 2010-08-24 15:58 

@pgreta: Ez a hangos dolog egész érdekes. Én is szoktam hülye hangokra ébredni. Nagyon hangos zajongásnak tűnik, akár csörömpölés, akár lépések és nehezen sikerült megfejteni, de egyszer sikerült. A teljes ébredés előtt az ember másként hallhat, nagyon felerősödnek pici zajok is, különösen így lehet ez esetleges alacsony vérnyomás esetén. Nálam a megfejtés idején a hatalmas zaj egyszerű óramutató tikktakkolás lett. A macskán mondjuk nem csodálkozom, ha meglátta az AK szuronyt és egy macskának különben sem hiszünk soha.:) Ennek a kiderítésére akkor van a legnagyobb esélyed, ha nem ugrasz fel, hanem egy picit figyelsz.

 178. tiboru — 2010-08-24 15:56 

@tundrazuzmo:

Akkor viszont macska helyett tessék komondort vagy kuvaszt tartani. Ebben az esetben reggel maximum a maradványokat kell bő vízzel felmosni és egy kisvödörben kivinni a kert végébe.

 177. tiboru — 2010-08-24 15:54 

@tundrazuzmo:

Ez 10/10-es volt, elismerésem :-)))

 176. Figyejjémmá — 2010-08-24 15:51 

@tundrazuzmo: Vagy végső esetben éppen akkor ment el az esze, és azt hallotta. 🙂

 175. tundrazuzmo — 2010-08-24 14:25 

@beavereater: Ez esetben valami betörőarc is lehetett. Meghallja, hogy felébredtél, aztán szépen kisurran. Halkan becsukja maga mögött az ajtót, álkulccsal visszazárja, aztán már csak a villogó riasztó, meg a menekülni vágyó cica jelzi, hogy valami baj volt.

 174. tundrazuzmo — 2010-08-24 14:18 

@tiboru: Olvastam a jövő heti cikkedet az időutazásról, jó lesz, gratulálok!

 173. beavereater — 2010-08-24 14:08 

@tundrazuzmo: a macskámat jól ismerem, nem az a „kimennék egy kicsit vadászni/lógni a cimbikkel” jelzés volt, hanem az „engedjkibazmegdezonnalittegypercigsemmaradoktovább” verzió

bármi lehetett, engem mégis zavart a riasztó szarakodása (közben cseréltem komplett központ egységet és vezérlőt is)…

 172. tundrazuzmo — 2010-08-24 13:31 

@beavereater: Az, hogy a macska ki akar menni, az jelenthet pl. másik macskát, üzekedő egereket, menyétet, egyéb tetőnjáró állatot. Nálunk a padlásról gyanús kopogások jöttek rendszeresen, jó hangosak, főleg éjszaka. Törtem a fejem mire rájöttem, hogy a szomszéd barackfája rálóg a tetőre, és onnan potyog a termés a tetőre, majd legurul, és valóban kísérteties hangokat ad. Azóta, hogy rájöttem, a nagy koppanás után már meghallom a guruló zajt is… Ja, és van a szomszédnak diófája is, az is rálóg a tetőre, az is kopog. De ha mégis UFÓ, akkor legalább ehet egy kis barackot.

 171. Palmi — 2010-08-24 13:21 

Igen, valószínűleg az ember is valami hasonló lesz, pár 10ezer év múlva, ha a faj fennmarad addig, míg tovább mutálódik a tökéletes felé. Kevesebb lábujj, a kicsi nem kell az egyensúlyozáshoz, stabilitáshoz. A kisujj a kézen is elhagyható, ha valaki nem gitár/hegedű/zongora/gépíró,… virtuóz. Alacsonyabbak is lehetünk, mert nem nagyon kell fáról szedni az élelmet. Az erős UV sugárzás pedig megváltoztatja majd a bőrt is…

Szóval akkor mégiscsak időutazók a „földönkívüliek” vagy egy párhuzamos univerzumból jönnek át.

Mondjuk az időutazásra is mondják, hogy inkább „síkot” váltasz, mint időt, de hát ugye ez egyenlőre humbug, úgyhogy maradnak távoli galaxisokból érkezett nálunk jóval fejlettebb lények 🙂

 170. Charles Augustus Milverton — 2010-08-24 12:49 

UFO: az (egyik) legmodernebb közlekedési eszköz, abszolút ember alkotta találmány.

„fődőnkívüli”: génmanipulált emberkísérletek végeredményei, ill agyszülemények.

Nem mondom, hogy nem létezik élet a Földön kívül, mert miért is ne létezne? De amint azt már az előző posztban is említettem, az ember annyira gyarló, hogy mindent megpróbál a saját képére mintázni. Csak meg kell nézni, hogy itt a Földön mekkora különbségek vannak élőlények között, akkor majd valószínüleg ami fényévekre innen egy másik természet által lett megalkotva, az pont úgy fog kinézni, hogy emberre hasonlítson (kis zöld, ill szürke „emberkék”). A mondás jut az eszembe a szentről, meg a hajlásról. Persze, egyszerübb mindenkit a főddőnkívüli nézzedmá dumával etetni. Sokkal jobb, mintha rájönnének, hogy mire képes az orvostudomány, és az emberi fantázia. És az pedig az abszurd kategória, hogy ezek az ufók olyan nagyon fejlett technikával rendelkeznek, és mégis többen szenvednek balesetet egy évben, mint ahány repülő (a hozzájuk képest viszamaradott emberi találmány) kb 10 év alatt. Most akkor ki is a fejlett?

Ennek ellenére a beszámolók közül nem egy igaz.. ennek ellenére léteznek életformák a bolygónkon kívül is.. ennek ellenére léteznek emberek akik feketébe öltözve „riogatják” a lakosságot..

Ezek a kis zöldek meg szürkék, pont olyanok, amivé az ember fog válni az evolúció által, ha így halad tovább, és mindent a gépek végeznek helyettük. Fejlett gépi tecnikával rendelkezik, de már az emberi beszédre sem képes, mert egy virtuális világban él – nevezzük telepátiának. Lehet hogy talán ezek a kis szürke és zöld genyók a figyelmeztetés arra mivé válhatunk, ha így folytatjuk tovább?

 169. tiboru — 2010-08-24 12:20 

@Vanek B. Eduard:

Valami hasonlót összeszedtem az örökmozgós posztban:

konteo.blog.hu/2009/01/24/hajsza_az_energia_utan

 168. Figyejjémmá — 2010-08-24 11:02 

@Vanek B. Eduard: erre céloztam. 🙂 És még mennyi ilyen dolog van. Érdekes ám az aurora project is. 🙂

 167. Vanek B. Eduard — 2010-08-24 10:56 

@tiboru: @Figyejjémmá: „mi van már készen, amit nem tárnak a nyilvánosság elé” tiboru, ez egy új cikk lehetne. Pl. (a konteo alapján) már régen elkészült a fúziós erőmű, de az ‘olajlobbi’ nem hagyja nyilvánosságra hozni, és használni. És egy tucat más dolgot sem, azok a cúnák…

 166. Vérnűsző Barom (törölt) — 2010-08-24 10:46 

A frászt hozzátok rám!

Az előbb csengettek. Kimegyek, ott áll az ember feketében. Minden stimmel! Fehér ing, fekete öltöny, enyhén lárvaszerű arc, fura beszéd. Ugyan egyedül volt, de ezt betudtam a mai spórolós világnak.

Viszont változnak az idők, a kommunikációs technikák, ez a darab nem fenyegetett, csak valami kamu dumával kopogtató cédulát kért.

De tanulva tőletek, átláttam a csalfaságon és nem adtam neki. Ne engedjük már az ufókat a politikába. Van már ott elég…

 165. Vanek B. Eduard — 2010-08-24 10:06 

@Palmi: „nekik máshogy ketyeg az órájuk” Hát persze! Miért állítanák az óráikat egy félreeső galaxis periférikus csillagának 3. bolygójához? 🙂

 164. Figyejjémmá — 2010-08-24 10:06 

@Palmi: Esetleg ez is lehet, vagy itt vannak köztünk, és úgy figyelnek minket.

 163. Figyejjémmá — 2010-08-24 10:04 

@Vanek B. Eduard: Igaz. De hol volt anno a gőzgép, a robbanómotor, az elektromosság stb.? 😀 Vernét is képzelgőnek nevezték.. Nem tudhatjuk más civilizációk milyen fejlettségi és technikai szinten vannak, illetve mi van már készen, amit nem tárnak a nyilvánosság elé.

 162. Palmi — 2010-08-24 10:00 

Most nem küldte el?

Na mindegy, szóval.

Mint Vanek is írta, nem feltétlenül több generációs az út, ha nekik máshogy ketyeg az órájuk.

Ellenben, ha nincs állandó lakhelyük, csak pár anyahajó, akkor meg egyből nem számít, hogy folyton repülnek.

 161. Vanek B. Eduard — 2010-08-24 09:57 

@Figyejjémmá: Köszi a linket, izgalmas cikk! Kétségtelen, hogy ‘sok dolgok vannak földön és egen’, melyeket nem ismerünk még. De azért sok itt a zsákutca is, a kutatók maguk is ezt mondják: „Még azt sem tudjuk, hogy ezek a dolgok lehetségesek-e vagy sem…” És akkor a szándékos szenzációhajhászásról (népbutításról) még nincs is szó.

Figyejjémá, egy nyeszlett fúziós erőművet nem tudunk összegányolni, pedig a szomszédunkban a Nap pont így működik, meg a Hbombát is régóta használjuk (illetve szerencsére nem használjuk). És hol van az egy ilyen téridő-driver-ről!

 160. Palmi — 2010-08-24 09:56 

A több generációs út akkor éri meg, ha valamilyen oknál fogva nincs állandó bolygójuk, csak nagy anyahajóik és folyamatosan „mozgásban” vannak. Mondjuk ez még nem zárja ki azt, hogy „elképzelhetetlen sebességre” tudnak kapcsolni, vagy tudnak pár levágást.

A „belefér az idejükbe” úgy is értelmezhető, hogy nekik máshogy ketyeg az órájuk. Mert ugye lehet, hogy a bolygójuk 471 földi év alatt fordul meg a tengelye körül és mondjuk sokkal 30983 nap egy év náluk vagy akármi. Szóval simán elképzelhető, hogy van rá „3 hónapjuk”, hogy a családdal elugorjanak az állatkertbe, főleg, ha mondjuk közel a fény sebességével tudnak utazni.

 159. Figyejjémmá — 2010-08-24 09:32 

@Vanek B. Eduard: Igen, de sok dolog alakult ki teóriákbol. Működő térhajtómű még nincs a földön. valóban a teret görbiti elvileg. rengeteg energia kell a működéséhez, amennyiben elkészülne. itt egy link http://www.sg.hu/cikkek/67246/nem_lehetetlen_a_terhajtomu

 158. Vanek B. Eduard — 2010-08-24 09:32 

Megevődött a válaszom (nem mintha olyan sokat veszítenétek vele :)). Vagy valamire rátapintottam??

 157. Vanek B. Eduard — 2010-08-24 09:28 

@Figyejjémmá: A féregjárat szerintem még egy konteo-blogon is csak fantasztikus irodalom. A térhajtóművet nem ismerem; hajtja/hajlítja a teret? Oszt hol lehet ilyent megtekinteni ketyegés közben?

A sokezer éves utazás meg csak annak durva, aki nem él mondjuk tízmillió évig; Nekik csak annyi, mint ide Albertirsa…

 156. Figyejjémmá — 2010-08-24 09:03 

@$pi$: A belefér az idejükbe szerintem nem valószínü. Több generációs út miért érné meg? Akkor küldenek inkább szondákat. A féregjárat, térhajtómű inkább.

 155. $pi$ — 2010-08-24 08:52 

@tiboru: A féregjárat nem a legvalószínűbb, hanem a legvonzóbb. A „belefér az idejükbe” a legvalószínűbb, mert az egészen biztosan lehetséges. Mármint úgy értem, hogy persze több generációig is eltarthat az út, de már a mai technikai színvonalunkkal megoldható lenne.

 154. tiboru — 2010-08-24 08:48 

@Vanek B. Eduard:

Nekem meg a harmadik pont tűnik a legvalószínűbbnek. Az erdőn át = féregjárat. Ez tán még időutazásra is jó, de különösen nagy távolságok viszonylag rövid idő alatt történő áthidalására mindenképpen.

 153. Vanek B. Eduard — 2010-08-24 08:30 

@Palmi: Az elérhető távolság persze az Ő szemszögükből értendő (nekünk a Mars is k messze van, pedig annál vagy 150.000-szer messzebb van a szomszédos csillag (AlphaCentauri, kb 4.3 fényév).

Szóval NEKIK sem könnyű a dolguk, ha ide akarnak jönni :-).

– vagy átlépik a fényseb-et (Einstein megszívta)

– vagy belefér az idejükbe párezer évet utazni

– vagy ismernek egy rövidebb utat az erdőn át…

(még a középsőt tudom elképzelni Földhözragadt agyammal, de akkor nekünk nincs sok esélyünk viszontlátogatóba menni)

 152. type — 2010-08-24 08:20 

@vészmerülés: igen, a múlt hétvége után éber kómában közlekedem. 😛

 151. type — 2010-08-24 08:18 

@tiboru: egy őrtoronyban ébredtem 9 óra múlva egy elhagyatott tisztáson, furcsa bizsergéssel a bal fülem mögött. 🙂

 150. type — 2010-08-24 08:16 

@cirmi001: igen, csináltak körrepülőt is (haunebu, vril).

megfordult már fejemben a gondolat, hogy a „kis szürkék” akár időutazó emberek is lehetnek, akik a távoli jövőből csöppennek időnként vissza hozzánk, az „őskorba”.

 148. Figyejjémmá — 2010-08-24 07:46 

@tiboru: az Amityville-i történet is érdekes, mármint az egész eset,és az, hogy mekkora hasznot hozott egyeseknek. 🙂

 147. tiboru — 2010-08-24 07:41 

@Eugenie Danglars:

Ezek a történetek is elég kemények…

Nálam még soha senki/semmi nem akart így rámköszönni, de bevallom, nem tudom, mit tennék, ha egyszer mégis. Feltételezem, hogy átmennék támadó vadállatba.

 146. Figyejjémmá — 2010-08-24 07:38 

@Jagohu: tévedés. a norad regisztrálja a légtérben és az űrben lévő, onnan belépő/ kijutó objektumokat, miegymást az északi területeken. 🙂 Konkrétan rakéta védelmi céllal hozták létre, de minden tárgyat figyel.

 145. Eugenie Danglars — 2010-08-24 07:22 

@tiboru: röhögni fogsz, de én jó ideje baseball ütővel az ágyam mellett alszok. Néha még mindig nehezen viselem, ha egyedül maradok a lakásban huzamosabb ideig (ha a „lakótársam” hetekre külföldre megy dolgozni). Ilyenkor mindig azt remélem, hogy hamar elalszok, és jöjjön, aminek jönnie kell – mert az ébren vagy félálomban rettegés a legrosszabb. Azóta készítettem magam mellé a baseball-ütőt, amióta egyszer én is furcsa kaparászós hangokat hallottam a bejárati ajtónál (panelban lakok). Külső ajtó, reteszek, lánc, minden be volt zárva, de a halk motoszkálástól a hideg kirázott. Szobaajtót, mindent is gyorsan kulcsra zártam, de vagy egy órán keresztül még tovább tartott, addig ott ölelgettem az ütőt.

Másnap munkaába indulván körülnéztem, betörésnek, ajtófelfeszegetésnek semmi nyoma nem volt.

Egy alkalommal, 1-2 éve hasonlóan félelmetes jelenséget tapasztaltam, de immár a lakáson belül. Éjszaka volt, már mindenki aludt a saját szobájában, tévé sehol sem ment. Az én szobámnak két ajtaja van, viszont az egyik le van zárva, mert az ágyam fejtámlája épp nekiszegül. Mindenki tudja a családban, azon sose próbálna bejönni senki. Azon az éjszakán azonban mégis arra ébredtem, hogy valaki lenyomta a kilincset, és erővel megpróbált bejönni rajta. Mikor az ajtó résnyire kinyílt, és nekiütközött az ágy fejtámlájának, felriadtam, ekkor vettem észre, hogy valaki bejönni próbál. Jó párszor még megrángatta a kilincset, meg nekikoccantotta az ágytámlának az ajtót, mire felugrottam, és gyorsan nekitámaszkodtam az ajtónak, hogy bezárjam azt. Tartottam vagy jó öt percig, közben a szívem majd kiugrott, kintről hallottam némi csendes piszmogást, majd minden elcsendesedett.

Másnap végigkérdeztem a családod, senki sem volt fenn akkor éjjel, ami egybevág azzal, hogy senki ajtaját nem hallottam az eset után nyitódni, záródni, és nem is szórakoztak volna ilyesmivel az éjszaka kellős közepén. Nem tudom, mi a fene lehetett az, ami bejönni próbált az ajtón (csak olyasvalaki lehetett, aki _nem_ tudhatja, hogy az ajtó nincs használatban), de halálra rémisztett. :(((

 144. vészmerülés — 2010-08-24 07:14 

@type: Lehet, hogy alvó ügynök vagy, csak nem tudsz róla! 🙂

 143. vészmerülés — 2010-08-24 07:12 

@Figyejjémmá: De :), csak azt a klikket akinek a keze benne volt a katasztrófában sikeresen anihilálta a Galaktikus Nagy Tanács

 142. beavereater — 2010-08-24 07:12 

@type: a kollégámnál is van rendszeresen ilyesmi (a gyülekeztéből hozza), de őt még sosem láttam fekete öltönyben. Ez gyanús… 😉

 141. tiboru — 2010-08-24 06:40 

@type:

És ébredtél?

 140. type — 2010-08-24 06:39 

A múltkoriban becsöngetett hozzám két, a postban vázolt figura, és a kezembe nyomott egy „Őrtorony”, és egy „Ébredjetek!” című, A/5 formátumú képes kiadványt.

 139. Komponista — 2010-08-24 06:21 

Magukra vessenek! Minden hozzászólóhoz kiküldöm a fekete öltönyös brennereket, aztán majd máskor elgondolkodhatnak azon, hogy mit olvasnak és mit írnak! Van a Fidesz programban UFO? Intergalaktikus látogatók? Fekete autó? Nincs! Akkor mi ez a vaklármázás..!?

 138. beavereater — 2010-08-24 04:35 

@Vérnűsző Barom: ha a takarító nénire bukik, akkor a tied biztos szellem, Sir Winston Churchill szelleme 🙂

 137. beavereater — 2010-08-24 04:34 

@Rydberg: sosem láttam semmit, még foltot vagy árnyékot sem.

 136. Jagohu — 2010-08-24 04:32 

a NORAD (North American Aerospace Defense Command) az észak-amerikai légvédelmi parancsnokság – az űrvédelemmel egy külön ügynökség az USSPACECOM (United States Space Command) foglalkozik.

 135. Rydberg — 2010-08-24 02:31 

@pgreta: Azért ebben az este történt dolgokban van valami.Nekem is van egy hasonló storim, voltam vagy 16-17 mikor egy éjszaka én is hallottam zajokat a lépcsőházban(két elég jól záródó ajtón kellet bejutni oda is).Kiosontam az előszobába és felkaptam egy esernyőt majd kirontottam az ajtón.A lépcsőházban sötét volt csak a lakásból áradó fény világított de láttam és hallottam egy sötét foltot eltűnni.Én meg mint akinek rakéta gyúlt a seggében utána vettetem magam közben ordítottam és ütöttem azt/valamit 2 emeleten keresztül lefele.Mikor leértünk az első ajtóhoz akkor jött a meglepi mert az alak eltűnt akkor felkapcsoltam a villanyt és nem volt ott senki az ajtó meg zárva volt. 2 variáció lehetett 1. én kergültem meg 2. valami földönkívüli volt vagy Luke Skywalker vagy nem tudom. Mindenesetre mikor a szomszédok és édes anyám kérdezték én azt mondtam egy csöves volt.Az akció előtt nem aludtam hanem olvastam szóval nem is álom utáni zavarodottság volt.Szóval ezekben az éjszakai dolgokban még lehet is valami 🙂

 134. Vérnűsző Barom (törölt) — 2010-08-24 01:59 

@beavereater: Hozzám is járt hasonló mandró, csak én szamurájkarddal fogadtam (nincs Ak-szuronyom). Tizenéve bukant fel, Grisának hívom, és nem bánt senkit, csak a tarítónőt ijesztgeti. Amióta új takanéne van, aki nem foglalkozik vele, érezhetően ideges, többet mászkál, zavartabban toporog, mint régebben. Kerítek is neki valami ijesztgetni való népet, ne unatkozzon.

 133. betegesh — 2010-08-24 00:44 

@tiboru: ehhez csak annyit tennék hozzá (bár nem tudom, írta-e más), h például az amerikai kormány minden évben megszavaz a költségvetésből 200 milliárd USD-t hadi ipari fejlesztésekre, ún. „Black Projectekre”, amelyekről a kormánytagok sem tudhatják, h mit is takarnak. úh. ez simán.

a poszt amúgy ismét szuper.

 132. cyd — 2010-08-23 22:15 

@tiboru: Bob Lazar egy nagy lóf@szt!

Ez a Lázár Robi a 2/B-ből. Emlékszem nem sokkal iskolakezdés után változtatták meg a családnevüket Latzko-ról.

 131. bioLarzen — 2010-08-23 21:13 

@beavereater: „az emeleten alszunk a családtagokkal, ilyenkor én felpattanok, egyik kezemben AK szurony, a másikban… inkább nem írom le micsoda,”

Hihi, tényleg szép látvány lehetsz egy bajonettel az egyik kezedben és egy vibrátorral a másikban 😛

bio

 130. bioLarzen — 2010-08-23 21:03 

@tiboru: „Bújkáló (és bújtatott) nácikról is csak a második világháború után kezdtek elterjedni a történetek és az összeesküvés-elméletek 🙂 ”

Meg ahogy az nem igaz! Jómagam, saját szememmel hallottam dédnagymamám egyik történetét, ami valamikor a 20-as években játszódott. Namost, akkor ő már férjes asszony volt, de elterjedt a pletyka a faluban, hogy összeszűrte a levet a hétholdas gazda, Nagy Szíjjas Mihály fiával, Nagy Szíjas Ignácz-cal (Az idősebb Nagy Szíjjast később kuláknak nyilvánították, de ez nem tartozik a tárgyhoz.).

Amikor a helyi csendőr, Dédnagymamámék szomszdának unszolására egy éjjel, mikor dédnagypapám épp az Útszéli Szürkében ferblizett, váratanul felkereste dédnagyanyámat, hogy rajtakapja – de az ifjú nem volt ott.

Viszont, utána sokáig azt beszélték, hogy dédnagyanyám a zsandár látogatása közben a szekrényben bújtatta a Náczit…

bio

 129. tiboru — 2010-08-23 21:02 

@pgreta:

Kellemes estét neked is! És azért készíts az ágyad mellé valami rücskös és kemény tárgyat, für alle Fälle 🙂

 128. pgreta — 2010-08-23 20:35 

@beavereater: Jó kis történet:) Pasitól egyetlen alkalommal hallottam ennyire őszintén nyilatkozni egy „szellemes” esetről. Egy tükörben, ami az ágya előtt volt, valami manócskát látott éjjelente. Hiába mondtam neki, hogy valószínűleg csak magát látja, tükröt dobja ki… Jó kis gyászos hangulatott teremtett magának egy sötét színű lepellel, amivel letakarta. Onnantól persze attól félt, hogy kibújik alóla!:)

Egyébként ilyen zörejes dolgok tényleg sokunk éjjeleit zavarják néha: nálunk volt, hogy az egész család arra ébredt, hogy a tányérok, poharak törnek a konyhában, mintha teljes erőből vagdosnák a földhöz. Mire kiértünk, csend és rend:) Másik esetben valami úgy fejbe vágott, hogy hátra estem, és egy nagy púp nőtt a homlokomon. Tegyem hozzá, anyukám és öcsém épp rám nézett, mert hozzájuk beszéltem, miközben egy másik szobába siettem. Nem, semmi nem volt a közelemben, egy árva gerenda sem:) Akkor pár napig rosszul aludtam:) Illetve azt hiszem ma sem megyek egyedül wc-re:)

Tiboru nagyon örülök, hogy ráakadtam a blogodra, lesz mit olvasgassak egy ideig. Nagyon tetszenek az írásaid!:)

Szép estét nektek!

 127. leone92s — 2010-08-23 20:29 

Szerintem meg erre vonulnak 😀

http://www.youtube.com/watch?v=GHeDlVYHwUM

 126. RolloJuve — 2010-08-23 20:05 

@tiboru: @Figyejjémmá: Olyan ez, mint az Isten. Mindenki tudja, hogy létezik, világszerte milliók hivatkoznak rá, csak még senki se látta. 😀

 125. Doktor Kotász — 2010-08-23 20:03 

@lutria: „Nem állítják meg őket mérföldenként hogy nem eladó-e az eredeti állapotú ’53-as Buick?Esetleg hogy meghívják őket egy oldtimer találkozóra?”

Lehet, hogy ne legyen feltűnő az oldtimerük, ők állnak az egész hot road mánia mögött.

Mert nem logikus, hogy emberek régi tragacsokra többet költsenek, mint egy modern autó. 🙂

 124. tiboru — 2010-08-23 19:52 

@RolloJuve:

@Figyejjémmá:

Tudomásom szerint a teljes könyv nincs rajta a hálón. Részletek és hivatkozások, esetleg idézetek több helyen.

 123. lutria — 2010-08-23 19:17 

Nem állítják meg őket mérföldenként hogy nem eladó-e az eredeti állapotú ’53-as Buick?Esetleg hogy meghívják őket egy oldtimer találkozóra?

 122. Figyejjémmá — 2010-08-23 19:17 

@RolloJuve: én sem találom

 121. RolloJuve — 2010-08-23 19:01 

@tiboru: ha lehet még lenne egy kérdésem az ominózus „They Knew Too Much About Flying Saucers” című könyv elérhető egyéb formában valahol mint megvenni az amazonon? gőzerővel keresem, mert gyorsan elolvasnám, egyelőre kevés sikerrel.

 120. Signal Word — 2010-08-23 19:00 

@tiboru:

Azért nem lehetséges, mert sohasem ittam és nem is iszom alkoholt, ugyan úgy, mint ahogy drogozni sem drogozom.

A barátom meg vezetett 😀

 119. tiboru — 2010-08-23 18:55 

@RolloJuve:

Dehogynem. A jenkik ebben is jók: nemcsak eltüntetni lehet emlékeket, hanem újakat be is ültetni. Ez is egyfajta reverse engineering 🙂

 118. tiboru — 2010-08-23 18:53 

@Signal Word:

Hú, köszönöm. Engem ez a második rész fogott meg inkább. Teljesen úgy néz ki, mintha benyomtatok volna egy kis ezt-azt, de gondolom, ezt a verziót is ezerszer átgondoltátok és kizártátok.

Ha egy emberrel történik ilyen, az még magyarázható, de a kollektív amnézia az kurva ritka – amennyire én tudom.

 117. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:53 

@Signal Word: naracssárga fénylő nagy cuccost én is láttam a szüleimmel, még szabolcsban, ráadásul egy laktanya közelében.többen is látták, nappal volt. 86 körül. azóta sem tudjuk mi volt.de szép nagy volt.

 116. Gerzsonka — 2010-08-23 18:52 

@one_away: Ugyanmár! Marilyn is ott van Kennedy mellett. A hasonmása fekszik a sírban. Nem gondolod, hogy ilyen filatalon öngyilkos lett… Ugyanmár! 🙂

 115. RolloJuve — 2010-08-23 18:49 

@tiboru: az emlékbeültetéses téma amit írtam feljebb az nem működhet?

 114. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:47 

@vészmerülés: Nem. de később akár fel is vehették a kapcsolatot. Bármi lehetséges. Mondom, állitólag. :)És mi van, ha nem csak egy faj egyedei, hanem az univerzum más-más részeiröl „estek” ide? 🙂

 113. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:45 

@beavereater: Lehet már meg is tették, csak mi nem tudunk erröl. Ugyan.Egy gyilkosság/baleset eléggé feltünő lenne, és esetleg hihetővé tenné a történetet. egyszerübb hiteltelenné tenni mindenki szemében.

 112. vészmerülés — 2010-08-23 18:45 

@beavereater: Ööö, gomba nélkül nem menne az ufo reverse engineer-ingje… Más dimenziókban érdemes akkor gondolkodni

@Figyejjémmá: Talán egy intergalaktikus összeesküvés része volt New Mexico, sunyiba adjunk a földlakóknak egy kis ufo-technológiát, annak ellenére, hogy még nem érték el a megfelelő fejlettségi szintet. 🙂

 111. Signal Word — 2010-08-23 18:42 

@tiboru:

Az észlelés 1980 és 1982 között lehetett, úgy a nyár vége felé. Szentendéről motorral mentem a barátnőmmel a budai alsó rakpartra, mikor a K-híd melletti kanyar előtt, balra, a házak felett a távolban, egy iszonyúan fényes, folyamatos vöröses fénnyel világító, mozdulatlan „pontra” lettem figyelmes. Megálltam és a járókelőkkel együtt közösen szemléltük az eget. Találgattuk, vajon mi is lehet az, majd egy negyed óra múlva, már annyira unalmasnak és közömbösnek tűnt, hogy nem csinál semmit, hogy magára hagytuk, had világítgasson ott, ahol van.

Persze bele lehet kötni, hogy az nem is az volt, hanem … meg nem is úgy volt hanem … de előre szólok, hogy az ilyen típusú kommentek, nem változtatják meg a tényeket, sem pedig a „dologról” alkotott véleményem.

Az időkiesést 1992 július – augusztus tájékán Békéscsabáról, Budapestre autózva tapasztaltuk egy barátommal. Ő vezetett. A legrövidebb főútvonalakon keresztül jöttünk. Sehol nem álltunk meg, nem tévedtünk el, nem tereltek el, nem is ücsörögtünk dugóban és lakott területen kívül, a tempómattnak köszönhetően, akadálymentesen, szigorúan 80-nal jöttünk. Szürkületben indultunk, cirka 20h lehetett. Én gyakran, szó szerint párpercenként nézegettem a Mazda váltóbokszán lévő, szemcsalogatóan zölden világító digitális órát, miközben – utólag visszagondolva- meglepően akadálytalanul haladtunk. Úgy 30 és 60 perc emlékanyaggal a memóriámban, euforikus állapotban, harsány jókedvemben nevetőpárbajt vívva a barátommal, Pestmegye határában egy „nagyobb” kereszteződésben, járó motorral vesztegelő gépjárművünkben, egy felsővezetékes jelzőlámpája alatt ébredtem tudatomra. Senki és semmi nem járt arra hosszú percekig. Komolyabb indok nélkül, szinte félholtra nevettük magunkat, olyannyira, hogy még napokig az arcomban, nyakamban és a rekeszizmomban, fájdalmas izomláz volt. Barátom, a nevetéstől, a sokadik lámpaváltásra sem volt képes elindulni. Mire összeszedtük a józanságunkat, és elindultunk, fél kettő is elmúlt.

Sok év távlatából az emlékeim hiányosak, de annyi bizonyos, (most kérdeztem meg a barátomat telefonon) egyikünk sem emlékszik konkrétan az út utolsó szakaszára, arra sem, hogyan kerültünk a lámpás kereszteződéshez, min és miért nevettünk ennyire, és hogy miért tartott ez az út ilyen sokáig.

Egyszóval: hova lett az a pár órácska.

 110. beavereater — 2010-08-23 18:41 

@Figyejjémmá: ugyan már, sokkal olcsóbb és egyszerűbb egy gyilkossággá fajuló rablótámadás, abból van néhány tízezer arrafelé minden évben…

 109. beavereater — 2010-08-23 18:40 

@Figyejjémmá: akkor ezzel az erővel el is jöhetnének városnézésre. Vagy küldhetnének egyet épségben „pattanjatok be és ugorjatok át egy kupica pángalaktikus gégepukkasztóra…”

 108. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:39 

@beavereater: El is tüntettek mindent a multjárol . De maradt valami fizetési csekk vagy adóbevallás amin egy érdekes szervezet vagy minisztérium és kódszám szerepelt. Már nem emlékszem pontosan.

 107. beavereater — 2010-08-23 18:37 

@beavereater: arról nem is beszélve, hogy ha valóban ilyesmit csinálnak arrafelé, akkor 1) pszichikailag igen stabil emberekkel csináltatják 2) aki köp azt hamar lelövik mint a kutyát. Ahogy a wikileaks-es kis köcsögnek sincs már sok hátra (remélem)…

 106. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:35 

@beavereater: És ha nem érdekük rommá bombázni, vagy kimenteni?

 105. beavereater — 2010-08-23 18:32 

@tiboru: engem az ilyesmiben mindig az fogott meg, hogy egy olyan faj, amelyik képes fényéveket áthidalni, nem képes kimenteni vagy rommá bombázni egy roncsot… ezt mint egykori katonatiszt nem egészen értem… ha az amik elhagynának egy F-22-est mondjuk Irán felett, nem szívesen lennék a roncs száz kilométeres körzetében a következő pár napban…

Kilenc többé-kevésbé épségben maradt ufo-t reverse engineer-elt a fickó, persze… meg egy kicsit sokat tolt a varázsgombából…

 104. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:29 

@tiboru: tecsőn is érdekes videók vannak a figurával. 🙂

 103. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:28 

@tiboru: ő az. 🙂

 102. beavereater — 2010-08-23 18:27 

@The Welsh: aha, és a riasztót meg Scolytus Digitalis eszi, gondolom… 🙂

 100. The Welsh — 2010-08-23 18:25 

@tiboru:

a cáfolat nekem könnyen megy, az hogy más elhiszi-e a cáfolatot, az egy más kérdés.:)

 99. tiboru — 2010-08-23 18:24 

@The Welsh:

Jó nagyra nőtt, ha döngő léptekkel fel tud jönni a lépcsőn az emeletre 🙂

 98. tiboru — 2010-08-23 18:18 

@The Welsh:

Mellesleg nem esküszöm meg rá, de mintha egy David Southwell-könyvben is olvastam volna erről. Most túrtam át a két folyóméternyi itthoni szakirodalmat, de nem találom…

 97. tiboru — 2010-08-23 18:16 

@The Welsh:

Hát ha ez ilyen könnyen menne (mármint a cáfolat), nem konteóblogot írnék, hanem „így igazoljuk a dinamika törvényeit gyorsan, gazdaságosan odahaza a konyhában, egyszerű alapanyagokkal”-blogot 🙂

 96. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:15 

@The Welsh: 😀

 94. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:13 

De nem biztos.

A lényeg, hogy elég érdekes történet

 93. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:10 

Valami Bob Lazar asszem..

 92. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:07 

@tiboru: 😀

Amugy emlitettem azt a fickót, aki azt állitotta, hogy az 51-es körzetben dolgozott. Erröl nem tudsz valamit?

 91. The Welsh — 2010-08-23 18:06 

@beavereater:

a poltergeist magyarul Scolytus Scolytus.

 90. tiboru — 2010-08-23 18:05 

@Figyejjémmá:

A szakma szabályait két lábbal tipornám, ha ezt (ingyen) elárulnám.

 89. The Welsh — 2010-08-23 18:03 

@tiboru:

nem azt mondtam, hogy kitaláltad, hanem hogy nem találtam nyomát, így meg nem lehet megcáfolni, ami meg a célom lenne:)

 88. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:03 

@beavereater: Rengeteg féle energia létezhet. Marha sok mindent nem ismer az ember.

 87. Figyejjémmá — 2010-08-23 18:01 

@tiboru: És mit jelentettél rólunk? 😀

 86. beavereater — 2010-08-23 18:00 

@tiboru: aha… ez a magyarázat azonban szerintem még az ufóknál is hihetetlenebb… a hang és a riasztó hülyülése fizikai hatások, amikhez valamilyen energia kell (mérnök volnék), ezeket szellemeknek tulajdonítani… ha ezt elhinném, kezdhetnék aggódni a szellemi épségem miatt…

 85. tiboru — 2010-08-23 17:59 

@The Welsh:

Biztosan én találtam ki.

 84. The Welsh — 2010-08-23 17:58 

@tiboru: csókoltatom a kollégákat, viszek holnap paprikáskrumplit melóba, add át.

 82. tiboru — 2010-08-23 17:55 

@tiboru:

És ez is csak azért, hogy jól összezavarjanak és összeveszejtsenek bennünket. Tessék, én The Welsh és Figyejjémmá kollégákat máris belefoglaltam a mai hangulatjelentésembe.

Bocs, srácok; szar meló, tudom, de valakinek ezt is meg kell csinálni.

 81. Figyejjémmá — 2010-08-23 17:54 

@beavereater: kopogó szellem. 😀

 80. The Welsh — 2010-08-23 17:52 

@tiboru:

ezt elhiszem, de a te verziódnak nem találom nyomát:)

 79. tiboru — 2010-08-23 17:52 

@Figyejjémmá:

@The Welsh:

Mint minden MiB-jelenségről, az aurórairól is több verzió kering.

 78. beavereater — 2010-08-23 17:51 

@tiboru: az miaz? Mert ha egyszer elkapom, megrugdosom de nagyon…

 77. tiboru — 2010-08-23 17:50 

@beavereater:

Poltergeist-jelenség. Sima ügy.

 76. tiboru — 2010-08-23 17:47 

@elitehun:

Sajnos nem magyarul (angolul például ezerszám…). Bocs, ha félreérthető voltam.

 75. Figyejjémmá — 2010-08-23 17:46 

@beavereater: Máséba dobták. 😀 Le is zárták később.

 74. The Welsh — 2010-08-23 17:45 

@beavereater:

az én nagyapám sokmindent behajított a kútba, amikor jöttek a ruszkik.

az pedig, hogy odadobták és, hogy „keresztény rituálé” szerint eltemették, az eredeti újságcikkből van. Ami minden valószínűség szerint azért jelent meg, hogy odacsalja a kihalóban lévő városkába a népeket.

http://www.ufocasebook.com/haydonarticle.jpg

 73. Figyejjémmá — 2010-08-23 17:45 

Na meg van egy figura, nem emlékszem a nevére, aki az 51-es körzetröl nyilatkozott, hogy ott dolgozott, és csészealjak figyeltek ezerrel, aztán kivágták, nem hittek neki,hazgnak nevezték, állitólagos végzettségeit nem tudta igazolni,minden nyom eltünt,(eltüntették) viszont egy fizetési csekken, vagy adóbevalláson valami minisztérium és szám szerepelt, ami után kérdezősködni kezdtek, egy magasrangu tiszt közölte az érdeklődővel, hogy ha jót akar többet ne kérdezősködjön.

Ez is érdekes. egy ember multját így is kitörölhetik. Már ha igaz.

 72. The Welsh — 2010-08-23 17:43 

@Figyejjémmá:

nahát igen, fogaskerék egy naprendszerek közti repülőgépben:)

 71. beavereater — 2010-08-23 17:40 

@The Welsh: mondjuk nem hinném, hogy az emberek bármit is belehajigáltak volna a saját kútjukba…

 70. Figyejjémmá — 2010-08-23 17:40 

@The Welsh: És nem találják sehol érdekes módon. Nem olyan régen volt a Historyn a film. A kútbol felhoztak pár cuccost, volt közte fogaskerék is. 😀

 69. The Welsh — 2010-08-23 17:37 

@Figyejjémmá:

ja, azért keresik még mindig a ufókutatók ott:)

 68. Figyejjémmá — 2010-08-23 17:37 

@The Welsh: A fekete ruhás mukik tüntették el a holttestet és pár cucccot tokkal vonóval az eset után.

 67. Figyejjémmá — 2010-08-23 17:34 

@The Welsh: A temetőböl ők tüntették el a holttestet. meg a sírt. tokkal-vonóval.

 66. The Welsh — 2010-08-23 17:32 

@tiboru:

most utánaolvastam az 1897-es esetnek, szó sincs arról sehol amerre néztem, hogy fekete öltönyös emberek mentek volna oda, vagy elvittek volna bármit is. Sőt, eltemették az állítólagos földönkívülit a temetőben, a maradványokat (a 10-12 mérfölddel haladó léghajóét) meg bedobták a kútba.

Akkor hun vannak a MiB-ek?:)

 65. Figyejjémmá — 2010-08-23 17:31 

Az Aurora esethez annyit, hogy állitólag a holttestet a helyi temetőben eltemették, majd később fura körülmények közt eltünt, és a roncsok egy részét kútba szórták, amitől egy figura később megbetegedett.. állitólag. Asszem a History-n volt a film ami bonccolgatta az esetet.

 64. beavereater — 2010-08-23 17:24 

@Doktor Kotász: ez a kormány eltussolja szerintem is hülyeség, még azt sem tudták eltussolni, hogy Clinton papa szaxiztatta a kis gyakornokot, pedig az nem volt annyira bonyolult ügy…

Viszont ha már itt tartunk, érdekesnek tartom, hogy az utóbbi évben többször ébredtem arra az éjszaka kellős közepén, hogy nagy csattogást, puffogást hallok, illetve a belső lépcsőn valaki jön felfele. Nem vagyok se gyáva, se kis darab, az emeleten alszunk a családtagokkal, ilyenkor én felpattanok, egyik kezemben AK szurony, a másikban… inkább nem írom le micsoda, és vágtatok kifelé, és soha semmit sem találok. Se egy felborult ruhaszárító, se semmi, minden elektromos cucc rendben működik (már amelyiket nem áramtalanítom, viszont a riasztó összevissza villog de nem riaszt), a macska meg kurvára kaparja az ajtót, hogy ő most kimenne. Sokat gondolkoztam rajta, de az elmúlt két évben lassítottam mindenben, kipihent vagyok, se devizahitelem, se rossz lelkiismeretem (na jó, néha torrentezek ;), sosem drogoztam, nem iszom, ráadásul az ufóknak vagy bármilyen egyéb szervezetnek akkora nulla vagyok, mint ide Tokió (se speciális – akár titkos – meló, se semmi egyéb extra). És a röhej az, hogy egyszer elmeséltem egy oldott hangulatú sörözésen, és mással is történt ilyen. Az illetőt húsz év alatt egyszer láttam, hogy felvonta a szemöldökét, a mentalitása olyan, hogy ha jönne szembe a cunami, csak annyit mondana: lehet, hogy vizesek leszünk? Ja, és nem vagyok ufóhívő sem. A pszichológus ismerősöm szerint meg felháborítóan nyugodt vagyok… na mindegy…

 63. elitehun — 2010-08-23 17:22 

@tiboru: Csak gondoltam biztos tudsz valamit ha azt írtad hogy „…a net tele (de tényleg TELE!) van sztorikkal…”

Vagy már el is felejtetted? 😉

 62. tiboru — 2010-08-23 17:21 

@The Welsh:

Csak most jut eszembe egy párhuzam (lépcsőház-effektus rulez!):

Bújkáló (és bújtatott) nácikról is csak a második világháború után kezdtek elterjedni a történetek és az összeesküvés-elméletek 🙂

 61. tiboru — 2010-08-23 17:18 

@The Welsh:

Hát ha a 113 évvel ezelőtti texasi esetet (és még vagy kéttucatnyit, ami a második világháború előtt történt és dokumentálták) figyelmen kívül hagyjuk, akkor igen, jól érted 🙂

 60. tiboru — 2010-08-23 17:16 

@elitehun:

Hát én főleg papírból dolgoztam (leszámítva a titkos találkozókat Velük); magyarul a neten elég kevés infó van fent. Sajnos nem tudok érdemben segíteni, maximum azt, amit te is biztosan megtettél: gugli, és a „fekete”, „idegen”, „ufo”, „rejtett”, „titkos”, „bizonyíték” és hasonló szavak váltgatásával majdcsak kijön valami…

Az elismerést pedig köszönöm!

 59. The Welsh — 2010-08-23 17:10 

Ha jól értem, tíz évvel egy nagy sikerű könyv megjelenése után kezdtek az ufóhívők jelenteni olyan figurákról, amilyenekről a könyv szól.:)

Ez most kicsit egyoldalúra sikerült poszt volt.

 58. elitehun — 2010-08-23 17:02 

Tiboru: Még hol olvashatok a neten (lehetőleg magyarul) a MiB-ről? Esetleg még milyen könyveket ajánlsz a cikkben leírtakon kívül?

Amúgy nagyon jó cikk imádtam

 57. Doktor Kotász — 2010-08-23 17:00 

Ez a kormány eltusolja, nagyon sántít.

Ugyanis vannak választások, és ma olyan ember az USA elnöke, aki 20 éve még nézte a Sesam Streetet. 🙂

Nyílván, ha a lopakodót fényképezi valaki, akkor ott serénykednek, de ha éppen nem erről van szó, hanem arról, hogy Rosy néni vízionál, vagy tényleg UFO-t lát, az a hatalmat nem érdekli.

Vagy ha igen, akkor olyan szinten, hogy most ezek vannak vagy sem, Rosy néni hibbant vagy igazat látott, de arról szó sincs, hogy van egy elzárt szoba, ahol Re’Naoven a Béta Retikuli Csillagközi nagykövetével intergalaktikus küldöttgyűkést tartanak, és azt kellene eltusolni.

Mellesleg a Légierő ezredese és egy egyetemi orifesszor is lehet skizofrén, nem csak Rosy néni a kukoricafarmról.

 56. Signal Word — 2010-08-23 16:47 

@tiboru:

Szívesen

 55. tiboru — 2010-08-23 16:46 

@peet569:

Köszönöm!

 54. tiboru — 2010-08-23 16:36 

@tundrazuzmo:

Hehe, erre nem is gondoltam, pedig milyen kézenfekvő…

 53. Shinigami Daiko — 2010-08-23 16:32 

@Signal Word: nézz egy kicsit jobban lefelé, és a fekete nyakkendődet is látni fogod

 52. tiboru — 2010-08-23 16:28 

@Signal Word:

Ez érdekes. Röviden elmesélnéd nekünk?

 51. codesign — 2010-08-23 16:23 

@tiboru: Hát ha már szovjet időutazók nem lehettek…

 50. tundrazuzmo — 2010-08-23 16:20 

@dzsugasvili: Kansasról jut eszembe, az Óz a csodák csodája is ilyen MiB sztori volt. Kislányt elkapja a „tornádó”, aztán madárijesztő, bádogember és oroszlán alakú hibridekkel meglátogatják Smaragdvárost, ahol találkoznak az idegenek vezetőjével. Később kiderül, hogy a kislány mindent csak álmodott. Persze… Somewhere over the rainbow…

 49. Palmi — 2010-08-23 16:18 

@Vanek B. Eduard:

Az elérhető távolságot a földi fejlettség jelenlegi szintjéhez méred? 😉

A SETI nem sugároz jeleket kifelé, csak fogad, így nem tudjuk lebuktatni magunkat vele, míg bármely mónika só és rádióműsor alkalmas lenne rá, csak bazi nagy antennák kellenek a vevőfélnél.

A SETI meg ugye 77-ben fogta a „Wow” jelet, valahonnan az Alfa Centauri felől, csak túl rövid ideig ahhoz, hogy ráálljon még egy teleszkóp. Ez volt az egyetlen olyan eset, ami szinte 100%-os biztossággal naprendszeren kívülről érkezett rádiójel. Csak ugye egyetlen egyszer, több mint 30 éve semmi…

Mondjuk mit várjunk, ha mi is csak 1x lőttük ki a naprendszerünk térképét, DNS-ünk rajzát, s néhány infót a földi élet alapfeltételeiről. Ott is hülyén néznének, hogy mi a csöcs 🙂

Azt konteóznak, hogy titkon már ott vagyunk és elhallgattatjuk azokat akik láttak minket 😀

 48. Signal Word — 2010-08-23 16:15 

Csak röviden.

-Volt UFO észlelésem, nem egyedül láttam.

-Volt több órás (kb 4h) időkiesésem és akkor sem egyedül voltam.

-MIB nem járt nálam, sem a többieknél, pedig ezekből nem csináltam titkot.

… vagy, csak nem emlékszem rá? 🙂

 47. Professor Pizka — 2010-08-23 16:06 

@paranoid T.R. marcipan: itthon nagyseggű, lilára festett hajú, erősen sminkelt, nőklapja előfizető klimaxos mamák szállnak ki a helyszínre. Kő kövön nem marad.

Rendem néhány tagjához hasonlóan én parancsolok nekik, de aki nincs az Erő birtokában, azt eltiporják.

 46. cirmi001 — 2010-08-23 16:04 

És, ha a repülő csészealjak többsége, vagy összessége emberi szerkentyű, és nem idegen eredetű? A németek ugyebár csináltattak szegény, agyonemlegetett Teslával ezt-azt…

 45. tiboru — 2010-08-23 15:47 

@Raka1885:

Ügyes!

 44. Raka1885 — 2010-08-23 15:42 

Szovjet ügynökök, akik így próbáltak információkat szerezni az USA kísérleti repülőiről.

 43. Professor Pizka — 2010-08-23 15:41 

ja, és raerunk.blog.hu

ma éjfélig tán még lehet szavazni

 42. Shinigami Daiko — 2010-08-23 15:41 

@peet569: figyeled, én is milyen néma vagyok?

 41. paranoid T.R. marcipan — 2010-08-23 15:41 

két igazán releváns észrevételt tennék. először is, nem kell a paranormálisat zárójelbe tenni. az átlagos földlakónak is látható bevándorlási hivatal is paranormális, miért pont a nem látható lenne kevésbé az? másodszor, nagyon pc dolog végig kiírni egyes hivatalok nevét. miért nem szóltál h segítség kell?

azon azért mindenki gondolkodjon el, miért hiszi mindenki azt, hogy ilyen csak az amcsiknál van. meglepő fordulat lenne, ha kiderülne, h itthon ügyesebben titkolják el a dolgot…

 40. Professor Pizka — 2010-08-23 15:40 

És van az a magyarázat, hogy egyszerűen a kelta és germán mitológiában sűrven előforduló troll, manó és hasonló magányos erdei kreatúrák utódjáról van szó, aki élőhelyét megváltoztatva nem a sűrű erdőben kerül a népmesék sztorijába, hanem ufó-észlelések körül…

 39. peet569 — 2010-08-23 15:33 

üdv ! végigolvastam az össz.posztot,ez is remekre sikeredett !! GRATULA ! Tuti tudnak valamit az „Amik” hisz pár éve ezt súlykolják a filmjeikkel,sorozataikkal stb,hogyha bekövetkezik a nagy comming up,azaz lehull a lepel (amire kényesen ügyelnek,s huzzák-halasztják míg lehet ) ne érje váratlanul a jónépet!Csakhogy a „köznépet” nem lehet sokáig az orránál fogva vezetni,ami gyanús,az gyanús :))) Szerintem az MIB csak egy jól elhintett fedő-story,komolyabb ez a dolog! Bizonyos felső „kör” (akiknek az összes itteni poszthoz,témához nagyon is köze van már evszázadok óta..) titkolják az idegenek létezését bármit képesek elkövetni,hogy ne legyen nyilvános a dolog… Az USA-nak(és ennek a bizonyos „felső körnek”) bármire volt pénze mindig is,miért ne tarthatna fenn egy olyan szervezetet,ami gyűjti az infókat a személyről, aki látott/átélt bizonyos dolgokat?? Aztán élete végéig van 1 szép kis aktája,s szorgosan figyelik.. Bármilyen módszerrel,dumával elnémítják… régi történet…

 38. Shinigami Daiko — 2010-08-23 15:31 

én vagyok, a Béla meg az Ottó

 37. RolloJuve — 2010-08-23 15:19 

Szerintem a MiB nem léteznek, később helyezik el ezt az emléket a szemtanúk fejében, amit az agy „rosszul” rak össze, így kissé zavaros, mint egy álom, egybevág, hogy a szépkorú emberek általában jobban emlékeznek a régebben megesett dolgokra. (Ez magyarázható az öregkori alvászavarral, az agy alvás közben dolgozza fel az aznapi történéseket alakítja ki a hosszú távú memória szinapszisait, na nem jut eszembe magyarul, nagyjából kötéseket.) Így fordulhat elő régi Cadillac meg retró-ruházat.

A Bender fószerről mintáztak karaktert egyébként a Spielberg féle minisorozatban is.

 36. dzsugasvili — 2010-08-23 15:11 

Szerintem van valóságalapja a dolognak. Amit persze utána a feltűmési viszketegségben szenvedők kiszíneztek.

Biztos sok repülőtesztet (meg más dolgokat is) folytatnak az USA területén, esetleg történik olyasmi, amit nem akarna a hadsereg/bármely más szerv nyilvánosságra hozni, csak véletlen baj történik, pl. kényszerleszállást hajt a gép végre. Ezután el tudom képzelni, hogy a hadseregtől, FBI-tól, CIA-tól vagy máshonnan civilruhás ügynökök látogatnak el állampolgárokhoz, akik esetleg széles körben híresztetlték, hogy mit láttak, és megkérik, hogy a tivábbiakban tartózkodjon a hasonló megnyilvánulásoktól, vagy esetleg, ha van nála tárgyi bizonyíték, azt adja át. Nyilván nem fognak katonai járművel egyenruhában kivonulni egy falusi farmert meglátogatni Texas vagy Kansas kellős közepén. Városban pláne nem. Az FBI meg amúgy is polgári nyomozó szerv. A CIA civil hírszerző hivatal, ezeknél nincs is egyenruha talán. És mivel a szabadidőruha a suhogós nacival meg cipzáros felsővel nemcsak hogy gáz, de tiszteletlenség is lenne, marad az öltöny, annak is a megszokott fekete változata a hasonló nadrággal együtt. Számtalanszor vizsgáztam ilyen ruhában az egyetemen, ünnepségen is voltam, másokkal együtt, sose néztek furcsa földönkívüli ügynöknek. Gondolom minden USA-beli államban van nyár, erős napsütéssel, ott nem árthat a napszemüveg még egy FBI-osnak sem. Így jön össze ez a „különös” öltözék. Az esetek furcsaságát inkább az adhatja, hogy az állambácsi keze valakit éppen az otthonában ér el, és ennyire személyes formában, nem csak levélben. Mint mikor az APEH ellenőrök kimennek valakihez, csak itt furcsábbak az esetek. Persze hogy beindul utána az érintettben, vagy a szomszédjaiban a legendagyártás, hogy vajon miért, miért őt, stb. Modernkori mesegyártás tehát, némi alappal. Mint régen a garabonciás diák, stb.

 35. Vanek B. Eduard — 2010-08-23 15:06 

@tiboru: Hát, ha csak egy picit is hasonlítanak az emberre…

Nézd csak meg, mi lett az indiánokkal, pedig ők ugyanennek a bolygónak ugyan ez a faja.

(ezért is gyanúsak ezek a fenyegető, de senkit sem bántó mibek -ezek nem is léteznek, vazze :-))

 34. tiboru — 2010-08-23 14:52 

@Vanek B. Eduard:

Vagyis azt sugallod, hogy a segítőkész, barátságos, picsogó hangú és bárgyú tekintetű idegenek képe hamis, és inkább a predátorokat valószínűsíted.

 33. Vanek B. Eduard — 2010-08-23 14:37 

Ha volnának elérhető távolságban (mág nálunk is intelligensebb :)) lények, akkor az aktív SETI és társai életveszélyes ökörség volna: mintha a vadkacsa csápolna a susnyásban, hogy ide lőjetek…

 32. Vanek B. Eduard — 2010-08-23 14:28 

Az írás nagyon jó, mint mindig. De biztos engem már meggyőztek a mib-ek (és el is felejtették velem, hogy meggyőztek), hogy „képviseljek kételkedő álláspontot minden olyan témában, ahol földönkívüliek létezése, vagy pláne idegen lények földi felbukkanása kerül terítékre”. Ezért szerintem ez egy totál humbug, elejitől végéig konteo-gyártás.

 31. jörgömös — 2010-08-23 13:55 

@Attus Germanicus: világos, így már teljesen hihető az egész sztori.

 30. tiboru — 2010-08-23 13:25 

@Thaddeus Griffin:

Ezt nem is ismertem, köszi!

 29. Thaddeus Griffin — 2010-08-23 12:35 

Men in black? Egyértelmű: http://www.youtube.com/watch?v=qLkmC2VuXA8

 28. Eugenie Danglars — 2010-08-23 12:00 

@Palmi: az alomkepeken mar en is rengeteget gondolkoztam. Hogy melyek azok, amiket csak az agyunk general, es mi az, ami idegen behatasra szulethet.

 27. proletair — 2010-08-23 11:16 

@tiboru:

Szerintem meg Kovács János Klein Jánosként született Budapesten a Dob utcában, aztán a szülei emigráltak az Új világba.

Csak hogy a zsidó szál is meglegyen:)

 26. Valandil — 2010-08-23 11:02 

@rdos: T-800-ast építettek be, a T-1000 felismerése problémásabb.

 25. Attus Germanicus — 2010-08-23 10:53 

@jörgömös: Tiboru eredetileg a Moszadot is bele akarta szőni a cikkbe, de jött két furcsa ember, fekete ruhába voltak öltözve, a héber nyelv egy korábbi változatát beszélték, és szóltak neki, hogy jobb, ha őket ezúttal kiahagyja.

 24. rdos — 2010-08-23 10:51 

Biztosan tudom hogy kibernetikus organizmusok. Honnan? Egy T-100-as (vagy 1000-es) modellt évek óta látok a kaliforniai kormányzó székében. De kamion 🙂

 23. vészmerülés — 2010-08-23 10:50 

@tiboru: Vajon kinek az érdekében állt, hogy ne is keljen fel?

 22. tiboru — 2010-08-23 10:34 

@vészmerülés:

Kovács János természetesen a magyar hírszerzés alvó ügynöke volt, de elfelejtették felébreszteni.

 21. Bisztő Gyalla — 2010-08-23 10:33 

Szerintem négerek.

De én bennük se hiszek.

 20. vészmerülés — 2010-08-23 10:29 

@one_away: „De minden év november 22-én küldet virágot egy bizonyos John Smith nevű állástalan színész sírjára.” – aki tkp. Kovács János, és az emigrációban vette fel a John Smith nevet 🙂

 19. one_away — 2010-08-23 10:12 

@tiboru: és ők már csak így pihennek 😀

pont ma befele a bicajomon gondolkoztam, hogy mennyire mókás ez a konteóvilág. Gyakorlatilag mindenre van ellen-konteó, és még ha valaki rájönne a színtiszta igazságra is, senki nem hinné el, csak mondanák, hogy na, még egy verzió, váó.

az én konteóm: Kennedy nem halt meg, hanem, miután átvette a stafétát idegenügyben, a titkosszolgálat megkereste egy érdekes tervvel. Letesztelik rajta, hogyan lehet egy konteót és annak az ellentétét elhintve a társadalomban minden jövőbeni nyomozásból eleve majomcirkuszt csinálni. Kennedynek tetszett a dolog, ’63 november 10 óta él nyugiban egy MM-re megdöbbentően hasonlító csajjal. De minden év november 22-én küldet virágot egy bizonyos John Smith nevű állástalan színész sírjára.

😀 😀 😀

 18. Valandil — 2010-08-23 10:04 

@tiboru: Biztos Iránnal foglalkoznak, azért nem érnek rá/írsz Moszados konteót.

Amúgy lehet, hogy Blues Brothers imitátorok a fickók – ha találkozok velük, megkérem, hogy énekeljenek el 1-2 nótát.

 17. tiboru — 2010-08-23 09:57 

@Palmi:

Ja, ez a költségvetési megfontolás is jó… Az USA-ban (és biztos vagyok abban, hogy más kormányok is) évente szép summákat költenek ma még paranormálisnak tekintett jelenségek tanulmányozására, meg az esetleges, Földön kívüli életformák (civilizációk?) felderítésére.

Ha nem is a nagyközönség, de az illetékes politikusok (parlamenti és más jellegű szakbizottságok) biztosan figyelemmel kísérik, hogy mire is megy el a lóvé. Ha nem lenne időről időre „esemény”, még azt hinnék, hogy pénzherdálásról van szó és becsuknák a széfajtót 🙂

 16. Palmi — 2010-08-23 09:48 

Amennyiben egy a jövőben már bekövetkezett, balszerencsés kapcsolatfelvételt szeretnének megakadályozni, akkor bizonyos kormányszervekkel is egyezkedniük kellene, legalábbis célszerű lenne. Mert a mezei észlelőknek kisebb esélye van szándékos kontaktus teremtésére, hacsak nem lő le valaki egy idegent, míg a teheneit nyúzza és belezi.

Viszont akkor az is jó kérdés, hogy a kormányok tudnak-e róluk, vagy titkon épülnek be a „visszatérők”? Esetleg erős tudatirányítással végzik munkájukat?

Vagy ténylegesen csak egy „álomképek”, amiket az idegenek a sokkal fejlettebb agyukkal égetnek belénk, agyhullámaink manipulálásával.

De ugye akár meg is fordíthatjuk a feltételezést és oda jutunk, hogy:

Ezzel is csak gerjesztik az idegen civilizációk iránti hitet, kutatásokat. Mert miért is jönnének ezek a fekete ruhás fickók, ha nem is lenne mit eltitkolni, s miért hagynák mégis terjeszteni a róluk és egyéb paranormális jelenségekről szóló pletykákat, ha nem lenne érdekük?

Aztán jöhet a kérdés, hogy azt akarják, békésen teremtsünk kapcsolatot, vagy ne adj isten magunknak köszönhessük a végén, hogy jól meg análintrúdereznek bennünket?

Bár, ha az idegenek szeretnék, akkor már mindenki tudna róluk… vagy nem tudom.

Megint jó poszt lett, ma sem fogok dolgozni 😉

 15. eznemisénvagyok — 2010-08-23 09:22 

Jó a feje, itt a helye!

 14. Gryllus Villamos — 2010-08-23 09:22 

Megfenyegetik Ray bácsit a tanyáján, hogy ne pofázzon , mert különben mittudomén.

Ok., Ray bácsi összefossa a vádliját, majd még is pofázik mindenkinek, hiszen más módon nem tudnánk a MiB létezéséről.

Ezek után a MiB (aki energiát, elmesugarakat és időutazás-üzemanyagot nem kímélve ment el Ray bácsihoz figyelmeztetni őt) cseszik a saját fenyegetéseire és nem lézerezi le Ray bácsi putriját kockásingestől és platós teherautóstól?

Nagyon gagyi csoport lehet ez, igazi puhapöcsökkel.

 13. jörgömös — 2010-08-23 09:15 

Se zsidók, se Moszad, már az összeesküvés elméletek se a régiek. Ez alapján kamu az egész.

 12. proletair — 2010-08-23 09:02 

@4TUN3:

Az USAF rendelkezik egy Űrvédelmi Parancsnoksággal. (AFSPC Air Force Space Command, Peterson AFB Colorado Springs) Úgyhogy annyira nem is Fókuszos az.

És még senki sem keverte ide a kéményseprőket:)

 11. tiboru — 2010-08-23 08:23 

@Eugenie Danglars:

Ez is jó, köszi!

 10. Eugenie Danglars — 2010-08-23 08:20 

És ha teszem azt két konteó kombinációja?

Ha valóban időutazók a feketeruhások, de nem azért, mert a földönkívüliekkel együttműködnek, hanem azért, mert ők a jövőben már átélték a first contactot, és tudják, milyen következményekkel járt? Elképzelhető, hogy valamikor a jövőben a kapcsolatfelvétel nem békésen zajlott, hanem háborúba torkollott, aminek akár a Földre kiható hatásai is lehettek, ezért módosul a biológiai felépítése (nincs köröm, nem izzad, stb.) a megjelenő feketeruhásoknak. És azért jönnek vissza az időben, mert nem akarják, hogy idejekorán a vesztünkbe rohanjunk a túlhajszolt ufó-mániánkkal és elsiessük a dolgot…

 9. Palmi — 2010-08-23 08:03 

Egyértelműen onnan tudják, hogy az ufónauták (az ufó a gépük..) érzékelik, ha figyelik őket. Ez amolyan női megérzés (6. érzék)náluk, mivel legtöbbjük „nőstény”, a mi értékrendünk alapján. Nem véletlenül „csapolnak le” előszeretettel földi férfiakat. /A magas szőkék, akikről 3. típusú találkozáson átesett nők számolnak be, már hibridek/

A fekete ruhások pedig képesek az időutazásra is, (a Fringe-ben az Observer-ek (figyelők) rá a bizonyíték), így már az észlelés pillanatában kiszűrhetőek a szemtanúk, s igen rövid idő alatt (az időutazóknak hosszabbnak tűnik:) ) eltusolhatják az ügyeket.

Majd folytatom, csak 2 fazon akar valamit…

 8. sarius — 2010-08-23 07:45 

@Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor: hogy honnan tudják? Szerinted? Világos, hogy a MIB és az UFO-k egy csapatban fociznak.

 7. vészmerülés — 2010-08-23 07:38 

Csak én látok párhuzamot a poszt bevezető képe és Tiboru avatárja között? 🙂

 6. GeoThrasher — 2010-08-23 07:35 

Szerintem gárdisták, ebből a fekete-fehér színösszeállításból ítélve…

 5. Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor — 2010-08-23 07:17 

Én azt nem értem, hogy MiB-ék honnan tudják, hogy valaki szemtanúja volt valaminek, mielőtt az illető egyáltalán a közönség elé tárná az esetet? No meg ott van a csoportos (10-100 fős) UFO észlelés. Mindegyikükhöz elmennek külön-külön?

 4. SpockCooper — 2010-08-23 07:16 

Remek poszt. Akkora titkosügynök-sucker vagyok, hogy csak na.

 3. 4TUN3 — 2010-08-23 07:09 

Egy észrevétel:

NORAD: North American Aerospace Defense Command, vagyis Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság. USA-Kanada közös irányítás alatt.

Az ilyen „Ürvédelmi Parancsnokság” kifejezéseket tartsuk meg a Fókusznak… 😉

Egyébiránt jó az írás, szokás szerint élvezettel olvastam ezt is.

 2. tiboru — 2010-08-23 06:47 

@Korbuly:

Valamikor nekik is pihenniük kell 🙂

 1. Korbuly — 2010-08-23 06:27 

Remek post mint mindíg, csak a Mossadot hiányolom…:)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök