2011-02-28–16:00

Nagy német adókonteó

A Konteóblog (hasonlóan a magára valamit is adó versenytársaihoz) az ismeretterjesztés és az egészséges paranoia kialakításának nemes célkitűzésein túl a közfeladatok ellátásának nehéz terheit is részben magára vállalja.

Mai (kicsit rendhagyó, rövid és soron kívüli) posztunk reakció egy aktuális külgazdasági (külpolitikai?) hírre, amivel az elmúlt két hétben a hírportálok oldalain többször is találkozhattunk. A témával összefüggő reflexióitokra – mint mindig – most is kíváncsiak vagyunk.

A hír röviden: a Nagy Példakép, Németország pénzügyi kormányzatát megkereste egy informátor, aki potom 2,5 millió euróért (kábé 670 millió forintért) egy olyan adathordozó átadását ajánlotta fel a bonni illetékeseknek, amelyen azon német adóalanyok adatai találhatók, akik a Vaterland szigorú adóügyi jogszabályait úgy gondolták kijátszani, hogy svájci számlákon helyezték el megtakarításaikat.

Az elsődleges információk szerint a lemezen 1.500 (egyezerötszáz) olyan német állampolgár szerepel, akik átlagosan és fejenként többszázezer euróval (esetenként milliós nagyságrenddel) lógnak a szövetségi államoknak és magának a szövetségi kormányzatnak (Németországban a szövetségi – vagyis központi – adók mellett a tagállami és az önkormányzati adók is szép summát tesznek ki; a Grundgesetz, vagyis az Alkotmány német precizitással pontosan körülírja, hogy melyik adónem melyik szintet illeti).

Számolásban a németek mindig is erősek voltak: nem kell különösebb matematikai előképzettség annak kiaritmetikázásához, hogy ha az ezerötszáz adócsaló mindegyike csak százezer euróval lóg (amúgy állítólag többel, de így egyszerűbb számolni), az összesen 150 millió – és akkor a büntetőkamatokról nem is beszéltünk. Ezért kiadni 2,5 millió eurót a hülyének is megéri, hiszen ez 1,66 %-os kockázati befektetés, és már ötven százalékos eredményesség esetén is 3000 százalékos (magyarul: harmincszoros) hozamot garantál.

Tudtok még követni?

Nos, a hír megjelent a sajtóban, s a reakció az elvárt volt: Hamburgtól Bajorországig egyre több adócsaló jelentkezett (és jelentkezik) „önkéntesen” és bűnbánóan, hogy izé, csak most jött rá, hogy az elmúlt években megfeledkezett egy-két svájci számláról, illetve bevételről, és jószántából utólag szeretné befizetni az elmaradt adót. Mert létezik ám polgári felelősségérzet és adómorál is, tévedni meg emberi dolog!

A legfrissebb hírek szerint több, mint százezer (!) német állampolgárnak van Svájcban számlája, és az eddig eltitkolt jövedelem utáni adóhátralék elérheti a tízmilliárd eurós nagyságrendet. Ez olyan sok pénz, hogy belőle Battonyától Nemesmedvesig egymást érhetnék a lélegeztetőgépek, továbbá a politikai üzeneteket közvetítő óriásplakátok, és még maradna is pár állami főtisztviselő végkielégítésére.

Amíg nem indul adócsalás miatt büntetőeljárás, a civilizált világban az a szokás, hogy egy büntetőkamat felszámításával minden különösebb következmény nélkül utólag is befizethető az önhibából becsengetni elmulasztott adóhátralék.

Nem akarom én sokáig húzni a posztot, biztosan nektek is van számtalan más teendőtök (például lassan felkészülni az APEH-nek benyújtandó jövedelembevallási ívek kitöltésére), ezért rátérek a konteóra (ami ezúttal saját kútfő, máshol nem olvastam, persze nem zárom ki, hogy másnak is eszébe jutott már):

Szóval: mi van, ha ez az egész (a titokzatos informátor a maga kis cédéjével) csak kitaláció? Mi van, ha a kreativitásukról amúgy nem túl híres német pénzügyesek valamelyike egy este túl sok csülköt evett rengeteg savanyúkáposztával és elképesztő mennyiségű sört ivott rá, minek következtében nem tudott elaludni? Miközben ott görnyedezett az íróasztala fölött,  egyszer csak agyába villant: mi lenne, ha elindítanánk egy hoaxot arról, hogy jelentkezett egy informátor..? 

A gondolatot tett követte: két levélnyi emésztőtabletta bevétele után Hans nekiállt és megírta a szigorúan titkos előterjesztését a Bundeszentralamt für Steuern, vagyis a bonni APEH főigazgatójának (esetleg egyenesen a Bundesministerium der Finanzennek, azaz a Szövetségi Pénzügyminisztériumnak), ahol eleinte csak nyammogtak a dolog fölött, de végül beadták a derekukat: behívták a sajtóosztály vezetőjét, és megbeszélték a kiszivárogtatási forgatókönyvet.

Persze Merkel kancellárt is beavatták, de Angela bevállalós ossie csaj, még röhögött is egy kicsit a dolgon, mielőtt rábólintott volna.

Nem zárható ki az sem, hogy a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (a német elhárítás) Gazdaságbiztonsági Főosztályának egyik pihent agyú gumitalpúja találta ki az egészet, elvégre ez egy klasszikus dezinformációs művelet, amivel a világ valamennyi titkosszolgálata előszeretettel élni szokott, ha meg akarja kavarni egy kicsit a fekáliát. Hogy (teljességgel kivételesen) a nyugati intelligens szervízek egyik akciója gazdasági hasznot is hajt kenyéradóiknak – hát ilyen is van.

Hogy ne legyen nagyon gyanús (no meg hogy az újságírók is kapjanak egy koncot), találtak egy faszit, aki majd megtestesíti az informátort. Erre a szerepre Hervé Falciani, egy bevállalós monacói számítástechnikai szakember jelentkezett, aki (úgy tűnik) főállásban fogja eljátszani a banki Mély Torok szerepét – és biztos, hogy nem ingyen. Felbukkant ő már más országokban is (pl. Franciaországban), és biztosak lehetünk abban, hogy hallunk még felőle. Ha ugyanis beválik a módszer, a különféle  pénzügyminisztériumok és adóhatóságok addig rágják majd a csontot, amíg akár csak minimális húscafat van rajta.

Csak nehogy divatot csináljon és ezentúl ez legyen az elvárás, mármint a gazdasági haszon – mondhatnák összeszoruló végbélnyílással a Falk Miksa utcába, vagy a Sasfészekben egyesek.

Végezetül egy (költői) kérdés, elvégre magyar hazafiak vagyunk és a Köztársaság költségvetésének egyensúlya legalább olyan drága nekünk, mint a demokrácia többi vívmánya (a többpártrendszertől egészen a közterületi kurvaaanyázás semmi mással össze nem hasonlítható érzéséig):

Mikor jutna eszébe egy okostojásnak a hazai Nemzetbiztonsági Hivatalnál (vagy bármelyik szolgálatnál) egy ilyen penge ötlet?

Meg tudnátok tippelni, hány honfitársunknak van Ausztriában, Svájcban vagy Lichtensteinben számlája (hogy Dominikáról vagy a Kajmán-szigetekről ne is beszéljünk)? És mibe kerülne egy virtuális informátort az APEH-nek is belengetnie? Lelki szemeimmel már látom is az MTI-hírt, amelyet aztán rekordgyorsasággal átvesz a Népszava és a Magyar Hírlap (a sorrend attól függ, melyik kurzus van éppen hatalmon): rejtélyes informátor félmilliárd forintot kér a kormánytól, cserébe a külföldi magyar számlatulajdonosok adataiért!

Szerintetek hányan csinálnák össze magukat, és hány milliárd forintnyi, utólagos bevallású adóhátralékról keletkeznének befizetések?

A tipp ingyen van, felajánlom nemzetgazdasági hasznosításra. Finomítani kell rajta egy kicsit, srácok, mert a német példát 1:1-ben átvéve egy kicsit átlátszó lenne. Ha megakadnátok, keressetek; számtalan ötletem van.

És nem csak adóügyekben.

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

204 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 204. tiboru — 2010-12-20 13:06 

@Artemisziadzsentileszki:

A végén még kiderül, hogy te is Hozzájuk tartozol 🙂

 203. Artemisziadzsentileszki — 2010-12-20 13:04 

@tiboru:

Az azt megelőző dvd-kről viszont még nem derült ki, hogy hamisak lennének.

Megkésve bár, de azért lenne egy sokadik föltevés az adatlopásra.

Történt, hogy az UBS vezetése besokallt az amcsik nyomására. Igaz, hogy sokáig és sikerrel védték a banktitkokat az amerikai adóhatóságok előtt, de végül is ők maradtak alul (nem akarták az amerikai –jól jövedelmező- működésüket egy licenc-megvonással kockáztatni). A vezetőség nem nézte jó szemmel, hogy az egybesültállamok lejárató kampányt indított ellenük. Mérlegre tették a hasznot (adóeltitkoló amik) és a károkat (visszavonják a bank működési engedélyét az USA-ban,negatív hírnév, stb.). Úgy gondolták, hogy ez utóbbi sokkal károsabb, mint amennyire az előbbi jövedelmezőbb. A jövőbeni konfrontációk elkerülése végett léptek, és az adatokat ők szivárogtatták ki. Mivel ezt direkt módon nem tehették meg, találtak egy strómant.

Jó-jó, de miért a németek adatait szolgáltatták ki az amcsiké helyett? Úgy gondolták, hogy túl egyértelmű lenne, ha hirtelen az ami-helvét vita közepén egyszer csak kiszivárognak az ő adataik. Mivel a nácik Svájcban elrejtett kincseik miatt kétes hírnévre tett szert az ország, kicsit beléjük lehetne rúgni. (A mostani vezetés elítéli az UBS II. világháborúban játszott szerepét.) A kiszivárogtatásból pedig az amerikai állampolgárok is érteni fognak, s levonják a megfelelő konklúziókat. Hervé Falciani az adatok eladásából befolyt pénz 50%-át visszajuttatta a legfelsőbb vezetésnek, akik a pénzből német nagymellű szőke lányokat rendeltek, majd napokig folyt a dáridó. Állítólag Bernanke-t is meghívták a lazításra, de ő nemet mondott.

 201. tiboru — 2010-09-18 20:51 

@Attus Germanicus:

Vagy akár azt elismerni, hogy ők indították az egészet, ahogyan azt a posztban fel is vázoltuk 🙂

De a hatás, az pontosan az lett, mint amit prognosztizáltunk 🙂

 200. Attus Germanicus — 2010-09-18 19:27 

Innen már csak egy lépés beismerni, hogy akik a CD-t megvették, azok pontosan tudták, hogy hamis:

index.hu/gazdasag/2010/09/18/ado_cd/

 199. TotoHU — 2010-04-19 21:52 

Kisebben már nálunk is elkezdődött az ilyesmi.

Emlékszem, 2000-ben még a megboldogult AB.. Am.o bank kötelékében a Csongrád megyei APEH-től érkezett egy megkeresés, amely szerint az összes olyan hiteligénylőnek, aki csongrád megyei, a teljes igénylését küldjük el részükre, különös tekintettel a hiteligénylések mellé csatolt jövedelem igazolásokra.

Nagy meló volt, de megkapták. Ugye, a hiteligénylésben a bank felé nem eltitkolni akar a polgár, hanem éppen ellenkezőleg minél jobb színben feltüntetni magát.

A több ezer dokumentumot nyilván egyenként mellétették az adott magánszemély adóbevallásának, és ha pozitív irányú eltérést találtak az igénylésben, küldtek egy könycseppekkel áztatott parfümillatú névre szóló idézést az érintettnek.

 198. NagyTeve — 2010-03-15 19:33 

NagyTeve · http://www.uniforminsignia.org 2010.02.26. 22:21:57

index.hu/gazdasag/vilag/2010/02/26/a_dusseldorfi_kormany_megvasarolta_az_adocsalok_nevet_tartalmazo_cd-t/

na, most ugrik a majom a vízbe 😀

Válasz erre

damn 2010.02.27. 10:24:24

Egy igazi kentao felgöngyölítés 🙂 Bár ez még csak egy CD, de szerintem be fog indulni a vásárlása:)

na, ez az igazi konteó … abban a pillanatban, amikor én megírtam, damn is írt … hmm … ki is damn?

 196. damn — 2010-02-27 09:24 

Egy igazi kentao felgöngyölítés 🙂 Bár ez még csak egy CD, de szerintem be fog indulni a vásárlása:)

 194. Carmesina — 2010-02-23 10:08 

Nagyon tetszik az ötlet, és egyáltalán nem lehetetlen. Sztem máskor is írj saját konteókat, tetszőleges témában 🙂

 193. tiboru — 2010-02-21 07:55 

@Pistu:

Szia,

hát nem nagyon terveztem; annyi az új téma, hogy régivel csak különösen indokolt esetben szeretnék foglalkozni.

De hát a kommentek többek között azért vannak, hogy az új infókat és kiegészítéseket megjelentessék 🙂

 192. Pistu — 2010-02-20 19:50 

Üdv tiboru!

Csak érdeklődnék, hogy nem akarsz-e esetleg a közeljövőben egy updatelt New World Order konteót írni?

 191. Licus — 2010-02-17 14:35 

@tiboru: Az őskor óta nethasználó vok, mégis MOST kezdem felfogni, milyen ma az „újság” működése. Emléxem, a cigusgyilkosságokat milyen volt a blogodon követni… asszem ez is olyan lesz. Forró nyom! Életszag! Profi vélemények! Jó elemzések!

(Nem mertem rákérdezni, pedig a hír első megpillantásakor a blogod villant be… csak féltem, h túl szakmai ügyed:)

 190. tiboru — 2010-02-17 12:01 

OFF:

Egy egész konteócikket nem ér meg (annyira szánalmas), de ha van saját véleményetek arról, hogy mi is lehet az ügy hátterében, tessenek ide bekukkantani:

milstory.blog.hu/2010/02/17/130_a_dhl_tabornok

 189. Eugenie Danglars — 2010-02-16 19:48 

@tiboru: még jó. ki nem hagynám. 😀

 188. Tamáshida — 2010-02-16 15:52 

Hát… végigolvasva ezt a sok hozzászólást (és persze a cikket) arra a következtetésre jutottam, hogy még mindig a becsületes adófizetés a legegyszerűbb út. Az igaz, hogy, ha mindeki becsületes lenne, akkor egyszerű lenne a világ, nem lenne miről írni az újságokban. Azt viszont jogos észrevételnek tartom, hogy mi van, ha az adóinkat munkakerülőknek vagy bűnöző politikusoknak adják? Ez ellen tenni kell, de nem úgy, hogy nem fizetnek adót. Először is, a másik bűnéért nem én felelek, másfelől pedig a munkakerülőknek úgy is juttatnak pénzt, hogy szavazzanak, és a politikusoknak is fog jutni, legfeljebb kevesebb marad az iskoláknak, egészségügynek, útjavításra, stb.

 187. Licus — 2010-02-15 20:18 

Akkor, ha jól értem, az alábbi al-konteók vannak:

1) Műnyúl az egész, a lükék meg rástartoltak

2) Magányos merényl… bocs, adateltulajdonító

3) Titkosszolgálatok

3.1) németek

3.2) EU együttműködés

3.3) USA

3.4) oroszok (h keverjék…)

3.5) arabok (dettó)

3.6) Izrael (naná)

4) az UFÓ-k

 186. tiboru — 2010-02-15 19:42 

@Licus:

Ami pedig az USA és a világ többi részének titkosszolgálati kapcsolatait, illetve az információcserét illeti, egyszer régen azt mondta nekem egy szakértő, hogy ennél aszimmetrikusabb dolgot nem is lehet elképzelni.

Vagyis az USA mindent elvár, mindent meg akar kapni, de adni… hát, elég keveset – és akkor roppant diplomatikusak voltunk.

 185. tiboru — 2010-02-15 19:40 

@Licus:

Amennyire én tudom, ez nagyjából így van. Sőt, a kiterjedt, khm, érdekérvényesítő képességének köszönhetően ez már nem csak az USA határain belül, hanem jócskán azon kívül is érvényes – bármit is mondanak a (látszólag) büszke brüsszeli bürokraták.

 184. Licus — 2010-02-15 16:36 

(Ha meg X titkosszolgálat tud valamit, abból adhat hasznos morzsákat Y-nak meg Z-nek… hoci-nesze.)

 183. Licus — 2010-02-15 16:35 

Kedves Mindenki! Sok szakértő lehet köztetek, világosítsatok fel. Én ugyanis azt hallottam, hogy az USA-beli „Patriot Act” elfogadása óta minden vállalati adathoz POTENCIÁLISAN hozzáférhet az USA (értsd: a titkos szolgák). Ha valami veszélyes az USÁ-ra, akkor ott nincs banktitok. S h mi veszélyes rájuk, azt is ők határozzák meg. Nos?

 182. A$trin — 2010-02-15 14:55 

Hát ez a poszt hatalmas! 😀 Eddig az egyik legkedvencebb. Amúgy a konteó teljességgel elképzelhető.

 181. Gloucester — 2010-02-15 12:26 

„…az adóparadicsomokba és offshore cégekbe menekített magyar vagyonok összértéke meghaladja a kétezer milliárd forintot.”

Forrás: hvg.hu/gazdasag/20100215_offshore_ceg_hazai_vallalkozasok_magyar_n

 180. sertésmájkrém — 2010-02-15 10:51 

„Szerintetek hányan csinálnák össze magukat, és hány milliárd forintnyi, utólagos bevallású adóhátralékról keletkeznének befizetések?”

Haha, te ebben az országan élsz? Kb 2 nap múlva tudni lehetne hogy hoax. Az érintettek ugyanis rekordgyorsasággal derítenlk ki politikai kapcsolataikon vagy egyéb barátaikon keresztül, hogy mi a helyzet és onnan szivárogna lefelé az infó.

 179. Wucli Tóbiásné — 2010-02-13 23:49 

@tiboru:

Huhh, erröl órákig tudnék offolni, inkább hagyjuk :-), de azért gyökeresen más a helyzet.

 178. tiboru — 2010-02-13 22:43 

@Wucli Tóbiásné:

Köszönöm a pontosítást; Németország mentségére szolgáljon, hogy az Egyesült Királyság is egészen jól elvan írott alkotmány nélkül 🙂

 177. Wucli Tóbiásné — 2010-02-13 21:47 

Nagyon érdekes a post. Szerintem létezik a DVD… Hacsak nincs az ügyben egy olyan dupla csavar, hogy az elsö CD – ami Zumwinkel lekapcsolásához vezetett akár a Deutsche Bank szponzorálásával, akár anélkül, bár érzésem szerint Harács teóriája ott van a szeren – valóban létezett, de most a válságra tekintettel lehetséges, hogy valóban blöffölt a szövetségi kormány, ilyen idöket élünk. Amúgy ilyen tervek kiókumlálásához – szerintem – nem kell itt semmiféle különleges szolgálatos brainstorming, amíg Schäuble papa a tüz közelében van (extra adag paranoia füszerezve egy kis egészséges feledékenységgel – ugye hogy is volt anno azzal a 100ezres adománnyal és a svájci feketepénzes pártszámlákkal, tipikus rablóból pandúr eset…).

Egyébként a világ legnagyobb pofátlanságának tartom – ha valóban léteznek az adatok -, hogy egy állam lopott árunak biztosítson, söt mi több ilyen módon teremtsen piacot. Értem, hogy pénzügyi szempontból nagyon eredményes, de az államnak lennének olyan kötelezettségei – az én idealista felfogásomban -, mint a törvényesség védelme, nekem ebbe lopott adatok vásárlása nem fér bele. És nincs – sajnos – svájci számlám.

Viszont két apróbb pontosítás. Németországnak nincs Alkotmánya. Alaptörvénye van (viszont vicces módon Alkotmánybírósága igen). A kettö közé nem lehet egyenlöségjelet tenni, lásd GG §146 (ugye tudsz németül): „Dieses Grundgesetz, das nach Vollendung der Einheit und Freiheit Deutschlands für das gesamte Volk gilt, verliert seine Gültigkeit an dem Tage, an dem eine Verfassung in Kraft tritt, die von dem deutschen Volke in freier Entscheidung beschlossen worden ist.” Mindig csodálkozom azon, hogy több mint 60 év alatt nem sikerült Alkotmányra szert tenniük, csakúgy, mint egy tisztességes Békeszerzödésre sem (söt egyesek szerint a Szövetségi Köztársaság létezése is kérdéses). Mondjuk az egész ügy egy külön konteó tárgya lehetne, egy érdekes online könyv németül, de eltart egy ideig, amíg lejön:

http://www.rsv.daten-web.de/Germanien/IDR_-_DIE_JAHRHUNDERTLUEGE_-_V4.pdf

Egyébként természetesen semmi felelösségérzetröl (tudom, hiányzott az irónia jel) nincs szó az önfeljelentöknél, csak arról az apró, de nem jelentéktelen különbségröl, ha felnyomod magadat, akkor ugyan ki kell fizetned az eltitkolt adót+büntetést, de ha ök csengetnek nálad elöbb – és bizonyítást nyer az adócsalás – akkor büncselekményröl beszélünk, ami a bíróság elött szabadságvesztéssel is honorálható, ami felfüggesztett esetén is büntetett elöéletet jelent, ami ezekben a körökben sem menö.

 176. tiboru — 2010-02-13 18:27 

Sörfaló spam miatt kimoderálva.

 175. Pgrim — 2010-02-13 09:20 

Még hogy Magyarországon a kormány ilyenért fizetne??? Hol élsz tiboru? Arról a kormányra (+ogy képviselőkre) gondolsz, mely minden egyes tagjának 99%-os valószínűséggel van külföldön számlája?

 174. lüke — 2010-02-13 07:44 

@tiboru:)

az nem együttmüködés volt:

rekviráltak, egyszerüen

( ott nem volt mit együttmüködni)

 173. lüke — 2010-02-13 07:41 

az internet források mind kétesek és pontatlanok, a magyarok meg pongyalák:)

nem is impact faktoros Phd-re való:)

de erre elég volt

mert ,hogy eladják a neveket és megveszik

=orgazdaság

s a vád alku az egész más, itt szó sincs még vádról,

majd ha a SVAJCI bankok megindítják akkor!

ez még nem lefocizott 🙂

 172. Kivancsi — 2010-02-13 06:18 

@visszakettopadlogaz: latom te bedoltel a hulyitesnek :):)

majd te odamesz es megmondod mit akarsz latni :):)

bruhahah

taroljak neked evekig :):)

es milesz a felveteleken levok jogaival? :):)

ebredj fel a digitalis vilagbol a magyar valosagba:):)

joreggelt:):)

 171. Kullancs1983 — 2010-02-12 23:25 

@tiboru: Kizartnak tartom hogy barki is onkent fizessen. Aki epp csokos (milyen jo kifejezes, most hasznalom eloszor) azt ugyis kihuzzak a pacbol, aki meg nem az kikeri maganak az aljas, politikai alapu tamadast ami az o szemelye ellen iranyul, sogor-koma-jobarat ott is akad… A vege az lesz hogy 1-2 emberre rahuzzak az egeszet, ok kapnak masfel evet felfuggesztve, aztan meg egy tanacsadoi allast valamelyik haver cegenel es kesz.

 170. visszakettopadlogaz — 2010-02-12 23:17 

@dzsugasvili: ennel jobban meg senki nem fogalmazta meg az elmult 20 evet! szivembol szoltal!

 169. visszakettopadlogaz — 2010-02-12 23:16 

@Kivancsi: csak egy pelda:

biztos olvastatok hogy angliaban van a legtobb utcai kamera!!

DE minek ha nincs ember aki figyelje oket :):)

de otthon is nem egy story van arrol hogy teljesen felesleges a kamera….

errol ennyit:))

JAJA nincs ember aki figyelje de mind merevlemezre rogzul – ha baj volt csak megmondod hol es kikeresik a felvetelt — ne dolj be minden hulyesegnek baratom…

 168. tiboru — 2010-02-12 23:05 

@Valandil:

Bocs, de te is tudod, hogy a forrást sohasem árulhatjuk el…

 167. Valandil — 2010-02-12 22:49 

B+ Tiboru! Lenyúltad a konteómat! 😀

(Csak a családban adtam elő, most ki kell találnom, melyikük az informátorod…) Ráadásul 2,5 milliós műveleti pénzhez is hozzájutottak a szolgálatok, ezt ne felejtsd el!

 166. dzsugasvili — 2010-02-12 20:43 

Szerintem az NBH-val kapcsolatban abszolút rossz a felfogásod, Tiboru.

Szerintem a legnagyobb összeesküvés ugyanis az összes eddig tárgyalt közül Magyarország 1990 utáni működése. Néhány elvétve előfordult kisebb döntést leszámítva semmi jelentősebb változás nem történt az itteni emberek érdekében, legyenek azok cigányok, magyarok, románok, szlovákok, vagy akárki, aki ezen a 93 ezer szerencsétlen négyzetkilóméteren él. A rendszerváltás óta pár ezer itthoni hatalomért és pénzért bolonduló politikus, bankár/üzletember meg max. néhány médiamágnás kezében vagyunk, akik különböző módokon a külfölddel egyezkedve minél nagyobb hasznit igyekeznek szakítani maguknak, a lakosság maradék 99.9%-ával meg kizárólag a további kirablás okán foglalkoznak.

Az NBH-nak az elmúlt két évtizedben szerintem pont az volt a feladata, hogy ezt a működési rendszert fenntartsa! Nem hülyézni kell őket, tehát, mert az ő penge ötletük már több évtizede működik, és sokkal durvábban, mint ez az esetleges kis német adótrükk. Itt egy egész országgal hitetik el azt, hogy minden rendben van.

 165. tiboru — 2010-02-12 20:08 

@harács:

Köszönöm a gratulációt, maradj állandó olvasónk!

A Deutsche Bank pedig… szóval nem kispályás játékos, na.

 164. harács — 2010-02-12 17:39 

sziasztok lányok, fiúk.

elöször is szeretnék gratulálni a szerzöknek ehhez a nagyszerü bloghoz.

Németországban töltöm az idöm már néhány éve, elég sokat tudok a dologról. Ez a CD már nem az elsö CD. Kb. 2 évvel ezelött már jelentkezett valaki Lichtenstein-böl adatokkal, akkor is megvették, és bizony pár emberre jól rá is húzták a vizeslepedöt. Nos, ha az összeesküvéseknél tartunk, akkor almondható egy érdekes fejezet akkorról: A legismertebb áldozat akkor a Német Posta vezérigazgatója volt, (Zumwinkwel úr), akire kb. 1 milliót bizonyítottak rá. Persze azonnal az állásába került. A gond csak az, hogy ez a csávó kb. 5-10 milkát keresett évente. No most miért csukatná le magát egy ilyen 1 milka miatt??? Az ügy kirobbanása elött néhány héttel akarta a Német Bank megvenni tölük a Postabank-ot. Ö ellenállt, nem adta el. Miután le kellett mondania, hirtelen eladták. Szóval szinte magát teszi fel a kérdés: Lehetnek a Német Banknak olyan kapcsolatai, hogy ilyen információkhoz juthasson? Mert a CD akkor igazi volt.

 163. tiboru — 2010-02-12 17:04 

@Nick@Day:

Biztos azért használt DVD-t, mert rajta vannak a pucérképes biztonsági kapu mozgóképes felvételei is 🙂

 162. tiboru — 2010-02-12 16:58 

@Sherpa_1:

Legalizált bűncselemény; ez egy kicsit olyan fából vaskarika, nem?

 161. tiboru — 2010-02-12 16:57 

@Eugenie Danglars:

Kézcsók! Hát ön?! Bekukkantás a nagy messzeségből?

 160. Sherpa_1 — 2010-02-12 16:54 

Azért ez kicsit gáz…szerintem. Elvégre a törvények mindenkire vonatkoznak. Valaki adatot lop, az bűncselekmény. Aki a lopott cuccost megveszi, legyen az Merkel vagy bárki, az meg orgazda, ami szintén köztörvényes bűncselekmény. Itt nincs nemes cél. Sztem se az egyik, se a másik oldal nem követhet el legalizált bűncselekményt.

 159. tiboru — 2010-02-12 16:54 

@lüke:

Csak azok nem köszönték meg az együttműködést 🙁

 157. lüke — 2010-02-12 16:38 

@tiboru:

ilyen beszelgetesek , ha jól emlékszem kelet- német országban is voltak

-Herr Fdjott,

mennyi is a takarékbetétje?

-na ez az, ez most elvesszük, ön van soron

pl Suhlban /Thüringia

 156. lüke — 2010-02-12 16:32 

@SpeedFreak:

na ezért jelölik a nobel díjra:)

teljes megfigyelés /Orwell megmondta:)

– egy -két net oldal

– bankkártya

-mobil telefon

nem is kell több,tudnak mindent

 155. lüke — 2010-02-12 16:30 

@tiboru:

ugye, ugye

már dolgoznak rajza hogy az UBS-be fektessenek

ha németek megveszik a listát, akkor a

svájci banknak annyi, ahova csak 2 ajánlóval lehet betenni:)

 154. Eugenie Danglars — 2010-02-12 16:28 

az internet konteó jó! 🙂

Egyébként mikor megláttam a cikk címét, rögtön tudtam, hogy erről lesz benne szó. :)))

 153. SpeedFreak — 2010-02-12 16:00 

@tiboru:

Lehetne egy poszt amúgy az internetről is, hiszen innen már csak egy lépés az Orwell-féle „igazság minisztérium”. Bár ez lehet, hogy nem is konteo? 🙂

 152. SpeedFreak — 2010-02-12 15:58 

„A tipp ingyen van, felajánlom nemzetgazdasági hasznosításra. Finomítani kell rajta egy kicsit, srácok, mert a német példát 1:1-ben átvéve egy kicsit átlátszó lenne. Ha megakadnátok, keressetek; számtalan ötletem van.

És nem csak adóügyekben.”

Hehe, nincs is jobb nemzetbiztonsági alkalmazott, mint aki eleve konteókkal foglalkozik. Az információ hatalom, és mindig az áll a puska jobbik végén, aki belógatja. Hogy valós-e az info vagy sem, az már szinte nem is számít. A web 2.0 korában aki gyorsabban tüzel, az nyert. Egyébként nekem először ez ugrott be amikor hallottam a hírt.

 151. SpeedFreak — 2010-02-12 15:49 

Nagy ügy, nálunk meg az FKFV játszik össze a parkolótársaságokkal. Direkt körülveszik hófallal a kocsimat, majd utána – mivel nem hordok rohamásót magamnál, így nem tudok odébb állni – megbüntetnek.

Amúgy Merkelre vallana…

 150. Kivancsi — 2010-02-12 15:48 

@soleeroo:

Az EU ban dolgozo kulfoldi kepviselok..

pl. adougyibiztos Laci bacsi, es minenki..

Nos ezek az embereknek a havi fix illetmenyuk tobb ezer EUro..

ot-tol felfele..

Na es az a kocsog belga allam mit csinal??

Ezutan a jovedelem utan nem ker ADO-t..

Vagyis ker de az osszege 0%-s..

Nos a kisember az aki burcsizik a kb 1800brutto minimal berert vagy akar a normalis fizetesert mondjuk 3000Eu..

Szerintetek mit gondol a sajat allamarol?

Ha lehetosege ven tobbre mint amit kap..

Szerintetek szeretne, akarna ADO-t fizetni utanna…

NAGY LOFASZT

kis kozertek, pubok, kavezok…

a szamladasi kotelezettseg kb 50%-os

nem egyszer sajtpapirra kezzel irt szamlat adnak???

lakaskiadas utan az adofizetes elkerulese 90%-os..

Szamlat csak ugy kapsz ingatlanirodatol berelve ha a berleti dijat megfejeled meg az ADO-val????

Mirol beszelunk itt kerem????

Europa????

Persze….

 149. David Bowman — 2010-02-12 15:37 

@tiboru: Így az egész zamata vész el.

Az, hogy, „na, ebből sem épít valaki más villát a II. kerületben!”

 148. David Bowman — 2010-02-12 15:27 

.@moonclown: Kiteszed a képernyőre, lefényképezed a mobiloddal, és késsz.

 147. David Bowman — 2010-02-12 15:24 

Nem kell megmondaniuk hogy honnan van. Belföldi hírszerzés, a többi titok.

 146. David Bowman — 2010-02-12 15:23 

@Mostfigyelj: Nem kell odamenni.

Én simán be tudnám szedni az elcsalt adó 90%át.

 145. Licus — 2010-02-12 15:23 

svájci bankok fiókjából, bocs

 144. Licus — 2010-02-12 15:21 

@David Bowman: Mi jobb: Ha azt mondja a német APEH: ” mi loptuk ki az adatokat a svájci nakok fiókjából” v ha a lelkes „amatőr” Hervé-től veszik meg?

 143. David Bowman — 2010-02-12 15:20 

@Bloodscalp: Már a póstabank listából se lett semmi. Hacsak az nem, hogy megbüntették az újságírót.

 142. Mostfigyelj — 2010-02-12 15:20 

Svájcban és mellette a bankok parkolójában ott fényképeznek a német adó ellenőrök.

Simán elhiszem, hogy csak kitalálták az egészet.

 141. David Bowman — 2010-02-12 15:17 

@portis: Hogy micsoda?

 140. David Bowman — 2010-02-12 15:13 

@soleeroo: Én sem.

 139. David Bowman — 2010-02-12 15:12 

@mark renton: Bűncselekménnyel álcázni 1 legális eljárást ??

 138. soleeroo — 2010-02-12 15:10 

@Augustin, maxt:

jo, hogy kozvetlenul egymasutan szoltatok hozza, igy alatamasszatok a velemenyem (amivel valoszinu nem leszek nepszeru, dehat istenem)

espedig ha nekem lenne 2-3 gurigam euroban, egyaltalan nem biztos, hogy befizetnem

1) azert hogy nehany korrupt elftars a parlamentben (szamlakotelezettseg nelkul) koltsegelszamolas cimen zsebrevagja

2) hobbi munkakerulok segelyere fizessek ki. (ezekbol nemetorszagban amugy van szepszammal)

felreertes ne essek: adofizetesnek van ertelme. de nem ott ahol a fenti ket pontra megkozelitoleg 150%-os az esely.

 137. David Bowman — 2010-02-12 15:09 

@zéka: Meg csődbe menne a gazdaság.

 136. Kivancsi — 2010-02-12 15:08 

@Licus:

Hollandoknal a kamatado = 0%

Akkor vigyuk oda a lovet!!!

 135. David Bowman — 2010-02-12 15:08 

@MP: Pontosan mit is?

 134. David Bowman — 2010-02-12 15:05 

Ha az állam nem riad vissza 1 kis törvénytelenségtől anyagi haszon reményében, én miért tegyek másképp?

Amúgy az adócsalt lóvét névtelen számlán kell tartani. Igy az örökösödési pereknek is elejét lehet venni.

 133. spinat — 2010-02-12 15:00 

akkor mégis svarzgeld

 132. Rob67 — 2010-02-12 14:53 

Ez nálunk is előfordulhatna.

Igaz egy kicsit másként.

Az informátor kérne félmilliárdot. Az Apeh erre 1 milliárddal számolna, mire az Országgyúlés erre szakosodott titkos bizottsága 2-t kérne rá.

Mire kifizetik azért a költségek címén már felkúszna 5 egész milliárdra.

Na ez Magyarisztán.

Nyugi, nálunk a lopáshoz csend kell, íhy ez nem járható út.

 131. tiboru — 2010-02-12 14:48 

Még egy (viszonylag frissebb) ontopik hír:

http://www.vg.hu/ado-a-svajci-tokejovedelmekre-289762

Aki nem akar sokat olvasni, ez a lényeg:

„A svájci bankszövetség által felvetett adó jóval szélesebb körben csapolná meg a megtakarításokat, mint az uniós kamatadó-egyezmény. Nemcsak a bankbetétek utáni kamatra, hanem az osztalékra, a befektetési jegyek hozamára és a részvényekből származó tőkenyereségre is kiterjedne. Természetes és jogi személyek számláira egyaránt vonatkozna, és minden „érdeklődő” állam polgárait sújtaná.

Svájc ezekkel kétoldalú megállapodásokat köthetne, s az adót úgy vezetné be, hogy az megfeleljen a partnerállam adókulcsának: az olaszok tőkejövedelméből például 12,5 százalékos adót csípnének le, az osztrákokéból 25, a németekéből 28 százalékosat. Így a külföldi államkincstárak ugyanakkora jövedelemhez jutnának, mint ha saját maguk adóztatnák meg polgáraikat, viszont a befektetők továbbra is biztosak lehetnének abban, hogy adataik nem kerülnek ki a svájci bankokból.”

 130. Licus — 2010-02-12 14:47 

Hát ha Németországban 25%, Svájcban 35% a kamatadó, akkor mégiscsak inkább a svarc pénzeket vihetik oda:(

 129. Licus — 2010-02-12 14:46 

Offoffoff: Ha engem a Kémakadémia (van ilyen?) tanrendjének (van ilyen?)összeállításakor megkérdeznének, én könyvelést, könyvvizsgálati módszertant javasolnék min. 50%-ban. Mert a főkönyvekben minden disznóság/fontos ügy ott van, csak tudni kell kiolvasni… Pl. h milyen telephelyen fizetgetnek éppen milyen pénzeket milyen beszállítóknak = kiderül, milyen technikai kutatás zajlhat ott. Biztos h igyekszenek elmosni, de egy vén róka könyvelő előbb rájön egy poros irodában, mint 10 muszklis James Bond a terepen!)

 128. tiboru — 2010-02-12 14:41 

@tiboru:

Legalábbis ez volt a terv; nem tudom, végül miben állapodtak meg.

 127. vészmerülés — 2010-02-12 14:40 

@tiboru: @paranoid T.R. marcipan: sejtettem, hogy valami gáz van a kérdőjelekkel 🙂

 126. tiboru — 2010-02-12 14:39 

@spinat:

Svájcban az EU-állampolgárok ottani számláira a kamatadó 35%.

http://www.euvonal.hu/index.php?op=hozzaszolas&topic_id=128

 125. paranoid T.R. marcipan — 2010-02-12 14:38 

@tiboru: off visszavonva, még nincs minden veszve:D

 124. paranoid T.R. marcipan — 2010-02-12 14:38 

@vészmerülés: olvass vissza, pont ezért írtam.

off

most azon gondolkodom, h ennyire nem tudom kifejezni magam? vagy kéne vmi jelölés az iróniának?

 123. Kivancsi — 2010-02-12 14:37 

@Licus: Szerintem…

Elso kerdes…

Jurgen nek milyen szamlaja van!!

– teljesen magan

– kajman szigeti offshore cegenek van szamlaja

Ha teljesen magan es arra offshore cegektol jon lovi.

Azt maganban gyujtogeti magan bankartyaval kolti nos akkor gaz van!!

Ha sajat kajmansziget cegenek a szamlaja van ott es errol csipegeti a lovit kartyaval… EKKOR nincs NAGY gaz..

Hisz sajat kulfoldi cege…..

 122. tiboru — 2010-02-12 14:36 

@vészmerülés:

Asszem marcipán is erre gondolt 🙂

 121. spinat — 2010-02-12 14:35 

na most nem arról van szó, vagy csak részben, hogy Schmidt úrnak honan van a pénze, ami CHban csücsül. Inkább arról, hogy minden kamatjövedelemre NOban 25% az adó. Ez durva sok. Gondolom CHban kevesebb. Senkinek nem tilos külföldi bankban fialtatni a pénzét, csak be kell jelenteni mennyi lett a nyeresége, abb’ol mennyit adózott helyben, a finanzamt meg tartja a markát a többiért. De mivel nekem csak német bankokban van a pénzem, ezért engem csak az ügy erkölcsi része érdekel.

 120. Licus — 2010-02-12 14:35 

@tiboru: Azt azért megnézném, h amikor kiszáll az XYZ bankhoz a könyvvizsgálója kötelező éves átnyálazásra (akár többtucat ember! sok héten át ott matatnak, és mindent végigtúrkálhatnak! iratok mázsaszám, fájlok ahány csak van ), h AZOKAT h ellenőrzik. Egy zsák bolhára könnyebb lenne vigyázni:)

 119. tiboru — 2010-02-12 14:35 

@Licus:

Ha igazak a hírek, Hervé barátunk a nizzai polísz védőőrizetét élvezi családostól. És nem tartom kizártnak, hogy egy közelebbről meg nem határozott országokra kiterjedő, de igen intenzív nemzetközi tanúvédelmi megállapodás is küszöbön áll 🙂

 118. paranoid T.R. marcipan — 2010-02-12 14:35 

@Licus: persze h nem. és nem is 10másodperc alatt győzik meg az illetőt, és nem is ilyen könnyedén. egyszerűsített formában közöltem a gondolataimat:)

 117. vészmerülés — 2010-02-12 14:33 

@paranoid T.R. marcipan: „be tudod tenni a pendriveod a gépbe? esetleg működik rajta a blútúsz?” – az ilyenek általában tiltva vannak security okokból, mert nem csak ki, hanem be is lehet hozni rajta adatokat/vírusokat.

 116. Licus — 2010-02-12 14:30 

@paranoid T.R. marcipan: Persze aki elhozta az adatokat, annak 2 választása van:

1) Olyan ügyesen teszi, h utána is ott marad és senkinek nem lesz gyanús.

2) Kitudódik, és akkor egy darabig jobb ha a Bahamákon marad.

De nem printscreen formájában kérik, azt biztos:)

 115. paranoid T.R. marcipan — 2010-02-12 14:28 

@Kivancsi: nem tudom, h te mit kezdesz vele. mondjuk jó pénzért eladod. és nem neked kell kibogarásznod a lényeget.

– Kedves Kiváncsi, jó napot. hogy van?

– köszönöm, sokat dolgozom. éjszaka is elérhetőnek kell lennem a cégemnek.

-valóban? szegény. nem becsülik meg. pedig mennyivel jobb lenne nem dolgozni, évente legalább egy hónapot a bahamákon tölteni…

– hát igen, koktél szürcsölgetése egy kókuszdióból…

– ismeri a lopjunkcsendbensokat kft-t?

– naná.

-akkor meg is tudjuk ezt oldani, csak az árpilis és szeptemberi számlamozgásukról kérnék szépen printscreent.

összefoglalva:)

 114. Licus — 2010-02-12 14:22 

Tehát nem az a ciki, h egy németnek svájci számlája van – hanem h mutyiba kapott pénzt rak be rá! No ezért gondolom én, h az a „DVD” nem csak úgy vaktában tartalmaz adatokat – azokat valahogy gondosan kikeresték. Tehát nem minden Schmidt úr van rajta, csak azok, akinek FEKETE (finánc-nem-látta) pénze van Svájcban. Másként értéktelen lenne mint adat…

 113. Nick@Day — 2010-02-12 14:21 

Engem az is érdekel, milyen adat lehet 1500 emberről, amit csak egy DVD-n lehet tárolni…. 4,7Gb egy Excel táblára ?

A bizonyítás is nehézkes lehet, egy lopott, potenciálisan kamu adatbázisból perelni az állampolgárt (akár) összeollózott adatok alapján, úgy, hogy Svájc az elejétől fogva kijelentette, hogy nem fog adatot kiadni semmilyen jogsegély formájában.

Panem et circenses.

Eat the rich!

 112. Licus — 2010-02-12 14:16 

@Kivancsi: Igen, én is ezt mondom. Valaki meglovasít/heckel egy jókora adattömeget (kazal), amit a számszaki szakértők kibogoznak (tű). Két külön szakma!

 111. tiboru — 2010-02-12 14:15 

@BéLóg:

Ezt a beszélgetést inkább így tudom elképzelni:

– Grüss Gott, Herr Schmidt! Kérjük, az elmúlt öt évre vonatkozóan mutassa be a jövedelmi viszonyait és adófizetési kötelezettségét igazoló dokumentumait. A bőrkabátos kollégák pedig a vagyonnyilatkozatát fogják egybevetni ezekkel és az állami nyilvántartásokkal. A procedúra előreláthatólag kilencven napot fog igénybe venni; kérem, itt írja alá, hogy tudomásul vette.

– De miért pont engem ellenőriznek?

– Á, statisztikailag ön beleesett az ominózus 2,5 százalékba. És köszönjük előre is az együttműködést.

 110. Licus — 2010-02-12 14:12 

@BéLóg: Nem ez a munkamódszer! Hanem MEGNÉZIK (ahogy feljebb írták: mikroszkóppal) Schmidt úr pénzügyeit. Ehhez az ottani APEH-nek mér ne lenne joga?

Ugyanis ha Sch úr évente berakott 20000 eurót egy svájci bankszámlára, az a pénz valahonnan támadt neki. Ha nem mosta át a Kajmánokon, akkor annak nyoma van. Valaki azt kifizette… megnézik Sch úr céges kapcsolatait, környezetét stb. Lehet h lopta, rabolta, zsebbe kapta stb.

Tehát szimpla adó/vagyonosodási vizsgálat… h mér pont Sch urat kapják elő? Csakkkkkkkkkkk! nem kötelesek indokolni!

 109. Kivancsi — 2010-02-12 14:11 

@paranoid T.R. marcipan:

Na es ezt meteszem otthonrol is a laptopomrol security full acces-el is…

Van elottem kb tobb szaz GB adat…

Orulok ha nem latom es hivnak fel ejszaka, hogy valamit szegelni keljen :):)

Na es mit kezdek vele ha latom

– Jurgenek van 100.000eu ja a szamlan?

– Jurgen kap minden honapban +5700-t?

Vagy ennek vagy annak a cegnek van napi 20-100tranzakcioja kifizetik a beszallitokat honap vegen a melosokat…

Szerinted a kis senki mint en atlatom hogy esetleg a havi par ezer ceg/trazakcibol

melyik penzmosasi akcio???

Na nem…

VAGY TE majd kiderited?? :):)

Mint a filmekben ahol 2 percalatt

kodokat kitalalnak, feltornek, vagy

miliardokar realtime elutalnak :):)

Ezeket mindig jol mulatok… mesefilmek,

En meg vert izzadok mikor vmi problemat meg kell fejteni es nyalazni kell az egyenlegeket, trancakciokat.. napokig.. full accesel

:):):)

 108. tiboru — 2010-02-12 14:06 

@paranoid T.R. marcipan:

Ezt mondtam én is 🙂

 107. Licus — 2010-02-12 14:05 

@Kivancsi: Én arra gondoltam, h aki ELHOZTA az adatokat (a „DVD”-t), az nem véletlenre ment. Egyetlen képernyő kinyomtatása nem sokat ér, nem nagy biztonsági rizikó – amúgy is szokásos lépés, fel se tűnik.

Tiborunak igaza lehet, h sok mindent figyelnek, de mindig vannak LYUKAK. Pl. a vészmentés tavaly előtti leselejtezendő kópiája bezúzás előtt hipp-hopp helyet cserél egy másik (kinézetre ugyanolyan) lemezzel. És egy ekkora elhozott anyagból (=szalmakazal) már kemény munkával, nem 2 nap alatt ki lehet szedegetni néhány tűt. Amit aztán egy másik DVD-n lehet eladásra kínálni…

 106. BéLóg — 2010-02-12 14:05 

(Schmidt úr, természetesen és iJesztenek…)

 105. paranoid T.R. marcipan — 2010-02-12 14:00 

@Kivancsi: be tudod tenni a pendriveod a gépbe? esetleg működik rajta a blútúsz? meg bki korlátlanul hozzá tud férni olyan adatokhoz amikkel amúgy nem dolgozik? bazz, nem akarok az ügyfeletek lenni.

 104. BéLóg — 2010-02-12 13:59 

Azért arra válaszolhatna valaki, HOGYAN lehet Hans Schmidt urat adóileg egy ilyen lista alapján megvádolni?

Odamennek hozzá:

Jó napot Schmisdt úr, itt a Hivatal. Uram magának van egy titkos svájci számlája.

Nincs.

De itt a listán szerepel.

Honnan van a lista?

Bűncselekményből, vettük.

Viszont látásra kedves Hivatal!

Vagy tévednék?

A hírekből is látható, az EU megvétózta az banki infók usákoknak való átadását, a germán igazságügyminiszter is közölte, bűncselekményből származó bizonyíték perben nem használható fel, szóval MIVEL ilyesztenek rá bárkire is?

Én tehát a konteóra szavazok. Aki fosik, fizet.

 103. Kivancsi — 2010-02-12 13:59 

@Licus: Na ja… tu a szenakazalban..

Ki mire menne kb felmilio ugyfel adataival, elmult 5ev tranzakcioval csak ugy nezegetve :):):):)

Csak celiranyos kikeres utan az adatokat elemezve lehet valamit is feltetelezni…

DE ezt nem a bank teszi..

Semmi koze hozza..

Csak keresre a megfelelo szervezetnek a megfelelo jogositvanyai utan kiadja kert ugyfel adatait/szamlait/tranzakciojat stb

:):)

 102. Licus — 2010-02-12 13:59 

Előző felsorolásomból kimaradt még 2 igen fontos poszt, aki szintén hozzáférHET jó kis információkhoz: a takarító srác/néni (via szemétkosár) és a biztonságiak…

 101. paranoid T.R. marcipan — 2010-02-12 13:57 

@tiboru: és még bonyolult cuccok sem kellenek hozzá. keylogger (vmi okosabb fajta), nem céges emailek letiltása. ha meg akarnak fogni vkit, akkor nem az össeset:) egy kezdő akcióját ennyivel is ki lehet szűrni. és biztos, h elhinteném h nem figyelem őket:)

 100. tiboru — 2010-02-12 13:56 

@Kivancsi:

Hát nem tudom, de ha így van nálatok, priviben majd írd meg, melyik banknak dolgozol, hogy nagy ívben elkerüljem 🙂

 99. tiboru — 2010-02-12 13:54 

@Nash vs. Keynes:

Ezeket azért érdemes megnézni azoknak is, akik a svájci banktitokról szeretnének apróbb pontosításokat:

switzerland.isyours.com/e/banking/secrecy/limits.html

switzerland.isyours.com/e/banking/secrecy/tax.html

switzerland.isyours.com/e/banking/secrecy/laundering.html

és az aloldalakra is érdemes kattintani.

 98. Kivancsi — 2010-02-12 13:53 

@tiboru:

Mi ket kulonbozo dologrol beszelunk :):)

amirol te az a rendszerbe bevitt real-time manualis tranzakciok szol…

amirol en!!

az a rendszerben fellelheto adatok megtekinteserol ne tan-tan lemasolasarol :):)

nagyon sok helyen a 23ik tesztrendszer

tartalmazza az elo rendszer par honap ezelotti adatait/tranzakcioit…

Szerinted ki a faszt erdekel, hogy ep valaki nezegeti masolja oket??

 97. Licus — 2010-02-12 13:48 

@tiboru: Te is meg Kivancsi is optimisták vagytok – a magatok módján.

Újra csak a szalmakazal/tű esetére hivatkozom! Amit Kiváncsi tenne, az a napi meló része. Egy alkalmazott napjában 1000x printscreenelhet. És nem érzékeny adatokkal teszi – hanem amikkel mindig is dolgozik!!! Mér indulna ettől be a vészjelzés?

Persze azért EZEK UTÁN, h bejelentetted, inkább ne próbáld meg, te kis Kiváncsi:D

 96. tiboru — 2010-02-12 13:47 

@Kivancsi:

Biztosan jobban képben vagy, de amikor én legutóbb (nem ügyfélként) bankban jártam, beszéltem olyan beosztású emberrel, akinek az volt a feladata, hogy a tizennégy számlakezelő ügyfélszolgálatos munkatárs tevékenységét folyamatosan figyelemmel kísérje a már akkor úgy egy négyzetméteres, osztott képet mutató monitorján, majd a munkaidő végeztével egy másik pacák bizonyos programokat futtatott végig az általuk végrehajtott tranzakciókon, hibát vagy szándékos csúfságot keresve.

Ennek úgy tíz éve, és nem Svájcban volt, hanem itt, az Észak-Balkánon.

Feltételeztem (ezek szerint tévesen), hogy Európában, tíz évvel később legalább eddig eljutott a belső bankbiztonság.

 95. vészmerülés — 2010-02-12 13:47 

@Kivancsi: A németeknek mondd, velük jobban járnál, mint velünk 🙂

 94. Nash vs. Keynes — 2010-02-12 13:45 

@radiris: én valami olyasmit hallottam a nagynéném szomszédjának a kertészétől aki főállásban egy svájci bank mellett szokta nyírni a füvet egy közparkban, hogy létrejött egy megállapodás az amerikánus apeh és a svájci UBS bank között arról, hogy a bank kiadja bizonyos számlák adatait. Csak pusztán magára a hírre rengeteg jenki értékelte át az életét és fejezte ki azon óhaját, hogy a közteherviselésen keresztül méltányos részt vállaljon az amerikai hadiipar fenntartásában. A kertész szerint (aki mint mondják egy pénztáros kertjében is rendszeresen komposztál) az IRS 52.000 bankszámla adatait követeli, míg a bank csak olyanokat számlaadatait hajlandó kiadni akiknél bizonyítható az adócsalás esetének a fennforgása. A szóban forgó dísznövény ápoló szerint ott lehet jelentősége egy ilyen DVD-nek (amennyiben tényleg létezik) hogy célirányossá teheti a német adóhivatal kutatásait, alapot biztosítva a számlaadatok kikérésének a jogosságához. Másrészt viszont azt állítja a virágok és a pázsit eme büszke karbantartója (aki egy kantoni bírósági ülnök kertjében is rendszeresen gyomlál), hogy a svájci alkotmány meglehetősen merev a banktitkok tekintetében, és így helyi bíróságokon megtámadhatóak az esetlegesen állam vagy hivatalok közti megállapodások.

 93. Licus — 2010-02-12 13:43 

Nemcsak a banki alkalmazott látHATja (igazgatótól utolsó adminisztrátorig). Látja az outsourcingolt informatikai munkát végző cég melósa, a könyvvizsgáló (azokról is írhatna ezt-azt Tiboru… mert őbelőlük /mármint a kompetens nagyokból/ csak néhány van, és ők aztán mindent látnak, mindent tudnak), látja továbbá a hecker meg az állami szervek (ottani TB, APEH)- ez utóbbiak persze csak az illetékességi körükbe tartozó adathalmaz-részt.

Az érdekelt simlisek csak egyben reménykedhetnek: h a szalmakazalban az ő tűjűket nem találják meg. Mert ekkora adattömegben (adatok milliói sok évre visszamenően!!!) TALÁLNI csak úgy nem igen lehet semmit – csak ha tudod, mit KERESEL.

Egyébként le a kalapot, itt mindenki csípőből tud adót kerülni…

 92. Kivancsi — 2010-02-12 13:38 

@tiboru: :):):)

uldozesi maniatok van :):)

mindenegyes dolgozo melle szerinted raknak egy masikat aki figyeli hogy az elozo mit csinal :):):)

nem gondolod komolyan :):)

nekem nincs olyan kollegam aki ilyent csinal :):):)

kicsit draga volna 500eu -ert dolgozik valaki aki tenyleges munkat vegez es

masik 500-ert valaki figyeli ot :):):)

Persze :):)

csak egy pelda:

biztos olvastatok hogy angliaban van a legtobb utcai kamera!!

DE minek ha nincs ember aki figyelje oket :):)

de otthon is nem egy story van arrol hogy teljesen felesleges a kamera….

errol ennyit:))

 91. tiboru — 2010-02-12 13:31 

@Kivancsi:

… és a folyamatosan monitorozó bankbiztonsági osztály tíz perc múlva közli, hogy hétfőn már nem kell bemenned?

🙂

 90. Kivancsi — 2010-02-12 13:25 

Fiuk…

Itt ulok bent ez egyik legnagyobb europai bankban…

EU ban tobb mint 10 orszagra latok ra..

Az utolso senki vagyok…

Modjad melyik nagy ceg szamla egyenlegere penzmozgasara vagy kivancsi?

5 perc kuldom a screent….

 89. gande — 2010-02-12 13:23 

most olvastam, szerintem idevaló 🙂

„Tisztelt Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal!

Nos, ha őszinte vagyok Önökhöz, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyok kétségekkel. Azért, mert az adó- és egyéb bevallásaimat elkúrtam. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen adócsalást még ember nem csinált, mint amit én csináltam. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtam az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy az a bevallás, amit leadtam, az nem igaz. Amit reggel írtam, hamis, amit este, hamis, amit éjjel, szintén az.

Ám miután 16 éve mindenki adót csal, úgy gondolom következmények nélkül én is megtehetem. Egyébként szűk családom, gengszter- és üzlettársaim továbbra is maximális bizalommal vannak irántam. A morális válságomat majd kezelem valahogy.

Tisztelettel

Adózó állampolgár”

 88. tiboru — 2010-02-12 13:19 

KelvinK spam miatt kitiltva.

 87. vészmerülés — 2010-02-12 13:18 

@moonclown: Gondolj csak bele, milyen „jó” rendszer az, ahol egy mezei informatikus hozzáfér az egész ügyféladatbázishoz. Ilyen helyen én is halásznák a zavarosban, viszont a kommentek elején volt egy bejegyzés arról, hogy viszonylag egyszerűen (legalábbis aki ott dolgozik) megszerezhető az infó.

Lehet, hogy a faszi fű alatt dugta valamelyik ügyintéző csajszit, akinek megvolt a megfelelő jogosultsága a számlaadatokhoz. Informatikusnak meg azért mondják a csókát, mert a szöveges adatbázisdumpot be tudta importálni excelbe 🙂

 86. Nash vs. Keynes — 2010-02-12 13:16 

Szerintem ez a svájci banktitokba vetett bizalom aláásásáról is szól. Régi konfliktus ez köztük és a friccek közt. Senki nem fogja Svájcba vinni a dugi pénzét, ha jön egy XY és jó nagy summáért kiadja a számlaadatokat aztán lehet magyarázkodni és fizetni a büntit is..

Amúgy jó taktika. Nehogy már abból legyen fenntartva a svájci életszínvonal, hogy a mi korrupt politikusaink oda kapják a paraszolvenciát.

 85. radiris — 2010-02-12 13:14 

@moonclown: mindenkinek az a szerencséje, hogy vannak itt olyan okosok, mint te. BTW hallottál már olyanról, hogy EU-Svájc közötti megállapodás a kettős adóztatás elkerüléséről és a pénzmosás, valamint a terrorizmus pénzalapjai elleni közös fellépésről?

Ja nem? Akkor nem kérdeztem semmit. És továbbra is iszom bölcs szavaidat.

Végezetül: „3: Svájc nem EU-s ország, így hiába szerezné meg az adatokat NO, nem tud vele élni.ha elkezdi üldözni a delikvenseket, akkor azok szépen a maradékot is elviszik.” – ezt a mondatot legalább te érted?

 84. Kivancsi — 2010-02-12 13:07 

@radiris: hi…

Csak boncolgatom mi es hogyan tortenhet :):)

Nincs itt semmi zavar az eroben…

Emberbol vagyunk mindenhol..

Adot fizetni senki nem szeret

Ez nem magyar tulajdonsag :):)

az a tapasztalatom hogy:

pl nemetorszagban vagy akar belgiumban…

aki tobbhoz jut hozza mint ami „kotelezo”..

az nem akar az osszes utan adozni mert hulye lenne 55%-t befizetni az allamnak hogy az tamaogassa az o adojabol a helyi „ciganyokat” torok, arab, stb bevandorlo kisebbseg millio purdeval…

PL 500Eu napi dijnal..

az 10.000eu / honap..

Hivatalosan zsebre teszi akkor az csak 4500eu tobbi megy a kasszaba..

DE.. modjuk..

Csak a kotelezo reszt veszi ki az adott orszagban ez kb brutto 3000eu

adonak elmegy kb 1300eu netto 1700

(kisebb a kulcs)

Jurgennek meg mindig van 7000eu ja amivel kezdeni kell valamit!!!

Sajat nemet cegevel szamlazza…

Nem hulye o sem nemetceg – nemetado stb.

Mit csinal?

– beszamlazz kulfoldrol..

Igen am a Nemet cegek se nagyon szeretik a direkt off-shore szamlazast..

Ezert kell masik Eu-s szamla..

Nos ezert van Ciprus…

Mindenki boldog :):) csar Merkel kisasszony nem..

Jurgen zsebre tesz:

– 1700nettot a helyszinen

– 5300-at swajci szamlan

summa 7000eu

4500 helyett :):):)

amit otthon keresett meg… ez a gaz

CSAK KICSIBEN SZAMOLTAM

 83. moonclown — 2010-02-12 12:55 

Hu de nagy felfedezés.Szerintem minden éppelméjű az elejétől kezdve tudja hogy kamu.

1: 1 db dvd mint garancia.Persze az amerikai filmekben…

2: az az ember aki ezt kiadja nem marad életben (főleg ha nyíltan teszi)

3: Svájc nem EU-s ország, így hiába szerezné meg az adatokat NO, nem tud vele élni.ha elkezdi üldözni a delikvenseket, akkor azok szépen a maradékot is elviszik.

4: azt senki ne gondolja hogy 1 db informatikus csak úgy kivisz egy ilyen adatbázist a bankból.Még itthon sem, nemhogy Svájcban

+1: nálunk is volt van ilyen ijesztgetés, ld. szlovák rendszám vagyonvizsgálat sikerének komunikálása stb.(Mutasson vki egy embert akinél sikeresen vasalt be az APEH reális pénzt vagyonvizsgálatból.Én 3-at ismerek, 2-nél folyik az eljárás (per, visszaper stb.), 1nél meg megmondta az APEh-s mennyit kéne befizetni hogy békén hagyjék.Persze az a 8 milla kb annyi volt mint nekünk 80 ezer FT.

 82. radiris — 2010-02-12 12:44 

@Kivancsi: egy kis zavart érzek az erőben nálad.

Ha Jürgen Németországban keresi meg a pénzt, ott kell jövedelemadót fizessen utána. Ha német bankba teszi a pénzét és az nincs összhangban az adózott jövedelmével, vagyonosodási vizsgálat következik és szopás, mármint Jürgennek.

Lévén, hogy a svájci bankok nem fizetnek magasabb kamatot Jürgennek, mint a németek, valamiért csak kiviszi. Na ez a valami érdekli a stajeramtot. És nem mondja Merkel sem, hogy startból adót csaltál csak azért, mert Zürichben tartod a pénzed, csak azt, hogy alaposan kivizsgáljuk.

Az meg, hogy „nem offshore, hanem EU-s cég”, ez hülyeség, mert a kettő nem zárja ki egymást, amennyire én tudom.

 81. Kivancsi — 2010-02-12 12:27 

En meg mindig nem ertem??

Kinek mi koze hozza hol tertom a penzem?

Ha Swajcba tartom akkor az oda kerult valahogyan..

Valoszinu nem Jurgen vitta oda borondben… DE megteheti!!!!

AKKOR:

Nezzuk Jurgent:

Hozza jut 300.000Euro extra bevetelhez..

Ha szemelyes bevetel azaz nem ceges akkor nemet cegtol kell kapnia!!

Nemet ceg mit tud tenni?

– Jurgennek utalja directbe vagy nemet szamlara vagy swajcira..

De akkor ennek nyoma van es szet rugjak a ceg segget..

– Nemetorszagbol Ciprusra utaljak (szamla ellenebe) Jurgen cegebe: ez nem offshore ez EU-s ceg!!!..

majd onnet Jurgen cege tovabbitja a lovet a Kajman szigeti offshore cegebe..

termeszetesen a ciprusi ceg ADO-t stb megfizeti EU-n belul..

– Ezek utan a kajmanszigeti cegnek (Jurgenek) van szamlaja Swajcban..

Ahhonet Jurgen bankkartyaval csipegeti a lovi-t..

Termeszetesen Kajmanszigeti ADO-kat is befizeti Jurgen…

HOL VAN ITT ADO csalas??

Ennek a teljes koltsege kb 25%!!

Transfer dijjak:1-3%, +cegado cipruson +ceg koltseg cipruson (kb:11-13%), +Kajmanszigeti cegado(5%) +szemelyi jovedelem ado(O%) +ceg koltseg:1-3%, +Bankoltsegek… summa 25%

MITOL RINYALNA JURGEN?????

Vagy valaki aki okosabb vilagositson fel hol itt aa ADO csalas??

 80. Anthony-Mourinho a király- — 2010-02-12 12:17 

És hogyan sikerült a nevezett úriembernek összegyűjteni ezeket a neveket? Azért mert valakinek van svejci bankszámlája még nem biztos hogy adócsaló?

Nem mellesleg beperelném adatlopásért és bizalmas adatok közzétételével.

 79. tiboru — 2010-02-12 12:14 

@lüke:

A magyar Wiki szakszerűtlen – nem először és nem csak ennél a szócikknél, de mindegy.

A kommented utolsó mondatával viszont maradéktalanul egyet kell értenem 🙂

 78. tiboru — 2010-02-12 12:11 

@tiboru:

Egy darab „meg aztán”-t tessenek semmisnek nyilvánítani 🙂

 77. Thaddeus Griffin — 2010-02-12 12:10 

@tiboru: Aztán nemsokára csöngetnek nálad bőrkabátos diszkrét urak, fekete autóval, és megnyugtatóan közlik: Ne izgulj Elvtár, nem ellened jöttünk. Érted

😀

 76. lüke — 2010-02-12 12:10 

@ tiboru

úgy van, -jogban járatlan vagyok- de nem ez a vádalku

http://www.kislexikon.hu/orgazdasag.html

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1dalku

majd valaki hitelesítheti:) a a lopott adatokat……..

ez még mindig orgazdaság a jog szerint

ad 1, pont ez az:)………

ezért jobb hely:) a UBS mint a Deutsche Bank AG

 75. tiboru — 2010-02-12 12:09 

@portis:

Mondjuk szrult helyzetben én beraknék a külföldi állampolgárságú rokonéra, esetleg közeli és megbízható barátéra – természetesen csak ha adóelkerülést fontolgatnék, de hát ilyen eszembe sem jut!

Meg aztán – gondolom – léteznek olyan banki konstrukciók, amelyek pont azt garantálják, hogy még egy idegen se nyúlhassa le a pénzed ilyen esetben.

Meg aztán ott vannak a jelszavas letétek, a svájci trezorok és széfek, amelyekbe azt teszel, amit akarsz, és a saját adóhatóságod soha nem tudja meg, mi az ábra. Míg egy itthoni banki széf… hát, fene se tudja 🙂

 74. Augustin — 2010-02-12 12:06 

Sziasztok!

én is nagyon valószínűnek találom, amit tiboru leírt és szinte magam előtt látom a kuncogó Merkelt, bár kitudja…

OFF: Most Németországban az a pasi borzolja a derék német polgárok idegeit, aki munkanélküli rekordot állított fel. (36 év) A ZDF meg (vagy melyik csatornán láttam)élőben közvetíti mindennapjait, ahogy kiskapukat játszik ki, és mindig összehozza, hogy ne kelljen dolgoznia. Nem egy önhibáján kívüli munkanélküliről, hanem egy elszánt, meggyőződéses munkanélküliről megy a reality. Talán így akarják a közhangulatot megnyerni az elkövetkező szigorításokról.

 73. theo — 2010-02-12 12:05 

A magyar gyakorlatban úgy van, hogy olyan nagyon részletesen nem turkálja az APEH a bevallásokat. Nincs rá apparátus. Úgy gondolom, hogy a németeknek ezek az adatok – ha tényleg nincs rá jogsegély – arra is bőven elegendőek, hogy tudják ki az az 1500 emberke, akinek az utóbbi 50 év jövedelmét elektronmikroszkóp alatt kell megvizsgálniuk. És akkor tuti bukik Herr Schmidt.

 72. portis — 2010-02-12 11:58 

@tiboru:

Ki az a marha aki berak másnak a nevére szóló bankszámlára pénzt?

 71. zéka — 2010-02-12 11:51 

@tiboru: nem tudok olyat elképzelni ebben az országban, hogy a szegényeket ne húzzák le mellékesen (mégha a gazdagokra irányul, akkor is:D)

 70. tiboru — 2010-02-12 11:48 

Most az jutott eszembe, hogy ha esetleg már folyamatban lett volna valami hasonló művelet előkészítése idehaza, mekkorát káromkodhatott az illetékes, amikor meglátta ezt a posztot az Indexen 🙂

Zúzhatja le a francba az eddigi előterjesztést 🙂

 69. maxt — 2010-02-12 11:48 

Nálunk senki nem fizetne egy fillért sem szerintem.

Németek legalább tisztában vannak vele, hogy csaltak.

Átlag magyar meg van győződve róla, hogy amit ellopott, az neki jár, csak megvédte az állami rablástól… :

 68. Bloodscalp — 2010-02-12 11:36 

@tiboru: a magyar verzió az lehetne ha TÉNYLEG összedobnak egy ilyen listát:)

 67. Styxx — 2010-02-12 11:36 

Én alapjáraton meglehetően összeesküvés-elmélet szkeptikus vagyok, de ezt nem tartom kizártnak. Akár a köztes elméletet, amit valamelyik komnentelő kolléga már kifejtett. Megszerezték az adatokat, és a fedősztorira találták ki a megvásárlást.

Ezek szerint a német büntetőeljárás lehetővé teszi az ilyetén megvásárolt bizonyíték felhasználását. Nyilván ezt előtte lezongorázták.

Viszont ha kamu, akkor szerintem német precizitással építették fel a dolgot. Lesz nem kevés büntetőper, részben valódi, részben „kirakat”per (nem a szó politikai értelmében, hanem ügynökök játszák el a vádlottat) hogy életszerű legyen az arány a magukat önként feladók és a hazardírozók, vagy más okból nem jelentkezők között).

És valszeg az elkövetkező évtizedekben ennek nem kis irodalma lesz. Picit sajnálom Tiborut, hogy nem német nyelvterületen ténykedik, mert a kvalitásaival egy a tárgyban írt leleplező könyvvel pár év múlva nagyot kaszálhatna:-)

 66. Thaddeus Griffin — 2010-02-12 11:34 

Nem hiszem, hogy itthon működne ilyesmi. Amennyien sárosak az elitből, mindnek szólni, hogy ne izgulj, ez kamu (mert hát mi kutyánk kölke, no meg ha bukik, visz minket is), hogy bukna az egész. Egyrészt, a pár kihal, akinek semmi kapcsolata, de épp ezért olyan kitételt jelentene, hogy nem lenne semmi haszna, másrészt, kiderülne hogy hoax. Igaz, senkit nem vonnának felelősségre 😀

 65. tiboru — 2010-02-12 11:32 

@postabelyeg:

Az a BRFK ügye volt, utólag le is b*szták őket miatta 🙂

 64. Szamuráj — 2010-02-12 11:32 

Revizor: Maga adót csalt!

Ügyfél: Tényleg?

Revizor: Van róla DVD-nk!

Ügyfél: Exceltábla? Nagyon állat…

 63. postabelyeg — 2010-02-12 11:28 

„Mikor jutna eszébe egy okostojásnak a hazai Nemzetbiztonsági Hivatalnál (vagy bármelyik szolgálatnál) egy ilyen penge ötlet? ”

Évekkel ezelőtt volt egy olyan elfogás, hogy a gáz szagosítására használt anyagot eresztettek ki egy házban, ahol egy körözött bűnöző is rejtőzködött. Úgy csináltak, mintha gázszivárgás miatt kellene kiüríteni a házat, aztán közben elkapták. Ügyes trükk volt.

 62. tiboru — 2010-02-12 11:14 

@thehandsomest:

Ha-ha-ha. Orosz műhold, mi?!

 61. zéka — 2010-02-12 11:07 

Lehet, hogy én vagyok a fasz, de ez egy full jó ötlet…ha nem is csak adóval, de pl. hmmm nemtom olyan munkáltatókkal, akik csalnak a vállalkozásukban, munkavállalók bejelentésével stb…itthon van kb. 600 000 (!) vállalkozó, biztos csurranna, cseppenne valami…

 60. tiboru — 2010-02-12 11:04 

@portis:

Legalábbis magyar állampolgárok nevén 🙂

 59. Bali01 — 2010-02-12 11:02 

Én meg azt mondom,hogy megérdemli az összes lúzer,aki saját nevén tartja a titkolt pénzecskét.Országtól függetlenül.

Legalább annyit szánna rá,hogy létrehoz egy Off Shore céget,és fenttart rá egy vagy több számlát,oda kedvére pakolhat,annyit amennyit csak akar,és valóban teljes inkognitó alatt végezheti a tevékenységét.

Pénzt meg akkor vesz le amikor csak akar.

Gondolom nem nézegetni gyüjtöget,hanem használni is akarja.

 58. tiboru — 2010-02-12 11:00 

@spinat:

Szerintem ez nem vádalku, legalábbis nem a klasszikus büntetőjogi fogalom szerint.

A német büntetőeljárást nem ismerem; lehet, hogy ott van valami kiskapu.

A nagy (és örök vitákra alkalmat adó) kérdés, hogy az államnak jogában áll-e kvázi törvénytelen eszközöket is felhasználnia (szebb szóval: mérlegelnie) a törvényalkalmazás során, különös tekintettel az eltérő súlyú bűncselekmények egymással szembe állításakor.

Lásd: szabad-e mondjuk fizikai vagy pszichikai kínzással kicsikarnia életbevágó információt terroristáktól (Jack Bauer-effektus)?

De erről majd a lemilen talán lesz poszt 🙂

 57. portis — 2010-02-12 10:57 

@tiboru:

Azt nem látják kié, azt viszont látják hogy mennyi pénz van ott.

A svájci bankok elküldik a kamat egy meghatározott részét az adot országnak.

Igy aztán Németország pontosan tudja mennyi pénze van német állampolgároknak svájci bankszámlákon.

Pontosan tudja ezt a magyar kormány is.

Volt is már erröl egy cikk valahol… magyar állampolgároknak nincs jelentős pénze Svájcban.

 56. thehandsomest — 2010-02-12 10:47 

OFF:

Szerintetek ezt a Mikulás is elhiszi?

index.hu/tudomany/2010/02/12/robbanas_mexiko_folott/

ON

 55. spinat — 2010-02-12 10:45 

@Non est volentis: svájc, bankárok? miért kell mindig mindent kimondani?

 54. spinat — 2010-02-12 10:44 

@tiboru: nem vagyok jogász 🙂 akkor szerinted sem jogos erre a helyzetre azt mondani, hogy vádalku?

 53. Non est volentis — 2010-02-12 10:39 

Hm, elolvasva a posztot azért némi hiányérzetem támadt.

Egy konteó zsidók/szabadkőművesek és UFO-k nélkül…? 🙂

 52. tiboru — 2010-02-12 10:38 

@spinat:

OFF

A „vádalku” szót (is) helytelenül használjuk, mert ez nem az.

Az igazi vádalku (plea deal, plea bargain, ami az angolszász jogrendből szivárgott át a kontinentálisba) eredetileg simán annyit jelent, hogy a vádlott elismeri a bűnösségét és eltekint a bizonyítási eljárástól meg a hosszadalmasabb bírósági hercehurcától, cserébe kisebb büntetést kap, mert így spórol az államnak.

Amit mi vádalkunak nevezünk, az a nyomozás megszüntetése az együttműködő gyanúsítottal szemben (Be. 192.§.)

Bocsánat az offért.

 51. spinat — 2010-02-12 10:35 

@elemes2: az liechtensteini volt.

 50. Mészáros Laci — 2010-02-12 10:29 

itt a wikipédia sztori:

de.wikipedia.org/wiki/Klaus_Zumwinkel

 49. tlantos — 2010-02-12 10:29 

@DRH: ilyen tavaly nyaron is volt. mar Salzburgnal ki volt irva reggel 8-kor,(ok a szomszed orszaggal kicsit jol cserelik az informaciokat), hogy gaz van (pont ott, amerre mennenk).

Kb. du. 4-re ertunk volna oda (csinaltunk programot delelottre). Na, meg akkor is ott volt a 2 iranyu lezaras meg a tizenkilometer stau, ugyhogy masfele vettuk az iranyt.

 48. Mészáros Laci — 2010-02-12 10:28 

azért ne feledkezzünk el arról, hogy a német adóhivatal egyszer már vásárolt sváci számlák adatait tartalmazó adatokat és megfingatott vele pár nagy adócsalót.

lehet, hogy a fenyegetés, miszerint újabb adatbázist vásárolnak, nem több, mint blöff, de ha az, akkor is hitelességet kölcsönöz neki, hogy a pár évvel ezelőtt lesittelt adócsalók nagy része még mindig ül.

 47. Gildor Inglorion — 2010-02-12 10:25 

magyarországon ez azért nem működne, mert kevéssé beszélnek a zemberek idegen nyelvet. a butábbja simán a hirdetésekben szereplő offshore cégekkel kezd, aztán csodálkozik, hogy, mikor megszedte magát, jelentkezik a közvetítő, hogy ő valójában az apeh külsős munkatársa…

az okosabbja meg annyira összefonódott a politikai elittel, hogy azt senki sem szeretné piszkálni.

már a jelenlegi eseményeken is meg vagyok döbbenve, hogy az esélyes kormányváltás előtt milyen last minute bomlik fel ez a bonyolult és drága szövet, amit a közpénzek ellopásának leplezésére szolgál…

 46. spinat — 2010-02-12 10:21 

@Zzoorroo: Schäuble is ezt mondja, de ha belegondolsz az két különbözö dolog. A vádalkunál a beismerésért és a többiek feladásá’ert cser’ebe enyhítik vagy elengedik a büntetést. Az organzda meg lopott holmi használ nyereségszerzési céllal.

Vádalku akkor lenne ha pl Zumwinkel a nyomozás során azt mondta volna, hogy OK, elmondom a haverok közül ki volt még benn, és hogyan csináltuk, ha cserébe elengeditek a büntit.

 45. Licus — 2010-02-12 10:18 

@xstranger: Ha nem jelentkeznél többet:( akkor ezek szerint egy igen jólinformált tagját vesztette el a konteós közösség, R.I.P… Ha tucc, üzenj odaátról, hova dugtad a többi infót!

 44. Licus — 2010-02-12 10:15 

Pénzhez, joghoz nem értek, de előbb már valaki felvetette: nem az a büntetendő, h HOL van a pénz, hanem h MIBŐL. Ha Schmidt úr évente berakja 50 ezer eurónyi frissen képződött jövedelmét egy svájci számlára, az adóbevallásában meg nem szerepel ez, akkor lehet lekapni a tíz körméről…

 43. xstranger — 2010-02-12 10:11 

@tiboru: jo tema meg az angoloknal elveszitett Child Benefit adatbazis.

25millio!!!! rekord volt benne mindenki aki az elmult par evben es jelenleg kapott csaladipotlekot Angliaban. Nevvel cimmel BANKSZAMLASZAMMAL egyutt.

Szoval a kis Ali apukajaval Mohameddel es annak szamlaszamaval egyutt 🙂

A CIA tuti olni tudna egy ilyen adatbazisert. Varjunk csak kopogtattak kimegyek megnezem ki az.

 42. Grafithuszar — 2010-02-12 10:09 

Hát szerintem itt tényleg az történt amit mondanak, mert egyszerűen sokkal valószínűbb.

Sok oldalon „hackert” emlegetnek, de itt nem volt semmi hackelés. Aki az IT és azon belül is a bank szektorban dolgozik, (pl. tanácsadóként) az tudja, hogy simán, mindenféle hackelés nélkül hozzáférhet az adatokhoz. Szóval sokkal valószínűbb hogy az történt amit mondanak

 41. tiboru — 2010-02-12 10:08 

@lüke:

A svájci bankszámlának van egy óriási előnye a németországival szemben: ELVILEG nem látják a német hatóságok; sem az adóhivatal, sem a rendőrség, sem a titkosszolgálatok.

 40. Zzoorroo — 2010-02-12 10:06 

@spinat: @lüke: az a szó, hogy vádalku, mond valamit a jogban oly járatosnak tűnő uraknak (hölgyeknek)?

 39. lüke — 2010-02-12 09:53 

ez jogilag:

ORGAZDASAG

egyszerüen lopott holmival behajtani, s ijesztgetni

( az ijesztgetés hasonló a mi vagyon-? lakásadónkhoz, hányan bejelentkeztek, már az APEH-nál)

1, miért nem a német bankokba teszik a pénzt?

2, miért van anonimitás a svájci bankokban?

 38. spinat — 2010-02-12 09:51 

nagyon eröltetett az ötlet. Egyrészt ugye volt a Zumwinkel ügy nemrég. Ami ötletet adhatott újabb adattolvajoknak, másrészt a csákó már adott el adatokat a franciáknak meg GB-nek is asszem. Ha blöff lenne, akkor túl nagyot bukna rajta a német kormányzat. Mondjuk erre utal, hogy már hetek óta lebegtetik, hogy megveszik-e vagy sem. De azért a 600 jelentkezö nem sok. és ha a Finanzamt nem lép hamar az adatokkal, akkor lebukik a blöff. Aztán ott van még az a nem apró probléma,hogy ezzel a német állam orrgazdává válna, nem csoda hogy a szövetségi meg az állami igazságügyminiszterek mind nagyon húzzák a szájukat. Aztán meg a svájciak megmondták, hogy lopott infóra nincs jogsegély.

 37. charlie — 2010-02-12 09:44 

nálunk már az is fasza lenne, ha azoktól be hajtanák a követeléseket, akikről tudják (az apeh oldalain megtekinthető lista ugye), hogy sokkal tartoznak…

 36. Bocimaster — 2010-02-12 09:41 

Ezen már én is gondolkoztam, de az én verzióm másképp alakult:

Adott egy emberke akinek van egy CDje adatokkal. Ezek az adatok kétséges, hogy mennyire használhatóak és az is kétséges, hogy mennyire fedik le a teljes adócsaló réteget Németországban. Jelentkezik egy kis zsebpénzért a német Apehnél, és az illetékesek közül valakinek a fejében megfogalmazódik az a zseniális gondolat, hogy jobban járnak, ha a lista felhasználása helyett kiszivárogatják. Így a tényleges adatoknál sokkal több embert tudnak megfejni és még el is kerülik a hosszadalmas bírósági eljárásokat/bizonyítási procedúrákat.

 35. Cradle — 2010-02-12 09:36 

Konkrétan a német ügy úgy indult, hogy 4 személy adatait az „informátor” átadta az adóhatóságnak, amiket azok megalapozottnak és elegendőnak találtak ahhoz, hogy azt a 4 embert nagyon megbüntessék. Szóval ha van ilyen lista, akkor azon olyan részletességű adatok vannak, ami egy adóhatóságnak elegendő ahhoz, hogy büntessen.

Ettől persze még lehet konteó, nagy nehezen összevakartak 4 nevet aztán azt mondták hogy van még másik 2500 is ám… 🙂

 34. miamai — 2010-02-12 09:25 

Úgy látszik, a konteóblog emlőin csüggőknek mind ugyanaz jutott elsőre az eszébe….

Azért az a Dominika kissé szívenütött… Kajmán még csak-csak…

Mennyire kreatívak a magyar hazafiak? Valami hasonló célzatú próbálkozás volt más 2008-ban (offshore cégek adóamnesztiája formájában), de ammenyire tudom, nem igazán lelkesítette fel az érintetteket…

adozona.hu/aktualis/20090813_ado_adokedvezmeny_jovedelem_kulfoldi.aspx

 33. Szofia — 2010-02-12 09:14 

Szerintem is van valamijük kiindulási alapnak, csak tudják, hogy ez egy kis szeletke. Inkább annak akartak reklámot csinálni, hogy a svájci bankosok is megtudják, hogy 2,5 millát lehet keresni nagyon rövid idő alatt. Esetleg a bankok nem mindenkinek szórják a nagy év végi bónuszokat, hanem akad valami – svájci mértékkel – meg nem fizetett informatikus, vagy hasonló 🙂

 32. freemind — 2010-02-12 09:08 

egy ilyen tanácsot gyakorlatilag egy harmadikos kommunikáció szakos hallgató is tudhat, vagy pszichológus hallgató.

Csak ugye, válság van, és sok mindent ki lehet (és kell) próbálni.

Jó az ötlet.

 31. Tsabi — 2010-02-12 09:07 

@Licus: ja ertem.. de talalj egy olyan orszagot, ahol (sulyozottan) keves az adocsalo.. 🙂

@tiboru: no commment..

 30. Manyizga (törölt) — 2010-02-12 09:03 

Úgy rémlik nálunk meg amnesztiát hirdettek az adócsalóknak, ha önként bevallják és befizetik. Még a büntetést is elengedik nekik.

 29. burian — 2010-02-12 09:00 

Mi nem vagyunk németek, senki nem szarna be. Simán azt mondaná mindenki, hogy nincs is számlája és kész. Lehet utánajárni. Egy listát lengetni és elérni Svájcnál, hogy hivatalosan kiadja a számlatulajdonosokat, két dolog. Utána a dörzsölt magyar, azt mondaná, hogy a lista hamisítvány. Végül beperelné az államot hitelrontásért és megnyerné a pert. Főleg azért, mert nálunk azoknak van Svájcban számlájuk, akik az államot felügyelik. Olyan lenne ez, mint egy bónusz végkielégítés.

 28. mark renton — 2010-02-12 09:00 

Szerintem a sztori részben igaz, tehát léteznek az adatok és nem egy nagy blöff az egész. Viszont az adatok eredete nem egy magányos informátor adathordozója, hanem a német és szövetséges titkosszolgálatok több száz szakemberének több hónapos vagy éves munkája. Ebbe bele lehet érteni egy sima informatikai hekkelést, vagy egy banki alkalmazott megvesztegetését, esetleg megzsarolását.

Ezt a titokzatos informátor fedősztorit csak a művelet leplezésére találták ki.

Mellesleg egy svájci vagy osztrák bankszámla birtoklása önagában még nem bűncselekmény, sőt Európában egy bizonyos jövedelemszint felett kifejezetten ciki ha nincs. Magyaroknak meg eleve kötelező.

 27. Samott — 2010-02-12 08:59 

Itthon ez nem mukodne, ez egy kovetkezmenyek nelkuli orszag es ezt az erintettek is jol tudjak.

Viszont: ha en „gumitalpu” lennek bizony szepen sorra szerveznem be az informatikusokat es segitenek nekik jo allasra lelni Svajcban… mert bar a svajciak vigyaznak a banktitkokra, azert a munkat szeretik kiszervezni es a feladatokat megoldatni ehenkorasz kelet-europaiakkal. Nehany ev alatt fel lehet epiteni a bizalmat hogy az ember hozzaferjen a megfelelo adatokhoz.

 26. radiris — 2010-02-12 08:58 

@Licus: szerintem egy állam elsődleges érdeke, hogy befolyjon a lécsó a költségvetésbe és nem az, hogy nyomozások legyenek.

És én is a kész átverésre szavazok 🙂

 25. Licus — 2010-02-12 08:58 

Nekem mindenesetre az dereng, h vannak országok, ahol az adócsalást meg a fedezetlen csekkeket úgy megbüntetik, h előbb rabolnak fegyverrek bankot az emberek, mintsem ilyesmibe vágnának:(

 24. tiboru — 2010-02-12 08:55 

@Tsabi:

„Német” címkém nem volt és lusta voltam csinálni 🙂

 23. Licus — 2010-02-12 08:55 

@Tsabi: Én úgy gondoltam, h ha VAN egy multiunacionális csaló-leltár, azt ABBAN az országban kell először meglengetni, ahonnan NINCS adat (bár nehéz elhinni, h vóna ilyen becsületes nép…) AZTÁN mikor már mindenki legyinget csak rá („nem kell betojni, nnincs is a kezükben semmi”), akkor elővenni azokban az országokban, ahonnan tényleg van adat.

(Mivel a fickó svájci bankadatokat akar árulni, valszeg nem csak németekre bukkant ott.)

 22. tiboru — 2010-02-12 08:54 

@Licus:

Úgy rémlik, Franciaországban volt az első ilyen, tán két vagy három éve…

 21. Tsabi — 2010-02-12 08:54 

@endre69: szerintem meg tuti van cd, csak nem azoknak a bankoknak az adataival, akikrol most a hirekben szo van 🙂

 20. Tsabi — 2010-02-12 08:52 

@tiboru: a nacik cimke erre a posztra amugy meg hogy? 🙂

 19. endre69 — 2010-02-12 08:52 

Én már a hír megjelenésekor gondoltam, hogy ez kormányzati kamu a nyuszik bokorból való kiugratására.

 18. Licus — 2010-02-12 08:50 

U.i.: Valszeg nem hoax, a németekből (és főleg a német hivatalokból…) ilyen franciás-szellemes stikliket én se nézek ki.

 17. Tsabi — 2010-02-12 08:49 

@Licus: ha tenyleg van cd adatokkal, akkor tul bonyolult a forgatokonyv, megveszik, 1500 buntetoeljaras nemetorszagban, mit gondolsz hanyan rohognenek akkor? 😉

 16. Licus — 2010-02-12 08:46 

Én ezt EU-s koordinálással úgy forgatókönyveztem volna, h az első (a németeknél) hoax legyen, mert a tüchtig németek űgyis bedőlnek neki és fizetnek.

Aztán bedobom más országokban is (lehetőleg eccerre, rövid bevallási póthatáridővel), persze mindenki röhög csak rajta (mert addigra kiderül h a német ügy csak kamu volt), erre TÉNYLEG előveszik X, Y, Z államban az adathordozót a valódi adatokkal…

 15. MP — 2010-02-12 08:42 

Úgy látom te nem nézel tévét. Valamikor a télen elmondta az APEH szóvivője elmondta miért nem tudnak sok névtelen feljelentéssel mit kezdeni. Burkoltan elmondta mit ne hagyjon ki a feljelentő ha eredményes feljelentést akar. Szóval nekünk nem kell se CD se DVD.

 14. Janiszta — 2010-02-12 08:39 

Nem jellemző, hogy a kisemberek lennének az adócsalók…

 13. Tsabi — 2010-02-12 08:36 

Naja, a Zumwinkel eseteben tenyleg voltak adatok, a mostani esetben egyelore meg mindig nincs komkretum, ha jol kovettem az esemenyeket.. amugy mar 400-an jelentettek fel inkabb magukat, hogy elkeruljek a nyomozati szakaszt, meg ami azzal jar.

@DRH: A61 Niederzissen? Be volt tole dugulva reggel fel NRW, a 3as, az 59es siman dugo a 4es lezarva mert az is jarhatatlan volt..hat igy nez ki egy tartomany ha elfogy a so 🙂 BTW azert tartott sokaig eltakaritani a romokat, mert a serult tartalyokbol at kellett pupmalni a veszelyes trutyit

 12. rognork — 2010-02-12 08:36 

Csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy a magyar elit 2 perc alatt meghozná a következő Zwack törvényt.

Szerintem is hoax amúgy.

 11. is — 2010-02-12 08:35 

:-))))))))

és tényleg hihető!

 10. Dr. Justice — 2010-02-12 08:28 

@tiboru: azért abban az esetben lehetett valami valós adat is a kezükben, egy ilyen súlyú arc, mint a DP vezére egy hoaxtól szerintem nem csokizik be, ráadásul ő nem magát adta fel, szépen ráhúzták a vizes lepedőt. A mostani ettől még lehet jól kitalált blöff, amibe sorban beszállt Hollandia, Belgium, Ausztria.

 9. tiboru — 2010-02-12 08:23 

@DRH:

Tudod: győztes csapaton ne változtass…

 8. Kilgore Trout — 2010-02-12 08:22 

Amúgy az a cucc ott a tányéron igen jól néz ki.:)

 7. DRH — 2010-02-12 08:13 

Különben tavaly is eljátszották már ezt.

Ezen bukott le a Postbank elnök, Herr Zumwinkel.

 6. magichorze — 2010-02-12 08:13 

nekem is kapásból az jutott eszembe, hogy az egész sztorit csak valamelyik szolgálat találta ki, hogy picit ráijesszen az adócsalókra

 5. DRH — 2010-02-12 08:12 

Üdv,

kötözködésnek csak annyi, hogy ha már Bundeszentralamt f. Steuern, akkor az nem a bonni, csak Bonnban a székhelyen. Mer´ugye azért centrál meg bundes, hogy ne bonni legyen.

Szerintem manapság minden elöfordulhat.

Ugyen nagyon off sztori, de tegnapelött hazafelé tartottam és délután 4-kor bemondták a rádióban, hogy egyik autópályán reggel felborult egy kamion.

Meg kiömlött mindenféle trutyi és 12km-es dugó van és hogy mindenki kerülje el nagy ívben az autópályának azt a szakaszát és hogy este hatig mindenképpen le van zárva.

Nekem is arra kellett volna mennem, gondoltam, hatig hátha történik valami.

hatkor bemondták, hogy kamion reggel felborult stb, blabla, este tízig lezárva, 12 km-es dugó.

Este tízkor bemondták, hogy legalább még egy óra lezárás, 12 km dugó, kerülje el aki teheti.

Eközben mínusz 10 volt az autópályán.

Mit csináltak ezek reggeltöl estig?

Mindezt in Deutschland?

Nem is nagyon akarom tudni, mi folyhatott ott ki…

Off end.

 4. Kilgore Trout — 2010-02-12 08:06 

Hát én sajnos egy ilyen belengetéstől nem szarnám össze magamat. Bár lenne bankszámlám a Kajmán szigeteken. Amúgy meg az a helyzet, hogy a németeknél ezt el lehetett játszani, mert amúgy egy fegyelmezett nép. Na most próbáld meg ezt itthon. Úgy is lenne kiskapu, ahol X-re és Y-ra nem vonatkozna a dolog, vagy gyorsan módosítanának néhány jogszabályt, hogy nekik ne kelljen már bevallani. Meg lenne ez játszva okosba.

 3. fects — 2010-02-12 07:41 

Az a baj, hogy hiába derül ki, hogy máshol van pénze egy csomó nagykutyának, úgysem szedik be tőlük…

 2. szomjasferi — 2010-02-12 07:32 

Bakker tegnap este a hirek után én is ezen gondolkoztam, hogy mivan, ha csak kitalálták azt az adathordozót, és a népek meg becsináltak….

 1. spájdernecc — 2010-02-12 06:48 

simán benne van a pakliban a ” nyulat a bokorból” eksön

másrészt az a csülök mélyütés volt, így reggeli előtt

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök