2011-03-29–06:00

A közösségi oldalak – összeesküvés

Soron kívüli, sajnálatosan rövid konteó következik, ami nem volt ugyan betervezve, de a napokban nyilvánosságra (vagyis a netre) kikerült egyik – roppant tetszetős, színkódos – világtérkép beindította a bloggazda fantáziáját.

Mert mindannyian tudjuk ugye, hogy a titkosszolgálatok, a terrorelhárítók és a bűnügyi szervek egyaránt előszeretettel használják a különféle közösségi oldalakat annak érdekében, hogy a júzerek által oda (sokszor ostoba, felelőtlen módon) felpakolt adatok, információk alapján kisakkozzák, hogy ki kivel, merre, mennyi, hol és miért.

Nem is marad más hátra, mint egymás mellé tenni a két térképet: ezt itt számtalan helyen láthattátok már, s azt hivatott bemutatni, hogy a jelenleg (2010 decemberében) menő közösségi szájtok a világ mely részein überelik a többit.

És itt a másik térkép, amelyet szerénységem készített módosított, s amely mindössze abban különbözik az elsőtől, hogy a színkódok magyarázatánál nem a közösségi oldalak neve, hanem egy-egy titkosszolgálat szerepel.

Kezdőknek adunk egy kis háttérinformációt:

CIA: az USA polgári hírszerző szerve
ABIN: a brazil hírszerzés
FSzB: az orosz belbiztonsági szolgálat
Guoanbu: a Kínai Népköztársaság állambiztonsági minisztériuma
SzVR: az orosz polgári hírszerzés
SMA: a szíriai katonai hírszerzés
SAB: Lettország titkosszolgálata
VEVAK: az iráni nemzetbiztonsági minisztérium
AIVD: a holland titkosszolgálat
TC2: Vietnám katonai hírszerzése (nem találtam használható linket…)
Johohonbu: Japán katonai titkosszolgálata

A Konteóblogon szocializálódott közönség joggal háborodhat fel azon, hogy jó-jó, de hol a Moszad?!

Nos, csak annyit mondhatok: vélhetően mindenhol, de ők olyan profik, hogy ilyen nyilvánvaló területen nem exponálják magukat…

Ápdét: biztosan sokan láttátok a legújabb hírt. És akkor következzék a Facebook legfrissebb beállítási lehetősége:

Na és lássuk a szavazást, amelyből ma kettő is van:

Az első:

És a második:

 

Kategória: EgyébCímkék: , ,

139 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 139. pozsolt — 2021-01-21 20:39 

Fent vagyok Facén a rendes nevemen, de általában csak nézelődni (kémkedni haha!) szoktam. Számomra egyértelmű, hogy kőkeményen gyűjtik és rendszerezik rólunk az információkat. Tavaly volt egy érdekes játék, ami ezzel a mondattal jelent meg az én ismerőseim körében is: elfogadom a kihívást!

A lényeg, hogy elkezdtek régebbi fotókat felpakolni (digitalizálni) magukról egymásnak a delikvensek. Egyből beindult a fantáziám, hogy mi van akkor, ha mind ez azért történt, hogy a mesterséges intelligenciának legyen anyaga arról, hogy miként változol, öregszel az évek során? És mi van akkor, ha ezt arra használják fel, ha te lelépsz az oldalukról, nem osztogatsz magadról fotókat, akkor is tudják (az MI segítségével), hogy pontosan hogy nézel ki? Szóval nem hagynak elbújni! 🙂

 138. petiba — 2018-04-16 10:23 

@gigabursch:

És én is. Persze, ha kötelező lesz…

 137. gigabursch — 2018-04-16 10:02 

@warr:

Én is f@szbúk negatív maradok.

 136. warr — 2018-04-12 13:28 

@déjvid: Hehh. Jó hogy nincs fb-om, nem is lesz ezután sem…

 135. déjvid — 2018-04-12 11:36 

Hölgyek, Urak, ott tartjuk mutatóujjunkat Zuckerberg drusza szenátusi meghallgatásának történésein…?

Már hogy pl. az okostelefon HALLGATJA a beszélgetéseket MAGA KÖRÜL, és az abból kimazsolázott információk alapján bombázza reklámokkal a Facebook-felhasználót…?

Vagy ez a kis édes semmiség:
Kínos turpisságra derített fényt a TechCrunch még február közepén. Első látásra a dolog csak a high-tech rajongók gumicsontjának tűnik, de valójában bárkit érinthet.

Észrevették, hogy a Facebook mobilalkalmazásában a „Védelem” opcióra kattintva a felhasználókat maga a Facebook irányítja át az Onavo Protect oldalára. Az Onavo iOS-ra és Androidra is készített applikációja azt ígéri, hogy VPN-nel (virtuális magánhálózattal) titkosított védelmet kínál az internetes fenyegetésekkel, azaz többek között a rosszindulatú weboldalakkal szemben. Ami különösen hasznos lehetne, pláne, ha nyilvános hálózatot használunk.

Az Onavot ugyanis a Facebook vette meg még 2013-ban. Nem először bukkan fel a Facebook iOS- és Android-mobilapplikációban, 2016-ban Nagy-Britanniában észlelték. Az Onavo VPN-je lehetővé teszi a Facebooknak, hogy nyomon kövesse felhasználóinak az egyéb, Facebookon kívüli, általános internetes tevékenységét.

Így megszerezheti a Facebook például a versenytársaival kapcsolatos, alapvető adatokat. Ezek az információk már számos módon segítettek a Facebooknak. Mint a The Wall Street Journal beszámolt róla, különösen sokat értek a Snapchat elleni küzdelmében.

Eddig 33 millióan telepítették az Onavo alkalmazást az iOS App Store-jából és a Google Play Áruházból. A természetesen izraeli Onavo úgy ír magáról, hogy az alkalmazás „a Facebook része”, és „a Facebook termékeinek és szolgáltatásainak javítására, a termékekre és a szolgáltatási értékek megszerzésére, valamint a tapasztalatok kiépítésére szolgál”. Kifejezetten közlik, hogy „az Onavo gyűjti a mobil adatforgalmat”. Ami önmagában meglepő, hiszen a VPN-alkalmazások lényege, hogy a forgalom anonimitását ígérik. A jó VPN-szolgáltatások nem naplóznak, és semmilyen módon nem gyűjtenek adatokat a felhasználóikról. Ráadásul egy biztonsági kutató, Will Strafach pár napja az Onavo Protect elemzése során kimutatta, hogy az Onavo még akkor is gyűjti és küldi a Facebooknak a felhasználói adatokat, amikor a VPN-funkciót kikapcsolják a Facebook-alkalmazásban.

Egyelőre nem tudni, hogy az USA-n kívül a Facebook-alkalmazást használók hány százaléka kapta meg az Onavo szolgáltatását. Úgy tűnik, hogy aki biztonságban akarja használni a közösségi oldalt, jobban jár – vélhetően mindig is jobban járt –, ha internetes böngészőből, a weboldal címének beírásával használja, tart kapcsolatot ismerőseivel, de legjobban azok járnak, akik sehogy sem használják.
Forrás: https://kuruc.info/r/58/183513/

* * * * * * *

Ahogy ma már az sem összeesküvés-elmélet, hogy a FB az amerikai elnökválasztásban beavatkozott Hillary oldalán; a bizonytalan (az algoritmusok által bizonytalannak ítélt!) választók felé célzott hirdetésekkel. (És mielőtt erre legyintünk, gondoljuk meg: ezek szerint az algoritmusok ismerhetik úgy-ahogy bárki felhasználó bármilyen pártpreferenciáját… éljen a titkos szavazás!)

A napokban függesztették fel az egészségügyi és orvosi adatok gyűjtését.

Oké, oké, megmondták, hogy az ingyé’ fészbúkért az adataiddal fizetsz, na de azért álljon meg a menet…

Plusz a fenti hírt a FB-n csak úgy tudnám megosztani, ha előbb kimenteném szöveges üzenetbe, és kitörölném a forráshivatkozást… 😛 a szólásszabadság végtére is alapérték.

 134. becsuszoszereles1k — 2014-07-02 13:07 

134/135@realcorpus: asztapropelleresloherespillangoskiskesit![sic. ‘peti ba”]! na, ma meg ezen fogok melyen elgondolkodni.:( =)

 133. realcorpus — 2014-07-02 08:01 

@tiboru:
Ezt ma is használják. Az egyik, oldalon megjegyzéseket író személy folyamatosan olyan híreket kap (természetesen a dohányszövetség megbízásából), amik kommentálásához el kell szívnia egy cigarettát. =)

 132. realcorpus — 2014-07-02 07:55 

@rebel:
Tisztelt ‘rebelutolsóüzenetétmegtalálóésközzétevő’ polgártárs!
Köszönjük, hogy megosztotta velünk rebel tartózkodási helyét. Megérkezésünkig maradjon a gépe előtt, tenyereit az asztalra fektetve, és eszébe ne jusson rebelt bottal piszkálni! Kollégáink hamarosan felkeresik és szakszerű kezelésben részesítik önöket.

Mi
Valahol
Valamikor

 131. cseko46 — 2014-07-01 15:18 

@rdos:
NOHÁT ÉN IS LÁTOK ILYEN KIIRÁSOKAT KAPOK IS EGY CSOMÓ FELHIVÁST MINDENFÉLÉRE.

 130. cseko46 — 2014-07-01 15:00 

@nati55:

Vegyen egy kamerát .
ÁLITSON MAGA MELLÉ KÉT KÖZTISZTELETBEN ÁLÓ HALYI POLGÁRT.
AKIKHEZ NEM KÖTIK ROKONI SZÁLAK BIZONYITHATÓAN.
VÁLASZON KI A GYEREKKEK KÖZÜL HÁRMAT.
és kövesék együt őket amikor ijen kornyezetbe mennek Vegyék fel és tegyék fel egy videó megosztóra.
MINDAZT AMIT LÁTNAK ÉS AZ HA AZONOS AZZAL AMIT ÁLIT.

MEG LÁTJA MINDEN MENI FOG

 129. cseko46 — 2014-07-01 14:44 

A 129. – bejegyzéshez.

A KISÉRLETET A VISELKEDÉSI GENETIKA SZAKKIFELYEZÉS FOGALMÁT TAKARJA

Ez kisérlet azon áll hogy például férgeket vagy hidrát valamijen ráhatásnak teszik ki.

Az az elő alkalomal a várt reakcióval reagál arra.
Ám később alkalmazkodik ahoz és nem reagálja le.
Teljes (akomodáció), a társadalmi környezet arabeszkeihez való teljes alkalmazkodás.
A viselkedési genetikát.
Alkalmazták már az agreszió átörökitési kutatásában is egereken.
AGRESZIV CSOPORTOKAT PÁROSITOTAK – BÉKÉSEBB CSOPORTOKKAL
A SZAPORULATOT VIZSGÁLTÁK KERESVE AZ AGRESZIÓ MÉRTÉKÉT AZOKBAN.

NÉHA AZT ÉRZEM HOGY BIZONYOS KÉRDÉSEK IS HASONLÓ CÉLT SZOLGÁLNAK NET SZERTE.

HÁT AZ NEM KIZÁRHATÓ HOGY VALAKIRŐL TIPIZÁLÓ MODELT IS FELÁLITHATNAK.

 128. rebel — 2014-07-01 14:40 

Jaj….Lekapcsoltam az internetet, de az áramot is. Lementem a pincébe, alufóliával kibélelt bukósisakban, minden elektronikát messze elrakva, lekapcsolva, szétszedve se mobil se karóra, ülök egy meszes gödörben, hátha így nem látnak… XD

 127. tiboru — 2014-07-01 09:32 

 126. nati55 — 2014-03-30 00:00 

igazmondo-55.blog.hu
http://igazmondo-55.blog.hu
nati55 nolblog.hu

Az interneten mindent megtehetnek a bűnözők senki sem tesz ellenük. Nemzetközi számítógépes bűnszervezet (kábítószer hálózat) a legaljasabb munkát végzik. Kiskorú gyermekeket csalnak csapdájukba a jó pénzkereseti lehetőség reményével. Tömeges videók feltöltéséért, az interneten.
Időközben rá szoktatják őket a kábítószerre (beetetés) hitelekbe kényszerítik a későbbiekben már a fajtalankodásra is. Amikor már teljesen tönkre teszik, az öngyilkosságba üldözik úgy álcázva mintha önmagával végezne.
A Veszprémi hatósági szervek nyomozás nélkül lezárták eltusolták,az ügyet. Mivel a háttérben a saját beépített embereik fedezik ezt a mocskos munkát végző bűnszervezetet.
Megtiltották,hogy sem panaszt sem feljelentést ez ügyben nem tehetek. Kértem segítséget a Budapesti hatósági szervektől is akik minden esetben vissza küldték a Veszprémi illetékes hatósági szervhez a további ügyintézés céljából.
Magának a bűnszervezetnek a kezére jutott vissza minden adat és információ! Nincs Magyarországon hatósági szerv aki tenne ellenük tétlenül elnézik, az ártatlan gyermekek kínját szenvedését.
Emberélet nem számít, és még a korrupció visszaszorításáról papolnak de senki semmit sem tesz ellenük.
Miért nem számolják fel őket? eltusoltak egy vád emelési javaslatot is többek között.
Az interneten blog oldalaimat is letiltják főleg a kommenteket mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ne tudjak értekezni senkivel sem ez ügyben.
Azért, hogy ne derülhessen ki, az igazság róluk használják, az adataimat feltörték, az email címemet.
Megfosztottak emberi jogaimtól lenéztek megaláztak miközben a gyereket a szemem láttára teszik tönkre nap-mit nap, és tehetetlenül végig kell néznem.
Nem engedik ki a kezeik közül mindenre képesek a legaljasabb munkára is képesek mert akkor ők is lebuknának.

 124. becsuszoszereles1k — 2013-06-11 13:53 

@rdos: Meg mindig jobb, mint plehcsabaval talalkozni!:))

 123. zigzag — 2013-06-11 10:10 

Tiboru határtalan bölcsességét igazolja a 2013 júniusban kirobbant „Project Prism” botrány is, ahol a közösségi média tömeges „lehallgatásával” az USA kormánya információkat szerez. Ezt segíti az alábbi cikkben részletezett alkalmazásocska, ami Boundless Informant nevet kapott a keresztségben.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/08/nsa-boundless-informant-global-datamining#zoomed-picture

 122. rdos — 2013-05-04 11:24 

@tiboru: Ennyire bizony 🙂

Tiboru! Ez a konteód kezd tarthatatlanná válni mint konspirációs teória, mert hogy a szíájé már nem is titkolja, hogy neki nem kevesebb, mint az összes beszélgetés, csetelés, … kell.

Elég beütni gúgliba a „big data” és az elébb említett „hárombetűst” kulcsszóként.

Kiss Dénes – A titokzatos magyar nyelv törvényei és játékai c. írásának 2. bekezdését idézem:

„2./ A magyar nyelvben a mássalhangzók hordozzák a jelentéstartalom legalább kilencven százalékát s azt inkább csak árnyalják a magánhangzók. Jó példa erre a következő verssor:
Tilpri migyir hi i hizi
vagy: Hözödnök röndölötlönöl
Az olvasó hamarosan rájön, különösen, ha csupa e-vel, majd csupa a-val stb. próbálkozik. Rendszerint a harmadik magánhangzó “összekötés” elővilágítja az eredeti szöveget. Persze mindehhez az szükséges, hogy a magyar mondatban az eredeti helyükön hagyjuk a mássalhangzókat. (Ez csupa mássalhangzós, ősi, magyar rovásírás titka is.) Akar falyamatasan as lahat magyaral baszalna, i misik migyir migis migirti, higy mit is ikirink möndönö ö mösök mögyörnök…..”

Honnan? Innen: http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.263

Miért linkeltem?

Lugulubb ma kontoosok nihizitsik még ugy kussu u szumutulu hurumbutusuk dilgit. :-).

Elismerve, kissé kényelmetlen az erőltetett eszperentét olvasni.

 121. tiboru — 2013-04-07 14:10 

Sokatmondó három perc, érdemes végignézni Zuckerberg leizzadását. Mert az oké, hogy meleg van a stúdióban, de ennyire..?

http://www.youtube.com/watch?v=o3hu3iG8B2g

 120. geza2 — 2013-01-13 09:09 

 119. rdos — 2012-09-19 15:00 

Linket találtam, rögtön Tiborunak ez a posztja jutott eszembe.

http://neoltsal.blog.hu/2012/03/23/a_szeretet_kampanya

A közösségi oldal is egy eszköz. Olyan, mint a kés. Gyilkos kezében fegyver, a séf kezében krumpli szeletelő szerszám. Most először sajnálom hogy kizártam magam a közösségi oldalakból, így nem igazán látom mekkora siker? Ha linkem valós, az nagyon is tetszik.

Tényleg ennyire egyszerű? 🙂

 117. rdos — 2012-07-31 14:00 

Közösségi oldalak? Egyszerű weblapok is fürkésznek minket, ahogy Tiboru illúsion, akarom mondani collusion programja óta tudjuk.

http://player.hu/tech/te-vagy-az-aru-avagy-hogyan-csinal-penzt-beloled-a-web/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=te-vagy-az-aru-avagy-hogyan-csinal-penzt-beloled-a-web

„Eli Pariser egy érdekes kísérletet végzett a Google keresővel: pár barátját megkérte, hogy keressenek rá az Egyiptom szóra, majd a találati oldal képét mentsék le fotóként és küldjék át neki. Az eredmény megdöbbentő, mivel teljesen különböző találati oldalakat látott az email boxában, hisz míg az egyik ismerős Google oldala tele volt az aktuális egyiptomi tüntetésekkel, addig a másik (aki valószínűleg egyáltalán nem foglalkozott bel- és külpolitikával, így nem is látogatott ilyen tematikájú oldalakat) Google oldalán nyoma sem volt ezen eseményeknek.”

 115. Minor.Dragon — 2011-08-26 20:45 

Khmm… megdöbbentem egy kicsit. Köszönöm szépen ezt a kütyüt. Mindenkinek lehet sleppje…

 114. rdos — 2011-08-26 14:18 

Tiboru! Príma ez a sütiket, figyelőket figyelő Collusion. Köszönöm a linket.

Míg ezt a posztot néztem, ami ugye freeblog.hu, a következők nézték masinámat: media6degrees.com, twitter.com, feedjit.com, gemius.pl, addpoll.com, blog.hu, facebook.com, tvnt.com, amung.us, median.hu (1 kivételével közöm sincs hozzájuk).

Nagyon aranyosak, mert „ragaszkodnak” hozzám. Hiába megyek új lapra, azzal csak azt értem el hogy a régi figyelők mellé további érdeklődők lesik minden billentyű leütésem.

 113. 178996 — 2011-08-15 10:48 

Hogyan követheted nyomon azokat, akik nyomon követnek téged:

http://techline.hu/tudastar/20110814_suti_nyomkovetes_kiegieszito.aspx

 112. Olvaso73 — 2011-05-09 10:56 

Hát igen ha a google-be be irsz egy nevet és mondjuk nem Kis vagy Nagy-ról van szó már láthatsz is egy ismerős arcot a facebookról…
Ezt a képet a világ más tájain is láthatják. Egy lépés a képhez tartozó összes adat+ összes ismerős adatának megszerzése.Okostelefon még több infó óvatlanokról.De ez a megfigyelés csak is az ufoknak lehet az érdeke.Vagyis az ufok szeretik a netet… Vagy csak ufok
szeretik a netet? Vagy aki szereti a netet csak ufo lehet ?
Komolyan óvatosabban kéne bánni mindenkinek a saját és hozzátartozói
adataival. Figyelnek minket ! Hogy kik ? Csak az ufok képesek ilyen
csúnya dologra..

 111. Ugh — 2011-05-09 09:15 

reklam szlogen -vegyel androidot es legyel te is droid
😀
Nem veletlen, hogy a mobil cegek adomentesseget elveznek sok helyen, meg meg allami tamogatast is kapnak (ez szinte 100%).
Aztan 0 forintert kapsz olyan telcsit ami meg az eretsegit is megcs. helyetted …. Kozben meg kuldi a kis cuccaidat a cegnek aki meg tovabbkuldi valahova …
Nallam akkor szakadt el a kuplungbovden, amikor megjelent a twitter …
A sok hugyagyu fiatalt persze be lehetet etetni minden fele mu faszsagokkal.

 110. ugh — 2011-05-09 08:48 

[Interlock](#11303737): Ez nem meglepo . Tudni lehet, hogy ami iylen szintu sikerrel bir (faceb.gugli.stb), ott mindig felbukkannak bizonyos allami erdekek.
Ugye csak ugy senkibol nem lesz milliardos mert volt egy jo otlete (sokan szeretnek ezt hinni de ez nem igy van )? Vagy kis sufni vallalkozasbol gyar orias (az apple legalabb ketszer csod kozelben volt a 90es evekben ).

 109. Zig Zag — 2011-05-03 13:20 

http://index.hu/tech/2011/05/03/assange_a_facebook_egy_kemgep/

„A Facebook a valaha feltalált legelképesztőbb kémgépezet. Ott van a világ legteljesebb adatbázisa, amiben benne vannak az emberek, a kapcsolataik, a címük, tartózkodási helyük, levelezésük, és a rokonaiké is – az Egyesült Államokon belül, úgy, hogy mindehhez hozzáfér az amerikai hírszerzés” – mondta Julian Assange, a Wikileaks szivárogtató szájt alapítója egy a Russia Todaynek adott interjúban május 2-án. (http://rt.com/news/wikileaks-revelations-assange-interview/print/)

„A Facebook, a Google és a Yahoo, az összes nagy amerikai szervezet beépített kezelőfelületet hozott létre az amerikai hírszerzésnek. Nincs szó arról, hogy bírósági határozat kellene [a kutakodáshoz]. Van egy olyan felületük, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy az amerikai hírszerzés használhassa” – mondta Assange.

A Wikileaks első embere szerint ugyanakkor nem igaz, hogy a Facebookot a titkosszolgálatok üzemeltetnék. „Egyszerűen arról van szó, hogy az amerikai hírszerzés képes jogi és politikai nyomást gyakorolni rájuk. És mivel költséges lenne egyenként kiadni az adatokat, automatizálták a folyamatot. Mindenkinek tudatában kell lennie annak, hogy amikor bejelöli ismerőseit a Facebookon, ingyen munkát végez az Egyesült Államok hírszerzésének azzal, hogy felépíti neki ezt az adatbázist.”

 108. 178996 — 2011-05-03 09:38 

Assange-nak is leesett a tantusz, amit mi már hónapok óta mondogatunk:

http://index.hu/tech/2011/05/03/assange_a_facebook_egy_kemgep/

 107. 182991 — 2011-04-23 23:46 

Bár nem tartozik szorosan a témához (vagy de…), pár nappal ezelőtt szeretetteljesen megsimogattam az évek óta használt Nokia 6610i itt-ott már megkopott előlapját. Teszi a dolgát: hív, fogad, sms-t kezel. A mozgásomról viszont (legalábbis maga a telefon; a tornyokat hagyjuk) garantáltan nem tud adatbázist generálni, olyat meg véletlenül sem tenne, hogy ezt mások elé tárja egy-egy szinkronizáció során…

http://index.hu/tech/2011/04/21/az_apple_kemkedik_az_iphone-osok_utan/
http://index.hu/tech/2011/04/22/az_androidos_telefonok_is_kemkednek_a_gazdajuk_utan/

Nesze nektek multimédia.

 106. 178996 — 2011-03-29 21:50 

[Wise Lady](#11263221):

Még a héten kiírom a szavazást.

 105. Wise Lady — 2011-03-29 20:35 

Tiboru, új poszt mikor lesz?

 104. Vén betyár — 2011-03-29 07:29 

Nagy nehezen, barátaim hosszas unszolására regisztráltam néhány közösségi oldalon.Régi ismerősök, barátok mellett újakra is szert tettem, pedig senkit sem kerestem, kértem fel.Senkit sem teszek ki annak, hogy azon kelljen gondolkoznia, hogy honnan is nem ismer?:)De mindenkinek nagyon örülök!Kivéve a 37 éves Kanalas Rafaelt Dunakilitiből, aki gyermekkori barátomként jelentkezett.Akkoriban próbálták 2. alkalommal feltörni a levelezésemet is, igy hát őt elutasitottam és az adataim, fényképeim 95 -át is leszedtem.
„Azért mert üldözési mániád van, még nem biztos, hogy nem üldöznek!”

 103. Rókakígyó — 2011-01-11 18:42 

Nem tom az volt-e már, h az iwiw melyik szerv fedőcége. Tényleg….

 102. Judea — 2010-12-31 12:35 

Érdekes volt megfigyelni az Iwiw-en, ahogy a cosma gyilkosság másnapján hogyan omlott össze Sztojka Iván szociális hálója.

Judea

Tel-Aviv

 101. Műsüsü — 2010-12-30 12:19 

Valamikor legénykoromban előszeretettel leveleztem japán lányokkal. Ez még jóval 1989 és a manga/hentai korszak magyarországi elterjedése előtt volt. Aztán ’89-ben, a szolnoki Kilián laktanyában magához rendelt az akkori nemzetvédelmi-titkosszolgálati nemtudomki, a nevére sem emlékszem, csak arra, hogy irdatlan hegyomlásszerű faszi volt, és valamiért csoportosan be voltunk szarva tőle. Ami egyébként nem volt jellemző ránk akkoriban.

Szóval mentem jelentkezni hozzá, s közben az járt a fejemben, hogy mit is csinálhattam? Egy senki vagyok. Mit akar EZ tőlem?

Akart. Ott ült egy jelentéktelen teremben, fogadott, fagyos udvariassággal, amitől olyan izé hangulatom lett, és kitett egy dossziét az üres asztal közepére. Mint a Mátrixban. (Persze akkor még Mátrix sem volt.) Kinyitotta, és szépen arról kezdett beszélni, hogy én ugye egy ideje Japánba levél, meg miegymás. Akkor-’89-ben-már lehetett a honvédnek külföldre levelet írni, és ő felhívta a figyelmemet a titoktartási kötelezettségemre. Ahogy beszélt, ráláttam a nyitott irattartóra. Ott voltak benne, szép sorjában a tengerentúlra évekkel ezelőtt írott leveleim másolatai.

A dolgok nem változnak, csak a módszerek. Most dosszié helyett virtuális és egyéb mappákon tárolják az életünk mozzanatait.

József Attila tudta: „Aktákba irják, miről álmodoztam s azt is, ki érti meg. És nem sejthetem, mikor

lesz elég ok előkotorni azt a kartotékot, mely jogom sérti meg.”

 100. Caviarius — 2010-12-26 20:43 

Pont most volt egy cikk a MNO-on,

„David Bond úgy gondolta, megkísérli a lehetetlent: megpróbál nyom nélkül eltűnni. Hogy lemérje, mennyire könnyű a róla tárolt adatok alapján a nyomába eredni, detektíveket bízott meg: a feladatuk, hogy elkapják”

A detektívek csak a nevét tudták, így 11 napig tartott, míg megtalálták. (Persze ő addig nem otthon csücsült…)

Akit érdekel: mno.hu/portal/755793

vagy http://www.erasingdavid.com

 99. vén betyár — 2010-12-22 06:40 

@Artemisziadzsentileszki: Ha tudná és én tudnám, hogy tudja, mindketten milliomosok lennénk.:)

Ha tudná és én tudnám, hogy tudja, és elárulnám neked, mindhármunk élete borotvaélen lebegne.:)

Határozott válaszom:NEM TUDJa!Sőt:SENKI sem tudja!:):):)

 98. tiboru — 2010-12-22 00:58 

@Artemisziadzsentileszki:

Lehet, nem vették észre, hogy Gerő László zsebében volt a vagyon is, a száz bankkártya is és elhamvasztották a holttesttel együtt…

 97. Artemisziadzsentileszki — 2010-12-21 22:44 

@vén betyár:

Kösz a linket. Átrágtam magam a történeten. Elképesztő. Az emberrablást ismertem, de így egyben egyszerűen elképesztő. Könnyeztem a gyönyörűségtől. De a legjobb rész:”…Egy nappal a tervezett út előtt váratlanul meghalt. Sietősen elhamvasztották. Hogy hová lett 200 millió dollárra becsült vagyona, csaknem száz bankkártyája? Még nem tudjuk…”

Tiboru tudja?

 96. tiboru — 2010-12-21 17:20 

@Collingwood:

Éppen az este néztem meg a Rubicon c. sorozat azon részét, amelyben az egyik hírszerző (akit műveleti tisztből átraktak elemzőnek) sóhajt és azt mondja:

– Hogy mennyire hiányzik nekem az a kurva hidegháború…

 95. Collingwood — 2010-12-21 12:44 

@tiboru: Elolvastam a lemil posztot, hát igen, nagyot változott a világ 1991 óta. Szerintem sok Langley-i és Vauxhall Cross-i titkosszolga visszasírja a régi szép, hidegháborus idöket…

 94. tiboru — 2010-12-21 00:12 

@Collingwood:

Köszi a gratulát!

Ami pedig a HUMINT és az amerikaiak kapcsolatát illeti, nem tudom, láttad-e az egyik legfrissebb botrányról szóló rövidposztot a lemilen:

lemil.blog.hu/2010/11/26/rovidhir_ismet_szopoagon_az_amerikai_hirszerzes

 93. Collingwood — 2010-12-20 10:48 

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de gratulálok a szuletésnaphoz. Sok órányi kellemes kikapcsolódást köszönhetek a konteo blognak (és a lemilnek, a milstorynak, na meg a csurtusnak), koszonet erte.

Sajnos szavazni nem tudtam, mert céges gépröl netezek éppen, és az adpoll le van tiltva, így inkább leírom a véleményemet: szerintem a titkosszolgálatoknak nem sok köze lehet a közösségi oldalak alapításához, de biztos vagyok benne, hogy alaposan felhasználják az adatokat. Hulyék lennének, ha nem tennék, hiszen talán ez a leginkább költséghatékonyabb módszer. Nemrég láttam egy filmet, a címe Body of Lies (Hazugságok hálója). A CIA-nak egy csalira volt szuksége, ezért kiszemeltek egy mit sem sejto mérnököt, létrehoztak a nevében egy email fiókot, terrorista akciókat dicsöítö maileket kuldtek a nevében, regisztrálták mindenféle fórumon, szóval egy tökéletes terrorista profilt kreáltak néhány órányi kattintgatással. Ez csak egy hollywoodi film volt, de gondolom ez a valóságban is muködhet, ami elég ijesztö perspektíva.

Még egy gondolatmenet a fenti filmböl: bárki lenyomozható és követhetö az elektronikus profilja, telefonhívásai, emailjei alapján, ezért a titkosszolgálatok teljesen ráálltak az elektronikus hírszerzésre. De mi történik, ha valaki teljesen eltunik a virtuális térböl? Ha az uzeneteket email helyett papírfecniken továbbítják, ha nem használnak mobiltelefont, elkerulik a muholdas megfigyelest? Akkor csak a HUMINT marad, és megnézném, hogy egy nyugati ugynök hogyan szerez információkat egy afgán faluban…

Udv`

Collingwood

 92. Georgiana (törölt) — 2010-12-20 00:22 

@Vanek B. Eduard: Igen, a HR-esek nagyon szeretik ezeket az oldalakat. Én legalábbis egy HR-estől ezt hallottam. Hogy egy fiatal, ha nincs fenn se az IWIW-en, se a Facebookon, az gyanús 🙂

És pl. nézik, hogy milyen filmeket, könyveket szeret az illető.

Egy-két ismerősöm pedig azt mondta, hogy nekik pont elég az iwiw, a facebook már olyan számukra, mintha pucérra vetköztek volna.

Én meg azt mondom, minimális információt kell megosztani. A blogokon, fórumokon meg mindig más nevet kell használni, más címmel. Az általatok gumitalpasoknak nevezettek és a geekek úgyis megtudják, amit akarnak, de a „félműveltek” nem kapnak elég kapcsolódási pontot. És időnként törölni kell a nevet, és egy másikon újrakezdeni mindent. Persze, így az a nick nem ér meg két évet – mint a Konteoblog, amihez őszintén gratulálok, mint az egyik utóbbi időkben lett egyik kedvenc helyemnek -, viszont kevesebb nyomot hagy maga után.

Meg hülye információkat is el lehet közben szórni, amelyek egymásnak ellentmondanak, hogy ne legyen olyan szép az a profil. Mert az okosok szerint már 500 hozzászólásból kikerekedik.

 91. prometheus_X — 2010-12-20 00:14 

Én mostmár inkább a konteó blogról olvasnék egy szaftos konteót!

 90. Bisztő Gyalla — 2010-12-19 11:40 

Mekkéne írni a nagy Jázuska konteót is, valahogy így, hogy

1. Biztos, hogy abba az időbe három enber, akik annyira bölcsek voltak, hogy kirájnak képzelték megukat, véletlen arra jártak, és mirhát meg balzsamot ajándékoztak.

2. Biztos, hogy akkoriba volt eggy Mária, aki annyira szűz volt, mint eggy fakabát, és a férje nem is tutta, hogy mitől született nálluk a kisded.

3. Voltak a pásztorok, akik annyira szerették a kisállataikat, hogy mindig vélük háltak, és mendegéltek, hogy kisdedet keressenek, és a késöbbiekbe belöllük lett a Peta.

4. Bizonyos enberek kijelentették, hogy mindez azér volt, hogy bizonyos másik enberek kibujjanak a büntetés alól, mer az óvadékot letette eggy bizonyos szeméjj, akinek volt elég hitele, ezér aztán jött az angyalka az örömhírrel a hóba, de ez még korábban volt.

Lehetséges magyarázatok.

1. A fenyő lobbi volt, mer azóta is jól megélnek, vagy a szaloncukorlobbi.

2. A Peta volt, mer azt gondolták, hogy a ponty elszaporodott a másik halak rovására.

3. A római császár volt, aki véletlen felgyujtotta a városát, és bosszuból elterjesztette a világba a csillagszórót, hogy otthol mindenkinek legyen eséjje felgyujtani a lakását, és kitanálta hozzá a kisdedes történetet, hogy vegyék is meg a csillagszórót, és ekkor már összefüggésbe vagyunk az eggyes magyarázattal.

4. Az egész történet csak a bájgli nevü organizmus eszköze arra, hogy elterjeggyen a világba, és tartóssan magasan tarcsa a jelenlétét, rossz álmokat okozva az enbereknek, akik asziszik, hogy a bájgli az jó.

 89. ZéBé — 2010-12-19 06:12 

@hazitroll: Nem, de ha több priuszos ismerősöd van, akkor rád egy kicsit jobban odafigyelnek. Ha arab is van köztük, akkor nem kicsit.

 88. Nash vs. Keynes — 2010-12-19 01:20 

@Professor Pizka: jaja.. a fészbuk stb adja a kapcsolati hálót, a fórumok blogok stb az érdeklődési kört, pártpreferenciát, véleményt. Az azonosításhoz elég az ip cím lista. Hiába regeltél 100 néven, ha mindig otthonról és a munkából netezel. Ha az index husz fórumon dicsekszel máris elkapták a töködet. Aki mindezekhez hozzáfér és össze is tudja kapcsolni őket (akár baráti, akár kevésbé baráti titkosszolga) szinte bármit megtehet, bárkit befolyásolhat. Ha a kapcsolati hálót összekötjük a mindig magunknál hordott mobil adótorony és híváslista adataival hamar megvan az is aki időnként feltöltőkártyás telefonra vált. Titkos találkozókat lehet azonosítani akár évek múlva is stb..

Már csak azért is ott a helyük a gumitalpúaknak ezeken a helyeken, hogy más gumitalpúak ne garázdálkodjanak ott szabadon..

Emlékszem amikor a máv cargo privatizációja kapcsán az újságírók rácuppantak a geuronet bt-re, és tulajdonos iwiw profiljában ott volt a fél szdsz.

szép új világ..

 87. tucano — 2010-12-18 15:52 

@G.Tibor: olyan nincs fb-n, hogy végleges törlés. Ha ma kilépsz és 2 év múlva beírod a jelszavad, ugyanúgy megjelenik minden.

 86. Italo Balbo — 2010-12-17 11:44 

Sztem a közösségi oldalak az ufók titkos adatbázisai. Így tartják nyilván a már elrabolt/manipulált embereket, illetve ez alapján fogják majd eldönteni, hogy a nagy megsemmisítés során mely egyedeket érdemes mégis életben hagyni. A legszebb ebben az egész teóriában az, hogy az igazolásához elég csak végigböngészni pár adatlapot 🙂 (Nem olvastam a kommenteket, bocs ha már volt hasonló)

 85. G.Tibor — 2010-12-17 09:21 

@zeeta:

Köszönöm, bár attól tartok, hogy valahol, valakik látják „végleges” törlés után is.:-)

 84. zeeta — 2010-12-17 09:07 

@G.Tibor:

Az alábbi oldalon találhatsz pár hasznos dolgot, hogy az ilyen közösségi oldalakról milyen módon lehet törölni a profilt.

techline.hu/tudastar/20100614_profil_torlese_facebook/print.aspx

——

És Tisztelettel gratulálok a 2 éves szülinaphoz. 🙂

 83. G.Tibor — 2010-12-17 07:38 

Az már volt, hogy a facebookról nem lehet törölni a regisztrációt, csak inaktívvá tenni? Vagy jól elrejtették, mert én nem találtam. 🙂

 82. Tamáshida — 2010-12-16 11:45 

Én is csatlakozom az elismerésüket kifejezők táborához. Rendkívül jó oldal, és szeretem Tiboru-nak a pontosságra, megbízhatóságra és mégis érthetőségre törekvő írásait. Hiánypótlóak. Azt viszont én sem gondolom, hogy „AZOK, AKIK” ne kísérnék figyelemmel ezt az oldalt. Hadd lássák milyen tájékozottak vagy éppen buták az emberek, ellenőrizhetik, hogy nem szivárgott-e ki valamilyen titok. De ez mit sem von le az oldal értékéből. Inkább azon döbbenek meg, hogy ki szabad mondani az igazságot, csak nem szabad mondani, hogy igaz, hanem egy szintre kell helyezni a feltételezésekkel és más hazugságokkal. Sőt olyan is van, hogy az igazságot részeire bontják, és szembeállítják egymással. De hát, aki tudja rakja össze az igazságot. Tiborunak pedig köszönet a sok munkáért, utánajárásért. Néha elgondolom, miért csinálja? Vannak még önzetlen, jóindulatú emberek:-)

 81. tiboru — 2010-12-16 09:31 

@sonaj63:

Köszönjük az elismerő szavakat (tényleg klassz társaság vagyunk!), de ne légy ilyen önkritikus 🙂

És csak bátran a hozzászólásokkal!

 80. Scala — 2010-12-16 08:21 

@sonaj63: hosszú hetekig én is kevésnek éreztem magam ide kommentelni. :-)))

Aztán mélyvíz, és még a bloggazda is válaszolt.

Kitűnő blog, a hozzászólások is. Válogatott társaság, na. 😉

 79. sonaj63 — 2010-12-16 04:07 

Szeretem olvasni okos emberek,humoros, irónikus, vagy bölcs hozzászólásait, az adott konteóban. Nagyon klassz társaaág a maguké. Sajnos én nemvagyok eléggé okos a legtöbb témában, hogy hozzá szóljak,de örömömre szólgál, úgy a konteó, valamint annak boncolgatása. Üdv az ittenieknek! sonaj63

 78. jack o'neill — 2010-12-15 18:59 

Gratulálok! Fel sem tűnt, hogy 2 év telt el mióta olvasom a blogot.

 77. Professor Pizka — 2010-12-14 11:41 

@hazitroll: űA közösségi oldal az IRL és URL közötti különbségeket mossa össze.

199x-ben, amikor az adott országban elterjedt az internet, akkor egy csomó geek alkotta nagyrészt, akik a légynek sem ártottak, másrészt pedig egy vastagabb kockás füzetbe fel lehetett őket jegyezni és szükség esetén ellenőrizni.

Aztán volt egy kegyelmi idő, amikor a bűnözők már tudták használni, a rendőrök meg még nem (ez még tart nálunk).

Ebben a korai internetben technikailag nagyon ügyeltek a valós személyiség és a netes személyiség elhatárolására, vagy épp vállalták az ident statust, vagyis kezdettől névvel-címmel neteztek.

A net elterjedése és a tudatos netezőktől az átlagpolgárokhoz leszivárgása változást hozott. Miután már nem kell külön tudás ahhoz, hogy netezni lehessen, megjelentek az óvatlanok. Az óvatlanságot segíti az is, hogy ma már nem öt honlapból (plusz amatőrök) áll az egész internet, hanem millió egy helyre regisztrálnod kell. Nemcsak a fegyvereket, vagy nőket, vagy a csokitorta-recepteket tárgyalod meg, hanem ennek kapcsán az életed egy részét is.

Ez alapján lehet beszélni:

nyílt technikai azonosításról, amikor Óvatlan Bélának ugyanaz a nickje több helyen, a nicket egy emailcím összeköti egy névvel stb.

Korlátozott technikai azonosításról: amikor erre engedéllyel és/vagy képességekkel rendelkező szakemberek IP címhez és más azonosítókhoz férnek hozzá

személyes mintákra épülő azonosításról: szófordulatok, érdeklődési kör, stb. alapján.

Ahhoz már persze kapacitás kell, hogy a kapott adtaokat elemezzük. Például olyan információkat, hogy ki mikor volt belépve az iwiwre, kivel egyszerre, satöbbi, erre embert kell állítani vagy megfelelő programot.

Majd egyszer egy lemilbulin, ha elget itat a t. törzsközönség mondok bővebbet.

 76. hazitroll — 2010-12-14 09:54 

@tiboru: Hát, ehhez nem értek – meg is látszik a hozzászóláson – mondjuk ettől függetlenül úgyis szereznek nem törvényes úton adatot.

 75. tiboru — 2010-12-14 09:19 

@hazitroll:

A titkosszolgálatoknak van törvényi felhatalmazása:

1995. évi CXXV. törvény a nemzetbiztonsági szolgálatokról

38. § A nemzetbiztonsági szolgálatok az e törvényben meghatározott feladataik ellátásának

érdekében személyes adatot (ezen belül különleges adatot) és közérdekű adatot (a továbbiakban

együtt: adat) kezelnek.

39. § (1) A nemzetbiztonsági szolgálatok adatot szereznek be

a) az érintett önkéntes, illetve e törvényben előírt kötelező adatszolgáltatásával;

b) nyílt forrásból;

c) adatkezelést végző szerv adatszolgáltatásából;

d) titkos információgyűjtéssel.

Satöbbi…

 74. hazitroll — 2010-12-14 08:04 

@Vanek B. Eduard: Hivatalosan nem tehetik. Ellenben munkahelyem ISO auditjának értékelése között volt olyan pont, hogy a HR miért nem ellenőrzi a frissen felvett kollegák Facewiw oldalát. Közölte a HR főnök, hogy mert törvénytelen. Oszt’ ennyiben maradtak.

Ezen logikából kiindulva, és abból, hogy elvileg a titkosszolgálatoknak is törvényes kereteken belül kellene működni (Tudom, nem azt teszik, de mégis) akkor ők sem nézhetnék a szociális oldalaimat.

 73. hazitroll — 2010-12-14 08:01 

@Vanek B. Eduard: Igen. Praktkusan megmutathatják az emberek, hogy milyen zárak vannak a lakásán, és a legújabb divat szerinti GPS-es megjelölésű fényképekkel még az is evidens, hogy épp Pisában van, nem a new yorki lakásán. És amilyen hülye még meg is írja, hogy „és holnap párizsi kurvákat fogok megdugni”. Magánemberként ez sokkal nagyobb veszély, mint bármi más.

 72. hazitroll — 2010-12-14 07:58 

@tiboru: Cinikus megjegyzés: milyen oktatás az, ahol tanóra keretében facebookozni kell? Nem a tényt vonom kétségbe, hanem nagyon balfasz dolognak érzem, a valaki kicsit komolyabb bűnöző ezen fog lebukni. Teszemazt lefényképezem a 20 centi edzett acélt átfúrni képes Hilti-hegyeket, és megosztom?

 71. tiboru — 2010-12-13 23:04 

@VulpesVulpes:

@böme:

@miamai:

@vén betyár:

És persze nektek is köszönöm a gratulákat!

 70. böme — 2010-12-13 18:38 

Boldog szülinapot! Még vagy 20-szor ennyit kivánok!

 69. tiboru — 2010-12-13 17:49 

@hazitroll:

Azt olvastam valahol, hogy az FBI quanticói iskoláján már négy éve tanítják, hogy a közösségi oldalakat hogyan lehet egyfelől bűnügyek és bűnözők felderítésre, másfelől saját ügynökeik legendájának építésére felhasználni.

 68. csumakker — 2010-12-13 17:22 

@tiboru: Oks,köszönöm a pontosítást.Mentségemre szolgáljon,hogy akkortájt még nem figyeltem ezekre a dolgokra annyira.De apám kifakadása valamiért megmaradt bennem.Bár igy rejtély marad,honnan ismerték egymást.

De a Bogye vonalat tartom,a,fűnyírás valós 🙂

Mégeccer kösz,és bocs az off-ért.

 67. hazitroll — 2010-12-13 16:43 

Ezt nem olvastam még szombat este. A sommás véleményem az, hogy ha egy terrorban-elhárításban érdekelt személy-szervezet itt/így hagyja magát lebukni, hát az meg is érdemli. Bár azt hiszem egy kommentben valahol pont én írtam, hogy ha majd lesz afgán facebook, akkor majd végre nem szopatja magát szét a megszálló/felszabadító amerikai hadsereg az ellen titkosügynökeivel szemben.

Esetleg abból a szempontból érdekes egy közösségi oldal, hogy fedett ügynökök legendájának felépítésében lehet(ne) használni. Ugye a kapcsolati tőke. És akkor már izgalmasabb lehet, hogy azt kinyomozzák, hogy mikor is került fel… De ezt még mindig is a balfaszság kategóriájába sorolom. Mangóisztán titkosszolgálatától lehet, hogy csak annyira telne leellenőrzésben, hogy megnézem a barackisztáni üzletember facebookját, de egy komolyabb szervezet esetén nem szabad, hogy erre támaszkodjanak. Utópiában legalábbis biztosan nem.

 66. vén betyár — 2010-12-13 16:31 

@tiboru: Mée 1 x: AZT AAA!Pedig csak ezt ütöttem be a keresőbe, hogy bogye /ha már a tuszmákolót hiába/, ilyen nincs, nem volt, nem van:

http://www.utolag.com/D_144_es_SZT_tiszt.htm

 65. tiboru — 2010-12-13 16:12 

@csumakker:

És még valami (szintén a korrektség jegyében): Bogye János altábornagy a magyar hírszerzés (III/I) főnöke volt, tehát titkosszolga, míg Pintér Sándor világéletében rendőr volt (ráadásul bűnügyesként kezdte), tehát semmi köze nem volt egyik háromper…-hez sem.

Az emberi tulajdonságairól nem igazán tudok nyilatkozni (mármint a Pintéréről), de rendőri vezetőként, majd belügyminiszterként (szakmailag) nem volt vele semmi gond: ismerte a szakmát, a beosztottai elismerték a kvalitásait.

Legalábbis erről szól a fáma 🙂

 64. tiboru — 2010-12-13 16:06 

@csumakker:

Csak a történeti hűség kedvéért: ’94-ben az MSZP nyerte a választásokat, de Pintér Sándor már 1991 óta országos rendőrfőkapitány volt. Aztán ’98-ban, az első Orbán-kormányban lett belügyminiszter.

 63. csumakker — 2010-12-13 14:59 

@tiboru: Köszi.

Maga a kérdés egy hazai vonatkozású írásod kapcsán jutott eszembe,ahol megemlítetted P.Sándor nevét.Asszem most belügyér.

Egy sráckori emlékem ugrott be,ti. édesapám és P.S. egykoron kollégák voltak.Amikor a’94 es választásokat a narancssárga párt nyerte, és Pintér úr is felelős beosztásba került,apám…..hát,elég kemény szavakkal illette az egykori kollégát,emberi tulajdonságait illetően.

Azt hiszem (bár lehet,hogy tévedek),mindketten Bogye uram „alárendeltségében” voltak.

Talán viccesen hangzik,de az öreg párszor megkérte apámat,hogy a szentendrei telkén vágja le a füvet,locsoljon,amig nyaralnak a nejével (Lenke néni,sosem felejtem el),meg ilyenek.Asszem valahol budán laktak,egy szép tágas lakásban.5-6 éves voltam akkoriban.

 62. vén betyár — 2010-12-13 13:26 

@miamai: Kösz!Erre iszunk!Ismét, mert a szülinap is 2.:)

 61. miamai — 2010-12-13 13:20 

@vén betyár: szívbajok ellen … jó is az a pályinka

amúgy pedig itt vagyunk és a csendben figyelünk…

Néhányan hiányoznak a két év alatt megismert kommentelők közül

Jó ez a konteo blog, néha egészen közel jár az (i)gazsághoz…

 60. vén betyár — 2010-12-13 12:32 

@miamai: Húúúúúúúúúú!Hűűűű!

Ez belerobbant a csendbe!

A szívbaj jött rám!De hamar leküzdöttem!:)

Érdekes ez a házipájinka, minél többet iszol, annál jobb és annál többet kívánsz, olyan, mint a konteoblog.

 59. VulpesVulpes — 2010-12-13 11:22 

grat, tiboru!

a kezdetektől fogva elolvastam minden cikket, cask így tovább =)

 58. Bisztő Gyalla — 2010-12-13 11:15 

@tiboru: Nem emlékeztem, hogy vane benne mesztelen nő vagy nincs.

 57. tiboru — 2010-12-13 11:05 

@Bisztő Gyalla:

„Tegnap megbeszéltük a krimóba, hogy kik álhatnak a Konteóblog meghánytorgatása mögött.”

Tudom, az előbb néztem és hallgattam meg a felvételeket. És ha nem tudsz olvasni, miért nézegetted 16 másodpercig a Népsportot?

 56. tiboru — 2010-12-13 11:03 

@Fedor:

Már egyik sem tétel a nagyok mellett 🙂

 55. Fedor — 2010-12-13 10:53 

A térképről lemaradt az IWIW és az ÁVH 🙂

 54. Bisztő Gyalla — 2010-12-13 10:48 

Tegnap megbeszéltük a krimóba, hogy kik álhatnak a Konteóblog meghánytorgatása mögött. Én sajnos nem értettem eggyik változatot sem, mer nem tudok olvasni, de azt tudom, hogy nem lennék az ő hejükbe.

 53. stoppos76 — 2010-12-13 10:45 

@Eugenie Danglars: Dél-Korea sem éppen a szabadság hazája, akárcsak északi szomszédja. Csak épp annak állítja be a média. De hát nem is tehetnek mást a kőkemény megfigyelésen kívül, ha nem akarnak mindenfele északi kémeket etetni. Van egy olyan nagyszerű előnye a két koreának, hogy nincs igazán szükség hosszas nyelvi és kultúrális képzésre, hogy egy ügynök bevethető legyen.

 52. G.Tibor — 2010-12-13 10:43 

@tiboru: Valóban, a „címadást” képletesen értettem. 🙂

 50. tiboru — 2010-12-13 10:20 

@Paradigma:

A térképen (amelyet NEM én készítettem!) a titkosszolgálatok potenciális befolyási övezeteit láthatjuk, nem a honosságukat.

Brazília feltörekvő, wannabe nagyhatalom, ráadásul Lula elnök inkább baloldalinak mondható és nem szereti a CIA-t 🙂

 49. tiboru — 2010-12-13 10:16 

@kaminer:

Köszönöm!

A következő posztot igyekszem még karácsony előtt elkészíteni, noha már kértem egy kis szabadságot Tőlük, de még nem írták alá.

 48. tiboru — 2010-12-13 10:14 

@csumakker:

Ha az altábornagyra, egykori főcsoportfőnök-helyettesre gondolsz, akkor igen, ismerős a neve 🙂

 47. tiboru — 2010-12-13 10:13 

@G.Tibor:

Majdnem teljesen igazad van; csak a magyarázó feliratokat módosítottam, magát a térképet nem. Bocsánat a félrevezetésért, nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan le fogok bukni.

Amúgy címet nem adtam neki.

 46. Paradigma — 2010-12-13 09:15 

Ezt nem értem. Mióta a CIA a titkosszolgálata pl. Chilenek, Ausztráliának, a nyugat- európai országoknak vagy az észak- afrikaiaknak? És akkor Brazíliának miért nem, vagy a közép- afrikai országoknak?

Ehhez a poszthoz lehetne még fűzni néhány megjegyzést a tisztánlátás végett.

Egyébként még sok- sok évet kívánok a blognak.

 45. kaminer — 2010-12-13 08:48 

boldog szülinapot, éljen soká konteo, éljenek ŐK!

mikor lesz a megszavazott következő poszt? kicsit valóban rövidre sikerült a fenti – egyébként remek – poszt és nem szeretném, hogy ŐK restséget lássanak a munkában…

 44. csumakker — 2010-12-13 08:47 

@tiboru: Üdv.

Egy kérdés erejéig OFF: A Bogye János név mond-e valamit?

Gondoltam eléggé otthon vagy ezekben a dolgokban,és valamelyik téma összeállításánál találkoztál már ezzel a névvel.

Mégegyszer bocs az off-ért,de nem tudtam hová szúrjam be.

Szép napot.

 43. G.Tibor — 2010-12-13 08:13 

@tiboru:

Nem Te készítetted a második térképet, csak egyszerűen más címet adtál neki. 🙂

 42. Scala — 2010-12-13 00:24 

ŐK a kommenteket is figyelik… 😉

 41. tiboru — 2010-12-12 23:35 

@mrs.starkey:

Köszönöm!

 40. mrs.starkey — 2010-12-12 23:06 

boldog születésnapot konteó!

tiboru nagyon szuper a blogod, biztos sok benne a kutatómunka, gyanítom te egy poszttal többet foglalkozol, mint én az egész diplomamunkámmal, szóval big respect! 🙂

 39. tiboru — 2010-12-12 23:01 

@bioLarzen:

Igen, gondoltam rá, de aztán rájöttem, hogy lassan az Iwiwet ugyanúgy nem jegyzik nemzetközi szinten, mint ahogyan az NBH-t (ma már: AVH-t) sem jegyzik sehol.

Ahogy hallom, már idehaza sem 🙂

 38. tiboru — 2010-12-12 22:59 

@ChPh:

Tenk jú!

 37. bioLarzen — 2010-12-12 22:58 

Tiboru,

sztem nyugodtan beleshoppolhattál volna a második térképbe, hogy legalább csillagozva ott legyen a NBH által létrehozott iwiw…

bio

 36. ChPh — 2010-12-12 19:05 

Sok hepi börzdéj 🙂

Még több konteót 😀

Imádom mindet 🙂

És el is olvastam, mindet 🙂

 35. tiboru — 2010-12-12 17:24 

@csumakker:

Köszi! És persze egészségedre 🙂

 34. csumakker — 2010-12-12 17:17 

@tiboru: Boldog születésnapot!

Nagyon jó a blog,olvasgatom már egy ideje.A Lemil és a Csurtus blog nemkülönben szórakoztató.

További jó munkát a jövőben. Ave!

Megyek,hozom a sört 🙂

 33. tiboru — 2010-12-12 16:48 

@Geldrin:

Az elektronikus hadviselés hírszerzési vetületéről ajánlom a Lemilblog egyik posztját:

lemil.blog.hu/2008/10/13/echelon

 32. tiboru — 2010-12-12 16:47 

@chevyfan:

A „Tiboru” franchise-ért egy éve kötöttem szerződést a védjegy tulajdonosaival, akik ŐK.

 31. tiboru — 2010-12-12 16:43 

@YNWA:

@Geldrin:

Köszönöm! Maradjatok ti is velünk!

 30. chevyfan — 2010-12-12 16:09 

Üdv!

@Vanek B. Eduard: a mostani Tiboru nem azonos a 2 évvel ezelőtti Tiboruval (hogy ki tette, most mellékes).

Tehát az „elszámolás” nem tévedés, hanem hibás emléktranszplantáció…

Lehet, hogy túl sokat olvasom a konteó-blogot?

 29. Geldrin — 2010-12-12 15:08 

Marha jó ez a blog, egy ideje olvasom, és sok mindenre hívta fel a figyelmem. Eddig nem szóltam hozzá egyik post-hoz sem, de a cikket olvasva eszembe jutott róla az AOL.

Véleményem szerint ők a legnagyobb állami adatgyűjtő cég, ami nem csak amerikában, hanem az egész világon tevékenykedik.

Biztos vagyok benne, hogy sokak találnának aol bejegyzéseket a böngésző rendszermappáiban. Persze ez lehet totál ártatlan dolog is, de nemrégiben olvastam egy cikket arról, hogy egy amcsi fickó törölni akarta az AOL accountját. Fel is hívta a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol a kedves diszpécserrel kábé 20 percig küzdött… természetesen eredménytelenül. (Elektronikus úton -érdekes módon- ilyen funckió sehol nem található, hozzá teszem, a legtöbb ilyen oldalnál ugyan ez a helyzet, a Facebook-nál is csak pár hónapja vezették be)

Komikus, de ugyanakkor elgondolkodtató volt a helyzet.

A facebook-olásról annyit, hogy én korunk egyik népbetegségének indikátorának tartom; mindenki mutogatnia akarja magát, néha teljesen fals képet mutatva önmagukról, arról nem is szólva, hogy milyen sok információt adnak ki magukról az emberek.

Ha egy hacker hozzájut ezekhez az adatokhoz, (érdeklődési kör, példaképek, házikedvencek, kedvenc eggyütes neve, stb.) sokkal könnyebben fel tudja törni az illető személyes fiókjait. Hozzá kell tegyem, hogy nem kell hacker ahhoz, hogy minden szart kiküldjön a gép az internetre, elég, ha ott figyel a rendszerben pár csndes, rejtőzködő vírus is, amiről soha az életben nem vesz tudomást a felhasználó.

Ha már itt tartunk, én szívesen olvasnék egy konteót az elektronikus hírszerzésről, hadviselésről, nagycégeknek adatokat gyűjtő spyware-ekről és hasonlókról. Elég rejtett téma ez tudom, de tény, hogy jelen van.

Kicsit hosszúra sikerült ez a poszt, remélem ŐK nem figyelnek fel rám 😀

További jó munkát, tiboru!

 28. YNWA — 2010-12-12 13:48 

Boldog születésnapot, állítom hogy tiboru a legigényesebb blogger Magyarországon 🙂

Kocc 🙂

 27. Eugenie Danglars — 2010-12-12 11:03 

Érdekes, hogy a Kína-Korea-Japán kvadránsban a Cyworld teljesen lemaradt a fenti térképekről, pedig a három országból (és a több kisebb környező országból) többmillió felhasználója van már, települ az USA-ba és Európába is, mindemellett virágzó online vállalkozás is. Az is érdekes, hogy Dél-Koreában számos olyan közösségi szájt támaszt olyan követeléseket, hogy a regisztrálóknak a helyi social security számuk megadásával véglegesíthető csupán a regisztrációja. Érdekes ez a különös kontroll, mikor sok nyugati szájt előnye pont a teljes anonimitás.

A vkontakte.ru nem nagy eresztés, a facebook klónja egy az egyben, csak más néven.

 26. Keresztény szellemiségű luxuskurva — 2010-12-12 09:48 

Amit én felraktam magamról, azzal sakkozhatnak nyugodtan.

 25. rdos — 2010-12-11 23:22 

És Namíbiában nincsenek szolgálatok a közösségi szájtokon? Micsoda lazaság! Busmanok kimaradnak a figyelésből? Mié tartjuk szolgálatainkat, ha ekkora fehér foltok maradnak sárgolyónkon? A titkos szolgálatok fürkésző szeme Botswanában csukva? Hová fog ez vezetni?

Komolyan mondom, titokszolgáink nem érik meg a pénzünket. Ezé fizetek adókat (úgy csak 45-55 fajtát, közvetlenül, vagy közvetve), hogy az Okavangó deltájára pislantást se vessenek internacionalista titokszolgálataink? És ha ott oszt észt binláden? De kamion!

Hogy mondta megvetően montagó? Vagy a kapu lett?

Ama tőr!

Szíájé, Eneszé, Efeszbé, Emájhat, Ávéhá …

Előttem leszerepeltek.

 24. tucano — 2010-12-11 21:42 

@tucano: mármint a rendőrség (Policia Militar), bocsánat:)

 23. tucano — 2010-12-11 21:41 

Az orkutra a brazilok egyes meg nem erősített források szerint 200 embert állítottak. Olyan döbbenetes mennyiségű bűncselekményben használták fel mindenféle funkcióit, hogy nagyon rajta vannak.

 22. HúszTíz — 2010-12-11 18:40 

Akartam volt mondani MARK Zuckerberg.

 21. HúszTíz — 2010-12-11 18:39 

Hurrá 🙂 Két éves a blog !!! Hát nem semmi.

Részemről amúgy én csak az iWiW-en vagyok fent, amit közismerten a zsidók működtetnek, hiszen ki lehet belőle rakni Tel-iWiW városának nevét, de leszarom mert nincsen takargatnivalóm 🙂

Amúgy a Facebook is biztos zsidó titkosszolgálatokkal ápol kapcsolatot, mert ugye Maek Zuckerberg szintúgy zsidó, és hát akkor már itt nincs is tovább magyarázni 😀

 20. Babilen Tatarszkij — 2010-12-11 17:11 

Boldog szülinapot, konteóblog! 🙂

Bár továbbra is a Seuso-ügyet várom legjobban, arra még nem gondoltál, Tiboru, hogy lehetne egy olyan poszt, ami a beigazolódott konteókról szólna? Amik konteókként indultak, de ma már történelmi tények. Pl. az Irán-kontra ügy, vagy – bár azt már feldolgoztad – szerintem az 1999-es oroszországi házrobbantások ügye is tényként az FSZB munkájának tekinthető, stb. Nem tudok több tippet, de te biztosan össze tudnál gyűjteni egy párat.

 19. 21 hónap — 2010-12-11 16:49 

@tiboru: nahát, ha ŐK megtudják, hogy maga milyen lepcsesszájú… lehet, hogy még a lúdtalpbetétjét is elveszik.

 18. tiboru — 2010-12-11 16:12 

@-Flatley-:

Á, csak egy visszafogott Lemilblog-buli. Mondanom sem kell, ezt is ŐK szervezik.

 17. -Flatley- — 2010-12-11 16:01 

@21 hónap: jó lehet a beavatottak között lenni…

 16. Nathaniel Arthur Parrott — 2010-12-11 15:27 

Boldog születésnapot.

És ne feledjétek a régi közhelyet, Szovjet-Oroszországban nem mi gyártjuk a konteókat, ők gyártanak minket. 😀

Vagy valami ilyesmi.

 15. tiboru — 2010-12-11 14:32 

@21 hónap:

🙂

Csak most kapcsoltam, hogy ami nektek két év, az NEKIK csak egy. Ez itt a tuti megoldás.

 14. 21 hónap — 2010-12-11 14:30 

@-Flatley-: szerintem a hangsúly nem a szülinapon volt, hanem a koccintáson. Máskülönben tortát ajánlott volna.

Szerintem ez egy üzenet a beavatottaknak ma estére 😉

 13. tiboru — 2010-12-11 14:14 

@Vanek B. Eduard:

Bazz, tényleg…

Köszönöm a jókívánságokat és máris javítom a szöveget.

Két év, te jó isten!

 12. Üde Színfolt — 2010-12-11 14:12 

szerintem az UFO-k vitték el, megharagudtak rá, a szavazás miatt… még mielőtt leleplezne MINDENT, inkább elrabolták:

http://www.youtube.com/watch?v=pY1_HrhwaXU&feature=related

 11. Vanek B. Eduard — 2010-12-11 14:07 

Az igazi lúzer meg jelentezik egy jobb munkahelyre (pl. bankba – ha az ma még jobbnak számít), oszt a f@szbúkja tele van ivós-hányós-belefekvős képekkel. Mert a HR-esek is szeretik ezeket az oldalakat, nem csak a gumitalpúak.

 10. Vanek B. Eduard — 2010-12-11 14:03 

@stokkür: Tiborut nagyon elrabolták az UFO-k, a CIA, meg a Moszad (ebben a sorrendben), hogy egy év kiesett az emlékezetéből 🙂

 9. -Flatley- — 2010-12-11 14:00 

mindenképp több ez már mint 1 év!

tiboru dezinformál minket!

 8. -Flatley- — 2010-12-11 13:58 

persze, hogy a moszad nem kispályázik ezekkel az oldalakkal, ők tarják a kezükben az összes mobiltelefon társaságot!

 7. Vanek B. Eduard — 2010-12-11 13:56 

Két év az az egy év, ez azonban ne gátoljon senkit a koccintásban. Én is szívből gratulálok házigazdánknak.

 6. kinoxalin — 2010-12-11 13:54 

@Vanek B. Eduard: Ja, és pózol a nappaliban a lap-tévé előtt a marhája! 😀

 5. Üde Színfolt — 2010-12-11 13:54 

boldog szülinapot! a koccintáshoz meg pont van egy pezsgő a hűtőben, micsoda véletlen… 🙂

 4. stokkür — 2010-12-11 13:52 

Szvsz ennél egyszerűbben nem is lehet feltérképezni x,y,z kapcsolati rendszerét. Juzer – velem együtt – örül a régi haveroknak, stb, ők pedig a szorgalmasan szállított információinknak. Csak azt nem tudom, hogy lehet még mindig ennyi felderítetlen balhé?! Lehet, hogy a rossz fiúk már eleve tudták az okát, miért is indultak ezek az oldalak? 🙂

Tiboru, nekem gyanús ez az egy éves szülinap! Szerintem sokkal régebb óta lesem, hogy mikor jön az újabb konteó!

De este – ígérem – koccintok az egészségedre és bízom abban, hogy még sokáig hagyják ők és a többi csúnya szervezet is, hogy elgondolkodtass bennünket.

 3. vén betyár — 2010-12-11 13:46 

Gratulálok, még sok boldog szülinapot!Ugye forralt borral is érvényes?:)

 2. Vanek B. Eduard — 2010-12-11 13:46 

Tuti használják, de nem ám júzer-hozzáféréssel: azaz jelölheted az infót ilyen-olyan módon rejtettnek, akkor is látják.

De a többségi lúzereknek nem a gumitalpúaktól kell tartani, hanem síma betörőktől, akik szintén használják: na ki megy télen síelni, utazik balira karácsonykor? És előre bejelenti!?

 1. Thaddeus Griffin — 2010-12-11 13:40 

A napokban találtam egy érdekes oldalt: http://www.spokeo.com/

A lényege, hogy 40 közösségi oldalon keres rá a júzerre, hogy hol, milyen adatot adott meg magáról. Ehhez elég csak az e-mail címét megadni. Mindez nyilvános. Na most, hogy a titkosszolgálatok használják-e a közösségi oldalakat? Ugyan, miért tennék, hisz semmi érdekük nem fűződik hozzá ugyebár…

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök