2011-04-04–01:00

A móri nyolcas gyilkosság

Mai összeesküvéselméletünk (vagy inkább: ~eink) segítségével ismét hazai vizekre evezünk. Az újkori magyar kriminalisztika történetének legvéresebb bűncselekménye kilenc éve ad kifogyhatatlannak tűnő hajtó- és kenőanyagot nemzetünk legjobb konteósainak, akik – amint azt látni fogjuk alant – büszkén veszik fel a versenyt a műveltnek mondott Nyugat legpihentebb elméivel.

Posztunk célja nem a – meglehetősen rosszízű kritikák céltáblájaként elhíresült – nyomozás, nem is a szekérderéknyi rendőri, ügyészi és bírói hiba feltérképezése (noha a posztírónak ezekről is markáns véleménye van), ezért az előzményt (mármint az összeesküvéselméletek előzményét, magát a nyolcas emberölés körülményeit) csak röviden villantjuk fel, a legszükségesebbnek ítélt részletekkel.


Sokan vannak ebben az országban (és a közelkülföldön – hogy ezzel a szép, orosz találmányú kifejezéssel éljek), akik a mai napig pontosan tudják, hogy mit is csináltak csütörtökön, 2002. május 9-én, déli 12 óra 35 perc körül. Jelen sorok írója éppen a Széchenyi fürdőben igyekezett tartalmasan eltölteni felhalmozódott túlórái terhére kivett szabadnapját, amikor – a szaunából kijőve – üzenet várta a hangpostáján…

A móri ügy bizonyos tekintetben nem olyan izgalmas, mint előző posztjaink, más szempontból viszont még olyanabb, hiszen itt játszódott le a szemünk előtt. Eleinte nem voltam biztos abban, hogy befér a többiek közé, de végül úgy döntöttem: persze, legyen itt is egy hungarikum…

A tények – legalábbis most úgy tűnik

Aznap 12 óra 10 perc körüli időben két (akkor még) ismeretlen személy bement a móri Erste Bank helyi fiókjába, lefújják a biztonsági kamerát, pár golyót a számítógépes szerverbe eresztenek, és összesen 47 célzott lövést leadva agyonlőnek nyolc embert (egy biztonsági őrt, öt banki alkalmazottat és két ügyfelet), majd közel 7,5 millió forintot magukhoz véve (a legelső híradások ennek a tizedéről szóltak…) háborítatlanul távoznak. A nyitott ajtajú páncélszekrényben pár tízmillió forint ott is marad; a mentőket 12:36-kor, a rendőrséget 12:39-kor értesítik a helybéliek, akik felfedezik a golyó ütötte egyik lyukat a bank ablakán.

A helyszínre érkezik az országos rendőrfőkapitány (dr. Orbán Péter r. altábornagy) is, dr. Garamvölgyi László ezredessel (az ORFK szóvívőjével), valamint a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának teljes vezérkarával egyetemben. A környéket (majd röviddel ezután gyakorlatilag az országhatárokat is) lezárják, a Rendőrség Különleges Szolgálata (a „kommandó”) teljes harci felszerelésben jóval később, 13:18-kor (?!) indul a helyszínre a Kerepesi úti laktanyából.

Délután fél háromkor körözést adnak ki Farkas Róbert és Horváth Szilárd ellen, akiket óriási magabiztossággal „összefüggésbe hoztak” a bűncselekménnyel – utólag kiderül, hogy semmi közük nincs a balhéhoz, de Farkas azóta sem került elő; vélelmezhetően már régen elásták (vagy valahol Thaiföldön/Brazíliában eszi az önkéntes száműzetésben lévő magyar vállalkozók keserű kenyerét).

Július 24-én elfogják Hajdú Lászlót (egykori idegenlégióst), majd feltételezett tettestársát, Kaiser Edét. A nyomravezető, bizonyos Kiglics Attila (azaz most már tudjuk, hogy idézőjelesen kellene írni, tehát a „nyomravezető”) felmarkolja a 25 millió forintos vérdíjat, majd külföldre távozik (hogy benne volt-e a magyar tanúvédelmi programban, vagy sem, erről megoszlanak a vélemények; mostanra ennek amúgy sincs semmiféle jelentősége). Kaiser és Hajdú következetesen tagadnak.

Hosszas nyomozás és vizsgálat következik (egy rendőr-delegáció még az Idegenlégióba, a Korzikán állomásozó 2. Ejtőernyős Ezredhez is kiutazik és kihallgatnak tucatnyi egykori légióst Hajdúval kapcsolatban – a beszámolókból egy gyáva féreg képe rajzolódik ki amúgy, aki az alapkiképzés után irodai beosztásba kéri magát), minek folyományaként 2004 februárjában vádat emelnek a két fogvatartott ellen. Érdekes módon az aktában Hajdú ekkorra már csak mint bűnsegéd szerepel (ő szerezte be, majd rejtette el a fegyvereket – így a hivatalos verzió; szó sincs tehát arról, hogy ő lőtt volna), Kaiser pedig társtettesként említődik (ő állt a bankfiók ajtajában és ő küldte el az érdeklődőket, mialatt ismeretlen társa bent végezte a hentesmunkát – állította hatalmas beleéléssel az ügyész; tehát Kaiser sem lőtt, még a hivatalos verzió szerint sem).

2004 decemberében (közel egy évnyi bírósági procedúrát követően) Kaisert első fokon életfogytra ítéli dr. Varga Zoltán tanácsa. A Fővárosi Ítélőtábla 2005 őszén az ítéletet jogerőre emeli; Kaiser mehet a Csillagba. Hajdú ügyében új eljárást rendelnek el.

2007. február 16-án elfogják Nagy Lászlót, a veszprémi postásgyilkosság elkövetőjét, aki – így a hivatalos verzió – beismeri a móri nyolcas ölést is. És nemcsak beismeri, de a fegyvereket is előadja, amelyeket öt évig a lakásán (!) tárolt. Vallomása alapján két napra rá őrizetbe veszik Weiszdorn Róbertet, a háromgyerekes, büntetlen előéletű szobafestőt, aki a társa volt a móri vérengzésnél.

Pár nap múlva Nagy módosít a vallomásán és egy szerb háborús bűnösre veri a teljes balhét. A legújabb verziója szerint ő 350 méterre a banktól várt egy kocsiban, mialatt a szerb és Weiszdorn a bankban tevékenykedtek.

Weiszdorn szerint csak ketten voltak: ő és Nagy. A mészárosmunkát Nagy csinálta, ő (mármint Weiszdorn) „csak” a biztonsági őrre lőtt rá, majd a bejáratnál állt és ő küldte el a kuncsaftokat, műszaki hibára hivatkozva.

2007. július 13-án Nagy László a budapesti Venyige utcai büntetésvégrehajtási intézet egyik cellájában felköti magát egy hevenyészett, partvisnyélből és lepedőből barkácsolt akasztófára. A belső vizsgálat megállapítja, hogy senki nem mulasztott az őrök közül. „Aki egy bv-intézetben feltétlenül öngyilkos akar lenni, annak előbb-utóbb sikerülni fog!” – mondja a BVOP illetékese.

A rendőrség utólag a nyilvánosság tudomására hozza, hogy a két elkövetőt a gyilkosságok napjának délutánján (távoztukban) igazoltatták Mór határában, de a közlekedésrendészetiek akkor még nem tudtak a bankrablásról és a gyilkosságokról, másrészt pedig véletlenül rosszul töltötték ki az úgynevezett RK-lapokat (amelyekre felvezetik az igazoltatott személyek adatait és az intézkedés időpontját), ezért utólag, amikor visszamenőlegesen mindenkit kihallgattak, aki a kérdéses időintervallumban rendőri intézkedés alanya volt, nem is ellenőrizték őket.

A Fővárosi Főügyészség 2008. április harmadikán vádat emel az egyetlen, még elő elkövetővel szemben: Weiszdorn Róbertet nyereségvágyból, előre kitervelt módon, több emberen társtettesként elkövetett emberöléssel, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolják. A bírósági eljárás folyamatban van.

A történethez még hozzátartozik, hogy 2007. novemberében dr. Varga Zoltán bíró, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyettese lemond beosztásáról és testületi tagságáról is.

Na, röviden ennyit az előzményekről és akkor most lássuk az összeesküvéselméleteket, amelyek itthon mindeddig soha nem látott/hallott/tapasztalt gazdagságban tenyésztek az utóbbi hat és fél évben. A könnyebb áttekinthetőség kedvéért sorszámozni fogom őket, mert néha kereszthivatkozásokra is szükség lesz – és így sem lesz egyszerű követni a szálat. Túlságosan részletesen egyiket sem fejtem ki – olvasóink vannak annyira profik, hogy az általam olykor szándékosan hagyott űrt kitöltsék magukban.

Az elméletek

1.) Nem sima bankrablás volt, hanem az egyik hazai politikai oldal által finanszírozott bűncselekmény. Persze senki nem akart nyolc halottat, de az elkövetőknél elszakadt a cérna. A távozó Fidesz (más verzió szerint: az érkező MSZP – három héttel vagyunk az országgyűlési választások után) csúcspolitikusai tervelték ki az egészet, mert:

1.1.) A Fidesz a saját mocskos dolgait akarta elvarrni (Mór ugye milyen közel van Alcsúthoz, és ez a fiók volt az alcsúti/felcsúti önkormányzat számlavezető bankja), nehogy a hamarosan kormányzó szocik és szadeszesek rájöjjenek, hogy milyen disznóságok és visszaélések folytak a környéken holmi ingatlanspekulációk, közüzemi fejlesztések és kőbányák ügyében;

1.2.) A szocik/szadeszesek keze van a dologban; a bankon keresztül utaltak nagyon-nagyon piszkos pártpénzeket, amelyeknek köszönhetően hajszállal ugyan, de megnyerték a választásokat.

1.3.) A Miép intézte az egészet; nekik tökmindegy volt, melyik politikai párt jön vagy megy a kormányból, azt akarták érzékeltetni a közvéleménnyel, hogy „ami itt van, az nem közbiztonság!”. Akkor már elég régóta gyakorlatoztatták a különítményüket, ez volt a vizsgafeladatuk is egyben, de ilyen eredményre senki nem számított.

1.4.) Bármelyik politikai oldal rendelte is meg a bankrablást, eredetileg csak az adatokat tartalmazó szervert kellett volna elhozniuk az elkövetőknek, akik – izgalmukban – fegyvert vittek ugyan, de megfelelő szerszámot, amellyel a kiválóan rögzített gépet leválaszthatták volna a talapzatról, nem. Ahhoz meg nem kaptak elég kiképzést, hogy tudják, hogy néz ki egy winchester vagy egy memóriamodul, tehát az egész gépet el akarták vinni. Amikor ez nem sikerült, szétlőtték a számítógépet, majd a lelkes, de sajnos elég gyengén felkészített biztonsági őr kamikaze-akciója után (fegyvert ránt) elkezdődik a vérengzés.

1.5.) Részvényeket, kötelezvényeket, hitelpapírokat és más, cellulóz-alapú adathordozókat vittek el, amelyek terhelőek lehettek (volna) a politikai megbízókra nézve. Az elvitt 7,5 millió csak kamu és porhintés volt – ennek az összegnek a tizenötszörösét kapták a bűnözők munkadíjként.

1.6.) Bárki volt is a megbízó, valami orbitális, politikai pártot vagy pártokat érintő pénzmosási művelet nyomait kellett eltüntetniük; papírokat vittek el, a szerverbe csak az álca miatt lőttek, hiszen a pénzmosásnak kizárólag dokumentum-nyoma volt.

2.) Nem sima bankrablás volt, hanem egy gyakorlat. Valahol Európában (vagy Oroszországban, esetleg máshol) van egy olyan intézmény (hivatal, intézet, akármi), amelynek az alaprajza 100%-ban olyan, mint a móri Erste-fióké volt. Azt akarják majd valamikor kirabolni (megostromolni, elfoglalni, stb.), de előtte ki akarták próbálni, hogy mit és hogyan kell csinálni. Nem akartak ennyi halottat, de túlreagálták a dolgokat, amikor – az előzetes várakozások ellenére – Sz. Csaba biztonsági őr fegyvert rántott.

3.) Leszámolás volt, nem bankrablás. A bankfiókban éppen tartózkodó nyolc ember közül az egyik (vagy ketten, netalán hárman) kulcsfontosságú információval bírt egy hatalmas bűncselekménnyel (nemzetközi pénzmosás, emberrablás, bérgyilkosság, kábítószer- avagy fegyvercsempészés) kapcsolatban, és el kellett őt hallgattatni. Hogy ne legyen túl átlátszó, mindenkit megöltek és elvittek valami pénzmagot is. Üzenetet is hagytak a szóbanforgó illető testére erősítve, de ezt a rendőrség soha nem hozta nyilvánosságra.

4.) Tanúvédelmi ügy volt.

4.A.) Egy (hazai vagy nemzetközi) tanúvédelmi program keretein belül kapott új személyazonosságot az egyik ember, aki bent tartózkodott, de a szervezett alvilág (amelynek az illető óriási károkat okozott egykori tanúvallomásával) rájött, hogy hol és milyen identitás alatt rejtőzködik. Megtalálták és innen kezdve GO TO 3.)

4.B.) Tanúvédelmi művelet volt, noha jócskán túllőttek a célon a végrehajtók: a nyolc áldozat közül ketten nem haltak meg, hanem így varrták el a szálakat; ők ketten új személyazonosságot kaptak, mert egy nemzetközi méretű ügy koronatanúi voltak.

4.C.) Tanúvédelmi ügy utólag lett belőle, mert az egyik áldozat túlélte (csak ezt nem hozták nyilvánosságra). A túlélőt plasztikai műtét után családostól külföldre telepítették, mert nagyon használható információkat mondott nemcsak a valódi elkövetőkről (lásd 5. és 9. pont), hanem a valódi indítékról is (lásd 1., 3., 6. pontok).
5.) Persze külföldi zsoldosok voltak, hiszen magyar ember ilyet nem tud tenni. Oroszok, szerbek, arabok, koszovóiak, szlovákok, ukránok, vegyes nemzetiségű idegenlégiósok. GO TO bármelyik pont.

6.)Figyelmeztetés volt, amit hazai (vagy külföldi) gazdasági körök hazai (vagy külföldi) partnereiknek címeztek: ha nem teljesítitek a vállalt kötelezettségeiteket, úgy jártok, mint a móri bankfiókban tartózkodók. Ennek a konteónak bizonyos alverziói még meg is nevezték azokat a hazai üzletembereket (illetve cégeiket), akik, illetve amelyek valamilyen szerepet játszottak ebben a borzalomban. Nem szeretnék személyiségjogi pert, ezért csak annyit, hogy a TOP 10-ből szerintem mindenki felmerült egyik vagy másik (azaz fenyegetői vagy fenyegetetti) oldalon: bankár, médiamogul, gyáros, politikus, közéleti szereplő…

7.) A bank egy héttel korábban kapott új számítógépeket, amelyek egy adminisztrációs hiba folytán mégsem újak voltak, hanem olyan állami gépek, amelyek közül az egyik memóriája nagyon komoly nemzetbiztonsági információkat tartalmazott. Ezt megtudták az oroszok (szerbek, ukránok, szlovákok, stb.), és így akarták rátenni a kezüket. Ez sikerült is nekik – az egyik gépet a helyszínelők nem is találták a bankban, de utólag ráverték a balhét az egyik halott alkalmazottra, mondván: ő sikkasztotta el, vitte haza, majd adta el.

8.) Valami elképesztő méretű (több százmillió eurós) oroszországi biztosítási csalás volt a háttérben, amibe – oldalvizen – szlovákok is belesodródtak. Az egyik bankos áldozat jóformán tudtán kívül keveredett a dologba; két nappal korábban ismeretlenek 10 millió forintot ajánlottak neki egy tízlapos dossziéért, amit el kellett volna hoznia a bankból, ahová szinte véletlenül került (mármint a dosszié). A bankosnak vérszeme támadt és százmilliót kért, ráadásul az oroszok/szlovákok rájöttek, hogy biztosítékként egy levelet készít elő, ha valami baja történne. A kivégzőosztag mindössze 50 millerbe került – ennyit fizettek a három egykori afganisztáni veteránnak, ráadásul a biztosíték-levelet is magukkal vitték.

9.) Valamelyik baráti külföldi titkosszolgálat (vagy hadsereg) különleges alakulatának speciális kiképzési programja keretein belül került sor az agymosott, gondolatellenőrzött különítmény letesztelésére; eredetileg nem kellett volna ölniük, csak rabolniuk, de a kísérlet túl jól sikerült és a résztvevők tényleg mindent alárendeltek a sikernek – amikor a biztonsági őr fegyvert rántott, a maradék erkölcsi gátak leomlottak és a „vizsgázók” mindenkit kinyírtak, aki útjukban volt és veszélyeztette volna a (máskülönben teljesen nevetséges jelentőségű) iratok megszerzését. Naná, hogy mindenki a CIA-re gondolt.

10.) Természetesen a Moszad volt.

10.1.) Az áldozatok közül kettőnek igen szoros kapcsolatai voltak a Hamasszal (Hezbollahhal, az iráni titkosszolgálattal).

10.2.) Az áldozatok közül egy (kettő, három) eredetileg Moszad-ügynök volt, de árulóvá lett.

A gyilkosságokról a rendőrség által készített, hivatalosnak tekintett animáció ide kattintva látható.

További apró, de érdekes – azaz inkább szórakoztató (már ha lehet ilyet mondani egy nyolcas emberölés bármilyen részletével kapcsolatosan) részkonteók:

A.) Az elkövetők egyike használta a bankfiók vécéjét, mert még őt is megviselte a vérszag és a nyolc halott (akkor még „csak” hat halott és két haldokló) látványa. A székletet nem vitte le teljesen a víz, ezért lehetett DNS-mintát rögzíteni. A beazonosítást követően kiderült, hogy a DNS-szelvény (vagy minek hívják) olyan dolgot/adatot tartalmaz, hogy a minta gyorsan elveszett, illetve a központi BM-laborban fejvesztve megsemmisítettek mindent, ami erre utalt.

A.1.) Valamelyik politikai (gazdasági, közéleti) nagykutya közeli hozzátartozójának DNS-e volt, akinek módjában állt lefizetni pár laborost – a konteós biztos forrásból tudni vélte, hogy ezt követően több laborasszisztens vásárolt magának házat, jachtot, autót, éves BKV-bérletet, téli gumit és hasonló luxuscikkeket.

A.2.) A megvizsgált DNS egy olyan alszekvenciát tartalmazott, ami nem 100%-osan természetes eredetre engedett következtetni; úgy tűnt, hogy legalább az egyik elkövető génmanipulációs kísérlet alanya volt. A felfedezés olyan megdöbbentő volt, hogy a legmagasabb állami vezetők döntöttek: a mintát átadták az amerikaiaknak további vizsgálatokra, itthon pedig igyekeztek meg nem történtté tenni a nyomrögzítést.

A.3.) Találtak ugyan DNS-t a helyszínen, igaz, nem székletben, hanem sima verejték-felkenődésben az egyik falon; alsó hangon mintegy 15 milliót költöttek az elemzésre itthon és külföldön, majd kiderült, hogy az egyik mentős nem volt eléggé elővigyázatos és az ő verejtékét rögzítették (esetleg az egyik helyszínelő rendőrét, Garamvölgyi szóvivőét vagy az országos főkapitányét).

B.) A nyomozás második napján a magyar állam- és kormányfő, valamint az összes hazai titkosszolgálat vezetője amerikai partnerükhöz fordultak annak érdekében, hogy a jenki kémműholdak Mór környéki adatait lekérjék az elkövetés időpontjáról (ezekről ugye tudni lehet, hogy centiméteres felbontású képeket készítenek a Föld teljes felszínéről). Washington nem zárkózott el a kéréstől, de cserébe az egykori teljes ügynöklistát kérték, különös tekintettel azokra a jelenlegi politikusokra, akiket annó az oroszok is beszerveztek. A távozó Orbánék a legnagyobb titokban egyeztettek egy nagyot az érkező Medgyessyékkel, majd egyhangúlag visszautasították az amerikai ajánlatot. Az amerikaiak azért maguknak megnézték a felvételeket és azt mondták: ha egyszer majd tudunk üzletet kötni, szóljatok és küldjük a felvételeket. Nos, erre 2007 februárjában került sor – Nagy László és Weiszdorn Róbert nem azért bukott le, mert a rendőrök végre kinyomozták őket, hanem mert február elején az amerikaiak átadták a felvételeket az IRM-nek. És hogy mit adtunk cserébe? Nos, ez egy másik konteó 🙂

C.)
Nagy László természetesen nem lett öngyilkos a Venyige utcában,
hanem meggyilkolták, méghozzá azok, akikre közvetett módon bár, de terhelőt tett a naplójában. Majdnem minden igaz, amit ott leírt, csak minden egy kicsit meg van másítva. Például nem szerbek voltak, hanem szlovákok, a régi Meciar-Lexa féle titkosszolgálatból (SIS), akik annó az Aranykéz utcát is felrobbantották, akik Seres Zoltánt, Fenyő Jánost, Prisztást, Döchert és még annyi kisebb-nagyobb maffiózót eltettek láb alól. Mert mindez bizony a tótok műve volt; mi magyarok mindehhez kispályásak vagyunk, csak a pofánk nagy.

D.) A magyarországi Erste Bank az egykori Mezőbank és az Agrobank jogutódja – aki tudja, hogy ez mit jelent, annak nem kell magyarázni. Aki nem, az nézzen utána az Interneten.

E.) Az ügy nyomozását közvetlenül irányító rendőrtiszt (B. László őrnagy) elég labilissá vált idegileg (túl sok mindenre rálátással bírt és ez felőrölte az idegeit), ezért 2004 telén felmentik és elküldik nyugdíjba. Állítólag több hisztériás jelenetet rendez az irodájában, fültanúk állítják, hogy sírógörcsei vannak és azt kiabálja főnökeinek: ezt nem tehetitek velem, hiszen másfél éven át csak azt csináltam, amit mondtatok!

Végezetül egy olyan érdekesség, ami nem minősül ugyan konteónak, viszont egy kicsit felborzolja az ember karján a szőrszálakat. 2002 májusának végén, amikor a móri ügyben még szó sem volt Kaiser Edéről és Hajdú Lászlóról (emlékszünk ugye, hogy akkoriban a Farkas-Horváth duó volt a hivatalos elkövető…), a nyomozásban részt vevő egyik rendőrtiszt elment egy halottlátóhoz; egy olyan… mondjuk: spiritisztához, akitől az elmúlt évtizedekben már kapott használható tippeket egy-egy emberölési ügy kapcsán.

Nos, a spiritiszta a következőt mondta neki: az egyik gyilkosnak svábos családneve van, a másiknak pedig „László” a keresztneve.

A nyomozó (aki amúgy is szkeptikusan fogadta a Farkas-Horváth páros megnevezését elkövetőkként, alig 150 perccel a gyilkosságok után…) másnap elmondta ezt a főnökének, aki jól kiröhögte és megkérdezte, hogy normális-e…

Egy hónap múlva képbe került Kaiser Ede és Hajdú László, a főnöke csak hebegni tudott. Ahogy teltek-múltak a hónapok, az igazi szakemberek egyre jobban látták, hogy az ügyhöz bizony se Kaisernek, se Hajdúnak sok köze nincs, a főnöke megint röhögött…

...egészen addig, amíg Weiszdorn Róbert és Nagy László el nem vitték a balhét…

Amúgy ezzel a spiritisztával, illetve az általa felvázolt egyik forgatókönyvvel már talákoztunk a Seuso-ügyet tárgyaló posztunkban is…

Ha van saját verziód (és tudjuk, hogy a Kárpát-medencében MINDENKINEK van saját verziója a történtekről, ne szerénykedj!), elő vele! Ha ismered a valódi elkövetőket, akkor ne otthonról írj, hanem ballagj el egy Internet-kávézóba, vagy kérj tíz perc gépidőt a legnagyobb ellenségedtől, és használd az ő IP-címét!

Ápdét: A móri ügyről szóló poszt kibővített, 15%-kal hosszabb verziója is elolvasható (29 másik konteó mellett) a Konteó 1 című könyvben, amelyet 20%-os engedménnyel ide kattintva rendelhetsz meg, vagy 2013. november elsejétől megvásárolhatsz az Alexandra és a Libri nagyobb boltjaiban.

Kategória: EgyébCímkék: , ,

207 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 207. qdiace — 2019-05-09 13:45 

„hogy mit is csináltak csütörtökön, 2002. május 9-én”

…és ma is csütörtök. Ez alkalomból a következőt hoznám elő.

Az egy évtized alatt kelt kommentek közt senki nem utalt az 1997-es rajkai kettős gyilkosságra.

Az ottani pénzváltóban egy célszeméllyel akartak végezni, a másik rosszkor volt rossz helyen, mint tanút hallgattatták el.

Amikor a bűntett napján néztem a délutáni híradót, nekem az első gondolatom az volt, hogy talán itt is csak egy személyt céloztak, a többi hét szintén rosszkor, rossz helyen.

 206. kaffer — 2017-05-09 20:43 

@Rumcájsz von Jicsin:

Ez oké. De ha van 12 áldozat és abból kettő volt a célpont, azt azért egy közepes képességű rendőrség is megoldja.
Már csak azért is, mert ha sok az áldozat, jóval nagyobb erővel indulnak neki az ügynek.

 205. Rumcájsz von Jicsin — 2017-05-09 18:31 

@kaffer:
Ennek a fajta gyilkosságnak az a logikája, mint a washingtoni „sniper” esetében. A sok áldozat közt lesz a célszemély is.
Ha csak azt az egyet lövöm le, könnyebb összefüggésbe hozni vele.

 204. kaffer — 2017-05-09 16:52 

@puffogo:

Én ha le akarnék számolni valakivel, azt nem egy bankban intézném fényes nappal..

 203. Rumcájsz von Jicsin — 2017-05-09 15:52 

@puffogo:
Igen!
Én is egyfolytában ezt kérdezem:
1. Nem úgy volt, hogy egy embert ki kellett végezni, a többi pedig járulékos veszteség?
2. Minden épeszű bankrabló, a lehető legrövidebb idő után igyekszik elhagyni a tetthelyet. Ők mit molyoltak több mint 20 percig?
3.Bizonyított az, hogy nem volt valami nagy összegű utalás, valahova a rendszerben?

Megjegyezném, a biztonsági őr egy berendezési tárgy. Nézelődik, sétál, szemetet kivisz, dossziékba lefűz papírokat szívességi alapon. Nem vár arra minden idegszálával, hogy mikor akarja valaki lelőni.
A gazember urak pedig határozott céllal és tervvel lépnek be, nem akkor kotorásznak a tatyóban, bóhászkodnak, hanem a belépés pillanatában már le is lőtték a bizt.őrt!

 202. puffogo — 2017-05-09 11:24 

Szélsőségesen fegyverviselés ellenes vagyok, de ha a bankfiókban lett volna egy két képzett fegyveres, nagyon más történt volna. (legalább az elkövetőktől is marad vérnyom)
A fegyveres őr képzettsége vajon mire volt elegendő? (a gyakorlati válasz a cikkben)
Szerintem az ügyféltérben a fegyveresnek semmi helye. Legyen egy jó helye, ahonnan fedezékből intézkedhet. (esetleg a pult alatt is lehet pár centi vas lemez)
Valahogy az összes hivatalos verzió sántít valahol. Nekem talán valami leszámolásnak tűnik. Volt 1-2 ember, aki célpont volt, a többi tanú. Esetleg egy figyelmeztetés „valakinek”, hogy lehet ilyet is csinálni, ha valami nem úgy történik.

A rendőrség teljesítési kényszerbe került. Fogtak valakit, akit meg lehetett gyanúsítani és már jók is voltak.

Tiboru te ezt tudod véleményezni:
A rendőrök nem feltétlenül voltak erősen motiválva, hogy olyan figurákkal húzzanak újat (vagy ujjat?), akik esetleg az egyenruhát is kilyukasztják… (mégis csak kincstári darab, a vér meg nehezen jön ki)

 201. qdiace — 2017-05-09 07:18 

A nap idézete: „Nincs tökéletes bűntény, csak tökéletlen nyomozás.” (Dr. Konczer István r. őrgy. az alábbi könyvben)

https://moly.hu/konyvek/szabo-laszlo-13-nyomozo-emlekezik

 200. weirax — 2016-07-21 15:46 

Sziasztok,

Rég jártam erre egyéb elfoglaltságaim miatt, mostanság elkezdtem újraolvasgatni régebbi ügyeket, és ez is előjött.

Lenne egy kérdésem (disclaimer: a kommentek egy részét tudtam csak elolvasni, ha valaki már előjött vele, elnézését kérem a „plágiumért”).

Szóval amin megakadtam kicsit, hogy egy cikkben azt írták, hogy a megtalált fegyverek mellett (a móri és a postás ügyhöz kötődőeket) maszkot és parókát is találtak.
Aztán ott volt az is, hogy több szemtanú emlékezett Kaiserre, hogy kedvesen eltanácsolta a banktól.
Aztán megint mások ugyanúgy Weiszdorn-t is elképzelhetőnek találták.
Nagy László pedig elismerte, hogy részt vett, valamint egy Radovan-t is behozott a történetbe.

Namármost ki az, aki 100% biztonsággal ki meri jelenteni, hogy csak két elkövető volt az ügyben? Lehetséges lenne, hogy négy, vagy esetleg öt, talán több is?

Ha több elkövető volt, mennyire elborult ötlet az, hogy akár többön volt ugyanolyan, jó minőségű álarc és paróka? – Mondjuk Weiszdorn arcával, akinek mondjuk azért fizettek (volna) pofátlanul nagy összeget, hogy vigye a balhét Naggyal? Így elképzelhető lenne, hogy Kaisert is látták a környéken, mert mondjuk a balfék Weiszdorn visszament, hogy tiszta a terep kijöhettek, aztán mégse volt az, így Kaisernek kellett 1-2 járókelőt elküldenie azután, hogy minden cuccot elpakoltak már a táskákba.

Tudom, ezer helyen bele lehet ebbe is kötni, de érdekesnek találom azt az elméletet, hogy nem 2, nem 3, hanem akár 4 vagy 5 résztvevős volt (helyileg – nagyban persze jóval több) az akció.

 199. molekula — 2015-09-30 11:55 

Csak egy észrevétel:

Weiszdorn szerint csak ketten voltak: ő és Nagy. A mészárosmunkát Nagy csinálta, ő (mármint Weiszdorn) „csak” a biztonsági őrre lőtt rá, majd a bejáratnál állt és ő küldte el a kuncsaftokat, műszaki hibára hivatkozva.
Nos ezeket a kuncsaftokat megkérdezni hogy ki volt az aki őket elküldte a banktól?????????????????

Vagy mikor még Kaisert és Hajdút fogták el:
Kaiser pedig társtettesként említődik (ő állt a bankfiók ajtajában és ő küldte el az érdeklődőket…

Most akkor kit láttak azok az elküldött kuncsaftok(mert gondolom voltak)?Most 5 évig Kaisert látták,majd utána meg Weisdornot ??
Vagy egyiket sem,gondolom valami fantomkép csak készült…

 198. russkaja — 2015-07-13 15:51 

Nagyon jó! Minden elismerésem!
Vajon ki lehet a rejtélyes visszatérő halottlátó???? 🙂

 197. angyalszem — 2015-07-04 11:40 

Szép jó napot!

Tények. Magyarországon, ha valakit bíróság elé citálnak, azt el is fogják ítélni, ez de faktó tény,ez az ügy, és a Táncos Gábor ügye is le igazolta.
Abból indulnak ki, hogy itt mindenki bűnöző, csak sokan nincsenek még rács megett!!! Ezért vannak különböző gumi törvények, amit sok mindenre rá lehet húzni (Lásd: nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, holokauszt tagadás, önbíráskodás)….
Ezt gyilkosságot szerintem vér profi,erre kondicionált droidok, programozott kivégző automaták hajtották végre. Mezei, kutyaközönséges emberek, a stressztől kettőig nem láttak volna, és főleg nem végezték volna ki az összes embert. Mozambikot lőttek az áldozatokba,( kettő a testbe, egy a fejbe) nagyon értettek a fegyver kezeléshez, nem jöttek zavarba, és még az érdeklődőket is eltessékelték úgy, hogy azok az emberek hittek nekik, nem keltették fel a gyanújukat. Nagy hidegvérre utal ez! Az ügyfeleket azért végezték ki, mert látták az arcukat. A bankrablók, símaszkkal oldják ezt meg, és pénzre mennek! Nőket a legritkább esetben ölnek, de ezek likvidáltak. Csak egyetlen népcsoportnál tapasztaltam ekkora közönyt a ,,goyok” kiirtásánál, és ekkora tradíciókat a gyerekek lemészárlásával kapcsolatban(fáraó első szülöttei) akiknek a diaszpórájából minimum egy felismerhető mindig ül a mindenkori magyar kormányban(/bun/Kóka,Lázár….), és a moszadot, mint kivégző gruppot üzemelteti. akik nem ismernek irgalmat, ha ,,goyokról” van szó. Ez a ,,cég” kondicionálja az iskolai vérengzőket is(szerintem). Mint a Lenon gyilkosát, aki ahogy lelőtte Lenont, leült könyvet olvasni. Azt se tudta, hol van. Itt az olaj ügy keveredett a politikával, a kábítószer üggyel, pénzmosás választásokkal, ez a bank volt a privát bankjuk a fehér gallérosoknak, az alkalmazottak mint kenyeres pajtásukat, mint tejtestvérüket ismerték ezeket az öltönyösöket, ahol még a fegyverkereskedelem bevételei is landolhattak. De ha már ilyen droidokat küldtek ide, akkor nem tartom kizártnak, hogy különböző, izrael, és az usa által támogatott terrorszervezet pénzei is ezen a bankon keresztül folytak a megbízottakhoz. Ennek a nyomait kellett végleg eltüntetni, amihez statisztált az összes hivatalos szerv, ‘iszen ők voltak a közvetett végrehajtók, a tudomásukkal ment minden. Mór kisváros, nincs a figyelem középpontjában. A szerveren, az utalások, célszemélyek nevei, illetve a támogatott szervezetekre utaló nyomok voltak, a cellulózokon olaj ügyek, drog pénzek felgöngyölítésére és választási panamák dokumentumai, illetve olyan szerződések, amik egymás közt jöttek létre, amik biztosítékok voltak, ha napvilágra kerülnek, abból világra szóló botrány keveredhetett volna ki! Mint amikor a Putyin befenyítette a zsidókat, hogy megnyit pár levéltárat….
Csak gondolat ébresztőnek ennyit szántam.
Szép napot,Tisztelettel:Angyalszem

 196. rdos — 2015-02-09 13:10 

@meggymag: 195. Mondtad. „..megtanulhassa, majd elsajátíthassa a komolyabb politikusi mesterséget..”

Bocsi hogy beleokoskodom. Ez egy komenyista – bolsevista toposz, hogy a politikához a politikusnak érteni kell. Hogy a politika az egy „mesterség”.

A politikához csak és kizárólag becsület kell!

A szak kérdések ügyében kell a szakértőket (jobb országokban a hivatali apparátust) kérdezni. Az egyébként nem baj, ha valamely szakmának ismerője a politikus, lásd Budaörs polgármesterét, aki a legélhetőbb településsé „varázsolta” a városát a 25 évi ténykedése alatt.

 195. meggymag — 2015-02-08 12:55 

@darkfuture:

Mondasz valamit. Szóval ezért utazik annyiszor Svájcba; én meg tényleg azt hittem, hogy a lánya miatt.Dehát az nagy naivság volt.
Pedig nagyon kár, mert nem tehetségtelen és nem is csak egy ökör,meg egyelöre komolyan számba jöhetö más sincs.
Azt látom, hogy országfö-séghez a személyi képességek mellett hosszabb,magas szinten gyakorolt politikai karrierre is szükség van. Hogy megtanulhassa, majd elsajátíthassa a komolyabb politikusi mesterséget, hogy majd bizonyos mértékü bölcsességgel és megállapodottsággal is rendelkezhessen. Legyen ideje és lehetösége a nemzetközi neccet is megismerni, ott tájékozódni tudni.Úgy tudja a programmját felállítani, hogy azt aztán valamilyen következetesség is követhesse.
Ha megnézem a fr. Hollandot, az sem olyan, Barack úr egyáltalán nem az,az olasz sem, a görög sem az,de a török igen.
Ezért is „megalománodik” el, mert egyedül nem bírja, holott a legfelsö többé-kevésbé mindig egyedül van -de
azt nem tanulta meg, hogy hogy kell azzal bánni- így az
elismerö jelek csak kinntröl jöhetnek. Ha meg nem jönnek, de a stressz és a nyomás túl nagy, akkor azt orvossággal és egyébbel kell pótolni, és így „ajövöröl is gondoskodni” kell.
Nagy sz&r és nagy kár.

 194. darkfuture — 2015-02-08 11:42 

@meggymag:

Ha nagyon lassan is,de borul a bili.Ezt tudják oda „fönt” is.Na mit gondolsz miért van az a sok kijárkálás svájcba?
Rendszerezik a lopott vagyont, egyre feszültebb a helyzet és vitya is egyre paranoiásabb, mert szétviszi a skizofrénia meg az arra adott gyógyszerek.Meg persze a megalomán személyi kultusz is szerepet játszik ebben.

 193. meggymag — 2015-02-08 10:34 

@darkfuture:

SL: gondolatmenete egész jól követhetö.
Az is meglehet, hogy SL egy elkötelezett demokrata.A karrierje és beszédmodora alapján nekem sehogysem egy hóvirágot kézében tartó Hófehérke jut eszembe.
Jól elképzelhetö,hogy a 191. h1jcsaba emlegette bilit eltakarítják, vagy keresnek ahhoz hét törpét. Szvsz,jobb lenne a sajátkezü eltakarítás mert lehetséges, hogy a törpék sem felejtösek, akkor meg alkalom adtán megint elökerül a bili.

Hiába na,25 év alatt nehezen lehet pár száz évi különbözö
országos függöségeknek minden velejáróját,azok formáló következményeit eltörölni ill. átalakítani. De munkálni kell rajta, lentröl felfelé vezetö irányban. Fentröl lefelé kevésbé megy. A hösök is esendök, mindegyre elbotlanak az elönyök, föleg a vélt elönyök kísértésekor,
másfajta hagyomány meg nem nagyon tudott kialakulni.

 192. rebel — 2015-02-07 23:23 

Alcsút antiorbánista polgármesterjelöltjét véletlen elütötte egy autó…
Az EU pénzeket elszámoló kizárólagos országos szoftver ill cég tulajdonosa, miután Lázár ismeretlen módon meggyőzte hogy adja el a kormánynak a szoftvert, pár napra rá véletlen öngyilkos lett…
… és még van pár hasonló rejtélyes halál, politikai összefüggéssel a listán… nem sorolom tovább… amikről tudunk… hány lehet amikről nem tudunk….

 191. h1jcsaba — 2015-02-07 21:29 

@darkfuture: Nem hiszem , hogy „baleset” lesz- 2 lehetőségre tippelek:
El fogják dönteni, hogy mi a helyes:
A választás: Idd ki a bilit. vagy vidd ki a bilit.
Szerintem , ha már felborúlt nem sok maradt benne , és kiísszák:) DDD

 190. darkfuture — 2015-02-06 21:46 

Simicska Alajos:

MN: Azt nyilatkozta a hír24.hu-nek, hogy nem érzi biztonságban magát: elütheti egy autó, de akár le is lőhetik. Miért érzi fenyegetve magát?

SL: Ismerem ennek a történetnek a szereplőit, tudom mire képesek. De igazából nem félek, csak amikor az az újságíró hívott, épp útban voltam a kocsival a szerkesztőség felé; még nagyon zaklatottan éreztem magam, és akkor mondtam, hogy persze, akár le is lőhetnek. Amúgy ez tényleg benne van a pakliban, de ettől még nem félek. Ez egy kemény világ. Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban.

 188. rebel — 2014-11-11 15:12 

@csocsirocsi:
Álmodod te…
Csak éppen Orbán és Pintér is él és virul és ezt is megúszták büntetlenül…. tehát nagyon is aktuális a dolog (elévülhetetlen bűncselekmény), én meg így gondolom barátom… s mivel egyikünknek sincs bizonyítékunk, e ponton le is zárhatjuk… 😉

 187. csocsirocsi — 2014-11-11 12:04 

@rebel: Igazából tárgytalan már a dolog, Horn meghalt, az ex államtitkár szintén életét vesztette nem sokkal az ügy után „véletlen”. Olyan sokan már nincsenek, akik megüthetnék a bokájukat.

 186. rebel — 2014-11-07 16:21 

@csocsirocsi:
Nem bonyolult, de ez egy teória. Ha bizonyítékot mutatnál be valahol, sanszos, hogy hamarosan érne véletlenül, egy sajnálatos halálos baleset… (ha csak nem bújsz el jól)

 185. komojtalan — 2014-11-07 09:51 

@csocsirocsi: Jaj …

 184. csocsirocsi — 2014-11-06 22:38 

Politikai ügy volt, mégpedig azért, mert a bankban letétben őriztek bizonyos kompromittáló anyagokat az akkori kormány ellen. Egy drogos ügyet akartak eltussolni, amire a kormányvezetősége nem volt hajlandó, ezért megfenyegették a miniszterelnököt, hogy bizonyos infók napvilágot fognak látni. Nem kell itt semmit túlbonyolítani.

 183. nomes — 2014-07-13 16:09 

A legioba biztos h nem hallgattak ki senkit 😉

 182. hk417 — 2014-07-13 14:49 

Ennek az ügynek a „kezelése” ölte ki belőlem a már amúgy sem túl sok bizalmat teljesen a rendvédelmi és nyomozó hatóságokkal szemben!
Nem az első esetük volt, ami azt mutatta, hogy ha nem mennek semmire, akkor kerítenek valakit, akire aztán ráverik a balhét–szégyen, na!

 181. missmarple — 2014-07-09 04:58 

http://velvet.hu/sztori/2014/07/07/az_egesz_alvilag_ra_vadaszott/
„A húsvéti forgalom miatt problémásnak tűnt a határátlépés, ezért Komárom előtt felhívtam Krisán Attilát, a Határőrség akkori szóvivőjét, segítsen. Segített.”

Első ránézésre OFF-nak tűnik a Velvet cikke, de eszembe juttatott valamit, aminek kapcsán hiányérzetem volt, míg el nem feledkeztem róla.
A móri bankrablás hírével EGYÜTT mondta be a Kossuth Rádió, hogy Krisán Attila tragikus hirtelenséggel elhunyt.
És ezzel kész. Semmi nekrológ, semmi hír a temetésről, pedig ilyenkor legalább egyet-kettőt lőni szoktak a levegőbe. Ennyit találtam róla az MNO archivumában: 2002. május 06., hétfő 15:09
Életének 56. életévében éjszaka váratlanul elhunyt Krisán Attila ezredes, a határőrség tájékoztatási főosztályának vezetője, a szervezet korábbi szóvivője – közölte a határőrség szóvivője hétfőn. Orodán Sándor alezredes elmondta, hogy Krisán Attila ezredest a határőrség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Többször nem hallottam a hírt, mintha nem is lett volna.
Lehet, hogy kicsit szenkó vagyok?

 180. igazitrebics — 2014-06-20 10:07 

Nnna, akkor bevégeztetett! Jogerős!!

„Nem jár nyomravezetői díj a 2002 májusában nyolc áldozatot követelő móri bankrablás elkövetőihez köthető fegyverek megtalálójának.”

„A Fővárosi Törvényszék szerdai jogerős döntésével helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéletét, amelyben elutasította Sz. István keresetét abban a perben, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság ellen indított a móri bankrablás ügyében felajánlott nyomravezetői díj kifizetése miatt.”

„A felhívás határozott követelménye volt, hogy a nyomravezetőnek konkrét adattal kell szolgálnia a bűncselekmény elkövetőinek kilétére és tartózkodási helyére.”

„Tehát a nyomravezetői díj csak ezen feltételek fennállása esetén volt kifizethető.”

Sőt én tegnap este valahol olyat is hallottam, hogy tulajdonképpen a rendőrsé igazi uriember módjára viselkedett akkor, amikor Sz. Istvánt egy üveg borral megjutalmazta az információkért cserébe!!!!
Az orcám leszakad!!!!!

http://www.minalunk.hu/mor/index.php?n=5&tartalom_id=12392&area=511

 179. alfaomega73 — 2014-06-20 00:36 

@kamu:

Az első híradásokban valóban úgy szerepelt, hogy hat halott és három sérült. Később ez hat halottra és két sérültre módosult. Ugyanígy súlyos ellentmondás volt a két (?) túlélő állapotára vonatkozóan.

Először úgy szólt a hivatalos nyilatkozat, hogy a túlélő hölgy állapota stabil, sőt voltak olyan nyilatkozatok is, melyek szerint a hölgy beszélt is a rendőrökkel. (Bennfentesek szerint egy szót ismételgetett, ami egyébként egy ismert bűnöző beceneve. A zsaruk először ezen a nyomon indultak el.)

A túlélő hölgyről napokig azt nyilatkozták az illetékesek (könnyen vissza lehet nézni az interneten), hogy az állapotát sikerült stabilizálni, van esély a felépülésére, majd egyszer csak hirtelen ő is elhunyt.

 178. realcorpus — 2014-05-22 20:39 

@kamu:
Az indexnél nem írták át. Igaz, nem annyi szerepel, hanem hat és három sérült. De ez lehet attól is, hogy az első infók nem feltétlen pontosak, csak hamarabb jelenjen meg a cikk, mint másoknál.
http://index.hu/bulvar/bank0509/
Persze az is lehet, hogy a súlyos sérültet egyből védett tanúként kezelték, vagy tanúvédelem alá került, ha lehet ilyent.

Más, általános kérdés, nem neked:
Az mennyire gyakori, hogy azonnal 10millió forintos vérdíjat tűznek ki, holott esélyes lehet még a forrónyomos elfogás?

 177. tiboru — 2014-05-22 16:09 

@kamu:

Hm, most, hogy említed, valami hasonló nekem is rémlik, de arra már nem emlékszem, hogy hírekben hallottam vagy élőszóban valakitől…

 176. kamu — 2014-05-22 14:45 

Egy környékbeli ismerősömtől tudtam meg aznap, hogy mi történt. A telefonban kilenc (9) halottat említett, és az első híradásokban is ez a szám jelent meg, aztán rövidesen redukálódott nyolcra, minden magyarázat nélkül.
Emlékszik erre valaki?

 174. petiba — 2014-02-14 10:08 

off

Főnök, te tüntetted el az archívumból a körmendi gyerekgyilkosságot, vagy ŐK? Esetleg a számítástechnika ördöge?

 172. petiba — 2014-02-13 08:40 

@tiboru:

Megtaláltam Szebenyi oldalát, aki az első számú nyomravezető volt. Ott elég részletesen leírta, mi történt az ügyben, hogyan akarták a szemét kiszúrni egy üveg borral 😀 😀 a nyomravezetői díj megtagadásával, hogyan harcol a nyomravezetői díjért,feltéve a honlapra az iratokat, részletesen, lépésről lépésre beszámolva a dolgokról. Éppen mostanság száll harcba a hamis tanúnak kifizetett 25 millió feléért (ha jól értettem).
Itt:

szebenyiistvan.blog.hu

 171. tiboru — 2014-02-12 22:38 

@petiba:

A „védett tanú” önmagában nem jelenti azt, hogy valaki bekerül a tanúvédelmi programba. Idehaza három fokozat van: védett tanú, különösen védett tanú és a tanúvédelmi programba bekerült tanú. Szerintem azt, akiről beszélsz, nem vették be a programba, de persze csak találgatok.

Szerintem Kiglics nem adta vissza a 25 millert, nem is kérték tőle. Véleményem szerint ha pert csinálnak a dologból, Kiglics lazán megnyerte volna, mert a rendőrség nem tudta volna bizonyítani a rosszhiszeműségét. Ő csak azt mondta, amit a rendőrség akkori vezetése nagyon szeretett volna hallani 🙂 Hogy ez miért és hogyan történt pontosan, na az egy külön sztori, amit talán egyszer valaki majd fehéren-feketén elmesél. Én biztosan szívesen meghallgatnám 🙂

 170. petiba — 2014-02-12 15:47 

Nem találtam semmit a két (nyomravezető) tanúról, akiknek köszönhetően előkerültek a Skorpiók. Szebenyi Istvánról, és a titokzatos, meg nem nevezettről, aki tanúvédelmi programba is bekerült. Ez hogy volt, hogy az egyik tanú védelem alatt állt, a másik meg nem?
És mi lett a Kaiserékre valló „nyomravezető” Kiglics Attilának kifizetett 25 misivel? Visszakérték vajon? Lehet ezekről tudni valamit?

 169. shiri — 2013-03-06 20:10 

Azt hiszem, az a verzió még nem került említésre, ami összekapcsol néhány olajszőkítésben is érdekelt személyt a móri gyilkossággal:

„Két bűnbanda torzsalkodásának esett áldozatul nyolc ártatlan a móri Erste Bankban. Az egyik maffiacsoport hamis értékpapír-szállítmányt várt 2002. május 9-én a fiókba, ám a milliárdokat érő csomagot ellenfeleik elvitték. A gyilkosok egy diplomata Mercedesszel érkeztek Mórra, majd a megbízásra végrehajtott vérengzést követően azzal távoztak. Az autó és a rendszám tulajdonosa egy külföldi állam budapesti nagykövetsége, ám a kocsit a mészárlás idején egy Magyarországon bejegyzett magáncég használta. Az olajüzletben is érdekelt vállalkozás, illetve tulajdonosainak egyéb cégei már korábban is zűrös ügyek, sőt gyilkosságok gyanújába keveredtek.”

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20051213/mor_a_legveresebb_allomasa_a_leszamolas-sorozatnak

És a gyilkosság részletei:

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20051212/mori_dosszie

 167. rebel — 2012-11-09 04:39 

A megbízott bérgyilkosok, nem csak a számítógépes rendszert és papírokat voltak hivatottak likvidálni, hanem az alkalmazottakat is akik tudtak, tudhattak valamit… miután megtörtént az akció, megkezdődött a szokásos ködösítés, keverés-kavarás, bűnbak gyártás, folyékony pofátlan hazudozás, mind a rendőrség, mind a többi igazságügyi hivatal, mind a médiák részéről.. mai napig nem tudjuk az igazságot… vannak azonban, éppen hatalmon, akik tudják…

 166. sztalker — 2012-06-25 11:12 

@alfaomega73:
Csak gyomorral és primitívséggel, ami viszont bőven megvolt benne (bennük).

 165. alfaomega73 — 2012-06-24 19:14 

Akkor menjünk szép sorjában: „Akkor viszont mi volt a cél? A szervergép?” – A cél az volt, hogy a megrendelő parancsának eleget tegyenek. A cél az ölés volt, hiszen több tárral mentek oda. Vagy ha elsődlegesen nem is az ölés volt az odamenetelük célja, „benne volt a pakliban”.
„Pánikkeltés?” – ez nem lehetett a cél, hiszen a célszemélyek egymástól elkülönített helyen, más és más szobákban, helyiségekben voltak, és olyannyira nem volt idejük pánikba esni, hogy senki sem próbálta meg megnyomni a pánikkgombot, nem kezdeményezett hívást, nem sikított, ordibált.
„a DNS hiánya nem jelent semmit” – Aznap Móron különösen meleg volt, 28 fok körüli hőmérséklet, kizárt, hogy a tettes nem izzadt legalább egy kicsit! A félórás benttartózkodás alatt pedig bőven volt ideje DNS-nyomot hagyni.
Az odabenti embervadászattal kapcsolatban pedig nekem egy aggodalmam van: két ember, ha néhány órával is, de túlélte a támadást. A tettes ennek ellenére otthagyta a helyszínt (az egyik áldozat még járkált, mikor a mentősök megérkeztek), vállalva annak a kockázatát, hogy valamelyikük talán még beszélni tud. Milyen anatómiai ismeretekkel és hidegvérrel (vagy helyzetismerettel, tapasztalattal?) kellett rendelkeznie ehhez???

 164. sztalker — 2012-06-24 12:58 

@alfaomega73:
Akkor viszont mi volt a cél? A szervergép? És azt nem lehetett volna okosabban tönkretenni? Vagy pánikkeltés? Akkor miért nem robbantással keltenek félelmet, az sokkal látványosabb és még kiszolgáltatottabb hatást kelt A megbízók közül pedig szerintem nyugodt szívvel kihúzhatjuk az összes maffiacsoportot is, mert azért ők sem hülyék,
ők is a piacról élnek, ilyenfajta gyilkolászás legfeljebb Afrikában lehet menő v. elfogadott. Nyugodt lehetsz, hogy egy ilyesféle munka nekik is kabátlopási ügynek számítana, soha az életben nem szabadulna az ódiumától az, akit kicsit is hírbehoznak vele. Továbbá: a konkures csoportok természetesen informálják ilyenkor a hatóságokat, mivel nagyon is fontos, hogy 1. ők tisztázzák magukat 2. jó alkalom kedvezmények kicsikarására, vagy akár ők is segítenek a nyomozásban, természetesen ellenszolgáltatásért v. egyéb „félrenézésért”. Egy ilyen cirkuszt sehogy sem lehet megúszni egy (mondjuk) kicsit is civilizált országban.
Ami meg a DNS hiányát illeti, hát ez ugyanúgy nem bizonyít semmit, mivel nem lehet a hiány önmagában perdöntő, akárcsk pl. a paraffin-teszt esetében a lőpornyomok hiánya sem jelenti minden esetben azt, hogy nem lőttek fegyverrel, mivel bizonyos lőfegyverek/lőszerek hagynak, mások meg nem hagynak elsütéskor detektálható kiszóródást. (A régi mozifilmekben persze tök jól mutat dramaturgiailag, ezt elismerem.)
Az pedig, hogy miként kezelik a begyűjtött mintákat (pl a Tánczos-ügy jó példa erre) az már más lapra tartozik. (Ott hagyták, hogy beszennyeződjön a cucc.)

Még valamit a tettes „kimértségről”. Ha már likvidáltam az őrt, szinte biztos lehetek benne (itt, Magyarországon vagyunk, nem pl. az USÁ-ban v Kolumbiában!), hogy senki nem fog rám tüzelni, nem fog kis 38-as stuki előjönni a néni retiküljéből v. a farzsebből stb. Helyiségről-helyiségre járva szépen megkereshetem a szerencsétlen bujkálókat… Itt legfeljebb az időtényezőt tudom elfogadni, de azt is csak egy szempontból: ha valamelyik áldozat még mobilról tudja értesíteni a hatóságokat, akkor tényleg ráfázhatok, mert bennrekedhetek a bankban. Szerintem ez lehetett a legkritikusabb az egész akcióban. Ez azért nem egy olyasféle FBI-os eksön mondjuk New Orleans gettójában, ahol neked, mint zsarunak v kommandósnak szobáról szobára kell tisztáznod a terepet és közben a töksötétből M-16-ostól kézigránátig bármivel megtámadhatnak. Na, ahhoz tényleg kell hidegvér és rutin. Tök civileket (szerencsétlen nőket meg időseket) likvidálni nem nagy kockázat v kommandós-légiós „dícsőség”, hogy így mondjam.

 163. alfaomega73 — 2012-06-23 20:02 

KISZEMELT áldozat nem volt. MEGRENDELÉS volt.
És ez egyben válasz sztalkernak is: a vérprofi bérgyilkos azért gyilkolt meg ennyi embert, mert erre szólt a megrendelés.

A drogozásról még egyszer: a tettes nem volt drogos! A drogoknak kétféle hatásuk van: vagy felpörget vagy belassít, mellékhatásuk pedig halálfélelem, pánikreakció, fizikai rosszullét vagy épp ellenkezőleg: eufóriaérzés, elpilledés, elalvás.
Ez az ember viszont minden mozdulatában, tettében átgondolt, kimért volt és tervszerű, nem pánikolt, nem menekült el, nem remegett, de nem volt eufóriában sem. Emlékezzünk: még egy Műszaki okok miatt zárva feliratú táblát is kerített vagy csinált, ezzel állt ki az ajtóba, és az akció végeztével ezt a táblát nem felejtette a helyszínen, mint ahogyan egy pánikos amatőr tenné, hanem magával vitte.
A drog mellékhatásai amúgy sokszor hamarabb jelentkeznek, mint gondolnád! Tudtad például, hogy a kokain ugyan hamar felpörget, de a hatása már fél óra múltán kezd eltűnni? A móri tettesek fél órát tartózkodtak bent a bankban!
(Azért épp a kokaint említettem, mert mind a szervezetbe jutása, mind a biokémiai reakciója tekintetében nagyon hasonlít az általad említett amfetaminra.)

 162. sztalker — 2012-06-23 11:44 

@alfaomega73:
Ha már a logikánál tartunk, akkor a BÉRgyilkos (tehát nem elsősorban mint bankrabló) természetesen nem a zsákmányolt 7 millából fog elutazni, hanem abból a kb. 100-ból v többől (nem tudom az árfolyamokat, bocs), amit a megrendelő(k)től kapott, ezért bérgyilkos… A kérdés csak az, hogyha valaki ennyire zsírprofi, akkor mér’ kell bevállalnia ennyi civil áldozatot? Mivel ezt szinte lehetetlen megúszni a közvélemény jogos felháborodása miatt.Mellesleg, ha pl. egy vadáspilóta be van drogozva spec az Öböl-háború egy légicsatája alatt, attól ő még profin vezetheti a gépét és jó teljesítményt is nyújt, csak éppen utána lesznek mellékhatások és huzamosabb idő után romlik a teljesítménye. (Lásd pl. az amfetaminok szerepét a háborúkban, mindkét oldalon.) De említhettem volna színészeket, bírákat(!), rendőröket is stb.

 161. miamai — 2012-06-23 08:19 

Mi van a halottlátóval és Weiszdornnal? Élnek még? Ha a spiritiszta mindent tud (vagy sejt), akkor talán már ő is együtt szagolja az ibolyát Naggyal – és ki tudja, talán W.-vel is, aki esetleg tyúkszem-szepszisben szintén békében elnyugodott…
És végülis azt már lehet tudni, hogy ki volt a tényleges kiszemelt áldozat?

 160. alfaomega73 — 2012-06-22 22:00 

Bedrogozva? Hmmm lássuk csak a tényeket: hiba nélkül levezet Tatabányáról Mórra, tervszerűen kivitelez egy vérprofi gyilkosságot nyolc (!) emberen, 99 százalékos találati pontossággal, fél órát bent tölt a bankban, valószínűleg néhány ügyfelet ő maga küld el az ajtóból, udvariasan, kedvesen, aztán hihetetlen magabiztossággal kisétál a bankból a gyilkos Skorpióval, beül az autóba. Kicsit gyorsabban hajt a kelleténél, de akkor is észnél van, nem pánikol be, mikor a rendőrök megállítják Mór határában (a Skorpió a hátsó ülésen figyel…), beszélget a két járőrrel, majd a bírságolást követően továbbhajt Tatabányára (addigra már kiment a hír a móri mészárlásról!). Nem túl sok ez egy drogostól? 🙂
Amúgy pedig Nagytól tudomásom szerint nem volt nyom a móri bankban, csak hogy tovább szőjem az összeesküvés-elméleteket itt a Konteó blogon 🙂
Weiszdorn befolyásolható? Hmmm – a jellemrajza szerint korántsem befolyásolható. Ezzel próbáltak érvelni ő és az ügyvédje is a bíróságon, de a bíró nem nagyon ette meg a dolgot, így maradt neki az életfogyt, 40 évi feltételes szabadon bocsátással.
A vérprofi bérgyilkos nem lép le a Kajmán-szigetekre (7 millából amúgy sem, hiszen ki kell fizetni a segítőket: aki a hamis rendszámot beszerezte, aki a hamis útleveleket, egyéb dokumentumokat beszerezte, készítette, stb., vagyis a végére marad egy hatjegyű összeg, amiből nemhogy Kajmán-szigetek nem jön össze, de még Ibiza sem nagyon…), hanem tovább gyilkol – másutt.
Amúgy szerintem nincs itt szerb, horvát, stb. (:D), egyszerűen csak van egy színpadi történet, aminek színpadi függönye alatt látni lehet a szereplőket mozgató figurák lábait.

 159. sztalker — 2012-06-22 11:47 

@alfaomega73:

És ha mondjuk Nagy be volt drogozva? (Weinszdorf meg amúgy sem egy teljesen százas pali, azt tudjuk, látjuk. Könnyen befolyásolható ember. Az is jellemző szerintem, hogy ki kivel dolgozik együtt.)
Egy vérprofi inkább szépen lelép a megbízási pénzzel a balhé után a Kajmán-szigetekre és él, mint Marci Hevesen. Ha meg volt neki famulusa (Weinszdorf?), azt meg likvidálja, hogy ne legyen elvarratlan szál. (Sajnos, akkor már mindegy, hogy eggyel több halott van, nemdebár?) Én mindenesetre messze elkerültem volna, hogy ilyen figurával dolgozzam, mint pl. Weinszdorf, de hát lehet, hogy csak ezt a szerencsétlent tudta behülyíteni Nagy a maga légiós-kommandós-macsós dumájával. Ha meg létezett az a bizonyos szerb, akire hivatkozott Nagy, aki ténylegesen lövöldözött, akkor meg annak kellett volna megszabadulnia minél előbb ettől a két lehetetlen alaktól.

 158. alfaomega73 — 2012-06-22 01:06 

pontosítok: egyes lövésre állított Skorpió

 157. alfaomega73 — 2012-06-22 00:01 

Ugye ezt az amatőr bankrablós teóriát Te sem gondolod komolyan?
Kérdezz meg akárhány szakértőt, hogy egy amatőr milyen találati pontosságot ér el egy sorozatlövésre állított Skorpióval, kiszámíthatatlanul mozgó célpontokra (és itt elnézést kérek az áldozatok hozzátartozóitól). Biztosan nem 99 százalékot fognak mondani!!!!
Amúgy pedig egy vérprofi bérgyilkos simán megteheti, hogy félresikerült rablásnak álcáz egy megrendelésre történt kivégzést.
Az érveim:
Kérdezz meg akárhány profi rablásos-életes nyomozót. Mind azt fogja mondani, hogy egy bankrablásnak három ismérve van: a lehető legrövidebb idő alatt, a legkisebb áldozattal, a lehető legtöbb pénzt elhozni. Mondd, Móron ezekből hogyhogy egyik sem teljesült?
A tettesek, tudjuk, több mint fél órát tartózkodtak bent, pénzt (kicsivel több mint 7 millát) csak a kézikasszából vittek el, amennyit meg bírtak markolni (még aprót is!!!) – a kézikasszában több mint 11 milla volt akkor egyébként -, a mackóhoz hozzá sem nyúltak, pedig a kulcsa kéznél volt, az áldozatokról pedig tudjuk, hogy mindenki az lett, aki akkor odabent tartózkodott. Tehát…?
Bankot rabolni pedig nem kell Skorpió több tárral, megteszi egy vízipisztoly sőt a ruha alá rejtett hüvelyk- és mutatóujj is.

 156. Rogal Dorn — 2012-06-10 15:18 

@toto:

154. hozzászólás a napi politikát keveri bele…nem kéne ez elkezdeni. Eddig ez nem volt jellemző, mindenki nagyjából „látja” ki mely oldalt gondolja jónak, ne menjünk ebbe mélyebben bele, szerintem. 😀

 155. hoorux — 2012-06-10 12:30 

VALÓSZÍNŰLEG AMATŐRÖK VOLTAK, AZT HITTÉK, RENGETEG KÉSZPÉNZ VAN A FIÓKBAN (VALAMI FÜLES ALAPJÁN). BEPÁNIKOLTAK, ÉS LÖVÖLDÖZNI KEZDTEK. LÁTVA, AMIT TETTEK, MEGPRÓBÁLTÁK ÖSSZEZAVARNI A NYOMOKAT, AMI AZ EGYETLEN SIKERÜK VOLT….MINDENKI KONTEOT SEJT, DE SZERINTEM ENNYI TÖRTÉNT. ÚGY GONDOLOM, VÉRPROFIK, NEM ÍGY CSINÁLTÁK VOLNA.

 154. toto — 2012-05-28 16:16 

Kedves Tiboru! Szerintem kimaradt egy kevésbé közismert, de igencsak nem elvetendő verzió. (mely bizonyos médiumok berkein belül száll szájról szájra) NEMZETMENTŐ I. SZENT ORBÁN KEDVESVEZETŐNK

BÁNYÁINAK SZÁMLÁI ÉS KÖNYVELÉSE VOLT OTT, EZÉRT A BRIGÁD, EGY RABLÁSNAK ÉS ÉRTELMETLEN MÉSZÁRLÁSNAK ÁLCÁZVA,

A SZERVEREKET ÉS PC-KET LŐTTÉK SZÉT, HOGY ELTÜNTESSENEK MINDEN ADATOT ÉS NYOMOT, A KORRUPT ORBÁN-BÁNYA KÖNYVELÉSNEK ÉS SZÁMLAVEZETÉSNEK

MEGRENDELŐ: ORBÁN VIKTOR,
KIVITELEZÉS, VÉGREHAJTÁS KIDOLGOZÓJA: PINTÉR SÁNDOR…

Node persze ez is csak egy konteo ugyebár… 😉

 153. miamai — 2012-05-09 19:25 

Vajon így tíz év után lehet-e már tudni valamit a tényleges okokról? Vagy ez a móri ügy is úgy vonul be a történelembe, mint egy „egyszerű” véres köztörvényes bankrablás?
7,5 milliót zsákmányoltak, a kiírt nyomravezetői díj pedig 25 Mio volt. A különbség az elhunytak értékének tekinthető? A hozzátartozók vajon kaptak valamiféle kártérítést? Ha igen, kitől?

 152. Rogal Dorn — 2011-04-16 11:10 

Ez a móri konteo marha érdekes (és szomorú) mert annyi benne a bizonytalansági tényező, hogy ihaj…

-vajon mért kellett 8 embert kivégezni?

-ha jól meg volt szervezve a rablás, hogyan fulladt vérengzésbe?

-bankrablás volt-e egyáltalán?

-hogy lehet ennyire töketlen a „szolgálunk és védünk” gárda?

-miért akarták simán rákenni másra az elkövetést a nyomozás során?

-miért lőttek a szerverbe, és ha annyira profik, miért kellett 40 valahány golyó 8 ember kivégzéséhez?

stb.

Nos, a Tánczos-ügy és a mostani Cigánygyilkosságok is hasonlóan szövevényesek…

 151. 178996 — 2011-04-16 06:28 

[Interlock](#11291819):

Szia, üdv a klubban!

Ami a szemtanúkat illeti, igen, több olyan személy is volt, akiket az ajtóban álló valaki küldött el, műszaki okokra hivatkozva. Ezeket a szemtanúkat később ki is hallgatták – és állítólag volt, aki határozottan felismerte Kaisert; azt a Kaisert, akiről később kiderült, hogy semmi köze a módi gyilkosságokhoz.

 150. 182991 — 2011-04-16 00:00 

Őszintén bevallva, csak most tudtam meg (a blogot olvasva), hogy mi is volt ez a tragikus esemény. Pár dolgon azért elgondolkodtam…
Kétszer is szerepelt az az állítás, hogy egyvalaki kint maradt, műszaki hibára vagy egyébre hivatkozva elküldeni az esetleges érkezőket. Volt egyáltalán valaki, akit elküldtek? Nem hiszem (de nem olvastam utána), mert szemtanúról nem volt szó. Ettől függetlenül, ha a bent mészárlóknak még a kamerára is gondjuk volt, nemhogy elküldtek volna valakit a bank előtt őrködve, hanem inkább beengedik, és – a többiekhez hasonló módon – kivégzik. Igaz, ez egy vallomásban nem mutatna túl jól. A biztonsági kamera korábbi felvételeiből valószínűleg kiderült, hogy az összes áldozat a bankban tartózkodott-e már az események kezdetén.
Egyetlen indokot tudok elképzelni arra vonatkozóan, hogy valaki válogatás nélkül mindenkit kivégezzen, elvigyen egy halom pénzt, de jelentős értéket hagyjon is a széfben, ez pedig a pánik:
1. Lehet szó totálisan kezdő elkövetőkről: szétlövik a szervert, mert azt hiszik, azon keresztül mehet riasztás valahová; még az is lehet, hogy ez volt a figyelmeztető lövés a „Senki ne mozduljon, bankrablás” klasszikus bemondása előtt, épp csak azzal nem számoltak, hogy az őr fegyveres is, meg elszánt is. Lelőtték, innentől gyilkosság, pánik tovább fokozva, tanú nem maradhat, „Markolj bele, oszt’ tűnjünk innen!”. Ez azonban nem ad magyarázatot a fegyver megtalálásakor mutatott együttműködő hozzáállásra.
2. Az egyik elkövető kellően magabiztos és gátlástalan, a másik akkor esne át a tűzkeresztségen. A „másik” – a pániknak köszönhetően – elrontja (lelövi az őrt), erre „egyik” elveszi tőle a fegyvert, elvégzi a tisztogatást, majd sietve lelépnek. Hazaérve „egyik” elrejti a fegyvert, megtalálására számítva kidolgozza a fedőtörténetét (ő csak ült az autóban, míg …), a fegyver előadását hideg számítás motiválja (vádalku), fogság közben azonban előbb depis lesz, majd öngyilkos.
3. Ugyancsak pánik, melynek kiváltó oka azonban egész más volt: valaki(k)nek talán azért volt égető szükségük némi pénzmagra, mert valahol, valamiért, már fonták nekik a selyemzsinórt egy vissza nem fizetett uzsora, netán utólag fizetendő (viszont eldorbézolt), vagy lopott drogszállítmány miatt (lebuktak, aztán kaptak egy nap haladékot). A gyilkosságok szükséges rossznak tűntek, alvilági kapcsolataik révén „meggyőztek” két embert arról, hogy el kell vinniük a balhét, még mielőtt a nyomozás eljutna hozzájuk. A két ember egyike nem bírta az idegi terhelést, talán ki is akart pakolni, meg kellett halnia; a másik pedig félti a családját.
4. Majdnem az, mint az előbbi, csak enyhe american style beütéssel: magas beosztású politikus vagy köztisztviselő hülyegyerekének drog kell, de már így is tartozik egy csomó lóvéval, utolsó adaggal belőve pénzt szerez, járulékosan mészárol. Apja egy ideje figyeli, gyanakszik, követi, sőt, tetten is éri; kimenekíti a helyszínről, és a makarenkói pofonok osztogatása közben mozgósítja az államgépezetben meglévő kapcsolatait, amitől a nyomozás és az eljárás megítélése ugyan béna lesz, de legalább nem az ő háza táján kutakodnak.

Mellesleg nagyon tetszik a blog, gratulálok hozzá. Kifejezetten jólesik érdekes dolgokról úgy olvasni, hogy elmarad a poszt alatti, egyre többfelé látható iszonyatos anyázás.

 149. abacs — 2011-04-09 22:38 

Szerintem a magyar rendőrség balfaszsága alkonteo kimaradt a sorból. El tudom képzelni a székletmintát is akkor tüntették el, amikor rájöttek, hogy az a bűnügyi technikusé.

 148. sm — 2011-04-09 14:35 

egy kézcsók biztos belefért 🙂

 147. 178996 — 2011-04-09 12:22 

[sm](#11279900):

Akkor legalább annak a nőnek (aki miatt elkésett a bankból) fizetett egy kávét?

🙂

 146. sm — 2011-04-09 12:10 

azt hiszem, hogy nem, leszarja 🙂
valami olyasmit is mondott, azt hiszem, hogy ismerte Nagyot v Weiszdornt
majd megkérdezem tőle

 145. 178996 — 2011-04-08 19:51 

[sm](#11278725):

Uff…. ez kemény! Gondolom, azóta édesapád minden május kilencedikét a második szülinapjaként éli meg.

 144. sm — 2011-04-08 16:42 

@sm: nő miatt

 143. sm — 2011-04-08 16:40 

én móron születtem, édesapám még most is ott él, rendszeresen járok hozzá
aznap a gyilkosság előtti percekben ő a bankba sietett egy átutalás miatt, de egy állásinterjúra jelentkező nő nem jutott el oda „időben”, csak mire nagy volt ott a nyüzsgés

csak érdekességként írtam

 142. rizla — 2011-04-07 20:10 

[igor](#11276086): attól, hogy valaki pszicopata, még nem szükségszerűen okos is. ahogy az sem feltétlenül igaz, hogy muszáj lett volna sokat gyilkolnia 30 éves kora előtt.

 141. 178996 — 2011-04-07 07:08 

[igor](#11276086):

Én nem vagyok szakmabeli (mármint elmekórtani területen), de valahogy nekem is furcsa a Nagyról mesterségesen sugallt kép. Valahogy nem összefüggő…

 140. igor — 2011-04-07 02:25 

kicsit hajnal van már, bocs, néhol kitérek a magyar nyelv fogalmazási sémái közül…

 139. igor — 2011-04-07 02:22 

nem sokat tudok az ügyről azon felül, ami a posztban és a kommentekben leírásra került, viszont az egyik áldozat (banki alkalmazott) testvérét ismerem, részéről a teljes értetlenség volt a reakció, amennyire tudom (mondjuk érthető is).

a problémám az üggyel, hogy a Nagyról szóló beszámolók, illetve pusztán a tény, hogy állítása, és a hivatalos verzió szerint is elkövette a gyilkosságot, arra utalna, hogy Nagy pszichopata/szociopata. na már most, a pszichopata elég ritkán vet véget önkezével az életének, egyszerűen nem engedi a „programja”. az is ritka, hogy egy gyilkosságra hajlamos pszichopata csak a harmincas (?) éveiben gyilkoljon először, bár a postásgyilkosságot nem tudom hány évesen követte el. az sem túl valószínű, hogy ha követett volna el gyilkosságot korábban, akkor ne dicsekedett volna el vele, vagy talált ki volna sztorikat, hiszen a pszichopata tömeggyilkosok általában fenti két reakciót valósítják meg. de még ha Nagy egy rendhagyó pszichopata volt is, az öngyilkosság nagyon-nagyon elüt egy ilyen kórképű alany profiljától.
ja és ha pszichopata volt, akkor kb. már rég eltakarodott volna a nyitott határokon, amerre a szem ellát, szintén jellemző a pszichopátiás bűnelkövetőkre, hogy ahol forró a talaj, onnan gond nélkül továbbállnak, hiszen képtelenek gyökeret verni, normális emberi kapcsolatokat kialakítani akárhol is legyenek, impulzuskontrolljuk pedig alulfejlett.
ha pedig nem volt pszichopata/szociopata, és csak azért ölt, mert annyira megijedt az őrtől (és mondjuk volt valami zavara, ami miatt ennyire túlreagálta, mondjuk sima, minden más nélküli impulzuskontroll-zavar – bocs, szakmai ártalom :)), akkor viszont kb. sírva adta volna fel magát pár héten belül.
szóval olyannyira nem áll össze a dolog, hogy… olyan elképzelésem is van, hogy Nagy ténylegesen pszichopata, ténylegesen elkövette a postásgyilkosságot, viszont a mórit csak „elhintette”, egyrészt a figyelem miatt, másrészt puszta racionalitásból, gondolva a börtönbéli hierarchiába való betagozódásra, valójában pedig semmi köze nem volt hozzá – ez magyarázná a teljesen ésszerűtlen fegyvertárolási/találási mizériát, illetve azt, hogy Weiszdorn sem tűnt riportok alapján olyan embernek, aki egy ilyen szörnyűséget ennyi időn át képes volna magában tartani, még ha a hivatalos verzió szerint (ha minden igaz) Nagy fenyegette, hogy ne tegye. tehát a verzióm az, hogy Nagy csak hintett, a rendőrök bevették, bevitték Weiszdornt, kiderült, hogy kamu, ekkora blamázst az ORFK már nem viselt volna el, hogy másodszor is mellé, ezért likvidálták Nagyot – gyilkos is, gyökér is, bolond is, be is rágtak rá – Weiszdornt meg rávették, valami igen jó ösztönzővel az egész haknira. persze ezzel a verzióval az a baj, hogy ehhez azért Weiszdornnak elég profi hazudozónak kéne lennie, hiszen többször előadta az esetet riportokban. persze úgy feloldható, ha Weiszdorn gumitalpú, vagy ez nem is az igazi Weiszdorn 🙂

a másik, hogy rendvédelmi körökben, ahogy másodkézből, rendőrségről, honvédségtől hallom, hát elég szkeptikusak a hivatalos verzióval kapcsolatban, de mondjuk a Tánczos-üggyel kapcsolatban, vagy most a nemrég történt láncfűrészes családirtó-öngyilkos kapcsán is, szóval lehet, hogy csak reflex.

na jó hosszúra sikerült, bocsi

 138. e(x) — 2011-04-05 12:35 

A fentiekhez érdemben nem tudok hozzátenni, és egy nyolcas gyilkosság árnyékában a könnyed hangvétel sem megy. Viszont a hátborzongató részhez annyit, a gyilkosság idejében éppen hazafelé autóztam, és egyre csak klf. gépkarabély lőszertípusok, és azok emberi testben leműködése járt a fejemben.. némileg flash volt ezt követően hallani a Móron történteket.
A kézi lőfegyverek területe – bár nem teljesen ismeretlen – de az érdeklődésem peremterülete, ha már ölésre szánt eszközökre futnak a gondolataim, sokkal hamarabb kezdek repülőkön és légi harcászaton agyalni.

 137. bj — 2011-04-04 20:41 

Az utolsó részkonteó (DNS minta) megoldása:
Nem biztos, hogy a WC-ben talált barnamaci aznap került oda. Van az úgy, hogy egy-két napig is ott úszkál, míg valaki rá nem tojik, és lenyomja a régit. Szóval lehet, hogy maga Orbán Viktor ugrott be Al- vagy Felcsúton jártában. Aztán amikor a laboroban kiderült, hogy ő fektetett kábelt a móri budiban, pánikszerűen lehúzták az egész mintát a büdösbe…

 136. 178996 — 2011-04-04 17:14 

[Rogal Dorn](#11272239):

Oké, semmi gond, nem vagyok túl sértődős 🙂

 135. Rogal Dorn — 2011-04-04 15:39 

@tiboru:

Persze bocs, nem akartam lebecsülni az esetet…meg összeesküvés elméletnek is táptalajt adhat egy ilyen eset, én csak azt jeleztem, hogy emléxem rá 😀

 134. MZperX — 2011-04-04 15:03 

[tiboru](#11272148): Igen, eleg rossz fiuk. De nem tul fantaziadusak, Al Capone mar kitalalta ezt elottuk eleg reg, asszem 1929-ben Valentin napon jatszottak meg ugyanigy (minimalis elteressel, ott rendornek oltozve, itt kommandosnak, ott falhoz allitottak oket, itt foldre fektettek, de a lenyeg maradt). Hiaba, a nagyoktol kell tanulni 🙂

 133. 178996 — 2011-04-04 14:46 

[Rogal Dorn](#11272069):

Egy leszámolás is végződhet tömeggyilkossággal (én is úgy emlékszem, hogy rossz fiúk lőtték halomra egymást) – noha bevallom, most séróból nem vágom, hogy 10 fő az már tömegnek minősül-e…

 132. MZperX — 2011-04-04 14:31 

[tiboru](#11272056): Ok, vegul is ez tenyleg csak helyileg erdekes tema. Csak azert jutott eszembe, mert most megint aktualis lett, es mennek a talalgatasok. De koszi 🙂

 131. Rogal Dorn — 2011-04-04 13:53 

Ellent mondanék, mert én emlékszem, de mintha az leszámolás lett volna…

 130. 178996 — 2011-04-04 13:44 

[MZperX](#11271895):

A hazai közvélemény szerintem már el is felejtette a 12 évvel ezelőtti tömegmészárlást…

 129. MZperX — 2011-04-04 12:04 

Tetszik a cikk 🙂 Nem tudom, kerdeztek-e mar, a szlovakiai (Dunaszerdahely) Fontana vendeglo beli 10-es gyilkossagrol nem lesz valami? Amugy is aktualis, most kerult elo a ket allitolagos kozremukodo holtteste.

 128. Rogal Dorn — 2011-04-04 11:01 

Pedig a Tánczos-ügy is jó kacifántos… 🙁

 127. 178996 — 2011-04-04 10:53 

[Rogal Dorn](#11271785):

A közeljövőben biztosan nem, de teljesen nem zárom ki.

 126. Rogal Dorn — 2011-04-04 10:46 

Hát igen…ilyen amikor a lakosság már a saját Rendőrségében sem bízik…szomorú és kétségbeejtő. Azóta csak rosszabb lett…

Tiboru, nem lesz a rendőrpalota „ostromáról” poszt? És Kiskunlacháza? És Tánczos Gábor?

 125. kirby a parancsnok — 2011-01-20 09:39 

@sarius: hát igen a facebook képe sokat elárul a hozzáállásról: arc nuku, ellenben a két bazi csöcs egencsak kiemelve…

 124. sarius — 2011-01-20 09:30 

@kirby a parancsnok: N.Ingrid egy másodosztályú bulvárújságíró, aki rendőri témákra állt rá, és a zsaruk között számtalan jóbarátja :))))) volt, amíg fiatalabb volt.

 123. kirby a parancsnok — 2011-01-19 21:53 

…és egy gyengus konteókezdemény: mivel akkor van a névnapom, így tudom, hogy 1945-ben ezen a napon lett hivatalosan vége a II. világháborúnak. Lehet, h a militarista hajlamokkal „megáldott” Nagy László – ördög nyugosztalja – szeretett volna erre a számára szomorú évfordulóra ilyen módon emlékezni…

 122. kirby a parancsnok — 2011-01-19 20:47 

@tiboru:

Kovács egyferenc Lajos gondolom ezen könyve az: A Mór megtette… – Az elmúlt évek legmegrázóbb magyar gyilkosságai, vagy van külön csak Mórról is?

 121. kirby a parancsnok — 2011-01-19 20:44 

@tiboru:

Jó, nemtom, csak ilyesminek volt titulálva valahol a könyv kapcsán, de nem érdekel h kicsoda, csakhogy a könyv ér-e fabatkát legalább

 120. tiboru — 2011-01-19 19:57 

@kirby a parancsnok:

Kérdésedre a válasz: Kovács Lajos ezredes az egyik könyvében eléggé kivesézi a történetet.

 119. tiboru — 2011-01-19 19:56 

@kirby a parancsnok:

Nothoff Ingridet kriminológusnak mondani olyan, mint Fekete Pákóról azt állítani, hogy norvég agysebész.

 118. kirby a parancsnok — 2011-01-19 12:47 

Engem, nem tudom miért, most kezdett el érdekelni az ügy. Nincs valami jóféle összefoglalás az egészről – esemény rekonstrukció, feltételezett indítékok (nem konteó szinten), tanúvallomások stb.? Vagy ez nem hozzáférhető halandó embernek? Ja, még érdekes lehet a könyv, amit egy kirminológus írt Nagy László naplója alapján: „Nothoff Ingrid: Én vagyok a móri mészáros? – Nagy László eredeti naplójával”

 117. tiboru — 2011-01-05 16:08 

@rdos:

Hát ezzel a megdöbbenéssel nem vagy egyedül, de a tények makacs dolgok…

 116. tiboru — 2011-01-05 16:07 

@Isten tacskoja:

Nem kellett 2007-ben is ugyanazt a mobilt használnia, hiszen szerintem utólag, a lebukása után ellenőrizték le, hogy 2002-ben milyen száma volt.

A cellainformációt pedig nem a készülékből szedték ki (a telefon nem tárol ilyen infót), hanem a szolgáltatók őrzik ezt meg (a híváslistákkal együtt), ha jól tudom, nyolc évig…

 115. Isten tacskoja — 2011-01-05 14:38 

„2007-ben véletlenül derült ki az igazság.”

„Ezután derítették ki Nagy mobiljának cellainformációi alapján, hogy a bankrablás idején Móron tartózkodott és annak idején sokat telefonált Weiszdornnal.”

Szóval 5 évvel az eset után egy „ilyen” kaliberű bűnöző ugyanazon a mobilon ugynolyan számon kommunikál és intézi az ügyeit, amit akkor Móron is használt… Ha, ha, ha, nagyon vicces.

Amúgy egy technikai szakember magyarázza már meg nekem létezhet egy 5 éves cellainformációt kiszedni egy készülékből, csak úgy érdekelne.

Azon gondolkodom Weiszdorn mikor kerül ki a börtönből, aztán el a köztudatból. Az áldozatok rokonságával, baráti körével is szívesen látnék egy riportot, ahol mindeki őszintén elmesélne mindent mondjuk egy tényfeltáró dokufilm keretein belül!

 114. rdos — 2011-01-01 20:13 

@tiboru: 2010.12.09. 13:51:40-i linkedből kiderül;

1. „2002 májusától július 3-ig hat helyszíni szemlét tartottak a bankfiókban, de mindig találtak újabb, addig nem észlelt nyomokat. Júliusban derült csak ki például, hogy nem vettek észre egy golyót az egyik radiátor alatt. Az épületen kívül nem is kerestek egyáltalán lövedéket, holott két helyen is át volt lőve a bankfiók üvege.”

2. „Később is sok hibát elkövettek a rendőrök. Nagynál két házkutatás után sem találták meg a hálószobája szekrényébe rejtett, Móron használt fegyvereket, ezt egy harmadik alkalommal végül Nagy mutatta meg nekik.”

3. „Utólag az is kiderült, hogy a rablás után, menekülés közben gyorshajtásért megbírságolták őket, ám az ellenük eljáró rendőrök nem fogtak gyanút, nem vizsgálták át a fegyverekkel és pénzzel teli autót.”

Komolyan nem értem. Ennyire amatőr lenne a rendőrségünk? Számomra (kívülállóként) hihetetlen.

 113. tiboru — 2010-12-16 09:33 

@Artemisziadzsentileszki:

Hát egy ilyen párhuzamos univerzumot megnéznék magamnak.

Jó messziről…

 112. Artemisziadzsentileszki — 2010-12-15 20:58 

@Artemisziadzsentileszki:

lett volna, lett volna, lett volna

 111. Artemisziadzsentileszki — 2010-12-15 20:38 

„…Mert mindez bizony a tótok műve volt; mi magyarok mindehhez kispályásak vagyunk, csak a pofánk nagy…”

jó-jó, de mi lett volna, ha mondjuk akkoriban a Tasnádi lett volna a miniszterelnök, és a Prisztás/Szlávy, stb. az NBH/IH főnöke?

 110. bunndda — 2010-12-09 14:12 

Könyörgöm, azt zárjuk már ki hogy csak véletlenül kezdtek el mindenkit megölni! A lövöldözés jellege világosan mutatja hogy azért mentek oda hogy mindenkit likvidáljanak.

És mi az hogy tízmilliók maradtak a nyitott széfben?!

 109. tiboru — 2010-12-09 12:51 

Szolgálati közlemény:

index.hu/bulvar/2010/12/09/mori_itelet/

Vége…

Vége..?

 107. Stockton12 — 2010-04-01 09:10 

Sziasztok! Bár régi a poszt és mellesleg nagyon jól összeszedett, csak most sikerült elolvasnom.

Számomra a lyuk a sztoriban pár nappal a bankrablás után fogalmazódott meg. A posztban nem volt róla szó, se a hozzászólásokban, de nekem gyanús az utolsó túlélő. Egy akkor 27 éves bodajki nőröl van szó, akiről eleinte azt híresztelték, hogy túlélte és 24 órával később már nem volt életveszélyben, rá hat napra viszont meghalt és az akkori sajtóból (sajnos csak blikkre emlékszem :/ ) kiderült, hogy a család is elköltözött, mert még az üres házat is fotózták az újságban.

Szóval a lényeg az, hogy nem hiszem, hogy meghalt volna, inkább tanúvédelem alá vonták. A cikkek is némileg ellent mondanak egymásnak, mindjárt belinkelem mire gondolok. Az egyik az, hogy az origon azt mondták, nem voltak lövedékek a túlélőben, átment rajta mind, majd egy másik cikkben meg már a lövedék darabokat kellett kiopeálni a nő agyából. A másik pedig, hogy határozottan emlékszem az akkori sajtóból, hogy gégemetszést kellett végrehajtani, amit nem tudok mire vélni ilyen sérüléseknél (bár nem vagyok orvos és ha valaki tudja ilyenkor miért kell, mondja el, kiváncsi lennék rá!), és ezután halt meg a lány. És persze már semmilyen nyomot nem találtam neten a gégemetszésről, pedig az akkori sajtó címlapon hozta (már amennyire a blikk biztos forrásnak tekinthető).

Itt vannak a talált cikkek és idézetek időrendben:

http://www.origo.hu/itthon/20020509hathalott.html

Bankrablás Móron – hét halálos áldozat

2002. 05. 09., 13:16

„A székesfehérvári kórházba szállított fiatal nőt öt és fél órás műtét után sikerült stabilizálni. Állapota stabil de még nem múlt el az életveszély -mondta el az [origo] nak Kovács Attila főorvos. A nő szervezetében sem találtak lövedékeket, a golyók valószínűleg átmentek a testén.”

http://www.origo.hu/itthon/20020510bankrablas.html

Bankrablás Móron – már nincs életveszélyben az egyetlen túlélő

2002. 05. 10., 8:16

belfold.ma.hu/tart/prcikk/a/0/4439/1

Mór – válságos a túlélő állapota

2002.05.16 09:22

belfold.ma.hu/tart/prcikk/a/0/4552/1

Meghalt az egyetlen túlélő

2002.05.16 20:47

Amúgy az oldal nagyon frankó! Tiboru szerintem nagyon jól nyomod! Köszi!

 106. ribizli_me — 2010-03-04 11:26 

szerintem csak egy brutalis bankrablas volt….

de hogy ne tiltsatok le a site-rol konteotlansag miatt, a fideszre szavazok :p

 105. visszakettopadlogaz — 2009-11-11 06:46 

butak vagytok.

a kenedi gyilkossagban szereplo biro unokajanak a kutyajanak az igazi gazdaja volt, egy lefureszelt nyelu kapanyellel, mert meg akarta donteni a „7 halott – egy bank ” cimu nepszeru izlandi tarsasjatek rekordjat. a penzt azert vittek el hogy ne maradjon ott, es az eredeti neve jurgenkopper david ( na, vilagos?? ) volt.

 104. Advocatus Diaboli — 2009-05-20 14:36 

A móri ügyben az 1.1 verziót hiszem el legjobban.

 103. Konspirációs teóriák - A MA-240-es járat tragédiája — 2009-04-06 06:13 

[…]style=”width: 295px; height: 123px;” alt=”” />Már említettük egyszer (talán a móri bankrablás és nyolcas emberölés ügyének[…]

 102. ToMorgan — 2009-02-24 15:56 

Kicsit megkesve bar, de hatha valaki meg ilyen keson olvassa mint en.

+1 verzio:

Szoval, amikor a meszarlas tortent, akkor eppen foiskolas voltam es az egyik evfolyamtarsam Moron lakott, sot volt is ismerose aki a szoban forgo bankban dolgozott, hala istennek aznap eppen nem volt bent.

Par nappal az eset utan azt meselte, hogy ez egy megendezett bankrablas volt, az elkovetok valoszinuleg ukranok.

Az ok, pedig az, hogy a mori polgarmester/onkormanyzati kepviselo (mittomen ki) megakadalyozta, hogy az egyik nagy mori beruhazas nyertese/kivitelezoje egy ukran vallalkozo legyen.

Az akadalyozo emberke felesege pedig a bank egyik vezeto alkalmazottja volt (allitolag ez ott koztudott…), tehat a meszarlas `egyszeru` bosszu volt a varos egyik vezeto ellen.

 101. Kötöttségek nélkül — 2009-02-13 08:11 

Melyik összeesküvés-elmélet igaz?
Nem akarom elvenni a Konspirációs teóriák blog kenyerét, de ha van valami, ami az elmúlt években összeesküvés-elméletek garmadával ajándékozta meg az erre fogékony szubkultúra magyar képviselőit, akkor az nem más, mint a Teve utcai Rendőrpalota majdnem…

 100. Vitáz van Bánegressy — 2009-01-22 11:55 

Grat a posztért.Amit egy kicsit kifogásolok,az h itt a groteszk és parodisztikus,vicces felfogás dominál a teóriák megalkotásánál,pedig lehetne egy kicsit hátborzongatóbb,amit dex.ion · abend.blog.hu 2009.01.11. 15:02:07 és dex.ion · abend.blog.hu 2009.01.11. 15:01:21 hszének boncolgatásából érzek a leginkább levezethetőnek.

 99. spájdernecc — 2009-01-15 06:30 

@jegeket_bérleteket:

mint helybeli, megerősítem

valóban volt ilyen felvetés, de ez inkább a pm elleni suttogópropaganda része volt, igazán nem lehetett komolyan venni

 98. Stupidella — 2009-01-14 15:27 

@tiboru:

A híradót nézve nekem is az volt a legelső gondolatom, hogy jé, Erste bank ez is…

 97. tiboru — 2009-01-14 14:23 

Amúgy meg a tegnap a Flórián téren ugyancsak egy Erste-fiók volt a bankrabló célpontja. Szerencsére nem történt tragédia, a bankrabló meglépett az őt üldöző mintegy 100 rendőr elől…

 96. tiboru — 2009-01-14 14:19 

OFF

Peat barátom felhívta a figyelmem arra, hogy megtettük az első lépést a világhír felé:

emberekesablog.blog.hu/2009/01/13/egy_igazan_egyedi_blog

 95. tiboru — 2009-01-13 15:46 

@jegeket_bérleteket:

Ez aztán kemény verzió…

 94. jegeket_bérleteket — 2009-01-13 10:18 

@Eugenie Danglars: Ha jól emlékszem, az áldozatok közül egy-két ember nem móri, hanem környékbeli lakos volt. Emellett úgy tudom, hogy szerepelt az elhunytak közott a fiókvezető is, aki a móri polgármester felesége volt. Ebből kiindulva néhány évvel ezelőtt valami olyan konspirációs teóriát hallottam (egy korábban rendőrségi titkárnőként dolgozó valakitől), amely a polgármester nyakába akarta varrni a mészárlást, valami nagyszabású disznósága miatt. Sajnos ennél részletesebben nem fejtette ki a teóriáját az illető, és máshol nem találkoztam ennek még csak a megpendítésével sem, úgyhogy lehet, hogy hatalmas mellélövés.

 93. neménvagyok — 2009-01-12 09:14 

Most nem jött fel. Lehet hogy beletrafáltál? :o))

Most akkor elolvasom a konteót.

 92. tiboru — 2009-01-12 08:51 

@g.i.:

Sajnálom… Még egy dolgot tudok törölni, a Motigo-statisztikákat, aztán több ötletem nincs 🙁

 91. neménvagyok — 2009-01-12 07:43 

Megint bejön a zöldkártya lottó! Csak mondom…

 90. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 22:45 

9/11 nem rejtély, mindenki tudja, hogy Kyle áll a háttérben 🙂

 89. tiboru — 2009-01-11 22:33 

@kuvahara:

Nemnem, nem volt off, szerintem! És én is nagyon szeretek ám beszélgetni – és persze „beszélgetni” is 🙂

Értelmes kommenteknek mindig helyük lesz ezen a blogon – akár a szoros témán kívülieknek is.

 88. tiboru — 2009-01-11 22:30 

@messziről jött:

Hű, ez nagyon… szóval egy kicsit agyoncsócsálták már a témát, nem?

De azért lehet, hogy összeszedem a legérdekesebb részleteket… egyszer 🙂

 87. gömbgiliszta — 2009-01-11 21:47 

off

szia tiboru!

lesz 9/11-es poszt?

 86. kuvahara — 2009-01-11 21:23 

@tiboru: Az utolsó mondatodhoz:

Talán a válaszom is „félretopic” és ezért elnézést tőled is meg a többiektől is.

Volt egy öreg tanárom még a gimnáziumban. Érettségi után megtisztelt azzal, hogy kijárhattam a nyaralójába, ahol órákig beszélgettünk. Igazi, ódivatú, klasszikus műveltségű ember volt, ha berúgott – és mindig berúgott – sztentori hangon, ógörögül szavalta az Iliászt. Szerette Kosztolányi idézgetni, aki szerint a beszélgetés művészet és ez a művészet kiveszőfélben van.

Hogy kerül a csizma az asztalra? Hát úgy, hogy a normális fórumokon felvetett normális témák az újkori beszélgetések újabb lehetőségei. Sokan, sokféle nézőpontból vehetnek részt benne. Nem tudnak egymás szavába vágni. Demokrácia van (ha nem nagyon moderálnak), nem kell bevallani, ha téved valaki, satöbbi. Ebből a szempontból személy szerint nem érzem bajnak, ha egy efféle beszélgetés kanyarokat vesz és akár messze eltér a tárgytól. Persze, nem a „szarjon sünt!”-féle hozzászólásokra gondolok.

Mégegyszer elnézést a „mellébeszélésért”.

 85. tiboru — 2009-01-11 20:58 

@kuvahara:

Ha nagy a gáz, a szervezet minden erőforrását a menekülésben (vagy támadásban) részt vevő izmokra összpontosítja. Ilyenkor valóban elengedhetnek a záróizmok – ez fiziológiai jelenség és nem függ a szándéktól vagy a „bátorságtól”.

A rendőrség bevetési egységeinél dolgozók órákat mesélhetnének azokról a „tökös, bevállalós” hírű kemény alvilági legényekről, akik elfogásukkor bizony maguk alá csinálnak – és ez elég nimbuszromboló hír lehet egy ügyes rendőr kezében: finoman elhinteni, hogy „Hallottátok? A Terminátor egy az egyben beszart, amikor a kommandó rajtaütött…” – és a Törvény máris megnyert a pszichológiai csatát 🙂

A legjobb szervezők úgy intézik, hogy a Nagyfiú elfogásának legyenek olyan szemtanúi, akik aztán szanaszét elmesélik a bekakit-bepisit…

De ez megintcsak nem ebbe a posztba tartozik 🙂

 84. tiboru — 2009-01-11 20:51 

@tiboru:

A cuppanós persze csak akkor érvényes, ha a nicked nem becsapós 🙂

 83. tiboru — 2009-01-11 20:48 

@Eugenie Danglars:

Köszi; ha eljössz a lemilbulira, ezért az első mondatért kapsz egy cuppanósat 🙂

De hogy ontopic is legyek: tudomásom szerint ismeretlen áldozatot nem találtak a helyszínen; úgy tudom, mindenki helybéli (móri lakos) volt, legalábbis az okmányaik alapján. Hogy a környezettanulmányok milyen eredményt hoztak – ez nem került nyilvánosságra.

Persze az, hogy valaki neadjisten egyik-másik gumitalpú szervezetnek dolgozik, a legritkább esetekben szerepel a lakcímkártyáján 🙁

 82. Eugenie Danglars — 2009-01-11 20:20 

Fantasztikus bejegyzés, megérte várni rá. Emésztgetem még egy kicsit, mert bár több pont is igencsak meredek elképzelés, a mai világban ennél kisebb ocsmányságok is megtörténtek már.

Viccet félretéve: az áldozatokról (nevük, kapcsolataik, lehetséges célpont-voltuk) lehet tudni valamit? Vagy a moszados pont csak poén volt?

 81. kuvahara — 2009-01-11 19:46 

@smartdrive: Az a filmekben van, hogy hánynak, meg öklendeznek. Sok emlősféle, majmok, stresszhelyzetben, illetve meneküléskor kiengedik a vizeletüket és a székletüket. Ez az atavizmus (ősi maradvány) maradt meg az embernél is. Ha izgul, pisilnie kell, vagy „becsinál félelmében”. Jó néhány bűnelkövető hagyja a székletét a tett színhelyén, de ez nem kerül a hírekbe, meg nincs s filmekben sem 🙂 (Mondjuk, ebben a helyzetben szerintem nem erről volt szó.)

 80. tiboru — 2009-01-11 19:32 

@ekkerjoz:

Hát nem 🙂 inkább besurranók meg betörők – nevezzük vagyon elleni bűncselekményeknek a kategóriát:-)

 79. ekkerjoz — 2009-01-11 18:40 

Egy időben bizonyos elkövető babonából odacsináltak a tetthelyre. De ők nem életellenesek voltak.

 78. tiboru — 2009-01-11 17:31 

@smartdrive:

Én több székletes helyszínt láttam, mint hányásosat…

 77. MuellR — 2009-01-11 17:09 

@smartdrive: Nem feltétlen! Amikor hozzánk betörtek, mondta a rendőr, örüljünk, hogy a belekre nehezető pszichikai nyomás okán nem lett felhasogatva, és telefosva az ágy! Amúgy meg. Nem kell bűncselekmény, egy-egy nehezebb vizsga alkalmával is keményen rájöhet az emberre a szükség…

 76. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 17:09 

@smartdrive: Esetleg fosással kombinálva a hányást

 75. smartdrive — 2009-01-11 17:07 

„Az elkövetők egyike használta a bankfiók vécéjét, mert még őt is megviselte a vérszag és a nyolc halott (akkor még „csak” hat halott és két haldokló) látványa. A székletet nem vitte le teljesen a víz (…)”

már bocsánat, de ilyenkor hányni szoktak, nem szarni

 74. MuellR — 2009-01-11 17:03 

@kuvahara: Összeesküvés elméleteket főleg egy ellenségkép kialakításához, megerősítéséhez készítenek. Tulajdonképpen legitimációs alapot gyártanak saját cselekedeteikhez, emígyen manifesztálják esetleges gyűlöletüket. Van amikor fantázia szüleménye egy ilyen elmélet, de van, hogy nem is akkora butaság… Az igazság odaát van, mindenki döntse el, hisz é avagy sem!

 73. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 17:01 

@kuvahara: Az utolsó mondhathoz kapcsolódik:)Hogy amikor elégedetlenség üti fel a fejét, abból születnek az ehhez hasonló elméletek. A mondandóm lényege az volt, hogy a világ történelme során mindig születtek elméletek, attól függetlenül, hogy milyen volt aktuálisan mondjuk az államhatalom erőssége, gazdaság állapota, egyebek 🙂

 72. kuvahara — 2009-01-11 16:56 

@Bányapeat: Nem értem, hogy kapcsolódik a válaszod a hozzászólásomhoz, de nyilvánvalóan igazad van. A történelem – értelmezheted így is – az elégedetlen emberiség története. A baj ott van, hogy az egyes ember, vagy egy kis, de erőszakos csoport a saját elégedetlenségét a többiek kárára akarja kielégíteni, a módszerekben nem válogatva. Nyilvánvalóan ilyen esetekben lehetnek takargatnivalók. Sok-sok ember együtt lehet nagyon ostoba (tömeg pszichózis és kapcsolatos jelenségei), de mindig lesznek, akiknek a fejébe szöget üt egynehány ellentmondás, logikai hiátus. És akkor születik egy ilyen blog 🙂

 71. gothmog — 2009-01-11 16:50 

@Sickret Service:

Bukj le! Bukj le!

úgyértem… áhh, mindegy…

 70. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 16:43 

@kuvahara: Egyetértek. Viszont én nem tudok a történelemben egy olyan időszakot, amikor mindig mindenki elégedett lett volna, legyen szó a társadalom döntő többségéről vagy akár egy kissebbségről

 69. MuellR — 2009-01-11 16:43 

@tiboru: Ó, ne haragudj! Amúgy teljes mértékben együttérzek veled, nekem is meggyűlt a bajom mindenféle ilyen szerkezetekkel. Még konteókat is gyártottak hozzá! Így lettem pl. terminátor és hasonló alaptalan(?) szörnyszülött:(

 68. Zig Zag — 2009-01-11 16:35 

mindíg=mindig

 67. Zig Zag — 2009-01-11 16:32 

@tiboru: hiába, mindíg mondom, hogy többet kell kenegetni!

 66. tiboru — 2009-01-11 16:32 

@kuvahara:

Szomorú, de attól tartok: korrekt összefoglaló… Összességében kénytelen vagyok egyetérteni vele 🙁

És az utolsó mondatod pedig végképp telitalálat.

 65. tiboru — 2009-01-11 16:29 

@MuellR:

Megint feltéptél egy mély, lelki sebet, most, amikor már reménykedtem, hogy végleg begyógyult…

 64. tiboru — 2009-01-11 16:28 

@Bányapeat:

Hej, én már bármilyen magömlésnek csak örülni tudnék, még ha pattanás is az ára…

 63. kuvahara — 2009-01-11 16:25 

Sok szép komment született, amelyek szorosan illeszkednek a témához 🙂

Ám lenne nehány kérdésem.

Egyetérthetünk-e abban, hogy amit egy hatalmas apparátus, pénzt nem kímélve meg akar tudni, azt meg is tudja – ha valóban meg akarja tudni? Egyetérthetünk-e abban, hogy az így megszerzett információ manipulálható és visszatartható? Egyetérthetünk-e abban, hogy ebben az országban túl sok olyan mocsok dolog történik, amit az érintettek el akarnak titkolni és van pénzük és hatalmuk, hogy meg is tudják tenni? Vagy – és ez akár egy újabb konteó is lehet – különböző bűnösök felmutatásával azt az érzetet kelteni, hogy az emberek rálegyintsenek: „úgy se fogjuk megtudni soha, most már hagyjanak vele békén”.

Végül – és ez talán kicsit off – szerintetek elképzelhető, hogy hosszú hetek elteltével a rendőrség még nem találta meg a kiskunlacházi kislány gyilkosát, mikor már bőven volt idő DNS minták elemzésére, tanúk kihallgatására, mindenre, emellett a pletykák szerint a helyiek szinte biztosan tudják, ki tette? Lehet ok elhallgatni az igazságot, kivéve, ha az igazság feltárásának még e

annál is rosszabb következményei lehetnek, mint a hallgatásnak?

A történelem, a politikatörténet és a hétköznapi politika tele van hazugságokkal, manipulációkkal és még gonoszabb dolgokkal, konspirációs teóriák nélkül is. A teóriák akkor születnek, amikor érezzük, hogy valami nem stimmel, nem?

 62. MuellR — 2009-01-11 16:21 

@Bányapeat: Bélám! A fogszabályzó okozta lelki sérülésre elfelejtettél ráérdeklődni!

 61. Shopping — 2009-01-11 16:18 

Remélem neked sem a posztírásból… 🙂

 60. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 16:17 

@tiboru: Té, akartam is már kérdezni. A pattanásokat és az éjszakai magömléseket leküzdötted már?

 59. tiboru — 2009-01-11 16:14 

 58. tiboru — 2009-01-11 16:14 

@Shopping :

Kedves olvasó, remélem, nem a profilalkotásból kell megélned 🙂

 57. tiboru — 2009-01-11 16:12 

@johevi:

Látod, máskor az első benyomásra kell támaszkodnod és nem szabad kompromisszumokat kötnöd.

 56. Stupidella — 2009-01-11 16:12 

@Sickret Service:

Kár volt célozgatni, így Te lettél célozgatva…

🙂

Ez egy nagyon érdekes poszt volt, még több hazait!

 55. tiboru — 2009-01-11 16:09 

@Pásztortáska:

Jogos, köszi, javítom.

 54. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 16:07 

@Shopping : Tényleg nem vagy az 🙂

 53. Shopping — 2009-01-11 16:05 

Én nem vagyok egy PROFILER, de a posztíróról nyugodtan kijelenthetem:

Egy kurvára ráérő (ennek megfelelően valszeg család nélküli) fantáziadús lény.

Lehet hogy a gyerekkorban kimaradt esti mesélések kényszerítették arra, hogy a saját képzeletét, ennyire aktivizálja…

 52. Zzoorroo — 2009-01-11 15:54 

@johevi: elképesztő, milyen okos vagy és mennyire járatos ilyen banki dolgokban. És mondd, tudod, mit jelent az a szó, hogy összeesküvés-elmélet?

Nem, nincs kapcsolatban a bankszakmával. Ja, nem tudod? Bocs, azt hittem mindent tudsz. Csak mert olyan okosnak tűntél messziről.

 51. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 15:53 

@johevi: A szerző sehol nem írta, hogy ezek az ő elméletei. Egy összeesküvés elméletekkel foglalkozó blogon ez furcsa is lenne.

Arról nem is beszélve, hogy az ilyen elméletek többsége ökörség, olyan emberek találják ki, akik járatlanok bizonyos dolgokban. Ahogy ezt a cáfolataid is mutatják

 50. matkó — 2009-01-11 15:43 

Tök jól szórakoztam. De amúgy javítsunk egy kis helyesírást: „az ő verejtékét rögzítették (esetleg az egyik helyszínelő rendőrét, Garamvölgyi szóvivőjét…”. E szerint Garamvölgyinek van egy szóvivője, és őt sikerült rögzíteni. Nem rossz! De itt inkább Garamvölgyi verejtékéről van szó, és akkor „Garamvölgyi szóvivőét” (ti. Garamvölgyi szóvivő verejtékét). És most szétnézek a blogon, mert itt még nem jártam.

 49. johevi — 2009-01-11 15:42 

továbbolvastam, de nem kellett volna: fióki szerver le van tükrözve, minden adat megvan máshol is. Számlaadatok akkor sincsenek rajta. Gépeket egy bank nem az államtól kap, hanem közbeszerzéssel direktben veszi IBM-től HP-tól stb.

 48. johevi — 2009-01-11 15:37 

1.b nél abbahagytam akkora hülyeség volt. Attól mert lemészárolnak egy fiókot, az iratok, utalások, papírok, számlatörténet a központban van.

 46. bmiky31 — 2009-01-11 14:59 

Az indonéz titkosszolgálat műve volt, ez egyértelmű…

 45. vakablak — 2009-01-11 14:44 

Nem így volt, de én tudom a frankót. Az igazság olyasmi, mint amit az A) részkonteóban leírsz:

„A.) Az elkövetők egyike használta a bankfiók vécéjét, mert még őt is megviselte a vérszag és a nyolc halott (akkor még „csak” hat halott és két haldokló) látványa. A székletet nem vitte le teljesen a víz, ezért lehetett DNS-mintát rögzíteni.”

Valójában az történt, hogy bement egy ember a bankba, mert nagyon kellett neki szarnia, és megkérdezte a biztonsági őrt, hogy használhatná-e a wc-t. Az ki akarta zavarni a bankból, ebből szóváltás lett, majd az illető a mellékhelység felé szaladt, mert neki már halaszthatatlan volt. Az őr egy túlbuzgó fegyverbuzi volt, így szolgálati fegyverén túl a pult alatt tartott egy Scorpio géppisztolyt is. Teljesen bedurrant az agya, és elkezdett lövöldözni a befele szaladó kakis ember után. Őt nem találta el, viszont mindenki mást meg igen. Amíg emberünk a rötyin ült, a bizt. őr a saját balfaszságán megrendülve öngyilkos lett. A megkönnyebbült ügyfél dolga végeztével a wc-t elhagyva elborzadva szembesült a sok halottal, és mivel megijedt, hogy belekeveredik az ügybe, elvitte a helyszínről a fegyvereket, és hogy rablásnak nézzen ki a dolog, még némi pénzt is felmarkolt.

A pénzt egyébként később jótékony célra átutalta a rákos gyerekek ügyét felkaroló szeretetszolgálatoknak. És azóta óvatosságból nem jár bankba szarni.

 44. dex.ion — 2009-01-11 14:40 

@sertésmájkrém: a fenébe! akkor…..várj csak, csöngetnek, pillanat

 43. tiboru — 2009-01-11 14:39 

Valaki vigye már ki Sickret Service kolléga földi maradványait.

Köszi.

Folytassátok.

 42. sertésmájkrém — 2009-01-11 14:36 

@dex.ion: Anonim proxy. IP-t hiába váltogat a szolgáltatód. 🙂

 41. Zssssss — 2009-01-11 14:36 

Ha nem haltak volna meg annyian az ügy kapcsán, még azt is bevallanám, jól szórakoztam a fentiek olvasásán.

Kérdés: az UFÓk nem csináltak semmit Móron?

 40. Sickret Service (törölt) — 2009-01-11 14:34 

Psszt…

Én pontosan tudom, ki volt és miért tette.

Mindjárt le is írom… csak tudnám, mi az a piros, fénylő pötty a

 39. tiboru — 2009-01-11 14:20 

@honeycutt:

Bocs. Szóval:

A gyilok után megnézték, hogy Mór környékén kiket igazoltattak a rendőrök, bármilyen okból kifolyólag (rutin eljárás súlyos bűncselekmények esetén).

Na, az ő nevük nem szerepelt a listán, pedig ha akkor őket is kihallgatják, Weiszdorn talán megtört volna.

 38. charlie — 2009-01-11 14:18 

@tiboru: A 20, 30-as években (az első vh után), Mo-n nagyon magas volt a mindenféle gyilkosságok száma (az emberek a fronton hozzászoktak, így egy apró kocsmai verekedés is gyilkosságba fordult, rendszeresen), volt olyan eset, ahol több ezer embert mérgeztek meg a falu asszonyai arzénnel (úgy, hogy erről mindenki tudott), csak abbahagyták a nyomozást, mert kezdett nagyon kínossá válni. (ha nem vesszük ide a háború évek alatt, katonák által elkövetett dolgokat)

szóval, voltak érdekes dolgok, bár, jobban bele kéne mászni a dolgokba. Ugye, mivel ez időben sokkal közelebb van hozzánk, sokkal súlyosabbnak érezzük, mint, hogy 60-80 éve kiket öltek meg.

 37. honeycutt — 2009-01-11 14:17 

„amikor visszamenőlegesen mindenkit kihallgattak, aki a kérdéses időintervallumban rendőri intézkedés alanya volt, nem is ellenőrizték őket.”

mi van?

 36. sertésmájkrém — 2009-01-11 14:17 

@tiboru: okés, így más az egész azért. Utólag visszagondolva azért tőled elég gyenge lett volna az én verzióm, de annyi blog van és győztek az előítéleteim. 🙂

 35. csati — 2009-01-11 14:09 

Huh, már azt hittem, a zsidrákok kimaradnak, de most megnyugodtam…:)

 34. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 14:05 

@tiboru: Akarsz róla beszélni? 😉

 33. tiboru — 2009-01-11 14:04 

@kiscsikó:

Az átutalások még nem érkeztek meg; viszont már van dominikai tartengedélyem.

 32. dex.ion — 2009-01-11 14:02 

oké, csak meg kellett várnom, amíg ugrik az ip-m. szóval ott tartottam, h ez tuti politikai ügy. a mezőbankos, agrobankos szál talán nem is akkora butaság, mint amekkorának így elsőre tűnik. hajdú és kaizer vélhetően (ebben az ügyben) ártatlanok, ahogy nagy és weiszdorn is. előbbiek elfogásának szerepe egy gyors eredményfelmutatás volt, alap nélkül, aztán most h meghurcolták és leültették őket pár évre (vszeg megérdemelték az előéletük alapján, viszont arra nem volt bizonyíték, ez a móri ügy meg kapóra jött, h hűvösre tegyék őket); utóbbiak viselkedése, képbekerülése meg teljesen életszerűtlen: „2007. február 16-án elfogják Nagy Lászlót, a veszprémi postásgyilkosság elkövetőjét, aki – így a hivatalos verzió – beismeri a móri nyolcas ölést is. És nemcsak beismeri, de a fegyvereket is előadja, amelyeket öt évig a lakásán (!) tárolt. Vallomása alapján két napra rá őrizetbe veszik Weiszdorn Róbertet, a háromgyerekes, büntetlen előéletű szobafestőt, aki a társa volt a móri vérengzésnél.” ugyanmár, ennyi év után elismerni mórt, meg előadni a fegyvereket, és „bevallani”, h egy büntetlen előéletű, 3 gyerekes szobafestővel kinyírtam 8 embert, kábé annyira életszerű, mint a télapó létezése. nagy öngyilkossága is több, mint elgondolkodtató, egy móri gyilkost minimum háromszor annyira őriznének, mint bárkit, a partvisos akasztófa meg a vicc teteje; weiszdorn egy hónapja kapott – nem jogerősen – életfogytot, sztem ez álca – az is lehet, h a családjához való erős kötődés miatt választotta ezt az utat, jó pénzt kapott érte az államtól, h eljácca a bűnbak szerepét, amiből anyu meg a 3 gyerek elvan (ismert w. erős ragaszkodása a családjához a nyomozati anyagból.)

 31. tiboru — 2009-01-11 14:01 

@charlie:

Egyszerre (térben és időben ennyire „egyhuzamban”), vagyis egy bűncselekmény keretein belül ennyi embert tudomásom szerint még nem gyilkoltak meg idehaza (Matuska Szilveszter bácsiról most ne beszéljünk).

Csúnya dolog mondjuk két éven keresztül minden évszakban feldarabolni egy szomszédot vagy járókelőt, de 6 perc alatt testközelből (tehát nem szőnyegbombázással vagy sortüzet vezényelve) kivégezni nyolc embert – ez idehaza (mégegyszer mondom: ismereteim szerint) példa nélküli.

 30. dex.ion — 2009-01-11 14:01 

a magyar kriminalisztika legvéresebb bűncselekménye. politikai vonatkozása kétségtelen, egy ilyen horderejű ügyet egyrészt nem sok, a rendőrség látókörében lévő személy tudna elkövetni (márpedig az nem valószínű, hogy akik ezt csinálták, azok ismeretlenek legyen a rendőrök előtt, ezek nem bolti tolvajok), másrészt az, h ezekből az emberekből több, mint 6 év alatt nem sikerül előállítani senkit, egyértelmű politikai nyomásra utal. pill, mindjárt folytatom.

 29. Rollende Landstrasse — 2009-01-11 13:59 

Remélem a máig felderítetlen Hungária körúti OTP-ben történt vérengzés is terítékre kerül előbb-utóbb. Na ott is sorakoznak a konteók rendesen, amit az is segít, hogy a tettesek még mindig ismeretlenek. Pedig az már három évtizede történt (vagy négy?)

 28. kiscsikó — 2009-01-11 13:59 

@tiboru: jaja; hangfelvételeket mikor publikálod?

 27. tiboru — 2009-01-11 13:57 

@MuellR:

Szép, kerek és hihető történet; Isten hozott a Klubban!

 26. csati — 2009-01-11 13:56 

A Tánczos Gábor féle körmendi gyilkosságról is szívesen olvasnék – igaz, arról megjelent egy könyv ugye, de nem semmi elméletek születtek az üggyel kapcsolatban.

 25. tiboru — 2009-01-11 13:56 

@kiscsikó:

Szevasz Főnök, te is itt?!

 24. tiboru — 2009-01-11 13:55 

@Zig Zag:

Te vagy ott voltál, vagy ismersz valakit, aki.

 23. tiboru — 2009-01-11 13:54 

@Bányapeat:

Kaiserék priusza a bokájukig ér a móri ügy nélkül is, na és csepeliek voltak, úgyhogy a történet teljesen hihető…

 22. Nűnű — 2009-01-11 13:53 

Na, ez tetszett. Korábban még sosem gondolkodtam el az ügy indítékain, legalábbis magam nem sok értelmeset tudtam kitalálni. Egyik-másik erőltetettnek tűnik, de némelyikben van ráció. (természetesen nem mondom meg, hogy melyiket hová sorolom, nehogy lenyomozzanak…:)

 21. tiboru — 2009-01-11 13:53 

@sertésmájkrém:

Tudom, hogy nem bizonyíték, de jómagam is 2003 nyarán hallottam az érintettől. Nem rögzítettem a beszélgetést, pedig most egy vagyont kereshetnék rajta 🙁

 20. charlie — 2009-01-11 13:53 

Biztos, hogy ez volt a legvéresebb gyilkosság? Itt „csak” lelőttek embereket, azonban a huszas években volt darabolós gyilkosunk is.

 19. tiboru — 2009-01-11 13:51 

@Bányapeat:

Nem maradt ki, ösztönösen így írtam – irtózom a „vallomás” szótól 🙂

 18. tiboru — 2009-01-11 13:50 

@Tudtad?:

Először két részletben akartam megjelentetni, de ŐK figyelmeztettek, hogy ne merjem húzni az időt…

 17. MuellR — 2009-01-11 13:45 

Szerintem a Wiesenthal Közponont emberei vették föl egyik elkövetkezendő akciójuk költségeit fedező szerény összeget (valamiből meg kell csináltatni a bizonyítékokat, hogy a 112 éves Karcsi bácsi ezelőtt 70 évvel megverte a kis Weiß Jákobot). Erről a MIÉP megbízható forrásból értesülvén, egyből riadóztatta a párt elit fegyveres egységét, a Turul kommandót…

 16. kiscsikó — 2009-01-11 13:39 

Ezt a blogot a titkosszolgálat megrendelésére írták, hogy finom jelzéseket küldjenek az érintetteknek: „hamarosan elkapunk titeket és nagy durranás lesz ha nem vesztek vissza az arcotokból”.

🙂

 15. ekkerjoz — 2009-01-11 13:37 

Mester. Zárkózz be rendesen. Legalább egy évig. Kubában.

🙂

Alapos voltál, gratulálok.

 14. ronnierocket — 2009-01-11 13:36 

Elég valószínű, hogy a Nemzetközi Időrendőrség van a dologban. Húsz éven belül az egyik ott tartózkodó személy kirobbantotta volna a teljes emberi civilizációt elpusztító harmadik világháborút, és jövőbeli ügynökök egy időutazás segítségével így vették elejét a dolognak. Csak persze a tanúkat is el kellett tüntetni.

 13. Thaddeus Griffin — 2009-01-11 13:22 

Hmm, melyik lesz a másik hazai érintettségű cucc? Rózsadombi paktum, léci-léci-léci 🙂

Egyébként, a Csurkás dolog helyett le merem fogadni, amennyire rövid a politikai emlékezet, hamarosan a Gárdát fogják emlegetni:)

(kis kiegészítés: úgy hiszem, a C pontnál kimaradt a vallomás szó a „terhelőt tett a naplójában”

Anutám egy nagyon jó barátnője egy csepeli gyógyszertárban dolgozik, ő mondta, hogy őket egyszer Kaiser rabolta ki. Aztán lehet h keverem már a szezont a…

 12. Slanger - Találtál egy jó kommentet? — 2009-01-11 12:59 

ez aztán kimerítő poszt. basszus 🙂

 11. Ványadt Ványadtovics Vinyov — 2009-01-11 12:58 

Ígérem, hogy rád fogok szavazni, de csak ha nyilvánosságra hozod a magyarországi UFO-észlelések, a Börzsönyben (vagy hol) levő földcsakra-pont és a ley-vonalak összefüggéseinek titkos dokumentációját, amit a Gellért-hegy meg nem nyitott kazamatáiban őriznek. 😛

 10. tiboru — 2009-01-11 12:52 

@Zulu Alfa Kilo:

Mindig is szerettem volna OGY-képviselő lenni. De méginkább szenátor. Ha ez összejön (tökmindegy milyen oldalról, mert úgyse’ járnék be), törlöm az 1.1-től az 1.3-ig a cuccot.

 9. sertésmájkrém — 2009-01-11 12:50 

Khm, erről a spiritisztás sztoriról van vmi bizonyíték vagy 2007 februárja után keletkezett urban legend, ahogy sejtem?

Mert akkor nem kéne érdekességként tálalni.

 8. Ványadt Ványadtovics Vinyov — 2009-01-11 12:39 

Ja és mennyit kérsz, hogy az 1.) pont után rögtön az 1.4.) következzék? 🙂

 7. Ványadt Ványadtovics Vinyov — 2009-01-11 12:38 

Tyű ez érdekes volt, köszi a posztot! Sose olvastam még így összefoglalva mindet.

 6. Zig Zag — 2009-01-11 13:26 

Nem semmi. Ez a korzikai légiós kihallgatás azért már erősen belépett a Scifi szférába. Azon gondolkodom, hogy történhetett?

Konteo 1: A magyar rendőrök arra jártak, bekopogtak a laktanyába, majd udvarias köszönés után közölték, hogy a móri bankrablásban szeretnénk néhány légionistát kihallgatni. A kapuügyeletes jól beszélt magyarul, ezért értette mit mondanak, majd udvariasan beinvitálta a magyar zsarukat, akiket már a potenciálisan kihallgatandók egyenes sorfala fogadott.

Konteo 2: A légió történetében semmiféle nyomozó hatóság sem végzett még nyomozást – figyelemmel az Idegenlégió utánpótlási szokásaira. A magyar rendőrökkel tettek először kivételt – most figyelj – egy magyaros hangzású nevű francia belügyminiszter különleges engedélyével. (közben a francia hadügy persze erősen tiltakozott) Az akkori francia belügyminiszter, bizonyos Sarkozy, pedig úgy jutott erre a döntésére, hogy felkereste valami magas beosztású magyar tisztviselő. Miért ne mondjuk maga a miniszterelnök, aki egyébként is folyékonyan beszél franciául. Hóna alá kapta legújabb könyvének a Medgyessizmusoknak a kéziratát (ízlésesen bekötve és dedikálva természetesen), felpattant a párizsi gépre és bekopogott Sarko-hoz, aki rövid kérlelés, valamint a terrorkártya elővétele után (erre Sarko különösen érzékeny, lásd: http://tiboru.blogrepublik.eu/2011/02/28/sarkozy-mint-tusztargyalo/ belement a dologba és kiadta a pecsétes engedélyt.

(A könyvkézbesítésre lásd még: Viktor felpattant a londoni gépre és bekopogott Tony Blair-hez a Downing street 10-ben, hogy átadja legújabb könyvét – ez ugyan nem tartozik közvetlenül ide, csak a könyvkézbesítős oldalszállal vág egybe)

 5. tiboru — 2009-01-11 12:24 

@Before:

Kis ország, kis konteók 🙂

Amúgy én csak összeszedtem őket – ha van rengeteg időd (és türelmed), a különböző fórumokon és csevegővonalakon mindegyikre ráfuthatsz, a hozzájuk illő szakemberekkel együtt.

 4. 1116001 — 2009-01-11 12:17 

A szokásos magas színvonal, grat!;)

Mégtöbb magyar témát!!!:)

 3. Before — 2009-01-11 12:17 

Ezekből mennyit találtál ki magad? 🙂

Ennyi hülyeséget egy rakáson rég olvastam, tisztára, mintha minden konteó elmélet karikatúrája lenne!

 2. tommika — 2009-01-11 11:51 

végre valami hazai! 🙂 köszi, megint jó poszt!

 1. MTi — 2009-01-11 11:05 

Konteó – förszt for ever!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök