2013-10-21–10:03

Villámkonteó 22.0 – A bajai videó

Hiába próbáljuk magunkat görcsösen távoltartani a hazai aktuálpolitikától, van olyan helyzet, hogy be kell vallani a kudarcot. A múlt hét második felének videós botránya olyan magas labdát adott a hazai konteósoknak, amit bűn lenne kihagyni; ha ezt megtennénk, a Konteóblog szerkesztőségét joggal sújthatná a dolgozó nép a választópolgárok megvetése. Blogunk olvasói (a magyar társadalom szerves és roppant aktív részeként) abszolút érthetően követelik a véleménynyilvánítás jogának gyakorlását. Nagyon röviden beszámolunk hát a történtekről, s természetesen szavazásra bocsátjuk a történtek valódi hátteréről szóló találgatásokat.

Nem valószínű, hogy van olyan, közélet iránt érdeklődő júzer, aki ne tudná, miről is beszélek, de tekintettel vagyunk a kétségbeejtően tájékozatlanokra is, úgyhogy pár mondatban összefoglaljuk a tudnivalókat.

1.) A hvg.hu cikke

2013. október 18-án, amikor Magyarország lakossága éppencsakhogy túlesett a pénteki ebéd desszertjén, s gondolatban már a hétvégével foglalkozott, a HVG onlájn verziója felpakolt egy kilencperces videót, ami a Monty Python legszebb momentumait idézte. Senkit nem akarok befolyásolni, ezért inkább nézzétek meg és olvassátok el.

Perceken belül hatalmas vita alakult ki minden fórumon, s az emberek – politikai, ideológiai és más pártállásuknak megfelelően – azonnal lereagálták a látottakat. A vélemények teljes spektrumát képtelenség lenne itt beidézni, az viszont tény, hogy a két véglet közötti minden opció másodperceken belül napvilágra került.

2.) Az utóélet

Mindenki rápörgött a témára: televíziók, rádiók, on- és offline sajtótermékek véleményt nyilvánítottak, s újfent bebizonyosodott, hogy Magyarország a tízmillió választási pszichológiai szakértő országa. Per pillanat (hétfő, 2013. október 21. délelőttje) annyit tudunk biztosan, hogy a videó főszereplője 300 ezer forintért bárkinek elmondja a frankót (mármint a felvétel keletkezésének hogyanját és miértjét), de eddig senki nem akadt, akinek az igazság (?) ennyit megért volna. A rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben, s azt kell mondanom, hogy rég nem vártunk ilyen érdeklődéssel Teve utcai sajtótájékoztatót.

3.) A konteók

Említettem, hogy a videó nyilvánosságra kerülésétől számított 10 perc alatt körülbelül ezer verzió kelt szárnyra Pannónia (vagy Hungáriát kell írni?) kies lankái fölött. A nagy elmélet-kategóriák közül most a legjelentősebbeket említjük meg, rátok hagyva a finomhangolás felelősségteljes, ám annál szórakoztatóbb feladatát.

3.1.) A felvétel egy teljesen spontán jelenetet örökít meg

Senki nem rendezte meg, senkinek nem voltak mögöttes szándékai, minden a valóságot ábrázolja: az ismeretlen opreatőr a bajai választási csalás egyik jellemző momentumát örökítette meg, dokumentarista stílusban.

3.2.) A Fidesz ötlete volt

A kormánypárt illetékeseinek teleszaladt a zsákja az ellenzék folyamatos, választási csalásokat hangoztató vádjaitól, s ezzel a zseniális húzással fogta ki a szelet a Bajnai-Mesterházy-Gyurcsány trojka vitorlájából. Elvégre miután bebizonyosodik, hogy a videó megkoreografált, s az egész ország ezen fog röhögni (ők verik át a HVG-t azzal, hogy eljuttatják a felvételt Gavra Gáboréknak), az elkövetkezendő húsz évben ki fogja komolyan venni azokat, akik (bármilyen bizonyítékra hivatkozva) szavazatvásárlásról fognak hablatyolni? A „bajai videó” szóösszetétel évekig elég lesz ahhoz, hogy a hasonló vádakat (bármennyire megalapozottnak tűnjenek is) kuncogva le lehessen söpörni az asztalról. Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein pezsgőt bont: a Fidesz most nyerte meg a jövő tavaszi választást, az ellenzék pedig házhoz ment a pofonért.

3.3.) A szocik voltak

Mesterházyék annyira meg voltak győződve a szavazatvásárlásokról, hogy erkölcsileg teljesen helyénvalónak tartották a videó elkészítését. Olyannak tekintették ezt a lépést, mint amikor a nyomozó becsempészi a véres kést a gonosz sorozatgyilkos ágya alá, mert egészen biztos annak bűnösségében, csak törvényesen nem tudott bizonyítékot gyűjteni ellene. A számításokba azonban hiba csúszott. Ron Werber sem tévedhetetlen.

3.4.) Gyurcsány volt

Fletónak már semmi sem drága: megszervezi a dolgokat, leforgattatja a filmet, eljuttatja a portálnak, majd hátradől és kaján vigyorral nézi, hogy ki szív nagyobbat. Bárhogyan is alakulnak a dolgok, ő csak nyerhet: ha a Fidesz veszít szavazókat, ha a szocik maradnak pácban, neki tökmindegy, sőt: ő csak profitálhat az egészből.

3.5.) A cigányok voltak

A bajai roma közösség kreatívjai eszelték ki az egészet, mert ezzel akarták megzsarolni a Fideszt: ha nem fizet nekik, kiszivárogtatják a videót s rájukégetik a „szavazatvásárló” bélyeget. Miután a Fidesz nem fizetett, a szocikat (esetleg Bajnaiéket vagy Gyurcsányt) találták meg, de ők se voltak hajlandók csengetni a gyanús körülmények közepette rögzített felvételért. És mit csinál ilyenkor egy inventív észkombájn? Hát elküldi a mozit a HVG-nek, azok meg beszopták és kritika nélkül lehozták, 24 óra alatt romba döntve az évtizedek alatt felépített imázsukat.

3.6.) A hvg.hu versenytársai csinálták

A médiapiacon véres verseny dúl, a kattintásokért (s az ezek függvényeként gyarapodó vagy csökkenő számú hirdetésekért) a médiumok a saját anyjukat is eladnák. A hvg.hu ellenfelei simán tőrbe csalták Gavráékat, azok meg elmulasztották a tőlük elvárható körültekintést. Pech gehabt, kedves hávégé, máskor tessenek jobban odafigyelni, vagy rutinos belső elhárítókat is alkalmazni, akik idejében figyelmeztethették volna őket a prognosztizálható buktára.

3.7.) Vicces kedvű civilek voltak

Olyanok készítették a videót, akiknek elegük van a magyar politikai elitből. Ezzel a lépéssel a teljes magyar belpolitika hitelességét akarták megkérdőjelezni, s rá akarták ébreszteni a magyarokat, hogy (teljesen függetlenül a végkifejlettől) a jelenlegi választékból egyetlen párt sem érdemli meg a közbizalmat.

3.8.) Idegen titkosszolgálati akció volt

Magyarország ellenségei szervezték az egészet, természetesen idegen zászló alatt (vagyis úgy, hogy még maguk a szereplők sem tudták, hogy valójában ki az ötletgazda és miért teszi azt, amit tesz). A teljes magyar közéletet akarták megrengetni, destabilizálni és nemzetközi nevetség tárgyává tenni az országot, elvégre minél bizonytalanabb a mi helyzetünk, nekik annál jobb.

Röviden ennyit gondolatébresztőként. A szavazás után (három verzióra voksolhatsz!) várom a komment-reakcióitokat, amelyek (biztos vagyok benne) további rétegeket hántanak majd le erről a szánalmas esetről.

És ne feledjetek el ma dél körül ismét benézni, mert játékkal készülünk!


Kategória: EgyébCímkék: , ,

142 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 142. benetnash — 2014-02-07 14:41 

Véletlenül akadtam rá erre:
http://hvg.hu/velemeny/20131118_Baja_utan_felhomalyban
Érdekes dolgokat ír, és egyértelműen konteózik a becses szerző…
Megnéztem, ide nem linkelte még senki… bár nem is érdemlik meg, ugyanis van szó benne „konteógyárakról” (sic!) de a konteóBLOGOT megemlíteni már derogált a mélyen tisztelt újságíró úrnak… 😛 pedig szemmel láthatóan van _némi_ egybeesés az általa felvázolt forgatókönyvek és az itt leírtak között…

Rá se ránts, tiboru, szerintem frankón szakmai féltékenységgel van dolgunk! 😀 Büszke lehetsz magadra, mi (az olvasók) büszkék vagyunk rád! 🙂

 141. sztalker — 2013-12-20 13:25 

@tequilasunrise:

Alapvetően igazad van a végeredményt illetően, de a példa „levezetését” én másképp írnám le:

Minden párt nálunk legfeljebb csak kis szegmensét, a saját kiválasztott, „libling” (kedvenc) rétegét nyomatja itt ezerrel, mert társadalmi léptékben, méretekben nem tudnak (és nem is akarnak!) gondolkodni a politikusaink. Ez ugyanis nagy átrendezéssel, a gazdaság teljes átszervezésével és az eddig kiharcolt pozícióik elvesztésével járna, és amíg mi, adófizető kis alkalmazottak, bérből és fizuból élő „ kis fogaskerekek” nem választunk magunknak egy köreinkből érkező és a többség érdekeit képviselő csoportot/vezetőt/képviselőt, addig ez a helyzet tartósan meg is marad. Ha figyelted, szándékosan nem írtam le (kihagytam) a nemzet kifejezést, ahogy csak áttételesen utaltam egy gdanski villanyszerelőre, a nyolcvanas évek Lengyelországából.

De ez fenti a felállás nem is fog egy modern, élhető demokráciához vezetni, azt is tudjuk. Ha szívünk mélyén egy afféle középkori rendi államot szeretnénk, de a fejlett piacgazdaság lehetőségeivel és fejlett technológia vívmányaival, akkor nagyon gyorsan ki kell találnunk valamit, mert ez így nem járható út. Ezek ugyanis egymást kizáró tényezők, csak erről nem szívesen beszélnek a jól fizetett politológusaink és szakíróink, akik a saját pártjaik szekerét tolják.

A politikusok is tudják ezt, ezért „húzzák az időt”.

A miénket.

 140. gigabursch — 2013-12-20 11:22 

@petiba:
Mert örömet szerezni mindig jó…
:-))))

Van még pár dolog ami egyes körökben ugyanígy vált ismertté, elismertté, de sebaj…

 139. petiba — 2013-12-20 09:25 

@gigabursch:

Más tolla is szép, ha szép 🙂
És mennyivel könnyebb rád hivatkozni, mint egy tecsős linkre 😀

 138. petiba — 2013-12-20 09:22 

@sesztu:

Eléggé hidegen hagy (finoman fogalmazva – nem finoman a pont leszarom lenne, de én finom ember vagyok) Bogádféle figura holléte. Csúnyán utóítéletes vagyok az effélékkel szemben. És itt most szigorúan csak a saját nevemben beszélek, Filc kollega majd nyilatkozik a saját elő-utóítéleteiről, ha akar 🙂

 137. petiba — 2013-12-20 09:15 

@sesztu:

Egészségügyi okokból én inkább nem olvasok Narit, néha gépnarit.
Ami a megfejtést illeti, jómagam tequilának adom a pontot,a 136. alattira.

 136. tequilasunrise — 2013-12-20 08:01 

Meglepődtem, hogy sokan mennyire messze járnak az igazságtól, és még a konteósok is pártokban gondolkodnak, pártszembenállásban.

Nincs ilyen. A pártok egységet alkotnak. Az összes gumicsont amit elénk dobnak arra jó, hogy megosszák az embereket és megpróbálják pártok mögé sorakoztatni őket. Minden erről szól. Ennek pedig az a lényeg, hogy a hatalmukat hosszú távon fenn tudják tartani. Össze is jön ez nekik immáron már 23 éve (persze előtte is). Minden politikai botránynak egyetlen szerepe a pártharc. Minnél nagyobb a bizonytalanok, nemszavazók tábora, annál jobban kell élezni a helyzetet, hogy visszatérjenek egyik vagy másik pártot utálók táborába. Azt is figyelembe kell venniük, hogy egyik vagy másik párt ne kerüljön mindig többségbe, mert elveszik a demokrácia látszatának csillogása. Ezért van az, hogy jelenlegi 2/3-os Fidesz kormányzás mellett sem potyognak (valljuk be joggal potyognának) az előző kormányok csontvázai. Figyeljétek meg a médiát, hogy mindig arra megy ki a játék, hogy sosem legyen egy ügy lezárva, sose legyen konklúzió, csak folyamatos figyelemfelkeltés.

A bajai video is tökéletes példája. Egyik párt sem jöhet ki jól belőle, a rendőrség nem tudja kinyomozni kik állnak mögötte, csak a pártok szimpatizánsai fognak emlékezni rá aszerint, hogy kinek milyen a szájíze, a történet alapján szidhatja utált pártját, mert jelen állás alapján is mindenki azt lát be mögé amilyen színű pártzászlón keresztül nézi. Ha MSZP-s, akkor a Fidesz csalt a választáson és ő készíttette a videót és ez meggyőződésük. Ha Fideszes akkor az MSZP síkhülye és ő készítette és ő akarta ezzel a fideszt lejáratni, csak olyan buták, hogy elbénázták. Ugye mennyire ismerős?

 135. gigabursch — 2013-11-18 10:33 

@petiba:

Idiokrácia
(http://www.youtube.com/watch?v=U92uYdB2Ua0)

Sóval a (c)-t (r)-t visszautasítom.
🙂

Ez más tolla.

 134. sesztu — 2013-11-18 00:32 

FilcTroll és Petiba együttesen: Déri sorsa köztudott, Bogádé kevésbé. Tudja valaki, h mi van vele? Én úgy tudom, ismét délen (Szigetvár, kórház…) – a dolog ‘szépségéhez’ még ezt hozzá kellett tennem. És most ne gyertek nekem azzal, h mert ő ilyen! Ez túlságosan előítéletes lenne. Nem! Ez, amiért most van ott, EMIATT van.

 133. sesztu — 2013-11-18 00:19 

@petiba: re 118. „A megfejtést hova kell beküldeni ? :D”
Hát, erről az jut eszembe, h a Nari hozott az első forduló (vasárnap) utáni csütörtökön (valójában max. kedden adták le, de inkább hétfőn, azaz a választás másnapján) egy cikket, aminek az a lényege, h Bogád Zoltán (E14) és Déri B. (MSZP) kommunikátorok közt tökéletes az együttműködés…
Fuss el véle, és ha nem hiszed, járj utána. 😛
+ add hozzá, amiket a fentiekben írtam. a megfejtés kb. olyan, mint az 1×1, csak sok a szándékos elterelés, ilyen pl. a fent említett Nari cikk. 😀

 132. sesztu — 2013-11-17 23:59 

@FilcTroll: re114.
Szvsz nem az a kérdés, hogy gumicsont-e, mert nyilván az. Nem ismétlem magam, hogy miket gondolok erről, mert fentebb minden ott van, de engem még mindig nagyon zavar, hogy senki nem beszél a gyökerekről (úm. kezdet): HOGY KERÜLT KIRÁLY GYÖRGYHÖZ A FELVÉTEL?
Mert a kutya itt van elásva.
És ha ez megvan, összerakható a többi infó után a puzzle.
Szvsz röviden nagykoalás újraelosztás úgy, h a régi nagykoalát b@sztatjuk, ennyi.
Még rövidebben: új Simicskák, új Puchok — mert nekik már koszos a neve.

 131. petiba — 2013-11-08 20:50 

@zizzi:

Én is hallottam a Déli Krónikában Meseházyt 🙂 Szék nem maradt szárazon, amikor fellőtte a nagy poént a hamis videós gyakorlatlanságról 😀

A rabszolgák nagy része a görög demokráciákban adósrabszolga volt. És bizony nem szavazhatott. Igaz, a nők sem. Lenne mit javítani a szerkezeten, a szabályokon, törvényeken, de van, amiről ma nem sokat hallunk, amikor a demokráciáról szónokolnak a „demokraták”. Például hogy a metoikoszok és a xénoszok nem véletlenül nem szavazhattak a városállam ügyeinek intézésekor. Ha nem idiokráciában (copy r. gigab.) éldegélnénk, akkor rendkívül korrekt módon be lehetne lőni, hogy kik alkalmasak arra, és kinek lehet joga arra, hogy felelős döntést hozzon egy közösség, egy társadalom fejlődésének, előrejutásának, jó működésének érdekében.

Ma már sok panelpolgárt úgy tűnik, a megszokás tart a panelban, mert egy (nagy)városi panel árából bizony egy aprócska faluban lehet kapni lakható házat, telekkel. Vannak települések, ahol 1 Ft / nm áron adnak telket a családos letelepülőknek.
Az már sajnos megint az idiokrácia velejárója, hogy hiába költözik ki a család falura, és hiába akad valaki, aki még megtanítaná őket gazdálkodni, ha a termést más aratja le, ha a ház végi füstölőből más viszi el a hízót, mert akkor egy-két alkalom után már nem fog a család gazdálkodni.

 130. zizzi — 2013-11-08 13:08 

@petiba:

129.
huhh, ma megiscsak ujrazni kell ezt a temat 😉

eloszor is: a hasamat fogtam ma Mesterhazy legujabb nyilatkozatat hallva errol, valahogy szinte szo szerint imigyen: meg nem vagyunk eleg gyakorlottak a hamis videokkal kapcsolatban…. (Kossuth, deli kronikaban.)

Masodszor: ne felejtsuk – ki is kell mondani, nem csak a sorok kozott -, hogy a gorog demokraciakban szavazati joga csakis a szabad polgarnak volt (rabszolgaknak nem).

Harmadszor: sajnos a mara teljesen kepzetlenne valt „panelpolgart” eppen a falvakrol koltoztettek-kenyszeritettek be a varosi panelekbe, adtak nekik sepregetos munkat, teljesen elfelejtettek epp ugy, mint a falvakban maradtak is az igazi „paraszti” (JO ertelemben) munkat: haztaji kornyezetben termelni a zoldseget es tenyeszteni a tyukot, gyongyost, disznot, birkat, kecsket, tehenet……

 129. petiba — 2013-11-08 09:23 

@gigabursch:

Teneked itten nagyon igazad van. Csak az ún. „demokrácia” tényleg pont nem a Szent Rendről, hanem a Szent Trendről szól.
A suszter és a kaptafa probléma esetében is a fejétől bűzlik a hal. Sok helyen el lett szúrva a dolog, de alapvetésként talán ott, hogy bárki lehet politikus, akit ŐK akarnak, de SENKI, akit ők NEM. Ha már mennyiségi szempontok miatt kénytelenek vagyunk a poliszaink (városállam helyett inkább kistérség) ügyeit személyes helyett képviselők által intéz(tet)ni, (politizálás -> a polisz ügyeinek intézése), akkor valami nagyon kőkemény minőségi elvárásoknak kellene megfelelnie a képviselő emberfajtának. Erkölcsi és szellemi minőségre gondolok.
Na, csak ez nem fér össze az általad tökéletesen idiokráciának nevezett izével. Ami nemcsak hogy nem életpárti, de természetellenes, destruktív; az a szép, ami ronda, az a jó, ami nagyon rossz, az a követendő, ami elvetendő, stb. stb.
Én is természetpárti vagyok. És ebből persze sok minden adódik, amiért egy természetpárti, Szent Rend párti pl. soha nem lehet polkorrekt. És ezt most nem részletezném.
A zőccség, meg a tik az alap, de mit csináljon a szerencsétlen, akinek maximum egy muskátli, vagy egy tő paradicsom alá jut egy cserépnyi föld a tizediken? Velük mi lesz? Mi kiszabadultunk a tetőtérből, veteményes, pince, sparherd a nyárikonyhában, fa bespájzolva, jó nagy ciszterna (majd egyszer kút) de mit tegyen az, akinek egy talpalatnyi föld sem jut? Sajnos még csak falura se költözhet mindenki 🙁
Arról már nem is beszélve, hogy hiába is költözne ki falura a sok panelpolgár, fogalma nem lenne, hogyan kell gazdálkodni, állatot tartani, és már egyre kevesebb azok száma, akik ezt meg is tudnák tanítani.És milyen kevesekben fogalmazódik meg a gondolat, hogy egy jó nagy telekkel, kúttal, pincével rendelkező falusi házikó tud a leginkább függetleníteni a rendszertől.

 128. igazitrebics — 2013-11-08 06:55 

@gigabursch:

YESSSSSSSSSS!!

 127. gigabursch — 2013-11-07 22:21 

@FilcTroll:
De van.
Szent Rend.

Mindenki tegye a dolgát, és ne pofázzon bele mások dolgába, vagy másképp, suszter maradjon a kaptafánál.

Baromi unalmas számomra ma, hogy mindenki ért a focihoz, a politikához, a természetvédelemhez, stb, miközben arra képtelen, hogy ellásson egy családot és arról tudjon gondoskodni, hogy a kert végében legyen pár nyúl, vagy tyúk, vagy zöldség.
Mert ez a demokráciának csúfolt idiokrácia minden, csak nem az élet pártján van.
Ez maga a teljes életellenesség. A természet ne ismeri a demokráciát, csak a rendet. Az igazodást. Az egyensúlyt. A kiegészítést.

 126. petiba — 2013-11-07 20:39 

@FilcTroll:

De, van.
Csak vissza kellene térni a klasszikus athéni demokráciához, mondjuk Periklész koráig. Már az is kiút lenne 🙂

 125. FilcTroll — 2013-11-03 22:08 

@petiba: Nincs kiút a demokrácia csapdájából :))

 124. petiba — 2013-11-03 19:26 

@FilcTroll:

Végigolvastam a cikket, uncsi. Semmi új, rágódás a gumicsonton. A hozzászólások sokkal érdekesebbek. Van kettő,amivel konkrétan teljesen egyet is értek. Szerintem Gavra azt kapta pont, amit megérdemelt. Ha tényleg „vérprofi, semleges újságíró lett volna”, akkor nem jár így. Azért járt így, mert nem volt független. egyáltalán nem. Vele kapcsolatban annyi respect, hogy legalább fogta a kalapját, és lemondott. És ennyi. Túl van spilázva a dolog. Cuccolta a Fidesz a cigányokat? Igen. Cuccolta a szoci csapat anno a cigányokat? Igen. Kvittek.

A befejezett 8 osztály mindössze annyit jelent, hogy az illető nem debil. Mert ma már kb. csak a debil szinten éldegélők nem képesek befejezni a 8 osztályt. Aki viszont olyan szinten van, hogy ez sem sikerül, az nem kellene, hogy befolyásolja egy társadalom életét. Ezt ne keverjük az erkölccsel, se morális közállapotokkal.
Lehet valakinek X db diplomája, és nyilván ezzel együtt lehet totál erkölcstelen, rohadt csibész, tolvaj, rabló, kéjgyilkos, bármi. Na, neki viszont úgyis hűsön lenne a helye, és ott ugye neki sem kellene szavaznia.

 123. anand — 2013-11-03 10:57 

Nem az a baj, hogy az NSA adatokat gyűjt a világból, szerintem nem ez fáj a műfelháborodásban egymást túlkiabálni próbáló politikusoknak. Az igazán ijesztő az, hogy az így felhalmozódott hatalmas mennyiségű információt az NSA képtelen megőrizni.

 121. FilcTroll — 2013-11-02 22:21 

@petiba: Lényegében a „mindenki hinni akart benne” elméletet fejti ki ez a cikk is:

http://444.hu/2013/11/02/bajai-kamuvideo-mindenki-azt-szerette-volna-hogy-igaz-legyen/

Szerintem a választójoghoz a befejezett 8 osztály kevés lenne, mivel az egész pártokrácia a választói rétegek ilyen-olyan megvesztegetésére épül. Nem a hülyeség dönt, hanem a morális közállapotok. Nem iskolai kategória, az erkölcstan-órák ellenére sem.

 120. FilcTroll — 2013-11-02 21:54 

@petiba: Azért diplomáciailag elég nagy blama volt kimondani azt, hogy „bocs, Angela, de önjáró lett a hitech titkosszolgálatunk és rutinból lehallgatja a teljes művelt világot.”

Egyébként én el tudom hinni, hogy az NSA egyes részlegei önjárók lehetnek, és nagyfőnök nem tud róla. Hatalmas szervezet, minden titkos és naponta x ezer terabájtnyi anyag keletkezik benne. Meg lennék lepve, ha lenne ember, aki átlátja mindezt.

Más kérdés, hogy a néppel elhitetni próbált, „ellenőrzött” titkosszolgálati működés valóban kamu és sztem az is biztosra vehető, hogy Obama tudott a kiterjedt lehallgatásokról is.

 119. petiba — 2013-11-02 20:37 

@zizzi:

Zizzi, a sok NSA-s (kissé off) témázás után a pont nálad van!
Ha gonosz vagyok, (kicsit) én is azt mondom, hogy Gavra nem lehetett annyira hülye, hogy megnézte a cuccot, és bekajálta. Attól tartok, annyira akarta, hogy így legyen, hogy minket, olvasókat nézett annyira hülyének, hogy talán mi majd bevesszük.
És igen!!! Hihetetlen, de végre egyszer látom leírva azt, amit hangoztatok ezer éve, (egy konferenciázós alkalommal ki is akasztottam Agárdyt ezzel a befejezett nyolcosztályhoz kötött szavazati joggal. Kíváncsi vagyok, emlékszik-e rá 🙂 Elég rég volt. De hogy végre valaki más is kimondja, ez finom 🙂

 118. petiba — 2013-11-02 20:24 

@sesztu:

A megfejtést hova kell beküldeni ? 😀

 117. petiba — 2013-11-02 20:20 

@FilcTroll:

Azt meg ki veszi be, hogy az NSA „önjáró” ?
Obama szép nyugodtan reggelizett, itta a tejmentes, FEKETE kávéját, amikor bejött a 3-as számú tanácsadó, és aszonta, miszter prezident, van itt egy kis bibi. Ez a csúnya NSA önjáró lett! És akkor Barack letette a mokkáskanalat, nyelt egyet, és jó alaposan meglepődött:
„nebaszki, tényleg”. Kicsit hüledezett még, aztán beköszönt az asszonynak, kiküldte az aktuális Lewinskyt az oválisból, és kicsit megint csodálkozott. Aztán elment megnyitni egy új közkórházat, a szalagvágás alatt elfelejtkezett a meglepődésről. Dél felé megint lepődött kicsit, aztán délután már nem volt annyira meglepődött, különben is folyamatosan kapta a felháborodott hívásokat, így kénytelen volt az egyes számú tanácsadót hívni, hogy most már akkor elég volt a meglepiből, és jöjjön az ejnye-bejnye, rúgjanak ki pár takarítónőt, fénymásoló gyereket, vagy titkárnő gyakornokot az NSA-tól, oszt jónapot.
Na jó, csak moziztam, próbáltam elképzelni Obamát meg a meglepődést. De nem sikerült.
De a hiperblamával is úgy vagyok, hogy a konteós társadalom az izraeli, (vagy moszados, MIB-es, UFÓs) háttéren sehol nem lepődik meg. Legyen az bármilyen témakör. 🙂
Most akkor majd pont az NSA-nál?
Blama esetleg azok előtt lehet a téma, akik szerint Amerikát az amerikai „nép” irányítja, demokrata és/vagy republik képviselői útján 😀
De ezekkel meg Barack és társai úgysem foglalkoznak,max választások előtt 1-2 hónappal.

 116. petiba — 2013-11-02 20:03 

@becsuszoszereles1k:

Végigolvastam, de ma, amikor minden ki van szervezve, a takarítástól a könyvelésen át a katonásdi játékokig, a poszt nem lepett meg, de a kép számomra így sem áll össze.
(Amúgy az outsourcing Csimborasszója számomra az volt, amikor valamikor 2007-8 táján civil biztonsági őrök őrizték a „katonákat” – illetve a „hadi” objektumokat, rozsdás tankokat, stb. stb. )

 115. petiba — 2013-11-02 19:49 

@igazitrebics:

Ez így még komolyabb. Vagy érthetetlenebb.

 114. FilcTroll — 2013-11-02 18:41 

@sesztu: Én alapvetően zizzivel értek egyet: a bajai videó egy gumicsont. Őszintén szólva már annyiszor vesztem el hasonló polsajtós sötét erdőkben, hogy bár a trendek érdekelnek, de hamar émelyegni kezdek, mikor feltárul a „tények” sötét kútja. :))

Nemigen hinném, hogy összerakható a bajai videó valóságos puzzle-ja — és ha mégis: csak pár undorító ember piti érdekeinek szarral-pénzzel-kokainnal bekent hálózatát fogja mutatni. Okosabbak nem leszünk tőle, de szomorúbbak biztosan.

A párhuzamos NSA-topikhoz:

„A felmérésben megkérdezettek 76 százaléka nem tartja elképzelhetőnek, hogy személyes hátránya származhatna az NSA megfigyelési gyakorlatából. Mindössze 24 százalék tartja „nagyon aggasztónak” és 32 százalék „valamelyest aggasztónak” a helyzetet, míg 44 százalék túlértékeltnek látja a megfigyelésekről kialakult jelenlegi nemzetközi vitát.”

http://index.hu/kulfold/2013/11/02/a_nemeteket_nem_zavarja_a_lehallgatas/

 113. zizzi — 2013-11-02 15:11 

Rettenetesen unom a „bajai videot”!! gumicsont.

Csupan azt arulja el mar vegre nekem valaki, hogyan hihette EGYETLEN PILLANATIG IS a szobanforgo videorol azt barki is, hogy igazi??? Hat a hulye is latta rajta, hogy mesterkelt a „szineszvezetes”, remesek a „szineszek”, mozog a „titkos” kamera, miegyeb…!! (ez a „tisztelt” hvg-s foszerkeszto urra is ervenyes)

Es ki az, aki ENNYIRE HULYENEK nezte a szavazasra erdemes nagyerdemut, hogy ezt barki beveszi??? ( Na jo jo, partos alapon persze mindent bevehetnek a „szavazasra erdemesek”, na es azt sem hiaba mondom, hogy mondjuk 8 osztaly elvegzese legyen a MINIMUM a szavazashoz!!)

 112. SLC — 2013-11-02 15:10 

Off Off Off
Talán megérne egy konteológiai vizsgálatot az alábbi eset:
http://is.gd/neCV6x

 111. sesztu — 2013-11-02 14:31 

@tiboru: Amikor A Századvég, A Magyar Nemzetben, plusz az ellenzéki pártok nyakik a kakikban, plusz a gondolatirányítók az ügy kezdetén a Magyar Hírlap és a Hírt TV voltak (pont hiányzott a logikai sorból a MN. :-P), amúgy meg tipikusan olyan issue, amit meg kell kutatni…, ugye.

 110. sesztu — 2013-11-02 14:16 

@FilcTroll: Re.: 79., Gondolom, a konkrét helyzetre vonatkoztatva kérdezed, nem általánosan kiterjesztve. A hvg.hu főszerkesztője, az ún. hagyományos újságírást képviseli, távol áll tőle a progresszió, alapos, bizonyítékokra törekvő, mi több, magát túlbiztosító.
Ebben az esetben is volt bizonyítéka, biztosítéka (egy adott időpillanatban legalábbis, és – a fejlemények tudatában – ez száz százalék, hogy nem Déri Balázs volt), mi több ezt le is nyilatkozta. (Teszem hozzá azt a három tényt is, amint fentebb is írtam, csak, h egy helyen is meglegyen): a/ formállogikailag nem bizonyított a videó hamissága; b/ a gondolatirányítók a videó kikerülésekor a magyar hírlap és a hír tv voltak; c/ az ellenzéki sajtó feltűnő összhangban ugrott a jobber média által diktáltakra (ez utóbbi nem nagyon szokott ilyen gyorsan és ilyen kétséget kizáró összhangban – hogy úgy mondjam – magától történni).

Több főszerkesztő, főmunkatárs módszeres eltávolítását éltem végig, de egyik se volt ilyen hirtelen szerű, és mindegyikben volt csavar, de itt nem dupla, tripla stb. csavar van – ez egy egész logaritmus. (Vagy: én nem vettem észre időben valamit, ezen az utóbbi napokban sokat gondolkozom, de még nem találtam ilyen tényezőt.)

Ezért gondolok arra, h – mint fentebb linkeltem is -, nem egészen egyszerűen arról van-e szó: amennyiben a szavazatvásárlós videóról kiderül, h hamis, akkor az hitelteleníti az igaz hangfelvételeket is. Ha azonban erről van szó, akkor ez nagyon pontosan megtervezett és kivitelezett terv volt minden aspektusát tekintve.

Re: „fura, hogy egyelőre senki nem állt elő újabb információval” — ez nekem is fura. Pár éve összezárt a szakma ilyenkor, most ezt nem látom. Vagy apátia, vagy a tökéletes terv része.

Megjegyezendő még – hátha van médiás a kommentelők közt -, hogy érdekes lehetne megtudni, mi a helyzet Vass Péterrel. Lehet, árnyalná a képet, ha tudnánk, mi van vele/állásával. Csak szerénytelen tapasztalataim alapján logikázom így, mivel mindig az a fontos, hogy mit nem ír meg az újság… ugye. 😉

A másik, ami – így a dolgok előrehaladtával eszembe ötlött -, hogy a mérvadó ellenzéki pártokat már mind belekeverte a Fidesz, csak éppen azt a formációt nem, amelyik a választás első fordulója előtt kiásta a csatabárdot. (vö.: http://www.atv.hu/belfold/20131011-baja-sok-fideszes-teket-melindanak-drukkol-titokban)
Ez természetesen semmivel nem függ össze az elmémben, csak egyszerűen felvetődött.

 109. FilcTroll — 2013-11-02 11:28 

@petiba: Nincs tabu téma, csak dolgoztam. 🙂

Az USA gumitalpúi között mindig is volt izraeli frakció, nem? Simán lehet, hogy elfoglalták az NSA-t. Obama ezt nyilván nem fogja beismerni — már az is rém kínos volt, hogy az NSA mennyire önjáró. Ha még az is kiderül, hogy Izrael bábozik a háttérben, az hiperblama. Uh ez a szál sztem megmarad konteó-szinten.

 107. igazitrebics — 2013-11-02 07:39 

@petiba:
„Aztán olvasom, hogy Snowden Némethonban akar vallomást tenni a Merkel buliról?!”

A hír igaz, csakhogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak! 🙂

Angeláék szeretnék Berlinben kihallgatni Snowdent, de ő ragaszkodik ahhoz, hogy Washingtonban az illetékes szenátusi bizottság előtt tesz vallomást! Ezt viszont, már régóta mondja!

 106. petiba — 2013-11-02 00:06 

@FilcTroll:

Na, Filc kolléga, nem reagált kend a legújabb morzsára. Vagy tabu témák a szőnyeg alatt? 🙂

A Daily Mail aszonta, hogy a Le Monde aszonta, hogy a „Franciaországban zajló „amerikai” kémtevékenység – melynek egyik célpontja az újraválasztásért küzdő Nicolas Sarkozy elnök volt – valójában izraeli ügynökök műve.
A Le Monde információi szerint a francia titkosszolgálat két vezetője – Bernard Barbier és Patrick Pailloux – Washingtonban személyesen szeretett volna választ kapni a volt francia államfő (és még számtalan más állampolgár, köztük politikusok és üzletemberek) megfigyelésének okaira és körülményeire. Az amerikaiak azonban azt a választ adták nekik, hogy ők mindig is jó kapcsolatot kívántak ápolni a szövetségesnek tekintett Franciaországgal. A felelősség az ügyben Izraelt terheli – tájékoztatták francia kollégáikat az amerikaiak.”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2477013/Was-ISRAEL-hacking-millions-French-phones-NOT-U-S–Extraordinary-twist-spying-saga-revealed.html

(most húsz másodpercig szégyellem magam, hogy ilyen antiszemita hírt le mertem írni, nem is beszélve a 100-as hozzászólásomról, amit esküvém, hogy a fenti hír elolvasása előtt fogalmaztam meg tegnap reggel)

Letelt a 20 mp.

Szóval ezt most ezt így hogy? Amerika áruló lett? Menti az irháját, de ki előtt? Vagy laszcar kollega orbitális bábszínházelmélete köszön be? De ha ez utóbbi, akkor kinek szól? Vagy a cél az általános összezavarás? Ahhoz meg nem kell ekkora, világraszóló balhé.Belecuccolni a mesébe Kínát,” aki ” lassan zsebre teszi dollárban a jenkiket? A békés finneket? Brazíliát?
Aztán olvasom, hogy Snowden Némethonban akar vallomást tenni a Merkel buliról?!Az überek meg persze fél perc alatt kiadják a jenkiknek, akik már le is stoppolták a derék knédlibajnokoknál a kis bithuszárt. MI VAN? Eddy eddig féltette a kis tyúkszaros életét, meg hogy „attól tart leginkább, hogy nem fog történni semmi ezután sem?” Vagy most vértanú akar lenni, hogy felrázza a zembereket? Közben Putyin bácsi mackósabb jobb keze azt mondja, oké, húzzál haza kisfiam, de akkor levesszük rólad keresztapai mancsunkat?

Ez kész…

 105. FilcTroll — 2013-11-01 21:31 

@laszcar: Gazdag, szórakoztató műsor. 🙂

Csipetnyi fűszer: egy palesztin hekker felírta a panaszát Zuckerberg üzenőfalára, mert talált egy rést a facebookon, amivel ezt meg lehet csinálni — s mert leszarták az ügyfélszolgálaton, ezért bemutatta. A vicces nem ez, hanem hogy a csávó profilképe Snowden. Több itt:

http://444.hu/2013/11/01/meghackelte-mark-zuckerberg-facebook-oldalat-13-ezer-dollart-kapott/

Továbbá lövöldözés volt Los Angelesben „assault rifle” volt nála, egy ügynök meghalt. Videóval:

http://www.huffingtonpost.com/2013/11/01/lax-shooting-incident_n_4192370.html?ncid=edlinkusaolp00000009

 104. laszcar — 2013-11-01 15:13 

Reagálva Filctroll és petibá, a lehallgatós-snowdenes fejtegetéseire, engem az egész ügy ami a megfigyelő és megfigyelt kormányok között zajlik, erősen emlékeztet a pankráció működési elvére.
Amit látunk kőkemény színészkedés, megírt történet, de végülis az erre fogékonyak megnézik, a fogékonyabbak még el is hiszik. A háttérmunka jelentős, de mégiscsak egy gazdasági szervezetet tart el.
Szóval hogy itt most a gonosz NSA és/vagy Obama és szegény többi vezető mit mond, mit mutat elég erős drámázás is lehet, a háttérbe meg sosem látunk bele.
Valahogy úgy vagyok már a „valóság” keresésével mint a halál utáni élettel. Hogy van-e és mi az azt innen nézve sosem tudjuk meg, amíg meg nem tudjuk addig minek idegeskedjünk.
A konteózás is épp olyan, mint az ilyen dolgokról való elmélkedés, szórakoztató, érdekes, de a tudásban előrébb sosem fogunk jutni.
🙂
A bajai videó-bár nem láttam- meg olyan mint egy olyan összezárt tömegben fingani egy büdöset akik nem nagyon csípik egymást. Mindegy, hogy ki volt, lesznek majd akik jól járnak a felhördüléssel, mások meg nem.

 103. FilcTroll — 2013-11-01 11:16 

@becsuszoszereles1k: Igen 🙂 azzal kiegészítve, hogy Isten szeme a mi szemünk. Minden, ami teremtett, az érzékel valamilyen szinten, a kavicsoktól az arkangyalokig, és ez mind-mind Isten „szeme”. Lucifer szeme is az 🙂

 102. becsuszoszereles1k — 2013-11-01 00:14 

98.@FilcTroll: A „te elmeleted” ez a fajta parhuzam (vo. edzopartner)…:))

 101. FilcTroll — 2013-10-31 13:08 

@petiba: Igen, van még a Snowden-palackban buborék: Oroszország és Kína vajon mennyire alaposan van lehallgatva? Az NSA tech fölènye vitathatatlan, de a relatív kényelmes betelepülés és üzemeltetés csak a baráti (csatlós) országokban megoldott.

 100. petiba — 2013-10-31 09:37 

@becsuszoszereles1k:

Ha a Teremtő Isten lát mindent, az oké, azzal nincs bajunk. Apu is mindig rajtunk tartotta a szemét. De ha a nagy Pusztító, a sötétség ura, a Főgonosz lát mindent, na az már rosszul esik.

 99. petiba — 2013-10-31 09:33 

@FilcTroll:

Jó, jó, a lakáskulcsomat én mondjuk tegnap este óta már tudom, hol van, mert véletlenül, mást keresve megtaláltam az egy hete nem használt kocsi csomagtartójában, sok más keresett cuccal együtt. (együtt vagyunk rendetlenek, vagy csak példa volt a lakáskulcs ?) Végre nem a garázson át tudok csak hazamenni. De ettől, hogy apróságokban zizzent vagyok, azért még nem fogok meglepődni a szíriusziakon. (csak akkor, ha szürkék, vagy zöldek lesznek, hüllőszerű megjelenéssel, mert akkor nem csak meglepődök, de asszem az kicsit para lenne) 😀
Ami ezt az egész „megfigyeljükavilágot” sztorit illeti, nem meglepő persze, maximum a kiterjedtség.Meg hogy a Snowden gyerek még él. A kémregényekben már rég kinyiffantották volna. A Vatikánon sem csodálkozom, de arra azért picit kíváncsi leszek, vajon az izraeli főrabbit is meghekkelték-e a fijjug a bányában. Ha igen, az nagyon érdekes,(gondolj csak bele) ha nem, az meg még érdekesebb.

 98. FilcTroll — 2013-10-31 09:13 

@becsuszoszereles1k: Isten szeme az oké, de hogy Luciferé is… 🙂

 97. becsuszoszereles1k — 2013-10-31 08:12 

93.@FilcTroll: Ugye-ugye hiveim! Ha megfogadtatok volna, akkor legalabb ez a nagy haszna lett volna a vallasnak, hogy raszokhattunk volna a tudatra: „Isten mindent lat!” – Es most nem esne ilyen rosszul…:))

 96. FilcTroll — 2013-10-31 00:13 

Még az is lehet, hogy igaza van. Az mennyire életszerű, hogy a német gumitalpúak + Merkel meglepődnek azon, hogy az USA lehallgat mindenkit, akit bír? Vagy ennyire naivak és édibédi korrektek lennének? Aligha.

 95. FilcTroll — 2013-10-31 00:03 

@petiba: Azt sem tudom biztosan, hogy hol a lakáskulcsom, nemhogy Snowdenről bármit.

A „lehet, hogy hazugság” megfontolható felvetés, de nem érv Snowden létezését tekintve. Akármilyen forrásból, de kipattant a megfigyelési ügy. Vagy Merkel műsora is kitaláció? Ma az derült ki, hogy a Vatikánt is lehallgatják. Nem kell, hogy Snowden igazi legyen, de az ügyek valósnak tűnnek. De biztosat tudni, azt nemigen lehet.

 94. petiba — 2013-10-30 22:17 

@FilcTroll:

Nos, MI, mint gyakorlott konteósok nyilván semennyire sem lepődtünk meg rajta, sőt, mi már azon sem, hogy ha jövő héten a Hősök terén leszáll a szíriusziak magyarul beszélő, magas, szőke,kék szemű követe egy szép titánezüst, magnetikus-antigravitációs hajtóművel ellátott szivarja.
De. Ami a szomorú. Az emberek nagy részének haloványmilkalila milkabocifingja sincs róla, hogy ki az a Snowden, de ha esetleg mégis, akkor – ha más szóösszetétellel is – de minimum lekonteózza a sztorit.
Elképesztő, de nagyon jellemző merítésem kb. egy hónapos sztori. Híres rákkutató, feltaláló ismerős szerint „honnan tudom”, hogy a Snowden sztoriból akár csak egy szó is igaz. „Azért mert a neten olvasod, nem kell ám mindent elhinni.” – mondja mosolyogva a zseniális, de jó humorú, nyitott, szerény, világjáró barát. Erre rekontrázzak valami jót …

 93. FilcTroll — 2013-10-30 21:42 

@zizzi:

Csak úgy áramlanak a hírek: a kifogástalan múltú Déri Balázs adta a videót a hvg.hu-nak, személyesen GG-nek — állítja GG.

http://444.hu/2013/10/30/hvg-hu-gavra-gabor-az-mszp-s-deri-balazstol-vette-at-a-bajai-videot/

Ez egy szarul megszervezett, buta maszopos lejáratókampány bukásának látszik most. Simlis bugrimarketing, ennyit tudnak az urak?

@petiba: Gyönyörű, de mégis mit hittünk? Hogy nincs nálunk ilyen egység? Hát dehogynincs, mert nagyon hasznos diplomáciai és üzleti eszköz a hitech lehallgatás. Ugyanez a hitkategória, hogy friss Snowden-papírok szerint az NSA lehallgatja a Google és Yahoo közti forgalmat is. Mit hittünk? Hogy nem? Naná, hogy lehallgatja, még a tor-ba is igyekszik bejutni. Ideje ezt tudatosítani.

 92. zizzi — 2013-10-30 14:57 

Eza szempontis figyelemremelto(hetfoi cikk) :

http://mno.hu/vezercikk/tenyleg-oktatofilm-1192318

 91. petiba — 2013-10-29 22:52 

@FilcTroll:

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgató-átjátszó központjainak helyszínét tartalmazó illusztrációs anyagot tett közzé a WikiLeaks. Az egyik térképen Budapest is szerepel.

Budapesten „kihelyezett személyzet” (staffed location) működik a bemutatott képanyag szerint.

Ehhez képest ez a bajai bábfilm ovisok kiahülyeénvagyte játéka.

 90. becsuszoszereles1k — 2013-10-29 19:19 

@FilcTroll: Idaig fejlodtunk? Hiaba no, ez a klasszikus mufaj is globalizalodott (kijott a szekrenybol; vagy ez erre nem passzol?)!:)) Senior „”aktivak””-rol jut eszembe az „Amerikai pite”…

Ki mondott ilyen badarsagot!?:)

Ezt talaltam kozben Bajarol (mufajat riportkent jeloltek meg; manapsag ez a riport? Bar van olyan jo, mint a video volt!):
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CFoQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fitthon%2F20131008-riport-a-megismetelt-bajai-valasztas-elotti-kampanyrol.html&ei=dPVvUpvHCa_R4QSDzoGYCA&usg=AFQjCNGgxg32HXOukohX9isMKhfwLfHtOQ&sig2=lua-FuZGAfZMI4qEZxyiSQ&bvm=bv.55123115,d.bGE

„Horgolunk, és figyelünk
A fideszes aktivisták úton-útfélen felbukkantak a körzetben. Könnyen meg lehetett őket ismerni a fehér Volkswagenjükről. Három kocsival is járták a körzetet, de se nem szórólapoztak, se nem beszélgettek a választókkal. Egy szintén VW-nel furikázó párostól megtudtuk, hogy nem bajaiak, hanem többedmagukkal érkeztek a városba a múlt héten. Arra a kérdésünkre, hogy milyen tevékenységet végeznek itt, ha nem szórólapoznak vagy beszélgetnek az emberekkel, azt felelték, hogy más aktivisták ezt is csinálják, de ők nem. „Aktívan horgolunk, és figyelünk” – mondták, és egyikük felmutatott egy félig kész kötést. Arra a kérdésre, hogy…”

 89. FilcTroll — 2013-10-29 11:16 

@becsuszoszereles1k: Méghozzá szexuálmágikus áldozatot — ha hinni lehet a pletykáknak, nem csak süti jár annak, aki magányos, idős hölgyeket kényeztet ott.

És még azt mondják, hogy a politika undorító. 🙂

 88. becsuszoszereles1k — 2013-10-29 00:05 

„…György rendelte tőlük a videót.”

Egy ilyen sz@rt meg rendelni kell?
Akkor mit kell csinalni az orosz kremtortaert a Garbeaud-ban? Aldozatot bemutatni erte?:)

 87. FilcTroll — 2013-10-28 22:21 

@outatime: :))

A TrollFax jelenti:

Obama szóvivője útján tagadja, amit az NSA szivárogtat a német sajtónak. Sőt: amikor Obama megtudta, hogy az a cúnya-cúnya NSA lehallgatja Merkelt, hát azonnal leállította a dolgot ez a hős, Béke Nobel-Díjas Államférfi.

De ez mellékszál. Bajai fejlemény is van:

Az ATV a zsebébe nyúlt vagy máshova, és megszólaltatta Kőrös Gusztáv exdékás solti romaönkormányzati elnököt, aki a bajai videó egyik készítője. Elmondja, hogy a maszopos sportguru Király György rendelte tőlük a videót. Ez egy oktatóvideó, amit zárt körben a választási csalások ellen akartak bemutatni a romáknak, hogy mire vigyázzanak. Ám Király György átverte őket. Nagyon érdekes dolgokat mond.

Jó mulatást!

http://www.atv.hu/belfold/20131028-koros-gusztav

Bónusz:
Valaki a 444 cikkéhez linkelte a facebookon ezt a háttéranyagot Király György alaposabb megismeréséhez:

http://www.ittapiros.com/a-bajai-video-kulonos-osszefuggesei/

 86. outatime — 2013-10-28 02:47 

egyszeru:

zsido-ufo-naczik CIA es KGB segitseggel keszitettek LaPaz egy kulvarosaban, a szereplok nem ciganyok hanem indiai szineszek, nokias dobozban uszott fel a kazetta Bajatol Pestre, ott egy regi szakmunkas – a szlovak titkosszolgalat bujtatott ugynoke – halaszta ki a vizbol es jutatta el a szerkesztosegbe ejjel, alruhaban. Ilyen egyszeru. Van egy latin mondas: Rex fidesz hunyio vidium maszp, avagy: Ki nem sz@rja le, ugyis hazudnak.

 85. FilcTroll — 2013-10-27 19:41 

Sajtószabadsági adalék a Merkel-lehallgatás ügyében. Obama tagad, Merkel a lapokból tudja meg, hogy hazudik: az NSA magas rangú vezetője Obamát hintáztatva a német sajtónak terít. Na, erről a hvg.hu meg a magyar sajtó csak álmodhat.

http://m.origo.hu/nagyvilag/20131027-obama-tudott-angela-merkel-mobiljanak-megfigyeleserol.html

 84. FilcTroll — 2013-10-26 10:47 

@tiboru: Azért akadnak módszertani kérdések is az adatfelvételben, bár a Kubatov-listáról felhívott x fős minta sem a kutatás csúcsa. :)))

A politika az álnokság művészetévé züllött világszerte.

 83. tiboru — 2013-10-26 09:16 

Hát nálunk azért más eredmények jöttek ki. Igaz, mi nem kapunk százmilliókat egy-egy tanulmányért.

http://444.hu/2013/10/26/a-szazadveg-kutatasa-szerint-a-baloldal-lehet-a-hibas/

 82. FilcTroll — 2013-10-25 16:25 

Csak kutyafuttában az újságírói függetlenség árnyalásához. Szily kifakadt a Kuncze-ügy kapcsán.

„Korábban is bizarr volt látni, hogy minden hazai szerkesztőség közül pont az MSZP fenekéből alig kilógó Klubrádió lett a szimbóluma a Fidesz szabad sajtó elleni 2010-es frontális támadásának. Mármint a Magyarországgal foglalkozó német, brit, francia és amerikai sajtóban. A Klubrádió mint a független sajtó ellenségeinek egyes számú célpontja! Vicces elképzelés.”

http://cink.hu/ezt-a-szabad-magyar-mediat-kene-megmentenie-a-nyugatn-1452051231/@szilylaszlo

 81. FilcTroll — 2013-10-25 13:17 

@petiba: Olvasok én bőven tiltott holmit, abban nincs hiba. 🙂 És persze vannak okos rendszerkritikák, de pont az a dilemma, hogy a jelenlegi pártokratikus berendezkedés megváltoztatására belülről nincs lehetőség. Az LMP jó példa erre: hiába a magas színvonalú szakpolitikai munka egyes területeken, ha nincs országos hálózatod, nincsenek embereid az intézményeknél és vállalatoknál, nincsen érdemi gumitalpú háttered, és főleg sok-sok pénzed, akkor esélytelen vagy kilépni a politikai piacra. Függetlenként pedig muhaha.

 80. petiba — 2013-10-25 11:57 

@FilcTroll:

Krassóért nagyon nagy kár, igazi pozitív minta lehetne egyes rettegőknek.
Ami az „igazán rendszerkritikus programot” illeti, ma is találhatsz. Csak lehet, hogy túl kis körben keresed.
Néha megdöbbentő élmény lehet „tiltott” cuccot olvasni.
(persze nagyon nem mindegy, ki tiltja, és miért)

Boldog sajtkészítővel egyetértve alapproblémának tartom, hogy magukat rendszerkritikusnak valló egyének, no és persze csoportocskák igazából nem is képesek arra, hogy értelmezzék, mint jelent az, hogy rendszerkritika.
Aki meg talán tényleg tudja, azt a rendszer erői elhallgatják a „köz” elől, vagy egyenesen törekednek az elhallgattatásra.

 79. FilcTroll — 2013-10-25 08:06 

@sesztu: Erről a kapuőr/diktáló világról mesélhetnél egy kicsit, sztem többeket is érdekelhet a pol-PR vad világa. A kapuőr inkább romantikusan, míg a diktáló elég kafkaian hangzik. :))

Ami a videót illeti: fura, hogy egyelőre senki nem állt elő újabb információval, pedig biztos többen is pörgetik az ügyet a rendőrökkel párhuzamosan. Bár… sok ilyen botrány végződik konrét megfejtés nélkül: mindenki szajkózza a saját verzióját, erősödik a szektás összetartás.

 78. sesztu — 2013-10-25 02:29 

mivel a sajtó belement egy igaz-hamis játszmába, ezért feltételként ezt elfogadom. ha igaz-hamis-függvényen kell mozogni, akkor csak azt szeretném kérdezni, hogy:
ez igaz-e: http://hvg.hu/itthon/20130509_trafik_Szekszard_Fidesz_hangfelvetel

és ez: http://hvg.hu/itthon/20130929_Zugloi_hangfelvetel_az_MSZP_egy_lakasvasa

és ez: http://hvg.hu/itthon/20131008_bajai_valasztas_ujabb_hangfelvetel

ez pedig http://mandiner.hu/cikk/20131020_a_bajai_szavazatvasarlo_csak_penzert_arulna_el_a_csalas_reszleteit
igaz-e vagy hamis, és amennyiben hamis, ill. amennyiben igaz, akkor mi is történt?

üdvözöli a „lojális” médiamunkásokat (minus szily) roger waters: http://www.youtube.com/watch?v=qS35PVNzpOk

 77. sesztu — 2013-10-25 00:10 

@FilcTroll: „Itthon nincs akkora reklámtorta, hogy egy ilyen rétegnek is jusson belőle. A pártos médiafinanszírozásra jó példa a Szerencsejáték Rt, ami hatalmas reklámköltéseivel azt tart el, akit akar. A 2/3 előtti 70-30%-os jobb-bal osztozás idején még a kisebbik rész is hatalmas összegeket jelentett — úgy, hogy abból még pártkasszákba is jutott.” – csak eszembe jutott, talán nem is erről: ki vette át a felvételt, akit úgy jelölt a média, h sporttagozatos? én nem azt állítom, h valami óriási konspiráció van a dolog mögött (azt ebben a közegben senkiről nem feltételezem), de mondjuk egy régi kapcsolatot valaki kihasználhatott, h bizalmat érjen el.

 76. sesztu — 2013-10-24 23:58 

@miamai: kontextusából kiragadva nehéz válaszolni. ha arra gondolsz, h a konteó bemutat vmi mást, mint a mainstream, akkor igazad van. ha arra gondolsz, h a médialeképeződésnek nincsenek társadalmi hatásai, akkor nincs. 🙂 ha esetleg arra, h a médialeképeződéseket azért alakítják, úgy ahogy,h bizonyos hatást elérjenek akkor megint nem 100 százalékban adnék igazat, mert ez azért nem olyan egyszerű. voltam kapuőr is, meg „diktáló” (pol. pr-os) is (a szakmát két oldalról ismerem), ha ezt így érted, és mindig akadnak becsületesek (azaz „betartók”), ami felrúghatja a terveket. már rég nem csinálok effélét, csak egy szobatudós vagyok (nem véletlenül :)), de tapasztalataim azért vannak – még ha naivan is fogalmazom meg. 😉

 75. FilcTroll — 2013-10-24 03:26 

@petiba: Kik hagyták feljönni a széljobber sajtót? Jó kérdés. Sztem maga a *sárkány* hagyta. A látszólagos bal-jobb kűlönállás tömbje. Akik az ügynök- meg olajos aktákon ülnek. Azaz tényleg „ők”. 🙂

Emlékszem az első cigánybűnőzéses Jobbik-sajtóközleményre, onnantól üstökösszerűen jönnek fel. Akkoriban a Jobbik vezetői sokat járkáltak Moszkvába, ami csak keveseknek szúrt szemet. Okosan csak annyi tabutémát engedtek feljönni, amennyivel becsatornázható volt egy adag „renitens” választó, akik ugrottak ezekre a témákra. De igazán rendszerkritikus program Krassó óta nincs. Ahol megjelenik valami igazi gondolat, az azonnal megy a darálóba.

 74. petiba — 2013-10-23 23:12 

@petiba:

Húba, legközelebb átolvasom, mielőtt elküldöm, jó sokat „kanyarodtam” oda, meg vissza 🙂 Bocs.

 73. petiba — 2013-10-23 23:10 

@FilcTroll:

Igen, nagyon sok mindenben egyet értünk. Engem anno, jó pár éve a mi kutyánk kölyke oda pisil, ahová csak akar mentalitás távolított el az akkoriban nemzetinek nevezett oldaltól és sajtótól egyaránt.
A kritikátlan seggbebújás pedig nálunk már a legfelső szinteken megy a leglátványosabban, akkor azon már nem is csodálkozik el az ecceri pógár, ha a sajtó is ezt teszi. Csak esetleg a seggek változnak. Azért a legborzongatóbb az, amikor csontig tartó nyalás közben valakinek még a fejére is szarnak, (már elnézést a vulgáris képzavarért – és itt pont nem médiás nyelvekre gondoltam).
Amibe kicsit „belekötnék” az az, hogy szakmaiság ide, vagy oda, amíg vannak kőkemény tabu témák, addig én nem vagyok hajlandó elfogadni az ún. „semleges” sajtó, vagy újságíró álomképet. Amíg ma van olyan téma, melynek a kutatóit üldözik, publikálni nem tudnak, kutatásaikért fizikai atrocitások és börtönbüntetés járhat, addig csak beszélünk szabad, független sajtóról, újságíróról, bármilyen médiaelemről.
Kicsit nagy kanyar után visszatérek oda, hogy azzal nincs semmi baj, ha a valamelyik sajtó valamelyik oldalt képviseli. Az teljesen rendben van. Gond akkor van, ha minden sajtótermék egyetlenegy oldalt képvisel, vagy akkor, ha bármelyik oldal sajtóképviselője, -terméke bármely más oldalról nyomás alá kerül. Lásd amikor a Böszmegyerek bojkottot hirdetett a Hírlap ellen. Az efféle dolog persze egyrészt kontraproduktív, másrészt viszont megmutatja a „ballib” valódi arcát, virágozzék minden virág, de csak az, ami nekem tetszik.

Hogy a közszolgálatba miért kell beleférnie bárminek, ami destruktív, azt én nem tudom, de ezt is csak afféle értékválságnak, vagy inkább értékrelativizáltságnak tudom be. De ezzel máris jó messzire elkanyarodtam a témától.

Az általad 10-15 éve vállalhatatlan témákat tartom én a szent teheneknek, vagy pontosabb kifejezéssel élve tabu rítusoknak. A tabu témák általában a gyulladt gócok a testen, melyeket ki kell tisztítani (tárgyalni) tisztába kell tenni, megkeresni az okokat, hogy a gyógyulás útjára lépjünk. Ismét egy jó kis képzavarral élve, ha az acetiléntartályba oxigén kerül, hiába rugdossuk a szőnyeg alá, egyszer csak robbanni fog.

Végül visszakanyarodva a hvg-hez, nekem azzal sosem lett volna bajom, hogy a hvg „balos”. Engem az hergelt inkább kissé, hogy „semleges”, „független” jelzőkkel aggatták körbe (MINDIG a ballib mókusok), ami persze nem volt igaz. Sem régebben, sem most. Ettől még olvasható lap, de ront a renomén, ha bizonyos szinten az olvasó kicsit hülyének vagyon nézve. Nem kell hozzá ledoktorálni,elég kb. két lapszámot kézbe venni.

Még egy csúnya kérdés egyik idézett mondatodra:
„A jobber sajtó akkor kezdett felfutni, amikor hagyták egy kicsit kommunikációsan feljönni a széljobbereket”
KIK HAGYTÁK ŐKET FELJÖNNI? Most nem ér azt mondani, hogy „ŐK”. 🙂
Az alap ott kellene hogy legyen, hogy ezt nem „hagyni” kellene. Legyen szélsőbal, szélsőjobb, centrum, bánom én. Találja meg mindenki a saját virágát, oszt jónapot. Én nem fogom a Heteket olvasgatni, de hadd tegye, aki akarja. Aki meg nem akar kurucot, Barikádot, vagy Heti Választ olvasni, az ne tegye, de ne akarja egyiket se betiltatni.
Végül a legkevésbé az tetszene, ha kiderülne, tiboru 6-os tippje a valós. Mert az még a telleredés hamis levélnél is szörnyűbb lenne…Apropó, nem emlékszem, mi lett a sztori vége, a népszabós mufti is lemondott?

 72. FilcTroll — 2013-10-23 21:44 

@petiba: Világnézete mindenkinek van. Még akkor is, ha nem tud róla. 🙂

Az újságírói függetlenség szerintem morális kérdés. Kell tudni a „sajátjaidat” is kemény kritika alá venni, lebuktatni, megpiszkálni. Ugyanígy fontos meglátni az értéket más nézetekben is. Kooperatív országokban ez a normális közbeszéd és a fejlődés egyik alapja. Nem kell szeretni a politikai ellenfeleket, de nem kell kritikátlanul seggekbe bújni sem. Van egészséges arány. Ha a szakmai rész fontosabb, mint a lojalitás, az a sajtó minőségének is nagyon jót tesz, ami olvasókat, azaz reklámbevételt hoz. Ettől persze még ott is pokolian durva és korrupt tud lenni a média sokszor, de a valódi nyilvánosság tényleg erőt jelent.

Magyarország más. A „ballib” média azért volt sokáig meghatározó, mert minden belefért, ami liberális alapértékeket képviselt, azaz sokszínű kultúrát, befogadó és toleráns értékrendet, konszenzuson alapuló döntéseket meg efféléket hirdetett. (Pl.: „Legyen a közszolgálati rádióban népzene is, meg vallásos zene is, meg sátánmetál és melegmozgalmi szintipop is.”)

Ezzel a befogadó értékrenddel nagyon nehéz szembemenni, mert csak kirekesztéssel sikerülhet, ami konfliktusos és megosztó lépés. („Csak népzene meg vallásos zene legyen, és pokolra a buzikkal meg a sátánistákkal.”) Kirekeszteni pedig csak erős világnézeti alapon lehet, erre nagyon jó a KDNP: egy keresztény teljes joggal utasítja el a sátánmetált és a melegmozgalmi dalokat. Ezért fontos kereszténynek láttatni Magyarországot, holott max. cafetéria-keresztény nemzet vagyunk, de inkább még az sem.

A jobber sajtó akkor kezdett felfutni, amikor hagyták egy kicsit kommunikációsan feljönni a széljobbereket, akik behozták a közbeszédbe cigánybűnözős, EU-ellenes, piacellenes, melegellenes, NWO-s mémeket 6-8 évvel ezelőtt.

Tíz-tizenöt éve ezek vállalhatatlan témák voltak, ma meg a kormányzati stratégia és kommunikáció részei. Nem ok nélkül ordítottak a ballibek, hogy „nyakunkon a fasizmus” és nem ok nélkül röhög Semjén Zsolt lőporszagú markába Rákay Phillip sem.

Végül a 2/3 teljesen felborította a korábbi médiakorrupciós status quot, amiben a mindenkori ellenzéknek is jutottak falatok. A válság elsöpörte a piac maradékát is, ami végleg betett a függetlenségnek. (Pl. e Konteóblog válogatott közönsége manapság aligha forintosítható egykönnyen, pedig nyolc-tíz éve simán sikerült volna.)

Mindez a „balos” HVG helyzetének megértéséhez talán nem volt nagy kitérő. GG lépése valóban gerinces, a tulajdonosok döntése is korrekt. Ugyanezt a morális és szakmai minimumot várnám el a kurucinfótól az amerikai népszaváig tartó spektrumon mindenkitől. Ugyanakkor biztosra veszem, hogy „ellenzéki” médiumként van a HVG-n nyomás, hogy vegyék ki a részüket a kampányból. Hogy ez pusztán belső meggyőződésből fakad-e, vagy külső hatás is van-e benne, azt nem tudom.

 71. petiba — 2013-10-23 20:21 

@FilcTroll:

Mi kutyánk kölyke effektus 🙁

De ha egy ojságnak „van világnézete”, akkor hogy tud független lenni? Csak úgy, ha a vele azonos „világot nézők” hirdetnek benne, megrendelik, megvásárolják. Mondjuk attól, hogy mondjuk a Malév Duna Club váróban ingyér volt olvasható, nem „lakott jól” a lap.
De nem vagyok otthon egyáltalán a médiafinanszírozás sötét berkeiben.
Az mindenesetre méretes respekt, hogy levonva a megfelelő következtetéseket, GG lemondott. Példát vehetne róla sok más szerki, de méginkább politikusok, pintérsándorok, balogzoltánok, gyurcsányok, és egyéb állatfajták.

 70. FilcTroll — 2013-10-23 19:59 

Ezekre én nem látok rá, de az ilyen tematikus ojságok általában kiadói lapcsaládok részei, és csak a család néhány tagja vonalas — vagy azok sem.

Szokás azt hinni,hogy a tartalmi befolyás miatt kell a média a pártoknak, de sokszor elég a bevétel átfolyatása, a lojális elvtársak elhelyezése is. Amikor „pártos” médiában dolgoztam, teljesen evidens volt, hogy a lojalitás fontosabb szakértelemnél: mindegy, hogy alkalmatlan pöcs az illető, ha a „mi” csapatunkban játszik. A sok szakmai konfliktus mellett ez a morális színvonalnak is nagyon árt, mert a független szándékúkak az állásukkal zsarolhatók, miközben a szakmai munkájuk gyakorlatilag mellékes. Próbára teszi a gerincet a média. :))

Ebben a körben a hvg egyébként tényleg elég független tudott maradni, amellett persze, hogy sosem titkolták a világnézetüket — ami sztem nem baj.

 69. petiba — 2013-10-23 18:52 

@FilcTroll:

Én elhiszem teljesen, amit mondasz, csak azon töprengek, hogy vajon tényleg létezhet teljesen el nem kötelezett, teljesen független lap? A hirdetési piacra belépő vállalatok, cégek, vagy maga az állam (kormány – > valamilyen párt(ok) ) vajon lehetnek-e függetlenek? Ki tartja el a független lapokat? Előfizetőkben, standon vásárlókban van még ekkora potenciál? Milyen jellegű médiák azok, amelyek függetlenek lehetnek? Ilyenekre tudok csak gondolni, mint pl. Csodakert, Kertbarát Magazin, Lósport, stb. Bár itt is megjelennek elismerten elkötelezett emberek, mint riportalanyok. (pl. Ókovács bemutatja a kertjét)

 68. FilcTroll — 2013-10-23 18:33 

Sok éve élek a média környékén, és azt kell mondanom, hogy ez is piacméreti probléma. Nagyobb országokban vannak bevallottan pártos vagy „oldalas” lapok, amit teljesen normálisnak tartok: miért ne képviselhetne bármilyen fontosnak tartott elvet egy újságíró? Ezek mellett vannak el nem kötelezett, független lapok is, amik elférnek a piacon, mert el tudják tartani magukat.

Itthon nincs akkora reklámtorta, hogy egy ilyen rétegnek is jusson belőle. A pártos médiafinanszírozásra jó példa a Szerencsejáték Rt, ami hatalmas reklámköltéseivel azt tart el, akit akar. A 2/3 előtti 70-30%-os jobb-bal osztozás idején még a kisebbik rész is hatalmas összegeket jelentett — úgy, hogy abból még pártkasszákba is jutott.

 67. petiba — 2013-10-23 16:45 

@igazitrebics:

Vitatkozni semmiről, max eszmét cserélni, mármint nem szó szerint, csak úgy általában.

 66. igazitrebics — 2013-10-23 16:36 

@petiba:
Én csak a HVG Kiadó Zrt közleményét tettem be, méghozzá idézőjelek között!

Miről akarsz vitatkozni velem?

 65. petiba — 2013-10-23 16:25 

@igazitrebics:

HVG mint független és pártatlan tájékoztatás? Hmmm, erről azt hiszem Filc úrral gondolkozunk hasonlóan.
Az elmúltnyóccc (tizenöt – húsz) évben nem éreztem egy példány erejéig sem a a „pártatlanságot”. Persze minden évfolyamban voltak olyan példányok, melyek kimaradtak a szórásomból, lehet, pont azok voltak a függetlenek. (tőlem biztosan)
De ahogy emlékszem, közismerten szegfűs, madaras ismerőseim mindig a HVG-t tartották a legfüggetlenebb gazdasági lapnak, sőt, egyedüli függetlennek. Hát, itt a kérdés mindig az, kitől, és mitől független.

 64. FilcTroll — 2013-10-23 15:38 

A hvg.hu kapcsán: aki bemászik a pöcegödörbe, az szaros lesz — szól a dakota közmondás. A politikai függetlenség illúzió. A sajtócenzúra és pártosítás legjobb eszköze már 20 éve a hirdetési bevétel, és ezt a teljes magyar sajtó beszopta, sajnos a hvg.hu is. Nyilván volt rajtuk nyomás, hogy virítsanak valamit Baja kapcsán, be is kapták a csalit.

 63. miamai — 2013-10-23 15:12 

@sesztu: „… a médialeképeződése és így a társadalmi is pedig az, h …”

Azt hiszem ez egy nagyon nagy félreértés (oder csúsztatás, manipuláció, de a legjobb esetben is csak „ezt szeretném hinni és elhitetni” törekvés) A legjobb bizonyíték erre ez a konteóblog

 62. sesztu — 2013-10-23 14:16 

@Bigjoe(HUN): mit kaptak be a pirosok? azonnal rendőrségre mentek vele. a hvg.hu pedig mindent ellenőrzött, és a médialeképeződése és így a társadalmi is pedig az, h mindenki azoknak hisz, akikről a nyilvános mezőben több olyan felvétel van, miszerint pénzért megvehetők. ez utóbbi bizonyítja, h azoknak hisz a többség, akiknek éppen, h nem lehetne.
„Ott harcolj az ellenséggel ahol nincs ott.. vagy valami hasonló.” — ebben tökéletesen igazad van, ezért volt eleve tök felesleges a bajai hiszterizálás. (ez utóbbival kapcs. nem utólag vagyok okos, az első forduló éjszakája óta ezt sulykolom.)

 61. sesztu — 2013-10-23 14:06 

@ahmet: pontosan ez történt 🙁 hihetetlenül el vagyok keseredve. én ezt GG. lemondása előtt megírtam ide egy elég hosszú kommentben (hogy ez lesz), azt is, h kinek az érdeke, de a moderátor törölte. vagy azért cselekedett így, mert 1. nem tűnt hitelesnek (pedig GG lenyilatkozta az ATV-nek, h mielőtt a videót nyilvánosságra hozta, beszélt a szereplőkkel, azaz szakmailag helyesen járt el, úgy is mondhatjuk, h megtette a maximumot); 2. vagy azért, mert a levezetésem után biggyesztettem egy végletesen szarkasztikus konteót, érzékeltetve a dolog abszurditását, és ez lehet, nem volt egyértelmű. vagyis a kettőt együtt (levezetés + szarkasztikus konteó) nem lehetett jól értelmezni.
fentiek alapján, nem írnék többet neked válaszul, de csak annyit (hátha ez belefér): h két érdek találkozik, egyrészről (egyik politikai oldal) pitiáner emberi gyarlóságai, másrészről (másik pol-i oldal) nagypolitikai érdekei – és a kettő összeér.

 60. igazitrebics — 2013-10-23 12:36 

„A HVG Kiadó Zrt közleménye.

A HVG Kiadó Zrt. vezetése elfogadta Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztőjének lemondását, mivel a bajai videofelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét.

Gavra Gábor 2011 óta állt a hvg.hu élén, melynek irányítását 2013. október 23-tól Neizer Anita eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át megbízott főszerkesztőként.”

Utolérte Skicc Pál bosszúja!

 59. Bigjoe(HUN) — 2013-10-23 08:58 

szerintem:
A narancsosok „kamumutyiztak”, direkt hagyták kiderülni a dolgot.
A pirosak kiteregették, „bekapták a csalit”.
Mert, amennyiben kiderül az egész ügyről, hogy fals, abban az esetben a soron következő választáskor a nagyban folyó csalásra rá lehet húzni, hogy a pirosak lejárató kampánya.
Illetve a közvélemény már immunizálva lesz a választási csalással szemben.
Szóval ez az eset a védőoltás.
Ott harcolj az ellenséggel ahol nincs ott.. vagy valami hasonló.

 58. goblin — 2013-10-23 07:34 

Ha nem jelenik meg egy kommentem, akkor már meg se próbáljam elhagyni az épületet, met Ők már kint várnak? : )

 57. goblin — 2013-10-23 07:17 

Tény, hogy ez mély ütés volt a HVG-nek… meg is lepődtem.
Azon rágódom egy ideje, ha meg a ‘szokásos’ figyelemelterelés, hogy ne valami fontosabb kérdésen/problémán rágódjunk, akkor vajon éppen miről kéne elterelnie a figyelmet. Sajnos annyi lehetőség jöhet szóba. Bár a figyelemelterelést meg azért lehet kizárni, mert akkora már a szabadrablás, hogy talán nem is fektetnek energiát ilyesmibe.
A negyedik lehetőségre szavaztam, de csak azért, mert „szerencsétlennek” már olyan megmozdulásai vannak, hogy konteósként már a monarch programozást sem zárnám ki esetében:D:D:D
De szerintem is a „közös munka”/többfejű sárkány…

 56. morat — 2013-10-22 22:16 

Én kérek előre elnézést, amiért nem leszek konstruktív a válaszommal kapcsolatban:

Tökmindegy.

 55. ahmet — 2013-10-22 16:36 

@sesztu:
Na, ez egy érdekes felvetés!

Mi van, ha a HVG igen is utánanézett mindennek, és habár a videó tényleg gáz, de megdönthetetlen bizonyítékok és tanuk garmada állt sorban, ami mellette szólt.
Nyilvánosságra hozták és abban a pillanatban a tanúk és a bizonyítékok valahogy köddé váltak.
Ez esetben az egész móka nem arra ment ki, hogy a pártok egymást kenjék le fossal, hanem hogy hiteltelenné tegyék a HVG-t.
Hogy kinek az érdeke lenne ez? Hmmm….

 54. sesztu — 2013-10-22 16:20 

@eltiron: semmi kgb! az élet néha nagyon egyszerű. csak egy feltörekvő fiatalember tanulmánya osztotta fel az ellenzéket. nem merem ide linkelni, mert nem szeretném, ha törlődne a komment. ebben tényleg ne keress összeesküvést, csak elhibázott döntések sorozatát, Eltiron!

 53. sesztu — 2013-10-22 16:08 

@kotmarlboro: sztem is a táskás ember nem játszik szerepet. logikai alapon pedig – ezt csak azért írom, mert a sajtó elment igaz-hamis „játékba” (mínusz szily /cink.hu/), azaz nem gondolkoznak árnyalatokban – ha csak egyetlen ember nincs beavatva, akkor a felvétel nem hamis. mivel: 3 hamis, 1 igaz az nem hamis.
miből gondolom, hogy a táskás ember nincs beavatva?
1. egyszer sem néz a kamerába, míg a legtöbbet beszélő, a kamerának háttal ülő egyén melletti emberek többször is. (külön érdekes megfigyelni, hogy milyen mondatoknál néznek a kamerába). rejtett kamerás felvételekben nekem csak pszichésen vagy szociálisan sérült egyénekről van tapasztalatom, így ebben nem biztos, h igazam van.
2. a háttal ülő és a táskás ember tárgyalnak tulajdonképp, a másik kettő csak asszisztál: a háttal ülő mondja ki a performatívumokat, szóval hétköznapi nyelven kb. provokátor. azaz vagy ő mondja ki azokat, amik a felvételen el kell, h hangozzanak, vagy ő viszi abba a beszédhelyzetbe a táskás embert, h kimondja azokat.
3. feltűnően hamar „reagált” a magyar hírlap azzal, h a nem beavatott embert (ha elfogadjuk azt, h a táskás ember nem beavatott) zavarba ejtse azzal, h az ő lakásán készült a felvétel, ami egyrészt ilyen képminőségnél elég abszurd, másrészt a vidéken, ha vásár van valamiből, akkor a faluban mindenkinek, mindene egyforma, és szociokulturálisan van több cáfolatom is, de nem akarok untatni senkit.
4. mivel az MH cikke nem hatott kellően, bepróbálkoztak (hír tv) még egyszer a táskás embernél, érdekes módon éppen nála, h ismerje be a felvétel hamisságát, amit nem tett meg, de pl. a 444.hu olyan címmel hozta, h „beismerte”.
5. megjegyzendő, h a gondolatirányítók a felvétel kikerülése után a magyar hírlap és a hír tv. itt tennék is egy pontot.
6. az ő közléseik után ment az ellenzéki sajtó java, kiegészítve olyan sztereotip állításokkal (mint bizonyíték), h pl. kóla van az asztalon, és nem pálinka és még hosszan sorolhatnám.

 52. sesztu — 2013-10-22 15:39 

@FilcTroll: na, éppen ez a bajom nekem is (valamelyik kommentben utaltam is rá, h KEZDETBEN kóklerség, később a tudatosok felültek a hullámokra), m azt hiszik, ezzel rázzák föl az apatikus választókat, miközben éppen, h apátia növelő faktor az ilyen, és igen: az alacsonyabb társadalmi réteget tüzeli. gerbner (george) kutatásai kiválóan mutatják, hogyan azonosul a befogadó a film szereplőivel.

 51. sesztu — 2013-10-22 15:33 

@szekertabor: van egy pszichológia kísérlet (’80-as évek közepe-vége): két csoporttal megnézetnek két filmet. az egyik filmben a nő felmond, haza megy és sört iszik, a másikban kirúgják, kocsmába megy és bort iszik. egy hónap múlva mindkét csoport arra emlékezett, h egy nő elkerült a munkahelyéről és berúgott. szerintem is ennyi lesz jövőre az emlékezet: a bajai csalás.
a hvg.hu nem szaladt pofonba, ebben biztos vagyok, vö.: schmitt ügy (doktori), akkor is mindenki ezt jövendölte. szerintem azért gondolhatod ezt, Szekertabor, mert az egész sajtó, az ellenzéki is, rögtön úgy reagált (azaz ezek voltak az első hangok), h hamis a videó. ez nem túl kollegiális viselkedés, vagy vö.2.: amikor az atlatszo.hu főszerkesztőjéről terjesztették, írták azt, h – nem az én véleményem, csak idézem – A Stáb tagja (utalva az egyik politikai pártra), mivel kapott a Soros alapítványtól pénzt. ebben az országban fel sem merül senkiben – egyre inkább -, h valaki rendesen végzi a munkáját! mindig mindenki rögtön keresi az ármányt, az árulást, a hamisságot. és ez nem csak nem kollegiális, hanem veszélyes is, ha véleményformálók teszik, és főleg úgy, ha ez az első hang/vélemény.

 50. FilcTroll — 2013-10-22 15:31 

@sesztu: Nagyon egytetértek azzal, hogy felelőtlenség a hisztériakeltés, viszont nagyon hasznos: a megfontolt, gondolkodóképes szavazókat elundorítja a politikától, a kevésbé tudatos embereket meg feltüzeli. Épp ezért sztem nem hibákról van itt szó, hanem tudatos rombolásról. Az alsóbb pártszinteken persze vannak egyszerűbb hívők, de feljebb inkább cinizmust látok.

 49. sesztu — 2013-10-22 15:08 

@404notfound: a hvg.hu fog kivezetni a fényre. 🙂

 48. sesztu — 2013-10-22 15:02 

@piszkosfredakapitany: naná, h többfejű sárkány, de ennek a választásnak semmi tétje nem volt, mivel a közgyűlési többségen nem változtat, és minimális volt a szavazatkülönbség is, már az első fordulóban is. ennek a helyi témának az országos szintre emelése, azaz egy rossz állapotban lévő társadalom hiszterizálása felelőtlenség. én alaposan követtem már az első forduló előtt is, éppen azért, mert feltűnt, h a helyi ügy megjelent az indexen, és a kampány kezdeti elrontása – ami megalapozta a későbbieket, majd a végkifejlete ez a videó lett – valóban csak kóklerség volt, akkor még nem volt szó szándékosságról (http://t7.hu/0ukh), ezt elég hosszú és ironikus postban levezettem, ill. azt is, h mikor lépett be a szándékosság, de eltűnt. még rövidebben: történt egy súlyos hiba, ez elharapódzott, majd akiknek érdeke volt, azok felültek ennek hullámaira. egyébként, aki nem követte, mert eleinte érdektelen volt, kb. fél óra gúglizással össze tudja állítani időrendben, ahogy azt is, h melyik párt mikor szállt be a csatába, mert ez utóbbi is nagyon érdekes.

 47. sesztu — 2013-10-22 14:42 

@benetnash: naná, h az a kérdés, h kinek az érdeke, de éppen ezért érdekes az „átadó” személye, mert bárkinek az érdekét képviselheti, hiszen az csak a látszat, h sporttagozat.

 46. sesztu — 2013-10-22 14:39 

@sonaj: sztem is ez lesz a legmocskosabb választás, és ami a bosszantó benne, most még arra is van kapacitás, h a maradék rendes újságírót is lejárassák, hiteltelenítve így a tartalmakat. én ezt tartom nagyon veszélyesnek.

 45. sesztu — 2013-10-22 14:35 

@miamai: előfordul az olyan, h valalkire rábízol valamit, és a sajátjának tekinti 🙂

 44. sesztu — 2013-10-22 14:33 

@FilcTroll: nem sajnálom őket, hanem vannak következményei, ill. társadalmi következményei – csak erre utaltam.

 43. miamai — 2013-10-22 12:18 

@sesztu: bár nem igazán szeretek más zsebében turkálni, de azt hiszem az ellenzék prominensei személyükben messze jobban el vannak eresztve anyagilag, mint az ellenfeleik. Volt honnan, és jelenleg is van miből. Az persze egy másik kérdés, hogy pártjuk és/vagy elvbarátaik közösségi támogatásáért mennyit hajlandóak áldozni akár pénzügyi, akár kapcsolati erőforrásaikból….
Az, hogy politikusaink (aktuálisan fent vagy lent, bent vagy kint lévők) ki lennének szipolyozva – no ezt senki nem gondolhatja komolyan…

 42. benetnash — 2013-10-22 12:15 

Érdekes lehet Török Gábor véleménye, rögtön úgy indít, hogy „Kinek az érdeke?” – na, ezt már szeretem! 🙂

http://torokgaborelemez.blog.hu/2013/10/22/499_a_forro_krumplik_politikaja

 41. FilcTroll — 2013-10-22 10:38 

Tanúként hallgatta ki a maszopos Király Györgyöt a rendőrség — az M1 Híradója szerint állítólag ő volna az „oktatófilm” megrendelője. Az MSzP bajai sporttagozatának létrehozásáért lobbizó, alakváltó férfiak megható története: no pain — no gain!

http://hvg.hu/itthon/20131022_Bajai_video_Kihallgatta_a_rendorseg_az_MS

 40. FilcTroll — 2013-10-22 07:27 

@sesztu: Szegény kiszipolyozott ellenzék, mindjárt pityergek. 🙂

 39. sesztu — 2013-10-22 03:35 

@miamai: mindig is így volt, magam is ezt írtam a kommentben. itt vagy a társadalmi konszenzusok felrúgásáról van szó (valódi rendszerváltás nem a fidesz részéről) vagy totális kóklerségből, mert ki van szipolyozva az ellenzék anyagilag, és nem tudnak szakemberekkel dolgoztatni. utóbbira többet tennék fel, de az elsőt se zárom ki.

 38. miamai — 2013-10-22 00:17 

Évekkel ezelőtt volt egy kísértetiesen hasonló video, úgy emlékszem, a hírtv adta le, illetve azok jelentkeztek be álnéven É.Mo-i falvak kisebbségeihez, hogy adnának pénzt a szavazatokért, de erre a palik „csodálkozva” reagáltak, hogy „hát hiszen tegnap már itt volt az X embere, hogyhogy ma is jönnek tőle?” X az akkoriban regnáló egyik miniszter volt, és színesfémkereskedelemben is érdekelt volt – ha jól emlékszem. Node az idő nagy úr, az ember felejt – már ha nem elefánt…

 37. sonaj — 2013-10-21 23:08 

Nem értem, hogy maradt ki bajnai? Vagy ő is fletohoz tartozik?
Sajnos nem ez az első politikai lejárató video (szombathely), mivel mindegyik a fidesz ellen irányul elsősorban, ezért nem hiszem, hogy ők lennének.
Sajnos fel kell készülnünk további hasonló videokra a választás végéig.
Ezt szerintem a bajnai-fleto páros csinálta, de ha tetszik a közönségnek, akkor fog itt mindenki csinálni. Lesznek majd jobbak is.
Egyébként megdöbbentő, hogy a valaha (80-as évek) szebb napokat látott hvg hova tudott lesüllyedni!!

 36. jorge — 2013-10-21 21:53 

Egyértelmű, hogy a maszop volt, árulkodó az a magyarázkodás amit csinálnak. ….. oktatóvideó… hmmm az tényleg nagyon életszerű

 35. regressziv — 2013-10-21 21:50 

Ha az idegen titkosszolgálati akció alatt azt kell érteni, hogy az idegenek és az ő titkosszolgálatuk volt, akkor fennáll az esély arra, hogy egyetértsek.

 34. darkosia — 2013-10-21 19:01 

@igazitrebics:
Akkor helyesen a dk IS, ők meg csak 100ezerért.
Amúgy az csak a motivációt adta a videón szereplőknek (mármint az elméletem szerint), állítólag (origo-n volt hír) el is mentek az mszp székházba, egy cd-re kiírva a cuccal. Szerintem (ez már csak szerintem) ott elhajtották őket látva az anyag szánalmas minőségét, az egyik okosnak meg eszébe jutott, hogy akkor passzolják le a médiába, hátha az is ér valamit. Azt megintcsak nem hiszem, hogy az mszp megnézte az anyagot, hátba veregette őket milyen remek munka, és ő juttatta el a hvg-hez. De alternatívaként lehet ők küldték el a videós embereket a hvg-hez, de közvetlenül biztos nem akartak belekeveredni, mert igentcsak bortítékolható volt a bukás. Viszont annyit megérhetett nekik, hogy ez a pár hülye kicsinálta magát, oszt bíztak benne 1-2 hónap múlva már csak a csalásra emlékeznek az emberek.

 33. igazitrebics — 2013-10-21 17:34 

@darkosia:

„Szerintem volt anno az mszp által kitűzött vérdíj, miszerint 1 millió forintot fizet annak, aki valami kompromittálót ad a fideszről.”

A hír igaz, csakhogy nem az MSZP, hanem a DK és nem 1 millió forintot, hanem 100 ezer forintot ajánlott fel!!!
A többi stimmelhet.

 32. csuuzlee — 2013-10-21 17:20 

Tök egyértelmű, hogy az ufók csinálták!

Az asztal bal szélén alakváltók ülnek, néha el is csúszik a maszkirovka, jobb oldalon pedig intergalaktikus ügynökök!

A pénzes ember pedig a sötét oldalt képviseli, csoda, hogy nem emelte fel a kamerást az erő, ami vele van!

Készülnek a hatalomátvételre, úgyhogy résen kell lennünk, földlakók!

 31. piszkosfredakapitany — 2013-10-21 17:06 

Többen felvetették, hogy a sárkánynak több feje van, ezzel egyetértek. Hogy ezek a fejek néha egymást harapdálják, az a lényegen nem változtat…A kiszivárogtatás pedig azt hiszem a szavazók elbizonytalanítását szolgálja: szavazatokat két módon lehet gyűjteni 1) Meggyőzöl sok embert, hogy te vagy a jó 2) Addig fikázod a konkurenciát, amíg ott nem hagyják – lehet, hogy nem rád fognak szavazni, de talán másra sem. Ahogy észrevettem, egyre több embernek kezd telemenni a hócipője a mostani (értsd: 1990 utáni) politikának hazudott bolhacirkusszal és valószínűleg egyes pártoknak/csoportoknak megéri a távolmaradókra apellálni…már János bácsi is megmondta anno, hogy „Aki nincs ellenünk, az velünk van”. Ugyanakkor ezen módszer alkalmazása inkább a baloldali pártoknak felelne meg, de azt sem lehet kizárni, hogy jobbról használják, annak érdekében, hogy még tovább forgácsolják a konkurens pártokat…

 30. darkosia — 2013-10-21 16:55 

Mármint a nagy pártok nem ennyire amatőrök, hogy saját kútfőből ezt hozzák össze.

 29. darkosia — 2013-10-21 16:55 

Szerintem volt anno az mszp által kitűzött vérdíj, miszerint 1 millió forintot fizet annak, aki valami kompromittálót ad a fideszről. Főhőseink meg gondolták itt az ideje pénzt szakítani, de értelmi képességeiknek köszönhetően csak erre az elég könnyen megdönthető videóra futotta.
Megfelelő ellenszenvvel viseltetek irántuk, de ennyire azért nem amatőrök.
A lelkes civileket meg kizárnám, tekintve főhőseink reakcióit.

 28. szedlacsek — 2013-10-21 16:50 

@benetnash: hát ja, két pártnak előnyös a minél alacsonyabb részvételi arány. Ami azt illeti, nálam már elérték, amit akartak: nem megyek szavazni, ezek közül egyikre sem. Nekem még Londonból is visszataszító mindegyik.

 27. 404notfound — 2013-10-21 16:03 

Remélem, tiboru záros határidőn belül kivezet a fényre, mert ez egyre érdekesebb: http://orulunkvincent.blog.hu/2013/10/20/google_felugyelo_es_a_bajai_video

 26. benetnash — 2013-10-21 15:58 

@FilcTroll: Minden szavaddal egyetértek! 🙂 „a holnaputáni politikai hőbörgőnap” – ezen meg szakadtam! 😀

Saját vélemény: Azért olyan nehéz eldönteni, hogy éppen ki kavarta meg a fekáliát, mert már megy egy ideje, és biztosan gondolják úgy a pártok háza táján is egy páran, hogy már minden túl kiszámítható.

Ettől viszont nem lesz tisztességesebb, sem bizalomgerjesztőbb az egész magyar politikai élet…

Folyománya: Ugyan ki(k) szeretné(k) egyre messzebb tudni a „bizonytalanok” egyre népesebb és elszántabb táborát az urnáktól?

 24. 404notfound — 2013-10-21 14:32 

Esetleg megnyilatkozhatna egy olyan rendező (film, színház) is, aki már dolgozott amatőrökkel. (Előítéletektől mentesen: egyik szereplőről sem feltételezek ilyen tanulmányokat, gyakorlatot, de persze bármi lehet.) Ha valakinek vannak tapasztalatai a közönség/kamera előtt való szereplésről, amatőrként/profiként, szintén. Azaz, én csak annyit kérdeznék, mint az ismeretterjesztő csatorna narrátora: HOGYAN KÉSZÜLT? Aztán jöhet a következő kérdés: miért?

 23. stoppos — 2013-10-21 14:20 

@miamai: Igen, még hamisításnak is elég szar. 😀

Amúgy szerintem rosszul ülünk a lovon. Semmit nem fog számítani, hogy ki csinálta, csak az, hogy ki jön ki jobban belőle. 😉

 22. miamai — 2013-10-21 13:06 

Furcsaságok (csak nekem??):
1. a felvétel nem rejtett kamerás, tehát a pasik tudják, hogy felveszik őket, ingyen pedig nem szerepelnek, tehát előre felkészültek a szövegből. Csípőből lökik a neveket, számokat.
2. csak üdítő van az asztalon !!??!!??!! senki nem bagózik??!!??!! Nonemááár

Szerintem ez egy legújabb fejezet abból a végeláthatatlan szappanoperából, amely négy évenként (vagy szükség szerint időközi választások idején) jön új epizódokkal.

Ha nem a hordókészítőnevű bajszosunk lenne a főbelügyér, akkor azt gondolnám, hogy ellenzéki provokáció. De így – hát elgondolkodtató a kettős csavarintás…

 21. szekertabor — 2013-10-21 12:41 

Nekem az járt az eszemben pénteken, hogy a hírbe hozott Fidesznek az sem jó, ha két nap múlva nyilvánossá válik a stáblista, és azon csupa szoci figura szerepel. Ugyanis tapasztalatom szerint a zemberek csak arra emlékeznek, ami az elmúlt két napban történt, fél év múlva, amikor tétje lesz a dolognak már csak annyi marad meg fejükben, hogy „Baján csaltak”. Lehet, hogy most a baloldal és a HVG beleszaladt egy pofonba, de ennek fél év múlva már csak a Fidesz látja kárát.

Az időzítés szintén nem valószínűsíti a kettős csavar elméletét. Ha ugyanis kiderülne, hogy a filmet a Fidesz rendelésére készítették, választási csalásra irányuló kísérlet miatt ugyanúgy megsemmisítheti a Bíróság a már kétszer megnyert választás eredményeit, mint ha kiderülne, hogy a filmen valós eseményt rögzítettek. Ugyanis az is választási csalás, ha utólag próbálja meg valaki manipulálni a választási eredményeket, mondjuk egy ilyen filmmel. De melyik őrült tenne kockára egy megnyert meccset, egy bundabotrány kirobbantásával? Az a feltételezés, hogy a Fidesz képes lenne egy ilyen léptékű tisztáldozatra a későbbi választási győzelem érdekében pont annyira életszerű, mint maga a film. Semennyire.

 20. tiboru — 2013-10-21 12:24 

@kotmarlboro:

Ha minden igaz, a hvg.hu ezerrel dolgozik a háttér és a motivációk felderítésén…

 19. kotmarlboro — 2013-10-21 12:22 

Nekem úgy tűnik a résztvevők (kivéve a megbízóembert, akinél nem tudom eldönteni) nem játszanak szerepet. (Jó az emberismeretem, a foglalkozásomból adódóan is.) De mondjuk attól még érzem, hogy tuti van a sztoriban egy csavar (tehát a szereplők nem, csak az őket háttérből megbízók, instruálók vannak azzal tisztában valójában, hogy mi is történik). Gyanús, hogy miért nem az jött, akit „vártak”. Meg persze az egész felvétel kikerülése is érdekes.
Szerintem azt a szálat kéne megvizsgálni, hogy ki küldte a hvg.hu-hoz a felvételt, hogyan került oda?

 18. tiboru — 2013-10-21 12:17 

Köszönet Szily Lacinak a hivatkozásért:

http://cink.hu/osszeeskuves-elmelet-extra-a-jobboldal-csinalta-ki-a-h-1448963896/@szilylaszlo

A „Konteót a konteóboltból” szöveg pedig valódi mestermunka!

 17. FilcTroll — 2013-10-21 11:51 

@tiboru: Igen, idézőjelet kellett volna kitennem gazdagon. :)) És nahát, Pukklacibácsi éppen befért egy talán befutó helyre a maszop listán.

Á, eszem-f@szom megáll, hogy mindezt a cirkuszt beszopjuk.

 16. tiboru — 2013-10-21 11:39 

@FilcTroll:

Nem elszólás volt az 🙂

 15. tiboru — 2013-10-21 11:37 

@petiba:

Nem tudom, mi történhetett, valami miatt a várakozó kommentek listájára tette a rendszer. Kitakarítottam az ismétléseket, és elnézést…

 14. marczi — 2013-10-21 11:33 

Még teljesen máshol olvastam, valaki más megjegyzése volt a videóhoz:
„Kamu az egész, cigányok pohárból isznak?”…

 13. petiba — 2013-10-21 11:33 

Na, még annyit megpróbálok hozzátenni, hogy nekem az ötvenezer per kopfnál már leesett, hogy itt valami nagy vakítás megy. Ötven kiló? Mikor a közeli szénszitiben zacsi száraztészta, lejárt konzi elég volt az ikszre? 🙂 🙂

 12. petiba — 2013-10-21 11:30 

Na, lerövidítve, de sikerült. Hát ez nekem magas labda, hogy miért csak hatodszorra elküldve sikerült feldobnom a hsz.-t.

 11. FilcTroll — 2013-10-21 11:25 

Rendőrségi sajttáj 1.0.

http://444.hu/2013/10/21/az-mszp-szekhazaba-vittek-a-kamu-valasztasi-csalasos-videot/

Dékás szálak, muhaha. Ferinek is jól jött, hogy nem az ő kampánypénz-elszólásával van tele a sajtó.

 10. FilcTroll — 2013-10-21 11:21 

@Bigjoe(HUN): Igen, ez is megfordult a fejemben, végül is a sárkány ugyanaz, csak több feje van.

 9. petiba — 2013-10-21 11:21 

@petiba:

A Fidis változatra szavaztam, de amúgy sztem k. mindegy, hogy melyik volt. Itt a déli végeken egyébként aszongyák az aszongyákok, hogy a vidi készítője : Kőrös Gusztáv Tibor, Pest megye 3vk. elnökségi tag (Demokratikus Koala). De ez biztos nem igaz 🙂
Szerintem meg bábfilm az egész történet, amit tátott szájjal bambulnak az ovisok. Fidi, Szoci (és csatolt részei) egykutya. Számomra legalábbis.

 8. petiba — 2013-10-21 11:12 

Tiboru, sztem a Pannonia nem jó. Pannonia provincia inkább csak a Dunántúl, meg még pluszban egy kicsi É-D-Ny. Dunától keletre nem Pannonia. Amúgy kedvemre való lenne, ha ma a teljes Pannonia provincia a kis nyugatias nyúlványával együtt nekünk csapódna. 🙂

A Fideszre szavaztam, de alapvetésben úgy vagyok vele, hogy k. mindegy, hogy Fidi, vagy Maszop (csatlós részei).
Amúgy itt a déli peremvidéken az a mese járja, hogy a video készítője : Kőrös Gusztáv Tibor, Pest megye 3vk. elnökségi tag (Demokratikus Koala) !!! De szerintem ez csak mese 🙂

De lényegtelen, hogy ki készítette. Az egész videó úgy, ahogy van, lényegtelen. Bábok játszadozása, bábszínházban ücsörgő ovisok részére. De ez csak az én véleményem.

 7. Bigjoe(HUN) — 2013-10-21 11:00 

Ez közös munka volt……

 6. FilcTroll — 2013-10-21 10:58 

Elsőre a legvalószínűbbnek a piti zsarolást tartom, azaz hogy a készítők ügyetlen baromsága az egész, esetleg némi alsóbb szintű (és IQ-jú), helyi pártkorifeus zseniális ötlete alapján.

Ha így van, akkor többen meg fogják próbálni kipofozni az igazságot a résztvevőkből a napokban. Itt csak vacak százezrekről van szó, még az is belefér, hogy valaki kifizeti és a zsarolók egyike erre kiborítja a bilit — aminek a tartalmát aztán úgy kenik szét egymáson és magukon a pártok, ahogy szokták. A botrány mindenkinek érdeke, mert az igazságtól függetlenül nagyon jól tematizálható. Így ki-ki a saját szavazói hiszterizálására körbehordozhatja a szaros kardot, hogy lám, az ellenség mily gonosz. Gyurcsány, Bajnai vagy akár a Jobbik helyében én már a hétvégén nekiláttam volna egy kisebb nokiásdoboznyi készpénzzel megtámogatott maroklőfegyverrel a problémának.

Egy dolog utalhat arra, hogy valami központi pártkommunikációs akció áll a háttérben: az időzítés, ami a holnaputáni politikai hőbörgőnap közeledtével jelenthet kiaknázható hasznot. Dőljenek hátra, kedves nézőink, a reklám után újabb részekkel jelentkezik a magyar polcirkusz.

Mindez egyébként nagyon veszélyes szerintem. Irtózatosan, döbbenetesen és megalázóan hülyének vagyunk nézve.

 5. eltiron — 2013-10-21 10:54 

Disclaimer 2: McCarthysta értelemben vett antikommunista vagyok, bár jó konteosként úgy vélem, hogy maga McCarthy is beépített ügynök volt, mert a bizottságával és általában a ténykedésével túl sok átlagembert taszított a „baloldal” karjaiba.

God, I hate commies. Better dead, than red.

 4. eltiron — 2013-10-21 10:50 

Vékony jégre léptél Tiboru, mert ez tényleg napi politika; fel is készülök rá, hogy elveiddel ellentétben kimoderálod ezt a hozzászólásomat.

Tehát: véleményem szerint a video 100%-ig emeszpés gyártmány. Tipikus KGB-s produktum, 21. századi magyar kivitelben: Andropovék jobban csinálták volna. Amióta „jobbos” kormány van Magyarországon (amit inkább nem minősítek) folyamatosan klasszikus sztálinista stílusú lejáratókampányt folytatnak Kádár kései haverjai/utódai. Jelenleg komolyan érzik veszélyt, hogy jövőre megint kiszopnak, ezért nem fosnak már a legkomolyabb agit-prop eszközökhöz sem hozzányúlni, a hazugság, a manipuláció legdurvább eszközeivel.

A legkomolyabban hiszem (tudom), hogy a KGB még mindig nem múlt el és Szovjet-Oroszország továbbra is rá akarja tenni kis tappancsát Kelet-Közép Európára; a görög válság éppúgy nekik köszönhető, mint a lokális etnikai konfliktusok, avagy az utódpártok továbbélése.

Az LMP kettéhasítása, a Gyurcsány-párt létrejötte, stb. mind az Ő manipulációjuk, ez a video pedig az ő magyar csatlósaik lelkes amatőr munkája, az egyetemes béke, jólét és egyenlőség nevében.

DISCLAIMER: Nem vagyok Fidesz szavazó, sosem voltam, sosem leszek (szerintem ők is KGB-gyártmányú párt), csak szeretnék rávilágítani a világot behálózó kommunista összeesküvésre. (Aminek legnagyobb trükkje Gorbacsov volt; ha 100 évig gondolkodnék, akkor sem tudnék jobb megoldást erre kitalálni.)

 3. stoppos — 2013-10-21 10:47 

Nekem már a dupla-tripla csavar is eszembe jutott, úgyogy már fogalmam sincs.

De érdeklődve várom az utóéletét, hátha valami kiderül.

 2. zigzag — 2013-10-21 10:30 

Ja, és a 3.5 konteó, tehát az, hogy a cigányok voltak azért is különösen pikáns, mert mind a jobb oldalnak, mind a bal oldalnak meg vannak a „díszcigányai”, akik mozgatnak, de legalább is befolyással bírnak különböző roma csoportokra. Bizonyára ez Baján sincs másként, amiből az is következik, hogy simán elképzelhető a cigányok voltak konteó 3.2-3.4 konteó kombinációval = cigányok pártutasításra voltak.

 1. zigzag — 2013-10-21 10:26 

3.4/a alkonteó: a Jobbik volt. Az indíttatás ugyanaz, mint Fletónál.

Kimaradtak a szabadkőművesek!

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök