2014-03-20–21:27

Kommentposzt: Welsz Tamás halála

Két napig nem voltam netközelben, s amikor ma beléptem, mit olvastam és mivel volt tele a postaládám? Hát hogy egy rendőri intézkedés közben (után?) hirtelen elhunyt a Simon-ügy egyik állítólagos szereplője.

Bevallom, ehhez most nem igazán szeretnék bármit is hozzátenni. Az viszont teljesen méltányolható kérés, hogy ennek is biztosítsunk kommenthelyet.

Hajrá! És több olyan kérdést nem szeretnék egyetlen újságírótól sem kapni, hogy keletkeznek-e napjainkban is konteók.

tiboru

Kategória: EgyébCímkék: , ,

274 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 274. petiba — 2018-01-07 20:20 

@rdos:

Hát, ja, csak az a baj, hogy az ember azon nem szeret annyira nevetni, amikor állandó jelleggel hülyének nézik.

 273. rdos — 2018-01-04 00:07 

@petiba: „..akkor hülyére röhöghetnénk magunkat”

Szerintem jó felé kapisgálsz (karaktergyilok és ami ebből le-Vona-ndó, azt hagyjuk, kb. én is így vélem, plusz a Havas elég régen nem érdekel engem sem).

A nevetés, a kacagás, a móka és a kifigurázás! Talán ez a legjobb az ilyen arrogáns 6alommal szemben. Annyira komolyan veszik magukat, hogy ezen muszáj kacagni, fuldokolva röhögni, ha egy mód van rá nagy tömegben. 🙂

Hasonló volt a Prágai tavasz idején a kulcsok csilingeltetése. Vagy a Csaut amikor sok százezer ember tapsolta hosszú hosszú ideig, míg le nem esett neki a tantusz, hogy nem azért tapsolnak mert szeretik, hanem azért hogy ne jusson szóhoz. 🙂

Ja, moszkoVityánk és „nagyjaink” hosszú évek óta fizetett statisztáknak szónokolnak. 🙁 Hát így nem derül ki hogy a király (m)esztelen. 🙁

 272. petiba — 2018-01-03 22:52 

@rdos:

Igen, mostanság különösen sok a meglepő, hirtelen, de indokolt haláleset. Kicsit olyan rákosi-sztálini fíling néha. Bár, lehet, hogy nem több, mint régen, csak konteós van több, meg hírcsatorna. De ha szegény jó Jörg Haiderre gondolunk, hát, nem vagyunk annyira különlegesek.

Más, de nem teljesen off. Nagyokat kamilláztam a Havas Henyó kanosszáján. Félrehallás ne essék, egyik legundibb médiaribanc a mi drágatanárúrunk. Irtó jól esett a gonosz májamnak, hogy kicsit bemostak abba a hőállópajzs arcába. De attól agyam dobtam el, ahogy. És amikor. Durván senkit nem zavart (max szegény nejét) – hogy nagyon pc módon fogalmazzak – hogy az elmúlt X évben hogyan, mikor és kivel kurvázott. Durván senkit nem érdekelt, hogy mekkora magyarellenes gennyláda. Pont leszarta mindenki hogy egy Havas Henyó könyv mekkora rulez – vagy pont nem, sőt. De most, hogy ezt a rettenetet merészelte, hogy Vona Gáborról írt könyvet, méghozzá (nyilván – még nem olvastam) pozitív szemszögből, hát ezt jól megtorolta a rettegő Fidesz. Tetszett amúgy, ahogy pofára esett H.H., mert azt hitte, ő akkora májer, hogy nem éri el a sintér, pedig de, simán.
De valahol azért nagyon durva, ahogy a politikai ellenfeleket sarazzák. Ha Vona végiggondolja mondjuk Haider sorsát, akkor a buzizás már megvolt, pipa, utána nemsokára jött a váratlan és hihetetlen autóbaleset…Pöppet sem csodálkozom a nagy zsidóbarátságon…életmentő lehet adott esetben.
Talán pont ez az oka a nagy Jerry Maguire hátraarcnak.
Soha nem vettem még H.H. könyvet, nem is volt szándékomban, de a Vona könyvet megvettem, azzal a szándékkal, hogy nem pazarolom az időt az elolvasásával, de erősítem azt a kontraproduktív hatást, amit a hülye Havas megszívatása okozott, és úgy veszik a könyvet, mint a cukrot háborúban. Tudom,mert karácsony előtt sokat jártam könyvesboltokban, és látom az egyre fogyó Vona-kupacokat XD Azonban annyira ekézik napi szinten a könyvet, hogy a végén még majd jól el is olvasom 🙂 És ahogy olvastam itt-ott a különböző hozzászólásokat, ezzel az örök ellenzéki hozzáállással egyáltalán nem vagyok egyedül XD.
Annyira el tudom képzelni, (erősen vizuális típus vagyok) ahogy a habonyárpi idegesen hívja Sándor 1-et, hogy mit lehetne esetleg kitalálni, hogy bezúzhassák a könyveket, mert a H.H. kontra Baukó (és társai) hadjárat erősen kontraproduktív lett.
Ha nem lenne valahol mélységesen elszomorító ez az egész, ami nálunk folyik politika címen, akkor hülyére röhöghetnénk magunkat.

 271. rdos — 2018-01-03 21:35 

@petiba: Ja! Ja! Különös véletlen balesetek elhalálozások vannak minálunk, már persze amiről tudunk. És amúgy is, tudod, rossz, aki rosszra gondol. 🙁

Nagyon várom már a rendrakást. Főrendőrünk mondta a választási kampányban, hogy 2 hét alatt rendet rak.

Nagyon várom már, hogy mikor kezdi már? Már a rendrakást. 🙂

272-re. Valóban elfelejtettem, kösz, így már értem. Szerencsére mesterünk nem írja át a történelmet, nem törli ki Jezsov eftársat a generalisszimusz mellől. 🙂

 270. petiba — 2018-01-03 21:16 

@rdos:

Az itteni, 265-ös hozzászólásodra írtam, hogy eltűnt a népszabberes (Nem egy Népszabadság a hír forrása, de hát 888-at mégsem olvashatok. 🙂)

Mondjuk már több, mint egy évvel ezelőtti hsz.

 269. petiba — 2018-01-03 21:09 

@rdos:

Ja, ismerjük ezt az éhes blogmotort 🙂 Csak régebben a mester napi szinten, megbízhatóan jelen volt, manapság meg…ki tudja… 🙂 De ezek szerint rálelt a kis bujkálósra, utólag is köszi a kotorászást.

Persze, Teréz-körút, bocs, a vidéki parasztnak (mármint nekem) egyre megy XD

Hát, főleg egy bizonyos „rókafogtacsuka” körben biztos mindenki ismer mindenkit…Amíg egyik fogja a másik torkát, addig a másik is az egyikét, és akkor nyugi van. Aztán ha egy harmadik (vagy sokadik) is beszáll a torkos játszmába, akkor megborul a status quo. Oszt jönnek a hirtelen szívhalálok, meg autóbalesetek, hátulról mellbe öngyilkok és társaik. Így van ez minálunk. Is.

 268. rdos — 2018-01-03 19:55 

@petiba: Tiboru berakta elveszett hsz-ed. Ha jól emlékszem ez a blogmotor az egy hsz-ben a 4 db linknél többet „nem szereti”. Vagy nagyon is szereti és „megeszi”. 🙂 De lehet hogy rosszul emlékszem.

Népszabberes cikkem? Szerintem nem én voltam. Ja. és az aprócseprőben említetted a Nagykörúti robbantást. A Teréz-körútra gondoltál? Hát hiszen ott minden „hibátlanul” meg lett oldva. 🙁

Visszatérve W Tamásra. A linkjeidet átfutva, lehet hogy rövidebb lenne azon közszereplők listája, akik W Tamást nem ismerték, mint azoknak a listája akik ismerték. Nem egy klubba jártunk, nemtom ezekben a „fenti körökben” mi a módi? Meglehet természetes hogy mindenki mindenkit ismer (egy klubbon belül logikus is).

 267. petiba — 2018-01-03 19:21 

@rdos:

A 265-ös hozzászólásod után írtam egy hosszabb hsz-t, amit benyelt tiboru szűrője. Így kezdődik (266-os sorszámon):

„Hopp, hopp! Azóta érdekesmód megszűnt a Barikád is…

Érdekes (bár kissé szánalmas) hírek a Welsz-hagyatékról”

Látható? Mert ma reggel még nem látszott, most meg már nem tudom, hogy látszik-e, megtalálta-e mesterünk a linkgyűlölő szűrőjében?

Azt már tegnap is észrevettem, hogy a népszabberes cikked eltűnt 🙂
Nagy a sumákság, de talán nem véletlen. Lehet, köze van hozzá annak, amit a 266-os hsz-ban írtam. :S

 266. rdos — 2018-01-03 16:41 

@rdos: Niné! 24per7-es linkem (265. hsz-nél) már nem él. 🙁 Biztosan véletlen.

Két ünnep között jártam úgy hogy a propelleren egy kommentem hatására? a cikk, a kommentem és még másik két tucat komment eltűnt (röpke max 8 óra leforgása alatt). 🙁 Ami még szebbé tette a dolgot a google, a yahoo és a bing is „elvesztette” a propelleres bejegyzést, 1 tárolt változatot találtam a kúglinál az ovikommanó témában (erről szólt a bejegyzés). 🙁

A jó hír, az általam linkelt cikkeket, képeket és az eredeti (ovikommanós) hírt eddig még nem törölték, szemköpszt az itteni 24per7-es hírrel. Vagy dezinformációval?

Eh. Mindig is Óceániával álltunk hadban (Orwell 1984). 🙁

 265. petiba — 2018-01-02 23:02 

Mester, ha erre jársz, lécc, kotord elő a szűrődből a fennakadt hozzászólásomat, valszeg túl sok benne a link.

 264. petiba — 2018-01-02 22:59 

@petiba:

Hopp, hopp! Azóta érdekesmód megszűnt a Barikád is…

Érdekes (bár kissé szánalmas) hírek a Welsz-hagyatékról:

https://index.hu/gazdasag/2017/05/03/kuzdelem_welsz_tamas_hagyatekaert/

2017. októberi hír szerint Mészáros Lőrinc is benne van az ügyben, kegyence, Csík Zoltán révén:

https://index.hu/gazdasag/2017/10/02/all_a_bal_welsz_tamas_erdi_birtoka_korul_kopaszok_rendorok_kukasauto_feljelentesek/

Ja, meg a pesti skacok szerint a Buda-Cash buktás brókerház vezetője, (szintén) Pintér, de Zoltán is benne van a Welsz-ügyben, de rendesen. Szóval szövődnek, sződdögélődnek a szálacskák, míg a végén egy mindent lefedő szövet nem lesz belőlük.

http://pestisracok.hu/buda-cash-brokerhaz-alapitojaig-erhet-welsz-ugy-nyomozasa/

Kicsit utánaguglizva a neveknek, mik ki nem derülnek a Mészáros Lőrinc kegyenc Csík Zoltán úrról!?:

„Csík Zoltán rejtőzködő tagja a Mészáros-csapatnak, legalábbis nekünk nem sikerült fotót szerezni róla. PEDIG EGYKORON ISMERT GYILKOSSÁGI NYOMOZÓ VOLT, DOSZPOT PÉTER IDEJÉN A BRFK ÉLETVÉDELMI OSZTÁLYÁNAK MÁSODIK EMBEREKÉNT ISMERTÉK. A nagykátai Csík „doktor” jogi végzettségű, korábban faktoringgal, felszámolásokkal foglalkozott, környezete szerint egy ilyen ügyletből datálódik bizalmi viszonya Mészáros Lőrinccel. „Zoli akkor nagyon korrekten járt el, sok pénzt kereshetett volna, de mértéktartó volt, és hosszú távon neki lett igaza, hiszen nagyon elmélyült az üzleti kapcsolata a nagyvállalkozóval”. Eleinte ő volt „az” intéző, de már jó ideje többekkel kell osztozkodnia a Mészáros legfőbb kijáróembere titulusért.”

Aztapindurkamindenit, nem?

https://index.hu/gazdasag/2017/06/19/gazszer_sc_-_meszaros_lorinc_11_fos_szupercsapata/

És, mit ad Isten, tovább kotorászva a szarosvödörben, miket nem talál a zember:

„Nagyon emelkedik a Mészáros-közelbe került ex-Buda-Cashes cég részvényárfolyama

2016. október 19., szerda 13:04

Lendületes emelkedéssel 36 forintról 40 forintra, tehát közel 15 százalékkal emelkedett az Opimus Nyrt. árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén. Látszólag hír nélkül, legalábbis a cég nem tett a napokban semmilyen hivatalos bejelentést. Mintegy 2,5 millió részvény cserélt eddig gazdát.

Az Opimus egyébként korábban a dicstelen véget ért Buda-Cash vezetőinek érdekeltségében volt, azóta viszont zavaros helyzetbe került. A cég jelentős részét offshore cégek birtokolják – egy seychelle-szigeteki és egy nigériai (!) csoport –, A HARMADIK NAGYTULAJDONOS SZEKSZÁRDI FIDESZESEK CÉGE. A CÉGBEN FELTŰNT MÉSZÁROS LŐRINC CÉGÜGYI ELŐKÓSTOLÓJA, CSÍK ZOLTÁN IS.”

https://444.hu/2016/10/19/nagyon-emelkedik-a-meszaros-kozelbe-kerult-ex-buda-cashes-ceg-reszvenyarfolyama

Ugye, hogy érdemes néha a viccoldalra is beolvasgatni?!

És akkor az ember inkább nem is foglalja össze egy-két mondatban az információkat, mert nem szereti, ha éjjel rátörik az ajtót.

 263. rdos — 2016-10-28 13:58 

Welsz Tamás él?

Nem egy Népszabadság a hír forrása, de hát 888-at mégsem olvashatok. 🙂

http://24per7.info/felhuzod-magad-ha-elolvasod-welsz-tamas-el-es-hazajott-a-mnb-alapitvanyok-penzet-eltuntetni/

 262. rdos — 2016-07-09 23:27 

@petiba: „Tudtuk, hogy durván összefonódott már az alvilág és a “felvilág”, de hogy ennyire:”

És elég régen. Nyelvészkedjünk egy kicsit. Szervezett alvilág. Akkor azt valaki megszervezte. Első tippem az SzASzSz volt, azaz a Szervezett Alvilág Szervező Szervezet. Bocsánat, idétlen szójáték volt.

Aztán mit olvasok a privátkopón? 4 éves írás visszhangja azonban alig.

„Egyre többen vélik úgy, a titkosszolgálat segítséget nyújtott a magyarországi szervezett bűnözés több vezető alakjának. Ez a vélekedés azonban nem teljesen helytálló. Ugyanis a szervezett bűnözést maga a titkosszolgálat hozta létre hazánkban.

A „pajszerosok” és az állambiztonsági szolgálat

Volt egyszer egy betörőbanda, amelynek tagjai a ’70-es évek vége felé tehetős kisiparosok, kereskedők, művészek lakásait fosztották ki. Budapestről kamionokkal, furgonokkal, személygépkocsikkal, diplomata útlevelek és diplomata rendszámok árnyékába bújva, tonnaszámra csempészték ki Münchenbe, majd onnan tovább, Kaliforniába, Los Angelesbe a betörések útján szerzett értékeket (festmények, antik tárgyak, arany- és ezüstékszerek, stb.). A szállítások professzionális megszervezése vélhetően nem az iskolázatlan, erőszakos fellépésű, késsel-villával étkezni nem tudó „pajszerosok” szellemi képességeit dicsérték… Nem hivatalos becslések szerint – akkori értéken számolva – a százmillió forintot is meghaladhatta a külföldre csempészett vagyontárgyak összértéke – amikor 1 kg. kenyér 3,60 forintba került…”

Tovább is van, nem akartam az egészet bemásolni, csak a linket adom.

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=totkokszolgak&MN=Fooldal&LN=Hungarian

 261. warr — 2016-07-05 09:17 

@petiba: „Vajon kire gondolhat a sok csúnya, gyűlöletkeltő, hamisan vádaskodó szerb bűnöző a három sándorokkal?
Csányi, Pintér, de ki a harmadik? Szerintetek?”

Demján?

 260. petiba — 2016-07-04 10:24 

Tudtuk, hogy durván összefonódott már az alvilág és a „felvilág”, de hogy ennyire:

„– A szervezett bűnözés, illetve a hatalom kapcsolatával összefüggésben gyakran elhangzik az a megállapítás, hogy 1998-ban, a Fidesz hatalomra kerülésével egy csapásra megszűntek a maffialeszámolások, robbantások, merényletek.

– Igen, ez így van. Erre céloztam az előbb, hogy nem szeretnék felrobbanni. Ez tényleg nagyon „meleg pite”… Kevés embert tudok, aki nem fél attól a bizonyos embertől, aki 1998-ban a hatalom részeseként, a kiterjedt kapcsolatrendszerének is köszönhetően véget vetett a leszámolásoknak. Hadd mondjak el egy történetet: a Fidesz hatalomra kerülése után készítettem egy interjút egy vajdasági magyar bűnözővel, aki rendkívül jó kapcsolatokat ápolt a szerb alvilággal is. Ő már akkor azt mondta nekem, a SZERB GENGSZTEREK A „HÁROM SÁNDOR” ORSZÁGÁNAK HÍVNAK MINKET. Azt az olvasók a fantáziájára bízom, kikre gondolhattak.

– Ha már az új idők új módszereiről beszélünk: szerinted a Simon-ügyben érintett Welsz Tamás a rendőrségi eljárás közben természetes halállal halt meg, vagy elképzelhető, hogy „valakik segítettek” neki ebben.

– EGYÁLTALÁN NEM HISZEM, HOGY WELSZ TAMÁS MEGHALT VOLNA. Ezt nem azért mondom, mert összeesküvés-elméleteim lennének, hanem mert beszéltem olyan emberrel, aki alátámasztja az állításaimat. Rajta volt a nemzetközi körözési listán is, aztán hopp, egyszer csak nincs. Az élettársát szintén nemzetközi elfogatóparancs alapján körözték, a magyar hatóságok nem találták. Ehhez képest én simán felkerestem és beszéltem H. Andreával. Ugyan már… Az biztos, hogy abban a helyzetben nagyon sok embernek jól jött, hogy Welsz Tamás eltűnt. Vagy meghalt, de ezt tényleg nagyon nehezen tudom elképzelni. Addig jó volt, hasznos volt a Fidesz számára, amíg Simon Gáborra terhelő adatokat szolgáltatott, csak vélhetően az információi idővel más irányba is mutattak.”

Részlet Balczó Mátyás Kisberk Szabolccsal (oknyomozó újságíró) készített riportjából.

(teljes cikk itt, https://kuruc.info/r/2/160892/ és a következő Barikádban)

Gyanítom Mesterünk és Tanítónk sok dolgot tudna hitelesen hozzáfűzni, de azt meg nem csak gyanítom, de tuti, hogy nem fog.

Vajon kire gondolhat a sok csúnya, gyűlöletkeltő, hamisan vádaskodó szerb bűnöző a három sándorokkal?
Csányi, Pintér, de ki a harmadik? Szerintetek?

 259. gigabursch — 2015-08-13 07:12 

259. @falseflag:

Ó, amennyi recept nálunk a családban gyújtósként végezte…
Felírni lehet, hogy kötelező, de kiváltani nem…

 258. meggymag — 2015-08-13 01:18 

@eltakaritono:

Megjegyzem a nagyipari lobby-val szemben a jóindulatú politikának sincs szinte semmi esélye.

 257. falseflag — 2015-08-10 17:52 

@eltakaritono:
Hát, igen.
http://www.nibiru.hu/koleszterin.htm

Megjegyzem, a gyógyszeripar egyik nagy trükkje az egészségügyi határértékek folyamatos és indokolatlan csökkentése, ami alapján az addig egészséges embernek is lehet gyógyszert felíratni……és kell is.

 256. meggymag — 2015-08-10 16:26 

@eltakaritono:

„Mármint egyes gyógyszergyárak szerint biztos.”

Tovább gondolkodva eljutok a hazai és a nem hazai gyógyszeriparhoz. És az igazságszolgáltatáshoz. Egy öngyilkosságot hihetöbb, korrektebb fenntartani mint egész iparágat ún. alaptalanul nemhogy megvádolni, de egyáltalán rosszhírbe hozni. Vagyis…

 255. eltakaritono — 2015-08-10 14:39 

@h1jcsaba:

Meg kell nézni, mely gyógyszergyár sztatin, klofibrát stb. -tartalmú koleszterin-csökkentőjét használják legtöbben. Annak tükrében pláne, hogy az egész koleszterin-pánik egy jól kitalált aranytojást tojó mesetyúkocska. De még mekkora tojást! Egy ilyen állatkát levágni, nagy gaztett. Mármint egyes gyógyszergyárak szerint biztos.
Melyek a „legóriásibb értékek”? Fegyver, drog, gyógyszer.

 254. h1jcsaba — 2015-08-10 12:53 

Itt is szó van róla :
https://www.youtube.com/watch?t=38&v=QVBN5l_IyiE
„Ez a riport nem csak Horváth Professzorról szól, hanem a Weiss Tamás féle máig megoldatlan gyilkosság is érthetővé válik Dr. Horváth István találmánya fényében. Ugyanis Weiss Tamás Afrikában engedélyt tudott szerezni a koleszterin elleni oltásra. Milyen óriási érdekeket kellett megsértenie, hogy ezért az életével kellett fizetnie?”

 253. falseflag — 2015-07-18 16:48 

„Dr. Horváth István találmánya, az antikoleszterol-antigén az antibiotikumok gyógyászati hatásához mérhető csak… Ez egy immunkezelés, injekció-kúra, aminek a hatására szervezetünk koleszterin háztartása normalizálódik. Azaz az összes érben, s hajszálérben a lerakódások eltűnnek, a vérkeringés helyreáll. Így az érszűkület miatti infarktusok, stroke esetek száma minimálisra csökkenhet. A hatás az erek kitisztítása, a vérkeringés jelentős javulása. Emiatt aki átesett a kezelésen 10-20 évvel fiatalabbnak néz ki, mint korosztálya, ha idejében hozzájut, kb. 30-40 évesen. A vérerek rugalmassága, áteresztő képessége jelentősen javul, s ez például önmagában megszüntetheti a migrénes fejfájásokat, a rossz keringés miatti gyulladásokat. Mellesleg ez lehet az oka néhány daganatos betegségnek is: hiszen például szívrák szinte nem létezik, mert a szívben jó a keringés.

Ahogy a rettegett TBC-t, vagy más halálos gyulladásokat a sokféle antibiotikum visszaszorította, ugyanolyan hatásos, de mellékhatások nélküli ez az immunológiai eljárás, amit Horváth professzor kifejlesztett. Én, a családom, és barátaim nagy része végigcsináltuk ezt a kúrát. Csak a legjobbakat mondhatom róla, s az a néhány ezer ember is, akinek az életminőségét drasztikusan megjavította, netán az életét mentette meg.
……..
Pár napja Budapesten egy Markó utcai tárgyalóteremben ültem Dr. Horváth István professzor mögött. Csakhogy ő a vádlottak padján, én a hallgatóság első sorában.
……..
…..akadt egy illetékes elvtárs a Gyurcsány-kormány idején, aki őszinteségi rohamában a professzor úrnak nyíltan a szemébe vágta: „ugyan miből fizetnénk azt a sok nyugdíjat, ha a szer elterjed?” S ez csak az érem egyik oldala… A gyógyszergyáraknak ugyanis ma nagy üzlet a koleszterincsökkentő szerek eladása… Hiszen évente (dollárban) milliárdokat hoz a konyhára…Ezzel az a gond, hogy a jó/rossz koleszterinszint olyan, mint a lábméret, vagy a nyakbőség. Kinek ilyen, kinek olyan, egyénenként változó lehet.
……….
A per váratlan fordulatot vett számomra, amikor dr. Mikó Gergely bíró úr az elhíresült „öngyilkos” Welsz Tamás több tanúvallomását is felolvasta. Welsz azért állt az ügy mellé, és támogatta anyagilag is, mert a kezelés őt is, és édesapját is meggyógyította. Neki sem kellett ezután neves orvosi grémiumok pecsétes papírja.

Welsz Tamásról, a politikusok lopott pénzeit mosó üzletemberről azt lehetett tudni, hogy minden lében kanál, sok sötét politikai ügyről tud. Személyesen persze nem ismertem, nagyon más körökben mozgunk. Életénél csak halála volt titokzatosabb, mert semmilyen oka nem volt öngyilkosságra. „A vizsgálat lezárult, felejtse el” típusú végzés született egy rendőrautóban bekövetkezett „öngyilkosságáról”. Ez a változat körülbelül annyira hihető, mint hogy Malina Hedvig magát verte meg, mert magyarul beszélt.

Így ír Welsz Tamás haláláról a Figyelő 2014/13. száma: „Kiegyensúlyozott, nyugodt, magabiztos”. „Nem követett el öngyilkosságot – állítják egyöntetűen közeli ismerőse, barátai”. „Úgy ismerték, mint aki szereti, nagyon is szereti az életet, azt véletlenül sem dobná el magától.” „Ezer ismerősöm közül az utolsó lenne, akiről el tudnám képzelni, hogy fiatalon összeomlik a szervezete, vagy hogy öngyilkos lesz.” Írja ezeket a Figyelő az idézett szám 8. oldalán.

Nos, amiről az újságírók nem tudtak: elintézte (ha jól emlékszem Bissau Guineában) a vakcina forgalomba hozatali engedélyét. Igaz, ez nem nagy és mértékadó piac, de egy veszélyes rés a falon. Mert ha a lazább szabályozású afrikai országokban tömegesen terjed a szer, s látszik, hogy nincs mellékhatása, még az európaiak is vérszemet kaphatnának.

Bizony, amikor a félelmetes ebola járvány terjedt arrafelé, azonnal át lehetett hágni az engedélyezési szabályokat. Most közvetlen, életveszély esetén ez a szokásos gyakorlat. A kísérleti szert beadták a fertőzötteknek, akiknek már nem volt veszteni valójuk.

Nem szeretek összeesküvés-elméleteket gyártani, de itt sok embernek meglódulhat a fantáziája. Ha ugyanis Welsz Tamás élve marad, hamarosan gazdagabb lehetett volna nem csak az intim videós innovátor Gattyán Györgynél, de az egész magyar pénzügyi elitnél is. Mert ha csak fél Magyarország beoltatná magát, és a szervezésért csak húszezret kapna fejenként, az kb. 100 milliárd forint. De ha ez elterjed, mondjuk csak az 500 milliós Európára, akkor a fenti összeg 50-szerese az övé, és vették, vitték volna, mint a cukrot.
……..
Igen, Welsz Tamás nem volt buta gyerek, amikor a zsebébe nyúlt és pár millióért ultracentrifugákat és más eszközöket vett. Egy kockás papíron számolva pillanatok alatt csillagászati számokat talált. S talán még ma is élne, s szállítaná a hamis vagyongyarapodási igazolásokat több ország enyveskezű politikusainak, ha ebbe az ügybe bele nem tenyerel.
……..
A Professzor úr két tárgyaláson már túl van, következik valamikor ősszel, úgy tudjuk, hogy szeptemberben a harmadik tárgyalás. Boldogabb országban Nobel-díjra terjesztenék fel, nálunk hét év börtönnel fenyegetik. Jobban járt volna, ha eladja dollármilliókért a találmányát, és vígan él, míg nem hal, ő azonban a hazájában szeretné hasznosíttatni életének 40 év munkájával elért eredményét. Most ezt fogja neki „meghálálni” a magyar igazságszolgáltatás! Néhány év börtönnel, néhány millió fizetni valóval.
Teljes cikk:
http://www.sokkaljobb.hu/content/eljárás-dr-horváth-istván-professzor-ellen

 252. rdos — 2015-07-16 17:30 

Mondjuk a szerzőt azzal nem lehet vádolni hogy nagy híve lenne az atlantizmusnak.

„A szívroham pisztolyt 1975-ben mutatta be a CIA. Ön szerint a bűnözők ellen használják az ilyesmiket?”

http://www.hirarena.com/a-szivroham-pisztolyt-1975-ben-mutatta-be-a-cia–on-szerint-a-bunozok-ellen-hasznaljak-az-ilyesmiket-_1085

Ugyan esetünkben, ha hinni lehet a BBC-t alázóan a korrekt tájékoztatásra törekvő hazai médiának, valami egzotikus méreg okozhatta jelen kommentposzt tárgyának a halálát, de ha nem városi legenda ez a szívroham pisztoly, akkor a „szép új világ” már régen itt is van. 🙁

 250. Rumcájsz von Jicsin — 2014-09-19 18:12 

Az Indexnél részletesebben foglalkoznak a córesszel:

18 milliárdos magyar-szlovák áfacsalás – halottakkal, politikai szálakkal”

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=GazdasagiBunugyek&AN=magyarszlovakafacsalas&LN=Hungarian

 249. deep719navy — 2014-09-19 18:06 

Határozottan kezd az olajos ügymenetre hajazni a történet, bár ott nem csupán a résztvevők kezdtek el hullani, hanem gyakran a mocsokságok utána kutakodók merényelték meg magukat.
http://index.hu/belfold/2014/09/17/welsz_halott_uzlettarsanak_hatrahagyott_levelet_talaltak_meg/

 248. SLC — 2014-08-28 20:17 

 247. pmll — 2014-07-24 00:57 

Meghalt: március 20.
Kiadják a holttestét: április 25.
http://www.origo.hu/itthon/20140425-kiadjak-welsz-tamas-holltestet.html
Mégsem adták ki: május 25.
http://gepnarancs.hu/2014/05/meg-mindig-nem-adtak-ki-welsz-tamas-holttestet/
Mégis kiadták: június 02.
http://hvg.hu/itthon/20140602_Blikk_hivatalossa_valt_hogy_Welsz_Tamas_o
Látta valaki? Vagy egyből hamvasztották? Ki tudja hol él….

 245. becsuszoszereles1k — 2014-06-08 23:22 

Meghalt a király, éljen a király! – Belsőség
belsoseg.blog.hu/2011/05/28/meghalt_a_kiraly_eljen_a_kiraly_14
2011. máj. 28. – Meghalt a király, éljen a király! ….. @dr.oid: Svéd gyerekvers, ismeretlen pécsi költő fordítása??? :O) Zseniális!!! Válasz ….. Kezdjük az elején!

 244. realcorpus — 2014-06-08 11:38 

Tegnap láttam…!
…egy megtévesztésig hasonló embert.
=)

 243. cseko46 — 2014-06-05 20:32 

@cseko46:
Méng mielőt a kombinálás lehetne AZ ELŐZŐ IRÁSHOZ RENDELEM EZT Az öszödi kréta vonallal most igy már jobban látható ki mivel van.

A NEHÉZ EMBEREKET VEZETNI PROJEKTBEN.

 242. cseko46 — 2014-06-05 19:37 

@igazitrebics:

No itt volt a dolog pikantériája.
Ez a Velsz egy olyan személyt mozgatot a zsinegen. Támaszodva a Simon péztárosra.AKIÉRT PEDIG EGY OLYAN SZEMÉLY ÁLT JÓTT. AKINEK A TÁMASZTÁSA JÓVAL KOMOLYABB.
Ha valaki ezt a játékott játsza akor stilszerüen tanu nem maradhat.
EZÉRT VESZÉLYES ITT CSOPORT ZÁSZLÓK BECSÜLETÉVEL CICÓZNI.

 241. igazitrebics — 2014-06-05 10:35 

Napi Welsz!

Eftásak, lapátoljunk minden szart, egy lóba!!!

„Welsz szerezhetett hamis okmányokat Portiknak”

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/welsz-szerezhetett-hamis-okmanyokat-portiknak-2256498

 240. gigabursch — 2014-06-02 08:45 

@whitebeard:
Az miért van, hogy mindenki, aki gyanús, hogy mérgezés áldozata lehetett, azt mind hamvasztják?

Nahát…

 239. whitebeard — 2014-06-02 07:36 

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ez-mar-hivatalos-mereggel-lett-ongyilkos-welsz-2256065

holttestét egy hónappal ezelőtt vette át a család, majd édesapja, volt felesége elhamvasztatta…

 238. rebel — 2014-05-19 13:07 

http://www.atv.hu/belfold/20140519-most-konnyen-a-solyom-hoseve-valhat

Egyik kedves szélhámos kolléga új lehúzást talált ki…??? XD

 237. igazitrebics — 2014-05-08 11:39 

Napi Welsz & Simon:

„Íme Edvin Marton bissau-guineai útlevele ”

„Welsz Tamásnak kiterjedt üzleti kapcsolatai voltak a magyar gazdasági és politikai elit tagjaival, de néha még a művészeket is pártolta, nekik is adott el útleveleket. A Gépnarancs birtokába jutott adatokból az is kiderül, hogy a hatóságok feltűnően elnézőek voltak a zűrös ügyekbe keveredő „vállalkozóval”.”

Érdekes dolgok derülnek ki!

http://gepnarancs.hu/2014/05/ime-edvin-marton-bissau-guineai-utlevele/

 235. rebel — 2014-05-06 13:37 

@petiba:
Igen, ezen el is vérzik a sztori, meg azon is hogy hulla még mindig nincs. Egyszer öngyilkos, másszor nincs sem külsérelmi sem belső jele bármi beavatkozásnak, tehát kvázi természetes halál. Aztán még a Simon Gábor féle útlevél sem került elő… Nyilván a fideszmaffiának annyira elvették a választások az energiáját, hogy az előre megírt forgatókönyv szerint nem bírtak mindent végigcsinálni, nem jött össze egy profi hamis útlevél és egy profi bizonyíték az öngyilkosságra, de úgy néz ki még egy hulla sem….. ezért megy az időhúzás meg a ködösítés… 😉

 233. igazitrebics — 2014-05-05 14:16 

Napi Welsz & Simon:

„Nincs is meg Simon Gábor bissau-guineai útlevele”
„Az ügyészségnek nincs is a birtokában az a bissau-guineai útlevél, amellyel állítólag Simon Gábornak nyitottak számlát a MagNet bankban.”
„Bár korábban az Index.hu azt írta, hogy Welsz Tamás széfjében egy házkutatás során olyan, Simon Gáborhoz köthető, bissau-guineiai útlevelet találtak a nyomozók, amellyel a MagNet bankban számlát is nyitottak Simonnak, az ügyészségnek nincs is a birtokában ilyen útlevél…”
„Ennek ellenére a Simon elleni közokirat-hamisítási gyanúsítás továbbra is érvényes, mert az ügyészség szerint más bizonyítékok is alátámasztják azt.”

Ha meg nem lenne, majd találnak egy olyat, amilyen éppen kell!

http://hvg.hu/itthon/20140505_Blikk_nincs_is_meg_Simon_Gabor_bissaugui

 232. rdos — 2014-05-04 10:49 

Napi Welsz: lába kélt a pénznek…

http://www.hirhatar.hu/hir/napi-welsz-laba-kelt-a-penznek

 231. petiba — 2014-05-03 19:19 

@igazitrebics:

Na neee, sok mindent el tudok képzelni a „magyar” mindenféle bíróságokról, de hogy újságcikket fogadjanak el halotti AKK-helyett, na azt azért nem.

 229. igazitrebics — 2014-05-03 17:40 

Mindenesetre egy igencsak ambiciózus hölgy a volt élettárs!

„Halála másnapján másé lett Welsz cége”

„Míg sokan hetekig, hónapokig nem tudnak felocsúdni a gyászból szeretteik halála után, Welsz Tamás (†41) volt élettársa, Horthy Andrea már a vállalkozó március 20-ai elhunytát követő napon a férfi volt cégének ügyét intézte.”

„A nyilvános cégbírósági adatok szerint ugyanis az asszony Welsz korábbi cégének, a vállalkozó vagyonát is birtokló Charity March Kft. ügyvezetője lett egy nappal azután, hogy a férfi meghalt. Erre pedig csak úgy kerülhetett sor, hogy a nő igazolta, hogy ő a tulajdonosa a Welsz magyar cégét birtokló Cavalli nevű, Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cégnek, nem mellékesen pedig – ezáltal – a megboldogult Welsz Tamás minden vagyonának. Noha a magyar cégiratokból az nem derül ki, hogy kié az offshore-vállalkozás, a gyakorlatban azonban azé a magyar cég, akié az azt tulajdonló Seychelle-szigeteki társaság is. És mivel a korlátolt felelősségű társaságok esetében az ügyvezető felel a cég működéséért, és ő rendelkezik annak vagyonával is, Horthy Andrea ezzel a lépéssel megszerezte az ellenőrzést a vitatott Welsz-vagyon felett. ”

„Tudomásom szerint egy halotti anyakönyvi kivonatot kért Horthyéktól a cégbíróság, de mivel azt csak a hozzátartozók kaphatnak, a hölgy becsatolta a Welsz haláláról szóló újságcikkeket: a Blikket, a HVG-t, az Indexet. A cégbíróság ezt végül a halotti anyakönyvi kivonat nélkül is elfogadta, s az iratokból kitűnik, a Welsz-vagyon irányítása immár Horthy Andrea kezében van – ezt állította a Blikknek Welsz egyik közeli barátja.”

„A cégbíróság csak közokiratot fogadhat el, és használhat fel egy eljárásban. Egy újságcikk bizonyító erővel nem rendelkezik. Ily módon az új ügyvezetőt bejegyző cégbíróság nem jogszerűen járt el – mondta a szak­ember.”

Na, de miért nem? A TV is bemondta, hogy meghalt!

 227. miamai — 2014-05-02 21:01 

@SLC:
Hát ha nem is gyalogáldozatok, de az biztos, hogy a stáblistán nem ők állnak az első helyeken. Most már csak a főszereplők, a rendező és a producer kilétét kell kivárni… (ez a hosszú élet titka)

 226. rebel — 2014-05-02 18:48 

@igazitrebics:
A zsaruktól értelmet, logikát, konzisztenciát – pláne a sajtó kommunikációban- meglehetősen naiv dolog várni… Jól tudjuk, hogy szemrebbenés nélkül nyilatkoznak rendszeresen egetverő, sírnivaló és átlátszó primitív baromságokat… 🙂

 225. igazitrebics — 2014-05-02 17:42 

@rebel:
Azért az zseniális, hogy nem találnak a szervezetében semmit, nem tudják, hogy mi okozta a halálát, de azt tudják, hogy önkezével történt a dolog!
Hoppá! Ők nem bántották, ergo csak önkezű lehetett!

Menjenek innejt izibe, nincs itt semmi látnivaló!

 224. rebel — 2014-05-02 16:49 

@igazitrebics:
Jaj te kis butus, hát nem érted te esztetet, majd apuci jól elmagyarázza neked. A megoldás: VOODOO BÁBUVAL ÖLTE MEG MAGÁT!!!!
Ilyen eccerű ez kérem szépen…

Nincs a szervezetben méreg, nincs külsérelmi nyom, mert mielőtt beült a rendőrkocsiba, az ősi afrikai voodoo babákhoz készül, vudu mérget, NEM MAGÁNAK, hanem a saját testére készült és felszentelt voodoo BABÁT MÉRGEZTE MEG. S a vudubaba, ha a mágia jól működik, ugyebár átadja a testnek minden hatását ami éri, ha szúrkálják fáj stb (gondolom nem kell magyaráznom mert mindenki ismeri a voodoo-baba átkozást). És bizony ha mérget injekciózunk bele, vagy beledobjuk, a mérgezés is a valódi személyre hat, akár halálosan is.
Bissau guineai és egyéb afrikai útjai során, megtanulta természetesen és nyilvánvalóan Tamásunk az afrikai voodoo mágiát is profi szintre, és azzal ölte meg magát. Ezért mondta a zsaruknak, hogy „nem tehetnek ellene semmit”…

Nnnna kéröm szépön… remélem így már összeáll a kép… ügy lezárva…. XD

 223. SLC — 2014-05-02 15:42 

A Szebellédi István haláláról szóló cikket elolvasva egyre inkább meggyőződésem, hogy Velsz és Simon nem célpontok voltak, hanem csak gyalogáldozatok. A háttérben sokkal nagyobb dolgok folyhatnak.

 222. igazitrebics — 2014-05-01 17:54 

Minden napra egy újabb hír, ami mindig ellentmond egy kicsit a tegnapi tutinak!!

„Megvan Welsz Tamás halotti bizonyítványa”
„Önkezűség – ezt jelölték meg a halál okaként Welsz Tamás halotti bizonyítványán”
„A vállalkozó szervezetében – egyes hírekkel ellentétben – nem találtak semmilyen mérget.”
„Feltételezhető, hogy Welsz valóban valamilyen afrikai méreggel vetett véget életének.”
„A szakemberek szerint további toxikológiai vizsgálat indokolt a leletek alapján.”

Most, akkor, ezt, így, hogy? 🙁

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/04/30/megvan-welsz-tamas-halotti-bizonyitvanya/

 221. FilcTroll — 2014-04-26 16:28 

A TrollFax sajtófigyelő szolgálat jelenti: a Blikknek szivárogtató (!) ismeretlen (!!) rendőrségi (!!!) források szerint kivégzéshez használt szert vásárolt korábban Welsz, és azt vette be. Megvan a fiola is.

http://index.hu/belfold/2014/04/26/kivegzeshez_hasznalt_mereggel_lehetett_ongyilkos_welsz/

 220. igazitrebics — 2014-04-26 12:59 

@tiboru:
Tiboru!
Az egész ügy úgy büdös, ahogy van!!
De mi vevők vagyunk minden sz@rra, etetnek bennünket folyamatosan. Amig ilyenekre vevők vagyunk, nem kell a lényeges dolgokról beszélni.

 219. realcorpus — 2014-04-26 09:46 

@tiboru:
Sokkal kényelmesebb, ha az embereket az érdekli, hogy él, vagy meghalt (Ha meghalt, akkor hogyan, ha nem, akkor meg hogy nem.), mint az, hogy milyen ügyletei voltak és azok kikhez köthetők. Mert erről már leszálltak, úgy tűnik. =)

 218. tiboru — 2014-04-26 09:25 

@igazitrebics:

Három nappal ezelőtti hír:

„A mai napig nem találtak semmilyen méregre utaló anyagot Welsz Tamás szervezetében – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásból.”

Ehhez képest itt egy mai:

http://444.hu/2014/04/26/welsz-allitolag-olyan-szert-vett-be-amit-amerikaban-a-kivegzesekhez-hasznalnak/

Most már tényleg elvárnánk egy hivatalos rendőrségi tájékoztatást arról, hogy mi a fene történt. Legalábbis szerintük.

 217. igazitrebics — 2014-04-24 13:40 

A tanúvédelmi programról egy cikk:

„Átoperálás és megrendezett halál – mi fér bele a tanúvédelembe?”

„A mai napig nem találtak semmilyen méregre utaló anyagot Welsz Tamás szervezetében – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásból.” !!!!!!

„Az elképzelt forgatókönyvek között van azonban az is, hogy Welsz életben van, a Népszava kedden például azt találgatta, hogy esetleg megrendezett halálesettel tüntették el, és vonták be a tanúvédelmi programba. A találgatások egészen odáig terjedtek, hogy a gyanúba keveredett – valószínűleg sok információval rendelkező – vállalkozót még át is operálták, és külföldön él majd tovább.”

„Fokozatok: kit védenek és hogyan?”
„Pszichológus vizsgálja, alkalmas-e”
„Nálunk nehéz elég messze költöztetni”
„Büntetésből vissza is vehetik”

http://hvg.hu/itthon/20140423_Welsz_Tamas_nehez_esete_a_tanuvedelemmel#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_04_24&utm_content=top4

 216. glenarvan — 2014-04-24 11:46 

A helyiséget a rendőrök a munka végeztével lepecsételték, akárcsak a széfet és az ajtó zárját. Az elkövető a gyanú szerint a férfihez közel álló személy lehetett. A Logodi utcai irodából nemcsak a páncélszekrény tartalmát, hanem az egész széfet elvitték. A Blikk úgy tudja, a páncélszekrényben nagyjából 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt. És voltak benne iratok is. Lába kelt minden bútornak, még a világítótesteket is leszerelték. Távozáskor a zárakba pillanatragasztót nyomtak. Az eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja.

Nem ez az egy széfe volt Welsznek – írja a lap. A férfi érdi lakásának széfjét Welsz halála után a volt élettárs, Horty Andrea kiürítette. Abban a páncélban nagyjából 20 millió forint értékű valuta, egy Rolex, egy Omega és két másik nagy értékű karóra is volt, néhány fontos dokumentummal együtt. Másnap az asszony újból visszatért a lakáshoz, és iratokkal teli dobozokat cipelt ki a ház előtt parkoló autójába. Vele volt az édesanyja is.

Az akció a Welsz Tamás halála után indult örökösödési eljárást is érinti, hiszen a Simon-ügy koronatanújának édesapja és lánya is igényt tart a hátramaradt vagyonra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a nyomozás tényét megerősítette.

 215. rebel — 2014-04-23 14:24 

Amikor Welsz és Habony Árpád kapcsolatáról derül ki valami, majd akkor fog nagyot nézni a fizeSS – maffia… 😉
Ha Veres János nem blöffölt az ATV-ben, meglehet hogy erről tudott ezt azt. Annyit tudunk, hogy van nekünk Szíjártó – Zuschlag és Kóka – Lázár románcunk… nem messze vagyunk a Welsz – Habony szerelem … az országot szétrabló és lepusztító „elit”-maffia a kulisszák mögött egy követ fújnak.. ilyen kis országban nem is nagyon lehet másképp, nem nagyon lehet egymást kikerülni… lépten-nyomon egymásba botlanak a nagy mutyi-cunamiban, ami az országban megy… de vajon meddig tűr még a magyar…?

 214. zizzi — 2014-04-23 10:52 

meg egy „ujdonsag”:

Welsz autót is biztosított Simonnak

http://kuruc.info/r/2/126908/

 213. IceBerg — 2014-04-23 09:43 

 212. rdos — 2014-04-22 13:41 

„Bonyolódik a Welsz-ügy. Átnyúlt keddre a húsvéti locsolás hatása, mert napvilágot láttak egészen furcsa állítások is. A Népszava (egyszerre kettő) titkosszolgálati információra hivatkozva írta: a 41 éves férfi meg se halt. ”

http://nol.hu/belfold/welsz-es-a-tanuvedelmi-program-1457845

 210. freca — 2014-04-22 11:07 

Halleluja!

 209. freca — 2014-04-22 11:06 

Mai hír: Welsz Tamás hátha mégis él.
Ugye most volt Húsvét, a feltámadás ünnepe.

 208. csocsoka — 2014-04-22 09:00 

1. Ha útban van(volt), elég egy jól beadott kálium injekció. „Azonnal” leáll a szíve. Utólag nem deríthető ki, miért halt meg.
2. Mai hír: feltörték az irodáját, elvitték a széfet, benne pénzzel és iratokkal. Úgy látszik, kiderült, abban is voltak olyan dolgok, ami nem előnyös ha „kiderül”.
3. A rendőrség hülyének néz bennünket.

 207. realcorpus — 2014-04-21 12:02 

Első gondolatom az volt, hogy ennél az esetnél talán tényleg az történt, amit előadtak.
Világjáró ember, aki mindenféle (kétes) ügyletekben szerepel, itthon nyugodtan tartózkodik, nincs a kiadott körözésnek foganatja. Azért ez nem egy stresszmentes élet, még ha annak is látszik. Aztán, amikor jönnek érte és viszik, rájön, hogy most elkerülhetetlen a bukta és a szíve nem bírja a terhelést.
De, miután kiderült itt (is), hogy ezernél több szála van az (elő)életének, hát elbizonytalanodtam.

 206. rdos — 2014-04-20 15:58 

@petiba: 🙂 Egy konteós már csak ilyen érzékeny érzésű lélek. 🙂 Egyébként hacsak nem azért, mert télleg kishal lehetett. 🙁

 205. petiba — 2014-04-20 15:44 

@rdos:

Az érdekes az, hogy miért van az embernek mégis olyan érzése hogy ő volt a „kishal” ??? :S

 204. rdos — 2014-04-20 15:41 

@petiba: Nem ez a lényeg. Amúgy lehet hogy arra gondolt a cikk szerzője, hogy ha hoz új „kuncsaftot” az adócsaló, akkor kedvezőbb? lehet a díjtétele.

A hír, már ha igaz, azért érdekes, mert nem „csak” mentőautókban, útlevelekben, jótékonykodás álcájú ecceri lopásokban utazott Welsz Tamás, hanem nagypályás, milliárdokat csaló játékos volt. Meg még amiről nem tudunk.

 203. petiba — 2014-04-20 15:32 

@rdos:

Jó, de ebben hol van a piramisjáték?

 202. rdos — 2014-04-20 12:35 

http://hvg.hu/itthon/20140419_Piramisjatekra_epitette_Welsz_a_szolgalta

„Milliárdokat keresett Welsz Tamás azzal, hogy egykori hatósági emberekkel együttműködve elérte, üzletfeleit ne zaklassák vagyonosodási vizsgálatokkal. Welsz Afrikában többek között hamis eredetigazolásokat szerzett be, hogy ügyfelei kinti költségével csökkentse azok adóalapját – írja a szombati Népszabadság.”

 201. sasdi4a — 2014-04-09 10:54 

Mi van ha egyszerre akarták eltüntetni, de élve, és ugyanakkor egy másik csoport meg akarta ölni?

 200. weirax — 2014-04-09 08:32 

@petiba:
Mindenesetre nagy a csend. Elképzelhető, hogy magáról Welszről lehet valamije. Vagy a megbízásáról.

Nagyon elvadult gondolat, hogy bírósági végzést kaphatott lehallgatásra? Azért kérdezem, mert ha tegyük fel valami ügy miatt megkapta, és elment vele Welsz lakására vagy egy nyilvános helyre, amit természetesen megfigyelt/megfigyeltett a túloldal, és ennek alapján dobálják be a neveket, hogy kinek/kiknek lehetett „welszi” útlevele, akkor akár kerek is lehetne a kép.

Nagyon óvatosan tippelgetek én is, bármi lehet az említett „hivatalos dokumentum” – már ha tényleg létezik.

 199. petiba — 2014-04-08 16:10 

@weirax:

Nos tényleg megpróbáltam, de nem megy. Ha ránézek erre a maffiózóra, a gyomrom hullámozni kezd, inkább nem kísérletezek.

Viszont elgondolkoztat, hogy nem állt elő Don Sintér maffiőrsége a többi útlevél tulajdonosaival. És ha ez nem történik meg a közeljövőben (EU-s kampány), vagy a távolabbi közeljövőben (önkoris választások) akkor kénytelen leszek gyanakodni, hogy tényleg fidis útlevelek is lapultak a tarsolyban.

 198. weirax — 2014-04-07 21:15 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én borzasztó mód kíváncsi volnék Veres jokerére, arra a videóra gondolok, amit rebel linkelt a 76. hozzászólásában.
http://www.atv.hu/videok/video-20140320-veres-janos

Jómagam nem hiszem, hogy blöfföl. Ötletek? 🙂

 197. agathon — 2014-04-04 19:19 

Welsz Tamás nem él, és saját halottjának tekinti magát.

 196. petiba — 2014-04-04 17:30 

Nagynagy off, de érdekesnek ígérkezik 🙂 Most kaptam:

Orbán-Vona vita, élőben, ma, 18:00!

http://www.ustream.tv/channel/n1tv-

 195. igazitrebics — 2014-04-04 16:48 

Az év humora:

Welsz Tamás már évekkel ezelőtt öngyilkos akart lenni, de nem találták otthon! 🙂

 194. igazitrebics — 2014-04-04 14:07 

@rebel:
Az biztos, ha valami terhelőt lehetett volna kisütni a halálából, akkor azt már az „ügyészségi és rendőrségi közlöny” címoldalon hozta volna!!

 192. igazitrebics — 2014-04-03 17:49 

@rebel:
A szoftvert még a Medgyessy kormány idején megvették!
A forráskódokat nem adták el! Így biztosítottak a Weltnek évi 1-1,5-2 milliárd forintos megrendelést!
De így viszont nem lehetett saját kényük, kedvük szerint, kormányzati Barba trükköket belelopni a szoftverbe!
Egyre inkább arra hajlok, hogy legalább két csoport izmozik egymással.
Ezek az üzletek soha nem „gentleman’s agreements”-ről szólnak!!
Hogy eltették-e láb alól, arról ilyen kevés ismerettel nem tudok állást foglalni.

 191. rebel — 2014-04-03 17:11 

@igazitrebics:
Meghökkentettél, ezt nem is tudtam. Azt hittem már mindent megkaparintottak. A Welt ugyebár az adekvát cég neve, az EMIR pedig maga a szoftver. Talán a szoftvert megszerezték, de a céget még nem? Végül is a cég kevésbé fontos a lényeg a szoftver.

De amúgy mindez irreleváns, abban a tekintetben, amiben én vizsgáltam, a lényeg tekintetében és ahogy látom azzal bizony te is egyetértesz, hogy Komáromit likvidálták. A halála nem véletlen. Valakik megölték. Tök mindegy hogy kié a cég.

Ám más aspketusban viszont már releváns.
Ez a 444-es cikk rá is világít egy esetleges lehetőségre, amivel nem számoltam.
AMI VISZONT PONT LÁZÁRÉKAT MENTI FEL! (én meg nemrég durván bevádoltam mint náci gyilkost… ajjajj…. :)) Persze nyilván teoretikusan, tehát ki nem zárja hogy a Lázárféle falka ölt valami ismeretlen irreálisnak tűnő célból.

Tehát ebből a 444-en olvasható eszmefuttatásból egy olyan szcenárió jön le, hogy pont hogy nem a kormányerők ölhették meg, hiszen nem volt érdekük, nekik élő Komáromi kellett volna, akit bár erőszakkal, zsarolással (fegyveres NAV-osok rohanták le az irodát, tök ok nélkül stb), de valahogy rá akartak bírni hogy aláírja a szerződést. Így viszont, hogy meghalt még mielőtt aláírta volna, már többé ugyebár nem tudja aláírni, emiatt mégsem fér hozzá a Lázár-maffia… Tehát könnyen lehet hogy egy másik, ellenérdekelt maffia áll a háttérben (akik célja pont hogy nehogy a kormányerők kezébe kerüljön az EMIR), ami valóban akár lehet baloldali, akár Gyurcsány-féle, vagy esetleg tán Jobbbikos, mindenesetre nagyon befolyásos, magas szintekre elérő kezű brigád…

Akárhogy is van, nem értem, hogy miért nincs még EMIR-ES KOMÁROMI HALÁLA KONTEÓ????????????????????

 190. rebel — 2014-04-03 16:48 

@petiba:
Minden jogos amit írsz… és hát konteó, persze hogy spekuláció az egész.. nem írtam még a Lázár megnevezésekor, hogy tény volna.. ez egy konteó blog.. Egy dologban javítlak csak ki. Te a 90-es évek MSZP-jéről írsz, amikor a „nem stílusa” megállapításom vitatod, én viszont JELEN MSZP-ről írtam. Azt azért remélem belátod, hogy Mesterházy garnitúrának ez MÁR nem stílusa… nemde?

 189. rebel — 2014-04-03 16:42 

@sztalker: Már leírtam az elején, a mentőautóban kokaint csempészett.. triviális, mivel Bissau Guinea a VILÁG LEGNAGYOBB ELOSZTÓ ORSZÁGA… könyörgöm… pont oda/onnan mentőautókatsz állítgatni karitatív szervezettel..? Ennél nagyobb lóláb nem létezik… nyilvánvaló hogy meg voltak tömve kokóval a mentőautók és lefizetve mindenki az útvonalon ahol vitték… 😉

 188. petiba — 2014-04-03 15:17 

@rebel:

Ellentétben Trebics úrral, az igazival, én – engedelmeddel – vitatkozom kicsit a konteóddal, azaz nem is vitatkozom, inkább elmondom, hogy sztem mik a gyenge pontjai.
Általánosságban két gyenge pontot neveznék meg, az egyik az, hogy feltételezésekből vonsz le következtetést, márpedig az mellékvágányra terelhet. Másrészt pedig kicsit talán elvakít a Fidesz-allergiád.
Mondom ezt úgy, hogy alapvetően teljesen elképzelhetőnek tartom még azt is, hogy az ügy kizárólag Don Sintér Kéthétalattrendlett Pándor és klánja „intézése alatt áll”. Nem állítom, hogy akár nem lehetett minden úgy, ahogy leírtad. Akár lehetett is. De, akkor most néhány apróság, ami gyengíti a verziódat.

1. Én nem zárom ki az öngyilkosságot. Még akár az is lehetett, ugyanis gyakorlatilag mindenről csak találgatunk, így az is lehet, hogy sokkal több dologról szól az egész történet, mint pár szarházi politikus pénzmosásáról. Lehet itt kérem olyan alvilági játszma, amiben a legszebb halál lehetett az, hogy bekap és elszopogat valami gyorsan ható mérget. (gondoljunk egy kedvelt alvilági módszerre, jól megruházva,és/vagy vagy mozgásképtelenné téve belehasaltatunk valakit a friss betonalapzatba stb. stb.)
2. Az ön-halál-megrendezéshez túl sok embert kellene neki beavatnia, ha a halála csak eljátszott Grimm-mese, akkor abban a mindenféle szolgálatnak is nagyon benne kellett lennie. Ezt a verziót talán alátámasztja az, hogy interpol körözés ide, vagy oda, elég lazán elvolt a figura, különösebb bujkálás, konspiráció nélkül. Ha viszont él a madár, az csak úgy lehet, ha a mindenféle (vagy bármiféle – nem mindegy!!)titkosszolgálatnak inkább áll érdekében életben tartani, mint elhaláloztatni. Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb egy ilyen figurát NYOM NÉLKÜL ELTÜNTETNI, mint szinte nyilvánosan, a KÖZ szeme láttára, X embert beleártva a sztoriba kinyiffantani. Én úgy gondolom, ez kisebb nehézséggel járna, mint rendőröket, mentősöket, laborosokat, igazságügyi orvosszakértőket, boncmesterket, meg még a fülem tudja kiket beavatni/megvesztegetni/megfenyegetni (valamit kihagytam?)
Ha viszont a titkos szolgálatoknak érdemes veszkelődni az életbentartásával, konspirációkat szőni köréje, „tanúkat” netán holttestet szerezni az álhalál alátámasztására, akkor mindjárt az a kérdés, hogy vajon mi lehet az az infó, ami még a fejecskéjében van, és ér annyit, hogy élhessen. Ha azt tartjuk alapnak, hogy ma a végrehajtó hatalom a Fidesz kezében van, a Tomika fejecskéje csak akkor ér nekik többet élve, ha abban nem fideszes csúnyaságok lapulnak. A jelenlegi szolgálatnak akkor érdemes őt életben tartani, ha az ellenzékre valló dolgokról tud.
Ezt a kört rövidre zárva én azt tartom logikusnak, hogy ha él, akkor a szocikról tud valamit. (és akkor itt eleve egy elakadás van, hiszen lehet, hogy az egész Welsz-ügy nem politikus-ügy, hanem sima maffia. És ez a verzió éppúgy elképzelhető akár él, akár halott)

Az EMIR szoftver-ügyet nem keverném ide. Viszont ha már szóba került, annyit hozzátennék, hogy ha hagynánk a p…fenébe az uniót, akkor EMIR-re se lenne szükségünk. De itt zárójel van.

Ezt muszáj idéznem: „Ha gyilkosság Welsz halála, azt az MSZP aligha csinálta, nem csak mert nem stílusa, ennyire talán nem elvetemültek, de már nem akkora májer maffia még mindig, hogy képesek lennének végrehajtani egy ilyen titokzatos titkos gyilkosságot. Csak hatalmon levőknek van ma ilyen mozgásterük.”

Nem stílusa az mszp-nek?? Mi nem stílusa? Ne viccelj, Tasnádi Péter, az egyik legnagyobb magyar maffiózó, az azóta kinyiffantott Prisztás, Döcher nagy haverja, és a „fenomén” akinek – saját állítása szerint – az Mszp és az Szdsz a kormányra kerülését köszönhette. Energol, olajbárók… A szervezett bűnözés és az mszp összefonódásáról csak hallottál a közelmúltban? Portik, Vizoviczki? Korda Villa és vendégei (Juszt, Acél, Schmuck no meg a derék Csintalan Baljobb Sándor… Akkor ekkora labdát ne dobjál fel, hogy a szervezett bűnözéssel szoros kapcsolatban, időnként átfedésben levő mszp ne gyilkol(tat)hatta volna meg pont úgy Tomi fiút, mint a Fidesz? Hogy ne lennének elvetemültek? (ahogy Sintér bácsi se főfőbelügyérként került kapcsolatba először a Tasnádi Elmebetegvagyok Péterrel, hanem a genyaságmutató másik végén)
Szóval javaslom, maradjunk abban, mindkét maffiapártnak simán belefér a stílusába a konfliktushelyzetek „gyors” lerendezése.”gy napon, ami talán el sem jön soha, majd én is kérek tőled valamit.”

Hogy Welsz dolgozott jobbra is meg balra is, találgatás. Nem tudjuk.

Simon nem pattanhatott autóba hogy eltüntesse a lét Ausztriában. Ugyanis amikor az megjelent, hogy „prominens MSZP-s külföldi számlán tárol extrém titkos illegális pártösszegeket”, akkor azt már pontosan tudták, hogy ez a Simon, csak nem nevezhették nevén, mint ahogy a zsebtolvaj, kisstílű rablót is csak L. Márióként nevezik meg, nem Lakatos Márióként. ( a név kitalált, semmi köze a valósághoz) És ezt Simon egészen pontosan tudta, sőt, még a hírek megjelenése előtt tudnia kellett,hiszen a kasztlizás napjára van átjegyezve a vagyonka az asszonyka nevére. Mondjam azt, súgtak neki, hiszen az nem úgy működik, tán még egy Simonnak sem, hogy odaszólok a tapitelón a földhivatalba, hogy lécci, lécci, gyors írjátok a zasszony nevire a kecót, de iromban…A hivatalok malmai ennél lassabban őrölnek. Úgyhogy Simon kapott menekülőidőt, hogy mentse a menthetőt. És mikor már minden okés volt, akkor mentek érte a sünik.

Simon balekségéről csak annyit, hogy lehet, hogy az életét mentették meg azzal, hogy hűsre tették. De az is könnyen lehet, hogy a balekség csak egy mérhetetlen önhittség, hogy őt nem érheti baj. Ahogy erről a Cuslág pubi be is számolt. A sérthetetlenség fennsőbbségtudata, ami a Cusinál ott dőlt meg, hogy a zsidókon mert viccelődni. És ugye a bosszú népe azt még a saját kutya kölykének se nézi el…

Hogy Welsz „nem az a titoktartó pali”, megint csak találgatás. Fogalmunk sincs, mennyire volt titoktartó, vagy mennyire sem, de azért annyi maffiafilmet már egy ovis is látott, hogy a sokat fecsegők a maffiavilágban nem kell tartaniuk az öregedéstől.

A „harmadik ismeretlen” lehetett bárki, vagy senki. Lehetett politikus, balról is (lásd Gyurcsi ámokfutását a balfék oldal aprófásításával) de lehetett jobbról is, de éppúgy lehetett színtiszta maffiózó, szervezett bűnözés, drogkartell, sőt még nagyon simán lehetett Moszad is (lásd Tasnádit és Moszad kapcsolatait) de lehet, hogy nem is volt ilyen harmadik személy. Találgatás. Építeni nem lehet rá.

Az, hogy nem találták meg Simon útlevelét nem jelenti azt, hogy volt neki, de mégannyira sem jelenti azt, hogy nem volt neki. Az, hogy felgyújtotta, majd lehúzta a vécén, még mielőtt az asszonyra íratta mindenét, majd azt mondja, hogy nincs olyanja, sőt, sosemnemisvolt, az nem jelenti azt, hogy nem volt.

Az elvetemültség és gátlástalanság nem csak a Fidesz sajátja. A maffiapártocskává züllött mszp legalább olyan elvetemült és gátlástalan és minden esetre árulkodó volt, amikor Welsz halála előtt az mszp-s Bárándy gyerek levélkézett egyet az ügyészségnek, hogy ugyan árulják már el, kötött-e vádalkut a Simon-ügyben? Most tényleg, ez a legfontosabb kérdés, hogy kötött-e vádalkut? Ha nem vagy sáros semmiben, neked is ez a kérdés merül fel először?

Nem tudjuk, hogy Welsz mennyire volt kisstílű, mennyire játszotta az agyát, fogalmunk sincs, milyen szinten üzletelt a szervezett bűnözéssel, milyen szinten vett részt drogkereskedelemben, Afrikával kapcsolatban akár fegyverkereskedelemben. Nem tudjuk, hogy az Afrikázó szocik közül kik, milyen pénzekből „fektettek be”. Ahogy lehettek a százmilliók mutyipénzek, lehettek közbeszerzések lezsírozó pénzei, éppúgy lehettek drog, fegyver, nőkereskedelemből származó pénzek is.

A végére pedig teljesen mellévisz az indulatod, a „pofátlan náci gátlástalansággal gyilkoló fidesszel”.
Az pedig, hogy Lázárt megnevezed, mint az EMIR-es fickó gyilkosát, na az pedig szerintem már a „durván elszálltál” kategória. Nem mintha Lézer Jani nem lenne egy csirkefogó, egyébként meg hogy is kell szépen mondani, ja igen, csirkefogó maszáj harcos, de így legyilkosozni, csupán azért, mert rühelled a fideszt, szerintem kicsikét gáz. Annak tekintetében pláne, hogy amúgy meg az EMIR szerinted mégis hogy lett a Lézer Janiéké?
Megint az indulataid visznek mellékvágányra. Vagy ahogy elnézem, hogy ezt itt éjjel kettőkor bírtad megalkotni, lehet, hogy megint a pálinka vitt a túlzások ingoványos talajára?
Szerintem a megfontoltság előbbre visz, de legalábbis nagyobb pontossággal viszel be találatot.

 187. miamai — 2014-04-03 13:46 

@sztalker:
zseniális!!!

 186. miamai — 2014-04-03 13:35 

@rebel: Komáromival kapcsolatban meggyőződésem, hogy nem a program tulajdonjogáért (miatt) kellett meghalnia, hiszen egy ilyet vagy hasonlót azért más IT guru társaság is tud alkotni. Sokkal inkább a hozzáférési kódok miatt halt meg, amit minden valószínűség szerint nem adott ki a kezéből, még ha el is adta volna a programot.

 185. sztalker — 2014-04-03 12:31 

Egy elhalálozás (akár öngyi, akár más) azért lenne jobb most Welsznek, mert legalább leszállnának róla az Interpolos meg Europolos meg egyéb hivatalos szervek, de még mindig maradhat persze az alvilág (ha az is játszott, pláne, ha nem csak a magyarnak tartozik vmivel, hanem a ruszkiknak v. szerbeknek stb), az is untig elég mondjuk egy ilyen esetben.

Én nem érzem őt akkora „májernek” (profinak), inkább csak megvezették kicsit, ő meg belement, mer’ eleinte jólesett a sok hízelgés meg minden, hogy szabad keze lehet és védettséget adnak egy-két stiklihez, játszhatja a nagymenőt, ami rendkívül megnyugtató tud lenni a mostani zavaros magyar vizeken ugye…

Sztem válaszút elé állíthatták:

1. Vagy viszi tovább a megbeszélt történetet (a Simoni úton), és azt majd „egyszer meghálálják” neki (vagy elnézik a többi Bissau-Guineai stiklijeit — nem csak az útleveleseket, de lesz ott más is szerintem, akár arany, akár drog v. csempészett elefántcsont v. fegyverkereskedelem mentőautóval, kopirájt sztalker) –, no meg azokat az itthoniakat is amikről mi még nem is tudunk, ezzel tehát ledolgozta a bűnét, örüljön, hogy nincs sitten

2. Vagy kerek perec közlik vele, hogy most van rá kb. 1 órája, arra hogy lelépjen, elbújhat, de kussoljon a média felé legalább egy hétig (különben kinyírják, de még a rokonait is talán, vagy esetleg a teljes első és második világháborút és a mohácsi vészt is az ő nyakába fogják majd varrni, ha megszólal bármiről), addig szépen megszervezik a külföldi olajra lépést.

Dosszié mindenkiről van ilyen esetekre, tehát ő is (Tomikánk), és a szolgálatok is rendelkeznek bizonyítékokkal a másik bűnösségéről, ha nagyon ugrálna, de ez csak biztonsági intézkedés a jövőre nézve mindkettőnek, nem eszik azért olyan forrón a kását ebben a közegben. (Játék ez csupán, mint a színészet és a politika.)

Tehát élményekben gazdag, sikeres új életet és további boldog nya(ra)lást kíván Önnek a ……………………………… (a pontozott részt mindig nyomtatott betűkkel kell kitölteni a szolgálatnál.)
🙂

 184. igazitrebics — 2014-04-03 07:11 

@rebel:
A konteoval nem vitatkozom, mert a konteo az konteo. De, a Welt 2000 ügyében cáfollak, mert még mindig nem az államé és egyelőre úgy néz ki, hogy a ködös jövőbe vész, hogy mikor lesznek tulajdonosok! Mondhatnám, kaki került a palacsintába!

http://444.hu/2014/04/02/meg-mindig-nem-az-allame-a-welt-2000/

 183. rebel — 2014-04-03 02:01 

Nah nagyjából kidolgoztam a Simon-Welsz konteót. Tessék parancsolni!

(De olyan színvonalat kéretik nem követelni, mint amit Tiboru mester szokott produkálni, se időm se szorgalmam hozzá..)

Ilyen halál, mint Welsz-é nincs véletlen, és emiatt nem is lett volna öngyilkos a barátunk, mert neki ez egy rutin simli volt. Ha netán igaz hogy a barátnőjének öngyilkosságról beszélt, vagy legalábbis az igaz, hogy egyáltalán az a nő ezt vallotta. az utalhat arra is, hogy WELSZ SAJÁT MAGA MEGRENDEZTE AZ ELTŰNÉSÉT, VAGY A SEGÍTŐI, A HÁTTÉRHATALOM. (vagy akár a fidesz). Nem tanuvédelem, hanem ön-halál megrendezés. Nem mindegy.
Panamában körözték, legalább 10 éve, ezt a nagypályás nemzetközi elitgengsztert.. őt aztán nagyon meghatja hogy beviszik kihallgatni… és “bevesz valamit” pont indulás előtt, mert nem tudta hogy mennie kell, mert nem lett volna ezer alkalma öngyilkosnak lenni, már ha akart volna, de hát nem akart nyilvánvalóan; majd teátrálisan a hattyú halálát mit ad isten éppen pont véletlenül a rendőrautó hátsó ülésén táncolta el… hát nem túl életszerű.

Pár héttel korában is meghalt egy állami szálakkal bíró ügy főszereplője, az EMIR szoftver tulajdonosa,március elején. Ott is politikai kapcsolat, az orbánkormány valamilyen ismeretlen erőszakkal, nyilván zsarolással, megkaparintja az EU-s támogatásokat monopol-mód adminisztráló szoftver rendszert, a tulajdonos másnap egészen véletlenül pont meghal.. szegény jóltáplált jómódú 30-40 körüli ereje teljében levő, fitt vállalkozó, belehalt bánatában igaz..? Akárcsak Welsz.. Vagy inkább az háttérhatalom vagy kormánymaffia így likvidálta aki neki útban van..?

Ha gyilkosság Welsz halála, azt az MSZP aligha csinálta, nem csak mert nem stílusa, ennyire talán nem elvetemültek, de már nem akkora májer maffia még mindig, hogy képesek lennének végrehajtani egy ilyen titokzatos titkos gyilkosságot. Csak hatalmon levőknek van ma ilyen mozgásterük.
Hiszen mit is tudott Welsz, mint is akart tálalni? Simonról már sok mindent nem kellett, hiszen ennél jobban már hova bukjon be? Gyurcsányék, Lendvaiék ellen ha lenne bizonyítéka, már régesrég jó pénzért eladta volna a bizonyítékát, ez nem az a titoktartó pali, egy nemzetközi top bűnözőről beszélünk. Ez a pali kérem dolgozott ide is, oda is, ahonnan jött a lé, szart ő arra hogy fidesz vagy maszop; mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy a vérfideszes Sólyom mutyiban is főszereplő volt… Van olyan naiv kislány, aki elhiszi hogy odaengedték volna e projekt közelébe, ha nincsenek meg az erős fideszes mutyivilágban a stabil kötelékei? Szóval nézzünk szembe a nyilvánvalóval: FIDESZ ELLEN IS AKART BORÍTANI DOLGOKAT… TALÁN TÖBBEK KÖZT ÉPPEN A SIMON ÜGY EDDIG NEM ISMERT, REJTÉLYES RÉSZLETEIT IS…

Amikor a Simon botrány kirobbant, legelőbb nem volt megnevezve sem az összeg, sem Simon, sem semmi konkrétum, hanem csak annyi hogy prominens MSZP-s külföldi számlán tárol extrém titkos illegális pártösszegeket. Abban az időpillanatban, ezredmásodpercben – ha ez akár Simon saját pénze, akár az MSZP pénze (akkor azonnal hívta volna őt Mesterházy pl.) LETT VOLNA – HOPP szépen felpattan Simon a fotelből, bepattan a kocsijába, kipattan Ausztriába, bepattan az adott bankba és felrántja a lóvét és eltünteti, pár óra alatt… ehhez képest kb 2 hetet várt tétlenül, mígnem már őt is az összeget is és a bankot is megnevezték… de érdekes nem.. egy százmilliókkal játszó nagypályás politikus bűnöző, aki ráadásul egy ország második legnagyobb pártjának elnök helyettese, tehát nem a sarki fűszeres, annyira hülye lenne, akkora balek lenne, mikor már tudja hetek óta hogy bebukott és hamarosan mégjobban bebukik, szépen ül bambán, ölébe tett kézzel, bevárja míg megnevezik, és aztán ezek után sem tesz semmit, ücsörög tovább maflán, bevárja míg dominó elven bebukik még másik számla, ingatlan, majd szépen bevárja míg kijönnek a zsaruk érte és kattan a bilincs a kacsóján… aki szerint ez életszerű, azt csak sajnálni lehet; mivel ilyen viselkedés a valóságban nem létezik, HACSAK nincs ott egy hacsak.. mik lehetnek ilyen hacsakok?

Pl valaki, egy titokzatos ismeretlen személy, nem tudjuk ki (Welsz? Bizony pl ő nagyon is lehetett), UTASÍTÁSÁRA VÁRT, MIVEL TŐLE KAPTA A VAGYONT !!!! És emiatt nem tett semmit, mert ennyi infója volt csak (ezzel a lábjegyzettel lett rá bízva a pénz és ingatlan), hogy „bármi lesz, akár ha be is buksz, nyugi, meg fogod kapni megfelelő időben a megfelelő utasításokat hogy mit csinálj, mit hova vigyél, illetve jelentkezni fog valaki és segít… és ha le is tartóztatnak, ki fogunk mosni pikk-pakk, pár napot ülsz legfeljebb és kijössz, meg fogod úszni… ne aggódj”
Nyilvánvaló ebből tehát, hogy ez a vagyon, sem nem Simoné, sem nem az MSZP-é volt konkrétan, hanem EGY HARMADIK ISMERETLEN REJTÉLYES FÉL BÍZTA RÁ SIMONRA !!!! Aki viszont a kritikus pillanatban sem nem adott további utasítást, sem nem jelent meg sehol, sem nem segített semmit és ez szándékában sem állt, és most sem dolgozik azon hogy Simont kimentes. Mért nem? Mert nem is akarja/akarta MERT SIMONT BEPALIZTÁK KÉREM SZÉPEN !!! Elhitették vele titkosszolgálati módszerekkel felépített hazugsághálóval (és nincs meggyőzőbb annál ha a kezedbe adnak pár száz milliót ugyebár), hogy pl legmagasabb szintű nemzetközi üzleti köröktől jön a pénz, titkos MSZP támogatás céljára… innen kezdve Simon titkos párt pénztárnok lett – ha addig nem volt – legalábbis ő azt hitte szerencsétlen balek… És csak várt és várt éveken át, hogy mikor jön a további utasítás, mire kell majd felhasználnia, kinek kell majd odaadnia a pénzt ÉS EZÉRT NEM IS NYÚLT HOZZÁ!!!! Hiszen a következő extrém módon életszerűtlen dolog, hogy százmilliók parkolnak számlákon és ingatlanokban, és SEMMIT SEM CSINÁL VELÜK éveken át…

Tegyük fel Welsz volt ez a titokzatos illető személyesen, aki az egész átverést levezényelte (részleteket kitervelve, az elnagyolt tervet nyilván a megbízói találták ki) és még a fellépő is ő volt.. Erre ugye igen erősen utal, hogy saját széf volt Welsz házában Simonnak (az útlevél sztori terelés akart lenni nyilván, hiszen azt az útlevelet még azóta sem találta meg senki, pedig házkutatás volt mindenhol, ergo NEM BIZONYÍTOTT HOGY SIMONNAK VOLT AFRIKAI ÚTLEVELE ÍGY AZ SEM HOGY EMIATT VOLT WELSZ-EL KAPCSOLATBAN). Annyit vallott Welsz, hogy Simon megkereste egy kis zaftos pénzmosás miatt, és többet nem tudni. Namost ha Simon ilyen kis huncut volt, hogy az ország egyik legextrémebb top elit gengszterét kérdezi fel ilyen ügyekben; akkor később, amikor TUDTA HOGY BEBUKOTT mégsem tett semmit, hanem hagyta veszni a pénzét és aztán a szabadságát is.. ó hát persze és a Hétfejű Sárkány is létezik…. ha Simon egy ilyen top bűnöző lett volna, akkor amint kiderült a sara, bőven volt ideje, felvette volna a lóvét és lelép az országból… De nem tette mert várt az utasításra és bízott abban, hogy ha baj is lesz „fentről” majd kimentik…
Ám cserben hagyták.
Hogy lehet ez? Az kizárt, hogy ha ő ekkora gengszter, semmit sem tesz, azaz önmagát hagyja így cserben; mégis megtette tehát nem gengszter, hanem balek.
Cserben hagyta volna az MSZP elit, ha ők adták volna a pénzt? Nem, mivel a pénzt sem akarták volna bukni és az MSZP renoméját meg pláne nem, pláne kampány finisben (apropó milyen érdekes hogy kampányfinisben bukott be „véletlenül” az ügy nem?)…

Tehát az ismeretlen idegen sanszos hogy Welsz és körei illetve MEGBÍZÓI, hagyták SZÁNDÉKOSAN CSERBEN SIMONT, mivel ez volt eleve a terv, hogy adott pillanatban egy HATALMAS MSZP-S BEBUKÁST IDÉZNEK ÍGY ELŐ… amivel nyilván a saját győzelmi esélyeiket növelik jelentősen.. (tök mindegy hogy 2010-re készítették vagy 2014-re… 2010-ben talán azért nem dobták még be ezt az adut, mert elegendő volt enélkül is a fölény, hát betartalékolták 4 évvel későbbre… no problem)
Erre a kis ravasz akcióra kik azok akik semmi pénzt nem sajnálnának és van is rá pénzük és kellően elvetemültek és gátlástalanok is.. értelmesebbje már tudja, gyengébbek kedvéért betűzöm.. EFF – Í – DÉ – E – ESSZ… !!!
Bizony kérem szépen A FIDESZ.. S még csak nem is biztos hogy Orbán erről az egészről tudott, talán a tudta nélkül Lázárék, Pintérék, ki tudja, a maffia melyik feje szervezte ezt le, de egyértelmű hogy fideszes csapda, amibe szépen besétált a balek Simon.

De hát Welsz MSZP kötődésű nemzetközi elit bűnöző volt nem? Ezt maszlagot is csak igen alacsony értelmű ember veszi be… Minimális IQ elég felfogni, hogy egy ilyen kaliberű gátlástalan bűnöző magasról tojik az oldalakra, pártokra és politikára, annak dolgozik AKI FIZET NEKI, nem kis pénzt, hanem nagyot.. százmilliókban gondolkodott a pali…
Nyilván kétkulacsosan játszott, elmélyedt a fideszmaffia és az a mszp korrupt szárnyának is ügyes-bajos dolgaiban, jó pénzért nyilván..
De még az is lehet, hogy a FIDESZ MEGZSAROLTA WELSZET, hiszen gyakorló top gengszter volt, olyan mennyiségű bűnt követett már el addigra, hogy kb 1000 évre le lehetett volna ültetni és csak annyit mondtak a fideszes ügynökök illetve prominensek neki, hogy ezt most szépen leszervezed nekünk, különben bedöntünk… erre utal Welsz halála is… Ha a Fidesz zsarolta meg Welsz-et, akkor valóban lehetett öngyilkos, mert tudta, hogy most hogy ez a megbízása kidőlt és lezárult, már nincs szüksége a Fidesz-nek rá, viszont ő visszazsarolhatná őket azzal, amit tud, látta hogy is úgyis vége a dalnak, mert vagy kinyírják, vagy egy laza 20 év vár rá a hűvösön, és befalcolt.
HA viszont a Fidesz nem zsarolt, csak felbérelte és fizetett Simon felültetésért Welsz-nek, akkor nem biztos hogy öngyilkos lett, hanem ezesetben sanszos, hogy a Fidesz szépen likvidálta Welsz-et mert már zsarolta őket a háttérben, hogy tálal; vagy még nem zsarolta őket, ám preventíve likvidálták…
Gyilkoltak, ugyanazzal a pofátlan náci gátlástalansággal, ahogy pár héttel ezelőtt Lázárék iktatták ki az EMIR-es fickót, miután erőszakkal elvették, kizsarolták tőle az EMIRT, hogy nehogy daloljon, jobb megoldásnak látszott, hogy „természetes halált hal, az ügylet másnapján egészen véletlenül, makk egészségesen fiatalon életerősen… csak úgy mint Welsz…

 182. petiba — 2014-04-02 08:22 

Előre is bocsánat az offért (vagyis inkább half-off) de az Afrikai tagozat indulójával ma vidáman kezdődött a napom, nevessetek ti is egyet kora reggel.(vicces, de azért kicsit tragikus is – tk. tragikomikus)
(mszp-hívők ugorják át)

http://www.youtube.com/watch?v=C5L-zC9yu0g

 180. rebel — 2014-04-02 00:13 

Simon Gábor konteó nem lesz külön?

 179. fran7 — 2014-04-01 23:22 

@sesztu: Itt szerintem valami fontosat fogalmaztál meg. Szerintem a leg elfogadottab konteó az ma Magyarországon, hogy a rendszerváltáskor a megalakuló új pártokba beépültek azok a volt MSZMP-és emberek, akik feladat az új pártokban annyi volt, hogy megakadályozzák az ügynöklisták megjelentetését és a gazdasági bűntények elkendőzése. Ehhez nem kellett nagy ész mert az MSZMP-én belül rengeteg másként gondolkozó volt. Kisgazda körök, liberálisok, elég sokszínű volt akkora a párt. Ezek sokan örömmel lptek be az új pártokba, másokat küldtek, megkértek erre. S így az új pártok vezetői nem tudták kiszűrni a kakukkfiókákat. Elküldeni senkit nem tudtak, de ezzel a lpéssel el is vesztették a hitelüket. Ez nem valami mesterterv csak önvédelem. Viszont ezzel a húzással elértk, hogy a politikai elitünk megbízhatatlan a szemünkbe. Noha ők az egyetlenek, akik tudnának változtatni. Nekik van rá meg az eszközük.
Létrehozni adórendőrséget, kinyitni a titkos aktákat, parlamenti demokrácia eszközeit felhasználva, olyan embereket eltűntetni, akik lejáratták magukat. Azonban, ez az egyetlen cél, hogy a politikai elit hiteltelen legyen, mert így lehet a zavarosba halászni.
Itt van a Welsz-ügy. Egy ezerpróbás szakember, akinek több ellensége lehetett mint Budapest teljes lakossága. Kihasználja a politikai elit korruptságát, hogy bármit elhisznek. Ugye, mindig úgy lépett fel, hogy neki mekkora befolyásos ismerősei vannak. Közben meg ki tudja, csak kifutófiú volt, jó fellépéssel. Vagyis kihasználta azt, hogy bármit elhiszünk a politikusainkról. S ez bizonyos értelemben nincs is ellenére ez. Közben meg csak kispályások.
Snekem ez a konteóm,csupán ennyit kell elérni, hoy ez a bizalmatlanság megmaradjon a politikai elitünk irányába.
Megjegyzés: tudom, hogy milyen szélhámos banda a politikai elitünk. De az a kibeszéletlen lakitelki események, ide vezettek. Valakik elkezdték és így maradtunk.

 178. petiba — 2014-04-01 22:51 

@Panther V:

Jaaa!

Az attól függ, hogy lóg. Ki, hol, mivel. Meg meddig. Nem kellene neki annyi se, mint a „zarab terroristáknak” a bemelegítés. Hozzá se kellene érni, már a helyzettől összeroppanna másfél métert.

 177. Panther V — 2014-04-01 22:47 

@petiba:

Ráijeszteni.

 176. petiba — 2014-04-01 22:32 

Ez volt már?

A Velvet értesülései szerint Welsz Tamás a halálát megelőző napon barátnőjének bevallotta: kilátástalannak látja a helyzetet, ezért minden nála lévő bizonyítékot átad a rendőrségnek, majd öngyilkos lesz. Ezt a lap szerint a nő maga mondta el tanúvallomásában. Úgy tudják, az úgynevezett Simon-ügyben kulcsszerepét játszó, majd egy rendőrautóban rejtélyes körülmények között meghalt üzletember a hozzá kiérkező rendőröknek is szólt, hogy mérget vett be.
…A lap úgy tudja, Welsz barátnőjét – aki szintén szerepel a Simon-ügy gyanúsítottjainak listáján, és őt is körözi az Interpol – beavatta a tervébe. A nő vallomásában az szerepel, hogy Welsz Tamást – miután már nem tudta bizonyítani átvert üzletfelei előtt, hogy bármilyen politikai vagy titkosszolgálati háttérrel rendelkezne a Simon-ügy kirobbanása után – egyre többen fenyegették meg azok közül, akiket több százmilliós összegekkel vert át. Welsz a halála előtti napon elmondta barátnőjének, hogy minden rendelkezésére álló dokumentumot átad a rendőrségnek, és öngyilkos lesz – ezt a nő vallomásában mondta el a nyomozóknak.

Velvet – Kuruc

 175. petiba — 2014-04-01 22:26 

@Panther V:

Vász?

 174. sesztu — 2014-04-01 15:36 

@FilcTroll: re 158.
Szerintem se hagyjuk, de amíg nem voltam belépve, úgy látom, elment elég Ludlum regényesbe a fejtegetés, bár érthető. Ugyanakkor engem nem hagy nyugodni, hogy egy dolog megléte nem elemezhető anélkül, hogy az egyik elemzési szempontunk ne az lenne, hogy mikor történt. Ennek figyelembevételével pedig szerintem tök egyszerű a megoldás.
A kozmetikai és a lapkiadó cégek (illetve lehet, más piaci területeken is, nekem e kettőben van csak tapasztalatom) rendszeresen létrehozzák a saját konkurenciájukat. A lapkiadók a reklámtorta miatt, a kozmetikumoknál más típusú piaci mechanizmusok és pszichológiai tényezők húzódnak meg a háttérben. Ugyanakkor a politika is tulképp. üzleti vállalkozás.
És akkor nézzük a konkrétumokat. 2010: baloldali mohács -> MSZP: újra éleszti magát, GyF. a béka segge alatt, de van egy jó barátja, akit családi vonalon ismer, nem mellesleg régi üzlettárs, nem mellesleg ő csinált belőle csúcsminisztert, majd miniszterelnököt.
Ugye, senki nem gondolja, hogy a két régi jó barát holmi _juhászpéterek_ miatt egy csapásra ellenség/ellenfél lesz?
Mi történhetett? — ha elfogadjuk a piaci analógiát.
Mi történhetett? — ha megnézzük a 77. hsz-t.
A Welsz és a bajai ügy párhuzama tök világos: aki létrehozta a konkurenciát, azzal a konkurenssel megcsináltatja a bajt -> legyőzendő, tömegbázissal bíró riválisát agyonüti -> magát látszólag belekeveri kicsit azért -> de mindig csak annyira, hogy ne sikerüljön valójában. Eredmény, heteken belül: a „konkurensnek” nem lesz frakciója, az MSZP-nek pedig lesz egy Retkes Attilához mérhető elnöke. (Ettől kezdve a szocik sorsát nem kell ecsetelnem.)
Perfect plan…

Más, és mégse más. Simon összes szla-ja 2008-as eredetű… Továbbá a haláleset után volt egy nagy kormányzati PR hír… Amolyan romantikus, kosztümös filmbe illő…

Szóval, én azt hiszem, életemben először nem megyek el szavazni, pedig talán most lenne a legfontosabb…

Ma az történik ugyanis szerintem, hogy azok a feszültségek, amelyek ki kellett volna, hogy jöjjenek Lakiteleknél, elfojtásban voltak 25 évig. Erősen zárójelek sokaságában jegyzem meg, hogy még lesznek halálesetek, és ez a választások kimenetelétől függetlenül. 🙁

 173. sesztu — 2014-04-01 14:15 

a kettő együtt érdekes: http://www.origo.hu/itthon/20140328-welsz-tamas-es-az-oz-investment-kozotti-kapcsolat.html és http://index.hu/belfold/2014/03/31/megszolal_welsz_tamas_panamai_ugyenek_sertettje/

(az origo-s cikkben külön édes a „magánháború” kifejezés.)

de mehetünk ám szavazni, mert „van” választási lehetőségünk.

 172. IceBerg — 2014-04-01 10:14 

Komoly szintre emelte a csalást a fickó, ez alapján az a furcsa hogy eddig élt egyáltalán.

http://index.hu/belfold/2014/03/31/megszolal_welsz_tamas_panamai_ugyenek_sertettje/

 171. sasdi4a — 2014-04-01 08:24 

@Panther V:

CIA Akció is lehetett Interpol támogatással. Az az interpol rábírta a magyarokat hogy nézzenek félre az akció alatt. Nekik is jól jött W. eltüntetése, hisz körözték. /vagy valami nagyobb üzletben is benne volt ami keresztbe tett nekik/ Elég nagyban játszott W. , attól, hogy be akarják vinni, nem lett volna öngyilkos. Lehet zsarolták vmivel?

A (volt) barátnőjével mi van? Őt is kereste az Interpol.

 169. xian06 — 2014-04-01 06:08 

A blikk azt irja valami afrikai kígyóméregtöl halt meg. Ráadásul ezt nem bevenni kell hanem a véráramba juttatni. Ha morbid lennék azt irnám megharapta a „vipera”.

 168. Panther V — 2014-03-31 23:44 

@petiba:

Nem fog sikerülni.

 167. Panther V — 2014-03-31 23:43 

@Szimat:

Már ne haragudj, de ez egy marhaság. Az Interpol nem küld sehova semkit. Így nem is végezhetnek ki senkit. Legfeljebb a CIA/FBI/Moszad/stb. lehetett lopott magyar rendőrkocsiban. 🙂

 166. petiba — 2014-03-31 21:53 

@Szimat:

Amennyiben igaz, amit mondasz (vagy a nagybátyád mond) akkor legalább a tanúvédelmi program konteót kizárhatjuk. Az Interpolos megoldás nekem is eszembe jutott, de azzal az alverzióval, hogy ők vitték el/cserélték be valami kurrens cuccra a madárkát. Vajon a két zsarunak ki lehet a felettese? Egy ilyen (illetve nem ilyen, hanem „rendes” beszállításnak, kocsihasználatnak nyilván azért van valami nyilvántartása, lekönyvelése, kiküldetési rendelvénye, vagy írásbeli parancsa (illetékes majd javít, ha akar) Szal azért az úgy elég durva, hogy jön két pályán kívüli játékos, két fejvadász, BobaFett, oszt beülnek egy magyar Millenium Falconba, akarom mondani skoda (vagy WW?) fehér-kék személygépjárműbe,miután aláírták az átvételi papírt, meg a flotta kaszkón felüli extra biztosítást…Nincs eléggé előttem. Valami gumitalpú olvtárs kicsit megtámogathatná ezt a folyamatot a szakértésével!

 165. petiba — 2014-03-31 21:45 

@FilcTroll:

Elsőre az jutott eszembe,hogy valamiből csak finanszírozni kellett egy-két titkosszolgálati akciót (csúnya módon a cigány-gyilkosságok jutottak rögtön eszembe, de az kizárt, sőt lehetetlen, meg amúgyis)

Másrészt a Ferike mondta nemrég, hogy jobb az nekünk, de tutira, ha nem tudjuk, hogyan (honnan) kerültek pénzek az mszp-hez. Azért asszem ez a Ferigyerek sok okosságot tudna mesélni, ha egyszer úgy igazából sikerülne picit ráijeszteni a küldtéstudatos langalétára.

 164. Szimat — 2014-03-31 21:45 

A nagybátyám épp azon a mentőállomáson dolgozott(tudniillik, mentő), ahová bevitték amikor a halálán volt, de(elmondása szerint)a két zsaru, akik bevitték, nem siettek nagyon, és enyhe angol-amerikai akcentusuk volt.Szóval szerintem az Interpol ráküldött két embert, akik lenyomták a torkán a kapszulát, majd lehetőleg minél több mentőállomás előtt elhaladva(hogy gyorsan le lehessen passzolni, és hogy ne tűnjön kivégzésének) ,,elkezdték szállítani a rendőrörs felé”.Ez az én gondolatom.

 163. Rókakígyó — 2014-03-31 21:39 

megmérgezte magát. hír24 hír. Pontosan: mérget találtak a szervezetében. Valszeg megmérgezte magát, tehát az első verzió volt a jó, csak elhallgatták mert a rendőrök rosszul reagáltak erre.

 162. petiba — 2014-03-31 21:35 

@FilcTroll:

Nannanna! Drága kollega, hol találkozik kend efféle személyiséggel? (csak hogy jól elkerüljem azt a helyet)
🙂

 161. FilcTroll — 2014-03-31 20:05 

Elovasva az indexes anyagot, elég meredek arc lehetett. Épp ma találkoztam egy hasonlóval, nehezen tudok azonosulni ezzel a személyiségtípussal. Bicskanyitogató stílus, ez a helyes kifejezés. Szegénykéim.

 160. miamai — 2014-03-31 16:57 

@miamai:
Hoppá, most látom csak, már megelőztek!

 159. miamai — 2014-03-31 16:54 

OZ – a csodák csodája:
http://www.origo.hu/itthon/20140328-welsz-tamas-es-az-oz-investment-kozotti-kapcsolat.html

Százmilliós pártfinanszírozás, Egymásért alapítvány, NBH és egyéb nyalánkságok. Macskatermészetű (9 élettel bíró) nyomozó legyen a gumitalpán, aki ezt egyhamar tisztázni tudja!

 158. igazitrebics — 2014-03-31 16:38 

„Megszólal Welsz Tamás panamai botrányának sértettje”

„Hosszú időn át tehetetlenek voltak azok a vállalkozók, akik alól a panamai ügyészség vádirata szerint Welsz Tamás kicsalta az offshore cégeiket, hogy így szerezze meg vagyonaikat. A magyar hatóságokról lepattantak a feljelentések, úgy tűnt, mintha Welsz valahonnan védelmet élvezne.”

„A panamai ügy egyik sértettjeként egy ideje már próbálom szóra bírni, de csak most állt kötélnek. Miért döntött úgy, hogy végül megszólal nyilvánosan?

Először és utoljára nyilatkozom ebben a témában. Welsz Tamás soha nem volt az üzlettársam, nem üzleteltem vele, a tevékenységének én és a barátaim a károsultjai, a sértettjei vagyunk. Ezt azért fontos leszögezni, mert félreérthető, hogy a cégpapírok szerint Welsz egyes cégeinkben befolyást szerzett. Ezt ugyanis csalással érte el, erről szól az egész panamai ügy . Nem szeretek szerepelni, főleg nem Welsz Tamással egy lapon, de rejtegetnivalóm sincsen, ezért döntöttem úgy, hogy részletesen elmesélem a Welsz Tamással kapcsolatos történetemet.”

http://index.hu/belfold/2014/03/31/megszolal_welsz_tamas_panamai_ugyenek_sertettje/

 157. sasdi4a — 2014-03-31 12:57 

Szerintem meghalt. Ha tanúvédelem lenne Es nem halt volna meg, akkor sem tudnák majd kihallgatni. Hiszen hivatalosan meghalt.

@petiba:

Kampány van, azt mondanak amit akarnak aztán jön majd a nem így értettem és hasonló magyarázkodások

 156. FilcTroll — 2014-03-31 10:18 

Ne hagyjuk lankadni ezt a topikot!

„Egy máig megoldatlan pártfinanszírozási ügy egyik szereplőjéről is voltak információi a nemrég elhunyt Welsz Tamásnak. Az üzletember a halála előtt néhány hónappal beszélt az Origónak arról, hogy a tulajdonába került egy olyan panamai cég, amelynek köze volt egy titkosszolgálati kötődésű pártnak juttatott százmilliós támogatáshoz.”

http://www.origo.hu/itthon/20140328-welsz-tamas-es-az-oz-investment-kozotti-kapcsolat.html

 155. sesztu — 2014-03-28 13:10 

@freca:
nem szabad olyan pártosan nézni, ahogy te nézed. ezeknek nincs jelentősége! nincsenek pártok. azok mind csak szimulakrumok.
ez a fiú http://www.origo.hu/valasztas2014/20140322-a-fidesz-jogi-segitoje-volt-molnar-zsolt-az-mszp-kampanyfonoke.html meg milyen jóban van PGY-vel. bezzeg régen… és ez a fiú milyen gyorsan ugrott GJ közleményben kiadott _kérésére_, ugye.

 154. FilcTroll — 2014-03-28 12:41 

Mindeközben:

„Welsz Tamás rendkívül alaposan dokumentálta az útlevél-vásárlási ügyleteket: részletes nyilvántartást vezetett, amiben a bissau-guineai szabályok miatt a megrendelők ujjlenyomata, illetve személyi igazolványuk fénymásolata is szerepelt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint Welsz egyes ügyleteknél pénzösszeget is feltüntetett.”

http://index.hu/belfold/2014/03/28/welsz_meg_ujjlenyomatot_is_vett_az_ugyfeleitol/

A bissau-guineai hatóságoknak egy Kaya Ibrahim névre kiállított személyi igazolvány másolata is megtette volna egy csimpánz ujjlenyomatával. Sőt, csak az: az igazi személyivel túl sokra nem is mentek volna, hiszen az útleveleket álnevekre állították ki.

Ha valódi személyik és ujjak vannak benne, akkor ez a nyilvántartás nem az afrikaiaknak kellett. Talán Welsz egy zsaroló (is) lehetett, talán gumitalpúaktól lehulló információkkal dolgozott. Másképp léteznie kellene oly hülye embernek, aki egy szaros útlevélért cserébe annyira durván kompromittálja magát, hogy igazolvány-másolatokat és ujjlenyomatot (!!!!!) hagy maga után egy nemzetközi szélhámos páncélszekrényében.

Persze… Én még aurafotót meg székletmintát is szoktam hagyni, akárhányszor közokiratot hamisítok lopott pénzek eltüntetéséhez.

 153. mzperx — 2014-03-27 22:34 

@witchp:

Akinek nincs elegendõen színes konteós fantáziája, az nem tudhatja, hogy az Apró-klán polip csápjai meddig érhetnek el… 🙂

 152. witchp — 2014-03-27 20:28 

http://hvg.hu/itthon/20140327_Welsz_Oszod_nemzetbiztonsag_kihallgatas

Eszerint nem volt hangmérnök, ami azért tényleg fura lett volna. Viszont a magyarázat gyönyörű, hogy honnan származik a téves infó.

A jellemrajz is figyelemre méltó. Vagy post mortem lejáratókampány zajlik? (Valahogy nem hiszem.)

 151. witchp — 2014-03-27 19:47 

@mzperx: 149.

„korán- és rejtélyesen halnak az õszödi kiszivárogtatók”

Biztos naiv vagyok, de most komolyan…miért?
8 évvel az őszödi beszéd után, ami kiszivárgott – hát marha nagy meglepetés, hogy valaki kiszivárogtatta.

Ha ennek köze van a beszéd nyilvánosságra kerüléséhez, én akkor se tudom elképzelni az indítékot, hiszen ott már minden kár régesrég bekövetkezett, ami bekövetkezhetett. Mi történhet még? Gy. F. elveszíti a szavazóinak felét, két tucat embert?

Én inkább azt gondolnám, hogy akik abban benne voltak, hát más ügyekben ugyanúgy benne voltak. Nem lehet olyan nagy baráti kör ez…

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy a gyanúsan véletlen egybeesésen kívül van-e valami más is, ami alátámaszthatja ezt az összefüggést, nekem most nem jut eszembe semmi.

 150. sesztu — 2014-03-27 17:57 

@freca: sztem is homályos, de legalább ír róla. hogy baján kik működtek együtt (politikus+_háttér emberek_) azt sokan tudják, de nem írják meg. lehet, ezért homályos az 1. rész. viszont a 2. elég világos.
bajában nem az volt igazából az ízléstelen, h a politika (ellenzéki és kormánypárti oldalon) összejátszott a szervekkel , hanem az, h ehhez felhasználtak egy újságírót, akire ráadásul még az is vetült, h párt újságíró. bodoky csinált gg-vel interjút, sugallja, h volt saját, házon belüli vakondja is.
gavrát pedig csak azért vádolták bajnai ellenséggel (és kreálták köré ezt az ügyet), m észrevett „vmit” ő is a környezetében.

 149. sesztu — 2014-03-27 14:27 

annyira meglepődtem volna, ha nem így folytatódik a történtet: „WELSZ HANGMÉRNÖKKÉNT OTT VOLT ŐSZÖDÖN” http://gepnarancs.hu/2014/03/welsz-hangmernokkent-ott-volt-oszodon/

lehet, h ezek kemény legények, de logikailag kiszámíthatóak.

 148. tiboru — 2014-03-27 08:53 

@mzperx:

Csak figyelni kell a halálozási rovatokat 🙁

 147. mzperx — 2014-03-27 08:45 

@tiboru:
Tiboru, ugye szerinted is korán- és rejtélyesen halnak az õszödi kiszivárogtatók?
– Eduardo Rózsa Flóri #
– Welsz Tamás #
– Ki lesz a következõ…?

 146. igazitrebics — 2014-03-27 08:04 

@tiboru:
Megelőztél!! 🙂

Akkor ez most, így, hogy?
Van élő ember, aki kiigazodik ebben a hatalmas sz@rkupacban, amit mi közéletnek nevezünk?
Who is who? Ki, kivel van és ki ellen? Egyáltalán van valaki aki a másik ellen van? Aztán, ha néha valaki rosz időben, belepukizik a nullás lisztbe, akkor az megnézheti magát!

„Welsz hangmérnökként ott volt Őszödön”
„Többször is ‘feldolgozta’ az NBH a múlt héten elhunyt, a Simon-ügy miatt híressé vált Welsz Tamást, aki korábban a Sólyom Airways megmentőjeként is szerepelt. Amikor a titkosszolgálat vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet a sajtónak, állítólag Welszt is kihallgatták.”

http://nol.hu/archivum/welsz-ott-volt-oszodon-1452619

 145. tiboru — 2014-03-27 07:59 

Welsz Tamás állítólag hangmérnökként dolgozott abban a technikusi csapatban, amelyik 2006-ban az őszödi kormányüdülőben a hangosításért felelt…

 144. freca — 2014-03-27 04:47 

Egyre feltűnőbb a maszopos ellencsapás elmaradása.

 143. freca — 2014-03-27 04:46 

Az MSZP-főkolomposok valószínűleg egymást is átkúrták.

 142. freca — 2014-03-27 04:28 

@sesztu: „A szerző eredetileg public relations és kommunikációs szakember, volt politikai kommunikátor. Jelenleg pszicholingvista”

Ehhez képest lesújtóan zavarosan és homályosan ír, alig lehet érteni.
Sejtéseim vannak.

 141. petiba — 2014-03-26 17:45 

@sesztu:

Végigolvastam. A legütősebb mondatok ezek:

” Bocsánatot pedig nem Bajnai Gordon, ahogy az Együtt-PM-től senki, hanem kizárólag Lendvai Ildikó kér. Annak a pártnak a képviselője, aki ugyanúgy áldozat, mint a magyar társadalom.”

Ezen besírtam, Lendvai Ildikó, mint áldozat 🙂 Kiss Ádám, Hadházy mehetnek a susnyásba 😀

 140. sesztu — 2014-03-26 17:29 

ja, simonnak meg nincs is útlevele. milyen „meglepő”…

 138. petiba — 2014-03-26 12:28 

@alphadol:

Miért, ki az a Horthy Andrea? Csak nem a kormányzó unokája 🙂 ?
Olyan lista-lusta vagyok keresgélni, nem lehetne, hogy elmondanád?

 137. petiba — 2014-03-26 12:18 

Azon gondolkoztam, hogy ez a Welsz gyerek lehet, hogy csak egy lúzer, akit pedagógiai célzattal használtak fel. Tudniillik a fő „tudóember” lehet, hogy pont Simon elvtárs, akit viszont idő előtt becuccoltak védett helyre. A böriben sokkal nehezebb, bonyolultabb és drágább valakit eltenni láb alól, így pedagógiai célú gyilkossággal (Welsz) figyelmeztették a Simont, hogy „így járjon a lepénylesőd, baszkikám”.
Szanyi kapitány szerint pl. Simont azonnaldeazonnal ki kellene engedni a kalitkából. Mennyivel kellemesebb, kényelmesebb és olcsóbb ott a szívroham…

 136. Attus Germanicus — 2014-03-26 10:30 

@rdos: Németországban a Datenschutz (adatvédelem) az egyik legfontosabb alapelv. Mindenhol megjelenik, pl. a német lakosságból sokkal kevesebben vannak jelen a Facebookon (és azok nagy része is hamis névvel, képek nélkül), mint Magyarországon.
A „rólam senki ne tudjon semmit” elv érvényesül mindenhol.
Mondok egy egyszerű dolgot: egy weboldalba nem rakhatsz beágyazott Youtube-videót. Mert ebben az esetben a Youtube (és ezáltal a Google) információt kap arról, hogy te ezt a weboldalt megnézted, ez pedig nem engedhető meg.

 135. Wise Lady — 2014-03-26 09:57 

@rdos:
Betörők miatt pl. Nagyon jól lehet tanulmányozni, tervet készíteni.

 134. rdos — 2014-03-26 08:34 

@Attus Germanicus: Igazad van. Az origo korábban már írta is, csak elkerülte a figyelmem.

http://www.origo.hu/itthon/20140321-nem-szerette-a-kivancsiskodokat-welsz-tamas.html

Welsz ingatlanai álcázva vannak a Google-on, 2014. 03. 21. 10:54

Off
Az viszont több mint érdekes, hogy a németek és az osztrákok miért nem szeretik, ha egy amerikai cég fényképezi az utcáikat?
On

 133. freca — 2014-03-25 23:46 

Nem Wallace, hanem Welles.
Nem mindegy.

 132. alphadol — 2014-03-25 22:21 

A hírekben azt mondták, hogy élettársa is jelen volt Érden. Az biztos, hogy mikor ősszel bevitték Welszt, a párját is vitték. Állítólag az interpolos móka miatt. Másnap szabadon távoztak. Most viszont Welsz Tamásást ismerő személyek nem tudják, hol van az élettársa. A nagy kérdés – és most meghagyom nektek a kutatás és a felfedezés örömét -, hogy hogy hívják Welsz élettársát és kinek a kicsodája? Remélem megérem a holnapot.

 131. petiba — 2014-03-25 15:47 

@mzperx:

Én is pontosan ezt szoktam mondani, amikor tanácstalan vagyok 😀

 130. petiba — 2014-03-25 15:46 

@panPeter:

És az kb. mikor volt? – csak hogy rájöjjek, hol a csudában voltam, hogy lemaradtam a nagy hírről 🙂

 129. mzperx — 2014-03-25 15:20 

@petiba:
Az ügy annyira szövevényes, hogy bármi elképzelhetõ ugyanúgy, mint annak homlokegyenest ellentéte…

 128. panPeter — 2014-03-25 15:20 

@petiba:
Benne volt a hírekben, amikor szabadult. Képpel, hanggal.

 127. petiba — 2014-03-25 14:32 

@mzperx:

Oké, de én most azon rugózok, hogy tényleg ekkora kussban szabadult, vagy csak én nem fogtam az adást? Ti tudtátok már ősszel, hogy kiszabadult?

Amúgy fél napja röhögök Molnár Zsoltika mszp-s képviselőn (és kicsi csapatán), hogyaszongyahogy: „véleménye szerint minden országgyűlési képviselőnek nyilvánossá kellene tennie, rendelkezik-e a magyaron kívül más állampolgársággal” 😀

Most várom, hogy mi lesz. (közben persze szétszalad az arcom spontán vigyorra) Hogyakkormost ad 1. Óriási tiltakozó felvonulás lesz megint a „listázás” ellen, viszont Jeruzsálemért, mint amikor a Gyöngyösi mondta ugyanezt?
ad 2. Molnár Zsoltit fő- és jószágvesztés terhe mellett még az mszp-ből is kizárják.
ad 3. Ez a „másállampolgárság” csak és kizárólag a BG-i „másállapotra” fog vonatkozni, egyéb kettősségeket fedje a jótékony homály.
ad 4. Még a végén tényleg megtudjuk, kik „képviselnek” minket (vagy inkább főleg másokat) a magyar parlamentben? (na nem, ennyire nem vagyok optimista)

Nem kicsit röhejes a helyzet. De a nagybúsmagyar valóság az, hogy gyakorlatilag úgy tűnik, nem csak költői túlzás az, hogy kőkemény maffiózóké lett a magyar törvényhozás-alkotás.

Még valami. Nem elképzelhető, hogy esetleg – PONT az Interpol (vagy egy-két IP-nak dolgozó fejvadász) csempészte ki a madárkát határon kívülre?

 126. mzperx — 2014-03-25 14:16 

@petiba: „Cusi gyerkőcöt már szeptemberben (vagy októberben) kiengedték a böriből…”

VIP lett a médiában. Csiripel is manapság, elég rendesen… Ez is egy olyan barter üzlet, mint Tom Wallace-é, csak kisebb volumenû. 😉

Mindezekre nem kerülhetett volna sor, ha az egyik „oldal” nem ad fel ekkora magas labdákat, amiket persze a másik „oldal” azonnal lecsap. Miért is tenne másképp…?

 125. sztalker — 2014-03-25 14:13 

@mzperx:

Egy szegény, halott homleszt meg majd jól elhamvasztanak helyette, „oszt jól van”.

Azért sem biztos, hogy nagyon ki fognak dolgozni egy ilyen ügyet, mert ők már tudják, hogy mindjárt jön a következő (mint a divatban), hamarosan más (hasonló) esettel örvendeztetik meg a kedves médiafogyasztókat.

Az olvasók többsége padig 1-2 hónap után lekapcsolódik szépen a témáról, lesz újabb celeb, tehát nem érdemes túllihegni a részleteket.

(Kulcsár Attila egyébként köszöni, jól van, mindenkit csókoltat, továbbá sok sikert kíván ifjabb követőinek ezen a nehéz, de rendkívül izgalmas pályán.)

 124. petiba — 2014-03-25 14:07 

@sasdi4a:

Erre én is kíváncsi vagyok 🙂
Elcsendesül, mint a Cusi ügy. Én nem tudom, hogy csak valami óriási figyelmetlenség volt részemről, vagy ti is úgy jártatok, hogy egy büdös szót se hallottatok, olvastatok arról még ősszel, hogy a Cusi gyerkőcöt már szeptemberben (vagy októberben) kiengedték a böriből?? Kb. két évvel (??) a tényleges bünti letöltése előtt?

 123. mzperx — 2014-03-25 13:59 

@szekertabor: Basszus, gyorsabban irtad be azt a 3 sort, mialatt én hosszabban fejtettem ki a nézeteimet… De egy véleményen vagyunk.

 122. mzperx — 2014-03-25 13:55 

@sztalker:
Az itt leírt gondolatmeneted alapján simál föl lehet állítani azt a konteós hipotézist, hogy Tom Wallace már régen a Bahamákon áztatja a mogyit és kókusszal dobálja a delfineket a pálmafák árnyékában. Tom megtette a kötelességét, cserébe a szabad elvonulásért.

Nem kellett hozzá semmi különös. Ugye, a rendõrség „hivatásból” volt jelen, plusz néhány mentõs mellénybe öltöztetett „belsõs munkatárs”. Ilyen fgurákat láthattuk a résnyire nyitva hagyott ajtón keresztül a hiradókban. Többet nem nagyon. Nem találkozott õ sem orvossal, sem halottkémmel. Legfeljebb egy gyakorlott sminkessel, aki átalakította a búráját egy kicsit. Ezek után a fickót kimenekítették az országból, ami egy rutin feladat bármely „gumitalpú” szervezetnek. Ennyi. Akár még igaz is lehet… 🙂

 121. szekertabor — 2014-03-25 13:47 

@longisland:

Ez eszembe sem jutott eddig, pedig micsoda remek ötlet!

„Megszabadították a nemzetközi kőrözéstől úgy, hogy megrendezték a halálát.”

Hát persze, hogy nem halt meg. Védett tanúként várja a nagy tárgyalást?

 120. sztalker — 2014-03-25 13:14 

De most tényleg, életszerű az, egy ilyen múltú fazon esetében, aki simán lejattol egy olyan ország vezetőjével, akinek a nyelvét még csak nem is beszéli, aki napi szinten űzi a svindlerséget, hogy csak úgy felizgatja magát egy kis autókázástól?

Ez olyan, mintha Las Vegasban a zsír profi pókeresek versenyén vki feldobná a bakancsot izgalmában, mert véletlenül egy királyt kapott osztáskor és most leizzad tőle, hogy vajon mit is csináljon vele, istenkém, most mi lesz, anyukám segíts, úgy izgulok, majd meghalok…

Mint minden jó színész, kém, politikus stb, a profi svindler inkább még élvezi is a váratlan helyzetet szerintem, mint bázisugró az alacsony kéményeket meg minden, hátha-hátha most sikerül még nagyobbat dobnia v. alakítania.
És ezt a dumát adják be nekünk, mi meg hátha annyira hülyék vagyunk, hogy el is hisszük nekik.

(Vagy, ha mégis igaz, hogy meghaladta Tamásunk szívecskéjének terhelhetőségét az a sok-sok izgalom mostanában — de az pl. nem haladta meg, mikor elment egy ebolától meg a jó ég tudja miktől fertőzött országba lopni, ahol óhne TB és SZTK, ahol simán agyonlőhetik bármiért, mert még angolul is alig beszélt — , akkor pedig már csupán píár okokból is jobb történetet kellett volna kitalálniuk a hatóságoknak ennél a rendőrautósnál, valamivel ízesítve, vmilyen motívummal hitelesebbé téve, hogy a népek bekajálják, mert ezt bizony nem nagyon akarják bevenni, ahogy látom. Még a Népszabadság cikkírója is minket, konteósokat idézte tegnap, mikor utalt az ügy abszurditására. Talán egy Afrikában szerzett súlyos fertőzés is elment volna, ha már stílszerűek akarunk lenni, ezzel legalább a frászt hoznák az ellenzékiekre is, hogy ki fogdosott vele kezet utoljára, hát nem?)

Ismétlem, itt mostanában már életerős kisportolt negyvenes, jó karban lévő és minden tekintetben potens férfiak dobálgatják fel csak úgy a bakancsokat, nem pedig afféle Zemplényi-félék (ha még emlékeztek rá), tehát nagyon kíváncsi lennék én majd arra a boncolásira… (Vagy az EGYIK boncolásira. :)))

Vagy azt el tudjátok képzelni, hogy ilyen karakterek, mint Welsz, ügyvéd nélkül mozognak akkor, mikor házkutatás (vagy majdnem hasonló jogi procedúra, tárgyak lefoglalása), bizonyítékok átadása zajlik (amit ráadásul ő kezdeményezett, tehát nem csak úgy egyszerűen rátörtek, hanem ő maga szépen előre összekészítette, megtervezte az iratok begyűjtésének menetrendjét) egyáltalán még vécére sem mennek nélkülük az ilyenek, mert egy ügyvédnél jobb tanú nem is lehetne ilyenkor. (Jobb, mint a házmester v. a szomszédasszony.) Ha nagyon tisztességes dolog zajlott volna le Welsz részéről akkor, biztosan fedezte volna magát ilyen módon. (Nem kell ide sztárügyvéd, elég ehhez egy mezei is, csak legyen ott, ahol megfordulnak a rendőrökkel együtt.)

Nem ide tartozik, de talán mégis: nem lehet, hogy ez Welsz-ügy a Lehel téri robbantás „folytatása” más térben és időben, más eszközökkel (ami nem jött be úgy, ahogy tervezték), totál a választási céloknak alárendelve?

 119. brandhuber — 2014-03-25 12:50 

@longisland:

„Annyira nincs tétje ennek a választásnak”, hogy ma felhvott a VIII. kerületi kormánypárti jelölt irodájából egy hölgy, hogy adatot egyeztesen velem, mert „nem jó a lakcímem ill. nem tudják, hogy még él-e ez a cím”.
Az hozzátartozik, hogy tavaly(vagy még előtte) aláírtam valami rezsicsökkentő kérdőívet névvel,telefonszámmal, címmel.
Viszont én nem oda vagyok bejelentve, ahol mindez történt.(mármint a kérdőív aláírása)
Nyilván ez a választási névjegyzékkel történő összehasonlítás(felteszem gépesített) révén derülhet csak ki.

Tippeket várok, hogy vajon miért kiváncsiak a pontos címemre ?

 118. sasdi4a — 2014-03-25 11:38 

@petiba:

Én arra vagyok kiváncsi, hogy mi lesz az üggyel a választások után. Valószínűleg addig csepegtetnek infokat, majd szépen elfelejtődik az ügy.

 117. Attus Germanicus — 2014-03-25 11:13 

@rdos: Bárki kérheti a saját ingatlanának kitakarását. Németország tele van kitakart házakka, ezért is állította le a Google egy idő után a német StreetView-t, mert voltak városok, ahol 50% felé ment a kitakart házak aránya.
https://goo.gl/maps/VjqMA

 116. rdos — 2014-03-25 08:55 

62. sorszámon megadtam az érdi helyszínt a gúgli sztrítvjún. Nem sokan járhatták körbe a helyszínt, mert hogy aki „járt arra”, annak legalább két dolog feltűnhetett volna.

1. Nagy „hóhányó” lehetett ez a Welsz kollega, mert hogy a Fényező utcában és az északről határos Bányász utcában hórakások vannak az út két oldalán, a délről határos Bádogos utcában, a Fényező utcában a Bádogos utcától délre tavasz van, hóhányásnak nyoma sincs. 🙂 Viccet félretéve.

2. A telephely Fényező utcai déli fele és a Bádogos utcai frontja ki van homályosítva! Meglehet, akár Mari néni is kérheti, hogy takarják ki a homlokzatát. Nem ismerem a gúgli ebbéli gyakorlatát. Ha nehéz elérni a kitakarást (mondjuk csak hivatalos szerveknek van joga kérni), akkor ez egy árulkodó jel lehet Welsz kollega eddig is vélelmezett magasra nyúló kapcsolat rendszeréről. Ha Mari néni is kérheti, akkor csak egy adalék Tamásunk örök mosolygásának hátteréről.

Nekem pl. eszembe nem jutna kitakartatni lakásunk képét a sztrítvjúból. Igaz, nincsenek politikus barátaim (vagy akik azzá váltak, azokkal már nem barátkozom), nyugodtan is alszom.

 115. longisland — 2014-03-25 07:13 

Remélem sikerül érthetően átadnom mindazt ami a fejemben van. 🙂

Legelőször le kell szögezni, hogy a Welsz ügy, nem a kampányról és a politikai pártharcról szól. 2014 az egyik legunalmasabb és leglaposabb, legkevesebb tétről szóló választás. Mostanra jutottunk el odáig, hogy teljesen bebizonyosodott (számomra), hogy a Bal és a Jobb oldal puszipajtás. Emlékezzetek, hogy a Fidesz 2010-ben azzal kampányolt, hogy az MSZP-s csontvázak százával fognak a szekrényekből előugrálni, ők pedig mindent kivizsgálnak és jöhet a felelősségrevonás bla bla… stb… Egy kétharmados kormány ugyebár azt csinál amit akar, ha kell úgy ássa föld alá politikai ellenfeleit ahogy nem akarja, de itt nem ez történt. Még a Hagyót sem csukták le, pedig ott elég közvetlen bizonyítékok voltak. Ezek a média által felkapott ügyek csak smafuk. Arra valók, hogy a két tábor bázisát megtartsák és valamennyire balanszban tartsák. Nézzétek meg a Sándor-palota erkély-jelenetét. Az ellenzéki politikusok létrával felmásznak a köztársasági elnök rezidenciájának erkélyére úgy, hogy a palotaőrök szinte tartják nekik a létrát, nyilván kormányzati engedéllyel teszik. Na mindegy, itt csak arra akarok utalni, hogy a 2014-es választásnak (és a többinek is) annyi szerepe van csak, hogy a jószavazóállampolgár ikszelhet egyet, hogy melyik párttól szeretné a köv 4 évben az adóemelést, a mutyit, hazugságot és lopást.

Ha már ismert a magyar politikai pártok színjátéka, akkor érdemes feltenni a kérdést, hogy mi a fészkes fenének volt szükség egy politika által megrendelt gyilkosságra, mikor ezek még egymás apró-cseprő lopásaiért sem csapnak rá a másik kezére. Szinte meleg ölelésben tartják egymást. Ez nagyon nem illik a politikába. Ha visszanézünk a rendszerváltásig, nem sok politikai gyilkosságot találhatunk, szinte mindenhol ott bukott a dolog, hogy külföldi alvilági érdekeket sértettünk. És itt jön a Welsz is a képbe. Adott egy politikus-puszibarát üzletember, akit még az Interpol is köröz, de Magyarországban a Fidesz kétharmad idejében úgy jár kel, mintha ő lenne Teréz anya, pedig köztudottan baloldali kapcsolatai is vannak. A Fidesznek elég lett volna annyit mondania, hogy dalol a médiában mint a pacsirta, máskülönben mehet interpolarizálódni valamelyik egzotikus börtönbe. Ez egyik pártnak sem érdeke, mert a Fidesz csak addig szereplő, amíg van ellenzéke, és ez ugyan úgy viszont az MSZP-re nézve. Szóval ez egyik pártnak sem volt célja, viszont mivel nagy bratyi, valamit mégiscsak kell kezdeni az üggyel.

Welsz politikai mentességet élvezett eddig is az országban, régi gesztusaiért pedig megkapta az amnesztiát, megszabadították a nemzetközi kőrözéstől úgy, hogy megrendezték a halálát. Mégis miért kapott ekkora média visszhangot egy piti 200 milkás sikkalsztás, amikor mindenki tudja, hogy politikai körökben ez aprópénz. De kellett a körítés, hogy beleillesszék a képbe Welsz eltüntetését. Az is ezt a gyanút erősíti, ahogy leépítették Welsz eddigi életét. Barátnője elhagyta, üzletfelei már nem tartják vele a kapcsolatot, külföldön már nem látják szívesen stb.. mind arra utal, hogy tudatosan szigetelték el, felkészítve a távozását. Nagyon jó időzítés a választás, mert egy ilyen érdektelen szavazásnál minden jól jön ami meg tudja osztani az embereket és a politika malmába tudja hajtani. Hisz úgy néz ki az emberek 50%-a már el sem akar menni szavazni. Szóval ez csak a mellékes nyereség ebből. Kérdéseim: Az interppol vagy bármilyen külföldi szakértő eljön azonosítani a holttestet, vagy a „volt” csaj látta csak és mondta, hogy ő az? A végrendeletét mikor módosították utoljára? Ha nem maradt senkije, ki örökli a vagyonát? Mindig a pénz útját kell követni, de ezt itt senki sem fogja.

Egy kis off ami megmutatja, hogy a média hogy hazudik, a pénz útját miért érdemes követni, és a magyar állam mennyire vigyáz az állampolgáraira.

Nézzétek vissza az elmúlt 10 évben külföldön túszul ejtett magyarok történetét. Médiában szépen előadva, hogy csodálatos úton-módon szabadultak, elengedték őket, kommandósok kiszabadították, megszöktek, nem kellett már a túszszedőknek stb.. a pénz útját követve viszont arra jutnak a figyelmesek, hogy ezekben az esetekben mindig kifizette a magyar állam a váltságdíjat.

Szóval a médiának nem hinni, politikusnak nem hinni, pártpolitikában nem hinni. Nekem ezzel nincs gondom, csak az adókat csökkentenék már végre, és ne pedig az én zsebemből finanszírozzák a haverjaik üzletét, eltüntetését, megmentését stb..

 114. freca — 2014-03-25 06:07 

Simonnak már sok minden mindegy. Fog dalolni? Ha igen, mikor és mit? Ha nem, miért nem?

 113. freca — 2014-03-25 05:59 

A sok Besserwisser legalább annyit megtehetne, hogy utánaolvasson az eredeti tőkefelhalmozás korának velejáróinak.

 111. freca — 2014-03-25 05:57 

@logiszton: Cseréld meg a pénzszivattyúban az áramlás irányát, és cseréld meg az osztrák és magyar jövedelmeket, akkor nekitámaszkodhatsz a magyar parlament falának, és az osztrákoknál történnek olyanok, amik nálunk.

 110. logiszton — 2014-03-25 03:28 

Azért azt nem értem, hogy ha ki akart tálalni, akkor mért nem jött rá, hogy csak az azonnali teljes információ kidobás mentheti meg: a teljes nyilvánosság. Erre ott az internet. Minden más út – sajtótájékoztató, cikksorozat, TV és rádió interjú – a közlésre számára azonnal lezárható lett volna. Vagy annyira hülye lett volna, hogy azt képzelje magáról, hogy alkudozhat.

Nagy élményem, hogy az Osztrák Parlament falához támaszkodhattam és a Svéd Parlament utcájában tolongtam a többi túristával.
Se vaskerítés, se műveleti terület, se kukásmellényes őrök, se van engedélye idáig jönni?
Ilyen csak nálunk van, ami azt mutatja a nyolcvan évre való titkosítások mellett, hogy ez a politikai elit(?!) halálosan retteg a saját népétől.
Amúgy Welsz Tamás halála annyira lehet természetes, mint a 9/11 toronyépületei után a támadást nem kapott nemtom hányas számú kormányzati épület összeomlása.

 109. logiszton — 2014-03-25 03:10 

109.SCL
Dehát tudjuk: a 89-es POLITIKAI ELIT EGY ÉS OSZTATLAN !
Lásd: Gyurcsány Fecó a börtön helyett az Országgyűlésbe tart.
A többi csak porhintés.

 108. petiba — 2014-03-24 22:37 

@SLC:

Jaja, érdekes, mint a legtöbb mese. Amúgy ami a ki? kivel? (kikivel) kérdést illeti, szerintem egykutya a kétkutyával, meg a közös, telepi kutya kölykei tépik egymás fülecskéjét, de összeköti őket az alom melege, és háromszoros hurrá, mert végre ezt úgy írhatom le, hogy nem off, picit se 🙂

De ha már konteó, legyen jó kövér. Tételezzük fel, hogy (ígérem, nem lesz uncsibb mese, mint az indexé) Don Sintér de la Kéthét kézhez kapja a valós méréseket a választások előtti közhangulattalanságról. Ott keménykedik az adat, hogy a Jobbikos skacok lenyomták a biztonságos, és szükséges ellenfélpótlékot, a nyominger összeborulást. Don Sintér összevonja bajszát, megpödri szemöldökét, hinnye kutya, ebbül baj lesz mán, oszt int a tekes-tökös Hajdú Jankónak, hogy „gyerök, csapjunk mán a lovak közibe, azannyakiskésit”. Tekes-tökös Jankó meg már amúgy is elszólta magát, hogy a „Jobbik kezelhető probléma”, hát itt a megoldás fényesre lakkozott szív alakú lakatkulcsa.
Welsz balra el, (vagy a föld alá, vagy valamely kiadatási egyezménnyel nem rendelkező földi paradicsomba) pincéjében pedig megindulnak a jobbikos bissaui útlevélkérelmek gyors beadása, elbírálása, majd a személyes okiratok elkészítése, gondos (megtalálásra beállított) felpolcolása. Majd indul a sajtókommandó. Csak még nem jött el az ideje, még korán van. És itt a mese vége.

 107. SLC — 2014-03-24 21:27 

@petiba: Mondom, hogy érdekes a cikk. 🙂
Van nekünk egy Kocsis elvtársunk, akit az MSZP nevezett ki több helyre is, és aki ellen, ha jól emlékszem épp több nyomozás van folyamatban, és a Fidesznek épp ő intézte a Paks kettőt. Szóval a fene tudja itt már ki kivel van…

 106. petiba — 2014-03-24 20:04 

@SLC:

Foglaljuk kicsit össze a lényeget, hátha nem értettem meg mindent pontosan.

Van ez a bizonyos Papp Albert. Aki a Gyurcsány-kormány alatt APEH regig. (tehát nem nagyon valószínű, hogy fidis kötődésű lenne) Eddig jól értem?

Erről a Papp Albertről kiderül, hogy egy zártkörű budai klub vezetője, ahová csak ballib űberek járnak. Legalábbis egyes vélemények szerint.

Ám Papp Albert (mint klubvezető pajtás) azt mondja, hogy ádehogy, ez csak balra volt. Mármint Moszkva tértől balra. De ezt csak önbevallás alapján tudhatjuk meg tőle, és persze Welsz (állítólagos, de mindenképpen érdekes) halála után.

Welsz még életében arról nyilatkozik, hogy jó kapcsolatai vannak a klub ballib tagjaival.

Szigorúan Welsz halála után, a mi nyilván rendes, böcsülets, igazmondásáról bizonyára messze földön híres Papp úrelvtárs gyorsan ezt is cáfolja. És utal arra, hogy áádehogy balos, fideszesek azok a kapcsolatok. (aki ezt cáfolhatná, annak momentán nem áll módjában)
Még mindig jól értem, vagy valami felett átsiklottam?

Aztán megtudhatjuk, hogy (valszeg) Kovi bácsi állítása szerint kurvákat vitt ebbe a bizonyos hímzőszakkörnél is rendesebb klubba. Ami nyilván, hogy szemenszedett hazugság, teljesen elképzelhetetlen, hogy egy ilyen klubban orgiákat tartottak volna, áááááá, ezt teljességgel lehetetlen, és amúgy ilyet senki nem is feltételezhet. Ilyen dolgok nem történnek. Ilyesmivel gyanúsítani ezt a derék Papp úrelvtársat…

Ha levonjuk a tanulságot, akkor arra kell gondolnunk, hogy ez a bizonyos klub fideszes űberek talihelye volt, de ők is csak a fővárosi matyó hímzőszakkörüket tartották, esetleg még időnként a bélyeggyűjtőik is ott találkoztak. Tehát pia, fanta, kurva még azér a fidiseknek se jutott. Csak némi kis háromszálas hímzőfonal, ráma, és előrajzolt batiszt. Meg némi áztatott bélyeg.

A végén felmerülő kérdés már csak annyi maradt, hogy ha a szöveget jól értelmeztem, akkor mindezt vajon el is kellene hinnünk, ennek a jóembernek?

Félreértések elkerülése végett, teljesen simán, fejcsóva nélkül el tudom hinni, hogy Don Sintér Kéthét Pándor és csipet-csapata különösebb lelki tipródás és gyötrő lelkiismeretfurcsi nélkül tették el Welsz macit egy az általános életterétől eltérő térbe. Nem ezt vitatom. De ez a cikk, meg ez a Papp akkora mese szerintem, mint a Hókefélke, meg a hét megfáradt törpe.

 105. SLC — 2014-03-24 19:09 

Ez egy roppant érdekes cikk:
http://index.hu/belfold/2014/03/24/welsz_tamas_es_a_budai_elitklub_titka/

Csak egy kiragadott mondat belőle:
>>„Érdekes, de amikor Uruguayban voltunk, Tamás nekem azt mondta, hogy inkább fideszes kapcsolatai vannak” – válaszolta Papp, amikor arról kérdeztük: ismeretei szerint kik voltak azok a szocialista politikusok, akiket Welsz ismerhetettt, esetleg az exkluzív klubbon keresztül.<<

No comment.

 104. mzperx — 2014-03-24 15:45 

@sasdi4a:
„Egy 3. fèl keze lehet az ügyben”

Ki reszketett, mint a nyárfalevél, még aznap délelõtt is, hogy vajon vádalkut kötöttek-e vele? Szerintem a 3. fél piros szekfûs tetoválásos keze csak pár órát késett, mert addigra már az összes doksit átadta a fickó.

Szóval továbbra is: Cui prodest?!

 103. sasdi4a — 2014-03-24 15:19 

@banyaszlanyka:
Ha a titkosszolgálat akarta megöletni, akkor szerintem nem ennyire nyilvánosan csinálják. Egyszerűbb lett volna, ha szép csendben otthon meghal.
Egy 3. fèl keze lehet az ügyben

 102. miamai — 2014-03-24 14:51 

Eszembe jutott egy mese – illetve csak az eleje, az élet majd továbbírja – ahogy eddig is.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Admirális Travel Tours Büró. (Admirális, az amolyan ‘Dafkezégrósz’ azaz ellentengernagy, olyan, mint a szárazföldieknél a táborszernagy, vagy dandárfőparancsnok, vagy valami ilyesmi – nem vagyok katonailag járatos).
Nos szóval ennek a Tengernagy Tours Travelnek volt két tulajdonosa, akik nemcsak az üzleti életben, de civilben is jó barátok voltak. Igazi bajtársak. Jóban rosszban, mint a szappanopera. Ha az egyik volt fent, a másik vitte a háttérmunkákat, ha a másik, akkor meg az egyik. Világos, nem?! A lényeg, hogy ők ketten tettek ki egy egészet. És fedtek le.
Innentől tessék továbbmesélni.
———
Amúgy nem tudom, de mintha ezek az utóbbi másfél év eseményei emlékeztetnének a 12 évvel ezelőttiekre. Vagy csak én fantáziálok már megint?!?

 101. rdos — 2014-03-24 14:17 

Fabius is ezt a témát feszegeti a varanus.blog.hu-n.

http://varanus.blog.hu/2014/03/24/ki_nyirta_ki_welsz_tamast

 100. banyaszlanyka — 2014-03-24 11:52 

Na és mi van, ha Pintér papának is mondjuk egy ilyen útlevéllel nyitott bankszámlán pihen valamennyi uzsonnapénze, teszem azt az olajszőkítési botrányból. És ha így van szerintem nincs az a fideszes aki választás előtt engedett volna egy ilyen ügyet kirobbanni. Szerintem nem is akart ő a rendőrségnek vallani, csak megtudták, hogy borítani akar, mondjuk a sajtónak, és gyorsan küldtek érte egy kocsit és pár megbízható rendőrt/rendőrnek öltöztetett titkosszolgát, akik kedvesen meginvitálták egy kis csevejre a legközelebbi őrsre. A többit már nem lehetett nehéz elrendezni, pl.: a CIA már az 50 es években fejlesztett ki olyan kencéket, amivel ha bekentek egy kilincset pl. és a delikvens megfogta spontán és ügyesen elhalálozott minden további szócséplés nélkül közönséges szívinfarktus tünetekkel. Esetleg ha nem is akarták ennyire túlbonyolítani, azt biztos tudták kitől szerzi be a napi kokain/heroin stb. adagját és egy kis „szennyezett” anyagot juttattak neki.

 99. zizzi — 2014-03-24 11:46 

@tiboru:
no ha mar igy raneztem a nol-ra…:


Egy lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a bank nem fogadhatta volna el Simon afrikai útlevelét, mivel abban nem volt (nem lehetett) schengeni beléptető bélyegző, sem Magyarország (vagy más uniós állam) vízuma. (A bissau-guineai polgároknak csak igen nehezen, többszöri ellenőrzés után adnak beutazási engedélyt az EU-ba.) Vízum és beléptető pecsét nélkül viszont az okmány olyan, mintha nem is lenne (Európában), aki ilyen okmányt mutat fel, az legfeljebb illegális bevándorlónak tekinthető.

 96. morat — 2014-03-23 19:22 

@SLC:

Pontosan így értettem.
Szvsz amennyire korrupt és béna az mszp, szerintem 4 évre előre megvan a menetrend best case/worst case változatokban is.
Szerintem Mesterházy sem azért nem került elő a kampányban, mert félt, hogy Simonról kérdezik, hanem mert szóltak neki, hogy nem kéne, különben…
A Fidesznek egyértelműen nem érdeke lenullázni az mszp-t és a dinoszauruszaikat, mert akkor még végül igazi ellenfeleket kapnának. Nyilván olyan lassan csepegtetnek, amennyire lehetséges.

 95. danescu — 2014-03-23 19:02 

Most már Bissau-Guineaban is lehet cukrászdát nyitni!…

 94. danescu — 2014-03-23 19:00 

@freca: Teljesen egyetértek! Ez úgymond növeli a zsarolási potenciált! Hogy anyagokat akart átadni, de meghalt. Hamarabb vett be valamit, mint hogy az anyagot átadta volna. Előbb átadta, majd bevett valamit mert félt a megtorlástól!
Ehhhh!
Vagy lehet, megszólalt a lelkiismerete?

 93. freca — 2014-03-23 16:55 

@morat: A többi anyag nem arra kell, hogy nyilvánosságra hozzák, hanem hogy legyen mivel fenyegetni az MSZP-t, hogy folytatódás is lehet, ha a szocik most válaszul előhoznának valami fideszes disznóságot.

 92. SLC — 2014-03-23 15:15 

@morat: ezek az ügyek szerintem be vannak tárazva előre, pontos terv szerint zajlanak a nyilvánosságra hozások.

 91. morat — 2014-03-23 14:56 

@sesztu:

Valahol azt olvastam, hogy a pénzmosás elleni stb. törvények miatt ha országgyűlési képviselő nyit külföldön számlát, akkor azt a „küldő” országnak jelezni kell. Ezért is különösen inkompetens idióta (nyilván azon túl, hogy egyébként is egy szemétláda korrupt gazember) ez a Simon és különösen vicces az a védekezés, hogy ő csak kezelte a vagyont (mert hol van a vagyonod a legjobb helyen kezelve, a nem egy vagyonnyilatkozatra kötelezett képviselő külföldi számláján, nem?).
Az egy másik kérdés, hogy mikor kapták meg az anyagot és mikor használták fel.
Ahogy az is másik kérdés, hogy hány anyagot kaphattak még, amit nem használtak fel, mert pillanatnyilag nincs rá semmi szükség? Vagy esetleg nagyobbat szól még közvetlen a választások előtt…

 90. SLC — 2014-03-23 14:25 

@tiboru: És ha jól dolgoznak, a tartótisztet csöndben előléptetik, jutalmat kap. Ha valami elcsesződik, a szolgálat mossa kezét, nem tud semmiről, ez egy nemzetközi szélhámos, aki összevissza hazudik, hogy kimossa magát.
De mi kell ahhoz, hogy eltegyék láb alól a külsőst, méghozzá azonnal?

@rebel: http://goo.gl/0iTlny
Jó csaj 🙂

 89. freca — 2014-03-23 12:42 

@dugong: Ez egy hivatalos bissaui útlevél volt. Simont demokratikusan választották meg. Welsz természetes halállal halt meg. Előhoznak egy igazolást, hogy Simon a pénzeket Bissauban már leadózta, és kettős adóztatás nincs. Nyithatsz cukrászdát Bécsben. Aki reklamál, az csak irigykedik.
Nincs itt semmiféle probléma.

 88. tiboru — 2014-03-23 11:55 

@rebel:

Azért a titkosszolgálatok nem csak főállású hivatásosokkal dolgoztatnak, hanem amatőr külsősökkel is… Márpedig ezek a legritkább esetben tartoznak a megkérdőjelezhetetlen erkölcsiségűek közé.

 87. dugong — 2014-03-23 04:21 

@freca: Nem tudom de nem tartom kizartnak. Irta itt valaki hogy ott a fel orszag ilyesmibol e’l. Egyebkent meg az sem csak Afrikara jellemzo, hogy penzert adjak az allampolgarsagot (vagy legalabbis az allando letelepedesi engedelyt, amibol aztan automatikusan allampolgarsag lesz). Tobbek kozott peldaul Amerikaban es Ausztraliaban is van ilyen lehetoseg. Talan csak annyi kulonbseg hogy nagyobb az osszeg es nem a bevandorlasi hivatalnok zsebebe kell dugni hanem bizniszbe befektetni.

 86. sesztu — 2014-03-23 02:47 

@morat: bécsben lehet, h neki is jelentkezni kellett volna, nem tudom, én ehhez nem értek… azt viszont tudom, h Mesterházynak – valahogy, ahogy a politikában _szokás_ – jeleznie kéne bécs felé, hogy az osztrák banktitokkal mit csinál a magyar ügyészség és politika (ami jelenleg egy és ugyanaz): kontextusából kiragadva, szortírozva, politikai célokra használja egy másik állam bankjának titkait úgy, h nem tudunk róla, h volt-e formális _átadás-átvétel_…

 85. morat — 2014-03-23 00:45 

Szerintem ott hibázott, hogy nem a bécsi rendőrségen jelentkezett.

 84. morat — 2014-03-23 00:30 

@yenoee:

Mindennel egyetértek csak az utolsó bekezdéssel nem.
Az ilyen típusú ösztönös svindlerek bemennek a börtönbe, ott megkapják a legjobb „lakosztályt” majd 2-3 év múlva kijönnek pirospozsgásan, kissé meghízva. Már másnap kiadnak egy bestsellert (míg bent volt profik megírták) a börtönéveikről meg a maszop és fidesz maffiáról, vagy mindegy miről, ami jól eladható, botrány stb. Persze semmi tiszta leleplezésre ne gondoljatok, csak néhány homályos utalás ami a népnek kell, hogy „ezek lopnak”. Talk-show-kba hívják, celeb-reality-kben szerepel, majd fél éven belül lesz annyi pénze, hogy elhitesse másokkal, hogy sok pénze van.

És kezdi az egészet előről, akár külföldön – miért is ne?
Talán még a belföldi potlitikusokat, vezető beosztású nyaloncokat is újra meg tudja etetni, a hazai állapotokat elnézve.

Ezért öngyilok? Nagy hülyeség lenne.

 83. rebel — 2014-03-23 00:30 

@freca: Meglehet, hamarosan kideült, hogy gothami papírjai is voltak Welsz-nek, és valójában ő volt Batman is… 😀

 82. freca — 2014-03-22 23:13 

Valami uruguayi állampolgárságot is hallottam fél füllel emlegetni az üggyel kapcsolatban.
És nagyon csodálkoznék, ha X állampolgárság nem játszana.

 81. freca — 2014-03-22 23:06 

@dugong: A bissaui hatóságok adták ki azt az útlevelet?

 80. sesztu — 2014-03-22 23:02 

@dugong: ez szerintem úgy van formális jogilag, ahogy az van, h valakit elvisznek a média előtt bilincsben, mert van egy állítólagos hamis útlevele, aki pedig ezt hamisította, és nem pusztán neki, az él(t) és virul(t) szabadlábon.

 79. rubbersole — 2014-03-22 21:59 

@beni12: Elég görbén nézed a jótékonyságot, ha összekevered Földi Lászlót Földesi Szabó Lászlóval… 🙂

 78. dugong — 2014-03-22 20:55 

Kerdes: mindenki automatikusnak veszi hogy mas nevre szolo Bissau Guinea-i utlevellel rendelkezni torvenytelen dolog. Namost nekem peldaul van egy mas nevre szolo amerikai utlevelem (amikor USA allampolgar leszel akkor legalisan megvaltoztathatod a nevedet). Felreertes ne essek, nincsen ketsegem affelol hogy Simonekat nem a torveny maximalis tiszteletbentartasa vezerelte, de hogy is van ez formalis jogilag?

 77. fran7 — 2014-03-22 16:07 

Azért nehéz ez a konteó, mert mindenki azt lát bele, amit akart. Úgy érzem Welsz már mindenkinek az útjába volt. Senkinek nem jó, hogy ha rendőrségen túl hosszú időt tölt el. De egy politikai szerv tud másképp is károkat csökkenteni, mint egy hirtelen halál. Arra ott az újságok, a megvett médiafelületek. Kb. 2 hét múlva senki nem emlékszik arra, hogy Welsz bent van a börtönben és mondott valami Fideszesről, MSZP-ről. S ha bukik néhány ember, akkor Zuschi módra megkönnyítik a börtönéletét.
Míg ez nem igaz, ha voltak kapcsolatai a maffiával, kábítószerkereskedelemmel. Akkor bizony könnyen történhet vele valami hasonló. Én ott kersgetnék, de mivel széles körben érintett, így nem egyszerű a nyomozók dolga.
Illetve tiboruhoz lenne olyan kérdésem, hogy a németek hazaszállítják aranyukat, talán megérne egy cikket. Mert vannak ismerőseim, akiknek meggyőződése, hogy a Fed-ben nincs arany, vagy ha volt az is a németeké.

 76. sesztu — 2014-03-22 15:42 

@rebel: igen. és egy másik kommentedre. nem kettő, hanem három. (az elmúlt években dinamikusan fejlődő belvárosi kerület és több fideszes város) könyvvizsgálója.

 75. sesztu — 2014-03-22 15:38 

Egy teljesen más aspektusa az ügynek, ami engem a bajai videóra emlékeztet. És bosszant.
Hogy lesz a Welsz ügyből Mesterházy ügy (nem mellesleg a kampányban)?
Gulyás J. (Együtt 14/Milla platform) – miközben az ellenzék és a kormánypártok egyformán visszafogottak – tegnap belekiabál a világba, h össze kell hívni a nemzetbiztonsági bizottságot, amivel akkor még a Fidesz (Gulyás Gergely) nem ért egyet: http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/03/22/egyre-rejtelyesebb-welsz-tamas-halala/, majd mégis összehívják, és ez az eredmény: http://www.origo.hu/itthon/20140322-a-welsz-ugyrol-kerdezne-mesterhazyt-a-nemzetbiztonsagi-bizottsag.html
„Bjúti!” :S
Mi történt Baján?
A választások első fordulója előtt lemegy az Együtt 14/Milla platform pártalapítója, egy zűrös életű kalandor „oknyomozni” Zsigóról. Ott valójában fenyegetőzik, port, majd vihart kavar, a választások eredménye az első forduló előtt két héttel borítékolható . (Miközben tétje nincs, mert a választás a közgyűlési többségen nem változtat) Ugyanez az ember az Együttől/Milla feljelentget, és folyamatosan keveri bele a többi ellenzéki pártot akkor még a kommunikációs aktusokba, majd a végén az Együtt által felvert trutyi az MSZP-re zuhan, egy Király nevű emberen keresztül.

 74. rebel — 2014-03-22 15:21 

Az ATV is tud ezt-azt és Veres János is… 😉
http://www.atv.hu/videok/video-20140320-veres-janos

 73. sesztu — 2014-03-22 14:49 

 72. sesztu — 2014-03-22 14:47 

@rebel: 3.

 71. freca — 2014-03-22 14:38 

Simon Gábor
Welsz Tamás
Fürst György
A bamakórallys Szabó Gál András
Sólyom Airlines
Első Magyar Letelepedési Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Azt hittem, Simon kakukktojás, de kiderült, hogy a drága jó édesanyja Derdák

 70. rebel — 2014-03-22 14:17 

Vagy mégis? 😉

Egykori titkosszolga jegyzi az új magyar légitársaságot
http://atlatszo.blog.hu/2013/07/10/solymok_szarnyan

 69. rebel — 2014-03-22 14:12 

Azaz bocs: http://index.hu/gazdasag/2013/09/25/kapj_el_ha_tudsz/

(miért nem lehet szerkeszteni még mindig?)

 67. freca — 2014-03-22 14:01 

Clintonné írt már levelet, hogy aggódik? Vagy most nem?

 66. rebel — 2014-03-22 14:01 

http://index.hu/gazdasag/2013/11/14/zuros_cel_zuros_mult_solyom_uj_magyar-afrikai_tulajdonosa/

Itt elég szépen összefoglalják Welsz „munkásságát”. Aligha volt titkosszolga. Kozmopolita elit bűnöző volt ő nyilvánvalóan. A fő profitja nyilván abból volt, hogy egy karitatív cég álcája alatt, kokaint csempészett Bissau G-ből ami közismerten a VILÁG LEGNAGYOBB kokain tranzit országa (mentőautókat és használt autókat hordozott Welsz ide-oda Afrikában, nyilván telepakolva kokóval és a határokon szépen kent mindenkit). Aztán Európában egy elosztóhelyre szállította és terítve lett több országba. Nos ebből a melóból pár év alatt lehet milliárdokat „spórolni”… És még volt jó néhány „apró” okossága… mind mind elit bűnözés kategória. Csak egy útlevélen keresett 3 milliót….
Minek emellé még titkosszolgáskodni??? Hogy ne legyen ideje elkölteni az összebűnözött százmilliókat? És feleslegesen veszélyeztetsse az életét és biztonságát, szabadságát? Az ilyen emberek szeretik élvezni az életet, költeni amit lopnak, és igencsak nem hazafik (tehát ezt is nyugodtan ki lehet zárni hogy nagy hazafiságból állt be gumitalpúnak)…

 65. rebel — 2014-03-22 13:35 

Borítani akart Welsz, de nem a szocikról?
http://hvg.hu/itthon/20140321_Simon_nyomozas_Welsz_boritani_akart

 63. rebel — 2014-03-22 12:43 

@stoppos:

„Ez már a második elhalálozás mostanában.”

Bizony! És hiányolom is nagyon a: Lázár – EMIR – titokzatos halál konteót !!!!!
Valójában az még talán durvább is, mint a Welsz ügy..!

 62. untermensch4 — 2014-03-22 12:33 

mi van akkor ha don pintérnek vagy főnökének „házon belül” ellenségei vannak? trónkövetelők vagy hős partizánok akik szélel szemben is követik a rendőri esküt…) már annyi bizonyítékot összeszedtek (és olyan elszántak) hogy nem lehetett titokban lebeszélni őket. mikor megpróbálták, hőseink egy meglepő húzással be akarták taxizni w.-t hogy gyorsan végleges kész helyzet elé állítsák a gyanúsítottakat. lehet hogy mire kimentek érte már meg volt mérgezve, azt hitték hogy hirttelen rá is olan nagy nyomást kezdett gyakorolni az ellenség mint a rendőrökre, azért van rosszul. amikor meg haldoklani kezdett a r.autóban vitték ezerrel mentőkhöz, legyen külsős (független) orvos tanú hogy nem ők nyírták ki. most az van hogy amilyen ütemben adják át don pintéréknek a bizonyítékokat úgy alakulnak a nyilatkozatok egyre inkább a természetes halál felé…

 61. rebel — 2014-03-22 12:15 

@beni12:
A kémsztori jól hangzik, csak abban is van egy bökkenő. Egy kémet, ha a magyar állami (katonai és polgári ugyebár) titkosszolgálatokkal dolgozik, akkor nyilván nem a zsaruknál jelentkezik, vagy ha igen, akkor megbolondult és ezesetben meglehet hogy a „nyugdíjazás” valóban titkosszolgálati likvidálás volt. (pl az egyik főtörzs nem igazi zsaru volt, aki az anyósülésen ült, hanem titkosszolga és simán kinyírta valami spéci kém méreggel); ez lehet talán, de szerintem nem túl életszerű ez sem, leginkább azért mert kém ügyeket nagyon nagy titokban csinálnak. Az érte menő zsaruk, legalábbis a feletteseik (és mivel nagy fókuszú ügy, nyilván még Pintér papa is fél szemmel figyelte), pontosan tudták kiféle miféle pasas ez. Ha titkosszolga lett volna, akkor az egészet egy operatív irányítóközpontból vezényelte volna egy két tábornok és miniszter TOTÁLIS TITOKBAN. Az ilyen ügyekben, csak a sajtó szó elhangzik és mindent lefújnak, visszavonulnak. Nem csinálnak semmit nyilvánosság előtt, mert ökölszabály, hogy ilyenkor a legnagyobb a lelepleződés veszélye, hiszen amit több millió tanu előtt csinálnak, ott értelemszerű hogy több szem többet lát alapon valaki valamit észrevehet, amire senki sem számított… Tehát szerintem gyakorlatilag a kém verziót kizárja a túl nagy sajtónyilvánosság.
Azonban ha már titkosszolga akkor mi van ha NEM IS MAGYAR titkosszolga volt. Hiszen ugyebár kozmopolita szélhámos volt ezt tudjuk. Panama, Afrika stb, Mi van akkor ha amerikai vagy Moszad vagy KGB mittudomén milyen külföldi titkosszolgálat szervezte be és dolgoztatta, ki tudja milyen célokkal őt..? Ezesetben nem lenne annyira fura az egész, hiszen mondjuk egy CIA az simán képes külföldön látványos akciókra, hiszen messziről jött kém azt csinál amit akar ugyebár… De szerintem ez már azért eléggé elvadult verzió lenne, bár nyilván ki nem zárható… egyelőre…

 59. Eugenie Danglars — 2014-03-22 10:49 

Na most akkor mivan?

Rendőrség: Welsz nem vett be semmit
http://index.hu/belfold/2014/03/21/welsz/

 58. Deak Tamas — 2014-03-22 09:17 

Kelly doktor 2.0

 57. outatime — 2014-03-22 06:18 

1952bol:

” mar sokszor akart az elvtars ongyilkos lenni de csak most talaltuk otthon”

 56. freca — 2014-03-22 02:37 

Nem volna itt semmiféle konteó és találgatás és homálykodás és sumákolás, ha a rendőrség pár óra alatt beszedné az összes érintettet – beleértve a pártnak elnevezett bűnbanda főkolomposait is – és rendesen kihallgatná őket cicózás nélkül. Semmi „politikai szempontok” és egyéb hablaty. Aztán kiosztani háromszáz évet.
Nem demokratikus? Az a demokratikus, ami most folyik? Abrakadabra!

 55. miamai — 2014-03-21 23:17 

Érdemes lenne összeszedni azokat a rejtélyes politika és maffia kötődésű haláleseteket ill. börtönbüntetéseket, amik az elmúlt 4 évben történtek. Csak pusztán a tágabb kép okán…

 54. beni12 — 2014-03-21 20:52 

OK, igazatok van, nem tanúvédelem.

Gondolkodtam és azt találtam ki, hogy nyugdíjazták.
Láttam egy fényképet róla Crocs papucsban volt -> tehát gumitalpú volt ő is 🙂
Viccet félretéve, mit is csinált?
1. Panamában magyar tulajdonú offshore cégeket íratott át a nevére hamis papírokkal. Ez persze bűntény, de biztosan beszaratta az itthoni tulajdonosokat. Akiket aztán az itthoni szervek jól körüljártak.
2. 2012-ben csatlakozott a Bamako-hoz. Az addig is bűzlött, lehet, hogy valakinek szét kellett néznie, hogy ki és mit csinál?
3. Jótékonysági „céget” üzemeltetett. Ezt már a Földi László óta kicsit görbén nézem.
4. Bisseau Guineai útleveleket „osztogatott”. Hogyan tudnátok a legpontosabban nyomkövetni, hogy kinek kellenek kétes szándékkal ilyen útlevelek? Hát ha benne vagytok.

Persze a felsorolás nem tükrözi az időrendiséget, de simán benne van, hogy neki ezek a tevékenységek feladatai voltak. Fedésben volt és most nyugdíjazták. Nem mellesleg nem mehetett búvárkodni a nemzetközi elfogató parancs miatt. Új arc, új élet.

Na mit szóltok? 🙂

 53. outatime — 2014-03-21 20:48 

Don Pinter intezkedett.

Nyilvanvalo hogy nem CSAK Mszp-s kotodese volt az elhunytnak, MO kicsi ahhoz.

Eloszor is korozte az INTERPOL ( tehat nem a Bakonyszollosi Horgaszegyesulet ) aminek ellenere szabadon jott ment. Ez mindenfelekeppen jo kormanyzati kapcsolatokra utal. ( az meg most pont a FIDESZ )

az uriember ugy dontott hogy „enekel” mert szorult a hurok, Pinter ur meg ugy gondolta a halottak a legritkabb esetben szoktak kellemetlen infokat kozreadni, igy a tortenet tragikus veget ert.

Nincs itt semmi latnivalo.

 52. rebel — 2014-03-21 20:46 

És akkor ez a legújabb, a csúcsok csúcsa. Figyelem!

Az utolsó fideszes verzió szerint:

WELSZ TAMÁS TERMÉSZETES HALÁLT HALT…

Na ezen már sem sírni sem nevetni nem lehet gyerekek…

 50. rebel — 2014-03-21 19:50 

A sajtótájékoztatón pár érdekes dolog kiderült még.

– emberünk MAGA JELENTKEZETT a jardon… hoppá, tehát miért lett volna öngyilkos, ha jól tudta hogy jönnek érte? Pont akkor, amikor jöttek érte, pont előtt bevett valamit, hogy pont az úton haljon meg. Ez kb annyira életszerű és reális, mint Kim Dzsongun és a Féreg barátsága…

– apropó ÉRTE MENTEK. Egy pillanat! Ha önként jelentkezem, hogy vallomást akarok tenni egy ügyben TANUKÉNT és nem gyanusítottként; de még gyanusítottként is, ha nem minősített ügy pl gyilkosság, AKKOR A BÜDÖS ÉLETBEN NEM MENNEK KI ÉRTEM CÍMRE A ZSARUK. Hanem kapok egy időpontot, egy idézést kvázi, és szépen besétálok a jardra… ez senkinek nem tűnik fel? Emberünk jelentkezett, hogy tanuvallomást fog tenni és úgy megörültek neki a zsaruk hogy betaxizták a jardra..? Aha… ez is tök életszerű nem? Valami bűzlik tehát ebben is hogy kiment érte e járőrkocsi.
Namost egy életszerűtlen „öngyilkosság” egy életszerűtlen járőrkocsi taxizás közben, az vajon mennyire életszerű???

– hogy mit akart átadni, elmondani, illetve mit adott át és mondott el, természetesen, ahogy megszokhattuk titok, nem árulja el a rendőrség… tehát nesze semmi fogd meg jól, csak mint általában… a nyomozás érdekeire itt aztán végképp nem lehet hivatkozni, hiszen az egyik szereplő bent ül, a másik meg már – állítólag – alulról szagolja az ibolyát.. Tehát ez is nyilvánvaló kamu, maszatolás, porhintés és terelés, ahogy azt megszokhattuk.. abszolút nyilvánosságra hozható lehetne, ha korrekt országban élnénk, és nem elmebeteg, agyhalott diktatúrában – HA EGYÁLTALÁN VALÓBAN ELMONDOTT-ÁTADOTT VALAMIT..

– na és kérdést vajon miért nem tehettek fel ezen a sajtótájékoztatón az újságírók..?

Már fel is boncolták a palit, és a boncolás során AZONNAL látható, ha mérgezéses öngyilkosság lett volna, tehát „bevett valamit”, nincs olyan hogy várni kell a labor eredményekre… ehhez képest ennyit mondtak kurtán: nincs külsérelmi nyom… köszönjük a semmit…

És végül de nem utolsósorban a tanuvédelemről. Az lehetne egy kézenfekvő verzió, de pár dolog ellene mond pl:
– hazánkban ez nem gyakorlat, olyannyira ritka a valódi tanuvédelem valójában, hogy gyakorlatilag nincs. Azaz nincs olyan hogy új személyazonosságot, kap és elköltöztetik valahová. Legfeljebb olyan volt eddig és van, hogy elrejtik valahol, egy időre az illetőt, leginkább külföldön. De ez a kisebbik dilemma. A nagyobbik az, hogy egy tanuvédelmi akció, az egy TITKOS akció. Ha ezt tették volna, akkor ámokfutó elmebeteg pszichopata dilettáns idióta kellett legyen az, aki kitalálta, hogy úgy rejtsük el a tanút, hogy ilyen körülmények közt, országos botrány, sajtóhisztéria közepette, rejtélyesen meghaljon.. hát könyörgöm…sokkal egyszerűbb NAGY MÉLY CSENDBEN eltünteni egy hapsit (és idővel egy külföldi – akármilyen, hajó-, sí-, busz-, búvár- BÁRMI (aminek rohadt nehéz utánajárni) balesetben mondjuk eltűnik), mint ilyen sajtóvisszhangos halált megrendezni… tehát a változatosság kedvéért: EZ SEM ÉLETSZERŰ, sőt nevetséges….

 49. weelma1 — 2014-03-21 19:35 

@yenoee: ez jó volt! Lehet, hogy itt a pont?

 47. weelma1 — 2014-03-21 19:24 

@mnandi: :)))))

 46. weelma1 — 2014-03-21 19:22 

@tourboy73: Gondoljuk tovább: a rendőrautó valóban rendőrautó volt? A rendőrök valóban rendőrök voltak? oszt még a mentőállomás is ott van.

 45. weelma1 — 2014-03-21 19:18 

@freca: Gondolom ( fenét gondolom, olvastam valahol ) még a hazainál is nagyobb a korrupció. Kéjhömpöly lehetett ott „üzeletelni”.

 44. weelma1 — 2014-03-21 19:13 

@beni12: volt itt ha jól emlékszem – egy poszt a tanúvédelemről :)))

 43. igazitrebics — 2014-03-21 18:56 

@rebel:
Lehet, hogy eccerűbb a képlet!
Azóta, hogy átadott „dokumentumokat” a pandúroknak, már nincs rá szükség!
Olyan bizonyítékot gyártanak amilyet akarnak. Akár arról is, hogy mohácsi vészt a cocik mutyizták le és állíthatják, hogy ezt bizony W.T. még a halála előtt adta át nekik!

 42. rebel — 2014-03-21 18:27 

Már leírtam a tippek-ötleteknél: nem is kell nagyon elborult paranoid konteósnak lenni ehhez, csak a hülye – vagy aki valamilyen érdekből nem akarja érteni és látni – nem látja és nem érti, hogy ilyen halál nincs véletlen, és emiatt nem lett volna öngyilkos a barátunk, mert neki ez egy rutin simli volt. Panamában körözték, legalább 10 éve nagypályás nemzetközi elitgengszter.. ó hát persze, őt aztán kurvára meghatja hogy beviszik kihallgatni… és „bevesz valamit” pont indulás előtt, mert nem tudta hogy mennie kell, mert nem lett volna ezer alkalma öngyilkos lenni, már ha akart volna, de hát nem akart nyilvánvalóan; majd teátrálisan a hattyú halálát mit ad isten éppen pont véletlenül a rendőrautó hátsó ülésén táncolta el… aha… aki ezt benyeli, arra mint már írtam egyetlen egy szó van: agyhalott… 😉

Az EMIR szoftver ügy március elején. Ott is politikai kapcsolat, az orbánkormány valamilyen ismeretlen erőszakkal, nyilván zsarolással, megkaparintja az EU-s támogatásokat monopol-mód adminisztráló szoftver rendszert, a tulajdonos másnap egészen véletlenül pont meghal.. szegény jóltáplált jómódú 30-40 körüli ereje teljében levő, fitt vállalkozó, belehalt bánatában igaz..?

Nézzünk szembe a nyilvánvalóval, egy maffiakormány diktatúrájában élünk, ahol már így, a nyilvánosság előtt takarítják el, akár a Rákosi -korszakban, a nem kívánatos, a kormány és érdekkörei útjában levő, kellemetlen figurákat…

Vissza Welsz-re. Aki azt képzelgi hogy az mszp – valóban nem sokkal különb politikus bűnözőktől hemzsegő bűnszövetkezete (jelzem a véleményem róluk is, mielőtt bárki újra le szoclibezne engem idióta módon) – ma akkor májer maffia még mindig, hogy képesek végrehajtani egy ilyen gyilkosságot, az nevetséges. Az orbándiktatúra mindent kontrollál, lehetetlen ilyen akciókat végrehajtani ma. Ha nem a fideszmaffia volt, akkor utána máris az öngyilkosság jöhet szóba, és csak valahol sokkal később, a lista végén esetleg hogy szoclibek tették el lábalól.
Hiszen mit is tudott Welsz, mint is akart tálalni? Simonról már sok mindent nem kellett, hiszen ennél jobban már hova bukjon be? Bent ül a böriben könyörgöm. Gyurcsányék, Lendvaiék ellen ha lenne bizonyítéka, már régesrég jó pénzért eladta volna ab bizonyítékát, ez nem az a titoktartó pali, egy nemzetközi top bűnözőről beszélünk. Ez a pali kérem dolgozott ide is, oda is, ahonnan jött a lé, szart ő arra hogy fidesz vagy maszop; mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy a vérfideszes Sólyom mutyiban is főszereplő volt… Van olyan naiv kislány, aki elhiszi hogy odaengedték volna e projekt közelébe, ha nincsenek meg az erős fideszes mutyivilágban a stabil kötelékei? Szóval nézzünk szembe a nyilvánvalóval: FIDESZ ELLEN AKART BORÍTANI DOLGOKAT… és jó öreg Don Pintér papa időben megelőzte a zűrt… 😉

 41. igazitrebics — 2014-03-21 17:50 

@zizzi:
Az Interpol kiadatást a magyarok megtagadták!!! Legalábbis én úgy tudom!.

18 óra 30-kor az ATV közvetíti a rendőrségi tájékoztatót!!

 40. zizzi — 2014-03-21 17:09 

Keretik nem elfelejteni azt a FONTOS tenyt, hogy Interpol kiadatas elott allt a delikvens.

 39. igazitrebics — 2014-03-21 17:05 

Hogy a Simonnak?? is van pénze az ügyben, az a molyfing!! De jól lehet vele bactatni a cocikat, mert nem beszélhetnek.
Már vagy egy hete olvastam valami titkosszolgálati szálról is a Welsz esetében. Azóta már nem téma a delikvens, akinek a Welsz szállított sok pénzű emberkéket, akiknek remek adottságú, afrikai farmergazdaságok adás-vételét közvetítették. A titkosszógával karöltve sikeresen lenyúlták a pénzeket! Farm meg sehol!
A nagyon titkosszóga nem található sehol!

 38. iremain — 2014-03-21 16:43 

Szerintem az elég rossz magyarázat, hogy elvitte az „idegzet”. Egy olyan ember, aki életében gázos üzleteket csinált, meg már le volt tartoztatva Panamában, nem fog egy magyar rendőrségi eljárás közben „túlságosan” ideges lenni. Szóval ez a szívroham elég furcsa. Inkább hiszek abban, hogy tudott valami olyat, ami bizonyos politikai köröknek nem tetszett. És attól tartok, hogy ő nem az utolsó áldozat lesz egy olyan ügyben, amiről egyelőre annyit tudunk, hogy van nehány hamis útlevél, illetve pár száz milliónyi forint kétes helyeken. Remélem egyszer kiborul a bili, és többet tudunk meg arról, hogy mi megy a hátterben, illetve melyik politikus érintett ebben az ügyben. Simon valami kis hal lehet valami nagyobb jatékban, mert amatőr módon rejtette el a pénzét, meg ha sima kenőpénz lenne, akkor nem kellene utlevél. Ha valakit Magyaroszágon elkpanak korrupcióért, akkor max kap par évet felfüggesztve. Ezért nem menekülnek általában el a politikusaink, mert az macerásabb.

 37. igazitrebics — 2014-03-21 15:34 

Újabb szempontok?

„Borítani akart Welsz, de nem a szocikról?”

„El akarta árulni a március 20-án életét vesztett Welsz Tamás, kik rendelkeznek bissau-guineai útlevéllel, de nem a hatóságok, hanem a nyilvánosság előtt szeretett volna kipakolni – értesült a hvg.hu. A Simon-ügyben érintett férfi állítólag egészséges volt, gondjai az eljáráson kívül nem akadtak. Az összeesküvés-elméletek sokasodnak.”

„Welsz váratlan halála miatt sorra terjednek összeesküvés-elméletek a világhálón, melyek a vállalkozó halálát más váratlan halálesetekkel kötik össze. A Hír24 információja szerint Welsz szándékosan végzett magával, bevett valamit, és már nem lehetett segíteni rajta. A hvg.hu-t megkereső ismerős az öngyilkosságot kizártnak tartja. Szerinte, aki borítani akar és megbeszélt időpontja van erre az akcióra, az nem végez magával.”

„Felröppent az is, hogy a férfi már otthonában rosszul volt, de az őt előállító rendőrök, ezt nem vették komolyan. Erről a verzióról sem tudni egyelőre semmit, de ha a rendőrségi eljárásban történt halálesettel kapcsolatos vizsgálat megállapítja, hogy a testület tagjai nem vették komolyan Welsz szavait, akkor azért súlyos felelősségre vonás járhat.”

http://hvg.hu/itthon/20140321_Simon_nyomozas_Welsz_boritani_akart#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_03_21&type-id=HvgDaily&user-id=62640481&utm_content=normal

 36. rev251 — 2014-03-21 15:29 

Érdekes szálak itt:
1. A Budapest-Bamako túraverseny rally – mint fedővállakozás.
A hírek szerint 2012-től volt benne a Welsz

2. A MagNet Bank – ez az országgyűlési képviselők bankja (már nem a tulajdont tekintve, abban mintha Szeva Bácsi /Mogiljevics keze lett volna). Az volt már HBW Express Takarékszövetkezetként, a Balassi utcában is.
„Titkos tipp” volt azoknak, akik féltek egy PostaBank jellegű bedúléstől.

 35. xian06 — 2014-03-21 15:28 

Sokat gondolkodhattak a sztorin de igy sem lett teljesen jó.

Szép meseszálak vannak, a mentőállomásra szállitás meg a hős mentős szerep. Aztán a kapcsolatok leépitése, a barátnő leépitése stb.

Egy ember aki több 10 éve szélhámosként/ügynökként él az lelkileg nem rogyik össze a féleleltöl mert beült egy rendőrautóba. Meg nem otthon a garázsban tartja a titkos cuccait. Ugyan már.

Szerintem simán kiemelték mivel a szoci oldal is tudott volna kontázni vele ráadásul lehet nagyobbat szól mint igy. Kap egy kis plasztikát meg egy börönd dollárt és valami kis szigeten elédegél.

 34. freca — 2014-03-21 14:18 

Annyi haszna mindenképpen van az egész cécónak, hogy mostanra mindenki előtt nyilvánvalóvá vált: bűnbandák focizgatnak pártok és „demokrácia” gyanánt.
Mind az!

 33. ujnick123 — 2014-03-21 14:16 

Amiota vilag a vilag minden mutyiban mindket oldal nyakig benne van, tehat az aktualis hatalombanlevo mindig lepni fog hogy megalljon meg elotte a kaka.

BTW, az utolso nev aki felmerult Furts Gyorgy volt, a Centrum Parkolorendszertol ami egy klasszikus lenyulas, valamint Fidesz hatterceg. Innen mindenki szepen osszekotheti a pontokat.

 32. sztalker — 2014-03-21 14:11 

Vajon ki fogja majd azonosítani a holttestét?
Esetleg nem vmelyik huszadrangú szeretője („Ó, igen, felismerem a micsodájáról, ő volt az…” :)), utána meg egy gyors hamvasztás…?

Kísértetiesen hasonlót érzek, mint a Welt2000 (Komáromi András) sztorinál.

http://www.hrportal.hu/c/marcius-elsejetol-az-allam-a-welt-2000-kft-tulajdonosa-a-korabbi-tulajdonos-meghalt-20140302.html

Nem tudom, hogy nálunk mennyire fut komolyan a tanúvédelmi program (úgy, mint az amcsi filmekben látjuk?), vagy már annyira eldurvult a magyar igazságszolgáltatás, annyira direktben pofátlanok a titkos szolik, hogy tesznek az egészre, és egyszerűen kiállítanak neked egy zsír profi útlevelet, ahová csak kívánod, kapsz még egy kis suskát hozzá, és mehetsz isten hírével új életet kezdeni, ráadásul így nem kell hurcolásznod magaddal a családodat sem, ha már nagyon untad őket, v. túl sokba került a szeretőd (hogy tartsa a száját, nem a kiadásai miatt).

A plasztikázást megoldod saját zsebből v. haveri alapon barterben egy ismerős dokinál.

Egyre balkanizálódunk, nem?

 31. borzas74 — 2014-03-21 14:06 

@szekertabor:
Én nem értek a titkosszolgálatokhoz, de elég gagyi szervezett lehet, aki egy ilyen gázos figurával komoly munkát végeztet, pláne „hazai szolgáltatója”.
Számos ország, számos hatósága figyeli, ráadásul ilyen háttérrel eszetlenül nyilatkozgat fűnek-fának. Az általad említett szolgálatok talán kevésbe kockázatosan is tudnak papírt szerezni, fedőszámlát nyitni. Inkább egy megzsarolható, felhasználható gengsztert láthattak benne – mondjuk ez sem egy életbiztosítás részére.

 30. yenoee — 2014-03-21 14:04 

@szekertabor:
1. Ő egy exponálódott ember volt, hónapok óta. Épeszű ember (még ha politikus is) gondosan kerüli a kapcsolatot vele, pláne ha még ideje is volt rá, hogy elvarrogassa a szálakat. Vagy mégsem?

2. A Fidesz egy viszonylag kicsi, de jól fanatizálható szavazói csoportban érdekelt, illetve abban, hogy aki rájuk nem szavaz, másra se szavazzon. A Simon-üggyel átléptek egy határt, belepiszkáltak egy másik párt belső ügyeibe, amihez eddig nem „illett” nyúlni. Ennek a szavazókra tett hatása már akkor is hatalmas, ha kiderül, hogy minden vád alaptalan, és valami óriási félreértés történt. Welsz pedig, eddigi tevékenységének gyümölcseként pár év hűvös után ismeretlen kabinosként tengeti tovább szerény életét. Efféle stiklibe eddig nem volt szokás belehalni.

3. Welsz a sajtóban már egész jól kitárgyalt zűrös ügyei okán biztos, hogy hátszél nélkül nem vitte volna ennyire. Sőt az is valószínű hogy rendelkezett mindkét irányban kapcsolatokkal.

Szerintem Welsz a Sólyom-ügyig egyszerű, kétkezi szélhámos volt. Az is lehetséges, hogy a légitársaságos balhé előtt még Welsz csapta be a fideszes belső köröket. Miután ez kiderült, kellemetlen lett volna ország-világ-békemenet előtt beismerni, hogy a tévedhetetlen Vezér és Co. beszopott egy olyat, mint a majd száz éve eladott Rottenbiller utca esete volt. Még a szocik is röhögve profitáltak volna az ügyből, saját szavazótáborukat növelve. Aztán rájöttek a fijjug, hogy Welsz zavaros ügyletein keresztül érzékeny pontjukon támadhatók a szocialisták. Némi kármentés (a nála lévő, fideszes körökre nézve kellemetlen anyagok megszerzése, kapcsolatok lezárása) után beáldozhatóvá lett.

Emberünk hirtelen két elég erős érdekcsoport közé, a frontvonalba került. Mindkét oldalról sokat tudhatott, de már egyik oldal bizalmát sem élvezhette. És a támogatásukat sem, ami a hivatali (hatósági) szemhunyástól akár konkrét apanázsig terjedhetett – vagy annyira bolond lett volna, hogy egy évig ingyen játssza el a világ marháját a nagyszínpadon?

Ahhoz mindenesetre már túl sokat szerepelt, hogy némi szünet után újra visszatérhessen a kisipari szélhámozás mindennapos taposómalmába. Az is világossá válhatott számára, hogy nincsenek tartalékai, minden olyan lapját ismerik, amiből eddig vagy ezek után pénzre számíthatott volna. És mivel minden puskapor elfogyott, maradt a jó öreg bogyó. Börtönbe menni nem akart, jövője már nem volt, de még egy dobása igen: ezt az egész kisstílű, izzadságszagú, pörköltfoltos elitünket olyan gyanúba keverni, mintha igazi kemény maffiózók lennének. Az ő életének gyertyalángja pedig nem lóvá tett szélhámosként, hanem sötét titkokat tudó, gyanús körülmények között elhalálozó koronatanúként lobban egy utolsót a barnás-vöröses nagy magyar éjszakában.

 29. borzas74 — 2014-03-21 13:59 

@freca:
Mi van ha nem lehet 1-2 nappal előre sejteni?
Mondjuk megtudjuk, hogy beszélni akar, indul a sajtóhoz és krv gyorsan le kell kapcsolni, sittre vinni. Aztán esetleg nem minden úgy sül el, ahogy kellene.

 28. freca — 2014-03-21 13:18 

Ha a pacákot befelé viszik a yardra – és ezt már egy-két nappal előre sejteni lehet -, az azt jelenti, hogy a rendőrség / kormány / fidesz / magyar titkosszolgálat kezére kerül. Odabent a felsoroltaz azt csinálnak vele, amit akarnak, és Welsz is azt csinál, amire külsőknek már nincs befolyásuk. Tehát pont a felsoroltaknak nincs okuk kapkodni és ilyen látványosan meredek műveletekbe fogni. Megölni, vagy akár hetekre légmentesen eldugni odabent sokkal könnyebb, és nincs ez a mostani hajcihő.
Hirtelen cselekedni sokkal inkább külső mókamesterek érezhették szükségét. Maffia, Maszop, idegen titkosszolgálat.

Mindamellett továbbra is úgy vélem, hogy hátha magától dobta fel a talpát.
– öngyilkosság
– stressz, előtte hosszasabb nyakalás ésvagy narkózás

 27. vittore — 2014-03-21 13:06 

@szekertabor: Szerintem simán az általad említett ötös pont játszik. Erre utal „érinthetetlensége” is. Nem vagyok rendőrségi ügyekben túl jártas, de az elég érdekes, hogy az Interpol már rég kőrözte, amikor vígan nyilatkozgatott valamelyik híradónak. A feleségemmel épp most vitatkoztunk, hogy az ilyen Weiszhez hasonló embereket mennyire is kell sajnálni, hogy meghaltak… Szerintem, max a családját.

 26. FilcTroll — 2014-03-21 13:00 

@freca: Hát az ő helyzetében elég nagy humorérzékre lesz szüksége, de kíváncsi vagyok 🙂

A 444 friss összefoglalója az egymásnak ellentmondó hírekről:
http://444.hu/2014/03/21/ez-a-welsz-ugy-nagyon-buzlik/

 25. freca — 2014-03-21 12:51 

Ha Simonnak lenne egy kis humorérzéke, akkor tudjátok, hogy most mit csinálna?

 24. borzas74 — 2014-03-21 12:37 

Az elég valószínűtlen, hogy az mszp jelenleg (pintér-féle rendőrségnél)levadász valakit. A fidesznek annyiból jó, hogy innentől nagyjából bárkit be tudnak húzni az útleveles ügybe. Szépen válogathatnak az ügyfelek között, az esetlege sajátjaikat szépen elfelejtve.
Ezzel együtt azt is simán elhiszem, hogy öngyilkos lett.
Érdekes, hogy az interpol körözés dacára azért elég szabadon mozgott. Nekem ez úgy tűnik, mintha a szabadságáért cserébe (és, hogy ne adják ki) vallania kellett volna a szocikra aztán valahogy elk..dott az ügy. (mondjuk annyira megijesztették egy hosszú börtönnel, hogy öngyilkos lett vagy ki akart a sajtónak pakolni és el kellett hallgattatni)

 23. szekertabor — 2014-03-21 12:35 

Nézzük, kik örülhetnek Welsz hirtelen halálának.

1. Tegyük fel, hogy a parketta alatti rejtekhelyen tartotta az egzotikus útleveleket, vagy azok megrendelőlapjait. Igazolványképek MSZP-s politikusokról, bankszámla-számok, stb. Amennyiben ezek valódiak, a választási kapmány finisében többet érnek az MSZP számára, mint akár a legdrágább bérgyilkos díja.

2. Tegyük fel, hogy a parketta alatti rejtekhelyen nincsen semmi, vagy minden bizonyíték olcsó hamisítvány. Ebben az esetben a FIDESZ alapvető érdeke, hogy erre csak a választások után derüljön fény. Ne feledjük, hogy a FIDESZ-nek több a veszítenivalója, és érzékenyebb helyzetben van. A KORMÁNYVÁLTÓ koalíció most már csak azzal a néhány fanatikus szavazóval számolhat, akik akkor is rájuk szavaznának, ha kiderülne, hogy Mesterházy az általa megrontott kisfiúk vérében úszkál a pártház medencéjében. A FIDESZ viszont finnyás szavazói miatt egy viszonylag csekély botrányon is szavazatok százezreit bukhatja.

3. Tegyük fel, hogy a rejtekhelyen a bizonyítékok egyaránt terhelőek kormánypárti és ellenzéki politikusokra. Ebben az esetben szerintem megint a 2. pont gondolatmenete a nyerő. Az MSZP számára voltaképpen főnyeremény lenne, ha igazolva látná az „ők se jobbak nálunk” kitételt, amit már kormánypártként is próbált elültetni a köztudatban.

4. Tegyük fel, hogy Welsz nem csak a politika világából rendelkezett alvilági megrendelőkkel, hanem olyan maffiózók is hozzá fordultak, akiknek az arcát nem ismerjük, és ők azt szeretnék, ha ez így is maradna. A végeredmény nem kérdéses.

5. Végül tegyük fel, hogy Welsz volt a nagy titkosszolgálatok (CIA, MOSZAD, stb.) egyikének hazai szolgáltatója. A hamis papírok zsonglőre, fedőszámlák nyitogatója. Szerintetek ebben az esetben mennyi a várható élettartam egy nyilvános lebukást követően? Kiváltképpen, ha az illető teríteni szeretne.

 22. komojtalan — 2014-03-21 10:54 

A legnagyobb baj, hogy egyáltalán felmerülhet az, hogy megölték a rendőrségen. Akár igaz, akár nem, ez mutatja az ország, a FIDESZ, a rendőrség állapotát, megítélését. Mi az hogy nem lehetnek olyan hülyék, hogy így csinálják? Pont ez a baj a FIDESZ -szel, hogy annyira nincs ön és/vagy ellenzéki, civil kontrolljuk, hogy úgy érzik bármit megtehetnek. És nem is járnak messze az igazságtól … Néha visszakozni kell picit, de a sok birka továbbra is rájuk szavaz, na nem mintha az ellenzékből bárki is jobb lenne, de legalább nem ilyen látványosan vennék semmibe a szabályokat.

 21. largo — 2014-03-21 10:03 

Friss hír:
http://444.hu/2014/03/21/welsz-tamas-megmergezte-magat/

A boncoláls kimutathat valamit, emiatt inkább bedobják, hogy önszántából vett be mérget?

 20. mnandi — 2014-03-21 09:49 

tegnap az mszp képviselője írásbeli kérdést intézett a legfőbb ügyészhez, hogy kötnek-e vádalkut az elhunyttal.

az elhunyt további terhelő bizonyítékok átadását igérte a hatóságoknak.

ezen bizonyítékok összeszedése közben szívroham érte.

 19. szekertabor — 2014-03-21 09:06 

Mostanában olvastam Blocktól a Bérgyilkos célkeresztben című krimit. Az egyik fejezet arról szól (vigyázat, SPOILER), hogy a megbízók arra adnak utasítást, hogy intézzen el egy védőőrizetben lévő koronatanút, aki a maffia ellen fog tanúskodni. A bérgyilkos körüljárja a helyszínt, és megállapítja, hogy a célpontot úgy őrzik, hogy lehetetlen kinyírni. Búsan nézi a tévében, ahogy a tanú FBI testőrök gyűrűjében fölfelé ballag a bíróság lépcsőjén, amikor hirtelen összeesik és meghal. A bérgyilkos ugyanúgy megdöbben, mint mindenki. De a megbízók nem hiszik el, hogy véletlen történt, ezért külön jutalmat is küldenek neki a hatásos időzítésért.

A jelenlegi eset annyira hasonló, hogy most nem tudom eldönteni, vajon a stressz és az egészségromboló életmód, vagy egy diszkrét megbízás küldte el volt ügyfelei nagy örömére Welsz Tamáshoz a nagy Kaszást. Azonban annyian kívánhatták, hogy ne kerüljenek elő bizonyítékok, hogy a természetes halál valószínűsége igen parányi.

 18. stoppos — 2014-03-21 08:56 

Ez már a második elhalálozás mostanában. Csak valahogy még mindig a véletlenek összjátékának tudom csak tekinteni. Egyszerűen a magyar állammal kapcsolatban el sem tudom képzelni, hogy valakit eltegyenek láb alól. Pláne a pártoknál. Nem azért, mert olyan marha gerincesek lennének, hanem mert nem nézem ki belőlük, hogy ezt meg tudják úgy szervezni, hogy utána ne bukjanak le kb két perc alatt. Egyszerűen lúzereknek tartom őket egy ilyen akcióhoz.

 17. ngcs — 2014-03-21 08:11 

@freca:
Gondolom ez olyan, mint a pénzügyekben a Kajmán szigetek: soha nem kell egy percre sem a helyszínen lenned, hogy nyiss egy „személyes” bankbetétet. Ez az afrikai országocska pedig vélhetően on-line állampolgárság-kereskedelemmel foglalkozik. Gondolom nem rossz üzlet.

 16. tourboy73 — 2014-03-21 08:09 

1; Nem csak szociknak lehetnek afrikai útlevelei. Így bárki, aki félti a seggét a lebukástól és van hozzá kellő vagyona és szálak amiket megmozgathat eltehette láb alól.

2; Neki volt (van) rengeteg pénze és megrendzte a saját halálát. Neki is van afrikai útlevele (esetleg kettőnél több személyazonosságra) amivel simán új életet kezd valahol afrikában. (mondjuk Bissau-Guineában)

Azért az lényeges kérdés számomra, hogy a két helyszín egyikén lett rosszul, vagy a rendőrautóban!! Nem mindegy! Az, hogy kik voltak jelen, az sosem derül ki igazán, pedig az is lényeges kérdés. A többit nem feszegetem. ( Nem merem) 🙂

 15. gigabursch — 2014-03-21 06:21 

Még tudnék néhány ezret ide sorolni, akiért alighanem egy csepp könnyem sem hullna.

 14. frankotmondom — 2014-03-21 06:21 

@pobeda:

Még előkerülhet egy hitelesített, írásos vagy videó formátumban korábban rögzített vallomás, tehát tanúvédelem…

…vagy, mivel már megvan, nincs rá tovább szükség…

…vagy, borította volna a tsz-ok afrikai, esetleg egyéb hálózatát, ezt pedig nem hagyhatták…

…vagy, valójában nem működött együtt, vagy a szaván kívül nem volt terhelője, tehát nem is tudott jobban együttműködni, de olyan sötét gyanúfelhőt generált a szocik felett, hogy a likvidálásával sosem mossák magukat tisztára, sőt, így a választások előtt a legkomolyabb gyomros lehet nekik, mellesleg nem hiányzik senkinek ( bocsánat, nem a hozzátartozókra gondolok )…

…vagy, nem csak balra szállított, de akkor is a baloldal jön ki ebből rosszul…

…vagy, vagy, vagy…

Ez olyan rejtély lesz szerintem, mint Jimmy Hoffa vagy Kennedy.

 13. freca — 2014-03-21 06:12 

Úgy hallottam pedig, hogy aki bolygatni meri a kettős állampolgárságot, az nemzetbiztonsági kockázatot képez, és listázós, sőt fasiszta…
Pont ezek a „demokratikusok” ordibálták leghangosabban.

Miért pont Bissau Guinea?
Random választották, vagy vannak egyéb relevanciái?

 12. freca — 2014-03-21 05:58 

Megöléshez ez túl feltűnő.
Tippem:
a) tényleg spotán szívroham

vagy ha ölés, akkor

b) kapkodás, töketlenkedés

 11. pobeda — 2014-03-21 05:03 

@zizzi: Bocs, de a tanúvédelemhez kell a majdani bírósági tanúskodás, egy halottól vagy „halottól” ezt nem lehet elvárni.Egy
„szerencsétlen baleset” helyett már jobb ha biztonságosan rendezik el? Nem egyszerű az biztos.

 10. zizzi — 2014-03-20 23:27 

bocs, kozben latom, mar bejott konteonak a tanuvedelem 🙂

 9. zizzi — 2014-03-20 23:25 

Humm-hummm…. es mi van, ha meg se halt??? Uj szemelyiseggel vigan el valahol, nagy a vilag…… A papirokert „cserebe”.

Ha nem, akkor R.I.P.
Eleg hihetetlen, hogy 41 eves, jo fizikumunak latszo, agilis ferfiu – menthetetlenul, hiszen ugymond tarsasagban volt – meghaljon..

 8. beni12 — 2014-03-20 23:14 

Szerintem senki nem gondolja, hogy a tanúvédelem egyszerű dolog. Nálunk valószínűleg a gumitalpúak csinálják. Tőlük meg egyenesen elvárjuk, hogy így dolgozzanak.

 7. shiri — 2014-03-20 23:07 

@beni12: „…egy mentőállomásra vitték, de hosszas próbálkozás után sem tudták újraéleszteni.”

Bonyolult lenne tanúvédelemnek.

 6. beni12 — 2014-03-20 23:02 

Tanúvédelem.
Ez volt az első ami eszembe jutott. A többi gondolat sokkal bonyolultabb konteó volt. Szerintem itt nincsen semmi nézni való, mindenki közlekedjen nyugodtan tovább.

 5. largo — 2014-03-20 22:53 

Induljunk ki abból (ha már itt vagyunk), hogy nem a szíve vitte el a marháját.

Én két szcenáriót látok.

Az egyik, hogy mivel mára már minden hivatalos intézmény kormánypárti kézivezérléssel működik, ezért a fakabátoknak is csak a kormányoldalról jöhetett a parancs, hogy tolják be azt a ciánkapszulát a delikvens szájába. Tehát kizért, hogy a Mesterházy, vagy más vezető szoci politikus (akinek szintén lehetett afrikai útlevele), adja ki a parancsot.

A másik verzió, hogy mivel FIDESZ és MSZP egy tőről fakad (60%-40% arányban osztozkodnak a koncon az épp kormányon lévő javára), ezért a közös érdek vezérelte a kivégzést.

Bár tartok tőle, hogy ennél is bonyolultabb az ügy.

 4. shiri — 2014-03-20 22:49 

Remélem, a barátnője vigyáz magára, szerintem tőle is lehetne érdekes sztorikat hallani.

Amúgy mi kell ahhoz, hogy Interpol-körözés mellett valaki teljesen szabadon mászkáljon Magyarországon? A MOL-os Hernádinál még „értem”, hogy legmagasabb politikai érdek, de egy látszólag piti maffiózónál?
Mondjuk rendőrségi besúgó volt, vagy mi?

 3. mzperx — 2014-03-20 22:47 

R.I.P. Valakik megakadályozták, hogy beszéljen. Nem kellett sem jégcsákány, sem bolíviai kivégzõosztag.

Az egyetlen kérdés: Cui prodest…?!

 2. papszi — 2014-03-20 22:01 

Vannak véletlenek. Ez nem hinném, hogy az…

 1. chph — 2014-03-20 21:45 

Érdekes, először sima ügynek gondoltam. Pár sumákolós pasas, nagymenő vállalkozó politikai kapcsolatokkal.
Aztán jöttek az állítólagos útlevelek, most meg a halál.

Nem kerek, az tuti.

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök