2014-11-28–11:13

Vendégposzt: az ufó-emberrablások

Taken_nyitA törzsolvasók talán emlékeznek arra, hogy a Konteóblog Alaptörvényének Első Kiegészítése kimondja: vendégposzt közlésére naptári évente maximum egyszer, különös méltánylást érdemlő esetekben kerülhet sor, s csak olyan témák vonatkozásában, amelyek minőségi kidolgozása a bloggazdától nem várható.

Nos, az utolsó vendégposztot kereken egy évvel ezelőtt jelentettük meg, s amikor úgy két héttel ezelőtt Csubakka kolléga bejelentkezett és elküldte a mai poszt anyagát, úgy véltük, hogy semmi alkotmányos akadálya nincs a leközlésnek. Olvassátok hát az ufós hátterű emberrablások (aka: Taken-elméletek) összefoglaló konteóját.

Az emberrablásokról általában

Az emberrablások az UFO-jelenség egy külön szegmensét képezik. A Konteóblog legtöbb olvasója számára nagy vonalakban valószínűleg ismert a történet lényege, ami a következő mondatban foglalható össze:

Állítólag undok kis földönkívüliek ragadnak el békés polgárokat éjjel az ágyukból, hogy aztán űrhajóikon mindenféle visszataszító kísérletet hajtsanak végre rajtuk.

A téma talán legkomolyabban vehető három kutatója John E. Mack, a Harvard Egyetem pszichiáter-professzora, David M. Jacobs, a philadelphiai Temple Egyetem történész adjunktusa, valamint Budd Hopkins, festőművészből lett autodidakta UFO-kutató voltak. Sajnos hármuk közül ketten már elhaláloztak: Mack professzort 2004-ben egy ittas vezető gázolta halálra, Budd Hopkins pedig 2011-ben rákban halt meg. Hármuk szakmai életrajzának ismertetése nyilván érdekes olvasmány lenne, trióde hogy a poszt terjedelmi kereteit szét ne feszítsem, inkább rögtön a tárgyra is térek. A kutatások lényege, hogy a három úriember egyenként is több száz elrabolt embert interjúvolt meg élményeikről (regresszív hipnózisban) az elmúlt 40 év során, és ami elgondolkodtató, hogy az alanyok döntő többsége hajszálra pontosan ugyanazokról a jelenségekről, ugyanarról a narratíváról számol be:kisszürke

– A beszámolókban lényegében teljes egység mutatkozik az emberrablók fizikai megjelenését illetően: egyöntetűen a „szürkék” néven ismert, nagy koponyájú, hatalmas, fekete szemű, szürkéssápadt bőrű, 120 centiméternél nem magasabb lényeket vádolják ezzel. A beszámolókban időnként felbukkannak még az „imádkozósáska-szerűnek” nevezett lények is, melyek magasabbak, vékonyabbak, és idegenebb külsejűek a kis szürkéknél, s látszólag a szürkék parancsnokaiként tevékenykednek;

– A legtöbb áldozat éber állapotban semmire, vagy csak kevés részletre emlékszik. A teljes esetek csak regressziós hipnózissal hívhatók felszínre. Hogy az emlékezetkiesés oka a trauma, vagy valami más, azt nem tudni, mindenesetre a beszámolókban nem hallani semmiféle olyan konkrét eljárásról, amivel a kis szürkék egy-egy emberrablás végén kitörölnék az áldozataik emlékeit;rovarszeru

– Az áldozatok ugyanakkor a poszttraumatikus stressz klasszikus tüneteivel küzdenek;

– Az űrhajók fedélzetén végzett orvosi beavatkozások elsősorban sperma- és petesejt-szerzésre irányulnak, amit kis szürke barátaink a köztük és köztünk átmenetet képező lények, úgynevezett „hibridek” létrehozására használnak fel;

– Nem lesz valakiből csak úgy, véletlenszerűen áldozat. A beszámolókból azt hámozható ki, hogy akit a kis szürkék ilyen célokra kiválasztanak, azt csecsemőkorától kezdve egészen termékeny életkora végéig rendszeresen elrabolják (ez is mutatja a jelenség reproduktív jellegét). Ugyanakkor az is kirajzolódott, hogy minden áldozat legalább egy szülője is alanya volt a jelenségnek, ahogyan az elrablottak gyerekeivel is ez történik. Mivel ez utóbbi körülmény az érintettek számának exponenciális növekedését feltételezi (egy érintetabduction2t és egy nem-érintett személy házasságából származó összes gyerek bekerül a rendszerbe), ezért arra következtethetünk, hogy a jelenség (történelmi léptékben) nem tarthat túlságosan régóta. David Jacobs szerint valószínűleg az 1890-es években kezdődhetett, az USA egén akkoriban felbukkanó, azonosítatlan „léghajó-jelenségéhez” kapcsolódóan;

– A vizsgálatok alapján érintett emberek számát a Föld lakosságának 5-6%-ára teszik, akik földrajzilag is teljesen egyenletesen oszlanak meg a világ országait tekintve, és különböző társadalmi rétegekből kerülnek ki. Az esetek nagy száma az emlékezetkiesésnek köszönhetően maradhat rejtve.

A beszámolókból egy különösen nyugtalanító jelenségre is fény derül, mégpedig a kis szürkék tudatmanipulációs képességére. Az szinte már közhely, hogy a szürkék az emberrablások során telepatikusan kommunikálnak. Emellett azonban Hopkins, Jacobs és Mack vizsgálatai egybehangzóan arra jutottak, hogy a kis szürkék képesek telepatikus úton manipulálni az emberek elméjét. Ezzel tudják az áldozatot lebénítani, elkábítani, ebben az állapotban mozgását korlátozottan irányítani, érzelmeit manipulálni, illetve illúziókat és hallucinációkat előidézni számára. A feltételezések szerint ez az elektromágneses sugárzás valamilyen kifinomultan irányított formája lehet, ami ilyen módon hat az agysejtek működésére. (Néhányan ezért már kísérleteznek is olyan fejfedővel, ami védelmet nyújthat ellene.)

A neurológiai manipuláció egy másik, érdekes formája az angol nyelvű szakirodalom által „mind scan”-nek nevezett jelenség, amit magyarul talán „elmeszemlézésnek” nevezhetnénk. Ez az egybehangzó beszámolók százai szerint úgy fest, mindscan2hogy egy kis szürke idegen mélyen az alany szemébe néz, aki ekkor furcsa dolgot érez: hirtelen azt érzékeli, hogy a gondolatait nem ő maga irányítja, hanem gyors egymásutánba különféle emlékek vizuális képeinek hosszú sora villan fel az elméjében. Mintha a szemébe néző szürke valahogy a látóidegen keresztül behatolva, különböző idegpályákon haladna végig, és szemlézné az ott tárolt emlékeket.abduction Mindenesetre ez tűnik a kis szürkék legfélelmetesebb fegyverének, hiszen ezzel érik el, hogy a náluk fizikailag mindenképp jóval erősebb áldozatok ne tudjanak ellenállni, dühöngő medveként a falhoz csapkodni őket, fegyvert fogni rájuk, kihívni a rendőrséget, riasztani a szomszédokat, stb. Könnyen lehet, hogy az elmékezetkiesés is ennek köszönhető.

Egy másik nyugtalanító részlet kis szürke barátaink állítólagos képességeit tekintve, hogy a beszámolók szerint járműveik képesek láthatatlanná válni. Néhány beszámoló ennek egészen bizarr eseteiről is beszámol: pl. átmeneti fázisban az UFO ablakai még látszanak, de a hajótest már nem. Ez elsőre hihetetlennek hangzik, de valójában már a mi technológiánk sincs messze ettől, hiszen folynak kísérletek olyan megoldásokról, hogy pl. egy katonai jármű egyik oldalán lévő kamerákat a jármű másik oldalára helyezett LCD képernyőkkel összekötve egyszerűen kivetítik oda azt a látványt, amit a járművön átnézve lehetne látni. A radarok számára láthatatlanná válni pedig már az amerikai légierő lopakodói számára is rutinfeladat.

Kézzelfogható(bb) bizonyítékok

Az emberrablásokra a puszta beszámolókon kívül konkrétabb bizonyítékok is utalnak:

– „Missing time”. Ez az angol kifejezés már terminus technicus-szá vált az ufológiában, magyarra talán „hiányzó idő”-nek lehetne fordítani. A delikvensnek kiesik egy néhány órás időtartam, amiből semmire sem emlékszik. Mondjuk egyik pillanatban éppen vajaskenyeret ken a konyhában, a következő pillanatban pedig már azt veszi észre, hogy a kertben fekszik a füvön, időközben eltelt 2-3 óra és fogalma sincs, hogy mit csinált közben.missti

Furcsa, látszólag megmagyarázhatatlan helyen való ébredés. Alanyunk este nyugovóra tér. Hajnalban aztán kertben ébred, a harmatos füvön dideregve, de úgy, hogy nincs nála kulcs, a ház/lakás ajtaja pedig belülről van bezárva, ráadásul mindez úgy, hogy nincs is bent senki.

Furcsa ruhákban ébredés. Emberünk reggel arra ébred, hogy az este még rendeltetésszerűen felvett pizsamája fordítva van rajta. Súlyosabb esetben kifordítva. Még súlyosabb esetben nem is a saját pizsamáját viseli. Amennyiben az „eltérítés” nem álmában, hanem egy nappali „hiányzó idő” jelenség alatt történt, akkor ugyanez, csak nem pizsamával, hanem rendes nappali öltözékkel. Legsúlyosabb eset: miután emberünk egy ilyen incidens után valaki más ruháiban ébred, és ezt a későbbiekben hordani is kezdi, egy nap az utcán leszólítja őt egy vadidegen, hogy ez bizony az ő ruhája, és hogy emlékszik is az érintett arcára, merthogy együtt voltak egy UFO fedélzetén.

A delikvens eltűnését a környezete is észleli. Ebben az esetben az alany a felesége társaságában keni a vajaskenyeret a konyhában. A hölgy egy pillanatra kimegy a kertbe, és mire visszaér, a társa sehol. Az asszonyka kétségbeesetten intézkedik, rokonokat, ismerősöket riaszt, esetleg a rendőrségnek is szól és keresni kezdik. Aztán néhány óra múlva egyszercsak azt látják, hogy emberünk ott fekszik a hátsó kertben, pedig nem sokkal korábban ott is keresték, és akkor még nem volt ott. Majd persze kiderül, hogy semmire sem emlékszik.

Furcsa sebek. Este még sértetlenül fekszünk le aludni, reggel viszont furcsa sebeket fedezünk fel magunkon. Ez még különösebb, ha nem sebről, hanem összeforrott hegről van szó, aminek a kialakulásához normális körülmények között semmiképp nem lenne elég idő egyetlen éjszaka.

Nők esetében bizarr terhességek. Az érintett hölgy terhességre utaló jeleket vesz észre magán. Fel is keresi nőgyógyászát, aki megállapítja, hogy páciense terhes. Amiben nem lenne semmi különös, ha mondjuk az érintett nem hónapokkal korábban élt volna utoljára nemi életet. Utána néhány héttel később ismét felkeresi nőgyógyászát, aki közli, hogy a magzat eltűnt, a hölgynek bizonyára spontán leirvetélése volt. Ezzel csak az a gond, hogy az érintett semmi ilyesmit nem tapasztalt.

Implantátumok. Egyes feltételezések szerint az elrablottak testén felbukkanó különös sebek és hegek gyakran erednek abból, hogy a kis szürkék tisztázatlan funkciójú, néhány milliméteres, fémből készült implantátumokat ültetnek be áldozataikba. Ez a kérdés egy külön témát is megérne, de itt most elég annyi, hogy egy Roger Leir nevű, 2014-ben elhunyt sebész 17 állítólagos áldozat testéből távolított el műtéti úton ismeretlen eredetű, apró fémbigyókat. Ezeket a tárgyakat számos furcsaság övezte. Először is, míg a szervezet normális esetben tokkal veszi körül a belekerült hasonló idegen tárgyakat, addig ezeket idegsejtek nőtték körbe, ráadásul olyan módon, hogy idegvégződések tapadtak rájuk. Másodszor: a tárgyak anyaga is különös összetételű volt. Dr. Leir a Los Alamos-i laborba is eljuttatott ezek közül néhányat, olyan módon, hogy a tárgyak eredetét fel nem fedve kérte azok azonosítását. A vizsgálatok földönkívüli eredetet valószínűsítettek és meteoritdarabkáknak vélték ezeket. Sok esetben az anyaguk nagy részét vas és nikkel olyan arányú ötvözete alkotta, ami meteorokra jellemző, emellett az ötvözetük kis mennyiségben tartalmazott még ruténiumot, irídiumot, ozmiumot, hafniumot, ittriumot, réniumot, nióbiumot, cériumot, neodímiumot, szamáriumot, gadolíniumot, diszpróziumot, prazeodímiumot, európiumot, rubídiumot, tóriumot, és uránt (ennek a 238-as izotópját).

David M. Jacobs beszivárgás-konteója

Az elrablásokat illetően a legkoherensebb magyarázattal a már említett David M. Jacobs állt elő. Ebben a konteóban jelentős szerepet játszott, hogy az állítólagos áldozatok beszámolóiban egybehangzóan jelentős változás állt be az elmúlt 5-6 évben. Budd Hopkins véleménye gyakorlatilag egyezett Jacobséval, Jacobs nevét csupán azért helyezem előtérbe, mert, Hopkinsnak betegsége, majd 2011-es halála miatt már nem volt lehetősége érdemben véleményt nyilvánítani az utóbbi pár év állítólagos fejleményeiről. Mack professzor véleménye szintén nagyjából egyezett Jacobséval és Hopkinséval, hozzájuk képest eltérő álláspontot csak két dologban képviselt: egyrészt ő hajlott arra a nézetre, hogy az „idegenek” nem teljes mértékben ebből a fizikai valóságból valók, másrészt pedig azt hangoztatta, hogy az összességében nem túl rokonszenves tevékenységük mögött esetleg magasabb rendű spirituális szempontok is közrejátszanak. Ugyanakkor 2004-es halála őt is megakadályozta abban, hogy az utóbbi évek állítólagos változásaira érdemben reagálhasson. Dr. Jacobs az eltérítésekkel kapcsolatban rámutatott egy sor olyan körülményre, amelyek szerinte nem kevesebbre utalnak, mint hogy egy, a bolygónk meghódítását célzó beszivárgási program zajlik a szemünk előtt, pontosabban a hátunk mögött. Az erre utaló körülmények egy sajátos kronológiai ívet írnak le, a ’70-as évektől napjainkig terjedően:

– Kezdetben az elrablottak pusztán sperma- és petesejt-vételezésről, valamint a már ismertetett, rendellenes terhességekről számoltak be.

– Ahogy teltek-múltak az évek, egy idő után arról is kezdtek beszámolni, hogy a kis szürkék furcsa, ember/szürke hibridnek látszó csecsemőket is mutattak nekik, és arra kérték őket, hogy egy kicsit dajkálják ezeket, mintha az emberi szeretet megnyilvánulása valami olyasmit tudna nyújtani a hibrid csecsemőknek, amit a szürkék nem tudnak.

– Később már nem csak csecsemőkorú, hanem gyermekkorú hibridekkel is találkoztak, akikkel játszaniuk kellett egy kicsit. A hibridek külsejét illetően haranggörbe-szerűhibridlany megoszlásról számoltak be, amelynek az egyik szélét néhány, a szürkékhez nagyon hasonló hibrid képezte, a másik szélét pedig olyanok, akik a megtévesztésig hasonlítottak az emberekre, a két véglet közt az átmenet összes variációja előfordult. Az évek során aztán egyre gyakoribbakká váltak az emberi külsejű hibridek. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy a beszámolók szerint a hibridek tudatilag sajnos teljes mértékben a kis szürkékkel azonosulnak, és rendelkeznek azok tudatbefolyásoló képességével is. Így tehát „biztonságpolitikai” szempontból sokkal inkább tekinthetjük őket emberi külsőt felvett idegeneknek, mint szürke-ember hibrideknek.

– Az évek során az elrablottak a fentiek mellett immár serdülőkorú és fiatal felnőttkorú hibridekről is beszámoltak, akik a kis szürkék segédeiként egyre gyakrabban maguk is részt vettek az emberrablásokban. Aztán az elmúlt 5-6 évben már olyan emberrablásokról is felbukkantak történetek, ahol már az egész akciót kizárólag hibridek bonyolították le.

– Közben, ugyancsak az elmúlt 5-6 évben az emberrablások során is újabb elemek jelentek meg. Az elrablottaknak immár fejtágító kiselőadásokat is kellett tartaniuk hibridek számára az emberi társadalomban való életről, viselkedésről. Körbe kellett őket vezetni a lakásukban és elmagyarázni nekik, hogy az egyes bútorok, használati tárgyak mire valók. Ugyanakkor az elrablottaknak elkezdtek arról beszélni, hogy hamarosan egy közelebbről meg nem határozott „változás” fog bekövetkezni a Földön, onnantól kezdve együtt fognak élni az emberek és az emberektől megkülönböztethetetlen külsejű hibridek. (És ez majd milyen jó lesz mindkettőnknek, ugye? – teszik hozzá mindig a kis szürkék.) Néhány elrablottat arról is tájékoztattak, hogy a Változáskor nekik is jut majd szerep, amikre elkezdték őket felkészíteni. Nem kell túl jelentős dolgokra gondolni, ezek többnyire csak statiszta-szerepek, többek között pánikba esett tömeg lenyugtatása és hasonlók. Dr. Jacobs itt arra a nyugtalanító körülményre hívja fel a figyelmet, hogy ha mondjuk 40 éves elrablottakat ilyen feladatokra képeznek ki 2010 körül, akkor a Változásnak legkésőbb 2040-ig be kell következnie, különben kiöregszik az állomány, s ha addig nem lépnek, bizony kárbavész a kiképzés.

– Az elmúlt néhány évben (úgy 2010 óta) aztán durvább fordulatszámra kapcsoltak az események. A hibridek immár elkezdtek beszivárogni a társadalomba, amihez továbbra is igénybe veszik az elrablottak segítségét. Az elrablottak ezeknek az eseményeknek a nagy részére sem emlékeznek, csak az elrablásokhoz hasonlóan hipnózissal jönnek fel emlékeik arról, hogy egy-egy „hiányzó idő” esemény alatt az emberekhez megtévesztésig hasonló külsejű hibrideket kísérgettek ide-oda a városban és segítettek nekik a beilleszkedéshez szükséges ügyeik intézésében. Ezzel párhuzamosan az idegenek viselkedése is hirtelen agresszív fordulatot vett. Míg korábban a kis szürkék csak enyhe nemtetszésüket fejezték ki egy-egy elrablottnak azért, mert az Hopkinshoz, Jacobshoz és Mackhez hasonló szakembereket vagy kívülállókat avatott be az eseményekbe, addig ma a beszivárgásban részt vevő, emberi külsejű hibridek már kerek perec megtiltják ezt a nekik kényszerűen segédkező áldozataiknak. Ha pedig azok ellenszegülnek, akkor testi fenyítést sem átallanak alkalmazni velük szemben, hogy diszkrécióra kényszerítsék őket. Akár meg is verik őket büntetésül, és telefonos fenyegetéseket is alkalmaznak, újabban már magával Jacobsszal szemben is.

– Hogy mindezt észrevétlenül tehetik, abban a tudatbefolyásoló képességük a legfontosabb eszközük, hiszen az áldozatok lebénításával, emlékezetkiesések előidézésével, stb. lehetetlenné teszik, hogy azok ellenállni vagy szerveződni legyenek képesek.

Amellett tehát, hogy a többszáz érintett alapvetően mind ugyanazt mondja, az is figyelemreméltó, hogy az egymástól független beszámolókban az évtizedek során megjelenő változások összességében egy logikus, racionális forgatókönyvet rajzolnak ki. Az elmélet tehát arról szól, hogy a gonosz kis szürkék bolygónk meghódítására törnek, és a titkosszolgálati eszközökkel végrehajtott művelet az utóbbi 5-6 évben lépett a hibridek beszivárogtatásának stádiumába.

Megállapíthatjuk, hogy a hollywoodi filmekben bizony nem így néz ki egy UFO-invázió, csakhogy az elméletben éppen az az ijesztő, hogy egy olyan földönkívüli stratégia körvonalait vázolja fel, ufoinvazioamely egyfelől teljesen ellentétes az emberi viselkedéssel és ösztönökkel, ugyanakkor viszont (objektíven szemlélve a folyamatot) ezzel együtt ésszerűbb már nem is lehetne.

Hogyan gondolkozunk mi, emberek? Ha meghódítanánk egy idegen bolygót, azt magától értetődően terraformálnánk, azaz saját ökoszisztémánkkal, földi légkörrel, növény- és állatvilággal telepítenénk be. Ha pedig bármilyen okból is háborút kéne lefolytatnunk egy idegen civilizációval, ösztöneink a konfliktus lebonyolításának módjául azt diktálnák, hogy álljunk ki szemtől szembe, majd kölcsönösen kilőnénk egymásra mindent, ami robban. De ha jobban belegondolunk, valójában mindkét megközelítés irracionális.

Nézzük előbb egy idegenterra bolygó gyarmatosítását: amikor a terraformálást látjuk a dolog legkézenfekvőbb módjának, akkor abból indulunk ki, hogy szervezetünknek szüksége van a földi ökoszisztémára. Ha viszont feltesszük a kérdést, hogy mi is tesz minket emberré, akkor a „szív és lélek” sokkal racionálisabb válasznak tűnik, mint egy szabványos emberi test. Ha viszont így nézzük a dolgot, akkor megtehetjük azt is, hogy a testünket alakítjuk át úgy, hogy meg tudjon élni a bolygó eredeti ökoszisztémájában – hiszen ha az elménk emberi marad, akkor emberek maradunk, akár megváltozott testtel is. Így viszont könnyű belátni, hogy erkölcsösebb a bolygó eredeti ökoszisztémáját meghagyni, mint kiirtani, ugyanakkor egyszerűbb is, gyorsabb is az odaköltöző telepesek második generációjának génjeit módosítani, mint egy komplett földi ökoszisztémát odatelepíteni.

No és mi a helyzet a „világok harcát” illetően? Racionálisan végiggondolva (és Szun Cét olvasgatva) rájöhetünk, hogy nincs nagyobb győzelem annál, mint ha egy titkosszolgálati művelettel, egyetlen puskalövés nélkül vesszük be az ellenség erődjét. Olcsóbb, nem kell annyi fegyvert bevetni, kisebbek a saját veszteségek, éswow nem utolsósorban az értékes, meghódítandó bolygóban sem tesznek kárt a harcok. Ez a forgatókönyv ugyanakkor arra is magyarázatot adna, hogy a kis szürkék miért nem próbálkoztak nyílt kapcsolatfelvétellel: amennyiben a jelenség valójában egy fedett eszközökkel végrehajtott beszivárgási operáció, akkor ez magától seanértetődő.

Ebben az elméletben különösen az idegenek feltételezett tudatbefolyásoló képessége az ijesztő. Elég gyatra hatásfokon harcolhatunk egy olyan kémhálózat ellen, melynek tagjai képesek a puszta tekintetükkel lebénítani a mi James Bondjainkat, néhány percen át mélyen a szemükbe nézve minden információt ki tudnak szedni belőlük, vagy éppen emlékezetkiesést idézhetnek elő náluk. Éppen ezért (dr. Jacobs emélete szerint) a földi kormányok és a kis szürkék közt nincs is semmiféle alku, a kormányok részéről tapasztalható titkolózás és mellébeszélés csupán a tehetetlenséget és tanácstalanságot hivatott leplezni. Valójában egy ilyen formában végrehajtott UFO-invázió sokkal ijesztőbb és nyomasztóbb volna annál, mintha egyszerűen repülő csészealjak kezdenének tűzharcokat vívni a vadászgépeinkkel.

Alternatív magyarázatok

Miután dr. Jacobs hátborzongató elméletét végigolvasva kellően megborzongtunk, érdemes egy rövid kitérőt tennünk azt illetően is, hogy mi állhat az emberrablás-élmények hátterében a földönkívüli lényeken kívül.

Pszichológiai jelenség

Pszichológusok rámutattak, hogy az élmények ismert pszichológiai jelenségek összegződéséből is eredhetnek. Ezek legfontosabbika az pszichologiaijelensegálomparalízis, ami abból áll, hogy amíg álmodunk, életbe lép egy mechanizmus, ami lehetetlenné teszi a végtagjaink mozgatását. Ez egy nagyon is fontos és hasznos agyfunkció, melynek feladata az, hogy a valóságban a testünk ne tegye meg az álmunkban átélt mozdulatokat, mert még összetörnénk magunkat. Előfordul azonban, hogy ébredéskor nem kapcsol ki elég hamar ez az üzemmód. Ilyenkor arra eszmélünk, hogy néhány másodpercig nem tudunk mozdulni, ami roppant nyomasztó és félelmetes tud lenni, ha épp egy kellemetlen álomból ébredtünk fel. A dolgot még hátborzongatóbbá teheti, ha a tudatunkban még keveredik az álom és a valóság, s ilyenkor idegen jelenlétet érezhetünk a szobában.

Pszichológusok arra is felhívták a figyelmet, hogy a regresszív hipnózis, amit Hopkins, Jacobs és Mack alkalmaztak, a hipnotizált személy előzetes várakozásaiból fiktív emlékeket hozhat létre. Vagyis ha emberünk a fejében azzal a gondolattal veti magát alá a hipnózisnak, hogy őt valószínűleg földönkívüliek rabolták el, akkor előfordulhat, hogy az agya egy ilyen történettel egészíti ki egy kellemetlen álomparalízises eset emlékét. A dr. Leir által eltávolított állítólagos implantátumokat pedig egyszerűen a delikvensek talpában évekkel korábban beletört, majd betokozódott tüskék hegyének és hasonló tárgyaknak tartják, Leir dokit demonokpedig az eredmények manipulálásával vádolják. Az emberrablás-hívők viszont azt hozzák fel ezzel az elmélettel szemben, hogy ez nem magyarázza a minden apró részletre kiterjedő egyezéseket, illetve a nappal, ébren megtörtént „hiányzó idő” élményekhez kapcsolódó eseteket.

Démoni megszállottság

Eszerint az elmélet szerint a kis szürkék léteznek, de nem a fizikai valóságban. Valójában démonokról beszélünk, akik csak azért jelennek meg földönkívüliek alakjában, mert korunk emberében ezzel nagyobb sikerrel tudnak félelmet kelteni, mintha mondjuk lepedőben, láncokat csörgetve, vagy éppen patásördög-alakban lépnének fel.

Az amerikai kormány

Az egyik legérdekesebb alternatív elmélet egy középutas magyarázatot fogalmaz meg a földönkívüli usaemberrablás-élményekkel kapcsolatban. Egyfelől elutasítja, hogy idegen lények repkednének csészealjakon a fejünk felett és rabolnának el embereket ismeretlen célokból. Másfelől úgy véli, hogy az elrablottak tömegeinek koherens beszámolói, továbbá a fentebb ismertetett közvetett bizonyítékok, az emlékezetkiesés után megmagyarázhatatlan helyeken, megmagyarázhatatlan sérülésekkel magukhoz térő emberek eseteinek tömege azt mutatja, hogy itt bizony mégiscsak egy valós, nagyon is létező és nagyon is fizikai, kézzelfogható jelenségről van szó. Csakhogy mindezt nem földönkívüliek, hanem az amerikai kormány, a hadsereg és a titkosszolgálatok teszik. Az elmélet szerint a jelenség nem más, mint a CIA elmekontroll programjának, az MK Ultrának a felturbózott folytatása.

Az MK Ultra egyébként is a konteóhívők egyik kedvence, ugyebár ez az a program, melynek keretein belül a CIA az emberek elméjének programozásával kapcsolatos kísérleteket folytatott (amiről egy kicsit bővebben ebben a posztban olvashattok). A hivatalos verzió szerint 1953-1973 közt működött, vagyis már negyven éve nem létezik.

Azok szerint viszont, akik az UFO-emberrablások mögött az amerikai titkosszolgálati apparátust sejtik, a gumitalpúak tudatmanipulációs emberkísérletei nem szűntek meg teljesen, csak éppen titkosítva folytatódnak, méghozzá nagyon is felturbózott formában, s ennek önkényesen kiválasztott szenvedő alanyai az emberrablások áldozatai. Az elmélet szerint a dolog úgy néz ki, hogy az elrablásokat nem repülő csészealjak és kis szürkék, hanem fekete helikopterek és kommandósok hajtják végre. Belépőként egy kis tudatmódosító gázzal kábítják el a szerencsétlen áldozatot, aki már ettől földönkívülieknek nézheti őket. Az emberrablás során a titkos katonai objektumok egyikébe viszik az alanyokat, ahol hipnózissal és drogokkal hajtanak végre különféle pszichológiai kísérleteket rajtuk. Ezekkel az eszközökkel egyszersmind azt is elintézik, katonakhogy emberünk tudatosan ne nagyon emlékezzen semmire. Ha pedig pszichológusa hipnózissal próbálna meg utánajárni a dolognak, akkor a valós emlékek helyett a titkosszolgálati szakemberek által drogok és hipnózis segítségével elültetett, földönkívüliekről szóló hamis emlékek jöjjenek elő.

Erről a teóriáról Helmut Lammer és Marion Lammer adtak ki 1999-ben egy könyvet „Milabs: Military Mind Control & Alien Abduction”-címmel. Ha ez a verzió bizonyulna igaznak, az meglehetősen ellentmondásos következtetések levonására ösztönözhetne bennünket: egyfelől megkönnyebbülten sóhajthatnánk, hogy nem földönkívüliek szórakoznak velünk, másfelől viszont a dolog azt is jelentené, hogy az amerikai kormány (és talán más kormányok is) olyan tömeges léptékben, olyan gátlástalan brutalitással és a legalapvetőbb emberi jogok olyan gátlástalan semmibevételével kísérleteznek saját polgáraikon, ami a legvadabb aggodalmainkat is felülmúlja.

Ezek volnának a témára vonatkozó talán legérdekesebb konteók. Innen át is adnám a szót a kommenteknek.

Update: Dr. Jacobs egy újabb előadásában még messzebbre ment bizonyos következtetések levonásával.

Szerinte az emberrablások során látott lények közül igazából csak az „imádkozósáska-szerűek” a valódi földönkívüliek. A kis szürkék ezzel szemben a legkezdetlegesebb típusát képviselik azoknak a hibrid lényeknek, amelyet a rovarszerűek a Föld-projecthez állítottak elő, a helyi körülmények közt dolgozni képes munkaerőként. Másik új állítása, hogy a jelek szerint az „imádkozósáska-szerűek” részéről a Föld gyarmatosítása nem az első, hanem már a sokadik ilyen akció. Minden jel szerint egy kozmikus civilizációval állunk szemben, amely részéről már jól bejáratott gyakorlat, hogy a nála fejletlenebb civilizációkat hasonló módon tagolja be galaktikus birodalmába: Vagyis úgy, hogy előbb az adott fajhoz külsőre megtévesztésig hasonló, az adott bolygó ökoszisztémájában megélni képes hibrideket állít elő, majd ezeket egy titkosszolgálati eszközökkel végrehajtott műveletben beszivárogtatja az adott társadalomba, és így veszi át a hatalmat.

Ehhez a magam részéről csak annyit tudok hozzátenni, hogy „brrrrrrrrrr.., hideg futkosik a hátamon”.

Csubakka

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

223 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 223. pozsolt — 2021-01-21 20:00 

,,Az elrablottaknak immár fejtágító kiselőadásokat is kellett tartaniuk hibridek számára az emberi társadalomban való életről, viselkedésről. Körbe kellett őket vezetni a lakásukban és elmagyarázni nekik, hogy az egyes bútorok, használati tárgyak mire valók. ”

Hát, nem tudom.. 🙂

Az ufókák nem ismerik a világhálónkat? Nem tudnak rácsatlakozni és a google segítségével megnézni, hogy pl mi az a furcsa használati tárgy, amit mi, emberek hajszárítónak hívunk? Nem tudnak rájönni, mire való, miként működik? Külön el kell nekik magyarázni? A telepátia ilyenkor hol van? Kapásból két lehetőség, ami sokkal észszerűbb, mint elrabolni valakit, és arról faggatni, hogy mi az a hajszárító, stb!

 222. Rókakígyó — 2017-04-07 19:05 

@Salamancai űrhajós: kicsit későn, de belenéztem a filmbe. Valóban van benne valami. Annyi az extra, hogy az interdimenzionális lényekre (l. indiana jones utolsó rész) hivatkozni is lassan túlhaladott lesz. Úgy tűnik az sem működik. Jelen kutatások szerint nincs semmi az interdimenzióban. Nincs párhuzamos világegyetem sem, esetleg más univerzumok létezhetnek más fizikával, de az ottani lakósok biztos nem tudnak hozzánk eljutni.

 221. Salamancai űrhajós — 2016-10-30 00:45 

A „démoni megszállottság” verzió elég röhejesen hangzott nekem mindig, akárhányszor olvastam újra ezt a posztot. Most találtam egy videót:

https://youtu.be/GGkSu3CEqt0

Másfél órát szerintem megér a megnézése, új nézőpont. És egész elgondolkodtató.

Pl. a vége felé feltesz két kérdést, amin már én is gondolkodtam az élienekkel kapcsolatban.

 220. petiba — 2016-10-03 21:37 

@000retrovintage:

„rengetegszer voltam ‘elteritve’ fokent a haloszobamban”

Ez velem is néha megtörténik. Olyankor mindig pizsi nélkül ébredek. 🙂

Egyszer én is álmodtam, hogy terhes vagyok, oszt reggel se gyerek, se vér, csak a pocak. Hű, de bizarr volt…

 219. 000retrovintage — 2016-10-03 20:18 

MILAB-DARPA stilusu abductions..de az oroszok is csinaljak. En rengetegszer voltam ‘elteritve’ fokent a haloszobamban! Ezen felul arra hasznaljak ezeket, hogy beultetnek embriokat nehany napra es a mehen belul szepen ‘megerik’ az embrio, ez utan kiveszik es beranyakban 9 honapig no a magzat. Hogy miert nem csinaljak rogton a beranyakban, csak tippelni tudom, hogy energetikai kotodes alakul ki a magzat es a DNS anya kozott, vagyis szerintem szivja az energiajat az ezust szalon keresztul, amig az anya el. A beranyat csak novekedesre es szulesre hasznaljak.En 2011-ben arra lettem figyelmes Siofokon, hogy loptak a friss menstruacios veremet a szemetesembol! Ugy 2012 elejere rajottem, hogy gyerekcsinalas celjabol. Arra lettem figyelmes szinten 2011-tol, hogy felnyomtak a hormonszintemet abnormalisan magasra amit ugy is tartottak. 2012 aug-ban tisztan emlekszem, hogy terhes voltam egy ideig ami eltunt, de nem az elso es nem az utolso alkalom. Vannak nok – kelta – akiktol lopjak a dns-t es ‘oven’-nak hasznaljak oket, en is ilyen voltam. Nem tudom, hogy hany gyereket gyartottak, de van nehany kepem amit az evek folyaman elem tettek az internetten es rogton raismertem a lurkokra. Ez tisztan lopas, kihasznalas ingyen es bermentve, kart teve a noi testben, hiszen ez nem normalis es mellrakot okoz. Mindent’elteritesben’ csinalnak mert igy nincs nyoma es nem lehet bizonyitani. Igy csinaljak a kozuti balesetek nagyreszet is – ezert lehet ‘szellemet’ latni sok baleset utan stb.

 218. kuklopsz — 2016-01-24 10:55 

@darkfuture: A bagoly érdekes szimbólum, a „The Fourth Kind” című filmben megjelenik a regresszív hipnózis során:
http://www.imdb.com/title/tt1220198/
v. pl. itt a blogon a Bohemian Grove esetében.
http://beforeitsnews.com/power-elite/2014/07/elite-secret-busted-wide-open-dead-body-found-inside-bohemian-grove-2446208.html
Emelett az az ezotériában, okkultizmusban:
A néphiedelem általában a sötétséget a halállal társítja és így a bagoly, éjszakai madár révén nagyon rossz hírnévnek örvendhet. Az irodalomban is, különösen a tizennyolcadik és tizenkilencedik századi költészetben, nagyon gyakran a „végzet madaraként” szerepel. A néphit szerint, ha egy bagoly kiállt miközben elrepül egy beteg ablaka előtt, az annak közelgő halálát jelzi.
Bagolyhuhogást hallani az elkerülhetetlen halál biztos jele a római szerint, Julius Caesar, Augustus, Commodus Aurelius és Agrippa halálát mind elõre jelezte ennek a madárnak a feltûnése. A korai római birodalom egyik hiedelmének megfelelõen egy halott bagoly kiszegezése a ház ajtajára elûzi a gonoszt. Egy másik római elképzelés szerint a boszorkányok bagollyá változva szívják ki a csecsemõk vérét.

„Legyőzni őket csak igen erős szeretet kisugárzással lehet” hát ezzel nem értek egyet, ha megengedsz néhány hozzáfűzni valót egy volt MUFON-os kollegának (Mutual UFO Network):
https://www.youtube.com/watch?v=GGkSu3CEqt0

 217. darkfuture — 2016-01-07 00:26 

@kuklopsz:

Szia.
A kénes bűz semmi jót nem jelent.
Ahogy leírtad itt nem egy földönkívüli csoportról van szó hanem többen is bepofátlankodtak hozzátok.A démoni entitások is földönkívüliek a 4D-ben és a 3.5D-ben laknak itt a földön és a naprendszerünkben.Az arkhón draco-orion szövetségnek dolgoznak.Legyőzni őket csak igen erős szeretet kisugárzással lehet azt is fényfegyverként kell használni ellenük.Roppant erős entitások szóval nem sok ember tud ellenálni nekik.
A madár szimbólumot sokat használják más földönkívüliek is pl. a bagoly a szürkék madara.

 216. kuklopsz — 2015-12-04 09:11 

Saját Coming-out, kivonatos visszaemlékezés formájában:

A legkorábbi természetfeletti élményem a kiságyamból van, amikor is mosolyogva, gőgicsélve magyaráztam a kiságy véginél tornyosuló baljós árnyalaknak, hogy: Bácsi, bácsi…

Aztán éltem negyedik-ötödik nyarán, egy meleg nyári éjjel a tízemeletes panelház nyitott erkélyének ajtaján,- míg népes családom tagjai az igazak álmát aludták,- begőzölgött valami miazmás borzalom, félálomban lévő testem fölé lebegett, lassan alakot öltve kiáradt fejéből halványkékben játszó ezüstös haja, mint valami csápok, és a következő rémült pillanatban a rettegés artikulálatlan, gonosz üvöltése süvöltött gyermeki arcomba:
Ááááááááá… És közben valami gyenge, elektromos áram járta át minden porcikám, a lény a vállaimat rázta. Halványan dereng még lelkembe égetett gonosz üzenete, de az idő ezt kitörölte belőlem, talán jobb nem is emlékezni rá. Csak a tudattalanom súgja néha, hogy mélyen ott van valahol az is. Üvöltöttem én is, mint az őrült, egy rokon a villanykörtét végre felkapcsolta, mikor is a véget érő fizikai kontaktus utolsó felvonásaként visszahuppantam a levegőből az ágyra. Mintegy 30-40 cm-t eshettem, édesanyám kérdezte, mi történt, és én közöltem reszketve, amit a megérzésem mondatott velem. – Boszorkány…
Más nem látott semmit, más megtapasztalás nem volt,- ekkor még úgy hittem,- és az emlék és a kezdeti ijedtség hamar tovaszállt,- ahogy kellett,- azokban a napokban, amikor egy cseperedő embert jobban foglalkoztat a házi lekváros kenyér zamata, és a szomszéd Panni pöttyös kutyája és a játékautók.

Hatodik születésnapom után köszöntött családom és hazám életébe az országra nehezedő okkultizmus egyik első, nagy hulláma a bolygóra látogató idegenek formájában. Titokban éjszakánként, mint valami kísértet kucorogtam a nappali ajtajának sötétjében, nehogy elszalasszam egyszer is a „Nulladik típusú találkozások” műsorát, ahol Déry János rémisztgetett a paranormalitással.
http://www.youtube.com/watch?v=EbYY1I5ryG4

Lassan megjelentek otthon az első könyvek is Nemerétől, meg a Bermuda-háromszögről, UFO-król, a virágmintás otthonkás háziasszonyok tea időben, lélekben a csillagokba utaztak, miközben meglehetősen sután próbálták a maguk szegényes módján továbbadni az UFO-magazinos kutatók, televízióban, rádióban nyilatkozgató tudósok egy-egy gondolat foszlányát. Az össznépi áhitat tárgya a nyári estéken felhőtlen égbolt volt, a panelek erkélyei, lodzsái olyankor megteltek kíváncsi kis csoportok eget kémlelő tekintetével, várva az isteni csodára. A tekintetek különös, megmagyarázhatatlan fényfantomokat követtek az égen,- vagy véltek követni,- a legújabb vallás is készen állott tehát.

Szeretném hangsúlyozni, hogy más okkult kapcsolataink akkoriban nem voltak. A kártyavetés, meg a radiesztézia, ingázás és asztaltáncoltatás, etc. elkerülte szűkebb pátriámat kezdetben. Persze, ahogy az évek múltak, lassan és alattomosan szinte mindenhova,- így hozzánk is,- beszivárgott minden, mintegy egymásra mutatva és épülve, kezdve a világvégés Nostredamussal a keleti bölcsességeken át a skót szellemkastélyok nyughatatlan lelkeiig. De akkor és először, és legerőteljesebben a közérdeklődés slágere az UFO jelenség volt emlékeim szerint.

Kétségtelen tény, hogy kiváló és hamari olvasási képességem ezen a kíváncsiságon pallérozódott, a megmagyarázhatatlan iránti érdeklődésem az UFO misztikában vélte kielégíteni magát. De közben a jelenések nem maradtak abba, és öntudatom fejlődésével egyre csak erősebbek lettek, miközben a kopott panelház skót kísértetkastéllyá vált. Rémálmok gyötörtek, jött a rettegett, alvási paralízisnek aposztrofált állapot, amely mindig zuhanó álomként kezdődött és vált a testetlen-súlytalan boldogság állapotából a kegyetlen félelem színterévé. Amikor az álom átfordult, akkor hirtelen rádöbbentem, hogy itt vagyok, és ébren vagyok, de mozdulni nem tudok, hiába akarok, mert valami gonosz jön, itt van, közeledik, igen rádöbbentem valami idegen, nem emberi jelenlétére a szobámban, az ágyam mellett, vagy éppen rajtam, ahogy a mellkasomra nehezedett, hogy elpusztítson. Kiáltani sem tudtam segítségért, mert olyan nehéz volt a szám, és amikor végre nagy nehezen mégis sikerült valamit elnyöszörögnöm, vissza kellett csukjam, nehogy az a valami belém költözzék… Néha feszegette a szájam, de nem tudott végül bejönni egyszer sem, akkor sem, ha feladtam és vissza, mély álomba merültem, megadván magam a sorsnak. Ezek a rémképek mintegy két évtizeden át keserítették meg az életem.

Gyerekkoromban rettegtem a földönkívüliektől. Egy-egy álmatlan éjszaka után napokig azt lestem, melyik sötét sarokból fognak előugrani ezek a kis szürke ördögök. A legrosszabb mégis az volt, amikor fényes nappal, az üres, kihalt lakásban éreztem azt a bizonyos jelenlétet, amikor az emberfia szinte percenként hátra fordulva, lopva nézi-nézi, hogy ki az, aki a háta mögött figyel, és még sincs ott… A félelmeimet csak táplálta az érdeklődésem tudat alatt, mégis édes volt a tiltott gyümölcs a „Nagy UFO album” képeinek és történeteinek körkörös ismétlése után. Ugyanúgy kémleltük a mennyeket és találgattuk a rejtélyes fények mibenlétét, mintha mi sem történt volna.

Az idő múlásával a jelenségek mintegy féléves ciklusokra redukálódtak, változó intenzitással, erővel és utóhatással. Kifejlett korom legvilágosabb és legfélelmetesebb élménye az volt, amikor,- a nekünk,- új, századfordulós polgári lakásunkban éjszakánként láthatatlan léptek alatt nyögött a parketta, és láthatatlan kezek kapcsolgatták a villanyt a hallban…

Ekkoriban fedte fel édesanyám előttem a gyerekkoromban általa tapasztalt hidegrázós élményeket, a különös jelenlétet, s a megtapasztalását, mely szerint csak csodával határos módon menekült meg attól, hogy a földönkívüliek a nyitott erkélyajtón át elrabolják a panelház mellett lebegő űrhajójukra, továbbá azt, hogy egy alkalommal, amikor szintén a borzongató jelenlétet érezte fényes nappal, az üres lakásban, az egész teret orrfacsaró, kénes bűz töltötte be. Mintegy órára, rettegve zárkózott be a kissebbik szobába, amíg a jelenség végül magától eltakarodott. Ezekről az élményeiről soha, senkinek nem számolt be élete során, csak nekem egyedül.

Tipikus passzív UFO hitben nőttem föl, értve ez alatt a mindenkori elmém által az élet és az univerzum nagy kérdéseire adott végső választ. Azonban az UFO jelenségek konvencionális dogmáit elfogadó kutatás nem vezetett semmilyen eredményre a biztonságos és végső, megnyugtató felismerés tekintetében, a kérdések önjáró mókuskerékbe futottak minduntalan. Személyes tapasztalataimból, valamint más okkult és nem okkult munkák hosszas tanulmányozása során végül arra a meggyőződésre jutottam, hogy földönkívüliek abban a formában, ahogy azt a fősodrású UFO hívő paradigma elénk tárja, nem léteznek, valójában démoni entitásokról van szó. Amikor ezt felismertem, a jelenségek, mintegy három esztendővel ezelőtt abbamaradtak.

Sem időm, sem energiám bővebben kifejteni az itt vázolt töredékeket, annál is inkább, mert könyv formájában fogom kiadni kutatásaim eredményeit. Addig is idézni e vázlatomból csak kifejezett hozzájárulásom birtokában szíveskedjék a nyájas olvasó 😉

Ui: Ez a rohadt, bámészkodó, nagydarab fekete varjú az imént az ablakomban nagyon megijesztett.

 215. Nagy Fehér Ember — 2015-05-02 17:39 

Itt egy témába vágó, új, MAGYAR videó. Ha valakinek vannak azon a környéken ismerősei, vagy hasonló élményeken esett át, az ne tartsa magában.
http://index.indavideo.hu/video/2015_0501_ufo?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer

Darkfuture nem ér 😛 😀

 214. Nagy Fehér Ember — 2015-05-01 18:20 

Az annyáját:
http://index.indavideo.hu/video/UFO_22

Már majdnem kíváncsi vagyok.

 213. darkfuture — 2015-04-29 06:13 

@valaki:

Eredetileg 2012-ben lett volna tömeges leszállás,de a háború eléggé tizedeli őket, szóval,ha akarnak is tőled valamit az nem feltétlenül jelent jót azt elhiheted.A saját szürke-ember hybridjeiket is terrorban tartják a látens érzelmeket is megtorolják rajtuk, totális kontroll alatt tartják őket.A jó ég tudja mi történik,ha aktiválják a fejedben az „implantot”.

 212. Nagy Fehér Ember — 2015-04-27 22:53 

@valaki: Akkor eléggé hasonlóak az élményeink. Én is akkortájt születtem, nálam a ’90es évek első felében tetőzött a látogatási hullám. Én nem tudom mit tettek és miért, de ahogy leírod… Ezek szerint még a mi életünkben megjelenhetnek fizikai valóságukban is itt, a Földön?

Több forrás is orioninak, vagy Orion-csoportnak nevezi az elrablásokat és kísérleteket – vagy kiképzést – végző kis szürkéket, és nem épp pozitív kontextusban emlegetik őket. Az élményeim engem sem arról győztek meg, hogy túltengene bennük a jóindulat és szeretet, úgyhogy nem vagyok hajlandó együttműködni velük… de erről fentebb értekeztem.

Én egy blogtalálkozón valószínűleg vállalnám személyesen is az eltérítésem történetét, lehet, hogy tudnánk egymásnak segíteni. És ráadásul kíváncsi vagyok a többiekre, tuti biztos, hogy egy csomó mindenben hasonlítunk.

Esetleg egy UFO emberrablásos blogtalálkozót össze lehetne hozni. Tiboru, vélemény?…
🙂

Ja, és egy kis érdekesség:
http://vigyazo.blog.hu/2015/04/26/_rejtelyes_videok_a_nemzetkozi_urallomasrol

 211. valaki — 2015-04-26 23:10 

Ezt a történetet még sosem mondtam el senkinek, de úgy érzem ehez a posthoz le kell írnom. Sosem volt regressziós hipnózisom. Mindenre emlékszem, amit most leírok.
A 70es években születtem. Kiskoromban rendszeresen voltak rémálmaim ekkor szüleimnek mindig azt mondtam, hogy nagy szemekkel álmodtam. Nekik nem tudtam akkoriban elmondani, hogy ezek nagy teljesen fekete szemek voltak. Csak erre és egy kórházi kezelésre emlékszem ebből az időszakból. Kisgyerekként semmit sem tudtam semmiféle földönkívüliekről. Az emlék el is halványult kb. a 80as évek második feléig. Ekkor ugyanis újra ‘meglátogattak’. Azonnal tudtam, hogy mi történik, hirtelen előugrottak a régi emlékek. Tinédzserként már biztosan tudtam, hogy földönkívüliek látogattak meg. Ekkortól viszonylag sűrűn jöttek kb. évente. A látogatás minden esetben ugyanúgy zajlott:
-Éjjel felébredtem valamiért (valszeg felkeltettek)
-Elindutam WC-re, vagy fel akartam kapcsolni a villanyt, de nem működött
-Azonnal tudtam, hogy jönnek
-Ekkor eleinte erős rettegést éreztem, későbbiekben ezt sikerült leküzdenem
-Bejöttek valahogy a lakásba/házba (5 helyen laktam, ebből 4ben meglátogattak)
-Megálltak velem szembe, belenéztem az 1ik szürke szemébe (mást nem tudtam csinálni)
-Innentől vágás, majd az ágyamban ébredtem fel általában fáradtan
A 90es évek második felében szünet volt, majd kb 10 évvel később megint jöttek. Minden látogatásnál előjőttek morzsák a korábbi látogatásokon történtekről. Az egyik érdekesség az, hogy valamire kiképeztek, valamilyen feladatot szántak nekem. Azt is tudom, hogy ez a tudás akkor fog aktiválódni, ha leszállnak az űrhajók.
Az utóbbi 5 évben 2szer jöttek. A történetnek nincs vége, nem tudom hogy fog folytatódni. De élőben továbbra sem fogom senkinek elmondani vagy vállalni.

 210. torpapa — 2015-04-13 11:57 

nem tudom volt-e már linkelve, de idevágó..:

http://indavideo.hu/video/South_Park_7evad_1resz_HD

 209. rdos — 2015-04-11 14:05 

@Rumcájsz von Jicsin: 🙂 Akkor Neked mondanom sem kell, kérdésem költői volt. 🙂

 208. Rumcájsz von Jicsin — 2015-04-11 11:45 

@rdos:
🙄
Ha engem kérdezel, akkor azt mondanám, hogy a pártok azt hiszik, hogy vannak szolgálataik. De a szolgálat pedig tudja, hogy neki vannak pártjai és szolgálatai is!! 😆

 207. rdos — 2015-04-11 10:29 

Ha nem is ufó, de fantom autónk már van. 🙂 NAE-045 rendszámú gk. 🙂

http://www.origo.hu/itthon/20150410-eljaras-indult-habony-ellen.html

Persze ilyenkor lelkes konteósban csak-csak felvetődik a kérdés. A szolgálatoknak vannak pártjaik, kormányaik, vagy a pártoknak kormányoknak vannak szolgálataik? 🙁

 206. jukeey — 2015-04-11 02:16 

 205. SLC — 2015-04-10 12:30 

@logiszton: Amit írtál annak ellentmond, hogy még a középkorból is maradtak fent UFO jellegű leírások, bár most nem fogok forrásokat hozni, mert rohanásban vagyok, de ha lesz egy kis időm, utánanézek a témának. Akkoriban persze boszorkányok, démonok és ördögök voltak – vagy angyalok -, nem pedig UFO-k. Így hirtelen csak Josef F. Blumrich esete jut eszembe Ezékiel prófétával, de az is megér egy misét…

Más:
Itt a bizonyíték az UFO és az emberi faj keveredésére:
http://kep.index.hu/1/0/813/8137/81375/8137574_308753c3870e90590c4a8a666080da05_wm.jpg

Eredeti cikk itt. Sokáig nem is tudtam eldönteni melyik poszt alá linkeljem…

 204. logiszton — 2015-03-26 23:34 

A tegnapihoz:
Az egész „beolvadási” kísérlet olyan horrorisztikus-szadoszex jellegű, ami szintén inkább a földi „alkultúrkör” ilyen beállítottságú filmjeire, könyveire hajaz.
Mert mondjuk ki a fenét izgatna különösebben az, ha az idegenek mondjuk hajfürtöt vágnának az elraboltakról, vagy a körmük feketéjét vágnák le vizsgálati mintának.

Bár az Ufohívőktől az asztrofizikusokig mindenki azt mondja, hogy az értelem a világegyetemben ezerféle /vagy még több/ formában jelenhet meg, de az UFOkok valahogyan mindig leredukálódnak emberszabásúakra vagy legalábbis „földies” megjelenésűekre. Senkisem beszél rózsaszín ködben cikázó villámokból álló idegenekről például. A „felsőbbrendű” idegenek is olyan földiesek. Sztem a rovarászokon kívül senki sem tudja megkülönböztetni az egyiptomi vándorsáskát az indiaitól, de az imádkozó sáska megjelenésében és természetében is annyira kilóg közülük/és gusztustalan/, hogy a kicsit is tanultabb emberek felismerik. Vagyis ezek az imádkozósáska jellegűsége megint csak földies eredetre utal.
Az, hogy a zöld, újabban szürke idegenek bár emberszabásúak, de kicsik-nyeszlettek, akik csak fejletteb technikai-pszichologiai eszköztárukkal győzhetik le a nagyobb és erősebb földieket, olyan lélektani védekezés is lehet, hogy ilyenektől vereséget szenvedni nem oly szégyen, másrészt hogy tkp. mégis legyőzhetők a földiek által.

Pszichologiai a szakma szerint a gyengébb „jellemű” nem ellenálló személyek kezelhetők hipnózissal. Kérdés, hogy vizsgálták-e a hipnózis előtt, hogy az érintettek voltak-e és milyen mértékben „fertőzöttek” a tudományos fantasztikus vagy csak horrorisztikus irodalmi-filmes hatásoktól. Joggal feltételezhető, hogy nem a megjelenő ufókból sarjadt a tudományos-fantasztikus irodalom idegenképe, hanem fordítva, ez az irodalom alkotta meg-adta át az ufohívők
idegenképét és ez jelent meg az érintett személyek hipnotikus elbeszélésében valóságos történésként. Továbbá mentes volt-e ettől a hipnotizáló is, mivel kérdéseivel akár tudattalanul is „terelhette” az emlékezőt ezfelé. Szóval a vizsgálati eredményesség szempontjából ez is bizonytalansági tényező.

Időkiesés: az eltűnés történt-e olyankor, amikor más/ok/ is jelen voltak és látták-észlelték az eltűnést, vagy csak a személy hiányát észlelték később? Mert az utóbbi esetben megint előtérbe kerülhet egy egyszerű idegrendszeri, pszichologiai zavar az emberrablás helyett.

Összefoglalva: túl sok a jelenségekben a „földi” eredetre való eredeztethetőség és túl sok a vizsgálati bizonytalanság az „idegenek” beavatkozásának bizonyításához.

 203. logiszton — 2015-03-26 01:39 

Így mégegyszer végigolvasva több tamáskodó gondolatom is támadt.

Először is az UFO-kat és az UFO-emberrablásokat ténylegesen /eddig/ még nem sikerült bizonyítani: tehát először is abból a szempontból kell a dolgot vizsgálni, hogy lehet-e a dolgokat-történéseket földi-emberi vonatkozással megmagyarázni./Ettől UFOk még persze létezhetnek./

Másodszor, mennyiben befolyásolhatta esetleg az érintetteket az UFOkról kialakított tudományos-fantasztikus irodalom és annak eszköztára. Valamint volt-e az érintetteknek valami-esetleg rejtett- hmmm…. pszichologiai terheltsége, mivel az apáról gyermekre „öröklődő” elraboltság utalhat öröklődő pszichológiai rendellenességre is.

A fenntiekkel kapcsolatban mindjárt felvetődik a sperma-petesejt rablással történő „beolvadási kísértlet” primitívsége. Az egész olyan „földi” fajtanemesítési kísérlet jellegű. Vagyis nincs benne semmi „földönkívűli”! Az ember azt várná a sokkal magasabb fejlettségű UFOKOKTÓl, hogy valami mást, eredetit alkalmaznak. A hosszantartó, körülményes biológiai kísérletezés helyett miért nem alkalmazzák pld. a géntechnológiát. Az emberi génállomány feltérképezésével és annak saját magukba való beépítésével sokkal gyorsabban és egyszerűbben „emberiesíthetnék” magukat a hosszadalmas és többlépcsős fajtanemesítgetés helyett. Ez jobban megfelelne egy fenemód fejlett technológiájú értelemnek. És maga a Föld „meghódítása” is túlzottan emberi gondolkodásmódra vall.
Stanislaw Lem egyik novellájában/asszem Pirx-nél/ írt a legfejlettebb legfejlettekkel való találkozásról, akik egy kocka alakú bolygón éltek(?). Abszolúte nem sikerült velük semmi kapcsolatot létesíteni az érdeklődési-érdekeltségi különbség miatt, és azok a megúnva a kapcsolatfelvételi zaklatást a világűr egy távoli pontjára transzportálták a pilótát, aki soha többet nem talált rá a kocka alakú bolygóra. Szóval minden földire visszavezethető „jelenségnek” eleve gyanúsnak kell/ene/ lennie ebben a kérdéskörben.

Majd folytatom, de még újra át kell gondolnom a továbbiakat, meg késő is van már.

 202. tiboru — 2015-03-24 00:02 

@lilith18:

A 30. komment után ott a kék gomb, ha azt megnyomod, láthatóvá válik az összes hozzászólás.

 201. lilith18 — 2015-03-23 01:49 

Hopp, megjelent a többi.

 200. lilith18 — 2015-03-23 01:49 

Ha fent azt írja, hogy 199 hozzászólás van, akkor én miért csak 30-at látok? Tiboru, a többi hozzászólást az ufók lopták el?

 199. darkfuture — 2015-03-20 22:05 

@csubakka:

Nem véletlenül őket látogatták meg, a nebulók között több idegen hybrid is volt miattuk mentek oda.

 198. jukeey — 2015-03-20 21:57 

Bolygóátalakítás meg tömeges megjelenés? Ezt máris elintézték a helybeliek merő szeretetből, megy ez idegenek nélkül is. Irány az univerzum ítit lőni!

 197. szentember — 2015-03-19 14:23 

Pontosan a cikkben említett problémára kínál megoldást egy a földönkívüliek által írt üzenet.

http://kerekegeszember.hu/2012legendariuma/vilagvege-felemelkedes/felemelkedes-2012/foldonkivuliek-uzenete-a-fold-lakoihoz/

Akit érdekel a témának a megoldáűsa, javaslom olvassa el és döntsön belátásának megfelelően.

 196. csubakka — 2015-03-14 06:58 

@csubakka:

Fenébe, a videóhoz rossz linket adtam meg. Amit megadtam, az egy hosszabb dokumentumfilm a zimbabwei esetről, ahol szétfolyik a lényeg.

A nyolcperces videó a John E. Mack által végzett egyéni interjúkkal, és a 20 évvel később felvett kérdések ezen a linken láthatóak: https://www.youtube.com/watch?v=lVgq9gejdkE

Elnézést mindenkitől.

 195. csubakka — 2015-03-14 06:54 

@csubakka:

Még egy érdekesség a videóhoz: Az a bizonyos zimbabwei eset ugyebár 1994-ben történt. A videó végén van egy rövid bejátszás, ahol is 20 év múltán, 2014-ben, immár felnőttként ismét megkérdezik az egykori gyerekeket az esetről. Ekkor is mind fenntartják a 20 évvel korábbi állításaikat.

Ez, hogy sem akkor, 1994-ben ellentmondásba nem keveredtek a vallomásaik, (úgy, hogy a kikérdezést egy harvardi pszichológusprofesszor végezte, tehát nem valami pletykalap riportere) és a következő húsz év folyamán sem jelentkezett közülük egy sem azzal, hogy kamuztak volna, nagyon erősen azt valószínűsíti, hogy itt valami valós dolog történt.

 194. csubakka — 2015-03-14 06:40 

@logiszton:

Khömm, ironikus, de az egyik leghírhedtebb eset véletlenül pont Zimbabwében esett meg. 😀 Egy egész általános iskolai osztály tanúja volt, fényes nappal. A posztban ismertetett tudósok közül a Harvardról John E. Mack oda is utazott kikérdezni a gyerekeket. Itt egy nyolcperces youtube összefoglaló:
https://www.youtube.com/watch?v=_pKC11SDnog

Persze lehet, hogy hazudtak, de ilyen esetben, (ami, ha jól tudom, nyomozásokból is jól ismert jelenség) egy ekkora csapatnak összhangban hazudni nagyon nehézkes dolog. Ennek az az oka, hogy csoportos hazugság esetén, ha utána egyenként, külön-külön is kikérdezik a csoport tagjait, mindenféle keresztkérdéseket téve fel nekik, akkor szinte törvényszerű, hogy egymásnak ellentmondó hazugságokba keverednek. Mittudomén, egyik azt mondja, hogy zöldek voltak a földönkívüliek, másik azt, hogy szürkék, egyik azt, hogy a kisablakon nézett be két ürlény, másik azt, hogy a nagyablakon nézett be három, egyik azt, hogy angolul beszéltek, a másik azt, hogy telepatikusan kommunikáltak, a harmadik azt, hogy csak zümmögtek, mint a rovarok.

Ezek a gyerekek viszont egyszer sem keveredtek ellentmondásba. Akárhányszor, akárhogy kérdezték is ki őket külön-külön, mind ugyanazokról a történésekről számoltak be.

De kérdésed lényegére térve: A világ minden pontjáról érkezik valamennyi beszámoló, de az tény, hogy a legtöbb az USA-ból. Viszont ez ügyben reális magyarázatnak tűnik az, hogy az USA társadalma és sajtója a legnyitottabb arra, hogy az ilyen beszámolókat UFO-jelenségként is értelmezze, és nyilvánpsan le is közölje. Pl. (feltéve, de meg nem engedve hogy a jelenség valóban létezik) a harmadik világ tradicionálisabb, vallásosabb, babonásabb társadalmaiban (mondjuk India bizonyos részein) simán el tudom képzelni, hogy ha valaki ilyet lát, akkor csodára és szellemekre gondoljon földönkívüliek helyett. Zártabb politikai rendszerekben pedig, mint Kína vagy Oroszország, könnyen elképzelhető, hogy a sajtó nem minden esetben teheti meg, hogy leközöl egy-egy ilyen hírt, illetve ott az emberek sem feltétlenül úgy vannak szocializálva, hogy ha valami ilyesmit látnak, akkor az első dolguk az legyen, hogy rohannak a legközelebbi pletykalap szerkesztőségébe.

Persze ettől még simán lehet, hogy a jelenség nem valós, csak azt mondom, hogy arra speciel volna racionális magyarázat, hogy Kínában, Oroszországban, vagy Indiában miért kerülne az esetek jóval kisebb százaléka nyilvánosság elé, mint az USA-ban.

 193. csubakka — 2015-03-14 06:23 

@torpapa:

Hát ez elég horror. Talán az egyetlen megnyugtató magyarázat valami olyasmi lehetne, hogy elvileg álmunkban, magának az álomnak a sztorijában sokkal gyorsabban telik az idő, mint a valóságban. Vagyis az egyetlen evilági magyarázat valami olyasmi lenne, hogy az egész álmot egyetlen perc alatt álmodta (ez az ezirányú kutatások szerint igazából simán előfordulhat), miközben alvás közben résnyire nyitva volt a szeme, ahol látta az órán a 3:42-t, és az így szűrődött be. Plusz álomparalízis az ébredés előtti utolsó másodpercekben.

Ha viszont, tegyük fel, nem volt a szobában olyan helyen számlap, ami a látóterében lett volna, na úgy már gáz…

 192. logiszton — 2015-03-14 00:29 

Ezek az Ufókok valahogy mindig az Egyesült Államokban jelennek meg, az amerikai kormánnyal vannak kapcsolatban. Sohasem pld.: Zimbabvéban.
Mert azért újságok ott is vannak, a téma meg aligha sérti a diktátort./Vagy ő a Sáska-idegen?/

 191. torpapa — 2015-02-19 09:06 

Most regisztráltam de régóta olvasója vagyok a Konteoblog-nak. Az alábbi sztori nagyon friss, egy ismerősöm írt rám ma hajnali négykor mert nem tudott vissza aludni…

„Nah, jó reggelt(?)!
Napi agyfasz horror, avagy mi a realitása annak, hogy:
Lefekszel, de kurvára nem tudsz elaludni, majd jóval később elalszol
És egyszet csak azt álmodod, hogy késő van, eltelt az idő, de neked X időt kellene aludni valamiért
És egy számlálót látsz magad előtt, ami felgyorsítva pergeti az éjszaka idejét, mintha „betöltene” és érzed, hogy, amíg nem ér el 3:42-ig NEM TUDSZ felkelni
De fel akarsz, mert csak álom!
És – elvileg(!) – felébredek, tudatomnál vagyok, értem, hogy hanyatt fekszem, az egyik kezem magam előtt felemelve, de nem birom kinyitni a szemem és egy mély, morgó beszédet hallok, amit nem értek (mintha nem magyar lenne), csak „érzem”, hogy azt akarja, hogy ne keljek még fel
És közben azt érzem, mintha valami szőrös, nagyobb termetű, de mégis könnyed állat folyamatosan futna körbe-körbe körülöttem
Hang megszűnik, minden abbamarad
Kinyitom a szemem, tényleg magam előtt van a kezem felemelve
Nézem a telefont, idő 3:42……
Nah, most mondjam, hogy azért belém állt a szar valamelyest?!?!??!
Hogy baszná meg az ilyen álom(???)!
Most már valszeg KV-t főzök és nem alszom (remélem a KVfőzőt nem vitték el az UFO-k)”

 190. rebel — 2015-02-07 15:45 

@xian06:
A kelleténél többet nézted akkoriban a Harmadik Típusú Talákozásokat… 😉

 189. xian06 — 2015-02-07 08:28 

Nekem is van egy furcsa esetem, ugy hivom a dallam.
Elöször olyan 1985 környékén hallottam. Bent voltam a szobában ismerössel néztük a tv-t, nyitva volt az ablak és kintröl szólt egy dallam. Ismerös nem hallota csak én.
Aztán 25 évvel késöbb is hallottam, jöttem haza fele és a házhoz érve hallottam a dallamot. Valahonnét fentröl jött de nem láttam semmit.

A hangot felidézni nem tudom de ha meghallom tudom hogy az.
Valami olyan mintha szilofonon játszanál kb.

 188. becsuszoszereles1k — 2015-01-14 18:44 

186.@lighter: „a tudás megszerzése ezen a 3d szinten kín, és megváltás is egyben, egy összeolvadó, nehezen elválasztható folyamat, egy harc. harc a tudatosságért és bizony, sajnos defintív mindig a kényelem ellenében. olyan ui. ott, ahol valaki tudni akar, nos olyan ott nincsen. mint mondtam, szigorúan szerintem.”

https://www.youtube.com/watch?v=B7ZMWuNYD0Y#t=84

 186. lighter — 2015-01-13 23:31 

@petiba:

„Viszont roppant mód pozitív hatással van az életemre, hogy mióta úgymond “megkértem őket (?)” hogy vagy hagyjanak már békén, vagy úgy csinálják, amit akarnak, hogy ne érzékeljem és ne emlékezzek rá, azóta sohat többet (kopp, kopp, kopp) nem volt ilyen rémes élményem.”

vagy volt, csak nem emlékszel rá(juk).

ha engem kérdezel, tehát szigorúan szerintem: jobb tudni mindent, mert a tudás bár újra és újra céponttá tesz, mégis megint és megint megvéd valahol. minden tudással emelkedik az ember egy szintet, és bár ez a légvédelmi sortüzet is felfokozza, mert a rendszer természete a lezártság, de onnan, ahova érkezett soha nem akarna visszalépni egy szintet, soha. innen csak kilépni lehet akarni, a rendszeren kívülre, ha fárad az ember.

a tudás megszerzése ezen a 3d szinten kín, és megváltás is egyben, egy összeolvadó, nehezen elválasztható folyamat, egy harc. harc a tudatosságért és bizony, sajnos defintív mindig a kényelem ellenében. olyan ui. ott, ahol valaki tudni akar, nos olyan ott nincsen. mint mondtam, szigorúan szerintem.

 185. jukeey — 2015-01-11 17:18 

Ez a repülésélmény szerintem teljesen hétköznapi, meditációval ébren is elérhető, nekem általában elalvás előtt sikerült, semmi asztrálmizéria nincs benne; normális képzelőerő, tesztek futtatása az érzékszerveken (beleértve a belsőket is, mint az egyensúly, térlátás). Jól lehet rá gyúrni pl úszással, merüléssel, ahol a fent és lent új értelmet nyer pl hosszabb tartózkodás után aszfaltcsíkos-villanypásztoros környezetben.

Ám egyszer volt egy nagyon érdekes álomélményem, reggel ébredéskor; talán illik rá ez a paralízismizéria, bár félig-meddig inkább déja vu-nek mondanám. Félálomban eszembe jutott hogy már biztos reggel van és fel kéne kelni, meg akartam nézni az órát is, de valahogy itt megállt a dolog és mégsem mozdultam. Aztán ugyanez lejátszódott még néhányszor, nem tudom pontosan mennyiszer, mire tudatosult bennem a sorozatos „elfelejtek felkelni”, és felfogtam hogy valami baj van. Felkeltem hát és kissé kóvályogva átmentem a szomszédba lázmérőt kérni, 41,7-et mutatott.

 184. darkfuture — 2015-01-11 08:25 

@wayfarer87:

Az alvási paralízis bármilyen meglepő elég gyakori az ember életében sokan gyerekkorban élik át valaki nem is emlékszik rá vagy csak éppen annyira,hogy rossz álom volt.

Az asztrálutazások mélyálomban történnek meg ilyenkor ki lépsz a testedből és megfigyelő módban utazgatsz a 4D alacsonyabb síkjain.Minden dimenzió vékony frekvencia rétegekből áll.

Viszont a démoni entitás megjelenése a visszataszító kinézet és a fojtogatás arra enged következtetni,hogy nagy valószínűség szerint a fojtogatós démon talált meg téged,de sikerült hárítanod a támadást.Ez a démon az álomlidérc, népnyelven a lidércnyomás.A fülöp-szigeteki és az indonéz szigetvilágban történik mostanában a legtöbb ilyen fojtogatós eset a túlélők és az álmukban megfulladtak száma alapján.Több oka is lehet.

1.Földhöz ragadt szellem, poltergeist jelenség.
2.Démoni entitás aki 4D-ben így gyűjti a lelkeket vagy éppen csak szórakozásból öl.
3.A földönkívüli negatív 4D-s entitások nemigen szoktak ilyet csinálni az alany fizikai halálát a kísérletek,káros sugárzások,rituális áldozás szokta okozni,de azért megemlítettem.
4.Alvási paralízis, rém álom.Lelki problémák.

Mindenesetre,ha megint próbálkozik használd azt amit legutóbb: sugározz felé pozitív energiát ezzel a felsőbbrendű energiával amit említettél.

Minden álom ami éppen nem asztrálutazás vagy irányított kapcsolatfelvétel, valójában a felső tudat által kreált virtuális valóság ahol szintén önmagad fejlesztése,megismerése a cél.

 183. wayfarer87 — 2015-01-09 00:33 

@petiba:

„Örülök, hogy van egy “majdnemsorstársam” :)”

Ha tudnád, mennyi van… szerintem én is meglepődnék, ha kiderülne… 🙂

 182. petiba — 2015-01-08 22:57 

@wayfarer87:

Köszi!
Megnézem a linkeket is!
Ami érdekes és új. Eszembe juttattad a repülést. Jó darabig tudtam repülni 🙂
Tudatmódosítókkal meg sosem éltem, úgyhogy az kizárhatjuk. Nagyon enyhe spiccnél még nem voltam ittasabb sem 🙂
Viszont nekem a paralízistől teljesen függetlenül voltak repülésélményeim és teljesen egyértelműen elalváshoz köthető kellemes álmok voltak, amikor karcsapásokkal el tudtam emelkedni a földtől. Függőleges testhelyzetben és úgy, hogy tudtam, hogy ez álom. Talán 30 éves koromig tartott. Azóta soha többet nem fordult elő.
Amikor viszont lebénulva feküdtem, érzékszerveim szerint ébren, és emelkedést észleltem, akkor az vízszintes testhelyzet volt, és nem magamtól emelkedtem,illetve nem azt éreztem (vagy álmodtam?) hogy repülök – a klasszikus módon és irányítottan, hanem mintha valamin feküdnék, ami megemel. Magamtól továbbra sem tudtam mozdulni.
Nálam csak este jött elő, ráadásul semmi alvásritmus megzavarására alkalmas dolog nem volt köthető a megjelenéséhez. Általában jól alszom, leteszem a fejem és csókolom, pillanatok alatt alszom. Viszont a legcsekélyebb zajra felébredek, mióta gyerekeim vannak.
A paralízisek során soha semmilyen figurát, alakot, embert, vagy idegent nem láttam. Csak éreztem (érezni véltem)És mindig azt, hogy valamit akarnak velem, ami nekem nem jó, és tudnom kellene, hogy mit, de nem emlékszem. És mindig tudtam róla, hogy már „találkoztunk” és hogy megint „ők” azok. Ahogy te is próbáltál információkat keresni, én is, csak akkor még nem volt net. Én inkább próbáltam magamban keresni a választ, próbáltam rájönni, hogy miért álmodom ilyet, miért visszatérően, miért csak én, van-e köze a gyerekkori dolgokhoz, vagy ha esetleg mégis „valakik”, akkor mi a fenét akarhatnak tőlem. Aztán egyszer volt valami, ami talán magyarázatot adott, és időben összeköthető azzal a beszélgetéssel, amit egy idős baráttal folytattam le. Mert utána volt az utolsó alkalom, és többet szerencsére nem. Azon is gondolkoztam, hogy oké, alvásparalízis, de akkor miért lett vége? Egy nyisszantással. Nem úgy, hogy ritkult, ritkult, aztán elmaradt, mint a (na jó, nem írom le milyen hasonlat jutott eszembe 😀 ) – hanem olló, kész, vége. (el ne szóljam magam)
Na, elballagok, mert fellőtték a pizsimet, de a linkjeidet megtanulmányozom. Örülök, hogy van egy „majdnemsorstársam” 🙂

 181. wayfarer87 — 2015-01-08 21:54 

@petiba:

Örülök, hogy célba ért az üzenet. 🙂

Az a baj, hogy ennek a témának rengeteg vonatkozása van, és nagyon sokfelé vezet, ezért nem tartom túl esélyesnek, hogy néhány hozzászólásban kielégítően kivesézzem/kivesézzük, de azért megpróbálok reagálni a felvetéseidre, a teljesség igénye nélkül.

Hogy pontosan mi okozhatja a jelenséget, és hogy mitől függ az, hogy valakinél előjön-e spontán vagy sem, azt nem tudom, de elöljáróban annyit leszögeznék, hogy ez a dolog sokkal több emberrel történik meg, mint gondolnánk, csak a legtöbben nem beszélnek róla. Erről készültek statisztikák is, és van egy Michael Raduga nevű orosz(?) fiatalember, aki külön kutatóintézetet hozott létre a jelenség tanulmányozására. Nem tudom, mennyire érted az angolt, de itt megnézhetsz egy 30 perces kisfilmet róla, illetve ingyen letölthető könyvük is van: https://www.youtube.com/watch?v=XsE4mdB1-t4 (ráadásul ez itt nem is offtopic, mert az ET vonal is előkerül benne:))

A személyes véleményem egyébként az, hogy a folyamatot kémiai úton is ki lehet váltani (tehát igen, okozhatja valamilyen idegi- vagy hormonzavar, illetve illetve tudatmódosító szerek, mint pl. a DMT: https://www.youtube.com/watch?v=AZEbhZbbqnk). Viszont tudatosan is előidézhető, spirituális gyakorlatokkal, meditációval stb. Bizonyos kultúrákban ennek komoly hagyományai vannak. A két megközelítés szerintem egyáltalán nem zárja ki egymást, mindkét módszer működhet (ha úgy tetszik: kölcsönösen kihathat egymásra a fizikai és a nem fizikai rész).

A második bekezdésben szerintem egy kicsit félreértettél. Ahogy írtam is, egyáltalán nem csak pozitív élményeim fűződnek a dologhoz. A kellemetlen zúgás, a „fel akarok kelni, hagyjatok már békén”, a halálfélelem, hogy egyáltalán fel fogok-e még kelni valaha, nálam is ugyanígy jelen voltak. Viszont miután informálódtam a témában, felkeltette az érdeklődésemet, és elkezdett egyre jobban érdekelni a dolog, míg végül a kíváncsiságom nagyobb lett, mint a félelmem. Ez hosszú folyamat volt, ráadásul évek elteltével is voltak még időnként rossz élményeim, csak már könnyebben túl tettem magam rajtuk, amolyan „járulékos veszteségként” kezelve őket.

Végül akkor leírom néhány személyes tapasztalatomat, de szintén a teljességre való törekvés nélkül, mert elég sok volt, tán nem is emlékszem mindre.

Először is egy lényeges megfigyelés a paralízis előfordulási ideje kapcsán, amit mások is megerősítettek, akikkel beszéltem: Nálam két helyzetben fordult elő a leggyakrabban: Vagy suli utáni délutáni alvás közben (illetve egy időben gyakran az iskolában is, mikor aludtam a padban), vagy hétvégenként reggel, amikor mondjuk felkeltem 8-kor, csináltam ezt-azt, de utána még visszafeküdtem. Tehát általában akkor fordult elő, amikor nem voltam kipihent, és kisebb zavar volt az alvási „menetrendemben”.

Az élményeim egy kis részét elolvashatod egy interjúban, amit 5 évvel ezelőtt (jó ég, hogy megy az idő!) készített velem egy Kulcsár Zsolt nevű pszichológus, aki a blogján többször is publikált ebben a témában, ráadásul neki is van egy letölthető kiadványa a témáról, amit szintén ajánlok figyelmedbe. Az interjú: http://crescendo.hu/2010/5/7/testenkivueli-erzekeles-es-az-alvasparalizis

Azóta sok idő eltelt, és sok új élménnyel gazdagodtam, bár az utóbbi időben sajnos egyre kevesebbszer fordul elő (tény, hogy nem is teszek különösebb erőfeszítéseket). Leírok még 1-2 jó és rossz élményt, amelyek az interjúban még nem szerepeltek (akkor még nem történtek meg, ha jól emlékszem):

Kezdjük a rosszal, hogy utána kellemes felüdülést nyújtson a jó :). Történt egyszer, hogy beállt a szokásos bénulás, nem tudtam felkelni az ágyról, és az egész dolog atmoszférája nem volt kellemes (ezos körökben talán azt mondanák, hogy az ún. „éteri síkon” ébredtem, ami „köztudottan” tele van rossz dolgokkal). Látni láttam mindent, csak felkelni nem tudtam. Egyszer csak benyitott a szobámba egy meglehetősen visszataszító külsejű ember(?)/lény. Emlékeimben egy nagyon kövér, hájas, agresszív lényként van meg, akiről egyértelműen tudtam, hogy bántani akar. Ez hamar meg is történt: Rám mászott, és elkezdett fojtogatni. Rossz volt, hogy nem bírtam megmozdulni, viszont itt jön egy hatalmas csavar a történetben: Valamiért tudtam azt, hogy valójában nem tud ártani nekem, és hiába ijesztő, én valamiért „felsőbbrendű” vagyok nála. Nem tudom, honnan eredt ez az érzés, de határozottan igaznak éreztem, és ekkor már ránevettem a támadómra, talán még mondtam is neki, hogy nem árthat nekem. Ekkor eltűnt, és felébredtem.

És akkor a jó élmények: Egyértelműen a repülést emelném ki. Amikor beáll a bénultság, általában megpróbálok kiemelkedni a testemből, vagy felkelni. Sajnos nem mindig sikerül, néha a bénultság erősebb. Olyan is van, hogy a konkrét kiemelkedésre nem emlékszem, és mire észbe kapok, már állok a szobában és tudok mozogni. Ilyenkor egyszerűen kisétálok az erkélyre, elrugaszkodom, és már repülök is. Mivel ilyenkor nagyon valóságosnak tűnik minden, először féltem leugrani, de miután meggyőztem magam, hogy nem eshet bajom, sikerült, és azóta már nincsenek kétségeim ilyenkor. A repülés maga meglehetősen nehézkes, ugyanis nagyon nehéz irányítani, máig sem sikerült megtanulnom igazán. Kicsit olyan, mintha egy repülős játékot próbálnék irányítani egy egérrel, de az irányítás hiperérzékeny, és az egérnek egy apró elmozdítása is komoly irányváltoztatást eredményezne. Viszont maga az élmény megfizethetetlen. Több helyszínen is repültem már. Amikor a saját házamból indulok el, a táj főbb elemei a helyén vannak, de vannak eltérések az ismert valósághoz képest. Nevezhetjük talán egy párhuzamos létsíknak (asztrálsík?). Ezen kívül repültem már olyan helyeken is, amiket nem ismerek, és nem is emlékszem, hogyan kerültem oda (pl. egy szigeten lévő város körül, vagy egy számomra ismeretlen kikötőben). Illetve, tudatos álomban is gyakran előfordul a dolog. Itt megjegyezném, hogy miután kicsit többet foglalkoztam az alvásparalízis spirituális (ezoterikus?) vetületével, és ezzel párhuzamosan igyekeztem „fejleszteni” a tudatomat, gyakoribbá váltak a tudatos álmok is, ami szintén egy nagyon érdekes jelenség.

Az igazság az, hogy még mindig tudnék írni élményeket, de nem akarom nagyon szubjektív irányba vinni a dolgot, és abban bízom, hogy a fent linkelt interjúból + a mostani hozzászólásomból már nagyjából kirajzolódik egy kép arról, hogy én hogyan élem meg ezt az egészet. A teljességhez azért hozzá tartozik az is, hogy az elmúlt évtizedben elég aktívan érdeklődtem a téma iránt, sokat olvastam, illetve találkoztam is hasonló beállítottságú emberekkel. Ezek a dolgok szintén nagyban befolyásolták azt, hogy hogyan is dolgozom fel ezt az egészet.

 180. petiba — 2015-01-08 19:51 

@wayfarer87:

Mivel még éppen fenn van az utolsó hsz-ok között a tied, így szerencsére még elkaptam.

Amit a test és lélek elkülönülési lehetőségéről írsz, azzal egyet értek. Ami a kérdés az az, hogy ennek az elkülönülésnek mi az oka. Saját magunkból indul, vagy külső hatásra. Ha külső hatásra, akkor ki, mi lehet az a „külső”?
Az észlelt élményekkel kapcsolatban – továbbra is kötve magam ahhoz, hogy egyáltalán semmit nem érzek biztosnak – ennyi év távlatában pláne – tehát nem állítom biztosan, hogy bármilyen „idegen”, ET idézte elő bennem az átélt élményeket, de pont így arról sem vagyok meggyőződve, hogy a saját agyam (testem, lelkem, szellemem) idézte elő ezt az állapot. Ha a tudatalattim, a „kémiám”, akkor elég „bolond”, hogy ilyen stresszhatásnak tett ki, amilyennek.
Ha viszont azt gondolom, hogy mégis valami külső hatás ért, legyen az bármi is, akkor az még mindig nem jelenti azt, hogy a te élményeidet nem ugyanaz okozta. Hogy mire gondolok? Mondjuk valami olyasmire, hogy ha ugyanazzal az altatógázzal, ugyanazt a műtétet, ugyanaz az orvos, ugyanazon a műtőasztalon végezné el rajtunk, akkor is szinte kizárt, hogy ugyanazt álmodnánk ez idő alatt. Tehát lehet, hogy az elménk reagált máshogy egy szervi, vagy idegi zavarra, vagy valamilyen melatonin hormon hatásra, de az is lehet, hogy akik „kezébe kerültünk”, nem teljesen ugyanazok voltak, és más észlelési élményt juttattak át a te agyadba, mint az enyémbe.

Írod, hogy érdemes ezt a „képességet” fejleszteni és megtalálni benne a szépet és jót. Értem, vagy legalábbis érteni vélem, hogy mire gondolsz, és jó, hogy neked pozitív érzések fűződnek ehhez a dologhoz, de hidd el, nem találok sok szépet, vagy jót abban, hogy kellemetlen zúgást hallok, ” berezonálnak ” a sejtjeim, égett szag csapja meg az orromat, és nem tudok sem megmozdulni, sem megszólalni, sem a szememet kinyitni. Viszont roppant mód pozitív hatással van az életemre, hogy mióta úgymond „megkértem őket (?)” hogy vagy hagyjanak már békén, vagy úgy csinálják, amit akarnak, hogy ne érzékeljem és ne emlékezzek rá, azóta sohat többet (kopp, kopp, kopp) nem volt ilyen rémes élményem.

Ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok és nagyon érdekelne, hogy milyen élmények értek, milyen időközönként, hogy ébredtél belőlük, stb. stb.
Milyenek voltak a rossz élmények, és tudod-e valamihez kötni, hogy miért pont akkor lett rossz az élmény. Meg ilyenek.

 179. wayfarer87 — 2015-01-08 15:43 

@petiba:

Sziasztok!

Elsősorban a jelölt hozzászólásra szeretnék reagálni, de ez valójában mindenkinek szól (már ha olvassa még bárki ezeket a hozzászólásokat:)).

A történet elejére és végére (gyermekkori élmények és alvásparalízis) szeretnék reflektálni, ugyanis az UFO-észleléshez nem igazán tudok hozzászólni, a többihez viszont annál inkább. Ennek kapcsán rögtön meg is jegyezném, hogy véleményem szerint petiba esetében az alvási paralízis és az UFO észlelés között nincs kapcsolat. Ha harmadik vagy negyedik típusú találkozása lett volna, akkor nem zárnám ki ezt a lehetőséget, mert – ahogy azt a cikkben is olvashattuk – van olyan elmélet, amely szerint ezek a találkozások nem a mi 3D-s fizikai síkunkon történnek, de jelen esetben szerintem ezek a dolgok külön kezelendők, mivel az észlelés normál tudatállapotban történt.

Végigolvasva petiba beszámolóját az volt az első gondolatom, hogy különböző emberek mennyire másképp dolgozzák fel ugyanazokat az élményeket. Az a helyzet ugyanis, hogy (az UFO észlelést leszámítva) a fenti élménybeszámolót akár én is írhattam volna. Pontosan ugyanezek a dolgok történtek/történnek velem, szinte minden részlet stimmel a gyermekkori félelmektől kezdve a nehéz mozgáson át a tinikori alvásparalíziseken keresztül a későbbi élményekig. Az egyetlen lényeges különbség az, hogy miután én igyekeztem részletesebben is utánajárni az alvásparalízis és a testen kívüli élmények témakörének (szerencsére akkor már volt internet), sikerült legyőznöm a félelmeimet, és ma már nem valamiféle átokként vagy nem kívánatos dologként tekintek ezekre a tapasztalásokra, hanem egy olyan „ajándékként”, amelyről nem mondanék le akkor se, ha tehetném.

Kezdetben én is nagyon féltem, majd miután több élménybeszámolót olvastam asztrálutazásról, testen kívüli élményekről stb. (melyek egyébként alvási paralízis állapotából tudatosan előidézhetők), egyre jobban megbarátkoztam a jelenséggel, és egyre több jó élményem volt. Ezekbe nem mennék most bele nagyon részletesen, csak címszavakban: repülés, mérhetetlen szabadságérzet, boldogság, rövid egyesülés „ismeretlen szeretetlénnyel”, és még sorolhatnám. Voltak ugyan rossz élményeim is, de ezeket is meg lehet tanulni kezelni (a kulcs a félelmeken való felülkerekedés). A legmeredekebbek azok az élmények voltak, amelyek során olyan – egyébként számomra jelentéktelen – információkat szereztem a külvilágról, amelyeket ébredés után leellenőriztem, és igaznak bizonyultak.

Azt hiszem, nem túlzás azt állítanom, hogy ezek az élmények megváltoztatták az életemet, a világhoz való viszonyomat. Habár a jelenlegi világképemben még sok mindenre nincs egyértelmű magyarázat, rengeteg mindent nem tudok, egyetlen egy azért dolog tudatosult bennem: a tudat és a test szétválasztható. Az előző mondatban a hangsúly a „tudatosult” szón van. Számomra már nem hit kérdése az, hogy egy (lényegi) részem léte messze túlmutat azon az emberi életen, amit jelenleg élek. Ennek az állításnak a kibontása/értelmezése még elég messzire tudna vezetni, ezért szerintem nem érdemes belemenni (főleg, hogy tulajdonképpen offtopic), a lényeg az, hogy ez a tudás jelentősen megkönnyítette az életemet. Sokkal nyitottabban, szorongás és félelmek nélkül tudok viszonyulni a világhoz. A szkeptikusok persze most jöhetnek azzal, hogy ez azért van, mert „mentesítettem magamat a gondolkodás terhe alól”, de azért ez nem ilyen egyszerű, ugyanis mindezek mellett próbálom objektíven szemlélni a dolgokat.

Bocsánat, ha kicsit túl személyesre, vagy túl „ezosra” sikerült a hozzászólásom. Azt szerettem volna demonstrálni, hogy milyen érdekes az, hogy petiba-val gyakorlatilag ugyanazon élményeket tapasztaltuk meg, mégis mennyire másképpen dolgoztuk fel. Ezúton is üzenem neki, hogy szerintem mindenképp érdemes ezt a „képességet” fejleszteni, és megtalálni benne a szépet, a jót. Azt, ami előre viszi őt, és pozitív hatással lesz az életére.

 178. emmalisa — 2014-12-31 16:50 

@e329: Én csak a nagyon fehér gömbre tippelnék, hogy az mi lehetett. Szerintem gömbvillám.
Apukám is látott egyet még fiatalkorában, hasonlóképpen írta le.

Nem kell, hogy viharos legyen az idő, fülledt nyári időben is előjöhet. Főleg vihar előtt.

 177. eltakaritono — 2014-12-27 10:39 

Mi azt a pulzáló jellegű valamit láttuk vagy másfél évtizede, ami ezen a videón 3:11 környékén látható:
https://www.youtube.com/watch?v=agjJ_niaOIw#t=212

 176. becsuszoszereles1k — 2014-12-25 21:28 

@lighter: 😀

nekem sem volt egyszeru kivarni a 2014 14 orat a’m! 🙂

 175. rebel — 2014-12-25 16:09 

@lighter:
Ne tagadd a nyilvánvalót légy szíves! Tudjuk hogy te is reptildoid vagy… 😀

 174. lighter — 2014-12-25 15:58 

@becsuszoszereles1k:

„Ezt hogy csinaltad, hogy 23-an 23 ora 23 perckor… :-O”

it is just hard work / kemény munka eredménye 🙂

 173. becsuszoszereles1k — 2014-12-24 14:41 

@lighter: Nagyon koszonjuk! 🙂

Ezt hogy csinaltad, hogy 23-an 23 ora 23 perckor… :-O

 172. lighter — 2014-12-23 23:23 

ha valaki eredetiben szeretné olvasni jacobs „the threat” c. könyvét, íme: http://cdn.preterhuman.net/texts/alien.ufo/Jacobs,%20David%20-%20The%20Threat.pdf

a téma történelmi megvilágításában bramley has a lot to say, mégha be-be csúszik is egy apróbb tévedés…: http://www.whale.to/c/Gods_of_Eden_Bramley.pdf

 171. lighter — 2014-12-23 22:38 

@zplus:

mint jeleztem, értettem castanédát sasostul, az eszkimót fókástul, luciferestül, csak azt nem értettem, hogy jön ezekhez ez (az) a zakkant dalszöveg. nekem nem sikerült egy minimális összefüggést se teremtenem, megvallom…

 170. zplus — 2014-12-23 07:21 

@lighter:

az első és a második idézet (szerintem) ugyanarról szól, csak Castaneda kicsit bővebben kifejtette 😛 (ha érdekel):
http://terebess.hu/keletkultinfo/castaneda.html
„Azt az erőt, ami minden élőlény sorsát uralja: Sasnak hivják, nem mintha valami köze lenne a sashoz, hanem mert a látók előtt mérhetetlenül óriási éjfekete sasnak tűnik..” C.C.

A harmadik idézet „Nagy Szelleme” pedig (fogalmilag és ismétcsak szerintem) azonos a Nagy Sassal.
(LootziFerry pedig megmondja a tutit.. mindig) 🙂

 169. gigabursch — 2014-12-22 19:34 

@dr. Lópici Gáspár:
Éppenséggel erre épül a Harry Potter-féle párhuzamos dimenzió is.

 168. botkutyab — 2014-12-22 12:40 

„Az elmélet szerint a dolog úgy néz ki, hogy az elrablásokat nem repülő csészealjak és kis szürkék, hanem fekete helikopterek és kommandósok hajtják végre. Belépőként egy kis tudatmódosító gázzal kábítják el a szerencsétlen áldozatot, aki már ettől földönkívülieknek nézheti őket.”

Csak ehhez a részhez szeretnék hozzászólni.
Ha kommandósok törnek be és bármiféle ideggázzal vagy hasonlóval elkábítanak, nem kéne az embereknek a saját félelmükből táplálkozni? Tehát nem mindenkinek az a para, hogy vágott fekete nagy szemű ufók rabolják el, hanem mittudomén, pókok, vagy dehidratált radiátorok, egylábú pockok…stb… Ez semmiképpen sem lehet minden ember rémálma. Persze, hogy utána mit ültetnek az ember agyába, rejtély. Szólottam, még ha nem is túl értelmeset 🙂

 167. lighter — 2014-12-21 21:04 

@zplus:

elnézést, egy kérdés: hogy jön a 2. („ugyanoda megyek..”) ebbe a felsorolásba? mert az elsőnek (castaneda) van értelme, megbicsakolva talán a „tudatomás” szón, amihez eddig nem volt szerencsém, és van a harmadiknak is, az eszkimónak, méghabár amaz nem is lett hármasként jelölve. de a kettes? azmiaza zagyvaság?

 166. zplus — 2014-12-18 13:00 

@dr. Lópici Gáspár:

„Jó nagy a zsufi.
Nem csoda, hogy a folyamatosan bántjuk a nálunk kisebbeket (ember, állat, növény), hiszen ezek alapján korántsem mi vagyunk a tápláléklánc csúcsán, és ez roppantmód frusztrálhatja a tudatalattinkat.”

Ezen jót mosolyogtam 🙂

1.
„A varázslók látásukkal érzékelik, hogy az emberi fajt évezredekkel ezelőtt foglyul ejtette a flyer-eknek, los voladores-eknek, vagy szökdelőknek nevezett szervetlen lények fajtája, ami az emberi tudatomás izzásából táplálkozik. Ők fosztották meg az emberi lényeket mágikus képességeiktől, egy idegen elmét ültetve beléjük. A varázslók szerint az embereknek két elméje van, egy saját, ami általában csendes, és egy idegen beültetés, ami az egóért, a hitekért és az értelmetlen konfliktusokért felelős – ezen keresztül tartják a ragadozók a helyén az emberi fajt, a tudomást folyamatosan álproblémákkal tartva izzásban.”
http://hu.wikipedia.org/wiki/Carlos_Castaneda

2.”Ugyanoda megyek, ugyanaz a jelem, az a bajom ami neked is:
Itt a helyemen ez a fasz! Igen a vadidegen az!
Jól nézz meg! Vagyok aki leszek leszek ami marad.
Egyszerre van amire te gondolsz.
Meg az is aminek akarod, hogy mások lássanak
és elzárod magad ahogyan a vizeket a csapok, szavakat a savak,
gyökereket a gyökerek, az agyadat a fejed, a tereket a falak.
Ugye baszogat a türelem?”
http://youtu.be/b6RuhIEaqqU

„AZ ESZKIMÓ
Léteznek hát mégiscsak istenek
Felettünk? ím, előttem megjelentek.
De hát, ki tudja, jók vagy rosszak-e,
Menekszem tőlük, az legbiztosabb.
(Vissza akar vonulni.)

LUCIFER
Megállj, egy szóra!
AZ ESZKIMÓ (leborulva)
Kegyelem, uram!
Az első fókát néked áldozom,
Mit elfogok, csak hallgass meg, s ne ronts el.

LUCIFER
Hát ahhoz a fókához mily jogod van,
Hogy éltével váltod meg a tiédet?

AZ ESZKIMÓ
Hogy bírok véle: hisz látom, körűlem
Miként eszi a férget fürge hal,
Halat a fóka, a fókát meg én.

LUCIFER
S a nagy szellem veled táplálkozik.

AZ ESZKIMÓ
Tudom, tudom, de a kicsíny időt,
Melyben mozogni hágy kegyelmesen,
Vásárolom meg véres áldozattal.

ÁDÁM
Mi gyáva nézlet!

LUCIFER
S mást tevél-e te?
Az a különbség csak közöttetek,
Hogy ő fókát, te embert áldozál
Az istenségnek, mellyet alkotál
Saját képedre, mint ez az övére. ”

http://mek.oszk.hu/00800/00849/html/

 165. dr. Lópici Gáspár — 2014-12-16 22:20 

@Nagy Fehér Ember:

Igen, értem én.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy léteznek, és köztünk vannak olyan lények, akik az általunk nem érzékelhető dimenzióban élnek.

Vagyunk tehát mi, a síkföldi kis emberkék, és vannak itt a földi, de másik dimenzióban élők, és vannak a mi dimenziónkban de földrajzilag, akarom mondani univerzumrajzilag, hogynemondjam unigráfiailag tőlünk messze élők.

Jó nagy a zsufi.
Nem csoda, hogy a folyamatosan bántjuk a nálunk kisebbeket (ember, állat, növény), hiszen ezek alapján korántsem mi vagyunk a tápláléklánc csúcsán, és ez roppantmód frusztrálhatja a tudatalattinkat.

 164. darkfuture — 2014-12-13 18:50 

@Nagy Fehér Ember:

Nem csak a mecsekben: az alpokban, a pilisben,a tátrában,a kárpáti havasokban stb.

Úgy tudom most 3 fő belépési pont van itthon:
1. a mecsek mellett,2. pilisben,3.gyula és környéke

Ezenkívül több belépési pont is létezik a kisebb ley vonalak metszeténél is.
/valószínűleg a 4D-3D-s átmenethez van köze a specifikus helynek, belépésnél talán könnyebb nekik a föld mágneses csomópontjain átkonvertálódni a 3D-s földre,de ez csak feltevés./

 163. Nagy Fehér Ember — 2014-12-13 15:32 

@realcorpus: pont ez az apró részlet igazolta nekem is, hogy van valami a dologban.
A Mecsekben nőttem fel, rengeteget túráztam ott, úgy ismertem, mint a tenyerem – legalábbis a túraútvonalak mentén. Pécsen tanultam is, dolgoztam is egy időben.
Az, hogy van ott valami furcsa – amit és ufóbázisnak neveztem el -, csak egy erős megérzés, sajnos (vagy szerencsére) semmi bizonyítékom nincs rá.

@realcorpus: Na ja, sarlatánokkal óvatosan. Vannak nagyon jó képességű emberek az országban, de sajnos a félművelt, magukat ezoterikusnak, spirituálisnak, mesternek, gyógyítónak nevezett izékben tobzódunk.

 162. darkfuture — 2014-12-12 08:32 

@realcorpus:

Csípem a zenekart nagy valószínűség szerint elfogultan írtam két m-el ! 😀

 161. darkfuture — 2014-12-12 08:29 

@rokakoma:

Annyi a történet,hogy a földi embert egy laborban hozták létre munkaerőnek az anunnakik vagy az idegenek kinek hogy tetszik.Ők már régen elmentek a földről egy kollektív lázadás miatt amit renegát anunnakik vezettek.lásd csillagkapu

A hüllők közben azonnal haszonbérbe is vették a bolygót és elkezdődött a hatalmi marakodás a földi anunnakik és közöttük.Majd a hybridek kialakították az uralkodó vérvonalat ami mai napig uralkodik.Közben persze a szürkék is kértek egy szeletet a tortából és így tovább.

Réges régen még az anunnaki előtt egyszer már próbálkoztak kolonizálással a hüllők, de valami miatt meghiúsult és a föld alatt rendezkedtek be.A Lacerta hüllő is azért hangoztatja felsőbbrendűségét,mert tényleg ők voltak itt előbb.

Sok földönkívüli ember! menekült is él a bolygón akik a kozmikus háborúk elől menekültek ide még nagyon régen(atlantisz,mu,népei) lásd battlestar galactica

Az évezredek folyamán több idegen faj is finomította a génkészletünket,de nagyon fontos megjegyezni,hogy ezen a bolygón mindenki földönkívüli a génkísérletek miatt !

Roham tempóban hybridizálnak a szürke-hüllő frakciók,mert egy szuper fajt akarnak létrehozni ami képes kitörni a 4D-s korlátokból és persze úgy,hogy nekik dolgozzon.Már az időt is buzerálják emiatt, eléggé kétségbe vannak esve.Valamilyen szinten ki akarnak törni a 4D-ből de jól is érzik magukat ott mert uralkodni tudnak rajtunk amíg fel nem ébred az emberiség.

Ördögi kör ez, lassan haladunk előre vagy hátra mikor mi.

 160. rokakoma — 2014-12-12 04:21 

Először is gratulálni szeretnék a vendégposzthoz, szép munka.

Személy szerint én hiszek a földönkívüli élet létezésében, és más civilizációk létezését is elképzelhetőnek tartom, de azt, hogy idegenek látogatnák a földet valószínűtlennek tartom.
Bár nagyon szórakoztatóak ezek a történetek, szívesen olvasok ilyesmit.

Lenne néhány gondolatom a témával kapcsolatban: Figyelembe véve azt, hogy az idegenek genetikai szinten igázzák le embereket, bennem felmerül a kérdés, végül is ki szivárog be kihez? Úgy értem, az emberiség tulajdonképpen egy nemesítési folyamaton megy keresztül, és egy magasabb szintű létformává fejlődik. Nem látom ebben a problémát, biológiai értelemben, mi járunk jobban, az idegenek emberi dns-el szennyezik a sajátjukat. Ha szigorúan a biológia üvegén keresztül nézzük a problémát, egy élőlény csak egy eszköz a dns-ben tárolt információ számára, hogy az fennmaradjon, ha így nézzük az élet egy időgép az információ számára mellyel egyre távolabb utazik a jövőbe. Az információ áramlása változatlan marad. Persze politikailag problémát jelent szuperemberek feltűnése, a hatalom veszélyeztetése, de biológiailag én semmi rosszat nem látok benne.

(utóirat, nem vagyok hibrid… kacsint-kacsint) 😀

 159. realcorpus — 2014-12-12 03:02 

@Nagy Fehér Ember:
Annak is sok bajt tud okozni, akit nem megfelelően tájékoztatnak róla. =(
Nővérem egyszer valami ezo-mókusnál próbált enyhülést a pollen-allergiájára, de hamar abbahagyta, mert pont a harmadik szemmel volt rossz élménye, pl. álmában megjelent a homlokán, mint egy igazi szem. Aztán hosszas pszichiáteri kezeléssel ez elmúlt, igaz, az allergia megmaradt.

 158. realcorpus — 2014-12-12 02:55 

@darkfuture:
Bár Ramstein okán választották a nevet, de csak a zenekar Rammstein, a város maradt egy ‘n’-nel továbbra is. =)

(A Lviv elfogadott, de ettől függetlenül még mindig átkonvertálom Lvov-ra. De így jár a délvidék is, ami Jugoszlávia. Tudom, haragudnának érte, akik ott élnek, de már csak ilyen maradi vagyok. De érdekes módon a csehek és szlovákok szétválását könnyebben feldolgoztam, talán amiatt mert ott már korábban (jóval ’93 előtt) is hatalmas táblák jelezték az utak mellett az akkori Csehszlovákián belül, hogy mikor lép át az ember a másik területre.)

 157. realcorpus — 2014-12-12 02:29 

@Nagy Fehér Ember:
A húgodnál leírtakkor a két-három bentinél még semmi reakcióm, de az „egy pedig a folyosóról nézett befelé az ablakon” résznél megborzongatott a libabőr. Kell nekem ilyenkor ilyesmit olvasnom…

S miért pont a Mecsek mélyén? Te (is) a közelében vagy?
A bányászat csak nem amiatt állt le, nehogy összetalálkozzanak a vájatok. =)

 156. darkfuture — 2014-12-11 22:51 

Nagyon sok elrablásos esetet alvási paralízis okoz.Ezen kívül a legtöbb eset valamilyen elfojtott trauma vagy élénk fantázia eredménye.Azonban van egy bizonyos hányad ahol valóban történik külső befolyás, ez lehet álomsík eltérítés vagy tényleges fizikai elrablás.
A szürkék és hüllők szövetsége előszeretettel rabol el embereket különböző célokra olykor rossz célokra is.Például nyilvánosan is kísérleteznek sőt raboltak is el embereket pl. a Rammstein-i vagy a Lviv-i légi baleseteknél. A két légi bemutatón a földön hüllők és szürke-ember hologramok garázdálkodtak miközben odafent előidézték a balesetet.Tényleg elég nagy volt a káosz,mert egy-két hybrid is elpatkolt a balesetekben.

Na úgy esti mesének mára ennyi akinek kellenek a légi balesetekről készült felvételek majd sikítson ide és összegyűjtöm még valamikor idén 😀

 155. Nagy Fehér Ember — 2014-12-11 14:37 

@dr. Lópici Gáspár: Ez nem UFO volt, hanem a „harmadik szemed” – mint azt az előttem szóló is jelezte. Megesik, hogy spontán kinyílik, és aki nincs felkészülve rá, annak sok bajt tud ezzel okozni.

 154. Nagy Fehér Ember — 2014-12-11 14:26 

@realcorpus:
@petiba:
Ahogy ígértem, mesélek kicsit a személyes élményeimről. A dolgok természetéből fakadóan emlékeim töredezettek és darabosak, úgyhogy nem lesz a beszámoló regényes, inkább csak álmok, emlékek, benyomások gyűjteménye.
Valamikor húsz éve kezdődhetett, legalábbis az akkori események maradtak meg legjobban az emlékezetemben. Kétféle álomélményem volt:
1. Sötét van, lámpát akarok kapcsolni. Kínlódok, de nem bírok mozdulni. Iszonyú nehezen vonszolom a kezem az éjjeli lámpáig, felkattintom, de nem világít, vagy csak amolyan félhomályos, „piszkos” fényt ad. Valaki van még ott, és látni akarom, de a lámpa nem világít. Ekkor rájövök, hogy csak álmodok. Kitépem magam az álomból, nyúlok a kapcsoló felé, de továbbra sem tudok rendesen mozogni, és a lámpa továbbra sem ég rendesen. Van amikor felkelek, és eljutok a villanykapcsolóig, de a villany ugyanúgy nem ég. És rájövök, hogy még mindig alszok. Alig bírok mozogni, csak vonszolom magam, de muszáj látni. Végül kitépem magam az álomból, és tényleg felébredek. Felkattintom a lámpát, de nincs a szobában semmi és senki.
2. Iszonyú erős bizsergés tör rám elalváskor vagy alvás közben, minden sejtem zsong, ráadásul ez az érzés hullámokban jön. Ekkor már bénult vagyok, nem tudok mozdulni sem. Nagyon pocsék érzés, és tudom, hogy valami jön, ami rossz, de mozgásképtelen vagyok, ráadásul az ébrenlétnek azon a vékony határmezsgyéjén lebegek, amikor az ember nem tudja álmodik-e, vagy sem. Amikor a fejem majd eldurran, érzem a Reed család által is leírt húzóerőt, és kilebegek a testemből. Közben persze küzdök minden erőmmel, hogy mozdulni tudjak, kitépjem magam a bénultságból, de az első időkben sikertelen voltam.
A dologhoz hozzátartozik, hogy abban az időben végeztem el rengeteg ezoterikus tanfolyamot, végig olvastam a teljese magyar nyelven megjelent UFO irodalmat, szóval nem voltam meglepve annyira, mint valaki, aki még csak nem is hallott hasonló jelenségekről. És persze ezek a tanulmányok kiváló magyarázattal is szolgálhatnak az eseményekre.
Ahogy haladtam előre a meditációs gyakorlatokkal, úgy erősödtem meg mentálisan is. Egyre ritkábban bénultam le, vagy egész gyorsan ki tudtam tépni magamat ebből az állapotból. A csúcs az volt, amikor az egyik éjjel hanyatt feküdtem, és lecsapott rám a már ismert zsibongás. Lebénultam, és éreztem amint lassan kiemelkedek a testemből… Vagy legalábbis valamiféle lebegés jellegű érzés tört rám, és mivel a paplan rajtam volt, de nem éreztem, hogy felemelkedne velem együtt, így arra gondoltam, hogy valószínűleg kint vagyok a testemből. Éreztem a húzóerőt, de ellenálltam. Minden erőmmel kapaszkodtam a testembe, és húztam magam visszafelé. Végül iszonyatos erőt kifejtve visszavonszoltam a tudatomat a testembe, és kitéptem magamat a bénultságból. Felkapcsoltam a lámpát. Égett. Ébren voltam.
Nem tudom ez volt-e az utolsó alkalom, de azt igen, hogy egy idő után nem zargattak, vagy csak én nem emlékszem rá. Utoljára két-három éve tört rám a zsibongás, de felébresztettem magamat.
Apróságként annyit hozzátennék az előttem szólókhoz, hogy furcsa, de én soha nem estem pánikba, még csak nem is féltem. Utáltam az egészet és küzdöttem ellene minden erőmmel, de nem féltem. Nem úgy, mint a húgom.
Ő nem végzett semmiféle tanfolyamot, nem olvasott egyetlen ufós könyvet sem, mégis pontosan leírta nekem, hogy éjjel a szobájában két vagy három kis alacsony szürke volt, egy pedig a folyosóról nézett befelé az ablakon, de csak nyaktól fölfelé látszott. Egy régi parasztházban laktunk akkor, vagyis amelyik kint állt, az mindenképp 130 cm körüli magassággal kellett rendelkezzen, ezt lemértem. A kísérőjelenségek nála is ugyanazok voltak, mint nálam.
Unokabátyám is beszámolt ilyen furcsa élményekről, pedig akkor már családos ember volt. Elég sokat beszélgettünk akkoriban ufókról, idegen civilizációkról. Mindkettőnk családjában jellemző volt a Reedék által leírt „kényelmetlen elhallgatás”, a családtagok közötti elszigeteltség.
Jellemző rám még amit Peti bá’ mondott: sokszor éreztem úgy, hogy van valami tudás bennem, ami nem hozzáférhető, egy kínzó érzés, mintha elfelejtettem volna valami alapvetőt, mintha állnék a város központjában, és megpróbálnám kitalálni, merre juthatok haza, holott ezerszer megtettem már az utat.
Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek eltérítések voltak, de nem is zárom ki ezt a lehetőséget. Az mindenesetre biztos, hogy VAN valami jelenség, amit egymástól függetlenül hasonlóképpen tapasztalunk meg.
És abban is biztos vagyok, hogy valahol a Mecsek mélyén van egy ufóbázis.

 153. eltakaritono — 2014-12-11 08:12 

@zizzi:

Pontosan ilyet láttam a kilencvenes évek közepén (kb.).
Méret, távolság, magasság adatok híján saccperkábé valahol Paks és Mohács között a Duna jobb partjáról.

 152. zizzi — 2014-12-11 00:13 

@zizzi:
77.
itt van a kep a „mi UFO”nkrol 😉 :

http://kepfeltoltes.hu/view/141211/100_8597_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(2010. 07. 01.)

 151. Nagy Fehér Ember — 2014-12-10 22:33 

@gigabursch: Valami hasonlót boncolgatott Whitley Strieber is az elrablásos könyveiben. A fickó amúgy megérne egy misét a témán belül.

 150. Nagy Fehér Ember — 2014-12-10 22:31 

@realcorpus: A héten talán sikerül időt szakítanom a memoárom megírására. Fejben készen van – mint tudjuk, az írás fejben történik -, csak a favágómunka van vissza…
Gépelni meg rühellek.

 149. gigabursch — 2014-12-10 13:02 

@realcorpus:
Köszönöm a kérdést.
Arra a szemüvegre gondoltam, hogy az adott kor adott szókincse és jelentés kincse ma nem feltétlenül ugyanazt a tartalmat takarja.

Ma: elraboltak az UFOK – átlaghír
Régen: elraboltak a koboldok – átlaghír.

Ma senkit nem rabolnak el koboldok, régen meg UFÓ-k.

Szóval két jelkulcs esetleges párhuzamba állításával a vizsgált időtartományt lehet, hogy rendesen ki lehet tágítani és az ott begyűjtőtt adatok a ma szemüvegén keresztül vizsgálva értelmes adatot biztosítanának.
Tovább nem ragozom.

 148. morat — 2014-12-09 22:38 

Nekem nagyon-nagyon sok hasznos infót adtak a saját élménybeszámolók itt a poszt alatt. Egyrészt én sem hittem volna, hogy ennyire kiterjedt jelenségről van szó – habár az itteni minta lehet, hogy nem reprezentatív 🙂
Másrészt ezek az első kézből származó beszámolók egyáltalán nem olyan „sarkosak”, mint amiket könyvekben, neten kész tényekként olvas az ember. Többen említettétek, hogy az élményeitek valódiságáról nem vagytok teljesen meggyőződve és a legtöbb esetben alvás közben vagy álom- és ébrenlét határán történnek az esetek, szinte mindig éjszaka.
Remélem senkit nem sértek meg vele, ha megosztom, hogy – egyáltalán nem állítva, hogy az itt leírt élmények nem történtek meg – két további lehetséges alternatív magyarázatra ihlettek a beszámolók.
Az egyiket már fentebb említettem: az elemelkedés élménye lehet testen kívüli élmény is, miközben az ismeretlen és ezért félelmetes helyzetet az agy egy ijesztő „filmmel” egészíti ki.
A másik, hogy egyes idegen lények „megjelenése” számomra kifejezetten a kísértethistóriákra hajaz: ha ilyenkor nem idegen, hanem ember jelent volna meg egyértelmű, hogy klasszikus szellemtörténetről beszélnénk. Ez utóbbi jelenséget egyre inkább létezőnek fogadják el, legalábbis a tudat szintjén. Én néhány éve – saját élmények okán – sokat keresgéltem erről és akkor találtam egy assap (assap.org) nevű társaságra, akik számomra a leghitelesebb középutat jelentették a szkeptikus tudomány és a misztikus bullshit között. Dióhéjban csak annyit, hogy vizsgálataikból azt a következtetést vonták le, hogy a jelenség maga a „kísértés” (haunting), aminek a szellem-jelenések (ghost, apparition) csak egy tünete a sok közül. Ráadásul egyáltalán nem egyértelmű, hogy (minden esetben) halott embereket testesít meg. Ha ez igaz, akkor szerintem semmi sem zárja ki, hogy a jelenéseknek „idegen” alakja legyen – függetlenül attól, hogy a jelenés valóságos, vagy olyan hallucináció-e, amelyet történetesen egyszerre több ember is ugyanúgy él át.
A „kísértés” jelenség ugyanakkor magyarázat lehet tárgyak elmozdulására és részben felületi sérülésekre is.
Az implantátumokra nem ad választ, de ezekkel kapcsolatban viszont én magam vagyok elég szkeptikus – nem értem, hogy ha léteztek, akkor miért nem tudunk róluk többet, vagy – titkolózó kormányokat, idegeneket feltételezve – egyáltalán semmit.

 147. realcorpus — 2014-12-09 12:53 

@gigabursch:
…és amit régen gólemnek mondtak, az ma is az, de már nem csak neki van ‘harmadik szeme’. =)
És még az ijesztgetés is mennyire változatos: Ha nem viselkedsz jól, elvisz… az ördög, a sátán, a mumus. Kis idő és az UFO-k is bekerülhetnek a sorba.

Melyik szemüvegre gondolsz?
Egyik: Az emberek korábban hogyan írták le az idegenekkel való találkozást?
Másik: A mindenkori ember mi módon vetíti ki egy elképzelt idegen lényre a belső problémáit?

 146. gigabursch — 2014-12-09 09:54 

Az mindig is egy érdekes dolog, hogy amit régen koboldnak mondtak, az ma „kicsi zöld”, ami régen óriásnak mondtak, az ma „hosszú szürke”, stb.

Szóval, ha a régi ilyen jellegű történeteket az ember egy ilyen szemüvegen keresztül nézné, lehet, hogy előrébb juthatna a címbeli kérdés alaposabb tárgyalásában.

 145. realcorpus — 2014-12-06 08:37 

@petiba:
Utolsó link -> EBE
„Az egészségügyi személyzet megfelelő háttérinformáció hiányában képtelen volt betegségének okát meghatározni. EBE szervezete klorofil-alapú volt, a tápanyagokat többé-kevésbé a növényekhez hasonlóan dolgozta fel.”
Talán nem tévedek, hogy nem a hátsókertben volt elszállásolva a kertészekkel, hanem valami bunkerszerűségben néhány szinttel a föld alatt.
Hogy egy szinte kiapadhatatlan idézet- és hasonlat-forrással érzékeltessem: Ép maga?!
Persze, csak ha elhinném…

 144. zsigmond — 2014-12-06 08:22 

Van egy angol nyelvű videó és weboldal Matilda O’donnell Macelroyrol aki mint katonai nővér ott volt a lezuhant Roswell incidensnél.

Hosszú 17 részes video.

http://youtu.be/xVIi5stKYSw

Ez egy összefoglaló web oldal, tartalmazza az interjút írásos formában.

http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/alieninterview/alieninterview.htm

Én csak angolul találtam meg.

Jó olvasást!
Zsigmond

 143. darkfuture — 2014-12-05 07:39 

@dr. Lópici Gáspár:

Bekapcsolt a „harmadik szem”.Transzcendens meditációval lehet fejleszteni illetve a szerelmes-önfeláldozás indított be valamilyen újraaktiválást.Valószínű gyermekkorban is lehettek hasonló élményeid csak nem emlékszel rá.

 142. dr. Lópici Gáspár — 2014-12-05 00:18 

Amikor elolvastam az írást, én sem gondoltam volna, hogy ilyen klassz, színvonalas lesznek a hszek. 🙂
Nagyon izgalmas a beszélgetés.

Viszont a comingoutok arra késztetnek, hogy én is elmondjam a saját történetemet, mellyel egy kicsit már megvilágításba szeretném helyezni a témát. Hosszú lesz.

Az első alkalom kb tíz évvel ezelőtt történt. Kellemes nyáreste volt, az Oktogonon sétáltam hazafelé. Átmentem a burger előtt a zebrán a király utca felé a jobb oldalon, és már a zebrán furcsa érzésem volt. Ahogy haladtam, egyszercsak elkezdtem a járókelőknek nem a testét látni, hanem helyette fényeket láttam, fényes fényeket. Nem emberek közlekedtek a járdán, hanem gyönyörű fények. Fontos, hogy nem voltam bedrogozva, nem voltam részeg. Azt viszont nem állítanám, hogy nem voltam módosult tudtállapotban, mert de: szerelmes voltam. (Azóta is, ugyanabba a lányba.) 🙂
Szóval láttam a fényeket, és amit éreztem, az olyan volt, mintha a bukósisakomon a shieldemről egy réteg lejött volna. Mint a forma1ben, amikor leszednek egy réteget, tudjátok.
Mentem tehát az utcán, láttam a fényeket, tudtam, hogy lejött egy réteg hályog a szememről, és sírtam. Sétálva, felnőtt emberként, a boldogságtól sírtam, mert arra gondoltam, az élet milyen csodálatos dolgokat tartogat még számomra, ha egy ilyen kis vékony réteg leomlása is ilyen szépséges élményt szerzett.

A második eset kb másfél évvel később történt, a helyszín ezúttal VII. kerület István utca, a ház, amelyben Anyukám lakott abban az időben. Ez a ház egy százéves bérház, olyan, ami eredetileg is munkáslakásoknak épült, két emeletes, lifttelen. Az utcai kapu után egy kb 15 méteres kapualj, ami után kezdődik a belső udvar. Az még fontos, hogy az udvar balra nyílt, tehát a kapualj jobb oldali fala folytatódott a szomszéd ház tűzfalában, ez lényeges.
Bementem a kapukóddal, átmentem a kapualjon, bal kéz felé tartok, a lépcső felé, és a szemem sarkából látok magam mellett-mögött elsuhanni valami sötétet. Kicsit odafordítom a fejem, és akkor látok egy másik árnyat is, de ez világos volt. Nem foglalkoztam vele, gondoltam, valami fényjelenség, elindulok a lépcsőn felfelé, és földbe gyökerezik a lábam, mikor rájövök, hogy a két árny úgy suhant át keresztben, hogy az udvaron át a jobb oldali tűzfalon át tűntek el. És arra is ráébredtem, hogy elől suhant a sötét, mögötte a világos. Mintha üldözte volna…

Sokszor volt, hogy láttam a szemem sarkából elhaladó alakokat, odanézés után semmi, ilyenek vannak szerintem mindenkinek. Amikor úgy érzed, van ott valami, odanézel, de semmi. Na az, ott és akkor nem a semmi. Csak a tudat elnyomja a szemlátást. Hiszem, ha látom, mondjuk, és amikor látjuk, nem hisszük: ááá, nincs is ott semmi… Pedig van.

A harmadik, említésre méltó eset viszont egy szempontból különbözött a többitől – nem egyedül éltem át.
Barátaimmal pókereztünk, éjszakába nyúlóan, sok sörrel. 🙂
Ülök, oldalra nézek, és amit láttam, attól ledermedtem. Az asztal sarkánál egy kék alakot láttam. Teljesen emberformájú volt, „középkorú férfi”, de halványkék volt, nem voltak arcvonásai (ilyesmi: http://www.fotolia.com/id/35210291), erős világos kék kontúrral.
Amikor odnéztem, egyrtelműen az asztalnál ült, berosáltam, nézte a játszmát. De akkor felállt, felegyenesedett, hátrált egy lépést, és eltűnt a semmiben.
Döbbenten néztem az asztal végében ülő barátomra (igazi örök szkeptikus), akinek az arckifejezése szintén döbbenetet mutatott. Ezért is tettem fel neki a kérdést, így, szó szerint: „Te is láttad?”
Erre ő válaszolt, így, szó szerint: „Nem láttam semmit, de úgy éreztem, egyel többen vagyunk, és valaki elhagyta a társaságot.”
Szóval a korábbiak lehettek is érzéki csalódások, de ezt ketten érzékeltük, ergo megtörtént.

A negyedik alkalom a hab a tortán. Itthon ültem az étkezőasztalnál, amikor a konyhapult túloldalán manifesztálódni láttam két alakot. Csak a fejüket és a vállukat láttam, kb 2,5 méter magas, női lények voltak, göndör szőke hajuk volt. A nekem jobbra levő oldalra fordította a fejét, ránézett a másikra, mindketten mosolyogtak, és abban a pillanatban tudtam, hogy ők az őrangyalaim. 3 másodperc után eltűntek. Szándékosan mutatták meg magukat nekem.

Jó sokat írtam, de száz szónak is egy a vége: köztünk vannak.
Nem tudom, hogy ők a halottaink lelkei, vagy egy másik dimenzió lényei, isteni lények, vagy ufók, de az biztos, hogy ebben a pillanatban is, itt, a Földön élnek olyan lények, akik egy másik dimenzióban, másik szinten léteznek, és interakcióba tudnak lépni velünk.

 140. Aborepi Majom — 2014-12-04 20:58 

@realcorpus: Jajj… Na ilyen kulturális antropológiai helyzetgyakorlat kéne annak a huncut kis szürke filippinónak a poszt elején, azután folyásoljon be tudatokat… 😀

De komolyra fordítva a szót, ha elfogadjuk a megszállás elméletét, és az idegenek az arcunkkal együtt a biokémiánkat is magukra húzzák, akkor még érheti őket pár meglepetés. Figyelemre méltóan sok tudatmódosító és függést okozó szerünk van itt ezen a bolygón, és nem félünk használni.

 139. warr — 2014-12-04 20:24 

A cikk szerint a jelenség az egyik kutató szerint az 1890-es években kezdődhetett, de nagyvonalúan vegyük úgy, hogy cirka 40 éve (’70-es évek) tart. Namármost, ha ezek az idelátogató idegenek olyan fejlettek mind technológiailag, mind szellemileg, hogy képesek észrevétlenül idejönni, embereket elszipkázni, hibrideket létrehozni, mentálisan embereket lebénítani, memóriát törölni, akkor valószínüleg elég pengék lehetnek minden szempontból. De akkor miért tart már ez az egész 40 (vagy 150) éve? Mit tökölnek ennyit? Az ő tudásukkal egy ilyen project szerintem sokkal hamarabb véghezvihető lenne. A félállati sorban tengődő primitív emberiség nagyjából a nulláról indulva 20-30 év alatt eljutott a világűrbe, leszállt a Holdra (jó, tudom… :D), satöbbi.
Ez kicsit azért fura nekem 🙂

 138. djatlov — 2014-12-04 15:34 

Remélem, hogy Tiboru Mester nem tilt ki innen, távol álljon tőlem, hogy a szinvonalat lefelé toljam, de ez itt most kihagyhatatlan:

http://comment.blog.hu/2014/12/04/pataky_attila_esze_vegervenyesen_elment?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2014_12_04&utm_campaign=index

Bocsánatot kérek.
🙂

 137. realcorpus — 2014-12-04 13:44 

@FilcTroll:
„(Szerintem egyébként valami képregény lesz az.)”
(Pókember, mielőtt leporolja a ruháját, mint a híres westernfilmben az északiak?) =)

Nagy nehezen betöltődött a linkelt oldal. A képek között van, ami nem igazán eredeti. (Állítólag. Személyesen nem volt szerencsém látni egyik helyszínt sem.)
Ott találtam ezt: https://www.youtube.com/watch?v=3jmjsrZcm7c „Best Video To Date!”
Khm! Hát nem tudom… Az már UFO, ha valamire nem tudok rendesen fókuszálni, de azt lehetőleg sokáig csinálom?

 136. realcorpus — 2014-12-04 13:12 

@csubakka:
Nagy részére kapásból rávágnám, hogy fénytörés, vagy piszok (az univerzum méretéhez mindenképp). Elég nehéz belőni a távolságot és ebből adódóan a méreteket is. A lejátszás sebességének változtatása is csodákra képes. =) Az egyiknél láttam csak feltüntetve, hogy 2x-es sebességgel mutatják.

 135. FilcTroll — 2014-12-04 12:14 

@rpd4: Az alacsony, nagy szemű (szürke) idegenek mémje elég régi, bár a mai, modern kép eredetét még nem találtam meg. (Szerintem egyébként valami képregény lesz az.)

De sok nagyon hasonlót találni az ősi rajzokon, itt egy használható gyűjtemény, időrendben. (Persze simán lehet, hogy mind hamisítvány, úgyhogy óvatosan :)))

http://www.in5d.com/ufos-in-art-history.html

 134. csubakka — 2014-12-04 12:07 

„Ha tényleg ilyen sűrűn mászkálnak a Földre az UFO-k, akkor azt valamilyen formában észlelniük kellene a világűrt figyelő műszereknek sokkal több alkalommal.” -írod

Nos, a NASA archívumában éppenséggel van egy rakás olyan felvétel, ami ingencsak furcsa dolgok látszanak. Ez a téma egy külön posztot is megérne. 🙂

De ízelítőnek itt egy válogatás:https://www.youtube.com/watch?v=WlLN_Jcg1pc

 133. rpd4 — 2014-12-04 11:02 

Sziasztok!

Örülök a témának, jó, hogy ezen a blogon ilyen tèmában is lehet eszmecserét folytatni.

A hozzászólásom összefüggészelen lesz, az eszembe jutó gondolatokat fogom leírni

Fenntartásokkal kezelek minden ilyen sztorit, de ennek ellenére érdekel a téma.

A legtöbb esetre szerintem létezik olyan magyarázat, ami nem idegen eredetű.

A fényjelenségek lehetnek titkos fejlesztések, a kormányok nem mondanak el nekünk mindent.

Az álmok a tudatunk reakciói a minket ért ingerekre (ha jól gondolom) és lehet valóságként emlékezni egy nagyon erőteljes álomra amit később idegennel való találkozásként értelmezünk.

Szerintem nincs kizárva, hogy az agyunkban létrejön spontán nem valós emlék. Nagyon sokat nem tudunk az agyműködésről.

Ha tényleg ilyen sűrűn mászkálnak a Földre az UFO-k, akkor azt valamilyen formában észlelniük kellene a világűrt figyelő műszereknek sokkal több alkalommal.

Ennek ellenére nem zárom ki értelmes élet létezésèt az univerzumban, de ha az a feltételezés igaz, hogy a technikai fejlődès miatt figyeltek fel ránk, akkor ez azt jelenti, hogy régóta figyelnek minket.

Az idegenek (egy része), lehet hogy valamiféle földi eredetű lelkek, akik itt maradtak haláluk után.

Végül egy kérdès, aminek érdemes lenne utánajárni: Hol jelent meg először és mikor az alacsony, nagy szemű idegen képe?

 132. piszkosfredakapitany — 2014-12-04 09:44 

@mergirl74: Lehet jobb is nekünk, amíg nem tudjuk a részleteket 🙂

Ebbe tényleg érdemes lenne belemenni. Vajon ez is olyan, mint a vízözön, hogy kb. minden jelentősebb (és persze sok alig ismert) kultúrában van nyoma…

Nem tudom kizárni, hogy léteznek, valami régebbi filmben volt, hogy „Túl nagy ez a galaxis, hogy pár milliárd emberre pocsékolják el”. Az is meglehet, hogy köztük is akad néhány Picasso vagy Rembrandt:)

 131. mergirl74 — 2014-12-04 08:48 

@piszkosfredakapitany:

Az kétségtelen, hogy a katonaság számos kísérletet folytatott és valószínűleg folytat a mai napig az agyi manipuláció témára, de hogy ennek lehet-e ilyen szövődménye? A válaszhoz kellene ismerni a kutatási részleteket, amik jelenleg nem igazán publikusak. Ami engem inkább érdekelne, hogy vajon %-osan mennyire tér el az “elraboltak” száma a média által erősen befolyásolt fejlett kultúrákban és a kevésbé befolyásolt fejletlen kultúrákban. Talán egy ilyen felmérés közelebb vinne a válaszhoz. Elképzelésem sincs, honnan kaphatták az 5%-os értéket.

De ha már földönkívüliek, nekem ők valahogy mindig a gabonakörökkel jönnek összefüggésbe. Elismerem, hogy a gabonakörök nagy része emberi eredetű, viszont van 1-2, ami készítését az időkorlát miatt nem igazán tudnak megmagyarázni. Úgyhogy lehet, mégiscsak figyelnek minket…és néha kiélik művészi hajlamukat. 🙂

 129. Aborepi Majom — 2014-12-03 23:07 

@specnaz86: „Túlzásnak hittem a posztban szereplő 5%-ot de a kommentekből kiderül, hogy reális lehet”

Pontosan ez a baj ezzel az amúgy izgalmas elmélettel, túl sok az áldozat. Ahogy Realcorpus is jelezte korábban, ekkora léptékben elrabolni az embereket képtelenég. A népesség 5-6%-a az 350-420 millió ember, miközben Európa teljes légiforgalma 2011-ben alig 777 millió utas volt:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Air_transport_statistics#Air_passenger_transport_on_the_increase

(Elnézést, a friss adatokat most nincs cérnám előkeresni, de nem is lényeges.) Ha minden alany csak féléves kontrolra megy, máris egy teljes európai légiforgalmat kéne suba alatt tartani! Létezhetetlen. Ráadásul mi emberek több mint száz személyt fuvarozó szárnyas heringesdobozokat használunk, nem egy-egy alanyt deportáló mentőkoptereket, tehát a titkos forgalomnak valójában két nagyságránddel nagyobbnak kéne lennie. Ha igaz volna a teória, minden héten láthatatlan UFO-ba ütközne egy egy repülő valahol…

Aztán ott a kérdés, hogy ki fogja be ennyi érintett bagólesőjét? A földi kormányok tuti nem, a mienk pl. 2 ember svájci kirándulását se tudta titokban tartani, nemhogy egy kontinensnyi légiforgalmat. És mennyire lenne hatékony egy afrikai kormány, aminek minden idejét lefoglalja a segélyek elosztása? Ugyanezért felejtős, hogy titkosszolgálati művelet lenne, erre senkinek se volna kapacitása. Lehet, hogy pár embert tényleg elrabolnak ufonauták, de a beszámolók java nyilvánvalóan nem valós élményeken alapul. Innentől viszont az elmélet inkább csak légvár, puszta rémálom, mint a vámpírmese volt százegynéhány éve.

Egyébként, ha már alien elraboltatások, a nordic faj nem szervez esetleg hibridizációs célú elragadtatásokat? 😉

 128. specnaz86 — 2014-12-03 21:41 

Félve írok ide! 🙂
Tegnapelőtt írtam, rá pár órára elvették az áramot, na mondom fasza, éjjel kettőig gyertyafénynél olvastam, majd még minimum 1 órát hallgattam a vihart a sötétben. Reggel hulla voltam, kiderült, hogy a vihar kitört 1 villanyoszlopot kb. 1 kilométerre itthonról.

A tegnap is írtam, fél óra és ismét áramszünet! Elő a gyertyákat, kezdődhet a szeánsz megint. Fél órát bírtam, na mondom ennyi kocsiba üllők és keresek fényt. Kifordulok az útra, látom a szomszéd lámpával áll a kapuja előtt. Megállok, kérdem mi-történt. Mutatja, hogy a fenyőfája kitört és leszakította a vezetékeket. Na mondom ma éjjel se lesz villany. Kérdi merre megyek ilyenkor. Mondom megyek be a városban, meginni valamit 1 régi ismerősömmel! (Mégse mondhattam, hogy 1edül vagyok otthon és fosok a sötétben 😀 )

Az úton azon agyaltam, hogy ezek holnapra megtalálnak, egyre közelebb üt be a ménkű! Fél éjszaka mozgásba voltam, néha kávézgattam, üdítőztem, fél 4 fele komolyan elgondolkoztam rajta, hogy kiveszek 1 szobát de jobbnak láttam ha nem használom a kártyám!

Ma reggel néhány Bear Grylls résszel indítottam majd megnéztem a Terminator 2-t, a déli órákba vettem ki készpénzt, vásároltam ami kell, aztán átrágtam magam néhány SAS- A túlélés titkai epizódon. Ezt a kommentemet teljes menetfelszerelésben írom, az udvaron az autóba konzervek és ivóvíz, menet irányba állítva járó motorral, ha ismét villanyoltás van teperek is innét engem nem kapnak el könnyen!
Szombat estig kell kihúznom, arra hazaér a barátnőm és meg vagyok mentve!

 127. innercircle — 2014-12-03 21:36 

@lomposfarkas: Na, ezen a képen pont az látszik, hogy az akaratátvivő sisak segítségével a macska irányítja a palit 😀

 126. innercircle — 2014-12-03 21:35 

@raggadoob: Azt hiszem, ezt az álmot tekinthetjük csak álomnak. Én meg egyszer azt álmodtam, hogy én vagyok Rozsomák, az a szuperhős, akinek fémkarmok ugranak ki a kezéből. (Tudom, tudom… régen volt, jó? 😀 ) Nem is volt olyan vicces, begyulladt és fájt, mint a veszedelem – pedig még csak harcolni sem kellett senkivel. Meglehetősen biztosan merem állítani, hogy ennek semmiféle valóságalapja nincsen 😀

 125. darkfuture — 2014-12-03 21:11 

@csubakka:

A föld meghódítása már régen megtörtént.Most jelenleg a megtartásán marakodnak,mert többen is bejelentkeztek a bérlésre a nagy leleplezés előtt,persze nem a jók, ők félig semlegesek.A szürkéknél fajnemesítés folyik minden szinten, valamilyen hybrid programot csinálnak.

A hüllők és hybridjeik irányítanak szinte mindent jelenleg a földön mivel rájuk hagyták az anunnakik a bolygót.A különböző hüllőhybrid családok is versengenek egymással a hatalomért.Jelenleg valami időutazós háború is folyik a háttérben a jelenlegi kozmikus háború mellett,de a lényeg az,hogy a jó frakció fel akarja szabadítani a bolygót,de ott van a bibi,hogy állítólag egy olyan szerződéssel mentek el az anunnakik,hogy az emberek addig maradnak rabszolgák a földön amíg igénylik.És hát meg kell hagyni még mindig uralkodnak felettünk a gyíkok és mindenki szolga úgymond.

 124. tuareg — 2014-12-03 21:05 

Régóta olvasom az oldalt most úgy érzem nekem is meg kell osztanom ilyen élményeket 😀

A történet ott kezdődik mikor édesanyám terhes volt velem többször volt olyan álma hogy idegenek elrabolják és kísérleteznek a magzattal, egészen a születésem előtti pár napig voltak ilyen álmai heti rendszerességgel utána elmúltak. Szépen cseperedtem majd olyan 9-10 éves korom környékén kezdődtek a fura álmok. Első alkalommal arra „ébredtem” hogy 4 kb 120 centi idegen lebegtet a szobámban, fekete szemük voltak és kékes fehér világító bőrük. Éreztem a tapintásuk, kis fehér szőrszálakat is a kezükön. Abszolút barátságosak voltak egyébként. Legközelebbi álmom már az volt hogy anyámat rabolták el de ott igazból semmi extra nem történt. Később viszont anyám térdén megjelent egy hetes alakú seb ami viszonylag gyorsan el is tűnt és olyat tényleg csak úgy lehet csinálni ha valaki belevág szándékosan, márpedig tudtommal anyám se nem bolond se nem alvajáró:D Valamint még volt egy olyan álmom amiben akkori osztálytársaimmal barangoltam a városban majd egyszer csak dobszólamot hallottam és az ég felé néztem és éreztem hogy jönnek de a barátaim semmit se reagáltak, a dobszó pedig egyre hangosabb lett majd hirtelen felkeltem. Azóta nem voltak ilyen típusú álmaim, legalábbis egyik se maradt meg így bennem. Mi annak tudtuk be ezeket az álmokat hogy akkoriban rengeteget reklámozták az új Toyota Yarist űrlényekkel, biztos csak azoktól paráztam. Szóval lényegében lehetett ez gyerekkori félelem de akár annál több is és ha utóbbi akkor lehet épp „nekik” kémkedek ezen az oldalon is 😀

 123. raggadoob — 2014-12-03 20:27 

Nem került szóba a cikkben az ufók megosztottsága, pontosabban frakcióik, amiből mondjuk az ufó-narratívák egy nagy méretű tanulmányt adnának ki. Gondolok itt a gonosz ufók opponenseire a kozmikus harcban, akik szintén képviseltetik magukat, pl ugye erre épülnek az Ashtar Sheranos fényangyalai szekta tézisei.

Volt régebben egy érdekes ufós álmom, aminek a legvégére és töredékeire emlékszem, azonban olyan észlelési, gondolkodásbeli jelenségek voltak benne, amelyek teljesen elütnek az álomban megszokott percepciótól. Gondolok itt a térérzékelés és az időérzékelés valószerűségére, pl amikor az ember jelenlétben tölti az idejét és nézeget, kiszúr térelemeket, megnézi, és a valós térszerkezet valóságos szubjektív volta az összkép élményében ezekből a részletek által adott benyomásokkal cizellálódik, alakul át. Ellentétben mondjuk az álomnál a tér dinamikusabb, és inkább egy masszív érzelmi töltés, lelkiállapot formába kerülése, – így az álomban azt is sugározza vissza, erősen kelti a feelinget.

Na az álomban az első verzió volt. Maga az álomtér semleges volt, egyszerűen anyagszerű. Egy kis méretű leszálló űrhajó belsejében voltam kis fehér nagyfejű ufókkal és beszélgettünk, meg valami dobozból szívószálas italt ittunk (mint a szívószálas gyümölcslevek).
Ezekkel az ufókkal úgy beszélgettem, mint ezeréves jó cimborákkal és ők is ugyanígy velem. Teljesen indivídumszerűek voltak, egyéniségek és nem volt az a gonosz kollektíva-benyomás, mint némely elrablós sztoriban. A kedélyállapotom felszabadult volt és teljesen otthonosan éreztem magam velük. Ők pedig közvetlenek, nyíltak és kedélyesek, humorosak voltak. Jófej, kis növésű figurák voltak, egyáltalán nem ilyen rideg, szervezkedős spekulálós társaság. Aztán az az utolsó kép, hogy sétálunk le egy hosszú rámpán egy nyílt mezőre és búcsúzkodunk.

 122. e329 — 2014-12-03 17:12 

@morat:
Ha az öcsém történeteire értetted akkor kettőt is le tudok írni.
Egyszer azt „álmodta”, hogy 3 szürke bőrű idegen bemegy a szobájába. A tesóm felül és beszélgetni kezd velük. Állítólag reggel amikor felébredt a szőnyegén lábnyomokat talált, hasonlóakat, mint amikor valaki vizes lábbal megy be és sötétebb lesz a szőnyeg a nedvesség miatt.
A második esetbe ébren volt éppen dolgozott, amikor a semmiből beugrott neki egy ” kép”, hogy ül egy fogorvosi szék szerűségben (ehez tudta a legjobban hasonlítani) és 3 szürke bőrű lény közelít felé.
Illetve több alkalommal is látott éjszaka olyan dolgokat az égen amit nem tudott mivel magyarázni. Persze ettől még nem biztos, hogy UFO lehetett….

 121. e329 — 2014-12-03 17:04 

@morat: nem is tudom. Elolvastam az alvásparalízissel kapcsolatban amit a neten találtam (alvási bénultság) illetve beszéltem ma olyannal is akinek rendszeresen van. Állítása szerint a szemét se tudja ilyenkor kinyitni (pedig állítólag csak a szemüket tudják ilyenkor kinyitni az érintettek). Érdekes volt ahogy körülírta, hogy ilyenkor mit tapasztal, mozgást semmiféleképpen nem. De nagyon remélem, esetemben is valami hasonlóval magyarázható az „álmom”. Viszont a túszúrás szerű nyomok és a kifordított, megfordított, félregombolt ruházatra (pizsomára) nem ad magyarázatot.

 120. piszkosfredakapitany — 2014-12-03 15:16 

@mergirl74: Köszönöm a választ. Részben megnyugtató, hogy nem lehet mindenki mandzsúriai jelölt, de azért ez a kb. minden 200. is elég durván hangzik.
Lehet, hogy az emberrablások (vagy egy részük) is ilyen kísérletekre vezethető vissza?

 119. koxi — 2014-12-03 14:14 

@boogee:
Kivételesen megnéztem, vagyis inkább meghallgattam ezt az enigmás videót. Jópárba belefutottam már, de a színvonal szerintem annyira gyenge, h egyet sem néztem végig. De ez a sztori elég hátborzongató volt nekem legalábbis. Szerencsére pont olyan időben kattintottam rá a videóra, amikor a lény sikolyát akarták lejátszani, így gyorsan levettem a hangot. Mióta ezt a szép kis posztot elolvastam, azóta alig merek kimászni éjjel az ágyból, ha a gyerekhez kell menni. Jobb, h nem hallgattam meg a hangját. Mindig irigyeltem azokat a felnőtteket, akik még az ördögtől sem félnek. Mér nem tudok én is ilyen rambo lenni….

 118. morat — 2014-12-03 00:42 

@e329:

„Alvásparalízissel magyarázható lenne az “álom” része, de attól tartok, hogy sajnos nekem nincs alvásparalízisem, sokszor arra ébredek, hogy mozog a lábam alvás közben (futok, biciklizek), ha verekedős álmom van akkor úgy ébredek, hogy ökölbe szorított kézzel hadonászok. :)”

Nem vagyok orvos, de amit leírtál az pont azt jelenti, hogy nálad az álom és ébrenlét állapotának elkülönülése nem valósul meg tökéletesen, hiszen álmodban is mozogsz. Miért ne lehetne ez fordítva is? (Kérdem, nem állítom).

Saját élményedre saját élménnyel:
Egyszer egyedül aludtam egy délután egy viszonylag ismeretlen lakásban. Álmomban bár tudtam, hogy alszom tudtam magamról is, ahogy egy kanapén fekszem. Előttem egyszercsak megjelent egy alak, lassan materializálódott a semmiből, egyre sűrűsödött és végül ember lett. Felismertem az arcát – én voltam, de soványabb, beesettebb, gonoszabb arccal. Üvöltve ébredtem.
Másnap egy barátom meglátogatott, mire elmeséltem neki a történetet. Ahogy elmondtam, az egyébként nyugodt nyári napon hirtelen jelentős huzat támadt és pár apróbb dolgot hozzámvágott. Utána visszatért a nyugalom. A barátom mindennek tanuja volt, totál kővé dermedt. Ma sem tudjuk mi történt valójában.

 117. morat — 2014-12-03 00:22 

@csubakka:

Ez roppant gyenge elmélet, hiszen ha a világ 5-6 %-át elrabolják igen is lesznek nem is kevesen, akik beszélnek erről. Ez az, amiről azt állítom, hogy nem értem miért kell rejtőzködni, ha erősek, és miért nem tudnak RENDESEN rejtőzködni, ha viszont (valamiért, mégis) kell. Ez rejtőzködésnek béna, ezért vagy más a magyarázat vagy ez az élmény egy meggyötört agy kényszerképzete.

 116. morat — 2014-12-03 00:13 

@morat:

Bocs, egy kimaradt: eltekintve a „Föld megmentése” motivációtól továbbra sem látom, hogy mi oka lenne a terjeszkedésnek egy társadalmilag fejlett fej számára.

 115. morat — 2014-12-03 00:09 

@csubakka:

A saját gondolataimat rendezve jutottam olyan következtetésre, ami egyesíthető a posztoddal:
Az idegenek évezredek óta figyelnek és nem avatkoztak be. Most értük el azonbam a „pont-of-no-return”-t. Ha magunkra hagynak, jó eséllyel nemcsak magunk irjtuk ki, de a szárazföld élővilágának nagy részét is, aminek regenerálódása év-százmilliókat igényelhet. Tekintettel arra, hogy a Nap várható élettartama már csak 1 Mrd év, ez nem engedhető meg. Ugyanúgy a külső beavatkozás sem engedhető meg (elsősorban a várható érdeksérelem és elutasítás miatt).
Egy (kényszer) lehetőség marad: beszivárgás és az emberiség történelmének látszólag „belső” megváltoztatása annak érdekében, hogy a bolygó élővilága (benne az emberrel) túléljen. Hogy az eszköztárba a megszállás belefér-e vagy nem az nem világos.

 114. morat — 2014-12-02 23:46 

@e329:

Engem érdekel.

 113. mergirl74 — 2014-12-02 22:57 

@innercircle:

És képzeld mekkora flash lett volna, ha tényleg megtaláljátok azt a táskát a vízió alapján.
Na, az ilyen jelenségeket hívom én létező, de megmagyarázhatatlan jelenségeknek. 🙂

 112. innercircle — 2014-12-02 22:28 

@mergirl74:
„Itt csak arról van szó, hogy az eseményt az agyunk úgy tárolja, hogy számunkra elfogadhatóvá váljon.”

Viszont ahogy írod is, mindig van egy-két érdekes kivétel. Például asszem a Hargitai-könyvben volt, hogy az egyik UFO-szemtanú egy meglehetősen kevéssé fejlett törzs tagja volt, aki nem sok roswelli marhaságot látott, és amikor megkérdezték, hogy milyen színű volt a lények ruhája, akkor csak tehetetlenül rázta a fejét, aztán a zsebébe nyúlt egy pénzdarabért, és rábökött, hogy olyan – mivel a nyelvükben nem volt szó az ezüstre. Persze nem voltam ott, szóval a fene tudja. Nincs róla screenshot, tehát meg se történt 😀

Ez meg már nem UFO-s: hogy valami valódit és szakmába vágót is mondjak, még ha a falra is mászol majd tőle 😀 Egyetemisták voltunk (műszaki), egy barátom elvesztette a táskáját és annyira kibukott, hogy felajánlottam, hogy keressük meg Agykontrollal (mondtam, hogy a falra mászol majd 😀 ), végülis mit veszthetünk. Én egyetlen előadáson voltam, a srác meg semmiféle ilyen marhaságban nem hitt soha, nemhogy a távérzékelésben, de szerintem még a hipnózisban sem, abban meg hogy az ivócimborájával csináljon ilyet és az vezessen valamire, pláne nem. Próbáltam „levinni Alfába”, képzelhetni, hogy milyen színvonalon, de a lelkesedés pótolta a szakértelmet. Mindenesetre a „haggyámá’ az ilyenekkel” típusu srác úgy mászkált a téren az ágyon fekve, hogy még azt is megmondta, milyen eldobott szemeteket lát. Egyszer meg kicsit parázott, hogy most őt látják, de kiderült, hogy csak a bankfiók elé tévedt és ott vannak a biztonsági kamerák – de azt mondta, hogy a háromból csak kettő működik, a harmadik ki van kapcsolva. A táska végül nem lett meg, bár „látta maga előtt” a helyet, ahol eldobták, a közeli felüljárót, vonatsínt, ilyesmit. Lehet, hogy csak nagyon beleélte magát, és a bankot meg a többit is csak képzelte, de akkor meg pont ezért volt rettentő érdekes.

 111. mergirl74 — 2014-12-02 22:18 

@csubakka:

Az alvásparalízis is okozhat ilyen jellegű képeket és érzéseket, de nem ez a jellemző. Ott inkább a “démoni megszálltság” a fő gonosz. 🙂
Számos kiváltó oka lehet egy ilyen “elrablásos” élménynek. Lehetnek gyógyszerek mellékhatásai, fáradtság és stressz együttes hatása, figyelemfelkeltés önmagunkra (nem kell tudatosnak lennie), probléma elterelés, stb.

Amennyiben valódi az átélt esemény akkor a kérdésedre a válaszom: igen, blokkolhatja felnőttként is az agya a traumát. A gyerekkori traumákkal ellentétben, ahol ugye azért lett blokkolva valami, mert az akkori tudat szintünk nem volt képes megérteni és befogadni az adott jelenséget, itt már tudatosítunk, csak akkora a félelem bennünk, hogy egyszerűen meg nem történté akarjuk tenni. Tagadás a nagyon erős félelem miatt. Esetleg a sokk hatása is kiválthat egyfajta amnéziát ebben az esetben.

Viszont az álom egy teljesen másfajta tudatállapot, mint a hipnózis. Az álmunkban az érzéseink manifesztálódnak képek sorozatává, nem igazán kapcsoljuk be tudatosan a gondolkodásunkat, csak a minket ért ingereket és belső világunkat vetítjük ki egy eseménysorozattá. És, bár ahányan vagyunk annyiféle képen emlékszünk az álmainkra, de itt is van egy visszatérő jelenség, hogy ha intenzív érzéseket élsz át az álom során, az jóval tovább – akár napokig is – megmarad az emlékeidben. A hipnózis alatt az intenzív érzésekhez társítunk képeket. Ugyan itt is ki van kapcsolva a tudatos gondolkodás, de ha visszatér a páciens a hipnózisból, mindenre kristálytisztán emlékezni fog (ha akarom persze 🙂 ), és nem csak ideig –óráig. Itt ez a különbség, és persze a külső tudatos vezetés.

A pszichológia nem egzakt tudomány, az agyról meg sajnos elég keveset tudunk ahhoz, hogy ki merjük egyértelműen jelenteni, hogy mi lehet az igaz és mi a hamis.

 110. specnaz86 — 2014-12-02 22:04 

@innercircle:

😀 xD 😀

 109. specnaz86 — 2014-12-02 21:49 

Túlzásnak hittem a posztban szereplő 5%-ot de a kommentekből kiderül, hogy reális lehet. Jó néhány kommentelőnek volt ilyen tapasztalata, ami engem meglep! Meglep mert én semmilyen formában nem találkoztam ezzel a jelenséggel, értsd, sem velem sem senkivel a környezetemben nem történt ilyesmi(vagy ha igen, nem beszélt róla). Ebből nem akarok messzemenő következtetéseket le vonni, csak annyit, hogy ezek szerint sem én sem az ismerőseim nem tartozunk a célcsoportjukba, vagy nem kerültünk még sorra, vagy az 5% százalék azokat az embereket takarja akik emlékeznek is valamire, nálunk többieknél jól sikerült az agymosás!

Azonosítatlan repülő tárgyakról kis túlzással csak annak nincs sztoria aki életébe nem jött fel a pincéből. Ha rendszeresen fel-fel pillantasz az égre előbb utóbb látsz olyat amit nem tudsz megmagyarázni, ha ezt éjszakánként teszed hatványozottan igaz.
Nekem is van három vagy inkább négy olyan élményem amit nem tudok megmagyarázni. Ebből 3szor számomra nem azonosítható repülő tárgyat láttam(később az 1ik esetre találtam magyarázatot azt hiszem), a negyedik amit másodmagammal éltem át pedig annyira bizarr szituáció volt, hogy mai napig meg vagyok győződve róla, hogy nem történt meg, holott van rá tanúm és a zavart okozó tárgy is ott lapul valamelyik fiók mélyén máig is. A földönkívüliekhez viszont nem hiszem, hogy köze lenne, inkább az okkultizmusba hajlik úgyhogy itt off.

Visszatérve az ufókra azt például nem értem, hogy ha az a cél, hogy rejtve maradjon a ténykedésük itt a földön, mi a szarért van rajtuk reflektor, miért világítanak? Ha nem akarom, hogy lássanak alap, hogy lekapcsolom a villanyt.

Egyébként meggyőződésem, hogy ha megjelenne a halálcsillag például New York felett és hatalmas fényreklámokon hirdetné, hogy – Hahó, földönkívüli intelligens lények vagyunk a Zeta Riticuli rendszer 4ik bolygójáról – akkor is lennének szkeptikusok.
Mások meg a szélvédőre tapadt légyszarba is belelátják az Enterprise-t.

Hit kérdése lenne az egész? A hitnek van 1 rossz tulajdonsága, ha túl nagy dózisban van jelen, szörnyet hal a racionális gondolkodás.

 108. innercircle — 2014-12-02 21:48 

@norniron: Te megnyugodtál, hogy csak álmodtad, és megsimogatva a kutyát, átmentél a másik szobába, a blöki meg hálásan csóválta a farkát és tovább rágcsált egy enyhén kenguruforma lábat… 😀

 107. innercircle — 2014-12-02 21:34 

Hargitai Károly huszonöt éve írt egy könyvet a témáról, a „Negyedik típusú találkozások”-at, összeszedett benne egy csomó ilyen esetet. Tizenkevés évesen elolvastam és úgy be voltam szarva, hogy éjszakákon át alig tudtam aludni 😀 Most, hogy rákerestem, láttam, hogy ez az UFO-trilógia harmadik kötete volt. Még jó, hogy nem olvastam az első kettőt is, mert akkor tán a maradék eszem is elment volna 😀
Egyébként volt egy cikk a rengeteg nyom nélkül eltűnt emberről is. Néha talán annyira beválik az együttműködés, hogy vissza se hozzák az illetőt?

 106. mergirl74 — 2014-12-02 21:25 

@piszkosfredakapitany:

Hát nem is tudom. Van egy jó és egy rossz hírem a Mandzsúriai jelölttel kapcsolatban. A jó hír az, hogy az emberi agyat annyira nem vagyunk képesek befolyásolni, hogy az ember, az eredeti személyiségével össze nem egyeztető feladatokat képes legyen hipnotikus transzban végrehajtani. Rossz hír viszont az, hogy számos kutatás, valamint dokumentált kísérlet alapján kb. minden 200. embernek be lehet programozni az agyát ölésre. Szóval veszélyes játék a hipnózis. És ebben az oroszok a legnagyobbak a mai napig.

 105. morliholect — 2014-12-02 20:51 

@specnaz86:

Vagy kezdő gyakornokok.

http://youtu.be/pY1_HrhwaXU

 104. boogee — 2014-12-02 20:24 

Alvási bénulásban már volt részem 3-4 alkalommal, de nem volt olyan érzésem mintha állna mellettem valaki. Rémisztőnek csak az első alkalom tűnt a többi inkább bosszantó volt.

Az 1800-as évek végén fogtunk először nem földi rádióadást (mi akkor még nem sugároztunk), az úriember aki ezt elkövette Tesla volt!
Azóta pedig már majd egy tucatszor fogtunk ismeretlen eredetű rádióadást!
Ezekről azért nem tud mindenki mert az ónos eső sokkal nagyobb szenzáció.

Ez nem pont eltérítés, de akinek van szabad 1 órája:
https://www.youtube.com/watch?v=MopFgCsSNBI

Mindenki mondogassa magának:
„I want to believe”
🙂

 103. zizzi — 2014-12-02 19:55 

… es lehet, hogy sok olyan elrablott is van, aki soha nem ter vissza….

https://konteo.blogrepublik.eu/2013/01/18/eltuntek/

 102. specnaz86 — 2014-12-02 18:46 

@epidemic:

Azt, hogy nem ugyan oda teszik vissza az áldozatot vagy forditva adják rá a ruháit magyarázható azzal, hogy az elrablást és visszavitelt nem a titkos programjuk vezetője vagy a vizsgálatot, egyebeket végző orvosok, biologusok stb.-k csinálják!
Hanem alulfizetett mezei alien-ek,akiket az éjjeli műszak vége fele közeledve teljesen hidegen hagy, hogy a kertbe vagy a fürdőkádba ébred a delikvens!
😀 Elöttem van a szitu ahogy két melós nagyfejü kihajitja az áldozatot a kertbe, aztán uton az anyahajó fele igy az egyik:
– Te, mi a szart keresünk mi itt több 100 fényévre hazulról?
– Hmmm….én már be adtam a felmondásom tesó, nem ez volt a szerződésbe!

 101. gildor — 2014-12-02 17:55 

remélem emberségesebbek, mint azok a „kutatók”, aki a tudomány nevében folyékony alumíniummal öntöttek ki egy hangyabolyt.

egy könyvhöz folytatott háttérkutatás közben elfilóztam azon, hogy az idegenek, ha léteznek – én szkeptikus vagyok – akkor etikai okokból is csak közvetetten hathatnak az emberre. minden más katasztrofális, gondoljunk arra, mit csináltak az európaiak afrikával, és mi a hatás most, hogy kivonultunk lényegében onnan, de a problémák maradtak.

 100. e329 — 2014-12-02 17:07 

@csubakka :köszönöm szépen az infót!
Alvásparalízissel magyarázható lenne az „álom” része, de attól tartok, hogy sajnos nekem nincs alvásparalízisem, sokszor arra ébredek, hogy mozog a lábam alvás közben (futok, biciklizek), ha verekedős álmom van akkor úgy ébredek, hogy ökölbe szorított kézzel hadonászok. 🙂
Az eset amit említettem 2010 őszén történt. Aludtunk a szobában a lányommal. Ő a kis ágyában én a komódjával szemben a nagy ágyon. Egyszer arra ébredtem, hogy valaki néz (volt bennem egy ilyen érzés és mivel amúgy sem aludtam akkoriban mélyen mindenre felébredtem, főleg ha érzésekről megérzésekről volt szó, hiszen volt egy kicsi babám). Szóval kinyitottam a szemem és látom, hogy egy fekete köpenyes csuklyás alak áll az ágyam és a komód között. Fekete volt, de mégis áttetsző, mivel láttam a digitális órát világítani a alak mögött. Néztük egymást egy darabig (biztos vagyok benne, hogy ő is tudta, hogy nézem) azután úgy csinált mint aki sarkon fordul, kikerülve az ágyamat -mintha egy balerina lépkedne- kilebegett a csukott ajtón. Azután mint akit leütöttek elaludtam. Másnap minden rendben ment délelőtt 11-ig ekkor ugrott be az éjszaka történt dolog. Azonnal megnéztem a gyerekem de szerencsére nem találtam rajta semmi nyomot… Rengeteg minden történt még abban a házban és körülötte ahol ez lezajlott, de az inkább szellem témakörbe sorolható lenne, így nem akarom más irányba elvinni a témát…. Illetve az öcsémmel is történt 2 ilyesmi álomszerű, hirtelen beugrik a nap közepén eset.

 99. csubakka — 2014-12-02 16:31 

@e329:

Lebilincselő, és egy az egyben egyezik azokkal a beszámolókkal, amiket az anyaggyűjtés során a három kutatótól olvastam.

De én tényleg nem akarom azt állítani hogy ez valós, nem mondhatok ilyet, hisz nem vagyok szakember. Szóval nem állítom, hogy ez nem csak álom, vagy valamilyen lélektani jelenség volt, de az biztos, hogy a beszámolókkal egy az egyben egyezik.

Neked is azt tudom mondani, hogy ha érdekel a téma, és megy az angol, akkor David Jacobs honlapján tájékozódhatsz bővebben:

http://www.ufoabduction.com/

A honlapon meg van adva az e-mail címe is, ezt másoknak is mondom, akit érdekel, akár írhattok is neki:

e-mail: djacobs@ufoabduction.com

postai cím: ICAR
7715 Crittenden Street #129
Philadelphia, PA 19118-4421

De itt is le kell szögeznem, hogy nem vállalhatok felelősséget azért, hogy Jacobs nem téved-e esetleg, (az alvásparalízises magyarázat is elég meggyőző) szóval nem állítom, hogy nála az igazság, de ha valakit érdekel, miért ne tehetne egy próbát.

A történeted folytatása egyébként érdekel, és szerintem vagyunk még itt ezzel így egy páran, úgyhogy kérlek folytasd.

 98. raggadoob — 2014-12-02 16:12 

@csubakka: ez egy feltevés csupán, de a szag érzékelés társulhat talán egy bizonyos megváltozott idegrendszeri kondícióhoz. Azt olvatam régebben, hogy a skizofrénia kórképeinél ritkán előfordul a szagtévesztés vagy szag hallucináció – égett pörkölt szagokkal.

Én szagot ilyen esetekben sosem éreztem, és a paralíziseim mindig még az álom síkon ütöttek be. A háton fekvés kipipálva. Nem volt lebegés. Egyszer társult hozzá ufós kontextus, kétszer meg inkább démoni. Az ufósnál az álomképekben közvetlenül nem láttam őket. Az álom díszletében színes fény tódult be a bukóablakon, amely olyan volt mint valami közeg. Erős színes fényszerű de átláthatatlan, sűrű sugárzás, vagy nem tudom, miképp tudnám körülírni. Ez kitötötte a látásomat, árnyakat láttam ezen keresztül és érzékeltem. Ez a betóduló szín le is bénított, magas-közép hangrezonanciával érkezett és lebénított. Ekkor vettek körül, de egyáltalán nem töltött el félelemmel. Elkezdtem beleadni minden tudati erőmet hogy megmozdítsam a karomat. Teljes erőtlenséget éreztem, szinte halottnak éreztem az izmaimat. Nagyon erős akarattal és kínszenvedéssel mozdítottam meg a kezemet, inkább csak toltam az ágyon aztán megérintettem valamit, pánikszerű füttyhangok jöttek, egyszer csak egy baromi erős fájdalom a másik karomba könyékhajlat fölött és ezzel szakadt vége az álomnak, felébredtem.

A másik kettőnél volt megijedés, meg elemi félelem. Rettenetesen gonosz és erős jelenlétet éreztem, ugyanígy bénultságot és mintha a mellkasomba nyúlva kitépnék a lelkemet, összeszorítanák a szívemet. Ezeknél azt hittem, beadom a kulcsot. Megmozdulni nem tudtam és ezeknél kívülről láttam magam, ahogy zihálok. Szörnyalak meg ilyesmi nem volt, magától értetődően intuitíve volt adva minden információ.

 97. djatlov — 2014-12-02 16:07 

@csubakka:
És utána mi lesz?
…………………
És miért?
🙂

 96. e329 — 2014-12-02 16:02 

Köszönöm, hogy elmondhatom!
Az első eset amire emlékszem 11-12 éves korom körül történt. Futni voktunk a keresztapám feleségével és az öcsémmel (1 évvel fiatalabb nálam). Este teljesen sötétben futottunk a felnőtt kísérőnk mögött picivel lemaradva. Az ég tiszta volt és csillagos. A tesóm kb ÉNY irányban látott valami fényeset (ekkor szólt nekem is, de a kísérőnknek nem szóltunk arról amit éppen láttunk elkötelezett vallásos mivolta miatt). Ahogy haladt az égbolton lehetett látni, hogy sárga, zöld és piros színek futottak a szerintünk korong alakú testen. Nem tudom milyen messze lehetett, de az öcsém a mai napig esküszik rá, hogy ablakokat is látott a tárgyon.
A második eset kb 1 évvel később nyáron történt. Játszottunk a kertben a tesómmal kezdett sötétedni de még lehetet látni. Egy narancssárga gömböt vettem észre a hátsó kertünkben. Ahogy közelebb mentünk (kb 20 méterre mertük megközelíteni) egész egyszerűen a hátsó szomszédunk nagy fenyőfája mögé húzódott ez a gömb, de még tökéletesen látszódott. Elkezdtünk távolabb menni ekkor újra előjött. Amikor közelebb mentünk behúzódott a fenyő ágai mögé.
A harmadik eset 14 éves koromban tavasszal „történt” (volt ecsaks egészségügyi problémám). Egyik éjjel azt „álmodtam” (mai napig nem tudom eldönteni mi is volt pontosan), hogy egy nagyon friss levegővel teli fényes szoba szerűségben vagyok. Egy fém asztalon feküdtem, ugyan lekötözve nem voltam, de nem tudtam mozogni csak a fejemet egy nagyon picit megemelni és jobbra balra fordítani, de azt sem teljesen. A saját szemszögemből tapasztaltam az eseményeket tehát nem kívülről láttam magam. Amikor megemeltem a fejem amennyire csak tudtam láttam, hogy nincs rajtam ruha. Visszatettem a fejem és jobbra fordítottam. Ott állt 2 szürke bőrű lény. Aztán balra fordítottam ott 1 ugyan ilyen lény állt. A jobb oldalon állók közül az egyik azt mondta, hogy ne féljek, ezt a fejemben hallottam, mintha egy gondolat lett volna csak nem tőlem származott. Én ugyanígy válaszoltam, hogy nem félek (pedig éppen az ellenkezője volt az igaz). „Elmondtam” neki az egészségügyi problémám és megkértem, hogy segítsen. Erre a hasamhoz lépett a tenyerét fölé tette és valami vakítóan fehér fény jött ki belőle. Aztán filmszakadás. Felébredte. Elmentem iskolába stb és néhány nap múlva valóban megoldódott az eü problémám. Ezután az „álom” után rendszeresen találtam magamon sok apró tűszúrás szerű nyomot. Főként a combonon és a hasamon. Valamint redndszeres volt, hogy a pizsomám félre gombolva, kifordítva vagy megfordítva volt rajtam. Mindig figyeltem, hogy hogyan veszem fel de ezek után az esetek után már direkt figyeltem illetve megkértem rendszeresen a családtagjaimat, hogy nézzék meg ők is, hogy nincs e fordítva kifordítva, félregombolva. Volt, hogy úgy ébredtem, hogy csak kifordítva volt vagy megfordítva vagy félregombolva de előfordfult néhányszor, hogy mellém volt dobva.
A következő esetnek nem tudom, hogy mennyi köze van az adott témához, de leírom hátha okosabb leszek, mert valaki meg tudja magyarázni. Nyár volt nagyon meleg tiszta idő volt kint. A szomszéd srác szobájában ültünk délutàn amikor a nyitott ablakon belebegett egy kb 30-40 cm àtmérőjű tejüveg fehér gömb. Lassan átlebegett a szobán majd eltűnt. Csak ezután mertünk megszólalni konkrétan én kérdeztem rá, hogy làtta e?! Erre igennel felelt, majd megpróbáltuk kitalálni mi is lehetett. Ő teljességgel szkeptikus volt az ufo témában és a mai napig sem érdekli…… Van még egy eset de mivel elég hosszúra sikeredett ez a hozzászólás csak akkor írnám le ha fentiek után igény van rá.

 95. csubakka — 2014-12-02 15:46 

Még a „Változás” kérdése is érdekes. A posztban nem fejtettem ki részletesen, mert nem akartam a terjedelmi korlátokat még tovább feszegetni, de a beszámolók úgy írják le a dolgot, hogy a kis szürkék képeken a mindennapi földi életből vett jeleneteket mutatnak nekik képernyőn. Majd aztán felteszik nekik a kérdést, hogy meg tudják-e mondani, a kis videón kik voltak hibridek, és kik valódi emberek? Majd mikor erre a páciens azt válaszolja, hogy fogalma sincs, akkor a kis szürke azt mondja, a Változás után így fogunk együtt élni a Földön, és ez majd milyen jó lesz. 🙂

A „Változást” magát illetően pedig azok, akik azt állítják, hogy statisztaszerepre készítik fel őket, szintnén „oktatóvideókról” számolnak be. Ezek olyan jeleneteket mutatnak, ahol pl. rettegő és zavarodott embertömeg halad az utcán, és nekik az utcasarkon állva kell nyugtatgatni és terelni a tömeget.

Hogy egy ilyen „Változás” hogy festene? Persze nem győzöm eleget hangsúlyozni, nem állítom, hogy tényleg erről van szó, de egy izgalmas gondolatkísérlet erejéig játsszuk le fejben, hogy ha valóság lenne, akkor ez hogy lenne logikus:

Tényleg tegyük fel, hogy egy olyan fajról van szó, ami közelről, test-test ellen képes az elmemanipulációra, de mondjuk kicsit távolabbról már nem, illetve egy hibrid (vagy szürke) egyszerre csak egy embert tud lebénítani, és mondjuk spéci sisakokkal tényleg ki lehet védeni. És tegyük fel azt is, hogy az idegenek Szun-ce hidegvérű és bölcs követőiként tényleg eltökélték magukat arra, hogy ők márpedig egyetlen puskalövés nélkül veszik be az erődöt.

Namost amennyit laikusként katonai és gumitalpú témákról tudok, azalapján egy ilyen műveletet úgy kell végrehajtani, hogy a beszivárgók, miután kellően beszivárogtak, egy adott jelre hirtelen egyszerre vonják ellenőrzésük alá az összes stratégiai objektumot. Ez esetünkben jelentheti a Föld összes jelentősebb katonai támaszpontját, különös tekintettel a légierőkre és a nukleáris haderőre, akkor a kormányzati központokat, akkor a kommunikáció lebénítását, a mobilszolgáltatók kikapcsolását, az internet lekapcsolását, a főbb TV és rádió adók lekapcsolását, mindezt egyszerre, egy adott jelre.

Majd utána második lépésben ezeknek a funkcióknak immár a hibridek által ellenőrzött, átnevelési célzatú újraindítását. (Kivéve a fegyveres erőket, mert ott nyilván teljes leszerelés, aztán a földi fegyveres erők helyére innentől valóban nyíltan fel lehet vonultatni a csészealjakat, nehogy a bennszülőtteknek lázadni jusson eszébe. 🙂 )

Na most ehhez, ha a gondolatkísérletben korlátozott elmemanipulációs képességeket feltételezünk, akkor szükséges legalább egyetlen munkanap erejéig nagy számú hibridnek beszivárogni ezeknek az objektumoknak az dolgozói közé, hogy aztán ott az adott jelre bevethessék az elmemanipulációt. Vagyis ha a képen látható hibrid leányzóhoz hasonló titkárnők és takarítónők kezdenének felbukkanni a nevadai Nellis légitámaszponton, vagy a Jászai Mari téri képviselői irodaházban, akkor elkezdhetünk gyanakodni. 🙂

 94. csubakka — 2014-12-02 15:05 

@morat:

Filózok ezen a dolgon, olyan szempontból, hogy feltéve, hogy létezne egy faj, akiknek ilyen szándékai vannak, mi volna logikus a részükről, és mi nem.

„Ha (B) esetre tippelek a kérdés: miért most? Ha jól értem a folyamat csak a ’80-as években kezdődöt. Eddig miért nem?”-kérdezed.

Amit pár sorral lejjebb írsz, az szerintem egy lehetséges válasz lehet erre:

„A technikai tudás erősen önveszélyes. Az emberiség sorsát pl. megpecsételheti egy Pakisztán – India atomháború (kb. 50 töltet) is, mert valószínűleg olyan nukleáris telet okozna, ami mókustól felfelé minden szárazföldi nagytestű állatot megölne. A hidegháború alatt legalább két olyan eset volt, amikor a kezek idegesen doboltak a piros gombokon. Szvsz ha nem változtatunk drasztikusan valamin, az emberiségnek max 50-150 éve lehet hátra (pl. klímaváltozás -> milliárdok lehetetlenek el -> világháború -> nyekk)”

Namost ez az elmúlt párezer évben azért nem volt így, csak pont most, nagyjából pont azóta, mióta a beszámolók gyakorivá váltak.

Ha ezeknek a lényeknek akár etikai okokból, akár saját érdekükből célja a Föld élővilágának megtartása, akkor ez az utóbbi évtizedekben kialakult helyzet lépéskényszert jelenthet számukra. Ha feltesszük, hogy igaz David Jacobs beszivárgásos-hódításos konteója, akkor ez is egy logikus indok lehet rá. Még azelőtt venni birtokba ezt a bolygót, hogy a hülye bennszülőttek elpusztítanák. 🙂 Hasonló magyarázat lehetséges egy kicsit más nézőpontból is: Ha régóta figyelsz egy bolygót, és azt látod, hogy az ott élő civilizáció éppen elérkezett a fejlődésben a világűr meghódításának küszöbére, akkor ez is jelenthet egy lépéskényszert számodra. Ha pl. úgy látod, hogy a világűrben önálló hatalomként való megjelenésük ellentétes lenne az érdekeiddel, akkor is ez az a pillanat, amikor lépned kell.

„még sokkal-sokkal egyszerűbb, ha nem tökölünk, hanem az elme-manipulációs képességekkel az egész bolygó lakossága felett átvesszük az irányítást. Ha a kezdeti sokkon túl vannak akkor a tömegek sci-fi eszközök nélkül is átnevelhetők, a történelem tele van példákkal. Minek hibrid, ami amúgy is egy másik faj, ha a bennszülött is irányítható?”-kérdezed.

Erre a kérdésedre azok az előadások és irományok, amiket a poszthoz való anyaggyűjtés során néztem végig, tulajdonképpen választ adnak. Ha igaz, akkor úgy néz ki a dolog, hogy ennek az elmemanipulációnak is megvannak a maga korlátai. Eleve egy ilyen test-test elleni dologról volna szó, ami telepatikus, és nem pedig technológiai. Vagyis a beszámolók szerint csak közelről működik, és egy lény nem igazán bír el egyszerre több emberrel. Ráadásul ha pl. tényleg elektromágneses sugárzásról volna szó, akkor valóban lehetséges volna megfelelő tökfödőkkel kivédeni.

Namost ha ilyesmiről van szó, akkor az valóban alkalmas lenne arra, hogy emberrablásokkor, vagy egy titkosszolgálati eszközökkel végrehajtott beszivárgási művelet során alkalmazzák, de pl. arra már nem, hogy egy, több ezer állig felfegyverzett katona által védett támaszpontot frontálisan meg lehetne támadni vele.

Egyébként a beszámolók szerint hosszú távra pont valami olyan forgatókönyvre utalgatnak a kis szürkék, mint amit te „a bennszülöttek átneveléseként” említesz. A beszivárgás Dr Jacobs állítása szerint csak egy alapozó fázisnak tűnik, valószínűleg addig, amíg a „Változás-kor” ki nem iktatják a földi kormányokat és védelmi erőket. 🙂

 93. djatlov — 2014-12-02 14:47 

Az MK Ultra szerintem a mai napig fut. Felfejlesztve.

 92. djatlov — 2014-12-02 14:44 

@e329:
Érdekel.

 91. djatlov — 2014-12-02 14:44 

Nos, én annó leragadtam a Communion című könyvnél, és az utóbbi 20 év kimaradt, nem gondoltam, hogy már itt tartunk… (tartanak)(a tuggyukik).
Furcsaságaim nekem is voltak, hasonlóak Petibáéhoz és nekem is leginkább óvodás korban.
Mivel rendkívül hiteles számomra ez a banda (mármint a Kedves Olvtársak), jólesik a sok „comingout”, nagy megnyugvást jelentenek a leírásaitok.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen témában látok itt postot, még pedig ilyen szinvonalasat.

Szóval nagyon köszönöm, ismét!

 90. csubakka — 2014-12-02 14:39 

@FilcTroll:

„Ha viszont lehet hamis emléket plántálni az agyba, akkor lehetséges, hogy egy teljesen más (akár emberi) szervezet próbálja leplezni ügyködését ezekkel az eltérítés-élményekkel.”-írod

Hát éppenséggel ez a poszt utolsó opciója, hogy itt igazából a MK Ultra emberkísérletek folytatásáról volna szó, és csak az ezt leplező gumitalpú dezinformáció volna a földönkívüli sztori.

Itt mondjuk egy érdekes kronológiai egybeesés, ami a poszt írása közben még nem jutott eszembe, hogy ugye a MK Ultra programot hivatalosan 1973-ban szüntették meg, az emberrablás beszámolók pedig pont a ’70-es évektől váltak tömegessé.

 89. csubakka — 2014-12-02 14:32 

@mergirl74:

Amit leírsz az eléggé erősíti az alvásparalízisos magyarázatot.

Ugyanakkor lenne hozzád, mint szamabelihez egy kérdésem: Ugye amiért az egész hipnózis dolgot terápiák során alkalmazzák, az az, hogy sok gyerekkori traumára nem emlékeznek a páciensek, egy védekező mechanizmus keretében az elme valahogy blokkolja bizonyos traumák emlékét. (jól tudom?)

Az lenne a kérdésem, hogy ilyesmi működhet felnőttek esetében is? Feltéve, hogy a jelenség valódi, nem is tudnék hirtelen olyasmit mondani, ahol az emlékeket blokkoló védekező mechanizmus működésbe lépése indokoltabb volna, mint egy ilyen esetben. Hiszen ha a jelenség valódi, akkor itt olyasmi történik az áldozattal, amit józan ésszel felfogni sem képes.

Mint pszichológus, elképzelhetőnek tartanád, hogy egy ilyen trauma esetében egy felnőttnél is életbe lépjen az a mechanizmus, ami a gyerekkori traumák emlékeit elfedi? Illetve képes volna az ilyesmi olyan gyorsan működésbe lépni, hogy az illető már néhány óra múlva sem emlékszik?

Vagy egy másik hasonló kérdés, ami most jut eszembe, ahogy ezt írom: Ugye az álmainknál gyakori, hogy mikor felébredünk, akkor abban a pillanatban még teljesen tisztán emlékszünk a teljes álomra, néhány perc múlva viszont már nem emlékszünk semmire. Erről a jelenségről tudnál kicsit bővebben mesélni, hogy hogy működik?

 88. csubakka — 2014-12-02 14:17 

@e329:

Érdekel, nagyon is érdekel, kérlek írd le, ha nem gond. (De megmagyarázni nem hiszem, hogy meg tudnám.)

 87. csubakka — 2014-12-02 14:01 

@petiba:

Ez tényleg hátborzongató. Namost én tényleg nem vagyok szakember, csak érdeklődőként raktam össze a posztot, szóval nem tudok, és nem is akarok állást foglalni abban, hogy amit átéltél, az csak alvásparalízis volt-e, vagy valami más, illetve hogy amit láttatok, azok csak kísérleti lopakodó gépek voltak-e vagy valami más.

Viszont az tény, hogy amiket leírsz, lényegében egy az egyben megfelelnek annak, amilyen esetekkel a poszt írásakor a három úriember előadásaiban találkoztam, mármint ami az állítólagos áldozatok tudatos emlékeit illeti. Különösen érdekes, hogy a bulvárban uralkodó csészealjak helyett te is háromszög alakú UFO-t említesz, márpedig a háromszög alakú UFO-k észlelése meghatározó az elmúlt 20-25 év beszámolóiban. Még egy érdekesség, amit említesz, és amivel én speciel nem találkoztam sem az X-aktákban, sem a hollywoodi filmekben, viszont a poszthoz való anyaggyűjtés során igen, az az égett szag.

Mindenesetre ha érdekel a dolog, és megy az angol, akkor itt van David Jacobs honlapja, itt bővebben utánajárhatsz a témának, egy online kérdőív is van az oldalon, sőt, akár írhatsz is neki:

http://www.ufoabduction.com/

Persze itt megint hangsúlyoznom kell, hogy laikus vagyok, nem állítom és nem is állíthatom felelősséggel, hogy a jelenség nem pusztán alvásparalízis, nem állítom, hogy David Jacobs esetleg nem sarlatán, vagy nem téved akár teljesen jóhiszeműen is (itt írta is egy kolléga, hogy a hipnózis tévedhet), de ha érdekel a téma, akkor nyugodtan nézz körül a honlapon.

 86. csubakka — 2014-12-02 13:43 

@szofi:

„Köszönöm, Csubaka, jó lenne, ha meg tudnám érteni mit gondolt a gyerekekkel való beszélgetés után. Sajnos gyenge vagyok angolból.”

Azt mondja az előadásban, hogy szerinte is igazat mondanak.

 85. csubakka — 2014-12-02 13:41 

@epidemic:

„Ha valakinek meg van a képessége, hogy az emlékek közti lapozgatás során lebénítson egy két ajtós szekrény típusú bodyguardot, vagy egyéb módokon tud irányítani elmét, az miért ragadtatja magát fizikai erőszakra?”

David Jacobsnak erre az a válasza, hogy a cél ebben az esetben a megfélemlítés. Vagyis hogy mikor az áldozat legközelebb egy szakembernél hipnózisban felidézi a dolgot, és akkor eszébe jut, hogy őt megverték és megfenyegették, hogy bántják a gyerekeit vagy a szüleit, akkor f*ssa össze magát a rémülettől, és döntsön úgy, hogy bármi történjen is, soha többet nem beszél külsősöknek a dologról.

Feltéve de meg nem engedve hogy a jelenség valós, ebben éppenséggel volna logika.

 84. e329 — 2014-12-02 13:38 

Sziasztok!

Eddig „csak” lelkes olvasója voltam a blognak és most jött el az idő, hogy e téma miatt regisztráljak és hozzászóljak.
Számomra nem kérdés, hogy léteznek földönkívüliek. Több esetben is láttam olyan azonosíthatatlan tárgyakat az égen (vagy jelenséget a közelemben) amit alapos utánajárással sem tudtam megmagyarázni. (Akkoriban még számunkra elérhetetlen volt az internet így könyvekből próbáltam válaszokat találni a jelenségekre) Csak az eseteket követően kezdett el érdekelni a téma. Aztán amikor megláttam a blogon, hogy „ufo-emberrablások” a téma bele is vetettem magam az olvasásba egészen addig ameddig a kifordított pizsama részhez nem értem. Itt hiába nem volt kellemetlen az „élmény” (amit mai napig nem tudom eldönteni, hogy álom volt e vagy valóság) hosszú percekre megálltam az olvasással és próbálkoztam elnyomni a rajtam lassan eluralkodó sírást. Ha érdekel bárkit is, hogy mit „éltem át” szívesen leírom és szívesen veszem ha bárki megpróbálja megmagyarázni.

 83. piszkosfredakapitany — 2014-12-02 13:12 

@mergirl74: Akkor ez olyasmi (is lehet), mint „A mandzsúriai jelölt”-ben? Vagy annyira durván azért nem működik?

 82. epidemic — 2014-12-02 13:11 

Sok dologról hisz valamit az emberiség. Magyarázatot keresve mindent lekorlátoz a saját világára. Miért hisszük, hogy Ők is szén alapú vegyületekből állnak össze? Miért hisszük, hogy ugyanaokra a szervekre (pl kezek, lábak, szem) szükségük van a saját világukban? Vagy, hogy ők is hasonmód szaporodnak, mint mi? Vagy, hogy pont a szaporodásukhoz köze van a spermiumoknak, a petesejtnek, egyátalán a méhnek? Miért hisszük, hogy egyátalán van közük pl a DNS-hez?

Másrészről. A leírtak alapján fejlett lényekről beszélünk, akik telepatikus úton kommunikálnak vagy ugyebár képsek módosítani a tudatunkat. Még ha azt is vesszük, hogy a világunkba nincsenek beilleszkedve rendesen (azaz ahogy a cikkben is szerepelt; „Az elrablottaknak immár fejtágító kiselőadásokat is kellett tartaniuk hibridek számára az emberi társadalomban való életről, viselkedésről. Körbe kellett őket vezetni a lakásukban és elmagyarázni nekik, hogy az egyes bútorok, használati tárgyak mire valók.”) még, ha emiatt nincsenek is tisztába mindennel és így elfogadom, hogy pl fordítva adják rá a pizsamát, vagy keverik a ruhákat…. de hogy követhet el egy ekkora inteligenciával rendelkező lény olyan hibát, hogy az elraboltat nem pontosan oda ahonnan elvitte? A szándékosságot kizárhatjuk, hisz nem véletlenül törlik az elrablásról szóló emlékeket. Ha pedig belelát az emlékeibe minden bizonnyal azt is tudja, honnan törli az emléket, azaz tudja, mi az utolsó emlékkép. Így beleértve azt io, hogy az illető pontosan hol volt abban a pillanatban amikortól megszünteti az emlékeit. Tehát ugyanoda kellene visszatenni.

Harmadik megfigyelés, a – hogy úgy fogalmazzak – a titoktarás témaköréből: „Ha pedig azok ellenszegülnek, akkor testi fenyítést sem átallanak alkalmazni velük szemben, hogy diszkrécióra kényszerítsék őket. Akár meg is verik őket büntetésül, és telefonos fenyegetéseket is alkalmaznak, újabban már magával Jacobsszal szemben is.” Ha valakinek meg van a képessége, hogy az emlékek közti lapozgatás során lebénítson egy két ajtós szekrény típusú bodyguardot, vagy egyéb módokon tud irányítani elmét, az miért ragadtatja magát fizikai erőszakra?

Egyébként ha ennyire ismerik az emberi agyat, bizonyára úgy tudnának emlékeket törölni, hogy azokat még hipnózissal se lehessen előhozni.

No,
Csak elgondolkodtam. 🙂

 81. djatlov — 2014-12-02 12:59 

@koxi:
Igen, ráadásul mivel telepatikusan nem tudják megküldeni, hogy azonnal vegyed le azt a sapit, valószínűleg egy másodperc alatt leverik a fejedről.
🙂

 80. djatlov — 2014-12-02 12:48 

@witchp:
Uhhh. A fekete szemű gyerekek a legrémületesebb téma mind közül. És igen, lehet hogy fiatal hibridek voltak…

 79. mergirl74 — 2014-12-02 12:47 

@FilcTroll:

A hipnoterápia egyik módszere pont arra épül, hogy a páciensben hamis emlékképeket társítunk egy adott érzéshez, amivel felülírjuk a traumát. Szóval a kérdésedre a válasz, igen lehetséges.
De ebben az esetben szerintem inkább az játszik, hogy az “elraboltat” foglalkoztatja a probléma, és nagy adag félelemmel és számára megmagyarázhatatlan dologgal szembesülve, az agya kreál magának egy számára elfogadható magyarázatot. A díszlet pedig az ismert történetek díszlete. (lásd X-akták, Roswell stb. ) Számtalanszor fordult már elő velem is, hogy pl egy regressziós szituációt (ahol 6 éves kislány voltam) egy 2 nappal ezelőtti film díszletébe helyezte az agyam, viszont akkor én ott valósnak éltem meg azt a közeget. Csak utána, amikor elkezdtem elemezni tudatosan, akkor derült ki számomra, hogy ennek köze nincs a valósághoz, csak társítottam valamit egy adott érzéshez.

Az emlékeink gyakran nem a valóságot tükrözik. Sokszor előfordul, hogy rosszul emlékszünk valamire, miközben meg mernénk rá esküdni, hogy az úgy volt. Itt csak arról van szó, hogy az eseményt az agyunk úgy tárolja, hogy számunkra elfogadhatóvá váljon. Úgy gondolom, hogy az esetek nagy többségében itt is, ugyanúgy mint a reinkarnációs utazásoknál, pusztán a “fantázia” műve. De felhívnám a figyelmet arra is, hogy néha bizony belefutok még én is megmagyarázhatatlan dolgokba. 🙂

 78. sledger — 2014-12-02 12:25 

„Missing time”
„Furcsa, látszólag megmagyarázhatatlan helyen való ébredés.”
„Furcsa ruhákban ébredés.”
„A delikvens eltűnését a környezete is észleli.”
„Furcsa sebek.”

Nem mondom, hogy nem éltem át ilyet magam is jelentősebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után….

 77. zizzi — 2014-12-02 11:55 

Na jo, „vallok” en is….
Nem nagy ugy, csak furi. Annyira, hogy le is fenykepeztuk…
2010 ha jol emlexem (majd rakeresek a kepre es folpakolom, csak most „nem vagyok helyzetben” 🙂 ).

Nyari esteken a teraszon uldogelve megiszunk egy pohar szaraz voroset. Az M3 kozeleben lakunk, mar „bent”, a Varosliget az elokertunk ;). Nezzuk a csillagokat, a Holdat, a muholdakat, meg ha rossz esetben epp folottunk vezet a legifolyoso, a repuloket.
Egyik este eppen az M3 folott elsietett egy narancsos-pirosas gomb, de szinte pontosan kovetve a palya vonalat (eszak->del). Semmi hang, csak aranylag gyors es feltuno volt, ugy 2-300 m magasan lehetett. Egymasra neztunk, kerdoen, de valahogy ereztuk, hogy ez nem mindennapi dolog volt. Annyira ereztuk, hogy vartuk a folytatast, es meg a fenykepezogepet is kikeszitettuk. Ugy 10-15 perc mulva ismet elsuhant a Jelenseg, ekkor le is fotoztuk, persze szinte semmi erdekes nincs a foton, csak a vilagito gomb…
Tobb nem jott, hiaba vartunk.
Csak ennyi, de nekunk emlekezetes.

 76. FilcTroll — 2014-12-02 10:50 

@mergirl74: Köszi! (Vitán felül a Konteóblog közönsége a legnormálisabb és legműveltebb társaság a digitális magyar ugaron. :))

Ha már szakértő kollegina van a vonalban, hadd kérdezzek: mai tudásunk szerint lehetséges-e valahogy hamis emléket beültetni az emberbe?

Azért lehet ez érdekes, mert adhatna egyfajta magyarázatot arra, hogy tartalmilag miért ennyire hasonlóak a beszámolók. Bár sokszor az egyszerűbb megfejtés az igaz; ami jelen esetben pl. az is lehet, hogy nagyjából minden médiafogyasztó embernek kb. ugyanaz a mém van a fejében az elrablásokról.

Biztos e percben is milliónyi tévékészüléken látható az a közhely, ahogy a nagy fekete szemű idegenek egy műtőasztalra szíjazott ember fölé hajolnak, miközben hátborzongató theremin-glissandók kíséretében a narrátor drámai hangon így szól: „Vajon lehetséges-e mindez? A texasi Whocares Egyetem kutatója, Timy Goldwell szerint nagyon is lehetséges.” És jön Timy Goldwell (ernyős asztali lámpa, fotel, gazdagon rakott könyvespolc övezik), és elmondja, hogy a bekakkintott néző mit gondoljon.

Ha viszont lehet hamis emléket plántálni az agyba, akkor lehetséges, hogy egy teljesen más (akár emberi) szervezet próbálja leplezni ügyködését ezekkel az eltérítés-élményekkel.

 75. koxi — 2014-12-02 09:36 

@specnaz86:
Múltkorában történt, pár hete:
(előinfók: eléggé szókimondó, soxor „eccerű mint a faék” eset vagyok és gyakran nyilvánulok meg mindenki számára közérthető módon, hehe 🙂 ezt csak azért írom le előre, ne mondjátok azt mekkora tuskóállat vagyok, h ilyet mondok az asszonynak. Merthát amúgy nagyon szeretem)
Na, a sztori: mióta megvan a bébink, én állandóan hulla vagyok, bárhol bármikor képes vagyok elaludni. Ezért le is fekszem általában 22órakor. Feleségem később, mert ő a bébi miatt jóval később is kel, nekem meg ugye melóznom kell. Egyik este szépen le is fekszem 22 körül és azon nyomban be is alszom, ehhez általában nekem pár másodperc kell. De ugyanígy másodpercek alatt ki is ugrom az ágyból, vagy rögtön ébredés után simán értelmesen el is tudok bármiről beszélgetni. Na én lefeküdtem, feleségem könyvet olvasott. Egyszer csak valamiért felébredek ránézek, még mindig könyvet olvas, ő is rámnéz és látom, h valami fura feje lett, alig ismerek rá. Első reakcióm: Mi a f×?! Aztán kamillázok kettőt, ő továbbra is engem néz, mikor leesik, h basszus, valami maszkot kent magára. Ilyen holttengeri sármaszkkal volt bekenve az egész arca 😀 Erre ennyit mondok: jó, h nem ütöttelek le! Még hallottam, ahogy visszafogottan kuncogott, h ne töredezzen szét a sármaszk az arcán, aztán újra bealudtam. Másnap újra felidéztük, és jót röhögtünk a történteken. De azóta szerencsére nem maszkolja be magát, ha már alszom 😉

 74. koxi — 2014-12-02 08:55 

@realcorpus:
Ilyen kép rólam is van 😀

 73. realcorpus — 2014-12-02 07:55 

@morat:
Az utolsó bekezdésed olyan, mintha mintákat gyűjtögetnének egy világegyetemes génbankba.
Az elsőt meg – bár a vége kicsit lelohasztó =) – reálisnak tartom.

A többieknek is:
Unalmas élménybeszámoló következik. Csak szólok…

Az első azonosítatlan eset gyerekkorban történt. Sokadmagammal ‘bandáztunk’ a részben építés alatt álló lakótelepen, már esteledett. Felnéztem az égre, s tucatnyi fénypont keletről nyugat felé áthúzott felettünk egy rajban, ami inkább tömörülés volt, nem meghatározható kötelék, de egyforma sebességgel, távtartással, s hangjuk nem volt később sem. Mire szólhattam volna a többieknek, már késő lett volna. Igen, meteorraj is lehetett a sebesség alapján, de ilyen mennyiségben sem előtte, sem azóta nem láttam egyszerre elvonulni.

A második pár éve volt. Szintén esteledett, két keréken tartottam a belváros felé. Az egyik lámpánál piros miatt várakoztam és ilyenkor ráérek nézelődni, meg nagyobb szögben is tudok, mert nincs tető a fejem felett. Kelet felől közeledett nagy magasságban egy piros fénypont. Nem lehetett utasszállító, mert az általában fehér, de legalább villog is. Nem egyenes vonalon mozgott, olyan volt, mint ami egy ~100km-es kört tesz meg. Célba érésemkor elmondtam, mit láttam. Persze azt kaptam, amit én is mondtam volna, hogy biztos csak egy repülő volt. De aztán megváltozott a vélemény, amikor saját szemekkel is látták. Már nem tudom, fél, vagy egy óra telt el, de ismét elvonult, ugyanazon útvonalon, majd később (nekem) harmadszor is. Időnként nézegettük az eget ez után, de semmi nem volt a következő napokban. Majd egy évvel később – az esethez képest ismét – ugyanaz lejátszódott. Nem, nem az egész sztori, nem dezsávű volt, csak a piros fény tette meg a már ismert útját. Ez meg lehetett akár katonai gép is, valamilyen gyakorlat közben, amit mindig azonos időben tartottak. És ez is hangtalan volt, pedig a magassága kb. az utasszálítókéval lehetett azonos a fény alapján, de azokat lehet hallani estefelé erősebben, amikor már kisebb a forgalom.

A harmadik az ez utáni évben volt, amikor a piros nem tette meg a harmadik körét (meg az elsőt sem, mert nem jött, vagy lemaradtunk róla), csak vártunk rá. Északkeleten tűnt fel egy fénypont azzal, hogy mozgott. Eleinte sima utasszállítónak gondoltuk. Aztán kicsit lassított, kicsit változtatott az irányon, majd egy ponton ezt megunva egy hirtelen irányváltással, látható gyorsulási szakasz nélkül egy polgári gép sebességének kb. ötszörösével elhúzott dél felé. Ez akár vadászgép is lehetett, ami korábban felénk közeledett, emiatt tűnt ‘labilisnak’, majd egy kanyar után már a merőleges iránya miatt láthattuk a sebességét is, persze fura volt az egy ponton történő hirtelen váltása.
Később, még ezen az estén volt egy fehér fény észak felé is. (Megnéztem/hallgattam a felvételt. Nem egy volt, csak egy maradt meg végig és fényesen.) Ez nem mozgott gyorsan, pont ellenkezőleg, az volt a furcsa, hogy lassan araszolgat jobbra-balra. Aztán megállt egy helyben és lassan távolodott északi irányba. Ezek alapján még helikopter is lehetett volna, de olyan szerkezetnél még nem láttam, hogy a kibocsátott fénye pulzált volna, mint amikor távoli csillagot látunk ‘villogni’, hol erősebb, hol gyengébb fénnyel. Aztán egyszercsak abbahagyta és többet nem volt látható. A TV-torony csúcsdísze nem lehetett, mert kétszeres magasságban fénylett és felhő sem volt, ami zavarhatta volan a látványt. Ezt a jelenséget megpróbáltam felvenni, de annyira sz@r lett a felvétel, hogy értékelhetetlen. A közelítéssel nem tudtam rendesen ráfókuszálni, remeg a kép, normál állással meg alig látszik belőle valami. Hiába, nem éjszakai felvételekhez készült a masina, meg már akkor is benne volt a korban a maga évtizedével. (A felvétel dátuma alapján 2011. VIII. 13. 22:20)

Ezek mind olyan esetek, amit akár meg tudok magyarázni ismert dolgokkal. De ott vannak azok az apróságok, amik miatt ez mégsem megy igazán. Ez lehet amiatt is, hogy nem ismerem a tényleges harcászati eszközöket, amiket felettünk használnak, meg ugye miért is árulnának el mindent, akik ezt használják, de az is lehet, hogy olyant láttam, ami nem földi építésű. Az elsőre valahogy nagyobb esélyt látok, de azért teljesen nem zárom ki a másodikat sem.

 72. morat — 2014-12-02 01:32 

@norniron:

Az erre járó idegenek – ha vannak – szerintem leginkább közömbösek és hagyják, hogy megbirkózzunk a saját problémáinkkal. Se elfoglalni, se megmenteni nem akarnak bennünket, párbeszédre pedig nem tartanak alkalmasnak.

Az elrablás élmények szerintem valóságosak, de fizikailag nem történnek meg. Persze ez csak tipp, vagy lehet, hogy remény.

Ha az elrablások valósak, akkor leginkább biológiai, genetikai, antropológiai kutatást látok bennük, kiegészítve esetleg fajtamentéssel, egy érdekes, de várhatóan hamarosan kihaló fajjal kapcsolatban. És a toborzás/jelentés elmélet amit fentebb említettem.

 71. morat — 2014-12-02 01:18 

@petiba:

Saját élményedhez:
Ilyen hanghatásokkal kísért elemelkedések nekem is voltak álmomban, de azok egy szimpla testenkívüli élményben értek véget, ami kifejezetten izgalmas és kellemes volt. Később valahol olvastam, hogy a kattogó zúgó zaj annak a hangja, ahogyan a lelked leválik a testedről. Tudja fene.

 70. meggymag — 2014-12-02 01:14 

@gigabursch:
Mondjuk úgy, hogy ezek még az ártalmatlanabb változatai az elrablásnak. Valamilyen okból meggondolták magukat.

Ki látogatja majd a börtönben a teljes famíliát?
Meg utánpótlásról sem árt idejében gondoskodni!

 69. morat — 2014-12-02 00:51 

@csubakka:

Megkockáztatva a tl;dr-t íme az ellenérveim:

1) Ha a Drake egyenlet logikáját követed, valószínűleg e pillanatban is több ezer intelligens faj lehet odakint, csak a mi galaxisunkban. Hogy ebből hányan képesek csillagközi utazásra azt nyilván tippelni sem lehet, de – ha ilyen utazás egyáltalán lehetséges – nyilván >>>>>>1. Mivel a mi naprendszerünk önmagában 10 Mrd évvel a nagy bumm után keletkezett nyilván más civilizációk évmilliárdokkal előztek meg bennünket.
Másképp fogalmazva az UFO kérdés egy egyszerű dilemmára egyszerűsíthető: (A) sosem voltak itt és sosem lesznek, mert a csillagközi utazás fizikai képtelenség a mi univerzumunkban; (B) annyian kell hogy legyenek, hogy már bőven az emberiség kialakulása előtt is itt kellett legyenek és azóta is, nem is egy faj – csak nem hagynak egyértelmű nyomokat (Danikent inkább hagyjuk).
Ha (B) esetre tippelek a kérdés: miért most? Ha jól értem a folyamat csak a ’80-as években kezdődöt. Eddig miért nem?

2) A technikai tudás erősen önveszélyes. Az emberiség sorsát pl. megpecsételheti egy Pakisztán – India atomháború (kb. 50 töltet) is, mert valószínűleg olyan nukleáris telet okozna, ami mókustól felfelé minden szárazföldi nagytestű állatot megölne. A hidegháború alatt legalább két olyan eset volt, amikor a kezek idegesen doboltak a piros gombokon. Szvsz ha nem változtatunk drasztikusan valamin, az emberiségnek max 50-150 éve lehet hátra (pl. klímaváltozás -> milliárdok lehetetlenek el -> világháború -> nyekk)
A mi UFO-inknak az atomenergiánál lényegesen nagyobb energiaforrás van a kezében, és túléltek, legalábbis elég sokáig ahhoz, hogy eljussanak hozzánk, miért? A kézenfekvő válasz az, hogy meg kellett szüntetniük a fő konfliktus forrásokat: az egyenlőtlenséget és a fenntarthatatlan fejlődést. Ha ez így van, akkor minek hódítani egyáltalán?
(Az emberiség történetében a nagy hódításokhoz/kampányokhoz általában a kezelhetetlen népességfeleslegek vagy a fennálló egyenlőtlenség (status quo) megbomlása vezettek).

3) „A helyi ökoszisztémát, növény- és állatvilágot már csak a biodiverzitás szempontjából is érdemes megtartani.”
OK, de minek hozzá bennszülött intelligens élet? Valószínűleg könnyebb élettel bíró, de „lakatlan” bolygót találni, mint lakottat.

4) Ha a hódító magát keresztezi a bennszülöttel, akkor nem a „biodiverzitását növeli”, hanem új fajt hoz létre. „Gondold végig, tényleg sokkal egyszerűbb és gyorsabb némi génsebészettel hibrideket előállítani…” – igen, de még sokkal-sokkal egyszerűbb, ha nem tökölünk, hanem az elme-manipulációs képességekkel az egész bolygó lakossága felett átvesszük az irányítást. Ha a kezdeti sokkon túl vannak akkor a tömegek sci-fi eszközök nélkül is átnevelhetők, a történelem tele van példákkal. Minek hibrid, ami amúgy is egy másik faj, ha a bennszülött is irányítható?

5) Konteonál nem illik ezzel jönni, tudom, de ha ez tényleg egy teljesen egyértelmű világméretű folyamat, akkor hogyhogy csak három ember látta át ezt valaha (akikből kettő már nem él)? Az a tömérdek pszichológus, pszichiáter, aki az áldozatok millióit ellátja sosem jutott semmire és nem is volt nyitott? Hol van az a 17 tárgy, ki vizsgálata meg, mit látott, hol publikálta?

+1) Az esetek számomra leginkább azt a képet tükrözik, ahogy pl. a Star Trekben képzelték az űrutazást: nagy űrhajókon rengeteg embert szállítunk, teleport, vonósugár, telepatikus kommunikáció, az idegenek ugyanazt a levegőt szívják, ugyanazt a hőmérsékletet tűrik, kb. ugyanolyan méretűek, fertőzésveszély sosem volt stb. Eltekintve a biológiai érvektől, a valóság már ma is az, hogy ahova lehet robotot (drónt) küldünk – itt a földön is – mert olcsóbb, biztonságosabb és jobb. Az UFO-k miért nem így járnak el ill. hogyan kezelik a fenti problémákat?

Félreértés ne essék: biztos vagyok abban, hogy a jelenség valódi. Viszont nekem jellegzetességeiben a stigmatákra hasonlít, akiknél spontán megjelentek Jézus sebei a tenyerükön – amíg ki nem derült, hogy Jézus kezét valószínűleg a csukló felett szögelték át.
Minden jel arra mutat, hogy a stigmaták esetében a saját elméjük okozza a sérüléseket, de rejtély, hogy hogyan és miért, hiszen messze nem csak a mélyen vallásosaknál jelennek meg, hanem olyanoknál is akik (elvileg) nem, vagy csak felszínesen találkoztak a kereszténységgel. Látok esélyt rá, hogy az elrablásos esetek is hasonlók.

A fentiek ellenére nem állítom, hogy az elrablásos esetek nem hozzák rám a frászt, de ha megoldást keresek akkor abban bízom, hogy az áldozatokat valahogy az agyuk trükközi meg, egyelőre nem tisztázott módon. Ami természetesen egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármi mentális problémájuk lenne.

 68. norniron — 2014-12-02 00:48 

@morat:
Nekem nem egészen világosak a céljaik. Valahogy ez az elrablásos dolog nem tiszta: ha azért rabolják el az embereket, mert a mi genetikai tulajdonságainkat akarják megszerezni ahhoz, hogy életképesek legyenek a földön, ezt nyilván azért teszik, mert le akarnak telepedni itt, különben miért akarnának a földi körülményekhez alkalmazkodni? Másrészt viszont, ha le akarnak telepedni itt, akkor ahhoz a már amúgy is túlnépesedett emberi faj teljes vagy részleges fizikai megsemmisítése szükséges. Hiszen hogyan is telepedhetne le ide még pár milliárd földönkívüli anélkül, hogy helyet ne csinálna magának? Viszont valami céljuk mégis lehet az emberekkel, hiszen a földi életképességhez elegendő lett volna bármilyen földi állatfaj bizonyos genetikai tulajdonságait adoptálni, és mondjuk egy vírus segítségével kiirtani a teljes emberiséget. Tehát valami céljuk van az emberiséggel. Én nem tartom valószínűnek azt sem, hogy rabszolgaként igényt tartanának ránk, valószínűleg igen fejlett, gépesített iparuk lehet, nincsenek rászorulva a munkáskezekre, egyszerűen egy bizonyos technológiai fejlettség fölött nemhogy rabszolgákra, de egyenesen bérmunkásokra sincsen szükség. Tehát sem teljesen kiirtani, sem rabszolgaként tartani nem akarnak minket, az előbbit rég megtehették volna. Kérdés, hogy mit akarnak tőlünk, miért vagyunk ennyire érdekesek nekik?

 67. norniron — 2014-12-02 00:28 

Ha már ilyen parázások, álmodások vannak, nekem is volt egy érdekes álmom. 2003 vagy 2004 nyarán történt, egyetemista voltam, és éppen egyedül voltam a nyaralónkban, aludtam, és olyat álmodtam, hogy felébredek az ágyamban éjszaka, és az ágyamon, gyakorlatilag rajtam áll egy nagyon kicsi, tán alig félméteres kétlábú lény. Igazából a fejét nem láttam, csak a két lábát, ahogyan állt fölöttem, megfigyeltem azt is, hogy nem úgy kétlábú, mint az emberek, az emberhez képest más felépítésűek voltak a lábai, inkább, mint a madaraknak vagy a kenguruknak (bár farka meg nem volt). Meg mintha lett volna két keze is. Mindenesetre, amikor észrevette, hogy felébredtem, „ő” is megijedt, és elugrott tőlem. Valahogy úgy éreztem, hogy „érzem” a gondolatait, főleg az érzéseit, éreztem, hogy „ő” is kurvára beszart tőlem, nemcsak én tőle. Hirtelen rettenetes félelmet éreztem, és megpróbáltam kimenekülni a szobából, de alig tudtam mozogni, gyakorlatilag négykézláb a földön kúszva vonszoltam magam a nappaliig. Tudtam, hogy „ő”, vagy „ők” nem engednek rendesen mozogni, és valahogy éreztem, hogy fél tőlem, és ezért tart így lebénítva. Éreztem, hogy olvas a gondolataimban, és éreztem, hogy nagyon nem akarja, hogy lássam, ezért félelmet táplált bennem, hogy ne merjek ránézni, illetve megijedt, hogy nem tud fölöttem teljes kontroll tartani. Mivel én ezt megéreztem, ezért minden erőmet összeszedve valahogy félig ülő helyzetbe tornásztam magam, és éreztem, tudtam, hogy ott áll mellettem, és úgy gondoltam, akármi lesz, én szembenézek vele. Ahogy fordítottam felé a fejemet, mielőtt a látóterembe ért volna, megint csak a lábait láttam, aztán vége volt, magamhoz tértem másnap reggel az ágyamban. Mindenesetre még mielőtt elment volna a kép, valamiféle elismerésfélét éreztem a lény felől, mintha imponált volna neki az, tetszett neki az, hogy küzdenie kellett velem, hogy nem tud teljes kontrollt gyakorolni felettem, és kénytelen volt elkábítani, mielőtt teljesen kicsúszok a kezéből. Én a magam részéről 99,5% esélyt adok annak, hogy ez csak álom volt, de mi van, ha a 0,5% jön be 🙂
Természetesen másnap első dolgom volt megvizsgálni magamat, hogy van-e rajtam valami heg, vagy bármi nyomát találom-e annak, ami hajnalban történt de nem találtam semmit. Ráadásul ott aludt a kutyám is a szomszéd szobában, és ő sem mutatta semmi jelét annak, hogy bármi történt volna. Úgyhogy végül elkönyveltem álomnak. Csak valamiért a többi álmom emlékei megfakulnak, elfelejtem őket, de erre ennyi év után is jól emlékszem, még az érzésekre is, amiket akkor átéltem [egy kicsit be is paráztam most, amikor leírtam :)]
Mindegy, álom volt, nagyon remélem, hogy az volt 🙂

 66. morat — 2014-12-01 23:54 

@untermensch4:

Szerintem (ha itt vannak egyáltalán) sem segíteni, sem ártani nem akarnak.
A gepárdos hasonlat jó: nekem is úgy tűnik, hogy ezek az esetek semmivel tűnnek rosszabbak, mint egy ilyen „kilövünk kábítóval egy veszélyeztetett állatot, megvizsgáljuk, esetleg átszállítjuk A->B-be” esetek. Igaz, nem is tűnnek jobbnak.
Azon kívül amit fent említettem, ha a jelenség valós a cél lehet még egy megelőző fajtamentés is: látva, hogy jó eséllyel elintézzük magunkat már most leveszik a géneket egy emberi Jurassic Parkhoz.

 65. morat — 2014-12-01 23:48 

@szofi:

Engem érdekel. Mit mondtak?

 64. gigabursch — 2014-12-01 23:32 

OFF

Tudom, hogy ez sokak számára komoly téma és viccnek nincs helye, de nézzétek el nekem, az ilyen ufós emberrablásokkal kapcsolatban nekem két „mondanivalóm” van és napok óta küzdök, de nem bírom magamban tartani.1
1. eset- 1998. Miskolc, Egyetemváros, 3-as (Kohász) kolesz. Elrabolt egy küljellemei alapján egyértelműen nőnemű egyén, vett tőlem mintát is, igaz én meg kiettem a hűtőjét. Az esemény időtartamát nem tudom megállapítani.
Másnap még a frissen adott személyleírás alapján sem tudták beazonosítani a diáktársaim, pedig az esemény jól esett. Na… rossz aki rosszra gondol. Egyébként jó volt…

a másik:
Ez nem velem esik meg, de körülöttünk sokan esnek rejtélyesen teherbe.
Apjuk, férjük (férjeik), bátyjuk, öccsük, fiaik mind a börtönben, aztán mégis…
Nahát….
🙂

bocsi…
ON

 63. raggadoob — 2014-12-01 23:15 

Na ilyen para álmaim nekem is voltak.

 62. petiba — 2014-12-01 22:03 

Amikor az ember (sajnálatosan) valamilyen szinten érintettként patakiattilázásról olvas, akkor általában inkább csendben marad.
Félreértés ne essék, szégyen, vagy sem, soha nem voltam vádolható Edda rajongással. PA se nem rokonom, se nem boldog ősöm, de még csak barátaim, üzletfeleim halmazába se tartozik. Ráadásul fogalmam sincs róla, hogy milyen élmények alapján került bele az ufósidióták halmazába. De az ember magára veszi, ha nem inge, még akkor is.

Megpróbálom nagyjából időrendben vázolni az „érintődésemet”,leírva nem lesz egy nagy sztori, de átélni, nos, boldogan lemondanék róla.

Óvodás korom. Gyakran ébredek az éjszaka közepén rettegve, „jelenlétérzéssel” – azaz van valami a szobában, ami nem tárgy, élőlény, de nem is ember. Óvodás ésszel talán hétfejű sárkány, vagy boszorkány, vagy nemtom, nincs konkrét forma, csak egy entitás.
Csak mérhetetlen lassúsággal tudok kivánszorogni a szüleim szobájába, és a rettegés hideg verejtékével bújok a szülők ágyába. Úgy mozgok, míg kiérek, mintha mázsás súlyok lennének a végtagjaimon.
Tart talán 3 évig, hosszabb-rövidebb szünetekkel, utána teljesen elmúlik.

Tini kor. Egyszer-egyszer ismét előfordul, csak már nem menekülök a szülők ágyába, ugyanazzal a „nehezített mozgással” felkapcsolom a lámpámat és próbálok nem elaludni.
Erősödő érzés,hogy valamit tudok, amire emlékeznem kellene, de nem tudok. Van valami tudás, ami a fejembe került, tudom, hogy ott van, mint egy bezárt ajtó mögötti valami, amihez nem tudok hozzáférni, pedig akarok. Megjegyzem,eszembe sem jutott, hogy „UFÓK tettek volna valamit a fejembe”. Internet nincs, ufókról olvasni újságot, könyvet még nemigen lehet. Ez még az átkosban van. A gyerekkori kellemetlen emlékek elkönyvelődtek rossz álomnak, a tinikori élményekkel együtt. Nem kapcsolom össze a „jelenlétérzetet” azzal a furcsa, „tudok valami fontosat, de az istennek se jut az eszembe” érzéssel. Egymástól függetlenül nyugtalanít a két dolog. De ez nem egy állandó állapot. Leszámítva pár pocsék éjszakát, normálisan élem az életemet. Hosszú szünet jön, el is felejtem az egészet.

1997-98 környéke. Akkor éppen két gyerekes szülő vagyok, házasságban élek. Akkor még dohányzunk, de csak az erkélyen. Éjjel 10-11 között, valami film után kimegyünk egy cigire lefekvés előtt. Egy szolgálati lakásban laktunk, négyemeletes panel, harmadikon. A mi házunk és a szomszéd négyemeletes között két sornyi parkoló autó, (útra merőlegesen) és két autónyi útfelület. Nem tudom, ez mekkora távolság lehet. A szemben levő ház felett feltűnik egy sötét, egyenlő oldalú háromszögű test, amit nem igazán lehet látni, inkább csak a fényei miatt dereng a kontúrja. Egészen eszméletlen sebességgel, tökéletes csendben repül át a két ház között-felett. Mivel nem tudom, mekkora a tárgy, nem tudom a sebességét, magasságát sem megbecsülni. Mi kb. kézfejnyi méretűnek láttuk. Ledöbbenés, izgalom, állunk tovább a hűvös erkélyen, vacogva, hátha visszajön. A szemközti ház felett rálátunk egy észak-dél irányú légifolyosóra, a meglehetősen messze szálló gépeket alig lehet nappal is látni, éjjel meg csak a villogó fényeiket, de a hangjuk mindig eljut hozzánk. Ez a valami, (amit csak abban az értelemben neveznék UFÓ-nak,ami a szó valódi jelentése, azaz számunkra azonosíthatlan repülő tárgy), ez annyira hangtalan volt,hogy még az általa keltett légmozgást sem hallottuk. Vagy mert úgy hasította a légréteget, hogy nem keltett hanghullámot, vagy igen nagy volt, és nagyon messze fent repült. Nem tudom megítélni. Ahogy azt sem, hogy valami lopakodó-szerű titkos katonai gép lehetett, vagy valóban valami más idősíkból érkezett emberi jármű, vagy más rendszerből érkezett idegen jármű lehetett.
Elunva a várakozást és a fagyoskodást, már jó ideje vártuk vissza azt a valamit, amikor újabb, teljesen hagyományos repülőgépet vettünk észre a szokásos irányban és magasságban. Csakhogy „követte” és „megelőzte” egy nála nagyobb méretű, sokkal nagyobb sárgás fénnyel rendelkező, valami. Csak a fényt láttuk, és ismét nem tudtuk megítélni a sötétben sem a távolságát, sem a repülőgéphez való méretét, vagy távolságát. Látszólag egy irányba haladtak, de iszonyú gyorsan eltűnt a látómezőből. Állva hagyta a hagyományos repülőt. Plédbecsavarodva felkészültünk az erkélyen éjszakázásra. Kb. fél-egy óra telt el a következő észlelésig. Délkeleti irányból érkezett a Mecsek irányába három fény, kb. teniszlabdányi méretűnek láttuk őket, három különálló tárgy (fényjelenség?passz) iszonyatos sebességgel, majd egyszercsak derékszögben!!! – nem kanyarodva! – irányt változtattak, és pillanatok alatt eltűntek a szemünk elől. Na ez az irányváltás végleg kivágta a biztosítékot. Amikor a tanácstalanság, a meglepődés szépen átkúszik az ismeretlentől való félelembe.
Másnap a párom két kollégája – ugyanabban a városrészben elhelyezkedő szolgálati lakásokról van szó – szintén beszámoltak róla, hogy látták a fényeket. A helyi lap pedig vicceskedve beszámolt róla, hogy sok bejelentés érkezett a laphoz, hogy ufókat láttak a pécsiek. A sok hülye, kb. ez volt a cikkecske lényege. Nem tudom, abban az évben volt-e, de asszem egyik Pécs-Budapest IC-t követte valami fény. Nyilván az is meteorológiai ballon, vagy fénytörés, vagy madárraj volt, vagy mit szoktak ilyenkor vállveregetően közölni a „népekkel”.
Az ember az ilyen élményeket soha nem felejti el, tudja, hogy olyat látott, tapasztalt, amit mások úgysem hisznek el, ezért többnyire nem beszél róla. Azóta olvastam, hogy Magyarországon 1997-ben kiemelkedően sok ufó-észlelés volt, 68 db. (talán ez volt a mi évünk is) De mi pl. nem jelentettük be sehol, sőt, párom kollégái sem. És hányan lehetnek még, akik nem jelentették be…Mert az ember nem szeret magából hülyét csinálni. És gyakran inkább szeretné elfelejteni, amit tapasztalt. Mert túl sok és kellemetlen kérdés merül fel az emberben az efféle tapasztalásokkal kapcsolatban.

Végül amivel „érintettségemet” zárom, az az alvásparalízisnek nevezett jelenség. Én szíves-örömest elhiszem, hogy ez teljesen normális, fiziológiai jelenség. Adja az ég, hogy így legyen.
Kb. 2004-2010 közötti időszak. Nincs összefüggés hely, idő, társaság, napközbeni élmény, se semmi szempontjából.
A dolog úgy kezdődik, hogy felébredek. Igen, készséggel elhiszem, hogy valójában nem. Mindenesetre arra „ébredek” (vagy nem), hogy egyre erősödő zúgást hallok, aminek érezhető lüktetése, sőt rezonanciája van. Mintha valami nagyon gyorsan pörgő tárgy zúgását hallanám, és kellemetlen rezonanciát érzek. Mintha berezonálnának a sejtjeim, vagy a fene tudja elmagyarázni. Pocsék érzés. Itt már tudom, hogy mi fog jönni, és próbálok szólni a páromnak, próbálok mozdulni felé, de nem tudok. Egyre hangosabb a zúgás, és elönt a félelem, és „befelé” üvöltök, hogy hagyjatok békén, menjetek innen, és nagyon erősen próbálok ellenállni. De hogy mi az, ami ellen próbálok hatni, azt nem tudom. De küzdök keményen. Fejben, merthogy moccanni sem tudok. Érzem a párna gombját az államnál. Hallom a felgyorsult pulzust a fülemben dobolni. És időnként azt érzem, hogy – vízszintes helyzetben – emelkedek felfelé. Fura égett, kellemetlen szagot érzek közben. A szemeimet nem tudom kinyitni, de azt nem is akarnám, mert félek a látványtól.Itt általában képszakadás jön. Leizzadva, csatakosan, kóválygó fejjel ébredek, izomfájdalommal, mint amikor influenzás az ember. De hamar elmúlik. Egyszer találtam magamon egy fura sebet, de az is nagyon hamar elmúlott.
Egyszer egy öreg barátom, akivel ezt meg mertem beszélni,és tudtam, hogy nem fog hülyének nézni, azt mondta, felesleges erőlködnöm, ellenállnom. Ha „ők” azok, úgysem tehetek ellenük semmit. Ha „ők” azok, és bántani akartak volna, már úgysem élnék. Amikor (remélem) utoljára fordult ez elő velem, és kezdődött a zúgás, megint kitört rajtam a pánik, és kezdtem a „hagyjatokbékén,menjetekafenébe” mantrát, aztán azt mondtam „nekik”, hogy ha már mindenáron muszáj ezt, legalább csináljátok úgy, hogy ne féljek, és lehetőleg ne tudjak róla, ne emlékezzek rá. Azóta – nem tudom pontosan, talán 4-5 éve, nyugtom van. (kopp, kopp, kopp!!!) Hiába ismertem az alvásparalízis jelenségét, ha jött a zúgó hang, mindig elöntött a pánik. És nem éreztem kielégítőnek azt, amit az alvásparalízisről, mint jelenségről megtudtam. Nem adott magyarázatot arra, ha „hajlamom” van rá – , akkor mivel magyarázható, hogy van időszak, amikor előjön, többször és van, amikor totál eltűnik, nem köthető semmiféle rendszerhez, élethelyzethez, helyszínhez, vagy hogy mit vacsiztam, vagy mit olvastam elalvás előtt, vagy mikor mentem aludni.
Nem állítom, hogy a gyerekkori rémálmaimnak, vagy az alvásparalízisemnek bármi köze van idegenekhez, démonokhoz, vagy mittoménmifenékre lehet még gondolni. Azt sem állítom, hogy azok a fényjelenségek és/vagy járművek, amiket láttunk, idegenekkel kapcsolatosak. Soha, egyetlen egyszer sem láttam semmilyen lényt (vagy ha igen, nem maradt róla emlékem)Se szürke, se zöld, se kicsi, se nagy figurára nem emlékszem. De nem is akarok róla tudni, és igazából hallani sem szeretek róla, hogy mással ilyesmi megtörtént, mégis van valami kényszerem, hogy elolvassam az ilyen élménybeszámolókat.
Fogalmam sincs, hogy az alábbi fotó valós-e, vagy hamisítvány, de mi efféle cuccot láttunk, csak az egyenlő szárú háromszög végein világítottak a fénypontok.
http://www.examiner.com/article/ufo-traffic-report-may-1

Adalék 1. Két lányom, egy fiam van. A lányok óvodás korukban hasonló rémülettel érkeztek időnként a szülői ágyba az éjszaka közepén. A kicsi kifejezetten kijelentette, hogy valaki van az ő szobájában, és ő nem hajlandó ott aludni. Fiam mindig aludt, mint a bunda, soha nem vándorolt, vagy félt éjszaka.

Adalék 2. A gyerekeim nem tévéztek, maximum és nagy ritkán, Mazsola és Tádé, Vizipók, Magyar Népmesék és ilyenek.

Adalék 3. Soha nem fogyasztottam semmilyen tudatmódosító szert, az alkohollal pedig a gyomrom nincs jó viszonyban, úgyhogy – szégyen, vagy sem, részeg még nem voltam, valamint soha nem álltam elmegyógykezelés alatt 🙂 és antidepresszánsokat sem szedtem.

 61. realcorpus — 2014-12-01 20:59 

@koxi:
Párodra nem is gondolsz?! =)
Viszont akkor már valami dizájnosabbat szerezz be! Pl. ilyent: kép . A nagy szemeket meglátva ki se kezdenek egy ‘fajtabelivel’. =D

 60. realcorpus — 2014-12-01 20:37 

@szofi:
Nem írtam, hogy a gyerekek hazudnának.
Csak elképzelhetőnek tartom, hogy olyant láthattak, amit egy gyereknek se kellene látnia, még felnőttnek sem igazán. Talán valakinek ez ugrott be először, hogy UFO-s történetként dolgoztatja fel velük, hátha így kisebb a sokkhatás. De ez csak egy ötlet.
Mindenesetre – ahogy már írtam is – furcsa gondolkodási menetük lehet a szürkéknek, ha ez a történet tényleg így játszódott le, ahogy elő van adva.

 59. szofi — 2014-12-01 19:31 

@csubakka:

Köszönöm, Csubaka, jó lenne, ha meg tudnám érteni mit gondolt a gyerekekkel való beszélgetés után. Sajnos gyenge vagyok angolból.

48. realcorpus

Nem hiszem, hogy úgy történt, mint írod, túl bonyolult lenne mindenki átverése csont nélkül, túlságosan sok a szereplő. Amikor 2-3 szemtanú van, netán még baráti vagy rokoni kapcsolatban is vannak, mint az elrabolt, majd előkerült favágó, akkor mondhatják, hogy persze, hazudnak, meg híresek szeretnének lenni, de ennyi szereplővel…

 58. Rumcájsz von Jicsin — 2014-12-01 17:43 

@koxi:

„…intézne nekem karácsonyra egy muszájdzsekit a ‘jézuskától'”

Tévedsz! Nem kényszer a zubbony, hanem dicsőség! 🙄

 57. specnaz86 — 2014-12-01 16:47 

@koxi:

😀 Szerintem aranyos csaj. Nem tünik sem veszélyesnek sem gonosznak. Én tőle nem kakkantok magam alá.

Kivéve ha be oson éjcaka a lakásba és arra ébredek, hogy ott áldogál az ágyam mellett a félhomályban mert abban az esetben bármi(ki)től frászt tudok kapni! true story 🙂

 56. mergirl74 — 2014-12-01 15:22 

@FilcTroll:

Nos, picit értek a hipnózishoz, magam is használom az ügyfeleknél, és saját tapasztalatom is van a regressziós hipnózissal. Annyit bizton állíthatok, hogy csak óvatosan az ott elhangzottakkal. Nagyon gyakran kiderül, hogy a valóságban egyáltalában nem úgy zajlottak a események, de attól még a páciens valósként élte meg. Egy szituációt egy adott érzéssel ő így képezte le, egy ilyen képet, vagy eseménysort kapcsolt a traumához, leginkább saját magyarázatként. Azt is el kell mondanom, hogy abban az esetben, ha az ember 100%-ig meg van róla győződve, hogy elrabolták, és így ül be egy hipnoterapeutához, az 100%, hogy ilyen történetet fog produkálni. Mert ilyen az agy. A hit mindig erősebb ilyenkor, mint a tudat.
Szóval hipnoterapeutaként nem mernék olyat állítani, hogy a páciensemet elrabolták az UFO-k, még ha 100órás tiszta anyagom is lenne róla. DE NINCS KIZÁRVA SEM. 🙂

 55. koxi — 2014-12-01 14:09 

@csubakka:
Hát nem tévedtem. De nagyon állatul, sőt, vadállatul néz ki!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Hát, ha otthon megpróbálnék egy ilyenben megjelenni, és elmondanám a feleségemnek mért hordom, nagy valószínűséggel intézne nekem karácsonyra egy muszájdzsekit a „jézuskától” :-D:-D

 54. koxi — 2014-12-01 14:06 

@csubakka:
Megnézem ezt a satyekot -de így rákattintatlanul is (milyen király szó, nem?)- merem állítani, h valami olyan szerkezet lesz leírva, ami úgysem használ 🙁

Kösz a bejegyzést csubakka, nagyon tetszett, habár mint írtam rettegek ezektől, és tiboru-nak is köszönet, hogy leközölte a blogján.

 53. csubakka — 2014-12-01 12:56 

@koxi:

Hát készíts magadnak védősipkát, ami véd az agyhullámaik ellen! Van egy oldal is, amit útmutatót ad ehhez: 🙂

http://www.stopabductions.com/

Mondjuk az X-akták folytatásaként érdekes lenne egy olyan kémfilm-sorozat, ahol a földi kormányok kémelhárítói ilyen sityakkal a fejükön kergetőznek a beszivárgó hibrid ügynökökkel. 🙂

 52. koxi — 2014-12-01 11:16 

engem nem érdekel semmilyen racionális magyarázat és okfejtés, én egyszerűen összefosom magam, ha ránézek erre a szürkebőrű hibridcsajra. Tuti, hogy hetekig ilyen dögöket fogok látni éjjel, mikor felkelek megetetni a gyereket. És a legrosszabb, h hiába fegyverkezem fel, ezek az állatok megbénítanak és cseszhetem a harci tomahawkom.
A legeslegeslegrosszabb viszont az, h hiába rettegek ezektől sosem bírok ellenállni, h elolvassam az ilyen cikkeket.

 51. csubakka — 2014-12-01 09:09 

@realcorpus:

Neeeem, pusztán csak arra gondoltam, hogy érdekes lélektani jelenség, hogy akik csak felszínesen foglalkoznak egy témával, azok hajlamosak valami rózsaszín vattacukorfelhőnek látni azt. Nyilván mert ez a kellemesebb.

 50. realcorpus — 2014-12-01 07:39 

@csubakka:
Az utolsó mondatodban arra gondolsz, hogy a műkedvelők azon része, akik nem pénzért kezdtek bele, azok a hibridek, vagy másképp fogalmazva a Földfoglalók lehetnek?

(Az előtte levő mondatban meg ráismertem az Indogénekre, ‘Az ellenállás városa’-‘ból. =) )

 49. realcorpus — 2014-12-01 07:22 

@Nagy Fehér Ember:
A könyv bevezetője szokatlanul hosszú más bevezetőkhöz képest, így egy idő után ugrottam inkább a képekhez. Ha külön látom azokat valahol máshol, akkor az Ördögűző egy átiratára gondoltam volna. A képaláírások viccesen hatnak. A lényegi rész jól összeszedettnek tűnik, alig bakival. Pl. az elején próbál kapcsolatba kerülni a jelen levő két másik személlyel (belépni a tudatukba?), de nem sikerül, majd rövid beszélgetés után közli, hogy nehezen fenntartható az alannyal a kapcsolat és fárasztó is. Akkor miért akart a két másikba ugrálni, ha a médiummal is nehezen sikerül ‘összeköttetődni’ és úgy maradni?!
Lényegében nem volt hozzá sok türelmem. =)
Mindenesetre úgy látom, jó üzletbe fogtak…

Witchphez hasonlóan tőled sem fogunk megtudni beazonosításhoz elégtelen konkrétumokat a tapasztaltakról?

Nekem csak látvány szinten jelentek meg UFO-k, de ezek szó szerint csak azonosítatlanok voltak számomra, nem feltétlen idegenek, így elvitelről nincs tapasztalatom.

 48. realcorpus — 2014-12-01 07:06 

@szofi:
Bármi lehetséges.
Mindenesetre nekem furcsa, hogy egy általános iskola mellett, a pusztában megállnak egy bokor mellett, majd amikor észreveszik, hogy 62 szempár mered rájuk, akkor közlik telepatikusan, hogy a Föld a pusztulás felé halad, ha nem tesznek semmit a környezet szennyezése, meg a háborúk(?) ellen, majd angolosan távoznak.

Aki jelentette az esetet az a BBC egy ottani újságírója, aki testközelből forgatott nem keveset háború sújtotta területeken, ahol rezzenéstelen kamerával felvette, ha lőnek, ha agyonlőttek valakit, vagy ha épp amerre néz csak holttesteket filmez. Nem tudom, járnak-e pszichiáterhez az ilyen helyen dolgozók, de talán feltételezhető, hogy nyomot hagy bennük, ha nem teljesen érzéketlenek, aminek ellensúlyozására ki tudja milyen reakciókat tudnak produkálni.

A videóról: 8-12 éves gyerekek, akik még tán ki sem nőttek a Mikulás-sztoriból. Szerintem befogadóbbak, emiatt befolyásolhatóbbak, megvezethetőbbek is.
Pszichológus szemmel nem tudom értékelni, nem értek hozzá.
Amikor páran egymás mellett ülnek, az ajtó mögött áll valaki a folyosón. Nem megy be, csak kintről tartja szemmel őket úgy, hogy őt látják a gyerekek.
(A témától függetlenül: A fehér gyerekek ülnek, a néger lány (szabad ilyent írni?!) egyedül áll a beszélgetés alatt.)

Szóval bátorkodom nem kizárni a tömegpszichózist, vagy tömeghipnózist.

 47. realcorpus — 2014-12-01 06:43 

@nemtomki2:
Kérdezed, mintha bennfentes lennék.

 46. realcorpus — 2014-12-01 06:40 

@csubakka:
Ez így tényleg logikus, meggyőztél.

Egy ilyen esetben csak a hibridgenetikázásnál kell izgulniuk kicsit, hogy ne 14583 vakcinával kelljen indítani földi életüket. =)
Bár, ha csak a szürkeállományt sikerül szürkére cserélni, már nyert ügyük van.

 45. FilcTroll — 2014-12-01 03:16 

Próbáltam kicsit utánaplvasni a regressziós hipnózisnak, és elég sok nyilvánvaló hülyeség mellett akad pár hasznosabbnak tűnő megközelítés.

Ezek legtöbbje azt mondja, hogy a ~ nem valamiféle videószalag visszapörgetése, hanem az egyén szubjektív valósága, amit az élményeiből és a tudattalan szimbólumrendszeréből rak össze. Témánk esetén ez azt jelenti, hogy „vagy úgy történt, vagy nem’. Azaz nesze semmi, fogd meg jól. 🙂 Az alábbi cikkben pl. felvetik azt a kérdést, hogy miért nem használják a ~-t tanúvallomások pontosítására. Mindenesetre érdekes.

http://www.birtalan.hu/balazs/terapia/regresszioshipnozis.htm

 44. csubakka — 2014-12-01 00:50 

@szofi:

A harvardi professzor, aki odautazott kikérdezni a gyerekeket, konkrétan John Mack volt, a posztban említett három kutató egyike. A 26.-os hozzászólásban belinkelt előadásában beszél is az esetről.

 43. untermensch4 — 2014-11-30 19:42 

sztem ha úgy önkritikusan megnézzük az emberiséget, akár segíteni, akár hódítani jönnek (ha jönnek), nem egyértelmű hogy jó ötlet lenne nyíltan kiállniuk. minimum azok akik vallásosak és nagyon, bekattanhatnak. ha segíteni jönnek akkor nem akarnak a megjelenésükkel tömeghisztériát kelteni. ha hódítani jönnek akkor egyszerűbb rásegíteniük hogy mi irtsuk ki magunkat, esetleg örülnek a szociológusaik/történészeik hogy van megfigyelnivaló. úgy általában sokan akik nem tudják feldolgozni hogy már nem mi vagyunk a csúcs(ragadozók), mindkét esetben bekattannának.
másik: láttam egyszer egy ism.terj. filmet ahol gepárdokat fogtak be, vizsgáltak meg, nyomkövető, visszaszállítás stb, a gepárd szemszögéből hasonló lehetett mint egy ufo-emberrablás nekünk. namármost a gepárdoknak (mármint ha olyan értelmi szinten lennének)sokkal jobb a tudatlanság mert így nem tudják hogy a) a kihalás szélén állnak b) egy kisebb emberi polgárháború teljesen mellékes menekülthulláma tönkreteheti az élőhelyüket, szándékosság nélkül (ez utóbbi csak nagyvonalú becslés) c) az emberiség létszáma 7mrd és növekszik, ebből 10% képes lenne egy néhány fős csoport tagjaként egy generáción belül kiirtani a teljes gepárd-populációt.

 42. szofi — 2014-11-30 18:41 

Én tökéletesen megértem az iróniát a hozzászólásaitokban, de akkor mit gondoljon az ember, ha egy iskolaudvaron szállnak le a kis szürkék, az ott levő kisgyerekekkel veszik fel a kapcsolatot telepatikus úton, „mondanak” néhány dolgot, majd az elképedt 62 gyerek és a tanáraik szeme láttára beszállnak a járművükbe és elrepülnek.

Az eset Zimbabweban történt. Az Egyesült Államokból a Harvardról érkeztek professzorok, ők kérdezték ki a gyerekeket.

Van aki azt állítja, hogy ez a 62 kisgyerek összebeszélt egymással és a tanáraikkal, vagy azt, hogy tömegpszichózis áldozatai?

https://www.youtube.com/watch?v=gBaX2N0r1vQ

 41. nemtomki2 — 2014-11-30 18:19 

@realcorpus:
„De, ha itt a Földön foglalkoznak azzal, mi legyen a protokoll egy nem földi létformával találkozás esetén, akkor talán elvárható egy fejlettebb szinttől, hogy nem üres kézzel érkezik, hanem szintén valamilyen forgatókönyv szerint jár el. És ebbe nem tartozik bele az, hogy mély traumákat, sérüléseket, beültetéseket okozzon/hajtson végre egy meglátogatott bolygón, szerintem.”

azt már tudjuk, hogy mióta járnak ide? hogy hanyadik oldalán járnak a (hány oldalas) forgatókönyvnek?

 40. FilcTroll — 2014-11-30 14:59 

@csubakka: A sci-fi irodalom is gazdagon tartalmaz olyan sztorikat, amikor az idegenek hasonlóan lelketlenül kutatnak és tanulmányoznak bennünket. Rendre azt a párhuzamot állítják fel, hogy az ember ugyanilyen lelketlen módon kutatja a magánál alacsonyabb rendűnek vélt földi fajok életét. Ami ugyebár sajnos teljesen helytálló. Lehet, hogy a szürkék szemében mi csak egy igen primitív létforma vagyunk és megérdemeljük. 🙂

 39. csubakka — 2014-11-30 14:36 

Amúgy felfedezhető egy érdekes jelenség a témával foglalkozó embereket illetően:

Egyik oldalon a new-ages, ezoterikus, stb. bulváros műkedvelők általában idealisztikusan állnak a kérdéshez, az állítólagos földönkívüleikben az emberiség majdani jótevőit látják.

Másik oldalon viszont a pár kutató, aki viszont komolyabban utánajárt a kérdésnek, mind ezzel teljesen ellentétes álláspontot képvisel. David Jacobs és Budd Hopkins is ismételten azt nyilatkozták, hogy az elején, mikor elkezdtek foglalkozni a témával, még nekik is pozitív várakozásaik voltak, ők is jóhiszeműen álltak a földönkívüliekhez. Aztán viszont minél mélyebben ásták magukat a témába, minél több állítólagos elrablottat interjúvoltak meg, annál inkább lett olyan érzésük, hogy itt valami nagyon, de nagyon sötét dolog folyik. Pályájuk csúcsán már mindketten arról számoltak be, hogy az eredményeik szerint ezek a lények abszolút hideg számítással, ridegen, részvétlenül, érzéketlenül, önös érdekeiket képviselve teszik itt, amit tesznek, és közben nincsenek különösebb tekintettel az emberekre és az emberiségre.

Ez a gyökeres eltérés a műkedvelők és a profik következtetései közt elgondolkodtató és egyszersmind ijesztő.

 38. csubakka — 2014-11-30 14:18 

@witchp:

Elnézést ha a szmájli félreérthető volt, csupán örömöt hivatott kifejezni, hogy van egy első kézből való beszámoló. Tényleg teljes komolysággal gondoltam, hogy le tudnád-e írni részletesen a beszámolót, ha nem gond.

Ugye a teljes kutatás, amire ez az egész poszt épül, hasonló beszámolók részletekbe menő feldolgozásából áll. Így ilyen első kézből való beszámolók nagyon érdekesek lennének, ha itt bárkinek van. Engem személy szerint nagyon érdekelne, ha leírnád részletekbe menően. Pont az apró részletek lehetnek nagyon érdekesek, rávilágíthatnak csomó mindenre.

Végülis az említett kutatók is pontosan ezt csinálják, figyelmesen végighallgatnak ilyen beszámolókat, és ebből próbálnak meg következtetéseket levonni. Megpróbálhatjuk ezt mi is itt most kicsiben.

 37. witchp — 2014-11-30 14:10 

@csubakka:

Nem a sztori a lényeg, hanem amikor egy olyan ember akit tíz éve ismersz, iszonyú nehezen, dadogva és szégyellve magát elmesél neked egy ilyet, és egyébként egy tök racionális, értelmes, művelt és… normális embernek ismered. Szabályos „coming out”. Nem mondom, hogy megingatja az addig szilárd szkepticizmusodat, de azért elgondolkodtat. Addig a pontig csípőből lehülyéztem volna bárkit, aki ilyet mesél. Most azt mondom, lehet, hogy alvásparalízis, lehet, hogy úgy ahogy régen ördögöt, ma ufót látnak ilyenkor az emberek, és remélem, hogy ennyi is a magyarázat.

 36. FilcTroll — 2014-11-30 13:39 

@csubakka: Nos, a rendszerezett, „tudományos” ismeret valóban hasznos kiindulópont. Ezért is nagyon jó, hogy kiszálaztad a komolyabban vehető kutatókat.

A regressziós hipnózisnak is utána kell olvassak, mert keveset tudok róla — nyilván emiatt is vetődik fel bennem, hogy biztosan valódi élményeket tár-e fel a módszer? Két irányban is kétség vetődik fel: egyrészt, hogy ma már kb. mindenki tudja, hogyan zajlik egy ilyen eltérítés, tehát életszerűen el tudja mesélni, még ha nem is történt meg vele. Másrészt — mivel az emberi tudat valószínűleg csak látszatra szigetszerű — sztem lehetséges olyan tudatállapotba kerülni, ahol az ember mások élményeihez is hozzáfér, amiket sajátjaként mesél el. De hangsúlyozom, hogy nem készültem ebből, esetleg ha valaki képben van a hipnózisokkal kapcsolatban, okítson bennünket.

 35. csubakka — 2014-11-30 13:04 

@witchp:

„100%-ban szkeptikus lennék, ha egyszer egy kedves ismerősöm nem “vallott” volna arról, hogy neki is ilyen élményei vannak, gyerekkorától. Így szimplán csak rettegek a témától.”

Na, mesélj, érdekel! 🙂

 34. csubakka — 2014-11-30 13:03 

@realcorpus:

Hát hogy miért akarnák meghódítani? Volna benne logika, hogy egy civilizáció úgy terjeszkedjen, hogy az élő bolygókat lakja be szép sorban. (Nem csak a Földet, hanem az összeset, amit meg tud szerezni. És minden bolygón a helyi légkörhöz, növény- és állatvilághoz igazítja a saját testfelépítését.)

Ha pedig erről van szó, akkor ez a beszivárgás szerintem tényleg logikusabb, mintha nekiállnának kiirtani minket:

– A helyi ökoszisztémát, növény- és állatvilágot már csak a biodiverzitás szempontjából is érdemes megtartani. Ugye ez közismert, hogy a betegségekkel, katasztrófákkal szemben ellenállóbb egy olyan erdő, ami sokféle fából áll, mint egy olyan, ami csak egyetlen fafajból. Ami igaz egy erdőre, az igaz egy bolygóra is, és ami igaz egy bolygóra az igaz egy több bolygóból álló rendszerre is: Minél sokfélébb a növény- és állatvilága, annál ellenállóbb a betegségekkel és természeti katasztrófákkal szemben. Ez a sokféleség emellett génbanknak is kiváló, ki tudja, hogy mikor melyik bolygó melyik állat- vagy növényfajának génjei jönnek jól valami biotechnológiai projecthez.

– Ha az adott civilizáció a saját testi felépítését minden bolygón a helyi ökoszisztémához igazítja, akkor a saját biodiverzitását is növeli.

– Gondold végig, tényleg sokkal egyszerűbb és gyorsabb némi génsebészettel hibrideket előállítani, mint egy komplett növény- és állatvilágot idetelepíteni, a bolygó légkörét átalakítani.

– Így viszont minél inkább sértetlen állapotban kapják meg a Földet, annál előnyösebb nekik. A harcok viszont súlyosan károsíthatnák ökoszisztémát, különösen, ha mondjuk bevetnénk a nukleáris arzenált.

Természetesen nem állítom, hogy itt vannak, és hogy ilyesmi zajlana, csak annyit állítok, hogy objektíven végiggondolva valóban ez tűnik a leglogikusabb módnak arra, ha egy magasan fejlett civilizáció más lakott bolygókat akarna meghódítani.

 33. witchp — 2014-11-30 12:07 

Olvastam egyszer a fekete szemű gyerekek városi legendájáról. A fenti írás tükrében akár fiatal hibridek is lehetnének, valamiféle vizsgahelyzetben, vagy bajban.

100%-ban szkeptikus lennék, ha egyszer egy kedves ismerősöm nem „vallott” volna arról, hogy neki is ilyen élményei vannak, gyerekkorától. Így szimplán csak rettegek a témától.

 32. csubakka — 2014-11-30 11:37 

@zplus:

Karla Turner még nekem is túl ijesztő és túl hihetetlen. 😀

 31. realcorpus — 2014-11-30 10:57 

@csubakka:
S milyen céllal?

Elfoglalni a sártekét kizárólagos használatra?
Akkor egyszerűbb lenne kiirtani az embereket és becuccolni.

Vagy csak a hatalmat átvenni és rabszolgaként dolgoztatni a maradékot?
Ez sem bonyolult. A többség így is azon a szinten van. Lázadni meg talán nehezebb is lenne a ‘vezetőség’ ellen. Látod, így se nagyon van eredménye, hogy ‘közülünk valók’.

Egyébként, ha hihetünk a tudományosabb koponyáknak és nem vonok le rossz következtetést, akkor talán egy kies bolygó megformálása sem eshet nehezükre, ami részükről bonyodalommentesebb is lenne, kevesebb dilemmával. Annyi alkalmas hely van a nagy mindenségben erre.

Viszont, ha tényleg csak kísérleti nyulak vagyunk egy nagy laborban, ahol vizsgálgatnak minket, akkor egyelőre nem sok mindent tudunk tenni ellene…

 30. realcorpus — 2014-11-30 10:44 

@Nagy Fehér Ember:
A videó: Pedig tetszett! Biztos kitörölték az agyamból a tuggyukkik. =)
Á, nem! Csak régen láttam…

 29. realcorpus — 2014-11-30 10:41 

@morat:
Az első csillagos részed nagyon hajaz arra, ha azt mondja nekem valaki, hogy ‘Isten szeret!’.

A többi kérdésre nincs kalapból előhúzható válaszom. De, ha itt a Földön foglalkoznak azzal, mi legyen a protokoll egy nem földi létformával találkozás esetén, akkor talán elvárható egy fejlettebb szinttől, hogy nem üres kézzel érkezik, hanem szintén valamilyen forgatókönyv szerint jár el. És ebbe nem tartozik bele az, hogy mély traumákat, sérüléseket, beültetéseket okozzon/hajtson végre egy meglátogatott bolygón, szerintem.

 28. realcorpus — 2014-11-30 09:48 

@csubakka:
Tán csak annyiban fura, hogy egy korosztályból valók.
Az kevésbé, ha 74, vagy (a másik kettő) 80 évesen meghal valaki. A negyedik (még élő) már a ’60-as években is kutatott, így neki sem lehet sok vissza, hacsak fel nem turbózzák kicsit a szürkék. =)

 27. zplus — 2014-11-30 09:33 

@csubakka:

http://youtu.be/r25ZUxTURis

Dr.Karla Turnerről mintázták a főhőst.
(Ő is igen gyorsan halt meg, egzotikusnak mondható rákban, munkái a ProjectCamelottól a Galaksija-ig megtalálhatóak, nem a mainstream-csatornákon 😛 )

 26. csubakka — 2014-11-30 02:33 

@Nagy Fehér Ember:

„Ki is alakítottam magamban egy elméletet, ami szerint a szürkék nem démonok, viszont képesek több dimenzióban létezni. Az eltérítések nagyon nagy része szerintem nem is fizikai síkon történik, hanem egy másik (magasabb? negyedik?) dimenzióban, ahol ők otthonosabban mozognak, mint itt.” -írod.

Na ez pedig lényegében pontosan ugyanaz a következtetés, amire Joh Mack jutott.

A személyes ismeretségi körbe tartozó eseteket szerintem nyugodtan oszd meg, (persze név nélkül, hogy ne sérüljenek a személyiségi jogok) szerintem itt mindenkit érdekelne.

Közben pár linket is berakok, angolul tudóknak:
David Jacobstól egy régebbi előadás, az emberrablási jelenség program jellegéről: http://www.youtube.com/watch?v=OvLkK-djzC4

Jacobstól a legfrissebb előadása az állítólagos beszivárgásról:
http://www.youtube.com/watch?v=nAr1AaWQEZA (ez csak hanganyag)

Interjú Budd Hopkinssal:
első fele: http://www.youtube.com/watch?v=Oy6BUw9sJjs
második fele: http://www.youtube.com/watch?v=MNqoYRok7ic

Joh Mack előadása: http://www.youtube.com/watch?v=11Y07Ij06qM

 25. csubakka — 2014-11-30 01:45 

@FilcTroll:

Köszönöm. 🙂

„Másrészt viszont ez a téma is nagyon nehéz, mert irgalmatlan mennyiségű hülyeség közül kellene kiszálazni valamilyen komolyan vehető igazságot. A téma eléggé el van patakiattilásodva, a mindenféle tévék ufós műsoraiban bizarr idiótákat láthatni, akik miatt a kérdés a legtöbb emberből csak legyintést sem vált ki.” -írod.

Épp ezt próbáltam, ezért szemelgettem ki ezt a három, vagy inkább négy úriembert. Budd Hopkins, John Mack és David Jacobs tényleg fejenként is több száz embert interjúvoltak meg, és az állításaikat ennek a nagy mennyiségű beszámolónak a közös pontjaira építik.
A regresszív hipnózis egyébként, amiről szó van, egy olyan módszer, amit a pszichológusok a tudat által blokkolt régi traumák felszínre hozására használnak. Az emberi elme különösen szörnyű traumákat, pl. gyerekkori bántalmazások emlékét a való életben is gyakran blokkolja, az érintett tudatosan nem emlékszik rá. A regresszív hipnózissal a pszichológusok az áldozatokat „vissza szokták vinni” a trauma időpontjára, és akkor az áldozat fel tud idézni olyan részleteket, amikre tudatosan nem emlékszik, aztán pedig a terápia során szépen ki lehet beszélni az így felszínre hozott problémákat. Na, ők ugyanezt alkalmazták az emberrablások állítólagos áldozatainál. Mondjuk az áldozatnak volt egy „hiányzó idő” élménye, aminél még arra emlékszik, hogy az elején látott egy UFO-t az égen, a végén meg talált magán valami furcsa sebet, de hogy közben mi volt, arra nem. Akkor ilyen hipnózissal „visszaviszik” abba az időpontba, és felidézi, hogy közben mit élt át.

Leir doki meg tényleg kézzelfogható bigyókat operált ki, kamerával rögzített műtéteken.

David Jacobs egyébként már a doktori disszertációját is az UFO-jelenségről írta, és az egyetemen is ez a kutatási területe, Joh Mackről meg, mint harvardi pszihciáter professzorről, el tudom hinni, hogy alapvetően meg tud különböztetni egy szokványos álomparalízises esetet valami mástól.

Viszont ha már konteó, de gondoljátok furának, hogy a négy úriemberből három is meghalt az elmúlt 10 évben? o.O

 24. csubakka — 2014-11-30 01:32 

@realcorpus:

„De, ha békések, fejlettek és intelligensek, miért nem állnak ki, hogy ‘Emberek! Nem vagytok egyedül az univerzumban.’?”

Hát elvileg erre lenne az a válasz, hogy egy, a Föld meghódítását célzó beszivárgási művelet zajlik éppen. Azért ilyen eszközökkel, és nem atombombákkal, mert így a bölcsebb, ahogy Szun-ce is megmondta. 🙂

 23. Nagy Fehér Ember — 2014-11-30 01:00 

@boogee: Végignéztem. Több olyan dolgot is mondott a két fickó, amit nálam is visszaigazoltak már az érintettek az UFO látogatások kapcsán – és nem most, hanem már 15-20 éve.
Ettől függetlenül nem tudom mit gondoljak róluk.

 22. morat — 2014-11-30 00:12 

@realcorpus:

„… miért nem állnak ki …”

Szerintem:
* Egyrészt de igen, kiállnak: a sok szemét között időnként akad egy-egy kristálytiszta UFO észlelés (pl JAL 1628 és utóhatásai) ami épp csak annyit üzen, hogy: ‘Emberek! Nem vagytok egyedül az univerzumban.’ – se többet, se kevesebbet. Aki be tudja fogadni az befogadja, aki nem, annak nincs az orra beleverve.
* Ki elé kellene kiállni? USA? ENSZ? Kivel kell beszélni? (Vö Kissinger: „Mi Európa telefonszáma?”)
* A legfontosabb: nagyon jól tudjuk, hogy a földi civilizációnknak nagyon sok problémával kell szembenéznie: súlyos egyenlőtlenségek, ennek tüneteként előítélet, háborúk; önmegsemmisítésre alkalmas arzenál; víz-, élelem- és erőforráshiányok; környezetszennyezés; túlnépesedés stb. amelyek külön-külön is súlyos válsággal, vagy kihalással fenyegetnek. Ezeket nekünk kell megoldanunk. Ha azonban „hivatalosan” megjelennének, akkor mindenki tőlük várná a megoldást (az UFO hívők egy része most is), ahelyett hogy dolgozna rajta. Holott ez lehetetlen, mert…
* A kivülről érkező „best-practice” jellegű megoldás-átültetések a földi történelemben is sorra megbuktak: ha legalább a megoldásra való igény nem belülről jön, nem nagyon ver gyökeret (ld: Demokrácia-export). A fenti listából csak az egyenlőtlenségek és a környezetszennyezés elleni harc olyan nagyon-nagyon komoly egyéni- és nemzeti érdeksérelmekkel járna, hogy könnyen ellenséggé válik, aki ezek megoldását „kívülről” erőlteti.

 21. Nagy Fehér Ember — 2014-11-29 23:58 

@FilcTroll: Kénytelen vagyok egyetérteni. Életem egy szakaszában elolvastam az összes magyar nyelven hozzáférhető művet UFO témában, és azt vettem észre, hogy gyakorlatilag ugyanazokat az „eseteket” ismételgetik, csak más-más névvel, földrajzi hellyel, és teljes mértékig lehetetlen utánanézni annak, hogy mi a valóságtartalma egy-egy ilyen történetnek.

Ami érdekes viszont: az alvási paralízis jelensége eléggé összefonódik az eltérítésekkel. Mivel nálunk a családban, ismeretségi körben volt érintettség, lehetőségem volt közelről tanulmányozni a dolgot.
Ki is alakítottam magamban egy elméletet, ami szerint a szürkék nem démonok, viszont képesek több dimenzióban létezni. Az eltérítések nagyon nagy része szerintem nem is fizikai síkon történik, hanem egy másik (magasabb? negyedik?) dimenzióban, ahol ők otthonosabban mozognak, mint itt. Ezért is van szükségük az alvási paralízisre: a testet megbénítják, amíg az illető tudatát (lelkét?) elviszik vagy manipulálják.
Hogy mi a cél, azt a fene tudja, idegenekről beszélünk, idegen logikával.

Akit érdekel a téma, és van idege meg türelme kibogarászni a jelentést Ré szavaiból, annak ajánlom Ré I. könyvét olvasásra, érdekes dolgokat mond a „fickó”.

És nem értem, ezt még miért nem linkelte senki:
https://www.youtube.com/watch?v=kCh2sE-zMZ0

😀

 20. FilcTroll — 2014-11-29 22:00 

Végre, nem unatkozom egyedül a Vendégposztolók Klubjában! Gratulálok, mit iszol, kolléga? :))

Másrészt viszont ez a téma is nagyon nehéz, mert irgalmatlan mennyiségű hülyeség közül kellene kiszálazni valamilyen komolyan vehető igazságot. A téma eléggé el van patakiattilásodva, a mindenféle tévék ufós műsoraiban bizarr idiótákat láthatni, akik miatt a kérdés a legtöbb emberből csak legyintést sem vált ki.

Amúgy pedig ez is izgalmas konteó, érdemes jól belegondolni, de a teljes tudatlanság miatt itt alig van mibe kapaszkodnunk. Miért csinálják? Mire jó a beszivárgás? Emberi logika szerint persze ez lehetne vmi területszerző offenzíva, de nyilván nem emberi logika mentén működnek, így aztán végtelen más okuk is lehet erre az egészre.

Mivel nálunk a családban nem érzékelek érintettséget, így nyugodtan fogok elaludni — viszont sokkal jobban zavar, hogy bárhol összefuthatok olyan hibridekkel, akiknek a kedves szándékáról nem vagyok annyira meggyőződve. Izgalmas kérdés, hogy hogyan lehetne őket felismerni. Felteszem onnan, hogy nem tudják használni a konzervnyitót vagy a vécét, nem pityegernek egy romantikus happyenden és valószínűleg nincs humorérzékük sem. De hát ez édeskevés.

 18. komojtalan — 2014-11-29 18:35 

@morat: Teljesen egyet tudok érteni mindennel. Egy durva tévedés minimum van: 5% ahogy más is írta elképesztően sok, még a tizede is. Én is hiszek az idegen értelemben, de még egyáltalán nem biztos hogy találkoztunk velük. Mi nem tudunk hozzájuk menni, ha az ő fejlettségük ezt lehetővé teszi, akkor szerintem is békéseknek kell lenni, már csak azért is mert nem túl valószínű hogy a közelünkben laknak, akkor miért pont ide jöttek volna? Van egy előző poszthoz kapcsolható találkozási szál: Több dimenzió. Már olvastam olyan tudományos munkát ami szerint lehet egy olyan dimenzió, amelyben egy féreglyukon keresztül akár a Galaxis túlsó felében köthetünk ki. Konkrétan ez a verzió számomra hihetetlen.

 17. rdos — 2014-11-29 10:18 

Úgy tudom a szemtanuk általában nem túl pontosak. Ráadásul itt valami spéci hipnózisban is voltak a „szemtanuk”. Mégis. Ha a szürkék, meg a botsáskák valódi Földön kívüli organizmusok akkor felteszem náluk is van variabilitás. Az emberek magassága, testsúlya, … változatos. Gondolom esetükben is így van – lenne. Vagyis igazándiból engem az érdekelne a sok esetleírásból hogy mekkora a variabilitása az igazi, eredeti szürkéknek. A szürke – ember hibrid nem játszik, ott ha jól értettem amúgy is van minden féle „mesztic”.

 16. vittore — 2014-11-29 10:06 

Köszi a posztot, szuper volt! Egy szkeptikus sírva röhögne rajta. Mondjuk nemrég nekik még a Föld is lapos volt…. :)Én nagyjábol „morat”-tal értek egyet. Az alvással ma este nekem is problémáim lesznek. Rövid tőmondatokban ennyi, húzok vissza dolgozni.

 15. realcorpus — 2014-11-29 01:53 

@morat:
Értem én. De, ha békések, fejlettek és intelligensek, miért nem állnak ki, hogy ‘Emberek! Nem vagytok egyedül az univerzumban.’? A különböző népek, kultúrák kutatói sem a megfigyelt csoportból választottak közvetítőket, hanem maguk mentek oda. Igaz, nem mindegyik élte túl. Viszont ET előnye lehet, hogy meg tudja védeni magát, ha már eddig eljutott.

De az is lehet, hogy csak egy 3-as típusú civilizáció csínytevő gimnazistái játszadoznak a periférián, ami még fel nem tárt terület a tudósaik előtt. =)

 14. morat — 2014-11-29 00:51 

@realcorpus:

A posztoló nagyon szép, alapos kutató munkát végzett, köszönet érte!

Én – pusztán statisztikai alapon – az idegen civilizációk létezésének nagy „hívője” vagyok, sőt – pusztán logikai alapon – azt is gondolom, hogy meg kell, hogy látogassanak minket már ősidők óta. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az UFO észlelések, Daniken sztorik min. 99%-a téves/csalás/spekuláció.

Nekem saját, külön bejáratú (tl;dr) elméletem van a földönkívüliekről, ami összezanzázva annyit tesz, hogy ha olyan fejlettek, hogy ide tudnak jönni, de nem pusztították el önmaguk, akkor szinte biztosan békésnek kell lenniük. Erre közvetett bizonyíték az is, hogy még itt vagyunk.

Egy békés megfigyelőnek is szüksége van azonban információra, amit lehetőleg anélkül kell beszereznie, hogy jelenlétével befolyásolja a helyzetet magát. Társadalmainkról, antropológiánkról ilyen információkat önmagában csak első kézből lehet beszerezni. Ehhez én a helyükben biztosan fenntartanék egy hozzám lojális, kisvárosnyi (100% földi) emberekből álló kolóniát, akiket hírszerzőként, vagy kapcsolattartóként dobhatnék be. A küldetésen lévő emberek azonban logikus, hogy ha csak lehetséges ne is tudják, hogy kik ők és mit csinálnak – ez a semleges megfigyelés és a potenciális lebukás miatt is fontos, ezért is kell az illetőknek 100% embernek lennie. Ebben a teóriában az elrablások (ha vannak) egyaránt szolgálhatnak toborzásra vagy akár a jelentések leadására is.

 13. realcorpus — 2014-11-28 23:57 

Az érintettek száma a 7 milliárdból számolva 5%-al 350 000 000 ember.

Alighanem lázas munkálatok folynak a Kamino bolygón…
(Tudom, korábban ott egy egyedből készítettek sokat. De most olyan feladatot kaptak, hogy minden földi egyednek készítsék el a mását, aki már hibrid, hogy ne legyen feltűnő a csere, amikor bevetik őket a Földön.)

Meg el lehet gondolkodni a tyúk-tojás mintájára azon is, mi volt előbb. A rejtélyes történetek (könyvek, filmek, cikkek formájában), vagy a rejtélyes események (az előbbiekkel szinte megegyezően előadva)?

 12. lomposfarkas — 2014-11-28 23:36 

„Néhányan ezért már kísérleteznek is olyan fejfedővel, ami védelmet nyújthat ellene.”
A kedvencem:
http://www.fugly.com/media/IMAGES/Random/tin_foil_hats_for_alien_protection.jpg

 11. lomposfarkas — 2014-11-28 23:33 

Fura érzésekkel, ismerősként olvastam a posztot, mert pár hónapja néztem meg másodjára az X-akták 9 évfolyamát, és az itt leírtak lényegében megegyeznek az X-akták ufós részeinek szinte teljes mondavilágával. Annak idején a haverral sokat dícsértük Chris Cartert, nyilván ő is rendesen belemerítkezhetett ebbe a világba 🙂
Arról vajon született-e tanulmány, hogy a „szürkék” mióta lettek a mondavilág részei? Volt-e epicentrum és mivel mindenhol a szürkékről írnak, így öngerjesztő módon én is a szürke elrablóimról fogok mesélni? Vagy egyszerre a világ minden pontján szürkék jelentek meg a történetekben?

 10. boogee — 2014-11-28 21:22 

 9. zplus — 2014-11-28 15:38 

Dr.Karla Turner
https://www.youtube.com/watch?v=vzJAKUaRe2E

Dr. Karla Turner Books
-Taken: Inside the Alien-Human Abduction Agenda
-Masquerade of Angels
-Into the Fringe: A True Story of Alien Abduction

első kiadások letöltése:
http://www.jeffpolachek.com/kt-books

 8. qiholo — 2014-11-28 15:35 

Van a témához kapcsolódó, a konteo világhoz közelebbi anyag is, bár nem kifejezetten erről szól, van egy ilyen szála is:
http://lemil.blog.hu/2011/07/28/dumb_1

 6. qiholo — 2014-11-28 15:02 

A Csillagkapu pici szürkéi igen fejlett faj létükre egy genetikai probléma miatt kihalásra vannak itélve. Mi van akkor, ha a sztori igaz és találtak egy megoldást arra, hogyan mentsék át magukat és ehhez földi barátaik segitséget is nyújtanak nekik? Az emberiségnek eddig sem voltak etikai aggályai, ha gyors fejlődés lehetősége nyilt meg számukra, miért történne ez most másképp? Mint ahogy a kormányoknak sincsenek etikai aggályaik, ha hazudniuk kell az embereknek. Akiknek szerintem még valahol az őskorban kellene élniük, nem véletlen hivom a mai emberiséget feltupirozott ősembereknek. Az is érdekes kérdés, hogy a történelem során bizonyos emberi rasszok-népek mintha hirtelen bukkantak volna fel olyan kvalitásokkal (fejlett technológia-vallásrendszer-nagy számú embertömeg), amikkel érvényesülni tudtak a többiek felett. A másik verzió mondjuk nem zárja ki az elsőt, az pedig az ember spirituális emelkedésével kapcsolatos, ami a fölső dimenziókba vitte a fizikai környezetet és az idegenek semmi mást nem tesznek, mint igyekeznek megoldást találni erre.

 5. azazel — 2014-11-28 14:36 

lehet, hogy a poszt éppen azért született, hogy ezzel is szoktassanak bennünket a közeli Változáshoz…

 4. Kvasztics Fedor — 2014-11-28 13:44 

„Megállapíthatjuk, hogy a hollywoodi filmekben bizony nem így néz ki egy UFO-invázió”

De megállapíthatjuk azt is, hog az X-Akták állandó történetszála viszont szinte szó szerint ez 🙂

 3. azazel — 2014-11-28 13:07 

@edlen:

nyugi, olyat nem írtak, h – valamilyen állapotban – nem hoznak vissza 🙂

 2. edlen — 2014-11-28 12:54 

Azt hiszem, remekül fogok aludni ma este. 🙂

 1. azazel — 2014-11-28 12:51 

Először is szeretnék köszönetet mondani- azt hiszem, sok olvasótársam nevében – az érdekes írásokért, mind tiborunak, mind pedig a vendégposztok szerzőinek.
A múltkoriban olvastam a szibériai halálvölgy történetéről a neten, esetleg kérhetnénk arról is egy érdekes, izgalmas, gondolatébresztő összefoglaló jelentést?:)

http://www.karpatinfo.net/hetilap/turmix/2007/09/01/sziberiai-rejtelyek

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök