2015-01-26–19:04

Halál Chappaquiddickben

tednyitAz Amerikai Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegét megvizsgálva arra a következtetésre jutunk, hogy a világ egyetlen, talpon maradt valódi szuperhatalma számos területen globális piacvezető: partnereiknek ők adják el a legtöbb repülőgépet, haditechnikát és gázturbinát, s a híres, katonai erővel is támogatott demokráciaexportjukról is elég sok szó esett az elmúlt évtizedekben. A legalaposabb vizsgálódás sem fedi fel azonban azt az amerikai terméket, amelyből az USA gond nélkül el tudná látni nemcsak a Földet, hanem (ha a szükség úgy hozná) az egész Naprendszert is. Igen, az összeesküvés-elméletekről beszélek: talán nincs a világon még egy olyan régió (talán a Közel-Kelet kivételével), ahol a szívünknek oly kedves konteók olyan erőteljesen burjánzanának (burjánoznának?), mint a „szabadok országában, a bátrak hazájában”.

Persze Amerikában se mindenki egyforma. Vannak családok, melyek tagjai a statisztikailag elvártnál sokkal többször bukkannak fel olyan történetek főszereplőiként, amelyek állandó helyet vívtak ki maguknak a szakosodott kiadványok lapjain. Ilyen tipikus konteómágnes a Kennedy család, s nem hiszem, hogy különösebben emlékeztetnem kellene bárkit is a JFK-, illetve az RFK-konteókra; az ő halálukat körbelengő összeesküvés-elméletekről szinte mindenki hallott. A történelem azonban (vagy – ahogy azt a későbbiekben sejtetni fogjuk – egyéb erő) a harmadik, legkisebb fiútestvért, Tedet sem kímélte meg egy jó szaftos botránytól, ami nem került ugyan az életébe, viszont elnöki ambícióinak végét jelentette.3ken

A jó hosszú felvezető szöveg után lássuk, mi is volt az az eseménysorozat, amit az amerikai demokrata politológusok a mai napig (roppant szemérmesen) úgy emlegetnek, hogy a Chappaquiddick-incidens.

A sztori ismertése előtt ismerkedjünk meg röviden a főszereplőkkel.

1.) Edward M. Kennedy

Ahogy az előző bekezdésekből is nyilvánvaló, mai első számú főhősünk a legkisebb Kennedy-fivér, aki a keresztségben az Edward Moore kettős utónevet kapta, de mindenki simán csak Tedként hivatkozik rá.

1.1.) Rövid CV

A dinasztiát létrehozó Joseph Kennedy kilencedik (s egyben legkisebb) gyermeke George Washington kétszázadik születésnapján (1932. február 22-én) sírt fel először egy bostoni elit kórház szülészetén, amiből a család rögtön arra asszociált, hogy a klánsrácnak komoly politikai jövője lesz. Ami őket illeti, Amerika egyik leggazdagabb klánjaként (a Kennedyket nem véletlenül illették ezzel a szóval) igazán nem okozott gondot ezt a tervet anyagilag megalapozni: elit iskolák, magántanárok, sportórák, satöbbi, de két bátyjával összehasonlítva azt kell mondanunk, hogy Ted intellektuális képességei bizony eléggé elmaradtakharvard Johnétól és Robertétől. 1950-ben ő is a Harvardra iratkozik be, de az ottani magas lécet nem tudja megugrani: kétszer is csaláson kapják (már az első félév egyik záróvizsgáján lemásolja padtársa ellenőrző tesztjének válaszait és azt adja be, a második félévben pedig mást küld be maga helyett spanyol nyelvvizsgára), s apai hátszél ide vagy oda, 1951 tavaszán páros lábbal rúgják ki a tekintélyes intézményből. Annyi engedményt azért kap (a Kennedyek elég komoly adományokkal támogatták a Harvardot, na és már a nagyfater is oda járt), hogy megsúgják neki: két év múlva ismét jelentkezhet, ha jó fiú lesz.

A jófiúságot a hadseregben próbálja bizonyítani, noha itt is csak apu befolyása menti meg attól, hogy elvigyék szívni Koreába, sportezzel szemben kénytelen Párizsban eltölteni egy évet, az akkor még ott található NATO-főhadiszálláson. No nem stratégiai elemzőként, hanem mint a díszőrség tagja, ami (figyelembe véve 189 centis magasságát, 91 kilóját és atlétikus termetét) talán tényleg illett hozzá.

Két év múlva őrvezetőként szerel le (innen is látszik, hogy nem lehetett valami nagy katonai vaszisztdasz), majd ismét nekiugrik a Harvardnak, ahol nagy nehezen szerez egy alapdiplomát, de a jogi karra nem veszik fel, úgyhogy egy másik egyetemen szerzi meg a jogászi végzettséget. Imádja a gyors kocsikat, előszeretettel hagyja figyelmen kívül a közlekedési szabályokat, ami jogosítványa többszöri felfüggesztésével, illetve ideiglenes bevonásával is jár. Az egyetemet 1959-ben fejezi be, de sose akart jogászkodni, mindig is politikai babérokra vágyott. Idősebbik bátyja (JFK) szenátori helye 1960-ban megüresedik ugyan az elnöki eskü miatt, de Tednek még két évet ki kell bekkelnie, mert az USA-ban szenátor nem lehet senki 30 év alatt. Ezt az időszakot nagy nehezen kibírja helyettes államügyészként, s 1962 őszén Massachusetts állam két szenátori helye közül megcsípi az egyiket.

Mondjuk egyáltalán nem ártott a kampányának, hogy az egyik bátyó éppen a Fehér Házban lakott főbérlőként, a másik pedig az Egyesült Államok igazságügy-minisztere és legfőbb ügyésze volt egyszemélyben.

Jelen posztunkban nem áll szándékunkban Ted Kennedy politikai életrajzával foglalkozni, elégedjetek meg annyival, hogy a Szenátusban töltött 47 (negyvenhét!) év során végig liberális-demokrata alapelvek mentén politizált, de nem drinktartotta ördögtől valónak azt sem, ha szakpolitikai kérdésekben néha a republikánusokkal kellett egyezkednie. Soha nem vetette meg az alkoholt (erről majd később egy kicsit részletesebben) és a vonzó, 25 és 35 év közötti, lehetőleg jelentősebb domborulatokkal rendelkező, khm, munkatársnők társaságát, de ez annyira Kennedy-specifikus jelenség volt, hogy szinte már senkinek nem szúrt szemet. Az eleinte kizárólag a családnevének tulajdonítható tekintélyt lassan felváltotta a saját jogú respekt, s 2009-es halálakor (agydaganatból eredő komplikációk) már évek óta ő volt az amerikai törvényhozás felső házának egyik megkérdőjelezhetetlen sarokpontja és szaktekintélye.

1.2.) A repülőgép-baleset

1964 júniusában (alig nyolc hónappal a JFK halálát eredményező dallasi merénylet után) a Kennedy szenátort szállító kisgép lezuhan Nyugat-Massachusettsben. A pilóta és Ted egyik titkára szörnyethalnak, ő súlyos sérülésekkel, de megússza, igaz, hét hónapiglab lábadozik utána. A balesetet később az időjárási körülményeknek tulajdonították, noha voltak hangok, amelyek a gép navigációs berendezésének szándékos megbuherálásáról és merényletről beszéltek.

1.3.) Elnöki álmok

Az 1963-as JFK-gyilkosság után Ted teljes mellszélességgel áll ki Robert mellett, aki (ha hinni lehet az életrajzíróknak és a Kennedy-kutatóknak) amúgy is sokkal közelebb állt hozzá, mint a hajdani elnök. Mindenben támogatja a bátyust, s komoly szerepe van abban, hogy 1964-ben RFK-t New York-i szenátorrá választják. Amikor az 1968-as elnökválasztás előtt öt hónappal Bobbyt agyonlövik a Los Angeles-i szállodában, Edward szinte összeomlik, de néhány kába nap után magához tér és folytatja a munkát. Szurkolói egyre inkább kapacitálják,smw hogy rázza meg magát és merjen nagyot álmodni: induljon az 1972-es választáson és valósítsa meg mindazt, amit két bátyjának (objektív okok miatt) nem sikerült. Kicsit kéreti magát, de lassan-lassan már ő is elhiszi, hogy ha lesz ideje és pénze, tán még sikerülhet is. 1969 januárjában megnyeri a szenátusi demokraták frakcióvezető-helyettesi pozíciójáért kiírt belső választást, amivel minden idők legifjabb „Senate Majority Whip”-je lesz. Ezt jó ómenként értelmezi, s elkezd nagyratörő terveket szövögetni, amelyeket nem rejt véka alá, pedig még több, mint három év van az elnökválasztásig. Nagy beszédet mond, amelyben a fivérei által elejtett zászló felemeléséről beszél, s megfogadja, hogy mindenben követni fogja John és Robert nagyszerű példáját.

Lehet, hogy itt és ekkor követte el élete legnagyobb hibáját. Vagy a második legnagyobbat.

2.) Chappaquiddick

Ez a fura nevű, 20 négyzetkilométernyi kis sziget Massachusetts délkeleti partjainál terül el, s gyakorlatilag a Martha’s Vineyard nevű nagyobbchapp1 sziget részeként funkcionált egészen 2007-ig, amikor egy combosabb vihar eltüntette a két szigetet összekötő homokpadot.

A Martha’s Vineyardot úgy százötven éve előszeretettel látogatja az amerikai keleti part úgynevezett krémje. Művészek, milliomosok, politikusok, csúcsértelmiségiek, luxuskurvák és más közéleti szereplők adják egymásnak a kilincset tavasztól őszig a luxusnyaralókban és a méregdrága tagsági díjjal rendelkező magánklubokban, de többek között itt játszódik az elmúlt év egyik bestsellerlistás, Az igazság a Harry Québert-ügyben című sikerkrimijének egyik fejezete is.

1969. július 18., péntek. Ted Kennedy (öt barátjával, illetve közeli munkatársával együtt) zártkörű bulit szerveznek a sziget Lawrence Cottage nevű bérelhető lcnyaralójában, amelyet komoly konspiratív körülmények közepette vesznek ki: Joe Gargan (Ted egyik unokatesója) kápéban fizet és azt mondta a tulajnak, hogy ő, a felesége és még egy baráti házaspár fogják ott tölteni a polgári, csendes hétvégét. A szöveg természetesen nem igaz: a hat úriember mellé hat ifjú hölgyet is meghívtak, akik aktív részesei voltak a néhai Robert Kennedy elnökválasztási kampányának. A hivatalos (és utólagos) szöveg szerint a bulit nem is igazi bulinak szánták, hanem egyszerűen csak „illő és visszafogott módon meg szerették volna köszönni az aktivisták lelkesedését és az általuk hónapokon át végzett hatalmas munkát”. Na és közösen megnézik a tévében a holdraszállás felvételeit, együtt ünnepelve az amerikai műszaki fejlődés eme új mérföldkövét (vagy micsodáját).

2.1.) A házibuli

Mint utólag azt már tudjuk (azért utólag, mert Ted sokáig nem akart beszélni róluk), a résztvevők a következők voltak:

Ted Kennedy szenátor (37 éves), nős
Paul Markham kerületi ügyész (38 éves), nős
Joe Gargan unokatestvér és ügyvéd (39 éves), nős
Charles Tretter ügyvéd (30 éves), nős
Ray LaRosa vállalkozó, kampányember és jóbarát (41 éves), nős
Jack Crimmins sofőr (62 éves), agglegény

A hat választási aktivista csaj (akiket a washingtoni politikai köznyelv csak Boiler Room Girls-nek hívott ):

Mary Jo Kopechne (28 éves), egyedülálló
Suzy Tannenbaum (23 éves), egyedülálló
Rosemary Cricket Keough (23 éves), egyedülálló
Esther Newberg (26 éves), egyedülálló
Nancy Lyons (26 éves), egyedülálló
Maryellen Lyons (27 éves), egyedülálló

Nem akarok én itt semmi rosszat inszinuálni, csak a jegyzőkönyv kedvéért még rögzítsük azt is, hogy az „illő és visszafogott” hangulat megteremtése céljából a fiúk a következő italmennyiséggel készültek az eredetileg kétnaposra tervezett eseményre:drinkek

– három, egyenként félgallonos üveg vodka (ez összesen valamivel több, mint 5 és fél liter),
– két, egyenként félgallonos üveg rum (öszesen 3,8 liter),
– négy, egyenként 1/5 gallonos üveg whisky (összesen 3 liter),
– két, egyenként félgallonos üveg gin (összesen 3,8 liter),
– két láda (24 palack) vörösbor (összesen 17 liter),
– 12 palack pezsgő (összesen 8,5 liter),
– három rekesz sör, vagyis 72 üveg (hogy ezek két- vagy háromdecisek voltak, esetleg félliteresek, most ne firtassuk, nincs különösebb jelentősége).

Nos, kedves barátaim, ugye mi se most jöttünk a karakószörcsögi ingajárattal, voltunk már néhány házibuliban, a matematikai alapműveleteket is ismerjük, úgyhogy ehhez csak annyit, hogy a fejenkénti közel másfél liter tömény és az ugyancsak fejenkénti hat üveg sör, két palack vörösbor és egy-egy palack pezsgő nagyon szép teljesítmény még egy nyugdíjasbúcsúztató rendőrbulira is.

keepHogy a partin konkrétan mik estek meg, azt a kedves olvasó fantáziájára bízom. Az viszonylag biztosnak tűnik, hogy nem a bűn szókratészi és keresztény definíciója közötti különbségről beszélgettek, s nem is a makromolekuláris polimerizációról cseréltek eszmét. A hangzavar és az üvöltő zene még a 150 méterre található szomszédos ház lakóit is ébren tartotta, pedig a környék eléggé hozzászokott az átlagnál zajosabb hétvégi vendégekhez. Bennünket most inkább az érdekel, hogy milyen események vezettek a tragédiához. Sajnos főként Edward Kennedy emlékezetére, illetve későbbi kihallgatásának szövegére kell hagyatkoznunk, no meg a nyomozás meglehetősen vérszegény eredményére (de hát ne feledjük: Chappaquiddick is Massachusettshez tartozik, s a Kennedy név bizony arrafelé még ma is csodát tesz, hát még 45 évvel ezelőtt).

2.2.) A baleset

Szóval lássuk, mi és hogyan történt.

Nagyjából 23.20 körül Ted beülteti Mary Jo Kopechne-t a családi Oldsmobile-ba és (állítása szerint) elindulnak, hogy a lányt elvigye a kompkikötőbe, ahonnan az utolsó járat éjfélkor indul a nagyobbik szigeten található Edgartownba. A gépkocsi (Ted állítólagos tévedése miatt) egy kivilágítatlan földúton halad a komphoz vezető aszfaltozott helyett, majd egy ugyancsak sötétbe burkolózó fahídon chapp3áthaladva a két és fél méteres vízbe zuhan. Önmagában ez eddig egy tragikus, ámde szokványos közúti baleset, amilyenből sajnos akár több is történik hetente, páne egy akkora (és annyira motorizált) országban, mint az USA.

Igenám, de a szenátornak sikerül kimásznia a süllyedő kocsiból, s hátrahagyja az ütközéstől (és/vagy az elfogyasztott alkoholtól) eszméletlen lányt. Szerinte ez körülbelül éjfél előtt valamivel történhetett.

Itt a másik nagy kérdőjel: Ted időérzéke megcsúszhatottgk úgy egy órát, mert a helyi seriffhelyettes eskü alatt állította, hogy hajnali háromnegyed egykor a szenátori Oldsmobile-hoz tökéletesen hasonlító autót látott parkolni a környék egyik mellékútján, s ami még érdekesebb: Look seriffhelyettes úgy vette észre, hogy a kocsiban hárman ültek: ketten az első üléseken, s egy harmadik a jobb hátsón. A rendőr még egy rendszámtöredékre is vissza tudott emlékezni, szerinte volt benne egy L betű és két 7-es számjegy. Nos, Kennedy kocsijának a rendszáma L78207 volt. A hivatalos, Ted által előadott sztoriban tehát van egy jó órányi lyuk: mi történhetett tehát éjfél és hajnali egy óra között? Ki volt a harmadik személy (már ha tényleg volt ilyen) és mit keresett ott? Érdekes, hogy soha senki nem kérdezett rá erre az apróságra, legalábbis senki a hivatalosságok közül.

De ami igazán felháborította még a legelvakultabb demokrata szavazókat is: miután hátrahagyja az elsüllyedt pólókocsiban az eszméletlen Mary Jót (állítása szerint megpróbálta ugyan kihúzni, de sikertelenül), a balesetet okozó politikus fogja magát, visszasétál a Lawrence Cottage-ba (közben elhalad a Dike House-nak nevezett, lakott és kivilágított épület mellett, ahol mellesleg telefon is volt), ahonnan unokatestvérét és Markhamot diszkréten elhívja a baleset helyszínére, ahol immáron hármasban megpróbálják kimenteni a lányt, sikertelenül. Mintegy húsz perc elteltével a két barátot visszaküldi (!) a buli helyszínére, lelkükre bogozza, hogy a többieknek ne mondjanak semmit a balesetről, ami pedig a hatóságok értesítését illeti, „a továbbiakban majd ő intézkedik”.

Ezt követően átússza a körülbelül 140 méter széles csatornát és visszasétál az egyik motelhez, ahol lefoglalt szobája volt. Itt átöltözik, elbeszélget a személyzettel, lebonyolít jó pár telefonhívást (az ügyvédjével, illetve családtagjaival beszél), később lefekszik és alszik egy nagyot, vagyis jól elvan. Reggel fél kilenc körül két helyi halász értesíti a rendőrséget a balesetről. A zsaruk búvárokkal együtt szállnak híd1ki a helyszínre, ahol a kocsiban megtalálják a halott Mary Jót, s a rendszámtábla alapján azonosítják a Kennedy családot, mint tulajdonost. A jegyzőkönyvek szerint a lányon szoknya, blúz és melltartó volt ugyan, de bugyi nem. Homlokán és arcán zúzódások nyoma látszik. Halálát az elsődleges halottkémi jelentés szerint fulladás okozta úgy nyolc órával korábban (vagyis hajnali egy körül), de mivel az igazságügyi boncolás elmaradt (!), ennél biztosabbat és konkrétabbat nem lehet tudni. Később minden szakértő azt valószínűsítette, hogy nem vízbe fulladt, hanem akkor halt meg, amikor a kocsi utasterébe szorult levegő elfogyott, vagyis a balesetet követő 40-50 percen belüli kimentése az életet jelenthette volna számára.gk2

A boncolást Mary Jo hozzátartozói is indítványozhatták volna, de ők ettől nagyvonalúan eltekintettek, akárcsak attól, hogy egyfajta magánvádlóként fellépjenek a szenátor ellen, gondatlan emberöléssel meggyanúsítva őt (amihez az amerikai törvények szerint amúgy joguk lett volna). Hogy ezen nagyvonalúságnak volt-e köze ahhoz a 91 ezer dollárhoz, amit Tedtől kaptak kvázi fájdalomdíjként, a fene mjkse tudja, miként azt sem, hogy ezen az összegen kívül kaptak-e további olyan pénzeket (vagy más kárenyhítést), amelyekről a közvélemény nem értesült.

2.3.) Mary Jo Kopechne

Úgy illik, hogy pár mondatban emlékezzünk meg az áldozatról is. A New Jerseyben felnőtt, részben lengyel származású Mary Jo üzleti tudományokból szerzett főiskolai oklevelet, s miután egy évet tanított Alabamában, Washingtonba költözik, ahol régi álmát, a politikai kampányok lebonyolításának módszertanának tanulmányozását tűzi ki célul. Legalul kezdi: 1964 őszén titkárnőként csatlakozik Bobby Kennedy szenátori stábjához, ahol emberfeletti munkabírásával, totális megbízhatóságával és abszolút lojalitásával hívja fel magára a figyelmet, majd RFK 1968-as elnöki kampányának lelkes igavonója lesz. Visszaemlékezések szerint csendes és szerény, alkoholt csak módjával fogyasztó, hithű katolikus volt, akinek párkapcsolatai sem igen akadtak, noha szemrevaló teremtésnek írták le. Ahogyan azt az őt ismerők hangoztatták: mindent a választott szakmájának rendelt alá, s ő maga is többször kijelentette, hogy az ő igazi jegyese a politika.

2.4.) Az ítélet

Nem akarok végigmenni a nyomozás, illetve az ezzel párhuzamosan zajló szenátusi meghallgatás minden apró részletén, elvégre nem kriminalisztikai blog vagyunk, úgyhogy csak összefoglalom az eset következményeit: Ted Kennedy kitartott a (valljuk be, nem kicsit erőltetettnek tűnő) sztorija mellett, s minden, ebben rejlő ellentmondástddd és inkoherenciát az őt ért pszichikai sokknak, agyrázkódásnak, pánikrohamnak és memóriazavarnak tulajdonított. Elismerte a cserbenhagyást és azt, hogy elmulasztotta értesíteni a hatóságokat a balesetről, de semmi másért nem vitte a balhét. Eskü alatt vallotta például, hogy egy kortyot sem ivott a baleset előtt (nem, senki nem röhögött fel a tárgyalóteremben). James Boyle helyi bíró roppant megértőnek mutatkozott: nem veszi figyelembe a terhelt meglehetősen vaskos közlekedésrendészeti előéletét, s Tedet 60 napnyi elzárásra büntette. Ennek végrehajtását azonnal fel is függesztette, „figyelemmel az elkövető makulátlan előéletére, életkorára és személyiségére”, valamint arra, hogy „a baleset következményeivel és emlékével való együttélés önmagában sokkal nagyobb büntetés számára, mint amit bíróság valaha is kiszabhat”.

Köszi, James, magam sem mondhattam volna szebben! – gondolta Ted Kennedy és elmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában, közben biztosan bosszankodott egy kicsit, mert a jogsiját (ami máskülönben már öt hónapja lejárt) hat hónapra bevonták.

A kezdeti felháborodás elég hamar elült, Kennedyt egy év múlva 62%-kal újraválasztották szenátornak, de sem az 1972-es, sem az 1976-os elnökválasztáson nem indult. 1980-ban volt egy vérszegény kísérlete, hogy megszerezze a Demokrata Párt elnökjelöltségét, de a hivatalban levő Jimmy Carter lesöpri a pályáról, hogy aztán novemberben ő is veszítsen Ronald Reagannel szemben. Mindezektől függetlenüloba Ted nagy tiszteletnek örvendő szenátor és a Demokrata Párt emblematikus figurája maradt egészen a 2009-ben bekövetkezett haláláig, s – gondolom – naponta kétszer adott hálát az Úrnak, hogy Chappaquiddick Massachusettsben van és nem (teszem azt) Texasban, ahol ugyanezen történetért alsó hangon három év letöltendőt kapott volna, de még a szomszédos Rhode Islanden sem úszta volna meg egy év alatt. Legalábbis ezt állítják a szakértők.

3.) A konteók

Az ismertetett részletek elolvasása után úgy vélem, senkinek nem okozhat meglepetést, ha azt mondom, hogy Ted Kennedy verzióját talán még a család kutyája sem hitte el. Robert kencoaKennedy gyanús körülmények közepette bekövetkezett halála után alig egy évvel az USA ismét azon kapta magát, hogy a leghíresebb ír-amerikai család újabb tragédiájával foglalkozik. Az eset tálcán kínálta a konteókat, amelyek közül az alábbiak érdemelnek kiemelt figyelmet:

3.1.) A rosszul sikerült szex-affér

Az, hogy az akkor 37 éves Ted már jócskán vesztésre állt az alkohollal folytatott egyenlőtlen küzdelemben, mindenki tudta a Capitol Hillen. Két bátyjához képest (akik távolról sem voltak ugyan absztinensek, de kevés kivétellel mindig tudták, hol a határ) kifejezetten iszákosként volt elkönyvelve, vagyis minden adandó alkalmat megragadott egy kis italozásra. Ha pedig ilyenkor még nők is voltak a környezetében, a Kennedyek egyik védjegyének számító libidója turbó-fokozatba kapcsolt.

Jó néhány pohárka elfogyasztása után valahogy meggyőzte Mary Jót (aki szintén legurított néhány Cuba Librét), hogy nincs is annál romantikusabb, mintsotb kettesben kiautózni a tengerpartra és egy meztelen fürdőzéssel egybekötött négyszemközti beszélgetést lebonyolítani a lány politikai jövőjéről, különös tekintettel Kennedy szenátor és frakcióvezető-helyettes (a Fehér Házat is magába foglaló) stratégiai terveire.

Aztán valami nem úgy alakult, ahogyan azt a legkisebb királyfi elképzelte. Talán Mary Jo gondolta meg magát az utolsó pillanatban, vagy Teddynek támadtak lelkiismereti problémái (csak vicceltem), esetleg egy gyors, autóbéli numerát követően a lány máris követelésekkel állt elő, mindenesetre a szenátor agyát elborítja a vér, s tettlegességre kerül sor. A két szereplő közötti 35 centi és mintegy 40 kiló különbség következtében a szomorú eredmény eléggé bejósolható: Mary Jo elveszti eszméletét, Kennedy pedig szándékosan összehozza az autóbalesetet, s a lassan süllyedő kocsiban cserbenhagyja a még lélegző lányt. Terve beválik: partnere megfullad, ő pedig a lehető legolcsóbban megússza a történetet.

3.2.) A gumitalpúak

A Kennedyek és az amerikai titkosszolgálatok meglehetősen zaklatott viszonyáról már többször írtam, úgyhogy nem ismételném önmagam. A CIA illetékesei (esetleg az FBI-jal közösen) úgy gondolták, hogy sem elnökként, sem igazságügyi miniszterként nem nagyon hiányzik nekik még egy Kennedy, agyonlőni (vagy más módon eltenni láb alól) viszont már nem merték; hat éven belül a harmadik erőszakos haláleset, amely ugyanazon család sarjait érinti, a legszkeptikusabbak agyában is olyan kérdőjeleket generált volna, amelyeknek sem Langleyben, sem a Pennsylvania Avenue-n nem örültek volna túlságosan. A megoldás tehát Edward diszkreditálása volt, lehetőleg olyan mértékben, hogy lehetetlenné tegyék a szenátor szakmai pályaívének további emelkedését.jfk

És mivel lehet kínosabb helyzetbe hozni egy 37 éves, nős, háromgyerekes, hithű katolikus családapát (akinek a felesége ráadásul negyedik hónapos terhes), mint egy alaposan dokumentált, házasságon kívüli kapcsolattal? Beszervezték és eligazították tehát Mary Jót (ki tudja, mi mindent ígértek szegény nőnek), Ted személyiségének és vérmérsékletének ismeretében pedig nem kellett hozzá nagy ész, hogy előre lássák az italozás következményeit. Valószínűsíthető, hogy csak egy dugást akartak összehozni, hogy aztán ezzel zsarolják a demokraták üdvöskéjét, ha ostoba módon kinyilvánítja elnöki ambícióit, de a sors úgy hozta, hogy a léha pásztorórából emberhalál lett. Amit persze olyan nagyon azért nem bántak, legalábbis szerintem.

3.3.) A Power Control Group

Ezt a titokzatos, az amerikai katonai-ipari komplexumhoz ezer szállal kötődő szervezetet is többen említik, mint a chappaquiddicki események kiötlőjét és végrehajtóját. Ezen verzió szerint a The Cabal néven is ismert magán-titkosszolgálat állt a JFK, az RFK, továbbá a Martin Luther King gyilkosságok mögött is, de ők ölték meg Marilyn Monroe-t is. A PCG mögött egyesek a Rockefellereket, másokpcg a Rothschildeket vélik felfedezni, de a zsidók, illetve a CFR sem úszták meg a gyanúsítgatást. A Ted Kennedyvel megengedőbb konteósok szerint ez a csoport drogozta be a szenátort, majd megszervezték az autóbalesetet, meggyilkolták Mary Jót, s a gyógyszerek hatására teljes emlékezetkiesést szenvedett Edward agyába mesterségesen olyan fiktív emlékképeket ültettek, amelyek hatására részben elvitte a balhét.Konteo3_bori.indd

A fenti három fontosabb változaton kívül továbbiak is szárnyra kaptak, de az az igazság, hogy sok újat a már említett forgatókönyvekhez nem tettek hozzá, maximum egy-két részletben árnyalták az összképet. Nektek már csak egy dolgotok van: szavazni az általatok legvalószínűbbnek tartott verzióról, majd bőszen kommentelni egy csomót.

Ápdét: jelen poszt kibővített verzióját elolvashatod a 2016. december 2-án a könyvesboltokba kerülő Konteó 3-ban, további 29 válogatott összeesküvés-elmélettel és egy elméleti összefoglalóval együtt.

Kategória: EgyébCímkék: , , , ,

122 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 122. windsor55 — 2015-09-11 16:05 

@puffogo: nem mindenki halott aki eljatsza a sajat halalat! Szerintem ‘Ted’ is csak elvonult a nyilvanossag elol es ugy intezgeti az ugyeket, egyebkent O csempeszte be Obamat az elnok posztra is. Allitolag MalcomX az apja es Maria Schriver anyja, volt Obama anyja, en lattam egy szuletesi anyakonyvi kivonatot amiben az allt, hogy BC Kanadaban szuletett (ami ugya angol ne felejtsuk el hiszen az angol kiralyno a fonok). Tehat egy csalad.
https://www.youtube.com/watch?v=qlDo1mgqTRQ
JFK apja nem Joe kennedy volt, hanem John F Kennedy egy Romanov volt! Es ugy lett becsempeszve a Kennedy csaladba, feltehetoen amikor Joe amerikai nagykovet volt Londonban. A nagy csaladban szeretik a nok fejet meglekelni mint ‘pszichologiai’ eseteket – gondolom az engedetlenseget igy jutalmazzak. Bobby joban van a CIA fonokkel, allitolag elvitte hozza a magyar ‘Teslat’ 2008-ban de nem lett semmi sem a dologbol. A you tube csatornamban megtalalhato az interju a magyar feltalaloval (magyarul).
https://www.youtube.com/channel/UCq2DHQxPyP67szf8rDCJCSA?view_as=public

 121. becsuszoszereles1k — 2015-02-26 00:09 

@Hysterica Nervosa:

Egyaltalan nem lehetetlen, amit mondasz, de akkor meg mar vegkepp durva szituacio…

 120. Hysterica Nervosa — 2015-02-25 02:51 

@becsuszoszereles1k:
En arra ondolok, hogy pont azert mivel a lanyok bennfenntes munkatarsak voltak pontosan tudtak mifele partiarc Ted. DE! Ted befolyasos ember volt, jo csaladbol, nyilvan tudott viselkedni, ismerte a lanyt, tudta, hogy vallasos, stb, tehat a lany joggal gondolhatja, hogy ot az „olyan” bulira nem hivjak meg, mert tudjak, hogy nem vevora, igy siman gondolhatta, hogy valoban egy kis tengerparti lazitasra szamithat koszonetkeppen, cask eppen nem jot be a szamitasa.

 119. becsuszoszereles1k — 2015-02-23 23:45 

@emmalisa:

Persze, hogy egyetertunk.
A hangvetelt erzem tovabbra is feministanak, mert gyakorlatilag senki semmi hiteleset nem tud az esetrol (hacsak nem Ted gyontato papja), tehat nem beszelhetunk ugy sem a lanyrol, sem szaxualis szolgaltatasrol, sem megeroszakolasrol, vagy plane gyilkossagrol (ideztelek), mintha ezek tenyek, illetve bizonyitott dolgok lennenek…

 118. emmalisa — 2015-02-23 14:47 

@becsuszoszereles1k:
Nem tudom melyik része feminista a mondandómnak, vagy miért kell ahhoz feminisának lenni, hogy ismerjük a nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények történetét. Szerintem ezek tudható tények feminizmustól függetlenül.

Még ha tudta is a lány, hogy milyen típusú parti lesz, de később meggondolta magát/rosszul lett stb. akkor sem kényszeríthető szexuális szolgáltatásokra és akkor sem helyeselhető megerőszakolása és megölése. Szerintem ebben azért egyetértünk – ehhez sem kell femnistának lenni.

 117. becsuszoszereles1k — 2015-02-22 15:27 

@emmalisa:

Hm…mindenesetre en nem vagyok feminista, inkabb normalista.:)

1.) „Az en elkepzelesem szerint a kislany megkapta a meghivast. Nem tudta kik lesznek meg ott, nem tudta mennyire szukkoru a parti.”
2.) „Tehat a hat lanyt joelore kivalogattak, tortenetek, kepek alapjan, melyik hapsinak melyikre tamadt gusztusa, csak ezuttal bekerult a valogatasba egy olyan akinek nem volt meg tapasztalata e tipusu partik teren.”

Csak ez a ket mondat (3) nem realis, ugyanis a holgyek regi bennfentes munkatarsak voltak, azt is tudtak, hogy a valasztasi munkajukat megkoszonendo osszeroffenes lesz, es ha tebyleg nem is lathattak elore, hogy mennyire lesz kanos a gardedam-koszoru, azt bizton tudtak, hogy Ted Kennedy a vezeruru, amibol kovetkeztetni tudtak a lehetseges kinalatra, sot, a lehetseges – Isten ne adja! – legsulyosabb valtozatra is…amint lathajuk is, hogy tenyleg nem a Cosa Nostra helyettesitette a beharangozott/varhato urakat, varhato sleppet! De belegondolva abba, amit mondasz, valoban erdekes: sogor, kebelbaratok (Kennedye’ marmint), funkcionalis sofor, maga a szenatorur…

Az utolso 11 sort el lehetne kepzelni lehetseges forgatokonyvnek, bar nem tul noies… 😀

Belegondolva:

 116. becsuszoszereles1k — 2015-02-22 15:06 

@Hysterica Nervosa: Ez tenyleg halali jo otlet – konteo temaban szvsz nincs olyan, hogy ‘utolag’/ mihez kepest? 🙂
Valmi oka biztosan van, hogy nem forsziroztak az igazsagugyi boncolast (ha jol emlekszem), a csalad meg vallasi es/vagy kegyeleti okokra hivatkozva haritotta el. Szoval, mindenki hajlott a jo szora…

 115. emmalisa — 2015-02-22 11:02 

@Attus Germanicus: A bombanosegnek semmi koze sincs ahhoz, hogy meg akarjanak eroszakolni.
Egy begerjedt, reszeg faszi, akinek eros testi folenye van es altalaban megkap minden kis titkarnot a munkahelyen, totalisan kiakadhat azon, hogy valaki az o csodalatos testet, meg lenyugozobb ferfiassagat es politikai/anyagi erejet visszautasitja.
Nagyon sok ilyet latni a bunugyi kronikakban, nemi eroszak statisztikakban.
Az egy karos tevhit, hogy megeroszakolni csak csinos es miniszoknyas lanyokat szoktak.

Az en elkepzelesem szerint a kislany megkapta a meghivast. Nem tudta kik lesznek meg ott, nem tudta mennyire szukkoru a parti.

Erre is sok pelda van a bunugyi kronikakban – eleg csak szetnezni Hollywood aranykoraban elkovetett nemi eroszakolos tortenetek kozott amiknek csak egy apro toredeke kerult nyilvanossagra, hogy a meg korabbi koristalanyok elokelo urak szalonjaban, europai tortenetekrol ne is tegyunk emlitest (ezek a buncselekmeny mivolta – nemi eroszak – es a befolyasos szemelyisegek miatt tobbnyire csak masodkezbol kerultek nyilvanossagra, mondjuk szepirodalmi muvekben).
Tehat a tortenelemben eleg regota ismert es bevett eljaras, a meglepi parti, ahol a kesobbi aldozat nagyletszamu vendegsereg helyett csak egy csapat kiehezett kant talal.

Tehat a hat lanyt joelore kivalogattak, tortenetek, kepek alapjan, melyik hapsinak melyikre tamadt gusztusa, csak ezuttal bekerult a valogatasba egy olyan akinek nem volt meg tapasztalata e tipusu partik teren.
Mikor mar latszott, hogy a kislany nem fogja elvezni a partit es csak rontja a hangulatot a huzodozasaval, bevetettek a csalit, hogy „jol van bebi, hazaviszunk”.
A kocsiban ott volt a sofor meg Kennedy – aki lehet pont azert akarta a lanyt, mert bevehetetlen varnak tunt, nem konnyen kaphatonak – ultek a hatso ulesen, kennedy beprobalkozik, lerangatja a bugyit, sofor addig tavolabb var, majd visszaul a kocsiba, hogy segitsen meggyozni a lanyt mindez nem tortent meg, nehogy elmondja valakinek. Ekkor latja oket a seriff.
Miutan nem sikerul a meggyozes, egyszeruen ajultra verik a szerencsetlent majd a nyomokat eltuntetendo, beleboritjak a vizbe a kocsit, hiszen a veresnyomok talan megmagyarazhatoak egy autobalesettel.

Az, hogy utana hazasetafikal meg atussza a vizet…, talan a gyilkolas utani adrenalin segithetett neki.

 114. Hysterica Nervosa — 2015-02-21 23:49 

Jaj, de kar, hogy errol a posztrol lecsusztam, azert cask leirom mi boki a csoromet.
Szoval nem tudom kiverni a fejembol azt a lehetoseget, hogy a lany mar halott volt mikor kocsikazni ment, hogy a hazban tortent valami baleset vagy kevesbe balaset es ez volt a tuzoltas, azt, hogy Ted kesobb visszament a (nagyon is lojalis) cimborakkal menteni a csajt de nem sikerult cask tole tudjuk, az o tortenete, egyeltalan nem lehet keszpenznek venni. Hat cask ennyit akartam, igy utolag.

 113. fatianegra — 2015-02-19 15:05 

milyen ország ez már hogy a töményet félgallonos kiszerelésben árulják???

 112. Nagy Fehér Ember — 2015-02-14 19:14 

Tetszett a cikk Tiboru, de amikor a Kennedy családdal foglalkoztam, akkor elég részletesen átolvastam ezeket a sztorikat. Ami engem igazán érdekelne – és ami igazán nagy munka lenne -, az egy átfogó cikk a Kennedy család történetéről, kiemelve az ilyen konteó-gyanús eseményeket. Van-e, lehet-e összefüggés közöttük, vagy mindent a véletlen számlájára kell írnunk?

@Thasaidon: Áááá, egy kolléga. A Bloodot én is toltam anno 😀

 111. meggymag — 2015-02-12 16:11 

@tiboru: 109

Oda se neki, Tiboru, örülj, hogy egyelöre olcsón megúsztad.

2010-ben Helene Hegemann, 17 éves jó házból való urilány megjelentette elsö könyvét egy neves kiadónál.
A könyvnek nagy sikere volt olvasóinál, rengeteget adtak el belöle.
Emiatt felkerült a könyv szerzöstöl az azévi Lipcsei Könyvvásár elsö öt helyezettje listájának az élére, amelyeket a bizottság esetleges díjazásra válogatott ki (s amiért már mindeniküknek jár valamilyen összeg).
Egy blogger azonban még idejében felfedezte, hogy a könyv viszonylag nagy részében egy másik blogger posztjainak, majd az azok alapján megírt és kiadott könyvböl másoltatott. + még másik kb. 3-4 szerzö is tehette ott tiszteletét, 1-1 mondat erejéig.
Az éber blogger bejelentette a felfedezését, neves írók, mint Günter Grass & Co tiltakoztak. Eredmény: az „Axolotl Roadkill“ c. könyv (a cím fele is átvett) nem kapott ugyan díjat, de semmi más komoly következménye nem lett az ügynek. Számos más nyelvre is lefordították.
A második kiadásban köszönö szavakat intézett Helene H. az öt inspiráló szerzönek, feltüntették a teljesen átvett szövegrészeket, az alig átírt mondatokkal nem is tudom, hogy hogyan jártak el. Az inspiráló blogger könyve ismeretlen maradt. „Kissebb“ volt a kiadója is.

Szépirodalmi berkekben azonban óriási vitát váltott ki a bün és bünhödés mivolta az irodalmi plagiátussal kapcsolatban. Minderröl szerzönk azt tartotta egy interjúban, hogy az nem más, mint hisztéria. Ö maga pedig hálás inspirátorának, kinek oly szép irodalmi hozzájárulása nélkül hogyan is írhatta volna meg könyvét,
hiszen unalmasabb életet él, mint höse, aki drogkat fogyaszt, gátlástalanul szekszel, agresszív az anyja és felelötlen apja van.
(ö nála mindez fordítva van, akárki megláthatja).

Az elektronikus idök irodalmi bün és bünhödéséröl máig sem lett
konkrét elképzelés, másképp kifejezve, olyat már nem nagyon tudni megfogalmazni. Vagy nem is nagyon akarni, mert az már nem is nagyon lehetséges?

 110. zizzi — 2015-02-11 15:07 

@tiboru:
109.

Szo se roluk 😉 , csak a KONTEO ilyen mervu folhasznalasa miatt tettem fol 😀

 109. tiboru — 2015-02-10 01:12 

@zizzi:

Húúúú, azta… Hát az az igazság, hogy… hogy is fogalmazzak udvariasan… nem igazán tekintem őket konkurenciának 🙂

 108. tiboru — 2015-02-10 01:08 

@Thasaidon:

Köszi!

A The Cabalról sokan állítják, hogy igen, valóban létezik.

 107. warr — 2015-02-09 21:22 

@zizzi: De gáz…

 106. zizzi — 2015-02-09 18:57 

@becsuszoszereles1k:

Tiboru figyelmedbe ajanlva….

101.


Ha megengeded @petiba, most ezt talaltam (‘Az elveszett Kennedy csaladi filmek’ cimmel):

Link: https://www.youtube.com/watch?v=JMhvrRSpvqE#t=31

e mellett talaltam egy erdekesseget:

Konteó – A Kennedy gyilkosság
ujpestujpest
Részlet az Újpesti Közéleti Televízió 2013.11.22-i adásából.

https://www.youtube.com/watch?v=O7GKvbdh1h4

No az ujpesti tv mar focimkent hasznalja a KONTEO cimet…. es mint emliti a musorvezeto (1:20 korul), ezzel keresi a kenyeret…. ;D

 105. Thasaidon — 2015-02-09 15:25 

Ismét jó poszt, gratula! Rettenetesen bírom a stílusod. 😀

Ez a The Cabal egy létező szervezet? O.o Én ilyen csoportnévvel csak a Blood című játékban találkoztam (és ott is valószínűleg Clive Barkertől kölcsönözték).

 104. meggymag — 2015-02-09 13:01 

@h1jcsaba:

Már bocs,de nincs ott sem táska, sem fehérnemü, sem direktben sem rejtve; az esemény, ha úgy vesszük, minden csak nem ridicule.

Legfeljebb a hsz.-m került neki nem megfelelö sorrendbe.

 103. h1jcsaba — 2015-02-09 12:00 

@meggymag: Ez a női táskában volt ami ugye ridicule :)DDD mert abba felejtette a bugyiját?
nem a bombákban

 102. meggymag — 2015-02-09 09:25 

Dorottya asszony figyelmesen hallgatja a híreket a rádióban:
– István! Istváán!!az ámcsik megint bombákat dobtak le..
– mi van a bombákban, Apu? -kérdi erre Pistike
– demokrácia

 101. becsuszoszereles1k — 2015-02-08 19:16 

@petiba: Igaz, sokkal elobb.

Ki volt az az allat, aki a rezervatum elnevezest erre alkalmazta?
Mindig is felhaboritott – kezdetben artatlan gyermekkoru voltam. Kesobb meg egyszeruen ugy gondoltam, hogy a minden modon valo megalazas, ergo megsemmisites lelektani fogasa.

De mintha lazadnanak az indianok, igy olvastam.
Nem tudom, @Filc koveti-e meg a tiszteletes (vagy atya? es Kanadaban?) ellenzeki mukodeset, de ott is az indianok ellen elkovetett szemetsegekrol volt szo…
*
Ha megengeded @petiba, most ezt talaltam (‘Az elveszett Kennedy csaladi filmek’ cimmel):

Link: https://www.youtube.com/watch?v=JMhvrRSpvqE#t=31

 100. petiba — 2015-02-08 14:06 

@becsuszoszereles1k:

Mármint az egyik bevándorlási elmélet szerint, a sok közül. Minden esetre a 12ezer mínusz sokkal előbbi, mint a Mayflower honfoglalása valamikor 1600-as évek elején.

Visszatérve a 96-os gondolatfutamomhoz – lám, milyen keveset hallunk a gringó koncentrációs táborokról. (gyűjtőtábor) Főleg merhogy hangzatosan rezervátumnak nevezik. Mint a kihalófélben levő állatfajok gyűjtőtáborát. (koncentrációs tábor)

 99. becsuszoszereles1k — 2015-02-07 14:43 

97.@piszkosfredakapitany:

Mindenkeppen!! 🙂 A noi taska az egy funkcionalisan kihelyezett kozponti idegrendszer! Megkockaztathatjuk, hogy aki elhagyja, az a holgy elveszitette a fejet…
Igy lehet, hogy neked van igazad.

A hazamenest mar probaltam modositani fej kiszelloztetesre.

Lehet, hogy Mary onkent ment el a szenatorral, csak hirtelen eszebe jutott, hogy a villaban maradt a retikulje! Szolt, hogy mindjart visszajon, csak epp sietsegeben rosszul hajtott fel a hidra, igy egybol le is hajtott rola – es Ted ezert uszott, mert ki akarta menteni, de mire gyanakodni kezdett, hogy hol kesik a lany, es elindult visszafele’ a sotetben, mar keso” volt a menteshez, habar meg segitoket is hivott a tarsasagbol…

 98. becsuszoszereles1k — 2015-02-07 14:31 

96.@petiba: Hehhe…(ford.kapcs.)

Azt mondom, hogy utoljara talan o”slakosok az Eden-kertben voltunk… [Meg a Szentfoldon! :DDD 😛 ]

Akiket indianokkent ismerunk, o”k is Keletebbrol erkeztek az amerikai kontinensre:

„Az újvilági bevándorlási elmélet szerint az emberek Beringián, a mai Bering-szoros helyén valamikor elnyúló földhídon keresztül vándoroltak be Eurázsiából Amerikába. A legkésőbbi időpont, amikor ez megtörténhetett, valamikor 12 ezer évvel ezelőtt volt, a legkorábbi időpont vitatott.[1] Ezek a korai paleoamerikaiak gyorsan szétterjedtek Amerikában és kulturálisan elkülönülő törzsek és nemzetek százaira váltak szét.[2] Ezzel szemben áll ama tény, hogy Szibéria és Amerika között ma sem lehetetlen a jégen történő átkelés.” [Wikipedia]

🙂

 97. piszkosfredakapitany — 2015-02-07 07:38 

@becsuszoszereles1k: A hölgyek majd megcáfolnak/helyeselnek, de tapasztalataim alapján 16-99 éves kor között nagyon kevés lány/nő/asszony tesz meg 5 méternél többet a táskája nélkül, főleg nem akkor, ha hazaindul. Ebben még tetemes alkoholmennyiség vételezése sem gátolta meg őket 🙂
Az ugrott most be, hogy mi van, ha az egész hazamenősdi is mese és Mary távozása sem önszántából történt…ez (persze konkrétumot nem tudok)magyarázná a jobbrafordulást és az ezt követő tragikus eseményeket.

 96. petiba — 2015-02-06 23:27 

@becsuszoszereles1k:

A nagyon demokrata gringók szupidemokrata honfoglalósdi játéka. Naná, hogy őslakos eredetű tulajdonnév.
(a bronzbőrű faji sminkeltek kedvelik a nyelvtörőket )

De tényleg, ez mekkora: A faji smink 😀

Most akkor hogy van ez a zemberrel mint fajjal, aljfajjal, horr.dic. fajspecifikus génkészettel, van is, meg nincs is…Aktuális igény szerint.

Egy jó fordítóprogram, és megvan a péntek esti humorbonbonkészlet.

 95. becsuszoszereles1k — 2015-02-06 13:47 

Ket nagy kerdojelet latok – az egyik, hogy a lany miert hagyta a villaban (a buliban) a szemelyes holmijat, a masik pedig, hogy Kennedy miert hajtott a hid elagazasanal jobbra? Persze az alapkerdes, hogy mi celbol ultek kocsiba?

Ha mar jobbra hajtott, akkor egyertelmu, hogy azzal a batar orszaguti cirkaloval (?Cadillac?) nem kezd el a miniatur es nyuszoge fahidon tolatni a sotetbe’, plane nem visszakanyarodni (mar csak a kocsi meretei miatt sem/ mert az amerikai KRESZ-t nem ismerem :D), ugyis csak bo” fel kilometerrol van szo, meg egy bo” kilometer a kompig. Hanem aszongya, hogy elore, le a hidon, susnyasban megfordul, es fel a hidra, es irany a komp (azert nem volt ejszakai hivasa a revesznek, mert Tede’k, szandekuk ellenere nem ertek oda…). Csakhogy aki vezetett, elnezte a hid szeleit – lehet, hogy Jo vezetett?, vagy valami mas miatt (elmozdult egy deszka; mohas-nyalkas volt a hid legszele), de lecsusztak rola, es a vizben landoltak. Nem tudom, ez a kocsi tipus orr-nehez, vagy miert alltak fejre?

Ez lenne a decens valtozata a sztorinak. Mivel Mary elore bejelentette, hogy csak ugy tud megjelenni a „ha’la-bulin” (a valasztasi kampanyos holgykoszoru tiszteletere rendezendo”), ha me’g lefekvesre hazae’r, es hat jo munkatarsak voltak, tiszteletben tartottak egymast: miert ne?! Ismertek mar Mary elveit. Csak hat a taskaja nelkul indult haza?

Vagy, hirtelen szedulni kezdett a dohanyfustben, szerenyen kiment a villa kertjebe, benn eszrevettek, Ted kinezett, majd lenduletesen betessekelte a kocsiba, nyitott ablakok mellett, le a (susnyas utani) tengerpartig, jo sos tengeri szelben jol kiszelloztetik a fejuket, aztan vissza a villaba, es minden rendben lesz…
Baleset.

 94. becsuszoszereles1k — 2015-02-06 10:56 

Erdekelt, hogy honnan ered a sziget furcsa neve, es tenyleg indian eredetu”, mint aminek neztem is…

Forras: Wikipedia (gyors gepi forditassal)

„Origin [ szerkesztés ]
A név Chappaquiddick származik indián szó „cheppiaquidne”, azaz „különálló sziget”, így nevezték, mert ez a sziget választja el Martha Vineyard egy keskeny szorosban vagy a bél. [2] [3]

A szigeten hagyományosan a tönkölybúza „Chaubaqueduck”, vagy pedig „Chappaquidgick.” [4]

A sziget egykor elsősorban a hazai területén a Chappaquiddick zenekar Wampanoag indiánok, maradék kizárólag az övék a tizenkilencedik században. [5] Még mindig fenntartással mintegy 100 hektáros (40 ha) (40 hektár) földet ecsettel a belső.

Földrajz [ szerkesztés ]

Chappaquidick korábban csatlakozik Martha Vineyard
Chappaquiddick található 41 ° 22’34 „N 70 ° 28’33” W . Az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala határozza meg, mint blokk Group 1, népszámlálási 2003. Dukes County, Massachusetts . Azt 15,915 km² (6,145 sq mi) a föld. [6]

Közigazgatásilag része a város Edgartown és Dukes County . Társadalmilag, a lakosok alkotják a szűk összetartó közösséget és magukat határozottan elkülönül a többi Edgartown. [ szerkesztés ] Hosszú távú lakosok beszélnek „megy a szárazfölddel”, amikor utaznak, Edgartown és a „Amerikában fog”, amikor ( például) utaznak, Boston , vagy Cape Cod .

Mivel a népszámlálás [7] A 2010-ben 179 fő tartózkodik a szigeten. A faji smink volt 93,30% fehér, 1,68% afro-amerikai, 0,56% indián, 0,56% ázsiai, és 1,68% a két vagy több versenyt. Spanyol vagy latin bármely faj volt 2,23% -a él.”

 93. n1m1 — 2015-02-05 15:30 

Emlékeztem a történetre, de nem tudtam, hogy honnan ismerős, aztán rájöttem, hogy egy filmből, amelybe beleszőtték ennek a sztorinak bizonyos elemeit.1981-es Brian De Palma thriller Travolta főszereplésével.
http://www.port.hu/halal_a_hidon_blow_out/pls/w/films.film_page?i_film_id=10290
https://www.youtube.com/watch?v=dgWfyFgEsO8

 92. tiboru — 2015-02-03 22:11 

@somitomi:

Jaj de hülye vagyok, hát persze, köszi, javítom!

 91. somitomi — 2015-02-03 18:50 

Érdekes történet, de szerintem is csak Ted mismásolt. Hogy mit akart elmaszatolni, az már valószínűleg az ő titka marad.
(Apróság, de New Jersey-t J-vel írják, nem Y-nal)

 90. morat — 2015-02-01 23:00 

Kicsit késő érkezőként csak annyit mondanék: köszönöm a remek posztot, sose hallottam ezelőtt az esetről. Ja, és szerintem valószínű erőszak vagy kísérlete + baleset + (szándékos?) cserbenhagyás, ha már így sikerült.

 89. rebel — 2015-01-30 15:53 

@404notfound:
De miért lenne azaz lett volna Ted ilyen vadállat? Ez a nekem minden jár, bármit megtehetek mentalitás jellemző volt rá valóban? Én nem láttam erre jelet, bár annyira nem mélyedtem el az életében.
Azt mondod, hasonló eset mint Strauss Kahn féle szobalányos sztori, hozzá volt szokva a nagyhatalmú milliárdos kéjenc nagyfőnök, hogy bárkit megkaphat, és nem bírta, hogy a szobalány ellenáll, hát megerőszakolta… Azonban Ted-nek volt hasonló ügye? (előtte-utána) Mert ha volt, az biztos hogy erősíti a teóriád. Mint ahogy DSK-nak is volt ugyebár több húzós ügye is, ezért volt könnyű dolga a szobalánynak a bizonyítással. Ha makulátlan és feddhetetlen ember lett volna, akkor lényegesen kevésbé hittek volna a szobalánynak. Ugyanígy, ha Ted előtte-utána, szeplőtlen és feddhetetlen életet élt (egy dolog hogy a nőket, italt és kocsikat, szerette, az még nem bűn és ez általában a milliárdosokkal így van), hanem ha tett hasonlót, vagy próbált valami kínos nőügy, megcsalás, kisebb erőszak, prostik stb… bármi, ami azt az elgondolást támasztaná alá hogy Ted ilyen ember volt és simán kitellt tőle itt is egy nemi erőszak. Megismétlem, van ilyen ismert ügye? Tudunk arról hogy ilyen ember volt? (gátlástalan, szuperegójú, piszchopata) Ilyen infó hiányában, igen nagy rosszhiszeműség szerintem ezt, a számára legkínosabb gyanút feltételezni…. nemde?

 88. tiboru — 2015-01-30 10:33 

@robertg:

Köszi, megnézem.

 87. Panther V — 2015-01-30 10:33 

@404notfound:
A nő miért hagyta ott a táskáját, ha haza akart menni?

 86. 404notfound — 2015-01-30 00:24 

@rebel: Ha megengeded, vitatkoznék. Van egy nagyhatalmú, híres szenátor, aki bármikor bárkit, bárhol megkaphat. Meg egy gyakornok lány, aki karrierista és rajong. Ted úgy vélte, a sok közös munka meg az álhatatos rajongás egyértelműen azt jelenti, a lány meggyőzhető. Különben miért hívta volna meg őt a legszűkebb stábnak rendezett buliba? A lány boldogan elfogadja a meghívást: a bálvány elismeri a teljesítményét. Kimennek a szigetre. Buli indul. Felpörög. A jókislánynak leesik a tantusz, bejelenti, hogy inkább lelép. Különben miért akart volna éjfélkor hazamenni? Kiakadt a bulin. Kennedy nem bízta a sofőrre, gondolta a kompig megbeszéli a lánnyal, hogy a politikus is ember. Hozzá volt szokva ahhoz, hogy mindenkit megkaphat (ezt állítod te is), de Mary Jo felháborítónak tartja a bulit és a szitut, ellenkezik, dacoskodik, prüszköl. Ez felbosszantja Kennedyt, aki megüti, megerőszakolja (pia, drogok és a nekem minden jár szuperego), majd megrendez átabotában egy balesetet. Igen, a bugyi letépődött, erre alapozható az erőszak. Különben hogy tűnt el a bugyi? A felrobbantás előnyeit nem vitatom, de az feltűnéssel jár és azonnali reakciót vált ki. A külsérelmi nyomokat akár a balesetre is rá lehet fogni, de Ted kényszerpályán volt, ott állt egy megerőszakolt, eszméletlen nővel a kocsijában, piásan a susnyásban, ez tűnt a leggyorsabban kivitelezhető megoldásnak…

 85. zizzi — 2015-01-29 23:09 

@tiboru:
77.

Oh bocs bocs bocs, persze, benne van, csak valahogy atsiklottam folotte es ez meglepikent ert a wikit olvasva…. bocsbocs

MAS: az, hogy nem volt bugyi rajta, nem annyira extra, hiszen nadragban volt, az ala nem mindig vesznek fol a holgyek sem bugyit, gondoljunk bele, a farmer ala se hordanak sokan semmit…. szoval nem olyan, mintha szoknyaban tenne keresztbe a labait, mint Sharon Stone 😉
ez csak annyibol erdekes, hogy nem jelenti azt, hogy feltetlen szex ill. eroszak elozte meg halalat.

 84. robertg — 2015-01-29 22:43 

(@Tiboru)
Kicsit OFF, de itt egy írás egy érdekes konteóról:
http://20committee.com/2014/11/17/lingering-okbomb-questions/

A 95 ös Oklahoma Cityben történt bombatámadásról, amiben akárhogy nézünk is elég sokan meghaltak (168 ember, egy nyugati országban történt terrortámadásban)
A lényeg a 4. fejezettel kezdődik.

Amúgy sem rossz oldal, bár nyilván amerikai izű azért.

 83. rebel — 2015-01-29 21:43 

@404notfound:
Occam borbély barátunk nem minden esetben van ám a topon… beretvája az esetek többségében jól fog, de nem minden esetben… ez akár pl lehet kivétel.
Már ha a teóriádat egyáltalán az a borotva valóban vágja.

Szerintem speciel szinte kizárt ez a szcenárió.

A következők miatt.

Ad egy nem szorult rá Ted hogy erőszakoljon egy öregecske, karótnyelt, bár helyeske, de nem egy topmodell nőt. Megtehette, hogy berendelt egy hotelszobába akár 10 db 16 éves szűzlányt és fürdőzött a testükben. Teljesen kiélhette magát ahogy csak akarta, mesésen gazdag és nagyhatalmú emberként. Ha mégis ilyen szánalmas erőszakoskodásra folyamodott volna, ital ide vagy oda, akkor elmebeteg lett volna, viszont ha az lett volna, nem tudta volna szenátori munkáját ellátni. Semmi jele nem volt hogy pszichés zavara volna ugyebár.
Továbbá ad kettő, semmi nem utal arra, hogy egy állat lett volna. Teljesen normális jófej ember volt, kissé bohém, kissé szabados, de ez vastagon belefér a Kennedy image-be. Egy kis italos jogsi problémás csajozós lazaság egészen más mint a vadállatság, pszichopataság. Ha bármi egyéb jel lenne arra hogy egy vadállat volt, az biztos hogy erősítené a teóriád nyilván… Van ilyen infó netán?

Ad három, és innen még döntőbb ellenérvek jönnek; ha erőszakolok, akkor nem hagyom ott az áldozatot NYOMOKKAL A TESTÉN BUGYI NÉLKÜL a kocsimban, úgy hogy udta mindenki hogy velem volt…!!!!
Nem volt Ted hülyegyerek. Mégha fekete bárány is volt, csak elvégezte valahogy a jogot, csak volt mögötte már jó néhány év jogi és kormányzati munka, továbbá a Kennedy klán igen szigorú és elit nevelést kap; ami legalábbis ahhoz elég hogy valaki dörzsölt legyen és ilyen triviális egyúttal fatális hibát ne kövessen el (ha már mégis teszem azt, pszichopata netán). Már egy kezdő, putriból szökött csirketolvaj is tudja, hogy a víz nem tünteti el a nyomokat ha gyilkoltunk, pláne ha erőszakosan, pláne ha erőszakoltunk. Nincs az az amatőr pszichopata kéjgyilkos, nincs az a részeg bűnöző, aki ilyen bűntett után, bugyi nélkül, külsérelmi nyomokkal vízbe dobja áldozatát és otthagyja…. (pláne aki ismert hogy a társaságában volt), ennyi erővel akár hívhatott volna azon melegiben oda egy rendőrkocsit és beismerő vallomást tehetett volna… Oh come on! Azért ennyire ne nézzük már idiótának szegény Ted-et! Én kérek elnézést a Kennedy klántól!

A Kennedy-ek kvalitásai ismeretében – mégha a leggyengébb láncszem is volt Ted – teljesen kizárt hogy így járjon el, akármilyen részeg is volt. Egy erőszaklás, majd verés/gyilkosság után, azért az ember kicsit józanodik, akármekkora pszichopata is, csak sokkolja némileg a tette ugyebár…
Mindezek fényében, az sem volna túl életszerű cselekvéssor egy ilyen szituban Ted-től, amit még tett (már ha valóban kéjgyilkolt volna), hogy odahív az áldozatához, a tett színhelyére, kicsivel később menteni valakit… szóval még tanu is legyen nem? Jézusmária!!! Nyilván azon fáradozott volna hogy eltüntesse. Az a kocsi felrobbant volna és kiég a csaj hullájával nyilvánvalóan, ha az a verzió lett volna, amit feltételezel! Nem otthagyja a hullát nyomokkal a vízben, és nem sokkal később visszamegy menteni próbálni a helyszínre valakivel…!!!!!

Első blikkre értelek, tudlak követni, meg Occam meg minden, de ha jobban végiggondolod, ezeket szerintem belátod, hogy teljesen abszurd és irreális. A titkosszolgálati verzióhoz nem kell ragaszkodni, írtam azt is, hogy akár sima rablás is lehetett vagy zsarolás… Mellesleg én titkosszolgálati ügyben annyit írtam hogy, valamilyen titkos társaság, titkosszolgálati módszerekkel és vagy kapcsolatait felhasználva csinálhatta, de semmikép direkte az USA szolgálat… Max esetleg külföldiek, oroszok vagy egyéb komcsik vagy valami iszlámok talán, de ezt sem hinném…

 82. nanana123 — 2015-01-29 19:49 

A trauma, stresszhelyzet nem befolyásolja az alkohol lebomlását. Az alkoholt pont nem érdekli egyik sem, bomlik, ahogy a máj dolgozik.
De, ittasan Teddy-nek is nehéz lett volna úszkálni. 3 koktéllal -amekkora teste volt- simán úszhatott.
Amúgy meg a Teddy mi jófej, hogy a sofőrt hagyta vacsorázni és nem akarta megzavarni…
És, mi van, ha a Teddy-t a lány csalta el, mert ezt kellett tennie? Az is lehet, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan az el volt tervezve.
Elindultak ketten, útközben beszállt a kocsiba a 3. személy, aki elmondta Teddy-nek, hogy mik az elvárások, milyen irányban kell mozognia, mit kell támogatnia. A 3. személy vagy kiszállt hamarabb és Teddy maradt a lánnyal, akit levert Teddy idegből, vagy a kocsiban össznépi dulakodás támadt, a 3. személy hátrahagyva a csajt, lelécelt, hogy nyoma se maradj, Teddy is kikecmergett a vízből. Ezek után meg baromira nem tudta, hogy mihez kezdjen, elkezdett gondolkodni, meg telefonálgatni valahonnan, mert akkor mobil nem nagyon volt. Teddy meg azért úszott baromi sokat, mert menekült a 3. személy és annak társai elől, mivel nem tudta, hogy hol lehetnek.
Lehet Teddy reakciójának folyománya volt a vízbeborulás.

 81. 404notfound — 2015-01-29 18:41 

Én elvetném a titkosszolgálatosdit, ti., ha előre megszervezett kompromittáló akció lett volna, akkor épp arra jár valaki, ill. később a szervezők kértek volna ezt-azt a szenátor úrtól. Occam beretvájával hadonászva azt gondolom, hogy a lány meghökkent, amikor a buli felpörgött és úgy döntött, inkább hazamegy. Szenátorunk (ok, értem, neked ez egy kicsit sok és túl szabados) felkínálta neki, hogy elviszi a komphoz, de előtte közelebbi ismeretségbe került vele, akarata ellenére, azaz, megerőszakolta. Aztán indulás. De egy zokogó, kiborult lányt nem lehet feltenni a kompra, főleg, ha az első szembejövő azonnal orvost hívna hozzá. Egy katolikus, karrierista, nemrandizós lány. Nem tartom lehetetlennek azt sem, hogy szűz volt, hogy majd az esküvője után. Nyilván hiába ígértek neki pénzt meg sok pénzt. Veszekedés, hisztérikus zokogás (teljesen érthető módon, hiszen a bálványról derült ki, hogy vadállat) pofonok, ájulás. Az autóban a leütött lány, odakint a semmi az éjszakában és szenátor úr ugye ügyészként annyit csak megtanult, hogy keveset mondani, mindent tagadni, a gyilkosságot pedig balesetnek álcázni célszerű. Ott a híd, ahol a kutya se jár. Ha baleset lett volna, akkor jött volna némi pánik, azaz csak berohan a kivilágított házba, de egészen mást csinált, szervezkedett, intézkedett, telefonált…

 80. rebel — 2015-01-29 18:21 

@rebel:

„közben ment bent a ribillió és autóban landoltak…” – A TÓBAN LANDOLTAK – akart lenni…. 😀

 79. rebel — 2015-01-29 18:04 

1. – verzió – Merénylet. Amit már írtam, elindultak egy félreeső helyre kufircolni, majd az esemény után, visszafelé úton, egy nagy fekete autó belökte őket a hídról. Titkosszolgálati vagy titkosszolgálati módszerekkel szervezett merénylet volt… Ted megúszta, a szó szoros értelmében, a nőért nem tudott tenni semmit, ha akart, ha nem, mert a saját életébe került volna…

2. Zsarolás. Félreeső helyre mentek kufircolni… az aktus megtörtént, majd a nő bejelentette hogy jó, le van fotózva, mert nem messze a barátja az egészet lefotózta. Zsarolás. Ted bepöccent ütni kezdte a nőt, a zsaroló társa látta ezt és odaszaladt és beugrott a kocsiba – itt látta őket a zsaru – dulakodtak és közben a kocsit valaki beindította, elindultak közben ment bent a ribillió és autóban landoltak… a zsarolóit majd hülye lesz megmenteni, sorsukra hagyta őket.. a fickó észbe kapott és elpárolgott a csaj ott pusztult…

3. Üldözés. Lehet elfuserált merénylet is. A kufirc után visszaúton, rájuk támadtak valakik (merénylők, de akár rablók is lehettek) és de elmenekültek, autós üldözés kezdődött; a hídra érve elvesztette Ted az uralmát a kocsi fölött és beestek a tóba… innen egyes pont, mivel a támadók üldözték, és ha felbukkan a vízből tuti lelövik, de legalábbis elkapják; elúszott víz alatt….

 78. tiboru — 2015-01-29 16:00 

Mivel kommentek között többször előjött az italos kép a posztból, leszögezem, hogy az ILLUSZTRÁCIÓ, semmi köze a történethez 😀

 77. tiboru — 2015-01-29 15:57 

@zizzi:

„mert itt pl. arrol is szo esik, hogy Ted 2 baratjaval visszament a lanyt kivenni a kocsibol !!!, de nem sikerult nekik, habar tobbszor is lemerultek.”

Ez mondjuk a posztban is benne van 🙂

„…miután hátrahagyja az elsüllyedt kocsiban az eszméletlen Mary Jót (állítása szerint megpróbálta ugyan kihúzni, de sikertelenül), a balesetet okozó politikus fogja magát, visszasétál a Lawrence Cottage-ba (közben elhalad a Dike House-nak nevezett, lakott és kivilágított épület mellett, ahol mellesleg telefon is volt), ahonnan unokatestvérét és Markhamot diszkréten elhívja a baleset helyszínére, ahol immáron hármasban megpróbálják kimenteni a lányt, sikertelenül.”

 76. alien576 — 2015-01-29 15:32 

@norton:
– mint mondtam, nem szorul meg a levegő benne, oldalt sem, de fejjel lefelé, ezek nem hermetikusan záródó ajtók, az ajtók tömítése nagyjából 2 cm vastag fekete szivacs, a falc felé vékonyodik, és egy csíkban „tömít”, de a levegőt nem fogja bent tartani…
– ha fejjel lefelé áll a kocsi, az ajtón a vízlehúzók, a kilincs és a zár mellett néhány percen belül elmegy az összes levegő az ajtó immár felülre került vízkifolyóin…
– a közel 2 tonna inkább 2-2.3, legalábbis az én forgalmimban 2.3 van, és simán lehet tolni kézzel egyedül…
– a konverteres automataváltó kúszik, ha sebességben van, szóval járó motornál lehúzod D-be, lelépsz a fékről/vagy a oldod a rögzítőféket, ajtó becsuk, a többit megoldja a kocsi egyedül…

 75. zizzi — 2015-01-29 14:54 

Erdemes elolvasni angolosoknak ezt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chappaquiddick_incident

mert itt pl. arrol is szo esik, hogy Ted 2 baratjaval visszament a lanyt kivenni a kocsibol !!!, de nem sikerult nekik, habar tobbszor is lemerultek.

Es azert nem a sofor vitte Maryt a komphoz, mert Kennedy nem akarta etkezes kozben zavarni, igy csak a kocsi kulcsat kerte el.

Idezik Kennedy vallomasat, a nyomozasrol is reszleteket, szoval tenyleg erdemes itt is nezelodni.

 74. zizzi — 2015-01-29 14:44 

@rdos:
48. rdos — 2015-01-29 07:49

„Pár furcsa halálesetre gondolok, Welsz, Csengey Dénes, Krassó György. :-(”

megint offolok, bar a csaladnev….. : Tom Kennedy… aki magyar ujsagiro volt:

http://www.kisalfold.hu/szieszta/bucsu_tom_kennedytol_/1158836/

A cserbenhagyásos gázolás körülményeiről csak szűkszavú híradások láttak napvilágot. Tóth Lilla mintha még ma sem hinné, úgy idézi fel a lidércnyomásos estén történteket.

– Bernecebarátin éltünk, a férjem aznap több ügyet is intézett Budapesten, többek között a Magyar Demokrata szerkesztőségében járt, cikksorozata miatt. Hazafelé talán elaludt a buszon, a lényeg, hogy nem szállt le a megfelelő megállóban. Drégelypalánkon vette észre, hogy rossz helyen jár, és felhívott mobiltelefonon. Nyugtatgatott, ne menjek érte, majd jön stoppal. Éppen elaludtak a gyerekek, ezért nem tudtam azonnal indulni. Egy félóra múlva felhívtam, és megtudtam, hogy a koromsötétben kijött a faluból, ott áll a főút kereszteződésében. Azonnal összeszedtem a gyerekeket, és indultam érte. Utolsó telefonbeszélgetésünkkor említette, hogy a határőrök átküldték az út másik oldalára, ami nekem balra esett, mondta, hogy ott keressem. Amikor odaértem, egy kamion állt a kereszteződésnél az út szélére lehúzódva, vészvillogókkal. Teljesen sötét volt, Tomot sehol nem láttam, ezért bementem a faluig, és visszafordultam. Nem tudtam ugyanis, hogy csak ez az egy bejárat van-e a főútról Drégelypalánkra, vagy létezik másik is. Ismét elhaladtam a kamion mellett, és továbbmentem Pest felé, egy másik bejárót keresve. Sajnos, amikor rájöttem, hogy nincs több, az óriási forgalom miatt még néhány kilométert tovább kellett mennem, hogy meg tudjak fordulni. Mire visszaértem a kereszteződéshez, ott már egyenruhásokat találtam. Tovább akartak tessékelni. Mondtam, hogy a férjem keresem, és rövid személyleírást adtam róla. Ekkor az egyenruhás szeme szinte megüvegesedett, úgy válaszolta:
– Itt van egy ember az út szélén, elütötték, nézze meg, véletlenül nem őt keresi-e…
– Tom volt. Azt hittem, ez csak valami rossz álom. Megtalálták mellette az angol királynőtől kapott zsebóráját összetörve: ezt minden reggel másodperc pontossággal beállította. Az óra az utolsó telefonbeszélgetésünk után 7 perccel állt meg, s én körülbelül egy percre lehettem tőle halálának pillanatában…

ON

 73. specnaz86 — 2015-01-29 14:05 

A kép szerintem illusztráció, a képen sokkal több félle ital látható mint a listán. Ennyi félét össze inni azért nagy bátorságra vall. 😀

 72. eltakaritono — 2015-01-29 13:06 

Ha Mary Jo szempontjából járom körbe a sztorit, a szexuális erőszakot nem tartom valószínűnek.

Egyrészt nem lehetett buta nő, az előzmények, a „pozíciók” alapján nem az a tipikus hidrogénszőke tetovált szemöldökű, aranyhalribi típusú csaj.
Ebből több dolog is levezethető, de elsősorban az, hogy ha ő erre a szigetre elment önként, akkor tisztában volt azzal, hogy mi minden történhet egy ilyen lazulós hétvégén. Nem gondolom, hogy átverték volna, hogy bemeséltek volna neki valami csalimesét, és úgy ment oda, hogy nem tudja mi vár rá, és csak ott szembesült volna vele, hogy mi is a hétvégéi műsorterv. Ahogy más is írta, egyszerűbb és – (nem mintha számítana) olcsóbb is lett volna profi szakmunkásnőket elvinni a hétvégére. Meg persze kockázatmentesebb. Úgyhogy szvsz a nő vagy tudta, mi fog történni, és nem volt ellenére, itt az erőszak ki is esett, vagy nem volt semmilyen erőszak tervbe véve, és akkor beköszön a konteó, hogy ki(k) és miért akarták annak látszatát elhinteni, hogy erőszak történt. A hiányzó bugyi semmit nem jelent. Lehetett önkéntes hiány, lehetett szándékos eltüntetés, pont azért, hogy felmerüljön a szex kérdése. Eltűnhetett róla még életében is, de halála után is. A boncolás elmaradása lehetett pont annak is folyománya, hogy nehogy kiderüljön, hogy nem volt semmilyen szex.
Ez csak egy variáció a nő oldaláról.

Ami a piát illeti. Ez a kép nem tudom, hogy a helyszínen készült-e, de ez sem bizonyít semmit. A sofőr hazudhatott. A sofőr igazat is mondhatott, de nem tudtuk meg, ki adta az utasítást ekkora mennyiségre. Ha volt is ekkora mennyiség, miért gondolnánk, hogy azt mind megitta valaki? Meg is maradhatott a pia nagyja, de az üvegek tartalmát ki is üríthették, annak látszatát keltve, hogy itt bizony óriási tivornya volt.
A kép bizonyára nem a helyszínről származik, mert ahogy jobban megnéztem, van ott „Jéger” is, meg Iceberg vodka is, amit ha jól értettem, 1994 óta gyártanak. Tehát a kép felejtős.
Arról viszont nem kaptunk ifót, hogy az állítólagosan bevásárolt mennyiségből mennyi maradt. És ahogy erre már utaltam, ha lenne is infónk, hogy mennyi maradt a piákból, a hiányzó mennyiséget akkor sem írhatjuk a jelenlevők rovására. Mert ki is öntették.
(üvegvisszaváltós kép sem lehet, mert ahhoz képest túl sok pia van még az üvegekben 🙂 )

Nem tudom, hogy a víz alatti autóról készült rajz mennyire hiteles, a rajzon ábrázolt testhelyzetet meglehetősen valószínűtlennek tartom.

 71. becsuszoszereles1k — 2015-01-29 12:25 

59.@piszkosfredakapitany:

Piszkosul koszonom kedves Fregattkapitany! Kerlek, parancsolj…
😀

 70. piszkosfredakapitany — 2015-01-29 12:12 

@becsuszoszereles1k: A vietnami részvétel anno JFK alatt vált aktívabbá, lehet ez is belejátszott, hogy nem akartak még egy olyan elnököt, aki a kivonást ellenezné/lassítaná?
Ugyanakkor, szintén JFK-ből kiindulva, elég kompromisszumkész volt (ugyanakkor nem tutyimutyi), pl. Kuba vagy Berlin 2.0 esetén. Lehet a vasfüggöny keleti oldalán örültek volna egy hasonló elnöknek?

 69. piszkosfredakapitany — 2015-01-29 12:08 

@tiboru: :))
Valami ilyesmi ugrott be nekem is. Vagy visszakocsikáztak egy darabig úgy, hogy ezt nem észlelte (akarta észlelni) senki…

 68. becsuszoszereles1k — 2015-01-29 12:04 

@becsuszoszereles1k:

Kedvenc nepszokasomkent, hadd emlekeztessek mar az akkori vilagtortenelmi szituaciora!

Mert kozben eleg meghatarozo esemenyek folytak a vilagban egy nagyhatalom szemszogebol meg plane:

„A vasfüggönyön túl ugyanezen év márciusában cseh és lengyel diákok
… meg a májusi eseményeket” – mondja Nicole Fontaine, az Európai
…” – Neten: ‘1968 a vasfüggöny két oldalán’

„Az amerikai vezetés már 1968-ban eldöntötte, hogy kivonul a
térségből” ‘Vietnami háború’ – Wikipédia

 67. becsuszoszereles1k — 2015-01-29 11:19 

@becsuszoszereles1k:

vagy valakik Tedet, vagy valakik mindkettojuket…aztan igy sikerult… vagy Ted es a lany valakit, vagy Ted es valaki az urgebo”rt…. vagy Tednek is dolga volt egy iranyba es valaki masoknak is egy mas iranybol, de ugyanott…
Aaa, tul sok a variacios lehetoseg az infohoz kepest (nekem)! 😛

 66. becsuszoszereles1k — 2015-01-29 10:59 

@tiboru:

Koszi!

Es akkor a kocsi mar a susnyasbol visszafele jovet kerult a vizbe, hiszen nekunk balrol (menetirany szerint jobbrol) van a vizben, raadasul az orra felenk all! Hat, lehet, hogy ketten valahogyan kinyuvasztottak a lanyt… :/

 65. becsuszoszereles1k — 2015-01-29 10:45 

A poszt finom retegzodese azert amulatba ejto… 🙂

„a mai napig (roppant szemérmesen) úgy emlegetnek, hogy a Chappaquiddick-incidens.”

„Sajnos főként Edward Kennedy emlékezetére, illetve későbbi kihallgatásának szövegére kell hagyatkoznunk, no meg a nyomozás meglehetősen vérszegény eredményére[…]”

„James Boyle helyi bíró roppant megértőnek mutatkozott: nem veszi figyelembe a terhelt meglehetősen vaskos közlekedésrendészeti előéletét, s Tedet 60 napnyi elzárásra büntette.”

a) Ted maga ellen vall, amikor nincs szemtanu?
b) Egyaltalan, van mas bizonyitek arra, mint sajat vallomasa, hogy Ted ekkor es ekkor elhagyta a villat; a csaladi (v. mas/indifferens jarmu, leven, van rendszamunk, ill. a seriffh. „fe’lszeme”) kocsival es Maryvel?;
c) Igen, beismero vallomast tesz +onkent(?) – a csaladi kocsi valahogy kompromittalja… – vagy akkor letezett meg ne’mi betyarbecsulet legalabb… ??;

Aztan, amit a haverjogaszok konnyeden ki birtak hozni a szituaciobol, hogy:
d) Csak nem kozlekedesi baleset volt a vad alapja (kivilagitatlan folduton)?! :O

*

Mary J. Kopechne eletrajzat olvasva, oriasi Kennedy hivo” volt es polgarjogi aktivista is kozvetetten…Ezzel nem a kemeny kovetkezetessegere akarok utalni, hanem arra, hogy esetleg o” is utban volt, vagy kezdett a jelenseg „anakronisztikussa” valni hatalmi nezopontbol. Lehet, hogy egy harmadik kez tenyleg belenyult a dolgokba valamilyen modon, csak Teddy eronlete tul jonak bizonyult (ha ivott, ha nem).
Egy biztos: a rendszamra volt szemtanu, raadasul hivatali szemely, barki vagy barkik is ultek a kocsiban, az a Kennedy csalad kocsija volt! :/

 64. tiboru — 2015-01-29 10:34 

@piszkosfredakapitany:

Hát ha volt csónakja… Fekete helikopter nem lehetett, csak ha teljesen hangtalan 🙂

 63. piszkosfredakapitany — 2015-01-29 10:29 

@tiboru: És ha itt is besegített a misztikus harmadik ember?

 62. piszkosfredakapitany — 2015-01-29 10:25 

@tiboru: Erre gondoltam én is. Bár biztos lehet olyat bulizni, hogy 9 óra után sem fúj az ember szívesen szondát (csak mesélték :)), de ez esetben nyilván vártak volna többet, ha olyan lett volna a helyzet, illetve akkor a közlekedéssel is bajok lettek volna…

 61. tiboru — 2015-01-29 10:25 

@piszkosfredakapitany:

Valahogy át kellett kerülnie Edgartownba az éjszaka folyamán, tanúk vannak, akik hajnali kettőkor látták az ottani szállodában, komp pedig reggelig nem közlekedett.

Apropó komp: azt nem írtam bele a posztba, de a révész telefonszáma ki volt téve a kompkikötőben, bármikor fel lehetett volna hívni és egy kis felár ellenében bármely időpontban a megrendelő rendelkezésére állt volna, ez ott így szokás. De a révészt is meghallgatták, aznap éjjel senki sem hívta.

 60. tiboru — 2015-01-29 10:21 

@Attus Germanicus:

De mi van, ha nem kellett megerőszakolnia, mert a lány beleegyezett, csak utólag zuhant magába és mondta azt, hogy hoppá, kedves Ted, ez a dugás nem lesz olcsó? Vagy meakulpázott egyet és kilátásba helyezte, hogy beballag az őrsre, esetleg valami szerkesztőségbe és elmeséli a történteket.

 59. piszkosfredakapitany — 2015-01-29 10:21 

@becsuszoszereles1k: Az úgy sokkal kevésbé izgalmas 🙂
Ez a kakukktojás lólába ez valami elképesztő, engedelmeddel felírnám a „Jó beszólások és csajozós dumák” füzetembe 🙂
Az egész onnan bűzlik nekem (nem csak nekem), hogy ha a legények egy durva kanbulit akartak volna csapatni, akkor egyszerűbb és kevésbé gyanúsabb lett volna erre szakosodott munkaerőt igénybe venni…
Vagy tényleg maga a buli volt a fedősztori…Tedék meg kiugrottak átadni az ürgebőrt…
Mi van akkor, ha senki nem úszott, csak egy kis mártózás volt, hogy az úszós sztori hihetővé váljon? Aki ázott már meg zakóban, az tudja mire gondolok 🙂

 58. tiboru — 2015-01-29 10:19 

@Attus Germanicus:

Kéne valaki szakértő, aki elmondja, hogy egy erős pszichés sokk mennyiben befolyásolja a szervezetben levő alkohol lebomlási/felszívódási folyamatának sebességét.

 57. Attus Germanicus — 2015-01-29 10:18 

@norton: Ennek nincs értelme. Kennedy akkortájt viszonylag könnyen megkaphatott szép lányokat. Mary Jo szép volt a kép alapján, de azt nem hiszem, hogy akkora bombanő lett volna, hogy egy maximum enyhén ittas szenátor, bármennyire is nőcsábász, nem bírt volna magával, megerőszakolta és megölte volna.

 56. tiboru — 2015-01-29 10:16 

@becsuszoszereles1k:

„Na de, mi van a hid utan? Susnyas?”

A híd után gyakorlatilag nincs semmi, csak egy 10-20 méter széles föveny és a tenger.

 55. tiboru — 2015-01-29 10:14 

@becsuszoszereles1k:

„ha kesobb viszont atuszta a 140 m szeles csatornat, ami a 2-es es a 3-as pontot koti ossze az abran, akkor valamiert nem a hidon ment, hanem uszva”

Az átúszás a sziget kompkikötőjéből indult és nyugatra, Martha’s Vineyard (azaz Edgartown) felé történt, nem a híd irányába. A posztbeli térkép bal alsó sarkában van egy áttekintő, ott jól látszik.

 54. Attus Germanicus — 2015-01-29 10:13 

@tiboru: A történetből ugyanakkor (mint fentebb már írtam) teljesen világos, hogy Kennedy nem lehetett részeg, maximum spicces állapotban. Tehát, ha valóban vásároltak is ennyi alkoholt, az biztos, hogy nem fogyasztottak (legalábbis Kennedy szenátor nem fogyasztott) ennek megfelelően.

 53. tiboru — 2015-01-29 10:09 

@piszkosfredakapitany:

Véralkoholszintet mérni csak a holttest esetében lett volna értelme, hiszen 9 óra leforgása alatt a többiek szervezetében minden felszívódik, de úgy tudom, Mary Jótól sem vettek vért. Nem véletlen, hogy Ted nem értesítette azonnal a hatóságokat, s erről lebeszélte a két havert is.

 52. tiboru — 2015-01-29 10:03 

@jukeey:

Ha jól tudom, a bíróságon meghallgatták a sofőrt (Jack Crimmins-t), aki tételesen felsorolta az általa vásárolt piákat és egyértelműen kijelentette, hogy a hétvégére szánták őket. Az italmennyiség akkor vált érdekessé, amikor Ted azt nyilatkozta, hogy nem ivott egy kortyot sem, s a két cimbora (az unokatesó és Markham) is azt mondta, hogy két-három koktélt fogyasztottak egész este…

Több időre nem is lett volna értelme bevásárolni, a nyaralót három napra bérelték ki.

 51. norton — 2015-01-29 09:52 

Én is azon az állásponton vagyok, hogy már a vízbehajtás előtt halott volt a lány. Tegyük fel azt igazat mond a seriff és tényleg 1 óra körül láthatta őket, Ted viszont éjfélről beszél, a halottkém pedig a halál beálltát szintén éjjel 1-re saccolja. Tehát a lány megkéri Ted-et hogy vigye a komphoz, (nincs köztük bizalmi viszony ezért ül hátra) Ted viszont a földút felé fordul, lehúzódik és megerőszakolja a lányt, (bugyi hiánya) aztán megöli, a kocsit pedig a vízbe löki majd csobban egyet ő is, így a halál időpontja 1 óra, a kocsi csukott ajtókkal csobban így lassan telik meg levegővel, de ez már nem szempont. Ted a kapcsolatain keresztül kideríti, hogy a halál időpontját 1 óra körülire teszik, majd vaskos csekket ír a boncolás mellőzése céljából, aztán így kalkulál a kocsiba szorult levegő idejével és a saját sztoriját éjfélre datálja. Én az idő tényezőjét ezzel fejteném meg. Ja és az hogy a seriff 3 emberről beszél? Egyes források szerint pedig kettőről? Lehet hogy 2-en erőszakolták meg a lányt? Én ezt is reálisnak tartom hiszen egy közel két tonnás autót a vízbelökni, úgy hogy át is forduljon oda azért kell lendület.
Szóval a sztori szerintem egy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság némi nemi erőszakkal megfűszerezve majd ügyesen eltusolva.

 50. becsuszoszereles1k — 2015-01-29 08:52 

32.@piszkosfredakapitany:

😀 Tukor! 😛

A masik fel otletem meg az, hogy ha ez orgianak keszulo szervezes volt,
szamomra ott log ki a kakukktojas lolaba, hogy egy ilyen tipusu lanyt
vittek magukkal (legalabb is Tiboru ecsetelese szerint), mint Kopechne
kisasszony… O” kozben felre nez, vagy jegyzokonyvet vezet, vagy mi?
Jobban odapillantva: 6 ffi van a ketszerannyi idos soforrel egyutt, es
ennek megfeleloen 6 fo” a lanyok letszama is. Gondolom, akkor a sofor
„parja” lehetett a nevsorban Mary (vagy a sofor is berughatott, satobbi?
‘Na de, akkor ki volt a boltban?’ Ki orizte oket? Vagy nem feltek? :O

Szerintem ez egy titkos munkabuli volt nokkel alcazva – ugyanakkor ennyi
kvazi es gyanutlan statisztanak nem sok elonye lett volna; Tednek meg
jelenese volt adott idoben a hidnal.

Vagy az is lehet, hogy egy kis intermezzo lett volna a gyanutlan v. gyanus
lannyal, munka vagy nem munka ugyben a tulparti berelt lakban. (Az egyik kommentelo forrasa pont azt allitja, hogy a no” minden noi cuccat a bulin hagyta, nyilvan
oda vissza akart terni!!) Lehet, hogy szaraz kerekkel a hidon at lehetett
volna arrafele atkelni…?

Nezem a posztbeli terkepet…: hat, ha kesobb viszont atuszta a 140 m
szeles csatornat, ami a 2-es es a 3-as pontot koti ossze az abran, akkor
valamiert nem a hidon ment, hanem uszva, a poszt szerint is ‘kerulni akarta
a feltunest’. 🙂 Ami ebben zavar, hogy a vizben rekedt auto, es benne a
lany mellett – csak ugy, kepes bemerulni a vizbe (ha jol kepzelem el)? Nagyon zavaro, ill. gyanus momentum Ted uszkalasa.

Na de, mi van a hid utan? Susnyas? Vagy esetleg a berelt hazikoja lehetett
arra (mennyi idore volt az kiberelve)? – ergo, elozoleg egyaltalan nem
veletlenul ment a folduton a kocsival es nem a komp iranyaba!
*

– Csirio’!
Az italok (nem valami gusztusos talalas). 😀
Szvsz, azokban a korokben, ahol mindent nagykanallal mertek, ez a mennyiseg nem
tunhetett soknak, inkabb lezserul bo” valasztekkent ertelmezendo…

Van ott peldaul Smirnoff: aminek korabeli amerikai jelenletebe nem lehet belekotni (mar nem
az export-import lehetosegekre gondolok, hanem arra, hogy a marka mar reg
letezett, sot Amerikaban letezett). Viszont a kepen szinten jol kiveheto Jagermeisternel talaltam egy
erdekesseget a wikin: „A likőr máig féltve őrzött receptje 1934 óta
létezik. A német piacra egy évvel később vezették be a terméket. A hetvenes
évek eleje óta egyre több országba exportálják is az italt;” Hmm. Persze,
nyilvan valamelyik diplomata altal kerult az arzenalba a hivatalos
idopontnal nehany evvel korabban Teddyek bulijara. Volt valami elokostolo
fopoharnokuk peldaul? Csupa aggaszto biztonsagi kerdes – hisz meg a kozeli berlemeny is
fel volt szerelve egy egesz szemelyzettel…
[Jo, feltetelezem, hogy a foto csak
illusztracio – az uvegvisszavaltobol…:D]

 49. alien576 — 2015-01-29 08:19 

ha elől ült a lány a becsapódáskor, akkor a műszerfal borításba verhette a fejét, ami egy kb. 2 mm vastag acéllemez, vékony, 2-3 habszerű anyaggal borítva…
ha hátul ül, az első padülés háttámáljába verhette be, ami szintén 2 mm körüli acél, csak szövettel borítva…
mivel az autó szedán, így az első pad fix(a kupékban a támla 50-50% ferdén előredönthető, de nem egyszerre), a lány hátul ülhetett, mert az első padot előretolva hátul majdnem limo méretű hely van a mókára…
Tedet megvédte az ütéstől a kormány és az azon támaszkodó keze…
viszont ha a lány az ütéstől eszméletlen volt, a fejen álló autóban eleve nem kaphatott levegőt, ugyanis ebben a pozícióban a levegő a csomagtartó aljában szorul meg, az ajtóknál azonnal elmegy, maximum a hátsó ülés lábterében maradthat egy igen kevés, a legvastagabb részen is kb. 8 cm légbuborék…
szóval nagyjából 3-5 percig maradna életben, ha épp a levegőnél van az arca…

 48. rdos — 2015-01-29 07:49 

@rebel: 43. „országos szégyen” Már megboccs, de az nem szégyen hogy egy embertársát, kollegáját, egy ifjú hölgyet cserbenhagy? Ráadásul egy atletikus adottságú sportos emberről? van szó. Meglehet tényleg csak egy szimpla baleset volt. Egy biztos, ha Ted vallomása igaz, emberileg megbukott, hiába hozott a bíróság felmentést számára. 🙁

Az valahol mélyen elszomorít, hogy a demokrácia újkori hazájában is fel-fel tűnik a politikum megett a köztörvényes bűnözés „árnyéka” (sima hatalommal való visszaélés, illetve a dinasztia alapító homályos kezdeti ügyei).

Itt a keleti végeken a hajdani Szu és szatellitái területén ez nem újdonság (Dzsóbácsi a cári időkben bankot rabolt a komenyisták számára!). Ahogy az átkosban is nem a törvények miatt volt zsarnokság (amiatt is, erről a hajdani kárvallottak százezrei tudnának mesélni, már egyáltalán aki túlélte), hanem amiatt hogy az elnyomó hatalom, a saját törvényeit sem tartotta be. Mintha ez a gyakorlat az elmúlt 25 évben is tartana. Csakúgy mint az a gyakorlat, hogy a hatalom a politikai ellenfeleivel szemben jóval keményebb, mint a köztörvényesekkel szemben. Pár furcsa halálesetre gondolok, Welsz, Csengey Dénes, Krassó György. 🙁

 47. piszkosfredakapitany — 2015-01-29 05:15 

Véralkoholszinteket nem néztek? Ez az áldozatnál is érdekes kérdéseket vethetne fel – na nem mintha a halottkémet nem lehetne motiválni (ijesztés, á la Hofi) arra, hogy „megfelelő értéket” írjon a jegyzőkönyvbe. Mert mi van, ha a józan életű, munkaholista lány itt csalódott a fejesekben; oké, hallott pletykákat, de most szembesült azzal, hogy mi folyik egy ilyen „munkamegbeszélésen” és besokallt, haza akart menni és innen vettek durva fordulatot az események…

 46. midarine — 2015-01-28 22:34 

specnaz86

” Hajlok afelé, hogy korábban történt valami baleset ami még ennél is rosszabb fényt vetett volna rá. Ezért kitalálták az autóbalesetet.”

Az eddigi infók alapján nekem, ez tűnik a legreálisabbnak.

 45. jukeey — 2015-01-28 22:33 

Én még arra lennék kíváncsi, honnan vannak adatok a züllésre beszerzett folyadékokról? Netán vallomás, vizsgálat során előkerült bolti számlák vagy üres üvegek? Vagy utólagos visszaemékezés ilyen tételesen? És biztos egy hétvégére? Nem lehet hogy egész nyárra táraztak ott be hogy ne kelljen minden kiruccanáskor ilyesmivel bajlódni? Simán a bérelt lak alapfelszereltségéhez is tartozhatott ilyen luxuskörökben, azt ha fogy akkor pótolják.

 44. Deak Tamas — 2015-01-28 21:53 

@tiboru: Mindamellett ez irtó bizarr … lehetett ott némi COCA-kóla is a palackokban.

 43. rebel — 2015-01-28 17:49 

@rdos:
Vagy épp ellenkezőleg. Kiröhögték volna, és országos szégyenben marad, hogy ilyen primitív kamuval próbálta magát kimosni…. nem kockáztatta meg ezt, de ki tudja, milyen titkos titokzatos oka lehetett.. esetleg valamit mondott neki az illető, aki a baleset előtt a kocsiban velük volt…

 42. FilcTroll — 2015-01-28 17:44 

Megköszönve az új olvasnivalót, ide kívánkozik a Vigilant Citizen régebben már hivatkozott cikke a Kennedy klánról. Három rész, angolul tudóknak; az első mindjárt a felemekedésük kevésbé tárgyalt aspektusait tárgyalja, elég érdekes.

http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/kennedys-elite-dynasty-got-decimated-pt/

 41. specnaz86 — 2015-01-28 15:01 

@nanana123:

Igy-igy!

Nem 1szerű kinyitni az ajtót és kikecmeregni egy víz alá merült kocsiból! A 189cm magassága valamint a majd fél mázsával nagyobb testsúlya sem sokat segíthetett ha az ablakon jött ki, ráadásul valószínűleg ő vezetett, ami megint csak nehezíti a dolgot a kormánykerék miatt. Mégis Teddynek sikerült ki jutni.

Hajlok afelé, hogy korábban történt valami baleset ami még ennél is rosszabb fényt vetett volna rá. Ezért kitalálták az autóbalesetet.

 40. elzoltano6 — 2015-01-28 13:22 

Üdv mindenki!
Jó lett a poszt.
Szerintem az történt, hogy Mary Jo megelégelte a bulit. A neveltetése és az életmódja erre enged következtetni. Megkérte Tedet, hogy vigye ki a komphoz, aki hajlott is erre, majd a kereszteződésben úgy döntött, hogy mégis tesz egy kísérletet a nőnél, ezért fordult az ellenkező irányba. Mary Továbbra is hajthatatlan volt. Erre dulakodni kezdtek és a nő 1. Eszméletét vesztette. Ted (az erőkülönbség és a szesz hatására)azt hitte, hogy végzett Maryvel. Kiszállt és kitalálta, hogy balesetnek állítja be a dolgot. Irányba fordította az autót a hídon és megadta neki a kezdő lökést. 2. Megfenyegette Tedet, hogy ha tovább próbálkozik első útja az ellenzéki sajtóhoz vezet, ahol elmeséli a történteket és talán más mondandója is lenne. A hosszú séta, az úszás, stb. A hihető történet megalkotására szolgált.

 39. nanana123 — 2015-01-28 10:53 

@tiboru:
A víz akkor is beáramlik a kocsiba, mivel az egy elég nagy víztömegben landolt, 2,5 méter volt a vízszint, és ellepte a kocsit. Lehet Teddy-nek a fizika törvényeit is sikerült átalakítania. Távozása után a víz sem mert befolyni a kocsiba.
A lány arcán, homlokán sérülések voltak egyébként is.
Ha elöl ült, még a műszerfal is okozhatta, hátul ülve nem éppen. Lehet Teddy jól elkalapálta még, onnan eredtek az arcon a sérülései. Ha a lány vezetett, a kormánykerék is lehetett, és úgy értem, hogy beszorult. A nagy méretű, hodály amcsi kocsikba -még nem szorultam kocsiba persze, csak a belső kialakítása alapján mondom- nehezebb beszorulni, mint egy Szuzkába.

Szerintem ezen eset után Teddy-nek macerásabb volt csajokra vadászni.

 38. tiboru — 2015-01-28 10:33 

@nanana123:

Igen, ezen én is agyaltam… Ha a nyitott ablak, amin keresztül kimászott, a kocsi alsó részén volt (esetleg az esetleges áramlás még mozdított is az autón a borulás után), végül is elképzelhető.

 37. tiboru — 2015-01-28 10:29 

@Deak Tamas:

Túl azon, hogy kábé 140-150 méteres távolságot kellett átúsznia a 22-23 fokos vízben, szinte szélmentes időben, nem nagyon.

Google Maps-en meg lehet nézni a helyszín, nem egy nagy kihívás egy 37 éves ex-sportolónak, még részegen sem.

 36. nanana123 — 2015-01-28 09:56 

Szerintem a lánynak nem volt 2 percnél több ideje, a nyitott ablakon beömlő vízzel szemben. 50 perce meg semmi esetre sem volt, csak akkor, ha az ablakok fel voltak húzva és az ajtók zárva voltak. Ez meg kérdést vet fel arra, hogy Teddy hogyan közlekedett ki a kocsiból, ha kimászása után minden zárva volt?
Ha zárva voltak az ajtók, ablakok, akkor Teddy tolta a kocsit a vízbe?

 35. jukeey — 2015-01-28 09:31 

@nanana123:

Ez nagyon egyszerű, a poszt egyik képmellékletén illusztrálva is van, nézd vissza. Eszerint a kocsi „fejreállva” csapódott a vízbe és sülyledt el. Víz alatt a külső nyomás miatt az ajtó csak nehezen nyitható, tehát valószínűleg le volt tekerve az ablak és azon mászott ki teddymackó. Vagy ő maga tekerte le, de mivel nyár közepe volt, valószínűbb az eleve nyitott ablak. így mivel a nagyobb nyílások a fejreállt kocsi helyzetének alsó részére estek, a levegő nagy része csak lassan tudott kiszökni szűk réseken és karosszérián keresztül a kocsi alsó részein keresztül felfelé.

 34. nanana123 — 2015-01-28 08:18 

Szerintem a megoldás a lány bugyijánál van. A nagyon keresztény lengyel munkamániás lányról csak lekeveredett a bugyingó. Nyilván kampányidőszak alatt, meg alapból is híre volt a Kennedy pasik laza partijainak…, szóval csak tudta a hölgy, hogy a főnökei nagykanállal eszik az élet. Nyilván nem Martha s Vineyardon lepődött meg azon először, h Teddy és barátai hancúrozással akarnak lazítani, ahova ő is hivatalos.
A bulira szervírozott italmennyiség mellett, már sokat nem szorzott a kábszer. Nyilván volt, mert erről mélyen hallgatnak. Pia-kábszer-nők-hatalom-ünneplés, elég rossz kombó. Ezek mellett már csak ki kellett várni a végkifejletet, ami be is következett, és Teddy megcsinálta a bajt. Mint mindig.

Azt viszont nem értem, lehet elsiklottam vmi felett, de ha Teddy kimászott a kocsiból a vízben, akkor hogy volt 1 órányi levegő még a kocsiban a lánynak? Teddy illedelmesen becsukta maga mögött a kocsiajtót a víz alatt vagy mi?

 33. rdos — 2015-01-28 08:00 

@rebel: 27. Akkor miért nem ezt vallotta? A családjával addig történtek után még akár hihetőbb is lett volna az üldöző elől menekülés történet.

 32. piszkosfredakapitany — 2015-01-28 07:15 

@becsuszoszereles1k: 🙂 Közben agyalok olyanon is, amiben van, de még csiszolgatnom kell az elméletet…jó magammal vitatkozni, csak rossz folyton átülni a másik oldalra 🙂

 31. Panther V — 2015-01-28 03:27 

Végre újra felpörögtek a hozzászólások. Rossz volt nézni mikor nem.
Egyébként Tedet ki akarták csinálni, de megtette ezt a szívességet.

 30. Deak Tamas — 2015-01-27 23:34 

nagyon klassz a poszt 🙂 arról az átúszásrészről tudunk bármi bővebbet?

 29. becsuszoszereles1k — 2015-01-27 19:54 

@piszkosfredakapitany:
Verprofi. One romantika. 😀

 28. piszkosfredakapitany — 2015-01-27 18:23 

@becsuszoszereles1k: És ha Ted rájött arra, hogy átverés/kompromittálás esete forog fent és dühében végzett szegény lánnyal, akire a csali szerepét osztották? Utána meg megpróbálta eltussolni a dolgot…
Vagy az egész egy „legyél fél 1-kor az öreg hídnál” típusú találkozó volt, aminek eredeti célját a hölgy jelenlétével akarták leplezni(Á, csak kocsikázunk, dehogy találkozunk békaemberekkel), ám balul sült el valami?

 27. rebel — 2015-01-27 17:26 

@rdos:
Pl mert menekült egy nagy fekete kivilágítatlan autó elől? 😉

 26. rdos — 2015-01-27 16:34 

„Halálát az elsődleges halottkémi jelentés szerint fulladás okozta úgy nyolc órával korábban (vagyis hajnali egy körül), de mivel az igazságügyi boncolás elmaradt (!), ennél biztosabbat és konkrétabbat nem lehet tudni. Később minden szakértő azt valószínűsítette, hogy nem vízbe fulladt, hanem akkor halt meg, amikor a kocsi utasterébe szorult levegő elfogyott”

Eszerint az elsődleges halottkémi jelentés szerint „vízbe fulladás”, nem pedig a jóval általánosabb fulladás volt az áldozat halálának az oka? Gondolom az lehet a különbség, hogy volt-e víz a tüdejében.

Sok furcsaság van Ted történetében, ahogy többen is jelezték. Jobbkanyar-balkanyar, betonút-földút. Következő kérdésem, legkésőbb a híd előtt észre kellett volna vennie hogy eltévedt, mert a komp felé nincs híd. Vagyis miért ment fel a hídra? Nekem is volt pár pótvizsgám, de ha észreveszem hogy „lefutottam a térképről”, zsigeri reakcióm satufék, kesztyűtartóból a térkép elővesz, fejvakarászás vagy járókelők kérdezgetése (jó, az ott és akkor nem játszott).

 25. rebel — 2015-01-27 16:06 

@tiboru:
Hát kedves Tiboru, tegnap egy középhosszút írtam, még vissza is olvastam. Mondjuk kemény gyanúsító szavakkal illettem az usákokat, mint konspirálókat – persze csak ártatlan konteó szinten – az Illuminatit, Szabadkőmüveseket, Rockefellereket és Rotshildeket és vélt titkos társaságaikat többek közt és a velük titkosan paktáló szolgálatokat (illetve azok egyes, bizonyos önjáró-, ilyen partizánkodásokat bevállaló részeit), akik gyaníthatóan az egész Kennedy klánt hatástalanították (mivel azok nem voltak hajlandók behódolni nekik, a világkormánynak vagy kiknek, mitöbb szembe is szálltak – ld a te JFK idézeted is ugyebár…) szerintem – jól össze-konteósodva…
De a harmadik tesót már inkább csak így megcsípték, mert már nagyon lóláb lett volna ha az is kipurcan…tömören ez volt a lényeg…. lehet ez már túl sok volt a blogot figyelő nemzetközi szolgálatoknak és titkos konspiráló gonoszcsúnyáknak..? 😉 😀

Ámbár én azt is egy elképzelhető szcenáriónak tartom, és a helyedben beírtam volna a konteók sorába (bár nem tudom hogy eszébe jutott-e valakinek még, ha nem akkor íme az új konteóm), hogy ez tulajdonképpen Ted elleni merénylet volt! Amit ő mázlival megúszott, de épphogy el tudott menekülni, a csajt meg már nyilván nem tudta menteni ezen körülmények közt, hiszen nyomában voltak a merénylők, illetve előlük kellett bújnia egy darabig… Ezért miután belökték a hídról mondjuk egy kivilágítatlan dzsip-el a vízbe, a bódult emberekkel (úgy tervezve, hogy remélhetőleg, elájulnak, megfulladnak hiszen be vannak keményen piálva, de ha netán valaki felbukkan a vízből, azt még külön levadásszák), s Ted rafináltan a víz alatt elúszott onnan – nagy sportember volt ugyebár – és jó messze látóhatáron kívül jött ki ügyesen a vízből…

 24. specnaz86 — 2015-01-27 15:49 

Most komolyan , milyen protokoll buli meg diszkréten elsurranunk szexelni?

Egy 5 fős baráti társaság(ráadásul többé kevésbé pénzemberek, szenátor, ügyész, ügyvéd, vállalkozó, ?sofőr?) fullba itallal kibérel egy kérót 1 szigeten és visz magával 5 lányt! Ha valaki ezzel együtt azt mondja, hogy kulturált társalgással, krikettezéssel, römizgetéssel és Ted tiszteletére Ír népdalokat énekelgetve a kandalló mellett ütötték el az időt, abban az esetben lehúzok a klotyón mindent amit az életről idáig tapasztaltam!

Nem, ezek középkorú nős, elfoglalt emberek s mint olyan sem kedvük sem idejük nincs már az udvarlásra, sőt még szükségük sincs rá.

Csak nekem tűnik úgy, hogy ezek 1 jó kis alkoholizálással összekötött orgia végett mentek a Chappaquiddick-szigetre. Azt is nehezemre esik elhinni hogy Teddy nem fogott volna neki bármikor a Lawrence Cottage egy random pontján szexuális kapcsolatot létesíteni bárkivel pusztán mert szemérmes! Kizártnak tartom, hogy ebben a társaságban szükség lett volna bárkinek is kocsikázni a szex miatt! Egyéb okból ültek autóba ebben biztos vagyok.

 23. becsuszoszereles1k — 2015-01-27 13:36 

Szerintem, a csaj mar nem birta tovabb a buli protokoll jellegu reszet (mert o” azert be volt hatarolva, hogy merre hany meter – kulonos tekintettel a holnap mar a meloban leszunkre szenator urral). Elore megfontolt szandekkal, szeliden es targyszeruen megkerte a fonokot, hogy vigye el o”t kocsijan a kompig, mert haza akar menni, es mint tervezte: vegre megvallja olthatatlan szerelmet Tedd irant, aminek teljes bizonyossagat adja azzal a nyilvan szurprizkent es ellenallhatatlanul hato fordulattal, hogy nem lesz rajta bugyi (errol meg az elindulasuk elott gondoskodott)…Teddyt vegtelenul varatlanul erte a jo hir, egy pillanatra meg is allt a hidon, amig egy gyors fulest abszolvalt a szerinte a celon kisse tullovo, meg nem is annyira szexi titkarno-szakertonek…es itt lepett ki a hid homalyabol a harmadik szemely, a „kompromittor”, aki ugyan szexualis lamurt nem konstatalhatott, de az A es B terv ertelmeben elrantotta a kormanyt. Teddy a ket es fel meteres vizben kisse kijozanodva rajott, hogy lejaratasi kampanyba sodorta egy kotyogo szerelmes tyuk, ezert roviden osszefoglalva az esemeny lenyeget, addig is gondolkodni valot adott jogasz-bizalmasainak, mig alaposan kipiheni magat tulparti bekes lakosztalyaban. Persze, amellett, hogy ez egy konteo, mindenkeppen RIP a lanynak.

Jo poszt! Koszi!

 22. igorovics — 2015-01-27 13:16 

@igorovics: A Wikipedia cikk alapján amúgy a seriff azt állította, hogy két embert látott az autóban, egy feketébe öltözött férfi és MELLETTE egy nőt.
Valamint a buliról távozóban a csaj nem köszönt el senkitől, a szállodai szobakulcsát és a táskáját/pénztárcáját is hátrahagyta. Aki találkozott már nővel életében az tudja, hogy ennek mennyi az esélye, vélhetően csak kiugrottak „sétálni”, a lány úgy tervezte, hogy visszatér majd utána.

 21. protko — 2015-01-27 13:02 

„A pénzvilág urainak nagyon útban voltak a Kennedyek”

Olyat is hallottam hogy JFK újra be akarta vezetni a $ aranyfedezetét.

 20. igorovics — 2015-01-27 12:56 

Érdemes elolvasni az eset Wikipedia oldalát, még azon sem tudtak megegyezni, hogyan fulladt meg az a szerencsétlen lány. Mert nem mindenki állította, hogy az autóban elfogyott a levegő. Csakhogy ennek ellenére sem történt boncolás, ami több, mint érdekes.
Az is különös, hogy a csaj nem Kennedy mellett hanem mögötte ült, a hátsó ülésen, ami nem túl intim, nem hinném, hogy két ember, akik előtte szexeltek egy marha nagyot, nem egymás mellett ülne. A bugyi hiánya viszont pont alátámasztja a dolgot. Ha tippelnem kellene arra gondolnék, hogy a rendőr igazat mondott, és azért ült a csaj hátul, mert elől mindkét hely foglalt volt.

Majdnem biztos vagyok benne, hogy véletlen baleset lehetett, gondolom Kennedy hibájából, aki aztán pánikba esett és hagyta meghalni szegény csajt. Végül pedig a család hatalmát kihasználva elkente az ügyet.

Nagyon kíváncsi lennék, vajon mi játszódhatott le a fickó lelkében később, mondjuk pár hét-hónap múlva. Hagyott meghalni egy másik embert, tudva hogy bajban van, nyugodtan lefeküdt aludni? A szakértő szerint ugyanis, aki amellett kardoskodott, hogy a lány azért fulladt meg, mert az autóban elfogyott a levegő, ha Kennedy időben hivatalos segítséget hívott volna, könnyen meg lehetett volna menteni a lány életét.

 19. djatlov — 2015-01-27 12:48 

Szerintem titkosszolgálat: kieső (?) idő, harmadik személy, vaksötétben a fél rendszámot leolvasni és megjegyezni tudó, de az autót közelebbről megszemlélni nem akaró rendőr…

Ha viszont baleset és Kennedy töketlenkedése, sunnyogása, felelősség-nem-vállalása, akkor az elég nagy döbbenet és csalódás.
És ha ez utóbbi és mégis ilyen felfelé ívelő karriere lett, hát akkor meg „respect” az amerikai szavazóknak….

 18. IceBerg — 2015-01-27 11:57 

off
A szomszédban van Nantucket sziget,még nagyobb sznob hely, a legmagasabb ingatlanárakkal az Usában. A Boston Legal egyik epizódjában beperelték az államot, hogy lehessen nekik is saját atombombájuk 🙂

 17. komojtalan — 2015-01-27 11:12 

A sztori jó, de én sem látok benne konteót. Illetve ha ez konteó, akkor sok minden az. Berúgott, elment volna egyet szexelni, belehajtott a vízbe, betojt. Ennyi. Van a témában egy magyar film, még akár az is lehet hogy ez inspirálta, vagy valamelyik elvtárssal történt meg: Gyertek el a névnapomra. Hány hasonló történhetett már meg, nem véletlen nem Texasba mentek nyaralni, hanem a saját „királyságukba”. Csak épp ez egy elite család, főleg akkoriban. Naivság azt feltételezni, hogy az emberek egyenlőek, még az USA -ban sem.

 16. Attus Germanicus — 2015-01-27 10:50 

@koxi: Máshol azt olvasni,hogy a seriff látta, hogy az autó haladt, nem állt.

 15. Attus Germanicus — 2015-01-27 10:48 

A sztori tök érdekes, de én sem látom benne a konteót.

Hozzátenném, hogy, akármennyi alkoholt készítettek be, Kennedy szenátor nem lehetett különösebben ittas. Ha az lett volna, nem tudott volna már a kocsiból kiszabadulni sem, 500 lábnyi távolságot úszni pedig biztosan nem. Maximum spicces lehetett. Ebben az esetben viszont alapvetően kérdéses, hogy miért is nem tett kísérletet Mary Jo kiszabadítására. Erre az lehet reális indok, hogy a lány elvesztette az eszméletét a balesetbekövetkeztekor, Kennedy pedig azt hitte, hogy meghalt. Ettől pedig megijedt. Ez utóbbi nem volna meglepő, én is megijednék, ha azt gondolnám, hogy valaki egy általam okozott közlekedési balesetben meghalt.
Az, hogy megpróbálta kiszabadítani, de nem sikerült (sőt, később többüknek együtt sem sikerült), nem hangzik túl reálisan a számomra ismert körülmények alapján.

Az nem világos számomra, hogy Kennedy mennyire ismerte a környéket, azaz nyilvánvalóan tudnia kellett-e, hogy nem a komp felé megy.

 14. sutianap — 2015-01-27 10:28 

Szerintem sokkal egyszerűbb a Kennedy’s storys, tényleg gumitalpúak voltak, csak nem ámerikaiak, hanem britek. Pont alakulgat az IRA, a legbefolyásosabb ír-amerikai politikusok meg hullanak, mint a legyek. Ted mire megzápult az agya már nyíltan is kiáll az IRA mellett, aztán visszakozik.

Bár a múltkori JFK-s adomában valami olyasmi volt, hogy Fidel mennyire sajnálkozott, én úgy tudom van egy sokkal jobb történet, mikor Che utazott frissenmázoltan JFK-hez, és suttyókám felajánlotta neki a costaricai státuszt, én eltudom képzelni, hogy ökölbeszorult a talpa egy pöttyet Guevarának, tehát biztos nem dobnám le a láncot, ha a kubaiak lettek volna.

De nem csak ez alapján gondolom, hogy a „jó” Keneddyk csak egy mítosz, valószínűleg több helyen is belepisáltak a puncsostálba, jóérzéssel (elefánt a porcelánboltba). Ám legerősebbnek mégis az ír szálat tartom, illetve egy esetleges felkelés támogatásának tengerentúl kampányát.

Szóval ez a mai atombombám 😀

 13. rdos — 2015-01-27 10:25 

A gúgli sztrítvjúv „érdektelennek” találhatta a sziget egészét, mert hogy nem készítettek egy utcaképet sem a szigetről. Szokásom hogy körbenézek a helyszínen, hát ez most csak felülről fog sikerülni. 🙁

A híd helye.
http://wikimapia.org/#lang=hu&lat=41.373403&lon=-70.453563&z=19&m=h

Utcakép helyett a fellelhető képtalálatok az érdeklődőknek.
https://www.google.hu/search?q=mary+jo+kopechne+at+chappaquiddick+%281967%29&biw=960&bih=599&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=eVfHVKP1LIr2UqjkgpAM&sqi=2&ved=0CDgQsAQ

 12. koxi — 2015-01-27 10:11 

Csak a kiscsajt sajnálom. Akár szexelt a szenátor úrral akár nem. Valszeg igen, mert én még nem találkoztam olyan nővel, aki nem vett fel bugyit, de nem akart szexelni. (persze ettől még lehet, h létezik ilyen)
Kenneddy-t meg ki nem szarja le, ebből is látszik mekkora egy nulla. Kétlem, h bedrogozzák meg emléket ültetnek be neki. Heló, 69et írunk. Annyira azért nem voltak toppon az amcsik se, a holdkomp szuperszámítógépe a mostani karórám teljesítményével sem ér fel.
Verzió 1:
Teddy bébi egy egyszerű gané aki otthagyta a csajt megfulladni mert úgy összefosta a gatyáját, azt se tudja mit csináljon. Már innen is érthető, mért nem akarta senki elnöknek.
Verzió 2:
Amúgy még nem tartom kizártnak, h a csajt esetleg megerőszakolta és a gyilkossággal akarta elvarrni a szálakat.

Kieg:
a seriff nem látott semmit, kamuzik. Amcsiban egy járőröző seriff ha meglát egy autót a semmi közepén parkolni nem megy oda? Dehogynem, száz, h odamegy. Olyan szerintem nincs, h a kocsi típusát is felismerni véli sőt még a rendszám egy részére is emlékszik, de még sem megy oda. Gondoljunk bele, elhajt az úton, lát egy kocsit a dzsindzsában parkolni, odales, látjamég azt is, h 3-an ülnek benne, megjegyez egy rendszámtöredéket, de nem megy oda. Esetleg odament, látta is mi a szitu, beszélt is velük, de jól megkenték simán hamisan tanúzott. Nem hinném, h olyan nagy visszatartó erő, hogy a bibliára kell tenni a kezet közben.

 11. tiboru — 2015-01-27 09:29 

@rebel:

Semmiféle kommentedet nem látom, sem a spam-tárolóban, sem a lomtárban. Biztosan elküldted és biztosan ide?

 10. vittore — 2015-01-27 09:03 

Jó kis konteo, köszi!

Szerintem, ha nem is szándékosan ölte meg, de a több napos italozás és egyebek megtették a hatásukat (sajnos volt hozzá szerencsém, hála istennek komoly baj nélkül) és egy ilyen félkómás, lebegős állapotban elkövetett apró baklövés olyan irracionális döntések sorozatát válthattak ki Tednél, ami elindított egy lavinát a már ismert eredménnyel… 🙁

 9. h1jcsaba — 2015-01-27 00:06 

@h1jcsaba: A La Femme írta:

A pénzvilág urainak nagyon útban voltak a Kennedyek:

” Egy televíziós nyilatkozatban Edward Kennedy azt mondta, hogy a baleset éjszakáján azon gondolkodott, hogy valóban létezik-e valamilyen szörnyű átok, amely minden Kennedy fölött ott lebeg. A kérdés másfél évtizeddel később ismét eszébe juthatott, mikor 1984-ben, a korábban meggyilkolt Robert Kennedy fiát holtan találták egy Palm Beach-i hotelszobában: a 28 éves David Kennedy drogtúladagolásba halt bele. Tizenhárom évvel később öccse, Michael szenvedett halálos síbalesetet, amikor Aspenben nekiütközött egy fának. Nem telt el két év, és ismét tragédia történt: JFK fia segédpilóta nélkül, újoncként vezetett repülőgépet, amikor a Martha’s Vineyard-sziget közelében problémák adódtak a landolásnál. John F. Kennedy Jr. kellő rutin hiányában nem tudta megoldani a felmerülő nehézségeket, és a gép az Atlanti-óceánba zuhant. Felesége és sógornője is a gépen utaztak, mind belehaltak az ütközésbe.”
Túl sok a véletlen.

 8. h1jcsaba — 2015-01-26 23:56 

Kedves Tiboru
Jó konteo-
Miért titkosították a bátyjaik megölését 80 évre?
Inkább hajlok erre a verzióra:
„Ezen verzió szerint a The Cabal néven is ismert magán-titkosszolgálat állt a JFK, az RFK, továbbá a Martin Luther King gyilkosságok mögött is, de ők ölték meg Marilyn Monroe-t is. A PCG mögött egyesek a Rockefellereket, mások pedig a Rothschildeket vélik felfedezni,…”
Bilderberges, vagyis gladiós háttérre gyanakszom .
Ezen kellene kutakodni..(szerintem)

 7. wacher — 2015-01-26 23:50 

@specnaz86: azért nem fordult meg, mert eleve arra akartak menni, volt még egy óra a komp indulásig, dugtak hát egyet. Amikor megfordult, befordult a vízbe.
Biztosan szegényes a fantáziám, de én ebben egy balesetet látok, amelyet elég mocskos módon sikáltak el.

 6. rebel — 2015-01-26 23:23 

Miért tűnt el a kommentem? Mi rossz volt benne?

 5. specnaz86 — 2015-01-26 22:55 

Hehe, szellemileg tényleg nem volt igazán Kennedy, az első útkereszteződésnél máris eltévedt!
Szerintem is baleset volt amiből aztán megpróbált minél jobban ki jönni. Habár inkább eltudom képzelni, hogy a Lawrence Cottage-ben történt a baleset ugyanis- 1. oké hogy rósz fele tért le de a föld útra érve rá kellett volna jönnie, hogy nem aszfalt! Miért nem fordult meg? 2. miért akarta abbahagyni a csaj éjféltájt a karrier építést és elmenni? Leült a buli?

 4. untermensch4 — 2015-01-26 22:27 

OFF: valahogy elsőre nem jelentkeződök be de nem rossz jelszó miatti rázkódással hanem visszajutva a poszthoz. Ha másnak nincs ilyen problémája akkor betudom a gépem alzheimerének.
ON: Az a harmadik ember a kiesett órában, az lesz érdekes. Abban az időben még egy Kennedy-nek sem biztos hogy elnéztek volna egy szendvics-formációt, főleg házasságon kívül… 🙂
Mi van akkor ha a királyfinak találkozója volt egy titkos illetővel de a családi előzmények, a várható téma és/vagy egy alkohol hatására született kiváló ötlet miatt úgy gondolta nem jó ötlet egyedül eltűnni a sötétben. Fogja hát a legjózanabb és leglojálisabb embert a választékból és minden eshetőségre felkészülve elrejti az első ülések mögött egy diszkrét méretű pisztollyal. A találkozó után azonban az ilyen váratlan fordulatra is felkészült titkos illető a hídon félrerántja a kormányt… és innentől kármentés. Ha a (nevető?) harmadik a klán közreműködése nélkül „kiradírozódik” az eljárásból az önmagáért beszél.

 3. puffogo — 2015-01-26 22:12 

Érdekes család. A férfi tagok halnak, mint a legyek (merénylet, baleset), ha egy színész Kennedy lányt vesz feleségül, akár kaliforniai kormányzó is lehet, elnöki ambíciókkal (amikor kiderül, hogy a törvényeket nem sikerül megváltoztatni, gyorsan kiderült, hogy az úr néha eltévesztette a meleg ágyat…), a nagy mortalitás ellenére a kisebb-nagyobb „csínyeket” (voltak kisebbek is?) általában megússzák…

 2. neoprimitiv — 2015-01-26 21:07 

Köszi a posztot, az italfogyasztás statisztikai elemzésén hangosan felröhögtem… 🙂

A konteóról nekem az első és második változat közti véleményem van. Szerintem nagyjából úgy történt a baleset, ahogy Kennedy vallotta (nagyjából, mert a szex része kérdéses), de minden esetre baleset volt és nem gyilkosság. Viszont szó sem volt utána semmiféle sokkról meg memóriazavarról, hanem egy tudatos cserbenhagyásos önmentés volt.

Kennedy ha szarul is, de jogi végzettséget szerzett, helyettes államügyész is volt, eléggé tisztában kellett legyen az amerikai igazságszolgáltatás gyakorlati működésével. Semmi tisztességtelenségre nem gondolok csak arra, hogy mi kell ahhoz, hogy egy vád ne álljon meg a bíróság előtt. Ehhez pedig politikus is volt, egy nagyon befolyásos családdal a háta mögött.

Úgy gondolom, hogy a baleset után éppen azért kutyagolt vissza a házhoz, hogy a részleteket, eljárási lehetőségeket megbeszélje a két másik bizalmassal. Azzal szerintem tisztában volt, hogy az elnöki ambícióinak ezzel rövid távon mindenképpen vége, a cél az volt, hogy sittre ne kerüljön és ne legyen jogilag felelősségre vonva. Ehhez csak annyi kellett, hogy egyrészt a bíró ne legyen kötözködő (ezt a helyszín és a klán biztosítani tudta), ő pedig kitartson egy olyan verzió mellett, amelyik a lényeges pontokon igaz, a többin pedig nem bizonyítható ha nem.

 1. abigel — 2015-01-26 19:52 

Jó!Köszi!

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök