2011-03-10–11:00

JFK – 2.0

Mielőtt a háttérinformációkat tartalmazó első részt követően belevágnék a JFK-sztori második, konteós részébe (amely blogunk történetében az eddigi leghosszabb lesz, előre szólok!), szeretném megköszönni olvasóinknak a példamutató visszafogottságot, amit azzal tanúsítottak, hogy megtartóztatták magukat a spoilerezéstől.

Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ez mekkora erőfeszítést okozott, úgyhogy ismét csak: köszi, riszpekt és – természetesen – szabadságot Svájcnak!

Most, hogy már azok is kívülről fújják az előzményeket, akik egy héttel ezelőtt még azt hitték, hogy a Kennedy az csak egy NASA-létesítmény, washingtoni művészeti központ vagy repülőtér, szóval most, hogy az alapok letétettek, lássuk a hihetőbbnél hihetőbb összeesküvéselméleteket: kicsoda, kinek a megbízásából és miért gyilkolta meg az USA 35. elnökét?

A legnagyobb sajnálatunkra az apróbb technikai részletekre, illetve az egyik-másik alkonteót erősítő másodlagos-harmadlagos bizonyítékokra (idő és energia hiányában) nem fogunk kitérni (például a titokzatos, kívülálló férfiakra, akik jelen voltak a boncolásnál és akik utólag úgy intézték, hogy a testen látható golyónyomok megfeleljenek a hivatalos verzió forgatókönyvének); ezeknek millió helyen utána lehet olvasni.

1.) Ki lőtt?

A legtöbbet hangoztatott verzió (amit a Warren-jelentés is alátámasztottnak látott) az volt, hogy természetesen Lee Harvey Oswald tette – hogy egyedül, vagy bűntársakkal, no, ebben már vannak eltérések a különféle szakértők között.

1.1.) Oswald egyedül tette

Ez napjainkra olyan nevetséges verziónak számít, hogy túl sok patront nem is pazarolunk rá.

Az elsődleges szakvélemények szerint a zavaros politikai nézeteket (egyfajta vulgármarxizmust) valló egykori tengerészgyalogos, aki nemcsak hogy két és fél évet élt a Szovjetunióban, de még feleséget (Marina Pruszakova, itt balra) is onnan hozott, szóval ez a magányos, az elkövetés időpontjában még mindig csak 24 éves fiatalember a gyilkos. Motiváció: a benne még mindig élénken működő kommunista elkötelezettség, s az ezzel szervesen összekapcsolódó imperializmus-ellenesség, aminek az USA elnöke a legtökéletesebb megtestesülése.

1.2.) Egy (több?) ismeretlen lőtt

Oswaldot egyszerűen baleknak használták: odatették a tankönyvraktár ablakába és azt mondták neki, hogy a lövések eldördülése után feltűnően távozzon – ha el is fogják (akár a helyszínen, akár később), hamarosan ki fogják engedni, hiszen semmiféle bizonyíték nem szól ellene.

1.3.) Oswald is lőtt, de nem egyedül

Oswald kamuból valóban kilőtt három lövedéket, de vele párhuzamosan és egyidőben a valódi gyilkos is tevékenykedett. A kavarodásban csak Oswaldra figyeltek fel, a másik lövész feltűnés nélkül tudott távozni a helyszínről.

Sokkal, de sokkal izgalmasabb (és komplexebb) problematika a „kinek a megbízásából?”; szerintem a nagy kérdések eköré csoportosulnak, hiszen – hogy őszinték legyünk – gyakorlatilag hóttmindegy, hogy ki húzta meg a ravaszt és hányszor.

Csoportosítsuk tehát az elméleteket földrajzi szempontból – ez is van olyan logikus, mint bármilyen más kategorizálás.

2.) Belföldi (amerikai) összeesküvés volt

Ahogyan azt az első posztban is megemlítettük, elnöksége jó két és fél éve alatt Kennedy elég sok hazai állóvízbe dobott méretes köveket, és sok ellenséget szerzett. Az örök kérdés tehát, a jó öreg „kinek állt érdekébenegyáltalán nem teszi egyszerűbbé a dolgunkat; ha jobban utánagondolunk, a „kinek NEM állt érdekében?” kérdésre talán rövidebben tudnánk válaszolni… Úgy néz ki ugyanis, hogy az Amerikai Kaktusztermesztők Klubján kívül mindenkinek csak használt az Elnök halála.

2.1.) A CIA volt

Kennedy soha nem bocsájtotta meg a Központi Hírszerző Ügynökségnek, hogy a Disznó-öböl kapcsán csúnyán átb*szták a fejét. Nem erről szól a poszt, ezért csak röviden (kicsit bővebben itt olvashattok róla): amikor a CIA előhozakodott az akkor fantasztikusan jónak tűnő, és a Castro-rezsim megdöntésére irányuló inváziós ötletével, Kennedy hetedik érzéke vészjelzéseket kezdett sugározni, de az Ügynökség telepakolta íróasztalát mindenféle olyan (később teljesen nyilvánvalóan hamisnak bizonyult) bizonyítékkal és érveléssel, amelyek mind-mind afelé mutattak, hogy az akció sikerre van kárhoztatva.

Végül az elnök beadta a derekát és rábólintott az akcióra. Az eredményt ismerjük a történelemkönyvekből.

Ezután Kennedy a következőket mondta Clark Cliffordnak, a külföldi hírszerzési főtanácsadójának: Valami nagyon nincs rendben a CIA háza tájékán és én nagyon szeretném tudni, hogy mi; ezer darabra akarom szaggatni a CIA-t és szanaszét szétszórni a négy égtáj minden irányába!

De hát az Ügynökségnek már akkor is az volt a dolga, hogy mindenről tudjon – ez is Allan Dulles igazgató (itt jobbra) fülébe jutott. Igen, annak a Dullesének a fülébe, aki később minden követ megmozgat, hogy bekerüljön a Warren-bizottságba és rajta tartsa a szemét mindenen, amin érdemes. Végül Johnson beadja a derekát és őt is delegálja Warren mellé, noha Dulles akkor már két éve nem volt beosztásban (Kennedy ’61 novemberében ugyanis kirúgta).

Nem kell különösebb fantázia ahhoz, hogy belássuk: mire képes egy CIA-típusú, költségvetésű és eltökéltségű szervezet (illetve ennek vezetői és befolyásolói) a saját túlélésük érdekében. Eleinte még csak üres hablatyolásnak tekintették Kennedy kiszólását, de 1963 első felétől kezdve már kezdték érezni az elnök eltökéltségét, főleg, miután a Castro-ellenes (és a Cég által pénzelt és kitervelt) merényletek sokasága hiúsult meg, s rosszallásának a Fehér Ház lakója egyre erőteljesebben adott hangot.

Azt pedig, hogy Oswald szerepelt Langley fizetési listáján, mint informátor (egyesek szerint még Moszkvába is az ő biztatásukra utazott), köztudomású.

2.2.) Az FBI a háttérben

Az események időpontjában a jó öreg J. Edgar Hoover már 39 éve áll a legnagyobb szövetségi rendvédelmi erő élén; Kennedy volt a hatodik (!) elnök, aki alatt szolgált, és az az igazság, hogy – noha Edgart mindennel meg lehetett vádolni, csak azzal nem, hogy szívébe zárta volna bármelyiküket is – , JFK (és a népes, összetartó ír katolikus családja) az igazgató gyűlöletének olyannyira a fókuszába került, hogy ezen néha még maga Hoover is elcsodálkozott.

Ha pszichológiai blogot írnánk, akkor most el lehetne kezdeni magyarázni a szinte az irraconalitásba átcsapó érzelmi intenzitást, de itt és most elégedjünk meg pár ténnyel:

Kevesen tudják, de Hoover hogy rendelkezett egy zárt kezelésű dossziéval, amelyben JFK egyik (igen csinos, 26 éves) szeretőjéről (Helena Rometsch-ről, akit itt balra tudtok szemügyre venni) kiderítette, hogy nyugatnémet állampolgár létére valójában a Stasi ügynöke volt, akivel a washingtoni Quorum Club diszkrét apartmanjaiban lefolytatott (és állítólag világbajnok) pásztorórák alatt Jack óvatlanul államtitkokat is megosztott.

Ezen túlmutatóan az FBI vezetője tökéletesen tisztában volt a két Kennedy-fivér (Jack és Robert) zaklatott (azaz inkább viharos) magánéletével, nőügyeivel, az általuk esetenként felszippantott kokaincsíkok mennyiségével és minőségével, az első-, másod- és harmad-unokatesók befolyásának és nyomulásának növekedésével, és – valódi machiavellista bürokrataként – egyrészt felháborodott, másrészt pedig rögtön fontolóra vette, hogy hogyan is tudná mindezt az információt a saját (és imádott szervezete) hasznára fordítani.

Mivel nem a félrelépő sarki fűszeresről, hanem mégiscsak az USA elnökéről és igazságügyminiszteréről beszélünk, akiket még az FBI igazgatója sem zsarolhat meg csak úgy, Hoover finom kis játszmákba kezdett: válogatott legényeivel megfigyeltette a fivérek ilyen-olyan kapcsolatait és dokumentált mindent, amit lehetett, szorgalmas méhecskeként gyűjtögette az információkat az egész családról, s csak a megfelelő pillanatra várt. Az utolsó előtti pillanat ’62 augusztusában következett be, amikor Marilyn Monroe-t holtan találják: Hoover elkezdett arra gyúrni, hogy finoman, lassan, de kérlelhetetlenül bebizonyítsa: a világsztár haláláért az elnök (vagy testvére) a felelős.

Igenám, de a Kennedyek sem akkor léptek le a falvédőről; nekik is voltak lekötelezettjeik az Irodánál (meg hát igazságügyminiszterként Robert az FBI-t is felügyelte), akik megsúgták nekik, hogy a kópé J. Edgar miben töri a fejét. ’63 nyarán egy kimerítő, hatszemközti beszélgetésre kerül sor a Fehér Ház Ovális Irodájában, amelyről az FBI-főnök megszégyenítve, megalázva (ugyanakkor a robbanásig felidegesítve) távozik: tudomására hozzák, hogy nézzen valami tisztességes állás után a versenyszférában, mert legkésőbb év végéig ki lesz rúgva, és örüljön, ha a börtön megússza.

És ekkor Hoover (helyettesével, Clyde Tolsonnal közösen – ő itt látható balra fent) elkezd tervezgetni, márpedig ha valamiben, akkor összeesküvésekben tényleg világbajnok volt…

2.3.) A Fed vezetői szervezték és pénzelték

1963 júniusában Kennedy elnöki ukázban utasítja a pénzügyminisztériumot, hogy (a jegybank szerepét játszó Federal Reserve System megkerülésével) kezdje meg olyan két- és ötdollárosok nyomtatását, amelyek fedezeteként minden olyan állami ezüsttartalékot fel kell használni, amelyre addig bankjegyet nem adtak ki. Ez a közel 4,5 milliárd (akkori) dollár nem volt kis pénz, de az abban az évben kereken 50 éves Fedet nem is az összeg háborította fel, hanem az a tény, hogy ezzel a lépésével Kennedy elkezdte felszámolni a szervezet mindenhatóságát és a pénzgyártást (a monetáris politika eme nélkülözhetetlen eszközét) ki akarta venni a Fed kezéből, odadobva azt a Treasury-nek (pénzügyminisztériumnak).

A minden bizonnyal létező kínai közmondás szerint egy dühöngő tigrisnél csak egy őrjöngő bankár lehet veszélyesebb; a központi bank irányítói tudták, hogy ez csak az első lépés egy soha nem látott gazdasági és pénzügyi hatalom elnöki kézben történő koncentrációjához, amit sem szakmai hitvallásuk, sem személyes büszkeségük nem tudott volna elviselni. Amikor elhatározták, hogy JFK-nak meg kell halnia, csak hazafias kötelességüknek tettek eleget – mondogatták magukban. Felháborodásukban kollegiálisan osztozott a világ jegybankjainak jelentős része, ugyanis Oslótól Buenos Airesig minden bankár tudta, hogy ha ez Kennedynek bejön, minden állam- vagy kormányfő követendő példát fog látni a nemzeti bankok és a pénzügyminisztériumok közötti munkamegosztás újragondolásában.

2.4.) Amerikai kubai emigránsok tették

Elnöksége közel három éve alatt JFK tényleg egy csomó mindent megtett annak érdekében, hogy az USA határaihoz aggasztóan közel található havannai komancs rezsimet aláássa, megbuktassa, annak vezetőjét pedig kiiktassa. Különösen igaz volt ez a kubai rakétaválság környékén.

Ide kattintva elolvashatjátok, hogy milyen idióta módszerekkel próbálta Washington eltenni Fidel Castrót az útból…

Szóval Jack igyekezett ugyan, de a Floridában már akkor is igen erős kubai emigráció kevésnek találta az erőfeszítéseket.

És nemcsak hogy keveselte; az első posztban is behivatkozott (már-már tragikomédiába illő) invázió kudarca után pár héttel a Miami külvárosaiban elő menekültek között lábra kapott a hír, mely szerint Kennedy lepaktált Castróval, és szándékosan dobta fel a szakállas El Jefe-nek a Disznó-öblöt, mint helyszínt. Ugyancsak elterjedt, hogy javítani akarja az USA és Kuba közötti kapcsolatokat, s azt is fontolgatja, hogy az emigrációban valóban szép számmal felbukkanó, súlyos köztörvényes bűnözőket (akik az Államokban sem hagytak fel a kábszercsempészéssel, zsarolásokkal, emberölésekkel) összefogdossa és szépen átadja őket a havannai hatóságoknak.

Aki a CIA vagy az FBI szőrös kezét véli feltünedezni ebben a dezinformációs műveletben, talán nem is áll olyan messze a valóságtól .

Szóval a kubai emigránsok összefogtak, és történt, ami történt; mellesleg Oswaldot elég sokszor látták egymás közt spanyolul beszélő férfiak társaságában.

2.5.) A Maffia a felelős

Sokan és sokszor megírták már, hogy az amerikai szervezett bűnözés legnagyobb nevei bizony jó pár tíz- és százezer dollárral járultak hozzá az elnökválasztási kampányhoz a demokrata oldalon. Hogy miért is tették? Nos, egyfelől köztudomású, hogy a republikánusok mindig is a keményebb kezet favorizálták és világéletükben közelebb érezték magukhoz a fegyveres erőket és a rendfenntartókat. Másfelől JFK apja (Joseph Patrick Kennedy, itt fent) már a prohibíció óta elég jó kapcsolatot ápolt a bostoni ír maffiával, akikkel szépen gyümölcsöző (csak akkoriban egy kicsit illegális) gin- és whisky-importot bonyolított le. Egyesek tudni vélik, hogy annó (amikor Chicagóban is sertepertélt) még magával Al Caponeval is üzletelgetett, mindkét fél legnagyobb megelégedésére. Csak hát ez az apróság elég szarul mutat egy elnök apjának életrajzában.

A szervezett bűnözők tehát egyfelől megköszönték id. Kennedynek az addigi szolgálatait, másfelől meg abban reménykedtek, hogy JFK megválasztását követően befolyásuk nőni fog. Persze senki nem képzelte, hogy hálából Jack kiveszi a bétékából a zsarolási vagy a prostitúciós tényállásokat, de az nem tűnt megvalósíthatatlannak, hogy az eljárásjogi törvények finomításával, jól irányzott elnöki kegyelmek elhelyezésével és más intézkedésekkel tényleg jobb pozícióba kerülhetnek.

Ezzel szemben mi történt? A Maffia számára némiképpen váratlanul, 1961 és 1963 között a Robert Francis Kennedy (itt jobbra fent) irányította Igazságügyi Minisztérium bekeményít és a korábbi állapotokhoz képest megtízszereződik (!) a szervezett bűnözés gyanúja miatt indított büntetőeljárások száma; a jogszolgáltatás vasökle számos olyan esetben is lecsap, amikor az ír, olasz és más maffiák nem is számítottak rá; kongresszusi különbizottság kezd el foglalkozni a leszámolásos gyilkosságok hátterével és olyan nevek is bekerülnek a jegyzőkönyvekbe, akiket addig érinthetetlennek hittek: Salvatore Giancana, Santo Trafficante, John Roselli vagy Joe Bonanno.

A szervezett alvilág annak se nagyon örült, hogy JFK komolyan játszadozott az amerikai csapatok Vietnámból történő kivonásának gondolatával; Délkelet-Ázsiából olyan mennyiségben érkezett kábítószer az Államokba (katonai szállítmányok biztonságos fedése alatt), hogy ennek a lehetőségnek a megszűnése elképesztő érvágás lett volna a drogkereskedőknek.

A Maffia (aka Cosa Nostra) bosszút esküszik az elnök és fivére ellen, márpedig ez sohasem szül jó vért.

2.6.) A Johnson-verzió

Ez az alkonteó azt a változatot valószínűsíti, hogy Lyndon B. Johnson (emlékszünk ugye: JFK alelnöke) szervezte meg a gyilkosságot.

Kennedy nem igazán volt elégedett első számú beosztottjának ténykedésével és többször hangot is adott azon elhatározásának, hogy az 1964-es kampányban már nem őt fogja alelnök-jelöltként megnevezni. Mivel a közvéleménykutatók szerint Jacknek elég szép esélyei voltak a ’65-’68 közötti ciklusra is, ez automatikusan bukást jelentett (volna) Lyndon számára.

Johnson nagyon megsértődött, hiszen (hírek szerint) Kennedy éppencsakhogy megválasztásában (holmi texasi republikánus szavazatokat tartalmazó cédulák eltüntetése, illetve demokratára történő átírása okán) elég szép szerepe volt. Az elnökgyilkosság megszervezésében segítségére volt az általunk is említett texasi kormányzó, John Bowden Connally is, aki az orvlövész(ek) ügyetlensége folytán szintén megsebesült ugyan a merényletben, de túlélte, majd a Nixon-kormányzatban egészen a pénzügyminiszterségig vitte. A lövészeket is Connally szerezte-szervezte, aki még haditengerészeti államtitkár korából ismert pár kemény, bevállalós arcot a US Navy berkeiből.

2.7.) Az Edwin Walker konspiráció

Edwin Anderson Walker (itt balra lent) a US Army tábornoka volt, s a Németországban állomásozó 24. Gyalogos Hadosztály parancsnoka. Arról volt híres, hogy igen határozott politikai nézetei voltak, s ennek katonái előtt sem habozott hangot adni. Hozzá képest a híres komancsüldöző Joe McCarthy szenátor maga volt egy csegevara, és Őszentsége a pápa is krisztustagadó pogánynak tűnhet.

Kennedynél, illetve védelmi miniszterénél, Robert McNamaránál végül az verte ki a biztosítékot, hogy Walker vezérőrnagy kötelező ideológiai oktatást (lásd még a Magyar Néphadsereg politikai tájékoztatóit) vezetett be az általa kommandírozott hadosztálynál, aminek olyan érdemi pontjai voltak, mint például hogy Roosevelt és Truman elnökök a bolsik bábjai voltak, s gyakorlatilag egyetlen demokrata utódjuk sem kivétel ezen szabály alól. E utóbbi kijelentését alátámasztandó, 1961 nyarától a Disznó-öblöt hozta fel példaként.

Lehet, hogy katonának kiváló volt, de azért valljuk be, mindezek alapján Walker generális nem indulhatott volna valami nagy eséllyel még egy megyei Elmebajnokságon sem.

Szóval ’61 őszén visszahívják és valami isten háta mögötti helyre nevezik ki kiképzési felelősnek, de ezt Walker nem nyeli le és lemond rangjáról és beosztásáról. Ezt követően harcos és hangos szélsőjobbos lesz belőle, aki teljes mellszélességgel a faji szegregáció mellett áll ki. Érdekes módon Oswald merényletet követ el ellene ’63 tavaszán (rálő egy politikai nagygyűlésen), de a tábornok túléli; Oswaldot akkor még nem azonosítják be, mint elkövetőt, csak később, már halála után.

Szóval innen jött az ötlet, meg talán a kapcsolatrendszer is. Ez utóbbi tekintetében Walker amúgy sem szenvedett hiányt, hiszen kiváló kontaktusokat épített ki a Ku Klux Klánnal és más, hasonlóan paramilitáris szervezetekkel, amelyeknek nemcsak pénzük, de eltökéltségük is volt a Kennedy által megszemélyesített problémák határozott és végleges megoldásához.

2.8.) Családon belüli leszámolás volt

Az igencsak kiterjedt Kennedy-klán (történelmi címere itt balra) megdöbbenve konstatálta, hogy JFK (ahelyett, hogy az ősrégi, íratlan törvénynek megfelelően) a családot tartotta volna elsődlegesnek, ahogyan az egy becsületes, ír katolikus férfitól teljes joggal elvárható, hivatalba lépését követően komolyan vette „A haza minden előtt!” magyar közhelyet. Például nem teljesítette azon ígéretét, hogy minden második miniszterét a családból választja ki, nem szerzett különféle extra jogokat sem a kőolaj-bizniszben, sem a fegyverkereskedelemben, sem az építőiparban, s még a nagykövetek kinevezésénél is képes volt arra, hogy nem csak Kennedy vagy Fitzgerald nevűek kerültek pozícióba.

Többször próbálták ugyan jó útra téríteni, de Jack megmakacsolta magát és holmi elnöki esküvel takarózott. Egészen ’63 októberéig…

Noha távolról sem merítettünk ki minden, amerikai földben gyökerező elméletet, most lépjünk tovább, mert nagyon elszaladt az idő és biztosan már idegesen nézegetitek az órátokat.

3.) A külföldi konteók

Az amerikai hazafiak nagy része egyszerűen nem hajlandó elfogadni, hogy elnöküket egy otthoni összeesküvés tette el láb alól; vigyázó tekintetüket értelemszerűen külföld felé irányították.

3.1.) A kubai összefüggés

A már többször említett, Castro és csapata ellen irányuló (hol vicces, hol tragikus) amerikai próbálkozások láttán ’63 nyarára betelt a havannai rumospohár. Fidel összehívta a Kubai Kommunista Párt legfelső vezető testületét, valamint a titkosszolgálat vezetését és kiadta az ukázt: haladéktalanul meg kell ölni azt a washingtoni nőcsábász pojácát, a kommunizmus esküdt ellenségét.

Ennek megszervezése nem jelentett túl nagy problémát a Dirección General de Inteligencia és a Dirección de Inteligencia Militar dörzsölt, Moszkvában és (Kelet)Berlinben iskolázott káderei számára. Az, hogy a havannai titokzatos szolgálatok kiváló amerikai rezidentúrával rendelkeztek, nyilvánvaló; az USA-ba ilyen-olyan módon kimenekült kubaiak százezerei között szép számmal voltak a DGI kiképzett ügynökei, akik nemcsak ideológiai szempontból, hanem katonailag és pszichológiailag is a topon voltak. Alig két hónap alatt összedobták a dallasi merénylet terveit és kellő mértékben felhergelték a déli államokban élő emigránsokat (lásd még ennek a posztnak a 2.4-es változatát).

Ment is minden, mint a karikacsapás: idegen zászló alatt beszervezett kivándorlók felkutatják Oswaldot és/vagy másokat, akik aztán (vagy tudatlanul vagy nem) megteszik, amit megkövetel tőlük a Comandante.

3.2.) Az orosz vonal

Miután Amerika kábé 90:10-es gólaránnyal megnyerte a ’62 őszi rakétaválság című jenki-szovjet meccset, a golyófejű Nyikita Szergejevics megszégyenülten távozott a karibi porondról. Keményvonalas elvtársai természetesen elkezdték piszkálgatni és orrba-szájba ismételgették, hogy ezt – az egész szovjet népet és a béketárbort ért – pofont nem szabad megtorlatlanul hagyni, hiszen milyen dolog az, hogy (az egész földkerekség szeme láttára és füle hallatára) egy taknyos, 45 éves massachusettsi tartalékos tengerészhadnagy vitában és érvelésben többször is meghátrálásra kényszerít egy apja korabeli, de jure nyugállományú altábornagyot, aki 25 éve a világ legrafkósabb intrikusait tömörítő csoport, a Szovjetunió Kommunista Pártja Politbürójának levegőjét szívja.

Noha Hruscsov nem volt az a vérszomjas vadállat, belátta, hogy (ha másért nem, hát saját politikai túlélése érdekében) tényleg csinálni kell valamit. Telefon a KGB Első Főcsoportfőnöksége vezetőjének, Szaharovszkij tábornoknak, aki helyettesét, Fjodor Mortint kézen fogva, farkát felcsapva rohan a Kremlbe.

Természetesen a kubai és a kelet-berlini elvtársak is besegítettek, de a meló oroszlánrészét a Lubjankában végezték, többek között Oswald feleségére, a már fentebb is említett Marina Pruszakovára támaszkodva.

3.3.) Az izraeli szál

Kennedy volt talán az egyetlen olyan amerikai elnök, aki a kétezer éves közel-keleti afférban nyíltan az arabok pártján állt a zsidókkal szemben. Amikor 1959-ben Dávid-csillagos barátainkról kiderül, hogy a Negev-sivatagban már tíz éve működtetik a dimonai nukleáris létesítményt (amelyről egy kicsit részletesebben itt olvashattok), Eisenhowert még sikerül megnyugtatniuk, hogy ott kizárólag békés célú kutatás folyik, de a hivatalt másfél évvel később elfoglaló JFK már nem volt ilyen könnyen átverhető; ’63 tavaszán személyesen is találkozik David Ben-Gurionnal (itt balra), akit válaszút elé állít: vagy leszerelik Dimonát, vagy az USA minden támogatást megvon a zsidó államtól.

Miután ez a beszélgetés lezajlott, Johnson diszkréten üzen Tel-Avivba és tudtára adja Izraelnek, hogy ami őt illeti, semmi baja Dimonával és ha ő lenne (vagy ha ő lesz) az amerikai elnök, bizony felőle annyi uránt dúsítanak, amennyit akarnak.

Ben-Gurion három hónappal később hirtelen (közelebbről soha nyilvánosságra nem hozott, személyesnek mondott okból) lemond, majd a helyére kerülő Levi Eskol (legjobb meggyőződése ellenére) rábólint a Moszad kacskaringós terveire… Oswaldot összeszedni nem volt túl nagy feladat (ebben segített nekik az amerikai maffia legmagasabb rangú zsidó származású vezetője, Meyer Lansky is (aki itt jobbra látható), és ha kicsit közelebbről megnézzük például Jack Ruby életrajzát, akkor rájövünk, hogy az elnökgyilkos gyilkosa (aki miatt soha nem sikerült alaposan kihallgatni Oswaldot) a Jacob Rubinstein néven látta meg a napvilágot.

3.4.) A nácik voltak

Miután elfoglalta az Ovális Irodát, Kennedy nagyon felháborodott azon, hogy az egész amerikai űrprogram hátterében és alapjainál Hitler egykori tudósai és ezek eredményei állnak. Ki is adta az utasítást, hogy a NASA-t (kerül, amibe kerül) nácitlanítani kell. Az Odessa összekapta magát, és rövid fejszámolás után kisakkozták, hogy ez nekik nagyon nem jönne jól. Állítólag maga a Führer egykori személyi titkára, Martin Bormann (aki – a hírekkel ellentétben – természetesen nem halt meg Berlin ostromakor) szervezte meg a gyilkosságot, s ennek olyan fontosságot tulajdonított, hogy képes volt Argentínából az USA-ba utazni a teendők személyes felügyelete céljából.

És végezetül két rövid bónusz, mert nagyon figyeltetek és senki nem beszélgetett a szomszédjával:

4.) Az öngyilkosság

Kennedy már olyan beteg volt (csontvelőrák, különféle áttétekkel), hogy hónapjai voltak csak hátra. Emiatt (na meg a kipattanás előtt álló, főleg házasságtörési és más botrányok miatt) úgy döntött, hogy mártírt csinál önmagából, s ily módon egy füst alatt megmenti az Elnöki Hivatal becsületét. Fivérével és legszorosabb munkatársaival megszervezték az egészet, így végül is emelt fővel, nemzeti hősként távozott.

5.) Az UFO-konteó

JFK elhatározta, hogy nyilvánosságra hozza az egész Roswell-aktát: ufóstól, túlélő földönkívülistől, Men in Black-estől, titkos találmányostól. Hiába próbálták lebeszélni, nem hagyta magát, mert szerinte az emberiség már elég érett ahhoz, hogy szembesüljön a tényekkel.

Nos, mások nem így gondolták…

Hát, kedves olvasó, ezek voltak a fontosabb Kennedy-konteók. Szándékosan nem beszéltünk a Rockefeller-Bush-féle összeesküvésről, nem említettük a Demokrata Párt-verziót, szó nélkül elmentünk az IRA-bosszú változat mellett és kihagytuk például a szabadkőműveseket és a Vatikánt is – elvégre valamiről kommentelnetek is kell.

Ápdét: A dupla Kennedy-poszt kibővített verziója is elolvasható (29 másik konteó mellett) a Konteó 1 című könyvben, amelyet 20%-os engedménnyel ide kattintva rendelhetsz meg, vagy 2013. november elsejétől megvásárolhatsz az Alexandra és a Libri nagyobb boltjaiban.

Kategória: EgyébCímkék: , , ,

254 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 254. albu — 2023-03-02 02:07 

https://youtu.be/I8HXOtbiQU8 két hónapja volt előadás

2020-ban pedig a Telex adott hírt egy megcáfolt elméletről

 252. zizzi — 2016-11-28 23:39 

@rdos:

Nos, végül is a konteók is álhíreken alapulnak, illetve az álhírek maguk a konteók, illetve nem lennének konteók, ha a hírek mindíg igazak lennének illetve…..

😉

nos, van olyan, hogy „igazság”…????

 251. rdos — 2016-11-27 16:40 

@zizzi: A linkeden és nem túl régi híren filózom. Arckönnyv (meg talán a kugli is) tervezi hogy megszűri az álhíreket. Ezúton gratulálok a kezdeményezéshez és csak kérdezem „időgép” lesz benne? Emlékszünk a bejegyzésre?

Konteónak indult. 🙂

Ez a mágikus golyó most akkor az álhír vagy a kodifikált (i)gazság? 🙂

 249. efi99 — 2016-10-31 20:36 

Kennedyt a 3. lövés ölte meg, ami Oswald 2 és 3. lövése között dördült el.
Aki leadta: George Warren Hickey.

 248. rdos — 2016-08-30 22:50 

Belső munka lehetett? Ha igen, akkor már érthető, hogy Reagan miért cserélte le a „testőreit” a merénylete után a tengerészgyalogosokra.

http://www.atv.hu/kulfold/20160829-megdobbento-vallomas-a-halalos-agyan-arulta-el-ki-olte-meg-kennedyt/hirkereso

 247. gacsat — 2016-08-26 01:46 

Volt már szó arról, hogy a raktárban a két rendőr egy Mauser puskát talált, ami Manlicherré változott, miután beért a rendőrségre?

 246. gacsat — 2016-08-26 01:24 

Most megy a TVben Az Aranykesztyű Lovagjai c. két részes magyar film. Nagyon jó. A poszt témájáról szól. Nagyon jó. Ráadásul 1968as. Oliver Stoneé 92es.

 244. Deak Tamas — 2016-04-25 20:35 

Egy több mint érdekes konteó. A Hét, 1964 (!!!) január. Gömöri Endre a szerző.

A ku­
tató újságíróknak az elhullajtott mozaik­
ból azonban egy különös „háromszög“
képe bontakozik ki. Három ember áll e há­
romszög csúcsain: Oswald, Ruby — és az
a Tipplt nevű rendőr, akit Oswald mene­
külése közben lelOtt. Ezt a három embert
valami különleges és sötét kapcsolat fűzte
egymáshoz — s a hivatalos nyomozás min­
dig ártatlanul a mennyezetre bámul, vala­
hányszor e kapcsolat Ugye felmerül.
Oswald a dallasi könyvraktár épületéből
a Kennedy-gyllkosság állítólagos elkövetése
után hazament és átöltözött. Azután újra
elment hazulról, és a város egy olyan része
felé vette útját, ahol egyébként semmi dol­
ga sem volt, s ahol nagyon ritkán járt. Itt
„ütközött bele“ Tipplt rendőrbe — aki cso­
dálatosképpen nyomban felismerte benne
Kennedy „gyilkosát“. Pedig Oswald akkor
már átöltözött és ruházata nem felelt meg
többé a rendőrségi körözésben adott leírás­
nak. Tipplt a jelenlegi hivatalos álláspont
szerint egyedül ült a rendór-autóban. Ez
nemcsak szabálytalan — hanem gyakorla­
tilag sohasem történik meg. A Kennedy-
gyllkosság után leadott első közlemény
még nem is ezt mondta. Akkor egyetlen pillanatig azt a hírt röpítették világgá, hogy
még egy rendOr ült Tipplt mellett, s hogy
Oswald azt Is lelőtte. Azóta errOl egyetlen
szót sem beszéltek. A hivatalos változat:
„Tipplt rendOr egyedül a riadókocsiban.
Tipplt nevét ezekben a napokban vésték fel
a szolgálatban hOsl halált halt rendőrök
márványtáblájára, és felesége elmére eddig
félmillió dollár adomány érkezett: annyi,
mint egy dallasi rendOr száz esztendei fi­
zetése. Arról azonban senki sem beszél,
hogy Tipplt különböző apró szabálytalan­
ságok miatt fegyelmi büntetés alatt állott,
tíz esztendeje kihagyták minden előlépte­
tésből — és egyik törzsvendége volt a „Kör­
hintának“: több esztendős barátság fűzte
Rubbyhoz…
Az elnökgyllkoeság utáni felháborodás el­
ső hullámverésének Idején rövid IdOre fel­
bukkant egy rendkívül érdekes hipotézis.
Eszerint Tipplt kapott volna megbízást Ken­
nedy elnök meggyilkolására — az előélete
miatt azonban nyilvánvaló rendOrl felügye­
let alatt állott. Oswaldnak pedig az össze­
esküvés láncolatában az lett volna a felada­
ta, hogy örökre elnémítsa Tlppltetl Ezt
Oswald meg is tette, Rubyt, a dallasi rendőr­
ség és Tipplt személyes Ismerősét pedig ar­
ra használták fel, hogy „kivégezze a klvég-
zőt“…

 243. Wise Lady — 2016-03-02 16:21 

@skywalter:
De ha a sofőr lőtt, akkor azt a bent ülőknek látnia kellett. Kennedyné rá vallott volna, nem?

 242. skywalter — 2016-03-02 09:04 

szerintem a sofőr lőtt.
kennedyné nem a férje agyvelő darabjait próbálta szedegetni a csomagtartóról, hanem hátrafelé menekült a kocsiból.

tudjuk ki volt a sofőr?
volt ő vizsgálva?
él még vajon?

 241. harang — 2014-02-27 23:42 

Szerintem meg az azért ölték meg mert nem támogatta Izraelt az atomfegyverkezésben, na meg erősen ellenezte a zsidrák központi bankot… 🙂

 240. tiboru — 2014-01-16 13:22 

@koxi:

Ahogyan azt tényleg többen is bekommentelték, arra akartam kitérni egy-két mondat erejéig, hogy vajon Zapruder tényleg véletlenül volt-e ott, ahol…

 239. koxi — 2014-01-16 12:09 

Szia Tiboru,

igaz előttem már mások is emlegették, de:

„A Garrison-ügy egyetlen komoly hozadéka az volt, hogy ők nyomozták ki a közvélemény számára az úgynevezett Zapruder-film létezését (amelyről a Warren-bizottság már tudott) és nekik köszönhető, hogy ezt a színes, összesen 27 másodperces némafilmet (úgynevezett home movie-t), amit Abraham Zapruder (a helyszínen tartózkodó bámészkodóként) készített a gyilkosságról, be is mutatták a nagyközönségnek (a filmről majd még esik szó).”

Én akkor is borzasztó kíváncsi lennék rá, h Te mit akartál a filmről mondani, amikor azt írtad esik még róla szó.

Más: szerintem ennek az oswald-nak totál földönkívűli ábrázata van….

 238. neelarmstrong — 2013-12-05 17:38 

Elnézést, egy szál kimaradt, JFK halálának Johnson akkori alelnök örült a legjobban. Ő pedig a vastagon benne volt a legmocskosabb texasi ingatlan panamában, amelynek kivizsgálását Robert Kennedy igazságügy-miniszter komolyan tervbe vette. Bátyja meggyilkolása neki is szólt, 5 év múlva megakadályozták, hogy elnök legyen.

JFK likvidálását több helyen hagyták jóvá, a logisztikai műveleteket, az eltussolást, a veszélyes tanúk eltüntetését a titkoszolgálat végezte, de végrehajtást a maaffiára bízták és majdnem befürödtek, mert valószínűleg a Kennedyt ért két korábbi lövés egyike sem volt halálos.

A valódi tettesek érdeke, hogy minél több, egymással is ellentétes összeesküvés elmélet fedje el a valóságot, hiszen az érdeklődő átlagember képtelen szétfésülni a szálakat. A legtöbb konteóval maguk a gyilkosok és médiaügynökeik traktálják 50 éve a világot, pedig valamelyik változat nyilván igaz.

A valódi áldozat egy névtelen sírba eltemetett, orvul és ártatlanul meggyilkolt 24 éves fiatalember, egy pár hónapos kislány apja, aki ugyan zavarodott figura volt, de nem gyilkos.

 237. neelarmstrong — 2013-12-05 17:20 

LHO a dallasi rendőrségen azt mondta, hogy ő csak egy balek, egy bűnbak. Szó szerint: „I’m just a patsy:”

Akkor jött rá, hogy mibe keveredett. Régóta kiszemelték annak a szerencsétlennek, aki majd elviszi a balhét. Különben hogyan kapott volna állást a Texas School Book Depository raktárában, abban az épületben, amely – minő véletlen – pont az Elm és a Houston sarkán emelkedik, és amely felé az elnöki konvoj – az eredetileg tervezett útvonalat megváltoztatva – elkanyarodott.

Oswald menekülése, megrökönyödése, viselkedése letartóztatásakor a Texas filmszínházban pont ennek tudható be, akkor lett számára világos, hogy a megbízói átverték.

A magányos gyilkos verzió erőltetői nem tudnak magyarázatot adni arra a tényre, hogy nem találtak nitrát nyomot a kezén, tehát nem sütött el fegyvert aznap. Itt dől meg minden.

Szomorú, hogy a neves történész Hahner Péter is a hivatalos változat mellett áll ki, a tekintélyét kölcsönzi egy fedőtörténet hitelessé változtatásának.

A Zapruder-film a perdöntő bizonyíték, JFK-t a füves domb felől, előlről-oldalról érte a halálos lövés, miután más mesterlövészek (pancserek?) korábban elhibázták.

 236. zizzi — 2013-11-24 19:45 

http://kuruc.info/r/6/120718/

Extra :: 2013-11-23. 20:26
A Kennedy-gyilkosság rejtélye, avagy mikor derül majd ki az igazság?

Pénteken az Egyesült Államokban megemlékeztek John F. Kennedy meggyilkolásának 50. évfordulójáról. Számos közéleti személyiség mellett Barack Obama is koszorút helyezett el a merénylet áldozatául esett Kennedy elnök sírjánál az Arlingtoni Nemzeti Temetőben.

 235. rdos — 2013-11-23 13:49 

@rdos: Javítom magamat.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/11/23/13/Osszeeskuves_elmeletek_fogsagaban_a_Kennedy_gyilkossag.aspx?source=hirkereso

„Az illuminátusokat különben is felbosszantotta, hogy JFK meg akarta szerezni a hatalmat a Fed, a jegybank szerepét ellátó tartalékrendszer felett, ami magánkézben van. „

 234. rdos — 2013-11-23 10:54 

Szinte mindegyik konteó és természetesen a cáfolata is megjelent a szomorú évforduló kapcsán a „fősodratban”, de egyikben sem találtam Tiboru 2.3-as konteóját.

„1963 júniusában Kennedy elnöki ukázban utasítja a pénzügyminisztériumot, hogy (a jegybank szerepét játszó Federal Reserve System megkerülésével) kezdje meg olyan két- és ötdollárosok nyomtatását, amelyek fedezeteként minden olyan állami ezüsttartalékot fel kell használni, amelyre addig bankjegyet nem adtak ki. …”

Meglehet csak figyelmetlen voltam.

 233. agathon — 2013-11-14 15:49 

És itt van egy nagyon alapos, 9 részes sorozat első része a Kennedy-gyilkosságról és hátteréről, angol ajkúaknak, Bormnann nélkül:

http://www.youtube.com/watch?v=x2agPurqFJk

 232. agathon — 2013-11-14 15:45 

Sziasztok!

Bormann volt az. Tudom. Mondta.

 231. siolrog — 2013-07-31 13:19 

@tiboru:

azért ez a véletlen minősített esete: nem csak véletlenül talál el vkit, de a véletlenül eltalált egyben a világ egyik legbefolyásosabb embere is…akit éppen akkor megmerénylenek

 230. kobrafej — 2013-07-30 14:32 

Terelés.

 228. paracelsus — 2013-01-27 11:18 

Ruszkik voltak (vagy ruszki megbízásból a kubaiak által felbérelt csávók). A Warren-bizottság is azért igyekezett ködösíteni, Oswaldra kenni, mert ha a közvélemény megtudja, Hruscsovék a hunyók, garantált a harmadik világháború.

 227. hoorux — 2012-06-24 17:27 

Ma már egyértelműen tudjuk, hogy a pénzkibocsátás államosítása volt a legfőbb bűne, a klasszikus mondás szerint: „…adjátok nekem a pénzkibocsátás jogát, és onnantól kezdve nem érdekel, hogy ki hozza a törvényeket….” A téma manapság nagyon időszerű, hisz az egész világpolitikát ez mozgatja. Az utóbbi évek USA háborúi (ld. szept. 11-e utáni beszédek) a gonosz tengelye ellen…Pontosabban azon országok ellen, akiknek saját pénzük vagy pénzkibocsátásuk volt. (Líbia is ide tartozik, ne feledjük…) Vajon miért van a világon minden ország eladósodva?

 226. Ignác — 2011-12-24 04:07 

A zsidók voltak. A FED zsidai.

 225. bugabela — 2011-11-21 13:37 

John F. Kennedy beszéde, New York, Waldorf-Astoria Hotel, 1961. ápr.”Hölgyeim és Uraim! A „titkos” szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban. Népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eskükkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását megnövelje. Beszivárgással, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad választás helyett. Ez egy rendszer, amit megterveztek, óriási emberi és anyagi forrásokkal, egy igen hatékony gépezetben, amely katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak. Hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik. Nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat. Solon az athéni törvényalkotó megtiltotta, hogy megtörjünk az összeesküvések nyomására. Kérem, informálják az amerikai közvéleményt. Az embernek annak kell lennie, aminek született. Szabadnak és függetlennek.”

John F. Kennedy elnök 1963. június 4-én meghozott 11110-es rendeletével a Rotschild tulajdonban lévő Federal Reserve-t háttérbe szorítva, újra állami ellenőrzés alá vonta a pénznyomtatást. Alig fél évvel később Kennedy merénylet áldozata lett.

 223. Mike — 2011-07-17 21:08 

[saking](#11118689):

Ezek a tények a Tippit gyilkosságról!
Forrás: http://www.jdtippit.com/
The evidence against Lee Harvey Oswald in the murder of Officer J.D. Tippit is substantial.

Two eyewitnesses – Helen Markham and Jack Tatum – saw Oswald shoot Tippit. Three others – William Scoggins, Barbara Davis, and Virginia Davis – were in the immediate vicinity and saw Oswald flee the scene. Six other eyewitnesses – Ted Callaway, Sam Guinyard, B.M. Patterson, L.J. Lewis, Harold Russell, and Warren Reynolds – were within two blocks of the shooting and saw Oswald brandishing a pistol, attempting to conceal it, and fleeing the area.

„Olvasd el a Garrison könyvét. Oswald miért lőtte volna le a rendőrt?”
Mert megzavarodott a gyilkosság után.
De, hogy más magyarázat mi lenne erre? Na arra aztán valóban kíváncsi lennék!

 222. Mike — 2011-07-17 13:59 

„hogy pl. Kennedy kimondottan rossz elnök volt, vagy hogy teljesen egyértelmű Oswald bűnössége.”

Az igazság az, hogy nem akarom minősíteni Kennedyt, de Oswald bűnössége ma már gyakorlatilag teljesen egyértelmű.

http://www.jfkfiles.com/index.html

Ezt érdemes megnézni, ha profi elemzést és nagyon alapos kutatómunkát akartok az ügyről.

 221. stalker — 2011-03-28 13:17 

A kubai szál valahogy nem eléggé meggyőző. Nekem legalábbis nem az. Itt a szigetország tényleges stratégiai súlyából indulnék ki, amit szerintem nagyon is jól láttak és a helyén kezeltek Washingtonban. A szintén hasonló úton-módon a jenkikhez került Fülöp-szigetekkel együtt.
Röviden: tegyük fel magunknak azt a kérdést, hogy miért nem vette vissza (v. legalább próbálta meg visszavenni) Castro Guantanamót? (Amiért pl. a spanyolok Gibraltárt, az írek Belfastot a szöbörbjével — és csak szigorúan földrajzstrébereknek! — Ceutát és Melillát a marokkóiak?) A válasz egyszerű: ez már nem a Disznó-öblös 1.0 lenne, hanem legalábbis a Falkland-szigetek 2.2 apgrédsz, ami kicsikét megviselné a büdzséjét a lelkes szabadságharcosoknak. Már a Disznó-öbölnél bevetett fegyverzetből (ha annak nevezhetjük a II. véhás oldtájmereket) látszott, hogy csak ennyi szívességet érdemelnek ezek a Clay Shaw-féle fickók. Nem többet Nem a mi bulink, hanem a tiétek. Ennyi. Oldjátok meg magatok, csak hagyjatok békén minket ezzel. Azzal, hogy a rakétaválság (ezt itt most nem részletezném) után Ivánék nem csak a nöklöt uninstallolták, hanem láthatóan az egész sziget elvesztette számukra a hídfőállás szerepet (az un. ‘elsüllyeszthetetlen repülőgép-anyahajó’ kategóriában Kubát nem indították), mindenki számára világossá vált a Monroe-elv győzelme.(Amerika az amerikaiaké azaz a kontinens az USA tulajdona az Aleut-szk.-től le egészen a Hoorn-fokig.)
Adva van tehát egy ‘kakukktojás’ szósöliszt skanzen banánköztársaság, de nekünk csak záptojás marad, mert innen aztán nem tudnak (tudtak) a vörös forradalmi eszmék továbbterjedni. (Szeretünk téged, Che, de azért ezt te is belátod… Viszont itt köszi néked a kúl katonai gyakorlóruhánkat, ez tényleg baró volt a magyar seregben!) Moszkvának sokkal több pénzt (nőt, piát, AK-t stb.) kellett volna felajánlai a helyi Somozáknak, Stroessnereknek,
Pinocheteknek, hogy bennmaradjanak a tenderben…
Van tehát egy ugatós, de nem harapós ország, annak vezetője (Castro) és emigrált ellenzéke. Ez utóbbival
persze előbb-utóbb kell valamit csinálni, mert azért eléggé hangosak itt Floridában és New Orleansban. Jönnek a szokásos parasztvakításos módszerek, féllegális milícia, vasárnapi katonai dzsemborik, saját újság-zászló-rádió-tv. Adunk nékik éceszgébert (volt OSS/CIC/CIÁ-ést, mittomén ezeknek hárombetűseknek a családfáját követni!) és mondjuk egy jóképű emigráns díszf*t is.
Idővel minden Floridában partraszállt kubai végiggondolta ezt: ha netán meg is döntenék Castrót, mi változna meg? Battista helyett kapnak egy másikat, talán új zászlót és himnuszt is, átkeresztelik a repteret… És? Most őszintén: egy Gloria Estefan v. Andy Garcia visszamenne Camagüeybe v. Santiago de Cubába konzumnőnek ill. bármixernek? Még a fővárosba, Havannába se mennének vissza igazán. A náluk kevésbé szerencsésebb kisemberek is belátták, hogy egy más világba kerültek, ahol belföldi(!) repülőjárattal lehet Honoluluba v. Alaszkába utazni, nem kell személyi egy mexikói átruccanáshoz.
Ami pedig az ellenzéki szabadsághős képet illeti, nekem erről leginkább ezek az anakronizmisok jutnak az eszembe: angol borászat, olasz katonai hőstettek, német popzene, magyar flotta, albán űrhajózási hivatal stb, nem folytatom. Tényleg vannak ilyenek is, de azért helyükön kezeljük őket.
Moszkva jobban megtalálta az afrikai nyomorban (Angola, Mozambik) és az ázsiai bizánci típusú személyi vezetőkben a maga partnereit (Kim Ir Szen, Mao, Pol-pot, Ho apó) az eszme mennyiségi terjesztéséhez, mint a latinos, nappal szónokló, este piáló-táncoló, csajozós nagyon is életigenlő szexi Vencerémosokban.
Castro rossz, de kiszámíthatóan és stabilan rossz figura volt a sakktáblán Kennedyéknek, és a lényeg itt a kiszámíthatóság. Mihelyst látszott, hogy Moszkva terveiben Kuba nem szerepel nagyobb terjedelemben, mint teszem azt megfáradt KGB-s tisztek hétvégi velnesszpihenője Aeroflot-fordultával v. pld. magyar
kimittudosok dzsekpotja, nem is nagyon foglalkoztak velük többet Washingtonban.
Ezek után nagyon nehéz elképzelni, hogy Clay Shaw-ék és népi zenekara le tudjon zsírozni pl. egy elnöki konvoj útvonalváltoztatást mondjuk a mínusz harmadik napon és rávegye a „hárombetűseket” plusz szíkrötszővíz, hogy mikor kell félrenézniük. Azt elhiszem, hogy nagyon haragudtak JFK-re. Talán azt is, hogy ők voltak a legmérgesebbek, leghangosabbak, de nem hiszem, hogy önállóan célba értek volna. Lehet, hogy előbb-utóbb rálőnek az elnökre (hasonló kvalitással, mint pl. de Gaulle „rajongói”), de még ez is kétséges. (Mondjuk rálőnek a yahtjára, a nyaralójára, de kétlem, hogy ezt meg tudják teljes titokban szervezni, mert a forradalmiságnál még a spicliség is sokkal jövedelmezőbb és nyugisabb üzlet.) Azt is megnézném, ahogy mondjuk pl. Hoover v. Johnson
elkezd — akár közvetítőkön keresztül is – “csetelni” ilyen fazonokkal. (Hoover persze nagyon szívesen nézegette bárki személyes dossziéját, otthon a kandalló mellett, pokróc a lábon, viszki a baljában, … a jobbjában, de részéről velük kapcsolatban szerintem ennyi volt.) Legfeljebb alvállalkozóként jöhettek szóba a fiúk, pontosabban: al-al-alvállalkozóként a Hoover-Dulles-Johnson Kft-ben. Persze a hangya is haragudhat az elefántra, de azért kicsit mások a lehetőségei…
Vajon Kuba (és ebből következően a kubai ellenzék) fontosabb lett volna akkor, ha nincs Vietnám? Azt hiszem, hogy nem. Biztos, hogy jobban csípte volna Washington szemét a kis skanzen a karibi tengerben, de szerintem még ez sem indította volna be az ingerküszöbüket. Konkrétan itt most arra a sokáig érvényben lévő (ne feledjük, a boldog, naív hatvanas évek elején vagyunk még) hadászati-gazdasági követelményszintre gondolok, ami feltételezte, hogy az USA legalább két (2) helyi konfliktust tudjon katonailag kezelni (értsd: háború) tugedör (azaz flottáink vannak minden tengeren) , és közben zsír legyen a gazdaság is. De még ez sem történt meg Kubával. Bátorkodnék mondani egy ellenpéldát, ha még bírjátok: Panama. Kisebb is, korruptabb is, de ott a
Csatornaövezet(ünk, persze), amiért már komolyan kell venni őtet kérem szépen. (Naná, hogy Panama is mesterségesen létrehozott, anyjától elszakított állam volt a már fent nevezett Monroe bácsi szellemében) Mikor kiderült a nyolcvanas években, hogy sem Torijjos (helikopter-baleset as usual), sem az „ananászképű” Noriega nem egészen a mi kutyánk kölyke, Washington rögtön aktivizálódott. Most utalnék a Disznó-őböl outfitjére ögéin, szóval az ezerdolláros kvízkérdés az lenne, hogy hol vetették be először a lopakodót (F-117 Nighthawk-ot)?. Talált. Szóval NEM Irakban, az első öbölháborúban volt a kislány felavatása, mint ahogy általában elterjedt róla.
Ennyit a washingtoni fiúk hozzáállásáról.

Én így gondolnám. Persze ma már kicsit más a világ, de a nagyhatalmak egyszerűen csak így tudják jól érezni magukat.
Köszi a türelmet!

PS: Ha csak annyit értem el ezzel az agymenésemmel, hogy megnézitek Ceutát, Melillát a térképen, én már boldog vagyok, tényleg!

stalker

 220. stalker — 2011-03-26 12:41 

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a klasszikust:
David Halberstam: Mert övék a hatalom I-II.

Nekem többet mondott el a hatalmi gépezetről, mint a nagy memoárok.
Még az „ántivilágban” olvastam (a seregben), így mikor ideért a nagy demokrácia, már nagyjából képben voltam arról, hogy ez miféle is lesz itten nálunk kérem a hátsó udvarban.

 219. 178996 — 2011-03-25 16:51 

[stalker](#11255637):

Köszönöm a kommentet; ami engem illet, nem zavart a terjedelme, mert érdekes dolgokat írtál. Arról én is olvastam, hogy JFK korántsem volt az a cukozmázas, szimpi arc, mint amilyennek sokan megpróbálják beállítani, és bizony sok bicskát kinyitott ő rengeteg zsebben a stílusával.

 218. stalker — 2011-03-25 12:52 

Bocsika, ha hosszú leszek.

1. Elvetném a Vietnámi háborús vonalat (hadiipari érdekek, fegyverlobbi stb), mert JFK nem volt igazán háborúellenes.
Mivelhogy az egész amerikai nép sem volt az azon egyszerű okból, hogy eddig minden háborúját megnyerte. (OK, Korea hász bín döntetlen Ivánékkal, de azért jó buli volt! Mi, hogy megint szétcsesztünk közösen egy népet örökre, mennyé má, eztet mink úgy híjuk itten, hogy felszabadítás, vagy mifene.)

Szóval az ilyen okoskodásoknál mindenki beleesik abba a hibába, hogy már ismeri a szpoilert (azaz a mese végét a töriórákról) és így utólag állítja fel az erőviszonyokat. Itt Európában nagyon él az a bizonyos hippis-Woodstock-szivárványszerelem-stardust-Hair stb fíling az utólag készült amcsi mozifilmekből,amely érzés a hatvanas években egyáltalán nem volt általános, inkább szegregálódott a keleti part nagyvárosi értelmiségi köreire. A vidéki (munkás-melós)amerika tök más volt akkor is, ma is. (Egy kis rikóll: Szarvasvadász.) Utólag mindenki okos az ilyen megnyerhető háborúk ügyében, de szerintem a piroscsíkos
pizsamások és kenyéradóik valahogy így gondolkozhattak Washingtonban: vannak ugye a nyomulós Ivánék, akik terjeszkednek minden volt nyugati (francia, portugál stb.) gyarmaton és vannak a töketlen córesz franciák, akik elcseszték a nyugat reputációját, mert nincs igazán tökös fegyverzetük. Nemá’ , hogy mi nem tudunk itten nyerni! Vagyis sinen volt a cuccos, fiúk. Plusz minden háború az USA-ban gazdasági fellendülést hozott. Téma lezárva.

2. Említettem a vidéket, és szerintem itt van a blöki elásva. Ehhez a dologhoz had tegyek egy kis kitérőt, de igyekszem tömören:
JFK volt az USA első igazán „nagyvilági” műveltségű, egy európai világpolgár színtjén gondolkodó elnöke és ez is volt vele a baj. Hiába volt nagyon intelligens, az nem mindig jó, ha valaki túl sokat akar túl gyorsan és az összes körötte lévő hülye ellenében csinálja (lásd II. József, a kalapos királyunk modeszt lájkolási listáját) és megelőzi korát. Ehhez jön még a kicsit gyomorforgató egyénisége, ami itt overszísz megint nem túl ismert, mivel errefelé leginkább a gyengébb nem (fiatalabbaknak: csajok) nedves sóhajtásai maradtak csak meg róla. Roppant módon ki tudta váltani környezetének ellenszenvét és
nagyon tudott színészkedni. Leginkább pedig azokat a vidéki (drunked-hillbillies azaz mucsai paraszt) népséget nézte le (pl. Johnson), akik az ország többségét adták és teljesen más volt a világnézetük (JFK katolikus volt, ez persze csak a meggy a torta habján), főképp pedig teljesen más volt az életvitelük. Azt még elnézik valakinek, ha ő mást szeret, más célokat tűz ki, de azt már nem, ha meg akarja változtatni a régi szokásainkat és ezzel lealázza őket. Nagyon nem mindegy, hogy New Yorkban élsz mint multikulti cipőpucoló v. New Orleansban mint rabszolgatartó. Ezt ki kell mondani akkor is, ha addigra már „csak”
szegregáció volt az USA-ban és papíron mindenki szabadon élhetett fajtájától függetlenül. A baj csak az, hogy amikor elindult (és ezt bizony JFK kezdte) a polgárjogi mozgalom, senki nem tudta már neki megbocsátani a régi világ elvesztését. Még azt a szégyent, hogy niggerek (elnézést kérek, tényleg) ülnek velünk egy légtérben (buszon, suliban, moziban), azt még megbocsátjuk, de a lányomat már ne kísérgesse egy bokszos és nemá’ házasság legyen ebbő!

Valahogy így érzett akkoriban a vidék. Minden másképp fest a híradófelvételeken meg az akkori riőltájm faluban, kisvárosban, farmon. New York, LA, Chicago és persze Washington DC más kategória.

Azt tehát én sem tudom megmondani, hogy ki(k) voltak a hunyók Dallasban, de hogy miért, azt sejtem…
A stílus maga az ember. Akarom mondani az amerikai dél embere. Aki beteszi a lábát a farmomra, lelövöm, mint egy kutyát!

Részemről ez van, srácok…
(És tényleg köszi a türelmet.)

stalker

 217. 178996 — 2011-03-21 16:37 

[majking](#11244970):

Hát sajnálattal olvasom, hogy már Hahner Péter is az Ő tenyerükből eszik…

 216. majking — 2011-03-21 08:53 

Felháborító módon egy Hahner Péter nevű történész megjelenthetett egy ” 100 történelmi tévhit” c könyvet (na, vajon kinek az érdeke?) és olyanokat ír, hogy pl. Kennedy kimondottan rossz elnök volt, vagy hogy teljesen egyértelmű Oswald bűnössége.

 215. Kájzerszóze — 2011-03-16 21:49 

Az azért érdekelne hogy esetleg van-e kapcsolódás L.H. Oswald és a mi Oszvaldunk – Marika – közt? Vagy ez is csupán véletlen lenne? 😀

 214. Kájzerszóze — 2011-03-16 21:48 

Az azért érdekelne hogy esetleg van-e kapcsolódás L.H. Oswald és a mi Oszvaldunk – Marika – közt? Vagy ez is csupán véletlen lenne? 😀

 213. nokomm3nt — 2011-01-12 14:31 

ilajkyou.com/like/11795/ – ami itt található, az konteónak számít? 🙂

 212. Thaddeus Griffin — 2010-02-04 18:14 

Állítólag 1956 májusában Kennedy papa összetűzésbe került Frank Costelloval, aki halálra ítélte. Joseph Sam Giancanahoz fordult segítségért, és ígértet tett, hogy ha pici fia elnök lesz, akkor mindenben támogatni fogja Giancanat és barátait.

Ezután egy hétre Costello megbocsátott és levette a visszavonta a vérdíjat

 211. _mihi_ (törölt) — 2009-12-10 14:44 

Nézzétek meg a videó lassított felvételét.. Jackie Kennedy ölte meg! Keressetek rá még Connally-ra is, azt nézzétek meg, mit ért el. Valamint ajánlatos megnézni, honnan is jön a füst.. Jackie Kennedy ölte meg. Ott van a szemünk előtt, mégsem gyanúsította őt senki.. lol

 210. kétbalkezes mosómedve — 2009-10-19 21:23 

A JFK-gyilkosság kapcsán megkerülhetetlen Kerry Thornley neve, aki egyrészről 1962-ben (!) könyvet írt Oswaldról, másrészt ő volt a második Oswald.

 209. tiboru — 2009-09-21 10:41 

@Haska:

Ha tudnám, és főleg: ha tudnám bizonyítani, már nem lennék itt 🙂

Úgyhogy sajnálom, de jelenleg még mindenki gondolkozhat azon, hogy a fenti verziók közül melyik lehet az igazi. Az viszont majdnem biztos, hogy a valódi itt van valahol, ezek között… Esetleg ezek kombinációja.

 208. Haska — 2009-09-21 10:30 

Gratulálok én is a poszthoz, nagyon érdekes. Egyvalamit hiányolok. Mmég a végén is reménykedtem, hogy választ kapok bennem felötlő kérdésre. Konkrétan, hogy akkor most melyik konspirációs teória is az igazi? Emiatt többször is elolvastam a posztot, hátha ott van,csak nem látom, de sajnos nem lettem okosabb. Mert – gondolom – ha ennyire tájékozott a szerző az egész kérdéskörben, akkor biztos tudja az igazságot is. Ha pedig tudja, de nem szeretné nyilvánosságra hozni, akkor privátban elküldené nekem? A cikk elolvasása miatti sok álmatlan éjszakától kímélne meg ezzel.

 207. blerocs — 2009-08-06 21:16 

Johnson alelnök volt az egyik fő kiagyaló, ha hihetünk a szeretőjének, M. Duncan Brown-nak, aki részletesen beszámol arról, mi történt a gyilkosság előtti estén:

http://www.prisonplanet.com/articles/august2006/300806jfk.htm

Nekem ez tűnik az egyik leghitelesebb magyarázatnak.

 206. pobeda — 2009-07-25 21:16 

@grizliewok:

Az FBI biztos hogy benne volt, szerintem a CIA is, ahogy a helyi rendőrség és a texasi kormányzó is.

Ezt nem lehetett,ma se lehet így összehangolni.

 205. ibafaipap — 2009-07-24 19:12 

A kubaiaknak nem lehetett közük a gyilkosságot követő belső eltussoláshoz, a szovjet és izraeli szálat kilőném, Hruscsov nem kockáztatott volna egy atomháborút, az izraeliek pedig az ’54-es Lavon-affér után jó időre felhagytak a rázósabb manőverekkel. Ez belső munka volt, amiről tudott Johnson is,(két nappal a dallasi út előtt megemlítette, hogy nem sokáig kell már eltűrnie a Kennedyeket).A maffiának nem kifejezetten az elnökkel, hanem Bobby Kennedyvel volt baja. Az FBI biztos hogy benne volt, szerintem a CIA is, ahogy a helyi rendőrség és a texasi kormányzó is.

 204. gyorgyh — 2009-07-19 16:54 

@sapuh:

A Tippit-Kennedy összehasonlítás szerintem erőltetett.

Viszont a nyilvános kivégzés okáról olvastam valahol, hogy ezzel is jelezni akartak Johnsonnak, az alelnöknek, meg úgy mindenkinek, aki érintett a dologban, hogy „ki az úr a háznál”.

 203. gyorgyh — 2009-07-19 16:50 

@huncut_kata:

Ha az eddig fellelt fekete-fehér fotókkal összehasonlítom, akkor az tűnik fel, hogy az elnök feje alatti fehér lepedőn van egy kék csík, ami a ff képeken is ott van. Akár igazi is lehet.

 202. huncut_kata — 2009-07-18 11:43 

@dallas63: ez igazi?

 200. sapuh — 2009-07-17 10:46 

Meg egyáltalán. Ha jól rémlik, nem merült fel eddig: miért így, az utcán, fényképezőgépek és kamerák kereszttüzében ölték meg Kennedyt?

Ha én vezettem volna a CIA-t (és persze ilyen gonosz szándékokkal), biztosan nem egy nyilvános merényletet szervezek, hanem szépen elintézem, hogy az elnök szívinfarktust kapjon, vagy elcsússzon a fürdőszobában, és beverje a fejét. Esetleg karambolozhatott volna. Szóval ezer mód lett volna, ahol azt is el lehet titkolni, hogy egyáltalán gyilkosság történt…

 199. sapuh — 2009-07-17 10:36 

@ewing_65: hát ez furcsa. Mi értelme lett volna ugyanúgy lelőni egy rendőrt, mint az elnököt? Még ha gyakoroltak volna, de ha jól tudom, Tippitet Kennedy lelövése után ölték meg.

 198. tiboru — 2009-07-17 08:23 

@gyorgyh:

Semmi probléma; én is csak azért voltam ilyen magabiztos, mert vagy öt évvel ezelőtt láttam három ilyen fotót egy francia folyóiratban (tán a Le Point volt vagy a L’Express, már nem emlékszem, mindenesetre nem egy klasszikus bulvárlap).

 197. gyorgyh — 2009-07-16 19:03 

@gyorgyh:

Mea culpa, mea culpa, nem hiába mondják, hogy 2x mérj és 1x vágj.

Szóval utánanéztem, és tiborunak van igaza. Mark Lane könyve a 60-as években íródott, amikor még nem kerültek elő ezek a bizonyos felvételek.

 196. gyorgyh — 2009-07-16 10:39 

@tiboru:

Mark Lane a könyvében ezt írja:

„A halál beállta után több órával hajtották végre a halottszemlét. Ennek során orvosi fényképfelvételeket és röntgenfelvételeket készítettek az elnök holttestéről…..Humes ezredes azt mondta, hogy 15-20 fényképet és 10-12 röntgenfelvételt készítettek a vizsgálatokat végző orvosok munkájának segítésére……A Warren bizottság tagjainak azonben nem mutatták meg ezeket a felbecsülhetetlen jelentőségű bizonyítékokat. A fényképeket és a röntgenfelvételeket elvették Dr. Holmestól, és átadták a Titkosszolgálatnak, sőt a fényképfelvételeket még előhívás előtt elkobozták. Humes azt vallotta, még ő sem láthatta azokat a felvételeket, melyeket állítólag éppen azért készítettek, hogy őt és a többi orvost a munkában segítsék……”

A későbbiekben még szó van arról is, hogy Humes doktor egy rajzolóval készíttetett 3 rajzot, melyen megpróbálta az elnök sebeit szemléltetni. Azt hiszem ez is arra bizonyíték, hogy fényképek nem jelentek meg a halott elnökről. Amit a neten találni, azt én legalábbis hamisítványnak tartom. A JFK filmben is egész „élethű” halott elnököt láthattunk bizonyos jelenetekben.

Ha igaz az összeesküvés elmélete (márpedig szerintem igaz) akkor az összeesküvők nem engedhettek meg semmiféle eredeti fényképfelvétel kiszivárgását.

 195. majke — 2009-07-16 09:53 

nekem egy pici hiányérzetem van, jó lett volna (vagy jó volna a 3.0-ban 🙂 ) összegyűjteni a furcsa részleteket, ahogy fentebb említették.

 194. tiboru — 2009-07-15 22:55 

@gyorgyh:

De; a neten is hozzáférhető pár ilyen fénykép.

 193. gyorgyh — 2009-07-15 20:27 

Én úgy tudom JFK-ról a dallasi kórházban és a washingtoni boncolásáról nem kerültek nyilvánosságra fotók.

Most olvasom Mark Lane: Elsietett ítélet című könyvét. Hát… elképesztő dolgok. Amit a JFK filmből tudni lehet, azt szorozzátok meg tízzel.

 192. ewing_65 — 2009-07-14 21:38 

És a JFK-t és a Tippit rendőrt ért lövések hasonlósága igaz?

http://www.jfkresearch.com/morningstar/morningstar3-2.htm

 191. huncut_kata — 2009-07-10 13:02 

ezt a Zaupder filmet nem lehet amai kor technikájával vajon kiélesíteni?

 190. Halálkufár — 2009-07-09 19:50 

A WTC-ről egyébként kellene egy írás, mert, hogy abba benne volt az egész kormány az úgy biztos, mint az, hogy most ezt írom és valóban egy kis keresgéléssel találni olyan videókat a youtube-on amin ha nagyon figyel az ember, láthatja, hogy berobbantották a tornyokat a leomló törmelékfüggöny mögött.

 189. Halálkufár — 2009-07-09 19:45 

Kennedyről még annyit, hogy nemrég került elő az a felvétel, amikor a repülőtéren az autókaraván elindul és a biztonsági szolgálat vezetője parancsot ad, hogy ne haladjanak Kennedy kocsija mellett a motoros rendőrök. Ez a biztonsági főnök sem élt meg hosszú kort, nem sokkal később meghalt.

http://www.youtube.com/watch?v=XY02Qkuc_f8&feature=related

A panorámában volt, azt hiszem az echo tv-n egy többrészes Kennedys beszélgetésben. Files megölhette Kennedyt de megölhette Fájlsz bácsi is innen a csillagból. Azt mond amit akar, de sok részletet tudott mondani, amitől meggyőző. Én azt hiszem, hogy elég embert tettek el azok közül akik erről tudtak, bár Files nem tudhatott részleteket, csak elkövette a merényletet, akkor is gyanús, hogy pont a gyilkos élte túl az egész századot. Van aki szerint Jacob Rubinstein is túlélte…

 188. Halálkufár — 2009-07-09 19:37 

Nem akarom széthúzni a blogot, majd kifejtem egy ilyen írásnál a további nézeteim, ezért csak annyit, hogy ők nem sátánisták, ezt én se hiszem, valószínüleg csak az üzletnek élnek és ebben a szellemben nevelik a gyermekeiket. Ők a mi korunk igazi uralkodói, hatalmuk csak annyiban más, hogy nem megfogható, nem felismerhető egykönnyen.

 187. tiboru — 2009-07-09 17:16 

@Dancsecs:

Húha!

Örömmel tájékoztatlak, hogy megnyerted a kommenthosszúsági versenyt!

De végül is abszolút ontopik, úgyhogy semmi gond vele.

 186. Dancsecs — 2009-07-09 10:42 

@g.i.: James Files lőtte le John F. Kennedy elnököt

„Soha nem én választottam meg, hogy kit kell megölni. Valaki más döntötte el, hogy meg kell ölni Kennedyt. Vagy egy politikai szereplőt, vagy valamilyen maffiózót kell megölni, nem én döntöttem el. Valaki azt mondta, hogy kell. És én teljesítettem a parancsot. Nekem ez annyi volt, mint kivinni a szemetet.” /James Files/

John Fitzgerald Kennedy 1961. április 27-én a New York-i Waldorf-Astoria Hotelben őszintén beszélt:

„…A ’titkos’ szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban. Népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eskükkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkos eszközökön alapul, hogy befolyását megnövelje beszivárgással, felforgatással, megfélemlítéssel a szabad választás helyett. Ez egy rendszer amit megterveztek, óriási emberi és anyagi forrásokkal egy igen hatékony gépezetben, amely katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak. Hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik. Nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat. Solon az athéni törvényalkotó megtiltotta, hogy megtörjünk az összeesküvések nyomására. Kérem informálják az amerikai közvéleményt! Az embernek annak kell lennie, aminek született: szabadnak és függetlennek!”

Negyvenöt éve, 1963. november 22-én lelőtték John Fitzgerald Kennedyt, az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökét. A merénylet körülményeinek kivizsgálására Earl Warren – a Legfelsőbb Bíróság főbírája, – elnökletével létrehozott bizottság, amely az új elnök, Lyndon B. Johnson utasítására jött létre, megállapította, hogy a gyilkosságot egy magányos őrült, a kommunista beállítottságú 24 éves Lee Harvey Oswald követte el. E teória szerint a rosszul lövő Oswald egy pontatlan és megbízhatatlan olasz gyártmányú Mannlicher típusú fegyverrel mesterlövészeket megszégyenítő teljesítményre volt képes és nem egészen 5,6 másodperc alatt 3 lövést adott le az elnökre az Elm Streeten található tankönyvraktár épületének hatodik emeleti ablakából. A Warren bizottság 26 kötetnyi dokumentációja azonban több kérdést vetett fel, mint amennyit valójában megválaszolt. A jelentésben az elnök elleni összeesküvésről nincsen szó. De a nem hivatalos nyomozás meggyőzően bizonyította, hogy volt összeesküvés.

A merényletet több tucat fotó és filmfelvétel örökítette meg. Köztük egy olyan felvétel is található, amely a feltételezett gyilkost Lee Harvey Oswaldot ábrázolja a merénylet pillanatában. A képet az AP fotósa James W. Altgens készítette abban a pillanatban, amikor Kennedyt az első lövések eltalálták. A kép hátterében a könyvraktár épületének lépcsőjén álló férfi sokak szerint nem más mint Oswald, aki a merénylet idején bizonyíthatóan az épületben tartózkodott. Ha a képen valóban ő látható, akkor Oswald nem lehetett a merénylő.

További hiteles bizonyíték a Warren jelentés valótlanságára Abraham Zapruder híressé vált filmje, valamint a merénylet után 15 évvel nyilvánosságra hozott hangfelvételek, amelyeket az elnöki konvojt kísérő motoros rendőrök magnetofonjai rögzítettek. Ez utóbbiakat egy 1976-1979 közötti kongresszusi vizsgálat keretein belül akusztikai szakemberekkel vizsgáltatták meg, akik megállapították, hogy azokon legalább 4 lövés hallható, amelyek közül legalább egy szemből érkezett. A gyilkosság félezer tanúja közül rögtön a merénylet után 58 tanú eskü alatt állította, hogy a lövéseket az elnöki limuzin előtti domboldalról adták le. E tanúk vallomását azonban a Warren bizottság nem vette figyelembe. A kongresszusi vizsgáló bizottság azonban mégis megállapította, hogy Kennedy valószínűleg összeesküvés áldozata lett. További nyomozást javasoltak, de az Igazságügy Minisztérium ezt mind a mai napig nem kezdte meg. A dokumentumok többsége máig titkos.

„A Kennedy gyilkosság – 13. változat” című orosz dokumentumfilmet a közelmúltban két alkalommal sugározta a Magyar Televízió. Az Aleksandr Ivankin rendező által 2003-ban készült film a legújabb bizonyítékok alapján elénk tárja, hogy a John Fitzgerald Kennedy elnök meggyilkolására szőtt összeesküvés okán az amerikai szakértők közvetlenül gyanúsítják Lyndon B. Johnson alelnököt; az FBI igazgatóját John Edgar Hoovert; Sam Giancana maffiafőnököt; a Casro ellenes csoportosulásokat és a CIA titkos akciók csoportjának néhány munkatársát; az amerikai tábornoki kar befolyásos személyiségeit; valamint a texasi olajkirályt, Haroldson Lafayette Hunt-ot.

Az eredeti címén „Увийство Кеннеди 13 версия” dokumentumfilm sy’mos biyonzt;k mellett bemutat egy illinoisi állami börtönben 1994-ben készült amatőr felvételt, melyben James Earl Files – született James Earl Sutton, – életfogytiglani börtönbüntetését töltő rab szenzációs vallomásban feltárja a Kennedy elleni merénylet közvetlen hátterét:

-„…Hoztam néhány fegyvert Dallasba, Texasba.

-Miért?

-Azzal a kizárólagos céllal, hogy megölöm az Egyesült Államok elnökét, John Fitzgerald Kennedyt.

-Mikor ismerkedett meg Lee Harvey Oswalddal?

-Először 1963 elején találkoztam Oswalddal.

-Igaz, hogy Lee Harvey Oswald a CIA-nak dolgozott?

-Igen! Ugyanaz az ember volt a felettesünk, David Atlee Phillips. Ő ismertetett össze bennünket.

-Mi volt Oswald feladata a gyilkosság napján?

-Úgy gondolom az volt a feladata, hogy hamis bizonyítékokat kreáljon és félrevigye a nyomozást. Nem hiszem, hogy Lee Harvey Oswald felfogta, hogy milyen veszélyben van az élete.

-Ön szerint hányszor lőtt Oswald?

-Oswald egy lövést sem adott le.”

-„… Én személyesen nem vettem részt a Disznó öbölbeli akcióban, de kiképeztem néhány katonát, akik ott voltak. A kiképzés különleges bázisokon, kiképzőközpontokban folyt Floridában. Kubaiakkal is dolgoztunk, elláttuk őket fegyverekkel. A fegyverek a kormányzattól jöttek, de a CIA is aktívan részt vett benne. Attól fogva nem szerettem Kennedyt, elárult bennünket, nem támogatta az amerikai haderőt ahogy ígérte.

-…Ez a történet hat hónappal a gyilkosság időpontja előtt kezdődött. Egy este felhívott Mr. Nicoletti. Azonnal odamentem hozzá. Azt mondta: egy barátom ügyében. Ez persze csak vicc volt. Pontosan tudta, hogy mennyire nem szeretem John Kennedyt. Elmagyarázta, hogy az lenne a feladatom, hogy szerezzek fegyvert és lőjem le. És, hogy a megrendelést, maga Sam Giancana adta.

-Tudja, hogy Sam Giancana kitől kapta ezt a megrendelést?

-Nem tudom, de nem hiszem, hogy Mr. Giancana magától találta ki. Nyilvánvaló, hogy kapta valakitől.

-Autóval mentem Dallasba egy héttel az időpont előtt. Egy kis motelben szálltam meg. Egy régimódi lámpa volt a cégtábláján. A nevére nem emlékszem, de Dallas elővárosában van a keleti részen. Másnap megérkezett a motelbe Lee Harvey Oswald. David Atlee Phillipsen keresztül ismertem, aki a vezető ellenőröm volt a CIA-től. Oswald ellenőre is ő volt. Összeismertetett bennünket. Oswald kivitt egy elhagyott telekre, ahol kipróbáltam a fegyvereket. Néhány napot töltöttünk együtt, járkáltunk az utcákon, tanulmányoztuk a várost. Keresztül-kasul bejártuk a Dealey plazát. De egész idő alatt egy szót se szóltam neki, hogy mire megy ki az egész. Ő pedig nem is kérdezte. Csak azt mondtam neki, hogy legyen velem, és segítsen mindenben, amit csak kérek. Soha nem beszéltem Lee Harvey Osvalddal a Kennedy gyilkosságról.

-November 21-ére mindennel készen voltam. A munka előtti éjszakán jól kialudtam magam. November 22-én kora reggel elmentem a hotelbe, ahol Roselli és Nicoletti megszállt. Rosellivel elmentünk egy város széli palacsintázóba. Azt mondta, hogy találkoznunk kell egy emberrel, akit Jack Rubynak hívnak, és van nála valami nekünk. Odaértünk és bementünk, leültünk a pulthoz és kávét rendeltem. Johnny Roselli egy asztalhoz ült, bejött egy kövérkés férfi. Szemmel láthatóan nem először találkoztak. Azonnal megismerték egymást. Kezet fogtak és leültek. Pár percet beszélgettek, aztán Ruby átadott Rosellinek egy borítékot. Elbúcsúztak és Ruby elment. Én is kimentem az utcára és beültem az autóba. Kijött Roselli és visszamentünk. A hotelbe menet kinyitotta a borítékot. Benne volt a titkosszolgálatok munkatársainak igazolványa és a Kennedyt kísérő konvoly útvonala. Roselli azt mondta: Nézd meg, egyetlen változtatást hajtottak végre benne, ezt a kis cikcakkot. Elnevette magát. Habár jobb lett volna, ha nem teszik.

-Visszatértünk a szállodájába. Roselli felment. Lejött Mr. Nicoletti és elmentünk a Dealey plazához. Roselli azt mondta, hogy egyedül is odatalál. Megérkeztünk, leparkoltunk és bejártuk az egész Dealey plazát. Beszélgettünk. Én addig úgy tudtam, hogy Nicoletti fog lőni és Johnny Roselli fogja biztosítani. Nem tudom miért, de séta közben olyan fél 11 felé Mr. Nikoletti váratlanul megkérdezte, hogy nem akarom-e én biztosítani. Meglepődtem, de szinte rávágtam, hogy nagy megtiszteltetés lenne. Rögtön a tárgyra tért. Azt mondta, hogy ő és Roselli DAL-TEX épületében lesznek és megkérdezte: Te hol szeretnél lenni? De mindenképpen valahol kint kell lenned. Alig hagytuk el a helyet, mondtam, hogy itt a palánk és a fák mögött. De közvetlenül az út mellett. Helyeselte a választásomat és megkérdezte, hogy mivel akarok lőni. Kiválasztottam a puskát, jó a csöve és kényelmesen belefér egy akkora táskába, ami még senkinek sem tűnik fel. Elment. Odamentem az autóhoz a puskáért és visszamentem a helyszínre. Észrevettem két sötét ruhás férfit közvetlenül a kerítés előtt. Később eltávolodtak. Helyezkedni kezdtem, hogy csak az utolsó pillanatban kelljen kinyitnom a bőröndöt, amikor mindenki azt figyeli, mikor tűnik fel a kanyar mögül az elnök kocsija. Úgy 30 méternyire voltam az úttól. Azzal a távcsöves puskával gyerekjáték volt eltalálni a célt. Már a Daeley plazánál jártak, amikor hátulról felhangzottak a lövések. Ez Mr. Nicoletti volt. Emlékszem, amikor meghallottam a lövést, a távcsövön keresztül láttam, hogy eltalálták az elnököt, de tulajdonképpen elhibázták, mert a feladat az volt, hogy az elnök fejét találják el.

-Egy pillanatot vártam. Ha többet várok, Jackie Kennedy is a célkeresztbe került volna. Tudtam, hogyha akkor nem lövök az utolsó esélyt is elszalasztom és elrontom a munkát. Úgy látszik, hogy én és Mr. Nicoletti egyszerre lőttünk, de az ő golyója 1 ezred másodperccel előbb talált célba, mint az enyém. Kennedy feje előrebukott és elhibáztam. A szeme helyett a halántékán találtam el.

-Meg tudná mutatni pontosan az ujjával, hol találta el a lövése Kennedy elnököt?

-Ha az ő helyén ülünk, a jobb halántékát találtam el, itt. És a golyó itt jött ki hátul. A célkeresztben láttam, ahogy Jacqueline próbálja visszanyomni a kiszakadt hajas koponyacsontot. Akkor felvettem a töltényhüvelyt és a számba vettem. Szeretem a puskapor ízét. Ráharaptam. Ez a névjegyem. Mindig ezt csinálom. Aztán egyszerűen rátettem a kerítésre szimbólumként. Nem kellett volna ezt tennem természetesen, de ez egy olyan pillanat volt, amikor az ember többnek érzi magát a többinél. Elszállt az agyam.

-Mindenki ledermedt. A rendőrök is. Gyorsan összekaptam magam, eltettem a puskát, sapkát húztam és elindultam. A kerítésen keresztül a szemem sarkából láttam, hogy egy motoros rendőr megáll, eldobja a motort és elkezd felém rohanni. Már olyan 10 méterre lehetett tőlem a kerítésen túl, amikor az a két sötét ruhás megállította. Hogy utána mi történt, már nem láttam. Mentem tovább. Bal kezemben a bőrönd a puskával. A kabátomban egy 45-ös kaliberű colt a biztonság kedvéért. A zsebemben egy gránát.

-Mire kellett a gránát?

-Minden eshetőségre számítva, ha nem stimmelne valami. Sok ember volt körülöttem. Mivel lehet érthetően elmagyarázni egy zsarunak, hogy hátra arc és tünés.”

A Kennedy elleni összeesküvés bizonyítékaként Michael Collins Piper 1993-ban Washingtonban megjelent „Végső Ítélet” című könyvében nem kevesebbet állít mint, hogy Kennedy meggyilkolásában a Moszad, a CIA és a Meyer Lansky által irányított „kóser maffia” is szerepet játszott. Meyer Lanskyt alvilági körökben a „keresztapák keresztapjának” tartották, aki a nemzetközi bűnöző szindikátus elnöke, valamint a maffia bankárja volt. Fényt derített arra is, hogy a Permindex nevű szindikátus fontos szerepet játszott a Kennedy elleni merénylet előkészítésében és végrehajtásában. A Permindex egy Moszad-CIA közös vállalkozás volt, amely szorosan együttműködött Lansky bűnözői szindikátusával. Véleménye szerint itt van az egyik kulcsa a J. F. K. elleni merénylet megértésének. A Permindex nevű holding vállalat fő részvényese a Banque De Credit International of Geneva, röviden a BCI volt, amelyet Tibor Rosenbaum alapított, aki hosszú időn át felelős volt a Moszad pénzügyeiért. A BCI nemcsak Meyer Lansky fő partnere volt a pénzmosásban, hanem a Permindex számláit is vezette.

Kennedy sok ellenséget szerzett magának, amíg elnök volt. Hadüzenetet hirdetett a maffiának, az US Federal Reserve Systemnek (amerikai központi bankrendszer) és a „cégnek” vagyis a CIA-nek, amely felett az 1961-es kubai kudarc után sötét vészfellegek tornyosultak. A US Federal Reserve System izraeli érdekeltségben volt és ez nem tetszett Kennedynek. Azt akarta elérni,hogy a Kongresszus bocsássa ki az USA pénzét vagyis meg kívánta szüntetni a US Federal Reserve System zsidó befolyását. Másrészt Kennedy békepárti volt és az izraeliek atomprogramját is ellenezte. Kennedy halálával Izrael is elérte azt, amit akart. Lett végre atombombája és az amerikai központi bankrendszer is a kezében maradt.

Steven Sora „Az amerikai elit titkos társaságai” című könyvében megírja, hogy demokrácia égisze alatt az amerikai demokráciát egy szűk, eszközeiben nem válogató elit irányítja. Felfedi azt a sötét és kritikus szerepet, melyet a titkos társaságok játszanak Amerika uralkodó családjain belül, valamint hatalmas befolyásukat az amerikai demokráciára, a folyamatban levő ügyekre és a világtörténelemre. A titkos társaságok mindig vezető erőt jelentettek a nyugati civilizáció történetében. A szövetségek felülemelkedtek a hazafiságon és vallási hiedelmeken, és erős befolyással bírtak az USA megalapítására. A titkos sejtek nem haboztak akár elnökgyilkosságot is pénzelni. A társaságok kritikus szerepet játszottak Amerika leghatalmasabb családjai vagyonának megteremtésében. Steven Sora riasztó részletességgel azt is felfedi, hogy e társaságok hogyan használják hatalmukat Amerika modern uralkodó családjainak egyesítésére. Jókora hatalmuk és gazdagságuk lehetővé teszi, hogy napjainkban is uralmuk alá hajtsák Amerikát.

„A Kennedy gyilkosság – 13. változat” című dokumentumfilmben megszólaló James Fetzernek – a minnesotai egyetem professzorának, a „Merénylet a Dealey plazán” című könyv szerzőjének, – szavai sokatmondóak: „Azok a befolyásos sötét erők, akár kormányzatiak, akár mások, amelyek bűnösek John Fitzgerald Kennedy halálában, továbbra is kártékony hatást gyakorolnak az amerikai kormányra és a világra még ma is.”

Sem ma, sem harminc év múlva nem áll érdekükben, hogy kiderüljön a teljes igazság!

Dancsecs György

forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9185042&na_order=

 184. saking — 2009-07-09 09:15 

@sapuh: nem pénz nélküli társadalmat mondtam, hanem egy olyan társadalmat, ahol a pénz eredeti rendeltetésének megfelelően csupán csereeszköz. kitalálták ezt a kamatot, meg azt, hogy minden „pénzmozgás” után rögtön csörgessünk a kormánykasszába mi is egy kicsit. elgondolkoztatok már azon, miért kell minden után adót fizetni? lassan a levegőt is megadóztatják. az állam minden olyan kis jövedelemből kell részesüljön, amire szert teszel. miért? és mit kapsz cserébe? közbiztonságot? utcai világítást? fedelet a fejed fölé? ugyan, ezekért külön mind megfizetünk!

mondok egy jó példát: keresztapámnak volt 20 juha. tehenet szeretett volna. elcserélte a 20 juhot 1 tehénre. mondhatjuk úgy is, ugye, hogy eladta a juhokat. na ezt adóztasd meg! nesze adó, gyere, fejd meg a tehenet vagy két este! – erre való a pénz, egységes csereeszköz, nem több. sajnos, ma már több. (vagy kevesebb?)

Kennedyről nem akarom elterelni a szót, megkérjük tiboru-t, hogy írjon konteót a pénzről. Mathias Bröckers egy egész fejezetet szánt a pénz összeesküvésének 🙂

@tiboru: 9/11 kötelező a konteo-n. nem tudom, milyen fogadalmat tettél, de ez olyan lenne, mintha kihagynád Maradonát a futball-enciklópédiából 🙂

 183. sapuh — 2009-07-09 07:59 

@saking: elsőre jól hangzik egy pénz nélküli társadalom, de ahhoz vissza kellene lépni a cserekereskedelem szintjére, ami rövid időn belül összeomlást hozna.

De gyanúsak vagytok, kezditek elterelni a szót Kennedy-ről… 🙂

 182. saking — 2009-07-09 07:32 

@Halálkufár: na most teljesen egyetértek veled abban, hogy léteznek igen magas körök, és ők írányítanak szinte mindent. azt azonban butaság lenne feltételezni, hogy ez egy velejéig romlott, gonosz, „maga-az-ördög” társaság, 666, emberformájú sátán, stb. nem. ők is olyan emberek, mint mi, csak megszédültek a sok pénztől. nekik nincs más, csak a matek, erkölcstelenek, nem érdekli őket a háborús áldozatok száma, AIDS-betegek, kokain-függők sorsa, ők minél többet szeretnének begyűjteni. hogy időközben megszüntettek, ahogy mondod, minden királyságot, monarchiát? igen, mert az a nagyongyűjtés útjában állt. hogy értelmetlen háborúkat robbantanak ki? igen, mert az nekik a vagyongyűjtés eszköze. hogy valóban létezik a Skull and Bones és hasonló „titkos” csoportok? persze, egy kisvárosban is akad 1-2 szurkolói klub, még a nagyiknak is van nyugdíjas klubjuk, ami a sajátjuk. miért ne lenne ezeknek, akiknek valahol ugyanaz a céljuk: a vagyon minél szélesebbre való duzzasztása. eszközeik a Világbank, a CIA, stb. a Skull and Bones-hoz hasonló „klubok” arra jók, hogy már a Yale-en kiszúrják, ki lesz alkalmas arra, hogy pl. a CIA csapatát erősítse. ez utóbbit (mármint a kiválasztás egyes módszereit) igazolja a The Good Shepherd c. film vagy John Perkins nagyszerű könyve, az Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai is.

itt valaki korábban leidegbetegezte Dr. Drábik Jánost. nem tudom, mi alapján, nem magyarázta különösebben. (teszem hozzá: azt, hogy a sofőr végzett Kennedyvel, én is több, mint meredeknek tartom.) de Drábik Jánosnak erősen jó meglátásai vannak ezen a téren. ő írta le, hogyan lehetne harcolni ezen hatalmas körök ellen: a saját eszközükkel, a pénzzel. a pénz egy csereeszköz, nem szabadna önmagát megsokszorozó tulajdonsága legyen (lásd Mathias Bröckers: Összeesküvések, összeesküvés-elméletek… c. könyvében a Pénz összeesküvése című fejezet). de mivel a pénzt a bankok (és általában a hitelintézetek tevékenysége) által felruházták ezzel a tulajdonsággal, így egyesek abból is meggazdagodhatnak, amit az ókorban még szigorúan büntettek: kamatszedésből. az ókori görög bölcsek idejében törvénytelen cselekedet volt, mára legalizálták, intézményesítették, és bankrendszernek hívják. de képzeld el, hogy holnaptól nincs pénz. tudnál élni? valószínű igen. és ők? akiknek ez az eszközük? valószínű nem.

 181. Halálkufár — 2009-07-08 23:09 

Az illuminátusok lehet, hogy segítették félretolni a felfedezett tényeket hamis de igaznak tetsző storykkal, de a lényeg, az elv, hogy 200 éve legalább ténykedik egy háttérrendszer, aminek a tetején a legtehetősebb családok állnak, egyesek szerint 13 család és a szervezeteik, egyre többen gondolják, ne feledd, erről ki beszélt kb 20-30 éve, az embereknek talán most kezd összeállni, hogy az elmúlt két évszázad nem puszta véletlen események sorozata, hogy nem hiába lettek megdöntve a monarchiák, királyságok, majd lettek háború után eladósítva országok. Én se nagyon tudtam komolyan venni de a Zeitgest filmek segítettek összerakni a képet. Szóval ha azt vesszük, hogy 1776-ban alakultak, előtte meg már működtek a nagyhatalmakat később amúgy is megfúró szabadkőművesek, akkor nem olyan hihetetlen, hogy az útobbi 20-30 évben kezd összeállni a kép róluk, ami nem teljes és a világ lakosságának igen kis töredéke értheti csak meg, a többieknek jó a mátrixban. Nem tudom mi a pontos nevük, van e egyáltalán a bildeberger csoportnak is neve, nem tudom, hogy a családok száma 13 e és, hogy a hierarchikus piramis valóban 31 fokozatú, de a lényeget már kezdem tudni és nem hinni, van egy háttér erő, amelyet családok alkotnak, régi földalatti szervezeteket és hivatásos állami szervezeteket használva, vesztegetés, zsarolás és egyéb módszerekkel, piszkosul magas intelligenciával és 0 etikai érzékkel a bolygó legerősebb hatalmává alakultak, közben meg mindent tönkretettek, ami a régi konzervatív világban az ő létezésüknek ellenpontját jelentette. A céljuk valóban egy uralható világ, de ehhez nincs szükség régi konzervatív értékekre, gyökerekre, nemzeti identitásra, vallásra és királyokra, nemesekre és etikai értékekre. Sokan mondják a világ a túlnépesedéssel, a mennyiség a minőség rovására ment, vagyis nem valami irányította ilyenre a világot, hanem ilyen lett. Mindenkinek a szívügye mit hisz, de aki figyel az látja, hogy az olyan családok mint a Morgan, Rotschild, Rockefeller stb olyan hatalmat és pénzt uralnak, amit mi akkor se tudnánk elképzelni ha tudnánk 🙂 Szóval gyakorlatilag övék a hatalom és lehet, hogy nem volt mindig az övék, cserélődtek a családok, a szervezetek és az elvek, de a nagy találmány mégis a hatalom amelynek nincs központja, nincs vára, nincs egy pont se ahol útlérik őket, ők meg a kiáltsd ki amit elakarsz titkolni elven tudják jól, hogy senki sem hisz majd azoknak akik ezt a képtelenséget gondolják, mert ugye hol a bizonyíték. Az ő hatalmuknak egyedül az olaj, az energiahiány és a társadalmak összeomlása vethet véget, mert akkor ők is velünk fognak gubizni, de az se kizárt, hogy 1000 évre elegendő kaját és energiát raktároztak el valahol egy szigeten ami egy térképen sincs rajta.

Persze most elkanyarodtam rendesen a Kennedy esettől de valahol az egész elmúlt 200 évet ők kavarták minden lelkiismeret nélkül.

 180. sapuh — 2009-07-08 22:12 

@Halálkufár: ááá, az illuminátusok nem lehetnek a felső körök, hiszen te is mennyi mindent tudsz róluk, le is írod, és látod, még élsz.

A legeslegfelső körök viszont az elnököt mozgató FED-et mozgató szabadkőműveseket mozgató illuminátusokat mozgató Titkos Társaság, akikről senki nem tud semmit, még a nevüket sem. Talán illunátikusok vagy valami ilyesmi… :))))))))))

 179. Kurtz ezredes — 2009-07-08 20:23 

@tiboru:

Hú abból lesz 6.0 is, ha mindent felsorolsz, és hálás téma nekünk. Aztán Cartman teóriáját ki nem hagyni! 🙂

 178. tiboru — 2009-07-08 19:55 

@saking:

Huhhh, ismét felbukkant a 9/11-gyel szembeni igény…

Noha eredetileg megfogadtam, hogy ez lesz az, amit ki fogok hagyni, lehet, hogy beadom a derekam…

De már csak a nyár végén, mondjuk az évfordulóra – július közepe és augusztus közepe között ugyanis a konteóblog valószínűleg pihenni fog.

 177. saking — 2009-07-08 16:55 

@gyorgyh: nem. de erről tiboru írhatna egy posztot, s vitassuk meg ott 🙂 csak nincs nagyon olyan konteo, amihez ezt köthetnénk. de erre kicsit később (egy holnapi kommentben, mondjuk) visszatérek. mármint Obamára és az ígéreteire.

@szurikata: Nagell a filmben Mr. X, ha nem tévedek. a könyvben sokkal részletesebb az esete.

és igen, az nekem is megfordult a fejemben, hogy ugyan látszólag David Ferrie, Shaw és Bannister lehettek azok, akik kimondták, hogy Kennedyt meg kellene ölni, de könnyen lehet, hogy erre a következtetésre mások vitték rá indirekt. és akkor elvigyorodtak magukban: „na, erről van szó, ezt akartuk hallani!”

@Halálkufár: abszolút egyetértek a felső körök, illuminátusok, stb elméletekkel. és egyúttal kérnénk tiborut (gondolom, más is egyetért), hogy kérünk egy 9/11-es posztot! 🙂

 176. gyorgyh — 2009-07-08 14:59 

Én sem hiszek abban, hogy LHO egyedül csinálta meg. Viszont én azon gondolkodtam, hogy itt van ez az Obama, aki első színesbőrű USA elnökként mégis csak visz egy kis „színt” a Fehér Házba. Szóval Obama fejében nem kavarognak olyan gondolatok, hogy ugyan mégis csak valahogy utána kéne nézni ennek a Kennedy ügynek. Bár fogalmam sincs, hogy milyen elkötelezettségeket vállalt az elnöki székért cserébe, de valahogy nem nézem ki belőle, hogy első afroamerikai elnökként eladta volna a becsületét. Valamint az is eszébe juthatna, hogy JFK elég sokat tett a színesbőrűekért, hát már csak ezért is érdemes lenne neki megkocogtatni néhány fejet. Több mint 45 éve volt a gyilkosság és az abban szerepet vállalók már jócskán nyugdíjasok, vagy elhaláloztak. Ideje lenne Amerikának (és talán a világnak is) szembe néznie ezzel az eseménnyel végre, akár gondolhatná így is Obama. Vagy nem?

 175. szurikata — 2009-07-08 13:58 

@Halálkufár:

és az se tetszett sokaknak, hogy nem igazán akaródzott neki háborúzni.

 174. Halálkufár — 2009-07-08 13:34 

Jobban belegondolva valóban a FED-el való szivózás lehetett a fő ok, amikor betelt a pohár az illuminátusoknál. Aki látta zeitgeist filmet, az tudhatja, hogy a háttérhatalmak fő kreálmánya a FED mert ő adja ki a pénzt az amerikai államnak. Mindig az volt a liberalizmus kérése, hogy a bank és az állam válljon szét. Ott szétvállt és a FED adja a pénzt az államnak de kamatra. Viszont ha minden pénzt a FED ad ki, akkor a kamatot is ő adja ki és az egész egy adósságspirált eredményezett, érdemes megnézni a filmet. kb 50-70 évenként jut el az adósságspirál egy olyan szakaszra ahonnan tarthatatlan, aztán lenullázzák egy háborúval. Régóta megkreált rendszer ez.

 173. Halálkufár — 2009-07-08 13:10 

Szerintem, bár a Nixon filmben kissé jelenések könyve filingű a megfogalmazás, de egy szörnyetegről van szó, uralhatatlan. Kérdezik a tüntetők: a vietnámiak nem akarják a háborút, maga sem akarja (nixon) mi sem akarjuk (tüntetők) akkor miért van háború?

Nixon: Hiszek abban, hogy megszelídíthetem a rendszert, erre a tüntetők: mintha egy vadállatról beszélne. erre ő: talán az is. A vadállat ami természetesen egy jól kidolgozott rendszert takar. Az illuminátusok és szabadkőművesek hierarchiája is eloszlik szervezetekre, szintekre, senki sem tud mindent csak a legfelső körök. Mindenhol ott vannak az illuminátusoki és most azokra gondolok akiket 1776-ban adam weishaupt megalapított, nem akikre rájött Langdon az angyalok és démonokban. Ezek beszívárogtak a szerteágazó szabadkőművességbe és azóta mindenhova, majd elkezdték kiépíteni a könnyen uralható világot. Kennedy szerintem leakarta őket leplezni, talán mert nem stimmelt valami biznisz vagy lelkiismereti okokból, kitudja az ír maffia miként volt benne, a Kennedy klán se volt teljesen szent mint írtad és a szabály ebben az, hogy aki dumál vagy tud valamit az befejezi a földi pályafutását. A WTC-t berobbantották, látszik a felvételeken, az első világháborúban a lusitania, a másodiknál pearl harbor, a vietnáminál meg valami szintén hadi hajó elleni támadás volt a casus belli. A CIA, FBI legfelső köreik mind végrehajtói, a nem legális oldal a maffia. Szóval erről napokat lehetne írni és valójában nem összeesküvés a holdraszállás megrendezése és az, hogy ugyanabban a studióban ma az 51.es körzetben felveszik amint Osama bin Laden makog, hogy mint griveioust úgy bin ladent is üldözve egyre jobban átlehessen lépni a jogokat, legyen ürügy a háborúra, ami a legjobb biznisz, szóval ez nem összeesküvés hanem egy nem ismert szabályok szerint működő rendszer, mint a káosz elmélet, vagyis nem lináris egyenlet. David Ferrie és azt hiszem Clay Shaw is meghaltakak, szóval az amerikai rendszer mögött egy elég brutál háttér rendszer létezik, és azért a nagy amerikai demokráciába vetett bizalom megbicsaklik amikor idősebb Bush vigyorog vissza a skulls and bones egyik csoportképéről, ami az elképzelés szerint az illuminátusok egyik un ifjúsági szervezete.

 172. szurikata — 2009-07-08 12:22 

@szurikata:

„melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás”

inkább hogy ki volt a tyúk.

 171. szurikata — 2009-07-08 12:11 

@saking:

erről a Nagellről még nem is hallottam.

gondolom, a Garrison könyvében van róla szó, mert a JFK filmből n(s)em emlékszem rá.

 170. szurikata — 2009-07-08 12:08 

@Halálkufár:

tulajdonképpen csak az Oswald mint magányos merénylő teóriába nem fér bele a nemzetközi háttérhatalommal kapcsolatos elmélet. én elhiszem. 🙂

@saking:

„ott pattanhatott ki az az ötlet is, hogy Kennedyt meg kell ölni. a már említett „támogatók” meg felkapták a fejüket: de nagy ötlet!”

igen, illetve én nem vagyok biztos, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás (azaz valóban az ő fejükből pattant-e ki az ötlet maga, vagy magasabb körökből, és ők spanolták fel őket – mondjuk nagyon spanolni biztos nem kellett).

 169. saking — 2009-07-08 10:42 

@Halálkufár: ezek az összefüggések szerintem véletlenek, furcsaságok, és ennyi. a háttérhatalommal kapcsolatosan igazad van. a merénylet terve viszont valószínűleg ott fogant meg, ahová Garrison is beletenyerelt, szinte vakon: Guy Bannister, David Ferrie, Clay Shaw/Bertrand és társaik, lent New Orleansben. CIA kollaboránsok voltak, a CIA segítségével, az FBI hallgatólagos beleegyezésével és a mindekori helyi / regionális hatóságok nemtörődömsége mellett a fent említett személyek kubai emigránsokkal üzleteltek, kommunista-ellenes hangulatot gerjesztettek, fegyvereket csempésztek a kubai emigránsoknak (és emigránsokkal) és viszketett a tenyerük egy jó kis akcióért Fidel Castro ellen. minél inkább azt látták, hogy ezt az eszmét, ezeket a törekvéseket fentről egyes körök jó szemmel nézik, sőt, támogatják, annál jobban ráéreztek. ott pattanhatott ki az az ötlet is, hogy Kennedyt meg kell ölni. a már említett „támogatók” meg felkapták a fejüket: de nagy ötlet! és szép lassan kitervelték: hogyan, mikor, hol! ki legyen a bűnbak, hogy kenjük rá az egészet. és akiknek érdekük volt, azok segítették az ügyet. a CIA egykori aligazgatója, aki mellesleg nagyon kivolt Kennedyre, el tudta például a testvérénél (Dallas akkori polgármesterénél) intézni, hogy megváltozzon a konvoj útvonala. a helyi rendőrök között is megtalálták azokat a megrögzött antikommunistákat, akik pl. Tippit meggyilkolásánál tudtak asszisztálni a ködösítésnél.

arra is nagyon vigyáztak, hogy senki ne tudjon többet annál, mint ami szükséges és semmiképp sem jusson a terv híre illetéktelen fülekbe. ilyen illetéktelen fül volt Richard Case Nagell, aki megtudta, hogy valami botrányos dolog készül, és arra is rájött, hogy egymaga meg nem állíthatja, utána viszont sáros marad. (ki tudja, talán ő is egy Oswald-féle balek lett volna az ügyben, csak magasabb szinten.) Nagell gondoskodott az alibijéről: bement El Pasóban egy bankba, fegyverrel belelőtt a mennyezetbe, majd leült a bank előtt a járdaszélre, s várta, hogy őrizetbe vegyék. úgy gondolta, inkább ül egy hetet rongálásért, minthogy belekeverjék az elnök meggyilkolásába. (állítólag az őr elszalad az orra előtt, ő kellett utána szóljon, hogy „én vagyok az, aki a bankban lődözött”) Nagell Garrisonnak nem mondta meg, hogy melyik kormányszerv alkalmazottja volt, ahogyan azt sem, hogy Oswald, Ferrie, Shaw és Bannister mely kormányszerv alkalmazásában áltak. (tudjuk, hogy ezek négyen a CIA soraiban álltak.) azt elmondta, hogy ezekkel mind kapcsolatban volt, és véleménye szerint Oswaldot a többiek a kezdettől fogva manipulálták, Oswald nem tudott az igazi akcióról.

 168. Halálkufár — 2009-07-08 08:07 

A szabadkőműveseket, vagy illuminátusokat vagy mondhatjuk a nemzetközi háttérhatalomnak, kihagytad. Van Kennedynek egy beszéde, amelyből kiderül, hogy leakarta leplezni ezeket a háttérerőket, amelyeket ma már egyre többen felismertek, ők keverik itt a sz@rt már egy ideje. A beszéd nemsokkal a halála előttről való. Én azt hiszem ők tették, mert Kennedy felboríthatta többszáz éves munkájukat.

http://www.indavideo.hu/video/Kennedy_halalanak_oka_magyarul_-_reszlet

a kivitelezést tekintve elhiszem, hogy Files lőtt, a bokorból a dombról, teljesen egyértelmű. Aki még ma is azt hiszi, hogy Oswald képes volt úgy lőni hátulról, hogy az elnök feje előlről hátra bukik, azt mutogatni kellene a cirkuszban Oswald földimaradványaival együtt. A dombról jött a halálos lövés és Stone filmje a JFK az egyik legjobb ebben a témában,

http://www.youtube.com/user/Okeanos1213#play/favorites/3/cBABFpAkJMM

de az igazi tettesek a háttérhatalmak, az a pár család akik az egész világot, de amerikát mindenképpen uralják, ők és a rendszer a szörnyeteg, amit Nixon megértett, szintén Stone filmjében, a CIA, a Maffia, a Wall streeti férgek és a képekáradat végén a kamera megáll a capitoliumon, amelynek tetején ott a fekete perszephoné szobor, aki ugye az alvilág úrnője, Hádész felesége.

KIcsit olyan ez talán mint a gyilkosság az orient expresszen, valahol mindenki benne volt, de ez azt jelenti, hogy a valós igazi háttérhatalom mindenben ott van, egy a részeinek a célja, a hatalom titokban maradása, mert nemlétező cél ellen nem lehet támadni. Jó, hogy kialakult ez a zeitgeist irányzat, mert már kezdenek rájönni. Az viszont még a mai napig gyanús, hogy miért van annyi összefüggés Lincoln és Kennedy között, mindenki ismeri: Kennedy Lincoln kocsiban halt meg Lincoln meg talán Kennedy színházban, nem vagyok benne biztos de nagyon ismert ez a sok összefüggés közöttük.

 167. Kurtz ezredes — 2009-07-07 22:57 

@dallas63:

Emmett Hudson és két munkatársa sem hallott semmiféle lövést a füves domb felől, pedig ők talán még közelebb álltak a kerítéshez.

 166. eldiablomismo — 2009-07-07 17:05 

És ha Mary Moorman volt az egyik merénylő a kamerájába rejtett fegyverrel? 🙂

 165. dallas63 — 2009-07-07 15:55 

@saking: Elég furcsa, hogy több tucat ember tisztán hallotta a lövést a dombról és látta is a füstöt, egyedül Zapruder és a titkárnője nem hallott semmit, pedig ők voltak a legközelebb a keritéshez. Ráadásul, ahogy a limo eltűnt az aluljáróban, abba is hagyta a filmezést.. pedig csak tovább kellett volna fordulni a kerités felé, és nem lennének összeesküvés elméletek..

De nem… befejezi a filmezést és visszaballag a Dal-Tex-ben levő irodájába, miközben mindenki a dombon keresi a tetteseket..

http://www.assassinationresearch.com/v3n2/v3n2dellarosa.pdf

 164. szurikata — 2009-07-07 15:14 

@tiboru:

én meg aszittem, csak vicc vót.

akkor ez egy újabb szál, amit meg kell vizsgálni. 🙂

 163. Kurtz ezredes — 2009-07-07 15:14 

@tiboru:

És azt a komoly lehetőséget még bele sem vetted, hogy meg sem halt. 🙂

 162. tiboru — 2009-07-07 14:56 

@rognork:

Igyekeztem viszonylag átfogó metszetét adni a teóriáknak. Nem is gondolnád, hányan legyintenek a kubai vagy a CIA-verziókra, de tök komolyan veszik a roswelli változatot.

 161. szurikata — 2009-07-07 14:25 

@saking:

szerintem benne volt a maffia, de annál borzasztóbb, ha azt elfogadjuk alaptételként, hogy a kormány finoman szólva nem a legkritikusabban kezelte az információkat.

és azt nem hiszem, hogy a maffiát szerette volna leplezni ezzel.

 160. szurikata — 2009-07-07 13:54 

@saking:

„Zappruder pedig abszolút megőrizte a nyugalmát, a fejlövést követően is a limón tartotta a kamerát. (tényleg, senki nem jelentkezett olyan teóriával, hogy az öreg Zapprudert azért tették oda, hogy megörökítse? :P)

dehogynem! 🙂

talán ez is az echós műsorban hangzott el (mondjuk abban hangzott el egy-két olyan teória, amitől még nekem is égnek állt a hajam), hogy őt esetleg a cia (vagy más hárombetűs szervezet) tette oda, hogy megörökítse. már nem emlékszem az érvekre.

 159. szurikata — 2009-07-07 13:51 

@tiboru:

valamelyik filmben (talán a már idézett echós beszélgetésben) arról is teorizáltak, hogy Oswald be volt ugyan avatva, de azt mondták neki, hogy egy álmerényletet szerveznek JFK ellen, úgy állítják be, mintha kubai emigránsok lettek volna, és akkor ennek hatására majd bekeményít végre az elnök ezen a vonalon.

 158. pobeda — 2009-07-07 13:45 

Az amerikai magyar maffia volt.Az apucival összekülönböztek a szeszcsempészet miatt,és a papa villamosszékbe küldte a magyar családfőt.Akkor megígérték hogy a Kennedy klán férfi tagjait kivégzik.A harmadik fiú a véletlen vagy csoda miatt megúszta a merényletet ill. balesetet amibe a titkárnője bele is halt.Utoljára jött a gyerek.

 157. Kurtz ezredes — 2009-07-07 13:38 

@g.i.:

Világos. Én pusztán arra igyekeztem rámutatni, hogy nagyrészt az FBI volt a sáros. A bizottság azokhoz képest megszólaltatott ilyen tanúkat is. Nyilván ahhoz se merszük se konkrét bizonyítékuk nem volt, hogy összeesküvést állapítsanak meg, de az nem igaz, hogy ők keverték volna itt a szart. Szerintem ebben az FBI járt az élen.

 156. nabazzmeg — 2009-07-07 13:26 

ez is ugyanolyan eset, mint a többi: mi már sosem fogjuk megtudni….viszont ettől izgalmas!

 155. rognork — 2009-07-07 13:18 

a roswelli ökörséget nem kellett volna betenni ebbe a kiváló posztba

 154. neménvagyok — 2009-07-07 12:34 

@Kurtz ezredes:

O.K. Ugyanazt mondjuk, csak másképp. Hiába mondták amit láttak, figyelmen kívül hagyták a vallomásukat.

 153. Kurtz ezredes — 2009-07-07 11:30 

@g.i.:

Simmonst és Dodd-ot nem idézték be a bizottság elé, mert a vallomásukban ugyanazt mondtál el mint Holland. Őt azonban meghallgatták. Itt a vallomása:

mcadams.posc.mu.edu/russ/testimony/holland.htm

A másik kettő esetében megelégedtek az FBI előtt tett vallomásukkal. Azt, hogy ez a három szemtanú látott valami furcsát, azt tudta a Warren-Bizottság. Érhető, hogy nem is nagyon erőltették a dolog kibogozását, lezárták annyival, hogy bármit is láttak, az nem lövés volt.

 151. neménvagyok — 2009-07-07 11:10 

@Kurtz ezredes:

Az lehet, de a riporter rá is kérdez hogy :

– elmondta mindezt a dallasi rendőrségnek?

– I do.

– Ezek után a Warren bizottság beidézte önt vallomástételre?

– No, they didn’t.

 150. Kurtz ezredes — 2009-07-07 10:50 

@g.i.:

Ez így nem teljesen igaz, mert be lettek idézve és ott is elmondták ezeket, a bizottság azonban a többi vallomás és egyéb más tények hatására – hogy is mondjam finoman – úgy döntött nem volt ott semmiféle lövész. Ők hárman állították egyértelműen, hogy láttak is valamit, a többi tanú csak hallani vélte a lövést.

 149. neménvagyok — 2009-07-07 10:28 

@Kurtz ezredes:

Az 1.0 kommentjeihez betettem egy filmet, amiben 3 jelen lévő vasutas is állítja hogy LÁTTAK embereket mozgolódni a léckerítésnél, láttak lőporfüstöt is, ezt elmondták a rendőrségnek, de nem lettek beidézve a W. bizottság elé tanúvallomásra.

 148. neménvagyok — 2009-07-07 10:15 

@saking:

A Tippit esetnél helyszínelő egyik rendőr állítólag belekarcolta az egyik hüvelybe a monogramját, de aztán a bizonyítékok között lévő hüvelyeken ez nem volt rajta. És valóban: a Tippit eset szemtanúi is kizárták Oswaldot.

És ott van még az idő probléma is.

 147. Kurtz ezredes — 2009-07-07 10:11 

@saking:

Biztos a Ben Gurionos résznél kellene keresni 🙂

 146. saking — 2009-07-07 10:07 

@Kurtz ezredes: James Files állításai számomra is gyanúsak. és hiszek azoknak, akik azt mondták, hogy nem hallottak/láttak abból az irányból lövést. de a Zapruder-filmen az látszik, hogy az elnök fejét a lövés előlről, vagy inkább előlről ÉS kissé jobbról éri. ez pedig éppen az a pont. na most abban a káoszban toldimiklós legyen a talpán, aki ezt felfedezte, nyilván a merénylő is gondolt előre 1-2 dologra, és jól megbújt, tehát tévedhetünk plusz-mínusz 10-15 métert és plusz-mínusz 10-15 fokot is.

én inkább úgy fogalmaznék: a fejlövés szemből érte, a merénylő pedig feltehetően valahol a konvojjal szemben, az út jobb oldalán (a konvoj menetirányának jobb oldalán) tartózkodott.

Zappruder pedig abszolút megőrizte a nyugalmát, a fejlövést követően is a limón tartotta a kamerát. (tényleg, senki nem jelentkezett olyan teóriával, hogy az öreg Zapprudert azért tették oda, hogy megörökítse? :P)

 145. Kurtz ezredes — 2009-07-07 09:33 

@saking:

Ettől a ponttól 8-10 méterre 3 tanú is állt, mindannyian úgy vélték, h a lövések hátulról jöttek. Olyan 12 méterre állt innen Zapruder, aki nem tudta azonosítani a lövések irányát. Mellette állt a titkárnője, aki kizártnak tartotta, h bárki is lőtt volna a léckerítés mögül, ő nem látott ott senkit. Természetesen nem zárom ki h valóban lőttek ebből az irányból, de ha igen, akkor máshonnan. James Files állításaival ez az egyik nagy probléma.

 144. saking — 2009-07-07 09:20 

@Táptalaj: A merénylethez fűződő maffia-elméletet legerősebben a Robert Blakey és Richard Billings szerzőpáros erőltette a The Plot to Kill the President c. műben.

A könyv utolsó bekezdése: Pursuant to agreement with the Select Committee on Assassinations, the Central Intelligence Agency and the Federal Bureau of Investigation reviewed this book in manuscript form to determine that the classified information it contained had been properly released for publication and that no informant was identified. Neither the C.I.A. nor the F.B.I, warrants the factual material or endorses the views expressed.

No fene! Miért nem a Marcello-család nézte át a könyvet? Mi köze a CIA-nak ehhez végül? És az FBI-nak? Hát megmondom: cenzúrázták. De miért?

 143. saking — 2009-07-07 09:02 

@Táptalaj: ez eddig helyes. de nem bizonyítja a maffia bűnrészességét. nem mondom, hogy az ügy érdekében a maffia nem tett apró szivességeket (pl. Jack Rubynak a chicagói alvilággal voltak szoros kapcsolatai), de nincs arra utaló konkrét nyom, hogy ők tették volna, vagy az ő megbízásukból történt volna. hogyhogy nem derült ki például olyan, hogy a dallasi polgármester édestestvére mondjuk érdekelt a maffia ilyen-olyan ügyeiben, esetleg kaszinót futtatott, vagy hasonlók? miért nem az jött ki, hogy Oswald korábban a maffia szolgálatában állt?

 142. Táptalaj — 2009-07-07 08:08 

Látom a kommentelőket megáldották bőséges fantáziával:) de mindenesetre szórakoztató

Az már kevésbé hogy a maffiáról ilyen kevés szó esik, de legalább az pontos, csak néhány háttérinfo hiányzik, ezt megpróbálom most betölteni, remélem sikerül:

Szóval ugye van amerikában a maffia, ami akkoriban 5 fő családra oszlott, és ezek szövetségben álltak egymással, amikor eljött a választás éve johnson és kennedy indultak a posztért, és ekkor kennedy papa felkereste barátait a cosa nostraból (ami mellesleg azt jelenti hogy a ‘mi ügyünk’ és inkább a média ragasztotta rájuk ezt a nevet) ám az 5 család közül nem mindenki szívlelte kennedyéket, főleg robert kennedyt nem, inkább johnsont támogatták volna mert ő nem piszkálta volna a disznó-öblöt ami a maffia kubai casinoinak jól jöttek volna, ám de végül sikerült megegyezniük hogy jfk lesz az elnök jelölt, robert pedig kap majd valami nagyköveti állást ahol nem sok vizet zavarhat, johnsont pedig alelnöknek jelöli, így is történt, a texasi cinkelés után pedig megkezdhette elnöki pályafutását jfk.

Ugye ekkor testvérét robertet megteszi igazságügyiminiszternek aki ezen pozícióját arra használja fel hogy maffia beli ellenlábasait börtönbe küldje, csak hogy ez nem ment olyan egyszerűen ahogy elképzelte és támogatói közül is sokat meggyanúsított, amivel elkezdődött a maffia elleni „harc”

Röviden ennyi:)

 141. saking — 2009-07-07 07:40 

@Kurtz ezredes: pedig szerintem az a hely, ami a térképen is James Files poziciójaként van bejelölve ideális a lövéshez. a Zapruder film szerint is valahonnan onnan jöhetett a lövés.

 140. saking — 2009-07-07 06:29 

@dallas63: csak a pontosítás kedvéért 🙂 a Szovjetunió fölött lelőtt U2-es valóban Pakisztánból, Peshavarból szállt fel, de nem ez volt a bázisa, hanem az Atsugi Légitámaszpont, ahol Oswald is szolgált. Peshavar csak úgy maradt meg az emberek emlékezetében, mint a hely, ahonnan a lelőtt U2-es felszállt. De az állandó bázisa, ahol karbantartották, Atsugi volt. (wikipedia)

@Kurtz ezredes: Olvasd el a Garrison könyvét. Oswald miért lőtte volna le a rendőrt? Majd ezek után miért szállt volna buszra, és ült volna be egy moziba? Így viselkedik egy hírszerzői kiképzést kapott ember?

Nézzük a tényeket: a dallasi halottkém Tipppit rendőr testében 4 golyót talált, ebből 3 rézbevonatú és Winchester Western gyártmányú. A 4. ólom és Remington-Peters gyártmányú. Egy szemtanú leírása szerint 32-es automata fegyverrel tüzelt a gyilkos. Hill őrmester a helyszínelést követően azt jelentette, hogy a töltényhüvelyek alapján 38-as automata fegyverrel lőttek Tippitre, és nem pisztollyal (értsd: revolverrel). A fentiek megtalálhatóak a dallasi rendőrségnek a gyilkosságot követően rádión továbbított üzeneteinek átirataiban, Garrison is ott talált rá. A moziban viszont Oswaldtól egy revolvert vettek el, a dallasi rendőrség jelentése alapján viszont ezzel nem lőhettek Tippitre.

Továbbmegyünk: 3 szemtanú volt arra, hogy két merénylő végzett Tippittel, a neveik Acquilla Clemons valamint Mr. és Mrs. Wright. Figyelembe sem vették a tanúvallomásaikat. Még tovább: a dallasi rendőrség gyilkossági osztálya minden szabályt felrúgva csupán egyetlen golyót küldött el a washingtoni FBI-nak ballisztikus vizsgálatra. Az FBI a vizsgálatot követően azt mondta, hogy a golyó egyértelműen nem Oswald fegyveréből származik. (Ki lőtte le akkor Tippitet?) A Warren-bizottság ezúttal rendkivül odafigyelőnek bizonyult: utasították az FBI-t, hogy járjon utána a hiányzó 3 tölténynek is. Utánajártak: Courtland Cunningham, az FBI laborának ballisztikai szakértője a Warren-bizottság előtt kijelentette, hogy a labor nem tud olyan következtetést levonni, miszerint a Tippit testében talált 4 golyó bármelyikét is abból a revolverből lőtték volna ki, amelyet Oswaldtól vettek el a moziban. (Idézem a Warren-jelentés eredeti szövegét: He – vagyis Cunningham, az FBI laborának ballisztikus szakértője – concluded, however, that he could not say whether the four bullets were fired from the revolver in Oswald’s possession.) Na felteszem a kérdést: ha erre az FBI ballisztikai szakértője nem tudott pontos választ adni, akkor ki ölte meg Tippit járőrt?

 139. Empty — 2009-07-06 21:54 

@mi ez a zaj?:

Nem kell mindent komolyan venni.

Kennedy meggyilkolásakor MM már több mint egy éve halott volt például.

 138. Kurtz ezredes — 2009-07-06 21:44 

@dallas63:

Abban egyetértek Garrisonnal, hogy a nyomozóhatóságok erős prekoncepcióval kezelték a dolgot, és vélhetően hamar – egy-két órán belül – utasítást kaptak rá, hogy a nyilvánosság számára magányos merénylőt kell produkálni. Abban viszont nem, hogy Oswald ártatlan lett volna bármelyik gyilkosságban is, a másodikban főleg.

 137. mi ez a zaj? — 2009-07-06 21:32 

@g.i.: Azta. Ismertem ezt már (a „Hihetetlen” c. újságból), de megint ütött.

 136. dallas63 — 2009-07-06 21:32 

@Kurtz ezredes: holott letartóztatásánál is a kezéből csavarták ki a revolverét. Szerintem Oswald teljesen egyértelműen részt vett a gyilkosságban

Ha ez ilyen egyszerű lenne… Garrison tisztán leírja, hogy trükközött az FBI a tültényhüvelyekkel. Szerintem aki érdeklődik a téma iránt, minimum érdemes elolvasnia a könyvét. A JFK film túl gyorsan hadarja el az eseményeket.

 135. mi ez a zaj? — 2009-07-06 21:31 

És ha a dánok voltak? : O : )

 134. AttoFemto — 2009-07-06 20:29 

Valamelyik Ludlum regényben (a harmadik Jason Bourne-eposzban?) szó van arról, hogy Carlos, a Sakál lőtte volna le Kennedyt. Kérdem a jelenlevő auktoritásokat: van ennek valószínűsége? Vagy csak ludlumizmus?

 133. Kurtz ezredes — 2009-07-06 19:53 

@tiboru:

Ez természetesen kizárható. Egy lövedék átütötte az elnöki limuzin szélvédőjét, egy másik – a filmben is említve – pedig a Commerce-Main közti felüljárópillérnél csapódott be. Nem kell hozzá ballisztikusnak lenni, hogy ezeket összekötve JFK pozíciójával, ne a tankönyvraktárat kapjuk. Én ezt nem is vitatom. A másik komoly problémakör a füves dombon levő lövész, ami a filmben rendkívül látványosan lett kidomborítva, a valóságban pedig komoly kétségek merülnek fel arról, hogy egyáltalán létezett-e. Mégegyszer, én nem mondom, hogy a fejlövés hátulról érkezett, a gond az, hogy onnan biztos nem, ahonnan Stone vagy akár James Files is állítja

wikimapia.org/#lat=32.7790111&lon=-96.8090115&z=20&l=21&m=b&v=8

ha ez egyáltalán az ő állítása.

 132. tiboru — 2009-07-06 19:29 

@Kurtz ezredes:

Hogy valamilyen szinten benne volt (például a helyszínen tartózkodott, esetleg nyúlként magára vonta az agarak figyelmét egy ideig), azt szerintem senki nem vonja kétségbe; azt viszont annál inkább, hogy magányos merénylő lett volna.

 131. Kurtz ezredes — 2009-07-06 19:20 

Amikor a merénylet után a rendőrök erről érdeklődtek nála, és azt kérték, ugyan mutassa már meg hogy hol ez a csomag, a létét is letagadta, pedig tucatnyi szemtanú volt rá. Ugyanígy elég érdekes, hogy a rendőrgyilkosságban is ártatlannak vélik a filmben, holott letartóztatásánál is a kezéből csavarták ki a revolverét. Szerintem Oswald teljesen egyértelműen részt vett a gyilkosságban.

 130. Kurtz ezredes — 2009-07-06 19:15 

Köszönöm 🙂 Szóval akkor Oswald vélelmezett ártatlanságáról – A filmben egy nyikkanás nincs arról, hogy egy nappal a merénylet előtt beállított a külön élő feleségéhez, aki egy barátnőjénél lakott. Teljesen váratlanul és előzetes értesítés nélkül. Este sokáig matatott a garázsban, ahova a cuccai voltak behányva. Reggel a szomszéddal – aki egyébként munkatársa volt a könyvraktárban – együtt befurikázott a munkahelyére, a hátsó ülésen egy hosszúkás, világosbarna kartonba rejtett, súlyosnak mondható csomaggal. Állítsa szerint függönykarnisok voltak benne, h az utcáról ne lássanak be a bérleményébe.

 129. tiboru — 2009-07-06 19:09 

@Kurtz ezredes:

Hajrá!

Én csak az idegenektől félek, akárcsak Robert.

 128. tiboru — 2009-07-06 19:07 

@Empty:

Aha, köszi.

 127. Kurtz ezredes — 2009-07-06 18:51 

Félve kérdezem itt a bloggazdát, hogy akkor picit bele lehet menni az előző posztnál már érintőlegesen érintett Hollywood-i szuperprodukció és a rideg valóság közti ellentmondásokba, vagy ez a McNamara-ügy most téged is megijesztett? 🙂

 126. Kurtz ezredes — 2009-07-06 18:23 

@g.i.:

William Robert Greer (September 22, 1909 – February 23, 1985) was an agent of the U.S. Secret Service, best known for having driven President John F. Kennedy’s automobile in the motorcade through Dealey Plaza in Dallas on November 22, 1963, when the president was assassinated.

 124. Empty — 2009-07-06 17:50 

@tiboru:

Franklin D. fiáról volt szó.

 123. dallas63 — 2009-07-06 17:15 

@saking: Oswald hozzáférhetett a U2-es gépekkel kapcsolatos információkhoz

Ezzel csak az a gond, hogy Oszi Japánban volt radarkezelő, a lelőtt U2-es, pedig Pakisztánból szállt fel.

 122. dallas63 — 2009-07-06 17:07 

@tiboru: Ezt a polgármesteres összefüggést nem is tudtam;

Pedig sok más érdekes dolog is van a Garrison könyvben, és nem kitalálta őket, hanem aprólékosan kinyomozta a munkatársaival.

 120. dallas63 — 2009-07-06 16:52 

Walkerre nem egy nagygyűlésen lőtt rá Oszi, hanem egy este az otthonában. De 30m-ről is csak az ablakkeretet találta el a távcsövessel, amit a Kennedy-merényletnél is használt. (állítólag) Lehet filózni, hogy szándékosan lőtt mellé vagy csak béna lövő volt.

Itt látható Walker ablaka a golyónyommal:

konteo.blog.hu/2009/07/06/jfk_2_0

Kicsit lapozni köll lefelé…

 119. szurikata — 2009-07-06 16:20 

@g.i.:

„Sőt – ha jól tudom – amikor megérkeztek Washingtonba, a koponya leszakadt hátsó részét azzal akarták magyarázni, hogy azt már a dallasi kórboncnokok csinálták.”

ezt nem tudom, de mindenféle szóbeszéd van erről is, hogy (a) a dallas-washington úton esetleg műtétet követtek el a koponyán, mert utána máshogy nézett ki (b) kicserélték a testet (esetleg Tippitével, mert állítólag hasonlítottak egymásra – ezt az echotv-féle műsorban mondta az a kennedy-kutató, aki jack ruby nevét csák rábinak ejti, nem tudom, mennyire megbízhatók az információi/feltevései..).

elmondások szerint más volt a test „csomagolása” (és tán a koporsó is) az utaztatás után.

 118. tiboru — 2009-07-06 15:12 

@Empty:

Most biztosan nem fogok valami rejtett poént, de Franklin Roosevelt?!

Vagy Kennedynek ilyen humorérzéke lett volna?

 117. tiboru — 2009-07-06 15:07 

@Lófasz Hadnagy:

Szegény Robert… Pedig amikor utoljára találkoztunk, még egészen jó színben volt…

RIP

 116. Empty — 2009-07-06 15:02 

,,Bradlee megemlíti: Kennedy világosan látta, hogy a közelgõ, 1964-es elnökválasztásokon sok kárt okozhat esélyeinek az Onassis kapcsolat. Megkérte feleségét, mondja meg Onassisnak, hogy ne tegye be lábát az Egyesült Államok földjére az 1964-es választások elõtt. Egy másik alkalommal Kennedy arról beszélt, hogy miután bízott az 1964-es választás megnyerésében, kit szeretne utódjának látni 1968-ban. Bradlee kérdésére azt válaszolta: „Eredetileg azt szerettem volna, ha Franklin Roosevelt lenne az utódom, de õ az Onassis jachton tett látogatásával lehetetlenné tetté magát.”

Onassis kapcsolatrendszerének kiépítettségére jellemzõ, hogy amikor Kennedy elnököt meggyilkolták, Onassis a jacht fedélzetén már néhány órával késõbb megkapta a Fehér Ház protokollfõnökének külön telefonhívását, amely a Fehér Házba invitálta temetési díszvendégként.

William Manchester az elnökgyilkosság körülményeivel foglalkozó Egy elnök halála címû könyvében meglehetõsen dermesztõ képet fest a Fehér Ház lakóinak és vendégeinek viselkedésérõl ezekben a végzet teljes napokban. Nem elhanyagolható már az sem, hogy Onassison kívül az egyetlen, a családi körhöz nem tartozó vendég McNamara volt, az amerikai hadügyminisztérium, a Pentagon késõbbi ura, a Ford cég vezérigazgatója, majd utóbb a Világbank vezetõje. Ez önmagában is adhat némi fogalmat a kapcsolatok mélységérõl és arról, hogy mit jelenthetett mindez az Onassis vállalkozások könyvelése számára.

A Manchester beszámoló talán legjellemzõbb, és leginkább visszataszító, epizódja az volt, hogy min nevettek a ház vendégei a temetés küszöbén. „Vacsora utáni kávénál – írja Manchester – hegjelent Robert Kennedy igazságügy miniszter, a meggyilkolt elnök fivére, és elõhúzott egy tréfás dokumentumot, amely szerint Onassis kötelezettséget vállalna arra, hogy vagyonának felét felajánlja Latin-Amerika éhezõ szegényeinek. Az ötletet nagy vidámság fogadta, és ugratták Onassist, hogy írja alá. A hajómágnás végül elõhúzta töltõtollát, a viccokmány alá görög betûkkel odakanyarította a nevét, majd kijelentette, görög betûkkel írt aláírását nem lehet cégszerûnek tekinteni, egyébként pedig azt a töltõtollát használta, amelynek tintája egy idõ múltán láthatatlanná válik…”

Újabb házasság

Ebben az emberi. és politikai atmoszférában bontakozott ki a meggyilkolt elnök szinte „nemzeti intézményként” tisztelt özvegyének és a homályos ügyletekbe bonyolódó milliárdos hajómágnásnak szerelmi regénye. Akárcsak a meggyilkolt elnök, az elnöki tisztségre pályázó következõ Kennedy testvér, Robert is politikailag veszélyesnek tartatta az Onassis kapcsolatot, nem is beszélve a házasságröl. Az 1968-ás elnökválasztást megelõzõ kampány idején kereken megtiltotta sógornõjének, hogy az elnökválasztás idõpontjáig kapcsolatot tartson Onassisszal. Amikor 1968-ban Robert Kennedyt is meggyilkolták, Onassis kommentárja így hangzott: „Ez tragédia Amerika szemára, de Jacqueline most végre megszabadult a Kennedyektõl.”

Ilyen elõzmények után került sor az akkor „világrengetõ” eseménynek számító frigy megkötésére a szmirnai dohánykereskedõ fia és a meggyilkolt Kennedy elnök özvegye között.”

 115. szurikata — 2009-07-06 14:59 

@Rhythmeen:

tiszteletben tartva az elméleted/t, de: és ha ezzel is álcázni igyekeztek a valódi elkövetői kört?

 114. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 14:42 

@tiboru: Nobozmeg, megpiszkáltad a témát, itt az első következmény. Szerintem húzd be a függönyt és ne menj az ablak elé… 😀

 113. Rhythmeen — 2009-07-06 14:36 

sztem abból kell kiindulni, hogy kinek jó, ha az amerikai elnököt látványosan meggyilkolják.

CIA, FBI: ezer lehetőségük lehet arra, hogy az elnököt megfogják, ha mégis a likvidálást választják akkor sem utcai lövöldözést rendeznek, hanem balaeset/betegség/mérgezés.

Külföldi titkosszolgálatok, hazai szélsőségesek: nem mernék bevállalni, mert ha mégiscsak kiderül az igazság, hát elég csúnya következményei lehetnek…

Sztem egy olyan társaság van, akitől nem idegen egy látványos utcai lövöldözéses leszámolás, ez pedig a maffia. Oda dobnék egy voksot.

 112. Empty — 2009-07-06 14:36 

Én továbbra is az asszonyra gyanakszom. A gyilkosság idején már ismerte Onassist, a férjébôl elege volt annak betegsége, s nôügyei miatt is. (Állítólag Roberttel viszonya volt ráadásul.) A kórházban lehúzta jeggyûrûjét, s a halott JFK ujjára húzta.

Esetleg az asszony (Onassis) és a CIA/FBI közösen, avagy akár egymástól függetlenül… (Jó helyszín volt.)

 111. tiboru — 2009-07-06 14:33 

kis off:

Elhunyt Robert McNamara, Kennedy egykori védelmi minisztere.

http://www.hirsarok.hu/node/30043

 110. neménvagyok — 2009-07-06 14:20 

@tiboru:

Én azt hiszem, az általad leírt okok mixtúrájával állunk szemben.

 109. szurikata — 2009-07-06 14:20 

@tiboru:

szerintem 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5 és 2.6 közösen. aktívan és tudatosan 2.1 és 2.3.

🙂

 108. tiboru — 2009-07-06 14:14 

@ricsi_80:

Hm… Meglátjuk. De addig is ha kommentként nyomtok egy sima kommentet azzal, hogy 6.1, akkor utána össze lehet adni (tudom, fapados, de most utólag már nem raknék bele szavazólapot).

 107. neménvagyok — 2009-07-06 14:12 

@Empty:

Aha, így már értem. Tanúk szerint viszont elküldtek onnan embereket reggel óta. És az újságok által megjelentetett utitervben reggel már benne volt (tudtommal).

 106. molnibalage — 2009-07-06 14:09 

@g.i.: Ez persze nem jelenti azt, hogy hinne benne. Jót lehet röhögni a nagy részén, főleg a tálaláson.

 105. Thaddeus Griffin — 2009-07-06 14:08 

A maffiás vonalhoz egy rövid kiegészítést. Ez az egyetlen, amit „beismertek”. Joe Bonnano az önéletrajzi könyvében(amit persze meglehetősen hiroizálva írt)arról beszél, hogy a maffia ölte meg, és ő volt az, aki próbálta megváltoztatni a döntést, de végül a befolyása semmit nem ért, és a tudta nélkül végrehajtották

 104. tiboru — 2009-07-06 14:07 

@Linux fan:

🙂

Nem, tényleg nem tervezek 3.0-t. A Zapruder taglalásáról tényleg megfeledkeztem, de szerintem lesznek önkéntesek, akik megteszik ezt a kommentekben.

 103. Empty — 2009-07-06 14:07 

@g.i.:

Arra gondoltam, hogy nem elôre bejelentett útvonal lévén logikusnak tûnt, hogy kevesebben állnak ott.

 102. molnibalage — 2009-07-06 14:07 

@Blogger Géza: 1991? Az csak idegnyugatató volt a népnek. Gyakorlatilag semmit sem értek technikailag a Patriotok. Hihetetlen, hogy az eset után 18 évvel is ilyen hülyeséget leír valaki…

 101. ricsipók — 2009-07-06 14:06 

@Blogger Géza: Ez egy jó ötlet! Tiboru, tervezed valamikor a szavazás bevezetését? Nagyon érdekes lenne melyik konteonál mi jönne ki.

 100. neménvagyok — 2009-07-06 14:05 

@szurikata:

Nekem is feltűnt. Igaz hogy soha nem is volt rá példa hogy elnököt kabrióval furikáztassanak.

 99. neménvagyok — 2009-07-06 14:04 

@KopaszMercis:

Tiboru kipécéz egy-egy történelmi eseményt amit egyesek vitatnak, és összefoglalja az ez ügyben élő konspirációs elméleteket.

És milyen jól teszi hogy ezt teszi!

 98. szurikata — 2009-07-06 14:02 

@g.i.:

„Since that time, Secret Service agents have been trained to accelerate rapidly out of the area if they even think they hear gunfire.”

ez érdekes lenne, hogy előbb nem gondoltak erre.

 97. neménvagyok — 2009-07-06 14:02 

@Empty:

Nem. És? Nem értem hogy ez mit cáfol? Reggel mégis megírták az újságok Dallasban.

 96. KopaszMercis — 2009-07-06 14:01 

@tiboru:

hat ugy hogy mirol szokott szolni eloszor vagyok itt fogggalmam sincsen…

 95. Empty — 2009-07-06 13:59 

@g.i.:

Az eredeti útvonalban nem szerepelt az Elm Street.

 94. neménvagyok — 2009-07-06 13:57 

A sofőr William Greernek hívták, és két év múlva meghalt – napersze rákban.

Ezt írja róla a wiki:

Some commentators have criticized Greer’s actions during the assassination, noting that he did not accelerate the vehicle to get the president out of danger as soon as he could have. In the confusion after the first shot was fired, the limousine’s brake lights can be seen coming on briefly, slowing the car to almost a walking pace. The vehicle accelerated several seconds later, but by then the fatal shot had been fired. (Since that time, Secret Service agents have been trained to accelerate rapidly out of the area if they even think they hear gunfire.)

Greer did not discuss slowing the car in his statement to the FBI on the night of the assassination, nor did he mention this aspect to the Warren Commission during the official investigation. His testimony seems to deny that he turned to look directly at Kennedy during the shooting, although the Zapruder film shows him doing this. Secret Service procedures in place at the time did not allow Greer to take action without orders from senior agent Roy Kellerman, who sat to Greer’s right. Kellerman has stated that he shouted, „Let’s get out of line, we’ve been hit,” but that Greer apparently turned to look at Kennedy, initiating a fatal delay, before accelerating the car out of the danger zone.[4] As Roy Kellerman told author William Manchester, „Greer then looked in the back of the car. Maybe he didn’t believe me.”[5]

 93. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 13:50 

@g.i.: Tehetek mást? 🙂 Nem azt mondom, hogy nem volt benne, de azt sem, hogy benne volt. Sajna nem tudom biztosan.

Akkor jó, mert arról viszont bizton ki merem jelenteni, hogy baromság. 🙂

 92. szurikata — 2009-07-06 13:48 

@Lófasz Hadnagy:

nem akarom fokozni a vitát, de ha nem szándékosan bénázott, akkor meg az tette oda szándékosan a bénázót, aki odatette.

persze lehet, hogy profi volt, és éppen egy rossz napja volt, de ennek a legkisebb a valószínűsége.

 91. neménvagyok — 2009-07-06 13:47 

@Lófasz Hadnagy:

No, azért fontosnak tartom újra kijelenteni hogy ő nem lőtt! :o)

 90. neménvagyok — 2009-07-06 13:46 

@Lófasz Hadnagy:

Rám hagyod? :o))

 89. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 13:45 

@g.i.: Rendben.

 88. neménvagyok — 2009-07-06 13:43 

@Lófasz Hadnagy:

Ha összeesküvés volt – márpedig sztem az volt – akkor benne volt. Sarkalatos pont volt.

 87. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 13:38 

@g.i.: Oké oké, nincs vita köztünk. Mindössze arra próbálok magyarázatot találni, hogy miért cselekedett úgy a sofőr, ahogy. Márpedig sokkal valószínűbbnek találom azt a verziót, hogy szimplán bénázott, nem pedig szándékosan lassított, esetleg mert benne volt a buliban. Tudod, Occam borotvája…

 86. neménvagyok — 2009-07-06 13:35 

@Lófasz Hadnagy:

Sokkal több lövés volt, valószínűleg kb 13 (!!)

És az utolsót kapta homlokra JFK. Ez több másodperc, és pl Conallyn látszik is amikor meghallja az első lövést, ami senkit sem talált el, egy alagút falába fúródott, és megsebzett a sziléánkjával egy nézelődőt.

Már akkor gyorsítani kellett volna, ha profi az a sofőr.

 85. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 13:34 

@g.i.: Mentség a fenét, mindössze lehetséges magyarázat.

 84. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 13:33 

@g.i.: Ezt már valahol kivesézték páran és bőven akad benne hamis, belemagyarázós, valamint csúsztatós dolog. Mellesleg arra épül, hogy L.H.O. volt a tettes, amit kb. senki sem hisz el.

 83. neménvagyok — 2009-07-06 13:31 

@Lófasz Hadnagy:

Ez nem mentség. Az első lövés után el kellet volna onnan porolnia ezerrel.

Különben meg még egy érdekesség: feltűnt valakinek hogy egész Dallasban emberek tömegei álltak az út mellett, de az Elm streeten épp csak páran? Nos onnan – és csakis onnan – ügynökök zavarták el a nézelődőket.

Miért?

 82. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 13:29 

@szurikata: Ez jogos, de nem tudhatjuk, hogy mit látott a sofőr az egészből. Ugye, elvileg J.F.K. ez első lövést tesre kapta, a másodikat torokra. Vélhetően Connally kormányzó és neje is hátrafordultak, simán betakarhatták az elnököt, tehát jópár másodpercig fogalma sem volt a sofőrnek, hogy mi a frász történt/történik. Aztán amikor látta J.F.K. fejét szétrobbanni tudatosult benne a dolog és odalépett a limónak.

 81. neménvagyok — 2009-07-06 13:29 

@szurikata:

Sőt – ha jól tudom – amikor megérkeztek Washingtonba, a koponya leszakadt hátsó részét azzal akarták magyarázni, hogy azt már a dallasi kórboncnokok csinálták.

 80. neménvagyok — 2009-07-06 13:27 

Abraham Lincolnt 1846 -ban beválasztják a Kongresszusba.

John F. Kennedyt 1946 -ban választják be a Kongresszusba.

Abraham Lincolnt elnökké választják 1860-ban.

John F. Kennedyt elnökké választják 1960-ban.

Mindketten nagy gondot fordítottak az emberi jogokra.

Mind a két elnök felesége elvesztette a gyermekét, amíg a Fehér Házban laktak.

Mindkét elnököt pénteken lőtték le.

Mindkét elnököt fejbe lőtték.

Kezd egyre különösebbé válni?

Lincoln titkárnőjét Kennedynek hívták.

Kennedy titkárnőjét pedig Lincolnnak.

Mindkettővel egy déli állambeli végzett.

Mindkét elnököt egy déli születésű elnök követte, akit Johnsonnak hívták.

Andrew Johnson, aki Lincoln utóda volt, 1808-ban született.

Lyndon Johnson, Kennedy utóda pedig 1908-ban született.

Mindkét merénylő a hármas nevén ismert.

John Wilkes Booth, Lincoln gyilkosa, 1839-ben született.

Lee Harvey Oswald, Kennedy merénylője pedig 1939-ben.

Mindkettőjük neve 15 betűből áll.

Akkor most kapaszkodj meg a székedben!

Lincolnt a ‘Ford’ nevű színházban ölték meg

Kennedy autója, amiben megölték egy ‘Lincoln’ volt, amit a ‘Ford’ cég gyártott.

Lincolnt egy színházban ölték meg, a merénylője elfutott, majd elbújt egy raktárépületben.

Kennedyt egy raktárépületből lötték le, a merénylője elfutott és elbújt egy színházban (moziban).

Booth és Oswald is merénylet áldozata lett még a tárgyalás előtt.

És a végső rúgás…

Lincoln egy héttel a merénylet előtt Monroe-ban volt, Maryland államban.

Kennedy egy héttel a meggyilkolása előtt Marilyn Monroe-val volt…

Érdekes?

 79. szurikata — 2009-07-06 13:24 

@Lófasz Hadnagy:

az első lövésnél már gázt kellett volna adnia. egy ilyen sofőrt úgy kellene trenírozni, mint egy testőrt vagy egy katonát, azaz ha bármi történik, neki azonnal tudnia kéne, hogy mit kell csinálnia, nem engedhető meg az ilyen meglepődés-lefagyás.

 78. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 13:19 

@g.i.: Naná, hogy hátrafordult, hallotta gondolom hogy Jackie/Mrs./Mr. Connally/egyéb testőr sikítozik/ordibál, vagy a golyók becsapódását. Azt is simán megértem, hogy lassított, mert egyfelől meglepődött és lefagyott, másfelől meg amikor Jacie elkezdett hátrafele kimászni a csomagtartóra, egy kövér gázadás esetén a first lady úgy lefejelte volna az Elm Street flaszterét, hogy nem csak az elnök kiloccsant agyvelejének látványát ismerhette volna meg a nagyérdemű.

 77. szurikata — 2009-07-06 13:18 

@g.i.:

igen, és a Zapruder-film alapján láttak is valamit megcsillanni „ott-tájt”, de kiderült, hogy az csak a mellette ülő haja volt, vagy vmi ilyesmi.

az mondjuk nagyon durva szerintem, hogy a sofőr nem tette a dolgát, és az is, hogy egy olyan ember végezte a boncolást Washingtonban (!) (tényleg, ez is egy olyan részlet, amiről nekünk kell beszélnünk, hogy a cia erőszakkal elkobozta a holttestet a dallasi kórházból, pedig minden emberölés utáni boncolást ott kell elvégezni, ahol az eset történt), aki még előtte soha nem csinált ilyet.

 76. neménvagyok — 2009-07-06 13:18 

„Tetőről készül az ősgonosz terv,

sátán romja hullik a nagyságra.

Halálával ártatlant vádolnak,

a bűnös megbúvik a fa megett.”

(Nostradamus)

———————————

Ez is utólag íródott? Tudja valaki?

 75. neménvagyok — 2009-07-06 13:13 

@Lófasz Hadnagy:

A sofőr tényleg hátrafordult az utolsó lövés előtt, és ahelyett hogy gyorsított volna, szinte le is állt, de azért ez valóban túlzás.

 74. ToMorgan — 2009-07-06 13:01 

Na, adja magát a következő poszt, a FED-et körüljárhatná Tiboru a közeljövőben.

 73. Blogger Géza — 2009-07-06 12:57 

@ricsi_80: Holtversenyben a Bormanossal. Pont akkor kezdett el merényelni? Teljesen értelmetlen, Kennedynek már nem sok köze volt a világháborúhoz. Jó lenne, ha leheten szavazni, ki mit tart hihetőnek.

 72. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 12:54 

Meg a másik: a vonatkozó indexes topicon (forum.index.hu/Article/showArticle?t=9034051) valaki behozta, hogy Drábik „elmebeteg” Jani bácsi szerint a sofőrje átnyúlt a saját vállán hátrafele és egy pisztollyal lőtte fejbe J.F.K.-t. És ezt halál komolyan gondolja!!! Azóta, ha valaki csak megemlíti D.E.J.-t (hát még ha hivatkozik is rá), harsányan röhögve fakadok.

 71. Blogger Géza — 2009-07-06 12:53 

@molnibalage: Azért Szaddam Scud rakétái ellen jól jött az amcsi segítség.

 70. Blogger Géza — 2009-07-06 12:50 

@japitaki: Hogyhogy a „semmiből”? Miből kéne pénzt csinálni? Ilyen értelemben az összes modern pénz a „semmiből” van, mióta az aranyfedezeti rendszer összeomlott.

 69. Lófasz Hadnagy — 2009-07-06 12:34 

Valahol, valamikor olvastam valami olyasmit, hogy állítólag valami mittoménki varázsló/sámán/druida megátkozta az egyik Kennedy felmenőt, hogy minden hím leszármazottja csúnya/erőszakos, de mindenképpen idő előtti halált fog halni. Az a tréfás, hogy ezt már JFK megölésekor is susmorogták mindenféle elborult ezo körökben, de igazán csak RFK halála után kapott szárnyra (ifjabb John repülőgépszerencsétlensége pedig rátett egy lapáttal).

 68. saking — 2009-07-06 12:29 

@szurikata: van benne valami. habár szerintem Clinton még próbálkozott az elején, aztán a Monica-üggyel megmutatták, hogy egy nővel is képesek megbuktatni, s utána báb volt..

 67. saul — 2009-07-06 12:24 

Kedves @tiboru, nagyon felvan dobva. Igazán teccik, megint. Mivel sehol nem találok emil végzödést, kérhetném, hogy Te küldj egyet?

 66. huncut_kata — 2009-07-06 12:19 

Így női szemmel nézve is ez az Oswaldné elég szép teremtés (kicsit Marozsán Erikára hasonlít)

 65. szurikata — 2009-07-06 12:18 

@anon:

szerintem Obamát nem kell félteni, én legalább is elhiszem, amit JFK-ről mondanak, hogy ő volt az utolsó igazi elnök (azaz nem egy báb).

 64. saking — 2009-07-06 12:13 

@Linux fan: valóban, a Zapruder film kimaradt. az szerintem a 2.1 és 2.2-be illik a film, mint bizonyíték. viszont egyenesen megcáfolja Oswaldot, mint egyedüli elkövetőt!

 63. saking — 2009-07-06 12:11 

@qwertzuiop1: a Skull and Bones-ról és hasonlókról lásd Antony Sutton: Amerika titkos intézménye c. művét. Amennyiben valakit érdekel, és nem találja a gugliban, elküldöm privátban, 380 kilós .doc

 62. Linux fan — 2009-07-06 12:10 

Izgalmas poszt lett ez is, tiboru, de kicsit rövidke. A Zapruder-filmet pl. nem is részletezted, pedig az első részben meg lett ígérve, hogy visszatérsz rá…

Ugye, hogy lesz 3. rész, csak úgy teszel, mintha nem lenne?!

 61. szurikata — 2009-07-06 11:54 

@Fedor:

„Amúgy a CIA-s vonallal kapcsolatban hallottam emelgetni Bush senior nevét is, mint aktív közreműködő… ”

ha érdekel, ez erről szól (ua, mint amit már az 1.0-ban is belinkeltem):

video.google.com/videoplay?docid=4330031689287456187&ei=qOVRSpv4EJSw2QKbz7i-AQ&q=jfk+ii+the+bush+connection

 60. qwertzuiop1 — 2009-07-06 11:38 

Jó kérdés. Ez az általam másodiknak linkelt lista pedig különösen érdekes. Az utolsó elnök rajta:

45 Arnold Schwarzenegger, 2013- R

:)))

Attól, hogy titkos, még nem biztos, hogy a taglista is titkos. A lényeg, hogy a tevékenysége teljesen kizárja a külvilágot. A Skull and Bones pl. a Yale egyetem területén működő… nem tudom minek nevezzem, talán diák közösség.

 59. molnibalage — 2009-07-06 11:34 

@anon: „Izrael puszta léte függ az amerikai támogatásoktól mind a mai napig.”

Hát ez erős túlzás. Gazdaságilag nem nagyon van szükséges rá és ma már nincs kedvezményes fegyverszállítás sem sőt, Izrael is ad el cuccot a jenkiknek és másnak is.

Katonailag az összes ellenséges beállítottságú arab országnak nincs együttesen elég ereje ahhoz, hogy Izrael számára komoly fenyegetést jelentsen.

 58. Rhythmeen — 2009-07-06 11:32 

és honnan tudják rólam, hogy egy titkos társaság tagja vagyok, ha maga a társaság is titkos?

 57. qwertzuiop1 — 2009-07-06 11:29 

 56. qwertzuiop1 — 2009-07-06 11:20 

@saking:

A lényeg szerintem ebben van:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Skull_and_Bones_members

De biztos van még sok másik is.

 55. sertésmájkrém — 2009-07-06 11:18 

@japitaki: Jó ez a videó azt sajnálom, hogy nem csak a tényekre szorítkozik, bár tudom, az amerikai lelkivilágnak szüksége van erre a színpadiasságra.

Ha valaki képest ettől elvonatkoztatni a mai pénzügyi rendszer alapjait tökéletesen megismerheti. 🙂 Meg a saját helyzetét is ebben…

Érdemes, mára részei vagyunk ennek, évekre előre eladva a munkánk és értékeink a semmiből teremtett pénzért.

közben megtaláltam magyarul is:

bank.freeblog.hu/

http://www.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY

 54. saking — 2009-07-06 11:15 

@qwertzuiop1: és a titkos társaságok tagjairól van valahol egy lista?

 53. sertésmájkrém — 2009-07-06 11:12 

@ricsi_80: Azért gondolj csak bele ennek a súlyába meg esetleg tájékozódj milyen hatalmat biztosít ez a gazdasági rendszer pl a fed vezetőinek. A valódi hatalom az ő kezükben van, az usa nekik adózik és tartozik gyakorlatilag a semmiért cserébe csak úgy mint az egész világ mostanra.

Melyik elnököket tették el láb alól az USA történetében és mi is volt a közös bennük? 🙂

 52. ricsipók — 2009-07-06 11:05 

Érdekes, számora pont ez a jegybankos (2.3) verzió a legkevésbé hihetőbb.

 51. sertésmájkrém — 2009-07-06 11:00 

2.3

„Felháborodásukban kollegiálisan osztozott a világ jegybankjainak jelentős része, ugyanis Oslótól Buenos Airesig minden bankár tudta, hogy ha ez Kennedynek bejön, minden állam- vagy kormányfő követendő példát fog látni a nemzeti bankok és a pénzügyminisztériumok közötti munkamegosztás újragondolásában.”

Pontosan, ezzel nem viccelnek a valódi hatalom kicsúszott volna a kezükből. Ehhez képest az összes többi változatban szereplő indokok eltörpülnek. Nem mellékesen az összes, ebben a témában Kennedyhez hasonló nézeteket valló, befolyásos ember (USA elnök) is így járt.

 50. ricsipók — 2009-07-06 10:59 

Egyébként gratulálok hozzá, nagyon jó post, a blog pedig az egyik kedvencem.

 49. qwertzuiop1 — 2009-07-06 10:55 

Egy nagyon fontos (mostanában sokat emlegetett) verzió kimaradt. Az NWO helyi végrehajtói voltak, mivel JFK egy olyan alkotmány-kiegészítést szeretett volna elfogadtatni, ami szerint olyan ember nem lehetett volna az USA elnöke, aki tagja, vagy tagja volt egy titkos társaságnak. Ez ugye elég rendesen átrendezte volna az utána következő elnökök listáját… Amúgy ez a törekvése a FED jogainak megnyirbálásával is egybevág – ha felismerte az összefüggést.

Itt a beszéde amiből az egész elmélet kiindult:

http://www.thepowerhour.com/news3/jfk_speech_transcript.htm

 48. ricsipók — 2009-07-06 10:52 

Aki Oswald Szovjetunióbeli éveire kiváncsi, ajánlom Norman Mailer: Oswalad cimű könyvét (magyarul is megjelent). Ott elég részletesen ir, nem csak erről, hanem Oswald egész életéről.

 47. gólhaj — 2009-07-06 10:45 

az ufós kemény volt…e.t. nem csinálna ilyet.

 46. Gyalogtank666 — 2009-07-06 10:44 

A Martin Bormann elmélet alapvető hibája, hogy 1998 -ban megtalálták Bormann csontjait Berlinben, mint kiderült tényleg meghalt még ’45 -ben, így nem igazán szervezhetett semmit sem.

 45. neménvagyok — 2009-07-06 10:36 

Ennyien vagytok most itt:

131

Hinnye! :o)

 44. Aquarius — 2009-07-06 10:33 

Sokkal fontosabb kérdés, hogy Ki ölte meg Bambit?

 43. Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor — 2009-07-06 10:31 

Nem kérdezzük. Kimondjuk. Petőfi eltünése. A csodaszarvas-összeesküvés. 😉

 42. Fedor — 2009-07-06 10:30 

@tiboru: „De lesz még; van is elképzelésem az egyikről – de nem kérdezzétek, mert még műhelytitok 🙂 ”

Esetleg az, hogy ki lőtt rá a rendőrpalotára? Mert abban már megelőztelek 🙂

fedor.blog.hu/2009/02/12/melyik_osszeeskuves_elmelet_igaz

Amúgy a CIA-s vonallal kapcsolatban hallottam emelgetni Bush senior nevét is, mint aktív közreműködő…

 41. szurikata — 2009-07-06 10:24 

@tiboru:

„Szerintem a nagyon sok pénz minden esetben helyettesítheti a hiányzó módszert, eszközt és módot, s nem csak a JFK-ügyben :-)”

na igen, így frappáns. 🙂

@japitaki:

„Itt van egy beszéde ami talán elösegitette a merénylet szükségeségét.”

valahol azt olvastam (lehet, hogy csak egy kommentben), hogy ezt a beszédet az oroszoknak/kommunistáknak címezte, illetve róluk beszél, tud erről valaki valamit?

 40. tiboru — 2009-07-06 10:12 

@g.i.:

Á, nem; azok jöhetnek ide, a kommentek közé.

 39. tiboru — 2009-07-06 10:11 

@gyozop:

Köszi; a móri nyolcas ölést és a MA-240-es járatot már feldolgoztam, na meg a román forradalmom is hordoz magában magyar szálakat.

De lesz még; van is elképzelésem az egyikről – de nem kérdezzétek, mert még műhelytitok 🙂

 38. tiboru — 2009-07-06 10:08 

@KopaszMercis:

Mármint hogyhogy milyen?

 37. kaboca36 — 2009-07-06 10:08 

JFK megprobált a NEW WORLD ORDER ellen fellépni, szabadságot akart adni az emebereknek semmi mást.

Itt van egy beszéde ami talán elösegitette a merénylet szükségeségét.

http://www.youtube.com/watch?v=DxnpujfanUM&feature=related

A FED irányit mindent, mostanra az USA semmi más csak adóságban úszó tönkrement ország. 70 trillions dolcsi adósság

mi is a dollár? itt megtudhatod hogy kreállnak pénzt a semmiböl

http://www.youtube.com/watch?v=ThXpjmfyiMQ&feature=fvw

 36. KopaszMercis — 2009-07-06 10:05 

milyen blog ez?

 35. gyozop — 2009-07-06 09:59 

Nagyon jó blog. Jöhetnének magyar témák is.

 34. KopaszMercis — 2009-07-06 09:53 

@tiboru:

nekem tetszett majd az 1.0-at is elolvasom de marha hosszu

respekt hogy ilyenbe energiat fektetel!

 33. neménvagyok — 2009-07-06 09:52 

@tiboru:

Azt hittem a 3.0-ban a furcsa részletek összegyűjtése következik.

Hmmm…?!?

 32. nevetőharmadik — 2009-07-06 09:41 

Csodálom, hogy még senki nem nyögte be Edward Morgan Blake-et, láttam egy tudományos filmben 😀

 31. tiboru — 2009-07-06 09:40 

@lc314:

A csaj férje a washingtoni nyugatnémet nagykövetségen dolgozott, az ottani katonai attasé-irodában.

Helena úgymond unatkozott és „betévedt” a Quorum Clubba, ahol – persze véletlenül – megismerkedett JFK-val (tán még az elnökké választása előtt, az 1960-as kampányidőszakban).

Így kell ezt csinálni…

 30. tiboru — 2009-07-06 09:37 

@KopaszMercis:

Te be mertél volna vállalni egy 3.0-t egy ilyen lelkes olvasóközönség előtt?

Én nem 🙂

 29. anon — 2009-07-06 09:34 

Ez az Izrael-vonulat nagyon is lehetséges. Köztudott, hogy a Moszad a világ egyik legjobb (ha nem a legjobb) titkosszolgálata, az is, hogy Izrael puszta léte függ az amerikai támogatásoktól mind a mai napig. Ha Kennedy nyit az arabok felé, az hatalmas biztonsági kockázat Izraelnek.

Akár most Obama nyitása. Van egy fogadásom arra, hogy ha így folytatja, ő sem ágyban, párnák közt szenderedik jobblétre 🙂

 28. Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor — 2009-07-06 09:33 

Az nincs meg valahol, hogy találkoztak először HR és JFK?

 27. KopaszMercis — 2009-07-06 09:28 

fudegeci hosszu..

 26. tiboru — 2009-07-06 09:27 

OFF

Amúgy meg az a Helena Rometsch nem tűnik rossz bringának, a kontyától eltekintve.

 25. tiboru — 2009-07-06 09:25 

@szurikata:

Szerintem a nagyon sok pénz minden esetben helyettesítheti a hiányzó módszert, eszközt és módot, s nem csak a JFK-ügyben 🙂

 24. szurikata — 2009-07-06 09:22 

@saking:

„az indítékuk megvolt rá, kidolgozott módszerük, eszközük és módjuk azonban nem volt.”

attól függ, milyen összefonódásokat sejtünk a háttérben, illetve mennyire vesszük komolyan, hogy ők mozgathatják a szálakat.

 23. kaboca36 — 2009-07-06 09:21 

mindenkép belsö szervezetett kell keresni pl.:CIA ==> FED, hiszen a boncolásnál is megtévesztö informáciokat hoztak.

A kocsi mellett halado testörök hátra martadtak amint befordultak az utcába, igy teljesen szabadon hagyva az elnököt.

és persze a nyomozás sem ugy haladt ahogy kellet volna…

 22. saking — 2009-07-06 09:10 

@tiboru: de. a FED 1913-tól létezik. egyébként érdekes konteo a FED szerepe is. nekem az a véleményem, mint a többinél. nem hiszem, hogy ők voltak, de lehet, hogy egyes körök tudhattak arról, hogy készül valami, és segíthettek ebben-abban, ha tudtak, mert érdekük volt. az indítékuk megvolt rá, kidolgozott módszerük, eszközük és módjuk azonban nem volt.

 21. Adaptive-Biocinetic-Reactive-Ablative-QuantumArmor — 2009-07-06 09:10 

Hmm, nem rossz. Csak két kérdés: Miért ne lehetne mind igaz, egyszerre? Honnan tudjuk, hogy JFK meghalt?

 20. tiboru — 2009-07-06 09:09 

@limbekcs:

Talán nem véletlenül 🙂

A Quorum állítólag három dologról volt híres az ötvenes-hatvanas évek Washingtonjában:

1.) A francia konyhájáról

2.) A skót whiskyjeiről

3.) A 250 dolláros (vegyes nemzetiségű) konzumhölgyeiről

 19. Muad\'Dib — 2009-07-06 09:04 

@Muad\’Dib:

Tehát helyesen úgy hangzik, hogy a magánbankok (akár a mostani Fed) már a Lincoln gyilkosságnál is felmerültek, mivel a Greenback állami felügyeletbe helyezte volna a pénzkiadást.

 18. Muad\'Dib — 2009-07-06 09:02 

@tiboru:

Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Nem közvetlen a Fed , mint szervezet merült fel, hanem a magánbankok, mivel a pénzkibocsátás akkor is az ő kezükben volt. Mint ahogy a Fed is lényegében magánbankok gyűjteménye.

 17. tárhejj — 2009-07-06 08:59 

Hmmmm… Nem rossz.

 16. limbekcs — 2009-07-06 08:57 

washingtoni Quorum Club? hát ezt elsőre Quromnak olvastam, lol

 15. tiboru — 2009-07-06 08:56 

@Muad\’Dib:

Hm, a FED-et nem csak 1913-ban hozták létre?

 14. tiboru — 2009-07-06 08:52 

@tiboru:

Helyesbítés: Mae Brussell csak erőltette, mert vagy hús éve halott.

 13. Muad\'Dib — 2009-07-06 08:50 

Megjegyzem, a Fed neve, nem is alaptalanul, már a Lincoln gyilkosságnál is felmerült, mivel meg kívánta tartani a Greenback-et, a bankoktól független dollárt.

 12. tiboru — 2009-07-06 08:49 

@spájdernecc:

A nácis verziót egy Mae Brussell nevű „szakértő” erőlteti, illetve a Kenn Thomas – William Torbitt szerzőpáros a „NASA, Nazis and JFK: The Torbitt Document and the Kennedy Assassination” című könyvben.

Állítólag egy orosz ex-kágébés (Mihail Lebegyev) is írt egy egész könyvet erről a változatról.

 11. spájdernecc — 2009-07-06 08:41 

ugyan Tiboru!

nem gondolod komolyan, hogy az Amerikai Kaktusztermesztők Klubjának nem volt nyomós oka Kennedy-klán gyengítésére?

Mindenesetre annyi mindent összeírtak már az üggyel kapcsolatban, hogy TALÁN az összes titkosított anyag nyilvanosságra kerülésekor tudjuk meg a frankó felét.

A Bormannos verzióval viszont még nem találkoztam, köszi 🙂

 10. saking — 2009-07-06 08:30 

@molnibalage: Oswald 1958 novembere és 1959 szeptembere között a kaliforniai El Toro Haditengerészeti támaszponton szolgált. Előtte azon a japán Atsugi Légitámaszponton volt, ahonnan a szupertitkos U2-es gépek Kína fölé indultak felderítő utakra. Katonai hagyományokkal rendelkező családból származott (egyik bátyja a haditengerészetnél, a másik a légierőnél szolgált). A Warren-jelentésben szerepel két dokumentum, a címeik: „Oswald hozzáférhetett a U2-es gépekkel kapcsolatos információkhoz” (931. számú dokumentum, eredetileg „Oswald’s Access to Information about U2.”) és „Oswald hivatalos CIA-dossziéjának másolata” (392. számú dokumentum, eredetileg „Reproduction of Official CIA Dossier on Oswald.”). A seregnél eredetileg radarkezelőnek képezték ki. Az El Toro bázison oroszból nyelvvizsgázott.

Na ezeket rakjuk össze: azt kapjuk, hogy nagyon valószínű, hírszerző munkát végzett.

És akkor: a nyelvvizsga után 5 hónappal leszerelési kérelmet adott be, anyja egészségi állapotára hivatkozva. Utána csupán 3 napot töltött az anyjával, majd New Orleansbe utazott. Innen hajóval ment Angliáig (a hajójegyet attól a cégtől vásárolta, amelynek igazgatója Clay Shaw new orleansi üzletember, alias Clay Bertrand, feltehetően CIA-kollaboráns, Jim Garrison ellene indított bűnvádi eljárást a Kennedy-elleni összeesküvés megszervezése vádjával). 1978-ban James Wilcott CIA gazdasági tiszt egy szenátusi különbizottság előtt eskü alatt azt vallotta, hogy Oswaldot a CIA még a katonaságnál szervezte be azzal a céllal, hogy a Szovjet Unióban kettős ügynökként működjön.

Oswald Moszkvában meglehetősen feltűnően jelezte, hogy „disszidens”, az amerikai nagykövetségen leadta az útlevelét és közölte, hogy felajánlotta az oroszoknak a haditengerészetnél szerzett értesüléseit, de még azokat a titkokat is, amelyeket az amerikai haditengerészet szigorúan titkos radar akcióiról tudott. Ennek ellenére az FBI (Edgar Hoover személyesen) úgy döntött, hogy tesznek semmilyen lépést Oswald ellenében, mert a moszkvai amerikai nagykövetség azt jelentette róla, hogy tiszta. 1960 januárjától Minszkben dolgozott, egy radargyárban. 1961 februárjában ismét jelentkezett a moszkvai amerikai nagykövetségen, és közölte, hogy haza szeretne térni. Az Amerikai Egyesült Államok erre a célra (értsd: a hazautazásra) 436 USD-t utalt át neki. Megjegyzendő: a Külügyminisztérium szabályzata szerint ilyen kölcsönt csak olyan személy kaphat, akinek „lojalitása az Egyesült Államok iránt megkérdőjelezhetetlen.”

Oswald végül 1962 augusztusában tért haza a Szovjetunióból, Marina Pruszakovával és lányával. (Jim Garrison azt írja, hogy Pruszakova apja KGB belbiztonsági alezredes volt, más források viszont arról írnak, hogy az apja a II. világháborúban meghalt. Van szó mostohaapáról, de én sehol nem találtam utalást a KGB-re vagy valamilyen más névre.)

 9. dissou — 2009-07-06 08:29 

Klassz az iras, de a Szabadsagot Svajcnak ala belinkelhetned ezt:

http://www.ujparduc.hu/zene/Szabadsagot_Svajcnak.mp3

 8. molnibalage — 2009-07-06 07:59 

@tiboru: És mit dolgozott ott?

 7. tiboru — 2009-07-06 07:54 

@molnibalage:

Bizony; ez nem konteó 🙂

 6. molnibalage — 2009-07-06 07:31 

@saking: Oswald tényleg a SZU-ben élt és távozott onnan egy szovjet állapolgárral?

 5. saking — 2009-07-06 07:29 

@tiboru: nos az összefüggés létező. bizonyítani nem bizonyít semmit, lehetett véletlen is ettől a helyszín és a cselekmény, bár nem valószínű, ha azt vesszük figyelembe, hogy utólag az ilyen utalásokat, nyomokat mind-mind ködösíteni, eltűntetni próbálták. de ha indítékokat keresünk, akkor a polgármester édestestvérének minden oka megvolt Kennedyt máshol látni, mint a Fehár Házban. így például sokkal érthetőbb az útvonalmódosítás is.

 4. szurikata — 2009-07-06 07:27 

köszönjük a folytatást!

számomra az egyik legárulkodóbb dolog, amit a dallas63 oldalán is fellelhető 9 részes dokumentumfilmben mond valaki, hogy először is három lövésről beszéltek, de akkor még három találatról, majd amikor kiderült, hogy volt egy elhibázott lövés is, továbbra is ragaszkodtak a három lövéshez (ha már egyszer Oswald három töltényhüvelyt hagyott maga után..)

ezért aztán a 2-es csoport kizárhatatlannak tűnik.

 3. molnibalage — 2009-07-06 07:20 

A stíluson kifeküdtem.

„betelt a havannai rumospohár”

🙂

 2. tiboru — 2009-07-06 07:09 

@saking:

Ezt a polgármesteres összefüggést nem is tudtam; köszönöm a kiegészítést!

 1. saking — 2009-07-06 06:31 

Köszönjük a második részt. Kezdeném azzal, hogy Oswald lőtt-e…

1. letartóztatásának napján Oswaldon elvégezték a nitrátvizsgálatot, és ez bebizonyította, hogy a megelőző 24 órában nem sütött el lőfegyvert. Ez tény, de a merényletet követő 10 hónapig titokban tartották (forrás: Jim Garrison könyve)

2. a Mannlicher-Carcano puskán (amelyet állítólag Oswald a gyilkossághoz használt) nem találtak Oswaldtól ujjlenyomatot.

3. ugyanezen puskával az FBI mesterlövészei képtelenek voltak célbalőni, annyira rossz, nem beállított puskának bizonyult!

Visszatérnék arra is, hogy ki módosíthatta meg az elnöki konvoj útvonalát, az eredetiben ugyanis nem szerepelt az Elm Street – az eredetit meg leközölte több aznap reggel megjelent lap is, pl. a Dallas Morning News. Ha viszont az eredetitől eltérő útvonalon haladtak, a Houstonról az Elm Streetre kanyarodva a konvoj kb. 20 km/h-s sebességgel haladt, ami ideális volt a célzáshoz. Mivel utólag a bizonyítékok sorában is kikockázták a 22.-i újság címlapján a fotót, egyértelmű, hogy el akartak titkolni valamit. Na de kinek állt módjában módosítani az útvonalat? A dallasi polgármester akkoriban bizonyos Earle Cabble volt, akinek édestestvére az a Charles Cabble tábornok, akit maga Kennedy tett a disznó-öbölbeli kudarc felelősévé és személyesen kérte fel, hogy adja be a lemondását a CIA igazgatóhelyettesi posztjáról, még 1962 januárjában.

Oswald nem azért tartózkodott Oroszországban, hogy onnan magának feleséget hozzon, vagy mert osztotta a nagy szovjet elméletet – ellenkezőleg: az amerikai hírszerzésnek dolgozott. Bűnbak volt ő a javából, szándékosan készítették elő az orosz hátteret, a kubaiakkal való együttműködést, hogy később legyen akire újjal mutogatni. A posztban nagyon szépen vázolta tiboru, hogy milyen sokaknak volt a terhére Kennedy (és itt nem az ufókra vagy a maffiára gondolok elsősorban). Izrael magasrangú, befolyásos emberei, a CIA egyes klikkjei, az FBI egyes emberei, a hadsereg egyes emberei mind-mind az mellett lehettek, hogy távozzon, így könnyű volt támogatást szereznie az akcióhoz annak a csoportnak, aki végül rászánta magát a merényletre. Meglehet, hogy sokan nem is tudtak a „segítségek” közül a merényletről, előfordulhat pl., hogy a dallasi polgármesteri hivatalnál, vagy a dallasi rendőrségnél csak kis szivességet kértek annak érdekében, hogy Kennedyt „megbuktassák”, mint elnököt, de utólag már senki sem mert volna jelentkezni, hogy tud erről vagy arról, mert 1. tudta, hogy bűnrészes; 2. látta, hogy hullanak a szókimondók, mint a legyek; és 3. látta, hogy kik állnak az ügy mögött (értsd: az egész washingtoni elit, egészen magas körök).

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök