2012-03-29–12:00

Villámkonteó 11.0 – A Schmitt-konteó

Bármennyire is megpróbáltunk kimaradni a napi belpolitikai aktualitások orrfacsaró kigőzölgéseiből, az események maguk alá temették a Konteóblog arisztokratikusnak szánt távolságtartását.

A Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának ma délelőtti döntése (melynek értelmében – rövid vita után – 16:2 arányban javasolják az elnök doktori címének visszavonását) áttörte zsigeri ellenkezésünket, s mivel már többen kértétek a téma felbukkanását, ismételten kénytelenek voltunk fejet hajtani a tömegek nyomása előtt.

Ars poeticánknak megfelelően mai villámkonteónk nem kíván állást foglalni sem SP kisdoktorijával, sem az egyetemi szenátus ma délutánra várható végleges döntésével kapcsolatban, elvégre a pálcatörés továbbra sem szerepel szervezeti és működési szabályzatunkban. Ezek a gátak azonban rátok nem vonatkoznak, úgyhogy (a civilizált emberi megnyilvánulások keretein belül) az eseményeket szabadon kommentelhetitek a poszt végén.

1.) Történeti tényállás

Noha biztosan mindenki emlékszik a kronológiára, azok kedvéért, akik az elmúlt bő két hónapot egy elefántcsonttoronyban vagy borpincében töltötték, netán egy párhuzamos univerzum hétköznapjait morzsolgatták (no meg a jövő konteósai számára, akik nem akarják feltúrni az archívumokat ezért a piszlicsáré történetért), most összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat

A botrány kereken 80 nappal ezelőtt tört ki, amikor a hvg.hu egyik külső munkatársa (bizonyos György Miklós) nyilvánosságra hozta (állítólagosan több hónapnyi) kutatásai eredményét. Az újságíró nem többet és nem kevesebbet állított, mint hogy Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság (később: Magyarország) első számú közjogi méltósága, a köztársasági elnök 1992-ben írt doktori disszertációjának (Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése) mintegy 80%-a egy (azóta már elhunyt) bolgár szerző munkájának fordítása. Ezt (alig egy hét múlva) az Index azzal fejelte meg, hogy a maradék 20% döntő hányada is plágium: egy német sportszociológus tanulmányából emelték át.

Az elnök sokáig hallgatott, majd (elég vérszegényen) védekezett is egy kicsit, szinte a teljes jobboldal kiállt mellette, de a nyomás egyre erőteljesebbé vált a Sándor-palotán. Bő hónappal ezelőtt felállt egy vizsgálóbizottság, amely két nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra azon többségi véleményét (egy különvéleménnyel), mely szerint Schmitt Pál plagizált ugyan, de a felelősség azt a felsőoktatási intézményt terheli (akkoriban a Testnevelési Egyetemet), ahová a disszertációt benyújtották, merthogy nem figyelmeztette a doktoranduszt a hibákra.

És akkor elérkeztünk a mai napig, amikor a Semmelweis Egyetem (ahová a Magyar Testnevelési Egyetem 2000-ben integrálódott) Doktori Tanácsa úgy döntött, ahogyan azt a bevezetőben írtuk.

2.) Törvényi tényállás

A hatályos jogszabályok alapján a magyar köztársasági elnököt az Országgyűlés többsége választja (ahogyan az SP-vel is történt 2010 nyarán). Jelölni ugyancsak a parlamenti képviselők jelölik. Lemondása esetén a Házban vitát kell rendezni, majd – ha ezt követően is fenntartja lemondási szándékát – távozhat a hivatalából. Helyét (ideiglenesen) az országgyűlés elnöke (per pillanat: dr. Kövér László) veszi át, majd 30 napon belül a parlamentnek új elnököt kell választania, a már említett szabályok alapján.

3.) A konteók

Az összeesküvés-elméletek már január közepén felröppentek, s arra irányultak, hogy a konteósok kisakkozzák: hogyan is történt a doktori disszertáció kínos részleteinek nyilvánosságra hozása, kinek állt (és áll) érdekében SP lehetetlenné és nevetségessé tétele, megalázása, s végül (már ha tényleg bekövetkezik) eltávolítása az elnöki székből. A konteós verziókat nem bonyolítjuk túl, tényleg csak jelzésértékű vázlatokat nyújtunk át olvasóinknak, elvégre villámposztról van szó. Az alkonteókat és a finomhangolásokat majd hozzáteszitek ti.

3.1.) Dr. Orbán Viktor

A miniszterelnök nagy rajongója Schillernek és a szállóigéknek (Der Mohr hat seine Arbeit getan, der Mohr kann gehen). Hát Schmitt Pál valóban megtette azt, amire szerződött: mindent aláírt, amit elétettek, s valóban „inkább motorja, semmint fékje volt a változásoknak”. Már nincs rá szükség, oszt jónapot. A disszertáció pikáns hátterét OV már évekkel ezelőtt ismerte, s tartalékban tartotta arra az esetre, ha SP-től szabadulni akar. Az idő eljött: az új műsor és az új férfi klasszikus esete.

Hogy OV akar-e elnök lenni, az majd kiderül.

3.2.) Dr. Kövér László

A mostani házelnök már két évvel ezelőtt se nagyon rajongott az ötletért, hogy SP legyen az elnök, de akkor meghajolt OV akarata előtt. Mára azonban annyira megerősödött, hogy eljöttnek látja az időt arra, hogy vagy ő legyen a Sándor-palota lakója, vagy valaki, aki neki jobban megfelel. És ezért akár a miniszterelnökkel is hajlandó szembemenni. Ne feledjük: KL titkosszolgálati miniszter is volt, s vonzódása köztudomású a gumitalpúak világához. A kiszivárogtatás pedig klasszikus nemzetbiztonságis művelet.

3.3.) Az ellenzék

A parlamenti ellenzék látta, hogy a Fidesz-kormány (pláne OV) közvetlenül nem támadható eredményesen, ezért megkeresték a leggyengébb láncszemet: a köztársasági elnököt, akinek bukása (egy egykori Fidesz-alelnökről és OV személyes jelöltjéről beszélünk!) közvetetten bár, de az egész kormányoldalt kínos helyzetbe hozhatja belföldön és külföldön egyaránt. Mindent megmozgattak, amit meg lehetett mozgatni (külföldön és belföldön egyaránt), s másfél év kemény munkája meghozta az eredményt.

Hogy a „parlamenti ellenzék”-be beleértjük-e mondjuk a Jobbikot is, az nézőpont kérdése.

3.4.) Külföldi gazdasági-politikai körök

Az elmúlt másfél-két év bel- és külpolitikai eseményeit szemügyre véve láthattuk, hogy a 2010-ben hatalomra került magyar kormány inkább ellenségeket, semmint barátokat szerzett Európában és az USA-ban egyaránt. A diplomácia nem arról híres, hogy fejjel rohanjon a falnak, vagy hogy egyenesen intézzen valamit, amit girbegörbe utakon is meg lehet oldani. Az teljesen világos, hogy nem SP-vel volt itt bárkinek is baja, hanem az Orbán-kormánnyal, de az túl direkt módszer lett volna, ráadásul átlátszó is.

Hogy a „külföldi körök” inkább az IMF-et, az Unió brüsszeli központját, Washingtont, netán a Moszadot jelenti (esetleg egyszerre mindegyiket), ismét csak részletkérdés.

3.5.) A NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (irattárrendezés vagy simán, régi anyagok olvasgatása közben) valakinek feltűnt, hogy a NOB egykori alelnöke idegen tollakkal ékeskedik. Nem akartak diplomáciai botrányt, ezért nem hivatalosan indították el az eljárást, inkább kiszivárogtatták az újságírónak.

3.6.) Az újságíró

A Schmitt-botrány mögött semmiféle politikai összeesküvés nincs; egy zsurnaliszta egyszerűen komolyan vette az oknyomozó újságírást, mint műfajt. Rácuppant egy szóbeszédre, utánajárt, olvasott, jegyzetelt, elemzett, értékelt… és tessék, itt az eredmény.

3.7.) A következő elnök

Még nem tudjuk, ki lesz SP utódja (már ha lemond), de amint kiderül, tudni fogjuk, hogy ki fúrta meg az olimpikon-elnököt. És lehet ám, hogy lesz nagy meglepetés…

Akkor rajta, várom a reakcióitokat, különös tekintettel a további fejleményekre, amelyek az elkövetkezendő órákon-napokon belül biztosan várhatók. Addig is ide kattintva szavazhattok.

Kategória: EgyébCímkék: , ,

146 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 146. miamai — 2012-04-30 12:13 

Nem jött el az ideje a poszt címét „Szakdolgozat és gumicsont”-ra változtatni, és a cikket újabb „qui pro d’est” szempontokkal kiegészíteni?

 145. toldimiklos — 2012-04-15 21:46 

Magyarország nem köztársaság,ezért köztársasági elnökre sincsen szüksége,meg nincsen is értelme.
Úgyis az van, amit a kormány akar.
Mindegyiknek van valami priusza az biztos,mivel tökéletes ember az nincsen a világon sem.! Nem is azt kellene állandóan firtatni,kinek milyen a magánélete,hanem,hogy milyen szakember,és el tudja-e látni a feladatot,amit a közösség ráruházott. A „demokráciával” van a legnagyobb baj,mivel a megválasztásuk után a tisztségviselők úgy árulhatják el az országot,a népével együtt,ahogy akarják.Ezen kellene változtatni elsősorban!

 144. templomos — 2012-04-15 18:34 

Érdekes, nekem a Chrome nem jelenít meg semmit, csak az alapértelmezett kis földgömböt látom.
Ezek szerint itt a probléma.

Köszönöm a gyors reakciót 🙂

 143. tiboru — 2012-04-15 11:00 

Nálam a könyvjelzők közötti felsorolásnál a Konteó mellett a kis K-betűs ikonunk látható… Vagy valamit félreértettem?

 142. templomos — 2012-04-14 20:36 

Sziasztok,

most első alkalommal szólok hozzá, a blog nagyon jó, és folyamatosan várom a friss konteókat.
Egy apró megjegyzésem lenne, lehet mást nem zavar, és csak az én bolondságom. Kellene valami takaros ikont szerkeszteni a könyvjelzősávhoz, mert a kis szürke földgömb nem méltó a blog remekségéhez 🙂

Templomos

 141. komojtalan — 2012-04-13 13:19 

A szavazásnál van 1-2 hülye pont. Magyar újságíró és dolgozás 1 mondatban? A kormánypártból senkinek nem érdeke az ellenzék impotens. Marad a külföld melyre nagy meglepetésemre kevesen szavaztak. Ott van idő/pénz/munkaerő hogy a fontosabb embereknek utána nézzenek „ki tudja mire lesz jó” alapon.

 140. Rókakígyó — 2012-04-13 06:58 

@c639aag: ez nem annyira biztos látva az elmúlt század eseményeit. Bölcs döntés, hogy a gyerekei nem (csak) Mo-n élnek.

 139. c639aag — 2012-04-13 00:21 

Teljesen mindegy, ki áll a háttérben. SP szépen felépítette magát és gondoskodott nemcsak a családja, hanem az unokái jövőbeni életéről is.

 138. tiboru — 2012-04-10 13:26 

@Rókakígyó:

Jaja 🙂

 137. Rókakígyó — 2012-04-08 06:57 

@miamai: Térjünk vissza az eredeti témához!:)

 136. miamai — 2012-04-07 06:19 

@Rókakígyó:
Nem érzem magam „nyelvtannácinak”, sőt… (tetszőlegesen megválasztott központozásaimról ne is beszéljünk) DE az „úgy… mint” használata égeti a fülemet – lehet, azért, mert ezt a fordulatot sokkal változatosabban is ki lehet fejezni magyar-magyarul… Az önkényes magyaroschkodást pedig – minden honleányságom mellett, vagy ellenére – szintúgy rosszul viselem.

És ha már germanizálunk: A ‘sch’ betűkombináció a németben egyetlen hangot jelöl, az S-et. Tehát Schmitt Pál neve rövidítve helyesen Sch.P.

De, amint ezt egy bölcs előttemszóló már említette: ez NEM nyelvtanblog.

 135. zizzi — 2012-04-06 21:00 

@gigabursch:
OFF
„A fentebb említett germanizmust nem érzem annak, bár tény, sajnos néha én is beleesek ebbe a hibába, de sosem sértődök meg, ha valaki figyelmeztet arra, hogy ez vagy az a tartalom mennyivel szebben hangzott volna így vagy úgy.

Kedves Giga, azert az ikes igek hasznalatarol ugye hallottal mar? Bar az akademia nagy tudasu urai – sajnos – folmentettek az erre vonatkozo regi szabalyok szigoru betartasa alol, de ha mar egyszer nyelvtanozunk itt, akkor azert jo lenne kevesbe pongyolan irni….
ON

 134. Rogal Dorn — 2012-04-06 19:53 

@Rókakígyó:

Mondjuk ezzel azért vitatkoznék…De ez nem nyelvi fórum. 😀

 133. Rókakígyó — 2012-04-06 19:00 

Szerintem csak a nyelvtannácik szerint vannak germanizmusok:) poén volt, nem akarnék senkit sértegetni.
De gondoljon csak bele minden németet kicsit is beszélő ember (meg a többiek is), hogyha nem használhatnánk germanizmusokat, akkor nem is beszélnénk. A nyelvújítás korában is nagyon sokszor nyúltak a némethez.

Akit bővebben érdekel:

http://www.scribd.com/doc/22760258/37/Germanizmus

 132. gigabursch — 2012-04-06 07:57 

@<a href=:

Az utolsó mondatra – Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem.

Az előtte lévő kérdésre – anno mikor még egyetemista voltam, több tanár is felhívta a figyelmet erre, különösen olyan esetekben, amikor dolgozatban hivatkozunk.
Hozzá kell tenni – elfogadtam tőlük (hisz nem csak hivatalból sokkal okosabbak nálam (legalábbis a legtöbbje, őszintén remélem nem tévedtek).
Azt is hozzá kell tenni a legtöbbjük prof. Dr. Habil. címmel rendelkezett, sőt nem egy CsC. vagy DsC. címmel is, de névtáblájukon kint az ajtón sokszor csak annyi volt kint, hogy dr. XY.

Szemben az orvosokkal, jogászokkal, akik olyan címet írnak nevük elé, amely nekik sosem járt.

Szóval ez utóbbira normatív szabályozást nem tudok mondani.

Bár hozzá kell tenni, hogy anno Vadászattanból egyik tanárunk (Kóhalmy Tamás prof. – Isten nyugosztalja) sok nyelvi gyarlóságra hívta fel figyelmünket, igy pl. egyes rendhagyó magyar szavak többes számának használatára.
„…Kérem a vad önmagában rendhagyó magyar szó, nincs neki többesszámú alakja, ahogy a tejnek, vajnak, kenyérnek. Ha már mindenképpen többes számú helyzet elé kerülünk, akkor vagy nevezzük nevén pl. őzek, vagy használjuk a vadállatok, vadfélék, vagy – mert így már helyes- , nagyvadak, apróvadak szavakat, bár ez esetben is szerencsésebb e nagyvadfélék, -állomány, stb használata.
Mindezek ellenére a vadak egy létező magyar szó. Csakhogy jelzőként. A vadak azok az Újpest és a Fradi szurkolók.”

Anno az Erdészeti Lapokban futott egy cikksorozat Grétsy Lászlóval közösen (úgy 15 éve), pl. onnan tudtam még, hogy az évszaknak, mint nyár a többesszáma nyarak. Viszont a nyárnak mint fafajok gyűjtőfogalmának (merthogy több is van belőle) már nyárak.

 131. gigabursch — 2012-04-06 07:43 

@<a href=:
🙂

 130. gigabursch — 2012-04-06 07:42 

@miamai:
Én driket OV-t (lehetett volna KL vagy bárki más) hoztam föl és nem SP-t, épp azért, hogy elkerüljem a döglött oroszlános metaforát – már ami a fokzatát érinti.

1984 – Los Angeles. Nos aki valaha is csak egy kicsit sportolt olyan sportágban, amely olimpiai volt, és 1984-ben a magyar csapat alsó hangon éremesélyes volt – nos az az ember nem felejtheti el ezt a bűnt, amit legkiválóbb sportolóinkkal szemben tettek meg szarházi alakok.

A fentebb említett germanizmust nem érzem annak, bár tény, sajnos néha én is beleesek ebbe a hibába, de sosem sértődök meg, ha valaki figyelmeztet arra, hogy ez vagy az a tartalom mennyivel szebben hangzott volna így vagy úgy.

 129. tiboru — 2012-04-05 22:53 

@gigabursch:

A nagy dés doktort fejezetcím elején használtam, márpedig én úgy tanultam, hogy magyarul a fejezetcímet nagybetűvel kezdjük.

Mellesleg – mint a törvények nagy tisztelője – megkérdezném, hogy melyik jogszabály tiltja azt, hogy címet „Dr.”-ral kezdjek? És (természetesen normatív) jogszabályt kérnék; ön biztosan tudja, mi a különbség a jogszabály és (teszem azt) a helyesírási szabályzat között.

„…címben kerülendő, sőt ellentétes úgy a jogszabállyal…”

A kommentet mellesleg köszönöm, roppant tanulságosnak vélem.

 128. miamai — 2012-04-05 20:41 

@gigabursch:
OFF
Ha valaki annyira igényes a magyar stílusra egy könnyed, bár kultúrált beszégetős blogban, az ne használjon nyilvánvaló germanizmust: „ellentétes úgy a jogszabállyal, miként a magyar helyesírás szabályaival”

Egyébként pedig döglött oroszlánba nem rúgunk, még akkor sem, ha kiscica korában szétkarmolta a bársonypárnát.
ON

 127. tiboru — 2012-04-05 22:26 

Az a mondás lehet, hogy úgy szól, de én nem azt idéztem, hanem egy másikat 🙂

 126. gigabursch — 2012-04-05 18:14 

@<a href=:

Igazat vagy semmit.
Úgy szól az a mondás…

 125. gigabursch — 2012-04-05 18:00 

A magyar sportvilág soha nem felejti el többek közt S. P.-nak mindazt, amit az 1984-es Los Angeles-i olimpiai részvétel ellen tettek.

Tessék csak megkeresni a Legvidámagg Barakk című sorozatot, és benn azt, amit Vaskuti István mondott.

Egy mondatban benne van a véleménye a MOB-ról, tk. S. P.-ról

 124. gigabursch — 2012-04-05 17:53 

@gigabursch:

69. §-a és 149. §-a
kezdünkk = kezdünk
neévt = nevét
Esewtleg = Esetleg

bocsi

 123. gigabursch — 2012-04-05 17:52 

Kedves Bloggazda!

Szeretném, ha pár ponton javítaná írását.

Jelesül:
A bazári doktori címek (orvosi, fogorvosi, állatorvosi és jogi végzettség), amelyek nem járnak tudományos munkával, mind dr.-ként írandók.
Dr. azoknak jár, akik tudományos munkát tettek le az asztalra. Ennek az 1995-ös felsőoktatási tv-ig volt egy ún. kisdoktori verzója is, de ez mára szerencsére eltűnt.

A mai szabályozás tiszta és egyértelmű.

A 2005. évi CXXXIX tv. 68. 0-a és 149. §-a tartalmazza a tételes levezetést.

Szóval dr. Orbán viktor csak akkor írandó Dr.-rel, ha mondatot kezdünkk vele, ti. címben kerülendő, sőt ellentétes úgy a jogszabállyal, miként a magyar helyesírás szabályaival.

Az már persze egy elég kemény kérdés, hogy az elmúlt 22 év indiokráciájából vajon hány szarházi van, aki üzemi szinten hazudott és jogszabályt tiport neve leírásánál – sőt mi több, annyira buta, önző és hülye, hogy még a saját neévt sem tudja helyesen leírni… – Esewtleg valaki a blog közösségéből???
S akkor még nem is beszélünk orvosok, jogászok, ügyvédek, közjegyzők, stb-k tízezreiről…

Ma jelenleg az Ojjópalyi Jujjdejós parlamentből ismereteimszerint csak Morvai Krisztinának van tudományos fokozata, az Országgyűlésben meg kb 15 embernek – de hozzáteszem, ha valaki pontosít, annak én is örülnék.

A fentiek alapján:
Kérem módosítsa a nevek írását a magyar nyelv és a jogszabályok szerint helyes alakra.

Köszönettel: Jómagam

 122. I want to belive — 2012-04-05 17:19 

Én szerény véleményem az, hogy aki keres az talál. Szerintem nem most kellet volna visszavonni, hanem oda se kellet volna adni neki, mert ha egyszer kiadták akkor mi jogon veszik vissza? (az ő saruk hogy áttudta verni őket, akit átlehet verni az sokszor megérdemli)

 121. Rogal Dorn — 2012-04-04 20:33 

@<a href=:

a matula.hu link erről szól… 🙂

 120. tiboru — 2012-04-04 15:16 

@Rogal Dorn:

Gabigabi party? El bírom képzelni…

Mesélj, izgalmasnak hangzik 🙂

 119. tiboru — 2012-04-04 15:15 

Titkosíttattad? A 2009. évi CLV. törvény alapján? Az kemény szakdoli lehetett 🙂

 117. Rogal Dorn — 2012-04-04 13:34 

„Sztem itthoni igény alapján, külföldi titkosszolgálati végrehajtással történhetett a dolog. A célpont sztem a kormány volt és nincs sok köze a dr-hoz. Mert azért valljuk be, ahogy Trianonnál sem, most sincs szükségük a nagyhatalmaknak önállóan gondolkodó közép európai országra.”

Egyrészt ez is igaz, másrészt, meg aki nem zsarolható és irányítható, az a hatalom közelébe sem kerülhet.

Hallottatok a gabigabi partykról?

 116. gtibor — 2012-04-04 11:07 

@Rókakígyó:
Én annak idején nem voltam ilyen leleményes. 🙂 Pedig de jól jött volna az a kis megmaradt pénz. 😀

 114. Rókakígyó — 2012-04-04 09:39 

@gtibor: Én épp most diplomáztam (nem phd:)) és titkosíttattam is az anyagot, nagyjából úgy, mint mindenki más a csoportomból. Ennek baromi egyszerű oka volt: ha titkosíttatod, akkor egy példánnyal kevesebbet diplomamunkát kell beadni és nem kell cd-re írni:) Kis pénz is pénz.

 113. tiboru — 2012-04-04 08:12 

Én most járultam hozzá a fácsés oldalamon ahhoz, hogy az eddigi összes szakdolgozatom és diplomamunkám bárkinek kiadható, szabad felhasználásra 🙂

A sunnyogó, rejtőzködő politikusok pedig menjenek a búsba.

 112. gtibor — 2012-04-04 07:44 

@ahmet:

Viszonylag friss hír, hogy OV és GyF diplomamunkáját is titkosították, nem adják ki. Nyilvános publikáció?

 111. ahmet — 2012-04-04 03:34 

1. Egyszerre két oldalt tudsz fényképezni, 120 oldalas doksi csak 60 kép.
2. Karakterfelismerő szoftver begépeli pillantok alatt.
3. Helyesírás ellenőrző szépen aláhúzza, amit elgépelt a program.
4. Plágiumkereső szoftverre eresztés. Ha szerencséje van, akkor azóta az eredeti is fent van a neten. Kidobja az eredményt, akkor is, ha fordítás, pláne, hogy 80% egyezik.
5. Ha nincs eredménye a szoftveres keresésnek, akkor meg kell nézni az irodalomjegyzéket, aztán szintén a neten meg lehet nézni, hogy ezeket az irodalmakat tudományos munkában ki hivatkozta még. (Nyilván az irodalomjegyzék is másolt…)
6. Azonos témában keresni kell szakirodalmat. Nyilván egy újságíró is írhat cikket az olimpiákról, pláne mostanában. Ráadásul aki segít a kutatásban nem feltétlenül kell hogy tudja, hogy SP ebben a témában doktorált. Főleg ha rögtön a NOB-nál érdeklődünk, nem a TF-en.
7. Kapott szakirodalmat összevetjük a vizsgált munkával, ha gyanús, akkor kicsit belemélyedünk, ha nagyon gyanús, akkor lefordíttatjuk az egészet.

Ha az ember tudja mit keres, akkor azért meg lehet találni. Pláne, ha nyilvános publikációkról van szó.

 110. csorgoofaba — 2012-04-03 09:59 

Nemtom véltek-e felfedezni párhuzamot az esztergomi karaktergyilkossággal?
Ott sem tudták a polgármester megfogni semmilyen korrupcióval/perrel/váddal stb. (ha jól tudom 64 pert indítottak ellene), de még ház- és autófelgyújtással sem sikerült elérni, hogy magánkézbe adja az ipari parkot. A végén elkezdték nyomatni, hogy ő maga a patás ördög (feleségverés/gyerekbántalmazás/masszív-drog/stb.).

Ott is bejött, sztem az lehetett a főpróbája ennek a dolognak.

Sztem itthoni igény alapján, külföldi titkosszolgálati végrehajtással történhetett a dolog. A célpont sztem a kormány volt és nincs sok köze a dr-hoz. Mert azért valljuk be, ahogy Trianonnál sem, most sincs szükségük a nagyhatalmaknak önállóan gondolkodó közép európai országra.

 109. zizzi — 2012-04-03 08:28 

@iksz:

de mennyire komoly….. :

„Tulassay testvére is lemondott – a saját plágiumügye miatt

Lemond a Semmelweis Egyetem Habilitációs Bizottságának elnöki tisztéről Tulassay Zsolt. „

 108. iksz — 2012-04-03 06:53 

Nagyon komoly, hogy miket írtok!!!!
Engem személy szerint a miamai által felvetett ötlet gondolkodtatott el leginkább!
Hogy mi van ha tényleg a rektor volt a célpont??? Végülis megvárta Pali amíg lemond és ő csak utána tette. Nekem ez nagyon érdekes szálnak tűnik, mert az áramló hírek időrendjéből számomra ez tűnik ki, hogy a valódi kiváltó ok ez volt! Valami azt súgja hogy tényleg útban volt valakinek ez a Tulassay fickó…

 107. miamai — 2012-04-03 00:06 

@<a href=:

Igaz, de a villámkonteók sincsenek benne. Tényleg, rendesen össze kellene számolni, mert lehet, hogy már meg is van a jubilee! 🙂

 106. tiboru — 2012-04-02 23:53 

@miamai:

Húha, fel se tűnt, hogy közeledik a századik… Igaz, vannak kétrészes posztok is, úgyhogy az igazi a századik TÉMA lenne.

 105. tiboru — 2012-04-02 23:52 

@miamai:

Légy a vendégem 🙂

 104. tiboru — 2012-04-02 23:51 

@atmann:

Nem rossz, én mondomm, nem rossz… és ha még őt is javasolják két hét múlva…

 103. miamai — 2012-04-02 23:12 

OFF No.2.

Ha jól számoltam, 96 poszt van a jobb oldali archivum-listéban a voksolós népszava és a szolg.közl.-ek nélkül.
A 100. alkalmával hol és hogyan ünnepeljük meg a szerzőt? Szigorúan titkosan persze…
ON

 102. miamai — 2012-04-02 21:36 

OFF:
csak most vettem észre, hogy visszajött a cím szerinti konteó-archivum is! Szuper Mr. blogrepadmin!!!
ON

Tiboru: Lehetne rögtön KÉT konyakot? :((

 101. atmann — 2012-04-02 20:38 

egy fontos lehetőség nincs a listában: az aki *helyett* lett köztársasági elnök, tehát a riválisa(i)

„Milyen zseniális pletykát hallottam Schmitt doktorijáról…

mivel Magyarországról van szó, még igaz is lehet.

Állítólag az egész plágiumbotrányt Vizi E. Szilveszter szivárogtatta ki a HVG-nek, mert ő szeretett volna Sólyom után közt. eln. lenni. Guess who is the egyik legbefolyásosabb tanára a SOTE-nek, ahol Schmitt doktoriját is tárolták. Persze, hogy Vizi E.”

http://woas.tumblr.com/post/20050468100/milyen-zsenialis-pletykat-hallottam-schmitt

 100. Rókakígyó — 2012-04-02 19:28 

Nem értem ezt az országnak való károkozás sztorit. Ez miért okoz az országnak kárt? Szerintem azért mondott le, mert felrémlett neki, hogy nem csak az lmp-sek fognak rajta hangosan röhögni, hanem a diplomaták is. Ráadásul ezt a garnitúrát most teljesen elszigetelték Európában, csak egzotikus országokba tudnak ellátogatni, ahol mondjuk megkínálják őket cseresznyével. Ilyen szempontból a lemondás (a vállalhatatlan nem vállalása) csak jól sülhet el, még akkor is , ha késve történt meg.

 99. miamai — 2012-04-02 17:16 

@Rogal Dorn: Jó ez a Strauss-Kahn hasonlat! Szobalányból emitt sem lehetett(???) hiány. Node, nem ezért szerettük…

 98. miamai — 2012-04-02 17:15 

@igazitrebics: Szerintem ezzel sem volt különösebb baj (a késedelem kivételével)
„ebben a helyzetben, amikor személyes ügyem nemzetemet inkább megosztja, mint egységesíti, kötelességemnek érzem, hogy szolgálatomat befejezzem, elnöki mandátumomról lemondjak”

 97. rognork — 2012-04-02 17:07 

Na, csak igazam lett.

 96. igazitrebics — 2012-04-02 16:35 

Karl Theodor zu Guttenberg (CSU) védelmi miniszter lemondó nyilatkozata (részlet):
„Nekem is, ahogy bárkinek, vállalnom kell a gyengéimet és hibáimat. A kicsiket és a nagyokat, a politikai tevékenységemben és a doktori munkám megírásában is. Számomra mindig fontos volt, hogy ezeket ne rejtegessem. Már mindenkitől őszintén elnézést kértem, akit a hibáim és mulasztásaim miatt megbántottam. És ezt ma nyomatékosan megismétlem. Néhányan esetleg kérdezhetik, miért csak ma lépek vissza. Ehhez engedjenek meg néhányuk számára bizonyára nem kielégítő, de annál emberibb magyarázatot.”

Christian Wulff lemondó nyilatkozata (részlet)
„Az elmúlt napok és hetek fejleményei megmutatták, hogy ez a bizalom, és ezáltal a cselekvőképességem tartósan csökkent. Ez pedig nem teszi már számomra lehetővé, hogy a köztársasági elnöki hivatalt idehaza és külföldön úgy képviseljem, ahogy ez elvárható. Ezért ma a köztársasági elnöki hivataltól visszalépek, hogy az utódlás érdekében az utat gyorsan szabaddá tegyem.”

Ha zavaróan nagy különbséget érzünk az ajrópai és a balkán-felsői
lemondó nyilatkozatok között, akkor nem a mi készülékünkben van a hiba!! 🙁

 95. szekertabor — 2012-04-02 15:55 

Mennyire tartjátok életszerűnek, hogy véletlenül pont nem a köztársasági elnökké történő megválasztása előtt, hanem másfél évvel azután kerül egy oknyomozó újságíró kezébe SP méltán közkedvelt dolgozata (melyhez azóta sem lehet hozzájutni, mióta a Bizottság vizsgálgatni kezdte az egyik (egyetlen?) fellelhető példányt), és pont ez az újságíró „véletlenül” eredetiben franciául képes volt összevetni azt a források között szereplő tanulmánnyal?

Milyen kár, hogy mindez nem korábban történt, megóvva ezzel Magyarországot egy kínos blamázstól, vagy 3 évvel később, amikor már elbúcsúztunk SP-től, hanem akkor, amikor a legnagyobb kárt tudta okozni az országnak a „felfedezésével”.

Az ember igazán nehezen tudja elhinni, hogy ebben az országban minden információ véletlenül a legrosszabbkor jön.

Nem is hiszem. Kell lennie ebben az országban egy csoportnak (innen konteo), akiknek semmi sem drága, csak kárt okozhassanak az itt élőknek. Mert ne legyenek illúzióink: az ügy legnagyobb vesztese nem SP, aki továbbra is élvezheti a mindenkori ex-elnököknek kijáró szolid luxust, hanem mi, akiknek együtt kell élnünk a megaláztatással.

 94. ratrace — 2012-04-02 15:54 

Az górcső alá került, hogy esetleg milyen más „disznóságot” akar valaki ezzel elfedni? Mert mindenhonnan ez a hír folyik, másra nem is marad idő/energia/figyelem…

 93. zizzi — 2012-04-02 15:22 

Nna. Elegedetten hatradolhetunk, es tippelhetunk az uj elnokre.
Meghalt a kiraly, eljen a kiraly….

Mit szoltok pl. Rubik Ernohoz??? bar o szerintem jobban szeret dolgozni, mint elnokoskodni ;).

 92. Rogal Dorn — 2012-04-02 13:36 

Én sajnálom a az egészet, vihar a biliben. Ha megkaparnánk a felületet, kiderülne, hogy az egész világon penészedik a fal a tapéta alatt. Egy Patyomkin világban élünk, ahol az elit a testszagát párfűmmel próbálja elnyomni, meg gumibottal, vízágyúval és gumilövedékkel, esetenként élessel is. A demokrácia diszkrét bája, közfelkiáltással elnök lett, majd valaki megfúrta a hajót. Ezt valaki megszervezte, engedélyezte stb. Olyan mint a drága Strauss-Kahn eset, csak kicsiben. Szelíd, de halálos döfés volt.

 91. Space Tapir — 2012-04-02 13:27 

Bevégeztetett. 🙂

 90. tiboru — 2012-04-02 12:28 

Hát ennyi volt, kedveseim. Schmitt Pál lemondott – márpedig lemondott köztársasági elnökökről vagy jót, vagy semmit.

És akkor térjünk vissza az alapkonteóra, ami (érzésem szerint) újabb lendületet fog kapni.

 89. Rókakígyó — 2012-04-01 21:28 

Tiboru!

trollokkal nem tudsz mit kezdeni. Az anyádat szidja, de nem akarja. És mindig benned van a hiba.

 88. miamai — 2012-04-01 19:31 

Egy kis diplomatörténelem – kizárólag a saját tapasztalataimból:
1) A két világháború közötti viharos években, amikor a Kolozsvári Egyetem karait ide-oda költöztették Budapest-Szeged-Nagyszeben-Kolozsvár között jópár biankó diploma és oklevél maradt Magyarországon. Az ötvenes-hatvanas években meglepően sok egykori „nagyemberről” derült ki, hogy kolozsvári egyetemi – főként gazdasági és jogi végzettséggel rendelkezik.
2) Volt kollégám – nagyvállalati igazgató – a 80-as években úgy szerzett diplomát a Közgázon, hogy a diplomamunkáját valamelyik tanszékvezető írta meg, majd elmagyarázta neki, hogy miről szól, hogyan védje meg, úgy, hogy a vizsgabizottságban ő maga, mármint a szerző is jelen volt. (Lehet, hogy ő volt a főkérdező??) A kollegaúr – aki ma már nyugdíjas, és a diplomájától függetlenül igazán jó szakember és jó igazgató volt, egész aktív korában hálás volt ennek a tanszékvezetőnek, és minden lehetséges előnyt megadott neki.
3) Ismerősöm úgy szerzett sorbonne-i diplomát, hogy életében egyetlen egyszer sem tehette ki a lábát az országból, mivel 56-os elítélt volt. A tudását a börtönben szerezte és valami „távvizsgázással” kapta meg a diplomáját.
4) Másik ismerősöm, aki nem akart KISZ tag lenni, és ezért nem vették fel az egyik neves főiskolára, egészen egyszerűen az Ecserin vett magának egy diplomát, majd – mivel szintén elismert jó szakember volt, ugyanennek a főiskolának lett óraadó tanára.
Abszurd esetek? Nem, ezek valós esetek, és ki tudja mennyi, még ezeknél is abszurdabb létezik.
Mindazonáltal, egyikük sem akart politikus lenni – és nem is lettek azok. Az egy más állatfajta.
Sajnálom Sch.Palit, szerintem jól bepalizták – mert lehetett. Most pedig meglett az igazi áldozat, akit eddig egyetlen egészségügyi kormányzat sem tudott elmozdítani, pedig bizonyisten többen megpróbálták már! Konteó: lehet, hogy nem is az elnök, hanem a rektor volt az igazi célpont????

 87. zizzi — 2012-04-01 18:39 

@<a href=:
bocsanat, Hazigazda ur, nem en kezdtem….

 86. zizzi — 2012-04-01 18:38 

@Rókakígyó:
aranyoska, tanulj meg datumot ertelmezni, es nezz a naptarra, mikor volt 03.29, elarulom, nem ma van, ma maximum aprilisi trefanak vehetnem a letezesedet.
Azt a marhasagot meg honnan vetted, hogy en bocsanatot kernek, anyad kerhetne a tul liberalis nevelesi elveiert.
Francba, minden elvem ellenere kenytelen voltam szemelyeskedni.
Na es?

 85. tiboru — 2012-04-01 18:09 

Hölgyek, urak!

Kéretik nem egymást bántani! Vita jessz, bántás nyet!

Köszönettel,

a házigazda

 84. Rókakígyó — 2012-04-01 17:00 

@zizzi: Azon csodálkozom, hogy honnan a frászból hozod az épp ma feltalált „más is így csinálta” poént. Tényleg követni kéne a kommunikációtokat. Ha egy vénasszony vagy, akkor megbocsájtok. Remélem, hogy rendesen kapod a farhátat a szolgálatokért. Ahogy a főnököd mondta a minap: a vitát ezzel lezárom.

 83. szogyi — 2012-04-01 14:04 

Bocsi, ha csapos közbeszól, át kellett látogatnom a szomszédból, mert az elmúlt hétvége már nálam is kiverte a biztosítékot….
Igazi (aha) magyar emberként már én is vásár után vagyok okos. Véleményem szerint ez az egész hiszti smittpalibá önjáróra való átváltását volt való közvetíteni.
Szóval utólag… Mindenképpen a házelnök/gumitalpú (valóJÁban) főnök akciójaként indult az egész ügy, emiatt vágta el a köteleit Ovi az elszabadult hajóágyúnak…. Az nem baj, ha össze-vissza lövöldözik, remélhetően őt nem lövi le, de ha a „harcostársaiból” le is szed egyet-kettőt, azok helyett könnyen lehet állítani másikat (mint ahogy Eötvös mondta van másiiiiikk…). Legfeljebb még egy kicsit szervilisebbek lesznek (és már nemigen lesz tízen/százon aluli sorszámú FIDESZ-tagkönyvük;) Nemzetünk vezére felszabadultan és boldogan csinálhatja azt, amit akar, Az egyedüli szóbajöhető pártbeli ellenzékének orrára koppintva, egyéb kérdés-kérés-kívánság??? Még az is lehet, hogy nemzetünk vezére volt aki elengedte a láncról a kutyát….

 82. kuci — 2012-04-01 13:28 

a nemzetközi pénzkartellt sejtem a háttérben (IMF, Unió és a mögöttük állók), akik szép leckét adtak így Orbán Viktornak: nem érdemes ujjat húzni velük, mert akkor és annál az embernél kapnak elő egy csontvázat a szekrényből, amikor és akinél ők akarnak.

 81. zizzi — 2012-04-01 13:13 

@<a href=:

hahaha….. keseru kacaj, de pont erre gondoltam en is az elobbi kis szosszenetem irasakor….. hiaba, az idok szava…. hanyas vagy???????

 80. zizzi — 2012-04-01 13:08 

@Rókakígyó:

Igazan megtisztelo, hogy minek neztel ;), sajnos csak egy sokat latott venasszony vagyok, nagyjabol SP kortarsa, egyetemmel, miegyebbel. A „titkos honlap” igy a fejemben van, es tapasztalatnak nevezhetjuk, amit a hazaszeretet moderal.

Eleg szemet szovegelesed van, dehat mit varhatunk egy rokatol, aki a kigyok sima boret hordja…. 😀
Tovabbi szemelyeskedest nem valaszolok meg, szemelyeskedessel sem – nem vagyok pontgyujto propagandista sem – szeretnem tiszteletben tartani a hazigazda ebbeli korabbi kivansagat.

Az talan foltunt meg neked is, hogy nem SP doktorijanak megtartasa mellett alltam, hanem hazaarulasnak tartottam es tartom a valoszinuleg lazas kutatomunkaval de eppen „jo idozitessel” napvilagra hozott plagiumbotranyt. IMF kenyszer-targyalasok, EU iteloszek, miegyeb mellett ez nagyon nem hianyzott a kormanynak. Es minel nagyobb a zavarkeltes a plagium miatt, annal rosszabb a kormanynak. Es ha kormanycseret eroltet valamilyen kulso hatalom, akkor ezzel kivaloan etetheti taplalhatja a kormany ellenzeket. Ja, es _nekem_ ez a kormany jobban tetszik, mint az elozo ketto-harom, tudod, izlesek es pofonok.

Mellesleg ugy latszik a technika fejlodesevel konnyebben tettenerheto a plagium, eleg a felhasznalt szakirodalomban kicsit korbeszaglaszni. Vannak egyetemek, ahol erdemes is ;), ahol eleg konnyeden adtak a kisdoktori cimeket, pl. a kozgazon meg ugye az egyetemme avandzsalt TF-en, no meg a Zrinyin…. (bocsi esetleg jelenlevo erintettek 😉 ). A schmitti disszertacio idejen ugye meg nem volt ctr c ctr v, meg konnyu osszehasonlitasi lehetoseg, szoval ha ugyesen megirta-osszelopta valaki azt a szoveget – mert talan nem is SP maga irta meg azt – nyugodt lehetett abban, hogy nem fogjak kimazsolazni, mennyi is az atvett anyag. Ma meg ugy tunik, iparagga fejlodott a pozicioba kerult emberek alapos korberagasa, mint azt a kulfoldi plagiumugyek is bizonyitjak. Ez van.

Lehet, „na es?” – re valtoztatom a nickemet ;), regi „nemes” hagyomanyokhoz igazodva….ja igaz, _azt_ nem „mi” kovettuk el….

 79. vmack — 2012-04-01 12:27 

üdv, ez a téma kiugrásra késztetett a hosszú idők óta tartó read only módból 🙂

Azt nem is feszegetem, mi miért történt, de a következményekkel már eljátszanék kicsit.
Mert mit lehet csinálni, a kormány sőt az egész országra nézve ciki ha marad. Tehát menni kell, de ugye a boss nem küldheti el, lemondani nem fog, hát mi is legyen.
Kézenfekvő a megoldás: egészségi állapotára hivatkozva kell kiebrudalni, így mindenkinek megmarad a méltósága, feddhetetlensége…. Na de nem beteg. Sebaj ezen túl tudnak jutni a megfelelő személyek. Már csak az a kérdés, hogy csak rá fogják hogy betegség/baj érte vagy ténylegesen tesznek is róla. Sokáig húzni nem lehet, szerintem hamarosan történni fog vele valami.

Szerintetek, van e más mód a dolog elsimítására?

 78. rdos — 2012-04-01 10:27 

@jani222: Honnan tudta?

Egy nagyon is lehetséges válasz:
http://kalmarpeter.wordpress.com/about-schmitt/

Onnan tudta, hogy ő írta.

 77. Rókakígyó — 2012-04-01 09:25 

@jani222: ez a haza nem csak a tiéd. És bár a haza szerves része a mindenszintű csalás, ennek megszüntetése nagyon fontos a hazánk szempontjából.

 76. jani222 — 2012-04-01 09:06 

Technikai kérdés:

Honnan tudta az illető, hogy ezt az anyagot kell egyeztetni valamikkel?

Előre megfontoltan lefordított tetszőleges tanulmányokat, mert biztos jó lesz valamihez. 🙂

Hogyan lehetett megtenni a több mint 200 oldal leelenőrzését?

1. Bevéste az agyába a könyvtárban kikölcsönzött kötetet, aztán otthon begépelte 1 Word doksiba, majd egyeztette a korábban előre lefordított cuccokkal.
2. Beszkennelte a helyi erőforrások felhasználásával, majd otthon begépelte a géppe, és egyeztette a meglevőkkel.
3. Lefényképezte oldalanként, majd otthon begépelte, és egyeztette a korábban lefordított anyagokkal.
4. Már eleve CD-n volt az anyag, nem kellett begépelnie, csak összehasonlítani a meglevőkkel.
5. Az UFO mindent megcsinált, bár hátráltatta a MOSAD.

Ez csak figyelemeltérés és bünti volt. ÉS ezt a Hazámmal csinálják!

 75. kszabo — 2012-04-01 07:11 

 74. Rókakígyó — 2012-04-01 06:18 

@zizzi:

Az első bejegyzés alapján azt hittem, hogy sztenderd troll vagy, de látom a többi bejegyzésből, hogy nem, ezért megkérdezem: A HVG hazaárulózását előírják nektek vagy esetleg van egy titkos honlap, ahol az irányadó demagógiát közlik veletek, esetleg sima gondolatátvitellel értitek meg mit kell épp mondani? Azt sem értem, hogy most váratlan miért hivatkoztok az ország nehéz helyzetére miközben folyamatosan győzelmi jelentéseket hallgatunk.

Az nem gyanús, hogy a keresztény szellemiség jegyében súlyosan elítélitek a hazugságot, csalást és korrupciót, mondjuk azt a kivételt még nem hallottam, hogy kivéve akkor ha ti követitek el.

 73. azabaj — 2012-04-01 06:18 

A HVG+ noname újságíró „külföldi” hátteret sejtet.Ami azóta történik az nem más,mint a nem létező, tömegbázis nélküli LMP felépítése,amit 2014-ben majd Bajnai alátolnak.A többi ellenzéki párt nem is nagyon akciózok.Innen nézve nem volt véletlen Schiffer lelépése sem.Az eredménytelen népszavazás aláírásgyüjtés bejelentése után majd lemond SP.Patthelyzet alakul ki, Kövér László már minden információ birtokában megeszi őket reggelire.A hazaárulás a bűn, nem a kisdoktori összeollózása.

 72. alonzo mosely — 2012-04-01 00:02 

2006-os IDÉZET SCHMIDT PÁLTÓL: „A sport világában a csalók ellen zéró-toleranciát hirdettek. Az aranyérmet természetesen elveszik azoktól, akik esküjüket megszegve akarnak jogtalan előnyhöz jutni. Nem ártana ezt a kifejezést megtanulni. Semmi engedmény a hazugság és a csalás számára. Azonnali, szigorú büntetést kell kilátásba helyezni, és azt maradéktalanul megvalósítani, hogy az kellőképpen elrettentsen.” (Schmitt Pál, 2006. október 15., Kossuth tér)

Lehet ez az egész egy figyelemelterelés, de az lesz majd az igazi elterelés amikor -megint- bevetik az utcán randalírozó, kődobáló csőcseléket.

 71. maestro — 2012-03-31 16:16 

szerintem akár a fideszből is lehetett valaki, aki leadta a fülest a zújságírónak, de azt sem tartom kizárni, hogy ő gondolt egyet, hogy szaglásszon egy kicsit.

Mint Magyarország legfőbb közjogi méltósága, egy ilyen ügy nonszensz, nem fér bele, gáz, ciki.

úgy látszik tényleg _bármit_ lehet (nem neked, vagy nekem, nagy lfszt, az uraknak odafent). 🙁

 70. macskafaraok — 2012-03-31 13:29 

Gondolom már mindenkinek feltűnt, ha Obersovszky a ‘riporter’, akkor ott mindig valami kínos dolgot kell megmagyarázni, komoly ‘mélytorok’ riporterséggel…
Kremlin (áthúzva, izé) Fideszológia ez a megfigyelés már 🙂

 69. rdos — 2012-03-31 13:25 

Az előteret látjuk. Egy teljesen leamortizálódott, feladatára kezdetektől alkalmatlan, újságírók szerint közjogi méltóság, szerintem közszolga.

A háttér az pedig háttérben marad. Pár konteóval egészíteném ki tiboru remek írását.

Palibá nem egy tudományos fokozatú elme, de az origo szerint 8%-os felé áradó bizalmat a 90%-os elutasítás némileg ellensúlyozhatja. Ha iq-ja nem is magas, az antipátiát érzékelheti. Meglehet, szíve szerint beadná a felmondását, de a főnöke (2/3-os, vagy III/s-os többségű bolseViki) nem engedi.

Miért nem engedi? Hát mert terelnek minket, elterelik a figyelmünket. IMF megállapodás csak késik. Üzemanyag ár egekben. Államadósság 2001. óta (kormányoktól függetlenül) évi 6 mrd dollárral nő! Kilakoltatások beindultak. Közmunkaprogram ellenére a beígért foglalkoztatástól időarányosan igencsak elmaradtunk.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/20/egymilliomunkahely-szamlalo/

 68. mergirl74 — 2012-03-31 08:20 

Sziasztok,

hát megnéztem én is a várt interjút és azt kell hogy mondjam, hozta a papírformát. Szinte biztos voltam benne Gyurcsány példája után, hogy ezt fogjuk hallani.
Itt nem az a baj, hogy valaki plagizálja a kisdoktorit, emberek vagyunk, hibázunk. Itt az a legnagyobb baj, hogy a hibánkat nem ismerjük el. Nagy kérdés, hogy egy ilyen ember ma Magyarországon ilyen karriert hogy képes befutni? És ezt mi miért engedjük? Ennyire birkák volnánk? Ok- ez költői kérdés, tudom, hogy sajnos igen.

És hogy érdemben a fenti cikkhez is hozzászóljak: szerintem egy ilyen ügy kirobbanását leginkább egy dühös elhagyott szerető, vagy elbocsátott munkatárs, sporttárs, vagy valamilyen sértett személy indít el. Odadobta a témát egy buzgó fiatal újságírónak, az meg karriert építve mindent beleadott. Kizártnak tartom OV-t, mert ez így ebben a formában csak árt nekik, az ellenzék meg nem hinném, hogy ilyen helyzetbe kapaszkodna.
Sajnálom ezt az országot, a változás halvány jele sem látszik. Szomorú.

 67. miamai — 2012-03-31 07:22 

@<a href=: Még szerencse, hogy nem újságíró vagy, hanem egy „civil” ember, aki tud a nyilvánosság számára írni – mégpedig jól! Ne is légy „hivatásos írástudó” – ha kérhetem…
A diplomatemetésre (ebben az ügyben akárkiére) szívesen jönnék, de a pisilést kihagynám 🙂

 66. tiboru — 2012-03-30 22:30 

@miamai:

Ha újságíró lennék, a mai Obersovszky-produkció után összetépném a diplomámat, ezután elégetném, majd a hamut elföldelném, s meghívnám az összes cimborámat sörözni, ami után mindenki a hantra pisilne.

 65. tiboru — 2012-03-30 22:28 

@atko08:

Köszi! Venceremos!

 64. tiboru — 2012-03-30 22:26 

@attila:

Köszi a javaslatokat 🙂

Az az igazság, hogy nem szeretném túlbonyolítani a szavazást, elvégre az csak egy kiegészítő fícsör. A Konteóbloggal így is elég sokat foglalkozom, nem hiszem, hogy a töredékszavazatok újraelosztása, vagy a vokskvóciens nyomon követése beleférne az időmbe… Megértésed kérem.

 63. miamai — 2012-03-30 20:43 

Módosítanám a vívókról és az úriemberségről tett korábbi – talán túlságosan is általánosító megjegyzésemet: Vannak vívók, akik úriemberek és vannak, akik nem.

Most pedig főúr, vigasztalásul és felejtőnek kérnék szépen egy konyakot és egy Shakespeare (esetleg Rudolf) konteót… 🙂

 62. atko08 — 2012-03-30 19:29 

Jaj, ez olyan nagyon „magyar” megoldás volt. Ez az interjú ez kész. Tipikus példája, hogy Magyarország (Banánisztán) egy következmények nélküli ország, bármit lehet annak aki a húsosfazék vagy a politika közelében van.
Már a riporter első két mondatánál éreztem, hogy nem lesz itt lemondás. „Először a Köztársasági elnököt kérdezem, aztán SP mint magánember olimpiai bajnokot…:”
Bemondja, hogy nem mond le, majd mehet a média maszlag, nemzeti hős, olimpiai bajnok…… Én meg sem írtam a diplomamunkám, de ezek után annyira fellelkesültem, hogy lehet belevágok én is:o)
Ez olyan nagyon „szokásos” volt, knszl (ki nem sz.ja. le) írok (iratok)egy újat. Figyeljük meg, majd kiadják díszkötésben, ingyen kérhető lesz belőle mint az új Alkotmányból, a szóbelit meg talán az mtv-DunaTV kombó is élőben adja:o)
Kíváncsi vagyok mi lesz még ebből, vagy tényleg ennyire egyszerű a többség, és szokás szerint mindent lenyel.
Mondjuk délután már sejteni lehetett, hogy nem mond le.

Blogot imádom, olvasom-követem több éve! Csak így tovább Tiboru!

 61. zigzag — 2012-03-30 19:15 

Nem kapok levegőt látván az MTV interjút. Ha soxor mantrázza, hogy becsületes voltam, akkor a végén az lesz?

 60. zizzi — 2012-03-30 18:27 

nagyon kivancsian varom, mi lesz….
Ha lenne esze, arra hivatkozhatna, hogy a benyujtas _eredeti_ helyen, azaz a TF-en nezzenek utana minden akkoriban benyujtott disszertacionak (csodak derulnenek ki 😉 ); valamint arra, hogy a SOTE-n „csak ugy” – bocsanat, Chuck ugy – odavagjak minden vegzosnek a dr cimet…..

Ahogy nezegetem a hireket, egyre kevesbe hiszem, hogy most lemond.

Ja, es erdekes, a panamai egyetemen kiadott doktori cimeknek nem nezett utana senki – amig fo-fo hivatalban volt a bajuszos.

 59. gyepmester — 2012-03-30 18:12 

@agathon: Próbáld ki azt hogy jelöld ki azt a szöveget amit nehezen tudsz olvasni. Tudod, mintha copy-past-olni akarnád. Akkor átvált a háttérszín, meg a betűszín is, jó esetben olyanra amit könnyebb olvasni.

 58. attila — 2012-03-30 17:04 

Kedves Tiboru,

Bocs a teljesen OFF hozzászólásért, de agathon-hoz hasonlóan én is elég zavarónak találom a váltakozó háttérszínt, és ha már úgyis saját fejlesztőd van (ha jól értem) esetleg megoldás lehetne, hogy két különböző téma van, és minden felhasználó azt állítja be, ami neki jobban megfelel.

Na, most csak emiatt regisztráltam, de egyébként mindenféle költözéseken átívelően jó régóta olvasom a blogot.

De ha már úgyis regisztráltam akkor még megemlíteném azt is, ami a szavazásokkal kapcsolatban a múltkor eszembe jutott (leginkább a Haider téma kapcsán). Esetleg lehetne egy olyan szavazási rendszer, hogy a második helyezett a pontjainak egy részét (mondjuk 10%) megtartja a következő körre. Ha megint második, akkor egy nagyobb részét, stb. Így ha valaki sokszor második, akkor egy idő után már csak nyerni is fog.
Vagy egy másik módszer, hogy lenne egy állandó lista a felmerült témákról, és ezek között minden felhasználó havonta kioszthatna 1-2-3 vagy valamennyi pontot. Ha új téma merül fel, azt egyszerűen hozzáadod a listához, ha meg éppen írnál valamiről, akkor veszed az éppen élen álló témát. Nem tudom, sikerült-e ezt valamennyire is érhetően megfogalmaznom.

Még egyszer bocs az OFF-ért, és csak így tovább!

 57. tiboru — 2012-03-30 16:44 

@zizzi:

Chuck nem szerzett doktorit; a doktori szerezte meg Chuckot!

 56. zizzi — 2012-03-30 15:53 

epp javasolni akartam, hogy lehessen szavazni az uj elnokre…. mit szoltok csak ugy Chuck Norrishoz?????? 😉
Ahogy latom, eselyes lenne egy kozvetlen elnokvalasztason, meg akkor is, ha nincs dr a neve elott 😉

 55. tiboru — 2012-03-30 15:27 

A Facebook-oldalunkon szavazás folyik. Ha van FB-regisztrációd, oda is várunk!

 54. miamai — 2012-03-30 13:34 

Lelki füleimmel már hallom: „aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók”

 53. anarchoid — 2012-03-30 12:46 

AMUGY OV siman allhat a hatterben de teves elkepzeles hogy a posztot akarna, egyszeruen csak kelett egy kis sztori, addig sem a kormany akcioin ragodik a kozvelemeny/kulfold .. kaptak 3 honapos „fedezeket”

 52. Rókakígyó — 2012-03-30 12:45 

a híradó után a ner-nek vagy mi a frásznak végre bejelent valamit, remélem AZT jelenti be. Lehet, hogy többéves esti programnézési szokásomat módosítva megtekintem az adást…. az ATV-n:)

 51. Zulejka — 2012-03-30 11:44 

@gtibor:
Teljesen egyetértek, bolhából elefánt.
Ebben az országban nem szokás vállalni a felelősséget a tetteinkért. Sajátos evolúció figyelhető meg, bizonyos itteni populációkból kezd eltűnni a gerinc. Ezen példányok lelőhelye a főváros bizonyos kerületére koncentrálódik… 😉
Kíváncsian várom, hogy mi fog következni SP esetleges lemondása után.
Mondjuk az, hogy nem mond le, és úgy tesz, mintha mi sem történt volna.
Már ezen sem lennék meglepődve.
De talán nem az a legfontosabb problémája az országnak, hogy a köztársasági majmunk, akarom írni, elnökünk (ez nem SP-nek szól, hanem annak a szerepnek, ami ezzel a poszttal jár) dr. vagy sem.
Mindenesetre a média megkapta a maga koncát, amin még sokáig csámcsoghat.

 50. gtibor — 2012-03-30 11:02 

Nincs jelentősége sem a köztársasági elnöki posztnak, sem SP-nak, sem a kisdoktori címének. Ez az ügy egy bolhából csinált lufielefánt. Vagy konteósként azt mondanám, hogy ez előszele lehet valaminek. Valaminek, ami sokkal jelentékenyebb egy kisdoktori címnél…

Az a szomorú, hogy azok köpködnek most leginkább, akiknek valóban komoly okuk lett volna lemondani a politikai posztjukról. Sokkal nagyobb horderejű, az embereket valóban érintő ügyekben csaltak, hazudtak – mindezt beismerve.

Amikor nálunk ilyen közéleti balhé kerekedik, mindig eszembe jut az, amikor valamelyik japán miniszter lemondott, mert – ha jól emlékszem – egy olaszországi útja során másnaposan jelent meg a nyilvánosság előtt.

 49. zizzi — 2012-03-30 10:35 

@zizzi: ja, ki tud „jobbat”, mint a demokracia – tudatosan alulnevelt nepesseggel? (direkt nem nemzetet vagy nepet irtam…..)

 48. zizzi — 2012-03-30 10:32 

@GrG: no ebbol nem lesz vita koztunk, mert minden pontban egyetertunk.
Minden pontban, kiveve az utolso bekezdes legelso feltetelet…. ez a lebuktatas MOST nagyon rosszkor jott az orszagnak illetve a kormanynak – viszont irto jol az ellenzeknek. Es az ellenzek vezetesevel SEM lenne jo hely Magyarorszag….sajnos.
Ennyi…. 🙁

 47. agathon — 2012-03-30 10:00 

@<a href=:

Kedves Tiboru!

Kitartok előző megállapításom mellett, mint Schmitt Pál az elnökségben.

Ez színtiszta fiziológia. A sötét háttér hatására a pupilla kitágul, majd a rákövetkező világos háttér hatására ismét beszűkül, majd mindezt újra, és újra, és újra… Ez elég kellemetlen, szemet fárasztó jelenség, különösen több száz komment olvasása esetén.

Mindössze amellett érvelek, hogy a kommentbox háttérszíne legyen újra egységes – a KonteoBlog nemes hagyományainak megfelelően – kímélendő az olvasó szemét és központi idegrendszerét.

Másrészt, a jelenlegi „tarkaság” milyen érdemi előnyt jelent az olvasó szempontjából? Úgy tűnik, nincs különösebb funkciója, tehát szükségtelen.

Barátsággal üdvözöl elhivatott olvasód!

 46. GrG — 2012-03-30 10:00 

@<a href=: azok után, hogy lemondta a mai programjait ezt azért nem volt nehéz összeszedned:-)), de ettől még tény, hogy igazad van. Ismerek, olyat, aki látott már olyat, aki dolgozott olyan helyen, ami ilyen eszközökkel élt.

 45. tiboru — 2012-03-30 09:32 

A kortárs politikatörténet kínos bejelentéseinek jelentős részét péntek délután szokták megtenni, mert a hétvégéken az emberek általában kevesebb sajtót olvasnak, nem mennek be a munkahelyeikre, hogy aztán ott csacsogjanak és általában: mással vannak elfoglalva.

Csak mondom.

 44. GrG — 2012-03-30 09:23 

@zizzi: engem az a tény magában, hogy plagizált nem zavar, ami zavar:
1. úgy lett olimpikon, az olimpiák hőse, hogy csapat tartalék volt (nem vívott, ha jól tudom) – ettől még persze abban a magyar csapatban dícsőség volt tartaléknak lenni, csaka miheztartás végett
2. Astoria szálló vezetése – az nem egy szakmai munkával kiérdemelt cím volt, és amennyiben igen, nem a klasszikus szálloda- vendéglátó szakma
3. Nekem úgy tűnik, hogy nem csak kopipaste, de azt se ő csinálta (van benne megjegyzés, hogy ezt vagy azt még meg kell nézni)
4. Az elmúlt 20 évben votl ő szoci, meg fidesz mikor merre remélt jobbat
5. amikor kiderült, hogy plagizált, akkor fel kellett volna állni és azt mondani, igen, beismerem és nem hazudni, másokat hazugságra kényszeríteni, lejáratni – az a kár, amit most a jobb oldalnak okozott még képviselőhelyekbe fájhat 2014-ben!!
6. Végül a legjobban az zavar, hogy miért van az, hogy egy ilyen ember tudott érvényesülni az elmúlt 30-40 évben, akár Kádár, akár nem kádár, akár fülkeforradalomban? Igazából ez zavar a legjobban!!

És ha az a hazaárulás, hogy ezt az embert lebuktatták, akkor az rendben van, mert ennek a rendszernek kéne megbuknia. Na akkor lenne jó hely Magyarország

 43. GrG — 2012-03-30 09:16 

@miamai: soha ne felejsd el a hatalom hatalmát. Köztársasági elnöknek lennei (de akár csak miniszternek vagy házmesternek/bkv-parkolás ellenőrnek) hatalommal jár, amelynek a gyakorlása élvezet. Az, hogy egy elnökként akkor kezdődik a koncert, amikor ő oda ér, az, hogy emberek tucatjai/százai függnek tőle, ezek mind olyan dolgok, amiről, ha valaki megszerezte, nagyon nehezen tud lemoondani. Egyes pletykák szerint, pl 1996-ban az SzDSz azért nem lépett kia kormányból (pedig azt tervezte), mert néhány minisztere túlságosan beleszerelmesedett a miniszter szerepbe. és ne felejsd el sose hogy ezek hisznek abban, hogy amit csinálnak azt csak ők tudják jól csinálni, hogy ezeken a posztokon senki se lenne jobb náluk. A nép egyszerű Palibácsija egyébként nem is lett volna rossz szerep, mondjuk Mádl idejében.

 42. anarchoid — 2012-03-30 08:44 

Hianyolom a MOSZAD lehetoseget a szavazasbol 😉

 41. rognork2 — 2012-03-30 08:23 

Szvsz az eddigi nagy lebukások mind párton belülről jöttek. Hagyót is belülről vadászták le, Megyót is. Minden alá van írva, 2 év meg talán elég lesz egy korrekt elnöki pofa felépítéséhez. Viktor nem buta ember, nem akar pusztán az aljanépre támaszkodni 2014-ben.

 40. ekkerjoz — 2012-03-30 07:10 

@shiri: naiv gondolat, hogy bármelyik komoly üzletembert idegesítené a mindenkori köz- és államigazgatás

 39. shiri — 2012-03-29 22:34 

Kimaradt a lehetőségek közül az Orbánnal egy ideje már nem igazán elégedett magyarországi oligarchák köre (Csányi – Nyerges). Ezeket már régóta dühíti, hogy OV túlságosan önjáró, hogy részben ellenérdekelt oligarchák (Pintér) uralnak egyes minisztériumokat, ráadásul a cezaromániás „szabadságharc” anyagi károkat is okozott ezeknek az üzleti köröknek. Schmitt buktatása üzenet OV-nak, egy afféle levágott lófej, hogy jó lesz, ha ezentúl leginkább úgy ugrál, ahogy a háttérből fütyülnek neki. További haszon, hogy a leghűségesebb emberétől sikerült így megszabadítani, vagyis OV manőverezési lehetőségei ezáltal is szűkültek.

 38. tiboru — 2012-03-29 21:31 

@agathon:

Bocs, de úgy tűnik, nincs olyan verzió, ami mindenkinek megfelelne 🙁

Ezen a jelenlegin (amit sokan kértek) már nem változtatunk…

Megértésed kérem.

 37. miamai — 2012-03-29 20:49 

@ludens2:
bocsánat, igazad van, ugyanennek a forrásnak a másik bekezdését olvastam csak el figyelmesen: „Megpróbálta befejezni Gödöllőn az utolsó egyetemi évet, de kizárták” Mindemellett továbbra is úgy gondolom, hogy nem az egyetemi diploma vagy a doktori cím tesz egy politikust (vagy bárki mást) elfogadhatóvá vagy elfogadhatatlanná.

 36. ludens2 — 2012-03-29 19:52 

@miamai:

A wikipédia szerint Göncz Árpád 1944-ben a Pázmányon szerzett jogi diplomát, tehát volt egyetemi (és gondolom doktori a szakma miatt) végzettsége.

 35. agathon — 2012-03-29 19:09 

Off:

Tiboru! Nagyon zavarja a szemet, hogy az egymást követő kommentek háttérszíne a fehér és a szürke árnyalatai között váltakozik. Kikészül tőle a pupillám!
Sokkal szemkímélőbb lenne, ha a kommentek háttere egységesen egy színből állna, mint korábban, amikor csak az Admin háttérszíne tért el.

On: Ami engem illet, a mansikra szavazok! 🙂

 34. zizzi — 2012-03-29 19:07 

@<a href=: sajnos etikailag ez kotelezo lepes

lenne, na de ki etikus ma Mo-on…?

 33. miamai — 2012-03-29 19:03 

@tupturup: hát tényleg elég vad…
Sch.P.-nak az elnökségtől függetlenül is van mit a tejbe aprítania… Ki tudja, talán épp azért vállalta a posztot, mintegy unaloműző sportként…
Ha O.V. elnök akarna lenni, akkor ezt az akciót nem most, félidőben indítja, hanem az utolsó évben.

 32. miamai — 2012-03-29 18:58 

A lehetséges konteók közül sajnálatos módon kimaradt a moszad, a kgb és persze az ufók…

Az újságíróra szavaztam, mert azt hiszem, neki tett a legjobbat ez a plágium-ügy. Szorgalmas ember, nem vitatható.

Amúgy szerintem a „leggyengébb láncszem” esete foroghat fenn, azaz a pillanatnyilag konkurrencia nélkül álló kormányzat támadására Sch.P. igen alkalmas – és ezt magának köszönheti, ő az, aki mindent megtett ennek érdekében, illetve semmit sem tett a támadások elhárítására.

Államelnöki pozíció betöltéséhez nem feltétel a doktori cím – azt hiszem. Tildy Zoltán sem volt doktor, Göncz Árpádnak pedig egyetemi végzettsége sem volt, mégis jó elnökök voltak. A 45-89 közöttiek iskolázottságáról pedig (boszorkányok, minthogy nincsenek…) szó se essék.

Egy régi mondás szerint: „Úriember sosem vitatkozik, nem támad és nem is védekezik” – márpedig a vívók hagyományosan úriemberek. (Gerevich, Kárpáti, Petschauer Attila, vagy Gedővári, Nébald stb.stb.stb.)

 31. tupturup — 2012-03-29 18:57 

Nekem teljesen „vad” ötleteim vannak..
Tegyük fel, hogy anno OV és SP nagyon szépen megegyezett, hogy SP-t hatalomra nyomják, cserébe együtt működik mindenben. OV-nak kellett egy bábu akit kedve szerint tud rángatni, bólogat, elfogad mindent. Abban is megegyeztek, hogy ez csak rövid ideig tarthat, meg fogják „buktatni”, de no para, addigra ilyen-olyan törvénnyel biztosítani fogják, hogy ne járjon SP rosszul, legyen miből kenyeret venni a jövőben is..Naná, hogy belement, máskülönben hogyan tudott volna ennyi juttatást összekanalazni, amiből élete végéig elvegetálhat? Hogy ugrik a doktorija? Hát Istenem, eddig sem sok mindenre használta..szerintem még akadna jópár ember drága hazánkban, aki simán feláldozná életének egy homályos pontját, ha ezzel biztosítva lenne az anyagi jólét élete végéig! Minden csoda 3 napig tart-beszélnek róla az emberek, majd elfelejtik..
Tehát: SP- jövő biztosítva, OV pedig már az elején tudta, hogy az a sok hülyeség amit a Fidesz megválasztása idején hangoztattak, kivitelezhetetlen, magasabb babérokra kell majd törnie különben megy a levesbe– így már ez sem lehetetlen..
Mondtam, hogy elég vad elképzelés, de hát szárnyal a fantáziám :))

 30. ekkerjoz — 2012-03-29 18:25 

Nade.
Miért mondana le?

 29. tiboru — 2012-03-29 18:16 

Amúgy érdekes, hogy sem Kövér László, sem Orbán Viktor nem nagyon használja a dr-t.

 28. zizzi — 2012-03-29 18:15 

huhuhu, ugy tunik, sikerult egy kellemesebb jelszora valtanom, de jooooooooo

 27. tiboru — 2012-03-29 18:09 

@Leon Cor Leoni:

Attól tartok, sok más kortárs törvénnyel szemben ez a döntés nem visszaható hatályú…

 26. johngalt — 2012-03-29 18:07 

nademitkeresoszkópéterawizerben???

 25. zizzi — 2012-03-29 18:05 

A hazaarulas minositett esetet kovette el a hvg.
Ez a velemenyem – amellett, hogy nem tartottam valoban okos, hivatalara erdemes embernek Schmittet. DE: NEM volt az sajnos egyik korabbi elnokunk sem, sem a patkany, sem a tobbi. Sajnos. Es nem lett volna szabad ebben a politikai helyzetben, ebben a Magyarorszag ellen fordult Europaban – es Amerikaban! – most meg ezt az esetet is nyilvanossagra hozni, raertek volna akkor, amikor mar nem o az elnok, igazan nem artott ezzel a kisdoktori cimmel senkinek. A kisdoktori cimet a rendszervaltas elott elert ismeroseim java resze olyan baromsagokrol irta a disszertaciojat, hogy remes. A plagizalas meg plane divatban volt, a szakdolgozatokban is, konyvek, cikkek irasaban is. Vonzo volt – es nana hogy ma is az – a „dr” titulus. Mondjuk a jogaszok es orvosok „dr’ cimenek megadasa ertheto, ebbol latni, hogy kihez fordulhat az ember, ha a vakbele feljelenti ;).
Termeszetesen a honi es kulfoldi ellenzek munkajat latom az esemenyek mogott, bar csak egyikre lehetett szavazni….

Es: visszavonjak szerintem, bar friss hirt meg nem lattam, de sajnos a nagy robbanas miatt ezt mar igy kell megoldani

hopp, epp most hallom, visszavontak…..

 24. tiboru — 2012-03-29 18:03 

33:4 arányban Schmitt Pál már nem doktor.

 23. tiboru — 2012-03-29 17:39 

A Semmelweis Egyetem Szenátusa 1850-kor tart sajtótájékoztatót SP doktori címének jövőjéről.

Hölgyeim és uraim, tegyék meg tétjeiket.

 22. sysrq — 2012-03-29 17:00 

Ez olyan hülye hogy saját maga volt.

 21. Bigjoe(HUN) — 2012-03-29 16:21 

Kedves Tiboru!
Szerintem a „nemdoktorSchmittPál” ügy kirobbanása mögött néhány magyartanár, vagy esetleg valamilyen bonyolult nevű és ebből adódóan a „nemdoktorSchmittPál” által elírt nevű áldozat rejtőzik.

A nemdoktor lemondása esetén az „akasztófás” Kövér úr(aki jelenleg még doktor) majd szépen beül a tutiba és érdemei elismerése mellett benne is ragad, ez által OV (aki jelenleg még szintén doktor) megszabadul az ország egyik szégyenfoltjától (a nemdoktor SP-től).

Vagy tévedésből egyszer a Hofi által emlegettet ló megy be a parlamentbe és akkor eljön a kánaán.

http://www.youtube.com/watch?v=4WIMt8l7QPc&feature=related
2,20-tól

 20. gaabor — 2012-03-29 16:19 

Szerintem Kovács KOKO István, aki nem felejtette el,hogy már le volt zsírozva a MOB elnökség, aztán beelőzött Borkay.

 19. lencse — 2012-03-29 16:04 

Valaki emlitette de nem fejtette ki: A FORDITÓ !!! Mert franciáról magyarra is lehet guglizni, olyan nagyon sok szakkifejezés nem lehet a témában…Amikor látta a jómunkásember (forditó) hogy ömlik a lé SP-hez, megkörnyékezte egy kis magért, de elhessegették. Ezért megtalálta a hvg-t stb.stb. Máskülömben KÉSZ RÖHELY a pali (bocs, Pali).

 18. Rókakígyó — 2012-03-29 15:46 

Ez sajna épp olyan, mint a phobosz konteo: a tényekkel nincs mit csatázni. A HVG szemfüles volt, lehet, hogy valaki súgott is neki (pl a egy bírálóbizottsági tag) és 9 hónap alatt annyira megerősítették a sztorit, hogy ellen tenni már nem lehetett semmit. Én most azt tenném fel kérdésnek, hogy lemond-e még ma Schmitt Úr, vagy ez csak a hétvégén jön el neadjisten a jövő héten. Más opció most már aligha lehetséges.

 17. Rókakígyó — 2012-03-29 15:43 

Lepörgött 50 év?

 16. jgrg — 2012-03-29 15:29 

Szerintem KL vagy az ellenzek. Ha OV lenne, akkor nem vedte volna ennyire vehemensen meg 27-en is. Sot megkockaztatom akkor a bizottsag azonnal kimondta volna a plagiumot.

 15. Eugenie Danglars — 2012-03-29 15:07 

A sportos, nobos szálon én is elgondolkoztam. Talán Dr. Kósa Lajos kíván ilyen babérokra törni, esetlegesen a NOB-nak még jobban a közelébe kerülni? Nem rég lett megválasztva a Magyar Korcsolyázó Szövetség elnökének, pedig az ég világon semmi köze sincs ehhez a sportághoz, csupán annyi, hogy a lánya, Eszter, Debrecenben korcsolyázik. Talán véletlen, hogy apuci a politikai babérok mellett most a sport közéletében is egyre próbál magasabbra és magasabbra kapaszkodni a ranglétrán, elősegítendő a későbbiekben lányának néhány kedvező sportdiplomáciai döntést? Az sem utolsó, hogy a Kósa-éra alatt nyerte el Budapest a Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság rendezési jogát, sőt, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség elnöke, Ottavio Chinquanta is rangos magyar kitüntetést kapott idén. Mi van, ha a Fidesz oldaláról ő is fúrta Snittpalit, hogy egy nap mind politikai, mind sportdiplomáciai téren a helyére kerülhessen?

 14. macskafaraok — 2012-03-29 14:57 

NOB/MOB/Olimpia környékén:
Sokan nem felejtették még el a ’84 Los Angeles ügyet…

 13. macskafaraok — 2012-03-29 14:54 

@munchausen: Csalta az asszonyt fűvel-fával az elmúlt x évtizedben, nem hiszem hogy most lett volna tele a pohár…

 12. jethrotull — 2012-03-29 14:32 

Szerintem – mint minden összeesküvésben 😉 – több csapat van a háttérben.

Fájó hiány ebből a konteóból Putyin és az oroszok: törlesztés, hogy London nyerte el az olimpia rendezés jogát, pedig. Aztán a NOB-ot belülről megújítók, akik régóta le akartak számolni a londoni-korrupcióval (alfejezet: Atlanta), kilőni az egyik ikont. Aztán az antidopping páholy, akik nem felejtik el Athént. És végül a tv-torna örök nyertese, akinek elege volt, hogy az emberek embere esténként a budai palota másik szegletébe oson pásztortarhonyára (akarom mondani pásztorórára).

Nem nehéz ezt összerakni, Kati elővette a cuccot a stelázsiból, miközben vörösre sírt szemmel tárcsázott egy számot. Ott egy kellemes halló, na persze, hogy segítünk, Vlagyimir Vlagyimirovics ad rá pénzt, drogellenesek beszerzik az eredeti forrásokat, NOB-clear páholy menedzseli a médiát. Hol süssük el? NOL, HVG, Kiskegyed? Január? OKÉ.

Valahogy így.

 11. regressziv — 2012-03-29 14:18 

Ne csüggedj és főleg ne add fel. TE DR. SZTUPI VAGY!

 10. regressziv — 2012-03-29 14:17 

Szreintme Schmítt Plá scak álodzat. Se irní nme túd se vivní.

Copy + paste meg NEM IS LÉTEZETT MÉG AKKOR!!!!!!

Nade, azért mégis csak a saját maga áldozata. Szóval akárki akármilyen üggyel mocskolja, a dottore saját mocskával teszi. Mit is mondhatnék? Pártpolitikailag teljes mértékben függetlennek tartom magam, nézeteim szempontjából meg tökmindegy, ezektől függetlenül sem volt soha szimpatikus Plagi bácsi.

Nem, nem érzem magam menő csávónak a sok buta utalgatás miatt.

Amúgy hihetőnek hangzik számomra az összes konteó, bár az újságírónak szerintem vagy sose jutott volna magától eszébe ennek utánanézni, vagy ha másnak így nem jó, idejében rászóltak volna, hogy psssszt.

Akármennyire is a világméretű összeesküvések a legnagyobb szerelmeim ilyen téren, szerintem ez keményen belpolitikai dolog. És ugye mindenki szokott a saját háza táján söprögetni. A plebs seprűvel, Jupiter meg HVG-vel. Ennyi.

 9. sztupi — 2012-03-29 14:08 

A fenebe !
Pedig most akartam fenymasolni magamnak egy kisdoktorit !!
Igy hogy leszek Dr Sztupi ??
Megette a fene az egeszet …
🙂

 8. johngalt — 2012-03-29 13:47 

Kizárt dolognak tartom,hogy Orbán Viktor áll a dolgok mögött,a legnagyobb presztízsveszteséget ö könyvelheti el,hiszen végig ö erőltette a kinevezését.Sokkal valószínűbbnek tartom hogy,aki megírta,vagy komoly segítséget adott hozzá,például a fordításokat elvégezte,ö adott tippet az újságírónak.

 7. agyalap — 2012-03-29 13:17 

Azt hiszem ő olyan, mint a nyuszika a táplálékláncban: mindenki meg akar(hat)ja enni.
De amíg a nyuszika aranyos és sajnáljuk, őt inkább szégyelljük, és szeretnénk elfelejteni.
Ha már megtörténtté nem lehet tenni az adott „beosztásban” való létezését.

 6. munchausen — 2012-03-29 13:15 

Cherchez la femme.
En az elnok ur felesegere szavaznek, szerintem a kozottuk megromlott viszony lehetett az inditook.

 5. Leon Cor Leoni — 2012-03-29 13:12 

Ha elveszik a doktorit, vissza kell fizetnie a juttatásokat, amiket a doktori címre kapott?

 4. mxplanet — 2012-03-29 13:11 

es meg valamit tisztazni kellene. Ha elveszik a doktorit, akkor minden, amit eddig alairt a pali, ervenytelennek kell h legyen? kezdve az alkotmannyal?

 3. mxplanet — 2012-03-29 12:45 

@<a href=:

en a viktorra szavazok!

 2. tiboru — 2012-03-29 12:19 

Hopp, a „következő elnök” véletlenül lemaradt a szavazógépről, elnézést. Most már nem csinálok újat, ha ezt a verziót érzed a legközelebbinek a véleményedhez, ide a kommentekhez nyomj egy voksot neki!

 1. mxplanet — 2012-03-29 12:13 

igazan az baszna be, ha tenyleg Orban lesz az elnok, igy a majdani kormanyvaltas utan o lesz majd a fek csak igazan!

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök