2013-04-09–09:53

Voks populi 17.0

Elérkeztünk hát egy olyan poszthoz, amelyet már sokan és sokszor kértetek, javasoltatok, követeltetek. Miről is van szó? Nos, biztosan emlékeztek rá: a Konteóblog szavazásainak történelmében többször is előfordult, hogy a győztes tényleg csak paraszthajszállal került az élre, s olyan is volt, hogy egy-egy téma kétszer is megmérettetett s mindkétszer alig-alig, de végül mégiscsak elvesztette a versenyt.

Úgyhogy a Nemzeti Konteóblog Nemzeti Szavazásügyi és Vokspolitikai Főszerkesztőségének Nemzeti Centrális Erőtere fejet hajt a tömegek akarata előtt, s most olyan témákat futtatunk meg, amelyek (a bevezető illusztráció szövegével ellentétben) büszkén viselik az ezüstérmeket, elvégre hiszünk abban, hogy tényleg mindenki megérdemel még egy esélyt.

Az eddig megszokottaktól eltérően most nem négy, hanem mindjárt nyolc témát teszünk le az olvasók asztalára (minden eddigi olyan második helyezettet, amelyek még nem szakították át elsőként a virtuális célszalagot). És hogy még izgalmasabb legyen, mindenki 4, azaz négy vokssal élhet (ami persze nem kötelező; ha gondolod, egyre, kettőre vagy háromra is szavazhatsz, de a szavazataidat csak egyszerre, egy alkalommal adhatod le).

1.) A chemtrail-jelenség

Mindannyian láttunk már furcsa, általában fehér színű sávokat a kék ég előterében, amelyeket hivatalosan repülőgépek kondenzcsíkjainak mondanak. Az éber konteósok azonban nem elégednek meg a kincstári magyarázatokkal, akik a sokakat nyugtalanító jelenség mögött galád (és természetesen globális) szándékok körvonalait vélik felfedezni.

2.) A frigyláda

Talán nem túlzunk, ha a titokzatos bibliai tárgyról (bútordarabról, kommunikációs és/vagy rituális eszközről, stb.) úgy beszélünk, mint az emberiség kultúrtörténetének egyik legrejtélyesebb objektumáról. Mi lehetett ez a doboz, honnan került elő, mire használták valójában és vajon hová tűnt? Ez a poszt eddig kétszer is második volt.

3.) A Nazca-vonalak

A távoli Peru egyik fennsíkján találhatók azok a titokzatos rendeltetésű, sok száz (más források szerint egyenesen kétezer) évesnek becsült vonalak, amelyekről a mai napig sem igazán lehet tudni, hogy mi célból készültek. Az viszont tény, hogy igazából csak a levegőből vehető ki, hogy miket is ábrázolnak: pókok, madarak, szabályos síkmértani alakzatok, távol minden civilizációtól. Tudósok tucatjai tanulmányozták (és tanulmányozzák) őket éveken keresztül, de nem tudtak konszenzusra jutni a “miért” vonatkozásában, úgyhogy itt az idő, hogy kisegítsük őket.

4.) A Shakespeare-konteók

A világ drámairodalmának egyik legnagyobb alakja, akinek személye köré már életében konteók sokaságát szőtték: vajon ő írta-e a híres színműveket, hányan is volt(ak) valójában, satöbbi… No és őt is sokan kérték – vélelmezem, a filoszi vénával megáldott konteósok. Az avoni hattyú eddig már többször szerepelt a választható témák között, de mindeddig nem sikerült az élen végeznie; egyszer második, kétszer harmadik volt. Talán majd most befut (?).

5.) A torinói lepel

Van-e olyan konteós, aki ne hallott volna a híres ruhadarabról, amelybe (állítólag) Jézus keresztről levett testét bugyolálták? Számos amatőr és szakvélemény született arról, hogy ez az állítás tudományosan (történelmileg, teológiailag, érzelmileg, stb.) alátámasztható-e. Ha úgy gondoljátok, mi is körüljárhatjuk a témát.

6.) Che Guevara

Hogy mai listánkon a dé-amerikai kontinens se maradjon emberi képviselő nélkül, felajánljuk azt, hogy egyik voksotokat a tényleg legendás, argentin származású, de kubaiként ismert politikusra is adhatjátok, akinek eposzi jelzői között egyaránt fellelhető a “lánglelkű forradalmár”, a “habókos idealista”, valamint a “hidegvérű tömeggyilkos” – és csak példálózó jelleggel emeltünk ki hármat a több tucatnyi (egymásnak homlokegyenest ellentmondó) szóösszetétel közül. Che 1967 őszén halt erőszakos halált, miközben (fegyverrel a kezében) Bolíviában próbálta – saját szájíze szerint – megváltani a világot.

7.) Edgar Cayce

Ez az amerikai férfiú a huszadik század talán legismertebb ezoterikus alakja, aki nem csak a jövőbelátás, hanem a spirituális eszközökkel történő gyógyítás és a lélekvándorlás képességeivel is rendelkezett, legalábbis ha hiszünk a tevékenységét roppant alaposan dokumentált feljegyzések tíz- és százezreinek.

8.) Az X-bolygó

Nevezhetik ezt Niburunak, Marduknak, K1-nek, de a lényeg változatlan: egyes teóriák szerint Naprendszerünk mélyén ott lapul valahol egy titokzatos égitest, melynek létezését a politikai döntéshozók következetesen letagadják, eltitkolva az ezzel kapcsolatos, túlzás nélkül sorsdöntő jelentőségűnek minősülő információkat az emberiség be nem avatott tagjai elől. Mi a helyzet ezzel a bolygóval és miért nem lenne szabad tudnunk róla?

Ezek tehát a témák, s nektek semmi más feladatotok nincs, mint kiválasztani azt a maximum négyet, amely közelebb áll a szívetekhez, voksoltok rájuk, majd hátradőltök és a kommentek között megvéditek a választásotokat (ha rászorulna).

Ne feledjétek: mint minden szavazás, ez az itteni is felelősséggel jár. Tudnotok kell, hogy az a hét téma, amelyik nem nyer ebben a fordulóban, legalább hat hónapig fel sem kerül majd a jövőbeli potenciális témák közé.

Szavazni egy kerek hétig, vagyis 2013. április 16-a, kedd délelőtt 10.00 óráig lehet.

Kategória: EgyébCímkék: ,

84 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 84. danescu — 2013-04-21 20:00 

Na, hát gratulálok! És működök évezredek után! 🙂

 83. witchp — 2013-04-19 21:11 

Hát, én is ezt raktam volna az utolsó helyre amit szívesen olvasnék…
De Tiboru majd megírja úgy, hogy végigolvassam.
És hamar…
Ugye?!…:-)

 82. becsuszoszereles1k — 2013-04-19 17:22 

Boszen szamoljak az X-bolygot! Szerintem, ha majd jol korbelottek szamitasokkal, akkor majd egyszercsak kirajzolodik a konturja!:)

 81. Eugenie Danglars — 2013-04-19 16:50 

Végülis a Plutónak is mintha csak nem rég fedezték volna fel az egyik holdját, ha jól emlékszek… ennyi erővel az X-bolygó is bárhol lehet…

De őszintén szólva bármelyik másik témát szívesebben olvastam volna. :S

 80. lumpi — 2013-04-18 21:31 

Szuper, en is az x-bolyongora voksoltam 🙂
De remelem egyszer meg lesz frigyladas konteo…

 79. specnaz86 — 2013-04-18 20:02 

Jó lesz ez az X-bolygó, a tőbbi is jó lett volna, csak jönne már mert nem birom már soká konteo nélkül!

Pár napja neki áltam ujra olvasni az összeset abc-sorrendben, kommentekkel eggyütt mert azokat is nagyon szeretem, most fogok neki Hasfelmetsző Jack-nek, még nagyon az elején járok a konteó maratonomnak de végig csinálom az biztos! :))

Azért Che Guevarrat sajnálom, csunyán leszerepelt!

 78. tiboru — 2013-04-16 11:21 

Lezárult a szavazás:

7833 leadott voks után kijelenthető, hogy az X-bolygó nyert közel 21%-kal (1637 szavazattal), két és fél százalékot ráverve a második frigyládára (1426) és közel nyolc százalékkal megelőzve a Nazca-vonalakat (1051).

Mindenkinek köszönöm a részvételt!

 77. tiboru — 2013-04-16 11:18 

@vacsad:

Már van 🙂

 76. vacsad — 2013-04-16 11:10 

Boston villámkonteó lesz-e?

 75. ngcs — 2013-04-16 10:10 

@tiboru: Akinek hiányzik nagyon mégis és tud az ilyen ügyekről valamit, írja meg tiboru stílusában és küldje el neki, majd lesz valami az ilyen anyagokkal (:

Ezt X-bolygó első helyet én sem értem. OK, én is tettem neki egy strigulát, mert majd be akarom írni a kommentek közé trollkodva (ha én hiszek benne, akkor is trollkodás?), hogy egy régi letűnt faj által ott hagyott tér-idő relé. (mass effect játékokból)

Sokan panaszkodtok, hogy Che az utolsó. pszt. beszivárogtak az USA állami beszivárgók és erősítik a többi témát, hogy ne ez legyen majd! Ugyanez a chemtraillel is a helyzet. Egyébként már volt itt valami említésféle róla, de engem nagyon érdekelne a dolog…

Kurt Cobain meg nem halt meg, csak visszaköltözött az X bolygóra… 😀

 74. tiboru — 2013-04-16 08:45 

@sherlock:

Sajnos eléggé be vagyok fogva, s ez júniusig nem nagyon fog változni 🙁

Igyekszem legalább a FB-oldalon teret biztosítani a villámhíreknek. Megértéseteket kérem.

 73. sherlock — 2013-04-16 08:08 

Minden elismerésem Tiboru eddigi, lelkiismeretes munkájáért. Azonban úgy veszem észre, hogy több sansz is lett volna a közelmúltban villámkonteókra. Pl. Szaniszló (ki)tüntetése; koreai háború; most pedig a bosztoni marathon. Ezek a villámposztok kezdenek el-el maradozni. Másnak nem hiányzik? A világért sem akarok panaszkodni, de olyan jók voltak ezek régebben….

 72. gonczi — 2013-04-15 21:19 

Ez az x-bolygó engem is frusztrál kicsit, létezésének számtalan cáfolata olvasható számtalan helyen, kicsit furcsa, hogy ilyen arányban vezet.
A konteó itt max csak annyi, hogy miért hülyítik vele a népet időről-időre.
Mindegy, bárhogy is lesz a szavazás vége, biztosan jól fogunk szórakozni. Ezért magam részéről a témaválasztás tekintetében a diktatúrára szavazok. Tiboru majd kitalálja, mi legyen a következő, mi meg hagyjuk magunkat meglepni. Csak ne hagyja abba.
🙂

 71. deniro — 2013-04-15 06:43 

@eltiron:

nyomtam én is, de komoly a lemaradás…

 70. deniro — 2013-04-15 06:42 

@lumpi:

igen, túl erős volt a kínálat…

 69. deniro — 2013-04-15 06:39 

jajaj, most sem lesz Shakespeare…

 68. deniro — 2013-04-15 06:38 

@zigzag:

lehet, hogy azért, mert bankár volt 🙂

 67. deniro — 2013-04-15 06:36 

http://index.hu/tudomany/2013/04/15/pszinapszis_2013/

🙂

Egyébként nekem mindegyik jó, s valamelyikhez még érdemben is hozzá tudok szólni.

Shakespeare, Torino, Frigyláda

 66. nadivereb — 2013-04-14 23:22 

Egyébként ahogy látom, elég magas a kommentelők között az X-bolygó-ellenesek aránya. Nem lehetne esetleg egy olyan megoldást csinálni, hogy mondjuk regisztrációhoz legyen kötve a szavazás? Lehet, hogy kevesebb szavazat érkezne, de talán pontosabban leképezné az aktív közönség igényeit. (ha már a sorrendbe állítós megoldás, ami szerintem nagyon jó lenne, technikai okokból nem megoldható…)

 65. csibra — 2013-04-14 12:12 

@Panther V: Egyetértek, megint ilyen fasság fog nyerni mint az X bolygó meg múltkor a náci ufó, ami értelmetlen kitaláció. Ahelyett, hogy egy akár történelmi (mint Che) vagy több tudományos alappal rendelkező dologról (Chemtrails) szólna.

 64. tiboru — 2013-04-13 23:29 

@befigyelo:

A WP-motor (ami a Konteót is hajcsa) rögzíti a kommentek IP-címeit, teljesen függetlenül attól, hogy engem nem igazán érdekelnek és nem is tudnék mit kezdeni velük 🙂

 63. befigyelo — 2013-04-13 21:05 

Egy tecnhikai jellegű kérdés, Tiboru mester: te megőrzöd ezen az oldalon a kommentelői IP címeket? Mégiscsak egy konteós oldal ez, én meg nem emlékszek, hogy volt-e már erről szó.

 62. nadivereb — 2013-04-13 14:18 

@molnibalage: Teljesen egyetértek. Az X-bolygó nettó baromság, ilyen alapon a következő szavazásba bele lehetne tenni a ráknépséget a South Parkból is.
Engem érdekelne Cayce, Shakespeare, Che, de még a Nazca-vonalak is, mert ezek ténylegesen léteznek és vannak körülöttük rejtélyek, van miről beszélgetni, vitatkozni, gondolkodni.
A Nibiru-baromságot szerintem az hajtja, ami az összes többi netes baromságot az indigógyerekektől a „csak piros ételeket szabad enni pénteken”-ig. Eh.

Mondjuk legalább ha most nyer és lesz róla egy poszt, nem kell soha többé ellene szavazni.

 61. outatime — 2013-04-13 08:56 

@tiboru:
Helyrehozhatatlan károkat okoztak a világhírű Nazca-vonalak egy részében a területen munkálatokat végző kőfejtő cég súlyos gépei.

Az El Comercio nevű perui lap közlése szerint a sérült vonalak a pánamerikai autópálya mellett húzódnak és a főúttal határos egyik területen is súlyos károkat okoztak a munkagépek.

A Nazca-sivatag száraz, csapadékmentes klímája több mint egy évezreden keresztül megőrizte a titokzatos ábrákat – állatfigurákat és egyéb geoglifákat -, amelyeket az őslakosok „rajzoltak” a terület szikláktól és kavicsrétegtől való megtisztításával.

A munkálatok eddig számos vonalban tettek helyrehozhatatlan károkat és egy majdnem hatvan méteres trapéz alakzat teljesen eltűnt. A több mint négy hónappal ezelőtt végzett szakértői becslések arra figyelmeztettek, hogy a vonalak károsodása tovább folytatódik, súlyos változásokat előidézve a kulturális szempontból értékes területen – olvasható a Past Horizons című régészeti hírportálon.

A lapban megjelent riport megjegyezte, hogy a régészetileg fontos övezet természetvédelmi területen fekszik, ezért a nemzet kulturális örökséget megillető védelmet kellene élveznie.

 60. quantumleap82 — 2013-04-13 08:11 

Nincs a listában, de én még mindig nagyon vágyom a Kurt Cobain halála-konteóra.

 59. kszabo — 2013-04-13 06:34 

@Jumboo: „Én a demokrácia teljes hiányával” – ez lenne a figyelmes diktatúra:)
Tulajdonképen elég lenne minden negyedik blog bejegyzésért szavazni, mint a nagy demikráciákban, és a közbeeső három lenne Tiboru saját látókörünk bővítése érdekében választott témája. Ezzel tovább tudná csiszolni elképesztően magas felderítő képességét, és olvasmányos bemutatási technikáját.
A témafanyalgók is megnyugodnának, hogy nem medálra szopott témalábszárcsontokon rugózunk (csak néha:)
A természeti törvényekkel csak lassabban, a gömbvillám még várat magára és az emberi agy működéséről is csak az alkohol tekintetében rendelkezünk tömeges tapasztalatokkal. Üdv

 58. siolrog — 2013-04-12 21:25 

(A görögöknek, amúgy minden felfedezésük bejött.
Pont ezt rontották volna el…?)

 57. FilcTroll — 2013-04-12 20:40 

Mindig mondtam, hogy a demokrácia teljes tévedés. 🙂

 56. almoragh — 2013-04-12 20:15 

Szerintem mindegyik jöhetne, nagyjából a szavazás jelenlegi állásának megfelelő sorrendben:)

Bár örülök, hogy az X-bolygó áll nyerésre, az érdekelne.

Szavazat meg ment, csak hogy érezd, hogy nem hiába hívtad föl még egyszer a figyelmet a dologra:)

 55. madarfokker — 2013-04-12 19:17 

Köszönöm tiboru segítségét az elfelejtett jelszavammal kapcsolatban.

Arról is lehetne egy konteo, hogy vajon milyen kapcsolat van Che Guevara és Che Mtrail között. Vajon rokonok? 🙂

 54. siolrog — 2013-04-12 17:15 

@molnibalage:

Ahhoz nem kell egy elméletnek sem bizonyíthatónak, sem igaznak lennie, hogy nagy-hatású legyen, elég ha sok ember valósnak véli…

Mondjuk Che beleférne ebbe, mert népszerű jelképpé vált, leginkább baloldali értelmiségi körökben. Szvsz eléggé ismert az élete és a halála (kivéve kubai életszakaszát, de az nem hiszem, hogy annyira érdekes lenne).

Egy vita a forradalom, kontra „jaj ne csináljunk forradalmat” között azonban szvsz eléggé szétfeszítené a blog kereteit…

Bár, ha a hitvitát kibírta, lehet ez se rázkódtatná meg nagyon…:)

 53. hazitroll — 2013-04-12 16:40 

Egyetértek molnibalage véleményével, ne legyen már olyan konteo – vagy ne sok – amit természettudományosan könnyedén lehet(ne) cáfolni. Ok, majd mindenki ránk fogja, hogy fel lettünk bérelve, de egy Che, Torinói lepel, de főleg Cayce, sokkal érdekesebb.

 52. molnibalage — 2013-04-12 16:28 

@siolrog: Miért? A többinek a listában van? 🙂

 51. molnibalage — 2013-04-12 16:01 

Furcsa, hogy megint egy olyan konteó vezet, amire a konteó eleve hülyeség, mert egyszerűen természettudományosan cáfolható… A konteó alapelve az, hogy ne lehessen „mérhetően cáfolni”. Mondjuk ebből a szempontból a chemtrail is kuka. Én Che-re szavaztam. Szomorúan látom, hogy gyak. a „ki le nem szarja” kategóriába esik. 🙁

 50. fanfanics — 2013-04-12 15:24 

X-bolygó? Feltétlenül egy Däniken-utánérzéssé akarjuk változtatni ezt a blogot? De most komolyan, képes valaki hinni egy akkora ordas baromságban, mint az X-bolygó akár egy percig is? Elővesszük lassan David Icke világuralomra törő gyíkembereit is, vagy mi?

A témák nagy része ráadásul nem is konteó, hanem csak valami ezoterikus mázzal leöntött mítosz.

Nem igazán értem azt az ellentmondást, hogy a legsikeresebb, leginkább kommentelt blogok a „valódi” konteókról szóló posztok voltak (Gyatlov, Elbert stb.), de a nép meg folyton ezekre az ufós dolgokra szavaz, abból is a gyengébbekre. Valószínűleg lehet egy éles különbség a kommentelő közönség és a csak olvasók ízlése között.

Elnézést a kirohanásért, maradok továbbra is a blog híve 🙂

 49. mesegomba — 2013-04-12 10:54 

@fishmong3r:

Így van, szerintem is rossz ez a szavazási rendszer. Sokkal jobb volt, amikor Tiboru maga választotta ki a témákat. A jelenlegi rendszerrel csak nagyon soká lehetne olvasni a Shakespeare-konteókról – amit személy szerint nagyon régóta várok már, de úgy látom mások is – mert mindig megelőzik olyan unalomig ismert témák, mint a Nibiru vagy a frigyláda.

Az 1-5-ig pontozásos rendszert azonban nem tartom jó ötletnek, mert lényegében ugyanaz, mint a mostani.

 48. regressziv — 2013-04-12 09:01 

Én a magam részéről örülök a Nibiru első helyének 🙂 Az egyik kedvenc témám.
Tiboru, olvastad Umberto Eco-tól A Foucault-ingát? Én mondjuk már elég régen, úgyhogy pontosan nem merném visszaidézni a dolgot, de ilyesmi dolgokat (is) feszeget, hogy annak idején nem egyszerűen Shakespeare nevében írt akárki más (Eco-nál Edward Kelley, ha ez nem nagy spoiler…), hanem a nagyok egymás nevében írogattak (pl. Cervantes helyett más írta a Don Quijote-t, ő meg más helyett írt mást, stb.). Már nem mernék megesküdni, hogy pontosan mi volt és hogy volt, de azért Eco a regényeiben sem puszta fikciókat boncolgat, hanem valós elméleteket, legendákat, történelmi eseményeket tárgyal, legfeljebb fiktív fővonallal. És ez így viszont szerintem kimondottan érdekes. Én sokat olvastam Shakespeare-ről konteós megközelítésben, szeretem is a témát, de szerintem ez így lenne egy igazán kerek és nem semmi sztori, ha erről egyszer lehetne elegendő alapanyagot keríteni.

 47. Jumboo — 2013-04-11 14:54 

Én a demokrácia teljes hiányával is egyetértenék. Tiboru érdeklődését felkelti valami, erre alattomosan, senkit meg nem kérdezve megírja.:)
Különben én mint tájékozatlan blogfaló bevallom hogy sok olyan posztot, amit a legjobbak közé sorolok, nem szavaztam volna meg, merthogy egyszerűen nem hallottam előtte róluk. Pölö a Dyatlov srác, vagy Cooper ügynök. Aztán meg natessék…

További jó szavazást a Frigyládikóra!

 46. etomi90 — 2013-04-10 21:12 

Ezek amúgy szerintem mind alap konteós témák, igazából mindről kéne írni előbb utóbb. Egy előttem felszólaló jelezte (bocsi, nem keresem vissza, hogy ki), hogy a szavazás során fordított sorrendet tartva meg kéne jelentetni mindet. Hát ebben van valami. Mind olyan téma, ami egy ilyen oldalnak szinte kötelező eleme kéne, hogy legyen.

 45. bedivere — 2013-04-10 20:53 

Üdv mindenkinek!
Nagyon jó ötlet ez a szavazás, már azt hittem, Shakespeare mesterre már nem is lehet többé voksolni 🙂
A szavazás szerintem így is megfelelő, relatív többséggel, hiszen Tiboru posztjai mindig kiválóak.

 44. puffy100 — 2013-04-10 20:22 

Szuper témák. Kivéve egyet. Csak a Nazca-vonalakról neeee. Kérlek. 😀

 43. kszabo — 2013-04-10 18:48 

Mivel a tudományos alap sem mutat jobb megoldást, így tény, mint a OPNI (Lipót) bezárása, hogy:) – Az X-bolygó 21.05% (961 votes) – ról küldték
a frigyládát 18.2% (831 votes) a sátorba csomagolva, mint az első lehallgató készüléket:)
A Nazca-vonalak 13.43% (613 votes) pedig vizsgafeladatok voltak a Luke légpárnás homokfutóknak és a hajtómű elfújta a felső talajréteget:)
Üdv és szavazz!

 42. FilcTroll — 2013-04-10 14:27 

Egy napon Mátyás király és az udvari emberek arról vitatkoztak, hogy miből van a legtöbb a világon. Ki a fűszálakat, ki a homokszemeket, ki pedig az ég csillagait erőltette egyre csak. Végül így szólt Mátyás király a bolondjához:
— No te bolond, szerinted miből van a legtöbb a világon?
— Uram-királyom, kíméld meg szegény, bolond fejem, de szerintem vagy orvosból, vagy konteószavazási szakértőből van a legtöbb a világon.
(…)

 41. feketelaszlo — 2013-04-10 13:40 

@Vanek B. Eduard: Szerintem sokkal egyszerűbb lenne, ha a szavazáson induló 8 téma közül mindegyikhez készülne bejegyzés, a helyezésük alapján fordított időrendi sorrendben – na? Mindig olyan jó témák vannak a szavazáson, de eddig nem volt olyan, amire azt mondtam volna, hogy hidegen hagy.

 40. Vanek B. Eduard — 2013-04-10 12:36 

Kitaláltam a „tutit” a szavazósdira, új blogmotor se kő hozzá. Ha megengeditek, közkinccsé teszem:

Ez a 8 (vagy 10) tétel teljesen zsír.
Ebből 1 a nyertessége okán, az utolsó 3 érdektelensége okán kiesik, majd a következő szavazásnál helyetük 4 új téma zárkózik fel a korábbi 4 (vagy 6) mellé. Így a 2-5. helyezett is újra és újra esélyt kap.

Mellesleg, ha tiboru önkényesen válsztana témát (felvilágosult abszolutista módra), akkor is itt tolonganék…

 39. nadivereb — 2013-04-10 11:37 

Úgy lenne igazán elegáns, ha az itteni szavazás ezüstérmeséről lenne poszt 🙂

 38. grossartigli — 2013-04-10 11:33 

@tiboru: Hja, így könnyű! Sajnálom, hogy Edgar Cayce gyengén szerepel, rossz a PR-ja. De bármelyik témát fel tudod dobni, ugye ?:-)

 37. tiboru — 2013-04-10 11:13 

@meklod:

Szia!

Köszi a bejelentkezést!

Megnézem a surveymonkeyt, de úgy emlékszem, az nem integrálható a blogba, csak egy linket lehet elhelyezni a saját felületen; ha így van (és nem keverem valamelyik másikkal), akkor minden szavazáshoz és értékeléshez át kell kattintani az ő oldalukra.

 36. meklod — 2013-04-10 11:03 

Szia Tiboru,

Eddig csak olvasója voltam a blognak, viszont most úgy gondoltam, megpróbálok segíteni.
Szavazásra esetleg használható lehet a surveymonkey is. Van benne sorba rendező és osztályozó funkció is. Nem kifejezettem erre van kitalálva, inkább kérdőív készítésre használatos. De ha nem találsz jobbat, a célnak megfelel.

Üdv,

 35. eltiron — 2013-04-10 11:01 

Sosem lesz már Shakespeare-konteó 🙁 Jó, a neten évekig lehet olvasni utána és nem érsz a végére, de jó lenne végre a konteós brigáddal is megvitatni a dolgot, és mint régi WS-rajongó, én is nyomhatnám a smartass kommentjeimet 🙂

 34. becsuszoszereles1k — 2013-04-10 10:59 

29. @komojtalan:

Sot, Che kapcsan lezarhatnank a D. Cooper konteot is: szegeny Cooper a valsag es tobb mint 10 evi szolgalat utan, az 1971 koruli suru politikai- es legiforgalomban, vegre hazaterhetett „dlja vszigda”. A gyongydiszes nyakkendotu hatrahagyasaval (feketenyakkendo alapon) tulajdonkeppen aktualis felesegenek uzent (csak elobb kivette az adovevot/ az akkumulatort pedig a gepen hagyta: ez volt a legendas taskabomba).:)

 33. dr. Lópici Gáspár — 2013-04-10 10:57 

A chemtrailre nyomjátok a gombot!

 32. tiboru — 2013-04-10 10:12 

@grossartigli:

Üdv neked!

A poszt vége felé látsz egy dobozt, aminek az a címe, hogy „Melyik egykori ezüstérmes érdemel nagyposztot?”

Alatta fel van sorolva a nyolc téma, mindegyik előtt egy kis négyzet. Ezeket a négyzeteket lehet bejelölni, maximum négyet. Ha ezzel megvagy, a doboz jobb alsó sarkában van egy kör alakú gomb, amely a „Vote” feliratot tartalmazza. Na ezt kell megnyomnod és máris szavaztál!

(Mindez persze csak akkor érvényes, ha a böngésződ nem tiltja le a doboz megjelenítését, felugró reklámnak értelmezve azt…)

 31. grossartigli — 2013-04-10 10:01 

Üdvözlöm a Tiborut és a Nyájas Olvasókat, Kommentelőket mint kezdő! Biztosan én vagyok a szellemileg visszamaradott, de hogyan lehet szavazni? Keresek egy gombot….

 30. abigel — 2013-04-10 08:52 

@stoppos: köszi :))

 29. komojtalan — 2013-04-10 08:45 

@Panther V: Ezt a Che Guevara utolsó helyet én sem nagyon értem. Nyilván érdektelen lenne a pali, de gondolom a posztban Kubáról, Castroról, kommunizmusról, stb … is lenne szó. A másik 2 választottam 1. és 3., remélem a frigyláda nem rondít bele az eredménybe :-).

Persze jó lenne ha sűrűbben lenne poszt, akkor több téma is sorra kerülhetne, de örüljünk hogy ennyi is van. Tiboru napja is 24 órából áll, esetleg ha valaki tudna neki 48 órás napot biztosítani biztos 2x ennyi poszt lenne :-).

 28. rebel — 2013-04-10 05:28 

A Frigyládára szavaztam.
Bár mind érdekel, de eme felhozatal közül szerintem, a Frigyláda története és titka, a legrejtélyesebb és legizgalmasabb; amiről a legkevesebbet tudunk…

 27. zigzag — 2013-04-09 22:55 

Meg vagyok lepve, hogy a kitűnő hadtudós Che csak az utolsó helyen áll.

 26. morat — 2013-04-09 21:28 

Berosálok, ha a frigyláda harmadszor is második lesz. Sőt, ez esetben javaslom konteonak a „hogyhogy mindenki a frigyládát akarja és mégis mindig éppencsak lecsúszik” jelenséget.

 25. somitomi — 2013-04-09 21:08 

Ejnye Tiboru, „a második az első vesztes” mellé illik odarakni Sennát.

 24. sebcsaba — 2013-04-09 20:58 

Most már végre regisztráltam, azt is csak azért hogy megmondjam: ha a Frigyláda ismét csak ezüstérmes lesz, szerintem Odafent Valakik mérgesek lesznek. Nem befolyásolás, á dehogy. Ja és az ezüstérmesről szóló posztot sem dobnánk ám olvasatlanul a kukába 🙂

 23. gtibor — 2013-04-09 20:39 

Itt aztán lehet Che-megézni. 🙂

A Nazca-vonalakra szavaztam, bár tudom a választ a „miért”-re: csak. 🙂
Akkor nem volt se tévé, se internet, se konteóblog, hát mivel üsse el az időt a jóember?! 🙂

 22. etomi90 — 2013-04-09 20:28 

Én is fishmong3r álláspontját osztom. Jó lenne, ha találnál olyan szavazógépet, amivel ez a koncepció kivitelezhető lenne. Tudod Tiboru, ha nem csinálnád ezt a szavazgatást teljesen elfogadnám, ha önkényesen írsz témákról amiket te választasz ki. De ugyebár ez a demokrácia, szabadságjogok és egyéb baromságok eléggé hasonlítanak a dorghoz. Ha az ember rákap, akkor egyre több kell belőle.

Na mármost, a fentiek fényében hiányolom egy kicsit a transzparenciát, mivel az olvasók közül a gondolatolvasók száma igen kevés (bár ki tudja). Van ugyebár példának okáért a vegyesfelvágott rovat, ahol a kommentek száma közelít a 600-hoz. Tehát közel hatszáz remekebbnél remekebb témajavaslat. És mi, olvasók nem tudjuk, hogy mi az, ami megmozgatja a jó öreg Tiboru mester fantáziáját. Jó lenne értesülni róla, hogy mik azok a témák, ami eléri a kedves és mélyen tisztelt bloggazda kreatív ingerküszöbét. Álláspontom szerint a fishmong3r által javasolt rendszerben ezekkel nem csak megismerkedhetnénk, de egyből lehetne is szavazni. Ami jó dolog.

Még egy apróság a végére. Összeszámoltam (igen, nem volt jobb dolgom), a mostaniakat is beleértve egyelőre 28 különböző téma van, ami nem került még terítékre. Ezek között van rengeteg érdekes. Remélem nem mennek a kukába ezek a témák, és előbb utóbb (hónapok-évek múlva) sorra kerülnek.

Jó lenne, ha fishmong3r ötletét valahogy ki lehetne vitelezni. Ha meg nem, hát nem hiszem, hogy a jelenlegi rendszer további tartós fennállása bárkit is eltántorítana az oldal látogatásától, ameddig az írásaid minősége ugyanolyan zseniális, mint eddig. Egyébként ez a szavazósdi még ebben a formájában is egyedülálló a magyar blogkultúra talaján.

 21. weelma1 — 2013-04-09 20:07 

@ludens2: szép csapat macska összejönne:)

 20. peterb — 2013-04-09 19:46 

Az összes téma jöhet, ebben a sorrendben. 🙂

 19. chph — 2013-04-09 19:35 

voksoltam 😀 4x 🙂

Mindegy mi lesz jó lesz 😀

 18. siolrog — 2013-04-09 19:21 

@Panther V:

Mert Che-nek már nincs erős kihatása a mi és utódaink életére, ő már nem fog – sajnos, vagy nem sajnos – újabb forradalmat szervezni. De ha az óriási rozsdabarna bolygó fogja árnyékba borítani Földünket, akkor majd mindenki azt fogja kérdezni, erről miért nem tudtunk, ezt miért titkolták elölünk, amikor megvoltak a felfedezések, és a számítások?
De ha mi most megfejtjük ezt a rejtélyt, teljes lelki nyugalommal állhatunk majd az események elébe…

 17. SLC — 2013-04-09 19:10 

Megtettem, mit megkövetelt a haza 🙂
Ez a szavazás jó ötlet volt Tiboru 🙂

Áááá, most látom itt oldalt a Live Traffic Feedet, kénytelen leszek TOR-t vagy VPN-t használni a továbbiakban…

 16. ludens2 — 2013-04-09 19:04 

Lehet konteoblogon zsarolni? Mondjuk, ha nem kapjuk meg idővel a 8 témának legalább a kétharmadát, akkor indul a macskakommandó (MIAU SAS) tiboru gyepére!

 15. tiboru — 2013-04-09 19:02 

@Panther V:

Óóóó, legalább tényleg megtette volna…

😉

 14. Panther V — 2013-04-09 15:41 

Che Guevara miért utolsó. Ó az a kurva Morales, Tiborut is megvette kokalevélért.

 13. tiboru — 2013-04-09 14:51 

@FilcTroll:

Köszi!

Az ezekkel a gyári pluginekkel a legnagyobb probléma, hogy egyedi blogokra találták ki őket, nem blogportálokra (mint amilyen a BR). Párszor már ráfáztunk, amikor hasonlót telepítettünk, mert teljesen másként viselkedett a BR alatt. A Konteó ráadásul egy kicsit meg is van bütykölve, úgyhogy… úgyhogy majd látjuk.

 12. becsuszoszereles1k — 2013-04-09 14:20 

@becsuszoszereles1k:

inkabb: elso negy koze

 11. becsuszoszereles1k — 2013-04-09 14:18 

Ave Tiboru!

Pont azt a harom temat valasztottam (nem lestem!), ami bejutott a negy elso koze, +Cayce:( – van itt osszhang!:)
Cayce, ra az eletben nem szavaznek, nem is szavaztam eddig, de olyan meredek dolgokat lehet rola olvasni, hogy most mar csak erdekelne, mi is valojaban az igazsag.

@Rokakigyo-val azert egyetertek, nem lenne rossz tema az Obama-Medvegyev ufoparos sem!

 10. FilcTroll — 2013-04-09 14:10 

@tiboru: Ezt nézze, főnök! Vagy pláne a rendszergazda. Ingyenes WP szavazó pluginek tucatjával. Akadni fog közte alkalmas.

http://wordpress.org/extend/plugins/tags/voting

 9. lumpi — 2013-04-09 13:50 

Egyetertek fishmonger-rel. Engem nem az bant altalaban, hogy melyik nyer, hanem ha van mellette meg legalabb 2-3 szuper tema, ami megy a sullyesztobe 🙁

Es ha mondjuk lenne egy olyan szabaly, hogy azok a temak amik mondjuk nem ertek el az 5%-os kuszobot, mennek a kukaba, mert a szavazas alapjan ugyse hozott tomegeket lazba, a maradek meg megy tovabb a kovetkezo korre? Ha van legalabb 6-8 lehetoseg valasztasonkent akkor az mar eleg jo szuro lenne.

Minden jot,

Lumpi

 8. stoppos — 2013-04-09 13:16 

@abigel: Hiszek neked, nyomtam rá egy savazatot. 🙂

 7. ngcs — 2013-04-09 12:39 

A chemtrailről már egyszer mintha lett volna valami. Nem baj, jöhet többször is 😀

 6. abigel — 2013-04-09 11:16 

hát, nekem Shakespeare, mindenek előtt!sokkal izgibb téma, mint amilyennek elsőre látszik.

 4. tiboru — 2013-04-09 10:57 

@fishmong3r:

Az osztályozós (1-től 5-ig történő) szavazásra én is gondoltam már, de nem találtam olyan voksgépet, ami így működne, ugyanakkor kompatibilis lenne a Konteóblog alapjául szolgáló WP-motorral és ne okozna fennakadást.

A jókívánságot pedig köszönöm 🙂

 3. Rókakígyó — 2013-04-09 10:52 

ezek kommersz témák mind:) Legyen inkább a törpefalu Kínában…. vagy a millióéves leletek esetleg a Medvegyev-féle ufóbejelentés….

 2. fishmong3r — 2013-04-09 10:46 

Szerintem a jelenlegi szavazós rendszer eleve hibás. Teljesen random összeraksz 4-5 konteó-jelöltet és amelyik az adott szavazáson nem lesz első, annak kvázi nincs is több esélye, pedig lehet, hogy egy másik ötös csoportban az nyerne. Most is elővettél nyolc másodikat, amik közül tuti, hogy 3-5 biztos, hogy osztatlan sikert aratna.
Kellene inkább egy állandó szavazás, korlátlan elemmel és minden alkalommal az elsőről írnál, majd levennéd a listáról, aztán jöhetne a következő. Ezt persze minden alkalommal bővíthetnéd, amikor találsz egy új témát. És mondjuk nem „igen/nem” szavazás lenne, hanem 1-5-ig, kit mennyire érdekel az adott konteó.
Ez azért sokkal inkább fair lenne, legalábbis szerintem.
Ráadásul így nem vetődne rád a gyanú árnyéka, hogy esetleg nem véletlen, vagy bizonyos nyomás hatására nem írsz valamiről… khm… 🙂

Minden esetre köszönöm a sok jó írást. Csak így tovább.
fishmonger

 1. FilcTroll — 2013-04-09 10:10 

Ujjé! Már épp kifogyott a merkaba a náci ufókból, elhalt a hitvita és az ódékról is csak leírhatatlan malac ötletek jutnak eszünkbe. Pont időben. 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök