2013-07-02–19:04

Villámkonteó 21.0 – Az ex-miniszter és az ufók

Töredelmesen be kell vallanom, hogy amikor úgy két-három héttel ezelőtt először láttam Paul Hellyer elhíresült nyilatkozatáról az első írásos beszámolókat, még azt hittem, hogy orbitális hoaxról van szó, aminek kamu voltát órákon belül világgá repíti a net.

Aztán megjelentek a videófelvételek, a cáfolat pedig késett… Az elmúlt napokban körülbelül ötven olvasó jelezte, hogy szívesen venne egy villámposztot az ügyről, s végül beadtam a derekam, noha tényleg eléggé elfoglalt vagyok mostanában.

Nem hiszem, hogy lenne olyan konteós, aki ne hallott volna az esetről, ettől függetlenül gyorsan összefoglalom, hogy mi is történt.

Mai főszereplőnk Paul Theodor Hellyer, a kanadai kormány egykori (1963-1967 közötti) védelmi minisztere, később (1967-1969) szállításügyi miniszter és rangidős kabinetminiszter, aki 25 kerek évet töltött a kanadai parlamentben. Ez a tisztes, ősz úriember (egy hónap múlva tölti be a 90. életévét, innen is kívánunk neki még további eredményes közszerepléseket!) az idén májusban megjelent egy amerikai közmeghallgatáson, s a körülbelül húszperces hozzászólásában fehéren-feketén kijelentette többek között, hogy a földi kormányok egyike-másika (pl. az amerikai) már régóta aktív kapcsolatot tart fenn bolygónkon állomásozó földönkívüliekkel. A közmeghallgatás különböző részletei fenn vannak a YouTube-on, a legütősebb részleteket ez a (magyarul feliratozott) videó tartalmazza:

watch?v=98sM14521sk

Hellyer kolléga nem most kezdte az ipart: mindig is kiállt az ufókról alkotott elmélete mellett (évtizedek óta minden alkalmat megragad, hogy ennek hangot is adjon), de valahogy csak most került a közérdeklődés homlokterébe. Eredeti foglalkozását tekintve repülőmérnök, tehát becsületes reálértelmiségi, s nem valami habókos áltudós és nem is fellegekben járó bölcsész – elnézést kérek a bölcsészektől…

Nem húzom tovább az időt: nézzétek meg a videót, olvassatok utána, s ezt követően próbáljatok meg felelni a következő kérdésekre (valamint majd azokra, amelyeket egymásnak tesztek fel a kommentek között):

– Komolyan vehetők-e Hellyer állításai (például azok, amelyek arról szólnak, hogy az amerikai kormányban jelenleg is dolgozik legalább két idegen), vagy a hajlott korú aggastyán egyszerűen elfelejtette bevenni a napi adag fantáziagátlóját?

– Szándékos és jól megkoreografált kiszivárogtatással van dolgunk (mondjuk a Fehér Ház és/vagy a Pentagon kezdeményezte), vagy Paul bácsi partizánkodott egyet?

– Az tény, hogy egy csomó médium elpoénkodta a dolgot (mintha szándékosan akarnák elbagatellizálni az egészet), de ettől függetlenül hogyhogy nem kapott ez az egész nagyobb publicitást?

Nekem óhatatlanul az jutott eszembe, hogy mi van, ha a helyzet nem ennyire komoly ugyan, de az illetékesek azért nyomták az előtérbe Hellyert, mert most mindenki jól összerezzen, s ha majd (záros határidőn belül) előjönnek a frankósággal, az enyhébb megrázkódtatást fog okozni, mert mindenki rosszabbra számított?

Na de nem akarok senkit befolyásolni, a pálya innen kezdve a tiétek a hozzászólások révén. Talán még érdemes lesz újból átolvasni az ufó-konspirációs posztunkat, illetve (szorgalmi feladatként) a Men in Black-et, továbbá a Roswellel is foglalkozó írást.

Kellemes beszélgetést kívánok, én pedig megyek vissza a bányába dolgozni 🙁

Kategória: EgyébCímkék: ,

109 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 109. petiba — 2013-08-27 00:01 

@morat:

Egyszer volt egy érdekes beszélgetés az egyetemen, kultúraközvetítés órán, pár ezer éve kb.
Az elsőre ék-egyszerűnek tűnő kérdésen csak elvitatkoztunk (jó, lehet, túl pihentek voltunk) vagy egy jó órát. A kérdés az volt, hogy ha van egy iszonyúan intelligens, művelt ember (nekem rögvest Hawking jutott eszembe) akit ér egy olyan baleset, hogy sehogyan sem képes kommunikálni (megbénul, megvakul, megsüketül, néma, szóval kifelé irányuló kommunikációs csatornái teljesen zártak – arra nem emlékszem, hogy befelé jut-e infó) akkor az az ember SZÁMUNKRA, a zárt csatornákon kívül rekedtek számára valóban intelligens-e, vagy sem. Voltak még részkérdések is, de azt már elfelejtettem. Ez csak a gilisztákról jutott eszembe…

No meg az is, hogy vajon velünk lenne-e miről beszélniük a pánspermás életszóróknak, vagy térgörbítőknek, időutazóknak, terraformálóknak, ha mondjuk léteznek. Én biztos megkérdezném, szeretik-e a lecsót, a szexet, és találkoztak-e élő Jedi lovagokkal….

 108. morat — 2013-08-22 15:47 

@petiba:

Kössz, hogy megosztottad velünk a történeted.
Ami pedig az „okos” gilisztákat illeti: sztem nem az a kérdés, hogy hogyan lehetne beszélni velük, hanem hogy miről? Szerintem nincs miről, ezért is nem jön létre ilyen párbeszéd…

 107. elmebeteg — 2013-08-22 13:52 

eltévft?

 106. elmebeteg — 2013-08-22 13:50 

Az előző (vagyis inkább2-vel ezelőtti (?)) vagy melyik hsz,em sajna eltévft valahol az éter(?)ben…

 105. elmebeteg — 2013-08-22 13:47 

Vagy csak simán ¤q¡66

 104. petiba — 2013-08-22 00:38 

Nyolcvanas évek vége, tán kilencvenesek legeleje.
Bagózunk az ablakban,panel, harmadik, éjjel 11 körül. Kölökök alszanak. A két házsor feletti sötét égbolton – a sötétség ellenére – feltűnik egy óriási háromszögforma körvonala, kb. hét fénykörrel. Mire felfognánk, hogy miazúristenezvazz, totális csendben elsuhan. Nagyon gyorsan. Ott lógunk még másfél órát, hátha visszajön. Ez nem, de egyszercsak feltűnik délről kurvagyorsan pár fénypont, majd a kurvagyorshoz képest kurvára derékszögben elkanyarodnak és hamarosan eltűnnek. Másnap megjelenik a helyi újságban, hogy többen ufót láttak a városrészünk felett. No meg persze hogy mi is történhetett.
A. az összes megfigyelő részeg volt. (hát mi max az élménytől rúgtunk be, alkohol híján) B. a Vénuszt láttuk. C. Meteorológiai léggömböket a közeli meteorológiai állomásról.
Hát ja. Biztos. Az biztos, hogy ezeket PONT NEM láttunk. Azonosítatlan repülő tárgyakat láttunk, melyeket lehet, hogy az amerikai légierő kísérletezett ki, csak állatira nem tartottuk valószínűnek, hogy pont egy dunántúli városka felett tesztelik, Magyarországon. Ettől még akármit is láthattunk. Csak az a biztos, hogy olyan volt, amit előtte soha, és utána soha többet nem láttam. Akkor annyi minden végigfutott a fejünkön, meg aztán napokig agyaltunk a párom kollégájával, aki szintén látta az eseményeket, (szintén erkélyen cigizés közben, csak más szögből) hogy mit is láthattunk. Ezért nem is néztem végig az öreget. Sok újat nem tud mondani, ahhoz képest, amit gondolok – gondolunk azóta erről az egészről. És akkor ilyenkor jönnek a bizonyítékos kérdések, hogy mi a bizonyítékom rá, hogy megtörtént. Semmi, mert kétszer tíz körömmel kapaszkodtunk a korlátba, kilógva az ablakból derékig, hátha még láthatunk valamit. Az se biztos, hogy volt otthon film, hogy az be volt fűzve, hogy ha volt is, nem ment-e tönkre a gépben. Aztán meg miért kellene bárkinek bizonygatnom a történteket? Ha elhiszik jó, ha nem hiszik el, az is jó. Nem lesz alacsonyabb a gázszámlám, vagy több pénzem attól, hogy többen hiszik-e el, aminek szemtanúja voltam. Soha senkit nem akartam győzködni arról, hogy mit láttunk – ahogy kiderült azért nem csak mi – egyszerűen elmeséltem, aztán mindenki azt hisz, amit akar. Gyanítom, nagyon sok ember találkozott hasonló – bizonyítatlan ügyekkel, dolgokkal, eseményekkel. Ha naiv, beszél róla, ha nem naiv, inkább nem. Max így, mint én, most. Apropó, az, hogy az emberek kilencvensok százaléka soha nem látott azonosítatlan repülő tárgyat személyesn, vagy az, hogy mi, mezítlábas olvasók még nem kaptunk soha kőkemény bizonyítékokat a kezünkbe, hogy léteznek-e idegenek, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem léteznek, vagy hogy nincsenek itt.
Apropó, múltkor ásás közben eszembe jutott valami. Mindig igyekszem ásás közben megkímélni a gilisztákat, mert ingyenmelósok, segítenek a kötött talaj „megmunkálásában.” De persze nem lehet úgy ásni, hogy időnként ne kapjak szét egyet-kettőt. Ilyenkor jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha a gilik értelmesek, csak nem tudunk egymással kommunikálni? Vajon egy esetlegesen létező,nálunk több milliárd évvel idősebb és fejlettebb civilizáció, akik mondjuk fénysebességre, vagy térugrásokra, vagy hibernációra képesek, vajon mennyire tart bennünket „értelmesnek”? Vajon hogyan kommunikálnának velünk, ha mondjuk alapvetés náluk a gondolatátvitel, vagy a közös tudat, vagy bármi, ami esetleg nekünk eszünkbe sem jut? Vajon ahogy én nem hagyom abba az ásást néhány giliszta kettévágása miatt, ők vajon abbahagyják-e a „dolgukat” néhány ember – véletlenszerű – kinyiffantása miatt? Ásnék-e, ha a giliszták mondjuk fényjeleket küldenének felém? (ásnék – amíg nem lőnek rám)
Szóval ez a kérdés sztem sokkal bonyolultabb, mint hogy egy kilencvenen felüli tudós elme megbuggyant-e, vagy sem.
Az utóbbi negyven év szerintem egyébként, ha már véleményt kell nyilvánítani, arról szól, hogyan próbáljuk meg a hozzászokást a gondolathoz, hogy nem vagyunk egyedül.

 102. ncc1701 — 2013-07-17 00:43 

 101. ncc1701 — 2013-07-17 00:41 

Miért nem hiszitek el?? Ha??? miért annyira hihetetlen??? Az U.F.O – kal már rég felvettük a kapcsolatot nagyon rég, úgy 100 éve! és igen ők irányitanak mindent!! a médiát, a politikát és a gazdaságot is!!

csak, hogy kicsit tájékozódjatok mert látom, hogy eléggé „sötétségben” éltek..

http://rejtelyekszigete.blogger.hu/

http://vilaghelyzete.blogspot.co.at/2013/06/osszeomlas-elott-egy-tulelo-vallomasa.html

http://www.spiritufo.ditro.hu/

http://foldunktitkaiadattara.wordpress.com/

http://maga-a-valosag.hu/

http://ittvannak.hu/

http://letuntvilagokenigmai.blogspot.hu/

http://global-mystery.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/Enigmatv – ez egy tv műsor volt, de a témák amikkel foglalkozik annyira nem akarják, hogy bekerüljön a köztudatba, hogy 2 db tv – től is elküldték őket, és most youtube – ra dolgoznak heti rendszerességgel átlagban 1 órás adásokkal..

https://www.facebook.com/hihetetlentv?fref=ts – ez is ugyanolyan, csak egy kicsit szofisztikáltabb..

 100. quentaur — 2013-07-14 17:17 

@becsuszoszereles1k: Magyarázzad még… Persze, persze…

 99. quentaur — 2013-07-14 17:16 

@tiboru: Nem sértegettem.

 98. becsuszoszereles1k — 2013-07-13 21:08 

96.@quentaur: Peldadban: ha egy idezetunk es egy szerzonk van, akkor nem igy irjuk le helyesen a mondatot.

Nicknevemet onkenyesen hasznaltad. Nem szeretnem megegyszer tapasztalni!

 97. tiboru — 2013-07-12 19:50 

@quentaur:

Kérlek, ne sértegesd az olvtársakat, nem szeretnélek kitiltani.

Köszönöm.

 96. quentaur — 2013-07-12 17:58 

@becsuszoszereles1k:

OFF

Szervusz!

Én sem látok tiltást, csak le van írva, hogyan kell helyesen használni. Ahogy látom neked sikerült is elsajátítanod, még az átvitt értelem jelzését is.

De, hogy jobban megértsd, mutatok egy rossz példát.

„Szeretem a kakit!” becsuszoszereles1k

Látod ez így nem túl szép, mert te nem mondtál ilyet (én legalábbis nem tudok róla), én mégis úgy írtam le, mintha tőled idéztem volna. Érted?

Ez rossz! Ilyet nem szabad!

Na, hasonló volt az én problémám is.

ON

Ahogy az Ő életútját végignézem, tiszteletet ébreszt bennem. Nem tetszik, hogy hozzám hasonló semmitmondó nicknevek csak úgy hülyézgetik. Ha valaki merné cáfolni az öreget, arcal és névvel, az már más lenne. Persze aki cáfolja egy legalább hasonló repertoárral rendelkezzen. Minimum legyen elismert mérnök a szakmájában és álljon mögötte legalább 15 év reprezentatív múlt amit ő ugyanúgy veszélyeztet a vitában mint az öreg. Ameddig ez nincs addig én az öregnek adok igazat. Hiába hülyézi le tiboru (nem tette, csak arra terelt), vagy akár quentaur, vagy te. Mi csak egy személytelen nicknév vagyunk, nem vagyunk kompetitívek ebben a vitában. Én akkor sem, ha adom az arcom, mert én nem vagyok összemérhető az öreggel.

Még egy adalék a tartalommal kapcsolatban:

Nagyon sokan mondják ugyanazt mint az öreg, csak ők kb. a mi szintünkön vannak (átlag emberek), így a véleményük és kijelentéseik a semmibe vesznek, lehülyézik őket… Nemúgy az öreget. Illetve őt is lehülyézik, csak a fent említett okok miatt az nem ér szart sem, az állítása azóta is cáfolatlan.

OFF

Ahogyan azt sem mondta még senki, hogy az Illuminati vagy NWO nem létezik és soha nem is létezett. Azt lehet mondani, hogy hülyeség, legfeljebb nem lesz igazad mikor kiderül…

 95. becsuszoszereles1k — 2013-07-12 14:56 

93.@quentaur: OFF Udvozollek, szervusz! Itt „mokuci II.”!

Nem latok semmi tiltast az idezojel hasznalatara vonatkozoan – atvitt ertelem jelzesere alkalmazva.

ON Es mit szolsz az ex-miniszterhez?

 94. quentaur — 2013-07-12 11:27 

Bevallom, hogy már kezdem élvezni ezen retardok próbálkozásainak felgölgyölítését… 🙂 Ez gonosz dolog… 🙁

 93. quentaur — 2013-07-12 11:24 

Szia!

Akkor bemásolom a wikipédiáról a teljes ide vonatkozó részt:

„Kiemelés és átvitt értelem[szerkesztés]

Arra is használhatóak az idézőjelek, hogy jelezzék: az általuk kiemelt kifejezést nem szó szerint kell érteni. A leggyakoribb ilyen esetek, ha a beszélő ironikusan fogalmaz, és erre fel szeretné hívni a figyelmet; vagy ha az idézőjelben álló kifejezés nem szokványos nyelvi forma, vagy megszokott jelentésétől eltérően értendő.

Példák:

Biztosan nagyon „elfoglalt”, ezért nem lehet itt.

Ne akarj te engem mindenképp „jobb belátásra bírni”!„Disznóságok” – riport a magyar sertéstenyésztés mai állapotáról.

Az idézőjelek ezen fajtáját óvatosan használjuk, ugyanis könnyen összetéveszthetők a valódi idézetekkel. A magyar helyesírás szabályai szerint: „Ezzel a lehetőséggel azonban – a divatnak hódolva – ne éljünk vissza!”

Így már egyértelmű, hogy ez nem ez az eset volt. De szép ferdítési próbálkozás volt ez is… Jól példázza, hogy mi áll itt a háttérben. Mindegy hogyan, csak járass már le, valahogy. Lehet tovább próbálkozni, mint a kutyusok, mókuci…

 92. becsuszoszereles1k — 2013-07-12 10:53 

87.@quentaur: „Javaslom, hogy átgondoltabban használd az idézőjelet, mert ez ebben kutúrkörben idézetet jelent (szó szerint), nem pedig átmosott tartalom közlését.”

1 Használata
1.1 Az idézés
1.2 Kiemelés és átvitt értelem
1.3 Művek címei
[…]
Kiemelés és átvitt értelem[szerkesztés]
Arra is használhatóak az idézőjelek, hogy jelezzék: az általuk kiemelt kifejezést nem szó szerint kell érteni. A leggyakoribb ilyen esetek, ha a beszélő ironikusan fogalmaz, és erre fel szeretné hívni a figyelmet; vagy ha az idézőjelben álló kifejezés nem szokványos nyelvi forma, vagy megszokott jelentésétől eltérően értendő. [sic.]wiki

 91. quentaur — 2013-07-12 10:00 

@siridar: Nem is értem kinek gondoljátok magatokat, hogy nyomatjátok ezt a szart, hogy itt csak nyalizni lehet. Miért ne írhatnám le a véleményemet? Nektek ez ennyire új? Inteligens vita, véleménykülönbség, érvelés számotokra soha nem létezett…

Járjál ide jól érezni magad, siridar, nekem viszont ne írj többet, tiboru már tudja, hogy meg akartad védeni, legyen ennyi elég neked, mókuci…

 90. quentaur — 2013-07-12 09:33 

A szabad vélemény nyilvánítás ilyen… Te is megtehetnéd, ha neked is lenne véleményed…

 89. siridar — 2013-07-11 19:41 

@quentaur: Tenyleg mindenkinek az lenne a legudvosebb ha valami igazan hozzad illo forum utan neznel es nem rontanad itt a levegot.

Az ilyenek csak a hangulatot romboljak es ha nem tetszik ez a tarsasag, komolyan nem ertem miert teblabolsz meg mindig itt? Mazochista vagy?

Elnezest a bloggazdatol, nem akartam beavatkozni, de ez az alak nem eloszor verte ki nalam a biztositekot a nyegle kommentjeivel. En se piszkolok oda az o jatszoterere, szerintem o se ronditson ide, ahol mi jol erezzuk magunkat.

 88. tiboru — 2013-07-10 16:40 

@quentaur:

Akkor neked ezt tényleg ne. Nem neked való.

 87. quentaur — 2013-07-10 13:01 

@tiboru:
“nem merek írni az ufókról és a Moszadról”- én ilyet nem írtam. Én az ezekkel való viccelődésről beszéltem, ami igenis része volt a posztoknak, hála istennek mostanában ez elmaradt… Javaslom, hogy átgondoltabban használd az idézőjelet, mert ez ebben kutúrkörben idézetet jelent (szó szerint), nem pedig átmosott tartalom közlését.

Aranylaci és Molnár F. Árpád kollégáid (?) munkásságát nem ismerem… de sokat mond a smile-d a mondat végén, mely ugyancsak nem elégíti ki az általad említett intellektuális igényem. Legalábbis a stílus vonatkozásában, a tartalmat még nem ismerem.

Végezetül: „Sajnálom, hogy ennyire nehéz megérteni (biztosan én vagyok a túl igényes)” – Biztosan…

Te nem egy fórumot üzemeltetsz. Gondolod, hogy lenne látogatottságod, ha ez egy egyszerű fórum lenne, ahol emberek beszélgetnek? Nem. A tartalommal csalogatod a látogatókat, csak amikor már itt vannak akkor hirtelen ez csak egy ártatlan fórummá változik. Nekem ezt ne…

 86. tiboru — 2013-07-10 11:46 

@quentaur:

Sajnálom, hogy ennyire nehéz megérteni (biztosan én vagyok a túl igényes), amit kábé százszor is leírtam már: ez nem tudományos közlöny, ne keressen senki bibliográfiát. Én itt az általános találgatásokról és verziókról írok, nem a saját véleményemről. És aki linkgyűjteményt akar, az 3 perc alatt talál magának a neten, ha be tud írni egy-két szót a keresőbe.

Azon pedig, hogy „nem merek írni az ufókról és a Moszadról”, ne haragudj, de csak kuncogni tudok 🙂

Biztosan nagyon fogsz hiányozni itt, ezen a dezinformatív katyvaszon, de majdcsak kiheverjük a távollétedet. Ajánlom Aranylaci és Molnár F. Árpád kollégák oldalait, azt hiszem, azok valóban jobban kielégítik az intellektuális igényeidet, hiszen ők megmondják a véleményüket 😀

Minden jót.

 85. quentaur — 2013-07-10 11:34 

@tiboru: Hmm…
Nem először… Valóban zavar az, hogy a cikkben nincsen semmi, pedig rengeteg információ áramlik a témával kapcsolatban. Zavar az, hogy a kommentelők vállalják a felelőséget a weboldalon, a szerkestő nem mer leírni semmit, még a moszaddal és ufókkal (a fura zöld lények) sem mer már viccelni, amiért viszont örülök. Vajon miért írják a kommentelők, hogy a szerkesztő véleményére lennének kíváncsiak? Mert az nincs leírva sehol. Pedig az ilyen weboldalak azért jönnek létre, hogy az ilyen tartalmak információit (esetleges dezinformációit)magunkba szívjuk. De ez a weboldal arra tart, hogy itten a bloggazda csak a fórumozásra hoz létre egy lehetőséget, nincsen itt már semmilyen tartalom, hacsak a posztolók nem írnak valami érdekeset…

Nos… A jövőben nem kell attól tartani, hogy „kötözködni” fogok, mint ahogy azt már nem először volt merszem megtenni…

Két évnyi olvasgatás után oda jutottam, hogy az a személyes véleményem, hogy a konteo weboldal egy dezinformatív katyvasz, ami még annyi figyelemfelkeltő érdekességgel sem szolgál mint pl. David Icke vagy Alex Jones (pedig Alex nagyon szar!).

További jó nemtudommit és elnézést a „kötekedésemért”.

 84. quentaur — 2013-07-10 11:02 

@tiboru:
„Aztán megjelentek a videófelvételek, a cáfolat pedig késett…” Ami késik, gondolom, hogy megérkezett, csak később. Az erre vonatkozó linket hiányolom. Remélem így sikerül megérteni.

 83. becsuszoszereles1k — 2013-07-09 04:03 

@SLC: 😀

 82. SLC — 2013-07-08 09:57 

@becsuszoszereles1k: Te sosem alszol? 😀

 81. becsuszoszereles1k — 2013-07-08 03:26 

79. @SLC: Oooooo…i-i-igen!:)
Akkor mostmar nem kell feltennem…:)
Ennyit a szoktatasrol…Vagy a gugli is ide jar otletekert?!:)

 80. SLC — 2013-07-08 00:19 

Csak a szoktatásról jutott eszembe. Ha valaki lemaradna róla, itt a kép, bár érdemes a játékon is végigmenni…
http://kepfeltoltes.hu/130708/google_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 79. SLC — 2013-07-08 00:13 

Ööö… most nem azért, de láttátok már a mai Google címlapot?

 78. morat — 2013-07-07 17:12 

@Interlock:

Szoktatással kapcsolatban:
Nem a random atomrakétázás a probléma, hanem a gazdaság összeomlása. A modern gazdaság egy óriási adag bizalmon alapszik: hiszünk benne, hogy azok a bitek és byte-ok, amikben a vagyonunk van korrektek és megváltoztathatatlanok, hogy a papírpénzen bármikor vehetünk élelmet stb. hogy csak a két legtörékenyebb mindennapi hiedelmünket említsem. Ja és a döntő többség hisz abban, hogy egyedül vagyunk és minden szempontból a magunk urai vagyunk.
Könnyű belátni, hogy mi történik, ha holnap Obama kiáll, hogyaszongya: „Igen, minden jel szerint idegenek járnak ki be a Földre, mégcsak nem is nagyon törődnek az álcázással, és mi semmit sem tehetünk ez ellen. Fogalmunk sincs mit akarnak, fogalmunk sincs mit tudnak és egyébként nem nagyon akarnak beszélgetni velünk. De fel a fejjel: mivel eddig nem akartak elpusztítani minket, valószínűleg később sem fognak akarni. Szép napot!” (Ez ugye az egyik legenyhébb lehetséges bejelentés…)
Legrosszabb esetben még aznap összeomlik a tőzsde és a komplett bankrendszer, ahogy mindenki kiveszi a pénzét, hogy élelmiszert és lőszert vegyen. A pénz értéke megszűnik, percek alatt dől össze a gazdaság. És az emberek tényleg el is kezdenek lövöldözni – egymásra.
Ezért kell szoktatni, hogy a nagy bejelentés különösebb megrázkódtatás nélkül meglegyen. Ezért tulajdonképp hálásak is lehetünk.

Hogy mi lesz a tájékozatlan kazah pásztorral? Mi lesz a pápua-új guineai őslakosokkal? Kit érdekel?
Hogy mi lesz a kínai fröccsöntő munkással? Ez már keményebb dió, de egyrészt (1) ez a kínai kormány problémája, egyelőre nincs világkormány, mindenki a saját közvéleményét edzi; (2) ha a nyugati felvevőpiacok nem dőlnek össze, akkor a világ többi része is stabilabb maradhat.

 77. zizzi — 2013-07-07 04:35 

@Interlock:
76.
„A szoktatás gondolata majdnem jónak tűnik, ahol buktatót látok benne, az a “bevontak” köre. Afrika, India, Kína, meg egy rakás -isztán (és lehetne még sorolni) népe kábé nulla infóhoz jut mindebből, ami akkor lehet gáz, ha pl. valami tényleges kapcsolatfelvétel a “nem annyira szoktatott” országok némelyike irányából mondjuk pánikszerű atomrakétázást váltana ki. A Föld lakosainak egyharmadát (se) tök fölösleges tréningezni, amíg a másik (több, mint) kétharmad a tudatlansága miatt bármi nagyobb volumenű fejleményt elronthat.”

A fentiekben csak egy ponton nem ertek teljesen egyet: az atomraketak elsutobillentyui a vezetok kezeben vannak, ok tudhatnak mindenrol.
A tobbi ok, kulonosen a ” magát emberiségnek nevező potenciális öngyilkostömeg a mindennapi problémáiba temetkezve még egy kicsit az anyabolygóján,” kitetel tetszik…. sajnos telitalalat….

 76. Interlock — 2013-07-07 02:37 

A szoktatás gondolata majdnem jónak tűnik, ahol buktatót látok benne, az a „bevontak” köre. Afrika, India, Kína, meg egy rakás -isztán (és lehetne még sorolni) népe kábé nulla infóhoz jut mindebből, ami akkor lehet gáz, ha pl. valami tényleges kapcsolatfelvétel a „nem annyira szoktatott” országok némelyike irányából mondjuk pánikszerű atomrakétázást váltana ki. A Föld lakosainak egyharmadát (se) tök fölösleges tréningezni, amíg a másik (több, mint) kétharmad a tudatlansága miatt bármi nagyobb volumenű fejleményt elronthat.

Ja, az elterelés földi alverzója. Nem mondom, hogy lehetetlen, elvégre van miről terelni, van ennek a világnak kismillió baja, és talán az öregúrnak még ilyen apró maszatolásért is hálás tud lenni valamelyik kormány. Talán még tiboru mesternek is hálás valamelyik, elvégre ha nem az ő blogjain agyalna vagy múlatná az időt a tisztelt (és részemről egyébként igen nagyrabecsült, sokszor félelmetesen felkészültnek érzett) közönség, akkor jobb híján esetleg nekiállna politizálni, márpedig pár száz dühös ember akármire is képes lehet 😀 Ám akiket ennyivel el lehet terelni más témáktól, azok semmiféle veszélyt nem jelentenek a hatalmasok játszadozásaira, pillangótól részegült Süsü módjára mennének bármi egyéb után is. Szóval szerintem nem terelés, legfeljebb a fentebb említett hattyúdal, már ha. Az öregúr mondott valamit, amiben vagy hisz, vagy azt hiszi, hogy hisz, tökmindegy, legközelebb a halálhíre mellé kerül majd be, hogy időnként UFO-zott, de másnap már lemossa a címlapokról az aktuális Snowden azt is, és kicsi fejlődésünk megy tovább a maga útján.

Szerintem talán vannak „odakint”, talán nálunk is. A kérdés, hogy miért pont nálunk lennének, értelmetlen: az Élet lényege a terjeszkedés. Ránk akadhatnak, a technikai fejlődésünkkel arányban egyre nyíltabban mutatkozunk, adunk hírt magunkról, mára szinte beleüvöltjük a kozmoszba, hogy itt vagyunk. Egy kellően fejlett, csillagközi utazásokra képes civilizáció (ehhez vajon mennyivel kellene a miénk előtt haladnia, egymillió évvel, vagy csak ezerrel? – ezek csupán kozmikus pillanatnyi idők) ideérhet úgymond bármikor, és mutathat magából bármit, ahogy semmit is. Akár még azt is megteheti, hogy a földi társadalomban egykor vagy most fontosabb pozíciókat birtokló emberek „száján keresztül” kiröhögteti egy kicsit a témát, hadd kushadjon ez a magát emberiségnek nevező potenciális öngyilkostömeg a mindennapi problémáiba temetkezve még egy kicsit az anyabolygóján, hogy az összes szükségesnek vélt lépcsőt megmászva kezdhessen majd neki a világűr igazi meghódításának – és a már „kint” lévő civilizációkkal való együttműködésnek. Már ha sikerül végigcsinálni mindent, és rendesen.
Elvégre, egyszer akár a mi utódaink is lehetnek „idegenek” valahol, egy másik civilizáció számára, és ahhoz bizony fel kell készülni rendesen; egy mai emberiséget bevonni, „kivinni” nem biztos, hogy jó ötlet volna.

 75. morat — 2013-07-06 23:21 

@Wise Lady:

Kössz, lusta voltam utánanézni. Nem én mondom, hogy szenilis, csak azt, hogy ezzel „érvényteleníteni” lehet a sztorit, ha nem kívánt irányba megy a közvélemény.

 74. morat — 2013-07-06 23:19 

@thasaidon:

Arra nem gondoltál, hogy mi van, ha az UFO-kat nem érdekli, hogy felfedezed-e őket vagy sem, hanem alapvetően a kormányok takargatják a sztorit?

Mi van, ha az UFO-k csak bámészkodnak? Mi, emberek is tudjuk, hogy ha egy ritka vadállatot akarunk megfigyelni, akkor nem síppal-dobbal kell menni. Az nem baj, ha tudják, hogy az ember létezik, de a konkrét megfigyeléskor ne vegyenek észre, mert akkor nem viselkednek természetesen.
Mi van, ha nem akarnak kapcsolatba lépni, mert – köztünk szólva – minek akarnának, mi eshetne ebből le nekik?
Mi van, ha kapcsolatba akarnak lépni, de nem sikerül? Elvégre 1000 olyan sztori van, hogy leszálltak Et-k, magánembereknek üzeneteket adtak át, majd leléptek. És a következmény? Semmi: senki nem hisz a tanúknak, örüljenek, ha nem kerülnek intézetbe.
500 éve a Föld sem titkolta, hogy forog és kering a Nap körül. De nem fért bele a tudományos világképbe, ezért inkább nem vettünk róla tudomást. Akik nagyon zajongtak a témában azok mehettek a máglyára.

Szerintem a milliónyi UFO fotóban, sztoriban, megfigyelésben ott vannak a valóságosak is. Szerintem kb. 0,1% az arányuk. És ez a trükk: hogy találod meg 1000 csalásból, tévedésből, rémálomból azt az 1 valós esetet, amivel érdemes lenne foglalkozni?
Szerintem a véleményformálók taktikája éppen az, hogy időnként feldobnak a sajtóban 1-1 éppenséggel könnyen beláthatóan téves sztorit, aztán megcáfolják. Ezzel az egész jelenség bagatelizálódik.
Pedig, ha a csillagközi utazás egyáltalán lehetséges, akkor logikai alapon itt kell legyenek. Mint a Föld forgása: ha leveted a dogmát pofonegyszerű a válasz.

 73. morat — 2013-07-06 23:02 

@gonczi:

A „lejáratás”/”elterelés” sztorihoz igazából többet kellene tudni az USA belpolitikáról. Mondjuk nyilván a Snowden ügy sokkal nagyobb port kavarhat odaát – nekünk cinikus K-Európaiaknak nem újdonság, hogy amit meg lehet figyelni azt meg is figyelik, de a „land-of-the-free”-ben valószínűleg az.
El tudok képzelni pl. egy olyan sztorit, hogy valami kanadai politikus beszólt az USÁ-ra, hogy milyen állapotban van már a demokrácia, amire visszalőttek ezzel, hogy „akinek ilyen ex-miniszterei vannak az jobb, ha nem nem segít másnak államot szervezni”. Kapásból tudok egy olyan K-EU politikust aki csipőből így reagálna.

De igazából azt hiszem inkább a fokozatos szoktatás teória mellé teszem a voksom.

 72. somitomi — 2013-07-06 21:53 

@tyukodi: ” ők rendezték be nekünk a világot, elásták a dínókat meg a régészeti leleteket, és most az űrből figyelnek minket.” Mondd, Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvet nem olvastad véletlenül?

 71. Wise Lady — 2013-07-06 21:45 

@morat: A közmeghallgatás témája az UFO-k voltak, mindenki emiatt volt ott. Így nem véletlenül volt ott az öregúr sem. Ezeket a dolgokat már évtizedek óta tolja, minisztersége után pár évvel kezdte el mondogatni. Vagyis nem az öregkori meghülyülés miatt beszél ilyeneket.
Az, hogy általánosságokat mond, valóban beleillik a szoktatás teóriába.

 70. darkcomet — 2013-07-06 20:02 

@tyukodi: Nagyjából erről szól a V/H/S 2 utolsó filmecskéje.

 69. thasaidon — 2013-07-06 15:04 

Bennem csak az a kérdés fogalmazódott meg, hogy ha az ufók olyan okosak, hogy a mikrochipet (vagy mit) tőlük kaptuk, akkor miért egy közönséges emberi lény kell ahhoz, hogy felfedje a létüket? Netán jobban tudja az ítíknél, mikor akarnak lelepleződni?

 68. SLC — 2013-07-06 13:46 

Hogy egy kicsit érdemben is hozzászóljak a témához, az a (ahogy Hofi mondta volt) szerény hülye vélemény fogalmazódott meg bennem, hogy az UFO-téma sokkal összetettebb és felfoghatatlanabb, mint eddig gondoltuk.

Mert mi van, ha nem egy másik bolygón kifejlődött, ott élő értelmes lények látogatnak minket, hanem a valóság egy másik síkjáról, másik dimenzióból, párhuzamos univerzumból jönnek ezek a dolgok. A MiB-jelenségnél ugye voltak erre utaló jelek. Vagy mi van, ha időnként idekeveredik egy-egy másik bolygón kifejlődött idegen lények által vezetett űrhajó, a többiek meg a valóság más síkjairól vannak itt. Mi van, ha számukra az idő teljesen más, mint számunkra, így akár több tízezer éve itt vannak, és alkalmanként beavatkoznak. Mi van, ha céljaik annyira felfoghatatlanok, hogy mi emberi elmével soha nem fogjuk megérteni. Mi van, ha spirituálisan annyira fejlettek, hogy mi hozzájuk képest még csak az őskorban ballagunk. Mi van, ha azt hiszik, hogy mi csak afféle hangyák vagyunk, nem pedig értelmes lények – megjegyzem, ez utóbbiban én is egyre inkább hinni kezdek 😀

Szóval abban biztos vagyok, hogy vannak itt értelmes lények körülöttünk – közöttünk is akadt pár -, de nem tudom eldönteni, hogy más bolygók vagy más világok szülöttei-e.

Ajánlott olvasmány a Ré-szöveg, az elég érdekes elmélettel szolgál ebben a témában (is).

 67. SLC — 2013-07-06 13:33 

@outatime: valószínűleg ezért van még életben.

Az viszont tényleg gyanús, hogy most a agyhatalmak oldaláról mostanában mennyire előtérbe került ez az UFO téma.

 66. gonczi — 2013-07-06 11:13 

Annyira fura ez a meghallgatás, hogy tényleg konteo – copyright by Tiboru 🙂 – után kiált. Valaki – bocs, hogy nem lapozok vissza, ki is volt – felvetette itt már, hogy miért is volt ott? Persze, ha ismernénk az előzményeket, lehet, hogy értelmes magyarázatot kapnánk rá, de így csak találgathatunk, mi lehetett az ő vagy mások célja.
_ „szoktatás” ? a közelmúltban történt bejelentések folyamata tényleg figyelemre méltó. és most még ez is, nameg várjuk még Assange megnyilatkozását is. Lehet, ő van kiszemelve, hogy kidurrantsa a nagy lufit?
_ „lejáratás”? az öregúr nem akart távozni a politikából és ellenfelei tudták, hogy ez a nünükéje? Beugratták erre a meghallgatásra, hogy majd aztán – persze nagy nyilvánosságot követően – hasonló nagy nyilvánosság előtt leszenilisezhessék?
_ „hattyúdal” ? idős korára való tekintettel, visszavonulása emlékezetesebbé tételére elhatározta, hogy még egyszer tesz valami emlékezeteset? Ami majd egyszer az emberiség javát szolgálja? De az UFO-kon kívül semmi értelmes nem jutott eszébe.
_ „elterelés” ? nem tudom, Snowden-en kívül van-e most aktuális más botrány Uncle Sam-éknél, de már ez is megérhet egy elterelési botrány/szenzáció-hadműveletet. Igen, tudom, hogy ez Kanada, de egyrészt nincs olyan messze, másrészt lehet, hogy otthon nem találtak megfelelő balekot. Bár ez utóbbi eléggé valószínűtlen abban a bazi nagy országban. 🙂

 65. zizzi — 2013-07-06 04:33 

@morat:
62.
„A fenti folyamatban közös, hogy minden info (legalább részben) letagadható, visszavonható (pl. a szenilisnek beállítható öregek) ha ez túl sok lenne a közvéleménynek. Ha nem, akkor lehet kicsit közelebb menni az igazság felé. Lépésről lépésre hozzászoktatják a közvéleményt a tudathoz, hogy az idegenek talán itt járkálnak mégis. És amikor ez már átment, akkor jöhet a hivatalos bejelentés – talán évtizedek múlva.”

igen, mint emlitettem mar, a gyerekek is igencsak szoktatosban vannak, mindenfele E.T.-kkel 😉

Sok mindent „behoznak a koztudatba” szep csendesen a filmekkel, Armageddon, a fontebb emlitett Mel Gibsonos Konteos film, a Vizivilag, nana hogy a Csillagok haboruja, a Philadelphia, hogy holnapi aktualitas is legyen…
A mozi es a tv nagyon eros tudatbefolyasolo es szoktato hatalom. Meg a sajto. Na meg a net…. ;), mi is itten.

 64. zizzi — 2013-07-06 04:29 

@nandras:

na meg a szilvassy is…oszt most meg mar koztorvenyes 🙂

 63. nandras — 2013-07-06 01:03 

néhányan, akik nagyon -vagy kevésbé- hinni akarnak a bácsikának, mint ultima ratio- t említik fel, hogy „dehiszen ő miniszter volt”

emlékeztetném a tisztelt egybegyűlteket, hogy torgyán is miniszter volt…
(nem, nem politizálni óhajtottam eme megjegyzésemmel, mindössze azt próbáltam felvetni, hogy miniszterség önmagában nem jelenti azt, hogy az illető megbízható és komolyan vehető hírforrás lenne)

 62. morat — 2013-07-05 22:57 

Kis hír – nagy konteo! Vegyük sorra:
1) Az úr évtizedek óta beszél földönkívüliekről, eddig mégsem hallottunk róla. Most lényegében ugyanazt mondta, mint eddig és ezzel világhír lett. Hogyan lehetséges ez? Eddig nyilván agyonhallgatták, most viszont gondos kezek elintézték, hogy a sajtó felkapja a témát… Szerintem: figyelemelterelés vagy lejáratás.
2) Az előzményekről nem szólnak a hírek. Miről szólt a közmeghallgatás? Milyen körben: Ki hívta össze? Mit keresett ott hősünk? Nyilván aki meghívta tudta, hogy mire számíthat…
3) Hogy jutott el a közmeghallgatásra, ha a mondanivalója igaz? Hogyhogy 90 éves korára nem érte szívroham, nem gurult le a lépcsőn, nem szenvedett autóbalesetet, nem lőtte magát hátba vadászpuskával, ha van abban valami, amit mond? Nyilván akik meghívták ide tudták mi lesz. Nyilván, ha évtizedek óta tudják miket mesél akkor figyelték. Miért hagyták, hogy megint nyilvánosan beszéljen? Kicsit bizarr gondolatmenet, tudom, de az hogy nyilvánosan beszélhetett eleve diszkontálja a hitelességét.
Vagy színtiszta agyrém az egész, vagy… nem tudja bizonyítani.
4) Az előző folyományaként: a Phobos összeesküvés poszt 86. kommentjében már vázoltam: lehet egy íve ezeknek a bejelentéseknek. Egyre hitelesebb forrásokból jön az UFO sztori: először kisebb angolszász országok (semmitmondó) UFO aktái < aztán részlegesen UK, USA < aztán még kicsit több semmi ugyanezekből az aktákból < egykori űrhajósok pedzegetik, hogy van valami < kijön egy FBI jelentés Roswellről, de kiderül, hogy mégsem < kanadai ex-miniszter.

A fenti folyamatban közös, hogy minden info (legalább részben) letagadható, visszavonható (pl. a szenilisnek beállítható öregek) ha ez túl sok lenne a közvéleménynek. Ha nem, akkor lehet kicsit közelebb menni az igazság felé. Lépésről lépésre hozzászoktatják a közvéleményt a tudathoz, hogy az idegenek talán itt járkálnak mégis. És amikor ez már átment, akkor jöhet a hivatalos bejelentés – talán évtizedek múlva.

 61. csubakka — 2013-07-05 22:47 

@tyukodi:

Az állítólagos földönkívüliek állítólagos antropomorf voltán én is sokat gondolkoztam. Korábban én is ezt találtam a legfőbb hibának a képben, de továbbgondolva a dolgot nem is olyan valószerűtlen:

– Ha feltesszük hogy ezrével léteznek a világegyetemben lakott bolygók, akkor ezek közt a nagy számok törvénye alapján akadhat humanoid felépítésű faj is. Legalábbis külsőleg.

-Ennek az esélyét növeli a konvergens evolúció Földön is ismert jelensége. Hasonló természeti környezetben teljesen eltérő fajok is hasonló testfelépítésűvé tudnak fejlődni. Pl. a farkasok és az ausztráliai erszényes farkasok, vagy a cápák és a delfinek.

-Namost, ha feltesszük, hogy több száz, a legkülönfélébb testfelépítésű civilizált faj létezik a galaxisunkban, és ezek közt van mondjuk 2-3 humanoid testfelépítésű, akkor vajon mely fajok foglalkoznának legtöbbet a Földdel? Melyik civilizációk érdeklődését keltenénk fel? Nyilván azokét, amelyeknek a mienkhez valamennyire hasonló fizikai környezet a természetes közegük, és hasonló a testfelépítésük, mint a mienk. Nyilván nem lennénk túl érdekesek mondjuk egy víz alatti civilizációt fenntartó intelligens tintahalfajnak, hiába tud mondjuk az is rólunk. Olyan civilizáció érdeklődését sem keltenénk fel, ahol mondjuk 400 C a középhőmérséklet, hisz az ő szemükben ez egy elviselhetetlenül fagyos bolygó. Olyan civilizációét sem, ahol mondjuk mínusz 150 C az átlaghőmérséklet, hiszen hozzájuk képest meg elviselhetetlen forróság van nálunk. Node egy humanoid testfelépítésű faj, hasonló fizikai környezetből… na az ő érdeklődésüket már minden bizonnyal felkeltenénk.

Hiába van mondjuk több száz civilizált faj a galaxisban, hiába csak 2-3 humanoid felépítésű közülük, mi akkor is annak a 2-3-nak az érdeklődésüket fogjuk felkelteni, a többiekét nem.

Ez nyilván fordítva is így lenne. Ha találnánk egy bolygót intelligens tintahalak tenger alatti civilizációjával, meg egy másikat humanoidokkal, akkor nyilván mi is inkább a humanoidokkal foglalkoznánk.

 60. 404notfound — 2013-07-05 22:37 

Mit akar az öreg? Világbékét, mint egy szépségkirálynő-aspiráns. Ezért bemondja az ufókat, hogy legyünk jók végre, mert azok elporolják a seggünket, nem mondja ki, csak érezteti, okosan. Messiás komplexus?

Szóval az addig ok, hogy vannak más civilizációk, de az mi, hogy technológiákat adnak át? Muti már egy ilyet! Komolyan, amit ufós munkacsoport fejlesztett, valamit, amire azt mondom, huhhh, ezt így én soha… Kicsi koromban elcsudálkoztam plö az előre nyilazott szárnyú vadászgépeken, ma már tudok úgy csinálni, mintha érteném, miről van szó. De azt se ufó találta ki, akik nem túlméretes wok tálakkal közlekednek…

Mi van akkor, ha azon a bázis ufónak öltöztetett színészek voltak, hogy a katonák megszokják az ilyesmit, hátha tényleg laknak pár milliárdan az Enceladuson, a felszín alatt és egyszer átugranak egy kávéra? A katonákat nem avatták be, nekik éles tűnt a dolog. Bé verzió, a helyi díler elcsípett valami tényleg zúzós cuccot. Elég hetyke buli lehetett…

 59. outatime — 2013-07-05 22:09 

@nandras:

szemelyes tapasztalatom hogy konnyu annak oreg koraban hulyenek lenni aki fiatalon is az volt

eme tisztessegben megoszult bacsika elmondasat igazan nem tudom hova tenni, mivel hajlok a konteora inkabb elfogadom de a legelso jelre – ami bizonyitana a hiteltelenseget – mar el sem hinnem miket mond.

 58. nandras — 2013-07-05 13:48 

@quentaur:
a hiba valószínűleg bennem található, de nem egészen értem a reagálásod.
azt, hogy eme -tisztességben megőszült- bácsika szenilis hülye, te mondottad, én mindössze idéztelek, azzal a megjegyzéssel, hogy egyetértek veled.
az pedig, hogy valaki, valamikor nagyon bölcs és okos volt, semmiben sem zárja ki, hogy vénségére meghülyüljön.
ahogy ez az eset eme bácsikával is megesett.

 57. ag697 — 2013-07-05 11:49 

hayden planetarium igazgatójának néhány gondolata a témáról

http://www.youtube.com/watch?v=RlOuU2sSc7A

highly recommended és viccess is

 56. futuresangel — 2013-07-05 08:40 

@outatime: Nem hiszem, csupán nem zárom ki csak azért, mert kicsi a valószínűsége vagy a támogatottsága 🙂

Ha vannak ufók, akikekkel van kapcsolatunk, akkor szerintem ez úgy néz ki, mint Az élet szép c. filmben. [spoiler] Az apuka tökéletesen elszórakoztatja a gyereket, és a végén még a tank is meglesz. [spoiler vége] Ha van kapcsolat más civilizációkkal, az nem most kezdődött. Ha vannak más civilizációk, akkor talán más egyéb is van, ami kimaradt a fizika, kémia, történelem stb. könyvekből. Ezeket egy embernek feldolgozni nem könnyű folyamat, ha közben nem lehet róla nyíltan beszélni, mert az uralkodó paradigma nem támogatja, sőt talán bünteti. Az ember élete túl rövid, hogy felfogja és megértse, érdemben kezdjen vele valamit (pl. a nem elfogadott, de létező fizikai törvényeken alapuló kütyük fejlesztése), továbbá azt a tudást tovább is örökítse. Persze megoldható (Tesla talán ezért visszatérő a konteo-blogon?), csak sokkal hatékonyabb lenne, ha egyből hozzá lehetne férni a tudáshoz, a szülők és az iskola ezt adnák tovább és támogatnák, fejlesztenék. Vagyis bizonyos esetekben indokolt lenne a titkos társaságok létezése, ha elvonatkoztatnánk attól a ténytől, hogy a nem-tudás nem választás kérdése, hanem kényszer. A gondolatmenet elején ott van, hogy „ha”. Szerintem az a kérdés, hogy a fizika és történelem könyvekbe a következő évszázadokban bekerülő információkról már most is tudott valaki és valamiért eltitkolta, vagy nem tudták, csak egyszerűen elhitették, hogy mennyivel hatalmasabbak, mert pl. volt egy lépés előnyük.

 55. outatime — 2013-07-05 04:16 

@tiboru:

tiboru, a latogatok 99%-a imadja a blogot, ne foglalkozz a maradek 1%-al.

halam jeleul ( es batoritaskent a tobbieknek ) most ratamaszkodok a Donate gombra 🙂

 54. outatime — 2013-07-05 03:35 

@boros:

a StarWars pedig tortenelmi ifjusagi regeny :D:D:D

 53. outatime — 2013-07-05 03:33 

@futuresangel:

teljessen eletszeru es valos dolgokat hiszel emogott. A 70-es 80-as evekben igy mukodott a magyar illegalitas is. Ha meg akartad tudni mi a „jelszo” egy szamizdat nyomdahoz akkor figyelted az aprohirdeteseket es aki feladott egy ” Jo allapotu Piros Skoda 105L elado „hovirag” jeligere a hirdetobe kerem” akkor megtudtal mindent ami erdekelt 😉 vagy ha uzenni akartal Bekesbe hogy minden oke akkor a „jokivansag” rovatba feladtal egy hirdetest „Domotoreknek sok boldogsagot aranylakodalmukra” es akkor ott tudtak hogy minden oke veled. Csak a besugok voltak az egyetlen veszely.

Snowden egyebkent lehet pont a foldonkivuliekrol akart wikileakelni, azert vedte meg Putyin az usa erdekeket. ( amire en nem emlekszem hogy lett volna pelda ) Az is pelda nelkuli hogy diplomaciai gepet leszallitanak es atkutatnak egy semleges orszagban. Ecuador szemrebbenes nelkul befogadta Assanglet, Snowden t pedig miutan az usa megfenyegette akkor is be szandekozta fogadni, majd „eloben” beszeltek Snowdennal es elalltak a tervuktol…hmmm gyanus.
(!!!!)
amugy mit tudhat Snowden mast amit ennyire

Assangle is ados az UFOkkal, juteszembe!!

 52. outatime — 2013-07-05 03:24 

@krisztincs:

az area51 mellett szoktam menni vegasba, hat nem eletbiztositas ott megallni nezelodni. Egyetlen egy hely ahol FIGYELMEZTETES NELKUL lohetnek – ez mondjuk ki is van irva mindenhol.

Ennek azert csak oka van

– amugy onnan nem messze van az Edwards LegiBazis, ahol fel szokott tunni egy ket olyan repulo ami minimum szokatlan, de mindig azzal magyarazzak hogy uj fejlesztes es hogy igazi hazafi nem veri nagydobra mert „lenyuljak az oroszok a talalmanyt” 😀 – ilyen ocska magyarazatot :D:D

 51. tiboru — 2013-07-04 23:27 

@quentaur:

„Szóval hacsak ennyi tiboru, akkor talán nem kellett volna összeollózni ezt itt…”

Mint említettem, sokan kérték, hogy legyen egy erről szóló villámposzt, mert fórumot szeretnének az eszmecserére és nem akartak más, régebbi posztokat szétoffolni.

OFF: Az az érzésem, hogy valami miatt rossz a kedved (nem először), de biztos vagyok abban, hogy nem a Konteóblog tehet róla. Ha van véleményed (bármilyen), szívesen látjuk. Ha viszont csak kötözködni akarsz (ugyancsak nem először), azt nem.

 50. tiboru — 2013-07-04 23:13 

@quentaur:

„…a cáfolat linkjét én nem találtam a cikkben… pedig említve van…”

Bcsánat, biztos bennem van a hiba, de ezt a mondatot nem értem.

 49. quentaur — 2013-07-04 14:43 

@nandras:
„a világnak nincs olyan zuga, amely mentes lenne a hülyéktől” – Igaz. Vagy ha mégsem, és van olyan hely ahol nincsenek hülyék, akkor is lehülyézhetünk bárkit… Bár én speciel nem tartom magam sem tapasztaltabbnak sem okosabbnak ennél a 90 éves tiszteletben megvénült bácsinál, de van aki igen… A bácsi nem bölcsész politikus mint az itthon szokás, vagy testnevelőtanár köztársasági elnök, aki még azt sem végezte el tisztességgel…
Nézd meg légyszíves, hogy ki ez… Nem kérem, hogy higyj neki, csak nézd meg, hogy ki ez…

 48. futuresangel — 2013-07-04 13:51 

Szerintem ezek lehetnek kódolt információk is, egyszerűen így üzengetnek egymásnak bizonyos körök. Ha létezik nagy sötét összeesküvés, háttérhatalom stb., akkor azt irányítani és szervezni kell, minél kevesebb gyanús mozgással. Pl. elhangzik, hogy „95-98%-os lehet a teljes leleplezés”. Ügyrendi darabszám, leleplezett ufo-ügynökök aránya vagy a lelepleződés hatásával korrigált mutató ez?

Van egy dokumentumfilm a Moszadról, viszonylag új, „The Gatekeepers” a címe. Abban van szó egy hadműveletről, amit egy telefonba szerelt bombával oldottak meg. Érdekes, hogy ez már felmerült korábban: néhány éve jelent meg az első olyan hír, hogy valakinek felrobbant a mobilja, miközben beszélt/töltötte/stb. Nem tartom kizártnak, hogy ez a két dolog összefügg, pl. bulvárhírekben figyelmeztetik a többieket, akiket ez valahogyan érinthet.

Ehhez hasonlót el tudok képzelni a Snowden-ügyről is: a médiában folyamatosan kommunikált koordináták, helyszínek fontosak és üzenetértékűek, csak éppen teljesen másról (is?) szólnak, mint amit az lát, akinek nincs a kezében a kódfejtő kulcs.

 47. nandras — 2013-07-04 13:07 

@quentaur:
„ez a volt védelmi miniszter és G8 tag, egyszerűen szenilis hülye…”

miközben mélységesen egyetértek a diagnózisoddal, ki is bővíteném azt:
a világnak nincs olyan zuga, amely mentes lenne a hülyéktől.

 46. quentaur — 2013-07-04 11:34 

Hát… ebben a cikkben nem sok minden van. Az egyetlen új gondolat, hogy ez a volt védelmi miniszter és G8 tag, egyszerűen szenilis hülye…

Szumma szummárum szerintem az öreg nem kicsit terhet vett a nyakába névvel címmel, a cáfolat linkjét én nem találtam a cikkben… pedig említve van…

Szóval hacsak ennyi tiboru, akkor talán nem kellett volna összeollózni ezt itt…

Szerintem… de hát mint tudjuk, minden szubjektív…

 45. robina — 2013-07-04 11:26 

ja, és azért nem kapott nagyon publicitást, mert annyira nonszensz, hogy bármelyik értelmes sajtóorgánumnak egyszerűen ciki lenne ezzel foglalkozni.
és ha itt a többség nem csak a nulladik típusú találkozások-támad a mars tengelyen mozogna, hanem felnézne kicsit, és újra felvenné a kapcsolatot a realitással, akkor senkinek nem jutna eszébe komolyan venni ezt a marhaságot.
hozzáteszem én nagy scifi rajongó vagyok, csak el tudom különíteni a valóságot a mesétől.

 44. boros — 2013-07-04 01:16 

Még egy:
Ami elképzelhetetlen volt pár évtizede, az már itt van:
http://www.sg.hu/cikkek/67246/nem_lehetetlen_a_terhajtomu

Lassan azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy a Csillagkapu tulajdonképpen dokumentumfilmsorozat. 🙂

 43. boros — 2013-07-04 01:11 

@krisztincs: Nana 🙂

Mai tudásunk szerint persze, de
A világegyetem majd 14 milliárd éves.
600 millió évre rá már kialakultak az első galaxisok.
A Föld meg „csak” 4.5 milliárd éves.

Az elsőknek (ha vannak ilyenek) lehetett 9 milliárd év előnyük az evolválódásban, mi eléggé későn indulók vagyunk.

 42. untermensch4 — 2013-07-03 21:43 

@banyaszlanyka: az energiaigény alapján megfogalmazott kritikádat nem tartom jónak: nézd meg az emberek a minimálisan szükségeshez képest mennyi energiát képesek elhasználni haszontalan és/vagy extrém szabadidős tevékenységekhez. és igen, a természetben élő egyéb lények megfigyelése is ilyen tevékenység. kb a pingvinek is azt gondolhatják a kis agyukkal hogy „jó jó, észlelnek egyesek néha fura vízfelszínen úszó tárgyakat, magas pingvinszerű élőlényeket és vannak rejtélyes eltűnések ami biztos nem rozmár vagy hóvihar de sehol egy tárgyi bizonyíték, miért nem próbálnak akkor AZOK kapcsolatba lépni velünk?”
persze a pingvines hasonlatnál is jobb az indonéziában elszigetelt magányában talált kőkorszaki törzs. mutogatták nekik a róluk készült videót megfordítva a kamerát, csodálkoztak egy sort a látogatók felszerelésén (aminek a legtöbbjéről fogalmuk sincs mi az) de miután kutatóbácsiék megegyeztek tudományos közvéleményileg hogy jobb lenne a nyomorultaknak ha nem tolnák bele az életükbe a civilizációt, maradnak a légi felvételek (azért látják odalentről hogy nem madár) a fickók meg eddig se tudtak kijutni a dzsungel mélyéről, ezután is élhetnek boldogan…

 41. witchp — 2013-07-03 20:14 

Nem zárom ki a földön kívüli értelmes életet, de az észlelések és találkozások nagy többsége szerintem olyasmi, mint néhány száz éve az ördöggel vagy az angyalokkal való találkozások. Akkor azt volt divat látni, most kis szürkéket és magas szőkéket. (Ez utóbbit már én is láttam, de nem tudtam, hogy ők is ufók.)

 40. boogee — 2013-07-03 20:01 

„A legnagyobb bizonyíték arra, hogy létezik intelligens élet máshol is az univerzumban:
Az hogy nem próbál kapcsolatba lépni az emberiséggel.”
🙂

 39. gtibor — 2013-07-03 19:58 

35. @patiszon:

Oroszország olyan sajátos történelmi, politikai fejlődés helyszíne, hogy nincs az a mennyiségű vodka, ami után meg lehet fejteni, kié/kiké a tényleges hatalom. 🙂

 38. fanfanics — 2013-07-03 17:59 

Miért kell mindig cseszegetni a bölcsészeket? Mivel több egy bölcsésznél valaki, aki 70 évvel ezelőtt elvégzett valami mérnökit, aztán egész életében hivatásos politikusként dolgozott? Főleg hogy láthatóan csak a chemtrails maradt ki a zagyva konteópalettájából (de lehet, hogy csak a vágott verzióba nem került be…)

 37. komojtalan — 2013-07-03 17:35 

Értelmes földönkívüli élet van. UFO -k már kétségesek, de mondjuk. De ez a fickó tuti nem mond igazat. Egy védelmi miniszter nem figyeli mi történik az országa fölött? Hogy X megfigyelésre van e logikus magyarázat, vagy esetleg UFO -kra utalna? És most vénségére jött rá, hogy 50 éve mekkora hülye voltam? És mindezt nyilvánosan egy meghallgatáson? Vicc. Valami oka van amiért elmondta, de ezt egyenlőre csak az USA kormánya tudja. Amúgy igaz, hogy USA Kanada 2 ország, de nagyon szorosan összefonódtak. Nem lennék meglepve ha az USA átadna különböző információkat a Kanadának és fordítva UFO témakörben is.

 36. sztalker — 2013-07-03 16:06 

Csak elterelés ez, mi más is lehetne? (Csöpögtetésnek meg valahogy kevéske.)
Ha nekem bármiféle bizonyítékom lenne ilyesmikről (hiteles katonai fotók, videók), akkor rögtön elküldeném legalább 1 millió(!) véletlenszerűen kiválasztott email-címre csatolmányként (tömörítve), esetleg DVD-re írva minden ország vezető médiájának, de a bulvárnak is. Az NSA, MIB-es fickók meg az összes „hárombetűs” pedig eredhetne a nyomába egy láncfűrésszel, hogy még időben át tudják vágni az adatkábeleket, vagy kezdhetnék a postai elosztók átvizsgálását vagy tízezer kirendelt ügynökkel.

Más esélyük nem lenne, hogy megállítsák a botrányt.

De ilyen meg sohasem történik.

(Egyébként nem kell megkérdezni az amerikai elnököt, vagy pl. a CIA-t az ufókról, csak azt az egy embert kellene megkérdezni már végre egyszer, aki kihúzogatja fekete filctollal a kikért titkos doksikból a szöveget, tudjátok, szigorúan szinte csak a kötőszavakat meghagyva. Na, az kicsoda lehet, he? És mennyi mindent láthat és tudhat, igaz?! Az lesz a mi emberünk! :))

Csak nem gondolja valaki komolyan, hogy pl. az MJ12-es cuccot egy tábornok egyes-egyedül pötyögte le a két szép kis kacsójával még a szövegszerkesztők előtt, vagy hogy egy színes fotókkal illusztrált „UFO Manual for The President and Cabinet” (kézikönyv az elnök és emberei „beavatására”, ahogy a legenda tartja) brosúrát egy jól megfizetett ezredes másolt lemezre (maratott klisét), festékezett fel, retusált, nyomtatott, igazított be, szárított festéket, hordta össze ívekbe, vágott, kötött-fűzött, mint egy kisinas egy nyomdában??? És hogy ezek a (meglehetősen alulfizetett) polgári alkalmazottak, gépíró(nő)k, fényképészek, vágógépkezelők, nyomdászok stb. v. esetleg alacsonyabb rangú katonák örökre kussolnak majd ilyenekről? Szép dolog a katonai és államtitok megtartása, őrzése, de azért mindennek van (erkölcsi) határa, még a maffiózók közül is vannak páran néha, akik hajlandóak tanúskodni. Ennyi embert nem lehet megfenyegetni v. lefizetni.
Az ún „affidavit” vallomások (eskű alatt tett kijelentés, akár halálos ágyon is) ezekben az ufós esetekben mindig a valllomást tevő családjának hozott némi pénzt és hírnevet, sajtófelhajtást. Több, részleteikben összeillő (egymást igazoló) tanúvallomást kellene elénk tárni. Ha nincs tárgyi bizonyíték elegendő, akkor elfogadható lenne több tanú egyező, összeillő vallomása is, de ez is bajos volt ebben a témában mindig. (Nincs pl. két nagyjából azonos visszaemlékezés sem Roswellről, ahány ember, annyiképp meséli el azt, amit ott látott.)

Azért megnézném a vérképét is egy ilyen „idegennel” sokáig együtt dolgozó mukinak is. Spec engem ebben az esetben kevésbé érdekelne a közös hiperhajtómű sikere, mint egy jó kis antigén, ami könnyen taccsra teheti majd akár a teljes magasabb rendű életet a Földön (mondjuk a baciktól fölfelé mindent, inklúd menkind óver rulez). Vagy én tudom rosszul, hogy ezek az ufológusok általában elég rosszak bioszból?
Egyébként én elfogadom az ufók létét, de az együttműködést velük már jóval bajosabban. Pont az ilyenek miatt. Inkább egy amolyan „mi most csodafegyvert készítünk velük és ezért a mi nemzetünk, technikánk nagyobb és fejlettebb lesz, mint a tiétek, ezért nem árt, ha féltek tőlünk, felsőbbrendű high-tech amerikaiaktól/oroszoktól stb” dumának (blöffnek) látszik ez az egész. (Hitler is alkalmazta annó a csodafegyver mítoszát, nem is rosszul.)

PS: Ez az Assange gyerek is tartozik még nekünk a nagy ufós sztorijával, megígérte. Hát én azt is nagyon várom. Tényleg.

 35. patiszon — 2013-07-03 15:08 

@gtibor:
Valójában tényleg elírás történt, de talán így is megállja a helyét. Az övé volt a tényleges hatalom nem?

 34. backyard — 2013-07-03 14:58 

Nekem ez nem bejelentésnek tűnt, csak Paul szerint vannak ufók, mert neki azt mondták (az említett forrásai ufológus újságírók és/vagy írók), de semmilyen tényszerű adat sem volt hallható.
Konkrétan pedig az ő felvetésére sem jelentette ki senki a „hatalmak” közül, hogy „igen, a kis zöldek nekünk dolgoznak”…

 33. krisztincs — 2013-07-03 14:27 

Részemről abban teljesen biztos vagyok, hogy rajtunk kívül is létezik értelmes faj ebben az emberi aggyal felfoghatatlanul hatalmas univerzumban.

De..

Miért gondoljuk kapásból azt, hogy ők fejlettebbek lennének nálunk? Hogy képesek hipertérugrásra, párhuzamos világok közötti átjárásra, stb.? Elméletileg nekik az ősrobbanástól kezdődően ugyanannyi idő állt a rendelkezésükre a fejlődéshez, mint nekünk. És ilyen dolgokra mi sem vagyunk képesek.
Persze, ha az evolúció egy teljesen más irányba indul meg, elképzelhető az is, hogy technikai fejlettségüket tekintve sokkal előrébb tartanak nálunk, de az is lehetséges, hogy még bunkósbottal halásznak. Vagy hogy nem is szén alapú élet alakult ki(a földi életformáktól eltérő DNS-sel rendelkező baktériumot már találtak itt a Földön is: http://index.hu/tudomany/2010/12/02/uj_tipusu_letformat_talalt_a_nasa/).
Szóval nehéz kérdés ez, nem is nagyon tudom, hogy mit gondoljak erről, elérhetett-e bárki az univerzumban olyan fejlettségi szintet, hogy (közel) kockázat és problémamentesen „napi szinten” közlekedjen az univerzumban sok száz vagy még több fényévet megtéve.
De azért egyszer nagyon szívesen bevenném magamat az 51-es körzetben lévő katonai bázisra… 🙂

 32. gtibor — 2013-07-03 14:24 

29. @patiszon:

Putyin helyett Medvegyevet akartál írni?

http://www.youtube.com/watch?v=dCFzdBSJ-_U

 31. szmety — 2013-07-03 14:23 

nekem ebben az a necces, hogy az ilyen tényfeltáró bácsik mindig egyedül vannak… sosem az van, hogy egy teljes részleg áll ki a nyilvánosság elé, hogy most izomból megmondjuk, hanem mindig egy-egy tag… a többi néma csend…

 30. becsuszoszereles1k — 2013-07-03 14:20 

‘Panem et circenses et perzsa atombonbon!’:))

 29. patiszon — 2013-07-03 12:30 

Nekem csepegtetésnek tűnik a dolog.

Először a Vatikán, aztán Putyin „elvtárs”, most pedig Hellyer.

 28. Rókakígyó — 2013-07-03 09:53 

@rokakoma: Kérném a névváltoztatásodat:) De ez csak poén. A hozzászólás nincs az első kettőben:)

 27. gtibor — 2013-07-03 09:51 

Szerintem azt már mindenki megtanulta, hogy politikusnak hinni, bármit elhinni minimum naivság. Ez nem csak a magyar politikusokra vonatkozik.
Miért gondoljuk, hogy a nekünk szimpatikus kijelentéseik hihetőbbek?!

Különben is, kanadai expolitikus mit tud USA-beli, kormányközeli titkokról?
Semmit.

 25. banyaszlanyka — 2013-07-03 08:55 

Szerintem részben kamu. Én személy szerint nagyon is lehetségesnek tartom az értelmes földönkívüli élet létezését (lásd mekkora az univerzum, és ami egyszer megtörtént az akár ezerszer is megtörténhet, mivel még semmit sem találtak ami a természetben egyedileg alakult volna ki, kivéve a földi életet, eddig), de szerintem az nem igaz, hogy a ítik pont ránk lennének kíváncsiak, és nem beszélve az óriási távolságokról amit meg kell tenniük hogy ideutazzanak. Ez azért lényeges mert egy ilyen utazás rengeteg energiát igényel, amelyet elő kell teremteni, és ha csúcs sci-fi energiát használnak is (pl. sötét anyag, térhajtómű) akkor sem hiszem, hogy megérné arra pocsékolni, hogy év tizedeken/ezredeken/tízezredeken(ki miben hisz)keresztül minket látogassanak mindenféle kapcsolatfelvétel nélkül. Vagy olyanok vagyunk nekik, mint nekünk a Fővárosi Állatkert? és szabad hétvégén leugranak a a családdal egy kis embernézőbe?

Azt inkább elképzelhetőnek tartom, hogy a technológiai fejlettségünk jóval előrébb tart mint azt mi földi halandók el tudnánk képzelni és ennek nyomait pillantják néha meg be nem avatottak. A bácsi meg láthatott néhány jelentést, ami szerint ismeretlen repülő ojjektum átevickélt Kanada vadregényes tájai felett, és mivel nem volt rá magyarázat rányomták a nagy U.F.O. bélyegzőt. Az öreg pedig az idő múlásával egyre többet képzelt bele a dologba. (rendetlenkedett a meszecske az agyacskájában)

 24. rokakoma — 2013-07-03 06:32 

Hát én nem is tudom… Én biztos vagyok benne, hogy léteznek értelmes lények rajtun kívül, de miért jönnének ide, és,hogy itt politizálnának…? (mondjuk nekem sokmindent megmagyarázna, ha már a politikusoknál tartunk 😀 ) Ezek a videók nagyon megosztják az embereket, és a viták kb első 2 hozzászólása az intelligens a többi meg… Még jó, hogy a NASA nem a youtube-on keres értlelmes életet… 😀

Egyébként én örülnék ha igaz lenne, gyorsan bekerülne a köztudatba, a gyengébb idegrendszerrel megálldott egyedek kiszelektálódnának, lejátszanák a Bacelona – UFO meccset, lenne gyíkember vs Tyson, magas szőkék a magyar kézilabdás lányok ellen, lehetne szobát foglani a 6(!) csillagos anunnaki hotelben, én csatlakoznék a teloszi barlangász egylethez, valamint az egyetemen jelentkeznék a zéta retikuli ösztöndíjra…. Csodás lenne… 😀

 23. outatime — 2013-07-03 04:31 

nagyon nehez beszelni valamirol, elhitetni valamit ugy hogy nincs a kezunkben bizonyitek.

Szerintem ez a kezdo morzsa a kesobbiekhez…

ja es ami a legkomolyabban erdekel:

Ha vannak ufok, nyilvan tudnak egyenileg helyet valtoztatni. Ha tudnak helyet valtoztatni egyenileg akkor kell legyen labaik es akkor focizni is tudnak – mi lenne a vege egy Barcelona – UFO meccsnek?? Remelem eme rejtely feloldodik meg eletemben!!!!

 22. Vanek B. Eduard — 2013-07-02 23:00 

Aranyos a bácsi, de engem sem győzött meg. Pedig én is ilyen reálértelmiségi vónék, mint Paul bácsi, ami nálam azt jelenti, hogy nem-nulla és nem-1 valószínűséget rendelek a legtöbb dologhoz. Ehhez pl. elég keveset, szóval ha fogadni kéne az ufókra, csak nagyon(-nagyon) magas odds mellett tenném meg. A bilderberg-világkormányt is magasabban jegyzik a beépített fogadóirodámban :).
Könnyebb lehet annak, aki HISZ valamiben (akármiben), mert mentesül a gondolkodás terhe alól. Szerintem Paul ezt a könnyebb utat választotta…

 21. untermensch4 — 2013-07-02 22:31 

a hozzászoktatás kapcsán azért gondoljunk csak bele, létezésük esetén a két alap-megfejtés (1. az ufók földönkívüliek, 2. földi technológia) egyformán problémás:
2. milyen sokáig és milyen titokban tudták költeni az adófizetők pénzét?! nálunk van hagyománya a közpénz eltüntetésének de usa-ban ebből kb óriási botrány lenne.
1. a tálalás bármennyire is pc próbál lenni ez kiverné a biztosítékot legalább a keresztény+muzulmán populációban (akkor is ha fel sem vetődik hogy a vallásuk kialakításában részt vettek). olyan mértékben amire a történelemben még nem volt példa. jóval kisebb léptékben sem. mivel ennél kisebb horderejű ügyekben is be tudnak kattanni úgy egyes emberek hogy a normál társadalmi működést veszélyeztessék, valószínűsíthetjük hogy ilyen esetben olyan nagy számú illetőnél vetődne fel problémás viselkedés amit a rendszer már nem bírna kezelni. abban az esetben is ha ítiék jóindulatúak és ezt az emberiség elsöprő többsége el is hiszi. ha viszont a közvélekedés barátságtalannak vagy csak érdekérvényesítőnek gondolja őket akkor a kezdeti paranoia közben/után ki tudja mi jön? mármint ki tudhatja mit csinálnak az emberek? ilyen technológiai különbségnél arra gondolni hogy most mi leszünk a gyarmatosítottak, az emberi gyarmatosításoknál történteket alapul véve… PÁNIK
hellyer bácsi lehet olyan szerepet tölt be a tálalásban hogy ha beválik hurrá ha nem akkor vén bolond, elhatárolódás, összeesküvés-elmélet, vicces youtube-videók. elég öreg és eléggé nyugdíjas hogy megkockáztassa a bukást. bár pont mivel elég öreg egy elterelő hírverés is lehet, jó pénzért lehet hogy celebkedik egyet hogy többet hagyjon majd az örököseire, ha lebukik meg jöhet a „bolondos vénember viccelődik” epilógus

 20. gyurma — 2013-07-02 22:28 

Ez az aranyos bácsi össze-vissza csapongva beszél a nagy semmiről. Ezt azért hallgatta agyon az összes média, mert ez egy nagy nulla, ez nem hír. Egyetlen konkrét adat, vagy bizonyíték sem hangzott el.
Az, hogy „Márpedig én személyesen beszéltem valakivel, aki látott már földönkívülit” az értékelhetetlen információ.

Pláne, ha meghallgatjátok az egész beszédet: a bácsi csapong össze-vissza, egyetlen mondata sem vezet sehová. Baromság az egész úgy, ahogy van.

 19. tyukodi — 2013-07-02 22:14 

@Rókakígyó: Azért nem semmik ezek az észlelős videók! A CGI fejlődésével ezek is sokat finomodtak.

Egyébként nem is értem, miért nem készült még kézikamerás UFÓ-horror, amiben pár gimis lefilmez egy űrhajót egy vad házibuli után, izgatottan megmutatják az osztálytársaknak, majd sorban eltűnnek rejtélyes körülmények között.

Erre az egész kisváros beparázik, a házakat bekerítik a szenzációra éhes médiamunkások. Később zavarodottan kerülnek meg az elrabolt tinik, nem beszélnek, csak furcsa dalokat énekelnek egy idegen nyelven. Később az orvosi vizsgálatokon kiderül, hogy az egyikük terhes egy kis aliennel. A számokat Shazammal azonosítják a tudósok, érdekes módon egy Edda nevű kelet-európai együttes írta őket.

 18. tyukodi — 2013-07-02 21:38 

UFO-ügyben nálam nehéz szkeptikusabbnak lenni, nekem mindig gyanúsan antropomorfok voltak ezek a lények. Bár gyerekkoromban néha azt képzeltem, hogy ők rendezték be nekünk a világot, elásták a dínókat meg a régészeti leleteket, és most az űrből figyelnek minket. Nem hiába forgattam sokat az Amire nincs magyarázat című klasszikust! Sajnos Konteóblog még nem volt.

A videót még nem néztem, de a Daily Mail cikk alapján egy kérdésem van: bizonyíték? Nem igaz, hogy egy rongyos feketefehér fotót, mikrofilmet, UFÓ-hajszálat nem bírt kicsempészni a minisztériumból az öreg. Akkor már inkább Edward Snowdenre szavazok, az érdekes.

 17. Rókakígyó — 2013-07-02 21:19 

A http://thehoaxkiller.com/ folyamatosan figyeli az ufóészleléseket és nem kegyelmez:)

 16. Rókakígyó — 2013-07-02 21:10 

Szerencsére vannak még Vágó Istvánok:

http://badufos.blogspot.hu/

ez is kell, hogy a valódi észlelések megszűrődjenek.

Az alapos válogatás ebben az összefoglalóban

http://www.youtube.com/user/AnonymousFO azt jelenti, hogy a „Jerusalem ufo” című rész bizonyítottan hoax. Azért vettem ki ezt az epizódot, mert ez a leglátványosabb az összes közül.

 15. chph — 2013-07-02 21:02 

@tiboru: lesz róla összefoglaló?

 14. Rókakígyó — 2013-07-02 20:59 

Végre valami. UFOk márpedig léteznek. Ebből is tudható, hogy a fénysebesség átléphető, de legalábbis megkerülhető. Köszönöm minden konteós nevében a lehetőséget, hogy összecsapjunk az egyik legrégibb konteó felett.

 13. tutajos — 2013-07-02 20:34 

A fickó mellesleg korábban írt egy közgazdasági könyvet is, amit a Corvinus tanárai (a környezetgazdaságtan tanszékről) fordítottak le magyarra (A globális pénzügyi válság túlélése), meg is jelent, emlékeim szerint az azóta elterjedt „miért teremthetnek pénz a bankok” elméletet fejtegeti benne többek közt.
Egy rövidebb cikke a témában:
http://kovasz.uni-corvinus.hu/kov6/helly99m.html

 12. tiboru — 2013-07-02 20:29 

@chph:

Pedig – azt olvastam – már a torrent-oldalakról is letölthető a biztonsági másolat 🙂

 11. chph — 2013-07-02 20:22 

@zolcsi67: A filmet nem volt ideje megnézni még és addig nem akarta 😀

 10. zolcsi67 — 2013-07-02 20:17 

Ha a Djatlov-hágót nem említette, akkor nem olvasta a konteóblogot 🙂

 9. zizzi — 2013-07-02 20:09 

Figyelemelterelos cirkusz-nem cirkusz, bulvar-nem bulvar…: annyi ilyen jellegu film letezik mar a gyerekeknek is!!!, hogy tiszta szoktatosnak tunik…..

 8. chph — 2013-07-02 20:09 

@tiboru: Láttam, elgondolkodtam rajta, de valahogy nem lett akkora visszhangja, lehet pont ezért?

Az is lehet, hogy ha nagyon konteósok akarunk lenni, hogy a Snowden ügy az elterelés erről 😀

 7. chph — 2013-07-02 20:08 

@szvoboda: wz jó 😀

 6. tiboru — 2013-07-02 19:54 

@chph:

A fácsés oldalunkon az egyik kommentelő ezt írta:

„Figyelemelterelés a Snowden ügyről, mint amikor dajcstomika káromkodik egyet a trafikmutyi közepén.”

 5. chph — 2013-07-02 19:40 

Őszintén már vártam a posztot.

Nem tudom, nem akarom felfogni, hogy igaz. És mégis.

Valahogy azt érzem, hogy a kenyeret és cirkuszból ez a cirkusz.
Áh, nem tudom 😀

 4. robina — 2013-07-02 19:27 

hozzáteszem, hogy izgalmas téma lenne, ha egyszer reálissá válna a földönkívüliek létezésével kapcsolatban valami kézzelfogható bizonyíték. de ez csak duma. fantáziatúltengés. a sok olvasó meg rászáll, mert imádják. ez a bulvár alapja egyébként.
de ne tévesszük össze azt, amit szeretnénk, azzal, ami van.

 3. szvoboda — 2013-07-02 19:27 

Nálam a Bilderberges-világkormányos pontnál szakadt el végképp a cérna. Olyan az öreg, mintha végigolvasta volna a konteóblogot Google Transtalor-ral és visszamondja, amire emlékszik belőle…

 2. robina — 2013-07-02 19:23 

na, szuper.
nem értek az ilyesmihez, de nézzük logikusan a lehetőségeket:
1. a bácsi igazat mond, és hagyják neki elmondani. az ufók is, meg az amerikaiak / többi ufó-barát állam is.
2. a bácsi fantáziatúltengésben szenved, és későn kaptak észbe a szervezők, hogy milyen ámokfutást fog csinálni.

ha azt nézzük, hogy hány bizonyítottan és elismerten ufóról tudunk (0), és hány vén hülyével (x2<), akkor eléggé logikus a következtetés.

 1. fehervandor — 2013-07-02 19:22 

Bírom a fószert, néhány apró kivételtől eltekintve, alátámasztotta a saját elképzeléseimet.
Már 2011-ben felkeltette az érdeklődésem, csodálkoztam s, hogy miért nem kapott nagyobb publicitást.(most már nem csodálkozom)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1360737/I-believe-UFOs–Ive-seen-says-ex-defence-minister-Paul-Hellyer.html

Egyébként nem ez az első eset, 2001-ben 40 valahány mgasrangú katona, űrhajós, légirányító, kormányzati ember,stb már tartott egy ilyen „Disclosure” előadást, ez is nagyon érdekes angolul tudóknak.

http://www.youtube.com/watch?v=7vyVe-6YdUk

Jó lenne ha már a földönkívüliek létezése bekerülne a köztudatba, már nagyon itt az ideje szerintem.

A legjobb, alaposan leellenőrzőtt UFO videók havonta összegyűjtve ezen a Youtube csatornán találhatóak:

http://www.youtube.com/user/AnonymousFO

Kitartás tiboru! 🙂

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

  • Legutolsó hozzászólások

    Tartalom

    CímDátum
    Vitaposzt: háború Ukrajnában2022-02-27
    Vendégposzt: Tanja Gräff ügye2022-02-02
    Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
    Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
    Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
    Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
    Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
    Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
    Michael Jackson-konteók2017-05-20
    Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
    Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
    Lindbergh-konteók2017-02-26
    Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
    Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
    A BCCI-sztori2016-11-04
    Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
    Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
    Wałęsa-konteók2016-08-21
    Posztajánló: Porton Down2016-08-15
    Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
    Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
    Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
    Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
    Hindenburg-konteók2016-02-26
    Bruce Lee halála2016-02-14
    Opus Dei2016-01-23
    Alapítvány-konteók2015-12-19
    Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
    Furcsa történetek 2.02015-11-29
    Shakespeare-konteók2015-11-12
    Frigyláda-konteók2015-10-22
    Per „Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
    Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
    Menekült-konteók2015-07-14
    Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
    Miss Liberty-konteók2015-06-22
    Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
    Glenn Miller eltűnése2015-04-08
    Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
    Furcsa történetek 1.02015-03-23
    Bob Marley halála2015-03-14
    New Coke – konteók2015-03-02
    Sid Hurwich időgépe2015-02-22
    Alan Turing2015-02-10
    Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
    Halál Chappaquiddickben2015-01-26
    Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
    A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
    Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
    Konteókönyv-felmérés2014-12-01
    Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
    John Titor története2014-11-19
    Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
    Fort Knox2014-10-23
    Estonia-konteók2014-09-29
    Rudolf Hess története2014-09-22
    Kurt Cobain halála2014-09-09
    Eilean Mór rejtélye2014-08-18
    Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
    Gyíkember-konteók2014-06-12
    A Kovács Béla – ügy2014-05-23
    Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
    Georgia Guidestones2014-05-03
    Elisa Lam halála2014-04-15
    Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
    Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
    Magic Johnson – konteó2014-03-12
    Challenger-konteók2014-02-13
    Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
    Cicada 33012014-01-06
    Cajamarquillai üregek2013-11-27
    A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
    Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
    Google-konteók2013-11-03
    A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
    Katrina-konteók2013-10-11
    A denveri repülőtér2013-09-27
    Haszbara-konteók2013-08-25
    Génmódosítás-konteók2013-07-08
    Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
    Konteónak indult…2013-06-09
    Az X bolygó2013-04-27
    Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
    Náci repülő csészealjak2013-03-22
    D. B. Cooper története2013-02-19
    Egy pápa lemondása2013-02-11
    A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
    Eltűntek2013-01-18
    Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
    Anjikuni-rejtély2012-12-11
    Szent Malakiás próféciái2012-12-03
    Jövőbelátás-konteók2012-11-21
    Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
    Mátrix-konteók2012-10-28
    Elbert János halála2012-10-19
    Bohemian Grove2012-09-26
    Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
    A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
    Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
    A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
    Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
    Olof Palme halála2012-05-16
    A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
    Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
    Jörg Haider halála2012-03-14
    Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
    A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
    Szcientológia-konteók2012-02-07
    Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
    Népszámlálás-konteók2011-11-12
    EU-konspiráció2011-11-12
    A Djatlov-incidens2011-11-12
    Fluorid-összeesküvés2011-08-19
    Breivik-merénylet2011-07-25
    A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
    Patton tábornok halála2011-05-12
    Skull & Bones2011-04-19
    Réztekercs-konspiráció2011-04-12
    AIDS-konspiráció2011-04-11
    Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
    Moszkva és a csecsenek2011-04-08
    Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
    A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
    Globális felmelegedés2011-04-05
    A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
    Kilenc/tizenegy2011-03-30
    A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
    Kelly doktor halála2011-03-28
    Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
    Az arab világ forradalmai2011-03-23
    Martin Luther King halála2011-03-22
    Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
    Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
    A USS Liberty megtámadása2011-03-17
    Jézus-összeesküvés2011-03-16
    Ajánló – linkek2011-03-15
    HAARP-összeesküvés2011-03-14
    Chico halála2011-03-11
    JFK – 2.02011-03-10
    JFK – 1.02011-03-10
    Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
    Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
    Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
    Gagarin-konteók2011-03-04
    Cigánygyilkosságok2011-03-04
    Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
    Vérvád-konspiráció2011-03-03
    A Council on Foreign Relations2011-03-02
    A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
    Atlantisz-konteók2011-03-01
    Nagy német adókonteó2011-02-28
    Illuminátusok2011-02-28
    Ajánló – filmek2011-02-26
    Az Elvis-legenda2011-02-25
    Tunguzka-rejtély2011-02-24
    Nikola Tesla 2.02011-02-23
    Nikola Tesla 1.02011-02-23
    Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
    A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
    Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
    A főtitkár halála2011-02-21
    Nácik aranya2011-02-19
    ODESSA2011-02-18
    A romániai „forradalom”2011-02-18
    Templomosok2011-02-17
    A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
    WikiLeaks-konteók2011-02-15
    A Voynich-kézirat2011-02-15
    Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
    Mormon-összeesküvés2011-02-14
    Szabadkőművesek 2.02011-02-13
    Szabadkőművesek 1.02011-02-13
    Bilderberg-konteók2011-02-13
    Men in Black2011-02-12
    UFO-konspiráció2011-02-11
    Jim Morrison halála2011-02-11
    Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
    Roswell és az M-122011-02-09
    Bermuda-háromszög2011-02-09
    Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
    Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
    Népek Temploma2011-02-08
    Egy pápa halála2011-02-08
    A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
    A „tökéletes katona”-projekt2011-02-07
    A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
    A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
    Beatles-konteók2011-02-05
    John Lennon halála2011-02-05
    Philadelphia-kísérlet2011-02-04
    Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
    Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
    A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
    A Seuso-ügy2011-02-02
    Titanic-sztori2011-02-01
    Holdraszállás-konteók2011-01-31
    Marilyn Monroe halála2011-01-30

    Innen jöttök