2013-09-16–09:44

Voks populi 18.0

Közel fél éve nem kérdeztünk meg benneteket, hogy egy adott válogatásból melyik témáról olvasnátok a legszívesebben, noha sokan kértétek ezt a lehetőséget. Az objektív (és szubjektív) okok miatt kicsit elhúzódó nyárvégi szünetet követően úgy gondoltuk, hogy így őszelőn felelevenítjük a Konteóblog demokratikus hagyományait, s újfent négy olyan (eddig nálunk még nem szerepeltetett) lehetőséget ajánlunk fel, amelyek közül ismét ti választhatjátok ki a következő nagyposztot.

1.) Bruce Lee halála

Nem hiszem, hogy a hongkongi származású amerikai harcművészt és filmsztárt bárkinek különösebben be kellene mutatnom. A 32 éves korában (nanáhogy rejtélyes körülmények közepette) elhunyt Bruce kitörölhetetlen nyomot hagyott a világ mozgókép-művészetében éppúgy, mint a küzdősportok népszerűsítésében.

2.) A denveri repülőtér

A maga évi közel 54 millió utasával a világ tizenegyedik legforgalmasabb repülőtere az elmúlt 18 évben joggal hívta fel magára a konteósok figyelmét. Az itt alkalmazott építészeti és logisztikai megoldások számos olyan jelet hordoznak, amelyek értelmezésénél az átlagember is felkapja a fejét s érzi, hogy valami nincs rendjén…

3.) A neandervölgyi konteó

A mintegy 30 ezer évvel ezelőtt kihalt „ősemberrel” kapcsolatban az elmúlt százötven évben annyi találgatás és konspirációs elmélet született, hogy konteós legyen a talpán, aki valamennyit számba tudja venni. Ha ez a téma nyer, erre fogunk kísérletet tenni.

4.) A konyhasó-összeesküvés

Valljuk be, hogy ha az egyik legősibb és legelterjedtebb ételízesítő- és tartósítószer kimaradt volna a konteósok fókuszából, mindannyian csodálkoznánk egy kicsit. Konyhasót mindenki fogyaszt, s az emberi élet alapvető feltétele. Éppen ezért merülnek fel kérdőjelek vele kapcsolatban.

Ezek tehát mostani voksposztunk témái. Semmi más feladatotok nincs, mint elgondolkozni, majd kiválasztani azt a hármat, amelyeket legközelebb a leginkább meg szeretnétek vitatni egy nagyposzt mentén. Tehát mindenkinek három szavazata van (persze csak egyre vagy kettőre is szavazhatsz, de függetlenül a szavazatok számától, csak egy alkalommal!), s az az egy téma nyer, amely ezzel a technikával a legtöbb voksot besöpri.

Szavazni kerek egy hétig, vagyis 2013. szeptember 23-a, hétfő délelőtt 10.00 óráig lehet. Részletes spoilerek mellőzése kéretik!

Kategória: EgyébCímkék: ,

81 hozzászólás

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

 81. FilcTroll — 2014-01-30 11:57 

@tiboru: Sztem jó a szavazás arra, hogy tudd, mi érdekli az embereket, de minden posztnak örülünk.

Felidézném, hogy volt egy kosárötlet: mindig van benne 5 téma, ezekre folyamatosan lehet 1-5-ig terjedő “érdekel” skálán szavazni. Időnként megírod a legnépszerűbbet — ekkor bekerül egy új téma, nullázódnak a számlálók és megy minden tovább. Biztos van ilyen szavazásra ingyen webes szervíz valahol, fejleszteni sem kell.

 80. becsuszoszereles1k — 2014-01-30 06:14 

77.@tiboru: Soha!:)

 79. miamai — 2014-01-30 01:53 

@tiboru:
Hát persze, hogy van rá igény!

És ha nem is az óhajtott téma nyer, a végeredmény is mindig jó!

Javasolnék egy örök-másodikok versenyét is (tudom volt már…)

Az alkalmankénti konteóra gyanús eredményeket meg majd jól kivesézzük a kommentekben!

 78. apfelsaft — 2014-01-29 23:28 

@tiboru:

Hát, igazából nekem mindegy. A kérdésem burkoltan arról szólt, hogy mikor lesz új poszt? 😀
Az utóbbi időben egy kicsit belassult az oldal(ami mondjuk érthető, hiszen a könyv nem magától jött ki).

 77. tiboru — 2014-01-29 22:05 

@apfelsaft:

Nocsak, lenne igény rá? Csak mert egy ideig az volt itt a közvélekedés, hogy hanyagolni kéne…

 76. apfelsaft — 2014-01-29 21:32 

Mikor lesz ismét szavazás?

 75. robina — 2013-09-25 11:22 

éééés igen…! ezekre a témákra voltam kíváncsi, még ha nem is erre a sorrendben 😀

 73. fanfanics — 2013-09-23 10:16 

@boxernyuszi: Milyen “szám-adók” létezéséről van szó? Nem esik le, hogy mire gondolsz…

 72. tiboru — 2013-09-23 10:09 

Köszönöm mindenkinek a szavazatát. A nyertes (a leadott voksok közel 37%-ával) a denveri repülőtér lett.

Végeredmény:

1.) Denver (1722)
2.) Neandervölgy (1261)
3.) Bruce Lee (854)
4.) Konyhasó (824)

 71. tiboru — 2013-09-22 13:40 

@boxernyuszi:

Beleférni beleférnének ugyan, de ahogy a szavazás jelenlegi állása kinéz, nem valószínű, hogy most terítékre kerülnek…

 70. boxernyuszi — 2013-09-22 07:20 

Ha a neandervölgyiek nyernek, beleférnek-e a témába az akkoriban (előttük/velük/utánuk) élő egyéb humanoidok akik éltek/nem éltek? Gondolok itt például az óriásokra, akiknek a csontvázaikról több kép is kering a neten, a Biblia nephilimekként említi őket, és szinte minden nép mondavilágában feltűnnek?
De ami igazán felkavart engem, és már egy éve nem tudok mit kezdeni vele, az a szám-adók létezése. Mivel nem értek más nyelven, mint magyarul, elég kevés információval rendelkezem róluk, ezért nem is tudom hova tenni. Mert amennyiben igaz, az olyan mértékben változtatná meg a világképemet, mint amennyire ezt semmilyen más általam eddig megismert tény vagy felvetés megközelítőleg se tudta.

 69. morat — 2013-09-22 01:26 

@kvantum:

Ja-ja, tudom, valójában és is úgy tudom az agytömeg/testtömeg az ami az intelligenciával arányosnak tűnik, nem tudom ezzel barátaink hogy álltak.
Leninről nem hallottam, de ezért a sztoriért már érdemes volt benéznem ma!

 68. petiba — 2013-09-20 21:45 

@kszabo:
Bakter, már keresztbe áll a szemem a fáradtságtól, és valahogy egy szóképbe olvastam össze a sapkaméret és a sereg szót. Spermaméretet dobott ki az agyam, és mindjárt jöttek a számok is. Aztabánatos! Megyek aludni asszem.

 67. petiba — 2013-09-20 21:43 

@witchp:

Respect. 🙂

 66. kszabo — 2013-09-19 05:12 

@csubakka: Miután az átlag sapkaméret a seregben 57-58 volt a szerény 62-semmel azt hiszem indulhatok a tiszteletbéli neandervölgyi címért:) Egy előnye volt, sohasem tűnt el a kimenősapkám, átlag homo sapiensnek az orra fogta meg. A mi van benne kérdésre: nagyobb vödör, több víz fér el benne és így jobban hullámzanak benne a gondolatok. Szóval legyen a neandervölgyi:)

 65. witchp — 2013-09-18 22:27 

@petiba: 63.

A bazdmegért természetesen a bocsánatodat kérem, nagyon rossz eszközt választottam a mondanivalóm hangsúlyozásához. Ha az inkriminált kifejezés részedről szarkazmus volt, valóban csúnyán félreértettem.

Ideje volna már egy iróniajelzőt telepíteni ide a blogra :-).

Nem az tökmindegy, hogy megtörtént-e vagy sem – a kifejezés használatának jogossága szempontjából lényegtelen, hogy egy adott esethez kötjük-e vagy sem.

Szvsz “fehér nőt (nemcigány nőt? nemroma nőt?” mind tökéletes kifejezés: definíció, hozzáadott háttérjelentés vagy hangulatkeltés nélkül, míg ez a feketelábú indiánról, norvégról és hiperpigmentált etc.-ről nem mondható el, mivel ezek pejoratívak. Nekem ez az elv jelenti a PC-tartományt.

Ha nagyon elemezgetni akarom, a cigánypöcs tényleg jobban tetszik, mint az előző verzió, mert az adott esettel kapcsolatos indulatodat, és nem az összekacsintós megvetést fejezi ki. De ez már tényleg szubjektív, és nem tudom, hogy érthető-e.

Egyébként nem gondolom, hogy a cigány vagy roma szavak bármilyen szempontból, bárhol is (ön)cenzúra alá kell, hogy essenek – önmagukban. Sok függ a szövegkörnyezettől :-). Ha egy adott blogon, mint szót cenzúrázzák, az elég sokat elmond a blogról…

Amúgy nem kommentelek és soha nem is kommenteltem máshol, itt is csak azért, mert ez blog tényleg addiktív, és jó a társaság :-).

 64. petiba — 2013-09-18 21:56 

@witchp:

Nem én beszélek nemi erőszakról,mert nem tudom, mi történt és szerintem a szexuális kényeztetés mégiscsak papírképesebb kifejezés, mint a baszdmeg. Van némi tapasztalatom erőszakolós rajcsávók egójáról, meg arról, hogy az általam használt kifejezést képesek halálosan komolyan gondolni. (Csak máshogy fogalmaznak)Úgyhogy szerintem félreértettél.Az ember a tehetetlenségből származó indulatait keserű humorral próbálja kezelni. Ha ez nem jött le, sajnálom.
Ebben az ügyben egyébként pontosan az az agylohasztó, hogy térfigyelő kamera vette,amint a cigánypöcs (jobb, mint a feketelábú indián? – egyébként igazad van, nem korrekt Észak-Amerika őslakosaira hajazóan nevezni ezt a lényt – úgyhogy ezerbocs, hiba volt részemről)követi a polgi lányát a főtéren.
Ennyit ér a térsasoló mozi. Szart se. (Max utólag lehet mozizni, meg vacak képek alapján körözést kiadni. )Beleborítják a közvélemény agyába, hogy egy büdös, mocskos cigány megvert és megerőszakolt egy fehér nőt (magyar nőt? nemcigány nőt? nemroma nőt? – na salakbakter, ez most rasszizmus? Számodra pl. hol a pc tartomány vége???) aki történetesen a kéthétalattrendlettkormány nagyvárosi polgármesterének a lánya. (aki nem tanult annyit Bándy kínhalálából, hogy Pécs nem az a város, ahol az ember lánya éjjel egyedül hazabattyog) És akkor jön, hogy mégsem erőszakolták meg (baszták meg – te szereted ezt a szót, én nem). Az meg kicsit durva, hogy szerinted tökmindegy, hogy megtörtént, vagy nem. Szerintem totál nem mindegy.
Mint ahogy azért az se mindegy, hogy akkor most BK-t megerőszakolta-e a gyilkos cigány, vagy sem? Erről is megy a kavarás, kamuzás.

Tudod, irtó klassz ez a blog, nyelvcsapás nélkül a legjobb, amit valaha is blogként olvastam. Szabályosan addiktív. De azt a beidegződést, hogy a tabu szavakat kerülni kell, óriási tévedés lenne feladni.És ez nem Tiboru-ról szól. Sőt. Ma már szinte az otthoni négy falat kivéve nincs olyan terület, hogy ne futna a háttérben egy folyamatos cenzúra program, hogy mit szabad,lehet, tanácsos kimondani, mit nem. Nem tudom, hány blogtérbe jársz be ezen kívül, de ha ezt nem tudod…

Mivel van hasonló korú lányom, mint BK, talán a kelleténél többet foglalkoztat az ügy. Sokadmagammal. De ezzel részemről lezárva a téma.

 63. csubakka — 2013-09-18 20:41 

A neandervölgyi téma számomra azért lenyűgöző, mert a homo sapiens együttélése más kétlábú fajokkal (neandervölgyiek, gyeniszovai ember, deer-cave-ember, homo floresiensis, stb.) kicsit olyan lehetett, mint a mesékben vagy fantasykben az óriásokkal, törpékkel, trollokkal, manókkal való szomszédság.

Olyan lények, akik szigorúan véve nem emberek, de nem is állatok, hanem velünk párhuzamos intelligens létformák.

 62. FilcTroll — 2013-09-18 20:10 

No, utánaolvasva a kételyeknek, a magam részéről azzal a privát konteóval zárnám a pécsi ügyet, hogy Bándy Katát olyan elkövető ölhette meg, aki a rendőrség felett is álló helyi bűnszervezet nagyon magas rangú tagja, esetleg annak közeli rokona (hülye fia, öccse stb). Ez esetben a balhé elvitelének oka kombinált ígéretek és fenyegetés, az ügyvédet a bűnözők fizették — és mindenki vagy meg van vesztegetve, vagy meg van félemlítve. Ami ellentmond ennek: rendőrgyilkosság esetén a zsaruk általában nagyon keményen összetartanak, így ha ez eltussolt ügy lenne, bizonyára akadna valaki, aki kiteregeti a szennyest. Legalább is én hiszek abban, hogy ez az ügy még a legkorruptabb disznók fonnyadt lelkét is felkavarja.

De talán tényleg térjünk vissza a besózott neandervölgyiekhez.

 61. kvantum — 2013-09-18 18:59 

@morat:

“Számomra a neandervölgyi sokkal izgalmasabb. Majdnem teljesen homo sapiens volt, de nagyobb volt, nagyobb volt az agya, valószínűleg tehát okosabb is volt. Mégis kihalt.”

Az agytérfogat nem egyenesen arányos az “okossággal”. Az evolúció pedig nem elsőrorban az észnek kedvez, hanem az alkalmazkodás képességének.
Einstein agya is kisebb volt az átlagnál, neki a két agyfélteke közti árok hiányzott vagy volt teljesen elhanyagolható méretű. Így valószínűleg sokkal gyorsabban tudott kommunikálni a két agyféltekéje.
Pár napja volt a rádióban erről műsor. Ami ennél is jobb volt benne, hogy szó esett arról is, hogy Lenin agyát is megvizsgálták. Kiderült, kisebb volt az agya az orosz átlagnál, úgy hozzávetőlegesen 10%-kal. Kitalálható tehát mi lett a történet vége…
Az átlagos orosz agyméretet változtatták meg hatóságilag, hogy Leniné átlag feletti lehessen! XD :)))

 60. witchp — 2013-09-18 18:56 

Hát elnézést mindenkitől, de emellett én nem megyek el szó nélkül, bár mindenki jobban járna, ha befognám a szám.

@petiba 57. “…durva nagy ruhát kapott meg egy kis szexuális kényeztetést”
Nemi erőszakról beszélsz, baszd meg. Ez a megfogalmazás mélyen sértő akár azt azt elszenvedettek, akár (már elnézést, de így gondolom), a jobbérzésű emberek számára. És mielőtt felhoznád kifogásnak, hogy épp arról beszélsz, hogy nem történt meg: Tökmindegy, hogy megtörtént-e vagy sem.

” feketelábú indián” – tudod, ezen a blogon sosem volt kulcsszavak alapján történő elő- vagy utómoderáció. Ha arra gondolsz, hogy cigány, nyugodtan mondd azt, feladhatod a régi beidegződést, hogy bizonyos szavakat kerülni kell, hogy a komment megjelenhessen. Ha ez nem beidegződés, hanem stíluselem, akkor persze egészen más a helyzet.

 59. FilcTroll — 2013-09-18 18:11 

@petiba: A kutyafáját, köszi. Az ügyvédváltást én is furcsálltam (miből?), de a többi új. Ami viszont sosem fog a fejembe férni, hogy miért vinné el valaki ezt a balhét. Zuschlagot simán megérteném, ha hat évért cserébe most életreszólóan kitömnék pénzzel az exfőnökei, bár ez vszeg nincs így. De hogy egy ocsmány gyilkosságot?!

 58. petiba — 2013-09-18 11:05 

@FilcTroll:

Nos, a sztorit rendkívül hosszadalmas lenne leírni, volt Pécsen egy sajttáj, amit a söndörség tartott a nyomozás “befejeztével”. Elég nagy felháborodás kísérte.
Rákeresve a témára sok sztori kereng. A környéken lakók szerint volt kiabálás (úgy látszik ott megszokott, ingerküszöb alatti) “hagyjatok”. Az eseményközeli panzió térfigyuszos kameráiról suttognak a városiak, melynek felvételein sötét autóba húzzák a lányt. A felvétel söndörség által lefoglalva. A feketelábú beszámolója szerint pont nem történhettek meg a dolgok az ő sztorija szerint, fizikai képtelenség, belőtt, bepiált elkövető, aki alig tud magáról (???) több száz méterre hurcibálja az áldozatot. Aztán jön, hogy régóta ismerték egymást. “Jártak”. A közelben állítólagos kupi, ahol két napig tartották és kínozták. A boncolásról kiszivárgottak szerint hosszasan kínozhatták, tele külsérelmi rettenettel, harapásnyomok, égetés, horror. A gyilok után még lazán van a fickó, faszbukkol, ismerkedik stb. Aztán egyszer csak nyúlcipő. Söndörség secperec alatt tudja éppen hol menekül. Gyors elkapják, első kikiabált nyilatkozat: “egyedül viszem el a balhét” ??? Első elszólás.Majd megtalálják boncoláskor a feketelábú indián unokatestvérének a genetikai nyomait is.Hamarosan az unokatestvért is. Aki szépen alibit igazol, oszt jónapot. Szerencsétlen kirendelt védőnő valszeg inkább menne kétéves pihenőtáborba, Szibériába, mint védje ezt az emberalattit. Aztán életfogyt, “eddig, és nincs tovább” mondja a bíró. Másodfok. Cingárpöcs kigyúrva kőkeményre. Nincs pizza, új ügyvéd. Sztárügyvéd. Ár nem publikus. (Krisztus koporsóját most hagyjuk) Sztárügyvéd átveri a 40 évet a tényleges életfogyt helyett – gondolom a sztoriban ott lapul a 20 év jó magaviselet, feltételes szabadláb – de lehet, hogy csak genya vagyok. Szomszéd kistelepülésen felhorgadnak a népek, mert a rendőrorvos (most nem jut eszembe, hogy kell szaxerűen mondani) disznókat rothaszt a napon, a bomlási folyamatokat ellenőrizendő.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, meg a feltevések, ami miatt azóta se nyugodt a város. (meg persze ott a fidis polgi lánya, aki durva nagy ruhát kapott meg egy kis szexuális kényeztetést (vagy azt állítólag mégse) egy másik feketelábú indiántól – de az már egy másik mese).
Szerelmi bosszú, szakmai gyilkosság (pszichoteszten felbuktatott rendőr) prostikereskedelem, stb. stb. Mindenféléről sutyorognak a városban, és arra várnak a népek, hogy majd előáll a söndörvezető a valós sztorival, csak most éppen még azért nem, mert nyomoznak. Pedig dehogy.Szerintem.

 57. morat — 2013-09-18 10:48 

Amennyit ma tudok a Denveri reptérről szerintem szimplán tudatosan (ma úgy mondanánk: tematikusan) csinálták meg, hogy különbözni tudjanak a többi 12645 db. nemzetközi repülőtértől és időről időre bekerüljenek a hírekbe (így, 18 év után is) mindenféle PR erőfeszítés nélkül. Amint a mellékelt ábra mutatja: bejött. Vajon tudnánk-e egyáltalán a denveri reptér létezéséről, ha egyszerű betonkocka lenne, mint a többi? Vajon akkor is a 11. legfrorgalmasabb lenne-e?

Számomra a neandervölgyi sokkal izgalmasabb. Majdnem teljesen homo sapiens volt, de nagyobb volt, nagyobb volt az agya, valószínűleg tehát okosabb is volt. Mégis kihalt. Háborúzott velünk vagy békésen élt együtt? Kiírtottuk, kiszorítottuk, vagy beolvasztottuk? Mi történt ezekkel az óriásokkal és miért? Nem biztos, hogy az alaptéma olyan direkten konteos mint a Denver, de azért pár gondolat kapásból megfordulhat az ember fejében, amin talán érdemes végigsétálni…

 56. FilcTroll — 2013-09-18 08:35 

@petiba: Mondataid azt sejtetik, hogy nem minden elkövető került rendőrkézre. Esetleg egy kicsit több részletet kérhetünk? 🙂

 55. petiba — 2013-09-17 23:39 

Denverre szavaztam, de ismét lenne egy javaslatom, valamelyest aktuális is – még.
Bándy Kata Péntek László általi halála.
A pécsiek egy dologban biztosak, az nem történhetett, amit a rendőrség állított.
A konteó első “tényezője” P.L.: “Egyedül viszem el a balhét”
Az eddigi utolsó: “Sztárügyvédre” cserélte a kigyúrt cigány a kirendelt védőjét, aki az alábbiakat mondta: (Tuza:) A Pécsi Törvényszék korábban „elbagatellizálta” a tettes beismerő vallomását, nem vette kellő mértékben figyelembe enyhítő körülményként, holott e nélkül nem tudta volna a nyomozóhatóság felderíteni az ügy részleteit. (máshol így jelent meg:Tuza Péter nyolc korábbi – köztük hét pécsi – ítéletet vett elő, amely hasonló súlyú bűnügyek voltak, de jóval enyhébb ítéletek születtek. Érvelt azzal is, hogy nem kellő súllyal vették figyelembe a beismerő vallomást – és HA P. László NEM MŰKÖDÖTT VOLNA EGYÜTT A HATÓSÁGOKKAL, AKKOR MÉG MA IS BÁNDY KATA GYILKOSÁT KERESNÉK.
Egy villámkonteót talán megérne, mert olyan verziók vannak a gyilkosság körül, hogy ihaj-csuhaj, rekettye!

 54. siolrog — 2013-09-17 23:32 

@kszabo:

Üdv.,
Hát…amit felvetsz, az meghaladja az én tudásomat. De azért nem egy-két ember, sem 13 család irányítja a dolgokat világméretben. Amit én olvastam, és vitaalapnak szvsz elfogadható, az 2-300 főnél kezdődik…

A lengyelek pedig (talán?) szerencsések (?), mert nemcsak viharos történelmük volt (mint nekünk is), hanem olyan ellentétek határozzák meg az identitásukat, amik mégsem szétfeszítők. Gondolok itt arra, hogy szlávok, ugyanakkor katolikusok, nagy nemzet, de mégsem nagyhatalom, stb. Lehet, hogy ez arra hajlamosít vkit, hogy strukturáltabban lássa a világot, de ez inkább spekuláció…:)

Szerinted?

 53. kszabo — 2013-09-17 22:47 

@siolrog: A két nagy háttérember lengyel volt, lehet, hogy valójában a lengyelek irányítják a világvállalatot, mint konteós lehetőség:)
Zbigniew Brzezinski, Varsó, 1928. március 28. http://hu.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski
Felix Dzierżyński Polish
http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Dzerzhinsky
Üdv

 52. macsacska — 2013-09-17 22:41 

@macsacska:
“Nemcsak kaliumklorid lehet az asztali soban, hanem pl. fluor, natrium ferrocianid es meg egy raka’s mas vegyulet, natrium- aluminumszilikat peldaul, amiket ugymond csomosodasgatlokent alkalmaznak. ”
Jo lenne egy vegyeszetben jartas ember velemenyet hallani a fentiekrol.

 51. kszabo — 2013-09-17 22:38 

@rdos: Köszönöm:) http://youtu.be/yW6HQE68RxM Ugyan a videó vadabbat mutat, de szex is van többféle:) Ha már a só is a témák között van egy kis frissítés – http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-klorid Üdv

 50. siolrog — 2013-09-17 21:57 

@siolrog:

Scaevola,

szimbólumról van szó szvsz a denveri pacinál. Vagyis a mustáng a szabad, szilaj (vad)nyugati életérzés szimbóluma (azt hiszem Denvernek vmi címerállata is), de mivel világít a szeme és az arra járókelők szinte félnek tőle, úgy érzik, a pokolból tőrt elő, valami többlet-szimbólumot is tartalmaz, valami rejtettet, amit meg kell fejtenünk, ha Tiboru megírta a dolgozatát.

 49. siolrog — 2013-09-17 21:10 

@FilcTroll:

Én mindig azon a nézeten voltam, hogy a net-cenzúra csak idő kérdése (bár technikailag állítólag nem könnyű megvalósítani, lásd a kínai félmegoldást, meg a magyar sikertelenséget a Kuruc-infóval).

A gondolat/szólás/sajtó-szabadságot mindmáig az USA védi még leginkább, bár valamennyien tudjuk, ott is más szelek fújdogálnak már. Ráadásul a ( még nem cenzúrázott) ezo-szellemi termékek kb. kétharmada-háromnegyede eredetileg angolszász szerzőktől származik.

Kiváncsi vagyok meglépi-e a cenzúra felé vezető lépést az USA, ill. mikor.

 48. FilcTroll — 2013-09-17 20:16 

Szóval @siolrog az egyik előző címzett. Bocs.

 47. FilcTroll — 2013-09-17 20:16 

@witchp és @witchp:

Nyilván nem az műinka jáspis-gyógyszamarat árusító ezosámánokat fogják vegzálni. 🙂 De az ilyen “újtudatos” tartalmak erős kontrollja egy hébe-hóba bagolybálvány előtt áldozgató, ezoterikus csoport számára nyilván hasznos. A cenzúra mellett lesz bőven ilyen tartalom, csak akkor majd mindet ők írják. Az ezo kontent egy nagy része már most is tőlük jön, hisz a net fontos tudatbefolyásoló eszköz. Ezért csinálták. 🙂

 46. siolrog — 2013-09-17 20:00 

@siolrog:

Brzezinki=Brzezinski

 45. siolrog — 2013-09-17 19:54 

@FilcTroll:

38.
Nem lehet, hogy ez összefügg a sziriai Obama-politikával?
Z, Brzezinki célozgatott mostanában a net váratlanul bebizonyosodott nagy szerepére.

 44. siolrog — 2013-09-17 19:41 

@scaevola:

ez egy modernizált verzió

🙂

 43. witchp — 2013-09-17 18:49 

@FilcTroll: 38.

Az ezoterikus tartalmak betiltása a neten szerintem legalább olyan életszerűtlen, mint mondjuk a szexé. Ez a kettő (legalábbis a neten fellelhető formájában) lefoglalja úgy az embereket, hogy véletlenül se kezdjenek gondolkozni. Ha én lennék az nwo, mindkettőt támogatnám 🙂

Amúgy tetszett ez a kis só-összecsapás: Tiboru létrehozta az önjáró blogot. Csak bedob egy témát, és az olvasók seperc alatt kidolgozzák, pro és kontra…

@igazitrebics 37. Én vágtam az iróniát:-)

@generalwert 31. Bazzz, az ördög sárga bumerángja :DDD

 42. szmety — 2013-09-17 15:25 

a Bruce Lee halála tök egyszerű: leállt a szíve… elég sok ember hal meg így…

 40. rdos — 2013-09-17 12:48 

Az a “tömegszex” a lefűződő és bepárlódó tengerben zajlik le, olyan klímán, ahol nagyobb a párolgás, mint a csapadék (pl. sivatagi klímán).

A tenger vizének nátrium ion és klorid ion tartalma van (mindkét elem jól oldódik vízben), de magnézium ion kálium ion és szulfát ion tartalma is van (ezek már kevésbé jól oldódnak, ezért van kevesebb is belőlük a tenger vizében). Az olodott ionok a kőzetek mállásából származnak, plusz a klór vulkáni kigőzölgésből is származhat. Ha a víz elpárolog, a híg só oldat egyre töményebbé válik, majd a víz elfogytával az egy vegyérték elektronú nátrium és a hét vegyérték elektronú klór előszeretettel egyesül egymással.

 39. FilcTroll — 2013-09-17 12:11 

Szurkoláshoz, egyben a beszélgetést fenntartandó egy kis off: olyan törvény készül az Egyesült Királyságban, aminek nyomán a helyi NMHH simán bezárathat vagy blokkolhat olyan oldalakat, mint ez a Konteóblog. Megy a háborgás webszerte, sokan az ébredezés és oknyomozás elleni fellépést látják benne. A hivatalos magyarázat persze a szélsőségesekre, terroristákra hivatkozik, s csak úgy mellesleg azért betilthatóvá tennék az “ezoterikus tartalmakat” is. Egy ilyen törvény hatálya alatt pl. egy Denver-poszt már nem is jelenhetne meg.

Angolul itt többet: http://chn.ge/1gn3hyS

 38. igazitrebics — 2013-09-17 08:14 

@generalwert:
Miről akarsz vitatkozni velem? Ha a kommentem hangvétele nem volt elég, a végén ott volt a smiley! Ilyen ni! 🙂

 37. scaevola — 2013-09-17 07:42 

@generalwert:

Ui 1-en besírtam. 🙂

@siolrog:

“…troján horsenak…”
Édes Istenem!

 36. siolrog — 2013-09-17 06:09 

„csodálatos hitvitáknak nézünk elébe, ha Denver nyer”

Hát, mivel a denveri paci legalább úgy kinéz mustángnak, mint ahogy troján horsenak, ennek van némi esélye…

de mint szobor, nagyon csúcs

 35. zizzi — 2013-09-16 23:07 

@komojtalan:
28.
RSS… node az nem eleg “sportos” ;).

Erdekes, Brandon Lee halalara senki nem “rabol” ra?

 34. macsacska — 2013-09-16 22:56 

Bruce Leere szavaztam, de az elso harombol barmelyiket erdemes lenne, a sorol meg esetleg egy kisebb poszt? Nem azert tan mert annyira rejtelyes, hanem mert nagyon fontos szerintem. Nemcsak kaliumklorid lehet az asztali soban, hanem pl. fluor, natrium ferrocianid es meg egy raka’s mas vegyulet, natrium- aluminumszilikat peldaul, amiket ugymond csomosodasgatlokent alkalmaznak. Mit mondana a fogyaszto, ha megkerdeznek: csomos sot akarsz, vagy mergezettet???

Itt a magyar Wiki oldal: http://hu.wikipedia.org/wiki/Konyhas%C3%B3#Adal.C3.A9kanyagok_a_konyhas.C3.B3ban

Itt meg az angol, ami sokkal bobeszedubb:
http://en.wikipedia.org/wiki/Salt#Additives Arrol hogy milyen mennyisegben vannak jelen ezek, a normal asztali soban, nem talaltam semmi anyagot.

A Wikipedia volt egyebkent szinte az egyetlen hely, ahol ezekrol az adalekanyagokrol reszletesen angolul olvasni lehet a neten. .

Hozzatennem, lehet hogy a magyar soban nincs ez a sok sz@r, utana kellene keresni.

 33. kszabo — 2013-09-16 21:32 

@generalwert: Bocs, de az óvodás kérdez: Mitől sós a tenger? Mi volt az a tömegszex, aminek a során ennyi nátrium és klór egyesült?

 32. generalwert — 2013-09-16 21:22 

@igazitrebics:

Jajj. Jajj. Jajj. Jajj. Soha nem szoktam interneten vitába bonyolódni, de ez szakterületem, nem tudok mellette szó nélkül elmenni.

Megfogod a megvásárolt sót, egy megtisztított csipesszel színtelen lángba tartod (a sima konyhai tűzhely is megfelel) (vagy csak beleszórod a lángba). Ha élénk narancssárga, akkor jórészt NaCl van benne. Ha vörös, vagy vöröses felvillanásokat látsz, akkor van benne KCl, elég nagy %-ban.

Feliratokról, szabványokról én nem értekeznék, nem vagyok élelmiszeripari mérnök vagy jogász, de egy szépen megkomponált vagy kimásolt betű-szám kombináció mindig a szavahihetőség bizonyítéka. MINDIG!!!44!!NÉGY

Kálium nélkül meghalnál, ezt szögezzük le. A kálium fontos szerepet játszik az életben, a sejtek, a szervezet normál működése során, a nátriummal karöltve. A felesleges káliumot kipisiled. Pont. A vér normál kálium tartalma 4,2 mmol/liter. 5 mmol/liter-nél, már a normális kálium mennyiség több, mint 4-szeresét üríted a vizelettel. Nincs tőle semmi bajod, a szervezeted normálisan leszabályozza. Azok, akik veseelégtelenséggel, acidózissal, mellékvesekéreg-elégtelenséggel küzdenek, vagy bizonyos fajta vízhajtókat szednek, na ők, ha tiszta kálium-kloridot ennének, naponta több 10 grammot, akkor komoly gondokkal kellene, hogy számoljanak. Egy 80 kilós egészséges ember, egyszerre 20 dkg kálisót kellene, hogy bevegyen, és akkor is csak 50% az esélye, hogy meghal (hogy rosszul lesz, az biztos). Ki az az épelméjű, aki 20 deka tiszta sót, bármilyen formában egyszerre a szervezetébe juttat? Egyébként az íze nem hasonlít annyira a “rendes” sóéra, nehéz a kettőt összekeverni.

A patikákban pedig azért van lekorlátozva sok anyag adásvétele mert 1: valaki kitalálta oda fent 2: ezek gyógyszerkészítésnél alapanyagok. ALAPANYAGOK. Most ez olyan, mint, hogy ha építenéd a házad, ott van az udvaron 10 raklap tégla és hozzád jön az egész falu téglát venni, mert elterjedt a hír, hogy a gyári tégla radioaktív, de a tiéd nem. Eleinte jó móka, van belőle pénz, de valamikor csak szeretnéd felépíteni azt a házat, nem? Nátrium-kloriddal dolgozunk a patikában. Szemcseppekhez kell főleg, nem ízesítésre. Más szabványok vonatkoznak a mi NaCl-ünkre, mint a boltira. Tisztábbnak mindenféleképpen tisztább, de nem étkezési célra van kitalálva, jód sincs benne.
Nem ismerem az osztrák egészségügyet és patikákat, de feltételezem, hogy ott kevesebb gyógyszer készül a gyógyszertárakba, ezért nem érinti őket olyan rosszul, ha hirtelen eladnak belőle x kilót és nem marad nekik raktáron.

Ui 1: A banánban nincsen semmilyen tápanyag, csak kálium. Remélem többet senki se eszik az ördög sárga bumerángjából!

Ui 2: A patikákban elkészíthető egy állatok elaltatására szánt gyógyszer, ami egy ásványi só vizes oldata. Ki találjátok melyik anyagról beszélek? Dobpergés…. magnézium-szulfát.

 31. FilcTroll — 2013-09-16 20:53 

@jukeey: Elolvastam a linkelt cikket, csodálatos hitvitáknak nézünk elébe, ha Denver nyer.

 30. komojtalan — 2013-09-16 20:33 

@witchp: Mit kapsz majd ezért :-)? Én is ezt írtam valamelyik előző postban, aztán írtak érdekes dolgokat, amik talán érdekessé teszik a témát. Minden esetre én Denvert és az ősembert preferálom, szerencsére azok is vezetnek :-).

 29. komojtalan — 2013-09-16 20:30 

@zizzi: Használj RSS -t, akkor azonnal tudod ha van új poszt.

 28. jukeey — 2013-09-16 19:40 

Ennél legyetek alaposabbak és összeszedettebbek:
http://amindenit.blog.hu/2012/02/10/a_denver_airport_koruli_osszeeskuves_elmelet_leleplezese

Markosék baromkodása jut eszembe a gyári munkásokról: “aszongyák valami automatákat gyártunk, de én apránként hazavittem alkatrészeket és akárhogy raktam össze, mindig tank jött ki belőle” :D.
Vagy ott van például a Szverdlovszki eset. Oké hogy lakott területen egy intézményt néha jobban lehet álcázni mint mondjuk szibéria vagy a nevadai sivatag közepén, esetleg kisérletezni-megfigyelni is jobban lehet tömegben; de egy repülőtér már minden téren visszafelé sülne el. Itt legfeljebb az lehet öszeesküvés hogy ki mennyit sikkasztott az építkezésen, az már szót se érdemel hogy utólag ki mit áskálódhat ilyen átlátszó badarságokkal.

A neanderügyet vegyes érzelmekkel fogadnám, bár biztosan érdekes kutatás és eszmecsere bontakozna ki belőle. A sótémát kár lenne kihagyni, biztos jót mulatnánk rajta. De Bruce Lee furcsa halála számomra inkább összeesküvés-szagú. Mindig győzött, pont most veszítsen? 😀 Végülis bármi csak ne Denver.

 27. witchp — 2013-09-16 19:31 

@igazitrebics: 24.

Köszi a linkeket, elolvastam…
Aztajórohadtéletbe. Inkább megyek vissza dolgozni, mer ebből így sose lesz kész munka:-)

 26. zandertenoki — 2013-09-16 18:56 

Az én semélyes preferenciáim:

Neandervölgyi
Denver
Bruce Lee

A só egyáltalán nem mozgatja meg a fantátiám. Az egyetlen, amit el tudok képzelni az az, hogy “a só méreg, ne egyétek, öl butít és nyomorba dönt, valamin Ők ezen keresztül akarnat befolyásat szerezni az agyfunkcióink fölött, muhahaha”.

 25. igazitrebics — 2013-09-16 18:56 

@witchp:
“Mi a … lenne a konyhasóban?”
Jajjajjjajj! Te még nem olvastál róla?
Példák:
1. “Hogyan mérgezik tudatosan az embereket a Kálium-klorid sóval.
JÓ SÓ – ROSSZ SÓ!”

http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/03/hogyan-mergezik-tudatosan-az-embereket.html
2. “…a sót káliummal mérgezik, mivel Papp Lajos szívsebész professzor is megerősítette ezt a tényt. Másik rossz hír, hogy most már állítólag a parajdi sót sem lehet normális állapotában kapni, mivel azt is elszállítják finomítani, így már az is szintén káliummal mérgezett.”

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/mergez-etelek/kaliumozott-so/1557-papp-lajos-beszel-a-kaliummal-mergezett-sorol

Sürgősen pótold a lemaradásodat! 🙂

 24. witchp — 2013-09-16 18:42 

Pont nemrég került a kezembe LLL bácsi egyik könyve a Neander-völgyiekről.
Remelém, ha ez a téma nyer, legalább az egyik alkonteó ez lesz:-).

Denver: szuperérdekesnek tűnik, igazán szeretném olvasni, ahogy az itteni társaság elemezgeti a szimbólumokat a freskókon pl.

Bruce Lee: igazi classic konteó, érdekes lenne.

Só: nee mááár. Mi a … lenne a konyhasóban? Most télleg…jajj.
Nekem konteólélektanilag lenne max. érdekes, hogy mi mindenbe lehet belelátni dolgokat. Ha tömény agymenésre vágyom, nem erre a blogra jövök. Három ilyen szuper téma mellett szóba se jöhet.

 23. Eugenie Danglars — 2013-09-16 17:53 

Szerencsére Denver vezet. Igaz, hogy már sokszor beszéltünk róla a kommentekben, de jó volna megint egy helyen, összefoglalni mindent.

 22. outatime — 2013-09-16 16:53 

sokszor jarok a denveri repteren, a AA jaratokon ott kell atszallni kelet-nyugat kozott, vegtelenul erdekes miert olyan rettento nagy es remiszto az a repter. ( ja meg a voros szemu lo meg a kaszas gepfegyveres festmenyek eredete erdekelne, ilyen hulyeseget se lat mashol az ember )

szoval

DEN,
bruce lee,
es Pamela Anderson szilikon mellei ( ja ilyen opcio nincs, bocsi 🙂

 21. zizzi — 2013-09-16 16:17 

Ohh en mar naponta 2x idekattintok, hatha bekattant mar egy uj kontejo… eszrint meg bele sekezdtel, tiboru? Jol megnyujtottad a nyarat ;).
(No nem froclizaskent irtam, csak “fuggokent” pici csalodassal :).)

Ha Bruce Lee halalat megtoldanad Brendon Lee halalaval is, ami ugye megint ritka kulonleges volt, akkor szerintem akar triplara ugrana a voksok szama…

 20. becsuszoszereles1k — 2013-09-16 15:04 

Ha jol ertelmezem a Filc-fe’le 10×10-es pixelt (netan fraktalt), akkor ott leledzenek O”k, akik nem Sapiens Sapiens, tehat ergo kvazi-jetik. Erdeklodok a Djatlov-on megtekinthetik a tema foexpertjenek, @kuklopsznak elemzeseit – amitol a minimum minusz 20 celsius fokos hideg razza ki az embert. Valahogy igy johet az nwo-hoz a jeti.

So temakorben, talan megtudhatnank vegre, hogy melyik a dolgok valodi zamata: a sos iz, vagy a so nelkuli.

 19. martongeri — 2013-09-16 13:55 

Az ilyen szavazásoknál mindig elszomorodok, hogy a sok remek téma kidolgozatlan marad 🙁 De ugye fel a fejjel, hátha lesz újra “Futottak még” szavazás és HAJRÁ BRUSZLI! 🙂

 18. generalwert — 2013-09-16 12:35 

@tiboru:

Én ennek inkább hálát adok. Mint kémiához és biológiához valamelyest értő személy, nekem fájna elolvasni azt a sok sületlenséget, amit a sóról leírnak. Az igazi megrázkódtatás pedig az lenne, hogy mindez a te tolladból származik 🙁

 17. siolrog — 2013-09-16 11:35 

@FilcTroll:

🙂

 16. FilcTroll — 2013-09-16 11:31 

@siolrog: Nem te, hanem Ők!

 15. siolrog — 2013-09-16 11:22 

@FilcTroll:

Ne legyél ilyen szigorú, én nem akartam meghamisítani semmit…

 14. FilcTroll — 2013-09-16 11:21 

@siolrog: Sztem meg igaza van a kommentelőnek, de Denver messzebb van, mint a sótartó, Gyatlov pedig még messzebb. Kevésbé fáj 🙂

 13. leonitre — 2013-09-16 11:19 

Reméltem, hogy Báthory Erzsébet bekerül, de így is nehéz a döntés, a Neandervölgyire szavaztam, de mind érdekes téma nagyon. Alig várom 😀

 12. FilcTroll — 2013-09-16 11:18 

@siolrog: Az ember teremtésének és ősmúltjának tudatos meghamisításáról szóló elmélet az egyik 10×10 pixeles darabka, és a földönkívüli emberevő sárkányok és effélék által nemzett félistenek egyik megbízható lelőhelye. A szomszédos kockán már láthatók is a mindenkori pápa furcsa fejfedőjének alakjából levont ősvallás-összefüggések. Tényleg minden út Rómába vezet. 🙂

 11. siolrog — 2013-09-16 11:14 

@tiboru:

Tiboru, bár fura, ebből is láthatod, hogy az emberek „dafke” nem azt akarják csinálni/olvasni, amit egyébként nagyon okos és jószándéku egyének föltételeznének, vagy elvárnának…

 10. tiboru — 2013-09-16 11:06 

Egy hozzászólás a blog FB-oldaláról:

” Fura, hogy az embereket jobban érdekli a denveri repülőtér, mint az, hogy mit esznek.”

 9. siolrog — 2013-09-16 11:05 

@FilcTroll:

De most komolyan, ha a jeti létezik (tegyük fel), az miért vezet az nwo-ba szerinted?
Ő biztosan nem Sapiens Sapiens!

 8. FilcTroll — 2013-09-16 10:48 

Minden út az nwo-ba vezet :). A konteóvilág lassacskán úgy fest, hogy a Naaaagy Világösszeesküvés ezer terapixeles 3D panorámaképéből kivágott, 10x10px-es darabkákat elemezgetünk. Persze a világ holografikus, és minden pontban ott az egész kép, így fontos tudatosítani a denveri reptéren nendarevölgyi konyhasóval meggyilkolt Bruce Lee történetét bemutató 10×10 pixelt is.

Mégis, az nwo-tól független konteóknak van egy önálló ízük. Talán mert mert nem feszegetnek világnézeti határokat: a Gyatlov-hágó, D.B. Cooper vagy a hazai témák (Elbert, Seuso, Fenyő) alig érintik mindennapjaink döntéseit, emiatt elvontabb, elméletibb játékteret adnak.

A feldobott témák ezzel együtt nagyon érdekesek, és tiboru sajátos stílusában és megközelítésében megírva, plusz az olvtársak megjegyzéseivel kiegészítve bármelyik jó lesz. Amikor ezt elkezdtem írni, Denver állt az élen: abban aztán tényleg mindenki igazán szépen kibontakozhatna. Csúcsposztot orrontok! 🙂

 7. vittore — 2013-09-16 10:31 

Kedves Tiboru! Nem tudom még eldönteni, kire-mire fogok szavazni. A Denveri repülőtérre csak azért nem nyomok, mert az egyik cikkedben megjelöltél egy linket, ahol eljesen átfogó képet kaphattunk az evvel kapcsolatos konteókról.
Más: Az UKTV-. (Újpesti körzeti TV) beharangozott egy kétheti magazinműsort, ami a konteókkal fog foglalkozni. Az egész felvezetés nyelvezete nagyon hasonlít a blogban olvashatóéra…. Gyanús, felettébb gyanús…..

 6. siolrog — 2013-09-16 10:18 

@siolrog:

u.i.
az “egyetlen faj”-t nem vonom kétségbe, a NT-kérdés lényege éppen kettőjük viszonya, kereszteződése, és hogy lehetnek-e még élő más humanoidok, esetleg tárgybaniak.

 5. siolrog — 2013-09-16 10:05 

A denveri reptérről még nem hallottam, igéretesnek tűnik.

A neandervölgyit csak akkor érdemes szvsz megírni, ha „elfelejted” az összes mainstream „zsolozsmát” , miszerint az ember egyetlen faj, sőt massza (polkortekten: multikulturalitásban egységesült egyetlen genetikailag majdnem azonos populáció).

 4. becsuszoszereles1k — 2013-09-16 10:03 

es mire leirtam, mar 55! Neandervolgyi-Konyhaso fej fej mellett…Bruce egyelore leszakadt, Denver egy kaprazatos becsuszoszerelessel megszerezte a szavazogombot! Es akkor vissza a tabella allasahoz: mar 77!
Na, mentem dolgozni (szabaduszok)…

 3. becsuszoszereles1k — 2013-09-16 09:58 

nem kozvetitem az egeszet, de 7-17-30 szavazatokkal ugral a tabella…

 2. becsuszoszereles1k — 2013-09-16 09:56 

@becsuszoszereles1k: Huuu, ez a szavazasi eredmeny gyorsan valtozik!:(:)))

 1. becsuszoszereles1k — 2013-09-16 09:55 

Latom, nem log ki az eszem a sorbol – a szavazato alapjan egyelore mindannyian a neandervolgyit hanyagoljuk!:)
Akkor most vege a nyarnak?:)

RSS feed for comments on this post.

Ars poetica

Mert összeesküdni is jó, de összeesküvés-elméletet gyártani, terjeszteni és erősíteni még jobb. Conteo, ergo sum!

 • Legutolsó hozzászólások

  Tartalom

  CímDátum
  Felejtős a Facebook, itt az új csoportunk!2021-02-27
  Rendőri brutalitás elleni megmozdulások2020-06-18
  Koronavírus megbeszélőposzt2020-03-17
  Vendégposzt: az NSU-komplexum, avagy a dönergyilkosság-rejtély2019-07-28
  Vitaposzt: választás-konteók2018-04-11
  Vendégposzt – A kassai bombázás2017-06-26
  Michael Jackson-konteók2017-05-20
  Szolgálati közlemény: Aranykönyv-szavazás, döntő!!!2017-05-11
  Kínos Clinton-konteók (részletek)2017-03-31
  Lindbergh-konteók2017-02-26
  Toxoplazmózis-konteók2017-01-25
  Vendégposzt – Horthy István halála2017-01-06
  A BCCI-sztori2016-11-04
  Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete2016-10-07
  Villámkonteó: robbantás a Nagykörúton!2016-09-25
  Wałęsa-konteók2016-08-21
  Posztajánló: Porton Down2016-08-15
  Reagan és a gellert kapott golyó2016-06-17
  Eyjafjallajökull-konteó2016-05-17
  Kommentposzt: Kiss László2016-04-08
  Lionel Crabb rejtélyes esete2016-03-21
  Hindenburg-konteók2016-02-26
  Bruce Lee halála2016-02-14
  Opus Dei2016-01-23
  Alapítvány-konteók2015-12-19
  Megjelent az e-Konteó2!2015-12-06
  Furcsa történetek 2.02015-11-29
  Shakespeare-konteók2015-11-12
  Frigyláda-konteók2015-10-22
  Per “Dead” Ohlin halála – 18+!!!2015-09-10
  Gary Webb, a CIA és a crack-konteó2015-08-23
  Menekült-konteók2015-07-14
  Ajánló – sorozatok és filmek2015-07-07
  Miss Liberty-konteók2015-06-22
  Na-seby (Villámkonteó)2015-04-14
  Glenn Miller eltűnése2015-04-08
  Kommentposzt: Germanwings-konteók2015-03-30
  Furcsa történetek 1.02015-03-23
  Bob Marley halála2015-03-14
  New Coke – konteók2015-03-02
  Sid Hurwich időgépe2015-02-22
  Alan Turing2015-02-10
  Kommentposzt: rejtélyes betörések2015-01-31
  Halál Chappaquiddickben2015-01-26
  Kommentposzt: Charlie Hebdo2015-01-08
  A Dreyfus-Zola konteók2015-01-05
  Megjelent az e-Konteó1!2014-12-05
  Konteókönyv-felmérés2014-12-01
  Vendégposzt: az ufó-emberrablások2014-11-28
  John Titor története2014-11-19
  Ajánló – A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története2014-10-29
  Fort Knox2014-10-23
  Estonia-konteók2014-09-29
  Rudolf Hess története2014-09-22
  Kurt Cobain halála2014-09-09
  Eilean Mór rejtélye2014-08-18
  Balla Irma halála (részletek)2014-07-27
  Gyíkember-konteók2014-06-12
  A Kovács Béla – ügy2014-05-23
  Kitalált középkor (rövidposzt)2014-05-12
  Georgia Guidestones2014-05-03
  Elisa Lam halála2014-04-15
  Kommentposzt: Welsz Tamás halála2014-03-20
  Kommentposzt: az MH370-es járat2014-03-15
  Magic Johnson – konteó2014-03-12
  Challenger-konteók2014-02-13
  Ophélie Bretnacher halála2014-01-20
  Cicada 33012014-01-06
  Cajamarquillai üregek2013-11-27
  A körmendi gyerekgyilkosság (részletek)2013-11-21
  Vendégposzt: A Nagy Könnyűzenei Sátánista Konteó2013-11-14
  Google-konteók2013-11-03
  A Konteókönyv rendelhető!2013-10-23
  Katrina-konteók2013-10-11
  A denveri repülőtér2013-09-27
  Haszbara-konteók2013-08-25
  Génmódosítás-konteók2013-07-08
  Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?2013-06-14
  Konteónak indult…2013-06-09
  Az X bolygó2013-04-27
  Ókori dodekaéderek (rövidposzt)2013-04-03
  Náci repülő csészealjak2013-03-22
  D. B. Cooper története2013-02-19
  Egy pápa lemondása2013-02-11
  A Sunstein-Vermeule – algoritmus2013-01-23
  Eltűntek2013-01-18
  Könyvajánló – Szoftverfrissítés 1.02012-12-13
  Anjikuni-rejtély2012-12-11
  Szent Malakiás próféciái2012-12-03
  Jövőbelátás-konteók2012-11-21
  Chomsky-tízparancsolat2012-11-06
  Mátrix-konteók2012-10-28
  Elbert János halála2012-10-19
  Bohemian Grove2012-09-26
  Robert Maxwell élete és halála2012-08-28
  A Zelnik-ügy – reloaded!2012-08-05
  Kazbegi dinók (rövidposzt)2012-07-20
  A Zsanett-ügy (18+)2012-07-10
  Alternatív Bermuda-háromszögek2012-07-06
  Olof Palme halála2012-05-16
  A torontói jegyzőkönyvek2012-04-21
  Phobosz-összeesküvés (rövidposzt)2012-03-22
  Jörg Haider halála2012-03-14
  Az eltűnt zászlóalj2012-03-09
  A Mary Celeste – rejtély2012-03-01
  Szcientológia-konteók2012-02-07
  Mikrohullám-konteó (rövidposzt)2011-11-12
  Népszámlálás-konteók2011-11-12
  EU-konspiráció2011-11-12
  A Djatlov-incidens2011-11-12
  Fluorid-összeesküvés2011-08-19
  Breivik-merénylet2011-07-25
  A Mikroelektronikai Vállalat – konteó2011-05-26
  Patton tábornok halála2011-05-12
  Skull & Bones2011-04-19
  Réztekercs-konspiráció2011-04-12
  AIDS-konspiráció2011-04-11
  Ajánló – kódfejtők előnyben!2011-04-09
  Moszkva és a csecsenek2011-04-08
  Gandzsa-összeesküvés2011-04-07
  A KAL-007-es járat lelövése2011-04-06
  Globális felmelegedés2011-04-05
  A móri nyolcas gyilkosság2011-04-04
  Kilenc/tizenegy2011-03-30
  A közösségi oldalak – összeesküvés2011-03-29
  Kelly doktor halála2011-03-28
  Roberto Calvi, Isten bankára2011-03-25
  Az arab világ forradalmai2011-03-23
  Martin Luther King halála2011-03-22
  Hajsza az örökmozgó és egy másféle energia után2011-03-21
  Castro és a CIA (átirányítás)2011-03-18
  A USS Liberty megtámadása2011-03-17
  Jézus-összeesküvés2011-03-16
  Ajánló – linkek2011-03-15
  HAARP-összeesküvés2011-03-14
  Chico halála2011-03-11
  JFK – 2.02011-03-10
  JFK – 1.02011-03-10
  Nőellenes világösszeesküvés2011-03-08
  Atomkonspiráció (átirányítás)2011-03-07
  Hasfelmetsző Jack – dosszié2011-03-07
  Gagarin-konteók2011-03-04
  Cigánygyilkosságok2011-03-04
  Robert F. Kennedy meggyilkolása2011-03-03
  Vérvád-konspiráció2011-03-03
  A Council on Foreign Relations2011-03-02
  A szmolenszki katasztrófa2011-03-02
  Atlantisz-konteók2011-03-01
  Nagy német adókonteó2011-02-28
  Illuminátusok2011-02-28
  Ajánló – filmek2011-02-26
  Az Elvis-legenda2011-02-25
  Tunguzka-rejtély2011-02-24
  Nikola Tesla 2.02011-02-23
  Nikola Tesla 1.02011-02-23
  Robbanás Port Chicagóban2011-02-22
  A Fenyő-gyilkosság2011-02-22
  Rákgyógyszer-konteók2011-02-21
  A főtitkár halála2011-02-21
  Nácik aranya2011-02-19
  ODESSA2011-02-18
  A romániai “forradalom”2011-02-18
  Templomosok2011-02-17
  A TWA-800 járat lezuhanása2011-02-16
  WikiLeaks-konteók2011-02-15
  A Voynich-kézirat2011-02-15
  Mormon-összeesküvés – újratöltve!2011-02-14
  Mormon-összeesküvés2011-02-14
  Szabadkőművesek 2.02011-02-13
  Szabadkőművesek 1.02011-02-13
  Bilderberg-konteók2011-02-13
  Men in Black2011-02-12
  UFO-konspiráció2011-02-11
  Jim Morrison halála2011-02-11
  Rejtélyes helyek, titkos bázisok2011-02-10
  Roswell és az M-122011-02-09
  Bermuda-háromszög2011-02-09
  Antarktisz-összeesküvés2011-02-09
  Pearl Harbor – dosszié2011-02-08
  Népek Temploma2011-02-08
  Egy pápa halála2011-02-08
  A MA-240-es járat tragédiája2011-02-07
  A “tökéletes katona”-projekt2011-02-07
  A Kurszk elsüllyedése2011-02-06
  A Litvinyenko-gyilkosság2011-02-06
  Beatles-konteók2011-02-05
  John Lennon halála2011-02-05
  Philadelphia-kísérlet2011-02-04
  Diana hercegnő halála 2.02011-02-03
  Diana hercegnő halála 1.02011-02-03
  A Seuso, a Habsburgok és egy lord – kiegészítő konteó2011-02-02
  A Seuso-ügy2011-02-02
  Titanic-sztori2011-02-01
  Holdraszállás-konteók2011-01-31
  Marilyn Monroe halála2011-01-30

  Innen jöttök